Kaikki putkesta myrskyviemäriin: valinnasta asennukseen

Myrskyputkien asennus riippuu pitkälti itse putkimateriaalin laadusta ja työn laadusta. Luotettavat munasarjaputkien asentaminen takaa koko jätevesijärjestelmän pitkäjänteisen toiminnan. Lisäksi koko kompleksin laatu riippuu:

 • tuotteiden kaistanleveys;
 • putken kaltevuus;
 • niiden esiintymistiheydet;
 • putkiliitosten kunto.

Tarkoitus ja toimintaperiaate

Putki, joka on tarkoitettu myrskyviemäriin PVC tai metalli, jota käytetään sulatus- tai sadeveden tyhjennykseen ja sitä seuraavaan kuljetukseen. Se kulkee erityisten putkijärjestelmien kautta erityisistä seuraajista keräilijään.

Lähes kaikki myrskyjätteet toimivat "spontaanisuuden" periaatteella. Toisin sanoen putket sijoitetaan tällaisen kaltevuuden alle, että vesi inertiaan tyhjennetään oikeaan suuntaan. Siksi lähes kaikki paineettomat putket voivat olla myrskyputkien rooli. Toisin sanoen putkien sisäpuolella ei ole käytännöllisesti katsoen mitään paineita, joten materiaali valitaan turvallisuuden sijaan käyttövaatimusten perusteella.

Putken vaatimus

Yleensä ainoa ja tärkeä kriteeri vahvuuden testaamiseksi on kestää haudatun maaperän painovoima.

Hyvin usein aallotettu putki voi olla myrskyjä, varsinkin yksityisissä talouksissa. Ne ovat käteviä, koska ne eivät vaadi telakointia, kääntyvät täydellisesti, taivuta, menettämättä suorituskykyään. Aallotetulla myrskyputkella on jäykkä ja sileä pohja, joka sallii veden virrata vapaasti ilman riippu- vuutta taivutuskulmasta.

Periaatteessa putkille ei ole erityisiä vaatimuksia. Mutta silti on olemassa joitakin suosituksia ja ominaisuuksia. Esimerkiksi putken halkaisija myrskyviemäreihin riippuu odotetuista kuormista. Esimerkiksi yksityisissä kodeissa myrskyputken halkaisija on pienempi kuin teollisuusalueilla, joissa odotetaan suurta veden virtausta.

On myös tärkeää, että putkimateriaali ei menetä perusominaisuuksia alhaisissa lämpötiloissa. Tämä on erinomainen muovinen myrsky PVC-putki. Sitä voidaan käyttää kadulla myös nolla-lämpötiloissa, mutta se ei ole epämuotoinen, sillä se säilyttää kaikki toiminnot. Alhaiset lämpötilat eivät vaikuta tuotteen suunnitteluun. PVC-materiaali pystyy työskentelemään ympäristön lämpötilassa -50 - +50 ° C. Lisäksi tällaisten putkien valinnalla "sulatuksen" ongelma katoaa. Tämä johtuu siitä, että sisäpinnan sileyden vuoksi säällä ei vettä pysähdy järjestelmässä, vaan se poistuu nopeasti.

Maanalaisten putkien on oltava neutraaleja kemiallisia elementtejä. Tämä johtuu siitä, että maaperässä on niin paljon erilaisia ​​elementtejä, ja putkimateriaalin ei pitäisi reagoida niiden kanssa. Sama koskee jätevettä. Ne sisältävät välttämättä tiettyjä kemiallisia elementtejä. Muuten siksi galvanoidut teräsputket käytetään viemäröintiin. Tosiasia on, että tavallinen metalli erilaisten kemiallisten elementtien vaikutuksen alaisena altistuu korroosiolle. Se ei ole galvanoituja teräsputkia, sitä käsitellään erityisesti eikä se altistu korroosiolle. Myös nämä vauriot eivät ole kauheita muoviputkia.

Laskenta ja projekti

On huomattava, että kaikki putkien parametrit ja materiaali määritetään viemärisuodattimen vaiheessa. Siksi on erittäin tärkeää laskea paitsi oikea materiaali myös halkaisija. Useimmissa tapauksissa putkia, joiden halkaisija on vähintään 100 mm, käytetään järjestämään myrskyjä. Paras vaihtoehto on 110.

Myös sademetsän järjestämiseen on parasta käyttää pisin putki. Useimmat viemäriverkot sijaitsevat kunnollisella korkeudella, etenkin korkealla rakennuksella. Yksikomponenttiset pitkien putkien leikkaukset ovat huomattavasti edullisempia kuin lisäliitäntöjen käyttäminen.

Laskennassa ja materiaalin valinnassa on tärkeä asema putken sileys. Mitä suu- rempi putken sisäosa on, sitä vähemmän on mahdollista syttyä sateelta tai sulavedeltä.

Putkien tyypit

Olemme jo maininneet kaksi päätyyppiä:

Ensimmäinen on galvanoitua terästä, toinen - tällaisia ​​materiaaleja putkien valmistukseen, kuten:

Asbestisementtiputket myrskyviemäreihin - perinteinen ratkaisu. Kaikki johtuvat mekaanisista ominaisuuksista ja kustannuksista. Itse asiassa nämä putket ovat inerttejä kemiallisiin elementteihin ja kestävät myös melko suuria kuormituksia. Ja niiden tärkein etu on täysi korroosionkestävyys ja mätä. Niitä käytetään paikan päällä maahan. Useissa maissa materiaali on kuitenkin kielletty käytettäväksi haitallisuuden vuoksi. Mutta asbestisementtiputkien puolustamiseksi on syytä lisätä, että asbestipöly on haitallinen putkien leikkaamisen aikana. Muissa tapauksissa ne ovat vaarattomia, mukaan lukien maaperä.

polymeeri

 • PVC (polyvinyylikloridi);
 • HDPE (alipaineinen polyeteeni);
 • LDPE (korkeapainepolyeteeni);
 • PP (polypropeeni).

Näiden tuotteiden suuri etu myrskysuojissa on niiden keveys. Niitä voidaan käyttää rakennusten sisä- ja ulkopuolella. PVC-putket ulkoisiin jätevesijärjestelmiin ovat halkaisijaltaan 110-160 mm. Useimmissa tapauksissa niitä ei ole vaikea tunnistaa värin mukaan: ne ovat oransseja.

PVC-putki on kätevä käyttää paitsi maanpinnan yläpuolelle myös sen alle. Jotkut putkityypit mahdollistavat niiden sijoittamisen 4-10 metrin syvyyteen.

Lisäksi polymeeriputket ovat kulutusta kestäviä. Jos materiaali ei altistu mekaaniselle rasitukselle, tällaiset putket kestävät vähintään 50 vuotta.

Yleensä myrskyputkien valinta riippuu budjetin tasosta. Näiden tuotteiden asennus on varsin yksinkertaista. Useimmissa tapauksissa ne on kytketty käyttämällä erityisiä pistorasioita tai liittimiä. Sisäpuolella tiivistysrengas asetetaan tavallisesti liitettäessä holkkiin. Ulkona myrskyviemäreissä käytetään usein puoli putkia ja erityisiä suppiloita veden syöttöä varten. Yksi tärkeimmistä eroavuuksista putkien välillä on sileä sisäpinta, joka sallii veden virrata vapaasti oikeaan suuntaan.

Putkien tyypit myrskyviemäreihin - valitse materiaali, vertaile hintoja, tee asennus

Sadevesijärjestelmien putkien valinta ja niiden asianmukainen asennus ovat tämän järjestelmän suunnittelun ja rakentamisen tärkein hetki.

Koko myrskyviemärijärjestelmän pitkä ja häiriöttömän toiminnan riippuu suoraan laatu-, kapasiteetti-, kaltevuus-, syvyys- sekä maanalaisten moottoriteiden nivelten tilasta.

Se on kauttaaltaan, että sade ja sulamisvesi ohjataan veden sisääntuloista (vedenpoistoista, suppiloista jne.) Läpi useita tarkastus- tai teknisiä kaivoja jälkikäsittelyjärjestelmään, keräilijään tai varastosäiliöihin.

Sadeveden putkien tarkoitus ja niihin liittyvät vaatimukset

Kaikissa myrskyjätevesissä vesi liikkuu painovoiman avulla ilman ulkoisia puristusvaikutuksia. Tällöin ei ole erityisiä vaatimuksia tiettyyn paineeseen myrskyputkista.

Ainoa mekaanisen lujuuden kriteeri on kyky kestää täytemateriaalin painovoima.

Putkien lämmönkestävyysvaatimukset on myös minimoitu - niiden käyttöolosuhteet missään olosuhteissa eivät liity korkeisiin lämpötiloihin.

Pääasia on, että valmistusmateriaali ei menetä lujuusominaisuuksiaan negatiivisissa lämpötiloissa.

Oikein suunniteltu ja asennettu hulevesivu ei tarkoita veden putoamista putken onteloihin, joten käytännössä ei ole riskiä "sulattaa" järjestelmää.

Sadeveden putket ovat pysyvästi maanalaisia, ts. jotka altistuvat aktiivisille kemikaaleille maaperässä ja siirrettävissä vesissä.

Niistä yksi tärkeimmistä vaatimuksista on kemiallinen inertti, korroosionkestävyys.

Sadevedenpuhdistusjärjestelmän tärkein parametri on niiden läpäisykyky. Haluttu halkaisija lasketaan jäteveden suunnitteluvaiheessa ottaen huomioon järjestelmän suunniteltu suorituskyky.

Näihin tarkoituksiin käytetään yleensä putkia, joiden halkaisija on vähintään 100-110 mm.

Kanavajärjestelmän luotettavan toiminnan olosuhteet ovat putkiston ontelon vähimmäisvastus.

Niiden sisäpinnan tulee olla mahdollisimman sileä, jotta hiekkaa, likaa ja roskia muodostuu.

Tuotettujen putkien pituus on erilainen, mutta asennustöiden aikana on paljon helpompaa käyttää niin kauan kuin mahdollista - tämä on taloudellisesti edullista ja nivelten määrää vähennetään merkittävästi.

Päätyyppiset putket myrskyviemäriin

Asbestisementtiputket

Kauan käytössä olleet myrskyviemärijärjestelmät. Niille on ominaista korkea mekaaninen lujuus, kestävyys, pieni hydraulisen vastuksen kerroin.

Tällaisilla putkilla ei ole mätää ja korroosiota.

Niillä on alhainen lämmönjohtavuus, mikä mahdollistaa niiden syvyyden vähentämisen maahan, hyvin pienen lineaarisen lämpölaajenemiskertoimen.

Sitä vastoin asbestisementtiputkia hylätään parhaillaan näiden tuotteiden merkittävien puutteiden takia:

 • Materiaali on lisännyt haurastumista aksenttisilla kuoppia, mikä usein tapahtuu asennuksen aikana.
 • Nämä putket ovat melko raskas ja epämiellyttävä asennuksen aikana.
 • Edustaa pinnoituksen ja vedeneristysliitosten prosessin tiettyä monimutkaisuutta.
 • Pitkä oleskelu maan alla johtaa ylemmän kerroksen kemialliseen hajoamiseen, mikä vähentää lujuutta.

Lisäksi materiaalia ei pidetä ympäristöystävällisenä, ja joissakin ulkomaisissa maissa se on yleensä kielletty asuinrakentamiseen.

PVC-putket

Perinteiset jäykät yksikerroksiset PVC-putket ovat levinneet laajaan käyttöön myrskyjäämien rakentamisessa, jotka ovat samankaltaisia ​​kuin rakennuksissa käytettävät viemäröintijärjestelmät.

Ulkoisten viemärijärjestelmien putket ovat halkaisijaltaan 110 tai 160 mm ja vaihtelevat väriltään - niissä on oranssi sävy.

Niissä on kaikki vaaditut lujuusominaisuudet, joiden ansiosta ne voidaan haudata jopa neljään, ja joissakin malleissa jopa 10 metriä. Kaikissa tällaisissa tuotteissa on vakio liitäntäjärjestelmä, jolla on luotettavat kumitiivisteet, mikä mahdollistaa helpon asennuksen.

Niillä on sileä sisäpinta, joka luo lähes ihanteelliset olosuhteet veden virtaukselle.

Putkenvalmistajat tuottavat laajan valikoiman laitteistoja ja varusteita moni- mutkaisten haarautettujen putkien laitteisiin.

Tällaisten tuotteiden puuttuminen johtuu niiden rajoitetusta pituudesta (enintään 3 m) ja jäykkyydestä - kokoonpanossa monimutkaisia, kaarevia verkon osia tarvitaan runsaasti tarvikkeita, jotka voivat vaikuttaa koko viemärijärjestelmän kokonaiskustannuksiin.

muovi

Suosituimpia laitteiden myrskyvesistä tulee monikerroksisia muoviputkia.

Ne voidaan valmistaa monopolymeeristä (polypropeeni (PP) tai PVC) tai useista komponenteista, esimerkiksi sileä sileä kerros on matalapaineinen polyeteeni (HDPE) ja ylempi vahvikekerros on PP.

Tällaisilla putkilla on ulompi aallotettu vaippa, joka antaa niille erityisen rengasjäykkyyden.

Ne eivät kuitenkaan menetä joustavuutta, mikä on erityisen tärkeää asetettaessa kaarevia osia viemäriputkesta. Lukuisia varusteita, oksia ja muita elementtejä ei tarvita, mikä vähentää huomattavasti hankkeen kustannuksia.

Lisäksi putkilla, joiden läpimitta on 63 ja 200 mm, toteutetaan sekä mittarilla että keloilla - tämä on sekä rakennustöiden yksinkertaistaminen että mahdollisuus hankkia tiukasti vaadittava määrä ja minimoida jätteet.

Putkien asentaminen asianmukaisten materiaalien ja työkalujen mukana ei aiheuta liiallista monimutkaisuutta.

Parityyppejä on useita:

 1. Putket, joissa on kello-tyyppinen niveljärjestelmä, valmistetaan ja käytetään erityisiä kumitiivisteitä.
 2. Putket, joissa ei ole kelloa, on liitetty toisiinsa tai muiden elementtien putkilla hitsaamalla tai kytkemällä.
  • Se voi olla kutistuva, elektrofuusiokytkimet, sitomisnauhat, joustavat aallotetut taivut, tees, ristit tai tietyn halkaisijan adapterit, välineet päiden tai laippojen siirtymiseksi muihin putkiin.

lasikuitu

Jos suuri läpimittainen putki vaaditaan myrskyviemärijärjestelmään, esimerkiksi yhteinen virtauskerääjä, on järkevää käyttää lasikuitutuotteita.

Huolimatta niiden huomattavasta koosta, halkaisijaltaan vähintään 500 mm ja pituudeltaan 6 tai 12 m, niillä on suhteellisen pieni paino.

Materiaali on erittäin kestävä, kemiallisesti täysin neutraali ja ympäristöystävällinen. Tällaisten putkien käyttöikä voi olla 50 vuotta tai enemmän.

Kuitulasin putkien liittäminen toisiinsa ja liittimiin tapahtuu erityisten kaksoiskartiokytkinten avulla, joiden sisäpinnalla on työstetty urat tiivistyselastomeerirenkaiden asennusta varten - yksi kummallakin puolella ja toinen keskellä.

Tämä liitäntä antaa tarkan kohdistuksen ja luotettavan liitoksen tiivisteen.

Mitä harkitaan asennettaessa putkia

Järjestelmän suunnittelu ei periaatteessa edellytä maaperän putkien syvää esiintymistä. Vakiopaikka on talon tai alueen ympärillä olevan yleisen viemäröintijärjestelmän putkiston yläpuolella.

Myrskyn sulamisen vaara on pieni, mutta on kuitenkin suositeltavaa sijoittaa se syvyyteen, joka on alle tietyn alueen maaperän jäädyttämisen taso.

Siinä tapauksessa, että tämä ei ole mahdollista syystä tai toisesta, putket eristetään ja eristekerros on suljettu muovikelmulla, jotta se ei pääse kastumaan pohjavedestä.

Jotta järjestelmä toimisi täydellisesti, putket on asetettava epätasaisesti oikeaan suuntaan.

Jotta vesi pääsee vapaasti kulkemaan ja suorittamaan viemärijärjestelmän jatkuva itsepuhdistus, myrskyjen viemäriverkon kaltevuus asetetaan vähintään 1 cm: iin (tavallisesti korkeintaan 2 cm: iin) kohti 1 lineaariselle putkilinjalle.

Tämän säännön noudattamatta jättäminen johtaa väistämättä usein tyhjennysputkien sisäisen ontelon tukkeutumiseen, erityisesti nivelissä tai kierroksissa.

Putkistot myrskyviemäreille: ominaisuudet, ominaisuudet, valintasäännöt

Myrskysuuttujärjestelmä (tai, kuten sitä kutsutaan joskus "huuruvedeksi"), on yksi ainoa tarkoitus eli varmistaa sadeveden tehokas ulosvirtaus paikan päällä tapahtuneesta kertymisestä. Ja se on kolmesta tyypistä: avoin, suljettu, yhdistetty. Kahdessa jälkimmäisessä tapauksessa on ehdottoman välttämätöntä käyttää putkia myrskyviemäreihin. Aikaisemmissa tapauksissa tällaisten putkien materiaalin valinta oli pieni: useimmissa tapauksissa se tapahtui tavallisella asbestiputkella. Nykyään markkinoiden valinta on niin mahtavaa, että ehkä uusi tulokas ei ole suoraan iloinen kaikessa monimuotoisuudessa. Joten mitä pitäisi ottaa huomioon valitsemalla oikea myrsky putki ja mikä putki on parempi ostaa lopulta?

Putken käytön etuja myrskyviemäreihin

Nykyaikaiset suuritehoiset muoviputket myrskyjä varten - kestävät raskaita kuormia, ovat ympäristöystävällisiä, helppokäyttöisiä ja asennettavissa ja samaan aikaan suhteellisen edullisia.

Ne ovat putkia, jotka voivat varmistaa koko varastojärjestelmän pitkäjänteisen ja tehokkaan toiminnan. Ja tämä on mahdollista useista täysin objektiivisista syistä:

 • Nykyaikaiset putket ovat riittävän vahvoja ja kestävät erittäin suuria mekaanisia kuormia ja voimakasta vedenpaineita.
 • ne kestävät kemikaaleja;
 • ne on valmistettu ympäristöystävällisistä materiaaleista ilman myrkyllisten aineiden käyttöä, joten jopa niiden todella voimakkaan ulosvirtauksen tapauksessa myrkkyjä ja myrkkyjä ei saa vuotaa;
 • Tällaiset putket ovat melko halpoja vanhentuneisiin asbestioihin verrattuna (kuitenkin usein asbestia käytetään monissa tapauksissa);
 • ne ovat kevyitä. Näin ollen ne on helppo kuljettaa, ja niiden asentaminen ei edellytä erikoistuneiden raskaiden laitteiden ja erikoislaitteiden käyttöä.
 • se on helppo työskennellä heidän kanssaan: jopa aloitteleva voi asentaa viemäriputken.

Vaatimukset putkille myrskyviemäreille

Suuri kysyntä myrskyviemärijärjestelyissä käyttää nykyaikaisen kestävän muovin putkia. Niillä on useita etuja - kevyt paino, kulutuskestävyys, hyvä läpäisykyky ja helppo huolto.

Oikean putken valinnassa on otettava huomioon putken asentaminen myrskyviemäriin parametreihin, kuten:

 • riittävä mekaaninen lujuus kestämään kuormaa maasta. Samaan aikaan on myös otettava huomioon mahdolliset kuormat itsessään: autojen kulku, jalankulkijoiden kulku jne.;
 • lämmönkestävyyden suhteen, silloin jätevesiputkien vastustuskyky alhaisten lämpötilojen vaikutuksille on ratkaiseva tekijä, jotta ne eivät jäätyisi. Lähes sataprosenttisesti tapauksista tällaisten putkien toiminta ei liity kohonneisiin lämpötiloihin;
 • mutta kemikaalien kestävyydelle on olemassa tiettyjä vaatimuksia. Loppujen lopuksi putkien on kestettävä kosketukset maaperään ja vesijätteisiin, jotka voivat sisältää tiettyjä kemiallisia yhdisteitä;
 • Sinun on aina otettava huomioon putken kapasiteetti. Se määräytyy halkaisijan mukaan. Kun halutaan valita halkaisija tai toinen putki, järjestelmän kuormitus on otettava huomioon. Useimmissa tapauksissa on kuitenkin riittävästi putkia myrskyviemäriin, jonka läpimitta on 100-110 millimetriä. On myös pidettävä mielessä, että jos on tarpeen puhdistaa putki 200 millimetrin halkaisijalla olevan vedenpaineen alla, on syytä ottaa käyttöön erityisiä ammattikäyttöön tarkoitettuja laitteita;
 • Sadevesiputken sisäpinnan tulee olla mahdollisimman sileä. Tämä on välttämätöntä, jotta jätteet ja muut jätteet eivät kerääntyisi väärinkäytöksiin.

Mitä putkistot myrskynviemiselle tekevät tänään?

Kaikkien todella suuren valikoiman putkista sadeveden varastointia varten voit valita vain muutamia yleisimpiä materiaaleja:

Jotta et pääse eroon aineiston valinnasta, sinulla on oltava vähintään yleinen käsitys kunkin tyypin eduista ja haitoista.

Seuraavien materiaalien putkia käytetään useimmiten myrskyviemäreihin: lasikuitu, PVC, muovi ja asbesti.

Putket myrskyviiran asbestille

Asbestiputket. Ehkä "muinainen" putki, joka on yleinen kaikkialla, mutta ei muuten ole menettänyt valituksensa tänään. Asbestiputkien tärkeimpiä etuja voidaan pitää murtumisen, korroosionkestävyyden ja erinomaisen kestokyvyn kestämisenä jopa kaikkein äärimmäisimmissä kuormissa. Lisäksi niillä on huono lämmönjohtavuus.

Asbestiputket ovat raskaita, joten asennus ja asennus voivat vaatia erityisiä nostolaitteita.

Samalla he eivät ole virheitä. Asbestin viemäriputket ovat melko raskas. Joten niiden asennus voi olla itsenäistä. Lisäksi ne ovat erittäin herkkiä ja voivat romahtaa paikallisvaikutuksella. Erityisesti tämä tapahtuu asennuksen aikana ja kuljetuksen aikana. Asbestiputkien käsittelyn yhteydessä on melko vaikeaa suorittaa vedenpitävyyttä nivelissä. Tämän lisäksi asbestia ei pidetä ympäristöystävällisenä materiaalina. Joissakin maissa se on täysin kielletty.

PVC-putket

Nykyaikaisempaan materiaaliin, johon putkistot tehdään myrskynviemäreihin, on PVC - polyvinyylikloridi. Jäykät yksikerroksiset PVC-putket valmistetaan kotimaisen teollisuuden halkaisijaltaan 110 tai 160 millimetriä. eli putkien, jotka on suunniteltu asennettavaksi jäteveden, on erityinen oranssi väri.

Ne ovat melko kestäviä ja mahdollistavat pinoamisen 4-10 metrin syvyyteen, rakenteellisesti ne tarjoavat elementtejä liitoksille ja jopa kumitiivisteille. PVC-putkilla on täysin sileä sisäpinta, jotta ne sopivat erinomaisesti jäteveden käsittelyyn.

PVC-putki myrskyviemäreille on sileä sisäpinta ja kumitiiviste, joka parantaa liitoksen ja sulkemisen järjestelmän asennuksen aikana.

Samaan aikaan sinun on tiedettävä puutteellisuutensa: elementin rajoitettu pituus (vain 3 metriä) sekä lisääntynyt jäykkyys, mikä voi olla ongelma kaarevan viemärijärjestelmän järjestämisessä.

Muoviset putket huuruvedelle

Tänään yleisimpiä myrskyjätevesilaitteiden putkia ovat epäilemättä muoviset monikerroksiset putket. Ne voidaan valmistaa polypropyleenistä (PP-putkesta) ja polyvinyylikloridista. Useimmiten ne on valmistettu monikomponenttisesta materiaalista. Lisäksi sisäkerros muodostuu matalapaineisesta polyeteenistä ja ulompi kerros on valmistettu jäykästä polypropeenista. Tällaisten putkien ulkopinta on aallotettu niin, että jäykistysrivat muodostuvat. Kiitos niistä, putki voi kestää melko paljon ulkoisia kuormia.

Kuvassa näkyy, että muoviputket on aallotettu ulkopuolelta, mutta samaan aikaan niillä on sileä sisäpinta, joka takaa sen optimaalisen lujuuden sekä joustavuuden ja joustavuuden.

Samanaikaisesti muoviputkilla on huomattava joustavuus, joten niitä voidaan käyttää lähes mistä tahansa myrskytuetosta paikan päällä ilman adapterien ja kääntöelementtien tarvetta, kuten PVC-putkien tapauksessa. Rakenteellisesti muoviputket voivat tarjota kahta liitettä:

 • kautta heijastusjärjestelmän. Tällöin tarvitaan erityisiä kumitiivisteitä;
 • ilman liitintä - liitäntä tehdään hitsaamalla tai käyttämällä liitäntöjä.

Putket myrskyn viemärijärjestelmään lasikuidusta

Teollisuuslaitoksissa (erittäin harvoin - esikaupunkialueilla) käytetään usein lasikuituputkia. Niitä valmistetaan suurilla halkaisijoilla ja niitä käytetään vahvistamissa myrskyviemäreissä, joiden on työskenneltävä todella suurilla vesivirroilla.

Se on tärkeää! Jopa 6-12 metrin kokoisella ja 50 cm: n halkaisijalla - lasikuituputkilla on suhteellisen pieni paino ja siksi ne on helppo asentaa. Lisäksi lasikuitua - se on täysin myrkytöntä materiaalia.

Jopa pitkään oleskelleen maan alla, se ei hajota ja on altis korroosiolle. Se on täysin kemiallisesti neutraali, joten lasikuituputkia voidaan asentaa missä tahansa maaperässä. Tällaisten putkien taattu käyttöikä on 50 vuotta.

Kuvatut viemäriputket on valmistettu lasikuidusta, ne on varustettu kumirenkaisilla tiivisteillä ja niitä käytetään usein teollisuuslaitoksissa.

Kuitulasin putkien liittäminen niiden väliin tapahtuu erityisten kaksoiskartiokytkinten avulla. Periaatteessa tällaista materiaalia on edelleen raudoitettu betoni, mutta sen käyttö rajoittuu tienrakentamiseen samoin kuin suurissa teollisuusyrityksissä. Joten, tavallisen omistajan ei todennäköisesti tapahdu raudoitettuja betoniputkia myrskyjen viemäröintijärjestelmille.

Vinkkejä putkien asentamiseen

Jos noudatat joitain yksinkertaisia ​​vinkkejä, suihkuasennuksen tekeminen ei aiheuta merkittäviä vaikeuksia, ja suunnittelu itsessään toimii uskollisesti monien vuosien ajan. Pääsääntöisesti ei ole tarpeen sijoittaa putkia liian syvyyteen: loppujen lopuksi myrskyviemärijärjestelmät toimivat yleensä vain lämpimän kauden aikana, joten sinun ei pidä pelätä pakastusta.

Mutta mitä erityistä huomiota on kiinnitettävä putkiliitosten tiukkuuteen ja luotettavuuteen. Yhteyden jakaminen johtaa väistämättä vuotamiseen ja jopa jäteveden läpimurtoon. Ennen asennusta on ehdottomasti varmistettava, että kaivannon pohjan optimaalinen kaltevuus on varmistettu. Se riittää 1-2 cm: n korkeusero putken metriä kohden. Putket itse on asetettava erityiseen 10 cm: n paksuiseen hiekkalaatikkoon. Pehmuste on perusteellisesti valunut vedellä. Voit myös käyttää geotekstiilejä.

Aallotettu putki sijoitetaan tiheään tyynyyn tai hiekkaan, joka on geotekstiilillä vaahtoutuneen geotekstilin pinnassa, jotta myrskyviemärijärjestelmän suorituskyky paranee.

Ennen kuin kaivaa haudata, on tarpeen suorittaa koeajovesi. Useimmiten tässä tapauksessa kauhan vettä yksinkertaisesti kaadetaan järjestelmään ja veden määrää vapautuu takapuolelta seurataan. Sen tilavuuden tulisi myös vastata täsmälleen yhtä kauhua.

Mitä asiantuntijat sanovat

Vaikka putoamisnopeuden jäätyminen on vähäistä, putki on vielä parempi maaperän jäädyttämisen alapuolelle. Jos tämä on mahdotonta, on suositeltavaa eristää putki ja eristys itsessään on myös eristettävä, esimerkiksi käärimällä se yleisimmän polyeteenin kanssa.

Sinun on oltava erittäin varovainen, kun valitset putket myrskyjä varten. On parasta punnita kaikki uudelleen niin kuin pitäisi, kuin joutua äärimmäisen epämiellyttävän tarpeen uudistaa kaiken.

Putkistot myrskyviemäreille - tyypit ja tarkoitukset

Sadeveden suunnittelu

Myrskysuodatustoiminnot voidaan tiivistää seuraavasti:

 • suojaa kellareja ja kellareja kosteudelta;
 • estää varjojen ja jään esiintyminen raiteille;
 • maan hedelmällisen kerroksen säilyttäminen paikan päällä;
 • eroosioprosessien ehkäiseminen.

Rakenteita on useita: avoimet ja suljetut, pisteen ja lineaariset. Jokainen järjestelmän tyyppi on otettava huomioon erikseen selvittääksesi miten myrskyviemäri toimii.

Avoimet ja syvät myrskyviemärit

Piste- ja lineaarijärjestelmät

Edellä olevasta voidaan päätellä, että putkistot myrskyviemäreille voidaan asentaa paitsi maan alla myös yläpuolelle, joten niiden valinnassa on välttämätöntä aloittaa rakenteen suunnittelusta.

Vaatimukset putkille myrskyviemäriin

 • kyky kestää alhaiset lämpötilat (osittain tasoittaa insuliinien avulla);
 • on riittävän luja kestämään putken yläpuolella olevaa maaperän paineita;
 • ovat vastustuskykyisiä kemikaaleja, jotka voivat olla myrskyjä;
 • kestämään korroosion vaikutukset;
 • Suojaa UV-säteet hyvin;
 • Sileä sisäpinta minimoi tukkeutumisen mahdollisuudet;
 • varmista riittävä määrä nestettä.

Putkilinjan järjestelyssä on välttämätöntä valita putket, jotka ovat pidempiä, vähentäen yhteyksien lukumäärää ja vähentäen siten rakennuskustannuksia.

Putken luokitus

 • asbestisementti;
 • valurauta;
 • muovi;
 • metalli muovi;
 • lasikuitu.

Jos haluat valita oikeat putket, sinun on tiedettävä, miten yksi tyyppi eroaa toisesta ja miten putkien tyyppi voi vaikuttaa suunnitteluun.

Asbestisementtiputket

 • mätänemättömyys;
 • pitkä käyttöikä;
 • sileä pinta;
 • korkea mekaaninen lujuus;
 • matala lämmönjohtavuus.

On myös haittoja: ensinnäkin vahvuudesta huolimatta asbestisementti on melko herkkä, joten tällaiset putket on helppo katkaista. Toiseksi ne painavat paljon ja asennetaan voimakkaasti. Lisäksi asbestisementin vaikutusta ympäristöön ei voida kutsua positiiviseksi, ja joissakin maissa materiaali on kielletty käytettäväksi asuinalueilla. Katso myös: "Äänieristys jätevesiputkista asunnossa omilla käsillään".

Valurautaputket

 • suuri paino;
 • sileän sisäpinnan puuttuminen, joka aiheuttaa usein tukoksia;
 • monimutkainen asennus;
 • korkeat kustannukset.

Muoviputket

Rakenteissa käytetään usein usein aallotettuja putkia myrskyviemäreihin. Niiden sisäpinta on täysin sileä, mutta ulkopinnalla on suuri lujuus ja peitetty suojakerroksella. Tällaisilla putkilla on pieni paino, hyvä joustavuus ja ne toimivat hyvin pitkään. Lisäksi kaksikerroksisia aaltoputkia voidaan asentaa hyvin syvyyteen - jopa 20 metriä.

Mitkä putki myrskyviemäreille on parempi valita - ominaisuuksia, etuja ja haittoja

Myrskysuuttimien suunnittelussa ja rakentamisessa on ensiarvoisen tärkeää valita toimivaltainen putkien valinta ja niiden asentaminen. Se on satamavesiputken läpivirtauskyky, sen laatu, kaltevuus, syvyys ja maanalaisten viemäriputkien liitosten kunto, jotka liittyvät suoraan järjestelmän häiriöttömään ja häiriöttömään toimintaan.

Missä tarvitaan myrskyputkia?

Putkien kautta myrskyjätevesiä, sulatus- ja sadevesiä suppiloista, viemäröintijärjestelmistä ja muista sadeveden sisääntuloista jälkikäsittelyjärjestelmään (keräilijä, varastosäiliöt jne.) Tyhjennetään ja kuljetetaan eri tarkastuslaitosten tai teknisten kuoppien kautta. Neste siirtyy painovoimalla ilman ylimääräisiä puristustöitä ulkopuolelta.

Storm Pipe vaatimukset

Tämän tyyppisellä putkella ei ole erityisiä vaatimuksia tietyn paineen ylläpitämiseksi järjestelmään, koska vesi kuljetetaan ilman ulkoista osallistumista.

Putkien häiriöttömään toimintaan on kuitenkin otettava huomioon joitakin ehtoja:

 1. Mekaaninen lujuus, sillä putkien on kestettävä raskaita kuormituksia täyteaineen puolelta.
 2. Lämmönkestävyys niin, että käytön aikana putket eivät ole korkeissa lämpötiloissa.
 3. Materiaali, joka ei saisi menettää voimaa ja luotettavuutta koko elinkaaren ajan matalissa lämpötiloissa.
 4. Kiertovesien asennus, jotta veden putoaminen putkiin ja sen jälkeinen "sulatus" vältetään.
 5. Korroosion ja kemiallisen inertisyyden kestävyys, koska myrskyputki asetetaan maan alle. Johtuen jäteveden ja maaperän aktiivisten kemikaalien vaikutuksesta putkisto voi vaurioitua vuosien varrella.
 6. Toimiva kaistanleveyden laskenta. Jopa alkuperäisessä suunnitteluvaiheessa asiantuntijat laskevat tarvittavan halkaisijan ottaen huomioon järjestelmän suunniteltu suorituskyky. Periaatteessa tällaisiin tarkoituksiin tarvitsevat putket, joiden halkaisijat alkavat 100-110 mm.
 7. Putken ontelon hydraulinen vastus, jonka pitäisi olla mahdollisimman pieni koko viemärijärjestelmän vakaalle toiminnalle.
 8. Puhdista ja sileä putken sisäpinta, jotta vältetään liiallinen lika, roskat ja hiekka.
 9. Putkien mitat, joiden optimaalinen pituus on mahdollisimman suuri. Tämä tila on erittäin tärkeä asennuksen aikana, se on kustannustehokasta, koska vähensi merkittävästi nivelten kokonaismäärää.

Asbestisementti myrskyputket

Niitä käytetään laajasti viemärijärjestelmissä ja niille on ominaista erinomainen mekaaninen lujuus, pitkä käyttöikä ja pieni hydraulisen vastuksen kerroin. Asbestisementtiputkilla on korkea korroosionkestävyys ja hajoaminen, matala lämmönjohtavuus, joten ne asetetaan matalalle syvyydelle maahan, erittäin "vaatimaton" lineaarisen lämpölaajenemiskerroin.

Nykyään huolimatta tämäntyyppisten putkien monista eduista myrskyn jätevedelle, käytännössä ne joutuivat ajoittain hylkäämään.

Tärkein syy tähän tulokseen olivat havaitut merkittävät puutteet:

 • Korkea pilkkominen kohtaiskuilla, jotka usein esiintyvät asennustöiden aikana.
 • Haittana kokoonpanon vuoksi sen suuri massa.
 • Pariliitoksen ja vedenpitävien liitosten prosessin monimutkaisuus.
 • Ulkokerroksen kemiallinen hajoaminen johtuen putken pitkäaikaisesta läsnäolosta maan alla, mikä vähentää tuotteen kokonaislujuutta.
 • Ekologien mukaan asbestisementti on haitallista ihmisten terveydelle, joten joissakin ulkomaisissa maissa se on pitkään kielletty käytettäväksi asumisessa, julkisissa laitoksissa ja rakentamisessa.

PVC-putket

Tuulivoiman viemäreiden rakentamisen aikana tätä lajiketta on käytetty pitkiä aikoja vakiona jäykkien yksikerroksisten PVC-putkien muodossa. Suorituskyvyn suhteen nämä tuotteet muistuttavat PVC-putkia, joita käytetään laajalti rakennusten sisällä sijaitsevissa viemäriverkostoissa.

Samalla heillä on kuitenkin merkittäviä eroja:

 • PVC-putken halkaisija myrskyviemäriin on 110 mm ja 160 mm, ja se on itsessään oranssinvärinen.
 • PVC-putket ulkoisiin viemärijärjestelmiin ovat kestäviä ja luotettavia, joten asennettaessa ne asetetaan rohkeasti neljän metrin syvyyteen ja yksittäisiä malleja jopa kymmenen metriä (lue: "PVC-viemäriputkien valinta - ominaisuudet, edut ja haitat"). Nämä tuotteet on varustettu parantaen korkealaatuisten kumitiivisteiden avulla, mikä helpottaa niiden asennusta.
 • Tämäntyyppisellä putkella on sileä sisäpinta, joka sopii erinomaisesti vapaasti virtaavaan nesteeseen.
 • Erilaisten muotokappaleiden ja -varusteiden läsnäolo, jotka voivat olla monimutkaisten monisivuisten PVC-putkistojen valmiita.

Tällaisten tuotteiden haitat ovat:

 • Lyhyt pituus enintään kolme metriä;
 • Korkea jäykkyys.

Siksi, kun putkilinjan sijoittaminen verkon vaikeisiin tai kaareviin osiin on tarpeen, kokoonpanon aikana on käytettävä erilaisia ​​liittimiä, mikä on melko kallista. Tällaiset kustannukset vaikuttavat merkittävästi koko jätevesijärjestelmän kokonaiskustannuksiin.

muovi

Tähän mennessä monikerroksiset putket, jotka on valmistettu muovista - suosituin ratkaisu laitteiden myrskyvesille. Pohjimmiltaan ne on valmistettu monopolymeeristä (polypropeeni tai PVC) tai useista muista komponenteista. Esimerkiksi pienitiheyksinen polyeteeni voi toimia sisäisenä sileänä kerroksena ja polypropeenina ylemmäksi vahvikekerrokseksi.

 • Muoviputket myrskyjätevyydelle johtuen ulomman aallotetun vaippan läsnäolosta ovat erityisen rengasjäykkyys. Ne ovat hyvin joustavia, ja tämä laatu ei menetä vuosien aikana, mikä on varsin tärkeää asennettaessa kaarevia osia viemäriputkesta. Siksi, toisin kuin PVC-putket, reitin kokoonpanon yhteydessä ei tarvitse ostaa muita oksia, liittimiä ja muita elementtejä. Tämä etu on etusijalla ja auttaa vähentämään hankkeen kustannuksia.
 • Tällaisen putken käyttö minimoi jätteet, koska tuotteita, joiden läpimitta on 63-200 mm, voidaan hankkia mittarilla ja keloilla. Rakennustyöt ovat siis huomattavasti yksinkertaisempia, ja kuluttaja voi ostaa hankkimansa mittareita.
 • Muoviputkien asentaminen ei ole työläs yritys, varsinkin jos kaikki tarvittavat työkalut ja materiaalit ovat käytettävissä. Katso myös: "Mitkä jäteveden muoviputket ovat käyttökelpoisempia - etuja."

Sadeveden muoviputket luokitellaan liitännätyypin mukaan:

 1. Tuotteet, joissa on liekehtivä niveljärjestelmä, kun käytetään erityisiä renkaita tiivistettäessä.
 2. Tuotteet, joissa ei ole pistorasiaa, jotka sopivat toisiinsa ja muiden osien putkien kanssa hitsaamalla tai kytkemällä. Näihin kuuluvat sähköhitsautuvat ja lämpökutistuvat hihnat, joustavat aallotetut putket myrskyviemäreihin, kiinnitysnauhat, ristit, tees tai tietyn halkaisijan adapterit, laitteet laipan tai putken siirtymisen muuhun tyyppisiin putkiin. Katso myös: "Aaltoputkien tyypit jätevedelle ja niiden edut".

lasikuitu

Näitä tuotteita käytetään sadevesiin, jos tarvitaan halkaisijaltaan suuria putkia. Joten kun asennat yhteistä läpivirtauskerääjää, lasikuituputket ovat erittäin hyödyllisiä (lue myös: "Lasikuituputkien tyypit, ominaisuudet, liitäntätavat").

Niiden tärkeimmät edut:

 • Lasikuitutuotteet ovat jopa suuret, halkaisijaltaan yli 500 mm ja pituudeltaan 6 ja 12 m.
 • Tämäntyyppisen putken materiaali on kestävä ja luotettava ekologisen näkökulman - täysin puhdas ja kemiallinen aggressiivisuus - täysin neutraali.
 • Lasikuituputkien käyttöaika on yli puoli vuosisataa.
 • Nämä putket on liitetty toisiinsa ja muihin muotoilluihin tuotteisiin kaksoiskartioilla. Urakohtia on koneistettu sisäpuolella elastomeeristen tiivisterenkaiden kiinnittämiseksi kappaleen molemmille puolille ja yksi rengas sijaitsee keskellä. Tämän pariliitoksen ansiosta nivel on tarkasti keskitetty ja luotettavasti suljettu.

Tärkeimmät vivahteet asennettaessa putkia:

 1. Viemärijärjestelmän valmistelussa on tärkeää tietää, että putkilinjaa ei tarvitse asettaa syvälle. Tavallinen vaihtoehto on, kun se sijaitsee yleisen viemäröintijärjestelmän putkistojen yläpuolella rakennuksen tai tontin ympärillä.
 2. Huolimatta siitä, että sadevedenputkien sulatus todennäköisyys on hyvin pieni, asiantuntijat suosittelevat edelleen pinoamista syvyyteen hieman alle maaperän jäädytysasteen, joka on tyypillistä jokaiselle alueelle.
 3. Jos jostain syystä on mahdotonta suorittaa tällaisia ​​toimia, kaikkien putkien tulee olla eristettyjä ja lämpöeristyskerros tulisi peittää muovikelmulla, jotta pohjavesi ei pääse koske- maan.
 4. Jotta järjestelmä toimisi täydellisesti, putket on sijoitettava kulmaan sopivassa suunnassa.
 5. Sadeveden putkien kulmakerroin, joka takaa nestemäisen nesteen vapaan kulun ja sen säännöllisen itsepuhdistuksen, on oltava yhdestä kahteen senttiin putkilinjaan kohden. Jos tätä sääntöä ei noudateta, järjestelmän sisäiset syvennykset ovat usein tukossa. Tällaiset epämiellyttävät ilmiöt esiintyvät putkien tai kaarteiden liitoksissa.

Viimeaikaiset tiedot sadeveden putkien hinnoista osoittivat, että myrskyviemärien suunnittelussa paras vaihtoehto olisi käyttää monikerroksista aallotettua myrskyputkea. Verrattuna samanlaisiin tyyppeihin sen hankinta tarjoaa merkittäviä taloudellisia säästöjä jopa 30-50 prosenttiin.

Jos lasket oikein ja asennat asianmukaisesti viemäriveden putkistojärjestelmän, yleisesti ottaen kaikki viemärit toimivat pitkään ilman vikoja.

Putkistot myrskyviemäreille: tyypit ja tarkoitus

Storm-viemärit ovat tehokas keino kerätä ja tyhjentää pinnan viemärit. Tämän järjestelmän avulla voidaan estää maaperän eroosiota, kellarien tulvia ja talon pohjan tuhoutumista. Tarkasteltavana olevan järjestelmän erityispiirteenä on paineen puuttuminen sen parannuksessa käytetyissä putkissa. Jäteveden lämpötila on hieman erilainen kuin ympäristön lämpötila. Siksi materiaaliin, josta putket on tehty, ei ole vakavia teknisiä vaatimuksia.

pitoisuus

Myrskysuuttimen tarkoitus

Järjestelmän päätehtävänä on tuottaa sulaa ja sadevettä maastosta. Livnevka asettuu, jos alueella on usein sateita ja maa-alue on laaksossa tai vedenpitävällä maaperällä. Saastumisen estämiseksi talon pohjan heikentämisestä on suositeltavaa tyhjentää ne viemäriin, viemäriin tai altaaseen.

Asiantuntijat tunnistavat kahdenlaisia ​​myrskysuojaa:

 • avaa - kiinnitä lokero ja kouru veden poistamiseksi maasta;
 • suljettu - myrskyviemäriputkien asentaminen maahan. Tällöin jätevesi tulee järjestelmään otsikoiden kautta.

Ensimmäisen ja toisen rakenteen sovittamiseksi käytetään putkia. Ensimmäisessä tapauksessa ne asennetaan erillisille alueille ja toisessa - koko alueelle.

Sadeveden laite

Myrskysuuttimien järjestämiseen käytetään kanavia ja laitteita, joiden avulla kerätään, suodatetaan ja poistetaan sademäärä erityisillä säiliöillä. Tällaisen järjestelmän tehtävänä on poistaa ylimääräinen kosteus, joka tuhoaa rakennustöitä, jotka on rakennettu maakuvioon.

Livnevka - lineaarinen verkko, joka koostuu seuraavista pääosista:

 • suihkulähteet, kuormalavat, lokerot, jotka tarvitaan sademäärän keräämiseen;
 • putket - kuljettaa vettä hiekkalaivoihin;
 • tarkastuskaivokset - hallita koko järjestelmää;
 • suodattimet - säilyttävät maaperän hiukkaset ja roskat.

Edellä mainitut elementit järjestävät yhden ainoan järjestelmän, joka toimii piste- tai lineaarisella tekniikalla. Maaperälle asetetut kanavat on rakennettu putkista. Pintakuoppien järjestelyä käyttämällä betonista, muovista ja asbestista valmistettuja alustoja ja kouruja. Saostumisen luonnollisen liikkumisen varmistamiseksi suodatuslaitteisiin järjestelmän elementit asennetaan rinteeseen.

Pistejärjestelmän järjestelyä varten käytetään tuloaukkoja. Ne on asennettu kaivoaukkojen alle. Kaikki laitteet, jotka hyväksyvät veden, on yhdistetty yhdeksi valtatieksi. Järjestelmä on tehty verkkoihin, jotka roskat roskat järjestelmään tultaessa.

Lineaarinen järjestelmä on esitetty kanavaverkoksi, joka asetetaan maan alle tai kaivantoihin. Lokerot, joissa saostuu, on varustettu ristikoilla. Ne on asennettu pitkin linjaa. Lineaarinen järjestelmä, toisin kuin pistejärjestelmä, kerää saostumista katolta ja betonialustalta.

Putkien valinta myrskyviemäriin

Jotta putkia voidaan valita myrskyviemäriin, otetaan huomioon sen toimintaperiaate. Koska järjestelmässä ei ole vakavia kuormia, kulutustarvikkeiden valinta ei edellytä tiukkoja vaatimuksia. Usein rakennuttajat käyttävät polymeerimateriaaleja, harvemmin he kiinnittävät teräs- ja betonituotteita.

Viimeksi mainittua materiaalia käytetään kaupunkijärjestelmän järjestelyyn. Tällaisille tuotteille on ominaista runsaasti korroosiota ja rasitusta. Ne eivät kuitenkaan tuhoa kosteutta. Terästuotteiden käyttö ei ole perusteltua, koska rinteessä oleva teräs on korroosiota.

Ulkoisen järjestelmän varustamiseksi käytä halkaisijaltaan 110 mm: n polyetyleeniputkia.

Suihkuasennukseen suositellaan seuraavia materiaaleja

 • PVC - tällaiset putket asennetaan helposti ilman erikoislaitteita. Tiivistämisen varmistamiseksi käytetään vakiomallisia tiivisteitä. Tarkasteltavana olevalla materiaalilla on suuri lujuus ja huurteisuus;
 • aaltoputket, joissa on useita kerroksia - valmistettu polypropeenista. Materiaali kestää huomattavia kuormia, koska se on varustettu useilla jäykisteillä.

Sähkönviemäriputkien tekniset ominaisuudet

Sadevesijärjestelmän järjestelyyn käytettävien putkien on täytettävä toimintaolosuhteet:

 • lujuus - kulutuksen on kestettävä erilaisia ​​mekaanisia rasituksia, mukaan lukien puristus, taivutus ja isku;
 • ultraviolettisäteilyn toleranssi - putken pinnalle asennetut putket on kestettävä auringonvalolle;
 • resistenssi aggressiivisille reagensseille - saostuminen erilaisilla epäpuhtauksilla virtaa järjestelmän läpi;
 • kestävyys lämpötila ääripäässä - kulutustarvikkeet ovat samassa asennossa ympäri vuoden. Siksi on suositeltavaa antaa etusija putkille, jotka kestävät talvi- ja kesälämpötiloja.

Materiaalit putkien valmistukseen myrskyviemäriin, etuja ja haittoja

Putkien tuotantoprosessissa käytetään erilaisia ​​raaka-aineita:

 • valurautaa kestävät erilaiset lämpötilat ja kemikaalit. Valurautaputkien paino on huomattavaa, joten niitä on vaikea asentaa.
 • polymeerit (PVC, HDPE) - on hyvä vettähylkivä pinta. Alhainen hinta ja pieni paino - plus muoviputket. Polymeerejä ei käytetä järjestämään järjestelmää ajoradan alle, koska ne eivät kestä raskaita kuormia ajoneuvoista;
 • teräsbetoni on painava ja vaikea koota;
 • keramiikka - käytetään esteettisiin tarkoituksiin. Mutta raaka-aineet ovat kalliita ja niukkoja.

Asiantuntijat suosittelevat viemärijärjestelmän sijoittamista polyetyleeniputkiin. Tällaisilla kulutustarvikkeilla on kuitenkin suuri vähäinen kyky kestää huomattavia pakkauskuormia. Siksi maanalaiseen järjestelmään käytetään aallotettuja kaksikerroksisia putkia. Niillä on seuraavat edut:

 • korkea kulutuskestävyys;
 • mekaanisten kuormitusten pitkä altistuminen;
 • nopea ja helppo asennus.

Sadeveden viemäriputkien asennus

On suositeltavaa tehdä laskelmat ennen putkien asettamista. Tätä varten käytetään seuraavaa yksinkertaistettua järjestelmää, jonka pääindikaattorit ovat:

 • sademäärä;
 • putkien halkaisija ja kaltevuus;
 • syvyys maaperässä.

Jotta järjestelmä toimisi hyvin, on suositeltavaa valita putken oikea läpimitta myrskyjä varten. Järjestelmän viemäreiden laskemiseksi käytetään seuraavaa kaavaa:

 • Q on sademäärä;
 • Q20 - sademäärän intensiteetti. Se lasketaan l / s: na 1 ha;
 • F - maa - ala;
 • Ψ - kerroin, jossa otetaan huomioon pinnoitteen imukyky.

Edellä esitetyn kaavion mukainen laskenta tehdään osalle, jossa on 1 tulo. Tarkkaa laskutoimitusta varten voit houkutella asiantuntijoita. Jos teet itsenäisiä laskutoimituksia, kulutustarvikkeet hankitaan marginaalilla.

Asentamaan ja asentamaan muoviputkia sadevesiin, tarvitset seuraavat työkalut:

 • lapio;
 • vannesahan;
 • tiedosto;
 • tasolla.

Järjestelmän järjestely ei edellytä syvää asennusta maaperään. Tämä johtuu siitä, että se toimii lämpimän kauden aikana. Samanaikaisesti se on varustettu piilotetulla tekniikalla. Esiasetettu muoto. Sieltä poistetaan sademäärä. Usein käytetään "kalanruoto" -ohjelmaa, joka koostuu päävirtapiiristä, joka yhdistää kuivatuksen taloon. Järjestelmän ensimmäistä osaa suositellaan sijoitettavaksi alimmassa paikassa maa-alueelle.

Tällöin muut haarat, jotka ovat aiemmin hajallaan sivuston ympärillä, kiinnittyvät ääriviivoon. Suurin sateiden poistaminen tulisi tapahtua rakennusten lähellä (katon alla). Ennen louhinnan aloittamista hahmottele tulevan sadeveden ääriviivat. Voit tehdä tämän käyttämällä metalliraudoitusta. Se on sijoitettu kaikkiin oksistoihin, jotka yhdistyvät lankaan.

Seuraava vaihe on kaivojen ja kaivojen järjestäminen kuopalle. Samalla putkilinjan kaltevuus, joka kulkee talosta kaivoon, havaitaan. Indikaattorin tulisi olla 5-10 cm tai 7 cm per 1 mittarin pituus.

Seuraavassa vaiheessa kaivo asennetaan. Voit tehdä tämän käyttämällä seuraavia materiaaleja:

 • teräsbetoni - vaatii erikoislaitteiden käyttöä asennusvaiheessa. Betonin kuopat ovat raskaita, joten älä nosta niitä kädet;
 • tiili - vaikea pystyttää ja tiivistää. Rakentamalla kuopan tiili kestää useita viikkoja. Tässä tapauksessa tällaista rakennetta pidetään rakentajana halvin;
 • erilaisten metallisäiliöiden käyttö - metalliputket, hitsattuina yhteen. Mutta tällainen rakenne on lyhytikäinen;
 • valmiiden muovisäiliöiden käyttö on moderni esivalmistettu kaivo, jolla on luotettavuus ja kestävyys. Tämä malli on helppo asentaa 2-3 työntekijää.

Seuraava vaihe on putkilinjan rakentaminen. Tätä tarkoitusta varten on suositeltavaa kaataa kaivoja hiekalla. Tällöin kaltevuus säilyy. Sitten asennus tehdään viemäriputkien kaivoissa. Tätä työtä ei oteta huomioon, mikä puoli aloittaa asennuksen.

Tärkeä asia tässä vaiheessa on putkien leikkaaminen niiden täsmälliseen asentamiseen. Jälkimmäinen prosessi suoritetaan käyttämällä erityisiä liittimiä - liittimiä, kyynärpäitä, ristejä tai teejä. Kattorakenteille ja paikoin sademäärän keräämiseksi on maastoon kiinnitetty erityisiä kartion muotoisia kokoelmia. Samanaikaisesti heidät hoidetaan hilseillä - tämä on luotettava este, joka estää hiekkaa, lehtiä ja muita roskia pääsemästä sisälle.

Viimeisessä vaiheessa viemäri täyttyy maapallolla. Jos haluat poistaa veteen varastoitua vettä maapallon ulkopuolella, järjestä sen pakko tai luonnollinen vedenpoisto.

Tarvittaessa voit huolehtia asennettavan järjestelmän esteettisestä ulkonäöstä. Tee näin kaivaa kaivanto, joka sitten betonoidaan astian muodossa luonnollisen syvennyksen tai luonnollisen säiliön suuntaan. Tämä ongelma voidaan ratkaista asentamalla pumppu kansiin. Lisäksi luodaan pieni katos, joka suojaa laitetta saostuksesta. Yksi letku laskeutuu kaivoon ja toinen poistetaan maasta.

Livnevkaa pidetään olennaisena osana ongelman parantamisessa. Sen vuoksi se on pystytetty erityisellä huomiolla. Asiantuntijat eivät suosittele tämän järjestelmän järjestelyjen tallentamista. Muussa tapauksessa se nopeasti tukkeutuu. On suositeltavaa antaa etusija suljetulle järjestelmälle, joka vaatii ennaltaehkäisevän kunnossapidon 5 vuoden välein.

Kuinka valita putket myrskyviemäriin? Storm-tyhjennyslaite, putken halkaisijan laskenta

Ajattelemaan, missä sateet ja tulvavedet virtaavat, tarvitset jo talonrakentamisen valmisteluvaiheessa.

Kosteus tuhoaa rakennusmateriaaleja, hämärtää sängyt ja kukkapenkit.

Talon omistaja voi ymmärtää sen, kun vahinko aiheuttaa vakavia seurauksia.

Harkitse laitteen sademäärä, kuinka laskea kaiken ja kuinka valita putket myrskyviemäriin.

Storm-viemäri

Livnivka on haarautuneiden osien järjestelmä (tarjottimet, putket jne.), Jotka on sijoitettu kaltevuuteen siten, että vesi virtaa niitä pitkin valuma-altaaseen ja virtaa ulos kiinteistöstä. Ei pumppuja ja laitteita - vain luonnollinen painovoima.

Storm-viemäri

Livnivka tarvittiin, koska:

 • Se säästää kellukkeja, sokkeloita tulvista ja säätiö kosteudelta ja halkeilulta;
 • Suojaa polkuja varjosta ja jäästä;
 • Pitää hedelmällisen kerroksen eheyden tontissa;
 • Estää maaperän eroosion rinteillä.

On olemassa erilaisia ​​myrskyviemärejä:

 • Avoin ja suljettu (tai syvä);
 • Piste ja lineaarinen.

Voit lukea täältä PVC-putkien asentamisesta ulkotiloihin.

Saatat kiinnostaa tietoja muoviputkien käytöstä jäteveden käsittelyssä. Lue täältä http://aquacomm.ru/vodosnabzenie/zagorodnyie-doma-v/avtonomnoe-vodosnabzhenie/trubyi/plastikovyie-kanalizatsionnyie.html tämän tyyppisen tuotteen hyvistä ja huonoista puolista ja selvitä myös muoviputkien erottelua PVC: stä.

Avoin ja syvä myrsky

Avoin näkymä viemäristään koostuu urista ja lokeroista, jotka sijaitsevat pinnalla. Vesi virtaa heihin kaikkialle ja sulautuu kanaviin. Soveltuu pieneen sademäärään.

Avoin tippuvesi

Piste ja lineaarinen

Pistemääräinen jätevesi on keräys kattoikkunoista kattoilta, jotka tyhjenevät kiinteisiin putkiin yhdistetyiksi myrskytuottoiksi.

Tyhjiöt ovat muovisia tai valurautaisia ​​säiliöitä, joissa on hiekkasilmukoita ja ritilöitä, jotka estävät viemärijärjestelmän tukkeutumisen.

Spot sade viemärijärjestelmä

Lineaarinen järjestelmä koostuu ruudukko suljetuista muovikanavista. Ne sijaitsevat koko esineen (raita) ja sijoitetaan puolentoista metristä maanpinnan alapuolelle. Tällainen jätevesi voi kerätä vettä suurelta alueelta. Kiinteät kanavat konkreettisia. Säleikkö voi olla teräs, valurauta tai ruostumaton teräs.

Kuten voidaan nähdä, sadevesiputket voivat sijaita sekä maan alla että pinnalla.
Tuotteen valinta riippuu käyttöolosuhteista.

vaatimuksista

Koska myrskyjen jäteveden virtaus painovoiman johdosta ei ole vaatimuksia putkien painetta vastaan.

Ei myöskään edellytetä lämmönkestävyyttä, koska vain kylmä vesi virtaa niiden läpi.

Veden stagnoitumista viemäriputkessa ei pitäisi olla, joten tällaisia ​​järjestelmiä ei uhata ja sulattaa.

Putkistot myrskyviemäreille:

 1. Älä menetä voimaa kylmässä.
 2. Kestää maaperän paine, jos se sijaitsee maan alla.
 3. Reagensseihin kestää kemikaaleja, jotka sisältyvät viemäreihin ja sulaveteen.
 4. Älä syövytä.
 5. Älä heikennä ultraviolettivalon alla.
 6. Sileä sisäpinta, jotta likaa ei tarttua.
 7. Oltava riittävän halkaisijaltaan tarvittavan nestemäärän siirtämiseksi.
Käytä mahdollisimman pitkiä putkia. Tämä vähentää yhteyksien määrää ja säästää rahaa.

Putken valinta

 1. Asbestisementti.
 2. Valurauta.
 3. Muovia.
 4. Metalli ja muovi.
 5. Lasikuitua.

Päättää, mitkä sopivat parhaiten, harkitse niiden ominaisuuksia.

Lue nämä uutiset maatilat jäteveden puhdistamotyypeistä. Harkitse altaita, septitankkeja ja sadevedenpuhdistamoita.

Asbestisementti

Niitä käytetään suihkussa pitkään. Tällaisten putkien edut:

 • Älä kaada, kestävä;
 • Sileä sisäpuolella;
 • kestävä;
 • Matala lämmönjohtavuus.

Tällaisia ​​tuotteita käytetään kuitenkin yhä harvemmin puutteiden vuoksi:

 • Räjähtää voimakkaasti (usein asennuksen aikana);
 • Painava paino;
 • Telakoinnin monimutkaisuus.
Joissakin maissa asbestisementti on yleensä kielletty asuntosektorilla, koska ei voida hyväksyä ympäristön kannalta.

Valurauta

Toinen veteraani ulkovesi. Tällaiset tuotteet ovat todella vahvoja ja kestäviä, mutta niillä on myös useita negatiivisia ominaisuuksia:

 • Suuri paino;
 • Sisäpinta on karkea - joten kasvien muodostuminen on taipumusta;
 • Työvaltainen asennus.

Samalla valurautaputket eivät ole halpoja!

muovi

"Muoviputket" on yleinen nimi useille muovityypeille:

 1. Suuri tiheys polyeteeni (PVP).
 2. Polyvinyylikloridi (PVC).
 3. Polypropeeni (PP).

Kaikki muoviputket ovat kuluttajien mielestä kevyitä, helposti asennettuja, kestäviä (taattu - 50 vuotta) ja kohtuulliset kustannukset.

Polypropeeniputkiyhteysjärjestelmä myrskyviemäreihin

PVP - GOST 22689.2-89. Ne vapautetaan, kierretään keloiksi ja leikataan haluttuun pituuteen. Ne ovat vähiten lämpöä kestäviä muoviputkia.

PVC - GOST 51613-2000. Niissä on erityiset asennusliitännät, sileä pinta ja suurin tiheys. Räkit ultraviolettisäteilylle, eivät palavat, kestävät vettä jopa 70 o C: ssa. Sallittu läpäisy - 4 metriä. Haittana on, että tuotteen pituus on korkeintaan 3 metriä. Ne eivät myöskään pidä kemiallista altistumista.

PP - GOST 26996-86. Suosituin putkien tyyppi. Ne eivät pelkää kemiallista altistumista, mekaanisia vaurioita ja kestävät jopa 100 ° C.

Kaksikerroksisen aallotetun putken laite

Usein rainasta käytetään kaksikerroksisia aaltoputkia. Sisäosa on sileä. Ulkopinta on aallotusten ansiosta erittäin kestävä ja peitetty oranssilla tai mustalla suojakerroksella. Tällaiset putket ovat helpommin sileitä, joustavia ja kestäviä. Ne voidaan asettaa 20 metrin syvyyteen!

1990-luvulla eurooppalaiset valmistajat hallitsivat muoviputkimarkkinoita, kuten Ostendorf, Rehau, Valtec ja Wavin.
Nyt kuitenkin venäläiset valmistajat: Polytron, Polytec, Heiskraft ja RVC ovat vakava kilpailija heille.

Metallimuovi

Tämä on uusi materiaali - ensimmäistä kertaa tällaisia ​​tuotteita valmistettiin Yhdistyneessä kuningaskunnassa XXI-luvun alussa. Alustalevykerros lisättiin ristisilloitetun polyeteenin kerroksiin. Tuloksena oli "piirakka":

Polyeteeni - liima-välikerros - alumiiniputki - liima-välikerros - polyeteeni.

Metalliputkien suunnittelu

 • Pitää muodon mutkassa;
 • kestävä;
 • Se on pieni lämpölaajeneminen;
 • kestävä;
 • Lämmönkestävä (työskentelee t 95 o C).

Metalliputkien liitäntätapa

Liitä metallimusiikki puristusliittimiin ja puristusliittimiin. Liitoksia ei voida kutsua monoliittisiksi, mutta ulkona olevan jäteveden käsittely on jopa sopivaa.

lasikuitu

Esimerkiksi yhteisen keräilijän tarvitsemme suuria ja suuria putkia. Lasikuituputket, joiden halkaisija on 500 mm ja pituus 6 ja 12 m, ovat ihanteellisia!

 • Kevyt paino;
 • vahvuus;
 • Kestävyys (50 vuotta).

Lasikuituputken rakenne

Liitä lasikuituputket kaksoiskartioilla. Sisäpuolella on urat tiivistysrenkaille: kaksi reunaa ja yksi keskelle. Tämän tyyppinen liitäntä antaa tarkan kohdistuksen ja tekee liitoksesta tiukan.

Halkaisijan laskenta

Se riippuu halkaisijasta, huolehtiko sademetsä sen tehtävästä. Miten voin laskea sen? Alla olevan kaavan mukaisesti lasketaan nestemäärä, joka kulkee viemärijärjestelmän läpi.

D - haluttu arvo

q20 on sateen voimakkuus (paikallisen sääpalvelun tunnistama). Mitattu l / sek. ha: lla.

S on kattoalue tai alue, josta kosteutta kerätään (laskettu uudelleen hehtaareina).

K - kerroin, joka heijastaa pinnan imukykyä.

Hydraulinen laskenta, halkaisija ja kaltevuus viemäriputkesta

Seuraavassa on muutamia esimerkkejä:

 • Katto - 1 (ei ime lainkaan)
 • Asfaltti - 0,95
 • Betoni - 0,85
 • Sora-kansi - 0,4
 • Maaperä, nurmikko - 0,35

Laskettaessa veden määrää voit selvittää, mitä halkaisijaltaan putkia käytetään:

 • D = 3 - 10. Putket 100 mm.
 • D = 11 - 29. Putket 150 mm.
 • D = 30 - 77. Putket 200 mm.

Älä myöskään unohda sademäärän kaltevuutta. Sen on oltava vähintään 1%.

Ulkoilman jäteveden kaltevuudet

Myrskysuodattimella varustettu sivusto näyttää lopulta houkuttelevammalta ja esteettisemmältä kuin ilman sitä. Käytön aikana vesimärä vie jonkin aikaa: aika ajoin se on puhdistettava ja tarkastettava kuopat ja ritilät kunnossa. Mutta se olisi ollut paljon enemmän taistelemaan lätäköitä ja tulvia.