Mitä tehdä säröillä betonilla?

Höyryjen esiintyminen betonissa ilmaisee ongelmia kaatumisessa. Yritämme ymmärtää, miksi konkreettisia halkeamia ja kuinka vakavia vaurioita on. Betonirakenteet näkyvät aina myös uusissa rakenteissa. Betonin jakautuminen johtuu tekniikan tai mittasuhteiden rikkomisesta laastin valmistuksessa, ikä. Kierteiden muodostuminen vaikuttaa kielteisesti seinien kantavuuteen, mutta ongelmaa ei ole mahdollista täysin välttää. On tarpeen seurata halkeamien leveyttä ja poistaa ne ajoissa.

syitä

Betonien halkeamat ovat seurausta muutoksista ulkoisesta tai sisäisestä kuormituksesta. Tärkeimmät syyt jakautumiseen ryhmiteltiin seuraaviin ryhmiin:

 • ratkaisun teknologian rikkominen;
 • poikkeamat laskelmissa, riittämätön vahvistusmäärä;
 • ennätykselliset monimutkaiset geologiset olosuhteet;
 • liuoksen rakenteen rikkominen käytettäessä (ei voida laimentaa vedellä);
 • Betonin huoltoolosuhteiden rikkominen (huonosti ylläpidetty oikea lämpötila);
 • ratkaisun pitkäaikainen kuljetus, joka rikkoo sen ominaisuuksia;
 • rakennuksia, joita hanke ei ole hyväksynyt.
Takaisin sisällysluetteloon

Halkeamien erottaminen ryhmiin

Betonirakenteet ovat melko yleisiä. Tutkittaessa esiintymisen luonnetta ne jaettiin tiettyihin tyyppeihin.

suunnittelu

Kerrosten jakaminen betonirakenteisiin puhuu vakavista epäsäännöllisyydestä laskelmissa. Ne vaikuttavat negatiivisesti kehyksen kantokykyyn, vähentävät turvallisuutta. Nousevat johtuen hankkeen loukkauksista, rakennuksen toimintaolosuhteiden muutoksista, huonosta materiaalista.

Epäsinteä (rakenteellinen)

Näihin kuuluvat betonirakenteet, jotka eivät kuulu ensimmäiseen luokkaan. Ne on jaettu useisiin eri tyyppeihin: vaurioita muovisen kutistumisen, lämpötilan kutistumisen, kuivauksen ja kehon korroosion.

Muoviset kutistuma häiriintyvät useissa tilanteissa.

 • Ne johtuvat tuotteen kosteudesta tai muodonmuutoksesta.

Ensimmäinen on yleisempi, johtuen nesteen nopeasta haihdutuksesta. Jos höyrystysnopeus ja veden nousu ovat ristiriidassa, kosteus tasossa nopeasti haihtuu ja tasaisella kutistumisella muodostuu vikoja. Toisella tavalla niitä kutsutaan pinnallisiksi vaurioiksi. Pienet, matalat hiusrajan halkeamat sijaitsevat vain betonin pintakerroksessa, kohtisuorassa kehykseen nähden, mutta yhdensuuntaisesti toisiinsa nähden. Jos vahinko on pieni ja pinnallinen - älä huoli. Mutta epäsuotuisat olosuhteet lisäävät virheiden leveyttä, ja jakaminen kulkee laatan läpi.

 • Toinen tapahtuu kahdessa tapauksessa kovettamisen betoniseoksen saostumisen aikana. Ensimmäisessä tapauksessa vahinkojen muodostuminen vaikuttaa betonimuodon resistenssiin sedimentoitumisprosessissa. Laastin karkaisu alkoi, ja muoto on tiivistetty - pinnan leviämisen todennäköisyys 20-25 mm syvyyteen on suuri. Toinen tapaus on vakavampi. Jakojen leveys on suurempi, ne ovat syvempiä ja ulottuvat kehykseen, laajenevat sisäpuolella. Ratkaisuviiveet vahvistusmuodossa muodostavat hyytymät, jotka jähmettyvät ja johtavat halkeiluun. Seoksen komponenttien oikea valinta, sallittu tamping ratkaisee ongelman.
 • Takaisin sisällysluetteloon

  Lämpökutistumisvauriot

  Betonimassan kovettumisprosessin alkaessa tapahtuu kemiallinen reaktio veden ja sementin välillä. Reaktion tulos on syntyvä lämpö. Aika, jonka aikana lämpötila saavuttaa maksimiinsa, vaikuttaa useisiin eri tekijöihin: ilman lämpötila, betoni, muotti materiaali, sementtimerkki ja monet muut. Sementin käyttäytyminen kiinteytymisen aikana (lämpötilan muutoksissa) ei ole täysin tutkittu. Vapauden puute vääristää päällekkäisyyttä betonin kutistumisen kanssa johtaa lämpöjännityksen lisääntymiseen. Veto- ja puristusjännitysten vastus aiheuttaa halkeamia. Välittömästi ne voidaan jättää huomiotta, mutta sen jälkeen kun ne on selvitetty, on välttämätöntä valvoa, vikoja laajennetaan ja valita oikea elvytystapa.

  Liuoksen kuivaus

  Kutistumisvirheiden esiintyminen on rajoitettua jakelua. Ohuissa kerroksissa on laakerielementit ilman vahvistusta. Tärkein syy katsotaan ristiriidaksi ratkaisun rakenteessa.

  Ulkoisten tekijöiden vaikutus

  Se aiheuttaa äkillinen kutistuminen. Ulkoisten tekijöiden vuoksi suihkut, lumisateet, tulvat, väärinkäyttö. Esimerkiksi maanalaiset maaperät ovat vaarallisia tukemalla erillinen osa rakennetta ja aiheuttaen epätasaisen kuormituksen jakautumisen, mikä johtaa halkeiluun. Syy muodostumiseen tässä tapauksessa on usein ammattitaidon puute työn valmistelussa ja toteutuksessa.

  Vianetsintä

  Negatiivisten tulosten poistaminen betonin kaatamisen jälkeen on vaikea prosessi. Aluksi on välttämätöntä noudattaa tekniikoita, sääntöjä, jotka auttavat ehkäisemään vikoja:

  • Kun komponentit sekoitetaan käsin, lisäämällä suurta määrää vettä helpottaa prosessia. Tämä lähestymistapa johtaa lisähöyrystymiseen, minkä seurauksena nopea pintakarkeneminen tapahtuu. Komponenttien suhde - laadullisen ratkaisun pääsääntö. Ylimääräinen kosteus ja sen riittämätön määrä johtavat kutistumisjaksoihin.
  • Materiaalin korkeassa lämpötilassa ympäristö aiheuttaa kosteuden nopean haihtumisen. Betonipohjan täyttäminen korkeassa lämpötilassa vaatii lisää suojausta. Ennen suojatun betonin kastumista.
  • Sementin laadun valinnan virhe aiheuttaa kuivauksen jälkeen halkeaman avaamisen. Valinnan epäilyksiä voi ratkaista asiantuntijat, jotka tarjoavat valmiita ratkaisuja.
  • Usein ongelman syynä ovat maaperän vääjäämät ongelmat. Rakenteen riittävä vahvistaminen kannattaa toteuttaa.

  Betonin käytön elpyminen sen jälkeen, kun työ on tehty, auttaa pintojen järjestelmällistä tarkastusta ja virheiden tunnistamista varhaisessa vaiheessa.

  parannuskeino

  Tuoreen betonin muodostumat korjataan lisää tiivistämällä ja säröitynyt jäädytetty betoni voidaan korjata usealla eri tavalla. Ennen kuin aloitat ongelman ratkaisemisen, valitse oikea tapa:

  • Säröityneen betoniseinämän ruiskutus.

  Injektointi on ammattimainen tapa poistaa virheet. Se on kallista ja vaatii tiettyjä taitoja. Työ koostuu tyhjennyspaineista erikoisementtiyhdisteillä paineen alaisena. Jotkut niistä syrjäyttävät sementtiä ylimääräisen kosteuden. Liuos täyttää tilan leveyden ja kovettuu.

 • Tiivistäminen - toinen tapa. Päätavoitteena on paljastaa halkeaman vieressä oleva heikko kohta ja poistaa murskattavan huokoisen materiaalin. Voit tehdä tämän koputtaen vaurion, poistamalla vahingoittuneen materiaalin ja puhdistamalla sen pölyltä. Ratkaisun soveltamista varten jaetaan jakaminen, tee ilmoitus. Korjausseoksen koostumus sisältää hiekkaa, sementtiä ja polymeerikomponentteja. Tasoitettu pinta käsitellään tiivisteellä.
 • Menetelmä puutteen korjaamiseksi betonialustalla suoritetaan useassa vaiheessa:

  • ongelman ratkaiseminen, miksi betoniset halkeamat;
  • pintavalmistelu, napauttaminen heikkojen pisteiden tunnistamiseksi;
  • vian laajentaminen taltalla 5 mm;
  • pölyn pinnan puhdistaminen vedellä - sieni poistaa ylimääräisen kosteuden ja kuivaa pinnan;
  • nykyisen paljaan raudoituksen käsittely korroosionestoaineella.

  Kun ne täytetään korjausratkaisulla (vahvista vika viivalla tarvittaessa) tasaamalla pinnan. Tuloksena oleva vika ei ole aina ongelma betonille. Korjauspäätökseen vaikuttavat keskeiset kriteerit ovat syy, vian aukon leveys, sijainti, ilman altistuminen.

  Veden epätasapaino on yleinen syy huonolaatuiselle laastille, joka johtaa halkeilemaan. Sementinvalmistusmenetelmän noudattamista on seurattava tarkasti. Liuoksen ylimääräinen vesi on vaarallista pinnoille lämpötiloissa, jotka vaihtelevat nollasta ja alhaalta. Jäätymistä, kosteutta laajenee, lisää halkeamia betoniin, jonka jälkeen betoni murenee ja altistaa raudoitus. Nämä prosessit vähentävät rakennuksen voimaa.

  Yritä tunnistaa puutteet alkuvaiheessa, älä viivyttele vielä vähäisten vaurioiden korjausta.

  Syyt murtumiseen betonissa ja niiden poistaminen

  Betoni- ja teräsbetonielementtien halkeamien muodostuminen heikentää rakennusten rakenteiden kantokykyä. Lisäksi huoneen sisältämien lämpötietojen seurauksena voi kosteutta ja erilaista suolaa päästä sisälle. Halkeamien muodostumiseen on monia syitä. Kuitenkin halkeamien lähteestä ja vahingon luonteesta riippumatta niiden esiintyminen edellyttää välittömiä korjaustöitä.

  Halkeamat betonissa: tyypit ja muodostumisen syyt

  Betonirakenteissa on kaksi pääasiallista syytä: ulkoisten kuormitusten ja sisäisten rasitusten vaikutus materiaaliin.

  Halkeamat, joita esiintyy ulkoisten voimien vaikutuksesta, jaetaan useisiin eri tyyppeihin.

  • Taivutuksessa olevat halkeamat sijaitsevat kohtisuorassa lujituksen pituusakselin suhteen, joka kohdistuu venytykseen taivutuksen aikana.
  • Leikkauspinnat muodostuvat taivutusmurtumista. Ne näkyvät poikittaisvoimien vyöhykkeessä ja sijaitsevat vinosti lujitustangojen akseleilla.
  • Halkeamat läpäisevät kokonaan betonirakenteen poikkileikkauksen. Ne näkyvät keskimmäisessä jännityksessä tai vetolujuudessa pienellä ekstraentrisyyslähteellä.
  • Vahvistuspalkkien liitoksissa ja ankkuroinnissa muodostuu säröjä nivelissä. Ne on järjestetty samansuuntaisesti vahvistuspalkkien kanssa. Syynä tällaisten vikojen muodostumiseen ovat: lujittavien sauvien lukutaidottomien ankkurointi nauhalevyn kulmissa, maaperän sakkautuminen tai kallistuminen, väärin laskettu tai huonosti kiinnitetty muotti, betonin liian aikaista kuormitusta, kunnes se on täysin kovettunut. Saumojen halkeamat aiheuttavat betonielementin poistamista.

  Syitä murtumien muodostumiseen ulkoisista vaikutteista voivat olla myös väärä valinta poikkileikkauksen ja vahvistuspalkkien sijainnin, betonielementin heikkoa tiivistymistä tärinän avulla, riittämätön tai epäasianmukainen betonin kovettuminen sekä kemialliset vauriot. Käytännössä periaatteessa on useita syitä.

  Sisäiset jännitykset betonielementissä johtuvat pintakerroksen ja ytimen lämpötilaeroista. Lämpöero voi johtua seuraavista syistä:

  • liian nopea ja voimakas jäähdytys betonipinnalla tuulen, veden ja kylmän ilman vaikutuksesta;
  • intensiivinen lämmön vapautuminen merkittävän massan sementin hydratoinnissa betonissa.

  Betonielementin ulko- ja sisäkerrosten välisen lämpötilaeron aiheuttama korotus voi ylittää betonin lujuuden ja johtaa halkeamien muodostumiseen. Nämä halkeamat ulottuvat useita senttimetrejä betonielementtiin ja niillä on kyky sulkea, kun ulko- ja sisäkerrosten lämpötilat tasoittuvat.
  Tällaiset halkeamat on erotettava betonipinnoitteista, jotka muodostuvat myös lämpötilaeroista. Hiusten halkeamat ovat betonin pieniä halkeamia, jotka ovat hyväksyttäviä.

  Opi ammattilaisista tarkistamaan betonin laatu, sillä heikkolaatuinen betoni on yksi halkeamien tärkeimmistä syistä.

  Näin voit välttää halkeamien esiintymisen betonirakennuksen aikana talvisin olosuhteissa. Voit lukea täältä.

  Tarvitsetko betonia? Hintamme ilahduttavat sinut.

  Menetelmät betoniseosten halkeamien sulkemiseksi

  Raudassa betonissa esiintyvät halkeamat voidaan poistaa yhdellä ehdotetuista menetelmistä.

  • Jos halkeamat ilmestyvät tuoreeseen betoniin ennen kuin se alkaa kovettua (1-2 tunnin kuluessa komponenttien sekoittamisesta), ne voidaan poistaa toistuvilla tärinöillä.
  • Jos halkeamia esiintyy jo kuivauksen aikana, ne voidaan kiinnittää hankaamalla sementtiä tai erityistä korjauslaastia aukkoihin.
  • Jos ristikkomuodon halkeamat ilmestyivät noin 8 tunnin kuluttua kovettumisen jälkeen, ne voidaan korjata seuraavasti. Pinta puhdistetaan pala vaahtolaseilla tai harjalla. Pöly betoniseoksen pinnalta poistetaan harjalla tai ilmasuihkulla. Puhdistettua betonikerrosta käsitellään sementtikorjausyhdisteillä. Kun ne kovettuvat, pinnoita uudelleen vaahtolaseilla tai harjalla.

  Injektio on moderni tapa korjata betonipintoja.

  Usein edellä mainitut betoniseosten korjausmenetelmät eivät riitä. Lyhyen ajan kuluttua halkeamat alkavat jälleen kasvaa. Työn tulokset vähenevät "ei", ja sitten herää kysymys: miten ja miten pysäyttää halkeamat pysyvästi? Ainoa tehokas tapa, jolla tämä ongelma voidaan poistaa laadullisesti, on halkeamien injektointi.

  Injektointi, riippuen tämän toimenpiteen perimmäisestä tavoitteesta, on jaettu kahteen tyyppiin.

  Injektoimalla ruiskuttamalla konkreettisia rakenteita materiaalin huokosiin ja halkeamiin polyuretaaniyhdisteisiin injektoidaan, mikä estää veden virtauksen ja säilyttää elastiset ominaisuudet myös polymeroinnin päätyttyä. Näiden hartsien kimmoisuus edistää korkeiden vedeneristysominaisuuksien säilyttämistä betonirakenteiden dynaamisen kuormituksen aikana.

  Lue viimeisimmät betonin korjaukseen käytetyt materiaalit, joita käytetään injektiona.

  Kaikki betonin lujuudesta ja sen mittaamisesta - tässä artikkelissa.

  Ratkaisun paras johdonmukaisuus mahdollistaa betonisekoittimen käytön. Löydät ehtoja ja vuokrahinta täältä.

  Polyuretaanihartsien käyttö mahdollistaa tiivistämisen ja täyttämisen paitsi kuiville ja märille myös vettä sisältäville halkeille, liitoksille ja saumoille. Käytetään maa- ja maanalaisissa rakennuksissa, mukaan lukien juomaveden tilat.

  Injektointi toteutetaan betonielementtien vahvistamiseksi ja rakenteelliseksi sidokseksi, ja se toteutetaan pienen viskositeetin epoksihartseilla. Nämä materiaalit on tarkoitettu tehonsidontaan ja voit palauttaa rakenteen eheyden ja sisäisten jännitysten normaalin siirron.

  Betoni-injektio, joka palauttaa betonielementit kokonaan polymeeri- ja sementtikoostumusten avulla, estää rakenteen uudistamisen ja täydellisen korvaamisen.

  Halkeilua: miten estetään tämä prosessi?

  Krakkaus on aikaa vievä harjoitus. Siksi betoni- ja betonirakenteiden rakentamisessa on noudatettava tiettyjä sääntöjä, joiden toteuttaminen mahdollistaa halkeamien muodostumisen.

  • Kun liuos sekoitetaan manuaalisesti työn helpottamiseksi, se lisää välittömästi huomattavan määrän vettä, mikä lisää kosteuden haihtumisen lisääntymistä, liian nopeaa kiinteytymistä ja sen seurauksena halkeilun muodostumista, jota kutsutaan kutistumaksi. Tämän vuoksi olennainen edellytys korkealaatuisen betoni- massojen saamiseksi on tiukasti noudatettava seoksen kaikkien osien mittasuhteita ja sen valmistuksen teknisiä sääntöjä: kutistumisparit johtuvat veden puutteesta ja sen ylityksestä.
  • Liian korkealla betonin kuivausnopeudella kovettuminen tapahtuu liian nopeasti nopeasti kosteuden haihtumisen vuoksi. Tämän ongelman poistamiseksi on välttämätöntä suojata betonipinta suoralta auringonvalolta. Suojakuoret voidaan järjestää kasvien tai tiheän kudoksen avulla. Kuumalla säällä, ennen suojaa, betonipinta kostutetaan vedellä.
  • Betonikerroksen pinnalle voi muodostua halkeamia sementtimerkin lukutaidottomasta valinnasta johtuen. Tämän ongelman poistamiseksi kokonaan voit käyttää erikoistuneiden yritysten palveluita ja ostaa valmiita betonielementtejä, jotka ammattilaiset tuottavat kaikkien teknisten vaatimusten täyttämiseksi.
  • Säröjä voi ilmetä ongelmajätteiden rakenteiden vuoksi. Tämän prosessin välttämiseksi käytetään metallikehyksen vahvistusta.

  Yhtiö "TD Navigator" tekee konkreettista työtä, joka vaihtelee monimutkaiselta.

  Betonirakenteiden käyttöiän pidentämiseksi on tarpeen tarkastaa säännöllisesti niiden pinta täyttämällä pienet aukot laastilla tai tiivistysyhdisteillä. Nämä toimenpiteet estävät niiden kasvun ja rakenteen hävittämisen. Jos kyseessä on monimutkainen, ongelmallinen murtumien poisto, on parasta hakea pätevien ammattilaisten apua.

  Murtumien syyt betoni- ja betonirakenteissa

  kysymys:

  Miksi rakenteessa on halkeamia betonirakenteissa (pystysuora)?

  vastaus:

  Murtumia betonirakenteiden pinnalle voi muodostua eri syistä.

  Todennäköisin niistä ovat:

  - liian korkea lämpötila (tyypillinen huoneissa, joissa käytetään lämmityslaitteita);

  - riittävän suuri betonipintakerros;

  - polypropeenikuidun ja pehmittimien puuttuminen betonin koostumuksessa.

  Halkeilua esiintyy myös silloin, kun betoni kuivuu, kun betonipinta veteen vuotaa. Tätä prosessia on kuitenkin vaikea hallita, varsinkin jos työtä ei tehdä sisätiloissa.

  Kun teet ulkotöitä, jotta estettäisiin liian nopea kuivaus auringon säteiltä, ​​on suositeltavaa peittää betonoidut pinnat muovikalvoilla. Käytä samaa suositusta matalissa lämpötiloissa.

  Hyvin tehokas tapa halkeamien torjumiseksi on saumojen leikkausmenetelmä.

  Leikkaa saumat tuoreella betonipinnalla, joka on eräänlainen jakajana tämän pinnan osille.

  Asiantuntijat suosittelevat tällaisen leikkauksen normaalilämpötilassa noin 12 tuntia betonin asettamisen jälkeen ja 24 tunnin kuluttua alhaisessa lämpötilassa.

  Tämä osoittaa, että saumojen leikkaamisen aikajanalla on vähäinen, jos ilman lämpötila on korkea.

  Leikattujen saumojen syvyyden tulisi olla noin 1 / 4-1 / 3 betonipinnan paksuudesta.

  Lisäksi sinun on otettava huomioon myös leikatut saumat, sen tulee olla 200-300 senttimetriä. Jos betonin pinta-ala on suuri, leikkaavat saumat suorittavat neliöitä.

  Melko usein betonipinnalla, jolla ei ollut aikaa saada sen voimaa, muodostuu halkeamia.

  Nämä kutistumisparit syntyvät usein, jos katu on kuuma, tuulinen ja lisäksi kuiva sää.

  Jos tällainen sää odotetaan betonipinnan rakentamisen aikana, on järkevää käyttää erityistä betonia synteettisten lisäaineiden kanssa (synteettiset lisäaineet kuitujen muodossa).

  On suositeltavaa noudattaa betonipinnan injektointia ja asentamista kastumalla pintaan vedellä (tämä tapahtuu kuivatusprosessin hidastamiseksi).

  Ei-rakenteelliset (rakenteelliset) halkeamat:

  Termi "epäsuorat halkeamat" viittaa halkeamiin betonielementteissä, joille hyväksytty turvallisuuskerroin ei vähene, kun niiden esiintyminen ei vähene ja elementtien vahvistamista ei tarvita lisävarusteiden tai betonin avulla.

  Muovisen kutistumisen aikana on olemassa kahdenlaisia ​​halkeamia.

  Ensimmäiset, yleisimmät, ovat seurausta erittäin nopeasta kosteuden haihtumisesta betonin avoimesta pinnasta, kun se on edelleen muovisessa tilassa.

  Yleensä niitä kutsutaan pintahaidoiksi muovisen kutistumisen aikana.

  Tällaiset halkeamat vaakasuoralla pinnalla muodostuvat sen kosteuden nopeasta haihdutuksesta (kuivaus).

  Kun haihtumisnopeus ylittää veden nousemisen pinnalle (tunnetaan veden erotuksena), juuri levitetyn betonipinnan pintaa plastisen kutistumisen aikana.

  Nopeus, jolla vesi sekoittuu betoniin pinnalle ja veden kokonaismäärä riippuu monista tekijöistä.

  Tekijöitä, jotka ovat erittäin tärkeitä tarkasteltavan ilmiön kannalta:

  - jyvien koostumus, kosteuspitoisuus, veden absorptio ja käytetty aggregaatti;

  - veden kokonaispitoisuus seoksessa;

  - betonilaattojen paksuus;

  - kaikkien käytettyjen lisäaineiden ominaisuudet;

  - saavutetun tiivistymisasteen ja näin ollen betonin tiheyden; on myös tärkeää, onko muotti kostutettu (tai betonin kallioperä), johon betoni asetettiin.

  Kosteuden haihtumisnopeus pinnasta riippuu myös melko hyvin tutkittujen tekijöiden joukosta:

  - ympäristön lämpötila;

  - tuulen nopeudet; altistumisaste levyn auringon ja tuulenpohjan pinnalle.

  Muovisen kutistumisen aikana pintavaurioita ovat karvaiset, melko suorat halkeamat 50-750 mm pitkä. Ne sijaitsevat usein kohtisuorassa työlaitteeseen nähden.

  Joskus useita halkeamia muodostuu yhdensuuntaisesti 50-80 mm: n etäisyydelle.

  Halkeamat ovat yleensä matalia ja harvoin tunkeutuvat betonin suojakerroksen yläosaan, vaikkakin epäsuotuisissa olosuhteissa ne voivat olla syvemmät ja jopa leikkaavat laatta läpi.

  Nämä halkeamat muodostuvat yleensä kuumalla aurinkoisella säällä tai kuivilla, hyvin tuulisilla päivillä.

  Jos halkeilu on merkityksetön, halkeamat ovat matalia ja eivät johda levyn pinnan tuhoutumiseen; tässä tapauksessa se on suhteellisen turvallinen.

  Halkeamat on suljettava laastilla Portland-sementillä ja sileä hyvin harjalla. Sitten käsitelty pinta peitetään muovikelmulla vähintään 48 tuntia, kiinnittämällä se reunoilla säleillä ja palkkeilla.

  Lisäaineen käyttö 4,5 ± 1,5%: n ilmaa betonissa vähentää merkittävästi plastisen kutistumisen halkeilua.

  On aina parempi estää tuhoaminen kuin korjata sen vaikutukset.

  Jos betonin lopussa on hyvin peitetty muovikelmu ja kiinnitetty ympärysmitan ympärille, säröilyä juuri levitetyn betonin pintaa muovisen kutistumisen aikana on tuskin mahdollista.

  Toisen tyyppinen muovin kutistumisen halkeilu syntyy, kun kovettuva betoniseos laskeutuu.

  Syy tällaisten halkeamien ilmaantumiseen ovat muut kuin muovisen kutistumisen aiheuttamat pintahaarat. Tällaiset halkeamat voivat johtua kahdesta pääpisteestä.

  Ensimmäinen on muotin pinnan vastustuskyky muovisen pitkän leivän sakeuttamisessa (tiivistyminen) syvien tärinöiden ja painovoiman vaikutuksesta.

  Muodon kestävyys pysäyttää tämän liikkeen. Jos seos asettuu edelleen ja kovettuminen on jo alkanut, on hyvin todennäköistä, että muodostuu halkeamia, jotka pääsääntöisesti vahingoittavat betonin pintaa. Ne ovat leveämpiä pinnalla ja niiden syvyys on enintään 20-25 mm.

  Toinen kohta on vakavampi, koska halkeamat pääsevät usein vahvistamaan.

  Ne voivat olla leveämpiä kuin betonin pinnalla, ja niihin liittyy nielujen muodostumista.

  Halkeilua aiheuttavat se, että betoniseos "juuttuu" vahvikkeeseen, minkä seurauksena myöhempi halkeilu kovenee murtumien muodostamiseksi.

  Seoksen sopiva säätö ja tiivis tiivistys auttavat poistamaan tämän syyn.

  Tämän tyyppisiä halkeamia suositellaan korjattavaksi pistämällä huhmareita niihin. Yksinkertainen pintakäsittely ei todennäköisesti riitä pitkäaikaisen käyttöiän varmistamiseksi.

  Jos tällaisia ​​halkeamia havaitaan korkeissa palkkeissa ja paksuissa laatoissa, on suositeltavaa tarkistaa, onko betonissa nieluja ja ryhdyttävä toimiin sen palauttamiseksi tämän luvun mukaisten solujen betonin korjaamiseen tarkoitettujen suositusten mukaisesti.

  Lämpökutistuvat halkeamat

  Kovettumisprosessin alussa ja veden ja sementin välisen kemiallisen reaktion ansiosta vapautuu merkittävä määrä lämpöä, mikä johtaa betonin lämpötilan nousuun.

  Korotusaste ja maksimi saavutettavissa oleva lämpötila sekä aika, jonka aikana tämä maksimi saavutetaan, ja sen jälkeen betonin jäähdytys riippuu suuresta määrästä tekijöitä.

  Niistä tärkeimpiä ovat ilman ja betonin lämpötilat muninnan aikana; käytetyn muottityyppityyppi (puu, muovi, teräs) ja se aika, jonka kuluessa se pitää betonia betonissa; betonin avoimen pinnan suhde, ts. alue, jota ei ole suojattu laatoilla, betonin määrään; betonoidun elementin paksuus; käytetyn sementtityyppi ja sen sisältö seoksessa; toimenpiteet betonin eristämiseksi muottien poistamisen jälkeen; pitämisen menetelmällä.

  Kun lämpötila nousee, betoni laajenee ja jäähtyy, se kutistuu.

  Laajentumiskerrointa (puristus) määräytyy useilla tekijöillä, joiden pääasiallisena tarkoituksena on seoksen tyyppi ja seoksen koostumus.

  Jos elementissä (lattia, seinä tai pinnoite) ei ole täydellistä muodonmuutoksen vapautta (mikä ei ole koskaan tapahtunut), lämpötilan rasitukset kehittyvät betonin jäähdytyksen ja kutistumisen aikana.

  Mitä korkeampi lopetusaste on, sitä suurempi lämpötila kutistumisjännitys.

  Nämä rasitukset ovat yleensä vetokykyisiä, mutta puristusjännitykset voivat esiintyä tietyissä rakennusrakenteissa.

  Vetolujuudet ylittävät usein betonin vetolujuuden tai betonin ja lujitteen välisen sidoslujuuden, mikä johtaa halkeamien muodostumiseen.

  Lämpötilan kutistumisparit ylittävät koko elementin.

  Vaikka tällaisilla halkeilla on harvoin merkittävä vaikutus kantavuuteen, ne aiheuttavat rakenteen heikkenemispaikkoja, kunnes ne on asianmukaisesti suljettu.

  Kutistuminen normaalin kuivauksen aikana johtaa näiden aluksi hyvin pienien halkeamien avautumiseen (yleensä enintään 0,05 mm).

  Tästä syystä ne ovat usein näkymättömiä useita viikkoja betonoinnin jälkeen.

  Palautusmenetelmä riippuu yleensä siitä, onko halkeilussa viime aikoina tapahtunut liikkeet, so. Onko hän elää?

  Jos tällaisia ​​siirtoja ei odoteta, halkeama voidaan täyttää kovalla materiaalilla.

  Muussa tapauksessa kunnon palauttamisen yhteydessä olisi annettava jonkin verran vaatimuksia.

  Näin tehdään, riippuu ympäristöstä ja asiakkaan hyväksyttävästä viimeistelyelementistä.

  Käytännössä valinta tehdään halkeaman ja pintakäsittelyn välityksellä, johon liittyy korkealaatuinen tiivistys ja koristeellinen kerros.

  Kutistuminen halkeilee kuivauksen aikana

  Kuivauksen aikana kutistumalla halkeamia on yleensä rajoitettu jakautuminen.

  Ne näkyvät ei-kantavissa elementeissä, joissa ei ole vahvistusta tai jotka on vahvistettu vain asennusvaatimusten ja ohutkerrosten, tasoituskerrosten ja kipsikerrosten perusteella.

  Useimmissa tapauksissa esiintymisen syyksi katsotaan seoksen epäonnistunut muotoilu, jota pahentaa tilan väärinkäyttö.

  Kalsiumkloridin käyttö lisäaineena tai kloridien esiintyminen aggregaateissa lisää kutistumista kuivauksen jälkeen.

  Seoksen suunnittelussa ilmenee virheitä liiallisten vesimäärien käyttöä tai huonosti lajiteltujen aggregaattien käyttöä, jotka sisältävät suuren määrän erittäin hienoja fraktioita.

  Mitä enemmän konkreettisia tai hienojakoisten aggregaattien liuoksia tarvitaan, sitä suurempi veden kestävyys on työstettävyys.

  Kaikkien betonien ja laastien aiheuttama kutistuminen kuivumisen aikana johtaa murtumien avautumiseen muusta syystä, esimerkiksi lämpötilan kutistumisen aikana.

  Pitoisuus kutistumisen vuoksi kuivauksen aikana on noin 25% 180 päivän iästä 28 päivän ikäisenä. Palauttamismenetelmä kussakin tapauksessa riippuu erityisistä ominaisuuksista.

  Peitekerroksessa, tasoituskerroksissa ja kipsikerroksissa kutistumisparametreja kuivauksen aikana voi liittyä taivutukseen ja tarttuvuuteen.

  Halkeamat eivät aina ole vaarallisia betonille.

  Päätökset korjauksen korjaamisesta ja halkeamien sulkemismenetelmästä ovat seuraavat:

  - syy murtumiseen;

  - niiden ilmoituksen ja sijainnin leveys;

  - ilmakehän vaikutuksia elementteihin.

  Yleensä korjaamattomien halkeamien korjaamiseen ei ole vaikeuksia.

  Ne voivat kuitenkin näkyä, jos halkeaman korjaaminen on tarpeen, jotta korjaus ei ole havaittavissa valmistumisen jälkeen.

  Koska lähistöllä olevat halkeamat ovat aina näkyvissä, on lähes mahdotonta piilottaa korjauksen jälkiä, ellei koko elementti ole päällystetty koristeellisella pinnoitteella.

  Avoimien elementtien ulkopintojen halkeamat vähitellen laajenevat ja muuttuvat yhä näkyvämmiksi.

  Tällaiset ilmiöt ovat tyypillisiä lähinnä betonirakenteille, jotka ovat alttiina ankaraa sään samentumiselle ja kevyille rakenteille kaupunkiympäristössä.

  Aggressiivisissa ympäristöissä ulompiin osiin ja ohuisiin pintakerroksiin halkaisijaltaan yli 0,1 mm: n halkeamia on hermeettisesti suljettava.

  Jos ruosteen tahroja ei ole, ja betoni ei murene pois, ja kun säröä käytetään vasaralla, ei havaita aukkoja, eli on syytä uskoa, että raudan korroosio on vähäpätöinen.

  Tässä tapauksessa ei ole suositeltavaa kirjata halkeamia korjauksen aikana.

  Vahvistuksen tilan tarkastamiseksi voit leikata betonia useissa paikoissa ja rajoittaa sen siihen.

  Voit myös ottaa muutamia näytteitä betonista sen laadun ja muiden ominaisuuksien hallitsemiseksi sekä kloridien pitoisuuden määrittämiseksi.

  Seuraavia suosituksia voidaan käyttää matalien halkeamien korjaamiseen, jotka ilmenivät eri syistä eivätkä aiheutuneet ulkoisista kuormituksista.

  Kun betonipinnan ulkonäkö ei ole väliä, on suositeltavaa napata koko halkeamisviiva taltalla hyvin huolellisesti.

  Se auttaa havaitsemaan vielä pieniä aukkoja.

  On huomattava, että tässä tapauksessa betonia ei ole leikattu halkeamasta.

  Kaikki kivirakeet, pöly ja lika poistetaan harjalla, ja betonipinnan halkeaman molemmin puolin puhdistetaan lankaharjalla.

  Tämän valmistuksen jälkeen injektoidaan lateksi-liuos halkeamaan harjalla.

  On myös suositeltavaa poistaa laasti betonipinnalle leveydeltään noin 75 mm halkeaman molemmilla puolilla, ts. niillä alueilla, jotka on puhdistettu lankaharjalla. Jos tarvitset yhden tai kahden viikon kuluttua, voit ottaa käyttöön toisen ratkaisun kerroksen.

  Avoimiin betonielementteihin ehdotetaan seuraavaa restaurointimenetelmää, jota voidaan soveltaa vain hiuslangan halkeamiin raudoituksen korroosion ja betonileikkauksen puuttuessa.

  Ensinnäkin on välttämätöntä pestä betonipinta noin 75 mm: n leveydellä halkeaman molemmilla puolilla kylmällä vedellä.

  Käytä sitten puupalasta kumilevyllä lietteeseen tai sementtilipeä halkeamaan.

  Liuos valmistetaan valkoiseksi tai valkoisten ja harmaiden sementtien seokseksi (riippuen palautettavan betonielementin väristä).

  Latex-valkoisen keinokuidun lisääminen vähentää veden läpäisevyyttä ja kutistumista.

  Kaksi viikkoa korjauksen päättymisen jälkeen kaikki betonielementit tulee huuhdella vedellä.

  Katso myös sääntelyasiakirjat:

  SNiP 3.03.01-87 Laakeri- ja kotelorakenteet:

  "... s. 2.65 Jos muoviset kutistumat johtuvat betonin pinnalla, sen toistuvat pinnan värähtelyt sallitaan enintään 0,5-1 tunnin kuluttua sen asettamisesta."

  SNiP 52-01-2003 Betoni- ja teräsbetonirakenteet. Avainkohdat:

  p.4 Yleiset vaatimukset betonille ja betoniteräksille,

  s.6.3 Teräsbetoniseosten laskeminen halkeamien muodostamiseksi.

  Syyt betonin halkeilua

  Betoni on yhteinen rakennusmateriaali. Sen ominaisuudet ovat lähellä luonnonkiven parametrejä, kantavuus mahdollistaa suurien rakennusten ja rakenteiden käytön perustana.

  Betonin toiminnalliset ominaisuudet ovat hyvin tunnettuja rakentajille, mutta ei-asiantuntijat tekevät usein virheitä laastin koostumuksessa, josta puuttuu paljon tärkeitä kohtia betonin kiteytymisen aikana. Materiaalin ominaisuuksien tuntemus muuttuu toiminnallisiksi ongelmiksi, rakennusten ja rakenteiden tuhoamiseksi.

  Vaarallisimmat halkeamat, jotka esiintyvät betonissa kaatamisen ja vanhentamisen aikana tapahtuneiden virheiden vuoksi.

  Syyt

  Betonipohjan krakkaus on vaarallinen merkki, joka osoittaa väärän kaatamisen ylittävän sallitun kuorman rakenteen. Tärkein syy halkeamien ilmaantumiseen on rakennusalan ammattitutkinnon puute, sopimattomien materiaalien käyttö, virheellisiä laskelmia hankkeen aikana.

  Syyt, miksi betoni murtui käytön aikana, ovat teknisiä ja toimivia. Ne johtuvat ylikuormituksesta väärään suuntaan. Materiaalin spesifisyys on sen korkea kyky vastustaa paineita, mutta heikko kyky vastustaa vetovoimia.

  Rakenteen vahvistamiseksi käytetään vahvikekaalia, joka olettaa suurimman osan vetolujuuksista, mutta vahvistaminen ei pysty poistamaan niitä kokonaan. Kysymys ratkaistaan ​​vastuullisten alueiden vahvistamisen suunnittelumenetelmissä.

  Toinen syy on halkeamien muodostuminen. Se koostuu materiaalin kiteyttämisprosessin väärästä teknisestä tuesta. Betonikerrosten kuivumisen aikana muodostuu vaihtelevia kosteuspitoisuuksia.

  Pinta-alueet kuivuvat nopeammin, niiden tilavuus pienenee ja voimakas pintajännitys ilmenee. Suuri auringonvalo, lämpö aiheuttavat korkeaa kuivausta, muut syyt aiheuttavat halkeamia.

  Rakennuskoodit ja -määräykset (SNiP) mahdollistavat pienten (0,1 mm) halkeamien syntymisen vuorottelevan jäädytyksen ja sulatuksen olosuhteissa.

  Mitkä ovat halkeamien tyypit

  Alkuperätyypeittäin erotetaan seuraavat halkeamat:

  • Muotoilu. Ylikuormitukset johtuvat suunnitteluvirheistä, rakennuksen väärästä toiminnasta ja sopimattomien sementtimerkkien käytöstä.
  • Hajottavista. Näkyy johtuen kuivaustekniikan loukkauksista, betoniryhmän epäsuotuisista kiteytymisolosuhteista.
  • Luodut tulipalon aikana. Korkean lämpötilan vaikutukset lisäävät materiaalin kerrostumista johtuen vahvikkeen laajentumisesta ja suuresta lämpötilojen erosta ulko- ja sisäkerrosten välillä.

  Epäsymmetriset halkeamat jaetaan useisiin eri tyyppeihin:

  • Muovisen kutistumisen seurauksena. Nopea betonikuivaus. Ulkopuolella ne näyttävät epäselviltä halkeamia, joiden paksuus on jopa 75 senttimetriä.
  • Lämpötilan kutistumisen seuraukset. Kiteytyminen korkeissa lämpötiloissa aiheuttaa voimakkaita rasituksia, jotka tuhoavat ylemmän kerroksen. Kuon suunta ulottuu ulkopuolelta. Epäjatkuvuuksien leveys on kymmenyksistä millimetristä useisiin millimetreihin, on halkeamia, joiden leveys on senttimetriä.
  • Syövyttävät halkeamat. Muodostunut johtuen korroosion vahvistuspalkkeihin, jotka sijaitsevat lähellä pintaa. Useimmiten seurauksena on kaatamisen tekniikan rikkominen, venttiilien väärä asennus. Ilmaisu useiden kuukausien käytön jälkeen.

  Suurin osa syntyvistä tauista on luonteeltaan vähäistä ja niitä on lähes kaikissa säätiöissä.

  Halkeamien puuttuminen on ominaista korkean vastuullisuuden erityisrakenteiden perustuksille, jotka on luotu erikoisteknologian avulla tietystä materiaalista. Epämuodostumien ja repeämien sallitut arvot määritellään selkeästi SNiP: llä, joka säätää mahdollisten pinnan rikkomusten koosta ja syvyydestä.

  Mitä tehdä estääkseen betonin halkeilua

  Halkeamien välttämiseksi, kun ne ovat jo ilmestyneet, on mahdotonta. On välttämätöntä ymmärtää taukojen ulkonäön fyysinen merkitys. Ilmiön erityispiirre on halkeamien muodostumisen piilotettu muoto.

  On mahdollista estää niiden esiintyminen vain etukäteen käyttäen oikeita teknisiä menetelmiä, käyttää sopivia materiaaleja ja tehdä työtä suotuisissa ilmasto- ja lämpötilaolosuhteissa.

  Laastin tekniikka vaatii sopivia määriä hiekkaa, sementtiä ja täyteainetta. Sideaineen ylimääräinen pitoisuus edistää mikrokuoren muodostumista, joka on vaarallista niiden määrässä ja näkymättömyydessä.

  Betonin kiteyttäminen on kastettava vedellä. Pinta saa kosteutta, ulomman kerroksen tilavuus on kohdistettu suhteessa sisäiseen, eikä sillä ole aikaa antaa vettä. Kuivumisprosessiin liittyy lämmön vapautuminen, kuumina kesäpäivinä, kostutus tulisi tehdä 2-3 tuntia kaatamisen jälkeen.

  On mahdotonta vedellä letkua letkusta, jossa suorassa suihkussa on paineita, on käytettävä kastelupulloa, sprinkleriä. Optimaalinen kastelujärjestelmä ensimmäisellä viikolla kaatamisen jälkeen on 3-4 kertaa, seuraavan viikon aikana 1-2 kertaa päivässä. Kostutettu pinta peitetään muovikelmulla, kumilla kangasta.

  Betonin valmistamiseen on liitettävä jaksottainen silmukointi, jossa on tamping array. Onteloiden eliminointi, liuosten sisältämät kuplat välttävät muodonmuutosjännityksiä, jotka aiheuttavat pintakerrosten repeämisen.

  Miten poistaa halkeamat, jotka ovat ilmestyneet

  Betonivalun pinnan leviäminen on vaarallista. Ne vähentävät lujuutta, muodostavat polun, jossa suuret määrät vettä johdetaan ryhmään, mikä helpottaa tunkeutumista vahvistuspalkkeihin.

  On olemassa mahdollisuus pakkasen laajentumiseen, "räjäyttämällä" betonia sisältä, metalliset elementit alkavat ruostua ja tuhoavat viereiset materiaalikerrokset.

  Vaihtoehdot olemassa olevien virheiden päättämiseksi:

  • Kuivan ruiskutus. Paineella syntyvät ontelot täytetään erityisellä korjausyhdisteellä. Menetelmä on monimutkainen, vaatii tiettyjä kustannuksia. Asiantuntijat suorittavat sen, koska se edellyttää erityislaitteiden käyttöä.
  • Tiivistävät halkeamat. Murtuma avataan 5 mm: n leveydelle, murskat ja kuorintaiset osat poistetaan. Puhdistettu ontelo täytetään hiekan, sementin ja polymeerityyppien seoksella. Koostumus tiivistää murtuman, vahvistaa muodonmuutosaluetta ja suojaa uudelleen krakkausta vastaan.
  • Asennuksen toteutukseen on olemassa erilaisia ​​vaihtoehtoja, riippuen betonirakenteen tarkoituksesta, vastuusta, testattavien kuormien suuruudesta.

  On tarpeen käyttää pääratkaisuihin mahdollisimman lähellä olevia korjausratkaisuja. Tämä auttaa liittämään tiukasti aukkojen seinät ja luo rakenteelta monoliittinen osa.

  Murtumien esiintyminen betonirakenteessa on ei-toivottu, mutta usein havaittu ongelma. Eliminaatio vaatii paljon työtä, mikä maksaa huomattavia kuluja.

  Katso lisää videoita:

  Voit välttää ongelmia huolellisesti noudattamalla tekniikkaa liuoksen sekoittamisessa ja kaatamalla konkreettista, asianmukaista kuivumisen ja vanhentuneen kaadon tuotantoa.

  Kerro ystävillesi tästä artikkelista sosiaalisessa. verkot!

  Betoni- ja rakennustekniikka - apua.

  Apua tekniikan harjoittamiseen. Kuinka tehdä laadukkaita ja halpoja betoni- ja rakennusmateriaaleja?

  Betonien halkeamat - syyt ja niiden muodostumisen estäminen

  "Teoria ilman käytäntöä on kuollut, ja käytäntö ilman teoriaa on sokea ja kuuro,"

  Yritän aina noudattaa tätä periaatetta.

  Tässä artikkelissa tarkastelemme erittäin tärkeää asiaa jokaiselle, joka työskentelee betonin kanssa. Nämä ovat konkreettisia halkeamia - syitä niiden esiintymiseen ja niiden muodostumisen estämiseen, estääkseen betonin tuhoutumisen edelleen. Se (tämä aihe) jatkaa sarjaa "Betonirakenteiden tuotanto ".

  Hän on seuraava sarjassa, neljä ensimmäistä julkaistiin aikaisemmin, haluan muistuttaa teitä siitä, mitä heitä kutsuttiin:

  1 Betonin sekoittaminen - ohjelman mukaisen betoniseoksen valinta.

  2 Betonipolku - miten konkreettista työtä tehdään.

  3 Betonin hoito - kuinka kunnolla hoidetaan tuoretta betonia.

  4 Betonin korjaus - virheiden korjaaminen.

  5 Halkeamat betonissa - syyt ja niiden ehkäiseminen. Tämä on tämän päivän artikkeli.

  Hyvät kollegani, mitä pidän konkreettisten halkeamien suhteen, on se, että on selvää, että betoni on "sairas", mutta mitä ja kuinka vakava tauti katsotaan tässä tarkastelussa. Siksi olen päättänyt omistautua samalle kahdelle erilliselle artikkelille, ei siksi, että tämä on "kauheinta" konkreettista vikaa (joskus pahempaa, voit lukea siitä edellisessä artikkelissa "Korjaus betonista"), mutta koska se on useimmiten yhteinen vika ja on olemassa objektiivisia syitä tähän, paljon pahoillamme

  Teknologisten ominaisuuksiensa ansiosta, tavallinen betoni (ja tämä on noin 90% valmistetusta betonista) on ominaisuuksia, joiden ansiosta luonnollinen kutistuma on noin 0,5 - 2,5 mm / 1 m betoniä kohden, ja täällä ei voi päästä eroon, mutta miten ne pysyvät näissä 0,5 mm, keskustelemme kanssanne vielä.

  Seuraavassa artikkelissa kerron varmasti, kuinka suljetaan halkeamat (koska ne näyttävät olevan kiinteitä), mutta tärkein asia on, miten estää niiden syntymistä.

  Joten mitkä ovat betonin halkeamia. Tässä on täydellinen ja johdonmukainen luokittelu.

  1 Syistä: muodonmuutos, rakenne, lämpötila, kutistuminen, sedimentti, kuluminen (sään), halkeamat, jotka johtuvat vahvistamisesta.

  2 Tuhotyypin mukaan: murskata, rikkoa, leikata.

  3 Suuntaan: pystysuora, vaakasuora, kalteva.

  4 ääriviivoissa: suoraviivainen, kaareva, suljettu (ei pääse seinän reunaan).

  5 Syvyys: pinta, läpi.

  6 Vaara-asteella: vaarallinen, ei vaarallinen.

  7 Aikana: stabiloitu, ei stabiloitu.

  8 Ilmoituksen koon mukaan hiukset tai hiukset (voidaan kutsua tavalla tai toisella) - jopa 0,1 mm, pienet - jopa 0,3 mm, kehitetty - 0,3-0,5 mm, suuret - enintään 1 mm ja enemmän.

  Valmistin tiedoston, se on sanan sanoma, mutta taulukkomuodossa ja siellä kaikki halkeamat tyypit, tärkeimmät syyt, merkit, muodostumisjakson ja ennaltaehkäisyn ja eliminoinnin systematisoidaan. Tiedosto voidaan ladata täältä Taulukko-tyypit-syyt-koot-asennus, tulostaa se ja pitää se aina kädessä. Se on melko yksinkertainen eikä varmasti paljasta kaikkia vivahteita, mutta usein se riittää.

  Erityisen "huolellinen", voit selvittää yksityiskohtaisesti lataamalla ainutlaatuinen kirja Fizdelya IA, (tämä on kirjailija määrää sen betonin Rikkomattomat, "vasara Fizdelya" luultavasti tapasi) vaikka tämä kirja on kirjoitettu 70-luvulla, mutta sillä on merkitystä ja nyt, koska tänä aikana mikään ei ole muuttunut paremmaksi. Tämä on tietenkin perustavaa laatua oleva työ ja suosittelen häntä saamaan sen tietokantaan.

  Ajattelin pitkään, miten keskustelemme tästä laajasta asiasta ja päätimme, että aivan samoin pohdimme ennen kaikkea syitä miksi halkeamia betonissa, muiden materiaalien seinien halkeamia ja muita halkeamia. Tämä on tärkeää, ei ole mitään syytä, ei ole seurauksia. joten:

  1 Näet kuvissa kaikenlaisia ​​kutistumisparametreja, siirrä hiirtä kuvan päälle ja näe nimen, eli halkeaman tyyppi. Joten - betonin kutistuminen rakennuksen vahvuuden aikana, näkyy jo ensimmäisten kolmen päivän aikana (jopa ensimmäisellä hetkellä se on jo näkyvissä) ja juuri siellä "oikein" kutistuu halkeamia. Olen jo kirjoittanut niin paljon tästä, että jotkut todennäköisesti sanovat hyvin, paimenet, millainen "vartalo" sinä olet ja ne ovat todennäköisesti oikein, olen todella tylsää, kun noudatetaan tiukasti prosessidirektiivejä. En vieläkään kirjoita siitä, mutta suosittelen, jos et ole lukenut aiempia artikkeleita:

  A) Betoniseoksen valmistus - betoniseoksen valinta ohjelman mukaisesti.

  "Times New Roman", mso-bidi-font-perhe: "Times New Roman", väri: # 333333;

  B) Betonipolku - konkreettisen työn tekeminen.

  "Times New Roman", mso-bidi-font-perhe: "Times New Roman", väri: # 333333;

  C) Betonin huolto - kuinka kunnolla huolehditaan tuoreesta betonista.

  "Times New Roman", väri: # 333333; mso-fareast-kieli: RU; mso-bidi-font-style:

  Nämä ovat juuri niitä pahamaineisia "3 valaita", joihin koko prosessin "Betoniteosten valmistelu" "lepää" ja luonnollisesti niiden hyvä laatu ovat perustavanlaatuisia.

  "Times New Roman", väri: # 333333; mso-fareast-kieli: RU; mso-bidi-font-style:

  En toista ja yhtä hyvin minä "terävöittää" huomiota kahdella tärkeällä kohdalla:

  mso-fareast-font-family: "Times New Roman", väri: # 333333, mso-fareast-kieli:

  A) Konkreettinen kutistuminen tapahtuu useimmiten silloin, kun sinulla on ylimääräinen vesi konkreettisessa sekoituksessa, ja tämä on "vihollinen nro 1" betonille. Se on se, joka pääasiallisesti edistää halkeamien muodostumista, kirjoitin myös paljon tästä, mutta hän piti sitä velvollisuutena toistaa.

  mso-fareast-font-family: "Times New Roman", väri: # 333333, mso-fareast-kieli:

  B) Monille voi tuntua kummalliselta, mutta betonin kutistuminen ilmenee myös "liikaa" sementistä (mikä tarkoittaa enemmän kuin mitä resepti osoittaa), mikä on myös "konkreettista" vihollista ja edistää halkeamien muodostumista. Loppujen lopuksi, kuten toisinaan tapahtuu, hyvin "proshlyapil" operaattorin ja teki "neste" betonimassan "ilman muuta" lisää sementtiä "silmämääräisesti" ja pääsee kuin normaali seokseen antaa sinulle takaa, että saat kutistuminen halkeamia, ja lisäksi on sementin ylitys.

  mso-fareast-font-family: "Times New Roman", väri: # 333333, mso-fareast-kieli:

  Kysyt häneltä, miksi teit sen, vastaus on - tein parasta, "konkreettinen on vahvempi", tässä tapauksessa osoittautuu, että "paras on hyvän vihollinen". Jos sinulla on jo "nestemäistä" betoniseosta, lisää sementtiä + hiekkaa, vähintään 1/3 suhde ja säilytä sementti ja "suorista" seos. Tässä minusta tuntuu, että kaikki on selkeä "extra" sementti, konkreettisempi kutistuminen, ceteris paribus. Minusta näyttää siltä, ​​että olemme jo tutkineet yksityiskohtaisesti konkreettista kutistumista, ehkä jopa liian paljon, mutta tässä tapauksessa "liian paljon on hyvä ystävä" tai "toisto on oppimisen äiti". Tule.

  mso-fareast-font-family: "Times New Roman", väri: # 333333, mso-fareast-kieli:

  2 Sedimenttimuotoja esiintyy pääasiassa, kun perustuksen epätasaista sedimenttiä esiintyy ja johtavat rakennuksen yläpuolisten rakenteiden (seinät, pylväät, levyt ja muut elementit) muodonmuutokseen seinämateriaalien ominaisuuksista riippuen näiden seinämien vaurioitumiseen. Nämä vauriot ilmaistaan ​​halkeamien ilmaantuessa. Halkeamien läsnäolo vähentää rakennuksen rakenteellista luotettavuutta ja joskus sen suorituskykyä. Sana, nämä ovat kaikkein "vakavimpia" vikoja ja niitä olisi käsiteltävä kaikella vastuulla.

  Ensinnäkin niitä on tarkasteltava (tämä on tarpeen yhdistää tehtaan laboratorio ) ja joitain erityispiirteitä. Kaikki säätiön perustusten ja sedimentin toiminnan häiriöt havaitaan muodonmuutosten ja maanpäällisten rakenteiden vahingoittamisen kautta. Vikojen syiden poistamiseksi sinun on tiedettävä epätasaisten sedimenttien sijainti ja syy. Siksi rakennuksen ja sen kellarikerroksen tarkastus etenee tässä järjestyksessä: maanpäällisistä rakenteista halkeamille kellariin. Tämä menetelmä on syiden etsiminen.

  Miksi perustan sedimentti esiintyy? Syyt ovat yleensä suurta lajiketta.

  1) Maaperän epätasa-arvoinen pakkaaminen, rakenteiden rakentamisen ja käytön aikana on muita syitä. Tässä tapauksessa halkeamat voivat päästä seinän reunaan ja olla vinot. Ne näkyvät vain venyvissä alueilla. Sedimentin syyt voivat olla hyvin erilaiset: erilaiset maaperän puristukset, epätasaiset kuormitukset, kuormien pitoisuus rakenteiden kulmissa, maaperän löystyminen rakennuksen aikana ja paljon muuta.

  2) Lisälaajennusten rakentaminen. Nykyisen kohteen alla syntyy ylimääräisiä puristusjännityksiä, ja tämän seurauksena perustan sedimentti. Jo toimivien esineiden viereisillä seinillä esiintyy kaltevia halkeamia, jotka putoavat alas. Tässä tapauksessa halkeamat avautuvat ylhäältä. Samankaltaisia ​​ilmiöitä esiintyy rakennuksen lisälaajennuksella pitkin sen pituutta.

  3) Rakenteiden kuormitukset säätöön rakennuksen pituudella. Ulkopuoliset kotelorakenteet, toisin sanoen seinät, erityisesti pituussuuntaiset, joskus sisältävät eri paino-osia, on lasitetut osat tai esimerkiksi seinät. Tällaiset eri kokoiset kuormat aiheuttavat erilaisia ​​säätöjä. Jos pitkittäisillä seinillä, etenkin sisemmillä, on vain vähän aukkoja, niillä on suuri kuorma lattialaatoilta. Tämä useimmissa tapauksissa johtaa säätöön ja halkeamat näkyvät poikittaisten seinien liitoskohdissa.

  4) Pintakuormilla on tietty arvo. Tämä on yleensä tärkeää, kun sivuston rakentaja varastoi rakennusmateriaaleja ja muita tuotteita seinämien läheisyydessä, tämä ylimääräinen kuorma maaperän pinnalla voi aiheuttaa paikallisen maaperän puristusta pohjan pohjalle ja sedimentille. Täällä on väistämättömiä kielteisiä seurauksia.

  5) Muut dynaamiset vaikutukset. Tämä tarkoittaa esimerkiksi raskaan tien ja rautateiden liikkumista tai muuta vastaavaa ilmiötä lähellä olemassa olevaa kohdetta. Esimerkiksi useita uusia rakennushankkeita on käynnissä ja pilareita ajetaan uusissa rakennuksissa. Sinä itse ymmärrät, että kaikki tämä voi johtaa rakenteiden ylläpidettävien osien vaurioitumiseen ja vaikuttaa myös uuden kohteen perustekniikoihin, ja tämä on otettava huomioon.

  6) Maaperän, etenkin kurottavien, jäätymisen ja sulatuksen vaihto (nämä ovat hiekkarantoja ja hiekkaisia ​​hiekkasaumoja, lieppeitä ja savia, jotka lisäävät tilavuutta pakastuksen aikana). Yleensä tämä aiheuttaa lähes aina epätasaisen perustusten nostoa. Olen pahoillani siitä, ettei sillä ole oikeaa "vertailua", se on sama, kun "vatsa puhaltaa" ja myös "heikot maaperät" lisäävät tilavuutta jäädyttämisen aikana ja "työntävät" säätiön ylöspäin, kuten silloin, kun säätiö on on jäätymispisteen yläpuolella.

  Tämän seurauksena näet useita haittoja muurien muodossa seinillä, mikä näkyy edellä kuvatuissa kuvissa. Jäteveden sedimentin sulattamisen aikana (eli se liikkuu alaspäin) enemmän kuin nostaa turvotuksen aikana ja näiden muuttuvien kuormitusten seurauksena seinät saavat joka kerta yhä enemmän uusia vaurioita. Muuten, jäädytyksen syvyys jokaisella alueella on hyvin tiedossa, esimerkiksi Moskovan alueella se on 1,7 metriä.

  Nämä ovat tärkeimmät syyt kellarikerrokseen. Siksi valmistauduttaessa rakentamiseen on tarpeen suorittaa hydrogeologisia ja maaperätutkimuksia. Suunnittelijat ovat yleensä mukana, mutta jos rakennat omaa taloa, sinun on otettava tämä huomioon. Älä unohda näitä yksinkertaisia ​​sääntöjä, se voi olla kallista jälkikäteen.

  En anna neuvoja täällä, liian paljon vastuuta ja liian monia tekijöitä, jotka vaikuttavat lopputulokseen. Ja silti en pidä kiinni itseäni ja annan yhden - antamaan perustuksen rakentamisen ammattilaisille, joka on osoitettu hyvillä suosituksilla, se on varmasti kalliimpaa, mutta takaamalla säästämättä. Jotkut sanovat, no, Shepherd, sinä ja "pessimistinen" (johon minä vastaan, on aforismi, pidän siitä kovasti, "että pessimisti on hyvin perillä optimisti"), kiinni olen täällä, pelkäämme, mitä tein sen tahallani mitä sanot nyt, kun nuori "imbued".

  Voit lukea lisää tästä aiheesta lataamalla 2 tiedostoa, jotka olen valmistanut sinulle:

  Säätiön järjestely - Säätiöohjeet, perustelut, valokuvat ja selitykset, täysin pragmaattinen ja pieni tiedosto.

  Betonointiperusteet Nämä ovat massiivisten perustusten konkreettisia menetelmiä koskevia ohjeita, jo yksityiskohtaisempi kuvaus kaikista laskelmista ja vaiheittain suoritettavista töistä.

  Tällöin lopetetaan sedimenttiset halkeamat ja siirrymme eteenpäin.

  3 Lämpötilan halkeamat, mikä se on, kuinka paljon niiden vaikutus betonin laatuun on. En halunnut "sukella" tieteen, mutta minun pitäisi, mutta vain vähän. Muistan vielä fysiikan. Lämpölaajenemiskerroin on mitoittamaton määrä, joka luonnehtii kehon tilavuuden tai lineaaristen mittasuhteiden suhteellista muutosta 1 asteen K (Kelvin) lämpötilan kohotessa vakionopeudella.

  Lämpötilan muodonmuutokset betonissa - laajeneminen lämmityksen ja puristuksen aikana jäähdytyksen aikana. Betonin lineaarisen laajenemisen keskimääräinen lämpötilakerroin on 10 * 10 - 6 (tämä voidaan tulkita 10x 10 - miinus kuudenneksi) tai absoluuttisesti 0,00001. Esimerkiksi teet kaistale säätiö kokonaispituus on 100 metriä tai 10000 Katso, tässä aritmeettinen on yksinkertainen, saadaan muuttamalla lämpötilaa 1 asteella perusta oman "pelaa" 1mm, ja jos ero on 10 astetta, 20 tai 30, tehdä matematiikasta. Todellisuudessa lineaarinen laajenemiskerroin vaihtelee betonin koostumuksesta ja ainesosien ominaisuuksista riippuen. Sementtikiven pitoisuuden kasvaessa lineaarisen laajenemisen kerroin kasvaa.

  Kaikki tämä, kuten sanonta kuuluu, "puoliaikainen", he oppivat käsittelemään, suunnittelijat tarjoavat niin sanottuja lämpötila-nivelet, jotka kompensoivat betonin lämpötilan laajenemista. Kaikki tämä lasketaan, kun betonin huokoisuus on enintään 7%, sitä pidetään ihanteellisena.

  Pääongelma on erilainen. Valitettavasti betonin huokoisuus ylittää ihanteellisen 7% ja tämä aiheuttaa suuria ongelmia. Vaarallisimpia betonille on betonirakenteen upotettu vyöhyke (jossa esiintyy vaihtoehtoista kastumista betonilla), jossa betonin pintataso ja suojakerrokset suoritetaan: toistuva jäädytys ja sulatus; kosteuttava ja kuivaava; altistuminen usein kemiallisesti aggressiiviselle pohjavedelle. Tässä vyöhykkeessä syntyy hyvin usein lämpötilan halkeamia, jotka johtuvat ilman lämpötilan vaihteluista + - - käytön aikana. Ja nämä betonin säröt ovat vaarallisimmat. Sitten tarkastelemme, miten tällaisten halkeamien poistaminen voidaan estää, mutta niiden aikaisempiin artikkeleihin on paljon helpompi estää ja lukea siitä: "betoniseoksen valmistus - konkreettisen koostumuksen valinta ohjelman mukaan", "betonin asettaminen - konkreettisten töiden tuottaminen", " konkreettinen - miten kunnolla huolehditaan tuoreesta betonista ". No, näyttää siltä, ​​että olemme käsitelleet lämpötilan halkeamia, menemme pidemmälle. joten:

  "Arial", "sans-serif", mso-fareast-font-family: "Times New Roman", väri: # 333333;

  Betonin vahvistaminen. Haluan ottaa sinut käyttöön väärästä lujituksesta johtuvien halkeamien tapahtuessa ja hieman enemmän kertomalla eräistä betoniteräksen ominaisuuksista, koska sen puhtaassa muodossa betonia käytännössä ei käytetä rakentamisessa, joten kun kirjoitamme betonia vähentämään sitä, lue se betonirakenteena. Yritän, lyhyt ja suosittu.

  Vahvistettu betoni on todella uusi materiaali, jossa teräs ja betoni toimivat yhdessä, auttavat ja täydentävät toisiaan. Se selitetään yksinkertaisesti. Konkreettinen kovettumisen aikana, kun muistat, kutistuu, joten se kiertää tiukasti. Betonin lujuuslujuus saavuttaa merkittäviä arvoja. Joten, jotta vedettäisiin 25 mm: n halkaisijaltaan betoniteräksen betoniin 250 mm: n syvyyteen, tarvitaan noin 1,0 tonnin voima. Betonirakenteen kiinnittymistä ei häiritse suurilla lämpötilahäviöillä, koska teräksen ja betonin lämpölaajenemiskertoimet ovat lähes samat. Teräksen hyvä tarttuminen betoniin johtaa siihen, että kuormituksella nämä kaksi materiaalia toimivat yhtenä yksikkönä.

  Betonien korkea puristuslujuus ei toimi kunnolla. Betonin vetolujuus on keskimäärin 15 kertaa pienempi kuin puristustekniikka, jotta tämä indikaattori kasvaisi ja betonilla olisi suurempi vastustuskyky veto- ja taivutuskuormille, ja se on vahvistettu teräsvahvikkeella, joka saa vetovoimia. Haluan merkitä nyt enemmän ja enemmän sinun täytyy käyttää komposiitti vahvistusta (lue siitä sivustolleni). Rakenteiden ansiosta modernit rakennusrakenteet on luotu ja ne toimivat täydellisesti taivutukseen ja venyttelyyn.

  Betonituotteiden lujuusominaisuudet ja kestävyys ovat betonin ja lujituksen yhteistoiminnassa, joka saavutetaan niiden pintojen korkean liimausasteen, lähelle lineaarisen laajenemisen lämpötilakertoimien ja betonin kykyä suojata teräsraudoitusta korroosiolta johtuen.

  Betonin vahvistaminen vähentää kutistumisdiformoitumistaan ​​ja vähentää halkeilun mahdollisuutta. Armeeraus havaitsee tärkeimmät vetolujuudet betonituotteissa, ja se on sen tärkein tehtävä.

  Lujitteiden puutteista johtuvat halkeamat ilmenevät kahdesta syystä:

  1 Vahvikotelon virheellinen laskenta, kun pitkittäinen vahvike (etenkin alempi) ei kestä taivutusvoimia ja halkeamia betonin alaosassa. Nämä halkeamat eivät ole käytännössä "kiinteitä". Esimerkiksi aina vakuutan ja vahvistuksen häkän alempi rivi vahvistettiin vahvistamalla suurempi halkaisija kuin ylärivillä (varsinkin kun kaatavat perustukset).

  2 Vahvistuksen oksidoituminen (eli "ruostuminen"). Kirjoitin tästä aiheesta "betonin asettaminen", toistetaan lyhyesti, kun metalliromu, se lisää tilavuutta ja "kyyneliä" betonia. Tätä haittapuolta voidaan välttää: a) Käytä (jos mahdollista) komposiittivahviketta ja suojaa yläpinta, joka on myös suojakerros betonista kosteuden läpäisevyydestä (kuvattu myös yksityiskohtaisesti kohdassa Betonin huolto). Käytä vedenpitävää tyyppiä PENETRON.

  Tein kolme asiakirjaa, ja ne koskevat vahvistamalla erilaisia ​​säätiöitä (olen varma, että tämä on mitä kohtaat useammin. Muuten kaikki tiedostot kirjoitetaan yksinkertaisesti käytännön työhön, valokuvia annetaan kaikkialla, ja tämä on itse asiassa vaiheittainen ohje, jolla he kertovat paitsi siitä, vahvistus, mutta juuri perustaprosessi on annettu. Olemme teidän kanssanne täten "tappa- malla 2 lintua yhdellä kivellä", niin luetaan:

  1 Säätölevyn vahvistaminen ja tuottaminen - Tämä koskee pääasiassa kellari- tai kellarirakentajia sekä epävakaiden ja heikkojen maaperän rakentamista.

  2 Raudoitusraudoitusten vahvistaminen - Tämä on kevyt säätiö. Tässä tiedostossa yksinkertaisimmat, helposti saatavilla olevat, lyhyesti ja selkeästi kuvattu vahvistamisen perusperiaatteet.

  4 Betonin ja betoniteräsrakenteiden rakentaminen - Perusteellinen työ, erittäin yksityiskohtainen ja perusteellinen kuvaus betonin vahvistamiseen liittyvistä prosesseista (erityisesti "huolellinen").

  No, olemme teidän kanssanne, mielestäni, kuten sanonta kuuluu, me lopetimme "esittely", eli puretaan, kuten sanotaan "luiden alle", kaikenlaisia ​​halkeamia, tapahtumien syitä, kävi selkeästi, miten välttää ne.

  mso-fareast-font-family: "Times New Roman", väri: # 333333, mso-fareast-kieli:

  Se voi olla jopa liian yksityiskohtainen. Tässä suhteessa anna minun sallia itselleni luvan lupaus "filosofisoida", tämä hyödyttää vain yhteistä syytä. Pidän todella maanmiehen Nobel-palkinnon saaneesta Lev Davidovich Landau'n lausunnosta, hän sanoi: "Todellinen asiantuntija pitäisi ymmärtää, mitä hän ei voi kuvitella" (hän ​​puhui todella tiedemiehenä, olen tietoisesti korvannut hänet asiantuntijan kanssa), kuten sanoin, esimerkiksi mielestäni ymmärrys on tärkeämpää kuin tietää.

  mso-fareast-font-family: "Times New Roman", väri: # 333333, mso-fareast-kieli:

  Siinä vaiheessa, kun ymmärrämme ja yhdistämme betonin tuotannossa ja sen sovellutuksessa syntyvät prosessit (ei kuitenkaan kaikki, mutta ainakin perustiedot ja merkittävät), voimme kutsua itseämme hyviksi asiantuntijoiksi. Esimerkiksi en ole vielä saavuttanut tätä, mutta pyrin siihen. Anteeksi perääntyä. Jatkamme.

  mso-fareast-font-family: "Times New Roman", väri: # 333333, mso-fareast-kieli:

  Ja sitten tulin ennen ongelman "dilemmaa", jatketaan ja pohditaan tapoja eliminoida ja tiivistää halkeamia, mutta se vie kaksi kertaa enemmän kuin mitä tähän mennessä on kirjoitettu ja päätin jakaa suuren postin halkeamat kahdeksi osaksi:

  mso-fareast-font-family: "Times New Roman", väri: # 333333, mso-fareast-kieli:

  1 Tämä on se, mitä olemme nyt harkinneet - tapahtumien syyt, niiden ehkäiseminen ja luokittelu

  mso-fareast-font-family: "Times New Roman", väri: # 333333, mso-fareast-kieli:

  2 Omistetaan, tarkastellaan ja välittömästi poistetaan ja lopetetaan. Sovittu?

  mso-fareast-font-family: "Times New Roman", väri: # 333333, mso-fareast-kieli:

  Sitten tässä ensimmäisessä osassa sallikaa minun päättää luvalla.

  Halusin kiinnittää huomionne seuraaviin, luultavasti huomasi, että kiinnostuksen kohteeni ovat rajalliset paitsi konkreettisia, joten suosittelen, että katsotte sivustoni muita materiaaleja noin omalla tavallaan omalla tavallaan rakennusmateriaalien tuotannon tekniikat:

  1 Maaperän lohkot, ainutlaatuinen tekniikka ja laitteet niiden tuotantoon.

  2 Laajennettu vermikuliitti ja perliitti - nykyään nämä ovat uusia mahdollisuuksia tuotantoon ja liiketoimintaan.

  3 Serobetoni ja rikki asfaltti - ainutlaatuiset teknologiat ja laitteet niiden tuotantoon.

  4 Cellular betoni - mikä on parempi? Valitse paras vaihtoehto. Paras ja halpa versio tekniikasta ja laitteista rakennuspalikoiden tuottamiseksi ei-autoklaavista ilmastetusta betonista

  5 Polystyreeni-palamattomat betonilohkot rakentamiseen käyttäen menetelmää ilman muottityörakennetta.

  6 Kuivasekoitukset - yksinkertainen ja edullinen tapa valmistautua.

  [kärki] Hyvät kollegat, monille teistä nämä tiedot voivat olla hyvin tärkeitä. Lähetin useita artikkeleita sivustolla, otsikon "Tee se itse". Suosittelen, että tutustut niihin alla oleviin linkkeihin. Vakuutan, ettet pahoillasi:

  1 "Asuntojen korjaus - tee se itse", ainutlaatuinen käsikirja asunnon tai talon korjauksesta.

  2 "Talon rakentaminen itsellesi - kanadalainen rakennustekniikka" - tämä tekniikka mahdollistaa oman talosi rakentamisen hintaan 6000.0 ruplaa neliömetriä kohti, mukaan lukien sisustus.

  3 "Lämminvesilattia tekee sen itse" on vaihtoehtoinen tapa lämmittää koko talon tai joidenkin huoneiden, kuten keittiö, kylpyhuone tai wc.

  4 "Veden lämmitys kotona omiin käsiisi" - auttaa sinua asiantuntijan kanssa ja tee tämä työ itse.

  5 Nyt, mutta jatkoa seuraa, joten pysykää otsikossa "Tee se itse".

  Jatkan lisäämällä tähän osaan viestejä, jotta voimme auttaa sinua suuressa määrin asiantuntijana joissakin rakennus- ja korjausasioissa ja valmistautumaan näiden töiden valmistukseen itse. [/ tip]

  Klikkaa tätä linkkiä nähdäksesi mielenkiintoisia ja hyödyllisiä materiaaleja sivustostani.

  mso-fareast-font-family: "Times New Roman", väri: # 333333, mso-fareast-kieli:

  RU; mso-bidi-font-style: italic "> Toivotan teille menestystä.

  mso-fareast-font-family: "Times New Roman", väri: # 333333, mso-fareast-kieli:

  mso-fareast-font-family: "Times New Roman", väri: # 333333, mso-fareast-kieli:

  RU; mso-bidi-font-style: italic "> Luo, uskalla ja voittaa!

  mso-fareast-font-family: "Times New Roman", väri: # 333333, mso-fareast-kieli:

  mso-fareast-font-family: "Times New Roman", väri: # 333333, mso-fareast-kieli:

  mso-fareast-font-family: "Times New Roman", väri: # 333333, mso-fareast-kieli:

  mso-fareast-font-family: "Times New Roman", väri: # 333333, mso-fareast-kieli:

  mso-fareast-font-family: "Times New Roman", väri: # 333333, mso-fareast-kieli:

  mso-fareast-font-family: "Times New Roman", väri: # 333333, mso-fareast-kieli:

  mso-fareast-font-family: "Times New Roman", väri: # 333333, mso-fareast-kieli:

  mso-fareast-font-family: "Times New Roman", väri: # 333333, mso-fareast-kieli:

  mso-fareast-font-family: "Times New Roman", väri: # 333333, mso-fareast-kieli: