Miten ja miten korjaat halkeamia betoniin?

Betoni on monipuolinen rakennusmateriaali. Siinä on ainutlaatuiset lujuusominaisuudet ja sitä käytetään rakennusten ja rakenteiden rakentamiseen teollisessa ja siviilikäytössä. Betonirakenteet, vaikka ne ovat kestäviä tuotteita, mutta ne ovat erilaisten kuormitusten ja ilmakehän vaikutuksen vaikutuksesta hajoavia. Betonipohjien tuhoutumisprosessi alkaa halkeamien ja sirujen ilmestymisestä ja siksi näiden ongelmien oikea-aikaisuus eliminoi merkittävästi rakenteen käyttöikää.

Betonituotteiden muodonmuutos tapahtuu seuraavista syistä:

 • kutistumisprosesseista johtuvat materiaaliominaisuuksien muutokset;
 • mekaaniset vaikutukset;
 • äkilliset lämpötilan muutokset;
 • sisäkorjauksen korroosio.

Oman kätensä korjaamiseksi erilaisissa esineissä (autotalli, teollisuusrakennukset, apuhuoneet, huoneistot, maalaistalo, mökki) käytä seuraavia sävellyksiä:

 • DSP, pienien halkeamien poistamiseksi;
 • seokset, jotka sisältävät epoksihartsia;
 • tiivisteet ja itse laajentavat käynnissä olevat tuotteet;
 • liuokset nestemäisen lasin lisäämisellä;
 • valmiita sekoituksia rakentamisen ja viimeistelyn valmistukseen.

Epoksihartsi

Epoksihartsiin perustuvien betonipäällysteiden tiivistyskomponenttien käyttämistä käytetään pienempien halkeamien poistamiseksi kiinteässä pohjasta. Tätä seosta voidaan käyttää myös talon korjaamiseen yksityisessä talossa.

Tehtävien suorittaminen virheiden poistamisesta koostuu kolmesta vaiheesta:

 1. Sivuston puhdistaminen sakkoista.
 2. Kuivaamalla ongelma-alue.
 3. Täytä halkeamat epoksilla.

Ongelma-alueen puhdistaminen tehdään jäykällä metallisella harjalla. Sinun täytyy käsitellä sisäosa ja pinta rungon ympärillä. Pienien jakeiden ja pölyn poistaminen suoritetaan puhdistuksen avulla, jonka jälkeen alue voidaan kuivata rakennushuoneella.

Ennen epoksiyhdisteiden epoksisekoitteiden konkreettisten betonipintojen korjaamista on tarpeen sijoittaa erityissuuttimet koko alueen pituudelle 30 cm: n aallonpituudella. Suuttimien asennus seinän korkeudelle alkaa halkeaman alareunasta lähtien 30 cm: n tasosta.

Epoksi liimaa muodostetaan sekoittamalla hartsi kovetin. Tämä massa ruiskutetaan murtumalle suuttimien kautta alkaen alimmasta. Liuos saavuttaa täyden lujuuden viisi päivää, jonka jälkeen suuttimet poistetaan (katkaistaan) ja korjatun alueen pintaa hierotaan epoksiliuoksella.

Nestemäinen lasi

Pienen halkeamien poistamiseksi levytyynyjen lisäksi myös lattialevyjen välisten liitosten peittämiseksi on suositeltavaa käyttää seosta betonin tiivistämiseen nestemäisen lasin lisäämiseksi.

Valmista erityinen ratkaisu:

 • nestemäinen lasia - 20 prosenttia kokonaismassasta;
 • sementti - 20 prosenttia kokonaismassasta;
 • hiekka - 60% kokonaismassasta.

Kaikki aineosat sekoitetaan perusteellisesti veden kanssa, kunnes saavutetaan haluttu konsistenssi. Seoksen tulee olla melko paksu ja viskoosi.

tiivistysaineet

Voit poistaa tehokkaasti mistä tahansa kokoluokasta halkeamia konkreettisia säröjä. Elastinen materiaali tukkeutuu tiukasti puutteesta ja kasvaa tilavuudeltaan.

Valmistusprosessiin kuuluu myös ongelma-alueen puhdistaminen suurista ja pienistä jakeista, mutta ennen tiivisteen käyttöä on tarpeen kostuttaa pohja ja leikata pienet urat parantamaan tiivisteen parempaa tarttumista betoniin.

Itse laajentavat johdot

Tätä menetelmää käytetään korjaustöiden suorittamiseen avoimien altaiden altaissa, monoliittisten perustusten palauttamiseksi ja ulkoisten seinien eheyden palauttamiseksi teollisiin tarkoituksiin.

Tehtävän suorittamiseksi on välttämätöntä valmistaa paikkaa, kun se on puhdistettu pienistä osista ja pölystä, mittaa halkeaman syvyys ja leveys ja löytää itse laajeneva johto tai nauha, joka soveltuu kokoon.

Johto asetetaan aikaisemmin valmistettuun saumaan ja jäljellä oleva tila täytetään asennuspistoolilla olevasta polyuretaani-tiivisteestä. Ylimääräinen tiiviste on tasoitettu lastalla ja materiaalin nousun jälkeen ongelma-alueen pinta hiotaan.

Tämä menetelmä betonipintojen poistamiseksi mahdollistaa minkä tahansa halkeamien sulkemisen johdon, joka takaa sauman täydellisen kireyden ja pitkän käyttöiän. Menetelmän tärkeä ominaisuus on kyky työskennellä alhaisissa lämpötiloissa.

Betonin lisäaineet

Monoliittisiin perustuksiin, jotka on suunniteltu työskentelemään märissä ympäristöissä, sekä ulkoaltaiden altaiden kulhoon, käytä konkreettisia lisäaineita.

Hydrofobiset kiteet "Penetron Admix", jota käytetään betonin valmistuksessa, muodostavat veden läpäisemättömän esteen kosteassa ympäristössä, minkä seurauksena vältetään pieniä ja keskisuuria halkeamia, jotka voivat johtaa vakavaan rikkomiseen koko emäksen eheydestä.

Yhteiset tiivistysmenetelmät

Betonien halkeamien korjaaminen seuraavilla tavoilla:

 1. injektio syöttämällä liuos erityismekanismeilla halkeaman syvyyteen;
 2. DSP-pohjaisten erikoisratkaisujen käyttö polymeerien lisäaineiden kanssa ja korjattujen pintojen myöhempää käsittelyä polyuretaanitiivisteaineilla;
 3. kun se käyttää erityisiä seoksia, jotka perustuvat DSP: hen bitumi lisäaineilla.

Injektio on tehokkain tapa poistaa ongelma. Tämä menetelmä käsittää esiporaamisen syväreiät, jotka on suunnattu kulmaan ongelma-alueelle.

Näiden aukkojen erikoislaitteet injektoivat synteettisiin hartseihin perustuvan ratkaisun, joka lujuuden ansiosta poistaa virheet ja pidentää merkittävästi rakenteen käyttöikää.

Taistele pienillä säröillä (jopa 4 mm) henkilökohtaisiin käyttötarkoituksiin (mökki, huoneisto, parveke) DSP- ja epoksiliima-aineisiin. Ratkaisun asianmukainen valmistelu tapahtuu sen nopeasta asetuksesta, jonka seurauksena vika poistuu.

Pakkaajien sijoittaminen pistoksena.

Rakenteen vahvistamiseksi, jossa on yli 4 mm leveä halkeama, on käytettävä liuosta, joka perustuu nestemäiseen lasiseen, johon osa sementistä sekoitetaan, kolme osaa vettä ja hiekkaa ja yksi osa LS: stä.

Parempi hyödyntää

Korjausmateriaalin tyyppi riippuu viallisen pinnan (pystysuorasta tai vaakasuorasta) sijainnista, betonipintojen tilasta ja käyttöolosuhteista sekä sen vuoden ajankohdasta, jossa korjaus on tarpeen.

Lähes jokin laasti soveltuu korjaamaan vaakasuoraa tasoitetta, ja vain viskoosi ja paksut ratkaisut tai itse laajenevat johdot sopivat ongelman korjaamiseen pystyseinällä. Jos betonipohjan restaurointi korkeassa kuormituksessa (kuorma-autokoriin) on tarkoitettu, tarvitaan suuria lujuusominaisuuksia.

Valmiiden korjaussekoitusten pakkauksessa on tietoa ongelmien välttämisestä.

Teknologian toteutus

Ennen betonipoikkeamien korjaamista sinun on valmisteltava:

 • raskas vasara;
 • taltta;
 • jäykkä harja metallisella paalulla;
 • lastalla;
 • harjalla;
 • poluterok;
 • lastalla;
 • kappaletta jopa 10 cm.

Työjärjestys:

 • Ensimmäisessä vaiheessa on tarpeen tarkistaa vaurioitunut alue huolellisesti ja poistaa piirtämättömät sirut taltalla ja vasaralla. Lohkojen poiston paikka leikataan, halkeamaa käsitellään karkeasti pitkin koko pituutta, hieman laajentamalla sitä.
 • Betonin hienoja ja karkeita osia poistetaan säröistä karkealla harjalla, sitten pölyttävät pölynimurilla. Laatta tuottaa sauman syventämisen pinnan valmistamiseksi, jotta korjauslaasti kiinnittyy kiinteästi.
 • Jos halkeaman leveys ylittää 4 mm, on suositeltavaa käyttää paikallista raudoitusta, jolle hiomakoneen avulla leikataan poikittaisia ​​päällekkäisiä uria 10 cm: n pituudelta, johon on kiinnitetty 4 mm: n paksuiset vahvikkeet. Samalla tavalla valmistaudu korjaamaan lattian tai kattolevyjen pohjan halkeamia.
 • Jos ongelma-alueen valmistelun aikana havaitaan raudoituksen poistoa pinnalle, on tarpeen puhdistaa metalliset osat hiomapaperilla ja käsitellä liuoksella, joka suojaa metallia ruostumiselta.
 • Ennen korjauskoostumuksen levittämistä pinta käsitellään alukkeella.
 • Seuraava vaihe on korjausratkaisun valmistelu. Useimmin käytetään laajentavaa sementtiä DSP: n tiivisteiden tiivistämiseen nestemäisen lasin lisäaineella. Tämä seos levitetään alueelle ja kostutetaan. Kun syvällä halkeilua syvennetään, ratkaisua on käytettävä useita kertoja, odottamalla jokaisen edellisen kerroksen nousevan.
 • Kun korjauskoostumus kuivuu, laastia valmistetaan tasaamalla ongelma-alueen pinta.
 • Halkeamien täyttö vaakasuorissa pinnoissa suoritetaan ylimäärällä korjauslaastin tasosta tasoitustasoa korkeammaksi, koska seos kutistuu nousuaan. Ylimääräinen liuos poistetaan hiomalla.

Korjatun pinnan työstö (katon katonmateriaalin asennus, lattiapäällysteen lattiapäällystys lattiaan, ulkoseinän kiveä tiilillä) tehdään aikaisintaan 72 tuntia myöhemmin.

Miten korjata halkeamia betoniin?

Murtumia betonissa ovat jännityskeskittimet, jotka edistävät rakenteen tuhoutumista. Talvikauden ulkoiset halkeamat kirjaimellisesti "hajoavat" jäädytetyllä vedellä, joten ne on suljettava tiiviisti ja tiivistettävä.

Mikä on konkreettisten halkeamien "perusteellinen" korjaus?

Epoksihartsi ja siihen perustuvat korjausyhdisteet

Erittäin tehokas ja kustannustehokas tapa tiivistää halkeamat horisontaalisissa kuivissa pinnoissa: lattia, sementti, sokea alue, betonialustat eri tarkoituksiin.

 • Edullinen ja nopea kuivaus;
 • Luo luotettavasti saumat ja pitää ne laajentumiselta;

Seuraavia materiaaleja ja työkaluja tarvitaan:

 • Kulmahiomakone, jossa on vinoneliölevy "betonilla" halkeamien valmistukseen;
 • Pölynpoistolaitteet;
 • Spatula ja säiliöt koostumuksen valmistamiseksi;
 • Alusta "betonilla";
 • Epoksihartsi kovetteella;
 • Hieno hiottu hiekka.

Upotustekniikka koostuu halkeaman alustavasta "liittämisestä", irtoavan betonikerroksen poistamisesta ja pölyn poistamisesta. Tällöin vian koon tulisi kasvaa leveydeltään yli 5 mm. Sinun pitäisi myös leikata betonirakenteisia uria tehon sidoksen muotoon pituus 100-150 mm, askel - 400 mm. Toiminnot suoritetaan kulmahiomakoneella ja pölynimurilla.

Seuraava vaihe on maaperän käsittely ja korjauskorvakkeiden asennus poikittaisissa urissa. Lisäksi oheisten ohjeiden mukaan valmistetaan korjausliuos: epoksihartsi, kovete, hieno hiekka. Koska epoksihartsin asettamisaika on noin 10 minuuttia, sauma täyttyy, poikittaiset urat ja ulkopinnan kohdistaminen olisi suoritettava mahdollisimman nopeasti.

Suositeltavat korjauskoostumukset: Epoksihartsi ED-16, ED-20 (lisäainetta erikseen ostettu) Venäjä; Epoksi-520-hartsi, Spolchemie, Tshekki; koostumus UZIN KR 416, Saksa; Korjaus Technokolla, (Sika), Italia (suosituin koostumus betonireformien korjaamiseksi).

Itse laajentavat johdot ja tiivisteet

Tämä on yksi luotettavimmista mutta melko kalliista betonin korjaustekniikoista. Sen vuoksi sitä käytetään pääasiassa altaiden altaaseen, perustusten maanalaisiin osiin ja rakennusten ja rakenteiden seinien ulkopintaan.

 • Kyky valita materiaalivaihtoehto mille tahansa vikaan;
 • Täysi tiukkuus ja kestävyys;
 • Mahdollisuus asentaa alhaisissa lämpötiloissa.

Vaaditut työkalut ja materiaalit:

 • Katso edellisen menetelmän kaksi ensimmäistä kohtaa.
 • Itsekantava korjaus: nauha, johto tai matto;
 • Polyuretaanivaa'at "betonilla", asennuspistoolit;
 • Tikkaus, harja, maaliharja, vaahtokumi.

Tiivistystekniikka on huolellinen, joten ennen kuin korjaa halkeamat konkreettisesti itse laajenevasta materiaalista, lue huolellisesti suositukset:

 • Syvyys mitataan ja halkeaman leveys, jonka tulosten mukaan valitaan itse laajenevan materiaalin tyyppi;
 • Säröä kiristetään ja poistetaan hiomakoneella, taltalla ja pölynimurilla;
 • Jos syvyys on enintään 60 mm, voidaan käyttää itse laajenevaa nauhaa, jonka mitat ovat 18x23 mm.
 • Se on tärkeää! Itse laajenevia materiaaleja ei koske tiivistys tai muu vahvistusasennus;
 • Kun teippi, johto tai matto on asennettu halkeamassa, vapaata tilaa täytetään polyuretaanimassalla, ja ulkoa ulkoneva materiaali tasoitetaan lastalla.

Mikä on paras tapa tiivistää betonin särö?

Suosituimmat polyuretaani-tiivisteaineet betonin korjaamiseen: ELASOTIL PU 20, 3M PU 575, Venäjä ja Rubberflex Pro PU-15, Ranska.

Suosittuja merkkejä täyteaineista: "Plough", (tape, cord), Venäjä; G-Flex GX-7615, Alchemica, Ukraina (18x23 mm nauha), Waterstop 1520, Kreikka (johto, 18x23 mm nauha); FUMAX, Kiina (18x23 mm nauha); Hydrotite CJ-0720-2K, Japani (18x23 mm nauha).

Betonin lisäaineet betonin sisältämien mahdollisten halkeamien itsensä supistamiseen

Venäläiset insinöörit ovat kehittäneet konkreettisia lisäaineita, jotka edistävät hydrofobisten kiteiden muodostumista. Lisäaine "toimii" vain kaatuneessa rakenteessa kosketuksissa kosteuteen.

Lisäämällä lisäainetta betoniin, jota käytetään altaan tai säätiön täyttämiseen, kehittäjä vakuuttaa itsensä pienien ja keskisuurten halkeamien ilmestymisestä, jotka myöhemmin muuttuvat suuriksi ongelmiksi.

Tällä kertaa tämä ainutlaatuinen lisäaine Venäjällä tuottaa vain yksi yritys "Penetron" ("Penetron Admix").

Muut menetelmät betonirakenteiden tehokkaalle halkeilulle

Tehokas murtumien tiivistys suuritehoisissa betonirakenteissa syntyy menetelmällä, jossa injektoidaan synteettisiä hartseja, joilla on matala viskositeetti.

Tätä varten porataan reikiä pitkin vikaa kulmassa halkeaman suuntaan. Saavaan reikään työnnä holkki, jonka läpi erikoisvarusteena ruiskutetaan korjauskoostumus - hartsi. Tällainen tekniikka mahdollistaa korkean lujuuden ja kestävyyden.

Betonirakenteiden halkeamien korjaaminen kotona ratkaistaan ​​seuraavalla tavalla. Valmista nestemäinen sementtipasto, lisää epoksihartsia kovettajaa ja patentoituja korjausseoksia.

Tätä koostumusta voidaan käyttää murtumien poistamiseksi, joiden leveys on alle 4 mm. Enintään 4 mm: n vikoja varten käytetään erillistä koostumusta, joka koostuu 1 osaisesta sementistä, 3 osaa vettä, 3 osaa hiekasta ja PVA-liimasta.

Miten ja mitä korjaamaan säröjä ja reikiä betonissa

Betonipinnoitteita käytetään eri alueilla: lattian asentamiseen, pintojen betonointiin sekä teollisuus- ja asuinrakennuksiin, moottoriteiden rakentamiseen ja paljon muuta. Betonilla on kuitenkin pieni vetolujuus, joten kovettumisen aikana seos pakataan hieman ja rakenteiden kutistuminen tapahtuu. Tästä johtuen pienet ja vakavat vikoja ilmestyvät pinnalle. Tässä tapauksessa on tarpeen tiivistää halkeamat betoniin, joka suoritetaan eri tekniikoilla riippuen vahingon tyypistä ja syystä sen esiintymiseen.

Tyypit halkeamia betoniin

Jotkut aloittelevat tai häikäilemättömät rakentajat haluavat yksinkertaisesti peittää reiän tai minkä tahansa muun virheen kittiä tai laastia. Kuitenkin ennen reiän tai halkeaman korjaamista betoniseinällä ja muilla syillä kannattaa ymmärtää, mikä aiheutti juuri tällaisia ​​ongelmia.

Vikojen esiintyminen on useita:

 • Pintaa. Tällaiset halkeamat ilmestyvät usein sen jälkeen, kun pohja on kaadettu hiekkasementtilaastin kuivauksen aikana, jos seos valmistettiin noudattamatta vaadittuja komponenttien osuuksia, käytettiin huonolaatuisia komponentteja tai seoksessa ei ollut riittävästi vettä.
 • Kutistuminen (kutsutaan myös hiusnauman halkeiluksi). Tämän tyyppisiä vikoja pidetään vaarallisimpina, koska niiden takia ei ole pelkästään perustavanlaatuisen perustuksen muodonmuutosta vaan myös koko rakennetta kokonaisuutena. Tämä johtaa voiman vähenemiseen. Tämän tyyppiset puutteet ilmestyvät, kun kuormitus säätöön on epätasaista ja jos sementtikoostumusta ei ole valittu oikein.
 • Lämpökutistuvat. Tämän tyyppiset urat näkyvät konkreettisen pohjan kovettumisprosessissa sementin ja veden välisestä eksotermisestä reaktiosta johtuen. Erittäin usein seinien ja kattojen rakentamisessa uudet rakennuttajat eivät ota huomioon muodonmuutoksen vapautta, minkä seurauksena betonissa esiintyy lämpöjännitystä ja pinnalla ilmenee vikoja.
 • Halkeamia ja reikiä, jotka johtuvat huonosta vahvistamisesta. Jos rakenteen vahvistamisen puitteet ovat liian heikot, se heikentää kuormitusta, mikä myös johtaa vikoja muodostumiseen. Lisäksi lujittavat sauvat voivat alkaa hapettaa. Korroosion ilmetessä materiaali kasvaa kooltaan ja rikkoo betonimassaa sisältä.

Ulkopuoliset betonipinnat altistuvat myös halkeilulle. Ympäristö sisältää kemiallisesti vaikuttavia aineita, jotka luovat hedelmällisen pohjan virheille.

Lisäksi terävä lämpötila tuhoutuu, mikä voi tapahtua sekä betonin pinnalla että paksuuden suhteen. Tässä tapauksessa paitsi kylmä ilma, myös ultravioletti, on haitallinen vaikutus.

On myös syytä kiinnittää huomiota halkeamien leveyteen, koska joissakin tapauksissa tällaiset virheet eivät ole kriittisiä.

Sallitut halkeamat

Rakennusteollisuudessa on sellainen määritelmä kuin halkeaman aukon sallittu leveys, jonka DBN V.2.6-98: 2009 määrittelee toimintaolosuhteiden perusteella:

 • Halkeamien koko ei saisi ylittää 0,5 mm, jos sääolosuhteet eivät vaikuta betonipintaan. Toisin sanoen kosteus, alhaiset lämpötilat ja ultravioletti eivät vaikuta siihen.
 • Halkeaman aukon sallittu leveys voi olla enintään 0,4 mm edellyttäen, että rakenne on sään vaikutuksen alainen.
 • Halkeaman leveys ei saa ylittää 0,3 mm, jos betonipohja on vihamielisessä ympäristössä.
 • Enintään 0,2 mm: n halkeamien muodostumisen mahdollistamiseksi ei suositella vahvistetuille rakenteille, jolle on tunnusomaista pieni vastustuskyky korroosion muodostumiselle.

Vaakasuuntaisia ​​halkeamia, joilla on pieni aukko, joita esiintyy usein betonirakenteissa, katsotaan myös vaarattomiksi.

On kuitenkin pidettävä mielessä, että on olemassa tiettyjä käyttöolosuhteita, joissa säröilyä ei sallita ollenkaan:

 • jos puhumme RC-rakenteista, jotka jatkuvasti vaikuttavat nesteiden ja kaasujen kanssa (toisin sanoen niiden on oltava läpäisemättömiä ja ilmatiiviitä);
 • kun ne käyttävät rakenteita, joihin ne asettavat tiukemmat vaatimukset niiden kestävyydelle.

Kun määrität vian tyypin ja sen korjaamisen tarpeen, on paljon helpompi valita kuin seinän tai muun betonipinnan reikiä.

Sementtiliuokset

Nämä yhdisteet ovat erittäin suosittuja, koska ne ovat edullisia ja kyky korjata pieniä kutistumisrappeja betoniin.

Tiivistää halkeamia

Ennen upottamista on tarpeen tarkistaa itse halkeama sirujen ympärille. Jos niitä on, niin lähitulevaisuudessa ne voivat muuttua reikiin, joten on tarpeen poistaa kaikki kuoriutuvat betoniosat. Sen jälkeen on välttämätöntä:

 • Suorita liitokset. Tätä varten, käyttäen taltalla ja vasaralla, sinun täytyy kävellä pitkin halkeaman koko pituutta niin, että sen syvyys on vähintään 5 mm. Tarvittaessa voit käyttää lavan luotaessa ura.
 • poista pöly pölynimurilla ja huuhtele tuloksena oleva ontelo vedellä.
 • Poista ylimääräinen vesi ja peitä halkeama sementtilaastilla (3 hiekkakehää 1 osa sementtiä lisäämällä PVA: ta). Samalla on varmistettava, että koostumus kattaa koko syvennyksen tilan.
 • Kostuta kaada sementtiä vedellä.

Tiivistysaukko

Jos betonipinnassa on reikä, jossa vahvistus on näkyvissä, vika voidaan korjata seuraavasti:

 • Puhdista reikä betoniin ja käsittele sen pintaa korroosiosuojaryhmällä.
 • Aseta teräslangan syvennysosat, joiden läpimitta on noin 4 mm.
 • Tämän jälkeen ura peitetään pohjustusaineella levittämällä se tasaisesti koko pinnalle. Tällöin seoksen kerroksen paksuuden tulisi olla noin 3 mm.
 • Odottamatta sitä, että seos kuivuu, täytä ontelo sementtilaastilla, joka tiivistää betonin halkeamat ja varmistaa, että se täyttää koko ontelon. Jos reikä on liian syvä, sementti kaadetaan useaan vaiheeseen. Samanaikaisesti jokainen myöhempi kerros tulee kostuttaa vedellä sumuttimesta.
 • Tasaa pinta kiskolla (metalli tai puinen) siirtämällä työkalu oikealta vasemmalle.
 • Seoksen kovettumisen jälkeen ylimääräinen sementtikoostumus on poistettava lastalla ja kipsi pinnalle. Jos halkeama oli liian syvä, kohdistus suoritetaan hiomakoneella.

Hyödyllisiä! Sementtikoostumus on täytettävä marginaalilla siten, että se on hieman lattian pinnan yläpuolella. Jäädyttämisen aikana seos kutistuu.

24 tunnin kuluttua betonilattia voidaan maalata tai antaa sille viimeistelyaineistoa.

On kuitenkin pidettävä mielessä, että tällainen betonin halkeamien tiiviste ei anna tiivistyksen vaikutusta, eikä se sovellu pintoihin, joihin vedenpitävyys lisääntyy. Lisäksi sementtikoostumusta voidaan pitää väliaikaisena ratkaisuna ongelmiin. Ennemmin tai myöhemmin vikoja ilmestyy uudelleen. Jos haluat "huolellisesti" korjata reiät ja välttää niiden näkyvyyden tulevaisuudessa, tässä tapauksessa voit sinetöidä virheet hartseilla, erikoistuneilla korjausyhdisteillä, jotka perustuvat niihin tai tiivisteeseen.

Pitkäaikainen virhe

Päättäessäsi, miten tiivistää halkeamia betoniin pitkään, sinun on kiinnitettävä huomiota tähän virheiden käsittelymenetelmään. Hartsi ja siihen perustuvat tiivistysseokset sopivat esikivien, sokeiden alueiden ja erilaisten betonipintojen tai vaakapintojen palauttamiseen.

Tällaisten koostumusten avulla betonissa olevien halkeamien korjaamiseen on useita etuja. Ensinnäkin - se on halpoja sekoitteita ja niiden nopea kuivaus. Toisaalta hartsi mahdollistaa saumojen kiinnittämisen turvallisesti ja pitää ne myöhemmässä kasvussa.

Joten, jotta voit poistaa virheet, joita sinun on valmisteltava:

 • kulmahiomakone ja timanttipäällystetyt levyt;
 • pölynimuri;
 • lastat ja kouru laimennukseen;
 • pohjamaalit betonille;
 • Epoksi (emäs A ja kovete B);
 • Hienojakoinen seulottu hiekka.

Ennen kuin korjaa halkeaman, sinun on puhdistettava se pölystä ja liasta. Sen jälkeen suoritetaan upotus seuraavaan järjestykseen:

 • Teemme liitoksen halkeaman. Tuloksena olevien urien leveyden on oltava vähintään 5 mm.
 • Hiomakoneen avulla leikkaamme poikittaisia ​​liitoksia betoniin, jonka korkeus on 400 mm (urien pituus on noin 100-150 mm).
 • Poista irrallinen kerros betonista ja poista pinta pölynimurilla.
 • Käsittelemme virheen pintaa pohjamaalilla ja kiinnitämme poikittaiset urat korjaustelineillä.
 • Valmistetaan hartsin (emäksen), kovetin ja hiekan liuos pakkauksen ohjeiden mukaan koostumuksella.
 • Täytä vika seoksella ja tasoita taso nopeasti pintaan, koska hartsin asetusaika on vain 10 minuuttia.

Sen jälkeen on suositeltavaa täyttää pinta hiekalla, joka on poistettava pölynimurilla ennen kuin täytetään pohja tai peitetään se viimeistelyaineella.

Top epoksiyhdisteet

Jos puhumme parhaista materiaaleista betoniseinien ja muiden pintojen halkeamien korjaamiseksi, niin tehokkaimpia ovat:

 • ED-16: n ja ED-20: n sisäisen tuotannon epoksihartsi, noin 2 000 kiloa kohti. Hardener on hankittava erikseen (kustannukset ovat noin 300-500 ruplaa).
 • Epoksi-520-hartsi tsekkiläisestä Spolchemie-valmistajasta, jonka arvo on 3,500 ruplaa 5 kiloa kohden.
 • Saksalainen koostumus UZIN KR 416, joka maksaa 2 700 ruplaa 0,75 kg.

Myös erittäin suosittuja sävellyksiä italialaisesta valmistajasta Sika.

On kuitenkin pidettävä mielessä, että tämä vikojen korjausmenetelmä ei sovi sellaisten reikien käsittelyyn, jotka muodostuvat betonipohjissa, jotka kärsivät voimakkaasta vedenpaineesta. Tässä tapauksessa kannattaa käyttää tiivistysainetta.

Käytä tiivistysaineita ja itse laajentavia nauhoja

On heti sanottava, että tämä virheiden sulkemismenetelmä on erittäin kallis, joten sitä käytetään useimmin esikaupunkiseudun betonikulhoissa. Kuitenkin korkeista kustannuksista huolimatta tiivisteen ja itse laajenevien johtojen käyttö eroaa sen eduista:

 • mahdollisuus käsitellä minkä tahansa tyyppistä vikaa;
 • täysi tiukkuus;
 • mahdollisuus asentaa työ kylmällä säällä.

Työskentelyyn tarvitaan tavallisten työkalujen lisäksi:

 • asennus-ase;
 • itse laajeneva nauha tai johto;
 • taltat ja harjat;
 • betonin tiiviste.

Ennen kuin peität virheen, sinun on mitattava aukkojen mitat ja hankittava oikea tyyppinen tiiviste ja nauha riippuen siitä. Esimerkiksi jos reiän syvyys on 60 mm, niin 18 x 23 mm: n johto toimii.

Seuraava vaihe ei ole tarpeen:

 • Laita halkeamat ja pölyä ne.
 • Asenna johto syvennykseen.
 • Täytä loput tilasta tiivisteellä.
 • Sileä koostumus tasaisella lastalla.

Tehtävän suorittamisen jälkeen sinun ei tarvitse arvata, miten kastella pinta tai sulata se. Riittää vain sovittaa kokoonpano ja sileä se.

Jos puhumme parhaista tämäntyyppisistä sävellyksistä, suosituimmat ovat:

 • Kotimaan ELASOTIL PU 20, 280 ruplan arvoinen 600 ml.
 • Ranskalaisen Rubberflex-valmistajan kokoonpano, jota myydään tänään 310 ruplan 300 ruplan hintaan.
 • Venäjän tuotannon tappiollinen kulutus maksoi noin 260 ruplaa metriä kohden.

injektio

Päätä myös, miten tiivistää reiät konkreettisessa seinässä tehokkaimmalla tavalla, varsinkin jos ei ole vain halkeamia, mutta vesi virtaa sen läpi, sinun on kiinnitettävä huomiota tähän menetelmään.

Injektointiteknologiaan liittyy erityinen koostumus (polyuretaani- tai epoksihartsi, mikrokäsittely tai vedenpitävä seos) betonin paksuuteen erikoisruiskutuspumpuilla, jotka luovat voimakkaan paineen.

Väärien korjausten tekeminen on välttämätöntä:

 • Tee reikiä ruutupallin kuvioon kortin molemmilla puolilla.
 • Asenna pakkaajat (erikoisputket, joiden läpi liuos virtaa, muistuttavat tappaa) kulmassa.
 • Kaada liuos.
 • Vedä putket ulos ja peitä pinta rakennusyhdistelmällä.

Joten, katsoimme, miten sinetöisimme reiän betoniseinästä omillaan, mutta entä jos puhumme hiilihapotetusta betonista?

Höyrytettyjen betonin tiivistämisominaisuuksien ominaisuudet

Höyrytettyä betonia koskevat halkeamat muodostetaan yhtä usein kuin tavanomaisissa sementti-hiekkamonoliteissä. Niiden irrottaminen suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • Seinästä tai muusta ilmastetusta betonipinnasta poistetaan kerrostettu rakennusmateriaalikerros ja pöly ja lika puhdistetaan.
 • Erona on pohjustettu. Tätä varten on suositeltavaa käyttää PVA: n ja veden (1: 3 suhde) 50% vesipitoista dispersioa.
 • Halkeamat korjataan niiden mittojen mukaan. Jos vahinko on yksittäinen ja sen leveys ei ylitä 0,4 mm, rako laajenee 10 mm: iin ja kaikki rakennekoostumus kaadetaan siihen (voit käyttää sementtiä tai erikoisliimaa ilmastetulle betonille). Jos vian leveys on enintään 10 mm, on parempi käyttää huokoista liimakoostumusta sulkemiseksi ja laajentaa aukko 20 mm: iin. Jos vika on enintään 20 mm leveä, on suositeltavaa käyttää liimaa tai sementtikoostumusta, joka on aiemmin lisätty siihen, että siihen on lisätty hiukkasmaista hiukkasia.

Työn päätyttyä on käsiteltävä pinta suljettava vanerilevyllä (kiinnitä ruuvilla) 3-5 tuntia.

Miksi betonipurkaus kaatamisen jälkeen?

Kaikentyyppisiä modernia rakentamista on vaikea kuvitella tekemästä konkreettista työtä. Betoni on perinteisesti käytetty monoliittirakenteiden, raudoitettujen betonielementtien, pohjojen valuun. Betonipuomi on laakeroitu osa objekti, joka määrittää sen vakauden, lujuuden ja käyttöiän. Luonnollisesti kehittäjien ja asunnon omistajien vakava huoli syntyy, kun betonissa esiintyy halkeamia.

Vaarallinen oire

Halkeamien ilmaantuminen vaikuttaa rakennustyömaan jatkokäyttöön:

 • vaikuttaa rakenteen kykyyn havaita olemassa oleva kuorma;
 • vaikuttaa merkittävästi ulkonäköön;
 • vähentää laitoksen käyttöikää;
 • vähentää lujuusominaisuuksia.

Usein virheellisellä valmistelulla ja kaatamalla betoni murtuu ja murenee kuivauksen jälkeen.

Mikä tahansa halkeilu on huolenaihe. Loppujen lopuksi he osoittavat, että rakennuksen vahvuus on ristiriidassa ja niiden tulokset eivät aina ole ennustettavissa. Joissakin tapauksissa uusissa rakennuksissa on mahdollista estää monoliittinen halkeilu, jos noudatat valettua teknologiaa, sovelletaan laadukkaita ratkaisuja.

Myös halkeamia esiintyy, kun otetaan huomioon rakennuskohteen ikäsekijät, kun konkreettinen massa ajan mittaan on vaarallisten "hämähäkinverkostojen" verkosto. Ne ovat seurausta rakenteen sisäisistä jännityksistä tai ulkoisen kuormituksen vaikutuksesta muodostuneesta muodonmuutoksesta.

Halkeamien kunnon seuranta, oikea-aikainen korjaus mahdollistaa rakenteiden käyttöajan pidentämisen. Tarkastelkaamme tarkemmin, miksi betoniset halkeamat kaatamisen jälkeen, kuinka on mahdollista peittää pinnalla olevat virheet, analysoimme syyt niiden esiintymiseen.

Betonirakenteiden puutteet ilmenevät ponnistelujen vaikutuksesta konkreettiseen monoliittiin ja sisäisten jännitysten vaikutuksen alaisuuteen. Käsittelemme näitä kahta ryhmää tarkemmin.

Ulkoiset tekijät

Tärkein syy halkeamien ja puutteiden muodostumiselle pinnalle ulkoisten voimien vaikutuksesta ovat muodonmuutoksia.

Tällaiset halkeamat ovat vakava uhka rakenteen kantavuudelle sen tuhoutumiseen saakka.

Ulkoisista tekijöistä johtuvat betonin halkeamat liittyvät seuraaviin prosesseihin:

 • Bend. Ne on muodostettu kohtisuoraan teräspalkkeihin, jotka on venytetty taivutuskuormien vaikutuksesta. Epämuodostumat ovat peräisin epämuodostuneimman alueen keskeltä ja pysähtyvät, jos taivutusprosessien vaikutus ei ole.
 • Vaihto, joka toimii viistosti suhteessa sauvan pitkittäisakseliin. Ulkopuolella tällaiset virheet ovat samansuuntaisia ​​kuin poikittaissuuntaiset voimat ja ovat peräisin taivutusmuodonmuutosten jäljiltä.
 • Jännitysrakenne korostaa, että se voi olla yhtäpitävä lujittavien tankojen akselin kanssa tai toimimaan niiden kanssa rinnakkain. Keskijännityksen jäljet ​​ovat luonteeltaan poikittain kohtisuorassa rakenteen pitkittäisakseliin nähden.
 • Vahvistustankojen oikean asennuksen vaatimusten rikkominen nauhan pohjan kulmissa. Ankkureiden asennus, joka on tehty poikkeuksin, johtaa lujittavan suojakerroksen irtoamiseen, ilmenee halkeamien muodossa, jotka on järjestetty yhdensuuntaisesti upotettujen raudoituselementtien kanssa.

Sisäiset prosessit

Betonimassan sisäisen muodonmuutoksen tulos on jännitys, joka liittyy seuraaviin kohtiin:

 • huomattava betonin jäähdytys johtuen terävästä lämpötilaeroista syvyyksestä ja pinnasta. Tällaisia ​​vikoja esiintyy, kun seos jäähdytetään nopeasti vedellä, ilmalla ja samaan aikaan, kun sementti kypsyy, syntyy huomattavaa lämpöä. Jos sisäisten jännitysten suuruus on suurempi kuin betonimassan lujuusominaisuudet, näkyvät pintakrakat, jotka ulottuvat monoliitin syvyyteen. Kun lämpötila muuttuu, ne voivat kadota ja palata uudelleen;

Kutistumalaminaisuudet ovat useimmiten seurausta prosessista, jotka esiintyvät kovettuvan betoni monoliitin sisällä.

 • nopeutettu kuivaus suoran auringonvalon vaikutuksen alaisena, ympäröivän ilman, tuulen lämpötilan lisääntyminen.

Säännölliset asiakirjat mahdollistavat pinnallisten, kutistumisparametrien leviämisen jopa 0,1 millimetrin levyisiin betonirakenteisiin syklisen jäätymisen ja sulamisen aikana. Ne eivät vaikuta kestävyyteen, mutta ne tarvitsevat ajoissa tiivistyksen.

Miksi on konkreettista halkeilua?

Tärkeimmät syyt alusnauhan krakkaamiseen ovat:

 • Menetelmät, jotka ilmenevät maaperässä, joka liittyy sen sakeuteen tai kohoamiseen.
 • Liiallinen kosteuspitoisuus maaperässä, mikä aiheuttaa sen nousevan.
 • Jätevesijärjestelmän työhön liittyvä maaperän puristus.
 • Laskutoimitusten tai virheiden asentamista koskevien sääntöjen rikkominen.
 • Voimakas ennenaikainen soveltaminen konkreettiseen massaan, joka ei ole saavuttanut toiminnallista voimaa.
 • Väärät teräsvahvistuksen optimaalisen osan valintaan.
 • Terästangojen sijoituspaikkojen rikkominen.
 • Huonolaatuisen tiivisteen yhteydessä olevien ilmakammioiden läsnäolo.
 • Ratkaisun puuttuminen.
 • Syvä korroosio vahviketta monoliitin sisällä.
 • Kovettumis- ja lämpötilaprosesseja, jotka esiintyvät liuoksen kovetuksen alussa ja lopussa.
 • Seismisten tai ihmisen aiheuttamat syyt.

Useimmissa tapauksissa on joukko tekijöitä, jotka edistävät taulukon eheyden rikkomista.

Rakenteelliset halkeamat betonissa ovat yleisimpiä ja monipuolisimpia betonireaktioiden ryhmää.

Hoitosäännöt

Jotta betonia ei haljeta sen kaatamisen jälkeen, on välttämätöntä antaa hänelle asianmukainen hoito, joka on joukko toimenpiteitä, jotka edesauttavat suotuisan tilan säilyttämistä, kunnes se saavuttaa käyttövoiman. Näiden toimenpiteiden laiminlyöminen voi aiheuttaa ryhmän muodonmuutoksen, vähentää kovettumisnopeutta, aiheuttaa eheyden rikkomisen.

Monimutkainen toimenpide, jolla pyritään saavuttamaan betonin brändin vahvuus ja joka varmistaa eheyden, koostuu seuraavista tehtävistä:

 • varmistetaan valetun koostumuksen vähäinen kutistuminen;
 • estää seoksen nopeutettu kuivaus;
 • lämpötilarajojen neutralointi;
 • mekaanisten vaikutusten estäminen ja kemiallisten reagenssien vaikutukset.

Näiden vaatimusten noudattaminen lisää betonin käyttöikää, jolla on suuri lujuus.

Betonin kaatamisen yhteydessä muista noudattaa näitä ohjeita:

 • Aloita työskenteleminen svezhezalita-seoksella välittömästi betonoinnin jälkeen ja tuottaa vähintään 80% käyttökestävyydestä ennen töiden hankkimista.
 • Tarkista rakennelman eheys, vuotojen puute, puurakenteen rikkoutuminen heti betonitoiminnan jälkeen. Poista virheet 2 tunnin kuluessa laastarin kaatamisesta ennen betonin alkamista.

Kun seosta sekoitetaan, resepti on kestettävä ja noudatettava tiukasti sen komponenttien välisiä mittasuhteita.

Suositukset halkeilua varten

Betonirakenteet, jotka ovat muodostuneet korkeintaan kahden tunnin kuluessa kaatamisen jälkeen, poistetaan helposti käyttämällä ylimääräistä tärinän tiivistymistä.

Halkeilut, jotka ovat tapahtuneet asennuksen jälkeen, eliminoidaan hankaamalla erityinen yhdiste korjaamaan betonin pinnassa tai sementtiastiassa 3: 1 (sementti-vesi) valmistettuja vikoja lisäämällä erityinen pehmitin tai tiivistysmassa.

Jos yhdisteen pinnalle kaatamisen 8 tunnin aikana on merkkejä eheyden rikkomisesta ja niiden poistamisesta toiminnan seurauksena:

 • puhdista kerrosten pinta metallisella harjalla ja käytä vaahtolaseja pyyhkimällä vikoja;
 • puhallusilman pöly pinnalta;
 • käytä seosta korjaukseen, jolla täytetään taulukon virheet;
 • hieromaan pintaa uudelleen korjausyhdisteen kovettumisen jälkeen.

Jos halkeamassa on läpikulkeva merkki, korjaa se seuraavalla tavalla:

 • Puhdista krakkausalue.
 • Lisää halkeaman leveyttä.
 • Puhdista auki oleva vika poistamalla pölyä, matriisia hiukkasia käyttäen paineilmaa tai harjaa.

Jos halkeamia vielä ilmestyy, sinun on tehtävä nopeasti niiden poistamiseksi.

Jos pohjaveden vaikutuksesta syntynyt betoni massa on vioittunut, halkeamien poisto suoritetaan käyttämällä erityisiä vedeneristysyhdisteitä.

johtopäätös

Kun olet lukenut artikkelimateriaalin, sinulla ei ole kysymystä siitä, miksi betoni halkeilee kaatamisen jälkeen. Edellä mainittujen suositusten noudattaminen huolellisesti betonipinnan varalta on mahdollista estää halkeilua betonin monoliitin toiminnan vahvuuden varmistamiseksi.

Halkeamat betoniin - syyt ja miten korjata?

Betoni- ja teräsrakenteet, joilla on kiven lujuus, ovat kuitenkin taipuvaisia ​​halkeilemaan. Seuraavaksi halkeamat konkreettisessa tapauksessa aiheuttavat ensin osittaisen ja myöhemmin täydellisen tuhoutumisen. Siksi betonin halkeamisen havaitseminen on välttämätöntä mahdollisimman pian, käyttämällä tämän artikkelin tietoja korjausten tekemiseen.

Halkeamat betonissa: syyt

Jotta parannettaisiin halkeamien korjaustekniikkaa, on syytä tarkastella näiden virheiden tyypit ja syyt. Betonin halkeamat luokitellaan seuraavien tekijöiden mukaan:

 • Vaurion syvyys: hiukset, läpi, pinnallinen.
 • Murtosuunta: pystysuora, kalteva, vaakasuora, kaareva ja suljettu.
 • Tyypin tuhoutuminen: leikkaus, leikkaus, repäisy, romahtaminen.

Syyt, miksi betonimateriaali alkaa romahtaa:

 • Kutistumista. Konkreettiset kutistumisrakeet ovat seurausta epäasianmukaisten osuuksien osuudesta laastin valmistuksessa tai juuri valmistetun rakenteen virheellisestä hoidosta. Tämäntyyppinen vahinko ilmenee kuormituksen puuttuessa ja sille on ominaista: pieni aukko (enintään 2 mm), tasainen jakautuminen koko rakenteen pituudelle.
 • Lämpötila laskee. Betonipituudeltaan 100 metriä, muutos ympäröivässä lämpötilassa 1 celsiusastetta aiheuttaa lineaaristen ulottuvuuksien muutoksen noin 1 millimetriä. Koska päivän lämpötilan putoamiset voivat saavuttaa 15 tai enemmän astetta, betonireikiä. Tämän haitallisen ilmiön poistamiseksi käytetään "lämpötilaliitosten" tekniikkaa. Lämpötilan saumojen välinen etäisyys lasketaan erikseen rakenteen mittasuhteista ja muista tekijöistä riippuen.
 • Sedimenttiä. Betoniperustusten ja seinien epäyhtenäinen sedimentti on vakava vaara uusille rakenteille. Luonnos on syynä kaikkein "huonoihin" vinoihin halkeamiin. Epätasaisen sademäärän estämiseksi on ehdottomasti noudatettava maaperän valmistuksen tekniikkaa ja pystytettävä rakennuksen laatikko (lataa säätiö) luonnollisen sademäärän jälkeen - 12 kuukauden kuluttua kaatamisesta.
 • Läähättää. Talvella esiintyy maaperän kireyttä. Jäätynyt maa yrittää "työntää" rakennuksen pois maasta, minkä seurauksena erittäin vakavia vaurioita voi ilmetä. Kuten käytännössä käy ilmi, rakennuksen lineaarinen liike nousuun voi nousta 15 senttimetriä. Estä pilkkoutumisen aiheuttamien halkeamien muodostuminen voi olla oikea syvyys upottaa pohja alhaisemman maanjäristyksen tason alapuolelle.
 • Teräsvahvennus ja väärä vahvistaminen. Kemikaalilainsäädännön mukaan korroosioitu metalli lisää tilavuutta ja alkaa sen vuoksi "repimään" betonin. Myös lujittavan hihnan virheellinen laskeminen voi johtaa halkeamien ilmaantumiseen.

Betonien halkeamien korjaus

Betonissa olevan halkeaman aukon leveyttä säännellään nykyisellä normatiivisella asiakirjalla SNiP 52-01-2003. Betonipisteen säröjä voidaan sallia seuraavissa rajoissa:

 • Lujitteen säilytysolosuhteiden mukaan: enintään 0,3 mm pitkillä paljastuksilla ja enintään 0,4 mm lyhyellä paljastuksella.
 • Perustuu betonin läpäisevyyden edellyttämään tilaan: korkeintaan 0,2 mm pitkällä paljastuksella ja enintään 0,3 mm lyhyellä paljastuksella.
 • Suurten hydraulirakenteiden osalta: enintään 0,5 mm.

Hiotut halkeamat betoniin, joka on jo tarttunut ja karkaistu, voidaan kiinnittää metallisella harjalla. Tiivistys halkeamia betoni, joka ei ole vielä alkanut asettaa ja kovettua, on mahdollista kahdella tavalla: ylimääräistä tärinää korjata vahinkoja, tai käyttää sementti-hiekka laasti, joka oli valmistettu suhteessa 1 osa Portland-sementtiä, 3 osaa hiekkaa (liuos hierotaan vikoja lastalla tai lastalla).

Crack Rectifying Agents

Betonin sisältämien halkeamien tiivistys, joka on jo kokonaan kiinni ja jäykistynyt, ja kadun betonien halkeamien tiivistäminen tehdään erityisillä korjausyhdisteillä. Suosituimmat korjausyhdisteet betonin halkeamia:

 • Betonikoostumus. Pidetään edullisimpana laajojen ja laajojen vahinkojen poistamiseksi. Betonin korjausteknisen koostumuksen valmistamiseen käyttäen hiekkaa ja sementtiä, jossa on vähän energiaa itsestään (NT). Liuotin on styreenibutadieenilateksi, joka antaa veden kestävyyden ja adheesiota emäkselle. Sementin ja hiekan suhde sekä hiekan koko riippuvat vahingon suuruudesta. 1: 1 halkeamien enimmäispituus on 0,3 mm (maksimi hieno hiekka tai dolomiittijauho), 1: 2 0,3-3 mm: n virheille (hiekka, jonka murto-osa on enintään 0,1 mm) ja 1: 3 vahinkoa yli 3 mm leveä (joen hiekka, jonka hiukkaskoko on 1,5 mm). Tiivisteen määrä otetaan 40 - 45% sementin painosta.
 • Koostumus epoksihartsin ED-20 kovetin IMTHPA ja hiekka (dolomiittia tai kalkkikiveä ateria. Hartsi sekoitetaan kovettimen kanssa suhteessa ohjeiden mukaisesti. Lisäksi koostumus lisätään hienoa hiekkaa suhteessa 1 osa hartsia, 1 osa hiekkaa määrän ja tuottaa sisältöä halkeamia millä tahansa sopivalla tavalla: lastalla, lastalla tai veitsellä.
 • Nestemäinen lasi. Nestemäistä lasia betonien halkeamien tiivistämiseen käytetään sementin ja hiekan seoksena liuottimena. Pohjimmiltaan nestemäinen lasi on ekvivalentti epoksihartsin ja se laimennetaan suhteessa 1 osa nestemäistä lasia 2 osaan vettä ennen sekoittamista sementin ja hiekan kanssa.
 • Erityinen korjausmateriaali valmistajien ja vähittäiskauppaketjujen tarjoamiin betonivalmisteisiin: "REPER", Lugato 5-Minuten Mortel (Schneller Mortel) ja "Clay Constant Granito".

Betonin halkeamien korjaus ruiskutusmenetelmällä "on" erillinen menetelmä, koska se vaatii erityisiä teknisiä laitteita ja erikoismateriaaleja.

Halkeamismenetelmän tekninen ydin on pistää halkeamakokoonpanoihin polymeerien tai sementiseosten perusteella erityisillä lisäaineilla. Tällöin betonirakenteiden halkeamien sulkemiseen tarkoitettu seos täyttää kaikki vaurioiden kulmat ja lujasti tiivistää rakenteen.

johtopäätös

Jos tarkastelemme todellista ongelmaa, miten voimme korjata konkreettisia halkeamia, voimme huomata seuraavat perusperiaatteet. Halkeamat on kiristettävä huolella ja puhdistettava korjausten yhteydessä. Korjausyhdisteiden on täytettävä ilmastollisten olosuhteiden, veden kestävyyden ja minimaalisen kutistumisen vaatimukset kovettamisen tai kovettumisen jälkeen.

Tiivistää halkeamia betonissa

Miten korjata halkeamia betoniin?

Betonia käytetään laajasti rakentamisessa. Sitä käytetään teollisten ja asuinrakennusten perustusten, lattian, seinien ja seinien valmistukseen. Tämä on erittäin kestävä materiaali. Hänellä on kuitenkin yksi epämiellyttävä piirre. Hän on hyvin taipuvainen sellaisen vian muodostamiseen kuin halkeamat. Tämä pätee erityisesti betoniin, joka on äskettäin kaadettu.

Mikä aiheuttaa halkeamia betonissa?

On olemassa useita erilaisia ​​halkeamia:

 1. Pinta, joka muodostuu betonin kuivauksen aikana. Ne esiintyvät, jos betonituotantotekniikkaa on rikottu, esimerkiksi komponenttien väärää suhdetta käytetään tai ylimääräistä vettä tai sementtiä esiintyy.
 2. Sedimentti - ovat tämän tyyppisiä vaarallisia vikoja. Niiden takia epämuodostuma esiintyy paitsi perustuksessa, myös rakennuksessa. Lisäksi koko rakenteen vahvuus pienenee merkittävästi. Sedimenttisiä halkeamia voi esiintyä, jos substraatti kuormitus jakautuu epätasaisesti.
 3. Myös perusasetuksen väärät valinnat ja raskaiden kuormien aiheuttama rakentamisen aikana, maaperän voimakas viljely ja maaperän löystyminen voivat johtaa halkeamiin.
 4. Lämpötilan kutistumisparit. Tällä hetkellä, kun betoni alkaa kovettua, sementin ja veden välillä tapahtuu eksoterminen reaktio. Jos lattian, seinien ja kattojen laitteessa ei oteta huomioon muodonmuutoksen vapautta, betonissa esiintyy lämpötilakestävyys ja halkeamat tulevat näkyviin.
 5. Väärä vahvistus. Jos vahvistuksen runko ei ole riittävän vahva, se ei kestä kovaa painetta ja alkaa heilua. Tämä aiheuttaa halkeamia betonilaattojen tai palkkien pohjassa.
 6. Ruostumaton vahvistus tapahtuu hapettumisen seurauksena. Metallin määrä kasvaa ja "rikkoo" betonia sisältä.

Mitä materiaaleja ja mihin halkeamia käytetään?

Ennen kuin aloitat halkeamien korjaamisen betonissa, sinun on löydettävä syy niiden esiintymiseen. Betonin betonien tiivistämiseen käytetään erityisiä tiivistysaineita. Ne ovat jäykkiä ja joustavia.

Jos rakennusvaiheessa on syntynyt vikoja, epoksihartsit tai muut kovat materiaalit sopivat niiden poistamiseen. Tällaisten korjausten edellytys on säätiön liikkumattomuus.

Ohut halkeama lähelle joustavampia tiivisteitä. Sinun tulisi harkita vakavasti materiaalien valintaa tyhjennysten poistamiseksi juomavesisäiliöissä. Tiivisteen on oltava myrkytön, biostabiili ja vaaraton. Jos on olemassa monia vikoja tai ne ilmestyvät ensimmäisten kahden tunnin kuluessa betonin asettamisesta, paras tapa poistaa ne on injektio.

Tämä menetelmä ei edellytä rakenteen osan korvaamista. Betonien halkeamien täyttö suoritetaan pakottamalla erikoismateriaaleja tai liuoksia paineen alaisina tyhjiin. Pieni määrä aukkoja voidaan sulkea käsin.

Jos pystypinnat ovat vaurioituneet, ne poistetaan levittämällä hiekkasementtiä. On tarpeen lisätä polymeeriä: 0,35% furyylialkoholia tai 0,02% sulfanolia. Lisäaineen prosenttiosuus lasketaan sementin painosta.

Kun sovellettu korjausseos kovettuu, siihen levitetään polyuretaanilaastin kerros. Käytössä käytetään sementti "taikinaa" betonin tiivistämiseen, joka on enintään 3 mm. Se on valmistettu sementistä, vedestä ja liimasta. Voit käyttää erityisiä ratkaisuja.

Jos on liian monta aukkoa, voidaan päättää poistaa vaurioitunut betoni. Ylemmässä kerroksessa on sama materiaali. Tätä menetelmää ei useinkaan käytetä, koska se on erittäin työläs ja sopimaton. On otettava huomioon se, että uusi kerros myös kutistuu, ja tämä johtaa halkeamien esiintymiseen.

Miten korjata halkeamia betoniin omilla käsilläsi?

Betonissa on useita tapoja itse tiivistää halkeamia. Taloudellisimmista ja yksinkertaisimmista on tiivistää huokoset sementtilaastilla tai korjausseoksella.

Työlle tarvitaan:

 • hiomakone;
 • pölynimuri;
 • lastalla;
 • taltta;
 • lastalla;
 • metalliset harjat;
 • vasara;
 • sekoitussäiliöt;
 • puinen rautatie;
 • harjalla;
 • sementti;
 • hiekka;
 • vesi;
 • metallilastat;
 • PVA-liima;
 • lanka.

Työvaiheet betoniseosten halkeamien tiivistämisessä:

 1. Valmistus. On tarpeen tapata seinää etsimällä heikkoja kohtia ja tyhjiä. Voit laajentaa halkeaman vasaralla ja taltalla. Syvyyden on oltava 5 mm, muuten seos putoaa. Tarvittaessa voit lisätä syvyyttä lastalla.
 2. Siivoaminen Särö on pestävä hyvin vedellä. Voit poistaa ylimääräisen kosteuden sienellä. Pölyn ja pienhiukkasten poistamiseksi käytä pölynimuria.
 3. Paljas vahvike voi syövyttää. Tämän välttämiseksi sitä on käsiteltävä erityisellä ratkaisulla.
 4. Liuoksen valmistus. Tätä varten sinun on otettava sementti ja hiekka suhteessa 1: 3. Usein PVA-liima tulee lisäkomponentiksi. Jos tyhjennys on syvä, se on täynnä kerroksia. Jokainen kerros on kostutettava.
 5. On tapauksia, joissa aukkoja on vahvistettava. Tehdä tämä, ne laittaa palaset lanka.
 6. Tasaa pinta metallilastalla.
 7. Jos haluat poistaa ulkonemat ja epätasaisuudet, käytä hiomanauhaa.

Tällä menetelmällä ei ole tiivistysvaikutusta. Sitä käytetään tilapäisenä ja osittaisena ratkaisuna ongelmaan. Sopii käytettäväksi sekä kuivissa että märissä tiloissa.

Epoksi korjaus

Betonin tiivistysmakojen korjaaminen voidaan tehdä käyttämällä epoksi- ja epoksihuoltoyrityksiä:

Työlle tarvitaan:

 • Bulgaria;
 • alusta betoniin;
 • pölynimuri;
 • epoksi korjausyhdiste tai hartsi kovetteen kanssa;
 • pakkaus hienoa hiekkaa;
 • lastat;
 • korjauskorvakkeet;
 • sekoitussäiliöitä.
 1. Crack crack. Tässä vaiheessa hiomakoneen reunat ovat tasoitettuja ja löysä betoni poistetaan. Leveyden on oltava enintään 25 mm ja vähintään 4 mm. Jokaisen 400 mm pitkin halkeaman koko pituutta on tarpeen leikata 150 mm: n poikittaisia ​​uria.
 2. Imurointi on välttämätöntä pienten roskien ja pölyn poistamiseksi.
 3. Seam primer käsittely.
 4. Niitit on sijoitettava poikittaiseen uraan.
 5. Ohjeiden mukaan sinun on valmisteltava ratkaisu ja lisättävä kovetetta.
 6. Hiekka kaadetaan liuokseen ja seos täytetään saumoilla.
 7. Pinta on ripoteltava hiekalla.
 8. Tunti myöhemmin tyhjiö poistetaan hiekasta.

Tämä menetelmä on taloudellinen, nopea kuivausnopeus ja myös estää halkeamien liikkumisen. Se soveltuu kuivien saviastioiden virheiden poistamiseen.

Betonin korjaus veden kanssa kosketukseen

Jos betoni joutuu kosketukseen veden kanssa, sinun ei tarvitse käyttää hiekkaa. Vesisäiliöiden, esimerkiksi altaiden, korjaaminen edellyttää vakavampaa lähestymistapaa.

Työlle tarvitaan:

 • Bulgaria;
 • pölynimuri;
 • alusta betoniin;
 • johto tai nauha kiven murtojen tiivistämiseksi;
 • rakentaminen ase;
 • betonitiiviste;
 • harjat;
 • taltta;
 • harjat;
 • vaahtokumi.
 1. Korjaus tulisi aloittaa samoin kuin epoksihartsien käytön yhteydessä: halkeamia on kiristettävä, puhdistettava ja pohjustettava.
 2. Jos haluat noutaa tarvittavan paksuuden johtoa, mittaa reikien syvyys ja paksuus. Johtoa asennettaessa on välttämätöntä varmistaa, että se on luonnollisesti, jännitteettömänä ja ylhäältä ja sen alapuolelta jää 20-30 mm: n jatkeeksi.
 3. Rakennepistoolin avulla halkeamat täytetään tiivisteellä. Sitten pinta tasoitetaan lastalla, ylimäärä poistetaan vaahtokumilla.

Betonien halkeamat eivät ole yllätys, mutta ne eivät myöskään aiheuta positiivisia tunteita. Useimmiten vikoja esiintyy, kun työajan lyhentäminen tai materiaalien säästöt vähenevät. Mutta vaikka täysin tekniikan noudattaminen ei ole mahdollista välttää betonin halkeilua, se mahdollistaa tyhjiöiden määrän ja syvyyden merkittävästi vähentämisen.

Pienet aukot eivät aiheuta vakavaa vahinkoa rakennukseen, ja korjaus itse ei ole vaikeaa.

Tikhonov Andrey Valerievich

Halkeamat betonissa: syyt ja menetelmät sulkemiselle

Halkeamat betoniin - yksi vaarallisimmista ja yleisempiä vikoja. Niiden ulkonäkö johtuu monista tekijöistä, jotka alkavat rikkomuksista valmistuksen aikana valmistuksen aikana laitoksessa, sen kuljetuksessa ja päättymisestä, kun se ei noudata tuoretta betonia ja sen hoitoa. Betonin halkeamien syyt voidaan jakaa seuraaviin ryhmiin:

 1. Seoksen valmistusvaiheessa laitoksella voi olla ristiriidassa valmistuksen tekniikan kanssa (vesi-sementtisuhde voi olla ristiriidassa), minkä seurauksena betonin laatu ei vastaa ilmoitettua. Liian pitkä kuljetus voi johtaa ns. Hitsaukseen betonista.
 2. Laskusvirhe (tai liiallinen kuormitus käytön aikana). Vähäinen vahvistus voi aiheuttaa halkeilua.
 3. Vaikea maaperä ja geologiset olosuhteet (esim. Läsnäolevat väärennetyt maaperät rakennusvyöhykkeellä).
 4. Seosteteknologian rikkominen laitoksessa. Usein se laimennetaan vedellä parantamaan työstettävyyttä, mutta ylimääräinen vesi estää normaalin betonivahvuuden. Halkeamien syy voi olla myös raudoituksen sijainnin ja betonimassan riittämättömän tiivistymisen rikkominen, muottien virheellinen purkaminen.
 5. Tuoreen betonin hoitosuositusten noudattamatta jättäminen. Tyypillinen pääasiassa rakentamiseen kuumalla säällä. Halkeamien syy on veden nopea haihtuminen.
 6. Kohteiden lisälaajennusten rakentaminen ilman heidän yhteistyötä.

Crack luokittelu

Riippuen halkeamien tyypistä ja keinoista poistaa ne. Betonissa on tällaisia ​​halkeamia:

 1. Looping. Toistuvat liiallisilla aksiaalisilla vetovoimilla (tai voimilla, joilla on pieni eksentrisyys).
 2. Halkeilee venytetyllä vyöhykkeellä. Nousu taivutuksella ja suuntautuvat kohtisuoraan vahvistuspalkkeihin.
 3. Poikittaisvoiman (leikkausvaurioiden) aiheuttamat halkeamat suuntautuvat kulmassa vahvistuspalkkeihin.
 4. Vahvistuksen ankkurointialueella halkeamien ilmaantuminen lujittavien tankojen kanssa on mahdollista. Syynä tähän voi olla väärä ankkurointi, maaperän turvotus, epätasaiset lietteen rakenteet.
 5. Pienet halkeamat, jotka johtuvat betonin pinnan ja sen sisäkerrosten lämpötilaeroista.
 6. Hiusten halkeamia aiheuttavat myös lämpötilaerot, mutta niiden syvyys ei ylitä muutama millimetri.

Tapoja tiivistää halkeamia betoniin

Uusissa betonissa (1-2 tunnin kuluessa munintahetkestä) halkeamat voidaan poistaa seoksen uudelleensuorituksella. Seuraavia menetelmiä käytetään karkaistun betonin halkeamien poistamiseksi:

 1. Injektointi - korjauksen aikana korjausyhdiste ruiskutetaan halkeamaan. Joissakin yhdisteissä voit siirtää kosteutta halkeamilta.
 1. Halkeamien seinät käsitellään koostumuksella adheesion lisäämiseksi, sitten se täytetään seoksella, jossa on polymeeri-lisäainetta.
 2. Betonisekoitetta käytetään halkeamien korjaamiseen ja halkeaman täyttämisen ja puhdistuksen jälkeen se täytetään tuoreella betonilla.

Kun tiivistetään halkeamia betoniin omilla käsillä, halkeamia valmistetaan ja täytetään korjausyhdisteellä. Tätä varten tarvitset sellaisia ​​materiaaleja ja laitteita kuin:

 • mylly,
 • taltta;
 • lastalla;
 • vasara;
 • metalliset harjat;
 • pölynimuri;
 • harjalla;
 • lastalla;
 • puinen rautatie;
 • vesi;
 • sementti;
 • hiekka;
 • pienet palaset lanka;
 • liima;
 • metalli kauemmas.

Betonien halkeamien täyttö suoritetaan useassa vaiheessa:

 1. Valmisteleva vaihe. On tarpeen tunnistaa heikkoja kohtia betonista lähelle halki. Särö itse on kirjoittanut taltalla ja vasaralla, sen syvyyden tulisi olla noin 5 mm (niin, että korjausyhdiste ei putoa), tarvittaessa halkeamista syvennetään lastalla.
 1. Sekoite on puhdistettava perusteellisesti vedellä (voit käyttää pölynimuria huuhteluun). Sieni antaa hieman kuivan halkeaman ja poistaa ylimääräisen kosteuden.
 2. Jos raudoitus on paljaana, sen jälkeen ennen halkeamien täyttämistä korjausyhdisteellä, raudoitusta tulee käsitellä korroosionestomenetelmällä.
 3. Halkeilien täyttämiseksi on suositeltavaa käyttää hiekkaliuosta, joka on valmistettu suhteessa 1 osa sementtiä 3 osaan hiekkaa. Voit lisätä siihen PVA-liimaa. Deep defects täytetään asteittain kunkin kerroksen pakollisella kostutuksella.
 4. Joissain tapauksissa halkeama vahvistetaan pienillä palasilla.
 1. Käytä hiutaleen pintaa tasoitettuna.
 1. Karkaistun liuoksen ulkoneva osa poistetaan hiomalla.

Paras tapa käsitellä konkreettisia halkeamia on estää niitä esiintymästä.

Vesi-sementtisuhteen rikkominen on hyvin yleinen syy heikkenemiseen ja sen jälkeen voimakkaaseen halkeiluun. Siksi on kiinnitettävä erityistä huomiota mittasuhteiden noudattamiseen sementti-betoniseoksen valmistuksen aikana.

Seoksen levittämisen aikana on tarpeen tiivistää se täryttimellä. On yhtä tärkeää varmistaa tuoreen betonin asianmukainen hoito. Kosteuden liiallisen haihtumisen estämiseksi tuore betoni voidaan peittää kankaalla.

Erityisen vaarallisia ovat betonipoikkeamat olosuhteissa, joissa usein 0 ° C: n vaihtelut ovat ominaisia. Kun halkeilussa loukkaantunut kosteus jäätyy, se laajenee, mikä lisää halkeamaa. Tämän seurauksena lujitus altistuu, sen korroosio alkaa ja rakenteen vahvuus laskee.

Halkeamien havaitsemiseksi ja niiden poistamiseksi on tarpeen tarkistaa säännöllisesti betonipinta ja kiinnittää tunnistetut virheet. Tämä mahdollistaa halkeamien lokalisoinnin niiden kehityksen varhaisessa vaiheessa ja siten vähentää korjaustöiden määrää. Missään tapauksessa ei pitäisi korjata jopa pieniä betonilevyjä lykätä.

Halkeamat betoniin - ei turhautumisen syy

Betonirakenteet näkyvät lähes aina, erityisesti uusissa rakennuksissa, ja kaikki siksi, että valutekniikkaa ei noudateta tiukasti. Mutta se tapahtuu myös vanhuuden kanssa, niin näyttää siltä, ​​ettei ole mitään keinoa takaisin, kaikki romahtaa. Älä kiirehdi epätoivoa, on tie ulos, kaikki voidaan vahvistaa.

 1. Betonin korjaus - milloin sinun täytyy turvautua leikkaukseen?
 2. Korjaa halkeamat betoniin - valitse menetelmä
 3. Tiiviste halkeilee betonilla omilla käsillä

Betonin korjaus - milloin sinun täytyy turvautua leikkaukseen?

Käytännöllisesti katsoen kaikki betoni- ja teräsrakenteet kutistuvat ja kutistuvat kuivauksen aikana. Ja koska tämä materiaali on matala vetolujuus, rakenteessa esiintyy halkeamia. Lisäksi betonin halkeamat voivat muodostaa:

 • johtuen aineen mekaanisista vaurioista (onnettomuudet, liialliset kuormat, tärinä, seisminen toiminta, veden kuluminen);
 • "Johtuen" kemiallisista vaurioista (alkalien, suolojen ja happojen vaikutuksista);
 • fysikaalisista prosesseista (nestevuoto, lämpötilan muutokset, eroosio);
 • raudan korroosiosta johtuen hiiltymisestä, suolapitoisuudesta, kosteudesta ja myös hiilidioksidista.

Kuitenkin syyt, sekä vahingon luonne, on välittömästi poistettava, koska Nämä halkeamat ovat lähde lisärakenteellisille vaurioille. Jotta betonikorvaus voidaan suorittaa. on tarpeen tarkastella vaurioita visuaalisesti ja valita haluttu korjausmenetelmä.

Korjaa halkeamat betoniin - valitse menetelmä

Yksi suosituimmista keinoista betoniperustusten korjaamiseen on injektio. Tämän menetelmän ydin on se, että korjaustöitä tehdään ilman betonikerroksen osittaista vaihtoa ja "injektoinnin" ansiosta polymeeristen materiaalien halkeilua ja tyhjiä. Tällaista korjausta suositellaan erityisesti suurille vaurioille.

Pystysuorien betonipintojen korjaamiseen voit käyttää erityisekoitetta korjattavassa pinnassa. Betonin korjaussekoitus koostuu sementti-hiekkalaastista ja polymeerien lisäaineista. Tätä lisäainetta käytetään furyylialkoholilla (0,35 painoprosenttia sementtiä) ja sulfanolilla (0,02%). Kuivumisen jälkeen jäädytetty betonikorjaus seos päällystetään polyuretaanilaastulla.

Myös betonin korjaus ja sen restaurointi voidaan toteuttaa luomalla pintaan lisäkerros, joka on samaa materiaalia (betonisekoituskäsittelyn avulla). Seoksen koostumus betonille sisältää: sementin, veden, hiukkasten ja orgaanisten lisäaineiden (bitumi, lateksi, hartsi jne.). Mutta tämän menetelmän käyttö ei ole aina suositeltavaa, koska se on varsin työläs ja samalla johtaa rakenteen massan lisääntymiseen, mikä johtaa rakennuksen pohjan kuormituksen kasvuun.

Lisäksi, kun lisäkerros kuivuu, sen kutistuminen tulee näkyviin, mikä voi johtaa uuden ja vanhan kerroksen väliseen rakoon, eikä rakennetta palauteta.

Tiiviste halkeilee betonilla omilla käsillä

Usein yksityisiltä kehittäjiltä voi kuulla kysymys, miten korjata halkeamia betoniin? Kotitalouskäyttöön käytetään tavallisesti nestemäistä sementtiä "taikinaa", erikois sideainetta sisältävä sementtilaasti, polyesteri- tai epoksihartsiliuoksia sekä omaa korjausseosta.

Säröiden korjaaminen betonissa, joka on enintään 3 mm, suoritetaan nestemäisellä sementillä "taikina" tai omalla seoksella. Laajemmat luolat sekä paikat, joissa betoni on irrotettu, korjataan patentoidulla liuoksella tai erityisellä seoksella. Seoksen mittasuhteet betonille: 1 osa Portland-sementistä, 3 osaa hiekkaa ja vettä sekä PVA-liimaa.

Tiivisteen halkeamat betoniin vaatii etukäteen valmistelua. Ensinnäkin on tarpeen puhdistaa pinta vedellä, harjalla ja pesuaineella. Ylimääräinen vesi poistetaan sienellä. Pienet halkeamat kiristetään lastalla ja syvennetään 5 mm niin, että sementti-kalkkilaasti täyttää koko tilan hyvin. Vahvistamme syvemmät ja suuremmat halkeamat "hiomakoneella", sillä me leikkaamme poikittaisten haarojen läpi.

Jos paljaat liitososat on piilotettu halkeilussa, ne on puhdistettava ja käsiteltävä erityisellä valmistuksella, joka suojaa korroosiota vastaan. Esipuhdistetuissa urissa asennetaan halkaisijaltaan noin 4 mm: n pituisia lankoja.

Käytä siveltimellä pohjamaalia, jonka paksuus on noin 3 mm. Levitä se varovasti ja tasaisesti koko korjauspinnalle. Sen jälkeen panemme korjausseoksen (aluke ei ole vielä kuivunut).

Kun sementti-kalkkiseosta levitetään, on kostutettava se säännöllisesti, mutta jos saumat täytetään polymeeriyhdisteillä, kostutusta ei tarvita. Pinta tasoitetaan lastalla. Päivänä on toivottavaa maalata korjatun pinnan.

Sisustuksen moderni tyyli: mukavuus, käytännöllisyys ja toimivuus

Japanilaista tyyliä asuntojen ja talojen suunnittelussa

Arkkitehtuurin loisto ja loisto asuntojen ja talojen sisustuksessa

Barokki: palatsi tyyliin modernin sisustuksen suunnittelussa

High-tech-tyyli: sisustuksesta asuntojen rakentamiseen