Yleiskatsaus hiekan tiivistämismenetelmistä

Rakentamisessa pidetään yhtenä rakennuksen tärkeimmistä yksityiskohdista perustana. Ennen pohjan asettamista on tarpeen tehdä maaperän tiivistyminen. Tekniikkaa on noudatettava mahdollisimman tarkasti, muussa tapauksessa se voi johtaa kutistumiseen, mikä aiheuttaa halkeamia sekä kellarissa että seinissä. Kaikenlaiset reiät vaikuttavat budjettiin, koska rakentaminen vähenee ja lämmityskustannukset kasvavat. Kuinka hyvin maaperän tamping on tehty, myös koko rakennuksen pitkäikäisyys ja luotettavuus riippuu. Siksi hiekka on perustana monien rakennusprosessien toteuttamiselle.

Hiekkapuhallus perustuksen alle on välttämätön seuraavissa tapauksissa:

1. Jotta vältetään kosteuden tunkeutuminen pohjaan tai pohjaan.

2. epätasaisella maalla.

3. Puristumisen ja venytyksen estämiseksi. Hiekkapuhallustekniikan avulla pystytään estämään rakennuksen kutistuminen.

4. Hiekka ja vesi ovat erinomaisia ​​avustajia ongelmajätteen, kuten talvimaahan tai turveturvassa. Tiiviste säilyttää säätiön eheyden ja luotettavuuden.

Mikä hiekka on toivottavaa käyttää?

Sora hiekka on ihanteellinen tamping, ja emme suosittele voimakkaasti hienojen ja hienojen fraktioiden käyttöä. On välttämätöntä suosia suuria, koska se on kestävämpi pakkaamiseen, mikä tulevaisuudessa estää rakennuksen kutistumiselta. Monoliittirakenteiden luomiseksi on toivottavaa käyttää keskimääräisen jakeen joki- tai louhoshiekkaa. Jotta pohjavesi ei vahingoittaisi hiekkapohjaista kerrosta, ennen kuin kaivon tai pohja-altaan täyttö on tarpeen, on eristeen asennettava geotekstiilillä.

Järjestettäessä hiekkalaatikkoa tai betoniliuoksen valmistamista on suositeltavaa hiomata hiekka ennen sen käyttöä. Tämä poistaa erilaiset lisäaineet, jotka voivat vaikuttaa haitallisesti työnkulkuun. Asiantuntijoiden mukaan kosteustasoa pidetään ihanteellisena, jos et voi tehdä koomaan. Savi liian suuri läsnäolo vaikuttaa negatiivisesti materiaalin sitkeisiin ominaisuuksiin. Tämä vähentää ratkaisun vahvuutta, jota pidetään yhtenä suunnittelun tärkeimmistä merkityksistä. Maaperän koostumuksen liikkuvuus vaihtelee riippuen kosteudesta, joten sinun on oltava varovainen, kun valitaan rakennustöiden sääolosuhteet, otetaan huomioon niiden ominaisuudet ja tehdään säätöjä. Hiekkapohjaisen maaperän kosteuden optimaalinen arvo on 8-14%.

Tekniikat, jotka mahdollistavat tiivistymisen, perustuvat mekaanisesti syrjäyttävään ilmaan, mikä, jos se on tehty oikein, on enintään 5%. Täyttäminen on välttämätöntä optimaalisissa sääolosuhteissa ottaen huomioon kosteuden. Vain tällä tavalla saat halutun tuloksen. Tämän menettelyn toteuttamiseen on useita menetelmiä. Se voidaan tehdä manuaalisesti kotitekoisen puun avulla kahvoilla tai erikoislaitteilla. Tarkastele kaikkia mahdollisia menetelmiä tarkemmin.

Tulos saavutetaan rullan staattisen paineen tai itseliikkuvien tai perävaunujen pyörien vuoksi. Uniaxial-malleissa massa on 10-25 tonnia. Kevyet laitteet on sijoitettu löysäksi maaperäksi, jonka koko on 20-30 cm ja jonka tartuntaleveys on 2,5 m. Biaxial (perävaunut) voi painaa jopa 50 tonnia. Ne tuottavat maaperän tiivistymistä 30-35 cm: n kerroksella. Pituuden leveys on 2-3,5 m.

Tehokkaimmat puoliperävaunurullat painavat noin sata tonnia. Ne levittävät maaperän 40-50 cm kerroksella, jonka leveys on kolme metriä. Rullat ovat 4-12 kertaa (painosta riippuen) yhdessä osassa. Itsekulkevat ja vetoautot rullat ovat suuria vaatimuksia kuin nokkatehikot, johtuen laajasta levitysalueesta. Usein spiraalirengas on mukana jäännöstyössä. Hiekkapohjaisten koneiden määrä on tavallisesti 2-3, ja savi 3-4.

Menetelmä perustuu värähtelevän levyn käyttöön, josta mekaaniset tärinät lähetetään tiivistettyyn maaperään. Tällaisen tekniikan syntyminen on mahdollistanut meille onnistuneen ehkäisemisen mahdollisen maaperän kutistumisen ja nopean ja tehokkaan tampingin suorittamisen. Se on erinomainen luotettavuus, kompaktisuus, liikkuvuus ja helppokäyttöisyys. Sen avulla rakennetaan massiivisia rakenteita, kauppakeskuksia ja monikerroksisia rakennuksia. Värinä voi olla pinnallinen tai syvä. Tällöin käytetään kierre- tai sukkulamekanismia. Kun prosessoitu maaperä puristetaan, vesi ja ilma puristetaan.

3. Bensiinilevitysmittari.

Tänään vibrotamping on yhä suosittu. Tämän menetelmän suurin etu on lisääntynyt voiman impulssi ja lisääntynyt iskun aika maahan. Sitä voidaan käyttää tiivistämään kerros yhden senttimetrin kokoisella mittarilla tai enemmän. Rullien hinta vaihtelee koosta ja kunnosta riippuen.

Tummapäätä käytetään siinä tapauksessa, että hiekalla on huono tartunta. Suurin tiheä muotoilu tehdään siirtämällä mineraalihiukkasia värähtelyjärjestelmässä. Värähtelevien puristimien yleiset ominaisuudet (amplitudi ja värähtelytaajuus, massa, tukialue) ja maaperän koostumus vaikuttavat prosessiin. Moderni vibraattori mahdollistaa kerroksen koon pienentämiseksi 30-50 cm: iin.

Vibrotamper eroaa hiekan tiivistämisestä värähtelevällä levyllä sen parametrien avulla. Tärinän amplitudi vibro-iskutilassa kasvaa, mutta se menettää taajuudella. Sähköinen häiriö - suuri apu alueilla, joissa on rajallinen ilmanvaihto ja kaivannot. Tähän tarkoitukseen käytettävät laitteet auttavat saavuttamaan syvemmän vaikutuksen kuin staattisella paineella, joten se varmasti kattaa noin 70 prosenttia markkinoista.

Se on tuotettu heittämällä nosturia, joka painaa jopa kaksi tonnia nosturin korkeudesta 1-2 metriä. Tämä menetelmä on merkityksellinen koheesioille, joilla esiintyy voimakkaita muovityyppisiä muodonmuutoksia tai niitä, joissa pohja on hiekkaa. Tamping on tehty erityisen koneen avulla sähköllä, bensiinillä tai dieselmoottorilla. Lajikkeet - massa, niiden hinta vaihtelee kolmesta viiteen tuhanteen dollariin.

Manuaalinen hiekka tiivistys

Pohjapuristus on mahdollista myös käsin. Tämä on energiaintensiivistä fyysistä työvoimaa, joka joutuu viettämään paljon aikaa ja vaivaa. Kuitenkin, jos tavoitteena on "hiekkaan pienentää pieniä määriä", ei ole tarvetta soittaa ammatillisiin prikaatiin, jonka hinta on 15 dollaria neliömetriä kohden. Voit myös luoda manuaalisesti rakennustyökalun hiekkaan - tolkushku. Tätä varten käytä melko laajaa puupalkkia tai teräslevyä. Ne voivat olla sekä kevyitä (noin 30 kg) että raskaampia (jopa 80 kg). Luonnollisesti tamping manuaalisesti ei salli syvä tiivistys maaperään. Tämä on otettava huomioon valittaessa menetelmää.

Manuaalinen kiristys voi antaa sinulle erityisvaimennuksen levyn alla, jonka pääaine on hiekka. Varmista, että ensin käytä vioittimia, kun otetaan huomioon hiekan kosteus, muuten kaikki ponnistelut voivat olla turhaa. Vesi on välttämätön asia tässä prosessissa, on tärkeää valvoa sen määrää. Esimerkiksi tiivisteen muodostamiseksi kytkimen alle täytetään hiekka ohuella kerroksella (noin 10-15 cm). Sitten vettä levitetään pieninä määrinä ja sitten syöksyy haluttuun syvyyteen.

On olemassa monia tekniikoita, joiden avulla hiekan tiivistäminen on tullut yksinkertaiseksi ja ymmärrettäväksi prosessiksi. Myös henkilö, jolla on vain vähän tietoa rakentamisesta, voi osallistua siihen. Värähtelevy ja tärinänvaimennin ovat yksi edullisimmista lisävarusteista. Ne ovat valinnaisia ​​tuotteita ostettavaksi - tänään voit vuokrata ne monilla paikoilla. Hinta riippuu alueesta, vuokra-ajasta ja laitteiden kunnosta. Esimerkiksi Moskovan keskilaatuinen värähtelevä levy maksaa kaksi tuhatta ruplaa päivässä.

Erilaisen voiman, koon, hinnan ja ergonomian runsaus tietenkin ilahduttaa silmää, mutta silti se ei salli tällaisen sinetin aikaansaamista, kuten raskaiden työkalujen käytössä.

Työn laadun arviointiperusteena on indikaattori, joka lasketaan maantieteellisen tiheyden suhdetta suhteessa sen maksimaaliseen tiivistämiskykyyn, joka saadaan erityisten GOST-välineiden avulla. Rakennusten perustan edellyttämä arvo riippuu projektista, mutta usein - vähintään 0,98. Tämä on kerroin, jolla ei ole kokoa. Maadoitustiheys tapahtuu kenttä- ja paikallaan toimivien laboratorioiden kautta.

Kuinka tehdä manuaalinen jyrsin

Rakentamisen aikana talot, autotallit, maa-kaistat ja paljon muuta kiinnitettäessä huomiota kiinnitetään soraa ja hiekkaa muodostavaan substraattiin. Jotta betoni monoliitti voidaan sijoittaa tasaisesti eikä alkaa siirtyä ajan myötä, on tärkeää tarkkailla taustalla olevaa kerrosta huolellisesti. Näihin tarkoituksiin voit käyttää erikoistunutta värähtelevää koneet tai valssaustyökaluja, mutta manuaalinen tamping on paljon halvempaa.

Periaate omalla kädelläsi on, että improvisoitujen työkalupuhallusten avulla pudotetaan pinnalla, minkä vuoksi hiekkaa ja roskaa tiivistetään. Tässä tamperissa suoritetaan kunkin näiden kerrosten päällepanon jälkeen.

Rikkomisen tiivistymisominaisuudet

Jokainen aloittelijan rakastaja vilpittömästi ihmettelee, miksi muistaa jo vahva kivi. On kuitenkin otettava huomioon useita tärkeitä seikkoja:

 1. Koska murskattua kiveä tuotetaan murskaamalla, sen hiukkaset saadaan eri kooltaan vapaamuotoisilla reunoilla. Tämän vuoksi alustan alapuolella materiaalin hiukkaset eivät tartu täydellisesti toisiinsa, muodostaen suuren määrän ilma-aukkoja, joiden ulkonäkö johtaa loppujen lopuksi kuormituksen kestävyyden vähenemiseen. Jos raakapihdit sopivat tiiviisti yhteen, materiaalin määrä pienenee, mutta muodostuu vahvempi säätö.
 2. Jos rauniot asetetaan kivikkoiselle maaperälle, voit tehdä ilman tampingia. Tässä tapauksessa sinun tarvitsee vain tasoittaa soraa.
 3. Sorauksen tiivistymisen jälkeen kerroksen paksuus voi olla 50 - 250 mm, riippuen kuormituksesta, joka tulee pohjaan.

Lisäksi murskattua kiveä käsiteltäessä on suositeltavaa suorittaa rasklintsovka-pohja. Voit tehdä tämän jakamalla sora jakeiksi. Aluksi asetetaan suurempi materiaali, joka on manuaalisesti paisutettu. Sitten hienompi materiaali täytetään, joka myös tiivistetään. Viimeisen yläkerroksen tulee koostua hienoimmasta materiaalista, joka on huolellisesti tasoitettava ja täytettävä uudelleen.

Tämän ansiosta valmiin pohjan vahvuus kasvaa. Jos tuot samanlaista hiekkakäsitöitä, vaikutus on vielä parempi.

Hiekan tiivistymisen ominaisuudet

Tampon hiekka kädelläsi eroaa eräissä vivahteissa, jotka on otettava huomioon luotaessa kiinteän pohjan betonilaatan alle.

Ensimmäinen vaihe on määrittää hiekan tyyppi, joka soveltuu parhaiten näihin tarkoituksiin. On parempi käyttää sora-ainetta, mutta ei ole suositeltavaa täyttää hienojakoista hiekkaa tamping. Mitä suurempia jyviä on, sitä enemmän puristetaan perusta, joten voit välttää tulevan talon tai parkkipaikan kutistumista.

Jos aiot rakentaa monoliittisen rakenteen, on parasta ottaa etusijalle keskirenkaan hiekka tai louhos hiekka. Tällöin pohjavesi kuitenkin vaikuttaa myös taustalla olevaan kerrokseen. Sen vuoksi peruskemikaaliprosessin estämiseksi on välttämätöntä geotekstilien sijoittaminen kaivannon pohjaan, ja vasta sen jälkeen täytetään hiekka.

Lisäksi ennen hiekan täyttämistä se on siivilöity, koska epäpuhtauksien (erityisesti saven) esiintyminen voi vaikuttaa sen ominaisuuksiin. Katso materiaalin kosteustasoa, täydellinen sakeus on, jos voit rullata pienen pallon pois hiekasta, joka ei murene välittömästi. Näin ollen hiekkakosteuden tulisi olla alueella 8-14%.

Vastaavasti 50% soran ja hiekan tyynyn onnistuneesta asennuksesta riippuu itse materiaalista, loput 50% on laitteita. Kuten aikaisemmin mainittiin, näihin tarkoituksiin voit käyttää erikoiskoneita, mutta on paljon halvempaa tehdä manuaalinen jyrsin itse.

Käsipuristus

Rammerin valmistukseen on monia vaihtoehtoja. Joku tekee massiivisen rakenteen, joka koostuu kokonaan raudasta, mutta tässä tapauksessa on tehtävä hitsausta. Toiset mieluummin tekevät romumateriaaleista. Harkitse parasta vaihtoehtoa manuaalisen tampingin valmistukseen maaperän, hiekan ja soran tiivistämiseksi.

Tämä vaatii normaalin neliömäisen palkin 100-150 mm. Sen ei pitäisi olla märkä tai kerrostunut.

Hyödyllisiä! Jotkut käyttävät pyöreitä lokeja, mutta tällaisten rakkulaisten avulla on mahdotonta täysin sulkea pohjaa kulmissa.

Sinun on myös valmisteltava:

 • Teräslevy, jonka paksuus on vähintään 2 mm.
 • Pyöreä tikku noin 450 mm pitkä (se toimii kädensijana tulevaisuuden tamping). Voit tehdä tämän käyttämällä tarpeetonta leikkaamista lapion avulla.
 • Ruuvit ja puulamppu.

Aihiot

Suunnittelu valmistellaan alla olevan piirroksen mukaisesti.

Valmisteltuasi kaiken tarvitsemasi, näki puun päät päin suorassa, tasaisessa kulmassa mitan mukaan. Sen jälkeen on välttämätöntä tasoittaa tangon alapään tasoa tason avulla ja poistaa n. 5 mm: n kokoisia viisteitä aihion reunoista.

Se, että työn aikana ei saa lukuisia sirpaleita, on suositeltavaa hioa ja kiillottaa tangon pintaa.

Teemme "kenkä"

Seuraavassa vaiheessa ompelumateriaalin luomisessa on metallin "kenkä" valmistaminen teräslevystä. Levyn leikkaamiseksi käytä seuraavaa mallia.

Tai voit asentaa puuta alempaan päähän metallilevyyn ja ympyröidä se lyijykynällä.

Sen jälkeen on välttämätöntä:

 1. Leikkaa työkappale, kuten kuvassa, käyttämällä erikoisaksia metallia tai hiomakoneella.
 2. Poista metallihihnat kengästä. Tämän vuoksi on kätevää kiinnittää työkappale päinvastoin ja poistaa ylimääräinen tiedosto.
 3. Ilman "kengän" irrottamista varren poraa ruuveja aikaisemmin merkittyihin pisteisiin.
 4. Hiekkaa pinta hiekkapaperilla.
 5. Taivuta työkappaleen "siivet" ja aseta puu "kengän" päälle. Jos työkappale osoittautuu hieman leveämmäksi, on tarpeen työntää "siivet" vasaralla.
 6. Aseta poranterä ruuvinreikiin ja poraa puu hieman kallistuksella.
 7. Kiinnitä ruuvit kaikkiin sivuihin.

Aseta kahva

Kun olet vetäytynyt 100 mm: n etäisyydeltä palkin yläreunasta, on tarpeen hahmoteltaa tuleva kahvan keskipiste. Tätä varten sinun on ensin mitattava katkaisijan halkaisija lapista. Oletetaan, että se on 36 mm. Jotta kädensija ei olisi taipuisaa, sinun on käytettävä poraa, jonka halkaisija on useita mm pienempi kuin kahvan halkaisija. Olisi pidettävä mielessä, että palkin ulkoreuna on hieman suurempi kuin sisähalkaisija, joten työvaiheessa on välttämätöntä asettaa kahva palkkiin säännöllisesti ja tarkistaa, kuinka tiukasti se istuu.

Jos kahva ei pääse reikään, ei missään tapauksessa yritä heittää sitä alas. Muussa tapauksessa puu voi haljeta ja maanpinnan, hiekan ja sora-aineen valmistaminen omiin käsiinsä täytyy aloittaa uudestaan. On huomattavasti helpompaa leikata vartta haluttuun halkaisijaan.

Kun reikä on valmis, on käytettävä liimaa sen seiniin ja asenna kahva. Liiallinen liimakoostumus voidaan poistaa liinalla. Jotta kahva pysyy tiiviinä, sinun on kiinnitettävä se pitkällä ruuvilla, joka on ruuvattava palkin yhdelle puolelle.

Kun liima on saavuttanut voimakkuutensa, voit aloittaa kallion käytön. On parasta tallentaa kotitekoinen työkalu kuivaan paikkaan tai esikyllästyttää työkappale niin, että se kestää kauemmin. Tarvittaessa teräksinen suutin voidaan helposti korvata uudella.

Lopuksi

Käsityökalujen avulla voit hiertää hiekkaa, soraa tai maata. On kuitenkin pidettävä mielessä, että tässä tapauksessa käytetään ihmisen lihasvoimaa, joten on kallista käyttää tällaista työkalua suurien alueiden tiivistämiseen. Tällaisia ​​rakkolevyjä suositellaan käytettäväksi rakennettaessa pieniä rakennuksia tai puutarhojen järjestämistä varten.

Hiekkapuhallustekniikka säätiölle

Rakennuksen perusta, pienestä yksityisestä talosta suuriin kauppakeskuksiin. Sen laadusta riippuu koko rakennuksen ja sen elämän vahvuudesta. Mutta mikä tärkeintä on paitsi betonin laatu, myös koko teknisen prosessin tarkka noudattaminen. Esimerkiksi huonosti toteutettu hiekkapuhallus säätiölle voi johtaa siihen, että pystytetty rakennus voi kutistua ja aiheuttaa halkeamien muodostumista sekä säätiössä että rakennuksen seinissä. Tämä puolestaan ​​voi johtaa lisääntyneeseen lämpöhäviöön ja näin ollen koko rakennuksen lämmitys- ja ilmastointikustannusten nousuun.

Valikoima hiekkaa hiekkalaatikkoon

Kaikki hiekat eivät sovellu hiekkalaatan valmistukseen säätiölle. Sen laadusta tulee kiinnittää erityistä huomiota, jos käytät käsijalostinta omiin käsiisi - tähän tarkoitukseen tarvitaan tarpeeksi suuri murtohiekka. Soveltamalla hienojakoisen hiekan hiekkaa, on mahdotonta estää rakennusta kovasta kutistumisesta rakentamisen jälkeen ja se voi olla hyvin epätasaista.

Joki-hiekka soveltuu parhaiten rakentamiseen, mutta jos sitä ei ole mahdollista käyttää, puhdas louhos hiekkakivi sopii. Jotta hiekkalaatan käyttöikä ei vähene maaperän sekoittumisen ja pohjaveden vaikutuksen vuoksi, on suositeltavaa sijoittaa geotekstilikerros kaivannon pohjalle, jonka raidat on mahdollisuuksien mukaan ommeltu yhteen. Tällainen yksinkertainen ja edullinen menetelmä lisää merkittävästi rakennuksen käyttöikää sekä eliminoi sen kutistumista monivuotisen toiminnan jälkeen.

Yksinkertainen työkalu kovaa työtä varten

Huolimatta siitä, että hiekkalaatan muodostamiseen tarvitaan erikoislaitteiden - kaivukoneiden ja kaivinkoneiden - käyttöä, joita käytetään kuopan kaivamiseen ja hiekkaan saattamiseen, muuten kaikki muut työkalut ovat yksinkertaisia ​​ja kohtuuhintaisia:

 • puu- / metalliosat, joita käytetään laatumerkinnöissä;
 • rakentamisen taso (laser on tarpeeksi kätevä);
 • pitkä mittanauha;
 • manuaalinen värähtelijä tai värähtelevä levy, ja niiden poissa ollessa voit käyttää riittävän halkaisijaltaan pyöreää tankoa.

Oikein luotu hiekkalaatikko takaa täydellisen kutistumisen (tai sen vähimmäisarvot), joka suojaa pohjaa veden tuhoisalta vaikutukselta ja luonnollisen maaliikenteen prosessilta. Useimmiten tällainen tyyny luodaan monoliittisen tai nauhatuloksen alapuolella.

Hiekka tyyny säätiön alla - kun sitä tarvitaan

Ennen rakentamista on tarpeen arvioida paitsi maaperän kunnon talonrakennuksen alueella (kantavuus, vedenalaisen veden läheisyys), mutta myös ilmasto-olosuhteet sekä rakenteen kokonaispaino. Pakkasen maaperä on pakollinen, joka on merkittävästi epämuodostunut jäätymisen ja sulamisen aikana. Jos teet virheen, kun valitaan materiaali lautastolle laattoja varten, todennäköisesti rakennus kutistuu voimakkaasti, mikä aiheuttaa halkeamien muodostumista seinissä ja itse säätiössä. Lisäksi, jos rakennusvyöhykkeellä oleva maaperä on erittäin kantokykyinen ja pohjavesi on erittäin alhainen, voit tehdä ilman hiekkapyyhkeitä.

Kaikista materiaaleista, joita käytetään tyynyn luomiseen, se on hiekka, joka on kaikkein hyväksyttävin. Se ei ainoastaan ​​anna säästää kunnollista määrää kuin soraa soraa tai betonia, lisäksi on täysin hyväksyttävää muokata hiekkaa omiin käsiinsä - esimerkiksi paljon vaikeampaa käsitellä raunioilla. Hiekkalaatan rakentamisesta on vain yksi rajoitus - sitä ei voi rakentaa raskasrakennuksiin (kerrostalot, ostoskeskukset), mutta yksityisille matalarakenteisille rakennuksille se on melkein ihanteellinen materiaali.

Oikein luotu hiekkasyyny on monia etuja:

 1. Hiekalla perustettu säätiö täyttää kaikilta vaatimuksiltaan alhaiset rakennustyöt.
 2. Koko rakennuksen suojelu pohjaveden kielteisiltä vaikutuksilta.
 3. Täysin litteän sivuston rakentaminen ilman monimutkaisia ​​ja kalliita tekniikoita.
 4. Mahdollisuus suorittaa kaikki työ omillaan.
 5. Tämä tärkeä työvaihe on kohtuuhintainen.

Ominaisuuksiltaan oma hiekkalaatikko

Ennen työskentelyn aloittamista on määritettävä muutamia kohtia, joista pohjan laatu on suoraan riippuvainen:

 • tyynypaksuuden on oltava vähintään 200 mm;
 • menestynein vaihtoehto on tyynyn trapetsoidinen muoto;
 • Optimaalisen pohjan paksuus on arvo, joka ei ylitä säätiön leveyttä yli 3 kertaa.

Asentaminen tyynyn alle säätiön

Kaikki hiekkapyyhkeen asennustyöt voidaan jakaa useisiin päävaiheisiin.

 1. Sivuston huolellinen merkintä, joka toteutetaan säätiön valittujen parametrien mukaisesti. Kaikki mitat ja merkit on kalibroitava mahdollisimman tarkasti rulettia ja rakennustasoa käyttäen.
 2. Suunniteltujen linjojen täsmällisen mukaisesti louhinta tai kaivanto kaivetaan syvyyteen, joka on hieman korkeampi kuin maaperän jäätymispiste.
 3. Varmista, että kohdistat kaivannon tai kuopan pohjan ja tiivistät sen niin paljon kuin mahdollista.
 4. Hiekka kaadetaan "ohut" kerroksiin ja niiden leveys ei saa olla yli 20 cm leveä.
 5. Ennen kuin hiertät hiekkaa, se on kostutettava vedellä, mutta ei salli sen liiallista kosteutta. Tarkista "valmius" voi olla yksinkertainen tapa - optimaalisesti kostutetusta hiekasta ei voi tehdä koomaan.
 6. Jokainen kerros sekoitetaan erikseen. Kun työskentelet kesällä, korkeissa ympäristön lämpötiloissa, on jatkuvasti kostutettava hiekkakerrokset, koska kosteus haihtuu siitä riittävän nopeasti.

On pidettävä mielessä, että jos suunnitellaan erityistä salaojitusta maaperässä, tämä sulkee pois todennäköisyyden, että hiekkalaatan vedenläpäisevyys todennäköisyyteen veden kanssa, mikä vaikuttaa suoraan säätiön ja koko rakenteen kestävyyteen.

Rakennusten etuja hiekkasyynyyn

Monien etujen joukosta, joita on syytä huomata, kun käytetään hiekkalaatikon tekniikkaa, on lähes mahdotonta erottaa pää- ja toissijaiset. Jokainen ominaispiirre tekee oman ainutlaatuisen "panoksensa" koko rakenteen lujuuteen ja luotettavuuteen. Hiekkalaatikon ensimmäinen ja ilmeinen etu on sen alhainen kustannus ja yksinkertaisuus kaikkien laitteiden töissä, jotka kestävät vähimmäismäärän.

Talon, jolla on tällainen säätiö, voidaan rakentaa melkein mihin tahansa maaperään - heikko, vetinen tai kallistuva. Samanaikaisesti rakennuksen elämää voidaan merkittävästi lisätä, jos korkealaatuiset geotekstiilit sijaitsevat tyynyn alla ja laadukas vedenpoistojärjestelmä toimitetaan rakennustyömaalla. Tämän seurauksena tällaisia ​​usein ongelmia uuden talon kuten:

 • seinien ja itse säätiön halkeamien muodostuminen rakennuksen epätasaisen kutistumisen vuoksi;
 • säätiön jäädyttäminen ja siten talon lämmittämisen kustannusten nousu;
 • kertyminen veden kellariin, jota usein havaitaan alueilla, jotka sijaitsevat alueilla, joilla on korkea pohjavesi erityisesti keväällä;
 • jatkuvasti korkea kosteus, joka tunnetaan koko talon, eikä vain kellarissa, mikä johtaa muotin, huonekalujen vaurioitumiseen, erilaisten allergisten reaktioiden esiintymiseen asukkaiden keskuudessa;
 • tarvetta asentaa vakava ilmanpoistojärjestelmä, laitteen kustannukset, joiden toiminta voi olla melko ihmisarvoinen.

Hiekkapuhallus täyttöön lattian alle

Kysymys: Google

Minulla on tämä ongelma. Tulvii talon perusta. Korkeus maanpinnasta on 60-80 cm, peitetty hiekalla, lisäksi hiekalla. Seinät on pystytetty, kunnes on katto.

 1. Kuinka on mahdollista estää tämä hiekka niin, että talon alla ei enää ole aukkoja? Talo on pieni, 7,8x7,8.
 2. Jos vuotavat vettä, sinun on odotettava, että hiekka kuivuu, tai voitko kaataa "karkea" kerros?

Kommentit

 • kuinka monta senttimetriä hiekkaa kaadettiin säätiön sisään;
 • millaista maaperää hiekan alla ja onko se tiivistetty ennen kuin siihen lisätään hiekkaa;
 • mikä on pohjaveden taso alueella.

Odotetaan selvennyksiä.

Maa on saviä, kaivettu mantereeseen, mutta sitä ei kaatunut. Hedelmällinen kerros poistettiin.

Pohjavesi on 12 metriä.

Se, että pohjavesi on kaukana, on hyvä. Joten hiekka riittää, rauniota ei tarvita. Alustassa oleva hiilimassa (hiekan alapuolella) oli tietenkin luonnollisesti myös särkynyt. Mutta en enää pääse siihen. Hiekka on ehdottomasti tarpeellista. Ja erittäin huolellisesti. Se on helpoin ja tehokkain tehdä kerroksittain, ts. ram joka 20-30 cm. Tämä ei myöskään toimi. Siksi syödä päätä. Jotta tehokkuus olisi mahdollisimman tehokas, sinun täytyy vuotaa vettä, kun kirjoitat. Valunut, odotti vähän - hiekka itse istuu hieman. Sitten syvennetty. Ei ole välttämätöntä odottaa hiekan lopullista kuivausta ennen kaatamista.

Tehokkain tapa maalata maaperä on erikoistekniikalla, esimerkiksi värähtelevällä levyllä, vibrorammerillä, vibrofalla jne. Niitä voi vuokrata. Tämän tekniikan valinnassa on tärkeää kiinnittää huomiota maaperän tiivistämiseen, jota ne antavat, koska tällaisissa koneissa maaperän tiivistymisen syvyys on 3 - 1 metriä. Sinun on parempi käyttää sitä, joka tiivistää maaperän 1 metriin.

Jos erikoislaitteita ei ole mahdollista yhdistää, voit tehdä kotitekoisen kädensijan väärentämisestä pyöreän lokin leikkaamisesta (painolla, jolla voit työskennellä), naulaamalla kahvan toisesta päästä ja toisesta - noin 5 cm: n paksuisesta ja vähän enemmän kuin lokin halkaisija.

Käsinmittaus maaperän tiivistämiseen omilla käsillä

Maatilalla on usein tarve tiivistää maata tai raunioita pienellä alueella. Esimerkiksi sinun on korjattava raita, nostettava lattia kanttiin tai kiinnitettävä aitauspositit. Nopeasti koottu käsijalka ei kestää pitkään ja yleensä menee muuhun rakennusjätteen loppuun. Älä tuhlaa aikaa ja vaivaa joka kerta, varoita kaksi tuntia ja tee hyvä työkalu maaperän tiivistämiseen omin käsin.

Käytetyt materiaalit

Sopiva materiaali kotitekoiselle käsijalostimelle on neliömäinen baari, jonka sivu on 100 tai 150 mm. Pyöreä loki ei toimi kulmien kädestä, ja se on pakattava merkittävällä päällekkäisyydellä edellisestä iskukohdasta.

Ei ole tarpeen ottaa uutta puutavaraa, sopivaa baaria. Pääasia on, että puu oli ilman rotua ja halkeamia. Valitse puutavara, jota voit nostaa. Manuaalisen suojakannen korkeus voi olla vyötärön korkeus tai rintakehän perustuva helppokäyttöisyys. Jos tätä työkalua ei ole saatu kokemalla, vie pidempi palkki, kokeile sitä ja lyhentää sitä tarvittaessa.

Piirtäminen käsinpuristamiseen maaperän tiivistämiseksi.

 1. 2 mm: n teräslevy.
 2. Pyöreä koivu tikku 450 mm pitkä (vanha leikkaaminen lapasta tekee).
 3. Ruuvit puusta.
 4. Savi puuseppä.

Materiaalit manuaalisen maadoituksen maaperän valmistukseen.

Valmista kallistus

Sahat työkappaleen päiden mittasuhteet tarkalleen suorassa kulmassa. Asenna palkin alapään taso neliön alle. Poista viisteistä 5 mm leveä teräviä reunoja.

Keittäminen puuta varten.

Päätä, kuinka hyvä viimeistely haluat. Maalauksen alla palkki on kosketettava ja kiillotettava. Kun kaunista näkymää ei tarvita, riittää puhdistaa pinta hieman niin, että ei ole siruja.

Tee kenkä

Siirrä työkappaleen mitat piirustuksesta teräslevyyn.

Avaa kengän levy.

Voit yksinkertaisesti kohdistaa palkin pystysuoraan asennettuun metalliin ja ympyrä ääriviivat lyijykynällä.

Teemme maaperän tiivistyskengän.

Levyn paksuudesta riippuen leikkaa työkappale saksilla metallia tai näy ylimääräistä jauhaa. Irrota haavat tiedostolla pitämällä osa varaan.

Merkitse ja porata reikiä ruuveihin, tee sisennykset kourun pään alle tai poraa suurempi halkaisija.

Hiekkaa pinta smash-kankaalla.

Kenkä puristamiseen.

Taivuta työkappaleen siivet varaan, mikä on helppo tehdä kahden ensimmäisen vastakkaisen sivun kanssa. Kun leukojen kaksi jäljellä olevaa puolta on taitettu, varsi voi olla leveämpi kuin kenkä, ja käytä sitten puuhun valmistettua puuta.

Kiinnitä kenkä

Tarkista teräsvuorauksen sopivuus puuhun, tarvittaessa hankaa metalli tai hiomaan puuta. Kengän on sovitettava tiukasti kaikkien koneiden päkiin.
Poraa ruuvit yhdessä siivessä porakoneella, ohjaa poraa kevyellä kaltevuudella puuhun ja kiristä ruuvit.

Kiinnitä kenkä valmiiseen puuhun.

Käännä kantta vastakkaiselle puolelle ja samalla kiinnitä toinen siipi. Varmista, että kenkä ei pääse irti pylväästä.

Kun poraavat myöhemmät reiät, ohjata ne jo ruuvien ruuvien ohitse.

Kiinnitetty käsihöyrykenkäyn.

Asenna kahva

Merkitse porauksen keskipiste 100 mm: n etäisyydellä yläpään päästä. Nosta ensimmäinen pora, jonka halkaisija on 2 mm pienempi kuin kahvan poikkipinta. Tee läpimenevä reikä kohtisuoraan puun pintaan.

Reiän tekeminen luukun kahvalle.

Huolellisen porauksen ansiosta reiän ulompi osa on hieman suurempi kuin sisähalkaisija. Terävöi puu tiedostoilla, joskus yrittää asentaa kahva paikoilleen.

Samalla korjaa reiän mahdollinen vinoutuminen palkin tasoon nähden. Saavuta tiukka (mutta ilman merkittävää ponnistusta) lähestymistapa kahvaa, tarvittaessa hieman oskuyuyte kiinni. Älä yritä vasarata kahvalla vasaralla - puu voi haljeta. Aseta tarra palkkiin ja aseta tageja.

Varren kiinnittimen kiinnitys maaperään.

Levitä liimaa reiän seiniin.

Laita kynä yli merkkien päälle ja pyyhi ylimääräinen liima. Poraa ohjausreikä ja kiinnitä kahva pitkällä ruuvilla.

Kiinnitys kahvaan jalkakäytävään.

Liimavahvuussarjan (valmistajan suosittelemien) jälkeen manuaalinen suojus on käyttövalmis.

Kuva kotitekoisesta käsi-manipuloinnista maaperälle.

Käytön jälkeen puhdista laite pölyltä ja säilytä se paikassa, joka on suojattu sateelta ja lumelta. Ajan myötä luukun pohja kuluu loppuun, seuraa metallivanteen tilaa ja muuttaa sitä ajoissa.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Master class korvata epäonnistunut ruuvimeisseli nikkeli-kadmium-akku nykyaikaisella litiumpolymeerillä.

Kuvauksen vaiheittainen ohjeistus tutkii prosessin yksinkertaisen nappulan tekemiseksi hanojen kohdalle.

Artikkelissa käsitellään yksinkertaisen laitteen tekemistä ja käyttämistä kädessä pidettävän pyöreän sahan käsittelemiseen, mikä antaa tarkan kuvan.

Pääluokka, jossa on vaiheittaiset valokuvat ja piirustukset, tutkii taivutettujen vuohien tekemistä itsestäsi.

Yksityiskohtaiset ohjeet vaneriteiden valmistukseen tehdaspähkinöiden sijasta. Pääluokka vaiheittaiset valokuvat.

Hiekkakäämi

Värähtelevyt levyt on suunniteltu erilaisten irrallisten tienpintojen kompaktiksi. Esimerkiksi hiekka, sora, hiekka-sora, asfaltti korjaamiseen, tienrakentamiseen ja muihin töihin, jotka liittyvät pinnan tiivistämiseen suljetuissa tiloissa.
Hyvin usein tällaiset laitteet voivat helpottaa pohjaan perustuvien hiekkakuorien tukkeutumista.

Hiekkapuhallusprosessi


Itse asiassa värähtelevy on teräs- tai valurauta levy, joka on varustettu moottorilla. Pinnan tiivistyminen suoritetaan keskipakoisvoiman pystysuoran komponentin vaikutuksesta, joka tapahtuu sähkömekaanisessa värähtelijässä.

Nykyään se on optimaalinen, mobiili ja edullinen tienrakennuslaite tamping. Niitä käytetään silloin, kun raskaiden laitteiden läsnäolo on epäkäytännöllistä.

Tärkeimmät ominaisuudet ja lajikkeet

Tärkeimmät ominaisuudet ovat:

 • paino;
 • suorituskyky;
 • tiivistyssyvyys;
 • perusala;
 • värähtelyvoima;
 • moottorin teho.

Massa-ominaisuus

 • 70-200 kg: n massaa käytetään tierakenteiden vahvistamiseen ja tiivistämiseen teiden korjaamisen aikana. Pienikokoisiin rakennustyömaisiin käytetään myös työkaluja, joiden paino on enintään 100 kg.
 • joiden paino on yli 200 kg, käytetään putkien tiivistämiseen, sillan tukipilareihin, porauskaivojen täyttöön.

Suorituskyvyn mukaan


Riippuen siitä, mikä pinta-ala voidaan käsitellä ajan yksikköä kohden, värähtelevyt levyt voivat olla 100-920 m² / tunti.

Tiivisteen syvyyden mukaan

Tiivisteen syvyys riippuu levyn tehosta ja massasta:

 • tiivistyssyvyys 15 cm - hiekan tai soran tiivistämiseen ja levyn massa enintään 80 kg;
 • tiivistyssyvyys noin 25 cm - maisemasuunnitelmat, joiden levymassa on noin 95 kg.

Perusalueella

Perusalue riippuu kokonaan moottorin tehosta. Tiivistyssyvyys on suurempi maksimivärähtelyvoimalla ja se on seurausta suuresta tehosta ja pienestä alustasta.

Värähtelevät levyt moottorityypin mukaan

Seuraavat laitetyypit valmistetaan:

Sähköiset tärypuristimet: edut ja haitat

Tyypillisesti käytetään sähköisiä tärypuristimia maaperän ja hiekan kitkemiseksi. Heillä on alhainen paino ja teho, työskentele 3 m syvyyteen.

Sähköisen värähtelevyn käyttöalue rajoittaa kaapelin pituus ja verkkojännite (42, 220 tai 380 V), paino 40-80 kg.

Etuja ovat:

 • alhainen melutaso työn aikana;
 • helppokäyttöisyys;
 • ketteryyttä;
 • kestävyys;
 • sitä voidaan käyttää sisätiloissa, koska se ei aiheuta haitallisia kaasuja.

Sähkölevyillä on vain yksi havaittavissa oleva virhe: tarvitset ehdottomasti sähkökaapelin, jota sinun on jatkuvasti seurattava ja suojattava vaurioilta.

Sähkölevyjen puristimien hinnat riippuvat laitteen ominaisuuksista. Esimerkiksi CO-325-värähtelevy, jonka tiivistyssyvyys on 100 mm, maksaa noin 30 280 ruplaa, ja 225 mm: n tiivistyssyvyydellä varustettu CO-218M maksaa enemmän - noin 43 730 ruplaa.

Liikkuvat mallit bensiinistä - kätevä ja itsenäinen


Ne toimivat bensiinimoottorilla, jonka voimakkuus on 4 - 13 hevosvoimaa, ja joka on täytetty bensiinillä, joka ei ole alempi kuin A95 (tai öljy). Polttoaineen kulutus on 0,8-1 litraa ja korkeampi. 300-500 kg painavat raskaslevyt on varustettu moottoreilla, joiden ilma tai neste jäähdytetään.

 • bensiinilevy on itsenäinen ja liikkuva, voi toimia missä tahansa öljystä ja bensiinistä;
 • toiminnallisuus on lähes riippumaton kylmästä, kuumuudesta tai sademäärästä.

Haitta: sitä ei voi käyttää suljetuissa tiloissa, koska se tuottaa haitallisia pakokaasuja.

Bensiinilevyn kustannukset riippuvat laitteen ominaisuuksista. Esimerkiksi GROST VH 50, jonka massa on 54 kg ja moottorin teho 2,5 l / s, maksaa 27,550 ruplaa, ja SPLITSTONE VS-246E12, jonka massa on 140 kg ja moottorin teho 6 l / s, on kalliimpaa - 62,660 ruplaa.

Tehokkaampia dieselmalleja


Diesellevy on varustettu yksisylinterisellä moottorilla, joka on tavallisesti ilmajäähdytteinen. Suurin paino on 1000 kg, tehokkaimmat dieselmallit voivat korvata luistinrataa, joka painaa 7 tonnia.

 • kulumiskestävyys;
 • ylläpitää maksimaalisia ja pitkiä kuormituksia;
 • korkea suorituskyky;
 • alhainen polttoaineenkulutus (0,4 l / h ja korkeampi riippuen tehosta).

Haitta: ei voida käyttää suljetuissa tiloissa, vaikka haitallisten päästöjen määrä on vähemmän kuin bensiinikattilat.

Koska polttoaineen kulutus on pienempi kuin bensiinin hinta, hinta on paljon suurempi. Esimerkiksi Diesel-värähtelevy TSS-MS120-K maksaa 52470 ruplaa ja dieselmoottorinlevylevy TSS-MS330-KE - 127160 ruplaa.

Ja jos vuokraat laitteita?

Jos otetaan huomioon värähtelevien levyjen kustannukset, silloin joskus rakentamisen aikana on kannattavampaa ostaa kalliita laitteita, vaan vuokrata ne. Tämä vähentää rakennuskustannuksia.

Tietenkin tämä on hyödyllistä vain kertaluonteisen työn tapauksessa, jotta rahaa ei käytetä tärytyslevyn varastointiin ja korjaukseen. Mutta jopa useammin jopa rakennusyritykset haluavat vuokrata tärisevän levyn. Tämä palvelu on kysyntää edullisten hintojen vuoksi.

Vuokran hinta riippuu valitun mallin koosta, painosta, levyn koosta ja iskuvoimasta riippumatta siitä, tehdäänkö työ sisä- tai ulkotilanteessa. Todennäköisesti sinun on jätettävä talletusmäärä.

Joten vuokrataan 30 000 ruplan arvoinen bensiinin värisevä levy (tiivistyssyvyys 150 mm) 900 ruplan hintaan 9 000 ruplan pantiksi. Jos otat pidemmän aikaa, se on hieman halvempi. Esimerkiksi 20 päivän vuokra maksaa 700 ruplaa päivässä.

Tietenkin vuokrahinta vaihtelee riippuen valitsemastasi mallista. On olemassa yrityksiä, jotka vuokraavat laitteita useisiin muihin ehtoihin (ilman vakuuksia tai erikoistuneita).

Kun tiivistetään hiekkaa ahtaissa tiloissa, joissa on mahdotonta käyttää raskaita laitteita - värähtelevyt erilaisilla moottoreilla ovat yksinkertaisesti välttämättömiä.

Talonrakentaminen: ▼

 1. Hiekan ja roskien kuljetuksen erityisyysLähes kaikki modernit rakennustyömaat edellyttävät irtotavaran, erityisesti hiekan ja raunioiden, toimittamista. Tältä osin nykyään lukuisat kuljetusyritykset tarjoavat samanlaisia ​​kuljetuspalveluita, toimittavat hiekkaa ja sorateja Sonechnogorskille ja muille kaupungeille niiden purkamisen ja varastoinnin paikasta. Missä käytetään irtolastia? Hiekka ja murskatut kivi ovat riittävän suuria. He [...] © 2016 Rakennamme omaa taloa.
 2. Oikean pesualtaan valitseminen yksityiselle talolle tai mökilleSuurin osa esikaupunkialueiden omistajista joutuu kohtaamaan autonomisen viemäriverkon järjestämisen ongelman. Kerran aukko kaivettiin tämän ongelman ratkaisemiseksi. Nykyään tämä vaihtoehto ei ole sopiva useille ihmisille.
 3. Valittaessa vuode pieni makuuhuone: 7 epätavallista ratkaisuaJos sinulla on pieni makuuhuone, sinun ei pitäisi ostaa valtava sänky koko huoneeseen. On parempi tarkastella hieman vaihtoehtoja, jotka säästävät tilaa. Esittelemme teille 7 epätyypillistä ideaa, kuinka valita sänky pienelle makuuhuoneelle. 1. Sänky, joka on rakennettu konsoliin kaavoittamiseksi. Tämä sänky on helposti piilotettu osastoon, joka jakaa huoneen toiminnallisiksi alueiksi. Iltapäivällä sänky on ehdottomasti [...] Postitse Valitsemme sängyn.
 4. Kylpyhuonekerroksen valinta: tyyppi, ominaisuudet, rakenneJos haluat rakentaa kylvyn - tontille, metsään, järvelle tai kallioille, sinun on luotava luotettava ja vankka perusta. Kuinka valita kestävä ja hyvä pohja kylpylle, lue alla. Kylpyläperustan ominaisuudet Periaatteet, jotka perustuvat kylpyyn, eivät periaatteessa poiketa talon perustan rakentamisesta, [...].
 5. Pohjalevyn alustan valintaEnnen kuin keskustelemme siitä, miten valita substraatti parkettilattialle, kannattaa ymmärtää, mihin tarkoitukseen substraatti suorittaa ja mitä toimintoja se kantaa. Pohja lattiaan, kiinteänä osana.
 6. Valitsemalla pinnoite lastenhuoneisiinLasten leikkihuoneen lattianpäällysteen on oltava turvallinen, sillä se on pehmustettu ja puhallettava, että se näyttää kirkkaalta ja houkuttelevalta. Se on helppo puhdistaa ja edullisesti samanaikaisesti.
 7. Maalin ohentamisen valinta-12 ääntä + Äänestä! -Voice against! Ilman maaleja ja lakkituotteita on mahdotonta kuvitella minkäänlaista tuotannonalaa. Jos tehtaissa tietyn koostumuksen liuottimen käyttö on saatettu automaattiseksi, niin kotona klo.
 8. Oikean oven valintaOsta sisätilojen ovet eivätkä tee huonoja valintoja, niin tavoite on varma kohtaamaan sinua korjauksen aikana. Se ei ole helppoa kuin ammattilainen valita kaiken tämän lajikkeen. Kun suunnittelet kodin korjauksia, poimi ovet loppuun, suunnitelmaan, jota pidät, eikä päinvastoin. Sisätilojen asennus on yksi viimeisistä vaiheista myös siksi, että se voi vahingoittaa lämpötila- ja kosteuserotuslukua.
 9. Julkisivueriste vaahtomuovilla: valitse vaahtomuoviYksi nopeimmista ja käytännöllisimmistä tavoista eristää koteja on kääriä se vaahtomuoviin. Polyfoam (laajennettu polystyreeni) on jo pitkään ollut hyvä eristys. Tämä materiaali on edullisin ja saatavilla kaupoissa, ja sitä pidetään yhtenä parhaista ratkaisuista julkisivuun hinta-laatusuhteen suhteen. Tässä artikkelissa tarkastelemme, miten julkisivut lämmitetään kunnolla [...].
 10. Rullaluukkujen valintaRullakaihtimet ovat nykyaikainen vaihtoehto antiikkisten puupuristimien käyttöön. Rullakaihtimet estävät luonnosten tunkeutumisen taloon, katumelua ja sadetta, koristele julkisivua ja mikä tärkeintä - antavat luotettavan suojan murtumista vastaan. Murtovarteen suhteen nämä metallituotteet eivät ole alempia kuin ikkunaristikot. Mutta jos jälkimmäiset johtavat joskus tragedioihin tulipalon sattuessa, sitten rullausikkunat, jos kyseessä on [...] Post Valitse valitsevat ikkunaluukut.
 11. Valitsemalla kankaalle ripustetuille kattoilleMonien valaistusvaihtoehtojen joukossa kiristysrakenteet eroavat niiden korkeasta koristeellisesta vaikutuksesta ja asennuksen helppoudesta. On runsaasti erilaisia ​​tekstuureja, tyyppejä ja värejä. Tällainen vaihtelevuus on vain käsi kädessä kokeneille suunnittelijoille.
 12. Kattotuolin valitseminen taustakuvaanSeinän ja katon välinen liitoskappale on useimmiten koristeltu kattopäällysteellä. Tämän elementin päätehtävä on koristeellinen. Vaateteollisuudelle, polyuretaanille, on monia vaihtoehtoja.
 13. Valitse mikä kattaa kylpyhuoneen kerros: 5 tarjoustaTavallisesti korjaamisessa kylpyhuoneessa emme todellakaan ajattele, mitä materiaaleja käytetään lattiaan. Jos kylpyhuone - sitten laatta! Mutta on olemassa muita vaihtoehtoja. Kylpyhuoneen lattiapäällyste ei saisi olla vain vedenpitävää, vaan myös kestävää ja kaunista. Mikä voi peittää lattian kylpyhuoneessa? Katsotaanpa [...] Postitse Valitse mitä.
 14. Valikoiden keino keittoastioille ja käymälöille - tyypit ja käytännön neuvojaTämä kysymys koskee etupäässä yksityisten talojen ja lähiöiden omistajia. On heti huomattava, että mekaanista "käyttölaitteiden" puhdistusmenetelmää ei voida korvata jopa kaikkein "erittäin innovatiivisilla" keinoilla - on silti välttämätöntä käyttää laitteita, jotka on tarkoitettu puristustekniikan tai kotitalouslaitteiden muodossa. Mutta kuinka usein - kysymys on erilainen. Ja se riippuu siitä, kuinka oikein...
 15. Lannoitteiden valinta perunoihin istutuksen aikana - tyypit ja vinkit käytettäväksiPerunatuberisointiprosessin mukana seuraa intensiivinen imeytyminen maaperän ravinteiden "taimista". Mutta jopa musta maa ei kykene täysin antamaan kulttuuria kaikille tarvittavat kemialliset elementit aktiiviseen kehitykseen. Suurten saaliiden saavuttamiseksi ei pitäisi vain viljellä tontteja oikein, vaan myös aktiivisesti käyttää lannoitteita. Minkälainen "top dressing" soveltuu parhaiten perunoihin, erityisesti...

LLC DESIGN PRESTIGE on perustettu vuonna 1999. Yhtiön työntekijöillä on Moskovan oleskelulupa ja slaavilainen alkuperä, maksu suoritetaan millä tahansa tarkoituksenmukaisella tavalla, tarvittaessa luotonanto. Lämminvesikattila.

laatta

Askeltaulukoiden valmistuksessa erittäin tärkeä näkökohta on hiekan tiivistäminen. Oikein valmistettu pohja laatan alla - avain sen pitkäaikaiseen toimintaan. Menetelmistä, joilla hiekkaa painetaan laattojen alla ja mistä hiekka asetetaan päällystyslaattoihin, harkitse seuraavaksi.

Sisällysluettelo:

Taivutusalat: käytä materiaalin palloa ja etuja

Päällystyslautojen laaja levitys johtuen sen käytännöllisyydestä ja kestävyydestä. Tämä materiaali, joka noudattaa sen asennuksen tekniikkaa, palvelee sinua yli kymmenen vuoden ajan.

Lisäksi päällystyslevyjä käytetään myös julkisessa rakentamisessa. Hän leikkaa polut puistoissa ja neliöissä, koulujen, sairaaloiden, supermarkettien edessä. Laattapäällyste on kymmeniä kertaa vahvempi kuin betoni- tai asfalttipäällyste.

Laattojen päällystämiseen on useita vaihtoehtoja sen tuotantomenetelmän mukaan. Ensimmäinen ja yleisin laatta on pinnoite, joka on tehty vibropress-yksikön avulla. Tuotantoprosessi koostuu betoniliuoksen valmistamisesta, asennuksesta erityisiin muotoihin, jotka määrittävät sen koon ja paksuuden.

Sitten liuoksen puristusprosessi alkaa suoraan, jonka aikana ilmakuplat poistetaan seoksesta ja se saa tarvittavan lujuuden. Puristuksen päätyttyä laatta asetetaan lämpöuunille ja kuivuu.

Sitten se leikataan haluttuihin lomakkeisiin ja valmistetaan myyntiin. Mahdollisuus tehdä laattoja omiin käsiisi vibropressin avulla. Tällöin viimeistä kuivausta ei suoriteta lämpöuunissa. Materiaali kuivuu ulkona. Jos laatta maalataan halutussa värissä, väriaine lisätään suoraan liuoksen valmistuksen aikaan. Tämä laatta on pinta, jolla on pieni karheus.

Toinen laatta on tehty valulla. Tämä materiaali on esteettisesti houkuttelevampi pinnan sileyden vuoksi, sen valmistuksen lisäksi betoniliuoksen lisäksi käytetään erilaisia ​​lisäaineita, jotka lisäävät liuoksen plastisuutta ja sen suorituskykyominaisuuksia.

Lisäksi jalkakäytävälaattojen koostumuksen osalta:

 • betonista - jonka valmistuksessa käytetään vettä, hiekkaa ja sementtiä;
 • kivestä - kivestä, kuten hiekkakivestä, graniitista jne.

Toisaalta jalostusmenetelmän suhteen laatta leikataan ja leikataan. Ensimmäinen vaihtoehto on halvempi, mutta vähemmän käytännöllinen. On vaikea käydä tällaisessa laatta, ja on vaarallista ajaa autoilla. Leikattujen laattojen sileät reunat on helppo asentaa ja ne muodostavat tasainen pinnoite.

Esimerkiksi päällystyslautojen käyttämisestä viimeistelyaineistona mainitaan seuraavat seikat:

1. Hyvä suorituskykyominaisuudet - tällainen laatta, kunnollinen hoito, säännöllinen hionta laatan välisessä raossa, palvelee sinua jo usean vuosikymmenen ajan.

2. Vahingoittuneen materiaalin osittainen purkaminen tai vaihto. Jos tarvitset työtä viestinnän tekemiseen, laatta voidaan helposti poistaa ja asentaa takaisin. Jos haluat korvata muutaman laatan, tee se melko yksinkertaiseksi.

3. Vastustuskyky negatiivisille ympäristötekijöille. Päällystyslaatat eroavat toisistaan ​​lämpötilan, kosteuden, auringon, tuulen jne. Muutoksen suhteen. Se on perustettu eri ilmastovyöhykkeillä, riippumatta talven vakavuudesta.

4. Materiaalin helppo asennus on varsin realistinen myös aloittelijalle. Tärkeä sääntö laadukkaaseen asennukseen laatat - kunnollinen valmistelu pohjan sen asennus.

5. Esteettinen valitus. Nykyaikaisilla rakennusmarkkinoilla voit ostaa erilaisia ​​muotoja, värejä ja tekstuureita, jotka tulevat sivustosi todeksi.

6. Mahdollisuus tehdä laattoja omilla käsillään kerralla pienentää kustannuksiaan. Kun sinulla on vibropressi sivustolla, sinulla on mahdollisuus tehdä laatat kotona.

Ainoa hautauslaatat ovat liian suuria kustannuksia, jotka sen prosessin aikana maksavat.

Onko mahdollista päällystyslaatat sijoittaa hiekalle: materiaalin levittämismenetelmät

Päällystyslaatat pysyvät perustana useilla eri tavoilla. Yhden tai toisen materiaalin asennusvaihtoehdon merkityksellisyys määräytyy laattojen käyttökuorman sekä sen paksuuden mukaan.

Jos laatta on autojen tai muiden ajoneuvojen säännöllisen vaikutuksen alaisena, on suositeltavaa käyttää parempaa laskeutumismenetelmää, johon kuuluu laattojen kiinnittäminen betoniin.

Tällöin laatta kiinnittyy tiukasti pinnalle eikä pysty muuttamaan suuren kuormituksen vaikutuksesta. Tällainen päällystyslautojen asennusmenetelmä on melko kallis, mutta se on täysin perusteltua olosuhteissa, joissa on suuri tuotantokuorma.

Toinen levitysmenetelmä koskee laattojen asentamista hiekkaan. Samalla laatta syvennetään kolmasosalla hiekkapohjaan ja kiinnitetään siihen tällä tavalla. Varovasti valmistettu hiekkasäkki sallii kosteuden, joka putoaa laattaan, kun se sateetuu, imeytyvät liitoksiin laattojen väliin eikä jäävät pinnalle.

Tämä menetelmä on edullisempi ja suosittu yksityisessä rakentamisessa. Jotta laattojen säilyminen hiekassa käytettäisiin, myös hiekka kaadetaan aukkojen väliin ja se on hyvin puristettu harjalla. Lisäksi on suositeltavaa aluksi asentaa reunuksia pitkin sivuston kehää, jotka toimivat myös laattojen kiinnittäjinä.

Jotta laatta varmistettaisiin ilman asennusmenetelmää betoniliuoksella, hiekalle lisätään sementtiä suhteessa kolme kertaa yhteen. Näin ollen sementin kastelun jälkeen hiekka saa lisävahvuutta laattojen kiinnittämiseen. Tämä asennusmenetelmä on luotettavampi kuin hiekkapohjaisen laattojen asettaminen. On mahdollista käyttää sementin sijasta hiekkaa, erityistä kuivakokoonpanoa laattojen liimaamiseen.

Kumpi hiekka on parempaa päällystyslautojen asettamiseen

Riippumatta siitä, millä tavalla valitset päällystyslaatikoita, tarvitaan aina hiekkaa asennustöihin. Koska pohjan puhdistaminen maaperän yläkerroksesta on välttämätöntä asentaa hiekkakuviot, jotka on painettava tarkoin.

Tällaisen tyynyn valmistukseen sinun on valittava laadukas hiekka. Savi läsnäolo hiekassa johtaa edelleen pohjan kasvattamiseen ja putken muodonmuutoksiin. Siksi hiekan valinta, kiinnitä huomiota sen laatuun, sen tulee olla yhtenäinen ja samanvärinen.

Puristamalla hiekkaa kädessäsi, sen pitäisi helposti murentua, joten materiaali kestää helposti kaikki sille asetetut kuormat. Jos olet puristanut hiekka kädessäsi, mutta se ei murene ja muodostaa palan, sinun pitäisi kieltäytyä ostamaan tällaista materiaalia.

Savi läsnäolo hiekokoostumuksessa johtaa myös siihen, että laattojen käytön aikana peittyy halkeamia ja menettää houkuttelevuuttaan. Läsnäolo pienien kokkareiden hiekassa on osoitus materiaalin sopimattomista säilytysolosuhteista, kuten hiekkaa ei myöskään kannata ostaa.

Valitse luotettavan valmistajan materiaali kohtuullisella tai korkealla hinnalla alueellasi. Sinun ei pitäisi säästää rahaa ostamalla halpaa materiaalia, koska muutaman vuoden kuluttua sinun on kohdattava tämän talouden negatiiviset seuraukset.

Jos valitset hiekkaa, et voi päättää kahden vaihtoehdon välillä, suosittelemme, että noudatat näitä ohjeita:

 • ottaa kourallinen jokaisesta hiekasta;
 • märkä hiekka vedellä;
 • veden tulee olla suolaista ja emäksistä;
 • tehdä pallo siitä ulos;
 • odota, että se kuivuu.

Kuivan kuivausaika määrittelee materiaalin laadun ja suorituskyvyn. Suosittelemme lopettamaan valinnan hiekalla, joka kuivui nopeammin. Siten opit, mitä hiekkaa murskaamiseen päällystyslautojen on parempaa laatua.

Vastauksena kysymykseen siitä, millaista hiekkaa käytetään päällystyslautojen asettamiseen, hiekan tyyppi on vaikea määrittää. Hiekalle on kaksi päävaihtoehtoa:

 • uimarannan hiekka;
 • joen hiekkaa.

Valitsemalla näiden kahden vaihtoehdon, katso kunkin ominaisuuksia.

Hiekka-uran vaihtoehtoa on joka tapauksessa ominaista pieni määrä saviä tai maaperää. Siksi sen osto on suositeltavaa kieltää. Ei ole tällaisia ​​lisäaineita joki- tai merimetsissä, koska vesi pesee ne ulos. Koska meren hiekka on kosteuden vaikutuksen alaisena, hiekan hiutaleet muuttuvat tasaisemmiksi. Tämä hiekka on pienempiä liimaominaisuuksia.

Joissakin tapauksissa keinotekoinen versio sitä käytetään louhos hiekka, joka on tehty hiomalla kivikiviä. Tätä hiekkaa ei suositella käytettäviksi putkenlaskualusten asettamisprosessissa.

Vastaavasti kysymykseen siitä, mistä hiekasta on parempi asentaa päällystyslaatat, suosittelemme kuitenkin pysymään urallaan. Koska materiaalille on tunnusomaista tiheämpi rakenne, se luo tiheän pohjan eikä kutistu. Hiekkavesi on yhä kutistumassa, mikä laattaoperaation aikana vaikuttaa negatiivisesti saadun pohjan tasaisuuteen.

Jos kysymys on siitä, miten päällystyslaatat voidaan tehdä, niin joki- ja louhos hiekkavalinnat sopivat tähän tarkoitukseen. Käyttämällä louhoshiekkaa on kuitenkin tarpeen pestä huolellisesti ja seulotaan se. Vain kun hän on täysin epäpuhtauksien päästä, aloittaako hän työtä.

Kuin hiekkaa hiekka alla kaakeli: ominaisuuksia asennus hiekka alla päällysteen laatta

Hiekkapuhallus on tarpeen pinnoituslautojen valmistuksessa, jotta saataisiin tiheä kerros, johon ei kohdistu kutistumista, turvotusta ja puristusta, josta tulee luotettava tuki kuorman ottamiseksi laatasta.

Täysin särkynyt hiekka ei koske sellaisia ​​prosesseja kuin puristus tai venytys. Lisäksi hiekkalaatta estää kosteuden pääsemästä alempien maakerrosten alla laattaan. Jotta päästäisiin perusteellisesti hiekkapuhallukseen, se on täytettävä pienillä osilla pohjalla, jotka ovat jatkuvasti kostutettu vedellä.

Lisäksi työ tulee aloittaa maaperän puhdistamisella sen hedelmällisestä kerroksesta. Seuraavaksi maaperän perusteellinen puristus tapahtuu erityisellä rullalla tai käsityökalulla. Vain tämän jälkeen alkaa hiekkalaatan järjestely, joka 3 cm joka on erittäin huolellisesti särkynyt. Tampingin tiheyden tarkistamiseksi sinun on käytettävä saappaita ja kävellä hiekalla, jäljitys puuttuu, mikä osoittaa työn laadun.

Hieman hiomiseen käsityökaluilla tai erityisellä värähtelijällä. Tärytyslevyn käyttö mahdollistaa huomattavasti tämän prosessin nopeuttamisen. Jos työkalua ei kuitenkaan ole hiekkapuhallusalueella, riittää, että otat tavallisen kallistuksen ja kiinnität siihen kahvat. Käyttämällä tällaista työkalua on mahdollista hiomata hiekka huolellisesti laattaan, vaikka tämä prosessi kestää vähän kauemmin.

Hiekka asetetaan pohjaan kerroksittain 20-30 mm, ja seuraava kerros täytetään vasta sen jälkeen, kun edellinen perusteellinen ja täydellinen täyttö. Käytä rakennustasoa taakan täytön tasoittamiseen. Suosittelemme hiekkavyöhykkeen asettamista käyttäen karkeasti murskattua hiekkaa, joka on erinomainen pakkauksen puristamiseen.

Lisäksi on suositeltavaa tehdä materiaaleja geotekstiilien pohjalta ja antaa heille soran tyynyt. Tällaisen tyynyn kerroksen paksuus on noin 150 mm. Sen jälkeen pohja täytetään uudelleen hiekalla ja tiivistetään tiiviisti. Seuraava on laatta. Laattojen pitäisi olla kolmas uppouma hiekkaan, hallita sijainnin oikeellisuutta, käyttää kumimetsää. Kun olet laatoitettu jokaisen rivin riville, tarkista taso tasolta.

Sivujen ja viemärijärjestelmän asentaminen veteen tehdään ennen kuin laatta asetetaan hiekalle. Näiden elementtien kiinnitys varmistetaan asettamalla ne konkreettiseen ratkaisuun. Aseta laatta pois sinusta. Asennuksen jälkeen kaikki laattojen väliset raot täytetään hiekalla. Seuraavaksi pinta täytetään vedellä ja odota kolme päivää. Sen jälkeen laatta on käyttövalmis.