Paneelitalon seinien paksuus. Sisäiset ja ulkoiset seinät

Hyvin usein asunnossa haluamme kiinnittää TV seinään, hyllyyn tai ehkä vain kuvan, ja pelkäämme porata reikiä paneelitalon seinään. Ja mitä jos poraa kulkee? Ja jotta ei pelota, on välttämätöntä tietää paneelien talojen paksuus ja seinämätyypit, joista keskustelen tässä artikkelissa.

Paneelinvalmistajat eivät periaatteessa poiketa standardikokoista, joten tällaisten seinien paksuus on periaatteessa ennustettavissa, toisin kuin yksittäisen talon tiiliseinän paksuus.

Seinät, kuten tiedämme, jaetaan yleensä kolmeen tyyppiin:

 • ulkoinen
 • sisäiset liikenteenharjoittajat
 • sisäiset väliseinät

Paneelitalon ulkoseinät

Nämä seinät ovat paksuin ja ne ovat kahta tyyppiä:

 • yksikerroksiset ulkoseinät, jotka koostuvat kevyestä betonista
 • monikerroksiset seinät, jotka koostuvat vahvistetusta betonista ja yleensä polystyreeni-vaahtolevyistä

Yksikerroksiset paneelit

Useimmiten yksikerroksiset paneelit on valmistettu laajennetusta savea betonista, jonka paksuus on 300-350 mm, riippuen ilmastovyöhykkeestä. Slaydite sopii näihin tarkoituksiin sekä lujuuden että lämmönjohtavuuden suhteen.

On yksikerroksisia laattoja, jotka koostuvat solusbetoni. Näiden paneeleiden paksuus vaihtelee myös 300-350 mm.

Monikerroksiset paneelit

Useimmiten tällaiset paneelit koostuvat kahdesta kerroksesta teräsbetonista (ulkoinen ja sisäinen) ja polystyreenivaahto (vaahtomuovilevyt) niiden välissä.
Tällaisen seinän standardipaksuus on 380 mm.

Sisäinen teräsbetonikerros on 80-100 mm (aiemmin kerros oli ohuempi). Ulompi teräsbetonikerros on vähintään 60 mm.

Laajennettua polystyreeniä käytetään yleensä lämmittimessä, koska mineraalivilla on liian "pehmeää" materiaalia ja jos sitä käytetään paneelien valmistukseen, se on hyvin harvinaista.

Paneelitalon sisäisten seinien paksuus

Sisäseinät ovat myös kahdentyyppisiä, ensinnäkin nämä ovat kantavia seiniä, joihin talon koko rakenne on, ja toisaalta nämä ovat sisäisiä väliseiniä, jotka yksinomaan jakavat talon tai huoneen alueen huoneisiin.

Paneelitalon tukiseinien paksuus

Teräsbetoniseinämän tukipaneelit ovat tavallisesti 140 - 200 mm paksuja. Tarkemmin sanottuna yleisimmät levyt, joiden paksuus on 140 mm, 180 mm ja 200 mm.

On erittäin harvinaista löytää laakeri seinämä 120 mm paksu.

Sisäisten väliseinien paksuus

Useimmissa paneelitaloissa sisäpuoliset väliseinät koostuvat kipsibetonista, joiden paksuus ei ylitä 80 mm.

Joskus paneelien sisäisten väliseinien paksuus on 80-100 mm.

Miten erottaa paneelitalon laakerin seinästä väliseinästä

Asunnon uudistamisen yhteydessä on välttämätöntä tietää tarkalleen, missä sijaitsevat laakeri-seinät, joita ei voida koskettaa, ja joissa vain sisäiset väliseinät ovat, joita voidaan irrottaa, siirtää jne.

Muista! Asunnon seinämien siirtämisen tai purkamisen yhteydessä sinun on ennakoitava hankkeen uudelleenrakentaminen lisensoidusta organisaatiosta. Jos näin ei tehdä, ja ilman suostumusta muuttaa ulkoasua, niin tulevaisuudessa voi olla ongelmia asunnon suunnitteluun ja uudelleenrekisteröintiin.

Joten jatkamme.

Helpoin tapa ilman piirustuksia ja projekteja määrittääksesi missä laakerin seinämä ja missä ei - mittaa seinämän paksuutta mittana tai hallitsijana.

Olen jo puhunut kantavien seinien paksuudesta, se alkaa 120 mm. Siksi viedään hallitsija ja mitataan seinää, jos se on suurempi tai yhtä suuri kuin 120 mm, niin tämä seinä on laakeroitu, jos vähemmän, sitten osio.

Tämä menetelmä voi melko tarkasti määrittää seinämän ulkonäön, koska useimmissa tapauksissa paneelimallin paneeleilla on vakiomitat, mutta on muistettava, että seinämän paksuus mitataan viimeistelykerrosten jälkeen, ts. ilman kipsiä, tapettia, lisä sisäistä eristämistä ja niin edelleen.

Yksilöityjen seinien laite yksityiselle talolle. DIY erektiotekniikka

Monoliittiset seinät - sulkeva rakenne monoliittisen kehystekniikan järjestelmässä. Betoni- ja metallirakenteiden yhdistelmä antaa hyvän suorituskyvyn alhaisilla kustannuksilla.

Edut ja haitat

Monoliittisella kehystekniikalla on seuraavat edut:

 • rakennukset rakennetaan lyhyessä ajassa;
 • yksi muotoilu ilman saumoja on kestävä ja luotettava, ei puhallettu, kylmäsiltoja ei muodostu;
 • monoliittisten talojen tiloissa on vapaata asettelua;
 • monimutkaiset arkkitehtoniset kaarevat, kaarevilla elementit voidaan helposti suorittaa;
 • monoliittirakenteisten betoniteräsrakenteiden käyttöikä;
 • seinien sileä, sileä pinta valmistuu ilman valmistelevaa työtä.

Monoliittisten seinämien haitat ovat alhainen äänieriste, pakollinen seinien eristys, betonin kykyä värähtelyyn.

Vähimmäispaksuus

Seinämän päätehtävä suojarakenteena on säilyttää lämpö.

Ulkoseinän paksuutta säädellään lämpöenergialaskennalla, joka otetaan huomioon ilmastoalueen lämpötilojen laskennallisista arvoista riippuen valituista materiaaleista eristykseen ja viimeistelyyn.

Koko määräytyy aina projektin mukaan, sitä ei suositella vetäytyä. Monoliittisen betoniseinän paksuus vaihtelee 250: stä 450 mm: iin, ja ilmastoalueen arvioitu lämpötila -20... -40 astetta. Sisäseinät on suunniteltu kerroksittain.

Monoliittisen raudoitetun betonin seinämän paksuus on aina pienempi kuin tiilimuuri, joka lisää tilojen pinta-alaa ja kaikki muut asiat ovat yhtä suuria.

DIY-laite

Monoliittisten seinien rakentamisen tekniikka ei vaadi erityisiä taitoja ja kykyjä. Työn kokoonpanolla selviytyä 2-3 hengen linkistä. Talonmies ja avustaja säästävät työntekijöiden maksua.

muotti

Monoliittiset seinät on rakennettu muottien avulla - rakennusrakenne, joka on betoniseoksen kaato.

Decking on kahta tyyppiä: irrotettava ja irrotettava. Irrotettava muotti on uudelleen järjestetty valuprosessissa, se poistetaan betonin lujuuden jälkeen.

Kiinteä muoto on osa seinää, joka täydentää betonia haluttuilla ominaisuuksilla. Yleisimpi polystyreenivaahtomuovi on tehty lohkojen muodossa. Lohkot on liitetty lukoilla. Betonipolymeeri muodostaa kolmikerroksisen kakun, lämmittää betonikerroksen, äänieristyksen.

vahvistaminen

Vahvikotelo asennetaan säädettävässä muottipesässä heti asennuksen jälkeen. Kiinteässä muottirakenteessa valmistaja laskee ja asentaa liittimet.

Puristus- ja taivutuskuormat vaikuttavat monoliittiseen seinään. Puristustyön betonirakenteet vahvistavat taivutusmuodonmuutoksia.

Monoliittisen seinän runko on kaksinkertainen. Matalarakenteisissa rakenteissa on sallittua käyttää 8 mm: n poikkileikkausraudoitusta.

Tangojen aallotettu poikkileikkaus tarttuu hyvin betoniseokseen, sileät tangot ankkuroituvat taivutuksilla päissä.

Vahvistuksen poisto pinnalle ei ole sallittua. Rungon pituussuuntaisen lujituksen maksimiväli on 25 cm.

Poikittaisnopeus on rajoitettu 35 cm: n etäisyydelle. Pitkittäisen vahvikkeen tangot valitaan koko rakenteen korkeudelle.

Jos joissakin olosuhteissa on mahdotonta tehdä ilman liitosta, runkorakenne liitetään päällekkäin, ilman hitsausta. Päällekkäisyyden pituus riippuu vahvikkeen halkaisijasta ja se on osoitettu talon arkkitehtonisessa suunnittelussa. Hitsatut liitokset rikkovat, kun tärinää aiheutuu betonin tiivistämisestä.

Aukonvahvistus

Mikä tahansa aukko heikentää rakenteen poikkileikkausta, tulee haavoittuva paikka. Ikkunan kehä, oviaukot vahvistettu entisestään.

Lujitustangojen paksuus ja lukumäärä riippuvat aukon leveydestä ja sovelletusta kuormituksesta ja ne hyväksytään suunnitteluarvon mukaan. Vahvistetut vaaka- ja pystysuorat tasot. Asettaessasi betoniseosmuotoa varmistaaksesi tarvittavan kovettumisen.

täyttää

Riippumaton työ seinän rakentamisessa alkaa muottien kokoonpanolla. Vahvistustankojen runko asennetaan suojakoteloihin koottuun muotoon, minkä jälkeen betoniseos kaadetaan.

Seinien kaatumisen järjestys riippuu muodon tyypistä:

 • kiinteä muotti on täytetty ikkunan aukkojen alla olevasta tilasta rakennuksen kulmiin;
 • irrotettava muoto kaadetaan riveihin korkeudeltaan korkeintaan 50 cm kerrallaan (Betonin sekoituksen parempi tiivistyminen).

Kummassakin tapauksessa kulmat ovat täynnä ja värähtelevät. Kun betonia syötetään koneellisesti, seoksen nopeutta vähennetään laadukkaaseen valuun vähentäen holkin poikkileikkausta.

Betoni on tiivistetty värähtelijällä vuoden ajasta riippuen. Talvella ratkaisu lämpenee kesällä, kuumalla säällä, raudoitettua betonia kaadetaan veden päällä estäen halkeilua. Sateesta avoimen osan muoto on peitetty muovikalvolla.

hakemus

Runko-monoliittista tekniikkaa sovelletaan yhtä lailla kaikkiin rakennusalan aloihin. Monoliittiset seinät löytyvät korkeita rakennuksia, yksityistä sektoria ja julkisia rakennuksia.

 • jos lohkon sisällä rakennetaan;
 • tilan puute louhinnan maaperän kehittämiselle;
 • suurten rakennuslaitteiden, torninostureiden mahdottomuus;
 • alueilla, joilla on korkea seisminen toiminta.

Yksittäisten asuntojen rakentamisessa monoliittisten seinien käyttö säästää rakenteiden kuljetus- ja varastointikustannuksia, lastaamista ja purkamista.

Hyödyllisiä videoita

Koko monoliittisten seinien rakentaminen omassa talossasi selitetään yksityiskohtaisesti ja ymmärrettävällä kielellä:

Betoniseinämän paksuus

Kellarin ja kellarikerroksen seinien paksuus - laskentayksiköt

Kellarinseinämän asianmukainen laskeminen edellyttää monien tekijöiden vaikutusta. Erityisesti tämä on pohjaveden pinnan taso, maaperä, tulevan rakennuksen korkeus, rakennusmateriaalit jne. Suosittelemme, että kaikki suunnittelutyöt luovutetaan asiantuntijoille. Laskentatekniikan yleinen käsitys voi kuitenkin käyttää alla olevia tietoja.

Kellarin tai kellarikerroksen läsnäollessa talon matala teippi pohjautuu automaattisesti syvennykseen. Toisin sanoen se on täysimittainen seinä maan alla eikä rakennuksen perusta.

Kellari kellarikerroksella

Jos kellari on jo tehty päärakenteen rakentamisen jälkeen, on noudatettava seuraavaa sääntöä: louhinnan jälkeen muodostuneet aukot eivät saa olla 45 asteen ulkonemassa liuskajohdon pohjan päässä toisistaan.

Säätiöllä on oltava melko laaja perusta.

Säätö tulisi tehdä mahdollisimman vahvoiksi ja luotettaviksi niin, että sen seinät pystyvät kestä- västi vaakasuuntaisiin leikkureihin ympäröivän maaperän paineen vuoksi. Perustaksi on suositeltavaa käyttää monoliittisen betonin tyynyä, joka liittyy vahvistuskammion nauhaan. Koska pohjan paino on riittävän suuri, pohjan on oltava leveä.

Maaperän paine kellari seinään.

Suunnitellessaan kellarin rakentamista, joka tulee myöhemmin olohuoneeksi, on pidettävä mielessä, että maan alle sijaitsevat korkeat seinät (200 cm: sta tai enemmän) kokevat huomattavan paineen maasta koko käyttökauden ajan. Siksi peruskorjauksen aikana betoniseinän vahvistamiselle tulisi kiinnittää erityistä huomiota.

Seinäkehyksen vahvistuspalkkien väli ei saisi olla liian suuri. Suosittelemme, että se on vaakatasossa ja pystysuorassa alle 40 cm. Seinän runko on välttämättä liitettävä pohjatyynyn runkoon. Lisäksi sinun on noudatettava sääntöjä, joilla vahvistetaan kulmat ja seinät.

Monoliittinen teräsbetoniseinä on paras mahdollinen voima, kestävyys ja maaperän paineen kestävyys. Tämä malli on luotettavampi kuin esimerkiksi lohko tai tiili.

Rakenteen lisärakentaminen saavutetaan rakentamalla kerroksen sisäpuoliset sisäseinät rakenteen sisäseinien alle.

Minin seinämän paksuus

Rakennuksessa käytetyistä materiaaleista ja maanalaisen tilan syvyydestä riippuen kellarinseinämän paksuuden ja perustan pohjan leveydellä on vähimmäisarvot.

Kellariseinien paksuuden laskeminen erilaisten materiaalien rakentamisessa (vähimmäisarvot).

Jos kellarikerroksen seinät on pystytetty pienikokoisista rakennuspalikoista (esim. Laajennettu savibetoni), sitten muuraus olisi vahvistettava välttämättömästi muurauksen ylärajan pitkin pituussuuntaisen vahvistuksen ja panssarin avulla. Esivalmistettujen betonilohkojen osalta on otettava huomioon se, että vain betoni M150: n ja sitä korkeammalla valmistetut ovat sopivia perustason talon perustamiseen.

Seinien leveys ja monoliittisen betonin ja lohkojen pohjan pohjan koko.

Edellä olevassa taulukossa oletetaan, että:

 • Seinissä on sivutuki, jos kattopalkin säteet sijaitsevat seinän yläosassa.
 • Jos seinässä on yli 120 cm leveä aukko (aukko) tai useita aukkoja, joiden kokonaisleveys on yli 1/4 seinän pituudesta, ja näiden aukkojen ääriviivojen puuttuminen puuttuu - aukon alla olevan seinämän osan lasketaan olevan sivutukea. Siinä tapauksessa, että seinäosien leveys on pienempi kuin aukkojen leveys, koko seinä katsotaan yhdeksi suureksi aukoksi.

Näitä kriteereitä on tarkasteltava laskettaessa kellariseinää. Suunnittelulla on oltava hyvä vakaus. On myös syytä muistaa yksi rakennusmääräyksistä - seinämän vakavuus riippuu suoraan sen pituudesta. Mitä lyhyempi se on, sitä vahvempi ja turvallisempi muotoilu.

Laajennusliitokset

Suurissa kellareissa (seinien pituus on yli 25 metriä), tulisi tehdä erityisiä laajennusliitoksia, jotka ovat 15 metriä tai vähemmän toisistaan. Lisäksi saumojen tulee olla käytettävissä paikoissa, joissa rakenteessa on eroja. Niiden muotoilussa tulisi suojata kosteutta tunkeutumaan kellariin.

Etäisyys maanpinnasta

Jos talon ulkopinta valmistetaan tiilillä, koriste-muuraus voidaan jatkaa maanpinnan yläpuolella olevan kellarihuoneen seinämän puolelta (pohjakerroksen yläosan tulee nousta vähintään 15 cm maanpinnan yläpuolelle).

Tällöin kellarinseinämän yläpuolella olevan maanpinnan paksuus voidaan pienentää 9 cm: iin. Betoniseinään kiinnitettävä muuraus tehdään erikoisastioita käyttäen. Sidosten välinen etäisyys ei saa olla liian suuri: jopa 90 cm vaakasuoraan ja enintään 20 cm pystysuoraan. Seinän ja pintarakenteen välinen vapaa tila on täynnä laasti.

Jos ensimmäisen kerroksen vuori on puusta tai kipsistä eristysmateriaaliin tai kanteen, sen on oltava vähintään 25 cm: n aukko ihon alapäästä maahan.

Armature kehys

Kellarin tai kellarikerroksen seinät, kuten edellä mainittiin, tarvitsevat lisävahvistusta lujittavalla häkillä. Tällaisen kehyksen tärkeä laatu on sen joustavuus. Tästä syystä on suositeltavaa käyttää lujittavien sauvien neulomista eikä jäykkää hitsauskytkentää.

Rakennuksen toiminnan aikana säätiössä on joitain muutoksia. Tämä tapahtuu maaperän voimakkaan sademäärän tai pakkasen talteenoton aikana. Maanalaisten seinien sisäpuolella oleva vahvikeharja altistuu vakavalle kuormalle. Yhdistetyillä sauvoilla tällaisissa olosuhteissa ei tapahdu mitään, kun taas hitsauskappale, jossa merkittävä paine on yksinkertainen, katkeaa. Ja korjaus tällaisissa tilanteissa on äärimmäisen vaikeaa ja kallista.

Lujitushäkkeen liimaus suoritetaan niissä paikoissa, joissa metallivarret leikkaavat. Tämän työn suorittamiseksi on käytettävä erityistä lankaa, joka on tarkoitettu neulomiseen. Itse asiassa se voi olla mikä tahansa lanka, jonka halkaisija on yli 2-3 mm. Työ suoritetaan erityisellä koukulla tai aseella.

Rust on baareissa

Älä käytä käytettyjä metallitankoja, koska joissakin tapauksissa vanhoissa varusteissa on virheitä, jotka saattavat ilmetä käytön aikana. Säästöt, kun hankitaan materiaaleja tässä tapauksessa, ei ole perusteltua.

Jos uusilla metallivarrilla on merkkejä ruosteesta, silloin ei ole mitään vikaa. Älä yritä poistaa ruostetta tai maalata sitä. Tällaiset manipulaatiot vaikuttavat negatiivisesti betoniliiman tarttumiseen betoniin. Runkorakenteiden rakentamisessa metallisia sauvoja voidaan leikata jauhamalla.

Taivuttamalla palkit voit käyttää erikoislaitteita metallin lämmittämiseen paikoillaan. Kuitenkin, mikäli on mahdollista, tällainen lähestymistapa olisi luovuttava, koska metallin muutosten rakenteen lämmittämisessä tämä vaikuttaa haitallisesti sen suorituskykyyn.

Raudoitusrakennetta ei saa asentaa muottipesään, jossa betonia on jo kaadettu. Jos työvaiheet on sekoitettu, koko prosessi suoritetaan uudestaan: ratkaisu on poistettu, muotti on kokonaan purettu, puhdistettu ja asennettu uudelleen, metallirunko asetetaan siihen ja sen jälkeen kaadetaan uusi ratkaisu.

Vahvikotelon vahvistaminen

Ei ole suositeltavaa tehdä töitä raudoitusrakenteen rakentamiseksi vaakasuoraan tai pystysuoraan suuntaan. Tämä johtuu siitä, että merkittävien kuormien muodostamisessa nivelissä voi olla aukkoja.

Vahvikotelon rakentaminen on sallittua vain niissä tapauksissa, joissa kellari seinät eivät toimi käytön aikana merkittäviä kuormia (kevyet rakennusmateriaalit, alhaiset pohjavedet jne.).

Itsevahvistavat seinät eivät aina ole helppoa. Varsinkin jos et ole aiemmin harjoittanut rakennustöitä ja sinulla ei ole vaadittuja taitoja ja kykyjä. On suositeltavaa palkata ammatillisia rakentajia tähän työhön.

Kellariseinien paksuus, käytetty raudoituksen halkaisija ja rakennusaineiden määrä on määriteltävä ennalta ottaen huomioon rakenteen, pohjaveden ja muiden tekijöiden ominaisuudet.

Betonin paksuus GOST: n mukaan. Betoniseinämän paksuus

Betonipaksuus

Betonipaksuus on yksi betonirakenteiden tärkeimmistä käyttöominaisuuksista. Betonin tai betonilattian seinän paksuus määräytyy ensisijaisesti käyttöolosuhteiden, kuormitustason ja rakenteen tarkoituksen mukaan. Loppujen lopuksi, ei ole käytännöllistä eikä rahoituksellista näkökulmaa, ei ole suositeltavaa täyttää 100 mm paksu lattia maalaistalossa. Teollisuus- tai varastokompleksien tapauksessa betonipäällysteen paksuus 150-170 mm tiivistetyllä maaperällä voi olla varsin kohtuullinen.

Betonin paksuuden laskemiseksi on ohjattava seuraavat parametrit:

 • Rakennemateriaalien lämpöominaisuudet. Tarvittaessa betonin seinämän paksuuden määrittäminen on tarpeen määrittää kaikkien seinän rakenteissa käytettävien materiaalien lämpöominaisuudet. Lämpöparametrien numeeriset indikaattorit on yleensä merkitty materiaalipassissa tai vaatimustenmukaisuustodistuksissa.
 • Lämmitysjakson pätevyyspäivän indikaattori on merkityksellinen betoniseinän paksuuden laskemiseksi asuinalueella. Kuumennusjakson (HSTP) asteikkoparametri esitetään SNiP 2-3-79.
 • Minimi seinämänkestävyys lämmönsiirtoon. Tämä indikaattori on suoraan riippuvainen GOSP: stä ja se lasketaan SNiP 2-3-79: ssä esitetyistä tiedoista.

Betonin jäätymisen paksuus

Betonin jäädyttämisen paksuus riippuu materiaalin tyypistä. Huokoisessa betonissa, jossa on korkea vesi-sementtisuhde, betonin pakastuspaksuus on pienempi. Vedenpitävyysmateriaaleissa huomattavasti suurempi betonin jäädyttämispaksuus on tyypillistä.

Saman tyyppisen betonipakan paksuus, riippuen alueen ilmastollisista ominaisuuksista, voi erota dramaattisesti. Samanaikaisesti ohutseinäiset betonirakenteiset rakenteet ovat alttiimpia jäädyttämiselle. Myös betonipäällysteiden paksuus betonipaneelien liitoksissa, joissa seinän pakastaminen korkealaatuiselta mutta ei vedetöntä betonia vastaan, voi aiheutua lisääntyneestä puhalluksesta ja jäätymisestä, on merkityksetön.

Betonin paksuus mitataan erikoislaitteella - paksuudelta. Betonin paksuuden mittaus suoritetaan sähkömagneettisten kenttien ominaisjakaumalla tarkkuudella ± 1 mm. Käytännössä betonin paksuuden mittausta käytetään asuin- ja teollisuusrakentamisessa, yksityisten kotitalouksien rakentamisessa, päällystämisessä, aidat, uima-altaiden kulhoissa jne.

Kellarin monoliittiset seinät: paksuuden, raudoituksen, vedenpitävyyden, eristämisen laskeminen

Jokaisen kodin rakentaminen edellyttää säätiön rakentamista. Suurten monikerroksisten rakennusten perustukset lasketaan ammattimaisten suunnittelijoiden rakennusstandardien mukaan jokaiselle yksittäiselle alueelle.

Tilanne on erilainen, jos rakennetaan vähäinen yksityinen talo. Usein rakentaminen toteutetaan itsenäisesti, ja on tarpeen rakentaa paitsi perustus, mutta myös rakentaa syvä, toimiva kellari, johon on mahdollista varustaa ylimääräisiä tiloja.

Tässä tapauksessa, jotta kellari olisi hyvä ja ei tarvitsisi lisähuoltoa, sinun pitäisi:

 • Selvitä, kuinka korkealle pohjavesi nousee;
 • Aseta kellari varovasti;
 • Suorittamaan (tarvittaessa) alueen viemäröinti;
 • Käytä laadukkaita materiaaleja ja rakennustekniikkaa;
 • Tee vedenpitävyys ja eristys seinien ja kellarikerros;
 • Asenna kellari ilmanpoistolla;
 • Tee sokea alue.

Monoliittisten seinien edut

Jos aiot asentaa kodinhoitohuoneita kellarikerrokseen, maanalaisen seinämän monoliittisen rakenteen rakentaminen on suositeltavaa tehdä niistä lohkoilta tai tiililtä. Monoliittisen perustan pääetu on suuri lujuus ja suhteellisen pieni kosteuden läpäisevyys.

Koska kellariasennuksen monoliittinen menetelmä olettaa, että se sijaitsee koko rakennuksen aluetta, koko rakennuksen paine on merkittävästi pienentynyt, mikä säilyttää rakennuksen jopa voimakkaiden maaperän muodonmuutosten vuoksi.

Paksuuslaskenta

Pohjan ja laattojen seinien paksuus sekä niiden vahvistaminen riippuvat pohjaveden pinnasta. Jos pohjavesi ei nouse kellarin tasolle, se yksinkertaistaa rakentamista ja tekee siitä halvemman. Näin ollen alempi betonilaatta ei välttämättä ole vahva ja ulottuu noin 5-10 senttimetrin seinämien yli ja kiinteän betonin kelleripinnan paksuus 1-2,5 metrin syvyydessä poikittaisten seinien läsnäollessa voi vaihdella 20 - 40 cm.

Jos kellari on pohjaveden alapuolella, lattialevyn paksuus on vähintään 20 cm, seinien pinnan tulee olla 30-40 cm ja oikein vahvistettu.

Teräsbetonilaatat asetetaan kellarin seinille kolmen tai neljän viikon kuluttua, mutta tällä kaudella estetään seinät kallistuvan rakennuksen sisäpuolelle paineen alaisena.

vahvistaminen

Seinien ja kellarilevyjen vahvistaminen on välttämätöntä niiden paksuudesta riippumatta. Rakennuskoodit antavat "tyypillisen monoliittisten seinien kulmien ja tukien lujittamisen". Koska talon, vuokralaisten, huonekalujen, lumen (puristuskuormat) paino toimivat käytön aikana kellarinseinistä kellarista ja maaperän paineesta (vetokuormituksista) sivuilta, betonin vahvistamista ei voida vahvistaa.

Riittävä rakenteellinen lujuus saadaan lujittamalla monoliittista seinää kahdella lujituksella, joiden läpimitta on 12 mm ja pystysuorassa ja vaakasuorassa lujitussyvyydessä korkeintaan 40 cm, jotka ovat poikittain liitetty porrastetusti joka 2. solu, joilla on saman halkaisijan vahvistaminen.

Betoniraudan betonisulkeuma kellarissa on kaikissa 5-7 cm: n kantavissa seinissä ja kellarialustalla.

Viime aikoina lasikuituvahviste, joka ei syövytä, on halvempi, vahvempi ja lisäksi helpompi työskennellä.

Vedenpitävät seinät

Kellarin vedeneristys suoritetaan sekä vaakasuorassa että pystysuorassa. Lisäksi vaakasuora eristys tehdään päälevyn alla joko katemateriaalilla tai muovikalvolla, joka on ohuempi kuin 200 mikronia. Eristys tulee työntyä pohjaseinän yli vähintään 15 cm.

Vertikaalinen eristys riippuu pohjaveden pinnasta. Jos kellari ei altistu tulvien vaaroille, riittää, että levitetään kaksi kerrosta kuumaa bitumimastia, koska monoliittinen seinä ei anna kosteutta kovin paljon.

Jos kyseessä on säännöllinen tulva, säädä rullan vedeneristys, suojataan muulla tiilimuodolla tai muulla suojamateriaalilla ja vie se 15-20 cm maanpinnan yläpuolelle.

Basement wall insulation

Jos kellarisi lämmitetty, sen eristys on pakollinen. Tätä varten seitsemän tunnin kuluttua seinien pystysuorasta vedeneristämisestä voit kiinnittää eristyslevyt suoraan ylhäältä. Liimaa levyt alkavat pohjasta ja hyvin tiukasti pehmustettu. Ennen maaperän täyttämistä eristys on suojattu sileillä asbestisementtilevyillä. Yläeristyslevyt työntyvät 40-50 cm maanpinnan yläpuolelle.

monoliittisten talojen ominaisuudet

Monoliittisten talojen rakentamisen tekniikka mahdollistaa erilaisten arkkitehtonisten ratkaisujen toteuttamisen. Valmis mökki tai kartano on vahva, kestävä ja luotettava. Edullisia, taloudellisia materiaaleja voidaan käyttää työhön, mutta mikä on monoliittinen talo käytännössä?

Monoliittinen talo - mitä se on

Monoliittinen talo on peräkkäisten teknisten vaiheiden mukaisesti pystytetty esine: muottirakenteiden asentaminen, lujitushäkkeytyslaitteet, betonin kaataminen, huolto ja purkaminen. Pääasiallisena materiaalina käytetään useimpia raskasbetonia. Nykyaikainen rakennuskäytäntö on kuitenkin sellainen, että kustannustehokkaat seokset korvataan tehokkaammalla, taloudellisemmalla ja turvallisemmalla kevytbetonilla.

Hyödyt ja haitat

Teknologinen prosessi toteutetaan rakennustyömaalla. Esineeseen on asennettu muottijärjestelmä, johon betoniliuos toimitetaan. Monoliittirakennuksille on ominaista edut ja haitat. On suositeltavaa tarkastella rakennuksen vivahteita tarkemmin.

Monoliittisen tekniikan sisällä on monia muita alityyppejä, esimerkiksi kiinteiden tai (ja) lämmitysmoduulien käyttö

Rakenteelliset ja teknologiset edut, jotka perustuvat kevyen betonin, erityisesti rakenteellisten (kuonasbetoni, paisutettu savibetoni) integroidun käytön analysointiin raskas sijasta:

 • kevytbetoni tulee täydelliseksi rakenteeksi, jolla on suuri mekaaninen lujuus, vastustuskyky maapallon liikkeelle, maanjäristykset, rauniot ja vahingot;
 • laatikossa ei ole saumoja, mikä sulkee pois kylmäsiltojen ulkonäön. Kohde muuttuu lämpimäksi;
 • monoliittisten talojen hankkeet voivat sisältää epätavanomaisia ​​ratkaisuja;
 • erilaiset seinäpinnat ovat sallittuja;
 • halkeamien kehittyminen on epätodennäköistä kohteen tasaisen kutistumisen vuoksi;
 • liitoslevyt voivat olla puisia, monoliittisia, laattoja;
 • kuonan, puristetun saven, sahanpurun, perliitin käyttö helpottaa rakentamista (25 - 50% kevyempää kuin identtinen, raskasta betonia), mikä eliminoi tarvitsemansa massan syvennetyn pohjan järjestämisen;
 • kiinteä muotti lisää ääneneristystä, vähentää seinien kokonaispaksuutta poistamalla lisäeristystä;
 • teokset toteutetaan nopeasti maaperässä ja vaativat pienempiä rahoituskustannuksia verrattuna muihin tekniikoihin;
 • kohteen massan pienentäminen vähentää venttiilien kulutusta 15 prosenttiin. Alennettu kustannukset laakeripohjien ja rakenteiden rakentamiseen yleensä;
 • lisää lämpösuojausta 20%. Tämä johtuu rakenteen yleisen lämpöenergian yhtenäisyyden kasvusta. Valmis esine on ominaista matala lämmönhukka;
 • kevytbetoni (lukuun ottamatta puun ja polymeerikomponenttien materiaaleja), verrattuna raskaaseen, palonkestävään, taloon tulee turvallisempi.

Mikä voi olla vankka talo haittoja:

 • jos hankkeessa säädetään monoliittisen päällekkäisyyden valinnasta, tarvitaan erityisiä telineitä työhön, odotettavissa on työvoimakustannusten nousu;
 • monoliittinen yksityinen talo kiinteällä muottialueella ei "hengitä", mikä pakottaa syöttö- ja poistoilmajärjestelmän järjestelemään;
 • talossa on korkea kosteusjärjestelmä;
 • Jos polystyreenistä valmistettu kiinteä muotti on tarkoitettu käytettäväksi, on otettava huomioon, että materiaali päästää myrkyllisiä aineita savutusprosessin aikana. Kaikki palonkestävyyden edut tasoitetaan, ja monoliittisen opilkobetona-osan mukana polystyreenisbetoni on minimoitu;
 • kaikkien monoliittisten talojen on oltava maadoitettuja;
 • monoliittiset seinät, jotka on pystytetty kevyen betonin perusteella, eivät voi ottaa liian suuria kuormia;
 • laitoksen rakentaminen edellyttää usein betonipumppujen osallistumista syöttämään materiaalia korkeuteen;
 • tekniikka edellyttää kaatumisen ajoituksen noudattamista, mikä tiukentaa työn etenemistä.

Monoliittisten talojen rakentaminen

Talojen rakentaminen toteutetaan irrotettavalla ja kiinteällä muottirakenteella.

Varovainen omistaja kiinnostaa irrotettavaa muottirakennetta siten, että purkamisen jälkeen se pysyy sopivana muille taloudellisille tarpeille.

Rakennustekniikka irrotettavalla muottirakenteella, jolla on alhainen lämmönjohtavuus - puubetoni, laajennettu savibetoni, sahanpurun betoni, betoni, perliittibetoni ovat lähes identtisiä:

 • järjestelmä on rakennettu erikseen jokaiselle hankkeelle;
 • Pääasiallinen materiaali on muovia, vaneria, puuta, metallia. Mutta on tehokkaampaa työskennellä säädettävissä 40-60 cm korkea, 4 cm: n lankkujen sulkemismuotoilla;
 • muotoleveyden tulisi vastata tulevan seinärakenteen leveyttä ottaen huomioon kevytbetonin lämmönjohtavuus;
 • suojat kiinnitetään pähkinöiden, napojen, aluslevyjen avulla. Aaltoputket asetetaan kierretankoihin, jotka estävät metallin pääsemästä betoniin;
 • levyt peitetään synteettisellä kalvolla ja painetaan molemmille puolille pystysuoraan seinään koko pystysuoralle pystytasolle, taso on 1,5 m, jokainen vastapäiden pylväs vedetään yhteen lankaviirien kanssa;
 • Tilapäiset välikkeet sijoitetaan muottiin;
 • kevyt betoni kerroksittain. Jos käytetään betonipumppua, seoksen liikkuvuuden on oltava vähintään P4;
 • kun se asetetaan, muotti poistetaan ja järjestetään uudelle tasolle ylemmän kerroksen päälle siten, että alemman kerroksen päällekkäisyys on vähintään 20 cm;
 • prosessi kaksinkertaistuu.

Tyypit konkreettisia ratkaisuja

Tavallisimmat betoniratkaisut ovat seuraavat:

 • Kevytsoratuotteet. Ainemateriaalista riippuen höyryläpäisevyysindikaattorit ovat 0,09-0,3 Mg / m * h * Pa, lämmönjohtavuus 0,66 - 0,14 W / m ° С. Seinien paksuus riippuu rakentamisen alueesta; Keski-Venäjällä oletetaan olevan 50 cm;
 • kuona betoni. Materiaalilla on samanlaiset ominaisuudet kuin laajennetulla savibetonilla, mutta laajennetun saven sijasta on kuona. Betoni on vähemmän kestävä, joten seinien vähimmäispaksuus monoliitissä on yli 55-60 cm, puutarhaviljelijöille - 35-40 cm;
 • opilkobeton - monoliitti paljastaa tulenkestävät, lämpimät, tekniset, mutta tarvitsee ajattelevan vedenpitävyyden;
 • Arbolit - tämän materiaalin pohjalta tehdyt seinät ovat vahvempia ja lämpimämpiä kuin opilkobetonilla, jolla on vastaava paksuus;
 • vaahtobetoni - ominaisuudet ovat sellaiset, että lämpöä tarvitaan, synteettinen materiaali asetetaan muottiin, lähempänä ulkoseinää. Pysyvän muottien käyttö vaikuttaa haitallisesti ilmankiertoon.

Korkealaatuisten seinien rakentamiseen omiin käsiinsä kevyestä betonista kannattaa käyttää työseoksia, joissa on paljon pieniä jakeita, kuten hiekkaa. Rakennuksen laatu riippuu sementin kulutuksesta. Saadaan hyvä pinta, jonka virtausnopeus on vähintään 300-400 kg / m³.

Yleissääntö: sitä enemmän sementtiä seoksessa, sitä vahvempi, "kylmempi" ja kalliimpi seinä

Joissakin tapauksissa sementin kulutuksen vähentäminen mahdollistaa lentotuhkan käytön. Materiaali edistää työseoksen laimentamista ja hiekan käytön vähentämistä tai täydellistä hylkäämistä. Superplasticisointi- ja pehmentävät lisäaineet parantavat kevytbetonin virtausominaisuuksia, mikä on erityisen kätevää monoliittiselle rakenteelle.

Monolithic house of arbolita:

 • vähintään seinämän paksuus 30 cm;
 • vaatii vahvistuskorin;
 • täyttökerroksen paksuus 25-30 cm;
 • töitä tehdään irrotettavalla ja kiinteällä muottirakenteella;
 • materiaaliluokka alhaisen rakennustöiden osalta vähintään B3.5.
 • käytetään irrotettavaa tai pysyvää muottia;
 • lasikuituvahvistaminen on hyväksyttävää;
 • täyttökerroksen paksuus 20-30 cm pakollisella tiivistyksellä;
 • materiaalin vahvuuden tulisi olla 15 kg / m³ ja korkeampi.
 • kerrospaksuus 15,0 - 20 cm;
 • käytetyn materiaalin tyyppi M15 / M25;
 • vähintään seinämän paksuus 30 cm;
 • vahvistuskammio on välttämätöntä (ruudukko kulmissa, sauva kaikkialla seinät pitkin);
 • Käytetään kaikenlaisia ​​muottijärjestelmiä.
 • kerroksen paksuus - 20 cm;
 • useimmiten materiaalilla, jota he työskentelevät uudelleenjärjestetyllä muottirakenteella monikerroksisten seinärakenteiden rakentamisen aikana;
 • vahvistaminen on käynnissä;
 • materiaalin laatu vähintään M25 / M35 - ulkoseinien osalta.

Valitse seinätyyppi

Seinän tyyppi, jonka kehittäjä valitsee paikallisten ilmasto-olosuhteiden ja taloudellisten mahdollisuuksien perusteella.

Talon tulevaisuuden suunnittelussa tulisi valita, minkä tyyppisiä ulkoseiniä käytetään:

 • yksikerroksiset kevytbetoniseinät;
 • Kolmikerroksinen ja kaksikerroksinen eristys ulkopuolelta;
 • kolmikerroksinen ja kaksikerroksinen, sisäpuolelta lämpeneminen;
 • kolmikerroksinen kaksi monoliittista kerrosta - kevyt monoliittinen betoni, suojaava ja koristeellinen betoni; raskas monoliittinen betoni; Tehostaa viestintää; tehokas sääennuste.

Yksikerroksisten ulkoseinien paksuuden riippuvuus kevytbetonin tiheydestä on esitetty taulukossa:

Betonin paksuus eri pinnoilla

Talonrakennukset ja rakenteet, jotka on valmistettu raskaasta betonista, kuten kellari, uima-allas, parkkipaikka, sokea alue, lattiapäällyste ja alusta sisäänkäynnin ryhmän edessä, rakennetaan yleensä ilman hankkeen kehittämistä.

Siksi yksi tärkeimmistä kysymyksistä, joita ei-ammattimaisen kehittäjän kiinnostus on, on se, minkä pitäisi olla auton paikan betonipaksu, lattian lattian betonin paksuus ja kellarin tai altaan betoniseinien paksuus. Tarkastellaan näiden yleisten kotitalous- ja talousrakenteiden rakenteiden paksuutta tarkemmin.

Betonin paksuus auton alle

Laaja mielipide on, että pinnoitteen paksuus näille tai muille tavoitteille riippuu ensisijaisesti auton painosta. Itse asiassa tämä ei ole täysin totta. Let's laskea kuorman "puristus" (tietty paine) suuruus, jonka betonialusta on raskaimmasta henkilöautosta - Jeep Cherokee SUV, 2.8 CRD, paino 2520 kg. Määritä konkreettinen kuormitus:

 • Laskennan alustavat tiedot: koneen paino on 2520 kg, renkaan leveys on 23,5 cm, renkaiden määrä on 4 kpl. Renkaan kosketuspinta-alan mitat ovat betonilla 23,5 x 40 cm.
 • Määritä painealue: 23,5x40x4 = 3760 cm2.
 • Määritämme spesifinen paine: 2520/3760 = 0,67 kg / cm2.

Samanlaisella menetelmällä, joka tietää pyörän leveyden, pyörien lukumäärän ja painon koon, on mahdollista määrittää minkä tahansa koneen luomaa konkreettista painetta.

Kuitenkin! Suosituin raskas betonimerkki M150, jota käytetään tällaisten rakenteiden rakentamiseen auton avoimena alueena ja autotalli lattia kestää jopa 150 kgf / cm2 paineita. Edellä esitetystä laskelmasta seuraa, että turvallisuustaso on suuri.

Siksi minkä tahansa henkilöauton aiheuttama erityinen paine voidaan jättää huomiotta ja harkita betonin paksuutta betonipinnan alla ja betonipaksuuden toisaalta autotallissa.

Asennettaessa autoa maahan tai autotallissa testataan betonilaatta ja betonilattia, mukaan lukien liikkuvan auton painon dynaaminen taivutuskuorma. Kuten tiedätte, betonin taivutuksen vahvuus on 8-10 kertaa pienempi kuin puristuslujuus. Toisin sanoen betonikerroksen paksuuden on oltava riittävä, jotta levy ei hajota voiman kompleksin vaikutuksesta: dynaaminen taivutus ja staattiset puristusvoimat.

Tässä voit käyttää GOST 10180-2012: n käytännön kokemuksia ja teknisiä vaatimuksia betonin valvontanäytteiden koosta puristuksessa ja taivutuksessa. GOST 10180-2012 -standardin mukainen pakkaus- ja taivutuskokeen minimikoko on 100 x 100 mm. Täsmälleen sama luku näkyy kaikissa käytännön kokeneiden rakentajien kertomuksissa.

Näin betonin paksuus (ulkotila ja autotallin lattia) on oltava vähintään 100 mm. Tämä on paras vaihtoehto.

Luotettavuutta varten on suositeltavaa vahvistaa levy ja lattia teräslangalla tai teräsvahvikkeella.

Betonipaksuus lattiaan

Betonilattiapinnoitteen paksuus riippuu mekaanisen vaikutuksen suuruudesta ja se on määritelty sääntelyasiakirjan vaatimuksista - SNiP 2.03.13-88:

 • Erittäin suuri mekaaninen kuormitus lattialle: 50 mm.
 • Suuri kuorma: 40 mm.
 • Kohtalainen altistus: 30 mm.
 • Matala vaikutus 20 mm.

Asuntojen, talojen ja talorakenteiden betonilattian käytännön käytännön mukaan betonivalujen paksuuden oletetaan olevan 30-40 mm oletusarvoisesti.

Viime aikoina yksityisissä kodeissa on lattialämmitys. Samanaikaisesti lattialämmitys on sähköinen ja lämminvesivaraaja. Ensimmäisessä tapauksessa mallia kuumennetaan erikoisjohtimilla, ja toinen kuumaa vettä, joka kiertää lattian paksuudessa sijaitsevien putkistojen kautta. Siksi lattialämmityksen betonin paksuuden laskeminen suoritetaan erikseen riippuen putkilinjan halkaisijasta tai lämmitysjohdon halkaisijasta.

Yleensä laskelma on seuraava: 20-30 mm betonia kuumennuselementtien asentamiseen + langan läpimitta (6-7 mm) tai putken halkaisija (yleensä 22 mm, puoli tuuman vesikaasuputki) + 20-40 mm (betonipinta lämmityselementin yläpuolella).

On käynyt ilmi, että "sähkölämmitteiselle lattialle lattian paksuus on keskimäärin 46-76 mm ja" lämmin vesipinta "62-92 mm.

Betonin kellarin seinien paksuus

Konkreettisesta maanalaisesta kasvisrakennuksesta on yksi budjettivaihtoehdoista, kaikki muut asiat ovat yhtä korkeat: kestävyys ja toimivuus.

Joten jos tiilikellarin rakentamiseen saatat tarvita pätevän muurarin palveluja, voit varustaa betonikellarin omilla kädilläsi ja säästää siten kalliita vuokratyötä.

Tässä tapauksessa erittäin tärkeä kysymys, jolle rakennuksen lopulliset kustannukset riippuvat, on kysymys kasvismyynnin seinämien optimaalisesta paksuudesta.

Pohjaveden seinien optimaalinen paksuus, joka on järjestetty kuivaan maaperään, jonka pohjavesi on matala, on 150 mm ja pakollinen pystysuora vahvike. Tällöin seinämissä ei ole vakavia mekaanisia kuormituksia, joten 150 mm: n koko otetaan huomioon suunnittelun kannalta ja kaatamisen helpottamiseksi.

Rakentamalla rakenteita märissä maissa pohjaveden ollessa korkea, talvella seinät altistuvat melko vakavalle kuormitukselle maaperän talteenotosta. Tällöin seinämän paksuuden tulisi olla vähintään 250 mm, myös pakollisella pystysuoralla vahvistuksella.

Nämä arvot vahvistetaan käytännön kokemuksella asuinrakennusten rakentamisessa ja käytössä, mitat ovat 2x2 - 4x4 metriä.

Betoniseinän seinämän paksuus

Monoliittinen betoniallas on kallis rakentaminen. Samanaikaisesti betonin hinta rakennuksen kulhon kaatamiseksi on yksi rakennuskustannusten pääkohdista. Kiinteän rakennusmateriaalin vaaditun määrän oikea laskeminen mahdollistaa betonin optimaalisen määrän ja pienentää kulhon kulutuksen mahdollisimman vähäisiksi, kun kaikki muut olosuhteet ovat yhtä suuret.

Alueen seinämien optimaalisen paksuuden kannalta ei ole vaatimuksia sääntelyasiakirjoista, kuten betonipaksuus lattiapinnoitteelle. Siksi on tarpeen käyttää empiirisiä tietoja, jotka saatiin tällaisten rakenteiden kokeneilta kehittäjiltä.

Pakollisella vaakasuoralla ja pystysuoralla raudoituksella altaan seinämien paksuus, joka saadaan empiirisellä menetelmällä ja joka on todistettu käytännössä, on oltava vähintään 200-250 mm. Seinämän paksuuden kasvu 250 mm: n yläpuolella johtaa rakentamiskustannusten perusteettomaan ja huomattavaan kasvuun.

Kuinka mitata paksuus?

Monet yksityiset kehittäjät, jotka ovat määrittäneet tässä artikkelissa käsiteltyjen rakennelmien rakentamisen yrityksille tai yksityishenkilöille ja jotka eivät kykene tarkkailemaan työtä henkilökohtaisesti, ovat kiinnostuneita työn laadunvalvonnasta, kun urakoitsijat noudattavat betonin suunnittelupaksuutta.

Tässä tapauksessa tarvitset laitteen betonin paksuuden mittaukseen. Kun otetaan huomioon tällaisten laitteiden korkeat kustannukset (250-260 tuhatta ruplaa), on järkevää vuokrata se hyväksymisajankohtana.

TC300 betonipaksuuden mittari

Yksi parhaista varusteista betonirakenteiden paksuuden säätöön on TC300-betonipaksuuden mittauslaite. Tällaisten laitteiden vuokraus on käytettävissä, ja se on 300-500 ruplaa päivässä, kun otetaan käyttöön sopiva palautusrahasto.

johtopäätös

Yhteenvetona tämän kertomuksen osalta on syytä huomata, että tämän artikkelin luomisessa otettiin huomioon onnistunut henkilökohtainen kokemus tekijän betonirakenteiden rakentamisessa ja luotettavien liikekumppaneiden menestyksekkäästä kokemuksesta.

Betoni monoliittinen seinätekniikka

Monoliittinen talo - kestävin rakenne, joka kestää jopa pieniä maaperän vaihteluita. Pari vuosikymmentä sitten käytettiin monoliittisten seinien rakennustekniikkaa vain vakavissa teollisissa tiloissa ja monikerroksisissa asuinrakennuksissa. Mutta yhä useammin monoliittisten seinien rakentaminen toteutetaan yksityisillä esikaupunkirakenteilla.

Yksinkertaisen tekniikan monoliittisten seinien rakentamiseen on seuraava: erityisessä muottirakenteessa, jossa on tulevaisuuden rakenteen ääriviivat, asennetaan raudanvahvistus ja kaadetaan betoniseosta. Kun se jäätyy, muottielementit puretaan ja siirretään seuraavalle tasolle (lattia). Tiili voi myös suorittaa muotin roolin, mikä mahdollistaa seinän hankkimisen, jonka pinta ei tarvitse enää viimeistellä tai päin. Lisäksi kun rakennetaan monoliittisia seiniä, muotti voidaan yhdistää: seinän ulkopinta on tiili, ja sen sisällä on irrotettava, metallista tai puisesta kilvestä valmistettu. Todellakin tämä vähentää jonkin verran seinän kantokykyä, mutta yhden, kahden tai jopa kolmen kerroksen talojen rakentaminen on paras vaihtoehto.

Alhaisen asuntorakentamisen seinillä ei ole suurta kuormitusta. Siksi kevytbetonia käytetään yleisesti betoniseoksena monoliitti-seinien rakentamisen tekniikan mukaisesti. Tällaiset seokset on valmistettu täyteaineesta: kuona, laajennettu savi, polystyreenivaahto, tiilipelot, sahanpuru ja olki sementin avulla sideaineena ja joskus jopa kalkkia, savea ja kipsiä. Mutta yleensä niitä käytetään lisäaineina, mikä vähentää sementin kulutusta ja tekee seoksesta enemmän muovia ja kätevää asentaa. Täyteaineiden ansiosta kevytbetoni on paljon parempi kuin täyteläinen tiili sen lämmönkestävyysominaisuuksissa ja paljon halvempaa kuin se maksaa. Kevyet betoniseinät ovat suhteellisen kestäviä, mutta niillä ei ole kovin esillä olevaa ulkonäköä ja tarvitsevat hyvää kosteutta (toisin sanoen ne vaativat vielä viimeistelyä tai pinnoitusta).

Monoliittisen talon ja muottien seinien paksuus

Monoliittisen talon seinien paksuus riippuu paljolti arvioituun ulkolämpötilaan. 250 mm: n seinälle se on -20 ° C, 350 mm -30 ° C ja 450 mm -40 ° C.

Käytön helpottamiseksi muottielementtejä valmistetaan 40-60 cm korkeiksi, jotka voivat olla lastulevytarkkoja, metallisia ja puisia suojuksia. Tarvittaessa suojat, jotka on peitetty synteettisellä kalvolla tai lasikattoilla. Työskentelyvaiheessa suojat puristetaan pystysuoran seinän molemmille puolille asennetuille telineille koko korkeudelle. Viereisten telineiden välinen etäisyys ei saa olla yli 1,5 m. Jokainen pariliitinkotelo, joka sijaitsee toisiaan vasten, kiristetään ylhäältä johdon kierteillä, ja väliaikaiset telineet asennetaan muottiin.

Nykyään esikaupunkien asuntorakentamisessa monoliittisten betoniseinien rakennustekniikka edellyttää pysyvien muottien käyttöä. Monoliittisen seinän rakentaminen on itse asiassa yhdistelmä monoliittista kotelorakennetta ja muurausta ontolohkareista. Tällöin lohkot toimivat muottien funktiona, mutta päinvastoin kuin kokoonpuristuva rakenne, niitä ei pureta, kun betoniseos saavuttaa tarvittavan lujuuden mutta tulee osa seinää. Tämän seurauksena tämä tekniikka voi merkittävästi nopeuttaa seinänrakentamisen vauhtia vähentämättä niiden laatua. Lisäksi muottien rooliin vaikuttavat lohkot voidaan valmistaa lämpöeristysmateriaalista, kuten penopolysgrol (vaahto), joka mahdollistaa samanaikaisesti seinän rakenteen ongelman ratkaisemiseksi.

Tyypillisesti kiinteiden muottien lohkot ovat kaksi levyä, jotka on yhdistetty erikoisliitoksilla. Lohkojärjestelmän pääosa on usean koon perusseinämoduuli.

Lisäksi järjestelmään kuuluu yleensä kulmakappaleita, päätykappaleita sekä muita elementtejä, kuten lohko, jossa on tiilimuuraus, kartiomainen lohko jne.

Monoliittisten seinien rakentaminen kotona

Talon monoliittisten seinien rakentaminen aloittaa kulmakappaleiden asentamisen, niiden välissä ne venyttää johtoa, jonka päälle riviosat asetetaan. Samaan aikaan niitä ei ole kiinnitetty yhdessä liuoksen kanssa (kuten yleensä tehdään perinteisten betonilohkojen tai tiilien seinässä) - niitä ei pidä liikuttaa urien ja harjojen päätykoneissa.

Vahvistuselementteinä käytetään pystysuoria ja vaakasuoria vahvistuspalkkeja, joiden läpimitta on 8-10 mm. Laita sitten toinen rivi lohkojen päälle asettamalla ne pystysuoraan vahvikkeeseen, joka tarttuu alempaan riviin ja aseta pituussuuntainen vahvistus uudelleen ja kiinnitä se pystysuuntaisiin tankoihin ohuella langalla. Pukeutuminen tapahtuu ylittämällä ylärivin puolen korttelin päällä. Kun 3-4 riviä on koottu, lohkojen sisätila täytetään yhdellä edellä kuvatuista kevyistä betoniseoksista, joka kiinteytymisen jälkeen muodostaa monoliittisen seinämän. Asiantuntijoiden mukaan seinät tällä tavalla voidaan rakentaa erittäin nopeasti, eikä se edellytä korkeaa pätevyyttä.

Mielenkiintoiset ja tarpeelliset tiedot rakennusmateriaaleista ja -teknologiasta

MATALLA PAKSU JA VAHVUUS

Laakeri-seinät ovat rakennuksen tasomaisia ​​rakenteellisia elementtejä, jotka toimivat pääasiassa puristamalla ja havainnoimalla sekä pystysuuntaisia ​​kuormituksia (esimerkiksi lattialta) että horisontaalisia kuormia (esimerkiksi tuulen).

Yksikerroksisen rakenteen ulkoisten kantavien seinämien vähimmäispaksuus on 24 cm * Kahden kerroksen ulkoseinärakenteella, jossa on päällyskerros, seinän tukevan sisäkerroksen vähimmäispaksuus voidaan pienentää 11,5-17,5 cm: iin monoliittisilla betoniteräksillä ja vastaavalla kuormitusrajoituksella.

On huomattava, että samoissa DIN 1053 -standardeissa seinärakenteita pidetään vain rakenteellisen mekaniikan näkökulmasta, ja vain yhdestä huomautuksesta ilmenee, että suunnittelussa olisi otettava huomioon myös seinien toiminnot suljetuina rakenteina, jotka on suunniteltu tuottamaan lämpöä ja äänieristys, ja myös suojautua tulelta ja vedeltä. Rakennuksen tai rakenteen (yhdessä suunnittelijoiden) kanssa kehittävien arkkitehtien tehtävänä on valita tarvittavat rakennusmateriaalit ja sijoittaa ne seinärakenteeseen siten, että varmistetaan kaikkien seinämätoimintojen optimaalinen suorituskyky (ulkoisten seinien suojaustoiminnot, ks. 3.5).

Kellojen ulkoseinien osalta niille DIN 1053: n normit edellyttävät tiilien käyttöä, joiden puristuslujuus on vähintään 50 kgf / cm2 (5 mN / m2) ja liuosryhmät II, Pa tai III. Kellariseinien vähimmäispaksuus on esitetty taulukossa. 1 DIN 1053 -standardeista. Korkean maaperäpaineen ja merkittävien väliaikaisten kuormitusten määrä rakennuksen ääriviivojen ulkopuolella, kellareiden ulkoseinien paksuus määritetään laskemalla.

Mutta vaikka maaperän normaalilla paineella, jossa kaivontatan sinusit ovat täyttyneet rakentamisprosessin aikana, kellarissa oleva ulkoseinälle voi aiheutua vaaraa, jos kellarikattoa ei ole vielä asennettu ja edellyttäen, että rakenne on tarpeellinen jäykkyys. Tällöin täyttö voidaan suorittaa vain kellarikerroksen asennuksen jälkeen (ja kellarinseinien eristämisen testaustestaus).

Laakerin sisäseinät on tarkoitettu taulukkoon. 2 rakennussäännöistä. Paksuus on alle 24 cm. Sisäseinät voidaan tehdä yli neljän kerroksen rakennuksissa, mutta kaksi seinää on käytettävä (kaksi 11,5 tai 17,5 cm: n seinää).

Kun jatkuvia laatikoita, jotka toimivat kahdessa suunnassa, on mahdollista muodostaa vielä kaksi kerrosta; Tämä tarkoittaa sitä, että taloja, joiden korkeus on yli kuusi kerrosta ja joiden paksuus on 11,5 cm, taloja, joiden korkeus on yli neljä lattiaa (ks. kuva 47), voidaan soveltaa kuormia sisältäviin sisäseinämiin, joiden paksuus on 17,5 cm.

Seinät (kalvot) jäykkyyttä voivat olla kantavia ja ei-kantavia. Ne auttavat varmistamaan tukiseinien jäykkyyden taivuttamalla niitä omalta koneeltaan. Niiden pituuden on oltava vähintään 1/5 korkeudesta.

Jos jäykkyyskalvossa on aukkoja, niiden välisen laiturin pituuden tulisi olla vähintään V5 valon aukon korkeudesta (ks. Kuva 48). Jäykkyvät kalvot tulisi pystyttää samanaikaisesti tukiseinien kanssa, joiden jäykkyys ovat; Samaan aikaan näiden seinien muurausmittaus olisi suoritettava täydellisesti. Kaltevilla rangaistuksilla (päällysteet) voidaan tehdä vain samanaikaisesti molemmissa sidoksissa olevissa seinissä.

Ulkopuoliset ja sisäseinät voivat olla epäkuntoisia. Puhuminen verhoilevista ulkoseinistä tarkoittaa joko ulkokerrosta, jossa on kaksikerroksinen tiilimuuraus, jossa on ilmakerros, jossa päällekkäisyys lepää ainoastaan ​​seinän sisäkerroksella tai seinien täyttö kehysrakenteisella kehysjärjestelmällä ja järjestelmällä, jossa on poikittaiset tukiseinät. Toisessa tapauksessa seinät (täyttö) voidaan asentaa ilman erityisiä teknisiä laskelmia, jos seuraavat ehdot täyttyvät; seinät kiinnitetään neljällä sivulla (avaimet tai ankkurit); taulukossa 1 esitetyt vaatimukset. 4 standardia DIN 1053; Tällaisten seinien asentamiseen sovelletaan ryhmien IIa tai III liuoksia. Puoli- tai runkorakenteiden seinien täyttöalueiden sallitut arvot, otettu huomioon kerroin e, otettiin ensin käyttöön DIN 1053 mukaisesti (kuva 49).

Jos ei-kannattava seinämä, joka pääasiassa havaitsee vain oman painonsa kuorman eikä lisää laakerin seinän jäykkyyttä, kun se taivuttaa jälkimmäisen pois tasostaan, on ulkoinen, sen on siirrettävä sen pinnalle vaikuttava tuulikuorma kantaville seinille ja koville lattioille.

Ei-tuetuilla sisäseinillä (väliseinillä) ei ole mitään merkitystä rakennusrakenteiden yleisessä staattisessa toiminnassa, joten niitä ei sovelleta DIN 1053: n vaatimuksiin. Tällaisia ​​seiniä koskevat erityisvaatimukset on esitetty DIN 4103: ssä "Kevyet väliseinät. Suunnittelu- ja asennusohjeet.