Syyt murtumiseen betonissa ja niiden poistaminen

Betoni- ja teräsbetonielementtien halkeamien muodostuminen heikentää rakennusten rakenteiden kantokykyä. Lisäksi huoneen sisältämien lämpötietojen seurauksena voi kosteutta ja erilaista suolaa päästä sisälle. Halkeamien muodostumiseen on monia syitä. Kuitenkin halkeamien lähteestä ja vahingon luonteesta riippumatta niiden esiintyminen edellyttää välittömiä korjaustöitä.

Halkeamat betonissa: tyypit ja muodostumisen syyt

Betonirakenteissa on kaksi pääasiallista syytä: ulkoisten kuormitusten ja sisäisten rasitusten vaikutus materiaaliin.

Halkeamat, joita esiintyy ulkoisten voimien vaikutuksesta, jaetaan useisiin eri tyyppeihin.

 • Taivutuksessa olevat halkeamat sijaitsevat kohtisuorassa lujituksen pituusakselin suhteen, joka kohdistuu venytykseen taivutuksen aikana.
 • Leikkauspinnat muodostuvat taivutusmurtumista. Ne näkyvät poikittaisvoimien vyöhykkeessä ja sijaitsevat vinosti lujitustangojen akseleilla.
 • Halkeamat läpäisevät kokonaan betonirakenteen poikkileikkauksen. Ne näkyvät keskimmäisessä jännityksessä tai vetolujuudessa pienellä ekstraentrisyyslähteellä.
 • Vahvistuspalkkien liitoksissa ja ankkuroinnissa muodostuu säröjä nivelissä. Ne on järjestetty samansuuntaisesti vahvistuspalkkien kanssa. Syynä tällaisten vikojen muodostumiseen ovat: lujittavien sauvien lukutaidottomien ankkurointi nauhalevyn kulmissa, maaperän sakkautuminen tai kallistuminen, väärin laskettu tai huonosti kiinnitetty muotti, betonin liian aikaista kuormitusta, kunnes se on täysin kovettunut. Saumojen halkeamat aiheuttavat betonielementin poistamista.

Syitä murtumien muodostumiseen ulkoisista vaikutteista voivat olla myös väärä valinta poikkileikkauksen ja vahvistuspalkkien sijainnin, betonielementin heikkoa tiivistymistä tärinän avulla, riittämätön tai epäasianmukainen betonin kovettuminen sekä kemialliset vauriot. Käytännössä periaatteessa on useita syitä.

Sisäiset jännitykset betonielementissä johtuvat pintakerroksen ja ytimen lämpötilaeroista. Lämpöero voi johtua seuraavista syistä:

 • liian nopea ja voimakas jäähdytys betonipinnalla tuulen, veden ja kylmän ilman vaikutuksesta;
 • intensiivinen lämmön vapautuminen merkittävän massan sementin hydratoinnissa betonissa.

Betonielementin ulko- ja sisäkerrosten välisen lämpötilaeron aiheuttama korotus voi ylittää betonin lujuuden ja johtaa halkeamien muodostumiseen. Nämä halkeamat ulottuvat useita senttimetrejä betonielementtiin ja niillä on kyky sulkea, kun ulko- ja sisäkerrosten lämpötilat tasoittuvat.
Tällaiset halkeamat on erotettava betonipinnoitteista, jotka muodostuvat myös lämpötilaeroista. Hiusten halkeamat ovat betonin pieniä halkeamia, jotka ovat hyväksyttäviä.

Opi ammattilaisista tarkistamaan betonin laatu, sillä heikkolaatuinen betoni on yksi halkeamien tärkeimmistä syistä.

Näin voit välttää halkeamien esiintymisen betonirakennuksen aikana talvisin olosuhteissa. Voit lukea täältä.

Tarvitsetko betonia? Hintamme ilahduttavat sinut.

Menetelmät betoniseosten halkeamien sulkemiseksi

Raudassa betonissa esiintyvät halkeamat voidaan poistaa yhdellä ehdotetuista menetelmistä.

 • Jos halkeamat ilmestyvät tuoreeseen betoniin ennen kuin se alkaa kovettua (1-2 tunnin kuluessa komponenttien sekoittamisesta), ne voidaan poistaa toistuvilla tärinöillä.
 • Jos halkeamia esiintyy jo kuivauksen aikana, ne voidaan kiinnittää hankaamalla sementtiä tai erityistä korjauslaastia aukkoihin.
 • Jos ristikkomuodon halkeamat ilmestyivät noin 8 tunnin kuluttua kovettumisen jälkeen, ne voidaan korjata seuraavasti. Pinta puhdistetaan pala vaahtolaseilla tai harjalla. Pöly betoniseoksen pinnalta poistetaan harjalla tai ilmasuihkulla. Puhdistettua betonikerrosta käsitellään sementtikorjausyhdisteillä. Kun ne kovettuvat, pinnoita uudelleen vaahtolaseilla tai harjalla.

Injektio on moderni tapa korjata betonipintoja.

Usein edellä mainitut betoniseosten korjausmenetelmät eivät riitä. Lyhyen ajan kuluttua halkeamat alkavat jälleen kasvaa. Työn tulokset vähenevät "ei", ja sitten herää kysymys: miten ja miten pysäyttää halkeamat pysyvästi? Ainoa tehokas tapa, jolla tämä ongelma voidaan poistaa laadullisesti, on halkeamien injektointi.

Injektointi, riippuen tämän toimenpiteen perimmäisestä tavoitteesta, on jaettu kahteen tyyppiin.

Injektoimalla ruiskuttamalla konkreettisia rakenteita materiaalin huokosiin ja halkeamiin polyuretaaniyhdisteisiin injektoidaan, mikä estää veden virtauksen ja säilyttää elastiset ominaisuudet myös polymeroinnin päätyttyä. Näiden hartsien kimmoisuus edistää korkeiden vedeneristysominaisuuksien säilyttämistä betonirakenteiden dynaamisen kuormituksen aikana.

Lue viimeisimmät betonin korjaukseen käytetyt materiaalit, joita käytetään injektiona.

Kaikki betonin lujuudesta ja sen mittaamisesta - tässä artikkelissa.

Ratkaisun paras johdonmukaisuus mahdollistaa betonisekoittimen käytön. Löydät ehtoja ja vuokrahinta täältä.

Polyuretaanihartsien käyttö mahdollistaa tiivistämisen ja täyttämisen paitsi kuiville ja märille myös vettä sisältäville halkeille, liitoksille ja saumoille. Käytetään maa- ja maanalaisissa rakennuksissa, mukaan lukien juomaveden tilat.

Injektointi toteutetaan betonielementtien vahvistamiseksi ja rakenteelliseksi sidokseksi, ja se toteutetaan pienen viskositeetin epoksihartseilla. Nämä materiaalit on tarkoitettu tehonsidontaan ja voit palauttaa rakenteen eheyden ja sisäisten jännitysten normaalin siirron.

Betoni-injektio, joka palauttaa betonielementit kokonaan polymeeri- ja sementtikoostumusten avulla, estää rakenteen uudistamisen ja täydellisen korvaamisen.

Halkeilua: miten estetään tämä prosessi?

Krakkaus on aikaa vievä harjoitus. Siksi betoni- ja betonirakenteiden rakentamisessa on noudatettava tiettyjä sääntöjä, joiden toteuttaminen mahdollistaa halkeamien muodostumisen.

 • Kun liuos sekoitetaan manuaalisesti työn helpottamiseksi, se lisää välittömästi huomattavan määrän vettä, mikä lisää kosteuden haihtumisen lisääntymistä, liian nopeaa kiinteytymistä ja sen seurauksena halkeilun muodostumista, jota kutsutaan kutistumaksi. Tämän vuoksi olennainen edellytys korkealaatuisen betoni- massojen saamiseksi on tiukasti noudatettava seoksen kaikkien osien mittasuhteita ja sen valmistuksen teknisiä sääntöjä: kutistumisparit johtuvat veden puutteesta ja sen ylityksestä.
 • Liian korkealla betonin kuivausnopeudella kovettuminen tapahtuu liian nopeasti nopeasti kosteuden haihtumisen vuoksi. Tämän ongelman poistamiseksi on välttämätöntä suojata betonipinta suoralta auringonvalolta. Suojakuoret voidaan järjestää kasvien tai tiheän kudoksen avulla. Kuumalla säällä, ennen suojaa, betonipinta kostutetaan vedellä.
 • Betonikerroksen pinnalle voi muodostua halkeamia sementtimerkin lukutaidottomasta valinnasta johtuen. Tämän ongelman poistamiseksi kokonaan voit käyttää erikoistuneiden yritysten palveluita ja ostaa valmiita betonielementtejä, jotka ammattilaiset tuottavat kaikkien teknisten vaatimusten täyttämiseksi.
 • Säröjä voi ilmetä ongelmajätteiden rakenteiden vuoksi. Tämän prosessin välttämiseksi käytetään metallikehyksen vahvistusta.

Yhtiö "TD Navigator" tekee konkreettista työtä, joka vaihtelee monimutkaiselta.

Betonirakenteiden käyttöiän pidentämiseksi on tarpeen tarkastaa säännöllisesti niiden pinta täyttämällä pienet aukot laastilla tai tiivistysyhdisteillä. Nämä toimenpiteet estävät niiden kasvun ja rakenteen hävittämisen. Jos kyseessä on monimutkainen, ongelmallinen murtumien poisto, on parasta hakea pätevien ammattilaisten apua.

Syyt betonin halkeilua

Betoni on yhteinen rakennusmateriaali. Sen ominaisuudet ovat lähellä luonnonkiven parametrejä, kantavuus mahdollistaa suurien rakennusten ja rakenteiden käytön perustana.

Betonin toiminnalliset ominaisuudet ovat hyvin tunnettuja rakentajille, mutta ei-asiantuntijat tekevät usein virheitä laastin koostumuksessa, josta puuttuu paljon tärkeitä kohtia betonin kiteytymisen aikana. Materiaalin ominaisuuksien tuntemus muuttuu toiminnallisiksi ongelmiksi, rakennusten ja rakenteiden tuhoamiseksi.

Vaarallisimmat halkeamat, jotka esiintyvät betonissa kaatamisen ja vanhentamisen aikana tapahtuneiden virheiden vuoksi.

Syyt

Betonipohjan krakkaus on vaarallinen merkki, joka osoittaa väärän kaatamisen ylittävän sallitun kuorman rakenteen. Tärkein syy halkeamien ilmaantumiseen on rakennusalan ammattitutkinnon puute, sopimattomien materiaalien käyttö, virheellisiä laskelmia hankkeen aikana.

Syyt, miksi betoni murtui käytön aikana, ovat teknisiä ja toimivia. Ne johtuvat ylikuormituksesta väärään suuntaan. Materiaalin spesifisyys on sen korkea kyky vastustaa paineita, mutta heikko kyky vastustaa vetovoimia.

Rakenteen vahvistamiseksi käytetään vahvikekaalia, joka olettaa suurimman osan vetolujuuksista, mutta vahvistaminen ei pysty poistamaan niitä kokonaan. Kysymys ratkaistaan ​​vastuullisten alueiden vahvistamisen suunnittelumenetelmissä.

Toinen syy on halkeamien muodostuminen. Se koostuu materiaalin kiteyttämisprosessin väärästä teknisestä tuesta. Betonikerrosten kuivumisen aikana muodostuu vaihtelevia kosteuspitoisuuksia.

Pinta-alueet kuivuvat nopeammin, niiden tilavuus pienenee ja voimakas pintajännitys ilmenee. Suuri auringonvalo, lämpö aiheuttavat korkeaa kuivausta, muut syyt aiheuttavat halkeamia.

Rakennuskoodit ja -määräykset (SNiP) mahdollistavat pienten (0,1 mm) halkeamien syntymisen vuorottelevan jäädytyksen ja sulatuksen olosuhteissa.

Mitkä ovat halkeamien tyypit

Alkuperätyypeittäin erotetaan seuraavat halkeamat:

 • Muotoilu. Ylikuormitukset johtuvat suunnitteluvirheistä, rakennuksen väärästä toiminnasta ja sopimattomien sementtimerkkien käytöstä.
 • Hajottavista. Näkyy johtuen kuivaustekniikan loukkauksista, betoniryhmän epäsuotuisista kiteytymisolosuhteista.
 • Luodut tulipalon aikana. Korkean lämpötilan vaikutukset lisäävät materiaalin kerrostumista johtuen vahvikkeen laajentumisesta ja suuresta lämpötilojen erosta ulko- ja sisäkerrosten välillä.

Epäsymmetriset halkeamat jaetaan useisiin eri tyyppeihin:

 • Muovisen kutistumisen seurauksena. Nopea betonikuivaus. Ulkopuolella ne näyttävät epäselviltä halkeamia, joiden paksuus on jopa 75 senttimetriä.
 • Lämpötilan kutistumisen seuraukset. Kiteytyminen korkeissa lämpötiloissa aiheuttaa voimakkaita rasituksia, jotka tuhoavat ylemmän kerroksen. Kuon suunta ulottuu ulkopuolelta. Epäjatkuvuuksien leveys on kymmenyksistä millimetristä useisiin millimetreihin, on halkeamia, joiden leveys on senttimetriä.
 • Syövyttävät halkeamat. Muodostunut johtuen korroosion vahvistuspalkkeihin, jotka sijaitsevat lähellä pintaa. Useimmiten seurauksena on kaatamisen tekniikan rikkominen, venttiilien väärä asennus. Ilmaisu useiden kuukausien käytön jälkeen.

Suurin osa syntyvistä tauista on luonteeltaan vähäistä ja niitä on lähes kaikissa säätiöissä.

Halkeamien puuttuminen on ominaista korkean vastuullisuuden erityisrakenteiden perustuksille, jotka on luotu erikoisteknologian avulla tietystä materiaalista. Epämuodostumien ja repeämien sallitut arvot määritellään selkeästi SNiP: llä, joka säätää mahdollisten pinnan rikkomusten koosta ja syvyydestä.

Mitä tehdä estääkseen betonin halkeilua

Halkeamien välttämiseksi, kun ne ovat jo ilmestyneet, on mahdotonta. On välttämätöntä ymmärtää taukojen ulkonäön fyysinen merkitys. Ilmiön erityispiirre on halkeamien muodostumisen piilotettu muoto.

On mahdollista estää niiden esiintyminen vain etukäteen käyttäen oikeita teknisiä menetelmiä, käyttää sopivia materiaaleja ja tehdä työtä suotuisissa ilmasto- ja lämpötilaolosuhteissa.

Laastin tekniikka vaatii sopivia määriä hiekkaa, sementtiä ja täyteainetta. Sideaineen ylimääräinen pitoisuus edistää mikrokuoren muodostumista, joka on vaarallista niiden määrässä ja näkymättömyydessä.

Betonin kiteyttäminen on kastettava vedellä. Pinta saa kosteutta, ulomman kerroksen tilavuus on kohdistettu suhteessa sisäiseen, eikä sillä ole aikaa antaa vettä. Kuivumisprosessiin liittyy lämmön vapautuminen, kuumina kesäpäivinä, kostutus tulisi tehdä 2-3 tuntia kaatamisen jälkeen.

On mahdotonta vedellä letkua letkusta, jossa suorassa suihkussa on paineita, on käytettävä kastelupulloa, sprinkleriä. Optimaalinen kastelujärjestelmä ensimmäisellä viikolla kaatamisen jälkeen on 3-4 kertaa, seuraavan viikon aikana 1-2 kertaa päivässä. Kostutettu pinta peitetään muovikelmulla, kumilla kangasta.

Betonin valmistamiseen on liitettävä jaksottainen silmukointi, jossa on tamping array. Onteloiden eliminointi, liuosten sisältämät kuplat välttävät muodonmuutosjännityksiä, jotka aiheuttavat pintakerrosten repeämisen.

Miten poistaa halkeamat, jotka ovat ilmestyneet

Betonivalun pinnan leviäminen on vaarallista. Ne vähentävät lujuutta, muodostavat polun, jossa suuret määrät vettä johdetaan ryhmään, mikä helpottaa tunkeutumista vahvistuspalkkeihin.

On olemassa mahdollisuus pakkasen laajentumiseen, "räjäyttämällä" betonia sisältä, metalliset elementit alkavat ruostua ja tuhoavat viereiset materiaalikerrokset.

Vaihtoehdot olemassa olevien virheiden päättämiseksi:

 • Kuivan ruiskutus. Paineella syntyvät ontelot täytetään erityisellä korjausyhdisteellä. Menetelmä on monimutkainen, vaatii tiettyjä kustannuksia. Asiantuntijat suorittavat sen, koska se edellyttää erityislaitteiden käyttöä.
 • Tiivistävät halkeamat. Murtuma avataan 5 mm: n leveydelle, murskat ja kuorintaiset osat poistetaan. Puhdistettu ontelo täytetään hiekan, sementin ja polymeerityyppien seoksella. Koostumus tiivistää murtuman, vahvistaa muodonmuutosaluetta ja suojaa uudelleen krakkausta vastaan.
 • Asennuksen toteutukseen on olemassa erilaisia ​​vaihtoehtoja, riippuen betonirakenteen tarkoituksesta, vastuusta, testattavien kuormien suuruudesta.

On tarpeen käyttää pääratkaisuihin mahdollisimman lähellä olevia korjausratkaisuja. Tämä auttaa liittämään tiukasti aukkojen seinät ja luo rakenteelta monoliittinen osa.

Murtumien esiintyminen betonirakenteessa on ei-toivottu, mutta usein havaittu ongelma. Eliminaatio vaatii paljon työtä, mikä maksaa huomattavia kuluja.

Katso lisää videoita:

Voit välttää ongelmia huolellisesti noudattamalla tekniikkaa liuoksen sekoittamisessa ja kaatamalla konkreettista, asianmukaista kuivumisen ja vanhentuneen kaadon tuotantoa.

Kerro ystävillesi tästä artikkelista sosiaalisessa. verkot!

Halkeamat betoniin - syyt ja miten korjata?

Betoni- ja teräsrakenteet, joilla on kiven lujuus, ovat kuitenkin taipuvaisia ​​halkeilemaan. Seuraavaksi halkeamat konkreettisessa tapauksessa aiheuttavat ensin osittaisen ja myöhemmin täydellisen tuhoutumisen. Siksi betonin halkeamisen havaitseminen on välttämätöntä mahdollisimman pian, käyttämällä tämän artikkelin tietoja korjausten tekemiseen.

Halkeamat betonissa: syyt

Jotta parannettaisiin halkeamien korjaustekniikkaa, on syytä tarkastella näiden virheiden tyypit ja syyt. Betonin halkeamat luokitellaan seuraavien tekijöiden mukaan:

 • Vaurion syvyys: hiukset, läpi, pinnallinen.
 • Murtosuunta: pystysuora, kalteva, vaakasuora, kaareva ja suljettu.
 • Tyypin tuhoutuminen: leikkaus, leikkaus, repäisy, romahtaminen.

Syyt, miksi betonimateriaali alkaa romahtaa:

 • Kutistumista. Konkreettiset kutistumisrakeet ovat seurausta epäasianmukaisten osuuksien osuudesta laastin valmistuksessa tai juuri valmistetun rakenteen virheellisestä hoidosta. Tämäntyyppinen vahinko ilmenee kuormituksen puuttuessa ja sille on ominaista: pieni aukko (enintään 2 mm), tasainen jakautuminen koko rakenteen pituudelle.
 • Lämpötila laskee. Betonipituudeltaan 100 metriä, muutos ympäröivässä lämpötilassa 1 celsiusastetta aiheuttaa lineaaristen ulottuvuuksien muutoksen noin 1 millimetriä. Koska päivän lämpötilan putoamiset voivat saavuttaa 15 tai enemmän astetta, betonireikiä. Tämän haitallisen ilmiön poistamiseksi käytetään "lämpötilaliitosten" tekniikkaa. Lämpötilan saumojen välinen etäisyys lasketaan erikseen rakenteen mittasuhteista ja muista tekijöistä riippuen.
 • Sedimenttiä. Betoniperustusten ja seinien epäyhtenäinen sedimentti on vakava vaara uusille rakenteille. Luonnos on syynä kaikkein "huonoihin" vinoihin halkeamiin. Epätasaisen sademäärän estämiseksi on ehdottomasti noudatettava maaperän valmistuksen tekniikkaa ja pystytettävä rakennuksen laatikko (lataa säätiö) luonnollisen sademäärän jälkeen - 12 kuukauden kuluttua kaatamisesta.
 • Läähättää. Talvella esiintyy maaperän kireyttä. Jäätynyt maa yrittää "työntää" rakennuksen pois maasta, minkä seurauksena erittäin vakavia vaurioita voi ilmetä. Kuten käytännössä käy ilmi, rakennuksen lineaarinen liike nousuun voi nousta 15 senttimetriä. Estä pilkkoutumisen aiheuttamien halkeamien muodostuminen voi olla oikea syvyys upottaa pohja alhaisemman maanjäristyksen tason alapuolelle.
 • Teräsvahvennus ja väärä vahvistaminen. Kemikaalilainsäädännön mukaan korroosioitu metalli lisää tilavuutta ja alkaa sen vuoksi "repimään" betonin. Myös lujittavan hihnan virheellinen laskeminen voi johtaa halkeamien ilmaantumiseen.

Betonien halkeamien korjaus

Betonissa olevan halkeaman aukon leveyttä säännellään nykyisellä normatiivisella asiakirjalla SNiP 52-01-2003. Betonipisteen säröjä voidaan sallia seuraavissa rajoissa:

 • Lujitteen säilytysolosuhteiden mukaan: enintään 0,3 mm pitkillä paljastuksilla ja enintään 0,4 mm lyhyellä paljastuksella.
 • Perustuu betonin läpäisevyyden edellyttämään tilaan: korkeintaan 0,2 mm pitkällä paljastuksella ja enintään 0,3 mm lyhyellä paljastuksella.
 • Suurten hydraulirakenteiden osalta: enintään 0,5 mm.

Hiotut halkeamat betoniin, joka on jo tarttunut ja karkaistu, voidaan kiinnittää metallisella harjalla. Tiivistys halkeamia betoni, joka ei ole vielä alkanut asettaa ja kovettua, on mahdollista kahdella tavalla: ylimääräistä tärinää korjata vahinkoja, tai käyttää sementti-hiekka laasti, joka oli valmistettu suhteessa 1 osa Portland-sementtiä, 3 osaa hiekkaa (liuos hierotaan vikoja lastalla tai lastalla).

Crack Rectifying Agents

Betonin sisältämien halkeamien tiivistys, joka on jo kokonaan kiinni ja jäykistynyt, ja kadun betonien halkeamien tiivistäminen tehdään erityisillä korjausyhdisteillä. Suosituimmat korjausyhdisteet betonin halkeamia:

 • Betonikoostumus. Pidetään edullisimpana laajojen ja laajojen vahinkojen poistamiseksi. Betonin korjausteknisen koostumuksen valmistamiseen käyttäen hiekkaa ja sementtiä, jossa on vähän energiaa itsestään (NT). Liuotin on styreenibutadieenilateksi, joka antaa veden kestävyyden ja adheesiota emäkselle. Sementin ja hiekan suhde sekä hiekan koko riippuvat vahingon suuruudesta. 1: 1 halkeamien enimmäispituus on 0,3 mm (maksimi hieno hiekka tai dolomiittijauho), 1: 2 0,3-3 mm: n virheille (hiekka, jonka murto-osa on enintään 0,1 mm) ja 1: 3 vahinkoa yli 3 mm leveä (joen hiekka, jonka hiukkaskoko on 1,5 mm). Tiivisteen määrä otetaan 40 - 45% sementin painosta.
 • Koostumus epoksihartsin ED-20 kovetin IMTHPA ja hiekka (dolomiittia tai kalkkikiveä ateria. Hartsi sekoitetaan kovettimen kanssa suhteessa ohjeiden mukaisesti. Lisäksi koostumus lisätään hienoa hiekkaa suhteessa 1 osa hartsia, 1 osa hiekkaa määrän ja tuottaa sisältöä halkeamia millä tahansa sopivalla tavalla: lastalla, lastalla tai veitsellä.
 • Nestemäinen lasi. Nestemäistä lasia betonien halkeamien tiivistämiseen käytetään sementin ja hiekan seoksena liuottimena. Pohjimmiltaan nestemäinen lasi on ekvivalentti epoksihartsin ja se laimennetaan suhteessa 1 osa nestemäistä lasia 2 osaan vettä ennen sekoittamista sementin ja hiekan kanssa.
 • Erityinen korjausmateriaali valmistajien ja vähittäiskauppaketjujen tarjoamiin betonivalmisteisiin: "REPER", Lugato 5-Minuten Mortel (Schneller Mortel) ja "Clay Constant Granito".

Betonin halkeamien korjaus ruiskutusmenetelmällä "on" erillinen menetelmä, koska se vaatii erityisiä teknisiä laitteita ja erikoismateriaaleja.

Halkeamismenetelmän tekninen ydin on pistää halkeamakokoonpanoihin polymeerien tai sementiseosten perusteella erityisillä lisäaineilla. Tällöin betonirakenteiden halkeamien sulkemiseen tarkoitettu seos täyttää kaikki vaurioiden kulmat ja lujasti tiivistää rakenteen.

johtopäätös

Jos tarkastelemme todellista ongelmaa, miten voimme korjata konkreettisia halkeamia, voimme huomata seuraavat perusperiaatteet. Halkeamat on kiristettävä huolella ja puhdistettava korjausten yhteydessä. Korjausyhdisteiden on täytettävä ilmastollisten olosuhteiden, veden kestävyyden ja minimaalisen kutistumisen vaatimukset kovettamisen tai kovettumisen jälkeen.

Miten ja mitä korjaamaan säröjä ja reikiä betonissa

Betonipinnoitteita käytetään eri alueilla: lattian asentamiseen, pintojen betonointiin sekä teollisuus- ja asuinrakennuksiin, moottoriteiden rakentamiseen ja paljon muuta. Betonilla on kuitenkin pieni vetolujuus, joten kovettumisen aikana seos pakataan hieman ja rakenteiden kutistuminen tapahtuu. Tästä johtuen pienet ja vakavat vikoja ilmestyvät pinnalle. Tässä tapauksessa on tarpeen tiivistää halkeamat betoniin, joka suoritetaan eri tekniikoilla riippuen vahingon tyypistä ja syystä sen esiintymiseen.

Tyypit halkeamia betoniin

Jotkut aloittelevat tai häikäilemättömät rakentajat haluavat yksinkertaisesti peittää reiän tai minkä tahansa muun virheen kittiä tai laastia. Kuitenkin ennen reiän tai halkeaman korjaamista betoniseinällä ja muilla syillä kannattaa ymmärtää, mikä aiheutti juuri tällaisia ​​ongelmia.

Vikojen esiintyminen on useita:

 • Pintaa. Tällaiset halkeamat ilmestyvät usein sen jälkeen, kun pohja on kaadettu hiekkasementtilaastin kuivauksen aikana, jos seos valmistettiin noudattamatta vaadittuja komponenttien osuuksia, käytettiin huonolaatuisia komponentteja tai seoksessa ei ollut riittävästi vettä.
 • Kutistuminen (kutsutaan myös hiusnauman halkeiluksi). Tämän tyyppisiä vikoja pidetään vaarallisimpina, koska niiden takia ei ole pelkästään perustavanlaatuisen perustuksen muodonmuutosta vaan myös koko rakennetta kokonaisuutena. Tämä johtaa voiman vähenemiseen. Tämän tyyppiset puutteet ilmestyvät, kun kuormitus säätöön on epätasaista ja jos sementtikoostumusta ei ole valittu oikein.
 • Lämpökutistuvat. Tämän tyyppiset urat näkyvät konkreettisen pohjan kovettumisprosessissa sementin ja veden välisestä eksotermisestä reaktiosta johtuen. Erittäin usein seinien ja kattojen rakentamisessa uudet rakennuttajat eivät ota huomioon muodonmuutoksen vapautta, minkä seurauksena betonissa esiintyy lämpöjännitystä ja pinnalla ilmenee vikoja.
 • Halkeamia ja reikiä, jotka johtuvat huonosta vahvistamisesta. Jos rakenteen vahvistamisen puitteet ovat liian heikot, se heikentää kuormitusta, mikä myös johtaa vikoja muodostumiseen. Lisäksi lujittavat sauvat voivat alkaa hapettaa. Korroosion ilmetessä materiaali kasvaa kooltaan ja rikkoo betonimassaa sisältä.

Ulkopuoliset betonipinnat altistuvat myös halkeilulle. Ympäristö sisältää kemiallisesti vaikuttavia aineita, jotka luovat hedelmällisen pohjan virheille.

Lisäksi terävä lämpötila tuhoutuu, mikä voi tapahtua sekä betonin pinnalla että paksuuden suhteen. Tässä tapauksessa paitsi kylmä ilma, myös ultravioletti, on haitallinen vaikutus.

On myös syytä kiinnittää huomiota halkeamien leveyteen, koska joissakin tapauksissa tällaiset virheet eivät ole kriittisiä.

Sallitut halkeamat

Rakennusteollisuudessa on sellainen määritelmä kuin halkeaman aukon sallittu leveys, jonka DBN V.2.6-98: 2009 määrittelee toimintaolosuhteiden perusteella:

 • Halkeamien koko ei saisi ylittää 0,5 mm, jos sääolosuhteet eivät vaikuta betonipintaan. Toisin sanoen kosteus, alhaiset lämpötilat ja ultravioletti eivät vaikuta siihen.
 • Halkeaman aukon sallittu leveys voi olla enintään 0,4 mm edellyttäen, että rakenne on sään vaikutuksen alainen.
 • Halkeaman leveys ei saa ylittää 0,3 mm, jos betonipohja on vihamielisessä ympäristössä.
 • Enintään 0,2 mm: n halkeamien muodostumisen mahdollistamiseksi ei suositella vahvistetuille rakenteille, jolle on tunnusomaista pieni vastustuskyky korroosion muodostumiselle.

Vaakasuuntaisia ​​halkeamia, joilla on pieni aukko, joita esiintyy usein betonirakenteissa, katsotaan myös vaarattomiksi.

On kuitenkin pidettävä mielessä, että on olemassa tiettyjä käyttöolosuhteita, joissa säröilyä ei sallita ollenkaan:

 • jos puhumme RC-rakenteista, jotka jatkuvasti vaikuttavat nesteiden ja kaasujen kanssa (toisin sanoen niiden on oltava läpäisemättömiä ja ilmatiiviitä);
 • kun ne käyttävät rakenteita, joihin ne asettavat tiukemmat vaatimukset niiden kestävyydelle.

Kun määrität vian tyypin ja sen korjaamisen tarpeen, on paljon helpompi valita kuin seinän tai muun betonipinnan reikiä.

Sementtiliuokset

Nämä yhdisteet ovat erittäin suosittuja, koska ne ovat edullisia ja kyky korjata pieniä kutistumisrappeja betoniin.

Tiivistää halkeamia

Ennen upottamista on tarpeen tarkistaa itse halkeama sirujen ympärille. Jos niitä on, niin lähitulevaisuudessa ne voivat muuttua reikiin, joten on tarpeen poistaa kaikki kuoriutuvat betoniosat. Sen jälkeen on välttämätöntä:

 • Suorita liitokset. Tätä varten, käyttäen taltalla ja vasaralla, sinun täytyy kävellä pitkin halkeaman koko pituutta niin, että sen syvyys on vähintään 5 mm. Tarvittaessa voit käyttää lavan luotaessa ura.
 • poista pöly pölynimurilla ja huuhtele tuloksena oleva ontelo vedellä.
 • Poista ylimääräinen vesi ja peitä halkeama sementtilaastilla (3 hiekkakehää 1 osa sementtiä lisäämällä PVA: ta). Samalla on varmistettava, että koostumus kattaa koko syvennyksen tilan.
 • Kostuta kaada sementtiä vedellä.

Tiivistysaukko

Jos betonipinnassa on reikä, jossa vahvistus on näkyvissä, vika voidaan korjata seuraavasti:

 • Puhdista reikä betoniin ja käsittele sen pintaa korroosiosuojaryhmällä.
 • Aseta teräslangan syvennysosat, joiden läpimitta on noin 4 mm.
 • Tämän jälkeen ura peitetään pohjustusaineella levittämällä se tasaisesti koko pinnalle. Tällöin seoksen kerroksen paksuuden tulisi olla noin 3 mm.
 • Odottamatta sitä, että seos kuivuu, täytä ontelo sementtilaastilla, joka tiivistää betonin halkeamat ja varmistaa, että se täyttää koko ontelon. Jos reikä on liian syvä, sementti kaadetaan useaan vaiheeseen. Samanaikaisesti jokainen myöhempi kerros tulee kostuttaa vedellä sumuttimesta.
 • Tasaa pinta kiskolla (metalli tai puinen) siirtämällä työkalu oikealta vasemmalle.
 • Seoksen kovettumisen jälkeen ylimääräinen sementtikoostumus on poistettava lastalla ja kipsi pinnalle. Jos halkeama oli liian syvä, kohdistus suoritetaan hiomakoneella.

Hyödyllisiä! Sementtikoostumus on täytettävä marginaalilla siten, että se on hieman lattian pinnan yläpuolella. Jäädyttämisen aikana seos kutistuu.

24 tunnin kuluttua betonilattia voidaan maalata tai antaa sille viimeistelyaineistoa.

On kuitenkin pidettävä mielessä, että tällainen betonin halkeamien tiiviste ei anna tiivistyksen vaikutusta, eikä se sovellu pintoihin, joihin vedenpitävyys lisääntyy. Lisäksi sementtikoostumusta voidaan pitää väliaikaisena ratkaisuna ongelmiin. Ennemmin tai myöhemmin vikoja ilmestyy uudelleen. Jos haluat "huolellisesti" korjata reiät ja välttää niiden näkyvyyden tulevaisuudessa, tässä tapauksessa voit sinetöidä virheet hartseilla, erikoistuneilla korjausyhdisteillä, jotka perustuvat niihin tai tiivisteeseen.

Pitkäaikainen virhe

Päättäessäsi, miten tiivistää halkeamia betoniin pitkään, sinun on kiinnitettävä huomiota tähän virheiden käsittelymenetelmään. Hartsi ja siihen perustuvat tiivistysseokset sopivat esikivien, sokeiden alueiden ja erilaisten betonipintojen tai vaakapintojen palauttamiseen.

Tällaisten koostumusten avulla betonissa olevien halkeamien korjaamiseen on useita etuja. Ensinnäkin - se on halpoja sekoitteita ja niiden nopea kuivaus. Toisaalta hartsi mahdollistaa saumojen kiinnittämisen turvallisesti ja pitää ne myöhemmässä kasvussa.

Joten, jotta voit poistaa virheet, joita sinun on valmisteltava:

 • kulmahiomakone ja timanttipäällystetyt levyt;
 • pölynimuri;
 • lastat ja kouru laimennukseen;
 • pohjamaalit betonille;
 • Epoksi (emäs A ja kovete B);
 • Hienojakoinen seulottu hiekka.

Ennen kuin korjaa halkeaman, sinun on puhdistettava se pölystä ja liasta. Sen jälkeen suoritetaan upotus seuraavaan järjestykseen:

 • Teemme liitoksen halkeaman. Tuloksena olevien urien leveyden on oltava vähintään 5 mm.
 • Hiomakoneen avulla leikkaamme poikittaisia ​​liitoksia betoniin, jonka korkeus on 400 mm (urien pituus on noin 100-150 mm).
 • Poista irrallinen kerros betonista ja poista pinta pölynimurilla.
 • Käsittelemme virheen pintaa pohjamaalilla ja kiinnitämme poikittaiset urat korjaustelineillä.
 • Valmistetaan hartsin (emäksen), kovetin ja hiekan liuos pakkauksen ohjeiden mukaan koostumuksella.
 • Täytä vika seoksella ja tasoita taso nopeasti pintaan, koska hartsin asetusaika on vain 10 minuuttia.

Sen jälkeen on suositeltavaa täyttää pinta hiekalla, joka on poistettava pölynimurilla ennen kuin täytetään pohja tai peitetään se viimeistelyaineella.

Top epoksiyhdisteet

Jos puhumme parhaista materiaaleista betoniseinien ja muiden pintojen halkeamien korjaamiseksi, niin tehokkaimpia ovat:

 • ED-16: n ja ED-20: n sisäisen tuotannon epoksihartsi, noin 2 000 kiloa kohti. Hardener on hankittava erikseen (kustannukset ovat noin 300-500 ruplaa).
 • Epoksi-520-hartsi tsekkiläisestä Spolchemie-valmistajasta, jonka arvo on 3,500 ruplaa 5 kiloa kohden.
 • Saksalainen koostumus UZIN KR 416, joka maksaa 2 700 ruplaa 0,75 kg.

Myös erittäin suosittuja sävellyksiä italialaisesta valmistajasta Sika.

On kuitenkin pidettävä mielessä, että tämä vikojen korjausmenetelmä ei sovi sellaisten reikien käsittelyyn, jotka muodostuvat betonipohjissa, jotka kärsivät voimakkaasta vedenpaineesta. Tässä tapauksessa kannattaa käyttää tiivistysainetta.

Käytä tiivistysaineita ja itse laajentavia nauhoja

On heti sanottava, että tämä virheiden sulkemismenetelmä on erittäin kallis, joten sitä käytetään useimmin esikaupunkiseudun betonikulhoissa. Kuitenkin korkeista kustannuksista huolimatta tiivisteen ja itse laajenevien johtojen käyttö eroaa sen eduista:

 • mahdollisuus käsitellä minkä tahansa tyyppistä vikaa;
 • täysi tiukkuus;
 • mahdollisuus asentaa työ kylmällä säällä.

Työskentelyyn tarvitaan tavallisten työkalujen lisäksi:

 • asennus-ase;
 • itse laajeneva nauha tai johto;
 • taltat ja harjat;
 • betonin tiiviste.

Ennen kuin peität virheen, sinun on mitattava aukkojen mitat ja hankittava oikea tyyppinen tiiviste ja nauha riippuen siitä. Esimerkiksi jos reiän syvyys on 60 mm, niin 18 x 23 mm: n johto toimii.

Seuraava vaihe ei ole tarpeen:

 • Laita halkeamat ja pölyä ne.
 • Asenna johto syvennykseen.
 • Täytä loput tilasta tiivisteellä.
 • Sileä koostumus tasaisella lastalla.

Tehtävän suorittamisen jälkeen sinun ei tarvitse arvata, miten kastella pinta tai sulata se. Riittää vain sovittaa kokoonpano ja sileä se.

Jos puhumme parhaista tämäntyyppisistä sävellyksistä, suosituimmat ovat:

 • Kotimaan ELASOTIL PU 20, 280 ruplan arvoinen 600 ml.
 • Ranskalaisen Rubberflex-valmistajan kokoonpano, jota myydään tänään 310 ruplan 300 ruplan hintaan.
 • Venäjän tuotannon tappiollinen kulutus maksoi noin 260 ruplaa metriä kohden.

injektio

Päätä myös, miten tiivistää reiät konkreettisessa seinässä tehokkaimmalla tavalla, varsinkin jos ei ole vain halkeamia, mutta vesi virtaa sen läpi, sinun on kiinnitettävä huomiota tähän menetelmään.

Injektointiteknologiaan liittyy erityinen koostumus (polyuretaani- tai epoksihartsi, mikrokäsittely tai vedenpitävä seos) betonin paksuuteen erikoisruiskutuspumpuilla, jotka luovat voimakkaan paineen.

Väärien korjausten tekeminen on välttämätöntä:

 • Tee reikiä ruutupallin kuvioon kortin molemmilla puolilla.
 • Asenna pakkaajat (erikoisputket, joiden läpi liuos virtaa, muistuttavat tappaa) kulmassa.
 • Kaada liuos.
 • Vedä putket ulos ja peitä pinta rakennusyhdistelmällä.

Joten, katsoimme, miten sinetöisimme reiän betoniseinästä omillaan, mutta entä jos puhumme hiilihapotetusta betonista?

Höyrytettyjen betonin tiivistämisominaisuuksien ominaisuudet

Höyrytettyä betonia koskevat halkeamat muodostetaan yhtä usein kuin tavanomaisissa sementti-hiekkamonoliteissä. Niiden irrottaminen suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • Seinästä tai muusta ilmastetusta betonipinnasta poistetaan kerrostettu rakennusmateriaalikerros ja pöly ja lika puhdistetaan.
 • Erona on pohjustettu. Tätä varten on suositeltavaa käyttää PVA: n ja veden (1: 3 suhde) 50% vesipitoista dispersioa.
 • Halkeamat korjataan niiden mittojen mukaan. Jos vahinko on yksittäinen ja sen leveys ei ylitä 0,4 mm, rako laajenee 10 mm: iin ja kaikki rakennekoostumus kaadetaan siihen (voit käyttää sementtiä tai erikoisliimaa ilmastetulle betonille). Jos vian leveys on enintään 10 mm, on parempi käyttää huokoista liimakoostumusta sulkemiseksi ja laajentaa aukko 20 mm: iin. Jos vika on enintään 20 mm leveä, on suositeltavaa käyttää liimaa tai sementtikoostumusta, joka on aiemmin lisätty siihen, että siihen on lisätty hiukkasmaista hiukkasia.

Työn päätyttyä on käsiteltävä pinta suljettava vanerilevyllä (kiinnitä ruuvilla) 3-5 tuntia.

Miten ja miten korjaat halkeamia betoniin?

Betoni on monipuolinen rakennusmateriaali. Siinä on ainutlaatuiset lujuusominaisuudet ja sitä käytetään rakennusten ja rakenteiden rakentamiseen teollisessa ja siviilikäytössä. Betonirakenteet, vaikka ne ovat kestäviä tuotteita, mutta ne ovat erilaisten kuormitusten ja ilmakehän vaikutuksen vaikutuksesta hajoavia. Betonipohjien tuhoutumisprosessi alkaa halkeamien ja sirujen ilmestymisestä ja siksi näiden ongelmien oikea-aikaisuus eliminoi merkittävästi rakenteen käyttöikää.

Betonituotteiden muodonmuutos tapahtuu seuraavista syistä:

 • kutistumisprosesseista johtuvat materiaaliominaisuuksien muutokset;
 • mekaaniset vaikutukset;
 • äkilliset lämpötilan muutokset;
 • sisäkorjauksen korroosio.

Oman kätensä korjaamiseksi erilaisissa esineissä (autotalli, teollisuusrakennukset, apuhuoneet, huoneistot, maalaistalo, mökki) käytä seuraavia sävellyksiä:

 • DSP, pienien halkeamien poistamiseksi;
 • seokset, jotka sisältävät epoksihartsia;
 • tiivisteet ja itse laajentavat käynnissä olevat tuotteet;
 • liuokset nestemäisen lasin lisäämisellä;
 • valmiita sekoituksia rakentamisen ja viimeistelyn valmistukseen.

Epoksihartsi

Epoksihartsiin perustuvien betonipäällysteiden tiivistyskomponenttien käyttämistä käytetään pienempien halkeamien poistamiseksi kiinteässä pohjasta. Tätä seosta voidaan käyttää myös talon korjaamiseen yksityisessä talossa.

Tehtävien suorittaminen virheiden poistamisesta koostuu kolmesta vaiheesta:

 1. Sivuston puhdistaminen sakkoista.
 2. Kuivaamalla ongelma-alue.
 3. Täytä halkeamat epoksilla.

Ongelma-alueen puhdistaminen tehdään jäykällä metallisella harjalla. Sinun täytyy käsitellä sisäosa ja pinta rungon ympärillä. Pienien jakeiden ja pölyn poistaminen suoritetaan puhdistuksen avulla, jonka jälkeen alue voidaan kuivata rakennushuoneella.

Ennen epoksiyhdisteiden epoksisekoitteiden konkreettisten betonipintojen korjaamista on tarpeen sijoittaa erityissuuttimet koko alueen pituudelle 30 cm: n aallonpituudella. Suuttimien asennus seinän korkeudelle alkaa halkeaman alareunasta lähtien 30 cm: n tasosta.

Epoksi liimaa muodostetaan sekoittamalla hartsi kovetin. Tämä massa ruiskutetaan murtumalle suuttimien kautta alkaen alimmasta. Liuos saavuttaa täyden lujuuden viisi päivää, jonka jälkeen suuttimet poistetaan (katkaistaan) ja korjatun alueen pintaa hierotaan epoksiliuoksella.

Nestemäinen lasi

Pienen halkeamien poistamiseksi levytyynyjen lisäksi myös lattialevyjen välisten liitosten peittämiseksi on suositeltavaa käyttää seosta betonin tiivistämiseen nestemäisen lasin lisäämiseksi.

Valmista erityinen ratkaisu:

 • nestemäinen lasia - 20 prosenttia kokonaismassasta;
 • sementti - 20 prosenttia kokonaismassasta;
 • hiekka - 60% kokonaismassasta.

Kaikki aineosat sekoitetaan perusteellisesti veden kanssa, kunnes saavutetaan haluttu konsistenssi. Seoksen tulee olla melko paksu ja viskoosi.

tiivistysaineet

Voit poistaa tehokkaasti mistä tahansa kokoluokasta halkeamia konkreettisia säröjä. Elastinen materiaali tukkeutuu tiukasti puutteesta ja kasvaa tilavuudeltaan.

Valmistusprosessiin kuuluu myös ongelma-alueen puhdistaminen suurista ja pienistä jakeista, mutta ennen tiivisteen käyttöä on tarpeen kostuttaa pohja ja leikata pienet urat parantamaan tiivisteen parempaa tarttumista betoniin.

Itse laajentavat johdot

Tätä menetelmää käytetään korjaustöiden suorittamiseen avoimien altaiden altaissa, monoliittisten perustusten palauttamiseksi ja ulkoisten seinien eheyden palauttamiseksi teollisiin tarkoituksiin.

Tehtävän suorittamiseksi on välttämätöntä valmistaa paikkaa, kun se on puhdistettu pienistä osista ja pölystä, mittaa halkeaman syvyys ja leveys ja löytää itse laajeneva johto tai nauha, joka soveltuu kokoon.

Johto asetetaan aikaisemmin valmistettuun saumaan ja jäljellä oleva tila täytetään asennuspistoolilla olevasta polyuretaani-tiivisteestä. Ylimääräinen tiiviste on tasoitettu lastalla ja materiaalin nousun jälkeen ongelma-alueen pinta hiotaan.

Tämä menetelmä betonipintojen poistamiseksi mahdollistaa minkä tahansa halkeamien sulkemisen johdon, joka takaa sauman täydellisen kireyden ja pitkän käyttöiän. Menetelmän tärkeä ominaisuus on kyky työskennellä alhaisissa lämpötiloissa.

Betonin lisäaineet

Monoliittisiin perustuksiin, jotka on suunniteltu työskentelemään märissä ympäristöissä, sekä ulkoaltaiden altaiden kulhoon, käytä konkreettisia lisäaineita.

Hydrofobiset kiteet "Penetron Admix", jota käytetään betonin valmistuksessa, muodostavat veden läpäisemättömän esteen kosteassa ympäristössä, minkä seurauksena vältetään pieniä ja keskisuuria halkeamia, jotka voivat johtaa vakavaan rikkomiseen koko emäksen eheydestä.

Yhteiset tiivistysmenetelmät

Betonien halkeamien korjaaminen seuraavilla tavoilla:

 1. injektio syöttämällä liuos erityismekanismeilla halkeaman syvyyteen;
 2. DSP-pohjaisten erikoisratkaisujen käyttö polymeerien lisäaineiden kanssa ja korjattujen pintojen myöhempää käsittelyä polyuretaanitiivisteaineilla;
 3. kun se käyttää erityisiä seoksia, jotka perustuvat DSP: hen bitumi lisäaineilla.

Injektio on tehokkain tapa poistaa ongelma. Tämä menetelmä käsittää esiporaamisen syväreiät, jotka on suunnattu kulmaan ongelma-alueelle.

Näiden aukkojen erikoislaitteet injektoivat synteettisiin hartseihin perustuvan ratkaisun, joka lujuuden ansiosta poistaa virheet ja pidentää merkittävästi rakenteen käyttöikää.

Taistele pienillä säröillä (jopa 4 mm) henkilökohtaisiin käyttötarkoituksiin (mökki, huoneisto, parveke) DSP- ja epoksiliima-aineisiin. Ratkaisun asianmukainen valmistelu tapahtuu sen nopeasta asetuksesta, jonka seurauksena vika poistuu.

Pakkaajien sijoittaminen pistoksena.

Rakenteen vahvistamiseksi, jossa on yli 4 mm leveä halkeama, on käytettävä liuosta, joka perustuu nestemäiseen lasiseen, johon osa sementistä sekoitetaan, kolme osaa vettä ja hiekkaa ja yksi osa LS: stä.

Parempi hyödyntää

Korjausmateriaalin tyyppi riippuu viallisen pinnan (pystysuorasta tai vaakasuorasta) sijainnista, betonipintojen tilasta ja käyttöolosuhteista sekä sen vuoden ajankohdasta, jossa korjaus on tarpeen.

Lähes jokin laasti soveltuu korjaamaan vaakasuoraa tasoitetta, ja vain viskoosi ja paksut ratkaisut tai itse laajenevat johdot sopivat ongelman korjaamiseen pystyseinällä. Jos betonipohjan restaurointi korkeassa kuormituksessa (kuorma-autokoriin) on tarkoitettu, tarvitaan suuria lujuusominaisuuksia.

Valmiiden korjaussekoitusten pakkauksessa on tietoa ongelmien välttämisestä.

Teknologian toteutus

Ennen betonipoikkeamien korjaamista sinun on valmisteltava:

 • raskas vasara;
 • taltta;
 • jäykkä harja metallisella paalulla;
 • lastalla;
 • harjalla;
 • poluterok;
 • lastalla;
 • kappaletta jopa 10 cm.

Työjärjestys:

 • Ensimmäisessä vaiheessa on tarpeen tarkistaa vaurioitunut alue huolellisesti ja poistaa piirtämättömät sirut taltalla ja vasaralla. Lohkojen poiston paikka leikataan, halkeamaa käsitellään karkeasti pitkin koko pituutta, hieman laajentamalla sitä.
 • Betonin hienoja ja karkeita osia poistetaan säröistä karkealla harjalla, sitten pölyttävät pölynimurilla. Laatta tuottaa sauman syventämisen pinnan valmistamiseksi, jotta korjauslaasti kiinnittyy kiinteästi.
 • Jos halkeaman leveys ylittää 4 mm, on suositeltavaa käyttää paikallista raudoitusta, jolle hiomakoneen avulla leikataan poikittaisia ​​päällekkäisiä uria 10 cm: n pituudelta, johon on kiinnitetty 4 mm: n paksuiset vahvikkeet. Samalla tavalla valmistaudu korjaamaan lattian tai kattolevyjen pohjan halkeamia.
 • Jos ongelma-alueen valmistelun aikana havaitaan raudoituksen poistoa pinnalle, on tarpeen puhdistaa metalliset osat hiomapaperilla ja käsitellä liuoksella, joka suojaa metallia ruostumiselta.
 • Ennen korjauskoostumuksen levittämistä pinta käsitellään alukkeella.
 • Seuraava vaihe on korjausratkaisun valmistelu. Useimmin käytetään laajentavaa sementtiä DSP: n tiivisteiden tiivistämiseen nestemäisen lasin lisäaineella. Tämä seos levitetään alueelle ja kostutetaan. Kun syvällä halkeilua syvennetään, ratkaisua on käytettävä useita kertoja, odottamalla jokaisen edellisen kerroksen nousevan.
 • Kun korjauskoostumus kuivuu, laastia valmistetaan tasaamalla ongelma-alueen pinta.
 • Halkeamien täyttö vaakasuorissa pinnoissa suoritetaan ylimäärällä korjauslaastin tasosta tasoitustasoa korkeammaksi, koska seos kutistuu nousuaan. Ylimääräinen liuos poistetaan hiomalla.

Korjatun pinnan työstö (katon katonmateriaalin asennus, lattiapäällysteen lattiapäällystys lattiaan, ulkoseinän kiveä tiilillä) tehdään aikaisintaan 72 tuntia myöhemmin.

Betoni- ja rakennustekniikka - apua.

Apua tekniikan harjoittamiseen. Kuinka tehdä laadukkaita ja halpoja betoni- ja rakennusmateriaaleja?

Betonien halkeamat - syyt ja niiden muodostumisen estäminen

"Teoria ilman käytäntöä on kuollut, ja käytäntö ilman teoriaa on sokea ja kuuro,"

Yritän aina noudattaa tätä periaatetta.

Tässä artikkelissa tarkastelemme erittäin tärkeää asiaa jokaiselle, joka työskentelee betonin kanssa. Nämä ovat konkreettisia halkeamia - syitä niiden esiintymiseen ja niiden muodostumisen estämiseen, estääkseen betonin tuhoutumisen edelleen. Se (tämä aihe) jatkaa sarjaa "Betonirakenteiden tuotanto ".

Hän on seuraava sarjassa, neljä ensimmäistä julkaistiin aikaisemmin, haluan muistuttaa teitä siitä, mitä heitä kutsuttiin:

1 Betonin sekoittaminen - ohjelman mukaisen betoniseoksen valinta.

2 Betonipolku - miten konkreettista työtä tehdään.

3 Betonin hoito - kuinka kunnolla hoidetaan tuoretta betonia.

4 Betonin korjaus - virheiden korjaaminen.

5 Halkeamat betonissa - syyt ja niiden ehkäiseminen. Tämä on tämän päivän artikkeli.

Hyvät kollegani, mitä pidän konkreettisten halkeamien suhteen, on se, että on selvää, että betoni on "sairas", mutta mitä ja kuinka vakava tauti katsotaan tässä tarkastelussa. Siksi olen päättänyt omistautua samalle kahdelle erilliselle artikkelille, ei siksi, että tämä on "kauheinta" konkreettista vikaa (joskus pahempaa, voit lukea siitä edellisessä artikkelissa "Korjaus betonista"), mutta koska se on useimmiten yhteinen vika ja on olemassa objektiivisia syitä tähän, paljon pahoillamme

Teknologisten ominaisuuksiensa ansiosta, tavallinen betoni (ja tämä on noin 90% valmistetusta betonista) on ominaisuuksia, joiden ansiosta luonnollinen kutistuma on noin 0,5 - 2,5 mm / 1 m betoniä kohden, ja täällä ei voi päästä eroon, mutta miten ne pysyvät näissä 0,5 mm, keskustelemme kanssanne vielä.

Seuraavassa artikkelissa kerron varmasti, kuinka suljetaan halkeamat (koska ne näyttävät olevan kiinteitä), mutta tärkein asia on, miten estää niiden syntymistä.

Joten mitkä ovat betonin halkeamia. Tässä on täydellinen ja johdonmukainen luokittelu.

1 Syistä: muodonmuutos, rakenne, lämpötila, kutistuminen, sedimentti, kuluminen (sään), halkeamat, jotka johtuvat vahvistamisesta.

2 Tuhotyypin mukaan: murskata, rikkoa, leikata.

3 Suuntaan: pystysuora, vaakasuora, kalteva.

4 ääriviivoissa: suoraviivainen, kaareva, suljettu (ei pääse seinän reunaan).

5 Syvyys: pinta, läpi.

6 Vaara-asteella: vaarallinen, ei vaarallinen.

7 Aikana: stabiloitu, ei stabiloitu.

8 Ilmoituksen koon mukaan hiukset tai hiukset (voidaan kutsua tavalla tai toisella) - jopa 0,1 mm, pienet - jopa 0,3 mm, kehitetty - 0,3-0,5 mm, suuret - enintään 1 mm ja enemmän.

Valmistin tiedoston, se on sanan sanoma, mutta taulukkomuodossa ja siellä kaikki halkeamat tyypit, tärkeimmät syyt, merkit, muodostumisjakson ja ennaltaehkäisyn ja eliminoinnin systematisoidaan. Tiedosto voidaan ladata täältä Taulukko-tyypit-syyt-koot-asennus, tulostaa se ja pitää se aina kädessä. Se on melko yksinkertainen eikä varmasti paljasta kaikkia vivahteita, mutta usein se riittää.

Erityisen "huolellinen", voit selvittää yksityiskohtaisesti lataamalla ainutlaatuinen kirja Fizdelya IA, (tämä on kirjailija määrää sen betonin Rikkomattomat, "vasara Fizdelya" luultavasti tapasi) vaikka tämä kirja on kirjoitettu 70-luvulla, mutta sillä on merkitystä ja nyt, koska tänä aikana mikään ei ole muuttunut paremmaksi. Tämä on tietenkin perustavaa laatua oleva työ ja suosittelen häntä saamaan sen tietokantaan.

Ajattelin pitkään, miten keskustelemme tästä laajasta asiasta ja päätimme, että aivan samoin pohdimme ennen kaikkea syitä miksi halkeamia betonissa, muiden materiaalien seinien halkeamia ja muita halkeamia. Tämä on tärkeää, ei ole mitään syytä, ei ole seurauksia. joten:

1 Näet kuvissa kaikenlaisia ​​kutistumisparametreja, siirrä hiirtä kuvan päälle ja näe nimen, eli halkeaman tyyppi. Joten - betonin kutistuminen rakennuksen vahvuuden aikana, näkyy jo ensimmäisten kolmen päivän aikana (jopa ensimmäisellä hetkellä se on jo näkyvissä) ja juuri siellä "oikein" kutistuu halkeamia. Olen jo kirjoittanut niin paljon tästä, että jotkut todennäköisesti sanovat hyvin, paimenet, millainen "vartalo" sinä olet ja ne ovat todennäköisesti oikein, olen todella tylsää, kun noudatetaan tiukasti prosessidirektiivejä. En vieläkään kirjoita siitä, mutta suosittelen, jos et ole lukenut aiempia artikkeleita:

A) Betoniseoksen valmistus - betoniseoksen valinta ohjelman mukaisesti.

"Times New Roman", mso-bidi-font-perhe: "Times New Roman", väri: # 333333;

B) Betonipolku - konkreettisen työn tekeminen.

"Times New Roman", mso-bidi-font-perhe: "Times New Roman", väri: # 333333;

C) Betonin huolto - kuinka kunnolla huolehditaan tuoreesta betonista.

"Times New Roman", väri: # 333333; mso-fareast-kieli: RU; mso-bidi-font-style:

Nämä ovat juuri niitä pahamaineisia "3 valaita", joihin koko prosessin "Betoniteosten valmistelu" "lepää" ja luonnollisesti niiden hyvä laatu ovat perustavanlaatuisia.

"Times New Roman", väri: # 333333; mso-fareast-kieli: RU; mso-bidi-font-style:

En toista ja yhtä hyvin minä "terävöittää" huomiota kahdella tärkeällä kohdalla:

mso-fareast-font-family: "Times New Roman", väri: # 333333, mso-fareast-kieli:

A) Konkreettinen kutistuminen tapahtuu useimmiten silloin, kun sinulla on ylimääräinen vesi konkreettisessa sekoituksessa, ja tämä on "vihollinen nro 1" betonille. Se on se, joka pääasiallisesti edistää halkeamien muodostumista, kirjoitin myös paljon tästä, mutta hän piti sitä velvollisuutena toistaa.

mso-fareast-font-family: "Times New Roman", väri: # 333333, mso-fareast-kieli:

B) Monille voi tuntua kummalliselta, mutta betonin kutistuminen ilmenee myös "liikaa" sementistä (mikä tarkoittaa enemmän kuin mitä resepti osoittaa), mikä on myös "konkreettista" vihollista ja edistää halkeamien muodostumista. Loppujen lopuksi, kuten toisinaan tapahtuu, hyvin "proshlyapil" operaattorin ja teki "neste" betonimassan "ilman muuta" lisää sementtiä "silmämääräisesti" ja pääsee kuin normaali seokseen antaa sinulle takaa, että saat kutistuminen halkeamia, ja lisäksi on sementin ylitys.

mso-fareast-font-family: "Times New Roman", väri: # 333333, mso-fareast-kieli:

Kysyt häneltä, miksi teit sen, vastaus on - tein parasta, "konkreettinen on vahvempi", tässä tapauksessa osoittautuu, että "paras on hyvän vihollinen". Jos sinulla on jo "nestemäistä" betoniseosta, lisää sementtiä + hiekkaa, vähintään 1/3 suhde ja säilytä sementti ja "suorista" seos. Tässä minusta tuntuu, että kaikki on selkeä "extra" sementti, konkreettisempi kutistuminen, ceteris paribus. Minusta näyttää siltä, ​​että olemme jo tutkineet yksityiskohtaisesti konkreettista kutistumista, ehkä jopa liian paljon, mutta tässä tapauksessa "liian paljon on hyvä ystävä" tai "toisto on oppimisen äiti". Tule.

mso-fareast-font-family: "Times New Roman", väri: # 333333, mso-fareast-kieli:

2 Sedimenttimuotoja esiintyy pääasiassa, kun perustuksen epätasaista sedimenttiä esiintyy ja johtavat rakennuksen yläpuolisten rakenteiden (seinät, pylväät, levyt ja muut elementit) muodonmuutokseen seinämateriaalien ominaisuuksista riippuen näiden seinämien vaurioitumiseen. Nämä vauriot ilmaistaan ​​halkeamien ilmaantuessa. Halkeamien läsnäolo vähentää rakennuksen rakenteellista luotettavuutta ja joskus sen suorituskykyä. Sana, nämä ovat kaikkein "vakavimpia" vikoja ja niitä olisi käsiteltävä kaikella vastuulla.

Ensinnäkin niitä on tarkasteltava (tämä on tarpeen yhdistää tehtaan laboratorio ) ja joitain erityispiirteitä. Kaikki säätiön perustusten ja sedimentin toiminnan häiriöt havaitaan muodonmuutosten ja maanpäällisten rakenteiden vahingoittamisen kautta. Vikojen syiden poistamiseksi sinun on tiedettävä epätasaisten sedimenttien sijainti ja syy. Siksi rakennuksen ja sen kellarikerroksen tarkastus etenee tässä järjestyksessä: maanpäällisistä rakenteista halkeamille kellariin. Tämä menetelmä on syiden etsiminen.

Miksi perustan sedimentti esiintyy? Syyt ovat yleensä suurta lajiketta.

1) Maaperän epätasa-arvoinen pakkaaminen, rakenteiden rakentamisen ja käytön aikana on muita syitä. Tässä tapauksessa halkeamat voivat päästä seinän reunaan ja olla vinot. Ne näkyvät vain venyvissä alueilla. Sedimentin syyt voivat olla hyvin erilaiset: erilaiset maaperän puristukset, epätasaiset kuormitukset, kuormien pitoisuus rakenteiden kulmissa, maaperän löystyminen rakennuksen aikana ja paljon muuta.

2) Lisälaajennusten rakentaminen. Nykyisen kohteen alla syntyy ylimääräisiä puristusjännityksiä, ja tämän seurauksena perustan sedimentti. Jo toimivien esineiden viereisillä seinillä esiintyy kaltevia halkeamia, jotka putoavat alas. Tässä tapauksessa halkeamat avautuvat ylhäältä. Samankaltaisia ​​ilmiöitä esiintyy rakennuksen lisälaajennuksella pitkin sen pituutta.

3) Rakenteiden kuormitukset säätöön rakennuksen pituudella. Ulkopuoliset kotelorakenteet, toisin sanoen seinät, erityisesti pituussuuntaiset, joskus sisältävät eri paino-osia, on lasitetut osat tai esimerkiksi seinät. Tällaiset eri kokoiset kuormat aiheuttavat erilaisia ​​säätöjä. Jos pitkittäisillä seinillä, etenkin sisemmillä, on vain vähän aukkoja, niillä on suuri kuorma lattialaatoilta. Tämä useimmissa tapauksissa johtaa säätöön ja halkeamat näkyvät poikittaisten seinien liitoskohdissa.

4) Pintakuormilla on tietty arvo. Tämä on yleensä tärkeää, kun sivuston rakentaja varastoi rakennusmateriaaleja ja muita tuotteita seinämien läheisyydessä, tämä ylimääräinen kuorma maaperän pinnalla voi aiheuttaa paikallisen maaperän puristusta pohjan pohjalle ja sedimentille. Täällä on väistämättömiä kielteisiä seurauksia.

5) Muut dynaamiset vaikutukset. Tämä tarkoittaa esimerkiksi raskaan tien ja rautateiden liikkumista tai muuta vastaavaa ilmiötä lähellä olemassa olevaa kohdetta. Esimerkiksi useita uusia rakennushankkeita on käynnissä ja pilareita ajetaan uusissa rakennuksissa. Sinä itse ymmärrät, että kaikki tämä voi johtaa rakenteiden ylläpidettävien osien vaurioitumiseen ja vaikuttaa myös uuden kohteen perustekniikoihin, ja tämä on otettava huomioon.

6) Maaperän, etenkin kurottavien, jäätymisen ja sulatuksen vaihto (nämä ovat hiekkarantoja ja hiekkaisia ​​hiekkasaumoja, lieppeitä ja savia, jotka lisäävät tilavuutta pakastuksen aikana). Yleensä tämä aiheuttaa lähes aina epätasaisen perustusten nostoa. Olen pahoillani siitä, ettei sillä ole oikeaa "vertailua", se on sama, kun "vatsa puhaltaa" ja myös "heikot maaperät" lisäävät tilavuutta jäädyttämisen aikana ja "työntävät" säätiön ylöspäin, kuten silloin, kun säätiö on on jäätymispisteen yläpuolella.

Tämän seurauksena näet useita haittoja muurien muodossa seinillä, mikä näkyy edellä kuvatuissa kuvissa. Jäteveden sedimentin sulattamisen aikana (eli se liikkuu alaspäin) enemmän kuin nostaa turvotuksen aikana ja näiden muuttuvien kuormitusten seurauksena seinät saavat joka kerta yhä enemmän uusia vaurioita. Muuten, jäädytyksen syvyys jokaisella alueella on hyvin tiedossa, esimerkiksi Moskovan alueella se on 1,7 metriä.

Nämä ovat tärkeimmät syyt kellarikerrokseen. Siksi valmistauduttaessa rakentamiseen on tarpeen suorittaa hydrogeologisia ja maaperätutkimuksia. Suunnittelijat ovat yleensä mukana, mutta jos rakennat omaa taloa, sinun on otettava tämä huomioon. Älä unohda näitä yksinkertaisia ​​sääntöjä, se voi olla kallista jälkikäteen.

En anna neuvoja täällä, liian paljon vastuuta ja liian monia tekijöitä, jotka vaikuttavat lopputulokseen. Ja silti en pidä kiinni itseäni ja annan yhden - antamaan perustuksen rakentamisen ammattilaisille, joka on osoitettu hyvillä suosituksilla, se on varmasti kalliimpaa, mutta takaamalla säästämättä. Jotkut sanovat, no, Shepherd, sinä ja "pessimistinen" (johon minä vastaan, on aforismi, pidän siitä kovasti, "että pessimisti on hyvin perillä optimisti"), kiinni olen täällä, pelkäämme, mitä tein sen tahallani mitä sanot nyt, kun nuori "imbued".

Voit lukea lisää tästä aiheesta lataamalla 2 tiedostoa, jotka olen valmistanut sinulle:

Säätiön järjestely - Säätiöohjeet, perustelut, valokuvat ja selitykset, täysin pragmaattinen ja pieni tiedosto.

Betonointiperusteet Nämä ovat massiivisten perustusten konkreettisia menetelmiä koskevia ohjeita, jo yksityiskohtaisempi kuvaus kaikista laskelmista ja vaiheittain suoritettavista töistä.

Tällöin lopetetaan sedimenttiset halkeamat ja siirrymme eteenpäin.

3 Lämpötilan halkeamat, mikä se on, kuinka paljon niiden vaikutus betonin laatuun on. En halunnut "sukella" tieteen, mutta minun pitäisi, mutta vain vähän. Muistan vielä fysiikan. Lämpölaajenemiskerroin on mitoittamaton määrä, joka luonnehtii kehon tilavuuden tai lineaaristen mittasuhteiden suhteellista muutosta 1 asteen K (Kelvin) lämpötilan kohotessa vakionopeudella.

Lämpötilan muodonmuutokset betonissa - laajeneminen lämmityksen ja puristuksen aikana jäähdytyksen aikana. Betonin lineaarisen laajenemisen keskimääräinen lämpötilakerroin on 10 * 10 - 6 (tämä voidaan tulkita 10x 10 - miinus kuudenneksi) tai absoluuttisesti 0,00001. Esimerkiksi teet kaistale säätiö kokonaispituus on 100 metriä tai 10000 Katso, tässä aritmeettinen on yksinkertainen, saadaan muuttamalla lämpötilaa 1 asteella perusta oman "pelaa" 1mm, ja jos ero on 10 astetta, 20 tai 30, tehdä matematiikasta. Todellisuudessa lineaarinen laajenemiskerroin vaihtelee betonin koostumuksesta ja ainesosien ominaisuuksista riippuen. Sementtikiven pitoisuuden kasvaessa lineaarisen laajenemisen kerroin kasvaa.

Kaikki tämä, kuten sanonta kuuluu, "puoliaikainen", he oppivat käsittelemään, suunnittelijat tarjoavat niin sanottuja lämpötila-nivelet, jotka kompensoivat betonin lämpötilan laajenemista. Kaikki tämä lasketaan, kun betonin huokoisuus on enintään 7%, sitä pidetään ihanteellisena.

Pääongelma on erilainen. Valitettavasti betonin huokoisuus ylittää ihanteellisen 7% ja tämä aiheuttaa suuria ongelmia. Vaarallisimpia betonille on betonirakenteen upotettu vyöhyke (jossa esiintyy vaihtoehtoista kastumista betonilla), jossa betonin pintataso ja suojakerrokset suoritetaan: toistuva jäädytys ja sulatus; kosteuttava ja kuivaava; altistuminen usein kemiallisesti aggressiiviselle pohjavedelle. Tässä vyöhykkeessä syntyy hyvin usein lämpötilan halkeamia, jotka johtuvat ilman lämpötilan vaihteluista + - - käytön aikana. Ja nämä betonin säröt ovat vaarallisimmat. Sitten tarkastelemme, miten tällaisten halkeamien poistaminen voidaan estää, mutta niiden aikaisempiin artikkeleihin on paljon helpompi estää ja lukea siitä: "betoniseoksen valmistus - konkreettisen koostumuksen valinta ohjelman mukaan", "betonin asettaminen - konkreettisten töiden tuottaminen", " konkreettinen - miten kunnolla huolehditaan tuoreesta betonista ". No, näyttää siltä, ​​että olemme käsitelleet lämpötilan halkeamia, menemme pidemmälle. joten:

"Arial", "sans-serif", mso-fareast-font-family: "Times New Roman", väri: # 333333;

Betonin vahvistaminen. Haluan ottaa sinut käyttöön väärästä lujituksesta johtuvien halkeamien tapahtuessa ja hieman enemmän kertomalla eräistä betoniteräksen ominaisuuksista, koska sen puhtaassa muodossa betonia käytännössä ei käytetä rakentamisessa, joten kun kirjoitamme betonia vähentämään sitä, lue se betonirakenteena. Yritän, lyhyt ja suosittu.

Vahvistettu betoni on todella uusi materiaali, jossa teräs ja betoni toimivat yhdessä, auttavat ja täydentävät toisiaan. Se selitetään yksinkertaisesti. Konkreettinen kovettumisen aikana, kun muistat, kutistuu, joten se kiertää tiukasti. Betonin lujuuslujuus saavuttaa merkittäviä arvoja. Joten, jotta vedettäisiin 25 mm: n halkaisijaltaan betoniteräksen betoniin 250 mm: n syvyyteen, tarvitaan noin 1,0 tonnin voima. Betonirakenteen kiinnittymistä ei häiritse suurilla lämpötilahäviöillä, koska teräksen ja betonin lämpölaajenemiskertoimet ovat lähes samat. Teräksen hyvä tarttuminen betoniin johtaa siihen, että kuormituksella nämä kaksi materiaalia toimivat yhtenä yksikkönä.

Betonien korkea puristuslujuus ei toimi kunnolla. Betonin vetolujuus on keskimäärin 15 kertaa pienempi kuin puristustekniikka, jotta tämä indikaattori kasvaisi ja betonilla olisi suurempi vastustuskyky veto- ja taivutuskuormille, ja se on vahvistettu teräsvahvikkeella, joka saa vetovoimia. Haluan merkitä nyt enemmän ja enemmän sinun täytyy käyttää komposiitti vahvistusta (lue siitä sivustolleni). Rakenteiden ansiosta modernit rakennusrakenteet on luotu ja ne toimivat täydellisesti taivutukseen ja venyttelyyn.

Betonituotteiden lujuusominaisuudet ja kestävyys ovat betonin ja lujituksen yhteistoiminnassa, joka saavutetaan niiden pintojen korkean liimausasteen, lähelle lineaarisen laajenemisen lämpötilakertoimien ja betonin kykyä suojata teräsraudoitusta korroosiolta johtuen.

Betonin vahvistaminen vähentää kutistumisdiformoitumistaan ​​ja vähentää halkeilun mahdollisuutta. Armeeraus havaitsee tärkeimmät vetolujuudet betonituotteissa, ja se on sen tärkein tehtävä.

Lujitteiden puutteista johtuvat halkeamat ilmenevät kahdesta syystä:

1 Vahvikotelon virheellinen laskenta, kun pitkittäinen vahvike (etenkin alempi) ei kestä taivutusvoimia ja halkeamia betonin alaosassa. Nämä halkeamat eivät ole käytännössä "kiinteitä". Esimerkiksi aina vakuutan ja vahvistuksen häkän alempi rivi vahvistettiin vahvistamalla suurempi halkaisija kuin ylärivillä (varsinkin kun kaatavat perustukset).

2 Vahvistuksen oksidoituminen (eli "ruostuminen"). Kirjoitin tästä aiheesta "betonin asettaminen", toistetaan lyhyesti, kun metalliromu, se lisää tilavuutta ja "kyyneliä" betonia. Tätä haittapuolta voidaan välttää: a) Käytä (jos mahdollista) komposiittivahviketta ja suojaa yläpinta, joka on myös suojakerros betonista kosteuden läpäisevyydestä (kuvattu myös yksityiskohtaisesti kohdassa Betonin huolto). Käytä vedenpitävää tyyppiä PENETRON.

Tein kolme asiakirjaa, ja ne koskevat vahvistamalla erilaisia ​​säätiöitä (olen varma, että tämä on mitä kohtaat useammin. Muuten kaikki tiedostot kirjoitetaan yksinkertaisesti käytännön työhön, valokuvia annetaan kaikkialla, ja tämä on itse asiassa vaiheittainen ohje, jolla he kertovat paitsi siitä, vahvistus, mutta juuri perustaprosessi on annettu. Olemme teidän kanssanne täten "tappa- malla 2 lintua yhdellä kivellä", niin luetaan:

1 Säätölevyn vahvistaminen ja tuottaminen - Tämä koskee pääasiassa kellari- tai kellarirakentajia sekä epävakaiden ja heikkojen maaperän rakentamista.

2 Raudoitusraudoitusten vahvistaminen - Tämä on kevyt säätiö. Tässä tiedostossa yksinkertaisimmat, helposti saatavilla olevat, lyhyesti ja selkeästi kuvattu vahvistamisen perusperiaatteet.

4 Betonin ja betoniteräsrakenteiden rakentaminen - Perusteellinen työ, erittäin yksityiskohtainen ja perusteellinen kuvaus betonin vahvistamiseen liittyvistä prosesseista (erityisesti "huolellinen").

No, olemme teidän kanssanne, mielestäni, kuten sanonta kuuluu, me lopetimme "esittely", eli puretaan, kuten sanotaan "luiden alle", kaikenlaisia ​​halkeamia, tapahtumien syitä, kävi selkeästi, miten välttää ne.

mso-fareast-font-family: "Times New Roman", väri: # 333333, mso-fareast-kieli:

Se voi olla jopa liian yksityiskohtainen. Tässä suhteessa anna minun sallia itselleni luvan lupaus "filosofisoida", tämä hyödyttää vain yhteistä syytä. Pidän todella maanmiehen Nobel-palkinnon saaneesta Lev Davidovich Landau'n lausunnosta, hän sanoi: "Todellinen asiantuntija pitäisi ymmärtää, mitä hän ei voi kuvitella" (hän ​​puhui todella tiedemiehenä, olen tietoisesti korvannut hänet asiantuntijan kanssa), kuten sanoin, esimerkiksi mielestäni ymmärrys on tärkeämpää kuin tietää.

mso-fareast-font-family: "Times New Roman", väri: # 333333, mso-fareast-kieli:

Siinä vaiheessa, kun ymmärrämme ja yhdistämme betonin tuotannossa ja sen sovellutuksessa syntyvät prosessit (ei kuitenkaan kaikki, mutta ainakin perustiedot ja merkittävät), voimme kutsua itseämme hyviksi asiantuntijoiksi. Esimerkiksi en ole vielä saavuttanut tätä, mutta pyrin siihen. Anteeksi perääntyä. Jatkamme.

mso-fareast-font-family: "Times New Roman", väri: # 333333, mso-fareast-kieli:

Ja sitten tulin ennen ongelman "dilemmaa", jatketaan ja pohditaan tapoja eliminoida ja tiivistää halkeamia, mutta se vie kaksi kertaa enemmän kuin mitä tähän mennessä on kirjoitettu ja päätin jakaa suuren postin halkeamat kahdeksi osaksi:

mso-fareast-font-family: "Times New Roman", väri: # 333333, mso-fareast-kieli:

1 Tämä on se, mitä olemme nyt harkinneet - tapahtumien syyt, niiden ehkäiseminen ja luokittelu

mso-fareast-font-family: "Times New Roman", väri: # 333333, mso-fareast-kieli:

2 Omistetaan, tarkastellaan ja välittömästi poistetaan ja lopetetaan. Sovittu?

mso-fareast-font-family: "Times New Roman", väri: # 333333, mso-fareast-kieli:

Sitten tässä ensimmäisessä osassa sallikaa minun päättää luvalla.

Halusin kiinnittää huomionne seuraaviin, luultavasti huomasi, että kiinnostuksen kohteeni ovat rajalliset paitsi konkreettisia, joten suosittelen, että katsotte sivustoni muita materiaaleja noin omalla tavallaan omalla tavallaan rakennusmateriaalien tuotannon tekniikat:

1 Maaperän lohkot, ainutlaatuinen tekniikka ja laitteet niiden tuotantoon.

2 Laajennettu vermikuliitti ja perliitti - nykyään nämä ovat uusia mahdollisuuksia tuotantoon ja liiketoimintaan.

3 Serobetoni ja rikki asfaltti - ainutlaatuiset teknologiat ja laitteet niiden tuotantoon.

4 Cellular betoni - mikä on parempi? Valitse paras vaihtoehto. Paras ja halpa versio tekniikasta ja laitteista rakennuspalikoiden tuottamiseksi ei-autoklaavista ilmastetusta betonista

5 Polystyreeni-palamattomat betonilohkot rakentamiseen käyttäen menetelmää ilman muottityörakennetta.

6 Kuivasekoitukset - yksinkertainen ja edullinen tapa valmistautua.

[kärki] Hyvät kollegat, monille teistä nämä tiedot voivat olla hyvin tärkeitä. Lähetin useita artikkeleita sivustolla, otsikon "Tee se itse". Suosittelen, että tutustut niihin alla oleviin linkkeihin. Vakuutan, ettet pahoillasi:

1 "Asuntojen korjaus - tee se itse", ainutlaatuinen käsikirja asunnon tai talon korjauksesta.

2 "Talon rakentaminen itsellesi - kanadalainen rakennustekniikka" - tämä tekniikka mahdollistaa oman talosi rakentamisen hintaan 6000.0 ruplaa neliömetriä kohti, mukaan lukien sisustus.

3 "Lämminvesilattia tekee sen itse" on vaihtoehtoinen tapa lämmittää koko talon tai joidenkin huoneiden, kuten keittiö, kylpyhuone tai wc.

4 "Veden lämmitys kotona omiin käsiisi" - auttaa sinua asiantuntijan kanssa ja tee tämä työ itse.

5 Nyt, mutta jatkoa seuraa, joten pysykää otsikossa "Tee se itse".

Jatkan lisäämällä tähän osaan viestejä, jotta voimme auttaa sinua suuressa määrin asiantuntijana joissakin rakennus- ja korjausasioissa ja valmistautumaan näiden töiden valmistukseen itse. [/ tip]

Klikkaa tätä linkkiä nähdäksesi mielenkiintoisia ja hyödyllisiä materiaaleja sivustostani.

mso-fareast-font-family: "Times New Roman", väri: # 333333, mso-fareast-kieli:

RU; mso-bidi-font-style: italic "> Toivotan teille menestystä.

mso-fareast-font-family: "Times New Roman", väri: # 333333, mso-fareast-kieli:

mso-fareast-font-family: "Times New Roman", väri: # 333333, mso-fareast-kieli:

RU; mso-bidi-font-style: italic "> Luo, uskalla ja voittaa!

mso-fareast-font-family: "Times New Roman", väri: # 333333, mso-fareast-kieli:

mso-fareast-font-family: "Times New Roman", väri: # 333333, mso-fareast-kieli:

mso-fareast-font-family: "Times New Roman", väri: # 333333, mso-fareast-kieli:

mso-fareast-font-family: "Times New Roman", väri: # 333333, mso-fareast-kieli:

mso-fareast-font-family: "Times New Roman", väri: # 333333, mso-fareast-kieli:

mso-fareast-font-family: "Times New Roman", väri: # 333333, mso-fareast-kieli:

mso-fareast-font-family: "Times New Roman", väri: # 333333, mso-fareast-kieli:

mso-fareast-font-family: "Times New Roman", väri: # 333333, mso-fareast-kieli:

mso-fareast-font-family: "Times New Roman", väri: # 333333, mso-fareast-kieli: