Lämmitetty lattia betonialustalla

Koska uusi kylpyhuone 4 m². ilman tasoitusta (RC-levy). Jotta taso säilyisi muiden huoneiden kanssa (jo valmiina betonina), levyn paksuuden tulisi olla korkeintaan 6 cm. Jos pidät mielessäsi, saat PES-tyypin eristysmateriaalin DSP: n ensimmäisen kerroksen päälle (koska et voi laittaa sitä suoraan TP-eristeeseen) sitten kaapelin lämmin lattia ja toinen kerros ja laatta. Joten tämä kakku on selvästi korkeampi kuin 7 cm.
Harkitse seuraavia. vaihtoehdoista:

 1. Voit tehdä ilman eristystä asettamalla kaapelin lattialämmityksen suoraan lattialevyyn ja 5 mm DSP: n laakereille. Tämä on epäilyksiä tällaisen lähestymistavan energiatehokkuudesta.
 2. Tee CPS, laita lämmin matto laattaliiman päälle. Myöskään ei ole ihanteellista, mutta mielestäni se on parempi kuin ensimmäinen vaihtoehto.

Mitä neuvoa? Ehkä on parempi vaihtoehto?

Lattialaattojen laite

Ensi silmäyksellä lattian suunnittelu betonialustalla ei ole iso asia.

Oikean asennustekniikan vuoksi on kuitenkin otettava huomioon monet tekijät, jotka tavalla tai toisella voivat vaikuttaa sen käyttöikään.

Tämä on talon monikerroksinen rakenneosa, joka altistuu lukuisille kuormituksille ja ympäristövaikutuksille, joten suunnittelun suunnittelua on tarpeen kohdella huolella ja vastuullisesti.

Teknologiset vaatimukset

Lattian asianmukainen asennus betonilaatalle tehdään rakennusvaatimusten ja määräysten mukaisesti. Niille on ominaista kaikkien elementtien suunnitteluominaisuudet.

Lisäksi niiden on täytettävä tässä tilanteessa tyypilliset standardivaatimukset: kestävä, kosteutta kestävä ja kulutusta kestävä.

Asettaessasi lattiaa asunnossa sinun täytyy miettiä etukäteen lämpöä ja äänieristystä. Jos puhumme standarditeknisistä vaatimuksista, voimme erottaa joukon normatiivisia normeja.

Suunnittelu, materiaalien valinta ja asennus on suoritettava näiden asiakirjojen vaatimusten perusteella. Standardien noudattaminen luo pinnan, joka täyttää kaikki vahvistetut parametrit.

Se sisältää muun muassa seuraavia ominaisuuksia:

 1. Se luo sujuvan ja kestävän pohjan, kätevä ja käytännöllinen ihmisten turvalliselle liikkumiselle.
 2. Se on laadukas, kestävä ja kestävä.
 3. Terveys- ja epidemiologisten normien mukaan perusta luodaan ihmiselle harmittomana ja tarjoaa hyvät elinolosuhteet.
 4. Toimintasääntö luonnehtii lähdön helpottamista ja mahdollisia korjauksia.

Kaikki asiakirjat ovat kehittäneet asiantuntijat ja insinöörit, joten ei ole suositeltavaa laiminlyödä niitä.

luokitus

Elementin täydellinen analyysi mahdollistaa useiden eri lattialuokkien valinnan eri tarkoituksiin. Nämä ovat teollisuusrakennuksia, asuinrakennuksia, julkisia laitoksia ja karjarakennuksia.

On olemassa useita erottavia piirteitä, ensinnäkin jakautuminen lajityypin mukaan: monoliittinen, valssattu ja palanen. Asennuspaikan analyysi on jaettu sijaintipaikan mukaan: lämmitetyn huoneen yläpuolella, lattiarakenteella maassa, lattialla lattian välillä.

Saniteettitasojen osalta on olemassa 3 erilaista lattia-asennusta:

 • yksikerroksinen, joka on valmistettu materiaalista, joka vastaa GOSTia lämpöhäviöille ja äänen sallittavuudelle;
 • erillinen rakenne, joka on valmistettu erillisestä ääneneristyskerroksesta, tasoituksesta ja päällysteestä;
 • ontto, suoritetaan lokeilla (leikkauksilla) niiden lämpö- ja äänieristyksellä.

Ymmärtää, miten tehdä hyvä kerros noudattamalla lukuisia vaatimuksia, on mahdollista vasta perehtyä sääntöihin.

Betonipohjan ominaisuudet

Monien mielestä kysymys siitä, mikä lattia on parempi, on tullut siihen johtopäätökseen, että betonialusta on yksi vaatimattomimmista.

Se on parempaa puusta monesta syystä, joista tärkein on epävarmuus mätämisprosessien muodostumiseen.

Lisäksi betoni ei purkaudu aika ajoin, sillä on melko vahva pinta, joka ei käytännössä pelkää mekaanisia vaikutuksia.

Betoni ei ole altis stressille ja kestävälle

Kosteudenkestävyyden indikaattorit verrattuna puuhun, myös korkeudessa. On kuitenkin huomattava, että puulattian puutteet voidaan poistaa nykyaikaisilla tekniikoilla.

Älä ylpeile betonipintaa ja unohda sen haitat. On mahdollista päästä eroon pysyvästi kylmästä lattiasta vasta sen jälkeen, kun se on asentanut lisälämmönlähteen (lattialämmityksen). Tämän perusteella paras vaihtoehto olisi asentaa suoraan betonilaattoihin kylpyhuoneessa, wc: ssä tai keittiössä. Olohuoneisiin, olohuoneisiin on suositeltavaa käyttää muita materiaaleja, joilla on tyypillinen lämpö ja mukavuus.

Puulattian asettaminen

Voit asettaa puun betonipohjalle, voit käyttää yhtä kolmesta tavasta.

Jokainen niistä on rationaalisesti erilainen kuin edellinen, mikä antaa meille mahdollisuuden puhua erilaisista eduista ja haitoista.

Menetelmät ovat seuraavat:

 • levyt liimataan betoniin;
 • pinottu puupölkyt;
 • pinottu vanerilevyille.

Kaikki tavat järjestää lattia betonialustalle yhdistyvät yksi asia - pintavalmistusta tehdään samalla tavalla riippumatta lisätoimista.

Laatoitus on perusteellisesti kuivattava ja tasoitettava.

Kuperat alueet voidaan poistaa hiomahiomakoneilla, syvennyksillä - täytetään itsetasaava seos.

Tämän jälkeen on suositeltavaa suorittaa pohjan valmistelu lattian alla oleville leviämisviestinnöille. Se voi olla lämpimän lattian, viemäriputkiston, vesijohtoverkon, sähkö-, televisio- tai Internet-kaapelin elementtejä.

Leikkaukset voidaan tehdä hiomakoneella

Kun käsitellään tilaa, jonka pinta-ala on yli 50 m2, on toivottavaa tehdä saumoja, jotka rajoittavat levyn muodonmuutosta. Tässä tapauksessa, käyttäen timanttirenkaan hiomakoneella, tehdään useita leikkauksia. Vain tämän jälkeen on mahdollista päällystää pohja alukkeella.

Antiseptinen lääke toimii vedenpitävänä ja suojaa emästä muotin tai sienen kasvun muodostumiselta puulevyille. Paras mahdollinen kyllästys on yksiosainen aluke-seos. Varmistaaksesi, että betoni on täysin kuiva, voit aloittaa lattian asettamisen.

Pohjalevyn kosteus ei saa olla pidempi kuin 4%.

liimaus

Lattianrakennusta pidetään yleisin tapa asentaa puuta betoniperustalle. Voit tehdä tämän käyttämällä erilaisia ​​sävellyksiä, jotka vaihtelevat kartan tyypistä riippuen.

Laaja massiivinen liimattu käyttäen modifioitua elastista yksiosaista polyuretaaniliimaa. Kapea massiivinen tai koneenrakennuslevy kiinnitetään kaksikomponenttiseen polyuretaanikoostumukseen.

Työjärjestys on seuraava:

 1. Oikean kokoisia hienonnettuja levyjä.
 2. Liimakoostumusta levitetään huoneen kaukana kulmasta naapuriin, pinnan levitys suoritetaan käyttäen lovettua lastalla.
 3. 3 - 4 levyä on asetettu päälle ja kiinteästi kiinnitetty. Samanaikaisesti on tarpeen painaa niitä tiukasti toisiaan vasten, sen saa tehdä solmiohihnalla tai kiiloilla.
 4. Pakatun sarjan tarkistuksen jälkeen menettely suoritetaan edellä kuvatulla tavalla. Katso lisätietoja viimeistelymateriaalin lattiaan liimaamisesta tästä videosta:

Ulomman levyn ja seinän välisen etäisyyden on oltava vähintään 10 - 15 mm.

Lokit lokiin

Tällaiseen laitteeseen kuuluu puupaneeleiden asennus, joka on kiinteästi kiinnitetty betonikantaan. Tätä menetelmää voidaan käyttää vain, jos sen paksuus on yli 20 mm. Muuten ne heiluttavat kuormituksen.

Sen on sallittava levittää puutavaraa pinnalle hyväksyttyjen parametrien mukaan riippuen levyn paksuudesta. Voit määrittää itsenäisesti tämän arvon käyttämällä alla olevaa taulukkoa.

Tämän tilanteen viiveen poikkileikkaus ei ole tärkeä, koska ne on asennettu kiinteälle alustalle.

Laudat on kiinnitetty ruuveilla

Vain kun kaikki laskelmat on tehty ja materiaali on ostettu ja leikattu haluttuun kokoon, voimme edetä itse kokoonpanoon.

Samaan aikaan älä unohda käsitellä kaikkia puun rakenneosia antiseptisellä aineella, suojaamalla sitä kosteudelta ja sieneltä.

Työjärjestys on toteuttaa seuraavat toimet:

 1. Löytyt on kiinnitetty betonialustalle ankkuripultteilla. Samanaikaisesti on toivottavaa upottaa korkki puuhun. Kun asetat epätasaiselle pinnalle, voit käyttää metallisia kulmia. Ne tekevät rakenteesta vakaampaa, mutta se vapauttaa sinut ylimääräisistä töistä tasoituksen tasaamiseksi. Siinä tapauksessa, että tietoliikenne tapahtuu betonilaatan sisäpuolella ja poraus on vaarallista vahingoittumisensa vuoksi, se saa käyttää bitumimastisia, joihin on kiinnitetty tukkeja.
 2. Palkki, joka on asetettu suoraan betoniin ilman tasoitusta, tarkistetaan uudestaan ​​tasolle. Kaikkien elementtien on oltava samassa tasossa. Tasolta poistetaan sääntöjenvastaisuudet. Tämän seurauksena maksimipoikkeama ei saa ylittää 3 millimetriä 2 käyttömittarilla.
 3. Äärimmäisen viiveen ja seinän välissä on pehmeä puukuitulevy, joka toimii äänieristeinä.
 4. Loppuosa niiden välisestä tilasta on toivottavaa täyttää eristys (laajennettu savi, polystyreeni vaahto, mineraalivilla).
 5. Levyt kiinnitetään tangolla itsekierteittäviin ruuveihin. Kynsien käyttö tässä tapauksessa ei ole suositeltavaa, koska jonkin ajan kuluttua pohja löystyy ja voi alkaa kurottaa. Katso ohjeet lokien laatimiseen tästä videosta:

Suunnitteluominaisuus on suurempi kustannus ja mahdollisuus sijoittaa lattiaeristyksen alle, piilottaa viestintä siellä.

Vaneri

Käytettäessä puulattiaan betonilaatan päälle käytetään vanerilevyä tai OSB: tä, jonka paksuus on 16 - 20 mm.

Materiaalin on oltava kosteutta kestävä. Ostetut levyt leikataan pieniksi kaistaleiksi 50 - 80 cm leveiksi.

Laying suoritetaan diagonaalisesti pinnoitteen sijaintiin. Niiden väliset raot eivät saa olla yli 3 mm. Nauhat liimataan liimalla tai kiinnitetään tukilukkoihin. Asennuksen jälkeen pinta puhdistetaan perusteellisesti ja puhdistetaan pölystä.

On tärkeää, että vaneri ei ole liian ohut.

Tämän menetelmän etuna on mahdollisuus tasoittaa pintaa, jonka korkeusero on korkeintaan 1 cm. Vanerin valmistustapa katsotaan yksinkertaisimmaksi ja halvemmaksi.

Asennuksessa on kuitenkin otettava huomioon useita ominaisuuksia. Ensinnäkin arkkien paksuus on vastattava levyjen kokoa, jotka sijaitsevat kaatopaikalle. Lisäksi pakollinen pohjamaalaus ja perusteellinen puhdistus.

Viivemenetelmän etuna on se, että huonekorkeuden korkeus pysyy käytännöllisesti katsoen muuttumattomana.

Joskus on käsityksiä tietämättömistä ihmisistä, että lattian laite betonialustalla on melko monimutkainen, kallis ja hankala. Itse asiassa tämä on kaukana tapauksesta.

Laaja valikoima moderneja rakennus- ja viimeistelymateriaaleja mahdollistaa ongelman ratkaisemisen lyhyessä ajassa. Samanaikaisesti päällyste on melko lämmin ja kestävä, vaikka se sijaitsee kylmällä betonilaatalla. Lisätietoja siitä, miten vanerilevyjä kiinnitetään lokeihin, katso tätä videota:

Ainoa asia, jota tässä tilanteessa vaaditaan teiltä, ​​on täsmällinen teknisten vaatimusten noudattaminen ja standardit, jotka liittyvät työn suorittamiseen käytettävien rakennusmateriaalien ominaisuuksiin.

Lämmitetyn lattiamassan rakenne: 10 parasta mallia, ominaisuuksia ja asennusohjeita

Klassinen versio lämpimästä vesikerroksesta on paksua betonilaattaa, jossa on asennettu kuumaa vettä sisältäviä metallisia tai muovisia putkia.

Lämminvesilattia

Konkreettinen rakenne nykyaikaisten materiaalien ja tekniikoiden avulla on eristetty mahdollisimman tehokkaasti lämpöhäviöiden vähentämiseksi.

Eristysmateriaaleja tarvitaan.

Lämmityksen ohjaus ja toimintatilan säätö suoritetaan erityisellä mekanismilla, toimilaitteilla ja antureilla.

Vedenpinnan kerääjä

Huoneen alin osa lämmitetään, lämpöilman konventionaaliset prosessit paranevat, lämpötila muuttuu koko tilavuuden ajan, kuolleet alueet ja vedet häviävät. Lämmin lattiat yhdistää menestyksekkäästi mukavuutta ja esteettisyyttä, luovat edullisimmat olosuhteet ihmisille. Lattialämmityksellä on useita etuja verrattuna muihin tilan lämmitysmenetelmiin optimaalisen rakenteen ansiosta.

Lämmitysjärjestelmien vertailu

Mikä on "lämmin kerros"

Estetiikka ja hygienia "lämmin kerros"

Lämpimän lattian asennusta koskevat rajoitukset

Valmistajat eivät halua puhua niistä, mutta ne ovat olemassa. Ennen kuin valitset erityisen lämpimän lattian muotoilun, sinun on tutustuttava tämäntyyppisen lämmityksen ongelma-puolisiin.

 1. Yhteisiä alueita ei voi lämmittää lämpimillä lattioilla. Tällöin lämpöhäviöt ovat niin suuret, että taloudellinen toteutettavuus menetetään kokonaan, toiminta on erittäin kallista verrattuna muihin lämmitystyyppeihin ja tehokkuus vähenee merkittävästi.

Lattialämmitys voi olla sekä ylimääräinen että pääasiallinen lämmönlähde

Onko mahdollista lämmittää taloa "lämmin kerros" -järjestelmän avulla ilman lämpöpattereita

Parvekkeen lämmitys lämpimällä lattialla lämpöpattereista

Asennusjärjestelmät lattialämmitykselle, jos järjestelmä ei ole kielletty

Kolmitieventtiilin lämminvesilattia

Vesilattialämmitysjärjestelmä kolmitieventtiilillä ja ylivuotojen tasausyksiköllä

Rajojen olemassaoloa koskevien syiden ymmärtäminen mahdollistaa myös lämmitetyn lattian optimaalisen rakenteen valitsemisen veden lämmityksellä. Tällä hetkellä on olemassa useita tyyppisiä kuumennettuja lattiatyyppejä, joissa on vesijäähdytteinen: ohut, kevyt ja betoni. Lyhyesti tarkastelkaa jokaista niistä kuluttajan ja rakennuttajan näkökulmasta. Tämä lähestymistapa tarjoaa mahdollisuuden puhua todellisista, ei myynninedistämisteknisistä ominaisuuksista.

Vesilattiatason konkreettinen rakenne

Lattialämmitysjärjestelmien tyypit

Samalla betonipinnoitus on pohjakerros ja lämmönjakokerros. Se voi olla erilainen paksuus, erityiset parametrit valitaan ottaen huomioon lattian maksimikuormat, rakennuksen arkkitehtoniset ominaisuudet ja asiakkaiden toiveet. Tätä muotoilua kutsutaan joskus "täyteaineeksi" tai "märiksi".

Lattiat lämpimällä lattialla

Tehokkuuden ja tehokkuuden kannalta se on johtava asema. On haittapuoli - korjaustyöt tulevat paljon monimutkaisemmiksi hätätilanteissa, kuormitus lattialla kasvaa. Rakentamisen ja kokoonpanon työn laadun vuoksi tällaisten rakenteiden käyttöikä on yli viisikymmentä vuotta.

Vesilattialämmityksen asettaminen betonipinnoille

"Betoni" -rakenne asennetaan vain betonilaattoihin, ja siinä on useita vaadittuja kerroksia, joista jokaisella on tärkeä rooli.

 1. Hydro- tai höyrysulku. Mitä tarkalleen asetetaan paikan päällä ottaen huomioon niiden tilojen toiminnan luonne. Useimmissa tapauksissa tavallinen polyeteenikalvo on varsin sopiva: erittäin luotettava, monipuolinen ja edullinen vaihtoehto. Kosteus voi joutua kellarikerrokseen onnettomuuksien jälkeen vesihuoltoverkkoihin tiivistämään lämpimän ja kylmän pinnan liittymää.

Lattialle leviämätön kalvo hoitaa vedenpitävyyden

Edge-nauha valokuvassa

Käytännön neuvoja. Ammatilliset asentajat lämmin lattiapellin avulla vaimentavat laajoja alueita lämpimistä betonilattiasta pienempiin segmentteihin. Tämä poistaa kokonaan halkeamien ulkonäön, joita esiintyy suurissa rakenteissa lämpötilarajojen vuoksi.

Ennen kuin nauha seinät asetetaan ja puhdistetaan, takana on erityinen muovinen esiliina. Se auttaa sulkemaan aukon seinän ja lattialevyn väliin, on tarpeen käyttää sitä, ellei sitä ole tehty, sementtihyytelö voi vuotaa alemmille lattiapinnoille.

Lämmöneristysmateriaalit. Kun lämmitysjärjestelmien betonirakenteiden on käytettävä tiivistettyjä tai puristettuja lämmöneristimiä, joilla on suuri lujuus.

Lämpöeristys lattialämmitykseen Thermopol

Eristys - tärkein tekijä, joka vaikuttaa suoraan järjestelmien tehokkuuteen. Tämä on erityisen tärkeää ensimmäisille kerroksille, jos eristys ei suorita tehtäviä, niin lämpöenergia menettää maanalaisissa tiloissa. Rakennuskoodit säätelevät eristeen paksuutta riippuen materiaalin valmistuksesta ja lattian fysikaalisista ominaisuuksista. Betonilaatoille paksuuden on oltava vähintään viisi senttiä.

Matto lämpöeristettyyn lattiaan

Usein käytetään näihin tarkoituksiin puristettua lasivillaa ja kestävää polystyreenivaahtoa. Materiaalien tiheyden on oltava vähintään 30 kg / m 3, jotta etupinnan lämpöjohtavuuskerrointa voidaan korjata alumiinifolioilla.

Mats lämpimään vesikerrokseen

Putket. Voi olla muovia tai metallia.

Putki lattialämmitykselle

Halvin muovi, kallein kupari.

Kupariputki lattialämmitykselle

Sinun ei pitäisi ostaa kalliita vaihtoehtoja, muoviputkien suorituskyky vastaa nykyaikaisia ​​kuluttajien vaatimuksia. Voiman lisäämiseksi kohotetuissa lämpötiloissa polyetyleeniputkilla on vahvikekerros, joka on valmistettu suurimolekyylisestä polyeteenistä innovatiivisilla lisäaineilla.

PE-polyetyleeniputket

Vesilämmitysputkien asentaminen suoritetaan eristyskerroksella, päällikön valitsee järjestelmät ja asennustyypin koosta ja kokoonpanosta riippuen. Asennuksen kiinnittämiseen käytetään erityisiä kiinnityselementtejä. Se voi olla renkaita ja nauhoja, puristimia ja erikoislaitteita.

Lämpöpatteriputkien kiinnitys

Laajennusliitokset. Ne on tehty vain huoneisiin, joissa lattia on monimutkainen geometrinen muoto tai hyvin pitkä. Tällaiset kerrokset estävät kriittisten sisäisten lämpöjännitysten muodostumisen kytkimessä.

Putken asennus laajennusliitoksilla

Laajennusliitos. Näkymä sauman ja putken leikkauspisteestä

Putkien asentamisen jälkeen ne on tarkistettava liitosten ja nivelten tiukkuuden vuoksi. Jokainen virtausjohdon läpi kulkeva virtapiiri täyttyy vedellä, testit suoritetaan kohotetuilla painearvoilla (noin 6 bar). Järjestelmä jätetään paineeksi päivän tai kahden ajan, koeprojektin jäljellä olevan paineen tarkastamisen jälkeen vuotoja tarkastellaan visuaalisesti.

Paine testipohja

Jos puutteita havaitaan, ne poistetaan välittömästi ja vuototesti toistetaan.

Tasoite. Kuumennuskakkujärjestelmän viimeinen kerros. Ei ole suositeltavaa käyttää tavallista sementti-hiekan laasti, on tarpeen ostaa erityisiä sekoituksia pehmittimiä.

Betoni lattialämmityksen kaatamiseksi

Putkien yläpinnan korkeuden on oltava vähintään 5 senttimetriä, muussa tapauksessa on olemassa mekaanisten vaurioiden vaara. Jos kuormitus lattialla on merkittävä, niin parantavat kantokykyä, jota tarvitset lujittavan verkon käyttämiseen.

Lämmitetty lattia vahvistamalla

Ne voivat olla metallia tai muovia. Jos vahvistusverkkojen käyttö on epäkäytännöllistä, voit lisätä kuitua liuokseen - muovikuituja. Ne lisätään liuokseen sen valmistuksen aikana kiinteytymisen jälkeen, ne lisäävät merkittävästi taivutuslujuutta.

Polypropeenikuidun ulkonäkö betoniin

Viimeistely lattia on parempi käyttää kivi tai keraamiset materiaalit. Ne täydentävät lämpöä ja tarjoavat tehokkaan huoneen lämmityksen. Puu ja kaikki tämän materiaalin käyttämät lattiapäällysteet eivät ole paras ratkaisu. Järjestelmän tehokkuuden vähentämisen lisäksi tällaiset materiaalit pilkkovat ja menettävät alkuperäiset ominaisuudet.

Veden lämpöeristetty lattia laite laatta alla

Kuiva lattialämmitys

Sitä käytetään taloja, joissa on puutteita päällekkäisyydelle, jolle on tunnusomaista pieni osa, voi merkittävästi vähentää kuormaa rakennusten laakerielementeissä. Jos betonin paino on 250 kg / m 2, kuivaa enintään 30 kg / m 2. Putket, joissa on lämmönsiirto, asetetaan vanerin tai OSB-levyjen pohjalta, niiden välissä on saman materiaalin nauhat.

Lämmin lattiavesi

Lämpöeristys on asennettu suoraan parkettilattialle. Lämmitysjärjestelmän viimeistelykerros - GVL-levyt. Niillä on hyvä lämmönjohtavuus ja niillä on riittävä vahvuus. Valmistettu kipsi- ja puukuiduista. Tämäntyyppisen rakenteen eristysjärjestelmän kokonaispaksuus ei ole yli 10-15 cm, mikä mahdollistaa niiden asentamisen huoneisiin, joissa on matalat katot.

Kuiva rakentaminen vaatii huomattavasti vähemmän työtä ja aikaa, kustannuksia pidetään yhtenä halvimmista vaihtoehdoista. Lisäksi töiden aikana ei ole roskia, asennus voidaan tehdä ilman asukkaiden pakollista uudelleensijoittamista.

Haitat - lämmönsiirto-indikaattorit ovat huonompia kuin ensimmäinen vaihtoehto, lämpö ei riitä täydellisen tilan lämmitykseen, sitä voidaan käyttää vain lisävarusteena.

Lämminvesilattiajärjestelmä

Kevyt puurakenne

Järjestelmän ominaisuudet puutalossa

Yksinkertaisimmista ja halvimmista, useimmat elementit voidaan valmistaa jätepuusta. Pohjaan käytetään huonolaatuista puutavaraa, myös epäterävästä aluksella. Materiaalien paksuuden on oltava vähintään putkien halkaisija, muuten vaurioitumisen vaara on olemassa. Putket kiinnitetään erikoislevyillä, levyjen koot riippuvat lämmönsiirtimien noususta. Lämmityskakun paksuuden vähentämiseksi se saa sijoittaa putket suoraan lattiapalkkeihin, säästöt voivat olla korkeintaan kolme senttiä.

Pöydän reunojen yli päistään on tarpeen tehdä puolipyöreitä uria putken kääntämiseksi, kuten kuvassa on esitetty.

Kalvon asettaminen urille

Lämmin lattia puutalossa

Puulattian pohjapiirros

Lattialämmitysputket

Kevyt polystyreeni

Yleiskäyttö, koskee kaikkia poikkeuksetta.

Lämmin vesilattian polystyreenijärjestelmä

Koostuu seuraavista osista:

 • vedenpitävä polyetyleenikalvo. Pohjan on oltava sileä, ilman teräviä ulkonemia ja merkittäviä syvennyksiä;
 • nauha kiinnitetään kehää pitkin laajennuksen kompensoimiseksi lämmityksen aikana;
 • Perustetaan erityiset profiilit ja paksuus, jotka hankitaan samanaikaisesti lämmitysjärjestelmän hankinnan kanssa. On varmistettava, että kaikki tuotteet on valmistettu yhdestä valmistajasta, muuten ne voivat olla koon mukaan ristiriitaisia;
 • Levyillä on teknisiä haaroja, joiden väliin on asennettu vesijohtojärjestelmä. Asennuskuvasta riippuen käytetään sopivia kiinnittimiä;
 • paineistetut putket vuodon testaukseen. Jos kaikki on kunnossa, lämmitysjärjestelmä peitetään muovikelmulla.
 • Viimeinen kerros on kipsikuitulevyt. He asettivat maalipinnan.

Polystyreenijärjestelmä - kuva

Järjestelmän asennukseen vaaditaan vähimmäisaikaa, ei vaadita korkeasti koulutettuja asiantuntijoita. Haitta on kohtuuttoman korkea hinta. Mutta huomattavien säästöjen vuoksi tällainen järjestelmä on varsin kilpailukykyinen edellä kuvattujen kustannusten kanssa.

Vaihtoehtoiset mallit

Niitä käytetään silloin, kun tarvitaan pieniä alueita. Yritykset tekevät joustavia rullia muoviputkien kanssa, joiden halkaisija on pieni. Tällaiset lämpöeristettyjen lattioiden mallit perustuvat pöytätietokoneisiin, vuoteisiin jne. Voidaan piilottaa pehmeiden lattianpäällysteiden alla.

Rolls on asennettu kaikentyyppisille lattioille ja kaikissa rakennuksissa. Tarvittaessa tela voidaan leikata (vain ei vahingoittaa putkea) ja taivuta haluttuun kulmaan. Haittapuoli on pienen halkaisijan omaavan putkien suuri hydraulinen vastus, joka merkittävästi lisää vesipumpun kuormitusta. Tällä hetkellä rullat eivät ole laajalti jakautuneita käyttäjille.

Lattialevy lämmitetty lattia

Kommenttikeskusteluissa https://pikabu.ru/story/proektyi_7_prosto_i_izyashchno_52497., lupasi postin lämmityslaitteesta kotona. Mutta aloitan päällekkäisyydellä.

Päällysteet - kaasu-lohkojen runko-monoliitti. Tässä on periaate:

On yutong'ovskie erityistä:

mutta ensinnäkin se on ylipalkkaus sekä kaikki erikoistuneet asiat, toiseksi osa tulevasta betonipalkista on jo tehtaalla valettu, ja lopullinen muotoilu on pieni mutta ei melko monoliitti, kolmanneksi lohkojen tarve pidetään palkissa - psykologinen. Valun jälkeen puristusvahvistus alkaa työskennellä ja betonipalkit sulkevat tiukasti lohkot ja betoni kiinnittyy kaasulohkoon.

Minun tapauksessani armatuuri on edelleen yläpuolella ja liitetty käsivahvikkeeseen ympyrässä:

Lohkojen yläpuolella on vielä 5 cm betonia. Kaatumisen jälkeen:

Tällainen päällekkäisyys on paljon helpompaa kuin puhtaasti konkreettinen monoliitti, tässä tapauksessa 43 tonnin sijasta - 21.

Joten näyttää alalta:

Tikkaat on valmistettu samalla periaatteella - kaasu-lohko, kummallakin puolella betonipalkit:

Aloitamme valmistuksen lämmin lattiat.

Liitämme lankaa lattialle, jonka paksuus on 5 cm:

Vata antaa melueristettä ja suojaa johdotusta lattialämmityksestä.

Me sirotamme langat hiekalla:

Laitoimme toisen kerroksen puuvillan 2,5 cm:

Kiinnitä nauha ja aseta alusta:

Seuraavassa postissa käsitellään suoraan lämpimän kerroksen asettamista.

 • Suosituimmat
 • Ensin päälle
 • varsinainen alkuun

66 kommenttia

Ankkuri on sijoitettava pohjaan ja sen tulisi toimia jännitteisesti. Puristusta varten ei ole välttämätöntä ryöstää - betonia käsitellään, mutta betoni ei toimi jännitteenä, se romahtaa ja tarvitsee vain vahvistamista.

Olen samaa mieltä, minä kirjoitan siitä vaikutuksesta, jota jännittynyt vahvistus antaa

Tällöin liitososat eivät toimi. On tarpeen laittaa se alhaalta.

Olen samaa mieltä. Tämä yutongovskie palkit. Minulla ei ole niitä, täysin tulvia.

Ongelmana on, että "logistisessa riittävään ympäristöön" tämä tekniikka maksaa saman rahan kuin yksinkertaiset aukot tai valu kiinteään muottiin H75 :(

UPD: tyhjyys työn kanssa (tukena nauhalla, joten ei tarvita ylimääräistä panssaroitua vyötä) - saadaan noin 1,6 tp per neliö.

Rakensimme myös mökin samanlaisista kokoelmista. Erittäin mukava! Euroopassa niitä on käytetty pitkään, mutta keraamisilla ontelopaloilla. Meillä oli sardeldiitti.

Olen samaa mieltä, merkitys on suunnilleen sama.

Minulla on muutamia kysymyksiä:

1. miksi ei käytetä parkettilattiaa?

2. Teitkö päällekkäisiä laskelmia? erityisesti tämän päällekkäisyyden, ei abstrakti tyhjiössä

3. Mikä on yhden lohkon tukialue?

4. Miksi käytit mineraalivillaa polystyreenin sijasta?

5. Missä on talon höyrysulku alla?

6. Oletko koskaan ajatellut, että lauhde muodostuu putkista ja se menee pellavakankaalle, ennemmin tai myöhemmin kastuu ja pysähtyy toimimalla?

kaasu-lohko portaikko on yleensä thrash, En edes tiedä mitä kysyä, ehkä - HUCK?

1. Ja miksi käyttää puulattiat, erityisesti vedenlämmitteisen lattian alla?

Se toimii paremmin betonipinnoitteessa, se olisi kummallista betonipintaista puulattiat. No, paloturvallisuus ja monet muut hetket eivät sovi minulle.

3. Erityisesti yksi yksikkö ei luota mihinkään. Lohkot menevät samaan tasoon panssaroidulla vyöllä.

Tuloksena oleva levy tulee seinälle 25 cm.

4. "ROCKWOOL FLOR BATTS®" - jäykät, hydrofobisoidut eristyslevyt, jotka on valmistettu kivenvillaisista basalttikiveistä.

FLOR BATTS®-kivivillalevyt on suunniteltu lattian lämpöeristykseen maan päällä sekä akustiikkalevyjen asentamiseen. "

näin verrattuna polyfoam edut paloturvallisuus, melueristys, kestävyys.

5. Höyrysulun sijoittaminen missä tahansa puuvillasta - en näe mitään syytä. Katossa, ulkopinnalla tai epermetologisella viimeistelyllä - olen samaa mieltä.

6. Vata on hydrofobinen, kaikki putket ovat eristettyjä, vastaavasti - lauhdetta ei ole.

Portaiden osalta: betoniasteiden usein esiintyvät taudit yksityisissä taloissa, kunnes niitä ympäröi puun värähtely. Yritä taputtaa heitä ja ymmärrät. Tämä tikkaat ovat helpommin mukana, ja kaasuliesi heikentää tärinää. No, taas - sivuilla on kummallakin puolella 25 cm: n raudoitettu betonilohko, kaasulohko on vain keskellä.

Lämminvesikerros monoliittisessa kattotyössä. Kysymys.

# 1 asp125

# 2 vd.sergey

# 3 kutuzov69

vd.sergey (15 elokuu 2013 - 08:34) kirjoitti:

asp125 (15 elokuu 2013 - 08:25) kirjoitti:

# 4 asp125

vd.sergey (15 elokuu 2013 - 08:34) kirjoitti:

# 5 asp125

kutuzov69 (15 elokuu 2013 - 08:44) kirjoitti:

# 6 vd.sergey

# 7 sergeijob

asp125 (15 elokuu 2013 - 08:55) kirjoitti:

# 8 asp125

# 9 Vergik

 • jäsentä
 • 470 viestiä
  • Kaupunki: Belgorod
  • Nimi: Vladimir N. S.

  # 10 asp125

  Verjik (15 elokuu 2013 - 09:13) kirjoitti:

  Verjik (15 elokuu 2013 - 09:13) kirjoitti:

  # 11 Verick

 • jäsentä
 • 470 viestiä
  • Kaupunki: Belgorod
  • Nimi: Vladimir N. S.

  Lämmin vesilattian laite: asennusominaisuudet tekevät sen itse

  Lämmin lattian veden tyyppi on halpa käyttää ja helppo järjestää niin paljon, että kirjaimellisesti kuka tahansa voi tehdä vesilämmitteisen lattian omilla käsillään. Tässä artikkelissa tarkastelemme vesilajin lattialämmityksen järjestelyn vivahteita, kun olet selvittänyt, että voit asentaa tämän lämmitysjärjestelmän omiin käsiisi.

  Lämminvesilattia

  Lämminvesilattian toimintaperiaate

  Lämmin lattia "vesi" - tämä on betonilaatta, joka on upotettu lämmityspiiriin. Lisäksi ääriviiva on yhteinen putki, jonka läpi jäähdytysaine kulkee - vesi. Ja itse jäähdytysaine on "otettu pois" päälämmitysjärjestelmän johdotuksesta (lämpöpattereilla, kattilalla ja muulla kotitaloudella) ja "sulautuu" myös paluuputkeen.

  Toisin sanoen lattialämmitys on lattialevyyn asennetun vesilämmitysjärjestelmän vaakasuora jäähdytin, joka on suojattu käyttökuormituksella betonipinnoitteella.

  Lämminvesilattian toimintaperiaate

  Ja tämä "jäähdytin" toimii seuraavan periaatteen mukaisesti:

  • Lämpölaite liikkuu pitkin lämmitysputkea pitkin ja siirretään lämmitetyn lattian lämmityspiirin sisäänkäyntiin.
  • Jälkeen kulkemalla lämmityspiiriä, jäähdytysnesteen siirtää lämpöä betoni levyt, lämmitys se 27-36 astetta.

  Lisäksi lattiaa pitäisi kuumentaa vain 36 asteeseen ja vuori linoleumilla tai laminaatilla - 27 ° C: seen. Siksi järjestelmään on integroitu erilaisia ​​rajoittajia, jotka liittävät levyn lämpötilan lämmityspiiriin virtaavan jäähdytysnesteen määriin.

  Samanaikaisesti servotehoihin ohjatut venttiilit eivät voi vain antaa äänenvoimakkuutta, vaan myös sulkea kuumavesisäiliön "lattialle". Ilman ohjausyksikköä lämmitetty lattia voi toimia vain yhdessä tapauksessa - kun jäähdytysneste järjestelmässä lämmittää vain 55 astetta.

  Lämpimän veden lattian laitteen kaavio

  Lämmöneristetyn lattian laitteet muodostetaan tämän järjestelmän työskentelyn periaatteiden vaikutuksesta. Siksi lämmin vesilattia koostuu seuraavista solmuista:

  Vesikerroksen keräysyksikkö

  Ja keräysyksikössä voit laittaa pumpun, joka on upotettu ohituslaitteeseen, joka yhdistää paineen ja paluuputken. Ja sitten jäähdytysnestettä kierrätetään järjestelmään, kunnes se jäähtyy 30-35 Celsius-asteeseen.

  Suojausalusta. Se suojaa lämmityspiiriä mahdolliselta lämpöhäviöltä. Loppujen lopuksi lämpimän vesikerroksen asentaminen ilman suojaavaa substraattia lämmittää paitsi betonipinnoille myös lattialevyä. Ja tämä tulos me emme tarvitse.

  Siksi, että kaikki energia menee vain lämmitettäväksi, lämpöeristetty tiiviste, joka on vahvistettu folioheijastimella, on asennettu lattialevyn ja lämmityspiirin väliin. Tällaisen tiivisteen järjestämisen jälkeen lattialevyn ja lämmityspiirin lämpötilan erojen aiheuttama lämpöhäviö pienenee lähes nollaan.

  Lämpökytkentä betonibetonilla. Se on lämpöeristetyn lattian vaikein solmu. Se koostuu putkimaisesta rakenteesta, joka on asetettu suojaavalle alustalle ja täytetty betonilla. Ja on täysin erilaisia ​​tapoja rakentaa vesilattialämmitys tai sen lämmityspiiri. Putki voidaan asettaa "käärmeeksi" asettamalla suora painehaara pitkin yhtä reunaa (keräilijästä vastakkaiseen seinään) ja jatkamalla sitä käärmeinä (seinästä keräilijään).

  Voit asettaa "etanan" - taittamalla putken puoliksi ja taivuttamalla putkea kaksoiskierteellä lämmitetyn alueen keskeltä keräimeen. Lisäksi voit laittaa kaksinkertaisen "käärmeen" ja kaksinkertaisen "etanan" ja niin edelleen. Sanalla on melko vähän vaihtoehtoja lämmityspiirin asettamiselle.

  Kuitenkin kaikki vaihtoehdot lämmityspiirin järjestämiseksi samalla tavalla - putki kaadetaan vähintään 6 cm kerroksella betonia M150 tai M200. Näin lämpöisen vesikerroksen pinta muodostetaan, jolloin lämmityspiiri käännetään vaakatasoon.

  Lattianpäällyste Sitä käytetään levyn kovettumisen jälkeen. Lisäksi betonipohjassa voit asettaa lattian ja kuivan ja märkäksi. Siksi tällaisessa asemassa voi olla laatta (ottaen huomioon alhainen lämmönkestävyys - tämä on paras vaihtoehto) ja linoleumi tai laminaatti (paras valinta näkökyvyn estetiikan näkökulmasta).

  Vesilattialaite

  • Kohdista laatta.
  • Varustamme keräysyksikköä.
  • Kiinnitä suojus tiiviste.
  • Laitoimme lämmityspiirin.
  • Täytä kerros.
  • Laitamme lattiat.

  Lisäksi edellä mainittu asennuskuvio on yleisesti hyväksytty (ja koska yksinkertaisuus, joka erottelee lämminvesilattia, on myös ainoa mahdollinen). Seuraavassa tekstissä pohditaan tämän järjestelmän mukaisesti toteutettavaa itsekierteilytysprosessia.

  Kuinka laittaa lämminvesilattiat kotiin: katsaus prosessiin

  Vesityyppisen lämpimän kerroksen järjestäminen koostuu kuudesta vaiheesta, jotka mainitaan asennusjärjestelmän kuvauksessa. Siksi rakennamme katsauksen lattialämmityksen tekniikasta prosessin vaiheittaiseen kuvaukseen ottaen huomioon yksityiskohtaisesti kaikki kuusi asennusohjelman pistettä.

  Ensimmäinen vaihe: Levyn tasoittaminen

  Ennen vesilämmitteisen lattian asettamista sinun on valmistettava tämän ylisuuren jäähdyttimen tukipinta - lattialaatta.

  Ja tämä toimenpide käsittää seuraavan menettelyn:

  • Laatta vapautetaan vanhasta kansiosta poistamalla linoleumi, parketti, laatta tai muu vuorausvaihtoehto.
  • Lautasen kaikki halkeamat laajennetaan perforatorilla (jopa 1-2 senttimetriä leveä) ja sinetöidään hiekkasementtilaastilla (2 - 1). Vastaa myös reikiä.
  • Seuraavaksi vanhan kerroksen päälle kaada liuos, jossa on kuiva, itsetasaava seos ja levitä se pinnalle neulatelalla.

  Jos levyssä ei ole poikkeamia vaakasuorasta, tasoitustaso lasketaan pois.

  Toinen vaihe: keräysyksikön järjestely

  Kun kattorakenne on valmistettu ja vaaituslevy kovettuu, sinun on valittava paikka keräysyksikön alle ja vedettävä paine ja palaa siihen oksat hyödyntäen taivut keskilämmittimen vastaavista putkista.

  Tämän seurauksena tämä vaihe toteutetaan seuraavasti:

  Keräilyyksikön järjestely

  • Liitäntä tai tee asetetaan lämmitysputkeen. Sama tapahtuu palautuslinjalla. Tässä vaiheessa sinun on todennäköisesti otettava yhteyttä julkisiin palveluihin. Loppujen lopuksi hän hallitsee keskuslämmitysjärjestelmää.
  • Liitosten lisäksi hanat ovat asennetut palloventtiilit. Ne tulevat olemaan uuden lämpöputken lähtöpiste, joka on venytettävä sovituksesta kollektorikoteloon. Siksi kaapin alla oleva paikka on valittava viisaasti, jotta se ei tuhoisi asunnon tai talon sisustusta "uudella" lämpöputkella.
  • Jakotukkakaapissa on painehaarassa venttiili, tee, termostaatti ja paineensoriputki. Palaa sivulle asettamalla venttiilin, tee, palaa jakotukki ja kiinnitys ilmanpoistolle.
  • Putkien väliin lisätään ohitus - putkiston pystysuora osa, johon voidaan asentaa kiertopumppu.
  • Seuraavaksi virtausmittarit ruuvataan painejakajaan (ylempiin reikiin) ja termostaatit ruuvataan alempaan keräimeen (samaan yläreikään).

  Kolmas vaihe: näytön asentaminen

  Kun olet lopettanut keräilijän, mene näyttöön. Tässä roolissa suulakepuristetut polystyreenilevyt liimataan tasoituslevyyn käyttämällä bitumimastista.

  Ja näytön asentamisprosessi näyttää tältä:

  • Levitä laatta päällekkäin mastiksi.
  • Liitä mastilevyllä oleva polystyreenivaahto.
  • Lopussa katetaan koko pinta kalvolla.

  Neljäs vaihe: Kontrastin asettaminen

  Piirin rakenne alkaa asennuskiskojen asennuksella, jotka on suunnattu kohtisuoraan seinään, johon keräyskaappi on kiinnitetty. Reiki pinotaan 10-15 senttimetrin välein.

  No, ääriviiva on seuraava:

  • Putken pää on kytketty paineensubjektin kiinnitykseen ja se on yhdensuuntainen ääriraiteen kanssa kauas seinään.
  • Putki käännetään seinälle 90 ° kulmassa ja se pääsee kulkemaan kohtisuoraan kiskoksi, kiinnittäen putkilinjan kiinnikkeillä (ne on rakennettu kiskoksi).
  • Kiskon päässä ne tekevät "silmukan", jonka säde on 10-15 senttimetriä, ja aseta toinen "käärme" linja rinnakkain ensimmäisen kanssa. Viimeisellä kiskolla, jonka taakse pystysuora poikkileikkaus paineenkokoojalta asetetaan, putki taivutetaan silmukaksi ja siirretään seuraavaan vaakasuoraan riviin. Ja niin seinälle keräilijän kanssa.
  • Lopuksi putki viedään keräyskoteloon, taivutettu 90 ° kulmassa ja tuodaan paluuputken asentamiseen.

  Tämän seurauksena piiri sulkeutuu. Lisäksi putken itsensä pitäisi olla joko metalli-muovi tai polyeteeni.

  Ja sen jälkeen, kun putki on asetettu, lämpötila-anturit asetetaan sen "vaakasuuntaisten" osien väliin, johtaen ne jalustaan, jolloin termostaattien myöhempi vetämisestä (jos sellainen on) servomoottorin ohjausyksikköön.

  Vaihe viisi: tasoitusjärjestely

  Ennen kuin asetat tasoitteen tulevan laatan ääriviivaa pitkin huoneen seinämiä, aseta vaimennusliuska. Sitten voit valmistaa liuoksen (betonin M200 reseptin mukaan) ja kaataa se tasaisella tasalla. Ja kaiverrus kaadetaan kauas seinältä ovelle.

  Vaihe kuusi: Asettaminen verhous

  Kun lasitus on kuivunut ja karkaistu, voit lopulta viimeistellä vuori. Ja laatat liimataan suoraan lasille ja laminaatti tai parketti asetetaan ilman kerrosta. Linoleumi asetetaan samalla tavoin. Koska jokin kerros on täysin tarpeeton näyttö lämmitetyn lattian "lämmittimen" ja lämmitetyn huoneen välillä.

  Lopuksi sinun täytyy säätää termostaatteja, mitata levyn todellista lämpötilaa ja säätää lukuja termostaatin mittakaavassa. Se on kaikki. Toivomme, että ymmärrät, kuinka tehdä vesilämmitteinen kerros. Ja nyt sinun on osoitettava päättäväisyyttä ja pantava tämä tieto käytäntöön.

  Lattialämmityksen betoni- ja lattiarakenne: pätevä asennus

  Lämmitysveden lattian suuret edut ja vähäiset puutteet on kuvattu riittävän yksityiskohtaisesti sivuillamme. On aika siirtyä käytännön tietoon, tässä artikkelissa kuvataan "vesilämmitteisen" lattian järjestelmän suunnittelu ja asennus.

  pitoisuus

  Eristys ei ole paljon ↑

  Riippumatta lämpimän lattian erityisestä rakenteesta, sen tehokkuuden kannalta välttämätön edellytys on hyvä lämpöeristys alapinnan tai maan päällekkäisyydestä, jos huone sijaitsee kellarissa tai ensimmäisessä kerroksessa. Jos näin ei tehdä, paljon lämpöä käytetään muuhun tarkoitukseen, mene naapureihin kattoon tai maahan mätteihin.

  Pienet lapset ja lemmikit hyötyvät eniten lattialämmityslaitteista.

  Lämmityskattila toimii ilman etua, ja liiallinen polttoaineenkulutus vaikuttaa varmasti omistajien lompakon paksuuteen. Tämän välttämiseksi lämmitysputkien alle olevan eristeen paksuuden tulee olla merkittävä, eikä sitä voi säästää. Suositeltava suositeltava kerros on 10 cm, lattialaatta - 5 cm, ohut penofoli ja folio, kuten suositellaan joillakin foorumeilla, ei ehdottomasti riitä. Pohjoismaiden nykyiset rakennusstandardit asettavat lattialämmityksen eristyksen vähimmäispaksuuden maahan 25 cm: n päähän.

  Saksassa 88% yksityisistä kodeista on lämmin kerros ensimmäisessä kerroksessa. Saksalaiset rakentajat haluavat rakentaa sitä jo ennen seinien rakentamista. Eristyspaksuus tässä talossa on 25 cm keskellä ja 40 cm yhden metrin päässä ulkoseinistä

  Lämminvesilattian betonirakenne ↑

  Parasta on vesilämmitteisten lattioiden betonirakenne, joka toimii yhtenäisenä lämmityslaitteena: putket, jotka on upotettu massiiviseen tasoitukseen lämmönsiirtoaineilla, jotka kulkevat niiden läpi, siirtävät lämpöenergiaa betoniin, mikä jakaa sen tasaisesti koko huoneeseen. Lämpövoimainen rakenne pitää lämpöä pitkään, lämpötilajärjestelmä on vakaa, ikkunan ikkuna, joka on auki lyhyeksi ajaksi talvella, ei tee huoneesta viileää. Talouden näkökulmasta betonilattiat ovat myös optimaaliset, ja niissä on oikea lämpöeristys alhaalta, energia kulkee vapaasti huoneeseen, tappioita on vähän.

  Betonin lämpimän lattian asianmukainen rakentaminen. Jos lattia on maassa, pohjan on oltava vesitiivis.

  Lämmin lattian muotoilu maanpinnan alapuolella merkitsee vankan perustan, joka on tavallisesti 10-15 cm: n paksuinen betonivalmiste, jonka on oltava vesitiivis. Jos laatta tai valmisteessa on riittämätön vaakasuora kaltevuus, se voidaan tasoittaa kerroksella puhdasta, kuivaa hiekkaa.

  Hiekka voi tasoittaa pohjan puutteet, mutta sen on oltava hyvin paikoillaan

  Eristys betonilattialle ↑

  Lämmitetyn lattian eristämiseen on oltava hyvä lämmöneristysominaisuus, oltava riittävän kova eikä absorboi kosteutta. Kestävyys ylittää muuntyyppiset melko kalliit vaahtolamut. Tämä on paras vaihtoehto suurikokoisille lattioille. Suhteellisen halpa, sillä on erinomainen lämmönkestävyys, mutta PSB-S-35- ja PSB-S-50-asteiden vaahtomuovi ei ole tarpeeksi vahva. Jotta sitä ei voida puristaa läpi, kytkin on vahvistettu ylhäältä silmällä, jonka solu on 10x10 cm, raudoituksen halkaisija on 6-8 mm. Polyuretaanivaahtoa, laattoina tai ruiskutettuna paikoilleen, käytetään harvoin: kallis. Lämmittimien "kultainen keskiarvo" on ekstrudoitu polystyreenivaahto: se kestää huomattavaa paineita, sillä on hyvät eristysominaisuudet, se pysyy kohtalaisesti ominaisuuksiltaan. Eristys voi olla tasainen tai sillä on helpotuspaikka: muotoillut ulkonemat on suunniteltu sijoittamaan putket niiden väliin. Tukilevyt ovat kalliimpia, mutta ne säästävät aikaa asennettaessa, kiinnittimiä ei tarvita.

  Lämmittimen tukilevyt mahdollistavat putkien asentamisen ilman kiinnityslaitetta

  Monet lähteet suosittelevat rakennusfilman sijoittamista eristyskerrokseen niin, että se heijastaa infrapunasäteilyä. Peilikerroksesta on positiivinen vaikutus, mutta rehellisesti pieni. On järkevämpää sijoittaa rahaa eristykseen, käyttää rahaa peilikalvoon tai pehmeään polyetyleenivaahtoon, on järkevää, kun on mahdotonta levittää riittävän paksuisia levyjä.

  On myös tärkeää eristää lattia huoneen ympärillä kylmäsilman poistamiseksi ja mahdollisten rasitusten poistamiseksi. Pohjaan kiinnitetään seiniin ohuen levyn (10 mm) tai vaahtopolyetyleeniliuske päällysteen tasolle, se voi olla suurempi, ylimäärä katkaistaan.

  Lämpöputkien ja laitekytkinten asennus

  Putket, joiden kautta jäähdytysaine kierrätetään, asetetaan suoraan eristeen päälle.

  Lämmitettyjä lattioita varten on parempi käyttää joustavia metalli-muovi- tai polyeteeni PEX-putkia

  Kovaa puristettua polystyreeni-vaahtoa kiinnitetty harpoon-kiinnikkeitä, polyfoamia, joka on sidottu teräsverkkoon. Lattian putkiliitokset eivät ole sallittuja, kaikkien piireiden on oltava kiinteitä.

  Liitokset harppuilla päissä - kätevä ja edullinen tapa kiinnittää putket ekstrudoituneisiin polystyreenilevyihin

  Levitys estää lämpölaajenemisesta johtuvan halkeilun jakamisen enintään 40 m2: n ja enintään 9 m: n pituisille alueille. Erotuslaajennusliitoksen sijaintipaikan optimaalinen paikka on oviaukko. Erotusalueet toisistaan ​​voidaan tehdä samalla materiaalilla, jota käytetään seinien eristämiseen ympäryksen ympärillä. Sauman on läpäistävä ylhäältä alas ja ylitettävä kaikki kerrokset, mukaan lukien viimeistely: kaisteen sauman on oltava samansuuntainen kuin muodonmuutos.

  Liitintä kaadetaan sementti- ja hiekkalaastilla, joiden lujuus on vähintään 150. Ensinnäkin putkien käyttöpaine (noin 2 atm) on toimitettava putkiin täyttämällä ne vedellä tai paineilmalla. Liuokseen on toivottavaa lisätä pehmittimen valmistusprosessin aikana, mikä helpottaa seoksen lisäämistä ja tehostaa sitä. Kaatamisen jälkeen lattia on peitettävä muovikelmulla ja kolme viikkoa pitää se märkä.

  Pehmittimen lisääminen sementti-hiekkalaastiin helpottaa sivelöintilaitetta ja lisää sen laatua.

  Huomautus: Levyn valmistuttua putkipainetta ei voida vapauttaa, mutta lämmitys voidaan kytkeä päälle vasta 28 päivän kuluttua, jos betoni asetettiin lämpötilassa, joka ei ole alle +10 ºС.

  Putken asettelu ja päällystyspinnoite покрытие

  Lämmitetyn lattialämmitysjärjestelmän laskeminen ei ole helppoa, varsinkin kun kyseessä ovat suuret alueet. Sivustollamme löydät tietoa lämmitysjärjestelmien suunnittelun perusteista, mutta jos kyseessä ei ole kylpyhuone, mutta maan talon ensimmäisessä kerroksessa, paras ratkaisu on hankkeen hankkiminen lämmitysinsinööriltä, ​​usein suunnittelijoilta lämmityslaitteita toimittavissa suurissa yrityksissä. Niille, jotka tekevät tilauksen tällaisessa yrityksessä, on usein palkkio. Hankkeessa luetellaan kaikki lämmitysjärjestelmän ominaisuudet. Yksityiskohtaisissa piirustuksissa on esitetty lämmityslaitteen lämmitysjärjestelmä: sekoitusyksikön sijainti, lämmityspiirien rajat ja pituus, putken välit jne.

  Erilliset lämmityspiirit on yhdistetty sekoitusyksikön syöttö- ja paluupäähän. Yhden lämmityspiirin pituus ei saa ylittää 120 m, optimaalinen arvo on 80 m. Jotta piirit toimisivat tasapainoisiksi, niiden pituuden on oltava laskeuma, yli 20%: n erotus ei ole sallittu

  Kun ammattimaisesti toteutettu hanke on valmis, jopa ei-asiantuntija, jolla on tietty sitkeys, tarkkuus ja täsmällinen piirustusten seuranta, pystyy asettamaan lämmitysputket omilla käsillään.

  Putken asetteluihin on kaksi perusasetusta: kierre ja käärme sekä niiden lajikkeet. Päätös yhden tai toisen vaihtoehdon käytöstä tehdään riippuen tilojen tyypistä, lämmönjakelun luonteesta, putkien tyypistä

  Mitä korkeampi lämmönjohtavuus pinnoite on, sitä parempi. Betonirakenne on ihanteellinen lämmin kerros laatta-, keraamisten tai kiven alla. Sopiva vaihtoehto - irtolattiat, tiheä kaupallinen linoleumi. Laminaatti, matto, kotitalous linoleumi häiritsevät lämmönsiirtoa ja vähentävät lämpimän lattian tehokkuutta.

  Lattialämmitys lattian muotoilu ↑

  Runkokotelorakenteessa käytetään lattiarakenteita, kun puulattiat eivät ole betonipäällysteisiä. Välittömästi varaudu, että tämä on melko kiistanalainen lämmitysvaihtoehto, se ei tarjoa täysin tehokasta lämmönsiirtoa huoneeseen, käytännössä ei ole lämpövoimia. Ei ole mitään erityisiä etuja puulattian lämpimässä kerroksessa kuin jäähdyttimen lämmityksessä.

  Parkettilattiat, kuten betoni, pitäisi olla hyvin eristettyinä alapuolelta energian menetyksen estämiseksi. Palkkien välissä ne järjestävät kiinteän lattian, johon on asennettu alumiini- tai sinkityt teräsprofiililevyt, joiden uriin lämmitysputket on sovitettu. Levyjen yläpuolella viivästyneessä levymateriaalissa: OSB, vaneri, DSP, GVL kahdessa kerroksessa. Päällystys - kaikki: parketti, laminaatti, matto, sallittu ja keraaminen laatta elastisella liimalla.

  Lattiamallin vaihtoehto. Metallilevyt jakavat tasaisesti lämpöä koko pinnalle ja samaan aikaan suorittavat kiinnittimien toiminnan

  Lattialämmitys on kallis elementti teknisiä laitteita. Ja samalla kestävä, sen käyttöikä on vähintään 50 vuotta. Vesilämmitteisen lattiarakenteen laskeminen ja asentaminen on tehtävä virheettömästi, koska virheet voivat olla erittäin kalliita. Kaikki työ on suoritettava tiukasti projektin ja suositeltujen tekniikoiden mukaisesti, ja paras ratkaisu on antaa ne kokeneille ammattilaisille.