Teräsbetonilevyjen mitat

Esivalmistetut lattialaatat on luokiteltu betonielementteihin. Niitä käytetään laajalti monikerroksisten rakennusten rakentamisessa, tienrakentamisessa. Eri tyyppisissä töissä käytetään erityisiä mittoja ja muotoja. Suunnittelu- ja rakennusprosessien helpottamiseksi mitat on sovitettu yhteen standardiin.

Teräsbetonilaatat on valmistettu niin sanotuista rakenteellisista (karkeasta täyteaineesta) raskaiden ja kevyiden betoniseosten avulla. Päätoiminto on kantaja.

Niiden suosio rakentajien keskuudessa johtuu asennuksen helppoudesta, asennuksen nopeudesta ja kohtuullisesta hinnasta. Ne ovat kuitenkin raskas, joten tuen on oltava huomattavasti voimakkaampia kuin konkreettiset tuotteet. Lisäksi betonirakenne ei ole vedenkestävä, sitä ei voi säilyttää pitkään ulkona ilman vedeneristyssuojausta.

Saatavana 3 eri tyyppiä:

1. Jatkuva. Niitä erottaa korkea puristuslujuus, suuri massa ja alhaiset äänen ja lämmöneristysominaisuudet.

2. Teltta, jossa on tasoitettu kylkiluut. Käytettäessä niitä, pultit ja vastaavat palkkielementit jätetään projektin ulkopuolelle. Niiden avulla voit yksinkertaistaa äänieristystä ja pintakäsittelyä sisätiloissa, korottaa katon tasoa ilman seinämää. Lonkatyyppisen teräsbetonilaatan mitat määräytyvät huoneen pituuden ja leveyden mukaan, korkeus on vakio - 14-16 cm.

3. Hollow. Tämä on suosituin betonituotteita. Ne ovat suuntaissärmiöitä, joissa on pitkittäiset putkimaiset syvennykset. Suunnittelun ansiosta ne katsotaan kestävämmiksi taivutuksessa, ne kestävät huomattavia kuormituksia - jopa 1250 kg / m 2, mitat ovat käteviä jopa 12 metrin pituisille pinnoille ja lomakkeelle - maalausviestintään.

Hollow core -laatat on merkitty:

 • 1P - yksikerroksinen teräsbetonituote - enintään 12 cm.
 • 2P - samanlainen kuin edellinen, mutta paksuus on jo 16.
 • 1PK - useampia onttoja betonituotteita, joiden sisätiloissa on halkaisijaltaan jopa 16 cm Korkeus - jopa 22 cm.
 • 2PK - sama, jossa aukko on enintään 14.
 • PB - ontto rakennepaksuus 22.

Seuraavassa taulukossa on esitetty yleiskokoiset monikerroksiset lattiapaneelit GOST 26434-85: n mukaisesti.

Valmiin tuotteen paino on 2500 kg.

Laatan merkintä sisältää täydelliset tiedot: tyyppi, koko, puristuslujuus. Esimerkiksi PC 51.15-8 on:

 • PC - ontto sydänpaneeli, jonka putkimaiset pituussuuntaiset ontelot halkaisijaltaan 15,9 cm, korkeus 22 cm.
 • 51 - pituus dm, eli 5,1 m.
 • 15 - leveys dm - 1,5 m.
 • 8 - kuorma, joka se kestää. Tässä tapauksessa 800 kgf / m 2.

Vakiomallisten kiinteiden solujen (hiilihapotettu ja muut) laatat valmistetaan. Ne ovat melko kevyitä, kestämään vähäisiä kuormia - jopa 600 kg, joita käytetään matalarakenteisissa rakenteissa. Voimakkaan yhteyden luomiseksi valmistajat tuottavat kielekkeitä (uros ja uros).

Esivalmistettujen laattojen asennus

Ennen asennuksen aloittamista kaikki pohjat tasataan tarvittaessa, ne vahvistetaan rengasmaisella vyölenkillä, joka on valmistettu monoliittisesta teräsbetonista, jonka leveys on vähintään 25 cm ja paksuus 12 cm. Vastakkaisten pääseinien väliset erot eivät saa olla yli 1 cm.

Esivalmistetut betonituotteet pinotaan nostolaitteiden avulla, aukot täytetään ratkaisulla. Käytetään jäykän monoliittisen ankkurointimenetelmän liittämiseen.

Laattoja asennettaessa ne on kiinnitettävä pääseinään tai pohjaan vähintään 15 - 20 cm leveällä paneeliosalla. Vahvitetun betonin ja sisäosion väliset raot asetetaan tiilien tai kevytbetonilevyjen kanssa.

Koska lattian koostumus ja mitat ovat standardoituja, yritysten politiikassa pyritään pitämään vakaa hinta. Seuraavassa taulukossa on esitetty onttojen ydinpaneelien keskimääräiset kustannukset.

Lujitetun betonilevyjen luokittelu ja mitat

Päällekkäisiä levyjä kutsutaan vaakasuoriksi rakenteiksi, jotka suorittavat katon ja talon ylimmän kerroksen väliin asennettujen väliseinien tai ullakko-osien toiminnan. Nykyaikaisessa rakenteessa he yleensä turvautuvat betonilattian asentamiseen, ei ole totta, kuinka monta tasoa rakennuksessa on. Tässä artikkelissa tarkastelemme lattialevyjen tyypit ja koot, joita käytetään usein rakennuskohteissa. Nämä tuotteet muodostavat pääasiallisen osan betonituotteita valmistavista tuotteista.

Suunnittelun tarkoitus

Laakerirakenteet valmistetaan raskaasta tai kevyestä betonista ja vahvistavat niiden rakenteen vahvistamisen avulla, mikä antaa tuotteille lujuutta. Modernissa rakennusmateriaalimarkkinoissa esitetään kaikki vakiotyyppiset RC-laatat, jotka voidaan jakaa useisiin luokkiin riippuen niiden leveydestä, pituudesta, painosta ja muista yhtä tärkeistä parametreista, jotka vaikuttavat tuotteiden pääominaisuuksiin.

Yleisin betonipaneelien luokittelutapa on erottaa ne poikkileikkaustyypin mukaan. On myös monia muita erottavia piirteitä, joita tarkastelemme ehdottomasti artikkelissamme.

PC ontto ydinpaneelit

Tämä on yksi tavallisimmista betonituotteita valmistavista tuotteista, jotka sopivat yhtä hyvin yksityisten ja korkeiden rakennusten rakentamiseen. Myös onttoja ydinpohjaisia ​​PC-tuotteita käytetään laajalti massiivisten teollisuusrakennusten rakentamisessa, ja ne auttavat suojaamaan lämmitysverkkoa.

Hollow-lattialaivoille on ominaista aukkojen läsnäolo

Tasainen litteä pinta, jossa on pyöreät ontelopaneelit, mahdollistaa luotettavat lattiat lattian välille, jotka kestävät vaikuttavia kuormituksia. Tämä muotoilu on varustettu onteloilla, joilla on eri muodot ja halkaisijat, jotka ovat:

Tämän tyyppisen ominaisuuden ansiosta ilmaa täyttävät tekniset tyhjät tilat ovat suuressa kysynnässä, mikä ilmaisee vain sellaisten lohkojen kokoonpanon edut. PC: n kiistämättömät edut ovat:

 1. Raaka-aineiden merkittävät säästöt, mikä vähentää valmiin tuotteen kustannuksia.
 2. Korkea lämpö- ja melueristyskerroin, joka parantaa rakennuksen suorituskykyä.
 3. Pyöreät ontot ydinpaneelit ovat erinomainen ratkaisu asennettaessa viestintälinjoja (johdot, putket).

Tämäntyyppiset betoniteräsrakenteet voidaan jakaa alaryhmiin ja sitten kerromme, millaisia ​​pyöreitä onttoja kerroksia ja millaisia ​​merkkejä ne voidaan osoittaa tietylle alaryhmälle. Nämä tiedot ovat tärkeitä materiaalin oikealle valinnalle rakennusteknisten vaatimusten mukaan.

Levyt eroavat toisistaan ​​asennusmenetelmässä: 1 PCT: llä on kolme tukipuolta, kun taas 1 PAC voidaan sijoittaa kaikilla neljällä sivulla.

On myös kiinnitettävä huomiota sisäisten tyhjiöiden kokoon - mitä pienempi reikien läpimitta, sitä vahvemmat ja vahvemmat ontot ydinpaneelit. Esimerkiksi näytteillä 2PKT ja 1 PAC on sama leveys, paksuus, pituus ja tukipuiden lukumäärä, mutta ensimmäisessä tapauksessa onttojen reikien halkaisija on 140 mm ja toisessa - 159 mm.

Tehtaiden valmistamien tuotteiden lujuuteen vaikuttavat paksuus, joka on keskimäärin 22 cm, ja myös massiivipaneelit, joiden paksuus on 30 cm, ja kun kevyitä näytteitä kaadetaan, tämä parametri pidetään 16 cm: n etäisyydellä. useimmissa tapauksissa käytetään kevyttä betonia.

Meidän on myös mainittava PC-tuotteiden kantavuus. Suurimmaksi osaksi ontotyt PC-katot yleisesti hyväksyttyjen standardien mukaan kestävät 800 kg / m2 kuormitusta. Massiivisten teollisuusrakennusten rakentamiseen käytettyjen raskaasta betonista valmistettuja levyjä tämä parametri lisätään laskettuun arvoon 1200-1250 kg / m2. Suunnittelukuorma on suurempi kuin itse tuotteen vastaava arvo.

Valmistajat tuottavat vakiokokoisia teräsbetonipaneeleja, mutta joskus parametrit voivat vaihdella merkittävästi. PC: n pituus voi vaihdella välillä 1,5 - 1,6 m ja niiden leveys on 1 m, 1,2 m, 1,5 m ja 1,8 m. Kevyimmät ja pienet päällekkäisyydet painavat alle puoli tonnia. valtavat ja raskas näytteet painavat 4000 kg.

Pyöreät ontto rakenteet ovat erittäin käyttökelpoisia, koska kehittäjällä on aina mahdollisuus valita tarvittava koko materiaali ja tämä on toinen näiden tuotteiden suosion salaisuus. Tarkasteltuaan tavallisimpia PC-tuotteita, jotka sisältävät onttoja ydinlaattoja, niiden tyypit ja koot huomioon ottaen, suosittelemme siirtymistä muihin samankaltaisiin tarkoituksiin.

Esivalmistetut uurteiset (U-muotoiset) paneelit

Nämä raudoitetut betonirakenteet saivat nimensä erityisestä konfiguraatiosta johtuen kahdella pitkittäisellä jäykistysvyöhykkeellä, joita käytetään muun kuin asuinrakennuksen rakentamisessa ja elementtien lämmittämiseen lämmityslaitoksissa ja vesijohtoverkossa. Jotta kiihdytettäisiin zhb-tuotteita niiden valun vaiheessa, suoritetaan vahvistaminen, joka yhdessä erityisen muodon kanssa johtaa raaka-aineiden säästöön, antaa heille erityisen vahvuuden ja antaa heille taipumisvastuksen. Asuntorakennusten kerrosten välissä ei ole tavanomaista asentaa niitä, sillä tässä sinun on kohdattava esteettinen katto, joka on melko vaikea saada viestintää ja verhoilla peitettyjä. Sillä on myös omat alalajinsa, pitävät eroja saman ryhmän tuotteiden välillä.

U-muotoisten rakenteiden ensimmäinen ja tärkeä ominaisuus on niiden koko tai pikemminkin korkeus, joka on 30 tai 40 cm. Ensimmäisessä tapauksessa kohdataan tuotteita, joita käytetään julkisten rakennusten rakentamisessa ja yläkerroksen välisissä siltoissa koti- ja ullakkotilaa. Massiivisissa suurikokoisissa kaupallisissa ja teollisuusrakennuksissa valitaan tavallisesti 40 cm korkeita laattoja, joiden pituus on 1,5 tai 3 metriä (vahvempia näytteitä) ja niiden paino vaihtelee 1,5-3 tonnin välillä (harvinaisissa tapauksissa jopa 7 tonnia). Esivalmistettujen ristikkäisten betonilaattojen ominaisuudet ovat seuraavat pituusindikaattorit:

 • 6 m.
 • 12 m.
 • 18 m (harvinainen).
Ribbed-kokotaulukko

Täydellinen lisärakenne

Jos talon lattiat tarvitsevat erittäin vahvan päällekkäisyyden, käytä jatkuvaa hyppääjää, sillä ne kestävät helposti 1000-3000 kgf / m2 kuormitusta ja käyttävät niitä pääasiassa monikerroksisten rakennusten asennuksessa.

Kiinteät puskurit mahdollistavat korkean lujuuden päällekkäisyyden

Tällaisilla tuotteilla on haittoja, koska niiden paino suhteellisen pieninä mittasuhteina on varsin vaikuttava: tavanomaiset näytteet painavat 600 - 1500 kg. Niillä on myös heikko lämmön- ja meluneristyskyky, mikä ei salli niiden kilpailua riittävästi onttojen PC-näytteiden kanssa. Tämän tyyppisten paneelien pituus on 1,8 - 5 m ja paksuus 12 tai 16 cm.

Monoliittiset rakenteet

Edellisellä ja tietyllä paneelityypillä on sama soveltamisala ja ne asennetaan, kun on tarvetta luoda vahva rakenne, joka kykenee kestämään ylikuormitusta. Tällainen väliseinä ei sisällä onteloita, ja se luodaan suoraan rakennustyömaalla käytettävissä olevien tarkkojen laskelmien mukaan, joten se voi olla mikä tahansa kokoonpano ja koko, rajoitettu vain rakennetun esineen alueelle.

Artikkelissa kuvataan yksityiskohtaisesti, millaisia ​​lattiapaneeleja ovat, mitä vakiokokoisia ne ovat ja missä niitä käytetään useimmiten, joten voit valita tarvittavat tuotteet tulevalle rakenteelle ja saada vankan kestävän suunnittelun, joka voi palvella sinua vähintään vuosisadan ajan.

Vahvistetut betonilaatat ja niiden mitat, jotka GOST määrittelee

Vahvistettu betonilaatta on materiaali, joka osallistuu aktiivisesti monikerroksisten rakennusten rakentamiseen. Heidän päätehtävänsä on kattaa talon kerrokset. Koska betonituotteiden laaja valikoima koot ja mallit ovat, laatat ovat osoittautuneet positiiviselle puolelle rakennustyömailla. Yleensä esiteltyjä tuotteita käytetään kattamaan lämmitysverkkoja, kun ne asettavat viestintunneleita.

Ominaisuudet ja tyypit

Tällä hetkellä betonilevyjen levyt menettävät aikaisempia asemiaan korkeiden rakennusten alalla. Syy on, että rakentajat alkoivat aktiivisesti käyttää monoliittista kehysrakennetta, jonka ydin on muodostaa yksi kiinteä levy koko talon alueelle.

Mikä on lattialevyn alue ja miten niitä käytetään, löytyy tästä artikkelista.

Tietenkin tällä menetelmällä on omat haittapuolensa: aikaa ja työtä. Siksi betonilaatat jatkavat vielä tiettyjen tehtävien suorittamista.

Näiden tuotteiden suurin etu monoliittirakenteen edessä on alhainen hinta. Lisäksi betonilevy ei tarvitse ajanviitettä, mutta monoliitti tarvitsee non-stop-prosessin.

Mikä on MDF-levy voidaan lukea artikkelista.

Esitettyjen tuotteiden positiivisia ominaisuuksia ovat korkealaatuinen, helppo asennus, ei tarvitse lisätä asennustöitä. Lattialaattojen betonilaattojen tärkein ominaisuus on kutistumisen puute.

Tässä artikkelissa voi löytää ristikkäisiä laattoja ja muita näytteitä.

Tällaisilla tuotteilla on erinomaiset lujuusominaisuudet, kriteerit jäykkyydelle, palonkestävyydelle, äänelle ja lämmöneristykselle. Tiettyihin tarkoituksiin voidaan käyttää tuotteita, joissa on vesi- ja kaasutiiviysrakenne. Jälkimmäistä vaihtoehtoa käytetään asuin- ja julkisten rakennusten rakentamisessa.

ZHB-lattiamassat GOST ja muut tiedot voidaan lukea tästä artikkelista.

Videossa - teräsbetonilaattojen koko:

Vahvistetut betonilaatat on vahvistettu huolella, mikä mahdollistaa rakenteen lisäämisen lujuuden ja kestävyyden. Lisäksi käytetään tässä tapauksessa ei ole normaalia. Ja jännitteinen vahvike, joka kestää jopa 8 kPa: n paineen eikä romahtaa. Tällaisen tuotteen käyttöikä on yli kymmenen vuotta.

Esitettyjen tuotteiden käsittelemiseksi on tarpeen määrittää levytyypit ja niiden ominaiskoko.

Voit oppia käyttämään onttoja ydinlaattoja tässä artikkelissa.

Betonituotteet voidaan esittää seuraavassa muodossa:

 1. Säteili. He osallistuvat talojen rakentamiseen, asennus tapahtuu enintään 3 metrin etäisyydellä. Asennus tukeille suoritetaan 1,2 cm: n välein, minkä jälkeen ne kiinnitetään levyosien avulla. Vertailupaksuuden arvo ei saa olla yli 0,15 m.
 2. Levyt. Alareunassa on tangot, jotka on täytettävä sementillä. Ne ovat laakerin seinämän vieressä 2-3 cm: n välein. Jos kavennus on alle 3 m, käytettyjen levyjen paksuus on 15 cm.
 3. Vkladyshevye. Näille lattioille on tunnusomaista se, että niissä on useita vuorauksia. Nykyiset tyhjiöt kaatoivat betonia. Tällaisille tuotteille tyypillinen ääneneristyskyky on riittämätön, mutta kipsin viimeistelyprosessi on paljon yksinkertaisempi.
 4. Uurrettu. Kehys on elementtien asennus, jota käytetään puun ompeluun. Palkkien välinen tila ei saa ylittää 0,5-1 m. Tällaisilla tuotteilla voi olla monimutkainen rakenne, ja niitä voidaan käyttää jopa 6 metrin pituisina.

Mikä on päällekkäinen yksityisen talon kerrosten välillä, on paras käyttää tässä artikkelissa.

Mitat lattialle ja pohjalle

Levyn konkreettiset tavarat, joita käytetään aktiivisesti monikerroksisten rakennusten rakentamiseen, osoittautuvat myönteiseltä puolelta kaivon rakentamisessa. Tällöin on välttämätöntä valita sopiva tuote taulukon mukaisten mittojen mukaan.

Tässä artikkelissa on ohjeet siitä, miten PC 12: n laatua käytetään.

Betonilaattojen koot

Nykyaikaista rakentamista ei yleensä tapahdu ilman betoniteräksiä tai betonilevyjä. Tällaisia ​​rakenteita käytetään aktiivisesti väliseinien ja julkisivujen rakentamiseen, kerrostumien määrän muodostumiseen korkeisiin rakennuksiin, kuntien, säätiöiden ja kanavien parantamiseen. Universal-tuotteita käytetään sekä teollisuusrakennusten että yksityisten mökkien tai kerrostalojen rakentamiseen. Laaja valikoima betonilaatoja voit ostaa laadukkaita rakenteellisia elementtejä, jotka soveltuvat erilaisiin tarpeisiin.

Yleistä tietoa

Ennen rakennusmateriaalien valitsemista on tärkeää ymmärtää niiden koostumus sekä tutustua eri rakenteiden eduista ja haitoista. Tällaiset tiedot antavat sinulle mahdollisuuden hankkia sopivia laadukkaita levyjä.

Kerrosten koostumus

Hyvien lattiojen tärkein osa on betoniteräs. Se muodostuu teräsvahvistuksen ja betonin yhdistämisen jälkeen yhdeksi kokonaisuudeksi. On syytä huomata, että tämä on erittäin hyvä liitto - rautakehys tekee hauraan sementin ja veden seoksen kestävämmän ja antaa vastarintaa kuormituksille ja jännityksille. Tämä puolestaan ​​suojaa rautakomponentteja korroosiolta ja ruosteelta, ja antaa lopputuotteelle myös mahdollisuuden vastustaa puristusta.

Niinpä voidaan todeta, että näiden lattiojen koostumus sisältää betonia ja vahvistusta (venytettyinä). Viimeksi mainittuja teräsbetonilaattojen valmistusta varten käytetään paksujen lanka- tai teräsputkien nippujen muodossa.

Tämä komponentti on kahta tyyppiä:

 • kokoonpano - koostuu tuoterungosta, joka vahvistaa yksittäisten palkkien sijainnin;
 • työskentely - tavallisesti levyn pohjassa.

Näiden rakenteellisten elementtien valmistukseen käytetään erityistä, kovaa ja raskasta betonia, joka on valmistettu sementistä, vedestä ja täyteaineesta.

Viimeinen ainesosista on:

 • hienojakoiset (tavallisesti tässä roskarekselihiekassa);
 • karkeat (kalkkikivi, kiviaineksesta murskattu kivi).

On huomattava, että betonilaattojen pääkomponentit ovat edelleen vettä ja sementtiä. Juuri niiden vuorovaikutuksen seurauksena saadaan vahva ja kestävä kivi, joka pitää hiekkaa, murskattua kiveä tai kalkkikiveä yhdessä ja muodostaa sitten monoliitin. Koska vaikuttavat aineosat eivät ole vuorovaikutuksessa täyteaineen kanssa, sitä pidetään inertteinä aineina.

On kuitenkin huomattava, että sen hiukkasten (pienet, suuret) koot vaikuttavat edelleen varsinaisesti valmiiden levyjen ominaisuuksiin ja rakenteeseen.

Taivutuksessa toimiville rakenteille käytetään tavallisesti esipuristettua tai, kuten sitä kutsutaan myös, kudottu betoni. Se vahvistaa rakenteen rakenneosien sisällä venytettyinä, mikä mahdollistaa lattian luotettavuuden ja lujuuden lisäämisen.

Edut ja haitat

Betonilaatuja kutsutaan usein "puolivalmiiksi rakennusteoksiin". Kiitos niistä, on mahdollista yksinkertaistaa huomattavasti laitosten rakentamista ja vähentää rakentamisen aikaa.

Lisäksi betonipaneelilla on melko laaja valikoima etuja:

 • heidän avustuksellaan on mahdollista rakentaa tulenkestäviä kattoja;
 • ne varmistavat äänen ja lämmöneristyksen rakenteen;

 • ei pelkää korkeaa kosteutta ja sadetta;
 • eivät aiheudu korroosiota ja mätää;
 • vahva ja kestävä;
 • sopii enintään 12 metrin pituisiin ulottuvuuksiin;
 • laaja valikoima antaa sinulle mahdollisuuden valita parhaat vaihtoehdot edullisella hinnalla, joka sopii tiettyyn kohteeseen (voit aina harkita eri malleja ja kokoja);
 • nykyaikaisimmat rakennushankkeet on suunniteltu betonilaattojen tyypillisiin mittoihin;
 • Päällystettyjen esineiden päällekkäisyydet ovat erinomaisia ​​työn viimeistelyyn, koska nämä rakenteelliset elementit ovat sileitä ja sileitä.
 • On ymmärrettävä, että näiden tuotteiden eduista huolimatta rakentamisen ja käytön aikana on tärkeää olla ottamatta huomioon suositellut säilytysolosuhteet, erityisesti ympäristön kuormitukset, kosteus ja lämpötilat.

  Pienen talon luomiseksi on parempi valita kevyitä laattoja, kun taas suuret ja raskaat ovat sopivia korkeisiin rakennuksiin. Materiaalilla on vain yksi haitta - sen asennusta varten on saatava erityinen tekniikka.

  Levytyypit

  Riippumattomien RC-laatatilojen tuottaminen rakennustyömaalla voi heti saada sopivan kokoisia tuotteita. Mutta valmistajat valmistavat valmiita rakenteellisia elementtejä on paljon tarkoituksenmukaisempaa ja kätevämpää, etenkin tällaiset päällekkäisyydet vaihtelevat laajalla alueella ja niillä on GOST-vaatimusten mukaiset sertifikaatit, mikä osoittaa rakennusmateriaalien korkean laadun.

  Tähän mennessä seuraavat betonilaatat ovat ostettavissa:

  • leveys - enintään puolitoista metriä;
  • korkeus - 22 senttimetriä;
  • pituus - jopa 7 metriä.

  Valmistajat ryhmittävät tuotteitaan useiden kriteerien mukaan. Se riippuu niistä tietyistä malleista.

  Ymmärtääksesi, kuinka eri levyjen kustannukset lisätään, kannattaa tutustua tarkemmin näihin parametreihin:

  1. Tyyppinen betoni - tiheä silikaatti, kevyt tai raskas.
  2. Mitat (paksuus, leveys, pituus) määräytyvät erityisvaatimusten mukaan.
  3. Tuotantotekniikka on jatkuvatoiminen, värähtelevä tai valumenetelmä.
  4. Sisärakenne on kiinteä (kiinteä) tai ontto (monisäikeinen).
  5. Profiililohko - kaistaleen muotoinen (uurrettu), suorakulmainen, viistottu.
  6. Valmistusmenetelmä - esivalmistettu tai monoliitti.
  7. Vahvistusmenetelmä - tavanomainen, ei stressattu tai esipuristettu (korostunut).
  8. Menetelmä, joka perustuu varusteisiin ja kantaviin seiniin - säteilevä (kaksi puolta), nelitahtinen ja kolmio, ulokkeet (katoksille ja parvekkeille).

  On myös syytä huomata, että kiinteiden betonilaattojen hinta on erilainen kuin ontto ZhB-analogit lujuus- ja painoindikaattoreiden vuoksi.

  Tietenkin ontelotyyppiset rakenteet kykenevät kestämään vähemmän kuormitusta, mutta niiden ominaispiirteet mahdollistavat sellaisten tuotteiden käytön kuin lattiat kerroksittain korkeiden rakennusten kerroksissa. Tukot vähentävät kuormitusta seinillä ja pohjalla, jolla on hyvä vaikutus valmiin rakenteen yleiseen kuntoon.

  Tällaisilla paneeleilla on erilainen tuki, mitat, paino ja kantavuus. Tuotteen kustannukset koostuvat erilaisista pienikokoisuuksista, jotka vaihtelevat kokoa ja pumppaavat herkkyyttä stressiin. RC-laattojen lopullisen hinnan määrittämiseen vaikuttavien tärkeimpien parametrien lisäksi on myös toissijaisia.

  Näihin kuuluvat materiaalien ominaisuudet, joita käytettiin tiettyjen levyjen valmistukseen:

  • lujitemuovi;
  • betoni valmistaja;
  • tuotteiden rakenteelliset ominaisuudet, kuten kiinnityslenkkien läsnäolo.

  Samantyyppisten RC-levyjen välillä hinta voi vaihdella - suurentaa tai päinvastoin laskea. Se riippuu tiettyjen tuotteiden painosta ja mitoista.

  Eri tyyppisten paneelien keskimääräiset kustannukset ovat yleensä seuraavat:

  • ontto - 3 400 ruplaa yhdestä kappaleesta;
  • ribbed - alkaen 8 700 s. takan takana;
  • kaasubetoni - 10 tuhatta ruplaa kuutiometriä kohden.

  Betonikatot ovat kätevä, moderni ja kestävä rakennusmateriaali, jonka avulla voidaan saada luotettavia ja kestäviä rakenteita. Laaja valikoima tällaisia ​​tuotteita auttaa valitsemaan malleja, jotka sopivat lompakkoon ja tiettyjen rakenteiden rakentamiseen.

  Kiinteät tuotteet

  Kiinteälevyjä käytetään yleensä lattiatilojen ja lämmitysverkoston rakentamisen välille. Ne valmistetaan standardien mukaan, jotka löytyvät GOST 12767-94 -säädöksestä. Tällaiset paneelit ovat melko hankalia, minkä vuoksi niitä käytetään harvoin asuinrakennusten rakentamiseen. Ne ovat kuitenkin välttämättömiä rakennettaessa rakenteita, joilla on lisääntynyt kuormitus.

  Kiinteät lattiat luokitellaan riippuen tukimenetelmästä:

  • pitkin muotoa (neljällä sivulla);
  • kolmella sivulla;
  • kahdella sivulla.

  Monoliittisia laattoja pidetään raskaimpina, koska joidenkin rakenteiden paino on 300 kilogrammaa neliömetriä kohden.

  Siksi tällaisille tuotteille on tärkeää valmistaa kaksikerroksisia nippuja ja niiden tuotantoa - muotti- ja tukirakenteita, jotka voidaan vuokrata.

  Tällaisilla levyillä on erityisiä vaatimuksia vedenkestävyydelle ja jäätymisvastukselle sekä komponenttien laadulle ja lujuudelle, mukaan lukien lujittavat palkit ja sauvat. Sulautettujen elementtien ei tule olla näkyviä betonivirtoja ja teräsosien ulkonevia päitä. Levyjen ulkonäkö on tärkeä, valintaa ei tarvitse ohjata vain tuotteen hinnalla. Jos niillä on vikoja, kuten siruja ja halkeamia, osto on parempi kieltäytyä.

  Vahvistettu betonileveys

  Tällaisten laatikoiden valmistukseen käyttäen raskasbetonia. Rakenneosien sisällä voidaan havaita ilmakammiot eli lieriömäiset aukot.

  Ne antavat RC-paneelille seuraavat edut:

  • yksinkertaistettu asennus ja kuljetus;
  • kevyt rakenne;
  • kyky sijoittaa viestinnän aukkoihin;
  • voi olla monimutkaisten muotojen perusta;
  • sisäisen kehyksen runko vaikuttaa myönteisesti rakennuselementtien luotettavuuteen ja kestävyyteen.

  Tällaisten paneelien käyttö vähentää koko rakennuksen painoa, mikä vähentää merkittävästi pohjan kuormitusta.

  Myös ontotyyppiset laatat voivat vähentää rakentamisen aikaa, materiaalia ja työvoimakustannuksia. Tällaisten rakenteiden haittana voi olla vain vahvuus, joka on pienempi kuin monoliittielementtien.

  Erilaisten levyjen ominaisuus on myös korkea-kohinainen eristys, alhainen lämmönjohtavuus ja kohtuullinen hinta. Paneelien molemmilla puolilla on etupuoli, joista toinen tulee ylemmän kerroksen lattiaksi ja toinen - alemman katon.

  Ontelopintojen eniten vaadittu paksuus on 220 mm, vaikkakin 160-300 mm. Niiden leveys vaihtelee välillä 6,6 metriä ja pituus 2,5 - 12 m. Lieriömäisten reikien halkaisija on 114 - 203 mm, mikä riippuu RC-paneelin paksuudesta. Jos ontotuotteet kestävät, täytä reiät päissä sementtilaastilla.

  Ribbed Panels

  Ribbed-kerroksia käytetään useimmiten teollisuusrakentamisessa. Erityiset jäykisteet antavat heille suurta kestävyyttä mekaanisiin vaurioihin.

  Kuitenkin epätarkka ja ristikkäinen pinta tekee tällaisista paneeleista erittäin sopivan kattopintojen rakentamiseen, koska asuintilatilojen katot eivät näytä varsin esteettiseltä. Useimmiten tällaiset rakenteet on asetettu perinteiseen tapaan, eli riveillä alaspäin, mutta se on myös mahdollista asentaa kourun muotoon, eli rintakehän ylöspäin.

  Tämän lajikkeen levyjä valmistetaan GOST 27215-87 (40 cm paksuisille paneeleille) ja GOST 21506-87: lle (esipuristetuille elementteille 30 cm korkeudelle).

  Molemmat standardit sisältävät tietoja siitä, että tällaiset rakenneosat voidaan tehdä sekä kevyistä että raskaista sementtiseoksista ja käyttää:

  • ulkona sekä lämmittämättömissä ja lämmitettävissä rakenteissa;
  • joiden arvioitu seisminen toiminta on enintään 9 pistettä;
  • lämpötilassa -40 ° - + 50 ° С. Kuitenkin edellyttäen, että kaikki toiminnalliset lisävaatimukset täyttyvät, on mahdollista ylittää lämpötilaraja;
  • ei-aggressiivisessa, keskipitkissä tai hiukan aggressiivisessa kaasumaisessa ympäristössä, muuten vaikutus heikentää levyjen pintaa.

  On huomattava, että tällaisilla tuotteilla on U-muotoinen profiili sekä pitkittäiset kylkiluut yläosassa.

  Näiden ominaisuuksien vuoksi samanlaisia ​​elementtejä ei voida käyttää korkeiden rakennusten rakentamiseen, koska ne eivät muodosta tasaista pintaa.

  Betonilaatat ovat erinomainen rakennusmateriaali, jota voidaan käyttää sekä asuin- että teollisuusrakennusten rakentamiseen. Niiden vahvuus, kestävyys ja suhteellisen yksinkertainen asennus mahdollistavat työn loppuun työtä lyhyessä ajassa.

  Ontelolaattojen koko: suunnitteluominaisuudet, koon ja painon ominaisuudet, brändi, suurimman sallitun kuorman laskeminen

  Jokainen, joka on käsitellyt talon rakentamista ainakin kerran, tietää kuinka tärkeät ontot betonilaatat tai lattiapaneelit ovat. Hollow betonilaatat itse asiassa muodostavat noin 90% talon kokonaispainosta. Ylipäällystetyt levyt (PC) voivat vaihdella suuresti painon ja koon mukaan riippuen käyttötarkoituksista, joihin niitä käytetään.

  Onttojen ydinlaattojen rakenteelliset ominaisuudet

  Koska on helppoa arvata, raudoitettujen betonilattialevyjen (PC) sisällä on onttoja, minkä vuoksi ne on merkitty monisäiliöiksi myytäessä. Mutta tällaisten levyjen sisältämät reiät, toisin kuin hämmennyksellä, voivat olla ei-soikeita, vaan myös pyöreitä, neliöitä ja muita muotoja.

  Ontelolaatan tukijärjestelmä

  Useimmissa tapauksissa lattialaatoissa (PC) on kuitenkin sylinterimäisiä onttoja piirejä.

  Mielenkiintoista on, että lattialevyt (PC) voivat olla ja ilman vahvistusta ja vahvistettu. Betonipäällysteet (PC) vahvistetaan.

  Tällaiset lattialevyt (PC), vaikka niillä on huomattavasti suurempi paino, mikä lopulta lisää rakennuksen kuormitusta ja rakennuskustannuksia, mutta niillä on kuitenkin suuri turvataso. Lattialevyjen asennus, nimittäin itse asennusmenetelmä, riippuu alustasta, johon laatat asetetaan, koska tuki on myös tärkeä kriteeri.

  Esimerkiksi jos tukilevy ei ole riittävän vakaa, tämä voi johtaa epämiellyttäviin seurauksiin, joita tietenkään on vältettävä.

  Asettelujärjestelmä ontto laatta toisessa kerroksessa

  Onttojen ydinlaattojen ominaisuudet

  koko

  Sen lopulliset kustannukset riippuvat myös ontotöiden koosta, lisäksi parametrit, kuten leveys ja pituus, paino ovat tärkeitä.

  PC-koot vaihtelevat seuraavasti:

  • PC: n koon pituus on 1180 - 9700 millimetriä;
  • leveydeltään PC: n koko vaihtelee 990 - 3500 millimetristä.

  Suosituimpia ja suosittuja ovat ontotyyppiset paneelilevyt, joiden pituus on 6000 mm ja leveys 1500 mm. Paneelin korkeus tai paksuus on myös tärkeä (olisi oikeampaa puhua korkeudesta, mutta rakentajat yleensä "paksuus").

  Joten paksuus, jolla on ontotuspaneelit, on aina sama - 220 mm. Tietenkin lattiapaneelin paino on erittäin tärkeä. Betonilaatan tulee nostaa nosturia, jonka kuormituskapasiteetti on vähintään 4-5 tonnia.

  Vertailutaulukko onttojen ydinlaattojen koordinaatiomittauksista

  Paneelien pituus ja paino ovat ratkaisevia rakentamisen kannalta, pituus on vielä vähemmän kuin paino.

  Mitä tärkeämpiä parametreja kuin paino, kaikki on erittäin selvää ensimmäisestä kerrasta: Venäjällä valmistettujen tuotteiden valikoima vaihtelee 960 kg: sta 4,82 tonniin. Paino on tärkein kriteeri, jolla menetelmä, jolla paneelit asennetaan, määritetään.

  Tyypillisesti käytetään edellä mainittuja nostureita, joiden kuljetuskapasiteetti on vähintään 5 tonnia (tietysti nostureiden pitäisi nostaa painoja jossakin marginaalissa).

  Saman merkinnän paneeleiden paino voi erota, mutta vain vähän: jos pidät painon yhden gramman sisällä, mikä tahansa voi vaikuttaa siihen.

  Onttojen laattojen tärkeimpien merkkien vertailukelpoisuus

  Jos esim. Tuote on pudonnut sateeseen, se on a priori hieman raskaampi kuin tuote, joka ei sade.

  Kuormitustyypit

  Ensinnäkin on huomattava, että kaikki päällekkäisyydet edellyttävät seuraavien kolmen osan olemassaoloa:

  1. Osa yläosasta, jossa lattia, jossa ihmiset elävät. Näin ollen paneeli ladataan lattialla, erilaisilla eristyselementeillä ja tietysti betonipinnoilla - kuorman pääkomponentilla;
  2. Osa alempi, katon läsnäolo, sen koristelu, valaistus. Muuten, sinun ei pitäisi olla epäilevä valaistuslaitteiden läsnäolosta. Ensinnäkin samat LED-valaisimet edellyttävät levyn osittaista tuhoutumista rei'itetyllä kaapelilla. Toiseksi, jos otat suuret huoneet, joissa on sarakkeita ja salia, voi ripustaa valtavia kristallikattiloita, jotka antavat suuremman kuormituksen kuin mikään muu laite tai koristetyyppi. Tämä on myös otettava huomioon;
  3. Rakenteelliset. Se yhdistää välittömästi sekä ylemmät että alemmat osat, kuin jos ne tukevat niitä ilmassa.

  Ontto laatta - tämä on rakenteellinen laatta, joka tukee sekä katon ylä- että alaosaa ilmassa!

  Muuten, älä unohda dynaamista kuormitusta. Se on, kuten voitte arvata, ihmiset itse luoma, sekä ne asiat, joita he liikuttavat. Kaikki tämä vaikuttaa paneelin ominaisuuksiin ja tilaan.

  Kuviossa laitteen ontto laatta, jossa on reikiä

  Esimerkiksi jos kuljetat raskasta pianoa pienessä kaksikerroksisessa talossa paikasta toiseen - tämä on normaalia, niin päivittäinen liike luo kammion monivaiheisen levyn, jolla on jo paljon suurempi negatiivinen vaikutus. On epätodennäköistä, että se laskee, mutta ilmanvaihdolla myöhemmin voi olla vakavia ongelmia.

  Kuormitusjakauman mukaan ne jaetaan edelleen kahteen ryhmään:

  Näiden kahden tyyppien välisen eron ymmärtämiseksi on syytä mainita esimerkki. Sama voimakas kristalli kattokruunu, joka painaa alle yhden sävyn, on pistekuorma. Mutta levyn katto, jossa runko koko levyn pinnalle, on jo hajautettu kuorma.

  Mutta on myös yhdistetty kuorma, joka yhdistää pisteen ja jakautuu. Esimerkiksi täysi kylpyamme. Itsestään kylpy on jalat, ja sen paine jalat on eräänlainen jaettu kuormitus. Mutta seisomassa lattian jalat - tämä on piste kuormitus.

  Sen hinta riippuu suoraan ontolevyn painosta.

  Vaikea, mutta voit käsitellä sitä. Ja sinun täytyy! Loppujen ja ontelolaattojen laskenta rakentamisen aikana on vielä tuotettava.

  Tavaramerkit ontolevyille

  Itse asiassa onttolevyillä ei edes ole mitään merkkejä sellaisenaan. Puhumme merkinnöistä, joka heijastaa joitain parametreja. Riittää, että annat pienen esimerkin.

  Asettelujärjestelmä ontto laattapultti

  Oletetaan, että paneelissa on seuraava merkintä: PC 15-13-10 PC - ontto levy; kaikki numeeriset merkinnät ilmaisevat kaikki tekniset parametrit.

  15 tarkoittaa, että paneelin pituus on noin 15 decimetriä (1,5 metriä). Miksi? Vain pituus voi olla 1 498 metriä, ja tuotetulla etiketillä on oikeus pyöristää tämä luku 1,5 metriin (15 decimetriä). Numero 12 tarkoittaa, että tuotteen leveys on 10decetriä. Viimeinen numero (tässä tapauksessa 10) on tärkein indikaattori.

  Tämä on kuorma, jota materiaali kestää (suurin sallittu). Tällöin maksimikuorma on 10 kg / 1 dm². Tyypillisesti rakentajat pitävät kuorman neliömetriä kohden, täällä se on 1000 kiloa per 1m². Yleensä kaikki ei ole niin vaikeaa.

  Paneelimerkki on aina tyyppiä PC-XX-XX, jos myyjät tarjoavat muita vaihtoehtoja, sinun kannattaa olla varovainen.

  Kuormituslaskenta

  Altistuksen raja-arvon laskeminen

  Altistuksen raja-arvon laskeminen on edellytys rakennuksen suunnittelulle. Paneelien mitat ja muut parametrit määräytyvät vanhan, laadukkaan Neuvostoliiton GOST-numeron 9561-91 avulla.

  Laita laite ontto levy, jossa on vahvistettu lattia

  Tuotteelle asetettavan kuorman määrittämiseksi on ehdottomasti ilmoitettava ehdottomasti kaikki elementit, jotka "painostavat" lattiaan tulevan rakenteen piirustuksessa. Niiden kokonaispaino on lopullinen kuorma.

  Ensinnäkin on otettava huomioon seuraavien tekijöiden paino:

  • sementti-hiekkalaatat;
  • kipsibetoniosat;
  • lattian tai paneelien massa;
  • lämmöneristysmateriaalit.

  Tämän jälkeen kaikki saadut indikaattorit summataan ja jaetaan talon sisällä olevien paneelien lukumäärän mukaan. Tästä voit saada maksimaalisen ja maksimaalisen kuormituksen jokaiselle tuotteelle.

  Optimaalisen kuorman laskeminen

  On selvää, että suurin sallittu taso on kriittinen indikaattori, jota ei voida koskaan saavuttaa. Siksi on parasta laskea optimaalinen indikaattori. Esimerkiksi paneeli painaa 3000 kg. Tarvitsemme sen 10 m²: n alueelle.

  On tarpeen jakaa 3000 x 10. Tuloksena käy ilmi, että suurin sallittu kuormitusarvo on 300 kilogrammaa / m². Tämä on pieni indikaattori, mutta siinä on otettava huomioon itse tuotteen paino, johon myös kuorma laskettiin (esimerkiksi sen arvo on 800 kilogrammaa / m²). Vuodesta 800 sinun on otettava 300, lopulta ilmenee 500 kiloa per m².

  Nyt on arvioitava, kuinka paljon kaikki kuormituselementit ja esineet painavat. Anna tämän lukumäärän olla 200 kilogrammaa / m². Aiemmasta indikaattorista (500kg / m²) on vähennettävä vastaanotettu (200kg / m²). Tulos on 300 m². Mutta se ei ole kaikki.

  Kaavion laite ontto laatta, jossa on vesitiivistystä

  Nyt tästä indikaattorista on välttämätöntä ottaa pois huonekalujen paino, viimeistelymateriaalit, ihmisten paino, jotka ovat jatkuvasti sisätiloissa tai talossa. "Elävä paino" ja kaikki osat, niiden kuorma, anna sen olla 150 kg / m². 300: sta on vähennettävä 150. Kaiken kaikkiaan saat optimaalisesti hyväksyttävän indikaattorin, jonka nimeksi tulee 150 kg / m². Tämä on optimaalinen kuorma.

  Onton ydinlaattojen edut

  Näiden tuotteiden edut ovat seuraavat:

  • suhteellisen pieni kuormitus koko rakennuksen kehälle, toisin kuin samat korpulaattituotteet;
  • suuri lujuus, vaikka pohjapaneelit ovat onttoja;
  • luotettavuus;
  • talon luonnos on paljon vähemmän intensiivistä kuin kiinteiden tuotteiden käyttäminen (tosiasiassa tämä etu on suhteellisen pieni paino);
  • suhteellisen alhaiset kustannukset.

  Yleensä ontot ydinpaneelit ovat yksi tärkeimmistä rakennusmateriaaleista. Nykyään se tuottaa vain muutamia tehtaita valtavasta Venäjästä. Tärkeintä, kuten edellä on todettu - ei saa pettää ostaessaan.

  Rakenteen vahvistuslohkojen rakenne onttoa laattaa

  Joskus (tämä on harvinainen, mutta silti) myyjät yrittävät toteuttaa huonolaatuisia paneeleita, niin kutsuttuja kevyitä. Niitä voidaan esimerkiksi merkitä, mikä osoittaa, että tuote on suunniteltu 500 kilogramman kuutiolle neliömetriä kohti, mutta itse asiassa tämä parametri on useita kertoja alhaisempi.

  Tämä ei ole edes petos, se on rangaistava rangaistus, joka on rangaistava lain täysimääräisesti. Loppujen lopuksi, jos ostat pientä kuormaa varten suunniteltua paneelia, on olemassa vakava riski rakennusten romahtamisesta. Tilanne voidaan havaita paitsi maakunnissa, myös Moskovassa tai Pietarissa.

  Yleensä tällaisten tuotteiden ostamisessa sinun on oltava erittäin varovainen. On tärkeää muistaa, että mikä tahansa suunnitteluvirhe voi jopa aiheuttaa traagisia seurauksia.

  video

  Voit katsella videota, jossa asiantuntijat kertovat yksityiskohtaisesti eri tyyppisten ontelolaatuisten levyjen ominaisuuksista.

  Betonibetonilaatat, ontto, tasainen, laattapäällysteet

  Teräsbetonilaatat saivat suuren suosion melkein heti markkinoille tulon jälkeen. Toisin kuin arkaiset puulattiat, ne ovat monta kertaa luotettavia ja niillä on sellaisia ​​etuja kuin:

  • palonkestävyys
  • kosteuden kestävyys
  • pitkä käyttöikä.

  Teräsbetonilaatat eivät kaadu, ja ne voivat säilyttää kaikki ominaisuudet korkeissa lämpötiloissa ja kosteudessa. Se on ihanteellinen materiaali teollisuus- ja asuntojen rakentamiseen.

  Vahvistetut betonilaatat muuttivat rakennusaikaansa. Niiden alhainen hinta ja korkea suorituskyky loivat tunne markkinoilla. Tämän vuoksi monet rakennusyritykset joutuivat luopumaan liiketoiminnastaan ​​tai suunnittelemaan uudelleen itseään.

  Yhden vahvistetun betonilaatan pituus, joka oli seitsemän ja puoli metriä, oli todellinen shokki rakennuttajille ja suunnittelijoille. Tämä muutti arkkitehtuurin ydintä. Tämän tuloksena ei ilmennyt pelkästään uusia rakennuksia, vaan myös tekniikoita niiden nopealle rakentamiselle.

  Tyypit teräsbetonilaattoja

  Tiebetonilaatat

  Tämän tekniikan ansiosta on pystytty luomaan monimutkaisia ​​tieosuuksia. Yksikään autobahnista tai moottoritie ei ole täydellinen ilman näitä rakenteellisia elementtejä.

  Tiebetonilaatat säilyttävät suorituskykyään jopa -40 asteen lämpötilassa. Näiden tuotteiden käyttö teiden rakentamisessa mahdollistaa huomattavasti koko kankaan luotettavuuden.

  Nämä tuotteet ovat saatavana kahdessa versiossa: esijännitetyllä ja ei-esijännitetyllä vahvistuksella. Betonin keskimääräinen tiheys on 2200-2500 kg / m 3. Tiebetonilaatat kestävät kuormaluokkaan H-30 ja H-10.

  Tuotteen pinnalla on erityinen ura. Rakennetta rakennettaessa käytetään betonia, joka täyttää parametrit F200 ja W4 vedenpitävyyteen ja pakkasvasteeseen.

  Ilmateitse vahvistetut betonilaatat ansaitsevat erityistä mainintaa. He pystyvät kestämään lisääntyneitä kuormia. Suunnittelua luotaessa käytetään vahvistettua kehystä ja betoni ei ole alempi kuin M350-luokka.

  Hollow core -laatat

  PZHP: tä käytetään liitosverkkojen päällekkäisyyksien rakentamisessa. Yhden tuotteen paksuus on 220 mm, pituus puolitoista ja kuusitoista metriä. Vakioleveys voi olla 1, 1,2 ja 1,5 metriä. On myös mahdollista valita yksittäisiä parametreja.

  Voimavarat vahvistetuissa betonilaatoissa tuottavat lämpö- ja äänieristystä. Reiät voivat olla sekä pyöreitä että soikeita. Huokosten läsnäolo suunnittelussa helpottaa suuresti painoa, joka vaikuttaa asennuksen nopeuteen ja rakennuksen yleiseen rakenteeseen.

  Moderni teknologia antaa meille mahdollisuuden tuottaa suuria määriä lyhyessä ajassa. Teräsbetonilaattojen kuormitus voi nousta 1250 kgf / m 2. Tuotantoprosessi käyttää erilaisten tuotemerkkien betonia.

  Litteät betonilaatat

  PZhP ovat paneelirakenteiden päällekkäisyyksiä. Tässä tapauksessa laskettu kuorma ei saa ylittää 6 kPa. Vahvistetut betonilaatat kestävät seismisen sokin, joka on jopa 7 palloa. Ne asennetaan tukirakenteisiin, joissa on kaksi, kolme ja neljä tukipistettä.

  Pääasiallinen materiaali, josta tuotteet on valmistettu, on raskas, keskikokoinen ja kevyt tiheysbetoni. Se käyttää esijännitettyä ja ei-stressoitua vahvistusta. Myös lankaluokan BP-1 käyttö sallittiin. Kaikkien rakenteellisten elementtien on täytettävä standardit.

  Litteiden teräsbetonilaattojen reunat saattavat olla viisteitä. Niitä käytetään yhdistämään tuotteita toisiinsa. Myös samanlainen rakenteellinen ominaisuus estää muutoksia. Vanujen väliset saumat ovat täynnä betonia.

  Siirretyt wadit pinossa. Jotta estettäisiin tuotteiden vaurioituminen kuljetuksen aikana, käytetään erityisiä tiivisteitä raudoitettujen betonilaattojen välisen raon varmistamiseksi.

  Koneen takaosassa tasaiset betonilaatat pinotaan pituussuunnassa liikkeen suuntaan. Purku ja kuormaus suoritetaan kori- nosturin avulla. Erityiset asennuskierrot suuresti nopeuttavat tätä prosessia.

  Betonibetonipinnoite

  Näitä tuotteita käytetään, kun rakennustyöt on suoritettava. Useimmiten tällainen tarve syntyy teollisuusrakennuksissa, joissa rakentajat eivät halua käyttää ylimääräistä rahaa täyden ullakolle.

  Tulevaisuudessa tämä katto on peitetty erityisellä viimeistelyaineella. Useimmiten se on bitumi tai nestekumia. Nämä aineet tarjoavat erinomaisen vedenpitävyyden, ja niiden kustannukset ovat alhaiset.

  Teräsbetonilaatat ovat täydellisesti yhdistettyjä lämmöneristysmateriaaleihin. Lisäksi kourujen ja muiden teknisten järjestelmien asennus ei vie paljon aikaa ja vaivaa. Tuotteet on jaettu kahteen tyyppiin riippuen asennusmenetelmistä: vakiomallit ja uurteet.

  Uudistetut pinnat voivat tehdä katon kestävyydestä. Myös tämä muoto helpottaa huomattavasti viimeistelyä. Useimmiten mukana olevien vahvisteiden tuotannossa. Se tarjoaa kestävyyttä.

  Vahvistettu metalliverkko on tärkeä osa suunnittelua. Se on peitetty vähintään 2 cm: n betonikerroksella, mikä suojaa vahvistus ulkoisen ympäristön vihamieliseltä toiminnalta.

  Teräsbetonilaatoilla on korkea paloturvallisuus. Jotkut muutokset kestävät jopa 1500 kg / m 2. Tällaisia ​​tuotteita käytetään paikoissa, joissa on suuri sademäärä. Lisäksi tällainen lujuus mahdollistaa tarvittaessa useita kerroksia.

  Rakennusprosessissa käytetään yleensä betoniteräksiä 3x6 ja 2x12. Tietenkin poikkeukset ovat kuitenkin mahdollisia. Joskus tehtailla tehdään erityisiä muutoksia tiettyihin tehtäviin.

  Tuotteiden paksuus vaihtelee 250: stä 455 mm: iin. Mutta on enemmän rasvaa vaihtoehtoja. Paksuuden lisääntyminen vähentää vastaavasti painoa, mikä vähentää tukirakenteiden kuormitusta.

  Teräsbetonilaattojen rakennetta ei voida irrottaa upotetuilla elementeillä. Ne on valmistettu teräksestä ja ne voidaan hitsata naapurituotteiden varustukseen. Tämä tarjoaa kiinteän yhteyden.

  Tuotteet kuljetetaan erityisillä kuorma-autoilla ja niitä käytetään loppusuoralla. Ne sopivat melkein mihin tahansa rakennustyyppiin ja niillä on suuri lujuus ja luotettavuus.

  Tuotanto teräsbetonilaatoista

  Teräsbetonilaattojen pääosa on konkreettinen. Tämä materiaali valmistetaan sekoittamalla sementtiä hiekalla ja rauniolla. Siinä on suuri puristuslujuus, mutta se on helposti venytettävissä. Vahvua käytetään tämän materiaalin lujuuden lisäämiseen. Se on valmistettu yhdistelmästä ja teräksestä.

  Murskattu kivi toimii inertteinä aineina. Sementin ja sen välillä ei ole reaktiota. Sitä kutsutaan myös paikanvaraajaksi. Se vaikuttaa merkittävästi raudoitetun betonilaatan rakenteeseen.

  Teräsbetonilevyjen valmistuksessa käytetään eri jakeiden murskattua kiveä pienistä suuriin. Valinta riippuu suunnittelun tarkoituksesta sekä suunnittelijan tarpeista.

  Liitokset tapahtuvat kahdella tavalla: työskentely ja kokoonpano. Ensimmäinen tyyppi on betoniteräksen alaosa. Se toimii taivutuksessa. Toinen on rakenteen luuranko.

  Teräsbetonilaatan valmistusprosessissa käytetään kovaa teräsbetonia. Erikoisteknologiat mahdollistavat raudoituksen lisäämisen monoliittiseksi, kun se on osittain korostetussa tilassa. Tämä johtuu siitä, että teräsbetonilevyjen on taipuuduttava tehokkaasti ja kompensoitava lattiarakenteen aiheuttamasta kuormituksesta ja lisäosien painosta.

  Teknologinen prosessi

  Kaikki alkaa alustavan piirustuksen luomisesta. Sen pohjalta luodaan tulevat tuotteet. Yleensä koko prosessi koostuu seuraavista vaiheista:

  1. Erikoisvalmisteisessa muodossa on vahvistuksen runko. Yleensä tätä käytä ristikkäitä sauvoja. Ne on esijännitetty sähkölämmittimellä tai liittimellä.
  2. Tangot on kiinnitetty lomakkeisiin.
  3. Lisäprosessi toteutetaan kuljetinlinjan, erikoisosastojen, rullamuovaus- tai valssattujen tuotteiden perusteella.
  4. Päärakenteen muodostamisen jälkeen teräsbetonilaatta lähetetään lämpökäsittelyä varten. Tätä varten käytetään erikoiskameroita. Lämpökäsittelyn avulla voit huomattavasti lisätä betonin massan jähmettymisnopeutta. Kammiossa 10 tuntia tuote saavuttaa noin 60 prosenttia. Yleensä tämä vaatii vähintään 25 päivää normaaleissa olosuhteissa.
  5. Kun tuote on hankkinut tarvittavan lujuuden, kiinnittimet poistetaan lomakkeen seinistä, jotka ovat kiinteitä vahvistuspalkkeja.
  6. Tangot puristetaan pituudeltaan. Tämän seurauksena muodostuu koko rakenteen tarvittava tila.

  Tämä on raudoitetun betonilaudan kanoninen valmistusprosessi. Mutta monet yritykset yrittävät tuoda mukanaan jotain omiaan tuottamaan tuottavuutta ja vähentämään kustannuksia.

  Teräsbetonilaattojen asennusohjeet

  Lattianrakentamisen aikana keskitytään ensisijaisesti SNiP: hen. Kaikkien normien ja standardien noudattaminen takaa rakenteen turvallisuuden ja pitkäikäisyyden.

  Betonibetonilaatat asetetaan rakennuksen seinille. Samanaikaisesti niiden on oltava tukevalla seinillä vähintään 12 senttimetriä. Tuotteet voidaan pinota käyttämällä ratkaisua ja ilman sitä. Teknisen sauman koko on 5-20 cm, ihanteellinen parametri on 7-8 senttimetriä. Jos sauma on liian leveä, tulevaisuudessa sinun on käytettävä paljon aikaa ja laastia sen sulkemiseen.

  Luonnollisesti tietyntyyppiset betonilaatat ovat luonnollisesti hyvin erilaiset kuin onttojen seinien asennusohjeet. Aloitusvaihe on kuitenkin molemmissa tapauksissa sama. Ennen levyn asentamista tarkastetaan huolellisesti. Tällöin on jokaisen mallin kohdalla oltava merkintä. Jos koko pituudelta on yli 1 mm leveitä halkeamia, korvataan teräsbetonilaatta.

  tulokset

  Rakennuttajat käyttävät rakennustyypistä ja sen tarkoituksesta riippuen yhtä tai useampaa teräsbetonilaattaa. Samanaikaisesti on olemassa valtava määrä muutoksia ja tyyppejä, jotka on suunniteltu tietylle rakennukselle.