Laatan talon katon asennusohjeet

Teräsbetonilaatat - yksi yleisimmistä lattiatyypeistä. Ne tarjoavat suurta lujuutta ja mahdollistavat jäykän rakenteen asentamisen mahdollisimman lyhyessä ajassa. Lattialevyjen asennus on ratkaiseva tehtävä, joka vaatii tiettyä osaamista rakentamisen alalla. Ensimmäiset asiat ensin.

Lattialevytyypit

Sinun on valittava tyyppi ennen kuin asennat horisontaalisen rakenteen. Vahvistettu betonielementti on saatavana muodossa:

 • ontelolaatta;
 • tasainen (PT);
 • lonkkapaneelit, joiden reunat sijaitsevat kehän varrella;
 • pituussuuntaisilla kylkiluilla.

Useimmiten valitaan betoniteräksen käyttäminen. Ne ovat saatavana kahta tyyppiä, riippuen valmistusmenetelmästä:

 • pyöreä ontto (PC);
 • jatkuva muovaus (PB).
Ontelolaatan pohjalevyn asennus, jossa on reikiä

Pyöreät ontotyyppiset laatat ovat aikaa testattuja tuotteita, joita on käytetty rakentamisessa useiden vuosikymmenien ajan. Niiden alla kehitettiin paljon säännöksiä ja asennusohjeita. Paksuus - 220 mm. Tuotteet on asennettu sarjakokoihin, mikä aiheuttaa haittaa yksittäisille rakennuksille.

Näiden levyjen valmistusteknologia edellyttää uudelleenkäytettävien muotojen käyttöä valuun, ja ennen kuin ei-tyyppisten tuotteiden valmistuksessa on ensin valmistettava muotti. Siksi halutun koon kustannukset voivat kasvaa merkittävästi. Tyypillisten PC-levyjen pituus on 2,7 - 9 metriä 0,3 metrin välein.

Määriteltyjen betonituotteiden rakenne

Betonituotteiden leveys voi olla:

1,8 m leveitä malleja hankitaan erittäin harvoin, koska suuren painon vuoksi asennusprosessi suunnitteluasennossa on huomattavan monimutkainen.

PB-yhdisteitä käytetään paljon samalla tavoin kuin edellinen tyyppi. Mutta niiden valmistuksen tekniikka antaa sinulle mahdollisuuden antaa tuotteelle kaiken pituuden. Paksuus - 220 mm. Leveys kuten PC-sarja. Haittana on vähän kokemusta sääntelyasiakirjojen käytöstä ja kehittymisen puutteesta.

Lisäosina onttoja hylsyjä varten hankitaan usein tasainen PT. Ne on valmistettu 80 tai 120 mm: n paksuiksi ja niillä on pienempiä kokoja, jotka mahdollistavat estävän kapeat käytävät, varastohuoneet ja kylpyhuoneet.

Levyn tuki

Lattialaattojen asentaminen suoritetaan sen hankkeen tai järjestelmän valmistelun jälkeen, jossa tuotteiden asettelut on tehty. Päällekkäiset elementit on valittava siten, että ne ovat riittävän tuettuja tiiliseinällä tai laajennetuilla savibetonilohkoilla ja asettuvat ilman aukkoja leveydeltään.

PB- ja PC-sarjan vähimmäistuki riippuu niiden pituudesta:

 • enintään 4 metrin pituiset tuotteet - 70 mm;
 • tuotteita, jotka ovat pitempiä kuin 4 m - 90 mm.
Havainnollistava kaavio siitä, miten lattialevyt kannattaa kunnolla ja väärin

Suunnittelijat ja suunnittelijat käyttävät useimmin laakerin optimaalista arvoa seinälle 120 mm. Tämä arvo takaa luotettavuuden ja pienet poikkeamat asennuksen aikana.

On oikein sijoittaa talon tukiseinät niin kauas, että levyjä on helppo sijoittaa. Seinien välinen etäisyys lasketaan seuraavasti: standardilevyjen pituus miinus 240 mm. PC- ja PB-sarjat on asetettava tukeen kahdella lyhyellä sivulla ilman välitukea. Esimerkiksi PC 45.15 on kooltaan 4,48 m, se vähennetään siitä 24 cm: iin. Seinien välisen etäisyyden on oltava 4,24 m. Tällöin tuotteet asetetaan varmistamaan optimaalinen tuki.

PT-80-sarjan tuotteiden seinämässä oleva minimaalinen laakeri on 80 cm. Tällaisten teräsbetonilaattojen asennus on mahdollista, kun tukipisteitä on sijoitettu kaikilla puolilla.

Laakeri ei saisi häiritä ilmanvaihtokanavien kulkua. Tiilen laakerin sisäseinämän optimaalinen paksuus on 380 mm. Kummallakin puolella 120 mm kulkee betoniterästen alle ja 140 mm keskelle - ilmanvaihtokanavan standardileveys. Tässä tapauksessa on tarpeen asettaa mahdollisimman oikein. Tuuletusaukon suuntainen aukko pienentää sen poikkileikkausta ja tilojen riittämätön ilmanvaihto.

 • PC: n ja PB-sarjan pituus on enintään 4 m, kummallakin puolella vähintään 7 cm;
 • PC- ja PB-sarja yli 4 m - vähintään 9 cm;
 • sarja PT - kahdella, kolmella tai neljällä sivulla vähintään 8 cm.

Levyn säilytys

Kun järjestelmä on kehitetty ja tuotteet on ostettu, ne on sijoitettava rakennustyömaalle sopivaan asennukseen suunnitteluasentoon. Materiaalien varastointiin sovelletaan sääntöjä:

 • on asetettava elementtejä katon alle;
 • varastointipaikka on sijoitettava nosturin ulottuville;
 • tukipisteiden alla antaa vuori.

Viimeksi mainitun säännön noudattamatta jättäminen johtaa puoleen. Tuotteet PC, PB ja PT toimivat siten, että välituen tai kiinteän pohjan ulkonäkö johtaa halkeamien ilmenemiseen. Asettelu suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • puupaloja tai -levyjä asetetaan maahan laattojen reunojen alle;
 • nostolaitteilla koneelta siirrän lattiaelementti;
 • asetettu levy uudelleen laittaa levyt tai palkit;
 • irrota auton toinen levy;
 • kohdat 3 ja 4 toistetaan, suurin tallennuskorkeus on 2,5 m.

Muurausvaatimukset

Lattialevyjen asentamisen oikea toteuttaminen edellyttää tiiliseinän erityisvaatimuksia:

 • tasoitustilanteet lattiapäällysteen sijainnissa;
 • asetetaan kolmeen riviin lujittavan silmän päällekkäisyydeksi 5-5 cm: n solusta, jonka halkaisija on 3-4 mm;
 • ylhäältä rungon sisäpuolelta olevaan kämmeneen pitäisi olla tychkovy.

Jos levyt on asennettu sardeldi-betonilohkoihin, lattian alle on lisäksi järjestetty monoliittinen hihna. Tämä muotoilu auttaa tasaisesti jakamaan kuorman raskaista kattoista sardelliittibetonilohkoilla alhaisemmalla lujuudella. Rakennustekniikka mahdollistaa 15 - 20 cm: n paksuiseen monoliittiseen betonipäällysteen lohkoihin.

Munivat laatat

Vähintään kolme henkilöä on velvollinen suorittamaan työn: yksi suorittaa harjanteen ja kaksi aseta ne suunnitteluasentoon. Jos asentajat ja nosturin operaattori eivät näe toisiaan, laatta asennettaessa tarvitset toisen työntekijän, joka antaa komentoja nosturiin.

Kiinnitys nosturikoukkuun suoritetaan nelijalkaisella hihnalla, jonka haarat on kiinnitetty laatan kulmissa. Kaksi ihmistä seisoo kannan molemmin puolin ja hallitsevat sen tasaisuutta.

Kun asennat tietokoneen, puristus seinään tapahtuu jäykällä tavalla, eli tiilet tai lohkot sijoitetaan laattaan ylä- ja alareunaan. PB-sarjan päällekkäisyyksiä käytettäessä on suositeltavaa suorittaa saranan kiinnitys. Tätä varten levyn yläosa ei ole puristettu. Monet rakennuttajat kokoavat PB-sarjan samoin kuin tietokoneiden ja rakennusten kustannukset, mutta sinun ei pidä vaarantaa sitä, koska henkilön elämä ja terveys riippuvat tukirakenteiden asennuksesta.

Toinen tärkeä piirre PB-sarjan tuotteiden käytöstä on kiellettyä tehdä teknisiä reikiä.

Nämä lävistys tarvitaan lämmitys-, vesihuolto- ja saniteettiputkistoihin. Jälleen monet rakennuttajat jopa monikerroksisten rakennusten rakentamisessa laiminlyövät tämän. Vaikeus on, että tämäntyyppisten päällekkäisyyksien käyttäytymistä kuormituksen aikana ei ole täysin tutkittu, koska vielä ei ole pitkään rakennettuja esineitä. Rei'itysreiän kielto on perusta, mutta se on melko ennaltaehkäisevä.

Leikkauslevyt

Joskus levyn asentamiseksi on tarpeen leikata se. Tekniikka mahdollistaa työstämisen hiomakoneella betonin levyn kanssa. PC- ja PT-levyjä on mahdotonta leikata pitkin pituutta, koska ne ovat vahvistaneet vahvistusta tukivyöhykkeillä. Jos tuette tällaista leikattua laattaa, sitten yksi reuna heikon, vakavia säröjä kulkee pitkin sitä. PB-levyjä voidaan leikata pituuden mukaan, mikä johtuu valmistusmenetelmän erityispiirteistä. Levyn paikka tai leipä levitetään leikkauksen paikalla, mikä helpottaa työtä.

Erotus pituudelta suorittaa poikkileikkauksen heikennetyn osan. Tämä menetelmä soveltuu PC: lle, mutta sitä ei suositella PB-laitteille, koska seinien leveys reikien välillä on liian pieni.

Asennuksen jälkeen seinämien laakerin alueilla olevat reiät kaadetaan kevyellä betonilla tai kaadetaan mineraalivillalla. Tämä on välttämätöntä lisäämään lujuutta seinämien puristuksessa.

Mitä tehdä, jos et pysty laajentamaan tuotteen leveyttä tasaisesti

Joskus huoneen mitat eivät vastaa tuotteiden leveyttä, tällöin kaikki väylät ajavat yhteen. Tämä tila on peitetty monoliittisella juonella. Vahvistus tapahtuu kaarevilla silmukoilla. Pitkän pituuden päällä ne ovat limityksen yläosassa, ja ne näyttävät heiluttavan monoliittisen osan keskellä. käytä betonia lattialle, joka ei ole alle B 25.

Tiilet tai lohkojen esivalmistetut lattiatekniikka on melko yksinkertainen, mutta vaatii huomiota yksityiskohtiin.

Talon rakentaminen

Lattiarakenteiden on vastattava voimakkuutta, palonkestävyyttä, äänieristystä ja lämpöeristystä koskevia vaatimuksia. Kaikilla näillä ominaisuuksilla on laattoja. Niitä käytetään teollisten, monien perheiden ja yksittäisten rakennusten rakentamiseen.

sisältö:

Ne toimivat liitäntäkattoina, joissa niiden alapinta toimii katonaan ja ylemmän huoneen yläkerroksessa. Myös levyt on pinottu autotallit, varastot ja muut kotitalousrakennukset, jolloin ne muodostavat katon. Usein niitä käytetään perustana.

Lattialevytyypit

On olemassa kaksi tyyppiä: monoliittiset laatat ja ontto. Ensimmäinen eroaa suurella turvamarginaalilla ja kantavuudella. Vakavista puutteista voidaan havaita niiden paino, korkea lämmönjohtavuus ja alhaiset äänieristysominaisuudet. Tällaisia ​​tuotteita käytetään usein julkisten ja teollisten rakennusten rakentamiseen.

Lattialaatat valokuva

 • Hollow-betonituotteita käytetään yksityisten talojen rakentamiseen, koska niiden halvemmat kustannukset ja kevyt paino verrattuna monoliittisiin vastaaviin. Tämä tekijä ei luonnollisestikaan salli ilman erikoislaitteita PC: n toimittamiseen kohteelle ja asennukselle, mutta se mahdollistaa kuitenkin huomattavasti kantavien seinien ja pohjan kuormituksen. Tämän seurauksena vähennä niiden järjestelykustannuksia käyttämällä pienempää rakennusaineistoa.
 • Betonituotteen koko pituudelta kulkevien aukkojen ympärillä voi olla pyöreä, soikea ja monikulmainen muoto. Niitä voidaan käyttää viestittäessä kaapelikanavia, muovikoteloita tai aaltoputkia.

Lattialaatat takaavat:

 • hyvä lämmön- ja äänieristysominaisuudet;
 • palonkestävyys;
 • kuormitusjakelu kantaviin seiniin;
 • korkea mekaaninen lujuus;
 • kestävyyttä.

Levyjen sileiden pintojen ansiosta kaikki viimeistelytyöt toteutetaan paitsi vähimmäisinvestoinnilla kattotason (lattia) tasoittamiseen myös pienempiin työvoimakustannuksiin.

Lattialaatta mitat

 • Lattialaatat ovat saatavana pituuksina 1880 - 6280 mm 100 mm: n välein.
 • Lattialaattojen paksuus on 220 mm. Tavallisen tuotteen leveys on 990, 1190 tai 1490 mm, vaikka levyjä on mahdollista löytää myös muilla kehyskoolla.
 • Lattialaattojen paino määrittelee sen mitat, noin tämä luku vaihtelee 500-1500 kg. Mitä tulee tuotteen yksikön kantokykyyn, keskimäärin se on 800 kg / m2.

Mitä sinun tarvitsee tietää ennen kuin hankit tietokoneen

 • Tuotteen pinnalla ei ole jälkiä ruostetta tai rasvaa.
 • Suurin sallittu halkeama on 0,1 mm, mutta paras on niiden poissaolo.
 • Levyjen kaikkien pintojen tulee olla tasaisin, ilman kohoumia ja syvennyksiä.
 • Sallittu poikkeama nimellisarvosta - 10 mm, paksuus - 5 mm, leveys - 5 mm.
 • Tuotteen on oltava asianmukaiset laatustodistukset.

Ennen kuin aloitat lattialevyt, sinun on tiedettävä, että:

 • laatan karkean sivun on oltava ylöspäin ja sileä alas;
 • tuotteiden asennus toteutetaan niiden alapuolella;
 • Betonituotteiden on perustuttava kahteen lyhyeen sivuun, pitkä seinää ei suositella päästä seinään;
 • tarvitsee komponentteja hiekka- ja sementtilaastille;
 • levyt ovat lähellä toisiaan ilman aukkoja;
 • Nosturipalvelut ovat tunneittain, joten hänen saapumiselleen kaikki tarvittava on valmistettu niin, että työt menevät ilman vetoa;
 • levyjä tulee tukea vain laakerin seinämillä, muut sisäiset väliseinät (seinät) on pystytetty lattian asennuksen jälkeen;
 • että hyvin koordinoidun asennuksen avulla nosturiin tarvitaan vähintään 2 ja mieluiten 3 henkilöä;
 • ennen karkeaa viimeistelyä, laatan aukot ovat täynnä raunioita tai laajennettua savea.

Seinien valmistelu ennen lattialevyjen asentamista

 • Laakerin seinät ovat tasoitettuja. Niiden on oltava mahdollisimman korkeita, sallitut poikkeamat ovat enintään 10 mm. Korkeuden erotus on mahdollista tunnistaa pitkän säteen avulla, joka asetetaan kahdelle vastakkaiselle seinälle. Rakennustaso asetetaan puun päälle, ja mitä kauemmin se on, sitä tarkempi tulos.
 • Näin ollen kaikki lattialevyn alla olevat kannattimet tarkistetaan. On tärkeää tehdä mittaukset niin usein kuin mahdollista. Tällöin rakennuksen kulmiin asennetaan palkki tai palkki ja liikkuu sitten 1-1,5 m. Asianomaiset tiedot voidaan kirjoittaa seinille liidellä tai merkinnällä.
 • Seuraava on korkein ja alhaisin kohta ja betoniseos on asetettu verkkokeräsverkkoon. Vaahtobetonista, kuonasta ja kaasusilikaattilohkoista tuetut kannat vahvistetaan väistämättä. Tämä voidaan tehdä vahvistusvyöllä, jonka korkeus on vähintään 15 cm.
 • Arpoli jakaa tasaisesti kuorman, estää seinien muodonmuutoksen ja suojaa lattialaatan kinkiltä.
 • Muotti on koottu tasaisimmista tasoista saamien arvojen mukaan eli reunat voivat olla korkeita korkeita arvoja. Voit käyttää erityistä U-muotoista profiilia. Suunnittelu on sovitettu koko talon rungon ympärille, mukaan lukien ei-kantavat seinät, varsinkin jos rakennus on valmistettu kevyistä lohkoprofiileista.
 • Hiekka- ja sementtilaastien vaivaamista varten otetaan käyttöön 1 säiliö (M500) ja 3 kauraa hiekkaa, joten vettä ei tarvita niin, että seos ei ole nestemäinen, mutta ei paksu. Hiekkaa on ohjattava kivien poistamiseksi, mikä edistää kerroksen tuhoutumista levyn painon alle.
 • Kaatumisen jälkeen laasti lävistetään lastalla tai raudoituksella, joka estää ilmarakoiden muodostumisen. Rammingia tulisi kiinnittää enemmän huomiota.
 • Ennen lattiapintojen asettamista on välttämätöntä sulkea aukot, jotta vältytään jäätymiseltä. Jos betonituotteita varastoitiin rakennustyömaalla pitkään, on suositeltavaa porata yksi tai kaksi reikää aukkoalueilla, joiden kautta ylimääräinen kosteus lähtee. On huomattava, että reiät on suljettu betoniliuoksella, ja asennuksen aikana levy on käännettävä alas.
 • Tehtaan aukot on täytetty laajennetulla savella, tai yhden ja puolen puun suuret palaset yksinkertaisesti asetetaan sisään ja jäljellä olevat aukot suljetaan sementtilaastilla. Vaikka viime vuosina kasvit tuottavat jo suljetuilla levyillä varustettuja levyjä.
 • Muottirakenteen seoksen on kuivuttava hyvin, vahvuus on vahvistettava, se kestää vähintään 3 viikkoa.

Nosturin nosturi

 • Maa, jossa nostolaitteet ovat paikallaan, on pakattava. On mahdotonta asentaa nosturia rakennuksen lähellä olevaan taloon kellarikerroksen läsnä ollessa. Erikoislaitteiden tuki "jalka" luo erittäin merkittävän kuorman maahan, mikä voi johtaa kellarihuoneen seinän romahtamiseen.
 • Kun löysä tai löysä maa on suositeltavaa tilata nosturi, jossa on pidempi puomi. Jos työ tehdään keväällä tai syksyllä, kun maa on tyydyttynyt kosteudelta, trukinosturin alusta on sovitettu tienlevillä (käytettyjä tuotteita voidaan käyttää). Koska tekniikka voi pudota omalla painollaan.

Levyt vuoraukseen

 • Ei ole suositeltavaa kattaa kahta lentoa yhdellä levyllä. Tällainen kuorma tietyissä olosuhteissa voi johtaa halkeiluun. Jos tällainen asennuskuvio valittiin, tässä tapauksessa on suositeltavaa tehdä viilto hiomakoneella, jossa on timanttilevy (sen syvyyteen) aivan keskiseinän keskellä.
 • Jos halkeamia esiintyy, se menee täsmälleen viillon sisään, mikä on täysin hyväksyttävää.
 • Valitettavasti ei ole aina mahdollista suorittaa päällekkäisiä koko laattoja. Joskus ne on vuorattu ja leveys ja pituus. Tarvitset tikapuitauhan, hiomakoneen, jossa on timanttilevy, romu ja lihasvoima.
 • Prosessin helpottamiseksi käytä palkin tai levyn sopivaa pituutta. Puutavara suljetaan laattojen alle tiukasti tulevan leikkauksen viivan suuntaan. Jossakin vaiheessa betonielementti murtuu omalla painollaan.
 • Ensin suoritetaan hiomakone levyn yläpinnalla pitkin merkittyä viivaa. Seuraavaksi, murskaimen iskee koko betonituotteiden pituudella. Lakkoja tulee soveltaa mahdollisimman usein. Jos leikkaus putoaa onttoon reikään, levy rikkoo melko nopeasti.
 • Levyn leikkaamisen aikana on tehtävä paljon vaivaa. Pudotusvarusteet leikataan hitsauskoneella tai leikkauspolttimella. Levittimen käyttöä ei suositella, koska levy voi "syödä". Mutta jos vain tämä työkalu on saatavana, älä leikkaa metallivartta loppuun - jätä 2-3 mm. Lopullinen erittely suorittaa sorkkaraudan tai moukarin.

Levyn leikkaamisen tekeminen mahdollisista seurauksista laskee olkapäille! Kukaan valmistaja ei anna virallista lupaa näiden töiden suorittamiseen.

 • Jos koko levyt eivät riitä täydelliseen päällekkäisyyteen ja jäljellä oleva tila on pieni, voit välttää aikaa vievää leikkaamista voidaan tehdä kahdella seuraavalla tavalla:
 • Viimeinen tai ensimmäinen laatta ei ole seinän pituus. Levyn ja tukiseinän välinen muodostunut aukko asetetaan tiiliin tai lohkoihin. Sementtilaasti, joka tehdään rakennusvaiheen päätyttyä, yhdistää luotettavasti ja kiinnittää muurauslaatan.
 • Tämä menetelmä on hyvä, jos käytettävissä olevat betonipaneelit asetetaan päittäisliitokselle ja jäljelle jäävä etäisyys jaetaan kahden tukiseinän väliin ja täytetään kuvatulla menetelmällä.
 • On muistettava, että jos tyhjä aukko on yli 30 cm, silloin levyn kaatamisen jälkeen tehdään vahvistus tällä alueella.
 • Laatat asennetaan seinämää vasten, kun taas tyhjät aukot jäävät laatikoiden väliin. Paksua kosteutta kestävää vaneria on kiinnitetty teräsbetonin pohjapintoihin, jolloin raudoitus on asetettava levyn yläpintoihin.
 • Näin saat jotain muodossa muottiin, joka kaadetaan betoni ratkaisu. Täydellisen kuivauksen jälkeen vaneri puretaan ja levyjen päällä levitetään yleinen tasoituslevy.

Lattialaattojen asennus

 • Työssä tarvitset nosturin ja vähintään 4 henkilöä (nosturin kuljettaja, svengaaja ja 2 avustajaa). Lujitushihnalla varustetuilla laakerinostimilla valmistettu betoniliuos, jonka paksuus on enintään 20 mm. Levy nousee vaakasuorassa asennossa haluttuun korkeuteen. Kaikki toimenpiteet, nimittäin lastin liike ja suunta suoritetaan hihnakuljettimen valvonnassa.

Asentajat tekevät päällekkäisyydet, säätävät optimaalisen sijainnin. Ennen linjojen poistamista romun avulla betonipaneeli ohjataan asennuspaikkaan mahdollisimman tarkasti:

 • laudasta pitkälle sivulle seinälle jää jäljelle vähintään 50 mm etäisyydellä;
 • levyjen välillä ei saa olla aukkoja;
 • Laitteen leveyden on oltava vähintään 150 mm kunkin laipan lyhyellä puolella.

Tarkista betonilevyt

 • Lattian asennuksen jälkeen vierekkäisten levyjen pintojen tasaisuus tarkistetaan tasolta. Jos korkeusero on yli 4 mm, levyt asennetaan uudelleen. Betonituotteet nousevat jälleen nosturille, ja paikan mukaan liuos puhdistuu tai lisätään.
 • Betonikerrosta on mahdotonta laimentaa vedellä, jäädytetty seos poistetaan kokonaan ja levitetään juuri sen päälle. Heti kun tasoitus on valmis, se jatkaa levyjen kiinnittämistä itsensä ja kantavien seinien väliin.

Teräsbetonilaattojen ankkurointi

Asennustyön päätyttyä ja levyt tasoittamisen jälkeen on kiinnitetty. Jos kyseessä on hanke, asiakirjoissa olisi oltava erityisjärjestelmä. Muutoin ankkurointi suoritetaan seuraavasti:

 • Ankkurilenkit on asennettu laakerin seinämiin ja ne kulkevat lattialevyille n. 40-50 cm: n päästä. Yleensä kaksi paneeliä riittää paneelin koko pituudelle (ne asetetaan metrin levyjen reunasta). Samalla tavalla yksi ankkuri asetetaan leveyteen;
 • jos levyjen liittäminen tapahtuu niiden lyhyellä puolella, niin nämä osat on kiinnitetty diagonaalisesti käyttäen työreikiä ja niissä olevat liitososat. Jos niitä ei ole, voit käyttää erityisiä liitetiedostoja L- ja P-muotoisilla lomakkeilla.
 • Toistensa välillä betonilaatat kiinnitetään asennusreikien kohdissa. Metallivarsien tulee olla mahdollisimman tiiviitä ja kiinnitettävä hitsaamalla vähintään kolmessa pisteessä.
 • Tämän jälkeen levyt ja saumat levyjen väliin täytetään hienojakoisella murskakivellä ja suljetaan sitten hiekkasementtilaastilla. Tiukentaminen näiden teosten kanssa ei ole sen arvoista, koska rakennusjätteet pääsevät reikiin.

Lattialaattojen asennustekniikan ominaisuudet

 • Hollow-levyjä käytetään laajasti matala- ja yksittäisten rakennusten rakentamisessa. Vaikka ne ovat pienempiä ja kevyempinä painoltaan monoliittisista vastapuoleista, ne vaativat kuitenkin sakeutettuja seiniä ja vahvistettua pohjaa. Lisäksi he eivät pysty estämään arkkitehtuurin monimutkaista rakennetta.
 • Mutta näistä puutteista huolimatta levyt tarjoavat luotettavan päällekkäisyyden, jolle on tunnusomaista pitkä käyttöikä. Niiden käyttö on perusteltua silloin, kun levyt tulevat pohjan katodimateriaalin lattiaksi, eli ne toimivat tasakattoina.

Videon päällekkäiset levyt

Lattialevyt valmistettaessa ja asennettaessa on tärkeää ottaa huomioon paljon teknisiä kysymyksiä, mikä tarkoittaa, että sinulla on oltava tiettyjä tietoja ja taitoja. Jos olet epävarma laskelmista - ota yhteyttä erikoistuneeseen organisaatioon, jossa he tekevät hankkeen SNiP: n kaikkien vaatimusten mukaisesti.

Lattialaattojen asennus tekniikka

Lattialaatat ovat betonituotteita, joita valmistetaan erilaisten rakenteiden rakentamiseen. Ne on tehty raunioista ja betonista voimakkaan vahvistuksen avulla.

Katto on tehty raunioista ja betonista voimakkaan vahvistuksen avulla.

Lattialevyt, kuten mikä tahansa tekniikka, on omat ominaisuudet ja säännöt, jotka tarvitsevat huomiota.

On tärkeää tutustua työn tärkeimpiin vaiheisiin virheiden välttämiseksi rakentamisprosessissa.

Yksityisessä rakentamisessa käytetään useimmiten teräsbetonisia onttoja ydinlaattoja päällekkäisyyksiä. Ne ovat suosittuja niiden eduista, jotka erottavat ne muista päällekkäisyyksistä. Ilmasta täyttyvien aukkojen ansiosta ne pitävät lämpöä täydellisesti ja lisäävät äänieristystä. Toisin kuin muut vastaavat tuotteet, niillä on huomattavasti vähemmän painoa, mikä vähentää tukirakenteiden kuormitusta.

Tarvittavat työvälineet: hankaus, vasara, mittanauha.

Työ edellyttää asianmukaisia ​​työkaluja ja laitteita:

 • kuorma-nosturi tai torninosturi;
 • silmukka;
 • teräs laatikko ratkaisu;
 • rakentaminen teräsromu;
 • elektrodipidike;
 • Bulgaria;
 • lapiot: laasti ja poimi;
 • lastalla;
 • nokka, romu;
 • teräslanka harja;
 • vasara ja taltta;
 • - kauha;
 • Ruletti, taso.

Materiaalit tarvitsevat seuraavia:

 • päällekkäisiä;
 • sementti-hiekkalaasti;
 • elektrodeja;
 • polystyreenivaahto.

koon

Ontolevyn rakenne.

Hollow-ydinlattiat ovat tilaustyypit kooltaan, mutta joskus on olemassa tilanteita, joissa työntöprosessi on tarpeen, kun halutaan vähentää leveyttä tai pituutta, leikkaa haluttu muoto. Tällöin levy on leikattava hiomalla ja romuilla.

Leikkaamiseen on kaksi vaihtoehtoa: kauas ja leveä. Jotta materiaali olisi leikattava, käytä seuraavaa kaavaa:

 • päällekkäisyys asetetaan vaakasuorasti vuoriin;
 • lyhentämistä varten vaaditaan merkintää;
 • mallia leikataan hiomalla merkittyjä viivoja pitkin;
 • nokkana, iskuja tehdään leikkauslinjan lähellä olevien leveiden koko leveydelle;
 • putken alapinta putoaa romun avulla ja sen alapuoliset liittimet leikataan hiomalla metallilla kiinnitetyn levyn avulla.

Noin samaa kaavaa käytetään leikkaamaan. Mutta tämä vie enemmän aikaa, koska pituus on suurempi kuin leveys. Työn vaiheet ovat seuraavat:

 • on tarpeen vetää viiva ja tehdä pitkin pituussuuntainen viilto hiomalla;
 • rikkoa aukon seinää, joka kulkee pitkin kilpeä nyrkillä;
 • sorkkarauta putken pohjaseinän läpi.

Betonikerroksen leikkaamisen aikana on raudoitusverkkoja, jotka voidaan leikata myös hiomalla.

Levittäminen riittämättömällä leveydellä

Lattialevyasennukset.

Asennuslevyjen käsittelyssä voi olla, että huoneen mitat eivät vastaa niiden kokoa. Tällöin lattian elementtien tai niiden välissä ja seinissä esiintyy aukkoja. On olemassa yksinkertainen tapa korjata tämä ongelma.

Kuilu on jaettava kahteen yhtä suureen osaan. Tällöin ensimmäinen levy asetetaan tiettyyn etäisyyteen seinästä, joka on yhtä suuri kuin jonkin saadun osan leveys. Kaikki muut rakenteet on asennettu päähän. Tämän seurauksena levyn ja viimeisen seinän väliin muodostuu rako, jossa on tarpeen asentaa karkea lohko. Se on tiukasti kiinnitetty, koska se on lepotilassa. On syytä asettaa sementtilohko siten, että sen reiät suuntautuvat sivuille, eikä alas tai ylöspäin. Rakenteen ulkoseinämä vahvistaa sen lisäksi. Tällainen rakenne ei välttämättä ole luotettava ensi silmäyksellä, mutta todellisuudessa se on varsin vankka.

Toinen tekniikka on päällekkäinen, kun sen arvo jaetaan levyjen väliin. Sitten jokaisen aukon alla on sidottu alusta, joka toimii muottipesäksi, johon lujitetaan ja betonia kaadetaan.

Krakattu rakenne

Joskus rakennustöiden aikana todetaan, että lattialaatta säröillä jo ennen sen asettamista. Syy tällaisen vian esiintymiseen on väärä varastointi tai kuljetus. Tämä rakennusmateriaali on säilytettävä tietyllä tavalla noudattaen perusasetuksia.

Rakenteelliset elementit tulee pinota koskematta maata koskematta. Pohjan alapuolella pitäisi laittaa ei-märkä ja mätä jalusta, tarpeeksi korkea ja kestävä. On suositeltavaa sijoittaa laatat vaakasuoraan asentoon ja asentaa puukappaleiden väliin niiden väliin. Etäisyys raiteesta tuotteen reunaan on oltava 20-40 cm.

Jos kaikki tarvittavat edellytykset täyttyvät, jos on vankka perustus, pinolla voi olla 8-10 riviä, mutta sen korkeus ei saa olla yli 2,5 metriä.

Aseta purske laatta

Jos laatta on vielä halkeillut, voidaan käyttää sitä lattiana? Rakentajat käyttävät usein materiaaleja päällekkäisyyksille samanlaisissa vikoissa rakentamisen aikana, ne on pinottu edellyttäen, että halkeamat eivät ole liian suuria. On tärkeää, ettei niitä ladata liikaa ja korjata ne.

On olemassa useita vaihtoehtoja, joissa on parempi asentaa levyt halkeilla.

 1. Vedä ulko- tai tukiseinää 0,1-0,15 m. Tällainen asennusmalli olettaa, että levy levyttää kolmea seinämää samanaikaisesti paitsi lyhyillä reunoilla myös pitkällä sivulla. Se on tiukasti puristettu ylöspäin seinämiin, jolloin se mahdollistaa lisäkiinnityksen.
 2. Voit asettaa levyn, jossa on tiiliosasto, joka tukee sitä.
 3. On olemassa toinen laskostuskuvio, kun puhallusmateriaali on asennettu kahden kokonaislukumäärän väliin. Rakenteiden välillä asennetaan ruosteita, jotka on suljettava varovasti liuoksella lähes monoliittisen päällekkäisyyden aikaansaamiseksi.
 4. Epämuodostunut laatta voidaan sijoittaa paikkaan, jossa on vähimmäiskuormitus. Esimerkiksi ullakolle, mutta on tärkeää, että katon rakenteelliset elementit eivät jätä sitä päälle.
 5. Jos halkeamat ovat melko suuria, noin 4-10 mm tai paljon niistä, sinun on katkaistava vaurioitunut osa ja käyttää vain kokonaisuutta.

Saumojen tiiviste

Yhteinen tai ruoste on pitkän sivun risteys. Jotta saadaan kiinteä ja kiinteä päällekkäisyys, kaikki ruosteiset on täytettävä liuoksella. Pyöreisiin ontomiin materiaaleihin kattoihin on lukot sivuilla, jotka ovat pyöreiden urien muotoisia. Ruostumisen aikana kaivaukset täytetään betonilla ja levyt on luotettavasti liitetty toisiinsa.

Joskus huomataan puutteelliset tuotteet, joilla on väärät sivut lukoilla. Kun ne liitetään, syvennys on alareunassa ja ylhäällä ne ovat tiukasti liitettyjä. Tämän vuoksi vaikuttaa siltä, ​​että tällaista ruostetta on vaikea täyttää. Itse asiassa työohjelma on melko yksinkertainen. Väärän ruostumisen sulkemiseksi on välttämätöntä liittää päällekkäisyyden elementit, jotka eivät sovi yhteen, mutta jättävät 2-3 cm: n pienen aukon, joka on sijoitettava yläosaan. Alareunassa pitkin ruosteen pituutta, sinun täytyy sitoa puinen lankku, joka toimii muottipesäksi betonin kaatamiseksi. Ei sakea sakeusliuos kaadetaan ruosteeseen ylemmän aukon läpi. Kun liuos kovettuu, työtä voidaan pitää valmiina.

Asennustekniikka

Esivalmistettujen levyjen järjestelmä.

Lautaset on pinottu ja nostettu trukinosturilla. Laite, jossa on neljä samaa pituista kaapelia koukkuineen, jotka on liitetty lattian kiinnityslenkkeihin, kiinnitetään sen pääkoukkuun. Tällainen järjestelmä noston aikana estää pyörimisen ja tuottaa tuotteen vaaka-asennon.

Tekniikka mahdollistaa materiaalin kiinnittämisen laastiin, mikä estää halkeamien muodostumisen ja edesauttaa kiinteiden elementtien kestävyyttä. Siksi 10-20 minuutin kuluessa se saa liikuttaa liukupalkilla halutun asennon aikaansaamiseksi. Laattojen tulee olla tukevien seinien kohdalla ja syöttämään noin 0,12-0,15 m.

Teräsputki asetetaan vierekkäin sijoitettuihin kiinnityspaneeleihin ja sen ulkonevat reunat taitetaan sisäänpäin ja liitetään sitten hitsaamalla. Tämän seurauksena levyt vierekkäin ovat tiukasti kiinni.

On tärkeää, että enimmäismäärän asettaminen toteutetaan miellyttävimmissä olosuhteissa. Voit esimerkiksi laittaa ruokia ratkaisuun ensimmäisellä asennetulla rakenteella, jotta et pidä hukkaan työstä eikä tuhlaa aikaa ja vaivaa aina menemällä sen takana.

Asennusjärjestelmä asennuksen päätyttyä edellyttää päiden tiivistämistä jäädyttämisen estämiseksi. Nämä toimenpiteet auttavat myös pitämään talon lämpimänä, koska kylmä ei pääse sisään.

Tiivistyspää

Päitä voidaan tiivistää useilla eri tavoilla.

 1. Voit käyttää mineraalivillaa ja täytä putkien aukot noin 0,2-0,3 metrin syvyydellä.
 2. Kaada aukkoja 0,12-0,25 m kevyellä betoniliuoksella tai sulje betonipistokkeilla.
 3. Täytä tyhjät tilat täyttämällä tiiliä liuoksella ja tiivistämällä pinta liuoksella.

Joskus uuni on hyvin lähellä etuseinää. Jos niiden välissä ei ole eristystä ja päitä ei ole suljettu, lattia jäätyy ja peitetään jäällä huoneeseen. Liesi tulee kylmän lähteen, ja kun lämmitys kytketään päälle, sen pintaan muodostuu "kaste" terävän lämpötilaeron vuoksi. Jotta päästäisiin eroon tästä ongelmasta jo valmiissa talossa, seuraa toimintasuunnitelma.

 1. Poraa reiän pakastetuissa putkissa alustan alapuolella.
 2. Aseta putki, jonka kaltevuus on ulkoseinää kohti, ja puhaltaa asennusvaahto sen läpi syvennykseen.
 3. Tämän seurauksena tulisi olla vaahtokorkki, joka tunkeutuu syvyyteen 01, -0,2 m, joka toimii lämpöeristeenä.

Päiden on oltava upotettuja paitsi levyihin, jotka ovat ulkoseinissä, mutta myös niissä, jotka lepäävät sisäpuolella.

Miten lattialevyt asennetaan

Kysymys siitä, miten lattialevyjen asennus toteutetaan, tulee oleellisen tärkeänä minkä tahansa huoneen rakentamisessa. Ensi silmäyksellä voi tuntua, että asennus on melko yksinkertainen, mutta rakennuksen rakentamisessa ja rakentamisessa on otettava huomioon joitain vivahteita.

Lattialevyt ovat betoniterästuotteita, jotka on tarkoitettu liitäntäkattojen järjestämiseen.

Jotta ymmärtäisit lautasen asentamisen, sinun täytyy tietää tekniikka ja säännöt lattialevyjen asettamiseksi. Teräsbetonirakenteet voidaan jakaa seuraavasti:

 • pyöreät katot;
 • teltta (rei'itetty);
 • pitkä ribbed.

Jotkut mieluummin käyttävät monoliittisia teräsbetonilaatuja rakentamiseen, mutta tämä vaihtoehto on kalliimpi. Yleisimmät tyypit, joita käytetään lattiaan - vahvistettu betoni ontto ydin. Niillä on hyvä lämmönjohtavuus, äänieristys.

Lattialaattojen asennustekniikka

Asennuksessa on oltava:

Lattialevylaite.

 • pyöreät ontot teräsbetonilaatat;
 • kuorma-nosturi;
 • sementtilaasti (sementti, vesi, hiekka);
 • lastalla;
 • Bulgaria tai autogeenia;
 • sledgehammers;
 • tasolla;
 • romu;
 • teräs-harjalla;
 • hinata;
 • kipsilevy;
 • kalkki-kipsilevy;
 • lämmöneristysmateriaali;
 • hitsauskone.

Tämä ei tarkoita, että lattialaattojen asennus on helppo prosessi; päinvastoin, sitä pidetään melko työläs ja riskialtista.

Jokainen säätö ei ole tasainen ja sileä, joten ennen betonirakenteisten betonilevyjen asentamista on oikein ja suositeltavaa tehdä säätiö esim. Tiilirivin asettamiseksi betonialustalle. Voit tarkistaa, kuinka tasainen pinta on tasolla, taso. Lattialevyt voidaan asettaa vain tasaiselle pinnalle, minkä lisäksi koko rakennuksen käyttöikä riippuu siitä.

Säätiön vahvuus on välttämätöntä, koska maaperän kallistumisesta voi tapahtua sen muodonmuutosta, ja riippumatta siitä, kuinka rakentajia lähestytään rakentamisen vastuulla ja miten lattialevyt asetetaan, rakennus kallistuu ajan myötä.

Lattialevyjen laskeminen.

Säätö voidaan kiinnittää tavallisella vahvistetulla verkolla, johon myöhemmin asennetaan betonilaastia ja asennetaan lattialaatat. Sementti ei saisi olla alle 100 asteen. Sementtikerroksen korkeuden tulisi olla vähintään 20 cm.

Ennen betoniterästen asentamista sinun täytyy valmistaa ne.

Jos pinnassa on puutteita, ulkonemia tai siruja, ne on korjattava.

Jotta ymmärtäisit laattojen asettamisen, laske ensin leveys ennen raudoitettujen betonirakenteiden asentamista ja asentamista niin, että ne vievät koko kehän ja etteivät jäitä suljettuja osia. Laskentamalli on melko yksinkertainen.

Ennen asennusprosessia asetettiin betoniseoksen substraatti. Lattialevy voidaan asentaa vain kuorma-auton nosturin avulla, koska niiden paino on riittävän suuri. Kun koukussa on vahvistettuja betonilaatuja saranoihin, ne nostetaan ja asetetaan oikeaan paikkaan. Lisäksi yksinlaskeminen ei toimi, tässä prosessissa tarvitsemme 3-5 hengen ryhmää. Asennettaessa on tarpeen huomata, että kunkin levyn on oltava litteä, kaikkien osien on oltava mahdollisimman lähellä toisiaan. Koska sementtilevy ei jäädy välittömästi, levyt ovat edelleen siirrettävissä jo jonkin aikaa ja asennuksen epätarkkuuksia voidaan korjata korjaamalla ne sorkkaraudalla.

Lattialaattojen asennus.

Lattialaattojen asettaminen on tarpeen vain tulevien tilojen pääseinillä. Sisäpuolisten väliseinien ja seinien asennus tehdään lattialevyjen asennuksen jälkeen, ja niiden on oltava 12 cm: n seinälle. Viereiset levyt on kiinnitettävä toisiinsa kiinnittämällä silmukoita. Asennukseen on parempi käyttää sementti-hiekkalaasti, sen on oltava nestemäinen, hiekka huolellisesti seulotaan, muutoin, vaikka pienet roskat pääsisivät sisään, se voi vääristää lattiaa ja kattoa.

Lattialaattojen asentamisen jälkeen niiden välissä on saumoja, jotka on korjattava. Kaikkien saumojen on puhdistettava teräsharjan avulla. Teräsbetonirakenteiden väliset raot täytetään hinauksella, joka on aikaisemmin kostutettu kipsiliuoksella. Hinauskerros on tiivistettävä. Kun kipsiseos kuivuu, sen tilavuus kasvaa, jolloin hinaus painaa seiniä mahdollisimman paljon. Tämän aukon jälkeen kavennettiin kalkki-kipsilevyä.

Loppuosat on myös upotettava niin, että levyt eivät jää kylmäkauden aikana.

Laatoitettu muotti

Tätä varten voit käyttää mineraalivillaa, betonielementtiä tai zabutovochny-tiiliä.

Kaikissa rakennusprosesseissa saattaa syntyä ylivoimaisia ​​esteitä, esimerkiksi levyt voivat puhjeta, jos purkamissääntöjä rikotaan tai niitä säilytetään väärin.

Mutta tällaisen kallis rakennusmateriaalin heittäminen on epäkäytännöllistä. Ne voidaan asentaa 3 pääseinään. Tai asentaa ullakkotilaa heidän kanssaan, tässä paikassa kuorma on minimi.

Lattialaattojen asettaminen: tärkeät kohdat

Rakenteen tarkkuuden vuoksi on tarpeen piirtää kaava kaikkien koon mukaan, joten on mahdollista välttää aukkoja ja levyjen puuttumista. Jos kuitenkin on suuria aukkoja, ne voidaan täyttää hiekkalaatalla ja pienet aukot ja halkeamat voidaan täyttää betonilla.

Asennettaessa onttoja hylsylevyjä sinun on varmistettava, että ne sopivat sileästi alaspäin. Niiden pitäisi sijaita mahdollisimman lähellä toisiaan - pienimpiä aukkoja on vältettävä. On tarpeen asettaa ne, säätää toisiaan pitkin alareunaa.

Kun asennat lattialaatoja pohjaan, on erittäin tärkeää tietää, että ne tulisi asentaa vain 2 seinälle, joilla on lyhyet ja ei pitkät sivut. Tämä asennusmenetelmä on tarpeen, jotta estetään mahdollinen muodonmuutos ja siirtyminen, jos säätö "puristaa".

Levyjen vahvistamisen vaiheet.

Tosiasia on, että tällaisessa tapauksessa koko rakenteen paino siirretään kolmanteen, pitkälle puolelle, ja lyhyillä sivuilla voi esiintyä halkeamia tai aukkoja, eikä sitä voida sallia. Emme myöskään saa unohtaa, että betoniterästen lyhyet sivut eivät saa olla täysin asennettu seiniin - 11-15 cm, mikä auttaa vähentämään lämpöhäviöitä minkä tahansa huoneen jatkokäytössä.

Välittömästi sinun pitäisi miettiä, missä viestintä tapahtuu, jotta he voisivat jättää heille lattialevyt.

Vahvistettujen betonirakenteiden asentamisen jälkeen varmista, että ne kiinnittyvät lujarakenteisiin tulevien tilojen lujuuteen ja lujuuteen. Tätä varten halkaisijaltaan 9-12 mm sauvat sopivat, voit käyttää A1-luokan metallivahvistinta (kun kuormitusta esiintyy, se puristuu eikä repeyty). Tangot hitsataan toisessa päässä silmukkaan ja toinen - viereisen lattialevyn silmukkaan. Useita teräsbetonilaatoja ei ole mahdollista yhdistää kerralla - vain kaksi levyä on yhdistetty toisiinsa. Ulkopuolelta levyt kiinnitetään ankkureilla.

Muista kiinnittää huomiota betonirakenteiden ja -materiaalien kuljetus-, purkamis- ja varastointisääntöihin niin, että ne eivät ole muodonmuutoksia. On välttämätöntä sijoittaa puupalkit vahvistetun betonilaatan välille samalla etäisyydellä ja samoissa paikoissa, muuten ne voivat räjähtää kuormituksen alla.

Joissakin tapauksissa, kun teräsbetonilaatat ovat kylmässä pitkään, ne voivat jäädytyä, minkä jälkeen kosteus voi syntyä betonirakenteissa, sieni voi muodostua ja hometta esiintyy. Tämän välttämiseksi sinun on tehtävä pieniä reikiä jokaiseen työkappaleeseen 25 cm: n etäisyydelle toisistaan ​​ja puhaltaa kokoonpano vaahto niihin. Vahvitetut betonirakenteet eivät siis ime kosteutta.

Ankkurointi lattialevyt

Lattialaattojen oikea ja virheellinen tuki.

Ankkureita kutsutaan metalli-kiinnikkeiksi, jotka asetetaan minkäänlaiseen säätiöön. Lattialaattojen ankkurointi on tehtävä jokaisen kerroksen jälkeen. Ankkurointi on menetelmä levyjen kiinnittämiseksi keskenään ja huoneen seinämiin. Ankkureiden asennus suoritetaan noin 3 metrin etäisyydellä. Teräsbetonilaattojen kiinnittämiseen käytetään kiinnittimiä, tankoja tai metallilevyjä. Ankkurointi suoritetaan vasta kaikkien rakenteellisten elementtien asennuksen ja asennuksen jälkeen. Ankkurit kiinnitetään asennuskierteisiin. Päiden on oltava kiinnitettynä seinään G-muotoisella ankkurilla. Tämän jälkeen ankkuri suljetaan ja käsitellään sementtilaastilla, jotta ne voidaan suojata syövyttäviltä prosesseilta. Kiinnittämällä päällekkäin asennettujen seinien pinnalle tuetut teräsbetonielementit kiinnitetään komposiittisten ankkureiden avulla.

Kuinka jakaa teräsbetonilattiat

Joissakin tapauksissa saattaa olla tarpeen tehdä rakenteesta lyhyempi. Betonimateriaalin leikkaamiseen tarvitaan tehokas hiomakone. Teräsbetonirakenteen leikkaaminen ei ole kuitenkaan täysin välttämätöntä.

Riittää, että pinta leikataan ja isketään kelkkasaharilla, heti kun lujitustangot ovat näkyvissä, leikkaa ne hiomalla. Siinä tapauksessa että on välttämätöntä erottaa poikittaiset mutta pitkittäisosat, on välttämätöntä leikata pintakerros ja metalliverkko, joka toimii vahvistuskehyksinä.

Asennusohjeet ja lattialevytyypit

Rakennusten rakentamiseen liittyy teräsbetonilattian rakentaminen, joka jakaa sisäisen tilan erillisiin vyöhykkeisiin. Erikoistuneilla yrityksillä valmistetut betoniteräkset asennetaan talon lattian sekä rakennuksen kellarikerroksen yläpuolelle. Laatoilla on suuri kantavuus ja ne antavat nopeasti muodostaa jäykän pohjan. Lattialaattojen asennus on vakava toiminta, joka edellyttää nostolaitteiden käyttöä. Asennustyön suorittaminen edellyttää erityistä koulutusta ja teknistä tietämystä.

Tyypit teräsbetonilaattoja

Laajalti käytetty rakennusteollisuuden teräsbetonipaneeleissa on jaettu eri tyyppeihin.

Tuotteet eroavat seuraavissa parametreissä:

 • kokonaismitat;
 • rakentava toteutus;
 • lujittavan hilan kokoonpanomenetelmä;
 • valmistustekniikka.

Levyjä, massatuotantoa betonituotteissa toimivissa yrityksissä, kokoa standardoituja.

Paneelin mitat määräytyvät sääntelyasiakirjojen vaatimusten mukaan:

 • pituus on 2,5 - 12 m;
 • leveys on alueella 1 - 1,5 m;
 • paksuus ei ylitä 0,22 m.
Lattiarakenteiden on vastattava voimakkuutta, palonkestävyyttä, äänieristystä ja lämpöeristystä koskevia vaatimuksia.

Yksilöidyt tuotekoot aiheuttavat vaikeuksia kehittäjille. Jos talojen, kylpytynnyrien, saunojen ja uima-altaiden rakentaminen on valittava betoniterästen mukaan rakenteen yleismitat mukaan, varmistaen lattialevyjen luotettavan tuen. Seinien välisen etäisyyden mukaisten laatikoiden valitseminen on helppo rakentaa nopeasti betoniteräksestä.

Suunnittelusta riippuen päällekkäiset keräävät seuraavista levyistä:

 • kiinteä. Kiinteät paneelit eroavat toisista laattoista ilman sisäisiä onteloita. Tuotteille on ominaista lisääntynyt turvallisuustaso sekä lisääntynyt paino. Kiinteiden levyjen puute - vähentävät äänen ja lämmöneristysominaisuuksia;
 • ontelolaatta. Tuotteen loppuosassa ovat pyöreän tai soikean poikkileikkauksen pitkittäiset ontelot. Rakenteilla on tavanomaisia ​​läpivientireikiä aiheuttavia tuotteita painon, melun eristämisen ja äänieristyksen vuoksi;
 • teltta. Levyjen pinnat valmistetaan jäykisteillä, jotka lisäävät lujuusominaisuuksia ja tuotteiden kykyä vastustaa nykyisiä kuormia ja kantoja. Lämmöneristysominaisuuksien mukaan telttapaneelit ovat huonompia kuin ontot.

Terästangot, jotka on muotoiltu levyn betonisoitumisen aikana, on yhdistetty spatiaaliseen verkkoon eri menetelmillä:

 • neulonta lanka;
 • sähköhitsaus.
Niitä käytetään teollisten, monien perheiden ja yksittäisten rakennusten rakentamiseen.

Levyjen valmistusmenetelmästä riippuen jaetaan seuraavat tyypit:

 • PC-ontto ydinpaneelit, jotka on betonoitu standardikokoisiin uudelleenkäytettäviin muotteihin;
 • tyypin PB jatkuvan muodostuksen tuotteet, jotka on leikattu halutun pituiseksi levyiksi.

Jos aiot rakentaa katon, kannattaa kiinnittää huomiota tuotteiden kokoon ja niiden suunnitteluun.

Miten jakaa monoliittisiin raudoitettuihin betonipaneeleihin

Asennustapoja tehtäessä on tarpeen vähentää standardipaneelin pituutta. Tehtävän suorittamiseksi voit käyttää tavanomaista hiomakoneella timanttirenkaalla, joka on suunniteltu betonin leikkaamiseen. Tarvitset myös levyn teräspalkkien leikkaamiseen, kelkkapassi ja romu.

Suorita leikkauslevyjen käsittely seuraavien algoritmien mukaisesti:

 1. Laske tarvittava paneelin koko.
 2. Aseta alusta suojaamaan betonia haketuksesta.
 3. Leikkaa teräsbetonilaatta pitkin liitua.
 4. Päätä murskain ylä- ja loppupintoihin.

Kun olet asettanut omalla painollaan tarpeettoman levyn, suorita seuraavat toimenpiteet:

 1. Katkaise betonipaneelin alaosan läpi.
 2. Bulgarialainen leikattu teräslevy metallilevyllä.
Ensin suoritetaan hiomakone laipan yläpinnalla pitkin merkittyä viivaa

Yllämainitun toimintasarjan noudattaminen on helppo leikata paneelia pitkittäisakselia pitkin. Samanaikaisesti metallin ympärillä olevan hiomakoneen avulla on tarpeen leikata levyjen vahvistamiseksi käytettävää metalliristikkoa.

Miten lattialevyt asennetaan

Lattian asentaminen on vastuullinen prosessi, joka vaatii erikoiskoulutusta.

Asennustoimien ja paneeliasennusten suorittamiseen tarvitaan nostolaitteita, työkaluja ja materiaaleja:

 • kuorma-nosturi;
 • varusteet tarvikkeet;
 • rakennustelineet,
 • kiinnitysankkurit;
 • romu ja vasara;
 • sementtiliuos;
 • lastalla;
 • rakennustaso ja lasku.

Lattialevyjen asianmukainen asennus suoritetaan ennalta asennettujen sementtilaastien tasaisissa seinäpinnoissa. Tukipinnan leveyden noudattaminen jakaa kuormat tasaisesti kantavien seinien päälle ja varmistaa paneelien vakauden.

Työ vaatii nosturin ja vähintään 4 henkilöä

Tehtäessäsi noudata seuraavia algoritmeja:

 1. Tarkista pääseinien päkiän vaakasuuntainen taso ja poista ratkaisu yli 15 mm: n korkeudella.
 2. Aseta sementtilaasti seinien vaakasuoraan päähän, jolloin kerroksen paksuus on 20-30 mm.
 3. Kiinnitä paneeli nostosilmukoihin ja siirrä se trukinosturilla asennuspaikkaan.
 4. Säädä levyn tarvittava asento sorkkaraudalla, tarkista kosketuslevy ja laske tuotetta.
 5. Irrota hihnat ja kiinnitä paneeli teräksisellä ankkureilla varmistaen 180-200 cm: n korkeuden.
 6. Tiivistä levyn päätypintojen väliin sementtilaasti.

Työn lopullisessa vaiheessa tiivistetään paneeleiden päätyreiät käyttäen seuraavia materiaaleja:

 • mineraalivilla;
 • betoniliuos;
 • zabutovochny tiili.

Tiivisteen päätytelot suoritetaan 200 - 250 mm: n syvyydessä, mitä seuraa päätykoneen kitti sementtilaastilla.

Lattialaattojen asennus - teknologian yksityiskohdat

Aloittelijoiden kehittäjät eivät aina ole yksityiskohtaisia ​​käsityksiä paneeleiden asettamisesta. Lattialevyjen tekniikalla on tiettyjä vivahteita.

Asentajat ottavat laatan, säätävät optimaalisen sijainnin

Kiinnitä huomiota seuraaviin seikkoihin:

 • asennus on suoritettava rakennuksen pääseinien päähän sisätilojen ja seinien rakentamisen jälkeen asennustöiden jälkeen;
 • laattavien betonilaattojen määrä pääseinissä kestämään 10-25 cm;
 • jotta varmistetaan lähituotteiden kiinnittymisen luotettavuus kiinnityskorvikkeilla;
 • kantavien seinien tukipinnan vaakasuuntaisen asennon säätö, joka takaa tippojen ja vaiheiden puuttumisen;
 • seurata sementtilaastin yhtenäistä sakeutta ja siihen sisältyviä kiviseinien puuttumista.

Huomaa, että lattialaattojen asennus on sallittu seuraavissa versioissa:

 • kahdella vastakkaisella seinämällä paneelin lyhyillä sivuilla;
 • seinien kolmesta päästä muodostaen u-muotoisen muodon.

Määritettyjen vaatimusten noudattaminen mahdollistaa ennakoimattomien tilanteiden välttymisen.

Kuinka suljetaan pienet aukot, kun asetat lattialevyt

Lattialevyjen asennuksessa on väistämättä muodostettu aukkoja vierekkäisten levyjen välillä sekä ulkoseinien ja seinämien välillä.

Ennen lattiapintojen asettamista on välttämätöntä tiivistää tukkeutumat jäätymisen estämiseksi.

Seuraavia upotusmenetelmiä käytetään:

 • paneeleiden välisiä pieniä aukkoja on helppo sulkea punaisella tiilellä tai kennorakenteiden lohkoilla pinnan lisäämiseksi sementtilaastilla;
 • laattojen reunoille lisätyt tilat on kaadettava betonilla muottipaneeleiden ja lujitustangojen alustavan asennuksen jälkeen.

Aukkojen oikean sulkemisen ansiosta kattojen ja seinien eristys on varmistettu, mikä vaikuttaa sisäilmastoon.

Levyjen asennus - vaikeudet

Paneelien kuljetus- ja säilytyssääntöjen rikkomisen vuoksi halkeamien muodostumiseen liittyvät odottamattomat tilanteet ovat mahdollisia.

Seuraavat ohjeet estävät halkeilua:

 • tallentaa betoniterästuotteita tasaisesti;
 • aseta levyjen välille samanpaksuiset puupaneelit;
 • paikat sijoitetaan tiukasti pystysuoraan;
 • Älä anna onttojen laatikoiden koskettaa.

Pienien vikojen ja pienien halkeamien sattuessa on sallittua asentaa paneeleita kuormittamattomille alueille, kun halkeamia lisätään sementtilaastiin. Läpivientireikiä olevat levyt on leikattava erillisiin osiin ja niitä käytetään lyhyinä osina.

Mitä tehdä, jos paneeleja ei pystytä levittämään tasaisesti

Levyjen huomattavan painon ja suurentuneiden kokonaismittojen vuoksi on vaikea varmistaa levyjen ja niiden tasaisen tukipintaan kohdistuvien aukkojen pysyvyyden. Lisäksi usein huoneen mitat eivät vastaa levyjen mittoja, ja näin ollen muodostuu avoin alue. Tässä tilanteessa vapaan tilan pitäisi olla betoni.

menettely:

 1. Kiinnitä muottipesät levyjen pohjatasoon.
 2. Aseta vahvikekaton.
 3. Kaada betoniliuos.
 4. Sulje pienet aukot sementtisekoituksella.

suosituksia

Kun suunnittelet lattian rakennetta, valitse paneeli kooltaan ja rakenteeltaan. Muista kehittää lattialaattoja koskeva suunnitelma, joka helpottaa niiden asentamista. Kun asennat tuotteita, älä luota vaahtolohkoihin tehtyihin sisäosioihin. Jos levyjen mitat eivät vastaa laatikon mittoja, valitse laajennetun savilohkon mitat vapaata tilaa varten. Käytettäessä paneeleita esivalmistetulle alustalle vaaditaan pohjalevyn alapuolella olevaa vedenpitävyyttä. Analysoi, aikoo rakentaa laattojen perustan, hyvät ja huonot puolet. Suositukset ammattilaiset auttavat välttämään virheitä.