Mikä on ruotsalainen levy ja miten se asetetaan

Ennen kuin aloitat talon rakentamisen, sinun on valittava vankka perusta. On tärkeää, että ratkaisu on järkevä ja optimaalinen, ja voit tehdä talon perustan mahdollisimman vähän kustannuksia. Yksi yksityisasumisen suosituimmista vaihtoehdoista on "eristetty ruotsalainen liesi" (lyhennetty USW). Tämän pohjan laitteen tekniikka mahdollistaa samanaikaisesti useita toimintoja, joita tarvitaan perustettaessa säätiötä omilla käsilläsi.

Tämän artikkelin lopussa - video, jossa on ohjeet ruotsalaisen levyn perustamisesta omilla käsilläsi.

Mikä on ruotsalainen liesi

UWB: n tuotannon tekniikkaa käytetään melko äskettäin. Käyttö alkoi Euroopassa. Rakenne on lämmitetty monoliittinen laatta, jossa pääviestit ja vesilattiat on sijoitettu. Tällaisen säätiön valmistusteknologia antaa sinun olla huolissaan pakkastamisvoimien esiintymisestä, jotka pelkäävät kaikenlaista säätiötä. Säätölaite:

Lämmitetyn ruotsalaisen levyn laite

Eristetyn monoliittisen levyn (UShP) rakenteella ei ole merkittäviä eroja tuotannossa tavanomaisesta. Tämäntyyppisellä säätiöllä on seuraavat edut:

 1. Mahdollisuus asentaa lattialämmityslevyjen ja muiden viestintöjen suunnitteluun. Tämä yksinkertaistaa huomattavasti talon rakentamista. Ei ole tarpeen perustaa teknistä maanalaista, jossa veden- ja viemäriputket vedetään tavallisesti. Tästä johtuen paitsi työn kustannukset myös vähenevät, myös niiden kesto.
 2. UBP: n avulla voit pienentää talon toiminnan kustannuksia. Lämmitystekniikan asettamisen lisäksi asennetaan eristys, joka estää lämpötilan laskua tiloissa. Säätiön avulla voit pitää lämpimänä talon sisällä, eikä se pääse maahan.
 3. Seinät on suojattu kosteudelta, koska kondensaatiota ei ole. Tästä johtuen ne eivät pelkää homeen, homeen ja mädäntymistä. Ruotsalaisen laatikon pohjan ansiosta voit parantaa koko talon kestävyyttä.
 4. Tämä tuki soveltuu lähes kaikkiin rakennustyyppeihin, joilla on eri geologiset olosuhteet. Koska pohja ei ole haudattu maahan, pohjaveden pinnan vaikutusta siihen ei oteta huomioon. Monoliittisella levyllä on suuri kantavuus, joten tekniikka sopii kevyiden kehysten ja puurakenteiden rakentamiseen omilla käsillä ja massiivisilla tiilitalleilla.
 5. Estä rouhitus. Tämä ilmiö tekee säätiön erityisen haavoittuvaksi, koska se aiheuttaa epätasaista kutistumista pohjaan. Turvotus tapahtuu, kun kaksi kosteuden ja negatiivisen lämpötilan tekijät vaikuttavat samanaikaisesti. Kun erosi vähintään yhdestä, ei voi olla huolissaan rakenteiden turvallisuudesta. Monoliitti eristetty ruotsalainen liesi (UShP) - on perusta, joka estää maaperän jäähdytyksen talvella suoraan rakennuspaikan alapuolella. Tämä johtuu siitä, että lattialla on vesilämmitysjärjestelmä, joka on eristävä kerros eristävänä maaperästä ja antaa silti lämpöä.
 6. Levyn pinnan tasaisuuden ansiosta voit asettaa ensimmäisen kerroksen lattiapäällysteen ilman lisätoimenpiteitä. Näin voit yksinkertaistaa viimeistelyä, vähentää kustannuksia ja aikaa talon rakentamiseen.
 7. Laitemalli ei vaadi raskaita koneita. Eristetty levy sekä muut monoliittiset vaihtoehdot mahdollistavat työn tekemisen ilman nostureita. Lisäksi haudattu versio ei merkitse maaperän vakavaa kehitystä: sinun tarvitsee vain poistaa hedelmällinen maaperän kerros, jonka syvyys on 20-30 cm (työ voidaan tehdä omilla käsillä) ja tehdä tampingista.
 8. Suunnittelussa on aina sama lämpötila. USP: llä ei ole jäädytys-sulatusjaksoja, jotka johtavat talon elementtien elinkaaren rajoittamiseen.

Lämmöneristysmateriaalin valinta

Ennen työn aloittamista on tärkeää valita korkealaatuinen eristys, jotta säätiön ongelmat eivät vaikuta sinuun. Normaalien lämpötila- ja kosteusolosuhteiden varmistamiseksi ja talon äänenvoimakkuuden säilyttämiseksi UWB tarvitsee tehokkaan lämpöeristyksen, jolla on alhainen lämmönjohtavuus.

Rakennusmateriaalimarkkinoilla on erilai- sia eristemateriaaleja, mutta yleensä vain yksi perustyyppi sopii säätötyöhön - ekstrudoitu polystyreeni vaahto (Penoplex). Kolme parasta suosittua materiaalia ei voida käyttää seuraavista syistä:

Lämmitetyn ruotsalaisen levyn rakenne

 • mineraalivilla ei kestää kosteutta, sen käyttö talon maanalaiseen osaan on mahdoton hyväksyä, koska kun se märkä, se kutistuu ja lakkaa toimimasta;
 • Polystyreeni on halpa materiaali, jolla ei ole suurta lujuutta, ja säätö on jatkuvasti lisääntynyt kuormitus ja siirtää ne pohjaan.
Pohja- ja sokea-alueen laajennettu polystyreenituotto

Ekstrudoituneen polystyreenin edut sisältävät:

 • kestävyys;
 • vastustuskyky hajoamiselle, homeille ja homeelle;
 • kosteuden kestävyys, jolle on tunnusomaista alhainen veden absorptio;
 • Jotkut valmistajat tuottavat lajeja, jotka luokitellaan vähän palaviksi aineiksi (palonkestävyys perustuksen rakentamisen aikana ei ole kovinkaan tärkeä, koska eristys on toisaalta suojattu betonikerroksella ja toisella maaperällä);
 • ihmisten turvallisuus, aine ei aiheuta haitallisia aineita eikä johda sairauksien esiintymiseen;
 • Lisääntynyt voima (verrattuna vaahtoon) kestää kuormia ihmisistä, huonekaluista ja laitteista.

On tärkeää, että lämpöeristin ei pääse kosketuksiin kemiallisten yhdisteiden tai liuottimien kanssa. Se hajoaa tämän vaikutuksen alaisena.

Erotustekniikka

UWB: n luotettavien perustusten tekeminen omiin käsiisi edellyttää sinun seurata huolellisesti tekniikoita ja menettelyjä materiaalien asettamiseksi. Rakenteen tärkein osa on konkreettinen. Voit tilata sen tehtaalla tai valmistaa sen itse (ensimmäinen vaihtoehto on suositeltava). UWB-laitteessa suositellaan käytettäväksi luokkia B20-B25, tarkka arvo riippuu kuormasta. Ongelmien välttämiseksi on tärkeää oppia lisäämään betoniseos oikein ennen prosessin aloittamista. Tärkeintä on muistaa, että monoliittisen raudoitetun betoniseoksen valuminen suoritetaan yhdessä vaiheessa, muuten rakenne ei toimi kokonaisuutena. Lue lisää tästä videon opetusohjelmasta artikkelin lopussa.

Ruotsin levyn rakentaminen

Rakentaminen toteutetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Poikasen maaperän poisto (keskimäärin 20-30 cm).
 2. Hiekka- ja soratyynyjen asettaminen, johon kuuluu hiekka-aine tai karkea fraktio (pienten aineiden käyttö ei ole sallittua). Paksuus valitaan maaperän ominaisuuksien mukaan. On tärkeää suorittaa tippuminen tiiviisti käyttämällä tiivistyslevyä tai painoja.
 3. Asettaminen "Penoplex".
 4. Asennus viemäröintijärjestelmän putkien kanssa reikiä asetettu kerros ryöstö. Etäisyys vedenpoistoon pohjaan on enintään 1 metriä.
 5. Muottien asennus toteutetaan levyn ja sivuelementtien avulla.
 6. Suunnittelua on vahvistettava verkkoilla, joiden varret ovat halkaisijaltaan vähintään 12 mm 100 tai 200 mm: n välein kuormituksesta riippuen (sitä suurempi on talon paino, sitä pienempi on tangon nousu). Tarkka halkaisija ja sävelkorkeus valitaan laskemalla kantavuus. Vahvistettaessa asennusta on tarpeen nostaa, jotta saadaan aikaan suojaava betonikerros (70 mm). Nostoa varten on käytettävä erityisiä muovisäiliöitä.
 7. Kun raudoitus on asetettu lattialämmityksen putkille, joka on liitetty jakelusolmuun.
 8. Täytä betonia, jonka jälkeen sinun on odotettava 2-3 viikkoa ennen työn jatkamista.

Tämä video näyttää selkeästi UWB: n rakentamisen ohjeet, kuvailee hyviä ja huonoja puolia, kun otetaan huomioon rakentajien arviot.

Koko brändin vahvuus on 4 viikon kuluttua.

Ensimmäisillä viikoilla betoni tarvitsee jatkuvasti kosteutta (2-3 tunnin välein), mikä ei salli kutistumamurtumien esiintymistä.

Eristetty ruotsalainen liesi: rakennustekniikka

Talon rakentamisen ensimmäinen vaihe on perusta. Samanaikaisesti perusperiaatteiden katsotaan olevan tehokkuus, luotettavuus ja minimaaliset kustannukset. Innovatiivisten materiaalien ja tekniikoiden syntyminen rakennusmarkkinoilla antaa meille mahdollisuuden saavuttaa korkeita tuloksia tämän ongelman ratkaisemisessa. UWB-säätiö tai yksinkertaisemmin eristetty ruotsalainen liesi on korkeat laatuominaisuudet.

USHP: n perusta kotona ja puutarhassa

Eristetty ruotsalainen liesi kotiin

Alhaisten rakennusten rakentamisen aikana UWB-säätiö on erittäin tärkeä, koska se yhdistää pienimmän budjetin ja elintason. Itse asiassa tämä tekniikka on tavanomainen eristetty pohjalevy. Säätiö voidaan täyttää ilman erikoislaitteiden mukanaoloa, ja työvoimakustannukset ovat vähäiset. Nykyaikaisen tekniikan ja rakennuksen sisältämien korkealaatuisten rakennusmateriaalien ansiosta kaikki viestintäjärjestelmät voidaan rakentaa. Nämä ominaisuudet tekevät tekniikasta erityisen edullisen rakennettaessa kesämökkiä tai muuta matalaa rakennetta.

Ruotsin eristetyn levyn edut

Pohjalla, joka on valmistettu eristetyn ruotsalaisen levyn teknologialla, on monia etuja verrattuna muun tyyppisiin alustoihin:

 • Eristetyn monoliittisen levyn alle oleva maaperä ei jäätyä eikä paenna, minkä vuoksi rakenne on mahdollista kaikentyyppisellä maaperällä.
 • Viestintäjärjestelmät sijoitetaan suoraan tukikohtaan, mikä sulkee pois mahdollisuuden jäädyttämiseen.
 • Pohjan sileä pinta mahdollistaa lattian asettamisen ilman lisäkäsittelyä.
 • Asennus lyhyessä ajassa. Lisäkerrosten tarpeen puuttuminen vähentää säätiön rakennusaikaa 7 päivään.
 • Korkealaatuisen kellarineristyksen ansiosta lämmityskustannukset pienenevät.
 • Kyky suorittaa koko prosessi omilla käsillään ilman erityisiä rakennusmateriaaleja.
sisältöön ↑

Teknologian ja laitteen asettelun ydin

UWB-järjestelyn tekniikka merkitsee pohjan monikerroksisen rakenteen muodostamista matalan syvyyden aikana. Pehmeä betonipohja voi toimia aluslattiana. Korkealaatuinen eristys ennen betonikerroksen kaatoa mahdollistaa korkeiden lämmöneristysominaisuuksien saamisen. Mahdollisuus järjestää viestintäjärjestelmiä suoraan säätiöön tuo myös sen edut. Lisäksi UWB estää jäätymisen ja maaperän liikkumisen talon alle.

Kuten jo mainittiin, eristetty ruotsalainen liesi on monikerroksinen tekniikka, jossa on noudatettava tiettyjä kerrosten järjestystä:

 1. Aluksi sivusto on peitetty kerroksella karkeaa hiekkaa.
 2. Sitten sopivat geologiset tekstiilit.
 3. Jätevesijärjestelmää asennetaan veden tyhjentämiseksi pohjan alapuolelta.
 4. Toinen kerros hiekkaa täyttyy.
 5. Eristys asetetaan rakennuksen kehäksi ja sokea alueelle.
 6. Sitten eristys peitetään koko pohjalla.
 7. Vahvistus suoritetaan.
 8. Betonilaastin kerros kaadetaan.
sisältöön ↑

UWB-säätiö: askel askeleelta

USHP: n rakentamista koskeva menettely

Yksi ruotsalaisen teknologian perustuksen järjestelyn eduista on kaikkien teosten itsenäinen suorituskyky. Tärkein haittapuoli on viestinnän korjaamisen mahdollisuus. Näin ollen säätöprosessissa on noudatettava tiukkaa kerrosten kerrointa, ja jokaisen vaiheen tulisi olla tarkoituksellista.

Tontin merkintä

Tässä vaiheessa projektitalo siirretään maastoon. Alueen rajat on merkitty ja tietoliikennejärjestelmien toimitustavat suunnitellaan. Jotta estettäisiin lähestyminen vettä ääriviivat perustan samalla myrskyn viemäriin.

maavalli

Järjestelmän säätämiseksi eristetyn ruotsalaisen levyn tekniikalla ei tarvita syvää reikää, riittää kaivaa oja 40-50 cm. Työtä varten voit vuokrata erikoistekniikan, mutta pienen syvyyden vuoksi se on halvempaa tehdä työtä käsin.

Pit for USP

Valmistetun kuopan pohjaa suositellaan käsiteltäväksi kemikaaleilla kasvun kasvun pysäyttämiseksi.

Sitten hiekkalaatikko laskeutuu. Tätä varten kaada hiekkakerros, kostuta se vedellä ja paina varovasti.

Kuopan reunat on sijoitettava vähintään 1 metrin etäisyydelle pohjapinta-alasta. Tässä valmistetaan viemärijärjestelmä. Maaperä on valittu sille, mikä luo kaivannot putkien sijoittamiseksi. Kaivannon pohja on kääritty saveella. Voit tehdä tämän kaatamalla tasaisen materiaalikerroksen, kostuttaa sen ja varovasti tamped.

Jätevesijärjestelmän järjestely

Oja on peitetty geologisilla tekstiileillä, kun taas materiaali on asetettava seinille. Sitten kaadettiin kerros hienoja soraa puristamalla se kaivantoihin. Viemäriputket asetetaan raunioille ja rauniot kaadetaan uudelleen. Koko pinta peitetään jälleen geotekstiilillä. On huomattava, että lämmitetyn ruotsalaisen levyn suojaus on valtava arvo.

Viestinnän asettaminen

Viestintätöitä UShP: llä

Viestintäjärjestelmien johdotukset, mukaan lukien vesi- ja viemäröintijärjestelmät, olisi nimettävä etukäteen, koska ne sopivat suoraan monoliittiin. Samanaikaisesti on tärkeää suorittaa päällekkäiset piirit niin, että ennakoimattomassa tilanteessa veden syöttö ja tyhjennys eivät pysähdy. Putkistojen ja viemärijärjestelmien putket on peitetty kerroksella hiekkaa, joka on varovasti painettava alas. On suositeltavaa suorittaa tämä prosessi käyttäen värähtelevää levyä.

Eristäminen

Kellarin lämmitys on erittäin tärkeä asia, koska se on tämä kerros, joka estää lämmön pääsemästä talosta maahan ja estää kylmän tunkeutumisen maaperästä huoneeseen. On suositeltavaa asettaa eristys kahdelle riville: ensimmäinen rivi kattaa pohjan ja sokean alueen reunat ja toinen asetetaan 45 cm: n etäisyydellä reunasta ja luodaan jäykistysrivat. Kun asennat tasaisia ​​eristyslevyjä kiinnitykseen, käytä erityisiä muovisia kynsiä, joissa on leveät korkit.

Eristyslevyt tulee sijoittaa porrastetusti, koska yhdistetyt liitokset voivat olla eräänlaisia ​​kylmäsiltoja.

Voit käyttää L-muotoisia elementtejä, jotka suunnittelutoimintojen ansiosta sopivat ilman lisäkiinnitystä.

Lämmöneristysmateriaalin valinta

Korkealaatuinen eristys auttaa säästämään ongelmia säätiön kanssa. Säilytä huoneen normaali lämpötila käyttämällä materiaalia, jolla on alhainen lämmönjohtavuus.

Rakennusmateriaalien markkinat ovat valtava määrä eristyksiä. Mutta lämmitetyn ruotsalaisen levyn osalta on parempi käyttää ekstrudoitua polystyreenivaahtoa Penoplex. Tällä materiaalilla on useita etuja:

Eristeen materiaalien valinta

 • Kestävä.
 • Vaikuttaa mikro-organismien lisääntymiseen.
 • Ekologisesti turvallinen.
 • Kestää korkeaa kosteutta.
sisältöön ↑

Lattialämmityksen vahvistaminen ja asennus

Vahvistettu verkko sopii myös kahdelle kerrokselle. Ensin asetetaan ensimmäinen ristikko, johon lattialämmitysjärjestelmä on asennettu, ja toinen vahvikekerros menee. On tärkeää muistaa, että tässä tapauksessa ei ole suositeltavaa yhdistää hitsausta hitsattaessa, koska lämmityksen seurauksena voi esiintyä jäykkyyttä. Pehmeällä langalla varustettu neulonta on paras vaihto yhdistelmävaijereille.

Lämpöeristetyn lattian asennus tehdään korkealaatuisesta muovista valmistetuilla erikoistukilla. Järjestelmän asennuksessa on tärkeää ottaa huomioon talon tuleva asettelu, mukaan lukien huonekalujen järjestäminen huoneissa tarpeettomien energiakustannusten välttämiseksi.

Lämpöpatteriputkien asennusohjeet

Jotta vältetään epämiellyttävät hetket lämmitetyn lattian käytön aikana, sinun on noudatettava tiettyjä sääntöjä:

 • Suuremman lämmöntuotannon saavuttamiseksi putket on sijoitettava tiiviimmin. Tämän vuoksi putken seinien tulisi olla tiukemmin kuin huoneen keskellä.
 • Putkien välinen vähimmäisetäisyys on 10 cm, tiukempi työntö johtaa putken ylivuotoon ja vaikutus pysyy samana.
 • Et saa tehdä putkien välistä etäisyyttä yli 25 cm, niin että lämpötila on tasaisesti jakautunut pinnan yli.
 • Lämmitettäessä lämpimän lattiatilan ulkoseinistä tulee olla vähintään 15 cm.

Näiden yksinkertaisten sääntöjen noudattaminen tarjoaa mukavan sisätilan.

Muottijärjestelmän asennus

Asennus muottiin UShP: lle

Muotti on suunniteltu pitämään betonipaino. On mahdollista käyttää klassista versiota vanerilevyjä tai -levyjä ja vastaavia rekikoja. Muottirakenteen sisäosa on vuorattu polystyreenin kanssa sileän ja sileän pinnan saamiseksi. Koska muottirakenteen ja betoniliuoksen välinen kosketus ei kuulu, käytettyä materiaalia voidaan käyttää jatkokäsittelyyn.

Betonimassan kaataminen

Viimeisessä vaiheessa koko rakenne kaadetaan betonilla. Tässä prosessissa tulisi olla kertaluonteinen, osa täyttö olisi suoritettava enintään 1 tunnin välein. Emme saa unohtaa liuoksen tiivistymistä, jolle on toivottavaa käyttää tärisevää levyä. Sileän pinnan saavuttamiseksi lopullinen monoliittinen pohja jauhetaan. Päivä myöhemmin voit poistaa muottijärjestelmän.

Betonin kovettumisprosessissa on tärkeää varmistaa perustuksen asianmukainen hoitaminen. Voit tehdä tämän kuumalla ajalla kostuttaa pinta ja peittää muovikelmu, joka suojaa sitä sademäärästä.

Teknisesti eristetty ruotsalainen levy säätiön rakentamiseen vähentää rakennusaikaa. Lisäksi lämmitykseen on olemassa todellinen mahdollisuus säästää tämäntyyppisen kannen suuria energiansäästöominaisuuksia.

Säätiö "Ruotsalainen lautanen"

Matala pohja "eristetty ruotsalainen lautanen" (UShP) on monoliittinen betonilaatta, jossa on vedenlämmitteinen lattia. Tämä tekniikka ilmestyi Ruotsissa, joten nimiä on parannettu ja saanut jakelun Saksassa ja muissa Euroopan maissa. Kuinka tehdä tällainen säätiö kotiisi?

"Ruotsin kilven" edut ja haitat

Säätiön hyveet

 • Sopii mihin tahansa maaperään, paitsi turpeen.
 • Maapallon alapuolella oleva maa ei jäätyy läpi, mikä takaa, että huurteinen turvotus ei toimi pohjan suhteen.
 • Säätiötä ei haudata, joten pohjavesi ei vaikuta siihen.
 • Lauhde ei muodostu liesiin, joten muotin, sammakon ja sienen kasvua ei ole.
 • Sen rakentamiseen ei tarvita raskaita koneita, lukuun ottamatta betonin sekoitinta, koska on parempi käyttää betonibetonia.
 • Lämmitetty lattia ja kaikki tietoliikenne tehdään säätöprosessin aikana, joten säästyy aikaa. Ei tarvitse tehdä erityistä maanalaista, jossa putket kulkevat.
 • Lämmöneristyksen takia lämpö ei jätä taloa maahan, lämmityskustannukset pienenevät.
 • Eristys säilyttää levyllä suunnilleen samanlaisen lämpötilan koko vuoden, joten jäätymis- ja sulatusjaksoja ei ole, mikä vähentää betonin kestävyyttä.
 • Laattojen pinta on sileä ja tasainen, joten voit heti asentaa lattiaan (parketti, matto, laatta, linoleumi jne.).

Tällaisten etujen ohella syntyy vaikeuksia, joista useimmat ovat ominaisia ​​kaikille alustoille, kuten laattoille.

 • Ensinnäkin on välttämätöntä laskea mahdollisimman tarkasti kaikki viestit, jotka tehdään uunin sisällä (vesihuolto, jätevesi, sähkö), erityisesti niiden sisääntulo- ja poistumispisteet. Viestien laskemiseksi on suositeltavaa ottaa yhteyttä asiantuntijoihin.
 • Sivuston on oltava tasainen, ilman kaltevuutta, muuten tällaisen pohjan luomisen kustannukset lisääntyvät suuresti.
 • Toiminnan aikana muutaman vuoden kuluttua laattaan asetettujen tietoliikenneyhteyksien korjaaminen voi olla tarpeen. Lähellä oleminen on vaikeaa, se vaatii kallista työtä.
 • Tällaisessa talossa ei voi rakentaa korkeaa pohjaa, lattia on alhaalla maanpinnan yläpuolella.
 • Säätiö ei ole perusteltua ruotsalaista levyä taloon, jossa he eivät asu talvella.
 • Rakennusaineet, joita tarvitaan USHP: n rakentamiseen, ovat melko kalliita.
 • Ruotsalaista levyä ei ole suunniteltu raskaille suurille rakennuksille (yli 2 kerrosta).

Tavallisen pieni yksityisen talon täyttämiseksi ei tarvita erityistä tietoa, mutta se on melko vaikea työtä, tarvitaan apulaisia ​​täällä. Tekniikan noudattamisen vuoksi eristetyn "ruotsalaisen lautasen" laite kestää kaksi päivää viikosta ja aika, jonka kuluessa betoni jäätyy. Video näyttää vaiheittain miten UWB on tehty.

koulutus

Ennen laattojen kaataamista he suorittavat maaperän tutkimuksia, puhdistavat kasvien ja roskat. Irrota noin 40 cm: n maakerros. Kaivon pohja litistetään ja tiivistetään hyvin. UWB: n perustuksen alapuolella kaada hiekka-hiekka tyyny.

Ensinnäkin on suositeltavaa kaataa noin 10 cm: n kerrosta savea ja tiivistää se. Savi on vesitiivistyksen rooli, eikä maaperän kosteus pääse sivulle. Sitten kaadetaan hieno soraa, joka tulee olemaan salaojitus. Se on myös tiivistetty. Sitten geotekstiilit asetetaan päälle ja hiekkaa kaadetaan (karkea, louhos tai sora), joka on tamped vibroplatform.

Hiekkakuitu peitetään kerroksella kateaineita tai vedeneristyskalvoa (päällekkäisyyksiä). Lämmitin asetetaan päälle.

Kaivanto ja viemäriputki kaivetaan pohjakerroksen varrella. Tämä olisi tehtävä pohjavedestä riippumatta, koska se voi muuttua ajan myötä. Myös joskus viemäriputket asetetaan laattaan.

Eristys ja vahvistaminen

Eristys asetetaan sora- pinnalle ennen laatoituksen kaatamista, johon on kiinnitetty raudoitus.

Sen alapuolella on erityinen teline, jotta se ei vahingoita eristystä, joka samanaikaisesti muuttuu pysyväksi muottirakenteeksi. Nämä lasinaluset ovat myynnissä, ne näyttävät pieniltä muovikupilta, myös tavallisia puupalkkeja voi käyttää, mutta tärkeintä on nostaa raudoitus vähintään 50 mm.

Ensimmäinen ruudukko on valmistettu soluilla 10 x 10 cm. On tarpeen valmistaa kaksi teräspalkkia, jotka eivät ole ohuempia kuin 12 mm.

Tekniikka tarjoaa jäykistysrivat laakerin seinämien alle. Näissä paikoissa eristys on 10 cm paksu, muilla alueilla - 20 cm, eli yksi kerros sijasta kaksi. Tämän syvenemisen ansiosta saadaan jäykiste (katso kuva).

Eristysmateriaalina käytetään tavallisesti styroksi (penoplex), joka on moderni materiaali, jolla on tärkeitä etuja:

 • Ei aiheuta haitallisia aineita.
 • Se on alhainen lämmönjohtavuus.
 • Se ei käynnistä sieniä, sammaleita.
 • Ei murtaa.
 • Hengittävä.
 • Siinä on suuri puristuslujuus - tämä ominaisuus on erittäin tärkeä, koska suuri betoni massa painaa eristystä ylhäältä.

On myös tarpeen lämmittää sokea noin 50 cm: n leveäksi. Tämä tehdään kaivaamalla vaahtolevyn tulevan talon kehää, asetettu kahteen kerrokseen vedenpitävillä väliseinillä. Yläpuolelta ne peitetään hiekalla, sitten ne voidaan betonoida ja kaakeloitu.

viestintä

Putkisto- ja viemäriputket asetetaan hiekkamaljakkoihin. Pre-kaivaa hänen uransa putkille. Asettamalla ne ympäri kehä, muodostavat laattojen muotoilun, sisäpuolelta myös esitelty laajennettu polystyreeni. Kun betoni on asetettu, levyt poistetaan ja penoplex jää.

Lämmin lattia

Asenna lattialämmitysputket sen jälkeen, kun lujituksen ensimmäinen kehys on asennettu. Pohjan reunasta 15 cm.

Lämmitetty lattia voidaan asettaa erilaisten mallien mukaan, jotka on esitetty kuvassa.

Putkien painehäviön välttämiseksi ääriviivat eivät ylitä 100 m. Jos haluat tehdä useita silmukoita, on parempi jakaa ne lyhyemmiksi ja yhdistää kukin keräilijään. Keräilijä on parempi lämmitettävässä huoneessa.

Lämmin kerroksessa voit käyttää seuraavia putkia:

Näillä materiaaleilla on kestävyys, lujuus, ei korroosiota.

Mitä lähempänä lattialämmitysputken kierrokset ovat, sitä korkeampi lämpötila on. Normien mukaan niiden välinen minimipituus on 10 cm, maksimi on 25 cm. Kelat ovat tiheämmin sijoitettuja lähelle seiniä ja harvoin huoneen keskellä. Asennuksen jälkeen putket liitetään kollektorille ja paineistetaan paljastaakseen vuotoja.

Paineenmittaus suoritetaan 5 atm tai veden ilmanpaineella. Jos käytetään ilmaa, kaikki yhdisteet päällystetään saippuavedellä, jotta löydettäisiin epätäydellinen alue, kun kuplat näkyvät. Tekniikan mukaan puristustyön aikana koko putki on avattava ja kiinnitettävä keräimeen.

Tulevaisuudessa sinun on ehkä luotava lisää viestintää (johdotus, internet, kaapelitelevisio). Siksi on suositeltavaa asettaa useita lisäkanavia, joiden avulla voit ohittaa johdot.

betoni

Betonipumpun avulla kaadetaan vähintään 10 cm: n paksuinen betonikerros, kerroksen paksuus riippuu talon koosta, ts. Pohjan odotetusta kuormituksesta. Betonin on oltava vähintään M350: n luokkaa.

Kun pinta on asetettu 2-2,5 tuntia, pinta tasoitetaan betonikoneella. Betoni jäätyy ja on voimaa noin kuukauden ajan.

Jäätynyt levy on hiottu. Tämän jälkeen putket voidaan täyttää vedellä, jonka lämpötilaa tulee lisätä vähitellen kolmen päivän aikana.

UWB on eräänlainen säätiö, jonka luomisessa käytetään nykyaikaisia ​​materiaaleja. Se on monia etuja, on mahdollista rakentaa pieniä taloja eri materiaaleista lähes missä tahansa maaperässä. Se ei sovellu yli kahden kerroksen raskas- tai betonirakennuksiin eikä turpeen maaperään.

USP Foundation: rakennustekniikka

Rakentaminen ei pysähdy. Valmistajat pyrkivät tuottamaan kehittyneitä materiaaleja ja tarjoamaan uusia tekniikoita, joiden ansiosta ei ole mahdollista pelkästään alentaa rakennuskustannuksia vaan myös parantaa lopputuotteen teknistä suorituskykyä. Yksi viimeisimmistä kehityksestä, joka on peräisin Ruotsista, on USP-säätiö - yksityisen talon tai kaksikerroksisen mökin säätiön taloudellinen ja nopea rakentaminen.

Monoliittinen pohja insulated Swedish stove - erinomainen vaihtoehto perinteiselle laatoitettu säätiö

Laattojen pohjan tyypit, niiden ominaisuudet

Tällä hetkellä on olemassa kolmen tyyppisiä laattojen perustuksia, joista jokaisella on omat erottuva piirre. Perinteinen on venäläinen versio, jonka suunnittelivat kotimaiset suunnittelijat. Tuote on paksu monoliittinen teräsbetonilaatta, jossa on massiiviset kylkiluut. Säätiölle on ominaista suuri lujuusmarginaali, muodonmuutosten puuttuminen, joten sitä voidaan käyttää ääriolosuhteissa.

Suomalaisen levyteknologian askel askeleelta

Rakenteen haitat ovat riittämätön eristys ja tarve kaataa betonia kahteen kertaan: ensimmäinen - luodaan jäykisteitä, toinen - muodostaen itse laatan. Tämä kuitenkin lisää käyttöaikaa.

Pohja lämmitetyn suomalaisen levyn muodossa tulee Suomesta. Suunnittelulla on pienempi paksuus, mutta sille on tunnusomaista riittävä lujuus. Se on hyvin eristetty ja mukautettu lattialämmitysjärjestelmään. Tällainen säätiö on kylmä muoto. Lattialle asetetaan vähintään 150 mm: n paksuinen lämpöeristys, joka katkaisee pohjan kylmän ääriviivat rakennuksen ensimmäisen kerroksen lämpimältä lattialta, joka on asennettu ylimääräiseen vahvistettuun tasoitukseen.

Energiatehokkaampi mutta edullisempi verrattuna suomalaiseen vaihtoehtoon on eristetty ruotsalainen liesi. UWB ei tarvitse lisäkytkintä, koska lattialämmitysjärjestelmä asennetaan suoraan laattaan, jonka paksuus saavuttaa vähimmäismitat.

Mikä on UWB: käyttöalueet

Eristetty ruotsalainen kellari -laatta on matala perustuslaatta, joka on monoliittinen pohja. Hänellä on lämpeneminen kehän ympärillä ja pohjan alueella. Tämä on ensimmäinen kerroksen lattiapinta-ala, jossa on sisäänrakennettu lattialämmitys ja tekninen viestintä.

UWB-säätiön suuri lujuus ja lämmönkestävyys mahdollistavat sen käytön vaikeissa ilmastollisissa olosuhteissa mihin tahansa materiaalirakennukseen.

Tällaista säätiötä käytetään rakennuksissa, joissa ei ole kellarikerroksia ja kellarikerroksia. Tällaisissa tapauksissa on suositeltavaa käyttää UWB-tekniikkaa rakenteille, joiden sivukoko on 15 metriä:

 • kylmille alueille, mistä johtuen talon lämpöhäviö vähenee;
 • alueilla, joilla on korkea pohjavesi;
 • yksityisissä talotushankkeissa, joissa lämmin kerros on käytössä;
 • kun käytetään faksiverkkotekniikkaa, sekä paneelin, paneelin tai kehysrakennuksen luomisessa;
 • kun valitaan lohko tai tiilimuuraus;
 • heiluttavilla ja heikoilla mailla, joille ei ole ominaista hyvä kantavuus, mikä edellyttää porattujen tai ruuvien perustusten rakentamista.

Säätiön muotoilu UWB: tuotteen kuva kohdassa

Suunnittelu koostuu seuraavista kerroksista, jotka näkyvät selvästi ruotsalaisen pohjalevyn kuvassa:

Ruotsalainen kellarilevy osiossa

 • vahvistettu kerros;
 • säiliöiden poistot;
 • eristyskerrokset.

Betonin kaatamista tai monoliittia kuvataan tavallisella pohjalla, jonka paksuus on vain 10 cm, mikä tekee rakenteen muodostuvan yhdessä päivässä. Tällä on positiivinen vaikutus laatan laatuun, nimittäin: kerrostuminen eliminoituu ja työn kustannukset pienenevät. Tässä kerroksessa on lämmöneristetyn lattian järjestelmä. Pohja on eristetty maasta eristämällä, jota edustaa ekstrudoitu levy polystyreeni vaahto.

Vahvistus suoritetaan myös lyhyessä ajassa pienen määrän metallitankoja käytettäessä. Tiiviisti vahvistettu verkko estää betonin halkeilua ja estää pohjan vahingoittumisen maaperän luonnollisen liikkumisen aikana.

Perinteinen heikkouskerros, joka koostuu hiekasta ja raunioista, jota käytetään tavanomaisessa pohjalla, täydentää UWP-tekniikka käyttämällä tätä kerrosta savea. Tämän vuoksi geotekstiilit, jotka on sijoitettu mineraalikerrosten väliin, eivät altistu kosteudelle. Pohjaan on lisättävä vedenpitävää kerrosta, jotta rakennetta voidaan suojata pohjaveden vaikutuksesta, mikä voi heikentää kerroksia. Paksuus hiekka alla kerros eristys asennettu viemäri-ja vesihuollon, jonka luonne vaikuttaa hintoihin UWB.

Vahvistettu verkko estää betonin halkeilua, mikä estää pohjan vahingoittumisen

Luodakseen kestävän ja kiinteän rakenteen, on tarpeen varustaa sen eristys, jotta säätö ei halkeile ja koukistuisi lämpötilavaihteluilla. Prosessi toteutetaan styreenien johdannaisten avulla, minkä seurauksena käyttöikää lisätään useita kertoja. Eristys sijoitetaan alhaalta, mutta myös pystysuoraan laatan ympäryksen ympärille, kopioimalla muottipohjan. Myös kerros sijaitsee rakennuksen sokean alueen alapuolella vaakasuoraan betonirakenteen pohjan syvyydessä. Tämä tekniikka lisää UWB: n kustannuksia, mutta vähentää huoneen lämmittämisen lisäkustannuksia.

Viemäröinti on välttämätöntä järjestelmän luomiseksi kosteuden poistamiseksi pohjasta, mikä estää sen vahingoittumiselta. Vedeneristyskerros, jossa on höyrysulkuominaisuudet, suojaa betonia kosteudelta.

UWB-säätiön edut ja haitat

UWB: n perusta, joka voidaan tilata missä tahansa suuressa rakennusyrityksessä, on ominaista lukuisia erottavia etuja:

 • alhaiset työmäärät, joihin liittyy pieni määrä rakennusmateriaaleja ja jotka houkuttelevat pienen määrän työntekijöitä;

Lattialämmitysjärjestelmään asennettava lämmitys ja muut apuvälineet

 • nopea suorituskyky;
 • johtuen ylimääräisestä eristyskerroksesta, maaperän jäädyttämisen todennäköisyys alustan pohjan alapuolella poistuu, mikä vapauttaa levyn pohjan kallistumisesta ja kutistumisesta;
 • pohjalevy on täysimittainen lattiapinta, johon on mahdollista laatoittaa ilman alustavaa tasoittamista;
 • lämpimän kerroksen järjestäminen säätiössä vähentää tulevaisuudessa lämmönkustannuksia lämpöenergian pienemmän kulutuksen vuoksi;
 • eristys on ominaista korkea puristuslujuus ja kutistuu rakennuksen 2%;
 • lämpöä eristävä kerros ei koske kosteutta, mikä lisää sen käyttöikää;
 • koska säätiö on eristetty, kosteus ja hometta ei muodostu taloon;
 • hyönteisten ja jyrsijöiden ulkonäkö eristyskerroksessa on suljettu pois;
 • eristävän kerroksen pieni paksuus antaa tarvittavan lämmönjohtavuuden kertoimen;
 • lämmöneristeen läsnäolo levyillä eliminoi kylmäsiltojen syntymisen;
 • uuni toimii samanaikaisesti lämmitys-, lämpöeristys- ja tukitoiminnoissa;

UWB-pohjan perustana on jo karkea lattia, joka on valmis lattiapäällykseen

 • on kestävä suunnittelu, jossa säilytetään kaikki tekniset ja taloudelliset ominaisuudet;
 • sen korkean lämmönkapasiteetin vuoksi sitä voidaan käyttää kylmäilmastoalueilla.
 • Pohjalevy luodaan yksinomaan luotettavasti, mikä sulkee pois sen järjestelyn märkä-, maaperä- tai kasvismailla;
 • merkittävä osa teknistä viestintää sijaitsee laatan paksuudel- la, minkä seurauksena pääsy niihin on rajoitettu;
 • UWB: tä ei voida käyttää raskasrakennusrakentamisessa;
 • säätiö estää talon perustamisen.

Hyödyllisiä suosituksia laitteen pohjalle

Ruotsalaisessa säätiössä on useita kerroksia, joista jokaisella on tärkeä toiminnallinen tarkoitus. On erittäin tärkeää järjestää kutakin kerrosta oikein niin, että tuloksena saadaan luotettava, vahva ja kestävä rakenne. Tärkeitä huomioita tässä. Hiekan tai sora-alustan paksuus määritetään maaperän tyypin mukaan, riippuen sen kantavuudesta. Tämä arvo on 300-600 mm, mikä vaikuttaa UWB-säätiön hintaan. Vakaimmille, tiheille maille vähimmäisindikaattori on käytössä ja suuren sallitun sumun osalta.

UWB on yhdistelmä teippipohjasta ja betonilattiasta, minkä vuoksi tämäntyyppinen pohja vaatii tarkkuuslaskelmia ja sitoutumista selkeään tekniikkaan rakentamisen aikana

Ennen pohjakerroksen rakentamista on poistettava maaperän yläkerros. Tason ja rakennustason avulla tarkistetaan pinnan pystysuuntaisuus ja vaakasuora asento. Kuopan tulee olla suurempia mittoja kuin laatan kehä. Tätä tarkoitusta varten on tarpeen vetäytyä 50-70 cm pohjan merkintäreunojen kummalta puolelta

Eristysmateriaalin levyt on asetettava pohjan koko pinnalle. Niitä ei suositella sidottavaksi lisäliimakoostumuksella. Yhtenäisen, tiheän kerroksen luomiseksi betonia on kaadettava kerrallaan. Siksi on tärkeää täten laskea oikein mittatilaustyön määrä.

Hyvä neuvoja! UWB-laitteen paras vaihtoehto on betoni luokka B20-B25.

Ennen rakentamista tulisi valmistaa kaikki viestinnän putket ja kehittää asettelua. Säätiön reunan yli on välttämätöntä aikaansaada viemärijärjestelmä, joka varmistaa kosteuden poiston rakennuksen pohjasta.

On tärkeää, että viestintä haudataan maaperän jäädyttämisen alle talvella.

Tutkimustyö, UWB-laskenta ja maastomittaus

Maanmittaustoimet edeltävät rakentamisen aloittamisen. Ne suoritetaan maaperän luonteen ja sen kantokyvyn määrittämiseksi. Määritetään alueen pohjaveden taso, maaperän koostumus ja maaperän alemman kerroksen mahdolliset vaihtelut. Näiden indikaattoreiden tulisi olla mahdollisimman tarkkoja ja tarkkoja, jotta ne olisivat myöhemmin vankka perustus. Siksi sinun tulisi käyttää asiantuntijoiden palveluja.

Suurin ero eristetyn kellarialustan laskemisessa on kutakin kerrosta koskevien parametrien johdonmukainen määritys, kun se on rakennettu ottaen huomioon todelliset kuormat ja vaikutukset. Tätä tarkoitusta varten käytetään erityisiä tietokoneohjelmia, jotka määrittävät säätiön yksilölliset ominaisuudet.

Hyvä neuvoja! Ruotsin säätiön suunnittelu on parhaiten ammattilaisten mukana, mikä estää monia virheitä laskennassa.

Kaikkien valmistelutoimien jälkeen suoritetaan suoraan säätiön rakentaminen. Tätä varten sinun on merkittävä alue, joka on täysimittaisten akselien käyttö. Louhinnan ääriviivat on piirretty maan päällä, putkistoja asennetaan, joiden varret ovat jousen kiinnittämiseen tarvittavat johdot. Rintojen tärkein etu (verrattuna tavanomaisiin tappeihin) on kätevä U-muotoinen muoto, jonka asento tasataan kerran vaakatasossa. Jos johto on tilapäisesti poistettu, sen asentamisen jälkeen ei tarvita säätöä.

Ennen perustuksen asettamista tehdään tutkimustyö, jonka tarkoituksena on määrittää maaperä ja sen kantavuus

Säätökuoppan on oltava suurempi kuin pohjalevy. Jokaiselle puolelle tulisi jättää noin 1 m: n annos. Tällaisia ​​viistoja käytetään viemäreiden asentamiseen. Tämä voi olla pyöreä tyhjennys pohjaveden tai seinän pinnan laskemiseen, jota käytetään vesiputkien säätämiseen, joka muodostuu vakiovyöhykkeellä muodostuvan kerroksen sateen ja tulvaveden jatkuvasta kertymisestä.

Aiheeseen liittyvä artikkeli:

Rakennuksen päävaiheet, tärkeät vivahteet. Talousarviohankkeet, jotka perustuvat erilaisiin materiaaleihin ja oikeisiin tapoihin säästää.

Luettelo tarvittavista materiaaleista ja työkaluista

UWB omilla käsillään ei ole niin vaikeaa kuin miltä se näyttää ensi silmäyksellä. Ennen töiden aloittamista sinulla on oltava uusi rakennusprojekti ja määritettävä rakennustyöpaikka. Voit tietysti hyödyntää asiantuntijoiden palveluita ja tilata avaimet käteen -periaate UWB-säätiöön. Tiukasti noudatettu tekniikka ja korkealaatuisten materiaalien käyttö mahdollistavat itsenäisen luotettavan ja luotettavan perustan myöhempää rakentamista varten.

Ennen betonin kaatamista on välttämätöntä valmistaa litteä alusta ja kiinnittää se erityisellä koneella.

Laitemalliin tarvittavia materiaaleja koskeva luettelo UWB:

 • keskikokoinen hiekka;
 • keskikokoinen murskattu kivi;
 • geotekstiilit;
 • ekstrudoitu polystyreeni vaahto 100 mm paksu;
 • viemäriputket;
 • puiset levyt;
 • lujitustangot;
 • neulonta lanka;
 • eri läpimitaltaan olevat putket käyttö- ja lattialämmitykseen;
 • nailonpihdit;

Työtä varten tarvitset seuraavat työkalut:

 • Neuvostoliitto ja bajonettilevyt;
 • kottikärryt;
 • tasolla;

L-lohkot on vuorattu litteillä liuskalla pohjan asettamiseksi

 • rakennustaso;
 • ruuvimeisseli;
 • veitsi;
 • Bulgaria;
 • tärisevä levy;
 • syvä värähtelijä;
 • vannesahan;
 • betonisekoitin;
 • lastalla;
 • suojavaatteet.

Louhinta- ja viemäröintijärjestelmät

Lämpöä pohjaa ei voida levittää kasvulliselle kerrokselle, jonka paksuus on enintään 0,3-0,5 m, joten se on poistettava kokonaan. Voit tehdä tämän käyttämällä bajonettisia lapioita. Jos säätiö asetetaan hedelmälliselle kerrokselle, se väistämättä kutistuu, mikä on seurausta orgaanisen aineksen mätämisestä.

Ennen UWB-pohjan kaatamista, sinun on poistettava hedelmällinen kerros, peitettävä se hiekalla ja kimmoisalla alustalla

Hyvä neuvoja! Luotettavuuden kannalta kasvillisuudesta vapautettu alue on suositeltavaa käsitellä kemikaaleilla, jotka pysäyttävät kasvien kasvun.

Maapallonäytteenoton jälkeen on välttämätöntä pintaa pintaa saven avulla, joka kuivassa, murskaantuneessa muodossa kaadetaan kuoppaan, kostutetaan ja rypytetään. Seuraava sovittaa geotekstiilit. Kudotun kankaan päiden on ulotuttava tulevan pohjan rajojen ulkopuolelle vähintään 30 cm: n etäisyydellä.

Jotta uuni pysyisi aina kuivana, on tärkeää järjestää kuivatusjärjes- telmä asianmukaisesti, mistä maasta, sateesta ja sulavedestä on poistettu pohja. Tätä tarkoitusta varten kaivannon koko kehällä on tarpeen tehdä kaivanto, jonka syvyys on yhtä suuri kuin rei'itetyn putkiston halkaisija, jota käytetään vedenpoistoon. Täällä sinun tulee suorittaa 3-4 asteen gradientti, joka varmistaa painovoiman. Rakennuksen kulmissa on pystytettävä pystysuoria kaivoja, joiden ansiosta vedenpoistojärjestelmään pääsyä voidaan käyttää säännöllisen puhdistuksen suorittamiseen.

Jotta uuni pysyisi aina kuivana, on tärkeää järjestää asianmukaisesti säätiön kuivatusjärjestelmä.

Toimintasarja on seuraava:

 • geotekstiilien päälle asetetaan kerros hiekkaa;
 • rakenteen kulmissa tehdään kuopat, jotka on tehty kiinteistä, sileistä tai aallotetuista putkista, joiden halkaisija on 20-30 cm, asennettuna pystysuoraan;
 • aallotettujen putkien asentaminen rakennuksen kehän ympärille päiden tuloihin vierekkäisiin kaivoihin, joissa vastaavat reiät on tehty;
 • täyttämällä kaivanto ryövällä, joka on peitetty top geotekstiilillä.

Teknisen viestinnän jakelu ja tyynynpäällisen luominen

Seuraavaksi siirrytään iskunvaimennustyynyyn, jonka paksuus on noin 15 cm soraa tai murskattua kiveä, jonka koko on 20-40 mm. Pohja on täynnä hienoa hiekkaa, joka on tiivistetty 20 cm: n välein käsinmuuntimella tai värähtelijällä, kunnes saavutetaan suunnittelumerkki.

Kaikki tekniset viestinnät on asetettava ennen monoliittisen alustan luomista, joten ne asetetaan hiekkalaatikkoon, jonka tiivistys on jäätymätason alapuolella olevassa johdotussuunnitelmassa. Kaikki putkipäät on saatettava pinnalle, jotta järjestelmä voidaan liittää edelleen. Putkistoverkkojen ylläpidettävyyden lisäämiseksi on parempi pinota halkaisijaltaan suurempia putkia. Jätevesijärjestelmään on sijoitettava kaivo, jotta jäteveden tarkastus ja korjaus voidaan suorittaa.

Kaikki nykyiset putket alapinnan alla on tuoda pinnalle järjestelmien liittämiseksi edelleen.

Hyvä neuvoja! Keskeisten viestintöjen epäonnistumisen takia syntyy teknisen kopioinnin jälki, johon voidaan vaihtaa vanhan korjauksen yhteydessä.

Kaikkien teknisten viestien asettamisen jälkeen pinta on peitetty pienellä 15 m paksuisella soralla, jota seuraa tiivistys. Hyvän vedenpitävyyden takaamiseksi pohja peitetään vedenpitävällä materiaalilla. Täällä voit käyttää sekä edullisia katemateriaaleja että nykyaikaisempia tuotteita. Kertakäyttöiset kankaat ovat päällekkäin 10 cm tiivistysliitoksilla. Vedeneristysmateriaalin reunojen tulee ulottua vähintään 15 cm alapäähän.

Asennus lämpöä eristävä kerros pohja UShP

Kellarin lämmitys on tärkeä tapahtuma, jonka vuoksi lämpö ei jätä rakennusta maahan, eikä kylmä tunkeudu maaperästä huoneeseen. Eristämisellä on oltava suuri lujuus. Siksi UWB: n tekniikassa on suositeltavaa käyttää levyjä puristetusta polystyreeni-vaahdosta, joka on (johtuen grafiitin läsnäolosta koostumuksessaan) ominaista lisääntyneen puristuslujuuden vuoksi.

Hyvä neuvoja! Laajennetuissa polystyreeni-muisteissa ja muissa hyönteisissä voi päätyä. Siksi materiaali tarvitsee lisäsuojaa. On suositeltavaa käyttää rikki lasi-, metalliverkko- tai vaahtokeramiikkalevyjä.

Suulakepuristettua polystyreenivaahtoa varten levyt asetetaan sokea alueelle ja peitetään kalvolla.

Levyt, joiden paksuus on 10 cm, on asetettava kahteen kerrokseen. Ensimmäisen tulisi kattaa pohjan ja sokean alueen koko kehä. Toinen kerros on asetettava vähintään 45 cm: n etäisyydellä reunoista, mikä luo jäykisteitä. Levyn keskellä lämpöeristekerroksessa tehdään 20-30 cm leveitä uria tulevien kantavien seinien alla, jolloin eristys ei sovi.

Kun käytetään tasomaisia ​​eristysmateriaalilevyjä, niiden kiinnittämiseen käytetään erityisiä muovikollia, joissa on leveät korkit. Kosketuspaikkoja voidaan käsitellä liimalla. Elementtejä suositellaan sijoitettavaksi ruutupaketin kuvioon, joka auttaa välttämään kylmäsiltojen muodostumista niiden liitoskohdissa. Voit myös käyttää l lohkoja UWB: lle, jotka asennetaan rakenteen päihin. Ne ovat erityisen suunniteltuja, eivät vaadi lisäkiinnitystä asennuksen aikana.

Minkä eristeen on parempi valita säätiölle

Nykyään rakennusmarkkinoilla on laaja valikoima eristysmateriaaleja tunnetuista valmistajista, kuten Technonicol, Stirex, Technoplex, Penoplex ja URSA. Materiaali PSB-S ei sovellu näihin töihin, koska se tuotetaan ilman painavaa askelta.

Eristeen paksuus perustukselle määräytyy monilla eri tekijöillä.

Kaikista vaihtoehdoista ehdotettu ekstrudoitu polystyreeni Penoplex on johtava asema. Tuotteen hinta on 1200 ruplaa / pakkaus. Materiaalille on ominaista useita erottuvia etuja:

 • kestävyys;
 • monitoiminnallisuus, koska se luo samanaikaisesti hydro- ja lämpöeristystä;
 • ympäristönsuojelu;
 • lisääntynyt vastustuskyky kosteudelle;
 • jotka eivät ole alttiita erilaisten mikro-organismien kerroksen paksuuteen.

Myöskään vähemmän suosittu on USP TechnoNIKOL: n eristys. Aine ei absorboi kosteutta, kutistuu, ei turvota, on ominaista alhainen lämpöjohtavuuskerroin, osoittaa kemiallista kestävyyttä eikä röyhtä. Suulakepuristetun polystyreeni-vaahdon valmistamiseksi Technonicol käytti hiilihydraatin nanokokoisia hiukkasia, mikä lisää materiaalin lujuutta ja vähentää sen lämmönjohtavuutta lisäämällä siten energiatehokkuutta.

Kellarieristys on erittäin tärkeä tehtävä, joten sopivan materiaalin valinnassa on otettava huomioon sen ominaisuudet.

Materiaalille on ominaista korkea puristuslujuus ja vakaa paksuus kuorman vaikutuksen alaisena, minkä seurauksena se voidaan käyttää kuormitetuille rakenteille. On mahdollista ostaa materiaalia 1400 ruplaa / yksikköä. L-lohkojen hinta UShP: lle on keskimäärin 1300 ruplaa / yksikköyritys.

Tässä vaiheessa puukehys on asetettu tulevan monoliittisen laattojen alle. Tätä varten telineet on asennettu, johon reunat on kiinnitetty ruuveilla ja ruuvimeisselillä. Puukehys on lisäksi vahvistettu napalähetyksillä, jotta rakenne saa suuremman lujuuden. Muotti on sisustettu lämpöeristyksellä. Kun levy on riittävän voimakas, aita puretaan ja eristys jää rakennuksen alaosan suojapuoleiksi.

Eristys- ja lattialämmitysjärjestelmien kaksikerroksen arvo USHP: n kotiin

Koska UWB-tekniikka edellyttää lämmöneristysmateriaalin asettamista kahdessa kerroksessa, kaikki lämpö pysyy talossa. Ensimmäinen kerros, joka on 10 cm koko pohjan kehän ympäri, estää kosteuden tunkeutumisen. Toinen 10 cm: n lämpöeristys luo hyvän eston maalta tulevalta kylmältä.

Koska lämmitetty lattia kaadetaan betoniin, monoliittinen laatta toimii erinomaisena lämpöakkujana

Lattialämmitysjärjestelmän, joka on asennettu erillisiin piireihin jokaisessa huoneessa, lämpö jaetaan tasaisesti huoneeseen ja ilmastovyöhykkeitä säädetään. Jos rakennat rakennuksen seinien ja katon tarvittavan eristyksen, riittää, että lämpötila lämmitysjärjestelmässä on enintään 28 astetta, mikä vastaa kiertävän nesteen lämpötilaa (31-32 astetta), jotta taloon muodostuu mukava mikroilmasto. Se riippuu myös viimeistelystä. Tällaiset toimenpiteet tarjoavat lisäetua käytettäessä matalalämpöisiä lämmönlähteitä, kuten kaasukondensaattorikattiloita ja lämpöpumppuja.

Kiitos lämpimän ruotsalaisen liesiin, säästät noin 30% lämmityksestä. Tämä on mahdollista siksi, että lattialämmitys lämmittää betonilaatan ja betoni kertyy lämpöä huoneeseen. Lämmönjohtavuuskerroin on 0,17 W / m²K, ja ei-eristettyjen betoniperustusten osalta 0,4 W / m²K.

Ruotsalaisen levyn pohjan vahvistaminen ja lattialämmitys

Rakenteen avulla saadaan aikaan vakiomurtokuormituksen havainnointi. Tekniikka toteutetaan seuraavasti:

 • jäykisteiden luonti grillattaessa: 10-16 mm: n paksuisista vahvikkeista, jotka on liitetty suorakulmaisilla kiinnittimillä 6-8 mm ja korkeus 300 mm, kehykset asetetaan betonin suojakerroksen suhteen;

UShP-säätiön vahvistaminen

 • levyjen vahvistaminen: kahden vahvistusverkon jäykisteiden asennus soluihin 150x150 mm, jotka on valmistettu sauvoista, 10-14 mm paksuisesta, 15 cm: n solun leveydestä ja rakenteellisten elementtien vanteiden kanssa lankaviisteillä 25-30 cm välein.

Tangojen paksuus valitaan ottaen huomioon rakenteelliset, lumi- ja käyttökuormat pinnalla. Jäykisteissä ei saa asentaa teknistä viestintää. Jotta eristys ei vahingoittuisi, on suositeltavaa asentaa paikallinen vahvike häkki erikseen, ja sen jälkeen se on asetettava valmiiksi erityisiin kiinnikkeisiin grillausalueella, jossa kehykset ovat yhteydessä toisiinsa. Laattaverkkosidonta tehdään paikan päällä. Alempi rakenne on asennettu PVC-kiinnittimiin.

Ruotsin lämmitetyn levyn tekniikka edellyttää lämpöeristetyn lattian laitetta monoliittisen kellarin paksuuteen. Lämmin kerroksen ääriviiva asetetaan yläreunaan ja kiinnitetään nailonpihdeillä. Tässä suhteessa tulisi harkita betonin ylemmän suojakerroksen paksuutta, jonka tulee olla 50-70 mm. Paikoissa, joissa sijaitsevat seinät tai oviaukot, putket on sijoitettava kestävään materiaaliin. Putkien välissä on oltava vähintään 10 cm etäisyydellä.

Parempi kiinnittimiä paremmin erityisellä aseella.

Jos asennus on tiheämpää, se ei vaikuta tehokkuuteen, mutta se aiheuttaa materiaalin ylityksen. Yli 25 cm: n välinen etäisyys heikentää lämmön tasaista jakautumista pinnan yli. Putken seinien lähellä on sijoitettava tiiviimmin kuin tulevien tilojen keskellä. Seinästä tulisi sisennetty noin 15 cm.

Se on tärkeää! Lämmityskattilat on järjestettävä erikseen jokaisen huoneen eristetyllä piiriin kuuluvalla lämmitysputkella, mikä mahdollistaa kunkin huoneen lämmittämisen toisistaan ​​riippumatta.

Järjestelmän jakeluelementit näytetään ylös ja kiinnitetään tankoihin, tukkeutuu pystysuoraan. Keräilijän on sijaittava projektin tarjoamassa paikassa tietyllä korkeudella. Laitetta varten on neljä tukirautaa, joiden pituus on 1,5 m, pohjaan. Lauta kiinnitetään niihin ja keräilijä on tilapäisesti kiinnitetty. Lämpöputket on liitetty siihen. Asennettaessa joustavia putkia kollektorille, ne on suojattava erityisellä aaltoputkella.

Se on tärkeää! Lämmitysjärjestelmä on testattava tiiviydelle ja täytettävä se jäähdytysnesteellä.

UWB-pohjalla koko alue on hitsattu hitsatulla verkolla, ja jäykisteissä käytetään lujitangot

UWB-säätiö: teknologia betonirakentamiseen

Lämmitetyn pohjalevyn asennuksen viimeinen vaihe on täyttää pohja betoniliuoksella. Täällä on tärkeää suorittaa prosessi kerralla. Voit tehdä tämän käyttämällä betonisekoittoria, johon on asennettu betonipumppu. Liuos jakautuu tasaisesti pintaan lapojen ja trowelien avulla. Yhtenäisen pinnan saamiseksi täyttö ei saa levitä halkaisijaltaan yli 1,5 metrin etäisyydelle.

Erätäyttö voidaan suorittaa 1 tunnin välein. Jos on tarpeen keskeyttää pidempi aika, työsaumat on järjestettävä. Työn uudelleen aloittamisen jälkeen ne kostuvat vedellä ja käsitellään sementtihyytelöalukkeella. Liuos tulee tiivistää värähtelevällä levyllä tai syvällä värähtelijällä.

Jotta lopullinen pinta olisi yhtä suuri, pohja jauhetaan. Tämä on tärkeä tapahtuma, koska betonilaatta on pohjakerros. Muussa tapauksessa sinun on käytettävä lisäaikaa tasoituslevyllä.

Hyvä neuvoja! On suositeltavaa rakentaa UWB-säätiö kesän lopussa, jolloin pohjaveden taso laskee.

UWB-pohjainen työ valmistuu kaatamalla betonia ja injektoimalla / jautamalla se

Pohjan jähmettymisen aikana tulisi luoda asianmukaista hoitoa betonipinnalle. Kuumalla säällä on tarpeen kostuttaa säätiö ja sulkea se sademäärästä muovikelmulla. Strippaus voidaan suorittaa 48 tunnin jälkeen 30 asteen lämpötilassa ja 5-7 päivän kuluttua - kylmällä säällä 10-12 asteen lämpötilassa.

USP-säätiö avaimet käteen: töiden hinta

Lämmitetty ruotsalainen levy on nykyaikainen keino perusrakenteen laitteistolle, joka saa suosiota yksityisten ja mökkien rakentamisessa. Nykyään monet rakennusalan yritykset tarjoavat korkealaatuisen ja nopean asennuksen UWB: n avaimet käteen, jonka hinta riippuu pohjan koosta, sivuston sijainnista, maaperän ominaisuuksista, teosten luettelosta ja asiakkaiden toiveista. Se lasketaan erikseen kullekin erityistapaukselle. UWB-laskimella, joka on helppo löytää erikoistuneilla Internet-sivuilla, voit myös laskea itsenäisesti arvioidut työn kustannukset. Tarvitaan tietoja, kuten alustan ala ja kehä, levyn reunan korkeus.

Tärkein palveluiden luettelo sisältää tällaiset tapahtumat:

 • valmistelutyö ennen rakentamisen aloittamista: alueen merkitseminen, kaivaus;
 • geotekstiilien levittäminen;

Hinta asennus neliö. USP-säätiö alkaa 5500 ruplaa. ja edellä

 • hiekka ja sora-tyyny;
 • kaikkien viestintäjärjestelmien asentaminen;
 • muottien valmistus ja asennus;
 • eristys- ja lattialämmitysjärjestelmien asennus;
 • vahvistuskehyksen sitominen sauvoista neulomalla lanka;
 • betonipäällystäminen tiivistämällä syvällä värähtelijällä;
 • jauhamalla.

Se on tärkeää! UShP-säätiön kustannukset sisältävät tarvittavien materiaalien toimittamisen rakennustyömaalle.

Hinta neliömetriä. m Ruotsalainen kellarilevy alkaa 5500 ruplaa. Mitä suurempi ala on, sitä pienemmät ovat kustannukset. Esimerkiksi 150-200 m²: n lämmitetyn ruotsalaisen levyn hinta on 7 500 ruplaa ja 50-70 m²: n koko on 9 000 ruplaa.

Huolimatta siitä, että UWB-säätiön rakentamisen kustannukset ylittävät perinteisen monoliittisen alustan kustannukset, tällainen laite tulevaisuudessa säästää huomattavasti lämmitystä.

USP-säätiölle sinun tarvitsee vain laittaa laatikko kotona, ja kaikki muu on jo sisällä - lämmitys, viestintä, eristys

On olemassa yrityksiä, jotka tarjoavat laajan valikoiman palveluja UWB: n avaimet käteen. Vakioluettelon lisäksi voit tilata geologisia tutkimuksia. Tässä tapauksessa materiaalin käsittelykustannukset ovat 7500 ruplaa.

Tekniikan eristettyjen ruotsalaisten levyjen käyttö auttaa vähentämään merkittävästi materiaalien kulutusta ja vähentämään rakennusaikaa. Sisäänrakennetun lämpöeristetyn lattian ansiosta huoneiden lämmitykseen voidaan säästää tämäntyyppisten korkean energiansäästöominaisuuksien takia. Korkealaatuisen ja kestävän perustan saamiseksi on suositeltavaa tilata UWB erikoistuneisiin yrityksiin.