Miten päällystää betonia talon ympärillä?

Rakennuksen kestävyys riippuu säätiön tilasta, jonka terveys määräytyy luotettavasti ja tehokkaasti talon pintavedestä milloin tahansa. Tätä tehtävää suorittaa sokea alue, jolla on ensinnäkin suojaava toiminto. Yksi yleisimmistä ja helppokäyttöisimmistä tekniikoista on betonin sokea alueen rakentaminen rakennuksen ympärille. Sen oikea rakenne, jonka itsensä luoma, toimii tehokkaasti monien vuosien ajan.

Mikä se on?

Sokea alue on ulompi vedenpitävä vedenpitävä betonirakenne, joka on jatkuvan kävelytie, jota pitkin rakennuksen kehä, joka kallistuu seinältä kohti ympäröivää taloa ympäröivän talon vieressä. Sen järjestely edellyttää tiheää, mutta liikkuvaa risteystä talon kellariin.

Suunnittelu on tuoksuva "piirakka", joka koostuu materiaaleista, jotka säilyttävät yhdessä pohjan kuivassa tilassa. Tällaisen suojan perusta on suhteessa: tiivistetty myös alapuolinen hiekkakerros (sora, savi), vedeneristys ja pinnoite - betoni, joka antaa rakenteen vesitiiviyden.

tehtävät

Oikein varustettu sokea alue tarjoaa rakenteen pitkäikäisyyttä estäen talon pohjan ja rakenteiden tuhoutumisen kosteussaostuksella, sulavedellä. Itsestään luoma sokea alue, jossa ei ole konkreettisia, on tilapäinen toimenpide, joka ei ratkaise tämän mallin koko tehtävän monimutkaisuutta.

Oikean blindin päätoiminto on siirtää ja välittää vettä riittävälle etäisyydelle säästä kohti alimpaan paikkaan tai myrskyviemäriin.

Vaakasuoran hydrosulun funktion lisäksi sokea alue (erityisesti eristetty) vähentää maaperän jäätymistä talon ympärille, mikä vähentää talteenoton (nosto) todennäköisyyttä ja vähentää myös rakennuksen lämmönjohtavuutta. Sokea alue, jossa ei ole betonia, ei häiritse maaperän säännöllistä kostuttamista säätiön läheisyydessä ja sen seurauksena haitalliset vaikutukset, joita kasvien juuret voivat aiheuttaa. Turvalaite antaa myös rakennukselle esteettisesti täydellisen ulkoasun ja sitä voidaan käyttää jalankulkuväylänä.

Blind spot -vaatimukset ja laitteen säännöt

Ympyrän ympäröivän suojarakenteen tulisi olla sama leveys, jonka koko on 20-30 cm suurempi kuin katon rungon uloimmuus yli rakennuksen seinän. Katsotaan, että se on noin 1 m (ja enemmän maaperällä). Sokea alue syventyy enintään puolet maaperän jäädyttämisestä alueella. Betonipäällysteen paksuus valitaan 7 - 10 cm: n (korkeintaan 15 cm, jos sitä käytetään kävelykeinä).

Suositeltu piki on 92-94 astetta suhteessa rakennuksen seinään (tai 10-100 mm / 1 metrin sokea alue). Kellarin korkeus rakennuksen risteyksessä olevan sokean alueen yläpuolella on 50 cm, jonka ulompi alareuna on nostettava noin 50 mm maanpinnan yläpuolelle, mikä estää veden kertymistä reunaan. Rakentamisen tekniikka edellyttää mahdolli- suutta integroituun liikkumiseen maaperän muodonmuutosten jälkeen kellariin nähden, mikä mahdollistaa lähes seinän laajennusliitoksen.

Kuinka tehdä sokea alue?

Merkintä tapahtuu kentällä, maan hedelmällinen kerros poistetaan. Aseta alla oleva hiekkakerros (savi). Geotekstiilit asetetaan (esimerkiksi kateaine). Muotti on muodostettu ottaen huomioon laajennusliitokset. Betonin kaatamisen alue on vahvistettu. Betoni päällystykseen valmistetaan oikeassa suhteessa ja kaadetaan muottiin. Päällysteen pinta näkyy valittuna kaltevuutena muotin reunalla ja tasoitettuna. Betonille annetaan aikaa kuivua.

Työkalujen ja materiaalien valmistelu

Maalajeihin tarvitaan lapiot, pikkuhousut, lanka, mittanauha, varoitus, tapit. Lasketaan tarvittava määrä geotekstiilin (vedenpitävä kalvo) vesitiivisteelle. Vaaditaan vaadittua määrää ja mittasuhteita betonin sekoittamiseen tarkoitettuja komponentteja (pesty hiekka, vesi, sora, murskattu kiviainesta 5 - 10 mm, sementti) tai valmiiksi sekoitettua betonia (esimerkiksi laatua М400 ja edellä). Työkaluihin kuuluu myös sekoitin (kapasiteetti) laastin, lapion, kauhan, vaunun (venytyksen), kauhanmuodostuksen muodostamiseen. Pohjustuskerroksen sijoittaminen on varmistettava runsaasti hiekkaa (savea).

Muotti on muodostettu lankkuista, mutta myös haavasaha, taso, kynnet, vasara ovat hyödyllisiä. Vahvistus on tehty teräsverkosta (teräslanka), joka on tuotava. Tarvitset hitsauskoneen, työkalun raudoituspalojen leikkaamiseen. Betonin asettaminen ja tasoittaminen auttaa pitkää sääntöä, lastalla, spatulasilla. Sauman asennuksessa tarvitaan polyuretaani tiivistysainetta.

merkki

Kaivanto on merkitty talon ympärille tapilla ja linjalla. Sokean alueen vieressä oleva taso kellariin on osoitettu 1,5 metrin välein. Rakennuksen ympärillä poistetaan hedelmällisen maaperän kerros ottaen huomioon ympäröivän pinnan asettelu. Kaivannon pohja tiivistetään ja tasataan jo muodostetulla kaltevuudella (herbisidit voidaan levittää). Kanavien syvyys voi olla 500 mm (kallistusmailla).

Hiekkalaatan luominen ja tiivistäminen

Kaivannon pohja on vuorattu hiekalla, jonka pinta on myös profiiloitu kaltevuudella. Materiaali on runsaasti kostutettu ja särkynyt. Toimenpide on toistettava vähintään kaksi kertaa. Kerroksen paksuus voi olla korkeintaan 20 cm, sen pinta on huolellisesti tasoitettu.

vedeneristys

Sen laite käsittää kaksi kerrosta vedenpitävyyttä (esim. Kattopuhallus) hiekkaisella alustalla, jotka käärittyvät vähän seinään kompensoivan sauman aikaansaamiseksi. Liitoksissa materiaali on päällekkäin. Seuraavaksi geotekstiili peitetään ohuemmalla kerroksella hiekkaa ja sitten soralla (noin 10 cm paksuisella), jossa on ylemmän kerroksen kaltevuus ja tamped down. Veden tiivisteen lähellä on suositeltavaa sijoittaa viemäröintijärjestelmä.

Muottien luominen

Irrotettava puuosa suojaa betonin kaatopaikkaa. Se vahvistuu vahvoilla tapilla ulkopuolelta. Lomake tarjoaa poikittaislämpötila-liitokset (2 - 2, 5 m), jotka on asennettu, myös muottien kulmissa vinosti. Niiden tiiviys muodostuu puupaloista, jotka on asetettu reunalle (butyylikuminauhat), jotka on kyllästetty öljynjalostuksella ja peitetty bitumilla.

Lomakkeen reunojen on oltava tasaiset, jotta sääntöä voidaan soveltaa. Korkeuden korkeuden erotuksen on vastattava sokean alueen kaltevuutta. Muottien korkeus vastaa betonin paksuutta. Seinässä oleva laajennusosa (10-20 mm leveä) on täytetty kateaineella (hydro-turpoava johto).

Vahvistus ja täyttö

Käytetään 50x50 (100x100) mm: n metalliristikkoa, joka voidaan kiinnittää tukirakenteisiin, jotka asettuvat pohjaan 0,75 m: n askelin. Ristikko nousee 30 mm: n korkeudella raunioiden tasosta. Betonia vaivautetaan ja kaadetaan muottiosaan osiin yläreunan tasolle.

Betonissa ei saa olla ilmataskuja. Oikean osuuden betoniseoksesta jalkakäytävällä on vastattava tien betonia. Sokean alueen betonin koostumus on perinteinen (vastaava merkki on M400: sta ja yllä). Ratkaisuun suhteessa voit lisätä komponentteja, jotka lisäävät lujuutta ja kestävyyttä.

Tasoitus ja kuivaus

Yläpinta on tarkasti kohdistettu sääntöön. Betonin eroosionkestävyys lisääntyy silitystä, joka tehdään 1 - 2 tunnin kuluttua kaatamisesta peittämällä pintakerroksen pinta kerroksella kuivaa sementtiä (laatua M400), jonka paksuus on 3-7 mm. Sitten pinta hiotaan päälle ja peitetään läpikuultamattomalla kalvolla. Sokea alue on valmis 10 - 14 päivän kuluttua.

Kuinka suojata sokea alue tuhoutumisesta?

Seinän paisunta- ja lämpötilaliitosten vedenpitävyyden leveys ja tiheys olisi säädettävä ja korjattava ajoissa. Jälkimmäiselle on parempi käyttää puuta, mutta vinyylinauhoja jopa 15 mm paksuina. Säteilymailla sokea alue ei ole kytketty talon kellariin, ja rakennuksen ympärillä se luo vedenpoiston ja vedenpoiston, jonka laite tehokkaasti valuu vettä ulkoiseen järjestelmään.

Betonipinnan tiiviyttä lisätään käsittelemällä syvällä tunkeutuvilla alukkeilla, vettä hylkivällä aineella, nestemäisen lasin ja sementin liuoksella. Lisäksi rakennuksen sokea alue on koristeltu kivellä, laattoilla (päällystys, klinkkeri jne.), Kiviä. Betonia käytetään laastina.

Korjaus betonisokeilla

Useimmiten kompensoivan sauman järjestäminen, joka ajan mittaan menettää laajentumisen aiheuttaman kireyden, epäonnistuu. Yleinen syy on heikentynyt tekniikka oikean betoniliuoksen ja lämpötilan ja kosteuden olosuhteiden muodostamiseksi kovettumiselle. Lievä lisäys "käsitellään" tiivisteaineilla, täyteaineilla. Laaja aukko on kirjoittanut ja täytetty hiekkakiveä sisältävällä laastilla hienolla sora-aineella säilyttäen sokean alueen eristämisen pohjasta.

Sitten kuiva pinta pohjustetaan. Samoin sokeilla alueilla on halkeamia osien pinnassa: pienet ovat vuotaneet nestemäisellä hiekosementtilaastilla, suuret ovat kirjoittaneet syvemmällä kartiomaisen ja täytettynä hiekalla peitetyllä bitumimateriaalilla. Huomattavia tuhoja (halkeamia) betonoidaan uuden seoksen kanssa pitkällä jälkikäteen kostutetulla ja peittävällä kalvolla.

johtopäätös

Betoni-sokeat alueet, jotka jatkuvasti ympäröivät rakennuksia, toteuttavat luotettavasti ja tehokkaasti pintaveden poistamisen perustuksista edellyttäen, että ne on järjestetty asianmukaisesti. Tällaisten mallien etuna on suhteellisen helppokäyttöinen valmistus.

Sokea alue

Sokean alueen rakentamista koskevia sääntöjä säännellään useilla sääntelyasiakirjoilla, joista kukin sisältää monia vaatimuksia. Siksi ei ole järkevää etsiä sokea rakennustekniikkaa ainoina normeina: jos haluat tehdä kaiken vaatimusten mukaisesti, sinun on noudatettava kaikkia niitä. Kerran keräsin kerättyä melko paljon otteita sokeiden laitteiden vaatimuksista tuomioistuimessa asiakkaan palvelukseen, koska sen edustajat rikkoivat vakavasti sääntöjä arvioiden valmistelussa, mikä heijasti siinä sekä virheellisiä että ei-olemassa olevia arvoja. Lajittelen kaiken johdonmukaisesti.

Yleiset vaatimukset perusteet (SNiP 2.02.01 83 mukaisesti)

SNiP 2.02.01 83: n mukaan, joka usein määritellään sokea alueeksi SNiP: nä, säännellään vain rakennusten ja rakenteiden perustusten rakenteen yleisiä näkökohtia, mukaan lukien muodonmuutoksen, pohjaveden vaikutuksen ja muiden tällaisten tekijöiden laskelmat. Niinpä SNiP 2.02.01 83 voidaan käyttää yleisiin laskelmiin ja täyttää maaperän perusvaatimukset jne. Tässä asiakirjassa ei kuitenkaan määritellä tiettyjä arvoja, joten sitä ei ole mahdollista suositella ainoaksi.

Maisemointiin liittyvät yleiset vaatimukset (SNiP III-10-75)

"Rakennusten ympäryksen ympärillä olevat sokeat alueet pitävät tiiviisti kiinni rakennuksen kellarista. Sokean alueen kaltevuuden on oltava vähintään 1% ja enintään 10%.

Mekanismien toimintaan mahdottomissa paikoissa sokean alueen alapuolella on oltava manuaalinen puristus, kunnes painat katoavat tampereista ja tiivistetyn materiaalin liike pysähtyy.

Sokean alueen ulkoreunan suorissa osissa ei pitäisi olla kaarteita vaakasuoraan ja pystysuoraan yli 10 mm. Pakkasenkestävän betonin on täytettävä betonin päällystystarpeet. "

Edellä olevan kohdan mukaan sokeiden alueen betonin vaatimusten on täytettävä "GOST 9128-97 *". Asfaltti-, lentokenttä- ja asfalttibetoniseokset. Tekniset ehdot "ja" GOST 7473-94. Betoniyhdistelmät. Tekniset olosuhteet.

Teknisten valvontapalvelujen vaatimukset (rakennussääntöjen ohjeet)

Tutustumme toiseen sääntelyasiakirjaan, jota kutsutaan "rakennus-, korjaus-, rakennus- ja asennustyön laadunvalvontajärjestelmiksi". Tämän tyyppisiä asiakirjoja käytetään teknisen valvonnan palveluina esineiden tarkastuksen ja työn laadunvalvonnan ohjeiden mukaan:

1. Tekniset vaatimukset: SNiP 3.04.01-87 -välilehden mukaan. 20, SNiP III-10-75 s. 3.26

2. Sallitut poikkeamat: pinnoitteen kulmakerroin kohdasta - 0,2% sokea alueesta; asfaltin tai betonipinnan pinta koneesta tarkastettuna kahden metrin kiskolla - 5 mm; makaadivalmisteen pinta tasosta tarkastettuna kahden metrin kiskolla - 15 mm; sokean alueen päällysteen paksuus projektista - -5% - + 10%. Rakennuksen ympäryksen ympärillä olevat sokeat alueet tulisi olla tiukasti kellarissa. rakennuksen sokean alueen kulmakerroin on oltava vähintään 1% ja enintään 10%.

Sokean alueen tulisi olla: savimassalla - vähintään 100 cm; hiekkaisella maaperällä - vähintään 70 cm.

3. Betonin monoliittipäällysteessä ei saa päästää halkeamia, reikiä ja onteloita.

Tehtävien (tasaisuuden, tiivistymisen laadun) valmisteleminen sokea aluetta varten olisi laadittava piilotettujen teosten tarkastustodistus. Aion lisätä merkinnän täällä: jos teknisen valvonnan edustaja kieltäytyy allekirjoittamasta toimia, keskeyttää työn ja pyytää virallista allekirjoittamaan joko kirjallisen tai perustellun kieltäytymisen. Teet kaiken tekniseen valvontaan ennen asiakkaalle - ne ovat velvollisia allekirjoittamaan teot tai hylkäävät perustelut. Älä usko sanoja, sillä jos sinä (tai sinä) toimitat välimiesmenettelyyn, lupa kaataa betonia ilman tekoja, vain sanoin, ei ole todiste. Kieltäytyminen allekirjoittamisesta (suullinen) kirjaa diktafoniin. Kysy omalta ja lähetä kaikki - jos he asettavat sinut, niin sinä et ole asiakas eikä etenkään tekninen valvonta, joka maksaa. Hanki se oikein. Jatkamme.

4. Käytettyjen materiaalien laatuvaatimukset: GOST 9128-97 *. Asfaltti-, lentokenttä- ja asfalttibetoniseokset. Tekniset olosuhteet; GOST 7473-94. Betoniyhdistelmät. Tekniset olosuhteet.

Betoniseoksille olisi ominaista seuraavat indikaattorit: lujuusluokka; työstettävyys; raaka-aineiden tyyppi (tyyppiä ja määrää) (sideaineet, täyteaineet, lisäaineet); kokonaiskoko.

Yhteistyössä arkkitehtonisen valvonnan harjoittavalle organisaatiolle ei saa valita näytteitä betoniseoksesta niiden asettamispaikassa monoliittirakenteeksi vaan betonin lujuuden arvioimiseksi betoniseoksen valmistajan valvonnassa. Betoniseoksen työstettävyys määritetään jokaiselle erälle viimeistään 20 minuuttia sen jälkeen, kun seos on toimitettu asennuspaikalle.

Betoniseokset munimopaikassa hyväksyvät tilavuus. Valmisbetoni on toimitettava kuluttajalle kuorma-autoilla, kuorma-autoilla. Valmistajan suostumuksella kuluttajan kanssa voidaan sallia betoniseosten toimittaminen kippiautoilla ja kuorma-autoilla bunkkereissa (altaissa).

Asfalttiseoksille on ominaista seuraavat indikaattorit: seoksen luonne lämpötilan mukaan; asfaltti-betonin tiheys; suurin yhdistelmäseoksen koko. Kuumien seosten lämpötila sekoittimen vapautuksessa ei saa olla alle 140 ° C.

Asfalttiyhdisteiden valmistuksessa käytettävien asfalttiyhdistelmien laadunvalvonta sekä niiden asentaminen tapaukseen. Seoksen laadun hallitsemiseksi otetaan ja testataan yhdestä näytteestä kustakin erästä. Jokaisen seoksen erän jälkeen kuluttajalle on toimitettava laatusertifikaatti. Lisään vielä yhden huomautuksen: asiakirjat eivät saa olla koko betonin tai asfaltin erää, vaan jokaiselle sekoittimelle (kippiauto). Vaaditaan todistuksia jokaiselle lennolle - ne on annettava. Lähetä takaisin laadukkaita materiaaleja, koska ne voivat antaa sinulle todistuksen 100 kappaletta erästä, ja vain 25 niistä vastaa tätä todistusta enemmän tai vähemmän. Jatkamme.

Käyttötarkoituksen ohjeet: SNiP III-10-75: n mukaan 3.26

Asfaltti-betonipohjan alapuolella oleva pohja on pakattava murskattua kiveä tai soraa, jonka koko on 40-60 mm, kun se puristetaan maahan rullalla tai tamperilla. Monoliittisen betonin päällystys tulisi järjestää hiekkapohjaan, tiivistetty tiheyssuhteeseen, joka ei ole alle 0,98.

Asfalttipäällyste olisi valmistettava kuumasta tehdasvalmisteesta, jonka lämpötila on vähintään 120 ° C, kun se on asetettu. Sokean alueen käyttämää betonia on mukautettava tiellä olevaan betoniin, jossa on jäätymislujuus ja jonka on oltava vähintään M200.

Asfalttiyhdistelmät saa asettua vain kuiville sääolosuhteille. Päällysteen alla olevat substraatit on puhdistettava lian päältä. Ilmalämpötila kuumien seosten asfalttibetonipäällysteiden on oltava keväällä ja kesällä alle +5 ° C, eikä syksyn aikana alle 10 ° C. Kosteuden poistamiseksi tyhjennysputkista on tehtävä erityisiä betoni- tai asfalttibetonilaatteja, joiden kaltevuus on vähintään 15%.

Yleensä tässä on lainaus. Kiinnitä huomiota riveihin: "betoniseoksen näytteitä niiden asentamispaikasta monoliittirakenteeseen ei saa ottaa, vaan betonin lujuuden arviointi konkreettisen sekoitteen valmistajan valvonnan mukaan". Käytännössä tämä tarkoittaa yleensä sitä, että sinun on valettava muutama kuutio betonia ja lähetettävä ne tehtaan laboratorioon (ilman teknistä valvontaa). Jokaisella betonilaitoksella on oma laboratorio, jossa näytteet testataan ja niille annetaan todistukset, jotka on esitettävä tekniselle valvonnalle tai asiakkaalle (jos työskentelet suoraan sen kanssa). Kuutiot valun aikana täytyy olla hyvin tamped, muuten ne voivat hajota. Tein valumuottit näin: menin roskakoriin lähellä supermarketia, rummaged siinä, löysi noin viisi hedelmä laatikot ja pala vaneria. Kaikesta tästä olen rakentanut kotitekoisia muotoja soluilla, nämä ovat:

Nämä kappaleet on asetettava kovalle pinnalle (esimerkiksi kipsilevy), kaada betonia niihin ja paina ne hyvin. Sitten lomakkeet on jaoteltava ja niistä otetut näytteet (alla olevassa kuvassa jotkin näytteet osoittautuvat erittäin huonolaatuisiksi). Jokaisen sekoittimen kanssa on tarpeen valmistaa 3 - 4 kuutiota, joiden sivu on 15 cm. On parempi kääriä valmiit tuotteet rättiin ennen toimitusta. Tiukasti otettavien näytteiden on oltava aikaisintaan kuin ne saavat ensisijaisen lujuuden (vähintään 7 päivää). Käytännössä laboratoriot ottavat ne joskus päivässä tai kahdella heti, kun ne ovat valmiita. Jos työskentelet suoraan asiakkaan kanssa, älä unohda arvioon betonin laboratoriokokeita ja näytteiden valmistusta niille. Valtion järjestyksessä sinun on otettava näytteet, vaikka tämä ei näkyisi arvioissa.

Tämä koskee "ohjeita". Kuten näette, SNiP 2.02.01 83 ei ole lainkaan mainittu, mikä vahvistaa edellä esitetyt kommentit, että tätä kohtaa voidaan pitää vain yleisenä, ohjeellisena ja soveltaa joitain tietoja laskelmiin.

Moskovan TSN: stä

"4.11.4 Pintaveden johtamisen varmistamiseksi rakennuksiltaan ja rakenteiltaan niiden kehällä on välttämätöntä luoda SNiP III-10 -standardin mukainen luotettava vedeneristys. Sokean alueen kaltevuus olisi otettava vähintään 10 rakennuksesta. Rakennusten ja rakenteiden sokea-alueen leveys on 0,8 - 1,2 m, vaikeissa geologisissa olosuhteissa (karstoituneet maaperät) - 1,5 - 3 m. Jalankulkuliikenteeseen liittyvän rakennuksen tapauksessa kovan pinnan päällyste toimii sokea alueeksi "

Niinpä rakennusten sokeille alueille asetettuja vaatimuksia säännellään "Moskovan kaupungin alueellisen yhdentymisen parantamista koskevat säännöt ja määräykset MGSN 1.02-02 TSN 30-307-2002". Yllättäen olen yrittänyt löytää samanlaisen asiakirjan Pietarista, mutta en löytänyt sitä. Vetoamalla kuitenkin siihen, että asiakirjassa esitetyt vaatimukset eivät tässä tapauksessa johdu erityisistä ilmasto- ja muista olosuhteista, rakennusten rakenteista ja / tai ominaisuuksista tietyillä alueilla sijaitsevien rakennusten ja rakenteiden toiminnalle, näitä lukuja ja suosituksia voidaan soveltaa myös alueelle Petersburg.

Rakenteilla olevien rakennusten vaatimukset 384-FZ: ssa

25 artikla Vaatimukset kosteuden suojaamiseksi

1. Rakennuksen ja rakenteen suunnitteluasiakirjoissa on oltava suunnitteluratkaisut, joilla varmistetaan:

1) kuivatus suljettavien rakennusten rakenteiden, katon mukaan lukien, sekä rakennuksen ja rakenteen maanalaisista rakennusteknisistä rakenteista;

2) katon vedenpitävyys, ulkoseinät, katot sekä maanalaisten lattian ja lattioiden seinät;

3) estämään kondensaatin muodostuminen sulkevien rakennerakenteiden sisäpinnasta, lukuun ottamatta läpikuultavia ikkunoiden ja lasimaisten ikkunoiden osia.

2. Siinä tapauksessa, että tämä on osoitettu suunnittelutoimeksiannossa, hankkeen dokumentointiin olisi sisällytettävä myös toimenpiteitä, joilla estetään toimitilojen ja rakenteiden tulviminen vesihuoltojärjestelmien onnettomuustilanteissa.

Kuten voit nähdä, toisin kuin TSN ja SNiP, 384-FZ esittää vain vedeneristysvaatimukset yleisesti, koska se ei ole sääntelyasiakirja vaan hallitseva. Näin ollen 25 artiklan 2 kohta merkitsee vesitiivisyyden antamista "maanalaisille lattialle ja lattialle maanpinnalla", johon kuuluvat sekä perustusten vedeneristys että paviljonkien rakentaminen, jotka suojaavat näitä perustuksia.

Paksuusvaatimukset

Olettaen, että hiekkaa, kaivoja ja muita vastaavia aineita sisältävien kerrosten (tyynyt) paksuus on teoriassa laskettava SNiP: n, II osan B osion "Lattiat" perusteella. Suunnittelustandardit. II-B.8-71. "Yleensä kuitenkin hiekkakerroksen paksuus on vähintään 10 ja enintään 15 cm, murskattu kivi on vähintään 6 ja enintään 9. ja betoni - 7 - 12 cm. kiinteä runko, ts. rikki kerros). Asuntorakennusten ja julkisten rakennusten (käytännössä) betoniteräksen keskimääräinen keskimääräinen paksuus on 10 cm ja asfalttibetonista 5 cm. En ole löytänyt suoria viitteitä jalkakäytävän vähimmäispaksuudesta.

Kuitenkin kappaleiden mukaan. 3.1 ja 3.128. "Suuntaviivat betoni- ja betoniteräsrakenteiden suunnittelulle raskaasta betonista ilman esipainetta", monoliittisten levyjen paksuus on määriteltävä ja hyväksyttävä vähintään 40 mm. Tämä ei ole sääntelyasiakirja, vaan suositus. Jos katsomme sokea alue monoliittiseksi rakenteeksi (kuten palkkilevy), siksi nämä suositukset sopivat myös siihen.

Tämä päättää perusvaatimukset teräsbetonien ja muiden sokeiden alueiden rakentamiselle. Kuten näette, ne sisältävät paitsi SNiP: n, myös TSN: n normit sekä kaikenlaiset muut ohjeet ja laskelmat ja suositukset, jotka on esitetty suuntaviivoissa ja neuvoa-antavissa asiakirjoissa. Näin ollen 44-FZ: n huutokauppakirjoissa, mikäli se on valtion järjestys, voidaan esittää lisävaatimuksia. Luonnollisesti tässä tapauksessa asiakkaan toiveet eivät saa olla vastoin vakiintuneita normeja ja sääntöjä, joten sinun on oltava varovainen ennen sopimuksen tekemistä. On syytä panna merkille, että konkreettisia hankintoja erottaa alhaiset kustannukset ja drakonominen nalkkaus, sillä konkreettinen yleinen rakennusmateriaali on tyhjentynyt mahdollisista toleransseista, todistuksista ja muista byrokratioista.

Betonipäällysteiden tekeminen - vaiheittaiset ohjeet, liuoksen valmistelusta betonin kaatamiseksi

Luotettava, ajanmukainen tapa suojata säätiö pintaveden vaikutuksilta - laite on betoninen sokea alue talon ympärillä. Betonin päällystyksen epäilyttävä etu on edullinen ja helppo valmistaa.

100% suoja kosteudesta, joka tarjoaa konkreettisia päällysteitä kokonaisvaltaisella päällysteellä, ei pysty takaamaan mitään materiaalia (ilman monikerroksisen "kakun" järjestämistä). Säätiön kunto heijastuu suoraan koko rakenteen asemaan. Siksi säätiö tarvitsee pääoman suojelua.

Tämä on sokeiden alueen päätehtävä - talon säätiön ja kellarin suojelu. Esteen lisäksi se suorittaa useita muita toimintoja. Voit esimerkiksi järjestää helpomman liikkeen sokea pitkin ja antaa rakenteelle valmiin ulkonäön.

Betoni sokea alue talon ympärillä omilla käsillään

Harkitse askel askeleelta miten sokea alue talon ympärillä betonista omilla kädilläsi. Ehdotamme, että kaikki järjestelyn vaiheet hajotetaan teoreettiseksi ja sovellettavaksi.

 • Ensimmäisessä osassa keskustelemme siitä, mitä sinun täytyy tietää ja valmistautua ennen työn aloittamista.
 • Toisessa - miten valmistaa sänky ja täytä asianmukaisesti betoni päällysteen.

Sokean alueen vaatimukset ja sen laitteen säännöt

 • betoniholkkien leveys on SNiP 2.02.01-83: n mukaan 200 mm. enemmän kuin katemateriaalin ylitys. Jäteveden läsnä ollessa otetaan huomioon myös sen parametrit. Sama SNiP säätää leveyttä riippuen maaperätyypistä. Sokean alueen perinteistä (optimaalista) leveyttä voidaan pitää 1 metrisenä. Tämä leveys tarjoaa liikkumisvapauden ja toimii kulkureitillä talon ympärillä;
 • pituus. Koska säätiö tarvitsee suojelua koko talon ympärysmitta, on loogista, että sokea alue myös ympäröi rakennuksen kokonaan. Poikkeus voi olla vain betoniteräksen asennuspaikka;
 • Sokean alueen syvyyden tai syvyyden ei pitäisi ylittää puolta arvioidusta maaperän jäädytyksestä, joka on ominaista tietyllä alueella. Tätä parametria voi tarkastella taulukossa tai pyytää tietoja arkkitehtuurin osastolla kohteen sijainnista.

  Betonipäällysteen kyky liikkua maaperän kanssa kertoo sen toiminnan. Muussa tapauksessa sen rooli vähenee veden kulkeutumiseen, mikä ei riitä suojaamaan säätiötä.

  Huom. Jäätymisen syvyyteen vaikuttaa maanpäällisen viestinnän läsnäolo.

 • betonin päällysteen paksuus. Oikeutettu on 70-100 mm: n pintakerroksen vähimmäispaksuus. Jos suunniteltu käyttöpaine on suurempi, esimerkiksi auton liike, paksuus voi olla jopa 150 mm;
 • sokean alueen kaltevuus. SNiP III-10-75 suosittelee, että kaltevuus olisi - 10-100 mm leveydeltä (ts. 1-10%). Kaltevuuskulma suunnataan talon pohjaan vastakkaiseen suuntaan. Kaltevuusvaatimukset riippuvat alueen sademäärän ja maaperän tyypistä. Käytännössä kaltevuuden oletetaan olevan 20-30 mm / 1 m (2-3 astetta). Jos teet enemmän, silloin kun kyseessä on jäätymisen, on vaikea liikkua tällaisen sokean alueen;
 • hillitä. Sokean alueen tapauksessa reunus on koristeellinen elementti ja päätös asen- nuksesta tehdään kodin omistajan mieltymysten ja taloudellisten mahdollisuuksien perusteella. Jos pihvejä istutetaan sokean alueen välittömässä läheisyydessä - "juurihäiriöitä" (vadelmia, karhunvatukat) tai puita, jotka erottuvat voimakkaan pinnan juurtajärjestelmän (poppeli, sycamore) avulla, rajoitin asentaminen on pakollista;
 • peruskorkeus. Standardit asettavat alustan vähimmäiskorkeuden 500 mm: iin, kova-alueen sokea alueelle ja vähintään 300 mm pehmeälle. Muistuta sokea alue betonin ympärillä viittaa jäykkään tyyppiin;
 • sokean alueen korkeus maasta. On toivottavaa, että sokea alue oli 50 mm maanpinnan yläpuolella. Tämä suositus johtuu siitä, ettei vettä saa kerääntyä sokean alueen reunaan ja muuttua puddleiksi. Talvella - se on täynnä jäätymistä ja siten rakenteen tuhoutumista.
 • betonin sokea-alueen rakentamisella on tietty järjestelmä, joka on esitetty alla olevassa piirroksessa.

Edellä mainittujen tietojen avulla voit siirtyä suoraan säätiön betonivyöhykkeelle.

Miten päällystää betonia talon ympärillä

 • betoni sokeille alueille. Brändi on betonin laadun indikaattori, sen arvo on 100-1000. Se ilmaisee betonipitoisuuden osuuden betonista. Betonin luokka on välillä B3.5 - B8 ja osoittaa betonin voimakkuuden. Täten luokka B 15 osoittaa, että 15x15x15 cm: n mittainen betonityyppikuutio pystyy kestämään 15 MPa: n paineen.

Mikä betonimerkki tarvitaan sokea alueelle? Liuoksen valmistukseen käyttäen sementtimerkkiä M 200 (luokka B15).

Taulukossa on esitetty betonin parametrit (ominaisuudet) brändistä riippuen.

 • hiekkaa. Mitä tarvitaan? Pehmustetun alemman kerroksen laitteelle sopiva joki- tai louhoshiekka. Tärkeintä on, että se ei sisällä suuria epäpuhtauksia, jotka voivat vahingoittaa geotekstiilejä;
 • murskattu kivi (sora). Päällystys on sopiva murskattu kiviosuus 10-20;
 • savi tai geotexil hydrauliikkalaitetta varten. Käytännössä tämä kerros alustyynyssä on poissa, koska betoni tyhjentää veden hyvin;
 • Sementin sementti.

Sokean alueen betoniliuoksen koostumus

Jos valmiita betonia ei ole mahdollista käyttää, voit vaivautua itse. Tätä varten sinun on valmisteltava:

 • sementti sokeille alueille. Sinun tulisi tietää, että betonin merkki määräytyy sementin tuotemerkin ja sen ominaispainon mukaan liuoksen komponenttien prosenttiosuudella. Portland-sementtiä M400 käytetään sokea alueelle. Sementin on oltava tuoretta, ja jokaisen säilytyskuukauden aikana se menettää 5% sen ominaisuuksista. On helppo tarkistaa tuoreus, riittää pitämään vähän sementtiä kättesi sisällä, jos se kutistuu kertakäyttöiseksi - sen loppumispäivä loppuu, jos se on löysä, voit työskennellä sen kanssa;
 • hiekkaa. Betonin valmistamiseksi sinun on otettava seulottu ja pestävä epäpuhtauksista ja maaperästä.
 • raunioista. On suositeltavaa käyttää murskattua kiven murto-osaa 5-10 mm. Samalla murskattu kivi on parempi kuin esimerkiksi pienet kiviä;
 • vettä. On oltava huoneenlämmössä;
 • lisäaineita. Tarvitaan konkreettisia roiskeita kestäviä ominaisuuksia. Nestemäistä lasia käytetään usein lisäaineena.

Tarvitset betonisekoittimen tai sekoitussäiliön, lapion, kauhan (on parempi ottaa muovia, on helpompi pestä se), mittaussäiliö (veden osalta), manuaalinen kiristyslokero tai vibrolevy.

Betoniliuoksen valmistaminen sokea alueelle

Käytännössä sokea alue liuos valmistetaan osissa, kun kaikki valmistelutyöt tehdään. Annamme valmiin reseptin sementtilaastille ja siitä, kuinka se vaurioituu oikein.

Betoniliuoksen koostumus sisältää: sementtiä, murskattua kiveä, hiekkaa, vettä ja erilaisia ​​lisäaineita, jotka lisäävät sen voimaa. Sokean alueen kestävyys ja lujuus riippuvat näiden osien suhteesta (mittasuhteista).

Huom. Komponentteja mitataan vain painosta.

Sokean alueen ominaisuudet

Hiljattain rakennetun perustuksen osalta pinta- ja jätevesien suojelu koko rakennuksen kehällä on tarpeen. Rakennusten perustusten suojaamiseksi on sokea alue, joka on tietyllä kulmalla tehtyjä alustoja. Jokaisen rakennuksen pohjan korvaamiseen on liitettävä tämän suojausalustan järjestely. Betonikentän paksuus valitaan monista eri tekijöistä riippuen.

Betonisen sokean alueen rakenne.

Sokean alueen ominaisuudet ja ominaisuudet

Sokeat alueet ovat suojaavia alustoja, jotka on rakennettu rakennuksen perustuksen ympärille suojellakseen sitä pintaveteen. Tämän alueen leveys riippuu maaperän tyypistä, johon rakennuksen perustus on asennettu, ja sama katon ylityksen leveys.

Kierrätyslautojen päällystyksen rakenne.

Betonipäällysteen paksuus ei saa olla alle 70 cm. Se riippuu myös monista tekijöistä, kuten maaperätyypeistä ja rakennustyypistä.

Nyt on olemassa useita erityyppisiä suoja-alueita. Tärkeimmät ovat asfaltti ja betoni.

Sokean alueen ansiosta kosteus ei vaikuta rakennuksen perustukseen, joten se kestää pitkään ja ilahduttaa sen omistajaa. Sokean alueen suojaustoimintojen lisäksi koristeellinen. Sokean alueen edessä voit näyttää rakennuksen ulkonäön ja ympäröivän alueen ainutlaatuisen kauniin ulkonäön.

Muista järjestää tällainen alusta, jos rakennuksessa on kellari. Tällöin on parempi järjestää eristetty sokea alue, niin että lattia on hyvin suojattu lämpötilavaiheiden vaikutuksilta.

Betonipäällysteen paksuus ja sen oikea rakentaminen

Suojalevy on yksinkertaisesti välttämätöntä mikä tahansa rakennus estää pintaveden haitallista vaikutusta pohjaan.

Betoniholkkirakenteen rakenne.

Sokeat alueet toimivat myös eräänlaisena jalkakäytävänä, joka sijaitsee talon ympärillä. Kolmas toiminto voidaan pitää esteettisenä komponenttina. Tällaiset paikat sopivat orgaanisesti ympäröivään ilmakehään.

Jos puhumme sokea alueen leveydestä, se riippuu suoraan useista indikaattoreista: katon ylätilan leveydestä, maaperätyypistä, mutta yleensä ei ole yhtä metriä. Laitteen otmostok käytti erilaisia ​​materiaaleja. Betonityynyjä pidetään parhaana. Toisesta korostetaan: betonilaatat, asfaltti ja mukulakivet. Betoninen sokea alue ei ole yhtäläinen, koska se on vähän alttiina ympäristöolosuhteille.

Sinun on ensin valmistauduttava maahan konkreettiselle paikalle, jolla on samanlainen tarkoitus. Tätä varten se poistaa kaikki kasvillisuuden ja sen juuret. Sokean alueen ulkoreunaa pitkin on asennettava reunus.

On muodostettu ontto, jossa kaadetaan savea, hiekkaa, murskattua kiviainetta. Tämän jälkeen koko seos murskataan. Sokean alueen rakentamisen perustan syvyyden ei tulisi olla alle 20 cm. Seuraavaksi päällyste on jo tehty betonista.

Sokea alue omasta.

Tällaisen betonipaikan paksuus ei saa olla alle 10 cm korkeimmassa kohdassa. Ennen betonin asettamista on välttämätöntä tehdä liitettyjen varusteiden asennus. Tämä auttaa suojaamaan betonia ulkoisista vaaroista. Älä unohda lämpötilan liitosten järjestämistä. Ne asennetaan noin 2-2,5 metrin välein. Saumana käytetään 10-15 mm: n paksuista levyä. Samalla se sopii reunoille. Nämä levyt ovat epämuodostuneita ja suojaavat sokea alueelta halkeilulta. Laskemalla joitakin yksinkertaisia ​​laskelmia, voit laskea betonin suojapinnan kokonaispaksuuden. Se on noin 30 cm.

Karkotus voi vaurioitua. Tällöin on tehtävä korjaustöitä. Ne puretaan, sitten maata tiivistetään, hiekkaa ja roskaa kaadetaan ja sitten tuoretta betonia.

Jos paikoissa esiintyy kuoppia tai halkeamia, ne on suljettava mastisilla tai sementtilaastilla. Kun vastustuskyky kytkeytyy, talon tulee kiinnittää erityistä huomiota halkeamien puuttumiseen, jonka kautta vesi voi tunkeutua rakennuksen perustuksiin.

Jotkut korjaavat vivahteet

Korjauksia varten on ensin merkittävä vahingoittuneiden alueiden rajat. Et saa myöskään unohtaa pienimpiä yksityiskohtia. Kaikkien kuoppia ja halkeamia yhdistää yhteinen taso.

Koko alue, joka on merkitty, on leikattava ja poistettava kaikki ylimääräinen lika. Leikattujen alueiden kaikki reunat on käsiteltävä viskoosilla bitumilla ja asetettava sitten uusi betoni. Tällöin saat tasaisen pinnan, mutta se on tasoitettava erikoistyökalulla. Sokean alueen paksuutta on seurattava, jonka tulee olla sama kuin alkuperäinen.

Talon sokean alueen rakenne, jossa päällinen sora-kerros.

Suojalevyssä, joka on tehty betonista, voi esiintyä erilaisia ​​vikoja, jotka on kuvattu edellä. Pienempien vahinkojen korjaamisessa voit käyttää kapseloituja tahnoja, mastioita, sementtilaastareita ja hienorakeisia betonipinnoitteita.

Ennen töitä kaikki aukot ja saumat puhdistetaan ja käsitellään edellä mainituilla mastisilla tai muilla materiaaleilla. Jos betonipäällysteen tuhoutuminen on merkittävää, sitä ei voi tehdä mastiksilla.

Tuhoutuneen kerroksen paksuuden palauttamiseksi sinun tulee käyttää betonia. Tällöin korjattava pinta puhdistetaan ja pohjustetaan sementtilaastilla. Kaikki juuri asetettu betoni on peitetty suojapeitteellä. Tämä on tehtävä, jotta estetään betonin kuivuminen kovettumisprosessin aikana.

Siten sokean betonin paksuus riippuu monista tekijöistä. Jos haluat valita tiettyä arvoa, sinun on ensin neuvoteltava tämän alan rakennusalan ammattilaisen kanssa.

Nyt, hyvä, se voidaan tehdä. Voit mennä yksinkertaisemmalla tavalla, joka on käyttää tässä artikkelissa kuvattua muotoilumenetelmää. Se sopii melkein mihin tahansa maaperään.

Tärkeintä on, ettei suojavyöhykkeeltä pääse pintaveteen liian ohut tai paksu. Se voi myös olla haitaksi säätiölle.

Sokean alueen koko: leveys, paksuus ja kaltevuus

Sokea alue on elementti rakennuksesta, jonka takia kuormitus säätiön vedenpitävyyteen pienenee. Se siirtää vettä rakennuksen reunan yli, mikä säästää talon tukialustoja sateelta tai sulavedeltä tulvien tulvien aikana erityisen vaarallisten kevät- ja syksykausien aikana. Kuten muillakin rakenteellisilla elementeillä, niillä on erityisvaatimukset, jotka on täytettävä. Erityisen tärkeä on sokean alueen leveys, mutta sinun on kiinnitettävä huomiota muihin geometrisiin ulottuvuuksiin. Mieti mitä pitäisi olla sokea alue talon ympärillä.

Materiaalit sokea alueen valmistukseen ja tarkoitukseen

Elementti on suunniteltu ohjaamaan ylimääräistä kosteutta talon kehän ulkopuolelle. Tämän ansiosta voit vähentää veden määrää pohjan läheisyydessä ja estää vedenpitävyyden ennenaikaisen vaurioitumisen. Korjaaminen tai säätiön vahvistaminen on vaikea tehtävä, joka vaatii kärsivällisyyttä ja rahoituskustannuksia, joten on tärkeää kiinnittää erityistä huomiota rakenteellisen epäonnistumisen ehkäisemiseen.

Päätoiminnon lisäksi sokea alue talon ympärillä voi olla kätevä polku, joka mahdollistaa liikkumisen sivuston ympärille ja talon koriste-elementti. Kaikki riippuu siitä, mistä materiaaleista se on tehty:

 • betoni;
 • asfaltti;
 • päällystyslaatat;
 • Luonnonkivi;
 • savea päällä suojapinnoitteella.
Sokean alueen tyypit

Toinen vaihtoehto voi olla moderni PVP-kalvo. Mutta on tärkeää muistaa täällä, että talon ympärillä ei ole polkua, lisäksi elementti ei tee koristeellista toimintaa. Tässä tapauksessa kalvo sijoitetaan jonkin matkan päässä maasta ja nurmikko tuodaan suoraan rakennuksen seinämiin.

Sokeripinta-aihioiden, mukulakivien tai saven sokea alue sopii täydellisesti puutarhan tai esikaupunkialueen suunnitteluun. Betoni- tai asfalttirakentaminen on paljon vaikeampaa, koska niiden ulkonäkö jättää paljon toivomisen varaa. Mutta toisaalta betoni tai asfaltti ei vaadi suuria taloudellisia menoja ja on yksinkertaista valmistaa.

Talon omistajalla on oikeus päättää itsestään minkä tyyppinen sokea alue on valittava, mutta mistä tahansa niistä on tärkeää noudattaa tiettyjä sääntöjä.

Nämä vaatimukset varmistavat vedenpitävyyden luotettavuuden ja varmistavat veden normaalin vedenpoiston talon kehästä.

Rakennusleveys

Yksi tärkeimmistä kriteereistä. Suuri tapa täällä koko ei ole rajoitettu. On vain otettava huomioon esteettiset toiveet, esimerkiksi jos talon omistaja päätti, että hänen tarvitsee tehdä laaja jalankulkualuetta rakennuksen ympärillä. On parempi valita valmistusmateriaali, joka tarjoaa houkuttelevan ulkonäön.

Vähimmäinen sisennys alasulkemiselta

Leveys ei ole riippuvainen materiaalista, sen vähimmäisarvo on määritettävä perustusmallin ominaisuuksien ja kattolevyjen ulospuhalluksen perusteella. Kehys otetaan huomioon siten, että katon kosteus putoaa sokea alueelle ja purkautuu sen läpi. Standardien mukaan sokea alueen on oltava sellainen, että kun rakennetaan ulokkeen ulkonemaa maan pinnalla, se on vähintään 200 mm leveämpi. Tämä koko varmistaa rakenteen luotettavan toiminnan ja estää tulvat. Sokea alue, joka on samansuuntainen kuin katon ulkonema tai jonka leveys on pienempi kuin sen ulkonema, ei ole sallittu, koska tällainen elementti ei pysty täysin imemään kosteutta maapallon pinnalle.

Seuraavaksi sinun on päätettävä, millaisia ​​maaperä on. Jos talon alapuolella oleva runko on riittävän luja, ja sitä edustaa pääasiassa karkeat jyvät tai keskipitkän ja suuren jakeen muodostavat hiekka, ne voidaan ottaa malliksi vähintään 80 cm: n kooltaan.

Jos alueen maaperä on heikko, kallistuva ja veden kanssa kyllästynyt, 80 cm ei ehkä riitä. Täällä pienin arvo on 90-100 cm. Useimmiten rakentamisessa käytetään yhtä yleisen leveyden sokea alue talon ympärillä - 1 metri. Tämä estää liiallisen maaperän kosteuden lähellä perustuksia.

Siksi on muistettava kaksi lukua: 80 cm vakaa maaperä, 90 cm heikkoja emäksiä varten. Enimmäisleveys, kuten aikaisemmin mainittiin, ei ole rajoitettu. Tässä tapauksessa laajempi sokea alue, sitä luotettavammin se suojaa säätiöitä. Mutta on tärkeää olla liikaa. Liian leveä nauha rakennuksen ympäryksen ympärillä näyttää naurettavalta (varsinkin jos talo on pieni) ja vaatii enemmän kustannuksia.

On tärkeää, että elementti harmonisesti viimeistelee julkisivun ottaen huomioon vähimmäisleveydet.

Muut geometriset mitat

Rakenteen leveyden lisäksi on tärkeää varmistaa muiden parametrien noudattaminen. Näitä ovat:

Päällysteen päällystyslaatat

 • bias;
 • sokean alueen paksuus.

paksuus

Kun työstetään pala materiaalien valmistukseen kaiken on melko yksinkertainen. Paksuus sisältää kaikki rakenteen kerrokset, on tärkeää harkita:

 • keskipitkän tai karkean hiekan paksuus, jonka paksuus riippuu suurelta osin pohjan tyypistä, mutta keskiarvo voi olla 300 mm;
 • murskattuja kiviaineksia, joiden paksuus on keskimäärin 300 mm;
 • sen paksuus, jolle palamateriaali on asetettu, on noin 70-100 mm;
 • materiaalikentän paksuus.

Jälkimmäinen arvo riippuu valitusta päällystetyypistä. Esimerkiksi, kun käytetään mukulakiviä, on vaikea antaa tarkkaa arvoa, koska kivet voivat olla eri muotoisia ja kokoja. Käytettäessä päällystyslaatat, kaikki on yksinkertaisempaa - korkeus ilmoittaa valmistaja.

Jalkakäytävän laitteelle ei ole tarvetta käyttää liian paksuja elementtejä. Päällysteen kuorma on pieni, joten on tarpeeksi laatat, joiden paksuus on 25-30 mm. Mahdollisuus ajaa maantieliikenteen radalla on parempaa kasvattaa tätä kokoa 40 mm: iin. Suuremman paksuuden käyttö omalle paikalleen ei ole taloudellisesti perusteltua.

Korkeus saven sokea-alueelle on noin 150-200 mm. Myös savi valmistetaan usein lukitusta käytettäessä palan materiaaleja, tämän lukon paksuutta on myös harkittava. Käytettäessä asfalttia tai betonia, sinun on keskityttävä paksuuteen 100 mm ohuimmassa osassa. Jotta sokea paksuuden kaltevuus vaihtelee. Tämä on tärkeä ero esim. Päällystyslaatasta, kun käytät sitä, jonka edellyttämä nostokorkeus on hiekkapohjaisen aluksen kaltevuus. Käytettäessä betonikaapelia, ulomman reunan koon oletetaan olevan 100 mm (rakenteeltaan pieni kuorma) ja rakennuksen seinämien paksuus lasketaan riippuen hyväksytystä kaltevuudesta.

Kallistuskulma

Erittäin tärkeä ominaisuus. Se riippuu elementin tavanomaisesta toiminnasta. Jos sokean alueen kaltevuus on riittämätön, vesi viipyy sokean alueen pinnalla ja pystyy sukeltamaan sen läpi tuhoamalla sekä sokean alueen että talon perustan. Pienin kaltevuusarvo otetaan materiaalin tyypistä riippuen.

Laitteet ja koot eri sokeille alueille

 • elementti savesta, betonista, asfaltista - 3-5%;
 • mukulakivi, päällystyslaatat - 5%.

Kuten edellä olevasta käy ilmi, riittää muistaa yksi arvo - 5%, jotta sitä ei missään tapauksessa voitaisi erehtyä. Edellä oleva kaltevuus - vähimmäisarvo, hyväksyä suuret sallitut. Mitä enemmän betoni- tai palamateriaalien sokea alue on, sitä nopeampi vesi kulkee alas ja sen todennäköisyys vuotaa säätiöön.

On tärkeää ymmärtää, mitä edellä mainittu arvo tarkoittaa. Esimerkiksi 5%: n betonirakenteen jalkakäytävä tarkoittaa, että jokaiselle mittarileveydelle on korkeus 5 cm. On syytä muistaa betonikerroksen vähimmäispaksuus, joten betonirakenteelle voidaan tuoda seuraavat optimaaliset arvot:

 • leveys - 100 cm;
 • kaltevuus - 5%;
 • paksuus ulkoreunalla - 100 mm;
 • paksuus talon seinissä (ottaen huomioon kaltevuus) - 150 cm.

On myös tärkeää varmistaa laajennusliitäntä - etäisyys sokealta alueelta talon ympärille sen seiniin. Tämä on välttämätöntä, jotta rakenne ei hajoa johtuen eri painoisten elementtien kutistumisnopeudesta.

Vedenpuhdistusesteiden valmistuksessa betonin, saven tai palamateriaalien ympärillä on tärkeää muistaa edellä mainitut geometrian vaatimukset, sokea alue kestää kauan ja antaa luotettavan suojan rakennuksen tukirakenteille.

Talon ympärillä oleva sokea alue: kaltevuus, leveys ja korkeus, käytetyt materiaalit ja ilmakehän ilmiöitä suojaavat menetelmät

Rakennuksen olennainen osa on vesitiivis päällyste, joka sijaitsee talon ympärillä ja lähekkäin kellarin vieressä. Mitkä ovat parametrit: kaltevuus, korkeus ja leveys sokea alue talon ympärillä riippuu monista tekijöistä - rakennuksen kehä, seinien korkeus ja monet muut. Sokea alue toimii oikein. Siksi tällainen tärkeä työ olisi suoritettava yksinomaan rakennusyhtiössä. Ammattitaitoinen lähestymistapa, jossa otetaan huomioon kaikenlaiset vivahteet työprosessissa ja tekniikan tuntemus, varmistaa, että rakennusta suojataan luotettavasti kostean ympäristön haitallisilta vaikutuksilta.

Oikein tehty sokea alue pystyy suojelemaan talon perustan hävitykseltä pitkään.

Mikä on sokea betonialue ja miten se tehdään talon ympärillä

Sokea alue on eri leveyksien vaakasuora kaistale, joka on osa toimenpiteitä paikallisen viemäröintijärjestelmän luomiseksi. Tällaisen rakenteen rakenteelliset piirteet muodostuvat laadukkaasta monikerroksisesta "kakusta", joka koostuu seuraavista:

Tiheä pohja (substraatti) - alhaalla oleva kerros savi, hiekka.

Viemäröintikerros kiviä, murskattua kiveä, soraa, karkeaa hiekkaa.

Nykyaikaisen kalvomateriaalin vedeneristys.

Lämmöneristyskerros, jonka takia maaperän jäädytys ja turvotus perustan alapuolella on suljettu pois.

Betonin yläpäällyste, joka tekee suojaavia ja koristeellisia toimintoja. Peitekerros estää veden tunkeutumisen kellariin, kellarihuoneeseen, kellariosaan.

Sileän betoniliuskan ansiosta rakenne saa siistin ja viimeistellyn ulkonäön. Oikea ja laadukas toteuttaminen vaatii tiukkaa noudattamista rakennuskoodeissa ja -määräyksissä.

Korkealaatuinen sokea alue alkaa tarkkojen ja tarkkojen laskelmien avulla.

Ennen työn aloittamista tehdään alustavat laskelmat, joiden avulla voit selvittää tarkasti, mitä pitäisi olla: talon ympärillä olevan sokean alueen leveys, kaltevuus ja syvyys. SNiP on sääntelyasiakirja, jossa kuvataan perustuksen luomisen yleiset näkökohdat, maisemointi rakennuksen lähellä. Rakennusdokumentaatiossa esitetään pohjakerroksen perusparametrien toleranssit.

Blind spot -vaatimukset ja laitteen säännöt

Tyhjiöradan parantamiseen liittyvät työt toteutetaan rakentamisen loppuvaiheessa sen jälkeen, kun ulkoseinät ja jalusta ovat valmiit. Sokean alueen parametrit (leveys, paksuus ja kaltevuus) riippuvat suoraan kahdesta tekijästä: maaperän ominaisuuksista paikan päällä ja rungon ulokkeiden pituudesta.

leveys

Jos maaperässä on hyvä kantavuus ja se ei johdu muodonmuutoksista, voit säästää materiaaleja ja tehdä sokean alueen 60 cm leveä, mutta ei vähemmän. Alueilla, joilla on huono maaperä, tämä luku voi nousta 200 cm: iin. Sokean alueen valinnassa on otettava huomioon rungon ulokkeen pituus, josta poikkeaminen maaperän suunnassa on vähintään 20 cm, mikä on välttämätöntä, jotta virtaava vesi ei imeydy pohjan alapuolelle.

Tämä järjestelmä on voimassa kaikentyyppisille sokeille alueille. Sivustollamme löydät rakennustyöntekijöiden yhteystiedot, jotka tarjoavat säätiön rakentamista ja korjaamista. Voit suoraan viestiä edustajien kanssa käymällä "Low-Rise Country" talonäyttelyssä.

paksuus

Laskentamenetelmä määrittää myös eri kerrosten paksuuden. Käytännössä kunkin materiaalin korkeus on standardi ja se suoritetaan seuraavissa parametreissä:

hiekkalaatta on 10 - 15 cm;

murskattu kivikerros - 6 - 9 cm;

talon ympärillä olevan betonipinnan paksuus vaihtelee 7-12 cm: n välillä (ei ole enää mitään järkeä tehdä, sillä pinnalla ei ole kuormia);

betonista - 10 cm;

asfaltti betonista - 5 cm.

Paksun pohjakerroksen paksuus ei saa olla yli 20 cm. Ennen kuin se asetetaan, kasvava kerros poistetaan väistämättä maaperän mukana. Polun alla oleva hiekkasyyny muodostetaan kiinteälle savialustalle, joka on hyvin tiivistetty.

Kulma ja silitys

Kävelyn kaltevuuden on lähdettävä pohjasta niin, että vesi tyhjenee ja imeytyy maaperään. Mitä tämän indikaattorin pitäisi olla? SNiP: n mukaan se vaihtelee radan leveydestä ja käytetystä materiaalista riippuen:

mukulakivistä tai raunioista, kallistuskulman tulisi olla 5-10% leveydestä. Esimerkiksi 100 cm: n kaistaleveydellä kaltevuus on 5-10 astetta.

betonista tai asfaltista, sääntelyn indikaattorit ovat 3-5%.

Sementin sokea alue on pienin osa kaltevuudesta. Tämä on tärkeää! Älä tee liian matala sokea alue. Mitä suurempi kallistuskulma, sitä paremmin vesi irrotetaan kellarista ja pohjasta, jonka takia rakennuksen seinämät eivät tuhoutuisi, käyttöikä kasvaa. Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä kerrotaan päällystyslaattojen päällystämisestä.

Betoniholvan suojaaminen hävittämiseltä

Betonin talon ympärillä olevan sokean alueen laite takaa rakenteen tiukan sovittamisen rakennuksen kellariin. Pienimpien aukkojen läsnä ollessa päällysteen kireys murtuu, minkä seurauksena vesi tunkeutuu talon perustuksiin. Betonikerroksen tuhoutumisen poistamiseksi lämpötilan putoamisella luodaan välttämättömiä laajennusliitoksia. SNiP: n mukaan ne on järjestetty portaissa 170 - 200 cm sekä kävelytie kulmissa. Laajennusliitokset suorittavat elementtien erottamisen toisistaan ​​riippumattomista alueista jännityksessä, vetäytymisessä.

Laajennusliitosten valmistukseen käytetään laminoitua vaneria, joka levittyy kaistaleen pituudeksi ja 10 cm paksuksi nauhoiksi. Vanerin sijasta voidaan käyttää 2-3 cm paksuja puulevyjä..

Teknologian noudattaminen sokean alueen kaatamisen yhteydessä on myös ratkaiseva tekijä sen kestävyydessä.

Estää betonikerroksen tuhoutumisen käyttämisen käyttämällä sisäistä vedenpitävyyttä. Tämä sokean alueen tekniikka mahdollistaa telan tai päällystysaineiden käytön, jotka luovat lisäkerroksen betonipinnoille. Samanaikaisesti vedenpitävät materiaalit suojaavat seinämästä märästä. On erittäin tärkeää noudattaa kaikkia vaatimuksia, kun käytetään rulla- ja pinnoitemateriaaleja.

Tehokkain betonipäällystysmenetelmä on silitys, joka toteutetaan kahdella tavalla:

Tuoreen betonin pinta peitetään kuivalla sementillä M300 tai M400, jonka jälkeen on tehty injektointi. Kiillotus suoritetaan karkaistulle betonille. Päällysteen lujuus ja kestävyys riippuvat valitusta sementtimerkistä. Täällä periaate toimii - sitä korkeammat ovat paremmat.

Nestemäistä sementtilaastia levitetään 2-3 viikkoa kestävään betoniin, minkä jälkeen se tasoitetaan.

Sokean alueen lämpöeristyksen tekniikan ansiosta lisäsuojaa syntyy maaperän jäädyttämistä varten sekä perustaksi että baseball-radalle. Erityinen lämpöeristysmateriaali sijaitsee alemman ja ylemmän kerroksen välissä.

Sokean alueen eristysrakenne

Sääntelyvaatimusten tiukan noudattamisen vuoksi kotimaan toimintakautta lisätään, ja mukavat elinolot luodaan. Muuten talon polku ei suorita toimintoja, joilla vedetään vettä säältä. On pidettävä mielessä, että lämpösuojausmenetelmän käyttö lisää sokean alueen kasvua.

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä kerrotaan säätiön sokea alueesta.

Sokea alue TISE-tekniikalla

TISEN pohjan laitteessa sokea alue on varmasti tehty. Säästöt tällä tekniikalla ovat merkittäviä: ei ole viemärijärjestelmää, ei myöskään tarvetta kudontaan leikkausliuska ja zabirki. Tällaiset toimet eivät tuota minkäänlaista hyötyä, vaan aiheuttavat vain lisäkustannuksia.

Rakennuksen alemman osan viimeistely TISEn pohjalla toteutetaan useilla eri tavoilla:

kellari on peitetty sivuraide, luonnollinen tai keinotekoinen kivi.

Yksi vaihtoehdoista talon kellarin ja sokean alueen viimeistelyyn

Päätehtävä sokean alueen luomiseksi TISEn perustamiselle on oikea valinta vanerivalmisteelle. Levyillä on oltava hyvä kosteudenkestävyys ja niillä on oltava talvikauden aikana nouseva luiska, joka tuhoaa kellarin vuorauksen.

PSP-levyjä (sementtiä sitovia lastulevyjä), arkki liuskekiviä, posliinista (mieluiten käytettyjä) ja mitä tahansa muuta kosteutta kestävää materiaalia sopii parhaiten. Kiipeily sokean alueen kanssa ja liukuminen grillata pitkin, rakenne sulkee grillauksen ja maan välisen raon. Ylemmällä tasolla oleva koukku voi olla pari senttimetriä grillata- misen alareunan yläpuolella tai nousta korkeammalle (riippuen paikan topografiasta ja pohjan korkeudesta).

Sokean alueen valmistukseen käytettävät materiaalit

Käyttämällä prisolnoy-raitaa lukuun ottamatta betonia voidaan käyttää muita rakennusmateriaaleja:

päällystys ja muut.

Vihje! Valittava materiaali riippuu suoraan maaperän ominaisuuksista, itse rakennelmasta, omistajan toiveista. Kunkin päällysteen työllä on omat ominaisuutensa, se edellyttää rakennuskoodin ja sääntöjen noudattamista.

Videon kuvaus

Visuaalisesti sokea alue ja sen ominaisuudet, katso seuraava video:

Yhteenvetona - milloin tehdään sokea alue kotona

Yhteenvetona edellä on selvää, miksi sinun on tehtävä sokea alue rakennuksen ympärille. Baseball-raita on järjestetty epäonnistuneesti SNiP: n mukaan ja siihen kuuluvat seuraavat toiminnot:

kosteuden ja maaperän turvotus;

esteettisten indikaattoreiden kasvu;

lukuisia koristeellisia ratkaisuja.

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä artikkelissa lukee sokea alue kotona.