Lämpöhitsaus muuraukseen

Tiilitalo on luotettava ja kestävä kotelo. Sen seinät ovat kuitenkin alttiita lämpötilanvaihteluista johtuvalle muodonmuutokselle. Tiilen lämpötilaliitos edistää huomattavasti seinien mahdollisen halkeilun vähentämistä tai ehkäisyä ja säilyttää niiden eheyden. Tällaiset saumat vähentävät rakenteellisten elementtien kuormitusta ja tekevät muurauksista vastustuskykyisemmän ilman lämpötilan vaihteluille.

Mikä se on?

Tiivistystyön laajennusliitos on erityinen aukko rakenteen ympärille, joka jakaa seinän erillisiin osastoihin, mikä antaa rakennuksen joustavuuden. Se on tehty rakennusten rakenteen halkeamien estämisen aikana rakennusmateriaalien leviämisen ja supistumisen aikana lämpötilan vaikutuksen alaisena sekä suojaamaan seiniä muodonmuutoksesta talon kutistumisen aikana. Rakeen koko riippuu muuraustyypistä ja ympäröivästä lämpötilasta vuoden eri aikoina, ottaen huomioon alueen ilmasto-olosuhteet. Korkea rakennuksissa sauman lämpötila on:

 • Pystysuora. Se kulkee pitkin koko talon korkeutta, lukuun ottamatta säätöä, sen leveys on 20-40 mm.
 • Vaakasuora. Se tehdään kaikkien päällekkäisyyksien tasolla, joiden leveys on 30 mm.

Lämpötilayhteyden koskettaminen tiilimuodossa rakennuksen pohjalla ei ole hyväksyttävää.

Tyypit saumoja tiilen monikerroksisessa rakennuksessa

Lämpötilan lisäksi on olemassa muitakin muurauslaattoja, kuten:

Kaikenlaiset erityiset aukot suojaavat talon kaikkia rakenteellisia solmuja tuhoamiselta ja estävät halkeamien muodostumisen laakereissa ja muissa seinissä. Poikkeuksena ovat lämpötila- ja kutistumisvärit kaikissa tiilitaloissa. Sedimentti suorittaa suojavaikutuksen vaurioilta suurilla kuormilla ja tarvitaan korkeisiin rakennuksiin ja taloihin, joissa on jatke. Ne tehdään alusta lähtien, mutta laite suoritetaan vertikaalisten lämpötila-aukkojen periaatteella, joten on mahdollista yhdistää ne kutistumaan ja luoda yhdessä firmware-ohjelmassa. Seismiset aukot on suositeltavaa tehdä vain alueilla, joilla on korkea seisminen toiminta.

Eristys- ja eristysvaihtoehdot

Jotta voidaan suojata ympäristövaikutuksia vastaan ​​ja estää luonnosten esiintyminen rakennuksessa, kaikki muodonmuutosvaurioita lämmitetään poikkeuksetta. Tee näin luomalla suojaava ermetallinen kerros käyttäen elastisia materiaaleja. Eristeiden valinta riippuu lämpötilan hitsauksen koosta. Se käyttää yhtä materiaalityyppiä tai molempien yhdistelmää. Taulukossa on eristystyyppi riippuen tiilimuurauslämpötilan leveydestä:

Mitä saumat betonirakenteissa tekevät

Kaikki rakennukset, riippumatta siitä, mistä materiaalista ne valmistetaan (tiili, monoliittinen teräsbetoni tai rakennuspaneelit) muuttavat geometrisia mittojaan lämpötilan muutoksella. Lämpötilan laskiessa ne supistuvat ja nousevat luonnollisesti. Tämä voi johtaa halkeamien ilmaantumiseen ja vähentää merkittävästi sekä yksittäisten elementtien (esim. Sementti-hiekkalaatikoiden, sokeiden perustusten jne.) Että koko rakennuksen kokonaisuuden ja lujuuden. Näiden kielteisten ilmiöiden estämiseksi käytetään lämpötilayhdistettä, joka on asennettava sopivissa paikoissa (sääntelyyn liittyvien rakennusasiakirjojen mukaan).

Rakennusten pystysuuntaiset lämpötila kutistuvat liitokset

Suurten rakennusten rakennuksissa ja rakennuksissa, joissa on useita eri kerroksia SNiP: n erillisissä osissa, on olemassa pakolliset järjestelyt pystysuuntaisista muodonmuutosvaurioista:

 • Lämpötila - estää rakenteen rakenteellisten elementtien geometristen mittojen muutosten aiheuttamien halkeamien muodostumisen johtuen lämpötilaeroista (keskimääräinen päivä- ja vuosikeskiarvo) ja betonin kutistumisesta. Tällaiset saumat tuodaan säätiön tasolle.
 • Sedimenttiliitokset, jotka estävät halkeamien muodostumisen, joka voi muodostua epätasaisen pohjaseinämän takia, johtuen yksittäisten osien epätasaisesta kuormituksesta. Nämä saumat jakavat rakennuksen kokonaan erillisiin osiin, mukaan lukien säätiö.

Molempien saumatyyppien mallit ovat samat. Rungon järjestämiseksi rakennetaan kaksi parittua poikittaista seinää, jotka on täytetty eristysmateriaalilla, ja sitten vedenpitävät (estäen saostumisen putoamiselta). Sauman leveyden tulisi noudattaa tarkasti rakennuksen rakennetta (mutta vähintään 20 mm).

Vaihe supistuminen liitokset kehyksetön suurten rakennusten normalisoitu leikata-ohmia, riippuen käytettävien materiaalien valmistuksessa paneelien (betonia puristuslujuus, postimerkkejä liuos ja halkaisija pitkittäisen kantaja venttiilit), välinen etäisyys poikittaiset seinät ja vuotuinen ero keskiarvon lämpötiloja tietyllä alueella. Esimerkiksi Petroskoissa (vuotuinen lämpötilaero on 60 ° C), lämpötilaerot on sijoitettava 75 - 125 m: n etäisyydelle.

Monoliittirakenteiden ja rakennetuissa elementti- monoliittinen menetelmävaiheen poikittaisen liitosten (mukaan SNP) vaihtelee 40-80 m (riippuen ominaisuuksista rakennuksen). Tällaisten liitosten järjestäminen paitsi lisää rakennusten rakenteen luotettavuutta, mutta myös mahdollistaa vaiheittain yksittäisten rakennusosien vetämisen.

Vihje! Yksittäisessä rakenteessa tällaisten aukkojen järjestäminen on erittäin harvinaista, koska yksityisen talon seinämän pituus ei yleensä ole yli 40 metriä.

Tiilitaloissa pistot on järjestetty samaan tapaan kuin paneeli- tai monoliittiset rakenteet.

Lattian lämpötilan saumat

Rakennusten betoniteräksissä lattian mitat sekä muiden elementtien mitat voivat vaihdella lämpötilaerojen mukaan. Siksi asennettaessa niitä on tarpeen järjestää laajennusliitokset.

Materiaalit niiden valmistukseen, mittoihin, paikkoihin ja asennustekniikkaan etukäteen ilmoittavat rakennuksen rakentamisessa.

Joskus tällaiset saumat rakentavat liukumista. Jotta varmistetaan liukuminen niissä paikoissa, joissa lattialaatta lepää tukirakenteiden päälle, sijoitetaan sen alle kaksi kerrosta galvanoitua kattolevyä.

Lämpötilan kompensointiliitokset betonilattiassa ja sementti-hiekkastreissa

Kun sementti-hiekkalaatan kaataminen tai betonilattia on järjestetty, on välttämätöntä eristää kaikki rakennuksen rakenteet (seinät, pylväät, oviaukot ym.) Kosketukseen laastin kanssa, joka on kaadettu koko paksuuteen. Tämä aukko suorittaa samanaikaisesti kolmea toimintoa:

 • Liuoksen kaatamisen ja asettamisen vaiheessa toimii kutistuma. Raskas märkäliuos pakkaa sen, betonisekoituksen asteittaisella kuivumisella, valetun rainan mitat pienenevät ja raon täytemateriaali laajenee ja kompensoi seoksen kutistumista.
 • Se estää kuormien siirron rakennusteknisistä betonista ja päinvastoin. Levymä ei paina seiniä. Rakennuksen rakenteellinen lujuus ei muutu. Suunnitelmat eivät itse siirrä kuormaa lasille ja se ei repeä käytön aikana.
 • Kun lämpötila laskee (ja ne tapahtuvat väistämättä jopa lämmitettävissä tiloissa), tämä liitäntä kompensoi betonimassan tilavuuden muutoksia, mikä estää sen halkeilua ja lisää käyttöikää.

Tällaisten aukkojen järjestämiseen käytetään yleensä erityistä vaimennusnauhaa, jonka leveys on jonkin verran suurempi kuin sidoksen korkeus. Sen jälkeen, kun sen liiallisen leikkauksen liuos on kovetettu rakentavalla veitsellä. Kun kutistesiteet asennetaan betonilattioihin (jos ei ole viimeistelylattian päällystettä), polypropyleeninauha on osittain poistettu ja ura on vesitiivis erityisillä tiivistysaineilla.

Suuren alueen (tai yhden seinän pituuden ollessa yli 6 m) huoneissa on SNiP: n mukaan leikattava pitkittäiset ja poikittaiset lämpötila kutistuvat liitokset, joiden syvyys on ⅓ täytön paksuutta. Lämpötilayksikkö betonissa valmistetaan erikoislaitteiden avulla (bensiini tai sähköinen sahanterä timanttisyllyillä). Tällaisten saumojen korkeus ei saa olla yli 6 m.

Varoitus! Kun laastin lattialämmityselementit kaadetaan liuoksella, kutistuma-saumat asennetaan lasin koko syvyyteen.

Lämpöliitokset perustusten ja betonireittien sokeilla alueilla

Pohjamaalausalueet, jotka on suunniteltu suojaamaan talon perustamista saastumisen haitallisilta vaikutuksilta, ovat myös tuhoutuneet, mikä johtuu merkittävistä lämpötilaeroista koko vuoden. Tämän välttämiseksi varaa saumat, kompensoimalla betonin laajeneminen ja supistuminen. Tällaisia ​​aukkoja tehdään sokean alueen rakentamisvaiheessa. Rakenteessa poikittaiset levyt (20 mm paksu) kiinnitetään koko kehällä 1,5 - 2,5 m: n askelin. Kun liuos tarttuu hieman, levyt poistetaan ja kuonakanavan lopullisen kuivauksen jälkeen ura täytetään vaimennusmateriaalilla ja vedenkestävällä materiaalilla.

Kaikki edellä mainitut kohteet koskevat kadun katuvalojen betonikäytävien järjestämistä tai omalla kodillasi sijaitsevia pysäköintipaikkoja. Kuitenkin muodonmuutosten aukkoja voidaan nostaa 3 ÷ 5 m: iin.

Materiaalit saumojen järjestämiseksi

Saumojen järjestämiseen tarkoitetut materiaalit (tyypistä ja koosta riippumatta) ovat samoja vaatimuksia. Niiden on oltava joustavia, joustavia, helposti puristettavia ja nopeasti palautettava muoto puristuksen jälkeen.

Vaimennusnauha

Se on suunniteltu estämään lasin halkeilua kuivauksen aikana ja kompensoimaan rakennusrakenteiden (seinät, pylväät jne.) Kuormitukset. Laaja valikoima koot (paksuus: 3 ÷ 35 mm, leveys: 27 ÷ 250 mm) mahdollistaa lähes minkä tahansa pesurin ja betonilattian varustamisen.

Tiivistysjohto

Suosittu ja helppokäyttöinen materiaali muodonmuutosvaurioiden täyttämiseen on vaahtopolyetyleenisorpi. Rakennusmarkkinoilla on kahta tyyppiä:

 • kiinteä tiivisteliuska Ø = 6 ÷ 80 mm,
 • putken muodossa Ø = 30 ÷ 120 mm.

Johdon halkaisijan on ylitettävä sauman leveys ¼ ÷ ½. Johto on asennettu uraan pakatussa tilassa ja täytä ⅔ ÷ ¾ vapaa tilavuus. Esimerkiksi, jos upotetaan 4 mm: n leveitä uria, neulotaan solmuun, sopii Ø 6 mm johto.

Tiivisteet ja mastiset aineet

Saumojen sulkemiseen sovelletaan useita tiivistysaineita:

Ne ovat sekä yksiosaisia ​​(valmiita käytettäväksi) että kaksikomponenttisia (ne valmistetaan sekoittamalla nämä kaksi komponenttia välittömästi ennen käyttöä). Jos sauma on pieni, riittää täyttää se tiivisteellä; jos raon leveys on merkittävä, tämä materiaali levitetään polyeteenisulan (tai muun vaimennusmateriaalin) rungon päälle.

Erilaisia ​​mastisia (bitumia, bitumipolymeeriä, raakakumikoostumuksia tai epoksia lisäaineilla kimmoisuutta varten) käytetään pääasiassa ulkoisten muodonmuutosten aukkojen sulkemiseen. Ne asetetaan uraan asetetun vaimennusmateriaalin päälle.

Erikoisprofiilit

Nykyaikaisessa rakenteessa konkreettiset lämpötilaliitokset suljetaan onnistuneesti käyttämällä erityisiä kompensointiprofiileja. Näillä tuotteilla on useimmat erilaiset kokoonpanot (riippuen sauman laajuudesta ja leveydestä). Niiden valmistuksessa ne käyttävät metallia, muovia, kumia tai yhdistävät useita materiaaleja yhdessä laitteessa. Jotkin tämän luokan mallit on asennettava jo liuoksen kaatopaikalle. Toiset voidaan asentaa uraan pohjan lopullisen kovettumisen jälkeen. Valmistajat (sekä ulkomaiset että kotimaiset) ovat kehittäneet laajan valikoiman tällaisia ​​laitteita sekä ulkokäyttöön että sisätiloihin. Profiilien korkeaa hintaa kompensoi se, että tämä aukkojen tiivistysmenetelmä ei vaadi niiden myöhempää vedenpitävyyttä.

Lopuksi

Lämpötilan, kompensoinnin, muodonmuutoksen ja sedimenttisten saumojen asianmukainen järjestäminen lisää merkittävästi minkä tahansa rakennuksen lujuutta ja kestävyyttä. pysäköintipaikoilla tai puutarhatyylillä betonipäällysteellä. Kun käytät laadukkaita materiaaleja niiden tuottamiseen, ne kestävät korjaamatta useita vuosia.

Avaimet käteen talojen rakentaminen

Talot ja mökit. Taganrogissa, Rostov-on-Donissa. Brick, block, monolithic, jne. Kotona ja ullakolla, takuulla jopa 10 vuotta.

Tiilitalon lämpötilaerot

Lämpöliitokset tiilimuuraus.

Standardi ja tuttu asia suurissa kerrostaloissa, ja melko harvinainen ilmiö yksityisissä mökeissä. Miksi he tarvitsevat, ja mikä on niiden käyttö. Tai pikemminkin mitä haittaa heidän poissaolostaan. Luonnollisesti se on säröillä.

Halkeamia talon seinissä on erilaisia, samoin kuin niiden ulkonäön syyt. Lähes aina talon seinämien halkeamien tarkat syyt voi vain arvailla. Tarkka selvitys halkeamien syistä, harvat käyttävät sitä, koska niiden syyt ovat monta ja usein monimutkaista ongelmaa, jolla ei ole selkeästi paikallistettavia syitä. Se on pikemminkin tekijöiden ja syiden yhdistelmä. Mutta en vaikeuta. Yritän selittää mahdollisimman selkeästi.

Erittäin harvoin yksityisessä rakentamisessa, kutistumis- ja lämpötilamurtumissa voi olla vakava vaara, tällaisia ​​tapauksia tietenkin myös ilmenee, mutta ne näkyvät tavallisesti paljain silmin. Kun talo säröi saumoja ja seinät kirjaimellisesti ryömiä. Sitten kyllä, tämä on ongelma, ja se on vakavaa.

Mutta useimmiten se on pieniä muodonmuutos kutistumalla halkeamia. Kaikki heidän ongelmansa ovat vain siinä, että ne pilata talon ulkoasua ja pilata omistajien tunnelmaa. Ne eivät ole vaarallisia. Ja niiden ulkonäön syyt, kuten kirjoitin yllä, voivat olla massa.

Harkitse tätä erityistä ongelmaa, joka on syntynyt meidän kotonamme.

Talo on tiili, laatikko on vielä kattona, seisoi puoli vuotta. Tiilikeraamiset. Pohja on monoliittista raudoitettua betonia, betoninauhan kokonaispoikkileikkaus on 150x45 cm. Tämä on standardi alueellamme. Erityisesti Rostovin alue. Maaperä. Seinien pituus, jopa 12,5 metriä. Luonnollisesti tällaisia ​​pitkiä seiniä, lämpötilaa, laajennusliitoksia ei tarjottu. Yleensä ne on tehty 15-20 metrin pituisiin seiniin, yksityisiin mökkeihin, seinät ovat niin kauan, harvoin löytyy. Sekä lämpötilan saumat.

Myös Armopoyas, monoliittista teräsbetonipäällysteistä osaa 250x250 mm.

Särö näkyi ikkunan aukon keskellä, vain päällystyskerroksessa tiiliä.

Pohja ja armopoyat sekä sisäiset muuriseinät eivät ole vahingoittuneet.

Syyt ovat ilmeisiä tässä - seinän lämpölaajeneminen löysi heikoimman pisteen, tavallisesti se on vain aukkojen katto, ikkunan aukon ylä- tai alaosa.

Tosiasia on, että eri lämpötiloissa seinämillä on vastaavasti samanlaiset lineaariset mitat. Esimerkiksi talvella seinän pituus voi pienentyä 1-2 senttimetrin etäisyydellä, mikä voi johtaa sellaisten muodonmuutosten esiintymiseen, jotka näkyvät heikossa paikassa halkeamien muodossa. Kesällä tilanne on sama. Vain kesällä seinät pidennetään.

Etelä-Venäjällä talon seinä kesäisin voi lämmetä jopa 60 astetta melko rauhallisesti. Seinät, jotka sijaitsevat etelässä, voivat auringon alla lämmitellä vieläkin enemmän. Lisäksi vain päällyskerros lämmitetään mahdollisimman paljon ja sen laajentumiset ovat paljon enemmän kuin sisäisen työntölaajenemisen laajeneminen. Erityisesti ottaen huomioon, että päällystetty muuraus leikataan lämpöeristyksen pääkerroksesta. Samalla ne kuitenkin liitetään vahvistamalla muurausverkko ja leimaamalla. Se näyttäisi olevan hyvä, mutta tässä tapauksessa se luo merkittäviä sisäisiä jännityksiä, joiden muutokset eri seinämien lineaarisissa mitoissa johtuvat erilaisista lämpötiloista.

Tämä on yksi selkeä syy tällaisten halkeamien, eri seinän etu- ja sisäpuolisten lämpötila-alueiden laajenemiseen.

Lisäksi on edelleen armopoyas (se ei ole näkyvissä kuvassa), kuten me näemme, niin kauan kuin ei ole kattoa, se on täysin auki ja siksi se lämpenee myös paahtavan auringon alla. Betonin lineaarinen venymän kuumentamisen aikana voi olla suurempi kuin tiilen murtovenymä. Tämän seurauksena armopoyojen laajentaminen vain repimällä seinän heikoin kohta. Vain ikkuna tai oviaukko. Mitä meillä tässä tapauksessa on.

Vaikuttaa siltä, ​​että Etelä-Venäjän rakennuskäytäntöä on hieman muutettava, ja lämpötilaliitokset on suunniteltava jo 8 metrin pituisilla seinillä. Lämpötilan lasku, jopa kesällä, voi nousta 40 asteeseen, mikä mielestäni on paljon.

Mutta on ongelma, pikemminkin esteettinen, talojen asiakkaat eivät pidä lämpötilan liitosten tyypistä. Lämpötilan sauma on vaikea tehdä näkymätöntä ja vielä vaikeampaa tehdä siitä kauniiksi. Mutta sinun on valittava tai mahdolliset halkeamat tai lämpötilan liitokset seinään.

Tässä tapauksessa, vaikka ei ole kattoa, ongelma voidaan ratkaista kahdella tavalla.

Ensimmäinen menetelmä on pehmeästi irrottaa verhouskerroksen tiilimuuraus ja asentaa se uudelleen. Poistetaan noin kuten kuvassa 32 tiilet. Krakattu tiili muuttuu. Ulospäin, kaikki on kunnossa, mutta ratkaiseeko se ongelma? Ei ole lämpötilan hitsausta. Ja seinän heikko kohta pysyy täällä, tässä paikassa, eikä se mene mihinkään.

Ehkä katon asennuksen jälkeen crack ei enää näy, ei, panssari lämpenee, ja katon räystäs myös vähentää jotenkin seinien lämmitystä. Mutta onko se loppujen lopuksi auttanut, ja onko se poistaa ongelman, arpajaiset.

Toinen vaihtoehto. Tässä paikassa, halkeaman sijaan, teemme suojakuvun, eli leikkaamme vastakkaisen muurauksen, halkeaman lävitse, leikkaamme mahdollisimman tarkasti ja tarkasti. Ja tuloksena oleva viilto täytetään joko erityisellä muodonmuutosnauhalla tai muovisella, ommeltiivisteellä. Noin kuin kuvassa. Se ei ole niin kaunis, mutta ei särö, sen paikka toimii muodonmuutosommelina. Seinän, kattojen ja itse talon voimalla se ei vaikuta miten. Talo on yksi tarina ja ullakko on puinen. Mutta älä unohda, että tämä on vielä jumpperi, paikka ei selvästikään ole tarkoitettu lämpötilaliitokselle. Siksi vaihtoehto ei ole paras.

Nämä ovat ratkaisuja jo havaittuun ongelmaan. Tietenkin on parempi välttää nämä ongelmat aluksi. Ja tähän tarkoitukseen vain ja on tarpeen tarjota lämpötilaa laajentavia liitoksia, jopa 8 metrin pituisissa seinissä. Ilmeisesti kesällä sijaitsevat lämpötilat Etelä-Venäjällä ovat jo ylittäneet vanhoissa normeissa asetetut rajat. Se voi tietysti vaikuttaa vuosittain laskettavan tiilen laatuun. Syyt, kun kirjoitin paljon. Jotta säröjä ei käsitellä jälkikäteen, on parempi tarjota rakentavia mahdollisuuksia ratkaista tällaisia ​​ongelmia. Tämä on hyödyllistä kodissasi kesällä ja talvella. Ei pelkästään lämpötilan halkeamien estämisessä vaan myös seinämien sedimenttien halkeamien estämisessä, jotka eivät myöskään ole harvinaisia ​​juuri rakennetun uuden talon luonnollisen kutistumisen vuoksi.

Lämpölaajennusliitos ei ole vaikea. Tietoja hänen suunnitelmistaan ​​ja siitä, kuinka saada paljon tietoa Internetistä. En kuvata sitä yksityiskohtaisesti, liitä vain muutamia kuvia selkeyden vuoksi.

Vaihtoehtoja on tasainen pystysuuntainen lämpötilaliitäntä, ja siksak-liitos. Minusta, niin yksinkertainen pystysuora sauma, ja yksinkertaisempi ja parempi näköinen. Lisäksi on helpompi muodostaa ja helpompi tiivistää tiiviste tai erikoisnauha.

Muuten tähän tarkoitukseen on myös erityisiä nauha-tiivisteitä, jotka muodostuvat näihin liitoksiin asetetuissa pitkissä makkaroissa. Mutta koska yksityisessä rakentamisessa lämpötilan saumat ovat harvinainen ilmiö, on todennäköistä, että he eivät pysty löytämään niitä rakennusmateriaalikaupoissa. Sinun täytyy etsiä niitä joko suurilla rakennuskohteilla tai materiaalien toimittajilla näille suurille rakennushankkeille. On helpompaa valita hyvä, elastinen saumausaine, jolla täytetään muodostettu lämpötilaliitos tiili- tai betoniseinässä.

Muuten, kun ymmärrät nämä saumat, kaukana ikuisesta. Joskus ne saattavat vaatia korjausta, tiivisteen tai tiivisteen vaihtoa. Joten kymmenen vuoden kuluttua he muistavat kunnolla ja tarkistavat heidän tilansa. Jos vesi joutuu saumaan, mikään ei ole hyvä, varsinkin talvella, se ei loista seiniäsi. Pahimmassa tapauksessa jopa vakavammat seinämuutokset ovat mahdollisia niiden jaksottaisen jäädytyksen vuoksi.

Ja valokuvaongelmassa me tietenkin selvitetään, mitä se ei heikentäisi omistajien tunnelmaa. Mutta tulevaisuudessa, vaadimme lämpöliitoksia, joiden ulkoseinät ovat jo 8 metriä pitkiä. Ja vastaavasti varoitamme tällaisten halkeamien mahdollisuudesta talon seinissä. Valitettavasti tämä ei mene mihinkään.

Itse asiassa tämä ja tämä artikkeli on kirjoitettu, kuvia. On helpompi antaa linkki henkilöön, jotta hän lukisi tämän artikkelin kuin toistaa sama asia eri ihmisille monta kertaa.

Tähän on vain lisättävää, mutta asiat, kuten tiedämme, ovat hyvin erilaisia, eikä ole tosiasia, että tämä on sinun tapauksesi, eikä ole myöskään tosiasia, että kuvatut menetelmät tällaisten ongelmien poistamiseksi ja ehkäisemiseksi ovat sinulle sopivia..

"Mökkirakentamisen keskus"

Lämpötilayhteys tiilimuotoisessa rakennuksessa

pitoisuus

Tiilitalo on luotettava ja kestävä kotelo. Sen seinät ovat kuitenkin alttiita lämpötilanvaihteluista johtuvalle muodonmuutokselle. Tiilen lämpötilaliitos edistää huomattavasti seinien mahdollisen halkeilun vähentämistä tai ehkäisyä ja säilyttää niiden eheyden. Tällaiset saumat vähentävät rakenteellisten elementtien kuormitusta ja tekevät muurauksista vastustuskykyisemmän ilman lämpötilan vaihteluille.

Mikä se on?

Tiivistystyön laajennusliitos on erityinen aukko rakenteen ympärille, joka jakaa seinän erillisiin osastoihin, mikä antaa rakennuksen joustavuuden. Se on tehty rakennusten rakenteen halkeamien estämisen aikana rakennusmateriaalien leviämisen ja supistumisen aikana lämpötilan vaikutuksen alaisena sekä suojaamaan seiniä muodonmuutoksesta talon kutistumisen aikana. Rakeen koko riippuu muuraustyypistä ja ympäröivästä lämpötilasta vuoden eri aikoina, ottaen huomioon alueen ilmasto-olosuhteet. Korkea rakennuksissa sauman lämpötila on:

 • Pystysuora. Se kulkee pitkin koko talon korkeutta, lukuun ottamatta säätöä, sen leveys on 20-40 mm.
 • Vaakasuora. Se tehdään kaikkien päällekkäisyyksien tasolla, joiden leveys on 30 mm.

Lämpötilayhteyden koskettaminen tiilimuodossa rakennuksen pohjalla ei ole hyväksyttävää.

Tyypit saumoja tiilen monikerroksisessa rakennuksessa

Lämpötilan lisäksi on olemassa muitakin muurauslaattoja, kuten:

Kaikenlaiset erityiset aukot suojaavat talon kaikkia rakenteellisia solmuja tuhoamiselta ja estävät halkeamien muodostumisen laakereissa ja muissa seinissä. Poikkeuksena ovat lämpötila- ja kutistumisvärit kaikissa tiilitaloissa. Sedimentti suorittaa suojavaikutuksen vaurioilta suurilla kuormilla ja tarvitaan korkeisiin rakennuksiin ja taloihin, joissa on jatke. Ne tehdään alusta lähtien, mutta laite suoritetaan vertikaalisten lämpötila-aukkojen periaatteella, joten on mahdollista yhdistää ne kutistumaan ja luoda yhdessä firmware-ohjelmassa. Seismiset aukot on suositeltavaa tehdä vain alueilla, joilla on korkea seisminen toiminta.

Eristys- ja eristysvaihtoehdot

Jotta voidaan suojata ympäristövaikutuksia vastaan ​​ja estää luonnosten esiintyminen rakennuksessa, kaikki muodonmuutosvaurioita lämmitetään poikkeuksetta. Tee näin luomalla suojaava ermetallinen kerros käyttäen elastisia materiaaleja. Eristeiden valinta riippuu lämpötilan hitsauksen koosta. Se käyttää yhtä materiaalityyppiä tai molempien yhdistelmää. Taulukossa on eristystyyppi riippuen tiilimuurauslämpötilan leveydestä:

Mikä on puristusliitoksen tarkoitus tiilimuodossa ja miten se toteutetaan oikein?

Useimmat ihmiset, jotka tietävät materiaalien rakentamisesta ja kestävyydestä, ajattelevat, että rakennukset, joissa ei ole halkeamia ja aukkoja, ovat kestävimpiä. Tämä ei ole niin - talon rakentaminen sen seiniin tekee keinotekoisia "halkeamia", jotka jakavat monoliittisen muurauksen lohkoiksi. Tällä tavoin maalaustyö tehdään laajennusliitoksella. Tarkastele kysymystä tarkemmin.

Mitkä ovat laajennusliitosten tyypit ja miksi ne on tehty

On olemassa kahta eri saumaa:

Suunnittelulla ne ovat identtisiä, mutta palvelevat eri tarkoituksiin. Vähän enemmän heidän määränpäähänsä.

Lämpölaajennusliitäntä

Nämä saumat on suunniteltu kompensoimaan lämpöhäiriöitä. Fysiikan koulukurssista kaikki tietävät, että kaikki elimet laajenevat kuumennettaessa ja sopivat jäähdytettäessä.

Tunnettu esimerkki elämästä, kun on mahdotonta jakaa kaksi lasia

Tunnettu esimerkki elämästä kaikille - jos kaksi lasia pestään kuumalla vedellä ja jätetään yksinään yhteen, silloin kun ne jäähtyvät, niitä ei voida poistaa toisistaan. Tosiasia on, että ne lämmitettiin hieman kooltaan, kun lämpötila laski, yläosan sisähalkaisija laski ja suli tiukasti toisen lasin.

Samoja prosesseja esiintyy seinän tiilimuodossa. Mutta ensi silmäyksellä näyttää siltä, ​​että pienet huomaamattomat silmän kokoiset eivät ole vaarallisia massiiviselle tiiliseinälle.

Itse asiassa näin ei ole, laajentumisen hinta lämpötilan muutoksilla voi olla joko halkeama tai seinän tuhoutuminen. Selittäkäämme tämän vuoksi, että kuvataan ensin sellaisten materiaalien ominaisuudet kuin lämpölaajenemiskerroin.

Lämpölaajenemiskerroin

Tämä arvo ilmoittaa suhteellisen muutoksen kehon koossa, kun se lämmitetään 1 kelviniin. Määritä tilavuusmuutoksen määrä ja lineaaristen mittojen muutokset.

Sitten puhutaan lineaaristen ulottuvuuksien muutoksesta, koska esimerkin avulla on helpompi näyttää muurauksessa esiintyvät prosessit. Viitekirjoissa kerrointa merkitään symboleilla - αL.

Selitämme muutamia kohtia, jotka eivät välttämättä ole selvät:

 1. Suhteellinen koon muuttaminen tarkoittaa, että kerroin ei ilmaise absoluuttista arvoa. Eli ei ole kyse siitä, kuinka monta millimetriä tai senttimetriä keho kasvaa, mutta kuinka monta kertaa.
 2. Lämpötilan muutos määritelmässä annetaan kelvineinä. Tämä arvo on yleisesti hyväksytty laskelmissa. Kelvin on yhtä kuin Celsius-aste (1/100 jäätymispisteen ja veden kiehumispisteen välisestä erosta), mutta absoluuttinen nolla otetaan nollaksi (lämpötila, jonka alapuolella sitä ei voi olla) -273.15. Laskelmissa tarvitsemme eroa, joten voit käyttää tavanomaisia ​​astetta Celsius-astetta tietenkin ottaen huomioon plus- ja miinus-arvot (minkäänlaista Kelviniä ei ole). Muuten nimitys Kelvin "K".
 3. Kerroin voi muuttua pienentyneellä ja kasvavalla lämpötilalla, eli miinus 100 ja plus 150 °, sen arvo voi olla erilainen. Tämä ero on kuitenkin pieni viitekirjoissa, samoin kuin laskelmissa, αL: n arvo on 20.

Tämän kertoimen arvot ovat seuraavat:

 1. keraamisten tiilien osalta - 0,000006;
 2. silikaattitiilien osalta - 0,000008;
 3. sementtipohjaiselle laastille - 0,00001;
 4. kalkkilaastille - 0,000009.

Miksi lämpölaajeneminen on vaarallista muurille

Ensisilmäyksellä kerroin on hyvin pieni ja millimetrin murto-osan suuruus ei voi tuhota taloa. Kyllä se on pienille rakennuksille.

Kuitenkin jos rakennus on suuri (esimerkiksi tehdaslattia), seuraukset voivat olla vakavia, muutaman millimetrin siirtyminen johtaa kriittisten jännitysten muodostumiseen ja sitten halkeiluihin.

Krakattu tiiliseinä

Ilman, että sopromat ja stressit lasketaan, laskemme vain, kuinka paljon 100 metrin seinämä pidentyy, kun lämpötila laskee -40: stä +40: een kesällä:

 1. Opimme lämpötilaeron - 40 + 40 = 80 K.
 2. Ottamatta huomioon ratkaisun saumoja, kerromme lämpötilaeroa silikaattilangan lineaarisen lämpölaajenemiskerroin - 80x0.000008 = 0.00064.
 3. Tuloksena oleva arvo kerrotaan seinän pituudella millimetreinä - 0.00064х100000 = 64 mm.

Kuusikymmentäneljä millimetriä on 6,4 cm. Yritä siirtää tiili etäisyydeksi tuhoamatta seinää.

Muuten palaamme esimerkkiin lasiin halkeilemalla kuumasta vedestä. Lasin lineaarisen lämpölaajenemiskerroin on 0,000009, melkein kuin silikaattilangan. Mitat ovat paljon pienemmät, mutta lasi silti hajoaa pieniksi paloiksi.

Siksi, jotta ei aiheuta tuhoisat jännitykset, tiilimuuraus annetaan vapaana, mikä jättää vapaan tilan laajentamiseen. Näitä saumoja kutsutaan lämpötilan muodonmuutokseksi. Millä etäisyydellä ja miten ne tehdään, kerromme alla.

Asfaltin pinnalla ei ole lämpötilan laajenemisliitoksia, joten joskus se nousee lämpöön

Kutistuneet saumat

Näiden ompeleiden avulla kaikki on helpompaa. Joillakin syillä on mahdotonta rakentaa täysin luotettavaa perustetta.

Sinking seinät, jopa alle senttimetri, johtavat välttämättä seinämien halkeamien muodostumiseen. Ja ne voivat muodostaa esimerkiksi vaarallisimmissa ja epämiellyttävissä paikoissa, joissa rakennukseen kohdistuu suuri kuorma, mikä lisää vikaa, joka on ilmestynyt.

Rakenteiden saostumista aiheuttavat halkeamat

Tämän välttämiseksi halkeamat valmistetaan keinotekoisesti - kutistelevat saumat tehdään. Ne sijaitsevat silloin, kun se sopii suunnittelijalle ja ei ole vaarallista rakennukselle.

Lämpötilan muodonmuutos- ja kutistusleikkausvaatimukset

Suunnittelussa ja rakentamisessa on noudatettava sääntelyasiakirjoja. Tiilimuuraus on SNiP II-22-81 "Stone and Armotone Structures".

Harkitse tämän asiakirjan vaatimuksia, mikä olisi sauman lämpötila tiilimuodossa, yritämme selkeämmin ilmoittaa, mikä on kirjoitettu kuivalla virallisella kielellä ja antaa selityksiä.

Lämpölaajenemisliitosten sijoittaminen

 1. Saumat on järjestettävä paikoissa, joissa halkeamien ja sakset, jne. Lisääntyvät muodonmuutokset ovat mahdollisia. Teräksen ja lujitettujen rakenteiden, aukkojen ja reikien katsotaan olevan tällaisia ​​paikkoja. Luonnollisesti kukaan ei järjestä saumaa kunkin ikkunan tai oven lähelle. Siksi samassa kohdassa on osoitettu, että niiden sijainnin laskeminen olisi suoritettava.

Laskelmat ovat yleensä monimutkaisia, joten niitä usein laiminlyödään käyttämällä tämän SNiP: n seuraavan kappaleen ohjeita. Mutta samaan aikaan, tietenkin, sinun on tehtävä enemmän silmuja kuin jos muodonmuutokset laskettiin.

 1. Sallitut saumat voidaan laskea ilman laskentaa, jos niiden välisiä etäisyyksiä noudatetaan. Asiakirjan osassa olevat osat tekevät sitten luettelon vaatimuksista, kun tätä lupaa voidaan käyttää. Lisäksi se toimii tarkalleen vahvistamattomille seinille.

Maapallon rakennuksissa, joissa on lämmitys, jos niissä on vahvistettuja tai metalliosioita (keinokameroita), joiden pituus on enintään 3,5 m, ja laiturin seinät eivät ole yli 0,8 m. Lisäksi sulkemisten päissä olevat laskokset on laskettava myös kestävyyden ja maksimaalisen halkeaman avaamisen osalta. Maksimietäisyydet on annettu taulukossa. Se esitetään alla.

Kuten taulukosta nähdään, silikaattitiiliä varten saumat on tehtävä useammin. Myös suurin etäisyys alkaa 35 metriä, joten mökeissä useimmissa tapauksissa niitä ei vaadita.

Taulukossa on myös selityksiä:

 1. suurkokoisista paneeleista ja tiilestä rakennetuista rakennuksista noudata rakennusten rakennusten suunnittelua koskevia ohjeita;
 2. Välilämpötiloissa voidaan suurimmat etäisyydet interpoloida.

Jos muuraukseen käytettiin butbetonia, etäisyydet otetaan taulukon toisesta sarakkeesta kerrottuna kertoimella 0,5.

Varoitus. Tällöin suurin etäisyys voi olla 20 metriä, ja tämä on jo lähellä mökin mittoja.

 • Jos seinät ovat monikerroksisia (ja tämä on suurin osa tapauksista), oletetaan seinien päärakennemateriaalin etäisyyden. Toisin sanoen, jos talomme on valmistettu silikaatista ja keraaminen tiili toimii vain vuorauksena, niin saamme mahdollisimman suuren koon saumojen väliltä silikaattilangan tapaan.
 • Jos tilat ovat lämmittämättömiä, etäisyydet otetaan myös taulukon mukaan kertoimella. Jos rakennus on suljettu kaikilla puolilla (tämä on esimerkiksi autotalli), se otetaan 0,6. Avoimille rakennuksille (varastointi jne.) Se on 0,7.
 • Perusta ja kivi sekä suuret lohkoseinät arvo otetaan taulukosta 2 kertoimella, jos ne ovat kausiluonteisen maaperän jäädyttämisvyöhykkeellä.
 • Jos edellisessä kappaleessa mainitut rakenteet ovat jäätyvyyden ulkopuolella tai rakennetaan permafrost-alueilla, rajoituksia ei sovelleta lainkaan.

Vastaa kysymykseen, miksi maanpäällisissä etäisyyksissä sijaitsevat rakenteet lisääntyvät? Kaikki on yksinkertaista - maaperä puristaa rakennetta ja vähentää sen liikkumista.

SNiP: ssä on myös todettu, että teräs- tai betoniteräsrakenteiden muurausliitoksissa olevien laajennusliitosten on vastattava näiden rakenteiden saumoja. Tarvittaessa muuraus järjestää uusia saumoja, jotka lähestyvät metalli- tai teräsbetonien saumoja.

Kutistuneiden saumojen sijoittaminen

Tietoja asiakirjasta kutistuneita saumoja vain muutamalla rivillä. Sitä on määrättävä järjestämään joka tapauksessa, kun rakennuksen epätasaisuus on mahdollinen. Jotta kutistusliitos voidaan sijoittaa oikein, on tarpeen suorittaa peruslaskelmat, jos maaperä, johon aiot rakentaa, on heikko.

Lämpötilan ja kutistereunan suunnittelua koskevat vaatimukset

Myös tämän muurausrakenteen rakentaminen on kuvattu säästeliäästi SNiP: ssä. Se vain toteaa, että on välttämätöntä tarjota kieleke tai neljäsosa, joka on täynnä joustavaa materiaalia niin, että tuuli ei voi puhaltaa seinän läpi.

Kuinka tehdä muodonmuutoksia tai kutistua saumaa

Nyt suoraan työn suorituskykyyn. Kuten näette, niiden suunnittelun normeissa lähes ei määrätä. On vaikea löytää ja kirjallisuutta tässä asiassa. Siksi annamme käytännön neuvoja, jotka perustuvat olemassa oleviin projektorin dokumentointiin ja rakennusten rakenteisiin.

Kutistumaominaisuuksien sijainti

Lämpötila-laajennusliitosten sijainnin mukaan kaikki on selvää, suurimmat etäisyydet niiden välillä otetaan SNiP: n mukaan (voit ottaa vähemmän, mutta miksi).

Mutta herää kysymys - mistä järjestää kutistuneita saumoja? Joskus on selvää, että niitä ei voi tehdä ilman niitä, maa on heikko ja monissa rakennuksissa sijaitsevat halkeamat, mikä tarkoittaa, että talomme voi olla samassa tilanteessa.

On selvää, että tutkitaan geologiaa ja tehdään laskelmia, jos rakennamme talon omiin käsiimme, kukaan ei. Siirrytään pois SNiPa: sta (jos omalla rakenteellasi on säröjä tämän takia, niin kukaan ei rangaista tästä) ja järjestää ne ilman laskelmia.

On helppo päättää, mistä saumat tehdään - katso, missä kutistumisen halkeamat muodostuvat useimmiten talosta, yleensä 1-2 metrin päässä kulmista. Sieltä kutistamme saumoja.

Tummuusriskit muodostuvat yleensä 1-2 metrin etäisyydellä kulmasta

Suurten rakennusten osalta on myös toivottavaa tehdä saumaa myös niissä paikoissa, joissa maaperän rakenne ja ominaisuudet ovat selkeästi muuttumassa. Esimerkiksi luonnon ja irtotavaran rajalle.

Kutistuneet ompeleet tulee tehdä paikoissa, joissa maaperä voi pudota.

Mitä leveyttä pitäisi olla saumoissa?

Tämän säännön lisäksi, ei sanaakaan. Mutta lähes aina sauman leveys valitaan 10-20 mm. Jos käytät erityisiä ompeluprofiileja tiivistämiseen, valitsimme tämän arvon profiilin leveyden mukaisesti.

Neuvoston. Jotta voidaan varmistaa sekä tiiviyden että lämpösuojaus, myös lämmöneristysmateriaaleja käytetään yhdessä ompeluprofiilien kanssa (ne tarjoavat koristeellisia vaikutuksia).

Järjestämme ompeleita

Kuten jo mainittiin, saumoilla tulisi olla neljäsosa tai uraprofiili. Useimpien tapausten tekeminen on helppoa.

 • Jos seinä on neljäsosa tai puoli tiiliä, sinun on leikattava tai leikattava tiilet, valitsemalla neljänneksen profiili tai harjus ja ura niiden sisällä. Kestää paljon aikaa, mutta tavallisesti tätä pienen paksuuden asettamista ei käytetä kantaviin seiniin, jotka edellyttävät kutistumis- ja laajennusliitosten muodostumista.
 • Tiiliseinällä neljänneksen vaikutus saavutetaan tilauksen avulla - sauman alueella se näyttää jotain tällaiselta.
Lämpötilan muodonmuutos (kutistuva) sauma, kun se asetetaan tiiliin

Neuvoston. Jotta sauma olisi luotettavampi, voit leikata kontaktitilojen lusikat varmistaen niiden välisen raon sauman eri puolilta. Totta, saumaa puhalletaan enemmän.

 • Toimimme myös asettaessamme tiiliä ja puolta tai enemmän. Samaan aikaan on mahdollista muovautua vain neljäsosa, mutta kampa - ura.

Laajennusliitoksia suoritettaessa on toivottavaa, että ratkaisu, joka puristuu, kun tiili on asennettu, ei pudota siihen eikä liitä vahingossa molemmin puolin rivejä. Siksi levitämme sen niin, että saumojen edessä olevien tiilien pinnalle saadaan "ontto".

Jos haluat, että saumat eivät pääse erottamaan seinän pinnalle, voit tehdä ne pystyviivojen muodossa, mutta siksak-kuvioina pystysuoran tilauksen mukaan. On helpompi sijoittaa, mutta saumojen täyttäminen on vaikeampaa eristävällä materiaalilla.

Sauman suoritusmuoto säilytystilauksella

Ompeleet muurattuihin, jotka oli asetettu aiemmin

Tämä vaihtoehto on myös mahdollista. Kun kellari uppoaa, sen vahvistamisen sijasta (erityisesti heikoissa maissa) on mahdollista tehdä kutistuneita saumoja. Tällainen lähestymistapa on periaatteessa mahdollista, vaikka sen toteuttaminen aiheuttaa vaikeuksia.

On mahdollista leikata seinää, jonka paksuus on yksi ja puoli kaksi tiilistä, joilla on suuri halkaisijaltaan suuri levy ja tällaiset työkappaleet on yleensä suunniteltu toimimaan vaakasuorilla pinnoilla (lattiat ja teillä) eikä pystysuorilla.

Tehokkaammat mallit toimivat vain vaakasuorilla pinnoilla.

Neuvoston. Jos päätät edelleen tallentaa talon kutistumaan saumalla ja löytää oikean työkalun, älä aloita töitä heti. Varmista, että halkeamat kasvavat. Ehkä voit vain korjata ne. Kiinnitä paperiliuskoja niiden käyttäytymisen havaitsemiseksi. Jos jonkin ajan kuluttua ne ovat rikki, se tarkoittaa, että vika laajenee.

Paperi valaisee halkeamassa

Sauman tiivistys

Sen sijaan, että ne sijoitetaan neljännesvuosittain ja uraan, jotta ne eivät puutu, on tarpeen sulkea ne. Tällainen toimenpide suojaa kosteudelta (mukaan lukien kaasujen muodon) ja lämpöhäviön. Yksinkertaisimmassa tapauksessa se on kuitupellava (hinaus), joka on liotettu bitumiin.

Nykyään tämä aineisto on kuitenkin vanhentunut, mutta se menettää ominaisuutensa ajan myötä. Se on hyvä vain sen ympäristöystävällisyyden vuoksi, ja sopii parhaiten puutaloihin.

Pellava (hinaus) soveltuu paremmin puutaloille

Toinen melko yleinen materiaali, jota käytetään täyttämään laajennusliitokset muuraukseen, on vaahto. Se ei myöskään ole toivottavaa, koska se ei tarjoa riittävää vedenpitävyyttä.

Polyuretaanivaahto ei ole paras valinta saumoille

Lisäksi vaahdon upotettu sauma aukeaa, kun se nousee lämpötilan laskiessa. Tämä ei ole joustava materiaali.

Vaahdolla tiivistetty sauma on jo alkanut romahtaa

On suositeltavaa käyttää erityisiä tiivistysaineita lämpötila- ja kutistuviin liitoksiin tai järjestelmiin, jotka tiivisteen lisäksi sisältävät raolle asennetut profiilit, nauhat ja johdot. Ne tarjoavat luotettavan tiivisteen, joka ei romahda rakennetta liikkuessa ja ajan mukana. Suuri valikoima niitä tarjotaan markkinoilla.

On vaikea sanoa, miten niitä käytetään oikein, koska jokaisella materiaalilla on omat ohjeensa. Se on aina kiinnitetty pakkaukseen.

Se sisältää yleensä seuraavat toiminnot:

 1. Pintojen puhdistaminen pölystä ja liasta.
 2. Rasvanpoisto.
 3. Profiilien asentaminen.
 4. Tiivistä saumausaine. Lisäksi on mahdollista käyttää kahta tai kolmea koostumusta sisäiselle tilavuudelle ja pintakerrokselle.

Yksi esimerkki näiden materiaalien käytöstä on tämän artikkelin videossa:

Kun tiivisteet on tiivistetty, sinun on kiinnitettävä huomiota myös alueen sisä- ja ulkoseinään. On mahdotonta kiinnittää lujempaa materiaalia molemmilla puolilla saumaa, koska kun se kaventuu tai laajenee, viimeistely heikkenee, sinun on annettava mahdollisuus liikuttaa niitä.

Se kaikki, mitä halusimme kertoa sinulle tiilirakenteiden liitoksista. Meillä on ilo, jos artikkeli oli teille teoreettinen, mutta myös käytännöllinen, ja onnistuit järjestämään tai korjaamaan sauman talon tai minkä tahansa muun rakenteen. Anna kaikkien rakennusten olla kestäviä ja luotettavia, ja niiden mallit liikkuvat vain lämpötila- tai kutistumahaudoissa.

sauman tiivistäminen talon julkisivulle - miten ja mitä?

Muussa tapauksessa ihmiset valittavat, että kylmä tunkeutuu tähän kuiluun ja että huoneiston seinämä (1 metri tai enemmän kulmasta) on kylmä.
Haluan sulkea tämän sauman, sis. naapureiden alla ja yläpuolella.
Ajattelu: vaahto (kuinka monta tulee), pieni villa (syvyyteen 5-10 cm) ja ulkopinta julkisivu kipsi.
Oikea.

terminen liitoskappale - lämpöformaa- tiolle ei ole kipsi-kittiä - se repeytyy, joten tällaisiin saumoihin käytetään erityisiä mastis-tiivisteitä, kovettumisen jälkeen ne tulevat kumiin. Myydään makkaroissa niin massiivinen, kaupoissa ei ole tällaista, on tarpeen etsiä toimistot.

Kiitos, mutta älä kerro minulle kaupalliselle nimelle "makkarat" (etsiä).
Mutta mikä on vata niin huono (vai onko se ja vaahtoa ei suljeta pois)?

Tämä mastasia on nimeltään "Germobutil-C" Myytävänä puna- galvanoiduissa kaupeissa, pakkaus mielestäni 25 kg. Erityisen palmu (mielestäni polyetyleenivaahdosta) kääritään sitten aukkoon ulkopuolelta, minkä jälkeen se päällystetään tällä mastilla.
Ainoastaan ​​tällä tavalla ja mitään muuta. Tämä on teollinen tapa tiivistää saumat.

ALEKSEYB kirjoitti:
Erityinen palmikko (mielestäni polyetyleenivaahtomuovista) kaatuu ulkopuolelta olevaan aukkoon

Viloterm, jonka puristus on 60%, luotettavin polyuretaani tiivistys (ei vaahtoa). Tyypin daimonik tai analogi, 6-10 mm kerros on myyty 700 gramman putkissa.

2GAP
tämä tarkoitti juuri polyuretaania, mutta on olemassa suuri kustannus, joten on erityinen ruisku, ja makkaroissa on kalkkia, jotkut baseballs ovat siellä kauhoista, luulen, että menetelmä "minun wc: ssäni" mitataan. Ihmettelen kuinka he täyttävät tämän ämpärin.

Sinun on myös pidettävä mielessä, että höyry ompelee nämä saumat sisäpuolelta (koska mineraalivilla ei pyöri, mutta jotain läpäisemätöntä on tarpeen - kuten sanottiin polyetyleenivaahdosta) ja tiivistysmassaan on välttämätöntä lisätä viemäriputkia saumoihin niin, että sade ei kulje.

Sen sijaan Vilaterma tarjoavat nippuja Izokom ">.
Yksittäinen d20 mm: n makkara riittää 20 mm: n paikkaan. (1 rm maksaa 6,55 ruplaa.. näyttää olevan halpa) pitää kiinni tai sinun täytyy pudota muutama makkara?

Gennady kirjoitti:
ja tiivisteen tiivistämisen yhteydessä on tarpeen lisätä viemäriputket saumoihin - suuttimet alas niin, että sade ei pääse virtaamaan.

Kerro meille tästä prosessista putkien sijoittamiseksi saumoihin ja mastiksi. En täysin ymmärrä (mitkä putket halkaisijaltaan, kuinka kauan, toinen pää on suljettu tai jos putki (kun putki on alas), putkijoukko tarttuu (hyvin, laitoin valjaat aukkoon, laita sitten putki mastille tai tiivisteen eteen) ja jne)?

Se menee, samaa vaahtoa toisesta valmistajasta, 20 mm: n sauman on oltava 30 mm. Putket noin 10 mm, joskus sijoitettu sauman tuuletukseen, vain lävistää johtoa, mutta et voi käyttää sitä. Voit käyttää ja kimmoisia, on monenlaisia ​​saumoja, sitä käytetään lastalla, mutta se on vaikeampaa ja käyttöikä on pienempi. Kaikki on tehty tietenkin. Aiotko tehdä itsesi? Ja niin kaikki, jotka tekevät sen, kaikki tietävät.

2GAP, ts. sen sijaan, että mastinen (jonka elämä on vähemmän), on parempi käyttää tiivistysainetta?
Ovatko d10-putket lauhdevedenpoistoon työnnettyinä lähes vaakasuoraan (kallistettu ulospäin)? Kuinka kauan nämä putket käyttävät? Kuinka monta kappaletta / metri?
Kuinka monta polystyreeni-vaahtopakettia on sijoitettava samaan paikkaan (1 tai 2)?

2GAP KAIKKI
Mutta onko SNIP sinetti näitä ompeleita materiaaleilla, joista keskustelemme täällä? Älä kerro numeroa?

Katso kirjasto ja materiaalit osoitteessa www.sazi.ru
Ehkä heillä on edustajia Kazanissa - voit kuulla ja ostaa mitä tarvitset.

noin sazi - kaikkein asiantuntevimpia neuvoja, varsinkin koska kasvi on, kuten ei, ole Kazanissa. Vilaterm / vaahto + kaikki ulkopuoliset tiivisteet, joita myydään pääasiassa kauunoissa. Paras niistä ovat kaksikomponenttinen tiaakki AM-05, SG-1 (Sazi-tuotemerkit ovat Sazilast), on vaikeata tehdä mitään kunnollista ilman tapana, mutta se virtaa paljon, mutta se on halvin. Helpoin tapa toimia yksikomponenttisena akryylinä. Jos äänenvoimakkuus on pieni - voit silikonia. Jos olet jo asettanut tiivisteen ja mädäntyneen eristyksen, voit yrittää pumpata vaahtoa reikään, mutta näin ei aina ole.

2Nikolay76 mitään ei ole varastoitu lainkaan (ei vaahtoa, muuta eristystä tai tiivistysainetta). Siksi haluan löytää SNIP: n esittävän vaatimuksen rakentajalle.

Ei ole epäilystäkään siitä, että on olemassa leikkaus, mutta vaatimuksen tekeminen ei ole tarpeen tietää - riittävät sanomaan, että saumat jäädytetään tämän yhteisen asian läpi. En sano numeroa - en ole tehnyt tätä monta vuotta.

2Nikolay76 ei ole mitään mielenkiintoista hakukoneessa, lukuun ottamatta SNiP 3.03.01-87 "Laakeri- ja sulkemisrakenteita". Mielenkiintoinen osio on "VESI-, LENTO- JA LÄMPÖSULOSTUS KOKONAISMERKITTYMIEN ULKOMAISEN OIKUNEEN". Mutta tässä tapauksessa on mielenkiintoista kiinnittää tiilitalon osien välistä saumaa (ja osoittautuu, että minun tapaukseni "kokonainen kokoonpano" ei toimi).
Jos tarkastelet tämän SNIP: n muita osia, kirjoita tyyppi 7. "KIVIKKEET", niin ei ole mitään - ei.
Olen myös löytänyt jotain käsikirjasta SNiP II-22-81 "Käsikirja Stone- ja Arm-Stone Rakentamiselle" 1985-08-15
7,220. Kivirakennusten seinissä ja lattioissa olevat laajennusliitokset on järjestetty eliminoimaan tai vähentämään lämpötilan ja kutistumisen muodonmuutoksia, sedimenttisäädöitä, seismisiä vaikutuksia jne.
7226. Lämpömuovien tiivistys ulkoseinissä suoritetaan metalli- ja muovi-kompensaattoreiden avulla (kuva 61, d, b) tai joustavien tiivisteiden avulla (kuva 61, c, d).
Tässä tapauksessa, kun h = 40 cm, mg = 1, katso n. [4,7].

. Ja käy ilmi, että vain arkkitehti d. Nämä vaatimukset ohjaavat ja mahdollistavat sauman tiivistämisen? Ja jos ei, niin niin pitäisi olla?

GEO-Tr kirjoitti:
Ja käy ilmi, että vain arkkitehti d. Nämä vaatimukset ohjaavat ja mahdollistavat sauman tiivistämisen? Ja jos ei, niin niin pitäisi olla?

ei niin
jos talo on uusi, niin todennäköisesti se on pula rakentajia

Muotoilu sauma olisi suljettava tai ei - se on kirjoitettu talon hankkeen eikä leikata. Yleensä ei. Ongelmana on se, että talon osien välissä on avoimia saumoja huoneistoista - siis pakastamisesta.

"Makkara" Gennady puhuu on GNS, ei kovettumaton mastasia, joka puristetaan sauman syvennykseen pneumaattisella tai sähköisellä pistoolilla. Aikaisemmin asetettu kumijousi - gernit. Tämän jälkeen sauman suu suljetaan liuoksella (joka usein halkeilee) ja / tai tiokoly / polyuretaani-tiivisteellä. Mutta tämä on vanhentunut tekniikka, sitä ei käytetä nykyaikaisessa rakentamisessa. Ainakin Moskovassa.

Nyt he yksinkertaisesti lisäävät vilaterm / isonel (60%: n vähennys) saumaan, ja tiiviste lisätään päälle (tai mastiksi on synonyymi). On mahdollista asettaa kaksi nippua peräkkäin - se ei ole huonompi. Parempi myös.

Yleisimmin käytetty korkealaatuinen tiivistysmateriaali on Baltisen tuotannon epoksipolyuretaani ELUR. SAZI - tekee kaikenlaisia ​​tiivistysaineita (polyuretaani, tioliokeria, akryylia), Moskovan DSC: n päätoimittaja.
Raaka-aine tiivisteen saa vain Kazan. SASI-tuotteiden laatu on epävakaa! Germabutyl-S on paras tiivistys hinta / laatusuhteen suhteen. (Kuka sanoi, että se virtaa - luultavasti näki sen voimakkaasti laimennettuna).

Kuitenkin, 2GEO-Tr, miten aiot tehdä työtä? Etsitkö kiipeilijöitä tai tornia. Jos vuokraat - työntekijöitä ja niin kaikkien pitäisi tietää, kuten täällä on jo kirjoitettu. On järkevää sulkea sauma vain kokonaan, kahdelta puolelta ja ylhäältä alas. Ilmanvaihto / tyhjennys ei ole tarpeen.

2caver
Polyuretaanimassaa puristetaan makkaroista - karkaisu, osoittautuu kiinteälle kumisaumalle, joka ei ole päällekkäin. valitettavasti tällaisia ​​"makkaroita" (tara) tuotetaan paljon, joten sinun ei pitäisi vertailla sitä, jonka tiedät "makkaralle". "Makkara" on ammoniakkisäiliö, joka on tarkoitettu mastic-tiivisteelle, joten erikoisruiskua käytetään mastiksi täsmälleen eikä kaataa ja kaataa kaiken sauman ympärille kaivoon ämpäriin lapioineen.

Ymmärsin, mistä se oli. Ilmeisesti TEKTOR-mastinen Pietarin yritys TSK: stä 600 ml: n makkaroissa. Se on vain sen arvoista verrattuna perinteisiin materiaaleihin, kuten Eur, AM-05 tai LT-1. Muuten niitä voidaan käyttää myös ruiskulla.

2caver
Kyllä, ehkä en ole kapea asiantuntija saumoissa, en tiedä kaikkia näitä merkintöjä muistista, joten kirjoitan yleisiä merkkejä käytettävistä materiaaleista

Kyse oli pehmeästä muovipakkauksesta valmistetusta ruiskuista valmistetusta polyuretaani-tiivisteestä, mutta esimerkiksi valmistajat ovat esimerkiksi ">, ei todellakaan ole tarpeeksi, Pietari myy TSK ->>. Mastiksit (elur, cr-1, jne.) Ovat tavallisimmin sovellettavissa pienten siirtymien välisiin panoraamasaumoihin, et aiheuta niitä paksuilla kerroksilla. Ja lämpötila - sedimenttimuovilla, liikkeet voivat olla merkittäviä. Sementtilaastareita ei myöskään sisällytetä silikoniin. se on alhainen adheesio betoniin ja sitä voidaan käyttää vain alukkeen läpi ja jos silikoni itse on varsin halpa, niin alukkeella on kohtuuttomia hintoja. Ja kysymys on roikkuu ilmassa, aiotko tehdä tai palkata itseäsi? Ja oikeudelliselta kannalta lämmitys vaatii, että seinän lämpötila missä tahansa paikassa on kastepisteen yläpuolella ja miten se saavutetaan, tiivistämällä saumat, eristämällä koko seinä tai jotain muuta kuin rakentajat ja suunnittelijat.

Hei kaikki!
GEO_Tr.
En rengas pitkään, periaatteessa voit vastata kaikkiin, sanoi kaveri.
Lisään vain mitä se saattaa näyttää, näet käsikirjan suurkokotulkisten rakennusten suunnittelussa. Se julkaistiin Internetissä yhdellä rakennustöistä, unohdin sukunimeni, löysin hakukoneen. Etsi siellä, se on yksityiskohtainen ja kuvattu, miten liitosrakennusten liitokset suljetaan. Sinulla on lähinnä sama asia.
Ystävällisin terveisin, Nick_Nick.

Vashdom.ru verkkosivuilla
Sallittu SNiP 2.08.01-85.

2GEO-Tr
Tässä kuvissa
">

Tietoja silikonia, sanoin näistä näkökohdista. että jos tarvitset 2 metriä, on helpompi ostaa kolme putkea kuin etsiä tiivistysainetta. Jos vettä ei kulje ilman tiivisteainetta. se ei virtaudu hänen kanssaan. Täällä on tarpeen sulkea eristys auringosta. Muuten, voit myös kipsiä, kun olet maalannut, jos sinulla ei ole tiivisteitä, jos teet sen siististi, ei ole mitään hirveää. Halkeamat eivät ole pelottavia.

germobutyyli ei virtaa juuri silloin. kun se laimennetaan maaleihin ja levitetään 1 mikronin kerroksella. luultavasti et ole nähnyt häntä toisessa muodossa - hänen heikon pisteensä tiikitotopia. kuitenkin, samoin kuin tarttuvuus. hinta / laatusuhde ei myöskään ole sen arvoista - valmistajan mukaan käyttöikä on 5-10 vuotta verrattuna 25: een AM-05: een ja 15-20: een LT-1: lle, ei lasketa adheesiota. Kiipeilijät hämmentävät usein laatua työskentelyn mukavuuteen.
Se on yksinkertaisesti halvin ja tapasin asiakkaita, jotka ovat varmoja, että tämä on tiivisteen AM-05 nimi. joka on yleensä upotettu hankkeeseen.

Tiiviste ja vilaterm / vaahto ja joustava tiiviste. Yleensä tiiviste, joka on.

2Nikolay76
Jos germabutyyliä ei lainkaan laimenta, niin kun sitä levitetään noin 3 mm: n paksuisella kerroksella pystysuoralla pinnalla, se ei virtaa ollenkaan. Vaikka heillä on vähemmän sopivaa työskennellä tässä muodossa kuin AM-05 tai Eur (joka muuten valmistajan kieltää rodun, toisin kuin hermabutil).
Kun adheesiota käytetään tiettyjen tyyppisten vanhojen tiivistysaineiden päälle, hermabutylilla on ongelmia, ja tämä on sen tärkein haitta.
Tämä koskee vain NMG: n tekemää hermabutyyli-c: tä, muut tyypit ovat paljon huonompia (ja halvempia). Joten ehkä puhumme erilaisista asioista.

Lifetime-tiivisteitä ei voida verrata suoraan, valmistajat ilmoittavat ne täysin erilaisissa olosuhteissa. Neuvostoliiton jälkeen AM-05: n laatu on laskenut useaan kertaan (25-vuotiaana), nyt vain yksi nimi tästä tiivistysmateriaalista on jäljellä. SAZI ilmoitti sille ennustetun 15-20 vuoden käyttöiän (joka on huomattavasti yliarvioitu), eikä se nyt ollenkaan kirjoita mitään. Sen ominaispiirteet vaihtelevat suuresti erästä erään - joskus se virtaa, joskus ilman laimennusta, on lähes mahdotonta soveltaa lainkaan, joskus se murtuu vuoden kuluttua täysin soveltamisesta teknologiaan. LT: n ja SG: n kanssa sama. Tietenkään kaikki osapuolet eivät ole sellaisia, mutta se tapahtuu. Loput valmistajat ovat vielä huonompia.
Toistan, että massiivisilla tiivisteaineilla ei ole Baltian Elurin (Tenaxin tekemää) ongelmaa, kuten aiemmin, laatu- ja stabiiliusominaisuuksilla.

SAZI: lla on hyvä tiiviste - AXA. Yksikomponenttinen akryyli, ei kovin kallis, on kätevää työskennellä, laatu ja stabiilisuus. Aiemmin se oli joka tapauksessa, kuten se on - en tiedä.