Pylväspohja polykarbonaatti kasvihuoneille

Varhaiset vihreät pudota pöytiin pääasiassa kotimaisista kasvihuoneista. Korkealaatuinen rakenne tarjoaa paitsi koko rakenteen kestävyyden myös kasvuston turvallisuuden negatiivisista ulkoisista tekijöistä. Siksi omistajat alkavat huolehtia sadonkorjuusta heti, kun he kehittävät suunnitelman kasvihuoneiden asennuksesta.

Kuva 1 Kasvien kasvien perustus

Ensinnäkin sinun on valittava oikea paikka rakentaa. Auringon säteet pitäisi pudota ulkokuoreen ilman esteitä. Joten voit säästää keinovalolle ja antaa täydellisen kasvien fotosynteesin.

Missä laittaa kasvihuone paikalle

Kasvihuoneen asennus riippuu sivuston yleisistä parametreista. On suositeltavaa, ettei asenneta paikkoihin, joissa on korkea pohjavesi. Jos ei ole muuta mahdollisuutta, tarvitaan vähän lisää kuivumista. Tätä varten mäki on valmistettu hiekan ja raunioiden seoksesta. Sitten päälle asetetaan massiivinen maaperä.

Kasvihuoneiden rakentamisen pääaine:

 • lasi;
 • muovikalvot, joilla on riittävä tiheys;
 • polykarbonaattia.

Elokuva houkuttelee hinnallaan, mutta sillä on vähimmäisikä - usein se ei kestä ja 3-4 vuodenaikaa.

Lasi on hauras materiaali, ja se myös asettaa huomattavan kuormituksen rakenteeseen.

Cellular polykarbonaatti - paras vaihtoehto hinnan / laadun yhdistelmänä. Vaalea valo, erittäin kestävä ja asianmukaisella hoidolla se kestää yli 10 vuotta.

Kuva 2 Cellular Polycarbonate

Kasvien kasvusta suuri merkitys on polykarbonaattikennoston väri.

Muoto ja koko

Kasvihuoneiden rakentamiseen käytetyt suosituimmat lomakkeet ovat pylväät ja kaarevat rakenteet. Tämä helpottaa asennusta ja takaa rakenteen vakauden ja kestävyyden.

Suhteellisen pienille kasveille riittää kaarirakenne, ja pitkäkestoisille on suositeltavaa käyttää pylväsvaihtoehtoa.

Kasvihuoneista poiketen kasvihuoneet tarvitsevat vankan perustan. Sen perusta valitaan erikseen.

Kuva 3 Polykarbonaatti kasvihuone

Säätiön tyypit

Nykyaikaisissa kasvihuoneissa rakennettiin useita perustaisia ​​säätiöitä:

 • puinen puu;
 • teräsbetonin nauha;
 • paalu ruuvipillojen asentamisella;
 • laatoitettu valmiiden levyjen asentamisella;
 • betonilohko, jossa lohkot.

Jokaisella näistä malleista on etuja ja haittoja.

Joten puurakenteen asennus on helppo asentaa, mutta lyhytikäinen. Toiminta-aika on enintään viisi vuotta.

Nauhapohja on työläämpi, mutta melko yleinen sivuston omistajien keskuudessa, koska se voidaan rakentaa itsenäisesti muutamassa päivässä.

Paalarakenne asennetaan nopeasti missä tahansa, käytännössä se ei vaadi valmistelevaa työtä ja sillä on pitkä käyttöikä, mutta sillä ei ole suojaa ulkoisilta ilmakehän tekijöiltä.

Laatoitettu säätiö suojaa jyrsijöiltä, ​​mutta vaatii lisää viemäröinnin asennusta. Betonielementtien käyttö on kallein vaihtoehto, siksi sitä käytetään useammin teollisessa mittakaavassa, vaikka se on erittäin luotettava ja kestävä perusversio.

Kasaan kasvien kasvien käyttö

Rakennusten pino-pohjaan on kaksi pääalue:

 • alueilla, joilla on heikko, "kelluva" maaperä;
 • tontilla, jossa on liian voimakas maaperä, jossa ei ole mahdollista käyttää klassista nauhatalustetta.

Jos valituilla alueilla on turve- tai hiekkasaali- maa, on tarpeen kuljettaa paaluja siinä määrin kuin ne on kiinnitetty jäykempään maaperään. Tässä tapauksessa kuormituksen jakautuminen on voimakkaampaa.

Siinä tapauksessa, että ei ole mahdollista kaivaa ojaa paikan päällä johtuen kiviaineksen karkeasta maaperästä, mikä lisää työn kustannuksia, on suositeltavaa käyttää paaluja.

Pylväiden tyypit

Paalujen tärkein ero on valmistusmenetelmässä ja muissa tekijöissä:

 • eri materiaalien käyttö;
 • poikkileikkaus tai pitkittäisleikkaus;
 • tapa asentaa maahan.

Kuva 4 Ruuvaa paalut perusta

Sijoittelun periaate

Pallojen asennus toteutetaan vakiintuneen järjestelmän mukaan, joka määrittää näiden tukien sijainnin:

 • yksi (matala kuorma);
 • paalun nauhojen muodossa (suuremmassa määrin pääpainojen alla);
 • paalupesän muodossa (harvemmin järjestely).

Pallojen määrä lasketaan kasvihuoneen ympäryksen ympärillä 3-5 metrin askelilla.

Kasettihuoneen kasaan sijoittaminen:

 • Yleisimmät paalut ovat metallituotteita, vaikka niissä on myös betonia ja puuta. Työn aikana, joka kulkee maaperän läpi, ovat terät, jotka auttavat porata kanavaa asennukseen.
 • Pienellä alueella voit ruuvata tällaisen kasa manuaalisesti ilman lisälaitteita. Sopiva pituus keskikokoisille kasvihuoneille - 1,2 metriä.
 • Esiporausta varten voit käyttää kädessä pidettävää poranterää, joka auttaa poistamaan osan ylimääräisestä maaperästä asennuspaikalta.
 • Pallojen välinen etäisyys on suositeltavaa valita 70-90 cm.
 • Kun paalut on valmistettu käsiporakoneella, on suositeltavaa täyttää pieni kerros hiekkaa ja roskaa pystykanavan pohjalle.
 • Valmistetussa paikassa asennamme kasa ja asennamme. Tällainen toimenpide toteutetaan kunkin tuen kanssa.

On tarpeen asentaa rakennustason avulla. Merkittävät sääntöjenvastaisuudet tulevaisuudessa vaikuttavat rakentamisen laatuun.

Kun olet asentanut kaikki paalut, voit asentaa itse kasvirakenteen. Pile kenttä on valmis jatkamaan työtä seuraavana päivänä sen jälkeen, kun kaikki paalut on asetettu. Tällainen säätiö voi olla rakenteeltaan jopa 100 vuotta. Suuremman kestävyyden varmistamiseksi substraattia voidaan käsitellä erikoisella korroosionestolaitteella.

Kasvihuonekaasut

Kehysmateriaalina käytetään galvanoitua profiilia. Se on suojattu korroosiolta, mutta sen keveyden vuoksi se joutuu usein aiheuttamaan muodonmuutoksia huomattavalla kuormituksella. Jauhemaalilla päällystetty teräs ei ole sopiva, koska se on alhaisempi korroosionkestävyys.

Kuva 5 Kasvihuoneen runko

Kasvihuone, jonka pinta-ala on enintään 150 m 2, on toivottavaa valita profiiliputket, joiden seinämän paksuus on 3 millimetriä.

Anna tuuletus

Muista ajatella sisäisen tilan ilmanvaihtoa. Kun ilma kohoaa nopeasti ja pysähtyy, tuskalliset mikro-organismit kehittyvät nopeasti, mikä myöhemmin vahingoittaa satoa. Koko kehällä on tarpeen asentaa sivuläpäleitä. Niiden pinta-alan on oltava noin 20% sivupinnoista.

Erityisen tarvitsevat tuuletus taimia, jotka ovat istutusvaiheessa avoimessa maassa. Ilmastus on suoritettava viimeistään kello 16.00. On myös tarpeen suorittaa ilmanvaihtoa yöllä. Näitä menettelyjä on aloitettava kaksi viikkoa ennen taimien istuttamista.

Samanaikaisesti on mahdotonta sallia tuulen tai vedon jyrkkiä tuuletuksia. Tämä voi vaikuttaa haitallisesti kasvin materiaalin laatuun.

Polykarbonaatti kasvihuoneen kokoaminen paaluilla

Monet kesämökkien omistajat tai yksityiset talot unelmoivat toimivaa ja luotettavaa kasvihuoneesta, mutta eivät viihdy paljon rakentamisensa ja materiaalivarojensa rahoittamiseen. Paras kasvihuone on parhaiten varustettu säätiöllä. Yksi kasvihuonekaasupäästöjen yleisistä tyypeistä on paalupohja.

Asiantuntijoiden mukaan se on lähes universaalia, ja se voidaan sijoittaa mihin tahansa maaperään. Se ei vie paljon aikaa työn loppuun, ja se vie vähän materiaaleja. Siksi keskustelemme tänään siitä, kuinka rakennat kasaan kasan kasvaa omilla käsilläsi.

Määritä paikka ja materiaali

Oikean paikan valinta kasvihuonekaasupäähän on ensisijainen tavoite. On tärkeää noudattaa pääasiallista ehtoa - esteettömän altistumisen rakennuksen pinnalle ja maahan auringon säteet. Vain siten voimme varmistaa fotosynteesiprosessin tehtaille ja vähentää keinovalaistuksen kustannuksia.

Seuraavana tärkeänä seikkana on, että kasvihuonekaasujen keräämistä ei ole suositeltavaa paikkaan, jossa pohjaveden virtaus on korkea.

Jos sijainnin valinta on rajoitettua, on tarpeen suorittaa vedenpoistoprosessi. Sen ydin on hiekkarannan alkuperäispohjan järjestelyssä, johon on myöhemmin sijoitettu hyvä kerros maaperä.

Polykarbonaatti on melko joustavaa ja kestävää

Kasvihuoneiden kokoonpanoon käytetyt materiaalit, kuten:

Jokaisella niistä on etuja ja haittoja. Esimerkiksi elokuva tulee paljon halvemmaksi hinnasta, mutta ei kestävä. Lasi on hauras materiaali.

Polykarbonaatti on paras vaihtoehto sekä hinta- että käyttöikää varten kasvihuoneen kokoonpanoon.

Kun valitset polykarbonaattia kasvihuoneen peittämiseksi, harkitse sellaisia ​​tärkeitä piirteitä kuin läpinäkyvyys ja väri. Kukin niistä ei saa estää auringonvalon vapaata tunkeutumista kasvihuoneeseen.

Yleisimpiä ja helppokäyttöisimpiä ovat kasvihuoneet, jotka on varustettu kaarella tai pöydän katolla.

Jotkut kasvihuoneet yrittävät rakentaa perusta kestävien rakenteiden järjestelyyn.

Minkä tyyppistä tukikohtaa valita tai miten se asetetaan, päätetään kussakin tapauksessa erikseen.

Suunnittelun ominaisuudet

Kasvihuoneita ruuveilla on varustettu kahdessa tapauksessa. Jos alue, jolla rakennus on asettunut, on heikko kelluva maa tai päinvastoin kova kallio.

Lisäksi eri maaperän järjestelyn tekniikka on erilainen. Esimerkiksi turve- tai savitynnyreissä paalut on ruuvattava kovisiin, vakaisiin kerroksiin. Näin saavutetaan tasainen kuormitusjakautuma.

Kallisilla mailla ruuvatussyvyys voi olla vähäinen.

Piles itse ovat erilaisia. Tähän pääosin jakautuvat:

 • tuotantomateriaalista (puu, metalli, teräsbetoni);
 • (pyöreät, suorakulmaiset, pyramidit) muodossa;
 • laitteen (korpulentti ja ontto) menetelmän mukaan.

Nosta lähinnä maaperä ja ilmasto-olosuhteet, jotka vaikuttavat jatkuvasti niihin. Valinnan helpottamiseksi voit käyttää taulukkoa

Asennusalusta

Pallojen laite valmistetaan tulevan kasvihuoneen aikaisemmin valmistetun mallin mukaisesti.

Yleensä paalutusetäisyys on 3-5 m leveä.

Siksi rakennuksen koon huomioimisen ja ottaen huomioon, että paalukannat sijoitetaan ensisijaisesti rakenteen kulmiin, lasketaan tarvittavien sauvojen lukumäärä.

Kun olet suorittanut kaikki tarvittavat laskelmat ja merkinnät, siirrymme suoraan paalutankoihin:

 1. Pino asennetaan merkittyyn pisteeseen, sen taso tarkistetaan ja metallirastia käytetään, joka työnnetään erikoisreikään tangon yläosassa, elementti vähitellen ruuvataan. Kasvihuoneissa on yleensä enintään 1,2 metriä.
 2. Kun halutun määrän paalujen ruuvaaminen on suoritettu, alamme asettaa ne horisontaaliselle tasolle. Tätä prosessia olisi käsiteltävä vastuullisesti, koska kaikki sääntöjenvastaisuudet voivat vaikuttaa rakennuksen korkeaan laatuun.
 3. Kun kaikki tarkistetaan, vahvistamme paalut betonilla. Betoniyhdistelmä koostuu hiekasta (2 osaa), sementtiä 400 tai 500 (1 osa), murskatusta pienestä murroksesta (2 osaa) ja vedestä. Sekoitusta varten on parempi käyttää betonisekoitinta.
 4. Castingin jälkeen on parempi, että rakenteet sallivat kestää noin 10 päivää.
 5. Ajan jälkeen siirry paalujen yhdistämisprosessiin. Tapahtuman toteuttaminen seuraa materiaalista, josta paalut on tehty. Metalliset elementit hitsataan ja puupalkki kiinnitetään ruuveilla. Tarkempia tietoja kiristämällä ruuvien paaluja kasvihuoneen alla, katso tätä videota:

Jos paikan päällä on voimakasta maaperää, voit valmistaa pienikokoisen porauksen esivalmistelusta. Tämä auttaa helpottamaan ruuvausta. Kasvihuoneen kasaan ei ole suositeltavaa käyttää, jos maan pohjavesi on liian korkea.

Liittämällä paalut, seuraavana päivänä voit aloittaa kasvihuoneen kokoamisen. Tällainen säätiö voi toimia jo vuosia. Polykarbonaatti-kasvihuonekaasujen käyttöikää paalujen kohdalla suositellaan rakenteille korroosionestoaineita.

RuFundament.ru

Kaikki säätiöistä

Vahva perusta moderniin kasvihuoneeseen

Vaikka teidän kasvihuoneesi ei ole pääoma, eikä se ole lasista vaan kevyemmästä materiaalista, on silti välttämätöntä varustaa tukirakenne (kasvihuoneen perustus). Kasvihuoneen vankan perustan pitäisi olla ainakin niin, että tuulen voimakasta tuulenpuuskaa rakennetta ei ole irrotettu maasta. Siksi kaikki talvi kasvihuone tai kasvihuone, joka on tehty lasista, jota ei ole suunniteltu siirrettäviksi, on perustuttava epäonnistumiseen. Tällöin kaikki työ voidaan tehdä ilman ongelmia.

Kasvinlähteen pohja baarista

Yksinkertaisin versio lasista tehdystä kasvihuoneesta, jossa on omat kädet, on käyttää puuta. On parempi, jos siinä on 12 x 12 cm: n poikkileikkaus. Puu, josta kasvihuone perustetaan, tulee esikäsitellä yhdisteellä, joka hidastaa hajoamisprosessia. Se pidentää laitoksen käyttöikää ja takaa sen, että kasvihuoneen perustus on riittävän luotettava.

Pohjan rakentamiseksi ulos vedetään ulos erityinen kaivanto omilla kädillä, jossa kattolevy asetetaan ja sitten palkki. Jos teet muutaman riviä puuta, kasvihuoneen säätiö vahvistuu. Mutta tässä tapauksessa on otettava huomioon joitain merkittäviä vivahteita: kaivantoa on kaivettava hieman syvemmälle ja itse materiaali (kallistus) on yhdistettävä kierteillä varustetuilla napeilla.

Kasvihuoneen perustus saa puusta kevyen asennuksen ja purkamisen, mutta lyhytaikainen. Tästä syystä sitä käytetään useimmiten tilapäisesti.

Lohkojen perusta

Jos paikka, johon on suunniteltu sijoitettava kasvihuone, jossa on lasia, on ominaista korkea kosteus, perustan rakenteen pitäisi olla erilainen paitsi lisääntynyt lujuus. Siinä on oltava erinomaiset vedeneristysominaisuudet. Jos kasvihuoneen perustus kulkee kosteutta, voit unohtaa hyvä sato kerran ja loppujen lopuksi.

Pohja vaahtolohkoille tai betonille kuvatussa tapauksessa sopii parhaiten. Lisäksi talvikasvillisuuden betonilohkareiden rakentamiseksi sinun on suoritettava seuraava teosluettelo:

 • valmistettu maaperä täyttää kerros soraa;
 • asetetaan betonikerros soraan, johon ensimmäinen lohko sijoitetaan; lohkojen asennus on tehtävä rakennustasolla;
 • jos lohkoissa on sisäisiä tyhjiöitä, ne on lisäksi täytettävä betonin ja tiivisteen seoksella;
 • tasoittaa betonipohja;
 • asenna klinkkereitä (alku- työn tulee olla rakenteen kulmissa);
 • Kun betoni on kovettunut, peitä huolellisesti kaikki nivelet.

Kasvihuoneen seinän korkealaatuiseen liittämiseen tukirakenteeseen on tarpeen käyttää kiinteitä tiiliä. Kaikissa muissa paikoissa sitä voidaan käyttää lyötynä.

Luotettavuuden lisäämiseksi muurattu betonilohko on lisäksi tiivistetty omin käsin sekä sisä- että ulkopuolelta. Tämä lisää merkittävästi pohjan ja kasvihuoneen käyttövoimaa.

Kasvihuoneen ruuvipilareiden säätö

Lasin tai polykarbonaatin kasvihuonekaasupäällysteiden asentaminen ruuveilla on yksi tehokkaimmista ratkaisuista luotettavan rakentamisen perustaksi, jonka voit tehdä omalla kädelläsi. Ruuvipallot ovat teräksisiä putkia, joissa on kaarevat siivet, minkä ansiosta ne voidaan upottaa maaperään pienellä vaivalla (usein jopa ilman erityisiä mekaanisia laitteita). Paalujen asentaminen lasista valmistetun talvi kasvihuoneen rakentamiseen vie vähän aikaa. Ja kaikki, koska tällainen kasvihuonekaasupää ei edellytä betonin tai maanrakennuksen toteuttamista. Pohja, joka käyttää ruuvipinoja, on erittäin kestävä ja siksi, jos tarvitset pohjan kasvihuoneesta, joka on tehty lasista tai polykarbonaatista, valinnan tekeminen sen hyväksi on oikea päätös.

Pallosäätiön rakentamiseksi on parasta käyttää halkaisijaltaan 15 cm: n halkeamia ja samalla niiden välisen etäisyyden tulisi olla noin 1,5 m. Jotta rakennustyöt olisivat mahdollisimman vahvoja, jokaiseen paaluun sijoitetaan metallia, joka kaadetaan betonilla. Betonin on välttämättä kovettunut ennen kuin kasvihuonekehys on hitsattu sauvoihin.


Runkopilarien avulla säätiön edut ovat ilmeisiä:

 • yksinkertainen asennus ja purkaminen;
 • alhaiset kustannukset;
 • luotettavuus;
 • vahvuus.

Perus, joka käyttää ruuveja, sopii paitsi polykarbonaatti kasvihuonekaasuun, myös betonista, lasista, tiilestä ja puusta valmistetuille rakenteille.

Se voidaan pystyttää milloin tahansa vuoden aikana, talvikausi mukaan luettuna, ja käytännöllisesti katsoen millä tahansa maaperällä, myös kaltevilla. Kasvihuonekaasupöytät - tämä on erinomainen vaihtoehto niille, jotka arvostavat aikaa ja rahaa.

Strip-säätiö

Jos et kulu ensimmäisenä päivänä kirjoittamalla kyselyä kuten "kasvihuonekaasupäästöt" Internet-hakukenttään ja et ole vielä tehnyt valintasi, kannattaa kiinnittää huomiota nauha-säätiöön. Se on melko luotettava muotoilu, joka on melko realistinen tehdä se itse.

Tehdä tällainen säätiö polykarbonaatista tai lasista kasvihuoneeseen omilla käsilläsi, sinun on suoritettava seuraava teosluettelo:

 • kaivamaan kaivantoa kolminkertaiseksi suunnitellulla pohjan leveydellä;
 • asenna puun muotoilu kaivannon ääriviivoja pitkin;
 • vanteet on valmistettu vahvikekanista;
 • kaada betoniliuosta; kun se on täysin kuiva, muotti poistetaan;
 • vedeneristys tehdään sekä eristyspohja.

Tämän seurauksena kasvihuoneen perustus on luotettava ja vahva. Se voi kuitenkin olla mielivaltaista muotoa ja kokoa. Lasin, tiilen tai polykarbonaatin kasvihuonekaasujen järjestämisen yhteydessä on ymmärrettävä, että massiivisempi säätö, sitä parempi rakenne suojataan lämpöhäviöltä.

Nauhatulostus soveltuu parhaiten kuiville, ei-kiviseille. Useimmiten sitä käytetään talojen perusrakentamiseen kellarilla. Mutta jos kasvin nauha-versio on valittu talvi kasvihuoneen rakentamiseksi, se on tehtävä matalaksi.

Laattojen pohja kuivatuksella

Huolimatta siitä, että kannan rakentamiseen kasvihuonekaasuun käytetään usein ruuvipinoja tai tehdään nauhalevy, nämä eivät ole ainoita vaihtoehtoja, joita käytetään rakentamisessa. Melko usein, jotta kasvihuoneen perustaminen osoittautuu korkealaatuisiksi, se tehdään tavallisella levyllä, jossa on erityisiä reikiä, jotka vuorostaan ​​ovat yhteydessä viemärikaivoon.

Jotta tällainen pohja olisi tehty lasista valmistetusta talvi- kasvihuoneesta, olisi tehtävä seuraava luettelo teoksista:

 • merkitse rakennuspaikka;
 • kaivaa säätiön kuoppaan;
 • Asenna muottirakenne kuopan ympäryksen ympärille.
 • suorita vahvistusvahvistus;
 • sijoittaa putket talvi- kasvihuoneen tyhjennykseen lasista;
 • määrittää elementit, joihin tukit kiinnitetään;
 • nukahtaa soran alapuolella;
 • konkreettisten ratkaisujen täyttäminen;
 • taso betoni ratkaisu.

Lasin tai polykarbonaatin talvi kasvihuoneen rakentaminen voidaan aloittaa vasta sen jälkeen, kun betoni on vihdoin kiinni.

Toisin kuin jalustat ja jotkut muuntyyppiset talvirakentamisen pohjat, pohjakerroksen pohjalla ei ole mitään kutistumista, säilyy lämpöä hyvin ja se ei salli jyrsijöiden tunkeutumista kasvihuoneeseen.

Kuinka perustaa kasvihuoneesi säätiö omilla käsillään ja olla tekemättä virheitä, kussakin yksittäistapauksessa se on ratkaistava ottaen huomioon useita tekijöitä. Jos sinulla ei ole rakentamiskokemusta, on parempi antaa työn suorittaminen kokeneelle ja pätevälle asiantuntijalle. Hän selviytyy tehtävästä korkeammalle tasolle. Samanaikaisesti ei ole merkitystä, perustetaanko tiiliin rakennettava säätiö, onko sitä valmistettu ruuveilla, jne.

Ja sinun ei pitäisi ihmetellä, miksi tarvitset säätiön talvi kasvihuoneen rakentamiseen, jos monet rakentavat rakennetta ilman sitä. Ainakin on välttämätöntä, että kasvihuone kestäisi pidempään ja säilyttää lämpöä paremmin. Mutta vain, jos säätiö asennetaan täysin tekniikan mukaiseksi, se hoitaa päätehtävänsä - rakenteen perustan.

Pylväspohja polykarbonaatti kasvihuoneille

Riippumatta siitä, onko kasvihuone ostettu polykarbonaatista vai onko suunniteltu rakentamaan se omilla käsillään tietyllä paikalla, on laadittava laadukas ja luotettava säätiö, jotta se ei pääse pois tuulelta ja kuljettaa sitä lähialueille tai paljon pidemmälle.

Jos käytetään polykarbonaatti kasvihuonetta sekä kesällä että talvella, sen alle tulee tehdä vankka pohja, joka ei ainoastaan ​​säilytä rakennetta yhdessä paikassa, vaan myös eristää seinät kosketuksiin maan kanssa, jonka läpi kylmä kulkee.

Yleiset kasvihuonekaasutyypit:

 • puun perusta, joka voidaan helposti irrottaa kasvihuoneesta;
 • PBS: n lohkon perusta, melko kallis, mutta kiinteä;
 • Ribbon - ei myöskään halvin vaihtoehto;
 • pylväs: taloudellinen ja nopea erektiossa.

Jos kasvihuonekaasua käytetään kausiluonteisesti: alkukeväästä syksyyn, niin taloudellisempi ja halpa kasa perusta on tarpeeksi.

Pylväspohja polykarbonaatti kasvihuoneille

Paalusäätiö on erottuva kestävyyden ja rakentamisen yksinkertaisuuden, käytännöllisyyden ja toimivuuden avulla. Sen järjestely ei vaadi tasoittamista maaperän ja suuri määrä maanrakennuksia. Kasvien kasvien asentaminen tekniikkaan ei ole erilainen kuin paalujen asentamisen tekniikka aitaukseen tai autopaikan autolle. Voit erottaa erilaiset paalusäätiöt:

 • kasa valmiita paaluilla (metalli, puinen jne.), jotka asennetaan pääasiassa estämällä;
 • ruuvi paaluista, jotka vaativat erikoistyökaluja kiristämiseen.

Pallon pohjan edut

Kasvihuoneissa on monia etuja:

 • ei edellytä runsaasti maalajeja;
 • asennetaan mihin tahansa maaperään;
 • asetettu 1 päiväksi;
 • voidaan asentaa kaksi henkilöä ilman erityislaitteiden käyttöä, mutta joidenkin kotitekoisten laitteiden kanssa;
 • heti asennuksen jälkeen voit aloittaa kasvihuoneen asentamisen säätiöön;
 • kestävä ja luotettava;
 • kestävä;
 • Mobiili: siirrettäessä kasvihuoneessa voit vetää paalut ja siirtää ne toiseen paikkaan;
 • se on taloudellista: kustannukset ovat paljon alhaisemmat kuin nauha ja muut alustatyypit.

Paras tapa asentaa kasaan perustus kasvihuoneeseen, kun rakennuksen omistaja rakennettaessa taloa, ajaessaan paaluja talon perustaksi, suunnittelee varovaisesti sivuston projektin ja tukkia paalut: aita, huvimajaa, parkkipaikkaa ja kasvihuonetta varten.

Miten tehdä omat perustuksesi polttopuutarhojen polykarbonaatti kasvihuoneille

Ensinnäkin valmistele paalikenttä. Merkittyjä paikkoja paalujen asennusta varten. Keskimääräinen kasvihuonekoko on 6-8 paalua, jotka on asennettu kulmaan ja 1,5-2 metrin etäisyydellä toisistaan. 6-kertainen kasvihuonekaasu 6 pölliä riittää.

Pilejä voi ajaa sisään murskaimella, voit porata reikiä poraamalla ja alempaa paaluilla, voit ruuvata paaluja maahan käyttämällä kotitekoista ruuvimeisseliä (Internetissä on paljon tällaisia ​​työkaluja).

Alustan ominaisuuksia ja ominaisuuksia paaluilla

Laitteiden kasvihuoneiden paalut ovat upotettu maaperän jäädyttämiseen. Rakennuksen keveyden vuoksi kasvihuone voi helposti puristaa talvella pakkasen voimien voimia. Ja polykarbonaatin erityispiirre on sellainen, että kylmässä se muuttuu herkemmäksi ja saattaa puhjeta epätasapainon vuoksi. Siksi on tarpeen ryhtyä kaikkiin toimenpiteisiin, joilla minimoidaan vaikutukset pakkasenkaltaisiin paikkoihin.

Kierrä polykarbonaattipuristimet kasvihuonekaapin alle tukevasti kiinni terästä terillä, tiivistäen sitä kiristämällä sen alle. Siksi ei tarvita lisätoimenpiteitä sen vahvistamiseksi.

Tavallisen paalun asentamiseksi porataan kuoppa, jonka halkaisija on 20 cm suurempi kuin halkaisijan halkaisija, jonka pohjaan hiekkalaatta kaadetaan 20 cm: n syvyyteen asti. Tölkki vuodatetaan vedellä ja varovasti paikoillaan. Se heikentää pakkasen heikentämisen vaikutuksia alla olevaan paaluun. Jäätymisvoimat voivat toimia tangentin sivussa. Siksi on tärkeää minimoida näiden voimien vaikutus. Paalun - betonisointiin ja punnitsemiseen on kaksi vaihtoehtoa. Uskotaan, että hautauspolttimet soraa, kivet, rikki tiilet - tehokkaammin ja taloudellisemmin. Lisäksi kasvihuonekaasujen siirtämisen yhteydessä tällaiset paalut ovat helpommin purettavissa.

Betonisoimalla paalua maahan, kierrä kattolevyarkki putkeen ja laske se kaivoon. Roofing-materiaali sammuttaa ensinnäkin samat pakkasvaimentimet ja toisaalta se ei salli sementtihyytelöä imeytyvän maahan. Kasa on asennettu tähän kattolamateriaalin putkeen pitkin putkilinjaa (voit vahvistaa pinoa tynkeillä) ja kaivoa kaadetaan betonilla. Jokainen 20 cm betoni liitetään lujituspalkilla ilmakuplien karkottamiseksi. Tämä pohja on jätettävä 20 päivää, kunnes betoni kovettuu.

Paalutus on erinomainen tapa, jos kasvihuone talvella on varastossa. Pallot on yksinkertaisesti haudutettu murskaimella, jos heidät hehkutetaan jonnekin, ne voidaan helposti järjestää samalla tasolla niin, että kaikki paalut ovat tasalaatuisia. Samalla tavoin keväällä, jos jalkakäytävävoimat puristuvat maasta maasta ennen kasvihuoneen asentamista, ne voidaan poistaa helposti ja helposti asentaa. Tämä menetelmä ei sovellu kivikkoisiin maaperään.

Jos kasvihuone on tehty pitkään ja maastoon on ominaista voimakas pakkaset, maaperä ja korkeat pohjaveden pinnat, paalut voidaan kiinnittää maahan TISE-tekniikalla. TISTE-tekniikalla on erikoisporauksia, joita käytetään kaivamaan paalireikää, jossa on jatke. Tähän tilaan kaadetaan betonin kasa, johon on asennettu pylväs. Lisäksi reikä on joko betonoitu tai täytetty telineellä.

Asennetut paalut tasoitetaan ja leikataan tarvittaessa. Jos ei ole suunnitelmia siirtää kasvihuone, on parempi täyttää ontot paaluilla betonilla minimoimaan vaikutus niihin korroosion prosesseja.

Omalla kädelläsi voit rakentaa luotettavan ja laadukkaan perustan ikäisille polykarbonaatti kasvihuoneesta. Tällä säätiöllä on mahdollista 20 vuoden kuluttua laittaa toinen kasvihuone, kun ensimmäinen epäonnistuu. On tärkeää, että kaikki geologiset ja ilmastolliset tekijät analysoidaan oikein asennusohjeiden mukaisesti. Ja sitten vain mahtavan ja tuoreen sadon kasvattaminen kestävästä ja kätevästä polykarbonaatista kasvihuoneesta.

Kasvihuoneiden kasaan perustuvat: rakentamisen prosessi

Pile-pohjarakenne

Useimmin kasvihuoneita käytetään kasvien viljelyyn tai varhain vihreään. Lämmityksenä voidaan käyttää UV-valaisimia tai muita lämmityslaitteita.
Tällainen kasvihuonekaasu voi olla perustana ja ilman sitä. Kasvihuoneen perustus riippuu tulevan rakenteen laajuudesta tai kentällä kentällä.

Missä kasvihuone on parempi

Kasvihuoneen sijainti tontissa riippuu juonialueen koosta. Kiinnitä erityistä huomiota pohjaveden tasoon. Jos se on liian korkea, silloin on järkevää sijoittaa kasvihuone hiekka- ja raunioihin.
Tämän jälkeen paksu kerros maata kaadetaan tällaisiin kerroksiin. Kasvihuoneita löytyy usein kesämökistä.
Ne valmistetaan käsin:

Kuvassa on esimerkki tällaisista materiaaleista valmistetuista kasvihuoneista. Kasvihuone on rakenteeltaan keinotekoinen lämmitysjärjestelmä (ks. Kasvihuoneen lämmittäminen omilla käsillänne: työpaja), toisin kuin kasvihuone.
Kasvihuoneet voivat olla suuria. Kaikki riippuu kasveista kasveista.

Kasvihuoneen pohja, laitteen vaiheet

 • On myös syytä harkita sivuston sijaintia. Jos se sijaitsee kylmällä ilmastovyöhykkeellä, niin kasvihuone on mahdollista käyttää vasta keväällä.
  Kaikki tämä johtuu siitä, että ilman lämpötila on melko pieni ja minkä tahansa materiaalin kasvihuone ei pysty pitämään lämpöä sisällä. Tästä syystä kondensaatti kerääntyy tällaisen rakenteen pinnalle, ja kasvihuonekaasujen lämmittämiseksi on välttämätöntä.
 • Kasvihuoneen sijainti sokkassa riippuu vesilähteen sijainnista. Sen pitäisi olla lyhyen matkan päässä tämän tyyppisestä rakenteesta, jotta voit kasvattaa kasveja ilman suuria vaikeuksia.
 • Kasvihuone saa riittävästi auringonvaloa. Tämä lähde antaa luonnollisen lämmön ja valon.

Neuvoston. Laaksoon ei ole tarpeen sijoittaa esikaupunkialueelle kasvihuone. Tämä edistää kasvien tulvia sadeveden lähentymisen myötä.

Kasvihuonekaasupäästöt

Alkuvaiheen analyysi alkaa kasvihuonekaasujen rakentamisprosessista maakohtaisesti. Hiekkapohjaisissa maissa on käytettävä kasvihuoneita, jotka eivät salli tällaisen rakenteen uppoamista.
Useimmiten kasvihuoneet perustuvat säätiöön. Kaikki tämä tapahtuu siksi, että suurin osa näistä rakenteista on kooltaan varsin vaikuttavia, ja jotta kasvihuonekaasujen voimakkuuden varmistaminen on välttämätöntä, se on erittäin kestävä.
Kasvihuoneita voidaan rakentaa käyttämättä perustaa.

Neuvoston. On suositeltavaa käyttää kasvihuoneita ilman perustusta maaperillä, joilla on melko suuri tiheys (savi ja chernozem maaperä). On myös syytä harkita rakenteen kokoa. ilman perustetta ei pitäisi olla kovin suuri.

 • Ennen kuin suunnittelet kasvihuonekaasujen rakentamisen prosessia, on syytä päättää, onko sillä perustetta. Tämän jälkeen suunnitelma tulevaisuuden suunnittelusta.
 • Jos kasvihuone ilman säätiötä, sinun on tehtävä yksityiskohtainen piirros kasvihuoneesta ilman säätiötä. Se sisältää täydellisen laskelman tarvittavan materiaalin koosta ja määristä sen rakennetta varten.
 • Tätä muotoilua voidaan käyttää puupalkeilla ja erityisellä viimeistelyaineella (lasi, kalvo tai polykarbonaatti). Jokaisella näistä materiaaleista on tiettyjä ominaisuuksia ja ominaisuuksia.
 • Erittäin suosittu kasvihuoneiden keskuudessa, joissa ei ole pohjaa, nauti tilat, joiden seinät on tehty erityisfilmit. Se on asennettu valmiiksi valmistetulle kehykselle (katso kasvihuoneen kehys omalla kädellä).
  Yleensä tämä runko on rakennettu puulaaduista. Puulla on melko hyvät tekniset ominaisuudet ja se on ympäristöystävällinen materiaali.
  Tämä tosiasia on otettava huomioon, koska ympäristölle ja tuleville kasveille ei pitäisi aiheutua haittaa.

Tee-se-itse kasvihuone rakentaminen

 • Toinen kasvihuoneen tyyppi on lasin rakentaminen. Lasin paksuuden on oltava vähintään 2 mm.
  Tämä mahdollistaa sen, että se pysyy samassa lämpötilassa jatkuvasti kasvihuoneen käyttöjakson aikana. Lämpötilapäästöt voivat vaikuttaa haitallisesti kasvihuoneessa kasvatettujen kasvien kasvuun.
  Lisäksi kasvihuoneessa olevan lasin kautta tulee auringonvaloa, mikä on erittäin tarpeellista kasvien synteesille.

Neuvoston. Erittäin kuuma aika, yleensä se tulee kesän puolivälistä kasvihuone on peitetty suojakalvolla niin, että auringon säteet eivät vahingoita lehtien kasveja.

 • Kasvihuoneen perustus on tarpeen, jos itse suunnittelu tehdään polykarbonaatista tai muusta raskaasta viimeistelyaineistosta, joka on tarkoitettu tällaisiin tarkoituksiin. Useimmin käytetty paalusäätiö, jolle on tunnusomaista sen lujuus ja helppokäyttöisyys.
 • Jos rakennat kasvihuone itse, niin tämän mallin hinta on melko alhainen, mikä osaltaan säästää perhebudjetin.
  Itse prosessi on hyvin yksinkertainen. On tehtävä yksityiskohtainen suunnitelma tulevalle työlle.

Kasvihuoneen kasaan perustuva

Kasvihuoneen paalusäätiö pidetään yksinkertaisimpana ja käytännöllisinä. Se on rakennettu erittäin lyhyessä ajassa ja poistaa työvoimavaltaisen kaivamisen ja konkreettisen työn.
Mitä paalut ovat? Ne ovat metalliputki, jonka pituus on 1,2 m.
Metallilevystä tehty ruuvi-muotoinen kaareva teräs on hitsattu tällaisen putken pohjalle. Pilarin alapää on pääsääntöisesti avoinna.
Tämä mahdollistaa maaperän kestävyyden vähentämisen. Tällaisen kasaamisen prosessi on melko yksinkertainen.
Kaikilla paaluilla on eroja:

 • Sisäisessä laitteessa (kiinteä ja ontto).
 • Geometrisessä muodossa (pyöreä, pyramidaalinen, suorakulmainen).
 • Materiaalin mukaan, josta ne on tehty (metalli, puu, teräsbetoni).

Paalun perustuksen asennus voidaan tehdä itsenäisesti. Tätä varten on olemassa lukuisia menetelmiä, jotka mahdollistavat lyhyen ajan kiinteän perustan luomiseksi kasvihuoneessa.

Kasvihuoneiden kasaan perustuva

Pienet paalut voivat uppoutua maahan ilman erityisiä laitteita. Koko prosessi suoritetaan manuaalisesti.
On mahdollista käyttää jigia, joka koostuu metallirungosta, johon teräselementit hitsataan. Lisäksi on ohjausputki, jonka halkaisija on 60-80 cm.
Se on kiinnitetty itse kantajakanavaan. Porausten reikien poraus voidaan suorittaa myös manuaalisella porakoneella, jolla on laaja alue.

Neuvoston. Käsisporaa käytetään parhaiten porauksen alkuvaiheessa. Sen avulla voit vetää ylimääräisen maaperän kuopasta terien ansiosta.

 • Sitten sinun on käytettävä mekaanisia laitteita, jotka on suunniteltu erityisesti tähän koneeseen.
 • Porauksen syvyys riippuu paalun pituudesta. On välttämätöntä, että niiden välillä on paaluja tietyllä etäisyydellä.
  Se ei saa ylittää 70 cm: tä, mikä lisää koko rakenteen lujuutta.
 • Kun paalut ovat paikoillaan jo porattuja, on tehtävä valmistelutöitä. Niihin kuuluvat peittyvät nukkakerrokset hiekasta ja rauniot tällaisen kaivon pohjasta.
 • Sitten paalut asetetaan valmistettuihin reikiin. Jos kasvihuoneen runko on puusta, silloin on järkevää käyttää puupinoja.
  Jos runko on metalli (ks. Metalliset kasvihuoneet puutarhaan), paalut on myös valmistettava metallista. Kaikki tämä luo rakenteen eheyden ja antaa mahdollisuuden varmistaa kehyksen itsensä pohjalla.
 • Jokainen kasa tasoitetaan. Paalusäätiön laatu riippuu tästä.
  Pallosäätiöitä, joiden elementit sijaitsevat kulmassa. Tämä voi tapahtua syystä, että alueen maaperällä on useita kerroksia ja voimaa koko rakenteen antamiseksi paalut upotetaan vain tiheämmille maaperäkerroksille.

Sitten valmistettu betonilaasti kaadetaan porattuihin "kaivoihin".
Se koostuu:

Betonin laskemista käytetään liuoksen 1 sementtikauhan valmistuksessa 3 kauhan hiekkaa varten. On helpompaa sekoittaa laasti betonisekoittimen avulla, mikä säästää aikaa säätiön rakentamiselle.
joten:

 • Jotta paalut eivät muutu asemaansa, on aluksi tehtävä niille tarkoitettu puukehys. Sen poistaminen betonin liuoksen kovettumisen jälkeen ei ole välttämätöntä.
 • Aika, jona betoniliuos hankkii riittävän lujuuden, on vähintään 10 päivää.
 • Kun paalut ovat jo asettuneet betoniliuokseen ja itse betoni on kuivunut, on mahdollista jatkaa paalujen yhdistämisprosessia. Jos paalut ovat metallisia, voidaan niiden halkaisijaltaan käyttää suuren halkaisijan metalliputkea.
  Jos paalut ovat puisia, on järkevää käyttää puupalkkeja.
 • Metalliputki kiinnitetään hitsaamalla ja puupalkki, jossa on itsekierteittävät ruuvit, joissa on suuri jalka. Tämän jälkeen on mahdollista asentaa kasvihuoneen kehys tällaiseen pohjaan ja pestä se asianmukaisella materiaalilla.

DIY Käsintehdyt Pile Foundation

Neuvoston. Kasvihuoneen kasaan perustuva pohja voidaan tehdä, jos pohjavesi on tarpeeksi alhainen. Tällaiset toimenpiteet varmistavat kasvihuoneen pohjan tulvista ja muodonmuutoksesta.

Kasvihuoneen pile-pohja ei ole liian monimutkainen rakenne. Voit rakentaa sen itse.
Video näyttää koko prosessin, jolla kasaan perustetaan kasvihuone. On olemassa selkeä ohje, jonka avulla voit rakentaa tämäntyyppisen säätiön ilman mitään ongelmia.
Se on tiukasti noudatettava, jotta kasvihuonekaasun korkean laadun varmistaminen olisi tärkeää. Jotta rakennuksen materiaalimäärää ei tarvitsisi laskea laskelmissa, sinun on tehtävä kasvihuonekaasupohjainen laskelma ja laskea kaikki tarvittavat materiaalit mittojen mukaan.

Kasvihuonekaasujen perustukset tee-se-itse: tyypit, suositukset, valokuvat

Monet puutarhurit, päättävät rakentaa kasvihuone sivustolla, älä ajattele säätiötä, joka on luotettava sille. Kasvihuone ei tietenkään ole päärakenne, ja maaperän kuormitus on pieni.

Siksi monet uskovat, että luotettava säätiö on välttämätön vain pääomarakennusten rakentamiseksi ja tavallinen valo kasvihuone voidaan sijoittaa suoraan maahan.

Tällainen ratkaisu muun muassa tekee kasvihuoneesta liikkuvan ja mahdollistaa sen siirtämisen mihin tahansa sopivaan paikkaan. Useimmissa tapauksissa perustus, vaikkakin kevytrakenne, on kuitenkin tarpeen, koska se suorittaa useita erittäin tärkeitä toimintoja.

Mikä on kasvihuoneen perusta?

Mitä tulee kasvihuoneeseen, joka on rakennettu omilla käsillään ja teollisen suunnittelun pohjalta, se antaa koko rakenteen vakauden ja kestävyyden. Kasvihuoneen asennus olisi huolehdittava seuraavissa tapauksissa:

  • Kun kevyt kasvihuonekehikko, jossa on suuri tuulenpuuska, on tarpeen lukita turvallisesti estämään tuulen pilkkoutuminen;
  • Kun kasvihuoneessa on suuri koko ja paino, jotta maaperän samentumisesta johtuva muodonmuutos estyy;
  • Kun kasvihuone on rakennettu ympärivuotiseen toimintaan ja se sijaitsee kerrostalon vieressä;
 • Kun säätiön on tarkoitus syventää jäätymispisteen alapuolella ja säästää siten lämmitystä pitämällä lämmön huoneessa;
 • Kun omistaja aikoo pidentää rakenteen käyttöikää, eristää sen esimerkiksi kosteuden ja maaperän haitallisilta vaikutuksilta estääkseen puukehyksen mätänemästä;
 • Kun säätiö tulee esteeksi kylmien ilmavirtojen tunkeutumiselle maahan ja sumuun,
 • Kun on tarpeen suojella kasveja jyrsijöiltä ja haitallisilta hyönteisiltä;
 • Jos asennuspaikalla ei ole pysyvää suojaa ja kiinnitystä luotettavasti, se voi säästää vahinkoja vandaaleilla.

Säätiön tyypit ja suositukset oikean ratkaisun valitsemiseksi

Kasvihuoneiden perustukset on valittava sen suunnittelun, maaperän, asennuspaikan perusteella. Ja myös perustuen mahdollisuuteen hankkia nämä tai muut rakennusmateriaalit. Myös rakennustyön kokemus sivuston omistajan kanssa on tärkeää.

Monet ovat huolissaan siitä, onko kasvihuoneessa mahdollista perustaa omat kädet? Kyllä, omistaja voi rakentaa yksinkertaisia ​​perustoja, joilla on vain vähän taitoja. Esimerkiksi tällainen on vaahdonestoilmakehän perusta.

  • Pistepohja on yksinkertainen muotoilu. Pohjimmiltaan se tukee kasvihuoneen rakennetta, joka sallii kehyksen sijoittamisen vaakasuoraan ilman muodonmuutosta ja jossain määrin myös suojaa kosteuden vaikutuksia.

Pistepidikkeet voidaan tehdä mistä tahansa käytettävissä olevasta materiaalista, kuten puusta, tiilistä, betonista tai vaahtobetonialustasta.

Mitä korkeampi rakenne massa, sitä vahvempi tukimateriaali olisi.

Tämäntyyppistä pohjaa voidaan käyttää kevyiden tilapäisten kasvihuoneiden asennukseen, joiden pitkäaikaista toimintaa ei ole.

Esimerkiksi istutettaessa taimia avoimella maaperällä.

  • Palkin kasvihuoneen perustana on monimutkaisempi rakenne. Se on valmistettu sopivan materiaalin kehykseksi poikkileikkaukseltaan.

Tämä malli voidaan sijoittaa suoraan maahan ja upottaa maaperään.

Kaikkien kasvihuoneiden puitteet on helppo liittää puupohjaiseen.

Kasvihuoneen pohja luotettavuudelle on yleensä kiinnitetty pylväisiin, jotka on kaivettu maahan rakenteen kulmissa.

Tällainen rakentava ratkaisu on optimaalinen kasvihuoneen asentamiseksi kevyellä kehyksellä ja päällystysmateriaalilla yhden kauden ajan, kun sivuston omistaja aikoo muuttaa rakenteen sijaintia maatalouden suurimman tehokkuuden saavuttamiseksi.

Kasvihuone, jossa on puinen jalusta, voidaan helposti siirtää vaivattomasti.

  • Pitkäaikaiseen käyttöön tarkoitettujen kestävien kehysten ja päällystysaineiden käytön vuoksi käytettävien pysyvien kasvihuoneiden asennukseen on suositeltavaa rakentaa luotettavampi nauhatus.

Tämä tyyppi on pohja, joka syvennetään maahan, jonka materiaali voi olla betoni- ja vaahtobetonielementtejä, jotka on liitetty toisiinsa, tiilimuuraus.

Usein käytetty nauha-pohja, joka on valmistettu kaatamalla betoniliuosta muottiin käyttäen vahvistusta.

Tyypistä tulee luotettava pohja kasvihuoneelle millä tahansa massalla, ja lisäksi se tarjoaa vedenpitävyyden paikoissa, joissa pohjavesi mahtuu maaperän läheisyyteen.

  • Monoliittista emästä käytetään harvoin ja sitä käytetään tapauksissa, joissa kasvihuone rakennetaan heikkoon maaperään ja on tarpeen eristää rakenne maaperästä luotettavasti.

Tällöin alueen merkitsemisen jälkeen kaivo kaivuu.

Kaivon pohjassa kaadetaan hiekka- ja sora-alusta. Tämän jälkeen rakennetaan raken- nusrakenne, joka sitten kaadetaan betonilla.

Tässä tapauksessa suunnittelu edellyttää välttämättä vedenpoistoa. Monoliittisessa alustassa voit asentaa kasvihuoneen mihin tahansa muotoiluun.

  • Toinen ratkaisu on käyttää perustusta ruuvipinoilla. Kasvihuoneissa voidaan käyttää paalusäätiötä, kun alueen kaltevuutta ei voida tasoittaa.

Tätä vaihtoehtoa on mahdollista käyttää hyvin märissä maissa.

Ruuvipallot ovat kierteitettyjä metalliputkia. Ne ruuvataan maahan ilman mitään tekniikkaa.

Kiertämisen jälkeen pinoiden yläosat leikataan tasolle ja sitten vaakasuora vanteet kiinnitetään.

Muissa kasvihuoneiden perusteluissa, mukaan luettuna kasvien kasvihuoneen perusteet, lue täältä.

Katso alla: valokuva kasvihuoneiden perustuksista, kasvihuone omilla käsillä säätiöllä

Rakentammekin nauha-säätiön omilla käsillämme

Koska puurakenteen ja pohjan rakentaminen puukehikon muodostamattomana ei ole kovin vaikea, sekä kasvihuoneen asentaminen lohkoihin ja kasvihuoneiden rakentamiseen käytettävien monoliitti- tai ruuvipallojen muotoja käytetään harvoin, harkitse rakennusprosessia, jota käytetään useimmin staattisten kasvien kasvihuoneet, joissa kaadetaan betoniseosta muottiin:

Ensimmäisessä vaiheessa rakennustyömaja on valmisteltava seuraavasti:

Tulevan kasvihuoneen kasvillisuus poistetaan, tuleva kaivanto merkitään kentällä, horisontti tarkistetaan tasolta. Ennen työskentelyn aloittamista on hyödyllistä laatia kaavio rakennusvaiheesta.

Tämän jälkeen kaivetaan kaivo, jonka syvyys valitaan rakenteen painosta, maaperän jäädyttämisen syvyydestä ja pohjavedestä riippuen.

Jos paikkakunnalla on korkea pohjavesi, syvä pohja tulee rakentaa, se upotetaan syvyyteen 200-400 mm. alle maaperän jäädyttämisen, tämä indikaattori on keskimäärin 1200-1400 mm. Jos alueella ei ole korkeita pohjavettä, riittää, että rakennetaan matala syvä pohja, joka sopii 700-800 mm syvyyteen.

Yleisimmin käytetty syvyyden ja korkeuden optimaalinen suhde on 700: 400 mm. Säätiön leveyden on oltava pienempi kuin sen korkeus, kun taas kaivannon leveyden on oltava kaksi kertaa suurempi kuin tulevan perustuksen leveys, jotta muotti on mahdollista kiinnittää.

Toisessa vaiheessa on sijoitettu ruberoidi kaivantoon, kaadetaan 100-200 mm: n sora-hiekkakerroksen tyyny kahteen kerrokseen. joka kerros. Tämän muotin asennuksen jälkeen. Tätä varten voidaan käyttää erilaisia ​​materiaaleja - levyjä, huonekalupaneeleja, metallilevyjä tai kestävää muovia.

Liitokset sijoitetaan valmiiseen muottiin. Yksinkertaisimmassa muodossa on kaksi vaakasuoraa saumaa, joiden paksu vahvuus on viereisellä sivulla oleva mutka, sijoitetaan vähintään 500 mm: iin. Ohut tanko on pinottu.

Sitten pystysuorat paksut vanteet vedetään maahan ja ylävyö asennetaan samalla tavalla. Ankkuri kiinnitetään pehmeällä neulomalla.

Seuraava vaihe - kaatamalla betoniseosta.

Seos koostuu osasta 3 osaa hiekkaa 1 osaan sementtiä. Voit täyttää kellarin alemman kerroksen, voit lisätä murskattua kiveä tai sirpalevyjä liuokseen. Ensiksi sekoitetaan kuiva seos ja lisätään sitten 4-5 osaa vettä ja liuos tuodaan savukermaan johdonmukaisuuteen.

Valmis seos kaadetaan muottiin ja kaadetaan ilman poistamiseksi tyhjiöistä. Yksinkertaisimmassa tapauksessa tämä voidaan tehdä tikulla. Jos valmistettu liuos ei riitä täyttämään koko pohjan, sinun on kaada se kerroksittain.

Perämeriä pitkin pystysuorat metalliputket asetetaan pohjaan ja kasvihuoneen runko kiinnitetään niihin. Kuivauksen jälkeen pohja on päällystetty bitumimateriaalilla tai päällystetty kattopaperilla vedenpitäviksi.

Sitten sinun ei pitäisi kiirehtiä - liuoksen täydellinen muodostuminen tapahtuu noin 4 viikkoa, ennen kuin muotti voidaan poistaa ja säätöä ei voida ladata.

Betonin kaataminen on optimaalisin tapa rakentaa kasvihuonekaasupäästöt säästöjen ja yksinkertaisuuden kannalta. Tämäntyyppinen säätö soveltuu kaikentyyppisiin kasvihuonekaasurakenteisiin, joita on tarkoitus käyttää jatkuvaan pitkäaikaiseen käyttöön.
Toivomme, että olemme vastanneet monien aloittelevien puutarhureiden kysymyksiin: mikä on paras kasvihuoneilmiö ja miten kasvihuone perustetaan?

Hyödyllinen video

Katso video: tee-se-itse kasvihuone perustus

Polykarbonaatti Greenhouse Foundation - Mikä on parempi

Mikä tahansa rakentaminen alkaa säätiöllä. Mutta ensin sinun on valittava sen muotoilu. Ja tämän puolesta, sinun on tiedettävä, mitkä ovat perustelut, miten he eroavat toisistaan ​​ja miten heitä tehdään.

Polykarbonaatti Greenhouse Foundation - Mikä on parempi

Mikä on perusta?

Ensinnäkin katsotaan, miksi perustusta tarvitaan polykarbonaatti kasvihuone. Kysymys on todella kiistanalainen, koska rakennuksen rungon ja pinnoitteen kokonaispaino on harvoin yli 150-200 kg, ja on epätodennäköistä, että se vajoaa painonsa alle kesällä. Mutta talvella, kun paljon lumia putoaa, jotain tällaista voisi hyvinkin tapahtua. Ja vielä, jos emme puhu vaikuttavista rakennuksista, jotka ovat vertailukelpoisia kooltaan ja massaltaan hyvään mökkiin, kasvihuoneen uppoamisen riski sen painon alla ei ole tekijä, joka määrittelee säätiön tarpeen.

Polykarbonaattien kasvihuoneen puun pohja

Tämä tekijä on kasvien suojautuminen äkillisistä lämpötilan muutoksista. Yölakot elokuussa ja syyskuussa eivät ole harvinaisia, ja niiden seuraukset kasvien kasvihuoneessa ilman säätiötä voivat olla hyvin surullisia. Kylmä ilma, joka on tunkeutunut sisään rungon ja maan välisten aukkojen läpi, voi johtaa joidenkin kasvien kuolemaan. Lisäksi maaperän ylemmän kerroksen jyrkkä jäähdytys kasvihuoneessa ei vaikuta parhaiten niiden tilaan, jos niiden välissä ei ole esteitä (kerroksia) ja avointa maata. Säätiö on hyvä este jäätymiselle.

Se on tärkeää! Jatkamalla aiheen viljelykasvien suojelemiseksi kylmältä kannattaa sanoa, että talviolosuhteisiin suunniteltujen kasvihuoneiden osalta säätiön läsnäolo on pakollista. Muutoin lämmitysjärjestelmän tehokkuus on erittäin alhainen, ja lämmityskustannukset ovat kauheita lompakkosi kannalta.

Polycarbonate kasvihuoneen oikein valittu ja toteutettu perusta on pitkä ja laadukas rakennuspalvelu.

On syytä mainita, että jopa polykarbonaatti kasvihuoneen yksinkertaisin perusta vähentää merkittävästi rikkaruohojen, jääkarhujen ja muiden eläinten tuholaisten riskiä.

Vaikka suoja ei ole tarpeen kasvihuoneessa kasvatettujen vihannesten ja kukkien, vaan myös itse rakenteen, suojelemiseksi. Jos metalli- tai puukehys on helppo asentaa paljaalle alustalle, sen jälkeen ajan myötä liiallinen kosteus lisää rakenteiden korroosiota tai mätää. Ja tämä vähentää suoraan kasvihuoneen elämää ja pakottaa sinut käyttämään rahaa parannuksiin tai jälleenrakentamiseen muutamassa vuodessa.

Tällaista kasvihuonekaasua voidaan käyttää lähes koko vuoden.

Ja viimeinen, mutta luultavasti tärkein syy siihen, miksi polykarbonaatista valmistetulla kasvihuoneella pitäisi olla perusta - rakennuksen tuuletus. Tämä tarkoittaa sitä, että riittävän voimakkaat tuulenpuuskailut poistuvat rakenteesta. Ja sitten kasvihuone voi yksinkertaisesti "matkustaa" sivustollasi, rikkoen pensaat ja romahtaa itsensä. Tai se voi "lentää" tontille naapuriin ja vahingoittaa jotain siellä, mikä on epätodennäköistä miellyttää sekä häntä että sinä.

Polykarbonaatti kasvihuone betoniselle pohjalle

Säätiön valintaperusteet

Sellaisiin tekijöihin, jotka vaikuttavat solupolykarbonaatista valmistetun kasvihuoneen perustan valintaan ovat:

 • rakennuksen stationaarisuus;
 • odotettu käyttöikä;
 • koko;
 • käyttökausi;
 • rakennusaika;
 • talousarviossa;
 • maaperän jäädytyssyvyys ja maaperätyyppi;
 • estetiikka.

Stationaarisuutta. Jos kasvihuoneessa joka kausi siirretään uuteen paikkaan, rakentaen kalliin ja monimutkaisen monoliittisen perustan on yksinkertaisesti epäkäytännöllinen. Tässä tapauksessa on parasta antaa etusija rakenteelle, joka voidaan helposti purkaa ja siirtää yhdessä kasvihuonekaasujen kanssa tai nopeasti ja edullisesti varautua uudelleen.

Polykarbonaatti kasvihuone

Arvioitu elinikä. Sopivan rakenteen ansiosta polykarbonaatti kasvihuonekaasu voi toimia 8-10 vuoden ajan. Seuraavaksi sinun on korvattava kaikki trimmaukset ja jotkin kehyksen vaurioituneista elementeistä. Ja jos olette sitä mieltä, että rakennus "kehittyy" koko ajan, ja sen korjaamisen jälkeen se jatkaa tehtäviensä suorittamista, sen perustan pitäisi olla kestävä. Näin ollen, jos kasvihuone on suunniteltu käytettäväksi kahteen tai kolmeen vuodenaikaan, niin päinvastoin on totta.

Mitat. Kaikki on yksinkertaista tässä - sitä suurempi rakennuksen leveys, pituus ja korkeus, sitä suurempi massa. Ja niin, että vaikuttavan alueen kasvihuone ei vajota sen painoon, se tarvitsee hyvän perustan.

Käyttökausi. Jos kasvihuone on tarkoitus käyttää paitsi kesäkaudella, myös myöhään syksyllä tai talvella, niin säätiön tulee olla riittävän syvä suojelemaan maata sisäpuolelta pakkaselta.

Kuva yhdestä ehdotetuista säätiötyypeistä

Esiintymän ehdot. Voi kestää pari päivää aikaa perustaa yksinkertaisin säätiö. Ja monoliittisille vaihtoehdoille - muutama viikko. Koska nopeammin haluat kasvattaa kasveja, sitä yksinkertaisempaa tarvitset perustan rakentamisen.

Talousarvio. Jos rakenne ei ole hankalaa, on järkevää ajatella betonipohjan rakentamista tiilipohjaan. Sitä vastoin, jos varoja kohdennetaan vähän, niin monimutkaisten rakenteiden luominen polykarbonaatti kasvihuoneille on epäkäytännöllistä.

Maaperän jäädytys ja maaperän syvyys. Jos rakennat kasvihuonekaasua, jossa on korkea pohja tai termos-kasvihuone, nämä tekijät on otettava huomioon järjestettäessä säätiötä. Niiden laiminlyönti on täynnä rakennusten vaurioita kevättävän maaperän turvotuksessa.

Estetiikka - viimeinen mutta ei vähäisimpänä tekijä, joka vaikuttaa kasvihuoneen perustan valintaan. Tietysti metalliputkista tai puusta valmistettu rakennus näyttää vähemmän houkuttelevalta kuin rakennus, jossa on tiilipohja, betonipinta ja kaivo.

Jos asut lähellä merta, voit käyttää tavallisia kivia säätiölle.

Polykarbonaatin kasvihuoneessa voit käyttää seuraavia perustyyppejä:

 • palkista;
 • betoni nauha;
 • vyö, jossa pohja;
 • nauha lohko;
 • pylväs- tai paalusäätiö;
 • monoliittinen levy.

Mitat polykarbonaatti kasvihuonevalmennus

Kasvihuoneen koko valitaan juonialueen, rakennuksen budjetin ja tontin omistajan asettamien tavoitteiden perusteella. Kaikki kasvihuoneet, paitsi kupumaiset, ovat muodoltaan pitkänomainen suorakulmio. Lue lisää täältä.

Puupalkin perusta

Polykarbonaatista valmistettu kasvihuoneen yleisin tyyppi kellarista on puupalkin rakenne. Tässä mallissa on seuraavat edut.

 1. Edullinen hinta ja sopimusehdot - luoda jotain nopeampaa ja edullisempaa hintaa on mahdotonta.
 2. Vähiten käytetyt osat ja työkalut.
 3. Puun käsittely on suhteellisen helppoa.
 4. Mittaa ei ole liian tiukalle.
 5. Kun olet säätänyt säätiön, voit välittömästi siirtyä kasvihuoneen kokoonpanoon.
 6. Tukiaseman purkamisen yksinkertaisuus, sen korjaus tai siirto. Jälkimmäinen koskee erityisesti niitä kesän asukkaita, jotka siirtävät jatkuvasti kasvihuoneesta loppuun menevää maata uudelle paikalle tontille.

Puupalkin perusta

Mutta kaikilla näillä eduilla sinun tulisi tietää, että puun pohja ei ole kestävin - riippuen käytetyn puun tyypistä ja suojapinnoitteesta, käyttöikä on 5-10 vuotta. Lisäksi maaperän suojaaminen jäätymiseltä tällä tavalla ei ole mahdollista.

Puun perustuksen järjestämiseksi tarvitset seuraavat materiaalit ja työkalut:

 • puutavara 100x50, 100x100 tai 150x150 mm;
 • kulmat ruuveilla tai kiinnittimillä;
 • kyllästys, antiseptinen ja harja;
 • hiekka;
 • köysi ja tapit;
 • mittanauha;
 • hallitsija ohjaamaan kulmia;
 • tasolla;
 • kynä tai merkki;
 • sähköinen palapeli tai saha;
 • lapio.

Se on tärkeää! Valitse Siperiaan kasvatettu lehtikuusi. Sen puuhun on luonteenomaista korkea lujuus ja kosteuden ja mätäkyky. Ostaessasi varmista, että puun geometria oli kunnossa, eikä hän itse ollut paljon solmuja tai muita vikoja.

Alumiinista 150 mm150 mm

Vaihe 1. Puhdista alue roskista, korkeasta ruohosta ja kivistä.

Vaihe 2. Kohdista paketti.

Vaihe 3. Käytä tappeja ja venytettyä köyttä, merkitse säätimen ulompi ja sisäreuna.

Säätiön layout-sivusto

Vaihe 4. Kaivaa kaivanto puun korkeuteen ja syvyyteen.

Vaihe 5. Tasaa kaivannon seinät, laita pohjaan hiekka tai sora (25% sen syvyydestä).

Vaihe 6. Tampa kerros.

Vaihe 7. Mittaa ja merkitse puun pituus ottaen huomioon kiinnittimen menetelmä (kulmissa tai puolipuussa). Sitten leikkaa sähköpyssyn tai sahan avulla.

Vaihe 8. Käsittele materiaali antiseptisellä aineella ja anna sen kuivua.

Vaihe 9. Kokoa puuta suorakaiteen muotoiseen laatikkoon ilman liitäntää, tarkista nauhan pituus ja lävistäjä.

Puun sijoittaminen kaivantoon

Vaihe 10. Liitä rakenteen elementit keskenään. Jos käytät tappia, tee leikkauksia puuta ja poraa reikiä kiinnittimiin.

Yhteys vahvistettuun kulmaan

Puoliväliyhteys Nagelin kanssa

Puolikulmaisen kulmaliitos

Vaihe 11. Laita laatikko kaivannosta. Oletetaan, että rakenteen massa voi olla vähintään 150 kiloa, joten työskentelee useiden avustajien kanssa.

Vaihe 12. Täytä puun ja kaivannon seinien välinen rako hiekalla. Pohjan päälle voit asettaa kateaineen tai muun pinnoitteen vedenpitävyyden samoilla ominaisuuksilla.

Kun olet suorittanut kaikki 12 vaiheet, voit aloittaa kasvihuoneen kehyksen asentamisen säätiöön.

Vihje! Jos aiot rakentaa kasvihuone, jolla on suuri korkeus ja alue, sen perustana pitäisi olla vahvempi. Sen vuoksi yhden palkin sijasta on mieluummin käytettävä kahta, kuten alla olevassa kuvassa.

Periaate rakentaa perustan kaksi puutavaraa

Video - Esimerkki puun tukirakenteen kokoamisesta

Strip-pohja ja jalusta

Solupolykarbonaatin kiinteän kasvihuoneen rakentamiseksi pitkään aikaan on järkevää varustaa betoniseos betonista. Koska rakennuksen suhteellisen pieni massa on, rakenne voi olla matala, eli ei pääse maaperän jäädyttämiseen. Lisäämällä tiilipohja betoniin "nauha", voit parantaa säätiön ulkonäköä ja sen lämpöeristysominaisuuksia.

Tämän mallin haittoihin kuuluu työtyön ja rakennusaikojen työläisyys - betonin kaatamisen lopettamisesta töihin, jotka ovat suoraan kasvihuoneen yläpuolella, sen pitäisi kestää kaksi viikkoa yhteen kuukauteen. Tämän vuoksi tällaisen kasvihuoneen ensimmäinen kasvukausi on hieman "leikattu".

Vihje! Polykarbonaatti-kasvihuoneiden järjestelyissä, joissa kasveja voidaan viljellä talvella, kellarin syvyys on 20-40 cm enemmän kuin rakennuksessa, joka on suunniteltu käytettäväksi vain kesäkaudella.

Nauhalevyt edellyttävät betonin tuottamista brändillä (puristuslujuudella), joka ei ole pienempi kuin M200. Tämä indikaattori määrittää seoksen lujuuden puristuksessa ja sen kyvyn vastustaa kuormitusta. Seuraavassa taulukossa esitetään betonin koostumus (tuotemerkistä riippuen).

Pöytä. Massan mittasuhteet sementistä, murskatusta kivestä ja hiekasta betonin valmistukseen.