Oviaukon asentaminen omiin käsiisi: vaiheittainen tiedotus + vivahteiden analyysi

Viemäröinti suojaa talon maanalaista osaa väistämättömästä tuhoutumisesta, joka tapahtuu sen eroosion seurauksena. Veden keräys- ja tyhjennysjärjestelmä laitoksesta suojaa kasvien juuret mätämästä, lievittää pysähtyneitä lätäköitä. Lukuisia etuja tasoitetaan jonkin verran hinnalla, jonka suuruus on oikeutettu tekemällä suurta työtä. Kuitenkin ne voidaan suorittaa kokonaan tai osittain, oletko samaa mieltä?

Meidän ehdottamastasi artikkelista opit, kuinka laitat putkiston omiin käsiisi, mitä järjestelmäkomponentteja on vielä asennettava. Niille, jotka haluavat tehdä salaojitus omilla käsillämme, tarjoamme luotettavaa tietoa vedenpoiston rakentamisen periaatteista ja säännöistä. Tässä esitetyt tiedot perustuvat sääntelyvaatimuksiin.

Artikkelissa kuvataan yksityiskohtaisesti vedenpoistojärjestelmätyypit. Rakennusteknologiaa esitellään, suositellaan putkien ja niihin liittyvien materiaalien valintaa pohjaveden poistamista varten. Valitut valokuvat ja videopuhelut sisältyvät auttamaan kiinnostuneita kävijöitä.

Edellytykset vedenpoiston järjestämiselle

Viemäröinti on kallis järjestelmä, vaikka sinun ei tarvitse maksaa asiantuntijoiden palveluita ja sivuston omistaja on valmis tekemään kaiken työn itse. Siksi sinun pitäisi selvittää, kuinka paljon sitä tarvitaan.

Järjestelmän perustamista ei voida määrittää "silmällä", koska pohjavesi voi olla lähellä pintaa, josta tulee todellinen ongelma vain tulvien tai rankkasateiden aikana.

Monet alueet sijaitsevat tasangoilla. Ylikyllästynyt maaperä aiheuttaa juurihiutaleita, mikä aiheuttaa monia vaikeuksia puutarhan ja puutarhan hoidossa.

Kasvit vaikuttavat usein sienisiin sairauksiin, "syö" homeen. Jotkut kasvit eivät juurikaan pääse märälle maaperälle, ja viljely satoa viiniköynnöksellä.

Tiheä savipintainen maaperä absorboi vettä huonosti. Tämä johtaa usein maanalaisten rakennusten tulviin. Korkean mineralisaation vuoksi tulvilla ja ilmakehillä on kielteinen vaikutus rakennuksiin: ne tuhoavat rakennusmateriaaleja ja aiheuttavat korroosiota.

Jopa korkealaatuinen vedenpitävyys ei kykene 100%: iin estämään kostujen, perustusten, sohkojen kostuttamista. Tämän seurauksena rakennukset palvelevat paljon vähemmän kuin he voisivat.

On mahdollista selvittää, tarvitaanko vedenpoistoa paikassa useita merkkejä:

 • Maasto. Tontit, jotka sijaitsevat alamäksissä ja jyrkillä rinteillä, tarvitsevat viemäröintijärjestelmän. Muussa tapauksessa hedelmälliset maaperät voidaan pestä pois tai syttyä sateiden ja tulvien aikana.
 • Lätäköitä. Tasainen maasto on kätevä rakentamiseen, mutta linnut voivat näkyä ja pysyä pitkään. Tämä on selvä merkki siitä, että vesi imeytyy huonosti maaperään. Koko alueen on oltava varustettu viemärijärjestelmällä.
 • Kasvien juuriharjoitusten sekoitus. Jos puutarhat, kukkapenkit ja nurmikot jäävät liikaa, kasvit vypravayut ja sairas.
 • Vesirakastavia kasveja. Jos yksi tai useampi kosteutta rakastavien kasvien lajike kasvaa tontilla, tämä osoittaa selkeästi maaperän muuttumisen.
 • Kellojen ja kellareiden tulvat. Rakentamisen tarpeellisuuden ilmeinen "oire" on säätiöiden ja maanalaisten rakennusten rakenteiden tulva.
 • Hydrogeologinen tutkimus ja havainnot. Jos asiantuntijat ovat todenneet, että korkea GWL on paikan päällä tai vastaavia päätelmiä voidaan saavuttaa kaivutyön aikana, on huolehdittava siitä, että maa tyhjennetään.

Oikea asennus viemäriputkien paikan päällä - ainoa tapa edullisesti ja tehokkaasti päästä eroon ylimääräisestä vedestä.

Jos otat yhteyttä erikoistuneeseen yritykseen, järjestelmä maksaa huomattavasti enemmän. On parempi ymmärtää vedenpoiston järjestelyt ja tehdä kaikki itse.

Jätevesijärjestelmän periaate

Maaperän kuivatus paikoilla voidaan sulkea, upottaa maaperään ja avata, mikä edustaa avointen urien verkkoa.

Ensimmäisessä tapauksessa järjestelmä on suunniteltu pohjaveden tyhjentämiseen, mikäli ne tulvovat laitetta. Toisessa, viemäröinti vähentää maaperän kosteutta tulva- ja sadekauden aikana.

Molemmat järjestelmätyypit voidaan kehittää ja koota taloon.

Riippuen siitä, onko kosteutta kerätä koko alueelta vai vain erillisiltä alueilta, ne järjestävät vedenpoistoa lineaarisilla ja pistemäisillä vedenottoaukoilla.

Ensimmäisen tyyppiset järjestelmät edellyttävät huolellista suunnittelua, kun ne on asetettu, on noudatettava tarkasti asennus- tekniikkaa ja viemäriputkien kulmakerrointa.

Lineaarisissa vaihtoehdoissa on tarvetta, jos sinun on tyhjennettävä alueet rakennusten, polkujen, sisäänkäyntien, paikallisen alueen parantamiseksi tai ylimääräisen kosteuden poistamiseksi puutarhasta.

Tällaiset viemärit ovat matalia ojia, joissa vesi virtaa ja siirtyy sitten erityisiin vastaanottotankkeihin, myrskyviemäreihin tai paikan päähän paikan päällä.

Pistekeräimiä on myös tarkasti laskettava ja ennalta suunniteltu. Ne toimivat paikallisen veden keräämisen suhteen, mutta ne on liitetty samankaltaiseen oikais- tai putkijärjes- telmään.

Mainittujen tyhjennyskanavien mukaan kerätty vesi sammuu myös kollektorikaivoon ja sitten absorboivaan kuoppaan, kouruun tai lampiin. Siksi pisteiden vastaanottoverkostojen järjestely ei ole paljon erilainen kuin lineaarisilla muunnelmilla varustetuista järjestelmistä.

Avoimet järjestelmät ovat hyvin yksinkertaisia ​​toteuttaa ja halpaa, mutta ne pilata maiseman esteettömällä tavalla. Toinen haitta on se, että ovien seinämät on jatkuvasti korjattava ne putoavat kosteuden vaikutuksesta, ja järjestelmä lakkaa toimimastaan ​​(vesi pysähtyy kaivantojen pohjalla eikä siirry purkauspaikkaan).

Ovien seinämien ongelman ratkaisemiseksi voit käyttää polkumyyntimenetelmää raunioilla: pohjaan asetetaan karkea fraktioaine ja pinta on matala, minkä jälkeen koko tyhjennyslevy peitetään turpeella.

Tämän vaihtoehdon ansiosta et voi leikata ja ei vahvistaa kaivannon seiniä, mutta se sopii alueille, joilla on suhteellisen matala kosteus, koska ojan kapasiteetti pienenee huomattavasti.

Polymeerin ja betonilevyjen käyttö avoimen jäteveden rakentamisessa helpottaa ja nopeuttaa työtä. Maiseman parantamiseksi ja järjestelmien suojaamiseksi tukkeelta tällaiset avoimet järjestelmät peitetään valurautaverkoilla.

Suljetun järjestelmän järjestämiseksi käytetään erityisiä rei'itettyjä putkia - pohjaan syvälle asetettuja viemäreitä. Ne asetetaan esivalmistettuihin ojiin, täynnä materiaalia, jolla on erinomaiset suodatusominaisuudet, sora, hieno sora tai HPS. Järjestelmän toiminnan hallinta ja säännöllinen puhdistaminen rakennuksen asennuskaivojen kulmissa.

Voit määrittää keskimääräiset arvot määrittämällä tyhjennysputken asianmukaisen sijoittamisen kasvien suojelemiseksi ylimääräisestä kosteudesta. Optimaalinen syvyys on yleensä 0,6-1,5 m.

Lisäksi kukkapenkereihin, nurmikoihin, nukkeihin ei ylitä 0,9 m, ja suojella puiden juuret, sinun täytyy kaivaa syvimmät kaivannot, varsinkin jos sivusto sijaitsee turpeellisella maaperällä.

Tyypit ja parametrit valuma-putkien valinnalle

Kaikista materiaaleista putkien valmistukseen ovat polymeerit suosituimpia. Niiden kiistämättömät edut ovat kestävyys, kemikaalien kestävyys ja sileät sisäseinät, jotka eivät kiinnitä likaa. Myrsky ja pohjavedet virtaavat putkistoon ja kulkevat vapaasti veden kerääjiin painovoiman avulla.

Nykyaikaisista materiaaleista kootun vedenpoistojärjestelmä pystyy palvelemaan jopa puoli vuosisataa. Tärkeintä on asentaa se oikein, tehdä teknisiä tarkastuksia ajoissa eikä jättää huomiotta korjaustarvetta.

Polymeerien toinen etu on suhteellisen edullinen, koska Valmis tyhjennys on halpa, käytännöllinen ja kestävä.

Erinomainen ratkaisu on putki geotekstiilien vaipassa. Ulompi materiaali suodattaa vettä ja kiinnittää likaa. Kiitos siitä putket eivät murskaa.

Vaihtoehtoiset viemäriputket - tavallinen viemäri. Näistä voit helposti tehdä ojituksen omilla kädillä. Tällöin riittää yksinkertaisesti porata reikiä tuotteisiin ja kääriä ne geotekstiilikangas päälle.

Jos tarvitaan paikallista viemäröintijärjestelmää, voit tehdä putkia, joiden halkaisija on 100-200 mm, ja jos sinun on poistettava kosteus suuresta alueesta tai vedestä liikaa, on parempi valita halkaisijaltaan 300-400 mm. Optimaalinen valinta on erityinen tyhjennysputki, jossa on suodattimen kotelo.

Putkijohtotekniikka

Jätevedenkeräyksen järjestämisen yhteydessä sivuston helpotus on olennaisen tärkeää. Järjestelmä on rakennettava niin, että nesteen virtaus ei ole ongelmana ojissa. Jos geodeettisten tutkimusten tuloksia ei ole, sinun on laadittava itsenäisesti kaavio, jossa on huomioitava paikoissa, joissa sadevedet tyhjennetään.

Kun luot järjestelmää, sinun on oltava varovainen, koska virheet aiheuttavat vedenpoiston tehottomaksi. Valmispiirustuksen mukaan suunnitellaan, miten sijoitetaan ja kallistetaan tyhjennysputki ja missä vesisäiliöitä asennetaan. Tarkastettuaan tiedot, ne merkitsevät kentällä ja toimivat edelleen.

erä

Tehokkain tapa suojella yksityisen talon perustaa pohjaveden ja myrskyveden tuhoisilta vaikutuksilta on laadukas viemäröintijärjestelmä. Tämä on erityisen tärkeää, kun vettä kerääntyy maaperän ylempiin kerroksiin, koska se voi aiheuttaa kellarikerroksen tai kellarin tulvia, seinien kosteutta ja muodonmuutosta sekä sienirakenteiden esiintymistä. Artikkelissa käsitellään kuivatusputkien sijoittamista.

sisältö:

Putkistot, jotka on asennettu ympäröivän alueen ympärille, mahdollistavat laadukkaan viemäröinnin. Loppujen lopuksi tulvien vaara ei ole vain pohjavesi vaan myös tulva. Vahinko voi johtua myös sallitusta raja-arvosta ylittävästä saostuksesta.

Tyhjennä putken kuva

Toisin kuin pohjan vedeneristys, viemäröintijärjestelmä voidaan asettaa jopa sen jälkeen kun talo on rakennettu, jos tähän on tullut syytä. Mutta tietyin edellytyksin asennus tehdään parhaiten rakennusvaiheen alkuvaiheessa. Tähän tarvitaan seuraavat syyt:

 • alueen kaltevuus on heikko, mikä lisää merkittävästi veden kerääntymistä;
 • savesta ja maaperästä, jolla on huono vedenpitävä ominaisuus;
 • tilan ylimääräiset sademäärät, jotka ovat ominaisia ​​alueen alueella, jossa rakennus sijaitsee;
 • kohonnut pohjavesi (alle 1,5 metriä maapintaan).

Lisäksi sinun tulisi keskittyä sivuston jäljellä olevien rakennusten syvyyteen. Syvemmän perustan läsnäolo päärakennuksen lähellä ei ainoastaan ​​estä pohjaveden luonnollista ulosvirtausta, vaan myös edistää niiden kertymistä ja lisää siten tulvien riskiä. Paikalle asennetut betoniset sokea alueet ja asfalttipäällyste estävät veden vapaan kiertämisen. Tällöin myrskyjätevesi kytketään pääasiallisen viemäröintijärjestelmän kanssa päteviksi.

Jotta pohjaveden lämpötilan muutokset ja kosteuden kertyminen maaperään rakenteen ympärillä estettäisiin, se mahdollistaa tyhjennysputken asentamisen.

Tyypit kuivatusjärjestelmät

Jätevesijärjestelmän suunnittelussa on kaksi päävaihtoehtoa:

 • Avaa (pinta) - käytetään ylimääräisen kosteuden tyhjentämiseen, joka on syntynyt saostumisen tai sulaveden kerääntymisen vuoksi. Avoin viemäröintijärjestelmä esitetään ojien ja kairien muodossa.
 • Suljettu (syvä) - käytettäessä käytettyjä putkia, joissa on rei'itys, jotka on asetettu tietyllä syvyydellä aiemmin valmistetusta kaivosta. Päätehtävänä on pohjaveden poistaminen ja talon perustan suojaaminen.

Suljetun viemärijärjestelmän asettamiseen tarvittavat materiaalit

Jätevesijärjestelmän asennus on aika vievää ja vaatii perusteellista valmistelua. Vuodesta irtotavarana olevista rakennusmateriaaleista tarvitset:

 • Hiekkaa. Viemäröinti toimii pääasiassa joen hiekkaa. Sen tärkein tehtävä on luoda suodatustyyny viemäriputken ympärille.
 • Murskattu kivi Järjestelmän järjestämiseen tarvitaan keskimääräinen ja suuri murto-osa. Rikkomisen tarkoituksena on muodostaa vakaa kerros estämään lian ja suuren osan maaperän tunkeutumista. Lisäksi murskattu kivi estää aaltoputkesta liiallisen maaperän paineen.
 • tyhjennyspumput. Niitä sovelletaan vain silloin, kun pohjaveden pinta-ala on merkittävä. Edistää mekaanista kuivatusta;
 • viemäriputket. Heidän avustuksellaan muodostuu tärkein viemäröintijärjestelmä. Lukumäärä ja halkaisija riippuvat kirjanmerkin ulkoasun monimutkaisuudesta. Muoviputkia käytetään yleisimmin vedenpoistoon;
 • geotekstiili - suojaa viemäriputken maaperän pilaantumiselta. Yleensä käytetään flizeliiniä tai dornitia. Vahvuuden lisäksi molemmilla tekstiilityypeillä on suodatuskyky;
 • liitäntäkytkimet - ovat välttämättömiä niiden välillä olevien viemäriputkien kiinnittämiseksi.

Jätevedenpuhdistusjärjestelmä on yleensä puhdistettava säännöllisesti, ja tätä varten tarkastuskaivoja asennetaan sen kehälle. Ja kerätäksesi vettä kerääjäkaivo asennetaan järjestelmään.

Valutusputkien valinta

Ennen kuivatusjärjestelmän asennuksen aloittamista on kiinnitettävä erityistä huomiota putkien valintaan. Ensimmäinen asia on harkita rei'itettyjen putkien käyttöä kuivatusjärjestelmän järjestelyssä. Toinen on reikien halkaisija ja läsnäolo kosteuden ja ilmanvaihtoa varten. Ei ole yhtä tärkeä asia materiaali, josta putki on tehty.

Tällä hetkellä rakennusmateriaalimarkkinoilla ovat seuraavat putkityypit:

 • asbestia
 • keraamiset;
 • polymeerimateriaaleista.

Suosituin kuivatusjärjestelmän järjestelyssä ovat polymeeriset viemäriputket. Heidän etunsa verrattuna muihin lajeihin ovat seuraavat.

 • Pitkä käyttöaika on jopa 70 vuotta.
 • Suuri lujuus.
 • Korroosionkestävyys ja aggressiivinen media.
 • Pienentyneet painon ilmaisimet, jotka yksinkertaistavat kuljetuksen ja asennuksen prosesseja.
 • Kyky itsepuhdistukseen sileän pinnan ansiosta.
 • Murtolujuus.
 • Vastinetta rahalle.
 • Helppo huolto. Geotekstilisuodattimen ansiosta järjestelmää ei tarvitse pestä.

Kuivatusputkien halkaisija:

 • jopa 150 mm - tyhjennysjärjestelmään, joka imee pienen määrän vettä;
 • jopa 300 mm - suurille kuormituksille.

Laajalle viemäröintijärjestelmälle tarvitaan putket ja pienet (oksat) sekä suuri halkaisija (järjestelmän päähaaraan).

Muoviset tyhjennysputket

Polymeeriputket, joita käytetään yleensä kuivatusjärjestelmien asennukseen, on valmistettu PVC: stä, polypropeenista tai polyeteenistä ja niitä edustaa seuraavat tyypit:

 • yksi tai kaksinkertainen kerros. Kerrosten lukumäärän valinta riippuu maaperän tiheydestä;
 • joustava ja kova. Jäykät putket soveltuvat yksinkertaisiin tyhjennysjärjestelmiin, kun taas joustavat putket mahdollistavat monimutkaisen haaroituksen koko osassa;
 • putket, joissa on suodatinvaippa tai ilman. Pääsääntöisesti tyhjennysputkilla on jo reikiä koko pituudeltaan. Mutta jos ostetussa materiaalissa ei ole erityisiä reikiä, ne voidaan tehdä itsenäisesti poran ja ohutporan avulla;
 • aallotettu tai sileä.

Geofabrisen päällysteen osalta rakennusmateriaalien markkinoilla on yleensä näytteitä, jotka on jo peitetty suodatustekstiileillä. Kun ostavat putket ilman pinnoitusta, niiden pinta voidaan kääriä itsenäisesti, kun materiaali on kiinnitetty köydellä tai ohut johto putken ympäryksen ympärillä.

Asennuskuoppaputken suunnittelu

Ennen kuivatusjärjestelmän asennuksen aloittamista kannattaa tehdä alustava suunnitelma sen sijaintipaikasta.

 • Tämä edellyttää, että otetaan huomioon maaperä ja pohjaveden korkeus. Useimmin käytetty on haarautunut järjestelmä, jonka liitoksissa kourut asennetaan.
 • Haarojen välinen etäisyys riippuu maaperätyypistä. Se on 10 metriä savi maaperää, 20 metriä taikasaumaa ja 45 metriä hiekka maaperään.

Asentaminen tyhjennysputkien tehdä se itse

Ensin sinun on määritettävä tyhjennysjärjestelmän asennuspaikka. Majoitusvaihtoehtoja on vain kaksi:

 • "Seinän" viemäröinti - kulkee vain lähelle talon perustaa ja estää kosteuden pääsemästä suoraan rakennukseen;
 • joka sijaitsee koko alueen kehällä - suojaa paitsi rakennuksen kellarissa myös muualla sijaitsevissa rakennuksissa ja istutuksissa.

Työn vaiheet

 • Ensimmäinen vaihe on merkitä alue viemärivien sijoituspaikan alle. Prosessin helpottamiseksi voit käyttää erityistä lasersäteen etsintä. Erityistä huomiota on kiinnitettävä kosteuden kertymiseen sateen jälkeen - tämä tarkoittaa sitä, että veden vaihtuminen tällä alueella on vaikeaa maaperän tiheyden tai esteiden vuoksi.
 • Kaivantoon. Vedenporauksen syveneminen on suoritettava ottaen huomioon korkeuserot. Valmis ojajärjestelmän päätehtävä on nopea ja esteettömän veden ulosvirtaus.

Vihje: Työskentelyn aikana voit käyttää kasteluletkua, jolla on tietty määrä vettä - varmistaaksesi, että joissakin kaivannon osissa ei ole kertynyttä vettä.

 • Ennen tyhjennysputken asentamista kaivannon pohja on täytettävä varovasti. Sitten kaikki suodatusmateriaalit asetetaan ja sen päät ulottuvat kaivannon yli. Sen jälkeen kaadetaan jokihiekkaa ja murskattua kiveä, ensin suuri, sitten keskimmäinen ja enintään 20 cm paksu.
 • Viemäriputket leikataan järjestelmän koon mukaan käyttäen sähköistä pistosahaetta tai erikoislaitetta - putkileikkuria. Seuraavaksi kannattaa aloittaa putkien asentaminen, liittimien liittäminen liittimien avulla. Jotta nivel olisi vahva, on tarpeen tehdä liitoksen osat jälkeen esilämmitys liitosleikkaukset.
 • Putki on käärittävä huolellisesti geotekstiilillä, joka kiinnittää liitokset köysiin tai ohutjohdoksi. Tällaisen materiaalin valinta ei ole vahingossa, koska sen on läpäistävä vesi, joka tulee ulos perforoinnista. Läpäisykyvyn lisäksi geotekstilien tehtävänä on suojata putken rei'itys tukkeutumiselta.
 • Putkilinjaus on tehtävä kaltevuudella, joka yhdistää päistöt kouruihin. Järjestelmässä voidaan käyttää kahta kaivoa: ilmatiivis, jolloin kerättyä vettä voidaan käyttää teknisiin tarkoituksiin ja imemään - vesi virtaa takaisin maaperään. Kuivatusputken kaltevuus riippuu sen halkaisijasta, sitä suurempi on, sitä pienempi kaltevuus on tarpeen.
 • Seuraavaksi asennetaan tyhjennysputkien polttopuu ja hiekkapinta. Tämän jälkeen rakenne kääritään pinnalla suodatusmateriaalilla ja peitetään maakerroksella.

Viemäriputki video

Viemäröintijärjestelmän kunnossapito

Järjestelmässä, jossa on viemärijärjestelmä, on tärkeätä paitsi harkittavissa oleva ja laadukas asennus, mutta myös sääntöjen noudattaminen. Tämä pidentää järjestelmän aikaa mahdollisimman pitkään.

Noin neljän vuoden välein on välttämätöntä suorittaa putkien ja kaivojen kunnon tarkistus ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä. Lisäksi kahden vuoden välein kannattaa mitata vesitasoa kaivoissa, sen merkittävää muutosta voivat olla seuraavat tekijät:

 • vahingoittaa putken eheyttä;
 • tiheän tukoksen muodostuminen;
 • putken koko pinnan pinnanmuodostus;
 • Maaperän liikkumisesta johtuva osittainen putkiliete liete.

Tällaisten ongelmien välttämiseksi on tarpeen suorittaa viemärijärjestelmän ajoissa tapahtuva tarkastus ja sen puhdistaminen erilaisista saasteista.

Virheitä tyhjennysputken rakentamisessa

Veden tehokkuus riippuu suoraan laitoksen laadusta. Työn aikana tapahtuneet sääntöjenvastaisuudet vaikuttavat järjestelmän poistamiseen. Parhaimmillaan voit korjata vaurioitun alueen pahimmillaan - sinun on asennettava täysin uudelleen viemäröintijärjestelmä.

Yleisiä virheitä ovat:

 • putkijärjes- telmän valinta maaperän laadusta riippumatta. Esimerkiksi: tiivistemateriaalissa ei ole suositeltavaa käyttää putkia ilman suodatusjärjestelmää;
 • muutokset tai viemäröintijärjestelmän kulman puutteet;
 • Aluksi ei ole mahdollista tyhjentää vettä kuopasta;
 • ei ole noudatettu jätevesiputkien järjestelyn tekniikkaa - asennus suoritetaan ilman roskien ja hiekan suodattamista;
 • geotekstiilien ja suodatinmateriaalien puute;
 • huono laatu putki juotos;
 • ei reikiä.

Valumajärjestelmän tyypin valitseminen on perustuttava alueen sijaintiin ja maaperän laatuun. Jäteveden itsejärjestelyä varten on tarpeen suunnitella etukäteen vedenpoistosuunnitelma. Valitessaan materiaaleja etusija annetaan käytännöllisimmille ja kestävimmille. Näihin kuuluu muovisia aaltopahvia, joissa on rei'itys. Kaikkien kuivatusjärjestelmän asennusvaiheiden tarkkailuun saat laadukkaan vedenpoistojärjestelmän. Lisäksi vedenpoisto takaa talon kellarin tai kellarin pohjaveden haitallisilta vaikutuksilta.

Miten valitaan putkistot pohjaveden ottoa varten: laskeminen ja vedenpoiston välttämättömyys, ominaisuudet, putkien kustannukset

Maaperän ja rakennuksen suojaaminen veden eroosiosta on tärkeä tehtävä sekä rakennuksen suunnittelussa että rakentamisessa. Erityisen merkityksellistä on vesien kulkeutuminen alueille, jotka sijaitsevat matalilla alueilla, lähellä vesistöjä, alueilla, joilla on korkea kosteus ja suuri määrä sadetta. Ongelma ratkaistaan ​​upottamalla kuivatus, josta usein käytetään pohjaveden poistoja. Yritämme selvittää, milloin vedenpoistojärjestelmä on välttämätön, ja mitä materiaaleja käytetään parhaiten eri tilanteissa.

Urakoitsijan rakentaminen ennen talon rakentamista on ihanteellinen ratkaisu maaperän ja rakennuksen suojaamiseen

Alustavat laskelmat viemäröintijärjestelmästä

Monimutkaisia ​​laskelmia ja maaperän tutkimusta tehdään vakavia ja tärkeitä rakennuksia, suunnittelurakenteita, teitä, siltoja ja tunneleita, asuinalueita suunniteltaessa.

Dcha-juuston omistajan tasolla pieni talo, autotalli, ansiorakennukset, monimutkaiset laskelmat eivät ole vaatimattomat, koska ne ovat melko kalliita ja käsittämättömiä käytännön kotitalouskäytössä.

Esikaupunkialueiden omistajat eivät välttämättä ymmärrä monimutkaisia ​​laskelmia, jotka sisältyvät jo avainasemassa olevien töiden kustannuksiin

Puutarhan, keittiöpuutarhan ja jopa asunnon rakentaminen tehdään pohjaveden likimääräisen pohjaveden, säiliön läheisyyden, kaivon tai syvennyksen, kevätvesien ja muiden tietojen perusteella.

Samaan aikaan lähes kaikki yksityisten talojen, mökkien ja maa-alueiden omistajat joutuivat kohtaamaan vedenpoisto-, viemäröinti- ja muita maanparannustöitä ja veden käyttöä koskevia ongelmia, mikä edellyttää pohjaveden poistamisen viemärijärjestelmän rakentamista.

Riippumattomasta työn yksinkertaisuudesta huolimatta on vaikea selvittää, millainen vedenpoisto on optimaalinen tietyissä tapauksissa, ja mitä materiaaleja: suodattimia, putkia veden poistamiseksi sivustolta. Tämän vaiheen virheet johtavat tarpeeseen täysin elvyttää tyhjennys, mikä merkitsee paitsi lisäkustannuksia myös tarve muuttaa muotoilua ja järjestelyä uudelleen.

On paljon helpompaa ja edullisempaa kääntyä ammattilaisille, jotka pystyvät tekemään tarvittavat laskelmat ja tekemään avaimet käteen -vedonpoistojärjestelmän.

Tärkeimmät merkit, joiden avulla on mahdollista määrittää vedenpoistotoimien tarve

Selvä merkkejä vesien hävittämisen tarpeesta

Ilman vedenpoistoa sivustolla ei riitä, jos:

Puutarhassa ja puutarhassa vallitsee vedenpuhdistuskasvi, lehmän ohdake ilmestyi, maa on pehmeä ja märkä ympäri vuoden, puut huonosti, jotkut kuolevat, sammal näkyy puutarhassa maaperässä ja puissa. Kaikki nämä ovat merkkejä liiallisesta maaperän kosteudesta - vedenpoistoa tarvitaan.

Korkea kosteus kellarissa tai kellarissa, kondensaatio kellarikerroksissa, rakennuksen kellarissa olevien mikroprektien ulkonäkö, oven ja ikkunan aukkojen säröjen ilmet, kosteuden tunne ja hometta huoneeseen. Rakennus on tallennettava - ilman viemäröintitöitä, säätiö ja talo tuhoutuvat.

Pienien sademäärien jälkeen myös lätäkkö pysyy pitkään, sokeat alueet halkeavat ja lähtevät kellarista, jalkakäytävät ja jalkakäytävät vähenevät - pintavettä tarvitaan ainakin tyhjentämiseen.

Merkittävät vedenpoistojärjestelyn edut

Tyypit kuivatus

Viemäröinti voidaan jakaa kahteen päätyyppiin: avoin ja suljettu:

Avoimen pinnan viemäröinti koostuu tavallisista kaltevista ooksista, jotka on suunnattu luonnollisiin vedenkeräimiin tai kaivoihin.

Suljetuissa vesijohtamisjärjestelmissä on ojia, jotka ovat täynnä kerrostumaa tai hiekkaa tai joissa on lokeroita tai rei'itettyjä putkia pohjaveden tyhjentämiseen ja täynnä maata ylhäältä.

Suljetun viemäröintijärjestelmän järjestäminen

Tärkeintä on rinteiden laskenta ja suunnittelu.

Oikein järjestetyn kuivatusjärjestelmän pääominaisuus on veden kyky viedä alas putket painovoiman avulla ilman pumppuja.

Tämä aikaansaa tarkasti kaltevuuden kulman kuivatuskaivoon tai vuotoon. Käytännössä yksi kallistusaste tarkoittaa, että sadan metrin etäisyydellä tyhjennysputki vajoaa maahan yhden metrin (tasaisella osalla). Nopean virtauksen luominen lisäämällä kaltevuuskulmaa mihinkään - vedenpudotuksen tehtävän suorittamiseksi kaltevuus on noin kaksi astetta riittää.

Käytännössä kukaan ei kykene kaivaamaan tasaista salaojitusaluetta täydellisellä kaltevuudella. Hiekka- ja rauniohjelman pohjaan lisääminen mahdollistaa tarkat tasoitusmerkit ja rinteet.

Tietoja putkista

Nykyään lähes kukaan ei käytä asbestisementtiä ja keraamisia putkia vedenpoistotoiminnassa veden viemiseksi tiellä tai paikan päällä. Niiden laatu ja hinta ovat hyvät, mutta asennuskustannukset eivät ole vertailukelpoisia nykyaikaisten kevyiden ja helppokäyttöisten materiaalien kanssa.

Nykyaikaiset materiaalit kuivatusjärjestelmille ovat kevyet ja mukavat.

Verkkosivustossamme on kontakteja rakennusalan yrityksistä, jotka tarjoavat vesihuoltoon ja viemäröintiin liittyvää asennusta ja suunnittelua. Voit suoraan viestiä edustajien kanssa käymällä "Low-Rise Country" talonäyttelyssä.

Luokittelu materiaalityypin mukaan

Polyeteeniä. Yleisimpiä aineita vedenpoistoputkien valmistukseen. Useimmin myyty aallotettu muoto, pituus laiturilla jopa 50 m. Ei ole tarpeeksi lämmönkestävää, mutta tätä ominaisuutta ei pidetä ratkaisevana putkivuodolle. Nykyään markkinat tarjoavat toisen alkuperäisen ratkaisun - polymeeriset materiaalit rei'itetyt tyhjennys ilman pituutta ilman liitoksia ja liitoksia jopa 100 metriä.

Polyetyleenituotteiden pituus voi olla 100 m.

Polypropeenia. Lämmönkestävä, kestävä, hinta on korkeampi kuin muiden materiaalien analogiat, sitä käytetään harvoin vedenpoistoon.

Polyvinyylikloridi (PVC). Siitä on ominaista korkea resistenssi aggressiivisille kemikaaleille, korkea lujuus, lämmönkestävyys. PVC-putket täydennetään saman materiaalin kiinnikkeillä. Suurimmat kysyntätuotteet ovat halkaisijaltaan 110-200 mm, pituus on 6 ja 12 m. Ominaisuus: halutun pituuden helppo leikkaaminen tavallisella metallisahalla.

Tietoja perforaatiosta

Putkissa olevia reikiä tai aukkoja kutsutaan rei'iksi. Ne on suunniteltu saamaan vettä viemärijärjestelmään. Pyöreät reiät ovat halkaisijaltaan 1,5 - 5 mm. Tarvittaessa leikataan 5 mm leveät reiät, niiden pituutta ei säädetä.

Reikien määrä ja niiden sijainti eivät ole standardinormeja, mutta aallotuksen leikkaukset on sijoitettava alemmalle aallolle. Usein valmistajat tekevät reikiä vain putken toisella puolella - kun laitat, sinun on kiinnitettävä huomiota siihen, että ne ovat päälle.

Rei'itys voidaan tehdä reikien tai raotojen muodossa.

Tietoja tyhjennysputkien halkaisijasta

Vain yksityisillä kehittäjillä on tietoja pohjavesikerroksen syvyydestä ja paksuudesta tai toimivat vuosittain keskimäärin vuosittain laskevilla sademäärillä.

Siksi on välttämätöntä ohjata keskimääräiset tilastolliset normit:

päädieverin halkaisijan on oltava 160-200 mm;

pohjaveden tyhjennysputket järjestelmän toisiohaarojen asennukseen on oltava vähintään 110 mm.

Monikerroksiset putket

Erityisen lujuuden omaavien materiaalien tarve erilaisilla suunnitteluratkaisuilla ja ominaisuuksilla on noussut esiin syvävedettyjen tyhjennysjärjestelmien teknologian kysynnässä, erityisesti suurilla kuormilla pintakerroksessa, erityisesti moottoriteillä.

Monikerroksiset tuotteet kestävät valtavia kuormia

Useat kerrokset putken rakentamisessa antavat sille tarvittavat indikaattorit lujuudesta ja kestävyydestä. Yläkerros on lähes aina aallotettu - se nostaa kuivatusputken lujuusominaisuuksia.

Putket on merkitty lyhennyksellä SN, joka on digitaalinen indeksi sen jälkeen, kun se tarkoittaa mahdolli- simman suurinta mahdollinen putkiputken putoaminen metreinä. SN16-merkinnällä tarkoitetaan monikerroksista putkea, jonka sallittu upotusyvyys on 16 metriä - tämä on suurin viemärisuotussuunnitelma.

Yksikerroksiset putket ovat yhteisiä yksityisten kotitalouksien ja kotitalouksien pienten paikallisten viemäröintijärjestelmien rakentamisessa. Voi olla sileä, mikä on tyypillistä polyvinyylikloridipohjaisista tuotteista tai aaltopahvista, useimmiten polyeteenistä.

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä olevassa artikkelissa käsitellään raunioista salaojitus.

Aallotettujen putkien osia asennusta varten

Aallotetuilla tuotteilla voidaan ratkaista monia ongelmia järjestettäessä viemärijärjestelmää

Käytettäessä niitä:

Yhteyksien lisäosia ei tarvita: kyynärpäät, kyynärpäät. Merkitsee merkittävästi päittäisliitosten lukumäärän ja siten niihin liittyvän vuodon.

Sallii kaivantojen valmistelussa yksinkertaistaa vedenpoistojärjestelmän geometriaa ja näin ollen helpottaa ja vähentää asennusprosessin kustannuksia.

Vihjeitä siitä, miten valita viemäriputki löytyy videosta:

Viemäriputkien kustannukset

Viemäriputkien hinta riippuu monista tekijöistä:

Suositeltavien putkien tyyppihinnat ovat taulukossa.

Pohjaveden tyhjennysputket: tuotteiden täydellinen luokittelu

Puun paksuuskoneet: hinnat ja laitteen tekniset tiedot
Johdotus liitäntäkotelossa johdotukseen

Tässä artikkelissa käsitellään pohjavesien vedenpoistoputkia. Tällöin esitetään vedenpoiston tuotteiden täydellinen luokittelu, niiden edut, ominaisuudet ja perusparametrit. Näiden tietojen avulla opit valitsemaan sopivat tyyppiset putket tietyntyyppisille purkujärjestelmille niiden vaatimusten, maaperän ominaisuuksien jne. Mukaisesti.

Aallotetut putkiseinät ovat erittäin joustavia kuormien vaikutuksen aiheuttamien muodonmuutosmuutosten varalta.

Pohjaveden tyhjennysputket: johdanto aiheeseen

Viemäriputki toimii pääasiallisena rakennuselementtinä, jonka pohjalta muodostetaan viemärijärjestelmä, joka on suunniteltu poistamaan osat. Tämä osa vastaa maanalaisten, sulatettujen ja sadeveden keräämisestä ja ottamisesta alueen ulkopuolelle niiden aiemmalla suodatuksella.

Jätevesijärjestelmä auttaa poistamaan ylimääräisen veden alueelta.

Suurten halkaisijaltaan olevien viemäriputkien asentaminen mahdollistaa sellaisten ongelmien ratkaisemisen kuin:

 • lisääntynyt maaperän kosteus;
 • homeen muodostuminen;
 • alueen tulvat, asuinrakennuksen kellari ja talonrakennukset sekä kellarit;
 • permafrostin muodostus;
 • pehmopintojen ulkonäkö päällystetyillä pintoilla;
 • jäänmuodostus kävelytieillä;
 • puutarhakasvien, vihannesten ja muiden kasvillisuuden juurtumista puutarhan ja kesämökkien kosteuden ylikuormituksen vuoksi.

Osittaisen perforaation tyhjennysputkien ominaisuudet, myös ilman sitä

Jos puhutaan vedenpoistojärjestelmien yleisestä luokittelusta, valikoimaa edustavat seuraavat putkityypit (materiaalityypin mukaan):

 • asbestisementti;
 • keraamiset;
 • muoviset viemäriputket rei'illä ja ilman niitä sekä osittainen läsnäolo.

Rakennusmateriaalimarkkinoilla tyhjennysputkia edustavat monenlaiset lajit ja koot.

Useimmat rakennusalan yritykset ovat kuitenkin jo luopuneet keramiikasta tai asbestisementistä valmistettujen putkien käytöstä niiden luontaisiin puutteisiin:

 • Paljon painoa, joka vaatii huomattavia kuljetus- ja asennuskustannuksia, koska tällaisten kolmiulotteisten tuotteiden asennus ei onnistu ilman erikoistuneiden rakennuslaitteiden käyttöä.
 • Hidas prosessi, jossa asennetaan viemäröintijärjestelmä, jonka voi suorittaa vain ammattihenkilöiden käsissä.
 • Alhainen suorituskyky. Läpivientireiät ovat yleensä myynnissä, joten reiät on tehty käsin. Tästä johtuen putkisto tukkeutuu nopeammin käytön aikana, mikä vaatii usein puhdistusta ja joissakin tapauksissa komponenttien täydellistä korvaamista.
 • Heihin perustuvien järjestelmien rakentaminen on paljon kalliimpaa kuin muovielementtien käytössä.

  Vedenjakajärjestelmän asennus tontilla, jossa käytetään aaltopahvia, joissa on rei'itys

  Vertaileva hinnoittelutaulukko:

  Kuinka valita viemäriputki ja välttää asennusvirheitä?

  Jos paikan päällä esiintyy merkkejä pysähtyneisyydestä: kasvien juuret ruhjoutuvat alueella, lätäköt eivät kuivu pitkään sateen jälkeen, maa pysyy märänä, talvella muodostuu jäätä ja muotokuvioita kellarikerroksen seinissä talossa, se tarkoittaa, että kuivatusputket on asetettava maahan.

  Kuivatusputkien toimintaperiaate

  Viemäriputket tai viemärit ovat säiliöitä, jotka vievät ylimääräisen kosteuden maasta.

  Putkistojen tyhjennysjärjestelmät - katsotaan nykyaikaisemmiksi ja kätevämmiksi, koska ne sijaitsevat maan alla, eivät riko sivuston ulkonäköä eivätkä aiheuta vammoja.

  Drenes on kahta tyyppiä: kerätään kosteutta ja siirtää.

  • Ensimmäistä tyyppiä leimaavat rei'itys - pienet reiät, joiden kautta maaperästä tuleva vesi menee kuivatusjärjestelmään. Tällaiset putket on sijoitettu kulman ympärille alueen koko alueella tai koko sen alueella. Heillä on ylimääräinen vesi viemärikaivoihin.
  • Ulostuloviemäreillä ei ole reikiä. Vettä ei pääse maaperään, vaan viemärivedestä. Ne eivät kerää kosteutta, vaan poista se kuopasta, joka on erityisesti suunniteltu tähän paikkaan. Usein nämä paikat ovat erikoisia keräilijöitä tai ojia, luonnollisia säiliöitä ja pesualtaita.

  On putkia, jotka eivät ainoastaan ​​kerää vettä vaan myös suodattaa sen.

  Jotkut maaperät, jotka sisältävät esimerkiksi murskattua kiveä, ovat itse suodatuskykyä. Tällaisen maaperän puhdasta vettä pääsee vedenpoistojärjestelmään, eikä suodattimien tyhjennys ole tarpeen.

  Toisessa tapauksessa esimerkiksi, jos maaperä koostuu savesta tai liepeestä, putket, joissa ei ole suodatinta, epäonnistuvat nopeasti.

  Kiinnitä huomiota! Suodatin on erityinen rullaus, joka on valmistettu geofabrisesta tai kookoskuidusta. Maaperän ja putken välisen lisäkerroksen vuoksi vain vesi virtaa viemärijärjestelmään. Tämä on tärkeää, koska mitä enemmän epäpuhtauksia vesi sisältää, sitä useammin on tarpeellista puhdistaa tyhjennysputket.

  Tyypit kuivatusjärjestelmät

  Sekä putki- että putkimekanismien lajit ovat tyhjennettävissä.

  Ensinnäkin on olemassa kaksi suurta tyyppiä salaojitus:

  • pinta, joka sijoitetaan suoraan maahan;
  • syvällä, maan alla.

  Yksinkertaisin pintapoisto on yhteinen kaivanto, joka kaivetaan kulmassa sumppuun. Se on epäedullinen ulkonäkö ja voi helposti johtaa loukkaantumiseen niiden ihmisten jalkoihin, jotka liikkuvat sivuston ympärillä.

  Monimutkaisempi pintajäähdytys on arkki, jossa on arina.

  Kaivannon sijasta tässä tapauksessa toimii betoni tai muovi, joka on suojattu yläpuolelta arinalta. Tämän viemärin ulkonäkö on parempi, vähemmän traumaattinen. Avaa vedenpoisto voi suojata maata ylhäältä tulevalta kosteudelta (sade, lumi, kastelulaitokset), mutta se vähentää pohjaveden määrää.

  Syvää pidetään nykyaikaisempana ja luotettavammin. Käytettävien tyhjennysputkien rakentaminen maanalaiseen asennukseen. Ne eivät ole näkyvissä maan pinnalla. Lisäksi syvät tyhjennysjärjestelmät pystyvät suojaamaan pohjavettä vastaan.

  Listatut viemärit ovat vaakatasossa, mutta pystysuuntaisia ​​lajikkeita. Näitä ovat esimerkiksi myrskyn tyhjennykset - reiät maaperässä, jalkakäytävällä tai asfaltilla, jotka välittömästi kommunikoivat tyhjennysaukojen kanssa, siirtäen vettä syvälle maahan tai viemäriverkkoon.

  Tällöin vesi ei liiku vaakasuoraan valuma-altaaseen, vaan pystysuunnassa alaspäin.

  Valutusputkien valinta

  Viemäriputket eroavat kustannuksista, käytön helppoudesta, materiaalin tuotannosta ja suodattimien läsnäolosta. Halvin ja vähiten käytetty putken aikaan - asbestisementti.

  Tämä on mielenkiintoista! Asbesti on tällä hetkellä kielletty monissa maailman maissa sen karsinogeenisten ominaisuuksien vuoksi. Venäjällä sitä käytetään edelleen. Materiaalin edullisuus ei johdu sen huonosta laadusta, vaan rajoitetulle myyntimarkkinoille. Asbestisementtiputket ovat itse suositelleet hyvin viemäreitä.

  Viime aikoina polyvinyylikloridi (PVC) putket ja matalapainepolyeteeni (HDPE) -putket ovat suosittuja.

  PVC-putket maksavat vähemmän, mutta ne valmistetaan ilman reikiä. Niitä käytetään joko välittäjänä tai he tekevät reikiä yksinään. Tällaisten putkien käämitys ei myöskään ole tarkoitettu, mutta voit lisätä suodattimen itse, vain kääreitä viemäreihin geofabristen tai kookoskuitujen kerroksilla.

  Polyetyleeniputkilla on useita etuja:

  • Ne ovat melko joustavia ja ne voidaan sijoittaa mihin tahansa kulmaan, ne voidaan helposti taivuttaa ja ne voidaan jopa laskea rinteelle.
  • Lisäksi HDPE-putket, joissa on viemärijärjestelmä, sisältävät aallotetun seinän lisäksi erityiset reiät, joita vesi tarvitsee päästä putken sisäpuolelle. Tällaiset viemärit ovat kaksikerroksisia, käärittyjä geofabrisia tai kookoskuituja. Putkien valinta riippuu sivuston omistajan mieltymyksistä ja taloudellisista mahdollisuuksista.

  Jätevesijärjestelmän asennukseen suositellaan HDPE-putkia.

  Hanke ja muotoilu

  Suotauttamisjärjestelmää suunniteltaessa on muistettava, että putkien asento on kohdistettava säiliöön.

  Jos tontti on tasainen, esijännitys on tehtävä itsenäisesti. Veden syvyys riippuu pohjaveden syvyydestä, mutta sen tulee olla vähintään puoli metriä.

  Mitä enemmän vettä alueella, sitä lähempänä toisiaan on oltava viemäriputket.

  On tärkeää selvittää, mihin paikkaan on sijoitettu tarkastukset ja putkiston puhdistus. Ne sijaitsevat välttämättä paikoissa, joissa putket kiertävät.

  • Kaivaa kaivanto, jonka syvyys maan pinnasta on vähintään 0,5 m ja sen leveys ylittää putkien läpimitan 0,5 m.
  • Kaivannon pohja peitetään kerroksella 10 cm hiekkaa.
  • Hiekka on päällystetty soralla, tämän kerroksen paksuus on 10-20 cm.
  • Aseta putket kaivantoon, yhdistävät toisiinsa ja suojukset.
  • Taaksepäin asettaminen tehdään täyttämällä putket päällä olevaan kerrostumapäähän, sitten hiekkaan ja maaperän kerros asetetaan päälle.
  • Ota järjestelmä pois päältä liittämällä se sumpaan.

  Kuinka välttää virheitä, kun asetat tyhjennysputken

  Virheitä, kun asetetaan viemärijärjestelmään, voi johtaa veden pysähtymiseen, riittämättömiin jäteveden poistoon ja uusiin ongelmiin, joissa on liiallista kosteutta. Nämä ongelmat johtuvat seuraavista syistä:

  1. Liian suuri etäisyys viemäreiden välillä. Putkien tulee sijaita enintään 10 metrin etäisyydellä savialueilla ja 50 metrin hiekkaisilla alueilla.
  2. Epätasapainon puute. Jos kaikki putket sijaitsevat tarkasti vaakatasossa eikä kaltevuutta kohti valuma-aluetta, vesi pysähtyy viemäreihin.
  3. Suuri määrä kaivoja. Ohjaamojen välisen etäisyyden on oltava yli 50 m, muuten ne häiritsevät järjestelmän toimintaa.
  4. Pinta-ala. Jos putkien syvyys on virheellinen, ne voivat olla veden yläpuolella. Tällöin vesi ei pääse valumaan viemärijärjestelmään.

  Jos kuivatusjärjestelmän suunnittelun epäilys on epävarmaa, on parempi ottaa yhteyttä asiantuntijaan etukäteen.

  palvelu

  Viemäriputket on tarkistettava määräajoin lian kertymiseksi ja puhdistettava tarpeen mukaan. Näihin tarkoituksiin luodaan luukut. Tarkastus olisi suoritettava vähintään kerran vuodessa. Järvien sateiden, tulvien ja tulvien jälkeen kannattaa tarkistaa kuivatusjärjestelmä.

  Se, että on aika puhdistaa putket, voi merkitä veden pysähtymistä käytävään. Tässä likaa, siltaa, hiekkaa kertyy.

  Puhdistus suoritetaan suunnitelman mukaan kerran kolmessa vuodessa, jos järjestelmä on asennettu oikein ja sillä on tarvittavat suodattimet. Muussa tapauksessa - puhdistetaan tarpeen mukaan. Puhdistusaineita on kahta tyyppiä: mekaaninen ja hydrodynaaminen.

  1. Ensimmäisessä tapauksessa pneumaattisen järjestelmän avulla kiinteät epäpuhtaudet murskataan ja kaikki lika mekaanisesti poistetaan.
  2. Toisessa järjestelmässä pestään vedellä ja ilmalla paineen alaisena kompressorilla ja pumpulla. Toinen menetelmä on kalliimpi, mutta myös luotettavampi.

  Pohjaveden vedenpoistoputket: mitä se on ja miten työskennellä niiden kanssa

  Päättänyt rakentaa maalaistalon? Tee jo mielikuvituksellisia kuvia tulevasta talosta, etsit päteviä rakentajia, kysy rakennusmateriaaleista? Ota aikaa. Ensimmäinen asia on varustaa alueesi viemäröintijärjestelmä, jotta tulevaisuuden rakenne suojataan mahdollisilta tulvilta liiallisen sademäärän tai sulavan lumen aikana. Älykkäällä viemäröintijärjestelmällä kotisi on aina kuiva ja mukava.

  Viemäriputket: mitä se on ja miten ne toimivat

  Niitä kutsutaan myös viemäreiksi. Ne suorittavat veden vastaanottamisen ja tyhjennyksen tehtävät, jotka ovat niin tarpeellisia ja tärkeitä maaston tyhjenemiseksi. Yhteenlaskettujen viemärijärjestelmien kutsutaan tyhjennykseksi.

  Työn periaate on yksinkertainen ja selkeä, joten maanomistajat tekevät usein salaojitusjärjestelmän omillaan. Viemärit sijoitetaan alueelle (rakenteen) tai sen ympärille, jonka kaltevuus on 1% (1 cm per metri) jonkin valuma-alueen (oja, keräimen kaivo, kaivo, kanava, säiliö) suuntaan tai alueen alin kohta. Sora, hiekka ja maaperä nukahtavat päälle.

  Viemärit ovat tyhjennys (imu) ja kollektiivinen. Jätevesiputkien seinämissä on reikiä järjestetty tietyssä järjestyksessä. Seinien ja risteysten kautta vesi pääsee vedenpoistoon ja se siirretään keräilijöille (kuivauskaivoille) ja sieltä kollektiivisten ontelojen kautta se tyhjennetään tyhjennettyä aluetta pitkin. Siten muodostuu riittävän paksu, kuiva, stabiili maaosa.

  Vasen: rei'itetty tyhjennysputki. Oikea: kollektiivinen tyhjennysputki (tyhjennysvesi paikan päällä) ilman rei'itystä

  Lajikohtaiset viemäriputket

  Nykymaailmassa uuden teknologian myötä jatkuvasti lisääntyvät jätevesijärjestelmien vaatimukset. Vanhojen järjestelmien ja materiaalien käyttö on epäkäytännöllistä ja vaikeaa.

  Asbestisementtiputket sekä keraamiset materiaalit ovat jo muuttuneet menneisyydestä. Ne korvattiin muovisilla kuivatusmateriaaleilla - kevyet, mukavat, joustavat, korroosionkestävät, luotettavat, turvalliset ja kestävät. Ne kestävät korkeita lämpötilavaihteluita (-70... + 50 ° C) ja ne asennetaan yksinkertaisesti, joten ne voidaan asettaa omin käsin. Niiden valmistuksessa käytetään:

  • vinyylimuovia tai nvvh (polyvinyylikloridi ei-tiivistetty);
  • HDPE polyeteeni ja PVC (matala ja suuri tiheys).

  PND-aallotettu putki on voimakkaampi. Se voidaan haudata syvemmälle kuin sileä seinä.

  Missä käytetään tyhjennysputkia

  Viemäriputket ovat todenneet paitsi jokapäiväisessä elämässä ylimäräisen pohjaveden purkamiseksi säätiöistä ja sokeista sekä vedenpoistokaivojen rakentamisesta, myös siviili- ja teollisuusrakentamisesta (maanparannus, moottoriteiden rakentaminen). Kussakin tapauksessa on valittava riittävästi valmistuselementtien koko ja tekniikka.

  mitat

  Valutusputkien valitseminen on tärkeää määrittää oikein niiden koko. Koko järjestelmän suorituskyky riippuu viemäreiden halkaisijasta. Kotitalouksien tarpeisiin riittää materiaaleja Ø 200 mm, ja suuren vesimäärän poistamiseksi tarvitaan putket Ø 300-400 mm. Yleisimpiä ovat halkaisijaltaan 110 mm: n elementit.

  Jos haluat määrittää tarkasti koon, sinun on harkittava:

  • maaperän rakenne;
  • maaperän jäädytys ja kostutus;
  • suunnitellut jätevesimäärät;
  • putken laskusyvyys (jokaiselle halkaisijalle on suurin sallittu syvyys);
  • kaivannon leveys. Sen tulee olla 40 cm suurempi kuin putken halkaisija.

  Jätevesiputken alla kaivaa laaja kaivanto. Sitten se peitetään raunioilla, mikä estää mäntyä

  Viemäreitä, joiden läpimitta on yli 300-400 mm, pidetään teollisina ja jokapäiväisessä elämässä niitä käytetään kaivojen rakentamiseen. Jätevedenpuhdistusjärjestelmä ei aina koostu halkaisijaltaan olevista elementeistä, tässä tapauksessa tarvitset liitinverkon (adapteri) liitosta varten.

  Suunnittelun ominaisuudet

  Suurin erotus viemärin ja tavanomaisen putken välillä on rei'ityksen läsnäolo (osittain tai kokonaan). Täysin rei'itetyllä reiällä järjestetään 1,3 mm: n reiät 60 °: n välein poikkileikkauksen ympäryksen ympärillä. Osittainen rei'itys muodostaa kuoren yläosassa kolme rei'itettyä reikää. Reiät tehdään aallotusten (jäykisteiden) välissä, jotka takaavat järjestelmän jäykkyyden ja kestävyyden.

  Matalan kuivatuksen aikaansaamiseksi, jos materiaalit asetetaan matalalle syvyydelle, soveltuvat yksikerroksiset aallotetut viemärit, joiden kovuusluokka on 2-4 kN / m².

  Kaksikerroksisia viemärejä, joilla on suuri lujuus ja jäykkyysluokka, käytetään yleisesti globaaleihin ongelmiin, jotka edellyttävät syväpolttoa. Käytetään paikoissa, joissa esiintyy suurta todennäköisyyttä tukkia (hiekka, pieniä jyviä maaperään), suodatuskerroksen tyhjennys tai erityinen suodatusmateriaali.

  Tyypit tyhjennysputkia

  Voit luoda viemäröintijärjestelmän käyttämällä seuraavia tyyppejä:

  • keraamiset;
  • asbestia
  • polymeeriä.

  Kahta ensimmäistä lajia vuosien mittaan käytetään vähemmän ja vähemmän. Vaikuttaa niiden korkeisiin kustannuksiin ja alhaiseen elämään.

  Asbestisementtiputket olivat aiemmin hyvin suosittuja, mutta nyt niitä käytetään harvoin.

  Polymeeriputkilla on useita etuja, joista tärkeimpiä ovat alhaiset kokoonpanon ja käytön kustannukset, korkea käyttöikä ja kyky tehdä ojitusjärjestelmä omalla kädellään.

  Rei'itetyt putket

  Lähes kaikilla polymeeriputkilla on aallotettu pinta ja pieni seinämän paksuus. Siksi suurten halkaisijoiden tyhjennystuotteilla on vain vähän painoa, mikä helpottaa vedenpoistoa yleensä.

  Onko mahdollista tehdä rei'itys itse? Se on mahdollista, mutta ei toivottavaa, ellet ole vahvuuden asiantuntija ja matemaattinen matematiikka. Tehdaspiikki on suunniteltu pienimpään yksityiskohtiin ja sopii ihanteellisesti geometriaan. Valmistettu käsityönä, se on epäluotettavaa - pienin virhe voi vaikuttaa koko järjestelmän työhön ja johtaa suon muodostamiseen sijaan parantaa.

  Valmistajat suorittavat perforaatiot tarkasti lasketuissa paikoissa, jotta vedenpoistovaikutus maksimoidaan.

  Reiät tehdään kapeiden ja pitkien aukkojen muodossa, jotta roskat pääsevät putkiin mahdollisimman pieniksi. Tällaisten aukkojen määrä ympyrää kohden on lähes sama kaikille valmistajille:

  • 360 ° - reiät sijaitsevat yleensä koko kehän ympäri. Tällaista rei'itystä käytetään voimakkaasti tulvilla alueilla, joilla on suunnilleen yhtä suuret määrät pohjavettä ja saostumista;
  • 240 ° - alempi segmentti 1/3: n etäisyydellä kehän ympäryksen kehästä jää epätäydellisiksi. Nämä putket ovat osoittautuneet hyvin kuivatusperusteiksi alueilla, joilla on heterogeeninen maaperä tai luonnollinen kaltevuus;
  • 180 ° - jokapäiväisessä käytössä sitä kutsutaan puoliksi, sitä käytetään maanpinnalla, jossa yksi veden tyyppi ylittää toisen (esimerkiksi sulavesi on paljon enemmän kuin pohjavesi tai päinvastoin) tai sadejohdoiksi;
  • 120 ° - harvoin käytetty kokoonpano, jota käytetään pienen tilavuuden omaavaan vedenpoistoon.

  Rei'itettyjen putkien tärkein voimavara on se, että ne toimivat koko pinnalla. Tämä takaa tehokkaan vedenpoiston, puhtaat kanavat ja viemärit.

  Geotekstiilien putket

  Geotekstiilit - punokset rei'itetyistä elementeistä, jotka suojaavat reikiä tukkeelta. Tässä punoksessa olevat viemärit soveltuvat hyvin loemaisten ja hiekkaisten maisemiin. Kotitalouksien tyhjennysputkille käytetään geotekstiilejä, joiden tiheys on 100-200 g / m², vaikka se voi olla tiheämpää - jopa 600 g / m².

  Geotekstiilisuojus suojaa tyhjennyskanavaa lialta ja roskista

  Mitä korkeampi tiheys on, sitä korkeampi hinta on, joten geotekstilikankaasta tulisi valita järkevästi, jotta se ei aiheuttaisi tarpeettomasti kuivatuksen työn kustannuksia. Geotekstiilien lisäksi myös muut lajikkeet ovat saatavilla: tie- ja neulahuppuja, joten jos ostat tämän materiaalin erikseen, kiinnitä huomiota sen tarkoitukseen.

  Geotekstiilien punoksen avaintekijät:

  • vahvistaminen - tukikannan kantavuuden vahvistaminen;
  • pintasuojaus - estää (tai rajoittaa) vaurioita putken työosaan;
  • viemäröinti - saostumisen ja pohjaveden kerääminen ja poistaminen;
  • epäpuhtauksien suodatus - hiekan ja maaperän säilyttäminen (protivosuffezionny-näyttö).

  Keraamiset putket

  Tuotettu levytavasta mahdollisine lisäaineineen. On rei'itettyjä keraamisia putkia ja aallotettu ulkopinta (urat lisäävät absorptiomääriä).

  Keraamisten putkien tyhjennysaukot suoritetaan samalla tavoin kuin polymeerisissä, mutta niitä käytetään melko harvoin.

  GOST-standardien mukaan tuotetaan kolme tyyppistä putkea: sylinterimäinen, kuusi tai oktaederi. Kaikilla lajikkeilla on geometrisesti säännöllinen poikkileikkausmuoto:

  • sisäinen ympyrä;
  • ulkoreunus - monikulmio tai ympyrä.

  Keraamisilla putkilla ei ole pistorasioita. Jätevesijärjestelmissä ne on liitetty toisiinsa kytkimillä ja kiinnittimillä.

  HDPE-putket

  HDPE on luultavasti paras putki modernille viemäröintijärjestelmälle. Niille on ominaista parantunut käyttöikä (50 vuotta), lujuus (kestää veden jäätymistä), elastisuus. Muoviputkiin on saatavana monenlaisia ​​liitäntäelementtejä ja liittimiä, joten niihin voidaan rakentaa kaikki pituus ja kokoonpano. Tällaiset viemärit ovat maanalaisen vedenpoiston perusta.

  HDPE-putket ovat paras valinta vedenpoistolaitteelle. Heidän avullaan voit toteuttaa monimutkaisen järjestelmän.

  Niillä on hyvä läpijuoksu, ne ovat monikäyttöisiä, joten niitä käytetään menestyksekkäästi yksityisissä, siviili- ja teollisuusrakentamisessa. HDPE on rei'itetty kaikilla sivuilla, vain päälle tai vuorotellen rivejä reikiä ja sileä pinta.

  Toimintaperiaate ja niiden asettamisprosessi ovat samat kuin muissa putkityypeissä.

  Kokeneet rakentajat suosittelevat tehokkaampaa käyttää aallotettuja HDPE-putkia ja sijoittavat ne soraan.

  Polypropeeniputket

  Polypropeenivesit ovat hyvin suosittuja ominaisuuksiltaan:

  • pitkä käyttöikä ja korkea vakaus;
  • kyky kestää suuria kuormituksia ja voimakasta painetta järjestelmässä;
  • kuljetuksen helppous ja kokoonpano;
  • hyvä itsepuhdistuva sileiden sisäseinien ansiosta;
  • tukkeutuminen tukkeutumiseen ja tulviin.

  Niiden kytkemistä varten tarvitaan lämpöhitsaus (juotos), mutta tällä tavalla liitetyt PP-putket muodostavat monoliittisen rakenteen. Ja tämä on heidän tärkein etu.

  Sana, polypropeenin viemäröinti matriale on moitteeton arvo rahoille.

  Polypropeeniputkien liittämiseen tarvitaan erikoislaitteita, mutta liitokset ovat aina monoliittisia ja tiukkoja.

  Kookosputket

  Kookospähkinä on eräänlainen suodatinmateriaali. Tällaisella sitomisella on etuja ja haittoja:

  • 100% luonnon koostumus;
  • korkea taipumakestävyys, mätä ja hometta;
  • elastisuus;
  • erinomainen kosteuden läpäisevyys;
  • luotettava suoja tukkeutumiselta;
  • kyky standardisoida (koota) viemäröintijärjestelmä sadeveden ja jäteveden kanssa.

  Puutteista kannattaa huomata vain huomattava hinta. Kuitenkin ottaen huomioon positiivisten ominaisuuksien massa ja aika, jolle järjestelmä asetetaan maahan, on syytä kiinnittää eniten huomiota kuivatusmateriaaleihin kookospäällystyksellä.

  Kookospähkinä - 100% luonnonmateriaali, pieni alttius hajoamiseen ja tukkeutumiseen. Tällaisessa kuoressa olevat putket kestävät pidempään kuin toiset.

  PVC-putket

  Valmistettu polyvinyylikloridista. Kuten kaikki tyhjennysmateriaalit, niissä käytetään maaperän viemäröintiä, veden poistoa ylemmistä kerroksista ja suojelemaan rakennuksia liialliselta kosteudelta. Niitä käytetään pääasiassa syvään tyhjennykseen, koska tällaisilla normien mukaisilla muunnelmilla on hyvä laskusyvyys (jopa 10 m pinnasta) ja niillä on:

  • korkea lujuus;
  • kestävyys erilaisten kemiallisten elementtien suhteen;
  • hyvä valmistajan takuu.

  Ainoa haittapuoli on se, että nämä tuotteet ovat hyvin herkkiä kylmälle säälle aiheuttamille iskuille ja ne voivat olla epämuodostuneita, joten niiden kuljetus kylmänä on hankalaa, ja se on toteutettava erittäin huolellisesti tappioiden välttämiseksi.

  Putket, joissa on polystyreenivaahtoa

  Polystyreeni vaahtotäytteen tyhjennysputket soveltuvat laajaan käyttöön. Tämä on erinomainen vaihtoehto muille polymeerimateriaaleille, jotka on suositeltavaa sijoittaa soraan. Täällä ei tarvita raunioita, ellei se ole osa tukirakennetta.

  Polystyreenillä täytetyt putket voivat tehdä ilman perinteisiä raunioita, mikä vähentää merkittävästi niiden asennuksen kustannuksia

  Valitessasi kannattaa harkita:

  • koko tyhjennysjärjestelmän pituus ja sen kapasiteetti;
  • pohjaveden taso;
  • valuma-alue;
  • arvioitu vesipaine veden sisään ja ulos;
  • maaperän tyyppi ja läpäisevyys.

  Tällaisten putkien epäilyttävää etua voidaan kutsua sillä, että niiden pituutta voidaan helposti pienentää improvisoituneen langan, kiinnittimen tai köyden avulla.

  Krysotiiliset sementtiputket

  Krysotiili - valkoinen asbesti, ympäristöystävällinen ilman minkäänlaisia ​​myrkyllisiä ja haitallisia epäpuhtauksia. Se ei ole vaarallista ihmisten terveydelle, joten sen putkia käytetään erilaisten putkistojen, myös vedenpoistojärjestelmän, perustamiseen.

  Tällaisten tuotteiden erottuva piirre on veden tunkeutuminen seinämien reikien läpi, mutta huokosten kautta. Niitä voidaan käyttää millä tahansa maaperällä: yhtenäinen, epäyhtenäinen, hapan ja emäksinen, ja korkea mineralisaatio.

  Krysotiilisementtiputkia käytetään paitsi kuivatusjärjestelmissä myös kuuman ja kylmän veden syöttöön ja lämmitykseen.

  • erinomainen vedenläpäisevyys;
  • pitkä käyttöikä (yli 25 vuotta);
  • korkea lujuus: kestää korkean paineen (jopa 5,8 MPa) ja voimakasta mekaanista rasitusta;
  • lisää kirjanmerkin syvyyttä;
  • yksinkertaiset ja selkeät liitännät;
  • kohtuulliset hinnat ja optimaalinen kuljetettavuus.

  Miinukset: suurien halkaisijoiden putkien kuljettaminen, siirtäminen ja kokoaminen vaatii erikoisrakennustarvikkeita, mikä tekee asennuskustannuksista kalliiksi

  Viemäriputkien valmistajat

  Rakentamismarkkinat tarjoavat valtavan määrän maahantuontia ja kotimaisia ​​vedenpoistotuotteita. Valmistajistamme tunnetuimpia ovat esimerkiksi Ruvinil, Nashorn, Politek, KamaPolimer LLC ja muut. Ulkomaisista toimittajista Polieco, Uponor, Wavin ja Rehau ovat suosittuja.

  Kuivatusputket "Perfokor"

  Rei'itetyt polyeteenituotteet. Suunniteltu rakentamaan tukevia tyhjennysjärjestelmiä. Ne ovat lisänneet vastustuskykyä aggressiivisista ilmakehän ilmiöistä johtuen valkoisen sisäpuolisen (sileän) ja mustan ulkokuoren (aallotettu) kaksoisseinästä. Renkaiden jäykkyys alueella: SN4 (50 metrin keloissa) SN8: een (6 metrin segmentteihin).

  Ne valmistetaan Venäjällä teknisissä olosuhteissa 2248-004-73011750-2007 säädettyjen normien mukaisesti. Eri halkaisijoille on mahdollista käyttää laajaa valikoimaa "Korsis" -muotoisia osia (kyynärpäitä, liitososia, adaptereja, muovikaivoja) ja tyhjiöt Ø 110-160 mm täydellisesti ilman tiivistysrenkaiden käyttöä ECOPAL-kytkimillä.

  Rei'itetyt rei'itetyt tyhjennysputket on helposti ja kätevästi yhdistetty käyttäen Corsiksen ja ECOPALin muotoisia elementtejä

  Korsin tyhjennysputket

  Erikoistunut myrskyjen ja viemärijärjestelmän järjestämiseen. Valmistettu korkealaatuisesta polyeteenistä teknisten olosuhteiden 2248-001-73011750-2005 mukaan, on kaksinkertainen seinämä - musta aallotettu ulkopuolelta ja valkoinen sileä sisäpuolelta (tai keltainen PR-2 ja PR-3 piireille).

  Järjestelmään liittämistä varten käytetään muotoisia komponentteja "Korsis". Lisäksi suurien halkaisijoiden elementit (250 mm: stä 1200 mm: iin) valmistetaan jo hitsatulla liittimellä, joten kokoonpanossa käytetään vain yhtä tiivistysrengasta. Pienemmällä halkaisijalla varustetut putket on kytketty Korsis-kytkimellä ja kahdella kumi- O-renkaalla.

  Päätuottaja on POLYPLASTIC-ryhmä, jolla on omat toimipisteet monilla Venäjän, Kazakstanin, Valko-Venäjän ja Ukrainan alueilla.

  Aaltoputkia Korsis SN4, SN8 käytetään ulkotiloissa

  Pragma-viemäriputket

  Tämä on PipiLife-yhtiön kehittäminen myrskyn, kunnallisen ja teollisen vedenpoiston tarpeisiin, vedenpoistoon tienrakentamisen aikana. Materiaali on erityinen polypropyleenin tyyppi (PP-b), joka on hyvin herkkä iskuille ja kestää hyvin voimakkaita viemäreitä ja suuria lämpötilaeroja (-60 ° C - + 100 ° C). Tämä imee Pragma edullisesti PVC-putkilla.

  Korkean rengasjäykkyys on 8 kN / m², joten ne ovat välttämättömiä erityisen vaikeissa olosuhteissa. Pragma-materiaalien epäilyttävät edut: ne on helppo asentaa, leikata ja liittää niihin ilman ongelmia, HDPE- ja PVC-putket, sileät seinäviivat sekä polymeeri- ja betonikuopat. Kokoonpano ja asennus eivät vaadi raskaiden rakennuslaitteiden käyttöä, mikä säästää rakentamiseen ja asennustöihin.

  Pragma-putket sopivat hyvin PVC-putkien kanssa: kestää mekaanisia vaurioita missä tahansa lämpötilassa

  Softrock-viemäriputket

  Tuottanut teknologia ulkomaalainen SoftRock. Soveltamisala: septisen säiliön suljettu viemäröinti, tontti, kellari, pohja, kattojen tyhjennys. Ne saivat nopeasti suosion. Suurin etu on, että työskenteleminen niiden kanssa on yksinkertaista ja nopeaa. SoftRock-viemäröintijärjestelmä koostuu joustavasta rei'itetystä putkesta, joka on valmistettu Venäjällä ("kuutioina") tai maahan tuotu (hedgehog). SoftRock-suunnittelu tekee tarpeettomista raunioiden käytöstä ja lisää viemärijärjestelmän tehokkuutta 20-50%: lla.

  Video: viemärijärjestelmän asennus Softrok

  Putket myrskyviemäriin

  Viemäriputket helpottavat sulatettua ja sadevettä rakennuksesta. Yhdessä kourujen, lokeron ja myrskyn vedenottoaukkojen kanssa ne muodostavat kohonneita tai maanalaisia ​​myrskyjä ja varmistavat rakenteen turvallisuuden ja kestävyyden. Materiaalien vaatimukset: lujuus, auringon ja mekaanisten vaikutusten kestävyys, sedimenttireagenssit, lämpötilan muutokset.

  Valuraudan rakentamiseen käytetään valurautaa, polymeerisiä tai teräsbetoniputkia. On tärkeää valita oikea halkaisija siten, ettei myrskyjen tyhjennys ylivuotoa. Yksityistaloissa käytetään viemäriputkia Ø 100 mm.

  Viemäriputket pohjaveden poistoon

  Ovatko perustuvat jäteveden järjestelmät. Ne keräävät vettä ja poistavat sen paikan päällä. Ne auttavat selviytymään lisääntyneestä maaperän kosteudesta, kelkkojen kosteudesta, muotin ja permafrostin esiintymisestä, mukulakivien ja pakkasen muodostumisesta mukulakivisiin pintoihin ja estämään kasvien juurisysteemin mätänemisen.

  Vedeneristys (pohja, seinät) ei aina ole tehokasta. Tarvitset tehokkaan vedenpoistojärjestelmän. Valitse sen rakenne, ensin määritellä maaperän tyyppi, ja vain jatkaa ostamaan materiaalia. Jotta viemäriverkko toimisi sujuvasti, viemärit sijoitetaan erityisen laskettuun syvyyteen. Tätä varten sinun on noudatettava kahta ehtoa:

  • maadoittavat putket maanpinnan alapuolella;
  • on asetettava syvemmälle kuin rakennusten pohjan (lähellä tyhjennystä) alaosaa vähintään 50 cm.

  Tyhjennysputki on asetettava 50 cm alapäähän.

  Sylinterin syvyyteen tarvittava putki lisäävät voimaa (kaksipuolinen putki).

  Taulukko: kuivatus eri maissa

  DIY-viemäriputkien asentaminen

  Suuri pohjavesien kertyminen voi aiheuttaa korjaamattomia vahinkoja esimerkiksi tulvan varalle, minkä seurauksena talon, joka tuntuu rakennettu vuosisatojen ajan, kutistuu. Katon, seinien, ovien ja ikkunoiden vinoutuminen. Liiallinen kosteus vaikuttaa talon ihmisten terveyteen, koska kaikkein kosteissa paikoissa on aina hometta ja sientä. Voit välttää kaiken tämän asenntamalla jopa yksinkertaisin, mutta korkealaatuisen vedenpoistojärjestelmän.

  1. Ompeluvalmistus:
   • Ensinnäkin kaikkien ojien merkintä ja keräilijän paikka, johon pohjavesi poistuu. Varmista, että etupuoli on vedenottoa vastaan, muuten vesi putoaa putkissa. Jos alueen pinta on epätasaista, ojat kaivetaan ylös kohoumaa pitkin. Tasainen pinta laskee kaltevasti keinotekoisesti;
   • kaivantojen määrä riippuu maaperätyypistä ja sen kosteudesta. Savi-maaperässä viemärit asetetaan useammin. Ovien syvyys riippuu vedenpoiston tyypistä, mutta ei alle 0,5 m, leveys kasvaa, kun se lähestyy valuma-aluetta (hyvin).
   • kun kaivantoa kaivetaan, pohja on valmistettu munimateriaaleille. Ne muodostavat pehmustustyynyn - 10 senttimetrin kerroksen rakeisesta hiekasta ja päälle tällaisen sora-kerroksen, johon viemärit on jo asetettu geotekstiilikäämitykseen (muille jätevesityypeille geotekstiilit on asetettu täyttämään putket niiden kanssa).

  Oikein kaivetut ojat, joiden kaltevuus ja jatke vesistöalueelle (vasen). Pohja valmistelu (oikealla)

 • Putken asennus ja järjestelmän kokoonpano. Viemäröinti hajoaa ojaan ja liitetään toisiinsa liitososien (ristit, tees, liittimet) avulla, muodostaen yhden verkon. Putkien asentamisen ja järjestelmän kokoamisen jälkeen on tarpeen tehdä kaltevuuden valvontatarkastus tavallisen kotitalousjohdon avulla, joka on venytetty elementtien kulkureitillä. Pyörimispaikoissa ja kaltevuuskulman muuttuessa on välttämättä asennet- tu kannella varustetut kannet koko järjestelmän puhdistamiseksi.

  Putken laskeminen valmiissa kaivannossa. Putkien asentaminen ilman geotekstiilien sitomista käyttämällä geotekstiloita (vas.). Putkien sijoittaminen geotekstiileihin (oikea)

  Liitäntäkaapeleiden kytkemisen yhteydessä on tärkeää tarkistaa kiinnityslujuus, kiinnikkeet lukittuvat

 • Täytteen täyttö. Järjestelmän toiminnan tarkistamisen jälkeen täyttö suoritetaan (jos järjestelmä on suljettu). Veden läpäisevyyden parantamiseksi putket peitetään sora- tai raunioilla, peitetty geotekstiilillä ja sitten hiekalla (10-15 cm). Maapallon yli kaadettiin maanpinnan yläpuolelle. Sade tulee olemaan, lumi putoaa, ja ajan myötä maanmurtajat asettuvat ja tulevat tasaiseksi alueen pinnalle. Avoin viemärijärjestelmä on koristeltu eri kokoluokilla. Jos viimeinen kerros on sisustettu marmorilla, ja kasveja istutetaan ojien reunoja pitkin, saat ainutlaatuisen maisemasuunnittelun.
 • Video: putket ja improvisoidut raudat tyhjenevät itse

  Viemäriputken puhdistus

  Tukkeutunut vedenpoistojärjestelmä ei pysty täysin täyttämään toimintojaan, joten on tärkeää puhdistaa säännöllisesti, jotta päästään eroon kalkin muodostumisesta.

  Mekaaninen menetelmä

  Käytössä on erilaisia ​​menetelmiä riippuen järjestelmän sijainnista. Jos se on pinnalla, puhdistus voidaan tehdä käsin itse. Syvä tyhjennys edellyttää pneumaattista asennusta, jossa on puhdistusrulla ja erityinen suutin suurien kasvustojen murskaamiseen. Puhdistus on tehtävä 3-4 vuoden välein.

  Helpoin tapa puhdistaa tyhjennysjärjestelmä on laskea teräskaapeli siihen. Kun se saavuttaa tukkeuman paikan, on mahdollista murtautua syntyneestä tukkeesta pyörimis-translaatio-liikkeillä.

  Hydrodynaaminen menetelmä

  Järjestelmän huuhtelu osissa käyttäen pumppua, letkua ja kompressoria. Se pidetään 10-15 vuoden välein. Tätä varten molemmilla puolilla on oltava pääsy kuhunkin osioon (tyhjennys). Tämä menetelmä on tehokkain, järjestelmä puhdistetaan kokonaan veden ja ilman paineen alaisena.

  Paikallisen alueen kuivatus, talojen, kellarien ja kellareiden seinät säästävät monesta pahuudesta. Joten älä unohda viemäröintijärjestelmiä, alun perin rakentaa ne korkealaatuisiksi, vaikka teetkin itse. Toivomme, että artikkelimme auttaa sinua ymmärtämään tämän ongelman ja päästä eroon kosteudesta sivustossa ikuisesti.