Kuinka laittaa tienlevyt maahan

Riippumatta siitä, kuinka paljon esikaupunkien asukkaat asuvat lähemmäksi luontoa, ei voida hallita ilman joitain parantamisen elementtejä, kuten polkuja. Niiden pitäisi olla toimivat ja mukavat sekä nimetä koko kylä hyvin. Tonttiasi voi käyttää luonnonkiveä jalankulkuväylänä, mutta samanaikaisesti maalauslautat, joita kiinteistökehittäjät ja kansalaisosuuskunnat käyttävät aktiivisesti, sopivat paremmin yhteisiin katuihin.

sisältö:

Tieastiat

Teräsbetonilaatuja kutsutaan ainutlaatuiseksi materiaaliksi teiden valmistukseen, joka pystyy kestämään valtavia kuormia. Tällaisten tuotteiden käyttö on hyvin erilainen. Kyseessä on väliaikaisten teiden rakentaminen rakennushankkeisiin ja pysyvien tieyhteyksien luominen yrityksille, pääsy harvaan asutuille maaseutualueille, jotka ovat lyhyen matkan pääteiltä.

Lujitettujen betonilaattojen tekniikka mahdollistaa teiden rakentamisen ehdottomasti mihinkään maastoon ja käyttää niitä aktiivisesti. Lisäksi asfaltti asennetaan tiililevyjen pinnalle, joka suojaa laatat ja pidentää kankaan käyttöikää. Mielenkiintoinen ominaisuus näiden betonituotteiden käytölle on mahdollisuus käyttää uudelleen, jos levyt ovat säilyttäneet ominaisuutensa, mikä mahdollistaa merkittävät säästöt. Käytetyistä laatoista on aivan mahdollista rakentaa tilapäinen jalkakäytävä.

Kun väliaikainen varastointialue tulee tarpeettomaksi, tällainen pinnoite voidaan yksinkertaisesti purkaa ja kuljettaa levyt toiseen paikkaan, jossa niitä voidaan käyttää ilman rajoituksia peruskäyttöön. Käytössä olevat työtasot, jotka ovat juuri tehtaalla tehdyistä tuotteista, eroavat toisistaan ​​vain ulkonäöltään. Sillä välin käytettyjen tienlevyjen lasku, vähemmän kuin uusien 40-50%: n asentaminen.

Tienlevyjä voidaan käyttää monissa lämpötiloissa, jotka ovat tärkeitä maassamme - miinus 40: stä plus 55 astetta. Korkeampaa lämpötilansuojaa voidaan saavuttaa erityisten epäpuhtauksien avulla, joiden ansiosta voimme tarjota korkealaatuisia tienpintoja myös maan syrjäisimmissä kulmissa.

Vahvistettu betonilaattojen pääasiallinen etu on mahdollisuus asentaa nopeasti ja asentaa helposti jalustaan ​​suhteellisen yksinkertaisesti. Toinen etu tien tiilien käytöstä tienrakentamisessa on laattojen leviämisen nopeus. Betonitie-tien tiet ovat esteettisesti kiinnostavia, mutta myös kuljettajille miellyttäviä.

Kuitenkin tienlevyt eivät kaikki ole yksinkertaisia. Teräsbetonilaattojen asentamiseen liittyy haittoja. Levyt valmistetaan maahan, jolloin saumat. Samankaltaisista laatoista valmistettu tie voi hajota maaliikenteen seurauksena, joten betonilaattojen käyttöpaikassa on tarpeen seurata jatkuvasti niiden ulkonäköä ja kunnossa. Tämä edistää erilaisten negatiivisten ilmiöiden ja tienpinnan pitkäaikaisen käytön oikea-aikaista poistamista.

Maanlaatan suunnittelu

Tie- levyt ovat litteitä suorakaiteen muotoisia teräsbetonilevyjä, joiden paksuus on noin 14-18 cm. Nämä tuotteet valmistetaan jännittyneiden tai jännittämättömien vahvikkeiden perusteella. Teräsbetonilaattojen työpinta on aallotettu. Päätypintojen tuotteissa on kiinnityskorvakkeet, mutta lautaset voidaan rakentaa silmukoitavien tarttuimien alle. Asennussilmukat sijaitsevat erityisesti muotoilluissa syvennyksissä, jotta ne eivät pääse putoamaan ulkopinnalle sen aikana.

Betoni toimii sidoksena niissä. Tierilevyn teräsbetonissa käytetty tuote antaa tuotteen vastustuskyvyn mihinkään ilmakehään ja mekaaniseen rasitukseen. Mitä korkeampi betonin laatu on, sitä enemmän painetta tällainen rakenne kestää. jos olet kiinnostunut siitä, kuinka paljon tienlevyä painaa, muista, että sen paino on yleensä vähintään 2 200 kiloa. Tie- levyt on valmistettu betonista, jonka tiheys on 2200 - 2500 kg / m. Usein tienlevyt on valmistettu betonista, jossa on W2: n ja F150: n pakkasenkestävyys.

Terässauvojen rakentamisen vuoksi se toimii monien vuosien ajan ja säilyttää tekniset ominaisuudet. Vahvistettujen levytuotteiden valmistuksessa käytettiin vahvistusluokkia At-5, At-4, A-5. Kuormittamattomissa levyissä käytetään luokan A-3C, A-3 ja A-1 ja langan BP-1 sauvanvahvistusta. Piilotetut liittimet on suojattu auringonvalolta, mekaanisista vaikutuksista ja sademäärästä. Kun asennat tienlevyt takaisin alkuperäiseen asentoonsa ja normaaliin tilaan muodostunut jännite on vähäinen.

Standardissa säädetään tällaisten tiililevyjen tyypillisiä mittoja:

 • pituus on 6 metriä, leveys 1,75, 3, 1,87, 3,5 ja 3,75 metriä;
 • 3,5 metriä pitkä ja 2,75 metriä leveä;
 • pituus 3 ja 1,75 metriä;
 • Pituus on 1,75 metriä ja leveys puolitoista metriä.

Tie- levyt varastoidaan yleensä paaluissa, joiden korkeus on korkeintaan 2 metriä, ja alaraja asetetaan tasaiselle ja tiheälle alustalle. Jokainen pinossa oleva levy asetetaan puupaneeliin.

Laatuluokitus

Kaikki tienlevyt on jaettu kahteen tyyppiin, ja tämä määrittää niiden tarkoituksen: levyt pysyvää työtä varten (tyypin 1P levyt) ja väliaikaiset tienpinnat (2P). Tie- levyt niiden muotoon ovat kolmesta tyypistä: trapetsoidina (levytyyppi PT), suorakaiteen ja kuusikulmion muodossa.

Suorakulmion muotoisia levyjä on saatavana 1 puoleisella sivulla (PB-levyillä) ja 2 sivua lyhyillä sivuilla (merkintä PBB). Kuusikulmion muotoiset levyt ovat diagonaalinen orientaatio (levy SLT), poikittaissuuntainen (tuotemerkki PShP), kuusikulmainen muoto jaettuna puoliksi diagonaalisesti (tuote DPSH) ja kuusikulmainen muoto jaettuna puoliksi (PCA-levy). Huolimatta siitä, että tavanomaisten betonielementtien tuottamat tie-aihioiden kokoonpanot vaihtelevat, tilat tuottavat pääasiassa vain suorakaiteen muotoisia tiililevyjä tilapäisille tai pysyville teille.

Vahvistettu betonilaatta pystyy kestämään kuormia, joiden määrä on 10 - 30 tonnia. Tuotetunniste ilmaisee sallitun kuormitustason. Yleisimpiä tienlevyjä ovat PDN-levyt (tielevyt, joissa on kireät vahvikkeet) 20-18-30. Valitettavasti niillä on joitain rajoituksia raskaille kuorma-autoille tavanomaisesti liikkuvilla kuormilla, mutta asumiseen kotona ei ole merkitystä.

Jos sinulla on varaa asettaa sileät lentokenttälevyt PAG, niin tämä on oikea päätös. Nimestä johtuen CNCP: tä alun perin käytettiin lentokenttien rakentamiseen, joten niiden luotettavuutta ei ole epäilystäkään. Valmistuksessa käytettiin korkealaatuista betonia ja vahvistettua raudoitusta. Toinen etu lentokenttien tienalustoista on aallotettu pinta, joka myös lisää suorituskykyä.

Tierilevytekniikka

Tie- levyjen asennuksen laaja suosio selittyy myös yksinkertaisella valmistusmenetelmällä, joka ei edellytä uusia laitteita. Niiden valmistusjärjestys on seuraava:

 1. Muodon valmistelu - säiliö tyhjennetään vanhan betonin läsnäolosta, pohjaan ja sivuihin kohdistuu erityinen voiteluaine, mikä vähentää betonin kiinnittymistä metalliin lomakkeella.
 2. Vahvistustekniikka - 2 vahvistavaa verkkoa sopii muotoon, aseta kiristimet, jotka takaavat verkkojen välisen etäisyyden ja suojakerroksen rajoittimet.
 3. Betoniseoksen asettaminen, joka on tiivistetty värähtelevillä pöydillä.
 4. Muottien lähettäminen betonoituun tienalaan lämmityskammioon, jossa se lämpökäsitellään.
 5. Tuote irrotetaan tuotannosta, tarkistaa betoniterästen laatu ja merkintä.
 6. Tierilevyjen lähettäminen lopputuotevarastoon, jossa ne on pinottu.

Raidan luominen sivustossa

Tienlevyjen toimivuus mahdollistaa niiden käytön paitsi alueilla, joilla raskaalle liikenteelle tarvitaan myös luotettavaa ja kestävää pinnoitusta, mutta myös kotona. Nämä tuotteet ovat täydellisiä näihin tarkoituksiin, koska ne ovat riittävän vahvoja, koska ne eivät pääse pakkaseksi, koska vesi nopeasti menee uurteisiin päällystetystä pinnasta. Ne on helppo korjata - korvaamalla yksi levy purkamatta koko raitaa, aja tällaista raitaa pitkin voi olla heti luomisen jälkeen.

Raiteiden laatikoiden valinta

Teräsbetonilaatat voivat helposti sijoittaa puutarhatiet, kävelytiet, avoimet alueet, pysäköintialueet ja kiinteän ajotieltä taloon. Tiekarttojen muotoilla on runsaasti omia monimuotoisuutta. Neliönmuotoiset, suorakulmaiset, kolmiomaiset, pyöreät, timanttimuotoiset laatat, epäsäännölliset muodot, eri värit ja koot ovat myynnissä.

Jos haluat luoda kävelytie taloon, voit käyttää yhdistelmää tienlevyjä, joissa on pieniä kiviä, meripuita, roskaa, sahatavaroita. Puutarhojen järjestelyissä on mahdollista käyttää pilkottuja tienlevyjä. Jos haluat jakaa tuotteita, käytä murskainta ja taltta. Varmista, että käytät silmälaseja silmien suojaamiseksi lentäviltä palasilta. Suosituimmat levyt rautateiden järjestämiseksi kotona ovat sileäpintaisia ​​tuotteita.

Voit noutaa ja leikata kuvio tai syvä kohokuvioitu, jotka jäljittelevät mosaiikki, tiili, laatta. Raiteen luonnollisimpia ilmiöitä voidaan saada käyttämällä levyjä, joissa on "kivitetty" pinta luonnonkiven alla. On kuitenkin parempi antaa etusijalle laattoja, joissa on aallotettu pinta, jotka takaavat turvallisuuden, kun matkustat pitkin polkua jäällä tai märällä säällä.

Levyjen pohjan sovittaminen

On mahdotonta asettaa tienlevyt suoraan maaperään. Ensin sinun on valmistettava "sänky" tulevaan kävelytie ja patio. Ensinnäkin leikkaa yläkerros maaperästä, tasoittaa pinta ja poistaa kaikki epäsäännöllisyydet. Digi kaivoa merkitsemällä syvyydet lähes 25-35 senttimetriä. Löytöjä ja savimaita alamäessä kaivannon syvyyden tulisi olla vähintään puolet metristä. Pohja on lähetettävä kuivatusta kuitukangasta - geotekstiiliä.

Geotekstiilit estävät rikkakasvien itävyyden ja tällaisen hiekkasaumapohjan huuhtoutumisen. Sitten täytä kaivanto kerroksittain (5 senttimetriä puutarhatietä ja 10 cm parkkipaikalle tai ajotielle) ja hiekkaa (10 senttimetriä). Aseta niin sanottu "hiekkapyyhe", joka on välttämätöntä tamping ja kastelu 5-7 senttimetriä. On parempi käyttää uran hiekkaa, koska se on vähemmän hiipiva ja pölyinen kuin jokien hiekka, se on helpompi tamp.

Tällöin hiekka on pakattava värähtelevällä levyllä. Voit käyttää myös vibro-levyä, mutta tämän tietotekniikan käytöstä laskemisen kustannukset ovat jonkin verran kalliimpia. Kaatopaikan ja täyttöä on hallittava yksinkertaisella köysipiirillä tai tasolla, joka venytetään tasolle. Tampingin lopussa pinnan on oltava ihanteellisesti tasainen, koska se vahvistetaan betonirakenteella.

Kun otetaan huomioon maavälineen topografia, varaa pieni kaltevuus niin, että sadeveden ja sulaveden virtaus virtaa ilman lätäköiden muodostumista. Lisäksi voit luoda pohjan asennuslaitteille myrskyviemäriin. Seuraava askel on sivukiven asentaminen tai rajan luominen uralla, jolla tavarat voidaan kytkeä telakointiin.

Taivutusalustat

Polut ovat paikan päällä liikennevälineitä, ja ne ovat myös maisemasuunnittelun tärkeitä elementtejä, jotka ovat vastuussa puutarhan koostumuksen eri kohteiden vuorovaikutuksesta ja yhteenliittämisestä. Siksi reittejä järjestäessä ei ole suositeltavaa osallistua lasimaalauksiin ja teräviin kierroksiin. Ehdottoman suorat polut eivät myöskään ole vaihtoehto, koska ne näyttävät luonnottomilta.

Rataosuuksien leveyden on oltava alueen liikkumisen logiikan mukainen ja sen on oltava sidoksissa sen sadonkorjuulaitteen kokonaismittoihin, jotka on tarkoitus käyttää kiinteistön kunnossapitoon. Kotilentokoneiden leveys on noin puolitoista metriä. Jos aiot suunnitella polkuja, on tarpeeksi leveitä 70-80 senttimetriä. Polun järjestelyllä - puoli metriä. Ajotieltä suositeltu leveys on 2,25-2,5 metriä.

Kovan päällysteen asettamiseen on kaksi tapaa - "kuiva" ja "märkä". Ensimmäisessä tapauksessa oikeat muodot varustetaan tiukasti toistensa väliin (levyt eivät ole yli 2-3 millimetriä), saumat on täynnä hiekkaa ja irrotettava vedellä.

"Märkä" -teknologia, jossa käytetään putkilevyjä, sisältää sementti-hiekkalaastin, jonka ansiosta päällyste tarttuu hyvin hiekka- ja soramateriaalille. Välivaihtoehtoa voidaan harjoitella kotona - materiaali asetetaan kuivaan sementti-hiekkaseokseen. Sen jälkeen, kun tienpinta on kaatunut vedellä, sitten kivet ja alapuolinen kerros on asetettu.

Menemme seuraavasti. Levyjä suositellaan sijoitettavaksi sarjaan. Vedä johto kulkureitin reunaa pitkin ja aseta ensimmäinen rivi levyjä pitkin sitä. Nosta ensimmäinen lautanen 5 pistettä hiekkaan ja aseta ratkaisu, johon palaat levyn. Sitten kuri sitä murskaamalla ja lautalla. Aseta loput levyt samalla periaatteella. Aseta niiden väliin noin 8 millimetrin paksuiset puulaatat. Hallitse vaakatasoista muurausta rakennustasolla.

Ne voidaan sijoittaa paitsi päästä päähän, mutta myös pieni aukko, joka on täynnä sementti laasti, kivi, hiekka. Levyjen naarmuttamisen välttämiseksi on parempi kiristää saumat märällä liuoksella, kun tiililevyt on suojattu erityisellä liimakalvolla. Levyt poistetaan työn lopussa, liuos jäätyy kahden päivän kuluessa. Grasssiemeniä voidaan istuttaa myös.

Olet jo ymmärtänyt, että missään tapauksessa on mahdotonta asettaa laattoja suoraan paljaalle alustalle. Muista vielä yksi asia. Jos varustat talon sisäänkäynnin tai autopaikan, kiinnittimien kiinnityslenkit luotettavuudelle liitetään toisiinsa hitsaamalla teräsputkilla ja tyhjiöt kaadetaan monoliittisella betonilla. Tämä mahdollistaa täysin tasaisen tien varustamisen, jotta vältytään entistä enemmän ajamisesta ja levyjen leviämisestä. On suositeltavaa asfaltti-betoniseoksen sijoittaminen tällaiselle tielle.

Tekniikan päällystyslevyt: nopea tapa

Julkistustekniikan edut

Tienlevytuotteiden teknologialla on monta kiistatonta etua. Erityisesti tekniikka mahdollistaa tienlevyt paikoilleen nopeasti ja ilman yliluonnollisia ponnisteluja, minkä jälkeen päällyste voidaan helposti purkaa. Voit käyttää tätä tietä lähes välittömästi.

Ajoneuvot voidaan nähdä tilapäiskannessa, pysäköintialueissa tai lentokentillä. Myös tienlevyt asetetaan alueille, joilla on epävakaa, pehmeä maa tai uusilla rakenteilla. Periaatteessa putkilevyjen tekniikka mahdollistaa teiden erilaisten maastojen avaamisen.

Valokuvan lähde: remontdor.ru Tieastioiden asettaminen vie vähän aikaa

Eräs toinen päällystystekniikan etu on niiden uudelleenkäyttömahdollisuus. Joten käytetyistä levyistä on mahdollista rakentaa väliaikainen tie. Muuten "käytössä olevat" tienlevyt eroavat uusista ulkonäöstä. Käytettyjen tienlevyjen laskemisesta aiheutuvat kustannukset ovat 40-50% pienemmät kuin uusia.

Tällä pinnoitteella on parhaat ominaisuudet Venäjän ilmastolle. Se kykenee kestämään lämpötilahäviöt -40... +55 astetta. Erityisten epäpuhtauksien lisääminen tällaisen päällysteen tuotannon aikana lisää lämpötila-aluetta.

Asennustekniikka

Kaikista tienpohjan eduista huolimatta on vielä ymmärrettävä, että oikea asennus ja tekniikan noudattaminen ovat tärkeässä asemassa. Kuten jalkakäytävän asentamisen yhteydessä, maaperän valmistus teknologian avulla vaikuttaa suoraan tulevan tieyhteystoiminnan laatuun. Aloitetaan järjestyksessä.

Kuva-lähde: cronastroy.ru Kun asennat tiensiettejä, käytä rakennustasoa

 • Topsoilua leikataan, pinta tasoitetaan.
 • Lisäksi kaivantoa kaivetaan teknologian läpi (sen syvyys tavoitteen mukaan voi vaihdella 25: stä 50 cm: iin).
 • Vedenvaihtoa varten kaivannon pohja peitetään geotekstiilillä. Tämä materiaali takaa myös ei-toivottujen kasvien ja maaperän huuhtoutumisen.
 • Geotekstiiliin asetetaan sora (korkeintaan 10 cm) ja hiekkakerros (15-20 cm). Tämä on "hiekka tyyny", joka antaa vakauden tulevalle tielle. Hiekassa voit lisätä sementtiä. Totta, tätä tietä ei voi käyttää välittömästi, mutta vasta 2 päivän kuluttua.
 • Seuraavan vaiheen tekniikka laskeutuu tienlevyt: "tyyny" on varovainen vettä.

Valokuvan lähde: andsk.com Kun laitat tiensiiltoja, on parempi käyttää urahiekkaa

 • Tämän tekniikan jälkeen tarvitset tärisevää levyä maaperän tiivistymisen parantamiseksi. Jos sinun on asetettava suuri alue, työn nopeuttamiseksi voit käyttää luistinrataa, mutta sen vuokra tuo lisäkustannuksia. Tampingin aikana maatasoa on seurattava, mikä auttaa sinua kiinnittämään köyden majakka ja taso, venytetty tasolle.

Pinta on valmis, voit aloittaa tienlevyt. Muista, että levyt sijoitetaan sarjaan. Tieastian koko määrittelee, käytetäänkö prosessia nostolaitteita vai ei. Ensimmäinen rivi sopii jännittyneeseen johtoon vääristymien välttämiseksi. Sitten levy on tiivistetty kelkkaimella ja levyllä. Seuraavat levyt asetetaan samalla tavalla.

Tekniikka, jossa maantieajo mahdollistaa pudotuksen tai raon asettamisen. Tekniikan mukaan hiekkaa, kivet tai sementtiseos kaadetaan murtumiin ja saumoihin (jos sellaisia ​​on). Tiukan halkeilun estämiseksi on suositeltavaa kirjata saumat märällä liuoksella ja peittää levyt erikoiskalvolla. Tarvittaessa liikkumattomuuden, lujuuden ja turvallisuuden varmistamiseksi sivusuuntaiset silmukat hitsataan yhteen. Muuten tiejalka voi toimia perustana asfaltin tulevaisuudelle.

Kuinka tehdään tienlevyt?

Tieastiat voivat olla eri muotoisia. Niiden paksuus on aina 14 - 18 cm, niiden pinta voi olla sileä tai uritettu (kestävämpi jäätymisen kannalta). Betonin tiililevyssä (tiheys 2,2 - 2,5 t / m) on asennus.

Kuva lähde: gbi-stroy.ru Ankkuri voi olla jännittynyt tai jännittynyt

Lujitetun betonin laatu vaikuttaa merkittävästi tien tulevuuteen (sadetta, lämpötilaa, iskuja, kuormituksia jne.). Tieliikelaatan valmistuksessa käytetyllä betonilla olisi sen sijaan oltava jäätymisluokka W2: lle ja F150: een asti (optimaalinen Venäjä). Myös tienlevyt ovat asennettuina, mutta osa (koosta riippuen) ei saa olla silmukoita. Saranat sijaitsevat tieastian syvennyksissä, joten asennuksen jälkeen ne eivät pudota ulkopinnalle. Vakiolevy painaa 2,2 tonnia.

Tierilevyjen vakiomitat

DIY betonipuutarhat

Vahva, kestävä ja kohtuuhintainen betoni kuuluu budjettimateriaalien luokkaan, jota käytetään raitiovaunujen järjestämisessä takapihan alueella yksityisen talon lähellä. Kivet, päällystyskivet ja luonnonkivilevyt, jotka on valmistettu teollisesti, ovat paljon kalliimpia kuin kätevät ja edulliset laatat, jotka on valmistettu käsin betonista.

Betonilaattojen laitteiden raideille ja alustoille käytettiin kahta menetelmää. Ensimmäisessä tapauksessa tarvittava määrä pienikokoisia laattoja valmistetaan aiemmin valmistetuissa muotteissa ja sitten asetetaan pohjaan. Toisessa vaihtoehdossa betonin kaataminen suurten laattojen valmistukseen suoritetaan suoraan järjestelyn paikassa. Kummassakin tapauksessa niille on varattu erityinen pohja kosteuden altistumisen vuoksi.

Raiteiden perustaminen

Puutarhojen ja jalankulkureittien betonilaatan asentamista varten on tarpeen valmistaa kiinteä pohja, joka koostuu kuivatuskerroksesta ja hiekka- tai sementti-hiekkapyyhkeestä. Tätä varten maaperän yläkerros poistetaan 20-35 cm: llä ja geotekstiilikuitukerroksen päällystäminen - kuitukangas vedenpitävä rullamateriaali - on vuorattu kaivannon pohjalle. Tämä pinnoite kaadetaan 3-4 cm: n paksuiselle hiekkakerrokselle, joten rakeiden terävät reunat eivät pääse tunkeutumaan kankaaseen.

Tekstiilien päälle sinun on kaadettava kerros sorbaa, jonka keskimmäinen fraktio, jolla on merkitys kuivatuksen estämiseksi kosteudesta, joka tulee betonista ja pohjaveden poistamisesta keväällä niiden nousun aikana. Murskattu kivi on kaatunut, ripoteltu hiekalla päälle ja peitetty toisella geotekstilikerroksella.

Kaksi kerrosta kuitukankaasta varmistaa veden vapaan kulkeutumisen maaperään ja poistaa kosteuden pääsyn pohjasta, mikä tekee tyhjennyskerroksen työstä varsin tehokkaaksi. Lisäksi geotekstiilit estävät rikkakasvien itävyyden pohjan sisällä ja puutarhojen polkujen välissä.

Katettu vedenpoisto on täynnä hiekkaa tai kuivaa sementti-hiekkaseosta suhteessa 1: 6.

Toinen täyttövaihtoehto mahdollistaa kaakelilattian kestämisen suuremmilla kuormilla, mikä tekee siitä kestävämmän ja vahvemman.

Hiekka tai kuiva seos on kaatunut ja tasoitettu säännön tai tasaisen puupalkin avulla. On tarpeen säätää rinteitä mahdollista veden virtausta varten radan pinnasta.

Laattojen tekeminen kertakäyttöpinoille

Rakennusmarkkinoilla toimivien betonituotteiden valmistajat tarjoavat laajan valikoiman eri kokoisia ja konfiguroituja esivalmistettuja betonilaatuja. Jos kuitenkin päätät tehdä materiaalin päällystämiseen omilla kädillä, tämä vaatii lomakkeita ja konkreettisia sekoituksia.

Yksinkertaisimmat muodot voidaan tehdä käsin vähintään 50 mm: n korkeista puupalkkeista ja pohjasta käytetystä vanerista. Pohja voidaan tehdä muusta levymateriaalista. Ei ole vaikeaa tehdä suorakaiteen muotoisia, neliöitä, puolipyöreitä tai kolmiomaisia ​​muotoja betonilaattojen tekemiseen puusta. Betonilaattojen lomakkeiden suunnittelussa olisi oltava mahdollisuus purkaa ne valmiiden laattojen poistamiseksi betonin kovettumisen jälkeen.

Muoto kaavion betonilevyjen valmistukseen.

Seos valmistetaan 1 osa sementtiä PC400: ta, 2 osaa jokia tai pestyä hiekkaa ja 3 osaa pientä murto-osaa murskattua kiveä (enintään 10 mm). Kaikki komponentit sekoitetaan betonimyllyssä kuivassa muodossa ja sitten vettä lisätään vähitellen. Sen optimaalinen määrä on neljäsosa jäljelle jäävistä komponenteista. Jos käytät suurempaa murskattua kiveä, veden määrä kasvaa.

Paras sakeus betonille antaa sinun puristaa tiettyä määrää kädessäsi, ja kerros ei hajoa sen jälkeen.

Betoniseoksen kaataminen muotit puutarhatyylilevyille tehdään kahdessa vaiheessa. Ensinnäkin muoto on voiteltava sisäpuolelta teknisellä voiteluaineella tai käytetyllä öljyllä. Tämä helpottaa valmiiden tuotteiden poistamista.

Sitten sinun on täytettävä betoniseos muodossa puoleen. Aseta teräsvahvistusverkko tai teräsrakenteet pinnalle, kaada betonia yläosaan ja tasoita pinta. Betonin kovettumisaika ennen tuotteiden asettamista radalle olisi oltava yli 36 tuntia. Levyjen suositeltu paksuus ei saa olla pienempi kuin 50 mm.

Levyjen valmistus niiden asennuksessa

Tämän tekniikan avulla betonipuutarhojen valmistukseen käytetään muotoja, joilla ei ole pohjaa. Ne asetetaan ja kiinnitetään valmistettuun pohjaan ja kaadetaan sitten betoniseoksella kaksi kertaa vahvistusverkoston asennuksella. Verkon sijasta voidaan lisätä synteettisiä kuituja betoniin. Täytä sitten lomake 1 kertaa.

On mahdollista laatoittaa suurikokoisia ja ilman muotoja yksinkertaisesti asentamalla halutun muodon muotti. Tällä tavoin valmistetaan suuria eri muotoisia levyjä ja saadaan hyvin alkuperäinen pinnoite.

Betoniseoksen komponenttien koostumus on sama kuin puutarhojen reunalistojen valmistuksessa. Mutta itse muodot, joilla ei ole pohjia, on valmistettu joustavista muovista, ohut vanerista ja muista levymateriaaleista. On suositeltavaa tehdä pinta silitystä, kunnes betoni kovettuu. Tätä varten laatat sprinklataan päälle kuivalla sementti-hiekkaseoksella suhteessa 1: 1 tai vain sementti-luokan PC300 kanssa. Jauhekerros on noin 2 mm.

Sementtikappaleita hierotaan betonilaattojen pinnalle lastalla tai laastilla lastalla. Silitys voi käyttää sementin seosta väriainepigmentillä. Tämä antaa puutarhakatkojen pinnoille entistä alkuperäisen ulkoasun ja lisää niiden kestävyyttä. Jos levyjen pinta pinnoitetaan hienoilla marmoripikareilla tai vastaavalla materiaalilla ennen silitystä, talvella ja sateen jälkeen jalankulkijan pinta ei ole liukas.

Kun betoni on kovettunut, muotit tai kiemurteleva muotti poistetaan ja saumat täytetään kuivalla sementti-hiekka-seoksella, granatoidulla levyllä, rikkoutuneella tiilellä, pienellä murroksella murskattua murskattua kiveä, marmoripikareita tai vain maaperää nurmikon ruohon mahdolliselle itämiselle.

Edut ja haitat

Betonilaatikoiden omien käsien kävelytysreittien tärkeimmät edut ovat:

 1. saatavilla oleva tuotantoteknologia;
 2. saada kestävä ja kylmänkestävä pinnoite;
 3. edullisten materiaalien käyttö;
 4. mahdollisuudet tehdä kaikki työ omilla käsillään;
 5. kestävyys ja ympäristön puhtaus.

Betonipäällystyslaattojen haitat ovat pinnan lisääntynyt hankautuminen pölyn muodostumisella ja ulkonäkö, joka on huonompi kuin tehdasvalmisteiset tuotteet.

Hieroa voidaan vähentää peittämällä pinta hydrofobisella vahvistavalla yhdisteellä. Tällainen suoja on voimassa 5-7 vuotta, minkä jälkeen se on päivitettävä.

Lopuksi

Itsenäinen betonilaatan tuotanto on paljon halvempaa kuin valmistetut tuotteet. Raitojen muotoilu määräytyy lomakkeen mukaan, jonka luo itse riippuen omasta toiveesta ja mielikuvituksesta.

Lomakkeiden valmistukseen voit käyttää paitsi uusia materiaaleja myös erilaisia ​​improvisoituja keinoja. Paikalla tapahtuva täyttö voidaan tehdä tavallisimmissa ovissa ilman erityisiä muotoja ja laitteita. Lisäämällä värillisiä pigmenttejä betoniin tai rautapohjaan saat alkuperäisen ja kauniin pinnan.

Tee sivustossasi vähintään yksi polku kotitekoisista betonilaaduista, ja näet kaikki edut tällaisten tekniikoiden soveltamisesta julkisivujen pinnoituksen valmistukseen.

Kuinka laittaa tienlevyt maahan. Betonilaatan asettaminen maahan

Kuinka laittaa tienlevyt maahan. Kuinka laittaa. KakPravilno-Sdelat.ru

»Miten laittaa

Kuinka perustaa pohja betonilaatan alle? Kuinka kunnolla vahvistaa levyä?

Foorumin keskustelukysymys:

Lisätty: 09.05. 22:41

Yhteistyötä ja mainontaa varten, ota yhteyttä [email protected]

Asennustekniikka

Helmikuu 4, admin

Teräsbetonilaattoja pidetään ainutlaatuisena ja tehokkaana materiaalina erilaisten teiden rakentamiseen, jotka kestävät valtavia kuormia. Tekniikka, jossa putkilevyt # 8212; se on mahdollisuus luoda teitä käytännöllisesti missä tahansa paikassa luonnollisista ja ilmastollisista olosuhteista riippumatta niiden myöhemmässä aktiivisessa hyödyntämisessä.

Betoniseinien, joita käytetään teiden rakentamisessa, on erittäin miellyttävä ominaisuus, joka on niiden käytännöllisyys, ts. niiden uudelleenkäyttömahdollisuus, jos levyt eivät ole kovin kuluneet ja säilyttävät toiminnalliset ominaisuudet, mikä mahdollistaa huomattavan säästämisen rahaa tien rakentamisessa. Käytettyjä mutta hyvin säilyneitä laattoja voidaan käyttää väliaikaisen jalkakäytävän rakentamiseen. Lisäksi levyjen rakenne ja koostumus mahdollistavat asfaltin asentamisen pinnalleen, mikä lisää merkittävästi ajoradan käytännön käyttöä.

Vahvistettu betonipäällystyslaatta on litteä suorakaiteen muotoinen noin 14-18 senttimetriä paksu. Niiden valmistuksessa käytetään taipuisaa tai jännittämättömiä vahvikkeita, jotka antavat levyn jäykkyyden ja taivutuslujuuden ja repäisylujuuden. Levyjen työtaso on uritettu. Päätypinnoilla on yleensä asennuskierteitä, vaikka levyjä voidaan myös tehdä silmukoittamattomille tarttuimille, kun silmukat asennetaan erityisiin syvennyksiin. Betoni, jota käytetään tiililevyn valmistukseen, antaa sille vastustuskyvyn mihin tahansa mekaaniseen ja ilmakehään. Tällaisen laatan paino on pääsääntöisesti vähintään 2,2 tonnia. Kuormitukset, jotka pystyvät kestämään teräsbetonisia tiililevyjä, ovat noin 10 # 8212; 30 tonnia. Luvan sallittu raja on ilmoitettava tuotteen merkinnöissä. Yleisimpiä ovat levyt, joissa on kiristysvahvistus (PDN) 20-18-30, mutta niillä on rajoituksia kuormalle raskaiden kuorma-autojen jatkuvan liikkeen aikana.

Maan pinnan levyt on rakennettava tiiviisti ja valmistettava. Sitten asetetaan hiekkalaatta, joka kaadetaan veden päällä kokonaan kutistua hiekkaa, jonka jälkeen hiekka varovasti tukeutuu erikoisrullalla tai värähtelevällä levyllä. Tämän seurauksena hiekkavyöhykkeen paksuus tulee olla vähintään 15 senttimetriä. Pinnanvalmistusprosessin loppuun saattamisen jälkeen voidaan asettaa tienlevyt, joiden asennukseen käytetään pääsääntöisesti kuorma-nosturia. Asennuksen jälkeen tiililevyjen saranat kiinnitetään rautatangoilla hitsaamalla kiinnityskorvakkeilla. Tämä tapahtuu, jotta levyt eivät pääse liikkumaan toisistaan ​​ja säilyttämään tieliikenteen eheys. Suljettujen saranoiden syvennykset, jotka on hitsattu yhteen, on tiiviisti suljettu betonilla. Teknologisesti oikein asennetut tienlevyt palvelevat useita vuosikymmeniä. Kun tiekarttoja sijoitetaan suoraan maahan väliaikaisten teiden rakentamisen aikana, niiden elinikä voi kestää vain noin kaksi vuotta.

Asettelu laatat on dacha

Kun rekisteröinti sivuston dacha ei tehdä ilman laitetta polkuja, alustoja, sokea alueet pohja. Helpoin tapa tehdä tämä on # 8211; päällystyslautojen tai päällystystilojen soveltaminen. Jos seinien ja lattiamateriaalien pinnat edellyttävät kokemusta ja erityisosaamista, niin kaikki kädet ja päiset ihmiset voivat asentaa päällystyslaatat.

Laattojen päällystysreitti ei ole vain kesämökin koristelu, vaan myös luo runsaasti mukavuuksia kesän asukkaille.

Ensimmäinen vaihe työstä # 8211; materiaalin valinta ja tarvittavan määrän laskeminen. Päällystyslaatat tai kivilohkot toimivat vibropressoituna ja vibrocastina. Ensimmäisellä tyypillä on suurempi lujuus, kulutuskestävyys, ei liukuu jäädyttämättä. Mutta sen väri- ja muotoalue on rajallinen. On järkevää laittaa vibropressoituja laattoja korotetuilla kuormilla, esimerkiksi kiireisillä kaduilla ja mökillä # 8211; kun päällystetään autotallin edessä. Vibroituiset laatat ovat monenlaisia ​​muotoja, pintakuvioita ja värejä, ja ne soveltuvat kävelytieille puutarhassa. Kiinnitä huomiota myös levyn paksuuteen. Jos auto ajaa sitä, paksuuden tulisi olla 40 mm. Laattojen lukumäärä lasketaan päällystysalueelta ja 3-5% viimeistelystä ja materiaalin mahdollisesta vahingoittumisesta. Ruuhka vaatii 0,5-1 kuutiometriä ja hiekkaa # 8211; 0,8 kuutiometriä 10 neliömetriä kohden. m neliö. Sementtiä otetaan 100-150 kg kuutiometriä hiekkaa kohden.

Joukko keskeisiä välineitä

 • tärisevä levy tai manuaalinen häiriösuoja;
 • Bulgariini betonilla;
 • lapio, rake;
 • auto, kauhat;
 • lastalla;
 • tasolla;
 • sääntö;
 • kumimetsät;
 • kova moppi;
 • johto;
 • panoksilla
 • 2 putkea ohjeena.

Sivuston valmistelu, toiminnan järjestys

Laatoitus on tarpeen vain itsestäsi, jotta siirrytään vain valmiille alustalle. Tässä tapauksessa vialliset laattaerät on hylättävä.

Ensinnäkin on tarpeen määrittää veden virtauksen kaltevuus. Yleensä maassa tehdään poikkeama talosta kadulle. Kaltevuuden on oltava vähintään 5 mm / m. Näin talon kauimpana oleva sivu on sen alempi taso. Aloita merkinnällä. Voittaa kaksi tappaa kummallakin puolella alemman tason linjaa ja vedä johto niiden väliin. Taso tarkistaa horisontaalisuuden. Ota seuraava säie yhdeltä alemman tason panoksesta oikealla kulmalla ensimmäiseen riviin. Kiinnitä johto kolmanteen tappiin ja vasara se määritetyn kaltevuuden mukaan. Vedä sitten kolmas lanka yhdensuuntaisesti ensimmäiseen, säädä vaaka-asentoa. Yhdistämällä ensimmäiset ja viimeiset tapit kierteellä saat kaltevan tason, jolla asetat päällystyslaatat.

Nyt on tarpeen jakaa osa kaistaleiksi siten, että nauhan leveys marginaalilla on päällekkäin säännön pituuden kanssa. Tee näin mittaamalla etäisyys alemmista panoksista, 30-40 cm lyhyemmäksi kuin säännön pituus, vasaralla tangoilla ja venyttämällä johtoa. Toista toimenpide, kunnes koko osa on jaettu vaaditun leveyden kaistaleiksi.

Seuraava vaihe on # 8211; tasoituslevy Voit tehdä tämän aseta itsesi lapioon ja rakenna maa, jossa se on korkeampi kuin kaksi laattapaksuutta langan määrittämästä tasosta. Niinpä kaada maaperä kaivoihin.

On tärkeää, että laatta ei pääse uppoamaan, joten alue on kasteltava ja varottava huolellisesti.

Ruuan täyttämisen yhteydessä on välttämätöntä tehdä raaka-aine varastolle. Kerroksen tiivistyminen (tamping) voidaan tehdä värähtelevällä kiskolla (vähintään kymmenen kulkua yhdellä radalla) tai improvisoitua laitetta käyttäen.

Jos maaperä on löysä, on parempi poistaa se syvemmältä ja täyttää se sora ja hiekka. Jos mahdollista, on suositeltavaa korvata hiekka graniittiseulalla, mikä vähentää kutistumista. On myös suositeltavaa sijoittaa geotekstiili ennen kuin täytetään hiekka, jotta ruoho ei kasva laattojen läpi.

Ensin sinun on valmistettava sementti-hiekkaseos. Sementtiä hiekalla sekoitetaan suhteessa 1: 6. Laita seos alustalle ja levitä nauhaa pitkin. Aseta sitten putket langan alle niin, että etäisyys putkesta johtoon on 1 cm pienempi kuin laattojen paksuus. Käytä sääntöä putkien läpi, tasoitetaan seos tarvittaessa kaatamalla se reikiin. Nyt voit siirtyä suoraan laatoitukseen. Ensin sinun on laitettava levyt paaluun lähellä valmistettua aluetta. Jos on vikoja, on parempi säästää tällaisia ​​laatat ja käyttää niitä viimeisenä keinona.

Tärkeää: laittaa laatta vain itsestään, niin että siirryt vain valmiille alustalle. Aseta ensimmäinen laatta pohjaan, tasoitetaan tiukasti johtoon ja leimataan kumiharmaalla langalla merkitylle tasolle. Aseta loput elementit samalla tavalla, paina tiukasti toisiaan ja unohda noudattaa piirustusta. Samoin valmistele seuraava nauha ja laita se laatat. Ohjaamatta kaikenlaisia ​​esteitä koko laatta, viimeistely tapahtuu työn loppuun asti.

Jotta laatta ei kurotaisi aikaa, reunoja pitkin laatta asetetaan alustan tai polun reunoille.

Jokainen valmiin alueen tulisi sekoittaa hiekan ja sementin seokseen. Hiekka putoaa halkeamiin vähitellen, joten toimenpide on toistettava useita kertoja.

Jotta estettäisiin laattojen leviäminen ajan myötä, jalkakäytävät sijoitetaan sivuston tai polun reunoihin. Raja asetetaan tasoittain laattaan ja kiinnitetään paksulla sementtilaastilla. Jalkakäytävän viereen on hautamattomia paikkoja, joissa sinun täytyy laittaa rypytettyjä laattoja. Pohja näissä paikoissa on peitettävä perusteellisesti, koska maaperä voi väistyä asennettaessa jalkakäytävää.

Jos sinun tarvitsee laittaa päällystelevyjä puutarhatyylille teelastasi, tämä on helpompaa eikä vaadi sellaista perusteellista valmistelua kuin pihalla.

Lähteet: http://blogstroiki.ru/fundament-2/kak-pravilno-sdelat-osnovanie-pod-betonnuyu-plitu-kak-plitu-pravilno-armirovat/, http://tvoidizain.ru/?p=31578, http://1stones.ru/ukladka/trotuar-plitka.html

Ei kommentteja vielä!

Rautabetonilaattojen polku kaarella: askel askeleelta ohjeita

Puhumme puutarhojen poluista, kuvittelemme käämitysreittejä, jotka tuuli kukkapenkkien ja puiden välillä. Ne on valmistettu luonnonkivestä tai sora, koristeltu reunat kapea raja tai pienet kasvit. Tällaiset reitit ovat epäilemättä kauniita, mutta joskus tarvitset kiinteät, melko suuret tiet, joita voi käyttää puutarhalaitteiden tai omistajien yksityisautolla. Ja täällä muistamme tienlevyt, jotka kestävät paljon painoa valmistusmateriaalin - raudoitetun betonin takia.

Missä käytetään tienlevyä?

Betonituotteiden päätehtävä - teiden rakentaminen raskaiden koneiden kulkuun. Oikein asennettuja tienlevyjä, jotka kestävät suuren kuormituksen. Tätä ominaisuutta käytetään laitteen pääsyteillä rakennustyömaille, yrityksille ja vaikeasti tavoitettaville paikoille syrjäisillä alueilla. Jotta tie paremmin tasaantuisi, ja levyt ovat turvallisesti kiinnitettyinä ja suojattuina, asfaltin kerros asetetaan päälle.

Yksi betoniterästuotteiden eduista - niiden uudelleenkäyttö, tietenkin, säilyttäen kuitenkin tärkeimmät tekniset ominaisuudet. Väliaikaisten teiden purkaminen ja vanhojen vanhojen uusien teiden rakentaminen johtavat merkittäviin säästöihin. Toissijaisen käytön vastaanottoa käytetään onnistuneesti rakennuskohteissa, joissa ensimmäisestä työpäivästä tarvitaan luotettavia ja kestäviä tietä. Käytetyt levyt eivät ole yhtä hyviä kuin uudet, mutta ne soveltuvat hyvin väliaikaisten teiden luomiseen.

Yksi tienkäyttötuotteiden eduista on kyky nopeasti sijoittaa ilman pitkää valmistelua. Käytetyn tienpinnan poistaminen on myös nopeaa ja helppoa. Erikoislaitteiden avulla tuotteet kootaan ja kuljetetaan uuteen paikkaan, jossa lyhyestä ajasta muodostuu uusi tie, parkkipaikka ja ajotieltä.

Tienlevyjen ainoa haitta on asennusominaisuudet. Asennettaessa saumoja syntyy, jotka kasvavat ajan myötä ja voivat aiheuttaa tienpinnan rikkomista. Yksinkertaisesti sanottuna kaivoja ilmestyy tielle. Tämä voidaan välttää, jos seuraat kuljetusreittien tilaa ja täyttäkää ajoissa betonin kanssa muodostuneet halkeamat.

Kysymys herättää: Voivatko tiebetonituotteet tulla esikaupunkialueen tienrakennuksen materiaaliksi? Näyttää siltä, ​​että tämä on melko yleinen käytäntö, ja tienlevyt ovat käytössä sekä väliaikaisille kulkuväylille että dachan suunnittelun parantamiseksi. Tarkastelkaamme yksityiskohtaisemmin yksi laitealueen raidevalinnoista.

Puutarppareitin rakentaminen: yksityiskohtaiset ohjeet

Jos haluat esimerkiksi sijoittaa nopeasti esikaupunkialueelle kätevän polun, esimerkiksi lähestymään hautaussäiliötä tai kaivoa, he usein turvautuvat maanteiden laatoihin. Niitä käytetään tilapäisenä suojana, mutta joskus rakenne on niin toimiva ja esteettisesti houkutteleva, että se muuttuu pysyväksi tieksi, jota ei voida korvata. Kestävä, sileä pinta, jolla ei ole kertynyttä vettä sateen jälkeen, on erinomainen vaihtoehto ajo- tai kävelykäyttöön.

Suunnittele suunta ja koko

Valitsemalla maan esineet kuljetusreittien avulla valitsimme niiden suunnan ja muodon. Joskus ne ovat geometrisesti suoria, mutta ei kaikki alue soveltuu tällaisiin kokeiluihin. Useammin kappaleilla on tasaiset kierteet ja pienet poikkeamat suorasta viivasta. Jos pinnoite on suunniteltu kuljetettavaksi, on vältettävä teräviä kierroksia.

Leveys riippuu suoraan tien päämäärästä: optimaalinen auton katto on 2,3-2,5 m, kun taas jalankulkureitille 0,8-1 m riittää - leveys, joka sopii kahden ihmisen kävelemään. Puutarhojen reitit saattavat olla jopa 0,5 m.

Vaikuttaa siltä, ​​mistä valita, jos tiililevy on suorakulmion muotoinen ja huono harmaa väri litteä, vahvistettu betonituote? Se osoittautuu kaukana siitä. Yritykset, jotka harjoittavat betonituotteiden valmistusta, tarjoavat sellaisia ​​erilaisia ​​muotoja ja kokoja, jotka tahtomattaan eksyvät rikas valikoima. Pienet ja suuret tuotteet, jotka ovat kolmion muotoisia, neliöitä, timanttimuotoisia ja jopa pyöreitä, soveltuvat erittäin epätavallisen kappaleiden luomiseen.

Jotta varmistettaisiin liikkuminen kesätakaalevyillä, joilla on vaikuttava aallotettu pinta, ne ovat hyviä. Jopa sateisella säällä ne ovat turvallisia kävelemään, koska ne ovat täysin liukumattomat.

Kuvitteelliset tuotteet, joissa on täyteaine, joka jäljittelee mosaiikkikoristeita ja kuvioita, näyttävät hyvältä luonnollisessa ympäristössä. Joidenkin pintapinta muistuttaa tiiliä tai laattoja.

Ajatus! Yksi mielenkiintoisista vaihtoehdoista on hiotun laattojen rakentaminen. Rikkoutuneen tuotteen kappaleet asetetaan satunnaiseen järjestykseen, mutta ne rajoittavat tiili- tai kivirivin. Jäykkyjen välillä on edelleen suuria aukkoja, jotka ovat täynnä kiviä, raunioita tai yksinkertaisesti särkynyttä hiekkaa. Jos nukahtaa hedelmällisellä maaperällä ja sitten kylvää nurmikkoa tai pieniä monivuotisia kukkia, saat erittäin viehättävän romanttisen polun.

Pohjan valmistelu munimiseksi

Jos levyt asetetaan suoraan maahan, ei ole vakautta ja luotettavuutta. Jotta polku tai alusta voisi hankkia siistin, hyvin hoidetun ulkonäön ja toiminnan yli tusinan vuotta, on tarpeen järjestää erikoisvalmisteinen kaivanto.

Merkitse työskentelyalueen rajat ja leikkaa jänteet. Seuraavaksi radan "kanavalla" kaivataan matalaa kaivantoa, jonka syvyyttä määräytyy maaperän koostumuksen mukaan. Tavallisesti riittää 20-30 cm, mutta savi maaperä vaatii enemmän valmistelua, joten syvyys nousee puoli metriä.

Jotta rikkaruohojen hyökkäys ja hiekkaseoksen huuhtelu sateiden aikana estettäisiin, kaivannon pohja leikataan geotekstiilillä. Seuraava kerros on murskattu kivi: 5-7 cm riittää kävelykadulle, 10-12 cm valtatie tai parkkipaikka, nukkumme yläpuolelta hiekalla noin 10 senttimetriä. Luotettava on täyttää kaksi annosta (5 cm kukin). Joka kerta, hiekka on painettava huolellisesti, samanaikaisesti kostuttamalla se vedellä.

Varoitus! Kun valitset materiaalin, hävitä joen hiekka - se on kevyempi ja sisältää paljon pölyä. Paras vaihtoehto olisi uravaihtoehto.

Tampereille on parempi käyttää tärisevää levyä, ääritapauksissa, kotitekoista työkalua pienestä lokista, jossa on kädensija poikkipalkin muodossa. Hiekkavyötön tiivistämisprosessissa sen pinnan taso. Täysin tasaisen pohjan luominen, älä unohda sadevesi virtausta. Auton sisäänkäynnin reunoilla voit sijoittaa viemärivettä.

Teemme levytölkit

Tienlevyjen asennus voidaan tehdä kolmella eri tavalla:

 • Kuivasivustustuotteet ovat hyvin lähellä toisiaan ja kostutetulla hiekalla tiivistyvät edelleen liitokset.
 • Märkä muninta - sementtilaastin käyttö, joka yhdistää tuotteen hiekka- ja sora-alustaan.
 • Levyjen asentaminen pohjaan, peitetty kuivan hiekan ja sementin seoksella. Runsaan kosteuden jälkeen sementti "asettaa", kiinnittämällä tuotteet hiekkamaljakkoon.

Valitse levyt tasaisesti. Kaivonrakennuksen johtoa pitkin pystytään helpottamaan tuotteen sujuvuutta. Määritä ensimmäinen rivi kokonaan. Sitten vuorotellen nosta kukin laatta ja käytä sementtilaastia hiekkapohjaan alla. Painamme levyjä tiukasti laudan avulla. Sen varmistamiseksi, että elementtien väliset etäisyydet ovat samat, asennamme puupaneelit 8-10 mm paksuisten väliin. Siten levyt asetetaan pitkin koko tien pituutta.

Ero voi olla enemmän - tulevaisuudessa me täytämme pieniä kiviä, hiekkaa, kiviä, raunioita ja täytämme sen ratkaisulla, joka kestää vähintään kaksi päivää. Jos aukot nukkuvat tavallisella maaperällä, voit välittömästi kylvää ruohonsiemeniä tai kukkia.

Varoitus! Pysäköinti- tai sisääntulolevyt suosittelevat liittämistä, hitsaamalla asennussaranat yhteen (teräsvahvistuksella). Monoliittista betonia käytetään täyttämään aukot, ja pinta on asfaltilla peitetty.

Kuten näette, jopa vahvistavista betonituotteista voi tulla mukava, toimiva, houkutteleva puutarhatuote - kesämökin todellinen sisustus.

Jaa artikkeli sosiaalisissa verkostoissa Kommentit

Betonilaatan asentaminen ja asentaminen Pietarin kentällä: hinnat, palkkiot säätiön käyttöön

Teräsbetonilaattojen asennus on tärkein rakentaminen. Kokenut hihnakuljetin ja hänen avustajansa on suoritettava vastuullisen rakentajan valvonnassa.

Levyjen valmistelu asennettavaksi

Alhaisin hinta asennettaessa betonilaatuja, jotka on laskostettu pyörillä asennettaessa. Rakennustyömaalla saapuvat samanaikaisesti perävaunun kanssa levyineen ja kuorma-auton nosturiin. Tuotteet irrotetaan nosturilla trukin alustaan ​​ja asettuvat talonrakennukseen suunnitelluille paikoilleen.

Tietenkin tällainen työ vaatii täydellistä organisaatiota. Kaikki asennuskohteet on suunniteltava ja rivitettävä ja levyt on kosketettava seinämää koskeviin alueisiin halutun sakeuden kanssa.

Pyörien asennuslevyjen voitto on, että hissien määrä (tai nosturin kokonaiskäyttöaika) vähenee huomattavasti verrattuna betonilaattojen asetteluun maahan syöttövaiheessa ja kytkeytyäkseen nosturiin asentamalla ne taloon tai tielle.

Käytännössä kuitenkin usein kaikki tapahtuu eri, pahempi skenaario.

Tällöin on kiinnitettävä huomiota laattojen säilyttämiseen "ilmastus" aikana. Pino on sijoitettava tasaiselle kiinteälle paikalle. Ensimmäisen laatan ja jokaisen seuraavien silmukoiden alueella on tarpeen asettaa puupalkki niin, että betonista ei ole yhteyttä. Jos pino asetetaan pitkään, se on suojattava sademäärästä.

Pohjalevyjen varastoinnin aikana on erittäin kätevää sulkea reikiä ontteihin ydinlaattoihin, jotta tämä ei onnistu asennuksen jälkeen lattialle. Tämä on tarpeen suojaamaan niitä kylmältä käytön aikana. Lämmöneristys on sijoitettu jokaisen tyhjennyksen sisäänkäyntiin, ja se peitetään suurilla rauniolla tai palasilla tiili- ja sementtilaastilla.

Vaikeinta on lattialevyjen ja kattojen asennus, jolloin tierilevyt ovat paljon helpompia.

Betonilaatan asettamisen hinnat riippuvat palkattavan nosturin tyypistä, laatan tyypistä ja painosta, hissin korkeudesta, nosturin sijainnista ja muista tekijöistä. Perustetaan sopimusperusteisesti.

Asennuslevyjä ei voida tehdä suoraan vaahtobetonin, hiilihapotettujen betonilohkojen seinämiin. Tällaisten seinien yläreunat on vahvistettava vahvisteilla betonivöillä.

Lautaset asetetaan seinämään asennettavaksi 120-150 mm: n laakereissa. Jos se on tiili, niin ylimmällä kerroksella on oltava vakoilla.

Välittömästi asennuksen jälkeen betonilaatat on kiinnitettävä toisiinsa ja seiniin. On tarpeen yhdistää hitsaamalla lisävahvistustangot seinässä oleviin kiinnityspaneeleihin ja kiinnityksiin. Samalla tavalla liitä kattolevyt ja tie.

Betonilaattojen asentaminen pohjaan tehdään kelleradan vedenpitävyyden ja asennuksen jälkeen. Asentamisen jälkeen kaikki nivelet ja aukot on täynnä raunioita ja sementtilaastaria.

Välittömästi ennen asennusta kiinnityspisteisiin kiinnitetään huolellisesti seulottu sementti-hiekkalaasti, jonka paksuus on 20 mm. Asennus katsotaan suoritetuksi oikein, jos vierekkäisten levyjen alemman tasoiden korkeusero on alle 4 mm. Jos se on suurempi, levy on asennettava uudelleen.

Jos tarvitset betonilaattoja Pietarissa ja etsit toimeksiantajaa alueella, ota yhteyttä yritykseemme. Myymme erilaisia ​​muunnelmia sisältäviä betonilaatuja sekä suorita kaikki asennustöiden tekeminen.

Tekniikka, jolla heille asetetaan tienlevyt ja laitealusta

Asennustekniikka

Nykyään teräsbetonilaatat ovat paras vaihtoehto tienrakentamiselle. Tämä menetelmä ei edellytä suuria menoja rahoitussuunnitelmassa.

Lisäksi tienlevyjen käyttö mahdollistaa mahdollisimman lyhyessä ajassa laadukkaan tienpinnan. Tässä artikkelissa kerrotaan tienlevytyypeistä ja niiden asennustekniikasta.

Tyyppikilvet

Tyyppikilpi on tasainen RC-tuote, jonka paksuus on 14-18 cm. Tie- levyt ovat saaneet eniten sovelluksia tilapäisten ja pysyvien teiden rakentamisessa. Tärkeimmät materiaalit niiden valmistamiseksi ovat betoni ja vahvikkeet, joita käytetään vahvistavina elementteinä.

Tie- levyt jaetaan niiden ominaisuuksien mukaan seuraaviin tyyppeihin:

 • 2P 30 - käytetään pääasiassa tilapäisen päällysteen järjestelyyn, koska nämä levyt kestävät enintään 30 tonnin kuormitusta;
 • PDP 3 - tämäntyyppiset tienlevyt ovat yleismaailmallisia. Sitä voidaan käyttää pysyvien pinnoitteiden järjestämiseen sekä väliaikaisiin säätölaitteisiin.
 • 1P30-laattoja käytetään pysyvien teiden rakentamiseen.

Lisäksi on olemassa erityinen tietolevy, joka on merkitty kirjaimella - PDN.

Näillä levyillä on raskas runko, ja niiden pääasiallinen tarkoitus on jalkakäytävien rakentaminen erittäin vaikeissa olosuhteissa.

Asennustekniikka

Sinun on tiedettävä, että tiililevyjen asentaminen edellyttää tietyn vaiheen, jossa valmistellaan perustusta näihin tarkoituksiin, koska on mahdotonta sijoittaa RC-laattoja kentällä. Laitekannasta poistettiin ensin maataso ja tehtiin tielle tarkoitettu tasoitusosa.

Tämän jälkeen erikoisvarusteilla kaivanto ripustetaan vähintään 30 cm: n syvyyteen. Jotta ei enää pestäisi putkilevyjä vedellä, geotekstiilikalvo leviää kaivannon pohjalle. Sitten geotekstiilien päälle sovitetaan tyyny tienlevyjen alle, joka koostuu 10 cm: n kerroksesta ja 20 cm hiekkakerroksesta.

Seuraavaksi hiekkainen tyyny kaadetaan runsaasti vettä ja varovasti tampereilla käyttäen värähteleviä levyjä tai rullaa. Tämä on erittäin tärkeä vaihe laitekannasta tierilevyjen alla, jonka aikana maatasoa seurataan jatkuvasti.

Lujitetun betonilaatan asentaminen voidaan suorittaa tiiviisti tai tietyllä aukolla. Jos toinen menetelmä valitaan, levyjen väliset nykyiset aukot, kun kaikki työ on suoritettu, olisi täytettävä hiekalla.

Arvioi tämä artikkeli ja jaa linkki:

Päällystys, tekniikka ja ominaisuudet

Väitteet, joiden mukaan on mahdollista lyhentää aikaa ja vähentää tien rakentamista useita kertoja käyttämällä tienlevyä, tämä ei ole mikään muu myytti. Ensimmäinen syy on se, että tienlevyjen asennustekniikka mahdollistaa asennustyöt jo valmiiksi valmistetun alustan pohjalevyjen kanssa. Sekä kaatamalla asfaltti tai sementtiseos.

Mikä on perusaineen valmistuksessa. Ensimmäinen vaihe on maaperän kasvikerroksen poistaminen. Tällaisten raskaiden laitteiden käyttö puskutraktoreina on pakollista, ja on myös mahdollista, että maansiirtoautoja käytetään sellaisen maaperän poistamiseen, jota ei voida käyttää. Lisäksi asettelu: kaivaus ylimäärin tai täyttyminen pula.

Tätä vaihetta seuraa taustalla olevan kerroksen laite, joka on pääasiassa hiekka- tai hiekka-soraa, ja rullat pakotetaan tiivistymään. Ja vasta sitten alkaa laittaa tiekarttoja viimeiselle, ylimmäiselle kerrokselle tielle. Tilapäisten polkujen järjestelyä varten alustan (vuoraus) valmisteluvaihe vähenee tavallisesti pieniin määriin.

Ennen kuin annat suosituksia tienlevyjen asettamisesta, kannattaa mainita rahoituskulut. Säilytyskustannusten säästäminen ei toimi, varsinkin jos sinun tarvitsee ostaa tienlevyjä vaikeissa maaperässä, esimerkiksi PDN 6 * 2. Päällysteen paksuuden laskemista 1 metriä kohti levyjen ja asfalttipäällysteiden kustannuksista ei havaittu säästöjä. Taloudellinen vaikutus tulee olemaan vain tilapäisten kulkuväylien hankinnassa tai kyläkaupunkien rakentamisessa.

Betoniseinien asentaminen: tienrakennuksen viimeinen vaihe

Ainoa moderni, jo kehitetty tekniikka, jolla maantieajoneuvot voidaan asentaa, auttaa todella säästämään ajoradan rakentamisen ajaksi ja käyttämään mahdollisimman vähän tekniikkaa. Asennustyöt tehdään melko nopeasti yhdellä tai kahdella miehistöllä, vain käyttämällä nosturia. Ennen työskentelyn aloittamista kaikki levyt jaetaan tasaisesti tulevan tienpinnan molemmille puolille ottaen huomioon säännöt betoniteräksen varastoimiseksi. Asennus voidaan tehdä myös pyöristä, jos levyjä ei pureta, nosturin avulla, joka nostaa ne suoraan auton korista.

Tieliikenne on suhtekatnogo ja pylväsprofiili. Tästä syystä tiensiilien asentaminen voidaan tehdä kahdella tavalla: alkaen majakan riviä pitkin tien keskiviivaa tai kaltevasta sännöstä alkaen reunaviivalta.

Kangasasennuksen alussa on nostolaitteen syöttö nosturilla asennuspaikkaan niin, että sen pohja on asetettujen levyjen yläosan alle 3-5 cm. Levyjen välisten saumojen välinen rako minimoidaan ja levy lasketaan koko pohjaan asti. Rolling loaded kuljetus tai rulla, viimeinen osa asennustöistä. Levyn ja pohjan välisen kosketuksen yhtenäisyys tarkistetaan nostamalla sitä ja tarkastelemalla jälkiä hiekkapinnalle valssauksen jälkeen.

Tien laadun tarkistuskriteerit ovat tiukat: kahden levyn väliset saumat eivät saa olla yli 20 mm, ja näiden kahden elementin välisten haarojen tulisi olla 5 mm. Tarkastus suoritetaan vasta sen jälkeen, kun raina on käytetty lopullisesti uudelleen käytettäväksi levyn näkyvän sedimentin katoamisvaiheeseen. Viimeinen vaihe on esivalmistettujen elementtien hitsaus. Tätä varten jokaisella tuotteella on ulkonevat kannattimet. Asennuslevyjen asennus tekniikka sisältää pään liikkeiden tiivistämisen. Tätä varten kaikki pitkittäiset saumat täytetään sementti-hiekkalaastilla ja täytetään mastiksella.

Tämä on tietoa tienlevyjen sijoittamisesta vain yleisesti. Kunkin jalkakäytäväprojektin toteuttamiseksi kehitetään erillisiä ja hyvin yksityiskohtaisia ​​teknisiä karttoja.

Kuinka tehdä betonilaattojen alusta

Pehmuste tai kävelytie on helppo ja nopea asentaa valmiisiin betonilaatoihin. Suurin osa niistä on paksuudeltaan 40 - 60 mm ja neliön tai suorakulmion muoto, vaikkakin myös kuusikulmainen levy. Neliömäisten levyjen paksuus on yleensä 225 mm ja 450 mm. Betonilaatuja valmistetaan paitsi tavallisessa harmaassa värissä, myös monissa muissa väreissä: beigistä erilaisiin punaisen ja vihreän sävyihin sekä erilaisiin pintatekstiileihin: sileä, rei'itetty tai samanlainen kuin luonnonkivi, vaikka sinun täytyy maksaa enemmän tästä. säästät aikaa ja vaivaa, jos suunnittelet sivustosi käyttämään vain kokonaisia ​​laattoja. Jos tämä ei ole mahdollista, on tarpeen jakaa ne osiin (s. 103). Määritä tarvittava määrä levyjä lisäämällä muutama varalevy, varsinkin jos aiot leikata niitä erilleen. Kun levyjä tuodaan, aseta ne pystysuoraan puupalkeille. Hiekkaisella ja voimakkaalla maaperällä levyt voidaan kiinnittää laastiin ilman pohjaa. Aloita työt poistamalla maaperä laattojen paksuuteen plus 25 mm laastin paksuudella niin, että alusta on tasainen maahan. Tasaa maata ja kiristä se puutarhaväylällä. Taipaleella tai turpeenisella maaperällä on poistettava maaperä 100 mm syvemmältä, jotta maapohjan tai sorauksen pohjaksi muodostuu kerros hiekkaa, jota seuraa tasoitus ja tamping. Levyjen asentaminen hiekalle seuraa alla kuvattua tekniikkaa asettamalla laastin jokaisen levyn alle. Ennen levyn asettamista valmistele 10 mm paksuja välikappaleita, jotka asennat levyjen väliin aukon tarkkuuden varmistamiseksi. Levyjen asentamisen jälkeen tiivisteet voidaan poistaa.

Valmista kynänrunko (noin 0,05 kuutiometriä) kestävästä liuoksesta yhdessä resepteistä. Aloita asettelu yhdestä kulmasta ja käytä liuosta aina vain yhdelle levylle. Kutakin laattaa varten pinoa kolme laastin liuskaa noin 75 mm leveäksi ja 50 mm paksuiseksi nauhan viereen, jonka päälle levyt asetetaan (pohjassa). Laastin kaistaleiden pitäisi päätyä laattojen alle, joka ei saavuta reunaansa 25 mm, jotta liuos voi tasaisesti jakautua laattojen alle, ei ulkonevat sen reunojen yli. Levyille, joiden koko on vähintään 225 mm, tarvitaan vain kaksi liuoskaistaa.

Ennen lasin asettamista paikalleen, laita kaksi tiivistystä kummassakin liitoksessa vierekkäisiin laatoihin. Aseta kukin tiiviste laastiin niin, että se koskettaa viereisen levyn päätä. Laske levyt varovasti, paina niiden päitä tiivisteitä vasten. Poista liuos pinnalta kostealla sienellä.

Tasaa levyt P vaakasuoraan tasolla, joka on pitkällä kiskolla, joka on päällekkäin kahden tai kolmen levyn kanssa. Aseta laatat männykkääseen, lisätään tai poistetaan tarvittaessa laasti. Levyjä ei saa roikkua. Poista tiivisteet ennen liuoksen kovettamista.

Levyjen asentamisen jälkeen valmistetaan hieman kovaa laasti täyteaineiden täyttämiseksi laattojen väliin. Sekoita 1 osa Portland-sementistä, jossa on kolme osaa hiekkaa ja lisää hieman vettä. Tällaisen ratkaisun pallon pitäisi helposti romahtaa. Työtä varten voit käyttää leikkaamista tai liittämistä, jota sinun on tiukasti työntävä ratkaisu. Täytä liitokset laastilla niin, että ne ylivuodat. Leikkaa pois ylimääräinen laasti, varmistaen, että se ei jää pinnalle. Ompele saumat syvemmällä 1-2 mm niin, että sadevesi voi virrata uria alas. Syventämiseksi voit käyttää jäykkää harjaa tai pyöreä metallipalkkia. Pyyhi kaikki laastin jäljet ​​kostealla sienellä. Jätä seisomaan päivän tai kahden, jonka jälkeen voit kävellä laattoilla.

Vihje: Voit estää tiilen vaurioitumisen pitämällä taltasi hieman kulmassa pinnalle.

DIY Betonitoiminta

Joten päädyttiin: päätät konkreettisen pienen osan maatallistasi. Miten selviytyä betonoinnilla, jotta myöhemmin ei olisi mitään raivostuttavaa sääliä arvokkaille maanmittareille, omaa työtä ja tietenkin rahaa?

Ensinnäkin sinun ei tarvitse asettaa betonia paikan päällä, vaan varovasti valmistetulla säätiöllä. Mikä se on? Perus, jota kutsumme erilaisten irtotavarana olevien ei-metallisten materiaalien päällystämiseen: murskattu kivi, sora, sora-hiekkaseos, ääritapauksissa - hiekka tai rikkoutunut tiili. Pohja (kutsutaan myös "tyynyksi") on sinetöitävä. Tämä voidaan tehdä käsin puristamalla, mieluiten tietenkin, värähtelevällä levyllä tai pienellä vibro-levyllä. On toivottavaa, että pohjan paksuus tiivistymisen jälkeen oli vähintään 10 cm. Kyllä, on sanomattakin selvää, että "tyynyn" alapuolella olevaa maata tulisi myös huolellisesti tasoittaa ja tiivistää.

Toinen tärkeä vivahde. Ajattele mahdollista tasoitusta. Razulukka on mahdollinen sadeveden valumisen suunta. Jotta emme voi selvittää, että sadevesi kulkee talon alle tai että se kulkee vain oikeaan paikkaan. Miten tämä tehdään? Jos rakentajan yksinkertaisimpia mekanismeja ei ole käsillä: taso tai hydraulinen taso, voit yrittää määrittää silmän avulla: missä aiomme tehdä edellä, ja missä alla. Me kyykky, me makuuhammekin, katsomme, huudamme, kuvaamme ajatuksen työtä ja sanomme: tässä yllä!

Tietenkin vesi voi ja pitäisi lähettää erilaisiin kukkapenkkeihin, myrskyn vedenottoihin tai vain avoimeen maahan, jossa se kokoontuu lätäkköyn ja viemäreihin (siinä mielessä, että kävelee pitkin maata). Mutta on suljetuista alueista, joista veden poistaminen on erittäin vaikeaa tai jopa mahdotonta. Sitten, mielestäni paras tapa ulos on rakentaa paikallinen salaojitus hyvin.

Se on rakennettu seuraavasti. Me kaivaamme reiän (mitat riippuvat mahdollisesta vesimääristä), esittelemme tiilestä valmistetun luuran, ja se on luuranko eikä kiinteä rakenne, koska veden on jätettävä reikiä vetäytymään maahan. Kehyksen on oltava pienempi kuin kuoppa itse. Kehyksen ja maadoitettujen seinämien välinen tyhjyys nukahtaa suurilla raunioilla, jotta maapallon ja veden kosketusta koskettaisiin, sekä maan kaatuminen meidän kuivatuskaivoon. Ylhäältä peitämme kaivoa ristikkoluukun tai vain jonkinlaisen ristikon avulla.

Tärkeä asia on tulevan betonilaatan vahvistaminen. Vuosien kokemus viittaa siihen, että jopa hyvä betoni pienillä alueilla ja pienillä kuormilla käytön aikana voi aiheuttaa halkeamia. Vahvikehän läsnäolo vähentää huomattavasti tällaisen ylivoimaisen esteen todennäköisyyttä. Siksi suosittelen ehdottomasti luopua. Jotain rautaa pitäisi olla sisustuksessamme: voit laajentaa, sitoa raudoitusraudan muodossa, ei ole varusteita - ainakin joitain pitkät raudatangot tai osat. Mielestäni tieverkko BP on ihanteellinen ja edullinen materiaali tähän työhön. Löydät sen laajalla alueella millä tahansa metallipohjalla: monista eri tyypeistä, paksuuksista ja solujen koosta.

Älä unohda muottiinpanoa. Et halua betonialustasi reunoja, polut, jotka muistuttavat surffausta. Asennamme levyn, kilven jne. Reunojen päälle. Perusperiaate: tasainen ja vakaa. Voit piirtää rajoja. Heidän asennuksensa on erillinen keskustelu.

Mitä konkreettisia valita? M-150 tai M-200, M-250 -brändi sopii erinomaisesti pieneen betonilaatikkoon. Valmista kaikki, soita, järjestä lähimmän RBU: n kanssa, ne vievät sinut, puretaan ja aloitat lapion heiluttamisen.

Jos rahat ovat juuri tuskin tarpeeksi tai vain halu tehdä kaikkea omalla kädelläsi, voit valmistaa betonin itse ottamalla yksinkertaisen sähköisen kannettavan betonisekoittimen johonkin. Betonin resepti: sementtipussi 50kg, hiekka 0,05m3, sora tai hieno murskattu kivi 0,13m3, vesi 30l. Tuotos on noin 0,15 m3 betonia. Hiekkaa ja soraa voidaan mitata kauhoilla: muista, että 0,001 m3 = 1 l, joten 0,05 m3 = 50l, 0,13m3 = 130l. Suosittelen, että sekoitat kuivat ainesosat käsin ja asetat sitten vain sekoittimeen ja kaada vettä.

Saamme työskennellä, lastata, sekoittaa, kaataa, ladata, sekoittaa, kaataa ja niin, kunnes täytämme tarvitsemamme alueen. Tärkeää: On toivottavaa, että koko alue täyttyy yhden päivän aikana, muuten konkreettisen risteyskohdan ongelmia ei voida välttää.

Tämä lähestymistapa itsestään konkreettisella valmistelulla on tietysti haittoja: pitkä, vaikea, hidas, eikä tosiasia, että se on korkealaatuista. Silti sähköinen betonisekoitin ei kykene antamaan vaadittua laatua, eikä sekoitusaika riitä, koska on tarpeen täyttää suurimpi kartta yhden päivän aikana, mieluiten tietysti koko.

Tuoretta betonia on tasoitettava ja hankaava lohkolla ennen ns. Sementtihyytelön pinnalle suorittamista, joka kuivumisen jälkeen muodostaa ohuen suojakerroksen. 5-8 tunnin kuluttua kaatamisen jälkeen olisi välttämätöntä käsitellä betonipinta iskuukoneella. Kaikki nämä toimenpiteet lisäävät betonipinnan sileyttä, pienentävät mikrohuokosten määrää. Talvella vesi pääsee näihin reikiin, se jäätyy, laajenee, minkä jälkeen betonipinta vähitellen alkaa murua, halkeile.

Kun betoni kaadetaan, suojaa se, suojaa sitä kissilta, koirilta ja lapsilta, muuten jäljet ​​pysyvät muistissa koko elämäsi ajan. Kuumalla säällä tuoretta betonia on peitettävä polyeteenillä ennenaikaisen kuivauksen ja halkeilun välttämiseksi. On parempi suihkuttaa se veteen 1-2 kertaa päivässä.

Ensimmäiset askeleet tuoretta betonia voidaan tehdä 2-3 päivää. Lopullinen kovuus saadaan betonilla vasta 28 päivän kuluttua.

Lopuksi haluaisin muistuttaa, että kaikki edellä mainitut kohdat koskevat konkreettista sijoittamista pieniin yksityistarkoituksiin. Suurten tuotantolaitosten betonoinnissa on tarpeen noudattaa tiukasti tekniikkaa, esimerkiksi tavalla: betonissa leikataan vain useita erilaisia ​​saumoja. Siksi suurten alueiden betonointi on parempi antaa ammattilaisille.