Kävely kuistilla ilman säätiötä

Hyvä päivä! Avainkysymys on, että yksityisessä talossa on keittiö, joka on valmistettu verannasta, sen alapuolella ei ole liuskajäätä. Se alkoi kohota lattiaa keittiön keskelle, seinien taso suhteessa kattoon nousee 2,5-3 cm talvella. He yrittivät päällystää lastulevyn seinät, mutta mitään ei tapahtunut, levyt oli repeytynyt. Onko mahdollista laittaa keittiö ruuveille? Pitäisikö keittiön rakenne kokonaan purkaa? Kiitos.

Svetlana, Tver.

Hei Svetlana Tveristä!

Tuttu kuva, ei ole perusta tai on olemassa useita rekvisiitteja lattian alla. Maaperän kausiluonteinen jäädyttäminen ja sulatus johtaa maaperän lisääntymiseen ja laskemiseen eri paikoissa yhdellä tai toisella arvolla. Seinien ja lattian muodonmuutoksella, kunnes ne tuhoutuvat.

Jokaisessa rakennuksessa pitäisi yleensä olla säätiö. Jos maa on kallioinen, niin säätiö ei ehkä ole. Kaikki muut säätiön rakenteet ovat tarpeen.

Säätiötyypit voivat vaihdella. Sisältää paalun ja ruuvin.

Riippuen keittiöverkon parametreistä, jotka on muunnettu verannalta, tällaiset porausruuvin säätömahdollisuudet voivat olla erilaisia. Yksinkertaisimmalla vaihtoehdolla paalut sijoitetaan seinien ulkopintaan mahdollisimman lähelle niitä. Mikä on määritelty kyvyn lähestyä heinää, poraa ja asentaa ruuvipallot. Useimmissa tapauksissa tämä vähimmäinen etäisyys ei kuitenkaan saa olla alle 30 senttimetriä.

Sitten ne tekevät kasa pään korkeimpien pisteiden tasolla päärakennuksessa, jolla päärakennus on.

Ne tuottavat riittävän osan palkkeja (puisia tai metalleja) keittiön kuistin lattian alla. Palkkeja ei saa taipua. Toisesta päästään niiden on levyttävä pääpohjalla ja toinen ruuvipillojen kärjillä. Kaikki asetetaan tasolta.

Samassa tilanteessa, kun tämä on mahdotonta, sinun on purettava keittiösi ja asenna ruuvipallot niin kuin sen pitäisi olla - sen ympärillä olevan keittiön ympärillä. Askeleen puolelta ja puoleen metriin noin. Tarvittaessa paalut voidaan asentaa keittiön keskelle tukemaan paremmin viivekerroksia niissä.

En sulje pois mahdollisuutta, että jotain voidaan tehdä eri tavalla ja eri tavalla, mutta tämän vuoksi sinun täytyy käsitellä keittiötä paikan päällä.

Muut kysymykset koskien kodin säätiön korjauksia:

Esitä kysymys Semenychille (materiaalin kirjoittaja)

Sivustoamme päivitetään säännöllisesti mielenkiintoisilla ja ainutlaatuisilla materiaaleilla ja artikkeleilla puutavaraa, rakennusmateriaaleja ja työtä varten, antaa tekijän mielipiteen ja tietämyksen todellisesta shabashnikista, jolla on yli 15 vuoden kokemus. On osa - hauskat tarinat shabashniki. Jos haluat saada tietoja tästä, tilaa tilauksesi uutiskirjeeseen. Osoitteen siirtäminen kolmansille osapuolille on taattu.

Mikä perusta vaaditaan terassin alla?

Terassi tai veranta on kiinteä osa jokaista kotia. Se suojaa likaa, sateelta, lumelta tai tuulta. Koko rakenteen luotettavuus ja luotettavuus riippuvat siitä, kuinka todella ja laadullisesti terassin perustana on asennettu.

Puhumme kevytrakennusten, niiden laitteiden ja käytettyjen materiaalien perustyypeistä. Kun olet lukenut tämän artikkelin valokuvia ja videoita huolellisesti, voit luoda itsenäisesti monimutkaisuuden perustan.

Vaiheittainen säätöasennus

Suunnitellessaan asuinrakennusta talon ja verannan alapuolella oleva kellari tehdään samoiksi, ne murskataan ja kaadetaan samanaikaisesti, jolloin saadaan täydellinen huone, joka voidaan lämmittää ja käyttää toisessa huoneessa. Maisema ja kaikki maaperän liikkeet tapahtuvat yhdessä talon kanssa.

Mutta sattuu, että terassi on kiinnitettävä myöhemmin olemassa olevaan rakennukseen. Tällöin ihanteellinen vaihtoehto olisi erillisen perustuksen rakentaminen kosketukseen alustan kanssa laajennusliitoksen kautta.

Huomio: Tämän menetelmän ydin on, että nykyisen pohjan ja uuden rakenteen välille syntyy 30-40 mm: n rako, johon on lisätty eristysainetta, useita kerroksia kateaineita tai hinausta. Uuden rakennuksen kausiluonteisen kutistumisen vuoksi vanha rakennus ei kärsi.

Kuinka valita tukikohdan tyyppi verannalla

Ennen rakentamisen aloittamista on tarpeen päättää, mikä pohja terassille sopii tapauksessasi, selvittää maaperän koostumus, pohjaveden esiintyminen ja syvyys.

Huom: Kevyt puutavara tai runko ei vaadi runsaasti maanrakennusta, teknologian saatavuutta ja vakavia taloudellisia investointeja. Voit käyttää käytössä olevaa materiaalia, esimerkiksi tiiliä tai palkkia. Mutta jos suunnitellaan laajempaa laajennusta, emissiokurssi on paljon suurempi ja sinun on harkittava vakavasti materiaalin valintaa.

Lakaiset jäädyttämät maaperät ja lähistöllä oleva pohjavesi edellyttävät lisätoimenpiteitä säätiön suojaamiseksi niiden vaikutuksilta.

 • Kaavion tai kaivannon laajentaminen mallin alle on 1-1,5 m suurempi kuin rakennekoko;
 • Vedenpitävät vedenpitävät vedenpitävät rakenteet maanalaisessa osassa;
 • Pohjan ja emäksen lisähuuhtelu;
 • Korvaus kuohumassa maaperässä kuivalla hiekka-sora-seoksella.

Kaikki säätiöt on jaettu useisiin eri tyyppeihin.

vyö

Ne on valmistettu erilaisista materiaaleista:

Huomio: Kattohuoneen alla oleva nauhatulppa kulkee koko liitteen reunaa pitkin sekä väliseinissä. Kantavissa seinissä alustan leveys on vähintään 580 mm, ja pienemmät - 380 mm.

 • Tiilikuvio on vahvistettu ristikoilla tai yksittäisillä lanka-akseleilla: Ø 5-6 mm joka 3-4 riviä kohden. Kulmissa vahvistus taivutetaan siten, että kohtisuoran päiden välissä on vähintään 300 mm: n limitys. Tiili itsessään on asetettu pakollisella rivivalmistuksella.
 • Monoliittisen rakenteen muottiin asennetaan vahvistusverkot tai tankoja Ø6-12 mm riippuen laajennuksen massiivisuudesta. Betoni kaadetaan kerrallaan pakollisella tiivistämällä seosta. Jos tämä ei ole mahdollista, muotti on täytetty kerroksittain, jolloin samanaikaisesti paksuus on enintään 150-200 mm betonia.
 • Asennettaessa betonielementtiä lukot lohkojen välillä vahvistetaan sauvoilla ja täytetään laastilla.

Huomio: Kuivilla, puutumattomilla mailla voidaan tehdä matala-tiili kellari kesäterassille. Jäätymisillä maaperillä täytyy kaivaa kaivanto jäätymisen syvyyden alapuolella. Tässä tapauksessa on suositeltavaa asentaa kestävämpi betoniperusta.

columnar

Tällaiset perustukset voivat olla kolmesta tyypistä.

tiili

Laitekolonniin käytetään tiiliä, se on muotoiltu neliön muotoon, joka kattaa joka 3-4 riviä. Muurien sisällä on jäljellä kaivo, joka joko haudataan hiekkamurskeille sementtimaidon kanssa tai vahvistetaan Ø 5-6 mm: n langalla ja kaadetaan betonilla.

 • Laakeripalkkien alla olevat kulmatasot ovat 580x580 mm: n kokoisia ja välituet 380 x 380 mm. Pylväiden välisen etäisyyden on oltava enintään 1,5-2 m.

Huomio: Aitojen tiilien aiheuttamien tuhoisien sääolosuhteiden vuoksi suositellaan tukien ulkopintojen kipua, jota seuraa vedeneristys suojaavilla materiaaleilla (polymeeripatumenimastit)

yhtenäinen

Pylväiden kuistin pohja voidaan valmistaa monoliittisesta teräsbetonista:

 • Tätä tarkoitusta varten on asennettava muottipisteitä, joiden sisäinen koko vastaa tuen mittoja.
 • Rakenne vahvistetaan yksittäisillä sauvoilla tai Ø 5 - 6 mm: n metalliverkolla ja täytetään betonilla.
 • Kun betoni on asetettu ja muotti on irrotettu, monoliittisten tukien maaosa on kipattu ja maanalainen osa on peitetty vedeneristysmastoilla.

paalutus

Ne on jaettu kahteen tyyppiin:

 • Ruuvi.
Kierrä kasa alusta

Ne edustavat segmenttiä paksuisesta putkesta Ø 100-150 mm, johon terä hitsataan. Pino ruuvataan maaperään manuaalisesti tai poraamalla vähintään 1,5 m: n syvyyteen, maan korkeus on 0,3-0,4 m. Asennetun kannattimen ympärysmittaa käytetään säätimen sidontaan kanavalla tai kulmalla.

Tällöin paalun asennustyökalu tehdään erikoisasennuksella tai poraamalla omat kädet haluttuun syvyyteen. Asennuksen helpottamiseksi halkaisija valitaan hieman suurempi kuin putken halkaisija. Pino itsessään työnnetään reikään, ja sinusit täytetään pienellä osuudella ja varovasti paisutetaan.

Huomio: Pilarin perustukset ovat hyvät, koska ne voidaan asentaa mihinkään tyyppisiin maaperään - nieluun, silkkiseen, suolaveteen, hiekkaan. Mutta meidän on pidettävä mielessä, että mitä heikompi maaperä, sitä syvemmälle kasa on porattava.

Kasa verannalle

Huomio: Jos tiilisverkko on rakennettu paalupohjaan, jossa on huomattava paino, sisäpuoliset putket vahvistetaan ja kaadetaan betoniin. Kevyitä puurakennuksia varten tämä tarve on poistettu. Paalut itse ja kaikki säätiön metalliset osat peitetään korroosionestoaineilla.

Suorituskykyä koskevat säännöt

Rakennuksen ensimmäinen vaihe on projekti tai ainakin rakennelman luonnos, joka ilmaisee:

 • Objektin vangitseminen olemassa olevaan rakennukseen;
 • Säätiön tyyppi ja mitat (pituus, leveys, syvyys),
 • Elevations;
 • Tyypit ja arvioitu materiaalien määrä.

Kuistion säätiön rakentaminen alkaa säätiön valmistelusta:

Pohja nauhapohjan alla

 • Hedelmällinen musta maa poistuu työmaalta, jota sitten voidaan käyttää vihreän alueen hajottamiseen. Sitten kaivaa kuoppaan, kaivantoon tai kuoppaan valittua pohjatyyppiä kohden, pohja huolellisesti tasoitetaan vähintään 150 mm: n paksuisella hiekkakerroksella, jossa on pakollinen tamping tai kastelu.
 • Riippumatta perustustyypistä, päärakennuksen alapuolella on 100 mm paksu M100-M150-liuos. Sen pinnan on oltava ehdottomasti horisontaalinen, mutta myöhemmän työn laatu riippuu suurelta osin tästä.
 • Asennuksen jälkeen pohja peitetään tarvittaessa vedeneristysyhdisteillä, lämmitetään ja täytetään sinusinäytteillä. Bulk-pohjamaali peitetään perusteellisesti ja vuotaa vedellä nopeasti tiivistykseen.

Huomio: Kellarikerroksen syvyys verhotyypin mukaan riippuu maaperän jäädytyksen syvyydestä (GPG) ja pohjaveden pinnasta (GWL). Voit laskea sen SNiP 2.02.01-83: lla.

 • Nämä ovat tärkeimmät parametrit, mutta luonnollisista tekijöistä merkittävää roolia ovat massiivisuus, rakennuksen korkeus, seinien ja katon materiaali. Yksityiskohtaiset ohjeet rakenteen syvyyden laskemiseksi ottaen huomioon kaikki komponentit on annettu samassa SNiP: ssä.

Perustuslaitos, joka on rakennettu kaikkien sääntöjen mukaisesti ja jossa otetaan huomioon kokeneiden käsityöläisten suositukset ja neuvot, kestää vuosikymmeniä.

Rakentaminen säätiön terassille tai verannalle. Tyypit, materiaalit ja tekniikat

Helppo laajennus taloon ei aina sisälly alkuperäiseen projektiin. Usein veranta tai terassi on valmistunut uloskäynnin pihalle. Ja jos tämä ovi johtaa olohuoneesta tai keittiöstä, laajennus on paljon kätevämpää kuin vapaasti seisova huvimaja. Yleensä puu valitaan rakentamiseen ja rakentaminen on helppoa. Ja koska tämä ei ole olohuone, jossa on paksut seinät ja lämmitetyt lattiat, talon terassin perusta ei tarvitse sellaista "voimakasta" kuin päärakennus. Mutta se on tehtävä rakennuskoodien mukaisesti.

Ulkoterassi on kuin pieni ulkona oleskelutila.

Sijaintivalinta

Terassi, kuten virkistysalue, varustaa erikseen talosta on epäkäytännöllistä. Vain keinotekoisen säiliön tai altaan täydennyksenä. Mutta siellä on parempi tehdä se auki (ilman kattoa) ja suojata auringolta, käytä sateenvarjoja tai markiisit.

On myös järkevää tehdä se erillisenä alustana, jossa on puinen lattiapäällyste, katto ja kevyt aita. Tällöin on parempi rakentaa koko huvimaja.

Siksi tehdä terassi tai muodossa suuri kuisti, tai avoin veranta ilman lasitusta.

HUOM! Tietoja terminologiasta. Verannan ja siihen liittyvän terassin välinen ero ei ole niin merkittävä. Jopa asiantuntijat pitävät verannan erityisenä tapauksena terassilla (tai päinvastoin). Määritelmän mukaan avoin veranta (ilman lasia) on täsmälleen sama rakennus kuin suljettu terassi (katolla).

Esimerkki suljetusta terassista tai avokuistosta. Voit soittaa haluamallasi tavalla

Liitetty terassi voi olla kooltaan erilainen. Lyhyt tai pitkä, koko seinä lähellä pääoviä tai talon uloskäynnin takapihalle. On jopa mahdollista tehdä terassi, joka ympäröi koko rakennuksen. Ja mistä se sijaitsee, riippuu säätiön tyypistä.

Etupihalla terassi on valmistettu samalla pohjalla ja samalla koristekorvilla kuin "pää" julkisivulla. Ja takapihalle voit valita yksinkertaisemman pohjan - esimerkiksi pylväs- tai kevytpilareetista.

Näkymä kellarista terassille

Riippuen maaperän sijainnista ja kantavuudesta, he valitsevat terassin perustan. Se voi olla nauha, pylväs, kasa tai laatta.

Talon kiinnitetylle terassille pohjan korkeus on oikeassa suhteessa jalustaan. Mutta jos haluat, voit tehdä terassin pylväitä toisen kerroksen tasolla - useimmiten tätä käytetään talossa, joka seisoo rinteellä. Vaikka se ei olekaan dogma.

Jos talon ensimmäistä kerrosta käytetään teknisenä (autotalli, varastot, varusteet), niin terassi tehdään asuntotasolla.

Talo-terassilla, joka ei liity toisiinsa, voit käyttää "kelluvaa" alustaa (jolla ei ole kiinnitystä maahan). Puulattian tukkien tukeminen ovat laatat, jotka on asetettu hiekkaa ja rämeitä varten. Ja antaa kausiluonteista elämää tällainen terassi voidaan tehdä väliaikaisesti - yksittäisistä suojista, jotka poistetaan talvella.

Pohja on tehtävä siten, että lattianpäällysteen pintaan on lievä kaltevuus veden virtaukselle (noin 1 cm lineaarimittarilla).

Terassin nauhan, paalun tai pylväspohjan alapinnalla tulisi olla puupalkin yläreunus. Lattiat sekä tavalliset lattiat levystä on asennettu tukkeihin, joille tavallisesti valitaan puuta. Mutta on myös valmiita järjestelmiä, jotka käyttävät alumiinia tai muoviprofiileja viiveinä.

Jopa muovikestot kestävät kuorman terassilta, jos niillä on vankka tuki.

Asetteluviive riippuu levyn paksuudesta ja asennustavoista. Asennus voidaan perinteisesti tai diagonaalisesti. Ja tässä on sama sääntö kuin lattialle - viivettä (suhteessa alustaan) kohtisuoraan järjestelyyn asettamisvaihe on 10 cm pidempi kuin lävistäjäasennuksella.

Pilarin perusta

Tämä on kuorma-auton materiaalien ja kustannustyyppien vähiten kallis. Suunnittelu on sarja yksittäisiä tukia laajennusalueen yli - kehä toimii vanteiden perustana ja lokit lepäävät sisäpylväät.

Käytettyjä materiaaleja ovat tiilet, täyteläiset hiekkalaatikot, pienet pohjalevyt (esimerkiksi yksi koosta FBS 9), monoliittisen raudoitetun betonin matalat pylväät.

Se näyttää siltä, ​​että tiilistä valmistetut pylväsnauhat ovat kaaviot. Sivustossamme on kontakteja rakennusalan yrityksistä, jotka tarjoavat säätiön korjauspalvelun. Voit suoraan viestiä edustajien kanssa käymällä "Low-Rise Country" talonäyttelyssä.

Rakentaminen on yksinkertaista:

Jokaisen pilarin alla he kaivaavat reiän. Syvyys riippuu maaperän luonteesta. Mutta jos se ei ole kovin kaareva, syvyys on 40-60 cm.

Tyyny, joka on tehty hiekasta, jonka paksuus on vähintään 10 cm, nukahtaa alareunassa. Jos maaperän kantokyky on alhainen, sitä voidaan nostaa 20 cm: n päähän tai joudutaan täyttämään toinen kerros. Vaihtoehtona kiviaineksen täyttämiselle tehdään joskus kerros jalasta (tämä on betonia, jossa osa sementistä korvataan samoilla rakeilla).

Levitä tiilien tai lohkojen pilareita.

Maadoita bitumipitoinen pohjamaali ja kääri maanalainen osa kateainekappaleeseen.

Monoliittisten teräsbetonipilarien rakentaminen on hieman monimutkaisempaa. Heille on jo tarpeen rakentaa muotti ja lujitemuovaus. Mutta tällaisen pohjan kantokyvyn yläpuolella on jo mahdollista lasitettu veranta.

Rakennetun pylvään rakenne säätiölle

Lisäksi on olemassa puhtaasti "venäläinen" tapa rakentaa pylväsperusta betonista. Mutta jos vedämme analogeja, niin tämä on monoliittista betonivalua, jossa on pysyviä asbestisementtiputkistoja. Voit tehdä tämän seuraavasti:

merkityissä kohdissa poranpora on tehty kuopan pohjasta;

hiekka kaadetaan pohjaan;

asbestisementtiputket asetetaan kaivoihin;

leikattu korkeudella samalla tasolla;

Tukipylvään kaari betonikiinnityksen alla

Periaatteessa tällainen järjestelmä on hyvin lähellä paalusäätiötä. Mutta kukaan ei lyö vahvistettuja betonipilareita helposti laajennettavissa.

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä artikkelissa lukee noin yhden tarinan talo terassilla.

Kierrä perustus

Alhaisen rakennustyön yhteydessä tällaista perustusta käytetään myös talojen rakentamiseen. Jokseenkin se on monipuolinen ulkoasu, joka sopii useimpiin maaperään. Ja itse säätiön kantavuus riippuu putken halkaisijasta, terien leveydestä ja paalujen määrästä.

Grillausta varten ne voivat käyttää teräsprofiilia, vahvistettua betonipalkkia tai puupalkkia.

Jos pohjaan käytetään laatua, voit valita lattialle keraamisia laattoja tai luonnonkiveä.

Laitteen muutokset, jotka perustuvat terassilattiaan ruuvipohjalla

Pohjalevy

Laatta, joka perustuu talon terassille, on yleismaailmallinen vaihtoehto, jota voidaan käyttää sekä laattojen asettamiseen että terasseille (terasseille). Ja jälkimmäisessä tapauksessa päällysteen kiinnittämiseen on useita vaihtoehtoja:

Puupalkilla. Mutta suoraan betonipohjan viivästykset eivät pino, mutta käytä lasinaluset. He tekevät kaksi toimintoa kerralla - ne tarjoavat tuuletetun raon ja suojaavat puuta suorasta kosketuksesta betonin kanssa.

Täällä käytetään jalkoja, joita voidaan säätää korkeudella

Metalliprofiilissa. Se nostetaan myös levyn tason yläpuolelle.

Tässä tapauksessa käytettiin galvanoitua profiilia, jossa on suojaava väri.

Muovisia oppaita.

Tässä käytettiin myös säädettäviä jalkoja. Toisin kuin talon pohjalevyt, terassilla voit käyttää esivalmistettua pohjaa tavallisista tiililevyistä tai lattialevyistä.

Järjestely tapahtuu tavanomaisen järjestelmän mukaan: hedelmällisen maaperän kaivaus, pohjan tasoitus, hiekan ja soran tyyny, vedeneristys, levyn asennus.

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä kerrotaan talosta terassilla.

Strip-säätiö

Verannan tai terassin nauha-pohja on perinteinen perusta mihin tahansa laajennukseen. Mutta toisin kuin pääomarakenne, tässä tapauksessa ei ole välttämätöntä "sitoa" kahta liitososaa vahvistamalla - tämä tapahtuu vain silloin, kun on välttämätöntä tuottaa tuulenpitävä risteys.

Vuodevaatteiden mukaan terassin perustana tarkoitetaan matalaa syvyyttä. Siksi, kuten pylväät, riittää kaivanto, jonka syvyys on 40-60 cm ja itse nauha voi olla monoliittinen tai modulaarinen.

Kiinteä pohja verholle, joka on peitetty luonnollisella kalkkikivellä

Terassi ilman perustusta

Avoin terassi voidaan kiinnittää taloon ilman säätiötä. Tätä varten tarvitset luotettavan tuen laakeripalkkien alla ja rakenteeltaan jäykkyyttä, johon ne perustuvat. Jossain määrin tällaista terassia voidaan verrata palkintokorokkeelle ja konserttilavalle kaupungin keskustassa aukioloaikana. Normaalisti asetetut päällystyslaatat tai jalkakäytäväalue, ja niillä on vankka perustus.

Teräsprofiilirakenne, jossa on hitsattuja levyjä pohjassa, on luotettava pohja korkealle terassille talon lähellä.

Jos haluat kiinnittää terassin taloon aivan maanpinnan yläpuolella, käytä tässä tapauksessa seuraavaa kaavaa:

Leikkaa hedelmällinen maaperäkerros.

Untuvatyyny hiekasta.

Levitä geotekstilien kerros.

Aseta pohjaan betonilevyjen viivästymisen alapuolelle.

Muodosta pieni bias talosta.

Kiinnitä terassilauta.

Asennus terassille "kentällä"

Videon kuvaus

Seuraavassa videossa näkyy tekniikka, jonka avulla terassi asetetaan laatikoiden sijaan. Tässä tapauksessa sinun ei tarvitse edes täyttää ja tasata alla olevaa hiekkaa - se on jo olemassa

Ainoa kiinnitys videoon on avoin tapa kiinnittää terassi. Yleensä vain äärimmäiset levyt on kiinnitetty, loput käytetään piilotettuja kiinnittimiä.

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä kerrotaan tiilitalon säätiöstä.

johtopäätös

Terassi tai veranta voidaan kiinnittää taloon missä tahansa sopivassa paikassa. Tätä ei ole vaikea tehdä, eikä tällaista jatkamista ole tarpeen myöntää lupaa. Kun valitset malleja ja muotoja, ainoa rajoitus on talon omistaja fantasia. Ja tietenkin suunnittelijan taito. Tärkeintä on löytää hyvä suunnittelija ja ammattimaiset rakentajat.

Rakentaa säätiön kuistille omilla käsillänne

Lisätty: Olga Novikova 4. elokuuta

Yksityisen talon laajennus tai veranta voidaan luoda päärakennuksen päätyttyä. Usein veranta on kiinnitetty olemassa olevaan taloon, mutta on tärkeää varustaa pohja, koska se riippuu talonrakennuksen luotettavuudesta ja laajennuksen kestävyydestä.

Tarvitsen verantaan perustan

Usein on olemassa tilanteita, joissa valmiiksi rakennettua taloa täydennetään laajennuksella tai verannalla. Tällainen lisäys on yleensä kevytrakentaminen, mutta joskus se myös kehittyy pääomarakenteeksi. Joka tapauksessa on tärkeää varmistaa verannan luotettavuus, vakaus ja kestävyys, ja sen on oltava vankka perustus. Rakennustekniikassa on erilaisia ​​vaihtoehtoja, mutta verannan säätiön läsnäolo on aina pakollista.

Veranta voidaan rakentaa välittömästi tai talon valmistumisen jälkeen

Jos kuisti rakennetaan talon kanssa, rakennetaan yhteinen säätiö. Näin vältetään rakenteen vinoutuminen, päärakennuksen laakerielementtien vaurioituminen. Jos laajennus luodaan jo valmiiksi taloksi, se asetetaan erilliselle pohjalle, jonka ei pitäisi olla huonompi luotettavuuden suhteen talon perustalle.

Säätiön vaihtoehdot kuistille taloon

Perusta on perusta, joka takaa rakenteen luotettavuuden, vakauden ja kestävyyden. Säätiön koko ja tyyppi riippuvat laajennuksen laajuudesta. Valitessaan säätiön tulisi ottaa huomioon jäädytyksen syvyys ja maaperä, pohjaveden taso ja rakennuspaikan kohoamisaste. Jos maaperä on vakaa ja ei palamainen, niin nauhan pohja soveltuu laajennukseen. Pohjavesi saattaa olla maaperän pinnan läheisyydessä, tässä tapauksessa maaperä on märkä, ja pohja on tehty pylväs- tai paaliruuvi.

Alapatyyppiä valittaessa on otettava huomioon maaperän ominaispiirteet ja rakenteen yksittäiset piirteet.

Erilaiset versiot perustuksista, joista veranta voidaan rakentaa, voidaan erottaa niiden suunnittelusta, kantavuudesta ja erektiotekniikasta. Valinnassa otetaan huomioon myös tulevan laajennuksen ulottuvuudet.

Ribbon säätiö laajennukseen

Rakennetaan päärakennuksen laajentaminen tiilistä optimaalista nauhalevystä, joka on monoliittirakenne. Rakentamisessa tarvitaan sementtiä tai betonilaastia, vahvistavaa, hiekkaa, murskattua kiveä ja lankaa. Sileän pinnan muodostaminen kirkkailla muodoilla tarvitsee suojakoteloihin kiinnitetyn, puupaneelista valmistetun muottipesän.

Nauhateos on järjestetty esimerkiksi tiilien raskaille rakennuksille.

Ennen rakentamista sinun on määritettävä tulevan laajennuksen ja merkinnän koko. Voit tehdä tämän merkitsemällä verannan kulmat, asettamalla tapit ja vetämällä köysi kullekin kulmalle. Tämän jälkeen suoritetaan seuraavaa toimintaa:

 1. Kaivaa kaivaa pitkin säätiön reunaa, merkitty köydellä. Syvyys riippuu maaperän laadusta. Esimerkiksi savialustoille syvyys on 1-1,5 m, ja hiekkaisella maaperällä sitä voidaan rajoittaa 20-30 cm: n pintakerroksen poistamiseen. Kaivannon leveyden tulisi olla noin 30 cm enemmän kuin tulevien seinien paksuus, koska kaivosta on asennettu muottiin.

Säätövarren merkinnät tehdään tapilla ja köydellä.

Muotti on kiinnitetty puupaneeleista, ja se on vahvistettu ristikkopalkkeineen ja tukirakenteineen

Betonimyllyssä ratkaisu valmistetaan nopeammin ja paremmin

Kiinnitys pohjaan tapahtuu muutamassa viikossa, minkä jälkeen voit aloittaa rakennustyöt verannan tai laajennuksen rakentamisessa.

Teippi monoliittinen pohja on kestävä ja sopii kuisti tiilien, lohkojen ja muiden massiivisten materiaalien. Rakenteen vaakasuuntaiset mitat eivät vaikuta säätiön raken- nusteknologiaan, on tärkeää määrittää perustan vaaditut parametrit riippuen maaperän tyypistä, seinämän paksuudesta ja pidennyksen kokonaispainosta.

Pile-pohja

Kevyen verandan rakentamiseen luodaan usein paalusäätiö. Helpoin vaihtoehto on tehdä tylsistyneistä paaluista. Tämä vaihtoehto sopii kevyeen jatkeeseen, esimerkiksi palkista. Säätiö on rakenteeltaan yksinkertainen, vaatii pienen määrän betonia sekä grillata, joka on usein puusta valmistettu.

Paalusäätiölle on tarpeen rakentaa referenssipisteitä, joihin grillaus on asennettu.

Rostverk on pitkä liitoselementti, joka kiinnitetään paaluihin. Se toimii verannan seinien rakentamisen perustaksi.

Monimutkainen teos, jonka tarkoituksena on luoda pile-pohja laajennukselle, on seuraava:

 1. Koko alueen valmistelemiseksi poista maaperän pintakerros 20 cm: n päästä. Jos maaperä on savi, hiekka ja sora sijoitetaan pinnalle 10 cm: n kerroksella.

Savi-maaperällä he tekevät hiekan ja soran salaojapohjan.

Poraamattomien paalujen alle syvä syvyys on 1,5 metriä

Verannan pohja on yleensä puusta.

Maapallon yläpuolella olevien paalujen korkeus voi vaihdella maaperän ominaisuuksien ja talon ominaisuuksien mukaan. Kun valmis paalujen asentaminen syvennetään tai betonipilarit kaadetaan, on tärkeää asentaa kotelon holkki kaivoihin varmistaen siten pohjan vedenpitävyyden.

Pilarin pohja verannan alla

Kevyille puukalusteille tai -rakenteille voidaan muodostaa pylväsperusta lohkoista, joihin liittyy useita erillisiä, riippumatonta tukia. Samaan aikaan pilareiden hautaamisen taso vastaa talon perustan syvyyttä.

Kellaripilarit eivät ole toisiinsa kytkettyjä, mutta niiden yläpäissä ne asettavat rakenteen muut solmut.

Sarakepohjan luomiseksi vaaditaan noin 0,7 - 1 cm: n poikkileikkausluuveja, betonilaastaria, kattopunnerrusta, hiekkaa, tappeja ja merkintävaijeria sekä laudat muottiin.

Verannan sarakepohjan asennus on seuraava:

 1. Sivusto tyhjennetään roskista, merkitse se ja aseta tangot pylväiden pisteisiin, joiden etäisyys ei saa ylittää 1 m.

Pilarien välinen etäisyys (ne on merkitty ympyröillä) ei saa ylittää yhtä metriä

Kuopat porataan noin 1 metrin syvyyteen tavallisella puutarhatyräkillä.

Porakaivoissa on asennettava lujittavat häkki- ja muottitarrokset, joiden rooli voi olla pyörivä kattolamateriaalin sylinterilevyyn

Sarakepohja voidaan valmistaa valmiista betonilohkoista. Tätä varten kaivaa kaivanto, jonka parametrit määräytyvät nauhojen pohjamenetelmällä. Lohkojen määrä määritetään erikseen koostaan ​​riippuen.

Säätiölohkoja käytetään tavallisesti kevyisiin rakennuksiin: bunkkereihin, kuistioihin, huviloihin jne.

Lohkot on sijoitettava, ohjaamalla rakennuksen tasoa. Ennen asennusta, sinun täytyy varustaa 15 cm: n paksuinen hiekkasyyny ja painaa se alas. Tämä varmistaa säätiön vakauden.

Video: jonkin sarakkeen säätiön asennus

Kiinnitä pohja jatkeeseen

Voit luoda vankan pohjan kevyelle terassille tai verannalle, voit järjestää ruuvi-pohjan.

Ruuveilla on pätkä ja terät, ne ruuvataan maahan kuten pora

Tätä varten käytä erityisiä paaluja, joissa on terät ja ruuvattu maahan. Vapaasti seisovat elementit ovat käteviä kaikentyyppisessä maaperässä, ja paalujen halkaisija määräytyy rakenteen massiivisuuden mukaan.

Ruuvien sisällä on ontelo, johon betonia kaadetaan asennuksen aikana. Ennen asennusta tehdään merkinnät paalujen sijainnin määrittämiseksi, jonka välinen etäisyys on noin 1-1,5 m. Esipesät käsitellään bitumilla korroosion estämiseksi. Lisäksi toteutetaan seuraavat toimet:

 1. 20 cm: n paksuinen maapintakerros poistetaan ja hiekka täytetään kerroksella 15 cm.
 2. Tukien sijoituspaikassa ruuvatut paalut maaperän jäädyttämiseen. Keski-Venäjällä tämä luku on 1,5 m.

Ruuvit ovat käteviä, koska ne voidaan ruuvata manuaalisesti

Metallilevyt hitsataan ruuvien paalujen päihin, joihin verannan runko on sijoitettu

Video: ruuvipilareiden asennus säätöön

Putken perustus

PVC-putket ovat usein hyvä vahvistuspohja kuoren tai laajennuksen perustamiseksi. Alustan jatkeen rakentamiseksi tarvitaan noin 2 metriä pitkiä putkia. Samanaikaisesti ne haudataan 1,2 m ja 80 cm pysyvät maanpinnan yläpuolella. Se on tämä putken osa, joka suorittaa pysyvän muottirakenteen, joka työn aikana vahvistetaan ja kaadetaan betonilla.

PVC-putket, joiden halkaisija on 70 mm, tarvitaan säätöön

 1. Putkien asentamiseksi sinun täytyy kaivaa 50 cm reikä lapioineen ja syventää sitä vielä 1,8 m porauksella.
 2. Seuraavaksi putki asetetaan kaivoon 160 cm: n syvyyteen ja kaadetaan betoniliuoksen kauhalla. Samalla putki nostetaan hieman, jotta pohja ei työnnettäisi pois maaperää.
 3. Kun koostumus kuivuu, on tarpeen kiinnittää kolme lujittavaa sauvaa pystysuoraan lanka-aineella, asentaa ne putkiin ja täyttää uudella liuoksen osalla.
 4. Betonin kiinnitys tapahtuu muutamassa päivässä, ja voit jatkaa rakentamista.

Lohkojen perusta FBS

Lohkopohja soveltuu hyvin hiekka-maaperän rakentamiseen, mutta sopii myös muuhun maaperään. Alustan tämän version kustannukset ovat suuret, ja lohkojen asennukseen tarvitaan erikoislaitteita. Siksi FBS: n elementtejä käytännössä ei käytetä verannan rakentamisessa, koska on edullisempia ja yksinkertaisempia vaihtoehtoja.

Block foundation on kallista ja ei ole vaatimus verannan rakentamisesta

Lohko-pohja tarvitsee huolellista vedenpitävyyttä sen kestävyyden varmistamiseksi. Tällainen rakennusmateriaali sopii massiivisiin rakenteisiin, ja verannan lohkot ovat liian suuret ja kalliit materiaalit.

Kiinteän perustuksen rakentaminen omiin käsiinsä

Monoliittinen pohja on kiinteä betonilaatta koko rakennuksen rakenteen alla. Verannan rakentamisessa tätä vaihtoehtoa käytetään vain talvimaahan, koska pohjan rakentaminen on monimutkaista. Kaikki laskelmat riippuvat tulevaisuuden rakenteesta, maaperän ominaisuuksista ja pohjaveden ominaisuuksista.

Monoliittinen levy on kestävä ja takaa rakenteen vakauden millä tahansa maaperällä

Säätiön materiaalien ja parametrien tarkka laskenta suoritetaan kussakin tilanteessa erikseen. Perustan mitat vaikuttavat kuistin tai laajennuksen massiivisuuteen. Yleinen työpaketti sisältää seuraavat päätoimet:

 1. Säätiön kehän merkintä, vähintään 50 cm: n syvyyden luominen.
 2. Kuopan pohjan täyttäminen hiekalla ja sora. Kerroksen paksuus on 10 cm.

Hiekka ja sora kaadetaan kaivettuun kaivantoon ja pakataan hyvin kuhunkin kerrokseen. Asenna sitten muotti

Vahvikotelo asetetaan esilatoon substraattiin päälevyn alle

Monoliittinen pohja vaatii suuren määrän betoniliuosta, joka on kaadettava kerrallaan, kun asennetaan päälevy.

Video: tyyny ja muotti monoliittinen levy

Verannan tai minkä tahansa laajennuksen rakentaminen edellyttää säätiön rakentamista, koska se tarjoaa vakautta paitsi tähän rakennukseen myös koko taloon. Luotettavan pohjan ansiosta avoin terassi on kestävä ja kaunis, ja sen sisällä on aina lämmin ja kuiva.

Kuinka lämmittää lattia kuistilla ilman perustusta pylväillä?

Maalaistalot tänään muodissa. Joku on dachan onnellinen omistaja, ja monet pitävät parempana elää kaukana kaupungin hälinästä. Tietenkin jokainen haluaa tehdä kotinsa mukavammaksi ja kauniiksi, joten ne koristelevat verannalla ja terassilla. Nämä laajennukset on erotettava toisistaan. Jos et mene olemukseen, terassi on avoin alue, jossa ei ole seiniä, ja veranta on osa taloa, mutta yleensä ilman lämmitystä.

Miten lämmittää lattia verannalla

Kesällä tällaiset huoneet ovat hyviä eri kokoontumisille, mutta kylmäkauden alkupuolella niitä ei enää käytetä. Et kuitenkaan voi kieltää itsesi ja rakkaitasi tavalliseen harrastukseen. Verannan lämmitys auttaa säilyttämään mukavansa milloin tahansa vuoden aikana. Tietenkin on parasta ajatella sitä rakennusvaiheessa, mutta jopa valmiissa talossa tai myöhemmin rakennetussa verannassa tilanne voidaan korjata.

Miten lämmittää lattia verannalla

Joten, ei ole järkevää lämmittää terassi, mutta voit huolehtia mukavuudesta kuistilla. Eristys on pääsääntöisesti joukko toimenpiteitä, joilla parannetaan seinien, ikkunoiden ja katon lämpöä säästäviä ominaisuuksia, mutta sinun on aloitettava lattiasta, koska kylmä nousee pohjasta.

Menettely riippuu siitä, miten lattia on tehty, mikä voi olla konkreettinen, kiinnitetty vankkaan pohjaan ja myös tukevilla puilla.

Video - Lämmin lattialevy

Pohjaeristys

Lattianeristys betonipohjassa

 1. Konkreettisen perustan luominen tulevaisuuden kuistille on välttämätöntä aloittaa työ hiekka- ja soratyynyjen täyttöön. Joen hiekka (tai muu, tärkein asia ei ole matala ja ilman savimainen epäpuhtaudet) nukahda kuoppa perusta ja ram. Sitten on kerros hiekkaa tai soraa, joka on myös painettava.
  Tällainen tyyny ei salli kylmää tulevan pohjasta betonialustaan ​​ja suojaa sitä kapillaarista kosteutta, joka voi nousta kanavien läpi, joiden leveys on alle 0,5 mm. Hiekkakerrosten paksuus riippuu maaperän tyypistä ja rakenteista.
 2. Kiven päälle, luotettavuuden lisäämiseksi luodaan 10-12 mm: n poikkileikkaukseltaan rapeita verkkoja, ja pohja kaadetaan liuoksella, joka perustuu pakkasenkestävään betoniin.
 3. Betoni on päällystetty vedeneristyskerroksella: kateaineella tai vastaavalla materiaalilla, ja sen päälle asetetaan eristyskerros. Voit esimerkiksi ottaa mineraalivillalevyt.
 4. Eristys puolestaan ​​peitetään myös kerroksella vedeneristyskalvoa ja vahvistetut betonilaatat asetetaan tämän koko "kakun" päälle tai vahvistetaan teräslevyä.

Tällainen säätiö on hyvä este kylmälle nousemasta maasta ja suojaamaan kuistilta kosteudelta. Lisäksi betonilattia mahdollistaa eristyksen lisätoimenpiteet.

Lattian lämmitys tukeilla tai paaluilla

Tällaisella pohjalla lattia on yleensä puusta. Ilma kiertää sen alapuolella, joten se on kylmää verannalla talvella.

 1. Lämpeneminen alkaa toimenpiteillä, joilla estetään pääsy kylmään ilmaan verannalla. Tätä varten, lattian ympärillä, joka on merkitty tukilla, on rakennettava muotti.
 2. Toinen vaihe on muodostetun maanalaisen täytteen muodostaminen laajennetulla savella. Sen päälle voit asettaa kalvon höyrysulun ja lisäksi antaa eristyksen. Tietenkin ennen tällaisten toimien on poistettava nykyinen lattia.

Kellarin eristys

Pohjan ulkolämpö on yksi tapa säästää verannan lämpöä. Lisäksi maaperä, joka laajenee tai laskee tilavuudessa ilman lämpötilan vaikutuksesta, voi muuttaa perustan. Tällainen ongelma on ratkaistu melko yksinkertaisesti, liimaamalla pohja ympärille kehä eristys. Nämä ovat tavallisesti polystyreeni- vaahtolevyjä, jotka estävät kylmän ja myös estävät kosketuksen maan kanssa.

Vähemmän talousarviota, mutta luotettavampi vaihtoehto on ekstrudoitu polystyreenivaahto, jolla on tarvittava voima, ei pelkää kosteutta ja kylmää, ja sen käyttöikä on yli 50 vuotta. Ennen eristyslevyjen liimaamista pohja on päällystetty bitumilla tai bitumipolymeerivalmisteella, joka ei pelkää alhaisia ​​lämpötiloja.

On olemassa toinen vaihtoehto lämmittää pohja, uusin, kallis, mutta myös luotettava. Tämä on polyuretaanivaahdon spray. Nestemäinen pohja ruiskutetaan erikoisvarusteilla seiniin ja kuivauksen jälkeen vaahto muuttuu kiinteäksi, monoliittiseksi, ilman yhtä saumaa.

Polyuretaanivaahto ruiskutus

Lämmitin ylhäältä

Tällaiset menetelmät ovat hyviä, kun et pääse perustaan, mutta haluat silti tehdä lattian lämpimän. Kuitenkin, kun eristetyt kattorakenteet lämpöeristykseen eivät myöskään ole tarpeettomia. Kaikki viimeistellyn lattian työt ovat pääpiirteissään korkeammat, mikä johtuu erilaisten lämmöneristysmateriaalien asettamisesta.

Betonilattiaeriste

Järjestelmä "lämmin kerros"

Koska kuisti ei ole lämmitetty, tämä ratkaisu on ihanteellinen säilyttääksesi mukavan sisäilman lämpötilan. Lisäksi suositeltava sähköjärjestelmä, sen sijaan vesi, koska kaapeli ei pelkää pakkaselta, mitä putkista ei voida sanoa vedellä.

Eristys laastilla

Melko aikaa vievää mutta luotettavaa vaihtoehtoa, joka edellyttää kestävien eristeiden käyttöä levyt tai matot. Voidaan laajentaa polystyreeniä, ekstrudoitua polystyreeniä, mineraalivillaa.

 1. Lattia on purettava betonipohjalle, puhdistettava pölystä ja roskista, pyyhkiä halkeamia, kaataa ilmeiset ulkonemat.
 2. Tällä tavalla valmistettu pohja sijoitetaan höyrysulkuun, jopa paksun kalvon muodossa. Kaikki nivelet on liimattava nauhalla niin, että aukkoja ei ole.
 3. Eristyslevyt on sijoitettu tiukasti lattialle. Usein sivuilla on jopa erityisiä uria, jotta aukot eivät toimi.
 4. Verannan kehän varrella on tarpeen kiinnittää vaipan nauha, joka kompensoi lasin mahdollisen laajenemisen.
 5. Eristeelle on asetettu toinen kerros kalvolle, ja sen päälle on vahvistusverkko.
 6. Koko suunnittelussa on asennettu valokeila, jonka jälkeen kaadetaan ja tasoitetaan vähintään 3 cm: n paksuinen kerros. Kun se kuivuu, siihen voidaan kiinnittää kaikki viimeistelypeitteet.

Eristys laastilla

Lämmittely puulattian alle

Puun lattia voi olla hyvin kaunis ja maalaistaloja valmistetaan usein juuri tällaisten pinnoitteiden koristelemiseksi. Puulattiat voidaan asettaa mihin tahansa pohjaan, rinnakkain eristäen.

 1. Pohjan valmistus: vanhan pinnoitteen poistaminen, jos se oli, puhdistus, tiivistysväli.
 2. Valmiit pohja peitetään höyrysulkukalvolla, jonka päällekkäisyys on 15-20 cm ja yksittäisten kappaleiden kiinnittäminen nauhalla.
 3. Kalvoon asetetaan antiseptisten ja syttyvien pelkistävien yhdisteiden kanssa käsitelty puu. Piki riippuu lattialaudan paksuudesta, esimerkiksi 40 mm: n levy on täysin 70 cm: n päässä olevista tankoista. Pitkittäisten palkkien väliin kiinnitettiin poikittain, niin että lopullinen muoto muistutti ristikkoa. Jokaisen viiveen keskipiste merkitään seinään, niin tämä tarra toimii ohjaimena levytasolle.
 4. Lämmittimet asetetaan ristikon soluihin: levyt leikataan kokoon, kuituaineet voidaan jopa täyttää laajennetulla savella. Täyteaineen pitäisi täyttää tiukasti koko solu, jättäen kylmäsiltoja, mutta ei saavuttaisi viivästyksen huippua. Tämä aukko antaa puoliympyrän ilmanvaihtoa.

Lämmittely puulattian alle

Eräs eristys - ruiskutetuista materiaaleista. Se on melko kallista ja edellyttää, että työ suoritetaan erikoislaitteiden avulla. Tällaisen eristeen käyttö vaatii lattian puhdistamista roskista, bitumien virroista, rasvan tahroista ja liuottimista. Ei ole välttämätöntä asettaa poikittaiset palkit viivojen väliin - tuleva ruiskutus muodostaa riittävän tiheän eristävän kerroksen. Vaahtoa levitetään erikoislaitteella, joka sekoittaa erityisen nestemäisen aineen hiilidioksidia ja suihkuttaa sitä paineen alaisena.

Eräs eristys - ruiskutetuista materiaaleista

Eristeellä täytetty laatikko on peitettävä toisella kerroksella kalvoa tai penofolia, joka on suhteellisen uusi materiaali, joka on vaahdotettu polyeteeni alumiinisubstraatilla. Se asetetaan alustalle ylöspäin ja hieman vaivataan soluihin jättäen tilaa lattian ilmanvaihdolle.
Nyt on mahdollista laittaa levyt, jotka on käsitelty antiseptisellä materiaalilla päälle ja kiinnitettävä ne itsepuhallusruuviin. Levyt on järjestetty kohtisuoraan viivästymiin, mutta niiden sijaan halutaan, vaneri tai kipsilevyarkit asetetaan, ja vasta sitten - viimeistely.

Puulattian eristys

On sitä mieltä, että puulattian eristäminen on helpompaa kuin betonilla, mutta tämä ei ole täysin totta. Kytkin ei luonnollisestikaan tarvitse, mutta joutuu työskentelemään kovasti.

Infrapuna lämmin lattia

Infrapuna lämmin lattia

Tämä on vaihtoehto sähkökytkimeen, joka sopii tasoituskerrokseen ja siksi ei sovi puulattialle. Ainoa vaatimus tällaisen järjestelmän asettamisesta on lattiamateriaalien ei-myrkyllisyys lämmitettäessä, mutta muutoin se on hyvä tapa säilyttää lämpö verannalla.

Paul kirjaimissa

Tämä menetelmä on oleellinen puulattian eristämiseksi. Toimintojen järjestyksessä se on samanlainen kuin aiemmin kuvattu, vain pohja on valmistettu eri tavalla.

 1. Vanhan kerroksen purkaminen. Tarvitaan päästöjen enimmäismäärä. Kun lattian korjaus on käynnistetty, samaan aikaan on mahdollisuus varmistaa, että kaikki on kunnossa hänen kanssaan. Ne lautaset, jotka ovat alkaneet romahtaa ja hajota, on korvattava uusilla, esikäsitellyillä ihonesteillä.
 2. Lattiapäällystekalvovesit. Tarvitset kalvon, koska se sallii kosteuden menemisen sisäpuolelta ja samalla se ei anna sen läpi. Tämä materiaali asetetaan kuten muutkin, päällekkäin 15-20 cm, jonka jälkeen liimataan liimanauhalla.

 • Asennusviive. Tällöin niiden poikkipinta-ala voi olla 50x150 mm, mutta jos raskaita kalusteita on tarkoitus asentaa verannalle, on mahdollista ottaa paksummat palkit, esimerkiksi 75x150. Tukkien ja seinien välissä on oltava 2-3 cm: n rako, jonka jälkeen se täytetään lämpöeristetiivisteellä ja suojaa tangot lämpövirroilta. Tietenkin kaikki viiveet on käsiteltävä anti-vaahdolla.
 • Lämmittimien välisen tilan täyttäminen myöhästyy. Se voi olla mikä tahansa sopiva materiaali: mineraalivilla, penoplex, polystyreenivaahto, huopa ja muut, koska valinta on valtava nyt. Se voi käyttää eri tyyppisiä eristeitä, esimerkiksi kalvomateriaali voidaan asettaa membraanihöyrysululle ja mineraalivilla voidaan asettaa päälle. Eristys sopii tiiviisti, mutta ei ylhäältä, jättäen tilaa ilmanvaihdolle.

  Minvat lattiaeristykseen

 • Eristeet, jotka on täytetty eristyksellä, peitetään ylhäältä toisella kerroksella kalvoa tai penofolia alumiinipuoli ylöspäin ilmanvaihtoaukolla, ja yläsuojus voidaan asentaa: taivutetut levyt, vaneri tai vastaavat materiaalit.
 • Kaikkien aiemmin kuvattujen menetelmien lisäksi voit käyttää erityyppisiä linoleumia tai laminaatteja, jotka pystyvät pitämään lämpöä sekä mattoa.

  Kuumennus lattialle kuistilla on asia, jota parhaillaan käsitellään tämän laajennuksen rakentamisprosessissa, mutta erityisellä halulla voit aloittaa työskentelyn milloin tahansa. Ei voida sanoa, että toimintojen monimutkaisuus on äärimmäisen yksinkertainen ja kaikkien saatavilla. Ainoastaan ​​kyky pitää vasara kädessä ei riitä tekemään työtä, mutta ne, jotka ovat luottavaisia ​​kykyihinsä ja joilla on pieni mutta silti rakennuskokemus, voivat tehdä kaiken itsestään.

  Pääasiassa on valita sopivimmat materiaalit hinnan ja laadun suhteen, sillä korjauksen onnistuminen koostuu kahdesta osasta: työntekijöiden taidoista ja käytettävien työkalujen ja työkalujen laadusta.

  Ajatuksia lattian lämmittämisestä verannalla yksityisessä talossa syntyvät monista omistajista. Samanaikaisesti kaikilla ei ole tarkkaa käsitystä siitä, mihin se on tehty, millaisia ​​tyypillisiä virheitä tehdään tässä tapauksessa ja miten niitä voidaan välttää. On ymmärrettävä, että tärkein kysymys ei saisi olla "miten ja mitä", vaan "mitä", sitten talon omistaja pystyy oikein ja itsenäisesti ratkaisemaan tiettyjä ongelmia.

  Mikä on lattianeristys ja mitä se tehdään?

  Lattianeristys yksityisessä talossa on toimenpide lämmöneristysmateriaalin (eristys) katkaisemiseksi aluslattian ja taustalla olevien materiaalien tai tilan välillä. Yksinkertaisesti, asenna oma eristys aluslattian alle. Koko menettelyn päätavoite ei ole vähentynyt lattian lämpötilan nostamiseksi, kuten monet uskovat. Lattian lämpötila kasvaa tietenkin, mutta päätehtävänä on poistaa kondensaatiokyky. Kylmä lattia on epämiellyttävä ja epämiellyttävä, mutta kondensaatio uhkaa lattian koskemattomuutta, mikä on todella vaarallista ja hyväksyttävää. Vesihöyry, joka on väistämättä ilmastoitu huoneissa, joissa on ihmisiä, tiivistyy kylmemmillä pinnoilla. Nämä voivat olla seiniä, ikkunalasiaa, lattioita tai lattioita. Kosteus imeytyy puuhun, käynnistää hajoamisprosessit ja katkeaa nopeasti lattiat, mikä tarkoittaa korjausten tarvetta ja merkittäviä kustannuksia.

  Jotta tämä tapahtuma olisi avoin veranta, se on hyödytön.

  Talojen, laajennusten, terassien ja verannan rakentaminen.

  Kysy asiantuntijalta

  Lattianeristys vaikuttaa vain suljettuihin verantaan.

  Tällöin menettelyn tarve lisääntyy luonnoksena

  lattiat verannalla

  harvoin riittävän tiheä ja eristetty. Lattian kylmä pinta ottaa kosteuden ilmasta, ja tämä prosessi on näkymätön ja näkyvissä vain, kun se saavuttaa viimeisen vaiheen, kun lattiat alkavat laskea.

  Verannan lattian eristämiseksi on välttämätöntä asentaa riittävän paksu lämpöeristyskerros ulkopuolelta tulevan kylmän ilman ja alustan lattian välillä. Se kulkee kylmän ulkopuolelle, jolloin karkea lattia ei jäähdy, mikä nostaa sen lämpötilaa ja tuo kastepisteen pois.

  Mitä materiaaleja voidaan käyttää kuumentamaan lattia verannalla

  Lattianeristeen spesifisyys on vaakasuorassa paikassa. Se on kätevä ja sallii sinun käyttää monia tehokkaita, mutta alikäyttöisiä materiaaleja. Nämä ovat löysät lämmöneristimet, jotka osoittavat hyvin vaakatasossa, mutta ne eivät sovellu pystysuoraan. Tällaisia ​​materiaaleja ovat:

  Näistä materiaaleista kiistaton johtaja on laajennettu savi. Siinä on epäorgaaninen perusta, joka sulkee pois hyönteisten, muotin tai sienen ulkonäön materiaalikerrokseen. Lisäksi materiaalin juoksevuus poistaa mahdollisuuden jyrsijöiltä.

  Löytyneiden lajien lisäksi usein käytetään:

  • Mineraalivilla.
  • Polyfoam, EPPS.
  • Polyuretaanivaahto jne.

  Lämpenemismateriaalin valinta perustuu omistajan ominaisuuksiin ja itse lattian muotoiluun, koska se määrää suurimmassa määrin tietyn materiaalin käytön.

  Lattian lämmitys verannalla puutalossa

  Puutalon verannalla on useimmiten alustat, jotka on asetettu tukkeihin, vapaasti riippuen tukikappaleen väliin. On mahdollista eristää tällainen rakenne ulkopuolelta, mutta tämä edellyttää eristeen tukemisen lisäkerroksen luomista, koska pohjaan pääseminen alhaalta ei ole koskaan tapahtunut. On mahdollista tehdä paljon yksinkertaisempi: karkea lattia, puhdistetaan ja käsitellään antiseptisellä, on peitetty penofolin (vaahtopolyeteenistä, jossa on kalvokerros), jonka päälle linoleumi tai muu päällyste asetetaan. Tässä tapauksessa ns. sisäpuolinen eristys, jossa lattiapinta jätetään tahallaan kylmään vyöhykkeeseen, mutta lämpimän ilman kosketukseen sen kanssa ei ole. Tämän seurauksena se lämpenee huoneeseen, eristeen kalvokerros heijastaa infrapunasäteitä, palauttaen siten lämmön sisäpuolelle, vesihöyry on täysin eristetty läpäisemättömällä materiaalilla puulattiasta.

  Miten kuumennetaan lattian verannalla lokeihin

  Tämä vaihtoehto on melko työläs, mutta sillä on suuri vaikutus. Työn suorittamiseen tarvitaan:

  • Irrota väliaikaisesti aluslaatta, jotta voit käyttää viiveitä.
  • Hem on lokit alhaalta lattiamateriaalia ohut levyt.
  • Jos helma ei ole alhaalla, sinun on tehtävä side sideaine. Viivästyksen alempien reunojen tasolla pienet palkit sijoitetaan molempien puolien viiveen koko pituuteen. Heidät sijoitetaan alustaan, täyttäen kaikki välimatkat viivästysten välillä saadakseen lisää lattiaa.
  • Viiveiden välinen tila on täynnä eristys. Voit käyttää mitä tahansa materiaalia, mutta on parasta valita "hengittävä" laje - laajennettu savi, mineraalivilla, sahanpuru jne. Paras valinta olisi laajentunut savi, mutta suuri kerrospaksuus on optimaalinen - noin 20 cm. Jos kerrospaksuus on suhteellisen pieni, voidaan käyttää mineraalivillaa tai vaahtoa.
  • Kun asennat lämmitin, joka täyttää täydellisesti välimatkan viivästysten välillä, on asennettava höyrysulku. Eristinä käytetään tavallista polyeteenikalvoa, joka on asetettava jatkuvalla liinalla, jossa on päällekkäiset nauhat, liimaamalla liitokset teipillä.
  • Sen jälkeen voit asettaa lattian ja alustan.

  Kuumien verannan lämmittäminen puoli tiilistä

  Verandat puoliksi tiilessä ovat melko yleisiä. On tarpeen lämmittää niitä, koska tiiliseinien lämmittäminen ei ole helppoa ja niiden paksuus ei salli lämpöenergian kerääntymistä, vaan ne jäähtyvät hyvin nopeasti.

  Samalla lattian rakenne voi olla erilainen:

  • Betoniesteri.
  • Järjestelmän loki ja rantakatu.

  Alustan rakenne määrittää, mikä eristysvaihtoehto on käytössä. Betonisissa karkeissa lattioissa on omat eristysvaihtoehdot:

  • Eristyskerroksen asennus jäykistä materiaaleista (EPPS, penoplex, jne.), Jolloin suojavaipo voidaan myöhemmin kaataa.
  • Lattialämmitysjärjestelmän asennus.
  • Alueilla, joilla on lämpimät talvet, voit rajoittaa kerroksen penofolin ja subbasic linoleumin kerrostamista.

  Talojen, laajennusten, terassien ja verannan rakentaminen.

  Kysy asiantuntijalta

  Puulattiat eristetään joko edellä kuvatulla tavalla, tai asennetaan veden tai sähköinen lattialämmitys.

  Lattian lämmitys verannalla ilman pohjaa

  Verandat, joilla ei ole säätiötä (esimerkiksi pihdit) sijaitsevat tietyllä etäisyydellä maasta, ja tuuli kulkee vapaasti tässä aukossa. Ennen kuin aloitat toimenpiteitä lattian lämmittämiseksi, on alhaalla ulkoneva osa käännettävä, sulje tämä aukko tuulta. Sitten voit aloittaa sääennusteen työn. Jos käytössä on perinteinen viivästysjärjestelmä, se voidaan lämmittää tavallisella tavalla. Betonipinnoite vaatii katkaisun asentamisen ja ylimääräisen lattian kaatamisen tai lämmitetyn lattian asentamisen.

  On toinen tapa lämmittää nopeasti ja edullisesti lattiaa - kelluva lattia laite. Tällöin on välttämätöntä täyttää ja tiivistää tasainen eristyskerros (laajennettu savi, rakeistettu vaahtolasi jne.), Jonka yli lattiapinta on tehty jäykästä levymateriaalista - lastulevystä, MDF: stä jne. Lattiapinta on vain tasainen eristyskerros, ei tarvita asennusta. Vaihtoehto on hyvä, koska voit aina nostaa lattiaa, kaataa tai leikata eristystä ja asettaa sen takaisin.

  Lattianeristys verannalla, olohuoneen alla

  Jos haluat lämmittää lattiaa olohuoneen alle, ei ole mitään muuta kuin tehdä lämmin kerros verannalla, on mahdotonta ajatella. Tässä tapauksessa sinun on valittava mallin oikea versio. Tosiasia on, että on olemassa vesi- ja sähkölattialämmitys. Ero niiden välillä on, että sähkölattiat tuottavat lämpöä itsestään, ja veteen tarvitaan kuuma jäähdytysneste. Sähköinen lattialämmitys verannalla on melko yksinkertainen, nopea ja tuhoisa.

  Vesi vaatii monimutkaista asennusta, valvontajärjestelmän ja asetusten olemassaoloa, mutta sen kustannukset ovat hyvin alhaiset. Jos sähkökatkoksia esiintyy usein, lämmitetty lattia toimii kuten aiemmin, ja sähkökatkos sammuu. Suunnittelun valinta on monimutkainen asia, joka riippuu kodin omistajan olosuhteista ja mahdollisuuksista, mutta jos sinulla on oma kattila, menestyksekäs ratkaisu on vesiversio.

  Sarakepohjan lämmitys

  Suurin osa paaluilla tai pylväspohjalla rakennetuista taloista on lämpimämpi johtuen suuresta ilmatyynystä pohjalevyjen ja maan välillä. Avoin tila on hyvin puhallettu, mikä takaa vähimmäisen kosteustason. Mutta kylmällä säällä betoni-, kivi- tai teräspidikkeet ovat erittäin epäedullisessa asemassa, joten on parempi lämmittää niitä.

  Miksi on tarpeen eristää sarakkeen säätiö

  Lattian lämmittäminen pylväspohjaisella pohjalla ja sen seurauksena vähentää kuumennusmateriaalin kuumenemista kuumennusvai- heen vuoksi kellarilevyjen rakenteilla ja samanaikaisesti ulkonevien osien voimakas kylmän ilman kylmän ilman jäähdytys voi osaltaan vaikuttaa kriittiseen tilanteeseen koko rakennuksen vakaudelle. Vahvistettu betoni ja erityisesti teräksiset ruuvipallot poistavat hyvin lämpöä maaperästä, mikä edistää maaperän kallistumista. Voit välttää tällaisia ​​ongelmia, jos otat muutama lisätoimenpide ja lämmitä pylväsperusta:

  • Irrota talon alla oleva tila mistä tahansa luonnoksesta ja ulkoisesta huuruvasta ilmasta;
  • Asenna lämpöeristyspäällysteet pylväspohjan tukien pinnalle;
  • Suorita maaperän lämpöeristys paalujen tai pilarien upotetun osan vieressä.

  Se on tärkeää! Olisi järkevää eristää pylväspohjan kannattimet jopa paalujen asennuksen vaiheessa maahan.

  Miten eristää sarakkeen säätiö omalla kädelläsi?

  Pilarin tai sarakejärjestelmän kannattimet ovat epätasaisissa olosuhteissa. On selvää, että kolonnin ulompi rivi, joka sijaitsee rakennuksen kehällä pitkin, "kärsii" pakkasesta, joka on paljon vahvempi kuin sisäiset tukielementit, joten on tärkeää eristää nämä perustusosan osat tehokkaimmin.

  Maadoituseristyksen sarake

  Ensimmäinen ja tärkein tapa säätiön tukikapasiteetin säilyttämiseksi on ulkoisten tukielementtien suojaaminen. On tarpeen lämmittää ensin. Sinun täytyy tehdä se kaikilla käytettävissä olevilla tavoilla:

  1. Lämpöeristekerroksen täyttö kuopan sinussien yläosissa asennettaessa tukipylväitä. On parasta käyttää pienimmän vaahtolaseen täyttöä sideaineella. Maaperän eristyskerroksen tulisi olla vähintään 20-25 cm;
  2. Tee oikea maaperän kuivatus tukien ympärillä. Talon seinistä ja grillataisteluista maahan virtaavan sadevesi korkealaatuinen kulkeutuminen auttaa eristämään pylväspohjan kannattimet;
  3. Aseta ekstruusioitu polystyreenivaahtomuovi eristeiden ympärille;
  4. Peitä paalujen tai tukipilarien ulkoiset osat lämpöeristysmateriaalilla.

  Vihje! Pylväsnäytön tukien valmistuksessa kaatamalla betonia runkoon, käytä polystyreeni-vaahtolevyjä muottipesäksi.

  Liuskajohtojen valmistuksessa käytetään yhä useammin laajennetun polystyreeni-levyn muodossa olevia kertakäyttöisiä muottijärjestelmiä. Ne pitävät hyvin täytettyä betonia ja laastin asettamisen jälkeen pysyvät maassa vedeneristyksen ja eristeen muodossa.

  Jätevesijärjestelmän järjestelyn jälkeen alkavat eristää säätiön tuet penoplexilla. On helpointa lämmittää maaperän pintaan sokea alueelle asennettavan eristysjärjestelmän mukaisesti. Tätä varten sinun täytyy kaivaa suorakulmainen mini-kuoppaan maaperän pinnalle ja kaataa se kerroksella hiekkaa ja laajennettua savea, joka on vähintään 5-7 cm paksu. Voit ottaa kuopan koon 60x60 cm vaahtomuovilevyn vakioleveyden alapuolella. Levyn keskiosassa on penoplex-leikkausreikä, joka on pinon tai postin koko.

  Alueille, joilla on 1,20 - 1,30 m: n pakkasekoitussyvyys, tarvitaan vähintään 8 cm: n paksuinen tai hieman ohuempi levy. Hiekkavyöhyke on huolellisesti tasoitettava ja tiivistettävä. Lämmöneristyslaatan alle varmista, että asetat kattolamateriaalilevyn ja kiertävät materiaalin reunat niin, että kosteus maaperästä ei pääse eristykseen ja sen alapuolelle ja menee hiekkaan tai poltettavaksi.

  Jos mahdollista, on valmistettava mini-kuoppaan sijoitettava penoplex-arkin leikkaamattomassa muodossa. Muussa tapauksessa käytä useita arkkia vaahtomuovia, jotka on asetettu siten, että leikkauslinja päällystää ylhäältä koko materiaalilla. On vielä sulkea eristyskerroksen betonikerros.

  Pilarien pystysuora pinta on helpompi lämmitää polyuretaanivaahdolla. Asiantuntijat suosittelevat eristämään sarakepohjaisten tukien ala- ja keskiosaa, viimeisen 10-15 cm: n paalun yläosasta, grillattavan viereen, et voi lämmittää. Tällä menetelmällä voit eristää sarakepohjan koko rakenteen, varsinkin jos tukien korkeus on hyvin pieni. Vaihtoehtoisesti voit eristää paalujen pinnan useita kerroksia bitumin ja vaahtolaseiden rakeiden seoksella.

  Lattialaattojen alla olevassa tilassa oleva maakerros on peitettävä kerroksella laajennettua savea tai vermikuliittia. Joissakin tapauksissa näiden materiaalien täyttöä käytetään yleiskerroksena, mikä nostaa eristyskerroksen pilarien ympärille enimmäiskorkeuteen, kuten kuvassa. Materiaali, joka on asetettu siten, pystyy eristämään riittävän tehokkaasti suuren osan pylväspohjan rakenteesta, vaikka ei tarvitsisi lopettaa sisääntuloaukkoja ja interswaiting-ikkunoita rakennuksen ulkoreunaa pitkin.

  Miten eristää sarakkeen säätiö talon alla olevan tilan eristämisen avulla

  Useimmat suositukset eristysrakenteiden eristämisestä tarjoavat esteitä "ikkunoille" tai "zabirille", jonka muodostavat ulkoiset pylväät, materiaali, jolla on erinomaiset eristysominaisuudet. Lattialevyjen pieni määrä lämpöä riittää lämmittämään ilmatilaa ja paalujen sisäisiä rivejä.

  Eristä pyyhin kahdella tavalla:

  • Suspendoitu rakenne, joka on ripustettu ulkopuolelta grillimassalta pitkin koko säätöalueen;
  • Tiilimuuraus, puu tai asennus valmiiksi valmistettujen paneelirakenteiden kiinteiden ikkunoiden avaamiselle, kiinteät tai irrotettavat.

  Saranoidussa järjestelmässä käytetään yleensä eristyksen kellarikerroksen rakentamista. Seinälevyt on asennettu kahteen kantokiskoon metallista, joka on asennettu ulkoisiin tukiin ja grillattavaan. Ripustusvaihtoehtoa käytetään talon talon lämmittämiseen erityisen rasvattoman maaperän tapahtuessa. Katoksen sisäpuolelta on ommeltu useita kerroksia kumisoitua kangasta, joka kattaa suojan ja maan välisen raon.

  Melkein aina, kiilan tiivistämistä yritetään samanaikaisesti koko rakennelman ulkonäön kanssa. Jos talo on valmistettu puusta tai tukkeista, voit käyttää muovia kellarihyllyjä, jotka jäljittelevät raunioita tai tiiliseinämiä.

  Maalaistalolle voit tehdä yksinkertaisin ja edullisin rakennuseristeen - eristää rakennuksen eristykseen vaahtomuovista, joka on pehmustettu laudoittain. Tässä tapauksessa grillauksen palkin ja kannattimien sisäpuolella on ommeltu kaksi vaakasuoraa palkkia, joihin on upotettu lyhyitä puurakenteiden pystysuoria segmenttejä. Seuraavaksi vaahtokerros liimataan laatikkoon, vedeneristys levitetään polyeteenikalvosta tai kattopinnoista, jonka jälkeen ulkopinta peitetään tasomaisella levyn tai muovipaneelilla.

  Jos maaperän pintakerrosten korkeus on pieni, voit eristää ja lämmittää talon alle tavanomaisen tiilimuodon avulla. Tätä varten sinun täytyy kaivaa pieni oja pitkin rakennuksen kehää, 20 cm leveä ja 10-15 cm syvä, jossa sinun täytyy kaataa kerros soraa ja hiekkaa. Sitten voit tehdä tiiliseinät tiilikattoon, jossa seinän pakollinen sitominen sarakepohjaan. Tiilien lämpöeristyslaatu on 7 kertaa huonompi kuin laajennettu polystyreeni, joten on suositeltavaa lämmittää tiilen sisäpuoli laajennetulla polystyreenivaahdolla.

  johtopäätös

  On helpompaa lämmittää runko-osaa ja kannattimia kuin nauha tai matala syvyys. Mutta pylväs- tai paalusäätiön kanssa tehtäviä virheitä ei voida sallia raskaiden, veteen kyllästettyjen maalien paalujen ennakoimattoman käyttäytymisen vuoksi. Siksi tällaisten talojen omistajat haluavat käyttää kaikkia säätiön lämpöeristysmahdollisuuksia ja -mene- telmiä ja eristää sen maksimiin.

  • Rakennamme vaahtolohkojen talon omiin käsiinsä
  • Kelluva säätiö
  • Säätiön muottirakenteet tekevät sen itse
  • Uunin pohja kylvyssä

  Yksityisten huviloiden ja maalaistaloiden verannat (terassit) pääsääntöisesti eivät kuumene. Tästä syystä on mahdotonta käyttää niitä talvisina asuintiloina. Tällainen tilanne on helppo muuttaa, jos tehdään verannan eristys.

  1 Terassin lämpöeristys ulko- ja sisäpuolella - valitse sopiva vaihtoehto

  Haluttaessa yksityisen talon omistajat voivat tehdä lämpimän huoneen, käytävän tai käytävän tai kasvihuoneesta käyttämättömältä talviterassilta. Lisää tilaa ympärivuotiseen käyttöön ei satuta ketään. Voit tehdä tämän vain sinun on kunnollisesti kuumennettava veranta tiettyjen vaatimusten mukaisesti, jotta se sopii talviolosuhteisiin. Ulkopuolelta tai sisäpuolelta tehtyjen terassien lämpöeristys. Ulkoisella eristel- mällä on seuraavat edut:

  • työ tehdään kodin ulkopuolella, kaikki roskat jätetään ulkopuolelle;
  • korjaustoimet eivät tee suuria muutoksia talon asukkaiden elämäntapaan;
  • Terassialue ei vähene;
  • erikoismateriaalien kanssa päällystetyt seinämät lämpenevät hyvin, eivät kosteita, mikä lisää verannan käyttöikää.

  Sisäinen lämpeneminen voidaan tehdä missä tahansa sääolosuhteissa

  Ulkolisäystä ei suositella koteihin, joissa on alkuperäinen ulkopinta. Tällaisissa tapauksissa käytettävät materiaalit voivat muuttaa huomattavasti asunnon arkkitehtonista ulkonäköä (eikä aina parempaa).

  Sisäinen lämpeneminen voidaan tehdä missä tahansa sääolosuhteissa.

  Yhden lähestymistavan suhteen on täysin realistista suojata kuistin kaikki pinnat lämpöhäviöstä (lattia, katto, seinä). Samaan aikaan kodin käsityöläinen saa vapaasti pääsyn määritettyihin syihin missä tahansa korkeudessa. Mutta kun teet sisätyötä, sinun on valmistauduttava välittömästi muutoksiin kotona (varsinkin kun eristys viivästyy pitkään) ja olemassa olevaan sisätilaan. Terassin lämpöeristys sisäpuolelta vaatii vanhojen pinnoitteiden purkamisen. Kaikki kodin omistajat eivät ole valmiita ratkaisemaan tällaisia ​​suuria tehtäviä.

  2 kuin lämmin - käsitellään ehdotettuja materiaaleja

  Lämmöneristimien valinta on tällä hetkellä valtava. Myynnissä on aika testattu materiaali ja täysin uudet tuotteet, jotka tarjoavat korkealaatuisen verannan suojauksen kylmästä. Erillisen lämmittimen valinta riippuu mökin tai kodin omistajan taloudellisista mahdollisuuksista, materiaalin käsittelyn monimutkaisuudesta, ulkoasun ominaisuuksista ja kodin sisustuksesta. Lisäksi lämpöeristimellä on oltava seuraavat ominaisuudet:

  • myrkyttömyys;
  • palonkestävyys;
  • mekaanisen kulutuksen kestävyys ja luonnon tekijöiden vaikutukset.

  Useimmiten terassien eristys on valmistettu vaahtomuovista, penofolista, polystyreenivaahdosta, basaltista ja mineraalivillasta, polyuretaanivaahdosta, laajennetusta savesta, korkkilevytuotteista, erityisistä tyhjiöpaneeleista, hinauksesta, sammasta. Oikea materiaali on helppo valita.

  Useimmiten terassien eristys tuotetaan vaahtomuovilla.

  Mineraalivilla käytetään lämmön säilyttämistä hyvin kauan. Se on syttymätön, sillä on alhainen lämmönjohtavuus, se on kestävä lämpötilan, biologisten ja kemiallisten vaikutusten aiheuttamien muodonmuutosten vuoksi, takaa korkean melutason, tunnettu sen vetolujuudesta ja puristuksesta. Mineraalivillan kustannukset ovat käytettävissä. Sen asennus on helppoa ilman asiantuntijoiden apua. Mutta ajan myötä tämä materiaali menettää eristyspotentiaalinsa (sen tiheys vähenee). Basalttivilla on samanlaisia ​​etuja ja haittoja. Sen tärkein etu on ehdoton ympäristön puhtaus.

  Erinomainen vaihtoehto Minwateille on polystyreenivaahto. Kestävä ja helppokäyttöinen eriste kohtuuhintaan. On suotavaa käyttää ekstrudoitua polystyreenivaahtoa. Se suojaa rakennuksia tehokkaammin lämpöhäviöiltä. Kuvatun materiaalin puute on korkea syttyvyys. Syttyessä se vapauttaa ilmakehään vaaralliset myrkylliset aineet.

  Lisääntynyt palovaara on ominaista vaahdolla. Hän myös houkuttelee jyrsijöiden huomion. Polyfoam voidaan asentaa kehyksetön ja kehystekniikkaan. Materiaalin lämpöä suojaavat ominaisuudet pysyvät muuttumattomina koko elinkaaren ajan. Vaahtomuovin tärkeä etu on alhainen höyryläpäisevyys ja hygroskooppisuus. Tämä tarkoittaa sitä, että hydrofilmillä ei ole enää tarvetta pinnoittaa sitä.

  Penofolia käytetään yhdessä muiden lämmöneristimien kanssa tai itsenäisesti. Sen höyryläpäisevyys on vähäinen ja ympäristöystävällisyys on korkea. Yksi tärkeä penofolin plus on ei-syttyvä. Ekologisesti puhtaita korkkilevyjä kuvataan. Ne suojaavat täysin verannan lämpöhäviöiltä. Mutta tällaisten tuotteiden kustannukset ovat objektiivisesti korkeat. Savustettua saviä, joka on valmistettu huokoisesta granulaatista, käytetään vain eristeisiin kattoihin ja lattiapohjoihin.

  3 Ulkoeristys - vinkit kodin käsityöläisille

  Kun olet päättänyt sopivista lämmöneristysmateriaaleista, voit alkaa lämmittää terassia ulkopuolelta. On parasta suorittaa tällaiset toiminnot omilla kädillä, kun lämpötila on nolla. Pro-eristys on suositeltavaa eristää katto mineraalivillan kanssa. On tärkeää huolehtia tämän materiaalin korkeasta laadusta huolehtimisesta höyrystä (esimerkiksi kattopuhaltimet tai erityiset höyrynkestävät kalvot). On jopa parempi tehdä katon eristys penofolilla lisäkerroksella kalvoa. Asenna sitten lisää kosteuden suojausta ei tarvita.

  Ulkopuoliset seinäpinnat ovat useimmiten polyuretaanivaahtolevyjä.

  Ulkopinnan ulkopinta on useimmiten polyuretaanivaahtoa, polystyreenivaahtoa tai mineraalivillalevyä. Ne voidaan myöhemmin sulkea käytännöllisesti katsoen millä tahansa viimeistelymateriaalilla, joka vaihtelee PVC-paneeleista, log-tuotteista ja päättyy metallipinnoitteisiin. Lämmönkestävien levyjen asennus betoniseinien tai tiilen seinille tehdään tämän järjestelmän mukaisesti:

  • asenna valittu eristys (yleensä liimaa korjataan);
  • eristysmateriaali kiinnittää vahvistusverkko;
  • maalata, kipsiä lämpöä suojaavia paneeleita tai asentaa niihin valittu verhous (sivuraide, seinäpaneeli jne.).

  Tällaisten töiden jälkeen terassi ei pelkää talvilämpöä. Saat täydellisen huoneen käytettävissänne. Siellä voit varustaa käytävällä tai upealla talvipuutarhalla.

  Lämmönkestävät tuotteet on asennettu puuseinämiin aiemmin valmistetuissa kattolevyissä, joihin eristys on kiinnitetty sateenvarjoilla, ja sitten ne peittävät rakennetta vedeneristyskalvolla. Viimeksi mainitun kiinnitys tehdään niitteillä (tarvitset rakennetta nitoja).

  Kiinnitä huomiota! Jos aiot todella lämmittää terassia laadukkaasti ja tehdä olohuone siellä, sinun on ehdottomasti eristettävä ikkunat ja ovet. Ovet suojaavat kylmän vaahdon tunkeutumista vastaan. Se kiinnittyy rakenteeseen ja peitetään sitten dermantinilla. Ulkona olevat ikkunat on eristetty yksinkertaisella polyeteenikalvolla. Sinun on täytettävä kehykset puupalkilla ja kiinnitettävä sitten lämpöeristin niihin.

  4 Sisäverannan lämpösuoja - kaikki on yksinkertaista!

  Eristys terassin kattoon on asennettu rungolle, joka on tehty puu- tai metallilevyistä. Sen päälle asennettava lämpöeristysmateriaali on peitettävä höyryä suojaavalla kalvolla, ja rakenne on päällystetty kipsilevyllä. Tämä tekniikka vähentää huoneen korkeutta. Kaikki eivät pidä tästä. Ongelman ratkaiseminen on helppoa, jos teet terassin eristyksen ja verannan sisäpuolelta erikoispakettien avulla. Ne asennetaan kehyksetön tekniikan mukaisesti eivätkä syö huoneen tilaa.


  Seinän sisäpuolelta helpoin tapa eristää mineraalivillaa tai polystyreenivaahtoa. Lämpöeristin on kiinnitetty runkoon (se on luotu metalliohjaimista). Höyrysulku on asennettava päälle. Se on päällystetty kipsilevyllä, joka sitten puttied ja käsitelty asianmukaisella tavalla. Voit myös suorittaa penoplex-seinien eristyksen. Tämä tekniikka on nyt varsin suosittu.

  Lattian lämmitys on vähäistä aikaa ja työvoimakustannukset suoritetaan laajennetulla savella. Asenna vain puutöitä nykyisen lattiapohjan päälle. Peitä niiden välinen tila laajennetulla savella ja peitä rakenne uudella valmiilla lattialla.