Liitokset kulmissa ja suorissa seinissä

Puun liitokset talojen kulmissa ja suorissa seinissä vaativat lujuutta ja tiukkuutta. Hirsitalon tiiviys vaikuttaa suuresti rakennusmateriaalin kosteuteen. Jos rakennat talon luonnollisen kosteuden pylväästä, kuivaamalla ja kutistumalla hirsirakennuksessa on merkittäviä sisäisiä jännityksiä, jotka voivat johtaa sen muodonmuutokseen.

Käyttämällä 20%: n kuivattua sahatavaraa voit istuttaa alussa useita ongelmia kerralla - halkeamia, halkeamia, raskas vedos jne. Ihannetapauksessa käytä profiileja tai liimattuja laminaattileikkejä kuivatuslokiin. Tällaisen lokin kutistuminen on vähäistä.

Toinen menetelmä kulmien tuhoamisen estämiseksi on suorittaa nämä kulmat erityisten, monimutkaisten niveltymien avulla.

Kulmien tulee olla vahvoja. Hirsitalossa on voimia mahdolli- sista maaliikenteestä omasta painostaan ​​ja katon painosta, katosta ja lumesta sekä paineesta tuulen voimilta. Kulmien on kestettävä kaikki kuormat ja lisäksi kestettävä sateen, lumen ja lämmön- ja kosteusjärjestelmän muutosten aiheuttamat lineaarisista vaihteluista johtuvat muodonmuutokset.

Kulmaliitos jäännöksen kanssa

Tämäntyyppisen leikkauksen erittäin tärkeät edut:

 • Puhalta pois kadulta on vähäistä, vaikka voimakasta tuulta ja pakkaselta;
 • Suuri luotettavuus. Jopa tukilevyjen kiinnittämättömät palkit, jotka on yhdistetty jommankumman hakkuutyypin nurkkiin, eivät siirry edes kohtuullisten liikkumisten aikana pohjavesien vaikutuksesta hevosen tai seismisen vaikutuksen alaisena. Alempi vanteet pitävät ylä- ja tiukkojen kulmien painon.

Päätyleikkaukset leikkauksen kanssa

Menetelmä yksipuolisen lukon uran leikkaamiseksi

Tämä menetelmä on yhtä hyvä sekä neliön puutavaralle että profiilille. Puun yksi puoli, joka on sahattu sahan muodostamiseksi, joka on kohtisuorassa puun akseliin nähden. Uran paksuus on puolet puun paksuudesta, uran leveys ja pituus ovat samat. Lukko saadaan, kun tämä ura sopii kohtisuoraan ½-palkkiin. Tällainen kruunu on tiukasti kiinnitetty suhteessa alla olevaan kruunuun yhteen suuntaan. Lisäkiinnitys tukeilla antaa kulman riittävän lujuuden.

Kaksipuolisen lukon uran leikkaaminen

Tämäntyyppinen leikkaaminen on hieman vaikeampaa - on tarpeen valita uraa puun yläreunasta ja pohjasta. Tässä tapauksessa urilla on sama leveys kuin yksisuuntaisella uritusmenetelmällä ja syvyys, joka vastaa ¼ paksuutta. Kaksipuolinen näytteenotto urista vie kaksi kertaa niin paljon aikaa ja vaatii parempaa tarkkuutta, mutta se antaa kiistatonta etua - jokaisen parin parin jäykkä kiinnitys ei yhdestä vaan kahdesta suunnasta. Eli on jo spatiaalinen jäykkyys. Nyt kaikki lämpötila- ja kosteusvaihtelut sauvat ja vanteiden siirtyminen toistensa suhteen on lähes mahdotonta.

Kastelukulma nelikulmainen linnaura

Erittäin vaikea leikkaus, urat voivat olla sekä symmetrisiä että epäsymmetrisiä ja on äärimmäisen vaikeaa valita tällainen monimutkainen ura manuaalisesti. Tyypillisesti tällaiset monimutkaiset urat, joissa on täydellinen geometria, valmistetaan laitteistoissa, jotka tuottavat taloryhmiä. Sitten rakennustyömaalla nämä sarjat kootaan numeroiduiksi tankoiksi, kuten Lego-konstruktoreiksi.

Monimutkainen ja kallis käsittely, mutta kulman tiukkuuden käytännön parantamista ei noudateta, vaikka teoriassa tämä kulma olisi ehdottomasti täydellinen.

Tärkeimmät leikkaukset ilman jäämiä

Kulma ilman jäämiä säästää puutavaraa. Puutavara on kokonaan seinän tasossa, päiden ei ulotu ulospäin. Mutta yleisiä säästöjä ei havaita, koska nämä kulmat vaativat lisäeristystä ja sulkemista. Kestävyyden, luotettavuuden ja puhalluksen suojauksen osalta tällaiset hakkuut ovat myös huonompia kuin loput leikkaavat kulmat. Kilpailu voi tehdä vain lämpimän kulman, se on juurten piikki.

Leikkaaminen ilman jäännöstä tekee talon julkisivun tiukemmaksi geometriseksi, ulkoisen leikkauksen tekeminen on helpompaa. Estetiikan kysymys on kiistanalainen, ja se liittyy enemmän tyyliin.

Ilman leikkausta kulmat leikataan sekä neliöpalkista että profiilista.

Leikkaaminen päästä päähän

Helpoin ja nopein tapa rakentaa tilan. Ei tarvita lisäkäsittelyä, vain aseta haluamasi pituudet shakkiin. Kruunuissa olevat palkit eivätkä itse kruunuja ole siirretty toisiinsa nähden, tällä leikkausmenetelmällä välttämättä käytä kiinnittimiä - galvanoidusta teräksestä, teräksestä valmistetuista teräksistä tai puupinoista valmistetut päällyslevyt.

Tällöin työvoimakustannukset ovat vähäiset, puusepäntyöt voivat olla kokonaan poissa. Jos teet hirsitalon tällä tavalla kuivasta sauvasta, saat hyväksyttävän tuloksen. Raakapuusta, kuten kirvesmiehet sanovat, vaivattomasti kulma kulkee kutistumisen jälkeen. Kulma on epämuodostunut ja kosteuden vaihtelut vaikuttavat lineaarisiin vaihteluihin, minkä seurauksena ilmestyy puhalletut aukot.

Yhdistäminen avaimiin

Avain voi olla eri muotoja. Suoran avaimen alla on valittava suorat urat vierekkäisten palkkien päiden ja sivupintojen kohdalta. Avaimen alapuolella - lohenpyrstö on valittava melko monimutkainen ura, joka laajenee keskeltä. Avaimessa on myös monimutkainen muoto.

Suoran avaimen kytkeminen estää kruunupalkkien liikkumista vaakatasossa, mutta ei pystysuorassa. Pystysuoraan kruunuja pidetään vain omalla painollaan ja päällekkäisten rakenteiden painolla. Lonkaturvan muodossa oleva avain kiinnittää kulman tiukasti ja estää palkit liikuttavan molempiin suuntiin. Tämä leikkaus ilman jäännöstä antaa melkein tuulenpitävän kulman.

Hirsitalo

Helppo leikata myös. Pylväiden päissä on ½-paksuus, se näyttää piikki, sama pituus ja leveys. Liittymä ei ole luotettavia kiinnittämättä. Hirsitalon kutistumisen ja saostumisen jälkeen kulma todennäköisesti puhdistetaan ja vaatii lisää lämpenemistä. Hirsimökkien toinen kaatoaminen vanhenemisen ja saostumisen jälkeen tehdään aina.

Kuten päittäisleikkauksessa, voit muokata tätä menetelmää kiinnittämällä kulmat näppäimillä. Tällöin palkit eivät liiku.

Voit silti parantaa puun puun hakkuumenetelmää, jos liityt päihin tassuun. Tassulla on monimutkaisempi muoto - sahat ovat vinot, kiilamainen, täsmälleen kooltaan. Tuloksena on hirsitalon lujuuden kasvu, palkit kiinnittyvät toisiinsa nähden kruunuissa, ja päällä olevien kruunujen paino estää taustalla olevan siirtymän. Kulma näyttää esteettisesti miellyttävältä sisä- ja ulkopuolelta, talon julkisivu on geometrinen, sileä.

Liitos lämpimässä nurkassa (radikaalissa piikki)

Sitä pidetään lämpimin, tuulenpitäväksi yhdisteeksi ja samanaikaisesti takaa kruunujen kiinnittymisen. Menetelmä ei ole vaikein:

Päitä leikataan, jättäen piikkejä ja niiden pituuden ja leveyden tulee olla täsmälleen 1/3 palkin poikkileikkauksesta. Yksinkertaisempi piikki on suorakulmion muoto, vaikeampi - piikki yksipuolisella laajennuksella. Yhdistettyjen tangojen urat valitaan näiden piikkien mukaan, mutta ilman täsmällistä sovitusta, koska urat on täytettävä sammalla, pellavalla tai juuttia, hamppua tai huopaa. Pylväät, joissa on piikkejä, ärsyttää palkit. Kruunujen kiinnitys kynsillä tällä leikkausmenetelmällä on pakollinen.

Puutavaran oikea asennus 150x150 tekee sen itse

Miten itsenäisesti sijoittaa puuta?

Kuinka tehdä puuta rakennettaessa taloa? Tämä tehdään yksinkertaisesti, jos noudatat tiettyjä sääntöjä. Puutavara # 8211; se on rakennusmateriaali, jolla on monia etuja. Talot on tehty paljon nopeammin kuin muut materiaalit. Tämän materiaalin runko näyttää varsin houkuttelevalta. Talo ei yleensä tarvitse kallista viimeistelyä. Tämän materiaalin seinämien sisällä muodostuu lukuisia aukkoja, jotka antavat rakenteelle pienemmän lämmönjohtavuuden kuin puurakennus. On tarpeen löytää rakennusten järjestelmä.

Talot baarista ovat monia etuja ja rakennetaan paljon nopeammin kuin muilta materiaaleilta.

Puun asennuksen ominaisuudet

Toimintasarja on seuraava:

Kuivaprofiilisen puun päämitat.

 1. Materiaalien lukumäärän laskeminen (tärkeä rakennuskohde).
 2. Yksittäisten tuotteiden valinta.
 3. Pohja vedeneristys.
 4. Puutavara.

Laskettaessa on syytä muistaa, että tämä rakennusmateriaali ei käytännössä kutistu, ei ole epämuodostunut. Tämä tarkoittaa, että hirsitalon rakentamisen jälkeen se ei tarvitse ostaa ja ilmoittaa seinille.

Kun valitset materiaalin, sinun on tiedettävä, että tuotteet, joissa on suuri määrä solmuja pinnalla ja sininen, eivät sovi alariville. Valitut näytteet on käsiteltävä palonestoaineella ja antiseptisellä aineella. Tämä on erinomainen suoja hajoamista vastaan. Jalostuksen jälkeen ne voidaan asentaa.

Vedeneristys on asennettu 2 kerrosta kateaineesta, joka on asetettu mastiksi, joka levitetään pohjan pinnalle. Voit käyttää sen sijaan ruberoid stekloizolia. Vedenpitävän kerroksen leveyden on oltava suurempi kuin pohjan leveys 25 cm: llä. Vaakapinta tarkistetaan vedenpinnan tasolla. Epätasaisella kellarilla sitä on parannettava.

Lopeta liitäntäpalkit.

Ennen kuin asetat yhden talon kruunun, on tehtävä joitain laskelmia. Seinien tarkka merkitseminen on tarpeen. Seuraava vaihe on # 8211; keittolevyt 15 mm paksu. Niiden pituuden tulee olla yhtä suuri kuin pohjan leveys. Ne on asetettava säätöpinnan yli 20-25 cm: n välein. Suoraan valmistetut palkit asetetaan näihin säleisiin. Niiden pitäisi olla hieman paksummat kuin toiset. Reiki takaa puun kosketuksen puuttumisen vedeneristykseen. Tämä aukko estää puun edelleen hajoamista. Kruunun vaakasuora asento tarkistetaan tasoltaan vähintään 1,5 m.

Tangojen kohdistamisen jälkeen ne on kiinnitettävä yhdessä erityisten kiinnikkeiden tai vain naulojen kanssa. Pinoamispalkin asennus suoritetaan täsmälleen. Alemmat aukot täytetään vaahdolla. Seuraavat rivit (seppeleet) asetetaan. Ylempi ja alempi vanteet kiinnitetään nastoilla # 8211; metalli tai puu. Tällöin reikää porataan alemmalle kruunun syvyydelle ylhäältä pudotusta puusta ja sen läpi työnnetään tappi.

Liitoksissa päät ovat usein leikattuja ja sinetöityjä. Tämä hetki tuntuu hyvin yksinkertaiselta, mutta sinun on käsiteltävä sitä huolellisesti ja tehtävä kaikki oikein. Kaikki virheet voivat johtaa lämpöhäviöön talon käytön aikana. Asennettaessa materiaalia ei pidä unohtaa eristys. On parempi käyttää lämmöneristysmateriaalia noin 5 mm paksua juuttia. Leveys # 8211; 10-15 cm, se avautuu ja kiinnittyy puutavaraan niittien avulla.

Puutavara ja sen varastointi

Balk on nykyään yleisin rakennusmateriaali. Sitä käytetään talojen rakentamisessa, on mahdollista rakentaa kylpyamme. Se tehdään eri lajien puun tuotantoympäristössä. Viime vuosina on esiintynyt liimattua laminaattia. Puun valmistukseen suositellaan joulukuun ja maaliskuun välisenä aikana korjattua puuta. Kuivatus suojan alla luonnollisella tuuletuksella suoritetaan kuukauden sisällä. Valmis puutavara varastoidaan alustalle 20 cm: n etäisyydelle maasta. On mahdotonta laittaa se maahan. Yksittäisten rivien välissä pidetään 10 cm: n etäisyydellä, rivit sijoitetaan 5 cm: n portaisiin.

Materiaalissa ei saa olla mitään siruja, halkeamia ja kolhuja. Solmut eivät myöskään ole tervetulleita. Kuivauksen jälkeen ne voivat pudota ja jättää reiät takanaan. Rotten rinnakkaiset palkit # 8211; Tämä ei ole oikea materiaali. Hajoavien signaalien alussa niiden sinertävä sävy. Pienet ja keskisuuret reiät ovat merkki siitä, että puu osuu vikoihin. Tällainen rakennusmateriaali poltetaan.

Seinään asennetaan mäntypuuta, jossa on 15 x 15 cm: n osaa, tammea ja lehtikuusia, joiden poikkileikkaus on 20 x 20 cm. Levitä alempi kansi puolelta antiseptistä. Kaikki muut voidaan käsitellä kolmelta puolelta. Luotettava antiseptinen koostumus on osoittautunut moottoriöljyksi. Ikkuna ja oviaukot voidaan jättää välittömästi, voit leikata ne myöhemmin.

Joitakin suosituksia

Työkaluja palkin kanssa.

Hirsitalojen asennus on suositeltavaa toteuttaa 50 cm: n korkeudella nauhalevystä.

 • mutterit, ankkuripultit, kiinnikkeet ja muut kiinnityselementit;
 • tasolla;
 • rinnakkaiset palkit;
 • antiseptinen koostumus;
 • sähköinen höylä;
 • juutti nauha;
 • nitoja niitteillä;
 • romahtamaan;
 • vannesahan.

Seinissä on 15 x 15 cm: n osaa. Sisäpuoliset väliseinät # 8211; 10x15 cm. Materiaali asetetaan vesikerroskerrokseen, joka koostuu kahdesta kerroksesta kateaineesta. Jokaisessa peräkkäisessä rivissä täytyy asettaa puuta juuttiin tai hinaukseen. Kun hirsitalo on koottu hinaukseen, sinun on kaivaa koko rakenne omilla käsillään.

Kokoamisessa käytetään käytettyjä. Niiden pituus ei saa olla alle 26 cm. Asennukseen on porattu reikä. Sen halkaisija metalliosille on 8 mm, puuta # 8211; 10 mm. Muita kiinnityspuuta ei ole.

Alempi kruunu asetetaan säleille ja vaahdotetaan.

Päivän jälkeen ylimääräinen vaahto voidaan leikata terävällä veitsellä.

Tulevaisuudessa tämä paikka suljetaan metallivaihteilla, erilaisilla koristelevyillä. Tämä tehdään suojaamaan vaahtoa auringolta. Ilman suojaa se kaatuu kauden aikana. Asuinrakennuksen tai kylpyammeiden rakentamiseen työskentelevien ihmisten kokemuksesta on jo pitkään tiedetty.

Puun sijoittaminen: miten se tehdään itse?

 • Perusasetustekniikka
 • Puutavaraa

Puun käyttö rakentamisessa ei ole koskaan menettänyt suosiotaan, koska se sopii mihinkään ilmastoon. Useimmissa tapauksissa puutaloja käytetään talojen rakentamiseen, koska se muun muassa auttaa saavuttamaan tietyn mukavuuden ilman ajattelemista ilmastointilaitteistosta. Se on valmistettu massiivipuusta, joka leikataan 4 puolelta. Se on erittäin kätevää rakentaa sen vuoksi, että sillä on sama paksuus koko pituudeltaan.

Ensinnäkin talon rakentamisessa baarista on tarpeen tehdä pohjan vedeneristys ja sitten laittaa siihen puu.

Noin 35% ilmaa päivässä voi tunkeutua sisäpihan läpi, imee kosteutta märällä säällä ja päinvastoin antaa kuivua. Siksi usein rakentamisen aikana puinen kotiin käytetty pinottava palkki.

Tätä asennusta varten tarvitaan seuraavat työkalut:

On myös syytä muistaa, että rakennuksen aikana on parasta tarkistaa diagonaalit, kulmat ja seinien taso useammin.

Perusasetustekniikka

Asettelu suoritetaan asianmukaisella valmistelulla, ennen töiden aloittamista, puu on puhdistettava ja käsiteltävä. Tekniikka puun asettamisesta omalla kädellä ensi silmäyksellä voi tuntua liian monimutkaiselta, mutta on syytä seurata kaikkia kohtia, jotta myöhemmin ei ole ongelmia:

Järjestelmä palkin kiinnittämiseksi säätöön.

 1. Jos rakennat talon omalla kädelläsi olevasta baarista, sinun on tehtävä täydellinen vedenpitävä säätö, josta sinun on asetettava kateaineita 2 kertaa ja lasin kestävyyden jälkeen. On varmistettava, että kaikki käytetyt materiaalikerrokset ovat paksumpia kuin useampi kuin itse säätiö, vähintään kaksi kertaa.
 2. Ennen kuin aloitat puun ensimmäisen kerroksen asettamisen omilla kädillä, sinun täytyy tarkasti merkitä kaikki. Sen jälkeen puuta tulee käsitellä antiseptisellä aineella palonestoaineella. Jos on tarvetta, kiinnitä erilliset palkit erityisten kiinnikkeiden tai kynsien kanssa.
 3. On tarpeen asettaa puuta niin, että se sopii tiukasti yhteen. Varmista, että aukkoja ei ole, koska itse lattiarakenne kiinnitetään alimpaan asennustasoon, joka kestää suurta kuormitusta.
 4. Jos puu ei ole suorassa, kiinnitä se sitten ylöspäin. Valmiissa, vuorattuina seinässä sinun täytyy tarkistaa kaarevuus, suurin oletus # 8211; enintään 5 mm.
 5. Kaistaleiden väliin kiinnitetyt terät on kiinnitettävä noin 30 mm: n suurilla metallihelmillä. Ne olisi sijoitettava porrastetusti.
 6. Sen jälkeen, kun puun pääosa on asetettu, sinun on harkittava eristystä. Eristys vaaditaan noin 0,5 cm: n paksuudelta, sopivaksi ilman taivutusta.

Takaisin sisällysluetteloon

Puutavaraa

Asennusmenetelmät rakentamisen aikana ovat hyvin samankaltaisia, vain eräitä vivahteita ovat erilaiset.

Puutavaran kulmaliitokset.

 1. Laying tapa # 8220, puoli puu # 8221; että nurkissa puun päät on leikattava puoliksi ja liitettävä toisiinsa täydellä liitoksella. Jos taloa rakennetaan, sen jälkeen, kun tulevat väliseinät voidaan liittää, erityiset aukot on jätettävä ulkoseinille (jotta leikkaus voidaan lisätä myöhemmin).
 2. Asennusmenetelmä # 8220, päiste # 8221; on yksinkertaisin ja yleisimpi. Rinnakkaisvaipat on sijoitettava toisiinsa vuorotellen, liitokset on kiinnitettävä tukilevyillä ja metallikannat on kiinnitettävä kulmiin.
 3. Urakuoren sijoittamiseksi oikein se on yhdistettävä muuntyyppisiin lattiapinnoitteisiin. Ensinnäkin yhdistää kulmat tavalla # 8220, puoli puu # 8221; seuraavien rivien on oltava yhdistetty pystysuuntaisiin avaimiin. Seinämän pystysuuntaisuuden saavuttamiseksi ne on liitettävä pystysuorilla tiloilla.

Juuri ennen rakentamisen aloittamista on tarpeen selvittää, mikä rakennuksen koko on, kuinka paljon tilaa se käyttää ja kuinka paljon materiaalia (ottaen huomioon palkin paksuus) tarvitaan lopputuloksen saavuttamiseksi.

Ensimmäisen puun kruunun asettaminen # 8212; salaisuuksia ja temppuja

Ennen talon rakentamista, jokainen on kysymys: kuinka laittaa ensimmäinen kruunu puuta? On tarpeen asettaa talon ensimmäinen kruunu mahdollisimman lähelle puuta, matemaattiset laskelmat # 8212; niin että tulevan talon seinät olisivat täysin tasaiset 90 asteen kulmassa. Ei ole kovin vaikeaa tehdä. # 8212; Pääasia ei ole kiirehtiä ja valmistautua hyvin tämän työn toteuttamiseen.

Ennen kuin aloitat ensimmäisen kruunun asentamisen, on tarpeen asettaa vähintään kaksi kerrosta vedenpitävyyteen, sitten vuorauslevy ja sitten toinen kerros samasta vedeneristyksestä.

Vedeneristys kehyksen ja säätiön välillä

Ennen puutavaran asettamista on varmistettava pohjan paras vedeneristys. Tee tämä kaksoisrakenne katemateriaalille ja tee sitten yksi asennus # 171; stekloizola # 187; Kaikki kerrostetut kerrokset ylittävät säätösi leveyden noin 25 cm: n etäisyydellä sen kehästä.

Pinotut palkit tulevat koskettamaan toisiaan mahdollisimman lähelle, eivät missään tapauksessa saa jättää pienimpiä aukkoja seinässä, varsinkin sen alaosassa. Loppujen lopuksi tämä osa on ripustettu lattialle ja kaikki vakavat kuormat menevät.

Tarvikkeita on kiinnitettävä toisiinsa metallipylväillä 3 senttimetrin syvyyteen, ja ne on viimeisteltävä puisella mönkiillä. Jos palkissa on pieni mutka, aseta se tasaiselle alustalle. On olemassa tapauksia, joissa alemman levyn liitäntä vaatii lisäkiinnityksen niitteillä tai nauloilla (ne on asennettava 2 kruunun jälkeen).

Ennen vesitiiviyden asettamista kattotiilien pohjalle. tarkista, että sen ylempi taso on ehdottomasti vaakasuora. Sinun on tarkistettava vaaka-asento kädet hydraulisella tasolla, sillä yksinkertainen taso antaa usein suuren virheen. Pudotus ei saa olla yli 1 cm. Koko säätiön taso. Jos tason lasku on suurempi, tasoita taso liuoksella tai lisäkerroksella vedeneristys.

Laitoimme hirsitalon ensimmäisen kruunun # 8212; kokoonpanojärjestelmä

Ennen kuin rakennamme puuta perustukseen, meidän on huolehdittava rakenteemme kestävyydestä. Tätä varten laatoitamme levyt, jotka on esikäsitelty antiseptisellä, noin 10-15 mm: n paksulla. Niiden välinen etäisyys on 25-30 cm (katso kuva).

 1. No, paljastettujen kiskojen päälle laitamme ensimmäisen kerroksen baareja.

Reiki on välttämätön estää kruunu joutumasta kosketuksiin säätiön kanssa. Tämä temppu lisää suuresti hirsitalon elämää, mikä takaa ylimääräisen suojan mätästä ja täyttää palkin ja pohjan välisen raon vaahdolla.

 • Seuraavaksi tarkista taso pinnan tasolle # 8212; koska epätasaisesta 1. kruunusta saadaan epäyhtenäinen seinä.
 • Epätarkkuuksien poistamisen jälkeen täytä aukko vaahdolla.
 • Puutavaran on oltava valmis etukäteen, vaikka materiaaleja toimitettaisiin paikalle. Valitse parhaat palkit, joilla on mahdollisimman vähän solmua, mahdollisimman sileä, ilman sinistä. Voit valita palkin vuotuisten renkaiden leikkauksella # 8212; valitse se, jolla on suurin rengasrutiini (palkin tulee olla puun keskiosa). Leikkauksen lopussa sinun pitäisi nähdä keskeltä poikenneita piirejä.

  Valitun puun täytyy olla varmasti toistuvasti kasaantunut koko bitumimastille (nestemäinen) yhdistettynä työstämiseen siten, että koostumus imeytyy mahdollisimman syvälle tulevaan puuhun. Buttin päiden ei tarvitse olla, niiden on oltava puhtaita, koska niiden kautta ylimääräinen kosteus poistetaan puusta. Miten hoidat puuta. riippuu suoraan alemman kruunun käyttöiästä ja sen jälkeen, kun sitä on tarpeen korvata.

  Joissakin tapauksissa sinun ei tarvitse kiinnittää ensimmäistä kruunua pohjaan # 8212; talo baarista on melko raskas, ja se on erittäin hyvä seisomaan alustalle ilman ankkureita. Kulmaliitokset tehdään ilman lukkojen käyttöä. Palkit liittävät palkin. Tällaiset liitokset on tehty, jotta mahdollisuutta korvata puuta jättäen irrottamatta kulmat. Palkin kulmissa metallilevyillä tai niitteillä yhdistettyjen eri osien liitoskohdassa.

  Vaikka paljon rakentajia varmasti kiinnittää puuta toisiinsa ja perustaan.

  Kaikkien kulmien on oltava ehdottomasti 90 astetta, ja talon geometriaa pidetään ihanteellisena. On tarkistettava, että vastakkaisten sivujen pituus on yhtä suuri ja että kulmien (päinvastaiset) kulmat ovat samansuuntaisia ​​# 8212; jos kaikki on oikein, niin kulmat vedetään tarkasti. Työskentely alasvetojen asettamisessa ei missään tapauksessa voi kiirehtiä, koska se riippuu siitä, mitä seinämiä saadaan lisärakenteella.

  Butt-palkki - onko se luotettava?

  Hei, Semenych! Grief-shabashniki alkoi rakentaa hirsitalon baarista 150 * 150 paksuista, vaivattomasti asetettu ohut. He tekivät 8 kruunua tällä tavalla ja haihtivat. Uudet mestarit on nyt tehty lämpimällä kulmalla näiden 8 kruunun yli.

  Olga, Kostroma.

  Hei, Olga Kostromasta!

  Jos rakennuksen lopussa kutsuisit kolmasosan kokonaan uudet mestarit, en haluaisi asua sellaisessa puutalossa.

  Hyvällä tavalla, tällaisella skenaariolla he ottavat hirsitalon ja tekevät kaikkensa sääntöjen mukaisesti. Eli kulmat lämpenevät, samoin kuin uudet mestarit "mastyryt". Joten kaikki on sama. Niitit ovat neuloja, ne ovat myös tylkkeitä, kuten he kutsuvat, äärimmäisissä tapauksissa ne voivat olla noin 15 millimetriä halkaisijaltaan. On selvää, että 25-35 millimetriä parempi, mutta.

  Jos et todellakaan halua lajitella ja olet jo tuonut katon alle, niin katso itsellesi.

  Kun 8 alhaisempi vanteet ovat, vaikka niissä ei ole "lämmin kulma" -liitäntää, mutta jokainen myöhempi kruunu valmistettiin päällekkäin (toisin sanoen palkki asetettiin päällekkäin kulmissa) ja 150 millimetrin päällekkäisyys saatiin, ja yhden kerroksen verran tämä voidaan sallia ruuveilla.

  / Jos katsot kulmaa, näet kiinteät reiät pitkin yhtä hirsitalon seinää kaikkien 8 kruunun korkeudella, niin tämä on tuskin sallittua.

  Kierrä liitokset vahvistamaan kulmat tehdä seuraavasti. Aikaisemmin puun päissä (rei'itetty 75 millimetriä) poraa pieni halkaisija reiällä poralla tai höyhenillä (puu poraamalla). Jonka kautta lisätään ja kääritään "puulaji", jonka halkaisija on suurempi kuin reiän halkaisija.

  Puupää on ruuvi, jonka läpimitta on noin 8-10 millimetriä ja pituus noin 250 millimetriä (sinun tapauksessa)./

  Tämän tuloksena käy ilmi, että jokainen seinän puu on kiinnitetty puun puupäähän toisella puupuristinruuvilla. Aluslevy asetetaan metsoa kohti niin, että pää ei uppoudu puuhun. On helpompi päällystää sähköpora pultilla. Vaikka se voidaan tehdä yksinkertaisella avaimella, vain kauemmin.

  Näiden 8 kruunun eristyksestä. Ennen ruuvien asentamista, puu, kaivaa mahdollisimman paljon halkeamilla taltalla. Ja vain silloin kiristä koira.

  Jos enemmän kuin toiveita, nurkat puhalletaan vielä läpi, asenna vain pystysuorat levyt noin 200 millimetrin leveydeltään kaikkiin näihin kulmiin. Eli jokaisessa kulmassa on kaksi levyä. Jos se ei ole täysin selvää - katsokaa lähimmässä kylässä, vanhoja taloja oli niin usein eristetty kulmissa.

  Jos puun liitokset sijaitsevat myös seinämien pituudella eri paikoissa, tee sitten metalli-rei'itettyjen ostettujen levyjen vuoraus. Myydään kaikissa rautakaupoissa. Ne asetetaan siten, että tangon liitos putoaa keskelle levyä. Leveys, vastaavasti - 150 mm, palkin poikkileikkauksen leveys. Yhdessä myös asettaa pre-hinaus. On parempi, kun levyt tulevat sekä hirsitalon ulkopuolelle että sisälle. Sitten ne voidaan peittää koristeellisilla puupinnoilla, jotta silmäsi eivät rikastuisi.

  Kiinnittimillä on tavalliset ruuvit puussa.

  Se näyttää olevan kaikki. Onnea!

  Muita hirsitaloja koskevia kysymyksiä:

  Hirsitalojen tukkien vaihto

  Tietoja purkaminen hirsimökit

  Kaikki hirsimökit

  Hirsitalot ja niiden kunnossapito

  Esitä kysymys Semenychille (materiaalin kirjoittaja)

  Sivustoamme päivitetään säännöllisesti mielenkiintoisilla ja ainutlaatuisilla materiaaleilla ja artikkeleilla puutavaraa, rakennusmateriaaleja ja työtä varten, antaa tekijän mielipiteen ja tietämyksen todellisesta shabashnikista, jolla on yli 15 vuoden kokemus. On osa - hauskat tarinat shabashniki. Jos haluat saada tietoja tästä, tilaa tilauksesi uutiskirjeeseen. Osoitteen siirtäminen kolmansille osapuolille on taattu.

  Puun asettaminen omilla käsillä: asennuksen tyypit ja ominaisuudet

  Itsenäisesti, ilman ammattimaisten rakentajien apua, ei ole mahdollista rakentaa tiilen tai betonin asuinrakennusta. Mutta omilla käsillään kaikki, joilla on vähäiset puusepäntehtävät kykenevät taittumaan hirsitaloon.

  Kun rakennusmateriaali on valittu ja perustus on rakennettu, sinun on lähdettävä suoraan puun asettamiseen.

  Rakennamme puun talon omaan

  Asennustekniikan kruunut: kulmaliitokset

  Puutavaran puutavaraa voidaan puuhun eri tavoin. Toisin kuin hirsitalo, kun laatikko on koottu erikseen ja asennettu sitten pohjaan. Talo on rakennettu siitä suoraan betonin pohjalta.

  Tärkeintä on oikein taittaa ensimmäinen kruunu, riippuu siitä, kuinka paljon seinät ovat suorat. Tekniikka perustuu nurkkaliitokseen.

  Puolipuun kokoonpano

  Riippumatta siitä, millaista lisäyhteyttä valitaan, ensimmäiset ja viimeiset kruunut ovat puoli puusta. Tällöin yhden palkin yläosa poistetaan ja toisen osan alaosa.

  Kuva puoli-puun kulmaliitoksesta

  Palkissa on ennalta tehty Nagel-reikä. Nagel - puinen tappi, jota käytetään tangojen liittämiseen, se asennetaan asennuksen aikana lisäämällä rakennuksen voimaa. Se yhdistää useita tyhjiä kulmissa kerralla. Sitten tiiviste asetetaan sille ja seuraava kruunu asennetaan.

  Kokoaminen "sidonta juurella"

  Palkki käsitellään siten, että toisella puolella ne hiomaan piikkiä ja toisella puolella uria. Kuinka tehdä puuta rakennettaessa taloa käyttämällä tätä paritustottumusta?

  Uran alla valitaan vastaava piikin koko. Osat on sovitettava tiiviisti yhteen ilman aukkoja. Tämä on lämpimintä "ei jäännöstä" nurkkausmenetelmää.

  Kuormittavien seinien asentaminen "tukeille"

  Ensimmäinen kruunu sijoitetaan aina puolipuuhun, jota seuraa mikä tahansa valittu menetelmä. Liitettäessä rakenteita niissä leikkaa urat, joissa avaimet asetetaan.

  Nämä ovat puisia tai metallipalkkeja, jotka leikataan siveltyihin aihioihin puolet paksuudestaan. Tämä tyyppi vaatii suurta tarkkuutta toteutuksessa.

  Laakerin seinien asennustyypit

  Puun sijoittaminen tapahtuu kahdella tavalla:

  Kuinka paljon se maksaa puutavaran asettamisesta riippuu syntyvän jätteen määrästä. Mitä enemmän aihio on leikattu, sitä enemmän jätettä.

  Ensimmäisessä tapauksessa työkappaleet käsitellään siten, että urat leikataan ylä- ja alareunasta. Syvyys tulisi olla ¼: n paksuinen.

  Yksinkertaisempi vaihtoehto - ura tehdään vain yhdeltä puolelta. Vaikeinta, mutta luotettavaa - nelikulmaista käsittelyä.

  Yhteys "loppuosa"

  Rakennuksen "muiden osien" edut:

  • lämpimämpi kulma;
  • rakentamisen yksinkertaisuus;
  • vakautta.
  • materiaalia ei käytetä järkevästi, paljon jätettä on jäljellä;
  • huoneen pinta pienenee ja puutavaran kustannukset kasvavat.

  Talot, joissa on kuperat kulmaeristeet, näyttävät erittäin mukavilta ja vanhanaikaisilta, mutta on lähes mahdotonta päällystää ne sivuilla tai eristyksillä.

  Puun "ilman jäännöstä" oleva kulmaliitos merkitsee sitä, että seinillä ei ole ulkonevia osia. Kaikki osat ovat samassa tasossa, mikä helpottaa talon viimeistelyä.

  • moderni näkymä rakennukselle;
  • lämminkulma varmistetaan luotettavasti lisäaineiden käytön avulla;
  • lisää talon sisäistä tilaa.
  • jos et noudata tekniikkaa, talo puhdistetaan.

  Kun asetat itsesi, sinun täytyy valita helpoin, mutta samalla luotettava versio suorituksesta.

  Pinnoitettu puu 150 * 150 mm

  Jotta voimme määrittää puun rakentamisen määrän, suosittelemme yksinkertaisen laskimen käyttämistä:

  Halutessasi rakentaa oman talosi profiilipalkista, sinun on oltava selkeä käsitys siitä, miten se hyödyttää lokia ja haittoja.

  • täysin valmiina asennukseen - kaikki tarvittavat urat ja profiilit on jo tuotettu;
  • puutavaran hankintakustannukset ovat useita kertoja pienempiä kuin lokit;
  • jos puu on läpäissyt keinotekoisen kuivauksen vaiheen, sen tasaisen kosteuden ja kutistuu enintään 2%;
  • sileä profiili poistaa muurien muodostamat halkeamat;
  • järjestelmä "groove-thorn" estää puhalluksen;
  • talo rakennetaan lyhyessä ajassa.
  • talon mahdottomasta uudistamisesta rakentamisen jälkeen;
  • lika tahroja pinnalla ja on vaikea päästä eroon niistä;
  • 150 * 150 mm: n poikkipalkkiin tarvitaan lisäeristystä, jotta talo sopii pysyvään oleskeluun.

  Vaiheittainen ohje kruunujen asentamiseksi profiilipalkista sisältää:

  • ensimmäisen kruunun asettaminen;
  • kantavien seinien asennus.

  Menetelmä profiloitua puutavaraa varten "ei jäännöstä"

  Ennen rakennustyön aloittamista on tarpeen oppia, kuinka asianmukaisesti maata puuta rakennettaessa taloa.

  1. Ensimmäisen kruunun asennus. Se on asetettu pohjalla, joka on pinnoitettu puolipuulla - tämä on luotettavin vaihtoehto, joka antaa vakauden. Rullaa se eristyskerros, jota käytetään juuttina tai hinauksessa.

  Kiinnitä huomiota!
  Jos eristys on hinaus, se on tasaisesti jakautuneena profiilipalkin pinnalle vähintään 10 cm: n vapaudelle seuraavan sulkurautaa varten.

  Kuvassa näkyy säteen asento

  1. Seuraava rivi on säädetty aiemmin valitulla kulmaliitoksella. Voitetuin vaihtoehto - kokoaminen avaimille, se estää täysin puhaltavan. Kaksi ensimmäistä kruunua on käsiteltävä antiseptisellä aineella suojaamaan hajoamista. Heti kun palkit asetetaan ensimmäiseen kruunuun, muodostaen toisen, on tarpeen yhdistää ne. Tämä tehdään rakenteen vahvuuden antamiseksi.

  Rivien kiinnitys suoritetaan puuta, metallia tai puuta käyttäen. Parempi saman rodun kuin kaikki aihiot. On suositeltavaa tehdä reikiä niihin etukäteen - tämä auttaa välttämään tilan, kun eristetty eristys on kääritään porakruunuun.

  Reiän tulee olla täsmälleen saman halkaisijan kuin tukipylväs. Optimaalinen halkaisija on 3-4 cm, reikien välinen etäisyys on 120-150 cm. Samanaikaisesti 2-3 riviä yhdistetään.

  Vihje!
  Viimeiset kaksi kruunua ei ole kiinnitetty yhteen. Tämä johtuu siitä, että ne on poistettu kattopalkkien asettamiseksi.

  1. Profiilipalkin asettaminen omiin käsiinsä liittyy siihen, että jokaista puisen elementin on itsenäisesti käsiteltävä tulenkestävin keinoin. Voit tehdä tämän käyttämällä laajaa harjalla tai suihkeella.
  2. Erityistä huomiota kiinnitetään kulmiin. Ura-piikki-tekniikka soveltuu paremmin. Se suojaa täysin tuulelta. Lisäksi kullakin kruunulla eristys on asetettu, erityisesti puutavaraa 150 * 150 mm.

  Juuston asettaminen puulle - mezhventsovy eristys

  1. Joka 4-5 kruunaa toistetaan kulmikas puupuuvarsi - tämä on välttämätöntä hirsitalon vakaudelle. Mutta on mahdotonta täysin rakentaa hirsitalo tällä tavalla - tämä on puhdistettu yhteinen.

  Puun asettaminen oven ja ikkunan aukkojen lähelle

  Jokaisessa talossa on tarkoitus asentaa ovenkehys ja laitteen ikkuna-aukot. Tekniikka, jossa profiloidulla puulla on kaksi vaihtoehtoa: asennus kruunujen asentamisen ja rakentamisen päätyttyä.

  Lisää aikaa. Oven tai ikkunan aukon paikalleen tehdään epätasaisen palkin kaksi puolta. Ne on istutettu kohtisuoraan kannelle ja toisella puolella tehty ura.

  Ympäryksen varrella on juutin eristys puuta varten. Countdown-kruunut alkavat toisella. Ensimmäinen - kiinnitys ei ole otettu huomioon missään.

  Ovien ja ikkunoiden kehysten asennus rakentamisen aikana

  Asennettaessa ovi- ja ikkunalaatikko tehdään talonrakennuksen jälkeen.

  Propyylilajituksen jälkeen

  Tangojen väliin jää pieni aukko, jossa aukko on oletettu. Eli pitkät ja lyhyet aihiot vuorotellen pinotaan.

  Ajastin tulee toisesta kruunusta. Aukon leveyden tulee olla 5 cm suurempi kuin sen pitäisi olla. Oven tai ikkunan laatikko on välttämätön.

  Profiililuonteisen puun ominaisuudet

  Puutavara 150x150 edellyttää, että työkappale on täysin käyttövalmis. Sen puoli voi olla tasainen tai kupera - voit valita minkä tahansa ulkoiselle ja sisemmälle puolelle. Jokainen myöhempi kruunu asetetaan juuttieristyksen kerrokseen, joka on tiukasti sidoksissa piikarbora-systeemiin.

  Yleensä valmistajat tuottavat työkappaleita, joiden pituus on 6 m, mutta seinä voi olla paljon pidempi. Laadukkaiden palkkien asettamiseksi on tarpeen yhdistää ne yhteen. On tärkeää estää kylmän tunkeutuminen.

  Tee näin seuraavasti:

  1. kahden puisen aihion risteyskohdan paikan päällä kaareen muodostettiin kranaatti;
  2. tartunta suoritetaan "kastikkeessa" - toisaalta on pitkä piikki ja toinen on ura, niissä on juutti;
  3. estämällä nivelen niveltulojen lukitseminen lisää vahvuutta;
  4. kussakin seuraavassa rivissä liitos hieman siirtyy - tämä on tarpeen rakenteen luotettavuuden kannalta.

  Rakennuksen hinta kasvaa tässä tapauksessa suuren jätemäärän takia aihioiden leikkaamisen jälkeen. Jos talon hankkeen koko on 6 × 6 m, kustannukset ovat paljon pienemmät.

  johtopäätös

  Voit rakentaa talon itse puusta, sillä sinun on hallittava muninta tekniikka. Se on melko yksinkertainen, jossa on vähän puusepän taitoja ja tiukkaa noudattamista työjärjestyksessä, pian tulet omistamaan puinen maalaistalo.

  Tässä artikkelissa oleva video antaa sinulle mahdollisuuden tarkastella visuaalisesti edellä mainittua materiaalia, katso.

  Rakennamme kylpyläomme itseämme: kuinka rakentaa kylpylä baarista oikein

  Joten olet jo asettanut kylpylän pohjan, ja valitsit puun seinien materiaaliksi. Erinomainen vaihtoehto, melko kestävä, ympäristöystävällinen ja helppokäyttöinen! Jos olet uusi rakennus, puu on paras valinta.

  Silti tällainen yksinkertainen ja monipuolinen materiaali vaatii joitakin tietoja ja taitoja, joita tarvitaan seinien rakentamisessa. Erityisesti tällaiselle rakenteelle kuin kylpy, jonka järjestelyä varten tarvitaan tiettyjä lisätoimenpiteitä.

  Ennen kuin aloitat kylvyn rakentamisen tällaisesta materiaalista kuin baarissa, sinun pitäisi oikein laskea seinän puutavaraa, oppia yhdistämään palkit ja liittää ne pitkin pituutta, valitse eriste kruunujen välille ja paljon muuta. Harkitse nämä kysymykset peräkkäin.

  Perustietoa kylpylän rakentamisesta

  Kylpyammeen, erityisesti seinien rakentaminen voi olla melko kallista. Nykyaikaisilla rakennusmarkkinoilla on valtava valikoima sekä perinteisiä että moderneja materiaaleja, joita käytetään laajasti rakennusten rakentamiseen tietyn käyttötarkoituksen mukaisesti. Mutta puu kylpylä on suosituin tuote monista syistä. Tämä on pitkä perinne rakentamisessa, laaja, suhteellisen alhainen hinta, ympäristöystävällisyys ja helppokäyttöisyys.

  Puutavara tässä tapauksessa on paljon yksinkertaisempaa materiaalin työssä. Lisäksi se ei vaadi lisäkäsittelyä siinä tapauksessa, että ostat sen eikä valmistukaa itse.

  Jotta ei aiheuta ylimääräisiä kustannuksia seinien eristykselle, on syytä ottaa palkki, jonka poikkipinta on 150 x 150 mm. Puun seinien paksuus on optimaalinen, ja voit käyttää kylpyammeet ympäri vuoden. Jotta saumojen välinen liitäntä olisi tiheämpi ja valmiin seinän ulkonäkö on esteettinen ja miellyttävä, jokainen puu on asianmukaisesti leikattava.

  Yksi puun tärkeimmistä positiivisista ominaisuuksista on se, että tämän materiaalin seinät eivät vaadi ylimääräistä ulkopintaa; ne näyttävät itsevarmaalta, sinun tarvitsee vain huolellisesti käsitellä palkit. Jos aiot sisustaa ulkoseinien ulkoseinämiä, riittää, että tasoitetaan materiaali vain saunan sisätilalta.

  Ensimmäinen vaihe saunan rakentamisessa puusta on kiinnitysrenkaan asentaminen valmistetulle pohjalle. Paras valinta puun valinnalle sitovaa kaulusta varten on massiivipuuta tuhkaa, tammaa ja lehtikuusesta. Muista käsitellä rakennusmateriaalia antiseptisilla aineilla.

  Hirsitalon ensimmäisen kruunun asettaminen

  Kylvyn koko puun laatu ja vakaus puusta riippuu siitä, kuinka hyvin laitat ensimmäisen kruunun. Ja meidän pitäisi valmistautua perusteellisesti tähän työhön, laskemalla jokaisen askeleen etukäteen.

  Ennen ensimmäistä ensimmäistä vyölukkoa asettamisen päälle on asetettava vedenpitävä kerros kylpyläosaston päälle. Ennen tätä, tarkista peruspinnan taso: sen on oltava tarkalleen vaaka. Jos pudotus on yli 1 senttimetriä, kohdista se betonin kanssa.

  Sen jälkeen sijoitetaan tasaisesti ruberoidi useisiin kerroksiin, jotka ovat tahriutuneet toistensa kanssa mastiksella. Asiantuntijat kutsuvat seuraavaa tekniikkaa optimaaliseksi: 2 kerrosta kateaineistoa, asennusalusta, toinen kerrosmateriaali kerros. Ensimmäisen kruunun palkit on yhdistetty toisiinsa puolipuussa ja estävät mahdolliset viivytykset myöhemmin, järjestä salainen piikki.

  Seuraavaksi, kiinnittämällä kruunu teräsnapsilla. Niitit tapetaan puun ulkopuolelta ja hirsitalon rakentamisen jälkeen ne voidaan poistaa.

  Seuraava askel on lämmittää kruunu. Tätä tarkoitusta varten pellavan ja juuttikuidun kerros, joka on asetettu palkin yli, on optimaalinen. Seuraava kruunu asetetaan eristyskerrokseen ja niin edelleen, vuorotellen puun ja lämmöneristyksen välillä. Tämä auttaa välttämään ilmavirtaa mahdollisissa aukkoissa ja sillä on tärkeä rooli kylvyn seuraavassa vesihöyry- ja höyrysulussa sisäpuolelta.

  Ensimmäisen kruunun puun valitseminen oikein

  Puutavarat on valittava ja valmistettava etukäteen, jotta rakentamisprosessin pienet asiat ja puutteet eivät häiritse. Ensimmäisen kruunun asentamiseksi sinun tulee valita laadukas materiaali, koska rakenteen eheys käytön aikana riippuu siitä:

  • puun on oltava täysin sileä;
  • pinnalla ei saa olla solmuja ja siruja;
  • tärkein edellytys on puun renkaiden enimmäistiheys; tällaisen materiaalin valmistukseen otetaan puun keskiosa;
  • puutavaran puutavaran puutavaran puutavara on kategorisesti mahdoton hyväksyä paitsi ensimmäiselle kruunulle myös koko hirsirakennukselle.

  Tehdasvalmisteinen puu on yleensä jo käsitelty ja täysin käyttövalmis, mutta lisäkäsittely ei haittaa erityisesti kylvyn rakentamista. Puhdista tangot mastiksella, joka on valmiiksi sekoitettu kaivostoimintaan. Tähän koostumukseen perustuva kyllästys imeytyy täydellisesti puuhun. Puun päitä ei tarvitse käsitellä, niiden on pysyttävä paljaina ja annettava kosteus itsestään kuivattaessa ja kutistettaessa rakennetta.

  Se riippuu siitä, kuinka varovasti hoidat puuta, kuinka kauan alempi kruunu palvelee, uskon ja totuuden, ja siksi kaikki kylpyammeesi seinät.

  Puutarhojen linnoitusliitokset

  Kylvyn seinämissä on useita tapoja yhdistää puutavara, joka välttää tuulen ja kylmän lämpötilan vaikutukset huoneeseen ulkopuolelta. Harkitse kukin niistä tarkemmin.

  Menetelmä yksi: päittäisliitos. Kun palkit kiinnittyvät päätyyn toisiinsa, jokainen liitos sauma seuraavan päällekkäisyyden päälle. Joten pään liitos on luotettava ja ajan mittaan ei menetä ominaisuuksia, seuraa palkkien päitä: niiden on oltava täysin tasaisia. Otpil tekee 90 asteen kulman.

  Kuitenkin pehmeä liitos, jopa hyvin tiheä, ei sulje pois melko suuria lämpöhäviöitä kylvyn tällaisissa kulmissa. Koska kylpy on lämmin ja viihtyisä, on syytä harkita sellaista menetelmää kuin "lämmin nurkka", joka on baarien yhdistelmä juuripikiksi.

  Tällaiselle liitokselle näytetään yhden uran päätyosassa erityinen ura, ja lopussa toinen pystysuora piikki tehdään. Joissakin tapauksissa se tehdään kaksinkertaisella tai kolmella uritetulla piikillä, toisin sanoen useilla pystysuorilla piikkeillä tehdään vastaavasti.

  Riippumatta siitä, minkä tyyppistä liitäntää voit valita kylpyhuonesi seinille, tärkeintä - älä unohda kirjanmerkkiä lämmittimen välistä eristämistä palkkien välillä. Tämä samalla lisää rakennusmateriaalien yhdisteiden tiheyttä ja toimii erinomaisena eristyksenä koko hirsitaloon.

  Joskus rakennuksen aikana voi olla tarpeen yhdistää tankoja pitkin. Tällöin silmukkamallia ei suositella käytettäviksi. Tällaista työtä varten on olemassa erilaisia ​​tyyppejä, joita on käytetty pitkään:

  • vinot leikkaus päissä tai vinot päki;
  • rypytyksen päätypinta harjalla;
  • suoraa vuorausta, jossa pituus on kaksi kertaa suurempi kuin puun paksuus;
  • suhteellisen uusi ja käytännöllisempi vinoviivan päällys- ja vuorausmenetelmä, joka tarjoaa vastustuskyvyn sivuttaiskuormituksille.

  Eristys, jota käytetään kruunujen välissä

  Kuten edellä mainittiin, pellava kangas on optimaalinen materiaali eristyksen aikaansaamiseksi kruunujen väliin. Nyt voit ostaa sen missä tahansa rakennuksessa. Tämä eristys on saatavana rullina eri leveydeltään valitun lokin tai palkin koosta riippuen, mikä helpottaa huomattavasti valintaa, lisäksi on helppo leikata kaistaleet pitkin valitun pituutta. Tämä materiaali on valmistettu luonnollisista juurista ja pellavista luonnonkuiduista, koostumus tehdään tiukkoina mittasuhteina.

  Tuotantoprosessin aikana saavutetaan erittäin tiheän ja tasaisen paksuuden omaava raina, jossa kuidut kiinnitetään yhteen erikoisneulojen avulla, joissa on lovet.

  Pellavan pellavan sijoittaminen palkkien väliin lämmittimenä seinien rakentamisprosessin aikana säästää itsesi tarvittavasta lisätulostuksesta ja sen jälkeen, kun palkki kutistuu, seinät muodostavat kiinteän monoliitin. Tällainen kangas ei liukuudu kruunujen kiinnittämien jännitysten vuoksi, se tarjoaa yhtenäisen eristyksen pitkin sauman pituutta, joka on vastustuskykyistä kosteudelle, tuulelle ja pölylle, lämpötilan muutoksille ja muille ilmastollisille häiriöille.

  Nagel puuta varten

  Kehyksen kruunu olisi yhdistettävä toisiinsa koko kehällä, samoin kuin linnayhteyksien kulmissa tukien tai puukappaleiden avulla. Tällaiset tapit olisi valmistettava lehtipuusta eli lehtikuusta, tammesta tai tuhista. Hyvin jalostusprosessi on: ottakaa levy-tuumaa, leikattu pois neliölevyistä. Sahaamisen jälkeen haluttuun pituuteen. Anna lamelleista pyöristetty muoto kampaamalla ja sivuttaen sivuseinät.

  On paljon yksinkertaisempi ja vähemmän kallis, "laiska" tapa tehdä jal. Osta myymälästä valmiita pistokkaita lapioille ja poraajille ja leikkaa ne haluamasi koon mukaan. Tämä voi säästää paljon rahaa, varsinkin aikaa.

  Puukappaleiden asennus tehdään puolitoista metrin etäisyydellä toisistaan ​​ja epäonnistumatta kehyksen molemmille puolille kulmissa. On tarpeen kiinnittää puuta seinän niissä osissa, joissa ikkunat ja ovet sijaitsevat, ja kiinnitä se 15 - 20 cm: n etäisyydellä laatikon reunan kohdalle. Tämä sulkee pois sen, että puutavaran puun kuivauksen aikana ja kylpytilan kutistumisprosessin aikana puun ruuvaaminen myöhemmin irrotetaan.

  Tikkaiden asentamiseksi reikää porataan yläosasta niin, että molemmat yläpalkit lävistetään, ja kolmasosassa on 5-7 cm: n syvennys, ei enempää. Kiristä tiukasti halkaisijan halkaisija: sen tulee olla noin 2 mm pienempi kuin reiän halkaisija. Jos et ole noudattanut tätä sääntöä, tukkeumien aikana kutistuminen voi "mennä huvialueelle", mikä johtaa niiden merkittävään vinoutumiseen ja vaikuttaa ikkunoiden ja ovien laatikoihin. Nagelin on helposti päästävä reikään ajettaessa ja uppoa ylempään säteeseen 5 senttimetriä.

  Tämä tapa asentaa tapit on yksi yleisimmistä, muttei ainoa. Monet mestarit ovat löytäneet menetelmänsä, joka on tullut tutuksi. Kaiken kaikkiaan nagelin tärkein tehtävä on poistaa puun uppoaminen muurauksessa ja varmistaa oikea kutistuminen kuivausprosessin aikana, jonka aikana puu liikkuu vapaasti pitimen pintaa pitkin.

  Edellä käsitelty tekniikka mahdollistaa ilman erityisiä ammattitaitoja pystyttää vaaditun korkeuden seinät samalla kun otetaan huomioon puun luonnollinen kutistuminen ja vastaavasti kutistuminen rakennuspuun kehyksen korkeudella noin 7-8 prosenttia.

  Liittyvät videot

  Puun seinien rakentamisen loppuun saattaminen

  Sen jälkeen, kun puun seinämien rakentaminen kylpylälle on päättynyt, menettämättä aikaa, sinun on asennettava kattopalkit ja katon rakenne. Älä viivästytä tätä, koska kylvyn avoin sisäinen tila altistuu saostumisen ja puumaisten hyönteisten tuholaisten vahingollisille vaikutuksille sekä käytetyn puun hajoamiseen.

  Kun katto on asennettu, voit työskennellä turvallisesti seinien vedenpitävyydestä sisäpuolelta ja sisustuksen viimeistelystä. Mutta se on toinen tarina, sinulla on vielä paljon tehtävää, jotta kylpylä voi ilahduttaa sinua, perheesi ja vieraasi. Ja tarkastelemme jokaisen vaiheen seuraavissa artikkeleissa.

  Tapoja yhdistää puu omiin käsiinsä. Mikä on helpompaa ja luotettavampaa? Valitse itsesi!

  Hei, tiedustelevat vieraat ja blogin säännölliset lukijat! Tänään analysoidaan tätä aihetta: miten puu kytketään niiden väliin? Uskon, että monet aloittelevien rakentajat ovat hyödyllisiä ja mielenkiintoisia...

  Häikäisevissä kirkkauden säkeissä, välttämättömät rakennusmateriaalit - puu. Hänet tunnetaan erinomaisista teknisistä ominaisuuksista, viehättävästä ulkoasusta, jumalallisesta tuoksusta ja uskomattomista paranemisominaisuuksista.

  Tuoksuinen puu on hämmästyttävä minkä tahansa esineen rakentamiseen: tervetuloa ja terveyttä parantava kylpyamme; ystävällinen ja viihtyisä koti; mukava ja mukava huvimaja; toimiva ja tiivis taloudellinen malli.

  Älä usko? Sulje silmäsi ja kuvitella itsesi puurakenteessa, mitä tunnet? Salaperäisen metsän loistavat tuoksut, kirkkaan auringon autuas lämpö, ​​kesä-sateen kristallipisaroiden viileys, lintujen melodinen laulaminen ja sateenkaaren taianomainen kauneus kristallinkirkkaassa virrassa? Suuri kuva...

  Haluatko nauttia siitä päivittäin? Sitten rakennuksen aikana, suositaan puuta. Esineen rakentaminen omilla käsillä ei aiheuta ongelmia. Yksi tärkeimmistä kohdista on valita oikea tapa yhdistää luonnollinen materiaali toisiinsa. Kuitenkin nyt selvitetään, miten puu voidaan kytkeä ilman arkkitehtonisen taiteen asiantuntijoita.

  Tästä artikkelista opit:

  Menetelmät materiaalin kiinnittämiseksi keskenään

  Puumateriaalin rakenteiden rakentaminen on ollut menestys tuhansia vuosia. Tänä aikana kehitettiin ja toteutettiin useita optimaalisia ja nerokkaita vaihtoehtoja raaka-aineiden kiinnittämiseksi kulmissa ja pituussuunnassa (eli pituussuunnassa), jotka ovat sekä profiilipalkin että tavallisen materiaalin kannalta merkityksellisiä.

  Kuten yllä mainittiin, esinettä pystytettäessä palkit voidaan kiinnittää keskenään pituussuunnassa ja kulmissa. Mikä on ero? Tosiasia on, että kulma-asentoa käytetään kiinteiden seinien ja houkuttelevien sisäisten osioiden rakentamiseen huoneeseen. Kiinnityspituutta käytetään, kun tarvitset materiaalin rakentamista. Miten se on No, katso: siellä on loki 4 metriä pitkä ja projektissa määritellyn seinän koko 6 metriä, tässä tapauksessa sinun on pidennettävä raaka-aineita.

  Tyyppien kulmakiinnitys

  Voit yhdistää materiaalin kulmiin kahden vaihtoehdon ansiosta:

  • jäljelle jäävällä tavalla - tarkoittaa raaka-aineiden käyttöä pidempään kuin on tarpeen esineen rakentamiseksi;
  • ei jäännöstä - olettaa, että rakenteessa on täysin sileät kulmat.

  Käytännön näkökulma

  Vastuullisella materiaalilla on vastuullinen vastuu - puun suojaaminen ilmastollisten tekijöiden tuhoisilta vaikutuksilta - sademäärä ja tuuli. Tämä malli on kuitenkin kallis raaka-aineiden kulutuksen ja ongelmallisuuden takia.

  Esine, jolla on ihanteellisesti tasaiset kulmat, altistuu ilmastollisten ilmiöiden tuhoisalle vaikutukselle. Mutta sen rakenne on melko yksinkertainen ja halpa verrattuna edelliseen versioon.

  Esteettinen näkökulma

  Jäljelle jäänyt rakenne näyttää paljon houkuttelevammalta kuin ilman niitä, koska se liittyy ystävälliseen kämpään tai ylelliseen torniin. Mutta onko hänellä kultainen kolmio vallasta muodikas Olympus, mitä luulet, mikä tyyli? Aivan oikein! Venäjän suuntaan.

  Erilaisia ​​nurkkaan asennettavaa jäännöstä

  Jäljelle jää seuraavia kulmakappaleita:

  Jotta selkeät, harkitse vaihtoehtoja yksityiskohtaisemmin.

  "Okhryapissa"

  Tämäntyyppinen asennus edellyttää kaksi puolipyöreä kulhoa (lokille). Kun lokimerkki kootaan lokista, tätä menetelmää kutsutaan myös "kulhaksi". Toisin sanoen muodostetaan symmetriset syvennykset, joiden syvyys on palkkiosasta ja sitten osat on yhdistetty lukon periaatteen mukaisesti.

  "Puolipuussa"

  Puolipuun kiinnitys on yksinkertaisin asennus. Se merkitsee pelkästään kulhoa, mutta myös pituussuuntaista uraa, joka on täytetty eristämällä - juutti, sammalla tai lnovatiinilla. Suunnittelu vahvistetaan nauloilla tai niitteillä. Rakenne on hermeettinen.

  "Fat Cat"

  Asennuksessa "rumpu" tarkoitetaan poikkisuuntaisen loven, uran, pienet ulkonemat, jotka sijaitsevat kuoppalevyssä, mikä edesauttaa luotettavan rakenteen rakentamista.

  Varoitus! Haluttaessa tahansa voidaan vahvistaa tapilla - tämä on avain kestävillä puulajeilla valmistetun sylinterin muodossa. Se on asennettu pystysuoraan kruunujen porareikään. Nagel tekee rakentamisesta kestävämpää. Usein käytetään näihin tarkoituksiin pitkiä metallinen nappuloita.

  Kulmamalliin ilman jäämiä

  Jäljellä on kaksi erilaista nurkkaan asennusta:

  Tarkastele niitä tarkemmin.

  "Lapa pussilla"

  "Lapa pussilla" tarkoittaa monimutkaisen urajärjestelmän olemassaoloa, joka vastaa raaka-aineiden turvallisesta kiinnittymisestä keskenään. Menetelmä on vaikea, mutta erittäin tehokas. Tassun pintaan leikataan ulkonema. Sen pitäisi näkyä kohteen sisäkohdassa.

  Kruunun pohjasta (tietenkin ylhäältä), reikä leikataan aiemmin tehtyyn piikkiin. Sen jälkeen malli on kytketty. Tämä vaihtoehto on samanlainen kuin konstruktion kokoonpano. Suunniteltu tällä tavalla hemmottelee sinua turvallisuudella, perusteellisuudella ja erinomaisella ulkonäöstä.

  "Sovittaa yhteen"

  Kiinnitys palkin "lovi" on melko yksinkertainen, mutta kestävä ja kaunis kulma-asennus. Vaihtoehto tarkoittaa kahden logon kytkemistä erikoishampaisiin. Reikien suorat kulmat suuntautuvat toisiaan kohti: yksi on piikkejä ja muut urat. Tällainen "lukko" tarjoaa turvallisen kiinnityksen ilman aukkojen läsnäoloa ja antaa vakauden kehykselle.

  Pitkittäinen asennus

  Kulmakokoonpanon lisäksi on pitkittäisasennus. Pituudeltaan on saatavana seuraavia puulajeja:

  • juurikas piikki;
  • "Puoli puu";
  • kiinnitys;
  • vino luukku.

  Jokainen tapa on hyvä omalla tavallaan. Tarkastele niitä tarkemmin.

  Root thorn

  Tämä menetelmä merkitsee uran läsnäoloa yhdellä lokilla ja toisella puolella olevan trapetsin muotoisen kiinnityspiikin. Suunnittelun luotettavuutta täydentävät kiinnitystappi ja juutti.

  "Puolipuussa"

  Tämä menetelmä käsittää leikkaamisen kulman puuhun poikkileikkauksen keskelle (poikittainen). Yhdessä lokissa pitäisi puhaltaa nappasi nurkkaan ylöspäin ja toisella - alaspäin. Valmistustöiden jälkeen palkit pinotaan toisiinsa. Tämä vaihtoehto on helppo rakentaa, mutta haittana on - liitännän alueella loki muuttuu ohuemmaksi, mikä haittaa sen teknisiä ominaisuuksia. Lisäksi kiinnike voi rikkoa kutistumisen aikana.

  appositio

  Tämä liitosvaihtoehto on nopea ja yksinkertainen. Se merkitsee lokien liittämistä kiinnittämällä. Toisin sanoen palkin toinen pää levitetään toiseen päähän. Sen jälkeen rakenteen elementit liitosvyöhykkeessä kiinnitetään metallileikkeillä. Rakenne on vahvistettu erityisillä rei'itetyillä kiinnitysosilla luotettavuutta varten.

  Viisto lukko

  Tätä silmukointimenetelmää on vaikea toteuttaa, mutta se on sen arvoista, koska se on erittäin luotettava. Viistetyt elementit leikataan materiaalin päistä. Työn tuloksena on ura ja piikki, jotka muodostavat vinon "lukon". Raaka-aineet levitetään toisiinsa ja liitetään toisiinsa. Suunnittelu vahvistetaan tukipylvällä.

  T-muotoisten kiinnitystyyppien sisäisten väliseinien rakentamiseen

  Tämä liittämismenetelmä on tarkoitettu osioiden luomiseen. Voit tehdä tämän käyttämällä seuraavia vaihtoehtoja osion kiinnittämiseksi seinään:

  • pan (lohenpyrstö) - luo puolisuunnikkaan piikki;
  • suora ura juurikanavassa;
  • lukitusuralla kiinnityspiikkiin.

  Seinän T-muotoinen kiinnitys osalla ei käytännössä eroa palkin pitkittäisestä ja kulmikkaasta asennuksesta. Raaka-aineen päästä leikataan piikki, seinään tehdään ura. Sisäpuoliseen väliseinään tarkoitettu palkki työnnetään uraan ja kiinnitetään.

  Luulen, että kysymys siitä, miten yhdistää kaksi palkkia, ajattelin sen.

  Mitä muuta sanoa? Palkkia käytetään usein ullakkohuoneisiin, asuinkerrostaloihin ja kellariin. Tällöin on suositeltavaa käyttää massiivipuuta. Liitokset ja liitokset heikentävät rakennetta ja kuormitus täällä on uskomattoman suuri.

  Anekdootti ei ole aihe: Kun herrasmies kutsuu naisen saunaan, nainen pitää sitä likaisena tarjouksena.

  Näin ollen puutavaran eri vaihtoehdoista kukin henkilö voi valita menetelmän, joka antaa rakenteen vakauden, luotettavuuden ja kestävyyden. Valitse!

  Lämmin ja viihtyisä puurakenteesi, olkoon se talo tai kylpyamme! Hei!

  Viisauden lainaus: Mikään ei voi olla kaunista kaikilta näkökulmilta. (Horace).