Ribbon säätiö, lattiat puukerroksilla - miksi ei ole mitään pahempaa pilkottua kylpyammea varten?

"Omistettu nauha kylvyn omistettu..."

Pelkään pahoin monia, mutta näitä tietoja on pidettävä arvokkaina ja viipymättä tehtävä tarvittavat johtopäätökset. Jos olet laatinut nauha-pohjan pilkottua kylpyammeesi projektia varten, joko olet jo rakentanut sen tai olet jopa asentanut kylpyläkehyksen perustusnauhalle ja pannut kylpyamme käyttöön - missään tapauksessa lue loppuun ainakin seuraava kappale.

Tärkein ongelma nauhalevystä ja puuportaista.

Kokemus matala-syvyyteen perustetuista nauhalevyistä asennetuista log-kylpytuotteista, joissa oli puuputkia, joissa oli eristys niiden välillä (ensimmäisen kerroksen lattian järjestämisen yhteydessä) osoittivat, että vain muutaman vuoden aikana eristys on katastrofaalinen kerrostumassa, joka aiheuttaa alustan likaantumista ja romahtamista kauhea - lokin alemman kruunun mätää, kosketuksessa kakku lattialle.

Mikä tahansa tekniikka, jota käytät lattiamateriaalien tiivistämiseen seinämien kanssa, on silti "vesi löytää reiän" ja lattiaan kertyy höyryä tai lauhdetta. Samanaikaisesti ei vaikuta ainoastaan ​​pesuhuoneen kerrokset, jotka olisivat ymmärrettäviä, mutta myös kaikissa huoneissa.

Tämä on niin vakavaa, että useat rakennusalan yritykset eivät yksinkertaisesti anna takuuta hirsitaloilleen, jos asiakas käyttää pohja-teippiä ja puutöitä kylpyammeen kerroksen pohjana.

Tuhoava vaikutus voi hidastua, jos sinulla on lattialattiat, jotka toimivat koko ajan, tai sinulla on tehokas tiiliuuni, joka kuivuu perusteellisesti kylpyammeen kaikissa tiloissa. Mutta näissä tilanteissa on myös satunnaisesti seurattava sukupuolta ja ensimmäiset negatiiviset merkit tekevät mitä nöyrä palvelija on tehnyt ja kuvannut tässä artikkelisarjassa.

Kokemuksemme tämän ongelman ratkaisemiseksi.

Löytyimme hieman paremmassa tilanteessa: hirsitalo oli jo seisomassa katon alapäässä, jossa ikkunat asennettiin, kiillotetut ja maalatut seinät, vesi ja viemärit, liesi asennettuna jne. Jäljelle jää vain se, että lattiat asetettiin lokeihin ja laatoitettiin.

Ja täällä kaikessa idyllissä Denis Migacovin (Russkaya Logovnyan yleinen johtaja) ääni kuulosti. Joskus talvella 2014, hän soitti minulle ja kysyi, missä vaiheessa meillä oli kylpyamme. Sanoin, että kaikki on kunnossa, kaikki on valmistunut talon lämmityksen kanssa ja keväällä alkaa ryöstää kylpyammeet: asennus lattiat, ovien asentaminen, höyrysauna jne.

Ja sitten hän järkytti minua ja suositteli voimakkaasti, että saamme nauhan perustuksen hiekalla ja itse asiassa tehdä analogisen pohjamassan. Mitä tarkoitat, sanon hänelle vastauksena, kyllä, olen päättänyt kaiken viimeistelyn, vain kattokruunut eivät roikku. Ja kaikessa kauneudessa sinun täytyy tuoda 20-30 kuutiota hiekkaa ja sitten toinen kuutioihin, joissa on kahta tai kolmea liuosta laattoja varten - halusin erityisesti päästä eroon täältä tukkien lattian avulla. Ei, sanon mitään.


Hieman eteenpäin - valokuvassa ensimmäiset 20 kuutiota hiekkaa, jonka laukaisimme perustusnauhalla, oli vielä 30 muuta kuutiota :)

Denis kokenut psykologi alkoi vakuuttavasti herättää minut selvittämällä tilannetta ja mahdollisista kielteisistä seurauksista. Kävi ilmi, että viime aikoina Pietarissa on ollut useita tapauksia, kun 2-3 vuoden kylpylöiden alemmat vanteet ovat kirjaimellisesti murtuneet kosteuden vaikutuksen alaisena. Ihmisillä sienet kasvoivat ovelta ovelle autopesuun - tämä on todellinen tosiasia, ei hyperpiiri. Päättäessään nähdä, mistä nämä sienet kasvoivat, he purkivat oven ovia ja tarttivat sitten sydämensä, kun he näkivät pölyn alhaisemman vanteen sijaan.

Miksi tämä ei tapahtunut aiemmin? Juuri ennen, käytettiin yleensä kaatamalla ja lämmittämättömiä lattialevyjä. He olivat tietenkin kylmiä, mutta sitten vesi hiljensi läpi heidät maahan pysähtymättä. Tietenkin jokainen muu vuosi oli joutunut vaihtamaan lattialaudat, mutta esi-isämme kohtelivat tätä rauhallisesti.

Olin aika poissa löytää ainakin jotain teknistä ratkaisua näiden globaalien ja likaisten rakennustöiden välttämiseksi. Aloin lukea, keskustella foorumeilla, yrittää löytää viittauksia onnistuneisiin ratkaisuihin tämän ongelman avulla puukirjoilla. Mutta valitettavasti kollegat foorumeista lähes yksimielisesti vahvistivat Denisin neuvot nauhan täyttämisestä ja perinteisen sidoksen kaatamisesta eristeen yli.

Muuten haluan kiittää erityisesti Sergey (ZYBY), Evgeny (Evgeny-M), Igor (Igor190658), AlexPich ja muut forumhouse.ru -foorumin kollegat, jotka ovat viettäneet aikaa keskustelemaan tästä ongelmasta.

Toinen ongelma, johon ei vastattu...

Mutta kun olen vain moraalisesti hyväksynyt sen, että minun pitäisi tuoda ja vetää kymmeniä kuutioja hiekkaa ja sitten myös konkreettisia, seuraava, ei vähäisempi kysymys syntyi - millä tasolla ja miten parhaiten järjestää puiset seinät.

Täällä kollegoillani ei ollut enää yhtään mielipidettä, ja minun piti tehdä itselleni omia riskejä ja vaaroja. Et usko sitä, mutta jopa viikkoa ennen säätiön täyttämisen aloittamista en ole täysin päättänyt, millainen taso tuovat lattiat ja miten suojaavat laatat ja puuta.

Yksi foorumin arvostetuista kollegoista kehotti tekemään lopullisen kerroksen tason (eli laatat) perustusnauhan tasolla (minulle se on laskea lattia 20 cm alas). Argumentti oli selkeä ja yksinkertainen - puu ei kaadu, jos se on avoin ja ilmaa. Näiden väitteiden paineessa olen melkein samaa mieltä tästä vaihtoehdosta, vaikka samaan aikaan kaikki tasot (ovet, ikkunat, uuni jne.) Siirrettiin voimakkaasti ylöspäin.

Minua pysäytti vain se seikka, että en usko niin hyvin, kuinka laadukkaasti sulkea säätiön, tukkien ja laatat. Tosiasia on, että seinien puolessa (harjanteen suuntaisesti) pohja on 10 cm leveämpi kuin lokit (aikaisemmin viitattu tähän projektioon - ks. Alla oleva kollaasi, yllä mainitut viiveet ovat edelleen siellä).

Näin ollen kävi ilmi, että laattojen reunat olisivat 10 cm: n päässä pilkottujen seinien tasosta ja tässä vyöhykkeessä betonin betoni olisi näkyvissä. Tämä ei ole vain esteettisesti miellyttävää, mutta on myös epäselvää, miten käsitellä vesivuotoja esim. Pesuhuoneessa ja höyrysaunassa. Kyllä, ja kylmä konkreettinen kellari, sisätiloissa - on jatkuva lauhteen lähde. Osittain olen keksinyt tämän ongelmanratkaisun ikkunoiden (metallin tai jopa muovin) käytön avulla - on selvää, että tällaisia ​​ovat. Ebb-vuorovesit kiinnitetään lokiin ja puristetaan laattaan (ks. Alustavat kaaviot pesu- / höyryhuoneen ja KO / eteisen lattiat). Valmistin nämä ohjelmat ymmärtämään paremmin ja keskustelemaan foorumin kollegojen kanssa.

Mutta täällä olisimme silti vastakkain kylmäsillan ongelman ja lauhteen voimakkaan muodostumisen kanssa vuoroveden alla, puhumattakaan siitä tosiasiasta, että vesi voisi saada tämän vuoroveden alla. Kun ymmärsin, että alhaisen vuoren alla saisin jatkuvasti toimivan lauhteen lähteen (betoni on aina kylmä), jolla ei yksinkertaisesti ole minkäänlaista mennä, miten tunkeutua puuhun, päätin lopulta luopua tästä vaihtoehdosta, koska siinä on enemmän miinuksia kuin etuja.

Palautan alkuperäiseen versioon, päätin rakentaa lattiakakun seuraavalla tavalla. Mielestäni tämä järjestelmä ei ole ihanteellinen, koska puu on edelleen vieressä lattiakakkua, kuten myöhäisessä versiossa, mutta täällä tilanne on hieman erilainen.

Lopullinen päätös linnan järjestämisestä

Joten lopullisessa versiossa kakun elementtien ulkoasu oli seuraava (alhaalta ylöspäin katsottuna):

 • Sisällä säätiö peitettiin pestyllä kuivalla hiekalla, sitten kaadettiin veden päälle ja täytettiin. Hiekan taso on 5 cm alapinnan alapuolella. Emme asettaneet vedenpitävyyttä hiekkaan, koska kylpylä on kukkulalla, ja alapuolella on hiekka.
 • Kaksi kerrosta ekstrudoitua polystyreeniä (EPPS), jonka paksuus oli 5 cm, asetettiin tasaisen hiekan päälle. Samanaikaisesti EPPS: n ensimmäinen, alempi taso sijoittui kellari seinämien sivuille ja toinen EPPS: n ylempi kerros asetettiin pohjan päälle ja lepää kalvolla varustettujen tukkien päälle.
 • Seinien hyvin lokit suojattiin kahdella kerroksella. Ensimmäinen kerros on ohuen vaahtoutuneen ja foliotetun eristeen kaistale (noin 30-40 cm leveä eristämään koko alemman kruunun). Sitten erityinen sininen vaimennusnauha liitettiin ensimmäisen kerroksen päälle erottamaan seinistä seos. Uponorin tuotanto nauha on erittäin mukava, kalvolla itseliimautuva hame, mutta periaatteessa se oli mahdollista tehdä yhdellä tai kahdella kerroksella foamed foiled eristys - se on huomattavasti halvempaa. Näiden nauhojen tärkein tehtävä on suojata puuta kosteudelta ja kompensoida betoniteräksen geometrian lämpöominaisuudet lämmityksen tai jäähdytyksen aikana.
 • Paksua vedeneristyskalvoa liimattiin EPS: n päälle, liimattiin niveliksi saniteettinauhalla.
 • Kalvoon kiinnitettiin metalli hitsattu metalliverkko, jonka säde oli 100 mm, ja se on suunniteltu helpottamaan lämpimän veden lattialevyjen kiinnittämistä sekä lasin vahvistamiseen. Ristikkolevyt kiinnitettiin toisiinsa lanka- siteillä. Lisäksi betonirakenteeseen lisättiin lasikuitua.
 • Erityisten kuparipuristimien avulla lattialämmitysputket kiinnitettiin verkkoon.
 • Yllä oli päällystetty laastilla.
 • Levittämällä laattoja
 • Kaikki laatat ja katkaistut seinämät liitokset on suojattu huolellisesti erikoispainotuilla puukalusteilla. Jos aukot olivat hyvin suuria, käytettiin erityisiä polyetyleenivaahtoputkia.

Tätä lähestymistapaa käytimme. Ehkä keksit tehokkaamman tavan, älä unohda jakaa meille ja muille lukijoille. Talon kokemuksen mukaan kuusi kuukautta tai vuodessa tiiviste on uusittava, koska se todennäköisesti murtuu joissakin paikoissa tukkien kuivatuksen vuoksi.


No, näin kylpyamme näytti, kun kaikki työ oli valmis.

Kuitenkin tässä rakenteessa veden tunkeutuminen puuhun ei ole yhtä vaarallista kuin puukantojen ja mineraalivillaneristyksen välillä. Ensinnäkin puu on suojattu lakalla ja vesipisarat vain liu'uta alas ja menevät hiekkaan. Toiseksi, ja tämä on tärkeintä - mineraalivillaa ei ole, kuten sieni, houkutteli eikä vapauttanut kosteutta. Kolmanneksi minun tilanteessani on lattialattiat ja voimakas liesi, joka todella kuivaa kaikki kylpytyn huoneet yön yli, paitsi ehkä etulevystä. Seuraavana päivänä hiilet ovat silmissään vedestä ja on erittäin mukava pestä.

Uskon kuitenkin, että vaikka vähemmän tehokkaalla metalliteollisuudella tilanne ei ole niin kriittinen ja yllä oleva järjestelmä toimii.

Nyt kun yleinen käsitys on tullut selvemmäksi, pyydämme sinua tarkastelemaan yksityiskohtaisemmin kaikkia yksittäisiä työtyyppejä, koska niissä oli paljon kysymyksiä ja ratkaissut ongelmia.

Annamme kaksi mielenkiintoista ohjelmaa, kenties he kiinnostavat jonkun lukijoita tai työntävät heidät omiin päätöksiin.

Ja yksi foorumin kollegoiden ehdottamista vaihtoehdoista, ehkä jotkut lukijat löytävät sen mielenkiintoiselta.

Lattiat maahan. Ominaisuudet ja edut

FORUMHOUSE-käyttäjät kertovat, miten lattiat likaantuu

Ribbon säätiö - yksi kodin yleisimmistä tyypeistä, mutta se ei ole ilman joitakin haittoja. Jos unohdat tehdä hengitysteiden nauhan perustan (tai laske väärin niiden poikkileikkaus), niin ajan mittaan tämä voi aiheuttaa ongelmia. Maanalaisten puutteiden riittämätön tuuletuksen takia puulattiat peittyvät sienellä, muotilla ja rotilla. Jalustan ylimäräinen kosteus johtaa myös ensimmäisen kerroksen betonilattien tuhoutumiseen.

Tämän välttämiseksi perinteiset hengityssuojaimet voidaan korvata suljetulla, tuuletetulla maan alla. Tätä selostetaan yksityiskohtaisesti artikkelissa. "Tarvitsetko ilmastointia kellarissa". Mutta on olemassa toinen vaihtoehto - luopua maan alla ja rakentaa lattialle kentällä nauha-pohjan perusteella, kuten FORUMHOUSE-asiantuntijat neuvoo.

Lattiat kentällä: mitä se on

Tämä malli on monoliittinen betonipohja (sementti). Tässä on laitteen lattia maanpinnalla: tasoitus kaadetaan kaistaleen reunan sisäpuolelle hyvin tiivistetyllä maaperällä, joka on täynnä säätösauman sivuja ja eristyskerros. Yhdessä betonipohjan kanssa voidaan asentaa lattialämmitysjärjestelmä. Tämä muotoilu kertyy lämpöä, joten se sopii erinomaisesti energiatehokkaaseen kotiin.

Seuraavat vaihtoehdot ovat lattiat maassa:

 1. Valmistetulla pohjalla (hyvin tiivistetty maaperä) kaadetaan lattialevy, joka on jäykästi liitetty nauhalevitykseen;
 2. Levy, joka ei ole liitetty nauhalevitykseen, niin kutsuttu "kelluva" tasoitus, kaadetaan valmistetulle pohjalle.

Tarkastellaan yksityiskohtaisemmin näiden vaihtoehtojen etuja ja haittoja.

Mihail1974:

- Jos täytetään "kelluva" liitin, niin nauhan ja lattian muotoilu "on vapaa". Jos kutistuminen tapahtuu, maanpinnan lattiapinnoitteen rakentaminen "pelataan" perustuksesta riippumatta, rakenteessa ei ole halkeamia, koska ei stressiä. Tämä on plus. Mutta on myös miinus - rakentaminen "elää omaa elämäänsä", erillään kaikista muista rakenteista.

Jäykkä jäykkyysrakenne kaatamalla, pohja / tasoituskokoonpano toimii yhtenä yksikkönä. Sementti ei kutistu, koska on säätiöön. Mutta jos maaperä ei tiivisty tarpeeksi hyvin, voi jonkin ajan kuluttua häipyä, ja lasimaalaus "roikkuu" ilmassa. Raskaassa kuormituksessa, jos seinät, väliseinät ja alustat tukevat elementtejä, tämä voi johtaa pohjan pohjan muodonmuutokseen, halkeiluihin ja koko lattiarakenteen kantavuuteen maanpinnalla.

Kuinka tehdä lattia maahan

Molemmilla versoilla laastilla on sekä etuja että haittoja. Mikä laatu on betonilattiat suurimmassa osassa maaperästä, riippuu paljolti maan massan tiivistymisen laadusta ja siitä, kuinka hyvin muotoilu muuttuu.

Mihail1974:

- Kun kelluva solmio kaadetaan, "pohjaseinän / solmion" solmu on todella irrotettava, muuten nauha- kehyksen rakenne voi puristua. eli nauhakehikon sisäpuolen lattian on liikuttava suhteellisen vapaasti, muuten kelluvan solmun koko merkitys menetetään.

Yleinen virhe on sitoa kaikki solmut niin tiukasti kuin mahdollista. Tämän seurauksena rakenteissa on lisääntynyt kuormitus. Floating estimaatti, elementit "lattia" ja "säätiö" toimivat toisistaan ​​riippumatta.

Lattia maahan: laite. Perusperiaatteet

Tärkeä sääntö: hyvin valmisteltu tukikohta on avain koko rakenteen pitkäkestoiseen elämään. Täytemateriaali (paras lattian täyttö maanpinnalla on hiekkaa) on vuotanut vedellä ja varovasti täytettävä 10-15 cm kerroksilla. Jotta tukia kunnolla voidaan vahvistaa, täytetään murskattua kiveä (sora on asetettava lattian alle).

Rikkomisen täyttämisen takia, kun tuholaite tunkeutuu siihen, paikallinen törmäys tapahtuu, mikä johtaa alhaisimpien maakerrosten syvään konsolidointiin. Oikean menetelmän hiekkapuhallus on rakentaa huomiota.

kam711:

- Kaikissa värähtelevien levyjen ohjeissa kirjoitetaan, että levy on hiekka 20-30 cm: n syvyyteen, mutta kuinka hyvin tämä kerros tiivistetään, epäilen, että se riittää. Siksi olen sitä mieltä, että jälleenvakuuttamisessa on parempi hiertää noin 10 cm kerroksittain.

 • Levitä hiekkakerros 10-15 cm;
 • Kuljemme hiekan läpi kuivalla levyllä;
 • Jätämme hiekkaa vedellä letkusta. Tätä ei tarvitse tehdä vesivirralla, jotta se ei murtaisi kerrosta, vaan suutinruiskun läpi;
 • Siirrämme kostutetulle hiekalle värähtelevää levyä kahdesti muuttamalla liikkeen orientaatiota;
 • Jätämme hiekan uudelleen vedellä;
 • Siirrämme kostutetulle hiekalle tärisevän levyn 2-3 kertaa muutoksen suuntaan.

Mitä vedeneristys laittaa lattialle maahan

Pohjan huolellisen valmistelun jälkeen jatkamme vesihöyrysulun asennusta, joka suojaa lattiarakennetta kosteudelta. Usein kysytään, onko jalkojen perustamista tarpeen tehdä ennen tämän kerroksen asettamista. Loppujen lopuksi rakennettu tai liimautunut vedeneristys on vältettävä vahingoittumisen välttämiseksi tasaiselle jäykälle alustalle.

Sivustosi komentajan jäsen lempinimellä al185:

- Tee pohja vedenpitävän kerroksen asettamiseksi, kun pohjaveden paine on tarpeen. Tämä pätee myös kellareihin. Yksinkertainen lattioiden lattian versio ei vaadi muuta kuin yksinkertaista muovikalvoa.

Valmistetulle substraatille asetetaan 150 mikronin kalvo, jonka päällekkäisyydet ovat 15-20 cm ja saumojen pakollinen liimaus. Vakuutuskalvolle voidaan sijoittaa 2 kerrosta.

Lämmittimenä voi käyttää polystyreenivaahtoa PSB-25 (vaahtoa) tai ekstrudoitua polystyreenivaahtoa. On suositeltavaa muodostaa eristyskerros, jonka paksuus on vähintään 100 mm.

Seuraava vaihe: eristeen päällä kaadetaan 50 mm: n paksu kytkin. Levyn vahvistaminen suoritetaan metalliverkolla, jonka silmäkoko on 100 x 100 ja palkin halkaisija 3-4 mm.

On myös tarpeen lämmetä asianmukaisesti pohja, sokea alue ja siirtää vettä pohjasta.

Hyödyt ja haitat

Tämän suunnitelman etuja ovat:

 • mahdolli- suus mahdolli- sesta maaperätyypistä;
 • koska säätiö on hyvin eristetty, se on vastustuskykyinen pakkasenkestävillä voimilla;
 • pienempi verrattuna tavalliseen pohjalevyyn, betonin kulutus;
 • laite, joka on "tehty ja unohdettu" -periaate;
 • ei vaadi teknistä viestintää;
 • Samanaikaisesti kaadettu lattia on kattopintainen kerros lattian ensimmäisessä kerroksessa, joka on valmistettu laattojen, parkettien ja muiden lattianpäällysteiden valmistamiseksi;
 • Yksinkertaiset lattiat maan päällä eliminoivat tarpeen tuulettaa maanalaista tilaa.

Tärkeimpiä haittoja ovat:

 • korkean pohjan rakentamisen aikana sinun on täytettävä nauhan säätiön sinusit suurella maaperällä, mikä lisää työn kustannuksia ja rakentamisen arvioita.

kana-A:

- Olen käyttänyt lattiat maan päällä 7 vuoden ajan, eikä niitä myydä missään muussa mallissa. Kiitos heille talossa positiivinen lämpötila säilyy koko talven ajan. On tärkeää vain lämmittää pohja ja sokea alue.

FORUMHOUSE -sivustolla voit oppia tekemään lattian kunnolla paikan päällä, voit lukea tämän mallin omistajien arvosteluja. Et voi laskea, kuinka paljon hiekkaa tarvitaan lattialle maan päällä ja onko korkealla pohjaveden avulla lattia maata - meidän koko UK-FAQ auttaa sinua. Tutustu kuvatietokantaan suomalaisen teknologian luurankorun rakentamisesta. Ja videokertomuksessamme paljastuu laitteen kaikki mustan kaistaleetelman vivahteet.

Kuinka ratkaista viivästykset säätiöön?

Puun ja betonin luotettava kiinnitys betoniin

 • Puutavaran kiinnittämistä koskevat yleiset kysymykset
 • Kova kiinnitys puun pohjaan
 • Pile-pohja ja puutavara kiinnitetään siihen
 • Kiinnitys viiveeseen betonilattialle
 • Lag liittämisprosessi

Jopa sellaisen henkilön, joka on kaukana rakentamisesta, pitäisi ymmärtää, että rakennettaessa tällaista monimutkaista rakennetta kuin talossa on usein välttämätöntä yhdistää erilaisia ​​rakennusmateriaaleja keskenään erilaisin fyysisin ominaisuuksin. Erilaiset ominaisuudet saattavat joskus vaikeuttaa toistensa kanssa yhteensopivia, varsinkin kun on tarpeen kiinnittää tiukasti erilaiset rakennusmateriaalit kuten puu ja betoni.

Järjestelmä kiinnittää puuta ja kirjaudu betoniin.

Puun kiinnittäminen talon pohjaan betonilattian tai hirsirakenteen rakentamisen aikana on tyypillisiä esimerkkejä rakennustyön tehtävistä erilaisten materiaalien kiinnittämiseksi.

Tarkastelkaa kysymystä mahdollisista vaihtoehdoista puun kiinnittämiselle betoniin ja sitten viivästyminen samankaltaiseen kerrokseen.

Puutavaran kiinnittämistä koskevat yleiset kysymykset

Rakentamisen aikana puutalon lokiin tai runkotalot usein herää kysymys, miten lujasti kiinnitetty valetaan palkit kuin alempi kruunut sidoksen betonipinta luotettavin, joten et voi huolehtia turvallisuudesta suunnitteluun. Puinen palkki on kiinnitetty lautan perustuksen kaksi menetelmää ovat olleet tunnettuja jo pitkään: se on jäykästi kiinnitetty ja liitetty kokoonpano.

Kiinnitä tukkia betoniin.

 1. Kuten nimestä käy ilmi, ensimmäisen menetelmän ydin on turvallisesti kiinnittää puupalkki betoniin pohjaan useiden erikoispohjapulttien tai teräspidikkeiden avulla. Jos päätät käyttää pultteja, tämä kiinnitysmenetelmä on pysyvä ja ei-erotettavissa, ja kiinnitys käyttämällä kiinnittimiä mahdollistaa koko rakenteen purkamisen tarvittaessa.
 2. Pinta-asennus on helppo asentaa palkin päälle grillata päälle ilman kiinnitystä. Toisaalta palkki on löysä ja liikuteltava, mutta sen painon ansiosta se on asennettu turvallisesti ilman lisäkiinnitystä.

On selvää, että ensimmäinen vaihtoehto on paljon luotettavampi ja antaa enemmän takeita palkin kiinnittämisen luotettavuudesta säätiön betoniin. Toinen vaihtoehto on kuitenkin yleisempi. Tämä johtuu asennuksen alhaisemmasta monimutkaisuudesta ja siten pienemmistä kustannuksista. Koko rakenteen melko merkittävä koko- naisuus antaa riittävän luotettavan liittämisen kehyksen alemman kruunun alustaan ​​ja liikkumattomuuteen.

Sinun on valittava vaihtoehto, joka soveltuu tapauksessasi. Jos alueellasi ei ole voimakkaita tuulia, talon kokonaispaino on melko suuri ja rakentajat ovat luottavaisia ​​yleiskustannusten luotettavuuden suhteen, silloin kannattaa valita halvempi vaihtoehto.

Takaisin sisällysluetteloon

Kova kiinnitys puun pohjaan

Ensimmäinen puu on kiinnitetty pohjaan ankkuripultteilla ja vasta sen jälkeen, kun säätö on kokonaan kovettunut.

Jäykän kiinnityksen puun yhteisen perustustyypit kuten laatta tai liuska, on tarpeen järjestää useita valmistelevia toimintaa. Ne voidaan suorittaa rakentamisen vaiheesta emäksen tai heti sen jälkeen kaatamalla tai asennuksen. Ne koostuvat pääasiassa siitä, että vaiheessa kaatamalla betonia perusta lautan perustuksen (betonilaatan tai nauha) erityisistä ankkuripultit Nastat ylös. Näille pyllyköille tulee tulevaisuuden rakenteen puu. vahvistamisesta prosessi itse työnnetään säteen valmisteltuun reikään tapin ja ruuvaamalla se lukkomutterilla. Tiukasti kierretty pari hiusneula-lukkomutteri on kiinnitetty puutavaran lauttaa perusta pinta.

Harkitse prosessia esimerkkinä laattaperusta yksityiskohtaisemmin ja vaiheittain:

Liitäntäpuutavarat.

 1. Niin, kun valamista valetaan märkä paino kastetaan hyvin ankkuripultit tapit ylös ja alas emäkset (ne voivat olla kartiomainen muoto, tai yksinkertaisesti kaareva). Välinen etäisyys pulttien tulisi olla vähintään puoli metriä, ja jokaisen yksittäisen puukappaleen on kiinnitetty ainakin kaksi pistettä kiinnityksen.
 2. Seuraavaksi valmistellaan puutavaraa. Valmiste koostuu porausrei'istä peruspultteja varten. Täällä sinun on oltava varovainen mittauksessa.
 3. Jos et ole tarkistanut grillauksen tasaisuutta, on aika tehdä se. On tarpeen tarkistaa vaaka ja poistaa kaikki mahdolliset viat - täytä urat laastilla, romahtaa pullistumia. Kiinnitä puu voi olla vain tasaiselle betonipinnalle.
 4. Neljännessä vaiheessa on tarpeen asettaa vedeneristys, useimmissa tapauksissa se on yksinkertainen kattohuopa. Puutavaraa ei ole mahdollista asentaa suoraan betoniin.
 5. Sitten valmistetut puurakenteet asetetaan katemateriaaliin. Samansuuntaisten tankojen on mentävä alaspäin niin, että kaikki ruuvien napit tulevat sisään porattuihin reikiin.
 6. Miten yhdistää kulmat - päätät. Voidaan yhdistää tassuun tai kulhoon. Jos haluat antaa luotettavuuden paremmin liitokselle, käytä metallisia kulmia kiinnittimien kiinnittämiseen, jotka kiinnitetään niihin itsekierteillen ruuvilla.
 7. Viimeisessä vaiheessa alamme kierrättää rakenteen lukkomuttereiden avulla asettamalla aluslevyt niiden alle. Rakenteen vinoutumisen välttämiseksi mutterit kiristetään vähitellen ja rinnakkain. Eli teemme useita kierroksia yhdestä mutterista, menemme sitten toiseen ja teemme saman kierrokset siellä.

Tämä prosessi on kuvattu laattaperustaksi. Puun kiinnittäminen nauhalevylle on välttämätöntä tehdä kaikki samat toimenpiteet, lukuun ottamatta peruspulttien asentamista.

Takaisin sisällysluetteloon

Pile-pohja ja puutavara kiinnitetään siihen

Järjestelmä, jolla puuta kiinnitetään paalun pohjaan.

Joillakin alueilla levy- tai nauhalevyjen käyttö on vaikeaa, vain sopivaa pino- tai ruuviversiota tulevan talon pohjasta. Niinpä kysymys puun kiinnittämisestä niille on merkityksellinen useille kodinomistajille. Tässä asennus menee hieman eri kuvioon. Paalujen asennuksen jälkeen niiden yläosaan on kiinnitetty erityisiä U-muotoisia teräsvinkkiä. Tämän kärjen teräslevyjen välissä palkin palkki asetetaan ja sitten näiden levyjen reikien kautta palkki kiinnitetään itsekierteittävät ruuvit tai nastat. Jos haluat käyttää nappuloita, sinun täytyy porata puuta. Tämä ei anna parempaa sidosta kuin ruuvit, mutta ongelmat kestää paljon enemmän. Joten on suositeltavaa valita uusin asennusvaihtoehto. Analysoimme tämäntyyppinen asennus askel askeleelta:

Nappien sijainti kiinnitysnauhan kiinnittämiseen.

 1. Sinun on ensin valmisteltava palkit, leikkaamalla ne käytettävissä olevien parametrien mukaan. Baareja tulee käyttää neliöosassa.
 2. Toinen vaihe on korkkien asennus. Tähän tarkoitukseen valmistetaan valmiita puutavaraa paikoille, ja niiden alapuolelle asetetaan teräksiset kiinnikkeet. Mittaamalla puun leveyttä, korkit kiinnitetään paaluun hitsaamalla. Tämän jälkeen hitsattuja kulmia käytetään majakkaina jäljellä olevien kärkien kiinnittämiseen. Puutavara tällä hetkellä voidaan jo poistaa.
 3. Tällaisessa kiinnityksessä on myös välttämätöntä asettaa vedeneristys teräspään ja palkin puun väliin. Yleisin eristys on tavallinen kattohuopa. Puun kosketusta betonilla ja teräksellä ei ole sallittua.
 4. Jäljellä on vain laittaa valmiita palkkeja, kiinnittää ne kulmiinsa toistensa välillä asettamalla tassu, kulhoon tai asettamalla ne piikkeihin.
 5. Kaikki valmistelut on saatu päätökseen, on mahdollista pitää hirsirakennuksen alempi loki tai kevytrakennustalo, jossa on teräksisiä otsikoita. Kuten jo mainittiin, voit kiinnittää napit (sitten poraa reiät puuhun) tai ruuveja. On suositeltavaa valita jälkimmäinen vaihtoehto, koska ensimmäinen ei anna mitään etuja, mutta lisää ongelmia.

Puutavaran asennus ilman jäykkää kiinnitystä on seuraava. Tähän tarkoitukseen ei ole kiinnitetty U-muotoisia, mutta T-muotoisia teräspintoja.

Takaisin sisällysluetteloon

Kiinnitys viiveeseen betonilattialle

Asennuksen viivästyminen betonilattialle.

Toinen betonipintaan kiinnitettävän puutavaran tapaus, joka on yleinen rakentamisessa, on betonin asentaminen betonialustalle. Lattialaitteiden nykyaikaiset tekniikat ovat hyvin erilaisia: tässä käytetään erilaisia ​​eristemateriaaleja, lattialämmitystä, erilaisia ​​ratkaisuja lattiapinnan tasoittamiseen ja jalostamiseen jne.

Mutta tänäkin päivänä tavanomaisten puutöiden asentaminen on varsin tärkeää sekä talojen että huoneistojen osalta. Tätä lattiamallitusta käytetään yleensä kodeissa, joissa kattojen korkeus ei ole ongelma, mutta haluan säästää kalliisiin eristysmateriaaleihin.

Takaisin sisällysluetteloon

Lag liittämisprosessi

Pohjapiirros viiveellä.

Runkojen kiinnittäminen betonilattialle on melko yksinkertainen, sillä sinun tarvitsee vain varustaa kolmesta asiasta - materiaalista, työkaluista ja kärsivällisyydestä. Tällainen työ voidaan tehdä helposti itsenäisesti, ilman asiantuntijoita ja avustajia. Varsinaiset puukertymät betonille ovat melko paljon, ja lisäksi on jopa mahdollista kieltää viivästymisen kiinnittäminen betonipintaan. Tällöin rakenteen lujuus antaa luotettavan liimausviiveen lattialaudoilla, laminaatilla tai muulla lattialla. Mutta tämä tekniikka on täynnä riskejä satunnaisesta siirtymisestä levyt suhteessa puuta, eli koko lattia voi olla vinossa johtuen pienintäkään huomiota. Siksi on parempi olla riski ja kiinni klassikoista, jotka on kiinnitettävä loki betoniin ruuveilla tai muilla kiinnikkeillä.

Valmisteltuaan kaikki tarvittavat materiaalit ja työkalut, jatkamme viivekorttien asentamista:

Jälkikaapelien asennusohjelma.

 1. Ensimmäinen asia, mitä tarvitset vesitiivistykseen betonilattialle, se on yleensä joko kateaine tai muovikalvo. Liitokset on liimattava liimalla yhdessä rakennusliimanauhan kanssa, jotta ei jää yhtään aukkoa.
 2. Tämän jälkeen asetettu viive. Kaksi niistä on sijoitettu pitkin vastakkaisia ​​seiniä, ja loput ovat toisiinsa yhteydessä. Poikittaisten palkkien välinen etäisyys on asetettu monista tekijöistä riippuen, mutta tämä johtuu pääasiassa lattian vahvuudesta ja siitä, kuinka luottavaisesti se sijoittuu lokeihin taivuttamatta. Mitä vahvempi lattia-aine, sitä lyhyempi askel palkkien väliin. Yleensä etäisyys on 50-80 cm.
 3. Liekit voidaan liittää nivelellä, jos suuria kuormia ei oleteta. Muussa tapauksessa erityiset leikkaukset tehdään viiveen päissä tiiviimpään yhteyteen niiden välillä.
 4. Kun kaksi pääviivettä on asetettu tasolle ja hallitsijoille, horisontti mitataan ja sama korkeus asetetaan. Joustavan poikittaisen viivytyksen helpottamiseksi vedä johto palkin tulevan asennuksen paikalle.
 5. On aika tehdä todellinen kiinnitys lokiin betonilattialle. Tämän vuoksi symmetriset reiät porataan sekä lokissa että betonilattiassa. Betonilattian reikään työnnetään joko polypropeenimuovista valmistettu tappi tai teräsankkurin lukitusosa. Betonipyörät on kiinnitetty joko ruuveilla tai pultteilla. Tukin kiinnittämiseksi tukeen on lattialla 2-3 ankkuria. Ruuveja tarvitaan, toinen noin 40-80 cm.
 6. Joissakin tapauksissa, ei tehdä ilman erityisiä vaneri liuskoja, ohut levyt tai lastulevyä. Ne asetetaan väliin ja eristävään materiaaliin rakenteen suuntaamiseksi. Näiden tyynyjen tarkoituksena on torjua myöhästymisen taipumuksia ja siten tulevien kerrosten svenaa. Tietyt tiivisteet ovat tietenkin jo osoitus siitä, että he ovat heittäytyneet heikompilaatuisesta työstä, joka kaatoi betonia lattialle, koska ihanteellisesti sen pitäisi olla täysin litteä, mutta joskus jopa pienillä mestareilla on tällaisia ​​vähäisiä puutteita. Erityisen vaikeissa tapauksissa voi olla tarpeen leikata tasaisesti palkissa lovi lattian kuperan epätasaisuuden alla.

Viiveen asianmukainen asennus auttaa välttämään tällaisia ​​ongelmia kuin kimmeltävät tai epätasaiset lattiat.

Jo sen jälkeen, kun kaikki niiden välinen viivästys on asetettu ennalta valittua eristemateriaalia pitkin. Päälle viivästyminen ja ennen asennusta lattiat on ripustettu toisella vedeneristyskerroksella. Näin voit tehdä lattian ja kestävän ja tarpeeksi lämmintä ilman ylimääräistä rahaa. Tämä on hinnan ja laadun kriteerin mukaan yksi parhaista vaihtoehdoista tehokkaan kerroksen rakentamiseen. Se on yksinkertainen järjestelmä kiinnittämällä viive betoniselle pinnalle mahdollistaa näin hyvät tulokset.

Voit saavuttaa kaiken tämän itse, tekniikka, jolla puun kiinnittäminen säätöbetoniin ja viivästys betonipintoihin ei ole monimutkainen, se on käytettävissä jopa yhdelle henkilölle. Mutta kun valmistaudutaan tällaiseen työhön, ei pitäisi säästää materiaaleja, vaan on parempi valita sinulle sopivat viiveet ja palkit, juuri tarvittava osa ja laatu. Älä säästä työkaluja varsinkin, koska vaikein niistä on todennäköisesti lävistin, loput materiaalimassasta ovat kuluvia (ruuvit, pultit, ankkurointi, vedeneristysmateriaalit jne.).

Menestyt. Onnea töissänne!

Kuinka paljon viivästyksiä asennetaan eri lattiapinnoille

Vastukset ovat puuta, joka voidaan valmistaa puusta tai erilaisista polymeereistä. Niiden asennus lattian pohjalta voi suorittaa viimeistelypäällysteen.

Jäljelle jäävät puiset palkit, joilla on erilaisia ​​malleja ja muotoja, joita käytetään tekemään lattia.

Leveillä on erilainen muotoilu ja riippuen siitä, että ne voivat vaihdella muodoltaan ja kooltaan. Näistä ominaisuuksista riippuen eri tapoja auttaa ratkaisemaan viivästysten korjausongelma.

Viivästyypit ja lattiatyypit

Mallien monimuotoisuudesta huolimatta viivästyksillä on sama tarkoitus ja seuraavat toiminnot:

Asennuksen viivästymiseen jää ilmanvaihtoväli, joka mahdollistaa ilmanvaihtoa lattian alle.

 1. Lattian alla luo tilaa, joka tuuletetaan.
 2. Auttaa tekemään vaakatasossa tasaisen pinnan.
 3. Vähennä melutasoa.
 4. Lisää lämpöeristys.
 5. Tee kuorman jakautuminen lattian pohjan alemmille kerroksille.

Lattian järjestäminen viiveellä voidaan tehdä seuraavilla tavoilla:

 1. Maapallolla.
 2. Rakennusten kerroksissa.
 3. Betonipohjassa.

Lattian varustamiseksi maadoitettuun pohjaan, haluat poistaa maaperän yleiset kasvikerrokset. Tämän jälkeen sinun täytyy tampata valmistettu pinta ja kaada sora sen päälle. Sora-kerroksen on oltava 40-50 mm. Betonilaastin kaadetaan soraa pitkin, vedenpitävyys on järjestetty, ja sitten tehdään hiekkasementtirauta. Tuloksena olevasta rakenteesta sinun on asennettava ja korjattava lokit, joiden pinnalla lopullisen pinnoitteen täytyy kiinnittää.

Pohjapiirros tukkeille maahan.

Voit käyttää toista asennustapaa. Sen toteuttamiseksi on tarpeen tehdä sarakkeita silikaatti tiili. Niiden korkeus on 20-30 cm, ne on rakennettu vain betoniperustalle, jonka syvyyden on oltava vähintään 50-60 cm.

Ylimmällä rivillä olevat tiilet on asennettava kohtisuoraan suhteessa lokiin. Jotta pystyt säilyttämään vaaditut horisontaalisen tason, voit käyttää erityisiä tyynyjä pilarien ja viiveiden välillä.

Tarvittava määrä tiilipylväät määritetään suhteessa lattialevyjen valmistukseen ja rakentamiseen. Tämän numeron pienentämiseksi on välttämätöntä käyttää erittäin paksuisia tankoja ja päälle niiden asentamiseksi toisen kerroksen ohuempaan materiaaliin.

Mitä pienempi pinoamaton materiaali on, sitä pienempi etäisyys pylväiden välillä tulisi olla. Pilarien optimaalisen määrän ja viivepaksuuden määrittäminen on tehtävä suunnitteluvaiheessa.

Asennuksen viivästyminen kattoon

Jotta lattia olisi tasainen, viivästykset täytyy tasoittaa tasolta.

Päällekkäisiä palkkeja ei usein ole suunniteltu, ennen kuin saadaan ihanteellinen pinta, tämä ei salli tasaista vaakasuoraa lattiaa. Siksi lattian mahdollisen kaarevuuden välttämiseksi, joka voi myöhemmin aiheuttaa sen repiminen, sinun täytyy säätää niitä itse höylällä. Niissä paikoissa, joissa tasossa on suuria pudotuksia, voidaan käyttää vuorausta.

Kaikkien asennustöiden suorittamiseen tarvitaan seuraava työkalu:

 1. Sähköinen taso.
 2. Pora tai ruuvimeisseli.
 3. Rakennustaso.
 4. Hammer.
 5. Ruuvimeisselisarja.

Puulevyjen asentamisen jälkeen on tarpeen kiinnittää ne. Voit tehdä sen tykki-kynnet. Asennuksen helpottamiseksi sinun on porattava reikiä lokeihin, joiden halkaisija on pienempi kuin 1-2 mm: n tukilangojen halkaisija. Lisäksi esirenkaiden valmistelu auttaa välttämään puun halkeilua. Viiveen kiinnittämiseen käytetään 2 reikää päissä.

Jos palkkien väliin syntyy suuria aukkoja, toinen kerros on asetettava päälle. Nämä lokit on asennettava sivuttain (pienempi paksuus). Voit käyttää paksua vaneria, joka on asetettava porrastetusti.

Kiinnitä betoniin

Puulattian muotoilu lokeihin.

Jotta lokit asennettaisiin betonilattialle, niiden asennusjärjestys on hieman erilainen:

 1. Vedeneristysmateriaalin asettaminen.
 2. Lämmöneristys- ja meluteristekerroksen asennus.
 3. Täyttämällä sementti-hiekkalaattiliima.
 4. Asennetun kerroksen ja lokin asennus.
 5. Lopullisen pinnoitteen asennus.

Asettaessasi betonipohjan viivettä, niiden pituus voi olla erilainen, mutta vähintään 2 m. Jos huoneen pituus on pidempi, voit kiinnittää materiaalin päihin. Telakointiliitosten lujuuden lisäämiseksi on mahdollista tehdä pituussuuntaisia ​​osia palkkien päissä, jotka ovat 10-15 cm pitkä ja niiden leveys on puolet palkin leveydestä. Kahden vierekkäisen pylväsviivan riveissä ei saa olla yhtä pitkittäisliitettä, vaan ne on levitettävä 40-50 cm.

Palkkien pohja on valmisteltava huolella. Tätä tarkoitusta varten kaikki tarvittavat kerrokset asetetaan (vedenpitävä, meluneristys jne.). Rakenteellisen lujuuden saavuttamiseksi kaikki eristys- ja eristekerrokset on kaadettava sementtilaastilla.

Jotta rakennettu rakenne olisi hyvin kytketty (kiinteä), on tarpeen kiinnittää palkit pohjaan ankkuripultteilla. Kun rivien väliset raot muodostuvat, ne on suljettava lämpöä eristävien materiaalien avulla. Tämä olisi tehtävä erittäin tiukasti, ei säästävällä eristyksellä.

Äskettäin säädettävät viiveet ovat laajalle levinneet. Kehossa on muovisia holkkeja, joissa lanka on jo valmistettu. Muoviset telineet torjuvat näihin reikiin. Nämä telineet on kiinnitetty lattian pohjaan tikkaiden ja kynsien avulla. Tällaisten telineiden läsnäolo sallii pienen siirtymän viiveen korkeudelle, mikä auttaa tarkasti lattiapäällysteen vaakasuuntaisen tason osoittamista.

Jos oikea lähestymistapa ongelman ratkaisemiseen, kuinka korjata viivästykset oikein, se auttaa saavuttamaan täysin tasaisen pintamateriaalin. Se tekee asumisesta taloon mukava ja mukava.

Kuinka tehdä karkea kerros puutalossa - ohjeet luomiseen

Jokainen tietää, että asuntoa tai taloa ei ole mahdollista asua kokonaan ilman varustettua lattiaa. Hän tarvitsi vain. Ja kannattaa tehdä se puutalossa - tällainen kysymys huolestuttaa monia. Heidän logiikansa puhuu siitä, että miksi viettää ylimääräinen lattialohko, voi olla helpompi vain antaa viimeistely heti. Tässä kaikki on epäselvä.

Voit varmasti saada puhtaan, mutta luotettavan ja kauniin peiton kattaminen tässä tapauksessa ei toimi. Mutta tärkein asia, jolle lattian pitäisi näkyä, on luotettavuus, kestävyys, litteä pinta sekä muutamia muita parametreja, joita on erittäin vaikea saavuttaa ilman alakattoja. Jos haluat muuttaa puhdasta lattiaa vuosittain, jos sitä ei ole, se on ylivoimaista ylellisyyttä.

Kuva: Puuhuoneen karkea kerros

Luonnos - Mikä se on?

Lattiapäällyste on nimeltään erityinen pohja viimeistely lattian, joka muodostaa sen tasainen vaakatasossa. Karkea lattia antaa kuormituksen, joka vaikuttaa lattiaan.

Puutalossa karkeaa lattiaa voidaan tehdä useilla tavoilla:

 • puinen puutavaraa;
 • vanerilevyt;
 • betonin kaataminen.

Puinen lattiapinta lokerolla

Puutalossa aluslattian asentaminen lokiin on lähes sama kuin asentaminen monoliittisiin tai tiilitalleihin. Tärkein ero asettelun viivästymisessä.

Laitteen yleinen rakenne

Pysäytä asennus

Lattian viivettä ei saa kiinnittää puuseinään, eikä sitä tarvitse kaatua. On suositeltavaa korjata lokit pohjan kellariin tai grillata, vetäytyä seinältä muutama senttimetri. Samanaikaisesti tukipinnan alapuolelle jäävän tuen etäisyys on pidettävä vähintään 10 cm: n päässä viivettä kummallakin puolella.

Jäljet ​​ovat kiinnitettynä pohjaan

Ennen kuin viivästyksen pohjalle asetetaan, sinun on asetettava pitkät, ohutlevyt, jotka on kiinnitetty metalli-ankkureilla (kulmat).

Viivettä ei saa jäykästi kiinnittää vanteisiin - niitä on vain kiinnitettävä siten, etteivät ne aja ajaessaan muita kerrosten kerroksia. Luodun rakenteen etäisyydellä on useita senttimetriä jokaisesta seinämästä, jossa on mahdollista asentaa ohut eristys.

Varmista, että tarvitset vedenpitävyyttä

Jos etäisyys perustasoon on alle 10 cm, on parempi murtautua seiniin, mutta on aluksi asetettava lokit lokerolle ja kiinnitettävä sitten tukki tai puutavara. Mittaa loven muoto ja leikkaa sitten tarvittavat urat puusta tukikentän edellyttämien mittojen mukaan (myöhempää laajentamista varten, viive tulisi lisätä noin 2 cm).

Älä unohda, että palkkien ja viiltojen asettaminen tehdään pohjaan tai grillata varten vasta sen jälkeen, kun on tehty vesitiivistystaso.

Lohkot kiinnittyvät säätiöön

Vakioetäisyys viiveiden välillä on 40-60 cm, mutta sen valinta riippuu eristeen leveydestä sekä todellisesta kuormituksesta. Viive-osa valitaan myös todellisesta kuormituksesta. Valon poikkileikkauksella valitaan 15 × 10 cm, keskimäärin - 15 × 15 cm, raskas - 15 × 20 cm.

Jos palkki on pieni ja kuormitusvaikutus on merkittävä, sinun on sijoitettava 30-40 cm: n etäisyydelle - tämä on melko optimaalinen vaihtoehto.

Aluslattian asennus lokiin

Loppujen lopussa loki on lattian vakiovarusteinen asennus lokiin. Se näyttää tältä:

 1. Kranaalipalkit on kiinnitetty. Niissä on pieni leikkaus (noin 4 x 4 cm), ne on kiinnitetty viiveen alaosassa. Myös kranaattipalkit voidaan korvata levyillä, jotka ovat leveämpiä kuin kummallakin puolella olevat lokit, ne on naulattu lokin tai pohjan päälle.

Alustalevyn laitteiston kaaviot lokeissa

 • Pinottu lattiapäällyste. Asettelu suoritetaan kallonpalkkeihin, mutta ne eivät ole kiinni, jättäen valehtelemattomaksi, koska niiden tehtävänä on pitää eristys.
 • Vedeneristys. Se asetetaan levyn päälle ja aluslattian viivästymiseen niin, että vedenpitävyys voi ympäröi niitä. Vedeneristys asetetaan siten, että hän meni seiniin tulevan kerroksen tasolla. On suositeltavaa käyttää kalvon vedeneristystapaa ja kiinnittää ne nitojalla.

  Ensimmäinen vedeneristyskerros asetetaan epäpuhtauksille.

 • Lämmöneristys. Se sijoitetaan vedenpitävyyden yläpuolisten viivojen väliin.
 • Höyrysulku. Asettelu tapahtuu kuten vedenpitävyys - syöttämällä seinät, kiinnittämällä ne lokeroihin nitoja ja kalvo liimalla yhteen nauhan kanssa.

  Eristeinä voidaan käyttää mineraalivillaa

 • Ilmanvaihto. Ilmanvaihtotilan luominen tukkeudelle höyrysulun yli nokoi laskurikiekot.
 • Decking - täällä voit käyttää levyt, OSB-levyt ja lastulevy. Lattia ja lokit tulisi rajoittaa seinämästä 2 cm: n rakoon, jossa voit asettaa eristyksen.
 • Eristeen ja lattialaudan väliin on jätettävä tuuletusrako.

  Se on tärkeää! Levyjä, tankoja ja lokeja tulee käsitellä antiseptisellä aineella, jotta ne eivät altistuisi erilaisille sienille ja hyönteisille.

  Vaneri Karkea lattia

  Vanerilattiat kestävät pitkään. Hänellä on vahva vahvuus. Vaneria voidaan jopa käyttää lopulliseen lattiaan, sillä jos se on huolellisesti kiillotettu ja lakattu, se näyttää melko jaloilta. Kuitenkin sitä käytetään useammin pohjana laminaatin, parketin ja linoleumin päällystämiseen.

  Vanerin sijoittaminen vanhaan kerrokseen

  Vaneri mahtuu:

  1. Sementtipohjalla, mutta on välttämätöntä varmistaa taso ja vaakasuora pohja tai sovittaa säätöräki.
  2. Asenna lokit. Tässä on vaikeuksia varmistaa, että arkin liitokset kuuluvat niihin. Viivästykset on asetettava siten, että niiden yläpinta muodostaa yhden vaakasuoran tason. Sisäänrakennustekniikassa piilotetuissa lokeissa asenna eristys ja melutaso.

  Vanerin asentaminen lokeihin

  Se on tärkeää! Vanerin sijoittaminen yhteen kerrokseen on välttämätöntä, että sen paksuus on vähintään 15 mm, jos kahdessa kerroksessa, sinun on valittava vähintään 9 mm kerrokselle.

  Ennen vanerin asennusta on tarpeen poistaa kaikki pöly ja roskat pohjasta. On myös toivottavaa suorittaa pohjustus, eli hoitaa erityisellä alukkeella.

  On suositeltavaa kiinnittää vaneri liimalla, mutta se on sallittua ilman sitä. Itsekierteittävien ruuvien korkit on syvennyttävä - tähän tarkoitukseen reiät on laskostettu niiden alle.

  Betoni karkea lattia

  Betonikerrosta pidetään luotettavimpana ja kestävänä. Erottuu tasaisesti ja kestävästi, mikä edustaa ihanteellista pintaa lattiapäällysteelle. Lisäksi puutalossa betonikerros vastustaa tuhoutumista.

  Puulattian asettaminen betonipohjalle

  Puutteista voidaan havaita, että se on hyvin kylmä. Tämä ongelma voidaan kuitenkin ratkaista - lämpöä eristävien materiaalien ansiosta.

  Tyypit betonilattia puutalo:

  1. Asettaminen maahan;
  2. Lokit lokiin;
  3. Betoni levyt puulattian päälle.
  4. Määritämme lattian horisontin, merkitsemällä sen merkit (voit venyttää johtoa).
  5. Koukut ajetaan maahan noin alle 10 cm: n päähän, ja niiden päälle kaadetaan soraa. Tölkkien kiinnittäminen ja irrottaminen on tarpeen.
  6. Seuraava kerros kaadetaan hiekkaan ja tiivistetään.

  Betonin aluskerroksen kaataminen viivästymisten kautta

 • Paksu polyeteenikalvo asetetaan päälle varmistaen sen päällekkäisyyden seinillä. Hän toimii vedenpitävänä.
 • Kenttäalueiden alue on jaettava erillisiin kaistoihin - kunkin leveys on noin 1 metri. Kiskojen korkeuden on oltava yhtä suuri kuin johdon taso. Betoni kaadetaan valmistetulle pinnalle.
 • Flooded betoni tasoitetaan sääntöä pitkin kiskot. Valun aikana lamellit poistetaan ja tyhjät aukot täytetään liuoksella.
 • Työn päätyttyä betoni peitetään kalvolla ja jätetään se kovaksi useiksi viikoiksi. Kuivumisjakson aikana sinun on säännöllisesti suihkuttaa se vedellä, jotta se ei halkeile.
 • Lopuksi pohja peitetään sementti-hiekkalaastilla. Tässä tapauksessa käytettiin myös säleitä.
 • Betoni Karkea lattia maan päällä

  Betoni betonista maahan

  Betonilattia pitkin puuta käytetään useimmiten puulattian korjaamiseen ja betonin vaihtamiseen.

  Viiveiden välinen maa on aluksi puhdistettu lika ja roskat. Sora tai hiekka kaadetaan viiveiden väliseen tilaan, jonka jälkeen irtomateriaali tiivistetään tiiviisti. Seuraavaksi eristekerros, sitten kaadetaan betonia. Lattian on oltava kuiva useiden viikkojen ajan. Tämän jälkeen suoritetaan tasoituslevy. Yleensä valutekniikka on samanlaista kuin betonipäällystys puuportaan pohjakerroksessa.

  Suositeltavat artikkelit aiheesta:

  Kuinka lattia on puulämmitteinen? Kuinka tehdä lattiaeristystä puutalossa? Puuportaan lattian laite: nykyiset rakenteet ja itsekiinnittyvien polyuretaanilattiatasojen järjestys - askel askeleelta opas luomaan

  Kuinka vahvistaa lokit säätiölle

  Prosessi, jolla loki kiinnitetään säätiöön

  Kun tietyntyyppisen talon perustukset on asennettu, voit siirtyä ensimmäisen kerroksen lattian asentamiseen. Niiden pohjana käytetään puupalkkeja tai pyöreitä tukkia, jotka on sijoitettu vaakatasoon suoraan talon pohjaan. Tällaisen työn tekeminen omiin käsiisi on mahdollista vasta sen jälkeen, kun prosessin kaikki ominaisuudet on tutkittu perusteellisesti.

  Säteet kuin ne

  Lattiapalkkeja edustaa tällä hetkellä melko suuri luettelo eri tuotteista. Yksinkertaisin vaihtoehto on säännöllisen suorakulmion muotoinen puu, joka määräytyy tiettyjen rakenneyhtälöiden perusteella.

  Monimutkaisempi päällekkäisyyden viivästyminen vaatii pitkää valmistusprosessia - I-palkit, joiden H-muotoinen poikkileikkaus on sijoitettu toiselle puolelle. Ne on valmistettu korkealaatuisista, kuivatuista ja höylätyistä puupalkkeista ja nauhoista, jotka on valmistettu OSB: stä tai korkealaatuisesta korkealaatuisesta vedenkestävästä vanerista.

  I-palkkien toimintaperiaate päällekkäisyyden viivästymisen yhteydessä merkitsee pääjoukkojen jakautumista taivutuskuormien muodossa, jotka putoavat pitkin litteitä jäykisteitä. Tästä johtuen pienellä massalla ne pystyvät kestämään hyvin suuria kuormia. Lisäksi valmistusteknologia ja lujuus sallivat I-palkkien saamisen aukkoja varten, joiden leveys ylittää merkittävästi 6 metrin standardin.

  Säätiön viivästyminen toteutetaan tiettyjen sääntöjen mukaisesti, joista keskustellaan myöhemmin. Välittömästi ennen puutavaran asennusta on valmistauduttava asianmukaisesti myöhempää käyttöä varten. Sinun tulisi valita korkealaatuisia tammea, haapaa tai havupuuta. Niiden tärkeimmät vaatimukset ovat seuraavat:

  • Kosteuden viiveen tulisi olla välillä 14-18%. Saavuta tämä yksinkertainen ilmakehän tai paremman kammion kuivaus. Kiellettyä käyttää tuoretta sahattua puuta on ehdottomasti kiellettyä, koska säätöön ei ole mahdollista asettaa viivästyksiä oikein, koska se kuivuu myöhemmin.
  • Jäljillä on oltava oikea geometria pituudeltaan ja poikkileikkaukseltaan. Ennen kuin laitat lokit pohjaan, niihin kohdistetaan lisäkäsittelyjä, jotka on suunniteltu sähköisten höyläysten avulla. Korkealaatuiset palkit voidaan saavuttaa esiliimaamalla.
  • Jotta vältytään puun myöhästymisen jälkeen kosteuden vaikutuksesta, ne on suojattava suojaavien yhdisteiden avulla. Tämä tapahtuu ruiskuttamalla tai maalaamalla rullat kahdessa kerroksessa välikuivaamalla. Edullisempi käsittelymenetelmä on kattaa päällekkäisyyksien päällekkäisyyksien kanssa käytetyn moottoriöljyn kanssa. Jos käytät, hoito on tehtävä viikon ajan ennen asennusta ominaisen hajujen poistamiseksi.
  sisältöön ↑

  Kiinnitys viiveen talon pohjaan

  Liitäntävaihtoehdot viivästyvät talon pohjaan

  Tärkeä asia on tukin oikea kiinnitys talon perustuksiin. Samanaikaisesti perusversioiden runsaus edellyttää tietyt asennusominaisuudet jokaiselle. Harkitse jokainen tapaus erikseen.

  Kiinnitys palkkeihin nauhan pohjalle

  Melko yleinen tyyppi on teipillä vahvistettu betonipohja. Se on korkeintaan puoli metriä korkea, nousee 0,4 - 1 metriä maanpinnan yläpuolella. Kaikki aloittelevien rakentajat eivät osaa korjata tämäntyyppisiä lokeja. On kaksi päätavoitetta:

  1. Ensimmäinen niistä liittyy puun asentamiseen suoraan talon teipin pohjaan. Tällöin asennusajan viive yhdistettynä talon sivuseinien asentamiseen. Käytetystä materiaalista riippuen hirsirakenne voidaan asettaa leikkaamalla ne puuhun tai tukkiin, peittämällä ne tiilien tai lohkojen kanssa ja tekemällä niissä alustavia lovia kattoosien koon mukaan. Tämä vaihtoehto on kätevä, koska se vaatii vähäistä lisäkoulutusta.
  2. Toiseen menetelmään kuuluu esiasennus nauhan säätöpalkkeihin talon pohjan kehän ympärillä. Tällöin betoniin asennetaan vielä ennen perustuksen kaatamista tai suoraan prosessissa 150 mm pintaa pinnan yläpuolelle. Kun seoksen jähmettyminen ja kovettuminen kiinnityspalkkeilla on merkitty ja porata reikiä kierteitettyjen sauvien kärkien paikoissa. Asennuksen jälkeen puiset osat kiinnitetään talon pohjaan muttereilla ja aluslevyillä, hukkumalla ne puusta. Tämän jälkeen voidaan asettaa säätiön viivästys, jonka alapuolella on vaiheittainen ohje.

  Riippumatta päällekkäisen palkin asettamisesta, sen on täytettävä joukko pakollisia vaatimuksia, joita olisi käsiteltävä tarkemmin.

  Ennen laskeutumista säätöön on tarpeen laskea tarvittava määrä palkkeja oikein. Asenna ne kerroksiin, jotka määräytyvät lattiamateriaalien arvioitu paksuuden perusteella. Joten, kun suunnitellaan puutavaraa viimeistelypeitteelle, jossa on 20x100, 20x150 osa, etäisyys, jolla viive asennetaan säätöön, on vain 0,3 metriä.

  Olettaen, että lattiamatto on lattiakaapin uurretuilla levyillä, joiden paksuus on 30-35 mm, palkin asennusvaihe voidaan nostaa 0,5-0,6 metriksi. Jos valitset lattialle 50x150 puupäällysteen, voit sijoittaa lokit turvallisesti 1 metrin etäisyydelle toisistaan.

  Ennen kerrostumista vaahtolohkojen, tiilien, puun taloon perustuksen asettamista varten on hyödyllistä määrittää lattiapalkkien geometriset parametrit. Laskennassaan määritysarvo on span leveys, eli huoneen leveys. Niinpä etäisyydellä seinästä toiseen, sahatavaran kanssa voidaan käyttää 2 metriä, jonka osa on 110x60, 3 metriä - 150x80, 4 metriä - 180x100, 5 metriä - 150x200 ja 6 metriä - 180x220 mm.

  Lokin asennus laattapohjaan

  Tyypillisesti liikkuvilla mailla suositeltavan betoniteräksen muodossa olevan talon pohjan valmistuksen yhteydessä viivästymisen kiinnittäminen säätöön voidaan suorittaa eri tavalla kuin yllä kuvattu, mutta noudattamalla määritettyjä asennusparametreja. Se koostuu kynsien käytöstä, jotka on asennettu puun läpi betonissa aiemmin porattuihin reikiin.

  Prosessitekniikka ei ole monimutkainen ja on käytettävissä myös aloitteleville rakentajille. Jos haluat asentaa lokin omilla käsilläsi betonilattialle, voit käyttää vasaraporaa tai poraa, jossa on iskumekanismi. Puun reiät esiporautuvat puun läpi. Sitten osat asetetaan asennuspaikalle ja niiden kautta tehdään syvennyksiä betoniin, jossa on riittävä syvyys ja halkaisija.

  Kiinnitysviive laattapohjalla

  Kynnet, joiden läpimitta on vähintään 12 mm, on asennettu paikoilleen ja järkytetty puolisävyisellä tai vasaralla, jonka paino on vähintään 1 kg puisilla tankoilla. Kiinnittimien parametrien oikean valinnan periaatteella asennuksen säätäminen tällä tavalla takaa korkean laadun kiinnityksestä.

  Tätä menetelmää sovelletaan, kun käytetään lag-osaa, joka on vähintään 150 x 150 mm. Tämä mahdollistaa riittävän määrän mineraalivillan tai laattojen eristystä mineraalivillasta alilevyn alle, koska pohjaan ei ole mahdollista asettaa lattiaa ilman korkealaatuista eristystä.

  Asennuksen viivästyminen lattialle

  Kun työskentelet asunnon tai asunnon tiloissa, ongelmana on usein lokin asentaminen betonilattialle. Käytä tätä tyyppistä työtä, jos tarvitset huoneen alapinnan eristämistä, sen kohdistamista tai yhden tai muun tyyppisen lattian asettamista. Tässä tapauksessa voit käyttää kahta asennustapaa.

  Ensimmäinen menetelmä käsittää tankoja tukevaan kiinnitykseen pohjaan, joka voidaan suorittaa samalla tavoin kuin tukkien kiinnittäminen pohjaan betonilaatan muodossa. Asennuksen viivyttämiseksi tässä tapauksessa voit käyttää tikkaita, kynsiä tai muovisia tappuja sopivalla pituudella olevilla ruuveilla.

  Esimerkeillä tai rei'itetyillä lokeilla mallineina poraamme reikiä lattialle. Niiden halkaisijan tulisi sallia kiinnittimien tiukka kiinnitys. Seuraavaksi kiinnitä tukit ruuveilla tai tukilenkillä, ohjaamalla palkkien vaakasuora pinta ja yleinen tasaisuus.

  Sen jälkeen, kun loki kiinnitetään omiin käsiisi betonilattialle, voit lämmittää pohjan asettamalla valitun eristystyypin palkkien väliin. Älä unohda korkealaatuisten puuosien kiinnittämistä sienenestettä ja palonestoaineita vähentäen niiden syttyvyyttä.

  Toinen vaihtoehto on edullisempi siltä kannalta, että pintaviiveen tasoittaminen on helppoa yhdessä tasossa. Se koskee lattiapalkkien asentamista säädettäviin ruuvitukiin. Jatkossa olevan lattian tietyn osan osien nostaminen tai laskeminen suoritetaan kiertämällä telineitä pitkin tai vastapäivään. Tämän yksinkertaisen menetelmän ansiosta lattiamuutoksille voidaan antaa täydellinen taso.

  Näin ollen tarkastelussa tarkasteltiin tärkeimpiä tapoja asentaa lattian viivästyminen talojen eri tyyppisiin perustuksiin sekä betoniperustustiloihin. Monien menetelmien tekniikka on yksinkertainen ja edullinen tehdä se itse.