Putket tyhjennykseen ja myrskyviemäriin

Viemäröinti on erityinen järjestelmä, joka on tarpeen rakennusten suojelemiseksi pohjaveden kielteisiltä vaikutuksilta. Kaatopaikka- ja myrskyviemäriputket voidaan ostaa yhtiömme edulliseen hintaan. Myymälässä "Drainage-Shop" on tarjolla laaja valikoima tuotteita, joita käytetään tonttien asennukseen.

Erilaisia ​​kuivatusrakenteita

Aikaisemmin asbestisementtien tai keramiikan malleja käytettiin rakennusten suojelemiseksi maaperävesiltä. Näissä rakenteissa tehtiin reikiä, joiden kautta vettä kierrätettiin. Tämä menetelmä on kuitenkin vanhentunut, ja nyt on olemassa monia muita vedenpoistotuotteita, joilla on erinomaiset kulutusominaisuudet.

Kaivetta tyhjennettäessä

Viime vuosina PVC-, PP- ja HDPE-putket ovat alkaneet saada suosiota. Jälkimmäinen voidaan asentaa matkareittien alle. PVC-putkia käytetään vain kesämökillä. On huomattava, että PVC-tuotteet on asetettava hyvin varovasti, koska ne voivat helposti vaurioitua, kun ne haudataan.

Muovinen vedenpoisto rei'ityksellä käytetään useimmiten vedenpoistoon. Tällöin aallotus takaa luotettavuuden. Niiden etuja:

 • Asennuksessa ei ole tarvetta käyttää muita työkaluja.
 • Pienen painon ansiosta kuljetus on erittäin helppoa.
 • Helppo asennus.
 • Korkea käyttöikä (yli 50 vuotta).
 • Erinomaisten teknisten ominaisuuksiensa ansiosta se voidaan asentaa yli 10 metrin syvyyteen.

Putkistot vedenpoistolle ja myrskyviemäriin: tyypit

Kaksi-seinä- ja yksiosainenrakenteet on erotettu toisistaan. Kaksikerroksisissa versioissa on erinomaiset kuluttajaominaisuudet. Niissä on sileät seinät, joissa pilaantuminen ei kerry. Tällaisten putkien järjestelmälle on tunnusomaista suuri läpäisykyky, ja perforointi edistää tehokasta vedenpoistoa.

Pidä myös aallotettu rakenne erityisellä suodatinmateriaalilla (geotekstiili), joka on valmistettu HDPE: llä. Kaksoisseinäiset tuotteet valmistetaan pituudeltaan 6 metriä ja asennetaan yli 8 metrin syvyyteen. Näille tuotteille on tunnusomaista lisääntynyt kyky ulkoisiin kuormituksiin. Yhden seinän tyhjennysputket, joiden pituus on 50-100 metriä, asetetaan 4 metrin syvyyteen.

Jotta kuivatusputki pystyy pitämään sen läpäisykyvyn ja sitä ei saa kaataa, se ympäröi suodatinmateriaalia.

Yksityisellä sektorilla on yksinkertaisesti mahdotonta tehdä ilman myrskyviemärijärjestelmää, koska se estää linnun esiintymisen alueella ja antaa sinun suojata rakennusta veden vaikutuksilta. Komponentit sen poimimiseksi ovat melko yksinkertaisia, koska niillä ei ole merkittäviä ulkoisia kuormia, mutta lämpötilahäiriöitä. Siksi ei ole tarpeen käyttää voimakkaita putkia myrskyviemäreihin. Yleensä käytettyjä tuotteita polymeerimateriaaleista. Pienen painon ansiosta ne on helppo asentaa. Viemärit käyttävät usein tällaisista materiaaleista valmistettuja rakenteita:

 • Muoviset aaltopahvituotteet (useita kerroksia). Useimmiten käytetään järjestelmän syvyyteen. Nämä mallit ovat tarpeeksi kevyitä ja siksi ne on helppo asentaa ja kuljettaa. Lisäksi ne ovat erittäin joustavia.
 • PVC. Kyky asentaa itsenäisesti. Samanaikaisesti rakenteet tarjoavat korkean tiiviyden.

Verkkokauppa "Drainage-Shop" jakaa komponentteja viemäröintijärjestelmiin Moskovassa ja Moskovan alueella. Voit ostaa putket vedenpoistoon ja myrskyviemäriin edullisesti. Yksinkertaisesti täytä sovellus verkkosivuilla tai ota yhteyttä yrityksen johtajiin.

Viemäröinti- ja viemäröintijärjestelmät Voronezhissa

Viemäröintijärjestelmät poistavat ylimääräisen kosteuden rakennuksesta tai muusta rakenteesta. Yksi yleisimmistä järjestelmistä on myrskyviemäri. Se järjestää sateen ja sulaveden poistamisen rakennusten katolta.

Viemäröintijärjestelmät estävät ylimääräisen kosteuden esineen pohjasta. Luetteloomme voi ostaa kaikki tarvittavat komponentit viemärijärjestelmään. Nämä ovat ulkoisia putkia eri läpimittaisten jätevesien, metalli- ja polymeerivuotojen jne. Kannalta. Myös vedenpoisto- ja vedeneristyskalvot ja -kalvot on esitetty suuressa valikoimassa.

Storm-viemäri

Myrskysuuttujärjestelmä on tarkoitettu sulatetun, sadeveden ja muun sademäärän poistamiseen rakennuksen katosta, sen seinistä ja kellarista. Suunnittelussa se on vedenottoa ja putkia, jotka keräävät ja tyhjenevät vettä.

Storm-viemäri

Myrskysuuttimella on seuraavat toiminnot:

 1. Liiallinen ilmakehän kosteus. Tätä tarkoitusta varten on maadoitetut syöttöaukot, erilaiset kuormalavat ja muut vastaavanlaiset laitteet, jotka on suunniteltu pinnan viemäröintiin.
 2. Nestemäisen jätteen puhdistaminen kiinteistä epäpuhtauksista (hiekka, kuona, muut roskat). Tämä toimenpide suoritetaan hiekkalaivoissa, jotka toimivat sedimentaation periaatteen mukaisesti.
 3. Kerätty ja esipuhdistettu neste veden ottamiseksi alueelle. Tyypillisesti vesi tyhjennetään säiliöön, jossa on syvä tyhjennyskompleksi.

Myrskysuodattimen laskennan ominaisuudet

Laskettaessa on otettava huomioon:

 1. Kohteen ominaisuudet. Tämä on katon koko ja tyyppi sekä muut arkkitehtoniset elementit.
 2. Alueen ilmasto-ominaisuudet (sademäärä).

Tästä riippuen valitaan myrskyjäteveden tyyppi, sen peruselementtien tyyppi ja lukumäärä.

Livnevka ja viemärit talon ympärillä: tee-se-itse-viemäritekniikka

Puhdas ja kuiva telakan sateen jälkeen, nurmikolla ja pehmeillä sännöillä, terveillä kasveilla ja ihanteellisesti sileillä poluilla ei ole pudeleita, jotka ovat seurausta hyvän vedenpoiston suunnittelusta ja asennuksesta. On vaikea saavuttaa tällaista tulosta omalla ilman vaikuttavia kuluja, mutta on realistista, jos ommuttelet myrskyn omalla kädelläsi pintojen tyhjentämiseksi ja sadeveden poistamiseksi. Yhdistettynä myrskytilaan (vedenpoisto katolta), myös viemäriverkosto pienentää kosteuden tunkeutumista syvälle maaperään - kuormitus syvyysverkkoon kellarihavedestä laskee.

pitoisuus

Sadeveden poistaminen paikassa: viemärijärjestelmä ja viemärijärjestelmä ↑

On syytä suunnitella kuivatusverkostojen ja myrskyjen viemäröintiä jo ennen rakentamisen aloittamista. Säätiön suojaaminen seinäjärjestelmän muodossa on helpompi asentaa, jos säätökuoppia ei täytetä. Rakennus on käynnissä ja laitteita on paikalla, joten on suositeltavaa tilata kaivaminen, jotta ei kaivaa käsin eikä kuljeteta likaa puhdistetulla alueella. Suoja sulatusta ja sadevedestä on:

Kuivaus ja kuivatus talon ympärillä

 • Pinta Linearinen myrskyjenpoisto - sadeveden kerääminen ja poistaminen maanpinnasta.
 • Storm-jätevesi - viemäriputkista virtaavan veden poisto.
 • Pistekuivatus - paikallisten alueiden kuivatus ongelmallisella luonnollisella ulosvirtauksella.

Ajaminen kosteudelta pinnalta: viemäröintijärjestelmä

Storm-viemärijärjestelmä ↑

Storm-viemäriverkko on varustettu päätelmällä yleiselle moottoritielle, jos lähistöllä on keräilijä tai kaupunkien viemäriputki. Siinä tapauksessa, että kaupungin verkko haarakonttorit sijaitsevat suurella etäisyydellä, paikallisen salaojitusjärjestelmän ja myrskyviemäriputken lähdöt on järjestetty kahdella tavalla: suodatuskentälle (kerros, joka on täynnä roskaa kosteuden poistami- seksi maaperään) tai vastaanottosäiliöön (jätevesisäiliö, säiliö, tienvarsi). Vedenpoisto yksityisestä jätevesistä yleiseen kotitalousviemärijärjestelmään on kielletty.

 • Kattoluukut, jotka on asennettu katon rinteille.
 • Downspouts.
 • Vettä vastaanottavat säiliöt.

Vastaanottosäiliö, jossa on pistorasia

 • Ulkoiset viemäriputket, jotka on liitetty vedenottosäiliöihin.

Säiliöt on asennettu tyhjennysputken pistorasiaan, liitä suutin viemäriputkeen. Putket, jotka putoavat kaltevuuden alle purkauspaikkaan.

Viemäröinti: pinnan sadevesijärjestelmän ominaisuudet ↑

Sivuston pintavedenpoistojärjestelmä koostuu yhdestä verkostosta kytketyistä pisteistä ja lineaarisista haarautumisuuksista, jotka johtavat vedenottoon. Paikan päällä vallitseva myrskyjuoppaus on avoimien kanavien muodossa, kaivettu rinteen alle purkauspaikkaan. Merkintä suoritetaan vasta tutkittuaan luonnollisen ulosvirtauksen suunnan rankkasateiden aikana. Muista muodostaa viemäriverkot:

Viemäriverkko: pistevesialtaat ja myrskykauhat

 • Alueen kehällä.
 • Rinteillä ja luonnollisissa urissa.

Viemäröintihaarat rinteessä

 • Raiteiden ympärillä.

Talon ympärillä vallitsee myrskyjuova - rivi, joka on asennettu jalkakäytävälle koko rakennuksen ympärysmitta. Puhdista telakka, kaakeloitu, muodostaa kanavia sisäänkäynnin autotalli, lähellä kuistilla, vaiheet.

Branch kuivatus tyhjennys

Pisteputkivuotot putoavat paikoissa, joissa ei ole tarvetta asettaa viemärijärjestelyjä: kastelujen väliin, lähelle tyhjennysaukkoja (alueilla, joilla ei ole myrskyviemäriä). Tyhjennys pisteiden tyhjennyskaivoista johtaa kokonaispintaverkon purkausputkeen.

Integraatio: Onko mahdollista yhdistää viemärijärjestelmä viemäriverkkoon ↑

Kaksi erillistä verkkoa: viemäröinti ja sadevedet

Optimaalinen järjestelmä talon tyhjentämiselle talon kanssa on talon ympärillä erillinen vedenpoisto- ja sadevesiverkot. Ei ole toivottavaa liittää lineaarisia kanavia jäteveden kanssa: rankkasateiden tai lumen nopean sulamisen aikana yksi putki ei pääse käsiksi eikä ylivuoto tapahtuisi vedenottoaukkojen kautta.

On suositeltavaa yhdistää viemäröinti ja viemäröinti yhdeksi kaivoksi vain yhdessä tapauksessa: jos kaivantoa kaivetaan poistoaukosta, käytetään viemäriputkia, mutta ei rei'itettyjä putkia. Putket suoritetaan yhdensuuntaisesti betonirakenteen pohjan kanssa. On mahdotonta sijoittaa ilmatiiviitä viemäriputkistoa kanavaan tyhjennystodistuksen avulla: putken halkaisija pienentää ojan hyötyä ja aiheuttaa vaikeuksia kaivannon puhdistamisessa.

Yleinen viemäröinti ja sadeveden poisto suodatustunneliin

Sen sijaan, että yritettäisiin yhdistää viemäröinti ja lineaarinen viemäröinti yhdeksi putkeksi, on parempi tehdä yhteinen vastaanotin, varsinkin jos et voi tehdä tie-inä kaupunkitielle. Rainvettä voidaan käyttää keinotekoisten säiliöiden juottamiseen tai täyttämiseen. Muoviset säiliöt on asennettu vastaanottimiksi, tai kaivoja ei ole tehty pohjaan - tyhjennä saapuva neste maahan.

Kuinka tehdä maaperän myrskyjen tyhjennys ja maan talon ↑

Myrskyn kuivatus on pintajärjestelmä, joka ei vaadi runsaasti kaivamista ja syväporausta, joten voit tehdä yksinkertaisen johdotuksen omin käsin. Ennen työn aloittamista määritetään linjat ja valuma-alueet pakollisen järjestelyn kohteet ja suunnitellaan poistumisreitti. On mahdollista havaita kaikki paikat, joissa luonnollinen ulosvirtaus on riittämätön, rankkasateiden aikana ja lumen sulamisen alkamisen jälkeen. Vaatii myös laajan lineaarisen myrskyn valuma-alueen asentamisen maahan, joka on kyllästynyt kosteaan maaperään, ei absorboi vettä pinnalta.

Alustavia laskelmia tarvittavista materiaaleista on hyödyllistä laatia suunnitelma kanavajärjestelmään.

Storm-viemäröintiasennussuunnitelma

Materiaalit: mitä tarvitaan myrskyn kuivatusverkon asentamiseen ↑

Luettelo materiaaleista, joita tarvitaan omalla myrskyn valuma-alueella ja järjestelmän asennus talon ympärillä:

 • Lautaset (vesikourut) asennuksen ympärille. Tuotantomateriaalit - muovi, polymeeriseos, betoni. Muoviset kanavat asennetaan alueille, joilla hila on vähäinen fyysinen vaikutus: nurmikon reunassa, sängyissä. Betoniovet - vahva ja kestävä. Tällainen lokero säilyttää kuormituksen 25 tonniin. Aseta paikkoihin nostettujen kuormien kohdalla: pihoilla, joilla on jatkuva liikenne, pääsyteillä. Valitse myös ja suojaava säleikkö: metalli ja valurauta - alueille, joissa on voimakas kuorma, koriste-muovi - nurmikolle, puutarhaan.

Röyhtäjät kattoikkunat

 • Liitoselementit, tukialukset, pohjat. Lisäaineita, joita valmistaja suosittelee käyttämään kanavia asennettaessa. Asenna välikkeet muovilaatikoiden sisällä.
 • Hiekka-ansoja. Hankitaan erikseen tuotteita asennettavaksi lineaariseen järjestelmään ja asennettavaksi myrskyvesisyöttöihin.

Seinämillä - valmistellaan putken poistoaukkoa

 • Storm veden tuloaukot. Levitä pääosin valmiita muovisäiliöitä. Ulkoseinät on varustettu valmistelulla liitäntää varten. Muoviset vastaanottimet on helppo asentaa toisiinsa - on mahdollista koota minkä tahansa korkeuden omaava säiliö.

Säiliöt, joissa kori ja suuttimet

 • Geotekstiilit. Kankaalla tyhjennystulpat, joissa ei ole kouruja.

Synteettinen läpäisevä kangas

 1. Hiekka, hiekka. Rikkomuksen murto - keskikokoinen ja suuri.
 2. Ratkaisu täytteen täyttämiseksi kaivannoissa ja vedenottoaukossa.
 3. Viemärikaivoja. Valmis muovi tai aallotettu putki, jolla on suuri halkaisija.

Tehtaan PVC-viemärikaivoja

 • Putket ulkoilman viemäreihin ja varusteineen.
 • Rakentamistyökalu. Tarvitaan kovia levyjä muottiin, kanaviin, tappeihin ja telinejohdoihin, lapioihin, poimiin, rakennustasolle.

Pisteen sisäänsyöttöjen asennus ↑

Vesipisteisiin kuuluvat vedenpoisto- ja tyhjennyselementit, jotka on asennettu viemäreiden poistoaukkoon. On tarpeen suunnitella asennus siten, että viemäriveden virtaus jää täsmälleen arinan keskelle.

Kaivon reunan tulee olla tasainen koristeellinen pinnoite.

Kapasiteetin asentamisen kaivon mitat määräytyvät vastaanottimen korkeuden mukaan, lisäämällä jopa 30-40 cm vuodevaatteisiin ja pohjaan. Ympäryksen varrella on oltava aina 5 cm: n rako kummallakin puolella. Kaivaa syvennys, kohdista seinät ja pohja. Muista tarkistaa vaakatasoinen pohja ja kulma siten, että kapasiteettia asennettaessa ei ole siirretty.

Taso tarkistaa

Alareunassa muodostuu tiheä kymmenen senttimetrin kerros tamped sand. Hiekkapohjaiseen tyynyyn asetetaan kerros 25 cm korkealle murskattua kiveä. Pohja on suositeltavaa betoniliuoksella. Tulva pohja jätetään useita päiviä, kunnes se on täysin kovettunut tai säiliö on kiinnitetty tuoreeseen liuokseen (tarvittaessa kiinteä kiinnitys).

Kapasiteetti sivuliikkeellä

Asenna betonialustalle myrskyvesisyöttö niin, että säiliön kansi on samassa tasossa kuin sokea. Jos asennus suoritetaan ennen päällysteen pinnoittamista, jätä kaivon vapaa reuna maanpinnan yläpuolelle laatan tai kiven korkeuteen.

Vastaanottimen asianmukainen asennus

Sivun aukot ovat täynnä raunioita tai täynnä betonia. Ennen täyttämistä pistorasiaan on liitetty liitäntä. Asenna sisäosat: kori, väliseinät, kiinnitä kansi.

Avoimen myrskyjärjestelmän järjestely säätiön ympärillä ↑

Rakennuksen ympärysmitta ympäröivän myrskyvesi voidaan suunnitella renkaaksi, joka on suljettu keräyspisteeseen ilman tarkastuskaivoja. Puhdistukseen on järjestetty kokoontaitettavat hiekkasoljet. Lineaarisen järjestelmän säännöt:

 • Säätiön reunasta tulee olla 50 cm. Optimaalinen - suunnitella kanavat kulkureittien tai sokean alueen reunalla.

Lokerot - sokean alueen reunalla, jolla on korkeus varastolle laatoille

 • Kanavien syvyys määräytyy alustan korkeudella koristekuvulla, johon lisätään keräyskerroksen korkeus - jopa 40 cm.
 • Leveys - jopa 50 cm.

Jotta varmistat, että asennetut kourut eivät muutu eivätkä muutu ajan kuluessa, sinun on noudatettava muutamia sääntöjä kaivutyön aikana. Pohja, seinät pitäisi olla sileä ja luja. Alareunassa ne tekevät aina tavallisen hiekkalaatan ja murskattujen kiviainesten.

Muovilokero asennetaan tehtaalle

Lokeroon (erityisesti muoviin) ei ole vääristynyt, on parempi tehdä betonipohja asennusta varten. Betonikerroksen paksuus - 5 cm.

Liuos asetetaan liuokseen

Valmistetuissa kaivannossa asennetaan vesikourut. Rakennukset on liitetty toisiinsa erityisillä lukoilla. Äärimmäiset kohdat (linjan alussa ja lopussa) suljetaan muovi- tai metallipistokkeilla. Jos käytetään muovisia kouruja, tehdasvälikappaleita asennetaan sisään.

Hiekkasulku tyhjennyslinjassa

Kaivojen ja kaivojen seinämien väliset raot ovat täynnä raunioita tai betonisoituja. Hiekka-ansoja asennetaan pitkiin osiin - syvennetyt matot mekaanisella suodattimella. Asennuspaikoissa viemäriputket on yhdistetty hiekkakammioihin. Kaivauskaivurit kaivetaan kulmassa.

Budjetin myrskyn valuma-alue: rakenna avoimia kanavia ↑

On mahdollista ottaa sadeveden puutarhaväyliltä, ​​kukkapenkiltä ja aita pitkin taloudellisesti avoimella tavalla. Valmiiden lokeroiden sijaan täytä myrskyjen tyhjennyskanavat. Suunnitelluilla linjoilla kaivaa kaivannot. Syvyys - 50 cm, leveys - 50 - 60 cm.

Kourujen sijaan - täyttöaukko

Sivuliike, jossa kaltevuus vastaanottavan säiliön suuntaan. Seinät - kulmassa pohjaan virtaavan veden paineen vähentämiseksi. Hiekkastäyttö suoritetaan alareunassa. Tarkista kaltevuuden oikeellisuus. Yksi metri - korkeusero korkeintaan 3 cm.

Putki roskan täyttöön

Geotekstiilit asetetaan hiekkakerrokselle. Reunat ovat vapaat. Kaivannon koko leveydestä, raunio on peitetty jopa 30 cm: n kerroksella. Järjestelmä, jossa viemäröityjä rei'itettyjä putkia kaatuessa, on kestävämpi. Kierrä kankaan reunat päällekkäin.

Kuiva puro koristeellisella täyttöllä - kaunis viemäriverkko

Ylhäältä, viemärikahva on täynnä koristeellisia materiaaleja: joki kiviä, monivärinen sirut, kivi. Kuivausvirrat - esteettinen ja taloudellinen ratkaisu.

Viemärikaivo ja tyhjennysventtiili ↑

Jätevesi on järjestelmän liitäntäpiste. Matalalla vedellä ja hyvällä veden absorboivalla ominaisuudella maaperän viemäriverkkoon, joka on asennettu roskalaatikkoon. Kaivon läpi ilman veden pohjaa tunkeutuu maahan.

Tyhjennä hyvin latauspohjalla

Jos suodattimen asennus ei ole mahdollista, nestettä tyhjennetään tyhjennysastista yleiseen myrskyn päähän tai viedään alueen ulkopuolelle - luonnolliseen säiliöön, ojaan. Poistaminen kuopasta voidaan tuoda alueelle kaivettuun lampiin tai vastaanottosäiliöön.

Video: asentaminen huuruveden talon ympärillä ↑

Vyöhykkeet ja lineaarinen avoin viemäröinti ovat vain pohja-alueen pintaosa. Eri syvyyksissä olevien rakennusten ympärysmitta on tarpeen luoda 3 - 4 erilaista vedenpoistojärjestelmää. Verkostojen valinta ja tekniset parametrit riippuvat maaperän koostumuksesta, säätiön syvyydestä. Riippumatta syvä salaojitusverkot - ei sen arvoista. Laskutoimitukset tulee käsitellä asiantuntijoiden toimesta ja kaivostoimintojen asentaminen parhaiten tapahtuu heti perustuksen jälkeen. Jopa ennen rakentamisen altaan säiliö syvä tyhjennys. Järjestelmän kykyä siirtää vettä suurina määrinä, mutta myös säätiön kestävyys riippuu laskelmien tarkkuudesta.

Viemäröinti ja myrskyviemärit: näiden järjestelmien lajikkeet ja niiden ominaisuudet

Viemäröinti- ja huuhtoveden poisto ovat rakenteita, jotka ovat teknisiä rakenteita, jotka keräävät ja purkavat eri luontaisia ​​jätteitä tietyn alueen ulkopuolella. Jätevedenpoisto tehdään tavallisesti pohjaveden määrän vähentämiseksi paikan päällä ja sademäärä kerätään sadeveden keräämiseksi katolle ja sitä seuraavaksi tyhjennettäväksi.

Jätevesijärjestelmät ovat tarpeellisia kosteuden poistamiseksi maaperästä.

Mitkä ovat vedenpoisto- ja myrskyviemärit?

Storm-jätevettä käytetään keräämään sademäärä katolla. Sadeveden ja sulavan lumen talteenotto on välttämätöntä, jos katosta vapaasti virtaava kosteus vahingoittaa rakennuksen perustaa, mikä voi johtaa talon vinoutumiseen. Myrskysuodattimen päätehtävä on jäteveden kerääminen ja poistaminen tietystä paikasta.

Jätevesijärjestelmän viemäröintijärjestelmä suorittaa tehtävän kerätä ylimääräistä vettä maaperässä paikassa. Sen päätehtävänä on kaataa talon vieressä oleva alue. Vedenpoiston järjestely on välttämätön toimenpide veden pinnan nousun välttämiseksi maaperässä.

Se on tärkeää! On syytä muistaa, että on ehdottomasti kiellettyä yhdistää nämä kaksi järjestelmää yhteen. Tämä johtuu siitä, että rankkasateiden aikana viemäröintijärjestelmä nopeasti ylittää veden myrskyjä ja loppuu toimimalla.

Näiden järjestelmien keräämät vedet kuljetetaan putkien läpi erityisiin akkuihin, minkä jälkeen ne tyhjennetään paikan päällä. Joissakin tapauksissa varastosäiliöiden keräämää kosteutta käytetään kasteluun. Kaatopaikan ja myrskyn jäteveden asentaminen on välttämätöntä melkein kaikissa maissa ja kaikissa paikoissa. Jotta ongelma ymmärrettäisiin, on tarpeen tutkia pääominaisuuksia sekä vedenpoisto- ja myrskyviemärien ominaisuuksia.

Storm-jätevesiä tarvitaan ilmakehän kosteuden keräämiseen katolta ja poistamalla se paikan päältä.

Tyypit ja suunnittelu viemäröintijärjestelmistä

Tähän mennessä on olemassa useita lajittelujärjestelmiä, jotka eroavat toisistaan ​​suunnittelu- ja asennusmenetelmissään. Harkitse näitä tyyppejä:

 • vaakasuora vedenpoisto;
 • pystysuora vedenpoisto;
 • (järjestelmät, joissa on sekä vaaka- että pystysuora osio).

Horisontaaliset vedenpoistorakenteet puolestaan ​​jakautuvat seuraavasti:

Jotta kuivausjärjestelmän rakenteen ymmärtäminen on välttämätöntä tutkia, mitä elementtejä se koostuu. Harkitse vedenpoistolaitetta:

 • viemärit (nämä ovat erityisiä rei'itettyjä putkia, joissa on reikiä, jotka mahdollistavat kosteuden kulkeutumisen);
 • hiekka-ansoja (suodatinelementit);
 • putket, jotka purkavat kerättyjä vettä paikan päällä;
 • kuoppiin.

Kaasujärjestelmien putket voidaan tehdä eri materiaaleista. Materiaalin valinta suoritetaan riippuen alueen ominaisuuksista ja muista yksilöllisistä ominaisuuksista tietyssä tilanteessa.

Nykyään useista polymeereistä valmistettuja putkia käytetään usein viemäröintijärjestelmiin ja myrskyjen viemäreihin.

Harkitse perusaineistasi, joista tyhjennetään:

 • polymeeri;
 • asbestia
 • keraamiset;
 • ei-rei'itetyt viemärit, jotka on valmistettu nykyaikaisista huokoisista materiaaleista (esim. laajennettu savi lasi). Tällaisten putkien ominaisuus on tapa, jolla vesi pääsee sisään. Vettä ei pääse tavalliseen rei'itykseen, vaan se pääsee huokoisen seinän läpi.

Lisäksi kaivot jaetaan kolmeen päätyyppiin:

Avoin tyhjennysrakenne

Tällaiset järjestelmät on asennettu maan pinnalle, ja vesi tyhjennetään erityisiin säiliöihin tai ojiin. Pintaveden poisto on kustannustehokkain vaihtoehto, ja sen asennus vie vähän aikaa. Tällaisen järjestelmän suorittamiseksi on tarpeen kaivaa ojia, joiden on oltava tietyn kokoisia.

Tärkeä osa vedenpoiston organisointia on rinteessä. Tällaisen järjestelmän kaltevuus tulisi kulkea asuinrakennuksista kattoihin. Ilman kunnollista kaltevuutta vesi ei yksinkertaisesti siirry kaivantojen läpi. Lisäksi on huolehdittava siitä, että katolta virtaava sulava tai sadevesi pääsee ennalta järjestettyihin kaivantoihin sokea pitkin ja putoihin pitkin.

Maanalainen viemäröintijärjestelmä ei aiheuta haittaa asukkaille

Tämän viemärin pääasiallisena haittana pidetään epäedustavaa ulkonäköä. Lisäksi sivustossa olevat avoimet kaivokset voivat aiheuttaa erilaisia ​​haittoja talon asukkaille. Siksi asiantuntijat suosittelevat tekemään tyhjennysjärjestelmiä, joissa on esivalmistettuja alustoja tai rakenteen toteuttamista maan alla.

Suljettu kuivatusrakenne

Suljettu viemäriverkko on oja, joka sijaitsee vedenpoiston elementtien pohjalla. Suljettu tyyppi mahdollistaa tällaisten ojien peittämisen maan päällä.

Suljetuista kuivatusrakenteista on useita lajikkeita. Harkitse niitä:

 • yksinkertaiset suljetut järjestelmät;
 • järjestelmät, joissa on erityisiä vedenkeräimiä (lokeroita);
 • järjestelmät, joissa on tyhjennysmatot.

Kiinnitä huomiota! Ensimmäiset kaksi järjestelmätyyppiä on asennettu veden poistamiseksi lineaarisesti tai ääriviivoilta. Viimeinen vaihtoehto, joka käyttää salaojitusmattoja, ei ota tätä huomioon.

1. Suljetun tyypin yksinkertainen tyhjennys. Tällaisen tiedonsiirron rakentamiseksi on tarpeen kaivaa asianmukaiset kaivannot tietyn osan ympärysmitta. Sitten kaivo on täynnä vedenpitäviä materiaaleja. Täyttö täytetään useammassa kerroksessa ja pääasiassa hiekkaa ja murskattua kiveä käytetään näihin tarkoituksiin. Kaivannon lopussa ne kaadetaan maahan ja puristetaan.

Jätevesilaitteiden osalta on välttämätöntä valmistaa kaivannot, joissa geotekstiilikerros asetetaan ja murskattu kivi täyttyy.

Tällaisella jätevedenpuhdistamolla on joitakin toiminnallisia haittoja. Esimerkiksi tällaisen järjestelmän järjestäminen sulkee pois mahdollisuuden seurata viemäröinnin tilaa. Tämän ansiosta vedenpoiston tehokkuus vähenee vähitellen ajan myötä. Jäteveden tehokkuuden lisäämiseksi ja kyseisen rakenteen käyttöiän pidentämiseksi on suositeltavaa käyttää viemäreitä.

2. Suljetut rakenteet, joihin sisältyy erityisiä lokeroita. Suljetun järjestelmän järjestäminen lokeroihin on otettava huomioon yksi tärkeä seikka - tällaisen järjestelmän käyttöönotto on pakollista sovellettavaksi, jossa otetaan huomioon vapaa kanava tai kanava. Asennusalustaan ​​käytettiin kahdenlaisia ​​alustoja. Harkitse niitä:

 • rei'itetty (tällaiset lokerot keräävät vettä viereisestä maasta);
 • ei-rei'itetty (veden pinnan tiivistämiseen).

Lisäksi kaikki yläosat on varustettu grillillä. Verkot eivät ainoastaan ​​vaikuta yleiseen estetiikkaan, vaan myös suorittavat suojatoiminnon, estäen erilaisia ​​roskia (esimerkiksi oksia) pääsemästä järjestelmään. Materiaalit, joista tällaiset ritilät on tehty, voivat olla hyvin erilaisia, mutta yleensä käytetään valurautaisia ​​tuotteita.

Seinän kuivatus

Seinän kuivatusrakenteet järjestetään lähelle säätiötä. Tällaisen viestinnän pääpiirteenä voidaan sanoa se, että se sisältää vedenpitäviä materiaaleja. Kaivaa oja kaikkeen koko kellariin. Tällaisen ojan syvyyden tulisi vastata pohjan laskemisen syvyyttä tai ylittää sen.

Seinän kuivatus tehdään kosteuden poistamiseksi rakennuksen perustasta.

Tarvittava vesieristys on asennettu perusseinille, ja aiemmin kaivettu oja on täynnä kuivatusmateriaaleja. Tässä tapauksessa se saa käyttää erityisiä salaojitusmattoja, joiden suodatin on geotekstiilistä. Tällaiset matot ovat pääsääntöisesti vedeneristys polyvinyylikloridista (PVC).

Kiinnitä huomiota! Kaivossa voit laittaa putkia, jotka poistavat katolta kerätyn sadeveden. Tällöin on suositeltavaa käyttää muoviputkia ilman rei'itystä. Tällaisten putkien avulla vesi lokerorakenteista poistetaan erityiseen kaivoon.

On kiellettyä poistaa sadevesi viemäriputkistoon, koska se voi johtaa rakennuksen ylivuotoon. Jos kuivatusrakenne ylivuotoa, vesi nousee rakennuksen perustalle, joka on täynnä epämiellyttäviä seurauksia.

Pystysuuntaiset viemärit

Tällaisia ​​rakenteita edustaa kuoppa, jossa pumppauslaitteisto sijoitetaan (pumput käytetään pumpun kaivamiseen). Pääsääntöisesti tällaisia ​​vedenpoistoja käytetään maatalousalalla, ja niitä käytetään myös aktiivisesti maan purkamiseen tienrakentamisen aikana.

Asennettaessa tätä järjestelmää käytetään kaivoja ja lokeroita, jotka pääsääntöisesti sijaitsevat vedenkestävässä kerroksessa. Lisäksi tällainen järjestelmä on välttämättä varustettu syväkuoppaisilla elementeillä. Tällaista tyhjennysjärjestelmää pidetään tehokkaimpana. Ja jos jonkin tietyn tontin alueella sijaitsevalla maalla on korkea vedenkestävyyskerroin, niin tällainen rakenne ei ole vain tehokas vaan myös varsin edullinen.

Pystysuora viemäröintijärjestelmä vaatii pumpun pumppaamaan vettä kaivoista.

Sallittu pystysuuntaisten viemäröiden syvyys voi olla erilainen, koska kaikki tässä tapauksessa riippuvat siitä, millä tasolla pohjavesi sijaitsee. Se voi olla sekä 20 että 150 metriä, riippuen maaperän ominaisuuksista, joihin laitos sijaitsee.

Hyödyllistä tietoa! Pystysuunnittelua edustavat erilaiset putket: tavanomainen ja rei'itetty. Perinteinen muotoilu on yläosassa ja rei'itetty - pohjassa. On myös huomattava, että rei'itetyt putket voivat olla eri muotoisia.

Tällainen porausreikien kuivatus voi toimia eri tiloissa (tilan valinta tapahtuu, keskittyminen kauteen). Älä unohda, että tällaiset järjestelmät vaativat säännöllisiä ennaltaehkäiseviä tutkimuksia ja suodattimen puhdistamista, joka koostuu hiekasta ja sorasta.

Lajien myrskyviemärijärjestelmä

Kuten edellä mainittiin, myrskyjäte suorittaa sulatus- ja sadeveden keräämisen tehtävän sekä sen poistamisen tietyllä alueella. On olemassa useita erilaisia ​​myrskyviemärijärjestelmiä, jotka tarvitsevat huomiota:

 1. Paikalla. Tämä järjestelmä suorittaa veden keräämisen toiminnon katolla ja on rakenteeltaan myrskyveden sisääntuloja, jotka on asennettu kunkin kattokaivon alle. Lisäksi tämä järjestelmä sisältää putket, jotka asetetaan maaperään tietyn harhakuvan avulla jäteveden tehokkaaseen poistoon. Tällaiset putket syötetään pääkokoojalle (kaivo, joka tyhjentää veden paikan päällä).
 2. Lineaarinen. Rakenne, joka kerää kosteutta valtateiltä sekä betonista ja muista kappaleista. Se toteutetaan erityisten kanavien muodossa tietyn esijännityksen alaisena. Tällainen järjestelmä, kuten pisteen 1, kuljettaa vettä pääkokoojalle.
 3. Yhdistetty. Tällainen järjestelmä sisältää sekä pistemäisiä että lineaarisia myrskyjä. Yhdistelmäjärjestelmä sisältää myös erilaisia ​​apuelementtejä (esimerkiksi kuormalavoja).

Jokin edellä mainituista järjestelmistä on melko monimutkainen prosessi, joka on parhaiten uskottava alan asiantuntijoille. Alustavassa luonnoksessa olisi otettava huomioon seuraavat paikat: alueen ominaispiirteet (helpotus), kerätty veden määrä sekä paikka, jossa tätä vettä ohjataan.

Viemäröinti

Veden tyhjennysjärjestelmän tarkoituksena on valua maastoon ja suojata rakennuksia tulvilta pohjavedellä. Viemärit ja myrskyviemärit muodostavat tyhjennysjärjestelmän tyhjennysjärjestelmään, absorboivat vettä maasta ja ohjaavat sitä paikan päällä. Tällaisen putkistojärjestelmän avulla ratkaistaan ​​ongelma, että ylimääräinen kosteus rakennusten kellarissa ja kellarihuoneissa sekä kasvien juurtajärjestelmän suojelu mätänemästä ratkaistaan.

Tarvittavat syyt laitteen tyhjentämiseen sivustossa

Talon rakennustyömaan viemäröinti- ja myrskyviemärit ovat kalliita toimenpiteitä, ja tällaisen työn toteuttamiskelpoisuuden ymmärtämiseksi on suositeltavaa analysoida olemassa olevia olosuhteita ja ottaa huomioon rakennusalueen helpotusominaisuudet:

 • Mahdollinen esiintyminen merkittävältä pohjaveden ja sadeveden määrästä alueen kaltevalla järjestelyllä.
 • Läsnäolo paikoilla, joilla on huono viljelyominaisuudet.
 • Merkittävää ylijäämää alueen keskimääräisestä vuosittaisesta sademäärästä.
 • Pohjaveden korkeus on 1,5 metrin etäisyydellä maasta.
Pohjaveden asettelu

Jos vähintään yksi edellä mainituista olosuhteista on läsnä, vedenpoistojärjestelmän luominen on välttämätön sitoumus.

Jos vesillä rakastavia kasveja kasvaa paikan päällä, esimerkiksi nokka, sedge ja maaperä peitetään sammalilla ja jäkälillä, tämä osoittaa pohjaveden esiintymisen alueella.

Viemäröintiperiaate

Ennen kuivatusvesijärjestelmän asennusta on suositeltavaa perehtyä kuivatusputken toimintaan ja toimintoihin. Viemäriputken periaate on suodattaa ja poistaa ylimääräinen kosteus putken rungon läpi. Koska vesi vierekkäisissä maissa, joissa viemäriputki on tietyn luonnollisen paineen alaisena, maaperän ja putken paine-erosta, se siirtyy viemäriin ja pääsee reikien läpi tyhjennyksen sisäpuolelle. Tämä on fysikaalinen ilmiö veden energianpaineen esiintymisessä ja se on vedenpoistoperiaatteessa.

Pohjavesipurkaus paikasta

Viemäröinti ja sadeveden poisto

Storm-jätevesi kerää ja tyhjenee sademäärän rakennuksen katolta ja suojaa rakennuksen sokean alueen pintaa kosteudelta pohjan pinnalle. Jätevesijärjestelmän päätehtävä on yksittäisen alueen viemärijärjestelmä tai vedenpoisto ylimääräisestä vedestä.

Storm-viemäri

Jotkut kehittäjät yrittävät yhdistää nämä kaksi järjestelmää yhteen ja säästää rahaa ja materiaaliresursseja. Se on ehdottomasti kielletty tekemästä tällaista yhdistystä, koska raskaiden sademääräysten johdosta vedenpoisto- ja myrskyjärjestelmät ylittävät nopeasti ja rakennus voi olla tulvista.

Ongelmanratkaisujen poistoaine on pakollinen toimenpide, jolla estetään pohjaveden nousu.

Tyypit tyhjennysputkia

Tyhjennysputket luokitellaan valmistusmateriaalin mukaan:

 • Asbestisementti, jossa on enintään 5 mm leveät tyhjennysreiät, putkilinjan yläosassa portaittain 100-200 mm riippuen maaperän luokkaa maaperästä.
 • Keraaminen, valmistettu paistettua savesta eri lisäaineilla. Suositut putket on valmistettu keramiikasta, jonka poikkileikkaus on 50-300 mm ja pituus 333 mm. Pinnan ulompi muoto voi olla sylinterin, kuusikulmion tai kahdeksankulmion muotoinen.
 • Polymeeri polyetyleenistä, jolla on tiheys, polypropyleeni (PP) tai polyvinyylikloridi (PVC). Polymeeriputkien läpimitta on 10 - 630 mm, pituus voi olla 6 tai 12 m. Polymeeriputket voidaan leikata helposti, ne voidaan hitsata erityisillä juotosvasuksilla ja kuivatusputki voidaan koota millä tahansa pituudella.
 • Huokoiset materiaalit muovisesta betonista tai laajennetusta savesta, jolla on erottuva kyky siirtää vettä putken seinämien huokosten läpi. Käsittele kuivan vedenpoistoputkiston kallein tyyppi rajoittamattoman käyttöiän mukaan.
 • Putket myrskyviemäriin. Myrskynpoisto on valmistettu valuraudasta, polymeeristä tai betoniputkista. Asennettaessa myrskyviemäri on tärkeää valita oikein vedenpoistoputken halkaisija siten, ettei säiliö ylivuodota. Yksittäisissä putkissa, joiden halkaisija on 100 mm, käytetään sademääriä.

Kaikentyyppiset viemäriputket yhdistävät niiden kykyä päästä pohjaveden lävistymään vedenpoistoon ja juoksutteen pitkin kaltevuutta veden sisäänottoon.

Jotta kuivumisen seinämien reikien tukkeutuminen estettäisiin, on suositeltavaa käyttää erilaisia ​​suodattimia.

Voit tutustua putkien tyyppeihin:

Kuivatusputkien ominaisuudet

Vedenpoiston ja myrskysuuttimen putken tekniset ominaisuudet voivat olla:

 1. Yksi- tai kaksikerroksinen. Yksikerroksiset viemäriputket ovat tyypillisiä viemäreitä, joissa on sileä sisäpinta ja ulkoiset vedenottoaukot. Aallotetut viemäriputket viittaavat kaksikerroksisiin rakenteisiin, joissa on lisärakenne jäykisteitä, jotka edistävät maaperän painon tasaisen jakautumista. Aallotusten seinämillä on harmonikka, joka antaa heille joustavuuden ja liikkuvuuden. Kaksikerroksiset putket lisäävät käyttöikää, mutta ne ovat paljon kalliimpia kuin yksikerroksiset kolliinsä.
 2. Joustava ja kova. Joustavat tyhjennysputket valmistetaan polymeerimateriaaleista, joita käytetään järjestämään tyhjennysjärjestelmän kierrokset ilman siirtymä- ja kulmaelementtejä ja ne on suunniteltu sijoitettaviksi suoraan pinnan päälle. Kovaa viemäriä on paljon suurempi voima, ne voidaan sijoittaa suoraan osiin viemärijärjestelmään.
 3. Sileät paljaat pinta- ja tyhjennysputket geotekstiilillä tai kookospähkinäsuodattimella. Suodatusletkut on suunniteltu pinta-asentoon ja niillä on pitkä puhdistuskyky.
Rei'itetty aallotettu viemäriputki

Vaatimukset vedenpoisto- ja sadevesijärjestelmille

Ennen vedenpoiston tai myrskyviemärien asennuksen aloittamista on tarpeen laatia suunnitelma pohjaveden poistamiseksi kehitysalueelta. Toimeenpanojärjestelmän valmistelussa olisi säädettävä vähimmäiskaltevuuden syntymisestä:

 • Savi-maaperässä rakennusstandardit vaativat 2 cm putkilinjaa kohti.
 • Hiekkapohjaisissa maissa kaltevuus on 3 cm per juomaveden lineaarinen mittari.

Jotta viemärijärjestelmään päästään paremmin, viemärin kaltevuus on alueella 5 - 10 mm yhden metrin pituinen. Tällöin kaltevuudelta kaivetun kaivannon pohja tasoitetaan ja peitetään hienolla sora- tai roska-aineella lisätyn suodatinkerroksen luomiseksi.

Maaperän viemäröinti asennetaan putkista liitäntäelementtien avulla: liittimet, erilaiset adapterit, hanat, tees.

Viemäröintipaikka

Suunnitelma tyhjennysohjelman määrittämisen jälkeen määritetään tyhjennysjärjestelmän ja myrskyviemärien asennuspaikalla. Käytän yleensä vain kahdenlaisia ​​paikkoja:

 • Paikallinen vedenpoisto lähelle säätörakennetta, joka estää ylimääräisen kosteuden pääsemästä rakennuksen perusseinämiin ja kellariin.
 • Koko alueen viemärijärjestelmän luominen alueen koko alueen ympärillä suojaamaan kaikkia rakennuksia ja vihreitä tiloja ylimääräisen kosteuden tuhoisilta vaikutuksilta.

Oikean kaltevuuden määrittämiseksi voit käyttää tavallista vedellä täytettyä vesiletkua. Jos vesi vapautuu vapaasti ja nopeasti, kaltevuus tehdään oikein.

Paikallisen viemäröinnin luominen

Ohjeet putkien sijoittamiseksi

Jos haluat tehdä itsenäisesti yksinkertaisen tyhjennysjärjestelmän, sinun on tehtävä useita vaiheita:

 1. Ensinnäkin tontti on merkitty kaivantojen tai kaivantojen sijaintipaikkaan suunnitelman mukaan. Merkittävä helpotus laserin rakennuksen etäisyydenmittauksen merkitsemiseen.
 2. Kaivetaan kaivosta tarvittavalla kaltevuudella nopeaan ja esteettömään vedenpoistoon.
 3. Kaivannon pohja tiivistetään tiiviisti ja täytetään suodatinmateriaalilla, kuten geotekstil- lillä, jonka päiden on ulotuttava kaivannon reunojen yli. Tämän jälkeen suoritetaan irtotavaran täyttö enintään 200 mm: n korkeudelle.
 4. Toimeenpanosuunnitelman mukaiset tyhjennysputket leikataan halutulle pituudelle ja asetetaan kaivannon valmistettuun pohjaan tekemällä huolellisesti yksittäisten elementtien liittämistä ja liittämistä.
 5. Sen jälkeen, kun tyhjennysputket on asetettu, on suositeltavaa päällystää geotekstiilitelty materiaali lisäkiinnityksellä köydellä tai ohuella langalla. Kuten tiedetään, geotekstiilit kykenevät suojaamaan tyhjennysputkien lävistymistä tukkeutumasta ja viemään vettä putkeen.
 6. Kaivoputkien asentaminen tehdään tarvittavalla kaltevuudella, putkien päät liitetään vedenottoaukkoon tai näkyvät ojaan tai kouruun.
 7. Viimeinen vaihe on täyteaineiden suorituskyky raunioilla tai hiekalla.

Taloushallinto ja satamajärjestelmät portaalin käyttäjiltä

FORUMHOUSE-jäsenet jakavat kokemuksensa edullisten tyhjennys- ja sadevesijärjestelmien rakentamisesta.

Kokeneet rakentajat ja maan ihmiset tietävät hyvin, että "ylimääräinen" vesi on paha. Ylimääräinen vesi johtaa kellarin ja kellarin tulviin, pohjan huuhtoutumiseen, vuoteiden tulviin, vesistöön jne. Tämän seurauksena keväällä, syksyllä ja jopa kesällä ei voi kulkea kesämökin läpi ilman kumisaappaita.

Tässä artikkelissa tarkastelemme:

 • Miten varustaa veden kulkeutuminen paikan päällä.
 • Kuinka tehdä budjetin myrskyviemäri omiin käsiisi.
 • Viemäröinti. Miten tehdä kuivaus ja tyhjennä kosteikko edullisesti.

Millainen vesi estää kehittäjää elämästä ja maan omistuksesta

Pinta- ja pohjavesityypit sekä viemäröinti- ja myrskyvesijärjestelmät voivat kirjoittaa erillisen kirjan. Siksi jätämme tämän artiklan soveltamisalan ulkopuolelle yksityiskohtaisen luettelon pohjavesien tyypistä ja syistä ja keskitymme käytäntöön. Mutta ilman vähintään teoreettista tietämystä riippumattoman järjestelyn salaojitus ja myrsky viemäri - heittää rahaa pois.

Tosiasia on, että jopa virheellisesti tehty viemäröintijärjestelmä toimii ensimmäisten vuosien ajan. Sitten johtuen geotekstiilillä käärittyjen viemäriputken tukkeutumisesta (silting), joka oli asetettu saviin, lieppeihin jne. maaperän kuivatus lakkaa toimimasta. Ja viemäröinnin järjestämiseen tarkoitetut varat on jo käytetty ja ennen kaikkea vedenpoiston rakentaminen liittyy suuriin maanrakennustöihin teknologian mukana.

Siksi on vaikeaa ja kallista yksinkertaisesti kaivaa ja siirtää viemäriputkea 3-5 vuotta sen jälkeen, kun se on asetettu. Sivusto on jo asuttu, maisemasuunnittelu on tehty, sokea alue on järjestetty, huvimaja, kylpyamme jne. On asennettu.

Meidän on taisteltava, miten muutetaan salaojitus, jotta koko ala ei kääntyisi.

Näin ollen vedenpoiston rakentamisen tulisi aina perustua maaperän geologisen tutkimuksen tuloksiin (mikä auttaa löytämään vedenpitävän kerroksen savimuodossa 1,5 - 2 m syvyyteen), hydrogeologisiin tutkimuksiin ja selvään tietoon siitä, minkälainen vesi johtaa talon tulviin tai vedenpaisumiseen.

Pintavedet ovat luonteeltaan kausiluonteisia, johtuen lumen sulasta ja sateen runsaudesta. Pohjavesi jakautuu kolmeen pääryhmään:

 • Kapillaari-vesi.
 • Pohjavesi.
 • Kyydissä.

Lisäksi pintavesi muuttuu pohjaveteen, jos sitä ei poisteta ajoissa, kun se imeytyy maahan.

Johtopäätös: pinnan valuminen on poistettava myrsky (sade) jätevedestä, eikä yritä tehdä vedenpoistoa!

Myrskysuodatinjärjestelmä on järjestelmä, joka koostuu maahan kaivetuista lokeroista, putkista tai ojista, veden poistamisesta alueen ulkopuolelta tapahtuvalta viemäriputkalta ja takapihan alueella sijaitsevan helpotuksen organisoinnista. Näin vältytään alueen pysähtyneiltä vyöhykkeiltä (linssejä, altaita), joissa vettä kertyy, millä ei yksinkertaisesti ole sijaa, ja lisää vettä.

Tärkeimmät virheet, jotka tehdään erillisen tyhjennyslaitteen yhteydessä:

 • Jos ruuvatun putkiston oikea kaltevuus ei noudata. Jos otamme keskiarvon, niin kaltevuus säilyy välillä 0,005 - 0,007, ts. 5-7 mm / 1 juoksevan mittarin tyhjennysputki.
 • Käytä tyhjennysputkea geotekstiilikäämityksessä "väärään" maaperään. Geotekstiilien putki, jotta vältytään sen siltingiltä, ​​käytetään maaperässä, joka koostuu puhtaasta väliaineesta ja karkeista hiekoista.
 • Käytä graniitin sijasta halvempaa kalkkikiveä, joka lopulta pestään pois vedellä.
 • Säästää korkealaatuisia geotekstiilejä, joilla on oltava tiettyjä hydraulisia ominaisuuksia, jotka vaikuttavat vedenpoistoon. Tämä on tehokas huokoskoko 175 mikronia, ts. 0,175 mm, samoin kuin poikittainen cf, jonka tulee olla vähintään 300 m / vrk (yhden painekradientin kanssa).

Edullinen myrskyviemäri omiin käsiinsä

Ensimmäinen asia, joka tulee mieleen, jotta varustaminen budjetin versio myrskyn viemärijärjestelmän sivusto on asentaa erityisiä tarjottimia.

Laatikot voidaan tehdä betonista tai muovista, mutta niiden hinta "puree". Tämä pakottaa portaalin käyttäjät etsimään edullisempia vaihtoehtoja myrskyjen ja viemärijärjestelmien järjestämisestä sivustolta.

Minun täytyy tehdä edullinen sademäärä, noin 48 metriä pitkä, aidan reunalla, tyhjentää naapurinsa sula vesi. Vesi on ohjattava ojaan. Ajattelin vedenpoistoa. Aluksi se tapahtui minun ostaa ja asentaa erikoislaatikoita, mutta sitten "ylimääräiset" ristikot jäisivät heiltä, ​​enkä tarvitse sateiden erikoisestetiikkaa. Päätin ostaa asbestisementtiputkia ja näki ne kahvimyllyllä saaden näin kotitekoisen tarjottimen.

Huolimatta tämän ajatuksen budjetista, tarve itsenäisesti leikata asbestisementtiputkia ei houkutteli käyttäjää. Toinen vaihtoehto on kyky ostaa vesiputouksia (muovi tai metalli) ja sijoittaa ne valmistettuun pohjaan noin 100 mm betonikerroksessa.

Portaalin käyttäjät varoittavat Denis1235 tästä ideasta ensimmäisen vaihtoehdon puolesta, joka on kestävämpi.

Denis1235 löysi asbestisementtiputkia tuottavan kasvin, joka ei ole halukas sotkeutumaan itsenäiseen putkien leikkaamiseen, mutta joka on välittömästi leikattu paloiksi 2 m pitkäksi aikaa (jotta ne eivät halkeile 4 metriä kuljetuksen aikana) ja tuovat valmiita lokeroita sivustoon.. Jäljellä on vain sellaisen järjestelmän kehittäminen, jossa tarjotaan lokeroita.

Tuloksena oli seuraava "piirakka":

 • Maaperän pohjalla sängyn muodossa.
 • Hiekka tai hiekka ja sora on noin 5 cm paksu.
 • Betoni noin 7 cm.
 • Asbestisementtiputket.

Lopulta tein mökin budjetissa sadevesiä. Kesti: 2 päivää kaivamaan kaivaa, vielä kaksi päivää betonin betonisointiin ja asentamiseen. Vietin 10 tuhatta ruplaa lokeroihin.

Harjoittelu on osoittanut, että raita oli erinomaisesti "talvehtinut", ei halki ja siepasi vettä naapurista, jättäen juoni kuivaksi. Myös mielenkiintoinen on portaalin käyttäjän sateen (myrskyn) jätevirta, jolla on lempinimi yury_by.

koska kriisi ei aio lopettaa, sitten mietin, miten järjestää myrskyjen viemäreitä valumaan sadevettä kotoa. Haluan ratkaista ongelman, säästää rahaa ja tehdä kaiken laadullisesti.

Kun ajattelimme sen, käyttäjä päätti tehdä sadeveden poistoa veden tyhjentämiseksi joustavien kaksinkertaisten seinien aallotettujen putkien perusteella (ne ovat kaksi kertaa pienempi kuin "punertavia" viemäriputket), joita käytetään maadoitusjohtojen maadoittamiseen maan alla. Mutta, koska vedenpoistoreitin syvyys on vain 200-300 mm ja putken halkaisija 110 mm. Yury pelkäsi, että aallotettu putki voisi murtautua talvella, jos vesi pääsee kahden kerroksen väliin.

Tämän seurauksena yury päätti ottaa talousarvion "harmaa" putken, jota käytetään sisäisen jäteveden rakentamisessa. Vaikka hänellä oli huolta siitä, että putket, joilla ei ollut niin jäykkyyttä kuin "punapäälliset" murtautuisivat maahan, käytäntö osoitti, että heille ei ole tapahtunut mitään.

Jos astutte "harmaaseen" putkeen, se muuttuu soikeaksi, mutta siinä paikassa, jossa olen haudannut sen, ei ole merkittäviä kuormia. Vain nurmikko ja jalankulkijoiden kuorma. Putken asettaminen kaivantoon ja sprinklisointi alukkeella varmistin, että ne säilyttävät muodon ja sateet toimivat.

Käyttäjä piti mahdollisuuden asentaa edullinen sadevesi "harmaisiin" viemäriputkistoihin niin paljon, että hän päätti toistaa sen. Kaikki prosessin vivahteet osoittavat selvästi seuraavat kuvat.

Kaivaa kuoppaan kuivatuksen alta veden keräämiseksi.

Tasaa taso tasolle.

Asenna betonirengas.

Seuraavassa vaiheessa - nukahdutaan kuoppaosan 5-20 pohjalla.

Cast konkreettisesta kotitekoisesta kannesta hyvin.

Jätevedenpuhdistus- ja myrskevedenpuhdistusjärjestelmä yhdellä kaivoksella: käyttöperiaate ja järjestelyn vivahteet

On monia syitä, miksi talo on rakennettava tontille korkealla pohjavedellä. Mutta seuraus on aina sama - jos et varusta suojaa tulvia vastaan, jokainen kevät saapuu paikalle, joka pestään maaperän, pohjan ja talon kellarista.

Ongelman ratkaiseminen auttaa asentamaan asianmukaisesti viemäröintijärjestelmän ja myrskyviemäriputken. Jos tiedät pohjaveden tasosta tonttien ostamisvaiheessa, on edullista suunnitella talteenotto- ja myrskyvesijärjestely sekä itse talon rakentaminen. Tällöin voit säästää rahaa ja tehdä sadeveden ja vedenpoiston yhdestä kaivosta.

Mahdollisten myrsky- ja viemäriverkostojen rakentaminen jopa rakennusvaiheessa voi ratkaista monia ongelmia tulevaisuudessa.

Mitkä ovat tyhjennys- ja myrskyviemärit?

"Sadeveden" (eli myrskyjärjestelmän) päätehtävä on kerätä yhteenliitettyjä kouruja ja putkia, vettä katolta - sateelta tai sulasta. Sateella on kaksi osaa - ulompi (kouru katon alla) ja maanalainen (vastaanottimet ja putket, jotka ohjaavat vettä talosta). Se osa, joka on maassa, katon ja sokean alueen vesi ja poistetaan sitten paikalta.

Viemäröinti on välttämätöntä ylimääräisen veden keräämiseksi maasta, ts. tyhjennä se. Pohjaveden pinnan tärkeimpänä tehtävänä on estää pohjaveden nousu estääkseen alueen tulvat.

Koska molemmat järjestelmät tarjoavat veden poistamisen erikoisajoneuvoille, yhdistetyn vedenpoisto- ja huuruveden käsittelyjärjestelmä näyttää erittäin houkuttelevalta toiminnallisuuden ja talouden kannalta. Kerättyä vettä voidaan käyttää teknisiin tarkoituksiin, esimerkiksi kasteluun.

Tämä on tärkeää! "Yhdessä kaivannossa" ei tarkoita sitä, että samoja putkia käytetään vedenpoistoon ja viemäröintiin. Tällainen järjestelmä on ehdottomasti kielletty siksi, että sateenkauden aikana sademäärä on järjestelmällisesti liian täynnä. Jos sama putki toimii kuivana, niin parhaimmillaan vedenpoisto keskeyttää tilapäisesti.

Viemäröinti ja myrskyviemärit: näiden järjestelmien lajikkeet ja niiden ominaisuudet

Järjestelmissä on täysin erilainen rakenne, samoista elementeistä vain putket ja kuopat. Samanaikaisesti ne eroavat toisistaan ​​rakenteen lisäksi myös asennuksen menetelmässä.

Viemäröinti (suljettu tyyppi)

Vain maanalaiseen alueeseen viitaten tarkoitetaan suljettua viemärijärjestelmää. Ainoat elementit, jotka sijaitsevat osittain pinnan yläpuolella, ovat kaivoja.

Suljettu kuivatusjärjestelmä osassa

On olemassa useita tekijöitä, jotka määrittävät, tarvitaankö tyhjennysjärjestelmä sivustossa vai ei. Se tehdään tällaisissa tapauksissa:

jos vesipiiri sijaitsee riittävän korkealla paikalla;

savi tai pilvinen maa;

alueella, jolla sivusto sijaitsee, tulvia esiintyy usein;

luodaan syvempi perusta;

tontti sijaitsee laaksossa.

Jos jokin näistä edellytyksistä täyttyy, todennäköisesti ilman tyhjennystä syntyy ongelmia kellarissa tai korkeassa kosteudessa kellarissa ja pohjalla.

Jätevesijärjestelmä koostuu seuraavista elementeistä:

Viemärit (jäteveden viemäriputket, geotekstiileistä valmistetut ja rei'itetyt läpiviennit, joiden kautta vesi pääsee vedenpoistoon).

Hiekka-ansoja (älä salli putkien tukkeutumista, kun silta ja hiekka ovat usein tulleet).

Viemäröintijärjestelmä. Lietteet puhdistetaan siltasta ja hiekkavedestä suoraan kuivatuskaivoihin.

Useita kaivoja.

Kaivojen jälkeen, jossa vesi puhdistetaan, se siirtyy jaettuun asemaan ja sitten joko henkilökohtaisiin tarpeisiin tai jätejärjestelmään.

Materiaalit, joista viemärit tehdään:

Muovia. Kestävä, ei kovin kallis, erittäin vahva ja kestävä matala lämpötila.

Sivustolta löytyy kontakteja rakennusalan yrityksiltä, ​​jotka tarjoavat vesihuolto- ja viemäriverkoston suunnittelua ja asennusta. Voit suoraan viestiä edustajien kanssa käymällä "Low-Rise Country" talonäyttelyssä.

Asbestisementti. Halpa, mutta erittäin lyhytikäinen - muutamassa vuodessa voi esiintyä kasvua asbestisementtiputkilla.

Keramiikka. Ennen muovin tuloa, keramiikka oli paras vaihtoehto.

merkintä SN 2-4 (syvyys enintään 3 metriä);

merkintä SN 6 ja mikä menee yli syvyyden jopa 5 metriä.

Videon kuvaus

Esimerkki vedenpoistojärjestelmän järjestämisestä näytetään videossa:

Storm-jätevedenpuhdistuslaite (avoin tyyppi)

"Livnevka" koostuu kahdesta osasta - ylä- ja alareunasta. Järjestelmään sisältyy:

kourut, joihin vesi putoaa katolta ja jotka johtavat sitä edelleen;

suppiloista ja pystysuorista putkista. Vesi pääsee suppiloihin ja edelleen pystysuorien putkien kautta se pudottaa "sadeveden" alaosaan;

kiinnittimet, joilla vahvistetaan putkia, kun ne on kytketty;

neulat ja kääntymät, jotka yhdistävät vaaka- ja pystysuuntaiset putket toisiinsa, voidaan myös liittää suppilo;

Järjestelmä toimii rakentajana, on tarpeen tehdä järjestelmäpiirros, kiinnittää osat huolellisesti ja saada valmiita myrskyviemäriä.

Seuraavia materiaaleja käytetään yleisimmin kouruissa:

Mikä valuma vesi valitaan, riippuu talon laitteesta, sen arkkitehtuurista ja materiaalista, johon katto on tehty. Jänteitä voidaan täydentää verkkoilla ja jäänesto-kaapelilla, jotta keväällä jää ei estä vedenpoistoa.

Jäätymisenestojärjestelmä järjestetään talon katolle

Välituotteiden ja pääkaivojen valmistukseen käyttäen seuraavia materiaaleja:

PVC (kallis, mutta erittäin tehokas vaihtoehto);

Tiili ja kivi (kestävät, mutta ne on asennettava oikein);

Betonirenkaat (vaikea asentaa);

Niiden muotoilu on täsmälleen sama kuin suljetun viemäröinnin.

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä olevassa artikkelissa käsitellään valuma-alueen lajikkeita ja ominaisuuksia.

Yhdistelmä myrsky- ja viemärivettä

Koko järjestelmä on asennettu yhdeksi kaivoksi. Jätevedenpuhdistamo ja myrskyjäteveden käyttöalue on melko yksinkertainen. Kahden solmun kautta veden sisä- ja ulkopuolella (saostuminen ja pohjavesi) putoavat kuivatuskaivoon.

Viemäriputket kulkevat paikan päällä, keräävät vettä ja sitten ne tyhjennetään kuoppiin, missä se pumpataan pois paikoilta. "Sadevesivedessä" vettä kerätään ja tyhjennetään kollektoriventtiiliin, jonka jälkeen edellä mainittuun kaivoon päästään ulospuhallusputkistoon, joka on olemassa itsenäisesti vedenpoistosta, mutta yhdestä kaivosta (ei ole tarvetta rei'itykseen). Pääputkien järjestelmän kautta vettä pääsee ohituskaivoon, jossa se tyhjennetään kuten viemäröinnissä.

Yleensä kaivo sijaitsee yleensä alimman pisteen kohdalla ja vesi on pumpattava ulos siitä.

Sadeveden ja viemäröintisysteemien yhteys on erittäin kannattava, tarvitaan vain laaja kaivanto, kaikki, mitä tarvitaan, on osoitettava paikka haaraliikenteelle, jossa molemmista järjestelmistä tuleva vesi seuraa eri polkuja niin, ettei niitä ylikuormiteta.

Kahden solmun kautta veden sisä- ja ulkopuolella (saostuminen ja pohjavesi) putoavat kuivatuskaivoon.

Periaate vedenpoistosta ja myrskyviemäristä

Storm-jätevesi: pistevesi. Pisteelementit ovat välttämättömiä sademäärän keräämiseksi, olkoon se sade, sulava lumi, sulanut rakeet. Vettä voidaan lähettää pitkin vedenpoistoa viemärijärjestelmään ja lähettää sitten erityisiin ojiin, joissa on rakoja, joiden kautta vesi poistetaan paikasta. On erittäin tärkeää, kun rakennus sijaitsee rinteessä, sillä oikean kulman valitsemista varten sinun ei tarvitse rakentaa muita kouruja vaan ottaa vesi suoraan oksiin.

Lineaarisen vedenpoistojärjestelmän tapauksessa vettä johdetaan pitkin kouruja ja suppiloita erityiseen runkojärjestelmään, joka koostuu putkista, jotka sopivat vedenpoistoon ja myrskyviemäreihin. Jatkossa tätä pääjärjestelmää vastaan ​​jätevesi virtaa keräilijään, ja sitten projektin mukaan vesi voi mennä säiliöön ja kenties sivuston ulkopuolelle.

Viemäröintijärjestelmä kumulatiivisella kapasiteetilla ja kastelualueella

Syvällä viemäröidellä pohjaveden vettä vähitellen erillisinä osina vedetään kaivoon ja sieltä pumpataan ulos ja pumpataan ulos. Tällaisella järjestelmällä on kolme tyyppiä:

Leikata. Jos talossa on kellari tai kellari, se joutuu purkamaan pohjavesiä niistä. Seinän viemäröinti on tehokkainta: kosteusvastaanotin on järjestetty lähellä seiniä, ja seinä on täysin vedenpitävä.

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä artikkelissa lue talon talteenottoa.

Hoito- ja huoltosuositukset

Molemmat järjestelmät edellyttävät lietteen, hiekan, saven ja muiden roskojen säännöllistä tarkastusta ja puhdistusta. Kausitarkastuksia tarvitaan - syksyn lopussa, jolloin sadekausi päättyy ja talven lopussa varmistetaan, ettei vesikapasiteettia häiritse. Eri suodattimista, hiekkalaivoista ja verkkokerrasta huolimatta lika on edelleen sisään. Ne ovat kaikkialla: putkissa, kouruissa ja kuopissa. Huollon puuttuessa järjestelmä yksinkertaisesti tukkeutuu ja pysähtyy toimimasta.

Jätevedenpuhdistamon ja sadevesivesiputkien ajoissa tapahtuva puhdistus välttää monia ongelmia

Putken puhdistamiseksi riittää, että pumppu kytkeytyy maksimaaliseen tehoon ja ajaa normaalia vettä putkista letkun läpi, se kerää kaiken lian ja vie sen kaivoon. Vettä voidaan kaataa kattoihin ja se myös kerää kaiken lian ja kulkee sitten pystysuorilla putkilla. Mitä voimakkaampi paine, sitä enemmän likaa ja roskia kuluu.

Jo pumpussa kaikki vesi pumpataan vielä tehokkaammalla pumpulla tai lietepumpulla, kun kaikki vesi loppuu, seinät on puhdistettava. Useimmiten tämä päättyy huuhteluun, mutta jos järjestelmää ei ole säilytetty pitkään aikaan, sattuu, että sinun on käsikäyttöisesti kaavin avulla puhdistettava seinät ja pohja kaivoon. Siksi säännöllinen puhdistus on välttämätöntä, jotta molemmat järjestelmät toimisivat vakaasti.

Kaksoisjärjestelmän asennusohjeet

Yhdistetyn järjestelmän pätevä asennus suoritetaan väistämättä aiemmin luodun hankkeen mukaisesti, jossa määritetään siteiden sitomiseen ja kaivojen toiminnan synkronointiin liittyvät vivahteet niin, että vedenpoisto ja "sadeveden" toimivat kunnolla sekä normaalissa tilassa että ylikuormituksen yhteydessä.

Asennuksessa on otettava huomioon seuraavat vivahteet:

Jätevesijärjestelmän järjestely on melko kallis. Jos jotain menee pieleen, ja muutaman vuoden kuluttua vedenpoisto lopettaa toimintansa, se joutuu käyttämään sen ennallistamista vähintään yhtä pitämällä uutta, varsinkin kun otetaan huomioon, että maisemasuunnittelu on "naarmuuntunut". Tämän seurauksena vedenpoiston järjestäminen tulisi tehdä ammattilaisilta.

Tulva-ajan kuluessa jokainen järjestelmä on ylikuormitettu. Koska ne keräävät kosteutta eri lähteistä, niin viemärit on sijoitettava kullekin järjestelmälle erikseen. Voit tehdä tämän samassa kaivannossa, mutta eri syvyyksissä. Veden keräämistä voidaan käyttää yhteisesti.

Kun kaivetaan viemäreitä viemäriin, on syytä harkita, että kuopan pohja peitetään rauniolla ja hiekalla. Tämä tarkoittaa sitä, että jos on tarpeellista sijoittaa viemärit tiettyyn syvyyteen, reikä on syvennettävä syvemmälle hiekkakerrosten paksuudesta ja raunioista.

Hyvin tyhjennysjärjestelmän kaivon on oltava riittävän syvä

Yleensä vettä kerätään säiliöön (kaivo tai säiliö), josta sitä käytetään teknisiin tarpeisiin tai pumpataan säiliöihin tai yksinkertaisesti pois paikalta. Jos rei'itettyjä putkia käytetään vedenpoistoon, pistorasiat ovat aina kiinteitä. Yhdistettäessä ne samaan kaivoon pystysuorassa, rei'itetyt sijoitetaan pohjaan ja tavallisesti päälle.

Jos putket ja putket yhdistetään vaakasuorassa kaivannossa, ne asetetaan rinnan, lyhyellä etäisyydellä toisistaan ​​(niin että pääputken vaurioituminen ei johda veden poistoon ja ei ylikuormita sitä).

Videon kuvaus

Kiertovesijärjestelmän asennus ja vedenpoisto seuraavassa videossa:

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä olevassa artikkelissa on tietoja viemäriputkista.