Tasoittaa tontti rinteessä

Rinteiden rinteitä tehdään usein alueilla, joilla on vaikea maasto, jonka ansiosta ne voidaan antaa omaperäisiksi ja käyttää viljelykasvien viljelyyn. Menetelmä on tullut varsin yleiseksi monissa maissa, koska se estää hedelmällisen maaperän kerroksen poistamisen sekä sen suojauksen eroosiolta.

Rinteiden koristelu

Menetelmällä voidaan parantaa maaperän eroja, rinteiden rinteitä, kääntää heidät kodikkaaseen paikkaan, houkuttelemalla ihailevia katseita vieraita. Lisäksi rinteiden poraus maatalouden aikana on yleistä. Sivuston päätavoitteet:

 • alueen yhtenäinen kaavoitus;
 • optimaalisen vedenpoiston varmistaminen, maaperän eroosion suojaaminen;
 • vahvien seinien asentaminen;
 • joka tarjoaa mahdollisuuden turvalliseen liikkumiseen rinteessä;
 • virkistysalueen järjestely vallitsevan tuulen suuntaan nähden.

Ennen työn suorittamista on tutkittava alueen koko ja sen kaltevuus. Sen jälkeen on tarpeen merkitä yksittäiset kaistat ottaen huomioon ne tehtävät, jotka he suorittavat, mikä vaikuttaa suoraan niiden kokoon. Terassit luodaan ylhäältä alas, jonka aikana maa siirtyy alemmille alueille, mikä edistää niiden mukavaa ja nopeampaa luomista. Korkeus voi vaihdella laaja-alaisesti, koska nykyaikaiset teknologiat ja materiaalit mahdollistavat lujan vahvan seinämän, jolla on suuri korkeus, mutta sillä voi olla kielteinen vaikutus rahoituskustannuksiin.

Terassilajikkeet ja niiden suunnitteluominaisuudet

Jokaisella rinteillä sijaitsevilla terasseilla on yksilölliset ominaisuudet, toiminnot ja myös täysin riippuvainen maaperän paksuudesta ja sen kaltevuudesta. On olemassa seuraavia muotoja:

 1. Kampa. Sopii maastoon, jonka kaltevuus on enintään 0,12. Työssä käsitellään jopa 0,4 metrin korkeusakselien kaltevuusakselin järjestelyä. Tämän tyyppiset terassit eivät ole yli 0,5 m leveitä ja niitä käytetään yleensä hedelmäkasvien ja rypäleiden viljelyyn.
 2. Astui. Niitä käytetään parhaiten niiden luotettavuuden ja houkuttelevuuden vuoksi, ja ne soveltuvat hedelmäkasvien, vihannesten, viinirypäleiden ja metsänkasvien viljelyyn, joiden terassi leveys on 3 m. Ne asettuvat rinteille, joiden kaltevuus on jopa 0,25, ja niitä vahvistetaan edelleen kiveillä. im vakaus ja vahvuus.
 3. Kaivantoon. Soveltuu kohteisiin, joiden bias on 0,18, mutta samalla eroavat merkityksettömässä hedelmällisessä maaperässä. Kun järjestetään pohjakerros poistetaan kaivannoista ja täytetään sitten maaperällä, varustavat akselit. Täydellinen kasvien tai sitrushedelmien kasvattamiseen.
 4. Terassit - ojat. Ne on tehty alueille, joiden kaltevuus on enintään 1, ohut kerros, ja voit kasvattaa hedelmiä ja metsänkasveja. Teknologian piirre on, että akselien maaperä otetaan ojista, jotka on tarkoitettu myrskyveden keräämiseen ja poistamiseen.

Seinät

Kaltevalla alustalla olevat sivuseinät ovat rakenteita, jotka estävät maaperän liukenemisen ja romahtamisen. Lisäksi niitä käytetään koriste-elementteinä maisemasuunnittelun suunnittelussa. On mahdotonta tehdä ilman linnoituksia, jos paikka sijaitsee lähellä vesistöjä, lähellä ravinteitä ja myös silloin, kun sen kaltevuus on yli 8 astetta.

Varoitus! Lisäksi on varattava suljetun vedenpoistojärjestelmä, joka estää maaperän kosteuden pysähtymisen, mikä voi murentaa seinää, mikä estää kasvien viljelyn.

Kiinnitysseinät voidaan valmistaa käyttämällä erilaisia ​​materiaaleja, joiden valinta ottaa huomioon tulevat kuormat sekä valitun tyylin noudattamisen. Tärkeimmät rakenteet, joita käytetään sivuston parantamiseen ja laitteen ominaisuuksiin:

 • betoni. Se on kestävin ja luotettava. Useimmiten suoritettiin rakenteen itsensä kaataminen käyttäen valmiiksi sekoitettua betonia, eikä teollisesti valmistettujen betonirakenteiden ohutseinäisiä rakenteita. Tällaisilla rakenteilla on yleensä kiilamainen muoto, joka sallii kuorman siirtymisen alempaan tasoon omalla painollaan horisontaalisten maaperän liikkeiden tasapainottamiseksi.

On tärkeää kiinnittää huomiota siihen, että pinnaltaan kiinnitettävät seinät on laskettu leikkaamiseen, kallistamiseen ja tuhoamiseen viereisissä solmukohdissa;

 • massiivinen. Tällaiset seinät mahdollistavat maiseman korjaamisen rinteiden koosta riippumatta. Niiden tuotanto edellyttää joidenkin sääntöjen noudattamista:
 1. Seinämän pohjan leveyden tulisi vastata tietyn tyyppistä maaperää.
 2. Yläreunan on oltava vähintään 10 cm paksu.
 3. Alemman terassin syvyyden maaperään tulisi olla vähintään 70 cm korkeudella korkeintaan 2 m ja kolmasosa siitä, jos korkeus ei ole yli 1,5 m.
 4. Muotti on edullista tehdä itsenäisesti käyttäen rikki muotoa, joka tarjoaa jäykistysrivat ja kulmat rakenteen sisällä;
 • ohutseinäinen. Tällaisten rakenteiden käytön eduksi on vähentää materiaalien kulutusta, mutta myös miinus - työn monimutkaisuuden huomattava lisääntyminen. On myös tarpeen tarkkailla tiettyjä vivahteita: alemman terassin kaivannon leveyden kasvu; nukkumassa, jonka syvyys ei saa olla pienempi kuin 0,5 m, rauniot ja sen tiivistyminen; pystysuoran levyn ja vaakasuoran konsolin yhdistämisen kulman pakollinen vahvistaminen suurimpien kuormien vaikutuksen vuoksi.

Lisäksi paikan poraamista käytetään ohutseinäisten ankkurointiseinien kanssa, joihin pystysuora levy asennetaan kaivannon sisään 0,4 m, minkä jälkeen kiinnityslenkit kiinnitetään noin 0,4 metrin etäisyydelle sen yläreunasta. Yläterassilla olevan maaperän sisällä on maadoitettu ankkuri ruuvipuristeen tai putken muodossa ja sitten hän ja silmukka ovat sidoksissa kaapelin tai lankaan levyn takaosasta. Ankkurit, jotka syvenevät vaiheen mukaan 1 m: iin, puolet pystysuoran levyn korkeudesta;

 • kivi. Melko yleinen, koska ne antavat sivustolle esteettisen ilmeen. Yleensä käytetään klassista halkeilua siteellä tai liuoksenvapaa menetelmällä (gabions), mikä mahdollistaa työn monimutkaisuuden huomattavan vähentämisen. Gabionit ovat suosittuja, koska niillä on useita etuja: kyky luoda minkä tahansa kokoonpanon seinät; on mahdollista koota huonekaluja, tikkaita, arkkitehtonisia elementtejä, jotka on tehty vastaavalla tekniikalla ristikonkehyksiksi; mahdollisuus purkaa milloin tahansa, koska ne ovat liikkuvia koko toiminta-ajan;
 • tiili. Tiili- tai kivirakenteiset seinät voivat parantaa maisemaa ja antaa sen valmiin ilmeen. Työssä on noudatettava useita vaatimuksia, joita on noudatettava:
 1. Puolilehtien asettaminen on sallittua vain seinille, joiden korkeus on enintään 8 riviä, ja tukipylväitä jopa 1,5 metriä.
 2. Korkeita seiniä tulisi vahvistaa pilastoilla, joiden paksuus on jopa 2,5 tiiliä.
 3. Levitä raudoitus käyttäen muurausverkkoa joka 4-5 riviä kohden.
 4. Maalausputkien asentaminen pieniin elementteihin.
 • puuta. Suunnittelun tekeminen puun käyttämisellä rinteellä antaa sille ainutlaatuisen ilmeen, mutta niiden resurssi verrattuna betoni- tai tiilarakenteisiin on hyvin pieni. Yleensä käytetään kahta menetelmää: tukkien pystysuuntainen kirjaaminen lähellä toisiaan tai niiden vaakasuuntainen sijoittaminen maaperän ja pystysuoraan syvien telineiden väliin 1,5 metrin välein.

Lisätietoja! Puun käyttö edellyttää sen pakollista käsittelyä keinoilla, jotka estävät nopean hajoamisen, palontorjuntaa ja lisäävät resursseja.

 • improvisoituja keinoja, esimerkiksi autonrenkaat, turpeja jne.

Muita suosituksia

Valitessasi tietyn materiaalin sinun tulee myös käyttää sitä rakennustason välisten rakenteiden rakentamiseen, mikä varmistaa sivuston eheyden ja harmonian. Älkää unohtako valaistusta, jonka ansiosta iltaisin kävelee mukavammaksi, mikä myös saavutetaan penkkien, huvipuistojen takana takapihalla. Floristinen muotoilu on myös tarkoituksenmukaista suunniteltaessa, jossa sinun on otettava huomioon rinteiden sijainti suhteessa päätepisteisiin. Esimerkiksi tontin pohjoispuolella on oltava kosteutta rakastavia kasveja, mieluummin varjossa, kun taas eteläpuoli - kukkia ja ruohoja, jotka kestävät kuivuuden, altistuminen korkeille lämpötiloille.

Vaihtoehdot ja menetelmät, joiden avulla poraus tehdään rinteellä, antavat mahdollisuuden toteuttaa rohkeimmat suunnittelupäätökset, antaen sille omaperäisyyden ja houkuttelevuuden. Lisäksi työn suorittamista koskevien sääntöjen ja vaatimusten noudattaminen mahdollistaa oman suunnitelmasi suorittamisen ilman, että työntekijöiden palveluihin kohdistuu käteiskustannuksia.

Maisemasuunnittelu ja terassit rinteillä

Pengerryksen perusperiaatteet

Terracing on lautojen laite laaja-alaisten portaiden muodossa puutarhan ja maatalouskasvien istutuksiin. Tällaista maisemasuunnittelua käytetään hedelmäkasvien, viinirypäleiden jne. Viljelyyn.

Rinteiden rinteiden avulla voit luoda puutarhan ainutlaatuisen muotoilun.

Rinteiden rinteillä suojellaan maata maaperän eroosilta ja estävät myös hedelmällisen maaperän pesemisen rinteestä. Tätä menetelmää käytetään laajasti monissa maissa (Libanon, Kreikka, Kiina jne.). Tämä voi jopa muuttaa voimakkaasti koko alueen reliefit.

Rinteiden rinteillä autetaan luomaan eräänlainen maisema-alue. Sivuston vaikein maasto voidaan maisemoitua pengerryksen avulla: rinteiden, joenpatsojen ja maaperäkasvien rinteillä.

Oikean suunnittelun ansiosta korkeuseroista tulee omalla kädellä tehdyllä sivustolla alkuperäinen ominaisuus. Jos kaltevuus on suuri, terasseja voidaan tehdä paljon. Pienellä puolueellisuudella on joskus tarpeeksi vain yksi terassi, joka voidaan tehdä valitsemalla erillinen vyöhyke.

Pengerryksen perusperiaatteita on useita:

 • on tarpeen järjestää vedenpoistojärjestelmä pienellä pituudella (helpotuksen muodostamisessa, mikä pienentää maanpinnan määrää omalla kädelläsi);
 • kannattaa harkita kätevä sisäänkirjautuminen ajoneuvoille pysäköintialueelle tai autotalliin;
 • yritä säilyttää suurin luonnonmukainen helpotus;
 • ajattele suunnittelua ottaen huomioon virkistysalueiden, viheralueiden, rakennusten ja rakenteiden suotuisa sijoittaminen.

Järjestelmä pilarin kaltevuus.

Tee-se-itse-pengerrustustöihin kuuluu leikkaaminen ja tarvittavien rinteiden muodostaminen, jotta niiden pinnoille saadaan haluttu ilme. Päävaihe on terassien rakentaminen tukiseinien rakentamisen kautta. Samalla maisemointi rinteillä voi olla joko rivitalo tai ei-pukeutunut. Jos kaltevilla rinneilla on enemmän kuin 20 astetta, käytetään pengerrystä.

Terassien välinen kommunikaatio tapahtuu yhdyskaistojen, ramppien ja portaiden kautta. Jotta terassien rinteiden pitäminen ja liitäntäreitit järjestettäisiin, käytetään pidätysseiniä. Voit myös istuttaa puita ja pensaita, joiden juuret estävät maanvyörymien ja maaperän eroosion.

Sivustoja suositellaan sijoitettavaksi rinteelle tai vaakasuoraan. Terassien ja seinien mitat riippuvat alueen koosta.

On suositeltavaa suorittaa rinteiden pengertaminen omiin käsiinsä syksyllä tai kevättalvella maapuristamalla. Rinteiden ja terassien pinta peitetään nurmikon ruoholla. Voit asettaa turpeen tai kasvien pensaat ja puut.

Kaltevien rinteiden pilarit ja niiden kiinnitysseinien rakentaminen on aina tehtävä yhdessä rinteiden pinnan viemäröinnin järjestämisen kanssa.

erilaisia ​​terassien

Harjan terassit soveltuvat maastoon, jonka kaltevuus on 0,02-0,12.

Rinteillä olevat terassit ovat seuraavia tyyppejä:

 • kampa;
 • kaivannon;
 • porrastettu (penkki-muotoinen);
 • terassit ojat.

Kallion terassit soveltuvat maastoon, jonka kaltevuus on 0,02-0,12. Tällöin kaltevuudelle tehdään koukku, jonka korkeus on 0,25 - 0,4 metriä. Tällaisten terassien leveys on yleensä jopa puoli metriä. Harjan terassilla voit kasvattaa viinirypäleitä ja viljellä hedelmäkasveja.

Kaivukoneiden terassit houkuttelevat sitrushedelmien ja teetä ystäville. Tämäntyyppinen pengerrys on tarkoituksenmukainen, jos tontilla on kaltevuus 0,09-0,18 tai jopa enemmän. Samalla hedelmällisellä maaperällä on melko ohut kerros. Pohjavesi poistetaan kaivannoista, jonka jälkeen kaivannot täytetään maaperällä ja muodostavat akselit.

Oven terassit tehdään ohuen kerroksen maaperän puutarhassa ja kaltevuus 0,1-1.

Porrastetut terassit (kutsutaan myös penkki-muotoisiksi) ovat yleisimpiä. Tällaisilla terasseilla voit kasvattaa sekä viinirypäleitä että hedelmäkasveja ja vihanneksia. Ne on rakennettu maahan, jonka kaltevuus on 0,12-0,25. Rinteiden laskeminen terassilla, 2,5 - 3 metriä leveä, mahdollistaa metsän kasvun. Porrastetut terassit vahvistetaan muurauksella erityisen vakauden vuoksi. Porrastetun näkymän etu ei ole ainoastaan ​​luotettavuus. Tällainen pengerrys näyttää erittäin houkuttelevalta ja esteettiseltä, varsinkin jos kiven rinteet sopivat hyvin sivustosi yleiseen maisemasuunnitteluun.

Niin sanotut ojan terassit asettuvat ohuen kerroksen maaperään tontilla, jonka kaltevuus on 0,1-1. Terassi-ojien järjestämiseen liittyvä tekniikka on maaperän ottaminen ojoksista, jotka palvelevat kostuttamaan akseleita, kerätä vettä ja tyhjentää sadeveden ja laittaa akselit niihin. Jokainen akseli ylittää edellisen 2-2,5 m: n. Tämä on erittäin kaunis ja kätevä pengerrysmenetelmä, sillä saatujen terassi-ojien avulla voit kasvattaa metsänpuiden lisäksi hedelmäkasveja.

Näin voit luoda maisemasuunnittelun omalla kädelläsi valitsemalla minkä tahansa tyyppisen pengerryksen, jonka avulla voit jakaa puutarhan alueiksi, luoda vesiputouksia ja kivikkoisia puutarhoja rinteillä.

Kiinnitysseinien rakentaminen

Riippuen maastoradasta, terassit vahvistetaan kiinnitysseinillä tai rullilla. Jokaisen terassin leveys riippuu rinteestä: jyrkempi rinne, kapeampi terassi. Jos pidätysseinä on syvä pohja, on ehdottoman tärkeää, että suljetun viemäröintisyvennys asennetaan tukien sisäpuolelle. Tämä on välttämätöntä estää kosteuden pysähtyminen maaperässä, muuten vesi vähitellen vähenee vähitellen seinää, ja kasvien kasvattaminen terassilla on mahdotonta.

Seinien kiinnitysjärjestelmä.

Kiinnitysseinä voidaan tehdä omiin käsiisi eri materiaaleista: tiilestä, betonista, keinotekoisesta tai luonnonkivestä, puusta (levyt tai lokit). Materiaalin valinta riippuu tyylipäätöksestä ja toiminnallisesta kuormituksesta. Se riippuu myös aineistosta, miten maisemasuunnittelu näyttää lopulta. Maaperän tiheydestä ja kaltevuuskulmasta riippuen voit käyttää paksuista oksista kudottu seinät. Terästen kaltevia rinteitä voidaan vahvistaa kasvien avulla.

Kiinnitysseinien rakentamisessa on kaksi tapaa levittää:

 • kuiva muuraus;
 • erikoisvalmisteisten puutöiden asennus.

Menetelmä kuivalle muurattujen seinien seinämille.

Kuiva muuraus on muuraus elementtejä, jotka eivät ole sidottu sementti laasti. Tällaisen seinän avulla voit kasvattaa perenatseja kivien välillä. Voit tiivistää ne primerillä siemeniin, jotka myöhemmin itävyvät oikeaan paikkaan. Tällaisessa rakenteessa tarvitaan vedenpoisto- tai viemärikerros, säätiö tai säätiö.

Kun asennat erikoisvalmisteisia puutöitä, voit käyttää erilaista muotoilua pidätysseinästä. Seinä voidaan tehdä esimerkiksi puusta, jolla on antiikkinen vaikutus. Voit käyttää monivuotista maapohjaa tai kauniita kukintoja vuosittain kasveja.

Seuraavat seikat on muistettava, kun pinoat omia käsiäsi:

 • maisemat vaikuttavat koko maisemasuunnitteluun;
 • terassin materiaali, korkeuden vaihtelut, helpotuksen kontrasti ovat sekä maantieteellisiä että tärkeitä taiteellisia ja esteettisiä merkityksiä;
 • kaltevuuden jyrkkyys voi vaikuttaa merkittävästi maisemasuunnittelun koostumuksen luomiseen;
 • rinteiden kasvillisuuden valinta riippuu kiinnitysseinien rakentamismenetelmistä ja muodoista.

Valitsemalla sivuston, jossa on vaikea helpotus, on otettava huomioon kaikki ominaisuudet rakentamisen. Rinteisiin tarvitaan aina erittäin varovainen ja pätevä suunnittelu ja maisemasuunnittelu. Saostumisen, lämmön, ravinteiden liikkumisen ja maaperän muodostumisolosuhteiden jakautuminen riippuu helpotuksen muodosta. Riippuen näistä tekijöistä määritellään kasvillisuuden rakenne, koostumus ja lajikkeet.

Mitä sinun tarvitsee tietää maan poraamisesta

Maa-alue, jolla on esijännitys, ei ole niin iso ongelma kuin se saattaa tuntua. Kyllä, hänen parannus vie enemmän aikaa, mutta lopulta saada hyvin omaperäinen alueelle, jolloin ei pelkästään kasvattaa menestyksekkäästi vihanneksia ja marjoja, mutta myös antaa paljon tilaa viherrakentamiseen.

Muuten, jos olet onnekas ja saanut eteläisen rinteen, tämä on valtava etu puutarhavaihdon näkökulmasta. Siellä lähes koko päivän on paljon aurinkoa, ja luonnollinen helpotus kattaa lasku tuulesta. Tällainen ilmasto, kuten tomaatit, vesimelonit, melonit, viinirypäleet. Tietenkin, poistua sivustosta aivan kuten se on, bias, se on mahdotonta. On vaikeata liikkua rinteessä, on mahdotonta tehdä vuoteita, ja sadevesi voi täysin pestä pois ylemmän hedelmällisen kerroksen. Siksi on tarpeen purkaa sivusto.

Terracing on keinotekoinen luominen horisontaalisille tai kalteville alustoille, jotka muodostavat vinssin rinteessä. Tällä menetelmällä voit maksimoida alueen alueen ja auttaa torjumaan maaperän eroosiota.

Terassin leveys ja rinteiden korkeus alueella riippuu rinteen jyrkkyydestä. Mitä jyrkempi rinteessä, sitä enemmän sinun täytyy tehdä terassi. Sen tavallinen leveys on 4-5 metriä. Kaltevuuden korkeus on pääsääntöisesti enintään 60-80 cm.

Terassi koostuu useista osista:

 • alustat (tai liinat);
 • kaivaus (sisäinen) kaltevuus;
 • irtotavarana (ulkoinen) kaltevuus;
 • berms (ns. koskematon osa rinteestä kahden terassin välillä).

Terassin rinteillä voi olla pystysuora tai kalteva. Jos pystysuora kaltevuus on tehty, sitä on vahvistettava kiinnitysseinillä. Valmistukseen käytetty materiaali voi olla monipuolisin puun, betonin, tiilen, luonnonkivi. Jos terassi ei ole liian suuri, alhainen koriste seinälle voit rakentaa itse, mutta huipulla muurien yli metrin, on toivottavaa nähdä asiantuntija, koska virheet suunnittelussa ja laskelmat voivat johtaa tuhoaminen tukimuuri ja maanvyörymiä.

Kiinnitysseiniä ei tarvitse rakentaa suoraan, ne voivat olla sekä kaarevia että rikki. Maisemasuunnittelun kannalta se on vielä houkuttelevampi. Mutta sinun on harkittava, että tällaisen epästandardin seinän valmistukseen tarvitaan enemmän materiaalia. Jos kiinnitysseinä on rakennettu raskaista materiaaleista, kuten kiveistä tai tiilestä, niin säätö on tarpeen.

Sen parametrit riippuvat itse seinän parametreista ja maaperätyypistä. Jos seinämän korkeus ei ole yli 30 cm, säätöä ei yleensä tarvita. Korkeudella 30-80 cm perusta annetun syvyydessä 15-30 cm. Korkeissa rakennus seinän 80 cm yli syvyys pohjan tulee olla vähintään 30-50 cm. Perusta on yleensä tehty betonista tai sementtilaastilla sidottu soraa, hiekkaa tai soraa.

Pienellä eronkorkeudella kaltevuus on myös vahvistettava, jotta kaltevuus ei liiku laskeutumiseen alaspäin. Tuulen vahvistavat rinteet ovat erittäin kauniita, kun taas tällaisten rinteiden vahvuus on melko korkea. Sod asetetaan kiven päälle ja kiinnitetään kivillä, erityisillä puisilla tangoilla tai lankkuilla. Kiviloita ei saa painaa maaperään, vaan ne asetetaan erikoisvalmisteisiin kuoppaan. Laudat asetetaan reunaan 45 ° kulmassa rinteen suuntaan muodostaen soluja, joissa turpeja asetetaan.

Jos sinulla ei ole valmiita ruohoa kädessä, voit kylvää ruohonleikkureita valitsemalla nopeasti nousee ja pitää maaperän hyvin. Ennen kylvämistä maaperä on kiinnitettävä biomateriaalin tai laatikoiden avulla.

Kaiken tyyppisten kiinnitysseinien rakentamiseen liittyy yleensä vedenpoistolaite, koska vettä yleensä kerääntyy niiden takana, mikä johtaa maaperän umpeutumiseen ja viljeltyjen kasvien kuolemaan. Lisäksi jatkuva vettä voi aiheuttaa itse pidättävän seinän tuhoutumisen. Tämän välttämiseksi pitkittäinen tai poikittainen viemäröinti asetetaan seinän sisäpuolelle niin, että vesi lähtee terassilta. Lisäksi seinämän ja maan välille voidaan kaataa noin 100 mm: n paksuinen sora, jotta vedenpoistoaukkoja voidaan estää vapaasti.

Jos päinvastoin alueen kostutus on riittämätöntä, niin terassin reunalla voidaan rakentaa vedenpitävä tyyny, ns. Reunus. Jos et aio kasvattaa vihanneksia terassilla, voit käyttää monia koristeelliseen puutarhanhoitoon. Jokainen erillinen terassi on paikka yksittäisten kukkaviljelmien, hedelmäpuiden ja maiseman veistosten kokoonpanolle. Rivitaloinen rinteessä on ihanteellinen paikka vedenmuodostukseen tai useisiin eri terasseille sijoitettavien ja virtaavien säiliöiden muodostumiseen.

Yleensä sinun ei pitäisi pelätä alueita, joilla on kaltevuus. Järjestetty oikein, ne tulevat puutarhan tai kesämökin oikeiksi koristeeksi.

Terracing tontti rinteessä omalla kädellä

Jos sivustosi sijaitsee rinteessä, voit tehdä kauniin ja alkuperäisen elementin maisemasta - terassista.

Rinteessä poraamisen yhteydessä on tärkeää arvioida alueen koko, yleensä terassit eivät ole yli 80 cm leveydeltään vähintään 5 metriä. Niiden määrä riippuu puutarhan koosta, joskus se on 2 tai 4 terassia, suurilla alueilla voi olla paljon suurempi määrä.

Rinteiden suunnittelu terassilla suojaa maata maanvyörymiltä ja eroosiosta. Jokainen niistä voidaan järjestää erikseen, mutta yhdessä he näyttävät sopusointuisilta.

Ensin sinun on tasoitettava pinta. Miten se tehdään? Ensin sinun on tehtävä silmätutkimus arvioidaksesi terassien lukumäärän ja haaran koon. Sitten kaltevuus jaetaan tappien avulla ylhäältä alaspäin segmentteihin, jotka ovat yhtä suuria kuin terassin yhden ja puolen leveyden ja rinteessä liikkuminen tasoituksen avulla havaitaan pisteitä, jotka sijaitsevat samalla tasolla kuin ensimmäisellä tapilla. Apupisteiden sijoittaminen näihin kohtiin, he löytävät viivan, joka leikkaa vinosti vinosti vaakasuoraan. Ensimmäisen rivin päätyttyä ne siirtyvät seuraavaan tappiin ja määrittävät toisen vaakasuoran suunnan.

Sitten, kun määritetään kaikki ääriviivat, he alkavat muodostaa terassi. Polkumyynnissä sen pinta ei saa olla vaakasuorassa, vaan hieman kaltevalla rinkepinnalla vastapäätä. Seuraavaksi vahvista terassin kiinnitysseinä.

Sinun on kiinnitettävä huomiota seinien muotoiluun, koska ne kiinnittävät huomiota ensinnäkin.

Seinät ovat: puuta, betonia, kiveä, tiiliä.

Puiset seinät ovat tietenkin luonnollisempia ja kauniimpia, mutta niiden käyttöikä on pieni, paljon pienempi kuin muiden materiaalien seinät. Mutta tämän materiaalin hinta ei ole niin korkea. Tällaiset seinät on valmistettu tukkeista tai tangoista. Seinän korkeuden ollessa 1 metriä palkit ja lokit ovat puolet metriä maan alle ja nousevat 1 metriin sen yläpuolella. Näin ollen halkaisija ja pituus lasketaan pienemmillä tai suuremmilla eroilla.

Miten rakentaa puinen seinä. Ensin kaivaa kaivanto, 10 cm syvemmälle kaivetun osan tankoihin ja 20 cm leveämpi kuin niiden halkaisija. Sitten pohja peitetään rauniolla ja varovasti tamped. Seuraavat palkit asetetaan tiukasti toisiinsa. Niiden välissä on tangot, jotka on kiinnitetty kynsillä tai lanka ja peitetty alapuolella. Sisästä seinää peitetään kattohuopilla. Seuraavaksi kaivaa kaadetaan betonilla, sitten nukahtaa ja tampaa maata. Puutavaran suojaamiseksi kosteudelta, niiden pinnasta poltetaan tai käsitellään erikoisin keinoin, se voidaan myös päällystää kuumalla bitumilla.

Betoniseinät eivät näytä kovin hyvältä ja korjata tämä, ne yleensä liimataan laatat, laatat tai kiviä.

Betoniseinän rakentamiseen on ensin tehtävä levyt tai levyt. Ulkopuolella sinun täytyy tehdä tarvikkeita, jotka voivat tukea betonin painoa. Lisäksi muottien alemmassa rivissä on asetettu suuria kiviä, ja niiden väliset aukot ovat täynnä soraa. Sitten kivet kaadetaan pienellä betonikerroksella. Sitten prosessi jatkuu, asetetaan kivet kerroksittain ja täytetään betonilla, kunnes koko muotti on täytetty. On välttämätöntä unohtaa 5 cm: n korkeudella maanpinnan tasosta, jotta viemäriputket voidaan sijoittaa kuivatukseen.

Tiiliseinät näyttävät erittäin kauniilta, jos ne on laadittu korkealaatuisella ja hyvällä materiaalilla. Tällaiset seinät tehdään yleensä, jos talo on myös tehty tiilestä. Suuremman lujuuden ja kosteuden kestävän klinkkerin tiili on parasta sen rakentamista varten.

Kun rakennat tiiliseinää, analogisesti betoniin, tee säätiö. Ensimmäisessä rivirakenteessa on tarpeen tehdä kuivatusreikiä kaltevalla alemman terassin suuntaan. Tällaisen seinän paksuus riippuu suoraan sen korkeudesta, toisin sanoen sitä korkeampi seinä, sitä suurempi sen leveys. Vahvista seinää pudottamalla sen alaosaa (5-6 riviä) yhteen ja puoliin tai kahteen tiiliin. Tiilet asetetaan laastille. Liuos, jossa on 1 osaa sementtiä, 3 osaa hienoa hiekkaa ja 3 osaa vettä.

Kiviseinät - kallein, mutta myös kestävin. Sen valmistukseen käytetään raakaa sahattua tai murskattua kiveä. Tämä on yleensä basaltti, kvartsiitti tai graniitti. Kiven päältä voi muodostaa monimuotoisten muotojen seinät.

Seinämän yläreunan yli on mahdollista kasvattaa hiekkapasiteettia, jonka ripustustangot osittain peittävät pystypinnat. Ja kiinnittämällä lanka seiniin, voit tehdä tukeja kiipeilyä lajeja. Maisemointiin voit käyttää kiipeilijöitä erityisissä säiliöissä, jotka sijaitsevat kiinnitysseinien ruuveilla.

Istutettavia kasveja, kuten muratti tai luonnonvaraisia ​​viinirypäleitä, herneen herneitä tai klematia, voidaan istuttaa seinää pitkin.

Terassi voidaan koristella pienillä vuoteilla tai kukkamaljakoilla. Se näyttää erittäin mukavalta terassilta, jossa on esimerkiksi purppurainen klematis, jonka vieressä on pieniä sänkkeitä oranssilla kukilla, esimerkiksi calendula.

Terassi on yleensä koristeltu kukka-asetelmilla, tavallisesti, vaatimattomista kasveista ja kukista. Kuten tavallisissa kukkapenkkeissä, tärkein asia on valita väriyhdistelmä värin ja kukinnan mukaan.

Rinteillä terassi on paras istutettu pensaat, jotka pitävät maata. Se voi olla karhunvatukka, koira nousi, euonymus jne. Havupuu koristepensaat näyttävät hyviltä terassilta.

Suihkulähteet, kaskadit ja pienet vesiputoukset, jotka kulkevat terassilta toiseen, ovat ihana puutarha koristelu.

Jos seinämä on esitelty ilman laastia, kivien väliset raot ovat täynnä maata, kun ne on tiukasti painettu. Kivien välisissä saumoissa voi tässä tapauksessa myös istuttaa kasveja. Aurinkoisella puolella, voit laittaa phlox, timjami, tai shave, varjossa puolella se näyttää resuha, saxifrage tai kelloja.

Käytä työtä kätevä pyörösaha. Kuinka valita, lue täältä.

Jos sinulla on tontti maassa, on esijännitys, kuten kuvassa, niin sinun ei pitäisi epätoivoa. Koska valtava määrä tapoja järjestää se. Tehokkain vaihtoehto on sivuston pengertaminen, joka on vaakapenkkien - terassirakentaminen, joka on vahvistettu kiinnitysseinillä. Tämän yksinkertaisen menetelmän ansiosta voit sijoittaa puutarhan alueen alueelle, jossa yhdistyvät raidat ja portaat yhteen suunnitteluun. Kiinnitysseinien rakenne eroaa terassin korkeudesta riippuen. Niiden reunat voivat olla sekä suorat että kaarevat. Ulkonäkö on melko harmoninen. Terassia voidaan täydentää alkuperäisellä potilla pienoiskoossa, koristekasveilla ja valaistuksella.

Seinärakenne

Monet esikaupunkialueiden omistajat uskovat, että alueen sijainti rinteessä vaikeuttaa suuresti maisemasuunnittelun prosessia. Itse asiassa pengerrys on tehokas tapa suunnitella paikka rinteessä, joka muuttaa tällaisen alueen ominaispiirteet ilmeisen houkuttelevalla ulkonäöllä erinomaisina etuna.

Seinät

Tähän mennessä kaikkein tehokkain tapa laskeutua esikaupunkialueelle rinteessä on erityisten tukiseinien rakentaminen, jotka ovat tällaisten kestävien rakenteiden vaakasuuntaisia ​​ulkonemia. Tällaisen kiskon tulisi olla noin 70 senttimetriä pitkä ja noin 4,5 metriä leveä. Jos maassa on suuri alue, niin tuen on oltava vähintään 3.

Maisemointi suihkulähteet

Kiinnitysseinämiä käytetään usein rakentavassa yksityiskohdassa, joka on tärkeä perusta useimmille rakenteille. Jos sinulla on tontti rinteessä, niin pidät seinät ovat hyödyllisiä maan suojelemiseksi estääkseen sen liikkumisen. Kiinnitysseinän muotoilut, muoto ja sisustus ovat pääosin riippuvaisia ​​puutarhan tyylistä ja niihin kohdistuvasta kuormituksesta. Jokainen puutarhuri voi järjestää tällaisen rakenteen omiin käsiinsä.

Seinät ovat:

 • keuhkot - korkeus on jopa metriä, ne on pystytetty ilman pohjaa;
 • pääoma - korkeus on korkeintaan kolme kolme metriä, ne vaativat sora-tyynyä.

Jälkimmäisen vaihtoehdon järjestäminen vaatii tarkkaa huomiota, koska niiden on pidettävä maaperän painoa. Niiden tulisi olla noin 23 senttimetriä leveitä, ja säätiön tulisi olla noin 65 senttimetriä paksua, ja lisäksi seinämän korkeus kasvaa, pohjan paksuus lisääntyy. Tai saat epämuodostuneen rakenteen, se romahtaa pian.

Materiaalit, joita tarvitaan omien kiinnitysseinien rakentamiseen:

Puutavaran seinien kysyntä on, että tällaiset rakenteet sopivat luonnollisesti terassin maisemasuunnitteluun. Tällainen tapa pengertaa puutarhaa rinteessä on mahdollista eri kädet, tavallista maalaismainen tyyli tiukka versio. Verrattuna muihin materiaaleihin tällaiset rakenteet ovat lyhytaikaisia, mutta jos rakennat ne korkealaatuisimmillaan ja prosessoivat puuta hyvin, ne ovat puutarhan hyvin pitkä koriste.

Pinta-ala rinteessä tiilien seinien avulla on erinomainen ratkaisu, jos puutarha on sisustettu moderniin tyyliin sen kontrastivärin ja selkeän muodon ansiosta. Tällaisen tuen rakentaminen omiin käsiisi on hieman vaikeampi kuin edellinen versio, koska se on pystyttävä seuraamaan pystysuoran muurauksen projektiota. Tällaista seinää voidaan tehdä houkuttelevammaksi erilaisten muuraus- tai tiiliväreiden avulla, ja voit myös levittää sitä koristeellisilla laatat tai kivi.

Kasvien valinta rinteeseen

 • betoni

Betoni on perinteinen materiaali tällaiselle työlle - se on merkittävä edulliseen hintaan, kestävyyteen ja niin edelleen. Paras materiaali niille, jotka rakastavat rakentaa kaiken omilla käsillään. Betoniseinät voidaan materiaalin lisääntyneen lujuuden ansiosta tehdä ohuemmiksi. Jos etukäteen rakennetaan metalliristikko tällaiselle seinälle, se voidaan peittää luonnollisella tai keinotekoisella kivellä.

Sivuston laskeutuminen rinteelle eri kivien avulla on tehokkain vaihtoehto, koska tämä materiaali eroaa sen lujuudesta, kestävyydestä ja kauniista ulkonäöstä. Voidaan käyttää graniittina, kalkkikiveinä tai hiekkakiveinä. Kivenmuodostustilanteen aikana on täytettävä maaperä tai maaperän, hiekan ja sementtilaastin seos. Näitä seiniä varten ja käytä luonnonkiviä tai sekoitus betonista ja kiven murusista; sen muotoilu voi olla sekä sileä että karkea. Mutta tämä materiaali on kallein kaikista edellä mainituista vaihtoehdoista.

Kaikkien luetteloitujen materiaalien kiinnitysseinien asentamisen yhteydessä rakenteet on varustettava vedenpoiston avulla nesteiden valua varten.

Kasvien valinta

Jos terassimme puutarhassa rinteessä oleva puutarha on valmis, voit aloittaa sen koristelun. Ja täällä on mahdotonta tehdä ilman kukkia. Erilaisten kasvien ansiosta voit täydellisesti koristella puutarhan ulkonäköä, koska voit luoda yksittäisiä sävellyksiä ikivihreistä tai kukkivista kasvinlajikkeista. Voit myös turvallisesti istuttaa hedelmäpuita tällaisille rinteille.

Puutarhavyöhyke

Erinomainen ulkonäkö antaa tonttasi maassa nurmikasvit, kuten petuniat tai nasturtium. Tai voit käyttää sen koristeluun pensaita, kuten kookka-kataja, japanilainen Spirea. Lisäksi voit luoda viemäröinnin, jossa on viereisiä ja pienimuotoisia vesiputouksia, jotka jäljittelevät luonnollisia puroja tai useita pieniä säiliöitä, jotka järjestetään läheisiin terasseihin. Tämä on loistava vaihtoehto, jos maassa on suuri alue ja suuri alue pengerrykseen.

Myös pidätinseinät voidaan taitavasti koristella esimerkiksi istuttamalla päärynäsi ikivihreän muratti, joka ajan mittaan tekee jopa erittäin kauniin rakenteen suojaksi tai vihreäksi matoksi.

Tärkeä asia: rinteessä on parempi istuttaa kasveja, joilla on voimakas, laajalle levinnyt juurihakemisto, joka voi "pitää" maaperän. Valitse pensaasta, voit valita esim. Turpeesta, kiipeilevästä ruususta, dogroseista. Havupuiden avulla voit käyttää kääpiöskuitua ja niin edelleen.

Värien valinta rinteelle

Sisustettu terassi näyttää melko kaunis. Korkeuserojen avulla puutarhan maisemasuunnittelussa kaikki näyttää upealta ja kauniilta.

Tärkeitä kohtia sivuston poraamisen yhteydessä

Yksi terassi on kytkettävä toiseen portaikkoon. Sinun kannattaa harkita portaiden ulkonäköä ennen kuin aloitat terassin suunnittelun. Tavallinen portaikko on enimmäkseen tasainen ja askelmien korkeus on noin 8 cm, leveys noin 28 senttimetriä. Portaiden portaiden materiaali voi olla puu ja luonnonkivi. Se voidaan tehdä betonista, sen pituus ja leveys voivat olla mielivaltaisia.

Toistaiseksi jätämme kauneuden sivuun ja ajattelemme tällaisen mallin käytännön puolta, koska askeleiden on oltava mahdollisimman miellyttäviä, varsinkin jos niitä käydään joka päivä. Portaat tekevät maksimaalisen ei-liukkauden. Jyrkästi sijoitettu tikkaat on varustettava kaiteella, ja älä unohda valaistusta yöllä.

Ladut alueelle rinteessä

Kaikki terassit ovat erinomainen alustalla koristeluun oikealla tyylisuunnas- sa. Ja jos terassin kaltevuus on hyvin suuri, niin voit puskuttaa alueen alueen. Jos esimerkiksi ylähuoneessa on yleensä asuinpaikka, lepoalue voidaan järjestää toisella hävikillä, kun taas alhaisin voidaan jakaa lepoalueelle. Melko alkuperäinen ja samalla kaunis ratkaisu olisi rakentaa katselualusta patioon, joka olisi järjestettävä samalla tasolla kuin asunnon pohja.

Suunnittelussa kasvuston rakentamisen terassille on otettava huomioon sellainen ominaisuus kuin se, että vain yksi asteen kulmakerroin voi "muuttaa" alueen ilmastollisten ominaisuuksien mukaan noin 8 kilometrin etäisyydellä suunnassa, jossa kaltevuus on päin. Jos sinulla on tontti 20 asteen kulmassa pohjoisessa, kannattaa kasvattaa kasveja alueellasi sekä alueesta, joka on noin 180 km pohjoiseen puutarhastasi.

Lue sama: DIY terrarium

Rinteessä olevan alueen omistajat ovat epäselviä. Sännölliset tekniikat sängyn sijoittamiseksi eivät ole hyväksyttäviä tässä, ja tällaisen sivuston järjestelyihin liittyy merkittäviä materiaalikustannuksia. Kuitenkin, kun tutkitaan nykyisiä lähestymistapoja suunnitteluun, omistaja usein päättelee tämän tilanteen eduista. Maisemointialue rinteessä auttaa kehittämään ja kääntämään todellisuuden asiantuntijoille. Esitetyt ajatukset pystyvät muuttamaan alueen, mikä tekee siitä ainutlaatuisen, upotettu vuoristomaisemien kauneuteen.

Rinteiden vahvistaminen alueella omilla kädillä

Parannus alkaa töihin rinteen lujittamiseksi sivustolla. Tämä estää uusia tuhoisat prosessit, jotka voivat vahingoittaa rakennuksia ja koristeltu maisemasuunnittelu.

Rinteitä vahvistaen eri menetelmiä ja rakenteita. Maisemointi mahdollistaa kivien ja betonilohkojen, biomattien ja gabionien, lokien ja nurmikenttien käytön sivuston valmistelussa. Rinteiden kunnon vahvistamiseksi on tarpeen tutkia ja laskea seuraavia kohtia:

 • kuinka lähellä pohjavettä sijaitsee;
 • missä rinne on kaltevuus;
 • maaperän geologiset ominaisuudet;
 • onko vaarana puhdistaa pois juoni, jos säiliö on lähellä;
 • otettava huomioon maaperän paine rinteessä;
 • määriteltävä materiaali vahvistamiseksi;
 • Merkitse alue, joka tarvitsee vahvistamista.

Pienellä kaltevuudella maisemasuunnittelu auttaa ratkaisemaan maaperän vakauttamisen ongelman istuttamalla puita ja pensaita kehitetyllä juuriharjoittelulla. Suuri määrä kaltevuutta, peltomaalausta tai geotekstilien käyttöä tarvitaan.

Keinoja rinteiden vahvistamiseksi

Yksinkertaisin ja edullisin vaihtoehto maisemasuunnittelulle kaltevuuden lujittamiseksi sivustolla on istuttamalla kasveja, joissa on kehitetty juurihakemisto. Tämä ratkaisu on hyväksyttävä edellyttäen, että kaltevuus on pieni ja sen pinta-ala on pieni. Kasveja istutetaan soluihin, joilla on vahvistusrakenteen rooli. Lisäksi kehitetty juuristo on kietoutunut kiinnittimiin ja ei salli maanvyörymien tai maaperän eroosiota. Kataja johtaa tällä tavalla maaperän vahvistamiseen, mutta on suositeltavaa myös kasvattaa kiinalaista karhunvatukkaa, lilaa ja hawthornia.

Kesämökin rinteillä vahvistetaan usein betonilaattoja, hiekkakiviä, tiiliä tai kalkkikiveä. Tämän maisemasuunnittelumenetelmän etuna on seuraava:

korkea altistuminen ulkoisille tuhoaville tekijöille;

 • ei edellytä merkittävää hoitoa;
 • ei häiritse vihreiden alueiden kasvua;
 • rakenteen kestävyys.

Ne rakentavat tällaisia ​​aidoja tietyin edellytyksin:

 • luodaan vankka perustus;
 • aidan vähimmäiskorkeus - 1 m;
 • aitauksen paksuus on 1/3 korkeudesta;
 • pakokaasujärjestelmän pakolliset laitteet (rinteessä virtaava vesi ei saa tasata rakennetta)
 • aidat rakennetaan alhaalta ylöspäin;
 • on suositeltavaa rakentaa kaskadirakenne;
 • on välttämätöntä tarjota lievä harha kohti kaltevuutta.

Maisemointi sivuston tarjoaa mahdollisuuden järjestää samanlainen rakennus kukkapenkit, koriste-portaat, lyhdyt.

Toinen mahdollisuus vahvistaa kaltevuutta sivustolla on kivien ja lokien käyttö. Heitä ajetaan maaperään, kun he ovat aiemmin tutkineet maaperätyyppiä ja pinnan tilaa. Samaan aikaan sinun ei pidä unohtaa tontin esteettistä ulkonäköä ja huolehtia vedenpoiston läsnäolosta. Tällainen edullinen maisemointi on hyväksyttävää sekä pienille että suurille rinteille.

Maisemasuunnittelun nykyaikainen kehitys tarjoaa geotekstiilien käyttöä rinteessä olevan alueen järjestelyssä. Tämä rullina oleva tuote, joka koostuu polyesteri- ja polypropeenikuiduista, on seuraavat edut:

 • vedenpitävyys;
 • maaperän suojelu jäädytykseltä;
 • veden alapuolella häiritsee maakerrosten sekoittamista;
 • plastisuus;
 • on erittäin kestävä vahinko;
 • yksinkertaisuus maaperässä.

Toinen vaihtoehto, joka sopii kehitettäessä maisemasuunnittelua rinteessä, on geomien sijoittaminen. Tämä vedenpitävä materiaali on polypropyleenirunko, joka on päällekkäin ja liitetty korkean lämpötilan altistumisen seurauksena. Geomatteilla on seuraavat ominaisuudet:

 • eivät sisällä myrkyllisiä aineita;
 • UV-vastustuskyky;
 • säilyttää maiseman luonnon kauneus;
 • ei pelkää aggressiivisia aineita;
 • kestää alhaisia ​​ja korkeita lämpötiloja;
 • helppo asentaa.

Esitetyt maisemasuunnittelumenetelmät lujittaen rinteessä voidaan tehdä käsin tai käyttää ammattilaisten apua. Heidän valinta riippuu omistajan mieltymyksistä ja tulevista suunnitelmista sivuston järjestelyyn.

Suunnitteluvaihtoehdot

Kaltevuuden alueen maisema-suunnittelu avaa laajan näkymät elävien fantasioiden ja rohkeiden ajatusten toteuttamiseen. Kun otetaan huomioon tarve vakavissa taloudellisissa investoinneissa parantamiseen, lähestymistapa rinteessä olevan alueen suunnittelussa edellyttää erityistä huolellisuutta ja ennakointia. Maisemasuunnittelun suunnittelutöiden kehittäminen välttämättä edeltää vesihuollon ja maaperän ominaisuuksien teknisiä indikaattoreita. Tulevien ulkorakennusten ja virkistysalueiden sijainti ansaitsee erityistä huomiota. Jo alusta lähtien, he aikovat rakentaa tulevaisuuden terasseja, portaita, seinämiä ja muita maisema-elementtejä. Kun viherrakentaminen sivuston rinteessä, sen sijainti suhteessa kardinaali pistettä on väistämättä otettava huomioon.

Päättäessään soveltaa pengerrystä maisema-alueen suunnittelussa rinteessä, hävitä pitkät pitkät kiinnitysseinät suoralla linjalla. Tämä muotoilu antaa vaikutelman valtavasta portaasta. Maisemasuunnittelun asiantuntijat suosittelevat, että terassit järjestetään kaaoksisesti haarojen tai kaskadien kanssa. Tämä luo kuvallisen kuvan yleisestä ulkoasusta.

Terassien välissä on käämitysreittejä tai polkuja, ja useita vaiheita on suunniteltu jyrkillä nousuilla. Sivuseinämät seinät on valmistettu erilaisista materiaaleista: luonnonkivestä ja tiilestä, puusta ja betonista. Jyrkkä nosto on paremmin varustettu kiinnitysseinillä sementtilaastilla, lempeästi riittää kuiva muuraus.

Alkuperäiset ajatukset sivuseinämien muotojen suunnittelussa ovat tervetulleita. Anna suoria viivoja, pyöreät muodot tarjoavat helpot siirtymät helpotuksesta ja ne näkyvät visuaalisesti vähemmän huomaamattomina. Terassit, joilla on erilaiset toiminnalliset tarkoitukset, voivat poiketa tavanomaisista lähestymistavoista. Maisemasuunnittelun avulla voit järjestää erilliset alueet kukkapenkkeihin, kasvisvuodeihin ja pensaiden istutuksiin. Yhdistämällä ne käämitysreitteihin visuaalisesti luodaan yksi kuva yhteensopimattomista asioista.

Terassin sijainti märällä maaperällä viittaa siihen, että viemäröinti poltetaan raunioista. Se on seinän ja leveyden välissä 10-15 cm. On suositeltavaa täydentää putoamista putkipaloilla, jotka mahdollistavat kosteuden tulemisen ja estävät sen kerääntymisen kiinnitysseinän taakse. Tällaisten suojatoimenpiteiden puuttuminen aiheuttaa rakenteen nopean tuhoutumisen.

Raiteiden ja portaiden sovitus

Maisemasuunnittelun keskeinen ominaisuus on siisti polku, joka auttaa luomaan orgaanisen yhteyden terassien välillä. Yhteensopivuuden varmistamiseksi on parempi suorittaa ne samanlaisesta materiaalista.

Se on tärkeää! Luo hyvä näkyvyys ja elävä käsitys polusta voi olla suuria elementtejä sisustus, olipa se kivet, laatat tai puu piireissä.

Raiteen käämitysmuoto leikkaa kaltevuuden jyrkkyyttä ja sijoittuu käärmeen päinvastoin korostaa sitä. Rinteessä olevan alueen maisemasuunnittelun sääntöjen mukaisesti on parempi korostaa alhaisten puiden, pensaiden tai ikivihreiden polkujen mutkia.

Portaiden on jyrkällä rinnealueella oltava varmoja. Leveydessä se voi vastata polkua, joka jatkuu tai on hieman kapeampi mutta ei alle 60 cm. Jos portaissa on useita vaiheita, on parempi erottaa ne alustoilla. On suositeltavaa varustaa ne paikoissa, joiden suunta muuttuu. Riittävä koko on leikkipaikka, jossa on penkki, tyylikäs patsas tai alkuperäinen kukkaruukku. Maisemasuunnittelun asiantuntijat suosittelevat portaikkoa, joka sijaitsee varjoisassa paikassa, jotta rakennusmateriaalien sävy olisi kevyempi.

Muista! Maiseman muotoilun kauneus on yhdistettävä turvallisuuteen, raitiovaunujen ja portaiden materiaali, jolla voidaan valita liukumaton.

Kehittynyt maisemasuunnittelu tarjoaa mukavuutta ilta-kävelylle sopivan valaistuksen avulla. On monia tapoja suunnitella sitä, ja on helppo valita yleiseen tyyliin sopiva vaihtoehto.

Floristisen käsitteen valitseminen paras vaihtoehto maisemasuunnittelulle on vuoristomaiseman tyyli. Tämä ottaa välttämättä huomioon alueen sijainnin suhteessa päätepisteisiin. Tässä näkökulmassa pohjoisella rinnealueella olevilla tontilla on sen edut sen vuoksi, että ne voidaan järjestää kosteutta rakastavilla kasveilla, jotka ovat tottuneet varjojärjestelyyn. Etelälle sopivampi ruoho ja kukat, jotka kestävät korkean lämpötilan ja kuivuuden.

Maisemointi on suunniteltu niin, että istutetuilla kasveilla on erilainen kukinnan aika. Tulitikset, hyasintit ja krookukset ovat ensimmäinen, joka ilahduttaa omistajia alkukeväällä. Ne voidaan korvata koristeellisilla jousilla, kalifornialaisilla unikoilla ja marigoldilla, ja syksy ilahduttaa sinua kirkkailla väreillä asters ja krysanteemit. Monivuotisten kasvien istuttaminen helpottaa puutarhanhoitoa.

Puut, jotka ovat tontti, jossa maisema-alan sääntöjen mukaiset rinteet, istutetaan erityisellä tavalla. Jos talo on ylhäällä, vieressä on korkeita istutuksia muodossa thuja, kuusi tai pyramidin poppeli. Karhunvatukka tai lila auttaa luomaan mielenkiintoisen koostumuksen.

Huomaa! Istutetut puut ja pensaat eivät saisi sulkea taloa.

Alemmat kasvit ovat alempana kaltevuudella. Evergreen pensaat ja värikkäät kukkapuutarhat pystyvät antamaan aatelia ja hienostuneisuutta. Tässä kataja, magnolia, boxwood sopii. Alue, jolla sivusto sijaitsee, on myös rooli. Siksi valitset vihreää valokuvaa ottaen huomioon alueenne ilmasto-olosuhteet.

Kaltevuusalueen maisemasuunnittelun tärkeimmät säännöt ovat seuraavat:

 • järjestää asianmukaisesti vyöhykkeiden jakautumisen;
 • rakentaa vahvoja kiinnitysseiniä;
 • suojella aluetta maaperän eroosiolta toimivaltaisen vedenpoistojärjestelmän avulla;
 • kun järjestää paikkoja rentoutua otetaan huomioon tuuli nousi.

Maisemasuunnittelun ammattilaisten suositusten noudattaminen pysyy tällaisessa sivustossa tuovan harmoniaa ja rauhaa.

 • Lammikasvit
 • Varjosta puutarhoja
 • Sivuston suunnittelu 15 eekkeriä
 • Puut pitkin aitaa tontilla

Ikääntynyt ihmiskunnan halu viljellä ja kaunistaa maata johti terassien syntyyn paikan päällä. Jokainen maa, jolla oli luonnollisen helpotuksen, taitavien käsien epätasaisuuksia, muuttui viehättäviksi ooiksi ja porrastetuiksi kaskadeiksi. Kirjaimellisesti muutamassa päivässä oli katselualustoja ja panoraama-alueita. Mutta sivuston pinnanmuodostus on aikaa vievä prosessi, mukaan lukien oikea asettelu ja mittasuhteet maastoon ja tilat.

Jos lähiöalueella on kaltevuus

Dchaaksen täydellinen litteä helpotus on jokaisen kesän unelma. Tiedetään, että useimmilla esikaupunkien lähialueilla on luonnollisia luonnollisia rinteitä tai kehittymättömiä ei-korkeita alueita.

Helpottaa normaalia kykyä pysyä sivustolla harhailla ja toteuttaa sen järkevä käyttö mahdollistaa terassien luomisen käsin. Hyödyn hyödyntämisen haittojen ja alueen järkevän käytön vuoksi terassilla on alkuperäinen muoto. Se perustuu pengerryksen periaatteeseen - keinotekoinen luominen alkuperäisten alustojen rinteille korkean, laajan askeleen muodossa.

Pinoamisen periaatteet

Terassit ovat maa-massa, joka koostuu kankaasta, rinteistä - louhinnasta ja irtotavarasta, koskemattomasta osasta rinteitä terasseja (berms) välillä. Terassien rinteillä voi olla kalteva tai pystysuuntainen.

Joissakin tapauksissa terassit on pystytetty askelmina, joissa alemman terassin kaivauskulma toimii yläosan suurimpana rinneena.

Teräsalueita rajoittavat rullat, mikä luo luotettavan esteen, joka estää maaperän huuhtelun. Paikan poraamisen periaatteet mahdollistavat alueen tilan lisäämisen ja maaperän käytön toimivuuden lisäämisen.

Erilaiset kiinnitysseinät ja portaat mahdollistavat ilmeisen ja mieleenpainuvan terassimaiseman suunnittelun.

Sen vuoksi alustavan vaiheen järjestäminen aluetta varten rinteessä on analyysi avun tilasta ja maaperätyypistä.

Avustusalueen tilan analysointi

Esikaupunkialueiden helpotus on ratkaisevaa myöhemmille koostumusrakenteille, mikä muodostaa yleisen vaikutelman. Luonnollisesti maapallon nykyiset muodot asettavat yleisen sävyn maiseman istutuksen organisoinnille. Siksi sivuston terasseja koskevat asetukset ovat moninaisia.

Hohdonsuojan tilan ja pinnan pinta-alan analyysi suoritetaan silmätutkimuksella, samalla kun tuotetaan visuaalista pengerrystä. Tällöin on tarpeen laskea paikan päällä sijaitsevien terassien arvioitu lukumäärä ja kiinnitysseinien koko sekä paikkojen järjestäminen. Muista huomioida sivuston koon suhteessa terasseiden kokoon.

Terassien mitat ovat myös 5-6 metriä leveitä ja enintään 80 cm korkeita. Paikan päällä voi olla jopa 4 terassia. Hätäavun analyysi mahdollistaa:

• arvioida sivuston olosuhteet ja sen toimivuus

• toteuttaa oikea pystysuuntainen asettelu

• luoda komposiittiratkaisuja terasseille

• Valitse kasvillisuus istutettavaksi.

Liioiteltu, terassi katsotaan vaakasuoraksi tai hieman kaltevaksi tasoitetuksi alueeksi rinteillä, jota rajaavat ylä- ja alaosat. Mitä tahansa viljelyyn ja kehitykseen suositeltavaa maa-aluetta käytetään terassilla pystysuoraan asentoon, jossa on ulottuvuus viittaus keskussuunnitelmaan.

Pystysuuntainen asettelu, keskipiste ja ulottuvuus

Pystysuoran asettelun alla ymmärrät ihmisen muutoksen nykyisellä maastossa. Maapallon toimenpiteet suoritetaan leikkaamalla tai lisäämällä maaperää. Terävyyden tekeminen tarkoittaa sitä, että se hajotetaan sirpaleiksi koon referenssin mukaan. Jos aiot luoda sellaisia ​​maisema-osioita kuin alppihiihtäjä, kallioperä ja kukkapenkki, mixborders ja säiliöt, sinun on luotava yksinkertainen suunnitelma skaalaamiseksi.

Nämä tiedot mahdollistavat maisema-erojen kehittämisen ja laskennan. Suunnittele erittelyn piirto graafisella paperilla, joka korvaa geodeettisen verkon yksittäisten fragmenttien tunnuksella. Yleisesti hyväksytään, että geodeettisen verkon akselit on merkitty arabialaisilla numeroilla (satoja metrejä) ja kirjaimilla aakkosia.

Sidontokoot, jotka on tuotettu keskiviivalla, joka on suora. Näin suunniteltaessa suunnitelmaa terassille rinteessä voit turvallisesti kaivaa ja vasaraa ensimmäiseen tapaan.

pengerrysvaiheet

Pilarien tärkeimmät vaiheet pitävät:

• Tunnistemerkintä ajamalla tappi ja vetämällä pystysuorat kierteet

• suunnittelu kaltevuuden kulman pienentämiseksi (tasoittaminen) leikkaamalla maata yläosassa ja lisäämällä alempaan

• putkien liittäminen vesihuoltoon ja viemäröintiin

• seinän ja askelmien konkreettinen valmistelu

• Alppien kukkuloiden, putousten, mixbordersin laite

• koristeelliset pinnat seinät ja askelmat

• maantie-verkon päällystys

• maaperän seoksen valmistaminen myöhempään istutukseen

• pienien arkkitehtonisten lomakkeiden sijoittaminen ja asentaminen

• istutetaan kasveja maahan, käynnistetään kastelu- ja täyttöaltaat.

Sivuston höyläys voidaan tehdä käsin tai erikoislaitteiden mukana.

Tee-se-itse pinoaminen

lyömme ensimmäisen varren

Jotta sivustolla olisi tiukka vaakasuora viiva, on välttämätöntä pitää ehdolliset vaakasuorat vaakatasot, jotka luodaan köyden ja köyden avulla. Me lyömme ensimmäisellä tapilla rinteessä. Jakauma suoritetaan segmenteille, jotka ovat yhtä suuria kuin tulevan terassin puolet ja leveys.

Kuljettaessa rinteessä tasoituksen avulla samassa korkeudessa sijaitsevat pisteet löytyvät ja seuraava koukku lyödään.

Tällöin muodostetaan ensimmäinen horisontti, jota seuraa seuraava vaakaviiva.

Kaikkien ääriviivojen määrittämisen ja merkitsemisen jälkeen on mahdollista edetä varsinaisen terassin muodostamisessa, jonka pinta on suositeltavaa tehdä maaperän polttamisen vuoksi tiukasti vaakatasossa mutta tiettyyn kaltevuuteen verrattuna. Maaperän täytön vahvistaminen on välttämätöntä seinämää.

seinät

Pienellä erolla kaltevuuskorkeuksilla sen kalteva osa vahvistuu käyttämällä pengerryksen päälle asetettua turvetta. Turmua vahvistetaan ja kiinnitetään kivillä ja puupinnoilla. Suuri kivi on asetettu pohjaan, ja pienemmät korkeammat kaltevuus. Kivet on sijoitettu erikoisvalmisteisiin lauteihin, jotka on asetettu reunalle kulmassa 45 ° kulmassa. Turpeen lisäksi rinteitä ja rinteitä vahvistetaan käyttämällä biomalleja ja georgeja.

Rinteille, joilla on merkittävä kaltevuus, pystytetty seinät, jotka on valmistettu kivestä, puusta, betonista. Pystysuuntainen kiinnitysseinä voidaan asentaa ilman alustavia laskelmia ja suunnittelua käyttäen betonin ja laatikoiden periaatteita. Tämä mahdollistaa kuitenkin jopa 80 cm: n suuruisten seinien pitämisen. Suurten ja tehokkaiden kiinnitysseinien osalta tarvitaan erityistä muotoilua ja perustusvalua.

Muista, että kevytrakenteisia seinämiä korkeintaan 30 cm: n korkeuteen ei saa perustaa, ja päätyseinien korkeus on enintään 80 cm. Perussyvyyden on oltava 30 cm, seinien korkeus on 150 cm, pohja on syvä (enintään 50 cm).

Kun luodaan ja pystytetään kivi- ja tiiliseinämäiset seinät, on suositeltavaa päättää, kuinka koristella puutarhaa ja mitä kasveja istutetaan maahan.

Suorat tukiseinät on vahvistettu tukipylväillä tai pilastereilla, jotka voivat samanaikaisesti toimia rampeina tai portaina.

Voit rakentaa seinät käyttämällä:

• kivi ja tiili

• käytä gabionia, joilla on erilainen täyttö.

Betonoidut seinät, jotka kestävät huomattavan maan painon. Massiivisen betonin vakaus ja hyvä materiaalinkestävyys sekä ulkokoristeen käyttömahdollisuus voivat muuttaa kasvotonta monoliittia viehättävään ihmisen tekemään vyöhykkeeseen.

Kuitenkin, koska lohkojen pystytetty yhdistetty tai pidätysseinä.