Normaali punainen tiilikoko

Punainen (eli keraaminen) tiili on yksi yleisimmin käytetyistä ja tunnetuista rakennusmateriaaleista. Se on valmistettu saviraaka-aineista polttamalla puristettuja brikettejä.

Keraamiset tiilet luokitellaan useiden kriteerien mukaan:

 1. Koon mukaan:
  • single;
  • Yksi ja puoli
  • Kaksinkertainen.
 2. Täyttämällä:
  • Täyteläinen;
  • Ontto.
 3. Käyttötarkoituksen mukaan:
  • Yksityinen tai rakennus;
  • päin;
  • Uuni tai palo;
  • Klinkkeri.

Unary Red Brick

Vihreän tiilen vakio koko otettiin käyttöön 1800-luvun alussa, ja vihdoin perustettiin äskettäin vuonna 1927 ja se on 250 x 120 x 65 millimetriä. Usein tällaisen keraamisen yksittäisen tiilen kokonaismitat kutsutaan normaaliksi tai perusmuodoksi. Se on tämän kokoinen tiili, jota pidetään parhaiten teosten tekemisessä seinien asentamisessa, tarkemmin sanottuna vuorotellen tiilien sijaintia, kun ne murskataan muuraus.

Yksi tiili voi olla täyteläinen (3,6 kg: n paino) ja ontto (2,3 - 2,7 kilogrammaa).

Rakennusmateriaalin kaikkia päämittoja ja ominaisuuksia säännellään valtion standardien mukaisesti GOST 530-2007: n mukaisesti, joka astui voimaan 1. maaliskuuta 2007. Tiilien pintojen nimet annetaan myös siellä: pukki, lusikat, sänky.

 1. Sänky toimii, suurin kokoinen tiilipinta. Sängyssä, yleensä, tiili pysyy sisällä.
 2. Lusikka - tiilen kasvojen keskikoko.
 3. Tap on tuotteen pienin reuna.

Puolikeraamiset tiilet

Toisin kuin nimi, yhden ja puolen tiilen todellinen paksuus on 1,35 kertaa suurempi kuin yhden tiilen. Puolivälin tiilen ulkonäkö johtuu rakentamisen teollistumisprosessista, mikä nopeuttaa muurausrakenteen vauhtia. Se tapahtuu ruhonosina (tiilipaino - 4 - 4,3 kg) ja ontto (paino 3 - 3,3 kg).

Kaksikerroksinen keraaminen tiili

Rakennustuotannon tehostaminen johti kaksinkertaisen tiilen ulkonäköön (2,1 kertaa paksumpi kuin yksittäinen tiili).

Tämä laji ei ole koskaan täyteläinen, koska sen massa tässä versiossa on 7,2 kiloa, mikä tekee siitä erinomaisen epämiellyttävän. Hollow kaksinkertainen tiili on massa 4,6-5 kiloa.

Kiinteä keraaminen tiili

Kiinteä tiili ei sisällä lainkaan aukkoja (suurin huokostilavuus on jopa 13%). Se on suhteessa onttoon ja paljon suurempi lujuus, joten sitä käytetään pääsääntöisesti kantavien rakenteiden, ulkoisten ja sisäisten seinien, pilarien ja pilarien rakentamiseen sekä perustusten rakentamiseen.

Koska materiaalia käytetään laajalti käytännössä kaikentyyppisten rakennusten rakentamisessa, kiinteitä keraamisia tiiliä kutsutaan myös tavallisiksi, tavallisiksi ja jopa yksinkertaisiksi rakenteiksi.

Hollow punainen tiili

Tämäntyyppisen tiilen tilavuus on 13 - 40%. Sitä kutsutaan myös toisinaan enemmän keskusteluiksi: "reikä", "korttipaikka" tai "itsekantava". Samankaltaiset nimet liittyvät siihen, että reiät (aukot) ovat läpinäkyneinä tai suljetuina ja ulkonäöltään - pyöreinä, pitkänomaisina tai muina muodoina valmistajan toiveiden mukaan.

Tyhjää punaista tiiliä käytetään tavallisesti kevyiden seinien tai väliseinien valmistukseen sekä monikerroksisten rakennusten kehysten täyttämiseen.

Yksityinen punatiilinen

Saatavana GOST 530-2007: n mukaan. Sitä käytetään laajalti lähes kaikentyyppisten rakennusten ja rakenteiden rakentamiseen, mukaan lukien yksityiset talot ja mökit. Se on sallittua käyttää julkisivujen asettamisessa vain myöhemmällä viimeistelyllä tai lämpenemisellä.

Standardit eivät aseta erityisiä vaatimuksia tämän tiilen ulkonäölle, vaikka pienetkin leikattuja pintoja, jotka eivät vaikuta lujuusominaisuuksiin, ovat mahdollisia.

Tavallisen keraamisen tiilen hinta alkaa 6,8 ruplaa / kpl yhdelle ja 8,6 ruplaa puoleen.

Keraaminen tiili edessä (edessä, edessä)

Tiili, johon suurimmat vaatimukset ulkonäköön. Niinpä viitataan korkeampaan hintaluokkaan. Yksinkertaisimmat tyyppiset vastakkaiset tiilet maksoivat 9,8 ruplasta kappaleelta.

On olemassa kaksi tyyppiä:

1. Teksturoitu tiili (toinen nimi - raunioitunut kivi) Tätä käytetään suojaamaan aidat ja verhouspalkit;

2. Muotoiltu tiili, jossa on erilaisia ​​kokoonpanoja. Käytetään rakenteiden monimutkaisten ja epätyypillisten rakenteiden rakentamiseen, esimerkiksi kaaria, ikkunahylsyt, korkit jne.

Kilpi tai palo punaista tiiliä

GOST 390-96: n mukaan valmistettu uuninpunainen tiili on tulenkestävää tuotetta, jota käytetään korkeissa lämpötiloissa altistuvien laitosten rakentamisessa - takat, uunit ja savupiiput jne.

Valmistusominaisuuksien ansiosta palopelti kestäisi jopa 1000 asteen lämpötiloja vähentämättä voimakkuutta, kantavuutta ja muita ominaisuuksia. Yksi tiilen hinta alkaa 20 ruplasta.

Klinkkerinpunainen tiili

Clinker-tiili on savesta valmistettua, jolla on tulenkestäviä ominaisuuksia. Jalostuksen tuloksena tällainen tiili hankkii korkeamman lujuuden ja tiheyden verrattuna perinteiseen keramiikkaan, joka ei kuitenkaan saavuta tulisiltojen tasoa. Tärkein käyttöalue - päin suuntautuvat socles ja säätiöt, paved garden polkuja, munivia umpia. Hinta per kpl - 22 ruplaa.

On huomattava, että täyte- tai käyttötarkoitukset eivät vaikuta tiilen kokonaismittoihin.

Punainen tiili riippuen koosta on jaettu useisiin tyyppeihin:

 • Unary (kokonaismitat - 250 * 120 * 65 millimetriä);
 • Yksi ja puoli (250 * 120 * 88 millimetriä);
 • Double (250 * 120 * 138 millimetriä);
 • Euro (useita lajikkeita).

Euroopan keraamisten tiilien standardit

Joissakin tapauksissa esimerkiksi silloin, kun asiakas on Länsi-Euroopasta sijaitseva yritys tai käytetään tavanomaista kehitettyä projektia, käytetään teosten tuottamiseen tiiliä, joka ei ole GOST 530-2007 -standardin mukainen 01.03.2008. Yleisimpiä EU-maissa ovat seuraavat koot:

 • DF - 240 * 115 * 52 millimetriä - yleisimmin käytetyt;
 • NF - 240 * 115 * 71 millimetriä;
 • WDF - 210 * 100 * 65 mm;
 • 2DF - 240 * 115 * 113 millimetriä;
 • RF - 240 * 115 * 61 mm;
 • WF - 210 * 100 * 50 mm.

On huomattava, että kuitenkin samankokoiset keraamiset tiilet ovat melko harvinaisia.

Tiilen koko.

Tiilikoko määritetään kolmella parametrilla: pituus, leveys ja korkeus. Tiilien sivujen muodostavat tasot on nimeltään lusikat, säkki ja sänky, vastaavasti.

Tiili on rakennusmateriaali, jolla on vuosisata historia. Antiikin ajoista lähtien muinaiset työntekijät käyttivät sitä rakenteiden rakentamisessa. Tuotantoteknologioiden kehittymisen myötä ilmeni uudentyyppisiä tiiliä, mutta tiilien koot eivät ole muuttuneet merkittävästi siitä lähtien.

Tiilen sivujen suhde: 1: 1/2: 1/4. Se on verrannollinen tiilen kokoon, jotta se luo tiilen halutun lujuuden. Keskeinen tekijä on tiilen paino. On olemassa erityisiä standardeja, joiden avulla tiilien mitat voidaan määrittää niiden määrän määrittämiseksi minkä tahansa kohteen, rakenteen tai rakenteen rakentamiseksi.

Tiilen koot, jotka määräytyvät valtion standardispesifikaation mukaan.

1. Unary (250x120x65 mm). Nimitys eurooppalaisesta merkinnästä - RF;

2. Double (250x120x138 mm);

3. puolitoista (250x120x88 mm);

4. Modulaarinen (280x130x80 mm);

5. Euro-tiili (250x85x65 mm).

Tiilimuodot jakautuvat seuraavasti:

• korpulenta;
• ontto (rako);

Tiilen kokonaismittojen lisäksi tietyillä poikkeuksilla on normaaleja poikkeamia (virheitä). Poikkeamien koko riippuu rakennusmateriaalin tyypistä - rakennuksesta tai päin. Suuremmille materiaaleille asetetaan tiukempia toimenpiteitä, koska rakennuksen ulkonäkö riippuu sen ominaisuuksista ja ominaisuuksista.

1) korkeintaan kaksi rikki osaa kulmissa tai reunoissa, joiden pituus on 1-1,5 cm, edellyttäen, että ne eivät pääse aukkoihin;
2) Sängyssä olevat täysipaksuiset halkeamat. Leveys voi saavuttaa ensimmäisen riviä aukkoja;
3) Pussin ja lusikan reunojen yksi halkeama.

Päällystetyt tiilet ovat kiellettyjä:
1) kulmat, joiden syvyys on yli 1,5 cm;
2) halkeamien läsnäolo;
3) Särmät reunat, joiden leveys on yli 0,3 cm ja pituus yli 1,5 cm.

Työlle sopivin on materiaali, jossa:
1) enintään 1 rikkoutunut kulma syvyyteen asti 1,5 cm;
2) käsikirjoituksen osasto, joka ei ylitä pituutta 4 cm;
3) Enintään 1 ristikkäisreunat, enintään 3 cm syvyyteen ja enintään 1,5 cm pitkä.

Modernit arkkitehtuurihankkeet mahdollistavat erilaisten muotojen ja värien tiilen käytön. Rakennusmateriaalien valinta on nykyään hyvin monipuolista. Rakenteen luotettavuudesta ja kestävyydestä voi aiheutua haittaa muuraustyön yhdistämiseksi erilaisten tiilimuotoisten tiilien, esimerkiksi keinotekoisesti vanhentuneiden, monimuotoisten tiilien kanssa.

Rakenteen painon pienentämiseksi puolet ja puolikokoiset tiilet ovat usein onttoja. Suuri levinneisyys nykyaikaisessa rakenteessa on huokoisia suurikokoisia lohkoja. Keraamisen tiilen käyttö yksinkertaistaa ja nopeuttaa rakennusprosessia samalla kun se vähentää muurauskoostumuksen kulutusta, koska tällainen tiili on tavallista helpompaa ja lämpimämpää.

Punainen, silikaatti- ja vastapintainen tiili - koko ja käyttötarkoitus.


1. Punainen (keraaminen) tiili saadaan polttamalla puristettua savesta valmistettuja brikettejä. Punainen tiili on monitoimimateriaalia, jota käytetään seinien, erilaisten rakenteiden, väliseinien, perustusten, aidojen ja liesituotteiden valmistuksessa. Täysi punaiset tiilimuodot: 300, 250, 200, 150, 120, 100, 75. Tiilimerkki osoittaa, kuinka paljon painetta tiili voi kestää (kg / cm 2).

2. Valkaista (silikaatti) tiiliä valmistetaan silikaatin pohjalta. Tämän materiaalin ominaisuudet verrattuna punaiseen tiiliin: pehmeys, keveys, alhainen lujuus, monipuolisuus. Silikaattilangan laajuus on kapeampi: seinien ja väliseinien rakentaminen.

Tuntotapahtumalla on seuraavan tyyppisiä tiiliä:

• Tavallinen tiili (takaa muurauskyvyn);

• Klinkkerin tiili (sillä on pieni veden imeytymisaste, suuri lujuus, joka tekee tällaisesta materiaalista kestävän käytön erilaisissa syövyttävissä olosuhteissa). Soveltamisala: koristemateriaali.

• Chamotte (palonkestävä) tiili (merkintä - "W", jota käytetään pääasiassa teollisuudessa)
• Tiiliseinä (voi olla hienonnettu, sileä jne.). Tiilien päämitat:

 • 290x140x85 mm;
 • 250x85x65 mm;
 • 250x120x88 mm;
 • 250x80x65 mm;
 • 250x60x65 mm;
 • 250x120x65 mm.

Tunnetun suorakulmaisen muodon lisäksi tiilillä voi olla kiilamainen muoto. Tämäntyyppisen tiilen soveltamisala: eri kaarevuussäteiden kaari ja kaari. Käytettäessä vastakkaisia ​​tiiliä on mahdollista tehdä ulkoseinien ihanteellinen muuraus huoneiden sisustukseen.

Standardi tiili koko punainen

Normaali punatiilinen koko ja lajikkeet

Punainen tiili on erinomainen rakennusmateriaali ominaisuuksiltaan. Sillä on ominaista sellaiset ominaisuudet kuin lujuus ja pitkäikäisyys. Rakentamisen alalla sitä käytettiin 4.000 vuotta sitten. Tiilintuotannon kehityksen myötä tuotteen ulkonäkö, sen muoto ja mitat muuttuvat jatkuvasti.

Rakentamismarkkinoilla vallinneesta pitkästä historiasta johtuen punaista tiiliä esiintyy laajalla alueella, jolla on noin 15 000 lajia. Jokainen niistä eroaa sen rakenteesta ja väristä. Kaikki punatiiliset tyypit luokitellaan tiettyihin ehdollisiin luokkiin, jotka määrittävät koostumuksen, rakenteen, värin ja tarkoituksen.

Kuvaus ja tyypit

Tuotteen valmistuksessa käytetään saviä sekoitettuna veden kanssa, joka sitten altistetaan paahdolle. Tämän seurauksena näytteeseen vaikuttavat korkean lämpötilan lukemat, jotka edesauttavat palautumattomien kemiallisten prosessien muodostumista.

Kuvassa - punaisen tiilen koko

Tuotteen hankinnassa on kiinnitettävä huomiota paitsi laatuominaisuuksiin myös punaisen tiilen tyyppiin ja mittoihin. Kaikkien näiden indikaattoreiden ansiosta tuote hankkii erilaisia ​​ominaisuuksia, jotka vaikuttavat suorituskykyyn.

Tietoja siitä, kuinka paljon tynnyriä kellarista löytyy tässä artikkelissa.

Sen houkuttelevuuden lisäksi tuotteella on pitkä käyttöikä ja kestävyys. Tämän seurauksena pystytään saavuttamaan pystytettyjen rakennusten turvallisuus. Lisäksi julkisivujen korjaus, jonka rakentaminen käytti punaista tiiliä, tehdään hyvin harvoin.

Mikä tiili soveltuu uuniin parhaiten tässä artikkelissa.

Videossa - normaalin punaisen tiilen koko:

Tutustu keraamisten tiilien ominaisuuksiin löytyy tästä artikkelista.

Koska punatiilillä on erilainen luokitus, jokaisella tyypillä on omat ulottuvuutensa. Normaalille tavalliselle punaiselle tiilelle pituus pysyy ennallaan - 250 mm, leveys - 120 mm, mutta paksuus riippuu tuotteen tyypistä: yksi - 65 mm, kaksinkertainen - 130 mm ja modulaarinen - 88 mm. Puolen punaista tiiliä varten tällaiset koot ovat erikoisia: 250 * 120 * 88.

Tietoja siitä, minkä kokoinen valkoinen silikaattitiili voi olla tässä artikkelissa.

Täysikokoinen

Tämän tuotteen klassiset mitat ovat aktiivisesti mukana tukevien ja vahvistettujen rakennusten, säätiön, uunien ja takkojen rakentamisessa. Tällaiselle tuotteelle tällainen merkintä on erikoinen: M-075, M-100, M-125, M-150, M-175. Jäätymisen taso voi nousta F50: een. Mikä koko Yksittäisen punaisen lohkon mitat ovat 250x120x65 mm. Näiden tuotteiden hinta on 9,4-16 ruplaa yksittäin.

Tulenkestävä (edessä) tuote

Tämäntyyppinen punainen tiili on luotu erityisesti viimeistelyyn ja uunien valmistukseen. Tehdäksesi sen tarvitset tulenkestävää savea ja täyteaineita. Tuloksena oleva tuote ei sovellu sulamisprosessiin eikä se murene. Lisäksi tulenkestävä tiili säilyttää kaikki ominaisuudet jopa 1800 asteen lämpötilassa. On seuraavan tyyppisiä tulenkestäviä tiiliä:

Chamotte tiili bb 8 mitat ja muut ominaisuudet voidaan lukea tästä artikkelista.

Merkinnät merkitsevät palonkestävyyden tasoa. Punaisen viimeistelyn tiilen brändi ja mitat voivat olla erilaisia, ja ne määritetään fysikaalis-kemiallisen koostumuksen perusteella. Tuotteen valikoima on valtava, sillä on satoja lajikkeita: Sh-5, Sh-8, ShA-5, Shb-47. Pinta-alan tiilien tekniset ominaisuudet ovat seuraavat:

 • pakkasenkestävyys - F50;
 • lämmönjohtavuus - 0,7-0,85 W / mK;
 • voidness - 8%;
 • imeytymistaso - 8%.

Artikkelista voidaan lukea silikaattitiilietuuksia ja muita tietoja.

Punaisen punaisen tiilen kustannukset ovat 20 ruplaa kappaletta kohden.

Double tai zabutovochny

Tätä tuotetta kutsutaan usein "leipäksi", sen paino on jopa 7 kg. Tällaisen tuotteen lujuusominaisuuksien mukaan se ylittää klassisen version. Se on mukana kantavien seinien, kehysten ja tukien rakentamisessa. Tekniset ominaisuudet ovat:

 • pakkasenkestävyys F 150,
 • kosteuden imeytyminen 10%,
 • lämmönjohtavuus on 0,50 W / (mK),
 • tyhjyys jopa 13%.

Tällaisen tuotteen hinta on 10 ruplaa kappaleelta.

keraaminen

Tämä punainen tiili on aktiivisesti mukana perustamaan. Siitä on ominaista suuri lujuus. Keraaminen punainen tiili voi kestää lämpötila ääripäitä ja kosteutta. Standardin punaisen tuotteen mitat perustuksen rakentamiseksi GOST 250x120x65 mm: n mukaan. Tuotemerkinnät merkitsevät 150, 175, 200, 250, 300. Esitettyyn materiaaliin liittyvät seuraavat tekniset ominaisuudet:

 • pakkasenkestävyys F 50-100,
 • kosteuden imeytyminen 6-16%,
 • lämmönjohtavuus 0,70 W / (mK),
 • voidness enintään 13%.

Näiden tuotteiden hinta on 11 ruplaa kohden.

Tiilen uunin hinta ja muut tiedot on kuvattu artikkelissa.

Punainen korkki

Tällaisella materiaalilla on oltava myös suuri lujuus, ja sen on myös kyettävä kestämään kosteutta ja kylmää. Käytä seuraavia merkkejä: M-125 tai M-150. Näihin tarkoituksiin kannattaa käyttää poltettuja ja korpulentteja keraamisia tiiliä. Tässä tapauksessa seuraavat merkit ovat suosittuja: M-200, M-250, M-300. Tällaisen tiilen ominaisuudet ovat seuraavat tekniset ominaisuudet:

 • pakkasenkestävyys F 100,
 • kosteuden imeytyminen 12%
 • lämmönjohtavuus 0,51 W / (mK)
 • voidness alle 13%.

Tällainen tuote on noin 16 ruplaa yksittäin.

Jos haluat käyttää punaista tiiliä liesi, sinun täytyy käyttää tuotetta, joka voisi kestää tulen välittömän vaikutuksen. Tällä hetkellä voidaan käyttää tuotteita, joiden mitat ovat:

Artikkelissa kuvataan keltaisen tiilen hinta ja muut tekniset tiedot.

Kiireellisiä toimenpiteitä tehtäessä on otettava huomioon esitetyn aineiston mitat, jotka esitetään seuraavassa taulukossa.

Taulukko 1 - Punaisen tiilen koot

Lisäksi, kun ostat punaista tiiliä, sinun on otettava huomioon laatuvaatimukset. Jos huomaat epätasaisen maalin sirujen ja halkeamien pinnalla, on parempi kieltäytyä ostaessasi tätä tuotetta.

Kiiltoastioiden valinnan, niin ettet voi erehtyä, voit oppia tästä artikkelista.

Punainen tiili on ainutlaatuinen materiaali, joka on aktiivisesti otettu käyttöön erilaisissa rakentamisen haaroissa. Riippuen tietyntyyppisestä, jokaista materiaalia käytetään tiettyihin tarkoituksiin. Lisäksi jokaisella punatiilityypillä on omat ulottuvuutensa, mikä on myös erittäin tärkeää hankittaessa tätä tuotetta.

 • Säätiö hiilihapollisen talon talolle: mikä on parempi valita?
 • Kokoa, painoa ja muita puolikkaan ja puolen silikaattipeilin ominaisuuksia
 • Lajikkeet ja koot kiinteän tiilen

Kuinka monta palan tiilet yhdessä kuormalavassa?

Tulenkestävien tiilien mitat ja paino

Kuinka ja missä lämpötilassa voidaan asettaa tiili?

Mikä on valkoisen silikaattilangan koko standardien mukaan?

Mikä on punaisen tiilen koko - harkitse standardeja

Vuosikymmeniä ihmiset käyttävät punaista tiiliä rakennusten rakentamiseen. Rakennusmateriaalilla on useita etuja, joiden ansiosta se on saavuttanut tällaisen suosion. Rakentamisen aikana sinun on noudatettava sääntöjä ja tarkistettava kaikki materiaalit standardien noudattamiseksi.

Näin tehdään rakennusten virheiden välttämiseksi ja oikeiden materiaalien, työkalujen ja laitteiden hankkimiseksi. Punatiilin kokoa kuvataan "Interstate Standard" (GOST 530-2012). Alla käsitellään tärkeimpiä kohtia, jotka on otettava huomioon ennen rakentamista.

Tavallinen punatiili on suosittu johtuen ominaisuuksista, joita se hankkii valmistuksessa ja ottaa sen perusteella materiaaleista, jotka perustuvat. Lähdemateriaalilla on tietysti vaikutus, mutta perusominaisuudet ovat samat kaikille tiilille:

 1. Pakkasenkestävyys on ominaisuus, joka sisältää useita toimintoja kerralla.

Tiilien on kestettävä alhaiset lämpötilat ja korkea kosteus. Äärimmäisissä olosuhteissa materiaali voi alkaa muuttaa tiheyttään, mikä johtaa sen tuhoamiseen.

Pakkasenkestävyys on Mrz, ja tämä arvo lasketaan erityistestien aikana, kun tiiliä syklisesti altistetaan kosteuden ja lämpötilan muutoksille.

Jos Mrz-arvo on alle 35 pistettä, tällaisen tiilen käyttöä ei suositella Venäjän federaation alueella.

 • Kestävyys on toinen ominaisuus, joka osoittaa, kuinka paljon painetta kestää 1 neliösenttimetriä tiiliä.

  Niinpä pienen talon rakentamiseksi riittää aktivoida merkki M100-tiili, ja kun rakennetaan monikerroksinen rakennus, valitaan merkki M150 ja uudempi.

 • Äänieristys on tärkeä ominaisuus kaupunkialueille.

  Turbulenttien kaupunkielämän olosuhteissa on erittäin tärkeää luoda perustaso äänieristys, jossa rakennuksen seinämien vähimmäispaksuus. Tiilet tekevät erinomaista työtä tämän tehtävän kanssa.

 • Nämä ominaisuudet määrittävät rakennusmateriaalin ominaisuudet ja antavat ensisijaisen esityksen. Näiden ominaisuuksien tuntemus suojaa aloittelevaa rakentajaa ennalta arvaamattomista kuluista. Seuraavaksi annetaan useita luokituksia, ja mikä tärkeintä, tiilien mitat tarkastellaan yksityiskohtaisesti.

  luokitus

  Tiili voi olla valmistettu erilaisista materiaaleista, mutta ne vaihtoehdot, jotka markkinat tarjoavat meille, ovat 90% savesta ja savioksista. Syttymisen jälkeen savi kulkee oranssina, punaisina ja kellertävänä väreinä, joten nimi - punainen tiili.

  Materiaalityypin mukaan

  Tässä ovat tärkeimmät vaihtoehdot materiaalin tyypille:

  Sitä käytetään erittäin harvoin rakentamisessa Venäjän federaation alueella (joskus talossa on adobe-rakennuksia). Koostumus sisältää savimaata, olkia ja lisäaineita. Suuremmalla kosteudella tällaisen muodon tiili pehmenee nopeasti.

  Seos perustuu eri lajikkeisiin, ja sen ominaisuuksia säädellään lisäämällä pieniä aineita. Seos poltetaan muodossa, jonka vuoksi se saa lopulliset mitat. Laukauksen jälkeen tiili saa punertavaa sävyä, joka on jo tullut klassikoiksi jo vuosikymmenien ajan.

  Vaihtoehto, joka on paljon harvinaisempi kuin keraaminen, mutta jolla on erilaisia ​​ominaisuuksia. Koostuu kalkista, kvartsista ja muista lisäaineista. Laukauksen jälkeen se muuttuu väriltään valkoiseksi, mutta se voidaan maalata millä tahansa väreillä erityisten väriaineiden avulla.

  Silikaattitiilet ovat usein maalattuja klassisella harmaasävyllä kuluttajien odotusten mukaisiksi.

  Jos vertaat silikaattilattiaa keraamiin, on selvää, että silikaatilla on suuri lujuus ja kylmä vastustuskyky. Tietenkin puhumme keskimääräisistä arvoista, koska suuri muoto on muotoilun ja valmistaja.

  On syytä huomata, että silikaattitiilien keskihinta on hieman alhaisempi kuin keraaminen. Mutta keraamiset tiilet voivat vastustaa hyvin korkeita lämpötiloja ja sen massa on paljon pienempi kuin silikaatti.

  Koon mukaan

  Tiilimuotoja on paljon. Kaikki tiilen muoto on parallelepiped ja kolme paria kasvoja. Pääpinta on sänky, joka sijaitsee rinnakkain muurauksen pohjan kanssa, josta sitä kutsutaan usein työpinnaksi.

  Toinen puoli on lusikka, joka on kohtisuorassa sänkyyn nähden ja sillä on keskimäärin kaikki kolme kasvotasoa. Viimeinen puoli on pienempi alue. Pintojen sivujen pituuksien muuttaminen voi saada eri ulottuvuuksia.

 • Unary - 250x120x65 mm. Paino vaihtelee 1,8 - 4,0 kg. Klassinen tavallinen versio käytetään useimmiten rakennusten rakentamisessa. Sama koko ja vakio uuni tiili perusta.
 • Kaksinkertainen - 250x120x138 mm. Tämä vaihtoehto eroaa hieman yksittäisistä ominaisuuksista, mutta sen paksuus on kaksi kertaa lähde. Usein käytetään muurauksessa alhainen kevytmielisyys. Double tiili ostetaan laskemalla säästöjä ja nopeuttamaan työtä;
 • Yksi ja puoli - 250x120x88 mm. Käytetään joihinkin töihin, on vaihtoehto yhdelle;
 • Modulaarinen - 280 h130 h80 mm. Suurin tärkeimmistä vaihtoehdoista;
 • Euroopan - 250x85x65 mm.
 • Rakennusten vuoraukseen käytetään kaikkia yllä mainittuja mittoja.

  Standardi yksittäinen tiili on edelleen suosituin vaihtoehto. Tätä standardia on käytetty pitkään monissa maissa ympäri maailmaa.

  Tämä luokitus vertaa tiilien tiheyttä. Erota kahden tyyppinen tiili tiheydeltään: täyteläinen ja ontto. Hollow-tiiliä visuaalisesti erottaa tietty määrä reikiä, ja kiinteät tiilet ovat monoliittisia tuotteita.

  Hollow-tiiliä ei voida käyttää kellareiden, kantavien rakenteiden ja muiden tavaroiden rakentamiseen, joissa käytetään kiinteää tiiliä.

  Tämä johtuu siitä, että ontolla tiilellä on monia reikiä, joissa vesi voi saada, jäätyä talvella ja tuhota rakennusmateriaalin rakenne. Tällä vaihtoehdolla on korkea ääneneristys. korkea lämpöeristys ja myydään halvemmalla, koska tuotanto käyttää vähemmän lähdemateriaalia.

  Onton tiilen mitat ovat samat kuin täysikokoisissa - 250x120x65 mm.

  Hakemuksen mukaan

  Tämä luokka voi olla kätevä niille, jotka ovat jo päättäneet elämäntyöntyypistä. Tarpeettomien kustannusten välttämiseksi on parempi tuntea sovellustyyppiset tiilet.

  Tavallinen tiili on yleinen, "luonnos", jota käytetään sekä sisäisissä että ulkoisissa töissä. Se voi olla pienempiä siruja, koska sillä on epäselvä ulkonäkö.

  Julkisivut ovat ihanteellinen, kallis tiili, joka on tehty erittäin korkealaatuisiksi. Jaettu kahteen ryhmään:

  Markkinat ovat muodoltaan valtavan vaihtelevan muodon muodossa. Muotoa käytetään, kun on tarpeen muodostaa epätavallisen muodon omaava kytkin (viisteineen, aaltomainen muoto tai kulma-versio).

  Käytetään rakennusten julkisivutyöhön.

  Missä käytetään eri tyyppisiä tiiliä?

  Kaikki nämä kohdat muodostavat erilaisia ​​toimintoja ja kokoonpanoja, mikä laajentaa huomattavasti rakennusmateriaalimarkkinoiden tarjonnan vaihtelua.

  Ja rakentajien kokemus on muodostanut joukon "sääntöjä", joita kaikki yrittävät seurata, jotta ei menettäisi kasvot. Tietyille rakennetyypeille on tavallista käyttää tiettyjä tiilimuotoja. Siksi sinun pitäisi keskittyä tärkeimpiin kohtiin:

  1. Uunin rakentamiseksi on tavallista käyttää keraamista, kiinteää tiiliä.
  2. Kellarin, kellarin tai kellarin rakentamiseen on tavallista käyttää keraamista, kiinteää tiiliä. Tiilen koko vaihtelee perustuksesta riippuen: 250x120x65 mm, 138x288x165 mm, 250x120x88 mm.

  Tietoja säätiötyypeistä lue artikkelimme.

 • Seinien ja aidojen rakentamiseen on tavallista käyttää silikaatti- tai keraamisia, onttoja tiiliä.
 • Näitä "sääntöjä" tulisi käyttää rakenteellisten vahinkojen välttämiseen.

  Ehdottomasti kaikki tässä punaisella tiilellä:

  Mitkä ovat normaalin punaisen tiilen koot?

  Normaalin punaisen tiilen koko määräytyy tarkoituksenmukaisuuden, vuosien kokemuksen, toiminnallisuuden ja standardin mukaan.

  Punainen tiili on muotoa ja vakiokokoa.

  Rakennusmateriaalien standardoinnin tehtävät

  Arkkitehtuurin kehityksen pitkäksi vuodeksi rakennusaineiden muoto ja koostumus ovat muuttuneet. Yksilöllinen lähestymistapa rakennusten rakentamiseen edellytti tarve käyttää epätavallisia materiaaleja alkuperäisessä muodossaan. Kuitenkin kehityksen massatasapaino edellytti yhdenmukaisten koostumuksen, muodon ja koon indikaattoreiden kehittämistä. Lopulta voitti toisen lähestymistavan, koska samat yksiköt voit rakentaa monenlaisia ​​rakennuksia ja rakenteita, jotka on suunniteltu suorittamaan erilaisia ​​toimintoja.

  Tiilillä pystyttiin merkittävästi helpottamaan rakennusten rakentamista säilyttäen kuitenkin arkkitehtien mielikuvituksen. Erityistä huomiota kiinnitettiin rakennuspalikan optimaalisen koon löytämiseen.

  Normaalin punaisen tiilen koko.

  Mitä suurempi rakennuksen koko on, sitä nopeammin rakennusten rakentaminen. Liian suuret lohkokoot voivat kuitenkin vaikuttaa kestävyyteen ja toimintoihin. Optimaalisen koon koko vaikuttaa materiaalin luonteeseen. Esimerkiksi on vaikeaa luoda samankokoisen adobe-rakennuskoodin kuin keraaminen - se murenee liian nopeasti.

  Rakentamisliiketoimintamme vaatii yhä enemmän turvallisuusvaatimuksia. Tätä tarkoitusta varten otetaan käyttöön valtion vaatimuksia, joihin kaikkien rakennusmateriaalien valmistajien on noudatettava.

  Yleensä tiilet on jaettu silikaattiin, valkoiseen tai punaiseen. Silikaatti valmistetaan puhdistetun kvartsihiekan (90%) pohjalta lisäämällä maapähkinän kalkkia. Punainen on valmistettu paistettua savesta, ja sen värisävyt riippuvat rikin tai raudan pitoisuudesta ja erityisistä väriaineiden lisäaineista.

  GOST tiilille Venäjällä

  Venäjän federaation alueella toimii valtakunnallinen standardi "Brick and Stone Ceramic". Tämän standardin mukaisesti vuonna 2013 hyväksyttiin seuraava työ:

  GOST punainen tiili.

  Tämä standardi täyttää useiden Euroopan maiden standardit tämän tyyppiselle tuotteelle.

  Tämä standardi koskee keraamista tiiliä ja kiveä, joita käytetään vain rakennusten ja rakenteiden kantavissa, itsekantavissa ja ei-kannettavissa seinissä. Sama standardi säätelee myös tiilien kokoa, muotoa, tilavuutta ja koostumusta, josta perustukset on rakennettu, sekä kaaret ja seinät, jotka on suunniteltu kestämään raskaita kuormia.

  Tämän standardin vaatimukset eivät koske tiiliä, josta tienpäällystys ja savupiipujen sisäpinta tehdään. Tässä asiakirjassa ei säädetä tulenkestävien ja haponkestävien tiilien tuotannosta.

  Punainen tiilimuodot ja niiden parametrit

  Standardin 3 kohdan mukaisesti on olemassa seuraavat tyyppiset tiilet:

  • normaali muoto tai yksittäinen;
  • täyteläinen (ilman kuppia tai pohjavirta enintään 13%);
  • ontto;
  • muotoiset (muoto muut kuin suorakulmaiset suuntaissärmiöt);
  • klinkkeri (korkea lujuus ja matala veden absorptio);
  • kasvojen (suorittaa koriste-aineen toiminnot).
  • tavallinen (tarjoaa muurattuja ominaisuuksia).

  Tavallisen tiilikoko vaihtelee seuraavissa parametreissä (millimetreinä):

  Onttojen tiilien mitat.

  • pituus - 250 - 288;
  • leveys - 85 - 138;
  • paksuus - 55-88.

  Tiilen, jossa on vaakasuorat aukot, on sovitettava väliin:

  • pituus - 250 mm;
  • leveys - 120-200 mm;
  • paksuus - 70-88 mm.

  Väri ei ole suunnittelun, vaan koostumuksen ja ominaisuuksien ominaispiirre. Näin ollen punaisen tiilen ja valkoisen vakiokoot voivat vaihdella.

  Tiilikoko

  Tämän rakennustuotteen erilaiset muutokset sopivat seuraaviin indikaattoreihin.

  1. Tavallisen tiilen koko (täyteläinen) määräytyvät parametreilla 250X120X65 mm.
  2. Punaisen tiilen "Euro" koosta on ominaista pienempi leveys ja on 250X85X65 mm.
  3. Punaisen tiilen koolle on ominaista suurempi korkeus ja on 250X85X88 mm.
  4. Modulaarinen yksittäinen tuoteversio on sovitettava parametreihin 288X138X65 mm.
  5. Punainen tiheä, paksuuntunut, vaakasuoriin tyhjiöihin on parametreissa 250X120X88 mm.

  Miksi standardi sallii niin monta tuotetta niin erilaisella äänenvoimakkuudella? Loppujen lopuksi suuret parametrien hajotukset aiheuttavat tiettyjä suunnittelun, rakentamisen, turvallisuuden ja projektin noudattamisen vaikeuksia.

  Tosiasia on, että jopa pieni yhden kerroksen talo, joka on suunniteltu yhdelle perheelle, voi tehdä muutamia muutoksia perusrakennusmateriaaleista. Yksi materiaalistandardi käytetään eri paksuuden ja käyttötarkoituksen seinien rakentamiseen, toinen voidaan käyttää perustuksen asettamiseen. Lopuksi, jos sinun on annettava uuni, niin sinun on ehdottomasti oltava erittäin erityinen tiili, jonka koko ja koostumus.

  Tuotteiden ero värissä ja muodoissa mahdollistaa erilaisten sävellysten luomisen, jotka antavat rakennukselle ainutlaatuisen ilmeen. Korkea rakennuksissa erityyppisten lohkojen kysyntä on erityisen korkea. Tämä johtuu paitsi seinien koriste-elementtien läsnäolosta, myös rakennusosien eri toiminnoista, mikä vaikuttaa myös materiaalien parametrien vaatimuksiin.

  Päätelmä aiheesta

  Siten tavallisen punaisen tiilen koko määräytyy GOST: n mukaan ja se määräytyy tarkoituksenmukaisuuden, monen sukupolven kokemuksen ja toimivuuden perusteella. Rakennuspalikoita on monia, mutta tavallinen versio on valtaosa rakennuksista.

  Standardin kiinteän tiilen koko määritetään parametreilla 250X120X65 mm. GOST voi sallia pieniä virheitä. Perusyksikön modifikaatioilla on erinomaiset mitat, johtuen niiden rakenteesta ja koristeellisesta toiminnasta.

  Tiilikoko - standardit


  Nykyään lähes kaikki rakennusmateriaalit ovat säänneltyjä. Punaisen tiilen koko ei ole poikkeus, vaan se täyttää myös standardin GOST 530-2012. Tämä helpottaa paitsi materiaalin käsittelyä myös vaadittavan tuotemäärän laskemista rakennuksen tai rakenteen suunnittelussa.

  Yhtä tärkeä parametri on 1 punaisen tiilen paino, mutta standardin erityisarvoja ei säännellä, koska se riippuu tuotteiden tyypistä, tyhjyydestä, mitoista ja jopa raaka-aineiden tuotannosta (vähäisemmässä määrin kuin muut luetellut ominaisuudet).

  Punainen tiili: koko ja paino

  Rakennusten ja rakenteiden suunnittelussa otetaan huomioon kaikki piirteet, mukaan lukien kokonaismitat ja punatiilisen massat. Tuotteiden valmistaminen yhtenäisten mittojen mukaan antaa suunnittelijalle mahdollisuuden valita tietyn muotoisen rakenteen tai päällysteen muodot ilman ongelmia, ja tieto niiden likimääräisestä painosta laskee oikein rakennetun rakenteen kuorman säätiössä. Voit ostaa materiaalia mistä tahansa valmistajasta ja milloin tahansa projektin valmistelun jälkeen.

  Mikä on GOSTin mukaisen punaisen tiilen koko?

  • pituus - 250 mm;
  • leveys - 120 mm;
  • korkeus - 65 mm.

  GOSTin yksittäisten elementtien mitat ovat eräänlainen vertailupiste - ts. eri materiaaleilla, joilla on eri parametrit 1NF: n sijasta, on eri etiketti, jossa luku ilmaisee sen mittasuhteet suhde yhteen ainoaan. Siten puolitoistakymmentä punaisen tiilen koko on jo 250 × 120 × 88 mm, ja sitä merkitään 1,4 NF: ksi. Näistä formaateista valmistetut tuotteet on tehty sekä tavallisiksi että päin.

  Kuva 1. Yksittäisen, yhden ja puolen ja kaksinkertaisen tuotteen vakiokoot

  Punaisten tiilien kokoluetteloa voidaan täydentää euro-muotoisilla tuotteilla (0.7NF, 250 × 85 × 65 mm) ja yksityisellä kaksoiselementillä (2.1 NF, 250 × 120 × 138 mm). Ohut kasvomateriaali (euro) auttaa vähentämään vuorauksen rahoituskustannuksia ja suuren kiven (kaksinkertainen) - nopeuttamaan huomattavasti talon rakentamista.

  Kuva 2. Euro-muodon punainen tiili

  Monet ovat usein kiinnostuneita siitä, kuinka paksu punainen tiili on. Pääformaattien materiaaleissa (yksi, puolitoista ja kaksinkertainen) on standardi - 120 mm. Poikkeukset ovat eurokokoisia elementtejä, joiden leveys on 85 mm.

  Poikkeukset vakiokokoisista

  • pituus ± 4 mm;
  • leveys ± 3;
  • ± 2 mm paksu edessä ja ± 3 tavalliselle materiaalille

  Punainen tiilipaino standardin mukaan

  GOST ei kuvaa tietoja siitä, kuinka paljon yksittäisiä tiiliä tai muita mittasuhteita sisältävää punaista tiiliä painaa - standardissa ilmoitetaan vain materiaalilajit keskimääräisen painoarvon perusteella.

  • 2.0 ja 2.4 - tehoton (normaali);
  • 1,4 - ehdottoman tehokas;
  • 1,2 - tehokas;
  • 1.0 - tehokkuuden lisääminen;
  • 0,7 ja 0,8 - korkea hyötysuhde.
  • Hollow (slotted) - aukkojen lukumäärä jopa 45%. Se on paljon kevyempi kuin täyteläinen, mutta vähemmän kestävä.

  Kuva 1. Kaista (ontto) materiaalia

  • Täysikasvuinen - aukkojen määrä on enintään 13% punaisesta tiilestä. Vähemmän painoarvoa, mutta myös elementtien lujuusominaisuudet ovat paljon korkeammat.

  Kuva 2. Koko ruumiin materiaali

  Taulukko 1. Punaisen yksittäisen tiilen (250 × 120 × 65 mm), yhden ja puolen (250 × 120 × 88 mm), kaksois- (250 × 120 × 138 mm) ja euro (250 × 85 × 65 mm)

  Paino 1 kpl. punainen tiili rakenteesta riippuen, kg

  Kuva 4. Punaisen tiilen rakentaminen

  Jos haluat laskea kuinka monta punaista tiiliä kuutioissa, sinun on laskettava yhden tuotteen (esimerkiksi yhden muotoisen) tilavuus:

  0,25 × 0,12 × 0,065 = 0,00195 m 3

  Sitten sinun on jaettava alkuperäinen tilavuus (1 kuutio meidän tapauksessamme) saadulla arvolla:

  1 / 0,00195 = 512 kappaletta

  Laske nyt, kuinka monta yksittäistä punaista tiiliä 1 m 3: ssä muurausta (eli ottaen huomioon saumat) - tähän on lisättävä sauman arvioitu paksuus vakioihin (pituus ja korkeus) (esimerkiksi lisätä 15 mm) ja laskea 1 elementin :

  0,265 × 0,12 × 0,08 = 0,00254 m 3

  1 / 0,00254 = 394 kappaletta

  Kuinka paljon punatiilisen kuution paino laskee, tietäen yhden elementin massan, jonka valmistajat yleensä ilmaisevat teknisissä eritelmissä. Esimerkiksi jos yhden yksittäisen tuotteen paino on 3 kg ja kuution kohdalla 512 kappaletta, materiaalin kokonaistilavuuden massa on 1 556 kg.

  Taulukko 2. Muurausmateriaalin määrä kuutioissa

  Määrä, kappaletta / yksi kuutio

  Kuinka monta palan punaista tiiliä 1 kuormalavalla?

  Muurausmateriaalien tarvikkeet toteutetaan kuormalavoilla. Siksi ei ole yllättävää, että kuluttajilla on usein kysymys siitä, kuinka paljon punaista tiiliä on kellarissa (yhden, puolitoista ja muita). Kuormalavalle asetetun materiaalin määrää ei säännellä standardeilla. Äänenvoimakkuus on mielivaltainen, ja valmistaja valitsee sen omien näkökohtien perusteella - kaikki riippuu laitteen asennuksesta, laitteistosta, säiliön maksimikapasiteetista ja muista tekijöistä.

  Kuva 5. Muurausmateriaali kuormalavoilla, jotka on asetettu kalanruotoon

  Taulukko 3. Erikokoisten kasvojen onttoa materiaalia, jonka valmistajat yleensä pinoavat 1 kuormalavalla

  Määrä paletissa, kappaletta

  Jos olet kiinnostunut kysymyksestä siitä, kuinka paljon punaisen tiilen kuormalava painaa, sen paino riippuu sille asetetuista tuotteista. Perinteisesti kuljetus suoritetaan kuormalavoilla, joiden nostokapasiteetti on 1,5 tonnia, ominaispaino ilmoitetaan kuljetusominaisuuksin.

  Pääominaisuudet ja koostumus punaisen tiilen

  Paitsi muurauselementtien paino ja mitat määrittävät tietyn materiaalin valinnan. Vähintään yhtä merkittävää on, mitä on tehty punaisesta tiilestä, samoin kuin sen ominaisuuksista, joista tärkeimmät ovat voima, jäätymisvastus, veden imeytyminen ja lämmönjohtavuus.

  Punainen tiiliä kutsutaan yleensä keraamiseksi tiiliksi muovivalua, jota seuraa kuivaus ja polttaminen. Jos kysymys siitä, mikä tekee punaisesta tiilestä tärkeäksi sinulle, voimme täysin vakuuttaa teille, että jos sinulla on tuotteiden laaduntodistus, sinun ei pidä huolehtia ympäristönsuojelusta. Tavanomaisen tyyppistä valmistusta varten käytetään alhaalla sulavia saviastioita ja huokoisia tuotteita, joissa on jälkeläisiä (enintään 30%), jotka muodostavat tyhjiä palamisen aikana.

  Kuva 3. Keraaminen materiaali savesta

  Monet kiinnostuvat punaisen tiilen lämmönjohtavuudesta. Tämä ominaisuus on keskinkertainen arvo tähän materiaaliin, koska optimaalisen lämpötehon saavuttamiseksi tiiliseinän tulisi olla eristetty. Mutta on syytä tietää, että korpuliiniset elementit ovat alhaisempia lämpöeristysominaisuuksia kuin onttoja.

  Taulukko 4. Keraamisten tuotteiden ominaisuudet

  Vakiokoot erikokoiset tiilet

  Tiili - on jo pitkään ollut tunnettu rakennusmateriaali, jota ilman käytännöllisesti katsoen mitään rakentamisen kustannuksia. Huolimatta siitä, että tiililohkoja on käytetty pitkään aikaan, tavallinen tiilikoko otettiin käyttöön vasta vuonna 1927.

  Tyypillisten tiilikokojen standardoinnin avulla voit laskea tiilimuurauksen määrän projektin mukaan, tarvetta rakennusmateriaaleihin sekä määrittää rakenteen paino.

  Standardi tiilikokoja

  Tiilituotteiden kokoonpanon keskeinen tekijä on seuraava kuvasuhde 1: 1/2: 4. Tällaisia ​​mittasuhteita pidetään optimaalisena muurausrakennusaineena vaihtelevilla pituussuuntaisilla ja poikittaisjärjestelyillä.

  Yksityisessä rakentamisessa kysytään yksittäisiä tuotteita, rakennusmateriaalien kulutus kuutiometriä kohti on 513 yksikköä. Venäjällä voimassa olevien valtion määräysten mukaisesti standardin yksittäisen tiilen koko millimetreinä on:

  Yksittäisten lohkojen lisäksi rakennusmarkkinoilla on myös muita kootyyppejä:

  Puolet rakennusmateriaalia tuotiin tuotantoon maan teollistumisen aikana, tavoitteena nopeuttaa rakentamisen vauhtia. Rakennusmateriaalin tavanomainen kulutus on 318 tuotetta kuutiometriä kohden. Sesquito-lohkon ominaispiirre on tuotteen kasvava korkeus, standardi seuraavien standardipinta-arvojen asettamiseksi (millimetreinä):

  Kaksinkertainen tiili, jolla on samat 250 millimetrin pituiset ja 120 millimetriä leveä, on 138 millimetrin korkeus. Koska vaikuttavat mitat vähentävät tuotteen painoa, kaksoislohkot ovat pääsääntöisesti ontomuotoisia. Kaksoistuotteita käytetään laajasti eri aloilla. Korkeamman korkeuden omaavia rakennusmateriaaleja käytetään sekä teollisuus- että siviili-esineiden rakentamiseen.

  sallittava virhe


  Rakennusmateriaali tuotetaan tiukasti tuotantoteknologian mukaisesti. Teollisuustuotteet, jotka tuotantoprosessissa paahdetaan uuneissa, tehdään geometristen parametrien kasvulla 8 prosentilla. Lämpökäsittelyn seurauksena tuotetta vähennetään ja vähennetään tyypillisiin parametreihin.

  GOST: lla oli vähäinen poikkeama valmiiden tuotteiden geometrisista mitoista, nimittäin enintään 4 millimetriä pitkä, korkeintaan 3 millimetriä. Standardi mahdollistaa myös pienen kaarevuuden lusikalla (enintään 4 mm) ja sängylle (enintään 3 mm).

  Tyyppien tiilituotteiden ja niiden vakiokoot

  Tiilituotteiden mitat eivät riipu ainoastaan ​​koosta vaan myös rakennusmateriaalin tyypistä. Asuinrakennusten rakentamisessa ja teollisuusrakennusten rakentamisessa kysynnän tärkeimmät tyypit ovat:

  Punainen rakennuspalikat ja niiden ominaisuudet

  Punainen tiili on yleiskäyttöinen rakennusmateriaali, jota käytetään perustusten rakentamiseen, ulkotiloihin ja osastoihin talossa, aidat.

  Punainen tiilituotteet valmistetaan savibrikettien perusteella, jotka puristetaan polttimen avulla. Tuotteen mitat ja erittelyt määräytyvät GOST 530-2007: n mukaan ja ne ovat (millimetreinä):

  • vakiomuoto - 250x120x65;
  • paksunnettu muoto - 250x120x88;
  • kaksinkertainen muoto - 250x120x138.

  GOSTin suosittujen vakiokokojen lisäksi on myös vähemmän suosittuja muotoja:

  • 0,7 NF ​​parametreilla 250x85x65 mm;
  • 1.3 NF parametreilla 288x138x65 mm.

  Rakennusmateriaaleja "eurooppalaista muotoa" käytetään julkisivujen koristeellisiin ikkunoihin ja muihin rakenteisiin.

  Silikaattitiili

  Silikaattiliput - silikaatti perustuu rakennusaineeseen, joka on suunniteltu kantavia ulkoseinämiä, osastoja talossa. Valkoisen tiilen modulaariset mitat ovat 250x120x65 ja 250x120x88 millimetriä.

  Silikaattirakenteet tuottavat kahta tyyppiä:

  Silikaattilohkon tyhjiömuotoja sekä kokonaismittoja säännellään

  valtion standardit. Hollow-silikaattilohkot jaetaan suhteessa tilavuuden, halkaisijan ja ei-läpäisevien aukkojen määrään, joiden sylinterimäinen muoto on.

  Seuraavat tyypit onttoja yksi- ja puoli-silikaatteja erotetaan:

  • kolme tyhjiötä - aukkojen osuus on 15% tuotteen tilavuudesta, sokeiden reikien halkaisija on 52 mm;
  • yksitoista onteloa - aukkojen osuus kokonaisominaisuudella 25%, läpimitta - 27 - 32 mm;
  • neljätoista tyhjää - aukkojen osuus vaihtelee välillä 28 - 31%, halkaisija voi olla 27 - 32 mm.

  Kerrotaan tiiliä

  Päällystetyt julkisivut käyttävät kasvotason standardikokoa, joka vastaa perinteistä vastinetta.

  Rakennusmarkkinat tarjoavat useita tyyppisiä verhousmateriaaleja:

  • Klinker;
  • keraamiset;
  • gipperpressovanny;
  • Silikaatti.

  Klinkkerin rakennuspalikoita käytetään julkisivujen viimeistelyyn, koristepylväiden pystyttämiseen, ikkunoiden avaamiseen ja kaarevien ikkunoiden rakentamiseen tällaisen materiaalin avulla. Materiaalille on ominaista tiheä sileä rakenne, erinomaiset äänieristetyt ja huurteiset ominaisuudet, jotka kestävät kosteutta ja pitävät lämpöä hyvin. Klinkkeri on värjätty ja lasitettu, kiiltävä ja matta. Julkisivun ikkunat ja seinät, jotka ovat klinkkerilohkoilla pitkään säilytettävä houkutteleva ulkonäkö.

  Keraamipintaiset tuotteet kestävät jopa sadan luonnollisen vuodenaikaisen muutoksen, materiaali ei pelkää äkillisiä lämpötilan muutoksia. Tiili pitkään aikaan säilyttää alkuperäiset ominaisuudet ja ulkonäkö.

  Hyperpuristettu materiaali on valmistettu kalkkisementtiseoksesta käyttäen puolikuivaa hyperpuristusmenetelmää, jota seuraa höyrykäsittely. Materiaalia käytetään julkisivujen koristeelliseen viimeistelyyn, ja sen apu, ikkunat ja ovet erotetaan toisistaan. On olemassa useita tyyppisiä verhousmateriaaleja:

  Vakiokoot sileä ja kuvioitu hyperpressoitu tiili ovat 250x120x65 mm. Lozhkovy-standardin tiilessä on parametrejä 250х85х65 mm, kulma- ja lozhkovy kapea - 250х60х56 mm.

  Silikaattipintainen tiili on ympäristöystävällinen pakkasenkestävä materiaali. Etusilikaattilainen on silmiinpistävä erilaisissa väriratkaisuissaan, eroaa sen keraamisesta vastineesta yhtenäisellä värisävyllä koko tuotteen alueella. Silikaatti-julkisivumateriaalia ei käytetä vuorialueisiin, jotka ovat kosketuksissa maan kanssa.

  Epätyypilliset mitat

  Kuoren rakennusmateriaalien segmentissä on kuitenkin mahdollista tavata muita kuin vakiomittaisia ​​tuotteita. Epätyypillisiä kokoisia tuotteita valmistetaan ei-teollisilla, orgaanisilla sarjoilla. Epätyypillisiä rakennusmateriaaleja käytetään restaurointityöhön, esitellään alkuperäisiä suunnitteluaineita ikkunan aukon korostamiseksi. Epätyypillisen yksittäisen materiaalin mitat julkisivuille voivat olla (millimetreinä):

  Eurooppalaiset standardit

  Euroopan unionin alueella muut standardit eivät ole GOST 530-2007 -standardin mukaisia. Niinpä Euroopan unionin maissa suosituin sarja on seuraava rakennusmateriaaliryhmä:

  • DF - tuotteen geometriset parametrit 240x115x52;
  • 2DF - 240x115x113;
  • WDF - 210x100x65;
  • RF - 240x115x61;
  • NF - 240x115x71;
  • WF-210x100x50.

  Tiilen mitat (mitat) - korkeus, pituus ja leveys

  Mukaan GOST lusikat, säkissä, sänky ovat nimet lentokoneita, jotka muodostavat puolin tiiliä. Tämä rakennusmateriaali on pitkä historia. Sitä käytettiin heidän töissään antiikin kalliometsät. Vuosia kului, tuotantotekniikoita parannettiin, uusia tiilimuotoja ilmeni, mutta niiden perinteiset koot eivät käytännössä muuttuneet.

  Tämän materiaalin kuvasuhde on 1: 1/2: 1/4. Sen verrannolliset mittasuhteet mahdollistavat tarvittavan lujuuden asettamisen, myös toisenlaisen tiilen paino on tärkeä. Standardien mukaisten tiilien mitat helpottavat niiden lukumäärää tietyn rakenteen rakentamiseen.

  Tiilikokoja GOST: n mukaan - korkeus, pituus ja leveys

  Nykyaikainen rakentaminen ei pysy paikallaan. Kun talojen rakentaminen vaatii yhä enemmän, tiilien koko vaihtelee:

  • Unary - 250x120x65 mm (kiinteä GOST 530-2007). Euroopan merkintöjen mukaan ne on nimetty RF: ksi.
  • Kaksinkertainen - 250x120x138 mm.
  • Yksi ja puoli - 250x120x88 mm.
  • Modulaarinen - 280 h130 h80 mm.
  • Euro tiili - 250x85x65 mm.

  Euroopan suosituimpia ovat NF (normaali) tiilet - 240x115x71 ja DF (ohut) - 240x115x52, vähemmän yleisimpiä ovat 250x85x65 mm ja 200x100x50 (65). Tänään voit ostaa materiaalia jopa 500 mm. Joka vuosi kasvava valikoima koot.

  Tiilien muoto on jaettu seuraavasti:

  Perusmittojen, kuten korkeuden, pituuden ja leveyden lisäksi, käytetään normaaleista poikkeamista (vikoja) koskevia lupia. Niiden koko riippuu rakennusmateriaalin tyypistä - rakennuksesta tai päin. Jälkimmäiset ovat tiukempia vaatimuksia, koska rakennuksen esteettisyys riippuu sen ominaisuuksista.

  Kiinteän tiilirakenteen rakentaminen sallittu:

  • Ristikoiden ja kulmien taipumattomuus ja katkaisu, joiden korkeus on enintään 2 ja korkeintaan 1,5 cm pitkin kylkiluun pituutta;
  • Reunojen ja reunojen kaarevuus 0,3 cm: iin;
  • Sivusuunnassa leveydeltään (lusikka) on sallittu halkeilu, jonka pituus on enintään 3 cm pitkin tiilen leveyttä.

  Jos ontto rakennevaihtoehto on sallittu:

  • Enintään 2 rikki osaa kulmissa tai reunoissa, joiden pituus on 1-1,5 cm, edellyttäen, että ne eivät pääse aukkoihin;
  • Täyspaksuiset halkeamat sängyllä. Leveys voi saavuttaa ensimmäisen riviä aukkoja;
  • Yhden halkeaman päissä ja lobulaarisissa (lateraalisissa) pintoissa.

  Päällystettyä tiiliä ei sallita:

  • Kulmat, joiden syvyys on yli 1,5 cm;
  • Halkeamien läsnäolo;
  • Jauhetut kylkiluut, joiden leveys on yli 0,3 cm ja pituus yli 1,5 cm.

  Samanaikaisesti työhön sopivaa materiaalia pidetään materiaalina, jolla on:

  • Enintään 1 rikki nurkki enintään 1,5 cm syvyyteen;
  • Käsikirjoituksen osasto, joka ei ylitä pituutta 4 cm;
  • Enintään 1 rikkiä reunaa, syvyys - enintään 3 cm ja pituus enintään 1,5 cm.

  Arkkitehtisuunnittelu vaatii usein eri tekstuureja ja värejä. Moderni rakennusmateriaalien valinta on lähes rajoittamaton. Haluttaessa on mahdollista yhdistää keinotekoisesti vanhentuneita, värikkäitä ja teksturoituja vaihtoehtoja muuraukseen uppoamatta talon kestävyyttä.

  Yksi-ja puoli- ja kaksinkertaiset tiilet ovat pääasiassa onttoja. Tämä vähentää rakenteen painoa.

  Suosituimpia modernissa rakennuksessa ovat huokoiset suurikokoiset lohkot. Keraaminen tiili on kevyempi ja lämpimämpi kuin tavallinen rakennusvaihtoehto. Sen käyttö mahdollistaa rakenteen yksinkertaistamisen ja kiihdyttämisen samalla kun muurauskoostumuksen kulutus vähenee.

  Asennettaessa 1 m 3 tarvitaan 512 yksittäistyyppistä tiiliä, ja yksi ja puoli tiilet ovat 26% enemmän - 378 kappaletta.

  Punainen, silikaatti ja obitsovochny tiili - mitat ja tarkoitus

  Materiaalityypin mukaan jaetaan seuraavasti:

  • Punainen (keraaminen).

  Tällainen rakennusmateriaali saadaan polttamalla brikettejä puristetusta savesta. Tämä on universaali materiaali. Sitä käytetään laajalti perustusten, seinärakenteiden, väliseinien, aidojen, muurausuunien rakentamisessa. Runko-punainen tiili on seuraavia merkkejä - 300, 250, 200, 150, 120, 100, 75. Merkki ilmaisee, kuinka paljon painetta tiili voi kestää (kg / cm 2). Tämän materiaalin paino on 1 kuutiometri, ja sen paino on 1700 kg (480 kpl).

  • Valkoinen (silikaatti).

  Valmista se silikaattipohjalla. Verrattuna punaiseen tiiliin, se on pehmeämpi ja kevyempi materiaali, jonka vahvuus on pienempi kuin sen punainen vastapuoli. Lisäksi silikaattiversio on huonompi kuin punainen ja monipuolisuus. Sitä voidaan käyttää vain seinien ja väliseinien rakentamisessa. Valkoinen tiili ei ole suositeltava materiaalina perustukselle ja jalustaan, takkojen ja uunien asettamiseen.

  Kohteeseen:

  Tiili, joka tarjoaa muurauksen suorituskykyominaisuudet.

  Siitä on tunnusomaista alhainen veden absorptio ja korkea lujuus, joka takaa muurattujen muotojen hyvät suorituskykyominaisuudet jopa erittäin aggressiivisessa ympäristössä. Klinkkeripeili sopii täydellisesti koristeellisen materiaalin toimintoihin.

  • Chamotte (tulenkestävä).

  Kotitarkoituksiin käytetään useimmin palonkestävää samettiversiota, joka on merkitty "W" -merkillä. Esimerkiksi W-5 on mitat 230x114x65 mm, W-6 - 230x115x40 mm ja W-8 - 250x124x65 mm.

  Päällystetty tiili voi olla hienonnettu, sileä, jäljittelemällä villi kameli. Seuraavat ovat päämitat:

  • 290x140x85 mm;
  • 250x85x65 mm;
  • 250x120x88 mm;
  • 250x80x65 mm;
  • 250x60x65 mm;
  • 250x120x65 mm.

  Suorakulmaisten tiilien lisäksi voi olla kiilamainen muoto. Tämän tyyppisiä rakennusmate- riaaleja käytetään erilaisissa kaarevuussäikeissä kaarteissa ja puolipyöreissä. Kasvien Sh-22 kiila on kooltaan 230x114x65 / 55 mm, ja esimerkiksi kasvojen Sh-45 kiila on 230x114xx65 / 45 mm.

  Sisusrakentamisen käyttö mahdollistaa ulkoseinien virheettömän asennuksen sekä sisustuksen. Kun käytetään sisäseiniä vastapäätä olevaa tiiliä, on kiinnitettävä erityistä huomiota ommelysaumat.