Tasoittaa tontti rinteessä

Rinteiden rinteitä tehdään usein alueilla, joilla on vaikea maasto, jonka ansiosta ne voidaan antaa omaperäisiksi ja käyttää viljelykasvien viljelyyn. Menetelmä on tullut varsin yleiseksi monissa maissa, koska se estää hedelmällisen maaperän kerroksen poistamisen sekä sen suojauksen eroosiolta.

Rinteiden koristelu

Menetelmällä voidaan parantaa maaperän eroja, rinteiden rinteitä, kääntää heidät kodikkaaseen paikkaan, houkuttelemalla ihailevia katseita vieraita. Lisäksi rinteiden poraus maatalouden aikana on yleistä. Sivuston päätavoitteet:

 • alueen yhtenäinen kaavoitus;
 • optimaalisen vedenpoiston varmistaminen, maaperän eroosion suojaaminen;
 • vahvien seinien asentaminen;
 • joka tarjoaa mahdollisuuden turvalliseen liikkumiseen rinteessä;
 • virkistysalueen järjestely vallitsevan tuulen suuntaan nähden.

Ennen työn suorittamista on tutkittava alueen koko ja sen kaltevuus. Sen jälkeen on tarpeen merkitä yksittäiset kaistat ottaen huomioon ne tehtävät, jotka he suorittavat, mikä vaikuttaa suoraan niiden kokoon. Terassit luodaan ylhäältä alas, jonka aikana maa siirtyy alemmille alueille, mikä edistää niiden mukavaa ja nopeampaa luomista. Korkeus voi vaihdella laaja-alaisesti, koska nykyaikaiset teknologiat ja materiaalit mahdollistavat lujan vahvan seinämän, jolla on suuri korkeus, mutta sillä voi olla kielteinen vaikutus rahoituskustannuksiin.

Terassilajikkeet ja niiden suunnitteluominaisuudet

Jokaisella rinteillä sijaitsevilla terasseilla on yksilölliset ominaisuudet, toiminnot ja myös täysin riippuvainen maaperän paksuudesta ja sen kaltevuudesta. On olemassa seuraavia muotoja:

 1. Kampa. Sopii maastoon, jonka kaltevuus on enintään 0,12. Työssä käsitellään jopa 0,4 metrin korkeusakselien kaltevuusakselin järjestelyä. Tämän tyyppiset terassit eivät ole yli 0,5 m leveitä ja niitä käytetään yleensä hedelmäkasvien ja rypäleiden viljelyyn.
 2. Astui. Niitä käytetään parhaiten niiden luotettavuuden ja houkuttelevuuden vuoksi, ja ne soveltuvat hedelmäkasvien, vihannesten, viinirypäleiden ja metsänkasvien viljelyyn, joiden terassi leveys on 3 m. Ne asettuvat rinteille, joiden kaltevuus on jopa 0,25, ja niitä vahvistetaan edelleen kiveillä. im vakaus ja vahvuus.
 3. Kaivantoon. Soveltuu kohteisiin, joiden bias on 0,18, mutta samalla eroavat merkityksettömässä hedelmällisessä maaperässä. Kun järjestetään pohjakerros poistetaan kaivannoista ja täytetään sitten maaperällä, varustavat akselit. Täydellinen kasvien tai sitrushedelmien kasvattamiseen.
 4. Terassit - ojat. Ne on tehty alueille, joiden kaltevuus on enintään 1, ohut kerros, ja voit kasvattaa hedelmiä ja metsänkasveja. Teknologian piirre on, että akselien maaperä otetaan ojista, jotka on tarkoitettu myrskyveden keräämiseen ja poistamiseen.

Seinät

Kaltevalla alustalla olevat sivuseinät ovat rakenteita, jotka estävät maaperän liukenemisen ja romahtamisen. Lisäksi niitä käytetään koriste-elementteinä maisemasuunnittelun suunnittelussa. On mahdotonta tehdä ilman linnoituksia, jos paikka sijaitsee lähellä vesistöjä, lähellä ravinteitä ja myös silloin, kun sen kaltevuus on yli 8 astetta.

Varoitus! Lisäksi on varattava suljetun vedenpoistojärjestelmä, joka estää maaperän kosteuden pysähtymisen, mikä voi murentaa seinää, mikä estää kasvien viljelyn.

Kiinnitysseinät voidaan valmistaa käyttämällä erilaisia ​​materiaaleja, joiden valinta ottaa huomioon tulevat kuormat sekä valitun tyylin noudattamisen. Tärkeimmät rakenteet, joita käytetään sivuston parantamiseen ja laitteen ominaisuuksiin:

 • betoni. Se on kestävin ja luotettava. Useimmiten suoritettiin rakenteen itsensä kaataminen käyttäen valmiiksi sekoitettua betonia, eikä teollisesti valmistettujen betonirakenteiden ohutseinäisiä rakenteita. Tällaisilla rakenteilla on yleensä kiilamainen muoto, joka sallii kuorman siirtymisen alempaan tasoon omalla painollaan horisontaalisten maaperän liikkeiden tasapainottamiseksi.

On tärkeää kiinnittää huomiota siihen, että pinnaltaan kiinnitettävät seinät on laskettu leikkaamiseen, kallistamiseen ja tuhoamiseen viereisissä solmukohdissa;

 • massiivinen. Tällaiset seinät mahdollistavat maiseman korjaamisen rinteiden koosta riippumatta. Niiden tuotanto edellyttää joidenkin sääntöjen noudattamista:
 1. Seinämän pohjan leveyden tulisi vastata tietyn tyyppistä maaperää.
 2. Yläreunan on oltava vähintään 10 cm paksu.
 3. Alemman terassin syvyyden maaperään tulisi olla vähintään 70 cm korkeudella korkeintaan 2 m ja kolmasosa siitä, jos korkeus ei ole yli 1,5 m.
 4. Muotti on edullista tehdä itsenäisesti käyttäen rikki muotoa, joka tarjoaa jäykistysrivat ja kulmat rakenteen sisällä;
 • ohutseinäinen. Tällaisten rakenteiden käytön eduksi on vähentää materiaalien kulutusta, mutta myös miinus - työn monimutkaisuuden huomattava lisääntyminen. On myös tarpeen tarkkailla tiettyjä vivahteita: alemman terassin kaivannon leveyden kasvu; nukkumassa, jonka syvyys ei saa olla pienempi kuin 0,5 m, rauniot ja sen tiivistyminen; pystysuoran levyn ja vaakasuoran konsolin yhdistämisen kulman pakollinen vahvistaminen suurimpien kuormien vaikutuksen vuoksi.

Lisäksi paikan poraamista käytetään ohutseinäisten ankkurointiseinien kanssa, joihin pystysuora levy asennetaan kaivannon sisään 0,4 m, minkä jälkeen kiinnityslenkit kiinnitetään noin 0,4 metrin etäisyydelle sen yläreunasta. Yläterassilla olevan maaperän sisällä on maadoitettu ankkuri ruuvipuristeen tai putken muodossa ja sitten hän ja silmukka ovat sidoksissa kaapelin tai lankaan levyn takaosasta. Ankkurit, jotka syvenevät vaiheen mukaan 1 m: iin, puolet pystysuoran levyn korkeudesta;

 • kivi. Melko yleinen, koska ne antavat sivustolle esteettisen ilmeen. Yleensä käytetään klassista halkeilua siteellä tai liuoksenvapaa menetelmällä (gabions), mikä mahdollistaa työn monimutkaisuuden huomattavan vähentämisen. Gabionit ovat suosittuja, koska niillä on useita etuja: kyky luoda minkä tahansa kokoonpanon seinät; on mahdollista koota huonekaluja, tikkaita, arkkitehtonisia elementtejä, jotka on tehty vastaavalla tekniikalla ristikonkehyksiksi; mahdollisuus purkaa milloin tahansa, koska ne ovat liikkuvia koko toiminta-ajan;
 • tiili. Tiili- tai kivirakenteiset seinät voivat parantaa maisemaa ja antaa sen valmiin ilmeen. Työssä on noudatettava useita vaatimuksia, joita on noudatettava:
 1. Puolilehtien asettaminen on sallittua vain seinille, joiden korkeus on enintään 8 riviä, ja tukipylväitä jopa 1,5 metriä.
 2. Korkeita seiniä tulisi vahvistaa pilastoilla, joiden paksuus on jopa 2,5 tiiliä.
 3. Levitä raudoitus käyttäen muurausverkkoa joka 4-5 riviä kohden.
 4. Maalausputkien asentaminen pieniin elementteihin.
 • puuta. Suunnittelun tekeminen puun käyttämisellä rinteellä antaa sille ainutlaatuisen ilmeen, mutta niiden resurssi verrattuna betoni- tai tiilarakenteisiin on hyvin pieni. Yleensä käytetään kahta menetelmää: tukkien pystysuuntainen kirjaaminen lähellä toisiaan tai niiden vaakasuuntainen sijoittaminen maaperän ja pystysuoraan syvien telineiden väliin 1,5 metrin välein.

Lisätietoja! Puun käyttö edellyttää sen pakollista käsittelyä keinoilla, jotka estävät nopean hajoamisen, palontorjuntaa ja lisäävät resursseja.

 • improvisoituja keinoja, esimerkiksi autonrenkaat, turpeja jne.

Muita suosituksia

Valitessasi tietyn materiaalin sinun tulee myös käyttää sitä rakennustason välisten rakenteiden rakentamiseen, mikä varmistaa sivuston eheyden ja harmonian. Älkää unohtako valaistusta, jonka ansiosta iltaisin kävelee mukavammaksi, mikä myös saavutetaan penkkien, huvipuistojen takana takapihalla. Floristinen muotoilu on myös tarkoituksenmukaista suunniteltaessa, jossa sinun on otettava huomioon rinteiden sijainti suhteessa päätepisteisiin. Esimerkiksi tontin pohjoispuolella on oltava kosteutta rakastavia kasveja, mieluummin varjossa, kun taas eteläpuoli - kukkia ja ruohoja, jotka kestävät kuivuuden, altistuminen korkeille lämpötiloille.

Vaihtoehdot ja menetelmät, joiden avulla poraus tehdään rinteellä, antavat mahdollisuuden toteuttaa rohkeimmat suunnittelupäätökset, antaen sille omaperäisyyden ja houkuttelevuuden. Lisäksi työn suorittamista koskevien sääntöjen ja vaatimusten noudattaminen mahdollistaa oman suunnitelmasi suorittamisen ilman, että työntekijöiden palveluihin kohdistuu käteiskustannuksia.

Maiseman suunnittelu alueelle rinteessä

Rinteessä olevan alueen omistajat ovat epäselviä. Sännölliset tekniikat sängyn sijoittamiseksi eivät ole hyväksyttäviä tässä, ja tällaisen sivuston järjestelyihin liittyy merkittäviä materiaalikustannuksia. Kuitenkin, kun tutkitaan nykyisiä lähestymistapoja suunnitteluun, omistaja usein päättelee tämän tilanteen eduista. Maisemointialue rinteessä auttaa kehittämään ja kääntämään todellisuuden asiantuntijoille. Esitetyt ajatukset pystyvät muuttamaan alueen, mikä tekee siitä ainutlaatuisen, upotettu vuoristomaisemien kauneuteen.

Rinteiden vahvistaminen alueella omilla kädillä

Parannus alkaa töihin rinteen lujittamiseksi sivustolla. Tämä estää uusia tuhoisat prosessit, jotka voivat vahingoittaa rakennuksia ja koristeltu maisemasuunnittelu.

Valmistelevat toimet

Rinteitä vahvistaen eri menetelmiä ja rakenteita. Maisemointi mahdollistaa kivien ja betonilohkojen, biomattien ja gabionien, lokien ja nurmikenttien käytön sivuston valmistelussa. Rinteiden kunnon vahvistamiseksi on tarpeen tutkia ja laskea seuraavia kohtia:

 • kuinka lähellä pohjavettä sijaitsee;
 • missä rinne on kaltevuus;
 • maaperän geologiset ominaisuudet;
 • onko vaarana puhdistaa pois juoni, jos säiliö on lähellä;
 • otettava huomioon maaperän paine rinteessä;
 • määriteltävä materiaali vahvistamiseksi;
 • Merkitse alue, joka tarvitsee vahvistamista.

Pienellä kaltevuudella maisemasuunnittelu auttaa ratkaisemaan maaperän vakauttamisen ongelman istuttamalla puita ja pensaita kehitetyllä juuriharjoittelulla. Suuri määrä kaltevuutta, peltomaalausta tai geotekstilien käyttöä tarvitaan.

Keinoja rinteiden vahvistamiseksi

Yksinkertaisin ja edullisin vaihtoehto maisemasuunnittelulle kaltevuuden lujittamiseksi sivustolla on istuttamalla kasveja, joissa on kehitetty juurihakemisto. Tämä ratkaisu on hyväksyttävä edellyttäen, että kaltevuus on pieni ja sen pinta-ala on pieni. Kasveja istutetaan soluihin, joilla on vahvistusrakenteen rooli. Lisäksi kehitetty juuristo on kietoutunut kiinnittimiin ja ei salli maanvyörymien tai maaperän eroosiota. Kataja johtaa tällä tavalla maaperän vahvistamiseen, mutta on suositeltavaa myös kasvattaa kiinalaista karhunvatukkaa, lilaa ja hawthornia.

Kesämökin rinteillä vahvistetaan usein betonilaattoja, hiekkakiviä, tiiliä tai kalkkikiveä. Tämän maisemasuunnittelumenetelmän etuna on seuraava:

korkea altistuminen ulkoisille tuhoaville tekijöille;

 • ei edellytä merkittävää hoitoa;
 • ei häiritse vihreiden alueiden kasvua;
 • rakenteen kestävyys.

Ne rakentavat tällaisia ​​aidoja tietyin edellytyksin:

 • luodaan vankka perustus;
 • aidan vähimmäiskorkeus - 1 m;
 • aitauksen paksuus on 1/3 korkeudesta;
 • pakokaasujärjestelmän pakolliset laitteet (rinteessä virtaava vesi ei saa tasata rakennetta)
 • aidat rakennetaan alhaalta ylöspäin;
 • on suositeltavaa rakentaa kaskadirakenne;
 • on välttämätöntä tarjota lievä harha kohti kaltevuutta.

Maisemointi sivuston tarjoaa mahdollisuuden järjestää samanlainen rakennus kukkapenkit, koriste-portaat, lyhdyt.

Toinen mahdollisuus vahvistaa kaltevuutta sivustolla on kivien ja lokien käyttö. Heitä ajetaan maaperään, kun he ovat aiemmin tutkineet maaperätyyppiä ja pinnan tilaa. Samaan aikaan sinun ei pidä unohtaa tontin esteettistä ulkonäköä ja huolehtia vedenpoiston läsnäolosta. Tällainen edullinen maisemointi on hyväksyttävää sekä pienille että suurille rinteille.

Maisemasuunnittelun nykyaikainen kehitys tarjoaa geotekstiilien käyttöä rinteessä olevan alueen järjestelyssä. Tämä rullina oleva tuote, joka koostuu polyesteri- ja polypropeenikuiduista, on seuraavat edut:

 • vedenpitävyys;
 • maaperän suojelu jäädytykseltä;
 • veden alapuolella häiritsee maakerrosten sekoittamista;
 • plastisuus;
 • on erittäin kestävä vahinko;
 • yksinkertaisuus maaperässä.

Toinen vaihtoehto, joka sopii kehitettäessä maisemasuunnittelua rinteessä, on geomien sijoittaminen. Tämä vedenpitävä materiaali on polypropyleenirunko, joka on päällekkäin ja liitetty korkean lämpötilan altistumisen seurauksena. Geomatteilla on seuraavat ominaisuudet:

 • eivät sisällä myrkyllisiä aineita;
 • UV-vastustuskyky;
 • säilyttää maiseman luonnon kauneus;
 • ei pelkää aggressiivisia aineita;
 • kestää alhaisia ​​ja korkeita lämpötiloja;
 • helppo asentaa.

Esitetyt maisemasuunnittelumenetelmät lujittaen rinteessä voidaan tehdä käsin tai käyttää ammattilaisten apua. Heidän valinta riippuu omistajan mieltymyksistä ja tulevista suunnitelmista sivuston järjestelyyn.

Suunnitteluvaihtoehdot

Kaltevuuden alueen maisema-suunnittelu avaa laajan näkymät elävien fantasioiden ja rohkeiden ajatusten toteuttamiseen. Kun otetaan huomioon tarve vakavissa taloudellisissa investoinneissa parantamiseen, lähestymistapa rinteessä olevan alueen suunnittelussa edellyttää erityistä huolellisuutta ja ennakointia. Maisemasuunnittelun suunnittelutöiden kehittäminen välttämättä edeltää vesihuollon ja maaperän ominaisuuksien teknisiä indikaattoreita. Tulevien ulkorakennusten ja virkistysalueiden sijainti ansaitsee erityistä huomiota. Jo alusta lähtien, he aikovat rakentaa tulevaisuuden terasseja, portaita, seinämiä ja muita maisema-elementtejä. Kun viherrakentaminen sivuston rinteessä, sen sijainti suhteessa kardinaali pistettä on väistämättä otettava huomioon.

pengerrys

Päättäessään soveltaa pengerrystä maisema-alueen suunnittelussa rinteessä, hävitä pitkät pitkät kiinnitysseinät suoralla linjalla. Tämä muotoilu antaa vaikutelman valtavasta portaasta. Maisemasuunnittelun asiantuntijat suosittelevat, että terassit järjestetään kaaoksisesti haarojen tai kaskadien kanssa. Tämä luo kuvallisen kuvan yleisestä ulkoasusta.

Terassien välissä on käämitysreittejä tai polkuja, ja useita vaiheita on suunniteltu jyrkillä nousuilla. Sivuseinämät seinät on valmistettu erilaisista materiaaleista: luonnonkivestä ja tiilestä, puusta ja betonista. Jyrkkä nosto on paremmin varustettu kiinnitysseinillä sementtilaastilla, lempeästi riittää kuiva muuraus.

Alkuperäiset ajatukset sivuseinämien muotojen suunnittelussa ovat tervetulleita. Anna suoria viivoja, pyöreät muodot tarjoavat helpot siirtymät helpotuksesta ja ne näkyvät visuaalisesti vähemmän huomaamattomina. Terassit, joilla on erilaiset toiminnalliset tarkoitukset, voivat poiketa tavanomaisista lähestymistavoista. Maisemasuunnittelun avulla voit järjestää erilliset alueet kukkapenkkeihin, kasvisvuodeihin ja pensaiden istutuksiin. Yhdistämällä ne käämitysreitteihin visuaalisesti luodaan yksi kuva yhteensopimattomista asioista.

Terassin sijainti märällä maaperällä viittaa siihen, että viemäröinti poltetaan raunioista. Se on seinän ja leveyden välissä 10-15 cm. On suositeltavaa täydentää putoamista putkipaloilla, jotka mahdollistavat kosteuden tulemisen ja estävät sen kerääntymisen kiinnitysseinän taakse. Tällaisten suojatoimenpiteiden puuttuminen aiheuttaa rakenteen nopean tuhoutumisen.

Raiteiden ja portaiden sovitus

Maisemasuunnittelun keskeinen ominaisuus on siisti polku, joka auttaa luomaan orgaanisen yhteyden terassien välillä. Yhteensopivuuden varmistamiseksi on parempi suorittaa ne samanlaisesta materiaalista.

Raiteen käämitysmuoto leikkaa kaltevuuden jyrkkyyttä ja sijoittuu käärmeen päinvastoin korostaa sitä. Rinteessä olevan alueen maisemasuunnittelun sääntöjen mukaisesti on parempi korostaa alhaisten puiden, pensaiden tai ikivihreiden polkujen mutkia.

Portaiden on jyrkällä rinnealueella oltava varmoja. Leveydessä se voi vastata polkua, joka jatkuu tai on hieman kapeampi mutta ei alle 60 cm. Jos portaissa on useita vaiheita, on parempi erottaa ne alustoilla. On suositeltavaa varustaa ne paikoissa, joiden suunta muuttuu. Riittävä koko on leikkipaikka, jossa on penkki, tyylikäs patsas tai alkuperäinen kukkaruukku. Maisemasuunnittelun asiantuntijat suosittelevat portaikkoa, joka sijaitsee varjoisassa paikassa, jotta rakennusmateriaalien sävy olisi kevyempi.

Kehittynyt maisemasuunnittelu tarjoaa mukavuutta ilta-kävelylle sopivan valaistuksen avulla. On monia tapoja suunnitella sitä, ja on helppo valita yleiseen tyyliin sopiva vaihtoehto.

Plot floristics

Floristisen käsitteen valitseminen paras vaihtoehto maisemasuunnittelulle on vuoristomaiseman tyyli. Tämä ottaa välttämättä huomioon alueen sijainnin suhteessa päätepisteisiin. Tässä näkökulmassa pohjoisella rinnealueella olevilla tontilla on sen edut sen vuoksi, että ne voidaan järjestää kosteutta rakastavilla kasveilla, jotka ovat tottuneet varjojärjestelyyn. Etelälle sopivampi ruoho ja kukat, jotka kestävät korkean lämpötilan ja kuivuuden.

Maisemointi on suunniteltu niin, että istutetuilla kasveilla on erilainen kukinnan aika. Tulitikset, hyasintit ja krookukset ovat ensimmäinen, joka ilahduttaa omistajia alkukeväällä. Ne voidaan korvata koristeellisilla jousilla, kalifornialaisilla unikoilla ja marigoldilla, ja syksy ilahduttaa sinua kirkkailla väreillä asters ja krysanteemit. Monivuotisten kasvien istuttaminen helpottaa puutarhanhoitoa.

Puut, jotka ovat tontti, jossa maisema-alan sääntöjen mukaiset rinteet, istutetaan erityisellä tavalla. Jos talo on ylhäällä, vieressä on korkeita istutuksia muodossa thuja, kuusi tai pyramidin poppeli. Karhunvatukka tai lila auttaa luomaan mielenkiintoisen koostumuksen.

Alemmat kasvit ovat alempana kaltevuudella. Evergreen pensaat ja värikkäät kukkapuutarhat pystyvät antamaan aatelia ja hienostuneisuutta. Tässä kataja, magnolia, boxwood sopii. Alue, jolla sivusto sijaitsee, on myös rooli. Siksi valitset vihreää valokuvaa ottaen huomioon alueenne ilmasto-olosuhteet.

Kaltevuusalueen maisemasuunnittelun tärkeimmät säännöt ovat seuraavat:

 • järjestää asianmukaisesti vyöhykkeiden jakautumisen;
 • rakentaa vahvoja kiinnitysseiniä;
 • suojella aluetta maaperän eroosiolta toimivaltaisen vedenpoistojärjestelmän avulla;
 • kun järjestää paikkoja rentoutua otetaan huomioon tuuli nousi.

Maisemasuunnittelun ammattilaisten suositusten noudattaminen pysyy tällaisessa sivustossa tuovan harmoniaa ja rauhaa.

Maisemasuunnittelu sivuston rinteessä +50 kuvaa

Nykyisin rinteessä olevan alueen maisemasuunnittelu voi tuntua epätavalliselta ja jopa upealta. Korkeuserot, kivi, käämityspolut, terassit - kaikki tämä vain sisustaa epätasainen alue. Oma maiseman luominen tällaisella maalla on otettava huomioon maaston erityispiirteet.

Karkean maaston ominaisuudet

Tontti kaltevuus ei ole varapuheenjohtaja, vaan erinomainen tapa varustaa kaiken melko vähäpätöisesti. Tämä projekti sen inkarnaatiossa eroaa merkittävästi tasaisen tonttijärjestelyn järjestämisestä.
Kaltevuuden päivittäminen sisältää seuraavat ominaisuudet:

 • Monimutkainen viemäröintijärjestelmä;
 • Rinteiden pakollinen vahvistaminen;
 • Laaja rautatieverkosto ja portaat;
 • Huolellinen valikoima kasveja;
 • Monikäyttösuunnitelma.

Tontti, jossa korkeusero laittaa paljon kalliimpaa kuin sen vastakappale, jossa on tasainen pinta. Mutta tällaiset maat lopulta näyttävät mielenkiintoisemmilta ja harmonisemmilta kuin tavalliset maa-alueet.

Jos aiot harjoittaa puutarhanhoitoa, valitse paikka paikassa, jossa kaltevuus on korkein, ja tee terassit siellä. Tämä on paras ratkaisu viljelykasvien valon ja sävyn ongelmaan.

Terracing on tärkein tekniikka tämän sivuston suunnittelussa. Se on terasseja, jotka auttavat visuaalisesti tasoittamaan korkeuserot, antavat maiseman hienostuneisuuden yleisen ilmeen.

Rinteiden vahvistaminen omilla kädillä

Perintö on mökki rinteessä? Älä epätoivon, vaan vain vahvista rinteitä. Ja tontti muuttuu. Kaltevien maapintapintojen vahvistaminen omilla käsilläsi, voit käyttää seuraavia ohjeita:

 • Puhdista kaltevuuden alue kasveista;
 • Irrota yläkerros piikillä tai vastaavalla työkalulla;
 • Valitse vahvistava materiaali. Biomit, geogridit, kivet, lokit, gabionit ovat hyviä vaihtoehtoja sivutukien luomiselle;
 • Aseta vahvistusmateriaali rinteen sivuille;
 • Kaada kiinteytysmateriaalin välinen rako maapallon ja pienien kivialueiden kanssa.
 • Kasvikasvit, joissa on haarautunut ja syväjuuri, joka sopii kiviselle maaperälle.

Kaltevuus, joka on valmis lujittavaksi, voidaan istuttaa pienillä hedelmäpuilla ja pensailla rikkomalla puutarhaa, jossa tarvitaan tilaa.

Älä koskaan istuta korkeita puita epävakaalle kaltevalle rinteelle, voimakkaassa tuulessa ne voidaan kierrättää maasta syvemmällä.

Jos epätasaisen paikan kaltevuus on yli 8-10 astetta, kaivaa vahvistusmateriaalin pohja niin syvälle kuin mahdollista. Suurten rinteiden syvyys alle linnoituksen voi saavuttaa yhden metrin.

koulutus

Alueen maisema-muutoksen valmistelu alkaa pohjaveden sijainnin mittaamisella. Sinun täytyy myös tietää maan kaltevuuden kokonaiskulma, sinun on selvitettävä maaperän koostumus. Työn suunnittelussa on otettava huomioon kaltevuuden valon suunta. Ota huomioon jäteveden suunta.
Kun kaikki parametrit mitataan, voit alkaa valmistaa paikka vahvistusmateriaalien upottamiseksi. Suorita katujen sisustuksen terasseja, kaaria ja muita elementtejä.

Keinoja rinteiden vahvistamiseksi

Kaltevuuden vahvistamismenetelmän valinta riippuu valitun sijainnin kaltevuudesta. Jos kallistusaste ei ylitä 10%, niin mäkinen maasto voidaan vahvistaa kasvien ja puiden avulla. Kun kaltevuusaste lähestyy 45%, käytetään nurmikkoverkkoja, verkkoja, gabionteja ja lokeja. Onko kaltevuus yli 45%? Sitten sinun pitäisi käyttää kivet, betonilohkot, metalliosat.

Pienet epäsäännöllisyydet on vahvistettu portaat ja puulattiat. Jos maalaistalo sijaitsee joen tai jonkin muun säiliön rannalla, sen on täytettävä rajansa maapallolla. Ja rinteessä, istuta mahdollisimman monta puuta ja kasveja maanvyörymien estämiseksi.

Vuoret muodostavat melko vakaan luonnonmaiseman. Siksi tällaisen alueen vahvistaminen vähenee yksinkertaiseen koristeluun. Täällä suunnittelija voi neuvoa asettelua juonien luonnollisten käyrien mukaan. Koska kalliota on vaikea käsitellä.

Laattojen tai lautojen tikkaat vedetään tavallisesti koko osion läpi taloon, jos kyseessä on suuri kallistusaste. Kun kaltevuus on pieni, se välissä on tasomaisia ​​alueita, joihin voit sijoittaa kahviloita tai lasten nurkkaan.

Kalteva osa käsitellään aina tyhjennysjärjestelmillä. Koska ilman niitä, se muodostaa aluevaltausvyöhykkeitä ja ylhäältä saaristoja.

Hyvä idea lujittaa kaltevuutta kuormalavoilla. Tämä vaihtoehto on budjetti ja tapa asentaa ne on melko yksinkertainen. Lisäksi lavat voidaan helposti korvata tarpeen vaatiessa.

Kaltevuusjärjestelmät

Jätevesijärjestelmän luominen on tärkeä askel alueen järjestämisessä rinteelle. Vedenpoistokerroksen takia vesi aiheuttaa paljon vähemmän maaperän vaurioita, ja monet kasveille hyödylliset aineet jäävät paikoilleen. Harkitse vedenpoiston menetelmiä tarkemmin:

Tontti rinteessä - maisemasuunnittelun piirteet ja säilytysseinien rakentamista koskevat säännöt (100 valokuvaa)

Kaltevilla paikoilla ei voida pitää kaikkein menestyksekkäimpiä esikaupunkien kausittaisten asuntojen rakentamiseen. Järjestelyjen toteuttaminen vaatii paljon aikaa ja vaivaa, mutta tulos on aina hyödynnetty resurssi. Se on sivustolla, jossa kaltevuus voit antaa vapaasti rein mielikuvitusta ja täysin ilmaista itseäsi maisema suunnittelija.

Yhteenveto artikkelista:

Valmistelutyö, jossa kaltevuus

On tärkeää, että kaikki esikaupunkiseudun valmistelutyön vaiheet toteutetaan asianmukaisesti. Luo mukava ja kaunis kesämökki, sinun täytyy vahvistaa rinteitä, luoda terasseja, ajatella kastelu- ja viemäröintijärjestelmää.

Kun kehität maiseman rakennetta rinteessä, on otettava huomioon maaperän luonne, kaltevuuskulma ja sijainti. Suurin on eteläinen rinne. Tämän järjestelyn avulla voit kasvattaa vihanneksia ja hedelmiä vapaasti, järjestää huvipuistoja ja virkistyspaikkoja.

Pohjoiset rinteet ovat paljon pahempaa luomalla kaunis, upotettu vehreys ja kukat sivuston. Päivän aikana sivusto pysyy varjossa, mikä vähentää merkittävästi sen houkuttelevuutta. Lisäksi auringonpuutteesta johtuen maa kylmenee ja märkä, mikä voi vaikuttaa kielteisesti jo varustetuissa terasseissa.

pengerrys

Kaikkein kätevä ja usein käytetty tapa piilottaa vahvat erot korkeus sivuston on luoda terasseja ja vyöhykkeitä. Ennen kuin aloitat tasojen luomisen rinteen rinteessä, on tarpeen työskennellä vyöhykkeiden suunnittelussa ja luomisessa. On tärkeää asettaa etusijalle ja laskea oikein työ-, lepo- ja vihreät tilat.

Jokainen terassi on kytkettävä seuraavaan. Se voi olla sekä portaita että polkuja. Nousujen järjestämisessä kannattaa tehdä ne mahdollisimman tasaisiksi, jotta nousu ei ole tylsiä ja vaikeaa.

On toivottavaa, että portaiden korkeus ei ole yli 10 cm. On parempi tehdä askelmat syvemmälle. Portaikon materiaali riippuu täysin maku mieltymyksistä: puu, kivi, laatta.

Suunnitelman laatiminen terassien sijainnista, niiden määrän määrittämisestä ja merkinnöistä kentällä alkaa vahvistaa rinteitä.

Maaperän vahvistaminen

Tärkeä askel rinteessä olevan alueen suunnittelussa on maaperän vahvistaminen ja terasseiden tukiseinien luominen. Tämä säilyttää luodun maiseman pitkään aikaan, estää sen tuhoutumisen pohjavedellä ja myrskyvesillä sekä pidentää rakennusten elämää.

Ennen kuin vahvistat sivuston rinteitä, sinun on hukuttava useita tärkeitä kohtia kerralla:

 • pohjaveden korkeus;
 • tontti rinne;
 • maaperän tyyppi;
 • etäisyys lähimmältä säiliöstä;
 • maaperän paine.

Pientä harhaa sisältävä tontti voidaan helposti vahvistaa istuttamalla kasvillisuutta kehittyneellä juurisysteemillä. Näin kuivaa maata voidaan vahvistaa, mutta se edellyttää kehittynyttä kastelujärjestelmää.

Suuri kaltevuus voi edellyttää tukiseinämiä. Tällaisten rakenteiden avulla voit vähentää maaperän paineita rinteessä ja estää maaperän huuhtoutumista ja eroosiota. Tällaisia ​​tukirakenteita voidaan rakentaa kivestä, tiilestä, laatoista ja käsitellä vettä hylkivällä puun kyllästyksellä.

Kun valitaan materiaalia tukiseinälle, sen tulee ottaa huomioon sen lujuus ja kestävyys, tarvittavien seinien vaadittava korkeus sekä valitun suunnittelun yksityiskohdat.

Kiviseinät ovat kestävimpiä ja kestäviä. Tällaisten seinien hiekkakiveteknologia alkoi jo kauan sitten. Nämä seinät ovat pitkiä ja näyttävät erittäin hyviltä, ​​mutta luomisprosessi vie paljon aikaa ja vaatii tiettyä luovaa ajattelua. Kivet pinotaan toistensa päälle kiinnittämättä ratkaisua. Ne olisi valittava keskenään.

Voit käyttää kiveä laastilla tai esivalmistella betonipohjaa. Tämä menetelmä on paljon kevyempi kuin edellinen, ja se on kestävämpi.

Suurien terassien tai suurien erojen valmistukseen käyttäen tiiliä tai rakennuspalikoita. Kuitenkin ennen tällaisten seinien asentamista on tarpeen asettaa kiinteä nauhatus.

Vettähylkivien seosten kanssa kyllästetyn puun tukialustat voidaan valmistaa enintään 15 cm: n halkaisijalta, ja tiheitä levyjä. Tällaiset seinät eivät ole yhtä vahvoja eivätkä ne saisi ylittää 30-40 cm: n. Puuportaan luomiseksi tarvitaan lisäpylväitä tai betonipohjaa sekä vedenpitävä kalvo maanpinnasta.

Lisäksi maaperän vahvistamiseen paikan päällä voit geotekstiilien tai geomats. Tällaisilla materiaaleilla on riittävän suuri kosteuden kestävyys, maaperän suojaaminen ultraviolettisäteiltä ja pakkaselta, helppo asentaa ja erittäin ympäristöystävällinen, sitä voidaan käyttää missä tahansa rinnealueella.

Kastelu- ja viemäröintijärjestelmät

Kun terassit täytetään, on välittömästi varmistettava vedenpoisto ja viemäröinti. Tarvittaessa voit asentaa useita viemäreitä ja alustoja kerääntyneen myrskyveden purkamiseksi.

Ensimmäinen sana terassilla suorittaa aina kuivatuksen tehtävän. Se on valmistettu hiekasta ja sorasta. Kun kerros maapalloa asetetaan, ja päälle on hedelmällinen maa. Muutaman päivän kuluttua täyttyy hedelmällisen maaperän kerros, koska maaperän luonnollinen kutistuminen tapahtuu. Vain tämän jälkeen voit luottavaisesti alkaa parantaa sivustoa.

Suunnitteluratkaisut sivustolla, jossa on kaltevuus

Kauneus ja toimivuus - joka on tarpeen kunkin maan omistajan omistajalle. Esiohjelmoidut vyöhykkeet ja jonkin määritellyn käsityksen läsnäolo suuresti yksinkertaistavat tehtävää järjestää mukava ympäristö.

On välttämätöntä määrittää välittömästi kesämökin tarkoitus - levätä perheen ja ystävien kanssa, luoda kasvis ja kasvava vihannekset ja hedelmät tai kaikki kerralla. Kun voit valita suosikkityylisi, voit tarkastella useita valokuvien järjestelyjä sivuston rinteessä.

Kohokuvioiduilla alueilla voit tehdä melkein mitä tahansa suunnittelupäätöstä. Tämä voi olla pieni japanilaistyylinen puutarha, ranskalainen puisto, kyläpuutarha, modernistinen puutarha tai maalaispuutarha. Käytä terassien pisaroita luodakseen vesiputouksia ja lampia, unohtamatta niiden vahvistamista betonilohkoilla, kasvien kiipeilijöillä, käärimällä ne ympäröivään rakennuksiin ja muureihin.

Ei ole rajoituksia, paitsi fantasia ja halu. Ei ole tarpeen palkata maisemasuunnittelija, tärkeintä on sijoittaa sielusi ja kaikki luovaa potentiaalia, eikä tulos tuota pettymystä.

Tontti rinnealueella: suunnittelu, rinteen vahvistaminen ja viemäröinnin järjestäminen (85 valokuvaa)

Usein usein rinteessä sijaitsevien tonttien omistajat kohtaavat vaikeuksia järjestellä sitä. Tärkein kysymys on, miten järjestää rakentaminen ja maisemasuunnittelu omissa omaisuuksissaan niin, että se on luotettava, toimiva ja luonnollisesti kaunis. Tässä artikkelissa on parhaat vaihtoehdot ongelman ratkaisemiseksi.

layout

Ensin sinun on tehtävä rakennussuunnitelma. Projektin laatimisessa on otettava huomioon seuraavat seikat:

 • tontti rinne;
 • ulkona olevien rakennusten sijainti;
 • virkistysalue;
 • viljelmiä;
 • löytää myrskyjä.

Järjestelyn seuraava kohta on kaltevuuden suurin sallittu tasoitus. Sopivin tähän olisi pinoamisen menetelmä, jonka käyttäminen edellyttää maaperän poistamista yhdestä paikasta ja siirtämisen toiseen paikkaan. Erityisen jyrkillä rinteillä saatat tarvita itsepäisiä seiniä.

Rinteiden vahvistaminen

Tämäntyyppisten tonttien tärkeä edellytys on rinteiden vahvistaminen. Maaperän liukumisen ehkäisemiseksi käytetään useampia linnoitustyyppejä:

Luonnollinen linnoitus. Jyrsijäpensaat, juurijärjestelmä, joka luo luonnollisen kehyksen, istutetaan koko rinteessä. Suosituimpia kasveja ovat villi ruusu, paju ja lila.

Geomaterial. Erityisen suojaavan kerroksen peittämä materiaali ei ole erilaisten haitallisten ulkoisten vaikutusten alainen. Se sopii hedelmällisen maaperän kerrokseen.

Röykkiö. Sopii vain alueille, joilla on suuri pinta-ala, koska se merkittävästi piilottaa tilan. Yksi tärkeimmistä haitoista on jaksoittainen maadoitus.

Seinät. Ihanteellinen ratkaisu, jos aiot tehdä sivuston suunnittelun pengerryksen muodossa. Voit käyttää luonnonmateriaaleja - kiviä tai puuta.

Kivikoreja. Modulaariset mallit täynnä suurta murskattua kiveä, kiviä tai kiviä.

Jätevesijärjestelmän organisointi

Jotta maanvyörymien, aukkojen ja rinteiden tuhoutumisen välttämiseksi on erittäin tärkeää tarkastella viemäröintijärjestelmän sijaintia.

Jätevesijärjestelmän asennus tehdään jo sen jälkeen, kun kaikki rakennukset sijaitsevat paikan päällä, kaikki tarvittavat maarakennukset on suoritettu, tukialustat on asennettu ja vesijohto on asennettu.

Perussäännöt viemäröintijärjestelmän asentamiseksi:

 • kaivantoja asetetaan pitkin kaltevuutta koko paikalle vastaanottava jakotukki;
 • kaivannon pohjalla, jonka syvyys on 30 cm metriä, asetetaan kerros hiekkaa (noin 10 cm);
 • Geotekstiilit levittävät kanavan seinämien peittävää hiekkaa marginaalilla;
 • seuraava vaihe on sora (n. 20 cm);
 • asenna ja liitä putket sitten;
 • toinen soraa soraa;
 • peitetty geotekstiilillä;
 • se on täynnä hedelmällistä maata;
 • sopii hedelmälliselle maaperälle.

Alas suunnitteluun

Sivuston rakentaminen rinteelle on todennäköisesti yksi miellyttävimmistä hetkistä omistajalle. Voit käyttää asiantuntijan palveluja tai vain mielikuvitustasi. Alla on tarjolla useita muotoiluvaihtoehtoja jokaiseen makuun.

Kansi

Laiturin kannen yläpuolella oleva taso on täydellinen istuinalue, josta on kaunis näköala. Siellä voit asentaa lepotuoleja, järjestää ruokailutilan ja grillipaikan.

Alpine Hill

Tällainen koostumus kukkapenkkien, vuorattu luonnon luistamaton kivi. Kasvit kukkulalla istutetaan periaate, sitä pienempi korkeampi. Tärkein edellytys - niiden on oltava sopivia kasvuun kaltevilla pinnoilla.

pengerrys

Tämän tyyppinen muotoilu vaatii tukiseinien pakollista vahvistamista. Sivustojen määrä ja koko riippuvat kunkin toiminnallisesta liittymisestä.

Huolimatta siitä, että tällaiset rakenteelliset vastaanottotilat tukevat paljon tilaa, on erittäin kätevää, jos haluat erottaa sivustosi rajat selvästi. Terasseja voidaan yhdistää polkuja tai askeleita.

Vesiputous ja virta

Täydellinen ratkaisu olisi keinotekoisten säiliöiden järjestäminen. Vesiputous voi koristella tukiseinää, ja oikealla valinnalla kasvien, jotka sijaitsevat virran varrella, saat vaikutelman luonnollisesta lähteestä.

Pystysuora puutarha

Sivustasi näkyvimmällä seinalla voit järjestää kasvien koostumuksen suosikkikohteistasi kasveista ja kukista. Tärkeimmälle taustalle käytetään yleensä kiipeilykasveja, kirkkaan aksentti, johon kukat istutetaan ruukkuihin ja sijaitsevat seinälle makusi mukaan.

Penkki penkillä

Sivuston yläosassa voit järjestää katselualustan. Kaunis yksityisalue, jossa voit rentoutua ja rentoutua ja nauttia kukkivan puutarhan näkymistä. Vaihtoehtoisena - avoin huvimaja, joka on koristeltu muratti.

Koristeellinen puutarha

Jopa ahtaiden seinien väliset kapeat tilat eivät ole huonot toiminnalliseen käyttöön, koska niissä on järjestetty pieniä harjuksia vihanneksia, vihanneksia ja mausteita varten. Niiden on oltava riittävän korkeita ja täynnä hedelmällistä maaperää.

"Villi" kaltevuus

Jos olet fani "villi" luonto, on täysin hyväksyttävää järjestää sivuston tässä tyylissä. Se riittää varustamaan ylösnousua portaiden, polkujen tai askelmien muodossa ja pitämään kasveja, jotka eivät vaadi erityistä hoitoa.

Valitse maaperän kansi kasveja, jotka eivät ainoastaan ​​anna esteettistä iloa ulkoasuksi, vaan myös vahvistaa maaperää.

Lopullinen päätös siitä, miten sivustosi näyttää, auttaa katselemaan erilaisia ​​kuvia sivuston suunnittelusta rinteessä.

Yhteenvetona on syytä huomata, että alueen kaltevuusjärjestely vaatii suuria materiaalisia ja fyysisiä kustannuksia. Mutta se on tällainen helpotus, joka tekee mahdolliseksi kääntää sen paikkaan, joka ei ole mikään muu, jossa haluat palata ja vastaanottaa sukulaisia ​​ja ystäviä vierailulle.

Maisemasuunnittelu ja terassit rinteillä

Pengerryksen perusperiaatteet

Terracing on lautojen laite laaja-alaisten portaiden muodossa puutarhan ja maatalouskasvien istutuksiin. Tällaista maisemasuunnittelua käytetään hedelmäkasvien, viinirypäleiden jne. Viljelyyn.

Rinteiden rinteiden avulla voit luoda puutarhan ainutlaatuisen muotoilun.

Rinteiden rinteillä suojellaan maata maaperän eroosilta ja estävät myös hedelmällisen maaperän pesemisen rinteestä. Tätä menetelmää käytetään laajasti monissa maissa (Libanon, Kreikka, Kiina jne.). Tämä voi jopa muuttaa voimakkaasti koko alueen reliefit.

Rinteiden rinteillä autetaan luomaan eräänlainen maisema-alue. Sivuston vaikein maasto voidaan maisemoitua pengerryksen avulla: rinteiden, joenpatsojen ja maaperäkasvien rinteillä.

Oikean suunnittelun ansiosta korkeuseroista tulee omalla kädellä tehdyllä sivustolla alkuperäinen ominaisuus. Jos kaltevuus on suuri, terasseja voidaan tehdä paljon. Pienellä puolueellisuudella on joskus tarpeeksi vain yksi terassi, joka voidaan tehdä valitsemalla erillinen vyöhyke.

Pengerryksen perusperiaatteita on useita:

 • on tarpeen järjestää vedenpoistojärjestelmä pienellä pituudella (helpotuksen muodostamisessa, mikä pienentää maanpinnan määrää omalla kädelläsi);
 • kannattaa harkita kätevä sisäänkirjautuminen ajoneuvoille pysäköintialueelle tai autotalliin;
 • yritä säilyttää suurin luonnonmukainen helpotus;
 • ajattele suunnittelua ottaen huomioon virkistysalueiden, viheralueiden, rakennusten ja rakenteiden suotuisa sijoittaminen.

Järjestelmä pilarin kaltevuus.

Tee-se-itse-pengerrustustöihin kuuluu leikkaaminen ja tarvittavien rinteiden muodostaminen, jotta niiden pinnoille saadaan haluttu ilme. Päävaihe on terassien rakentaminen tukiseinien rakentamisen kautta. Samalla maisemointi rinteillä voi olla joko rivitalo tai ei-pukeutunut. Jos kaltevilla rinneilla on enemmän kuin 20 astetta, käytetään pengerrystä.

Terassien välinen kommunikaatio tapahtuu yhdyskaistojen, ramppien ja portaiden kautta. Jotta terassien rinteiden pitäminen ja liitäntäreitit järjestettäisiin, käytetään pidätysseiniä. Voit myös istuttaa puita ja pensaita, joiden juuret estävät maanvyörymien ja maaperän eroosion.

Sivustoja suositellaan sijoitettavaksi rinteelle tai vaakasuoraan. Terassien ja seinien mitat riippuvat alueen koosta.

On suositeltavaa suorittaa rinteiden pengertaminen omiin käsiinsä syksyllä tai kevättalvella maapuristamalla. Rinteiden ja terassien pinta peitetään nurmikon ruoholla. Voit asettaa turpeen tai kasvien pensaat ja puut.

Kaltevien rinteiden pilarit ja niiden kiinnitysseinien rakentaminen on aina tehtävä yhdessä rinteiden pinnan viemäröinnin järjestämisen kanssa.

erilaisia ​​terassien

Harjan terassit soveltuvat maastoon, jonka kaltevuus on 0,02-0,12.

Rinteillä olevat terassit ovat seuraavia tyyppejä:

 • kampa;
 • kaivannon;
 • porrastettu (penkki-muotoinen);
 • terassit ojat.

Kallion terassit soveltuvat maastoon, jonka kaltevuus on 0,02-0,12. Tällöin kaltevuudelle tehdään koukku, jonka korkeus on 0,25 - 0,4 metriä. Tällaisten terassien leveys on yleensä jopa puoli metriä. Harjan terassilla voit kasvattaa viinirypäleitä ja viljellä hedelmäkasveja.

Kaivukoneiden terassit houkuttelevat sitrushedelmien ja teetä ystäville. Tämäntyyppinen pengerrys on tarkoituksenmukainen, jos tontilla on kaltevuus 0,09-0,18 tai jopa enemmän. Samalla hedelmällisellä maaperällä on melko ohut kerros. Pohjavesi poistetaan kaivannoista, jonka jälkeen kaivannot täytetään maaperällä ja muodostavat akselit.

Oven terassit tehdään ohuen kerroksen maaperän puutarhassa ja kaltevuus 0,1-1.

Porrastetut terassit (kutsutaan myös penkki-muotoisiksi) ovat yleisimpiä. Tällaisilla terasseilla voit kasvattaa sekä viinirypäleitä että hedelmäkasveja ja vihanneksia. Ne on rakennettu maahan, jonka kaltevuus on 0,12-0,25. Rinteiden laskeminen terassilla, 2,5 - 3 metriä leveä, mahdollistaa metsän kasvun. Porrastetut terassit vahvistetaan muurauksella erityisen vakauden vuoksi. Porrastetun näkymän etu ei ole ainoastaan ​​luotettavuus. Tällainen pengerrys näyttää erittäin houkuttelevalta ja esteettiseltä, varsinkin jos kiven rinteet sopivat hyvin sivustosi yleiseen maisemasuunnitteluun.

Niin sanotut ojan terassit asettuvat ohuen kerroksen maaperään tontilla, jonka kaltevuus on 0,1-1. Terassi-ojien järjestämiseen liittyvä tekniikka on maaperän ottaminen ojoksista, jotka palvelevat kostuttamaan akseleita, kerätä vettä ja tyhjentää sadeveden ja laittaa akselit niihin. Jokainen akseli ylittää edellisen 2-2,5 m: n. Tämä on erittäin kaunis ja kätevä pengerrysmenetelmä, sillä saatujen terassi-ojien avulla voit kasvattaa metsänpuiden lisäksi hedelmäkasveja.

Näin voit luoda maisemasuunnittelun omalla kädelläsi valitsemalla minkä tahansa tyyppisen pengerryksen, jonka avulla voit jakaa puutarhan alueiksi, luoda vesiputouksia ja kivikkoisia puutarhoja rinteillä.

Kiinnitysseinien rakentaminen

Riippuen maastoradasta, terassit vahvistetaan kiinnitysseinillä tai rullilla. Jokaisen terassin leveys riippuu rinteestä: jyrkempi rinne, kapeampi terassi. Jos pidätysseinä on syvä pohja, on ehdottoman tärkeää, että suljetun viemäröintisyvennys asennetaan tukien sisäpuolelle. Tämä on välttämätöntä estää kosteuden pysähtyminen maaperässä, muuten vesi vähitellen vähenee vähitellen seinää, ja kasvien kasvattaminen terassilla on mahdotonta.

Seinien kiinnitysjärjestelmä.

Kiinnitysseinä voidaan tehdä omiin käsiisi eri materiaaleista: tiilestä, betonista, keinotekoisesta tai luonnonkivestä, puusta (levyt tai lokit). Materiaalin valinta riippuu tyylipäätöksestä ja toiminnallisesta kuormituksesta. Se riippuu myös aineistosta, miten maisemasuunnittelu näyttää lopulta. Maaperän tiheydestä ja kaltevuuskulmasta riippuen voit käyttää paksuista oksista kudottu seinät. Terästen kaltevia rinteitä voidaan vahvistaa kasvien avulla.

Kiinnitysseinien rakentamisessa on kaksi tapaa levittää:

 • kuiva muuraus;
 • erikoisvalmisteisten puutöiden asennus.

Menetelmä kuivalle muurattujen seinien seinämille.

Kuiva muuraus on muuraus elementtejä, jotka eivät ole sidottu sementti laasti. Tällaisen seinän avulla voit kasvattaa perenatseja kivien välillä. Voit tiivistää ne primerillä siemeniin, jotka myöhemmin itävyvät oikeaan paikkaan. Tällaisessa rakenteessa tarvitaan vedenpoisto- tai viemärikerros, säätiö tai säätiö.

Kun asennat erikoisvalmisteisia puutöitä, voit käyttää erilaista muotoilua pidätysseinästä. Seinä voidaan tehdä esimerkiksi puusta, jolla on antiikkinen vaikutus. Voit käyttää monivuotista maapohjaa tai kauniita kukintoja vuosittain kasveja.

Seuraavat seikat on muistettava, kun pinoat omia käsiäsi:

 • maisemat vaikuttavat koko maisemasuunnitteluun;
 • terassin materiaali, korkeuden vaihtelut, helpotuksen kontrasti ovat sekä maantieteellisiä että tärkeitä taiteellisia ja esteettisiä merkityksiä;
 • kaltevuuden jyrkkyys voi vaikuttaa merkittävästi maisemasuunnittelun koostumuksen luomiseen;
 • rinteiden kasvillisuuden valinta riippuu kiinnitysseinien rakentamismenetelmistä ja muodoista.

Valitsemalla sivuston, jossa on vaikea helpotus, on otettava huomioon kaikki ominaisuudet rakentamisen. Rinteisiin tarvitaan aina erittäin varovainen ja pätevä suunnittelu ja maisemasuunnittelu. Saostumisen, lämmön, ravinteiden liikkumisen ja maaperän muodostumisolosuhteiden jakautuminen riippuu helpotuksen muodosta. Riippuen näistä tekijöistä määritellään kasvillisuuden rakenne, koostumus ja lajikkeet.

Sivuston järjestelyn ominaisuudet rinteessä

Jos sinulla on tontti maassa, on esijännitys, kuten kuvassa, niin sinun ei pitäisi epätoivoa. Koska valtava määrä tapoja järjestää se. Tehokkain vaihtoehto on sivuston pengertaminen, joka on vaakapenkkien - terassirakentaminen, joka on vahvistettu kiinnitysseinillä. Tämän yksinkertaisen menetelmän ansiosta voit sijoittaa puutarhan alueen alueelle, jossa yhdistyvät raidat ja portaat yhteen suunnitteluun. Kiinnitysseinien rakenne eroaa terassin korkeudesta riippuen. Niiden reunat voivat olla sekä suorat että kaarevat. Ulkonäkö on melko harmoninen. Terassia voidaan täydentää alkuperäisellä potilla pienoiskoossa, koristekasveilla ja valaistuksella.

Seinärakenne

Seinät

Tähän mennessä kaikkein tehokkain tapa laskeutua esikaupunkialueelle rinteessä on erityisten tukiseinien rakentaminen, jotka ovat tällaisten kestävien rakenteiden vaakasuuntaisia ​​ulkonemia. Tällaisen kiskon tulisi olla noin 70 senttimetriä pitkä ja noin 4,5 metriä leveä. Jos maassa on suuri alue, niin tuen on oltava vähintään 3.

Maisemointi suihkulähteet

Kiinnitysseinämiä käytetään usein rakentavassa yksityiskohdassa, joka on tärkeä perusta useimmille rakenteille. Jos sinulla on tontti rinteessä, niin pidät seinät ovat hyödyllisiä maan suojelemiseksi estääkseen sen liikkumisen. Kiinnitysseinän muotoilut, muoto ja sisustus ovat pääosin riippuvaisia ​​puutarhan tyylistä ja niihin kohdistuvasta kuormituksesta. Jokainen puutarhuri voi järjestää tällaisen rakenteen omiin käsiinsä.

Seinät ovat:

 • keuhkot - korkeus on jopa metriä, ne on pystytetty ilman pohjaa;
 • pääoma - korkeus on korkeintaan kolme kolme metriä, ne vaativat sora-tyynyä.

Jälkimmäisen vaihtoehdon järjestäminen vaatii tarkkaa huomiota, koska niiden on pidettävä maaperän painoa. Niiden tulisi olla noin 23 senttimetriä leveitä, ja säätiön tulisi olla noin 65 senttimetriä paksua, ja lisäksi seinämän korkeus kasvaa, pohjan paksuus lisääntyy. Tai saat epämuodostuneen rakenteen, se romahtaa pian.

Materiaalit, joita tarvitaan omien kiinnitysseinien rakentamiseen:

Puutavaran seinien kysyntä on, että tällaiset rakenteet sopivat luonnollisesti terassin maisemasuunnitteluun. Tällainen tapa pengertaa puutarhaa rinteessä on mahdollista eri kädet, tavallista maalaismainen tyyli tiukka versio. Verrattuna muihin materiaaleihin tällaiset rakenteet ovat lyhytaikaisia, mutta jos rakennat ne korkealaatuisimmillaan ja prosessoivat puuta hyvin, ne ovat puutarhan hyvin pitkä koriste.

Pinta-ala rinteessä tiilien seinien avulla on erinomainen ratkaisu, jos puutarha on sisustettu moderniin tyyliin sen kontrastivärin ja selkeän muodon ansiosta. Tällaisen tuen rakentaminen omiin käsiisi on hieman vaikeampi kuin edellinen versio, koska se on pystyttävä seuraamaan pystysuoran muurauksen projektiota. Tällaista seinää voidaan tehdä houkuttelevammaksi erilaisten muuraus- tai tiiliväreiden avulla, ja voit myös levittää sitä koristeellisilla laatat tai kivi.

Kasvien valinta rinteeseen

 • betoni

Betoni on perinteinen materiaali tällaiselle työlle - se on merkittävä edulliseen hintaan, kestävyyteen ja niin edelleen. Paras materiaali niille, jotka rakastavat rakentaa kaiken omilla käsillään. Betoniseinät voidaan materiaalin lisääntyneen lujuuden ansiosta tehdä ohuemmiksi. Jos etukäteen rakennetaan metalliristikko tällaiselle seinälle, se voidaan peittää luonnollisella tai keinotekoisella kivellä.

Sivuston laskeutuminen rinteelle eri kivien avulla on tehokkain vaihtoehto, koska tämä materiaali eroaa sen lujuudesta, kestävyydestä ja kauniista ulkonäöstä. Voidaan käyttää graniittina, kalkkikiveinä tai hiekkakiveinä. Kivenmuodostustilanteen aikana on täytettävä maaperä tai maaperän, hiekan ja sementtilaastin seos. Näitä seiniä varten ja käytä luonnonkiviä tai sekoitus betonista ja kiven murusista; sen muotoilu voi olla sekä sileä että karkea. Mutta tämä materiaali on kallein kaikista edellä mainituista vaihtoehdoista.

Kaikkien luetteloitujen materiaalien kiinnitysseinien asentamisen yhteydessä rakenteet on varustettava vedenpoiston avulla nesteiden valua varten.

Kasvien valinta

Jos terassimme puutarhassa rinteessä oleva puutarha on valmis, voit aloittaa sen koristelun. Ja täällä on mahdotonta tehdä ilman kukkia. Erilaisten kasvien ansiosta voit täydellisesti koristella puutarhan ulkonäköä, koska voit luoda yksittäisiä sävellyksiä ikivihreistä tai kukkivista kasvinlajikkeista. Voit myös turvallisesti istuttaa hedelmäpuita tällaisille rinteille.

Puutarhavyöhyke

Erinomainen ulkonäkö antaa tonttasi maassa nurmikasvit, kuten petuniat tai nasturtium. Tai voit käyttää sen koristeluun pensaita, kuten kookka-kataja, japanilainen Spirea. Lisäksi voit luoda viemäröinnin, jossa on viereisiä ja pienimuotoisia vesiputouksia, jotka jäljittelevät luonnollisia puroja tai useita pieniä säiliöitä, jotka järjestetään läheisiin terasseihin. Tämä on loistava vaihtoehto, jos maassa on suuri alue ja suuri alue pengerrykseen.

Myös pidätinseinät voidaan taitavasti koristella esimerkiksi istuttamalla päärynäsi ikivihreän muratti, joka ajan mittaan tekee jopa erittäin kauniin rakenteen suojaksi tai vihreäksi matoksi.

Tärkeä asia: rinteessä on parempi istuttaa kasveja, joilla on voimakas, laajalle levinnyt juurihakemisto, joka voi "pitää" maaperän. Valitse pensaasta, voit valita esim. Turpeesta, kiipeilevästä ruususta, dogroseista. Havupuiden avulla voit käyttää kääpiöskuitua ja niin edelleen.

Värien valinta rinteelle

Sisustettu terassi näyttää melko kaunis. Korkeuserojen avulla puutarhan maisemasuunnittelussa kaikki näyttää upealta ja kauniilta.

Tärkeitä kohtia sivuston poraamisen yhteydessä

Yksi terassi on kytkettävä toiseen portaikkoon. Sinun kannattaa harkita portaiden ulkonäköä ennen kuin aloitat terassin suunnittelun. Tavallinen portaikko on enimmäkseen tasainen ja askelmien korkeus on noin 8 cm, leveys noin 28 senttimetriä. Portaiden portaiden materiaali voi olla puu ja luonnonkivi. Se voidaan tehdä betonista, sen pituus ja leveys voivat olla mielivaltaisia.

Toistaiseksi jätämme kauneuden sivuun ja ajattelemme tällaisen mallin käytännön puolta, koska askeleiden on oltava mahdollisimman miellyttäviä, varsinkin jos niitä käydään joka päivä. Portaat tekevät maksimaalisen ei-liukkauden. Jyrkästi sijoitettu tikkaat on varustettava kaiteella, ja älä unohda valaistusta yöllä.

Ladut alueelle rinteessä

Kaikki terassit ovat erinomainen alustalla koristeluun oikealla tyylisuunnas- sa. Ja jos terassin kaltevuus on hyvin suuri, niin voit puskuttaa alueen alueen. Jos esimerkiksi ylähuoneessa on yleensä asuinpaikka, lepoalue voidaan järjestää toisella hävikillä, kun taas alhaisin voidaan jakaa lepoalueelle. Melko alkuperäinen ja samalla kaunis ratkaisu olisi rakentaa katselualusta patioon, joka olisi järjestettävä samalla tasolla kuin asunnon pohja.

Suunnittelussa kasvuston rakentamisen terassille on otettava huomioon sellainen ominaisuus kuin se, että vain yksi asteen kulmakerroin voi "muuttaa" alueen ilmastollisten ominaisuuksien mukaan noin 8 kilometrin etäisyydellä suunnassa, jossa kaltevuus on päin. Jos sinulla on tontti 20 asteen kulmassa pohjoisessa, kannattaa kasvattaa kasveja alueellasi sekä alueesta, joka on noin 180 km pohjoiseen puutarhastasi.