Ristikkopohjamaalaus

Talo on rakennettu, on aika ulkoa koristeluun. Ei pelkästään estetiikan vuoksi, vaan myös materiaalien pinnan suojaamiseksi ilmakehältä ja muilta ulkoisilta vaikutuksilta.

Ensinnäkin, jalustan edessä on tarpeen, kuten tämä on perustuksen ulompi osa - koko rakennuksen perusta, ja maapallon olosuhteet ovat aggressiivisimmat. Mikä on socle laatta, miten valita ja miten työskennellä sen kanssa?

Mikä on jalustan kaakeli?

Julkisivun alaosan viimeistelyyn on monia materiaaleja. Suosituimmat:

1. tiili laatta socle. Se tehdään yksinkertaisella korkean lämpötilan (1000º) paahdolla puhdistetusta savesta.

klinkkerilevyjen asennus

Käytetään pääasiassa julkisivuihin, kiitos:

 • korkea lujuus;
 • kestävyys (Euroopassa, klinkkerillä päällystetyt talot ovat olleet 1800-luvulta lähtien seisomassa melkein ennallaan);
 • alhainen veden imeytyminen;
 • korkea jäätymisvastus;
 • veden kestävyys;
 • vastustuskyky aggressiivisille aineille.

2. Maadoitettu sementtilaatta. Se on valmistettu betonista ja tämä on huokoista materiaalia ja hyvin imeytyy kosteuteen. Tällainen vuoraus vaatii pakollista käsittelyä vettähylkivillä koostumuksilla.

viimeistely sementtilattialla

3. Luonnonkivi. Se näyttää jaloilta, kestäviltä, ​​voimakkailta ominaisuuksiltaan. Miinukset: hinta on myös korkea; suuri massa, joka vaikeuttaa toimitusta ja asennusta, lisää kuormaa säätöön.

luonnonkiveä

4. Keinotekoinen kivi. Se ei ole huonompi kuin luonnollinen, se on paljon halvempaa. Paino on pieni. Haitat: vähemmän käyttöikä, hoito vedenkarkeilla on tarpeen.

luonnonkivipenkki

5. Kellarin laatta "rikkoutunut kivi". Myös keinotekoinen kivi.

Plinth-kivi kellari-laatta

Se on valmistettu marmoripikareista ja akryylisideaineesta. "Ripped" on etupuoli, sisäpuoli on sileä, se yksinkertaistaa asennusta.

 • vahvuus;
 • palonkestävyys;
 • veden kestävyys;
 • pakkasenkestävyys;
 • estetiikka ei ole huonompi kuin luonnollinen vastapuoli;
 • monia värejä ja kuvioita;
 • helppokäyttöisyys;
 • ympäristön puhtaus (voidaan käyttää sisustukseen myös).

6. Maalausapu. Kiven / tiilen muovi jäljitelmä. Pieni paino, veden kestävyys, alhainen hinta, helppo asennus ja monet suunnitteluratkaisut.

Kehysasennustekniikka edistää kellarin hyvä ilmanvaihtoa. Miinukset: lämpölaajeneminen, ei kovin kestävä UV-säteily.

7. Polymeeri-hiekka laatta pohjaan. Koostumus: polymeeri, hiekka, pigmentti + modifiointiaineet.

kiillottaa kipsilevy

 • veden kestävyys;
 • vastus u / f;
 • pakkasenkestävyys (-70 ° C asti);
 • vastustuskyky ääriolosuhteista;
 • kulumiskestävyys;
 • vastustuskyky aggressiivisille aineille: öljyt, hapot ja muut saastumisen ja pesuaineiden haitalliset osat;
 • pieni paino;
 • erinomaiset lämmön- ja melueristysominaisuudet.

8. Hyper-puristetut laatat. Se on valmistettu irtotavarana olevista mineraalifraktioista painehitsausmenetelmällä sideaineiden avulla. Hyödyt: jäätymisvastus, veden kestävyys.

Kuinka valita liima perusfilmiin?

Useimmissa tapauksissa kaakelihella olevat laatat on tehty liima-aineella. Tätä työtä varten sinun on valittava vain etulama, jolla on seuraavat ominaisuudet:

 • tarttuvuus on vähintään 10-12 kilogrammaa neliösenttimetriä kohti;
 • plastisuus;
 • pakkasenkestävyys;
 • veden kestävyys.

Todistetut tuotemerkit:

 • CRISTALLIT;
 • graniitti;
 • Ceresit CM17 ja CM117.

Kuinka laatoittaa pohja?

Maatilan kellarikerroksen korkeus on 20 senttimetriä puoleen metriin. Läsnäolo kellarissa - enemmän. Alle 20 senttimetriä ei sallita SNiP koska liian alhainen kellari ei suojaa seiniä sateelta ja sulavedeltä, se ei voi estää kosteuden tunkeutumista taloon. Tässä luvussa sinun on keskityttävä vaadittavan määrän kellarilevyjen laskemiseen.

Kellarilevyn koristelu voidaan tehdä liimamenetelmällä, mekaanisella (kiinnitys ruuvilla), kehyksellä (tuuletettu julkisivu).

Liimamenetelmä voidaan asettaa:

 • klinkkerin;
 • luonnollinen ja tekokivestä, sis. "Ragged";
 • sementti- ja polymeerihiekkakiveä.

Polymeerihiekkakivejä voidaan myös asentaa mekaanisesti ja rungon tapaan, ja maadoitusta - kehyksessä.

Yleisiä suosituksia liimapintaan:

1. Ennen kuin aloitat, sinun on asennettava seisomaprofiili talon ulkoreunaa pitkin vaakatasossa vaakatasossa. Asennuksen jälkeen voit poistaa sen. Jalustan pituus on suuri, ilman alkulohkoa, rivit "kelluvat".

2. Pinta on puhdistettava pölystä ja lian poistamiseksi nyljeiden ja pullistusten poistamiseksi. Epätasaisuus ja pöly voivat heikentää tartuntaa. Jos tippaa on enemmän kuin 4 millimetriä, pohja on kastettava täydellisesti, kun kipsi kovettuu, kiillotetaan ja pinta päällystetään.

3. Jos laattojen sisäpuolella on sääntöjenvastaisuuksia, ne on myös hioitettava.

4. Ennen asennuksen aloittamista on suositeltavaa liimata vahvistusverkko alustalle. Jopa silloin, kun yksittäisiä laatat irrotetaan seinästä, ne pidetään "häkissä" ruudukon kustannuksella.

5. Liima kuivuu enempää kuin puoli tuntia, joten on mahdotonta välittömästi tahrata liian suurta aluetta. Kuivattu rakenne on parempi puhdistaa ja kipata seinää uudelleen. Lämpöä (kun liima asetetaan nopeammin), voit jatkaa tätä proseduota ruiskuttamalla levitysaluetta vedellä ruiskupullosta. On hyödytöntä laimentaa jäädytettyä koostumusta vedellä, se ei enää pidä laattoja.

6. On parempi pyyhkiä pois ylimääräinen liima heti. Jähmettymisen jälkeen puhdistukseen tarvitaan liuotinta.

7. Asennuksen päätyttyä on ehdottomasti pantava täyttö uudelleen pohjaan. Läpivirtauksen läsnä ollessa seinämien kautta virtaava sadevesi ei heikennä liimakerrosta.

Tekniikka, joka esittää klinkkerin esimerkkiä

1. Ensimmäinen rivi asetetaan hieman maanpinnan alapuolelle. Liimaa levitetään seinälle ja laattaan. Levittämiseen on suositeltavaa käyttää 6-8 mm: n hampaita kevyille laatille, 10-12 raskaille.

2. Seuraavat rivit on säädetty liitosten hajoamisen avulla. Sileiden saumojen muodostamiseen käyttäen laattojen risteyksiä.

3. Kun muuraus on kuivunut, injektointi suoritetaan pakkasenkestävistä julkisivu-seoksista. Seos on valittava vastaamaan kytkintä. Maalaus levitetään kumilastalla.

4. Samalla suorita liitos: puristetaan kuminauhaa saumaan. Tämä on välttämätöntä tehdä saumojen siistiksi ja puristaa kaiken ilman niistä.

5. Kovettamisen jälkeen blotit harjataan laattoilta jäykällä harjalla.

6. Ensimmäisen päivän viimeistelyn jälkeen kellari on suojattava vedestä ensimmäisellä viikolla - pakkaselta ja suoralta auringolta.

Ammattitaitoisen jalkakäytävän laatimisen hinta on 700 ruplaa neliömetriä kohden.

Plinth keramiikka

Jalusta on rakennuksen ulkoseinän alempi paksuuntunut osa, joka sijaitsee pohjalla, jossa on vedeneristyskerros tai liuskajohdon yläpuolinen osa. Pohjakerroksen paksuuntuminen lisää kellarin lämpöä ja vesitiivistystä, visuaalisesti lisää hyvän laadun ja vakauden rakentamista, koristeellinen sisustus on tärkeä osa arkkitehtuuriratkaisua.

Kattopinta on pääosin talon rakentamisen viimeinen vaihe

Jalusta voidaan valaa monoliittisesta teräsbetonista tai tiilestä, betonilohkosta, luonnonkivestä. Koska tämän hihnan sijainti maan läheisyyteen on lähempänä, kellari on alttiimpi saastumiselle kuin rakennuksen seinät, ja pölyisten rakennusmateriaalien pinnat ovat vaikeita puhdistaa. Siksi kellarin alue tarvitsee esteettisesti houkuttelevaa materiaalia, joka ei edellytä monimutkaista hoitoa.

Menestyvä tekninen ja arkkitehtuurinen ratkaisu on kellarin koristelu posliinista, klinkkeristä tai luonnonkivestä valmistetuista laatikoista, joilla on ominaisuuksia, jotka täyttävät pinnoitteen käyttöolosuhteet. Harkitse tekniikkaa, jolla keraamit kohtaavat keramiikkaa, mikä on aiemmin rikkonut työn määrä vaiheittain.

Materiaalien valinta

Keramiikan viimeistelyaineet:

 1. laatat;
 2. liima;
 3. lianvalmiste.

Oikean valinnan mukaan jokainen niistä riippuu työn lopputuloksesta. Harkitse periaatteet, joiden tulisi ohjata materiaalien valintaa.

laatta

Kellarin viimeistelyyn käytettävien laatikoiden pitäisi olla seuraavat ominaisuudet:

 • kovuus - vastustaa sokkia;
 • pakkasenkestävyys on edellytys ulkoiselle viimeistelyaineelle;
 • vähäinen veden imeytyminen - poistaa kosteuden kerääntymisen viimeistelyaineistossa;
 • kemikaalinkestävyys - kestävyys tien reagensseille talvella;
 • esteettisyys - tarve noudattaa julkisivun arkkitehtonisia ratkaisuja;
 • UV-kestävyys on edellytys vuorin värin kestävyydelle.

Kasvojen avulla voit suojata pohjaa negatiivisilta vaikutuksilta

Kun otetaan huomioon rakennuksen vastuu ja valmiin alueen suhteellisen pieni neliö, ei ole järkevää säästää materiaalin laatua tässä työssä, joten sen alapuolella, jossa on posliinista valmistettu kivitavara (gres) tai klinkkeri, joka on lueteltu, on täysin perusteltu. Laattojen väri, koko ja muoto valitaan erikseen, perustuen kellariin ja rakennuksen kokonaissuunnitteluun.

Luonnonkivirakenteiden hinta on paljon suurempi kuin gresin ja klinkkerin hinta, joten sen käyttö yksityisissä kotitalouksissa on harvinaisempaa.

Liima laattojen asettamiseen kellarikerrokseen

Liima-aineen ominaisuuksien on täytettävä sekä käyttöolosuhteet että verhous niin, että ei kielletä laattojen ansioita. Jotta säiliö perustuisi keraamisesti, on käytettävä ulkoisia töitä, kuten Ceresit CM 117, Isomat AK-22, Ferozit, Baumit Flex Top, Baumit Flex Uni, Scanmix Multisuper ja Scanmix Plastics.

Tärkein tekijä viimeistelyssä kellarissa on liiman käyttö ulkotöissä.

Nämä ovat erittäin elastisia liimoja, jotka neutraloivat rasituksia vuorauksessa lämpötilavaiheissa, ja ne on suunniteltu pinnanmuodostukseen, jonka veden imeytyminen on alle 0,3% (graniitti, klinkkeri).

Liimat Baumit Flex ja Baumit Flex Uni

Säätiö sekoittuu säätiön viimeistelyyn

Laattojen laastin pohjaan tulisi myös olla joustava ja pakkasenkestävä. Lisäksi lian värin on sovitettava sisätiloihin, eli se on tai se on tehokkaasti kontrastia laattojen väreissä tai päinvastoin sopusoinnussa sen kanssa.

Ceresit, Litochrom ja Starlike Monomix -laatat

Esimerkki oikeasta maalieristeen valinnasta kellarikerroksesta ovat sementtipohjaiset seokset Litochrom 3-15 (hitsin paksuus 3-15 mm), Litochrom 1-6 Luxury (1-6 mm), Camonica (5-30 mm x 14 väriä), valmiit koostumukset polyuretaanipohjainen CE40 Ceresit "Anthracite" (musta) ja Starlike Monomix (1-6 mm, saatavana 12 väriä).

Materiaalien kulutus

Laatan tarve lasketaan materiaalin tyypin ja muodon mukaan.

Jos materiaali on tasainen laatta, sen kulutus on yhtä kuin kellarin pinta-ala lisättynä 5% siitä trimmaukseen ja kellarin pinta-ala määritetään kertomalla sen kehä metreinä korkeuden mukaan.

Jos kellari on suunniteltu viimeistelevän klinkkerin kanssa "tiilen alla", on erikseen määriteltävä tasapinta (neliömetreinä) ja kulma-elementtien kulutus (lineaarimoottoreissa). Pääsääntöisesti ei ole tarvetta tehdä tällaista laskutoimitusta omalla tavalla - myyjä, joka on saanut tukikohdan neliön ja kulmien ja rinteiden lineaarisen pituuden, kutsuu viimeistelyyn tarvittavia materiaaleja.

Pakkauksessa kilogrammoina neliömetriä kohti on merkitty liimakoostumusten kulutusta laattojen asettamiseksi ja injektointia varten, joten liiman tarve on helppo laskea, koska pohjan neliö tunnetaan.

Pintavaatimukset

Menemme siitä tosiasiasta, että pohja on säädetty ilman poikkeamia pystytasossa, ja pohjan valmistelu ei vaadi aikaa vievää ja pinta-tasausvoimaa kipinöinnillä.

Rakennuksen sokean alueen viimeistelyyn liittyvän työn aloittamisen yhteydessä on jo järjestettävä, koska laattaosan alarivin on ripustettava sokean alueen päälle muodostaen parin, joka takaa mahdollisimman suuren vedenpoiston seinistä ja pohjasta.

Korkin viimeistelymenetelmät

Säätiön ulkokehää voidaan asettaa kahdella tavalla: "kuiva" ja "märkä", jotka eroavat toisistaan ​​materiaalin ja toteutuksen tekniikassa.

Kuiva tapa

Kellariin asennetaan useita laattoja tai useampien laattojen palasia, jotka on tiukasti kiinnitetty tietyn muotoisen puristetun polystyreeni-vaahdon levyn pohjalta. Pohjan reunoilla on kiinnityslukit viereisiin sirpaleihin. Tällainen vuoraus, jossa on eristyskerros, on asennettu suoraan pohjaan tai esirektiiviseen kehykseen erikoisruuvien avulla. Asennuksen jälkeen putkistojen ja sementtiseoksen välisten liitosten täyttö ja injektointi suoritetaan polystyreeni-vaahdon suojaamiseksi nivelissä.

Märkä viimeistely

Märkä vuorausmenetelmä on yleisempi ja se on perinteinen levytuotteiden kiinnittäminen liimaseoksessa, jota seuraa injektointi.

Märkä menetelmä, jossa käytetään liimakoostumusta keraamisten laattojen asennukseen

Useimmissa tapauksissa kellari on viilutettu valmiiksi valmistetulla eristyksellä ja vedenpitävä sen ulkopinta estääkseen pohjan jäädyttämisen ja lauhteen ulkonäön pohjakerroksen seinämiin.

vahvistaminen

Ennen raudoituksen aloittamista vedeneristyspinta pohjustetaan yhdellä adheesiota parantavista yhdisteistä, esimerkiksi Novol Plus 700: llä. Kun aluke kuivuu, vedeneristyskerroksen päälle asetetaan kerros erityistä vahvistusseosta, esimerkiksi "Baugut", jonka paksuus on 3-5 mm tai laattaliima. laatta. Sitten, odottamatta seoksen asettamista, se upotetaan liima-aineeseen kaikkialle pohjaan ja teräs- tai nailonpanssaroidut verkot vahvistetaan, mikä lisää liimakerroksen kantavuutta.

Vahvistusseos, esimerkiksi Baugut ja Novol Plus 700

Tätä tarkoitusta varten on mahdollista käyttää esimerkiksi alkalista kestävää vahvistusverkkoa ulkoisille eristysjärjestelmille SSA 1111 tai CCA 1111 Valmiera. Lujittava silmä on kiinnitetty pohjaan teräsputkilla tai itsekierteillen ruuvilla betonille, jossa käytetään suuria halkaisijaltaan olevia aluslevyjä, niin että sen pinnalla ei ole kuplia.

Liimakerros upotetun verkon pinnalla tasoitetaan laajan maalaustelan kanssa. Päi- vän kuluttua pohja on valmis pinnalle, jonka alkua ei pidä viivästyä - tarttuvuus tuoreella liimaseoksella on parempi ja pohja ei vaadi pohjustusta.

Laatoitus

Kun otetaan huomioon säiliön suuri pituus ja mahdolliset poikkeamat sokean alueen seinän vaakatasosta, ensimmäinen rivi laatat sijoitetaan tukipalkkiin, joka on kiinnitetty tiukasti vaakasuoraan rakennuksen kehällä. Pylvään tulee olla mahdollisimman kapea, koska sen purkamisen jälkeen on aukko, joka on patched with a trowel compound.

Jos kellarissa on tuuletusikkunoita, keramiikan sijoittaminen niiden väliin tapahtuu esikäsitellyn merkinnän mukaan, johtaen rivejä rinteestä kaltevaan suuntaan toisiaan kohti niin, että laatta ei välttämättä ole kulmassa.

Kaakelileikkaus suoritetaan jauhimella "sukhorez".

Suuri tiheys ja paleltumiskestävyys posliinista tai klinkkeristä eivät tarkoita täydellistä lämmön muodonmuutoksen puuttumista, joten laattojen tekeminen tehdään pakollisella liitoksen järjestelyllä, jonka vähimmäisleveys on 2 mm.

Keramiikkaa valittaessa on erittäin tärkeää kiinnittää huomiota sen suorituskykyyn.

Jos viimeistelyn taiteellinen päätös merkitsee saumatonta asennusta, huovutus on valittava laatan värin mukaan. Kiinteän paksuuden omaavien välilevyjen laitteeseen käytetään sopivan kokoisia muovisia ristejä.

Kun viimeistely on loppunut tasolle, jossa kellarin laajennus päättyy, on täytettävä viimeisen rivin ja seinän välinen tila sementtilaastilla tai laattaliimalla. Viimeinen keramiikan rivi asetetaan pohjan päähän, jonka kaltevuus on 10-15 astetta ulospäin. Viimeisten pystysuoran ja vaakasuoran rivin laattojen liitospäät maadoitetaan kulmassa "kuivan leikkurin" kanssa, kunnes niiden rajapinnassa ei ole aukkoa.

Liimaa levitetään laattojen takapuolelle tasaisella lastalla ja levitetään tasaisesti, minkä jälkeen sen ylimäärä poistetaan "kampalla" liimakerroksen valittujen hampaiden mittojen mukaan. Liima-aineen paksuuden tulee olla 5-10 mm.

2-3 päivän kuluessa muninnan lopettamisesta he alkavat täyttää tarttuvat nivelet.

Saumaus

Kellarissa olevan pinnan liitosten täyttötekniikka ei poikkea sisäisen työn samanlaisesta suorituksesta. Kiinnitysliitokset, niiden leveydestä riippuen, tehdään kumilastalla tai rakennus-ruiskulla, jota seuraa seoksen tiivistäminen ja tietyn muotoisen profiilin muotoilu lastalla.

Viimeinen vaihe laattapohjasta on tiivistys.

Kun viimeistelee kiviä, ylimääräinen seos poistetaan 15-20 minuutin kuluttua injektoinnista, kun liimalla oleva liima asetetaan. On parempi poistaa ylimääräinen liima ja lika klinkkerilevystä välittömästi, koska myöhemmin sen huokoinen rakenne on vaikeampi puhdistaa.

johtopäätös

Klinkkerilattian tai posliinista valmistetun kattokerroksen alapuolella on kallis toiminta, mutta monien positiivisten ominaisuuksien kestävyys, jonka säätiö hankkii tuotannonsa jälkeen, kattaa kaikki kustannukset. Ja jos harkitsemme mahdollisuutta suorittaa tällainen sisustus itsenäisesti, mikä antaa merkittäviä kustannussäästöjä, tämä teknologia säätiön järjestämiseksi tulee entistä houkuttelevammaksi, mikä selittää sen suosion.

Pinta-ala posliinista ja klinkkerilaatat

Kellarin julkisivujen viimeistely on varsin yleistä. Tämän materiaalin viimeistelyyn on monia vaihtoehtoja. Julkisivujen laatat voivat olla ongelma, joten sinun on purettava kunkin materiaalin edut ja haitat.

Mikä on tarpeen sulkea pohja

Kellari on osa rakennusta, joka suojaa alakerran lattiaa kosteuden ja kylmän vaikutuksilta. Jalkakäytävälaatta sijoitetaan seuraaviin tarkoituksiin:

 • vedenpitävä kellari;
 • talon pohjan suojelu pakkaselta;
 • säätiön suoja maalta ja sedimentin kosteudelta;
 • rakennusmateriaalien suojaaminen kondensaatin muodostumista vastaan;
 • julkisivujen suunnittelu.

Julkisivujen viimeistely auttaa luomaan talon yksilöllisen suunnittelun. Kaunis ja siististi sisustettu pohja on lopullinen kosketus, joka määrittelee asumisen kuvan. Runsaat vaihtoehdot auttavat kääntämään kaikki suunnittelija fantasiat todellisuuteen ja luomaan talon yksittäisen julkisivun.

Plinth vaatimukset

Julkisivun kellarikerrosten valinta olisi tehtävä ottaen huomioon säätiön suojeluvaatimukset. Laattapohja suojelee ensin säätä ulkoisen ympäristön aggressiivisilta vaikutuksilta. Päällekkäisen materiaalin on täytettävä seuraavat vaatimukset:

 • päällysteen on oltava iskunkestävä rakennuksen suojaamiseksi mekaanisilta vaikutuksilta;
 • pohjan pohjasta on suojattava vettä ja sen höyryjä;
 • vuori on suojattava kylmältä, jotta pohjakerroksen lattioissa ei jäähdytä;
 • hapon ja emästen kestävyys maaperässä ja sadevedessä;
 • päällysteen on oltava esteettisesti miellyttävä koristella rakennusta.

Materiaali valitaan riippuen ilmastosta ja talon suunnittelusta.

Tyyppien laatat korkki

Käytettävissä käytetään seuraavia materiaaleja:

 • maa-klinkkeri;
 • keraaminen graniitti;
 • joustava, hyperpressoitu;
 • polymeeriset hiekkakivilevyt;
 • koriste-laatat;
 • betonilaatta;
 • luonnollinen ja tekokivet;
 • kuitusementtipaneeleista.

Jokaisella materiaalilla on omat edut ja haitat.

klinkkeri

Klinkkeri on tiilimuotoinen laatta. Materiaali valmistetaan yksikerroksisella keramiikalla.

Pohja sopii useisiin eri tavoin:

 • suora asennus jatkuvilla pystysuorilla ja horisontaalisilla saumoilla;
 • tiilimuodostelmana;
 • vinottain.

Klinkkerillä on useita etuja: se on pitkä ja suhteellisen helppo puhdistaa. Aineiston käyttöikä on 15 vuotta ja enemmän. Laattoja ei tarvitse käsitellä ylimääräisin keinoin.

Puhtauden ylläpitämiseksi pohja on pestävä säännöllisesti tavallisella vedellä.

Klinkkerillä on kyky torjua kosteutta, absorboi enintään 2% vettä. Pinnoite suojaa seiniä kondensoitumiselta. Clinker kuuluu ympäristöystävällisiin materiaaleihin, koska se ei sisällä koostumukseltaan myrkyllisiä lisäaineita.

Posliiniset kivitavaraa

Posliinilaatta on keinotekoinen materiaali, jota käytetään klinkkerilevyjen ja luonnonkiven kanssa. Vuoraus tehdään suurikokoisten suorakulmaisten laattojen muodossa, mikä helpottaa asennusta.

Posliinin tärkeimmät edut ovat sen suuri tiheys ja kosteuden kestävyys. Vettähylkivillä ominaisuuksillaan materiaali on samanlainen kuin lasia.

Posliininen kivitavara palvelee pitkään, koska se on kestävä ja kestävä, se säilyttää ulkonäön koko elinkaaren ajan. Materiaali on kaikkein kylmänkestävä ja kestää jopa -50 ° C: n lämpötiloja. Facing ei anna ultraviolettin vaikutusta eikä menetä väriä.

Posliinilaatta sopii erinomaisesti rakennuseristykseen, koska se on mahdollista eristää talon päälle.

Materiaalin haittapuoli on kunkin laattojen erän yksilöllinen muoto ja väri. Korvaava materiaali on ostettava, kun pääosa on ostettu.

Joustava laatta

Joustava vaneri on valmistettu akryylihartsista ja kvartsihiekasta. Laatat ovat noin 3 mm paksuisia ja jäljittelevät kiviä tai klinkkeriä.

Etuna on asennuksen helppous. Voit muuttaa leikkausta leikkaamalla saksilla.

Myös pohja voidaan kiinnittää bitumin vyöruusuilla.

Tämän viimeistelyn haitta on pieni päällysteen paksuus: joustavat materiaalit vaativat lisää vedenpitävyyttä, eristystä ja tasaisinta asennusta.

polymeeri

Polymer-hiekka on analoginen joustava. Se on erilainen ulkoasu ja rakenne, se on helppo työstää ja sopii hyvin sekä tasaiselle pinnalle että monimutkaiselle helpotukselle.

Kuten joustava vuori, se vaatii lisätiivistämistä lastalla tai tiivistysliimalla.

hyperpressed

Hyperpuristetut laatat valmistetaan pinnoitusteknologian mukaisesti.

Materiaalilla on samankaltaiset ominaisuudet:

 • pakkasenkestävyys;
 • iskunkestävyys;
 • kosteuden kestävyys.

Hyperpressoidulla materiaalilla on tarkat mitat ja helppo asentaa.

Luonnollinen ja keinotekoinen kivi

Korkin edessä on eri rotujen kiveä ja sillä on useita etuja:

 • päällyste kestää melko pitkään;
 • luonnonkiven korkea lujuus;
 • Materiaali tarjoaa riittävän kosteudeneristyksen.

Eri rotuja kohden käytetään. Suosituin kivi on hiekkakivi. Kiven asettamisen yhteydessä tulee olla tietoinen siitä, että sedimenttikivet ovat alttiina hapulle. Tämä vuorausvaihtoehto ei sovellu alueille, joilla on runsaasti sadevettä.

Lisäksi graniitti ja kivi (sekä meri että joki) ovat suosittuja materiaaleja sisustukseen.

Kiven alapuolinen socle-laatta on valmistettu keinotekoisesta materiaalista sementin pohjalta. Eri lisäaineiden avulla saadaan aikaan erilaisia ​​värejä. Tekokivillä on useita etuja verrattuna luonnollisiin:

 • ympäristöystävällisiä, toisin kuin hiekkakiveä, joka voidaan tuoda saastuneilta alueilta;
 • on vähemmän painoltaan kuin luonnonmateriaali;
 • jota edustavat monenlaiset muodot ja värit;
 • Se on halvempaa kuin luonnonkivi.

Keinotekoinen viilu on palvellut noin 40 vuotta. Keinotekoisten laattojen avulla voit luoda raunioitua kiveä, joka koristaa rakennuksen. On mahdollista tehdä paitsi pohja villikivestä, mutta myös luoda koriste-elementtejä sekä talon sisällä että talon sisällä.

Kuitusementtipaneelit

Paneelit valmistetaan sementin ja puukuitujen seoksesta. Materiaali puhdistetaan sateella eikä vaadi huoltoa. Kuitupitoisuus jäljittelee kiveä tai puuta, mikä luo monenlaisia ​​laattoja. Materiaali antaa korkean tiiviyden, koska liitokset aiheuttavat lisätiivisteitä.

Fibrotsement toimii 20-30 vuotta ja on halpa, koska sen valmistuksessa käytetään halpoja raaka-aineita.

Mikä laatta valita

Parhaan vaihtoehdon talon kellarikerroksen viimeistelyyn ovat seuraavat:

 • klinkkerin;
 • keraaminen graniitti;
 • keinokivestä

Nämä materiaalit kestävät kauan, vaikka ne ovat halpoja. Materiaalit ovat kevyitä ja helposti asennettavissa mihinkään eristykseen. Toinen etu on niiden kestävyys: laatat eivät vaurioita mekaanisesti tai kemiallisesti. Ne tarjoavat myös korkean suojan kosteudelta ja sen höyryiltä.

Jalustan valmistelu ja eristäminen viimeistelyyn

Voit laittaa talon kellari omilla kädillä, jos noudatat joitain vaatimuksia. Pohjan viimeistelyn tekniikka edellyttää alustavaa valmistelua. Ennen näkymistä kellari on eristettävä ja vedenpitävä, jotta se voidaan suojata ulkoisesta ympäristöstä.

Seinäeristeen eristämisessä tulisi olla seuraavat ominaisuudet:

 • matala kosteuden imeytyminen;
 • alhainen lämmönjohtavuus;
 • pitäisi olla turvallinen ihmisille.

Polyuretaania, bitumikumia ja polystyreenivaahtoa käytetään useimmin eristykseen.

Kellarin valmistukseen ja eristämiseen tarvitaan:

 • rakennusmerkki;
 • joukko spatulas;
 • maali rulla;
 • vasara.

Pohjan pinta puhdistetaan epäsäännöllisyydestä ja pölystä. Valmistus tyynyn alle vuori, joka koostuu seosta perustuu sementti ja hiekka. Pinta alustetaan rakenteellisella rullalla (alukkeen on oltava hyvä penetraatio).

Kun maa kuivuu, kellari on vesitiivis. Leikkaavat vaahdon lohkot, jotka täyttävät vedenpitävyyden ja polyuretaanin välisen tilan. Viimeinen kerros on päällekkäinen profiilikalvo, joka suojaa eristystä.

Käytetyn materiaalin konsolidointi on erityinen rakennuksen koostumus. Suojauksen profiilikalvo peitetään geotekstiilillä. Ylieristys asennettuna vahvistettu tasoitus.

Kuinka kerää keraaminen graniitti kellariin

Kellari on viimeistelty keraamisella liimalla tai sementtilaastilla. Rakennuslaattojen vaikeudet johtuvat materiaalin erittäin kosteudesta. Pinta on esikäsitelty ja pohjustettu paremman otteen saavuttamiseksi.

Tuulettu pohja

Tuuletetussa posliinisesta kivitavarajärjestelmästä on useita kerroksia:

 • laakeri - johon rakenne on asennettu;
 • lämmöneristys - käytetään lämpötilan säilyttämiseen kellarissa;
 • viimeistelykerros on valmistettu päällyslevyistä.

Työn suorittamiseen tarvitset seuraavat työkalut:

 • sähköpora vasaralla;
 • tasolla;
 • jakoavaimen;
 • romahtamaan;
 • niittien sovituslaite.
 1. Kellarin alueen laskenta tehdään, lasketaan kiinnityspisteiden paikat. Jos putkisto tai muu tietoliikenne johdetaan kellariin, sisääntulopisteet olisi määritettävä etukäteen.
 2. Seinän merkintä on tehty. Kiinnityspisteet on merkitty projektin dokumentaatioon.
 3. Päälliset kiinnikkeet on kiinnitetty. Lyijylinjojen avulla pystysuorat linjat palautetaan. Etäisyys määräytyy laattojen koon mukaan. Vaakasuorat viivat on merkitty tasoilla. Poraa poratut reiät ankkureille tai nippaleille. Kiinnittimien koko valitaan levyjen koosta ja painosta riippuen. Reiät puhdistetaan pölystä. Työkaluja ajetaan vasaralla, jonka jälkeen kiinnikkeet kiinnitetään. On suositeltavaa tarkistaa kiinnitysvoima välittömästi.
 4. Asennuksen eristys. Eristysmatot on kiinnitetty sopivalla kokoisella kielekkeellä. Eristyskerroksen ja seinän välissä ei saa olla eroa. Suluissa on eristeiden mekaaniset kiinnittimet.
 5. Asennusverhous.

Graniittiliimaa

 1. Seinä on esipuhdistettu epäsäännöllisyydestä, pölystä ja roskista.
 2. Käytettäessä erikoisliimaa posliinille. Jauhe on laimennettava kylmässä vedessä. Koostumus sekoitetaan sekoitusannoksen kanssa reikälaitteella, kunnes saadaan homogeeninen massa. Savi on kestettävä 10-15 minuuttia ennen levittämistä. Se levitetään yhtenäisellä kerroksella lastalla ja se jakautuu eristeen päälle siten, ettei siinä ole sääntöjenvastaisuuksia.
 3. Taulujen taaksepuoli peitetään samalla tavalla.
 4. Ensin koko levyt asetetaan, leikattuja osia asennetaan työn viimeiseen vaiheeseen.
 5. Kellari-kivitavaraa kohdellaan yhdessä. Jos levyt ovat suuria ja raskaita, työ vaatii 3 henkilöä.

Kiipeilyplinth cap

 1. Kiipeilyteline on tehty liimalla. Klinkkerin käyttöön tarkoitettu seos tulee sarjaan ja soveltuu vain tällaiseen laattaan. Liima laimennetaan ohjeiden mukaan.
 2. Klinkkerin optimaalinen arvo pohjalle - 16 - 20 mm. On kätevää merkitä vaakasuoria viivoja johtoilla. Kortin viimeistely klinkkerilevyillä on parempi merkitä jokainen rivi erikseen. Pohja on ennalta merkitty tällä tavalla: koko laatat on asetettava siten, että leikattuja laatat eivät ole näkyvissä.
 3. Kasvotuki tulee olla kulmista ylhäältä alaspäin. Liimaa levitetään seinälle lastalla siten, että urat jäävät siihen. Klinkkerin takapinta on myös päällystetty liimalla. On vältettävä liiman kuivumista, koska se vähentää vuorauksen laatua. On mahdollista korjata virheellisesti asennettu laatta 15 minuutissa.
 4. Kun asennus on suoritettu, maalaa liitokset erityisellä yhdisteellä. Toimenpide suoritetaan kauhalla ja liitoksella. Klinkkerin urakuoren jäänteet poistetaan jäykällä harjalla.

Viimeistelylaatat julkisivujen alla kiven alla

 1. Kiven alapuolisten julkisivujen asennus tehdään sementtilaastilla. On tarpeen laskea etukäteen vuoraukseen tarvittavat laatat.
 2. Seinä on pohjustettu. Maaperän kuivuminen kestää 5-7 tuntia. Sementti laimennetaan vedellä suhteessa 1: 3 ja sekoitetaan, kunnes se on homogeeninen. Ulkotyötä varten lisätään väkevöityä yhdistettä lisättämällä rakennusliimaa. Liuos levitetään seinään spatulilla ja tasoitetaan. Hirsihitsatut urat.
 3. Kivi asetetaan valitun mallin mukaan. Sinun täytyy aloittaa pohjan sijoittaminen. Hyvät sovitukset suurilla levyillä on varovasti varustettu vasaralla. Paksua kuoren kerrosta levitetään asennettujen laattojen reunojen yli.
 4. 2-4 tunnin kuluttua siitä, kun vuori on päättynyt, ylimääräinen laasti, joka tarttuu saumoista, katkaistaan ​​lastalla. Liuoksen pienet murut poistetaan jäykällä harjalla. Laattojen päälle peitetään matta lakalla, joka korostaa helpotusta.

Jos et ole varma, että voit selviytyä työstä itse, on parempi käyttää ammattilaisten palveluita.

Laatoitusjalusta: materiaalilajikkeet ja asennusmenetelmät

Usein rakennuksen kellarin koristelussa käytetään jonkinlaista laattamateriaalia. Laatta eroaa korkeasta kestävyydestä ja kosteudenkestävyydestä, pitkästä käyttöajasta ja houkuttelevasta muotoilusta. On myös sanottava, että se on melko helppo asentaa ja jatkokäyttö ei vaadi työtä. Tässä artikkelissa puhumme tämän rakennusmateriaalin lajikkeista ja menetelmistä sen kanssa.

Materiaalityypit pohjakerrokselle

Klinkkerilevyt jalustan viimeistelyyn

Yleisimpiä materiaaleja rakennusten ulkopuolelle ovat klinkkerilevyt. Tämä materiaali on saavuttanut suosiota kotimarkkinoilla johtuen sen korkeasta toiminnallisuudesta ja pitkästä käyttöiästä. Klinkkerilevy kestää lämpötilan muutoksia, joten sitä voidaan käyttää myös kaikkein epäedullisimmilla alueilla ilmastollisesta näkökulmasta. Materiaali tarjoaa erinomaisen vedenpitävyyden rakennuksen pohjalle, koska se ei anna veden päällä.

Jos päätät lopettaa rakennuksen klinkkerillä, sinun on tiedettävä, että nykyaikaiset markkinat tarjoavat kahdenlaisia ​​rakennusmateriaaleja:

 • käsin tehty materiaali;
 • klinkkerilaatat.

Materiaalitiedot ovat ulkonäöltään identtisiä, mutta silti on huomattava ero. Tässä puhumme materiaalin tiheydestä. On itsestään selvää, että konepuristusmenetelmällä valmistetulla materiaalilla on paljon tiheämpi rakenne kuin klinkkeri käsityönä. Mitä korkeampi tiheys, sitä korkeammat ovat kaikki muut materiaalin indikaattorit. Toisin sanoen koneellisesti valmistetut laatat osoittavat korkeampaa vastustuskykyä sääolosuhteisiin ja veden toimintaan. Siksi on parempi, että emme yritä säästää rahaa, vaan ostaa todella laadukasta materiaalia, joka on tuotettu lehdistön kautta.

Muut alustalle alttiit materiaalit

Edellä mainittujen rakennusmateriaalien lisäksi rakennusten ulkokoristukseen käytetään muita rakennusmateriaaleja, joita käsitellään myöhemmin.

Luonnonkivi. Tämä kasvava materiaali on kallista, mutta sillä on huomattava vahvuus ja se voi kestää useita vuosia. On myös sanottava, että tämä materiaali on lähes mahdotonta vahingoittaa mekaanisin keinoin. Hän ei myöskään pääse kemiallisiin reaktioihin. Kivi on myös ympäristöystävällinen ja näyttää luonnolliselta. Huolimatta vaikuttavasta etujen luettelosta luonnonkivellä on joitain haittoja. Ensimmäinen asia, joka saaliit silmäsi, on materiaalin hinta. Se on myös erittäin raskas, mikä vaikeuttaa huomattavasti kuljetusta ja asennusta. Asennusta vaikeuttaa myös se, että luonnonkiven laatat ovat mielivaltaisia, joten sinun on valittava toisistaan. Meidän ei pidä unohtaa tällaisen pinnan muotoilua, jota ei ehkä yhdistetä rakennuksen ulkonäköön. Esimerkiksi jos rakennus on vaipalla halvalla muovilla, niin pohja, joka on koristeltu luonnonkivellä, näyttää naurettavalta.

Luonnonkivi päällystämiseen

Fagotti. Tämä materiaali on keinotekoisesti luotu kivi. Tuotannossa käytetään seuraavia komponentteja:

 • hiekka;
 • sementti;
 • lisäaineita visuaalisen vaikutuksen parantamiseksi ja suorituskykyominaisuuksien parantamiseksi.

Tämän rakennusmateriaalin pääetu on valtava valikoima värejä ja muotoja. On kuitenkin huomattava haitta, että sinun tarvitsee tietää ennen kuin ostat rakennusmateriaaleja. Fagotti imeyttää vettä hyvin, joten tämä laatta on asetettava tekniikan mukaisesti ja noudatettava selkeästi ohjeita, muuten kylmäkaudella fagottien vuoraus murtuu ja murtuu. Tämän mahdollisuuden poistamiseksi sinun on liotettava materiaali veteen ennen asennusta.

Polymeerihiekka. Tämä kaakeli kohti talon kellarista näyttää luonnolliselta kiviltä. Myös laattoilla on korkea lujuusaste, jota voidaan verrata voimakkaan klinkkerin ja luonnonkiven indeksiin. Tämän rakennusmateriaalin tärkein etu on erittäin helppo asennus. Tosiasia on, että tällaista materiaalia voidaan istuttaa paitsi liimakoostumukseen myös kiinnittimiin.

Joustava kivi. Tämä on keinotekoisesti luotu rakennusmateriaali, joka valmistetaan erilaisten hartsien perusteella. Tämän materiaalin etuna on se, että sen avulla on mahdollista pitää jopa kaikkein monimutkaisimmasta vuorauksesta arkkitehtoninen näkökulma. Tämä materiaali valmistetaan laattoina tai rullina. Lämmityksen jälkeen tiettyyn lämpötilaan materiaali muuttuu hyvin taipuisaksi ja haluttu muoto voidaan antaa. On huomattava, että joustavaa kiveä käytetään paitsi ulkoiseen työhön, myös sisustukseen. Materiaali voidaan helposti leikata tarpeeksi koon mukaan, mikä yksinkertaistaa huomattavasti asennusta.

Hyperpuristetut laatat. Tämä rakennusmateriaali on melko samanlainen kuin klinkkeri teknisissä ominaisuuksissaan. Vain tällainen rakennusmateriaali eroaa klinkkeristä paljon pienemmällä massalla ja vaikuttavalla turvamarginaalilla. Rakennusmateriaali valmistetaan erilaisten irtoaineiden perusteella, jotka sekoitetaan valmistuksen aikana ja yhdistetään sitten sitovien hiukkasten ja veden avulla.

Erittäin harvoissa tapauksissa keraamisia laattoja käytetään rakennusten ulkopuolelle. Tätä materiaalia valittaessa on erittäin tärkeää kiinnittää erityistä huomiota sen tekniseen suorituskykyyn. Tosiasia on, että tällaisten viimeistelytoimien vuoksi on käytettävä vain materiaalia, joka on resistenttejä lämpötilaeroille. Näille teoksille sopivalla materiaalikotelolla on välttämättä kuvake. Tämä laatta on merkittävä haitta - sillä ei ole lainkaan mekaanisen rasituksen kestävyyttä. Puhaltaan se todennäköisesti hajoaa osiin. Lisäksi keraamisilla laatoilla on korkeat kustannukset, mutta sen valikoima on todella mahtavaa.

Pohjamaalit, jotka laativat kellarissa kellarissa

Näiden töiden suurin vaikeus on seuraava: rakennusten sokeus on melko pitkä, joten pätevä asiantuntija ei voi aina kestää tiukkoja vaakasuoria viivoja. Jotta kellarilevyn päin oleva näkymä näyttäisi miellyttävästi ja luotettavasti pohjaan, on tärkeää pyrkiä mahdollisimman tehokkaasti ensimmäisen materiaalikerroksen luomiseen. Ensimmäisen rivin tiukan vaakasuoran asennon saavuttamiseksi seinän alareunaan on asennettava metalliprofiili, joka auttaa luomaan tasaisen ensimmäisen rivin. Viimeistelyn jälkeen profiili voidaan purkaa.

Ennen kuin aloitat työskentelyn kellarissa, sinun on valittava oikea liima, johon asennat laatat. Tästä valinnasta riippuu muninnan materiaalin laatu ja sen käyttöikä. Sinun täytyy ymmärtää, että yksinkertainen koostumus, jota käytetään laatoitettaessa sisätiloissa, ei toimi täällä. Ensinnäkin tällainen liima ei pysty kestämään paljon ulkoisia viimeistelyaineita, toiseksi sen on oltava pakkasenkestävää, ei pelkää lämpötilan hyppyjä eikä reagoi veden kanssa. Muutoin vuoraus ei kestä kauden. Joskus asennustöissä käytetään vedenpitäviä seoksia, mutta suosituimpia käytetään edelleen liimakoostumuksia Ceresit CM17 ja Ceresit CM117.

Vahvistus on yksi tärkeimmistä vaiheista kellarin koristelussa. Jotkut kaipaavat tätä vaihetta tietämättömyytensä tai jopa laiskuutensa vuoksi, mutta tämä ei ole missään nimessä mahdotonta. Tosiasia on, että metalliverkko tarjoaa rakennusmateriaalin tiukempaa kosketusta seinän kanssa. Vaikka vikoja ilmestyy työn aikana ja jotkut laatta-aineesta jättävät pohjan, ne pysyvät lujiteverkossa edelleen tukevasti.

Metallivahvistin

Asennuksen aikana, sinun ei pidä unohtaa kynää, joka pystyy suojaamaan vuorauksen veden haitallisilta vaikutuksilta. Näiden elementtien järjestely on välttämätön vaihe, jos seinämä on päättynyt hydrofiilisellä materiaalilla, kuten fagolla.

Valmistelutyöt

Kellarin klinkkerilevyn kiihtyminen esiintyy useammin kuin muiden materiaalien viimeistely, joten huomioimme kaikki esimerkin asentamisen tärkeimmät näkökohdat. Klinkkerilevyn asennuksen aikana on erittäin tärkeää valmistaa huolellisesti pohja, johon laatta-aineisto lopulta asennetaan. Pohjan tila riippuu viimeistelyn toiminnan kestosta. Seinämän kanssa kosketukseen joutuvan materiaalin pinnan on oltava täysin tasainen, samoin seinämän pintaan.

Klinkkerilevyjä käytetään myös talojen julkisivuihin. Aikataulun aikana sinun tarvitsee ristit laattojen päälle, niitä on enemmän kuvattu artikkelissa.

Laudan tasaisen pohjan valmistelemiseksi on tarpeen poistaa kaikki epäsäännöllisyydet, kourat, syvennykset ja muut puutteet, minkä jälkeen on tarpeen puhdistaa seinän pinta ja pöly ja lika. Jos epäpuhtauksia on jäljellä, laatta ja seinämä eivät ole 100% tiheitä, mikä aiheuttaa materiaalin putoamisen hyvin pian. Käytä rakennuksen tasoa tarkistamaan käsitellyn alueen tasaisuus

Klinkkerilevyjen ominaisuuksia

Laadukkaan ja perusteellisen pohjatason valmistuksen jälkeen on välttämätöntä antaa seinälle jonkin aikaa kuivua. Sitten sinun on sovellettava aluketta siihen. Tämä tehdään seinän rakenteen hydrofiilisyyden vähentämiseksi sekä rakennusmateriaalin ja seinämän maksimaalisen kiinnittymisen varmistamiseksi. Pohjustuksen jälkeen odota hieman, kunnes materiaali imeytyy.

Kun seinä on kuivunut, sinun on aloitettava työskentelyalueen merkitseminen. Kuten edellä mainittiin, on parempi aloittaa laattaosan ensimmäisen rivin tasosta ja asentaa metalliprofiili siellä.

Klinkkerilevyjen asettaminen

Ensimmäisen rivin sijainnin laskemiseksi sinun on mitattava korkin korkeus ja jaettava se laattapinnan leveydellä unohtamatta lisäyksiä saumojen leveydestä. Tämän menetelmän avulla voit laskea tarvittavan materiaalin määrän.

Ensimmäinen klinkkerin rivi on asetettava maanpinnan alapuolelle. Asennuksen aikana on väistämättä pieni aukko. Älä huoli tästä, kun asennus on valmis, sinun on tiivistettävä se tiivisteaineella.

Yksityiskohdat työskentelystä laattaliiman kanssa

Klinkkerilevyjen yksi tärkeimmistä vaiheista on liimamassan käyttö pinnalla. Joten ensin sinun täytyy ottaa kuvitteellinen lastasi ja kaataa sen kokoonpano ja siirtää se seinälle. Työkalun hampaiden leveys riippuu käytetystä viimeistelymateriaalista. Yli tai vähemmän kevyitä laattoja varten tarvitaan työkalu, jonka hampaat ovat korkeintaan 8 millimetriä leveä, ja raskaampia materiaaleja varten tarvitaan hampaita, joiden leveys on enintään 1,2 senttimetriä.

Pääsääntöisesti liimakoostumus kuivuu puoli tuntia tämän tosiasian perusteella, mutta voit arvioida karkeasti alueen, joka on käsiteltävä kokoonpanon kerrallaan. On erittäin tärkeää varmistaa, että liiman tahra ei alkota kuivua reunojen ympärillä, sillä tuoreen massan tulee noudattaa hyvin jo käytössä olevaa. Jos vielä hukkaan hetki ja koostumus alkoi kuivua, on parempi puhdistaa se ja aloittaa toimenpide uudelleen. Joskus pidetään hyväksyttävänä soveltaa viileää koostumusta ei seinään, vaan itse laattaan.

Jos seinälle jo levitetty liimaharja napsahtaa liian nopeasti, sinun on ryhdyttävä toimenpiteisiin sen säilyvyyden lisäämiseksi. Voit tehdä tämän käyttämällä ruiskua ja tavallista vettä. Joka kymmenen minuuttia liiman levittämisen jälkeen sinun on suihkuttava pieni määrä vettä sen alueella. Muista myös, että jos aloitat korjaukset kesällä, korkean lämpötilan vaikutuksesta, liima asetetaan hyvin nopeasti, joten ajattele jonkinlaista peitettä etukäteen luomaan sävy, käytä pistoolia koko ajan ja yritä levittää vähemmän liimaa kerrallaan.

Jos hirsirakenteisen kappaleen yhtäkkiä asennettiin epätasaisesti tai, kuten sanotaan, "ui", niin tällainen virhe voidaan korjata 20 minuutissa, mutta ei enempää. Ylimääräinen liimamassa on poistettava välittömästi materiaalin pinnalta kankaalla ja kuumalla vedellä. Jos jätät liimamassan pinnalle, voit poistaa sen käyttämällä liuotinta.

Kiinnitys liitosten välillä laatat

Keraamisten laattojen tai minkä tahansa muun materiaalin tukemiseen tulisi päätyä injektointiin. Houkuttelevien ja tasalaatuisten saumojen saamiseksi vedä johto jokaisen seuraavan viimeistelymateriaalin riviin laatta asennettaessa. Laattojen kulmissa altistaa muovi ristissä.

Liimaliuoksen kuivuminen kestää noin kolme päivää. Tämän ajanjakson jälkeen voit turvallisesti aloittaa saumojen käsittelyn. Tämä vaihe on tärkeä myös luoden luotettavan ja vahvan pinnan, koska neste voi tunkeutua saumanvaroihin, mikä vaikuttaa haitallisesti liimakoostumukseen, ja bakteerit ja sienet voivat myös moninkertaistaa sinne. Holkkitiivistettä varten voit käyttää erilaisia ​​koostumuksia, joita on käytettävä erityisellä kumilastalla. Ilman poistamiseksi ja sellaisten ongelmien poistamiseksi, kuten kuplien muodostamisessa laattojen välissä, on tarpeen tehdä liitokset. Näihin tarkoituksiin tavallinen kaapeli on täydellinen. Pääasia on, että sen halkaisija on sama kuin sauman leveys. Tämä kaapeli on painettava tiukasti tuoreeseen ratkaisuun.

Täyteaineen kuivaamisen jälkeen on välttämätöntä poistaa sen jäämät laatasta harjalla. Ensimmäisenä päivänä sinun on järjestettävä suoja vain mahdolliselta sademäärästä käsitellylle pinnalle, jonka jälkeen ei ole mahdollista huolehtia sateista. Sinun on myös selvitettävä, kuinka suojata seinää suoralta auringonvalolta vähintään viikon ajan. Kiinnityksen jälkeen sinun on odotettava päivää, ja puhdista sitten vuori kostealla liinalla.

Pohjamateriaalina olevien laatatilastointimateriaalina on käytettävä vain niitä yhdisteitä, joihin ei ole vaikutusta alhaisissa tai korkeissa lämpötiloissa ja joilla on suuri elastisuus. Älä unohda rakenteen ulkonäköä, joten yritä valita sopiva väri seinäastialle.

Nyt tiedät, miten laatoitat jalusta omilla laatikoilla ja voit säästää vähän rakennusyritysten palveluista.

Pohjamateriaalilevyjen asettaminen: tekniikka, ominaisuudet, asennus

Kellarimallin tulee olla luotettava ja laadukas suojaava pinnoite, joka suojaa seiniä kosteudelta, auringolta ja pakkaselta. Perinteisesti, talon pohjalle päin, käytä kestäviä vedenpitäviä materiaaleja, kuten luonnonkiveä, keraamista graniittia, paistettua saviä. Kerromme, kuinka laatoitamme pohjan koska tämä materiaali on aika testattu.

Kalkin kalkkikiven asemointi on sama kuin millä tahansa pystysuoralla pinnalla.

Pohja suoja

vaatimuksista

Socle-rakenteen kattavuuden tulisi olla mahdollisimman luotettava.

Ennen kuin alat työskennellä kellarikerroksen kohdalla, on tehtävä pieni tutkimus vaatimuksista, joita tämän kohtaamisen on täytettävä. Vasta sen jälkeen voit hallita prosessia ja saavuttaa hyviä tuloksia (myös oppia tekemään konkreettinen tukikohta).

Joten miksi on niin tärkeä perusta? Koska tämä rakennustyöpaikka kasvaa kulutuksen vuoksi sen sijainnin sijainnin säätiön ja talon seinien lähellä maanpinnan tasolla.

Katsotaanpa, mitä tapahtuu kellariin:

 • Kosteus voi tunkeutua betonin sisärakenteista, jotka levittävät betonikiven kapillaarisen imun vuoksi;
 • Myös seinämien kosteus kertyy, etenkin alueilla, joilla on korkea kosteus. Tämä kosteus laskee painovoiman vaikutuksen alaisena ja se keskittyy kellariin;
 • Sateen aikana suuri määrä vettä virtaa alas seinien ulkopinnalta, ponnahtaa maasta pois roiskeina ja tuulen levittää;
 • Talvella kellarissa on jatkuvasti kosketuksissa lumen kanssa, joka ajoittain sulaa ja lämmittää munintaa;
 • Vaikeissa pakkasissa rakenne voi jäädytyä kuolemaan, jolloin kertynyt kosteus laajenee ja häiritsee materiaalin rakenteen eheyttä. Tämä ilmenee muodossa halkeamia, delaminaatioita ja muita häiriöitä seinien pinnalla;
 • Suora auringonvalo vaikuttaa haitallisesti myös kellarin seinämiin materiaalien ominaisuuksiin;
 • Lämmitetty kellari tarvitsee korkealaatuista eristystä, joka tavalla tai toisella täytyy katoa.

Vain laadukas materiaali pystyy luotettavasti suojelemaan rakennetta ympäristöhaitoilta.

Jotta kaikki nämä tekijät olisivat kestämättömät, kellarin aukon päällysteen on täytettävä tietyt vaatimukset: oltava mahdollisimman kestäviä, älä ime kosteutta, kestävät merkittäviä lämpötilahäviöitä ja älä pelkää minkäänlaista korroosiota.

Se on tärkeää! Tärkeän teknisen roolin lisäksi kellarikerroksessa on myös voimakas suunnittelu ja arkkitehtoninen työkalu. Sen avulla voit luoda entistä kauniimpi, turvallisemman ja kiinteämmän rakennelman.

Plinth laatta

Kuvassa näkyy laatta pohjakerrokseen.

Vaikka julkisivuihin on monia materiaaleja, niistä löytyy luotettavia ja korkealaatuisia vaihtoehtoja. Näihin kuuluvat posliini, luonnonkivi ja julkisivu.

Julkisivu-laatat täyttävät kaikki SNiP: n ja GOST: n vaatimukset kellaripinnoille, mikä on kaikkein kestävin ja kosteutta kestävä kaikkien tunnettujen suoja.

Yleensä käytetään erityisiä keraamisia laattoja rakennuksen julkisivun alaosan leikkaamiseen. Se on vahvempi ja paksumpi kuin tavalliset julkisivut, ja se on valmistettu klinkkerimassasta. Tällaisen laattojen tiheys on korkeampi ja sen pinnassa olevat huokoset ovat käytännössä poissa, joten tämä materiaali imee korkeintaan 5% kosteutta.

Laatta jäljitellään vastapäätä tiiliä hyvin.

Laattojen edut johtuvat sen korkeasta puristuslujuudesta, joka ylittää jopa luonnonkiven lujuuden. Lisäksi laatta imee paljon vähemmän kosteutta kuin kivi, mikä tarkoittaa, että se kestää paremmin.

Toinen plaketti on se, että se on melko kevyt verrattuna kivilevyihin tai suuriin pikkukiviin, hiekkakiviin ja muihin vastaaviin materiaaleihin. Tämä mahdollistaa sen asentamisen jopa vaahtomuovilla tai polystyreenillä, joka on liimautunut ruudukkoon.

Laatta asennetaan tarpeeksi.

Laattojen asettaminen pohjaan ei vaadi erityistä taitoa. Litteän pohjan ansiosta liima tarvitsee levittää vain annostelulaatan ja liimaa laatat seinään merkkien avulla. Tuloksena saat luotettavan ja kestävän pinnoitteen, joka kestää vuosikymmeniä.

Kaakelin hinta on hieman suurempi kuin PVC-tuotteiden tai metalliprofiilin kustannus, mutta huomattavasti alhaisempi kuin luonnonkiven, posliinista tai marmista.

Päällysteen korjaus ei myöskään aiheuta ongelmia: riittämättömän on korvattava kaatunut osa uuteen, joka on kiinnitetty "nesteisiin kynsiin".

Laatta koristelee upeinta rakennusta.

Lopuksi laatoitus pystyy koristelemaan kaikkea ylellistä ja eleganttia taloa. Värien ja tekstuureiden valikoima täyttää vaativimmankin esteetin, ja monenlaiset muodot ja mallit auttavat luomaan minkä tahansa tyyliä koskevan päätöksen.

Asennus jalusta laatat

Yksi henkilö riittää työhön.

Niille, jotka ovat valmiita tekemään laattojen asennusta omin käsin, olemme aina valmistaneet ohjeet:

 1. Kellarin pinta tasoitetaan, jos korkeuseroja ei ole mahdollista poistaa, on parempi kipata sitä. Tasoitettu pinta käsitellään syvällä tunkeutuvilla alukkeilla;

Pohjataso ja maadoitus.

 1. Kun pohjamaali on kuiva, jatka päätyöhön. Ensinnäkin, löydämme korkeimman pisteen maanpinnasta, ja siitä seinien alaosan kehällä pitkin piirretään vaakasuora viiva. Tämän linjan pitessä kiinnitämme aloituslevyn profiilista;

Asenna talon ympärillä aloituspalkki.

 1. Mittaamme etäisyyden aloituspalkista korkin ylärajaan ja jaetaan laattojen korkeudella 2 - 5 mm saumaa kohden. Tuloksena olevaa arvoa käytetään määrittämään kunkin rivin leveys ja lopun leveys. Kun taso on yhtä suuri kuin rivin leveys, käytämme merkintöjä seinään tiukasti vaakasuorina viivoina.

Levitä merkintä seinälle.

 1. Otamme kulmaelementin ja levitämme sen sisälle liimaa lovettuun lastalla. Sovellamme yksityiskohtia aloituslevyyn ja painamme sitä nurkkaan. Seinän vastakkaisella puolella kiinnitämme saman elementin, venyttämme langan väliin;

Alamme laittaa nurkkaan elementtiin.

 1. Kiinnitä seuraava tasainen laatta. Eroa säätelevät erityiset "ristit", tasoa ohjataan merkkijonolla;

Raja on säädettävissä erityisillä ristiinsisällyillä;

 1. Teemme koko sarjan, samalla tavoin kuin seuraavat rivit viimeiseen, mutta yksi kattava;

Aseta asteittain rivi riviltä.

 1. Viimeinen rivi saattaa vaatia leikkausta. Tätä varten käytä laattaleikkuria tai hiomakonetta, jossa on kiekko kiven päälle;

Leikkaamiseen on parempi käyttää laitetta.

 1. Levitimme viimeisen rivin;
 2. Poistamme aloituspalkin ja täytämme sen alla olevan tilan kooltaan leikattujen osien kanssa;
 3. Kirjoamme saumat erityisellä liitoksella (mitä tahansa keppiä tai metalliputkia voidaan käyttää) ja täytä ne kuidulla epoksipohjaisille liitoksille.

Saumat täytetään vedenkestävällä laastilla.

Se on tärkeää! Liuskekivilaattojen liima tulee valita huolellisesti. Sen on kestettävä korkea kosteus, alhainen lämpötila ja sopii julkisivutyöhön.

johtopäätös

Tällainen tärkeä osa taloa kellarina olisi suojattava luotettavasti laadukkaan verhousn avulla. Näihin tarkoituksiin julkisivu keraaminen laatta sopii erinomaisesti, varsinkin kun sen asennus ei aiheuta erityisiä ongelmia ja vaikeuksia (ks. Myös artikkeli "Klinkkerilevyt socle - päin suuntautuville ominaisuuksille").

Tämän artikkelin video täydentää muotoiluoppaan ja auttaa sinua visualisoimaan prosessin visuaalisesti.