Mikä pitäisi olla kasvihuoneen perustana

Dacha-kasvihuone ei useinkaan ole niin raskas, mutta asennuksen vahvuuden vuoksi se tarvitsee välttämättä luotettavan perustan, joka pitää sitä tukevasti yhdessä paikassa, jolloin se ei pääse "lentämään pois" sivustolta voimakkaalla tuulenpuhalluksella. Selostamme, mitä tehdä kasvihuoneen perustalle, mitä materiaaleja käytetään ja miten se rakennetaan oikein.

Mitkä ovat tärkeimmät ominaisuudet ovat tärkeitä kasvihuoneen valmistuksen kannalta. Tämä on luotettavuutta, joka määrittää ensisijaisesti koko rakenteen vakauden lumen sulamisen aikana, suihkusta, joka voi heikentää säätiötä. Toisin sanoen pohja on valmistettava sellaisesta materiaalista, joka ei ole alttiina sääolosuhteille. Säätiön on kestettävä lämpötilanvaihtelut, eikä se saa kaatua auringon vaikutuksen alaisena.

Näiden perustekijöiden perusteella lasketaan, mitkä materiaalit sopivat parhaiten hyvän perustan luomiseksi kasvihuoneeseen.

Polykarbonaatti Greenhouse Foundation

Tämän pohjan soveltuvat rakennusmateriaalit: puu, tiili, betoniseos, valmiit betonilaatat ja lohkot. Harkitse kunkin materiaalin edut ja haitat.

Baarista

Edullinen materiaali, kevyt, pro - helppokäyttöinen ja toimiva, erinomainen lämmöneristysominaisuudet. Mutta lyhyt käyttöikä (jopa käsiteltäessä erityisten yhdisteiden tuhoutumisesta) tekee katsomasta muita materiaaleja.
Päätelmä: periaatteessa sopii kevyisiin kasvihuoneisiin, jotka on valmistettu polykarbonaatista, kalvosta.

Betoni tiili

Se on helppo tehdä käyttämällä tavallista tiilimuurausta. Hyvin ylläpitää kasvihuoneen painoa, joka sopii myös lämmitetyille vaihtoehdoille. Mallin miinus - materiaali pyrkii kerääntymään kosteutta ja siksi nopeasti romahtaa. Alhaisissa lämpötiloissa tarvitaan lisää lämpenemistä.

Betoni nauha

Hyvä, luotettava ja kestävä vaihtoehto. Suojaa hyvin kosteutta ja muita negatiivisia tekijöitä. Tämän säätiön haitat saattavat johtua huomattavista kustannuksista, alhaisesta lämmöneristyslaadusta ja paljon painosta.

Lohkoista

Edullinen, helppokäyttöinen vaihtoehto. Materiaali kestää haitallisia ympäristöolosuhteita. Mutta: se ei pidä lämpimänä ja on vähäinen.

Putken perustus

Tärkeimmät ominaisuudet: kestävä, kestävä, luotettava, budjetti. Mutta tällaisen säätiön suunnitteluominaisuudet edellyttävät pohjan kovaa sitomista ja eristämistä.

nukka

Helppo asentaa, tämä vaihtoehto voidaan siirtää paikasta toiseen. Sopii mobiiliin maaperään ja puutarhoihin, joilla on vaikea maasto. Haittatekijöistä - metallipinoilla on taipumus korroosiota.

Laatoilta

Luotettava, kestävä, kestävä, sopii mihin tahansa maaperään. Hyvin eristää kasvihuoneen sisäosat negatiivisista tekijöistä ja tuholaisista. Haitat: korkeat asennuksen kustannukset, suuri paino, lisäeristyksen tarve. Koska istutus on eristetty tavallisesta maaperästä kasvihuoneessa, sen täytyy tehdä kuivatus ja seurata mikroilmastoa.

Kellarin eristys vaaditaan vain talvi- kasvihuoneille. Eristysaineisiin, joissa käytetään laajennettua polystyreeniä tai laajennettua savea, jotka täyttävät raon ja kaivannon rakenteen väliset raot.

Päätelmä: polykarbonaatista valmistettu kasvi soveltuu paremmin nauhalle, kiinteälle alustalle ja laattojen pohjalle.

Kasvihuone ilman säätiötä

Polykarbonaatista valmistettuja kevyitä kasvihuoneita voidaan asentaa maahan ilman perustusta. Tässä tapauksessa on kuitenkin varmistettava rakenne maanpinnalle.

Kesäasukkaille, jotka käyttävät kasvihuoneita yksinomaan kaudella, asennuspaikalla on paljon etuja:

 • säästää aikaa, mikä mahdollistaa asennuksen pari hienoa päivää;
 • kustannusvähennys, joka johtuu säätiön käyttämien kalliiden rakennusmateriaalien hylkäämisestä;
 • mahdollisuus tehdä kaikki työtä pohjan ja asennuksen valmistelemiseksi käsin vain yhden avustajan avulla;
 • helppo purkaminen rakenteen purkamisen yhteydessä kauden lopussa;
 • liikkuvuus, varmistaen tilojen liikkumisen hedelmällisemmälle paikalle, jos valittu alue ei ole riittävän tuottava.

Polykarbonaattien kasvihuoneiden asennus ilman perustusta

Kasvihuoneilmiesten kokeneita asentajia kehotetaan asettamaan rakennus maanpinnalle tai säätiölle kesäkauden lopussa. pinnoituksen edullisin lämpötila on 10º C. Seinämäinen polykarbonaatti on riittävän muovinen estämään kaarevat tukit helposti yhdellä arkulla eikä repeyty, kun pultit kiristetään, kuten pakkasella.

Oletetaan, että 3 x 8 metrin polykarbonaatti kasvihuone on tarkoitus asentaa.

Aikaisemmin löydettiin, että maaperä on hiekkaa harvinaisten kerrosten ja hiekkasaumojen kanssa, mikä ei heikennä merkittävästi suodatusominaisuuksia. Pohjavesi on sijoitettu huomattavasti matalammalle kuin 1,2 m: n rajaparametri. Tämä tarkoittaa, että emme tarvitse huolehtia kuivatuslaitteesta, ja valmistelemme tontin seuraavasti:

 • jakautumme kiinnittämällä kiinnittimiä alustan 4 × 9 metriä. Liitämme ne langalla;
 • kohdista merkitty alue. Poistamme turpeen ja näkyvät koukut lapiolla, jonka jälkeen tarkistamme vaakasuoran aseman rakennustasolla. Suurin toleranssit korkeuserojen suhteen ovat enintään 5 cm. Kiinnitetään huomiota kehän reunaan, tarkemmin sanottuna kuvitteellisiin "raidoihin", jotka ovat 0,5-0,7 m leveitä pitkin katkoviivoja. Rakenteen sisällä on mahdollista suunnitella pintaa sen asennuksen jälkeen;
 • astumalla 0,3 m: n hajoamiselta, piirrä mopolinja lapion, palkin ja rautapin avulla. Tämä on kaivannon ulkoreuna;
 • kaivamaan kaivantoa 0,4 metriä leveä. Kaivannon syvyys riippuu kasvihuoneen T-muotoisten jalojen pituudesta, tavallisesti se on 0,3 m. Pinnan yläpuolella kehyksen pohja runkoon, joka lepää jalat, nousee 0,1 m;
 • hieman, ilman paljon fanaattisuutta, hukutamme ojan pohjan. Koska polykarbonaatista tehdyt klassiset kasvihuoneet / kasvihuoneet painavat keskimäärin 70 kiloa ja rakenteen massa jakautuu koko alueelle, ei ole tarpeen peittää kaivannon pohjaa ahkerasti.

Jotta ei heikennettäisi ja maata maata kaivannossa tai tiilissä kulmissa vääntyneen kehyksen takia, tarkista pohjan vaakasuora taso. Korjaa puutteet välittömästi, jos niitä löytyy, ja siirry kokoonpanoon. Muistuta tarve suojella kasvit rikkaruohoilta ja soveltaa kansanmurtajaa: me peitämme ojan ulkoseinän käytetyillä liuskekivillä. Sen sijaan ruberoidi tekee, mutta muutaman vuoden kuluttua vehnänruohon rohkeat juuret ovat edelleen "puns".

Kasvihuonekaapin runkoasennusohjeet

Jos laitat kasvihuone omalla kädelläsi, sinun on aseistettava vain avaimella ja ruuvimeisselillä. Täydellisellä tehdasrakenteella on yleensä täysi sarja kiinnittimiä ja samanaikaisesti kasvihuonekaasun itseasennusta koskeva järjestelmä, jonka mukaan on välttämätöntä toimia.

Kuitenkin meidän tapauksessamme teosten sarja muuttuu jonkin verran, joten tarvitsemme:

 • koota päät, kiinnittää ovikehyksestä, ikkuna-analogiasta ja vahvistusliuskeista päätykaarille, jos myyjä ei asenna päät tai valmista valmistaa hitsattuja päitä;
 • pultti yksityiskohdat alareunusta ja kiinnitä siihen T-muotoiset jalat. Kaikki "maanalaiset" ja maadoitetut osat on käsiteltävä bitumilla ennen asennusta kaivoksiin;
 • siirrä kokoonpantu vanteet kiinnitetyillä tuilla paikalle ja asenna tämä rakenneosuus kaivoksi niin, että vanteet nousee 10 cm pinnan yläpuolelle;
 • aseta asennustaso tasolle tarvittaessa, säädä asentoa tiilien päällystämällä;
 • kokoa runko tuotteen mukana toimitettujen ohjeiden mukaisesti, kiinnitä polykarbonaatti, asenna automaattiset tuuletusaukot, jos ne sisältyvät pakkaukseen;
 • täytä kokoonpannun rakenteen ja maaperän välinen rako maaperään siten, että arkin reunat ovat 3-5 cm: n päällä.

Kasvihuoneen kokoonpanossa on välttämätöntä suorittaa kaikki vaiheet peräkkäin, esimerkiksi polykarbonaattilevyjen suojakalvoa ei tule poistaa aikaisemmin, jotta materiaali ei vahingoitu. Kiinnitä erityistä huomiota arkin sivuihin, sillä vain yksi niistä suojaa UV-säteiltä. Jos rikkovat ohjeita, kasvihuoneen väärä kokoaminen johtaa sen kustannusten nousuun, koska vakavia muutoksia tarvitaan.

Kasvihuone ilman säätiötä?

Olen varma, että minulla ei ole minkäänlaista halukkuutta kaataa pohjaa, edes pylväsnahkaa, riittävän runsaasti kasvihuoneita (haluan tehdä muutamia) polykarbonaatista. Mitkä ovat nuo kasvihuoneilman asentaminen ilman perustusta, vaatimukset kehyksen pohjalle? Miten perustaa pohja? Olen myös tavannut suosituksen kasvihuoneesta puuhun maahan, esimerkiksi lehtikuusiin (hän ​​ei pelkää lainkaan kosteutta kentällä). Joko joku teki sen kunnolla?

 • Lähettäjä: RealNews
 • Päivämäärä: 27.08.2013
 • Osasto: Kasvihuoneet ja kasvihuoneet
 • Vastaukset: 2
 • Kun ostat kasvihuonekaasukokoonpanon (valmis), säätiö on usein asetettu sinuun (sanotaan, tulemme, täytämme sen nopeasti jne.). Mutta olen samaa mieltä, sitä ei ole koskaan tarvittu. Kasvihuoneissa on kaksi todellista ongelmaa, joilla ei ole perusta - rikkaruohot indeksoivat sisäänpäin (ratkaistu viljelemällä maaperää kasvihuoneen kehän ulkopuolelle) ja jos paino on edelleen merkittävä, se voi kellua keväällä (yksinkertaisesti vinoutuminen, jos kehyksen jäykkyys ei riitä, se muuttuu muodoltaan - kehys on riittävän voimakas parempi metalliputkista tai kulmasta / kanavan pohjasta).

  Kerron sinulle, kuinka tämä ongelma on jo ilmennyt! Asensin polykarbonaatin kevyt kasvihuone, tietäen, että on toivottavaa laittaa se perustaan, mutta rahaa sille ei ollut helppoa. Laitoin sen maahan, yritin tasoittaa tasoa, mutta sen seurauksena kasvihuone ei ollut tasainen eikä vakaa polykarbonaatissa. Ratkaistiin tämä ongelma hyvin yksinkertaisesti halvalla ja hyvällä! Tilasin neljä 50 tusinaa levyä, panin heidät maahan kasvihuoneen alle ennen kuin ne tasoitettiin ennen tasoa ja kiinnittivät kasvihuoneen ruuveilla. Se ei ole tarkka hätiköityä, ei ole huono tuki kehys kasvihuone. mutta on myös miinus heikko suojaus ilman lämpötilan muutoksilta maanpinnan alapuolella. mikä edistää kasvien jäädyttämistä. päätös on sinun. Joko halpa ja vihainen tai kallis, mutta loistavasti!

  Polykarbonaatti kasvihuonekaasujen asentaminen maahan: paikanvalmistus ja rakenteen kokoonpano

  Valmistajat ja omistajat pitävät kustannustehokkaana kasvihuonekaasupäästöt polykarbonaattipinnoitteella. Kustannusten vähentämiseen vaikuttaa suurelta osin kyky perustaa säätiö. Jos tukialusta ei ole mahdollista, se mahdollistaa kehyksen ja läpinäkyvän muovin kevyyden. Samat syyt edellyttävät kuitenkin voimakasta liittämistä maahan, jotta kevyt kasvirakenne ei kääntyisi tuulen mukana. On olemassa selkeät säännöt, joiden mukaan kasvihuoneen asentaminen maahan. Niiden noudattaminen takaa luotettavan kiinnityksen rakentamiseen ja ongelmien puute sadonkorjuu.

  Kasvihuoneiden erityinen asennus ilman pohjaa

  Varmista heti, että kevyen polykarbonaattikasetin asennus ilman nauhaa tai pistepohjaa sopii vain rakennuksen kausittaiseen käyttöön. Viljelijät ympärivuotiseen viljelyyn kasvihuoneilmiöitä, se ei ole sopiva. Tämän asennuksen tärkein haitta on merkittävä lämmönhukka, joka on 10%. Auringon tuottama energia - kevään ja kesän syksyn puutarhan rakennusten pää- ja ainoa lämmitin voidaan kohdella huolimattomasti. Sähkön, kaasun ja puun kanssa ei.

  Toinen miinus on maapallon ylemmässä kerroksessa olevan perustavanteen puuttuminen, mikä mahdollistaa jyrsijöiden ja hyönteisten pääsyn vapaasti rakennukseen ja vahingoittaa kasveja. Tämä pätee myös siihen, että 10 cm: n kutistumisväli pysyy maanpinnan ja rakenteen alaulun välissä, mutta käsityöläisillä on tapoja estää pääsy, josta jäljempänä keskustellaan.

  Hyvä syy yksinkertaistettuun asennukseen

  Kesäasukkaille, jotka toimivat "katetuilla puutarhoilla" yksinomaan toukokuusta syyskuuhun / lokakuuhun, asennuspaikalla on paljon etuja:

  • huomattavia säästöjä, jotka mahdollistavat asennus vain pari hienoa päivää;
  • vähentää merkittävästi kustannuksia, jotka johtuvat säätiön käyttämien rakennusmateriaalien hylkäämisestä;
  • mahdollisuus tehdä kaikki työtä pohjan ja asennuksen valmistelemiseksi käsin vain yhden avustajan avulla;
  • helppo purkaminen rakenteen purkamisen yhteydessä kauden lopussa;
  • liikkuvuus, varmistaen tilojen liikkumisen hedelmällisemmälle paikalle, jos valittu alue ei ole riittävän tuottava.

  Kokoonpano ja asennus ilman säätiötä ovat optimaalinen valinta, jos koealueen koko ei salli kahden kasvihuoneen rakentamista kasvihuoneviljelyjen jaksottaiseen vuorotteluun. Rakenne on helpompi liikuttaa T-muotoisilla jaloilla, joista kukaan ei tarvitse rakentaa 6 hehtaaria. Loppujen lopuksi: paras vaihtoehto kesän asukkaille ei ole tarvetta, ainoa vaihtoehto on asentaa tukipuun tukipohjaan, joka on haudattu maahan ja joka korvaa säätiön. Hänen laitteensa kestää kuitenkin aikaa ja rahaa, vaikka se ei ole yhtä suuri kuin monoliittisen nauhan kaataminen muottiin.

  Valitaan paikka tuottaville kasvihuoneille

  Sijainti on erittäin merkittävä tekijä, riippumatta siitä, asennetaanko kasvihuone maahan ilman pohjaa tai vankka asennus, jossa on tukipohja. On totta, että säätiöllä, jolla ei ole säätiötä, on etu: valitettava valinta ärsyttää vain yhden kauden.

  Palaamme lyhyesti perusasetuksiin kasvihuonekaasupäästöjen optimaalisen alueen määrittämiseksi:

  • tontin ja rakenteen yhden kerroksen rakennusten välisen etäisyyden on oltava noin 3 metriä niin, että niiden varjo ei häiritse viljeltyjen vihannesten kasvua;
  • on toivottavaa järjestää pitkät seinät "alueellisella" maantieteellisellä suunnalla, so. rinnakkain itä-länsiradan kanssa, niin että kasvit saavat suurimman kuumuuden auringon itäisestä länteen. Näin ollen on parempi järjestää päät "meridional" niin, että ne "näyttävät" pohjoiseen ja etelään;
  • on välttämätöntä siirtyä pois pensaista ja suurista puista, paitsi huomioon niiden levinnyt varjo, mutta myös juurisysteemin voima. Koska voimakkaat juuret vievät paljon vettä kasvihuoneilmiöiltä.

  Olisi mukavaa löytää paikka, joka on aidattu luonnoksista. Loppujen lopuksi tuulen whiffs jäähdyttää polykarbonaattia, minkä vuoksi vähemmän lämpöenergiaa tulee kasvihuoneeseen. Tietysti aita ei tietenkään säästä, mutta aaltopahvista valmistettu aita edes auttaa, mutta kasvihuoneessa ei ole kovin järkevää mennä rikki ostamaan sen. On parempi löytää olemassaolevista rakenteista tuulilta suojattu alue.

  Mitä tehdä maan päällä

  Vanhempien ja naapureiden maaperää ei ole valittu. Kuten sanonta kuuluu, se sai sen ja on onnellinen. Ja on erittäin toivottavaa selvittää, mitä se sai. Tätä varten sinun on suoritettava alkeellisia geologisia tutkimuksia sivustolla:

  • kaivaa pieni kuoppaan. Sen koko on noin 70 × 70 cm, syvyys 1,0-1,2 m;
  • määritä maan koostumus 0,2-0,8 m etäisyydelle pinnasta. Puhtaiden kuivien hiekka-ongelmien tunnistamisella ei synny. Se on hauras, hieman märkä, on mahdotonta rullata palloa tai liukastumista ulos siitä, joka säilyttää muodon jälkeen "keramiikka" kokeiluja. Hiekka - paras taustalla oleva kerros kasvihuoneessa. Se ei säilytä vettä, jonka pysähtyneisyys kykenee murtamaan kasvien juuret. Jos palloa kääritään, sinun täytyy kaivaa kaivoa 0,5 - 0,7 m syvältä kasvihuoneen alle ja täytä se joella tai louhos hiekalla siten, että ylimmäinen 0,3 m voi täyttää hedelmällisen maaperän seoksella;
  • korjataan pohjavesiä. eli sinun tarvitsee vain varmistaa, onko vettä reiän pohjassa vai ei. Jos löydät melko negatiivisen näkökulman kasvihuoneen ympärillä, sinun täytyy kaivaa ojia veden tyhjentämiseen.

  Ensi silmäyksellä, toimenpiteet geologisen ja hydrogeologisen tilan määrittämiseksi voivat vaikuttaa liian monimutkaisilta. On kuitenkin helpompaa vakuuttaa ja selvittää vivahteet etukäteen kuin kadota kasvi ja valittaa kasvihuoneen hyödyttömyydestä.

  Suositeltu asennusaika

  Kasvihuoneilmiesten kokeneita asentajia kehotetaan asettamaan rakennus maanpinnalle tai säätiölle kesäkauden lopussa. Syksyllä voit turvallisesti pujottaa puhdistetut sängyt kehyksen kokoonpanon aikana ja kuljettaa sen suunnitellulle paikalle. Hyvä vaihtoehto on kevättalvella, mutta ei myöhemmin. Kuukauden aikana kasvun ja kukinnan puutarhassa asukkaat tällainen laajentuminen ei ole odotettavissa.

  Materiaalien valmistajat suosittelevat myös asennusta kevääseen ja syksyyn, koska se on edullisin lämpötila 10 ° C: n lämpötilassa. Pinnoitus on riittävän solu, jotta hän olisi tarpeeksi muovia estämään tukevien tukien tukkeutuminen kiinteällä arkkilla, eikä halkeile, kun pultit kiristetään, kuten pakkasella.

  Kasvihuoneen asennuksen kuvaus kentällä

  Löytyi paikka, valitsi ajankohdan, nyt selvitämme, kuinka asianmukaisesti asennetaan kasvihuone, ja mitä pitäisi tehdä sen varmistamiseksi. Rakenteen yksinkertainen asennus maahan voidaan kuvata seuraavasti:

  • Sivuston valmistelu.
  • Pohjan vanteen asennus T-muotoisilla kiinnikkeillä.
  • Kehyksen alareunan asennus.
  • Rakenna malleja. Polykarbonaattipinnoitteen asennus. Läpiviennit, sivuseinät ja kasvihuonekaasut.
  • Kiinnityslaitteet, jotka suojaavat kasvihuoneen alempaa osaa luhistuneilta hyönteisiltä, ​​kenttä- ja kotimaisilta jyrsijöiltä.

  Yleissuunnitelma mukautetaan rakennuksen rakenteeseen ja alueen geologisiin vivahteisiin. Jotkut prosessit tarpeettomiksi voidaan poistaa huomioiden tilanteen erityispiirteet. Asennettaessa maahan vain siihen upotetaan T-muotoisia tukia. Ne voidaan hitsata alun perin rakenteen pohjaan, ne voidaan kiinnittää ruuveilla tai kiinnittää vanteisiin hitsatuilla saranoilla. Harkitse tehtaan kasvihuoneen asennusprosessin keskeiset kohdat ilman säätölaitetta.

  Sivustonvalmistusalgoritmi

  Oletetaan, että valitsimme tontti lähiölaitteistoon rakentamiseen, jonka mitat ovat 3 × 8 metriä. Aiemmin havaittiin, että pohja maaperä on hiekka, jossa harvinaiset kerrokset ja linssejä hiekkasaumoista, jotka eivät merkittävästi huononna suodatusominaisuuksia. Pohjavesi putoaa huomattavasti pienemmäksi kuin rajoitusparametri 1,2 m. Sen vuoksi vedenpoistolaitetta ei tarvitse huolehtia, ja valmistelemme aluetta seuraavasti:

  • jakautumme kiinnittämällä kiinnittimiä alustan 4 × 9 metriä. Liitämme ne langalla;
  • kohdista merkitty alue. Poistamme turpeen ja näkyvät koukut lapiolla, jonka jälkeen tarkistamme vaakasuoran aseman rakennustasolla. Suurin toleranssit korkeuseroille ovat korkeintaan 5 cm. Huomioimme kehys, tarkemmin sanottuna kuvitteellisia "raitoja", jotka ovat 0,5-0,7 m leveitä katkoviivoja pitkin. Rakenteen sisällä on mahdollista suunnitella pintaa sen asennuksen jälkeen;
  • astu luiskahtaa 0,3 metrin etäisyydeltä, vedä maaperän viiva maahan, lapiolla, raudalla. Tämä on kaivannon ulkoreuna;
  • Kaivamme kaivoa 0,4 m leveä. Kaivannon syvyys riippuu kasvihuoneen T-muotoisten jalojen pituudesta, yleensä se on 0,3 metriä. Pinnan yläpuolelle kehyksen pohjakehys, joka lepää jalkoihin, pitäisi nousta 0,1 m: iin;
  • hieman, ilman paljon fanaattisuutta, hukutamme ojan pohjan. koska Polykarbonaatti kasvihuoneet painavat keskimäärin 70 kg ja rakenteen massa jakautuu koko alueelle, eikä kaivannon pohjaa tarvitse tiivistää ahkerasti.

  Jotta ei heikennettäisi ja maata maata kaivannossa tai tiilissä kulmissa vinon rungon takia, tarkista pohjan vaakasuora taso. Korjaa puutteet välittömästi, jos niitä löytyy, ja siirry kokoonpanoon. Muistuta tarve suojella kasvit rikkaruohoilta ja soveltaa kansanmurtajaa: me peitämme ojan ulkoseinän käytetyillä liuskekivillä. Sen sijaan ruberoidi tekee, mutta muutaman vuoden kuluttua vehnänruohon rohkeat juuret ovat edelleen "puns".

  Ohje kehyksen kokoonpanosta

  Voit tilata kokoonpanon toimittajalta, mutta kuljettaminen ja liikkuminen koottujen rakenteiden osien ympärillä on työtä. Jos turvaudutte yritys-myyjän keräilijän palveluihin, anna heidän asentaa talliin. Ne, jotka päättävät kokoontua omiin käsiinsä, tarvitsevat vain varustaa avaimella ja ruuvimeisselillä. Kokonaistyörakennuksissa on yleensä täysi sarja kiinnittimiä ja samanaikaisesti kasvihuonekaasun itsesovittamista koskeva järjestelmä, jonka mukaan on välttämätöntä toimia. Kuitenkin meidän tapauksessamme teosten sarja muuttuu jonkin verran, joten tarvitsemme:

  • koota päät, kiinnittää ovikehyksestä, ikkuna-analogiasta ja vahvistusliuskeista päätykaarille, jos myyjä ei asenna päät tai valmista valmistaa hitsattuja päitä;
  • pultti yksityiskohdat alareunusta ja kiinnitä siihen T-muotoiset jalat. Kaikki "maanalaiset" ja maadoitetut osat on käsiteltävä bitumilla ennen asennusta kaivoksiin;
  • siirrä kokoonpantu vanteet kiinnitetyillä tuilla paikalle ja asenna tämä rakenneosuus kaivoksi niin, että vanteet nousee 10 cm pinnan yläpuolelle;
  • aseta asennustaso tasolle tarvittaessa, säädä asentoa tiilien päällystämällä;
  • kokoa runko tuotteen mukana toimitettujen ohjeiden mukaisesti, kiinnitä polykarbonaatti, asenna automaattiset tuuletusaukot, jos ne sisältyvät pakkaukseen;
  • Kokoonpannun rakenteen ja maan välinen rako on peitettävä maaperällä siten, että arkin reunat ovat 3-5 cm: n päällä.

  Kaikki. Voit "asettua" vihreisiin asukkaisiin.

  Muista, että suunnitteluominaisuudet vaikuttavat suunnittelutoimintoihin. Useissa malleissa alempi vanteet yhdistetään seinämiin, joihin kaarevat viemärit ja päät on kiinnitetty. Tämäntyyppinen polykarbonaatti kasvihuoneen asennus kentällä näytetään valokuvasta:

  Pohjalla kasvihuoneeseen, jossa on omat kädet polykarbonaatin alla. Kuinka laittaa kasvihuone ilman säätiötä.

  Polykarbonaatti kasvihuoneen omalla kädellä asennuksen ansiosta voit kasvattaa orgaanista viljelyäsi - se on paljon turvallisempi kuin vihannekset markkinoilta, pöydällä on aina runsaasti vitamiineja, ja talvella on ilo avata kääritty kurkku / tomaatti.

  Niille, jotka ovat täynnä tällaisen perspektiivin arvoa, tarjoamme yksityiskohtaisia ​​ohjeita siitä, miten polykarbonaatti kasvihuonekasetti asennetaan omiin käsiinsä, kuinka voit laatia sivuston asianmukaisesti, mikä muotoilu on parempi valita, mitä asentaa, miten välttää tyypilliset asennusvirheet.

  Suunnittelun ominaisuudet ja materiaalit

  Puutarhatuotteiden nykyaikaisilla markkinoilla on erilaisia ​​polykarbonaatti kasvihuoneita, miten valita ja asentaa suoraan riippuu materiaalin ja rakenteen. Suosituimmat tyypit:

  • kaareva;
  • suorakulmainen pylvään tai kaltevan katon alla.

  Rakenteen runko voidaan valmistaa erilaisista materiaaleista:

  • Alumiinipölypäällysteinen kokoonpano, joka on koottu suunnittelijan perusteella - profiilin kapea pää työntyy laajemmalle. Kiinnitysmenetelmä on riittävän vahva kestämään särkyä.
  • Galvanoitu teräs, jolla on luotettava suojakerros, kiinnitysperiaate - erityiset liitoskappaleet: kulmat, nauhat, ristit, lisäksi kiinteät pultit.
  • Muoviputkista - edullisin kasvi kasvihuoneen asentamiseksi.
  • Yhdistetyt hitsatut mallit, jotka koostuvat arvokkaista elementeistä: kannakkeet, kaaret, päällysteet.

  Kasvihuoneen asennus säätöön, kaksinkertaiset kaaret tarjoavat lisävoimaa, mallit ovat merkityksellisiä talvirakenteille

  Budjetin tapa on asentaa kasvihuone tontille, esimerkiksi hitsata kehys profiiliputkesta omiin käsiinsä tai tehdä siitä puusta. Asennuksen ja kokoonpanon jälkeen tällaiset rakenteet puhdistetaan asteikosta ja korroosiosta, pohjustetaan, maalataan.

  Hyvä tietää: Putken optimaalinen koko 40 x 20 mm keskikokoisen kasvihuoneen kehyksen valmistamiseksi ja seinämän paksuuden ollessa 1,5-2 mm. Suurten rakenteiden tulisi olla putket 60 * 20-40 mm.

  Valmiit tuotteet itseasennukseen esitetään eri kokoonpanoissa, kasvihuoneen hinta riippuu siitä. Sisäänkäynnistys- ja päällystysmateriaalin - polykarbonaatin runko-osien lisäksi rakenteessa voi olla useita ilmanvaihtoaukkoja, joissa on erilaisia ​​liittimiä ja tiivisteitä. Lisävaihtoehdot auttavat luomaan ja ylläpitämään suotuisaa mikroilmistä viljelykasvien kasvattamiseksi, joten ennen kuin asennat kasvihuone, sinun kannattaa harkita, haluatko säästää tai tavoitteenasi on saada korkealaatuinen ja toimiva rakenne.

  Valmistetuissa tuotteissa on yksityiskohtaiset painetut ohjeet polykarbonaatti kasvihuonekaasujen asentamiseksi asianmukaisesti, kokoonpano tehdään tarkasti valmistajan suunnitelman mukaisesti. Nämä ovat sarjatuot- teita, jotka on suunniteltu vakio-olosuhteisiin, paikan päällä omistajan on parannettava rakennusta itsekseen, sovittamalla asennus ja kokoonpano puutarhan juoniin.

  Katso erikoislääkärin suosituksia, miten polykarbonaatti kasvihuoneen valinta ja asennus toteutetaan - kokoaminen ja asennus, video auttaa välttämään 10 prosessin tyypillisiä virheitä. Lisäksi video kuvaa yksityiskohtaisesti, miten solupolykarbonaatti valitaan oikein, mikä kertoo, mihin suuntaan se asennetaan kehykseen.

  Kasvihuonealue

  Kasvihuoneen asennuspaikan olisi mieluiten sijaittava aurinkoisella tuulettamattomalla puolella. Suunta leveys - itästä länteen. Se voi olla:

  • erillinen jakso;
  • paikka lähellä taloa, jos rakennus on rakennuksen vieressä, yleensä kaareva epäsymmetrinen tai suorakaiteen muotoinen, kantorakettien (palkin) tukityyppiset rakenteet, ovat merkityksellisiä pienissä henkilökohtaisissa tiloissa.

  Ennen kuin asennat polykarbonaatti kasvihuone, paikka on puhdistettava roskia, juurtuneita juuret, mukana tappien, köysi olisi vedettävä ympärysmitta, ja pehmeä kerros maaperän pitäisi poistaa, tämä on noin 300 mm ylemmän hedelmällisen maaperän.

  Säätiö - mitä polykarbonaatti kasvihuoneeseen asennetaan

  Rakenteen luotettavan asentamisen perusta riippuu useista objektiivisista tekijöistä:

  • geodeettiset olosuhteet;
  • helpotus;
  • muoto, koko ja rakenteen paino.

  Nauha-aluetta pidetään yleisimpänä kaikenlaisten kasvihuoneiden asennuksessa. Tämä perusta voidaan tehdä useilla eri tavoilla:

  • kaada matala monoliittinen betoni nauha;
  • asenna valmiit lohkot ja liitä ne vahvikkeella ja laastilla;
  • asettaa tiilen perustan;
  • rakentaa savi ja kivet raunioista;
  • tehdään paksun puun laatikon pohja impregnoinneilla: antiseptiset mätä ja sieni, vettä hylkivä koostumus, esimerkiksi moottoriöljy tai nestemäinen bitumi, jotta puu ei ime kosteutta.

  Väliaikaiset kevytrakenteet asennetaan tavallisesti pylväsperustaan. Epätasaisilla alueilla, joilla on suuria poikkeuserotuseroja ja mädäntyvä maa-alue, on kaltevuusalueella halotut paalut, jotka haudataan 200 mm: n alapuolella maaperän jäädyttämiseen pölkyn alueella. Erittäin harvoin, kasvihuoneen asennuksen aikana levyä kaadetaan: kelluva tai kitkavaljailla.

  Miten kaadetaan monoliittista betoniraita kasvihuoneen asennukseen

  Kaivamme ojaa, jonka syvyys on 700 mm, me kaataamme murskattua kiveä, hiekkakiveä, me pehmeää tyynyä. Asettamme lujittavan kehyksen, asentamme muottiin, tarkistamme geometrian, vahvistamme sen pistokkailla, kiinnitämme sen yläosaan niin, että muotti ei hajoa kuorman alle liuoksesta, kaada betonia, me baonettia. Asettamme jokaisen 600-1000 mm: n erikoiskiinnittimen tai lujitangon avulla vapauttamaan, ne kiinnittävät kehyksen niihin. Jätä kuukausi, kunnes betoni on täysin vakiintunut. Poistamme muottipesät, teemme pystysuoran vedenpitävyyden: liitä katehuopa, voit paksua kangasta bitumimastilla, tee täyttö maaperällä.

  Hyvä tietää: Talvella olevien kasvihuoneiden asennusta varten pohja on eristettävä polystyreeni-vaahtolevyillä tai lämpöeristys on tehtävä suihkuttamalla polystyreeni-vaahtoa.

  Polykarbonaatti kasvihuoneen asennus lohkoperustalle, käytännöllisempi solupeton korkeuden asettamiseksi monoliittiselle nauhateollisuudelle

  Puun pohja

  Kasvihuoneen asentaminen puuhun ei vaadi paljon aikaa eikä taloudellisia kustannuksia. Valitse kiinteistä puupalkkeista, joissa on kylkiluut 100 * 100, 150 * 150 mm. Me kyllästyimme suojaavilla aineilla. Sivusto tasoitetaan, me levitetään roskiin ja hiekkaan, tämä vaihe voidaan sulkea pois, mutta se varmistaa rakenteen kestävyyden.

  Kuvasuunnitelma, kuinka järjestää puun perustaminen kasvihuoneiden asennusta varten

  Varmista, että kattomateriaali asetetaan 2 kerrosta, päällekkäisiä liitoksia, liimaa paineilmalla tai bitumilla. Keräämme pohjan, kulmien puu voidaan kiinnittää:

  • sinkittyyn kulmaan;
  • kramppeja;
  • tee karkeus ½ paksuudella ja vedä ruuveilla tai nauloilla;
  • Poraa reiät ja kiristä ankkuripultit.

  Polykarbonaatti kasvihuoneen asentaminen puuhun ei takaa rakennuksen kestävyyttä

  Kasvihuone on parempi asentaa betoniin tai puuhun, mutta se voidaan asentaa maahan. On suositeltavaa laittaa litteät kivet, tiilet, solujen betonilohkot pohjan alle. Katso vaiheittaiset ohjeet polykarbonaatti kasvihuoneen asentamiseksi maahan, video kertoo kuinka rakentaa rakenne ja korjata kehys.

  Polykarbonaatti kasvihuoneen asentaminen säätöön

  Ennen kuin asennat polykarbonaatista kasvihuoneeseen puuta, nauhaa ja muuta säätöä, peitä kellari kattotuilla - vaakasuora vedeneristys.

  Hyvä tietää: Sarjan kaarevat kasvihuoneet tuottavat 1900 mm: n korkeuden karbonaattilevyn teknisten parametrien vuoksi. Tämä korkeus on hankala työskennellä sisäpuolella, koska sängyn korkeus lisätään. Rakenteiden asennukseen suositellaan 300-400 mm: n suurta pohjaa. Talvi kasvihuoneet, koska on suositeltavaa asentaa korkealle pohjalle.

  On olemassa eri tapoja asentaa kasvihuone asianmukaisesti sivustolle, jokainen valmistaja tarjoaa oman kokoonpanojärjestelmän. Jotkut suosittelevat, että ensin koota ja asenna kehys ja sitten vaipataan polykarbonaatti, muut neuvovat sinua kokoamaan ja vaihtamaan pääkomponentit, asentamaan säätöön ja kiinnittämään sitten.

  Polykarbonaatti kasvihuonekaasujen asentaminen, hyvä idea talvirakenteille

  Asennus ja asennus - vaiheittaiset ohjeet

  Harkitse kaarimaisen rakenteen asentamista. Nopeaan ja laadukkaaseen kokoonpanoon tarvitaan kaksi henkilöä, samoja työkaluja tarvitaan:

  • mittanauha;
  • tasolla;
  • alue;
  • ruuvimeisseli;
  • veitsi leikata polykarbonaattia, sopiva paperitavarat paksulla teräksellä tai metallitiedostolla;
  • hankaava ohut kuorintapäät.

  Aseta osat ja asenna avainkomponentit ennen asennusta.

  Kokoamme päätyosat. Asettamme tasaiselle alustalle vaakatasossa. Poistamme suojaavan kerroksen polykarbonaatista, laita se päätyosaan, kiinnitä se lämpöalustaan. Leikkaa pinnoite elementin ääriviivaa pitkin. Elementti asetetaan pohjaan tiukasti pystysuoraan kiinnitettynä pohjaan. Niiden välille luodaan pohjan poikittaiselementti - pohja vanteet, kiristämme sitä.

  Asenna sitten kaaret erikoisasennukseen, aseta toinen sivu ja toinen. Asennamme ja kiinnitämme poikittaiset nauhat rakenteelliseen jäykkyyteen. Tämän algoritmin mukaan asennamme jäljellä olevat elementit.

  Kaarien asentaminen tiukasti pystysuorat, vahvistetut poikittaiset nauhat

  Hyvä tietää: Asennusvaiheessa kiinnittimiä ei saa kiertyä liian tiukasti korjaamaan rakennuksen geometriaa tarvittaessa. Viimeisen asennuksen jälkeen kaikkien solmujen on venytettävä.

  Kun runko on asennettu ja venytetty, peittelemme kasvihuoneen puolia polykarbonaatilla, kiinnitämme sen lämpöalustaan. Levyjen liitoksissa tehdään 100 mm: n päällekkäisyys, tai liitämme 50 mm: n ulkonemat päätyihin telakointiprofiilin kautta. Kehyksen ja peitemateriaalin väliset raot eivät ole hyväksyttäviä, risteyksen on oltava tiukka. Kuten käytännössä ilmenee, ennen kuin asennat polykarbonaattia metallikehykseen, sinun tulisi vahvistaa erityistä tiivisteprofiilia tai tikkua kaksipuolista nauhaa.

  Polykarbonaatin kiinnittäminen asennettuun runkoon

  Irrota yläsuojakalvo. Leikkaa venttiilien ja ovien läpi ääriviivat. Asenna liittimet.

  Katso master-luokkaa siitä, kuinka voit asentaa kasvihuonekaapin, joka on valmistettu polykarbonaatista omiin käsiinsä, video osoittaa valmistuksen ja asennuksen profiiliputkesta valmistetun, kotitekoisen hitsatun rakenteen alapuolelle.

  Huolimatta siitä, että kasvihuone on kevyt rakenne, se vaatii luotettavan ja vahvan perustan. Hyvän perustan puuttuessa on olemassa vaara, että se kävelee ympäri paikkaa, ja nuoret kasvit voivat kuolla pakkaselta ja tuulelta. Joten millaista perustusta kasvihuoneeseen tarvitaan ja miten sitä voidaan rakentaa oikein?

  Kasvihuoneen perustus: toiminnot ja ominaisuudet

  Kasvihuoneen perustana on luotettava perusta rakentamiselle, joka pidentää käyttöikää ja suojaa laskeutumiselta negatiivisilta tekijöiltä. Monilla kesän asukkailla on kysymys: onko mahdollista säästää aikaa ja rahaa kasvihuoneen rakentamiseksi ilman säätiötä?

  Tietenkin tämä on mahdollista, mutta kasvihuonekaasupohjan järjestelyllä on useita etuja:

  • säätiö kiinnittyy kasvihuoneeseen lujasti maahan, jonka ansiosta myös voimakkaimmat tuulet eivät pelkää;
  • rakenne on maanpinnan yläpuolella - tämä säästää noin 10% lämpöä;
  • hyönteiset, moolit ja muut tuholaiset eivät pysty saavuttamaan laskeutumisia;
  • kasvit suojataan pakkaselta, sadolta ja muilta haitallisilta tekijöiltä.

  Yksi tärkeimmistä ominaisuuksista, joiden pitäisi olla kasvihuonekaasujen perustana, ovat vahvuus, kestävyys ympäristövaikutuksineen ja suunnittelun ominaisuuksien noudattaminen.

  1. Luotettavuutta. Pohjan vakaudella on erityinen rooli talven lopussa, koska sulava lumi ja vesi voivat tuhota koko rakenteen.
  2. Kielteiset tekijät. Taloudellisuuden vuoksi jotkut kesäasukkaat rakentavat tätä tarkoitusta varten improvisoidut välineet (esimerkiksi muovipullot tai vanhat renkaat) tai heikkolaatuisen materiaalin, joka voi olla suuri virhe - pohjaveden vaikutuksen ja lämpötilahäviöiden vuoksi tällainen säätiö voi nopeasti romahtaa.
  3. Kasvihuoneen koon, muodon ja materiaalin noudattaminen. Jos rakenteen tekniset ominaisuudet eroavat merkittävästi säätiön ominaisuuksista, kasvihuone muuttuu nopeasti ja voi jopa romahtaa.

  Yhteenvetona voimme sanoa, että paitsi ulkonäkö ja toimivuus, myös istutusten "terveys" ja tuleva sadonkorjuu riippuvat kasvihuonepohjan tyypin ja materiaalin oikeasta valinnasta.

  Kasvihuoneen perustana on valittu materiaali, josta rakenne on tehty (esimerkiksi silikaattilasi vaatii jäykempää perustaa), taloudelliset ja ajan kustannukset sekä alueen ilmastolliset olosuhteet. Kasvihuoneiden järjestelyyn käytettävien säätötyyppien joukkoon kuuluvat nauha ja pinta (vähän tai ei ole haudattu). Rakenteiden periaatteet ovat lähes identtisiä, sillä ainoa ero on se, että nauhateollisuudelle tarvitaan syvempiä säätökuoppia.

  Rakennusmateriaalien tapauksessa tässä tapauksessa voit ottaa puuta (puuta), tiiliä, betoniseosta sekä valmiita betonilaatuja tai -lohkoja. Jokaisella vaihtoehdolla on sen edut ja haitat, jotka on otettava huomioon säätiön valinnassa.

  Pöytä. Eri tyyppisten säätiöiden edut ja haitat.

  Oikean kasvihuoneen rakenteen valinta edellyttää seuraavia sääntöjä.

  Se on tärkeää! Toinen tärkeä seikka on se, että sekä säätiön että koko kasvihuoneen luotettavuus ja kestävyys riippuvat rakennusohjeiden tiukasta noudattamisesta ja kaikkien teosten oikeasta toteutuksesta.

  Askel askeleelta ohjeet kasvihuoneen perustuksen asettamiselle

  Jokaisella säätiöllä on omat kirjanmerkkinsä, mutta joka tapauksessa sinun on ensin tehtävä tarvittavat laskelmat (riippuen huoneen koosta ja suunnittelusta). Tämän jälkeen alue puhdistetaan roskista, puista ja pensaista ja tarvittaessa tasoitetaan.

  Työkalut ja materiaalit

  Säätiön rakentamiseen käytettävät materiaalit on valittu etukäteen, se voi olla puupalkki, betoniseos, lohkot jne.

  Lisäksi työn suorittamiseen tarvitaan seuraavat työkalut:

  • köysi tai kalastuslinja;
  • puiset panokset;
  • rakennustaso;
  • mittanauha;
  • vannesahan;
  • vasara;
  • kynnet;
  • shovel sovkovaya ja bajonetti;
  • ankkurit päärakenteen kiinnittämiseen.

  On huomattava, että tämä ei ole täydellinen luettelo työkaluista ja muista materiaaleista, joita tarvitaan säätiön järjestämiseen. Valitun perustan tyypistä riippuen sinun on lisättävä luetteloon manuaalinen poraus (paalupohja), muottipaneelit (teippipohjan sijoittaminen jne.).

  Polykarbonaatti kasvihuonekaasu, kuten mikä tahansa muu rakenne, vaatii säännöllistä huoltoa ja joskus korjausta. Tietoja kasvihuoneen asianmukaisesta hoidosta sekä korjaustekniikoista ja -menetelmistä kertovat sinulle.

  Puutavaran perustaminen

  Puun perusta - paras vaihtoehto talonpoikaisille puutarhureille, jotka aikovat käyttää kasvihuonetta yksinomaan lämpimän kauden aikana.

  Pylvään on oltava puhdasta ja kuivaa (kosteus on enintään 20-22%) ilman, että tuholaisten mätää tai vahingoittaa merkkejä, ja poikkileikkaus riippuu kasvihuoneen koosta - suurikokoisessa rakenteessa tarvitaan tukkeja, joissa on suuri osa. Paras vaihtoehto on lehtikuusista saatu materiaali, jota aiemmin käsiteltiin antiseptisilla yhdisteillä (muutoin se on tehtävä itsenäisesti, koska säätiö vahingoittaa nopeasti tai vahingoittaa tuholaisia).

  Puun pohja voidaan tehdä usealla eri tavalla, ja yksinkertaisimmillaan seuraavat vaiheet.

  Vaihe 1. Valitse valitulla alueella merkintä käyttäen puupinoja ja köysiä, ja varmista, että kulma on yhtä suuri kuin 90 astetta.

  Vaihe 2. Poista maaperän yläkerros (myöhemmin sitä voidaan käyttää sängylle).

  Vaihe 3. kehä merkinnät kaivaa kaivantoon, jonka syvyys määritetään riippuen poikkipinta palkki (esim., Ja materiaalin poikkileikkaus 100x100 mm riittää kaivannon syvyys 150 mm) ja leveys tulisi olla 70-80 mm suurempi kuin paksuus tukkien.

  Vaihe 4. Aseta pohjan ja seinät kaivannon katto huopa, joka tulee olemaan rooli vedenpitävä materiaali. On välttämätöntä olla päällekkäinen materiaalin päällekkäisyys - niin että puu on eräänlaisessa "kirjekuoressa".

  Vaihe 5. Aseta säde kattopyyhkeeseen ja kiinnitä kulmat yhteen millä tahansa tavalla, jota käytetään puutalojen rakentamiseen (esim. "Tassuun" tai "puoliin").

  Vaihe 6. Kiinnitä rakenne metallikulmilla, joissa on reikiä nauloja tai ruuveja varten.

  Vaihe 7. Kohdista pohja puutasoilla puisilla kiiloilla tai palasilla. Pienet poikkeamat poistetaan lisäämällä hiekkaa tai soraa.

  Tämä ratkaisu sopii alueille, joilla on yksinkertainen maasto ja pohjavesimuodostuma. On suositeltavaa asentaa kehys matalan tason kannattimiin märillä maaperillä tai alueilla, joilla on vaikea maasto. Tällaisen säätiön runko on tehty edellä kuvatulla tavalla, mutta se ei sovi kaivantoon, vaan se asennetaan maastoon ajettaviin tankoihin - yksi tuki jokaisen nurkan sisäpuolelta ja 1-1,5 m tulevan kasvihuoneen ympäryksen ympäriltä. Rakennusmateriaalina voit käyttää trimmauksia, ruuvitukia tai puupinoja (pituus enintään 70 cm). Palkin runko on naulattu tai ruuvattu kannattimiin.

  Asentaminen tiili perusta

  Tiilipohja on paljon turvallisempi ja kestävämpi kuin puutavara, mutta sen asentaminen vaatii enemmän aikaa ja työtä, sillä runko on asennettu erityiseen betoni- ja sora-tyynyyn. Tämä tyyny suojaa pohjaa muodonmuutoksesta johtuen maaperän kohoamisesta johtuen siitä, että rakenne on luotettava ja kestävä. On parempi käyttää silikaattia, mutta tavallista punaista tiiliä, koska se on vähemmän altis tuholle negatiivisten tekijöiden vaikutuksesta. Laying tiili perusta algoritmi on seuraava.

  Vaihe 1. Tee merkintä tulevan kasvihuoneen sivustolle.

  Vaihe 2. Poista yläkerros maaperästä syvyyteen 20-25 cm.

  Vaihe 3. Laita hyvin pesty sora tuloksena olevan kaivannon pohjalle ja koota se perusteellisesti, kerroksen on oltava vähintään 5 cm. Asettaessasi tiilipohjan tyynyn päälle, voit tehdä ilman soraa, jolloin pohja saadaan vain betonista, mutta sora antaa rakenteelle enemmän jäykkyyttä ja kestävyys.

  Vaihe 4. Valmistele betoniseos sementtiä, soraa ja hiekkaa, suositellut mittasuhteet: yksi osa sementistä, kolme osaa hiekkaa ja viisi osaa soraa.

  Vaihe 5. Kaada valmistettu seos kaivantoon ja odota vähintään kaksi viikkoa betonin täydelliselle asettamiselle.

  Vaihe 6. Pehmustetun pehmopaperin vedenpitävyys asettaa kerroksen katemateriaalin.

  Vaihe 7. Aseta tiilet ja rivien määrä riippuu kasvihuoneen koosta - pieni rakenne riittää yhden rivin. Tiilien välille ankkureiden vahvistaminen, jotka toimivat kiinnittimina tulevaisuuden kasvihuoneessa, keskittyen sen suunnittelun piirteisiin. Tiilet on sijoitettava mahdollisimman tasaisesti käyttäen rakennustasoa tarkastamalla, ja niiden väliin jäävä tila on täytettävä laastilla estääkseen kylmän ilman pääsyn kasvihuoneen sisätilaan.

  Kun liuos kovettuu, voit jatkaa kasvihuoneen rakentamista, joka on kiinnitetty säätöön kiinnitettyihin ankkureihin.

  Laying strip foundation

  Nauhatyöntekijä on kasvihuoneen yksinkertaisin, mutta samalla halpa ja luotettava muunnelma, joka antaa rakenteelle kaikki tarvittavat ominaisuudet ja suojelee istutusta negatiivisten tekijöiden vaikutuksesta. Tämä on optimaalinen ratkaisu polykarbonaattirakenteisiin, joka on nykyään yksi suosituimmista materiaaleista kasvihuoneiden ja kasvihuoneiden rakentamiseen. Perusperiaate tällaisen säätiön rakentamisesta muistuttaa tiilipohjan rakentamista.

  Vaihe 1. Tulevaan säätiöön, merkitsemällä, kaivaa kaivo 30-50 cm syvältä ja 15-20 cm leveä. Jos aiot käyttää talviaikaa kasvihuoneessa, sinun täytyy kaivaa kaivo syvemmälle - suunnilleen maaperän jäädyttämiseen.

  Vaihe 2. Rakenna muotti (voidaan tehdä vanhoista levyistä), tarvittaessa vahvisteina tukia ja siteitä.

  Kaatumissuunnitelma kaatopaikalle (esimerkki suurista kasvihuoneista)

  Vaihe 3. Täytä pohja hiekalla (kerros noin 20 cm) tai sora (vähintään 5-10 cm), sitten ram.

  Vaihe 4. Valmistetaan betoniliuos (mittasuhteet: yksi osa sementistä, kolme osaa hienojakoisen murto-osan, kolme osaa hyvin pestyistä jokilaakereista) ja kaada se. On parempi tehdä se kerralla, muuten betoni kovettuu epätasaisesti ja halkeamat tulevat näkyviin säätiöön tulevaisuudessa.

  Seoksen täydellinen kiinteyttäminen kestää vähintään 20 päivää, minkä jälkeen voit jatkaa päärakenteen rakentamista.

  Asettelu lohkoperustan

  Kaikentyyppisistä pohjakerroksesta on yksi korkeimmista lujuuden indikaattoreista ja hyvät vedeneristysominaisuudet, joten on suositeltavaa varustaa paikoissa, joissa on korkea kosteus ja matalat alueet. Säätöä varten voit käyttää FBS-lohkoja, jotka ovat teräsbetonisia vahvistettuja rakenteita tai onttoja vaahtobetonialustoja.

  Vaihe 1. Käytä köyttä ja puupinoja tekemällä merkintä tulevan kasvihuoneen sivustolle.

  Vaihe 2. Kaivaa kaivanto siten, että köysi kulkee keskellä. Leveyden tulisi olla noin 25 cm ja syvyys määritetään maaperän jäädyttämisen syvyydestä riippuen.

  Vaihe 3. Kaivannon pohjalle kaada sora 10 cm paksuiseen kerrokseen ja pakkaa se hyvin.

  Vaihe 4. Valmistele betoniliuos ja kaada valmiin kaivannon pohja siihen.

  Vaihe 5. Vaikka liuos ei ole kovettunut, paina lohkot tulevan rakenteen kulmiin ja kohdista ne vaakasuoraan ja pystysuoraan. Muurauksen pinnan tulee olla lähes samassa maassa.

  Vaihe 6. Aseta myös lohkot kaivon kehän ympärille.

  Vaihe 7. On hyvä täyttää kaikki aukot lohkojen välissä ja tiivistää sivuseinämät ja kaataa maata. Käytä tasoleipää tasoittamaan pinta niin, että se on mahdollisimman sileä.

  Se on tärkeää! Jotta rakentaminen olisi mahdollisimman luotettava, voidaan perustaa useita riviä tiiliä, koska se on aiemmin asettanut vedeneristysmateriaalin, jonka jälkeen koko muuraus on "tartuttava".

  Kolonnin (paalun) perustaminen

  Pilarin pohja on edullinen ja yksinkertainen ratkaisu kevyisiin kasvihuoneisiin, jotka on suunniteltu käytettäväksi lämpimän kauden aikana.

  Suurten raskaiden rakenteiden osalta tällainen säätö ei ole paras vaihtoehto johtuen riittämättömästä jäykkyydestä, joten on suositeltavaa myös tehdä vahva sidonta. Perusrakenteen pylväsrakenteen rakentamiseksi vaaditaan pieniä betoni- tai puupylväitä - tavallisesti 6-8 tukee yleensä keskikokoiselle kasvihuoneelle.

  Vaihe 1. Merkitse tuleva perusta, asenna pylväät kasvihuoneen kulmiin ja kehällä 70-90 cm: n välein. Kurkkuilla maaperä kannattaa työntää maaperään, kunnes ne saavuttavat tiheämmät kerrokset, eivätkä ne kiinnitä turvallisesti.

  Vaihe 2. Puutarhavaunujen muodostaminen tukien väliin noin metrin syvyyteen (mieluiten pohjan pitäisi olla suunnilleen maaperän jäädytyssyvyys).

  Vaihe 3. Aseta kattolaatta kaivon pohjalle, joka toimii laatoilla ja suojaa säätä kosteudelta.

  Vaihe 4. Jotta jäykkyys perustuisi, on välttämätöntä tehdä luuranko - 2-3 vahvistavaa tappia on sidottava yhteen ja asetettava liikaa.

  Vaihe 5. Aseta puinen muotti jokaisen paalun ympärille. Muussa tapauksessa betonin kaatamisen jälkeen ne voivat muuttaa asentoaan tai kiertyä (irrota kuivauksen jälkeen, betonia ei tarvita).

  Vaihe 6. Valmistele betoniseos, kaada se kaivoon.

  Samoin voit varustaa erikoisruuvipallojen perusta; verrattuna betonituotteisiin, niillä on useita etuja:

  Ruuvausperustan järjestelyn tärkein seikka on, että paalujen on oltava samalla tasolla tiukasti pystysuorassa, joten ne on asennettava rakennustasolla.

  Laatoituksen perustaminen

  Laattojen pohja on aikaa vievä ja kallis, mutta samalla toimiva ja kestävä rakenne. Erinomainen "monimutkaisille" maaperille ja ei-erotettavissa kasvihuoneille, jotka suunnitellaan käytettäväksi talvella. Tämä pohja suojaa sisustusta pakkaselta ja tuholaisten tunkeutumiselta. Lisäksi voit nopeasti poistaa ylimääräisen kosteuden kasvihuoneesta. Betonisekoituksen lisäksi tällaisen perustuksen järjestelyyn tarvitaan vahvistusverkko ja putki viemäröintijärjestelmälle.

  Vaihe 1. Merkittyyn alueeseen kaivaa kuoppaan 7-10 cm leveämpi kuin tulevan kasvihuoneen koko, syvyys - noin 30 cm.

  Vaihe 3. Asenna louhoksen reunat leveys noin 20 cm maanpinnan yläpuolella ja kummankin puolen on oltava samalla korkeudella.

  Vaihe 4. Asenna putki tulevan perustuksen keskelle, mutta tämä on tehtävä hyvin huolellisesti, jotta se ei loukkaisi muottiin. Ensin asennetaan nurkkasuutin (tämän vuoksi kasvihuoneen keskipiste määritetään johdon ja lankaverkon avulla), jonka jälkeen poistoputkesta poistetaan tyhjennysjärjestelmä, jossa on tyhjennysaukko. Kaikki sen osat on liimattava erityisellä sementillä, ja tyhjennysaukon on peitettävä väliaikaisesti liimanauhalla estääkseen tukkeutumisen.

  Vaihe 5. Kun muotti- ja tyhjennysputki on asennettu, kaada hiekkaa kaivon pohjalle (n. 10 cm), täytä se hyvin ja kerros hiekkaa (noin 5 cm) edellä.

  Vaihe 6. Aseta vahvistusverkko soran päälle, ja sinun on tehtävä se niin, että sen solut eivät kosketa muottia, muuten säätiön nämä elementit ruostuvat ajan myötä.

  Vaihe 7. Kaada betonikuorta konkreettisella seoksella, tasoitetaan ja tasoitetaan pinta.

  Vaihe 8. Kun betoni on hieman "asetettu", mutta se pysyy muovina (noin tunnin kuluttua), vapauta tyhjennysjärjestelmän tyhjennysaukko ja vie ankkuripultit laattaan päärakenteen kiinnittämiseksi.

  Heti kun kaikki työ on valmis, levyjen reunat on pyöristettävä huolellisesti, jotta jälkikäsittely ei onnistu ja peitä ne muovikelmulla tai märällä purkamisella. Tavallisesti kestää noin viikko betonin kovettamiseksi. Kolmesta neljään viikkoon raja-arvo on lähes 100%.

  Video - Polykarbonaatti Greenhouse Foundation

  Puutarhaviljelijät ovat pitkään menestyksekkäästi käyttäneet polykarbonaattien kasvihuoneita kasvi- ja kukkatuotteiden kasvattamiseen. Jos aiot käyttää kasvihuonekaasujen kompleksia vain lämpimän kauden aikana, voit tehdä ilman laitteen perusta.

  Tällainen asennus säästää huomattavia varoja säätiölaitteelle, jolloin kompleksi voidaan siirtää toiseen paikkaan. Kasvihuone ilman säätöä voidaan asentaa itsenäisesti. Kuinka asentaa kasvihuone, joka on valmistettu polykarbonaatista maan päällä omilla kädillä - vastauksia tässä artikkelissa.

  Polykarbonaatti kasvihuone, joka on rakennettu omalla kädelläsi, on todellinen koti kasvatetuille kasveille, missä ne voivat kasvaa ja tuottaa rikkaita sadoja. Säätiö tukee koko kasvihuonekaasua, hurrikaanien tuulet, rakenne, jossa ei ole säätiötä, voi helposti rullata tai sen kehys vahingoittaa vakavasti.

  Pohjakerroksen puute polykarbonaatti kasvihuoneessa voi aiheuttaa suuria lämpöhäviöitä, joten suunnittelua voidaan käyttää vain lämpimän kauden aikana.

  Kasvihuone, jolla ei ole säätiötä, joutuu maaperän tuholaisten (malkot, rypyt, hiiret) hyökkäykseen.

  Polykarbonaatista valmistetun kasvihuonekaasun rakentaminen ilman säätiötä ei takaa saastumisen (kaste ja sumu) saastuttamien saaliiden täydellistä suojaa, mikä voi johtaa sieni-infektioiden esiintymiseen.

  Polykarbonaatti kasvihuone ilman perustetta: miten rakentaa ja kiinnittää asianmukaisesti rakenne


  Modernin kasvihuoneen materiaali - polykarbonaatti

  Oletko päättänyt käyttää polykarbonaatti kasvihuonekaasua vain lämpimänä aikana? Säästöt saavutetaan huomattavasti:

  • Sinun ei tarvitse järjestää säätiötä, voit asentaa kasvihuoneen omilla käsillä ilman tukipohjaa.
  • Talvella kuljetusmaiden kustannuksia alennetaan, jotta varmistetaan lumipeitteen oikea-aikainen poistaminen polykarbonaattilevyistä kasvihuonekomeron katolle.
  • Saavutetut säästöt kasvihuoneiden lämmityksessä talvella.

  Tilan valinta kannettavalle kasvihuoneelle

  Polykarbonaatin kasvihuonekompleksissa kasvavien tuotteiden kasvattaminen ilman kiinteää säätiötä on erittäin tärkeä paikka valita polykarbonaatti kasvihuonekaasupäästöt omilla käsillä.

  Sivustoa valittaessa tulisi noudattaa seuraavia kriteereitä:

  Maaperän on oltava hedelmällinen. Maaperän koostumuksen määrittämiseksi on tarpeen avata pieni reikä etukäteen (riittävän syvälle 70 cm), mikä on helppo tehdä omalla kädellä säännöllisen lapion avulla.

  Tutkittuaan reiästä poistetun maaperän on tehtävä johtopäätös siitä, mitä maaperän koostumus pääasiassa sijaitsee paikan päällä. Jos testimaastossa on paljon hiekkaa, tämä on maaperän koostumuksen paras suhde vihannesten istutukseen. Tällaisessa maassa kasteluvesi ei kestä, jonka ylijäämä pääsee vapaasti maan syvemmälle kerrokselle hiekkalaatan läpi.

  Jos maaperä koostuu pääosin savi, tai on voimakas suolaus, on muutettava maapohjan kerros koko alueella polycarbonate kasvihuoneessa. Tätä varten kaivaa kuoppaan omilla käsillään, yhtä suuri kuin kasvihuonekaasujen kompleksin alue, mantereen maaperä poistetaan. Pohjassa on järjestetty karkeaa hiekkaa tai hienohiekkaa, jonka päälle on kaadettu hedelmällistä maata, jonka jälkeen voit laittaa kasvihuoneen valittuun paikkaan.

  Toinen tärkeä edellytys, kun valitaan polykarbonaatti kasvihuone on hyvä valaistus. Tontti on tasaisesti valaistu koko päivänvalossa, kasvihuoneen yläpuolella ei saa olla korkeita tiheitä hedelmäpuita, jotka estävät auringonvaloa. Paras paikka polykarbonaatista kasvihuoneeseen on parasta siirtää pois asuin- ja maatilarakennuksista - rakennusten sävy voi varjella kasvit polykarbonaattikasvisissa tietyissä auringonpaisteessa.

  Jos maaperä on märkä (pohjavesien läheisyydessä), on välttämätöntä järjestää luotettava vedenpoisto, jotta vältetään viljeltyjen kasvituotteiden juurisysteemien alalehtiset sateiden aikana.

  Kasvihuoneiden asennus valitulla alueella

  Kun valitset tarvittavat vaatimukset täyttävän sivuston, voit siirtyä suoraan polykarbonaatti kasvihuonekaapelin elementtien asentamiseen omiin käsiisi.

  Valmistelutyöt

  Aloitussivulle määritetään sivuston rajat, joihin kompleksi asennetaan. Tällöin on kätevää käyttää puupalkkeja tai raudoituksia, joita käytetään tulevaisuuden kompleksin kehällä. Maadoitettuihin tappiin nähden ne työntävät raken- nusjohdon, langan tai kalastuslinjan. Sivuston pinta tasoitetaan, poistavat kukkulat ja nukahtavat syvennykset. Pinta ei saa sisältää pisaroita ja rinteitä, jotka ovat yli 0,05 m.

  Kaivannon ulkosivu on säädetty kattohuovan, metallilevyjen, litteiden liuskojen avulla - tämä on välttämätöntä suojautua monivuotisilta rikkaruohoilta.

  Kaivannon pohja on tiivistetty, tarkista vaaka-asento erikoistyökalujen avulla. Kehyksen asentaminen on erittäin tärkeää, ettei se ole vinossa.

  Kiinnitysrunkoelementit

  Se ei ole vaikea asentaa monimutkaista omia käsiäsi;

  Kehyksen kokoonpano alkaa toimia päätyseinien kanssa. Ulko-oven ja ikkunoiden tuuletusaukon runko on kiinnitetty paljaisiin kaareihin.

  Alareunan elementit liitetään toisiinsa kiinnittämällä jalat. Valmistetussa kaivannossa kasvihuonekaapin runko laskeutuu ja on erittäin tärkeää, että tukihihna nostetaan maanpinnan yläpuolelle vähintään 10 cm: llä. On ehdottoman tärkeää, että tarkistat pohjaosan vaakasuoran asennon. Katonmateriaalikerros asetetaan tukipohjan kehälle ja puun alle - tämä säästää puun ennenaikaisesta rappiosta. Puupuuta tulisi käsitellä bitumimateriaalilla, jotta rakennetta voidaan eristää kosteudelta. Katso video miten tehdä polykarbonaatti kasvihuone omilla käsiisi.

  Kun asennat puuta, profiilit kiinnitetään alareunaan erityisten teräskaarien avulla. Kehyksen kaaret vahvistetaan peräkkäin vanteisiin, minkä jälkeen voit jatkaa polykarbonaattilevyjen asentamista. Levyt asennetaan ensin etupuolelta poistamalla ovi- ja ikkunalohkot.

  Pinnoituselementtien kokoonpano polykarbonaattilevyistä on tehtävä alemman ja ylemmän sivun mukaisesti.

  Levyn sivut erottuvat suojakalvon värillä - polykarbonaatin alapuolella, kalvo on valkoinen (läpinäkyvä), profiilisten levyjen ulkopinta on sinistä suojaa.

  Korkealaatuinen kasvihuonekaasu tai sillä on riittävän suuri paino, joten rakenteen asennus tehdään parhaiten säätiöön perustuen. Oikein valittu ja toteutettu säätiö takaa pitkän ja korkealuokkaisen suojatun kentän rakentamisen.

  Esiintyminen

  Rakennuksen perustan on täytettävä kestävyyden ja mukavuuden kriteerit. Jotta määritettäisiin, mitkä perusteet tarvitaan tietylle rakenteelle, on kiinnitettävä huomiota seuraaviin indikaattoreihin:

  Riippuen rakenteen koosta ja käyttökaudesta, polykarbonaatti kasvihuoneet voidaan asentaa erityyppisiin perustuksiin.

  Valintasäännöt

  Polykarbonaatti kasvihuonekaasujen standardikäyrä on noin 15-20 vuotta, ja sitä on pidettävä yhtenä perustekstin valintaperusteena. Alun perin puutarhurit käyttävät tavallisesti tukikohtaa, jolle on ominaista alhaiset kulutushyödykkeet ja nopea erektio, mutta ne eivät ole kestäviä.


  • tiili perusta;
  • hieno matala perustus;
  • nauha-pohjainen;
  • vankka perusta;
  • pohja perustuu ruuvipinoihin.

  Kaikkien perustasojen varustaminen on erittäin tärkeää säilyttää sen kestävyys. Rakennustekniikan tiukan noudattamisen ansiosta voidaan tarvittaessa korvata vanhan kasvirakenteen nopeasti uudemmalla rakenteella.

  Kasvihuoneen säätiö kulmista (video)

  Valmistus tekniikka

  Kasvihuoneiden rakentamisen perustapohjan asentamisen tulisi alkaa korkealaatuisesta työskentelyalueen valmistelusta:

  • rikkakasvien kasvit ja kivet poistetaan;
  • rakennustason mukaisesti suoritetaan kaikkien sääntöjenvastaisuuksien tasoittaminen paikan päällä;
  • joka merkitsee säätiön perustuksen ennalta valmistettujen piirustusten ja suunnitelmien mukaisesti.

  Kaivannon leveyden ja syvyyden indikaattorit perustuksen alapuolella olisi määritettävä kasvihuonekaasun koon ja painon mukaan. Standardipolykarbonaatti kasvihuonekaasu- tai kasvihuoneessa on syytä noudattaa 0,5-0,6 m: n syvyyttä, jonka leveys on 0,35 - 0,45 m. Rakenteen ympärivuotiseen käyttöön tulisi ottaa huomioon pohja, jonka muotti voi olla 0,4 - 0 m korkea, 6 m.

  Merkinnän mukaan kaivettu kaivanto on vuorattu vedenpitävällä materiaalilla erityisellä geotekstiilillä tai tavallisella polyeteenillä. On oikein rakentaa vahvistettu säätiö, joka noudattaa seuraavaa tekniikkaa:

  • kaivetun kaivannon pohjalle on asennettava 0,6 metriä pitkiä metallisia sauvoja, jotka syvennetään ½ pituudella;
  • asennetut sauvat olisi yhdistettävä paksuun ja kestävään lanka-tieeseen;
  • kasvihuonekaasurakenteita, joiden pinta-ala ei ylitä 10 m 2, riittää yksi rivi varresta;
  • rakennetta, jonka pinta-ala on 10-16 m 2, on tehtävä kaksinkertainen rivi vanteista ja massiivisemmista rakenteista tarvitaan täysipainoinen vahvistettu hihna hiekka-sora-altaassa: 0,1 m hiekkaa ja 0,1 m murskattua kiveä, jota seuraa sementin tamping, vahvistaminen ja kaataminen ratkaisu.

  Korkealaatuisen ja kestävän peruspohjan luomiseksi sekoitetaan sementtiä M-400 sisältävä laasti, keskimmäisen jauheen ja hiekan murskattua kiveä suhteessa 1: 6: 3 tai 1: 5: 3.

  Vahvavyötä tulee kaataa noin 50 mm: n päähän muottien reunasta. Valun päättymisen jälkeen on välttämätöntä rakentaa kalvopäällys betonirakenteen päälle. Voit poistaa suojan noin kolmen tai neljän päivän kuluttua.

  Massiiviset kasvihuonepolykarbonaattirakenteet voidaan asentaa peruspohjalle aikaisintaan pari viikkoa betonin kaatamisen jälkeen. On huomattava, että betonipinnan on välttämättä oltava mahdollisimman tasainen vaakatasossa.

  • Polykarbonaattilevyllä pinnoitettujen kasvihuoneiden puinen pohja on ylivoimaisesti yksinkertaisin, edullisin ja edullisin valmistaa. Jos valinta putosi tällaiselle pohjalle suunnittelulle, on välttämätöntä, että puuta käsitellään antiseptisellä aineella, mikä mahdollistaa säätiön käytön moninkertaistumisen.
  • Matala säätiön järjestely voidaan myös luokitella suhteessa budjetin vaihtoehtoihin. Tällainen säätiö voi toimia luotettavana suojana laskeutumisilta myöhäisen kevään pakkojen negatiivisilta vaikutuksilta.
  • Massiivisen pääkaupunkiseudun rakennusten rakentaminen sopii parhaiten alusnauhatyypille, joka on tehty perustuslohkojen avulla.
  • Jos sivustoa edustaa epävakaat maaperät, suositellaan suosivan monoliittista säätöä. Hyvä vaihtoehto monoliittiselle alustalle ovat ruuvipallot vaakasuoralla vanteella.

  Kuinka tehdä kasvihuonekaapelin perustan (video)

  Riippumatta siitä, mitä puutarhuri voi valita, se tuo vain etuja. Ja polykarbonaattiin perustuvan kasvihuoneen täydellinen puute ei aiheuta rakenteen haitallista kosketusta maaperän kanssa, mikä johtaa merkittävään lämpöhäviöön ja yleisen saannon vähenemiseen.

  Puhutaan salaisuuksista.

  Onko sinulla koskaan ollut nivelkipuja? Ja tiedät itsekin mitä se on:

  • kyvyttömyys liikkua mukavasti ja helposti;
  • kipu harjoituksen aikana tai sen jälkeen;
  • epämukavuutta kiipeily- ja laskuportaiden yhteydessä;
  • tulehdus nivelissä, turvotus;
  • epämiellyttävä kriisi, ei klikkaamalla;
  • kohtuuton ja kestämätön kipu nivelissä.

  Vastaa kysymykseen: onko tämä sopiva sinulle? Onko mahdollista kestää tällaista kipua? Kuinka paljon rahaa olet jo "vuotanut" tehottomaan hoitoon? On aika lopettaa tämä! Oletteko samaa mieltä? Tänään julkaisemme yksinoikeudella haastattelussa professori Dikulia, jossa lääkäri paljasti salaisuudet eroon nivelkivusta, niveltulehduksen ja nivelten hoidosta.

  Pidätkö materiaalista? Muista tallentaa se sosiaalisiin verkostoihisi tai vain tulostaa.

  Ennen päätöksen tekemistä valmistusmenetelmä, on välttämätöntä määrittää, onko pohjan kasvihuoneessa tarvitaan, koska jäykkä runkorakenne ja keskinäinen sitomiselementtien yhdessä suhteellisen suuri paino mahdollistaa sen asennus suoraan maahan tai päin vuoteet, ilman pelkoa siitä, että rakentaminen puhaltaa tuuli tuulen voimakkuuden vuoksi. Tässä tapauksessa mainittava suuri massa on mainittava, kun käytetään rakenteen kehyksen lasia tai käytetään metalliprofiilisia elementtejä (kulma, neliö, putki), kun käytetään materiaaleja, joilla on suuri tiheys ja massa.

  Jos kasvihuone on päättynyt polykarbonaatista tunnusmerkki, joka on alhaisen tiheyden materiaali ja koko rakenteen paino, suuri pinta-ala sivupintojen ja sen seurauksena, korkea sivu- kykenee herättävä siirtymä rakenteiden kovassa tuulessa. Toisaalta jäykkän yhteyden luominen säätiön kanssa kasvihuonekaasun alle mahdollistaa sen, että voit siirtää rakennetta sivuston ympärille valitsemalla sen sopivimman sijainnin sato- ja sääolosuhteista riippuen.

  Vastaus kysymykseen: "Tarvitsemmeko perustan kasvihuoneesta, joka on valmistettu polykarbonaatista tai muusta materiaalisesta suorituskyvystä?", On positiivinen seuraavissa tapauksissa:

  • jos asuinrakennus vierekkäin tehdään ja ympärivuotista toimintaa suunnitellaan;
  • kun se on asennettu kesämökille, jota vierailee määräajoin eikä vartioimatta vandalismin vastaisena toimenpiteenä;
  • jos syveneminen tapahtuu maaperän jäädyttämisen alapuolella, jotta luodaan mikro-ilmasto, jota tarvitaan viljelykasvien viljelyyn ympäri vuoden;
  • suuret koot, jotta pystytään antamaan jäykkyys rakenteelle;
  • jos alueen pinta-alalle on tunnusomaista pohjaveden alhainen tilanne.
  • puupäällysteiden ja kylkiluiden valmistuksessa, toimenpiteenä, joka estää materiaalin mätänemisestä maaperän kanssa;
  • jos kasvihuoneiden rakentaminen tehdään rinteessä.

  Se on tärkeää! Päättäessään kasvihuoneen säätiön järjestämisestä on oltava tietoinen pääoman luonteesta ja toteutettava vain, jos rakennetta ei ole tarkoitus siirtää.

  Jotta voitaisiin vastata kysymyksiin: "Mikä säätiö on parempi polykarbonaatti kasvihuoneessa?" Ja "Mikä säätiö tarvitaan polykarbonaatti kasvihuonekaasujen?" Olisi harkittava minkä tyyppisiä perustuksia olemassa.

  Kasvihuonekaasuviljelmät

  Rakennuksia, jotka on valmistettu puutavarasta tai ratapölkistä, tiilestä tai kivestä, vaahtolohkoista tai raudoitetusta betonista, voidaan käyttää kasvihuoneen kannattimena riippumatta sen materiaalista ja rakennesuunnittelusta. Jokaisella materiaalilla on sen etuja ja haittoja, ja niiden järjestelyllä on omat erityispiirteensä. Alla esitetty luokittelu vastaa myös kysymykseen: "Miten tehdä polykarbonaatti kasvihuonekaasupäästöt?" Ja "Mikä pitäisi olla perustana polykarbonaattikasveille", koska perusrakenteiden materiaalista riippuen ei ole eroja rakenteiden suunnittelussa ja tekniikassa.

  Puinen pohja

  Kaikkien perusrakenteiden rakennusmateriaalien joukossa halvin, edullisin ja helppokäyttöisin puu on. Kun otetaan huomioon massiivisuusvaatimus, on yleistä käytäntöä käyttää puuta tai puuvillaa elementteinä puupohjalle.

  Puutavaran kasvihuonekaasupäästöt sekä ratapölkyt voidaan säätää maanpinnalla tai syvyydellä pinnan alapuolella.

  Kasvava kasvihuonekaasu, joka on tehty puusta kädellä, kun se asennetaan maahan, suoritetaan seuraavan tekniikan mukaisesti:

  • pinnan valmistaminen ja tasoittaminen tehdään - hedelmällinen kerros poistetaan ja pellava tehdään hiekalla, hiekalla ja soralla tai hienorakeisella murskatulla kivellä;
  • pohjan kehä on merkitty tapilla ja langalla, oikeassa kulmassa;
  • Puutavara on esivalmistettu - käsittely suoritetaan hydrofobisella yhdisteellä (jäteöljy), jotta vältetään ennenaikainen mätänemis- ja sienen ja homeen vaurioituminen;
  • Valmisteet valmistetaan (leikataan kooltaan ja puolikkaaksi leikkaamalla) ja elementtien kokoonpano käyttäen niittejä tai tasoitusastioita asennuspaikalla. Elementit on kytketty sarjaan hihnan osassa ja hihnojen välissä.

  Kuinka tehdä puupohjan pinnoite kasvihuoneesta voidaan katsoa alla olevasta videosta:

  Kasvihuonekaasupäästöjen järjestäminen puusta, jossa on upotettu menetelmä, on seuraavanlainen teknologia siitä, miten kasvihuoneeseen perustetaan:

  1. Alun perin merkintä tehdään kaivantojen sijainnin määrittämiseksi kohtisuoraan linjaukseen.
  2. Hedelmällisen maaperän ja hiekkasakerroksen näytteenotto pohjaelementtien (200-300 mm) ja syvyyteen, joka ylittää tangon paksuuden 100-200 mm, syvyyteen tehdään.
  3. Kaivantoon lisätään kaivanto hiekalla, hiekalla tai seulomalla, kerros jaetaan tasaisesti ja kaadetaan, horisontti tarkistetaan.
  4. Vedenpitävän materiaalin (kateaineen) asennus kaivannon reunan ympärillä 50-100 mm: n etäisyydellä pinta-alasta.
  5. Kaivantojen ulkopuolelle rakennetun elementin suurennettu kokoonpano pinnan korkeudelle.
  6. Asennetun elementin asennus kaivannossa ja niiden välinen liitäntä.
  7. Katemateriaali venytetään rakenteen kehän ympäri ja kiinnitetään yläosaan nitoja käyttäen.
  8. Vedeneristyskerroksen ja maan väliset sinusit ovat täynnä aiemmin valittua maaperää, hiekkaa, hiekkaa ja sora-ainetta tai seulontatut ja niitä puristetaan niiden täyttyessä.

  Puisten elementtien käsittelyn ja kokoonpanon helppous mahdollistaa kasvihuoneesi perustamisen omilla käsilläsi. Kasvihuoneen asentaminen säätöön ja sen kiinnittäminen uppoumasta ja rakenteen jäykistys käytettäessä puupohjaa on myös yksinkertainen eikä vaadi upotettuja osia.

  Puutteen puutteesta mätäkykyyn voidaan kompensoida esiasennuksella erilaisten materiaalien suorituskyvyn tukipisteiden avulla. Samanaikaisesti betonikannat voidaan joko haudata tai asentaa maahan.

  Asennus rinteeseen

  Epätasainen osa kasvihuoneesta koostuu ruuveilla, jotka on ruuvattu maahan pakastussyvyyden alapuolelle kaivon puristamisen välttämiseksi ja puukuormituksessa tai jäykistysvyöllä, joka on puupäällystetty tai kovetettu kiinteällä muottirakenteella.

  Jos käytössä on kaksi tai kolme avustajaa ja riittävän pitkä vipu, voit asettaa kasvihuoneen perustan omilla kädillä rinteessä. Ruuvipallot ovat putkia, joiden ruuvi on päädyssä, mikä varmistaa, että ne ruuvataan haluttuun syvyyteen.

  Tiilen pohja

  Myös tiilistä tehty kasvihuonekaasu on melko yksinkertainen valmistaa ja sillä on samanlainen tekniikka tuotannon tuottamiseksi palkin laitteen tukirakenteen kanssa, kun se syvennetään pinnan alapuolella. Tehdessään kasvihuonekerrosta varten tiiliseinämäpohjan, on välttämätöntä tehdä rakennustekniikan kappaleiden 1-4 mukaisia ​​töitä pohjan järjestämiseksi puusta, jossa on upotettu menetelmä, jonka jälkeen on suoritettava seuraavat toimenpiteet:

  • sijoittaa puoliksi tiilen, jotta seinät ylittävät pintatason 150 - 200 mm;
  • muurauslaastin asettamisen jälkeen tehdä pohjan upotetun osan kipsi nestemäisellä hydrofobisella yhdisteellä (bitumi) ja kiinnittää vesitiiviin materiaalin (katemateriaalin) tarra;
  • täytä kouristukset pohjan ja maan väliin, sulje täyttö.

  Betonialusta

  Betonirakenteisen kasvihuonekaasupäästöt ovat kestävin ja luotettavin tapa tehdä pohja ja metallirakenteinen lujitemuoto antaa sille erinomaisen lujuuden ja sitä käytetään paitsi pienikokoisen polykarbonaattikasvipohjan, myös metallien ja lasitettujen sidosten rakenteisiin.

  Vahvitetusta betonista valmistetulle kasvihuonekaasupäälle tehdään sama tekniikka kuin toisen materiaalisuunnittelun haudatut perustukset, mutta sillä on omat erityispiirteensä:

  • Kaivon leveys määräytyy muotin suurimmasta ulkoisesta ulottuvuudes- ta, jonka annos on 150-200 mm;
  • muotti voidaan valmistaa puupohjaisista, polymeerisistä tai metallisuojista sileällä pinnalla;
  • muotolevyn alapuolelle on asetettu vesitiiviit kerros ja tarvittavan arkin leveys määritellään pohjan leveyden ja kaksinkertaiseksi sen korkeudeksi;
  • vahvistuselementit asennetaan muottien seinien väliin, jotka on liitetty toisiinsa hitsaamalla, lanka- tai muovipuristimilla;
  • Vahvisteessa on oltava vähintään kaksi pystysuoraa pylvästä ja kaksi vaakasuoraa hihnaa, pystysuorien pylväiden välinen etäisyys on 300-400 mm ja vaakatasojen välillä -150 - 200 mm;
  • kiinnittämistä varten on välttämätöntä tarjota upotettuja osia suoralle liitännälle tai puisen vyön avulla levystä tai palkista;

  Se on tärkeää! Base kaatamisen jälkeen vaatii hoitoa: on välttämätöntä peittää auringosta ja säännöllisesti kostuttaa se yhtenäiseksi kuivumiseksi ja halkeilun välttämiseksi.

  Vaahtolohkojen kasvihuoneen perustus

  Materiaali, jolla on korkea vedeneristyskyky ja jonka seurauksena se ei edellytä lisävesieristyskerroksen asettamista, on solusbetoni, merkittävä edustaja, jonka vaahtobetonialustat katsotaan perustellusti.

  Kuinka tehdä kasvihuoneesi säätiön omilla kädillä, käyttäen alla kuvattuja vaahtolohkoja:

  • kaivo irrotetaan leveydeltä, joka ylittää lohkon koon 150-200 mm, pohja tasoitetaan ja asetetaan vedenpitävän kerroksen (katemateriaalin) pohjaan;
  • vaahtolohkojen ensimmäinen taso kiinnitetään pintaan muuraus hiekkasementtilaastilla ja tasoitetaan tasolla;
  • lohkojen aukot täytetään hiekkasementtilaastilla ja tiivistetään;
  • muurauslaastikerroksessa on seuraava vaahtolohkojen taso;
  • Tiivistys suoritetaan muurausseoksen kuivaamisen jälkeen.

  Kasvihuoneet ikkunoista ilman perustusta

  Tämä menetelmä on taloudellinen siinä tapauksessa, että on olemassa suuri määrä vanhoja ikkunoita, jotka ovat sääli heittää pois.

  Tässä tapauksessa tukielementin laite ei ole pakollinen, voit piirtää 40 mm: n paksuisen alustan sängyn siten, että sen leveys on päällekkäin kahdella ikkunakerroksella, kun se asetetaan harjanteelle. Seuraavaksi kehysten pystysuora asennus ja niiden kiinnitys runkoon ja keskenään antavat rakenteen jäykkyyden. Kun kehä on koottu, asennetaan telineet ja harja, johon kehykset on pinottu, kiinnitetty toisiinsa ja sivuseiniin.

  Tukea tukevan osan rakenne

  Mikä on paras kasvihuonekaasujen valintaperusta, sen malleja määrittävät, sitä massiivisempi ja suurempi rakenne on, sitä tukevampi osa pitäisi olla. Näistä syistä voit tehdä seuraavan jakautumisen:

  • palkin perustan avulla varmistetaan pohjan ja kasvihuonekaasun painoarvojen noudattaminen sen pienellä koolla;
  • jos sivupinta on riittävän suuri, ja levykkeiden ja kalvojen kasvihuone on melko järkevä;
  • konkreettinen perusta on perusteltua, jos kasvihuoneen koko on hyvin suuri ja aikoo hyödyntää sitä koko vuoden ajan. Samaan aikaan betonialusta metallille ja lasille tarkoitetulle kasvihuoneelle ei ole ylellisyyttä vaan välttämätöntä;
  • vaahtolohkojen perustelut ovat perusteltuja, jos maaperän suuri vesipitoisuus ja tarve eristää kasvit vesistöstä mätänemisen välttämiseksi sekä minkä tahansa muun kasvihuoneilman materiaalisen suorituskyvyn kannalta.

  Esitetyn erittelyn avulla voimme päätellä, mikä on paras kerros polykarbonaattikasveille.

  Polykarbonaatti Greenhouse Foundation

  Polykarbonaatin kasvihuoneen perustan materiaalituotanto määräytyy sen koon, maaperän ominaisuuksien ja käyttötarkoituksen mukaan.

  Tekniikka, jolla säätiö tehdään omilla käsillänne, ei eroa aiemmin käsitellyistä, riippuen perusrakenteen aineellisesta suorituskyvystä.

  Polykarbonaatti-kasvihuonevarastojen asentaminen säätöön on rakenteen kiinnittäminen tukirakenteeseen käyttäen vakiokaippoja. Polykarbonaatin kasvihuonekaasupohja, riippumatta siitä, mistä se on valmistettu, on peitettävä päälle puupalkilla tai -levyllä, jotta vältetään kysymys siitä, miten polykarbonaatti kasvihuonekaasua asennetaan perustukseen.

  Seuraavassa on videokuva siitä, miten polykarbonaatti kasvi sijoitetaan säätöön:

  Vastaus kysymykseen "Kuinka laittaa kasvihuone, joka on valmistettu polykarbonaatista ilman perustusta?" On yksinkertaista tehdä tämä, sinun on kohdistettava pinta, johon asennat, asenna rakenne ja kiinnitä se tappien avulla maahan. Jos maaperä on löysällä ja säännöllisten tapien pituus ei riitä, ne voidaan korvata pidemmillä.