Sivuston järjestelyn ominaisuudet rinteessä

Jos sinulla on tontti maassa, on esijännitys, kuten kuvassa, niin sinun ei pitäisi epätoivoa. Koska valtava määrä tapoja järjestää se. Tehokkain vaihtoehto on sivuston pengertaminen, joka on vaakapenkkien - terassirakentaminen, joka on vahvistettu kiinnitysseinillä. Tämän yksinkertaisen menetelmän ansiosta voit sijoittaa puutarhan alueen alueelle, jossa yhdistyvät raidat ja portaat yhteen suunnitteluun. Kiinnitysseinien rakenne eroaa terassin korkeudesta riippuen. Niiden reunat voivat olla sekä suorat että kaarevat. Ulkonäkö on melko harmoninen. Terassia voidaan täydentää alkuperäisellä potilla pienoiskoossa, koristekasveilla ja valaistuksella.

Seinärakenne

Seinät

Tähän mennessä kaikkein tehokkain tapa laskeutua esikaupunkialueelle rinteessä on erityisten tukiseinien rakentaminen, jotka ovat tällaisten kestävien rakenteiden vaakasuuntaisia ​​ulkonemia. Tällaisen kiskon tulisi olla noin 70 senttimetriä pitkä ja noin 4,5 metriä leveä. Jos maassa on suuri alue, niin tuen on oltava vähintään 3.

Maisemointi suihkulähteet

Kiinnitysseinämiä käytetään usein rakentavassa yksityiskohdassa, joka on tärkeä perusta useimmille rakenteille. Jos sinulla on tontti rinteessä, niin pidät seinät ovat hyödyllisiä maan suojelemiseksi estääkseen sen liikkumisen. Kiinnitysseinän muotoilut, muoto ja sisustus ovat pääosin riippuvaisia ​​puutarhan tyylistä ja niihin kohdistuvasta kuormituksesta. Jokainen puutarhuri voi järjestää tällaisen rakenteen omiin käsiinsä.

Seinät ovat:

 • keuhkot - korkeus on jopa metriä, ne on pystytetty ilman pohjaa;
 • pääoma - korkeus on korkeintaan kolme kolme metriä, ne vaativat sora-tyynyä.

Jälkimmäisen vaihtoehdon järjestäminen vaatii tarkkaa huomiota, koska niiden on pidettävä maaperän painoa. Niiden tulisi olla noin 23 senttimetriä leveitä, ja säätiön tulisi olla noin 65 senttimetriä paksua, ja lisäksi seinämän korkeus kasvaa, pohjan paksuus lisääntyy. Tai saat epämuodostuneen rakenteen, se romahtaa pian.

Materiaalit, joita tarvitaan omien kiinnitysseinien rakentamiseen:

Puutavaran seinien kysyntä on, että tällaiset rakenteet sopivat luonnollisesti terassin maisemasuunnitteluun. Tällainen tapa pengertaa puutarhaa rinteessä on mahdollista eri kädet, tavallista maalaismainen tyyli tiukka versio. Verrattuna muihin materiaaleihin tällaiset rakenteet ovat lyhytaikaisia, mutta jos rakennat ne korkealaatuisimmillaan ja prosessoivat puuta hyvin, ne ovat puutarhan hyvin pitkä koriste.

Pinta-ala rinteessä tiilien seinien avulla on erinomainen ratkaisu, jos puutarha on sisustettu moderniin tyyliin sen kontrastivärin ja selkeän muodon ansiosta. Tällaisen tuen rakentaminen omiin käsiisi on hieman vaikeampi kuin edellinen versio, koska se on pystyttävä seuraamaan pystysuoran muurauksen projektiota. Tällaista seinää voidaan tehdä houkuttelevammaksi erilaisten muuraus- tai tiiliväreiden avulla, ja voit myös levittää sitä koristeellisilla laatat tai kivi.

Kasvien valinta rinteeseen

 • betoni

Betoni on perinteinen materiaali tällaiselle työlle - se on merkittävä edulliseen hintaan, kestävyyteen ja niin edelleen. Paras materiaali niille, jotka rakastavat rakentaa kaiken omilla käsillään. Betoniseinät voidaan materiaalin lisääntyneen lujuuden ansiosta tehdä ohuemmiksi. Jos etukäteen rakennetaan metalliristikko tällaiselle seinälle, se voidaan peittää luonnollisella tai keinotekoisella kivellä.

Sivuston laskeutuminen rinteelle eri kivien avulla on tehokkain vaihtoehto, koska tämä materiaali eroaa sen lujuudesta, kestävyydestä ja kauniista ulkonäöstä. Voidaan käyttää graniittina, kalkkikiveinä tai hiekkakiveinä. Kivenmuodostustilanteen aikana on täytettävä maaperä tai maaperän, hiekan ja sementtilaastin seos. Näitä seiniä varten ja käytä luonnonkiviä tai sekoitus betonista ja kiven murusista; sen muotoilu voi olla sekä sileä että karkea. Mutta tämä materiaali on kallein kaikista edellä mainituista vaihtoehdoista.

Kaikkien luetteloitujen materiaalien kiinnitysseinien asentamisen yhteydessä rakenteet on varustettava vedenpoiston avulla nesteiden valua varten.

Kasvien valinta

Jos terassimme puutarhassa rinteessä oleva puutarha on valmis, voit aloittaa sen koristelun. Ja täällä on mahdotonta tehdä ilman kukkia. Erilaisten kasvien ansiosta voit täydellisesti koristella puutarhan ulkonäköä, koska voit luoda yksittäisiä sävellyksiä ikivihreistä tai kukkivista kasvinlajikkeista. Voit myös turvallisesti istuttaa hedelmäpuita tällaisille rinteille.

Puutarhavyöhyke

Erinomainen ulkonäkö antaa tonttasi maassa nurmikasvit, kuten petuniat tai nasturtium. Tai voit käyttää sen koristeluun pensaita, kuten kookka-kataja, japanilainen Spirea. Lisäksi voit luoda viemäröinnin, jossa on viereisiä ja pienimuotoisia vesiputouksia, jotka jäljittelevät luonnollisia puroja tai useita pieniä säiliöitä, jotka järjestetään läheisiin terasseihin. Tämä on loistava vaihtoehto, jos maassa on suuri alue ja suuri alue pengerrykseen.

Myös pidätinseinät voidaan taitavasti koristella esimerkiksi istuttamalla päärynäsi ikivihreän muratti, joka ajan mittaan tekee jopa erittäin kauniin rakenteen suojaksi tai vihreäksi matoksi.

Tärkeä asia: rinteessä on parempi istuttaa kasveja, joilla on voimakas, laajalle levinnyt juurihakemisto, joka voi "pitää" maaperän. Valitse pensaasta, voit valita esim. Turpeesta, kiipeilevästä ruususta, dogroseista. Havupuiden avulla voit käyttää kääpiöskuitua ja niin edelleen.

Värien valinta rinteelle

Sisustettu terassi näyttää melko kaunis. Korkeuserojen avulla puutarhan maisemasuunnittelussa kaikki näyttää upealta ja kauniilta.

Tärkeitä kohtia sivuston poraamisen yhteydessä

Yksi terassi on kytkettävä toiseen portaikkoon. Sinun kannattaa harkita portaiden ulkonäköä ennen kuin aloitat terassin suunnittelun. Tavallinen portaikko on enimmäkseen tasainen ja askelmien korkeus on noin 8 cm, leveys noin 28 senttimetriä. Portaiden portaiden materiaali voi olla puu ja luonnonkivi. Se voidaan tehdä betonista, sen pituus ja leveys voivat olla mielivaltaisia.

Toistaiseksi jätämme kauneuden sivuun ja ajattelemme tällaisen mallin käytännön puolta, koska askeleiden on oltava mahdollisimman miellyttäviä, varsinkin jos niitä käydään joka päivä. Portaat tekevät maksimaalisen ei-liukkauden. Jyrkästi sijoitettu tikkaat on varustettava kaiteella, ja älä unohda valaistusta yöllä.

Ladut alueelle rinteessä

Kaikki terassit ovat erinomainen alustalla koristeluun oikealla tyylisuunnas- sa. Ja jos terassin kaltevuus on hyvin suuri, niin voit puskuttaa alueen alueen. Jos esimerkiksi ylähuoneessa on yleensä asuinpaikka, lepoalue voidaan järjestää toisella hävikillä, kun taas alhaisin voidaan jakaa lepoalueelle. Melko alkuperäinen ja samalla kaunis ratkaisu olisi rakentaa katselualusta patioon, joka olisi järjestettävä samalla tasolla kuin asunnon pohja.

Suunnittelussa kasvuston rakentamisen terassille on otettava huomioon sellainen ominaisuus kuin se, että vain yksi asteen kulmakerroin voi "muuttaa" alueen ilmastollisten ominaisuuksien mukaan noin 8 kilometrin etäisyydellä suunnassa, jossa kaltevuus on päin. Jos sinulla on tontti 20 asteen kulmassa pohjoisessa, kannattaa kasvattaa kasveja alueellasi sekä alueesta, joka on noin 180 km pohjoiseen puutarhastasi.

Suunnittele kesämökki rinteessä terassilla

Joku luulee, että rinteessä oleva juoni on lause, koska on vaikeampaa sijoittaa vaaditut rakennukset siihen. Itse asiassa näin ei ole, jos lähestyt tällaisen sivuston suunnittelua ja järjestelyä oikein. Joillakin ratkaisuilla voit jopa laajentaa alueen. Mitä sinun tarvitsee tehdä? Tärkeimmät tekniikat käsitellään artikkelissa.

Onko se huono juoni rinteessä?

Rinteiden suosituimmat kohteet antavat vain ihmisille, joilla on epätavanomainen ratkaisu. Tämä johtuu luovasta lähestymistavasta alueen järjestelyyn. Sen sijaan, että valitset sivuston rinteessä, kerro seuraavat tiedot:

 • ainutlaatuinen ulkonäkö;
 • mahdollisuus luoda taideteoksia;
 • kyky tarkastella koko alue;
 • joidenkin elementtien rakentamisen yksinkertaisuus;
 • lisääntynyt saanto.

Kaltevuus antaa mahdollisuuden purkaa rakennusten harmaata massaa ja antaa mallin, joka erottuu ja on erilainen kuin muut. Kaksi vierekkäistä mökkiä rinteessä ei voi olla samanlainen, koska helpotus on erilainen. Rinteessä olevan juonen ansiosta voit rakentaa mini-paratiisi, joka miellyttää silmää ja antaa sinun rentoutua sielusi kanssa. Lisäksi tällä alueella voit luoda sellaisia ​​elementtejä, jotka ovat vaakasuoralla pinnalla, ovat kalliita.

Näitä ovat esimerkiksi vesiputoukset. Riittää, että hän asettaa kiven kourun. Tämä pätee myös alppilevyyn. Horisontaalisessa tontissa olisi toimitettava lisäaineistoa näihin tarkoituksiin. Se on ihanteellinen, jos rinne on eteläpuolella. Tässä tapauksessa saat suuren tuoton, koska suurimman osan päivästä rinteessä oleva alue on lämmitetty auringonvalolla.

Rinteessä ja sen puutteissa on tällainen sivusto, jotka ovat:

 • Nurmikon istuttamisen vaikeus;
 • lisäinvestoinnit järjestelyyn;
 • kasvien usein kastelun tarve;
 • tarve sijoittaa rakennukset päälle;
 • epävakaiden alueiden esiintyminen;
 • lisätoimia alueen liikkumiseksi;
 • vaara lapsille.

Nurmikon istuttaminen rinteeseen on periaatteessa mahdollista, mutta tällaisen sivuston hoitaminen aiheuttaa tiettyjä vaikeuksia. On parasta käyttää itsekulkevaa ruohonleikkuria näihin tarkoituksiin, joita sinun ei tarvitse kuljettaa kanssasi. Olisi ymmärrettävä, että siteen järjestely on kallista. Mutta jos otat ideoita vähitellen, vaikutus talousarvioon tasoitetaan.

Vesi lähtee paikasta rinteessä nopeammin, joten sinun täytyy vettä kasveja useammin. Voit noutaa puita ja pensaita, jotka eivät tarvitse paljon kosteutta. Koska rinteet voivat olla epävakaita, on suositeltavaa pystyttää päärakennukset sen yläosaan niin, että pohja ei pese.

Liikkuminen kaltevalle pinnalle vaatii suuria ponnistuksia, vaikka se edesauttaa erinomaista hyvinvointia. On tärkeää valvoa lapsia, jotta he eivät satu pelaamaan tontilla rinteessä.

Valmisteleva vaihe

Valmisteluvaiheen alku on tiettyyn paikkaan liittyvien vivahteiden hyvä arviointi. Ajattele:

 • helpotus;
 • geometriset parametrit;
 • mahdollisuus toteuttaa terasseja;
 • maaperän tyyppi;
 • pohjaveden taso;
 • etuuskohtelu tuulet;
 • valaistusalueella.

Suunnitelman asianmukainen arviointi antaa parhaan mahdollisuuden sijoittaa rakennukset ja vyöhykkeet alueella. Tällaisten ongelmien ratkaisemiseksi on myös syytä harkita jakautuneen alueen geometriaa. Tästä voi riippua rakennusten ja kukkapenkkien sijaintipaikan menetelmä. Jotkin alueet eivät sovellu pengeremiseen liian suuren kaltevuuden vuoksi.

Joillakin paikkakunnilla maaperä voi olla savi, ja haluttaessa on välttämätöntä kuljettaa hedelmällistä maata kasvien viljelyyn. On tärkeää analysoida heikkoja kohtia selvittämällä, millä tasolla pohjavesi sijaitsee. Niillä alueilla, joilla ne ovat lähellä, tarvitset laadukasta vedenpoistojärjestelmää.

Riippuen sen maailman suunnasta, johon mäki on käännetty, sekä tuulen suuntaan, tehdään valikoima kasveja. Jotkut niistä voivat jäädyttää kylmäkauden aikana. Jotkut pensselit ja puut rakastavat auringon runsautta, mikä on myös tärkeää ottaa huomioon.

pengerrys

Jokainen tuntee tämän metsän järjestelyn. Yksinkertaisesti sanottuna se edustaa suurien askelmien tai tasojen luomista. Jokainen niistä voi kantaa sen toiminnallista kuormitusta. Tätä tasausmenetelmää käytetään vain rinteillä, jotka ylittävät 15 astetta. Jos kaltevuuskulma on pienempi, ei tavallisesti muuteta sen kohdistamiseksi. Terassit voivat olla eri korkeuksilla. Kaikki riippuu siitä, kuinka jyrkkä rinne on kukkulalla.

Siinä tapauksessa, että vaiheiden välinen ero on vain 0,5 metriä, riittää, että kivi asetetaan ilman sidoksia, koska seinämien kuormitukset ovat merkityksettömiä. Jos porausmittari saavuttaa metrin ja enemmän, tarvitset raskaiden koneiden apuvälineitä, jotka mahdollistavat kaivutyöt. Yhden tyynyn koko riippuu myös pudotuksen korkeudesta. Vaiheiden rakentaminen helpottaa siirtymistä niiden välillä.

Kaltevien terassien luomisprosessi voidaan jakaa kahteen päävaiheeseen;

Ennen kuin suunnitelman asettelu on valmis, tulee paikka, johon talon ja muiden rakennusten on oltava asennettuna. Riippuen siitä, rajat vedetään rinteeseen, joka määrittää kunkin askelleveyden. Kaltevuuden portaiden järjestys ei välttämättä ole johdonmukainen, vaan esimerkiksi ruutupiirroksessa.

Muodostusprosessi alkaa kukkulan päällä. Tekniikka vähitellen siirtyy alas. Joten on helpompaa liikuttaa leikattua maata, jota käytetään jäljellä olevien osien muodostamiseen. Normaali on rinteessä olevien terassien korkeus, joka ei ylitä 80 cm. Jokaisen askelman pituus voi olla 5 metriä. Tasojen määrää rajoittaa asiakkaan toiveet.

Riippuen maaperän tyypistä rinteessä voi olla tarpeen täydentää jokaisen osion terassilla. Seinälle on luotettava kiinnitys, joka estää maaperän hyökkäyksen. Kiven tai tiilen sijasta voit käyttää virheitä, jotka täydentävät täydellisesti sivuston ulkoasua.

Erinomainen vaihtoehto olisi gabions, jotka ovat täynnä alastomia. Kosteudella voi olla tuhoisa vaikutus tukiseinään ja sen pohjaan. Tämä tarkoittaa sitä, että on tarpeen ajatella viemärijärjestelmää, joka purkaa sulate- ja sadevesi ajoissa.

Voit välttää massiivisten seinien rakentamisen säätiöllä. Voit tehdä tämän menemällä temppu. Luonnonkiviä tarvitaan vielä, mutta se sekoitetaan maaperään ja siemenet tuodaan vaatimattomille kasveille. Kun niiden juurisysteemi saa tarpeeksi voimaa, se pitää maata yhdessä kiven kanssa, mikä vahvistaa rinteitä. Kun asetat tiilen seinät, voit käyttää eri värejä. Se ei ole tarpeen tarttua seinän tasaiseen muotoon, voit tehdä sen siksakista tai puoliympyrästä. Penkkejä ja kasvien pensaita on helppo asentaa muodostettuihin uria.

koristelu

Rinteillä olevat reitit voidaan järjestää luonnonkiven avulla. Se voidaan kiinnittää valmistettuun liuokseen siten, että sen painon alapuolella kivet eivät pyöri rinteestä. Rinteiden tulee olla selkeästi merkittyjä. Kaltevan pinnan liikkumisen helpottamiseksi niitä voidaan tehdä siksakseilla, jotta lasku nousisi kulmaan kerrallaan.

Polun pituus kasvaa, mutta voimia on vähennettävä. Jos suunnitelmat sisältävät säiliön rakentamisen rinteessä, on parempi sijoittaa se alempaan terassiin. Ei ole mitään ongelmaa tehdä tämä rinteessä, mutta tarvitset hyvän vedenpitävyyden. Vesiputous voi laskeutua rinteen yläosasta.

Vahvistaa säiliön rannoilla rinteillä voi olla erilaisia ​​kasveja. Näihin kuuluvat suolakaraani, Brunner, saniaiset, groundwort, astilbe, lash ja muut. Lisäksi säiliön rannat rinteessä ovat paljaita. Virkistysalue voidaan sijoittaa rinteen yläosaan. Siellä voit ottaa aurinkoa. Vahvan lämmön avulla voit siirtyä rinteeseen.

Jokainen rinteessä oleva osa voi olla sisustettu omaan tyyliinsä. Tämä vaatii paljon työtä, mutta mielialalta riippuen on vapaus valita tilanne. Lisää ideoita sivuston suunnittelusta on alla olevassa videossa.

Yhteenveto

Kuten näet, rinteessä olevasta sivustosta voit luoda ainutlaatuisen tilan elämiseen ja virkistäytymiseen. Ideoita voidaan noutaa tässä artikkelissa annetuista kuvista ja pyytää apua kokeneilta suunnittelijoilta.

Tontti rinteessä - maisemasuunnittelun piirteet ja säilytysseinien rakentamista koskevat säännöt (100 valokuvaa)

Kaltevilla paikoilla ei voida pitää kaikkein menestyksekkäimpiä esikaupunkien kausittaisten asuntojen rakentamiseen. Järjestelyjen toteuttaminen vaatii paljon aikaa ja vaivaa, mutta tulos on aina hyödynnetty resurssi. Se on sivustolla, jossa kaltevuus voit antaa vapaasti rein mielikuvitusta ja täysin ilmaista itseäsi maisema suunnittelija.

Yhteenveto artikkelista:

Valmistelutyö, jossa kaltevuus

On tärkeää, että kaikki esikaupunkiseudun valmistelutyön vaiheet toteutetaan asianmukaisesti. Luo mukava ja kaunis kesämökki, sinun täytyy vahvistaa rinteitä, luoda terasseja, ajatella kastelu- ja viemäröintijärjestelmää.

Kun kehität maiseman rakennetta rinteessä, on otettava huomioon maaperän luonne, kaltevuuskulma ja sijainti. Suurin on eteläinen rinne. Tämän järjestelyn avulla voit kasvattaa vihanneksia ja hedelmiä vapaasti, järjestää huvipuistoja ja virkistyspaikkoja.

Pohjoiset rinteet ovat paljon pahempaa luomalla kaunis, upotettu vehreys ja kukat sivuston. Päivän aikana sivusto pysyy varjossa, mikä vähentää merkittävästi sen houkuttelevuutta. Lisäksi auringonpuutteesta johtuen maa kylmenee ja märkä, mikä voi vaikuttaa kielteisesti jo varustetuissa terasseissa.

pengerrys

Kaikkein kätevä ja usein käytetty tapa piilottaa vahvat erot korkeus sivuston on luoda terasseja ja vyöhykkeitä. Ennen kuin aloitat tasojen luomisen rinteen rinteessä, on tarpeen työskennellä vyöhykkeiden suunnittelussa ja luomisessa. On tärkeää asettaa etusijalle ja laskea oikein työ-, lepo- ja vihreät tilat.

Jokainen terassi on kytkettävä seuraavaan. Se voi olla sekä portaita että polkuja. Nousujen järjestämisessä kannattaa tehdä ne mahdollisimman tasaisiksi, jotta nousu ei ole tylsiä ja vaikeaa.

On toivottavaa, että portaiden korkeus ei ole yli 10 cm. On parempi tehdä askelmat syvemmälle. Portaikon materiaali riippuu täysin maku mieltymyksistä: puu, kivi, laatta.

Suunnitelman laatiminen terassien sijainnista, niiden määrän määrittämisestä ja merkinnöistä kentällä alkaa vahvistaa rinteitä.

Maaperän vahvistaminen

Tärkeä askel rinteessä olevan alueen suunnittelussa on maaperän vahvistaminen ja terasseiden tukiseinien luominen. Tämä säilyttää luodun maiseman pitkään aikaan, estää sen tuhoutumisen pohjavedellä ja myrskyvesillä sekä pidentää rakennusten elämää.

Ennen kuin vahvistat sivuston rinteitä, sinun on hukuttava useita tärkeitä kohtia kerralla:

 • pohjaveden korkeus;
 • tontti rinne;
 • maaperän tyyppi;
 • etäisyys lähimmältä säiliöstä;
 • maaperän paine.

Pientä harhaa sisältävä tontti voidaan helposti vahvistaa istuttamalla kasvillisuutta kehittyneellä juurisysteemillä. Näin kuivaa maata voidaan vahvistaa, mutta se edellyttää kehittynyttä kastelujärjestelmää.

Suuri kaltevuus voi edellyttää tukiseinämiä. Tällaisten rakenteiden avulla voit vähentää maaperän paineita rinteessä ja estää maaperän huuhtoutumista ja eroosiota. Tällaisia ​​tukirakenteita voidaan rakentaa kivestä, tiilestä, laatoista ja käsitellä vettä hylkivällä puun kyllästyksellä.

Kun valitaan materiaalia tukiseinälle, sen tulee ottaa huomioon sen lujuus ja kestävyys, tarvittavien seinien vaadittava korkeus sekä valitun suunnittelun yksityiskohdat.

Kiviseinät ovat kestävimpiä ja kestäviä. Tällaisten seinien hiekkakiveteknologia alkoi jo kauan sitten. Nämä seinät ovat pitkiä ja näyttävät erittäin hyviltä, ​​mutta luomisprosessi vie paljon aikaa ja vaatii tiettyä luovaa ajattelua. Kivet pinotaan toistensa päälle kiinnittämättä ratkaisua. Ne olisi valittava keskenään.

Voit käyttää kiveä laastilla tai esivalmistella betonipohjaa. Tämä menetelmä on paljon kevyempi kuin edellinen, ja se on kestävämpi.

Suurien terassien tai suurien erojen valmistukseen käyttäen tiiliä tai rakennuspalikoita. Kuitenkin ennen tällaisten seinien asentamista on tarpeen asettaa kiinteä nauhatus.

Vettähylkivien seosten kanssa kyllästetyn puun tukialustat voidaan valmistaa enintään 15 cm: n halkaisijalta, ja tiheitä levyjä. Tällaiset seinät eivät ole yhtä vahvoja eivätkä ne saisi ylittää 30-40 cm: n. Puuportaan luomiseksi tarvitaan lisäpylväitä tai betonipohjaa sekä vedenpitävä kalvo maanpinnasta.

Lisäksi maaperän vahvistamiseen paikan päällä voit geotekstiilien tai geomats. Tällaisilla materiaaleilla on riittävän suuri kosteuden kestävyys, maaperän suojaaminen ultraviolettisäteiltä ja pakkaselta, helppo asentaa ja erittäin ympäristöystävällinen, sitä voidaan käyttää missä tahansa rinnealueella.

Kastelu- ja viemäröintijärjestelmät

Kun terassit täytetään, on välittömästi varmistettava vedenpoisto ja viemäröinti. Tarvittaessa voit asentaa useita viemäreitä ja alustoja kerääntyneen myrskyveden purkamiseksi.

Ensimmäinen sana terassilla suorittaa aina kuivatuksen tehtävän. Se on valmistettu hiekasta ja sorasta. Kun kerros maapalloa asetetaan, ja päälle on hedelmällinen maa. Muutaman päivän kuluttua täyttyy hedelmällisen maaperän kerros, koska maaperän luonnollinen kutistuminen tapahtuu. Vain tämän jälkeen voit luottavaisesti alkaa parantaa sivustoa.

Suunnitteluratkaisut sivustolla, jossa on kaltevuus

Kauneus ja toimivuus - joka on tarpeen kunkin maan omistajan omistajalle. Esiohjelmoidut vyöhykkeet ja jonkin määritellyn käsityksen läsnäolo suuresti yksinkertaistavat tehtävää järjestää mukava ympäristö.

On välttämätöntä määrittää välittömästi kesämökin tarkoitus - levätä perheen ja ystävien kanssa, luoda kasvis ja kasvava vihannekset ja hedelmät tai kaikki kerralla. Kun voit valita suosikkityylisi, voit tarkastella useita valokuvien järjestelyjä sivuston rinteessä.

Kohokuvioiduilla alueilla voit tehdä melkein mitä tahansa suunnittelupäätöstä. Tämä voi olla pieni japanilaistyylinen puutarha, ranskalainen puisto, kyläpuutarha, modernistinen puutarha tai maalaispuutarha. Käytä terassien pisaroita luodakseen vesiputouksia ja lampia, unohtamatta niiden vahvistamista betonilohkoilla, kasvien kiipeilijöillä, käärimällä ne ympäröivään rakennuksiin ja muureihin.

Ei ole rajoituksia, paitsi fantasia ja halu. Ei ole tarpeen palkata maisemasuunnittelija, tärkeintä on sijoittaa sielusi ja kaikki luovaa potentiaalia, eikä tulos tuota pettymystä.

Maisemasuunnittelu ja terassit rinteillä

Pengerryksen perusperiaatteet

Terracing on lautojen laite laaja-alaisten portaiden muodossa puutarhan ja maatalouskasvien istutuksiin. Tällaista maisemasuunnittelua käytetään hedelmäkasvien, viinirypäleiden jne. Viljelyyn.

Rinteiden rinteiden avulla voit luoda puutarhan ainutlaatuisen muotoilun.

Rinteiden rinteillä suojellaan maata maaperän eroosilta ja estävät myös hedelmällisen maaperän pesemisen rinteestä. Tätä menetelmää käytetään laajasti monissa maissa (Libanon, Kreikka, Kiina jne.). Tämä voi jopa muuttaa voimakkaasti koko alueen reliefit.

Rinteiden rinteillä autetaan luomaan eräänlainen maisema-alue. Sivuston vaikein maasto voidaan maisemoitua pengerryksen avulla: rinteiden, joenpatsojen ja maaperäkasvien rinteillä.

Oikean suunnittelun ansiosta korkeuseroista tulee omalla kädellä tehdyllä sivustolla alkuperäinen ominaisuus. Jos kaltevuus on suuri, terasseja voidaan tehdä paljon. Pienellä puolueellisuudella on joskus tarpeeksi vain yksi terassi, joka voidaan tehdä valitsemalla erillinen vyöhyke.

Pengerryksen perusperiaatteita on useita:

 • on tarpeen järjestää vedenpoistojärjestelmä pienellä pituudella (helpotuksen muodostamisessa, mikä pienentää maanpinnan määrää omalla kädelläsi);
 • kannattaa harkita kätevä sisäänkirjautuminen ajoneuvoille pysäköintialueelle tai autotalliin;
 • yritä säilyttää suurin luonnonmukainen helpotus;
 • ajattele suunnittelua ottaen huomioon virkistysalueiden, viheralueiden, rakennusten ja rakenteiden suotuisa sijoittaminen.

Järjestelmä pilarin kaltevuus.

Tee-se-itse-pengerrustustöihin kuuluu leikkaaminen ja tarvittavien rinteiden muodostaminen, jotta niiden pinnoille saadaan haluttu ilme. Päävaihe on terassien rakentaminen tukiseinien rakentamisen kautta. Samalla maisemointi rinteillä voi olla joko rivitalo tai ei-pukeutunut. Jos kaltevilla rinneilla on enemmän kuin 20 astetta, käytetään pengerrystä.

Terassien välinen kommunikaatio tapahtuu yhdyskaistojen, ramppien ja portaiden kautta. Jotta terassien rinteiden pitäminen ja liitäntäreitit järjestettäisiin, käytetään pidätysseiniä. Voit myös istuttaa puita ja pensaita, joiden juuret estävät maanvyörymien ja maaperän eroosion.

Sivustoja suositellaan sijoitettavaksi rinteelle tai vaakasuoraan. Terassien ja seinien mitat riippuvat alueen koosta.

On suositeltavaa suorittaa rinteiden pengertaminen omiin käsiinsä syksyllä tai kevättalvella maapuristamalla. Rinteiden ja terassien pinta peitetään nurmikon ruoholla. Voit asettaa turpeen tai kasvien pensaat ja puut.

Kaltevien rinteiden pilarit ja niiden kiinnitysseinien rakentaminen on aina tehtävä yhdessä rinteiden pinnan viemäröinnin järjestämisen kanssa.

erilaisia ​​terassien

Harjan terassit soveltuvat maastoon, jonka kaltevuus on 0,02-0,12.

Rinteillä olevat terassit ovat seuraavia tyyppejä:

 • kampa;
 • kaivannon;
 • porrastettu (penkki-muotoinen);
 • terassit ojat.

Kallion terassit soveltuvat maastoon, jonka kaltevuus on 0,02-0,12. Tällöin kaltevuudelle tehdään koukku, jonka korkeus on 0,25 - 0,4 metriä. Tällaisten terassien leveys on yleensä jopa puoli metriä. Harjan terassilla voit kasvattaa viinirypäleitä ja viljellä hedelmäkasveja.

Kaivukoneiden terassit houkuttelevat sitrushedelmien ja teetä ystäville. Tämäntyyppinen pengerrys on tarkoituksenmukainen, jos tontilla on kaltevuus 0,09-0,18 tai jopa enemmän. Samalla hedelmällisellä maaperällä on melko ohut kerros. Pohjavesi poistetaan kaivannoista, jonka jälkeen kaivannot täytetään maaperällä ja muodostavat akselit.

Oven terassit tehdään ohuen kerroksen maaperän puutarhassa ja kaltevuus 0,1-1.

Porrastetut terassit (kutsutaan myös penkki-muotoisiksi) ovat yleisimpiä. Tällaisilla terasseilla voit kasvattaa sekä viinirypäleitä että hedelmäkasveja ja vihanneksia. Ne on rakennettu maahan, jonka kaltevuus on 0,12-0,25. Rinteiden laskeminen terassilla, 2,5 - 3 metriä leveä, mahdollistaa metsän kasvun. Porrastetut terassit vahvistetaan muurauksella erityisen vakauden vuoksi. Porrastetun näkymän etu ei ole ainoastaan ​​luotettavuus. Tällainen pengerrys näyttää erittäin houkuttelevalta ja esteettiseltä, varsinkin jos kiven rinteet sopivat hyvin sivustosi yleiseen maisemasuunnitteluun.

Niin sanotut ojan terassit asettuvat ohuen kerroksen maaperään tontilla, jonka kaltevuus on 0,1-1. Terassi-ojien järjestämiseen liittyvä tekniikka on maaperän ottaminen ojoksista, jotka palvelevat kostuttamaan akseleita, kerätä vettä ja tyhjentää sadeveden ja laittaa akselit niihin. Jokainen akseli ylittää edellisen 2-2,5 m: n. Tämä on erittäin kaunis ja kätevä pengerrysmenetelmä, sillä saatujen terassi-ojien avulla voit kasvattaa metsänpuiden lisäksi hedelmäkasveja.

Näin voit luoda maisemasuunnittelun omalla kädelläsi valitsemalla minkä tahansa tyyppisen pengerryksen, jonka avulla voit jakaa puutarhan alueiksi, luoda vesiputouksia ja kivikkoisia puutarhoja rinteillä.

Kiinnitysseinien rakentaminen

Riippuen maastoradasta, terassit vahvistetaan kiinnitysseinillä tai rullilla. Jokaisen terassin leveys riippuu rinteestä: jyrkempi rinne, kapeampi terassi. Jos pidätysseinä on syvä pohja, on ehdottoman tärkeää, että suljetun viemäröintisyvennys asennetaan tukien sisäpuolelle. Tämä on välttämätöntä estää kosteuden pysähtyminen maaperässä, muuten vesi vähitellen vähenee vähitellen seinää, ja kasvien kasvattaminen terassilla on mahdotonta.

Seinien kiinnitysjärjestelmä.

Kiinnitysseinä voidaan tehdä omiin käsiisi eri materiaaleista: tiilestä, betonista, keinotekoisesta tai luonnonkivestä, puusta (levyt tai lokit). Materiaalin valinta riippuu tyylipäätöksestä ja toiminnallisesta kuormituksesta. Se riippuu myös aineistosta, miten maisemasuunnittelu näyttää lopulta. Maaperän tiheydestä ja kaltevuuskulmasta riippuen voit käyttää paksuista oksista kudottu seinät. Terästen kaltevia rinteitä voidaan vahvistaa kasvien avulla.

Kiinnitysseinien rakentamisessa on kaksi tapaa levittää:

 • kuiva muuraus;
 • erikoisvalmisteisten puutöiden asennus.

Menetelmä kuivalle muurattujen seinien seinämille.

Kuiva muuraus on muuraus elementtejä, jotka eivät ole sidottu sementti laasti. Tällaisen seinän avulla voit kasvattaa perenatseja kivien välillä. Voit tiivistää ne primerillä siemeniin, jotka myöhemmin itävyvät oikeaan paikkaan. Tällaisessa rakenteessa tarvitaan vedenpoisto- tai viemärikerros, säätiö tai säätiö.

Kun asennat erikoisvalmisteisia puutöitä, voit käyttää erilaista muotoilua pidätysseinästä. Seinä voidaan tehdä esimerkiksi puusta, jolla on antiikkinen vaikutus. Voit käyttää monivuotista maapohjaa tai kauniita kukintoja vuosittain kasveja.

Seuraavat seikat on muistettava, kun pinoat omia käsiäsi:

 • maisemat vaikuttavat koko maisemasuunnitteluun;
 • terassin materiaali, korkeuden vaihtelut, helpotuksen kontrasti ovat sekä maantieteellisiä että tärkeitä taiteellisia ja esteettisiä merkityksiä;
 • kaltevuuden jyrkkyys voi vaikuttaa merkittävästi maisemasuunnittelun koostumuksen luomiseen;
 • rinteiden kasvillisuuden valinta riippuu kiinnitysseinien rakentamismenetelmistä ja muodoista.

Valitsemalla sivuston, jossa on vaikea helpotus, on otettava huomioon kaikki ominaisuudet rakentamisen. Rinteisiin tarvitaan aina erittäin varovainen ja pätevä suunnittelu ja maisemasuunnittelu. Saostumisen, lämmön, ravinteiden liikkumisen ja maaperän muodostumisolosuhteiden jakautuminen riippuu helpotuksen muodosta. Riippuen näistä tekijöistä määritellään kasvillisuuden rakenne, koostumus ja lajikkeet.

Tontti rinnealueella: suunnittelu, rinteen vahvistaminen ja viemäröinnin järjestäminen (85 valokuvaa)

Usein usein rinteessä sijaitsevien tonttien omistajat kohtaavat vaikeuksia järjestellä sitä. Tärkein kysymys on, miten järjestää rakentaminen ja maisemasuunnittelu omissa omaisuuksissaan niin, että se on luotettava, toimiva ja luonnollisesti kaunis. Tässä artikkelissa on parhaat vaihtoehdot ongelman ratkaisemiseksi.

layout

Ensin sinun on tehtävä rakennussuunnitelma. Projektin laatimisessa on otettava huomioon seuraavat seikat:

 • tontti rinne;
 • ulkona olevien rakennusten sijainti;
 • virkistysalue;
 • viljelmiä;
 • löytää myrskyjä.

Järjestelyn seuraava kohta on kaltevuuden suurin sallittu tasoitus. Sopivin tähän olisi pinoamisen menetelmä, jonka käyttäminen edellyttää maaperän poistamista yhdestä paikasta ja siirtämisen toiseen paikkaan. Erityisen jyrkillä rinteillä saatat tarvita itsepäisiä seiniä.

Rinteiden vahvistaminen

Tämäntyyppisten tonttien tärkeä edellytys on rinteiden vahvistaminen. Maaperän liukumisen ehkäisemiseksi käytetään useampia linnoitustyyppejä:

Luonnollinen linnoitus. Jyrsijäpensaat, juurijärjestelmä, joka luo luonnollisen kehyksen, istutetaan koko rinteessä. Suosituimpia kasveja ovat villi ruusu, paju ja lila.

Geomaterial. Erityisen suojaavan kerroksen peittämä materiaali ei ole erilaisten haitallisten ulkoisten vaikutusten alainen. Se sopii hedelmällisen maaperän kerrokseen.

Röykkiö. Sopii vain alueille, joilla on suuri pinta-ala, koska se merkittävästi piilottaa tilan. Yksi tärkeimmistä haitoista on jaksoittainen maadoitus.

Seinät. Ihanteellinen ratkaisu, jos aiot tehdä sivuston suunnittelun pengerryksen muodossa. Voit käyttää luonnonmateriaaleja - kiviä tai puuta.

Kivikoreja. Modulaariset mallit täynnä suurta murskattua kiveä, kiviä tai kiviä.

Jätevesijärjestelmän organisointi

Jotta maanvyörymien, aukkojen ja rinteiden tuhoutumisen välttämiseksi on erittäin tärkeää tarkastella viemäröintijärjestelmän sijaintia.

Jätevesijärjestelmän asennus tehdään jo sen jälkeen, kun kaikki rakennukset sijaitsevat paikan päällä, kaikki tarvittavat maarakennukset on suoritettu, tukialustat on asennettu ja vesijohto on asennettu.

Perussäännöt viemäröintijärjestelmän asentamiseksi:

 • kaivantoja asetetaan pitkin kaltevuutta koko paikalle vastaanottava jakotukki;
 • kaivannon pohjalla, jonka syvyys on 30 cm metriä, asetetaan kerros hiekkaa (noin 10 cm);
 • Geotekstiilit levittävät kanavan seinämien peittävää hiekkaa marginaalilla;
 • seuraava vaihe on sora (n. 20 cm);
 • asenna ja liitä putket sitten;
 • toinen soraa soraa;
 • peitetty geotekstiilillä;
 • se on täynnä hedelmällistä maata;
 • sopii hedelmälliselle maaperälle.

Alas suunnitteluun

Sivuston rakentaminen rinteelle on todennäköisesti yksi miellyttävimmistä hetkistä omistajalle. Voit käyttää asiantuntijan palveluja tai vain mielikuvitustasi. Alla on tarjolla useita muotoiluvaihtoehtoja jokaiseen makuun.

Kansi

Laiturin kannen yläpuolella oleva taso on täydellinen istuinalue, josta on kaunis näköala. Siellä voit asentaa lepotuoleja, järjestää ruokailutilan ja grillipaikan.

Alpine Hill

Tällainen koostumus kukkapenkkien, vuorattu luonnon luistamaton kivi. Kasvit kukkulalla istutetaan periaate, sitä pienempi korkeampi. Tärkein edellytys - niiden on oltava sopivia kasvuun kaltevilla pinnoilla.

pengerrys

Tämän tyyppinen muotoilu vaatii tukiseinien pakollista vahvistamista. Sivustojen määrä ja koko riippuvat kunkin toiminnallisesta liittymisestä.

Huolimatta siitä, että tällaiset rakenteelliset vastaanottotilat tukevat paljon tilaa, on erittäin kätevää, jos haluat erottaa sivustosi rajat selvästi. Terasseja voidaan yhdistää polkuja tai askeleita.

Vesiputous ja virta

Täydellinen ratkaisu olisi keinotekoisten säiliöiden järjestäminen. Vesiputous voi koristella tukiseinää, ja oikealla valinnalla kasvien, jotka sijaitsevat virran varrella, saat vaikutelman luonnollisesta lähteestä.

Pystysuora puutarha

Sivustasi näkyvimmällä seinalla voit järjestää kasvien koostumuksen suosikkikohteistasi kasveista ja kukista. Tärkeimmälle taustalle käytetään yleensä kiipeilykasveja, kirkkaan aksentti, johon kukat istutetaan ruukkuihin ja sijaitsevat seinälle makusi mukaan.

Penkki penkillä

Sivuston yläosassa voit järjestää katselualustan. Kaunis yksityisalue, jossa voit rentoutua ja rentoutua ja nauttia kukkivan puutarhan näkymistä. Vaihtoehtoisena - avoin huvimaja, joka on koristeltu muratti.

Koristeellinen puutarha

Jopa ahtaiden seinien väliset kapeat tilat eivät ole huonot toiminnalliseen käyttöön, koska niissä on järjestetty pieniä harjuksia vihanneksia, vihanneksia ja mausteita varten. Niiden on oltava riittävän korkeita ja täynnä hedelmällistä maaperää.

"Villi" kaltevuus

Jos olet fani "villi" luonto, on täysin hyväksyttävää järjestää sivuston tässä tyylissä. Se riittää varustamaan ylösnousua portaiden, polkujen tai askelmien muodossa ja pitämään kasveja, jotka eivät vaadi erityistä hoitoa.

Valitse maaperän kansi kasveja, jotka eivät ainoastaan ​​anna esteettistä iloa ulkoasuksi, vaan myös vahvistaa maaperää.

Lopullinen päätös siitä, miten sivustosi näyttää, auttaa katselemaan erilaisia ​​kuvia sivuston suunnittelusta rinteessä.

Yhteenvetona on syytä huomata, että alueen kaltevuusjärjestely vaatii suuria materiaalisia ja fyysisiä kustannuksia. Mutta se on tällainen helpotus, joka tekee mahdolliseksi kääntää sen paikkaan, joka ei ole mikään muu, jossa haluat palata ja vastaanottaa sukulaisia ​​ja ystäviä vierailulle.

Tasoittaa tontti rinteessä

Rinteiden rinteitä tehdään usein alueilla, joilla on vaikea maasto, jonka ansiosta ne voidaan antaa omaperäisiksi ja käyttää viljelykasvien viljelyyn. Menetelmä on tullut varsin yleiseksi monissa maissa, koska se estää hedelmällisen maaperän kerroksen poistamisen sekä sen suojauksen eroosiolta.

Rinteiden koristelu

Menetelmällä voidaan parantaa maaperän eroja, rinteiden rinteitä, kääntää heidät kodikkaaseen paikkaan, houkuttelemalla ihailevia katseita vieraita. Lisäksi rinteiden poraus maatalouden aikana on yleistä. Sivuston päätavoitteet:

 • alueen yhtenäinen kaavoitus;
 • optimaalisen vedenpoiston varmistaminen, maaperän eroosion suojaaminen;
 • vahvien seinien asentaminen;
 • joka tarjoaa mahdollisuuden turvalliseen liikkumiseen rinteessä;
 • virkistysalueen järjestely vallitsevan tuulen suuntaan nähden.

Ennen työn suorittamista on tutkittava alueen koko ja sen kaltevuus. Sen jälkeen on tarpeen merkitä yksittäiset kaistat ottaen huomioon ne tehtävät, jotka he suorittavat, mikä vaikuttaa suoraan niiden kokoon. Terassit luodaan ylhäältä alas, jonka aikana maa siirtyy alemmille alueille, mikä edistää niiden mukavaa ja nopeampaa luomista. Korkeus voi vaihdella laaja-alaisesti, koska nykyaikaiset teknologiat ja materiaalit mahdollistavat lujan vahvan seinämän, jolla on suuri korkeus, mutta sillä voi olla kielteinen vaikutus rahoituskustannuksiin.

Terassilajikkeet ja niiden suunnitteluominaisuudet

Jokaisella rinteillä sijaitsevilla terasseilla on yksilölliset ominaisuudet, toiminnot ja myös täysin riippuvainen maaperän paksuudesta ja sen kaltevuudesta. On olemassa seuraavia muotoja:

 1. Kampa. Sopii maastoon, jonka kaltevuus on enintään 0,12. Työssä käsitellään jopa 0,4 metrin korkeusakselien kaltevuusakselin järjestelyä. Tämän tyyppiset terassit eivät ole yli 0,5 m leveitä ja niitä käytetään yleensä hedelmäkasvien ja rypäleiden viljelyyn.
 2. Astui. Niitä käytetään parhaiten niiden luotettavuuden ja houkuttelevuuden vuoksi, ja ne soveltuvat hedelmäkasvien, vihannesten, viinirypäleiden ja metsänkasvien viljelyyn, joiden terassi leveys on 3 m. Ne asettuvat rinteille, joiden kaltevuus on jopa 0,25, ja niitä vahvistetaan edelleen kiveillä. im vakaus ja vahvuus.
 3. Kaivantoon. Soveltuu kohteisiin, joiden bias on 0,18, mutta samalla eroavat merkityksettömässä hedelmällisessä maaperässä. Kun järjestetään pohjakerros poistetaan kaivannoista ja täytetään sitten maaperällä, varustavat akselit. Täydellinen kasvien tai sitrushedelmien kasvattamiseen.
 4. Terassit - ojat. Ne on tehty alueille, joiden kaltevuus on enintään 1, ohut kerros, ja voit kasvattaa hedelmiä ja metsänkasveja. Teknologian piirre on, että akselien maaperä otetaan ojista, jotka on tarkoitettu myrskyveden keräämiseen ja poistamiseen.

Seinät

Kaltevalla alustalla olevat sivuseinät ovat rakenteita, jotka estävät maaperän liukenemisen ja romahtamisen. Lisäksi niitä käytetään koriste-elementteinä maisemasuunnittelun suunnittelussa. On mahdotonta tehdä ilman linnoituksia, jos paikka sijaitsee lähellä vesistöjä, lähellä ravinteitä ja myös silloin, kun sen kaltevuus on yli 8 astetta.

Varoitus! Lisäksi on varattava suljetun vedenpoistojärjestelmä, joka estää maaperän kosteuden pysähtymisen, mikä voi murentaa seinää, mikä estää kasvien viljelyn.

Kiinnitysseinät voidaan valmistaa käyttämällä erilaisia ​​materiaaleja, joiden valinta ottaa huomioon tulevat kuormat sekä valitun tyylin noudattamisen. Tärkeimmät rakenteet, joita käytetään sivuston parantamiseen ja laitteen ominaisuuksiin:

 • betoni. Se on kestävin ja luotettava. Useimmiten suoritettiin rakenteen itsensä kaataminen käyttäen valmiiksi sekoitettua betonia, eikä teollisesti valmistettujen betonirakenteiden ohutseinäisiä rakenteita. Tällaisilla rakenteilla on yleensä kiilamainen muoto, joka sallii kuorman siirtymisen alempaan tasoon omalla painollaan horisontaalisten maaperän liikkeiden tasapainottamiseksi.

On tärkeää kiinnittää huomiota siihen, että pinnaltaan kiinnitettävät seinät on laskettu leikkaamiseen, kallistamiseen ja tuhoamiseen viereisissä solmukohdissa;

 • massiivinen. Tällaiset seinät mahdollistavat maiseman korjaamisen rinteiden koosta riippumatta. Niiden tuotanto edellyttää joidenkin sääntöjen noudattamista:
 1. Seinämän pohjan leveyden tulisi vastata tietyn tyyppistä maaperää.
 2. Yläreunan on oltava vähintään 10 cm paksu.
 3. Alemman terassin syvyyden maaperään tulisi olla vähintään 70 cm korkeudella korkeintaan 2 m ja kolmasosa siitä, jos korkeus ei ole yli 1,5 m.
 4. Muotti on edullista tehdä itsenäisesti käyttäen rikki muotoa, joka tarjoaa jäykistysrivat ja kulmat rakenteen sisällä;
 • ohutseinäinen. Tällaisten rakenteiden käytön eduksi on vähentää materiaalien kulutusta, mutta myös miinus - työn monimutkaisuuden huomattava lisääntyminen. On myös tarpeen tarkkailla tiettyjä vivahteita: alemman terassin kaivannon leveyden kasvu; nukkumassa, jonka syvyys ei saa olla pienempi kuin 0,5 m, rauniot ja sen tiivistyminen; pystysuoran levyn ja vaakasuoran konsolin yhdistämisen kulman pakollinen vahvistaminen suurimpien kuormien vaikutuksen vuoksi.

Lisäksi paikan poraamista käytetään ohutseinäisten ankkurointiseinien kanssa, joihin pystysuora levy asennetaan kaivannon sisään 0,4 m, minkä jälkeen kiinnityslenkit kiinnitetään noin 0,4 metrin etäisyydelle sen yläreunasta. Yläterassilla olevan maaperän sisällä on maadoitettu ankkuri ruuvipuristeen tai putken muodossa ja sitten hän ja silmukka ovat sidoksissa kaapelin tai lankaan levyn takaosasta. Ankkurit, jotka syvenevät vaiheen mukaan 1 m: iin, puolet pystysuoran levyn korkeudesta;

 • kivi. Melko yleinen, koska ne antavat sivustolle esteettisen ilmeen. Yleensä käytetään klassista halkeilua siteellä tai liuoksenvapaa menetelmällä (gabions), mikä mahdollistaa työn monimutkaisuuden huomattavan vähentämisen. Gabionit ovat suosittuja, koska niillä on useita etuja: kyky luoda minkä tahansa kokoonpanon seinät; on mahdollista koota huonekaluja, tikkaita, arkkitehtonisia elementtejä, jotka on tehty vastaavalla tekniikalla ristikonkehyksiksi; mahdollisuus purkaa milloin tahansa, koska ne ovat liikkuvia koko toiminta-ajan;
 • tiili. Tiili- tai kivirakenteiset seinät voivat parantaa maisemaa ja antaa sen valmiin ilmeen. Työssä on noudatettava useita vaatimuksia, joita on noudatettava:
 1. Puolilehtien asettaminen on sallittua vain seinille, joiden korkeus on enintään 8 riviä, ja tukipylväitä jopa 1,5 metriä.
 2. Korkeita seiniä tulisi vahvistaa pilastoilla, joiden paksuus on jopa 2,5 tiiliä.
 3. Levitä raudoitus käyttäen muurausverkkoa joka 4-5 riviä kohden.
 4. Maalausputkien asentaminen pieniin elementteihin.
 • puuta. Suunnittelun tekeminen puun käyttämisellä rinteellä antaa sille ainutlaatuisen ilmeen, mutta niiden resurssi verrattuna betoni- tai tiilarakenteisiin on hyvin pieni. Yleensä käytetään kahta menetelmää: tukkien pystysuuntainen kirjaaminen lähellä toisiaan tai niiden vaakasuuntainen sijoittaminen maaperän ja pystysuoraan syvien telineiden väliin 1,5 metrin välein.

Lisätietoja! Puun käyttö edellyttää sen pakollista käsittelyä keinoilla, jotka estävät nopean hajoamisen, palontorjuntaa ja lisäävät resursseja.

 • improvisoituja keinoja, esimerkiksi autonrenkaat, turpeja jne.

Muita suosituksia

Valitessasi tietyn materiaalin sinun tulee myös käyttää sitä rakennustason välisten rakenteiden rakentamiseen, mikä varmistaa sivuston eheyden ja harmonian. Älkää unohtako valaistusta, jonka ansiosta iltaisin kävelee mukavammaksi, mikä myös saavutetaan penkkien, huvipuistojen takana takapihalla. Floristinen muotoilu on myös tarkoituksenmukaista suunniteltaessa, jossa sinun on otettava huomioon rinteiden sijainti suhteessa päätepisteisiin. Esimerkiksi tontin pohjoispuolella on oltava kosteutta rakastavia kasveja, mieluummin varjossa, kun taas eteläpuoli - kukkia ja ruohoja, jotka kestävät kuivuuden, altistuminen korkeille lämpötiloille.

Vaihtoehdot ja menetelmät, joiden avulla poraus tehdään rinteellä, antavat mahdollisuuden toteuttaa rohkeimmat suunnittelupäätökset, antaen sille omaperäisyyden ja houkuttelevuuden. Lisäksi työn suorittamista koskevien sääntöjen ja vaatimusten noudattaminen mahdollistaa oman suunnitelmasi suorittamisen ilman, että työntekijöiden palveluihin kohdistuu käteiskustannuksia.

Mitä sinun tarvitsee tietää maan poraamisesta

Maa-alue, jolla on esijännitys, ei ole niin iso ongelma kuin se saattaa tuntua. Kyllä, hänen parannus vie enemmän aikaa, mutta lopulta saada hyvin omaperäinen alueelle, jolloin ei pelkästään kasvattaa menestyksekkäästi vihanneksia ja marjoja, mutta myös antaa paljon tilaa viherrakentamiseen.

Muuten, jos olet onnekas ja saanut eteläisen rinteen, tämä on valtava etu puutarhavaihdon näkökulmasta. Siellä lähes koko päivän on paljon aurinkoa, ja luonnollinen helpotus kattaa lasku tuulesta. Tällainen ilmasto, kuten tomaatit, vesimelonit, melonit, viinirypäleet. Tietenkin, poistua sivustosta aivan kuten se on, bias, se on mahdotonta. On vaikeata liikkua rinteessä, on mahdotonta tehdä vuoteita, ja sadevesi voi täysin pestä pois ylemmän hedelmällisen kerroksen. Siksi on tarpeen purkaa sivusto.

Terracing on keinotekoinen luominen horisontaalisille tai kalteville alustoille, jotka muodostavat vinssin rinteessä. Tällä menetelmällä voit maksimoida alueen alueen ja auttaa torjumaan maaperän eroosiota.

Terassin leveys ja rinteiden korkeus alueella riippuu rinteen jyrkkyydestä. Mitä jyrkempi rinteessä, sitä enemmän sinun täytyy tehdä terassi. Sen tavallinen leveys on 4-5 metriä. Kaltevuuden korkeus on pääsääntöisesti enintään 60-80 cm.

Terassi koostuu useista osista:

 • alustat (tai liinat);
 • kaivaus (sisäinen) kaltevuus;
 • irtotavarana (ulkoinen) kaltevuus;
 • berms (ns. koskematon osa rinteestä kahden terassin välillä).

Terassin rinteillä voi olla pystysuora tai kalteva. Jos pystysuora kaltevuus on tehty, sitä on vahvistettava kiinnitysseinillä. Valmistukseen käytetty materiaali voi olla monipuolisin puun, betonin, tiilen, luonnonkivi. Jos terassi ei ole liian suuri, alhainen koriste seinälle voit rakentaa itse, mutta huipulla muurien yli metrin, on toivottavaa nähdä asiantuntija, koska virheet suunnittelussa ja laskelmat voivat johtaa tuhoaminen tukimuuri ja maanvyörymiä.

Kiinnitysseiniä ei tarvitse rakentaa suoraan, ne voivat olla sekä kaarevia että rikki. Maisemasuunnittelun kannalta se on vielä houkuttelevampi. Mutta sinun on harkittava, että tällaisen epästandardin seinän valmistukseen tarvitaan enemmän materiaalia. Jos kiinnitysseinä on rakennettu raskaista materiaaleista, kuten kiveistä tai tiilestä, niin säätö on tarpeen.

Sen parametrit riippuvat itse seinän parametreista ja maaperätyypistä. Jos seinämän korkeus ei ole yli 30 cm, säätöä ei yleensä tarvita. Korkeudella 30-80 cm perusta annetun syvyydessä 15-30 cm. Korkeissa rakennus seinän 80 cm yli syvyys pohjan tulee olla vähintään 30-50 cm. Perusta on yleensä tehty betonista tai sementtilaastilla sidottu soraa, hiekkaa tai soraa.

Pienellä eronkorkeudella kaltevuus on myös vahvistettava, jotta kaltevuus ei liiku laskeutumiseen alaspäin. Tuulen vahvistavat rinteet ovat erittäin kauniita, kun taas tällaisten rinteiden vahvuus on melko korkea. Sod asetetaan kiven päälle ja kiinnitetään kivillä, erityisillä puisilla tangoilla tai lankkuilla. Kiviloita ei saa painaa maaperään, vaan ne asetetaan erikoisvalmisteisiin kuoppaan. Laudat asetetaan reunaan 45 ° kulmassa rinteen suuntaan muodostaen soluja, joissa turpeja asetetaan.

Jos sinulla ei ole valmiita ruohoa kädessä, voit kylvää ruohonleikkureita valitsemalla nopeasti nousee ja pitää maaperän hyvin. Ennen kylvämistä maaperä on kiinnitettävä biomateriaalin tai laatikoiden avulla.

Kaiken tyyppisten kiinnitysseinien rakentamiseen liittyy yleensä vedenpoistolaite, koska vettä yleensä kerääntyy niiden takana, mikä johtaa maaperän umpeutumiseen ja viljeltyjen kasvien kuolemaan. Lisäksi jatkuva vettä voi aiheuttaa itse pidättävän seinän tuhoutumisen. Tämän välttämiseksi pitkittäinen tai poikittainen viemäröinti asetetaan seinän sisäpuolelle niin, että vesi lähtee terassilta. Lisäksi seinämän ja maan välille voidaan kaataa noin 100 mm: n paksuinen sora, jotta vedenpoistoaukkoja voidaan estää vapaasti.

Jos päinvastoin alueen kostutus on riittämätöntä, niin terassin reunalla voidaan rakentaa vedenpitävä tyyny, ns. Reunus. Jos et aio kasvattaa vihanneksia terassilla, voit käyttää monia koristeelliseen puutarhanhoitoon. Jokainen erillinen terassi on paikka yksittäisten kukkaviljelmien, hedelmäpuiden ja maiseman veistosten kokoonpanolle. Rivitaloinen rinteessä on ihanteellinen paikka vedenmuodostukseen tai useisiin eri terasseille sijoitettavien ja virtaavien säiliöiden muodostumiseen.

Yleensä sinun ei pitäisi pelätä alueita, joilla on kaltevuus. Järjestetty oikein, ne tulevat puutarhan tai kesämökin oikeiksi koristeeksi.