Erilaisia ​​ankkuripultteja betoniin

Ei niin kauan sitten, puupuristimia käytettiin kiinnittimiin, jotka oli ajettava valmiiksi valmistettuihin reikiin. Tällaiset tuotteet olivat epäluotettavia ja lyhytaikaisia, kun puu kuivattiin, mikä johti kiinnittimien kouristuksiin. Muoviputket eivät myöskään löytäneet laajaa sovellusta, eivät kestäneet paljon painoa. Puu- ja muovituotteiden sijaan tuli modernit ankkuripultit, jotka yksinkertaistavat huomattavasti ripustettujen rakenteiden asentamista eivätkä liuku ulos betonista.

Jotta voisit ymmärtää yksityiskohtaisemmin, mikä ankkuri on, harkitse näiden kiinnikkeiden luokittelua.

Ankkuripulttien tyypit

Ensinnäkin ankkurikiinnittimet poikkeavat toimintatavasta. Ne ovat:

 • Kemialliset. Tällaiset tuotteet ovat kapseli, jossa on liimaa, joka on asetettu reikään. Heti kun ankkuri alkaa ruuvattaa seinään tai mihin tahansa muuhun pintaan, kapseli murskataan ja liima polymeroituu kiinnittämällä kiinnitin turvallisesti. Kemiallinen ankkuripultti betonille on välttämätöntä ontelolaattoille. Tällaisilla tuotteilla on kuitenkin korkeat kustannukset, joten ne eivät ole niin suosittuja. Toinen haitta on se, että ankkurin asennuksen jälkeen kestää jonkin aikaa odottaa, kunnes liima "tarttuu".
 • Mekaaninen. Tämän tyyppiset pultit kiinnitetään työntövoiman kustannuksella ruuvaamalla tuotteet betonimassaan. Tämän tyyppiset kiinnittimet ovat halvempia ja niitä käytetään paljon useammin.

Vastaavasti mekaaninen ankkuripultti voi olla:

kiila

Kiilakiinnike (KA) kiinnitetään hihan sisäpään kohdalla olevan erityisen kiilan ansiosta. Ajettaessa kiinnittimet puristavat holkkua, jonka läpi elementti on kunnolla kiinnitetty.

Myyntiin on myös kiila-ankkuripultteja, joissa on mutteri, jossa kiilaus suoritetaan erillisen sauvan ansiosta. Kiinnittimen kiinnittämisen jälkeen se poistetaan reiästä ja paikalleen asennetaan erikoisnappi.

Ankkuripultti, jossa on mutteri, voi olla elektro-sinkitty (SC), haponkestävä (CAN) tai kuumasinkitty (AS). Myös tämän tyyppisiä kiinnittimiä voidaan käyttää ruuvi-ankkurista "ruostumattomasta teräksestä" (RAR).

vasara

Pultatuilla ankkureilla on luonteenomaisuus yksinkertainen rakenne - niissä ei ole kiilaa. Kiinnitys suoritetaan pehmeämmästä metallista valmistetun vuorauksen erityisreunojen ansiosta, jotka ovat epämuodostuneita linjan tukkeutumisprosessissa.

Tällaisen ankkurin kiinnittämiseksi ei ole tarpeen mitata porauspaikkaa yhden millimetrin tarkkuudella, myös halkaisijan ja syvyyden eroja.

Tällainen ankkuri soveltuu tiilimuuraukseen, luonnonkiviin ja monoliittisiin betonipintoihin.

Laajentaminen

Laajennusankkuri (tai "perhonen") levitetään ohutseinäisiin ja levymateriaaleihin. Tällaisen kiinnittimen rakenteelle on tunnusomaista holkkien keskellä sijaitsevat urat. Ruuvin kiristämisen aikana sen takaosa alkaa liikkua lankaa pitkin ja holkki epämuodostuu muodostaen sellaiset terälehdet, jotka painuvat ankkurissa (kuvassa nämä elementit ovat hyvin selkeästi näkyvissä).

"Perhonen" tärkein etu on, että tuote voidaan purkaa milloin tahansa. Sen ei tarvitse tehdä timanttileikkausta betonista ja muista työvoimavaltaisista töistä.

"Butterfly" sopii kipsilevyyn, muoviin ja kuitulevyyn. Jos seinässä on metallielementtejä (lujitetta), ennen betoniin kiinnittämisen ankkureita on tarpeen poistaa lujittavat hiukkaset.

spacer

Tasa-asennuspultit betonille katsotaan suosituimpiin niiden helppokäyttöisyyden vuoksi. Asennettaessa niitä ei tarvitse noudattaa tarkkaan reiän toleranssia, syvyyttä ja läpimittaa. Tämä laite toimii holkin laajenemisen periaatteen mukaisesti, koska se muodostaa kartiomaisen holkin ruuvauksen.

Lisäksi on kaksiosainen betonin ankkuri, jossa on kaksi liukuvaa kytkentää kerralla. Tämän "rakenteen" ansiosta tuote erottuu lisääntyneellä kiinnityslujuudella.

Tällaisia ​​ankkureita käytetään vain betoni- ja kiinteän tiilen kanssa.

Lisäksi myynnissä on erikoistuotteita, joissa on koukkuja ja renkaita. Ankkurilenkki on erittäin kätevä valaistuksen ja viestinnän asennukseen.

Useimpien ruostumattomasta teräksestä valmistettujen kiinnityskaapelien valmistamiseen käytetään korroosionestokerroksen kerrosta. Tuotteet voivat olla eri kokoisia.

Ankkuripultit

On vakiomerkki, joka osoittaa ankkojen koon. Esimerkiksi jos tuotteella on nimike M10 12x100, se tulkitaan seuraavasti:

 • M10 (joskus ilmoitettu ilman kirjainta) osoittaa, että pultin kierren halkaisija on 10 mm.
 • Numero 12 on reiän halkaisija mm, joka on porattava ankkurikiinnityksen asentamiseksi.
 • 100 on ankkuripultin pituus mm.

Kotitalouskäyttöön käytetään useimmin tuotteita M6-M12-kokoisina ja pituudeltaan jopa 160 mm. Pidempiä pultteja käytetään lisälaitteina.

Jos puhutaan kuormasta, jonka ankkurikiinnikkeet kestävät, niin myös pienin ankkuri, jonka pituus on 18 mm, kestää noin 800 kg. Yleensä tämä parametri määritetään betonikiinnityslaitteen seuraavien ominaisuuksien perusteella:

 • tasoitusvoima - 10,5 - 18,3 kN;
 • taivutusmomentti - 5,2 - 25,7 Nm;
 • vääntömomentti - 10 - 40 Nm.

Jos tuotteiden indikaattorit eivät ylitä näitä arvoja, ne kestävät luotettavasti pitkään.

Ankkuripulttien asentamisesta oikein perustukseen ja mihin tahansa muuhun pintaan riippuu myös kiinnittimien käyttöikä ja luotettavuus.

Teknologian asennuksen ankkurit

Tarkastellaan tarkemmin, kuinka kiinnityspultti kiinnitetään betonipinnalle. Voit tehdä tämän seuraavasti:

 1. Laske asennuspultin pituus. Voit tehdä tämän arvioidaksesi seinämän kuntoa, jos viimeistelyaineistoa kohdistetaan siihen, jolloin kiinnittimellä tulisi olla suurempi pituus, koska kipsikerros on liian hauras eikä se pysty pitämään pulttia. Tällöin, jos seinällä on viimeistelymateriaalin kerros, jonka paksuus on 20 mm, ankkurin kiinnittimen pituuden tulisi olla vähintään 70 mm.
 2. Valitse pora, joka on 0,5 mm pienempi kuin pultin halkaisija (niin että holkki joutuu seinään vaivattomasti).
 3. Merkitse pinta, kun otetaan huomioon ankkuripulttien välinen etäisyys. Tässä vaiheessa tarkkaan mitatkaa kaikki, kuten huonolaatuisessa tilanteessa, on vaikea poistaa kiinnitetyt kiinnittimet.
 4. Poraa reikä seinässä tai lattiassa lävistimen avulla (voit käyttää vasaraporaa). Se on suositeltavaa käyttää tätä erityistä karbidipäähän. Jos poraatte tiiliseinää, on parempi, ettet käytä törmäyslaitteita, etteivät ne murtaudu.
 5. Puhdista valmistettu reikä pölystä ja sementtihiukkasista. Tee näin ensin poistat suuret betonijäämät siveltimellä ja päästä eroon pienemmistä hiukkasista pölynimurilla tai paineilmalla.
 1. Juokse holkki reikään. Älä jätä kovaa kärkeä, muuten saatat vahingoittaa kiinnittimen. Jos et voi lyödä tuotetta vasaralla, niin sinun on hieman laajennettava reikää ja käydä sitä uudelleen porakoneella.
 2. Kierrä ankkurintu holkkiin ja ruuvaa mutteri kiinni. Kun mutteri saavuttaa vuorauksen, kiristä se kiristämällä se erityisellä momenttiavaimella (ruuvimeisseli ei toimi). Tee ensin 1-2 voimakasta kierrosta, jonka jälkeen tarvitaan enemmän työtä, koska holkki alkaa mennä holkkiin.
 3. Kiinnitä huomiota pakkauksiin ankkureista, ilmoitetaan suurin sallittu kierrosnopeus ja voima, jolla haluat käyttää avainta.
 4. Älä kiristä pultteja kiristämällä sitä, sillä pinnalle aiheutuu vähäisiä vaurioita, varsinkin jos käytät ankkuria hiutaloituun betoniin tai muihin kevyisiin ja huokoisiin betoniin.

Joskus tapahtuu, että mutteri asennuksen aikana "uppoaa" kipsiin. Jos käytät kierretangon mutteria, voit asentaa elementin turvallisesti, kunnes se menee täysin "seinään". Kiinnittimien kiinnittämiseksi käytä vain toista mutteria, joka voidaan ruuvaa "vasempaan" seinään.

Lopuksi

Nykyään on saatavana useita eri materiaaleja myytävänä olevia kiinnittimiä, joten voit helposti valita ankkurina onttoja kattoja, tiiliseinämiä ja monoliittista peruspohjaa. Tärkeintä on laskea oikein syvyys, johon pultit on ajettava, ja päästä eroon häiritsevistä vahvistusosista seinään.

Ankkuripulttien tyypit

Ankkuripultti on tänään yksi tehokkaimmista ja kestävistä kiinnikkeistä eri kokoisten ja erilaisten lähdemateriaalien kiinnittämiseen. Tuotteita käytetään laajasti rakennus- ja jälleenrakennustöissä sekä kiinnittimissä.

Ankkuripultit luovat turvallisen kiinnityksen, joka kestää eriasteisia kuormituksia ja kestää sään ja ympäristön aggressiivisuuden vaikutuksia.

  Kiinnittimillä on yksittäisten parametrien mukaan oma luokitus:
 • Pään muoto;
 • Halkaisijan leveys;
 • Luokka luokan mukaan.
  MKT: n ankkuripulttien rakenne:
 • Mutteri (kiinnitettäväksi rakennusmateriaaleihin, joissa on tiheä rakenne).
 • Heikko pää (pienien esineiden asentamiseen).
 • Ankkuri suurille kuormituksille SZ-S pulttimuotoon (lisärakenteiden asentamiseen ja ripustuselementtien asentamiseen).
 • Ankkuri suurille kuormituksille SL-S ruuvipuristetussa versiossa (suurta kiinnityslaitteistoa varten).
  Ankkurointipultit jaetaan ulkoisten tekijöiden suojauksen perusteella seuraavasti:
 • Galvanoitu (käytetään sisäiseen ja ulkoiseen työhön, jossa on pieni kosteus, joka ei ole altis vahingolle ympäristön alhaisen ja keskitason aggressiivisuuden vuoksi);
 • Kuumasinkitty (kestävä korroosionkestävä pinnoite, korkea suojaus ilmakehän aineita vastaan ​​kaikissa ilmentymissä, emäksinen ja hapan ympäristö). Saksalainen valmistaja MKT valmistaa tuotteita eri projekteissa, pienistä arkkitehtuurimuotoista kiinnittyy tärkeimpiin rakenteisiin, kuten merisatamiin tai kiinnityksiin. Valmistetuilla tuotteilla on sertifikaatit kansainvälisten standardien noudattamisesta.

Ankkuripultti mutterilla MKT: stä

Tämän tyyppinen tuote on valmistettu erilaisista hiiliteräksistä. Se on sinkitty tai kuumasinkitty pinnoite, jonka lujuusluokka on vähintään 6 kierteitetyn sauvan luokka.

  Ankkuripultti, jossa on mutteri, koostuu seuraavista elementeistä:
 • Spacer-nastat kärjellä;
 • Kierretty varsi;
 • Hihan tyyppinen välilevy rakoilla.

  Tuotetta käytetään laajasti kaapelireittien, laitteiden ja aidojen asennukseen ja sitä käytetään seuraaviin lähdemateriaaleihin:
 • betoni;
 • Luonnonkivi;
 • Kiinteä tiili;
 • Rakennuskivi (hiekkakivi, rauniot).

Ankkuripulttia, jossa on mutteri, ei käytetä kiinnittimien valmistukseen onttoa tiilistä, hiilihapotetusta betonista ja kipsilevystä. Tuote levitetään poraamalla vaaditun halkaisijan reikä ja kiinnittämällä ankkuri mutteria kiristämällä. Kun kiristetään mutteri, varsi liikkuu ulospäin ja holkki sisäänpäin. Irrottamalla välike, kiinnitin kiinnitetään reikään.

Ankkuripultti, jossa on MKT: n kuusipuolinen pää

  Tämäntyyppinen tuote on valmistettu suuritehoisesta teräksestä ja se merkitsee raskaiden rakenteiden käyttöä kiinnittämiseen. Ankkuripultti, jossa on mutteri, asennetaan seuraavien tyyppisten materiaalien perusaineisiin:
 • betoni;
 • Rakennuskivi;
 • Brick.

Kiinnittimen rakenne sisältää pultin, mutterin ja holkin. Kun kiristetään holkki siirretään seinän sisäpuolelle, ja hännän pääty ulos. Välike laajenee ja ankkuri kiinnitetään reikään.

  Ankkuripultin käyttökoe kuusikulmalla:
 • Saranoidut julkisivut;
 • Kattojärjestelmät;
 • Kiinnityslaitteisto perusmateriaaliin hiekkakiven, betonin ja raunioiden muodossa.

Ankkuri suurille kuormille SZ-S

Tuote on valmistettu luokkaan 8.8 lujasta teräksestä, jonka korroosiosuoja on vähintään 5 mikronia. Siinä on suuria kuormia repeytymään ja leikkaukseen ja se tarjoaa säädellyn kiilan betoniin puristetusta ja venytetystä vyöhykkeestä. Suunniteltu asennettaviksi kohteisiin ja rakenteisiin, jotka ovat alttiina tuulelle ja dynaamisille ympäristövaikutuksille.

  Käytettävissä laajasti asennettaessa:
 • palkit;
 • pylväät;
 • Lisärakenteet;
 • laitteet;
 • Suspendoidut kohteet.

Ankkuri suurille kuormituksille SL-S pultattu versio

Tuote on valmistettu teräslajista 8,8, jonka suojapinnoite on vähintään 5 mikronia. Tarjoaa valvotun kiilan ja kiinnityksen tiivistetyssä vyöhykkeessä ja luonnonkivestä. Helppo käyttää yksinkertaisten merkintöjen ansiosta koko pituudelta.

  laajuus:
 • Kiinnityselementit, joilla on suuri staattinen kuormitus;
 • Raskaan kaluston asennus.
  Ankkuripulttien edut valmistajalta ICT:
 • Kiinnityksen turvallisuus ja luotettavuus;
 • Laaja kokoalue;
 • Suuri soveltamisala;
 • Suurten kuormien säilyttäminen;
 • Rakenteiden yksittäisten ominaisuuksien tuotteiden valinta;
 • Vastustuskyky ilmakehän aineille ja aggressiivisille ympäristöille;
 • Mahdollisuus asentaa pienille reunoille ja keskietäisyyksille.

Ankkurointipulttien ostamisessa on otettava huomioon kiinnittimen kuorma ja perusmateriaalin ominaisuudet. Oikein valittu pultti, jossa on oikein asennettu asennus, tarjoaa luotettavan ja vahvan kiinnityksen tasaisesti erilaisiin ulkoisiin näyttöihin.

Mikä on ankkuripultti ja sen käyttö?

Rakennusten rakentamiseen käytetään laajalti betonia, jonka vahvuus vaikeuttaa reiät sisätarvikkeiden, laitteiden ja kodinkoneiden asennusta varten. Vakiokynsiä ja ruuveja, jotka kiinnittyvät puupintoihin, ei voida käyttää betoniin tai tiiliin. Ankkuripultilla voit ratkaista kiinnitysongelman eri pinnoille. Mieti mitä ankkuripultti ja sen soveltaminen pääoman rakentamisen ja yksityisen korjauksen alalla. Kiinnitäkö kiinnittimien ja asennusominaisuuksien luokittelu.

Ankkuripultilla voit ratkaista kiinnitysongelman useisiin pintoihin

Mikä on betonin kiinnityspultti

Monet ovat kuulleet, että erityistä kiinnityselementtiä - ankkuripulttia - käytetään ratkaisemaan asennuskohdat kattoon, betoniseinien sisä- ja ulkopintaan. Mikä se on - ei tiedä kaikkea. Yritämme selvittää, mikä ankkuri on. Tämä on metallipidike, jonka avulla voit turvallisesti kiinnittää huonekaluja, laitteita ja laitteita tiili-, kivi-, betoni- ja vaahtopintojen pintoihin sekä kaasutäytteisten lohkojen ontopaneeleihin ja seiniin. Kiinnitin asennetaan reikään, jossa on tiettyjä ulottuvuuksia.

Ankkuri on kiinnityslaite, joka pystyy havaitsemaan huomattavia ponnisteluja seuraavien tekijöiden vuoksi:

 • kitkavoimat, jotka johtuvat kaulusholkista pidetyssä muodostetussa ontelossa;
 • erityisten välikekomekanismin vuorovaikutuksen pyrkimykset kanavan sisäpinnalle;
 • liima-ainesosien liimaominaisuudet poratun reiän sisällä.

Monenlaisten kiinnityslaitteiden joukossa on kiilakäyttöisiä ankkureita, kuten myös betonin laajennusankkureita. Niiden suunnitteluominaisuudet ja tekniset parametrit antavat lukituselementin lisätä työpinnan halkaisijaa, kun se vapautuu ontelon sisäpuolelle. Tällöin kitkavoiman voimakkuus kasvaa voimakkaasti. Tällaisen elementin pinnan korroosionestopinnoitus estää korroosiota ja lisää käyttöikää.

Ankkuripultti betoniin

Ankkuribotin merkintä

Ankkurointipulttien käyttämistä betonille on opittava määrittämään merkinnät. Katsotaanpa, miten lyhenne tarkoittaa esimerkkiä kiinnittimestä, jonka nimi on M8 10 / 35x90:

 • M8-aakkosnumeerinen tarkoittaa langan halkaisijaa;
 • kuvio 10 vastaa poran halkaisijaa konkreettisen ontelon suorittamiseksi;
 • numero 35 osoittaa liitettävän materiaalin suurimman paksuuden;
 • numero 90 edustaa ankkurin kiinnitysreiän minimi- syvyyttä.

Ankkuripulttien merkitsemisen vuoksi on helppo valita kiinnittimet tiettyyn tehtävään.

Ankkuripultti - vahvuudet ja heikkoudet

Kaikki ankkurityypit ovat universaaleja elementtejä, joiden avulla voidaan valmistaa kiinnittimiä eri materiaalien seinämissä. Ankkureiden kustannukset huomioon ottaen ei kuitenkaan ole taloudellisesti mahdollista käyttää niitä kevyiden esineiden kiinnittämiseen puuseiniin. Tuotteen tarkoituksena on tarjota luotettava liitäntä kiinteissä materiaaleissa, kuten kiveissä, betonissa ja tiilissä.

Ankkuripultti on lisännyt kantavuutta

Erikoistuneiden kiinnittimien käyttäminen aiottuun tarkoitukseen voit täysin arvostaa sen etuja:

 • lisääntynyt kuormituskyky. Tämän parametrin mukaan ankkuri on johtava asema muun laitteiston joukossa;
 • laajennettujen nimikkeistöjen kiinnittimiä. On helppo valita paras vaihtoehto ottaen huomioon asennuksen ominaisuudet;
 • jota käytetään hiiliteräksen kiinnittimien valmistukseen. Se on korroosiota kestävä ja kestävä;
 • helppo asentaa. Kiinnitys ei vaadi erityisiä laitteita, ja asennus suoritetaan rajoitetussa ajassa;
 • mahdollisuus käyttää ankkureita nykyisen rakenteen vahvistamiseen;
 • vastustuskyky stressille. Ankkurin liikkumattomuus tarjotaan sekä staattisuudessa että dynamiikassa tärinän kuormituksen avulla.

Etujen ohella on useita haittoja:

 • tuotteiden lisääntyneet kustannukset verrattuna muihin laitteistoihin;
 • tarve esikäyrään kiinteässä alustassa;
 • käytetyn ankkurin mallin valinta perusmateriaalista riippuen.

Ankkuripultti betoniin - välttämätön elementti kodin käsityöläisten ja ammattimaisten rakentajien arsenalissa, joka täysin arvostaa sen etuja.

Ankkuripultti, joka on kestävä rasituksiin

Mikä on ankkuri - kiinnittimien luokittelu

Kaikentyyppiset ankkuripultit on jaettu kahteen luokkaan:

 • tuotteet, joissa on mekaaninen kiinnitys. Luotettava kiinnitys tapahtuu kitkavoimien ja kaarevien voimien vuoksi;
 • kemiallinen kiinnitysliima rakenne. Se mahdollistaa asentamisen haurasseinämiin, jotka on valmistettu solujen betonilaaduista.

Tarkastellaan yksityiskohtaisemmin mekaanisia lukkoja, jotka on jaettu kahteen ryhmään seuraavien ominaisuuksien mukaan:

 • option suunnittelu;
 • tuotteiden käyttö.

Harkitse luokituksen ominaisuuksia kussakin ryhmässä.

Miten metalliset ankkurit eroavat toisistaan ​​suunnittelussa?

Ankkuripultti, jonka toimintaperiaatteella on erityyppisiä kiinnittimiä, on mekaaninen pidike. Sen ominaisuutena on sivukokoon lisääminen ruuvauksen aikana.

Kiila ankkuri 6x100

Harkitse, miten laitteisto on jaettu tyyppeihin riippuen suunnittelutoiminnoista:

 • kiilapultti. Se on valmistettu metallipultilla, jossa on holkkiholkki, joka, kun tangon ruuvataan sisään, kasvaa halkaisijaltaan ja kiilat ontelossa. Tämä saavutetaan siirtämällä karan muotoinen osa tanko välikappaleen sisällä. Tällaisen ankkurin kierreosalla ruuvatetaan mutteri, jonka alla on aluslevy. Kiilahihnan kiinnitys tehdään valmiiksi tehdyllä reiällä, jonka jälkeen mutteri kiristetään avoimella avaimella. Kun tappia liikutetaan ruuvauksen aikana, kapeneva holkki koskettaa holkin istukkaa, joka avautuu ja kiilautuu. Tällainen kiinnitin pystyy havaitsemaan lisääntyneitä kuormia. Se kuitenkin lisää lisääntynyttä jännitystä materiaalin kosketusalueelle, mikä estää sen käytön solukerroksessa;
 • holkki ankkuri mutterilla. Holkkityyppiset metalliset ankkurit on varustettu kiinnitysholkilla, jonka pituus on yhtä suuri kuin terästangon mitat. Nauhojen takana oleva osa on kiilamainen pää. Kiristämällä mutteria se liikkuu kierteitetyn osan ympäri. Siirron seurauksena holkki sumuttaa. Tämäntyyppisten kiinnittimien rakenneominaisuudet mahdollistavat sen käytön kevyissä betonityypeissä, joissa on solurakenne, sekä tiilestä, joka on valmistettu paistettua savesta. Mahdollisuus käyttää hauraissa materiaaleissa liittyy vähäisempään stressiin, joka luo tällaisen ankkurin kanavaan. Asennustöitä varten ei ole erityisiä vaatimuksia, jotka mahdollistavat päästä päähän asennuksen. Kiilaan verrattuna hammaslukolla on pienempi kuormituskyky;
 • välikappaleen pultti. Laajentava tyyppi kiinnittimet on uudistettu versio hihnan pidikkeestä, mutta sen rakenne on monimutkaisempi. Pituussuuntaiset leikkaukset paisuntaholkissa jakavat sen pinnan neljään terälehtiin, jotka välike-elementin vaikutuksen alaisena ovat osittain auki ja suurentavat poikkileikkauksen kokoa. Kiinnitys varmistetaan sekä kitkan aiheuttamilla ponnistuksilla että muuttamalla työpinnan muotoa. Laajennuselementin kuormituskapasiteetti kauluslaitteella vastaa kiilan ankkurin ominaisuuksia. Ero on pienentyneessä jännitteessä kosketuksessa vyöhykkeeseen materiaalin kanssa. Tuotetta käytetään ontotöissä ja kevyissä betonityypeissä. Ankkurin lisääntynyt kustannus rajoittaa sen laajaa käyttöä;
 • aihiotettu ankkuripultti betoniin. Tämän puristimen muotoiluominaisuus on välikappaleen sisäpinnan muodossa, joka on tehty leikkaavien kartioiden muodossa. Vuoren sisäpuolella on kiila, joka iskutilanteessa liikkuu sisään ontelossa ja leviää holkkiin. Putoavalla lukitussalvalla on tarkoitus asentaa betonirakenteisiin ja kiinteään tiiliin, koska materiaalin kanssa kosketuksiin joutuvien alueiden kohdalla syntyy suuria välikappaleita. Asennus on yksinkertainen ja nopea.

Ankkurointipultin valitseminen betoniin tai muuhun materiaaliin on otettava huomioon sen rakenneominaisuudet.

Betoni ankkuripultti

Kuinka pultti luokitellaan laajuuden mukaan

Ankkurointityyppisiä kiinnittimiä käytetään korjaamaan:

 • ikkuna- ja ovikehykset;
 • kotitalouksien sähkölaitteet;
 • portaiden lento;
 • alaslasketut katot;
 • tekninen viestintä;
 • teräsrakenteet.

Kiinnittimiä käytetään myös seuraaviin tarkoituksiin:

 • metallirungon kiinnittäminen säätöön;
 • varmistaa luotettavan kiinnityksen solumateriaaleihin;
 • massiivisten rakenteiden kiinnittäminen betoni- ja kiviseinämiin;
 • kauko-asennusta paksun eristysmateriaalikerroksen läpi tai koristeellinen viimeistely etupintaan.

Jokaisesta sovelluksesta voit aina valita parhaan kiinnittimen tyypin.

Kiinnityspulttia käytetään portaita liittäessäsi

Ankkuripulttien mitat betonille

Kierreosan halkaisija ja metallisten ankkurien pituus vaihtelevat käyttötarkoituksen mukaan:

 • käytetään enimmäkseen enintään 12 mm: n halkaisijaltaan metrisiä lankoja, joiden pituus on enintään 20 cm, pääasiassa yksityisten elinkeinonharjoittajien korjaamisessa;
 • Teollisuustarkoituksiin käytetään raskaita rakenteita kiinnittäviä kiinnittimiä, joiden lankamittaus on enintään 20 mm ja pituus jopa 35 cm.

Seuraavat parametrit riippuvat siitä, mitkä ankkuripultit on mitoitettu betonille:

 • kiinteiden elementtien enimmäispaksuus. Riippuen kiinnittimen tyypistä se on 1,5-6 cm;
 • laakeripinnan enimmäiskoko. Se vaihtelee 5 - 30 cm erilaisten ankkurointivaihtoehtojen mukaan.

Salpojen muotoiluominaisuudet ja niiden mitat vaikuttavat myös repäisykuormitustasoon, joka on 1,5 - 30 kN.

Ankkuripultti vaahtera, jonka mutteri on 12 h100 mm

Kiinnitystarvikkeet riippuvat seinäankkurityypit

Metallinen ankkuri on suunniteltu asennettavaksi massiivisiin rakenteisiin ja se on valmistettu kestävistä materiaaleista:

 • hiiliteräsrakenteinen teräs. Tämäntyyppinen metalli parantaa turvallisuutta ja mahdollistaa kiristimien käytön lisääntyneisiin kuormituksiin.
 • korroosionkestävä teräs, joka sisältää seosaineita. Lisääntyneen turvamarginaalin lisäksi materiaali on kestävä korroosioprosesseille, mikä mahdollistaa kiinnittimien käytön märissä olosuhteissa.
 • alumiini-sinkkiseokset, jotka tunnetaan messingiksi. Muiden kuin rautametallien kiinnityselementtejä käytetään pääasiassa kiinnitysrakenteisiin elinolosuhteissa.

Tietyt kiinnitystyypit voivat sisältää muovista tai polyamidista valmistetun holkin.

Metalliset ankkurit - asennuskohtaiset

Ankkuripulttien toiminta on helppo asentaa. Se toteutetaan yksinkertaisesti. Tätä varten sinun on suoritettava seuraavat toimenpiteet:

 • Suorita merkinnät pinnalla ja merkitse kiinnityspisteet.
 • Poraa sopivan halkaisijan omaava reikä sähköporauksella tai perforaattorilla.
 • Puhdista valmistettu reikä huolellisesti pölystä tai puhalluksesta.
 • Asenna ankkuripultti kiinteään elementtiin muodostetulla ontelolla.
 • Kiinnitä kiinnitin avaimella kiristämällä mutteri.

Oikein samanlainen kiinnitystyyppi tarjoaa luotettavan yhteyden. On tärkeää, että ammattihenkilöiden suositukset ohjaavat ja jättävät ottamatta huomioon sellaisen materiaalin ominaisuudet ja rakenne, johon kiinnitin kiinnitetään. Ankkurikiinnikkeiden kiinnitysmenetelmä noudattaa tarvittavaa kuormitettavuutta.

Ankkuripultti - tuotteiden tyypit ja niiden käyttöominaisuudet

Jos tarvitset jotain, joka on kiinnitetty tiukasti betoniin, tiiliin tai muuhun kiinteään alustaan, paras ratkaisu olisi ankkuripultti. Kerron sinulle yleisimmät versiot tuotteista ja kuvailen kaikkia niiden ominaisuuksia. Sinun tarvitsee vain lukea tiedot ja valita, mikä sopii parhaiten tilanteeseesi.

Ankkojen muoto ja koko voivat olla erilaisia.

Mitkä ankkurit ovat ja miten niitä käytetään oikein

Tutustu aluksi kiinnitystyyppien tyyppeihin, niitä on runsaasti, ja jokainen vaihtoehto on suunniteltu tiettyihin tarkoituksiin. Oikean kiinnikkeen valinta on yhtä tärkeää kuin luotettava asennus, muista tämä.

Tuoteluokat

Yleisimmät ja suosittuja vaihtoehtoja ankkurikiinnikkeille ovat seuraavat:

Laiterakenne on hyvin kuvattuna valokuvassa, kiinnitys tapahtuu johtuen holkin laajentumisesta kartiomaisessa osassa kiristämällä mutteria.

Halkaisija voi olla 6 - 20 mm. Erityinen vaihtoehto valitaan sen mukaan, millainen kuorma vaikuttaa kiinnittimiin.

Ensinnäkin yläosa on valmistettu pultin muodossa, joten kiristettäessä tappi ei tule ulos ja kiinnike näyttää siistinä. Toiseksi laajennusosa on tehty kokoonpainuvaksi - holkin ja irrotettavan kartiomaisen osan muodossa, mikä on helpompaa asennuksen aikana.

Tuotteiden mitat ovat samat kuin edellä mainitussa vaihtoehdossa.

Tuotteiden halkaisija voi olla 6 - 24 mm ja pituus vaihtelee 40 - 300 mm.

Kiilahihnan kiinnitysmenetelmän mukaan se on samanlainen kuin ensimmäinen vaihtoehto - mutteri on kääritty ja holkki avataan suippenevalla kärjellä.

Välikappaleen halkaisija voi vaihdella 6 - 16 mm ja pituus - 80 - 200 mm.

Kokonaisuudessaan tämä tuoteryhmä ei poikkea versiosta, jossa on rengas.

Tällaiset kiinnikkeet soveltuvat hyvin keittiökalusteiden ripustukseen.

Yleisimmät tuotteet, joiden läpimitta on 8-12 mm ja työkappaleen pituus 60-120 mm.

Rakennukseen on lisätty vielä yksi välikappale, ja yläosassa on kartiomainen yläosa. Tämä tarjoaa parhaan kestävyyden.

Halkaisija voi olla 10 - 20 mm ja pituus 100 - 300 mm.

Pääasiallinen käyttöalue - kiinnitys alemman vanteen ja muiden rakenteiden elementteihin.

Ankkuri asetetaan betoniin kaatamalla pohjaa. Pinnan kovettumisen jälkeen on jo nastoja, joihin voit kiinnittää kaiken tarvitsemasi.

Brassirenkaiden hinta on toiseksi korkeampi kuin teräs.

Perusohjeet käyttöön

Ymmärrämme, miten kiinnityspultit asennetaan omiin käsiisi. Tässä ei ole mitään monimutkaista, alla on kuvassa esitetty kuvataide ja sen alla jokaisessa vaiheessa on maalattu yksityiskohtaisesti.

Näyttää siltä, ​​että sekvenssi toimii asennettaessa betoniin

 1. Reikää porataan betoniporauksen läpi. Poran halkaisijan tulee olla sama kuin kiinnittimen halkaisija. Porauksen syvyys on tavallisesti 5-10 mm pidempi kuin kiinnityksen pituus. On parasta käyttää perforatoria, koska se harjaa betonia paljon nopeammin.

Kun työskentelet, pidä työkalua kohtisuorassa pinnalle. Jos lävistin sijaitsee kulmassa, kiinnitin nousee vinoon.

 1. Reikä tyhjennetään roskista. Porauksessa roskat muodostetaan väistämättä, eikä kaikkia pieniä partikkeleita esiinny porausbittien kautta. Siksi on suositeltavaa puhaltaa reikiä kumipumpulla tai kompressorilla, jos sellainen on;
 2. Ankkuri asetetaan. Se on sovitettava tiukasti, ei ripustaa reikää. Jos on vaikea lisätä elementti kädet, voit kevyesti vasara sen kanssa vasaralla, mutta sinun ei pitäisi olla hyvin innokas - voit vahingoittaa mount;

Kiilan ankkurit tunkeutuvat reikiin hyvin tiukasti. Niitä voidaan lyödä huomattavasti - ne on suunniteltu tällaisiin kuormituksiin ja kestävät jopa raskas puhallukset.

 1. Kiinnitys kiristyy. Useimmin tätä varten käytetään avainta tai avainta. Mutteria on kiristettävä hyvin niin, että elementillä ei ole ristiriitaa.

johtopäätös

Nyt tiedät kaikki tärkeimmät ankkuripultit ja voit käyttää niitä helposti tarkastelun suositusten mukaisesti. Tämän artikkelin video paljastaa aiheen vieläkin paremmaksi ja jos sinulla on edelleen kysymyksiä - kirjoita ne kommentteihin.

Ankkurityypit: ankkurointiliitosten valikoima soveltuu sekä rakentajalle että maanmittaajalle

Tämäntyyppiset kiinnittimet osoittautuivat tehokkaimmiksi minikaivoksissa, malmirakenteen horisontaalisten läpikulkujen kiinnittämiseen seiniin ja kaareihin. Sekä saksalaiset että englantilaiset löysivät hänessä muistutuksen "ankkurista". Näin kiinnitysosa - ankkuri - on yleismaailmallinen. Ankkuripultti - metallikappale kääritty, vasarattu tai asetettu aikaisemmin valmistettuun kiinteään alustaan.

Ankkurikiinnikkeet

Tyypillinen ankkuripultti on terästä (09G2S-6) valmistettu tanko 45 - 200 mm, jolle on ominaista 6-8 lujuusluokka. Pultissa on kuusiokanta ja kierteinen kiinnityspää. Ankkuripultin pääpiirteet on kiinnitetty holkkiin, jossa on pituussuuntaiset raot ja kartiomainen mutteri, jonka liikkeen ankkurointiperiaatteella toteutetaan tangon pitkin. Ankkuripulttien teknisiä ominaisuuksia käsitellään yksityiskohtaisesti tässä artikkelissa.

Ankkurin kiinnitysmenetelmä määräytyy hyötykuormien luonteen perusteella, mikä tekee siitä kiinteän yhteyden materiaalikohtaiseen alustaan. Nämä ovat kitkavoima, kestävyys tukissa ja tarttuvuus käytettäessä kemikaaleja tai pinnanmuunnosta lämpöalttiissa olosuhteissa.

Edullisin ja yleisimpi ankkurikiinnityyppi on liitäntä pohjaan kitkavoiman soveltamisen kanssa, jota pultti kokee kiinnitysrungon reikään. Ohutseinämäisille materiaaleille ulkoinen pysäytys on tehokkaampaa, jolloin kiinnityspään ulkoseinän avulla voit kiristää peruspohjan sen ja pulttipäästä. Lupaavimpia ja monipuolisempia ominaisuuksia pidetään kemiallisena ankkurina, joka sisältää synteettisiä hartseja tai liimoja kiinnitysjärjestelmään. Itse asiassa ankkurin kiinnitysmenetelmä ja sen tyyppi.

Ankkurit luokittelu

Ankkureiden luokittelun perustana on:

 • tekniikka ankkurin viemiseksi pohjaan: tukkeutuminen, leikkaus, ruuvi, tylsä;
 • kiinnittimien paikan vahvistamisen vuoksi: poraamalla, laajentamalla, putkimainen;
 • pääelementin rakenteellisten piirteiden mukaan: sylinterimäiset, tanko-, lanka-alueet;
 • käyttöehdot: tilapäinen ja pysyvä.

Ja tässä on artikkeli metallilevyjen asentamisesta omiin käsiisi.

Mekaaniset ankkurit

Mekaanisten ankkuripulttien asentamisen helpottamiseksi on sisäisen paineen, jännityksen ja kuormituksen laskenta. Virhe voi johtaa pultin leikkaukseen tai vetää sitä ulos, vaikka osa alustasta. Lisäksi on ennakoitava ulkonevan osan ja kemiallisten reaktioiden mahdollinen taipuminen ympäristön vaikutuksiin.

 1. Kiinnitys ankkuri asennetaan rakenteen runkoon ennen betonin kaatamista tai kiviseinän rakentamisen aikana. Tämäntyyppiset kiinnittimet on suunniteltu suurille kuormille, asennus on täynnä tiettyjä vaikeuksia ja materiaalisia investointeja.
 2. Välikappaleen ankkuri muodostaa liitoksen johtuen pultin kartiomaisen elementin (holkin, nailonholkin, jousirenkaan) kitkavoimasta, joka on repäisevän liikkeen irrottama. Käytetään massiivisen rakenteen asentamiseen betonin, tiilen tai kivien pohjalle. Kaksinkertainen ankkuri, jossa on yleensä kaksi hihaa ja luotettavampi yhteys. Lisätietoa näistä ankkureista täällä.
 3. Vasaran ankkuri ottaa metallin loven muotoisen holkin työntövoiman, kun kiinnitysvartta työnnetään siihen. Suoritettu käsin tai pneumaattisilla työkaluilla. Kitkayhdisteen ansiosta on erittäin tehokasta, kun työskentelet tiheän pohjan kanssa. Tietoja ajettavista ankkureista lue tämä artikkeli.
 4. Vaipuankkuri, joka on suunniteltu alkuperäisenä, on asennettu porattuun reikään ajettaessa ja ruuvaamalla pultti, jossa on metallikytkentä, jotta saavutetaan suurin kitkavoiman aiheuttama kestävyys. Se kykenee kestämään raskaita kuormia. Kiilakiinnikkeiden ominaisuuksia käsitellään erillisessä artikkelissa.
 5. Ankkuripultti, jossa on rengas tai koukku, on mekaaninen ankkurin tyyppi, joka on suunniteltu paitsi sisäisten kuormien voittamiseksi myös ulkopuoliseksi, jos katsotaan, että sitä käytetään ripustettuihin rakenteisiin, kaapeleiden kiinnittämiseen, ketjuihin ja saranoituihin järjestelmiin. Se on asennettu ajoneuvoon tai kiilaankkuriin. Lue lisää tällaisista ankkureista täältä.
 6. Runko ankkuri on kevyt versio ankkuripultista, joka kiinnittää ikkunankehysten muovi- ja puurakenteet sekä ristikkäiset tiilet, betoni ja kivi. Ominaisuus - pään muoto, jonka ansiosta se pystyy tasoittamaan pohjan pinnalla. Liitos on messinkiä tai teräsrungon takia. Tarkemmin käsittelevät ankkurit, joita tarkasteltiin tässä artikkelissa.
 7. Ankkurin ankkuri on kiinnitin, jossa on kaksi kiinnittimen päätä. Liitos kiristetään mutterilla. Sitä käytetään tukikonsoleiden, raskaiden rakenteiden, kaapeleiden, antennien, mastojen, aidojen ja korpulentaalisen pohjan ja väliseinien asennukseen. Lisätietoa tässä kuvatuista kiinnitysmutterista.
 8. Ankkuri-julkisivu on suunniteltu kiinnittämään verho-seinien elementit. Siinä on polyamidikytkentä ja sinkitty ruuvi. Ruuvi pään lautasen kustannuksella painaa julkisivun päin. Lue lisää julkisivujen ankkureista tässä artikkelissa.
 9. Ankkurikatto, toimii kiilan periaatteella, on rengas. Kompakti, luotettava, käytettäväksi ripustettujen rakenteiden, kattokruunut ja lamput. Lue lisää täältä.
 10. Kevyt ankkuri - kevyet kiinnikkeet ohutseinäisiin rakenteisiin. Kiinnitys suoritetaan avaamalla reiän läpi kulkeva jousi. Myydään koukulla tai renkaalla käytettäväksi sisustuksessa.

Kemialliset ankkurit

Tämäntyyppinen kiinnitin kitkan ja tuen voimaan lisäsi myös liimausvoiman lujuutta, joka saadaan synteettisten hartsien ja liimojen avulla. Ankkurikiinnittimien johtavia etuja lisäsi uusia:

 • kiinnittimien luonti monoliitti:
 • soveltuvuus ulko- ja sisäkäyttöön;
 • poikkeuksellinen tehokkuus irrallisina ja ohutseinäisissä materiaaleissa, rakenteen reunassa;
 • tärinän kestävyys;
 • pienet pakkaukset;
 • pitkä käyttöikä.

HILTI: n, BIT: n ja Chemofastin tarjoamat tarjoukset ovat kyllästyneet kotimaisten rakennusmarkkinoiden kanssa ainutlaatuisia merkkejä kemiallisista ankkurikiinnikkeistä, joita pidetään alan asiantuntemukseksi.

Tarkemmin olemme purkaneet kemialliset ankkuripultit täällä.

Ja tämä artikkeli kertoo yhdistetyistä kattoista.

Muoviset ankkurit

Muoviset ankkurit ovat maanhallinnassa käytettäviä ankkureita. Kiinnittimet, jotka on valmistettu kiinteiksi valetuiksi tuotteiksi polymeeripohjaisista koostumuksista, joilla on iskunkestävyys ja pakkasenkestävyys. Edusta tangon pituus 60-120 cm. Pakkaus sisältää lyöntejä, muovisia ankkureita ja ATP-kiinnikkeitä (soluihin kiinnittämiseen), polyamidista valmistetun johteen.

Ankkurissa on Te-muotoinen muoto, maahan ne lyö sitä rei'illä. Asennettaessa ATRklipin kanssa voit venyttää polymeerikaapelin geogridin kiinnittämiseksi. Kantoelementti muodostaa muovisen ankkurin ennen maaperän valuttamista.

Maa-ankkurit

Nämä ovat jättiläisiä ankkuriliitosten kesken: tangojen pituus on 15-22 metriä, mikä johtuu niiden käytännön tarkoituksesta. Maa-ankkureita käytetään vahvistamaan rakennusaukkojen rinteitä ja varmistamaan niiden vieressä suoritettujen rakennustöiden turvallisuuden sekä rakentamaan kiinnitysseinämät ja vahvistamaan maanjäristyksiä.

Tässä artikkelissa käsitellään maa-ankkureiden ominaisuuksia.

Säätö ankkurit

Rakenteiden tarttumisen lisäämiseksi perustukseen käytetään peruspultteja: irrotettava, sokea ja upotettu. Ne on tehty suoriksi, kaareviksi, komposiittisiksi tai jopa yhdessä ankkurilevyn kanssa, jolloin ne voidaan asentaa suoraan nestemäiseen betoniin. Suurin vaikeus kuurojen pulttien asentamisessa: niiden asema on juuri kalibroitu teräsjohtimien (telineet ja siteet) avulla, koska mitään ei voida kiinnittää betonin valamisen jälkeen. Lisätietoa perustaankoista täällä.

Ankkurin säätökorkeus

Tällainen kiinnitin on kysyntää, jos eri materiaalien malleista muodostuu erilaisia ​​kutistumisominaisuuksia. Koska kierteitetyn sauvan, mutterien ja aluslevyjen kaksi teräslevyä ansiosta voit laskea rakenteen vaakasuoran asennon suhteessa alustaan.

Lue lisää korkeussäätökiinnikkeestä erityisessä artikkelissa.

Ankkureiden luokittelu liitettyjen rakenteiden materiaaliin

 1. Levymateriaaleille: lastulevyt, kipsilevyt jne.
 2. Tiheille materiaaleille: luonnonkivi, betoni, tiili.
 3. Onttoja materiaaleja varten: vaahtobetoni, hiilihapotettu betoni, rullattu tiili.

Tässä artikkelissa kuvataan ankkuri kipsilevystä, betonista, hiilihapotetusta betonista ja tiilestä.

Ankkuripultin asennus

Mitään tällaista rakennustyötä ja materiaalityyppiä ei ole, jota varten olisi mahdotonta käyttää ankkuriliitäntää. Pohja, katto, lattia, seinät, sisäiset väliseinät, rakenneosat, putkistot, viestintäjohdot - paikat, jotka ovat saatavilla nopean ja halvan kiinnitysmenetelmän avulla ankkurivyillä. Ankkurin asennus on sekä ammattikäyttöön että kodin ammattilaiselle. Kaikki mitä tarvitset tämäntyyppiseen työhön on runsaasti edustettuina rakennusmarkkinoilla. Lue lisää ankkuripulttien kiinnittämisestä täältä.

Ja tässä on artikkeli siitä, miten katto katto huopa.

Tässä osassa, http://ru-house.net/stroitelstvo/fundament/, on paljon informatiivisia artikkeleita kodin perusta.

Ankkuripulttien kuormituksen laskeminen. hintoja

Laskenta perustuu pultin koon, lujuuden ja tuhoavien voimien (dynaamisten kuormien) suhteeseen, jotka aiheutuvat liitettyjen rakenteiden massasta (staattiset kuormat):

 • vetovoima;
 • taivutusmomentti;
 • vääntömomentti;
 • yhdistetyt kuormat.

Mikä on ankkuripulttien hinta?

Rakennusmateriaalien markkinoiden hinta vaihtelee aina ostajan löytämiseksi. Hinnastoja verrataan selvästi, että ankkuripulttien hinnat ovat eroja:

 • tuotteen kokoa;
 • tapauksesta riippuen;
 • materiaalina;
 • ostoserän arvoon
 • innovatiiviset muutokset;
 • valmistajien suosio.

Yksityiskohtaisempia tietoja ankkuripulttien kuormituksesta ja niiden hinnoista kuvataan täällä.

Ankkuripultti - kiinnittimien luokittelu ja asianmukainen käyttö rakentamisessa

Ankkuripultti on suosittu kiinnitin, jolla se ratkaisee raskaan metallin tai muiden rakenteiden kiinnittämisen ja kiinnittämisen ongelman seinään. Näitä ovat esivalmistetut konsolit, kiinnitetyt tuotteet, erilaiset väliseinät jne. Tällaisten pulttien käyttäminen on yksinkertaista, sillä ne eroavat toisistaan ​​GOST-standardien, muodon, pultin kiinnityksen tyypin sekä koostumuksen kemikaalien ja materiaalien sisällön kanssa.

Kaikkien ankkureiden tuotanto ja valmistus markkinasektorilla säännellään GOST-24379-standardien mukaan vuodesta 2012 lähtien. Ne on valmistettu korkealaatuisista ja kestävistä teollisuustyylityypeistä. Tämä yksityiskohta on eri halkaisijaltaan ja pituuksiltaan metallinen tanko, jonka pää on veistetty ja jossa on erityinen kiinnitys kartiomaisen mutterin muodossa.

Se perustuu ankkuripultin perusperiaatteeseen. Kun sauva tulee betoniin tai muuhun materiaaliin, kiinnittimen kytkentä on epämuodostunut, mikä johtaa vahvaan ja kestävään liitokseen. Kiinnittymisen jälkeen tällaiset kiinnittimet voidaan vetää ulos vain osasta pohjaa ja erikoislaitteiden avulla.

Ankkureiden tyyppien ja koon lisäksi voidaan jakaa kiinnitysmenetelmä. Jälkimmäinen määräytyy ominaisuuksien ja kuormituksen luonteen perusteella. Näin ollen kaikki ankkuripultit erottuvat seuraavasti:

 • Mahdollisuus päästä pääaineeseen. Yleisin ruuvi, poraus, poraus jne.).
 • Menetelmä kiinnittymisen välittömässä paikassa (välikappaleet, laajentaminen, putkimaiset jne.).
 • Rakenteelliset ominaisuudet ja muoto. On sylinterimäistä, kartiomaista, kiinteää tai esivalmistettua sauvaa.

Luettelon viimeisen kohteen mukaan ankkurit luokitellaan väliaikaisiksi ja pysyviksi toimien luonteen mukaan. Ankkurin luotettava kiinnittäminen ja kiinnittäminen yhteen tai toiseen materiaaliin tapahtuu kitkan ja tukien vuoksi. Kemiallisia lajeja, jotka sisältävät kapselissa olevia erikoisnopeuttavia hartseja, pidetään sisäpuolella vahvan liimapohjan avulla.

Mikä tahansa ankkurin tärkein tekninen ominaisuus on sen "tauko" -ilmaisin. Tämä on arvo, joka on helposti laskettavissa kaavalla ja mitattuna kN: ksi (kilo-newtons).

Asetuksen GOST avulla voit käyttää erilaisia ​​pultteja, "räjähtäviä ilmaisimia", joka on yli 10,5 kN.

Laskettaessa tarvittavaa muotoa ja ankkurointitasoa kriteerit, kuten vääntö- ja taivutusmomentti, otetaan välttämättä huomioon. Saman GOST: n ehtojen mukaan suurin sallittu arvo on 25 Nm (Newton metriä) ja vähimmäiskynnys on 5,2 Nm.

Siten mitä korkeampi pultin taivutusvoima, sitä vahvempi yhteys pohjaan. Jos rakennuskohteet ylittävät vakiintuneet standardit, on ankkureiden lisäluokitus, jonka ominaisuudet muuttuvat Snippin 2. 09. 03 mukaisten erityisten indikaattoreiden mukaan.

Erilaisia ​​muotoja ja ominaisuuksia ankkureita käytetään pääasiassa, jos on tarpeen vahvistaa rakentaa suurella painolla ja elementtejä, jotka voivat liikkua tietyn vaikutuksen. Tällaisia ​​pultteja käytetään onnistuneesti myös säätiöön, ja he auttavat heitä korostamaan korkeita hintoja ja kuormitusta.

Useimmiten tätä kiinnitysmateriaalia käytetään näissä tapauksissa:

 • vahvistamaan aidat, kaiteet, raskaat portaat, parvekkeet, rakennuskonsolit jne.;
 • erilaisten mallien luonnonkivestä, betonista tai tiiliseinästä;
 • samalla kun parannetaan kiinnitysjärjestelmien ja mekanismien kiinnittimiä (rakennuspalkit, halkaistu jne.).

Tietyistä sovelluksista ja muodoista riippuen kaikki ankkuripultit on jaettu kahteen päätyyppiin - mekaaniseen ja kemialliseen. Molemmissa vaihtoehdoissa on etuja ja haittoja, joita käytetään monimutkaisina ja erikseen toisistaan.

Monipuolisin ja suosittu ankkurityyppi on pultti, jossa on koukku tai metallirengas langan päässä. Sitä käytetään ensisijaisesti seinään irrotettavista laitteista ja materiaaleista korjaamiseen tai vaihtamiseen (ilmastointilaitteet, antennit, ripustuspaneelit jne.).

GOST säätää tällaisen pultin enimmäispituutta, joka ei saa olla yli 60 mm. Pienin halkaisija on 6 mm. Tällaisten kiinnittimien käyttöominaisuus on mutterin tai koukun läsnäolo sauvan päällä, jonka takia tukeen on luotettava kiinnitys ja kiinnitys.

Impact anchor (pultti, jossa työntövoima tai pohja ja vuori). Toinen yhteinen kiinnitin, jolla ei ole lainkaan mutteria ja kierteistä päätä. Pultin erikoisuus on se, että kun vasara osuu tiukasti, sauva ja putki ovat kiilalla, ja tämä johtaa luotettavaan liitokseen. Impact ankkureita käytetään ensisijaisesti betoniperustaan ​​kytkeytymiseen, tarvittaessa ripustetaan ja kiinnitetään erilaisia ​​raskaita materiaaleja, koska rakenne mahdollistaa tämän kiinnittimen käytön mihinkään massiivisiin esineisiin, mukaan lukien säätösäiliö.

"Secret anchor" pään kanssa. Hänen työnsä parametrit perustuvat pohjan ja kartiomaisen holkin, holkin tai jousirenkaan välisen kitkan periaatteeseen. Pultti voi olla myös kaksinkertainen (kaksi päätä, holkki tai rengas), joten se pystyy kestämään raskaita kuormia. Useimmin käytetään monimutkaisten ja raskaiden rakenteiden asentamista pohjan tai seinien pohjaan.

Kuusiakselin ankkuripultti. Kiinnittimen ominaisuus on tangon pää, joka on tehty kuusikulmion muodossa. Tehokas asetus tällä tai kyseisellä materiaalilla johtuu alemman osan mutterin kitkan takia. Tätä tyyppiä kutsutaan myös "ristillä" päätä oleville ankkureille. Yksi kappale pystyy kestämään keskikokoisia kuormia, esimerkiksi asentamalla antennin.

Ankkurikiinnikkeet. Pultin "kevyt" versio, jota käytetään pääasiassa mutkattomien puu- ja muovielementtien kiinnittämiseen. Pään epätasainen muoto on pinnalla itsetasaava, mikä takaa luotettavan ja kestävän otteen.

Kiinnike betonin kanssa. Tämäntyyppisellä pultilla on kiinnityspiste, joka johtuu kahden kiinnityskärjen olemassaolosta. Se ruuvatetaan tavanomaisen mutterin avulla ja sitä käytetään räjäyttämään raskasrakenteita katoksiin, konsoleihin, parvekkeisiin jne.

Päinvastoin kuin kemiallisissa pultteissa käytettävät mekaaniset mekaaniset ankkurit, metallipohjasta, joka luo korostusta ja kitkavoimaa, on ylimääräinen aine. Sen avulla alustaan ​​tulee hetkellinen sidos, mikä johtaa luotettavampaan kiinnitykseen.

Kemiallisten ankkuripulttien rakentamisen tärkeimmät edut ovat seuraavat:

 • monipuolisuutta. Tällaista ruuvia käytetään sekä ulko- että sisätyöskentelyyn;
 • tärinän ja tärinän kestävyys. Tämän ilmaisimen avulla voit käyttää niitä kaikissa malleissa.
 • tehokas käyttö seiniin ja pohjamaan ohut tai "löysä" materiaaleja. Kemiallinen ankirovaniye viettää mihinkään pintaan, myös ilmastettu betoni suosittu tänään.

Kemiallisten ja tavanomaisten mekaanisten lisävarusteiden lisäksi on enemmän "erittäin erikoistuneita": vuoristo-, lattia-, katto-, julkisivu-, kevät- tai maaperä-ankkureita. Niitä käytetään paljon vähemmän rakennustyömailla toteutettaviin erityistoimiin, ja niiden kehittäminen on vähemmän tehokasta.

Vakion tyyppisten ankkojen asennus- ja asennusratkaisu on yksinkertainen. Poraa ensin seinässä oleva reikä poraamalla tai poraamalla. Reiän on vastattava mahdollisimman tarkasti käytetyn pultin halkaisijaa, joten pora tai pora valitaan näiden tietojen perusteella.

Kaikki tämän kiinnittimen tunnetut valmistajat tuottavat tuotteitaan hyväksyttyjen standardien mukaisesti ja siksi ei ole vaikeata valita tarvittavia elementtejä asianmukaiseen poraukseen. Muista laskea ja määritellyt tuotteen pituudet, koska mekaanisen ja kemiallisen ankkurin ollessa puutteellisen kiristämällä vedä ulos, on hyvin vaikea, ja hän lähtee vain osasta sisustusta ja seinämiä.

Porauksen jälkeen syntyvä reikä huuhdellaan kerätystä pölystä ja likaisuudesta. Tämä on kätevintä tehdä ammattimaisella rakennuspölynimurilla. Ankkuri ei saa päästä helposti, on parasta kuljettaa sitä kovalla iskulla tai vasaralla, jotta luotettavampi ja korkealaatuisempi kiinnitys.

Mutteria kiristetään pysäyttimeen, mikä sallii kartiomaisen tangon oikean kiinnityksen betonin tai muun kiven alapinnassa. Sitten kiviä on irrotettu, tarvittava materiaali asetetaan tangolle ja se ruuvataan takaisin mahdollisimman tiukasti avaimen tai räikkän avulla.

Tämä ohje koskee myös kemiallisia ankkureita, mutta ne ovat tavallisesti leveämpiä johtuen erityisestä täyteaineesta lasin sisälle (kiinteä), joka tulisi myös ottaa huomioon asennuksen aikana. Ole varovainen tämäntyyppisille ankkureille, kun se kuuluu, se on rikki, on myrkyllisten aineiden vapautumista, joita ei saa päästä iholle, vaatteille jne.