Oikea periaate halkeamien poistamiseksi tiiliseinästä

Syyt, jotka johtavat murtumien ilmenemiseen tiilitaloissa, paljon. Näihin kuuluvat ennakoimattomat seismiset toiminnot, mekaaniset vauriot ja virheet rakennuksen aikana. Esimerkiksi halkeamia saattaa esiintyä talon tiiliseinän tukevien seinien väärästä vanteesta johtuen. Mitä tehdä, jos tiilitalon seinämän halkeama on jo ilmestynyt? Joka tapauksessa talon tarvitsee sekä pinnallinen, kosmeettinen että perusteellinen korjaus vahingon syiden poistamisella, jos ne ilmestyvät rakentamisen tekniikan rikkomisen vuoksi. Jos aika ei vahvista pohjaa ja talon seinämiä, pieni pieni rako voi aiheuttaa tukirakenteen vääristymisen ja talon peruuttamattoman muodonmuutoksen.

Seinämuutokset

On olemassa useita tärkeitä syitä, joiden vuoksi aukko voi näkyä seinään:

 1. Säännöllinen luonnonvaraus talossa yli 1-2 vuotta (erittäin tärkeä on tietyntyyppisen maaperän rakentamisen sallitun perustan valinta) ja luonnolliset muutokset.
 2. Pohjustus ja jatkuva halkeileminen pohjaveden säännöllisen pesemisen tai huonosti jakaantuneen kuorman johdosta, mikä antaa esijännityksen yhdelle pisteelle.
 3. Säätiön jäädyttäminen ja tuhoutuminen seuraavan lämpötilanmuutoksen jälkeen.
 4. Raskas kuorma tiilimuuraukseen. Tällaisissa olosuhteissa halkeamia ei tule näkyä vain seinien, vaan myös pylväiden kohdalla. Liiallisen paineen aiheuttamien halkeamien ominaispiirre on pystysuuntainen suunta ja sulkeminen.
 5. Valuteknologian rikkominen talon perustan rakentamisen vaiheessa, huonolaatuiset materiaalit ja niiden puutteellinen kuivaus
halkeilua

Säätiön vahvistaminen

Rakenteen eheyteen liittyvät vakavat ongelmat edellyttävät säätiön koko rakenneuudistusta:

Kodin perusta on vahvistettava

 • Ensinnäkin, seinään pitkin, jonka halkeama on pohjan horisontin tasolle, sinun on tehtävä syvä kaivanto. Kaivon leveys ei saa olla suurempi kuin pohjan paksuus.
 • Tämän jälkeen halkeamaa on hieman laajennettava, puhdistettava löyhästi väkevöidyistä kivistä ja sementin sitomisesta niihin.
 • Pidennetty ja puhdistettu alue porataan vaakasuoraan ja pystysuoraan raudoituksen alla. On tarpeen sitoa sopivan kokoiset lujitustangot ankkureilla ja kiinnittää ne hitsaamalla. Sauvojen välinen etäisyys riippuu siitä, kuinka leveä halkeama on kiinnitettävä. Tämä vahvistus tehdään uudeksi sidokseksi uuden lujittavan pohjan luurankoon.
 • Nyt voit tehdä muottipesän ja kaada betonia siihen. Jotta uudet halkeamat estyisivät, kaikki pohjaan tehtävät työt suoritetaan vasta kuivumisen jälkeen. On myös mahdollista vettä aika ajoin vedellä, jotta kiinteytyminen tapahtuu tasaisesti.

Ratkaisu kuivuu hyvin kauan - vähintään kuukausi, vasta tämän jälkeen on mahdollista tampata alusta ja tehdä sokea alue.

Nämä toimenpiteet mahdollistavat seinien tuhoutumisen ja vain sen jälkeen, kun ne on suoritettu, voit viedä välittömästi vikoja.

Virheiden poisto

Kun säätö on vahvistettu, tehdään tiiliseinien kosmeettinen tiiviste. Jotta varmistettaisiin, että uusia halkeamia ei enää ennakoida, on syytä kiinnittää papereita vahingoittumispaikkoihin ja valvoa niiden koskemattomuutta. Jos paperia ei ole repeytynyt, voit aloittaa niiden palauttamisen.

Pienet, matalat halkeamat voidaan sulkea sementtiliuoksella sen reunojen selvittämisen jälkeen ja kopioimalla niistä epävakaat materiaalikappaleet ja tarttumisaihio vasaralla. Pidettäväksi uuden ratkaisun kanssa oli kestävämpi, on välttämätöntä kastella aukon reunoja vedellä. Keski-aukot on tiivistettävä hiekalla ja sementillä (3: 1 suhde).

Suurten halkeamien tiiviste

Suurien (yli 1-2 senttimetrin leveiden) liittimien poistamiseksi sinun on tehtävä paljon enemmän toimintoja, joita käsitellään yksityiskohtaisemmin myöhemmin.

Ensin sinun on pura koko alue kokonaan halkeamasta alkaen ylimmäisistä riveistä. Kaikki epävakaat ja murenevat tiilet on korvattava uusilla. Uusien tiilimuodostustöiden aikana sinun on myös vahvistettava niitä. Jos murtuminen tapahtuu tiiliseinien seinissä, vahvistaminen voidaan tehdä käyttämällä teräsnauhan kaistaleita, taivuttamalla sen päitä muurien sivuille ja kiinnittämällä ne pultteihin.

Jos seinää ei ole mahdollista purkaa, muurien korjaaminen tiiliseinillä tehdään murskakiven avulla sementtilaastilla suuriin rakoihin ja vahvistamalla se ankkureilla kiinnitetyllä metallisella nauhalla.

ja - tiililukon asentaminen; b - tiili linna ankkurilla; vahvistuslevyt kiristysruuveilla (tasainen seinä, d - seinän kulma); e-korjaus läpikulkevaa halkeamaa teräksisellä kiinnikkeellä; e - korjaus laatan tukikohdassa; W - vahvistaminen säröillä laituriin. 1-tiiliseinä; 2-crack; 3-lukitussalpa; 4 - sementtilaasti; 5 - pultti; 6-kanava (ankkuri); 7 - teräspinnoite; 8 - kiinnikkeet (asennus 50 cm); 9 - lattialaatta; 10 - tiiliseinä; 11 - kulma; 12 - viimeistelykerros.

Jos halkeamat, jotka näyttävät uhkaavan rakennuksen eheyttä, on tarpeen toteuttaa merkittävä seinän vahvistaminen. Talon varret ovat terästä ulkonevilta ja sisäpuolelta. Tuloksena on erinomainen voimakas teräsvyö, joka kattaa koko rakennuksen.

a, b - teräspultti seinän ulkoseinillä (a) ja sisäpuolella (b); sisäänrakennet- tuna ei-korostetuissa kanavapalkkeissa; 1 - teräs työntövoima; 2 kulmaa; 3 - teräslevy; 4 - kanava.

Jos halkeama on liian syvä, voit myös käyttää sementti-injektion menetelmää. Tätä tarkoitusta varten poranreiät porataan pitkin halkeaman koko pituutta 15-20 cm etäisyydeltä toisistaan. Reikään sijoitetaan sementtilaastilla täytetty putki ja puristin tai erikoisruisku, liuos ruiskutetaan halkeilemaan, täyttämällä se itse.

Lisäksi jotkut kehittäjät käyttävät vaahtoa suurien halkeamien tilan täyttämiseen. Tätä varten se puhalletaan syvälle halkeamiin, kuivuu ja kiinnitetään sementin ulkopuolelle.

Joskus halkeamat ja kyyneleet ovat niin katastrofaalisia, että seinämä halkeaa. Tällaisissa tapauksissa on myös tarpeen vahvistaa seinää sisäpuolelta. Tätä varten syvälle kostuta aukko, täytä sementillä ja rauniolla muodostunut rako ja asenna kiinnityshihnaiset kiinnitystyöt. Kun liuos kuivuu, voit alkaa lopettaa säröidyn seinän sisäpuolella.

Joten, korjaamalla halkeamia tiiliseinissä on tärkeä ja haastava tehtävä, joka vaatii suuria fyysisiä ja materiaalisia kustannuksia. Kuitenkin, jos tällaisia ​​vikoja ei korjata ajoissa, talo pian yksinkertaisesti kierretään tai deformoituu peruuttamattomasti.

Miksi sivuseinän kulmat ovat halkeillut?

Kysymys: s-i-i

Talon rakentaminen. Seinät poistetaan, katto tehdään. 2 vuotta sitten, ennen katon asentamista, huomasin halkeamia kuoren kulmissa. Talon ulkoseinät ovat kolmikerroksisia: voileipä - kiinteä tiili M125 = 25 cm, Rockwool Cavity -eristys 5 cm, ilmaväli 2 cm ja edessä - ontto punainen keraaminen tiili 12 cm. maahan 1,3 m, seisoo RC-pohjalevyllä 25 cm). Pinta ja taustat on yhdistetty perusmekaanisilla Galen-liittimillä vaakatasossa 50 cm: n välein ja pystysuoraan - joka 30 cm: n välein - ruutupiirroksessa. Nurkissa - vaakatasossa 25 cm yli 1 m.

Liitetyissä kuvissa on halkeamia - halusin ne valkoisella Soudal Fixall -liimatiivisteellä. Tiedostossa "Plan sten.jpg" on piirros ensimmäisestä kerroksesta.

Ainoa looginen arvaus on syy kohokuvioituun muuraukseen. Muodot johtuvat seinämien suuresta pituudesta (9-11 m) ja pinnanmuurausrakenteen kulmien lujittamattomuudesta vahvistusverkolla. Mutta jos näin on: miten voit vahvistaa nykyisiä muuraustoja? Ja onko se todella syy lämpölaajenemiseen, onko se tuulikuorma vai jotain muuta?

Ystävällisin terveisin, Igor Shubin

tiedostojen

Kommentit

Useimmiten halkeamat edessä olevasta tiilestä johtuvat sen riittämättömästä yhteydestä pääseinään. Mutta sinulla on kaikki kytketty oikein, harvoin niin hyvät yhteydet. Ja halkeamat ovat hyvin epätavallisia - tarkasti pystysuorassa. Kerro, onko tällaisia ​​halkeamia talon kaikissa kulmissa?

Kuulemme asiantuntijoidemme kanssa kysymyksessänne, ehkä selvennämme jotain muuta prosessia. Huomenna tai maanantaina (24. lokakuuta) kirjoitan alustavan vastauksen. Ja samalla kun tarkistat tällaisten halkeamien kaikki kulmat.

Kerro myös minulle, mikä on säätiön kokonaisleveys ja kuinka monta cm: tä vastapäätä tiilet roikkuvat pohjasta? Valokuvan mukaan - 1-2 cm, mutta parempi kirjoittaa varmasti. Tämä on tärkeää.

On myös tarpeen tarkistaa, kulmien naapurien seinät puhallettiin ulospäin tai sisäänpäin. Voit tarkistaa tavallisen tason.

Halkeilla sinun on asennettava majakka ja varmista, että halkeamat eivät nouse. Ne on valmistettu alabasterista. Riippuen halkeaman pituudesta, laita 2 - 6 markeria jokaiselle halkeamalle, merkin halkaisija on ≈ 4-8 cm.

Kaikki nyt. Odotetaan selvennyksiä.

Kiitos kiinnostuksestanne kysymykseeni. Lattian leveys on 40 cm, edessä oleva tiili laskeutuu 3-4 cm: n päähän. Kulmissa ensimmäisellä rivillä istutettiin noin 4 mm paksu rei'itetty metallilevy.

Halkeamat eivät ole ollenkaan kulmat. Liitin vastaukseen toisen piirroksen ja allekirjoitin, jos on olemassa halkeamia ja likimääräisiä leveyksiä. Vahvin tuuli puhaltaa idästä ja koillisesta. Mutta koillisessa on naapurin talo, kooltaan yhtä kuin minun.

Kulmissa olevat seinät eivät ole turvoksissa eikä taivutettu. Taso osoittaa, että ne ovat jopa koko pituudelta, eivätkä ne ole ylivoimaisia ​​joko sisäänpäin tai ulospäin.

Kerro meille lisää merkkejä. Ymmärrän, että on välttämätöntä kattaa aukko alabasterin kanssa ja ylhäältä tehdä pyöreä kantta, jonka halkaisija on 4-8 cm? Onko mahdollista seurata jonkin verran kasvua? Tosiasia on, että olen jo peittänyt lähes kaikki aukot liima-aineella siten, että talvella ne eivät saa kosteutta sivusuodasta. Viime keväänä (kun huomasin heistä) he eivät ole kasvaneet visuaalisesti.

Onko mahdollista lisätä kulmia entisestään, muttei saa uusia halkeamia muissa paikoissa? Aluksi ajattelin varovasti jokaista viittä riviä tiiliä vaakasuoraan, vaakasuoraan, vaakatasossa poraamaan 6 cm: n päähän seinän reunasta ja laittaa ohut ja pitkä ankkuri. Ja sulje sitten kulmat koristeelementeillä, esimerkiksi ruoste luonnollisella tai keinotekoisella kivellä. Mutta pelkäänpä porata päin - on epäilystä, että jos olemassa olevia halkeamia kiristetään, niin uudet voivat näkyä kulmassa.

Kerro minulle, että kohtasin samanlaisen halkeamisongelman kulmissa koko pituudelta. seinät Mikä juuri auttoi sinua. Varhain kiitos!

Jotta ymmärtäisit, mitä tehdä sinun tilanteessasi, sinun on ymmärrettävä itse tilanne, millä edellytyksillä ja mistä syistä. Jos kysymys on asianmukainen, pyydä sitä erillisessä säikeessä ("Ask a Question" -painike, oranssi, oikealla). Ja tämän ketjun lukija kirjoittaa (alla) mitä hän suoritti (mitä tapahtumia). Mutta on hyödytön vain soveltaa, koska on epäselvää, ovatko halkeaman syyt samat kuin hänen tai ei.

Kiitos yksityiskohtaisista selvennyksistä. Kuulemme asiastamme. Lähetän vastauksen maanantaista tiistaihin (24-25 lokakuu).

Jos et ole mielessäsi, ilmaisen mielipiteeni :).

Luulen, että olette oikeassa lämpölaajenemisen vuoksi, koska pääroiskeet eivät ole seinien välissä, joista toinen on valaistu auringosta, ja toinen on tuulen jäähdytys (sävy ja tuulenpuhallus). Jopa vaihtoehtona - laastin lujuus tiiliä kohti ei ole liian suuri?

Jos nämä ovat lämpötilan muodonmuutoksia, on hyvin vaikea käsitellä niitä, teidän tapauksessanne on hyödytöntä. Ja onko se tarpeen? Yhteytesi on hyvä, lähes "ikuinen" ei pelkää korroosiota. Ainoa ongelma on se, että vesi syö halkeamia ja tuhoaa muuraustyöt ajan mittaan. Tässä ovat ratkaisut 2. Ensimmäinen asia ei ole antaa veden joutua seinälle :) (eli suuria vesivirtoja - nykyinen katto, pieni sivusuihku ei ole kauhea). Mutta katto näyttää hyvältä kanssasi (ylitys ei ole alle 600 millimetriä normien mukaan), ainoa ongelma ovat viemärit, jotka tulevat metallilevyillä, eivät yleensä yleensä onnistu talvella. Ja vaativat lämmitystä.

Toinen tapa on suojata halkeamia läpäisemällä vedenpitävyys. Esimerkiksi aquatron tai penetron (niitä on paljon, puhun niistä, joiden kanssa minun täytyi työskennellä). Kiinnitän huomionne siihen, että läpivienti on suunniteltu mikrokiteille ja tiilille, sitä on käytettävä yhdessä penekritom ja muiden lisäaineiden kanssa (on parasta kuulla asiantuntijoita, koska ymmärrän, että sillä on omat vivahteensa, olen työskennellyt vain betonilla).

Jos varat sallivat, voit tehdä niin ja niin. Mutta sinun täytyy aloittaa tarkistamalla katto, varsinkin koska virtaava katto on joukko muita ongelmia.

Kyllä, aurinko ennen illallista loistaa oikealla etuseinällä. Vasen seinä ennen lounasta varjossa. Suurimpien halkeamien vasemman ja etuseinän kulmassa. Lounaan jälkeen aurinko paistaa vasemmalla etuseinällä sekä vasemmalla seinällä. Ehkä olet oikeassa. Mutta kylmä tuuli puhaltaa yleensä itään tai koilliseen, toisin sanoen samalla puolella kuin aurinko.

Kiinnitysmuurauslaasti on varsin kestävä. Olin läsnä tiilien asentamisessa ja tarkistin, että sementtiä ei säästetty (vaurioitunut hiekka sementillä noin 1: 2,5, sementtitehdas, M500).

Talon katolla kaikki on hyvin - ei virtaa. Viemärit tekevät myös hyvää työtä, tehden marginaalilla poikkileikkauksen putkien ja vesikourujen, ei koskaan ollut ylivuoto (ei ole paljon lunta Krasnodar talvella). Todellakin, polttopuun loppumisen ja katon asennuksen välillä oli 1 talvi. Seinät peitettiin päälle muovikelmulla. Mutta silti sateet ja sulatusvesi pilaantuivat seinät.

Kiitos tunkeutumisesta, luen. En tiennyt hänestä ja valinnut Soudal FixAll Lähes kaikki halkeamat olivat jo piilossa. Ensimmäisessä nurkassa tämä kitti on puolustanut 1 vuosi, onnistuneesti - se pysyy, se ei vanhene. Yksi miinus - Soudal painaa 1-1,5 mm: n syvemmälle - liian paksu sakeus. Yritän tunkeutua ja aquatronia.

Silti, uteliaisuus parse minua: mikä rakentava virhe aiheutti halkeamia lämpölaajenemisesta? Loppujen lopuksi on olemassa monia samanlaisia ​​taloja, joilla ei ole tällaisia ​​halkeamia.

Katsoin. Ymmärrän sen, että tunkeuma ja aquatron ovat vedeneristystiivisteitä, jotka perustuvat kuivaan sementtiseokseen. On pelkoja siitä, että kuivauksen jälkeen ne eivät joudu elastiseksi, mikä tarkoittaa, että seuraavassa lämpölaajenemisessa tai puristumisvaiheessa voi muodostua uudelleen ja mahdollisesti muissa paikoissa.

Kyllä, olet aivan oikeassa. Sekä tunkeutuu että aquatron ovat pääasiassa vedenpitäviä yhdisteitä, joilla on tunkeutuva vaikutus. Ne eivät sisällä olemassa olevia tai uusia halkeamia. Nyt neuvotellaan siitä, mitä on tehtävä talon rakentamisprosessissa estääkseen tällaiset seuraukset, ts. mikä puuttuu. Ja tietenkin, mitä voidaan ja pitäisi tehdä nyt. Svarogin kanssa ollaan täysin samaa mieltä. Toivottavasti autat sinua selvittämään sen. Heti kun saan vastauksen, lähetän sen. Ja jos Svarogilla on mitään lisättävää, luulen, että hän varmasti tekee sen :-).

Tanya, Svarog, kiitos! Odotan uutisia.

Pelkään, että "laastari päällystämässä muurauksessa on melko kestävä. Olin läsnä tiilien asennuksen aikana ja tarkistin, että sementtiä ei säästetty (ne sekoittavat hiekkaa sementillä noin 1: 2,5, sementtitehtaalla, M500)." - se oli yksi virheistä (liian voimakas edessä olevaan tiiliin). Lisäksi, kuten itse olette ilmoittanut, tämä on liian pitkä seinä ilman irrottamista. Seinän tukikerros on todennäköisesti irrotettu poikittaisista seinistä, ja se on melkein vakiolämpötilassa, mutta ulompi.. Olet juuri muodostanut laajennusliitoksia, joihin rakenteet tarvitsivat. Sama sovitus voisi olla liitettävissä (sinulla oli jonkinlaista muovia), joka ei ulotu lainkaan kuormitettuna (lisävarusteena). Jos sinulla on riittävästi vahvistettu muurauskulmat koko pituudelta (lisäyksinä), niin ei olisi mitään halkeamia. Mutta en kerro heti, kuinka paljon tämä on "riittävä", on tarpeen nostaa kirjallisuutta.

Aquatron ja penetron eivät sulje halkeamia. Ne tuntuvat tunkeutuvan materiaaliin ja täyttävät huokoset kiteillä, jotka eivät liukene veteen. Tämän seurauksena vesi ei pääse tunkeutumaan materiaaliin, minkä vuoksi se tuhoaa sen.

Jokainen joustava kimmoisuus auringon säteilyn, lämpötilan jne. Aikana. muuttuu pölylle enintään 5 vuodessa.

Kirjoitat pienestä määrästä lumen. Se ei ole asia. Vaarallinen kattoihin on noin -2. -10 astetta, kun esiintyy hyvin vaihtelevaa sulatusta ja jäätymistä. Tällä hetkellä vesi sulattaa auringossa, kulkee kylmän suppilon läpi ja jossain paikassa pysähtyy ruuhkautumisen, ja sitten, luulen, ymmärrettäväksi.

Tarkastin Soudal FixAll -järjestelmääsi, sitä ei edes ole tarkoitettu ulkokäyttöön. Tarkastele tarkkaan, jos tiiviste sopii tiukasti halkeamille ja jos sieni on ilmestynyt, kysyin kuinka monta tällaista kittiä on nyt..

Valitsin Soudal Fixallin, koska en löytänyt mitään muuta. Hänen tekninen arkki kertoo, että "kestää sään ja UV-säteilyä." Toistaiseksi se näyttää olevan kiinni, ja mitä seuraavaksi tulee kysymykseen :) Periaatteessa olen suunnitellut maalata tiilien värejä (nyt ne ovat valkoisia tiivisteenä) tai sulkeutumaan koristeellisista elementeistä (ruosteessa luonnollisesta tai keinotekoisesta kivestä). Totta, en aio tehdä sitä heti, vasta 2-3 vuotta, kun lopetan pääteoksen sisälle. Jos tiedät, että ei ole muodonmuutoksia, niin Soudal voidaan puhdistaa ja täyttää aukot tunkeilla tai aquatronilla.

Kiinnostavaa on, että jos vahvistat nykyään muurattuja muurauksia - eli eliminoidaan lämpötilan muodonmuutosten syy? Esimerkiksi kulmissa joka viides rivi laita vaakasuorat ankkurit, joiden pituus on 25-30 senttimetriä. Ja pitkien seinien keskellä, tee ylimääräinen pystysuora kiinnitys pöydälle pakkauksen kanssa samat ankkurit 30 cm pitkä (noin 8 cm ankkuri upotetaan pakkaukseen). Joten minä lyhentän pitkien seinien pituutta puoleen ja poistan lämpötilan muodonmuutosten syyn. Vain jos ankkurit sopivat tähän tehtävään. Vaikka ne ovat metalleja, mutta silti joustavia? Voidaanko vaakatasossa olla kaksi 15 cm?

Kaikki haastattelemien asiantuntijoiden mukaan halkeamien ilmenemisen syy on lämpölaajeneminen. Svarog on jo sanonut melko paljon heistä, ja olemme täysin samaa mieltä.

Lisään vain kuvauksen siitä, miten pystysuuntaisia ​​lämpötila-liitoksia tarvitaan, missä ja missä määrin.

Ne tehdään yleensä yli 9 metrin pituisten tiilimuurauslaitteiden - pohjoisen seinän eteläisen seinän, yli 15 metriä, ja muualle suuntautuneille seinille noin 11 - 12 metriä. eli jos seinämä on etelään, niin sen jokaisen 9 metrin pituisen osan on oltava 1 lämpötilaliitäntä. On parasta laittaa lämpöliitoksia talon kulmiin noin 30 - 80 cm: n etäisyydelle. Sauman tulee olla 1-2 cm leveä ja koko tiililinjan syvyys, ts. 120 mm syvä. Lämpötilayksikön ontelo ei ole lainkaan täyttynyt tai se on tukkeutunut tiilen reunaan (esim. Vilaterm vaahdotettu polyetyleenin tiivistysjohto), ja se on täytetty elastisella kiteellä (esim. PU-15 tai PU-25 ja Fibberflex-tiivisteet etuseinämille).

Esimerkki lämpötilan saumasta täytettäessä joustavaa johtoa, joka on valmistettu polyetyleenivaahdosta.

Johto otetaan halkaisijaltaan noin 1 cm enemmän kuin itse sauman lämpötila, so. halkaisija 3 cm. Tiivistekerroksen paksuus on noin 0,5 cm.

Sauma itse tehdään joko suoraksi (sitten tiili on leikattava puoliksi) tai siksakista, kuten kuvassa näkyy.

Zigzag-liitokset sauman asennuksessa.

Tätä on tehtävä.

Ja tiedätte, tosiasiassa monet kodinomistajat, jotka on vuorattu tiilillä, eivät kohtaudu niskojen halkeamien ongelmiin. Olemme sivustolla - sinä olet ensimmäinen, joka ratkaisee tämän ongelman. Yksinkertaisesti useimmiten yksityiset talot on tehty pienemmällä seinien pituudella. Siksi saumojen ei tarvitse tehdä.

Nyt, miten parhaiten tehdään nyt, tässä vaiheessa. On useita vaihtoehtoja:

 • jätä se niin kuin on, täytä halkeamat joustavalla tiivistysaineella (halkeamat voivat nousta tai näkyä uusia ajan myötä)
 • kiristä kulmat vahvikkeella (ei ole takeita siitä, että halkeamia ei näy uusissa paikoissa)
 • ja vielä tehdä lämpötila liitokset kunnolla, vaikka seinää on jo pystytetty.

Henkilökohtaisesti mieluummin kolmas vaihtoehto. Vaikka toistaiseksi en voi sanoa varmasti, miten olisi oikein järjestää nämä saumat nyt. Kirjoitat, mikä vaihtoehto on lähempänä sinua. Tarkastelemme sitä yksityiskohtaisemmin, missä on tarpeen kuulla.

Tatyana, olet oikeassa. Kolmas vaihtoehto on oikein. Mielestäni se toteutetaan näin. Keväällä, kun kylmä pysähtyy porakoneella tai porakoneella, puhdistan liitoksen koko seinän korkeudella jokaisen kulman toisella puolella. Tuloksena on siksak-lämpötilaliitos toisella puolella kummassakin kulmassa. Krakatut tiilet korvaavat koko. Sauma täytti Vilaterm- ja zamazhu-etusuojaimet, joita suositeltiin. Jos kahden vuoden aikana halkeamat eivät ole visuaalisesti lisääntyneet, mielestäni ne kärsivät kevääseen asti? Nyt ne peittyvät tilapäisesti tiivisteellä, jotta kosteus ei pääse tunkeutumaan. Ja lopullinen sauma, niin että se ei tuhoa seinän ulkonäköä, luulen sulkenevan sen ruosteeksi. Vain luultavasti kivet tulisi ottaa keinotekoisesta vaahdosta. Kivet liimataan seinän pinnalle ja jotta ne eivät pelkää muodonmuutoksia, niiden on oltava pehmeitä. Krasnodarilla on arkkitehtoniset elementit. Leikattu aihio peitetään lasisella verkolla, sitten julkisivuilla suojaava koriste-yhdiste http://www.transform.org.ru/tecno.htm Mitä mieltä olet tästä päätöksestä?

Tatiana vastaa sinulle maanantaina (31. lokakuuta).

Kopio talon tiiliseinästä

Yleinen ongelma on tiilien talojen välinen kuilu, joka syntyy eri syistä. Tiiliseinien halkeamien asianmukaisen sulkemisen ansiosta se ei voi vain peittää ulkoisesti säröityä aluetta seinään, vaan myös estää ongelman toistuvan. Ero voidaan muodostaa kantoaallon seinälle, joka on vaarallisimpi, varsinkin korkealla rakennuksella.

Miksi on olemassa: tärkeimmät syyt

Jos tiiliseinä on murtunut, sinun on selvitettävä, mistä rikkomisen lähteet ovat. Tiivistys on usein etupuolella särkynyttä, mikä voi johtua väärin valituista laastista tai koristeellisista laatoista, rikki työstöteknologiasta rakennuksen julkisivun kohdalla. Krakatut tiiliseinät ovat usein selittämättömiä vaihtelevilla ilmasto-olosuhteilla, joissa vaikeat pakkaset päästävät kuumille päiville, minkä seurauksena säätiö ei kestä.

Jos et korjaa ja korjaa maa- tai pystysuuntaisia ​​halkeamia tiukasti ajoissa ja oikein, koko rakenne voi romahtaa.

Pysyvät lähteet

Jos tiilen laakerin seinämä on puhjennut, syy voi olla monikerroksisen rakennuksen epätasainen kutistuminen, joka liittyy erilaiseen paineeseen säätiön rakennuksen kulmissa. Tämä tapahtuu tilanteissa, joissa yksi seinä on kokonaan kuuro silika-tiiliä ja toinen on lasitettu. On olemassa muita pysyviä tekijöitä, jotka vaikuttavat halkeamien esiintymiseen:

Seinän puute voi ilmetä, kun talo on lähellä moottoritietä, jota usein käyttävät raskaat ajoneuvot.

 • Ulkoinen vaikutus, jossa vettä pumpataan ulos, kaivetaan kaivoja ja tehdään muita manipulointeja, jotka johtavat pohjaan.
 • Maaperätyyppisen talteenoton erityinen vaikutus. Kun se jäätyy, havaitaan epätasaista nousua, ja sulattamisen yhteydessä säätiö on epätasainen kaikilla puolilla.
 • Mekaaniset tekijät. Kun raudoituksen määrä vähenee tai ilman liitososia ja aukkoja ei ole, muuraus tai vastapäätä oleva tiili murtaa.
 • Dynaamisen tyypin vaikutukset. Näihin kuuluu teknisten laitteiden työtä, jotka ovat lähellä korkeita rakennuksia. On myös mahdollista, että halkeamat näkyvät tiiliseinissä reitin lähellä, jolle raskaat ajoneuvot liikkuvat säännöllisesti.
Takaisin sisällysluetteloon

tilapäinen

Näiden halkeamien ilmestyminen tiilitalossa johtuu tällaisten tekijöiden vaikutuksesta:

 • luonnolliset muodonmuutosprosessit rakennuksen kutistumisen aikana rakennuksen päätyttyä;
 • tilapäinen kuorma kotelon vieressä olevalle pinnalle;
 • esimerkiksi seinien rakennustöiden poikkeamat, esimerkiksi vanhan ja uuden rakennuksen yhteyteen, jossa tiilimuodon virheellinen toteutus;
 • tiili kuluminen pitkään käytössä korkean kosteuden vuoksi.
Takaisin sisällysluetteloon

Kuinka vaarallista?

Jos monikerroksinen talo räjähtää ja korjauksia ei ole tehty ajoissa, halkeama on vaarallinen suurella epäselvyydellä. Vaaratason määrittämiseksi on tarpeen asettaa ohjaussalpa tarkkailemalla sauman tilaa. Jos vaikeinta käsitellä tiiliseinien vaurioita, soita päällikkö. Asiantuntijalla on erityisiä levytyyppisiä majakoita, jotka on rekisteröity valvontaviranomaisten kanssa. Kun ohjattua toimintoa ei voi soittaa, suorita seuraavat toimenpiteet:

 • Paikan, jossa tiili putoaa, liimaa paperiliuska, joka osoittaa kiinnityspäivämäärän.
 • Sementtilaasti tekee pienen vaakasuoran nauhan halkeamien päälle.

Tarkista säännöllisesti ohjaimen merkkivalo. Joskus se pysyy ennallaan 2-3 kuukauden kuluttua. Keskimäärin arvioidaan vuosittain tiiliseinän tilannetta täysin. Kuinka vaarallinen halkeama paljastaa ohjaimen vahingot. Kun se rikkoo, on tarpeen vetää alas seinät tiilitalon soveltamalla teknisiä ratkaisuja.

Jos valvonta-majakko säilyy vahingoittumattomana, sinun ei pidä huolehtia, ja se riittää vain piilottamaan vikaa ja levitä se kipsillä muodostuneilla saumoilla.

Ulkoisten halkeamien poistaminen

Tämäntyyppiset vauriot muurauksessa usein esiintyvät ja edellyttävät seuraavia toimia:

Vahvistettua verkkoa käytetään ulomman halkeaman kiinnittämiseen.

 1. Paikka, jossa tiili säröillä, huolellisesti puhdistettu kipsi ja lika.
 2. Maadoita seinää syvällä tunkeutumisratkaisulla ja liimaa kittiverkko.
 3. Aseta erityinen vahvistettu kitti ulkoiseen työhön. Normaalin materiaalin valinnassa crack voi pian ilmestyä uudelleen useiden sääolosuhteiden jälkeen.

Jos syviä halkeamia on kulunut paitsi päällystettyä tiiliä, myös muurausta kohtaan, tarvitaan enemmän radikaaleja toimenpiteitä. Joskus sen on vahvistettava säätöä vahvistamalla. Tiiliseinien halkeamien eliminointi on seuraava:

 1. Ne puhdistavat koko laastin ja kiinnittävät erityisen metalliverkon, joka on kiinnitetty pulttien avulla.
 2. Sementin ja hiekan liuos asetetaan silmän päälle, jolloin kipsikerros on sama kuin edellinen, niin ettei tippoja ole.
Takaisin sisällysluetteloon

Mitä tehdä, jos tiilitalon sisäseinässä on halkeama?

Pohja kipsillä

Tiiliseinän vaakasuuntaiset halkeamat voidaan poistaa lasikuidulla, joka levitetään sauman ympäri. Työkalu kiinnittää muodostuneen raon, jolloin se ei pääse eroon. Voit myös kastella säröillä nurkkaan, mutta ensin poistaa vanha kipsi. On tärkeää, että rakennusmateriaali liukenee kunnolla ja levitetään tarvittava kerros turvallisuuden varmistamiseksi ja säröjen leviämisen estämiseksi.

Kipsilevyvauriot

Jos tiilet tuhoutuvat ikkunan alle ja hiusrauta halkeamia muodostuu rakennuksen sisällä, voit päästä eroon puutteesta levittämällä kerrosta, jota käytetään useassa kerroksessa. Jos vahinko on tapahtunut kipsilevyllä suoraan metallirakenteessa, suoritetaan seuraava työ:

 1. Sekoita halkeama 45 asteen kulmassa terävällä veitsellä. Tee reikä, joka muistuttaa uraa.
 2. Saatu ura täytetään pienellä tilavuudella.
 3. Ylhäältä liitä teippi serpyanka ja tasoita pinta.
Takaisin sisällysluetteloon

Kuinka varoittaa?

Jotta ei pystytä korjaamaan tiiliseinien halkeamia, on suositeltavaa ryhtyä säännöllisiin ehkäiseviin toimenpiteisiin. Asunnon suunnittelussa otetaan huomioon joitain vivahteita, jotka voivat lisäksi vaikuttaa halkeamien muodostumiseen:

 • Tee geodeettiset tutkimukset maaperän tyypin, pohjaveden sijainnin ja syvyyden määrittämiseksi.
 • Antakaa mahdollisuus rakentaa kellari rakennuksen alle.
 • Tutustut maaperän jäädyttämisen syvyyteen, joka vaikuttaa säätiön ulkoasuun ja laskemiseen.

Jos ostat valmiin asuinrakennuksen, on tärkeää kiinnittää huomiota tiiliseinien päälle. Jos on mahdotonta suorittaa arviointia itsenäisesti, he kutsuvat asiantuntijaa. On tärkeää, että rakenteen ympärille tehdään sokea alue, joka suojaa säätä kosteudelta. Nämä toimenpiteet auttavat suojaamaan rakennusta halkeamilta tai estämään olemassa olevia kasvaneista koosta.

Tiiliseinien halkeamien korjaus

Monet ihmiset tietävät kuuluisan runoilijan Faina Ranevskayan ilmentymä, että muutamassa vuodessa elämä aiheuttaa halkeamia, jotka kasvavat ajan myötä, elleivät he ole parannettuja. Se on sama kuin asuinrakennus, jos tukiaineessa esiintyy halkeama tai pieni särö, silloin on kiireellisesti ratkaistava tämä ongelma.

Crack tiiliseinässä

Miksi tiilen halkeilua ja miten muurata tiiliseinä korjataan, samoin kuin samanlainen tiilimuuraus? Nämä kysymykset on purettava monilta puolilta. Aloitetaan siis.

Murtumien tyypit ja syyt

syy murtumiseen

Nykyään rakennusyritykset tarjoavat vallankumouksellisen, kestävän ja kestävän Portland-sementin, joka teki todellisen vallankumouksen rakennusmateriaalien joukossa. Se eroaa paitsi sen kestävyydestä myös hetkellisestä kovettumisnopeudesta, joka on kenties sen tärkein etu kilpailevien materiaalien alalla.

Kaikki kokeneet rakentajat tietävät, että välittömästi rakennusvaiheen jälkeen rakennus ei heti pysyvästi ja pysyvästi aseta pääraudalleen, prosessi kestää noin viisi tai kymmenen vuotta, ja sementti kuolevainen päinvastoin nopeasti kasvattaa voimaa. Tällainen erittäin suuri ero sedimentaation ajankohdan ja talon viennin välillä voi johtaa halkeamien ja suurien halkeamien ilmaantumiseen, mikä heikentää voimakkaasti laakerinmuurauksen massaa.

Mitä kalkin liuokseen lisätään hiekkaa, asiat ovat paljon helpompia. Se kovettuu melko hitaasti ja alusta saakka saostumista tyhjästä tyhjästä tai aukkojen läpi seinämien ei pitäisi tapahtua. Tämä vahvistustekniikka käytetään pääasiassa yksinomaan uusien talojen rakentamiseen nykypäivän mukaan, ja koska aika osoittaa, uusissa rakennuksissa pitkään aikaan ei ole ongelmia halkeamien ja sedimenttisäätiöiden kanssa.

Rakentajat - asiantuntijat jakavat halkeamat keskenään tiilimuuraukseen seuraavien ominaisuuksien mukaan:

 • Koska ne näyttävät: talorakenteen muodonmuutos, kutistuminen tai lämpötilan huononeminen asuinrakennuksessa;
 • Itsemurhan ulkonäkö ja sisäinen ulkonäkö seinälle: Jaa, rako, leikkaus;
 • Hävittämissuunta: vaakasuora, pystysuora, kalteva eri kulmissa;
 • Muoto: käyrä, suora, suljettu tai pujotettu (eli melkein ei pääse laakerin seinän reunaan).
 • Koko ja syvyys: seinän pinnalla ja sen sisäpuolella;
 • Kuinka monimutkainen on korjaustyö, mikä on seinän rikkoutumisen vaara: vaarallinen ja ei-vaarallinen;
 • Aika tuhoutumishetkestä: vakaa tai epävakaa;
 • Yksittäisen halkaisijan tai halkeamien paljastukset: mikroskooppiset (enintään yksi millimetri), pienet (enintään kolme millimetriä), keskipitkä (neljästä kahdeksaan millimetriin), suuret (yli kymmenen millimetriä), erittäin suuret (viisitoista millimetriä tai enemmän).

kasvit split seinään

Useat tärkeimmät syyt tällaisen tuhon esiintymiseen seinälle, jotka muuten ovat melko paljon:

 1. Maaperän luonnos tai tuhoutuminen. Tämä ongelma voi johtua maaperän epätasaisesta luonnollisesta palamisesta (voimakkaat ja heikot alueet), väärästä ja mahdottomasta päästötasosta, erittäin suurista valumavesien vuotoista sekä saastuneesta vedestä. Nämä syyt voivat johtaa suurien epäsuorien halkeamien muodostumiseen tai pystysuuntaisten halkeamien muodostumiseen, jotka voivat ulottua laakerin seinän reunaan ja niin edelleen.
 2. Vahva karkaisu maaperän, jolla talo seisoo. Tällainen ilmiö voi aiheuttaa vakavia pakkasen, mikä voi aiheuttaa epätasaisen pohjan nostoa. Erityisesti maaperän jähmettyminen on erittäin vaarallista vielä keskeneräiselle rakennukselle, jonka seinämät eivät ole vielä kiinteytyneet eivätkä ole hyväksyneet tarvittavaa vakautta. Erityisesti tässä tapauksessa epätasaiset ja syvät halkeamat voivat muodostua seinämien ympärille, ja kun maa alkaa sula talven jälkeen, sen sijaan voi tapahtua pikemminkin käänteinen prosessi - pohja sedimentti, joka voi johtaa uusiin vahinkoihin laakerin seinämiin.
 3. Pieni rakennuksen tai huoneen laajennuksen jälkeen voi tarvita uusia korjauksia laakerin seinälle, joten säätö ei kestä uutta, lisäpainoa ja laskeutumista.
 4. Epätasainen ja ajoittainen kuorma talon perustuksiin. Esimerkiksi jos talo on rakennettu moderniin tyyliin, niin ylellinen ja pitkä lasitus (jota käytetään usein arkkitehtonisessa tyylissä) voi usein vaihtaa talon pienien kuurojen kanssa, mikä aiheuttaa suuria eroja painossa ja sedimentissä.
 5. Jos kaivo sijaitsee rakennuksen vieressä, niin hyvin korkeat lämpötilat vaikuttavat haitallisesti maaperään, mikä voi tulevaisuudessa johtaa paitsi maaperän sedimenttiin myös liialliseen löysyteen. Näistä syistä seinille voi muodostua keskikokoisia halkeamia.
 6. Liiallinen kuorma lähialueiden talon takia. Yhteiskeskeisellä pohjalla suurimman stressin alueet asetetaan päällekkäin ja sallivat maaperän asettumisen voimakkaasti.
 7. Syyt voivat olla paitsi itse, mutta myös sen yläpuolella. Esimerkiksi raskaiden rakennusmateriaalien kerääminen suurissa määrissä keskeneräisen rakennuksen vieressä ja jo maaperässä itsessään voi aiheuttaa ylimääräisiä kuormituksia ja jännityksiä, ja ne voivat aiheuttaa erittäin voimakkaan ulkoisen vedon perustalle ja suurien halkeamien ja halkeamien ilmestymiselle.
 8. Jatkuva vaikutus säätöön. Esimerkiksi jos asuntorakennuksen alueella vasarat paaluilla jatkuvasti liikkuvat raskaita ajoneuvoja, kompressorit toimivat, tämä kaikki johtaa hukkumiseen hiekka maaperän ja voimakasta pehmenemistä savea massat maaperässä. Kaikkien näiden tekijöiden yhteenlaskettuina voit saada maaperän ja halkeamien huiput kantavien seinien päälle.
 9. Korkea lämpötila voi aiheuttaa pystysuoria halkeamia ja jakaa kodin seiniin. Muurausmateriaalien täyttövaatimukset edellyttävät pääasiassa pidempiä rakennuksia, joissa ei ole lämpötila-liitoksia.
 10. Tiilimuurauksen ylikuormitus. Tällöin voi tapahtua säröjä seinien ja pylväiden välissä. Tällaiset halkeamat voidaan määrittää ominaisuuksiltaan suljetulla ja vertikaalisella suuntauksella. Ylikuormitus muuraus. Näkyy laitureissa ja pilareissa. Murskaavien halkeamien ominaispiirre on sulkeminen ja pystysuuntainen suunta.
 11. Talon rappeutuneissa seinissä voidaan havaita erilaisia ​​vaarattomia kutistumisdiformoitumia - ne voivat olla pieniä tai pieniä halkeamia, jotka ovat hyvin satunnaisesti hajallaan koko seinän alueella ja ovat useimmiten suljettuja, ja tärkeintä on, että ne eivät pääse seinän reunaan. Ne johtuvat liian paksun kipsiastian kutistumisesta.

Crack Sealing Technology

Muurauksissa on useita tapoja korjata halkeamia:

 • Voit asentaa tiililukon tai lukon ankkuriin;
 • Seinien vahvistaminen kiristysruuveilla;
 • Korjaus halkeamien läpi teräskannattimet;
 • Suorita korjaustyöt lattialevyn lukituksen paikalle;
 • Vahvota säröitynyt seinä;
 • Päällystäminen karkaistusta teräksestä;
 • Asenna erikoiskannattimet
 • Laita laatikko;
 • Peitä seinä viimeistelykerroksella.

Katso lisää tästä videosta:

johtopäätös

Ilmeisesti edellä todetaan, että rakennustiilien talon yleistä kuntoa on seurattava tarkasti. Koska ennemmin halkeama tai halkeama löytyy, sitä vähemmän aikaa ja rahaa tarvitaan tämän ongelman poistamiseksi.

Kuinka tiivistää halkeaman tiilitalon seinässä?

Yksi suosituimmista materiaaleista eri esineiden rakentamiseen on tiili. Tämä materiaali ei kuitenkaan ole täydellinen, ja rakennuksissa sen käytön aikana voi olla puutteellinen ja vaurioitunut.

Yleisin virhe on seinän halkeamia. Korjaus tämä virhe ei ole helppoa. Voit tehdä tämän selville halkeaman syyn ja valita tarvittavan teknologisen menetelmän sen poistamiseksi.

Erityisominaisuudet

Tiiliseinäpintojen halkeamien ilmaantuminen on huono merkki. Kuitenkin, jos perustus on oikein säädetty ja muuraus on oikein asetettu, halkeamia ei tule syntyä.

Kaikki näkyvät puutteet osoittavat, että ei ole noudatettu erektio- tai käyttövaatimuksia, ja se tarvitsee välittömästi oikaisun syyn. Seinäpintojen tiivistysmurtumien monimutkaisuus riippuu niiden paksuudesta ja syvyydestä (joskus on tarpeen purkaa tarvittava tiilimuuraus).

Voit täyttää halkeaman omilla käsillänne, jos noudatat suosituksiamme. Autamme sinua poistamaan kaikki puutteet (esimerkiksi kantavan seinän särkynyt pinta).

Halkeamien syyt

On olemassa useita syitä, jotka aiheuttavat epämiellyttävän ongelman.

 • Lihan puuttuminen tai sopimattomuus lohkojen välillä. Se on pystysuora halkeama koko seinän korkeudelta (tapahtuu laajennuksen rakentamisessa olemassa olevalle rakennukselle tai jos työtä ei noudateta oikein). Aukko voidaan päästä eroon vain, jos etukäteen tehdään vahvikehihna.
 • Epäonnistuminen rakennuksen perustuksen laskemisessa: pohjan säätäminen matalalle syvyydelle (pienempi kuin maaperän jäädyttäminen), rakeisten tai mineraalilohkojen käyttö, betonin heikkouslujuus ja pakkasenkestävyys. Ulkoiset ilmenemismuodot: halkeamia kulmien alueilla tai nopeasti kasvavia halkeamia tiiliseinäpintojen yläosissa.

Tätä voidaan välttää vahvistamalla säätiön kehä luomalla betonin hihna.

 • Maaperän laadun virheellinen määrittäminen, jonka takia kuormitus otetaan huomioon. Tämä sisältää myös maaperän muodonmuutoksen tärinöiden, luonnollisten ilmiöiden (esimerkiksi aktiivisen pohjaveden) ja esineen läheisyydessä suoritetun työn seurauksena. Kaikki tämä johtaa suurien halkeamien ilmestymiseen seinien koko pinnalle.
 • Poistotuotteet ensimmäisen toimintavuoden aikana. Tämä ilmenee pieninä ja matalina halkeamina, jotka eivät kasva tulevaisuudessa. Voit poistaa ne vain tekemällä vain vähäisiä korjauksia.
 • Suuri kuorma tiilimuuraukseen. Halkeamia esiintyy suurimmassa stressissa. Tämän välttämiseksi on välttämätöntä jakaa kuorma tasaisesti ja sitoa tarvittavat paikat.

Suositukset tiiliseinämän puutteiden korjaamiseksi

Jotta tiilitalon seinämän halkeaman tiivistämiseksi pitäisi noudattaa yksinkertaisia ​​ohjeita:

 • tutkia tarkasti koko rakennusta, tunnistaa ja poistaa halkeamien lähteet;
 • tarkista säännöllisesti seinäpintojen kunto;
 • jos halkeamia löytyy, sinun on viipymättä tehtävä kaikkensa estääkseen vikoja;
 • halkeamien muodostumisen aikana on välttämätöntä puhdistaa halkeamien tarvittava sisäalue sekä mahdollisimman suuri vuorovaikutus viimeistelyaineiden kanssa;
 • seinien tarkastamisen ja aukkojen käsittelyn jälkeen, peittää kaviteet ja tehdä ulompi eristys (tai viimeistely).

Ennen virheen syyn määrittämistä on turhaa tehdä jotain sen korjaamiseksi.

Lisäksi on tarpeen tarkastaa jatkuvasti halkeamien lisääntymisnopeus. Tätä aukkoa varten on tarpeen merkitä kittiyhdistelmän tai betoniliuoksen merkkiaineet. Toivottavat nauhat ovat 100 × 40 mm, joiden kerrospaksuus on alle kymmenen millimetriä. On myös yksinkertaisempi paperimenetelmä. Tarkista, että tauot olisi tehtävä joka päivä viiden viikon ajan. Jos ongelmia ilmenee, perusrakenteen ja ammattihenkilöstön avustaminen on välttämätöntä.

On syytä muistaa, että yli 20 millimetrin halkeaman leveys on kriittinen. Tällaisessa tilanteessa tarvitaan halkeamien reunojen lisärakentamista ja tiilirakenteiden vahvistamista. Jollei purkamisen tarpeessa olevan alueen tuhoutuminen ole mahdollista.

Jos tarkistuksen jälkeen huomaat, että halkeama ei ole lisääntynyt, voit käyttää yksinkertaista tapaa tiivistää aukko tiiliseinässä.

Tapoja korjata halkeamia

On syytä muistaa, että 10 mm: n leveydeltään olevien pystysuorien rakeiden esiintyminen on edeltäjä rakenteen seinämien tuhoutumiselle. Sen vuoksi tämän halkeaman korjaaminen sementtilaastilla ilman kiinteää metallilevyä ei toimi. Tältä osin korjausvaihtoehtoja on useita.

 • Koputtamalla erityisiä metalli-ankkureita halkeamien reunuksiin asennettuihin tappeihin.
 • Asenna pitkittäiset metallikannattimet, joiden reunat ovat taivutettuina seinämäpintoihin valmiiksi valmistettuihin reikiin (myöhemmin ne on peitettävä sementtilaastilla). Tämä menetelmä on helpoin ja luotettavin kiinnitettäessä läpimenevien halkeamien ulkopuolelta.
 • Tiilenrakentaminen sisäpuolelta erikoiskiinnitysyhdisteillä. Kun kiinnität kiinnittimet seinän pintaan, ne täytyy upottaa suurempaan syvyyteen (yli puolet koko seinän paksuudesta). Sen saa vaihtaa kiinnittimiä. Käytännössä murtojen tiivistäminen tiilen seinäpinnoille tehdään kiinnitysrakenteiden asennuksen jälkeen.
 • Vahvistusverkon käyttö on järkevää, jos haluat vahvistaa koko rakennuksen aluetta, koska säätiön tarkka laskeminen ei takaa kutistumisriskiä. Kun valitset menetelmän ja materiaalin halkeamien poistamiseksi, on harkittava tulevaa ulkopintaa. Kaikki metallimateriaalista valmistetut osat käsitellään korroosionestoaineilla ja ne peitetään maalaamalla tai päällystämällä.

Miten suljetaan halkeamat

Epäpuhtauksien väliset yhdisteet riippuvat puutteiden sijainnista (sisäpuolella, talon ulkopuolella tai jopa ikkunan alla). Sisätiloissa on mahdollista kiristää halkeama kipsin tai kalkin ja sementin seoksella. Ulkoasennusta varten on parempi valita kestävämpi kosteusmateriaali (muussa tapauksessa koristelu ei kestää pitkään).

 • Pienet halkeamat (alle viisi millimetriä leveä) korjaus sementtilaastilla sopii. Tilanteissa, joissa kutistusmikroskooppinen halkeilu ei ylitä yhtä millimetriä, ne on parhaiten peitetty epoksihartsilla.
 • Viiden tai kymmenen millimetrin pituisia vikoja varten tiiviste voidaan tehdä sementillä ja hiekalla suhteessa 1: 2 tai 1: 3. Muovisen sakeuden saavuttamiseksi on lisättävä vettä.
 • Tiiliseinämäisten rakenteiden (sekä rakenteiden kanssa, joissa on ilmakerros) ongelmallisempia halkeamia, asennuksen vaahto on erinomainen ratkaisu. Tällainen materiaali vaatii pakollista suojaa auringon säteiltä, ​​joten kovettumisen jälkeen vaahtoava ylimäärä poistetaan.

Mitä tehdä, jos edessä oleva tiili puhkeaa?

Jotta voidaan ymmärtää, miksi edessä oleva tiili murtaa, määrittää syyt ja estää viimeistelykerroksen tuhoutumisen tai esteettisen valituksen menettämisen julkisivulla, on ensin selvitettävä virheiden tyyppi ja luonne. Osa niistä voi johtua itse materiaalin huonosta laadusta, kun taas toiset - rakentamisen tekniikan vastaisesti.

Kuvaukset ja halkeamat

Aluksi haluaisimme huomata, että yleisimmät vikoja, jotka eivät ainoastaan ​​pilaa tiilen ulkonäköä vaan voivat myös johtaa koko pintarakenteen romahtamiseen, ovat halkeamia. Mutta ammunta on myös vakava ongelma. Siksi katsotaan, mitä nämä puutteet ovat ja mitkä ovat syyt niiden muodostumiseen.

noki pois

Kuvaaminen (ne ovat myös "dutik") - pienet pudotukset ja suppilot tiilen pinnalla, jonka keskellä (useimmissa tapauksissa, mutta ei aina), ovat pieniä rakeita, jotka näkyvät selvästi kuviossa 2. 1. Epäilemättä niitä kutsutaan myös siruksi, mutta tämä on väärä käsite. Sirut ovat mekaanisen alkuperän vika (esimerkiksi puhaltamisesta) ja kuvaaminen johtuu raaka-aineiden heikkolaatuisesta hionnasta.

Kuva 1. Kuvaaminen tiilillä

Tiilet muodostavat hiutaleiden hiomisen, joka usein kalkkihiukkasten läpi. Huono hionta päätyvät valmiiseen tuotteeseen. Ja kalkkikiveä, kuten hyvin tiedetään, kun nautitaan kosteutta (esimerkiksi liuoksesta, sateesta tai jäätymisen jälkeen sulatettaessa) reagoi sen kanssa vapauttamalla hiilidioksidia, mikä aiheuttaa keraamisen materiaalin kuvaamista. Tämän seurauksena pinta menettää alkuperäisen houkuttelevuutensa, ja tällaisten rakeiden rakenteen suuri sisältö voi aiheuttaa koko pintarakenteen tuhoutumisen.

Kuvaaminen tavallisesti löytyy ensimmäisen talven jälkeen - syksyllä edessä oleva tiili imeytyi tiettyyn kosteuteen, talvella ja keväällä alkoi sulaa ja ampua.

Tapoja ampua

 • lakka päällystys;
 • käsittely hydrofobisilla materiaaleilla;
 • korjata näiden vikojen kitti;
 • muurauskerros "tyhjästä".

Mutta koska "ammunta" on huonosti tiilien laatu, välittömästi ensimmäisten laukausten löytymisen jälkeen sinun on otettava yhteyttä valmistajaan vaatimalla myydä viallisia tuotteita. Voit tehdä tämän, sinulla on oltava käden kaikki tarvittavat asiakirjat vahvistavat hankkimalla vastaavan GOST 530-2012 edessä tiili. Suosittelemme myös tarkastamaan materiaalin ostamalla kalkkikivien läsnäolon.

halkeamia

Vastakkaisen tiilen särö useimmissa tapauksissa viittaa rakennustekniikan rikkomiseen. On huomattava, että yleensä krakkaus aiheuttaa talon pohjan muodonmuutos - kun pohja on epämuodostunut yli sallitut arvot, se ei voi enää kestää rasitusta ja halkeilua.

Kuva 1. Krakattu tiiliseinä

On selvitettävä, mistä syystä murtumien muodostuminen päällystetyn tiilen (sekä talon mistä tahansa muusta materiaalista) kussakin yksittäisessä tapauksessa, koska niitä on runsaasti.

Niinpä yksi niistä voi olla apuvälineiden asettaminen heikentämällä kaivantoa jo perustetun rakenteen pohjalta. Tämä johtaa säätiön osan heikentymiseen, mikä heikentää sen voimaa. Tällöin syntyvä taipuma voi aiheuttaa seinän tuhoisat jännitykset.

Murtumia edessä olevasta tiilestä: syyt muodostumiseen

Jos löydät ohuita, niin sanottuja hiuksia tai lankamaisia ​​halkeamia edessä olevassa tiilessä (ks. Kuva 2), tämä johtuu todennäköisesti talon epätasaisesta luonnollisesta kutistumisesta. Ei ole mitään syytä vakaviin levottomuuksiin. Mutta kannattaa jälleenvakuuttaa - on tarpeen luoda majakoita ja katsella liikkeitä. Jos he eivät ole siellä, niin kaikki on kunnossa - halkeamia voidaan korjata, maalata ja unohtaa niistä.

Kuva 2. Hiusten halkeamia päällystettyä tiiliä

Jos edessä oleva tiili halkeilee edelleen (eli halkeaman aukko kasvaa), syy on perustassa ja perustettaessa säätiötä ilman alustavia suunnittelulaskelmia (jota usein harjoitellaan, jos haluat säästää), sinun ei pidä epäillä sitä.

Rakennusvirheet, jotka johtavat halkeamien muodostumiseen tiiliseinillä

 • Väärin perustelutyypin valinta.
 • Syväterävyysmerkit ja alustan riittämätön leveys.
 • Säätiön epätasainen tai huono vedenpitävyys.
 • Syvän kuivatuksen puuttuminen talojen rakentamisessa kellareilla.
 • Hiekkalaatikon puuttuminen tai riittämätön tiivistys perustuksen alla.
 • Kaavion ja teknisen dokumentaation puute puuttuu ilman sopivia vahvistusrakenteita.
 • Viemäröintijärjestelmän puuttuminen tai virheellinen järjestely. Tuloksena on jatkuva maaperän tulva pohjan alla, mikä vähentää sen vahvuutta ja muita ominaisuuksia.

Jotta pysyvästi päästäisiin eroon halkeamilla tiiliseinässä, ensimmäinen asia on poistaa niiden muodostumisen syy. Vain silloin voimme edetä suoraan aukkojen poistamiseen.

Tapoja murtumien poistamiseksi

Käytännössä asunnonomistajat löytävät useammin, että vastakkaiset tiilet ovat murtautuneet talojen kulmissa sekä ikkunoiden ja oviaukkojen yläpuolella ja alapuolella. Mutta halkeamien sijainnista riippumatta, ennen korjauksen aloittamista on tarpeen mitata paljastumistaan, koska työn tekniikka riippuu suoraan vian koosta.

Pääasialliset materiaalit, joita käytetään korjaamiseen, ovat vaahto ja sementti-hiekkalaasti sekoitettu 1: 2-suhteessa.

Korjaustekniikka riippuen halkeaman aukon koosta:

1 - 5 mm - Pujota vikojen reunat vasaralla (tai varovasti leikata jyrsimellä, jossa on levy betonilla), puhdista aukko pölystä ja hiekkapartikkeleista lastalla ja kostealla (esimerkiksi kotitalouksien sumutuksella). Tällöin tarvitset spatolin, joka täyttää aukon huolella mahdollisimman suurella syvyydellä.

5-12 mm - reunat ovat myös poistuneet tai hieman leikattu, pölyt ja roskat poistetaan, rako kostuu hieman vedellä. Sitten reikä täytetään vaahdolla, jonka ulkonevat osat poistetaan kiinteytymisen jälkeen. Erka on tiivistetty huolellisesti laastilla.

Yli 12 mm - sillä ehdolla, että niiden muodostumisen syyt eliminoidaan, korjaus suoritetaan edellisen menetelmän tapaan. Tiivistämisen jälkeen sitä voidaan edelleen vahvistaa itse tehdyillä kiristyselementeillä (esimerkki näkyy kuvassa 3). Tämä pätee erityisesti silloin, kun edessä oleva tiili on säröiltään ikkunan yläpuolelle tai alapuolelle, oven tai kodin kulmissa.

Kuva 3. Esimerkki tiiliseinän kiristyselementtien vahvistamisesta

Nauhan kiinnittämiseksi aluksi on valmisteltava uria (katso kuva 4), jonka leveys vastaa teräselementin leveyttä ja syvyyttä sen paksuuteen. Nauhan reunoilla reikiä tehdään sen jälkeen kiinnittämiseksi seinään ankkuripultteilla.

Kuva 4. Sorvit kiristyselementtien alla

Murtumalevyjen asentamisen jälkeen halkeamat ja lyönnit täyttyvät täysin laastilla ja seinät tasoitetaan.

johtopäätös

Jotta vältettäisiin halkeamien muodostuminen päällystetyn tiilen kohdalla, kuten edellä on sanottu, on välttämätöntä selvittää tämän ilmiön syyt mahdollisimman tarkasti. Ennaltaehkäisevänä ja ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä suosittelemme, että poistat kaikki virheet, jotka voivat jopa vaikuttaa hieman rakennusten rakenteiden lujuuteen ja luotettavuuteen sekä säästää suunnittelua ja teknistä dokumentaatiota.

Lopuksi tarjoamme sinulle mahdollisuuden tutustua hyödylliseen videokuvaan, joka auttaa estämään halkeilua rakennusvaiheessa: