Yleiskatsaus hiekan tiivistämismenetelmistä

Rakentamisessa pidetään yhtenä rakennuksen tärkeimmistä yksityiskohdista perustana. Ennen pohjan asettamista on tarpeen tehdä maaperän tiivistyminen. Tekniikkaa on noudatettava mahdollisimman tarkasti, muussa tapauksessa se voi johtaa kutistumiseen, mikä aiheuttaa halkeamia sekä kellarissa että seinissä. Kaikenlaiset reiät vaikuttavat budjettiin, koska rakentaminen vähenee ja lämmityskustannukset kasvavat. Kuinka hyvin maaperän tamping on tehty, myös koko rakennuksen pitkäikäisyys ja luotettavuus riippuu. Siksi hiekka on perustana monien rakennusprosessien toteuttamiselle.

Hiekkapuhallus perustuksen alle on välttämätön seuraavissa tapauksissa:

1. Jotta vältetään kosteuden tunkeutuminen pohjaan tai pohjaan.

2. epätasaisella maalla.

3. Puristumisen ja venytyksen estämiseksi. Hiekkapuhallustekniikan avulla pystytään estämään rakennuksen kutistuminen.

4. Hiekka ja vesi ovat erinomaisia ​​avustajia ongelmajätteen, kuten talvimaahan tai turveturvassa. Tiiviste säilyttää säätiön eheyden ja luotettavuuden.

Mikä hiekka on toivottavaa käyttää?

Sora hiekka on ihanteellinen tamping, ja emme suosittele voimakkaasti hienojen ja hienojen fraktioiden käyttöä. On välttämätöntä suosia suuria, koska se on kestävämpi pakkaamiseen, mikä tulevaisuudessa estää rakennuksen kutistumiselta. Monoliittirakenteiden luomiseksi on toivottavaa käyttää keskimääräisen jakeen joki- tai louhoshiekkaa. Jotta pohjavesi ei vahingoittaisi hiekkapohjaista kerrosta, ennen kuin kaivon tai pohja-altaan täyttö on tarpeen, on eristeen asennettava geotekstiilillä.

Järjestettäessä hiekkalaatikkoa tai betoniliuoksen valmistamista on suositeltavaa hiomata hiekka ennen sen käyttöä. Tämä poistaa erilaiset lisäaineet, jotka voivat vaikuttaa haitallisesti työnkulkuun. Asiantuntijoiden mukaan kosteustasoa pidetään ihanteellisena, jos et voi tehdä koomaan. Savi liian suuri läsnäolo vaikuttaa negatiivisesti materiaalin sitkeisiin ominaisuuksiin. Tämä vähentää ratkaisun vahvuutta, jota pidetään yhtenä suunnittelun tärkeimmistä merkityksistä. Maaperän koostumuksen liikkuvuus vaihtelee riippuen kosteudesta, joten sinun on oltava varovainen, kun valitaan rakennustöiden sääolosuhteet, otetaan huomioon niiden ominaisuudet ja tehdään säätöjä. Hiekkapohjaisen maaperän kosteuden optimaalinen arvo on 8-14%.

Tekniikat, jotka mahdollistavat tiivistymisen, perustuvat mekaanisesti syrjäyttävään ilmaan, mikä, jos se on tehty oikein, on enintään 5%. Täyttäminen on välttämätöntä optimaalisissa sääolosuhteissa ottaen huomioon kosteuden. Vain tällä tavalla saat halutun tuloksen. Tämän menettelyn toteuttamiseen on useita menetelmiä. Se voidaan tehdä manuaalisesti kotitekoisen puun avulla kahvoilla tai erikoislaitteilla. Tarkastele kaikkia mahdollisia menetelmiä tarkemmin.

Tulos saavutetaan rullan staattisen paineen tai itseliikkuvien tai perävaunujen pyörien vuoksi. Uniaxial-malleissa massa on 10-25 tonnia. Kevyet laitteet on sijoitettu löysäksi maaperäksi, jonka koko on 20-30 cm ja jonka tartuntaleveys on 2,5 m. Biaxial (perävaunut) voi painaa jopa 50 tonnia. Ne tuottavat maaperän tiivistymistä 30-35 cm: n kerroksella. Pituuden leveys on 2-3,5 m.

Tehokkaimmat puoliperävaunurullat painavat noin sata tonnia. Ne levittävät maaperän 40-50 cm kerroksella, jonka leveys on kolme metriä. Rullat ovat 4-12 kertaa (painosta riippuen) yhdessä osassa. Itsekulkevat ja vetoautot rullat ovat suuria vaatimuksia kuin nokkatehikot, johtuen laajasta levitysalueesta. Usein spiraalirengas on mukana jäännöstyössä. Hiekkapohjaisten koneiden määrä on tavallisesti 2-3, ja savi 3-4.

Menetelmä perustuu värähtelevän levyn käyttöön, josta mekaaniset tärinät lähetetään tiivistettyyn maaperään. Tällaisen tekniikan syntyminen on mahdollistanut meille onnistuneen ehkäisemisen mahdollisen maaperän kutistumisen ja nopean ja tehokkaan tampingin suorittamisen. Se on erinomainen luotettavuus, kompaktisuus, liikkuvuus ja helppokäyttöisyys. Sen avulla rakennetaan massiivisia rakenteita, kauppakeskuksia ja monikerroksisia rakennuksia. Värinä voi olla pinnallinen tai syvä. Tällöin käytetään kierre- tai sukkulamekanismia. Kun prosessoitu maaperä puristetaan, vesi ja ilma puristetaan.

3. Bensiinilevitysmittari.

Tänään vibrotamping on yhä suosittu. Tämän menetelmän suurin etu on lisääntynyt voiman impulssi ja lisääntynyt iskun aika maahan. Sitä voidaan käyttää tiivistämään kerros yhden senttimetrin kokoisella mittarilla tai enemmän. Rullien hinta vaihtelee koosta ja kunnosta riippuen.

Tummapäätä käytetään siinä tapauksessa, että hiekalla on huono tartunta. Suurin tiheä muotoilu tehdään siirtämällä mineraalihiukkasia värähtelyjärjestelmässä. Värähtelevien puristimien yleiset ominaisuudet (amplitudi ja värähtelytaajuus, massa, tukialue) ja maaperän koostumus vaikuttavat prosessiin. Moderni vibraattori mahdollistaa kerroksen koon pienentämiseksi 30-50 cm: iin.

Vibrotamper eroaa hiekan tiivistämisestä värähtelevällä levyllä sen parametrien avulla. Tärinän amplitudi vibro-iskutilassa kasvaa, mutta se menettää taajuudella. Sähköinen häiriö - suuri apu alueilla, joissa on rajallinen ilmanvaihto ja kaivannot. Tähän tarkoitukseen käytettävät laitteet auttavat saavuttamaan syvemmän vaikutuksen kuin staattisella paineella, joten se varmasti kattaa noin 70 prosenttia markkinoista.

Se on tuotettu heittämällä nosturia, joka painaa jopa kaksi tonnia nosturin korkeudesta 1-2 metriä. Tämä menetelmä on merkityksellinen koheesioille, joilla esiintyy voimakkaita muovityyppisiä muodonmuutoksia tai niitä, joissa pohja on hiekkaa. Tamping on tehty erityisen koneen avulla sähköllä, bensiinillä tai dieselmoottorilla. Lajikkeet - massa, niiden hinta vaihtelee kolmesta viiteen tuhanteen dollariin.

Manuaalinen hiekka tiivistys

Pohjapuristus on mahdollista myös käsin. Tämä on energiaintensiivistä fyysistä työvoimaa, joka joutuu viettämään paljon aikaa ja vaivaa. Kuitenkin, jos tavoitteena on "hiekkaan pienentää pieniä määriä", ei ole tarvetta soittaa ammatillisiin prikaatiin, jonka hinta on 15 dollaria neliömetriä kohden. Voit myös luoda manuaalisesti rakennustyökalun hiekkaan - tolkushku. Tätä varten käytä melko laajaa puupalkkia tai teräslevyä. Ne voivat olla sekä kevyitä (noin 30 kg) että raskaampia (jopa 80 kg). Luonnollisesti tamping manuaalisesti ei salli syvä tiivistys maaperään. Tämä on otettava huomioon valittaessa menetelmää.

Manuaalinen kiristys voi antaa sinulle erityisvaimennuksen levyn alla, jonka pääaine on hiekka. Varmista, että ensin käytä vioittimia, kun otetaan huomioon hiekan kosteus, muuten kaikki ponnistelut voivat olla turhaa. Vesi on välttämätön asia tässä prosessissa, on tärkeää valvoa sen määrää. Esimerkiksi tiivisteen muodostamiseksi kytkimen alle täytetään hiekka ohuella kerroksella (noin 10-15 cm). Sitten vettä levitetään pieninä määrinä ja sitten syöksyy haluttuun syvyyteen.

On olemassa monia tekniikoita, joiden avulla hiekan tiivistäminen on tullut yksinkertaiseksi ja ymmärrettäväksi prosessiksi. Myös henkilö, jolla on vain vähän tietoa rakentamisesta, voi osallistua siihen. Värähtelevy ja tärinänvaimennin ovat yksi edullisimmista lisävarusteista. Ne ovat valinnaisia ​​tuotteita ostettavaksi - tänään voit vuokrata ne monilla paikoilla. Hinta riippuu alueesta, vuokra-ajasta ja laitteiden kunnosta. Esimerkiksi Moskovan keskilaatuinen värähtelevä levy maksaa kaksi tuhatta ruplaa päivässä.

Erilaisen voiman, koon, hinnan ja ergonomian runsaus tietenkin ilahduttaa silmää, mutta silti se ei salli tällaisen sinetin aikaansaamista, kuten raskaiden työkalujen käytössä.

Työn laadun arviointiperusteena on indikaattori, joka lasketaan maantieteellisen tiheyden suhdetta suhteessa sen maksimaaliseen tiivistämiskykyyn, joka saadaan erityisten GOST-välineiden avulla. Rakennusten perustan edellyttämä arvo riippuu projektista, mutta usein - vähintään 0,98. Tämä on kerroin, jolla ei ole kokoa. Maadoitustiheys tapahtuu kenttä- ja paikallaan toimivien laboratorioiden kautta.

Kuinka tehdä manuaalinen jyrsin

Rakentamisen aikana talot, autotallit, maa-kaistat ja paljon muuta kiinnitettäessä huomiota kiinnitetään soraa ja hiekkaa muodostavaan substraattiin. Jotta betoni monoliitti voidaan sijoittaa tasaisesti eikä alkaa siirtyä ajan myötä, on tärkeää tarkkailla taustalla olevaa kerrosta huolellisesti. Näihin tarkoituksiin voit käyttää erikoistunutta värähtelevää koneet tai valssaustyökaluja, mutta manuaalinen tamping on paljon halvempaa.

Periaate omalla kädelläsi on, että improvisoitujen työkalupuhallusten avulla pudotetaan pinnalla, minkä vuoksi hiekkaa ja roskaa tiivistetään. Tässä tamperissa suoritetaan kunkin näiden kerrosten päällepanon jälkeen.

Rikkomisen tiivistymisominaisuudet

Jokainen aloittelijan rakastaja vilpittömästi ihmettelee, miksi muistaa jo vahva kivi. On kuitenkin otettava huomioon useita tärkeitä seikkoja:

 1. Koska murskattua kiveä tuotetaan murskaamalla, sen hiukkaset saadaan eri kooltaan vapaamuotoisilla reunoilla. Tämän vuoksi alustan alapuolella materiaalin hiukkaset eivät tartu täydellisesti toisiinsa, muodostaen suuren määrän ilma-aukkoja, joiden ulkonäkö johtaa loppujen lopuksi kuormituksen kestävyyden vähenemiseen. Jos raakapihdit sopivat tiiviisti yhteen, materiaalin määrä pienenee, mutta muodostuu vahvempi säätö.
 2. Jos rauniot asetetaan kivikkoiselle maaperälle, voit tehdä ilman tampingia. Tässä tapauksessa sinun tarvitsee vain tasoittaa soraa.
 3. Sorauksen tiivistymisen jälkeen kerroksen paksuus voi olla 50 - 250 mm, riippuen kuormituksesta, joka tulee pohjaan.

Lisäksi murskattua kiveä käsiteltäessä on suositeltavaa suorittaa rasklintsovka-pohja. Voit tehdä tämän jakamalla sora jakeiksi. Aluksi asetetaan suurempi materiaali, joka on manuaalisesti paisutettu. Sitten hienompi materiaali täytetään, joka myös tiivistetään. Viimeisen yläkerroksen tulee koostua hienoimmasta materiaalista, joka on huolellisesti tasoitettava ja täytettävä uudelleen.

Tämän ansiosta valmiin pohjan vahvuus kasvaa. Jos tuot samanlaista hiekkakäsitöitä, vaikutus on vielä parempi.

Hiekan tiivistymisen ominaisuudet

Tampon hiekka kädelläsi eroaa eräissä vivahteissa, jotka on otettava huomioon luotaessa kiinteän pohjan betonilaatan alle.

Ensimmäinen vaihe on määrittää hiekan tyyppi, joka soveltuu parhaiten näihin tarkoituksiin. On parempi käyttää sora-ainetta, mutta ei ole suositeltavaa täyttää hienojakoista hiekkaa tamping. Mitä suurempia jyviä on, sitä enemmän puristetaan perusta, joten voit välttää tulevan talon tai parkkipaikan kutistumista.

Jos aiot rakentaa monoliittisen rakenteen, on parasta ottaa etusijalle keskirenkaan hiekka tai louhos hiekka. Tällöin pohjavesi kuitenkin vaikuttaa myös taustalla olevaan kerrokseen. Sen vuoksi peruskemikaaliprosessin estämiseksi on välttämätöntä geotekstilien sijoittaminen kaivannon pohjaan, ja vasta sen jälkeen täytetään hiekka.

Lisäksi ennen hiekan täyttämistä se on siivilöity, koska epäpuhtauksien (erityisesti saven) esiintyminen voi vaikuttaa sen ominaisuuksiin. Katso materiaalin kosteustasoa, täydellinen sakeus on, jos voit rullata pienen pallon pois hiekasta, joka ei murene välittömästi. Näin ollen hiekkakosteuden tulisi olla alueella 8-14%.

Vastaavasti 50% soran ja hiekan tyynyn onnistuneesta asennuksesta riippuu itse materiaalista, loput 50% on laitteita. Kuten aikaisemmin mainittiin, näihin tarkoituksiin voit käyttää erikoiskoneita, mutta on paljon halvempaa tehdä manuaalinen jyrsin itse.

Käsipuristus

Rammerin valmistukseen on monia vaihtoehtoja. Joku tekee massiivisen rakenteen, joka koostuu kokonaan raudasta, mutta tässä tapauksessa on tehtävä hitsausta. Toiset mieluummin tekevät romumateriaaleista. Harkitse parasta vaihtoehtoa manuaalisen tampingin valmistukseen maaperän, hiekan ja soran tiivistämiseksi.

Tämä vaatii normaalin neliömäisen palkin 100-150 mm. Sen ei pitäisi olla märkä tai kerrostunut.

Hyödyllisiä! Jotkut käyttävät pyöreitä lokeja, mutta tällaisten rakkulaisten avulla on mahdotonta täysin sulkea pohjaa kulmissa.

Sinun on myös valmisteltava:

 • Teräslevy, jonka paksuus on vähintään 2 mm.
 • Pyöreä tikku noin 450 mm pitkä (se toimii kädensijana tulevaisuuden tamping). Voit tehdä tämän käyttämällä tarpeetonta leikkaamista lapion avulla.
 • Ruuvit ja puulamppu.

Aihiot

Suunnittelu valmistellaan alla olevan piirroksen mukaisesti.

Valmisteltuasi kaiken tarvitsemasi, näki puun päät päin suorassa, tasaisessa kulmassa mitan mukaan. Sen jälkeen on välttämätöntä tasoittaa tangon alapään tasoa tason avulla ja poistaa n. 5 mm: n kokoisia viisteitä aihion reunoista.

Se, että työn aikana ei saa lukuisia sirpaleita, on suositeltavaa hioa ja kiillottaa tangon pintaa.

Teemme "kenkä"

Seuraavassa vaiheessa ompelumateriaalin luomisessa on metallin "kenkä" valmistaminen teräslevystä. Levyn leikkaamiseksi käytä seuraavaa mallia.

Tai voit asentaa puuta alempaan päähän metallilevyyn ja ympyröidä se lyijykynällä.

Sen jälkeen on välttämätöntä:

 1. Leikkaa työkappale, kuten kuvassa, käyttämällä erikoisaksia metallia tai hiomakoneella.
 2. Poista metallihihnat kengästä. Tämän vuoksi on kätevää kiinnittää työkappale päinvastoin ja poistaa ylimääräinen tiedosto.
 3. Ilman "kengän" irrottamista varren poraa ruuveja aikaisemmin merkittyihin pisteisiin.
 4. Hiekkaa pinta hiekkapaperilla.
 5. Taivuta työkappaleen "siivet" ja aseta puu "kengän" päälle. Jos työkappale osoittautuu hieman leveämmäksi, on tarpeen työntää "siivet" vasaralla.
 6. Aseta poranterä ruuvinreikiin ja poraa puu hieman kallistuksella.
 7. Kiinnitä ruuvit kaikkiin sivuihin.

Aseta kahva

Kun olet vetäytynyt 100 mm: n etäisyydeltä palkin yläreunasta, on tarpeen hahmoteltaa tuleva kahvan keskipiste. Tätä varten sinun on ensin mitattava katkaisijan halkaisija lapista. Oletetaan, että se on 36 mm. Jotta kädensija ei olisi taipuisaa, sinun on käytettävä poraa, jonka halkaisija on useita mm pienempi kuin kahvan halkaisija. Olisi pidettävä mielessä, että palkin ulkoreuna on hieman suurempi kuin sisähalkaisija, joten työvaiheessa on välttämätöntä asettaa kahva palkkiin säännöllisesti ja tarkistaa, kuinka tiukasti se istuu.

Jos kahva ei pääse reikään, ei missään tapauksessa yritä heittää sitä alas. Muussa tapauksessa puu voi haljeta ja maanpinnan, hiekan ja sora-aineen valmistaminen omiin käsiinsä täytyy aloittaa uudestaan. On huomattavasti helpompaa leikata vartta haluttuun halkaisijaan.

Kun reikä on valmis, on käytettävä liimaa sen seiniin ja asenna kahva. Liiallinen liimakoostumus voidaan poistaa liinalla. Jotta kahva pysyy tiiviinä, sinun on kiinnitettävä se pitkällä ruuvilla, joka on ruuvattava palkin yhdelle puolelle.

Kun liima on saavuttanut voimakkuutensa, voit aloittaa kallion käytön. On parasta tallentaa kotitekoinen työkalu kuivaan paikkaan tai esikyllästyttää työkappale niin, että se kestää kauemmin. Tarvittaessa teräksinen suutin voidaan helposti korvata uudella.

Lopuksi

Käsityökalujen avulla voit hiertää hiekkaa, soraa tai maata. On kuitenkin pidettävä mielessä, että tässä tapauksessa käytetään ihmisen lihasvoimaa, joten on kallista käyttää tällaista työkalua suurien alueiden tiivistämiseen. Tällaisia ​​rakkolevyjä suositellaan käytettäväksi rakennettaessa pieniä rakennuksia tai puutarhojen järjestämistä varten.

Hiekkapuhallus täyttöön lattian alle

Kysymys: Google

Minulla on tämä ongelma. Tulvii talon perusta. Korkeus maanpinnasta on 60-80 cm, peitetty hiekalla, lisäksi hiekalla. Seinät on pystytetty, kunnes on katto.

 1. Kuinka on mahdollista estää tämä hiekka niin, että talon alla ei enää ole aukkoja? Talo on pieni, 7,8x7,8.
 2. Jos vuotavat vettä, sinun on odotettava, että hiekka kuivuu, tai voitko kaataa "karkea" kerros?

Kommentit

 • kuinka monta senttimetriä hiekkaa kaadettiin säätiön sisään;
 • millaista maaperää hiekan alla ja onko se tiivistetty ennen kuin siihen lisätään hiekkaa;
 • mikä on pohjaveden taso alueella.

Odotetaan selvennyksiä.

Maa on saviä, kaivettu mantereeseen, mutta sitä ei kaatunut. Hedelmällinen kerros poistettiin.

Pohjavesi on 12 metriä.

Se, että pohjavesi on kaukana, on hyvä. Joten hiekka riittää, rauniota ei tarvita. Alustassa oleva hiilimassa (hiekan alapuolella) oli tietenkin luonnollisesti myös särkynyt. Mutta en enää pääse siihen. Hiekka on ehdottomasti tarpeellista. Ja erittäin huolellisesti. Se on helpoin ja tehokkain tehdä kerroksittain, ts. ram joka 20-30 cm. Tämä ei myöskään toimi. Siksi syödä päätä. Jotta tehokkuus olisi mahdollisimman tehokas, sinun täytyy vuotaa vettä, kun kirjoitat. Valunut, odotti vähän - hiekka itse istuu hieman. Sitten syvennetty. Ei ole välttämätöntä odottaa hiekan lopullista kuivausta ennen kaatamista.

Tehokkain tapa maalata maaperä on erikoistekniikalla, esimerkiksi värähtelevällä levyllä, vibrorammerillä, vibrofalla jne. Niitä voi vuokrata. Tämän tekniikan valinnassa on tärkeää kiinnittää huomiota maaperän tiivistämiseen, jota ne antavat, koska tällaisissa koneissa maaperän tiivistymisen syvyys on 3 - 1 metriä. Sinun on parempi käyttää sitä, joka tiivistää maaperän 1 metriin.

Jos erikoislaitteita ei ole mahdollista yhdistää, voit tehdä kotitekoisen kädensijan väärentämisestä pyöreän lokin leikkaamisesta (painolla, jolla voit työskennellä), naulaamalla kahvan toisesta päästä ja toisesta - noin 5 cm: n paksuisesta ja vähän enemmän kuin lokin halkaisija.

laatta

Askeltaulukoiden valmistuksessa erittäin tärkeä näkökohta on hiekan tiivistäminen. Oikein valmistettu pohja laatan alla - avain sen pitkäaikaiseen toimintaan. Menetelmistä, joilla hiekkaa painetaan laattojen alla ja mistä hiekka asetetaan päällystyslaattoihin, harkitse seuraavaksi.

Sisällysluettelo:

Taivutusalat: käytä materiaalin palloa ja etuja

Päällystyslautojen laaja levitys johtuen sen käytännöllisyydestä ja kestävyydestä. Tämä materiaali, joka noudattaa sen asennuksen tekniikkaa, palvelee sinua yli kymmenen vuoden ajan.

Lisäksi päällystyslevyjä käytetään myös julkisessa rakentamisessa. Hän leikkaa polut puistoissa ja neliöissä, koulujen, sairaaloiden, supermarkettien edessä. Laattapäällyste on kymmeniä kertaa vahvempi kuin betoni- tai asfalttipäällyste.

Laattojen päällystämiseen on useita vaihtoehtoja sen tuotantomenetelmän mukaan. Ensimmäinen ja yleisin laatta on pinnoite, joka on tehty vibropress-yksikön avulla. Tuotantoprosessi koostuu betoniliuoksen valmistamisesta, asennuksesta erityisiin muotoihin, jotka määrittävät sen koon ja paksuuden.

Sitten liuoksen puristusprosessi alkaa suoraan, jonka aikana ilmakuplat poistetaan seoksesta ja se saa tarvittavan lujuuden. Puristuksen päätyttyä laatta asetetaan lämpöuunille ja kuivuu.

Sitten se leikataan haluttuihin lomakkeisiin ja valmistetaan myyntiin. Mahdollisuus tehdä laattoja omiin käsiisi vibropressin avulla. Tällöin viimeistä kuivausta ei suoriteta lämpöuunissa. Materiaali kuivuu ulkona. Jos laatta maalataan halutussa värissä, väriaine lisätään suoraan liuoksen valmistuksen aikaan. Tämä laatta on pinta, jolla on pieni karheus.

Toinen laatta on tehty valulla. Tämä materiaali on esteettisesti houkuttelevampi pinnan sileyden vuoksi, sen valmistuksen lisäksi betoniliuoksen lisäksi käytetään erilaisia ​​lisäaineita, jotka lisäävät liuoksen plastisuutta ja sen suorituskykyominaisuuksia.

Lisäksi jalkakäytävälaattojen koostumuksen osalta:

 • betonista - jonka valmistuksessa käytetään vettä, hiekkaa ja sementtiä;
 • kivestä - kivestä, kuten hiekkakivestä, graniitista jne.

Toisaalta jalostusmenetelmän suhteen laatta leikataan ja leikataan. Ensimmäinen vaihtoehto on halvempi, mutta vähemmän käytännöllinen. On vaikea käydä tällaisessa laatta, ja on vaarallista ajaa autoilla. Leikattujen laattojen sileät reunat on helppo asentaa ja ne muodostavat tasainen pinnoite.

Esimerkiksi päällystyslautojen käyttämisestä viimeistelyaineistona mainitaan seuraavat seikat:

1. Hyvä suorituskykyominaisuudet - tällainen laatta, kunnollinen hoito, säännöllinen hionta laatan välisessä raossa, palvelee sinua jo usean vuosikymmenen ajan.

2. Vahingoittuneen materiaalin osittainen purkaminen tai vaihto. Jos tarvitset työtä viestinnän tekemiseen, laatta voidaan helposti poistaa ja asentaa takaisin. Jos haluat korvata muutaman laatan, tee se melko yksinkertaiseksi.

3. Vastustuskyky negatiivisille ympäristötekijöille. Päällystyslaatat eroavat toisistaan ​​lämpötilan, kosteuden, auringon, tuulen jne. Muutoksen suhteen. Se on perustettu eri ilmastovyöhykkeillä, riippumatta talven vakavuudesta.

4. Materiaalin helppo asennus on varsin realistinen myös aloittelijalle. Tärkeä sääntö laadukkaaseen asennukseen laatat - kunnollinen valmistelu pohjan sen asennus.

5. Esteettinen valitus. Nykyaikaisilla rakennusmarkkinoilla voit ostaa erilaisia ​​muotoja, värejä ja tekstuureita, jotka tulevat sivustosi todeksi.

6. Mahdollisuus tehdä laattoja omilla käsillään kerralla pienentää kustannuksiaan. Kun sinulla on vibropressi sivustolla, sinulla on mahdollisuus tehdä laatat kotona.

Ainoa hautauslaatat ovat liian suuria kustannuksia, jotka sen prosessin aikana maksavat.

Onko mahdollista päällystyslaatat sijoittaa hiekalle: materiaalin levittämismenetelmät

Päällystyslaatat pysyvät perustana useilla eri tavoilla. Yhden tai toisen materiaalin asennusvaihtoehdon merkityksellisyys määräytyy laattojen käyttökuorman sekä sen paksuuden mukaan.

Jos laatta on autojen tai muiden ajoneuvojen säännöllisen vaikutuksen alaisena, on suositeltavaa käyttää parempaa laskeutumismenetelmää, johon kuuluu laattojen kiinnittäminen betoniin.

Tällöin laatta kiinnittyy tiukasti pinnalle eikä pysty muuttamaan suuren kuormituksen vaikutuksesta. Tällainen päällystyslautojen asennusmenetelmä on melko kallis, mutta se on täysin perusteltua olosuhteissa, joissa on suuri tuotantokuorma.

Toinen levitysmenetelmä koskee laattojen asentamista hiekkaan. Samalla laatta syvennetään kolmasosalla hiekkapohjaan ja kiinnitetään siihen tällä tavalla. Varovasti valmistettu hiekkasäkki sallii kosteuden, joka putoaa laattaan, kun se sateetuu, imeytyvät liitoksiin laattojen väliin eikä jäävät pinnalle.

Tämä menetelmä on edullisempi ja suosittu yksityisessä rakentamisessa. Jotta laattojen säilyminen hiekassa käytettäisiin, myös hiekka kaadetaan aukkojen väliin ja se on hyvin puristettu harjalla. Lisäksi on suositeltavaa aluksi asentaa reunuksia pitkin sivuston kehää, jotka toimivat myös laattojen kiinnittäjinä.

Jotta laatta varmistettaisiin ilman asennusmenetelmää betoniliuoksella, hiekalle lisätään sementtiä suhteessa kolme kertaa yhteen. Näin ollen sementin kastelun jälkeen hiekka saa lisävahvuutta laattojen kiinnittämiseen. Tämä asennusmenetelmä on luotettavampi kuin hiekkapohjaisen laattojen asettaminen. On mahdollista käyttää sementin sijasta hiekkaa, erityistä kuivakokoonpanoa laattojen liimaamiseen.

Kumpi hiekka on parempaa päällystyslautojen asettamiseen

Riippumatta siitä, millä tavalla valitset päällystyslaatikoita, tarvitaan aina hiekkaa asennustöihin. Koska pohjan puhdistaminen maaperän yläkerroksesta on välttämätöntä asentaa hiekkakuviot, jotka on painettava tarkoin.

Tällaisen tyynyn valmistukseen sinun on valittava laadukas hiekka. Savi läsnäolo hiekassa johtaa edelleen pohjan kasvattamiseen ja putken muodonmuutoksiin. Siksi hiekan valinta, kiinnitä huomiota sen laatuun, sen tulee olla yhtenäinen ja samanvärinen.

Puristamalla hiekkaa kädessäsi, sen pitäisi helposti murentua, joten materiaali kestää helposti kaikki sille asetetut kuormat. Jos olet puristanut hiekka kädessäsi, mutta se ei murene ja muodostaa palan, sinun pitäisi kieltäytyä ostamaan tällaista materiaalia.

Savi läsnäolo hiekokoostumuksessa johtaa myös siihen, että laattojen käytön aikana peittyy halkeamia ja menettää houkuttelevuuttaan. Läsnäolo pienien kokkareiden hiekassa on osoitus materiaalin sopimattomista säilytysolosuhteista, kuten hiekkaa ei myöskään kannata ostaa.

Valitse luotettavan valmistajan materiaali kohtuullisella tai korkealla hinnalla alueellasi. Sinun ei pitäisi säästää rahaa ostamalla halpaa materiaalia, koska muutaman vuoden kuluttua sinun on kohdattava tämän talouden negatiiviset seuraukset.

Jos valitset hiekkaa, et voi päättää kahden vaihtoehdon välillä, suosittelemme, että noudatat näitä ohjeita:

 • ottaa kourallinen jokaisesta hiekasta;
 • märkä hiekka vedellä;
 • veden tulee olla suolaista ja emäksistä;
 • tehdä pallo siitä ulos;
 • odota, että se kuivuu.

Kuivan kuivausaika määrittelee materiaalin laadun ja suorituskyvyn. Suosittelemme lopettamaan valinnan hiekalla, joka kuivui nopeammin. Siten opit, mitä hiekkaa murskaamiseen päällystyslautojen on parempaa laatua.

Vastauksena kysymykseen siitä, millaista hiekkaa käytetään päällystyslautojen asettamiseen, hiekan tyyppi on vaikea määrittää. Hiekalle on kaksi päävaihtoehtoa:

 • uimarannan hiekka;
 • joen hiekkaa.

Valitsemalla näiden kahden vaihtoehdon, katso kunkin ominaisuuksia.

Hiekka-uran vaihtoehtoa on joka tapauksessa ominaista pieni määrä saviä tai maaperää. Siksi sen osto on suositeltavaa kieltää. Ei ole tällaisia ​​lisäaineita joki- tai merimetsissä, koska vesi pesee ne ulos. Koska meren hiekka on kosteuden vaikutuksen alaisena, hiekan hiutaleet muuttuvat tasaisemmiksi. Tämä hiekka on pienempiä liimaominaisuuksia.

Joissakin tapauksissa keinotekoinen versio sitä käytetään louhos hiekka, joka on tehty hiomalla kivikiviä. Tätä hiekkaa ei suositella käytettäviksi putkenlaskualusten asettamisprosessissa.

Vastaavasti kysymykseen siitä, mistä hiekasta on parempi asentaa päällystyslaatat, suosittelemme kuitenkin pysymään urallaan. Koska materiaalille on tunnusomaista tiheämpi rakenne, se luo tiheän pohjan eikä kutistu. Hiekkavesi on yhä kutistumassa, mikä laattaoperaation aikana vaikuttaa negatiivisesti saadun pohjan tasaisuuteen.

Jos kysymys on siitä, miten päällystyslaatat voidaan tehdä, niin joki- ja louhos hiekkavalinnat sopivat tähän tarkoitukseen. Käyttämällä louhoshiekkaa on kuitenkin tarpeen pestä huolellisesti ja seulotaan se. Vain kun hän on täysin epäpuhtauksien päästä, aloittaako hän työtä.

Kuin hiekkaa hiekka alla kaakeli: ominaisuuksia asennus hiekka alla päällysteen laatta

Hiekkapuhallus on tarpeen pinnoituslautojen valmistuksessa, jotta saataisiin tiheä kerros, johon ei kohdistu kutistumista, turvotusta ja puristusta, josta tulee luotettava tuki kuorman ottamiseksi laatasta.

Täysin särkynyt hiekka ei koske sellaisia ​​prosesseja kuin puristus tai venytys. Lisäksi hiekkalaatta estää kosteuden pääsemästä alempien maakerrosten alla laattaan. Jotta päästäisiin perusteellisesti hiekkapuhallukseen, se on täytettävä pienillä osilla pohjalla, jotka ovat jatkuvasti kostutettu vedellä.

Lisäksi työ tulee aloittaa maaperän puhdistamisella sen hedelmällisestä kerroksesta. Seuraavaksi maaperän perusteellinen puristus tapahtuu erityisellä rullalla tai käsityökalulla. Vain tämän jälkeen alkaa hiekkalaatan järjestely, joka 3 cm joka on erittäin huolellisesti särkynyt. Tampingin tiheyden tarkistamiseksi sinun on käytettävä saappaita ja kävellä hiekalla, jäljitys puuttuu, mikä osoittaa työn laadun.

Hieman hiomiseen käsityökaluilla tai erityisellä värähtelijällä. Tärytyslevyn käyttö mahdollistaa huomattavasti tämän prosessin nopeuttamisen. Jos työkalua ei kuitenkaan ole hiekkapuhallusalueella, riittää, että otat tavallisen kallistuksen ja kiinnität siihen kahvat. Käyttämällä tällaista työkalua on mahdollista hiomata hiekka huolellisesti laattaan, vaikka tämä prosessi kestää vähän kauemmin.

Hiekka asetetaan pohjaan kerroksittain 20-30 mm, ja seuraava kerros täytetään vasta sen jälkeen, kun edellinen perusteellinen ja täydellinen täyttö. Käytä rakennustasoa taakan täytön tasoittamiseen. Suosittelemme hiekkavyöhykkeen asettamista käyttäen karkeasti murskattua hiekkaa, joka on erinomainen pakkauksen puristamiseen.

Lisäksi on suositeltavaa tehdä materiaaleja geotekstiilien pohjalta ja antaa heille soran tyynyt. Tällaisen tyynyn kerroksen paksuus on noin 150 mm. Sen jälkeen pohja täytetään uudelleen hiekalla ja tiivistetään tiiviisti. Seuraava on laatta. Laattojen pitäisi olla kolmas uppouma hiekkaan, hallita sijainnin oikeellisuutta, käyttää kumimetsää. Kun olet laatoitettu jokaisen rivin riville, tarkista taso tasolta.

Sivujen ja viemärijärjestelmän asentaminen veteen tehdään ennen kuin laatta asetetaan hiekalle. Näiden elementtien kiinnitys varmistetaan asettamalla ne konkreettiseen ratkaisuun. Aseta laatta pois sinusta. Asennuksen jälkeen kaikki laattojen väliset raot täytetään hiekalla. Seuraavaksi pinta täytetään vedellä ja odota kolme päivää. Sen jälkeen laatta on käyttövalmis.

Miten kuivata täyte täytetään lattialla GCR: n alla.

Hyvää iltapäivää, kaikki!
Jotta ei päällekkäin ylikuormitettaisiin päällekkäisyyksiä, haluan tehdä lattialle kuivaa täyttöä GVL Knauf -arkkien alla. Mainoksessa sanotaan, että on mahdollista käyttää laajennettua savimaata, perliittiä, kuonaa jne., Jonka murto-osa on enintään 4 mm ja kosteuspitoisuus enintään 1%. Kuivan täyttökerroksen nimellinen paksuus on 20-40 mm;
Minulla on kysymys: miten, millä keinoilla, tasoittaa lattiatasoa?
Kuinka voit painaa sitä?
Kiitos kaikille etukäteen!

Huomenna painotan 32 kg.
tason tarkistus

sitä paremmin mummataan, sitä käytännöllisempää

2tehmash94 Älä sekoita GKL IGVL!

Seversk kirjoitti:
Huomenna painotan 32 kg.

Mikä on asia? Täytemateriaalia ei tiivistetä vedellä kostutetulla hiekalla. Hän on "löysä". )))

Hän teki laudan 20 x 40 (mielivaltainen koko) kahvalla. Kevyesti kaadettu, kaadettu. GVL otlezhivatsya, käveli hänen ympärillään.

ja oikeasti nyt tapasin kellua ja laita arkit gvl: hen, niin näemme

Käytin seuraavaa tekniikkaa: huoneessa asensin majakat TsPS.V: stä huoneen koosta ja säännön pituudesta riippuen, kaksi voi olla tarpeeksi, koska. hiekka ulottuu helposti, hän kaataa hiekkaa valokeilojen tasolle, täyttäessään samalla samanaikaisesti jalkansa ja sitten DSP: n majakkain hän asetti 6 mm: n majakalle kipsiä noin 70 cm pitkäksi, ripotella hiekkaa ja venytti sääntöä ja siirsi majakat seuraavaan 70 cm: n päästä, sitten hiekkakivipinnalle asetettiin sarja GVL-arkkeja (nämä olivat KNAUF: n Superfloor-arkkia, siksi majakat olivat 70 cm pitkä.) Pudotusta rististä ripustettiin jälleen hiekkaa, vedettyjä, siirrettyjä majakoita, uusi GVL-rivi ja niin edelleen huoneen loppuun asti.Layachki oli poistettu. Selvä mukavuutta, jota et koskaan tarvitse kävellä hiekalla. Pisin on laittaa CPS: n majakat pois, loput ovat hyvin nopeasti.

PriZrak kirjoitti:
CPS-majakoita

Määritä, en tiedä mitä se on.

Ja toinen kysymys: levyt GVL laittaa lähelle seinää? Ja sitten, miten suljetaan aukot seinien ympärillä, luin jonnekin, että vaahdolla.

DSP-sementti-hiekkaseos, joku tekee alabasterista, Rotbandista jne. Ei ole välttämätöntä saada tiukasti kiinni, aukot kalvovat niin, että ne eivät olisi tulevaisuudessa pölyisiä.

Huomenta! Eristää seinistä! Muutoin on todennäköistä, että kun huoneen keskellä on kuoppia. Voit eristää minkä tahansa vaahtomuovin, pehmeämpi paremmin (vaahto, kuten, kovettuu). Yleensä GVL: tä myyvät yritykset tarjoavat myös lattiamateriaalia. Kävin kurssit Knaufissa, varoituksia väärennöksistä jne. Joten etsiä paremmin alueesi Knauf-jälleenmyyjiä. Laitoin näin: lattia pyyhkäisi pois, elokuva asetettiin liian paksuiseksi, tunkeutui seiniin ja hyvillä päällekkäisyydellä, kaatoi täyttöä hyvillä marginaaleilla, asetti reunusteen ja seinän välille reunusnauhan, suihkuttaa sitä täyteaineella (ei kovin kätevää ja jos levyt laitetaan toisinaan Olisi mukava kiinnittää se jotenkin) sitten pitkään täyttöön - kävelin pitkään (painoni on 110 kg). Jalat voivat kiinnittää levyt, ks. 30 - 40. Leimataan huolellisesti reunat ja paikat, joissa täytteen alla aallotus tapahtui. Täytön paksuus 3 - 5 cm. Huone 12 neliömetriä. m. "kaatanut" tuntia 2. Sitten hän otti kaksi alumiinisääntöä, peitti urat litteällä puolella rotanolla ja laittoi tämän tason, sovittaa aluslaatat sääntöjen mukaisesti, yhdensuuntaisesti, tylpäisin reunat toisiinsa, 1,5 metrin etäisyydellä toisistaan. Käytä lasertasoa tasoitettuna vaakatasossa, kaatamalla tai kaatamalla täyttöä alhaalta. Vedenkorkeus varmistaa, että säännöt sijaitsevat vaakatasossa kaikilla tasoilla. Sitten otin puisen "huonekalusuojan" (sillä on samanlaiset reunat, mutta voit käyttää mitä tahansa levyä, jossa on sileät reunat), leikkaa urat säännön syvyyteen ja tasoittaa täyttö, aseta levy pystysuoraan sääntöjen urien avulla. Sitten hän siirsi säännöt seuraavaan osaan (hän ​​laittoi yhden säännön jo tasoitetulle täyttöön jne.). Kun sääntöjä on kohdistettu, ei pidä unohtaa, että ne ovat taivutettuja ja mittaa taso ei vain reunoilla vaan myös säännön keskellä. Ram-täyteaineen on oltava huolellisesti, jotta kutistumisen todennäköisyys vähenee myöhemmin. Tai paljon pahempaa, epätasaista kutistumista. Jälkitäyttölaitteen on oltava homogeeninen (ilman DSP: tä), muuten mahdollisella pienellä kutistumisella, majakat tulevat esiin. Älä suosittele Knaufsille oppaita täytön sisällä, koska kun ne toimitetaan, täyttöä, joka on heidän paikkansa, ei voida tiivistää, mikä uhkaa epätasaista kutistumista. Ja jos jätät oppaat, he voivat myös ryömii kutistumisen aikana.

Pyykkii hiekkaa laattojen alla

Rakennettaessa taloja, kylpyläjä ja kanoja käytettiin hiekkakivien täyttämistä laattojen alla. Hyvä suorituskyky saavutetaan tärisevän levyn tai värähtelevän jyrsimen avulla.

Jos sinä itse sanot kädestäsi, voit tehdä kaiken ilman asiantuntijoiden osallistumista. Ota kone tarvitsemasi ja mene eteenpäin. Ja jos et halua sotkea vastuun joku toisen työkalusta ja jopa rakentaessasi sellaista tärkeätä elementtiä säätiönä, ettet ole kärsinyt fiaskoa, pyydä meitä ja hän tekee kaiken työn puolestasi hiekan tai murskatun kiven tiivistys.

Tarkempia tiivistymateriaalitaulukoita sekä muita tärkeitä tietoja tampereiden aiheista löytyy sivuston pääsivuilta.

Luonnonkivi pohjaan: valmistus-, tilaus- ja askelohjeet

Tämä kytkin on tehty yksityisissä kodeissa, autotallissa, vartioissa, teollisissa ja varastotiloissa, suurissa kauppahallissa, linja-autoasemilla jne.

Luonnostaatti pohjakerroksen pohjalla

Menetelmää pidetään yleisenä, sitä sovelletaan kaikentyyppiseen maaperään pohjavesivyöhykkeestä riippumatta. Valussa käytetään M300: n alhaisempaa betonia, jos lattian kuormat ovat suuret ja maaperän fysikaaliset ominaisuudet ovat epätyydyttävät, betonin laatu kasvaa ja vahvistusverkkoa käytetään epäonnistumatta.

Vahvistettu lattia maahan

Kaikki materiaalien paksuuden ja ominaisuuksien indikaattorit on kirjoitettu suunnittelu- ja arviointiasiakirjoihin. Jos näin ei ole, laskelmat on suoritettava itsenäisesti ottaen huomioon kaikki lattian käyttöolosuhteisiin vaikuttavat tekijät.

Kaavion luonnoksen kaaviot

Betonikerroksen asennus

Esimerkki lattiasta

Pohjustusmahdollisuus maahan, jossa on laajennettu savi

Rakennuskoodit suosittelevat useamman murtolujuuden käyttöä riippuen sen sijainnista pohjaveden, pohjaveden ja pohjaveden läheisyyden suhteen.

Lattian risteys maan päällä nauhan pohjalle

 1. Luonnosta valmistettu levitin sijaitsee maan alapuolella nauhan pohjan viereen kasetin laajentamisen tasolla. Tätä järjestelmää käytetään, jos talon sisällä on ruokavarastoja tai muita tarpeita.

Lattia maata vasten laajennusnauhalla

Lattia maahan nauhan alapinnan seinämän vieressä

Maapohjainen lattia on pohjalevyn yläpuolella.

Ei ole yleismaailmallisia suosituksia karkean sidoksen sijainnille, kaikki riippuu talon toimintaolosuhteista ja arkkitehtonisista ominaisuuksista. Ainoa vaatimus on, että ovikehyksen asento on suunniteltava ennen karkean sidoksen aloittamista, valmiin lattian tason tulisi olla kynnysarvon alapuolella.

Pie betonilattia maahan

Lisävarusteet maalipinnan levittämiseen maahan

Rakentajat valitsevat erityisen vaihtoehdon ottaen samalla huomioon pohjaveden rakenteen ja pohjaveden suurimman kuormituksen. Klassinen ratkaisu on tamped maaperä, kerros hiekkaa ja murskattua kiveä eri paksuus, muovikalvo ja rouhinta levittää tai ilman vahvistusta.

Klassinen luonnoslasitus

Tätä menetelmää suositellaan tapauksissa, joissa pohjavesi sijaitsee lähemmäksi kuin kaksi metriä pinnalle. Pohjavesi on paljon pienempi - voit yksinkertaistaa rakentamista. Leikkausmassaa saa levittää suoraan maahan, jotta se voi käyttää vain hiekkaa tai murskattua kiveä vuodevaatteena. Joissakin tapauksissa voit kaataa alustan suoraan maahan ilman muovikalvoa. Lattian karhennusta varten kalvoa ei käytetä kovinkaan paljon vedeneristykseen (betoni ei pelkää kosteutta, päinvastoin, kosteassa tilassa, se lisää vahvuutta), kuten sementtimoniseoksen viivästymisen kannalta. Ilman kalvoa se lähtee nopeasti betonista, jolla on erittäin kielteinen vaikutus voimakkuuteen.

Mitkä tekijät vaikuttavat luonnonkivetin rakennustekniikkaan?

Pohjaveden taso.

Pohjaveden taso

Jos ne tulevat lähemmäksi kuin kaksi metriä pinnalle, on välttämätöntä tehdä hiekkaa ja soraa. Vuodevaatteet estävät kosteuden kulkeutumisen maaperäkapillaareilla. Jos on vuodevaatteet, tarvitaan sementtihyytelöä viivästyttävän kalvon käyttö. Jos karkeuslevy tehdään heti maahan, kalvoa ei voida asettaa.

Kuvassa murskattua kivi vuodevaatteet

On tärkeää. Pohjaveden sijainti on määriteltävä keväällä, ja tämän ajanjakson aikana ne nousevat eniten.

Jos lattian muotoilu edellyttää jäähdytysnesteen sijoittamista, esisuodattimella on oltava kompensoiva rako säätölaitteen välissä. Tällaiset rakenteet poistavat lämpölaajenemisen kielteisen vaikutuksen ja poistavat karkean solmun halkeilun tai turvotuksen todennäköisyyden.

Jos suunniteltu lattiakuorma ylittää 200 kg / m2, vahvistaminen on pakollista. Valvoparametrit valitaan kullekin tapaukselle erikseen. Samaa lähestymistapaa tarvitaan tapauksissa, joissa sisäpuoliset väliseinät on tarkoitus laittaa lattialle. Sinun ei pitäisi toivoa vain viimeistelylaatan vahvistamista, sen fyysiset ominaisuudet eivät anna sen kestää raskaita kuormia.

Joitakin usein kysyttyjä kysymyksiä vedonlyönnistä

Kokemattomat rakentajat pyrkivät usein säästämään tai parantamaan suositeltavia materiaaleja, jotka lisäävät lasia muille, jotta he voivat säästää tai parantaa suorituskykyään.

 1. Onko suositeltavaa, että mustat solmit täyttävät vuodevaatteet murskattuna kiviaineksella? Ensi silmäyksellä voi tuntua, että tämä on alkuperäinen ratkaisu, jonka avulla voit samanaikaisesti lämmittää lattiaa. Ammattimaiset rakentajat suosittelevat tämän materiaalin käyttöä vain niissä tapauksissa, joissa pohjavesi on alhainen, kosteaa saviä ei oteta huomioon.

Säleikkötyyppien täyttö sementin sijasta

Älä käytä rikkinäisiä tiiliä

Esimerkki lattian vedeneristämisestä

Valokuvassa murskattu kivi vuotaa sementtimääriä.

Ceramsite on vuotanut sementillä

Nyt, kun olemme selvittäneet suurimman osan kysymyksistä, jotka koskevat karkean solmun tekniikan ominaisuuksia, voimme antaa askel-askeleelta ohjeita sen täyttämiseen.

Ohjeet karkean solmun tekemiseen lattialle maassa

Mieti kaikkein monimutkaisinta ja aikaa vievää vaihtoehtoa käyttämällä kaikkia kerrosta vuodevaatteita.

Vaihe 1. Tee mittaukset. Ensinnäkin pohjatasolle, sinun on merkitettävä valmiin lattian taso.

Kohot projektissa

Voit tehdä tämän käyttämällä laseria tai vesivoimaa. Koko määräytyy objektin suunnittelun ja teknisten asiakirjojen tai työpiirustusten mukaan. Jatkaa alaspäin sinun on laitettava tarroja lattian paksuuteen riippuen sen rakenteesta, viimeistelylevyn paksuudesta, karkeasta kerroksesta, soraaltaista ja hiekasta.

Vaihe 2. Irrota maaperä laskettuun syvyyteen, puhdista paikka, tee se täyttöön hiekalla. Täytä löysä maaperä tai puhdista pohja varovasti lapiolla.

Vaihe 3. Peitä hiekka. Yleensä kerroksen paksuus vaihtelee kymmenen senttimetrin välillä. Jos tarvitset runsaasti hiekkaa, sinun täytyy kaataa se vaiheittain. Jokainen kerros erikseen syöksyy. Tampingin laatu paranee merkittävästi, jos työ suoritetaan erityismekanismeilla: tärisevät täryttimet tai värähtelevät tiivistimet. Tampingin aikana sinun on varmistettava, että hiekka on enemmän tai vähemmän tasainen ja vaakasuora pinta.

Hiekkapuhallus

Hiekkapuhallus tärytyslevyllä

Käytännön neuvoja. On suositeltavaa kastella pintaa tampingin aikana, mikä lisää merkittävästi hiekan kutistumisen astetta. Voit kostuttaa letku tai kauhat.

Tamping on erittäin tärkeä vaihe karkean solmun järjestelyssä maassa, ei tarvitse kiirehtiä. Kaikki kaivot kaadetaan ja repeytyvät uudelleen, tuberkit katkaistaan.

Vaihe 4. Kaada murskattua kiviä ≈ 5-10 cm paksu ja paina se varovasti. Murskattu kivi on parempi ottaa useita murtolukuja. Hiekka kaadettiin suurempana, karkean sileän hienon alla. Tällä tavoin pohjan kantavuusominaisuudet paranevat. Osa teknisestä tiedonsiirrosta voidaan piilottaa kerrospinnoilla tai suoraan aluslevyllä. Ei tarvitse pyrkiä asentamaan siellä kaikki putket ja sähköverkot, hätätilanteissa on hyvin vaikeaa saada heitä korjaustöihin.

Vaihe 5. Valmistele betoniseos.

Itse tuotettu betoniseos

Voit tehdä sen itsesi betonisekoittimen tai tilaustyön avulla rakennusyrityksiltä. Sinun täytyy valita itsesi, molemmat vaihtoehdot voivat olla optimaalisia tietyissä olosuhteissa. Molemmissa tapauksissa on suositeltavaa laskea materiaalikustannukset, arvioida niiden aineelliset ominaisuudet ja fyysinen lujuus sekä työntekijöiden määrä.

Tiheyden betoniseoksen pitäisi olla keskimääräistä alhaisempi. Tällaiset indikaattorit mahdollistavat betonin kaatamisen itsenäisesti lattia-alueelle. Yksi etua nestemäisen betonin käyttämisestä on se, ettei ole tarvetta asentaa majakkaa ja suorittaa työlästä työtä sen yhdenmukaistamiseksi manuaalisiin sääntöihin.

Keitä nestemäistä betonia

Työntekijät tarvitsevat vain tasoittaa tasoa vähän paikoissa, joissa materiaali on täytetty. Jos tarvitaan vahvistus, sammuu ruudukko. Rakennussäännöt edellyttävät sitä asennettavaksi siten, että betonin paksuus kaikilla sivuilla on yli viisi senttiä. Muussa tapauksessa rakenne ei toimi kokonaisuutena, raudoitetun betonin todellinen vahvuus tulee huomattavasti alhaisemmaksi kuin laskettu. Seuraukset voivat olla surullisimpia.

Vahvistus - materiaalin järjestys ja valinta

Betonilattia

Vaihe 6. Jotta seuraavana päivänä mah- dollistetaan rouhintatankoa, se on kostutettava perusteellisesti. Jos sää on kuuma ja kuiva, on suositeltavaa kaataa vettä yön yli. Tällaiset toimet olisi toistettava kahden tai kolmen päivän kuluessa. Lisää työtä suositellaan 10-14 päivän kuluttua valun jälkeen. Tänä aikana betoni saavuttaa vähintään 50% sen suurimmasta voimasta, mikä mahdollistaa rakentamisen jatkamisen ilman pelkoa.

Mikä on lopullinen kerros, jonka kehittäjä valitsee. Riippumatta rakentajan valitsemasta vaihtoehdosta, on suositeltavaa tehdä luotettava vedeneristys ylhäältä ja asettaa eristys. Näiden rakenteiden päälle viimeistelevä tasoitus tehdään laattapohjan alla tai puiset lokit pinotaan muille lattian viimeistelyvaihtoehdoille. Tällaiset järjestelmät tekevät lattiat lämpimiksi, mikä on erittäin tärkeää, kun otetaan huomioon lämmönsiirtoaineiden nykyiset hinnat. Samalla ammattirakentajien suositusten toteuttaminen lisää huomattavasti lattian käyttöaikaa.

Viimeistelylaatta lämpöeristykseen

Onko kannattavaa tehdä karkea betonipinnoite maahan

Kysymys koskee kaikkia kehittäjiä poikkeuksetta, sitä on tarkasteltava tarkemmin. Verrataan tätä varten tehdasbetonilaattojen käyttöön.

 1. Teräsbetonilaatat edellyttävät pakollista ilmanvaihtoa maanalaisessa tilassa, sillä tuuletusaukot toimitetaan nauhalle - mikä lisää aikaa ja rahaa.

Vavat kellarikerroksessa

Sääntelylain mukaan etäisyys maahan ja levyihin on oltava vähintään 50 senttimetriä, muuten on mahdotonta tarjota tehokasta ilmanvaihtoa hengitysteiden avulla. Tällaiset vaatimukset rajoittavat laattojen käyttöä ja niiden alle on asetettava erityiset säätiöt. Tavallinen talousarvion grillaus ei ole sopiva.

 • Lattialaattojen kokonaispaino voi olla yli kymmeniä tonnia. Tämä on merkittävä ylimääräinen kuormitus säätöön, ja tällaiset käyttöolosuhteet on suunniteltava vaiheittain. Suuret kuormat edellyttävät erityisiä rakennustoimenpiteitä säätiön tukikapasiteetin lisäämiseksi, jolloin rakentamisen kokonaiskustannusten nousu voi ylittää 15%.

  Lattialaatat aiheuttavat suuria kuormituksia

  Laattojen asennus nosturilla

  Yksinkertaisimmat laskelmat, joissa otetaan huomioon levyt ja lisätyöt sekä materiaalit ja rouhituskartat maanpinnalla, osoittavat säästöjä jopa 25%. Ja tämä on vain kaikkein likimääräisimpiä laskelmia. Kalliiden lastaus- / purkauslaitteiden, toimitusten olkapään jne. Maksamista ei otettu huomioon.

  Video - Lattiapäällyste lattialla maahan

  Nikolai Strelkovsky päätoimittaja

  Julkaisu 01.07.2016

  Kuten tämä artikkeli?
  Tallenna, jotta et menetä!

  Kuinka hiertää tehokkaasti?

  Tietenkin nopein ja tehokkain tapa pakata hiekkakerros olisi käyttää erityistä levyä. Suosituin pienikokoisten HONKER-tuotemerkkien (maahan tuotu) tai VU-05-45U (kotimainen) välillä. Mutta tällainen koneistettu laite saattaa olla tarpeettoman kallista hankkia eikä sitä aina ole mahdollista saada. Koska voit hiertää hiekkaa maassa alustan tai pohjan alla, voit manuaalisesti.

  Hiekkapyykkiä varten on parempi käyttää jokien hiekkaa tai karkeaa ja puhdasta rottaa. Jos kuitenkin aiot käyttää pitkäaikaisia ​​varauksia paikoista, jotka on täytetty sivustolla, sinun on ensin puhdistettava tällainen hiekka saastumiselta ja poistettava siitä liian pieni osa. Hiekkaa huuhteluun on monia ohjeita - kannattaa valita tapa, joka sopii parhaiten olosuhteissa.

  Hiekkavyöhön betonilaattojen, kiven tai betoniteräksen peittämille kiskoille ja laitureille tulisi tehdä vähintään 150 mm korkea. Siksi alussa on lapiolla vastaava syvennys maaperässä siten, että lopullisen päällysteen taso on tasainen nurmikon kanssa. Hiekka on kuitenkin painettava pienissä 5 cm: n kerroksissa. On parempi tehdä purku erityisellä metalliseulalla, jonka solu on 3-5 mm. Koska hiekka, joka on jopa pakattu pusseihin, ei ole koskaan tarpeeton.

  Kun ensimmäinen hiekkakerros on asetettu, on tärkeää levittää sen pinnalle pitkällä aluksella. Tulee hetki kaikkein aikaa vievää ja vastuullista työtä, sillä jos jossakin määrin hiekkaa ei puuteta riittävästi, se puristuu myöhemmin ja tämä vahingoittaa viimeistelypäällysteen eheyttä. Aloita kulmasta kaataa vettä hiekkakerroksen päälle ja kompaktata se jalkakäytävällä. Tyynyn suihkutus ennen luomista hiekkaa tarkistetaan kosteudelle. Jos se on kuivaa, vettä tarvitaan vähintään 1 kauha 50 kg hiekkaa kohden.

  Manuaalinen kahva on helppoa, mutta se on fyysisesti raskas ja yksitoikkoinen. On tärkeää jakaa järjestelmällisesti ja tasaisesti koko täyttöalueen koko voima. Kun olet lopettanut ensimmäisen kerroksen, toista samalla tavalla jäljellä olevat kaksi tai kolme. Samana päivänä, kunnes päällyskerros on kuivunut, on mahdollista vahvistaa alustan pintaa hiekkasementtilaastilla. Täytteen tulee muodostaa täysin tasainen kansi, koska sementti on laimentava hiekalla suhteessa 1 - 4 ja tekemään hyvin ohut ratkaisu.

  Tietenkin manuaalinen hiekkamurtuma vie paljon aikaa ja vaivaa. Mutta sen jälkeen, kun tämä työ on valmis, saadaan erittäin luotettava ja kestävä perusta kappaleille, alustoille ja jopa säätiöille.