Kuinka tehdä lämpimän kerroksen runko-talossa, mikä vaihtoehto valita

Kehyskuopan rakenteen suosio selittyy sen halvalla ja rakentamisen nopeudella verrattuna perinteisiin tiili- tai puurakenteisiin. Pyllysten talojen tärkein haitta on vankan perustan puute: niin että lattian pohja ei jäähdy, se on usein varustettu "lämmin lattia" -järjestelmällä.

Lämmitetyn lattian järjestelyn erityisyys runkorakenteissa

Lämmitetty lattia voi olla:

 1. Vesi. Tässä käytetään vettä kiertävänä jäähdytysaineena.
 2. Electric. Lämmityselementit ovat sähkökaapeleita tai mattoja, jotka lähettävät lämpöä infrapunaspektrissä.

Jalkakäytävän kehysrakennus voidaan varustaa jollakin edellä mainituista järjestelmistä. Kuitenkin paalusäätiön läsnäolo tekee joitain muutoksia eristysmenettelyyn ja vesilämmitteisen lattian asentamiseen. Tässä tapauksessa suunnitteluvaiheessa on tarpeen säätää mahdollisuudesta poistaa kaikki kylmä alueet sulkemalla aukot ja nivelet huolellisesti.

Määritettäessä lämminkerroksen tyyppi runkopohjassa paaluilla on otettava huomioon seuraavat tekijät:

 • Alueen ilmastolliset olosuhteet.
 • Geologiset yksityiskohdat talon alueella.
 • Käytetyn rakennarakenteen tyyppi.
 • Lämpöhäviön taso.

Optimaalisin ratkaisu energiatehokkuuden ja energiankulutuksen kannalta ovat vesilämmitteiset lattiat. Toisaalta tällaisen järjestelmän järjestäminen edellyttää kulutustavaroille merkittäviä taloudellisia investointeja. Kuitenkin käytön aikana nämä jätteet ovat täysin kompensoidut, koska merkityksetön energiankulutus. Jos vesilämmitteisen lattian järjestäminen kehysrakennuksessa aiheuttaa vaikeuksia, käytä vaihtoehtoa sähköpiirillä.

Tekniikka, jossa vesilattialämmitys

Seuraavat tapoja asentaa vedenlämmitteinen lattia runkoon:

 • Muodon kiinnittäminen suoraan kelluvaan keramiikkaan.
 • Putkien asentaminen puulattian päälle.

Asennus kelluvien kerrosten sisään

Tämä vaihtoehto vesipiirin asettamiseksi sisältää 50 mm paksuisen betoniteräksen kaatamisen. Liuoksen paino vaihtelee 300-600 kg / m². On erittäin tärkeää, että talon runko pystyi selviytymään tällaisista kuormista. Vedenpitävä kalvo asetetaan aluslattialle (käytetään tavallisesti polyeteenin materiaalia).

Vedenpitävän materiaalin tarkoitus kakun lämpimän lattian koostumuksessa on seuraava:

 1. Lattian puisen pohjan suojaaminen kosteudelta tunkeutuu betoniliuoksesta.
 2. Välivarren muodostaminen levyn ja karkean pohjan välillä.

Kalvoa asennettaessa on tarpeen tehdä päällekkäisyydet noin 150 mm: n seinämiin (sen kiinnittämiseen käytetään kiinnitysnauhaa). Välirajan päällekkäisyyksien ollessa läsnä myös vedenpitävä materiaali nauhatetaan kiinnitysnauhalla. Kalvon päälle asetetaan eristys polystyreenilevyjen tai rullien muodossa ja vahvistusverkko. Huoneen kehä on varustettu vaimentimen hihnalla. Yli 40 m²: n tilat on jaettu erillisiin sektoreihin vaimennusnauhalla. Jokaisella sektorilla on itsenäinen putkipiiri.

Erilaiset asettelut soveltuvat "lämpimän vesilattiajärjestelmän" putkien asentamiseen, mukaan lukien käärme ja etana. Rakennustyön erityispiirteet on suunniteltu siten, että asennusvaihe on suositeltavaa tehdä pieneksi - noin 10-15 cm. Putkien kiinnittämistä vahvistusverkkoon kiinnitetään erityisiä muovipuristimia: tämä auttaa ääriviivaa estämään laskeutumisen aikana. Lämminvesilattiajärjestelyn lopussa on testattava mahdollisten toimintahäiriöiden tunnistamiseksi. Paineen testausta suositellaan suoritettavaksi 24 tunnin kuluessa: jos putken paine ei laske tämän ajanjakson aikana, aseta solmuke.

Ennen kuin laastia kaadetaan, majakat asennetaan: ne toimivat tulppina sementti-hiekkaseoksen sakeuttamisessa ja tasoittamisessa. Kaatumismenetelmä alkaa oven vastakkaisesta seinämästä asteittain liikkumiseen huoneeseen. Kun seos on asetettu, majakat voidaan poistaa täyttämällä halkeamat betonilla.

Ylimääräiset muovikalvon palat veitsellä. Puun ominaispiirre on laajentumisen, kuivumisen ja sen muodon ja asennon muutoksen todennäköisyys. Koska uimurilevyjen ominaisuuksista johtuen kiinnittymisen puuttuminen horisontaalisille ja lateraalisille pinnoille mahdollisilla puun elementtien mittojen muutoksilla ei ole kriittisiä seurauksia.

Puinen lattiapäällyste

Työ alkaa talon aluslattian päällystämisellä muovikelmulla ja foliotyyppisellä polystyreeni-vaahdolla. Tämän jälkeen laudat on varustettava istuimilla ääriviivaputkien alle: ne on leikattava sähköisellä palapelillä. Näin valmistetaan vesijärjestelmän runko. Asennusvaiheen koko tässä tapauksessa on myös vähäistä.

Jotta lämpö jakautuu tasaisesti, on suositeltavaa sijoittaa metallilevy vesipiirin päälle. Metalliheijastimen päälle asennetaan vaneri- tai OSB-levyt, jotka toimivat lopullisen lattiapinnoitteen pohjana. Kuten edellisessäkin tapauksessa, ennen järjestelmän viimeistelyä, ei ole tarpeen testata tehokkuuden kohdetta eikä vuotoja nivelissä ja nivelissä.

Kehysrakennuksen sähköpinta

Lattialämmityksen lajit:

 • Kaapeli.
 • Perustuu kaapelien lämmitysmattoihin.
 • Infrapuna-matot.
 • Infrapunaelokuva.

Kussakin tapauksessa, kun sähkölämmitteinen lattialämmitys on kehysrakennuksessa, omaa tekniikkaa käytetään omin käsin. Kaapelilattialämmityksen asennus toteutetaan upottamalla betonipinnoille. Toinen vaihtoehto on asettaa ääriviivat puulattian päälle. Infrapunajärjestelmissä betonipinnoitus ei ole edellytys: ne voidaan sijoittaa suoraan viimeistelyaineiston alle.

Jokaisen sähköjärjestelmän yleinen edellytys on riittävän voimakkaiden johdotusten läsnäolo. Tosiasia on, että lämmityspiiri lisää nykyisen tiedonsiirron kuormitusta useita kertoja. Koska puhumme puurakenteesta, kipinöinti- tai polttolevyjen tulipalovaara kasvaa merkittävästi. Täydellistä turvallisuutta varten on suositeltavaa varustaa lämmityspiiri erillisellä riittävän poikkileikkauksella varustetulla kaapelilla, jossa on pakollinen RCD-asennus. On suositeltavaa sijoittaa lankoja puisiin (myös runkoihin) taloihin erityisillä aallotetuilla kanavilla.

Kaapelilattiat

Sähkölämmitysjärjestelmiä ohjataan erityisellä termostaatilla. Siksi ennen asennusvaiheen aloittamista sinun on valmisteltava erityinen istuin pyöreän syvennyksen muodossa. Optimaalinen korkeus lattiasta on vähintään 30 cm. Termostaatin alaosasta alaspäin tehdään urat (kaapelikanavat). Jos huoneessa on korkea kosteus, jossa kaapelilattia on järjestetty, on suositeltavaa sijoittaa termostaatti seuraavaan huoneeseen.

Aluslattian vedenpitävyyteen sovelletaan polyeteenikalvoa, joka on päällekkäinen seinämien kanssa. Sen jälkeen voit asettaa eristyksen. Ylhäältä aseta vahvistusverkko, johon kiinnitetään kaapeli. Seuraavaksi asetettu lämmityspiiri on kytkettävä termostaattiin ja tarkistettava järjestelmän terveydentila. Tämän jälkeen, samoin kuin edellisessä tapauksessa, majakkasaumojen asentaminen ja betonisuojuksen suunnittelu. Kaasun ratkaisuksi on toivottavaa käyttää erityisiä seoksia pehmittimien kanssa, koska tavallinen betoni voi halkeilla näissä käyttöolosuhteissa.

Kuumennuskaapelin asentaminen runkotyyppisissä paalitaloissa voidaan suorittaa suoraan viivästyksissä, joiden alapuolella on ennalta sovitettu kerros vedeneristyskalvosta ja eristys, jossa on kalvopäällysteinen pinnoite. Vaurioiden on oltava varustettu kaapelivaiheen leikkauksilla (tällaisissa tapauksissa ne on aina asetettu käärmeillä). Eristeen yläpuolella on vahvistusverkko, ja leikkaukset tiivistetään kalvolla. Lankaa asennettaessa se kiinnitetään verkon muovipidikkeillä. Viivästymisen jälkeen vanerin tai OSB: n pintamaalin täyttölevyjä.

Lämpöpeitteet ja kalvot

Kaapelin ja infrapunalämmityksen asennus rungossa suoritetaan välittömästi valmiin lattian päälle. Kun asennat keraamisia graniittilaatuja lämmitysmattoihin, on toivottavaa lisätä laattaliiman määrää. Jos käytetään infrapunalevyä, se esipinnoitetaan vanerilevyillä.

Laskettaessa lämmintä lattiaa kehysrakennuksessa otetaan huomioon ainoastaan ​​huoneiden hyödyllinen pinta-ala. Massiivisten huonekalujen ja kodinkoneiden tontteja ei pitäisi sisällyttää järjestelmään. Tosiasia on, että "lämpimän kerroksen" vesimuodot voivat aiheuttaa huonekalujen ja laitteiden vaurioita. Ylikuorat kalusteet sähköisten lämmityselementtien yläpuolella aiheuttavat järjestelmän ylikuormitusta, ja tulipalon vaara on suurempi. Asennettaessa lämmityselementtien asentamista paalujen taloon on tärkeää noudattaa tiukasti kaikkia sähköasennusta ja paloturvallisuutta koskevia normeja.

Kuinka asianmukaisesti järjestää betonilattia kehysrakennuksessa

Suunnittelen yhden kerroksen runkopäällysteiset ruuvipylväät, joiden pinta-ala on 100 neliömetriä. Arvioitu lattiakakku: hiotut hiotut hiotut verkot, PPS 25 - 200 mm, terälevy 25 mm, höyrysulku, PPS 25-50 mm, 50 mm betonilastat, verkko, lattialämmitys.

Tosiasia on, että luonnoslevy ostetaan talvella ja se on katoksen alla, kunnes se asennetaan kesällä (jo talon ollessa katon alla). Kuivuu, mielestäni, 20 prosenttiin. Betoni aikoo kaataa kaksi kuukautta lattian jälkeen.

Kerro minulle, onko mitään vitsaus, erityisesti:

1. Onko hätätilanteen kutistuminen vaikuttanut tasoitukseen.
2. Voiko PPP auttaa minimoimaan muutokset hätätilanteissa?
3. Ovatko lattian jokin muunnos roskaa (lämmönmittauksessa näyttää normaalilta).
4. Onko PPS: n käytön äänieristys kärsii voimakkaasti.

"Pie", jonka olet kerrottu pohjakerroksessa pohjakerroksessa, jonka aiot järjestää omassa kodissasi, on ainakin irrationaalinen. Korkeintaan - vuodessa toinen kerros on purettava ja uusittava. Suosittelemme, että hylkäät tämän mallin ja siksi:

Sinulla oli epäilystä siitä, etteivät ilmatiivis eristeen kerrosten väliset puulevyt kaadu. Vahvistamme arvoituksesi: rotu välttämättä. Ja riippumatta siitä, kuinka hyvin kuivaat ne ja mitä liotat. Ilman ilmanvaihtoa puu vaikuttaa sienellä. Biologisesti hajoavia rakennusmateriaaleja ei voida sijoittaa rakenteisiin, joissa kosteutta ei saa tyhjentää. Ja vielä yksi asia: se on täysin käsittämätöntä, miksi tarvitset tämän kerroksen 25 mm levyjä lainkaan. Loppujen lopuksi, ilman kehystä tai viivettä (ei ole mainintaa heidän läsnäolostaan ​​kirjeessänne), operaattorin toiminnot eivät ole ja eivät ole mustat lattiat. Lisäksi, jos ne eivät ole kiinni jalustaan ​​(uudelleen kehys ei ole tarkoitettu sinulle), puu "kiertyy" ajan myötä. Kaavion kaataminen kaksi kuukautta sen jälkeen, kun lattian alapuoliset kerrokset tehtiin suunnitelmien mukaan, et voi, levyt ja eristykset ovat jo epämuodostuneet, muotoilu on purettava. Vaikka onnistut aluksi keräämään litteitä levyjä ja laskemalla lasia välittömästi, kunnes ne ovat vääntyneet, se ei ole tosiasia, että vahvistettu betoni (itse asiassa sementti-hiekkalaasti) kestää muodonmuutoksia ja ei murtaa jonain päivänä.

Ongelmana on, että jostain syystä yrität keksiä hybridirakennetta: yhdistää puiset kuormitettavat elementit (itse asiassa lattia ilman kehystä ei pidä kuormaa) ja kiinteää betonia. Älä keksi osaamista, ei tarvetta. Käytä kehittyneitä asiantuntijoita ja toistuvasti todistettuja teknologioita.

On olemassa kaksi vaihtoehtoa, runko ja monoliitti:

 1. Runko: Asenna normaali eristetty puukehys, joka riippuu pylväistä ja tuuletetaan alhaalta maanalaisessa osassa. Mutta tässä tapauksessa lämmitetyt lattiat ovat irrationaalinen päätös. Vaikka teknisesti mahdollista:
  • Rungon vahvistaminen, se voidaan sijoittaa 35 mm paksuiseen OSB- tai DSP-muotoon ja kaataa vahvistettua sementti-hiekkalaattaa, jonka paksuus on lattialämmitysputkilla. Koska rakennamme alempana olevaa rakennetta, on vältettävä kosteuden tunkeutumista maaperästä, sillä se on vedenpitävä. Useita erinomaisia ​​lisävarusteita käytetään, mutta niillä kaikilla on yksi yhteinen asia: kehyksen on oltava riittävän vahva kestämään lasin kuormitusta, puiset elementit on tuuletettava alhaalta.

Mitkä ovat vedenlämmitteisen lattian edut ja haitat kehysrakennuksessa?

Useimmat ihmiset yhdistävät talvikauden viihtyisillä tulisijakoilla, neulotut lämpimät villapaidat ja villaiset huovat, jotka auttavat suojaamaan kylmyydeltä ja luonnosta talolta. Takkaan ja lämpimiin vaatteisiin etukäteen valmistetut polttopuut eivät kuitenkaan takaa sitä, että talon vuokralaiset ovat kylmällä säällä mukavia ja viihtyisiä, koska huoneissa on usein havaittavissa epätasaista ilmamäärää, jäähdyttimien kylmiä tahroja ja muita virheitä, jotka liittyvät lämmityspiirin virheisiin.

Terveellisen mikroilmaston luomiseksi asunnon omistajat käyttävät vaihtoehtoisia lämmitysjärjestelmiä. Heidän joukossaan on korostaa lämmin hydraulinen lattia, joka auttaa saavuttamaan luonnollisimman kosteuden ja yhtenäisen ilman lämpötilan koko talossa.

Lattialämmityksen lattian valinta

Lämmin lattiatekniikan tärkein etu on sen monipuolisuus - erikoisputket voidaan sijoittaa lähes kaikentyyppisille lattiapinnoille. Se voi olla: posliinilaatta, laatta, laminaatti, linoleumi, parkettilevy, travertiini, liuskekivi jne.

Kuten näette, kiinteistönomistajat eivät useinkaan tiedä, miten kattaa lämmin kerros talossa asennuksen jälkeen, koska heillä on valtava valikoima erilaisia ​​materiaaleja. Emme myöskään saa unohtaa, että tekniikkaa voidaan käyttää puisissa, tiiliseinäisissä valimoissa ja jopa korkeissa rakennuksissa edellyttäen, että keskuslämmitysjärjestelmä pystyy selviytymään lämpimän vesikerroksen korkean hydraulisen vastuksen ominaisuuksista.

Mutta jos omistaja aikoo asentaa vesilämmitteisen kerroksen kehysrakennukseen, hän tarvitsee etukäteen harkitusmenetelmän ja parhaiten sopivan vaihtoehdon putkien asennusta varten. Tosiasia on, että kehysrakennuksissa on omat suunnitteluominaisuutensa, joita ei pidä unohtaa asennettaessa lattiaan asennettavaa hydraulista lämmitysjärjestelmää.

Mikä on huomattava kehysrakennusten lämmitys lattialämmitysjärjestelmän avulla?

Kysymys siitä, tarvitsetko lämpimän kerroksen talossa, useimmat kodin omistajat reagoivat myönteisesti. Itse asiassa, yhdessä hydraulisen lattialämmityksen hankkeen toteuttamisen kanssa, kiinteistöomistajat untaavat unohtaa ikuisesti epätavalliset vilunväristykset, ruma seinäparistot ja liian suuret energialaskut. Jotta nämä odotukset voidaan saavuttaa, ennen kuin tilaat lattian lattian tavarantoimittajilta, on tarpeen tutustua rungorakenteiden lämmittämiseen, joita käsitellään tässä jaksossa.

Runko on kevyt, joten se asennetaan usein yksinkertaistettuun pylväspohjaan. Tästä johtuen tavallisen betonin tai sementti-hiekkalaatan käyttö ei ole toivottavaa, koska tällainen toiminta johtaa rakenteen kokonaispainon nousuun ja ylimääräisen kuormituksen syntymiseen säätiölle.

Kehysrakennuksissa asiantuntijat ovat kehittäneet tekniikan lattialämmityksen asennukseen käyttäen kuivaa polystyreenilevyä.

Myös kehysrakenne on erilainen seinien ja kattojen pienellä paksuudella, joten sen lisäksi, että hoidetaan oikean veden lattiapinnoitteen valintaa, omistajien on työskenneltävä rakennuksen eristyksen laadussa. Tämä työvaihe on erityisen tärkeä, koska rakennuseristyksen riittämätön taso heikentää koko hydraulisen lämmitysjärjestelmän suorituskykyä.

Polystyreenilastatekniikka

Talon lämmitys lämpimällä kerroksella on mahdollista vain, jos putkien asennus suoritetaan oikein. Kuten edellä mainittiin, kehysrakennuksessa on parhaiten varustettu lattialämmitys, joka on kiinnitetty kuivalla polystyreenilevyllä. Lattiamattojen käsittely tässä tapauksessa koostuu useista vaiheista.

Ensimmäisessä vaiheessa suoritetaan kevyiden polystyreeni-vaahtolohkojen lattia. Ne on helppo kiinnittää toisiinsa johtuen kunkin elementin "lukitusmekanismin" olemassaolosta. Kevyt ja pienikokoinen polystyreeni-vaahtolohko mahdollistavat useiden tuntien ajan työskentelyn, kun jalustan asennus tapahtuu 30-40 neliömetrin huoneessa.

Lisäksi laajennetun polystyreeniin perustuvat joustavat putket erikoisesti valmistetuissa urissa. Lämmitysjärjestelmän vaatimuksista riippuen putket voidaan järjestää eri tavalla. Putkien asentamisen jälkeen suoritetaan hydrauliset testit. Niiden tavoitteena on tunnistaa mahdolliset vuodot ja virheet asentajien asennuksen aikana asennettaessa putkia urissa.

Seuraava työvaihe koostuu erikoislevyjen asettamisesta, jotka jakavat lämpöä ja viimeistelevät vedeneristysalustat. Työn loppuvaiheessa omistajan on valittava lattian materiaali ja asennettava se valmistettuun kerroslevyyn.

Lattialämmityksen edut ja haitat kehysrakennuksissa

Monet omistajat tietävät kehysrakentamisen eduista - tämä on rakentamisen alhaiset kustannukset, hankkeen nopea toteutusaika, mahdollisuus käyttää nykyaikaisia ​​ympäristöystävällisiä materiaaleja rakentamisprosessissa. Samaan aikaan kehystyyppisen lattialämmityksen käyttö talossa antaa omistajalle lisäbonuksia. Tämä on järkevä energiankulutus, erinomainen ylläpidettävyys, mukavan mikroilmaston luominen talossa, kyky hallita lämmitetyt lattiat automaation avulla ja intuitiivisesti ohjelmoitavat ohjelmoijat.

Edut lisäksi lämpimän lattiatekniikan tekniikoilla on useita haittoja, joita ei myöskään pidä unohtaa, nämä ovat:

 1. komponenttien korkea hinta;
 2. tarvitsee monimutkaisia ​​hydraulisia laskelmia ennen asennusta;
 3. rajoitettu valikoima kerroksia ja lattiamateriaaleja, jotka täyttäisivät kehysrakennuksen hankkeen vaatimukset.

Epäkohtien läsnäolo ei ole päällekkäinen teknologian eduista, ja jos kehysrakennuksen omistaja tietää, että hän voi laskea lämpimään vesikerrokseen optimaalisen lämmönjohtavuuden saavuttamiseksi ja tuntee järjestelmän ominaisuudet, hän pystyy tarjoamaan talolleen tehokkaan ja kestävän lämmönlähteen.

Eri tuotemerkkien komponenttien kustannukset

Nykyaikaisilla rakennusmarkkinoilla on yli kymmeniä tuotemerkkejä, jotka ovat valmiita tarjoamaan kuluttajille kaikenlaisia ​​laitteita lämpimän veden kerroksen toteuttamiseen. Nämä ovat pumppauslaitteet, kattilat, jakotukit, putket, suodattimet, liittimet, automaatio, termostaatit ja muut tuotteet. Ennen valinnan lopettamista tietylle valmistajalle omistajan on tehtävä vertaileva analyysi.

Esimerkiksi Italiassa toimiva valmistaja Valtek toimittaa kotimarkkinoille luotettavat ja kestävät komponentit. Tuotteen ainoa haittapuoli on lämpimän kerroksen Valtekin melko korkea hinta, joka on noin 50 ruplaa putkilinjaa kohden, jonka sisäläpimitta on 14 mm. Korkeassa kustannustasossa on Caleon lattialämmityksen hinta Etelä-Koreassa.

On syytä huomata, että komponenttien korkea kustannus, joka vaikuttaa alkuinvestointien kokoon, tulevaisuudessa maksaa pitkän käyttöiän ja kuumien lattioiden asennetun järjestelmän puuttumisen.

Vaihtoehtoiset lämpimät kerrokset

Perinteisen lämpimän kerroksen lisäksi, jossa on hydrauliset komponentit, voidaan käyttää runkotyyppisissä, yksimoottorisissa tai kaksimoottisissa lämminvesissä olevaa sähkökäyttöistä taloa. Jos hydraulijärjestelmässä käytetään joustavia putkia, joissa on lämmönsiirto, sähköinen lattialämmitys lämmittää huoneen mattoja tai erityisiä lämmityskaapeleita käyttäen. Vastaus kysymykseen siitä, kuinka paljon sähkölämmityksen kustannukset riippuvat rakennuksen lämpötarpeista, sen ulkoasun ominaisuuksista ja huoneiden pinta-alasta.

Ennen sähkölämmityksen asennusta koskevan päätöksen kannattaa tutustua kuluttajien mielipiteisiin. Esimerkiksi venäläisen valmistajan Warmstadin lämpimästä kerroksesta tehdyt katsaukset antavat meille mahdollisuuden päättää tämän tuotteen ominaisuuksista, muun muassa:

 • edulliset kustannukset;
 • yksinkertainen asennus;
 • valmistajan takuu.

Venäjän federaatiossa tuotetun Thermo-lattialämmityksen kuluttajien arviot korostavat tuotemerkin tuotevalikoiman laajaa valikoimaa ja laatua. Ostajille, jotka ovat kiinnostuneita Stern Energy sähkölattialämmityksestä, on myös analysoitava tämän brändin tuotteita ennen ostoa. Auttaa tekemään tämän todellisen arvostelun lämpimästä energiasta, joka on julkaistu valmistajan virallisilla verkkosivuilla.

Veden ja sähkölattian lisäksi puurakenteessa voidaan käyttää tangon lattiaa, joka lähettää lämpöä infrapunasäteilyn vuoksi. Positiivinen palautetta verkon käyttäjistä lähettämästä tangon lämpimästä kerroksesta antaa meille mahdollisuuden päättää tämän teknologian elinkelpoisuudesta ja järkevyydestä.

Helppo asennus, alhaiset huoltokustannukset ja peruskorjaus tekevät lämmitetystä lattiasta yhden tehokkaimmista ja ympäristöystävällisimmistä lämmitysmuodoista. Jos vesilämmitteisen lattian tilavuuden laskenta on tehty oikein ja komponentit valitaan oikein, tämän järjestelmän avulla voit saavuttaa tehokkaan lämmitystehon nykyaikaisessa talossa, joka on rakennettu kehystekniikalla.

Lämpimän kerroksen järjestäminen kehysrakennuksessa

Suurten megacityjen asukkaat siirtyvät yhä enemmän kaupungin ulkopuolelle pysyvään asuinpaikkaan. Ja yhä harvemmin he ostavat tiilitaloja joko siksi, että muistutetaan harvinainen kaupunkielämä tai varojen puutteen takia. Äskettäin kansalaisten kiinnostus ympäristöystävällisempään asumiseen on lisääntynyt, jossa voit hengittää syvään ja tuntea puun uskomattoman miellyttävän tuoksun.

Lämpöeristetty lattia kehysrakennuksessa

Kuitenkin puutalon osto liittyy riski hankkia "raaka-aine". Siirtyessään tällaiseen asuntoon ihmiset huomaavat, että baari tai kirjaudu taloon peitetään hartsilla, ja niiden välissä on aukkoja.

Vaihtoehto puurakenteisiin ovat kehysrakennukset, jotka kasvavat suosiotaan paitsi Euroopan maissa myös Venäjällä. Niiden piirre on rakentamisen nopeus ja pääomapohjan puuttuminen. Koska rakennusprosessissa käytetään kevyitä materiaaleja, tällaiset talot on rakennettu paaluille.

Kaavion lattian kehysrakennuksessa

Tämän rakentamismenetelmän etuna on talon alle toteutettu ilmanvaihto, joka estää karheiden pohjalevyjen mätänemisen. Haittana on luonnos, joka puhaltaa jopa eristeen läpi, joka suojasi pohjan pohjaa. Ainoa tapa tilanteen korjaamiseksi on "lämmin lattia" -järjestelmä. Kuinka tehdä kehysrakennuksen lattialämmityksessä ja mitä on suunniteltu järjestettäessä?

Rakennuksen lämmöneristetyn lattian asennus kehikon talossa

Lattialämmitystä on kahta tyyppiä:

 • vesi, jossa lattian lämmitys suoritetaan putkien kautta kiertävällä jäähdytysaineella;
 • sähköinen, joka mahdollistaa sähkölämmityselementtien asentamisen ja säteilevän lämmön.

Sähkö- ja vedenlämmitteiset lattiat

Kehysrakennuksessa, joka on pystytetty paaluilla ja missä tahansa muussa rakenteessa, voit lämmittää asentamalla jotain näistä järjestelmistä. Kuitenkin, jos talossa on paaluilla, "vedenlämmitteisen lattian" eristys ja asennus eroavat toisistaan. On erittäin tärkeää, että laskujen tekemisen vaiheessa eristetään kaikki kylmä alueet huolellisesti tiivistämällä aukot ja nivelet.

Kuumavalssilasijärjestelmän valinta paalujen kehysrakennuksessa riippuu useista eri tekijöistä, kuten seuraavista:

 • ilmastovyöhyke;
 • alueen geologiset ominaisuudet;
 • talon ominaisuudet;
 • lämpöhäviöt lasketaan.

Lämminvesilattiajärjestelmä

Tehokkain ja edullisin energiankulutus on vesilattialämmitys. Vaikka alkuvaiheessa järjestely vaatii merkittäviä rahoituskustannuksia materiaalien ostoon, se pystyy vastaamaan tulevaisuudessa täysin merkityksettömiin energiankulutuksiin.

Vesilämmitteisen lattian asennusvaiheet

Vedenlämmitteisen lattian asentaminen puurunkoihin voi tehdä useilla tavoilla:

 • putkien muodon asentaminen kelluvaan keramiikkaan;
 • puulattiat.

Laite on kevyt lattialämmityslattiat

Vedenlämmittimen lattian asennus kelluvaan keramiikkaan

Tällä menetelmällä vesimuodostuma täytetään 5 cm paksulla kerroksella, jonka paino on noin 300-600 kg / m², joten ensinnäkin sinun on varmistettava, että talon runko kykenee kestämään tällaisen kuorman.

Lattialämmityksen tasoitusjärjestelmä

Seuraavaksi aluslattialaatta peitetään vedeneristyskerroksella, jota käytetään useimmiten polyetyleenikalvona. Tämä kakun lämpimässä kerroksessa oleva materiaali tuottaa kaksi tehtävää:

 • poistaa mahdollisuuden kosteutta absorboimaan betonia lattian puupohjasta;
 • häiritsee kytkimen kytkemistä lattiapinnalle.

Lattiapinta lattialla

Kalvo on asetettava päällekkäin 15 cm: n seinään, se kiinnitetään seiniin kiinnitysnauhalla. Jos vedenpitävä materiaali on päällekkäin, liitokset liimataan myös kiinnitysnauhalla.

Kalvon päälle asetetaan eristyskerros laajennetuista polystyreenilevyistä tai rullaeristyksestä ja vahvistusverkosta. Vaimennusnauha on liimattu koko huoneen ympärille. Jos huoneen pinta-ala ylittää 40 m², se on jaettava osiin sijoittamalla useita putken muotoja. Niiden erottamista varten käytetään myös vaimennusteippiä.

Menetelmät lämpimän vesikerroksen putkien asentamiseksi

Putkijärjestelmä "lämmin vesilattia" voidaan asettaa minkä tahansa järjestelmän mukaan - käärme tai etana. Mutta kun otetaan huomioon talon muotoilu piirteitä, on suositeltavaa tehdä asennusvaihe vähintään - enintään 10-15 cm.

Putket kiinnitetään kiristimillä vahvistusverkkoon siten, että ne eivät muutu astian kaatamisen aikana.

Kun lämmin vesikerros talossa on täysin asennettu, järjestelmä on puristettu, jotta se toimii. Paineenmittaus suoritetaan päivän aikana ja kytkin kaadetaan samalla, kun putkistoa ylläpidetään.

Seuraavaksi sinun on asetettava majakka, joka toimii ohjeena sementti-hiekkaseoksen kaatamisen ja tasoittamisen prosessissa. Seos kaadetaan oven vastapäätä olevaan seinään. Sen jälkeen, kun seos nappaa hieman, majakat poistetaan ja muodostuneet aukot täytetään betonilla. Myös ylimääräinen polyeteeni leikataan.

Miten asetetaan majakit lasille

Puu on luonnollinen materiaali, joka pyrkii laajentamaan, kutistamaan ja muuttamaan muotoaan ja asemaansa. Kelluva kerros, jolla ei ole kiinnitystä lattiaan tai talon seinämiin, ei voi vaurioitua näiden muutosten aikana.

Vesilämmitteisen lattian asennus puulattialle

Alkuvaiheessa talon lattiapinta on peitetty polyeteenikalvon kerroksella ja foliopolystyreenivaahdolla. Lisäksi urat leikataan levyihin, joihin putket työnnetään. Näistä laudoista on vesipiirin runko. Asennusvaihe, kuten edellisessä tapauksessa, on suositeltavaa olla minimaalinen.

Asennus lämpimän vesilattian puuhun

Vesipiirien päälle on tarpeen asettaa metallilevy, joka edistää yhtenäistä lämmönjakelua. Metallin päällä lattia on peitetty vaneri- tai OSB-levyillä, joihin lattiapäällyste on asetettu. Kuten edellisessä tapauksessa, ennen viimeistelypäällysteen pinnoittamista tarkistetaan veden virtapiirejä toimivuuden ja virheiden puuttumisen asennuksen aikana.

Sähkölämmittimien asennusvaiheet

Lattialämmitysvaihtoehtoja on useita:

 • kaapeli;
 • kaapelien lämmitysmatot;
 • infrapuna-matot;
 • infrapuna-kalvo.

Lattialämmityksen tyypit

Näiden tyyppien asennuksella on omat ominaisuutensa. Kaapelin lämmin lattia, kuten vesi, voidaan tehdä asettamalla betonipinnoille tai asettamalla puulattiat. Infrapunalämmityksen vaihtoehdot eivät edellytä betonipinnoitteiden sijoittamista ja ne voidaan sijoittaa suoraan viimeistelypinnoitteen alle.

Kaapelilattialämmityksen asennuksen ominaisuudet

Sähköisen lattialämmitysvaihtoehdon ohjaus tehdään termostaatilla. Siksi on ennen kaikkea valmistauduttava paikkaan seinälle. Lattialta se on erotettava vähintään 30 cm: n etäisyydellä. Seinään on asennettava pyöreä reikä seinässä olevaan termostaattiin, ja kaapelin seinän kanavat tehdään seinämän alapuolella. Jos kaapelilämpötila on asennettu huoneeseen, jossa on korkea kosteus, on toivottavaa sijoittaa termostaatti sen ulkopuolelle.

Standardikaapeliasettelut

Lattian pintapinta on peitetty muovikelmulla, jossa on päällekkäisyys seinissä ja lämmöneristyskerros, jonka päälle vahvistustekniikka asetetaan. Vahviverkkokaapeli on kiinteä.

Kaapelin lämpöeristetyn lattian asennus runkopuutarhassa

Liitä sitten lämpökaapeli termostaattiin ja varmista, että järjestelmä toimii. Lisäksi, kuten vesilämmitteisen lattian tapauksessa, asennetaan majakat ja liitetään liitin.

Paalujen kehyskaapin lämmityskaapeli voidaan sijoittaa suoraan tukkeihin, joiden alapuolella on vesikerros- ja lämpöeristyskerros, jossa on kalvokerros. Lokit leikataan paikoissa, joissa kaapelin on läpäistävä. Tällöin viiveen kaapeli pysyy aina käärmeessä.

Eristeen päällä on myös vahvistusverkko, ja leikkauksiin on sijoitettu kalvo ja kaapeli, joka on kiinnitetty verkkoon kiristimillä. Viivästysten päälle sovitetaan pinnoitus vanerilevyjen tai OSB-levyjen muodossa.

Lattialämmitystyynyjen ja -kalvojen ominaisuudet

Mats, sekä kaapeli että infrapuna, sijoitetaan suoraan viimeistelylohkoon. Posliinilaatat voidaan kiinnittää lämmitysmattoihin lisäämällä laattaliiman määrää. On suositeltavaa esitellä infrapuna-kalvo vanerilevyillä.

Cake lämmin lattia

johtopäätös

Huoneen vesilattialämmityksen asennus

Lämmitystelojen asentaminen puujalustassa olevalle talolle tulee suorittaa sähköasennusten ja paloturvallisuuslaitteiden vaatimusten mukaisesti.

Lattian lämmittäminen talossa ruuveilla: alustan laitteen ominaisuudet, eristyksen materiaalit ja menetelmät

Kehystystekniikan ulkonäkö yksityisten talojen rakentamiseen mahdollisti rakennusnopeuden lisäämisen useita kertoja ja pienentää rahoituskustannuksia. Tämä pätee erityisesti silloin, kun rakennuksen perustana käytetään paalusäätiötä. Sen järjestely ei edellytä työvoimavaltaista maanrakennusta. Tässä tekniikassa ja kolikon vastakkaisella puolella. Koska pohja ei ole kiinteä ja kohonnut maanpinnan yläpuolelle, rungon lattia on alla oleviin ruuvipapeihin täysin auki. Jos et tee ylimääräisiä toimenpiteitä sen lämmittämiseksi, se johtaa väistämättä vakavaan lämpöhäviöön. Jatkossa niiden on korvattava kotimaan ylimääräisen lämmityksen kustannusten nousu.

Ruuvien talo heittää paikoilleen, kun se roikkuu ilmassa, ja sen alle voi usein kulkea luonnoksia

Rakennuksen ominaisuudet paaluilla

Pallosäätiötä käytetään yleensä seuraavissa tapauksissa:

Tehtäessä rakennustöitä ongelmallisissa maissa (löysä, heikko, kova, kallioinen, suonensisäinen).

Jos alue ei ole sileä, mutta korkeuseroilla. Tämä tapahtuu usein silloin, kun rakennusta rakennetaan rinteellä tai kukkulalla.

Kun ei ole tarpeeksi rahaa kalliimmalle monoliittiselle säätiölle.

Rakentamisen lyhyet määräajat. Tällöin pystytään yleensä runkorakenteisiin tai puutaloihin porausruuveilla.

Kyvyttömyys kuivata märkä maaperä paikassa.

Tällaisen perustuksen perusta on ruuvipilareita. Puhumme metalliputkista, joissa on erityinen kärki lopussa (sen muoto voi vaihdella). Ruuvipillojen maaperään upottaminen on erittäin tarkkaa: niitä ei pyöritä aksenttien puhaltamien avulla, vaan ruuvataan käsin tai koneellisesti. Kiertokulun aikana kasa pureutuu maahan kartiomainen reuna. Kiinnityksen luotettavuuden lisäämiseksi maata tiivistetään työn aikana.

Pallosäätiön sidonta on valmis jatkotyöhön.

Kuorman tasaisen jakautumisen saavuttamiseksi rakennuksen painosta ruuvattujen paalujen yläosat leikataan samalla tasolla ja niillä on vinkkejä. Vihjeiden yläpuolella on täydellinen valjaat (grillage), joka yhdistää tukia yhteen tehorakenteeseen. Rostverk voi olla terästä, puuta tai betonia. Tulevaisuudessa vanteet tulevat pohjaksi talon lattian ja seinien järjestämiseksi. Ennen kuin kiinnitysvastukset kiinnitetään paalun yläosaan, on vedeneristysmateriaali (penofoli, katehuopa tai polyeteeni). Tämä suojaa lattiapintaa liialliselta kosteudelta.

Lattiajärjestely

Kun valitset sopivan materiaalin lattialle runkorakenteessa paalupohjaan, on suositeltavaa kiinnittää huomiota paitsi sen lujuusominaisuuksiin myös painoon. On toivottavaa, että se on mahdollisimman pieni, mikä lievittää rakennuksen tukia liiallisilta kuormituksilta. Sopivin vaihtoehto on puu (on toivottavaa antaa etusijalle haapa, tammi tai havupuu). Sen on oltava hyvin kuivunut ja siinä ei saa olla näkyviä vaurioita.

Lattian perustuksen on aloitettava laadukkaalla puulla - sen on kestettävä suuri kuorma.

Runkorakennuksen lattian rakenne alkaa välittömästi paalusäätiön rakentamisen ja grillatauksen jälkeen. Yhdessä puulattian kanssa valjaiden rakentamisen yhteydessä on suositeltavaa käyttää palkkeja, joissa on 10 x 10 cm havupuuta. Jos yksittäispalkkien alla oleva etäisyys on yli 3 metrin etäisyydellä, lisähyllyt on asennettu keskikohdan keskelle.

Leveys on asennettu kiinteiden palkkien yläpuolelle: niiden asennuskorkeus on 50 cm. Suositeltava viivästysosuus on 10x25 cm. Pienet katot (kylpyhuoneen tai käytävän alla) voidaan peittää 5x15 cm: n palkilla. Sitoutumisen elementit on varustettu istuimilla viiveen leveydelle. Leikkauksissa olevat palkit kiinnitetään pohjalla ruuvien, naulojen tai itsekierteittävien ruuvien avulla.

Luotettavaa suojaa kosteudelta ja haitallisilta hyönteisiltä lattiatukirakenteet kyllästetään antiseptisellä nesteellä. Alareunassa viivästykset peitetään aluksella 30x30 mm. Jotta lattiarakenne olisi kestävämpi, joissakin tapauksissa käytetään ylimääräisiä kaihtimia, jotka on kasattu 150 cm: n välein, mikä yleensä vaaditaan, kun kehysrakennuksen sisällä käytetään betonilaattaa lämmittämällä. Kaikissa muissa tapauksissa lattian eristys suoritetaan erikseen.

Sivurakenteet lisäävät tiettyä vahvuutta lattialle. Sivustomme kautta voit tutustua "Low-Rise Country" -näyttelyssä edustettuihin rakennusyritysten suosituimpiin kehysrakennushankkeisiin.

Lattiaeristyksen tarkoitus paalitalossa

Jalustatyyppien kehyksen pääpiirteenä on vapaan tilan läsnäolo maanpinnan ja lattian takapuolen välillä. Tämän seurauksena alhaisempi päällekkäisyydellä tapahtuu merkittävin lämpövuoto. Tämä pätee erityisesti rakenteisiin, joita ei ole suojattu epätasaisella pohjalla kehän ympärillä: tässä tapauksessa kylmä tuuli "kävelee" vapaasti talvella maan alla. On myös huomattava, että paalusäätiötä käytetään usein suolla maissa: tässä tapauksessa alhaalta rakennettua rakennetta ei vaikuta ainoastaan ​​kylmästä vaan myös kosteudesta.

Jos emme laiminlyö ylimääräisiä toimenpiteitä lattian tehokkaaseen lämmöneristykseen, talon omistajien on kohdattava seuraavat ongelmat:

Kylmäkauden rahoituskustannukset kasvavat merkittävästi, koska sen on korvattava merkittäviä lämpöhäviöitä nostamalla lämpöpatterien lämpötilaa. Jos näin ei tehdä, talo on hyvin epämiellyttävä.

Kondenssiveden kerääntyminen teknisen maan alla. Lauhde muodostuu kylmän lattian pinnalle.

Jatkuvasta kosteudesta johtuen rakenteen puiset elementit murskaavat ja tulevat peittämään muotteja ja sieniä.

Lattian asianmukainen eristäminen ruuvipilareissa auttaa suojaamaan näitä kielteisiä ilmiöitä.

Kaihtimien välissä he muodostavat eristyskerroksen, paikat "räjäyttävät" vaahdolla. Verkkosivustossamme on kontakteja rakennusalan yrityksistä, jotka tarjoavat talojen jälleenrakentamiseen ja jälleenrakentamiseen liittyviä palveluja. Voit suoraan viestiä edustajien kanssa käymällä "Low-Rise Country" talonäyttelyssä.

Mitä eristystä käytetään

Paloon perustuvan rungon lattian eristys lämmönkestävyyden lisäksi on kevyt, helppo asentaa ja erinomainen kosteudenkestävyys.

Vaahtomuovi

Runsaasti hyvä eristys, joka on yleistynyt halvansa. On kuitenkin otettava huomioon, että kosteutta kyllästetyn polystyreenin jäädyttäminen aiheuttaa sen asteittaisen tuhoutumisen. Sen seurauksena sen lämpöeristysominaisuudet vähenevät voimakkaasti, ja kylmä saa suoraa pääsyä huoneeseen. Vaahtomuovia saa käyttää vain yhdessä luotettavan kosteuden suojauksen kanssa.

Penoplex

Suulakepuristettu polystyreeni on vaahdon kalliimpi muunnelma. Siitä on ominaista erinomaiset lujuusominaisuudet ja lähes täydellinen veden absorption puuttuminen. Tämä mahdollistaa materiaalin toleranssin alhaisissa lämpötiloissa jatkuvan kosteuden olosuhteissa. Penoplexin palonesto-ominaisuuksien sanomaan lisätään palonestoaineita sen koostumukseen.

Mineraalivilla

Erinomainen vaihtoehto lämmöneristetyn lattian varustamiseksi kehysrakennuksessa. Materiaalille on ominaista korkeat lämmöneristysominaisuudet ja absoluuttinen syttymisominaisuus. Mineraalivilla ei pelkää mitään biologisia vaikutuksia.

Lämmitinrakentajat mieluummin käyttävät mineraalivillaa

Materiaalin heikkoudet:

Huono kosteudensietokyky. Insuliinisen veden pinnan tunkeutuminen aiheuttaa sen sakkautumista ja lämmöneristysominaisuuksien vähenemistä.

Korkeat kustannukset. Mineraalivillan ostamiselle on maksettava suuruusluokkaa enemmän rahaa kuin penoplex.

Vapauta tämä materiaali levyt ja telat. Ensimmäinen vaihtoehto on helpompi suorittaa lattian lämpöeristys rakennuksessa paalupohjaan. Levyillä on etuna jäykkyys ja mekaanisen rasituksen kestävyys.

Laajennettu savi

Ruuveilla varustetuissa koteissa tätä lämmitintä käytetään melko harvoin sen alhaisten lämmöneristysominaisuuksien vuoksi. Halutun lämpenemisvaikutuksen saavuttamiseksi on välttämätöntä täyttää sopivan paksuuden omaava kerros: tämä piilottaa elintilaa ja tekee rakenteen kokonaispainosta raskaampaa. Ne, jotka yhä päättävät käyttää laajentunutta savea lämmittämään lattiaa pihdit, ovat houkuttelevia sen yksinkertaisen asennuksen.

Lisäaineita

Eristeen lisäksi työ tarvitsee seuraavia materiaaleja:

Sahatavara, vaneri, OSB tai lastulevylevyt.

Vedeneristysmateriaalit (asfaltti, katehuopa tai polyeteeni).

Äänieristelevyt. Ne voidaan korvata ylimääräisellä mineraalivillakerroksella.

Laitekerroksen rakenne puutalossa Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä kerrotaan talon lämpimästä kerroksesta.

Työjärjestys

Lämmöneristetty lattia puurunkoon rakennustelineessä on varustettu seuraavalla tavalla:

Cranial lumberin asennus. Se kiinnitetään ruuveilla tai nauloilla palkin alaosassa (uppo reunalla). Puutavara toimii alustan pohjana.

Aluslattian järjestely. Tätä varten voit käyttää trimmeriä tai lastulevyä. Karkea pohja on kiinnitetty kallonpalkkiin kynsillä tai ruuvilla.

Videon kuvaus

Yksityiskohtaisesti alustan asennusta voidaan tarkastella seuraavassa videossa:

Vedenpitävän kalvon tai kateaineen asettaminen aluslattian päälle. Menetelmän tarkoituksena on luoda luotettava este ulkokosteuden polulle.

Asennuksen eristys. Levyt tai rullat, jotka on sijoitettu siististi 3 kerrokseen viivojen väliin, välttäen yksittäisten osien väliset aukot ja aukot. Tämä varotoimi välttää kylmien siltojen muodostumisen.

Ennen asentamista eristetään välttämättä höyrysulkukalvo

Aseta höyrysulku eristeen päälle. Kalvo ei salli sisäisen kosteuden ja kondensaatin kerääntymistä eristävän materiaalin sisään.

Äänieristys. Jotkut rakentajat pitävät tätä kerrosta tarpeettomana, mutta se myös suojaa sisätilat katumukselta.

Tasokas kerros. Valmis "piirakka" on suljettu tukkien ympärille puulevylevyillä tai levyllä.

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä artikkelissa lukee lattian laite puutalossa.

johtopäätös

Lattian lämmittäminen kasaalisessa talossa varmistaa elämisen mukavuuden ja säästää tarpeettomilta lämmityskustannuksilta. Tämäntyyppiset työt tehdään melko nopeasti: ne on suositeltavaa suorittaa yleisen rakentamisen vaiheessa.

Lattia kerroksen talossa

Ruuvipallojen perustukset eivät ole harvinaisia ​​runkorakenteiden rakentamisessa. Rakennuksen erityispiirteet huomioiden pohjakerroksessa asetetaan joukko vaatimuksia. Pohjan on oltava paitsi vahva, myös kevyt, jotta ei aiheuta liiallista kuormitusta paaluille. Ei vähemmän merkittävää ja eristävää näkökohtaa. Kuinka yhdistää nämä ominaisuudet ja asianmukaisesti varustaa lattia? Yritetään selvittää se.

Lattian erityisyys ja sen järjestelyjä koskevat vaatimukset

Runkoporakoneiden rungossa on monia etuja. Tärkeimpiä etuja ovat:

 • edulliset kustannukset;
 • lyhyet rakentamisen ehdot;
 • universaalisuus - sopii alueille, joilla on vaikea maasto ja kelluvat maaperät.

Huolimatta merkittävistä eduista ruuveilla varustetun runkopalkin lattialla on selkeä haitta - puhdistettava maanalainen. Siksi yksi säätiön tärkeimmistä tehtävistä on korkealaatuinen eristys ja vedeneristys. Lämmöneristyskakku ratkaisee useita tehtäviä:

 • toimii esteinä puurakenteiden ja kosteuden välillä, estäen lattian ulkonäön ja lattian mätänemisen;
 • parantaa kotitalouksien energiatehokkuutta;
 • estää tiivistymisen lattian pinnalla.

Lattian työssä on otettava huomioon useita tärkeitä kohtia ja vaatimuksia. Kehittäjän on tarjottava:

 1. Pohjaventtiilin antiseptisen käsittely. Käytä syvälle tunkeutuvaa syövyttävää yhdistettä, koska tavanomainen kyllästys katoaa 6-7 vuodessa.
 2. Eristyksen sijoittaminen viivojen välillä.
 3. Pile Fence. Lämmöneristyskellari vähentää lämpöhäviötä, estää maaperän jäädyttämistä talon alla ja on osa sisustusta.
 4. Produhi ilmanvaihto. Reikien järjestäminen halkaisijaltaan 10 cm, ilmanvaihtokanavien kokonaispinta-ala - 1/400 pohjan kehästä.

Lattiakehyksen talon yleinen rakenne

Perinteisten tukien tangon yläreunus on myös viivästyksiä, mikä sinänsä pienentää rakennusbudjetin kustannuksia. Rakennuskakku lattialla kehysrakennuksessa puupalkilla on seuraava kaava:

 1. Karkea lattia. Peruskanta on koottu pohja- ja alemman sideaineen avulla. Käytettäessä substraattia käytetään: reunapaneeli, lastulevy, OSB tai monikerroksinen vaneri.
 2. Vedeneristys. Paras vaihtoehto on lävistetty kalvo, vaihtoehto on kalvo.
 3. Eristys. Lämmöneristysmateriaalin vaihtoehdot: basalttivilla, ekstrudoitu polystyreeni vaahto, laajennettu savi.
 4. Höyrysulku. Se estää eristekerroksen kondensaation ja kostutuksen.
 5. Subbase. Lisätekniikan valinta riippuu lattian tyypistä.

Jos aiot asentaa parketin, laminaatin tai lattialaudan, aseta sitten monikerroksinen vaneri lattialle. Laattojen tai linoleumin koristeluun sopiva kuiva levitys. "Vesikerros" -järjestelmä on varustettu itsestään tasoitetulla kerroksella.

Rakenneosien ja materiaalien valinta

Lattian luotettavuus, kestävyys ja lämpöhyötysuhde riippuvat pitkälti käytetyistä materiaaleista. Mieti mahdollisia vaihtoehtoja ja merkitse sopimattomia ratkaisuja.

Huomiota palkkien laatuun

Runkorakennerakenteessa ruuvien paalujen sitomiseen käytetään pääasiassa puuta. Käytä yleensä havupuutavaraa: lehtikuusi, mänty ja kuusi.

Tärkein vaatimus on kuivattujen materiaalien käyttö. Puun kosteus ei saisi ylittää 12%, muutoin rakenneosien muodonmuutos niiden asennuksen jälkeen on mahdollista.

Grillausjärjestely on mahdollista useilla tavoilla:

 1. Yksikerroksisen puun koon koko on 20 x 15 cm. Kaksikerroksisen talon pystyttämiseen voit käyttää 20 x 20 cm: n palkkia.
 2. Rostverk kerättyjä levyjä. Budjetin vaihtoehto. Jokainen palkki on muodostettu kahdesta kolmeen levykkeeseen. Poistumisnäytöllä tulisi olla 20 x 15 cm: n palkkiosa.

Levyjen luotettavasti kiinnitettäessä "erä" -menetelmä ei ole heikompi kiinteiden palkkien vannettavuuden suhteen.

Alhaalla olevat trimmausvaihtoehdot

Kun valitset materiaalin pohjalle, on muistettava, että ruuvipillojen ylikuormitus ei ole toivottavaa. Siksi ihon on oltava riittävän vahva, mutta ei raskas. Sen päätehtävä - suojaa tuulelta ja kosteudelta.

Mikä sopii? Seuraavassa on muutamia vaihtoehtoja:

 1. OSB. Saatavana oleva materiaali, jolla on hyvä kestävyys mutta joka on altis veteen. Ennen asennusta tarvitaan käsittely koostumuksella, joka on tarkoitettu suojelemaan puuta. Heikko kohta on levyjen liitokset. Ne on pinnoitettava akryylimaalilla.
 2. Lastulevy. Se on helppo käsitellä, mutta OSB: n tavoin se on alttiina kosteudelle. Alhaisempi kuin edellisellä materiaalilla ympäristönsuojelun tasosta.
 3. Monikerroksinen vaneri. Käytä vain vesitiiviitä, FC- tai FSF-merkittyjä levyjä. Koostumuksessa on formaldehydihartseja - ne lisäävät materiaalin kestävyyttä aggressiiviseen väliaineeseen.

Erittäin harmaata lattiaa käyttävä laite käyttää tavallista lattiaa levyiltä, ​​joiden leikkaus on 5 x 10 cm. On mahdotonta sanoa tällaisesta vaihtoehdosta edullista, mutta kestävyyttä ja ympäristöystävällisyyttä ei ole epäilystäkään. Tärkein vaatimus on puun esikäsittely.

Eristys - lattiaeristyksen pohja

Lämpöä eristävän materiaalin valinnassa keskitytään erityisesti siihen, että se voi toimia kosteassa ympäristössä. Rationaaliset päätökset:

 1. Mineraalivilla. Paras ratkaisu on basalttikuitumatot. Hyödyt: ympäristöystävällisyys, palamattomuus, matala lämmönjohtavuus, muodonmuutoskyky, veden vähimmäisabsorptio on 2%. Ajan myötä kivivillaa kutistuu vain 5% - asianmukaisilla kylmäsiltoilla liitoksissa, joissa viivästyksiä ei muodostu.
 2. Suulakepuristettu polystyreenivaahto. Leader lämpöeristysominaisuuksissa. Lisäetuja: joustavuus ja muodonmuutoksen kestävyys, veden imeytymisen puute, biostability, helppo asennus. Haitat: korkeat kustannukset ja syttyvyys.
 3. Laajennettu savi. Talousarvion vaihtoehtoinen levyteristys. Hieman huonompi mineraalivillan ja polystyreeni-vaahdon lämmöneristysominaisuuksissa. Tärkeä lisä on paloturvallisuus.

Lattian eristämiseen kehysrakennuksessa ruuveilla on joskus käytetty vaahtoa. Tärkeimmät edut: hyvä lämpösuojaus ja alhaiset kustannukset. Kuitenkin, kun se koskettaa kosteutta ja alhaisissa lämpötiloissa, materiaali menettää rakenteen eheyden. Tätä ratkaisua voidaan soveltaa lämpimiin alueisiin.

Askel askeleelta asennus lattialle paalun pohjalle

Kuvaamme toimintojen järjestystä runkopallojen järjestelyyn ja eristämiseen lattian lattialla. Työ alkaa puisten elementtien huolellisen valmistelun jälkeen: käsittely antiseptisellä ja palonestoainekoostumuksella.

Laitteen vanteet ja sorvit

Oletetaan, että paalut on asennettu, tankoja kiinnittävät metallipäät ovat kiinteät. Edistystä edelleen:

 1. Poraa neljä reikää jokaisella ruuvien kannattimella.
 2. Aseta vesitiiviys päätykapseleihin, esimerkiksi kattohuopa.
 3. Rakenteen ympäryksen varrella aseta palkit ja yhdistä elementit yhteen puolipuussa.
 4. Itsekierteittävät ruuvit kiinnittää palkit ogolovk.
 5. Leikkaa jäljellä olevat palkit kehän sisäpuolella.
 6. Teräskannattimet yhdistävät lisäksi vanteiden yksityiskohdat.
 7. Tarkista palkkien vaakasuora sijoitus.
 8. Täytä laatikko palkkien pohjaan - pohja kiinnityksen säätämiseksi.

Pohja ja lämpöeristys

OSB: n, lastulevyn tai kosteutta kestävän vanerin asettelu ohjauskiskoilla. Jos käytetään leikattuja levyjä, niiden on oltava naulatuiksi kohtisuorasti viiveinä.

Aluskerroksen valmistuttua edetä sen eristämiseen:

 1. Peitä vedeneristyskalvon pohja.
 2. Aseta eristys soluihin viiveiden välillä. Mineraalivillaa leikattaessa on tarpeen säätää 0,5 cm: n kummallekin puolelle mahdolli- simman tarkkaan mahtumaan ja estää kylmäsiltojen esiintyminen.
 3. Levitä höyrysulkukalvo päällekkäisyydellä eristeiden yläpuolella olevien kankaiden välillä. Liitokset liimapintaan.

Seuraavat toimet riippuvat lattian tyypistä.

Soclen termisen muodon luominen

Laitteen lattian talossa pölkkyjä ilman epäonnistumista antaa estää korkki ajaminen. Seuraavat eristämismenetelmät ovat mahdollisia:

 1. Muuraus. Tynnyri hiekkaa ja hiekkaa toimii pohjana. Aita on asetettu puolitiiliin, vahvistaminen ei ole välttämätöntä. Keraamisia tai klinkkerilaseja käyttäviä töitä varten.
 2. Sivuraiteelle. Termoplates on kiinnitetty sinkittyyn profiiliin tai baariin, joka on koottu paaluun.
 3. Terassilla. Poratut pylväät on hitsattu palkkeihin, jotka toimivat pohjana profiililevyn kiinnittämiselle.
 4. DSP. Levymateriaali kiinnitetään analogisesti ammattimaiseen arkkiin. Ulompi osa voidaan koristella joustavilla laatoilla ja posliinilla.

Riippumatta valittua maanalaisen osan viimeistelymenetelmää, on välttämätöntä järjestää "ilmastus" - reikiä luonnolliselle ilmanvaihdolle.

Talon sokea alue on säädetty betonipinnoilta, päällystyslaudoilta tai päällystystuilta. Asennettaessa on välttämätöntä säilyttää 4 ° ulospäin kulma. Varmista, että tiivistelet liitosjohdon vuorauksen liitoskappaleet. Tämä estää sulaveden ja sademäärän pääsyn maanalaiseen.

Lämmöneristetyn lattian järjestelyn sävyt

Runkopäällysteiden lämpöeristetty lattia on toteutettu vesimuoton tai lämmitysmattojen avulla.

Sovittelujärjestelmä

 1. Kun asennat vaneria tai OSB: tä tankoihin ja aluslattian vedenpitävyyteen, levymäiset polystyreenilevyt on sijoitettava viivojen välisiin aukkoihin. Levyjen yläpinnan tulee olla huovutusvaippa.
 2. Levitä höyrysulku eristeen yli, jolloin reunan ympäryksen ympärille jää kalvon marginaali lopullisen lattian korkeuden mukaan.
 3. Aseta vahvistusverkko, kaada se ohut kerros sementti-hiekkalaasti ja jätä se kiinteytyä.
 4. Levitä kalvopäällyste kiiltävällä puolella ylöspäin.
 5. Aseta lämmitysmatot lattialämmitykseen ja kaada betonipinta.

Prosessissa, jossa liuos asetetaan säännöllisesti, täytyy kostuttaa niin, ettei halkeile. Lopullisen jähmettymisen jälkeen voit asettaa maalipinnan.

Video: miten laatoitetaan

Rakenteen rungon järjestäminen ja eristäminen paalun pohjalla eivät edusta mitään vaikeuksia. Mutta prosessin yksinkertaisuuden vuoksi prosessi edellyttää esiintyjän hoitoa ja kaikkien teknisten vivahteiden noudattamista.