Puulattian tukitekniikka: rakenteet, rakennustyöt, asiantuntijaneuvonta

Puulattiat puilla - yksi vanhimmista lattiapinnoitteista ja ainoa käytämme maamme pohjoisilla alueilla. Nykyaikaiset materiaalit ovat parantaneet vanhaa tekniikkaa, jonka ansiosta käyttöalueet ovat laajentuneet merkittävästi ja toimintojen suorituskyky on parantunut. Ennen siirtymistä suoraan erilaisten vaihtoehtojen huomioon ottamiseen sinun tulisi tuntea laskennan tekniset vaatimukset.

Puulattian laite lokeihin

Syynä viivytyssuunnitelmien suosioon

Lag-määritykset ja asennusvaatimukset

Leveydet erotetaan palkkeista pienemmällä koollaan ja liikkuvuudellaan. Jos palkkeja ei voida siirtää asennuksen jälkeen, korjaus on hyvin pitkä ja työvoimavaltainen, sitten lokit ovat liikkuvia arkkitehtonisia elementtejä. Ne on paljon helpompi asentaa, tarvittaessa korjauksia tehdään nopeammin.

Erojen välinen etäisyys

Osion optimaaliset mittasuhteet

Ennen lattian rakentamista sinun on tutkittava sääntelyasiakirjojen vaatimukset viiveen koolle ja niiden väliselle etäisyydelle ottaen huomioon lattialautojen paksuus.

Taulukko viive-poikkileikkaus vaiheessa 70 cm

Taulukko viivojen välisestä etäisyydestä laudan paksuuden mukaan

Jotta voit oppia tekemään itsenäisesti laskelmia taulukkojen perusteella, on hyödyllistä pohtia yksinkertaisinta esimerkkiä. Alustavat tiedot: huoneen pituus 10 m, ota lattialevy, jonka paksuus on 30 mm.

Pöydän mukaan tämän levyn paksuuden mukaan viivojen välinen etäisyys on 50 cm, ja huoneen pituus on 10 m. Tarvitset 20 viiveen. Seinien viiveen poisto ei saa olla yli 30 cm. Joten meidän on lisättävä lukumäärää yhdellä kappaleella, loput välimatkasta laskee 45 senttimetriin.

Tärkeä huomautus. Laskennassa kaikki pyöristys on tehtävä vain alaspäin, mikä lisää ylimääräistä turvamarginaalia.

Mitat ja etäisyydet ei ole tarpeen laskea millimetrin tarkkuudella, kukaan ei harjoita tällaisia ​​mittauksia. Muuten rakentamisen aikana absoluuttinen enemmistö arkkitehtonisista elementeistä ja rakenteista mitataan senttimetreinä, suurin tarkkuus on puoli senttiä. Millimetrejä ei käytetä missään vaiheessa mittauksen aikana.

Lokikirjaan voidaan käyttää suorakaiteen muotoista puupalkkia.

Lattian pohjan vaihtoehdot

Tällaiset lattiat voidaan sijoittaa puu- ja betonialustalle tai maahan. Jokaisella vaihtoehdolla on omat tekniset ominaisuudet, jotka on pidettävä mielessä tuotantoprosessin aikana. Tilojen erityistarkoituksessa, ottaen huomioon tämän parametrin, valitaan pohjan pohja ja sen suorituskykyominaisuudet. Itse teknologian tekniikka on lähes ennallaan. Lämpimät ja kylmät lattiat ovat tietysti vaihtoehtoja, mutta näillä ominaisuuksilla on myös yhteinen rakentamisen algoritmi.

Puulattian laite tukipohjalla

Tällaiset lattiat voidaan tehdä sekä puusta että tiilitalosta, niillä voi olla useita lajikkeita. Ajattele lattian tarpeen ominaisuuksia rakennuksen suunnittelussa. Ottaen huomioon paitsi kunkin huoneen ja sen koon sekä myös asuinalueen ilmastovyöhykkeen, mikroilmaston vaatimukset ja kehittäjän taloudelliset mahdollisuudet. Seuraavassa on vaiheittaiset suositukset tämäntyyppisten lattianrakentamista varten.

Puulattian puun sijoittaminen puutaloihin

Puulattiat - kuva

Tietyistä ehdoista riippuen algoritmia voidaan muuttaa hieman, mutta kaikki suuret rakennustoimet ovat pakollisia. Pohja voi olla kosteutta kestäviä OSB-levyjä tai vanerilevyjä. Lattian muotoilu mahdollistaa eristyksen mahdollisuuden, mahdollistaa rullan ja puristetun lasivillan tai vaahdon käytön. Jos on eristys, varmista, että asetat vesihöyry- ja höyrysulun.

Vaihe 1. Irrota huoneen mitat ja laske viivästysmäärä ottaen huomioon edellä mainitut suositukset. Valmista materiaalit ja työkalut, tee merkki. Työskentele hitaasti, tässä vaiheessa tehdyt virheet ovat erittäin kielteisiä seurauksia. Niiden poistaminen kestää paljon aikaa.

Vaihe 2. Aloita lokien asennus ääripäästä. Jos huoneessa on mustat lattiat, lokit voidaan kiinnittää suoraan niihin. Työn helpottamiseksi on parempi käyttää rei'ityksiä sisältäviä metallikenttiä, sillä nämä elementit nopeuttavat huomattavasti työtä ja lisäävät viiveen vakautta. Seinässä olevan merkinnän mukaan, kun otetaan huomioon lattialautojen paksuus, aseta lokin toinen pää paikalleen.

Lattialokin asennus

Käytännön neuvoja. Äärimmäisen viiveen asennuksen aikana älä kiinnitä niitä välittömästi, ruuvien pitäisi olla vain syöttiä. Tämä mahdollistaa lopullisten hienosäätöjen tekemisen.

Tee samoja toimia viiveen toisessa päässä, tarkkaile jatkuvasti sen asemaa tasossa. Koodilevitys on normaalisti paikallaan, voit kiinnittää päiden tukevasti ja siirtyä välilevyjen asentamiseen. Niiden välinen etäisyys riippuu tukkien alla käytettyjen levyjen paksuudesta, se on noin 70 senttimetriä.

Vaihe 3. Äärimmäisten viiveiden välillä sinun on vedettävä köysi tässä rivissä, altista kaikki jäljellä olevat viiveet. Tarkista tarkasti taso, asennuksen tarkkuus on ± 1-2 mm. Ei ole enää mitään syytä, se vie paljon lisää aikaa. Pieni eronkorkeus poistetaan lattialautojen etupinnan viimeistelyn aikana.

Vaihe 4. Jos lattiat ovat lämpimiä, sinun on säädettävä eristys viivästysten, vedenpitävyyden ja höyrysulun välille estämään kosteuden pääsyn. Viiveiden väliset etäisyydet on säädettävä eristeen pituuteen ja leveyteen. Se voi olla mineraalivillaa tai vaahtoa ja irtotavarana eristeitä. Jos kaikki valmistelutyöt on tehty, voit aloittaa lattialevyjen asettamisen.

Eristyksen asettaminen viivästysten välillä

Lattian mineraalisäiliön lämpöeristys

On olemassa vaihtoehtoja viivästyksen asettamiseksi katon palkkeihin. Nämä ovat niin sanottuja tuuletettuja kerroksia, joita käytetään useimmiten muissa kuin asuinympäristöissä. Erityistä tarkkuutta ei tarvitse tarkkailla, koon kohdistaminen tapahtuu viiveellä. Pallot pysähtyvät sivuilla olevilla nauloilla tai ruuvilla. Algoritmi toimii samoin. Ensinnäkin asetetaan äärimmäiset, köysi venytetään niiden väliin ja kaikki muut kiinnitetään siihen.

Pohjapalkkien viivästyminen

Ilmanvaihto suoritetaan erityisissä hengitysteissä perustuksissa, maadoituksen ja lattian välisen etäisyyden on oltava vähintään viisikymmentä senttimetriä. Muussa tapauksessa ilmanvaihto ei täytä vaadittua suorituskykyä, ja siitä tulee puurakenteiden vaurioituminen.

Lattian laite betonipuuta

Tällaisia ​​kerroksia pidetään monimutkaisempana, aikaa vievämpiä ja kalliimpia, kaikki puusta valmistetut rakenteet on suojattava luotettavasti suorasta kosketuksesta betonin kanssa. Muussa tapauksessa rakenteet muuttuvat nopeasti käyttökelvottomiksi ja niitä on muutettava ennenaikaisesti. On olemassa kemiallinen tapa suojata viivästyminen hajoamisprosesseista erilaisten impregnointien avulla. Ne ovat varsin tehokkaita, estävät todella puun vahingoittumisprosessin. Valitettavasti kyllästettyjä puurakenteita ei voida enää pitää ympäristöystävällisiksi, ja tämän indikaattorin vuoksi useimmat kehittäjät asentavat luonnollisia puulattioita.

Jos lokit asetetaan betonin päälle koko alueelle, niiden välille tarvitaan vedenpitävyys.

Vedenpitävyys asetetaan lattialevyjen ja betonialustan väliin.

Mutta ne voidaan myös kiinnittää metallisilla neliöillä, joiden avulla voit tehdä aukon pohjan ja viiveen välillä. On pidettävä mielessä, että samalla kun lattian ominaisuudet ovat hieman pienemmät.

Kiinnitys viivästyy lattialle kulmilla

 1. Merkitse tarkasti lokin sijainti betonirajalustalla ja vedä linja köysiä sinisellä.
 2. Käyttämällä porata ja pobedit porata, porata reikiä neliöitä, niiden välinen etäisyys valitaan riippuen viiveen koosta.

Kuvassa on kiinteät viivästykset

Tällä kiinnitysmenetelmällä on sen edut. Ensinnäkin puurakenteiden suorakosketus betonilla on kokonaan suljettu pois. Toiseksi, viivästykset sallitaan asentaa mustalle solmulle. Nurkkien avulla voit poistaa muutaman senttimetrin epäsäännöllisyydet, ei tarvitse viimeistellä viimeistelyä. Tästä johtuen suuri määrä aikaa ja taloudellisia resursseja tallennetaan.

Säädettävät jalat tukilattialle

Levyjä tai levymateriaaleja levitetään lokiin

Toinen betonipäällystysmenetelmä asetetaan suoraan siihen, eristeenä käytetään modifioitua bitumiin perustuvaa materiaalia.

Asettuminen viivästymiselle kentällä

Menetelmää käytetään ulkorakennuksissa, kylpylöissä, kanoissa, verannissa jne. Puu on käsiteltävä antiseptisilla aineilla. Säätiö on paremmassa pylväskäytävässä, jos tarvitset kestävämpiä nauhoja, sinun on esitettävä ilmaventtiilit luonnolliselle ilmanvaihdolle.

Lattia lokiin maahan

Kuinka tällainen lattia on?

Vaihe 1. Poista maaperä. Voit lisätä vuoteita tai tasoittaa alueen talon edessä.

Poista maaperän kerros

Vaihe 2. Tee sarakkeiden asettelu. Niiden välinen etäisyys valitaan ottaen huomioon kuormituksen ja viiveen koon. Sarakkeet voidaan tehdä betoni-, lohko- tai esivalmistetuiksi. Tukien mitat ovat noin 40 × 40 cm, putken syvyys on 30 cm: n päässä. Alareunassa on paksua kerrosta 10 cm paksu ja kaadettava.

Vaihe 3. Täytä tukit betonilla. Betonin valmistamiseksi on otettava sementistä kaksi osaa raunioista ja kolme osaa hiekkaa. Tarvittaessa lisätään vettä. Muottialueen maassa et voi tehdä, maanpinnan yläpuolella, muottilevyistä OSB: n levyjä tai palasia. Muottien valmistuksen aikana sinun on käytettävä tasoa, kaikkien kasvojen on oltava ehdottomasti pystysuoria.

Puinen pohjaratkaisu

Valmis betonipylväät

Käytännön neuvoja. On helpompaa tehdä viestejä valmiista lohkoista. Kohdistus vaakasuoraan on tehtävä köydellä. Kun äärimmäiset on asetettu vesitasolle, niiden väliin venytetään köysi. Poikkeamat eivät saa ylittää ± 1 cm. Tämä vaihtelu poistuu viiveen asennuksen aikana.

Lohkojen asennus viivästysten alle

Aseta sarakkeet lankakerroksen viivojen alle

Vaihe 4. Aloita viivästyksen vahvistaminen, sinun on aloitettava äärimmäinen työ. Tarkkoja vaakasuuntaisia ​​linjoja voidaan käyttää. Ei ole toivottavaa ottaa puun kiiloja, kun ne kuivuvat ja kelat tulevat näkyviin: lattia alkaa kävelyttää epämiellyttäen kävelemisen aikana. Puurakenteiden ja betonipintojen välille on välttämätöntä asettaa kaksi kerrosta katemateriaalia luotettavaa vedenpitävyyttä varten.

Kiinnitetään tukitukiin

Vaihe 5. Sen jälkeen, kun äärimmäiset viiveet on asetettu, köysi on venytetty niiden väliin ja kaikki jäljellä olevat on asetettu sen alle. Vivut on kiinnitetty metallisilla neliöillä tukileikkeihin ja ruuveihin. Vakauden lisäämiseksi on suositeltavaa asentaa ne molemmille puolille. Lattialaudat voidaan sijoittaa suoraan tukkeihin tai alustaa alusta. Viimeinen valinta riippuu huoneen toiminnasta ja tarkoituksesta.

Puulattiat lokeihin

Lohkot on sijoitettu lohkoille ja vedeneristys

Ammattimaiset neuvot lokin valitsemisesta

Lokit käyttävät havupuuta.

Vihreä lehtikuusi

Jos mahdollista, materiaalit on kyllästettävä antiseptiikalla. Tämä on erittäin tehokas keino suojella puuta paitsi sienten lisäksi myös monilta tuholaisilta.

Puunsuoja-aine

Valitse aina viiveet, joilla on turvamarginaali, erityisesti silloin, kun asennusmenetelmä sisältää taivutuskuormat. On muistettava, että lattianpäällysteiden rakentamisessa tehtyjen virheiden korjaaminen on aina kalliimpaa kuin korkealaatuisten materiaalien tekemä työ ja suositeltujen tekniikoiden mukainen.

Valitse varovasti lokitiedosto. Niiden on oltava täysin terveitä ilman merkkejä rotista. Leviäminen halkeamien ja mätä solmujen on täysin kielletty. Jos on olemassa suuria terveitä solmuja, sinun on asetettava viiveet siten, että niiden alla on painopiste.

Viiveen kiinnityksen aikana ei sallita värähtelyn todennäköisyyttä.

Kiinnitä tukevasti viiveitä

Suurin osa myöhästyneistä viivästyksistä aiheuttaa erittäin epämiellyttäviä lattiapäällysteitä kävelemisen aikana. Tällaisten ilmiöiden poistamiseksi on tarpeen poistaa lattia, se on pitkä ja kallis, ei ole aina mahdollista pitää puretut materiaalit kunnossa, jota voidaan käyttää uudelleen.

Video - Puulattian asennus lokeihin

Nikolai Strelkovsky päätoimittaja

Lähettäjä 07/05/2016

Kuten tämä artikkeli?
Tallenna, jotta et menetä!

Ristipalkkeja on liian myöhään säätiölle

Ristipalkkeja (viiveitä), jotka on asetettu suoraan pohjalle, on joitain erikoispiirteitä niiden sijainnista. Harjoittelu osoittaa, että viivästyminen rakenteen pohjaan ja liittäminen siihen on erittäin vaikea tehtävä.

Vedenpitävä vedeneristysjärjestelmä.

Viivästykset ja niiden tyypit tapauksesta riippuen

Palkkeja, jotka on asetettu pohjaan, käytetään korjata karkea ja viimeistelty lattia niihin.

Nämä ovat yleensä hemmotelleet lokit kolmelta puolelta, joilla ei ole riittävän tasomaisia ​​vaakasuoria pintoja suoraan sijoittamaan lattia niihin. Siksi ennen lattian kiinnittämistä on tarpeen kiinnittää tasaiset palkit niiden sivulle, jotka ovat todella myöhässä. Niille, jotka pitäisi kiinnittää lattiat.

Nauhan säätiön rakenne.

Lattian tukena voi olla paitsi puiset lokit ja palkit, myös metallipalkit. Ne keskittyvät pääasiassa puuhun, pitäen mielessä, että aikaa ja rahaa käsitellään antiseptisellä menetelmällä, vaikka metallirakenteet on suojattava kosteudelta pohjusttamalla ja maalaamalla ne hyvin.

Aluksi turvataan palkit, joita kutsutaan majakka. Ensinnäkin ne on kiinnitettävä seinämiä vasten ja sitten sellaisella etäisyydellä, että tasaisen palkin tai tavallisen rakennussäännön avulla voidaan tarkistaa välijakauman vaakasuora asento. Voit tarkistaa, onko vaakasuora asema majakkaviiveiden välillä, voit käyttää letkun tasoa ja tehdä merkkejä huoneen seiniin.

Viimeisen kerroksen viiveiden välinen etäisyys riippuu lattialaudan paksuudesta. Taulukossa 1 esitetään suositellut arvot.

Taulukon numero 1. Viiveiden välinen etäisyys, riippuen levyn paksuudesta

Lokit ovat poikkileikkaukseltaan riippuvaisia ​​huoneen koon suuruudesta, jonka suuntaan lattiapinnat asetetaan. Nämä tiedot on annettu taulukossa 2, jos ne ovat viiveitä, jotka ovat 70 cm: n etäisyydellä. Jos span leveys ei ole sama kuin tässä taulukossa esitetyt arvot, niin sinun on ohjattava palkin poikkileikkaus lähimmän span mukaan.

Taulukko 2. Leveysosa huoneen leveyden funktiona

Perusmatematiikan ystävät tarjoavat kaavan, jolla voit suorittaa laskennan, jos aineisto on ostettu ennen kuin taulukkotietoja ei vielä tiedetä:

Nauhan säätiö osiossa.

 • jossa N on viiveen lukumäärä, yksiköt;
 • L on huoneen pituus, m;
 • δ on etäisyys seinästä majakan viiveeseen, tavallisesti 0,3 m;
 • Δ on taulukon 1 m: n viiveiden välinen etäisyys (hankittujen levyjen paksuudesta riippuen);
 • h - viivepaksuus, m.

Mahdollisuus kiinnittää viivettä palkkeihin, joilla tässä tapauksessa on ihanteellisesti sileä ylempi vaakataso, on esitetty, joten ne olisivat ihanteellisia viiveitä.

Tyypit ja niiden ominaisuudet

Mitkä ovat kahdenlaisia ​​säätiöitä, bändiä ja pilarivälineitä? Ruuvi- pylväslajit poikkeavat vain niiden elementtien kiinnittämisestä maahan.

Kuva 2 esittää teippityyppistä fragmenttia erilliseen huoneeseen. On mahdollista, että jotkut huoneen seinät ovat kantavia, ja niiden pohjan leveys on hieman suurempi kuin ei-kantavien seinien alla. Koko lattiarakenteen luotettavuus, huoneen huomattava leveys, palkkien tai viivojen alla, tuet on asennettu sarakkeiden muodossa, jotka on esitetty kuvassa 3. Kaikki tällaisen tiilikannan edellyttämä kuva on selkeä kuvasta. Ilmoitamme vain eräitä kokoja. Tukin alla oleva kuoppi on kuutio 40 x 40 x 40 cm, jonka pohjalla on tiivistetty kerros 10 cm hiekkaa, tiivistettyä kerrosta 10 cm: n päähän ja sitten tiilen alla oleva pohja on täynnä laastia niin, että palkit luotettavasti lepäävät tiilen päälle.

Vaakasuoran ja pystysuoran vedenpitävyyden risteys.

Lattialevyjen kiinnittämiseen käytettävät materiaalit eivät ole erityisen vaativia puun laadulle. Sopiva mänty, kuusi tai kuusi. Taulukon 2 lisäksi on huomattava, että viiveen suorakulmaisen poikkileikkauksen korkeuden tulisi olla 1,5-2 kertaa leveys. Mutta puun kosteuspitoisuudesta tulisi kiinnittää erityistä huomiota. Sen ei pitäisi ylittää 20%.

Edellä mainittujen lisäksi on lisättävä viivojen välistä etäisyyttä, että se voidaan määrittää pakkauksen eristyksen mukaan, jos se sijoitetaan aluslattiaan.

Kuva 2 näyttää mahdollisuuden kiinnittää vanteet ja viivästykset pohjaan, jolle voit asentaa lattialaudat. Tätä vaihtoehtoa kutsutaan ankkureiksi ankkureille, jotka on upotettu tukikohtaan etukäteen. Tämä on helpoin vaihtoehto, koska lokit eivät vaadi erityistä lujuutta. On kuitenkin pidettävä mielessä, että ottaen huomioon mahdollinen lämpölaajeneminen, palkkien päiden ja seinien välisten etäisyyksien tulisi olla vähintään 2-3 cm ja puun suojaaminen kosteudelta, kattotiili on asetettava pohjalle. Se ei häiritse ruploidin asettamista kahteen riviin.

Jokaisen kiinnityksen salaisuudet

Joskus metallikulmia käytetään kiinnittämiseen, mutta niitä ei ole kiinnitetty kuvan mukaisesti. Se näyttää kulma, joka voidaan kiinnittää kellarin pystytasolle ja viivästykset sijoitetaan kulman vaakasuoraan osaan. Kuvassa on jäykiste, joka tekee kulmankestävyyden taivutusvoiman vaikutuksesta vaakatasoon luotettavammin.

Nurkkaan kiinnitykseen on riittävä määrä reikiä, joiden halkaisija on eri. Kiinnitys tällä tavoin on luotettava, jos kaikkien kiinnityselementtien (tappien, itsekierteittävien ruuvien, naulojen jne.) Kokonaispoikkileikkaus voi varmistaa niiden kestävyyden leikkaamisen. Loppujen lopuksi, poikittaisvoima toimii näillä elementeillä, eikä mikään "silmän" asiantuntija sano, kuinka monta kiinnityselementtiä varmistavat luotettavuuden.

Ennen tämän kiinnitysmenetelmän soveltamista on tarpeen laskea kuorma, joka vaikuttaa kulmasta kiinnityselementtien seinämää pitkin. Tämä on kuormitus leikkaukseen. Tällöin on määritettävä kokonaispoikkipinta-ala leikkauksen sallitulla kuormalla, jonka kiinnityselementin metalli (esim. Tuppi) voi kestää. Tunnettujen halkaisijoiden tuntemalla määritämme yhden elementin poikkipinta-alan ja sen tarvittavan määrän.

Pylväspohja on esitetty ja kuviossa 6 on yksi sen elementeistä porakoneen muodossa. Se koostuu asbestisementtiputkesta (1), jossa betonissa (3) raudoitetaan (2). Putki itsessään on hyvin (4).

Viimeisimmät versiot sarakepohjista koostuvat sarakkeista, jotka on suoraan ruuvattu maahan poraa pitkin. Jos pylväiden on tarkoitus laittaa palkit, aseta metallilevyt niihin. Esimerkiksi kiinnitysruuveja voidaan käyttää putkien kiinnittämiseen putkissa. Näin voit liittää putket puupalkkeihin, joihin voidaan helposti liittää lokit.

Tämä osoittaa toisen mahdollisen pylväsperustan. Pylväät (1) on yhdistetty vahvistetulla vanteella (2). Jos sarakkeet on liitetty tällä tavalla kehällä ja sen sisällä, esimerkiksi rakenteen leveydellä, solmuja voidaan kiinnittää niille samalla tavalla kuin teippityyppi.

Jokainen kiinnityspalkkien on vastattava perustan tyyppiä niin, että pohja on luotettava ja kestävä tuki koko rakennuksen rakenteelle.

Lattian asennus lokiin omilla kädet - ohjeilla

Korkealaatuisen lattian pitäisi tarjota miellyttävää liikettä huoneen ympärille ilman ulkomaista kohinaa, suojaa kylmältä ja vedystä sekä suorittaa puhtaasti esteettinen toiminto. Jos vanha kerros ei sovi mihinkään parametriin, kannattaa harkita sen korvaamista entistä luotettavammin. Kelvollinen vaihtoehto voi olla lattia lokissa. Yksityiskohtaiset yksityiskohdat lattian järjestelyistä lokeista ja niistä keskustellaan tässä materiaalissa.

Lyhyt lokeista

Puuta pidettiin kaiken aikaa arvokkaimpana rakennusmateriaalina, koska sillä on useita ainutlaatuisia ominaisuuksia ja ominaisuuksia. Nykyään on valmistettu monia vaihtoehtoisia materiaaleja, kuten puujätettä. Samanlaiset analogit ovat osoittautuneet hyvin seinien ja sisäosien rakentamiseksi ja korjaamiseksi, mutta puu on paras ratkaisu lattiaan.

Pohjimmiltaan hirret ovat suuria leikattuja puutavaraa, jotka on asetettu sementtipinnoille ja päällystetty valmiilla lattiapäällysteellä. Viiveiden välisissä soluissa ne yleensä asettavat eristyskerroksen ja myös piilottavat johtimia ja viestintäputkia niihin. Suunnitelman lattia on melko lämmin ja erittäin luotettava.

Voit luetella nämä edut viiveellä:

 1. Lokilla lattialla on ainutlaatuiset lämpöeristysominaisuudet, koska tukkien väliin jäänyt eristys ei salli kylmää ilmaa huoneeseen. Tämä on hyvä vaihtoehto lämmitettäville kerroksille korkealla ja yksityisissä talotiloissa.
 2. Lattian äänieristysominaisuudet saavutetaan asettamalla lisäkerros viivojen väliin.
 3. Säätiön kuormitus voi tasaisesti jakautua lokien lattian takia. Joten voit lisätä merkittävästi talon perustan elämää, koska säätiön vaikutus maahan on yhtenäinen.
 4. Tasoitustoiminto Lattian asettaminen viivästyttää voit nopeasti luoda täysin tasaisen pohjan seuraavalle laatoitukselle tai laminaatille.
 5. Kestokyvyn viive mahdollistaa niiden siirtämisen jopa 5 tonnia / 1 m 2.
 6. Lokin asettaminen betonilattialle ei aiheuta merkittäviä vaikeuksia.
 7. On paljon halvempaa rakentaa puulattia rönsyihin kuin asentaa lämmintä tai itsetasaavaa polymeerilattiajärjestelmää. Työn tulos ei kuitenkaan ole pahempi.

Materiaalia käytetään lokeissa

Usein talot käyttävät puuta, koska ne ovat halvempia ja niiden asettaminen on paljon helpompaa. Kuitenkin teollisessa ja kaupallisessa rakentamisessa käytetään melko aktiivisesti metsistä tai betonista valmistettuja tukkeja.

Muista, että lokit voidaan tehdä vain yhden palkin avulla, mutta myös kiinnittää ne kahdesta samankokoisesta levykerroksesta. Samankaltaiset lokit asetetaan reunaan.

Jotta säästyisivät, kolmelta puolelta olevat lokit ovat laajalti käytössä hirsirakennuksissa lokeina. Ainoa asia, jota ei pidä unohtaa, on, että puun on oltava täysin kuiva, eli se on asetettava valmiiksi kuivaan paikkaan vähintään vuoden ajan.

Mikä olisi poikkileikkausviive

Ennen lattian asentamista lokiin, sinun on päätettävä puun poikkileikkauksesta. Tällöin osa tarkoittaa suorakulmioa, jonka leveys on jaettu 1,5: llä ja pituus - 2: lla. Jos puupalkkeja käytetään tukin tukikohtaan, palkin poikkipinta riippuu niiden välisestä noususta. Mitä laajempi etäisyys palkkien välillä, sitä enemmän tulee olemaan, koska niillä on suuri kuorma.

Huomaa, että viimeistelypinnoitteen ja lämmöneristyskerroksen välissä on oltava rako kosteuden haihtumisen jälkeisten viiveiden välillä. Siksi, kun olet valinnut viiveen, sinun on otettava huomioon tällainen tekninen aukko, jonka koko on vähintään 2 cm.

Jos viive asetetaan maahan, puutavaran poikkileikkauksen yhteydessä on otettava huomioon myös kallonpalkkien rullan paksuus.

Kokeneille rakentajille on suositeltavaa asentaa aina lokit, joiden koko on hieman suurempi kuin laskelmien vaatimat. Jotta säästytään vähän, tukin osittaista korkeutta voidaan kompensoida tiilen tai silikaattilohkareiden sarakkeilla. Tällöin tarvitaan pienempiä leikkauksia. Silikaattilohkoja voidaan kuitenkin käyttää vain, jos pohjavesi on yli 2 m pinnasta.

Vaiheleveys viiveiden välillä

Puulattian korkealaatuinen pölkkyjen asettaminen riippuu niiden välisestä askelta ja myös reilun peitteen käyttämistä materiaaleista. Mitä paksumpi ja vahvempi viimeistely lattian materiaali, sitä laajempi askel viivästysten välillä voi olla. Säästämiseksi kannattaa määrittää optimaalinen etäisyys etukäteen, jotta voit laskea materiaalin kulutuksen eikä ostaa liikaa.

Kun kortin paksuus on 20-24 mm, viiveen asennusvaihe ei saisi ylittää 30-40 cm, kun taas 50 mm: n levy voidaan asettaa lokeihin 1 metrin välein (lisätietoja: "Lattialokin asennus oikein - asennusohjeet "). Kokeneiden käsityöläisten mukaan lattiaa omaan käsiinsä pylväät on tehtävä 70 cm: n askeleilla, joiden paksuus on 40 mm.

Älä unohda, että seinän ulomman viiveen ei pitäisi olla sen vieressä, mutta se ei kestä etäisyyttä enemmän kuin päävaihe. Riittää, että lähtee 30 cm: n rako.

Väärennökset, jotka asettavat lattian lokit lokiin

Jos haluat tietää, kuinka puulattia on oikein sijoitettu lokeihin, sinun on selvitettävä, millaisia ​​alustoja se voidaan sijoittaa ja mitä hienouksia sinun on kohdattava. Päärakennuksissa yleensä viivästykset sijoitetaan betoniin, yksityisiin taloihin, joko palkkeihin tai suoraan maahan.

Maaperä tukikohdaksi

Koska lokeja ei ole suositeltavaa sijoittaa suoraan maahan, puun mätänemisen ja ennenaikaisen tuhoutumisen välttämiseksi tukipylväät poistetaan tiilestä, jonka korkeus on 20 cm. On tärkeää, että pylväät ovat täysin samat, sitten viiveet asetetaan aivan tarkasti vaakasuoraan.

Tukkeihin kiinnitetyissä tukikiskoissa on järjestettävä aluslattiat, jotka toimivat veden ja lämmöneristysmateriaalin pohjana. Tämä tekniikka puulattian asettamiseksi tukkeihin antaa sinulle mahdollisuuden rakentaa erittäin lämmin kerros, joka ei kylmä talvella.

Betonin ja raudoitetun betonin perusta

Lattian sementtilaatat ovat yleisimpiä asuinrakennuksissa. Tällainen lattiarakenne mahdollistaa tasaisen, turvallisen pohjan rakentamisen parkettille, laminaatille tai laattoille sekä lämmittää lattiaa ja muokkaa muita ääniä.

Useimmissa viimeistelypinnoitteissa viiveiden välinen etäisyys voi olla noin 60 cm, mutta keraaminen laatta vaatii noin 30 cm2: n soluja, koska se on melko hauras.

Betonivaihteiston ja lisäkiinnikkeiden välinen silmien vahvistaminen viivästysten välillä tekee koko rakenteen kovemmaksi ja vahvemmaksi. Lisäksi saadut solut voidaan asettaa eristemateriaaliin. Katso myös: "Kuinka vahvistaa lokit betonilattialle - todennettuja asennusvaihtoehtoja."

On syytä muistaa, että laatta on parhaiten asetettu kerrokselle vedenpitävä kipsilevy tai vaneri. Jos huone on asuinalue, niin viivästyksen sijainti on kohtisuorassa ikkunoihin nähden, ja paikoissa, joissa on suurempi kuorma, esimerkiksi käytävillä tai suurissa salissa, lokit sijoitetaan liikkeen yli. Tämä asennusmenetelmä antaa sinulle mahdollisuuden päällystää kauniisti ja varmistaa lattian luotettavuus.

Puupohja

Puulattiat voivat myös toimia tukien tukena. Kuitenkin niiden muodon epätarkkuuksien vuoksi, jotta saavutetaan ihanteellinen sileä muotoilu, lokit ovat useimmiten kiinnitetty lateraalisten osuuksien palkit.

Tapauksissa, joissa katon palkkien välinen etäisyys on liian suuri, kiinnitä kaksi kerrosta palkkeja, jotka ovat kohtisuorassa toisiinsa nähden. Tämä ei kuitenkaan ole tarpeen, jos viimeistely on laaja paksu levy.

Kiinnitysmenetelmät

Menetelmät viivästyksen vahvistamiseksi pohjaan riippuvat sen tyypistä. Perinteinen menetelmä betonin kiinnittämiseksi betoni- tai teräsbetonipalkkeihin pitkällä naulalla on jo vanhentunut. Kyllä, ja hän ei antanut pitkäaikaista viivytystä.

Useimmiten rakentajat käyttävät U-muotoisia kiinnittimiä tai galvanoitua terästä. Toisella puolella nurkka kiinnitetään betonipohjalla tukaan ja toisella puolella ruuvataan ruuveilla puuhun. Kiinnitin tulee 3-5 cm: n viiveeseen. Samalla tavoin palkit kiinnitetään liimapuilla oleviin tiilipoikkeihin.

Jos palkin pituus ei riitä ylittämään koko tilan, käytetään usein esivalmistettuja rakenteita. Yhteysjakauma keskenään voidaan tehdä kahdella tavalla: päästä päähän tai puolipuusta. Tärkein vaatimus on, että lisäkappaleen pituus on vähintään 1 m. Jos tällaista menettelyä vaaditaan useiden viiveiden vuoksi, vierekkäisten palkkien viivojen on oltava 50 tai useamman senttimetrin etäisyydellä. Joten päällysteen kuormitus on tasaisesti jakautunut.

Voit kiinnittää viiveen puupalkkiin metalliruuveilla. Poraa reikä reikään, halkaisija 2,5 mm, jo ​​ruuvien paksuus. Liitteen pituuden tulisi ylittää viiveen leveys 2,5 kertaa. Se on optimaalinen, jos ruuvin halkaisija on vähintään 6 mm.

Teknologian myöhästyminen

Menetelmä lattian kiinnittämiseksi tukkeihin on jonkin verran erilainen suhteessa erilaisiin perustuksiin. Joka tapauksessa, jos noudatat tiukasti lisäohjeita valokuvasta, voit järjestää lämmintä, kestävää ja laadukasta pinnoitetta kotona.

Kuinka laittaa lokit maahan?

Kun rakennat yksityistä taloa, voit aloittaa lattian sijoittamisen tukialustojen tukkeihin tukirakenteiden asennuksen aikana tai sisustuksen aikana.

Toimintasarja on seuraava:

 1. Maanpinnan tulee olla kunnolla paikoillaan lattian alla käyttäen leveän tukin tai värähtelevän levyn päätä.
 2. Kaadetaan 5 cm: n paksuinen graniittirivi, joka toimii vedenpoistoina, jonka jälkeen se myös tiivistetään.
 3. Tukipilarien alapuolelle asennamme puiset muottipesät, jotka täytetään kerroksella sementtilaastia, joka on vahvistettu ruudukolla. Järjestämme siis pilarien perustan.
 4. Kun betoni kovettuu, se on peitettävä kerrosmateriaalikerroksella ja nostettava sarakkeet tiilestä.
 5. Pylväiden yläosa on eristettävä kahdella kerroksella kateaineita ja kittiä bitumimastilla.
 6. Tuloksena olevista sarakkeista tulisi olla kiinteät lokit.
 7. Kranaattipalkit asennetaan lattian viiveiden väliin.
 8. Taloudellinen sahaton alus toimii aluslattiana. Sitä ei saa kiinnittää tukkiin, antaa se vapaasti.
 9. Katto- tai muovikelmu asetetaan levyn päälle suojaamaan sitä kosteudelta, ja materiaalin on mentävä seiniin 15-20 cm.
 10. Seuraavaan kerrokseen voidaan sijoittaa valittu lämmitin. Se voi olla vaahtoa, mineraalivillaa, laajennettua savea tai muuta eristemateriaalia.
 11. Maalipeitteen ja lämmityskerroksen välissä on höyrysulku.

Jos kaksipuolinen kalvo käytetään höyrysulkuna, voit asettaa viimeistelylattian suoraan siihen. Kaikki muut höyrysulkuainekset tarjoavat kuitenkin viimeistelylokeron sisennyksen 2 cm tai enemmän.

Menetelmät lokin rakentamiseksi parkettilattialle

Koska puulattian palkit ovat paksuja suorakulmaisia ​​tukkeja, joissakin tapauksissa voit asettaa viimeistelylohkon suoraan niihin. Tämä on kuitenkin mahdollista vain, jos ne ovat täysin tasalaatuisia ja enintään 80 cm: n etäisyydellä toisistaan.

Ensimmäinen viive on kiinnitetty 20-30 cm: n päähän seinämästä, joka ohjaa sen tasoa ja kaikkia seuraavia palkkeja suhteessa horisonttiin. Loppujen on oltava tiukasti kiinni lattian tukkeihin, jotka ovat turvallisia.

Asennettaessa eristys lokit tarvitsevat kiinnittää kallo palkit alilattialle. Laatoitettu savi, vaahtomuovi, mineraalivilla ja muut materiaalit voidaan sijoittaa tähän lattiaan. Eristeiden asennusmenetelmä on samanlainen kuin edellä kuvattu.

Kuinka laittaa lokit betoniin

Tämän menetelmän etu on sen yksinkertaisuus ja nopeus. Tietäen, miten laittaa viivästykset betonilattialle, voit ratkaista useita ongelmia kerralla - tasoittaa, eristää lattian ja suojata huoneiston melusta alemmista kerroksista.

Tällaisten alustojen kanssa käytettävien työkalujen luetteloon kuuluu: rei'itys, ankkuri, tapit ja ruuvit, joiden halkaisija on 6 mm. Lisäksi on hyödyllistä käyttää vasaraa, tasoa, haavasahaamista ja rakennustasoa.

Kiinnitä loki betonilattialle käyttämällä joko ruuveja tai ankkuripultteja. Jälkimmäiset kiinnittävät tankoja paljon tiukemmin, vaikka ne ovat paljon kalliimpia.

Ennen betonilattian pölkkyjen kiinnittämistä alusta on käsiteltävä alukkeella ja peitettävä myös suojakalvolla tai kateaineella. Puun kyllästämistä mätä, tulipaloja ja hyönteisiä vastaan ​​on erittäin suositeltavaa.

Betonipohjalla voi olla merkittäviä tasoeroja. Tässä tapauksessa vaakapalkkia voidaan säätää erityisillä vanerilevyillä tai tapilla. Tölkkien teknisesti edistyksellisintä säädettävää lattiaa voidaan tehdä myös kiertymällä ruuveja tukin pohjassa (lisätietoja: "Kuinka säädellä lattiat lokerolla omiin käsiisi").

Työjärjestys on seuraava:

 1. Levittimessä ei saa olla roskia ja pölyä, minkä jälkeen sitä on käsiteltävä pohjamaalilla ja jätettävä kuivumaan kokonaan.
 2. Betoniin on sijoitettava 15-20 cm: n seinälle päällekkäin asetettu vesitiivis kerros, jonka päälle on asetettu 15 cm: n kerroksella rullatun materiaalin yksittäisten segmenttien väliset saumat.
 3. Valmistetut lokit on sijoitettava koko huoneen alueelle. Äärimmäisten palkkien ja seinien välisen aukon on oltava korkeintaan 20-30 cm, ja kaikkien muiden tukkien tulee jakautua tasaisesti koko alueelle pääsääntöisesti 30-80 cm: n etäisyydelle toisistaan.
 4. Ensimmäinen korjata äärimmäiset viiveet, joiden välissä lanka kierretään tasovalaisimeksi.
 5. Lyhyitä viiveitä voidaan kasvattaa, kun otetaan huomioon saumojen siirtyminen viereisissä viiveissä. Jos palkin poikkileikkaus on suuri, viivästykset tulisi liittää puolipuuhun.
 6. Asennuksen alle lattialle ja lokeihin tulee porata reikiä ja aseta sitten tangot tai tukijalat ankkurin alle.
 7. Muut lokit kiinnittävät pultteja tai ruuveja. Yhdellä viiveellä tulisi olla 2-3 ankkuria, jotka on kiinnitetty 60-80 cm: n etäisyydellä toisistaan.
 8. Ennen lopullista kiinnitystä tarkista viiveen vaakasuora asento ja kiristä sitten kiinnikkeet loppuun.
 9. Viiveiden välissä voit laittaa lämmittimen.
 10. Viimeinen kerros ennen lopullista pinnoitetta on höyrysulku.

Sen jälkeen, kun tukilevy on kiinnitetty tekniikan kunnioittamiseen, se muodostaa vain perustan päällystyspäällystölle, olipa kyseessä laminaatti, parketti tai laatta.

Pohjimmiltaan lattian viivästyminen ei ole kovin vaikea prosessi, ja lähes kaikki vahvat ihmiset voivat selviytyä siitä. Lisäksi tämä pinnoite voi merkittävästi säästää korjauksia.

Lattian viiveen yksityiskohtainen asennusohje

Puuta käytetään pääasiassa lattian asettamiseen. Huolimatta siitä, että puurakenteisiin on ominaista lyhyt käyttöikä, ympäristönsuojelu, edulliset kustannukset ja pieni paino tekevät materiaalista erittäin suosittuja käyttäjille.

Lokit lattia on yksi suosituimmista. Tämän kerroksen perusta on tietyn kokoiset puupalkit.

Ja jos seinät voidaan vielä rakentaa tiilistä ja erilaisista lohkoista, päättäessään asettaa lattian valtaosa omistajista valitsee puurakenteet. Kuinka laittaa lattia omiin käsiisi? Pääosin tehty lattian sijoittaminen lokeihin. Tämä on luotettava ja aika testattu vaihtoehto. Voit selviytyä tällaisesta työstä itse.

Eri materiaalien viivästyminen lattialle

Ennen kuin päätät rakentaa lokitietoja lattialle, sinun on selvitettävä, miten tämä työ tehdään eri lattiatilanteessa. Joten, jos katto on puusta, niin palkit eivät useimmissa tapauksissa ole täysin sileitä. Ennen lattian viivästymisen aloittamista on suoritettava valmistelutyö. Tasainen pinta on melko vaikea saavuttaa. Useimmissa tapauksissa lokit kiinnitetään palkkien sivuihin.

DSP-lattian lattian viivästymisen aikaansaamiseksi on välttämätöntä käyttää kuivaa ja antiseptisesti käsiteltyä tankoa, jonka leikkaus on 100x50 mm tai 150x100 mm.

Lattian viiveen vahvistamismenetelmän tärkein etu on se, että asennus ei edellytä vuorauksen käyttämistä tuotteiden korkeuden muuttamiseksi. Asennus tapahtuu epätäydellisten ruuvien avulla. Kiinnitä lattia lokeihin ruuveilla, joiden läpimitta on 6 mm. Tuotteiden pituuden tulee olla suurempi kuin viiveen leveys vähintään 2,5 kertaa.

Puun halkeamisen estämiseksi kiinnityksen aikana on välttämätöntä valmistaa reikä, joka on 2-3 mm pienempi kuin palkissa olevan ruuvin halkaisija ja suoraan viivettä.

Jos palkit asennetaan isolla porrastuksella, aseta toinen viivekerros. Se on asetettava kohtisuoraan ensimmäiseen, mutta pienemmällä askeleella. Toinen hyvä tapa tilanteen korjaamiseksi on käyttää paksumpia levyjä valmistettaessa viimeistelykerrosta.

Jos päätät laittaa lattia lokiin, ja lattia on tehty betonista, harkitse seuraavia sääntöjä:

 1. Lattian asentamisessa betoniin päällekkäisyydellä varmasti syntyy vedenpitävä kerros. Ilman sitä lattia lakkaa jatkuvasti.
 2. Vedeneristyksen jälkeen sopivat lämpö- ja äänieristyskerrokset.
 3. Seuraavaksi varmista sementti tai kuiva levitys.
 4. Kuivauskerrosten täydellinen kuivaus on asennettu. Jatkossa ne asetetaan viimeistelykerrokseen.

Viiveen korkeuden ja leveyden optimaalinen suhde.

Lattian viivästykset tulisi tehdä yli 2 m: n levyiltä. Jos ei ole riittävästi 2 m: n levyjä, liitä ne loppu-päähän. Kun lattian kytkentäviive on tehty, varmista, että viereisten rivien liitokset ovat vähintään 50 cm: n suhteessa toisiinsa. Asettelu viivästyminen suoritetaan lasilla. Jos kytkentä ei ole mahdollista, pohja on ainakin vedenpitävä.

Ammattilaiset eivät ehdottomasti suosittele asennuksen viivästymistä pehmeälle lämpöeristykselle. Suunnitelma kelluu, minkä vuoksi hieno viimeistely vähenee vähitellen mutta väistämättä. Jos käytetään melu- ja lämmöneristysmateriaalien asennusta, joiden avulla voit valita haluamasi leveyden, lokit on asennettava siten, että käytettävät eristemateriaalit ovat niiden välissä.

Jos eristeen leveydellä ei ole mahdollista asentaa lattiaa, kiinnitä levyt niin kauas, että uloimmat solut voidaan täyttää kokonaan leikkauksilla, ts. jätteet on minimoitava.

Lokin asettaminen maahan pohjalle

Asennusjärjestelmän viivästyminen maahan.

Asennettaessa viivettä suoraan maahan, soodakerros poistetaan ensin, noin 5 cm soraa kaadetaan pintaan, tiivistetään tiiviisti ja täytetään samalla paksuisella kiinteällä betonilla. Lisätyö suoritetaan samalla tavalla kuin tavanomaisen betonipohjan tapauksessa, so. vedeneristysmateriaali asetetaan, eristys asetetaan ja tasoitetaan. Tällöin lämpöeristyksen ja tasoitteen sijasta polystyreeni-betonia voidaan käyttää halutulla tavalla.

Viiveiden välinen askel mainittiin aiemmin. On tärkeää tietää, kuinka oikein lasketaan tämä arvo. Saapuvien kuormien optimaalisen jakautumisen varmistamiseksi viiveissä ne on asetettava samalla etäisyydellä niiden välillä.

Minkä vaiheen haluat asentaa lokit?

Viiveiden välinen etäisyys on yksi tärkeimmistä parametreista. Tilin avulla suoritetaan materiaalien kulutuksen laskenta. Voit piirtää pohjapiirustuksen ja suorittaa tarkan laskennan tarvittava määrä tiiliä, sementtiä ja puuta, jos lattiaa ei aseteta lattialle. Yksittäisten elementtien välinen etäisyys tässä tapauksessa määritetään ottaen huomioon lopullisen päällysteen teho ja lujuus. Esimerkiksi jos viimeistelyosa pystyy kestämään suuria kuormituksia, lokit voidaan sijoittaa suuremmalle etäisyydelle niiden välillä.

Asennuksen viivästymiseen jää ilmanvaihtoväli, joka mahdollistaa ilmanvaihtoa lattian alle.

Jos viimeistelypäällysteen materiaali on melko ohut, lokit asennetaan 30-40 cm: n etäisyydelle käyttäen levyjä, joiden paksuus on enintään 24 mm. Jos käytetään 5 cm: n paksuisia levyjä, viivojen välinen nousu voidaan nostaa 1 m: iin. Useimmiten 4 cm: n paksuiset levyt asetetaan taloihin, jolloin tässä tapauksessa viivojen välinen etäisyys on 70 cm. lisämaksusta. Vain talon omistaja voi päättää, mikä on hänelle parhaiten sopiva. Lattiapölkkyasennuksen yhteydessä on muistettava, että seinämän ja siihen lähei- sen elementin välinen etäisyys ei saisi ylittää viiveiden välistä etäisyyttä. Useimmiten korkeintaan 20-30 cm kallistuu seinältä.

Mitä pitäisi tehdä ennen asennusta?

Ennen lattian viivästymistä, sinun on puhdistettava pinta huolellisesti ja pehmustettava se hyvin. Kuivaa kaikki puutuotteet ja käsittele niitä runsaasti antiseptisesti. Voit käyttää erityisiä formulaatioita tai esimerkiksi bitumia.

Äänieristysmateriaalina voidaan käyttää hiekkaa, kuonaa, kuitulevyä tai muita. Kun lokit on asetettu, sinun on otettava pitkä rakennus taso ja tarkistaa tasainen niiden munat. Jos sääntöjenvastaisuuksia ei ole, niin kaikki on kunnossa. Jos ne ovat läsnä, ne on poistettava. Tämä voidaan tehdä lisäämällä hiekkaa viivojen alla epätasaisuuksien sijasta.

Perusviiveen asettaminen betonipohjalle.

Työssäsi tarvitset seuraavaa:

 1. Rakennustaso.
 2. Sähköinen palapelisaha tai käsisaha, jolla on hienot hampaat.
 3. Axe ja vasara naulat.
 4. Iskijän.
 5. Ruuvimeisselillä.
 6. Sähköpora.
 7. Useita eri vääntiöitä.
 8. Lämmöneristysmateriaali.
 9. Nails 5 ja 7 cm, ruuvit 3,5, 5 ja 7,5 cm, ankkuripultit halkaisijaltaan 1 cm.
 10. Viive 5x5 cm
 11. Lattiapinta.

Asetteluviive suoritetaan äänieristysmateriaalilla aiemmin määritellyn vaiheen avulla. Asennettaessa sinun on käytettävä rakennustasoa, joka varmistaa pinnan maksimaalisen tasaisuuden. Kiinnitys tukin pohjaan tapahtuu ankkuripulttien avulla. Ne kiinnitetään toisiin pintoihin tikkailla. Ankkuripultin halutun pituuden määrittäminen on hyvin yksinkertaista - lisää 60 mm: n viiveen korkeuteen ja saat halutun arvon.

Lämpöeristyksen ja alakerroksen laite

Viereisten tukkien väliset raot täytetään eristemateriaalilla. Yleisimmin käytetään basaltikuitua, laajennettua polystyreeniä ja isospania. Kaikkein helppokäyttöinen telaneristeen työ. Haluttaessa voit käyttää laajennettua savea.

Järjestelmä, jossa aluslattia asetetaan lokeihin.

Viiveen asettaminen alkaa huoneen kulmasta. Ensimmäinen rivi levyt on asennettava kielekkeellä seinään. Muista olla aukko seinän ja levyjen välillä. Seuraava rivi sijoitetaan siirtymään verrattuna edellisiin noin 2 viiveeseen. Jotta laudat sopivat tiukasti toisiinsa, ota vasara, kiinnitä puu osiin viereisen levyn päähän ja kevyellä napituksella varmistetaan tiukka sovitus.

Kun kiinnität levyjä pitkin seiniä, ruuvit voidaan asettaa päälle. Tulevaisuudessa ne silti piiloutuvat jalustapohjaan. Kaikissa seuraavissa riveissä kansi voidaan kiinnittää yksinomaan uran pohjaseinään. Ruuvien korkit on ajettava levyn sisällä. Kun kaikki levyt on asetettu, on tarpeen sulkea laajennusliitokset jalustalla. Lisäksi se suojaa huoneen seinämät kaikenlaiselta saastumiselta.

Kuinka laittaa lauta?

Puulattian voi sijoittaa vasta sen jälkeen, kun lokit ovat täysin kohdakkain. Jokaiseen viiveeseen on kiinnitettävä levyjä. Levyjen koko on valittava siten, että liitokset sijaitsevat kesken viiveen. Lisäksi niiden pitäisi olla kohtisuorassa laudan pitkälle puolelle.

Levyjen halkaisun estämiseksi valmistetaan kiinnittimien reiät etukäteen.

Sen halkaisijan on oltava 2-3 mm pienempi kuin käytettävät kiinnittimet.

Haluttaessa jalustan sijasta voi käyttää fileaa. Nämä ovat erikoisprofiileja, jotka asennetaan lattian ja seinien väliin.

Putkien reikien valmistukseen käytä poraa, jonka halkaisija on 8-10 mm suurempi kuin putkiosassa. Jotta kynsien kiinnitys olisi luotettavampaa, voit vetää levyt yhteen niitteillä rakennustyöntäjän avulla.

Askel askeleelta ohjeet lattian tasoittamiseksi

Kiinnitä hihat lokiin.

Lattiat eivät ole koskaan täysin sileitä ja sileitä, varsinkin vanhoja taloja. Joissakin tilanteissa tippaa voi olla korkeintaan 20 cm. Tällaisen pinnan tuominen kunnolliseen tilaan on erittäin vaikea, eikä betonipintaista voida tehdä kaikissa tilanteissa. Kaikki vanhan talon säteet eivät kestä raskaita kuormia. Tällaisissa tilanteissa säätyvät viiveet tulevat pelastamiseen. Ne asennetaan seuraavaan järjestykseen.

Ensinnäkin pultit ruuvatetaan erikoisesti valmistettuihin reikiin lokeissa. Reikien optimaalinen lukumäärä on vähintään 5 jokaista säteen 2 m: n välein. Tämän jälkeen viiveet järjestetään ennalta määrättyyn vaiheeseen. Kattoissa luodaan reikiä kynsille. Poraa tarve tuoda reikien ruuveja varten. Viivästykset tasoitetaan rakennustasolla, jonka jälkeen tapit kynnet lyövät. Pulttitelineiden ulkonevat osat on leikattava. Voit maalata päällystakin.

Viimeistele lattia

Lattian asettaminen lokitöihin ei pääty. On välttämätöntä poistaa korkeuden ja karheuden erot. Sopivin tapa tehdä tämä on kaavin tai pieni murskain. Irrota suurella hiekkapaperilla ja sitten tasoitetulla pinnalla hienorakeinen hiekkapaperilla.

Lopuksi sinun on käytettävä suojaavaa koostumusta, joka lisää kulutuskestävyyttä ja lattian käyttöikää. Voit käyttää vahamastoja, parkettilakkaa ja öljypinnoitusta. Valitse sopivin vaihtoehto sinulle. Kun suojaava yhdiste kuivuu, jatka halutun päällysteen muotoilua. Hyvää työtä!

Kuinka vahvistaa lokit säätiölle

Prosessi, jolla loki kiinnitetään säätiöön

Kun tietyntyyppisen talon perustukset on asennettu, voit siirtyä ensimmäisen kerroksen lattian asentamiseen. Niiden pohjana käytetään puupalkkeja tai pyöreitä tukkia, jotka on sijoitettu vaakatasoon suoraan talon pohjaan. Tällaisen työn tekeminen omiin käsiisi on mahdollista vasta sen jälkeen, kun prosessin kaikki ominaisuudet on tutkittu perusteellisesti.

Säteet kuin ne

Lattiapalkkeja edustaa tällä hetkellä melko suuri luettelo eri tuotteista. Yksinkertaisin vaihtoehto on säännöllisen suorakulmion muotoinen puu, joka määräytyy tiettyjen rakenneyhtälöiden perusteella.

Monimutkaisempi päällekkäisyyden viivästyminen vaatii pitkää valmistusprosessia - I-palkit, joiden H-muotoinen poikkileikkaus on sijoitettu toiselle puolelle. Ne on valmistettu korkealaatuisista, kuivatuista ja höylätyistä puupalkkeista ja nauhoista, jotka on valmistettu OSB: stä tai korkealaatuisesta korkealaatuisesta vedenkestävästä vanerista.

I-palkkien toimintaperiaate päällekkäisyyden viivästymisen yhteydessä merkitsee pääjoukkojen jakautumista taivutuskuormien muodossa, jotka putoavat pitkin litteitä jäykisteitä. Tästä johtuen pienellä massalla ne pystyvät kestämään hyvin suuria kuormia. Lisäksi valmistusteknologia ja lujuus sallivat I-palkkien saamisen aukkoja varten, joiden leveys ylittää merkittävästi 6 metrin standardin.

Säätiön viivästyminen toteutetaan tiettyjen sääntöjen mukaisesti, joista keskustellaan myöhemmin. Välittömästi ennen puutavaran asennusta on valmistauduttava asianmukaisesti myöhempää käyttöä varten. Sinun tulisi valita korkealaatuisia tammea, haapaa tai havupuuta. Niiden tärkeimmät vaatimukset ovat seuraavat:

 • Kosteuden viiveen tulisi olla välillä 14-18%. Saavuta tämä yksinkertainen ilmakehän tai paremman kammion kuivaus. Kiellettyä käyttää tuoretta sahattua puuta on ehdottomasti kiellettyä, koska säätöön ei ole mahdollista asettaa viivästyksiä oikein, koska se kuivuu myöhemmin.
 • Jäljillä on oltava oikea geometria pituudeltaan ja poikkileikkaukseltaan. Ennen kuin laitat lokit pohjaan, niihin kohdistetaan lisäkäsittelyjä, jotka on suunniteltu sähköisten höyläysten avulla. Korkealaatuiset palkit voidaan saavuttaa esiliimaamalla.
 • Jotta vältytään puun myöhästymisen jälkeen kosteuden vaikutuksesta, ne on suojattava suojaavien yhdisteiden avulla. Tämä tapahtuu ruiskuttamalla tai maalaamalla rullat kahdessa kerroksessa välikuivaamalla. Edullisempi käsittelymenetelmä on kattaa päällekkäisyyksien päällekkäisyyksien kanssa käytetyn moottoriöljyn kanssa. Jos käytät, hoito on tehtävä viikon ajan ennen asennusta ominaisen hajujen poistamiseksi.
sisältöön ↑

Kiinnitys viiveen talon pohjaan

Liitäntävaihtoehdot viivästyvät talon pohjaan

Tärkeä asia on tukin oikea kiinnitys talon perustuksiin. Samanaikaisesti perusversioiden runsaus edellyttää tietyt asennusominaisuudet jokaiselle. Harkitse jokainen tapaus erikseen.

Kiinnitys palkkeihin nauhan pohjalle

Melko yleinen tyyppi on teipillä vahvistettu betonipohja. Se on korkeintaan puoli metriä korkea, nousee 0,4 - 1 metriä maanpinnan yläpuolella. Kaikki aloittelevien rakentajat eivät osaa korjata tämäntyyppisiä lokeja. On kaksi päätavoitetta:

 1. Ensimmäinen niistä liittyy puun asentamiseen suoraan talon teipin pohjaan. Tällöin asennusajan viive yhdistettynä talon sivuseinien asentamiseen. Käytetystä materiaalista riippuen hirsirakenne voidaan asettaa leikkaamalla ne puuhun tai tukkiin, peittämällä ne tiilien tai lohkojen kanssa ja tekemällä niissä alustavia lovia kattoosien koon mukaan. Tämä vaihtoehto on kätevä, koska se vaatii vähäistä lisäkoulutusta.
 2. Toiseen menetelmään kuuluu esiasennus nauhan säätöpalkkeihin talon pohjan kehän ympärillä. Tällöin betoniin asennetaan vielä ennen perustuksen kaatamista tai suoraan prosessissa 150 mm pintaa pinnan yläpuolelle. Kun seoksen jähmettyminen ja kovettuminen kiinnityspalkkeilla on merkitty ja porata reikiä kierteitettyjen sauvien kärkien paikoissa. Asennuksen jälkeen puiset osat kiinnitetään talon pohjaan muttereilla ja aluslevyillä, hukkumalla ne puusta. Tämän jälkeen voidaan asettaa säätiön viivästys, jonka alapuolella on vaiheittainen ohje.

Riippumatta päällekkäisen palkin asettamisesta, sen on täytettävä joukko pakollisia vaatimuksia, joita olisi käsiteltävä tarkemmin.

Ennen laskeutumista säätöön on tarpeen laskea tarvittava määrä palkkeja oikein. Asenna ne kerroksiin, jotka määräytyvät lattiamateriaalien arvioitu paksuuden perusteella. Joten, kun suunnitellaan puutavaraa viimeistelypeitteelle, jossa on 20x100, 20x150 osa, etäisyys, jolla viive asennetaan säätöön, on vain 0,3 metriä.

Olettaen, että lattiamatto on lattiakaapin uurretuilla levyillä, joiden paksuus on 30-35 mm, palkin asennusvaihe voidaan nostaa 0,5-0,6 metriksi. Jos valitset lattialle 50x150 puupäällysteen, voit sijoittaa lokit turvallisesti 1 metrin etäisyydelle toisistaan.

Ennen kerrostumista vaahtolohkojen, tiilien, puun taloon perustuksen asettamista varten on hyödyllistä määrittää lattiapalkkien geometriset parametrit. Laskennassaan määritysarvo on span leveys, eli huoneen leveys. Niinpä etäisyydellä seinästä toiseen, sahatavaran kanssa voidaan käyttää 2 metriä, jonka osa on 110x60, 3 metriä - 150x80, 4 metriä - 180x100, 5 metriä - 150x200 ja 6 metriä - 180x220 mm.

Lokin asennus laattapohjaan

Tyypillisesti liikkuvilla mailla suositeltavan betoniteräksen muodossa olevan talon pohjan valmistuksen yhteydessä viivästymisen kiinnittäminen säätöön voidaan suorittaa eri tavalla kuin yllä kuvattu, mutta noudattamalla määritettyjä asennusparametreja. Se koostuu kynsien käytöstä, jotka on asennettu puun läpi betonissa aiemmin porattuihin reikiin.

Prosessitekniikka ei ole monimutkainen ja on käytettävissä myös aloitteleville rakentajille. Jos haluat asentaa lokin omilla käsilläsi betonilattialle, voit käyttää vasaraporaa tai poraa, jossa on iskumekanismi. Puun reiät esiporautuvat puun läpi. Sitten osat asetetaan asennuspaikalle ja niiden kautta tehdään syvennyksiä betoniin, jossa on riittävä syvyys ja halkaisija.

Kiinnitysviive laattapohjalla

Kynnet, joiden läpimitta on vähintään 12 mm, on asennettu paikoilleen ja järkytetty puolisävyisellä tai vasaralla, jonka paino on vähintään 1 kg puisilla tankoilla. Kiinnittimien parametrien oikean valinnan periaatteella asennuksen säätäminen tällä tavalla takaa korkean laadun kiinnityksestä.

Tätä menetelmää sovelletaan, kun käytetään lag-osaa, joka on vähintään 150 x 150 mm. Tämä mahdollistaa riittävän määrän mineraalivillan tai laattojen eristystä mineraalivillasta alilevyn alle, koska pohjaan ei ole mahdollista asettaa lattiaa ilman korkealaatuista eristystä.

Asennuksen viivästyminen lattialle

Kun työskentelet asunnon tai asunnon tiloissa, ongelmana on usein lokin asentaminen betonilattialle. Käytä tätä tyyppistä työtä, jos tarvitset huoneen alapinnan eristämistä, sen kohdistamista tai yhden tai muun tyyppisen lattian asettamista. Tässä tapauksessa voit käyttää kahta asennustapaa.

Ensimmäinen menetelmä käsittää tankoja tukevaan kiinnitykseen pohjaan, joka voidaan suorittaa samalla tavoin kuin tukkien kiinnittäminen pohjaan betonilaatan muodossa. Asennuksen viivyttämiseksi tässä tapauksessa voit käyttää tikkaita, kynsiä tai muovisia tappuja sopivalla pituudella olevilla ruuveilla.

Esimerkeillä tai rei'itetyillä lokeilla mallineina poraamme reikiä lattialle. Niiden halkaisijan tulisi sallia kiinnittimien tiukka kiinnitys. Seuraavaksi kiinnitä tukit ruuveilla tai tukilenkillä, ohjaamalla palkkien vaakasuora pinta ja yleinen tasaisuus.

Sen jälkeen, kun loki kiinnitetään omiin käsiisi betonilattialle, voit lämmittää pohjan asettamalla valitun eristystyypin palkkien väliin. Älä unohda korkealaatuisten puuosien kiinnittämistä sienenestettä ja palonestoaineita vähentäen niiden syttyvyyttä.

Toinen vaihtoehto on edullisempi siltä kannalta, että pintaviiveen tasoittaminen on helppoa yhdessä tasossa. Se koskee lattiapalkkien asentamista säädettäviin ruuvitukiin. Jatkossa olevan lattian tietyn osan osien nostaminen tai laskeminen suoritetaan kiertämällä telineitä pitkin tai vastapäivään. Tämän yksinkertaisen menetelmän ansiosta lattiamuutoksille voidaan antaa täydellinen taso.

Näin ollen tarkastelussa tarkasteltiin tärkeimpiä tapoja asentaa lattian viivästyminen talojen eri tyyppisiin perustuksiin sekä betoniperustustiloihin. Monien menetelmien tekniikka on yksinkertainen ja edullinen tehdä se itse.