Opas, miten korjata halkeama säätiössä

Yksi perusongelman rakenteellisesta eheydestä johtuneista ongelmista on halkeamien ilmeneminen säätiössä. Tilastotietojen mukaan halkeamien ilmeneminen johtuu lämpötilaeroista (90% ilmastollisista muutoksista), ja halkeamia saattaa myös syntyä muista syistä johtuen. Kyseessä on ongelman ratkaiseminen sekä erilaisen halkeilun käsitteleminen tässä artikkelissa. Ohjeet laitteen paalun perustan nauhalle täällä: http://fundamentgid.ru/vidy-fundamenta/svajnyj/rukovodstvo-po-stroitelstvu-svajno-lentochnogo-fundamenta.html.

Kuvassa halkeama säätiössä

Mitä tehdä

Mitä tehdä, jos halki löytyi säätiöstä? Jos saadun halkeaman koko on pieni, sinun kannattaa luopua käyttötiivisteestä. Tämä ei tarkoita sitä, että tapaus jätetään sattumalta. Älä kosketa sitä, koska se on tarpeen seurata tulevia muutoksia. Ovatko ne yleisesti tai kaikki jäävät paikoilleen. Lisäksi sen "luonnollisuudella" tulisi kertoa sen tapahtumisen perimmäisestä syystä, ja tämä vaatii paljon aikaa.

Jos talon omistaja kiirehti halkeaman sulkemiseksi, pian se ilmestyy paitsi talon pohjalta myös sen seinille. Myös tulevaisuudessa tämä voi johtaa ovien takavarikointiin tiloissa, rakenteen itse muodonmuutoksista ja sen seurauksena tuhoamisesta.

Murtumien muodostumisen seuraamiseksi on toteutettava useita vaiheita.

Ensimmäinen vaihe on valmistaa kaikki havaitut halkeamat. Puhdista ne eri lian ja huuhtele perusteellisesti vedellä. Sitten laittaa majakka halkeamiin. Valokeila on sementti- tai kipsilevy, jonka koko on kooltaan 12-20 cm. Valonheittimen päissä on kohoumia, ja asennusnumero on kirjoitettava. Kolmas vaihe on tarkkailla halkeaman luonteen ja rakenteen muutoksia.

Siinä tapauksessa, että majakka murtuu, se merkitsee sitä, että halkeama kasvaa edelleen, mikä voi johtaa vakaviin seurauksiin. Asennettujen majakoiden murtumisnopeus puhuu ongelman kasvunopeudesta. On välttämätöntä siirtää kaikki paperille ja muistaa säännöllisesti, sillä tämä "päiväkirja" mahdollistaa niiden esiintymisen syyn tunnistamisen. Kuinka tehdä vesitiivis perustus, lue tältä sivulta.

syistä

Asiantuntijoiden ja arkkitehtien lausuntojen perusteella tämäntyyppinen ongelma pahenee puoliajakauden aikana (talvi-kevät). Jopa pienin poikkeama perustan laskemisesta tietyllä ajanjaksolla voi johtaa suureisiin muodonmuutoksiin, sillä talvikaudella voi esiintyä pakkasen voimakkuuden vaikutuksesta epätasainen ptosis ja rakenteen kohoaminen. Lue, kuinka tehdä laastin säätiölle ja mitä sementtimerkkiä tarvitaan tähän.

Keväällä johtuen maaperän sulatuksen erosta saattaa esiintyä epätasaista alusta tukea. Käytäntö osoittaa, että laatuasema voi kestää tällaisen kuorman, mutta se kestää tietyn ajan.

Nyt on kolme syytä halkeamia:

 • Suorituskykyä. Tämäntyyppinen rikkomus liittyy rakennuksen epäasianmukaiseen toimintaan: kuormituksen lisääntyminen perusteilla (esim. Lisäkerroksen rakentaminen), huonon vedenpoiston rakennusalueella sekä korkeatasoinen kosteus kellarissa ja kellarissa.
 • Rakentaminen. Nämä syyt liittyvät laskentalaskelmiin, nimittäin: rakennuksen perustukselle tuotetun kuormituksen virheelliseen laskemiseen maaperän kantokyvystä säätiön asennuspaikalla. Myös tässä voit lisätä ja kieltäytyä tekemästä maaperän analyysiä ja monia muita suunnittelua ja arkkitehtonisia virheitä.
 • Tekniikkaa. Tällaisia ​​syitä ovat säätiön rakentamisen aikana tapahtuneet rikkomukset: laatoituksen virheellinen asennus, vankka perustuksen vahvistaminen, virheellinen lähestymistapa rakennusten seoksen valintaan sekä talon pohjan asennus pohjaveden yläpuolelle.

Tyypit perusta halkeamia

Tällä hetkellä kaikki säätiön aiheuttamat halkeamat jaetaan seuraaviin tyyppeihin:

 • perustan hiusrajan halkeamat ovat pieniä halkeamia, joiden paksuus on 1-3 mm, joilla ei ole mitään tekemistä alustan muodonmuutosten kanssa, mutta liittyvät ulkokerroksen muutoksiin;
 • säätövarren vaakasuuntaiset halkeamat - nämä halkeamat ovat enimmäkseen turvallisia eivätkä vaikuta säätiön eheyteen;
 • pohjaan kohdistuvat kutistumisrakeet syntyvät rakennuksen toiminnan aikana rakennuksen epätasaisen kutistumisprosessin vuoksi;
 • pohjaan kohdistuva halkeilu kaatamisen jälkeen tapahtuu, kun jalustan asennusohjeita on rikottu; Tiivistää halkeamia kuvan pohjassa
 • liuska-säätiön halkeamat ovat suuri ongelma, koska tällaisen säätiön vahvistaminen ja korjaaminen edellyttää vakavia taloudellisia investointeja. Tällä sivulla oleva nauhapohjan laite.

Halkeamia talon perustassa

Halkeamia voi esiintyä minkä tahansa rakenteen perusteella. Rakenteeltaan ei ole lainkaan merkitystä:

 • puutalouden perusta on varsin harvinainen ilmiö, mutta sillä on vielä paikka. Se johtuu pitkästä käyttöajasta ja kuormituksen kasvusta rakennuksen pohjalla.
 • särkyä tiilitalon perustassa - on yleistä ja vaatii vakavia toimia. Tällaisten talojen säröt kasvavat nopeasti, koska tiilimuuraus ei ole monoliittinen rakenne.

Säätöjen halkeamien korjaus

Olisi parempaa puhua korjaustöistä ja vahvistamalla käytännössä usein esiintyviä perustaita:

 • Nauha-pohjainen syväpohjainen tyyppi;
 • Pile-pohja;
 • Betonityypin perusta.

Tällä hetkellä innovatiivisia ruiskutustyyppejä voidaan käyttää betonin peruskorjaamiseen. Tällainen säätö käsittää porauksen urien pohjaan, jotka sitten täytetään synteettisillä hartseilla tai betonilla.

Sen syventämiseksi on syytä tiivistää murtumia matalan syvyyden omaavalla nauhan tyyppisellä pohjalla. Tämä tehdään muodostamalla betoniteräsrakenne perustuksen alapuolella, mikä lisää merkittävästi rakenteen pohjan pinta-alaa.

Mitä tulee paalusäätiön vahvistamiseen, se pitäisi yksinkertaisesti korvata nauhalle. Säätiön pinta-ala kasvaa ja kuorma laskee. Käytännössä on välttämätöntä luottaa ulkoisiin tekijöihin.

video

Katso videon vinkkejä, joiden avulla pääset tekemään, jos säätiö halkeilee:

Murtumien syyt talossa monoliittisella levyllä

Tyypit säätiöt ja perusta. Maaperä, jolla on erityisominaisuuksia

Eri rakennuksissa ja rakenteissa käytettävät perustukset ovat jonkin verran nauhaa, pylväskaraa, paaluja ja perustuksia, jotka ovat kiinteä monoliittinen levy. Pohjan tyyppi määräytyy mallin mukaan rakennustyypistä ja perustuksen maaperän ominaisuuksista riippuen.

Maaperät on jaettu myös useisiin päätyyppeihin: kallioon, saviin, loimiin ja hiekkaan.

Ominaisuuksiltaan kaikki maaperä voidaan jakaa kahteen tyyppiin: tavalliset ja maaperät, joilla on erityisominaisuuksia - taivutus, kutina, turvotus, kellukkeet, turvemenet, permafrostit jne.

Suunnittelu ja rakentaminen tavanomaisista syistä eivät aiheuta vaikeuksia erityisominaisilla mailla, sillä niillä on aina tiettyjä vaikeuksia, koska on tarpeen tarjota erityisiä rakentavia ratkaisuja ja toimenpiteitä tällaisten maalien mahdolliselle kielteiselle vaikutukselle rakennuksessa.

Yleisimmät maaperät, joilla on erityisominaisuuksia massakuvioinnissa, ovat tukahduttava, kallistuva ja turvotus.

Sameet maaperät ovat tavallisesti lameja edustavia, niillä on negatiivinen taipumus heilua kostutetusti, toisin sanoen merkittävästi pienentää tilavuutta sen huokoisen rakenteen vuoksi.

Turvotus yleensä ovat savimaita, niillä on tällainen negatiivinen ominaisuus, kuten turvotus liotettaessa, toisin kuin kuivattavien maaperä, ne lisääntyvät tilavuudella.

Liukkaalla maaperällä on huurtumisen heikkeneminen. Tällaiset maaperät lisäävät myös tilavuutta, mutta eivät kosteutta, mutta kun se jäätyy talvella.

Maaperän negatiivisten ominaisuuksien ilmentyminen riippuu suuresti rakennustyön hydrogeologisista olosuhteista, toisin sanoen pohjaveden esiintymisestä, syvyydestä tai puutteesta. Esimerkiksi kuivalla maaperällä kuivatut maaperä ei käytännössä voi näyttää sileyden ominaisuuksia, mutta pienimmillä liotuksilla se imeytyy nopeasti ilman ulkoista kuormitusta vain oman painonsa vaikutuksesta.
Siksi pohjaveden tai pintaveden vaikutusta pohjavesimuodostumiin erityisominaisuuksien poistamiseksi tai minimoimiseksi on suunniteltava erityistoimenpiteitä: pystysuunnittelu, laajennetut sokea alueet, vedenpitävien astioiden, viemäröintijärjestelmien jne. Toteuttaminen.

Rakenteiden halkeamisen syyt

Rakenteiden halkeamat erityisesti rakennusten seinissä johtuvat yhdestä syystä - johtuen hyväksymättömistä muodonmuutoksista tai kaarteista, jotka ylittävät lasketut, ts. Sellaiset muodonmuutokset, joissa rakenteet eivät kestä niitä, jotka johtuvat niiden lujuusominaisuuksista. Seinissä on myös epätasa-arvoisia muodonmuutoksia, jotka aiheuttavat perustan vastaavia muodonmuutoksia, jotka siirretään sitten päällekkäisiin rakenteisiin.

Esimerkiksi rakennuksen alapuolella olevien tavallisten maa-ainesten luonnollisen sallitun sedimentoitumisen vuoksi, kun koko rakenne istuu tasaisesti samalla määrällä koko alueella, ei muodostu murretta seinämissä.

Epäyhtenäiset muodonmuutokset voivat esiintyä maaperässä, jolla on erityisominaisuuksia erilaisista syistä: esimerkiksi tapauksissa, joissa paikallinen liotus ja sakkautuminen ovat teknisen viestinnän läpimurtoja maaperässä, paikallisessa turvotuksessa tai maaperän kuumentamisessa.

Monoliittinen laatta - yksi luotettavimmista perustyypeistä vaikeissa maastoolosuhteissa

Rakennettaessa vaikeissa olosuhteissa rakennuksia käytetään erilaisiin perustuksiin. Jäteveden maaperän kielteisten vaikutusten poistamiseksi käytetään usein paaluperustuksia, kun eri tyyppisiä paaluita leikkaavat koko maaperän paksuuden ja perustuvat puristumattomiin maaperään.

Yksi tehokkaimmista ja luotettavimmista perustyypeistä, joita voidaan käyttää lähes kaikissa maaperässä, jolla on erityisominaisuuksia, on kiinteä laatta koko rakennuksen sisällä, joka on valmistettu raudoitetusta betonista.
Monoliittisen levyn pääominaisuus on kaikenlaisen ponnistuksen yhtenäinen jakautuminen, sekä kuormitus rakennuksen painosta maan päällä että ponnistelut, joita esiintyy, kun maaperän negatiiviset ominaisuudet ilmenevät - pahoinpuu, turvotusta tai kouristusta. Jos epätasaiset muodonmuutokset aiheuttavat maaperää tai jäädyttävät maaperät, monoliittisen laattarakenteen tulee jakaa nämä voimat ja muodonmuutokset koko laattarakenteeseen, mikä sulkee pois epäkelvottomat muodonmuutokset yläpuolisissa rakenteissa.

Kuolleiden maaperien laskennassa erittäin tärkeitä perustuksia ovat niin kutsuttu alkujännityspaine. Tämä on maaperän paine rakennuksen painosta, jossa maaperän samentumaominaisuudet alkavat näkyä. Yleensä, kun suunnitellaan kaistaleita pohjamaaleille, hihnan leveys valitaan siten, että maaperän paine on alhaisempi kuin alkupään paine. Jos käytetään monoliittista levyä pohjana, paine maahan on vähäinen ja useimmissa tapauksissa pienempi kuin alkukantaisuus. Yhdistettynä erityistoimenpiteisiin maaperän liukenemisen välttämiseksi kiinteän levyn käyttö on erittäin tehokasta.

Jos turvotus ja paisunta-alueet ovat paikoillaan, kun maaperän turpoamisen tai pakkasen talteenotto pyrkii ylöspäin, monoliittisen levyn käyttö perustana on myös tehokas.

Monoliittinen laatta betonirakenteena

Monoliittinen pohjalevy on betoniteräsrakenne. Kuten hyvin tiedetään, mikä tahansa betoniteräsrakenne sisältää betoni- ja teräsvahvistusta ja voi nähdä sekä puristus- että vetovoimat. Tällöin puristuskuorma ymmärtää betonia ja vetovoimaa.
Monoliittista teräsbetonilevyä pidetään luotettavimpana perustana, kunhan se lasketaan oikein, se kykenee absorboimaan kaikki kuormat rakennuksesta ja siirtää ne tasaisesti pohjamaahan maaperän olosuhteissa, joissa on maaperä. Monoliittinen levy kykenee myös havaitsemaan tuloksena olevat voimat turpoamisilta ja nousevilta maannoilta ylöspäin suuntautuvasti ja jakamalla ne tasaisesti koko rakennetta estäen seinien epätarkoituksenmukaiset muodonmuutokset kehittämästä rakennuksen nollamerkin yläpuolella.

Murtumien syyt talossa monoliittisella levyllä

Vaikka monoliittinen laatta on yksi luotettavimmista perustyypeistä, on kuitenkin olemassa tapauksia, joissa tässä tapauksessa halkeamat näkyvät rakennuksen seinissä.
Maaperän maaperässä tämä voi tapahtua silloin, kun paikalliset maaperän liottaminen aluslaatan läpi on tapahtunut, koska pintaveden läpimurto tai pintakerroksen läpäisy on perustuksen alla. Tästä seuraa, että maaperän paikallinen samentuminen tapahtuu, kun seinämien kuormituksen alla oleva laatta aiheuttaa liiallisen taivutuksen, mikä voi johtaa muodonmuutoksiin rakennusten seinissä ja halkeamien ilmenemisestä.

Seuraavassa vaihtoehdossa on mahdol- lista. Kun talvella tulee negatiivisia ulkolämpötiloja, lämmitetyn rakennuksen alapuolella maa jäätyy täysin, eikä noin etäisyydellä - noin 1-1,5 metrin etäisyydellä rakennuksen ulkokehän ympäröimästä säätiön ulkoreunasta. Tällöin rakennuksen alla rajoitetusti jäätyä maaperää. Tässä yhteydessä pohjan epätasaiset muodonmuutokset tapahtuvat - laatan kehällä pitkin maaperä kasvaa tilavuudelta, joka johtuu pakkasnopeudesta, puristamalla monoliittisen levyn reunat ylöspäin; Tämän seurauksena laatta altistuu liiallisille taivutusvoimille, jotka välittyvät päällä oleviin seinämiin, mikä voi johtaa halkeamien muodostumiseen.

Turvavedet eivät ole niin vaarallisia rakenteille, sillä tavallisesti nesteiden paisuttaminen ei aiheuta merkittäviä arvoja, mikä johtaa liiallisiin muodonmuutoksiin.

Jos maaliolosuhteet ovat, jos rakennus on monoliittisen teräsbetonilaatan päällä ja talon valmistuttua halkeamia ilmestyy seiniin jonkin ajan kuluttua, tämä merkitsee vain yhtä asiaa - suunnitteluvirheitä tehtiin: laattojen paksuutta laskettiin virheellisesti, vahvistamista ei valittu oikein Kaikki tarvittavat suunnittelutoimenpiteet näille maasto-olosuhteille annetaan. Tai kun kyseessä on oikea laskenta rakentamisen aikana, kaikkia suunnitteluratkaisuja ei ole täysin toteutettu.

Yhden kaksikerroksisen talon paksuus tulisi olla vähintään 250-300 mm, raudoituksen tulisi olla kahdessa tasossa - levyn ylä- ja alaosassa on vähintään 12-16 mm: n korkki, 15x15 ja 20x20 mm riippuen perusrakenteen uudelleenlaskennasta.

Välttämättömän maaperän jäädyttämisen estämiseksi pohjaan on välttämätöntä tarjota rakentavia toimenpiteitä - maaneristys rakennuksen kehän ympärille asettamalla erityinen eristys sokean alueen, kuten ekstrudoituneen polystyreeni-vaahdon alla.

Jäätyvän maaperän kielteisten vaikutusten vähentämiseksi monoliittisillä laatoilla on järjestetty tyynyjä, joiden koko on 500 mm paksua hiekkaa tai soraa, jolloin se korvaa osan talteenottavasta maaperästä ja pienentää mahdollisia muodonmuutoksia. Lisäksi on mahdollista tuottaa monoliittisia, vahvistettuja betonivöitä nollamerkin yläpuolella, esimerkiksi ensimmäisen kerroksen pohjakerroksen tasolla. Tällaiset hihnat tunnistavat liialliset muodonmuutokset seinissä ja eivät salli halkeamia.

Jos mallissa otetaan huomioon tarkat tiedot erityisominaisuuksien omaavista ominaisuuksista, kaikki laskelmat tehtiin oikein ja oikeat suunnittelupäätökset tehtiin, ja kaikki suunnittelupäätökset tehtiin tarkasti rakentamisen aikana. Kun rakennettiin monoliittista laattaa pohjana, seinien halkeamia rakennukset jätetään pois.

Mitä tehdä, jos säätiö on murtunut?

Säröi säätiö - mitä tehdä, se tapahtuu ja sinun ei pitäisi olla järkyttynyt siitä! Sinun on parasta kääriä hihat ja aloittaa virheiden tekeminen rakennuksen tai säätiön suunnittelussa.

No, emme anna kaikkea vilpittömää syyllisyyttäsi suruasi kohtaan, vaan voimme tarjota melko yksityiskohtaisia ​​ohjeita, joiden jälkeen voit päästä eroon halkeilusta säätiöön, mikä estää talon entisestään tuhoutumisen.

Murtumien syyt säätiössä

Talon perustana olevat halkeamat johtuvat useimmiten siitä, että arkkitehdit, jotka ylikuormittivat grillata, ovat virheellisiä. Lisäksi jotkut halkeamat johtuvat säätiön rakentamisessa käytettävien rakennustekniikoiden rikkomisesta.

Esimerkiksi klassinen virhe - jättämättä muurausrakennuksen lujuutta - johtaa maaperän kuormituksen epätasaiseen jakautumiseen ja maaperän samentumiseen. Tämän seurauksena itse säätiö ja rakenteen tukiseinät puhkesivat.

Mutta jos asetat 4 mm: n johtimen ensimmäisen ja toisen tiilikerroksen välillä, toistaen tämä toimenpide ylemmän kerroksen tiilimuodossa (kolmessa rivissä), niin seinissä tai kellarissa ei ole mitään halkeamia.

Vastaavia ohjeita voidaan antaa päällekkäisten ikkunoiden ja oviaukkojen vahvistamisesta. Useita tiilisiä, jotka peittävät aukon, tulisi vahvistaa samalla 4 mm: n langalla. Muuten halkeama ei mene vain ylös vaan myös alas, myöhemmin jakaa myös pohjan.

Toinen syy halkeamien ilmaantumiseen on rakennusmateriaalien läheinen läheisyys erilaisissa tiheyksissä, esimerkiksi tiili- ja teräsbetoni tai tiili ja puu. Tällaisilla naapureilla on täysin erilaiset fysikaaliset ominaisuudet, joten kun toinen aine jäätyy tai kyllästyy kosteudella, toinen voi halkeilla, aivan tiilen ja betonin välisen kosketuspinnan tai puun tiilen kanssa. Siksi, jotta talon pohjaa ei haljeta, yritä välttää tällaista naapurustoa tai vahvistaa horisontaalisia saumoja viereisissä muurauskerroksissa.

Lisäksi vaarassa ovat kaikki porrastetut perustukset, joissa on grillimittarin korkeusero. Sekä pohjat että tiilipohja, jotka on rakennettu tukilistan kaistaleen täyttämisen ja sädekiristimen väliin - kun ylä- tai alakaulamalja sags, kellari yksinkertaisesti puhjeta.

Säätiö murtui - mitä tehdä?

Jos varotoimenpiteesi eivät toimineet ja säätiösi kuitenkin särkynyt, sinun on käsiteltävä tämän puutteen. Lisäksi korjaustyöt on suoritettava välittömästi, kirjaimellisesti seuraavana päivänä sen jälkeen, kun ensimmäiset halkeamat löytyvät pohjaan tai seinärakenteeseen.

Säröidyn perustuksen korjaaminen toteutetaan vahvistamalla kellari seinää tai vahvistamalla tukemaa maakerros. Harvoissa tapauksissa voi olla tarpeen korjata pohja täydellisen korvaamisen tukirakenteiden ja osittainen korvaaminen osia grillage.

Mitä pitäisi tehdä viipymättä?

Säätiön kiireellinen elpyminen alkaa perusrungon tarkastelusta. Samaan aikaan visuaalisten tietojen pohjalta on tehtävä päätös tietyn korjaustyön tekniikan soveltamisesta.

Loppujen lopuksi, jos halkeamat ovat muodostuneet yläosaan ja eivät ole vielä saavuttaneet pohjaa, tarvitset yhden keinon säätää säätiötä. Jos halkeamat menivät pohjasta, tarvitaan täysin erilaista tekniikkaa.

Lisäksi olisi mukava tilata ammatillinen arviointi maaperän ominaisuuksista. Mutta tätä työtä ei tehdä heti. Siksi, jos ensisijaisuus on nopeus, geologiset tutkimukset on hylättävä.

Kuinka vahvistaa säröillä säätiö

Perustan vahvistaminen voidaan toteuttaa vahvistamalla säätöä, upottamalla lujittavan verkon kellarikappaleeseen tai asettamalla lisäpinoja (tukia) pohjan alapuolelle.

Vaihtoehtoinen tekniikka on lisätä pohjan tai asennuksen paksuutta halkeamien vahvistavien kerrosten ja eristyslevyjen avulla. Voit yksinkertaisesti lisätä perustan, mikä lisää sen kantokykyä.

Lisäksi halkeamien torjumiseksi voit käyttää teknologiaa tukevan maaperän lujittamista - maaperää perustuksen alla. Erityistoimenpiteiden avulla voidaan vähentää pohjaveden määrää ja vähentää maaperän jäädyttämistä. Tämän seurauksena maaperän kantavuus kasvaa ja pohja lakkaa syöpymään syvälle maaperään.

Halkeamien poistaminen teippityypin pohjalta

Nauhapohjan käsittelyä varten käytetään seuraavia talteenottotekniikoita: ensinnäkin tukialustan vahvistaminen kyllästyneillä paaluilla, toiseksi maaperän lujittaminen viemäröintijärjestelmällä ja kolmanneksi maaperän vahvistaminen järjestämällä lämpöä eristävä sokea.

Rungonmuotoisen X-muotoisen tuen alapuolella asennettu pino pitää pohjan nauhan uppoamisen maahan. Viemäröinti lisää pohjaveden syvyyttä vähentäen maaperän kallistumisen muodonmuutoksen amplitudia. Lämpöeristetty sokea alue vähentää maaperän jäädyttämisen syvyyttä tai jopa kokonaan tasoittaa tätä prosessia, mikä estää säätiön samentumisen mahdollisuuden.

Yksinkertaisin nauha-tekniikan tekniikka perustuu asennukseen runko-osaan, jossa kaksi kaulusta yhdistää kainalosauvat. Lisäksi tämä malli toimii laastina ja iskunvaimentajana, joka ottaa voiman, joka raastaa säätiön rungon. No, halkeama itse voidaan kaataa betonilla tai vahvistetaan epoksilla.

Kun asetat tasoitteen, X-muotoisen tuen tai sokean alueen, sinun on asennettava merkkikohta, joka korjaa halkeaman nykyisen tilan. Tällöin kaksi epoksi massan "kakkua" kiinnitetään halkeaman reunoihin, joiden väliin ne venyttelevät ohuita lankoja. Jos tämä lanka ei murtu talvi-kesäkauden muutoksen aikana, katsotaan, että halkeaminen on onnistuneesti onnistunut ja kaikki tuhoavat prosessit pysähtyvät.

Mitä tehdä, jos pohjalevy on halkeillut?

Laattojen perustukset ovat merkittäviä hyvästä kantavuudestaan ​​ja tällaisissa alustoissa olevat halkeamat ovat hyvin harvinaisia. Mutta jos tällainen ongelma on tapahtunut, niin sinulla on kaikkein arka menettely - peruskorvaus kokonaan tai osittain.

Valitettavasti lautasen hävittämisen lopettaminen on mahdotonta. Siksi valmistaudu kaivamaan aluslevyt aluslaudan alle, vahvistamaan seinät halkaisijan kohdalla, poistamaan vaurioitunut osa ja täyttämään uusi osa, joka on asennettu lohko- tai paalintukeen.

Mutta tällaiset manipuloinnit eivät voi taata pohjan tuhoamista. Sen vuoksi talon säröillä laatoilla, todennäköisesti, täytyy rakentaa uudelleen.

Särö talon perustassa

Kaikki talon alapinnassa olevat halkeamat osoittavat, että rakenteen perustaa on vahvistettava tai korjattava. Mutta jos haluat tehdä sen omilla kädilläsi, sinun on tiedettävä syyt tuhoutumiseen ja kuinka tarkasti korjaustöitä on tehtävä.

Mitkä ovat vaarallisia halkeamia

Jos rakenteen perustana on särö, on välttämätöntä aloittaa välittömästi sen restaurointi. Jos näin ei tapahdu, talon vinoutumisen takia ovet ja ikkunat alkavat tukkeutua. Jos talo on tehty tiilestä, halkeama voi levitä seinään, minkä seurauksena koko rakenne alkaa sortua. Tästä syystä on aloitettava työ, joka vahvistaa perusta mahdollisimman lyhyessä ajassa.

Ennen työn aloittamista restauroinnilla on määritettävä halkeaman tyyppi. Tätä varten riittää puhdistaa se pölyltä ja huuhtele vedellä. Sen jälkeen sinun on asennettava taukoa majakka. Soveltamispäivää sovelletaan siihen. Tämä on välttämätöntä määritettäessä perunan tuhoutumisnopeus. Jos majakka on ehjä kahden viikon ajan, halkeama voidaan yksinkertaisesti sulkea betonilla. Jos majakka murtuu, on välttämätöntä aloittaa työn vahvistamiseksi perusta.

Yleensä halkeamat alkavat näkyä talvella tai keväällä, koska tällä hetkellä väärin luotu säätiö alkaa nousta tai laskea epätasaisesti. On syytä muistaa, että säätiö voi räjähtää monista syistä, joten sinun on harkittava tätä asiaa talon suunnittelussa.

Vian syyt

Ennen kunnostustöiden aloittamista on tarpeen selvittää, mistä syystä hävittäminen alkoi. Jos nämä toimet jätetään laiminlyödäksi, jopa korjauksen jälkeen säätiö vähitellen romahtaa. Hävittämisen syyt voidaan jakaa useisiin ryhmiin:

 1. Tekniikkaa. Esimerkkinä on perusrakennuksen perustaminen heikentyneellä lujituksella tai muottiin asennuksella. Myös virheisiin kuuluu väärän betonin valinta. Teknologisen virheen katsotaan myös muodostavan perustan pohjaveden yläpuolelle.
 2. Suorituskykyä. Tällaisia ​​virheitä tehdään jo pystytetyn rakenteen käytössä. Esimerkiksi - pohjan kuormituksen kasvu toisen kerroksen luomisen seurauksena. Se on myös rikkomus lisätä kellarin kellertävyyttä tai huonolaatuista viemärijärjestelmän asennusta talon ympärillä.
 3. Rakentaminen. Esimerkki on virheellisten laskelmien valmistelu rakenteen suunnittelun aikana. Usein säätiö alkaa sortua aika ajoin, koska ennen rakentamisen aloittamista ei tehty geologisia tutkimuksia.

Halkeamien tyypit

Halkeamat puutalossa kellarissa, jotka voivat esiintyä pohjalla, on jaettu useisiin eri tyyppeihin:

 1. Hiukset. Tällaiset halkeamat ovat tuskin havaittavissa ja niiden paksuus on enintään 3 mm. Heidän läsnäolonsa osoittaa vain muutoksen pohjan ulkokerroksessa. Tällaiset puutteet voidaan korjata melko helposti.
 2. Vaakasuora. Tällaiset viat eivät vaikuta säätiön eheyteen.
 3. Kutistumisen halkeamat. Tällaiset virheet tapahtuvat säätiön luomisen sääntöjen vastaisesti.
 4. Pystysuora. Tällaiset halkeamat ovat merkki siitä, että säätiö tarvitsee korjausta. Usein ne ilmestyvät pohjaveden vaikutuksen alaisena kellariin tai maaperän kouristusten vuoksi.

Kuinka ratkaista ongelma

Jos huomaat, että olet rikkonut talon perustan, sinun on aloitettava vahvistaminen mahdollisimman pian. Tällaiset teokset suoritetaan seuraavasti:

 • ensin nostolaitteen avulla nostetaan pohjaosan sumeiltavia osia suunnittelutasolle;
 • sen jälkeen reikien poraus, jonka halkaisija on 20 - 40 cm;
 • tuloksena oleva tyhjennys täytetään nestemäisellä lasilla, sementin maidolla tai kuumalla bitumilla.

Tämä vähentää maaperän läpäisevyyttä, mikä tekee maaperästä vakaamman. Kuvattua vahvistusmenetelmää voidaan käyttää vain erikoislaitteita käytettäessä, joten tällaiseen työhön on tarpeen palkata ammatillisia rakentajia.

Kivitalon perustamisen vahvistaminen

Talon peruskorjauksen päätehtävä on pysäyttää rakenteen saostumisen prosessi. siksi on mahdotonta kaivaa säätiön alla vahvistamatta sitä. Käytetään usein vahvistusmenetelmää, jossa kaikilla puolilla on pystysuora betonivyö. Tällaiset teokset suoritetaan seuraavasti:

 1. Kaivataan noin 45 cm leveä kaivanto talon pohjaan. Tämän työn aikana pohjan pohja ei saa olla paljas.
 2. Tämän jälkeen pohja puhdistetaan lian ja pölyn avulla. Tällöin kaikki halkeamat on kiristettävä lastalla.
 3. Sitten vanhojen perustusten putoavat osat poistetaan.
 4. Seuraavassa vaiheessa betonipinta käsitellään alukkeella. On syytä muistaa, että sinun on valittava syvä tunkeutumisen koostumukset.
 5. Tämän jälkeen reiät porataan pohjaan. Niiden välisen etäisyyden tulisi olla noin 60 cm.
 6. Ankkurit ajetaan reikiin, jotka sitten hitsataan vahvistuskoteloon. Vahvistuksen halkaisijan tulee olla noin 12 mm.
 7. Viimeisessä vaiheessa betoniseos kaadetaan luotuun kaivantoon. Jotta betonilaastin olisi tasaisesti jakautunut koko kaivannossa, on käytettävä rakennuksen värähtelijää. Se vaikuttaa myös vanhan säätiön halkeamien täyttämiseen. Jos laiminlyömme tämän työn vaiheen, tyhjät voivat jäädä betoniin, mikä aiheuttaa sen, että säätiö romahtaa.

Maaperän täyttö tapahtuu vasta sen jälkeen, kun betoni on täysin asetettu. Jos halkeamia ei aiheuta pohjan tukkeutumista tai muodonmuutosta, ne voidaan tiivistää laastilla ja päällystää.

On syytä muistaa, että jos työ tehdään virheen takia, säätiö alkaa nopeasti romahtaa myös rakenteen lisärakenteiden avulla.

Korjaus talon perustasta puusta

Puuportaan särkynyt perusta voidaan yksinkertaistaa yksinkertaisesti, koska tällaisia ​​rakenteita voidaan nostaa tunkin avulla ja asentaa tilapäisiin tukiin. Mutta on syytä muistaa, että jos alemmat lokit ovat mätä, rakentaminen ei toimi.

Jos kruunut ovat epäluotettavia, niistä on leikattu mätäosia, jonka jälkeen talo nostetaan. Sen jälkeen voit palauttaa säätiön yhdeksi tavallisimmista tavoista. Usein maanrakennusten omistajat asentavat betonikaistaa pohjan ympärille. Voit myös tehdä kaivoksia pohjan alle ja kaataa betonipilarit. Tämä tekee säältä vastustuskykyistä huomattavia kuormia.

On syytä muistaa, että ennen kuin nostat talon, sinun on pudottava katon osa siinä paikassa, jossa se kytkeytyy savupiippuun. Tällaisen työn tekeminen on parempi kutsua ammattimaisia ​​rakentajia.

Vahvistaminen paaluilla

Joissakin tapauksissa maaperän tiheyttä ei ole mahdollista lisätä rakennuksen alle. Tällaisessa tilanteessa on tarpeen vahvistaa perusta paaluilla:

 1. Jos talo on puinen, koko rakenne kohoaa tilapäisillä tuilla, minkä jälkeen tapahtuu joukko vinkkejä grilliin. Tämän jälkeen rakenne pudotetaan uusiin säätiöihin.
 2. Tapauksessa, jossa on tarpeen vahvistaa pohjaa nostamatta taloa, käytetään "sonneja". Ne ovat paaluja, jotka kulkevat vinosti kulman eri puolilta. Palkit on hitsattu näiden elementtien päihin, jotka tukevat rakennetta.

Pallot käyttäessäsi kannattaa muistaa, että niiden pituuden tulisi olla riittävä, jotta ne olisivat tukevia maata.

Monoliittinen levyn korjaus

Monoliittiset perustukset tuhoutuvat melko harvoin, mutta tietyin edellytyksin se on mahdollista. Jos kyseessä on vakava halkeama, se voidaan korvata vain uudella levyllä. Mikään tapa ei auttaisi lopettamaan monoliittisen perustan tuhoutumista, jos se alkaa jo muuttua.

johtopäätös

Jos on mahdotonta korvata säätiötä kokonaan mistä tahansa syystä, seinät vahvistetaan ja vanhat levyosat poistetaan. Näissä paikoissa on betoniliuoksen kaataminen, mikä auttaa säilyttämään rakennuksen eheyden tilapäisesti. on myös mahdollista asentaa betonilohkoja tai paaluja tukeina.

Mikrokärryt grillata monoliittinen levy päälle

Sairastunut monoliittinen pohjalevy ja halkeamat ilmestyivät

Viimeksi muokkasi moderaattori: 21.11.17

 • Jäsen lähtien: Elokuu 17, 12 Viestit: 2.672 Kiitos: 1.761

  Yhteenveto: Kaikki syyttää, ja "urakoitsija" ja "asiakas".

  maratmy

  Oma aihe: Kotini on minun linnoitus - miten rakentaa talon

  maratmy Oma aihe: Kotini on minun linnoitus - miten rakentaa talon

  maratmy

  Oma aihe: Kotini on minun linnoitus - miten rakentaa talon

  maratmy Oma aihe: Kotini on minun linnoitus - miten rakentaa talon

  1. Kaadetaan panssaroidun vyön alustaa (grillata) mittarin reunoilta.

  2. Leikkaa laatan reunat (ennen grillata) 1 metrin etäisyydellä, irrota ne, käytä niitä kuistille, sokeille alueille jne.

  3. Laattojen ympyrässä nauhatulostus on tehtävä kaikkien talon tukijärjestelmän mukaisesti.

  Älä epäile, vaihtoehto valitaan, toimivat olosuhteiden mukaan.

  Viimeksi muokattu: 04.06.14

  Tilanne on kauhea, talo asetettiin katolle syyskuussa 2008, sitten rakennustyöt keskeytettiin kriisin vuoksi, 9x10-talo alkoi istua kahdessa kerroksessa, ikkunoissa näkyi halkeamia, sitten pahempaa, halkeamia seiniin, jossa ei ole ikkunoita.
  Kuinka rakentaa: paalikenttä (asiakirjojen mukaan 10 metriä lyödään taloon aikaisemmin, mutta rakentaminen hylättiin) Lopetin 15 metriä kokoani kokoon, täyttyi grillata, betonia kasveista, teräslevyn vahvistaminen oli 12 mm: n raudoitusta, täyttämällä sitten hienot rauniot, betonipehmuste 5 cm, vedeneristys 2 kerroksessa ja sitten levy kaksinkertaisella vahvistuksella, vahvistusverkon välinen etäisyys 20 cm, vahvistus 8 ja 12 mm, levyn paksuus 20 cm.
  Laitan FBS-lohkot laudalle ja niihin kevytseoksesta valmistetut betonilevyt, lattialevyt - ontelot. Pohjavesi on lähellä, mutta viime vuonna se oli kuiva kellarissa. Tämän talven jälkeen säröjä ilmestyi koko laatikon pohjalle, halkeamien talo. Surullinen ja pelottava, paljon rahaa sijoitettu. Mitä ajatuksia siitä, mitä tehdä uunilla? Talon koko?
  IMHO: Murtumien syyt ovat maaperän jäädyttäminen liesi ja turvotus, koska talo oli kylmä eikä lämmintä. Oli tarpeen eristää vähintään puolet pohjasta, mutta koska ei ole lämmitystä, tämä ei auta.

  Hei En todellakaan saa ilmoituksia, jos et napsauta "Vastaa" viestini alla: (.

  Virpicin halkeamien kehittymistä en näe. Mielestäni kutistumisparametrit johtuvat siitä, että olet asentanut putket tuotteeksi. Onko sinulla terästä tai muovia? Mutta se, että ne ilmestyivät vasta kahden vuoden kuluttua, on hälyttävää. Ehkä et vain huomannut heitä? Koska grilli ei saa rikkoa, sen korkeus on suuri, muuraustyön kuormitus tulisi jakaa uudelleen paaluille, nyt jopa grillata "ottaa se pois", se kestää. Silti valinnaisena paikallista talteenottoa paaluilla. Ehkä sivupinnalla. Onko sinulla kotona vettä? Mutta taas halkeamien luonne on hieman väärä.

  Mitä seuraavaksi. Vaikka valaisimet on sijoitettava halkeamille - kipsi 50x50 mm Ja tarkkailla ympäri vuoden, ovatko halkeamat kasvavat tai "hengittävät" - auki, sulje. Talo voi edelleen rakentaa. Jos tarvitset voittoa, sitten jo valmiina viestillesi, sillä ei ole väliä, kun aloitat sen. Jos halkeamat eivät muutu vasta kevään jälkeen, voit turvallisesti hieroa niitä konkreettisilla korjausyhdisteillä (polymeeriset betonit, joissa on hyvin pieniä hiukkasia). Ja fluffin bitumi. Voit vain bitumia.

  Siinä tapauksessa, että sokea alue on lämmitettävä. Voi olla tarpeeksi yksinkertaista poistaa vettä talosta (kun tehdään sokea alue), mutta eristisin vähintään 50 mm polystyreenivaahtoa.

  Erinomainen kerrostalo vaihtoehto ongelmatilanteissa sijaitseville rakennuksille on monoliittinen laatta, jossa on grillata. Tätä perustustekniikan tekniikkaa käytetään usein kallistamalla maata, vettä sisältävillä mailla ja niin sanotuilla kelluilla. Monoliittinen levy voi turvallisesti kestää raskaita kuormia, joten sitä voi käyttää erilaisten rakenteiden rakentamiseen. Lisäksi grillauksen läsnäolon takia rakennuksen painovoiman kuormitus jakautuu tasaisesti koko pohjan pinnalle, mikä lisää entisestään rakenteen luotettavuutta ja kestävyyttä.

  Milloin voin valita kiinteän laatan?

  Monoliittinen laatta, jossa on grillata ylös tulevaisuuden suunnittelun perustaksi, voidaan valita seuraavissa tapauksissa:

  1. Geologisten tutkimusten tulosten mukaan maassa löydettiin lukuisia ongelmia. Esimerkiksi liikaa kosteutta, löysää maata, sukkulan avainten läsnäolo maan alla, tulvien alueet sulavedellä, kivillä, liikkuvalla maaperällä jne.
  2. Suunnitelmissa on rakentaa monimutkainen arkkitehtuurikokoinen rakenne.

  Pohjalevyä voidaan pystyttää riippuen alkuperäisistä olosuhteista seuraavissa olosuhteissa:

  • Pohjan rakentaminen ilman perusteiden syventämistä. Tällöin ei tehdä alustavaa työtä kaivojen kaivamiseksi, kun säätö on tehty suoraan puhdistetulle pinnalle.
  • Pohja on syvällä. Tällöin pohja haudataan maahan enintään puoli metriä. Kun tämä tehdään, kaivaa kaivo betoniliuoksen kaatamiseksi.
  • Monoliittinen levy, syvennys riittävän suuriin syvyyteen. Tässä tapauksessa kaivaa kaivo paikkaan, jossa maaperän jäädytys talvikaudella. Syvyys on yleensä noin puolitoista metriä.

  Laattojen säätiöllä on paljon etuja, muun muassa kyky vastustaa ulkoista vaikutusta. Esimerkiksi monoliittiset laatat säilyttävät hyvin vakauden ja lujuuden rakenteen eri maaperän liikkeiden, vaaka-tai pystysuoraan. Lisäksi tällainen pohja, jossa on grillata, kykenee kestämään myös erilaisia ​​maanalaisia ​​veden liikkumisia, olivatpa se pohjavesi tai jouset, vaikka niiden voimakas paine.

  Monoliittisten laattojen edut, joissa on ylempi grillata

  Kiinteä lautanen, jolla on grillata, kuten kaikilla muilla monoliittisilla rakenteilla, on luettelo ilmeisistä eduista kuin muuntyyppiset talotyypit:

  • Monoliittisen perustuksen rakentamisen työ ei vaadi pitkää aikaa, ja se pysyy melko lyhyessä ajassa.
  • Kuorman jakautuminen rakennuksen vakavuudesta pohjan koko pinnalle mahdollistaa rakenteen rakenteen missä tahansa maaperässä tahansa.
  • Monoliittinen levy, joka on vahvistettu vahvistusrakenteilla, parantaa säätiön koko kantavuutta ja tekee tulevasta rakennuksesta vakaamman ja luotettavan.
  • Grillauslaatta mahdollistaa koko rakennuksen nostamisen haluttuun korkeuteen maasta.
  • Monoliitin yläpuolelle jäävää tilaa voidaan käyttää lämmöneristysmateriaalina, mikä tekee talosta lämpimämmän ja vastustuskykyisemmän pakkaselle.

  Lisäksi sinun on otettava huomioon se, että monoliittiset levyt ovat hyvin kosteutta kestäviä ja kestävät ulkoisia vaikutuksia, ja siksi on hyvä tilaisuus varustaa kellarihuone, joka on suojattu hukkumiselta ja pohjaveden tunkeutumiselta. Monoliittien rakentamiseen käytettäviä materiaaleja on saatavilla. On kuitenkin pidettävä mielessä, että joidenkin materiaalien monoliittisesta alustasta, esimerkiksi betoniliuoksesta, tarvitaan enemmän kuin liuskan tai muuntyyppisten säätöjen järjestämisen yhteydessä.

  Haittatekijät monoliittisten levyjen pohjan järjestämiseksi

  Alustan monoliittisen järjestelyn ainoa haittapuoli on niiden rakentamisen suhteellisen korkea kustannus. Kuten jo mainittiin, monoliittinen pohja vaatii suuremman määrän raudoitusta ja betoniliuosta. Lisäksi, kun syvempi säätiö on järjestetty, rakentajan on myös aiheuttava lisäkustannuksia koneiden houkuttelemiseksi, joka kaivaa säätiön kuoppaan säätiön edelleen kaatamiseksi.

  Erilaisia ​​monoliitteja grillata

  Monoliittisen mallin perustarakenne voidaan pystyttää kahdessa päämuunnelmassa:

  • Alustatyyny alhaalla grillata. Tämäntyyppiselle kellarille on tunnusomaista se, että monoliittisen levyn pinta samanaikaisesti suorittaa lattian toiminnon ensimmäisessä kerroksessa sijaitseviin huoneisiin. Suurin haitta on se, että tällaisissa rakennuksissa on mahdotonta varustaa kellareja. Lisäksi kaikki viestinnät on sijoitettava erikoisvarusteisiin, koska maan alla ei ole helppoa.
  • Pohjalevy, jossa ylempi grillata. Tällöin kellari pystytään varustamaan siihen viestintälaitteita. Tässä tapauksessa rostverk on sijoitettu ylöspäin monoliitista, ja sen korkeus riippuu siitä, mikä korkeus tekninen maanalainen tarvitsee teknisten verkkojen talouteen.

  Rostverk - koko rakennuksen tuki

  Yleensä betonista tai teräsbetonista käytetään materiaalina grillauksen rakentamiseen. Nämä tyypit ovat kestävin ja kestävä. Puurakennuksen valmistuttua, lokit tai puutavara valmistetaan etukäteen grillatausta varten. On pidettävä mielessä, että puu on materiaali, joka on erittäin altis kosteudelle ja muille sääolosuhteille. Puun kosketus maaperään voi johtaa männystä tai tuhoutumiseen. Siksi puun huiput katsotaan vähiten luotettaviksi ja kestäviksi.

  Joskus metallia käytetään grillimateriaalina, sillä materiaalilla on myös vahvuus ja kestävyys. Älä kuitenkaan unohda, että metalli on usein alttiita korroosiolle, joka myös tuhoaa sen. Tässä tapauksessa metallia on käsiteltävä erityisellä aineella, joka estää ruostetta. Tämäntyyppistä grilliä käytetään pääasiassa pieniin rakenteisiin ja käyttötarkoituksiin.

  Koska grilli on rakennelma, johon koko rakennus lepää, on tärkeää asentaa se oikein. Asennusprosessin tärkeä kohta ovat laskenta ja tukivyön asennus. Grillityyppejä on kolme päätyyppiä:

  • Alhainen. Tällainen grillage on haudattu maahan. Tämän tyyppistä pohjaa käytetään pääasiassa maan eteläosassa, jossa maaperän jäädytys ei ole suuri, ja pohjavesi virtaa alhaiseksi eikä nousta pintaan.
  • Lisääntynyt. Tällainen pohja on suoraan maatason tasolla, sitä käytetään vakaissa maissa.
  • Korkea - tämäntyyppinen pohja sijaitsee maanpinnan yläpuolella, sitä käytetään lähinnä pieniin esineisiin.

  Näin talon perustan valinta riippuu monista tekijöistä. Monoliittiset laatat ovat kuitenkin nykyään erittäin suosittuja ja pitkälti sen monipuolisuuden ja luotettavuuden ansiosta.

  Krakattu pohja ja seinä - mitä tehdä

  Jos talon perustuksen rakentaminen rikkoi tekniikkaa, on odotettavissa halkeamien avaamista seinälle. Halkeaman syy voidaan määrittää sen suuntaan.

  Jos se on suunnattu vaakasuorassa suunnassa, sitten ristikkorakenteessa olevat ongelmat tai sagging hyppyjä. Halkeaman avautuminen pystysuunnassa osoittaa häiriötä talon pohjan suunnittelussa. Kuinka lujittaa säätiötä, jos crack meni seinälle?

  Seinään kohdistuvat pystysuuntaiset halkeamat

  Tärkein syy murtumiseiniin on säätiön tai sen liikkeen epätasainen kutistuminen.

  Näitä ilmiöitä voi esiintyä seurauksena:

  • rakenteen riittämätön syvyys (tässä tapauksessa säätöön vaikuttavat maaperän voimistumisen voimat). Jos säätiö murtuu talven jälkeen - voit olla varma - olet laskenut väärin perustuksen;
  • maaperän heterogeeninen koostumus rakennuksen alle;
  • maaperään kohdistuvan kuormituksen, joka ylittää sallitun enimmäismäärän (tällainen ilmiö voi tapahtua perustusnauhan riittämättömällä leveydellä; tämä on erityisen voimakasta talon kulmissa);
  • suuren kaltevuuden rakennuspaikka;
  • pohjaveden pinnan nousu tai lasku;
  • sokean alueen hävittäminen;
  • säätiön toiminta-ajan loppuminen;
  • käyttää huonolaatuisten materiaalien rakentamisessa.

  Usein säätiö tuhoutuu rakennustekniikan kielteisen rikkomuksen vuoksi.

  diagnostiikka

  Joten, murtanut säätiön ja seinän - mitä tehdä? Ensinnäkin on tarpeen todeta tämän ilmiön syy. Se määräytyy halkeaman mukaan.

  Jos halki:

  • se sijaitsee pystysuorassa, poikkeaa ylöspäin - maaperän turvotus tapahtuu tässä paikassa;
  • pystysuora, pohjaan nähden poikkeava - maaperän särkyä havaitaan talon keskellä tai turvotus seinän kulmissa sivusuuntaisen jäätymisen vuoksi;
  • kalteva, suuntautunut keskeltä kulmaan - viereisen seinämän täyttö oli vetäytynyt;
  • useita halkeamia, jotka yhdistyivät kaaren muotoon - maaperän särkyä esiintyi monoliittisen nauhan keskiosassa.

  Vianmääritysmenetelmät

  Niinpä olet diagnosoinut halkeamat ja huomannut, että maaperän pystysuuntaiset liikkeet ovat heikossa kantavuudessa (turvemassa, silkkihiekassa tai pengeremassa). Tämän seurauksena talon perusta puhkesi: mitä tehdä tässä tapauksessa?

  Teknologia vahvistaa seuraavien perusteita:

  • säätiön osia työntävien osioiden avulla nousee suunnitteluasteelle;
  • Porat, joiden läpimitta on 20-40 mm, porataan (tämä riittää, että injektorit upotetaan niihin);
  • aukot on täytetty sementtimaidolla, nestemäisellä lasilla, kuumalla bitumilla tai synteettisillä hartseilla.

  Edellä mainitut injektoitavat koostumukset voivat vähentää maaperän vedenläpäisevyyttä (ruskeat injektiopaalut - laitetekniikka). Tämän toimenpiteen seurauksena sen laskettu vastus lisääntyy ja epävakaus vähenee.

  Tämän menetelmän haitallisen perustuksen lujittamiseksi on ammatillisten laitteiden tarve. Yksityinen kehittäjä joutuu kääntymään ammattilaisille, joiden palvelut ovat kalliita.

  Injektointimenetelmä on ehdottomasti hyödytön, jos säätiö on uponnut yhteen paikkaan. Tässä tapauksessa sinun on käytettävä muita tapoja palauttaa monoliitti.

  Kivitalon perustamisen vahvistaminen

  Mitä tehdä, jos tiilen tai hiilihyönteisen talon perusta on murtunut? Kivenrakennuksen pohjan korjaaminen vaatii suurta huolenpitoa (tiilitalon perustamisen korjaamiseksi omilla käsilläsi). Korjaajien päätehtävänä on lopettaa heikentyneen maaperän saostumisen prosessi.

  Siksi on kiellettyä kaivaa säätiön pohjan alla.

  Ainoa tapa tässä tapauksessa on rakentaa sen ulkosivulta (ja paremmin molemmilta puolilta) vahvistaminen ja suojaaminen turvavyön vuorauksella:

  • 40-50 cm leveä kaivanto 35 asteen kulmassa tulee nauhalta pitkin (pohjan pohja ei ole paljas);
  • kellarin pohja ja pohja puhdistetaan perusteellisesti lian ulkopuolelle;
  • tuhoutuneet emäksiset fragmentit poistetaan;
  • valmistettua pintaa käsitellään syvällä tunkeutuvilla alukkeilla;
  • reiät porataan rakenteessa portaalla 60-120 cm (horisontaalinen) kolmesta neljään riviä korkeudelta;
  • ankkurit lypsetään reikiin ja kalsataan liittimiin, joiden läpimitta on 10-14 mm;
  • syviä halkeamia ja särkyneitä palasen paikkoja kaadetaan betonilla käyttäen paikallisia muottirakenteita.

  Sen jälkeen vahvistusverkko on kiinnitetty, muotti asennetaan ja betonipää kaadetaan (miten talon pohja täyttyy oikein). Etäisyys matalapuista pohjaan on 5-15 cm.

  Jälkitäyttö täyttyy, kun hihna kovettuu ja on vesitiivis.

  Mitä tehdä, jos säätiö halkeaa ei läpi? Tällaisia ​​halkeamia aiheuttavat yleensä sään. Tällöin on tarpeeksi tunnistaa tai kipata ne ja peittää ne sitten vedeneristämällä tai kyllästämällä läpäisevällä yhdisteellä.

  Tietoja kehittäjälle: Merkintä on halkeaman roiskeita sementtimaidolla, joka sisältää vähimmäismäärän kvartsihiekkaa. Prosessi suoritetaan paineessa 0,4-0,6 MPa.

  Korjaus puutalon kellarista

  Puuportaan peruskappale on helpompi poistaa kuin kivi: hirsitalo voidaan nostaa ja kiinnittää tilapäisiin tukiin korjauksen aikana (kuinka korottaa puutalo peruskorjaukseen). Mutta täällä myös asunnonomistaja voi kohdata epämiellyttäviä yllätyksiä. Esimerkiksi vanhan talon, hirsitalon alareunat voivat tällä kertaa murskata perusteellisesti.

  Kun nostat taloa, ne eivät todennäköisesti kestä kuormaa, joten sinun on ensin poistettava epäluotettavia paikkoja niissä paikoissa, joissa liittimet on asennettu.

  Joissakin tapauksissa, ennen kuin nostat talon, sinun on purettava katto - esimerkiksi jos savupiippu kulkee katon läpi.

  Vahvistaminen paaluilla

  Ja mitä tehdä, jos nauhan säätiö on puhjennut, ja löyhän maakerroksen paksuus talon alla on niin suuri, että sen laskettua vastustusta ei ole mahdollista kasvattaa (tapoja vahvistaa nauhan perustus)?

  Tällöin pohjalevyn ja paalujen tekniikka voi auttaa:

  • ruuvi: ne upotetaan ympärysmittaan ja rakennuksen nostamisen jälkeen niiden päät on yhdistetty grillage (se voi olla metalli). Talossa on uusi säätiö. Tämä menetelmä sopii puurakenteisiin;
  • "Bulls": paalut ovat tukossa (tai ruuvataan - tyypistä riippuen) vinosti nurkan vastakkaisilla sivuilla. I-palkki tai kanavarasäde hitsataan kärkiin, joka ottaa kuorman rakennuksen yläpuolelta.

  Pallojen pituuden on oltava sellainen, että ne kulkevat kaikkien heikkojen horisonttien läpi ja törmäävät tiheään maaperään, jolla on suuri kantavuus. Tämän menetelmän ydin on korjata säröillä oleva perusta purkamalla se.

  Pohjalevyn korjaus

  Monoliittiset laatat tuhoutuvat erittäin harvoin. Mutta jos yhtäkkiä tällainen haitta tapahtui, ja laattojen pohja purkautui - miten se korjataan vähiten? Apua tässä tapauksessa voi korvata vain monoliitti - täysi tai osittainen. Valitettavasti ei ole muita keinoja estää lautasen tuhoutumista.

  Sinun täytyy kaivaa kaivaa pohjaan sen halkeamispaikoissa, vahvistaa seiniä, poistaa vahingoittuneet osat ja täyttää uudet alueet. Ne on asennettu paaluun tai lohkoihin.

  Mutta nämä manipuloinnit eivät anna takuita kunnostetun uunin luotettavuudesta. Talo todennäköisesti on rakennettava uudelleen.

  johtopäätös

  Joku on kysymys: kannattaako korjata halkeileva säätiö? Tietenkin tämä on hankala asia, mutta joka tapauksessa se kannattaa yrittää - kannattaa korjata perusta paljon halvempaa kuin täydellinen rakennemuutos talossa.

  Ja parasta on välttää virheitä alusta asti rakentamisen alkaessa: säätiön korjausta ei tarvita.

  Video vahvistamisesta säätiön halkeamia seinälle.