Jos sinulla on tontti rinnettä, niin olet täällä-suunnittelu, ideoita, valokuvia, vinkkejä

Lähetetty: 12 03 17

Olin jo kauan sitten päättänyt jakaa kokemukseni ja kirjoittaa artikkelin tämän erittäin tärkeän aiheen kanssa rinteillä ja pudotuksilla, mutta heti kun avaisin sanaa, aihe kääntyi aina helpommin ja laiska aivoni tarttui siihen hetkessä, kuten säästösiili.
Ei ole minkäänlaista mennä, hyvin harvoin meidän helpotusalueilla Minskin ja Minskin rinteillä, voit tehdä ilman muotoilua, ideoita, seinämiä, portaita, pengerryksiä ja niin edelleen.

Useimmissa näissä artikkeleissa he kirjoittavat, kuinka on viileä ja kaunis, niin he lisäävät, että olette hyvin onnekkaita, koska sinulla on eroja koskeva tontti ja luo se kaiken kädet. Kaikki nämä ohjeet ovat runsaasti "hedelmöityneitä", jossa on runsaasti erilaisia ​​ideoita ja joukko kauniita valokuvia ympäri maailmaa. Jotkut masokistit aina suosittelevat artikkelin lopussa kefiriä, joilla on juuren sammalta tukiseinissä. Mutta se ei ole meille helpompaa, todella :)

Koska rakastan pohjimmiltaan ymmärtää kaiken, missä on sanojen suunnittelu ja maisema, tämä artikkeli ei ole mikään poikkeus. Päätehtävänäni ei ole helppo etsiä ideoita, jotka ovat vääristyneempiä kuin auttaa, vaan pikemminkin todellinen käytännön kokemus, jonka avulla voit ymmärtää ja tuntea ominaisia ​​ja teknisiä tekniikoita, jotka voivat auttaa ratkaisemaan helpotusalueesi suunnitteluasiat, joissa pidätysseinä tai tikkaat ovat vain sekä muut parannuksen elementit.

Joten ole kärsivällinen ja anna käsitellä tämä vaikea helpotusaihe.
Kiinnitä huomiota tässä yhteydessä on erittäin tärkeä esteettisyys portaita, mutta en käsittele tätä tärkeää asiaa tämän materiaalin, koska Dima on jo yrittänyt ja kuvasi kaiken yksityiskohtaisesti tässä artikkelissa - portaat sivustolla.
Aluksi löydämme alun. Kiinnitä huomiota tähän kuvaan, hän osoittaa selkeästi saman helpotuksen mahdollisuudet ja seuraukset. Kumpi pidät?

Mitä tunnemme, kun rakennamme talon ja rakennamme sivuston, kun havaitaan ilmeisiä helpotuksia? Varmistamme varmasti, että ajattelemme sitä myöhemmin parannustöissä. Mutta jokaisen sateen jälkeen, pestävä maa ja paljaat pienet ravut muistuttavat väistämättömästä.

Noin samanlaisia ​​ahdistuneisuuksia välitetään minulle, kun olen mukana Minskin ja Minskin alueen avustustoimintojen rakentamisessa ja parantamisessa. Ja ensimmäisissä keskusteluissa asiakkaiden kanssa keskustelussa on selkeä keskittyminen ja toivomus. - "Luuletko Dimaa, sinun on tehtävä pidätysseiniä tai voit tehdä ilman niitä." Voitte helposti vastata teidän tapauksessanne tuoda 60 autoa maata ja täyttää sivuston alaosa jo rakennettuun kylpyyn.

Mistä nämä pelot tulevat? Kaikki on yksinkertaista, kaikki ihmiset ovat enimmäkseen visuaalisia ja tässä tapauksessa huomaavat osuutensa tilasta staattisina ja selkeinä. Siksi, kun meillä on tasainen alue, me havaitsemme sen ekspressiivisesti ja kokonaisuutena, helposti navigointia jatkotoimissa. Toinen asia on, kun sivustollamme on selkeä kaltevuus ja helpotuserot, mikä herättää monia kysymyksiä: missä sijoittaa seinän, mitä rakentaa, palkata ihmisiä tai tehdä omalla kädelläsi, miten sitoa kaikki yhdessä, missä ja missä portaat pitäisi olla, onko vedenpoisto tarpeen ja niin edelleen.

Kaikki nämä tekijät estävät meitä näkemästä sivustollamme yhtenä. Ja me alitajuntaan haluamme kohdistaa kaiken ja jakaa sen tasaisesti terasseihin.

Oletko koskaan miettinyt, miksi Minskissä on niin paljon kuorma-autoja? tarjoavat palveluja sivustojen suunnittelussa.

Mekinistit, jotka suunnittelevat tonttimme, tuomitsevat - "No, nyt suunnitelen täällä tarkasti ja leikata sitä, älä pelkää, että omistaja on kuin kiitotie". Kuvittele, jos he ajattelevasti lähestytään helpotuksen muutosta, mikä viittaa siihen, mitä säilyttää ja mitä vahvistaa, osiomme muuttuisivat huomattavasti.

Dima-Dima on jälleen idealistinen hölynpölyä, traktorin kuljettajat ajattelevat harmoniaa ja koostumuksen eheyttä maisemasuunnittelussa, he eivät tiedä tällaisia ​​sanoja.
Täältä ja tärkeimmät seuraukset banaanien muotoilun ja pahoinpitelevien monumentaalisten rakennusten kasvattamisessa sivustolla, jolla tulevaisuudessa meidän on elettävä. Kuinka välttää sen?

 • Ensinnäkin pysäytä elementtien tuntemukset (portaat, seinät, rinteet) helpotukset muuttuvat olemassa olevana ongelmana itsenäisinä määrinä. On nähtävä ne loogisena, luonnollisena jatkona alueen kohennusta, jossa ne eivät ole hallitsevia, vaan yhteisen käsityksen alaisia ​​elementtejä. Täällä, ilman sata grammaa, kirota se, et voi tehdä ilman suunnitelmaa!

Suunnittele yksityiskohtaisesti yleiskäsityksen mahdollisista vaihtoehdoista, joten pakotat mielesi näkemään alueet, joilla on eroja täysin. Muista, että suunnitelma tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden nähdä kaikkien pirstoutuneiden elementtien ja yksityiskohtien vuorovaikutusta, jota on vaikea nähdä todellisuudessa sivustolla. Jokaisella teillä on oma helpotusilmoituksensa, joku alamäki, jollakin on konkreettinen ero naapureiden välisellä raja-alueella, joku ajattelee, mihin talo sijoitetaan rinteelle ja niin edelleen ääretön.

Se on suunniteltu käsin tulee konkreettinen läpimurto ymmärtää sivuston. Teidän, kuten sinusta tuntuu, ongelmallinen topografinen piirre voidaan nyt täysin omaksua silmiesi edessä, tulostaa 10 kopiota, muokata merkkiä, tarjota erilaisia ​​vaihtoehtoja, kunnes tuntuu käsikirjoituksen mielenkiintoinen kehitys.
Lisäksi työskentelet suunnitelman kanssa, sinun on jatkuvasti kysyttävä itseltäsi ja miten voin vielä voittaa tämän eron?

 • Ja tänne on tärkeää selvittää, mistä kotiomistus kuuluu? Jos maassanne on sinun mielestäsi hallitseva tekijä, olet valinnut sivuston sen tyyppien ja kauneuden vuoksi.

Silloin tavoitteemme on kehittää tätä teemaa edelleen ja vahvistaa luonnon käsitystä.
Tee se päätavoitteeksi ja sivustosi yleiseksi teemaksi, joten tässä vaiheessa on tärkeää tietää liikenteen liikenteestä sivustolla (toivon, että olet jo suunnitellut suunnitelmaa, jossa on polkuja, kylpyläosasto ja muut tilavuudet!), Määritä ensisijaiset kohteet - valitse pääliikenne eli pysäköinti taloon, talosta kylpeen ja toissijaisiin kävelypolkuihin puutarhassa, mitä varten se on?

Katso, monta helpotusta alueita, joihin Minskin rakentaminen ja parantaminen oli, oli jo kaadettu "pidättäjiä" koko alueen leveys aita-aidasta. Lisäksi pääliike alaosaan tapahtui vain yksi kahdeskymmenesosa pidätysseinästä, jossa oli portaikko, ja loput pituudeltaan laatoitettu seinä, jossa kaiteellinen kaide oli ulkomaalainen elementti ja tuhosi käyttökelpoisen tilan?

Ettekö ole sitä mieltä, että se on paljon halvempaa, loogisempaa ja että tärkeintä on järjestää orgaanisesti osittainen pidätysseinä ja tikkaat ja voittaa muut erotus geoplastiikan avulla ja poraamalla rinteeseen.
Tässä yhteydessä voimme vahvistaa päätavoittamme niin, että sivustoa pidetään luonnollisesti ja orgaanisesti mahdollisimman hyvin.

Nämä rinteet sopivat ihanteellisesti kivipuutarhan luomiseen, ja ne soveltuvat erittäin hyvin nurmikon maisemaan ja erilaisiin viljelmiin, jotka vahvistavat ylemmän horisontin. Jossa voit suunnitella askel askeleelta portaat luonnonkivestä, järjestää mielenkiintoisia terasseja, kasvien puita ja pensaita eli toisin sanoen käytä niitä käyttötarkoituksen mukaan.

Tarina tästä aiheesta, kunnes unohdin. Yksi varhain aamulla, mies kutsui minua ja pyysi minua palaamaan kiireellisesti sivustoonsa ratkaisemaan salaojakysymystä, joko ei liity maisemasuunnitteluun. Kun tulin paikalle Tarasovossa, aloin tehdä hydrologisia tutkimuksia, ja hän oli hyvin ahdistava tuolloin valitsemalla tämän sivuston rakentamaan talon Minskin alueelle. Ja nyt sen aluetta, jolla on vahva kaltevuus alimmalla pohjalla, on aina vettä ja häiritsee kylpykompleksin rakentamista.

Tämän alueen maaperän granulometrinen koostumus on lama ja lisäksi korkea akaasia. Asiakas vaati jätehuoltoa. Hänen talonsa oli myytävänä ja tämä märkä hetki hämmentyi potentiaalisia asiakkaita. Minä tarjosin hänelle epäedullisen merkityksen muuttaakseni erottuva piirre. Nimittäin rinteessä käynnistää vesivirta ja tehdä järvi alla tuoksuvin liljat lähellä kylpylä, liittää terassi pylväitä siihen.

Tässä järvessä myös heittää ja talvi kerääntyvät myrskyt. Paikan päällä, "polvessa", olen piirtänyt juonien konseptin ja suunnittelun vinossa. Aluksi hän uskoi epäuskoaan tähän ajatukseen ja luultavasti ajatteli: "millaista idiootti Dima on, ja joka on uskonut hänelle tasolle ollenkaan", mutta sitten hän tajusi, että samoilla rahoilla maaperän talteenottoa varten, että hän haudata maahan, voit saada taiteellisia rikastuttavia elementtejä sivuston arvo. Näin ollen kiinteistömarkkinoiden maksuvalmius kasvaa. Tämän jälkeen hän haastoi hankkeen tästä aiheesta.

Muista, että kun kehität sivustolle loogisia ja ominaispiirteitä, se näyttää luonnolliselta ja kauniilta a priori.

Lisäksi manipuloimalla helpotus, rikastat lajien monimuotoisuutta eri näköalapaikoista. Tee näkymättömiä puutarhasi muita piilotettuja ja kiehtovia kerroksia kasvaen vähitellen.
Tässä on esimerkki geoplastiikan ominaislaadusta. Asiakas otti minuun yhteyttä pyynnöstä etsimään ideoita sivustolle, jossa oli esijännitys, ja tämän jälkeen kaatamalla pidätinseinät, rullalaudat. Hänen talonsa oli Zaslavlin takana kauniiden kukkuloiden, niittyjen ja metsien näkökulmasta (Zaslavlin ja Logoiskin alueella sijaitsevan helpotusalueen valkovenäjä on yleensä Valkovenäjän Sveitsi). Lisäksi hänellä ei ole naapureita kaikilla puolilla (henkilö oli onnekas). Talo on rakennettu puoliksi puutuneiden talojen tyyliin, ja sitä ympäröi maa kaikkialla, ja kolmelta puolelta sitä ympäröivät terassit ihailla Valko-Venäjän maisemia.

Kun ihailen kaunista kaunistaa, edes ajattelin, että se ei olisi tulvista pidätysseiniä. Tiesin jo intuitiivisesti, mitä tehdä ja oli täysin upotettu ajatuksiin siitä, miten siirrytään tyypillisten maisema-aiheiden asiakkaan sivustoon teknisesti. Tämän seurauksena koko maisema talon ympärillä oli koristeltu vihreillä rinteillä kivillä. Yleensä se, että myymälä on myymälässä.

 • On aivan toinen asia, jos tontti rinteellä Minskin kaupungissa tai lähiöllä on suuri määrä naapureita.

Näissä olosuhteissa sivustot ovat maantieteellisesti rajoitettuja. Meillä ei ole enää 25 hehtaaria, mutta yleensä 10 tai 6: (Jokainen mittari on tärkeä tässä tapauksessa. Tässä tapauksessa sinun on työskenneltävä perusteellisemmin suunnitelmaan ja ajateltava maisemasuunnittelua yksityiskohtaisesti.

Ja täällä voimme turvallisesti sanoa, että olemme osa yhteiskuntaa. Tällaisissa tiheissä kaupungeissa, esikaupungeissa ja mökkialueilla tuntuu akvaarilta!

Silloin päätehtävämme on luoda eristetty saari muulle koko perheelle asteittain siirtymällä erilliseen vyöhykkeeseen - rauhan keidas. Minä kutsun sitä kolmanteen ulottuvuuteen. Ensimmäinen ulottuvuus on virallisen sisäänkäynnin ryhmä talon edessä. Toinen ulottuvuus on tontti talon takana, ja kolmas on kaikkein suojattu, eniten kammio lepoa ja heijastusta varten. Tuuli, melu, kauhu on jonnekin yllä.........
Tällöin kaltevuusalue on meille erittäin hyvä, sillä laskeutuminen tunnistetaan aina suojana ja suojana. Sivustojen toimivaltaisilla alueilla voidaan kehittää ja vahvistaa tätä ominaisuutta ja saada lopulta kammion patio, pieni nurmikko tai huvimaja läheltä lammikkoa, piilotettu uteliailta silmiltä, ​​eli tärkein vaatimuksemme on luoda eristäminen.

Tässä on hyvä esimerkki.
Pieni alue joka puolella on naapureita. Minskin Raubichin puutarhan suunnittelussa ja suunnittelussa kaukaisimmista nurkista oli vieläkin eristyksissä, ja hän vahvisti yksinäisyyden tunteen yleisellä vähennyksellä. Lisäksi hän paljasti ja vahvisti alueen luon- nollisia luonnollisia piirteitä kaltevalla järvellä, joka on järjestänyt virran ylhäältä alas, joka putoaa patio terassin alla. Tämän viihtyisän patioalueen mitat toistavat terassin kokoa talon lähellä. Kaikki on valmistettu luonnonmateriaaleista. Kaikki keskittyy yksinäisyydelle ja levolle työviikon jälkeen.

 • On tärkeää. Kaupungeissa ja lähiöissä luonnonmateriaalit - puu, kivi, maa, kasvit, vesi - tulevat vielä tärkeämmäksi kuin kaukana kylässä, jossa meitä ympäröi suoranaisesti kaikki nämä tekstuurit. Siksi hyödynnä luonnonmateriaaleja parantaaksenne ekologista saarta.

Katsotaanpa yhteistä suunnitteluvirheitä.
Katso, me voimme tehdä perinteisesti, vain järjestää Minskin seinän rakentaminen, kaatelemaan epäröimättä ja meillä on alempi terassi tai vain kaksi säiliötä, jotka murskat puutarhan tärkeimmän alueen.

Se näyttää hyvin epähuomiolta, mutta mikä tärkeintä, nämä säiliöt myöhemmin määrittelevät maisemasuunnittelun rakenteen.

Tässä esimerkissä järjestimme pidemmän seinän aktiivisimmalla liikkumisvyöhykkeellä suljetun sisäpihan muodossa kylvyn lähellä ja toinen osa, jossa on paljon vähemmän liikettä, suunniteltiin kaltevaksi, joka voidaan muodostaa kivipuutarhaksi tai muuksi tilaksi. Tällainen järjestely parantaa suhdetta taloon ja kylpyyn, luo paljon harmonisemman maisemasuunnittelun kehityksen ja myöhemmin lomasi on paljon mukavampaa. Se osoittautuu ja pelastuu ja vahvistuu.

On tärkeää. Käytä kultaista osasääntöä. Jos päätät yhdistää pidätysseinän luonnollisella luonnollisella kaltevuudella, tartu kolmanteen sääntöön. Eli eli rinteessä on 2/3 ja 1/3 täyttö tikkailla tai päinvastoin. Käytä samankaltaisuuden ja identiteetin lakeja. Mitat talon ja materiaalien julkisivu decoration, sovelletaan mittojen seinät, patio, terassit. Oletetaan, että talossa on 11 metriä leveä talo. Jos tätä kokoa käytetään pidätysseinän, patio-, arbors-kokoissa, tällainen suora vuorovaikutus yhdistää erotetut tilavuudet. Sinun tärkeimpänä tehtävänäsi on välttää riippumatonta esineiden pirstoutumista.

Esimerkki "saaresta". Suunnittelin tämän vyöhykkeen ja rakennan sen puoliympyrän muodossa, joka muodostaa alemman saaren, jossa on huvimaja ja järven ympärillä. Huomaa, että sivuseinä on sillan kiinnitysseinässä kahden altaan välittämiseen ja vesiputous putoaa järvelle kiinnitysseinästä loppuunsaattamiseksi.

Tämä esimerkki esittää hajanaisen pidätysseinämän, jossa on kylpykompleksia johtava portaikko, loput alueen I järjestettyinä luonnollisen kaltevuuden muodossa.

Harjoittelu osoittaa, että monet yksittäiset kehittäjät eivät pidä yhtä parhaista ja loogisista vaihtoehdoista portaiden sijoittamiseksi, seinien pitämisestä ja tasoituskorkeudesta sivustossasi, talon puolella, harkitse tätä vaihtoehtoa.

Jokaisessa talossa on käytävät talon seinän ja kummankin puolen aitojen välillä, yleensä kapea.
Nämä osat ovat ihanteellisia portaiden ja tukiseinien järjestämiseksi.
1) Tämän järjestelyn avulla kapeat, vähän käytetyillä alueilla sijaitsevat portaat, joissa on pidätysseinä, joiden ansiosta voimme käyttää tärkeintä talon takana olevaa aluetta ilman tippausta ja keräämään betoniseinät esimerkiksi perheen nurmikolle.
2) Maiseman muotoiluun liittyy teknisesti useampia vaihtoehtoja portaikon, seinän tai porrasryhmien, terassien, muotoiluun, koska on olemassa kaksi pystyrajaa, aita ja talon seinä. Jossa voi ajaa takaisin portaita. Lisäksi pystysuoraan puutarhan rakenteita on helppo käyttää.

Ja tässä on elävä esimerkki 1,5 metrin pudotuksesta, joka on järjestetty talon puolelle.

Kun suunnittelet sivustosi tilaa, yritä aina ymmärtää pidätysseiniä tärkeänä elementtinä, joka on velvollinen muodostamaan erillisen vyöhykkeen. Toisin sanoen pidätinseinät ovat aina harmonisempia, kun ne ennalta määrittelevät tai lähettävät vierekkäisen tilavuuden muotoaan.

Minskin alueen maisemasuunnittelua ja rakentamista varten kiinnitin kaksinkertaisen merkityksen kaikille kiinnitysseinille. Kiinnitä huomiota sen lisäksi, että se on suorassa tehtävässä, jolla on pihakivipuutarha, se on osa "yin-yang" -vyöhykettä eli toisen alueen rakennemuutosta. Kysyt mitä on tullut ennen kananmunaa tai kanaa :) Tässä esimerkissä ei ole tärkeää, että maisemasuunnittelun harkitseva piirretty projektiprojekti on tärkeä, minkä ansiosta voit selvittää naapurimäärät yksityiskohtaisesti.

Seuraavassa on esimerkki tästä aiheesta. Kiinnitä huomiota kasvottomille ryhmillemme sisään ja parannuksiin Minskin alueen mökkien edessä. Asettamme vain jalkakäytävän oikealle rivin alapuolelle ja se on! Tässä yhteydessä suunnitelin tätä ryhmää alhaisen seinän muodossa, joka on tehty kiven muotoisesta aaltomuodosta, joka ensin suorittaa suoran tehtävänsä - leikkaa pois tieltä paikalliselta alueelta ja toiseksi muodostaa viihtyisiä nurmikoita, joissa istutukset osoittavat selvästi, että maisemasuunnittelu täällä alkaa talon edessä ja kasvaa vähitellen koko pelastusalueella.

Toistan vielä kerran, että tärkeintä ei ole tehdä yhteistä kuolemaa, älä jakaa puutarhan tärkeintä osaa talon taakse "tyhmästi" pitkin palasia, voit aina löytää mielenkiintoisen ja ennen kaikkea orgaanisemman kehityksen käsikirjoituksesta. Lisäksi syvenee ajatus siitä, että helpotuspaikan kaltevuuden muutospisteet on korostettava tai vahvistettava.
Ajattele, että samoista rahoista, jotka "upotetaan" betoniin Minskissä ja mikä pahentaa maamme tonttimaisemaa, voimme luoda esimerkiksi kelluvan terassin, kannen tai huvivenen, joka kohoaa sivuston kaltevuuden yli. Sisäänkäynti, johon me tiheästi istutamme viiniköynnöksiä, jättäen vain kapean kulkuväylän.

Sisäänpääsemällä avaamme ne näkemykset ja näkymät, jotka suunnittelemme. Tällainen terassi tai patio tulee perheesi ja naapureidesi pää- ja suosikkikappaleeksi sekä helpotusalueesi erottuvaksi piirteeksi, koska tässä tapauksessa rakentaminen terassin muodossa kaltevassa paikassa on yhtä kuin taivas ja maa. Eikö olekin niin hienoa?! No, ainakaan hullu.

Älä anna periksi, etsi täsmälleen ne ominaisuudet, jotka ovat luontaisia ​​maastasi ja maastoasi, vahvista niitä ja nauti tuloksesta. Ja jos sinulla on erittäin monimutkainen "rebus", heittää suunnitelma ja sivuston kuva minulle postitse, rakastan helpotuspalapeleitä.
Olisi järjetöntä vastata kaikkiin kysymyksiin, jotka koskevat sellaisten sivustojen suunnittelua, joilla on yksi artikkeli. Tärkein asia, jonka halusin välittää, että itse rahasumma saa täysin erilaisen tuloksen, joten katso, ajattele, toteuta.

Toisessa osassa tarkastelemme erilaisia ​​vaihtoehtoja ja materiaaleja sivuseinämille.
Älä ole ahne, ja jakaa linkin artikkeliin sosiaalisista verkostoista. Kiitos, aina taiteilija-suunnittelija Break Dima. Minsk

erä

Monien omistajien pitää rangaistuksena maata, jossa vaikea helpotus. Mutta kaikki virheet voidaan helposti muuttaa hyviksi. Tätä varten sinun ei tarvitse soittaa asteikosta tasoittamiseen. Hyvin kyllin korkeuserot osoittavat epätavallisen maiseman viehätyksen. Tietenkin, rakentaminen helpotus juoni, samoin kuin sen järjestely, on täynnä vaikeuksia. Mutta lopputulos antaa tyydytyksen työhön ja kadehti naapureita. Artikkelissa käsitellään sivuston asianmukaista järjestelyä rinteen kanssa.

sisältö:

Sitoutuminen kotiin tontille rinteen kanssa

Rakennetta voidaan yhdistää rinteeseen alle kahdella tavalla - muuttamatta nykyistä maisemaa ja muuttamalla sitä. Tyypillinen hanke kehitetään olettamalla, että rakentaminen toteutetaan tasoisella alustalla.

Luonnollisissa olosuhteissa rakenteilla oleva talo vaatii maanalaisten ja kellariosien käsittelyn. Näin ollen kotelossa on ominaispiirteet, jotka vastaavat paikkaa.

Tonttireitit jaetaan seuraavasti:

 • tasangoilla, joissa kaltevuus on korkeintaan 3%;
 • pienellä puolueellisuudella (jopa 8%);
 • keskimääräinen poikkeama (jopa 20%);
 • jyrkkä (yli 20%).

Rinteillä ei ole vain rakennusten rakentamista, vaan myös pääsyteitä. Kiinnitysseiniä, pylväitä ja muita lujittavia rakenteita on asennettu rinteille, joiden korkeusero on 1: 2.

Luonnosalue rinteellä

Pystysuuntainen asennus rinteellä

Monimutkaisen "luonteen" viherrakentamiseen liittyvä työ sisältää:

 • suurimman mahdollisen helpotuksen helpotus, poistamalla maaperä yhdessä paikassa ja sen vuodevaatteet toisessa;
 • myrskyjäämien järjestäminen, joka voi olla sekä piilossa että avoimena;
 • päätalon optimaalisen sijainnin määrittäminen, huvimaja, kesäsuihku, vihannespuutarha, puutarha-puut;
 • pienten epäsäännöllisyyksien korjaus, käyttäen porausmenetelmää, jyrkillä ponnisteluilla - kiinnitysseinien järjestely.
 • Tämä lähestymistapa auttaa paitsi jakamaan älykkäästi alueen toiminnallisiin alueisiin, mutta tarjoaa myös mahdollisuuden vetää se alkuperäiseen tapaan.

Viemäröintijärjestelmä rinteessä

 • Jätevesijärjestelmän organisointiin olisi kiinnitettävä asianmukaista huomiota. Viemäröinti mahdollistaa vesitasapainon säätämisen, veden saamisen tai sulamisen jälkeen muodostuvan veden nopean kuivatuksen.
 • Sade ja sulavistot muodostavat rotkon. Ja mitä korkeampi on korkeusero, sitä suurempi on todennäköisyys tuhoutua rinteessä. Koska jopa pienet purot pystyvät luomaan suuria kaivoja, johtavat maajoukkojen maanjäristyksiin.
 • Kaikkien merkittävien maarakennusten valmistuttua ja viestinnän rakentamisesta aloitetaan viemäröinnin rakentaminen. Kun tiedät ainakin päärakennusten likimääräisen sijainnin, vihreät laskeutumat auttavat venyttelyä asianmukaisesti.
 • Asennusmenetelmä voi olla avoin tai suljettu. Piilotetun loppusijoitusjärjestelmän tärkein etu on tilaa säästävä. Koska kanavat ovat maan alla, niiden päälle voit järjestää pääsyteitä, kappaleita.
 • Kaivantoalueet kaivaavat pitkin koko alueen kaltevuutta vastaanottoyksikköön. Tehokkuus on erilainen "kaarna" muodossa oleva vedenpoistoliuska, jossa ylimääräiset mutkat kiinnitetään pääväylään terävässä kulmassa. Tämän menetelmän avulla keskihaara olisi sijoitettava vain apukanavien alapuolelle.
 • Kaivantojen syvyys voi vaihdella 30 cm: stä 1 metriin. Kaltevuuden ei tulisi olla alle 2 mm pituusmittaria kohden. Tämä parametri on tärkeä myös alueilla, joilla on kaltevuus, koska osa järjestelmästä voi kulkea pitkin litteää osaa.
 • Kaivannon pohjalle kaadetaan 10 cm: n kerros hiekkaa ja kaadetaan. Sen yläpuolella se sopii geotekstiileille, joiden reunojen on peitettävä kanavan seinämät marginaalilla. Seuraavaksi kaadetaan murskattua kiveä, jonka kerrospaksuus on 10-20 cm.
 • Polymeeriputket, joissa on rei'itys, pinotaan sora-alustalla, ne on yhdistetty. Putket peitetään kerrostumalla, ja valmis järjestelmä peitetään geotekstiilillä. Koko "kakku" peitetään hiekalla ja maaperällä.

Suunnittelupaikka, jossa kaltevuus

Monimutkaisen maiseman hallitsemiseen liittyy tiettyjä vaikeuksia. Tämä ei kuitenkaan saa olla este. Toimiva lähestymistapa maisemoinnin työhön johtaa lumoava tulos.

Täytä rinteessä valokuva

 • Korkeuserot mahdollistavat kaikkein rohkeimmat, alkuperäiset ajatukset. Alpine-muotoilu sopii parhaiten tähän tarkoitukseen. Tämän tyylin kohokohta on karkeasti kivitetyn kiven käyttö ja suuri määrä herkkiä ja kirkkaita värejä. Näiden kahden elementin avulla ratkaistaan ​​enintään asetetut tehtävät:
  • suoritetaan kaavoitus;
  • lohkareet ja kasvit toimivat kaltevuudeksi;
  • myötävaikuttaa lumen säilyttämiseen;
  • koristele kauniisti tilaa.
 • Vihertävän alueen istuttaminen on tehtävä säännön perusteella - mitä pienempi on, sitä korkeammat kasvit. Toisin sanoen alhaisen kasvun lajit istutetaan rinteen yläosaan, alhaalla on pensaita ja puita. Tämä sijoitus auttaa kohdistamaan maaston visuaalisesti.
 • Koko alueen alue olisi istutettava. Vuodepaikkoja ja hedelmäpuita, nurmikkoa tai maaperän kansi kasveja (ivy, karhunvatukka, japanilainen kvitteni) istutetaan tyhjiä tontteja. Esteettisen komponentin lisäksi ne suojaavat maata liuotuksesta.
 • Mäkisellä maastossa on mahdotonta tehdä ilman polkuja ja portaita. Niiden on oltava mahdollisimman mukavia, koska ne kestävät useammin kuin yhden päivän aikana. Reittien leveys ja portaiden portaiden korkeus koko alueella on suositeltavaa olla sama, tämä lähestymistapa auttaa välttämään vammoja.
 • Raidat asettuvat suhteellisen tasaiselle pinnalle. Korkeuden erottamiseksi visuaalisesti he tekevät niistä kareiltaan.
 • Portaat, askelmat ovat tarpeen jyrkillä rinteillä. Jos kaltevuus on erittäin suuri, niin ainakin kiskojen yhdelle puolelle asettuu. Optimaalinen kulutuspinnan leveys on 25-30 cm, nousupisteen korkeus on 15 cm. Koko rakenteen kaltevuus ei saa ylittää 45 astetta.
 • Jos portaiden reitti on suuri, rakennetaan lepoalueita, joista on mahdollista muuttaa nousun suuntaa. Yli 10 vaiheen esiintyminen viittaa konkreettiseen tukikohtaan, joka antaa vakauden ja estää koko portaikon "liukastumisesta".
 • Järjestä paikka rinteillä auttaaksesi pengerrystä. Kohteiden koko ja muoto perustuvat niiden tarkoitukseen, esimerkiksi yksi leveys on tarpeen kasvispuutarhassa ja toinen grilli huvimaja.
 • Sivuston alueellistaminen perustuu sijaintiin suhteessa kardinaalipisteisiin. Myös varjostus on otettu huomioon. Sade-rakastavia kasveja istutetaan tällaisiin paikkoihin, voit asentaa penkki lukemiseen.
 • Suunnittelussa on syytä muistaa, että enemmän alueella järjestettyjä terasseja, sitä alhaisempi on linnoitusseinien korkeus. Näin ollen niiden rakenne on helpompaa. Jokainen terassi olisi ihanteellisesti varustettava omalla viemäröintijärjestelmällä.

Rinteiden vahvistaminen

Kiviaineksen löyhän massan estäminen toteutetaan suorittamalla erilaisia ​​linnoituksia. Maaperän kiinnitysmenetelmä riippuu helpotuksesta.

 • Luonnollinen linnoitus. Suhteellisen lempeä rinteille (jopa 30 °) käytetään hiipiviivoja, jotka muodostavat koristeellisen suojuksen. Haarautuneet juuret luovat luonnollisen kehyksen. Alhaalla istutettu paju, lila, villi ruusu. Ajan myötä myös pensaiden kehittyvät juuret varmasti pitävät maata.
 • Geomaterial. Erinomainen ratkaisu on geotekstiili tai geogridi. Materiaali levitetään paikoilleen ja peitetään maaperällä. Jonkin ajan kuluttua maa nousee ja vihreää. Tällainen vahvistaminen ei merkitse helpotuksen muuttamista. Materiaalin peittävä suojaava kerros vastustaa epäsuotuisia sääolosuhteita ja kemiallisia vaikutuksia. Tuotteen käyttöikä on 50 vuotta.
 • Röykkiö. Rakennustöitä voidaan toteuttaa pengerteen kautta. Mutta niiden toteutuksessa on muistettava, että kumpu on käyttökelpoinen alue, joten on järkevää käyttää sitä tilavissa tiloissa. Toinen haitta on säännöllinen kaataminen, eli tietyn ajan kuluttua maaperä valitaan pohjalla ja sirotellaan rinteen päälle.
 • Seinät. Luonnonmateriaaleista valmistetut seinät (kivi, puu) näyttävät edullisilta ja käytännöllisiltä. Linnoitus suojaa kaltevuutta tuhoamiselta ja rajaavat avaruudet pengerryksen vuoksi. Ne voidaan asentaa mäkisellä maastoalueella mihin tahansa korkeusmuutoksiin.
 • Alhaiset seinät (jopa 80 cm), joilla on koristeellisempi rooli kuin toiminnallinen, ratkaistaan ​​yksinään. Ammattilaisille olisi uskottava sellaisen massiivisen rakenteen rakentaminen, joka on suunniteltu estämään maanmurtajien maanjäristystä.
 • Kivikoreja. Maisemasuunnittelijat käyttävät laajasti modulaarisia malleja. Gabionit ovat helppoja asentaa, ne ovat täynnä kiviä, suurta murto-osaa, raunioita. Materiaalissa olevien aukkojen läpi voit asettaa maaperän ja sitten keväällä epäsäännöllinen verkko, jossa mukulakivet, häviää vihreän kasvun takia. Moduulit on hankittu valmistajalta tai ne on valmistettu itsenäisesti. Kiviseinät, joissa on lävistysjuuret, antavat alueelle jaloa, visuaalista ikää.

Hyödyllisiä vinkkejä sivuston järjestämiseen rinteen kanssa

 • Lujittavien rakenteiden suunnittelussa lasketaan kallistumiseen ja siirtymiseen vaikuttavat voimat. Seinien lujuus ja kestävyys saadaan pohjalla, jonka paksuus ja syvyys riippuvat tukiseinän korkeudesta, sen tarkoituksesta ja maaperätyypistä.
 • Seinämän tukiosa vastustaa pystysuuntaisia ​​kuormituksia. Jätevesijärjestelmän läsnäolo seinien rakentamisen aikana on pakollista. Se estää seinän pohjan vahingoittumisen sateella ja sulavedellä.
 • Usein käytettyä materiaalia seinien rakentamiseen on kivi. Keinotekoiset tai luonnolliset lohkot pinotaan sekä laastilla että ilman sitä. "Kuivalla" menetelmällä, jossa munia on asetettu, on maaperä, joka kylvetään siemenillä. Valitettavasti ratkaisun puuttuminen tekee seinestä erityisen kestävän rakenteen pitkittyneiden sateiden ja kevättulvien aikana.
 • Erityisen suosittu on tiili. Klinkkerimuuria voidaan purkaa tai kuuroa. Materiaalin ansiosta voit rakentaa minkä tahansa kokoonpanon seinämät, sinus ja siksak-muodot.
 • Puiset elementit sopivat harmonisesti ympäröivään maisemaan, mutta niiden erityisominaisuuksien vuoksi niiden käyttöä linnoituksina ei ole suositeltavaa. Tietenkin erikoisvalmisteiden käsittely pidentää puun elämää, mutta taas tämä on vain tilapäistä suojaa. Tämä malli vaatii säännöllistä huoltoa.
 • Jos kiven ja tiilen seinien rakentamisen aikana rakenteen korkeus ei saa ylittää 70 cm, betonin käyttö sallii samanlaisen 3 m: n arvon. Tässä voit käyttää tehtaalla valmistettuja betonilaatuja tai kaataa betoniseos valmiiseen muottiin.

Lopuksi haluan tiivistää joitain tuloksia:

 • maa-alue, jossa on monimutkainen helpotus, on halvempi, mutta samanaikaisesti järjestelyn kustannukset ovat huomattavasti korkeampia kuin tasainen alue. Päätelmä: ei säästöjä;
 • laaja-alaista työtä asunnon rakentamisen helpottamiseksi, virkistysalueiden sijainti ja sängyt korvataan täysin sivuston yleisellä ulkoasulla. Johtopäätös: Korkeuserot tarjoavat enemmän mahdollisuuksia epätyypillisten ideoiden toteuttamiselle kuin tasaiselle maalle.

Maisemasuunnittelu sivuston rinteessä +50 kuvaa

Nykyisin rinteessä olevan alueen maisemasuunnittelu voi tuntua epätavalliselta ja jopa upealta. Korkeuserot, kivi, käämityspolut, terassit - kaikki tämä vain sisustaa epätasainen alue. Oma maiseman luominen tällaisella maalla on otettava huomioon maaston erityispiirteet.

Karkean maaston ominaisuudet

Tontti kaltevuus ei ole varapuheenjohtaja, vaan erinomainen tapa varustaa kaiken melko vähäpätöisesti. Tämä projekti sen inkarnaatiossa eroaa merkittävästi tasaisen tonttijärjestelyn järjestämisestä.
Kaltevuuden päivittäminen sisältää seuraavat ominaisuudet:

 • Monimutkainen viemäröintijärjestelmä;
 • Rinteiden pakollinen vahvistaminen;
 • Laaja rautatieverkosto ja portaat;
 • Huolellinen valikoima kasveja;
 • Monikäyttösuunnitelma.

Tontti, jossa korkeusero laittaa paljon kalliimpaa kuin sen vastakappale, jossa on tasainen pinta. Mutta tällaiset maat lopulta näyttävät mielenkiintoisemmilta ja harmonisemmilta kuin tavalliset maa-alueet.

Jos aiot harjoittaa puutarhanhoitoa, valitse paikka paikassa, jossa kaltevuus on korkein, ja tee terassit siellä. Tämä on paras ratkaisu viljelykasvien valon ja sävyn ongelmaan.

Terracing on tärkein tekniikka tämän sivuston suunnittelussa. Se on terasseja, jotka auttavat visuaalisesti tasoittamaan korkeuserot, antavat maiseman hienostuneisuuden yleisen ilmeen.

Rinteiden vahvistaminen omilla kädillä

Perintö on mökki rinteessä? Älä epätoivon, vaan vain vahvista rinteitä. Ja tontti muuttuu. Kaltevien maapintapintojen vahvistaminen omilla käsilläsi, voit käyttää seuraavia ohjeita:

 • Puhdista kaltevuuden alue kasveista;
 • Irrota yläkerros piikillä tai vastaavalla työkalulla;
 • Valitse vahvistava materiaali. Biomit, geogridit, kivet, lokit, gabionit ovat hyviä vaihtoehtoja sivutukien luomiselle;
 • Aseta vahvistusmateriaali rinteen sivuille;
 • Kaada kiinteytysmateriaalin välinen rako maapallon ja pienien kivialueiden kanssa.
 • Kasvikasvit, joissa on haarautunut ja syväjuuri, joka sopii kiviselle maaperälle.

Kaltevuus, joka on valmis lujittavaksi, voidaan istuttaa pienillä hedelmäpuilla ja pensailla rikkomalla puutarhaa, jossa tarvitaan tilaa.

Älä koskaan istuta korkeita puita epävakaalle kaltevalle rinteelle, voimakkaassa tuulessa ne voidaan kierrättää maasta syvemmällä.

Jos epätasaisen paikan kaltevuus on yli 8-10 astetta, kaivaa vahvistusmateriaalin pohja niin syvälle kuin mahdollista. Suurten rinteiden syvyys alle linnoituksen voi saavuttaa yhden metrin.

koulutus

Alueen maisema-muutoksen valmistelu alkaa pohjaveden sijainnin mittaamisella. Sinun täytyy myös tietää maan kaltevuuden kokonaiskulma, sinun on selvitettävä maaperän koostumus. Työn suunnittelussa on otettava huomioon kaltevuuden valon suunta. Ota huomioon jäteveden suunta.
Kun kaikki parametrit mitataan, voit alkaa valmistaa paikka vahvistusmateriaalien upottamiseksi. Suorita katujen sisustuksen terasseja, kaaria ja muita elementtejä.

Keinoja rinteiden vahvistamiseksi

Kaltevuuden vahvistamismenetelmän valinta riippuu valitun sijainnin kaltevuudesta. Jos kallistusaste ei ylitä 10%, niin mäkinen maasto voidaan vahvistaa kasvien ja puiden avulla. Kun kaltevuusaste lähestyy 45%, käytetään nurmikkoverkkoja, verkkoja, gabionteja ja lokeja. Onko kaltevuus yli 45%? Sitten sinun pitäisi käyttää kivet, betonilohkot, metalliosat.

Pienet epäsäännöllisyydet on vahvistettu portaat ja puulattiat. Jos maalaistalo sijaitsee joen tai jonkin muun säiliön rannalla, sen on täytettävä rajansa maapallolla. Ja rinteessä, istuta mahdollisimman monta puuta ja kasveja maanvyörymien estämiseksi.

Vuoret muodostavat melko vakaan luonnonmaiseman. Siksi tällaisen alueen vahvistaminen vähenee yksinkertaiseen koristeluun. Täällä suunnittelija voi neuvoa asettelua juonien luonnollisten käyrien mukaan. Koska kalliota on vaikea käsitellä.

Laattojen tai lautojen tikkaat vedetään tavallisesti koko osion läpi taloon, jos kyseessä on suuri kallistusaste. Kun kaltevuus on pieni, se välissä on tasomaisia ​​alueita, joihin voit sijoittaa kahviloita tai lasten nurkkaan.

Kalteva osa käsitellään aina tyhjennysjärjestelmillä. Koska ilman niitä, se muodostaa aluevaltausvyöhykkeitä ja ylhäältä saaristoja.

Hyvä idea lujittaa kaltevuutta kuormalavoilla. Tämä vaihtoehto on budjetti ja tapa asentaa ne on melko yksinkertainen. Lisäksi lavat voidaan helposti korvata tarpeen vaatiessa.

Kaltevuusjärjestelmät

Jätevesijärjestelmän luominen on tärkeä askel alueen järjestämisessä rinteelle. Vedenpoistokerroksen takia vesi aiheuttaa paljon vähemmän maaperän vaurioita, ja monet kasveille hyödylliset aineet jäävät paikoilleen. Harkitse vedenpoiston menetelmiä tarkemmin:

Tontti rinnealueella: suunnittelu, rinteen vahvistaminen ja viemäröinnin järjestäminen (85 valokuvaa)

Usein usein rinteessä sijaitsevien tonttien omistajat kohtaavat vaikeuksia järjestellä sitä. Tärkein kysymys on, miten järjestää rakentaminen ja maisemasuunnittelu omissa omaisuuksissaan niin, että se on luotettava, toimiva ja luonnollisesti kaunis. Tässä artikkelissa on parhaat vaihtoehdot ongelman ratkaisemiseksi.

layout

Ensin sinun on tehtävä rakennussuunnitelma. Projektin laatimisessa on otettava huomioon seuraavat seikat:

 • tontti rinne;
 • ulkona olevien rakennusten sijainti;
 • virkistysalue;
 • viljelmiä;
 • löytää myrskyjä.

Järjestelyn seuraava kohta on kaltevuuden suurin sallittu tasoitus. Sopivin tähän olisi pinoamisen menetelmä, jonka käyttäminen edellyttää maaperän poistamista yhdestä paikasta ja siirtämisen toiseen paikkaan. Erityisen jyrkillä rinteillä saatat tarvita itsepäisiä seiniä.

Rinteiden vahvistaminen

Tämäntyyppisten tonttien tärkeä edellytys on rinteiden vahvistaminen. Maaperän liukumisen ehkäisemiseksi käytetään useampia linnoitustyyppejä:

Luonnollinen linnoitus. Jyrsijäpensaat, juurijärjestelmä, joka luo luonnollisen kehyksen, istutetaan koko rinteessä. Suosituimpia kasveja ovat villi ruusu, paju ja lila.

Geomaterial. Erityisen suojaavan kerroksen peittämä materiaali ei ole erilaisten haitallisten ulkoisten vaikutusten alainen. Se sopii hedelmällisen maaperän kerrokseen.

Röykkiö. Sopii vain alueille, joilla on suuri pinta-ala, koska se merkittävästi piilottaa tilan. Yksi tärkeimmistä haitoista on jaksoittainen maadoitus.

Seinät. Ihanteellinen ratkaisu, jos aiot tehdä sivuston suunnittelun pengerryksen muodossa. Voit käyttää luonnonmateriaaleja - kiviä tai puuta.

Kivikoreja. Modulaariset mallit täynnä suurta murskattua kiveä, kiviä tai kiviä.

Jätevesijärjestelmän organisointi

Jotta maanvyörymien, aukkojen ja rinteiden tuhoutumisen välttämiseksi on erittäin tärkeää tarkastella viemäröintijärjestelmän sijaintia.

Jätevesijärjestelmän asennus tehdään jo sen jälkeen, kun kaikki rakennukset sijaitsevat paikan päällä, kaikki tarvittavat maarakennukset on suoritettu, tukialustat on asennettu ja vesijohto on asennettu.

Perussäännöt viemäröintijärjestelmän asentamiseksi:

 • kaivantoja asetetaan pitkin kaltevuutta koko paikalle vastaanottava jakotukki;
 • kaivannon pohjalla, jonka syvyys on 30 cm metriä, asetetaan kerros hiekkaa (noin 10 cm);
 • Geotekstiilit levittävät kanavan seinämien peittävää hiekkaa marginaalilla;
 • seuraava vaihe on sora (n. 20 cm);
 • asenna ja liitä putket sitten;
 • toinen soraa soraa;
 • peitetty geotekstiilillä;
 • se on täynnä hedelmällistä maata;
 • sopii hedelmälliselle maaperälle.

Alas suunnitteluun

Sivuston rakentaminen rinteelle on todennäköisesti yksi miellyttävimmistä hetkistä omistajalle. Voit käyttää asiantuntijan palveluja tai vain mielikuvitustasi. Alla on tarjolla useita muotoiluvaihtoehtoja jokaiseen makuun.

Kansi

Laiturin kannen yläpuolella oleva taso on täydellinen istuinalue, josta on kaunis näköala. Siellä voit asentaa lepotuoleja, järjestää ruokailutilan ja grillipaikan.

Alpine Hill

Tällainen koostumus kukkapenkkien, vuorattu luonnon luistamaton kivi. Kasvit kukkulalla istutetaan periaate, sitä pienempi korkeampi. Tärkein edellytys - niiden on oltava sopivia kasvuun kaltevilla pinnoilla.

pengerrys

Tämän tyyppinen muotoilu vaatii tukiseinien pakollista vahvistamista. Sivustojen määrä ja koko riippuvat kunkin toiminnallisesta liittymisestä.

Huolimatta siitä, että tällaiset rakenteelliset vastaanottotilat tukevat paljon tilaa, on erittäin kätevää, jos haluat erottaa sivustosi rajat selvästi. Terasseja voidaan yhdistää polkuja tai askeleita.

Vesiputous ja virta

Täydellinen ratkaisu olisi keinotekoisten säiliöiden järjestäminen. Vesiputous voi koristella tukiseinää, ja oikealla valinnalla kasvien, jotka sijaitsevat virran varrella, saat vaikutelman luonnollisesta lähteestä.

Pystysuora puutarha

Sivustasi näkyvimmällä seinalla voit järjestää kasvien koostumuksen suosikkikohteistasi kasveista ja kukista. Tärkeimmälle taustalle käytetään yleensä kiipeilykasveja, kirkkaan aksentti, johon kukat istutetaan ruukkuihin ja sijaitsevat seinälle makusi mukaan.

Penkki penkillä

Sivuston yläosassa voit järjestää katselualustan. Kaunis yksityisalue, jossa voit rentoutua ja rentoutua ja nauttia kukkivan puutarhan näkymistä. Vaihtoehtoisena - avoin huvimaja, joka on koristeltu muratti.

Koristeellinen puutarha

Jopa ahtaiden seinien väliset kapeat tilat eivät ole huonot toiminnalliseen käyttöön, koska niissä on järjestetty pieniä harjuksia vihanneksia, vihanneksia ja mausteita varten. Niiden on oltava riittävän korkeita ja täynnä hedelmällistä maaperää.

"Villi" kaltevuus

Jos olet fani "villi" luonto, on täysin hyväksyttävää järjestää sivuston tässä tyylissä. Se riittää varustamaan ylösnousua portaiden, polkujen tai askelmien muodossa ja pitämään kasveja, jotka eivät vaadi erityistä hoitoa.

Valitse maaperän kansi kasveja, jotka eivät ainoastaan ​​anna esteettistä iloa ulkoasuksi, vaan myös vahvistaa maaperää.

Lopullinen päätös siitä, miten sivustosi näyttää, auttaa katselemaan erilaisia ​​kuvia sivuston suunnittelusta rinteessä.

Yhteenvetona on syytä huomata, että alueen kaltevuusjärjestely vaatii suuria materiaalisia ja fyysisiä kustannuksia. Mutta se on tällainen helpotus, joka tekee mahdolliseksi kääntää sen paikkaan, joka ei ole mikään muu, jossa haluat palata ja vastaanottaa sukulaisia ​​ja ystäviä vierailulle.

Tontti rinteessä - maisemasuunnittelun piirteet ja säilytysseinien rakentamista koskevat säännöt (100 valokuvaa)

Kaltevilla paikoilla ei voida pitää kaikkein menestyksekkäimpiä esikaupunkien kausittaisten asuntojen rakentamiseen. Järjestelyjen toteuttaminen vaatii paljon aikaa ja vaivaa, mutta tulos on aina hyödynnetty resurssi. Se on sivustolla, jossa kaltevuus voit antaa vapaasti rein mielikuvitusta ja täysin ilmaista itseäsi maisema suunnittelija.

Yhteenveto artikkelista:

Valmistelutyö, jossa kaltevuus

On tärkeää, että kaikki esikaupunkiseudun valmistelutyön vaiheet toteutetaan asianmukaisesti. Luo mukava ja kaunis kesämökki, sinun täytyy vahvistaa rinteitä, luoda terasseja, ajatella kastelu- ja viemäröintijärjestelmää.

Kun kehität maiseman rakennetta rinteessä, on otettava huomioon maaperän luonne, kaltevuuskulma ja sijainti. Suurin on eteläinen rinne. Tämän järjestelyn avulla voit kasvattaa vihanneksia ja hedelmiä vapaasti, järjestää huvipuistoja ja virkistyspaikkoja.

Pohjoiset rinteet ovat paljon pahempaa luomalla kaunis, upotettu vehreys ja kukat sivuston. Päivän aikana sivusto pysyy varjossa, mikä vähentää merkittävästi sen houkuttelevuutta. Lisäksi auringonpuutteesta johtuen maa kylmenee ja märkä, mikä voi vaikuttaa kielteisesti jo varustetuissa terasseissa.

pengerrys

Kaikkein kätevä ja usein käytetty tapa piilottaa vahvat erot korkeus sivuston on luoda terasseja ja vyöhykkeitä. Ennen kuin aloitat tasojen luomisen rinteen rinteessä, on tarpeen työskennellä vyöhykkeiden suunnittelussa ja luomisessa. On tärkeää asettaa etusijalle ja laskea oikein työ-, lepo- ja vihreät tilat.

Jokainen terassi on kytkettävä seuraavaan. Se voi olla sekä portaita että polkuja. Nousujen järjestämisessä kannattaa tehdä ne mahdollisimman tasaisiksi, jotta nousu ei ole tylsiä ja vaikeaa.

On toivottavaa, että portaiden korkeus ei ole yli 10 cm. On parempi tehdä askelmat syvemmälle. Portaikon materiaali riippuu täysin maku mieltymyksistä: puu, kivi, laatta.

Suunnitelman laatiminen terassien sijainnista, niiden määrän määrittämisestä ja merkinnöistä kentällä alkaa vahvistaa rinteitä.

Maaperän vahvistaminen

Tärkeä askel rinteessä olevan alueen suunnittelussa on maaperän vahvistaminen ja terasseiden tukiseinien luominen. Tämä säilyttää luodun maiseman pitkään aikaan, estää sen tuhoutumisen pohjavedellä ja myrskyvesillä sekä pidentää rakennusten elämää.

Ennen kuin vahvistat sivuston rinteitä, sinun on hukuttava useita tärkeitä kohtia kerralla:

 • pohjaveden korkeus;
 • tontti rinne;
 • maaperän tyyppi;
 • etäisyys lähimmältä säiliöstä;
 • maaperän paine.

Pientä harhaa sisältävä tontti voidaan helposti vahvistaa istuttamalla kasvillisuutta kehittyneellä juurisysteemillä. Näin kuivaa maata voidaan vahvistaa, mutta se edellyttää kehittynyttä kastelujärjestelmää.

Suuri kaltevuus voi edellyttää tukiseinämiä. Tällaisten rakenteiden avulla voit vähentää maaperän paineita rinteessä ja estää maaperän huuhtoutumista ja eroosiota. Tällaisia ​​tukirakenteita voidaan rakentaa kivestä, tiilestä, laatoista ja käsitellä vettä hylkivällä puun kyllästyksellä.

Kun valitaan materiaalia tukiseinälle, sen tulee ottaa huomioon sen lujuus ja kestävyys, tarvittavien seinien vaadittava korkeus sekä valitun suunnittelun yksityiskohdat.

Kiviseinät ovat kestävimpiä ja kestäviä. Tällaisten seinien hiekkakiveteknologia alkoi jo kauan sitten. Nämä seinät ovat pitkiä ja näyttävät erittäin hyviltä, ​​mutta luomisprosessi vie paljon aikaa ja vaatii tiettyä luovaa ajattelua. Kivet pinotaan toistensa päälle kiinnittämättä ratkaisua. Ne olisi valittava keskenään.

Voit käyttää kiveä laastilla tai esivalmistella betonipohjaa. Tämä menetelmä on paljon kevyempi kuin edellinen, ja se on kestävämpi.

Suurien terassien tai suurien erojen valmistukseen käyttäen tiiliä tai rakennuspalikoita. Kuitenkin ennen tällaisten seinien asentamista on tarpeen asettaa kiinteä nauhatus.

Vettähylkivien seosten kanssa kyllästetyn puun tukialustat voidaan valmistaa enintään 15 cm: n halkaisijalta, ja tiheitä levyjä. Tällaiset seinät eivät ole yhtä vahvoja eivätkä ne saisi ylittää 30-40 cm: n. Puuportaan luomiseksi tarvitaan lisäpylväitä tai betonipohjaa sekä vedenpitävä kalvo maanpinnasta.

Lisäksi maaperän vahvistamiseen paikan päällä voit geotekstiilien tai geomats. Tällaisilla materiaaleilla on riittävän suuri kosteuden kestävyys, maaperän suojaaminen ultraviolettisäteiltä ja pakkaselta, helppo asentaa ja erittäin ympäristöystävällinen, sitä voidaan käyttää missä tahansa rinnealueella.

Kastelu- ja viemäröintijärjestelmät

Kun terassit täytetään, on välittömästi varmistettava vedenpoisto ja viemäröinti. Tarvittaessa voit asentaa useita viemäreitä ja alustoja kerääntyneen myrskyveden purkamiseksi.

Ensimmäinen sana terassilla suorittaa aina kuivatuksen tehtävän. Se on valmistettu hiekasta ja sorasta. Kun kerros maapalloa asetetaan, ja päälle on hedelmällinen maa. Muutaman päivän kuluttua täyttyy hedelmällisen maaperän kerros, koska maaperän luonnollinen kutistuminen tapahtuu. Vain tämän jälkeen voit luottavaisesti alkaa parantaa sivustoa.

Suunnitteluratkaisut sivustolla, jossa on kaltevuus

Kauneus ja toimivuus - joka on tarpeen kunkin maan omistajan omistajalle. Esiohjelmoidut vyöhykkeet ja jonkin määritellyn käsityksen läsnäolo suuresti yksinkertaistavat tehtävää järjestää mukava ympäristö.

On välttämätöntä määrittää välittömästi kesämökin tarkoitus - levätä perheen ja ystävien kanssa, luoda kasvis ja kasvava vihannekset ja hedelmät tai kaikki kerralla. Kun voit valita suosikkityylisi, voit tarkastella useita valokuvien järjestelyjä sivuston rinteessä.

Kohokuvioiduilla alueilla voit tehdä melkein mitä tahansa suunnittelupäätöstä. Tämä voi olla pieni japanilaistyylinen puutarha, ranskalainen puisto, kyläpuutarha, modernistinen puutarha tai maalaispuutarha. Käytä terassien pisaroita luodakseen vesiputouksia ja lampia, unohtamatta niiden vahvistamista betonilohkoilla, kasvien kiipeilijöillä, käärimällä ne ympäröivään rakennuksiin ja muureihin.

Ei ole rajoituksia, paitsi fantasia ja halu. Ei ole tarpeen palkata maisemasuunnittelija, tärkeintä on sijoittaa sielusi ja kaikki luovaa potentiaalia, eikä tulos tuota pettymystä.

Maiseman suunnittelu alueelle rinteessä

Monet omistajat sivuston rinteessä eivät ymmärrä heidän onnellisuuttaan. He vain valittavat alueen epätyypillisistä järjestelyistä aiheutuneista ongelmista, eivätkä ymmärrä, että heillä on ainutlaatuinen esimerkki luonnon taidoista, mikä voi muuttua vieläkin erikoisemmaksi.

Maisemointi sivuston rinteessä näyttää erikoiselta, usein upealta. Käämityspolut, kivi terassit, korkeuserot - kaikki tämä vain sisustaa epätasainen alue.

Tontti rinteessä vaatii jonkin verran ponnistuksia ja kustannuksia, mikä myös lannistaa epäonnistuneita rakastajia, jotka eivät halua muuttaa lähiöaluetta. Tämä artikkeli auttaa antamaan käsityksen maapallon työmenetelmistä ja tekniikoista samalla sivustolla.

Tontti rinteessä: maisemasuunnittelun piirteet

Vahvistukset voidaan tehdä omalla kädellä, mutta tämä edellyttää yksityiskohtaista tutkimusta maastosta.

Kalteva osa on tärkein tekniikka terassit, jotka auttavat visuaalisesti tasoittamaan korkeuseroja ja lisäävät tyylikkyyttä maiseman yleiseen ulkoasuun.

Ensisijaiset kysymykset:

 1. Mikä on kaltevuus?
 2. Kuinka lähellä pohjavettä?
 3. Mitkä ovat maaperän ominaisuudet?
 4. Jos läheisyydessä on säiliö, onko sivuston pesu vaurioitunut?
 5. Mikä on maanpaine rinteessä?
 6. Mikä vahvistusmateriaali sopii parhaiten?
 7. Millä vyöhykkeillä on vahvistettava?

Voit vastata näihin kysymyksiin itse samoin kuin käyttää asiantuntijan apua, joka suorittaa alan ammattilaistutkimuksen ja antaa suosituksia.

Tämän seurauksena ongelmallisella alueella, jossa on kaltevuus, voit järjestää erittäin näyttävän rakenteen, jota mahdotonta päästä maaperään vaakasuoralla pinnalla.

Vahvistukset ja koristeet

Joten, jos olet hyvin valmistautunut, sinun on valittava paras vaihtoehto vahvistamaan sivuston rinteessä.

 • Maaperän vahvistamiseksi voit istuttaa kasveja, joilla on melko vahva juuristo. Tämä menetelmä on ihanteellinen pienellä kaltevuudella. Tätä tarkoitusta varten hankitaan erikoismuotoja, joissa istutetaan kasveja; juurisysteemi kietoutuu kiinnittymisen muotoihin ja luo hyvän maaperän, mikä estää maanvyörymien tai maanvyörymien vaaran. Kasvit, joilla on vahva juurihakemisto ovat: kataja, kiinalainen karhunvatukka, orapihlaja ja myös lila.

Kaltevuuden luonnollinen vahvistaminen tehdään istuttamalla pensaita voimakkailla juuriharjoilla

Kaltevuuden aita voidaan toteuttaa asteittain vähenevän vaakasuoran vaihtuen muodossa tai kaltevina osina

Matala seinät, jotka on sijoitettu ilman säätölaitetta

Geotekstiili kulkee vettä annosteltavassa tilavuudessa ja pitää pinnallaan erilaisia ​​irtomateriaaleja.

Kuopan kaltevuuden lujittaminen georakenteilla

Materiaalin valinta riippuu useimmissa tapauksissa kaltevuuskulmasta ja maaperän analyysistä rinteessä. Tätä kysymystä on tarkasteltava perusteellisesti.

Älä koskaan istuta korkeita puita jyrkässä rinteessä, sillä voimakas tuuli voi repimään ne juurilla

Soaring puutarhat ja luonnon näkymät

Kaltevuuden alueen maisemasuunnittelu mahdollistaa paljon suunnitteluratkaisuja. Se vie jonkin verran kustannuksia luoda esteettinen osa sivuston rinteessä. Suunnittelu valitaan riippuen rakennusten sijainnista, virkistyspaikoista, terasseista, portaista ja jopa päätepisteistä.

Terassien rakentaminen luo maalauksellisen ja elävän kuvan dachassa. Asiantuntijat neuvovat hylkäämään symmetriaa, sijoittamalla terasseja sattumalta. Johdonmukaisuuden puute antaa luonnollisen ilmeen maisemalle, täysin vertaamalla sitä luonnolliseen luomiseen.

Kalteva alue, jossa on kaunis panoraamanäköala, on täydellinen paikka rentoutua.

Vesiputous koristelee puutarhakiinteistön kaltevuutta ja hyvän kivien ja kasvien muotoilu luo vaikutelman luonnollisesta lähteestä.

Terassi voidaan sijoittaa mihin tahansa maahan. Sivuston märälle pinnalle käytetään viemäröintisekoitusta, joka antaa vakauden rakennetta varten. Terassien järjestelyt täydentävät putkien katkaisuosia, jotka varmistavat pohjaveden poiston pinnalle estäen niiden kertymisen rakenteen alle.

Rakennuspalat aina merkitsevät polkujen ja polkujen läsnäoloa. Joissakin paikoissa tehdään askeleita. Terassien kiinnitysseinämille tilataan erilaisia ​​materiaaleja:

 • tiili;
 • puu;
 • betoni;
 • sementtiä.

Nostettaessa liian jyrkkä, on suositeltavaa käyttää sementtilaastia kiinnitysseiniin. Myös terassien rakentamiseksi on tarpeen suorittaa sähköä valaisemaan näitä paikkoja yöllä.

Pieni kaltevuus voidaan vahvistaa puisilla tuilla

Merkittävät korkeusmuutokset edellyttävät konkreettista työtä.

Kiinnitysseinien materiaalit voidaan yhdistää

Kun teet kesämökkiä, voit vapauttaa kaikki kertyneet ideoita. Luo ainutlaatuinen sivuston kuva epäsymmetrisinä linjoina. Kukkapenkit, jotka rajaavat epätavallisen helpotuksen elementtejä, ovat osoitus hienostuneesta makuudesta.

Kerran askel, kaksi askelta

On mahdotonta kuvitella kesämökkiä ilman tärkeintä ominaisuutta - vaiheet. Pääportaikko voi olla osa terassia tai olla jonnekin rinteessä. Vaiheiden on oltava tiettyä leveyttä siten, että jalkojen lihakset eivät jännitä uudelleen ja sopivat myös kesämökin yleiseen tyyliin rinteessä.

Jyrkillä rinteillä portaat on varustettu kaiteilla.

Kaikenlaiset kaistat on luotu serpentiinistä, ja liikkeet ovat liian pitkät, siirtymät on järjestetty, mihin penkkeihin on asennettu. Voit koristella lepopaikkoja risteyksiin rintakeileillä, patsailla, suihkulähteillä tai pienillä lampoilla eksoottisella kaloilla.

Suorakulmainen tie vaimentaa jyrkkiä tippoja.

Tikkaat valmistetaan tavallisesti seuraavista materiaaleista:

 • betoni;
 • tiili;
 • kivi;
 • puu.

Portaat voivat olla kiveä, tiiliä tai puuta.

Maisemasuunnittelun luominen rinteessä on suositeltavaa valita sama, mieluiten kevyt materiaali, josta terassit tehtiin tonttialueella. Polkujen esteettisyys säilyy suurien koristeelementtien avulla, kuten kukkakaupat huomaavat, tämä antaa enemmän vastakohtia tontin viherkasveihin.

Säännöt puutarhanhoito lähiöalueella rinteessä

Kukkaruukkujen ja pensaiden sopusointuinen yhdistelmä kehittyy hämmästyttäväksi ja omaleimaiseksi kulmaksi, jossa voit viettää aikaa miettimään kasvien kauneutta. Tällaisessa paikassa on suositeltavaa asentaa penkki maksimaalisen mukavuuden saavuttamiseksi.

Timjami, stonecrop, soapwort ja phlox kasvavat hyvin kivien välillä.

Havupuut ovat ihanteellisia pohjoiselle rinteelle

Rockeries ja kukkapenkit ovat hyviä eteläisellä rinnealueella

Läntinen puoli soveltuu kukoille ja pensaille, jotka rakastavat lieviä kasvavia olosuhteita.

Sisustussuunnat ja ruoho, jotka täydentävät toisiaan, kehittyvät yhdeksi maisemakuvalle rinteelle, joten sinun täytyy tuntea hienovaraista, mikä sopii paremmin tähän alueen alueelle. Useimmiten suositeltujen kasvien valinnasta:

Tiheä vihreä tai myrtti-cotoneaster muuttuu rasvan siniseksi alhaisella yövalolla, ja sininen, koboltti-phlox-väri toimii vääränä vihreänä. Punainen, täysiverinen ruusu on täynnä elämää vain auringonvalossa, mutta kuolee muuttumassa tummanharmaaksi tulella kuuhun. Sitä vastoin vaalea sinertäys poistuu vaaleanvihreästä timjasta päivänvalossa, jättäen vain mutaisen jälkimaku.

Nosta vaativia maaperäkasveja, jotka vahvistavat maata ja antavat esteettisen ilon

Puutarhan järjestely vaatii kovaa työtä sävyillä. Riippuen temperamentista, henkilökohtaisista mieltymyksistä ja valaistuksesta, valitaan oikea väriyhdistelmä. Valitse hallitseva väri ja päätä lisävarusteista.