Erityyppisten betonin tiheys kg / m3

Yksi konkreettisia ominaisuuksia kuvaavista indikaattoreista on sen tiheys. Tämä on massan ja tilavuuden välinen suhde, joka määrää materiaalin voimakkuuden. Tiheys ei voi olla 100%, mutta betonissa valmistuksen aikana, huokoset näyttävät täydentävät sitä. Porositeetti on päinvastainen käsite.

Betonin tiheyttä voidaan muuttaa lisäämällä eri komponentteja koostumukseen. Joten, kun kovettuvan veden haihtuu, lisää sen lujuutta. Jos käytät seosta, joka perustuu Portland-sementtiin tai alumiinioksidisementtiin, muodostuu vähemmän tyhjiöitä, mikä lisää tiheyttä vaarantamatta munintaprosessia. Pehmittimet lisäävät ja laatuominaisuudet.

 • Täytefraktion koko.
 • Näkymä.
 • Kovettumismenetelmä.
 • Liuoksen määrä.
 • Laadun.

Erityiset pehmittimet mahdollistavat betonin lisäävän tiheyttä. Ne parantavat myös yleisiä ominaisuuksia. Jos koostumus valmistetaan GOST: n mukaisesti, valmiin liuoksen tiheys ei ole yllätys.

laji

1. Erityisen kevyt. Sen tiheys on alle 300 kg / m3. Koostumukseen lisätään huokoisia täyteaineita. Tämä on laajennettu perliitti, vermikuliitti. Tähän luokkaan kuuluvat kaikki tunnetut vaahdot ja ilmastettu betoni.

2. Helppo. Sen indikaattori on 300-1800 kg / m3. Tämä arbolit, laajeni savi- ja vaahtosbetoni.

3. Normaali (raskas). Raskasbetonin tiheys vaihtelee 2500 - 1800 kg / m3. Se sisältää täyteaineita: graniitti, kalkkikivi, sora. Seoksella on erinomainen kulutuskestävyys, joten sitä käytetään rakentamisessa laajasti ja usein.

4. Erityisen raskas. Tiheys - yli 2500 kg / m3. Näillä seoksilla on omat nimensä: limonit, baritit, magnetitit. Niissä on erityisiä "painotus" täyteaineita: raudan lastut, malmit, teräskuidut. Tämä sisältää myös teräsbetonia.

Sen selvittämiseksi, mitä betonin tiheys on ennen kaikkea, tarvitaan koostumuksen oikeaan valintaan tietylle käyttöalueelle.

1. Erityisen kevytbetonia käytetään yleensä lattian eristykseen, seinien lämmöneristykseen, putkien suojeluun, yksityisten talojen eristämiseen ja monikerroksisiin rakennuksiin.

2. Kevyttä voidaan käyttää teollisessa tai siviilikäytössä. Sen tärkein etu on paino. Se ei ylitä 1800 kg / m3, ja usein paljon vähemmän. Tällaiset ominaisuudet mahdollistavat rakenteen rakentamisen nopealla nopeudella ja vähentävät huomattavasti toimitus- ja käyttökustannuksia. Tällaisia ​​ratkaisuja käytetään rakennusten, ulkoseinien, myös monoliittien, perustusten järjestämiseen.

3. Konstruktivinen betoni, joka kuuluu myös valoluokkaan, mutta jolla on erityinen tarkoitus. Kestävyys - 1500 - 1800 kg / m3. Koostumuksessa on lukuisia täyteaineita: tuffia, hohkakiveä, agloporiittia, laajennettua savea. Tämän reseptin avulla voit parantaa rakennusten akustisia ja lämpöominaisuuksia. Pieni paino tarjoaa suurta kysyntää alueilla, joilla on seismistä toimintaa.

4. Erityisen vaikea - maa- ja vesirakennustekniikka on harvinaista. Suuren tiheyden ja erityisten täyteaineiden ansiosta se on melko kallis verrattuna muihin lajeihin. Tämän ryhmän sisällä jaetaan myös koostumuksia 2100 - 2500 kg / m3. Niillä on suuri lujuus ja pitkäikäisyys, ne voivat suojata ionisoivalta säteilyltä. Erityisen raskasta betonia käytetään radioaktiivisten materiaalien käsittelylaitosten, ydinvoimaloiden rakentamiseen sekä erityisen suurien työpajojen ja tehdasrakennusten perustuksiin.

Merkkiluokitus

Merkki on kaikenlaista. On välttämätöntä keskittyä siihen kaikille, jotka ostavat sementtiä. Se koostuu kirjaimesta M ja seuraavasta numerosta. Lisäksi on olemassa toinen ominaisuusluokka. Sääntelyasiakirjoissa se on yleensä määritelty, mutta tilauksen yhteydessä ostajat usein erottavat betonin merkin avulla. Luokka merkitään kirjaimella B, jota seuraavat luvut, jotka osoittavat, kuinka paljon jäätynyt liuos kestää.

Yleisimmät tuotemerkit ovat:

1. M100. Sitä käytetään valmisteluvaiheessa ennen perustuksen täyttämistä. Käytetään betonialustana tienrakentamisessa.

2. M200. Yleisin brändi. Tämä liuos luokitellaan raskaaksi ja keskimääräinen tiheys on 2000 kg / m3. Koostumuksessa - sementti, sora, hiekka. Luotteen, laadun ja hinnan optimaalinen yhdistelmä. Se sopii talojen rakentamiseen, maisemointiin (kävelyteiden, jalkakäytävien rakentaminen), betonipäällysteiden, portaiden, laattojen valmistukseen. Tämä brändi ei pilata, se kestää paineen ja lämpötilan putoamisen hyvin. Tämä määrittää sen suosion ja monipuolisuuden.

3. M250 (luokka B 20). Ominaisuudet lähes yhtyvät edelliseen brändiin, mutta vahvuus on suurempi. Pystyy muodostamaan suuria kuormituslevyjä.

4. M300. Soveltuu monoliittisiin perustuksiin, seinille, aidatuille portaille.

5. M350 (B25). Korkea lujuus, jota käytetään yksikerroksisissa monoliittirakenteissa monikerroksisissa rakenteissa sekä rakennusten tukipylväissä, uima-altaiden ja lentokenttien pohjalla.

On olemassa taulukko, joka kertoo, mikä betonin laatu keskimääräisen tiheyden mukaan vastaa tietyn luokan.

Betonin tiheys kg m3 taulukko

Betonin tiheys kg / m3

Betoni luokittelu tiheyden mukaan

Betonin tiheysluokitus brändin mukaan

Betonin tiheyden muutos

Betonin tiheys on suora tilavuusjakauma. Useilla tekijöillä on vaikutusta betonin tiheyteen.

1. Tärkein tekijä on betoniseoksen koostumus. Koostumus voi olla murskattu kivi tai laajennettu savi. Ensimmäinen materiaali on tiheämpi, ja siksi betonin tiheys, jossa murskattua kiveä on läsnä, on suurempi kuin kun käytetään sardidiittiä.

2. Lisäominaisuudet - sementin brändi ja laatu, veden koostumus, hiekan tyyppi, sen rakeisuus, erilaisten epäpuhtauksien lisääminen vaikuttavat lisättynä betonin tiheyden muodostumiseen. Tämä ominaisuus on välttämätön betoniseoksen valinnassa, koska siitä riippuu useita betonisia ominaisuuksia:

• Kestävyys. Pidä perusominaisuudet pitkään aikaan.

• yhtenäisyys. Pääkomponenttien kyky sekoittua keskenään ja vuorovaikutuksessa • Elastisuus. Tämä ominaisuus antaa betonille mahdollisuuden halutun muotoon. Betonin tiheys riippuu yleensä sen laadusta, helppokäyttöisyydestä ja käytöstä.

Useita betonijärjestelmiä on luokiteltu keskimäärin tiheydellä. Tämän ominaisuuden mukaan on 5 erilaista betonia: 1. Erityisen raskas. Tällaisen betonin tiheys on noin 2500 kg / m3 ja enemmän. Käytetty teräspalkki, magnetite, rautamalmi. Tähän tyyppiin kuuluvat teräsbetoni, baritit ja magnetitit (niiden nimi riippuu suoraan päätelisäyksestä). Erityisen raskasta betonia käytetään erityisten rakenteiden rakentamisessa. Esimerkiksi säteilyn vaikutusten estämiseksi sitä käytetään ydinvoimaloiden rakentamisessa.

2. Raskas. Tiheys on 2000 - 2500 kg / m3. Kalkkikiviä, graniittia ja muita kiviä käytetään karkeina sekä tiheä hiekkaa. Sitä käytetään laajalti raskaassa teollisuudessa - rakennusten ja rakenteiden tukipylväiden rakentaminen, säätiöt, suurta säteilytaustaiset rakennukset.

3. Kevyt. Tällaisen betonin tiheys on 300-2000 kg / m3. Tärkein aggregaatti on rauniot. Se kuuluu erilaisiin tavanomaisiin betoniin, jota käytetään laajasti asuinrakennusten rakentamisessa, perustusten ja seinien asentamisessa. Tämäntyyppisen betonin tärkein etu on sen paino, joka mahdollistaa sen käytön eri aloilla.

4. Helppo. Keskimääräinen tiheys on 500 - 1800 kg / m3. Koska aggregaatti käyttää saviä, hohkakiviä, eli pääasiassa huokoisia aggregaatteja. Tämäntyyppinen betoni puolestaan ​​on jaettu kahteen tyyppiin:

• Rakenteeltaan eristävä betoni, jonka keskimääräinen tiheys on 500 - 1400 kg / m3 • Rakenteellinen betoni, jonka tiheys on 1400-1800 kg / m3. Tätä betonia käytetään laajalti asuinrakennusten, kauppakeskusten rakentamisessa, sen kevyt paino sallii sen laajamittaisen käytön mihin tahansa maa- ja vesirakennustyypit. Alueilla, joilla on lisääntynyt taipumus maanjäristyksiin, on erityisen tärkeää.

5. Erityisen kevyt. Betonia, jonka tiheys on alle 500 kg / m3, kutsutaan erityisen kevyeksi. Tärkein aggregaatti on perliitti tai arbolit, melko kevyt rotuja. Tähän tyyppiin kuuluvat kaasu- ja vaahtosekoitus. Niitä käytetään pääasiassa asuinrakennusten seinien rakentamisessa, lattiamattoissa tai lisäeristeiden luomisessa.

Tämä betoniluokka mahdollistaa keskimääräisen tiheyden ja siksi betoniseoksen, sen huokoisuuden ja keskipainon kokonaisuuden huomioonoton. Rakennetyypistä, laajuudesta ja käyttötarkoituksesta riippuen käytetään tiettyä betonityyppiä. Kaikilla betonityypeillä on oma merkki. Merkki - tämä on tärkein indikaattori, jonka pitäisi keskittyä betonin valintaan. Se koostuu kirjaimesta M ja numeroista. Kuvat osoittavat betonin lujuutta. Muut merkinnät käyttävät kirjainta B ja numeroita, jotka osoittavat tämän betonilaadun maksimaalisen paineen.

Tärkeimmät betonimerkit - M200, M300, M400.

Betoni M200. Suosituin ja laajalti käytetty betonimerkki. Se kuuluu raskaan betonin luokkaan, jonka keskimääräinen tiheys on 2000-2500 kg / m3. Vakiorakenne - hiekka, sementti ja hieno sora. Tällainen koostumus ehdottaa betonin tiheyden, lujuuden ja laadun optimaalista yhdistelmää.

Sitä käytetään:

1. Lattian valmistus betonista, tukipalkit, portaat, tiililevyt.2. Asuminen talojen perustukset, matala-tyyppisiä rakennuksia. Teiden tekeminen. Betonin parannustyöt - kulkutien, jalkakäytävien asennus. Tämän merkin betonilla on hyvät tekniset ominaisuudet, jotka yhdistetään suhteellisen alhaisiin hintoihin. Se sopii sekä sisä- että ulkotiloihin, se ei repeä eikä kaadu, se pystyy kestämään paineen, korkeat ja matalat lämpötilat. Tämä määrittää sen suosion ja monipuolisuuden. Mutta jyrkästi mannermainen ilmasto-olosuhteissa tämä betoni ei ole suositeltavaa. Äkillisten lämpötilamuutosten vuoksi se on alttiina eroosion, halkeilua pinnalle ja tuotteen sisälle, mikä voi johtaa lisätyöhön.

Tämä betonimerkki ei ole yhtä suosittu kuin M200. Tällaisen betonin keskimääräinen tiheys on yleensä 2200-2500 kg / m3, minkä ansiosta se voidaan luokitella raskaaseen betonityyppiin. Tärkein koostumus on sementti, hiekka ja aggregaatti. Soraa tai graniittia käytetään aggregoituna. Ne antavat betonille suuren tiheyden ja siten voiman.

Betonibrändiä M300 käytetään erilaisissa rakentamisen ja tuotannon aloilla. Tärkeimmät sovellukset:

1. Kirjanmerkit perustuvat eri kohteisiin. Tämän brändin suuri lujuus mahdollistaa sen käytön monikerroksisten rakennusten rakentamisessa.2. Seinien ja tukien rakentaminen. Laskujen täyttö, portaiden rakentaminen betonirakenteilla.4. Päällystyslautojen ja jalkakäytävien valmistus. M200-mallia käytetään myös liikkuvien kulkureittien valmistamisessa, joten se on erittäin kestävä ja luotettava, joten sen käyttö on perusteltua korkeilla ja pitkäaikaisilla kuormituksilla. Betonin M300 hinta riippuu aggregaatista, graniittiyhdistelmä on kallein, mutta samalla kestävin. Betonin tiettyjen ominaisuuksien parantamiseksi käytetään erityisiä lisäaineita. M300-betonin pääominaisuudet ovat: • Frost-resistenssi • Kestävyys ja kimmoisuus • Palonkestävyys • Kestävyys • Vedenpitävä • Tärkeintä on asentaa tämän merkin betonia noudattamalla teknisiä ohjeita ja suojautua äkillisiltä lämpötilan muutoksilta, kunnes se kovettuu täysin. Vähiten tavallinen betonipitoisuus kuin edellisessä 2. Se on erittäin kestävä ja luotettava. Se kuuluu erityisen raskaan betonin luokkaan ja sen tiheys on 2500 kg / m3 ja sitä korkeampi. Tämän merkin betonin koostumuksella on omat ominaispiirteensä. Tuotannossa käytetään korkealaatuista sementtiä, homogeenista ja hienoa, puhdasta hiekkaa ilman erilaisia ​​epäpuhtauksia ja graniittikivejä.

M400-betonin erottuvat ominaisuudet ovat:

• Lyhyt käyttöaika • Pitempi kestävyys • Vedenkestävyys lisääntynyt • Korkeat kustannukset.

Kaikkien tämän merkin betonilaisten edut huomioon ottaen sen käyttö asuinrakennusten rakentamisessa ja yleensä yksityisessä rakentamisessa tulee kalliiksi ja epäkäytännölliseksi. Sitä käytetään pääasiassa suurten teollisuusrakentamisen aloilla:

1. Betonisillan rakentaminen.2. Pankkien holvien rakentaminen, hydrotechnical structures.3. Täyttöalueet. Paalujen täyttäminen kosteissa maissa5. Valmistusosien lisäosat rakennuslevyihin, pylväisiin, tikkaisiin.6. Soveltaminen sellaisten tilojen rakentamiseen, jotka lisäävät turvallisuuden tasoa. Suurissa valtion omistamissa tiloissa on usein arvioita, että konkreettisia M400-malleja on olemassa. Myös betonivalmisteita - M100, M150, M250, M350. Ne eroavat toisistaan ​​melkoisesti koostumukseltaan ja ominaisuuksiltaan M200: sta ja M300: sta. On mahdotonta tunnistaa tätä tai kyseistä betoniä silmämääräisesti. Tietty brändi liitetään siihen vain laboratoriossa, kun tehdään erikoistutkimuksia betonileimalla (kuutiot). Tiettyyn M200- tai M300-tuotemerkkiin voidaan tehdä itsenäisesti betonia, tarkkailemalla tiettyjä mittasuhteita pääkomponenttien suhdetta vastaavasti. Seuraavassa taulukossa määritetään tämä suhde:

Taulukossa olevat nimitykset: C - sementti, P - hiekka, U - sora, B - vesi.

Pienillä äänenvoimakkuuksilla tämä taulukko auttaa valmistelemaan tarvittavaa betonia itsenäisesti. Mutta jos rakenne on laaja ja laatu ja korkea lujuus ovat tärkeitä, sinun ei pitäisi vaarantaa turvallisuutesi ja säästää, on parempi tilata tiettyä tuotemerkkiä betonista valmistajilta tai tavarantoimittajilta. Joskus betonin tiheyden lisääminen on tarpeen. Tämä toteutetaan eri tavoin: 1. Sementin käyttö tiettyyn luokkaan - laajeneva tai ei kutistuva. Erilaisten lisäaineiden käyttö, esimerkiksi hydraulinen. Näitä ovat hohkakivi, rautahydroksidi. He pystyvät täyttämään huokoset betoniin ja lisäämään tiheyttään. Pinta-aktiivisten aineiden käyttö. Niillä on muovinen vaikutus betoniin. Liukoisen lasin lisääminen, joka suorittaa sitovia toimintoja. Veden vähentäminen ja sementin lisääminen betonin koostumuksessa. Tämä on yksi äärimmäisistä menetelmistä betonin tiheyden lisäämiseksi.

Betonin tiheyden lisäämisen lisäksi on myös tarpeen vähentää sitä. Usein on tarpeen vähentää betonituotteiden painoa. Betonin tiheyden vähentäminen saavutetaan seuraavasti:

1. Vähäisen huokoisuuden omaavien kevyiden aggregaattien käyttö. Betonin kovettumistekniikat laajennetussa tilassa.3. Veden määrän lisääminen ja sementin määrän vähentäminen Älä unohda, että betonin tiheyden väheneminen ja sen voimakkuus vähenevät. Siksi on tarpeen ottaa huomioon kaikki betonin etuja ja haittoja, joilla on pieni tiheys ennen sen käyttöä.

Mikä on betonin tiheys ja miten sitä mitataan

Betonin tiheys on sen tärkein parametri, joka määrittelee suurelta osin valmiiden monoliittisten tuotteiden tärkeät ominaisuudet. Ensinnäkin - niiden vahvuus ja kyky kestää ulkoiset tekijät (liiallinen kosteus, huurre). Siksi ratkaisun paino ja viimeistelty betoni, kuten brändi, on valittava etukäteen keskittymällä toimintaolosuhteisiin.

Kuten muidenkin fyysisten kappaleiden kanssa, sementtiseoksen tai kiven tiheys ilmaisee kuinka paljon tilavuuden yksikkö painaa. Asiakirjoissa se annetaan kg / m3 tai t / m3, ainakin - g / cm3, mutta ero on vain siinä järjestyksessä numerot, numeeriset arvot jäävät myös olennaisesti sama, joten se on helppo liikkua. Virallisesti merkinnöissä tilavuuspaino on osoitettu kirjaimella D, ja se on ilmoitettu kg / m3. Tarjoamme myös tutustua betoniteräksen tiheyden ja painon indikaattoreihin.

Tiheys on sidottu pakkausvastuksen indeksiin, joka on suoraan riippuvainen siitä. Kevyiden betonien tapauksessa se voi samanaikaisesti luonnehtia kiven huokoisuutta sekä lämmön ja melun eristysominaisuuksia. Päinvastainen periaate toimii jo täällä, toisin sanoen monoliitin suurimman painon kasvaessa sen lujuus kasvaa, mutta samanaikaisesti pystytettyjen rakenteiden energiatehokkuus vähenee. Näiden suhteiden ymmärtäminen mahdollistaa oikean valinnan rakennusmateriaaleista mihin tahansa työhön.

Miten vaikuttaa tilavuuspainoon?

Betonin monoliitin tiheys määräytyy suuresti seoksen komponenttien ominaisuuksien perusteella. Heidän valintansa on kiinnitettävä huomiota konkreettisen ratkaisun halutun painon saavuttamiseksi. Lisäksi koostumuksen todellinen koostumus ja suhde - ei ole ainoa ratkaiseva tekijä.

Yli puolet betonin massasta pudotetaan karkeaseen aggregaattiin, joten on aluksi välttämätöntä määrittää oma paino ja jopa irtotiheys. Jälkimmäinen osoittaa kuinka monta ilmataskua jätetään hiekkaan ja sementtiin, mutta kivien massa antaa paljon vakavamman eron. Esimerkiksi jos graniitti tai dolomiitti murskattu kivi M600-lujuus sisältyy B25, sen oma tiheys on niin suuri, että betoni ei osoittaudu olevan pienempi kuin D2200-2400. Ja hohkakivi, laajennettu savi ja tuffi antavat vain kevyemmän monoliitin tyypin, joka ei ole raskaampaa kuin 1,6-1,8 t / m3.

Hiukan vähemmän sementtikiven tiheyden muutoksesta vaikuttaa sideaineosan tyyppiin. Esimerkiksi raskasta betonia käyttävät seuraavat tyypit:

 • Portland-sementti - suosituin vaihtoehto, jossa on hienoin hionta.
 • Pozzolan-tuhka on erityinen sementtityyppi, joka vähentää seoksen veden tarvetta ja vähentää sen haihtumisen vaikutuksia.
 • Aluminous - verrattuna PC: hen antaa 1,5 kertaa matalamman monoliitin huokoisuuden.

Jotta saataisiin lopulta konkreettisia tiheyden ja lujuuden edellyttämät arvot, ota aina korkeamman asteen sementti - yleensä 2-3 luokassa (tämä liuosero tulee "syömään" halvempien komponenttien kuten hiekan ja veden avulla).

Nesteen määrä valmiissa seoksessa määrää monoliitin tulevan huokoisuuden, koska sementtimatriisissa ilmakuplat muodostuvat kosteuden haihduttamisen jälkeen. Siksi kokeneet rakennuttajat eivät suosittele lisää vettä kuin normaalille vedenkäsittelylle on tarpeen, jotta betonin lujuusominaisuuksia ja -tiheyttä ei vähennetä. Tietenkin tämä ei yksistään vapauta keinokivää ilman huokosilta vaan vähentää merkittävästi niiden lukumäärän suhdetta koko tilavuuteen.

Sementtimonoliitin tiheyttä voidaan muuttaa liuoksen muiden osien avulla, mutta ei niin huomattavasti. Esimerkiksi painonnousu aiheuttaa pienten fraktioiden aggregaattien käytön. Ja älä unohda erityisiä pehmittimiä, jotka parantavat seoksen sujuvuutta vähentäen samalla nesteen määrää (miten tämä vaikuttaa huokosten määrään, jota olemme jo harkinneet).

Asennus tekniikka ja valukappaleiden myöhempi käsittely voi myös lisätä betonin suurinta painoa. Haluttu vaikutus saadaan:

 • Shtykovanie.
 • Tärinän tiivistys
 • Monoliitin lämmittäminen.

Joillakin ratkaisuilla voidaan myös imuroida imurointi - poistaa ilman ja ylimääräisen veden seoksesta ennen sen kovettamista. Tosi, niiden valmistelu vaatii silikaattisementin käyttöä ja itse tekniikka on varsin monimutkainen. Tuloksena on kuitenkin mahdollista lisätä monoliitin tiheyttä noin 20%: lla.

Betoniä ei ole tiukasti erotettu tilavuuspainon ja voimakkuuden indikaattoreiden mukaan, koska jälkimmäisiin vaikuttavat myös käytettävien aggregaattien ominaispiirteet (puristusresistanssi, murto-osuus). Yleensä voit kuitenkin siirtyä yhteisiin arvoihin.

D2500-6000 kg / m3 - erikoisrakenteiden erityisen raskaan betonin merkkejä. Tällöin valmiin monoliitin suuri paino määrittelee juuri käytetyt massat, joilla on suuri massa:

 • Baryyttia.
 • Limonite.
 • Magnetiitti.
 • Domain romu.
 • Metal sahanpuru.

D2200-2500 kg / m3 - tämä on raskasbetonin tiheys, jota käytetään useammin kriittisten rakenteiden rakentamisessa. Valmistelussa käytetään tavallisinta ratkaisua lisäämällä raunioita tai soraa ja hiekkaa. Tuotteen vahvuus vastaa M300-M800: ta, taattua alueita B20: sta B60: een.

D1600-2200 on kevyt monoliitti (yleensä M200-M600-tuotemerkkejä), jota käytetään laajalti matalissa rakennustöissä ja viimeistelyissä. Tällaisella tiheydellä, ryhmän nimestä huolimatta valmiin kiven lujuus vastaa melko korkeita laatuja B20-B40.

Tietyissä olosuhteissa on varsin realistista saada yleisiä rakennusbetonia, joilla on alhaisempi brändin lujuus, mutta on epätodennäköistä, että niitä kevennetään enemmän. Mutta jostain kahdesta eri tiheysluokkakohdasta, kaikki on mahdollista. Esimerkiksi luoda konkreettinen merkki M200 (B15), jonka paino oli 1 m3 2200 kg ja edellä (kuten M300) voi olla käyttämällä herne soraa tai murskattua graniitti. M100 kuuluu välivaihtoehtoihin, eli se voi osoittautua sekä raskaiksi että kevyiden seosten "leirissä".

Tähän ryhmään kuuluvat kaikki tyyppiset betonit, joiden tiheys on 0,5-2 t / m3. Tämä alue on kuitenkin liian suuri oikean valinnan tekemiseksi. Lisäksi tällaisissa tapauksissa volumetrinen paino määrittelee rakennusmateriaalien käytön laajuuden. Sen vähentäminen voidaan saavuttaa kolmella eri tavalla:

 • Käytä kevyitä aggregaatteja, jotta saadaan erilaisia ​​betonityyppejä, joiden paino on 1,2-1,8 t / m3 ja jonka brändinvoimakkuus on M100 (B7,5) - M350 (B25).
 • Pienien fraktioiden lukumäärän eliminointi tai vähentäminen liuoksessa - tämä antaa uuden keinokivikapasiteetin, jolla on suuri määrä suuria sisäisiä aukkoja, joita ei ole täynnä hiekkaa, mutta myös vähentävät sen lujuutta.
 • Käytä mitä tahansa tekniikkaa lisäämällä huokoisuutta.

Viimeksi mainittu menetelmä antaa erityisen kevyitä materiaaleja solu- tai huokoisella rakenteella, joten niitä tulisi harkita erikseen. Tässä betonin keskimääräinen tiheys vaihtelee myös D200: stä D1200: een, mikä vaikuttaa paitsi valmiiden tuotteiden lujuuteen, myös niiden tehokkuuteen lämmöneristeenä. Näissä olosuhteissa on järkevämpää soveltaa lisäluokitusta tarkoituksen mukaan:

 • Eristysbetonien tilavuuspaino on enintään 400 kg / m3 ja alhainen lujuus arvoon В1.5-В2.
 • Lämpöeristys ja rakenne (siirtymäkaavio) kulkevat tiheydellä 400-600 kg / m3, ja niitä voidaan käyttää rajoitetusti ulkoisten seinien rakentamiseen, koska ne kestävät puristuksen 3,7 MPa: aan.
 • Rakenteelliset - joiden paino on yli 700 kg / m3, he tuntevat havaittavia kuormituksia hyvin, vastaava M50-M100, mutta silti säilyttävät kykyn osittain säilyttää lämmön rakennuksessa.

Vahvistettu betonin tiheys kg m3

Rakentamisessa käytetään tavanomaisia, jopa kestäviä betonisia betonisia betonisia tuotteita ja rakenteita, joilla on lisääntynyt lujuus. Tämän rakennusmateriaalin kaikki edut antavat suurelle tiheydelle betoniteräksen ainutlaatua - suuren massan tuotteista. Lisäksi tuotteiden paino lisää huomattavasti kovettumista kovetetun betoniliuoksen sisällä. Siksi rakennettaessa rakenteita RC: n avulla on otettava huomioon tämä piirre, jossa asetetaan laajemmat lujuusvaatimukset liitännäisrakenteille.

Rakennusmateriaalien tiheysolosuhteet verrattuna raudoitettuun betoniin

Betonin ominaisuudet

Vahvitetun betonin normatiivinen ominaispaino on suoraan verrannollinen sen tiheyteen, joten materiaali on asianmukaisesti luokiteltu:

 1. Erityisen raskaalla teräsbetonilla on suuri ominaispaino ≥ 2500 kg / m³. Tällainen tiheys saadaan lisäämällä magneettia, limoniittia, baritia ja joitain aggregaatteja, joilla on suuri ominaispaino. Erityisen raskaita betoniteräksiä yksittäisissä rakenteissa ei käytetä;
 2. Raskaan betonin tiheys on ≥ 2200 kg / m3 ja se on murskakivi tai sora;
 3. Kevyt (tai kevyt) betoni tiheys on ≥ 2200 kg / m3 ja lisäksi vahvistettu. Kevyttuotteita kutsutaan raudoitetuksi betoniksi läpivientereiden kautta, mikä vähentää keskimääräistä painoa 1800 kg / m3;
 4. Artikkelit on valmistettu kevytbetonista tuotteet (tai erittäin kevyt) betonin ominaispaino on ≥ 500 kg / m 3 on valmistettu huokoisesta, puu-betoni, vermikuliitti, paisutettu savi, perliitti, tai polystyreeniä. Kevytbetonista valmistettuja tuotteita ja rakenteita saa lisätä.

Betonin todellinen tiheys vahviste- tussa tuotteessa riippuu useista tekijöistä, mukaan lukien valutekniikka. Täryttämällä betoniseosta rakenne muuttuu raskaammaksi noin 100 kg / m3.

Betoni tiivistys upotusvärähtelijällä

Betonin vahvistaminen

Vahvistamattomat betoni on suurempi hauraus kuin paino / paino tuotetta, eli pitää kuormitus puristus, se on altis vajaatoiminnan kuormien taivutus ja vääntö. Mutta taivutus- ja vääntökuormat ovat vakiomallisia voimia, jotka kestävät betonirakenteita, kuten siltapäitä, palkkeja ja lattioita. Siksi lisätään näiden tuotteiden tarvittava lujuus betonirakenteessa.

Vahvistus lisää mekaanista voimaa kolmella tai useammalla kerralla, ja nämä ominaisuudet kiinnitetään erilaisilla vahvistusmenetelmillä. Standardi betonin raudoitukseen kokoonpanot - kolmiulotteisen metalliverkosta, jonka silmäkoko on 100-150 mm, jolloin silmätankoa on sidottu pehmeä sitova lanka on pienempi halkaisija siten, että laskettaessa rakenteen lujuus ei harkita sen vaikutusta lopputulokseen.

Vahvistettu betonitiheys

Tiheyden laskemiseksi kilogrammoina kuutiometriä kohden lasketaan komponenttien komponenttien suhde suhteessa veden läsnäoloon. Likimääräinen tiheys näkyy seuraavassa taulukossa:

Raskas betonitiheys

Yritys "BETON WERK" on yli 10 vuoden ajan valmistanut ja toimittaa valmisbetonia ja muita rakennusmateriaaleja Voronezhin kaupungin ja lähialueiden markkinoille. Tuotteet valmistetaan saksalaisilla automaattisilla laitteilla ja täyttävät sääntelyasiakirjojen vaatimukset.

Yhtiö on suorittanut vapaaehtoisen sertifikaatin, jolla on vakuutusvastuu tuotteen laadusta.

Yhtiö toimii 24 tuntia vuorokaudessa. Betonin tuotantoa ja toimitusta voidaan tehdä ympäri vuorokauden. Samalla yritys takaa tuotteen korkean laadun ja nopean toimituksen sivustolle.

"BETON WERK" tarjoaa omien ajoneuvojensa palveluita: kuorma-auto- sekoittimet sekä sementtitrukit, kippiautot. Materiaalien toimittaminen tapahtuu millä tahansa tilavuudella. Toimituksen säde on 300 kilometriä.

Tarjoamme betonipumputrukin vuokrauspalveluja (puomin pituus jopa 43 metriä). Betonipumppu sopii käytettäväksi betoni- tai laastipitoisuuden hankkimisessa monimutkaisissa rakennustekniikoissa.

Yhtiön oma sertifioitu laboratorio sijaitsee tehtaalla, jossa raaka-aineiden ja valmiiden tuotteiden laadunvalvonta toteutetaan. "BETON WERK" on valmis tekemään sekoituksia yksittäisen tilauksen mukaan.

Kaksi BETON WERK -laitosta saavuttaa 250 m³ tunnissa. Yhtiö toimii korkean teknologian laitevalmistajana "Elba". Sekoittajat täyttävät DIN 459 -standardien vaatimukset.

Yritys käyttää ympäristöystävällistä jätteiden tuottamista. Kierrätysasennuksen materiaalinkäsittelyn avulla voidaan vähentää kustannuksia ja ylläpitää ympäristöystävällisyyttä.

Yritys "BETON WERK" tarjoaa sinulle kokonaisvaltaisen työn organisoinnin ja yksilöllisen lähestymistavan.

Mikä on raskas betoni

Uusista rakennusmateriaaleista keksimisestä huolimatta raskas betoni on edelleen kaikkein suosituin ja välttämättömämpi kaikilla rakennustyömailla. Soveltamisala on laaja. Useimmiten sitä käytetään erilaisten tukirakenteiden, kuten monimuotoisten lattialevyjen, sarakkeiden, pulttien, ristikoiden, kattovälineiden, panssaroidun vyön, lohkojen ja monien muiden osien valuun.

Miksi konkreettinen "raskas"

Rakentamiseen tulleita ovat usein kiinnostuneet: "Mikä on raskas betoni"? Betoni on melko yleinen käsite. Sitä käytetään laastin valmistuksessa keinotekoisille kiville, joka perustuu sementtisideainekomponenttiin yhdessä veden ja minkä tahansa täyteaineen kanssa. Tällaisen materiaalin valmistuksessa käytetään erityisiä täyteaineita, joille on tunnusomaista korkea lujuus, tiheys ja paino. Karkaistusta kivestä on myös suuri tiheys - jopa 2500 kg / m 2. Siten tällainen tarkka nimi on raskas betoni.

Raskasbetonin tyypit

Raskasbetonin koostumuksen laajuudesta ja korjauksesta riippuen on laaja valikoima.

Vahvistettu betoni

Raskasbetonit erottuvat paitsi niiden huomattavasta painosta, myös niiden lisääntyneestä vastustuskyvystä tuhoisilta puristuskuormituksilta. Mutta tällaiselle taivutukselle tällainen materiaali toimii melko huonosti ja alkaa romahtaa hyvin nopeasti jatkuvan paineen alla. Lujitetun betonin tuotteiden kestävyyden parantamiseksi ne vahvistetaan vahvistuskoteloineen.

Tässä tapauksessa raskas betoni on jo luokiteltu betonirakenteeksi. Siinä on tuotteita ja rakenteita, jotka ovat laajalti levinneet ja löytyvät jokaisen modernin rakennuksen ja rakenteen "luurankoista".

vesiteknisten

Hydrotechnical - erityinen tyyppi, joka on suunniteltu työskentelemään paikoissa, joissa on korkea kosteus. Se kykenee kestämään vettä pitkään ja on käytännössä tuhoutumaton.

Nopea kovettuminen

Nopea kovettuminen on eräänlainen raskas betoni, jolle on ominaista nopea asetus ja kestävyys menettämättä ominaisuuksiaan.

Erityinen painovoima

On myös erityisen raskaita betoneita ja materiaaleja, joilla on kohtalainen painovoima. Erittäin raskasbetonin tiheys on yli 2500 kg / m 2. Paikanvaraajana lisätään sen kokoonpano:

Näitä materiaaleja ei eroteta pelkästään laadukkailla indikaattoreilla, vaan erittäin suurilla kustannuksilla. Näin ollen tällaisen keinokivin käyttö rajoittuu teollisuuslaitosten rakentamiseen erityistarkoituksiin.

Suuri lujuus

Tämän tyyppiselle betonille on ominaista tiheyden ja voimakkuuden indeksi, joka voidaan saavuttaa erikoistuneiden lisäaineiden ja erityisten valmistusmenetelmien ansiosta.

tie

Tämän materiaalin maantiekuljetusta käytetään teiden rakentamisessa ja sen ominaisuutena on lisääntynyt vastustuskyky erilaisille kuormille.

Haponkestävä

Haponkestävä raskas betoni on erityinen materiaali, jota käytetään kemiallisten esineiden valmistuksessa.

tulenkestävä

Lämpöä kestävä rakennusmateriaali, joka on luotu korkeiden lämpötilojen alttiiden esineiden rakentamiseen. Hän pystyy kestämään yli 12 000 0 C.

Polymerbetoni

Erikoispolymeerien lisääminen koostumukseen on uusi sana rakentamisessa. Tämäntyyppistä betonia erottelee se, että se kyllästetään hartseilla ja polymeereillä, jotka pidentävät kestävyyttä ja lisäävät suorituskykyominaisuuksia.

Raskasbetonin pääominaisuudet

Yksityiskohtaisemmin kuvaillaan kyseisten materiaalien tuotteita, joten sen tekniset ominaisuudet on syytä tarkastella tarkemmin.

vahvuus

Betonin lujuuden indikaattori on aina ollut niiden ominaisuus, joka liittyy korkeaan luotettavuustasoon. Rikkoutuvan kuorman suuruudesta riippuen on kehitetty koko luokitusjärjestelmä, jonka GOST 26633-91 "raskaat ja hienorakeiset betonit" laillistanut.

Tutkijat ovat osoittaneet, että korkealaatuisen keinokivien elämä voi kestää satoja vuosia jopa aggressiivisimmissa olosuhteissa. Samalla hän pystyy asteittain vahvistamaan yli 600 vuotta.

Vedenkestävyys

Betoni kuuluu harvinaisiin rakennusmate- riaaleihin, jotka voivat säilyttää ominaisuutensa jo pitkään eikä kaatua veden vaikutuksesta. Rakennusmateriaalien vedenkestävyyden aste on merkitty W: llä. Tyypistä ja tuotemerkistä riippuvat indikaattorit voivat vaihdella W2: stä W20: een.

huokoisuus

Betonikiven rakenne, vaikkakin tiukin, sisältää mikrohuokosia. Huokoisuusaste riippuu tyypistä, aggregaatin määrästä, vesi / sementtiosuudesta, tärinästä ja muista tekijöistä. Tämän tunnusmerkin indikaattori on 6 - 15%.

Pakkasvaste

Pakkasenkestävyys - kyky kestää kosteuden sulatuksen aiheuttaman tuhoisat kuormat, jotka syötettiin materiaaliin lämpimän vuoden aikana. Jäätymisen ja sulatuksen jaksoa pidetään yksikönä, joka muodostaa jäätymisvastuksen tuotemerkin. Mitä enemmän tällaisia ​​sykleitä tuote kestää ilman merkittävää vahinkoa, sitä korkeampi brändi on. Keskimäärin pakkasvastuksen merkki on 50-300.

Lämmönjohtavuus

Raskasbetoni Achilles-kanta on sen lämmönjohtavuus. Se on erittäin kestävä ja kestävä, mutta se jäätyy kovaa, ei pidä lämpöä seinien sisällä eikä kerää sitä. Lämmönjohtavuus kasvaa tiheyden kasvaessa. Huomasitko, että vaikka aurinkoisella säällä onkin aina kovaa kiveä?

Mikä on osa raskasta betonia

Riippumatta raskaan betonin tyypistä ja merkistä, sen koostumus sisältää aina seuraavat osat:

 • Sitova komponentti - sen laadussa ne käyttävät erilaisia ​​sementtityyppisiä sementtejä ja lujuusluokkia M200: stä M800: een. Se ei riipu pelkästään lopullisista lujuusominaisuuksista vaan myös keinokivien kovettumisajasta. Esimerkiksi rakennuksen pohjan kaatamiseksi tarkoitetun laastin M200 valmistukseen on parasta käyttää Portland-sementtiä M400.
 • Hieno aggregaatti - sen tehtävä on tehdä seoksesta mahdollisimman homogeeninen. Useimmiten ratkaisuissa käytetään keskimääräistä hiukkasia. On tärkeää, että se on mahdollisimman puhdasta ja ilman savea. Tämä on erityisen tärkeää, jos aiot valmistaa seosta itse M250: n perustaksi luokan B20 tai M200 luokan B15 kanssa.
 • Suuri yhdistelmä - antaa lisää vahvuutta. Itse asiassa, koska sen sisältöä, betoni on nimeltään raskas. Riippuen seosten tyypistä ja tarkoituksesta käytetään erilaisia ​​täyteaineita. Suosituin niistä - kuutioina murskattuja graniittikiviä. M200-liuoksen valmistukseen on parasta käyttää raaka-aineita, joiden murto-osa on 10-20 mm.
 • Vesi. Jotta saadaan korkeimman laadun ratkaisu, on välttämätöntä käyttää keskikovaa vettä ilman muita epäpuhtauksia ja epäpuhtauksia.
 • Pehmittimet. Käytännöllisesti katsoen jokainen moderni betoni sisältää niin tärkeän komponentin kuin pehmittimen. Niiden tyyppejä on luokiteltu toimintasuunnan mukaan: lujuuden lisääminen, roiskeenkestävyyden lisääminen, plastisuus, hydrofobisuus, viskositeetti, nesteytys. Esimerkiksi perusratkaisulle M200 käytetään usein pehmittimiä karkaistun kiven lujuuden lisäämiseksi.

Raskas betoni on kestävin rakennusmateriaali, johon voit valmistautua. On vain tarpeen laskea raskaan betonin oikea kokoonpano.

Betonin tiheys kg / m3: Taulukko, luokittelu ja laatuluokat.

Kuten muidenkin fyysisten kappaleiden kanssa, sementtiseoksen tai kiven tiheys ilmaisee kuinka paljon tilavuuden yksikkö painaa. Asiakirjoissa se annetaan kg / m3 tai t / m3, ainakin - g / cm3, mutta ero on vain siinä järjestyksessä numerot, numeeriset arvot jäävät myös olennaisesti sama, joten se on helppo liikkua. Virallisesti merkinnöissä tilavuuspaino on osoitettu kirjaimella D, ja se on ilmoitettu kg / m3.

Kaikkien merkkien betonin tiheys

Betoni tiheys kg / m3 - Taulukko, luokittelu, brändi!

Useita betonijärjestelmiä on luokiteltu keskimäärin tiheydellä.

Tällä perusteella on olemassa 5 betonityyppiä:

 1. Erityisen raskas. Tällaisen betonin tiheys on noin 2500 kg / m3 ja enemmän. Käytetty teräspalkki, magnetite, rautamalmi. Tähän tyyppiin kuuluvat teräsbetoni, baritit ja magnetitit (niiden nimi riippuu suoraan päätelisäyksestä). Erityisen raskasta betonia käytetään erityisten rakenteiden rakentamisessa. Esimerkiksi säteilyn vaikutusten estämiseksi sitä käytetään ydinvoimaloiden rakentamisessa.
 2. Raskas. Tiheys on 2000 - 2500 kg / m3. Kalkkikiviä, graniittia ja muita kiviä käytetään karkeina sekä tiheä hiekkaa. Sitä käytetään laajalti raskaassa teollisuudessa - rakennusten ja rakenteiden tukipylväiden rakentaminen, säätiöt, suurta säteilytaustaiset rakennukset.
 3. Kevyt. Tällaisen betonin tiheys on 300-2000 kg / m3. Tärkein aggregaatti on rauniot. Se kuuluu erilaisiin tavanomaisiin betoniin, jota käytetään laajasti asuinrakennusten rakentamisessa, perustusten ja seinien asentamisessa. Tämäntyyppisen betonin tärkein etu on sen paino, joka mahdollistaa sen käytön eri aloilla.
 4. Helppoa. Keskimääräinen tiheys on 500 - 1800 kg / m3. Koska aggregaatti käyttää saviä, hohkakiviä, eli pääasiassa huokoisia aggregaatteja. Tämäntyyppinen betoni puolestaan ​​on jaettu kahteen tyyppiin:
  • Rakenteeltaan eristetty betoni, jonka keskimääräinen tiheys on 500 - 1400 kg / m3.
  • Rakenteellinen betoni, jonka tiheys on 1400 - 1800 kg / m3.
  Tällaista betonia käytetään laajalti asuinrakennusten, kauppakeskusten rakentamisessa, sen kevyt paino sallii sen laajamittaisen käytön kaikentyyppisissä maa- ja vesirakennustöissä. Alueilla, joilla on lisääntynyt taipumus maanjäristyksiin, on erityisen tärkeää.
 5. Erityisen kevyt. Betonia, jonka tiheys on alle 500 kg / m3, kutsutaan erityisen kevyeksi. Tärkein aggregaatti on perliitti tai arbolit, melko kevyt rotuja. Tähän tyyppiin kuuluvat kaasu- ja vaahtosekoitus. Niitä käytetään pääasiassa asuinrakennusten seinien rakentamisessa, lattiamattoissa tai lisäeristeiden luomisessa.
Betoniluokitustaulukko

Tämä betonin luokittelu tiheyden mukaan mahdollistaa keskimääräisen tiheyden ja siksi betoniseoksen, huokoisuuden ja keskimääräisen painon huomioon ottamisen. Rakennustyypin, käyttötarkoituksen ja käyttötarkoituksen mukaan käytetään tiettyä betonityyppiä.

Betonin tiheysluokka kg / m3 tuotemerkillä.

Merkki on kaikenlaista. On välttämätöntä keskittyä siihen kaikille, jotka ostavat sementtiä. Se koostuu kirjaimesta M ja seuraavasta numerosta. Lisäksi on olemassa toinen ominaisuusluokka. Sääntelyasiakirjoissa se on yleensä määritelty, mutta tilauksen yhteydessä ostajat usein erottavat betonin merkin avulla. Luokka merkitään kirjaimella B, jota seuraavat luvut, jotka osoittavat, kuinka paljon jäätynyt liuos kestää.

 1. M100. Sitä käytetään valmisteluvaiheessa ennen perustuksen täyttämistä. Käytetään betonialustana tienrakentamisessa.
 2. M200. Yleisin brändi. Tämä liuos luokitellaan raskaaksi ja keskimääräinen tiheys on 2000 kg / m3. Koostumuksessa - sementti, sora, hiekka. Luotteen, laadun ja hinnan optimaalinen yhdistelmä. Se sopii talojen rakentamiseen, maisemointiin (kävelyteiden, jalkakäytävien rakentaminen), betonipäällysteiden, portaiden, laattojen valmistukseen. Tämä brändi ei pilata, se kestää paineen ja lämpötilan putoamisen hyvin. Tämä määrittää sen suosion ja monipuolisuuden.
 3. M250 (luokka B 20). Ominaisuudet lähes yhtyvät edelliseen brändiin, mutta vahvuus on suurempi. Pystyy muodostamaan suuria kuormituslevyjä.
 4. M300. Soveltuu monoliittisiin perustuksiin, seinille, aidatuille portaille.
 5. M350 (B25). Korkea lujuus, jota käytetään yksikerroksisissa monoliittirakenteissa monikerroksisissa rakenteissa sekä rakennusten tukipylväissä, uima-altaiden ja lentokenttien pohjalla.

Alla olevassa taulukossa ilmoitetaan, mikä betonimerkki keskimääräisellä tiheydellä vastaa tietyn luokan.

Tiheys betoniseoksesta

Monien betonityyppien vuoksi sinulla on oltava ajatus sen ominaisuuksista, koostumuksesta ja ominaisuuksista. Ne vaihtelevat rakenteen tai rakenteen tarkoituksesta, rakenteesta riippuen. Yksi näistä ominaisuuksista on betonin tiheyden indikaattori.

Mikä määrää tiheyden

Rakennusrakenteiden ja -tuotteiden valmistuksessa käytetyn betoniseoksen tiheys on painon ja tilavuuden välinen suhde kg / m³ tai t / m³. Se riippuu liuoksen muodostavien ainesosien mittasuhteista ja laadusta, vaikuttaa materiaalin ominaisuuksiin, mukaan lukien lujuus. Myös huokosten esiintyminen vaikuttaa - sitä korkeampi on kiven huokoisuus, sitä pienempi sen irtotiheys.

Tähän indikaattoriin vaikuttavat tekijät:

• täyteaineen ominaisuudet ja koostumuksen fraktioiden koko;
• liuoksen sekoittamiseen käytetyn veden määrä;
• Karkeusmenetelmä (luonnollinen tai lämmitetty);
• Seoksen mekaaninen tiivistys.

Betoni luokittelu tiheyden mukaan

On olemassa useita perusominaisuuksia, jotka määrittävät tämän rakennusmateriaalin tuottamisen ja käytön. Betonin keskimääräinen tiheys on tärkein parametri, jolla luokittelu tapahtuu. Merkki tästä kohteesta on merkitty kirjaimella "D". Tämän parametrin mukaan seuraavat betonityypit eroavat toisistaan:

 1. Jopa 500 kg / m³ - erityisesti valo. Sillä on suuri huokoisuus. Sitä käytetään seinissä (seinissä) sekä lämmöneristysmateriaaleissa, koska niillä on erinomaiset lämmön- ja äänieristysominaisuudet. Suurta täyteainetta valmistuksessa ei käytetä. Sen alhaisen lujuuden vuoksi sitä ei käytetä kantavissa rakenteissa. Tuotannossa käytetään vaahtoa muodostavia tai kaasuja muodostavia lisäaineita, jotka kovettuessaan muodostavat suljetut huokoset materiaalin rakenteessa.
 2. 500-1800 kg / m³ - kevyt, sillä on kaksi alalajia. Rakenteellinen ja lämpöeristys (500-1400 kg / m³), ​​jota käytetään kantavien ja itsekantavien seinien sekä rakenteiden (1400-1800 kg / m³) rakentamiseen, joita käytetään kantavien seinien rakentamiseen. Tämäntyyppisen betonin pääominaisuudet ovat matala ominaispaino, voimakas huokoinen rakenne ja matala lämmönjohtavuus. Huokoisten täyteaineiden ansiosta se on hyvä äänieristys. Käyttötarkoituksesta riippuen luonnollisia materiaaleja käytetään täyteaineena (kalkkikivi, kuorikalli, hohkakivi), teolliset kuonat sekä aiemmin tuotetut materiaalit: laajennettu savi, perliitti, aglo- riteetti. Kevytbetonin tiheyden indikaattori on vähäpätöinen, joten tästä materiaalista valmistetuilla rakennuksilla on pieni massa eikä vaadi vahvistettua pohjaa.
 3. 1800-2500 kg / m³ - raskas. Sitä kutsutaan myös tavalliseksi, koska se on yleisin betonityyppi. Sitä käytetään perustusten rakentamiseen, betonituotteiden valmistukseen ja rakennusten kaatamiseen. Se on erittäin luja, riippuen sementin ominaisuuksista maanalaisissa, vedenalaisissa rakenteissa ja tienrakentamisessa. Raskasbetonin tiheys riippuu täyteaineen osasta - pienestä ja suuresta. Kiviä käytetään suurina kiviä - kalkkikiveä, graniittia, jopa 70 mm: n soraa, hiekkaa, jonka raekoko on enintään 5 mm, toimii hienosti.
 4. 2500 kg / m³ - erityisen raskas. Se on kapea profiili, sitä ei käytetä tavallisessa rakenteessa. Sitä käytetään vaarallisten tilojen rakentamisessa: myrkyllisten jätteiden varastointiin, ydinvoimalaitosprosentteihin, siilotyyppisiin rakenteisiin, joissa on välttämätöntä suojata radioaktiivista altistumista. Yhdistelmänä käytetään metallimalmia, joiden tiheys on 3500 kg / m³: magneetti, limoniitti, hematiittimalmit sekä metallisirut tai ammukset.

Vahvuuden indikaattorit ovat betonin merkki ja luokka. Merkki riippuu liuoksen lisättävän sementin määrästä. Se on osoitettu kirjaimella "M", jonka luvut osoittavat lujuutta ja mitataan kgf / cm². Luokassa näkyy enimmäiskuormitus, jota sementti kestää MPa: ssa mitattuna. Se on osoitettu kirjaimella "B", arvot ovat alueella 1 - 60. Siinä otetaan huomioon sementin määrä ja sen aktiivisuus, sementin ja veden suhde, täyteaineen määrä ja ominaisuudet, lisäaineet ja seoksen tiivistymisaste.

Tärkeää tietää! Arvioitu lujuus ja luokka saavutetaan vähitellen koko seoksen kovettumisen ajan.

Suotuisissa olosuhteissa lasketut arvot rekrytoidaan 28 päivässä, mutta kovetusprosessi jatkuu tulevaisuudessa.

Miten lisätä betonin tiheyttä

Edellä olevasta taulukosta riippuvuus näkyy - betonin tiheyden kasvaessa (kg / m³) lujuusluokka kasvaa (kgf / cm2, MPa). Tämän indikaattorin lisäämiseksi on useita tapoja.

Suosituin tapa on vähentää veden määrää. Mutta meidän on muistettava, että työskentely kuivattujen seosten kanssa on vaikeaa.

Myös lujuus lisääntyy, kun liuokseen lisätään pinta-aktiivisia aineita tai hydraulisia lisäaineita (käsiteltyä bentoniittisavea, puolirasvaa kipsiä tai hohkakiveä) pehmittämällä. Näihin tarkoituksiin voidaan käyttää nestemäistä lasia, mutta enintään 40 painoprosenttia seosta.

Tiheys kasvaa myös alentamalla ilmamäärää ja sementtilaastien tyhjyyden määrää. Voit tehdä tämän käyttämällä pienempiä täyteaineita sekä työntäessäsi täryttimiä tiivistämään seosta. Tämän menettelyn asianmukainen suorittaminen aiheuttaa pinnalle ominaisen kosteuden.

Toinen tapa lisätä tiheyttä - nopeuttaa kovettumista liuoksessa. Se on varustettu keinotekoisella lämmityksellä ja auttaa nopeasti poistaa kosteutta materiaalista.

Betonin tiheys.

Rakenteen vahvuus vaikuttaa suoraan tähän tarkoitukseen käytetyn betonin tiheyteen. Betoni on rakennusmateriaali, joka on valmistettu valssaamalla ja kovettamalla optimaalisesti valittua ja tiivistettyä seosta. Valmis ratkaisu koostuu useista osista:

- pienet ja suuret aggregaatit;

Betonin tiheys riippuu suoraan näistä komponenteista. Lisäaineet lisäävät sen lisäystä. On olemassa monia tekijöitä, jotka vaikuttavat käytetyn betonimassan tiheyteen. Jäädytetyllä liuoksella voi olla seuraava rakenne:

- mesh. Pakastettujen betonipainojen tiheys riippuu sen huokoisuudesta. Mitä pienempi huokoisuus, sitä suurempi tiheys.

Suurin tiheys on sementtimassa metalli täyteaineella. Se asetetaan käyttämällä täryttimiä täyttämään kaikki aukot ratkaisulla. Online-laskenta sementtilaastin koostumuksesta.

Mikä vaikuttaa betonin tiheyteen.

Kun tiedät tuotemerkin ja osuudet kaikista ainesosista, voit laskea betonimassan tiheyden. Sementtilietteen laadun ja sen tiivistämisen parantamiseksi seokseen voidaan lisätä erilaisia ​​lisäaineita. Niitä kutsutaan pehmittimiksi. Tällöin betonin tiheys kasvaa. Hänen laskentaansa on tehokkain, jos seos tehtiin GOSTin perusteella. Sitten arvo tunnetaan etukäteen ja määritetään kaikissa hakemistoissa. Epäonnistuminen betonin tiheyden laskennassa voi johtua kuivan sementin massan suhde täyteaineisiin, murskattuihin kiviin, hiekkaan. Myös liuoksen lisäaineet vaikuttavat tiheysindeksin vaihteluihin. Se voi lisääntyä lisävärähtelyn seurauksena betoniseoksen kaatamiseksi, jotta ilmakammiot poistetaan ja täytetään tasaisesti kaikki aukot. Sementtimassan täydellisen kovettumisen jälkeen rakenteen luotettavuus kasvaa.

Betonin tyypit ja niiden luokittelu.

Pakastetun betonin tiheys liittyy betonityyppien luokitteluun ryhmiin.

1. Erityisen kevyt betoniseokset. Näitä ovat:

Niitä käytetään lämmöneristykseen ja niillä on suuri määrä ilmakuplia. Tuloksena lopputuotteen tiheys vähenee. Tällaisilla betoniseoksilla on solurakenne ja ne voidaan täyttää jopa 70% ilmakammioilla. Niiden kantavuus on 300-400 kg / m³. Tällaisia ​​betonituotteita käytetään pienien rakennusten ja sisäisten väliseinien seinämiseen. Vakavampia rakennustöitä ei voi käyttää.

2. Kevytbetoniseokset. Näitä ovat:

Niiden ominaispaino on 500 - 1800 kg / m³. Tämä betoni on alhainen lujuus, mutta sillä on erinomainen eristyskyky. Suunniteltu yksikerroksisten rakennusten, sisäisten väliseinien ja ulkorakennusten rakentamiseen. Heidän voimakkuutensa vuoksi ne romahtavat nopeasti.

3. Raskas betoniseokset. Rakentamisessa niitä käytetään useimmiten. Raskasbetoniseoksia käytetään melkein kaikkialla täyttämään perustuksia, aidat, seinät ja tasoitteet. Sen osuus määritellään klassnostin mukaisesti. Vain betonisekoittajilla on 3-4 ryhmää.

Raskasbetonin valmistus, nimeltään Betoniseos valmis, tapahtuu GOST 7473-94: n perusteella ja sillä on tietty brändi. Se määritellään betoniin, joka vastaa vakiintuneita laatuindikaattoreita ja määrittää sen tyyppiset rakenteet, joihin se on tarkoitettu, sekä jäykistetyn massan ominaispaino. Kirje M esittää betonin sisältämän sementin kvantitatiivista sisältöä. Pienin numero tuotemerkissä M 100. Tämä betoni on pienin tiheys. Betonimonemerkin M 1000 tiheys on korkein aksiaalisen pakkauksen määrä. Raskasbetonin tiheydet voivat vaihdella 1600-2500 kg / m³. Tämä mahdollistaa sen, että hänelle annetaan korkeat suorituskyky, joka on sallittu raskaille sävellyksille.

4. Erityisen raskaat betoniseokset. Niillä on suurin tiheys verrattuna muihin ryhmiin. Tällaisen betonin tiheys on yli 2500 kg / m³. Tällainen tiheys voidaan saavuttaa erityisten painotusai- neiden, esimerkiksi metallihiukkasten, ansiosta. Sen nimi on barite, magnesiitti, limoniitti. Raskaita betoniseoksia käytetään laajamittaisessa teollisessa rakenteessa suojarakenteiden, kuten maanalaisten varastojen ja bunkkereiden, pystyttämiseen. Tämän laadun omaavalla betonilla on kyky luotettavasti suojata ionisoivalta säteilyltä vaarallisen tuotannon yrityksiltä, ​​esimerkiksi ydinvoimaloissa.

Valmiiden seosten ostamisessa on ilmoitettava paino valmistajalta. Jos kyseessä on itsenäinen tuotanto, on suositeltavaa noudattaa GOSTia määrittämään tarkka luku.