Pylväspohja polykarbonaatti kasvihuoneille

Varhaiset vihreät pudota pöytiin pääasiassa kotimaisista kasvihuoneista. Korkealaatuinen rakenne tarjoaa paitsi koko rakenteen kestävyyden myös kasvuston turvallisuuden negatiivisista ulkoisista tekijöistä. Siksi omistajat alkavat huolehtia sadonkorjuusta heti, kun he kehittävät suunnitelman kasvihuoneiden asennuksesta.

Kuva 1 Kasvien kasvien perustus

Ensinnäkin sinun on valittava oikea paikka rakentaa. Auringon säteet pitäisi pudota ulkokuoreen ilman esteitä. Joten voit säästää keinovalolle ja antaa täydellisen kasvien fotosynteesin.

Missä laittaa kasvihuone paikalle

Kasvihuoneen asennus riippuu sivuston yleisistä parametreista. On suositeltavaa, ettei asenneta paikkoihin, joissa on korkea pohjavesi. Jos ei ole muuta mahdollisuutta, tarvitaan vähän lisää kuivumista. Tätä varten mäki on valmistettu hiekan ja raunioiden seoksesta. Sitten päälle asetetaan massiivinen maaperä.

Kasvihuoneiden rakentamisen pääaine:

 • lasi;
 • muovikalvot, joilla on riittävä tiheys;
 • polykarbonaattia.

Elokuva houkuttelee hinnallaan, mutta sillä on vähimmäisikä - usein se ei kestä ja 3-4 vuodenaikaa.

Lasi on hauras materiaali, ja se myös asettaa huomattavan kuormituksen rakenteeseen.

Cellular polykarbonaatti - paras vaihtoehto hinnan / laadun yhdistelmänä. Vaalea valo, erittäin kestävä ja asianmukaisella hoidolla se kestää yli 10 vuotta.

Kuva 2 Cellular Polycarbonate

Kasvien kasvusta suuri merkitys on polykarbonaattikennoston väri.

Muoto ja koko

Kasvihuoneiden rakentamiseen käytetyt suosituimmat lomakkeet ovat pylväät ja kaarevat rakenteet. Tämä helpottaa asennusta ja takaa rakenteen vakauden ja kestävyyden.

Suhteellisen pienille kasveille riittää kaarirakenne, ja pitkäkestoisille on suositeltavaa käyttää pylväsvaihtoehtoa.

Kasvihuoneista poiketen kasvihuoneet tarvitsevat vankan perustan. Sen perusta valitaan erikseen.

Kuva 3 Polykarbonaatti kasvihuone

Säätiön tyypit

Nykyaikaisissa kasvihuoneissa rakennettiin useita perustaisia ​​säätiöitä:

 • puinen puu;
 • teräsbetonin nauha;
 • paalu ruuvipillojen asentamisella;
 • laatoitettu valmiiden levyjen asentamisella;
 • betonilohko, jossa lohkot.

Jokaisella näistä malleista on etuja ja haittoja.

Joten puurakenteen asennus on helppo asentaa, mutta lyhytikäinen. Toiminta-aika on enintään viisi vuotta.

Nauhapohja on työläämpi, mutta melko yleinen sivuston omistajien keskuudessa, koska se voidaan rakentaa itsenäisesti muutamassa päivässä.

Paalarakenne asennetaan nopeasti missä tahansa, käytännössä se ei vaadi valmistelevaa työtä ja sillä on pitkä käyttöikä, mutta sillä ei ole suojaa ulkoisilta ilmakehän tekijöiltä.

Laatoitettu säätiö suojaa jyrsijöiltä, ​​mutta vaatii lisää viemäröinnin asennusta. Betonielementtien käyttö on kallein vaihtoehto, siksi sitä käytetään useammin teollisessa mittakaavassa, vaikka se on erittäin luotettava ja kestävä perusversio.

Kasaan kasvien kasvien käyttö

Rakennusten pino-pohjaan on kaksi pääalue:

 • alueilla, joilla on heikko, "kelluva" maaperä;
 • tontilla, jossa on liian voimakas maaperä, jossa ei ole mahdollista käyttää klassista nauhatalustetta.

Jos valituilla alueilla on turve- tai hiekkasaali- maa, on tarpeen kuljettaa paaluja siinä määrin kuin ne on kiinnitetty jäykempään maaperään. Tässä tapauksessa kuormituksen jakautuminen on voimakkaampaa.

Siinä tapauksessa, että ei ole mahdollista kaivaa ojaa paikan päällä johtuen kiviaineksen karkeasta maaperästä, mikä lisää työn kustannuksia, on suositeltavaa käyttää paaluja.

Pylväiden tyypit

Paalujen tärkein ero on valmistusmenetelmässä ja muissa tekijöissä:

 • eri materiaalien käyttö;
 • poikkileikkaus tai pitkittäisleikkaus;
 • tapa asentaa maahan.

Kuva 4 Ruuvaa paalut perusta

Sijoittelun periaate

Pallojen asennus toteutetaan vakiintuneen järjestelmän mukaan, joka määrittää näiden tukien sijainnin:

 • yksi (matala kuorma);
 • paalun nauhojen muodossa (suuremmassa määrin pääpainojen alla);
 • paalupesän muodossa (harvemmin järjestely).

Pallojen määrä lasketaan kasvihuoneen ympäryksen ympärillä 3-5 metrin askelilla.

Kasettihuoneen kasaan sijoittaminen:

 • Yleisimmät paalut ovat metallituotteita, vaikka niissä on myös betonia ja puuta. Työn aikana, joka kulkee maaperän läpi, ovat terät, jotka auttavat porata kanavaa asennukseen.
 • Pienellä alueella voit ruuvata tällaisen kasa manuaalisesti ilman lisälaitteita. Sopiva pituus keskikokoisille kasvihuoneille - 1,2 metriä.
 • Esiporausta varten voit käyttää kädessä pidettävää poranterää, joka auttaa poistamaan osan ylimääräisestä maaperästä asennuspaikalta.
 • Pallojen välinen etäisyys on suositeltavaa valita 70-90 cm.
 • Kun paalut on valmistettu käsiporakoneella, on suositeltavaa täyttää pieni kerros hiekkaa ja roskaa pystykanavan pohjalle.
 • Valmistetussa paikassa asennamme kasa ja asennamme. Tällainen toimenpide toteutetaan kunkin tuen kanssa.

On tarpeen asentaa rakennustason avulla. Merkittävät sääntöjenvastaisuudet tulevaisuudessa vaikuttavat rakentamisen laatuun.

Kun olet asentanut kaikki paalut, voit asentaa itse kasvirakenteen. Pile kenttä on valmis jatkamaan työtä seuraavana päivänä sen jälkeen, kun kaikki paalut on asetettu. Tällainen säätiö voi olla rakenteeltaan jopa 100 vuotta. Suuremman kestävyyden varmistamiseksi substraattia voidaan käsitellä erikoisella korroosionestolaitteella.

Kasvihuonekaasut

Kehysmateriaalina käytetään galvanoitua profiilia. Se on suojattu korroosiolta, mutta sen keveyden vuoksi se joutuu usein aiheuttamaan muodonmuutoksia huomattavalla kuormituksella. Jauhemaalilla päällystetty teräs ei ole sopiva, koska se on alhaisempi korroosionkestävyys.

Kuva 5 Kasvihuoneen runko

Kasvihuone, jonka pinta-ala on enintään 150 m 2, on toivottavaa valita profiiliputket, joiden seinämän paksuus on 3 millimetriä.

Anna tuuletus

Muista ajatella sisäisen tilan ilmanvaihtoa. Kun ilma kohoaa nopeasti ja pysähtyy, tuskalliset mikro-organismit kehittyvät nopeasti, mikä myöhemmin vahingoittaa satoa. Koko kehällä on tarpeen asentaa sivuläpäleitä. Niiden pinta-alan on oltava noin 20% sivupinnoista.

Erityisen tarvitsevat tuuletus taimia, jotka ovat istutusvaiheessa avoimessa maassa. Ilmastus on suoritettava viimeistään kello 16.00. On myös tarpeen suorittaa ilmanvaihtoa yöllä. Näitä menettelyjä on aloitettava kaksi viikkoa ennen taimien istuttamista.

Samanaikaisesti on mahdotonta sallia tuulen tai vedon jyrkkiä tuuletuksia. Tämä voi vaikuttaa haitallisesti kasvin materiaalin laatuun.

Pylväspohja polykarbonaatti kasvihuoneille

Riippumatta siitä, onko kasvihuone ostettu polykarbonaatista vai onko suunniteltu rakentamaan se omilla käsillään tietyllä paikalla, on laadittava laadukas ja luotettava säätiö, jotta se ei pääse pois tuulelta ja kuljettaa sitä lähialueille tai paljon pidemmälle.

Jos käytetään polykarbonaatti kasvihuonetta sekä kesällä että talvella, sen alle tulee tehdä vankka pohja, joka ei ainoastaan ​​säilytä rakennetta yhdessä paikassa, vaan myös eristää seinät kosketuksiin maan kanssa, jonka läpi kylmä kulkee.

Yleiset kasvihuonekaasutyypit:

 • puun perusta, joka voidaan helposti irrottaa kasvihuoneesta;
 • PBS: n lohkon perusta, melko kallis, mutta kiinteä;
 • Ribbon - ei myöskään halvin vaihtoehto;
 • pylväs: taloudellinen ja nopea erektiossa.

Jos kasvihuonekaasua käytetään kausiluonteisesti: alkukeväästä syksyyn, niin taloudellisempi ja halpa kasa perusta on tarpeeksi.

Pylväspohja polykarbonaatti kasvihuoneille

Paalusäätiö on erottuva kestävyyden ja rakentamisen yksinkertaisuuden, käytännöllisyyden ja toimivuuden avulla. Sen järjestely ei vaadi tasoittamista maaperän ja suuri määrä maanrakennuksia. Kasvien kasvien asentaminen tekniikkaan ei ole erilainen kuin paalujen asentamisen tekniikka aitaukseen tai autopaikan autolle. Voit erottaa erilaiset paalusäätiöt:

 • kasa valmiita paaluilla (metalli, puinen jne.), jotka asennetaan pääasiassa estämällä;
 • ruuvi paaluista, jotka vaativat erikoistyökaluja kiristämiseen.

Pallon pohjan edut

Kasvihuoneissa on monia etuja:

 • ei edellytä runsaasti maalajeja;
 • asennetaan mihin tahansa maaperään;
 • asetettu 1 päiväksi;
 • voidaan asentaa kaksi henkilöä ilman erityislaitteiden käyttöä, mutta joidenkin kotitekoisten laitteiden kanssa;
 • heti asennuksen jälkeen voit aloittaa kasvihuoneen asentamisen säätiöön;
 • kestävä ja luotettava;
 • kestävä;
 • Mobiili: siirrettäessä kasvihuoneessa voit vetää paalut ja siirtää ne toiseen paikkaan;
 • se on taloudellista: kustannukset ovat paljon alhaisemmat kuin nauha ja muut alustatyypit.

Paras tapa asentaa kasaan perustus kasvihuoneeseen, kun rakennuksen omistaja rakennettaessa taloa, ajaessaan paaluja talon perustaksi, suunnittelee varovaisesti sivuston projektin ja tukkia paalut: aita, huvimajaa, parkkipaikkaa ja kasvihuonetta varten.

Miten tehdä omat perustuksesi polttopuutarhojen polykarbonaatti kasvihuoneille

Ensinnäkin valmistele paalikenttä. Merkittyjä paikkoja paalujen asennusta varten. Keskimääräinen kasvihuonekoko on 6-8 paalua, jotka on asennettu kulmaan ja 1,5-2 metrin etäisyydellä toisistaan. 6-kertainen kasvihuonekaasu 6 pölliä riittää.

Pilejä voi ajaa sisään murskaimella, voit porata reikiä poraamalla ja alempaa paaluilla, voit ruuvata paaluja maahan käyttämällä kotitekoista ruuvimeisseliä (Internetissä on paljon tällaisia ​​työkaluja).

Alustan ominaisuuksia ja ominaisuuksia paaluilla

Laitteiden kasvihuoneiden paalut ovat upotettu maaperän jäädyttämiseen. Rakennuksen keveyden vuoksi kasvihuone voi helposti puristaa talvella pakkasen voimien voimia. Ja polykarbonaatin erityispiirre on sellainen, että kylmässä se muuttuu herkemmäksi ja saattaa puhjeta epätasapainon vuoksi. Siksi on tarpeen ryhtyä kaikkiin toimenpiteisiin, joilla minimoidaan vaikutukset pakkasenkaltaisiin paikkoihin.

Kierrä polykarbonaattipuristimet kasvihuonekaapin alle tukevasti kiinni terästä terillä, tiivistäen sitä kiristämällä sen alle. Siksi ei tarvita lisätoimenpiteitä sen vahvistamiseksi.

Tavallisen paalun asentamiseksi porataan kuoppa, jonka halkaisija on 20 cm suurempi kuin halkaisijan halkaisija, jonka pohjaan hiekkalaatta kaadetaan 20 cm: n syvyyteen asti. Tölkki vuodatetaan vedellä ja varovasti paikoillaan. Se heikentää pakkasen heikentämisen vaikutuksia alla olevaan paaluun. Jäätymisvoimat voivat toimia tangentin sivussa. Siksi on tärkeää minimoida näiden voimien vaikutus. Paalun - betonisointiin ja punnitsemiseen on kaksi vaihtoehtoa. Uskotaan, että hautauspolttimet soraa, kivet, rikki tiilet - tehokkaammin ja taloudellisemmin. Lisäksi kasvihuonekaasujen siirtämisen yhteydessä tällaiset paalut ovat helpommin purettavissa.

Betonisoimalla paalua maahan, kierrä kattolevyarkki putkeen ja laske se kaivoon. Roofing-materiaali sammuttaa ensinnäkin samat pakkasvaimentimet ja toisaalta se ei salli sementtihyytelöä imeytyvän maahan. Kasa on asennettu tähän kattolamateriaalin putkeen pitkin putkilinjaa (voit vahvistaa pinoa tynkeillä) ja kaivoa kaadetaan betonilla. Jokainen 20 cm betoni liitetään lujituspalkilla ilmakuplien karkottamiseksi. Tämä pohja on jätettävä 20 päivää, kunnes betoni kovettuu.

Paalutus on erinomainen tapa, jos kasvihuone talvella on varastossa. Pallot on yksinkertaisesti haudutettu murskaimella, jos heidät hehkutetaan jonnekin, ne voidaan helposti järjestää samalla tasolla niin, että kaikki paalut ovat tasalaatuisia. Samalla tavoin keväällä, jos jalkakäytävävoimat puristuvat maasta maasta ennen kasvihuoneen asentamista, ne voidaan poistaa helposti ja helposti asentaa. Tämä menetelmä ei sovellu kivikkoisiin maaperään.

Jos kasvihuone on tehty pitkään ja maastoon on ominaista voimakas pakkaset, maaperä ja korkeat pohjaveden pinnat, paalut voidaan kiinnittää maahan TISE-tekniikalla. TISTE-tekniikalla on erikoisporauksia, joita käytetään kaivamaan paalireikää, jossa on jatke. Tähän tilaan kaadetaan betonin kasa, johon on asennettu pylväs. Lisäksi reikä on joko betonoitu tai täytetty telineellä.

Asennetut paalut tasoitetaan ja leikataan tarvittaessa. Jos ei ole suunnitelmia siirtää kasvihuone, on parempi täyttää ontot paaluilla betonilla minimoimaan vaikutus niihin korroosion prosesseja.

Omalla kädelläsi voit rakentaa luotettavan ja laadukkaan perustan ikäisille polykarbonaatti kasvihuoneesta. Tällä säätiöllä on mahdollista 20 vuoden kuluttua laittaa toinen kasvihuone, kun ensimmäinen epäonnistuu. On tärkeää, että kaikki geologiset ja ilmastolliset tekijät analysoidaan oikein asennusohjeiden mukaisesti. Ja sitten vain mahtavan ja tuoreen sadon kasvattaminen kestävästä ja kätevästä polykarbonaatista kasvihuoneesta.

Kasvihuone perustus

Rakennamme polykarbonaatti kasvihuone yhden työpäivän

Dacha-tonttien omistajat, kuten aiemmin, ovat usein puutarhanhoitoa. Koska useimmilla Venäjän alueilla ilmasto ei salli ilman kasvihuoneita, ne joko asentavat tilapäisiä kasvihuoneita, jotka puretaan ennen talvikautta, tai polykarbonaatista ja muista materiaaleista valmistettuja kiinteitä kasvihuoneita. Kun valitset toisen vaihtoehdon, sivuston omistajien on ratkaistava paljon kysymyksiä. Yksi niistä on kasvihuonekaasujen perusta, jonka tyyppi valitaan huolellisesti ottaen huomioon monet tekijät.

Kasvinviljelyn alapuolella olevat ominaisuudet

Jokainen omistaja on kiinnostunut kasvihuoneestaan ​​pitkään palvelevalle tilalle eikä edellytä tilapäisiä tai taloudellisia investointeja käyttöjakson aikana. Useimmissa tapauksissa sivuston omistajat eivät edes tiedä, että heillä on erittäin lupaava vaihtoehto, ja varustaa perinteinen perusta:

Ne ovat tietysti kestäviä ja palvelevat pitkään, mutta joka kevät kesän asukkaat kohtaavat sellaisen ongelman kuin rakennuksen sumentuminen. Tämä tapahtuu maaperän sulamisen ja sen edistymisen jälkeen. Tämän seurauksena on tarpeen palauttaa ja vahvistaa vuosittain kasvihuoneilmiötä, koska se on epämuodostunut. On olemassa tapauksia, joissa kasvihuonekaasujen tai koko rakennetta ei voida palauttaa lainkaan.

Kiinteiden alustojen toinen haittapuoli on kyvyttömyys siirtää ne toiseen paikkaan. Meidän on rakennettava säätiö uudelleen, jos:

 • maiseman muutokset;
 • alueen vyöhykkeen rekonstruktio;
 • kasvihuoneen siirtyminen polykarbonaatista hedelmällisempään paikkaan.

Kaikille näille ja muille ongelmille on hyvin yksinkertainen ratkaisu. Nämä ovat ruuvipinoja, joiden avulla paaliruuvi on varustettu, on moderni, edullinen ja monikäyttöinen vaihtoehto kaikille muille perustuksille.

Mikä on paalun perusta

Ruuvipallot ovat puisia tai metalliputkia, joiden terät ovat erikoisrakenteita ja jotka ovat viistosti päistään. Niissä on suuri kantavuus, ne kestävät voimakkaita kuormituksia vetämällä ja puristamalla.

Ruuvipuristin ruuvataan syvyyteen, joka ylittää maaperän jäädyttämisen syvyyden. Perinteisesti Venäjän luoteisille alueille se on 1,5 m, Moskovan alueella 1,2 m, mutta on tarpeen määrittää kunkin paikkakunnan tiedot. Näiden yksinkertaisten ja edullisten tuotteiden ansiosta voit luoda korkealaatuisen kehyksen kasvihuoneille - paaliruuvi-pohja:

 • kestävä,
 • luotettavia,
 • taloudellinen,
 • ympäristöystävällinen (ei muuta maaperän kemiallista koostumusta).

Tietenkin puu on lyhytikäinen materiaali, joten puutarhurit suosivat metallia. Metallinen ruuvipilareita peitetään suojakerroksella, joten niiden käyttöikä on verrattavissa kestoltaan betonialustalla.

Riittää, että lasketaan tarvittava määrä paaluja ottaen huomioon niiden läpimitta ja etäisyys vierekkäisten putkien välillä, jotta voidaan rakentaa kokoonpainuva perustus vain yhdellä työpäivällä. Tällainen kasvihuonekaasupää on sovellettavissa mihinkään maaperään, paitsi kallioon. Se on erityisen suositeltava pehmeiden, tulvien maaperien läsnäollessa.

Kasvihuoneiden pino-ruuvityypin ilmeiset edut

Kasvihuonekaasupäästökoneiden asennustyöt suoritetaan vahingoittamatta ympäröivää maisemaa millä tahansa alueella:

 • epätasaisella maalla;
 • rinteillä;
 • vesistöjen läheisyydessä;
 • hyvin hoidetulla nurmikolla ja lähellä kukkapenkkejä;
 • lähellä korkeita puita ja pensaita;
 • lähellä asuin- ja liikerakennuksia;
 • lähellä vakiintuneita pieniä arkkitehtonisia muotoja, aidat ja niin edelleen.

Hedelmällinen maaperäkerros säilytetään kokonaan, koska paalujen asentaminen ei vaadi kaivutyötä ja tasoittaa paikkaa. Tarvittaessa paalut puretaan nopeasti ja asennetaan muualle. Purkujen ja uudelleenasennusten määrä ei ole rajoitettu. Tuotteet eivät samanaikaisesti menetä ominaisuuksia, myös kantokykyä.

Kasvihuonekaasupäästökoneiden varusteiden avulla viljeltyjen viljelykasvien kasvihuoneilmiöiden luomiseen kiinnostavilla esikaupunkialueilla on useita etuja, joista vertailuissa on korostettava:

 • vähimmäisinvestoinnit;
 • asennusajan lyhentäminen (toteutetaan manuaalisesti yhden päivän aikana ilman tekniikkaa tai houkuttelemalla kolmannen osapuolen työtä);
 • Soveltuvuus jopa vaikeimmalla maaperällä;
 • turvallisuutta lähekkäin sijoitetuille rakennuksille ja maisemamuodoille;
 • mahdollisuus työskennellä milloin tahansa vuoden aikana ja kaikissa ilmasto-olosuhteissa;
 • valtava käyttöikä (yli 75 vuotta).

On selvää, ettei ole mitään syytä ylipalkkaukseen ja ajan menetykseen polykarbonaatin ja muiden tyyppisten kasvihuoneiden kiinteiden emästen rakentamiseen. Pylväsruuvit eliminoivat vaikeiden maastoalueiden, turpeen maaperän, korkean pohjaveden pinnan tasojen, hevosvoiman ja muiden liikkuvien maaperien omistajien ongelmat.

Polykarbonaatti kasvihuoneen kokoaminen paaluilla

Monet kesämökkien omistajat tai yksityiset talot unelmoivat toimivaa ja luotettavaa kasvihuoneesta, mutta eivät viihdy paljon rakentamisensa ja materiaalivarojensa rahoittamiseen. Paras kasvihuone on parhaiten varustettu säätiöllä. Yksi kasvihuonekaasupäästöjen yleisistä tyypeistä on paalupohja.

Asiantuntijoiden mukaan se on lähes universaalia, ja se voidaan sijoittaa mihin tahansa maaperään. Se ei vie paljon aikaa työn loppuun, ja se vie vähän materiaaleja. Siksi keskustelemme tänään siitä, kuinka rakennat kasaan kasan kasvaa omilla käsilläsi.

Määritä paikka ja materiaali

Oikean paikan valinta kasvihuonekaasupäähän on ensisijainen tavoite. On tärkeää noudattaa pääasiallista ehtoa - esteettömän altistumisen rakennuksen pinnalle ja maahan auringon säteet. Vain siten voimme varmistaa fotosynteesiprosessin tehtaille ja vähentää keinovalaistuksen kustannuksia.

Seuraavana tärkeänä seikkana on, että kasvihuonekaasujen keräämistä ei ole suositeltavaa paikkaan, jossa pohjaveden virtaus on korkea.

Jos sijainnin valinta on rajoitettua, on tarpeen suorittaa vedenpoistoprosessi. Sen ydin on hiekkarannan alkuperäispohjan järjestelyssä, johon on myöhemmin sijoitettu hyvä kerros maaperä.

Polykarbonaatti on melko joustavaa ja kestävää

Kasvihuoneiden kokoonpanoon käytetyt materiaalit, kuten:

Jokaisella niistä on etuja ja haittoja. Esimerkiksi elokuva tulee paljon halvemmaksi hinnasta, mutta ei kestävä. Lasi on hauras materiaali.

Polykarbonaatti on paras vaihtoehto sekä hinta- että käyttöikää varten kasvihuoneen kokoonpanoon.

Kun valitset polykarbonaattia kasvihuoneen peittämiseksi, harkitse sellaisia ​​tärkeitä piirteitä kuin läpinäkyvyys ja väri. Kukin niistä ei saa estää auringonvalon vapaata tunkeutumista kasvihuoneeseen.

Yleisimpiä ja helppokäyttöisimpiä ovat kasvihuoneet, jotka on varustettu kaarella tai pöydän katolla.

Jotkut kasvihuoneet yrittävät rakentaa perusta kestävien rakenteiden järjestelyyn.

Minkä tyyppistä tukikohtaa valita tai miten se asetetaan, päätetään kussakin tapauksessa erikseen.

Suunnittelun ominaisuudet

Kasvihuoneita ruuveilla on varustettu kahdessa tapauksessa. Jos alue, jolla rakennus on asettunut, on heikko kelluva maa tai päinvastoin kova kallio.

Lisäksi eri maaperän järjestelyn tekniikka on erilainen. Esimerkiksi turve- tai savitynnyreissä paalut on ruuvattava kovisiin, vakaisiin kerroksiin. Näin saavutetaan tasainen kuormitusjakautuma.

Kallisilla mailla ruuvatussyvyys voi olla vähäinen.

Piles itse ovat erilaisia. Tähän pääosin jakautuvat:

 • tuotantomateriaalista (puu, metalli, teräsbetoni);
 • (pyöreät, suorakulmaiset, pyramidit) muodossa;
 • laitteen (korpulentti ja ontto) menetelmän mukaan.

Nosta lähinnä maaperä ja ilmasto-olosuhteet, jotka vaikuttavat jatkuvasti niihin. Valinnan helpottamiseksi voit käyttää taulukkoa

Asennusalusta

Pallojen laite valmistetaan tulevan kasvihuoneen aikaisemmin valmistetun mallin mukaisesti.

Yleensä paalutusetäisyys on 3-5 m leveä.

Siksi rakennuksen koon huomioimisen ja ottaen huomioon, että paalukannat sijoitetaan ensisijaisesti rakenteen kulmiin, lasketaan tarvittavien sauvojen lukumäärä.

Kun olet suorittanut kaikki tarvittavat laskelmat ja merkinnät, siirrymme suoraan paalutankoihin:

 1. Pino asennetaan merkittyyn pisteeseen, sen taso tarkistetaan ja metallirastia käytetään, joka työnnetään erikoisreikään tangon yläosassa, elementti vähitellen ruuvataan. Kasvihuoneissa on yleensä enintään 1,2 metriä.
 2. Kun halutun määrän paalujen ruuvaaminen on suoritettu, alamme asettaa ne horisontaaliselle tasolle. Tätä prosessia olisi käsiteltävä vastuullisesti, koska kaikki sääntöjenvastaisuudet voivat vaikuttaa rakennuksen korkeaan laatuun.
 3. Kun kaikki tarkistetaan, vahvistamme paalut betonilla. Betoniyhdistelmä koostuu hiekasta (2 osaa), sementtiä 400 tai 500 (1 osa), murskatusta pienestä murroksesta (2 osaa) ja vedestä. Sekoitusta varten on parempi käyttää betonisekoitinta.
 4. Castingin jälkeen on parempi, että rakenteet sallivat kestää noin 10 päivää.
 5. Ajan jälkeen siirry paalujen yhdistämisprosessiin. Tapahtuman toteuttaminen seuraa materiaalista, josta paalut on tehty. Metalliset elementit hitsataan ja puupalkki kiinnitetään ruuveilla. Tarkempia tietoja kiristämällä ruuvien paaluja kasvihuoneen alla, katso tätä videota:

Jos paikan päällä on voimakasta maaperää, voit valmistaa pienikokoisen porauksen esivalmistelusta. Tämä auttaa helpottamaan ruuvausta. Kasvihuoneen kasaan ei ole suositeltavaa käyttää, jos maan pohjavesi on liian korkea.

Liittämällä paalut, seuraavana päivänä voit aloittaa kasvihuoneen kokoamisen. Tällainen säätiö voi toimia jo vuosia. Polykarbonaatti-kasvihuonekaasujen käyttöikää paalujen kohdalla suositellaan rakenteille korroosionestoaineita.

Polykarbonaatti Greenhouse Foundation - Mikä on parempi

Mikä tahansa rakentaminen alkaa säätiöllä. Mutta ensin sinun on valittava sen muotoilu. Ja tämän puolesta, sinun on tiedettävä, mitkä ovat perustelut, miten he eroavat toisistaan ​​ja miten heitä tehdään.

Polykarbonaatti Greenhouse Foundation - Mikä on parempi

Mikä on perusta?

Ensinnäkin katsotaan, miksi perustusta tarvitaan polykarbonaatti kasvihuone. Kysymys on todella kiistanalainen, koska rakennuksen rungon ja pinnoitteen kokonaispaino on harvoin yli 150-200 kg, ja on epätodennäköistä, että se vajoaa painonsa alle kesällä. Mutta talvella, kun paljon lumia putoaa, jotain tällaista voisi hyvinkin tapahtua. Ja vielä, jos emme puhu vaikuttavista rakennuksista, jotka ovat vertailukelpoisia kooltaan ja massaltaan hyvään mökkiin, kasvihuoneen uppoamisen riski sen painon alla ei ole tekijä, joka määrittelee säätiön tarpeen.

Polykarbonaattien kasvihuoneen puun pohja

Tämä tekijä on kasvien suojautuminen äkillisistä lämpötilan muutoksista. Yölakot elokuussa ja syyskuussa eivät ole harvinaisia, ja niiden seuraukset kasvien kasvihuoneessa ilman säätiötä voivat olla hyvin surullisia. Kylmä ilma, joka on tunkeutunut sisään rungon ja maan välisten aukkojen läpi, voi johtaa joidenkin kasvien kuolemaan. Lisäksi maaperän ylemmän kerroksen jyrkkä jäähdytys kasvihuoneessa ei vaikuta parhaiten niiden tilaan, jos niiden välissä ei ole esteitä (kerroksia) ja avointa maata. Säätiö on hyvä este jäätymiselle.

Se on tärkeää! Jatkamalla aiheen viljelykasvien suojelemiseksi kylmältä kannattaa sanoa, että talviolosuhteisiin suunniteltujen kasvihuoneiden osalta säätiön läsnäolo on pakollista. Muutoin lämmitysjärjestelmän tehokkuus on erittäin alhainen, ja lämmityskustannukset ovat kauheita lompakkosi kannalta.

Polycarbonate kasvihuoneen oikein valittu ja toteutettu perusta on pitkä ja laadukas rakennuspalvelu.

On syytä mainita, että jopa polykarbonaatti kasvihuoneen yksinkertaisin perusta vähentää merkittävästi rikkaruohojen, jääkarhujen ja muiden eläinten tuholaisten riskiä.

Vaikka suoja ei ole tarpeen kasvihuoneessa kasvatettujen vihannesten ja kukkien, vaan myös itse rakenteen, suojelemiseksi. Jos metalli- tai puukehys on helppo asentaa paljaalle alustalle, sen jälkeen ajan myötä liiallinen kosteus lisää rakenteiden korroosiota tai mätää. Ja tämä vähentää suoraan kasvihuoneen elämää ja pakottaa sinut käyttämään rahaa parannuksiin tai jälleenrakentamiseen muutamassa vuodessa.

Tällaista kasvihuonekaasua voidaan käyttää lähes koko vuoden.

Ja viimeinen, mutta luultavasti tärkein syy siihen, miksi polykarbonaatista valmistetulla kasvihuoneella pitäisi olla perusta - rakennuksen tuuletus. Tämä tarkoittaa sitä, että riittävän voimakkaat tuulenpuuskailut poistuvat rakenteesta. Ja sitten kasvihuone voi yksinkertaisesti "matkustaa" sivustollasi, rikkoen pensaat ja romahtaa itsensä. Tai se voi "lentää" tontille naapuriin ja vahingoittaa jotain siellä, mikä on epätodennäköistä miellyttää sekä häntä että sinä.

Polykarbonaatti kasvihuone betoniselle pohjalle

Säätiön valintaperusteet

Sellaisiin tekijöihin, jotka vaikuttavat solupolykarbonaatista valmistetun kasvihuoneen perustan valintaan ovat:

 • rakennuksen stationaarisuus;
 • odotettu käyttöikä;
 • koko;
 • käyttökausi;
 • rakennusaika;
 • talousarviossa;
 • maaperän jäädytyssyvyys ja maaperätyyppi;
 • estetiikka.

Stationaarisuutta. Jos kasvihuoneessa joka kausi siirretään uuteen paikkaan, rakentaen kalliin ja monimutkaisen monoliittisen perustan on yksinkertaisesti epäkäytännöllinen. Tässä tapauksessa on parasta antaa etusija rakenteelle, joka voidaan helposti purkaa ja siirtää yhdessä kasvihuonekaasujen kanssa tai nopeasti ja edullisesti varautua uudelleen.

Polykarbonaatti kasvihuone

Arvioitu elinikä. Sopivan rakenteen ansiosta polykarbonaatti kasvihuonekaasu voi toimia 8-10 vuoden ajan. Seuraavaksi sinun on korvattava kaikki trimmaukset ja jotkin kehyksen vaurioituneista elementeistä. Ja jos olette sitä mieltä, että rakennus "kehittyy" koko ajan, ja sen korjaamisen jälkeen se jatkaa tehtäviensä suorittamista, sen perustan pitäisi olla kestävä. Näin ollen, jos kasvihuone on suunniteltu käytettäväksi kahteen tai kolmeen vuodenaikaan, niin päinvastoin on totta.

Mitat. Kaikki on yksinkertaista tässä - sitä suurempi rakennuksen leveys, pituus ja korkeus, sitä suurempi massa. Ja niin, että vaikuttavan alueen kasvihuone ei vajota sen painoon, se tarvitsee hyvän perustan.

Käyttökausi. Jos kasvihuone on tarkoitus käyttää paitsi kesäkaudella, myös myöhään syksyllä tai talvella, niin säätiön tulee olla riittävän syvä suojelemaan maata sisäpuolelta pakkaselta.

Kuva yhdestä ehdotetuista säätiötyypeistä

Esiintymän ehdot. Voi kestää pari päivää aikaa perustaa yksinkertaisin säätiö. Ja monoliittisille vaihtoehdoille - muutama viikko. Koska nopeammin haluat kasvattaa kasveja, sitä yksinkertaisempaa tarvitset perustan rakentamisen.

Talousarvio. Jos rakenne ei ole hankalaa, on järkevää ajatella betonipohjan rakentamista tiilipohjaan. Sitä vastoin, jos varoja kohdennetaan vähän, niin monimutkaisten rakenteiden luominen polykarbonaatti kasvihuoneille on epäkäytännöllistä.

Maaperän jäädytys ja maaperän syvyys. Jos rakennat kasvihuonekaasua, jossa on korkea pohja tai termos-kasvihuone, nämä tekijät on otettava huomioon järjestettäessä säätiötä. Niiden laiminlyönti on täynnä rakennusten vaurioita kevättävän maaperän turvotuksessa.

Estetiikka - viimeinen mutta ei vähäisimpänä tekijä, joka vaikuttaa kasvihuoneen perustan valintaan. Tietysti metalliputkista tai puusta valmistettu rakennus näyttää vähemmän houkuttelevalta kuin rakennus, jossa on tiilipohja, betonipinta ja kaivo.

Jos asut lähellä merta, voit käyttää tavallisia kivia säätiölle.

Polykarbonaatin kasvihuoneessa voit käyttää seuraavia perustyyppejä:

 • palkista;
 • betoni nauha;
 • vyö, jossa pohja;
 • nauha lohko;
 • pylväs- tai paalusäätiö;
 • monoliittinen levy.

Mitat polykarbonaatti kasvihuonevalmennus

Kasvihuoneen koko valitaan juonialueen, rakennuksen budjetin ja tontin omistajan asettamien tavoitteiden perusteella. Kaikki kasvihuoneet, paitsi kupumaiset, ovat muodoltaan pitkänomainen suorakulmio. Lue lisää täältä.

Puupalkin perusta

Polykarbonaatista valmistettu kasvihuoneen yleisin tyyppi kellarista on puupalkin rakenne. Tässä mallissa on seuraavat edut.

 1. Edullinen hinta ja sopimusehdot - luoda jotain nopeampaa ja edullisempaa hintaa on mahdotonta.
 2. Vähiten käytetyt osat ja työkalut.
 3. Puun käsittely on suhteellisen helppoa.
 4. Mittaa ei ole liian tiukalle.
 5. Kun olet säätänyt säätiön, voit välittömästi siirtyä kasvihuoneen kokoonpanoon.
 6. Tukiaseman purkamisen yksinkertaisuus, sen korjaus tai siirto. Jälkimmäinen koskee erityisesti niitä kesän asukkaita, jotka siirtävät jatkuvasti kasvihuoneesta loppuun menevää maata uudelle paikalle tontille.

Puupalkin perusta

Mutta kaikilla näillä eduilla sinun tulisi tietää, että puun pohja ei ole kestävin - riippuen käytetyn puun tyypistä ja suojapinnoitteesta, käyttöikä on 5-10 vuotta. Lisäksi maaperän suojaaminen jäätymiseltä tällä tavalla ei ole mahdollista.

Puun perustuksen järjestämiseksi tarvitset seuraavat materiaalit ja työkalut:

 • puutavara 100x50, 100x100 tai 150x150 mm;
 • kulmat ruuveilla tai kiinnittimillä;
 • kyllästys, antiseptinen ja harja;
 • hiekka;
 • köysi ja tapit;
 • mittanauha;
 • hallitsija ohjaamaan kulmia;
 • tasolla;
 • kynä tai merkki;
 • sähköinen palapeli tai saha;
 • lapio.

Se on tärkeää! Valitse Siperiaan kasvatettu lehtikuusi. Sen puuhun on luonteenomaista korkea lujuus ja kosteuden ja mätäkyky. Ostaessasi varmista, että puun geometria oli kunnossa, eikä hän itse ollut paljon solmuja tai muita vikoja.

Alumiinista 150 mm150 mm

Vaihe 1. Puhdista alue roskista, korkeasta ruohosta ja kivistä.

Vaihe 2. Kohdista paketti.

Vaihe 3. Käytä tappeja ja venytettyä köyttä, merkitse säätimen ulompi ja sisäreuna.

Säätiön layout-sivusto

Vaihe 4. Kaivaa kaivanto puun korkeuteen ja syvyyteen.

Vaihe 5. Tasaa kaivannon seinät, laita pohjaan hiekka tai sora (25% sen syvyydestä).

Vaihe 6. Tampa kerros.

Vaihe 7. Mittaa ja merkitse puun pituus ottaen huomioon kiinnittimen menetelmä (kulmissa tai puolipuussa). Sitten leikkaa sähköpyssyn tai sahan avulla.

Vaihe 8. Käsittele materiaali antiseptisellä aineella ja anna sen kuivua.

Vaihe 9. Kokoa puuta suorakaiteen muotoiseen laatikkoon ilman liitäntää, tarkista nauhan pituus ja lävistäjä.

Puun sijoittaminen kaivantoon

Vaihe 10. Liitä rakenteen elementit keskenään. Jos käytät tappia, tee leikkauksia puuta ja poraa reikiä kiinnittimiin.

Yhteys vahvistettuun kulmaan

Puoliväliyhteys Nagelin kanssa

Puolikulmaisen kulmaliitos

Vaihe 11. Laita laatikko kaivannosta. Oletetaan, että rakenteen massa voi olla vähintään 150 kiloa, joten työskentelee useiden avustajien kanssa.

Vaihe 12. Täytä puun ja kaivannon seinien välinen rako hiekalla. Pohjan päälle voit asettaa kateaineen tai muun pinnoitteen vedenpitävyyden samoilla ominaisuuksilla.

Kun olet suorittanut kaikki 12 vaiheet, voit aloittaa kasvihuoneen kehyksen asentamisen säätiöön.

Vihje! Jos aiot rakentaa kasvihuone, jolla on suuri korkeus ja alue, sen perustana pitäisi olla vahvempi. Sen vuoksi yhden palkin sijasta on mieluummin käytettävä kahta, kuten alla olevassa kuvassa.

Periaate rakentaa perustan kaksi puutavaraa

Video - Esimerkki puun tukirakenteen kokoamisesta

Strip-pohja ja jalusta

Solupolykarbonaatin kiinteän kasvihuoneen rakentamiseksi pitkään aikaan on järkevää varustaa betoniseos betonista. Koska rakennuksen suhteellisen pieni massa on, rakenne voi olla matala, eli ei pääse maaperän jäädyttämiseen. Lisäämällä tiilipohja betoniin "nauha", voit parantaa säätiön ulkonäköä ja sen lämpöeristysominaisuuksia.

Tämän mallin haittoihin kuuluu työtyön ja rakennusaikojen työläisyys - betonin kaatamisen lopettamisesta töihin, jotka ovat suoraan kasvihuoneen yläpuolella, sen pitäisi kestää kaksi viikkoa yhteen kuukauteen. Tämän vuoksi tällaisen kasvihuoneen ensimmäinen kasvukausi on hieman "leikattu".

Vihje! Polykarbonaatti-kasvihuoneiden järjestelyissä, joissa kasveja voidaan viljellä talvella, kellarin syvyys on 20-40 cm enemmän kuin rakennuksessa, joka on suunniteltu käytettäväksi vain kesäkaudella.

Nauhalevyt edellyttävät betonin tuottamista brändillä (puristuslujuudella), joka ei ole pienempi kuin M200. Tämä indikaattori määrittää seoksen lujuuden puristuksessa ja sen kyvyn vastustaa kuormitusta. Seuraavassa taulukossa esitetään betonin koostumus (tuotemerkistä riippuen).

Pöytä. Massan mittasuhteet sementistä, murskatusta kivestä ja hiekasta betonin valmistukseen.

Kasvihuone ruuveilla

Päätoimipaikka
Voronezh, st. Bakhmetyva, d.2B, of. 216

Viestintäpuhelimet:
+7 (473) 232 - 29-73

Belgorod, s. Maisky, s. Esenina, 11

Toimisto Belgorodissa
Belgorod, s. Maisky, s. Esenina, 11

Viestintäpuhelimet:
8 800 234 33 52 (Puhelu on vapaata Venäjällä)

Lipetsk, st. Krylova d. 63A

Lipetskin toimisto
Lipetsk, st. Krylova d. 63A

Viestintäpuhelimet:
8 800 234 33 52 (Puhelu on vapaata Venäjällä)

Pietari, st. Trefolev, d.2, pom. 20H

Toimisto Pietarissa
Edustava yritys: BaltTreydInvest LLC
Pietari, st. Trefolev, d.2, pom. 20H

Viestintäpuhelimet:
+7 (812) 303-90-67
+7 (921) 878-21-61
8 800 234 33 52 (Puhelu on vapaata Venäjällä)

Tambov, st. Lokakuu, 11. 206/2

Toimisto Tambovissa
Tambov, st. Lokakuu, 11. 206/2

Viestintäpuhelimet:
8 800 234 33 52 (Puhelu on vapaata Venäjällä)

Moskova, st. Marshal Proshlyakova, s. 23

Moskovan toimisto
Moskova, st. Marshal Proshlyakova, s. 23

Viestintäpuhelimet:
+7 (499) 385-36-77
8 800 234 33 52 (Puhelu on vapaata Venäjällä)

Tuotteet ja palvelut

Hyödyllisiä tietoja

Teolliset kasvihuoneet ruuveilla

Teollinen kasvihuonekaasu sekä sen yksityinen vastine on todella hämmästyttävä paikka. Kasvihuoneessa puutarhurijoille on ainutlaatuinen tilaisuus luoda erityinen mikroilmasto, jossa he voivat kasvaa ja tuottaa hedelmää monista kulttuureista, jotka eivät ole tyypillisiä paikalliselle ilmastolle. Kuitenkin, kuten muillakin elämänalueillamme, koko ekosysteemin luominen on uskomattoman monimutkainen prosessi, joka edellyttää kaikkien vaikuttavien tekijöiden huomioon ottamista: kasvihuoneen ja maaperän seinistä rakennuksen perustalle.

Kasvihuonekaasutyyppien lajit

Nykyaikaisilla rakennusmarkkinoilla kuluttaja tarjoaa nykyään useita erilaisia ​​tukipohjia, joita voidaan käyttää teollisten kasvihuoneiden perustana:

 • vankka perusta;
 • nauha-pohjainen;
 • laatoitettu säätiö;
 • paalun ja ruuvin perusta.

Mikä on kasvihuoneen järkevin ja kannattavin perusta? Katsotaanpa, että säätiön valinta riippuu ennen kaikkea maaperän tyypistä ja tulevan rakentamisen koosta. Valitessaan kuitenkin on otettava huomioon, että konkreettisilla säätiöillä on usein vakavia ongelmia lumen sulamisen aikana sekä maaperän pehmenemisen ja kostutuksen aikana kasvihuoneessa näkyvän lujuutensa ja kestävyytensä vuoksi. Rakenteen purkautuminen johtaa rakennuksen seinien muodonmuutokseen

Valitettavasti huonokuntoisia kasvihuoneita ei periaatteessa voida palauttaa - ne väistämättä puretaan, ne vahvistavat aikaisemmin perustettua perustetta ja vasta sitten ne kokoavat uuden kasvihuonekaasurakenteen. Näin ollen päätelmä on ilmeinen: tällaisen työn välttämiseksi on järkevää rakentaa teollisia kasvihuoneita paaluille.

Teollisten kasvihuoneiden paalipohjan edut

Ruuvipallot ovat erinomainen vaihtoehto kaikille olemassaoleville perustyypeille johtuen seuraavista hyveistä, joita heillä on:

 1. Ruutupulloissa oleva kasvihuonekaasu kestää yli 100 vuotta, ja sen perustus ei menetä sen luontaisia ​​ominaisuuksia.
 2. Piles kestää erinomaisesti erilaisia ​​sääolosuhteita, ja niillä on myös suuri korroosionkestävyys ja ruosteprosessit.
 3. Paaliruuvi-pohjan asennus ei vahingoita maisemaa, koska asennuksen aikana ei ole tarvetta tasoittaa maata ja poistaa hedelmällistä kerrosta.
 4. Ruuvipallot eivät kutistu, ja siksi ne ovat erinomaisia ​​suuren mittakaavan lasin perustana.
 5. Tällaisen säätiön kustannukset ovat 30-70% pienemmät kuin edellä mainittujen säätiöiden kustannukset.
 6. Lyhyt asennuspaikka paaluilla ja ei tarvetta käyttää raskaita koneita.

Voit ostaa Voronezhin kasvihuonekaapit

Voit ostaa kasvihuonekaapit ja tilata korkealaatuisen ja nopean asennusruuvin säätiön, jonka hinta on kohtuullinen, kohtuuhintainen ja miellyttävä, yrityksessä Voronezh Pile Structures puhelimitse: +7 (473) 232-29-73.

Kasvihuoneen perusta: miten?

Kasvihuone on yksi tehokkaimmista kasvihuoneiden vihannesten viljelytavoitteista, ja siksi tällaisia ​​rakenteita löytyy nykyään monilla yksityisillä alueilla, joissa on pieni palanpaikka, kun taas kasvihuoneet voivat olla lämpimiä ja kylmiä. Ensimmäinen tyyppi on sovitettu talvilämpöön, ja siksi kasvit voivat kasvaa niissä koko vuoden. Tällaisen rakenteen tärkeä osa on perusta, joka tuntee kaikki ulkoiset kuormat.

Erityisominaisuudet

Kasvihuoneen pohja on eräänlainen tuki, johon päärakenneelementit kiinnitetään. On mahdotonta kuvitella tällaista rakennetta ilman perustetta, joka kykenee pidentämään rakenteen elämää useita kertoja.

Teknisesti nämä rakenteet muistuttavat usein klassisten asuinrakennusten tai pienten rakennusten perustana, mutta vain muutamia pienempiä. Kasvihuoneiden käyttökohteisiin liittyy monia myönteisiä näkökohtia. Esimerkiksi perustuksen avulla kasvihuoneen runko kiinnittyy tiukasti maahan, joka ei salli rakenteen liikkumista tuulen tai muiden ulkoisten vaikutusten vaikutuksesta.

Säätö lisää myös kehyksen kantavuutta. Tällaisella pohjalla voi jo asentaa monimutkaisempia järjestelmiä, kun taas tukiaseman läsnäolo minimoi rakenteen tuhoutumisen ja ei salli vaikuttaa sen ulkopuolelle.

Jos kasvihuone nostetaan maanpinnan yläpuolelle, tämä lähestymistapa mahdollistaa sen, että se säästää enemmän lämpöä - näin voit pienentää järjestelmän lämmityksen kustannuksia.

Säätiö on esteenä moolien ja muiden vastaavien tuholaisten tunkeutumiselle rakennuksen sisällä. Tämä pätee vain betoni- ja tiilikattoihin, jotka haudataan maahan. Jos käytetään vain puutavaraa, se ei tallenna jyrsijöiltä.

On huomattava, että säätö ei aina suojaa - se voi johtaa kehyksen säröihin tai vääristymiin. Tämä johtuu tällaisten rakenteiden rakentamisen tekniikan rikkomisesta.

Kasvihuoneen perustana on tuki, joka vaikuttaa kaikkien kasvien kasvun laatuun, minkä vuoksi perusrakenteen tyyppi on määriteltävä oikein. Tänään käytetään tällaisia ​​tarkoituksia varten useita tukityyppejä:

 • Puinen. Puun rakentamista on vaikea kutsua perustaksi - teknisesti se on eräänlainen tuki tulevalle kehykselle. Se on tehty useista palkkeista, jotka on pinottu rakennuksen kehän ympärille. Jotkut asiantuntijat suosittelevat puun asentamista putkien tai betonin pylväät. Tämä muotoilu on täysin kannettava, joten se on mobiili ja itsenäinen. Puinen perusta on helppo rakentaa, mutta puutavara ei pysty kestämään ulkoisia ilmastovaikutuksia ja roistoa hyvin nopeasti riippumatta siitä, käsitelläänkö sitä vai ei.
 • Betoni ja tiili. Tällaisten materiaalien pohja on tiilien järjestelmä, joka on kiinnitetty yhteen tietyntyyppisen betonin kanssa. Tämän tyyppinen säätiö eroaa sen pienestä painosta ja suhteellisen hyvästä lujuudesta. Suunnittelu voi myös kestää hyvin liikuntaa. Mutta materiaali imee vettä nopeasti, joten se pitää lämmön huonosti. On mahdollista korjata tämä tilanne lisälämmön avulla.
 • Lohko. Jotkut asiantuntijat rakentavat lohkojen perustan, voit tehdä sen melko nopeasti. Mutta tällaiset tilat huononevat myös lämpöä, joka ei salli sen käyttöä kylmässä vuodessa.
 • Vyö. Yksi monimutkaisimmista ja yhteisistä perustuksista, se on rakennettu kivestä ja betonista. Tämä rakenne pystyy kestämään suuria kuormituksia. Tällaiset perustukset ovat kestäviä ja niitä voidaan käyttää jatkuvasti veteen ja lämpötilan muutoksiin. Suunnittelu kuitenkin säilyttää erittäin huonon lämmön, ja sen rakentaminen vaatii tiettyjä taitoja.
 • Pylväs ja kasa. Molemmat rakenteet ovat samankaltaisia, koska ne koostuvat pystysuorista tukielementeistä, jotka sijaitsevat tulevan säätiön koko kehällä. Ensimmäinen tyyppi on rakennettu ratapöllyksiltä, ​​betonipoikkeilta tai putkilta, mutta on tärkeää valita tukien oikeat mitat niin, että ne kestävät huomattavia kuormituksia. Ruuvipalloja käytetään maaperän talteenottoon, mikä mahdollistaa vakaata järjestelmää, joka kestää maaperän liikkumista ja epävakautta. Tämä pohja on helppo rakentaa, mutta sinun on lopetettava se edelleen poistaaksesi kaikki reiät tukien väliin. Mutta oikealla lähestymistavalla saat lämpimän pohjan, joka sopii kasvihuoneen asennukseen.
 • Laatta. Pohjana käytetään kiinteitä laattoja, jotka kattavat koko maaperän pinnan koko kehän varrella. Tämä muotoilu estää erittäin hyvin jyrsijöiden pääsyn kasvihuoneeseen. Tällaisen säätiön rakentaminen on kuitenkin kallista ja siksi sitä käytetään vain teollisuustyyppisissä kasvihuoneissa.

Valinta kasvihuonemateriaalin alla

Kasvihuoneen säätiö valitaan usein sen mukaan, millaista rakennetta asennetaan ja kun järjestelmää käytetään. Samaan aikaan asiantuntijat suosittelevat muutamia yksinkertaisia ​​vinkkejä:

 • Puun perusta pystyy kestämään vain pienen painon. Sen vuoksi sitä käytetään vain pienissä muovisissa kasvihuoneissa, vaikka puu pystyy kestämään metallirakenteita.
 • Betoniperusta kestää hyvin kuormituksia, joten siihen voidaan asentaa suuria kasvihuoneita, jotka on valmistettu metallista, lasista, polykarbonaatista ja muovista. Tämäntyyppinen pohja on universaali ja sitä voidaan käyttää lähes kaikenlaiseen maaperään.
 • Vaahtolohkojen perusta. Tämä materiaali estää hyvin kosteuden tunkeutumisen, joten tämä pohja muodostuu märälle maaperälle, missä on välttämätöntä suojata viljelykasveja negatiivisilta vaikutuksilta.
 • Tiilen perustan kosteus. Rakennuksen yhteydessä tarvitaan lisää vedenpitävyyttä. Tämä pohja soveltuu vain polymeerikalvolla päällystetyille puurakenteille.

Nykyään erittäin usein kasvihuoneiden rakentamiseen käytetään polykarbonaattia. Se on paljon kevyempi kuin lasi, joten tällaisiin rakenteisiin voidaan käyttää lähes kaikentyyppisiä perustuksia. Mutta asiantuntijat suosittelevat kuitenkin suosimista betonista, tiilestä tai muusta kiinteästä kivennäistuotteesta.

Mikä on parempi?

Kasvihuoneen säätiön valinta ei ole vaikea tehtävä. Nykyään tällaisiin rakenteisiin käytetään useita rakenteita. Samalla ei ole olemassa universaaleja perustuksia, jotka pystyvät täyttämään kaikki kasvihuoneiden omistajien vaatimukset.

Jokaisella perusteella on sen edut. Esimerkiksi puurakenteet ovat kevyitä ja nopeasti rakennettuja. Asennusta varten ei tarvita rakentajan kokemusta, koska sinun tarvitsee vain sijoittaa palkki oikein ympärysmittaan. Tiili- ja kiviseinien rakenteet tai perustukset ovat parantaneet lujuusominaisuuksia, mutta eivät aina anna vaadittua lämmöneristysastetta.

Siksi kasvihuoneiden tukikohtien valinnassa on tärkeää ottaa huomioon monet parametrit, joista tärkeimpiä ovat puumateriaali ja kasvien kasvukausi. Jos aiot harjoittaa vihannesten teollisuustuotantoa, niin vain nauha- tai monoliittiset järjestelmät tekevät. On myös tärkeää analysoida puutarhureiden vastauksia erilaisista rakenteista - tämä antaa sinulle mahdollisuuden valita paras säätövaihtoehto maaperän tyypistä ja ilmasto-olosuhteista riippuen.

mitat

Kasvihuone on erikoinen rakennus, jossa voit kasvattaa kasveja. Tämä saavutetaan käyttämällä kehyksen läpinäkyviä materiaaleja sekä lämmön säilyttämistä järjestelmässä. Rakennuksen mitat eivät ole vakioita, koska ne riippuvat vain maaperästä ja omistajan teknisistä ominaisuuksista.

Siksi säätiön mitat valitaan useimmissa tapauksissa erikseen. Monet kesän asukkaat rakentavat kasvihuoneita 4x6 tai 4x8 m. Mutta on myös enemmän valtavia rakenteita, jotka tarvitsevat vahvistetun pohjan. Siksi tällaisten järjestelmien rakentamisessa lisätään tuen leveyttä ja syvyyttä.

Itsenäinen tuotanto

Kasvien kasvatuksen perustaminen on melko yksinkertainen toiminto, joka on helppo tehdä omalla kädelläsi. Mutta kestävän rakenteen saamiseksi on tarpeen valita oikea materiaali pohjaan sen ulkoisen kuormituksen mukaisesti.

suunnittelu

Jokainen säätiö rakentuu suunnittelustaan. Tämä prosessi koostuu useista peräkkäisistä toimista.

Ensin tehdään kasvihuoneen kaikkien parametrien laskenta - tämä on tärkeää, koska säätiön mitat riippuvat kehyksen ominaisuuksista. Kaikki nämä arvot valitaan erikseen ja riippuvat vain tietyn henkilön tarpeista.

Sitten sinun on valittava sopiva paikka. Täällä on otettava huomioon maaperän ominaisuudet ja auringon vaikutus. On toivottavaa, että auringon säteet pudota kasvihuoneeseen päivän aikana. Asennusta varjostettuihin alueisiin ei ole sallittua, koska tämä johtaa tarpeeseen asentaa lisävalaistus.

asennus

Säätiön järjestelyn vaiheittaiset ohjeet sisältävät useita yleisiä säännöksiä kaikentyyppisistä rakenteista.

 • Muottirakenne. Kaivon syvyys riippuu valitun perustan tyypistä. Esimerkiksi nauhan perustuksille, sinun täytyy kaivaa kaivanto, jonka syvyys on yli 50 cm. Puusta tai tiilestä voidaan asentaa tyyny, jonka paksuus on 20-40 cm riippuen kuormasta.
 • Emäksen valmistus. Tämä vaihe käsittää maaperän tasoittamisen sekä sen tiivistymisen hiekalla. Puiset perustukset täydentävät tyyny, johon ne on asennettu. Täällä on tärkeää muodostaa kiinteä vuori päärakennetta varten.
 • Säätiön asennus. Tässä vaiheessa kiinnitetään puupalkit tai kaadetaan betonia muottiin. Asennustekniikka valitaan erikseen.

Mitä käsitellä?

Jos puun käyttöä päätetään käyttää materiaalina perustana, sitä on edelleen käsiteltävä.

Tällaisten materiaalien kanssa käytettävän algoritmin voidaan kuvata erityisellä toimintasarjalla.

 • Kohdistusnäkökohdat ja vedenpitävyys. Tällaisten tuotteiden laatu kattoainetta ja muita vastaavia aineita käyttäen. On tärkeää, että pohja sopii oikein ja kompakti.
 • Kun pohja on valmis, puukappaleet tulee peittää suojaavilla aineilla. Se käyttää kyllästystä ja pohjamaalia. Markkinoilla on monia erilaisia ​​antiseptisiä aineita, liuoksia jyrsijöitä ja hyönteisiä vastaan ​​sekä nesteitä, jotka estävät nopeasti hajoamisen.
 • Puun asennus ja sen yläosan suojelu toisella kerroksella.

Puunjalostukseen liittyvä työ on suhteellisen yksinkertaista ja sitä voidaan tehdä itsenäisesti. Jos rakennettiin nauha- tai tiilipohja, se ei käytännössä edellytä lisäkäsittelyä.

Yksi käsittelymenetelmistä voidaan pitää vedenpitävänä. Tänään tällaisia ​​tarkoituksia varten käytetään bitero- tai muita öljytuotteita sisältävien ruberoidien tai nestemäisten liuosten käyttöä.

Hyödyllisiä vinkkejä ja temppuja

Kasvihuoneiden perustuksen asennus on pakollista, koska koko rakenteen laatu ja käyttöikä riippuvat siitä. Tällaisen mallin rakentamisessa tulisi noudattaa muutamia yksinkertaisia ​​vinkkejä, jotka on lueteltu jäljempänä.

Muista säätää säätiön geometrista muotoa. Jos rakennus on suorakaiteen muotoinen, sinun on mitattava diagonaalit - niiden on oltava yhtä suuria.