Lattialaattojen pätevä asennus peruspohjalla

Rakennustyön suuren vaiheen loppuun saattaminen on lattialaattojen asentamista säätöön. Useimmiten betonirakenteiden asettaminen kellarikerrokseen käytetään tiilien rakennuksiin tai taloja ja vaahtobetonialustoja varten. Seuraavien kerrosten ja lattietyyppien työtä kuvataan yksityiskohtaisesti artikkelissa "Lattialevyjen asennus". Seuraava keskustelu keskittyy vain kellarin päällekkäisyyteen. Jotta elementit sijoitettaisiin oikein kellariin, on otettava huomioon työn erityispiirteet.

Monoliittinen teräsbetonivyö

Jos rakennuksen pohja on valmistettu betonielementteistä, on ryhdyttävä lisätoimiin rakenteen vahvistamiseksi ennen asennusta. Betonihihnan asettaminen seinälle laatan alla on välttämätön, jotta:

 • kuorman tasaisen jakautumisen varmistamiseksi lattian yksittäisistä elementeistä yksittäisiin perustilohkoihin;
 • lisää taivutusalustan lujuutta;
 • kohdista kellarin reuna levyjen oikeaan asentoon;
 • lisää rakennuksen jäykkyyttä pienillä maaliikkeillä.
Aseta betonivyö seinälle

Tosiasia on, että tehtaalla tehdyillä pohjaseinäloungeilla ei ole vahvistusta. Ne on suunniteltu keskipuristettaviksi.

Ulkopuolisten seinien alapäässä olevat pohjakerrokset perustuvat vain sisäosaansa, mikä aiheuttaa kuorman epäkeskisyyden (keskiöön kohdistuva siirtymä), minkä seurauksena taivutusvoima ilmenee, ettei betoni kestä karkeasti ilman vahvistusta.

Säätöpaperin leikkaamiseen liittyvien lakisääteisten asiakirjojen mukaan on saatavana B20-betonivyö, jonka paksuus on 200 mm. Vyö on valmistettu monoliittisella tekniikalla. Pitkittäisten lujitustangojen asettaminen kahteen riviin.

Vahvistus on spatiaalinen runko, joka koostuu useimmiten neljästä pituussuuntaisesta tangosta, jotka on yhdistetty vaakasuoraan ja pystysuoraan tasoon, joiden halkaisijaltaan pienemmät lujitustangot (puristimet).

Kiinnitysrakenteen ansiosta voit helposti taivuttaa. Monoliittisen valmistustekniikan ansiosta nauhalla ei ole pystysuoria liitoksia ja se tarjoaa tilavuuden jäykkyyden koko rakennuksen kehälle.

On suositeltavaa täyttää koko seos kerralla, jotta liitoksia ei muodostuisi.

Täyttö täyttyy kahdella tavalla:

 • kaikki kehykset kerrallaan;
 • kerroksittain.

Kerrostaminen voi olla tarpeen, jos hihnan korkeus on suurempi kuin suositellaan, ja olosuhteet ovat syntyneet, mikävoima työn keskeytys. Kaadetaan koko seos kauniisti kerrallaan. Tällöin ei ole muodostunut betonisekoituksia, joilla on erilaisia ​​ominaisuuksia ja jähmettymisaste, mikä lisää merkittävästi koko rakenteen lujuutta.

Levyasennus

Lattiaelementtien asennus suunnitteluasentoon alkaa määrittämällä laakerirakenteen laajuus pohjaan. Laatan asettaminen sääntelyasiakirjojen mukaisesti on tarpeen seuraavien vaatimusten mukaisesti:

Lattian asennus pohjaan

 • lepää tiilen pohjalevyllä, jonka pituus on enintään 4 m - 70 mm;
 • lepää tiilen pohjalevyllä, jonka pituus on 4 m -90 mm;
 • betoniin - 60 mm.

Edellä mainitut arvot ovat vähimmäisvaatimuksia. On parasta tarjota varastosta. Rakennusten rakentamisen aikana asiantuntijat tarjoavat useimmiten levyjen tuen 120 mm. Tämän arvon ansiosta sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että työntekijät voivat sijoittaa tuotteen pieneen offset-arvoon.

Lattian pohjaan sijoittaminen on tuettava kahdella sivulla, ilman välikappaletta. Tukipisteiden ulkonäkö keskellä johtaa halkeamien muodostumiseen ja sen seurauksena levyn rikkoutumiseen tukeen.

Lämpöeristysmateriaali levitetään tuotteen päähän, mikä on välttämätöntä kylmäsiltojen estämiseksi. Kylmäsilmat ovat vaarallisia, koska ne johtavat seuraaviin epämiellyttäviin seurauksiin:

 • tiivistyminen laakerin kohdalla;
 • muotti ja hometta;
 • rakennuksen lämpösuojauksen tehokkuuden pienentäminen, alueen ilmeneminen, jonka kautta tapahtuu lämpövuotoa;
 • lämpötilan ja kosteuden olosuhteiden rikkominen.

Käytettävänä eristemateriaalina:

 • paloina mineraalivillalevyjä, jotka on kääritty polyetyleeniin;
 • polystyreeni kääritty polyeteeniin;
 • puristettua polystyreenivaahtoa (penoplex).

Kääri vaahto ja mineraalivilla polyeteeniin on vältettävä kosteutta pääsemästä eristykseen. Vesi vaikuttaa näihin materiaaleihin eri tavoin, mutta tulos on yksi - lämpötehokkuuden väheneminen. Mineraalivillan tapauksessa, joka on erittäin hygroskooppinen, ominaisuudet vähenevät kosteuden vuoksi.

Kellariseinien tuhoutuminen tuotteiden asennuksen aikana

Vaahto ei kykene absorboimaan nesteä niin hyvin, mutta pieni määrä sitä materiaalien rakeiden välillä matalissa lämpötiloissa johtaa levyn sirontaan pieniksi palloiksi.

Se on tärkeää! Paikan päällä olevat nostolaitteet on sijoitettava siten, että ne eivät vahingoita rakennusten rakennetta.

Valmistustyön ja laakerin koon määrittämisen jälkeen alustalevyt alkavat. Kattoon asennetaan seuraava järjestys:

Ankkurointijärjestelmä seinien ja seinien välissä

 1. Laatan aukot laakeripisteissä on suljettu kevyellä betonilla tai mineraalivillalla. Tämä tehdään rakenteen lujuuden lisäämiseksi seinän puristuksessa.
 2. Pohjaan levitetään M100: n ja yli 20 mm: n paksuinen laasti.
 3. Levyä ei voi kääntää. Tuote on erilainen ylhäältä ja alhaalta. Kimmoisalla pohjalla on vahvempi vahvistus kuin puristettavissa oleva yläosa. Jos se on asennettu väärin, elementti voi murtautua puoleen. Visuaalisesti erottaa ylempi ja alempi pinta alustan sileydellä. Yläosan päällekkäisyydet ovat epätasaiset ja karkeat. alempi pinta tulevaisuudessa toimii katon, joten se on sileä. Tämä ero johtuu siitä, että valmistusprosessi tapahtuu muodoissa. Pinnan kovettuminen muodon pohjassa antaa sileän strontiumin. Yläosa koskettaa ilmaa, osoittautuu karkeaksi.
 4. Työ vaatii kolme tai neljä henkilöä. Yksi työntekijä tuottaa levyn kiinnittämisen nosturin koukkuun. Ylimaalauksen asennusta varten käytetään erityistä nelijalkaista hihnaa, joka on kiinnitetty laattaan kiinnitettyihin asennuskierteisiin. Kaksi työntekijää sijoittaa laatan suunnitteluasentoon ja irrota rintaneulasta. Toinen henkilö voi joutua käsittelemään nosturitoimintaa, jos silmä koskettaa työntekijöitä ei ole mahdollista.
 5. Kiinnitä levyt tiiviisti toisiinsa. Jos huoneen mitat eivät pääse kattamaan sitä kokonaan tavanomaisten tuotteiden leveydellä, säädä pieni alue monoliittinen tiiviste, joka ei pääse sisään betonielementtiin leveydeltään.
 6. Asennus perustukseen viimeistellään ankkuroimalla laatat itsensä ja seinien väliin. Tämä luo kiintolevykerrokset ja lisää rakennuksen vakautta. Seinän pituuden ankkurit sijaitsevat 2-3 metrin välein.

Vahvistettu betonielementtien asentaminen säätöön teknologian mukaisesti varmistaa rakennuksen pitkän käyttöiän ja asukkaiden turvallisuuden.

Kuinka laittaa tienlevyt maahan

Kuinka perustaa pohja betonilaatan alle? Kuinka kunnolla vahvistaa levyä?

Foorumin keskustelukysymys:

Lisätty: 09.05. 22:41

Yhteistyötä ja mainontaa varten ota yhteyttä [email protected]

Asennustekniikka

Helmikuu 4, admin

Teräsbetonilaattoja pidetään ainutlaatuisena ja tehokkaana materiaalina erilaisten teiden rakentamiseen, jotka kestävät valtavia kuormia. Tekniikka, jossa putkilevyt # 8212; se on mahdollisuus luoda teitä käytännöllisesti missä tahansa paikassa luonnollisista ja ilmastollisista olosuhteista riippumatta niiden myöhemmässä aktiivisessa hyödyntämisessä.

Betoniseinien, joita käytetään teiden rakentamisessa, on erittäin miellyttävä ominaisuus, joka on niiden käytännöllisyys, ts. niiden uudelleenkäyttömahdollisuus, jos levyt eivät ole kovin kuluneet ja säilyttävät toiminnalliset ominaisuudet, mikä mahdollistaa huomattavan säästämisen rahaa tien rakentamisessa. Käytettyjä mutta hyvin säilyneitä laattoja voidaan käyttää väliaikaisen jalkakäytävän rakentamiseen. Lisäksi levyjen rakenne ja koostumus mahdollistavat asfaltin asentamisen pinnalleen, mikä lisää merkittävästi ajoradan käytännön käyttöä.

Vahvistettu betonipäällystyslaatta on litteä suorakaiteen muotoinen noin 14-18 senttimetriä paksu. Niiden valmistuksessa käytetään taipuisaa tai jännittämättömiä vahvikkeita, jotka antavat levyn jäykkyyden ja taivutuslujuuden ja repäisylujuuden. Levyjen työtaso on uritettu. Päätypinnoilla on yleensä asennuskierteitä, vaikka levyjä voidaan myös tehdä silmukoittamattomille tarttuimille, kun silmukat asennetaan erityisiin syvennyksiin. Betoni, jota käytetään tiililevyn valmistukseen, antaa sille vastustuskyvyn mihin tahansa mekaaniseen ja ilmakehään. Tällaisen laatan paino on pääsääntöisesti vähintään 2,2 tonnia. Kuormitukset, jotka pystyvät kestämään teräsbetonisia tiililevyjä, ovat noin 10 # 8212; 30 tonnia. Luvan sallittu raja on ilmoitettava tuotteen merkinnöissä. Yleisimpiä ovat levyt, joissa on kiristysvahvistus (PDN) 20-18-30, mutta niillä on rajoituksia kuormalle raskaiden kuorma-autojen jatkuvan liikkeen aikana.

Maan pinnan levyt on rakennettava tiiviisti ja valmistettava. Sitten asetetaan hiekkalaatta, joka kaadetaan veden päällä kokonaan kutistua hiekkaa, jonka jälkeen hiekka varovasti tukeutuu erikoisrullalla tai värähtelevällä levyllä. Tämän seurauksena hiekkavyöhykkeen paksuus tulee olla vähintään 15 senttimetriä. Pinnanvalmistusprosessin loppuun saattamisen jälkeen voidaan asettaa tienlevyt, joiden asennukseen käytetään pääsääntöisesti kuorma-nosturia. Asennuksen jälkeen tiililevyjen saranat kiinnitetään rautatangoilla hitsaamalla kiinnityskorvakkeilla. Tämä tapahtuu, jotta levyt eivät pääse liikkumaan toisistaan ​​ja säilyttämään tieliikenteen eheys. Suljettujen saranoiden syvennykset, jotka on hitsattu yhteen, on tiiviisti suljettu betonilla. Teknologisesti oikein asennetut tienlevyt palvelevat useita vuosikymmeniä. Kun tiekarttoja sijoitetaan suoraan maahan väliaikaisten teiden rakentamisen aikana, niiden elinikä voi kestää vain noin kaksi vuotta.

Asettelu laatat on dacha

Kun rekisteröinti sivuston dacha ei tehdä ilman laitetta polkuja, alustoja, sokea alueet pohja. Helpoin tapa tehdä tämä on # 8211; päällystyslautojen tai päällystystilojen soveltaminen. Jos seinien ja lattiamateriaalien pinnat edellyttävät kokemusta ja erityisosaamista, niin kaikki kädet ja päiset ihmiset voivat asentaa päällystyslaatat.

Laattojen päällystysreitti ei ole vain kesämökin koristelu, vaan myös luo runsaasti mukavuuksia kesän asukkaille.

Ensimmäinen vaihe työstä # 8211; materiaalin valinta ja tarvittavan määrän laskeminen. Päällystyslaatat tai kivilohkot toimivat vibropressoituna ja vibrocastina. Ensimmäisellä tyypillä on suurempi lujuus, kulutuskestävyys, ei liukuu jäädyttämättä. Mutta sen väri- ja muotoalue on rajallinen. On järkevää laittaa vibropressoituja laattoja korotetuilla kuormilla, esimerkiksi kiireisillä kaduilla ja mökillä # 8211; kun päällystetään autotallin edessä. Vibroituiset laatat ovat monenlaisia ​​muotoja, pintakuvioita ja värejä, ja ne soveltuvat kävelytieille puutarhassa. Kiinnitä huomiota myös levyn paksuuteen. Jos auto ajaa sitä, paksuuden tulisi olla 40 mm. Laattojen lukumäärä lasketaan päällystysalueelta ja 3-5% viimeistelystä ja materiaalin mahdollisesta vahingoittumisesta. Ruuhka vaatii 0,5-1 kuutiometriä ja hiekkaa # 8211; 0,8 kuutiometriä 10 neliömetriä kohden. m neliö. Sementtiä otetaan 100-150 kg kuutiometriä hiekkaa kohden.

Joukko keskeisiä välineitä

 • tärisevä levy tai manuaalinen häiriösuoja;
 • Bulgariini betonilla;
 • lapio, rake;
 • auto, kauhat;
 • lastalla;
 • tasolla;
 • sääntö;
 • kumimetsät;
 • kova moppi;
 • johto;
 • panoksilla
 • 2 putkea ohjeena.

Sivuston valmistelu, toiminnan järjestys

Laatoitus on tarpeen vain itsestäsi, jotta siirrytään vain valmiille alustalle. Tässä tapauksessa vialliset laattaerät on hylättävä.

Ensinnäkin on tarpeen määrittää veden virtauksen kaltevuus. Yleensä maassa tehdään poikkeama talosta kadulle. Kaltevuuden on oltava vähintään 5 mm / m. Näin talon kauimpana oleva sivu on sen alempi taso. Aloita merkinnällä. Voittaa kaksi tappaa kummallakin puolella alemman tason linjaa ja vedä johto niiden väliin. Taso tarkistaa horisontaalisuuden. Ota seuraava säie yhdeltä alemman tason panoksesta oikealla kulmalla ensimmäiseen riviin. Kiinnitä johto kolmanteen tappiin ja vasara se määritetyn kaltevuuden mukaan. Vedä sitten kolmas lanka yhdensuuntaisesti ensimmäiseen, säädä vaaka-asentoa. Yhdistämällä ensimmäiset ja viimeiset tapit kierteellä saat kaltevan tason, jolla asetat päällystyslaatat.

Nyt on tarpeen jakaa osa kaistaleiksi siten, että nauhan leveys marginaalilla on päällekkäin säännön pituuden kanssa. Tee näin mittaamalla etäisyys alemmista panoksista, 30-40 cm lyhyemmäksi kuin säännön pituus, vasaralla tangoilla ja venyttämällä johtoa. Toista toimenpide, kunnes koko osa on jaettu vaaditun leveyden kaistaleiksi.

Seuraava vaihe on # 8211; tasoituslevy Voit tehdä tämän aseta itsesi lapioon ja rakenna maa, jossa se on korkeampi kuin kaksi laattapaksuutta langan määrittämästä tasosta. Niinpä kaada maaperä kaivoihin.

On tärkeää, että laatta ei pääse uppoamaan, joten alue on kasteltava ja varottava huolellisesti.

Ruuan täyttämisen yhteydessä on välttämätöntä tehdä raaka-aine varastolle. Kerroksen tiivistyminen (tamping) voidaan tehdä värähtelevällä kiskolla (vähintään kymmenen kulkua yhdellä radalla) tai improvisoitua laitetta käyttäen.

Jos maaperä on löysä, on parempi poistaa se syvemmältä ja täyttää se sora ja hiekka. Jos mahdollista, on suositeltavaa korvata hiekka graniittiseulalla, mikä vähentää kutistumista. On myös suositeltavaa sijoittaa geotekstiili ennen kuin täytetään hiekka, jotta ruoho ei kasva laattojen läpi.

Ensin sinun on valmistettava sementti-hiekkaseos. Sementtiä hiekalla sekoitetaan suhteessa 1: 6. Laita seos alustalle ja levitä nauhaa pitkin. Aseta sitten putket langan alle niin, että etäisyys putkesta johtoon on 1 cm pienempi kuin laattojen paksuus. Käytä sääntöä putkien läpi, tasoitetaan seos tarvittaessa kaatamalla se reikiin. Nyt voit siirtyä suoraan laatoitukseen. Ensin sinun on laitettava levyt paaluun lähellä valmistettua aluetta. Jos on vikoja, on parempi säästää tällaisia ​​laatat ja käyttää niitä viimeisenä keinona.

Tärkeää: laittaa laatta vain itsestään, niin että siirryt vain valmiille alustalle. Aseta ensimmäinen laatta pohjaan, tasoitetaan tiukasti johtoon ja leimataan kumiharmaalla langalla merkitylle tasolle. Aseta loput elementit samalla tavalla, paina tiukasti toisiaan ja unohda noudattaa piirustusta. Samoin valmistele seuraava nauha ja laita se laatat. Ohjaamatta kaikenlaisia ​​esteitä koko laatta, viimeistely tapahtuu työn loppuun asti.

Jotta laatta ei kurotaisi aikaa, reunoja pitkin laatta asetetaan alustan tai polun reunoille.

Jokainen valmiin alueen tulisi sekoittaa hiekan ja sementin seokseen. Hiekka putoaa halkeamiin vähitellen, joten toimenpide on toistettava useita kertoja.

Jotta estettäisiin laattojen leviäminen ajan myötä, jalkakäytävät sijoitetaan sivuston tai polun reunoihin. Raja asetetaan tasoittain laattaan ja kiinnitetään paksulla sementtilaastilla. Jalkakäytävän viereen on hautamattomia paikkoja, joissa sinun täytyy laittaa rypytettyjä laattoja. Pohja näissä paikoissa on peitettävä perusteellisesti, koska maaperä voi väistyä asennettaessa jalkakäytävää.

Jos sinun tarvitsee laittaa päällystelevyjä puutarhatyylille teelastasi, tämä on helpompaa eikä vaadi sellaista perusteellista valmistelua kuin pihalla.

Talon rakentaminen

Riippumatta siitä, kuinka paljon esikaupunkien asukkaat asuvat lähemmäksi luontoa, ei voida hallita ilman joitain parantamisen elementtejä, kuten polkuja. Niiden pitäisi olla toimivat ja mukavat sekä nimetä koko kylä hyvin. Tonttiasi voi käyttää luonnonkiveä jalankulkuväylänä, mutta samanaikaisesti maalauslautat, joita kiinteistökehittäjät ja kansalaisosuuskunnat käyttävät aktiivisesti, sopivat paremmin yhteisiin katuihin.

sisältö:

Tieastiat

Teräsbetonilaatuja kutsutaan ainutlaatuiseksi materiaaliksi teiden valmistukseen, joka pystyy kestämään valtavia kuormia. Tällaisten tuotteiden käyttö on hyvin erilainen. Kyseessä on väliaikaisten teiden rakentaminen rakennushankkeisiin ja pysyvien tieyhteyksien luominen yrityksille, pääsy harvaan asutuille maaseutualueille, jotka ovat lyhyen matkan pääteiltä.

Lujitettujen betonilaattojen tekniikka mahdollistaa teiden rakentamisen ehdottomasti mihinkään maastoon ja käyttää niitä aktiivisesti. Lisäksi asfaltti asennetaan tiililevyjen pinnalle, joka suojaa laatat ja pidentää kankaan käyttöikää. Mielenkiintoinen ominaisuus näiden betonituotteiden käytölle on mahdollisuus käyttää uudelleen, jos levyt ovat säilyttäneet ominaisuutensa, mikä mahdollistaa merkittävät säästöt. Käytetyistä laatoista on aivan mahdollista rakentaa tilapäinen jalkakäytävä.

Kun väliaikainen varastointialue tulee tarpeettomaksi, tällainen pinnoite voidaan yksinkertaisesti purkaa ja kuljettaa levyt toiseen paikkaan, jossa niitä voidaan käyttää ilman rajoituksia peruskäyttöön. Käytössä olevat työtasot, jotka ovat juuri tehtaalla tehdyistä tuotteista, eroavat toisistaan ​​vain ulkonäöltään. Sillä välin käytettyjen tienlevyjen lasku, vähemmän kuin uusien 40-50%: n asentaminen.

Tienlevyjä voidaan käyttää monissa lämpötiloissa, jotka ovat tärkeitä maassamme - miinus 40: stä plus 55 astetta. Korkeampaa lämpötilansuojaa voidaan saavuttaa erityisten epäpuhtauksien avulla, joiden ansiosta voimme tarjota korkealaatuisia tienpintoja myös maan syrjäisimmissä kulmissa.

Vahvistettu betonilaattojen pääasiallinen etu on mahdollisuus asentaa nopeasti ja asentaa helposti jalustaan ​​suhteellisen yksinkertaisesti. Toinen etu tien tiilien käytöstä tienrakentamisessa on laattojen leviämisen nopeus. Betonitie-tien tiet ovat esteettisesti kiinnostavia, mutta myös kuljettajille miellyttäviä.

Kuitenkin tienlevyt eivät kaikki ole yksinkertaisia. Teräsbetonilaattojen asentamiseen liittyy haittoja. Levyt valmistetaan maahan, jolloin saumat. Samankaltaisista laatoista valmistettu tie voi hajota maaliikenteen seurauksena, joten betonilaattojen käyttöpaikassa on tarpeen seurata jatkuvasti niiden ulkonäköä ja kunnossa. Tämä edistää erilaisten negatiivisten ilmiöiden ja tienpinnan pitkäaikaisen käytön oikea-aikaista poistamista.

Maanlaatan suunnittelu

Tie- levyt ovat litteitä suorakaiteen muotoisia teräsbetonilevyjä, joiden paksuus on noin 14-18 cm. Nämä tuotteet valmistetaan jännittyneiden tai jännittämättömien vahvikkeiden perusteella. Teräsbetonilaattojen työpinta on aallotettu. Päätypintojen tuotteissa on kiinnityskorvakkeet, mutta lautaset voidaan rakentaa silmukoitavien tarttuimien alle. Asennussilmukat sijaitsevat erityisesti muotoilluissa syvennyksissä, jotta ne eivät pääse putoamaan ulkopinnalle sen aikana.

Betoni toimii sidoksena niissä. Tierilevyn teräsbetonissa käytetty tuote antaa tuotteen vastustuskyvyn mihinkään ilmakehään ja mekaaniseen rasitukseen. Mitä korkeampi betonin laatu on, sitä enemmän painetta tällainen rakenne kestää. jos olet kiinnostunut siitä, kuinka paljon tienlevyä painaa, muista, että sen paino on yleensä vähintään 2 200 kiloa. Tie- levyt on valmistettu betonista, jonka tiheys on 2200 - 2500 kg / m. Usein tienlevyt on valmistettu betonista, jossa on W2: n ja F150: n pakkasenkestävyys.

Terässauvojen rakentamisen vuoksi se toimii monien vuosien ajan ja säilyttää tekniset ominaisuudet. Vahvistettujen levytuotteiden valmistuksessa käytettiin vahvistusluokkia At-5, At-4, A-5. Kuormittamattomissa levyissä käytetään luokan A-3C, A-3 ja A-1 ja langan BP-1 sauvanvahvistusta. Piilotetut liittimet on suojattu auringonvalolta, mekaanisista vaikutuksista ja sademäärästä. Kun asennat tienlevyt takaisin alkuperäiseen asentoonsa ja normaaliin tilaan muodostunut jännite on vähäinen.

Standardissa säädetään tällaisten tiililevyjen tyypillisiä mittoja:

 • pituus on 6 metriä, leveys 1,75, 3, 1,87, 3,5 ja 3,75 metriä;
 • 3,5 metriä pitkä ja 2,75 metriä leveä;
 • pituus 3 ja 1,75 metriä;
 • Pituus on 1,75 metriä ja leveys puolitoista metriä.

Tie- levyt varastoidaan yleensä paaluissa, joiden korkeus on korkeintaan 2 metriä, ja alaraja asetetaan tasaiselle ja tiheälle alustalle. Jokainen pinossa oleva levy asetetaan puupaneeliin.

Laatuluokitus

Kaikki tienlevyt on jaettu kahteen tyyppiin, ja tämä määrittää niiden tarkoituksen: levyt pysyvää työtä varten (tyypin 1P levyt) ja väliaikaiset tienpinnat (2P). Tie- levyt niiden muotoon ovat kolmesta tyypistä: trapetsoidina (levytyyppi PT), suorakaiteen ja kuusikulmion muodossa.

Suorakulmion muotoisia levyjä on saatavana 1 puoleisella sivulla (PB-levyillä) ja 2 sivua lyhyillä sivuilla (merkintä PBB). Kuusikulmion muotoiset levyt ovat diagonaalinen orientaatio (levy SLT), poikittaissuuntainen (tuotemerkki PShP), kuusikulmainen muoto jaettuna puoliksi diagonaalisesti (tuote DPSH) ja kuusikulmainen muoto jaettuna puoliksi (PCA-levy). Huolimatta siitä, että tavanomaisten betonielementtien tuottamat tie-aihioiden kokoonpanot vaihtelevat, tilat tuottavat pääasiassa vain suorakaiteen muotoisia tiililevyjä tilapäisille tai pysyville teille.

Vahvistettu betonilaatta pystyy kestämään kuormia, joiden määrä on 10 - 30 tonnia. Tuotetunniste ilmaisee sallitun kuormitustason. Yleisimpiä tienlevyjä ovat PDN-levyt (tielevyt, joissa on kireät vahvikkeet) 20-18-30. Valitettavasti niillä on joitain rajoituksia raskaille kuorma-autoille tavanomaisesti liikkuvilla kuormilla, mutta asumiseen kotona ei ole merkitystä.

Jos sinulla on varaa asettaa sileät lentokenttälevyt PAG, niin tämä on oikea päätös. Nimestä johtuen CNCP: tä alun perin käytettiin lentokenttien rakentamiseen, joten niiden luotettavuutta ei ole epäilystäkään. Valmistuksessa käytettiin korkealaatuista betonia ja vahvistettua raudoitusta. Toinen etu lentokenttien tienalustoista on aallotettu pinta, joka myös lisää suorituskykyä.

Tierilevytekniikka

Tie- levyjen asennuksen laaja suosio selittyy myös yksinkertaisella valmistusmenetelmällä, joka ei edellytä uusia laitteita. Niiden valmistusjärjestys on seuraava:

 1. Muodon valmistelu - säiliö tyhjennetään vanhan betonin läsnäolosta, pohjaan ja sivuihin kohdistuu erityinen voiteluaine, mikä vähentää betonin kiinnittymistä metalliin lomakkeella.
 2. Vahvistustekniikka - 2 vahvistavaa verkkoa sopii muotoon, aseta kiristimet, jotka takaavat verkkojen välisen etäisyyden ja suojakerroksen rajoittimet.
 3. Betoniseoksen asettaminen, joka on tiivistetty värähtelevillä pöydillä.
 4. Muottien lähettäminen betonoituun tienalaan lämmityskammioon, jossa se lämpökäsitellään.
 5. Tuote irrotetaan tuotannosta, tarkistaa betoniterästen laatu ja merkintä.
 6. Tierilevyjen lähettäminen lopputuotevarastoon, jossa ne on pinottu.

Raidan luominen sivustossa

Tienlevyjen toimivuus mahdollistaa niiden käytön paitsi alueilla, joilla raskaalle liikenteelle tarvitaan myös luotettavaa ja kestävää pinnoitusta, mutta myös kotona. Nämä tuotteet ovat täydellisiä näihin tarkoituksiin, koska ne ovat riittävän vahvoja, koska ne eivät pääse pakkaseksi, koska vesi nopeasti menee uurteisiin päällystetystä pinnasta. Ne on helppo korjata - korvaamalla yksi levy purkamatta koko raitaa, aja tällaista raitaa pitkin voi olla heti luomisen jälkeen.

Raiteiden laatikoiden valinta

Teräsbetonilaatat voivat helposti sijoittaa puutarhatiet, kävelytiet, avoimet alueet, pysäköintialueet ja kiinteän ajotieltä taloon. Tiekarttojen muotoilla on runsaasti omia monimuotoisuutta. Neliönmuotoiset, suorakulmaiset, kolmiomaiset, pyöreät, timanttimuotoiset laatat, epäsäännölliset muodot, eri värit ja koot ovat myynnissä.

Jos haluat luoda kävelytie taloon, voit käyttää yhdistelmää tienlevyjä, joissa on pieniä kiviä, meripuita, roskaa, sahatavaroita. Puutarhojen järjestelyissä on mahdollista käyttää pilkottuja tienlevyjä. Jos haluat jakaa tuotteita, käytä murskainta ja taltta. Varmista, että käytät silmälaseja silmien suojaamiseksi lentäviltä palasilta. Suosituimmat levyt rautateiden järjestämiseksi kotona ovat sileäpintaisia ​​tuotteita.

Voit noutaa ja leikata kuvio tai syvä kohokuvioitu, jotka jäljittelevät mosaiikki, tiili, laatta. Raiteen luonnollisimpia ilmiöitä voidaan saada käyttämällä levyjä, joissa on "kivitetty" pinta luonnonkiven alla. On kuitenkin parempi antaa etusijalle laattoja, joissa on aallotettu pinta, jotka takaavat turvallisuuden, kun matkustat pitkin polkua jäällä tai märällä säällä.

Levyjen pohjan sovittaminen

On mahdotonta asettaa tienlevyt suoraan maaperään. Ensin sinun on valmistettava "sänky" tulevaan kävelytie ja patio. Ensinnäkin leikkaa yläkerros maaperästä, tasoittaa pinta ja poistaa kaikki epäsäännöllisyydet. Digi kaivoa merkitsemällä syvyydet lähes 25-35 senttimetriä. Löytöjä ja savimaita alamäessä kaivannon syvyyden tulisi olla vähintään puolet metristä. Pohja on lähetettävä kuivatusta kuitukangasta - geotekstiiliä.

Geotekstiilit estävät rikkakasvien itävyyden ja tällaisen hiekkasaumapohjan huuhtoutumisen. Sitten täytä kaivanto kerroksittain (5 senttimetriä puutarhatietä ja 10 cm parkkipaikalle tai ajotielle) ja hiekkaa (10 senttimetriä). Aseta niin sanottu "hiekkapyyhe", joka on välttämätöntä tamping ja kastelu 5-7 senttimetriä. On parempi käyttää uran hiekkaa, koska se on vähemmän hiipiva ja pölyinen kuin jokien hiekka, se on helpompi tamp.

Tällöin hiekka on pakattava värähtelevällä levyllä. Voit käyttää myös vibro-levyä, mutta tämän tietotekniikan käytöstä laskemisen kustannukset ovat jonkin verran kalliimpia. Kaatopaikan ja täyttöä on hallittava yksinkertaisella köysipiirillä tai tasolla, joka venytetään tasolle. Tampingin lopussa pinnan on oltava ihanteellisesti tasainen, koska se vahvistetaan betonirakenteella.

Kun otetaan huomioon maavälineen topografia, varaa pieni kaltevuus niin, että sadeveden ja sulaveden virtaus virtaa ilman lätäköiden muodostumista. Lisäksi voit luoda pohjan asennuslaitteille myrskyviemäriin. Seuraava askel on sivukiven asentaminen tai rajan luominen uralla, jolla tavarat voidaan kytkeä telakointiin.

Taivutusalustat

Polut ovat paikan päällä liikennevälineitä, ja ne ovat myös maisemasuunnittelun tärkeitä elementtejä, jotka ovat vastuussa puutarhan koostumuksen eri kohteiden vuorovaikutuksesta ja yhteenliittämisestä. Siksi reittejä järjestäessä ei ole suositeltavaa osallistua lasimaalauksiin ja teräviin kierroksiin. Ehdottoman suorat polut eivät myöskään ole vaihtoehto, koska ne näyttävät luonnottomilta.

Rataosuuksien leveyden on oltava alueen liikkumisen logiikan mukainen ja sen on oltava sidoksissa sen sadonkorjuulaitteen kokonaismittoihin, jotka on tarkoitus käyttää kiinteistön kunnossapitoon. Kotilentokoneiden leveys on noin puolitoista metriä. Jos aiot suunnitella polkuja, on tarpeeksi leveitä 70-80 senttimetriä. Polun järjestelyllä - puoli metriä. Ajotieltä suositeltu leveys on 2,25-2,5 metriä.

Kovan päällysteen asettamiseen on kaksi tapaa - "kuiva" ja "märkä". Ensimmäisessä tapauksessa oikeat muodot varustetaan tiukasti toistensa väliin (levyt eivät ole yli 2-3 millimetriä), saumat on täynnä hiekkaa ja irrotettava vedellä.

"Märkä" -teknologia, jossa käytetään putkilevyjä, sisältää sementti-hiekkalaastin, jonka ansiosta päällyste tarttuu hyvin hiekka- ja soramateriaalille. Välivaihtoehtoa voidaan harjoitella kotona - materiaali asetetaan kuivaan sementti-hiekkaseokseen. Sen jälkeen, kun tienpinta on kaatunut vedellä, sitten kivet ja alapuolinen kerros on asetettu.

Menemme seuraavasti. Levyjä suositellaan sijoitettavaksi sarjaan. Vedä johto kulkureitin reunaa pitkin ja aseta ensimmäinen rivi levyjä pitkin sitä. Nosta ensimmäinen lautanen 5 pistettä hiekkaan ja aseta ratkaisu, johon palaat levyn. Sitten kuri sitä murskaamalla ja lautalla. Aseta loput levyt samalla periaatteella. Aseta niiden väliin noin 8 millimetrin paksuiset puulaatat. Hallitse vaakatasoista muurausta rakennustasolla.

Ne voidaan sijoittaa paitsi päästä päähän, mutta myös pieni aukko, joka on täynnä sementti laasti, kivi, hiekka. Levyjen naarmuttamisen välttämiseksi on parempi kiristää saumat märällä liuoksella, kun tiililevyt on suojattu erityisellä liimakalvolla. Levyt poistetaan työn lopussa, liuos jäätyy kahden päivän kuluessa. Grasssiemeniä voidaan istuttaa myös.

Olet jo ymmärtänyt, että missään tapauksessa on mahdotonta asettaa laattoja suoraan paljaalle alustalle. Muista vielä yksi asia. Jos varustat talon sisäänkäynnin tai autopaikan, kiinnittimien kiinnityslenkit luotettavuudelle liitetään toisiinsa hitsaamalla teräsputkilla ja tyhjiöt kaadetaan monoliittisella betonilla. Tämä mahdollistaa täysin tasaisen tien varustamisen, jotta vältytään entistä enemmän ajamisesta ja levyjen leviämisestä. On suositeltavaa asfaltti-betoniseoksen sijoittaminen tällaiselle tielle.

Aseta jalkakäytävä betoniin

Päällystyslaatat ovat vahvasti johtava kaupunkien katujen, neliöiden ja yksittäisten kohteiden päällystyslaitteissa käytettävien rakennusalan tuotteiden joukossa. Kiistaton todiste tällaisesta suosiosta näkyy missä tahansa kaupungissa, kaupungissa ja yksityisissä tiloissa. Tässä artikkelissa tarkastelemme, kuinka laatoitetaan betonialustat.

Useimmiten kaakeloitu lattia on järjestetty:

 • jalkakäytävillä ja neliöillä;
 • toimisto-, ostos-, urheilu- ja viihdekeskukset, rautatieasemat, lentokentät, oppilaitokset ja muut ihmiset, joilla on suuri liikenne;
 • julkisissa puistoissa, nurmikenttien ja puutarhojen reitit yksityisillä tontilla;
 • yksityiset pysäköintipaikat ja suuret ajoneuvot;
 • lähialueiden parantamisessa.

Tärkeimmät tuotteet

Valmistusmenetelmistä riippuen seuraavat tyypit ovat erilaisia:

 • vibrocast;
 • vibropressed;
 • hyperpressed;
 • polymeeripulloja.

Päällystyslaattojen koostumus sisältää yleensä hiekkakehän, johon lisätään graniittisiruja, kalkkikiveä, liuskekiviä tai kumileipiä. Basaltin murusia käytetään harvemmin.

Paikoissa, joissa on suuria kuormia, on suositeltavaa päällystää. Suosituimpia ovat graniittimerkkien lisäämisen laatat. Teollisuus tuottaa seuraavia tyyppejä:

 • sahattu jalkakäytävä, jolla on kaikki kasvot;
 • sahataan ja leikataan vielä pienemmällä ja ylimmällä sidoksella;
 • punnitaan epätasaisella reunalla.

Kaksi ensimmäistä tyyppiä, tasainen yläpinta voidaan lämpökäsitellä, mikä tekee siitä liukumatonta.

Yleisimpi neliömaali, jonka sivut ovat 10 cm paksuutena 3 - 10 cm.

Missä tapauksissa on ehdottomasti asetettava betonilaattoja

Koska pohjaa voidaan käyttää laatoitettuun kerrokseen:

 • sora tai sora hiekkalaatikko;
 • betonilla, lujuuden lisäämiseksi, teräsverkoilla tai yksittäisillä sauvoilla, komposiittivahvisteilla tai vibrofibreillä.

Laatta voi pysyä olemassa jo olemassa olevissa betoniliitoksissa tai uusilla rakenteilla.

Vaikka ensimmäisessä tapauksessa työn suorittaminen on paljon helpompaa ja nopeampaa, betonilaattojen asettaminen on välttämätöntä vakaan ja kestävän pinnoitteen varmistamiseksi seuraavissa tapauksissa:

 • maaperän läsnäolo, jolla on lisääntynyt alttius kutistumiselle työmaalla (äskettäin polkumyynnillä varustetut peltopinnat, silkkihiekka, turve);
 • kovaa savimaata, jolle on tunnusomaista epätasaisen turvotuksen joillakin alueilla;
 • päällystyslaatan alla oleva betonipohja on järjestetty, kun se altistetaan huomattavien kuormitusten pinnoitukselle, esimerkiksi auton pysäköintilaitteelle;
 • kun kyseessä on nykyisten kiinteiden betoniperustusten kohdalla purkaminen on epäkäytännöllistä ja erittäin työvoimavaltaista (sokea alue talon ympärillä, olemassa olevat betonipinnat, autotallien ja ankkuripaikkojen lattiat). Päätös siitä, sijoitetaanko päällystyslaatat betoniin, tehdään olemassa olevan vanhan betonipinnan perusteellisen tarkastelun jälkeen. Vanhojen betonien asentaminen mahdollistaa huomattavia säästöjä rakennusmateriaaleilla, suojaa nykyistä pinnoitetta tuhoamiselta ja parantaa huomattavasti sen ulkonäköä.

Rakennustyökalujen etuja ja haittoja betonipohjassa

Rakennustelineen betonipohjalla on seuraavat edut:

 • suuri lujuus ja kestävyys merkittävien kuormitusten ja mekaanisen rasituksen avulla;
 • kestävyys;
 • laattojen asentaminen betonipohjalle minimoi kutistumisen riskin;
 • helppo toteutus, joka mahdollistaa päällystyslautojen asentamisen omiin käsiisi;
 • ei tarvitse käyttää monimutkaisia ​​kalliita teknisiä laitteita;
 • pohjan kestävyys kemialliseen hyökkäykseen, veden huuhtelu, lämpötilan muutokset;
 • kiinteällä betonipohjalla tasoituslaatat tasoitetaan samassa tasossa huomattavasti helpommin, kun saadaan selkeä suoraviivainen muoto ja täysin tasainen pinta
 • puutteellisuuden puute, joka johtuu huonon laadun heikentämisestä pohjaan;
 • ympäristöystävälliset päällystyslaatat.
 • betonipohjan päällystystekniikka on monimutkaisempi kuin hiekalla ja murskatuilla tyynyillä;
 • luotettavan vedenpoistolaitteen tarve. Päällysteen saumojen läpi vuotava vesi pysyy betonipohjan ja laattojen välissä ja negatiivisten lämpötilojen alkaessa se voi turvota ja jopa jakaa kiven lohkot. Jotta vältytään tästä, jalkakäytävä asetetaan tiettyihin rinteisiin, betoniin asetetaan pisteen ja veden sisääntulot, järjestetään myrskyjärjestelmiä;
 • betonipohjan jalkakäytävän alapuolella on kalliimpaa kuin yksinkertainen tyyny raunioista ja hiekasta;
 • jos tekninen prosessi lakkaa, ensimmäisen talven päätyttyä voi esiintyä betonipohjan värjäämistä.

Mihin vaatimuksiin jalkakäytävät täyttävät?

Kun haetaan tuotteiden lajittelua, niiden on täytettävä seuraavat vaatimukset:

 • kun laitat kaakeleita kadulle, jäätymisvastus ≥ 200 sykliä;
 • puristuslujuus ≥ 30 MPa;
 • veden imeytyminen painosta <5%;
 • kuluminen vuotuisen käytön aikana ≤ 0,7 g / cm 2;
 • tuotteiden osto on suoritettava samasta erästä, koska eri, jopa samasta valmistajasta, laatta vaihtelee geometristen mittojen ja värikylläisyyden mukaan;
 • Ympäristöystävällinen tuotteiden puhtaus, kun sitä käytetään sekä ulko- että sisätiloissa mukulakivipuisten laitteiden varastointiin ja kodinhoitohuoneisiin;
 • pinnalla ei ole huokoisuutta;
 • tiukasti kiinni geometrisista mitoista kaikkien kasvojen tasaisuuden kanssa;
 • sisäisten ja ulkoisten halkeamien puute sekä sirut;
 • luonnonmukaisuus ja värien tasaisuus.

Tekniikka, jossa päällystyslaatat betonialustalle

Seuraavat putken muodot eroavat kovasta alustasta:

 1. Kuiva seos, jossa on 1 - 5 sementtiä hiekalla, kaadetaan betonipohjan päälle, tällaisen kuivan laastin paksuus viedään 5 cm: iin. Koska vaikea luoda tarvittavat kaltevuudet veden tyhjentämiseen, prosessissa syntyy 2-5 astetta betoniset peruslaitteet. Jotta kosteus ei viipyisi laattojen alla, betonipinnoitteissa pystysuorassa polymeeri- tai asbestiputken segmentteissä, 1 kpl. kullekin m 2: lle.
  Sen jälkeen, kun betoniseos kovettuu, putkien yläreuna katkaistaan ​​betonin yläosan tasolla ja reiät täytetään pienillä jakeilla murskatulla kivellä. Jalkakäytävän asettaminen alkaa suoraan jalkakäytävältä, kun 4 elementtiä on asetettu, suoritetaan tarkistus tietyn tason ylläpitämiseksi rakennustasolla. Asennuksen laadun varmistaminen toteutetaan kumia vasaralla, kevyesti napaamalla laatta upotetaan sementin ja hiekan seokseen tai tarvittaessa nostaa kuivaseoksen (hartsovki) tai sementtipölyn välityksellä. Tämän päällystysmenetelmän avulla työvoimakustannukset pienenevät huomattavasti ja materiaalikustannukset ja työvoimakustannukset säästetään. Asettelu tehdään hänen edessänsä liikkeen kanssa jo kaakeloitu pinta. Miinus - seoksen tiivistymisen tarve ja sitten valmiin vuorin tarve.
  Tamping voidaan suorittaa värähtelevillä levyillä, ja niiden puuttuessa voit käyttää paksun laajan levyn segmenttiä. Menetelmä on kaikkein ylläpidettävissä, koska se mahdollistaa yksittäisten vaurioituneiden laatat helposti.
 2. Laastilla sitä käytetään laajalti suurien alueiden päällystyksessä. Sementti-hiekkalaasti levitetään pohjaan korkeintaan 3 cm: n kerroksella päällikön ulottuvilla ja tasoitetaan lovettuun lastalla.
  Tällaisen "märän" tekniikan käyttäminen betonilla tehdään aluksi koko laattoineen, kun otetaan huomioon haluttu kuvio, koko laasti poistetaan kiillotetusta pinta-alasta lianterillä, leikatut laatat asennetaan tuoreeseen laastiin, kun ydin kiinteytyvät kiinteiden laattojen alla. Tarvittavan kulmakerroksen ja tasaisen pinnoitteen noudattaminen tarkistetaan tasolta ja sääntöiltä.
  Laatta kaikkiin tapoihin asetetaan tasaisten aukkojen (5 mm) mukaisesti. Tuloksena olevat saumat kummassakin esitetyissä menetelmissä kaadetaan höylällä tai yksinkertaisesti seulotaan kvartsihiekalla ja vuotovedellä. Ihmisten liikkuvuus on sallittu aikaisintaan päivässä.
 3. Liimaa laatta betoniin käyttäen erityistä rakennusliimaa. Tämän menetelmän avulla on mahdollista luoda tarvittavat rinteet vain betonipohjalla, koska liima levitetään hyvin pienellä alueella (≤ 1 m 2) erittäin ohuella kerroksella (5-10 mm), koska sen kiinnittämisajaksi on ilmoitettu mukana toimitetuissa ohjeissa sovellus, pieni. Samasta syystä laattojen liima laimennetaan pieninä määrinä sen kovettumisen välttämiseksi.
  Saumat täytetään samalla liimalla tai voit käyttää häkkiä, kuten aiemmissa tapauksissa. Kovettunut erikoisrakenteinen liima tarjoaa vahvan ja luotettavan yhteyden betoniin, joten tätä menetelmää käytetään melko usein, mutta vahingoittuneen elementin korvaaminen ilman viimeistä murtumista ei toimi.

Askel askeleelta opas betonipäällystykseen

Teoksen koostumus ja jakso:

 1. Asettamalla alustat ja polut, joihin päällystys on suunniteltu, kiinnittämällä merkinnät puisilla tai metallisilla tapilla. Tukien väliset reunat heräävät kalkilla tai liidulla.
 2. Maaperän hedelmällisen kerroksen poistaminen maanpohjalla varustetulla laitteella, jossa otetaan huomioon raudoitettujen betonien jalkojen tai jalkojen sijainti. Jäykkyyden syvyys riippuu niiden korkeudesta, hillityn aidan yläosasta, jotta varmistetaan kuivatus päällystyspinnasta, tulisi olla 2 cm alhaisemmalla tasolla ja nousee nurmikon yläpuolelle.
 3. Asenna jalkakäytävät tai jalkakäytävät. Jalkakäytävän korkeudella oleviin tappeihin kiinnitetään kestävä johto ottaen huomioon tarvittavien pitkittäisreittien noudattaminen. Tiilikuvioista virtaavan veden talteenottoa varten, tiiviisti jalkojen takana, on suositeltavaa antaa kaivannot myrskyjärjestelmän lokeroiden asettamiseksi. Vahvistettu betonielementti on asennettu kaivoihin tiivistetyllä hiekkapohjalla, jonka päälle on päällystetty pieni kerros laihalla betonista tai laastista. Elementtien kiinnitys suoritetaan puupuilla ja betoniseoksen kaatamalla.
 4. Laite on betonipohja. Maa-aineksen maaperä on maalattu huolella ja peitetty geotekstiilillä, jotta rikkakasvien itäminen ei onnistu. Betoni on asetettu tiivistettyyn hiekkaan tai murskattuun kiviin ≥ 10 cm paksuiseksi.

Joissakin tapauksissa päälliköt asentavat jalkakäytävät betonin betonoitumisen jälkeen. Tätä vaihtoehtoa, kun työskentelet itsenäisesti, ei suositella suoritettavaksi. Sivuston reunojen suojelemiseksi maaperän irtoamiselta ja betonipohjan muodostamiseksi, jossa on sileät reunat, asennetaan 40 mm: n paksuisten lankojen laatoja, jotka on poistettava huolellisesti. Jos jalkakäytävät asennetaan välittömästi, ne toimivat muotona. Tämän vaihtoehdon edut:

 • ei ole kustannuksia rakennusmateriaalien hankinnasta;
 • aika tallentuu sen asennukseen ja sen purkamiseen;
 • betoni kaadetaan ilman aukkoja levyjen välisiin aukkoihin;
 • rajat ylimääräinen kiinnitys vaadittuun asentoon.

Betonin juoksuttaminen suoritetaan aikaisintaan yhden päivän kuluttua kiinnittimien kiinnittämisestä. Taukoa voidaan käyttää vahvistuslaitteisiin (polut, joita moottoriajoneuvot ja raskaat laitteet eivät pääse sisään, et voi vahvistaa). Betonin paksuus otetaan haudaksi 15 cm ilman raudoitusta ja 20 cm raudoituksen läsnä ollessa. Liikkuvan kallistuvan maaperän läsnä ollessa paksuus voi nousta jopa 40 cm: iin.

Vahvistus tehdään verkkoihin, jotka on yhdistetty teräs- tai komposiittivoimalla, jonka läpimitta on enintään 10 mm ja solut 15-20 cm. Verkot on järjestetty ylhäältä noin 5 cm: n korkeudella betonin yläosasta betonipinnoitteilla. On mahdollista täyttää kaksi vaihetta: aseta betonikerros noin 10 cm, huolellisesti tasata se, aseta verkot tuoreeseen betoniin ja täytä betoniseos haluttuun merkkiin.

Suurten alueiden kaatamista varten joka 3 metrin välein on välttämätöntä järjestää lämpöliitokset levyt, jotka on asetettu betonin koko paksuuteen. Ratoilla nämä saumat järjestetään 6 metrin välein. Ennen kovettumista betonilevyjä poistetaan ja syntyvät saumat täytetään kuumalla bitumilla.

 1. Mihin aikaan voin laatia laatat? Betoni noutaa vähimmäisvoimakkuuden noin kolmessa päivässä, joten et voi aloittaa työskentelyä aiemmin. Sopiva asennusmenetelmä valitaan, jos päällysteen läpäisevyys on korkea tai jos suunnitellaan ajoleikkureita ja raskaita teknisiä laitteita, on suositeltavaa harjoittaa sementtilaastareiden tai rakennusten liimojen päällystyslaatat. Jos edessä olevalla alueella on esteitä (viemärikahvat, kukkapenkit, tyhjennysreiät jne.), Ne on piirretty koko laattoihin.
  Ennen töiden suorittamista suoritetaan haluttujen kokoonpanojen ääripäiden lopullinen muotoilu leikkuulaudoilla betonin tai pyöreän sahan ympyrän avulla. Loppujen lopussa on tehty saumojen täyttö. Kävely päällystetyllä pinnalla, riippumatta siitä, mikä vahingoittaa laattojen reunaa, ei voi olla noin 3 päivää. Tarvittaessa pakolliset kanavat voidaan tehdä asettamalla vanerilevyjen päällystyspinta.
 2. Lopuksi, 3 päivän kuluttua rakennusjätteet ja roskat pyyhkiytyvät pois, minkä jälkeen koko pinta huuhdellaan vedellä letkun paineen alaisena.

Laying laatat betonipinnoille

Rakennusten ympärillä olevat sokeat alueet tehdään yleensä 1 m: n levyisiksi. Ensiksi tarkastetaan sokea alue ja suoritetaan seuraavat toimet:

 • betoni on puhdistettu likaa, sen halkeamat on leikattu;
 • Vanhan betonin koko pinta täytetään 2 cm kerroksella sementtilaastia;
 • Tulevaisuuden päällystysraudat rajoilla on merkitty;
 • suunnitel- laan jalkakäytävän järjestely alu- een reunalla, jalkakäytävän yläosa on sijoitettava ottaen huomioon kaltevuus rakennuksen sivulle 2 cm kullekin juoksulle. m ja alapuolen alapuolelle levytarpeille kolmannessa, ks. sitten pohjassa on merkki, joka on yhtä suuri kuin laattarakenteen korkeuden ja sen valmisteen paksuuden, johon on kiinnitetty vahva johto, toinen pää on sidottu kiinnikkeisiin suunniteltaessa reunakannen yläosan korkeutta;
 • kaarevuussäde kehitetään järjestetyn merkinnän mukaan, minkä jälkeen muodostuu maavaroke sokea alueen reunan ja reunusten väliin;
 • Tällöin teokset tehdään yllä esitetyssä järjestyksessä betonialustan laitteella ja päällystämällä päällystyslaatoilla.

Kun teet töitä yksin, putken kustannukset vähenevät vähintään 2 kertaa. Lisäksi, miten asianmukaisesti laatoitetaan laatat, voit lukea teknisessä kirjallisuudessa tai neuvotella asiantuntijoiden kanssa, tämä auttaa välttämään kalliita materiaaleja ja varmistamaan pinnoitteen kestävyyden.

Aseta päällystyslaatat betonialustalle omilla käsillä: + Video

Tänään keskustelemme siitä, että asennuslaatat ovat betonipohjassa. Yleisin tapa on hiekkainen pehmustettu ram. Mutta niissä paikoissa, joissa on suuri läpijuoksu (leikkipaikat) tai kuorma (parkkipaikka), sinun on asetettava päällystyslaatat luotettavalle ja valmistetulle betonipohjalle.

Betonipäällysteitä käytetään myös epävakaissa maissa tai savimaissa.

Hyödyt ja haitat laattojen asettamisesta betoniin

Asennuksen periaate muistuttaa betonipinnoitteiden laattojen asettamista tämän tekniikan käyttämisen seurauksena.

 1. Ei kutistumisprosessia. Kun käytetään hiekkalaatikkoa, ajan myötä sedimentaatioalueet näyttävät johtavan päällystyslautojen pinnan muodonmuutokseen. Betonipinnoilla on suuri paino ja tasaisesti koko alueelle.
 2. Vahvuus. Betonikerroksen kaatamisen yhteydessä käytetään raudoitusta, joka kasvattaa pohjan voimakkuutta suuruusluokkaa. Myös emäksen leviämistä ei ole, kuten hiekkamenetelmässä.
 3. Asennustyöt voidaan tehdä omalla kädelläsi. Se ei vaadi ammattitaitoa, työkaluja ja laitteita. Prosessi on aikaa vievää, pitkä ja energiaa vaativa. Avustajia tarvitaan.
 4. Pintakerroksen luotettavuus. Edellä olevasta voimme päätellä, että riippuen koko levitysmenetelmästä saat luotettavia, kestäviä ja kestäviä pinnoituslaattoja.

Vähentää:

 • Tapauksissa, joissa liimaa käytetään sideaineena, ja yksi laatta-elementti on vaurioitunut ja se on purettava. Purkamisvaikeuksien syntyessä on mahdollista vahingoittaa viereisiä laattoja.
 • Jos et noudata betonipinnan kaatamista, se romahtaa ensimmäisen talven jälkeen.
 • Jalkakäytävät ja betonipinta muodostavat itse suljetun laatikon, mikä vaikeuttaa veden ja kosteuden poistamista. Päästä eroon tästä haitasta, käytä koko alueen ympäröivää vedenpoistoa. Asiantuntijat suosittelevat koko kuivatusjärjestelmän eristämistä 30-40 cm syvyyteen. Polystyreeni vaahto. On olemassa toinen menetelmä, kaikki kaistaleiden väliset saumat on suljettava liimalla.
 • Työn kustannukset kasvavat merkittävästi voimakkaan ja vahvan perustan luomisen sekä koristelevien jalkakäytävien hankinnan takia.

Betonipohjainen kiinnitystekniikka

Koko betonipohjan kaatamisen tekniikka voidaan jakaa kahteen vaiheeseen:

 1. Valmisteleva vaihe. Betonin vahvistaminen ja kaataminen.

Ja niin aloitamme tonttimerkinnällä. Täällä voit ottaa mielikuvituksesi käyttöön ja piirtää paperille minkä tahansa muotoilun ja virkistysalueiden, pysäköintipaikkojen ja polkujen kokoonpanon. Kun olet ajatellut kaikkea ja piirtänyt sen, siirrämme tämän piirustuksen alueelle.

Merkinnät voidaan tehdä tangoilla ja lanka tai käyttää maaliväriä (kalkkia). Ja vedä heti maahan.

Jos sinulla on laatat, suihku ja jalkakäytävät ovat jo käytettävissä, sivuston leveys ja kokoonpano voidaan alun perin asettaa sivustolle ja merkitä sitten. Mutta niin harvoin ei.

Tässä vaiheessa on myös otettava huomioon se, että tyhjennysaukon korkeus voi olla 2 - 4 cm, jalkakäytävillä on myös erilainen korkeus.

Jos koristelemme raitoja kuormittamattomilla alueilla, on mahdollista käyttää 4-5 cm paksuja laattoja ja kuormitetuille osille laattapaksuuden on oltava vähintään 6 cm.

Ja sen seurauksena myrskysuihku, reunus ja laattapinnan pitäisi olla yksi kokonaisuus, ilman eroja. Ja älä unohda tyynyjä, joka on tehty raunioista, se tehdään minkä tahansa elementin koko rakenteen.

Pehmustepudotuksen tulee olla noin 10 cm. Tämän seurauksena saamme kaivannon, jossa on eri tasoinen pohja. Joissakin tapauksissa reunat tehdään 2-3 cm korkeammalla laattapinnalla (tämä on harvinaista).

Useimmat asiantuntijat suosittelevat, että raja-arvot saadaan 2-3 cm: n alapuolella laattaan kosteuden luonnollisen poistamisen vuoksi.

Jotkut asiantuntijat merkinnän mittasuhteissa asettavat välittömästi reunukset, ja asennus alkaa rajojen reunojen asennuksen avulla tietyllä tasolla.

Ja sen jälkeen betonipohvi kaadetaan ja päällystyslaatat asetetaan. Ja jotkut mestarit, aluksi laittoivat puutavaran, käytä tähän tarkoitukseen aluksella, jonka paksuus on vähintään 4 mm.

Sitten kaada betonin pohja ja purkaa sitten muotti ja aseta reunat reunoille. Ja jalkakäytävän ja betonin välinen etäisyys on täynnä hienoja soraa, tämä on niin sanottu kuivatus.

Laattojen ostaminen maksaa 8-10% enemmän kuin koko muninta-alue.

Sinun tarvitsee käyttää 300 kg: n betoniliuosta, jonka tilavuus on 1 kuutiometri. sementti, 650 kg. joen hiekka, 170 l. vettä ja noin 1 tonnia raunioita.

 1. Kun me kaikki merkitsimme ja päätimme hillitä. Kaivasimme kaivannon, jolla oli eri taso pohja. Me puhdistamme juurien, roskien ja kivien pohjan. Jotta maaperän sekoittuminen voitaisiin vähentää nollaan, voit käyttää geotekstiilejä, mutta se ei myöskään anna juurien yrttien ja kasvien itämistä. Sitten nukahtaa untuvikko ja rammer. Kuten yllä mainittiin, vähimmäispaksuus on 10 cm. Sitten tehdään 2 cm kerros hiekkaa (hiekkaa + sementtiä). Jotta estetään kosteuden tunkeutuminen betonielementteihin maasta, tee kerros vedeneristys. Jos käytämme kateaineita, niin yksi kerros riittää, ja jos on polyeteenikalvo, käytämme sitten kahta kerrosta.

Tarkastelemme tapausta, kun asennamme välittömästi myrskyjärjes- telmän jalkakäytävät ja lokerot, ja ne toimivat betonipohjan muotona. Sen jälkeen, kun hiekka- ja sora-alusta on valmis, sementtilaastin avulla asetamme reunat tasaiselle tasolle ja asetamme myrskyvettä.

Vahvistetut raidat pienellä dynaamisella kuormituksella, jotka suoritetaan kerroksessa. Vahvistus tuottaa vahvistusta tai metalliverkkoa.

Raiteille ristikkotaso tulisi sijoittaa 2-3 cm: n syvyyteen betonin yläreunasta. Voit tehdä tämän käyttämällä betonin tai muovin seistä.

Jos meillä on betonipohjan paksuus 15 cm, täytämme 12 cm: n kerroksen esivalmisteen. Asettamme vahvistusverkon ja täytämme loput 3 cm betoniliuoksen.

Dynaamisen kuormituksen kohteiden vahvistaminen tapahtuu kahdessa kerroksessa. Ensimmäinen kerros asetetaan kannattimiin, joiden korkeus on 2-3 cm, ja ylemmät ovat erikoislaitteissa (hämähäkit, taulukot).

Ristikot ovat päällekkäin, vähintään yksi osa. Yläkerros sijaitsee myös 2-3 cm: n syvyydessä. Betonipohjan yläreunasta.

On suositeltavaa tehdä lämpötilan saumat suurilla alueilla. Mutta asiantuntijat suosittelevat aina 2-3 metrin välein. Nämä saumat.

Nämä ovat vain levyt, jotka on asetettu pitkin koko pituutta, valun jälkeen ne puretaan ja ennen betonilaattojen asettamista nämä saumat ovat täynnä joustavaa koostumusta.

Nämä nivelet kompensoivat betonin laajenemista ja supistumista äkillisin lämpötilan muutoksin, mikä sallii betonipinnan rikkoutumisen ja nukahtamisen.

Viemäröintijärjestelmä on toimitettava. Kuten edellä on mainittu, voit laskea jalkojen alla tai jättää pienen etäisyyden jalkakäytävän ja betonipinnan väliin.

Jotkut asiantuntijat jo valmiiksi kaadettu betoni porataan 20-30 cm välein, koko pinnalle ja täytä reiät hienolla sora.

Voit myös käyttää muovia tai asbestiputkia. Ne leikataan puoliksi ja reiät tehdään pallomaisella ympyrällä.

Kun betoniliuos kaadetaan, ne asennetaan siten, että pallomainen osa on sora- kerroksen kerroksessa, ja trimmaus on tasainen betonikerroksen ylemmän tason kanssa. Ennen levyn asettamista putken tila täyttyy myös pienellä sora.

Säätiö on valmis kaatamaan, vahvistuselementit ovat valmiit, myös viemäröintijärjestelmä on valmis - voit aloittaa betoniliuoksen kaatamisen.

Suurilla tilavuuksilla ja kätevillä käyttömahdollisuuksilla on kannattavampaa tilausratkaisu, mutta kannattaa valmistaa kaikki.

Jos tämä ei ole mahdollista, betoniliuos valmistetaan itsenäisesti, kun taas betonin koostumus näyttää tältä - murskattu kivi, hiekka ja sementti sekoitetaan betonisekoittimessa suhteessa 3: 2: 1 + vettä. Juotosta tulisi tehdä betoniliuoksen kermainen sakeus jatkuvasti.

Yläkerroksen ei pitäisi sisältää suuria sora- jakeita. Kaatamisen jälkeen betonin koko pinta peitetään kalvolla enintään 1 viikon ajan ja juotetaan säännöllisesti.

Asiantuntijat suosittelevat odottamaan 15-20 päivää kaatamisen jälkeen ja vasta tämän ajan kuluttua aloittaa laatoituksen tekeminen. Tänä aikana betoni noutaa linnoituksen noin 70%.

Ja se on erittäin tärkeä vaiheessa betonin kaatamisen, joka muodostaa pinnan kaltevuuden. Seuraavissa vaiheissa tämä on ongelmallista. Raiteiden tapauksessa luodaan kaltevuus 1-2 astetta myrskyjärjes- telmän lisäksi jopa 7% pitkin koko raitaa.

Suurten sivustojen kohdalla kaltevuus luodaan joko sivuston keskipisteestä kahdesta suunnasta tai reunasta toiseen suuntaan. Tällöin kallistuskulman tulisi olla 2-3 astetta.

Myös suurille alueille asiantuntijat suosittelevat rakennusmaajohtimien käyttöä rinteiden kulman saavuttamiseksi. On yksi varoitus, jos kaltevuus on yli 7 astetta, asiantuntijat suosittelevat muokkaustoimenpiteitä.

Miten asentaa päällystyslaatat betonialustalle

Aluksi kannattaa ensin laittaa laatta kaavion jälkeen, jotta se ymmärrettäisiin sarjan, jossa päällystyslaatta olisi asetettava.

Laattojen valinta tehdään edellä kuvatulla tavalla 3-4 cm: n paksuudelta - puretuille pinnoille. Paksuus on yli 6 cm.

Laatta tulisi asettaa eri järjestelmiin, se antaa yksilöllisyyttä, näyttävyyttä ja kauneutta omistukseenne.

Peruslevyjen perus- ja suosituimmat asettelut:

Betonin päälle voi asentaa kolmea tapaa:

 • Kuiva seos
 • Hiekkasementtilaasti.
 • Laattaliima

Kuiva seos valmistetaan sementistä ja siemenverestä hiekkaan suhteessa 1 - 6. Mestareita kutsutaan tämän hämähäkiksi. Tämä seos valmistetaan kuivassa muodossa ja peitetään 5 cm: n paksuudella koko alueelle. Hyvälaatuista seosta tulisi tiivistää värähtelykoneella.

Laatta asetetaan kuvan mukaan jokaisen laatta vuorattu kumimetsään. Kun kaikki elementit on leikattu ja koko pinta-ala on asetettu, laatta täytyy myös painaa samalla värähtelevällä koneella.

Laattojen väliset saumat ovat täynnä tunkkia ja kaadetaan vedellä, ne tekevät tämän ennen kuin koostumus lakkaa hajoamasta. Kun käytät tätä menetelmää, voit kävellä pinnalla polkumyynnin aikana, samoin kuin jonkin elementin epäonnistumisesta, sitä voidaan helposti ja nopeasti vaihtaa.

Hiekosementtiliuos valmistetaan suhteessa 3 osaan seulattua hiekkaa ja 1 osaa sementtiä, kaikki sekoitetaan perusteellisesti veden kanssa, kunnes saadaan kermainen liuos.

Liuos levitetään betonipinnalle 2-3 cm paksuiseksi. Laatta asetetaan ja leimataan alaspäin hieman kumitakalla. Pitäisi mahdollisimman usein tarkistaa laattojen vaakataso.

Voit tehdä tämän käyttämällä rakennustasoa. Tämä tapa maksaa on budjetti ja vaatimaton. Sitä käytetään suurien alueiden järjestelyissä. Täytämme myös saumat tukilla tai hiekalla ja älä unohda kaataa saumoja, kunnes seos tai hiekka kokonaan kutistuu.

Laattaliima Liima ostetaan jo pakattuina ja laimennetaan pieninä annoksina ennen käyttöä, koska se asetetaan tarpeeksi nopeasti. Liimaa tulisi käyttää ulkoiseen työhön (katu).

Tästä syystä laatta on säädettävä siististi. Laimennettua liimaliuosta levitetään 0,5-1 cm: n paksuudella. On suositeltavaa tiivistää saumat samaan liimaliuokseen. Tai hiekalla ja taustalla.

Yksi tärkeimmistä kysymyksistä on se, voidaanko päällystyslaatat sijoittaa vanhaan betonipintaan. Ensin sinun on tarkistettava pinta, jos sillä on suuri määrä vikoja (halkeamia, kaivoja, siruja), eikä ole niin vahva, on parasta korvata betonipohja.

Ja jos vauriot eivät ole merkittäviä, ne pitäisi täyttää sementtilaastilla ja nupilla ja kuoppia. Mutta yleisesti, kun pinta on hieman jälleenrakennettu, asennus tekniikka pysyy samana kuin betonipohjassa.

Tässä tapauksessa on parempi käyttää liimaa sitovana elementtinä.

johtopäätös

Betonipohjan asettamisen päällystyslaatat ovat luotettava ja todistettu tekniikka, jolla voidaan järjestää dynaamisia ja staattisia kuormituksia.

Kyllä, kustannukset nousevat dramaattisesti betonipohjan muodostamisen takia, mutta käyttöikä on paljon pidempi kuin hiekka- ja sorapohja, mikä oikeuttaa kaikki kustannukset. Korostamme, että vain koko prosessikierroksen noudattaminen antaa sinulle pitkän aikavälin suorituskyvyn.