Tise talon hankkeita

Tähän mennessä on olemassa useita perinteisiä talotekniikan tekniikoita. Ensinnäkin on syytä panna merkille kehys, monoliittinen rakentaminen ja talojen rakentaminen puusta.

Yksityisten talojen rakentamiseen käytetään seuraavia rakennustekniikoita:

 • kehyksen rakentaminen;
 • puutalojen rakentaminen;
 • modulaarinen rakenne;
 • talojen rakentaminen kaasu- ja vaahtobetonista;
 • Thermo.

Talon suunnittelupalvelut

Kaunis, luotettava ja mukava koti - monien ihmisten unelma. Valitettavasti kaikilla ei kuitenkaan ole varaa omistautua jopa vaatimattomaan asuntoon, puhumattakaan mökistä, koska kiinteistöjen hinnat eivät toisinaan aiheuta vain yllätystä vaan järkytystä. Tosi, TISE-rakentamisen ansiosta monien ihmisten unelma omistuksen rakentamisesta on tullut todellisuudeksi. TISE mahdollistaa lyhyemmän ajan ilman erityisiä rakennustarvikkeita ja kuljetuksia talon rakentamiseksi kohtuulliseen hintaan. Ennen rakentamisen jatkamista on kuitenkin kehitettävä tulevaisuuden rakennushanke.

Ensinnäkin talon hankkeen avulla voit hankkia rakennusluvan, taata kaikkien rakenteiden ja rakennuselementtien luotettavuuden sekä paloturvallisuusstandardien ja turvatoimenpiteiden noudattamisen. Lisäksi projektin ansiosta voit selvimmin nähdä, miten talo seuraa rakentamista.

Kahden kerroksen talo "Azov"

Haluatko asua talossa, jossa on tilavat huoneet ja parvekkeet, joissa jokaisella perheenjäsenellä olisi oma paikka, jossa kaikki olisi mukavaa? Olet varmasti vastannut "kyllä".

Kolmen tarinan talo "Hope"

Kun henkilö haluaa tulla yksityisen talon omistajaksi, ensinnäkin pyritään varmistamaan, että se täyttää kolme perusvaatimusta: luotettavuus, tila ja mukavuus.

Kahden tarinan talo "Unelma"

Esittelemme teidän huomionne kaksikerroksisen talon "Unelma" -projektin, jonka ovat kehittäneet yrityksen "TISE" asiantuntijat.

TISE-hankkeita

Kaunis, luotettava ja mukava koti - monien ihmisten unelma.

Valitettavasti kaikilla ei kuitenkaan ole varaa omistautua jopa vaatimattomaan asuntoon, puhumattakaan mökistä, koska kiinteistöjen hinnat eivät toisinaan aiheuta vain yllätystä vaan järkytystä. Tosi, TISE-rakentamisen ansiosta monien ihmisten unelma omistuksen rakentamisesta on tullut todellisuudeksi. TISE mahdollistaa lyhyemmän ajan ilman erityisiä rakennustarvikkeita ja kuljetuksia talon rakentamiseksi kohtuulliseen hintaan. Ennen rakentamisen jatkamista on kuitenkin kehitettävä tulevaisuuden rakennushanke.

Ensinnäkin talon hankkeen avulla voit hankkia rakennusluvan, taata kaikkien rakenteiden ja rakennuselementtien luotettavuuden sekä paloturvallisuusstandardien ja turvatoimenpiteiden noudattamisen. Lisäksi projektin ansiosta voit selvimmin nähdä, miten talo seuraa rakentamista.

Tise talon hankkeita

Hanke on TISE Yakovlev Rashid Nikolayevichin laatiman asuntorakennus "Nadezhda". Talon ehdotettu versio saattaa oikeuttaa sen nimen, mikä antaa todellisen toivon monille venäläisille rakentaakseen talon, joka on kohtuuhintainen ja arvokas siellä asuviin oloihin. Tarve kehittää projektia kotona, jota voidaan rakentaa käyttäen TISEä, on syntynyt jo pitkään. Koska niille, joille tämä tekniikka on tarkoitettu, suurimmaksi osaksi - eivät ole rakentajia, ja vielä enemmän - ei suunnittelijoita, tarvitaan erityisiä hankkeita tämän tekniikan täyttämiseksi. Usein oli tarpeellista tehdä parannusehdotuksia ottaen huomioon kehittäjän valitseman TISE: n valitseman valmiin hankkeen soveltaminen. On yksinkertaisesti mahdotonta saada aikaan kaikille kaikille sopivaa yleisohjelmaa. Siksi oli välttämätöntä määrittää potentiaalisten kehittäjien joukko, joilla on tiettyjä pyyntöjä ja mahdollisuuksia ja joihin tämä tekniikka sopii

 • Lue lisää The Hope Project -ohjelmasta
 • 4 kommenttia
 • Lisää kommentti
 • 21390 katselua

"Teplodom"

Tässä asunnossa, joka tunnetaan nimellä Teplod ja joka on rakennettu käyttäen TISE (yksittäinen rakennustekniikka ja ekologia), kaikki lämpöhäviöt minimoidaan. "Teplod" on suunniteltu suurelle perheelle (aviomies ja vaimo sekä kaksi tai kolme lasta) sekä toisen perheen lyhytaikainen oleskelu (vieraat, vanhemmat). Taloa voidaan käyttää lähes kaikissa Venäjän ilmastovyöhykkeillä. Hankkeessa kiinnitetään erityistä huomiota jätehuollon ongelmaan, jota ei ole helppo tehdä korkealla maa- tai tulvavedellä.

 • Lue lisää Teplodista
 • Lisää kommentti
 • 10304 katselua

"Lämmin dacha"

Lehdessä "Talo" nro 3 vuodelta 2004 julkaistiin TISE-teknologian avulla rakennetun asuintalo "Nadezhda" -projektin kuvaus. "Warm dacha" on jatkoa joukolle kehitettäviä hankkeita, joissa otetaan huomioon mainitun tekniikan ominaisuudet ja suunniteltu rakentamaan edullista ja työvoimavaltaista asuntoa.

Teknologia TISE - hyvät ja huonot puolet, piirustukset ja kaaviot, talojen hankkeet

Esteettömyystekniikka TISE, joka liittyy perinteisten ja halvan materiaalin rakentamiseen, jota voidaan käyttää käsin ilman suuria laitteita. Voit työskennellä itsenäisesti ja rakentaa turvallisesti vapaa-ajallesi.

Teknologia TISE, sen piirustukset suoritetaan maaperäanalyysin jälkeen. Se riippuu maaperätyypistä, mikä on rakennettu pohja.

yleinen

Tämän perustuksen toteutuksessa pylväät otetaan, niiden koko ja lukumäärä, etäisyys lasketaan. Se riippuu rakenteen painosta, maaperän kantavuudesta ja toisesta. Myös maaperän jäädyttämisen syvyyttä (jokaisella alueella on omat tiedot), pohjavesien syvyys ja niin edelleen on laskettava.

TISE-paaluja rakennettaessa on parempi tehdä manuaalinen muottirakenne, koska sen avulla ontot lohkot muodostetaan ilman alapäätä.

Muottien ansiosta seinät ovat sileät, mikä ei vaadi tarpeetonta viimeistelyä.

Ulkoseinien osalta on hyvä käyttää eristystä. Ja ulkoseinien parempaa lujuutta, joka muutaman rivin muurauseristystä, vahvisti lasikuituverkkoa. Kiitos hänelle, eristeen sumentuminen ja halkeamat eivät muodostu.

Tämä tekniikka TISE (piirustukset osoittavat selvästi sen toiminnallisuutta) voidaan käyttää erilaisissa säätiöissä. Esimerkiksi säätiö voi olla pylväspohjainen, kellariin tai paikkoihin tai ilman sitä. Tärkeimpänä ominaisuutena on erityisten paalujen rakentaminen, joiden alla on jatke ja muodostavat luotettavan perustan. Tästä johtuen paalujen sallitut maksimimäärät kasvavat ja tämä ei salli niitä työntää niitä ulos, kun maaperää pudotetaan pakkasella.

Boer ja kirkastanut tätä tekniikkaa, koska tällainen tekniikka oli aiemmin olemassa, mutta sitä oli vaikea toteuttaa, ja siksi hyvin harvat ihmiset ottivat sen käyttöön. Pora, jonka voi valmistaa itse, tehnyt tekniikan todella käytännöllisesti käytännössä.

TISE-tekniikka (talotekniikka) on soveltunut täysin erilaisiin maaperän tyyppeihin, itse asiassa kaikkiin, mutta kelluvaan maahan. Tekniikka TISE, sen etuja ja haittoja on tutkittava yksityiskohtaisesti sen selvittämiseksi, tarvitaanko tätä tekniikkaa vai ei.

Se on kehitetty viime vuosisadan 1990-luvulla, ja siksi analyyttiset tiedot ovat jo kertyneet päätettäessä, rakentaako se säätiösi sivustollasi käyttämällä TISE-tekniikkaa vai ei.

arvokkuus

Reagointi mobiili- ja kelautuville maille on heikko.

Matala kulutus materiaaleihin verrattuna kulutukseen, kun käytetään muita teknologioita säätiölle. Ja jopa kussakin tapauksessa laskelmat ovat puhtaasti yksilöllisiä, mutta keskimäärin tällaisen tekniikan käyttö vaatii vähemmän materiaaleja kuin muilla suosituilla perustyypeillä.

Jos sinulla on ongelmia, voit ottaa yhteyttä kehittäjiin tai antaa heille ehdotuksia.

Työn aikana voit luoda kaikki tarvittavat aukot ja urat. Voit tehdä sen lohkopohjalla, mutta joustavan ratkaisun tekeminen on paljon helpompaa.

Kun tätä tarkoitusta varten erityisesti käytettävää poranterää käytetään, säätiön toteutus toteutetaan hyvin nopeasti, lisäksi maanrakennusten määrä on paljon pienempi.

TISEN perustan toteuttamisessa ei ole vaikeuksia siirtää maata (kausiluonteisia ja muita), joten se on ympäristöystävällistä.

Säätiö on todella luotettava. Sen kuormitus on paljon suurempi kuin paalun tai pylväspohjan.

Mutta selviä etuja lukuun ottamatta myös TISE-teknologian käyttöönottopäätöksissä asuvat omistajat joutuivat kohtaamaan TISEn haitat.

puutteet

Yleisimpiä haittoja, jotka liittyvät kaikenlaisiin säätiöihin (paalun tai pylvään perustukset).

Säätiö on kylmä, ja sitä on vielä lämmitettävä.

Vaikka maanrakennustyöt ovat pienemmät, mutta monimutkaisuus on jonkin verran korkeampi kuin muiden säätiöiden toteuttaminen. Muista myös tehdä tarkkoja, ei likimääräisiä laskelmia.

Tämä tekniikka soveltuu parhaiten suurille rakennuksille enemmän kuin pienille pienille taloille.

Tällaisella pohjalla otetaan puolikuiva ratkaisu. Samanaikaisesti hiekan puhtaus on täydellinen, ja sementti voi tarvita enemmän.

TISE-tekniikassa hyvät ja huonot puolet ovat normaaleja. Siksi lopullinen valinta TISE-teknologiasta tai toisesta on välttämätöntä, huolellisesti punnitsemalla kaikkea ja soveltaen teoriaa tiettyyn tilanteeseen (sivuston ominaisuudet, projektin ominaisuudet, budjettirajoitukset).

Lisää tästä aiheesta verkkosivustollamme:

 1. Tiilitalon perustaminen ruuveilla
  Joskus tapahtuu, että rakentamisessa henkilö saa alueita, joilla on "ominaisuuksia": heikot kalliot, pohjaveden läsnäolo tai itse alue ovat vääristyneitä. Kaikki.

 • Oikea laskeminen paalusäätiöstä laskimella
  Rakenteen tai rakennuksen rakentaminen alkaa valmistelusta ja sen perustamisesta - perustuksesta. Säätiöitä on kolme päätyyppiä, joiden pääasiallinen ero on.

 • Pilarin perustus monoliittisella grillataudilla - talon kasaatan grillauksen vahvistaminen
  Tällaisen säätiön rakentaminen on suositeltavaa heikossa hiekka- tai savi- maaperässä, kun maaperän vakaiden kiinteiden kallioiden esiintyminen kulkee syvemmälle. Se asetetaan ilmastovyöhykkeille, maan jäädyttämiselle.

 • Teemme tylsistyneen perustan, jossa on grillata talolle
  Jos päätät rakentaa pienen talon, tylsistynyt säätiö grillata on yksi hyväksyttävistä vaihtoehdoista. Porattu pohja, jossa on grillata, eroaa muista.

  TISE-hankkeita

  Bath-hanke

  Projektin kylpylä teknologian rakentamiseen TISE

  Yksilöllisen asuntotalon hanke "Dream"

  Yksittäisen asuntorakennelman hanke "Dream" varten.

  Yksilöllisen asuntotalon "Nadezhda"

  Yksilöllisen asuntotalon "Nadezhda"

  Yksittäisen talon projekti 1

  Yksittäisen talon projekti 1

  Yksilöllisen asunnon projekti 2

  Yksilöllisen asunnon projekti 2

  Projektin omakotitalo 3

  Projektin omakotitalo 3

  Yksilöllisen asunnon projekti 4

  Yksilöllisen asunnon projekti 4

  Yksittäisen asuinrakennuksen projekti, jossa on sauna ja mansandra

  Yksittäisen asuinrakennuksen projekti, jossa on sauna ja mansandra

  • Olet tässä:
  • tärkein
  • Talon hankkeet TISE
  • Tietoja TISE-tekniikasta
  • Videokanavamme
  • TISE-foorumi
  • Verkkosivusto www.ti-se.ru
  • Rakennustyöt

  © 2018 "TISE" - kansanrakennustekniikka

  Teknologia TISE - onko mahdollista rakentaa maalaistalo itse?

  Yhden kerroksinen talo TISE-tekniikalla viimeistelyyn.

  Tällä hetkellä suhteellisen uusi rakennustekniikka on suosittu - TISE. Teknologialla on lukuisia etuja, joita usein sanotaan talojen rakentajiksi ja omistajille, jotka TISE on rakentanut. Mutta on epäilijöitä, jotka väittävät, että tämä ei ole varsin sopiva vaihtoehto esikaupunkirakentamiselle, mikä osoittaa monia puutteita. Yritetään selvittää, onko samanlainen tapa rakentaa rakennuksia sopii mihinkään tilanteeseen, koska sen luojat asema.

  Mikä on TISE-tekniikka?

  Lyhenne TISE tarkoittaa "yksittäisen rakentamisen teknologiaa ja ekologiaa". Sen ytimessä tämä on menetelmä yksityisten asuntojen rakentamisesta erityisellä työkalujen avulla.

  Tekniikan tekijä on Yakovlev Rashid Nikolaevich. Hän piti rakennusmateriaaleja ja -laitteita, jotka vaativat suuria taloudellisia menoja edellyttäen, että talon rakentaminen oli mahdollista.

  TISE-teknologian rakentamisen työkalu

  Tekijän näkökulman mukaan rakennuskustannuksia voidaan merkittävästi vähentää, jos raskaita rakennusmateriaaleja ei käytetä. Samaan aikaan korkealaatuisen rakenteen rakentaminen ei ole aina mahdollista hallita olemassa olevilla käsikäyttölaitteilla.

  Jos esimerkiksi asennat säätiön hiekka- tai savimaahan, sinun täytyy kaivaa kaivo ja tehdä se ilman erikoislaitteita on hyvin vaikeaa. Siksi Yakovlev kehitti erikoisporan, jonka avulla voit yksinkertaistaa säätiön rakentamista, jopa hiekka- tai savimaahan. Lisäksi seinien rakentamisen yksinkertaistamiseksi hän loi erityisen irrotettavan muottipesän (betonilohkon valumuotojen).

  Tekijän mukaan tällaiset työkalut:

  1. Niiden avulla voit rakentaa talon itse, jopa ilman erityistä rakennustietoa ja taitoja.

 • Nopeuttaa, yksinkertaistaa ja vähentää koko rakennusprosessin kustannuksia kalliiden erikoislaitteiden täydellisestä hylkäämisestä johtuen.
 • Talon rakentaminen käyttäen TISE-tekniikkaa.

  Koska yksittäisen rakentamisen ja ekologian tekniikan kehittämisen päätavoitteet ovat rakennusprosessin yksinkertaistaminen ja rakennuskustannusten alentaminen, Yakovlev Rashid Nikolayevich ehdotti seuraavia laitteita:

  1. Erikoispora porojen kaivojen poraamiseksi. Käytön periaate on yksinkertainen - kuoppia porataan maahan poraamalla, jonka pääpiirteenä on, että kaivon pää on laajempi kuin alussa. Kaivojen valmistuksen jälkeen raudoitus asennetaan maahan ja kaadetaan betoniliuosta, jolle käytetään voimakkaita sementtiä. Se on suuri verrattuna perinteisiin paaluihin, tukipohja, joka mahdollistaa TISE-paalujen käytön millä tahansa maaperällä. Porakoneet valmistetaan useissa eri versiossa, jotka eroavat valmiiden kaivojen halkaisijasta.

 • Siirrettävää muottirakennetta käytetään materiaalin valmistamiseksi seiniin. Se on kolmesta tyypistä (TISE-1, TISE-2, TISE-3) riippuen seinäelementtien vaaditusta paksuudesta. Näin ollen TISE-3-muotti mahdollistaa 38 cm leveiden lohkojen, joista kantavia seiniä on rakennettu, ja käyttämällä TISE-1: tä, voit valmistaa materiaalin talon sisäisille väliseinille.
 • Perustyökalujen lisäksi TISE-teknologialle kehitettiin lisäaineita yksinkertaistamaan rakennustöitä ja parantamaan sen mukaisesti rakennetun kotelon laatua - lämmittimiä, varusteita, lasikuituverkkoja, sementtilaastareita, betonisekoittimia ja paljon muuta.

  Yakovlevin mukaan nämä työkalut ja välineet mahdollistavat laadukkaiden asuntojen rakentamisen ja säästyvät mahdollisimman tehokkaasti.

  Toistaiseksi monet rakennusalan yritykset käyttävät TISE-tekniikkaa, ja laitteet ovat yksityishenkilöiden ostettaviksi itsenäisesti.

  Säätiö tehdään TISE-laitteiden avulla.

  TISE-teknologian edut ja haitat

  Kuten missä tahansa rakennusten pystyttämisessä, yksittäisen rakentamisen ja ympäristön tekniikalla on omat edut ja haitat.

  Tämän rakentamisen menetelmän soveltamisen tärkein positiivinen seikka on tehokkuus. Rakentamiseen tarvittavat työkalut ovat halpoja, tärkeimmät rakennusmateriaalit ovat hiekka ja sementti, jotka ovat helposti ostettavissa missä tahansa rautakaupassa.

  Lisäksi sinun on kiinnitettävä huomiota seuraaviin eduihin:

  • Koska esine on rakennettu kädessä pidettävien laitteiden avulla, ei tarvitse suorittaa sähköä rakennustyömaalle. Muuten tämä vähentää myös rakennuksen kokonaishintaa.

 • Mahdollisuus itserakentamiseen. Talon rakentamiseksi periaatteessa voit ilman erityistä osaamista ja taitoja työskennellä monimutkaisten erikoislaitteiden kanssa.

 • Ei ole tarvetta etsiä ja järjestää paikkaa, jolla tallennetaan paljon materiaaleja.

 • Mahdollisuus yhdistää muihin rakennustekniikoihin. Esimerkiksi säätiö TISE sopii täydellisesti talonrakennuksen rakentamiseen mistä tahansa ei-raskaasta rakennusmateriaalista (hirsi, puu, polystyreeni-betonilohkot jne.).
 • Yhden kerroksinen talo teknologialla TISE.

  Puutteita ovat seuraavat seikat:

  1. Huolimatta siitä, että luojat puhuvat mahdollisuudesta käyttää perustusta TISElle millä tahansa maaperällä, jotkut teknologian vastustajat väittävät, ettei sitä voi käyttää korkeassa kosteudessa ja suurella erolla rakennuksen vastakkaisten seinien korkeudesta.

 • Tämäntyyppinen perustus ei myöskään salli maanalaisen tai maanalaisen kerroksen rakentamista;

 • Alhainen rakennemäärä ja korkeat työvoimakustannukset. Tämä johtuu siitä, että kaikki työ tehdään manuaalisesti, eikä rakentamisprosessia ole mahdollista koneistaa.

 • Jotkin muurattujen seinien piirteet määrittävät talojen rakentamisen monimutkaisuuden seinillä, joiden pituus ei ole lohkojen pituuden monikerta. Samasta syystä ovien ja ikkunoiden avaamiseen liittyy ongelmia. Tätä haittaa kuitenkin kompensoidaan ottamalla yhteyttä päteviin asiantuntijoihin - luotettaviin rakennusalan yrityksiin, jotka käyttävät TISEä, rakennusmenetelmiä on kehitetty ottaen huomioon tällaiset vivahteet.

 • Toinen hyvin kiistanalainen näkökohta on teknologian luojien väitteet siitä, että rakentaminen on helppoa. Betoni ei pidä jäädyttämistä ja sulatusta, joten sanoa, että TISEN mukaan talo voidaan rakentaa vuosia väärin. Ja sitten mikä tahansa pitkäaikainen rakentaminen lisää rakentamisen kustannuksia.

 • Myös tämän rakenteen rakentamismenetelmän ympäristöystävällisyyttä koskeva lausunto on kiistanalainen, koska sementtituotantoa ja sementtiteoksia on aina pidetty haitallisiksi ja vaarallisiksi.
 • TISE-talon alkuperäinen projekti.

  Rakennuskustannukset TISE-talo

  Jos puhumme talon kustannuksista TISE-teknologialla, voit korostaa seuraavia kohtia:

  1. Laitteiden kustannukset. Porausten hinta alkaa 10 tuhatta ruplaa ja riippuu hyvinvoinnin läpimitasta. Muottien kustannukset ovat 8 tuhannen ruplaa kappaletta kohti, mikä on riippuvainen siitä, kuinka suuret lohkot ovat. Liittimien hinta alkaa 50 ruplaa kohti, ruudukko maksaa noin 100 ruplaa lineaarimittarilla.

 • Säätiön rakentamiskustannukset alkavat 10 tuhatta ruplaa lineaarimittaria kohden. Kaikki riippuu betoniteräksen paksuudesta ja leveydestä (runko, joka ylittää yhdistää paalut yhdeksi rakenteeksi).

 • Avaimenperäisen TISE-talon kustannukset riippuvat kerrosten lukumäärästä, alueesta, valituista viimeistelymateriaaleista ja monista muista näkökohdista. Esimerkiksi yhden kerroksen talo, jossa on noin 75m2 oleskelutila, on maksettava noin 2 miljoonaa ruplaa. Rakentamisen lopullinen hinta voidaan kuitenkin määrittää vasta sen jälkeen, kun rakennusalan yritys on ollut yhteydessä ja että kaikki yhteistyöedellytykset on määritetty.
 • Yksinään "yksittäisen rakentamisen ja ekologian tekniikka" ei edellytä suuria kassakustannuksia. Kaikki riippuu siitä, käytätkö ammatillisten rakentajien palveluita. Loppujen lopuksi TISE: n mukainen talo voidaan periaatteessa rakentaa omiin käsiisi. Tämä on kuitenkin talonrakennus, ja sitä rakennetaan yli vuosikymmenen ajan, joten rakentamatta tietoa ja taitoja ei ole parempi aloittaa itsenäistä rakennushanketta ja luottaa osaaviin asiantuntijoihin.

  Talon tekniikka TISE

  Kuva V. Nefedova. Tuki perustuksille:
  ja - varusteet sijoitetaan kaivoon; b - täyttämällä kaivon alemman osan betonilla ne laittaa polygamiinipyön, joka on valettu putkeen; - pylvään pylvään tulee olla 15-20 cm; d - seuraavana päivänä tukien päät on peitetty bitumilla; Seinät TISE-3M: n mukaan:
  a - vedä johto; b - muodostaa ontto muotoja; c - tampingin, purkamisen jälkeen; g - seinät on vahvistettu "joustavilla liitoksilla";

  Talon rakentamisen kustannukset muodostuvat rakennusmateriaalien, työvoiman ja laitteiden kustannuksista. Teknologia TISE, joka merkitsee rakentamista ilman raskaiden nosto- ja kuljetusajoneuvojen käyttöä, joka perustuu halpoihin materiaaleihin, voi vähentää merkittävästi kokonaiskustannuksia.

  Hanke "Hope"

  TISE-teknologian mukaisen kaksikerroksisen mökin rakentamisvaihe, joka kattaa rakennuksen säätiön ja seinämät, harkitsemme esimerkin tavoitehanketta "Hope". Talo on suunniteltu ympäri vuoden 4-6 hengen perheille. Rakennusala on 81 m 2, kokonaispinta-ala on 155 m 2 ja olohuone 75,7 m 2. Mökki rakennettiin neljän ihmisen prikaatin toimesta, työn aika - 2,5 kuukautta.

  Kirjanmerkkien perusteet

  Ennen työn aloittamista analysoimme maaperää ja määritimme sen tyypin, koska perustan tyyppi riippuu siitä. Paikan päällä olevat maaperät osoittautuivat heiluttaviksi, joten he alkoivat rakentaa perustapylväsnauhaa. Rakenne on muodostettu kannakkeista, jotka on haudattu huurteen tunkeutumisen alapuolelle, ja yläpuolella oleva osa - grillatahna.

  Pylväsnauhan perustamisen yhteydessä käytettiin käsikiristinporausta "TISE-F" (hinta - 1500 ruplaa) viitekuoppojen suorittamiseksi pohjalla olevan laajennetun ontelon avulla. Toimet toteutettiin kahdella työntekijällä, mikä merkittävästi pienensi tämän rakennusvaiheen kustannuksia.

  Säätiön rakentaminen alkoi kuopat poraamalla tukea. Tämän jälkeen (kumpikin kesti noin tunti), valmiiksi valmistettu raudoitus, joka oli valmistettu kahdesta U-muotoisesta kiinnityskappaleesta, jotka olivat vinoutuneita, läpimitaltaan 12 mm, ristikkäin. Jokainen kiinnike on tehty vahvistuspalkista, jonka pituus on 3 metriä laskennasta siten, että valmiin kehyksen ulkonevat 15-20 cm syvennyksestä.

  Hiekka- tai sora-tyynyjä ei luoda, kun rakennetaan tämäntyyppistä pylväsperustaa!

  Sitten ne alkoivat täyttää kuoppa betonilla, joka koostui seuraavasta koostumuksesta tilavuusprosentteina (sementti-hiekka-sorata-vesi): 1: 3: 2: 0,7. Samanaikaisesti käytettiin M400-brändin sementtiä, murskattua kivi-graniittia, koska huokoiset materiaalit (tiilet, murskatut kalkkikivet, laajentunut savi, kuona jne.) Vähentävät merkittävästi perustuspylvään pakkasvastusta, mikä voi myöhemmin johtaa rakennetta hätätilanteeseen.

  Ennen betonin täyttämistä kumpikin kaivo asennettiin kiinnikkeillä, jotka osoittavat grillatahion alareunan tasoa. Lisäksi maaperän ja grillin välinen vähimmäiskuilu on 15 cm (se on tarpeen talon myöhemmässä kutistumisessa). Betonia levitettiin 15-20 cm kerroksiksi ja tiivistettiin varovasti paikoillaan. Itse betoniseos valmistettiin enintään tunnin työlle ja se toteutui, kunnes se asetettiin.

  Talon kellarikerroksen rakentamisen aikana TISE-F -poraa käytettiin vertailukammioiden poraamiseen pohjalla olevalla laajennetulla ontelolla. TISE-F-manuaalisen perustuspilarin maaperään muodostuneen kaivon mitat: syvennyksen syvyys on 1,9 m; syvennyksen syvennyksen halkaisija - 0,25 m; alemman osan laajenemisen halkaisija - 0,4; 0,5; 0,6 m

  Peruspilarien lukumäärän ja koon määrittämiseksi niiden asennusvaiheet suorittivat laskelman, jossa otettiin huomioon maaperän kantavuus, talon paino käyttökuormalla ja painon jakautuminen tukiseinien alle. Pohjapilarien syvyyden määrittämiseksi on tarpeen tietää alueen maaperän jäädytys (Moskovassa - 140 cm), maan tyyppi, pohjavesien ja tulvaveden taso ja niiden kausivaihtelut.

  Laskennan tulosten perusteella otettiin käyttöön seuraavat tärinän ominaisuudet: pohjan laajennushalkaisija - 0,6 m, poraussyvyys 1,6 m, asennusvaihe 1,5 m. Tukit on sijoitettava talon kulmiin, kehän ympärille ja sisäisten kantavien seinien ensimmäisessä kerroksessa tietyssä vaiheessa (1,5 m). Meidän tapauksessamme 24 pylvästä sijoitettiin talon ympärille, 20 pylvästä sijoitettiin sisäseiniin, eli vain 44 pylvästä oli tarpeen perustaa maanalainen osa säätiötä.

  Sen jälkeen, kun betonia oli täytetty kuopan alaosalla (5-10 cm laajennuksen yläpuolella), he panivat paragamiinipyörän putken, joka muodosti sileän osan kuopasta. Laskelmasta otettiin puseron pituus (1,8 m), joka työntyy ulos kuopasta 15-20 cm: n päällä tukkeutuneen tapin yläreunan alapuolella. Sitten he täyttivät kaivon betonilla takin yläreunan alla.

  Seuraavana päivänä tukien ulkonevat päät peitettiin bitumilla (niin, että tukeista ei tule vettä grillata ja seinät). Yhden pilarin luominen, jossa otetaan huomioon kaivon porausajankohta, kesti noin puolitoista tuntia; kaikkiin 44 pilariin vietiin viikon. Kun viimeinen tuki oli valmis, he alkoivat järjestää pylväiden horisontaalisen ligaation - grillatahna.

  Levyjä on tehty grillikannen alla, jonka korkeus on 40 cm ja leveys 35 cm. (Yleensä teipin grillauksen leveys määräytyy pystytettävän seinän leveyden ja kellarin tyypin mukaan.) Rakenteen luominen yksinkertaisesti talon kehän ympärille on tehty teknisen hiekan polttamisen pohjapilarien reunan alle, tiivistetty ja peitetty lasilevyllä. Tukien päiden sijainnissa niiden leikkausreikiissä. Nauha-grillaus vahvistettiin baarilla, jonka läpimitta oli 12 mm - neljä alapuolelta ja ylhäältä nauhan poikkileikkausta pitkin, mutta ei lähemmäksi kuin 3 cm reunasta. Tätä varten putkessa kaadettiin noin 4 cm: n paksuinen betonikerros ja sille asetettiin pohjatangot. Seuraavaksi muotti oli täytetty betonilla, joka ei yltänyt 4 cm yläosaan, ja yläpalkit asetettiin välittömästi, minkä jälkeen betoni lisättiin loppuun. Grillityyppien ja kannattimien välinen yhteys ilmenee vasta sen jälkeen, kun betoni on kaadettu täydellisesti muottiin: betonin painon alla polkumyynnit noin 1 cm, jonka ansiosta tukit tunkeutuvat perustavaahtoon. Nauhan pinta (karkaisun alkamisen jälkeen) huolellisesti tasoitettiin alas ja sitä ohjataan tasolle, joka on epätasaisella grillauksella, ei voida hyväksyä.

  Nauha kostutettiin koko viikon ajan. Purkaminen suoritettiin 7 päivän kuluttua, minkä jälkeen teknologinen polkumyynti poistettiin. Näin he antoivat raon grillata ja maata, kompensoivat heilahteluilmiöitä. Lausunto, jonka mukaan tällaisen sarake-nauhan perustuksen rakentaminen olisi täytettävä, olisi oltava vakava virhe. Tämän säännön rikkominen johtaa siihen tosiasiaan, että maaperä, joka on laajentunut, yksinkertaisesti repimättää nauhan kannattimilta.

  Annamme säätiön rakentamiseen käytettyjen materiaalien määrän. Tarvikkeiden ja nauhan tarvitsema betonin määrä - 13 m 3. Peruslaitteiston materiaalien kokonaiskulutus: sementti - 3,5 tonnia, hiekka - 6 m 3, murskattu kivi - 6 m 3, liittimet 12 mm - 480 kg, pergamiini - 100 m 2.

  Vuoden 2005 puolivälissä (Moskova) hinta oli noin 25 tuhatta ruplaa. Säätiön koko rakentamisaika on 10 päivää.

  Betonin lujuus sallittiin juuri seuraavana päivänä grillin valun jälkeen aloittaa seinien rakentaminen TISE-tekniikan mukaisesti.

  Kaikki moduulin osat on valmistettu teräksestä. Oikein toimimalla voidaan käyttää jopa 10 tuhatta seinälohkoa, joiden mitat ovat tavanomaisen kaksirivisen "tiilen" (TISE-2M) tai "yhden ja puolen tiilen" (TISE-3M) monikerroksia. Näin voit yhdistää tällaiset seinät perinteisiin rakennusmateriaaleihin.

  Moduuli on saatavana kahdessa päämuutoksessa, joiden avulla voit luoda lohkoja seuraavista kooista (LHW):
  TISE-2M - 510 150 250 mm (paino - 14 kg);
  TISE-3M - 510 150 380 mm (paino - 18 kg).

  Tässä tapauksessa TISE-2M-moduulia käytettiin talon sisäseinissä, TISE-3M-moduulissa ulkoisia kantavia seiniä varten latauseristykseen. Seinälohkot muottiin seuraavassa järjestyksessä: ne asensivat injektiot ytimiin, kiinnittivät ne, kaadettiin seos 1-2 kertaa ja tiivistettiin ne jyrsimellä. Strippaus (muotin poistaminen muovatusta lohkosta) suoritettiin välittömästi seoksen tiivistämisen jälkeen. Yksi lohko luotiin 4-7 minuutissa. Tarvittaessa poistetaan kaikki lukitustangot ja poistetaan huolellisesti lomake. Nurkatulkkien tasot on kalibroitu huolellisesti pystysuoraan ja vaakasuoraan käyttäen lyijyä ja tasoa. Epätäydellisten kokoisten kappaleiden valmistukseen on rakennettu ontto ydin ja kaavinosa.

  Walling

  Seinälohko on muovattu seinään ilman alapäällystettyä laastia, ja lohkojen asettaminen voi alkaa päivästä grillatauksen valun jälkeen. Haluamme korostaa, että ensimmäisen lohkon rivin ja grillauksen välille ei ole tarpeen asettaa mitään vedenpitävää kerrosta, koska roskien ja tangon päiden väliin jäävä kerroslevy estää kosteuden vuotamisen. Moduulien pituuden (510 mm) ja ottaen huomioon interlock-aukot (noin 10 mm) on suositeltavaa muodostaa 260 mm: n seinämää (510: 2 + 10).

  On myös huomattava, että TISE: n sisäänvedettävän muottiyksikön sileät seinät mahdollistavat seinien rakentamisen sileällä pinnalla, joka ei edellytä kipsipinnoitteen myöhempiä levittämistä. Tämä lisää lisäsäästöjä materiaaleihin, vähentää työvoima- ja rahoituskustannuksia. On mahdollista rakentaa tällaiset seinät mihin tahansa pohjaan.

  Ennen ensimmäisen rivin lohkojen valmistuksen aloittamista ne kiristivät johtoa. Keskittymällä siihen, aseta lomake. Ulkoseinät on rakennettu käyttäen TISE-3M-moduulia. Rakentaminen alkoi seinän kulmakappaleiden asettamisella (kulmakiitoksella), jossa oli kolme standardia keraamisia tiiliä, joista yksi oli puoli rikki. Kulmapäällystys voidaan tehdä käyttämällä lyhennettyä seinälohkoa 12 cm pitkä, mutta meidän tapauksessa valitsimme "tiili" -version koristeellisemmaksi.

  Seuraavan seinälohkon luomiseksi moduulin muoto asetettiin lähellä juuri valmistettua lohkoa. Samanaikaisesti pidikkeet kiinnitettiin muotoon siten, että talon sisäpuolelle saatiin paksumpi seinä (11 cm) ja ohuempi seinä (9 cm) ulkopuolelta. Ulkoisten seinien lohkojen toteutuksessa käytettiin poikittaisvahvisteita (niin sanottuja "joustavia liitäntöjä", 1 kpl - 7 ruplaa), jotka perustuivat jokaiseen lohkoon.

  Sen jälkeen, kun seosta oli kulunut yhdestä pussista sementtiä (8-12 lohkoa), ennen kuin se asetettiin, he etenivät tasaamaan ja tasoittamaan seinän sivupinnan alaspäin, minkä vuoksi he käyttivät puolirasveja. Lohkojen väliset pystysuorat aukot, poikittaisten tappien reiät, muurauskäyrän horisontaalisten liitosten epätasaisuudet täytettiin samalla sementti-hiekkaseoksella. Ja koska ei ole tarpeen huolellisesti jauhaa ja täyttää reiät kokonaan liuoksella, ne peitetään vain (enintään 1 cm: n syvyyteen).

  Puulattian asentamiseen lohkojen sisällä myös muottien aikana valmistettiin puusäleiden päiden asentamista varten reunoja, jotka oli asennettu reunaan 150 - 50 mm. Kellarikerroksen palkit kannatti suoraan grillausta. Palkkien tuet sijoitettiin viereisten lohkojen risteykseen 520 mm: n askeleella (260 mm: n monikerta). Jos haluat luoda aukkoja lohkoa tehdessä, on tarpeen tarjota lisälaitteen. Tätä varten valmistettiin irrotettava puulippu, jonka korkeus oli 200 ja paksuus 50 mm, ja sen pituus valittiin lohkokokoon (110 mm ulkoseinille ja 45 mm sisäseinille). Poistettaessa vuoraus poistettu. Seuraavana päivänä, kun lattiat avattiin riviin, palkit itse asennettiin ja sitten ne alkoivat muodostaa uuden rivi lohkoja. Niinpä laite yltyi päällekkäin lattian välillä. Sitoutumista sisäseiniin ei toteutettu, sisä- ja ulkoseinät pystytettiin toisistaan ​​riippumatta. Jos lopullisen lohkon tila oli pienempi kuin sen vakiokoko, tällainen elementti valettiin käyttämällä erityistä muottityön kompensointia. Jos oli tarpeen sijoittaa lohko aikaisemmin luoduille, niin ne eivät asettaneet pituussuuntaista tappaa (muutoin sitä ei voitu poistaa muotista purkamisen aikana).

  Seinän suoruus antoi lankojen valmistuksen johtoon. Suunnittelun pystysuuntaus tarkistettiin joka 4 riviä muurausta. Jos seinä "lähti pois" sivulle, muuraus pintaa hierottiin kaavin avulla niin, että siihen asennettu lomake otti vaaditun asennon. Kunkin muodostetun lohkon rivin vaakasuuntaus tarkistettiin käyttäen tasoa. Tarvittaessa se myös hierotaan. Sivuseinien lastu on vähintään 50 cm, yläpinta on vähintään 120 cm ja leveys 10-15 cm (kannattaa pitää mielessä, että kannattimien reikiä ei voida porata lohkojen risteyksestä.)

  Ulkoseinien on oltava erittäin lämpöeristettyjä. Se voidaan varustaa luotettavasti. Meidän tapauksessamme käytettiin järjestelmää, jossa oli täyttöeristys: kunkin lohkon sisällä luotiin lämmin kerros penoizolia, jonka paksuus oli 18 cm, joka vastaa lämpöä säästävien ominaisuuksien mukaista 3 m paksuista tiilimuurausta.Penoisoli täytettiin myös samanaikaisella tiivistelmällä 4 riviä ja vaakasuorat seinät.

  Kuka tahansa, joka tutustui TISEn teknologiaan, oli kiinnostunut betonimassan koostumuksesta. Monet ihmettelivät: voisiko olla mahdollista muodostaa lohko sellaisella yksinkertaisella napsautuksella, joka kestää yli 100 tonnin kuormituksen kiinteytymisen jälkeen? Koko salaisuus on seos, joka koostuu sementtiä M400, hiekkaa ja vettä. Sementti-hiekka-veden komponenttien suhde: 1: 3: 0,5.

  Hiekka ei saisi olla hieno (pölyinen), ilman seostusainetta. Jos siinä on paljon erilaisia ​​3 mm: n kokoisia jakeita, voidaan saavuttaa täysimittainen betoniseos, jonka tilavuussuhde on 1: 4: 0,5. Valmistettaessa seosta tulisi pitää merkkisementtiä. Joten 500 merkillä, sen määrää voidaan vähentää 20 prosentilla, mutta 300 merkillä sitä on lisättävä 20 prosentilla.

  Veden määrä. Koska seoksen tulisi olla kovaa, sille lisättävän veden määrä on otettava erittäin huolellisesti. Ylimäärällä kosteudella valettu lohko "kelluu", tulee tynnyrin muotoiseksi ja sen puutteena se murenee jälkeen strippaus. On huomattava, että on välttämätöntä ottaa huomioon avoimen taivaan alla pitkään jatkuneen hiekan luonnollinen kosteus: sateen jälkeen veden annostus voi kasvaa merkittävästi. Kokemus kuitenkin osoittaa, että veden määrittämisessä ei ole mitään ongelmaa - kaikki selviää kahdessa ensimmäisessä tai kolmessa korttelissa. Luultavasti lohkoja ei voida muovata rankkasateiden alla.

  Seos saatiin seuraavasti. Aluksi ne kaadettiin ja tasoitti noin puolet halutusta hiekkapuhallusmäärästä, minkä jälkeen ne kaadivat sementtisäkkiä ja tasoitti sen ja loput hiekan. Koko seos sekoitettiin lapion kanssa, kunnes se sai yhtenäisen harmaan värin (ilman kellertävää hiekkaa). Sen jälkeen ne tekivät liukun, jonka onton keskellä tuloksena olevaa kuivaa koostumusta, jossa ne kaadettiin koko veden tilavuuteen. 1-2 minuutin kuluttua, kun vesi imeytyi, seos kasaantui jälleen, keskiarvoinen viskositeetti. Seoksen valmistusaika yhdestä pussista sementistä (50 kg) oli 8-10 minuuttia. Sementtipussi oli 12 kauraa (10 litraa) hiekkaa ja 25 litraa vettä. Seos on valmistettava tarpeen mukaan ottaen huomioon muovauslohkojen nopeus. Tuotetta ei tarvitse varastoida myöhempää käyttöä varten, sitä on käytettävä siihen asti, kunnes se asetetaan, mikä tapahtuu 30-50 minuutissa. Yksi pussi sementtiä kuluu tasaisesti yhden moduulin kanssa puoli tuntia. Yhdestä sementtipusseista valmistetun seoksen tilavuus riittää 12 TISE-2M-lohkolle tai 8 TISE-3M-lohkolle.

  Sen varmistamiseksi, että ulkoseinät ovat riittävän vahvoja, ne on vahvistettu joka 4 riviä muuraustekstiä välittömästi eristyksen täyttämisen ja täyttämisen jälkeen erityisellä lasikuituverkolla. Se ei luo kylmää siltaa, poistaa irto-eristyksen särkymisen ja on helppo leikata tavallisilla saksilla. Erityisesti varmistettiin, että seinässä olevat ristikkorakenteet eivät sijaitse pystysuorassa samassa linjassa eivätkä putoa kulmiin, ikkunoihin ja oviaukkoihin.

  Oven tai ikkunan aukon muodostavien lohkojen kerroksen muodostaminen alkoi heti tämän kerroksen kulmalietteen loppuunsaattamisen jälkeen. Lohkot lähellä aukkoja itse tehtiin niin, että lähes aina väistämättömät ei-täysikokoiset elementit sijaitsivat jonnekin seinän keskelle. Ikkuna-aukon alla oleva rivi asetettiin vahvistusverkolle (vahvistaen rakenteen avausvyöhykkeellä ja vaimentaa seinän vaakasuoraa kanavaa). Muodostunut ontelo peitettiin eristel- mällä, sitten se peitettiin lasimattoin ja päälle peitettiin ohuella liuokerroksella. Ikkunan sivujen sisä- ja ulkoseinien välinen rako peitettiin laudalla. Aukkojen yläkulmissa muurausta ei nostettu puoleen lohkoon, jättäen reunuksen tukijalan kannen alle. Lohkon onkalo, johon päätykappale lepää, täytettiin betonilla. Aukkojen yläpuolella olevat ikkunat ja oven aukot valmistettiin perinteisellä menetelmällä - valettu betonielementit muottiin suoraan seinään (betoni on sama kuin valupäässä). Ovien ja ikkunoiden aukkojen mitat tehtiin 26 cm: n monikerroksina (ikkunan korkeus 1350 mm, leveys 1290, 2060, 770, 1540 mm, oven korkeus 2100 mm, leveys 890, 790, 1030 mm). Asennettaessa vakiovarusteita ja ikkunoita, tällaisiin aukkoihin asennetaan tasauslevyt. Laatikoiden kiinnittäminen TISE-lohkoihin tehdään tavanomaisella tavalla.

  Sisäseinät valettiin käyttäen TISE-2M-moduulia. Samaan aikaan ensimmäinen rivi alkoi lohkojen vieressä ulkoisia seiniä. Sisäseinälohkon tyhjiömuodot kiinnitettiin siten, että sillä olisi kaksi yhtä suurta tilavuutta, jotka erotettiin pystysuoralla poikittaisella väliseinillä. Arkkitehtuurisuunnittelun ilmentämiseksi ikkuna-aukkoja leikattiin myös tiilimuodostuman elementteillä. Talon sisäseinät vahvistettiin vahvistuspalkkeilla - kullekin riville käytettiin kahta palkkia, joiden läpimitta oli 6 mm, sijoitettu vaakasuoraan. Tämä mahdollisti seinien pystysuuntaisten kanavien käyttämisen asennustekniikan kommunikointiin. Koska lohkot asennettiin kerroksiksi (yksi kerros päivässä), talon seinien rakentaminen kesti kaksi kuukautta.

  Rattaat ja kattotuolit yhdistettiin seinämiin 150 150 mm: n poikkileikkauslokista, joka oli upotettu ulkoseinien (Mauerlat) kehän ympärille. Mauerlat kiinnitettiin seinään U-muotoisten, 6 mm: n halkaisijalankojen muodossa tehtyjen elementtien avulla. Ne sijait- sivat seinän ympäryksen ympärillä 1,5 m: n askelin ja panostettiin lohkon onteloon. Rakennustöiden päätyttyä aloitettiin teknisen viestinnän asennus.

  Alemman katon palkkien väliin ne kiinnittivät 5 mm: n tangot, joiden askel oli 40 cm. Päälle päällystetty materiaali, lämmittimen (10 cm paksua mineraalivillaa) ja samaa päällystysmateriaalia. Nauhat (bar 5 5 cm), joiden askelmat olivat 50 cm, naulattiin palkkien yläpuolelle ja niihin - uritetut levyt (32 mm), vaneri (6 mm) ja linoleumi.

  Lattiat kylpyhuoneessa asetettiin samalla tavalla, eikä viivästyneitä uritettuja levyjä (28 mm). Yläreunaan - toinen kerros lattiat alle 45 kattopalkkeihin, peitetty polyetyleenillä ja kaadettu betoniin (30 mm) ja raudoituksella verkkoon. Betonin kovettumisen jälkeen keraamiset laatat kiinnitettiin liima-aineeseen.

  Ensimmäisen ja toisen kerroksen välisiin palkkeihin kiinnitettiin 4-4 cm: n palkit sivulta ja sitten karkeaksi lattiaksi (20 mm). Kaikki peitetty polyetyleenillä, joka kaataa hiekkaa (7 cm). Loppuja asetettiin päälle 50 cm: n askelin. Kiekon ja uurteen aluslevy (32 mm), vaneri ja linoleumi kiinnitettiin niille. Kipsilevy (12 mm) kiinnitettiin ensimmäisen kerroksen kattoon.

  Ylempi päällekkäisyys järjestettiin samalla tavoin kuin alempi, mutta eristeen asettamisen jälkeen palkkeja naulattiin palkkeihin (28 mm).

  Tekninen viestintä

  Hyväksytyn järjestelmän mukaan, liittimien (kytkimet, pistorasiat jne.) Asennuspaikoissa jopa lohkojen muovauksen aikana on järjestetty reikiä niiden valmistamiseksi. Lisäksi he tekivät puiset lasit, joiden mitat vastasivat valittuja sähkölaitteita. Luodessaan lohkoa, jossa reikä oli tarkoitettu, aluksi asetettiin pieni liuos, sitten lasi asetettiin muottiin ja muovaus valmistui. Lasi poistettiin välittömästi strippauksen jälkeen. Vakiolaatikko kiinnitettiin paikalleen vasta sen jälkeen, kun kaikki tässä solmussa olevat johdot vapautettiin reiästä.

  Vesiputkien asentaminen suoritettiin syvälle, joka ylitti lasketun huurteen tunkeutumissyvyyden 0,5 m. Tällä tasolla putki tuli taloon ja nousi maanalaiseen. Rakennuksen alapuolella sijaitsivat halkaisijaltaan 1 metrin halkaisijaltaan asutettu kaivo, joka sisälsi tietoliikenneyhteyksien alueet. Maanalaisessa tilassa putkilinjat eristettiin mineraalivillalla.

  Jäteveden ja vesihöyryn nousuputket sijaitsevat kylpyhuoneen vaalean osion takana. Oleskeluun oli asennettu asennusta ja toimintaa.

  Viemärijärjestelmän nousuputki sijoitetaan toisen kerroksen yläpuolelle tuuletusputken halkaisijaltaan 50 mm. Ilmanvaihto on välttämätöntä septisen säiliön moitteettoman toiminnan ja vesijohtojen normaalin toiminnan kannalta.

  Talon kaasunsyöttöjärjestelmä toteutettiin avoimen järjestelmän mukaan eikä seinän sisäpuolisissa onteloissa.

  Poistoilmanvaihtokanavia suoritettiin myös sisäseinien pystykanavien kautta. Jokaiselle huoneelle he loivat oman kanavansa, ilmateitä tuodaan katon läpi kadulle. Jokaisessa huoneessa on etukäteen järjestetty reikä yläosassa olevaan yksikön sisäseinään poistoilmakankaan asentamiseksi.

  Ilmanvaihto järjestettiin erityisillä kanavilla ikkunankehysten alla. Ennen ikkunan asentamista ikkunaluukun ylempään tasoon he asettivat yhdistetyt toisiinsa yhdistävät ilmanvaihtoputket, joiden poikkipinta on 5-2 cm (2 cm 2 putkivirtausaluetta / 1 m 2 huoneesta).

  Yhteenvetona toteamme, että käytännön kokemuksesta seuraa, että TISE-tekniikka tarjoaa:

  kokonaiskustannusten alentaminen useaan kertaan muihin rakennustekniikoihin nähden;

  mahdollisuus rakentamiseen ilman raskaiden nostovälineiden käyttöä;

  mahdollisuus valmistaa valmiita rakennustyömaita (ilman sähköä).

  Koe talon rakentaminen teknologiaan TISE

  Lapsuudesta lähtien Muscovite M.I. Chichvarina halusi asua kylässä. Lopuksi hänen unelmansa on lähellä täyttämistä. Vain yksi asia pysähtyy: huonokuntoinen vanhemman talo on purettava ja uusi laitettu paikalleen. Rakennamme TISEN rakentamisen teknologian mukaisesti, joka on saatavana meille, ei rikkaille ihmisille. Haluaisin tietää, onko talotekniikka suunniteltu erityisesti tähän tekniikkaan?

  Kysyimme TISE R. Yakovlevin kirjoittajalta tästä ja kuulemme vastauksena: kyllä, on tällainen hanke, jota kutsutaan "Hopeiksi". Talon kokonaispinta-ala on 140 m², olohuone - 70, rakennusalue - 84, autotalli ja terassi - 134 neliömetriä.

  "Uskon, että meidän" Nadezhda ", sanoo Rashid Nikolayevich," lopulta voi korvata klassiset viiden seinän kylä talot, jolloin perheen 4-6 ihmistä siellä elää ympäri vuoden kunnon mukavuutta. Se on varustettu korkeilla termofysikaalisilla ominaisuuksilla seinät ja katot, antiikin temppeli lämmitysjärjestelmä ja tehokas ilmanvaihto. Otimme huomioon asiantuntijoiden suositukset ja uuden seinämallin poistamisen "kylmäsilmat". Lyhyesti sanottuna talo osoittautui lämmin, tilava, valoisa, ympäristöystävällinen ja halpa.

  Ensimmäisen kerroksen katon korkeus on 2,6 m. Täältä löytyvät seurakuntalaiset (6 neliömetriä), sama sali, kylpyhuone (4 neliömetriä), toimisto (makuuhuone) (14 neliömetriä), holvikäytävällä - keittiö (6 m²), tilava ruokailuhuone (16 m²), yhdistetty ovella käytävällä, keskellä - uuni (3,6 m²). Hallista on sisäänkäynti samalle uunille, autotalli ja portaat toiseen kerrokseen, jossa on kolme erillistä makuuhuonetta, joissa on 8, 14 ja 16 m², kylpyhuone, sali (10 m²) ja vaatekaappi (6 m²). Toisen kerroksen korkeus -2,4 m.

  Uunissa, jota voidaan pitää talon "sydämenä", sijoitetaan ilmalämmityslaite - ehkä Buller-tyyppinen liesi. Kuitenkin yhteinen seinä, jossa on keittiö, voit asentaa täällä lämmitys- ja keittoliesi. Muuten tämä huone voidaan käyttää saunana.

  Jos ei ole paljon varoja tai tilapäistä asuntoa tarvitaan, aloitetaan rakentaminen verannalta ja autotallilta. Tai tehdä tämä: ensin rakentaa ensimmäisen kerroksen ja ulkoseinät toinen, sitten, kun olet tehnyt katon ja eristää ullakolle, asteittain täydellinen rakentaminen, jopa talvella.

  Kehotan teitä asettamaan säätiö talon pylväsnauhan alle käyttämällä erikoisporaa TISE-F, jonka avulla voit katkaista kuopan, jonka läpimitta on 25 cm ja syvyys 1,9 m, ja jonka pituus on alle 60 cm. Tällainen tuki pystyy kantamaan jopa 15 tonnin kuorman eikä ravista sitä eikä ei kylmää voi puristaa. Talon sisäpuolella on oltava 36 pylvästä, autotalli - 11, terassi - 6, kuistilla - 4. Alle 57 pylvästä, joka on 1,5 kertaa suurempi kuin perustusten rakentamiseen tarvitaan savimassalla ilman erityistä laskentaa.

  Säätiön rakentamisen loppuvaihe on tukirakenteiden yhdistäminen nauha-grilliin. Tätä tarkoitusta varten väliaikaiset tekniset vuodevaatteet maaperästä tai hiekasta tehdään tulevan nauhan ympärille, joka tiivistetään ja tasataan samalle tasolle perustustukien yläreunan kanssa. Sen jälkeen vedeneristys levitetään nauhan reunan yli. Muottien sivuseinät on suljettu sisäpuolelta muovikelmulla, mikä estää kosteuden häviämisen betonin kypsymisen aikana. Kun muotti on täytetty betonilla, raudoitetaan siihen (viisi palkkia, joiden poikkileikkaus on 12 mm). Talon perusteet (autotalli ja kuisti) vaativat: sementtiä 3,5 (1,4) tonnia, hiekkaa 6 (2,5) kuutiota, murskattua 6 (2,5) kuutiometriä, liittimiä 450 (180) kg, tolya 100 (40) neliömetriä

  Seinät on pystytetty käyttämällä säädettävää TISE-2 ja TISE-3. Uusi muotoilu TISE-2M ja TISE-ZM kiihdyttävät seinien rakennetta 1,5 kertaa. Haluaisin muistuttaa, että kun muodostetaan lohkoja, hiekan ja sementin seosta käytetään suhteessa 3: 1 pieneen määrään vettä (kova seos), tiivistetään käsihöyryllä ja heti muotti poistetaan. Seinät ovat sileät, ne eivät tarvitse kipsiä. Ulkoseinämien aukot on täytetty eristyksellä: suurikokoinen laajennettu savi, kalkkihiekkapuhallus, penoisoli, polystyreenivaahto, polystyreeni-vaahtobetoni, vaahtobetoni.

  Uusi kehitys mahdollistaa meidät lohkojen muodostamisessa välttämään "kylmien siltojen" muodostumista - kiinteitä betonilaatoja, jotka mahdollistavat pakkanen hiipumisen taloon. Jotta estetään se, että "termos" seinät hajoavat, ennen seoksen asentamisen loppuun saattamista ja sulkemista varten ne on sidottu yhteen 6 mm: n pituisella osuudella. Lasi- tai basaltikuitujen joustavien sidosten käyttö on lupaavaa. Tämä rakenne on vakaa ja pystyy absorboimaan valtavia pystysuuntaisia ​​kuormia. Seinämä, jossa ei ole "kylmää siltaa", joka on täytetty laajennetulla savella, vastaa lämpöeristystä 1,5 metrin tiilimuuraukseen ja vaahterumppujen kanssa täytetty on enintään 3 metriä.

  Ulkoseinien (n. 180 neliömetriä) tarvitset: 32 kuutiometriä eristystä, 8 tonnia sementtiä, 16 kuutiometriä hiekkaa, 8 kuutiometriä raunioita, 10 kuutiometriä laajennettua savea, 300 juoksumetriä vahvistusverkkoa ja 2300 kappaletta. joustavat liitännät. Sisäseinien (n. 100 m²) tarvitset: 6 tonnia sementtiä, 12 kuutiometriä hiekkaa ja 70 kg tankoja, joiden poikkileikkaus on 6 mm. 2 tonnia sementtiä, 4 kuutiometriä hiekkaa, 4 kuutiometriä raunioitusta, 200 tiilistä, 15 metriä vahvistusverkkoa, 40 kg lujittavaa lankaa 0 6 mm, 6 kuutiometriä eristys kulkee autotallin seiniin.

  Ylä- ja ristikkomuotoja tarvitaan: aluksella 150 × 50 mm - 3 kuutiometriä, puutavaraa 100 × 100 - 0,2 kuutiometriä, puutavaraa 50 × 50 mm - 2,5 kuutiometriä, lattialevyjä 20 mm - 3 kuutiometri, lattiapäällyste 30 mm - 140 m² (4 kpl), vuori (kuiva kipsi) - 100 neliömetriä, eristys - 14 neliömetriä Terän pystyttämiseen tarvitaan 150 x 50 mm levyjä - 0, 6 kuutiometriä, puutavara 100 × 100 - 0,6 kuutiometriä, puutavaran 50 × 50 - 0,2 kuutiometriä, lattialaudat 30 mm - 15 m² (0,5 kuutiometriä), seinäpaneelit - 30 m², aallotettu arkki - 7 kpl. (21 neliömetriä).

  Talon lämmitys - ilma. Pitkään, se oli tapa lämmittää suuria kivirakennuksia - temppeleitä, luostareita, palatseja. Kodin seinät, joissa on onttoja kanavia, sopivat parhaiten laitteeseen. Ilman yksityiskohtia haluan sanoa, että kuumia kaasuja, jotka levittävät kanavia, kuumentavat seiniä, toisen kerroksen päällekkäisyyttä ja ensimmäistä kerrosta. Kuvitellusti tämä järjestelmä toimii kuin valtava kivihella.

  Kaikki huoneet lämmetä nopeasti, lämpöä säilytetään pitkään, kuumentimen ylikuumentunut ilma ei pääse suoraan huoneisiin, eikä se kuiva sitä. Tämä lämmitysjärjestelmä, joka tunnetaan nimellä "lämmin lattia", pidetään mukavimpana. Se voi olla sekä pää- että varmuuskopiointi - sähkö tai kaasu.

  Talo, kuten edellä mainittiin, mahdollistaa tilojen tehokkaan ilmanvaihdon. Ilmavirtaus suoritetaan ikkunoiden alapuolella olevien aukkojen ja sisäisten seinien neljän pystysuoran kanavan kautta.

  Kun summa kasvaa 20 prosentilla (odottamattomat kulut), saamme talon materiaalien ja perusvarusteiden kustannukset (pyöristetyt) 370 tuhatta ruplaa ja autotalli ja terassi - noin 450 tuhatta ruplaa.

  Tämän perusteella 1 neliömetrin talon (140 neliömetrin) kustannukset ovat noin 2,7 tuhatta ruplaa ja autotalli ja terassi (170 neliömetriä) - 2,6 tuhatta ruplaa. Hyväksyn, talon rakentamisen kustannukset "Hope" yleensä, edullinen.

  EDUSTAJAVIRASTO LLC "TISE" Moskova Valkovenäjän tasavallassa

  LLC: n "TISE": n virallinen jälleenmyyjä IP Kresik A.L. Un 190857189

  Talon tekniikka TISE

  Hanke "Hope"

  TISE-teknologian mukaisen kaksikerroksisen mökin rakentamisvaihe, joka kattaa rakennuksen säätiön ja seinämät, harkitsemme esimerkin tavoitehanketta "Hope". Talo on suunniteltu ympäri vuoden 4-6 hengen perheille. Rakennusala - 81 m2, pinta-ala - 155 m2, asuinrakennus - 75,7 m2. Mökki rakennettiin neljän ihmisen prikaatin toimesta, työn aika - 2,5 kuukautta.

  Kirjanmerkkien perusteet

  Ennen työn aloittamista analysoimme maaperää ja määritimme sen tyypin, koska perustan tyyppi riippuu siitä. Paikan päällä olevat maaperät osoittautuivat heiluttaviksi, joten he alkoivat rakentaa perustapylväsnauhaa. Rakenne on muodostettu kannakkeista, jotka on haudattu huurteen tunkeutumisen alapuolelle, ja yläpuolella oleva osa - grillatahna. Pylväsnauhan perustamisen yhteydessä käytettiin käsikiristinporausta "TISE-F" (hinta - 1500 ruplaa) viitekuoppojen suorittamiseksi pohjalla olevan laajennetun ontelon avulla. Toimet toteutettiin kahdella työntekijällä, mikä merkittävästi pienensi tämän rakennusvaiheen kustannuksia.

  Säätiön rakentaminen alkoi kuopat poraamalla tukea. Tämän jälkeen (kumpikin kesti noin tunti), valmiiksi valmistettu raudoitus, joka oli valmistettu kahdesta U-muotoisesta kiinnityskappaleesta, jotka olivat vinoutuneita, läpimitaltaan 12 mm, ristikkäin. Jokainen kiinnike on tehty vahvistuspalkista, jonka pituus on 3 metriä laskennasta siten, että valmiin kehyksen ulkonevat 15-20 cm syvennyksestä.

  Hiekka- tai sora-tyynyjä ei luoda, kun rakennetaan tämäntyyppistä pylväsperustaa!

  Sitten ne alkoivat täyttää kuoppa betonilla, joka koostui seuraavasta koostumuksesta tilavuusprosentteina (sementti-hiekka-sorata-vesi): 1: 3: 2: 0,7. Samanaikaisesti käytettiin M400-brändin sementtiä, murskattua kivi-graniittia, koska huokoiset materiaalit (tiilet, murskatut kalkkikivet, laajentunut savi, kuona jne.) Vähentävät merkittävästi perustuspylvään pakkasvastusta, mikä voi myöhemmin johtaa rakennetta hätätilanteeseen.

  Ennen betonin täyttämistä kumpikin kaivo asennettiin kiinnikkeillä, jotka osoittavat grillatahion alareunan tasoa. Lisäksi maaperän ja grillin välinen vähimmäiskuilu on 15 cm (se on tarpeen talon myöhemmässä kutistumisessa). Betonia levitettiin 15-20 cm kerroksiksi ja tiivistettiin varovasti paikoillaan. Itse betoniseos valmistettiin enintään tunnin työlle ja se toteutui, kunnes se asetettiin.

  Sen jälkeen, kun betonia oli täytetty kuopan alaosalla (5-10 cm laajennuksen yläpuolella), he panivat paragamiinipyörän putken, joka muodosti sileän osan kuopasta. Laskelmasta otettiin puseron pituus (1,8 m), joka työntyy ulos kuopasta 15-20 cm: n päällä tukkeutuneen tapin yläreunan alapuolella. Sitten he täyttivät kaivon betonilla takin yläreunan alla.

  Seuraavana päivänä tukien ulkonevat päät peitettiin bitumilla (niin, että tukeista ei tule vettä grillata ja seinät). Yhden pilarin luominen, jossa otetaan huomioon kaivon porausajankohta, kesti noin puolitoista tuntia; kaikkiin 44 pilariin vietiin viikon. Kun viimeinen tuki oli valmis, he alkoivat järjestää pylväiden horisontaalisen ligaation - grillatahna.

  Levyjä on tehty grillikannen alla, jonka korkeus on 40 cm ja leveys 35 cm. (Yleensä teipin grillauksen leveys määräytyy pystytettävän seinän leveyden ja kellarin tyypin mukaan.) Rakenteen luominen yksinkertaisesti talon kehän ympärille on tehty teknisen hiekan polttamisen pohjapilarien reunan alle, tiivistetty ja peitetty lasilevyllä. Tukien päiden sijainnissa niiden leikkausreikiissä. Nauha-grillaus vahvistettiin baarilla, jonka läpimitta oli 12 mm - neljä alapuolelta ja ylhäältä nauhan poikkileikkausta pitkin, mutta ei lähemmäksi kuin 3 cm reunasta. Tätä varten putkessa kaadettiin noin 4 cm: n paksuinen betonikerros ja sille asetettiin pohjatangot. Seuraavaksi muotti oli täytetty betonilla, joka ei yltänyt 4 cm yläosaan, ja yläpalkit asetettiin välittömästi, minkä jälkeen betoni lisättiin loppuun. Grillityyppien ja kannattimien välinen yhteys ilmenee vasta sen jälkeen, kun betoni on kaadettu täydellisesti muottiin: betonin painon alla polkumyynnit noin 1 cm, jonka ansiosta tukit tunkeutuvat perustavaahtoon. Nauhan pinta (karkaisun alkamisen jälkeen) huolellisesti tasoitettiin alas ja sitä ohjataan tasolle, joka on epätasaisella grillauksella, ei voida hyväksyä.

  Nauha kostutettiin koko viikon ajan. Purkaminen suoritettiin 7 päivän kuluttua, minkä jälkeen teknologinen polkumyynti poistettiin. Näin he antoivat raon grillata ja maata, kompensoivat heilahteluilmiöitä. Lausunto, jonka mukaan tällaisen sarake-nauhan perustuksen rakentaminen olisi täytettävä, olisi oltava vakava virhe. Tämän säännön rikkominen johtaa siihen tosiasiaan, että maaperä, joka on laajentunut, yksinkertaisesti repimättää nauhan kannattimilta.

  Annamme säätiön rakentamiseen käytettyjen materiaalien määrän. Tarvikkeiden ja nauhan tarvitsema betonin määrä - 13 m3. Säätiön materiaalien kokonaiskulutus: sementti - 3,5 tonnia, hiekka - 6 m3, murskattu kivi - 6 m3, liittimet Ø 12 mm - 480 kg, pergamiini - 100 m2.

  Vuoden 2005 puolivälissä (Moskova) hinta oli noin 25 tuhatta ruplaa. Säätiön koko rakentamisaika on 10 päivää.

  Betonin lujuus sallittiin juuri seuraavana päivänä grillin valun jälkeen aloittaa seinien rakentaminen TISE-tekniikan mukaisesti.

  Walling

  Seinälohko on muovattu seinään ilman alapäällystettyä laastia, ja lohkojen asettaminen voi alkaa päivästä grillatauksen valun jälkeen. Haluamme korostaa, että ensimmäisen lohkon rivin ja grillauksen välille ei ole tarpeen asettaa mitään vedenpitävää kerrosta, koska roskien ja tangon päiden väliin jäävä kerroslevy estää kosteuden vuotamisen. Moduulien pituuden (510 mm) ja ottaen huomioon interlock-aukot (noin 10 mm) on suositeltavaa muodostaa 260 mm: n seinämää (510: 2 + 10).

  On myös huomattava, että TISE: n sisäänvedettävän muottiyksikön sileät seinät mahdollistavat seinien rakentamisen sileällä pinnalla, joka ei edellytä kipsipinnoitteen myöhempiä levittämistä. Tämä lisää lisäsäästöjä materiaaleihin, vähentää työvoima- ja rahoituskustannuksia. On mahdollista rakentaa tällaiset seinät mihin tahansa pohjaan.

  Ennen ensimmäisen rivin lohkojen valmistuksen aloittamista ne kiristivät johtoa. Keskittymällä siihen, aseta lomake. Ulkoseinät on rakennettu käyttäen TISE-3M-moduulia. Rakentaminen alkoi seinän kulmakappaleiden asettamisella (kulmakiitoksella), jossa oli kolme standardia keraamisia tiiliä, joista yksi oli puoli rikki. Kulmapäällystys voidaan tehdä käyttämällä lyhennettyä seinälohkoa 12 cm pitkä, mutta meidän tapauksessa valitsimme "tiili" -version koristeellisemmaksi.

  Seuraavan seinälohkon luomiseksi moduulin muoto asetettiin lähellä juuri valmistettua lohkoa. Samanaikaisesti pidikkeet kiinnitettiin muotoon siten, että talon sisäpuolelle saatiin paksumpi seinä (11 cm) ja ohuempi seinä (9 cm) ulkopuolelta. Ulkoisten seinien lohkojen toteutuksessa käytettiin poikittaisvahvisteita (niin sanottuja "joustavia liitäntöjä", 1 kpl - 7 ruplaa), jotka perustuivat jokaiseen lohkoon.

  Sen jälkeen, kun seosta oli kulunut yhdestä pussista sementtiä (8-12 lohkoa), ennen kuin se asetettiin, he etenivät tasaamaan ja tasoittamaan seinän sivupinnan alaspäin, minkä vuoksi he käyttivät puolirasveja. Lohkojen väliset pystysuorat aukot, poikittaisten tappien reiät, muurauskäyrän horisontaalisten liitosten epätasaisuudet täytettiin samalla sementti-hiekkaseoksella. Ja koska ei ole tarpeen huolellisesti jauhaa ja täyttää reiät kokonaan liuoksella, ne peitetään vain (enintään 1 cm: n syvyyteen).

  Puulattian asentamiseen lohkojen sisällä myös muovauksen aikana on tehty ristikkopalkkeja, joiden reunat on sijoitettu 150 × 50 mm: n poikkileikkaukselle. Kellarikerroksen palkit kannatti suoraan grillausta. Palkkien tuet sijoitettiin viereisten lohkojen risteykseen 520 mm: n askeleella (260 mm: n monikerta). Jos haluat luoda aukkoja lohkoa tehdessä, on tarpeen tarjota lisälaitteen. Tätä varten valmistettiin irrotettava puulippu, jonka korkeus oli 200 ja paksuus 50 mm, ja sen pituus valittiin lohkokokoon (110 mm ulkoseinille ja 45 mm sisäseinille). Poistettaessa vuoraus poistettu. Seuraavana päivänä, kun lattiat avattiin riviin, palkit itse asennettiin ja sitten ne alkoivat muodostaa uuden rivi lohkoja. Niinpä laite yltyi päällekkäin lattian välillä. Sitoutumista sisäseiniin ei toteutettu, sisä- ja ulkoseinät pystytettiin toisistaan ​​riippumatta. Jos lopullisen lohkon tila oli pienempi kuin sen vakiokoko, tällainen elementti valettiin käyttämällä erityistä muottityön kompensointia. Jos oli tarpeen sijoittaa lohko aikaisemmin luoduille, niin ne eivät asettaneet pituussuuntaista tappaa (muutoin sitä ei voitu poistaa muotista purkamisen aikana).

  Seinän suoruus antoi lankojen valmistuksen johtoon. Suunnittelun pystysuuntaus tarkistettiin joka 4 riviä muurausta. Jos seinä "lähti pois" sivulle, muuraus pintaa hierottiin kaavin avulla niin, että siihen asennettu lomake otti vaaditun asennon. Kunkin muodostetun lohkon rivin vaakasuuntaus tarkistettiin käyttäen tasoa. Tarvittaessa se myös hierotaan. Sivuseinien lastu on vähintään 50 cm, yläpinta on vähintään 120 cm ja leveys 10-15 cm (kannattaa pitää mielessä, että kannattimien reikiä ei voida porata lohkojen risteyksestä.)

  Ulkoseinien on oltava erittäin lämpöeristettyjä. Se voidaan varustaa luotettavasti. Meidän tapauksessamme käytettiin järjestelmää, jossa oli täyttöeristys: kunkin lohkon sisällä luotiin lämmin kerros penoizolia, jonka paksuus oli 18 cm, joka vastaa lämpöä säästävien ominaisuuksien mukaista 3 m paksuista tiilimuurausta.Penoisoli täytettiin myös samanaikaisella tiivistelmällä 4 riviä ja vaakasuorat seinät.

  Sen varmistamiseksi, että ulkoseinät ovat riittävän vahvoja, ne on vahvistettu joka 4 riviä muuraustekstiä välittömästi eristyksen täyttämisen ja täyttämisen jälkeen erityisellä lasikuituverkolla. Se ei luo kylmää siltaa, poistaa irto-eristyksen särkymisen ja on helppo leikata tavallisilla saksilla. Erityisesti varmistettiin, että seinässä olevat ristikkorakenteet eivät sijaitse pystysuorassa samassa linjassa eivätkä putoa kulmiin, ikkunoihin ja oviaukkoihin.

  Oven tai ikkunan aukon muodostavien lohkojen kerroksen muodostaminen alkoi heti tämän kerroksen kulmalietteen loppuunsaattamisen jälkeen. Lohkot lähellä aukkoja itse tehtiin niin, että lähes aina väistämättömät ei-täysikokoiset elementit sijaitsivat jonnekin seinän keskelle. Ikkuna-aukon alla oleva rivi asetettiin vahvistusverkolle (vahvistaen rakenteen avausvyöhykkeellä ja vaimentaa seinän vaakasuoraa kanavaa). Muodostunut ontelo peitettiin eristel- mällä, sitten se peitettiin lasimattoin ja päälle peitettiin ohuella liuokerroksella. Ikkunan sivujen sisä- ja ulkoseinien välinen rako peitettiin laudalla. Aukkojen yläkulmissa muurausta ei nostettu puoleen lohkoon, jättäen reunuksen tukijalan kannen alle. Lohkon onkalo, johon päätykappale lepää, täytettiin betonilla. Aukkojen yläpuolella olevat ikkunat ja oven aukot valmistettiin perinteisellä menetelmällä - valettu betonielementit muottiin suoraan seinään (betoni on sama kuin valupäässä). Ovien ja ikkunoiden aukkojen mitat tehtiin 26 cm: n monikerroksina (ikkunan korkeus 1350 mm, leveys 1290, 2060, 770, 1540 mm, oven korkeus 2100 mm, leveys 890, 790, 1030 mm). Asennettaessa vakiovarusteita ja ikkunoita, tällaisiin aukkoihin asennetaan tasauslevyt. Laatikoiden kiinnittäminen TISE-lohkoihin tehdään tavanomaisella tavalla.

  Sisäseinät valettiin käyttäen TISE-2M-moduulia. Samaan aikaan ensimmäinen rivi alkoi lohkojen vieressä ulkoisia seiniä. Sisäseinälohkon tyhjiömuodot kiinnitettiin siten, että sillä olisi kaksi yhtä suurta tilavuutta, jotka erotettiin pystysuoralla poikittaisella väliseinillä. Arkkitehtuurisuunnittelun ilmentämiseksi ikkuna-aukkoja leikattiin myös tiilimuodostuman elementteillä. Talon sisäseinät vahvistettiin vahvistuspalkkeilla - kullekin riville käytettiin kahta palkkia, joiden läpimitta oli 6 mm, sijoitettu vaakasuoraan. Tämä mahdollisti seinien pystysuuntaisten kanavien käyttämisen asennustekniikan kommunikointiin. Koska lohkot asennettiin kerroksiksi (yksi kerros päivässä), talon seinien rakentaminen kesti kaksi kuukautta.

  Kattotuolit ja kattotuolit yhdistettiin seinämiin 150 x 150 mm: n poikkipalkin kautta, joka on upotettu ulkoseinien (Mauerlat) kehän ympärille. Mauerlat kiinnitettiin seinään U-muotoisten, 6 mm: n halkaisijalankojen muodossa tehtyjen elementtien avulla. Ne sijait- sivat seinän ympäryksen ympärillä 1,5 m: n askelin ja panostettiin lohkon onteloon. Rakennustöiden päätyttyä aloitettiin teknisen viestinnän asennus.

  Tekninen viestintä

  Hyväksytyn järjestelmän mukaan, liittimien (kytkimet, pistorasiat jne.) Asennuspaikoissa jopa lohkojen muovauksen aikana on järjestetty reikiä niiden valmistamiseksi. Lisäksi he tekivät puiset lasit, joiden mitat vastasivat valittuja sähkölaitteita. Luodessaan lohkoa, jossa reikä oli tarkoitettu, aluksi asetettiin pieni liuos, sitten lasi asetettiin muottiin ja muovaus valmistui. Lasi poistettiin välittömästi strippauksen jälkeen. Vakiolaatikko kiinnitettiin paikalleen vasta sen jälkeen, kun kaikki tässä solmussa olevat johdot vapautettiin reiästä.

  Vesiputkien asentaminen suoritettiin syvälle, joka ylitti lasketun huurteen tunkeutumissyvyyden 0,5 m. Tällä tasolla putki tuli taloon ja nousi maanalaiseen. Rakennuksen alapuolella sijaitsivat halkaisijaltaan 1 metrin halkaisijaltaan asutettu kaivo, joka sisälsi tietoliikenneyhteyksien alueet. Maanalaisessa tilassa putkilinjat eristettiin mineraalivillalla.

  Jäteveden ja vesihöyryn nousuputket sijaitsevat kylpyhuoneen vaalean osion takana. Oleskeluun oli asennettu asennusta ja toimintaa.

  Viemärijärjestelmän nousuputki sijoitetaan toisen kerroksen yläpuolelle tuuletusputken halkaisijaltaan 50 mm. Ilmanvaihto on välttämätöntä septisen säiliön moitteettoman toiminnan ja vesijohtojen normaalin toiminnan kannalta.

  Talon kaasunsyöttöjärjestelmä toteutettiin avoimen järjestelmän mukaan eikä seinän sisäpuolisissa onteloissa.

  Poistoilmanvaihtokanavia suoritettiin myös sisäseinien pystykanavien kautta. Jokaiselle huoneelle he loivat oman kanavansa, ilmateitä tuodaan katon läpi kadulle. Jokaisessa huoneessa on etukäteen järjestetty reikä yläosassa olevaan yksikön sisäseinään poistoilmakankaan asentamiseksi.

  Ilmanvaihto järjestettiin erityisillä kanavilla ikkunankehysten alla. Ennen ikkunan asentamista ikkunalaudan ylempään tasoon sijoitettiin keskenään liitetyt ilmanvaihtoputket, joiden poikkipinta oli 5 × 2 cm (2 cm2 putkien virtausalueelta huoneen 1 m2 kohden).

  Yhteenvetona toteamme, että käytännön kokemuksesta seuraa, että TISE-tekniikka tarjoaa:

  • kokonaiskustannusten vähentäminen useaan kertaan muihin rakennustekniikoihin nähden;

  • mahdollisuus rakentaa ilman raskaita nostovälineitä;

  • mahdollisuus valmistaa valmiita rakennustyömaita (ilman sähköä).