Taloushallinto ja satamajärjestelmät portaalin käyttäjiltä

Veden läsnäolo on tärkein edellytys lähes kaikkien kasvien, myös puutarhakasvien, kasvulle. Mutta jos on paljon vettä, niin tämä on jo todellinen katastrofi. Tämä on tuttua hyvin monille kesämökkien omistajille ja maalaistaloille. Ja on mahdotonta päästä eroon: Marshin alueella ei vain kukat ja puut puutarhassa häviävät hyvin nopeasti, mikään ei kasva puutarhassa, mutta rakennukset kärsivät pian. Tosiasia on, että muddy sotku, rakennuksen pohja alkaa hajota, pudota syvyyksiin ja ajan halkeamia ilmestyy seinille, joka kasvaa jokaisen pitkän sateen jälkeen. Surullinen näkymä. Mutta mikään isäntä ei odota tällaisia ​​epämiellyttäviä seurauksia, varsinkin kun on olemassa tie ulos - voit tyhjentää juoni.

Maaperän kuivatus

Viemäröinti on koko järjestelmä, joka on suunniteltu varmistamaan, että pintavesi poistuu maasta. Ennen järjestelyn jatkamista on kuitenkin tarkasteltava seuraavia tekijöitä:

 1. Maasto.
 2. Taso, jolla pohjavesi sijaitsee.
 3. Sademäärä.
 4. Viestintä suunnitelma
 5. Istumapaikka, kellari tai muut haudatut rakennukset.
 6. Maaperän rakenne, koostumus.
 7. Läsnäolo pensaita, puita ja niiden määrä.

Nyt on edelleen valittava sivustolle soveltuva järjestelmäversio.

Järjestelmien tyypit

Tyhjennä maaperä kahdella tavalla - varustamalla syvä tai pinnan tyhjennys. Vaikka molemmat vaihtoehdot on suunniteltu ylimääräisen kosteuden poistamiseksi, niiden asettaminen ja työn tekeminen tehdään täysin eri tavalla.

Täten pinnan viemäröinnin päätavoite on veden poistaminen maaperän yläkerroksesta, joka kerääntyy tulvien, sateiden ja kerääntymisen jälkeen rakennuksen, terassien, polkujen ja muiden kohteiden ympärille.

Pintaveden poisto

Pintakerrosten kuivumiseksi voit varustaa lineaarisen tai pistejärjestelmän suunnittelun. Veden sisäänsyöttöjä pisteiden kuivatuksen järjestelyssä asennetaan, kun vesi vievät pieniä alueita. Tämä on:

 • erilaiset luontaisen tyyppiset syvennykset;
 • alemmat osien terassit;
 • ovi-alueet;
 • merkintä;
 • lähellä kouruja.

Pistejärjestelmän suunnittelu on niin yksinkertaista, että sen valmistukseen ei ole tarpeen luoda piiriä. Rakenteen järjestelyä varten on välttämätöntä valmistaa myrskyvesisyöttöjä, vesijohtoja, myrskyventtiilejä, septisiä säiliöitä, tikkaita.

Jotta hedelmällinen maaperä, joka on yli kolmen asteen kaltevuusalueilta, ei pesty pois, on välttämätöntä järjestää myrskyjärjestelmä. Se on myös tarpeen seuraavissa tapauksissa:

 1. Kun vesi pesee raidat pois.
 2. Jäähdytä paikka, jossa sisäänkäynti autotallille.
 3. Jos on usein pitkiä sateita ja on tarpeen siirtää runsaasti vettä rakennusten perustuksista.

Lineaarinen vedenpoisto

Tämä on maaperään upotetun kourujärjestelmän nimi. Sulkujen sulkeminen on metalli- tai muovimateriaalin irrotettava ristikko.

Tärkein edellytys on, että kourut asetetaan kaltevaan suuntaan siten, että vesimassat voivat liikkua painovoimalla. Liukuu pitkin, kosteus pääsee hiekkaan. Tämä elementti on yksinkertaisin suodatin, josta vesi liikkuu pitkin vesiviivoja myrskyjen viemäreihin.

Lineaarisen viemäröinnin rakentamiseksi sinun on ennalta suunniteltava sijoitus ja valmistauduttava asennukseen. Lisäksi on tarpeen varustaa betonin pohja järjestelmän kaikkien osien asettamiseksi. Jos tarvitaan laajempaa valuma-aluetta, voit myös betonoida ja vääristellä.

Varoitus! Jäteveden tehokkuuden parantamiseksi on tarpeen yhdistää lineaariset ja pistekonstruktiot yhteen osaan. Sitten veden määrä, jopa rankkimaisten tulvien jälkeen, suihkut poistetaan maaperästä, eivätkä ne voi vahingoittaa joko rakennuksia tai kasveja.

Syvä tyhjennys

Tämä on maanalaisten salaojituskanavien järjestelmä. Niille ylimääräiset vesimassat liikkuvat paikalta. Voit kerätä talteen keräilijä- tai viemärikaivoja.

Muuten pohjavesi kerätään, rakenteet ovat:

 1. Pystysuora.
 2. Vaakasuora.
 3. Yhdistetty (yhdistää molemmat edelliset versiot).

Pystysuorat rakenteet on rakennettu kuin rei'itetyt kuopat. Ne sijaitsevat vesistöalueilla. Suotimet ja pumppuyksiköt sijoitetaan kaivoihin. Tämän vuoksi tällaisia ​​järjestelmiä pidetään konstruktiorakenteina, jotka tarvitsevat jatkuvaa ylläpitoa. Siksi pystysuuntaista viemäröintiä harvoin käytetään yksityisellä alueella. Samasta syystä yhdistettyjä rakenteita ei ole rakennettu niin usein.

Helpoin ja taloudellisesti edullinen horisontaalinen vedenpoisto. Ei pinnallinen vaan syvä tyyppi. Järjestelyn tärkeimmät osat ovat viemärit. Nämä ovat rei'itettyjä putkia, jotka on tarkoitettu soraa laskemiseen valmistetuissa ojissa. Aikaisemmin asbestisementtituotteita käytettiin tähän tarkoitukseen, mutta ne osoittautuivat haitallisiksi ympäristöön ja korvattiin muovilla.

Neuvoston. Nykyään PVC-putkia ei käytetä tavalliseen, sileään mutta aallotettuun ulkonäköön. Nämä tuotteet ovat vähemmän työvoimavaltaisia ​​asennusta ja kustannuksia vähemmän.

Jotta hiekka ja maa eivät pääse putoihin reikien läpi, ne on kääritty erikoismateriaaliin. Tämä on geotekstiiliä tai kookoskuidusta valmistettua materiaalia. Materiaalin valinta riippuu maaperätyypistä. Jos se on tiivis tai hiekkainen, voidaan käyttää geotekstiilejä, kun taas muuntyyppiset maaperät voivat käyttää kookoskuitumateriaalia. Geotekstiileinä ne kuitukangasta, dornit ja muut pehmeät materiaalit, mutta sinun ei pidä ottaa kovia - ne eivät anna kosteutta läpi.

Tehtävä, joka voidaan tehdä omalla kädelläsi, suoritetaan seuraavasti:

 1. Piirrä kaavion, jossa viemäriverkon sijainti näkyy.
 2. Ottaen huomioon järjestelmän kaivaa oja.
 3. Aseta hiekkaan pohja 10-15 cm kerroksella ja heitä sitten geotekstiilit. Sen pitäisi riittää peittämään viemärit.
 4. Aseta viemärit siten, että ne sijaitsevat kaltevuuden alapuolella ja johtavat keräimeen.
 5. Liitä yksittäisiä elementtejä tees tai crosspieces.
 6. Kierrä viemärit ja laita rikkoutuneisuus päälle ja sitten kerros maapalloa.

Keräilijältä on tarpeen varmistaa veden lisääminen. Tällainen paikka voi toimia lähimpänä umpina, rotina ja mahdollisuuksien mukaan keskushermostona.

Jätevesijärjestelmien ylläpito

Vaikka syvä- ja pintajärjestelmät, joilla on asianmukainen järjestely, eivät tarvitse usein ylläpitoa, on silti välttämätöntä:

 1. Tarkasta kuopat ja keräimet säännöllisesti. Puhdista ne tarvittaessa.
 2. Jätevesiputkien seinämien talteenottamiseksi on tarpeen tehdä pääomanpesu. Ei ole tarpeen tehdä tätä usein - kerran 8-10 vuodessa.

Jos haluat suunnitella ja sijoittaa viemäröintiä sivustolle, muista katsella video materiaaleilla ja ohjeilla työn ominaisuuksista. Jos kaikki on tehty oikein, vedenpoisto toimii yli puoli vuosisataa, varmistaen, että koko ajan kosteus poistuu sivustolta.

Miten valitaan putkistot pohjaveden ottoa varten: laskeminen ja vedenpoiston välttämättömyys, ominaisuudet, putkien kustannukset

Maaperän ja rakennuksen suojaaminen veden eroosiosta on tärkeä tehtävä sekä rakennuksen suunnittelussa että rakentamisessa. Erityisen merkityksellistä on vesien kulkeutuminen alueille, jotka sijaitsevat matalilla alueilla, lähellä vesistöjä, alueilla, joilla on korkea kosteus ja suuri määrä sadetta. Ongelma ratkaistaan ​​upottamalla kuivatus, josta usein käytetään pohjaveden poistoja. Yritämme selvittää, milloin vedenpoistojärjestelmä on välttämätön, ja mitä materiaaleja käytetään parhaiten eri tilanteissa.

Urakoitsijan rakentaminen ennen talon rakentamista on ihanteellinen ratkaisu maaperän ja rakennuksen suojaamiseen

Alustavat laskelmat viemäröintijärjestelmästä

Monimutkaisia ​​laskelmia ja maaperän tutkimusta tehdään vakavia ja tärkeitä rakennuksia, suunnittelurakenteita, teitä, siltoja ja tunneleita, asuinalueita suunniteltaessa.

Dcha-juuston omistajan tasolla pieni talo, autotalli, ansiorakennukset, monimutkaiset laskelmat eivät ole vaatimattomat, koska ne ovat melko kalliita ja käsittämättömiä käytännön kotitalouskäytössä.

Esikaupunkialueiden omistajat eivät välttämättä ymmärrä monimutkaisia ​​laskelmia, jotka sisältyvät jo avainasemassa olevien töiden kustannuksiin

Puutarhan, keittiöpuutarhan ja jopa asunnon rakentaminen tehdään pohjaveden likimääräisen pohjaveden, säiliön läheisyyden, kaivon tai syvennyksen, kevätvesien ja muiden tietojen perusteella.

Samaan aikaan lähes kaikki yksityisten talojen, mökkien ja maa-alueiden omistajat joutuivat kohtaamaan vedenpoisto-, viemäröinti- ja muita maanparannustöitä ja veden käyttöä koskevia ongelmia, mikä edellyttää pohjaveden poistamisen viemärijärjestelmän rakentamista.

Riippumattomasta työn yksinkertaisuudesta huolimatta on vaikea selvittää, millainen vedenpoisto on optimaalinen tietyissä tapauksissa, ja mitä materiaaleja: suodattimia, putkia veden poistamiseksi sivustolta. Tämän vaiheen virheet johtavat tarpeeseen täysin elvyttää tyhjennys, mikä merkitsee paitsi lisäkustannuksia myös tarve muuttaa muotoilua ja järjestelyä uudelleen.

On paljon helpompaa ja edullisempaa kääntyä ammattilaisille, jotka pystyvät tekemään tarvittavat laskelmat ja tekemään avaimet käteen -vedonpoistojärjestelmän.

Tärkeimmät merkit, joiden avulla on mahdollista määrittää vedenpoistotoimien tarve

Selvä merkkejä vesien hävittämisen tarpeesta

Ilman vedenpoistoa sivustolla ei riitä, jos:

Puutarhassa ja puutarhassa vallitsee vedenpuhdistuskasvi, lehmän ohdake ilmestyi, maa on pehmeä ja märkä ympäri vuoden, puut huonosti, jotkut kuolevat, sammal näkyy puutarhassa maaperässä ja puissa. Kaikki nämä ovat merkkejä liiallisesta maaperän kosteudesta - vedenpoistoa tarvitaan.

Korkea kosteus kellarissa tai kellarissa, kondensaatio kellarikerroksissa, rakennuksen kellarissa olevien mikroprektien ulkonäkö, oven ja ikkunan aukkojen säröjen ilmet, kosteuden tunne ja hometta huoneeseen. Rakennus on tallennettava - ilman viemäröintitöitä, säätiö ja talo tuhoutuvat.

Pienien sademäärien jälkeen myös lätäkkö pysyy pitkään, sokeat alueet halkeavat ja lähtevät kellarista, jalkakäytävät ja jalkakäytävät vähenevät - pintavettä tarvitaan ainakin tyhjentämiseen.

Merkittävät vedenpoistojärjestelyn edut

Tyypit kuivatus

Viemäröinti voidaan jakaa kahteen päätyyppiin: avoin ja suljettu:

Avoimen pinnan viemäröinti koostuu tavallisista kaltevista ooksista, jotka on suunnattu luonnollisiin vedenkeräimiin tai kaivoihin.

Suljetuissa vesijohtamisjärjestelmissä on ojia, jotka ovat täynnä kerrostumaa tai hiekkaa tai joissa on lokeroita tai rei'itettyjä putkia pohjaveden tyhjentämiseen ja täynnä maata ylhäältä.

Suljetun viemäröintijärjestelmän järjestäminen

Tärkeintä on rinteiden laskenta ja suunnittelu.

Oikein järjestetyn kuivatusjärjestelmän pääominaisuus on veden kyky viedä alas putket painovoiman avulla ilman pumppuja.

Tämä aikaansaa tarkasti kaltevuuden kulman kuivatuskaivoon tai vuotoon. Käytännössä yksi kallistusaste tarkoittaa, että sadan metrin etäisyydellä tyhjennysputki vajoaa maahan yhden metrin (tasaisella osalla). Nopean virtauksen luominen lisäämällä kaltevuuskulmaa mihinkään - vedenpudotuksen tehtävän suorittamiseksi kaltevuus on noin kaksi astetta riittää.

Käytännössä kukaan ei kykene kaivaamaan tasaista salaojitusaluetta täydellisellä kaltevuudella. Hiekka- ja rauniohjelman pohjaan lisääminen mahdollistaa tarkat tasoitusmerkit ja rinteet.

Tietoja putkista

Nykyään lähes kukaan ei käytä asbestisementtiä ja keraamisia putkia vedenpoistotoiminnassa veden viemiseksi tiellä tai paikan päällä. Niiden laatu ja hinta ovat hyvät, mutta asennuskustannukset eivät ole vertailukelpoisia nykyaikaisten kevyiden ja helppokäyttöisten materiaalien kanssa.

Nykyaikaiset materiaalit kuivatusjärjestelmille ovat kevyet ja mukavat.

Verkkosivustossamme on kontakteja rakennusalan yrityksistä, jotka tarjoavat vesihuoltoon ja viemäröintiin liittyvää asennusta ja suunnittelua. Voit suoraan viestiä edustajien kanssa käymällä "Low-Rise Country" talonäyttelyssä.

Luokittelu materiaalityypin mukaan

Polyeteeniä. Yleisimpiä aineita vedenpoistoputkien valmistukseen. Useimmin myyty aallotettu muoto, pituus laiturilla jopa 50 m. Ei ole tarpeeksi lämmönkestävää, mutta tätä ominaisuutta ei pidetä ratkaisevana putkivuodolle. Nykyään markkinat tarjoavat toisen alkuperäisen ratkaisun - polymeeriset materiaalit rei'itetyt tyhjennys ilman pituutta ilman liitoksia ja liitoksia jopa 100 metriä.

Polyetyleenituotteiden pituus voi olla 100 m.

Polypropeenia. Lämmönkestävä, kestävä, hinta on korkeampi kuin muiden materiaalien analogiat, sitä käytetään harvoin vedenpoistoon.

Polyvinyylikloridi (PVC). Siitä on ominaista korkea resistenssi aggressiivisille kemikaaleille, korkea lujuus, lämmönkestävyys. PVC-putket täydennetään saman materiaalin kiinnikkeillä. Suurimmat kysyntätuotteet ovat halkaisijaltaan 110-200 mm, pituus on 6 ja 12 m. Ominaisuus: halutun pituuden helppo leikkaaminen tavallisella metallisahalla.

Tietoja perforaatiosta

Putkissa olevia reikiä tai aukkoja kutsutaan rei'iksi. Ne on suunniteltu saamaan vettä viemärijärjestelmään. Pyöreät reiät ovat halkaisijaltaan 1,5 - 5 mm. Tarvittaessa leikataan 5 mm leveät reiät, niiden pituutta ei säädetä.

Reikien määrä ja niiden sijainti eivät ole standardinormeja, mutta aallotuksen leikkaukset on sijoitettava alemmalle aallolle. Usein valmistajat tekevät reikiä vain putken toisella puolella - kun laitat, sinun on kiinnitettävä huomiota siihen, että ne ovat päälle.

Rei'itys voidaan tehdä reikien tai raotojen muodossa.

Tietoja tyhjennysputkien halkaisijasta

Vain yksityisillä kehittäjillä on tietoja pohjavesikerroksen syvyydestä ja paksuudesta tai toimivat vuosittain keskimäärin vuosittain laskevilla sademäärillä.

Siksi on välttämätöntä ohjata keskimääräiset tilastolliset normit:

päädieverin halkaisijan on oltava 160-200 mm;

pohjaveden tyhjennysputket järjestelmän toisiohaarojen asennukseen on oltava vähintään 110 mm.

Monikerroksiset putket

Erityisen lujuuden omaavien materiaalien tarve erilaisilla suunnitteluratkaisuilla ja ominaisuuksilla on noussut esiin syvävedettyjen tyhjennysjärjestelmien teknologian kysynnässä, erityisesti suurilla kuormilla pintakerroksessa, erityisesti moottoriteillä.

Monikerroksiset tuotteet kestävät valtavia kuormia

Useat kerrokset putken rakentamisessa antavat sille tarvittavat indikaattorit lujuudesta ja kestävyydestä. Yläkerros on lähes aina aallotettu - se nostaa kuivatusputken lujuusominaisuuksia.

Putket on merkitty lyhennyksellä SN, joka on digitaalinen indeksi sen jälkeen, kun se tarkoittaa mahdolli- simman suurinta mahdollinen putkiputken putoaminen metreinä. SN16-merkinnällä tarkoitetaan monikerroksista putkea, jonka sallittu upotusyvyys on 16 metriä - tämä on suurin viemärisuotussuunnitelma.

Yksikerroksiset putket ovat yhteisiä yksityisten kotitalouksien ja kotitalouksien pienten paikallisten viemäröintijärjestelmien rakentamisessa. Voi olla sileä, mikä on tyypillistä polyvinyylikloridipohjaisista tuotteista tai aaltopahvista, useimmiten polyeteenistä.

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä olevassa artikkelissa käsitellään raunioista salaojitus.

Aallotettujen putkien osia asennusta varten

Aallotetuilla tuotteilla voidaan ratkaista monia ongelmia järjestettäessä viemärijärjestelmää

Käytettäessä niitä:

Yhteyksien lisäosia ei tarvita: kyynärpäät, kyynärpäät. Merkitsee merkittävästi päittäisliitosten lukumäärän ja siten niihin liittyvän vuodon.

Sallii kaivantojen valmistelussa yksinkertaistaa vedenpoistojärjestelmän geometriaa ja näin ollen helpottaa ja vähentää asennusprosessin kustannuksia.

Vihjeitä siitä, miten valita viemäriputki löytyy videosta:

Viemäriputkien kustannukset

Viemäriputkien hinta riippuu monista tekijöistä:

Suositeltavien putkien tyyppihinnat ovat taulukossa.

Pohjaveden tyhjennysputket: tuotteiden täydellinen luokittelu

Puun paksuuskoneet: hinnat ja laitteen tekniset tiedot
Johdotus liitäntäkotelossa johdotukseen

Tässä artikkelissa käsitellään pohjavesien vedenpoistoputkia. Tällöin esitetään vedenpoiston tuotteiden täydellinen luokittelu, niiden edut, ominaisuudet ja perusparametrit. Näiden tietojen avulla opit valitsemaan sopivat tyyppiset putket tietyntyyppisille purkujärjestelmille niiden vaatimusten, maaperän ominaisuuksien jne. Mukaisesti.

Aallotetut putkiseinät ovat erittäin joustavia kuormien vaikutuksen aiheuttamien muodonmuutosmuutosten varalta.

Pohjaveden tyhjennysputket: johdanto aiheeseen

Viemäriputki toimii pääasiallisena rakennuselementtinä, jonka pohjalta muodostetaan viemärijärjestelmä, joka on suunniteltu poistamaan osat. Tämä osa vastaa maanalaisten, sulatettujen ja sadeveden keräämisestä ja ottamisesta alueen ulkopuolelle niiden aiemmalla suodatuksella.

Jätevesijärjestelmä auttaa poistamaan ylimääräisen veden alueelta.

Suurten halkaisijaltaan olevien viemäriputkien asentaminen mahdollistaa sellaisten ongelmien ratkaisemisen kuin:

 • lisääntynyt maaperän kosteus;
 • homeen muodostuminen;
 • alueen tulvat, asuinrakennuksen kellari ja talonrakennukset sekä kellarit;
 • permafrostin muodostus;
 • pehmopintojen ulkonäkö päällystetyillä pintoilla;
 • jäänmuodostus kävelytieillä;
 • puutarhakasvien, vihannesten ja muiden kasvillisuuden juurtumista puutarhan ja kesämökkien kosteuden ylikuormituksen vuoksi.

Osittaisen perforaation tyhjennysputkien ominaisuudet, myös ilman sitä

Jos puhutaan vedenpoistojärjestelmien yleisestä luokittelusta, valikoimaa edustavat seuraavat putkityypit (materiaalityypin mukaan):

 • asbestisementti;
 • keraamiset;
 • muoviset viemäriputket rei'illä ja ilman niitä sekä osittainen läsnäolo.

Rakennusmateriaalimarkkinoilla tyhjennysputkia edustavat monenlaiset lajit ja koot.

Useimmat rakennusalan yritykset ovat kuitenkin jo luopuneet keramiikasta tai asbestisementistä valmistettujen putkien käytöstä niiden luontaisiin puutteisiin:

 • Paljon painoa, joka vaatii huomattavia kuljetus- ja asennuskustannuksia, koska tällaisten kolmiulotteisten tuotteiden asennus ei onnistu ilman erikoistuneiden rakennuslaitteiden käyttöä.
 • Hidas prosessi, jossa asennetaan viemäröintijärjestelmä, jonka voi suorittaa vain ammattihenkilöiden käsissä.
 • Alhainen suorituskyky. Läpivientireiät ovat yleensä myynnissä, joten reiät on tehty käsin. Tästä johtuen putkisto tukkeutuu nopeammin käytön aikana, mikä vaatii usein puhdistusta ja joissakin tapauksissa komponenttien täydellistä korvaamista.
 • Heihin perustuvien järjestelmien rakentaminen on paljon kalliimpaa kuin muovielementtien käytössä.

  Vedenjakajärjestelmän asennus tontilla, jossa käytetään aaltopahvia, joissa on rei'itys

  Vertaileva hinnoittelutaulukko:

  Viemäröinti talon kellarista

  Jos talon perustusta rakennetaan kaikkien sääntöjen mukaisesti ottaen huomioon maaperän ominaispiirteet ja rakennustekniikan mukaisesti, vain maaperän ja maaperän kosteus vaarantaa sen lujuuden ja kestävyyden. Talon pohjan koskemattomuuteen voi vaikuttaa maaperään pudotettava sade ja sulavisto, eikä sillä ole mahdollisuutta ajankohtaiseen hoitoon pohjavesien kausittaisen nousun vuoksi tai jos ne kulkeutuvat pinnan lähelle.

  Perinteen ympärillä olevan maaperän liiallisen kuivumisen seurauksena sen rakenteen yksityiskohdat muuttuvat kosteiksi, ja ne voivat alkavat korroosiota ja eroosiota epätoivottavista prosesseista. Lisäksi kosteus on aina ehdoton edellytys haitallisen mikrofloorin sienten tai muiden edustajien rakennusrakenteiden tuhoamiselle. Siementen pesimättömät pesäkkeet sulkevat nopeasti alueen, pilaavat koristeen ja vaikuttavat kielteisesti asukkaiden terveyteen.

  Viemäröinti talon kellarista

  Näitä ongelmia on käsiteltävä rakennuksen suunnittelussa ja rakentamisessa. Tärkeimmät toimenpiteet ovat rakenteen rakenneosien luotettava vedenpitävyys ja asianmukaisesti järjestetty vesien kulkeutuminen talon perustalta. Vedeneristys on erityinen keskustelu, mutta vedenpoistojärjestelmä vaatii tarkkoja laskelmia, sopivien materiaalien ja osien valinta on hyvä, ne ovat nyt laajalla valikoimalla erikoistuneissa myymälöissä.

  Tärkeimmät vedenpoistoon liittyvät menetelmät rakennuksen perustuksesta

  Talon pohjan suojaamiseksi ilmakehästä ja maaperän kosteudesta käytetään erilaisia ​​malleja, jotka yleensä yhdistetään yhteen järjestelmään. Tähän kuuluvat talon katon päällysteet, myrskyviemärit, joissa on katon tyhjennysjärjestelmä, myrskyvesien sisääntulo, vaakasuora viemärit kuljetusputkien, tarkastus- ja keräyskaivojen ja keräimien kanssa. Jotta voit ymmärtää, mitä nämä järjestelmät ovat, voit tarkastella niitä tarkemmin.

  Talon ulkokehän sokeita alueita voidaan kutsua pakolliseksi elementiksi sateen ja sulaveden poistamiseksi pohjasta. Yhdessä katon tyhjennysjärjestelmän kanssa he pystyvät tehokkaasti suojaamaan talon pohjaa jopa ilman monimutkaisia ​​myrskyviemäreitä, jos alueen kausittaiset sademäärät eivät ole kriittisiä ja pohjavesi virtaa syvältä pinnalta.

  Laadukkaasti pudotetut sokeat alueet vähentävät merkittävästi vesistöön pääsyn määrää säätiölle sateiden ja lumen sulamisen aikana

  Sokeat alueet on valmistettu eri materiaaleista. Pääsääntöisesti niiden sijoitus on suunniteltava 10-15 asteen kulmalla talon seinästä siten, että vesi virtaa vapaasti maaperään tai myrskyjen viemäreihin. Sokeat alueet sijaitsevat koko rakennuksen kehällä pitkin, kun otetaan huomioon, että niiden on oltava 250 ÷ 300 mm leveämpiä kuin ulkonevat ulokkeet tai katon yläsuojat. Hyvällä vedenkestävyydellä, sokea alue toimii myös perustan eristyksen ulkoreunojen rajoilla.

  Sokean alueen rakentaminen - miten se tehdään oikein?

  Jos teet kaiken "mielesi mukaan", niin tämä on erittäin vaikea tehtävä. On syytä ymmärtää perusteellisesti mallia, tietää, mitkä materiaalit ovat optimaalisia tietyille rakentamisen olosuhteille. Kaikkien tarvittavien yksityiskohtien avulla sokean alueen rakentaminen talon ympärille on esitetty portaalin erityisessä julkaisussa.

  • Storm-jätevesi, jossa on viemärijärjestelmä

  Jokaiseen rakennukseen tarvitaan vedenvetojärjestelmä. Sen puuttuminen tai väärä asettelu johtaa siihen, että sula ja sadevesi putoavat seinille, tunkeutuvat talon pohjaan ja heikentävät säätiötä vähitellen.

  Vaikka täysimittaista myrskyjäähdytysjärjestelmää ei luota, yksi sen pääkomponenteista, kattokaivojärjestelmä, olisi asennettava mihin tahansa rakennukseen.

  Vesi poistuu viemäröintijärjestelmästä mahdollisimman kauas talon pohjasta. Tätä tarkoitusta varten käytetään useita laitteita ja elementtejä yhden tai toisen tyyppisiä myrskyviemäreitä - myrskyn vedenottoaukkoja, avoimia kouruja tai putkia, jotka on piilotettu maanpäällisen romutuksen, hiekkasilmukoiden, suodattimien, tarkastus- ja keräyskaivojen, keräilijöiden, varastosäiliöiden ja muiden altaiden ympärille.

  Kattolevyjärjestelmä - otamme itse

  Ilman kunnollista järjestelyä vedestä huomattavasta katosta, on naurettavaa puhua tehokkaasta vedenpoistosta säätiöstä. Miten lasketaan, valitaan ja asennetaan itsenäisesti metallijäähdytysjärjestelmä katolle - kaikki tämä on maalattu portaalin erityisessä julkaisussa.

  • Viemärikaivoja

  Jätevesikaivoja itsenäisinä, itsenäisinä vesi-viemäröintisysteeminä käytetään yleensä kylpylä- tai kesäkeittiöiden järjestämiseen, joita ei ole kytketty kotitalousjätevesijärjestelmään.

  Yksinkertaisin tyhjennys, esimerkiksi jäteveden kerääminen kylvystä tai keittiöstä

  Tällaisen kaivon rakentamiseksi voit käyttää metallia tai muovia, jossa on rei'itettyjä seiniä. Tämä säiliö on asennettu kaivamaan kaivoon ja sitten täynnä raunioita tai rikkoutuneita kiviä. Kylvyn tyhjennysjärjestelmä on yhdistetty kaivoon kouralla tai putkella, jonka kautta vesi poistuu pohjasta.

  Tämä järjestelmä on tietenkin äärimmäisen epätäydellinen ja missään tapauksessa sitä ei voi yhdistää myrskyn jäteveden kanssa, kuten rankkasateilla, on mahdollista nopea ylivuoto viemäriveden läpi, mikä ei varmasti ole kovin miellyttävä. Kuitenkin maanrakennuksen olosuhteissa he turvautuvat siihen melko usein.

  • Viemäröintijärjestelmä

  Täysipainoisen viemäröintijärjestelmän asentaminen yhdessä myrskyjäteveden kanssa on erittäin vastuullinen ja työläs prosessi, joka edellyttää huomattavia materiaalisia investointeja. Monissa tapauksissa se on kuitenkin mahdotonta ilman sitä.

  Jotta tämä järjestelmä toimisi tehokkaasti, on suoritettava perusteelliset tekniset laskelmat, joita asiantuntijat luottavat useimmiten.

  Ihanteellinen ratkaisu mihin tahansa kohtaan on yhdistelmä korkealaatuisia viemärijärjestelmiä ja myrskyviemärejä.

  Koska tämä on kaikkein vaikein mutta samalla tehokkain vaihtoehto veden poistamiseksi rakennuksen pohjasta ja sitä voidaan suorittaa eri tavoin, sitä on tarkasteltava tarkemmin.

  Talon vedenpoistojärjestelmä

  Onko viemäröintijärjestelmä aina välttämätöntä?

  Yleensä on erittäin toivottavaa, että kuivatus on järjestetty minkä tahansa rakennuksen ympärille. Kuitenkin joissakin tapauksissa vedenpoistojärjestelmä on yksinkertaisesti elintärkeä, koska tähän liittyy useita objektiivisia syitä, joihin kuuluvat:

  • Pohjavesi sijaitsee pinnan lähellä olevien maakerrosten välissä.
  • Merkittäviä kausiluontoisen pohjaveden nousun amplitudia havaitaan.
  • Talo sijaitsee lähellä luonnonvaraista säiliötä.
  • Rakennustyömailla hallitsevat savi- tai lianmuotoiset maaperät, kosteikot tai orgaanisen aineksen kyllästyiset suoita.
  • Sivusto sijaitsee mäkisellä laaksossa alamäessä, jossa voi selvästi sulaa tai sateita vettä.

  Talot usein tulvilla alueilla, maaperällä, jossa on lähellä maanalaisia ​​vesistöjä ilman viemärijärjestelmää, ei voi tehdä

  Joissakin tapauksissa voit jättää pois viemärijärjestelmän järjestelyn, kustannusjalkakäytävän ja asianmukaisesti järjestetyn viemärin. Täydellistä tyhjennyspiiriä ei siis tarvitse kiireesti tarvita seuraavissa tilanteissa:

  • Rakennuksen perustana on pystytetty hiekka, karkea tai kivinen maaperä.
  • Pohjavesi kulkee kellarikerroksen alle vähintään 500 mm.
  • Talo sijaitsee kukkulalla, jossa sulata ja sadevettä ei koskaan kerätä.
  • Talo rakennetaan kaukana vedestä.

  Tämä ei tarkoita sitä, että tällaista järjestelmää näissä tapauksissa ei tarvita ollenkaan. Yksinkertaisesti sen mittakaava ja kokonaisteho saattavat olla pienempiä, mutta tämä on jo määritettävä erikoistekniikan laskelmien perusteella.

  Lajien viemäröintijärjestelmät

  On olemassa useita erilaisia ​​vedenpoistojärjestelmiä, jotka on suunniteltu valumaan eri luonteeltaan kosteiksi. Siksi valinta tehdään ennalta suunniteltujen geoteknisten tutkimusten perusteella, jotka määräävät, mitkä vaihtoehdot sopivat parhaiten tietylle sivustolle.

  Viemäröinti voidaan jakaa seuraaviin sovellusmuotoihin: sisäinen, ulkoinen ja säiliö. Usein riittää asentamaan kaikki lajikkeet, esimerkiksi pohjaveden poistamiseen kellarista, käytetään sisäistä salaojitusvaihtoehtoa ja maaperää - ulkoista.

  • Säiliön tyhjennystä käytetään lähes aina - se asettuu koko rakennuksen alle ja on hiekkainen, murskattu kivi tai sora "tyyny", eri paksuus, enimmäkseen 100 ÷ 120 mm. Tällaisen vedenpoiston käyttö on erityisen tärkeää, jos pohjavesi on riittävän korkea kellarikerroksen pinnalle.

  Hiekka-sora "tyynyt", jotka kaadetaan ja puristetaan lähes kaikentyyppisten perustusten muodostamisella, ovat itse säiliön vedenpoiston elementtejä.

  • Ulkoinen viemäröintijärjestelmä on asennettu tiettyyn syvyyteen tai sijoitettu pinta-alaan rakennuksen seinien ja aluetta pitkin, ja se on yhdistelmä kaivantoja tai rei'itettyjä putkia, jotka on asennettu kaltevuuteen kohti valuma-aluetta. Näiden kanavien kautta vesi tyhjennetään viemärikaivoon.
  • Sisäinen viemäröinti on rei'itettyjen putkien järjestelmä, joka on sijoitettu talon kellarikerroksen alle ja tarvittaessa suoraan koko talon alapuolelle ja poistetaan viemärikaivoon.

  Ulkopuolinen viemäröintijärjestelmä

  Ulkoinen kuivatusjärjestelmä on jaettu avoimeen ja suljettuun.

  Avoin osa on pohjimmiltaan järjes- telmä myrskyn tai sulaveden keräämisestä katon tyhjennysjärjestelmästä sekä betonisoitujen, asfalttien tai vuorattuina aluslaatat. Keräysjärjestelmä voi olla lineaarinen - esimerkiksi pinta-alaltaan pitkien lokeroiden avulla, esimerkiksi ulkorakennetta pitkin tai kaistaleiden ja laattojen reunojen tai pistesuodattimen avulla - ja toisiinsa yhteydessä olevat myrskyvesisyötteet ja maanalaiset putket muodostavat kuopat (keräimet).

  Sadeveden ja haudoitettujen viemäröintijärjestelmien pintojen yhdistelmä

  Suljetussa viemäröintijärjestelmässä on rakenteeltaan rei'itettyjä putkia, jotka on haudattu maahan syvyyteen, jonka hanke määrittää. Hyvin usein avoimet (myrskyt) ja suljetut (maanalaiset viemäröintijärjestelmät) yhdistetään yhteen ja käytetään kompleksissa. Tällöin putkien vedenpoistosuunnat sijaitsevat myrskytuulettimien alapuolella - tyhjennys, kuten "puhdistaa", mitä "sadeveden" ei pystynyt selviytymään. Varastointikaivo tai keräilijä voidaan yhdistää.

  Suljettu tyhjennysjärjestelmä

  Kun aloitat puhumisen asennustyöstä viemäröintijärjestelmän järjestelyssä, sinun on ensin ilmoitettava, mitä materiaaleja tarvitaan tässä prosessissa, jotta voit määrittää välittömästi tarvittavan määrän.

  Joten asennetaan suljettu viemäröintijärjestelmä:

  • Irtotavaran rakennusmateriaalit - hiekka, sora, karkea sora tai laajennettu savi.
  • Geotekstiilit (dornit).
  • Bitumin vedeneristys.
  • Aaltopahvin PVC-putket, joiden halkaisija on 315 tai 425 mm. Kuopat on asennettu kaikissa suunnanmuutospisteissä (kulmissa) ja suorissa osissa - 20 ÷ 30 metrin välein. Kaivon korkeus riippuu tyhjennysputken syvyydestä.
  • Läpimitaltaan 110 mm: n rei'itetyt PVC-viemäriputket sekä niiden liitososat: neulat, kulmaliittimet, liittimet, adapterit jne.
  • Kapasiteetin keräyskapasiteetti.

  Esimerkki yksinkertaisesta suunnitelmasta tyhjennys- ja hulevesien tyhjennysjärjestelmien sijoittamiselle

  Kaikkien tarvittavien elementtien ja materiaalien määrä lasketaan etukäteen vedenpoistojärjestelmän suunnitellun järjestelmän mukaisesti.

  Jotta ei voitaisi sekoittaa putkien valintaa, on tarpeen sanoa muutamia sanoja niistä.

  Rei'itetty aallotettu putki - nykyään ne ovat niitä, jotka ovat suosituimpia järjestettäessä viemärijärjestelmää

  On selvää, että tyhjennysputkia ei käytetä sadeveden tyhjentämiseen, koska vesi joutuu sokeiden alueiden tai pohjan läpi reikien läpi. Siksi rei'itetyt putket asennetaan vain suljetuissa viemäröintijärjestelmissä pohjaveden poistamiseksi rakenteesta.

  PVC-putkien ohella kuivatusjärjestelmät kootaan keraamisista tai asbestiputkista, mutta niillä ei ole tehdasreikiä, joten ne eivät ole toiminnassa. Niiden reikiä on porattava itse, joka vie paljon aikaa ja vaivaa.

  Aaltopahvin rei'itetyt PVC-putket ovat paras vaihtoehto, koska niillä on pieni massa, huomattava joustavuus, helppo asentaa yhteen järjestelmään. Lisäksi valmiiden reikien läsnäolo seinissä mahdollistaa optimaalisen saapuvan veden määrän. Joustavien PVC-putkien ohella löydät kovaa myyntiä, joilla on sileä sisä- ja aallotettu ulkopinta.

  PVC-viemäriputket luokitellaan lujuuden mukaan ja niissä on merkintä SN ja numeeriset arvot 2 - 16. Esimerkiksi tuotteet SN2 soveltuvat vain piireille, joiden syvyys on enintään 2 metriä. 2-3 metrin syvyyteen tarvitaan jo mallia SN4-merkinnällä. Neli metrin syvyydessä on parempi sijoittaa SN6, ja hyvin, SN8 voi tarvittaessa käsitellä jopa 10 metrin syvyydet.

  Jäykät putket ovat halkaisijaltaan 6 tai 12 metriä pitkiä, ja joustavat putket myydään 50 metriä keloissa.

  Rei'itetty kookos suodatinputki

  Hyvin onnistunut osto on putkia, joille suodatinkerros on jo toimitettu päälle. Tässä ominaisuudessa käytetään geotekstiilejä (sopivampia hiekkasävyille) tai kookospähkinäkuidut (ne osoittavat niiden tehokkuutta hyvin savimaalla). Nämä materiaalit luotettavasti estävät tukosten nopean syntymisen kapeissa rei'issä rei'issä putkissa.

  Kytkimet ja liittimet mahdollistavat haaroitettujen viemärijärjestelmien kokoamisen ilman erityisiä työkaluja.

  Putkien asentaminen yhteiseen järjestelmään ei vaadi erityisiä työkaluja tai laitteita - osiot liitetään manuaalisesti erikoisliittimiin tai liittimiin mallin mukaan. Liitosten tiiviyden vuoksi tuotteissa on erityisiä kumitiivisteitä.

  Ennen asennustyön kuvausta on tarpeen selventää, että viemäriputket asetetaan aina maaperän jäädytyksen syvyyden alapuolelle.

  Suljetun viemäröintijärjestelmän asennus

  Jätevesijärjestelmän järjestelyn kuvauksen aloittamisesta on mainittava ja selkeästi esitettävä se, että se voidaan sijoittaa paitsi talon ympärille myös koko paikan päälle, jos se on hyvin märkä ja vaatii jatkuvaa kuivausta.

  Jätevedenpuhdistusjärjestelmä asennetaan usein talon ympärille, mutta myös sellaiseen paikkaan, joka on altis jatkuvalle vesiliikenteelle.

  Asennustyöt toteutetaan etukäteen laaditulla projektilla, jota kehitetään ottaen huomioon kaikki järjestelmän normaaliin toimintaan tarvittavat parametrit.

  Rei'itetty tyhjennysputki roskan ja geotekstiilin suodattimessa "patruuna"

  Kaaviomaisesti tyhjennysputken sijainti on tässä kuvassa esitetty.

  Myrskyn ja sulaveden poisto

  Ominaisuudet myrskyviemäri

  Ulkopuolinen viemäröintijärjestelmä kutsutaan joskus avoimeksi, pitäen mielessä sen tarkoituksen, että sadeveden tyhjennys katon viemäriputkesta ja sivuston pinnasta. Todennäköisesti se olisi oikein kutsua sitä myrskyviemäriin. Muuten, jos se kootaan pisteperiaatteen mukaan, se voidaan myös sijoittaa piilotetuksi.

  Tehokas keino veden poistamiseksi pohjasta on myrskyviemäri

  Näyttää siltä, ​​että tällaisen vedenpoistojärjestelmän asentaminen on helpompaa kuin syvennetty vedenpoisto, koska asennusvaiheessa tarvitaan pienempiä maanrakennustöitä. Toisaalta ulkoisen suunnittelun elementit ovat tärkeitä, mikä vaatii myös tiettyjä kustannuksia ja lisäponnisteluja.

  Yksi tärkeä ero on. Viemäröintijärjestelmä on yleensä suunniteltu jatkuvalle "sileälle" työlle - jos kausittaiset muutokset maaperän kosteuden kyllästymisessä tapahtuvat, ne eivät ole niin kriittisiä. Myrskysuodatinjärjestelmän pitäisi pystyä nopeasti nopeasti kirjaimellisesti minuutteina tyhjentämään suuret määrät vettä viemäreihin ja kaivoihin. Siksi sen suorituskykyvaatimuksia kasvatetaan. Ja tämä suorituskyky on varmistettu asianmukaisesti valituilla putkistoilla (tai suuttimilla - lineaarisella järjestelmällä) ja niiden asennuksen kaltevuuteen veden vapaan virtauksen kannalta.

  Suolaveden suunnittelua varten alue on yleensä jaettu osiin - huoltovyöhykkeiden vastuualueiden mukaan

  Suunnitellessaan myrskyviemäreitä alueet levitetään tavallisesti veden keräysalueille - yksi tai useampi myrskyvuoto on vastuussa jokaisesta osasta. Erilliset tontit ovat aina talon katto tai muut rakennukset. Loput kohtalosta yritetään ryhmitellä samanlaisten ulkoisten olosuhteiden mukaan - ulkoinen pinnoite, koska jokaiselle niistä on ominaista veden imeytymisen erityispiirteet. Joten, katolta sinun täytyy kerätä kaikki 100% saostettu määrä myrsky vettä ja alueelta, riippuen tietyn sivuston.

  Jokaiselle tontille lasketaan vesistön keskimääräinen keräys kaavojen perusteella - se perustuu q20-kertoimeen, joka osoittaa keskimääräisen sademäärän intensiteetin kullekin alueelle.

  Kartta q20-kertoimen määrittämiseksi alueellesi

  Halutun veden määrän tunteminen tietystä osasta on helppo määrittää putken nimellishalkaisija ja tarvittava kallistuskulma taulukon avulla.

  Jotta voimme torjua lukijaa kaavojen ja laskelmien avulla, annamme tämän liiketoiminnan erityiselle online-laskimelle. On ilmoitettava mainittu kerroin, tontin alue ja sen kattavuus. Tulos saadaan litroina sekunnissa, litraa minuutissa ja kuutiometreinä tunnissa.

  Laskin laskemalla myrskyjen jäteveden määrä tietystä paikasta

  Sitten myrskyvesisyötteet ryhmitellään tarkastuskaivoilla, joille suorituskykyindikaattorit on jo tiivistetty, sitten tyhjennys- tai keräyskuopat - ja niin edelleen, "hierarkian" mukaisesti kaikkien myrskyvesien lopullisen keräyksen kohdalle.

  Esimerkki onnistuneesta yhdistelmästä myrskyjen ja viemärijärjestelmien

  Kuten jo mainittiin, usein myrskyviemäreihin liitetään kuopat ja keräimet, joissa on viemärijärjestelmä. Tämä on kätevää - kerätty veden saastumisaste on suunnilleen verrattavissa, ja nämä varastot, erityisesti puhdistuksen jälkeen, voidaan käyttää esimerkiksi agroteknisiin tarpeisiin.

  Kotimaisen jätevesijärjestelmän kanssa ei kuitenkaan ole mitään viemärijärjestelmää eikä viemärijärjestelmää.

  Esimerkki myrskyviemärin asennuksesta

  Katsotaan esimerkki asennus lineaarinen osa myrsky viemäri.

  Asennukseen tarvitaan tässä tapauksessa seuraavat materiaalit:

  • Sementti ja hiekka.
  • PVC-putkiputki, jonka läpimitta on 150 mm ja lisäelementit, teespistokkeet jne., Kehitetyn hankkeen mukaan.

  Viemäröintilavat ja pistesuodatin

  • Muovinen, betoni tai keraaminen kouru, jossa suojaava ja koristeellinen säleikkö.
  • Storm-viemärit.
  • Koristeellinen kivi tai kaakeli sisustukseen tarvittaessa.

  Vedenpoistoelementit voidaan asentaa viemärijärjestelmän putkien alapuolelle, pihan rinteille, koko talon kehälle, sokea pitkin tai niissä pisteissä, joissa rinteillä on keinotekoinen kaltevuus.

  Lähtöaukon lineaarisen osan periaatteena on, että vesi kerätään luistossa, sitten se tulee haudattuun tuloaukkoon ja sieltä se kuljetetaan maanalaisilla putkilla lähimpään kaivoon.

  Kourujen alapuolella myrskyjä ja viemäriputkia asennetaan tavallisesti ennen sokean alueen rakentamista. Muissa tiloissa myös kouruja pyritään asentamaan ennen pihaa päin koristemateriaalia. Kuitenkin, jos tämä ongelma aiemmin jäi huomiotta, kiireellistä tarvetta järjestelmän osista saattaa hyvinkin upottaa kappaleiden ja alustojen valmis kattavuus.

  Suihkun asennus toteutetaan hydraulisen laskennan ja teknisten ratkaisujen pohjalta laaditun hierarkkisen järjestelmän mukaisesti - kuten edellä mainittiin.

  Paljon hyödyllistä tietoa myrskyviemäristä

  Sateen ja sulan veden poistoon perustuva järjestelmä on erittäin laaja tehtävä, ja sen ratkaisuun voi olla monia vaihtoehtoja. Tiedot tehokkaan myrskyn viemärijärjestelmän luomisesta - lue erityinen portaaliemme julkaisu.

  Sisäinen vedenpoisto kellarissa

  Emme saa unohtaa sisäistä salaojitusjärjestelmää, koska se on myös suunniteltu veden poistamiseksi säältä, mutta jo kellarista ja kellarista.

  Tämäntyyppinen vedenpoisto asennetaan yleensä asennusvaiheessa, sillä viemäriputket on sijoitettava kellarin kerroksen alle, sen tilan ympärille tai jopa pohjalevyn alle.

  Jotta voidaan ymmärtää sekvenssi, jossa työ suoritetaan, päävaiheet tutkitaan tarkemmin käyttäen esimerkkiä viemäröintijärjestelmästä kotona nauhateollisuudessa.

  Kaavakuva talon kellarijärjestelmästä, joka on rakennettu liuskajohdolle.

  Jos asennat kellarin viemäröinnin kaikkien sääntöjen mukaan, eli talon rakentamisen vaiheessa, teokset tehdään seuraavassa järjestyksessä:

  • Monoliittisen perustan nauhan valmiuden tai kellari seinien (kellari) rakentamisen jälkeen voit aloittaa kuivatusjärjestelmän järjestämisen.
  • Pohjakerroksen kellarikerroksessa on 150 ÷ ​​180 mm paksu tyyny. Tämä paksuus on välttämätön, sillä hiekassa muodostetaan syvennyksiä upotusvesiputkien asennukseen. Hiekka on kostutettava ja perusteellisesti tamped, mikä parhaimmillaan - tärisevällä levyllä.
  • Viemäriputket asetetaan tavallisesti rinnakkain 2500-3000 mm: n etäisyydelle toisistaan. Jos huoneen pinta-ala on 4,5 ÷ 5 m², niin se riittää putkien sijoittamiseen vain seinien puolelle, kellarikerroksen ympärille. Tämän vuoksi hiekkalaatan tyhjennyskanavien syvennykset tulisi tehdä seinämillä.
  • Seuraavana vaiheena on geotekstilien asettaminen hiekkalaatikon päälle, joka sijoittaa seinille 150 ÷ ​​200 mm: n huoneet. Se voidaan väliaikaisesti kiinnittää pinnalle "nesteenkynsien" avulla. Materiaalikanvot ovat päällekkäin 130 ÷ 150 mm.
  • Lisäksi ulkorakennon kaukana kulmassa, jossa pohjavesi virtaa, asennetaan katselu- tai tarkastuskaivo, joka voi koostua aallotetusta PVC-putkesta, jonka halkaisija on 200-250 mm. Jos joustava tyhjennysputki on valittu asennettavaksi, ei ole tarpeen asentaa kaivoa, vaikka on vielä toivottavaa, että kellarissa on tarkistuspiste.
  • Seuraavaksi geotekstillin yläpuolella oleva askel on täyttää pesty hiekka tai karkea sora. Tämän kerroksen paksuuden tulisi olla 100 ÷ 120 mm. Täyte tulee tasaisesti jakautua pinnalle pitämällä putken asennuksen syvennykset. Pengertointi tehdään siten, että sen päälle asetettujen putkien kaltevuus on 10 mm kullekin putken pituudelle.
  • Lisäksi makadamaisen pengerteen yläpuolelle on sijoitettu halkaisijaltaan 100 mm tyhjennysputket, jotka on liitetty toisiinsa suljetussa silmukassa. Sitten putken pää, joka yhdistää ja on alhaisempi kuin muualla oleva kellari, johdetaan kellarista tähän jäljellä olevaan reikään etukäteen, ja se kiinnitetään ulkoiseen kokoonpanoon (kertynyt) kaivoon sen alaosassa 100-150 mm: n korkeudelta pohjasta. Kanava on asennettu tuloputken vastakkaiselle puolelle, joka tyhjentää vettä kaivosta viemärijärjestelmään, viemärin ojaan jne.
  • Jätevesijärjestelmän päälle on täytetty toinen kerros raskasta (sen paksuuden tulisi olla 80 ÷ 100 mm) ja tällä kertaa se on jaettava vaakasuoraan ilman kaltevuutta.
  • Pinta-alan tasoittamisen jälkeen se on peitetty vedeneristyskalvolla, jonka kankaat sopivat myös päällekkäin, mutta ne on liimattava liitosjohtoon kosteudenkestävillä leveillä liimateipillä, koska päällysteen on oltava ilmatiivis.
  • Nyt voit siirtyä betoniteräkselle, joka toimii luotettavana kuivana kerroksena kellarissa.

  Tietoa korkealaatuisen tasoituksen täyttämisestä - erillinen keskustelu

  Kaikkien näennäisen yksinkertaisuuden vuoksi on välttämätöntä siirtää kauniisti korkealaatuista betonipintakerrosta kaikkiin kerroksiin - sinun on vielä voitava! Portaalin erityinen julkaisu kertoo sinulle lukuisista vivahteista kaatamalla betoniraita omilla käsillään.

  Jos on tarpeen asentaa viemäröinti kellariin aikaisemmin varustetulla kerroksella, sinun on valittava yksi mahdollisista vaihtoehdoista:

  • Irrota betonipäällyste kokonaan, ja sitten tuottaa koko edellä mainittujen teosten sarjan.
  • Asenna viemäröintijärjestelmä vanhan päälle, josta on tullut epäluotettavia, betonirauta, jota infusoidaan jatkuvasti alhaalta. Tätä menetelmää valittaessa on kuitenkin otettava huomioon, että huoneen lattia nousee vähintään 350 ÷ 400 mm. Jos kattokerroksen kattokorkeus sallii, tämä vaihtoehto on paljon helpompi suorittaa kuin betonipinnoitteen poistaminen huoneesta, jossa on erityisen vaikeaa asentaa erikoislaitteita.

  Työskentely tyhjennysasennuksessa pitkäkestoiseen ja kosteaan kellariin on seuraava:

  • Ensimmäinen asia on kuivata huone. Tämä prosessi on varsin monimutkainen, mutta sen järjestämiseen on useita tapoja.

  Kellarien ja kellareiden ikuinen vihollinen - korkea kosteus.

  Tietenkin lisääntynyt kosteus viittaa huonosti järjestettyyn tuuletukseen näissä erityisissä tiloissa ja ilman sen normalisointia on naiivia toivoa menestyksestä. Mutta ennen työskentelyn aloittamista huone on kuivattu. Miten tämä tehdään? - Tämä auttaa neuvomaan altaan kuivaamista koskevia suosituksia, jotka mainitaan portaalin erityisessä julkaisussa.

  • Seuraavassa vaiheessa kaikki seinät ja katot on käsiteltävä vedeneristysmateriaaleilla - nämä voivat olla erityisiä impregnointeja tai koostumuksia, jotka perustuvat nestekumeen tai bitumiin.
  • Lisäksi likaisen vanhan betonipinnan päälle kaadetaan murskattua kiveä, jonka paksuus on vähintään 100 mm.
  • Porausalueen päällä on viemärijärjestelmä, jonka poistoputki on sijoitettava viemärikaivoon tai varastoon kaukana talosta.
  • Järjestelmä on suljettu toisella vastaavalla kerroksella.
  • Sitten murskattu kivi peitetään vedenpitävällä materiaalilla (kalvo ja vielä parempi - valssattu materiaali bitumipohjassa), joka nousee seiniin 100 ÷ 120 mm.
  • Tämän jälkeen koko "kakku" kaadetaan vähintään 70 mm: n vahvuisella betoniteräksellä.

  Mielenkiintoisimmista vaihtoehdoista - viemäröintijärjestelmä asetetaan talon perustuksen rakentamisen alkuvaiheisiin

  On tarpeen lisätä, että joskus viemäriverkko asennetaan jo ennen kuin pohja on pystytetty kaivettuun kaivantoon. Tällainen sijainti välittömästi auttaa välttämään kosteuden esiintymistä paitsi lattialla myös myös kellarin seinillä, ja siksi koko talosta. Ja yhdessä ulkoisen viemärijärjestelmän ja laadun salaojitus - talon pohja ja kellari pysyvät aina kuivina.

  Joten, kun tutustut jonkin tyyppisten viemäröintijärjestelmien ominaisuuksiin, voit päättää, mikä niistä sopii parhaiten tiettyyn tapaukseen. Tällaisen arvioinnin tärkeimmät perusteet ovat alkuperäiset tiedot - millainen vesi on poistettava talon perustasta: pohjavettä, sadevettä, maata tai kaikkia toimenpiteitä tarvitaan poistamaan liiallinen kosteus sekä rakennuksen seinien lähellä että koko paikan päällä.

  Julkaisun lopussa, niin sanotusti, "menneisyyden vakiinnuttamiseksi" katsokaa mielenkiintoista videota siitä, miten sivuston tyhjennysjärjestelmä perustetaan itsenäisesti: