Seinälevyn sokea alue tekee sen itse

Sokea alue on nimeltään tietty leveys, joka ympäröi taloa kehällä. Tämä pinnoite tehdään lopullisessa rakennusvaiheessa, välttämättä sen jälkeen, kun se on upotettu kellariviin. Käytetty materiaali on betoni, asfaltti, klinkkerilevyt. Yksi suosituimmista materiaaleista on päällystyslaatat. Laattojen laatoilla on suuri lujuus, huurteen ja kulumisen kestävyys, valtava valikoima pintoja, värejä, erilaisia ​​tekstiilejä, houkuttelevaa ulkonäköä ja kohtuullista hintaa.

Talon ympärillä oleva sokea alue ratkaisee seuraavat tehtävät:

Säätiö suojaa sademäärästä ja sulavedestä. Päällysteen muotoilun takia saostuminen ja sula vesi eivät ole pitkään kosketuksissa pohjaan eikä niillä ole negatiivisia vaikutuksia siihen. Vesi virtaa sokea alueelta pois kellarista.

Muut kellarineristeet. Oikein järjestetyn sokean alueen läsnäolo vähentää maan ja jäädyttämisen itse. Lisäksi maaperän jäädyttämisen vähentäminen talon ympärillä pienentää maaperän turvotuksen vaaraa, ja säätö altistuu maanjäristyksen vuoksi vähemmän stressille.

Järjestetään kätevä pääsy mihin tahansa pisteeseen talon ympärillä. Tämä on käytännöllinen toiminto, joka on tärkeä talon toiminnassa. Samanaikaisesti sokean alueen hoito ei vie paljon aikaa, mutta erilaisten taloudellisten tehtävien ratkaisu tulevaisuudessa on paljon helpompaa.

Antaa täydellisen ja kauniin ulkonäön kotiisi. Koristeellinen toiminto on tärkeä mutta ei tärkeä toiminto, jota sokea suorittaa. Hänen mielestään ihmiset pitävät tärkeintä.

On olemassa useita vaatimuksia, jotka on täytettävä kattavuuden asettamisen yhteydessä:

Sokean alueen on oltava jatkuvasti koko talon ympärillä.

Sen leveyden ei tulisi olla alle 60 cm, mutta joka tapauksessa sen tulisi olla vähintään 20 cm leveä kuin räystäsulkureitit. Jotta säätösuoja voitaisiin suojata paremmin saostuksesta ja sulavedestä, on suositeltavaa lisätä kannen leveyttä.

Sokea alue on järjestettävä 3-5% talon kaltevuudella. Kaltevuuskulma riippuu päällystämiseen käytettävän materiaalin tyypistä. Päällystyslautojen riittämättömyys on 3%. Se on asianmukainen bias, joka suojaa talosi perustusta ja tyhjentää veden pois siitä.

Taustalla olevan kerroksen tehtävänä on luoda kiinteä alusta yläkerroksen alle. Taustalla oleva kerros voidaan levittää raunioista, hienoista sorista ja hiekasta. Savi käyttäminen alla olevassa kerroksessa tarjoaa lisää vesitiivistystä. Käytännössä tavallisesti esiintyy betonin aluslevyä (kuten jalusta perustettaessa taloa tai tien rakentamiseen). Betoni itsessään ilmasto-olosuhteissamme ei ole kovin käytännöllinen sokean alueen yläkerroksen järjestämiseksi. Betonipinnoite menettää nopeasti ulkonäköään ja vaatii jatkuvasti korjausta. Yläkerroksen laitteelle, jonka on oltava vesitiivis, käytä asfaltti-, päällystystekniikkaa, klinkkerilevyä (kauniisti, luotettavasti mutta edullisesti) ja päällystyslaatat.

Laitteen alla oleva kerros

Työt alkavat laitteen alapuolella olevasta kerroksesta ja kaivetaan talon ympärillä. Tavallisille maaperäille riittää poistamaan maapallo pikku-bajonetista, mutta niiden kallistamiseksi tarvitaan maapallon poistaminen 30 cm: n korkeudelta. Maaperä poistetaan, kun muodostuu kallistuma pohjaan. Se riittää tekemään 3%: n kaltevuuden. Puhdista puiden ja kasvien juuret varovasti.

Kaivannon leveyden tulee olla yhtä suuri kuin sokean alueen leveys. On muistettava, että tämä leveys ei saa olla alle 60 cm, vähintään 20 cm leveämpi kuin ristikkopäällykset.

Savi asetetaan kaivannon pohjalle ja tiivistetään tiiviisti. Kaivannon seinämien ongelmien välttämiseksi voit vahvistaa niitä yksinkertaisella muotti- tai jalkakivellä. Savi voidaan korvata vahvalla vedeneristyskalvolla. Tässä tapauksessa kalvon pitäisi olla päällekkäisiä, jotta pääset talon pohjaan kattavuuden yläpuolelle.

Tällöin hiekka täyttyy, suljetaan geotekstiilillä ja sitten kerrostumalla. Geotekstiilit eivät salli hiekkakerroksen tuhoutumista sääilmiöiden vaikutuksesta. Lisäksi roskat yhdessä geotekstiilien kanssa suorittavat tyhjennystoiminnon ja tyhjenevät vettä sokea alueen "kakusta".

On olemassa suosituksia herbisidien käytöstä kasvien torjumiseksi. Niinpä ruoho ja kasvien juuret eivät tuhoa päällystettä. Emme puhu tämän menetelmän tehokkuudesta, mutta rikkaruohomyrkkyillä voi olla paljon haittaa tontille. Maalla maahan joutuneen veden kanssa he aloittavat "matkansa", eikä kukaan tiedä, mihin he päätyvät. On mahdollista, että tonttisi porkkanoita tai omenoita sisältäisi rikkakasvien torjunta-aineita, joita itse olette tuoneet maahan. Aseta geotekstiilit kaivannon pohjalle ja ruoho, jossa on sokean alueen rikkaruohot, ei vaurioidu. Luotettavasti ja ilman kemiaa.

Päällysteen asettamiseksi kerrosraudan päälle pitäisi laittaa ohut kerros hiekkaa, esiseos jälleen geotekstiilejä. Geotekstiilit suojaavat hiekkakerrosta hiekasta estäen ja antavat sen tehokkaasti suorittaa salaojitustoiminnon. Kaikki kerrokset suoritetaan säilyttämällä 3%: n aseteltu kaltevuus.

Sokean alueen tyhjennyskanava on tehty raunioituneesta tyhjennysputkesta. Tällöin putki asetetaan talon poispäin olevan kerroksen reunaan. Putki voidaan sijoittaa päällystekerroksen "kakun" viereen murskattujen kivikerroksen alaosan tasolla. Pre-drainage putken kansi geotekstiili. Tämä estää maaperän ja hiekan hiukkaset pääsemästä putkeen eikä aiheuta tukkeutumista.

Taivutusalustat

On parempi asettaa päällystyslaatat pinnoitteeksi hiekan ja sementin seoksesta. Tällaista koostumusta kutsutaan virkattuksi. Veden vaikutuksesta hiekan ja sementin seos kytkeytyy ja sitä ei enää pestä pois. Sama seos on täynnä saumoja päällystyslautojen välissä. Laatat asetetaan seokseen, joka on vuorattu kumimetsällä ja tasoitettu yhteen tasoon. Älä unohda tarvetta säilyttää haluamasi bias talosta. Kun laatta on tehty, hartsovkan jäänteet pyyhkiytyvät pois ja laatta kaatuu vedellä. Päällysteen ympärys ympäröidään reunakiviä. Jalkojen korkeuden ei tulisi ulottua sokean alueen yläpuolelle ja estää siten veden virtaus.

Sokea alueella laatat on pinottu koko riviä. Pinnoitteen ei pitäisi sovi tiukasti talon pohjalle. Laajennusliittymä on jätettävä pois. Maan vaikutuksen alainen ja sokea alue rakenteen eri painosta johtuen käyttäytyvät eri tavalla ja laatta, joka on tiukasti tukipohjaan, voi vahingoittaa materiaalia, jolla socle on kasvot.

Pinnoituslautojen toinen etu päällystämismateriaalina on kyky korvata vaurioituneet alueet vaikuttamatta koko sokea alueeseen.

Eristetyt päällystyslaatat

Lämmitettävät sokeat alueet eivät kaikissa tapauksissa. Pakollinen lämpeneminen on matala perustus ja kallistusmaaperä. Muissa tapauksissa on toivottavaa. Lämmittimenä suositellaan käytettäväksi laajennettua savea tai laajennettua polystyreeniä. Suosituin laajennettu polystyreeni on penoplex.

Savi kerros ("savi lukko") tai pehmeä vedeneristys kaadetaan ohutta tasoituskerros hiekkaa, jonka päälle vaahtopaneelit asetetaan. Sokean alueen "kakun" muita kerroksia voidaan suorittaa, kuten yllä on mainittu, mutta penoplexia on suojattava vettä hylkivällä pinnoitteella.

Lämmitetty laajennettu savi tekee vielä helpommaksi. Hän nukkuu nukkumisasteen sijasta ja kuumenee sokea alueelle ominaisuuksien kustannuksella.

Asettamalla päällystyslaatat betonirakenteelle

Betonipäällyste valmistetaan kakun muodossa "savi linna" tai pehmeä vedeneristys, hiekka, joka toimii iskunvaimennin ja rauniot. Päällysteen eristämiseksi murskattu kivi voidaan korvata laajennetulla savella. Murskaavan kivikerroksen paksuus on 5 cm. Betonipäällyste on vahvistettu verkolla, jossa on 10x10 cm soluja. Laajennusliitokset, jotka suojaavat betonipäällystystä halkeilusta, on tehty ohuista puulaaduista, jotka on sijoitettu reunoille jalkakäytävän yli. Asennus on asennettu 2,5 m: n askelilla. On suositeltavaa ennen öljyä bitumia. Lautaset on asennettu betonipohjan korkeudelle talon rinteessä.

Betoni kaatui. Tasojen tasoittamisessa lautat toimivat majakoina. Betonikerroksen paksuus, kun se on vahvistettu verkolla, on 10 cm.

Asiantuntijat neuvoo zheleleznit kaatamalla betonia, murskaa sen märkä pinta sementillä ja tasoittamalla metallilastalla. Tämä menetelmä lisää betonin pinnan kosteutta. Betonipäällyste on suljettu ja ajoittain irrotettu vedellä. Tämä tehdään kunnes päällyste on täysin jähmettynyt.

Sementin brändin M100, enimmäismäärän M200 käyttämiseen tarvittavan sokean alueen rakentaminen. Ei ole mitään järkeä käyttää suurempaa tuotemerkkiä myös korkeamman hinnan takia.

Laattoja asetetaan konkreettiselle alustalle erityiselle liimalle (melko kalliille), vaunulle (tämä menetelmä vaatii tiettyjä taitoja ja kokemuksia.) Tarkastele lukuisia työtovereiden joukkoja, jotka yrittävät laittaa laatat karavaaniin, jonka jälkeen pinnoite on korjattava vuoden kuluttua) ja hiekan ja sementin tavanomaiseen märkäliuokseen.

Taulukot aluksi näytetään ja tarkastetaan piirustuksella. Paikoissa, joissa leikkaus on tarpeen, laatta on merkitty.

Sitten laatta poistetaan ja pohjaan levitetään 2-3 cm: n paksuinen kerros laastilla. Laatta asetetaan ja kiinnitys tehdään kumimetsästä.

Saumojen koon tarkkaa noudattamista varten käytetään erityisiä muovisia risteyksiä. On tärkeää seurata tarkasti laattojen kaltevuutta. Anna laastin asettaa ja jatka tiivistää nivelet 2-3 päivässä. Saumat kaadetaan pudottamalla ja kylmällä vedellä.

Tarkastelimme laitekokonaisuuden "kakun" sokean alueen päällystetyillä päällystyslaatoilla. Joku päättää, mitä voidaan tehdä helpommin, mutta sinun ei pidä unohtaa vedeneristys-, viemäröinti-, laajentamisliitoksia betonirakenteessa. Jotta ei muutu vuodessa. Kaunis ja kestävä ympäri aluetta!

Kuinka laittaa päällystyslaatat konkreettiselle sokea alueelle?

Aluksi jalkakäytävä oli melko epätavallinen innovaatio. Pitkään, ihmiset eivät voineet tottua siihen, mutta nyt on vaikea kuvitella elämäni ilman laatoitusta. Tämän materiaalin avulla päällyste on sisustettu monin eri tavoin - lähellä taloja ja kauppoja. Nyt on kummallisempaa käyttää asfalttia sellaisenaan. Levyjen levytys ei ole vain kaunis, vaan myös käytännöllinen. Harkitse, miten laatoitat betonialustalle.

Sokean alueen toiminnot

Rakennuksen ympärillä oleva betonirakennus on välttämätöntä, jotta nämä vaatimukset täyttyvät:

 • Kellarin eristäminen erilaisesta kosteudesta. Pinnan erityisen rakenteen vuoksi kosteudella ei voi olla tuhoisaa vaikutusta. Laattaveden pinnalla on virtaus vastakkaiseen suuntaan pohjasta.
 • Lisäeristys kellari. Kun sokea alue on asennettu kaikkien sääntöjen ja tekniikoiden mukaisesti, se poistaa maaperän jäädyttämisen alle sen sekä sen alapuolella. Mutta jos maaperä ei jäädy läpi, niin maaperä ei paisuta, ja pohja ei puolestaan ​​kärsi liiallisesta kuormituksesta.
 • Koska tällainen kattavuus ei ole, sinun ei tarvitse huolehtia helposti talosta. Loppujen lopuksi tämä käytännöllinen ominaisuus on erittäin tarpeellinen rakennuksen toiminnassa. Lisäksi sokea alue ei tarvitse mitään erityistä hoitoa.
 • Tämän tyyppinen pinnoite takaa pystytetyn talon kauneuden ja täydellisyyden. Kauneus ei tietenkään ole tärkein vivahde, mutta erittäin tarpeellinen. Lisäksi usein kuluttajat kiinnittävät eniten huomiota materiaalin kauneuteen.
Takaisin sisällysluetteloon

Hyödyt ja haitat betonipäällysteestä

makeiset

 1. Erittäin alhainen hinta, varsinkin verrattuna vastaaviin materiaaleihin. Korkealaatuista jalkakäytävää ei aina ole helppo saada, tästä seuraa, että hyvän kattavuuden hinta voi olla erittäin korkea.
 2. Helppo asentaa. Kun jalkakäytävä on asfaltti, silloin kaikkien toimintojen täysi toteutus vaatii erikoislaitteita. Asennustelineiden valinnassa voit melkein huolestua - laittaminen nopeasti ja itsenäisesti.
 3. Laaja valikoima tätä materiaalia. Lisäksi valikoiman määrä kasvaa jatkuvasti, koska uudet päällystyslaatat tuotetaan jatkuvasti.
 4. Melko vahva ja kestävä pohja. Alueella on erityisiä laattojen tyyppejä, jotka eivät ole liukkaita jopa voimakkaan sademäärän vuoksi.
 5. Se on vakaa eri lämpötilavaihteluissa, ja se kestää myös helposti erilaisia ​​mekaanisia vaurioita. Yleensä valmistajat antavat takuun kyseiselle koristeelliselle materiaalille, riippuen laattojen tyypistä, ajanjakso vaihtelee 10: stä 40 vuoteen.
 6. Betonipinta on kuin meidän ilmastomme.

Helppo suorittaa korjaustöitä. Pinnoitteen vaurioitumisen vuoksi on tarpeeksi helppo korvata vaurioitunut laatta. Juuri tästä syystä asiantuntijat neuvovat hankkimaan hieman suuremman määrän laatoja kuin on tarpeen. Näin voit varmistaa ja korjata pinnoitteen tulevaisuudessa sekä materiaalin vaurioitumisen aikana asennuksen aikana.

 • Suunnittelun takia pinnoitetta ei altisteta voimakkaalle jäämille, koska kaikki kosteus imeytyy maaperään laattojen välisten saumojen kautta.
 • Tämä materiaali tunnetaan ympäristöystävällisyydestään, koska sen valmistuksessa ja asennuksessa ei käytetä toksisia komponentteja.
 • Helposti siedät korkeita lämpötiloja ja auringonvaloa. Kuumennettaessa se ei aiheuta haitallisia aineita.
 • Se on universaali muoto. Valtavan valikoiman erilaisia ​​muotoja ansiosta voit luoda kaikenkokoisen pinnoitteen.
 • Takaisin sisällysluetteloon

  haittoja

  Tällaisen päällysteen haittana voidaan sanoa se, että materiaalin asettamisen aikana on välttämätöntä ylläpitää useita astetta kaltevuus. Tämä on välttämätöntä, jotta kosteus ei pääse laattojen pintaan. Vanhan pinnoitteen päivittämisen yhteydessä, jonka kustannuksia ei oteta huomioon, haitat sisältävät betonipinnoitteen kustannukset. On myös erittäin kallista tehdä vahvat säätiöt, koska ne ovat itse päällystyspäällysteitä.

  Miten valita päällystyslaatat?

  Paras valinta on materiaali, jolla on korkea vastustuskyky alhaisissa lämpötiloissa. Se voi helposti siirtää noin 150 jäädytysjaksoa ja samalla sen laatu ei heikkene. Ei vähemmän tärkeä on tällainen ominaisuus, kun käytetään laatat puristuslujuudena. Tämä ominaisuus viittaa massaan, jonka päällyste voi kestää. Korkealaatuinen materiaali voi kuljettaa turvallisesti yli 500 kiloa painavan kuorman. Luonnollisesti tällaisen tuotteen kustannukset ovat korkeammat, mutta on järkevää liiallinen maksu, koska betonirakenne talon ympärillä ilahduttaa sinua vuosien ajan.

  Kun materiaali on ostettu, tulee kiinnittää erityistä huomiota sen kasvoihin - ei pitäisi olla siruja. Jos haketta havaitaan, kannattaa tarkastella tuotteen rakennetta. Jos kyseessä on huokoinen rakenne, sinun pitäisi kieltäytyä ostamasta tällaista materiaalia. Muussa tapauksessa hänen palvelunsa on lyhyt - muutaman vuodenaikojen vahvuus.

  Muista kiinnittää huomiota laattojen väriin - jos se on liian kirkas, niin tuotan- to tapahtuu tekniikan vastaisesti. Tällainen materiaali on huonolaatuinen, toimintaprosessissa se on paljon nopeammin vaurioitunut ja haljennut.

  Asennuksen vaiheet

  Materiaalien ja työkalujen valmistus

  Ennen kuin aloitat laattojen asentamisen betonirakenteeksi talon ympärille, sinun on valmisteltava joitain työkaluja ja materiaaleja:

  • jalkakäytävä;
  • jalkakäytävä;
  • puiset tapit ja johto;
  • rakennuksen ruletti;
  • erityistaso;
  • savi;
  • tiiviste;
  • geotekstiilit;
  Takaisin sisällysluetteloon

  Alueiden valmistelu ja merkitseminen

  Ennen betoniseuran sijoittamista on tarpeen tehdä merkintä. Jos haluat tehdä merkinnän talon ympärillä, tarvitset tappeja, joiden avulla on kiinnitetty merkintäjohto. Sokean alueen päällysteen laatu riippuu siitä, kuinka tarkasti erotus suoritettiin.

  On tärkeää tarkkailla kaltevuutta asennuksen aikana. Yleensä kaltevuusaste vaihtelee välillä 1 - 3 astetta metriä kohden. On kuitenkin poikkeuksia, joissa kulma voi olla noin 5 astetta.

  Merkinnän jälkeen on välttämätöntä tehdä maaperän louhinta. Pinnoitteen leveys on yleensä noin 40 senttimetriä. Tästä ja opi syvyys kaivamisesta ottaen huomioon, että betonipinta on tehtävä maaperän yläpuolella. Ja myös on otettava huomioon kaltevuus, joka suoritetaan tyhjennyslaitteelle.

  Raja-asennus

  Ennen kiven asettamista betonialustalle on välttämätöntä puuttua eniten sokea alueeseen ja se tulee melko raskas. On suositeltavaa aluksi asentaa jalkakäytävät. Heillä on eräänlainen kehys. Jos näin ei ole, on asennettava muottipesä ja asentamisen jälkeen on vielä asennettava reunat.

  • Rajavartiot olisi kaivettava juuri muurien alapuolelle. Yleensä kaivon syvyys on noin 300 millimetriä reunukyllyn alareunan alapuolella. On välttämätöntä, että laskemisessa otetaan huomioon veden ulosvirtaus - reunus ei saisi häiritä häntä.
  • Ensinnäkin kaivo on täynnä raunioita noin 15 senttimetrin korkeudelle, minkä jälkeen se on varovasti tamped. Seuraavaksi lisätään betoniliuosta noin 2 senttimetrin korkeuteen, ja itsekori on asennettu päälle. Kaikki jäätyy ja asetetaan noin päivässä. Kuivauksen jälkeen voit jatkaa rakennuksen ympärillä olevan jalkakäytävän asennusta.
  Takaisin sisällysluetteloon

  Betonipohjan rakentaminen

  Kun kaivaus on tehty, on tarpeen tasata ja tiivistää alue hyvin. Muista tehdä tämä ottaen huomioon pinnan kulma. On suositeltavaa laittaa pohjaan useita kerroksia geotekstiilejä. Se estää kasvien itävyyden, vaikkakin ilman sitä on vain vähän mahdollisuuksia, että kasvit tunkeutuvat betoniin. Joissakin tapauksissa on suositeltavaa laittaa bitumipitoista materiaalia pohjaan, joten pinnoitteen vedeneristysominaisuuksia on parannettava.

  • Ensimmäisenä kerroksena rauniot asetetaan noin 15 senttimetrin korkeudelle, joka on huolellisesti laskettu alas.
  • Jos päällyste altistuu raskaille kuormille, on toivottavaa asentaa runkorakenne runkorakenteen päälle.
  • Monoliittisen kerroksen korkeus pysäköintialueilla on 20 senttimetriä. Jos jalankulkija on asennettu, niin 10 senttimetriä riittää.
  • Betonia käytetään, jossa on merkintä M200. Päällysteen lujuus ja kestävyys riippuvat merkinnän tasosta, mutta mitä korkeampi laatu on, sitä korkeammat kustannukset ovat.
  Takaisin sisällysluetteloon

  Laatoitus

  Asennus kattojen on melko yksinkertainen, monin tavoin tekniikka on samanlainen kuin laatoittaa. Ainoa ero on, että laatta voidaan asentaa erilaisiin ratkaisuihin ja johdonmukaisuuteen.

  • Kun käytät kuivaa asennustapaa, suuri kutistuminen on todennäköistä, minkä vuoksi vain ammattitaitoiset asiantuntijat työskentelevät tällä tekniikalla. Erityisen liimaseoksen kustannukset ovat melko suuret, on edullisempaa käyttää hiekosementtiseosta.
  • Tässä tilanteessa seos valmistetaan ilman komponenttia, kuten murskattua kiveä. Vain sementti ja hiekka lisätään. Tällaisen liuoksen merkinnän tulisi olla suurempi kuin perusasennuksen yhteydessä.
  • Ensinnäkin, laita kivi kuivaksi, peitä ja luetella kasvot monimutkaisilla elementeillä. Leikkaus suorittaa erikoispiirejä, joissa on timanttipäällyste.
  • Seos levitetään monoliittiselle kerrokselle lastalla, kerroksen paksuuden tulisi olla noin 2,5 senttimetriä. Ratkaisun päälle laita laatta. Muista suorittaa kivien säätö, suorita se mörssillä. Asettamisprosessissa on tärkeää unohtaa pinnan kaltevuuskulma.
  • Seos kovettuu noin 48 tuntia. Kun laasti on kuiva, on täytettävä laatat hiekalla. Kun hiekka on täysin tasaantunut, saumat ovat täynnä laastia.
  Takaisin sisällysluetteloon

  johtopäätös

  Tämä materiaali on erittäin mukava ja vahva, joten se on yksi sokeiden parasta. Sen edut selittävät suosiota, varsinkin verrattuna vertaisarviointiin. Laattojen käyttö antaa sinulle ainutlaatuisen pinnoitteen.

  Aseta jalkakäytävä betoniin

  Päällystyslaatat ovat vahvasti johtava kaupunkien katujen, neliöiden ja yksittäisten kohteiden päällystyslaitteissa käytettävien rakennusalan tuotteiden joukossa. Kiistaton todiste tällaisesta suosiosta näkyy missä tahansa kaupungissa, kaupungissa ja yksityisissä tiloissa. Tässä artikkelissa tarkastelemme, kuinka laatoitetaan betonialustat.

  Useimmiten kaakeloitu lattia on järjestetty:

  • jalkakäytävillä ja neliöillä;
  • toimisto-, ostos-, urheilu- ja viihdekeskukset, rautatieasemat, lentokentät, oppilaitokset ja muut ihmiset, joilla on suuri liikenne;
  • julkisissa puistoissa, nurmikenttien ja puutarhojen reitit yksityisillä tontilla;
  • yksityiset pysäköintipaikat ja suuret ajoneuvot;
  • lähialueiden parantamisessa.

  Tärkeimmät tuotteet

  Valmistusmenetelmistä riippuen seuraavat tyypit ovat erilaisia:

  • vibrocast;
  • vibropressed;
  • hyperpressed;
  • polymeeripulloja.

  Päällystyslaattojen koostumus sisältää yleensä hiekkakehän, johon lisätään graniittisiruja, kalkkikiveä, liuskekiviä tai kumileipiä. Basaltin murusia käytetään harvemmin.

  Paikoissa, joissa on suuria kuormia, on suositeltavaa päällystää. Suosituimpia ovat graniittimerkkien lisäämisen laatat. Teollisuus tuottaa seuraavia tyyppejä:

  • sahattu jalkakäytävä, jolla on kaikki kasvot;
  • sahataan ja leikataan vielä pienemmällä ja ylimmällä sidoksella;
  • punnitaan epätasaisella reunalla.

  Kaksi ensimmäistä tyyppiä, tasainen yläpinta voidaan lämpökäsitellä, mikä tekee siitä liukumatonta.

  Yleisimpi neliömaali, jonka sivut ovat 10 cm paksuutena 3 - 10 cm.

  Missä tapauksissa on ehdottomasti asetettava betonilaattoja

  Koska pohjaa voidaan käyttää laatoitettuun kerrokseen:

  • sora tai sora hiekkalaatikko;
  • betonilla, lujuuden lisäämiseksi, teräsverkoilla tai yksittäisillä sauvoilla, komposiittivahvisteilla tai vibrofibreillä.

  Laatta voi pysyä olemassa jo olemassa olevissa betoniliitoksissa tai uusilla rakenteilla.

  Vaikka ensimmäisessä tapauksessa työn suorittaminen on paljon helpompaa ja nopeampaa, betonilaattojen asettaminen on välttämätöntä vakaan ja kestävän pinnoitteen varmistamiseksi seuraavissa tapauksissa:

  • maaperän läsnäolo, jolla on lisääntynyt alttius kutistumiselle työmaalla (äskettäin polkumyynnillä varustetut peltopinnat, silkkihiekka, turve);
  • kovaa savimaata, jolle on tunnusomaista epätasaisen turvotuksen joillakin alueilla;
  • päällystyslaatan alla oleva betonipohja on järjestetty, kun se altistetaan huomattavien kuormitusten pinnoitukselle, esimerkiksi auton pysäköintilaitteelle;
  • kun kyseessä on nykyisten kiinteiden betoniperustusten kohdalla purkaminen on epäkäytännöllistä ja erittäin työvoimavaltaista (sokea alue talon ympärillä, olemassa olevat betonipinnat, autotallien ja ankkuripaikkojen lattiat). Päätös siitä, sijoitetaanko päällystyslaatat betoniin, tehdään olemassa olevan vanhan betonipinnan perusteellisen tarkastelun jälkeen. Vanhojen betonien asentaminen mahdollistaa huomattavia säästöjä rakennusmateriaaleilla, suojaa nykyistä pinnoitetta tuhoamiselta ja parantaa huomattavasti sen ulkonäköä.

  Rakennustyökalujen etuja ja haittoja betonipohjassa

  Rakennustelineen betonipohjalla on seuraavat edut:

  • suuri lujuus ja kestävyys merkittävien kuormitusten ja mekaanisen rasituksen avulla;
  • kestävyys;
  • laattojen asentaminen betonipohjalle minimoi kutistumisen riskin;
  • helppo toteutus, joka mahdollistaa päällystyslautojen asentamisen omiin käsiisi;
  • ei tarvitse käyttää monimutkaisia ​​kalliita teknisiä laitteita;
  • pohjan kestävyys kemialliseen hyökkäykseen, veden huuhtelu, lämpötilan muutokset;
  • kiinteällä betonipohjalla tasoituslaatat tasoitetaan samassa tasossa huomattavasti helpommin, kun saadaan selkeä suoraviivainen muoto ja täysin tasainen pinta
  • puutteellisuuden puute, joka johtuu huonon laadun heikentämisestä pohjaan;
  • ympäristöystävälliset päällystyslaatat.
  • betonipohjan päällystystekniikka on monimutkaisempi kuin hiekalla ja murskatuilla tyynyillä;
  • luotettavan vedenpoistolaitteen tarve. Päällysteen saumojen läpi vuotava vesi pysyy betonipohjan ja laattojen välissä ja negatiivisten lämpötilojen alkaessa se voi turvota ja jopa jakaa kiven lohkot. Jotta vältytään tästä, jalkakäytävä asetetaan tiettyihin rinteisiin, betoniin asetetaan pisteen ja veden sisääntulot, järjestetään myrskyjärjestelmiä;
  • betonipohjan jalkakäytävän alapuolella on kalliimpaa kuin yksinkertainen tyyny raunioista ja hiekasta;
  • jos tekninen prosessi lakkaa, ensimmäisen talven päätyttyä voi esiintyä betonipohjan värjäämistä.

  Mihin vaatimuksiin jalkakäytävät täyttävät?

  Kun haetaan tuotteiden lajittelua, niiden on täytettävä seuraavat vaatimukset:

  • kun laitat kaakeleita kadulle, jäätymisvastus ≥ 200 sykliä;
  • puristuslujuus ≥ 30 MPa;
  • veden imeytyminen painosta <5%;
  • kuluminen vuotuisen käytön aikana ≤ 0,7 g / cm 2;
  • tuotteiden osto on suoritettava samasta erästä, koska eri, jopa samasta valmistajasta, laatta vaihtelee geometristen mittojen ja värikylläisyyden mukaan;
  • Ympäristöystävällinen tuotteiden puhtaus, kun sitä käytetään sekä ulko- että sisätiloissa mukulakivipuisten laitteiden varastointiin ja kodinhoitohuoneisiin;
  • pinnalla ei ole huokoisuutta;
  • tiukasti kiinni geometrisista mitoista kaikkien kasvojen tasaisuuden kanssa;
  • sisäisten ja ulkoisten halkeamien puute sekä sirut;
  • luonnonmukaisuus ja värien tasaisuus.

  Tekniikka, jossa päällystyslaatat betonialustalle

  Seuraavat putken muodot eroavat kovasta alustasta:

  1. Kuiva seos, jossa on 1 - 5 sementtiä hiekalla, kaadetaan betonipohjan päälle, tällaisen kuivan laastin paksuus viedään 5 cm: iin. Koska vaikea luoda tarvittavat kaltevuudet veden tyhjentämiseen, prosessissa syntyy 2-5 astetta betoniset peruslaitteet. Jotta kosteus ei viipyisi laattojen alla, betonipinnoitteissa pystysuorassa polymeeri- tai asbestiputken segmentteissä, 1 kpl. kullekin m 2: lle.
   Sen jälkeen, kun betoniseos kovettuu, putkien yläreuna katkaistaan ​​betonin yläosan tasolla ja reiät täytetään pienillä jakeilla murskatulla kivellä. Jalkakäytävän asettaminen alkaa suoraan jalkakäytävältä, kun 4 elementtiä on asetettu, suoritetaan tarkistus tietyn tason ylläpitämiseksi rakennustasolla. Asennuksen laadun varmistaminen toteutetaan kumia vasaralla, kevyesti napaamalla laatta upotetaan sementin ja hiekan seokseen tai tarvittaessa nostaa kuivaseoksen (hartsovki) tai sementtipölyn välityksellä. Tämän päällystysmenetelmän avulla työvoimakustannukset pienenevät huomattavasti ja materiaalikustannukset ja työvoimakustannukset säästetään. Asettelu tehdään hänen edessänsä liikkeen kanssa jo kaakeloitu pinta. Miinus - seoksen tiivistymisen tarve ja sitten valmiin vuorin tarve.
   Tamping voidaan suorittaa värähtelevillä levyillä, ja niiden puuttuessa voit käyttää paksun laajan levyn segmenttiä. Menetelmä on kaikkein ylläpidettävissä, koska se mahdollistaa yksittäisten vaurioituneiden laatat helposti.
  2. Laastilla sitä käytetään laajalti suurien alueiden päällystyksessä. Sementti-hiekkalaasti levitetään pohjaan korkeintaan 3 cm: n kerroksella päällikön ulottuvilla ja tasoitetaan lovettuun lastalla.
   Tällaisen "märän" tekniikan käyttäminen betonilla tehdään aluksi koko laattoineen, kun otetaan huomioon haluttu kuvio, koko laasti poistetaan kiillotetusta pinta-alasta lianterillä, leikatut laatat asennetaan tuoreeseen laastiin, kun ydin kiinteytyvät kiinteiden laattojen alla. Tarvittavan kulmakerroksen ja tasaisen pinnoitteen noudattaminen tarkistetaan tasolta ja sääntöiltä.
   Laatta kaikkiin tapoihin asetetaan tasaisten aukkojen (5 mm) mukaisesti. Tuloksena olevat saumat kummassakin esitetyissä menetelmissä kaadetaan höylällä tai yksinkertaisesti seulotaan kvartsihiekalla ja vuotovedellä. Ihmisten liikkuvuus on sallittu aikaisintaan päivässä.
  3. Liimaa laatta betoniin käyttäen erityistä rakennusliimaa. Tämän menetelmän avulla on mahdollista luoda tarvittavat rinteet vain betonipohjalla, koska liima levitetään hyvin pienellä alueella (≤ 1 m 2) erittäin ohuella kerroksella (5-10 mm), koska sen kiinnittämisajaksi on ilmoitettu mukana toimitetuissa ohjeissa sovellus, pieni. Samasta syystä laattojen liima laimennetaan pieninä määrinä sen kovettumisen välttämiseksi.
   Saumat täytetään samalla liimalla tai voit käyttää häkkiä, kuten aiemmissa tapauksissa. Kovettunut erikoisrakenteinen liima tarjoaa vahvan ja luotettavan yhteyden betoniin, joten tätä menetelmää käytetään melko usein, mutta vahingoittuneen elementin korvaaminen ilman viimeistä murtumista ei toimi.

  Askel askeleelta opas betonipäällystykseen

  Teoksen koostumus ja jakso:

  1. Asettamalla alustat ja polut, joihin päällystys on suunniteltu, kiinnittämällä merkinnät puisilla tai metallisilla tapilla. Tukien väliset reunat heräävät kalkilla tai liidulla.
  2. Maaperän hedelmällisen kerroksen poistaminen maanpohjalla varustetulla laitteella, jossa otetaan huomioon raudoitettujen betonien jalkojen tai jalkojen sijainti. Jäykkyyden syvyys riippuu niiden korkeudesta, hillityn aidan yläosasta, jotta varmistetaan kuivatus päällystyspinnasta, tulisi olla 2 cm alhaisemmalla tasolla ja nousee nurmikon yläpuolelle.
  3. Asenna jalkakäytävät tai jalkakäytävät. Jalkakäytävän korkeudella oleviin tappeihin kiinnitetään kestävä johto ottaen huomioon tarvittavien pitkittäisreittien noudattaminen. Tiilikuvioista virtaavan veden talteenottoa varten, tiiviisti jalkojen takana, on suositeltavaa antaa kaivannot myrskyjärjestelmän lokeroiden asettamiseksi. Vahvistettu betonielementti on asennettu kaivoihin tiivistetyllä hiekkapohjalla, jonka päälle on päällystetty pieni kerros laihalla betonista tai laastista. Elementtien kiinnitys suoritetaan puupuilla ja betoniseoksen kaatamalla.
  4. Laite on betonipohja. Maa-aineksen maaperä on maalattu huolella ja peitetty geotekstiilillä, jotta rikkakasvien itäminen ei onnistu. Betoni on asetettu tiivistettyyn hiekkaan tai murskattuun kiviin ≥ 10 cm paksuiseksi.

  Joissakin tapauksissa päälliköt asentavat jalkakäytävät betonin betonoitumisen jälkeen. Tätä vaihtoehtoa, kun työskentelet itsenäisesti, ei suositella suoritettavaksi. Sivuston reunojen suojelemiseksi maaperän irtoamiselta ja betonipohjan muodostamiseksi, jossa on sileät reunat, asennetaan 40 mm: n paksuisten lankojen laatoja, jotka on poistettava huolellisesti. Jos jalkakäytävät asennetaan välittömästi, ne toimivat muotona. Tämän vaihtoehdon edut:

  • ei ole kustannuksia rakennusmateriaalien hankinnasta;
  • aika tallentuu sen asennukseen ja sen purkamiseen;
  • betoni kaadetaan ilman aukkoja levyjen välisiin aukkoihin;
  • rajat ylimääräinen kiinnitys vaadittuun asentoon.

  Betonin juoksuttaminen suoritetaan aikaisintaan yhden päivän kuluttua kiinnittimien kiinnittämisestä. Taukoa voidaan käyttää vahvistuslaitteisiin (polut, joita moottoriajoneuvot ja raskaat laitteet eivät pääse sisään, et voi vahvistaa). Betonin paksuus otetaan haudaksi 15 cm ilman raudoitusta ja 20 cm raudoituksen läsnä ollessa. Liikkuvan kallistuvan maaperän läsnä ollessa paksuus voi nousta jopa 40 cm: iin.

  Vahvistus tehdään verkkoihin, jotka on yhdistetty teräs- tai komposiittivoimalla, jonka läpimitta on enintään 10 mm ja solut 15-20 cm. Verkot on järjestetty ylhäältä noin 5 cm: n korkeudella betonin yläosasta betonipinnoitteilla. On mahdollista täyttää kaksi vaihetta: aseta betonikerros noin 10 cm, huolellisesti tasata se, aseta verkot tuoreeseen betoniin ja täytä betoniseos haluttuun merkkiin.

  Suurten alueiden kaatamista varten joka 3 metrin välein on välttämätöntä järjestää lämpöliitokset levyt, jotka on asetettu betonin koko paksuuteen. Ratoilla nämä saumat järjestetään 6 metrin välein. Ennen kovettumista betonilevyjä poistetaan ja syntyvät saumat täytetään kuumalla bitumilla.

  1. Mihin aikaan voin laatia laatat? Betoni noutaa vähimmäisvoimakkuuden noin kolmessa päivässä, joten et voi aloittaa työskentelyä aiemmin. Sopiva asennusmenetelmä valitaan, jos päällysteen läpäisevyys on korkea tai jos suunnitellaan ajoleikkureita ja raskaita teknisiä laitteita, on suositeltavaa harjoittaa sementtilaastareiden tai rakennusten liimojen päällystyslaatat. Jos edessä olevalla alueella on esteitä (viemärikahvat, kukkapenkit, tyhjennysreiät jne.), Ne on piirretty koko laattoihin.
   Ennen töiden suorittamista suoritetaan haluttujen kokoonpanojen ääripäiden lopullinen muotoilu leikkuulaudoilla betonin tai pyöreän sahan ympyrän avulla. Loppujen lopussa on tehty saumojen täyttö. Kävely päällystetyllä pinnalla, riippumatta siitä, mikä vahingoittaa laattojen reunaa, ei voi olla noin 3 päivää. Tarvittaessa pakolliset kanavat voidaan tehdä asettamalla vanerilevyjen päällystyspinta.
  2. Lopuksi, 3 päivän kuluttua rakennusjätteet ja roskat pyyhkiytyvät pois, minkä jälkeen koko pinta huuhdellaan vedellä letkun paineen alaisena.

  Laying laatat betonipinnoille

  Rakennusten ympärillä olevat sokeat alueet tehdään yleensä 1 m: n levyisiksi. Ensiksi tarkastetaan sokea alue ja suoritetaan seuraavat toimet:

  • betoni on puhdistettu likaa, sen halkeamat on leikattu;
  • Vanhan betonin koko pinta täytetään 2 cm kerroksella sementtilaastia;
  • Tulevaisuuden päällystysraudat rajoilla on merkitty;
  • suunnitel- laan jalkakäytävän järjestely alu- een reunalla, jalkakäytävän yläosa on sijoitettava ottaen huomioon kaltevuus rakennuksen sivulle 2 cm kullekin juoksulle. m ja alapuolen alapuolelle levytarpeille kolmannessa, ks. sitten pohjassa on merkki, joka on yhtä suuri kuin laattarakenteen korkeuden ja sen valmisteen paksuuden, johon on kiinnitetty vahva johto, toinen pää on sidottu kiinnikkeisiin suunniteltaessa reunakannen yläosan korkeutta;
  • kaarevuussäde kehitetään järjestetyn merkinnän mukaan, minkä jälkeen muodostuu maavaroke sokea alueen reunan ja reunusten väliin;
  • Tällöin teokset tehdään yllä esitetyssä järjestyksessä betonialustan laitteella ja päällystämällä päällystyslaatoilla.

  Kun teet töitä yksin, putken kustannukset vähenevät vähintään 2 kertaa. Lisäksi, miten asianmukaisesti laatoitetaan laatat, voit lukea teknisessä kirjallisuudessa tai neuvotella asiantuntijoiden kanssa, tämä auttaa välttämään kalliita materiaaleja ja varmistamaan pinnoitteen kestävyyden.

  Asettamalla päällystyslaatat betonirakenteelle

  Kuinka laittaa päällysteen päällystyslaatikoiden ympärille

  Sokean alueen luominen talolle on tärkeä tehtävä. Tämä elementti paitsi täydentää rakennuksen arkkitehtonista ulkoasua, mutta myös suojaa pohjaa sulasta ja sadevedestä. Puutarhojen sokea alue on yksi niistä malleista, jotka vaikuttavat vaikuttavilta kesämökiltä tai talonpiiriltä.

  Betonilaattojen sokeiden vertailu

  Useimmiten talon ympärillä näkyy tavallinen betoni tai asfalttipäällyste. Se on ominaista kerrostalojen, hallinnollisten ja julkisten rakennusten osalta. Tällaisen kaistan asettaminen ei ole vaikeaa ja kustannukset eivät ole korkeat, mutta ulkonäkö jättää paljon toivomisen varaa. Jos välineitä ei ole vaikeissa rajoitteissa, on parempi tehdä valinta kalliimpana, mutta luotettavana ja houkuttelevana ulkonäönä.

  Päällystyspäällysteiden asettaminen on seuraavia etuja:

  Laattojen sokea alue on kestävä, helppo asentaa, ei vaadi erityisiä asennustyökaluja, mutta se on kalliimpaa kuin betonisokea

  1. Luotettavuuseristys. Materiaali ei salli kosteuden tunkeutua maaperään pohjan välittömässä läheisyydessä.
  2. Lämmöneristys. Useiden kerrosten läsnäolosta johtuen päällysteen sokea päällystys pystyy tarjoamaan hyvän suojan jäädyttämistä vastaan. Jos tämä ei riitä, eristys asetetaan lisäksi.
  3. Kestävyys. Pehmopöydän sokea alue ei repeä ajan mukana, kuten se tapahtuu betonilla tai asfaltilla. Kivi pystyy toimimaan pidempään ja takaamaan rakennuksen luotettavan suojan.
  4. Ylläpitoa. Jos jotkin talon ympärillä olevat osat ovat vaurioituneet, päällysteen rakenne mahdollistaa kappaleiden vaihtamisen ilman koko pinnoitteen purkamista. Työ on yksinkertainen.
  5. Ei tarvita erityisiä tekniikoita ja työkaluja. Tehdä liuska betonin talon ympärillä, sinun täytyy tilata tehtaalla tai valmistautua sementin, hiekan, soran ja veden seokseen. Tekniikka on yksinkertainen, mutta jos seosta tilataan tehtaalla, sitä kuljetetaan betonisekoittimella. Jos liuos valmistetaan käsin, tarvitsemme säiliöitä riittävän suuria määriä sekoittaen, ämpärin liuoksen siirtämisen työpisteeseen ja tasaavista lapiot. Tämä ei ole välttämätöntä päällystystä varten.
  6. Päällystyskivien rakentamista voidaan käyttää lähes välittömästi. Jos päätetään kaataa betonisokea, on tärkeää ottaa huomioon 28 päivän kuluttua saadun betonin tuotemerkin vahvuus. Muotti voidaan irrottaa 70% vahvuusjoukosta, joka kestää vähintään 2 viikkoa. Lisäksi vähintään yhden viikon ajan betonia on kostutettava 2-3 tunnin välein, muuten pintaa peitetään halkeilla. Kaikki nämä toiminnot lisäävät rakennusaikaa ja lisäävät työvoiman intensiteettiä.
  7. Betonin rakentaminen vaatii muottien asentamista laudoilta, kun käytetään levittimiä, ei ole välttämätöntä.
  8. Pääsy myrskyn viemäreihin ja viemäröintiin. Viestien tarkastamiseksi tai korjaamiseksi riittää poistamaan useita sokeita pisteitä ja lopettamaan työn jälkeen ne takaisin.
  9. Värien ja muotoisten laattojen valikoima. Sokean alueen sijoittaminen betonin talon ympärille ei anna tilaa mielikuvitukselle ja ainutlaatuisten talojen tyyppien luomiselle.

  Tästä luettelosta on selvää, että päällystyslaatan päällystys on monin tavoin parempi kuin konkreettinen. Sen ainoa haitta, kuten aikaisemmin mainittiin - korkeammat kustannukset.

  Vaaditut materiaalit

  Jos haluat tehdä suojakaistaleen talon ympärillä, sinun on valmisteltava:

  Työkalut teräslautojen asettamiseen

  • päällystekivet ja reunakivet;
  • Vedeneristysmateriaalit (kalvot, kateaineet, linokromit, vedeneristys);
  • savi hydraulista lukkoa varten;
  • hiekka-aine tai karkea fraktio emäksen tasolle;
  • murskattu kivi tai sora (yhdessä hiekan kanssa saa aikaan vedenpoiston, tasoittaa pohjan ja parantaa maaperän ominaisuuksia);
  • geotekstiilien avulla estämään roskat pääsemästä viemärijärjestelmään, mikä johtaa tukkeutumiseen;
  • sementti-hiekkalaasti täyttökivien liitosten täyttämiseen.

  Kaikki tarvittavat sokeille alueille talon ympärillä on valmisteltava etukäteen niin, että työprosessissa sinun ei tarvitse päästä eroon siitä, käytä ylimääräisiä varoja matkalla rautakauppaan ja aikaa ostaa puuttuvat materiaalit. Jotta kaistale voitaisiin tehdä oikein vedenpoistoon, kannattaa kiinnittää huomiota alkuperäisten elementtien laatuun.

  Sokean alueen tilalla on oltava kaikki tarvittavat laatustodistukset ja passi.

  Askel askeleelta ohjeet

  Kivi pysyy sisäpuolella tarpeeksi selkeästi. Oman käden päällystyslaatan sokea alue voidaan tehdä seuraavalla tavalla:

  Rakennuslaite kivirakenteiden ympärillä

  1. Sokean alueen geometristen mittojen määrittäminen (leveys noin 90-100 cm, kaltevuus vähintään 5%). Mittaukset maastoon, luodaan merkintä tapilla ja johto.
  2. Maaperän kehittäminen. Kaivantofragmenttien syvyys määräytyy maaperän ominaisuuksien mukaan. Yleensä se on kaivettu sokean alueen paksuuteen, jossa otetaan huomioon: savi linna, kerros hiekka (30-50 cm, jos maaperä on lisännyt nousu tai veden kyllästys), kerros kuivatus ja tasoitus (noin 30 cm), hiekka vuodevaatteet alle kaakeli, paksuus kiven lohkoja. Valitse oikein kunkin kerroksen paksuus ja laske määrä, jatka kaivannon läpikulkua varten.
  3. Pohjan maaperä tiivistetään. Kaivoon kaadetaan kerros saviä, joka varovasti tamped vedellä. Savupiipusta on järjestettävä rinteellä. Kerroksen paksuus on 150-200 mm.
  4. Saviin asetetaan kerros vedenpitävyydelle, mikä antaa lisä- suojaa kosteudelta. Laying suorita päällekkäisyyksiä, varmistaen elokuvan pääsyn talon perustuksiin.
  5. Aseta hiekkasyyny. Asennettaessa on tärkeää tiivistää se kerroksittain. Voit tehdä työtä värähtelemällä, vuotamalla vettä tai painoja.
  6. Asettaa rauniot ja tasoittaa se. Tekniikka takaa, että reunakivi asennetaan samaan työvaiheeseen.
  7. Seuraavaksi ohje vaatii geotekstiilien levittämistä.
  8. Toinen kerros hiekasta tulee viimeistelykerros ennen kuin se laatoitetaan talon sokea alueelle. Joukkomuovia levitetään 70-100 mm: n paksuudella, mikä aikaansaa tiivisteen prosessissa. Samassa vaiheessa luodaan tulevaisuuden rakenteen kaltevuus, joka, kuten aiemmin mainittiin, olisi oltava vähintään 5% palan materiaaleista.
  9. Elementit asetetaan hiekalle, joka tasoitetaan sokkelilla - erityisellä vasaralla. Lisäksi tekniikka käsittää saumojen sulkemisen, ilman että työtä ei voida pitää täydellisenä.
  Asetteluvaihtoehdot päällystystyöt

  Sokea alue omien käsien avulla on toteuttamiskelpoinen tehtävä. Tärkeintä käsitellä prosessia vastuullisesti, koska tämä muotoilu, vaikka se ei näytä merkittävältä, tekee hyvin vastuullisen tehtävän - säätiön suojelun. Kellariseinät käsitellään tavallisesti bitumimateriaalilla, mutta on erittäin vaikeaa tarkistaa sen kuntoa talon käytössä ja korjata se. Siksi on tärkeää, että pystysuoraa eristys ei ole mahdollista. Luotettavasti tehty sokea alue estää ilmakehän kosteuden poistamisen perustarakenteesta, mikä lisää käyttöikää.

  Tarvittaessa sängyn alueelle voidaan tarjota ylimääräinen eristyskerros, joka suojaa talon pylväitä paitsi kosteudelta myös kylmältä. Nimittäin näiden kahden tekijän samanaikainen vaikutus johtaa pakkasvaunuun, joka tuhoaa pohjan ja aiheuttaa pohjan muodonmuutoksen. Eristeenä käytetään puristettua polystyreenivaahtoa (penoplex). Halvempi, mutta vähemmän tehokas korvaaminen on keramiittisoraa.

  Tärkeitä kohtia jalkakäytävän päällysteessä

  Nykyään monet omistajat eivät virallisesti käsittele sokean alueen rakentamista. Talon kehän ympärillä oleva suojakehys, joka on suunniteltu suojaamaan säätiötä heikentämästä, voidaan koristella päällystyslaatoilla. Tavallisen betonipinnan sijaan saat mukavan polun, joka suosii edullisesti talon ääriviivat viereisen alueen maisemissa.

  Sokeiden rakentamisen tekniikka käyttämällä päällystyslaatat

  Sokea alue tarjoaa veden poistamisen säältä. Betonipolun yläkerros on vedenpitävä, joten se sopii hyvin sille määritettyyn tehtävään. Ja päällystyslaatassa pinta ei ole kiinteä, kosteus tunkeutuu pinnoitteen alle saumojen läpi. Siksi, kun rakennetaan kaakelialue, kiinnitetään erityistä huomiota sokean alueen sisäkerrokseen (niin sanottu "tyyny"), joka suorittaa tärkeimmät vedeneristystoiminnot. Voit tehdä tämän soveltamalla teknologiaa, jolla luodaan savesta ja kalvosta valmistettu hydraulinen lukko tai luodaan karkea betonipohja.

  Tile sokea

  Se on tärkeää! Yläkansi varmistaa veden päävirtauksen laskun sateen aikana, joten laatoituksen suunnittelussa on noudatettava kaltevuutta (vähintään 1,5 astetta).

  Materiaalit ja työkalut työhön

  Laattojen pinnoituksen rakentamiseen tarvitaan seuraavia materiaaleja:

  • Taivutusalustat. Käytännöllisin ja monipuolisin on "tiilen" muoto. Kun leikkaaminen saa vähän jätettä. Se on helpompaa kuin laajakuvanäyttö. Ei ole tarpeen ottaa paksua (6 cm) laattaa, tavallinen "jalankulku" malli on 4 cm paksu.
  • Jalkojen reunus
  • Vedeneristyskalvo (kateaine, PVC-kalvo).
  • Rasvainen savi hydraulilukolle.
  • Puhdas hiekka (ilman siltaa, savipilviä).
  • Murskakivimatot (5-20 mm).

  Se on tärkeää! Jos betonimassan valmistukseen käytetään suurempaa osaa, tarvitaan enemmän hiekkaa ja vähemmän vettä.

  • Portland-sementti M400.
  • Viemärit laatta.

  Bayonet- ja pick-lapiot, kumimetsät, käsijalistimet, sekoitusastiat (jos ei ole betonisekoittimia), bulgarialainen, pitkä (10 m) mittanauha, taso.

  Sokea alue tyhjästä saviastiasta

  Tätä tekniikkaa käytetään sokea alueen rakentamisessa uudessa rakennuksessa.

  Päällystyslaatan päällystyslaite on prosessi, jolla valmistetaan kakku useasta kerroksesta:

  • Savi (5-10 cm);
  • Hiekka (5 cm);
  • Murskattu kivi (10 cm);
  • Hiekosementtiseos;
  • Laatta.

  Merkintä ja kaivaus

  Jos sokea alue suoritetaan ensimmäistä kertaa, on mahdolli- nen poistettava kotelon kehä kotelon ympärillä kotona (jos sitä ei tehdä rakennusvaiheen aikana). Jos uusi sokea alue rakennetaan, vanha on poistettava kokonaan.

  Se on tärkeää! Levyn perustan valmisteluvaihe kestää kauemmin kuin itse laatta. Sen vuoksi voi kestää useamman kuin yhden päivän sokean alueen sijainnin valmistelemiseksi, varsinkin vanhan poistamisen tapauksessa.

  Jos sokea alue suoritetaan talon rakentamisen loppuvaiheeksi, se on tehtävä aikaisintaan vuoden kuluttua säätiön betonoitumisesta.

  Vertailukoe sängyn leveyden määrittämiseksi on katon reunus ja laatta. SNiP: n normien mukaan sokea alue ulottuu 20 cm: n korkeudelta katon yli. Laattojen koon mukaan kaivonreuna mitataan siten, että se täyttää nämä vaatimukset. Jos keskityit laattaan, myöhempi asennus on paljon helpompaa, koska materiaalia ei tarvitse leikata.

  Kaivannon syvyys riippuu tyynykerrosten suunnitellusta paksuudesta. Maali poistetaan pääsääntöisesti bajonettilaivan terän syvyydestä (30-40 cm).

  Yhdenmuotoisen kaivannon muodostamisen jälkeen sen pohja on tamped. Merkki siitä, että pohja on paikoillaan hyvin, on maanpinnan vajoamisen lopettaminen, kun jyrsijä tunkeutuu.

  Jos maa on musta maa, on suositeltavaa käsitellä kaivannon pohjaa herbisidisten kemikaalien kanssa. Jäykkyvät juuret voivat myöhemmin häiritä sokean alueen eheyttä.

  Viimeinen valmistusvaihe merkitsee sokean alueen ja sen ulkoreunan tasoa. Tätä varten, kun asennat jalkakäytävän kulmissa, leikkaa trimmeri ja aja kalastuslinja sen yli.

  Hydraulinen lukko sokean alueen alla

  Hydraulilukon ensimmäinen versio täyttyy ja särkyy savi-kaivannon pohjalle. Tässä vaiheessa on toivottavaa muodostaa pieni kaltevuus, sillä tässä tapauksessa vedenpoisto on tehokkain. Toinen vaihtoehto - kaatamalla betonia. Tätä menetelmää käsitellään jäljempänä.

  Vedenpitävyyden parantamiseksi voit lisäksi asettaa kateaineita tai PVC-kalvoa. Tällöin kattoma- teriaalia levitetään päällekkäisyydellä seinään niin, ettei sokea alue tartu kiinni tiukasti. Pystysuorassa asennossa kalvo tai kattohuopa taitetaan kahdessa kerroksessa siten, että rako on 1 cm. Tämä kompensoiva rako on välttämätön, joten talvella, kun jäädytetty maa työntää pohjaa, sokea alue ei ole epämuodostunut.

  hiekka

  Seuraava kerros on hiekkaa. Vuodevaatteet tasoitetaan ja vuodatetaan vedellä kastelukannasta ja kaadetaan. Hiekkakerros toimii suojatoiminnolla estäen kalvon vahingoittumisen. Kun tamping on tärkeää ei ylikuormita sitä, koska hiekka ei luo tiheää ja kiinteää kerrosta, joten voit vahingoittaa kalvoa.

  Se on tärkeää! Kun hiekka on valunut, se tiivistetään luonnollisella tavalla, joten ei ole mitään syytä lisätä ylimääräisiä ponnistuksia. Kastelun jälkeen hiekka tulee kuivua, ja vasta sen jälkeen suoritetaan valonpuristus.

  Kaikki viestinnät, sadeveden pino tässä vaiheessa.

  reunus

  Seuraava askel on sijoittaa jalkakäytävä taivutettuun kalastuslinjaan tukien ja vuorausten avulla.

  Kun kaikki elementit on asennettu talon kehälle haluttuun asentoon, kaivannon ulompi osa kaadetaan betonilla. Joten seisovaa pidetään paikallaan ja sokea alue ei ryömi. Jyrsimen lopullinen kiinnitys tehdään niin, että seuraavat tyynypeitot nukkuvat.

  Rubble filling

  Vuodemateriaalin korkeus on tehty rauniolla 5 cm: n alapuolella. Samaan aikaan senttimetri pysyy hiekkasementtiseoksella ja 4 cm per laatta. Näin ollen sokea alue on tasainen pinta.

  Murskattu kivi painaa alaspäin ja se voidaan vapauttaa tukipilareista. Kun hiekkakerros tasoitetaan, se herää hiekalla, kunnes pinta on tasainen. Vuodemateriaalin yleinen taso ei saisi muuttua. Hionta tehdään sementti-hiekkaseoksen säästämiseksi.

  Sementti-hiekkakerros

  Kuiva seos valmistetaan sementtihiekka 1 ÷ 4: n suhteessa. Tässä vaiheessa hiekka ei voi seuloa, vaan valmistettaessa saman koostumuksen seosta liitosten täyttämiseen, hiekka on ohjattava rakennussivun läpi.

  Seos tasoitetaan odottamalla, että viimeistelypinnan ja reunan yläreunan välinen etäisyys on 2-3 cm, mikä on välttämätöntä laattojen tiukalle asettamiselle, joka kallistetaan sokkeloon ja painaa alusta alaspäin.

  Asettelemalla päällystyslaatat

  Toisin kuin tavanomaisessa tekniikassa, kun päällikkö seisoo vuoteessa ja asettaa laatat hänen edessään, tässä tapauksessa on mahdotonta murtaa sileää viimeistelykerrosta. Siksi laattaposition tehdään eri tavalla. Aluksi asetetaan useita rivejä laattojen suuntaan seinältä sokean alueen reunaan, sitten päällikkö seisoo asetetuilla päällystyskiveillä ja jatkaa materiaalin asettamista jo sokea pitkin itsensä suuntaan.

  Se on tärkeää! Jos ruberoidien asentamisen aikana taitetta ei ole tehty, laatan asettamisen yhteydessä on välttämätöntä jättää väliin pohja ja sokea alue. Tätä tarkoitusta varten käytetään väliaikaisia ​​tyynyjä (säleitä), joiden paksuus on 1 cm.

  Työn tärkein työkalu on mänty ja hankaus. Kayanka-laatta upotetaan vuoteeseen haluttuun tasoon, ja jos hän liukastuu liian syvälle, se poistetaan ja paikalleen siivilän avulla kaadetaan tarvittava määrä seosta. Jos laatta ei kutistu kevyesti, älä lisää puhallusvoimaa, sillä päällystystekit voidaan jakaa. On tarpeen poistaa pieni kerros vuodevaatteita lastalla. Laattojen välinen yhtenäinen sauma muodostuu erityisillä sivuulokkeilla.

  Prosypka saumat

  Täyteaine valmistetaan saman resepron mukaan kuin viimeistelyn täyttöä varten. Saumojen täyttötekniikka on yksinkertainen: seos on hajonnut laattojen päälle ja lautasella tai harjalla ajetaan puolelta toiselle, kunnes se ei pääse putoamaan halkeamiin.

  Liitosten täyttämisen jälkeen laatta kostutetaan vedellä, joka muuttaa kuivan seoksen sementtilaastiksi. Siksi, kun koko liitos on täynnä hiekkasementtiseosta, laatta puhdistetaan. Tee näin vain harja, sillä luu ei poista hienoa seosta laattapinnan etupinnasta.

  Kuinka laittaa laatat vanhaan betonirakenteeseen

  Laattoja voidaan käyttää koristeosana, joka kykenee peittämään vanhan betonipäällysteen. Tätä tekniikkaa käytetään, kun vanha sokea alue säilyy hyvässä kunnossa ja omistaja yksinkertaisesti päättänyt antaa sille estetiikan.

  Työjärjestys on seuraava:

  • Sokean alueen betonirakenteen tarkastus ja kaikkien havaittujen virheiden poistaminen. Halkeamat suljetaan sementtipastalla tai polyuretaaniliimalla. Sementtitahasta valmistetaan Portland-sementtiä, vettä ja silikaattiliimaa (nestemäinen lasi) ja sekoitetaan samaan tilavuuteen. Irrotus poistetaan kokonaan, jauhetaan ja täytetään sementtilaastilla.

  Halkeamia sokea alueella

  • Ulkopuolisen puolen luominen täytölle ja laatta. Jotta laatta ei pääse irti vanhoista sokea alueista, tarvitset sivuun, joka on korkeampi kuin sokea alue korkeudeltaan aluslaatat ja laatta. Vanha sokea alue tavallisesti kohoaa huomattavasti maanpinnan yläpuolella, eikä aina ole mahdollista asentaa jalkakäytävää. Tällaisissa tilanteissa rakenna muotti ja täytä betonin reunus.
  • Kun sivu on kuivunut, muotti poistetaan, betonipinnan päällyste pinnoitetaan (esimerkiksi Ceresit CT-17), lisätään sementti-hiekkaseos ja laatta asetetaan edellä kuvatulla algoritmilla.

  Laattojen sokea alue betonikiven pohjalla

  Tämä menetelmä on kalliimpi vaihtoehto hydraulisen lukon järjestämiseen saven ja kalvon avulla. Tässä tapauksessa sokea alue on jäykkä rakenne, joka sopii suurille kuormille (ajoneuvon liikkuminen).

  Teos koostuu seuraavista vaiheista:

  Kaivanto on valmistettu samalla tavoin kuin pehmeällä kaihtovyöhykkeellä, jossa on savi hydraulinen lukko.

  Asennetut lohkokaapit. Jotta prosessi toteutettaisiin nopeasti, sitä varten käytetään kosteutta kestävää vaneria.

  Säleikköalueet

  Polystyreeni-nauhat ovat liimattu pohjaan, joka toimii talvi- ja kevätkausina lämmöneristeenä ja sokeainen kompensaattorina.

  Sand-vuodevaatteet. Vedenpitävyyden parantamiseksi voit asettaa PVC-kalvon. Tätä varten hiekka kaadetaan kahteen lähestymistapaan, ja kalvo asetetaan ensimmäisen osan täyttämisen jälkeen. Joten se tulee olemaan hiekan paksuuteen eikä se vahingoiteta rauniolla.

  Raudan täyttämisen jälkeen päälle asetetaan vahvistusverkko. Alle se laittaa kypärän karkea sora, niin että se nostettiin yläkerroksen yläpuolelle.

  Asennetaan poikittaiset puupalkit, jotka toimivat kompensoijina ja estävät halkeilua.

  Betoni on valmistettu paksuksi, joten valettaessa voit tehdä tarvittavan rinteen.

  Muottien irrottaminen, jalkakäytävän asentaminen, sementti-hiekkaseoksen lisääminen ja laatat.

  Video blind-alue omilla käsillään:

  Laattojen sokea alue - säätiön luotettava suoja, joka on upea sisustus jokaiseen kotiin.

  Tekniikka laatoilla talon ympärillä

  Rakennuksen päärakennustöiden päätyttyä sinun on kiinnitettävä huomiota talon kehän ympärillä olevaan päällystyslaatikkoon. Se estää veden tunkeutumisen maaperään rakennuksen seinämien lähellä ja suojaa talon pohjaa kosteudelta. Sokean alueen ansiosta säätiö on luotettavasti suojattu.

  Betonia, asfaltteja, päällystyslaattoja, keraamisia materiaaleja tai päällystystekkejä käytetään useimmiten rakentamaan sokea alue talon ympärille omilla käsillään. Tämä pinnoite takaa korkean laadun myrskyn ja sulaveden poistamisen rakennuksen seinistä.

  Suojapinnoitteen läsnäolon takia maaperä ei turvota edes vaikeimmissa pakkasissa, eikä kosteus tunkeudu betoniin. No, ja tällainen kattotiilet parantavat talon yleistä muotoilua ja täydentävät rakennetta kokonaisuutena.

  Miksi valita päällystyslaatat?

  Huolimatta siitä, että betonilevy on halvempaa, monet asunnon omistajat laittavat päällystyslaatan. Tämä johtuu siitä, että laatta:

  • suuri toiminta-aika, jolla säilytetään alkuperäinen muoto;
  • on mahdollista rakentaa sokea alue ilman erityisiä rakennuslaitteita;
  • tekniikka poistaa vahvistuskehyksen sijoittamisen;
  • helppo korjata, purkaa ja asentaa ilman lisäkustannuksia;
  • kaunis ulkonäkö ja kyky valita haluamasi pintaväri.
  Betoniholkkialueen laitteen kaavioesitys.

  Lisäksi tällaisen sokean alueen tekniikka mahdollistaa kaiken työn tekemisen ilman houkuttelemista muita avustajia. Näin voit vähentää kustannuksia ja tehdä tämän katteen vapaa-ajallasi. Meidän vaiheittaiset ohjeet, jotka annetaan myöhemmin artikkelissa, kertovat sinulle, miten tällainen työ tehdään.

  Mitä sinun tarvitsee tehdä työtä?

  Työskentely päällystyslautan päällysteen päälle tarvitset materiaaleja:

  • värillinen tai harmaa laatta, joka on yhtä suuri kuin sokean alueen kokonaispinta-ala, joka on ensin mitattava ja laskettava;
  • rullan vedenpitävyys tai paksu muovikalvo kattaa yhden ja puolen sokean alueen;
  • Geotekstiilit ovat yhtä suuret kuin vedeneristys;
  • peitelevy sokean alueen ulkoreunan koko kehällä;
  • hiekka, ura tai joki;
  • sementtiaste vähintään M300;
  • sora;
  • tavallinen savi;
  • tyhjennyskeräimet.

  Tällöin, jos teet itse työtä, tarvitset työkalujen joukon, joka sisältää:

  • mittanauha, jonka pituus on vähintään 5 metriä;
  • tapit ja kapronnauhat;
  • rakennustaso;
  • bajonetti ja lapiot;
  • kumimetsät;
  • lastalla;
  • kyky sekoittaa liuosta ja betonia.

  Kun olet ostanut kaikki tarvittavat materiaalit ja valmistanut työkalut, voit aloittaa työn. Työn eteneminen ja sen vaiheiden kuvaus, jotka näet liitteenä olevassa videossa materiaalin lopussa.

  Valmistelutyöt

  Laadukas muotoilu on erittäin tärkeää perustaa kunnolla pohja. Tätä varten sinun on ensin poistettava pintamaali koko talon sokean alueen käytössä olevalla alueella, mikä tarkoittaa sitä, että tulevan suojapinnoitteen alue on tarpeen merkitä.

  Kannen leveyden tulee olla vähintään 60 cm, mutta lattia on suositeltavaa laskea yhdestä metristä puoleen. Tosiasia on, että mitä kauheampi nauha on, sitä mukavampaa se kulkee pitkin sitä, ja veden suojauksen tehokkuus on verrannollinen sokean alueen leveyteen. Mutta meidän on muistettava, että liiallinen leveys johtaa lisäkustannuksiin.

  Katso myös: Vettähylkivä laatoille

  Käytä mittanauhaa mittaamalla rakennuksen kulmasta seinämästä etäisyys, joka on yhtä suuri kuin sinä valitsema sokea alue, ja aseta tappi maahan. Toisessa kulmassa toista toiminta. Vedä johto köysien väliin ja näet, mistä maasta on poistettava.

  maavalli

  Merkitsemisen jälkeen on välttämätöntä poistaa maaperä työmaalta. Louhinnan syvyys koostuu laattojen paksuudesta ja 30 senttimetrin etäisyydestä pohjan järjestämiseksi munimiseksi. Lopulta osoittautuu, että sinun on poistettava tosiasiallisesti melkein piikkikohtainen bajonetti.

  Kaivetun kaivannon ensimmäinen kerros on savi kerros, 8-10 cm paksu.

  Asennettaessa se on suositeltavaa tehdä kaltevuus pois talosta. Tämä tarjoaa parhaan vedenpoiston sivulle. Savi on hyvin puristettava. Tämä voidaan tehdä erityisellä rakennusmekanismilla tai manuaalisesti luukun tai lapion avulla.

  Savialtaan päälle kaadetaan hiekkakerros, jonka paksuus on vähintään 5 cm, ja samalla tavalla kuin savi rakennuksen kaltevuuden alla.

  Vedeneristystyöt

  Vedeneristysmateriaalina voidaan asettaa ruberoidia, gilroisolia tai kestävää polyeteenikalvoa. Hydroisoli ja ruberoidi ovat kestäviä ja luotettavia, mutta polyetyleeni maksaa vähemmän ja on helpompi sovi. Mutta vaikka polyetyleenin edullisuus ja se, että niin monet ihmiset käyttävät sitä, pitäisi valita hyvä laatu, kestävyys ja edullinen hinta. Sinun tarvitsee vain rullata teloja pinnalle, katkaisemalla tarvittava pituus. Seinämän vieressä oleva reuna taivutetaan hieman nousemalla pinnalle.

  Raja-asennus

  Vedeneristyksen jälkeen sinun on asennettava jalkakäytävä siten, että päällystyslautojen talon ympärillä oleva sokea alue on tiukasti rajoitettu eikä sillä ole vaakasuorat liikkeet. Asennuksen rivi määräytyy laatta leveyden mukaan, ja sen on oltava sen koon monikerta. Jalkakäytävän asennustyön on oltava 20 cm leveämpi.

  Taulukko betonin osien mittasuhteista.

  Nyt sinun on vaivaa sementtilaasti soraa 1 osa sementtiä, 3 osaa hiekkaa ja 4 osaa murskattua kiveä. Kaada osa betonista kaivoksiin ja aseta se jalkakäytävään ja heitä muualle betoni tyhjään tilaan maan ja jalkakäytävän väliin.

  Kun asennat reunakivet, on tarpeen mitata jatkuvasti sijaintinsa korkeutta tasolta tai tasolta.

  Pääyksikkö

  Kaada kerrokselle noin viisi senttimetriä paksua kerrosta vedenpitävälle kerrokselle. Tämä kerros on huolellisesti tasoitettava ja tiivistettävä. Jos hiekka on kuivaa, sinun täytyy kostuttaa se, muuten et vain pysty tekemään sitä hyvältä ja tamping. Voit tasata hiekkaa käyttämällä yksinkertaista vaneria sileää reunaa.

  Seuraava kerros (ks. Kuva), 8-10 cm paksu, tulee murskata murskattua kiveä. Kerran viisi senttimetrin paksuista hiekkaa kaadetaan jälleen raunioille.

  Tämän jälkeen kaikki kerrokset on samanaikaisesti valunut vedellä ja ne on täytettävä hyvin. Sokea alue vedeneristys.

  Tässä valmistelutyössä laitteen perusyksikkö on valmis.

  Laatoitus

  Aloita työntämään parhaiten talon kulmasta. Asennettaessa yritä sovittaa yksittäiset laatat mahdollisimman lähelle toisiaan. Jos tämä ei onnistu, määritä itsellesi sallitut raot ja aseta muoviset ristit tai vain puulastut laattojen väliin. Tyhjennysten ansiosta pystyt säilyttämään muuraus jopa materiaalin laadusta riippumatta.

  Katso myös: Tiivistyslaatat Tiilien asettaminen päällystyslaatat.

  Kun kaikki päällysteen päällystyslaatat on asetettu, vaivaa liuos sementin yhden osan suhteessa kolmeen osaan hiekkaa laattapinnoitteen myöhemmäksi kiinnittämiseksi. Liuos on paksuuntunut, koska nesteseos nopeasti luopuu vedestä ja liuoksen laatu heikkenee.

  Valmistetun seoksen tilavuus ei saisi ylittää vaadittua määrää annetulla hetkellä (suunnilleen kahden kymmenen levyn asettamista varten). Jos teet enemmän, ratkaisu alkaa saostua ja sakeutua ajan myötä ja sen asettelu vaikeutuu. Sinun täytyy myöntää, että et heti ymmärrä koko valmiustilavuutta.

  Poista yksi rivi jo asetetuista kaakeloista hiekasta ja aseta kerros valmistettuun laastiin hiekalle. Kerroksen paksuuden on oltava vähintään kolme senttimetriä. Rakentamisen aikana yrittää kerrostaa ratkaisu lähellä rakennusta oli hieman paksumpi. Tämä luo tarvittavan kulmakerroksen tehokkaammalle vesivuorolle.

  Laita nyt laatta paikkaan, jossa se oli ennen, mutta jo valmistettuun sementtilaastiin.

  Asettaessasi, käytä kumia vasara, napauta laattoja, jotta ne sopivat tasolle tasolle.

  Voit käyttää tasainen ja kestävä puukiskot, joiden avulla on helppo sovittaa yhteen useita laatat samanaikaisesti.

  Jatka rivien asettamista laatikoihin, mutta poista vain yksi rivi kerrallaan. Käytä rakennustasoa rakennuksen laadun tarkistamiseksi. Vaakasuorat rivit on sijoitettava täydellisesti, ja ne ovat kohtisuorassa talon seinälle kohtisuorassa linjassa. Tämä muuraustekniikka tarjoaa sileän pinnan, jossa kaltevuus mahdollistaa esteettömän veden virtauksen.

  Päivämäärät asennuksen jälkeen

  Kun olet asettanut päällystyslaatat hiekkasementtipohjalle, sille on annettava vähintään kaksi päivää aikaa selviytyä. Tällä hetkellä on mahdotonta astua siihen ja laittaa raskaita esineitä. Sementtilaastin kokonaisaika on keskimäärin kaksi viikkoa riippuen ulkolämpötilasta ja kosteudesta.

  Jos sateet alkavat, on suositeltavaa peittää sokea alue muovikelmulla, joka estää sen pohjan leviämisen.

  Saumojen ja jäljellä olevien aukkojen käsittely

  Kun pohja on kiinnitetty kunnolla, ja päällystyslaatat sen asentamisen sijasta, sinun on ryhdyttävä saumojen käsittelyyn. Voit tehdä tämän poistamalla kaikki muoviset ristit tai liuskat, jotka on asennettu epätasaisten reunojen kohdistamiseksi.

  Saumojen täyttämiseen voit käyttää erilaisia ​​materiaaleja ja menetelmiä.

  Helpoin tapa on täyttää saumat hiekalla. Tällöin ylimääräinen vesi kulkee näiden saumojen läpi ja saavuttaa vedeneristyskerroksen, pyörii vastakkaiseen suuntaan talosta etukäteen sovitun kaltevuuden mukaan.

  Sitten sokea alue pysyy kuivana ja vesi poistuu pohjasta. Tämän vaihtoehdon haitta on hiekka-aineen sää ajan myötä ja tarve täydentää sitä.

  Toisessa vaihtoehdossa liitoskohtien liittäminen sementtilaastiaan samaan osuuteen kuin asennuksessa käytettiin. Tämän seurauksena sokean alueen pinta tulee täysin sileäksi, mutta muodostuu yhteinen monoliitti, jossa materiaalien lämpölaajenemista ei oteta huomioon. Tätä täyttömenetelmää voidaan soveltaa vain enintään 800 mm: n sokea-alueella.

  Kun sementtilaasti on kuorittu, sinun on odotettava muutama päivä ja huuhtele se hyvin harjalla, kaataen vettä. Nyt hän ottaa lopullisen ilmeen. Seuraavaksi sinua pyydetään askel askeleelta ohjeita siitä, miten tehdään sokea alue talon ympärille päällystämällä laatat omilla kädillä videossa.

  Pehmopöydän sokea alue

  Sokea alue on erittäin tärkeä rakennusrakenne. Se tarjoaa ylimääräisen sademäärän oton myrskyjen viemäreihin ja suojaa siten talon perustan tuhoamiselta. Lisäksi yhdistettynä kellariin se täydentää täydellisesti talon ulkonäköä ja tekee sen täydelliseksi.

  käyttötarkoitusta

  Sokea alue on olennainen osa talon yleistä rakennetta ja kulkee pitkin sen koko kehää. Tämä elementti olisi rakennettava minkä tahansa rakennuksen ympärille riippumatta sen tarkoituksesta. Sen monipuolisuus on suojata rakennusta ilmakehän ilmiöiden kuten sateen ja lumen kielteisiltä vaikutuksilta sekä luoda talon houkutteleva esteettinen ulkonäkö.

  Suunnitteluratkaisu kotona voi olla mikä tahansa: hyvin yksinkertainen tai alkuperäinen, koristeellinen. Talon ympärillä olevan vyön tulisi korostaa arkkitehtuurin yleistä tyyliä, joten materiaali valitaan ottaen huomioon seinän koristelu ja maisemasuunnittelutyyli.

  Laattojen on läpäistävä vettä saumojensa läpi, joten vedeneristys on välttämätöntä sokea alueelle.

  Jos katsomme, että se on vedenpitävä ja kiinteä rakenne, betoni tai asfaltti sopii parhaiten sen järjestelyyn. Tällainen päätös ei kuitenkaan ole aina sopusoinnussa alueen maiseman kanssa. Siksi monet omistajat mieluummin sokea alueen laitteiden ympärillä talon päällystyslautojen tai päällystekivet. Tämä sokea alue suojaa luotettavasti talon perustaa, mutta tekee sen ulkoasusta paljon houkuttelevammaksi.

  arvokkuus

  Laattojen päällystysvaihtoehdolla on seuraavat edut:

  • erinomainen vedeneristys ja säätiön eristys;
  • pitkä käyttöikä;
  • ei tarvitse tehdä vahvistusta;
  • esteettinen ulkonäkö. Oikealla valinnalla sopii täydellisesti talon arkkitehtoniseen tyyliin;
  • helppokäyttöisyys. Esimerkiksi sokea alue, kun viestintä korjataan, voidaan purkaa osittain ja palauttaa sitten paikalleen.

  Yleiset laitteen säännöt

  Järjestelyissä käytetään samaa laattaa kuin päällystämiseen. Tällä hetkellä päällystyslaatat ovat erittäin laaja valikoima. Se voi olla neliö, suorakulmainen, jopa soikea, leikkaus jne. Koska talon ympärillä oleva päällystyslaatta on viime vuosina tullut erittäin suosittuja, on kehitetty tekniikoita, jotka mahdollistavat laattojen laatimisen erittäin korkealaatuisiksi. Tuloksena on kaunis ja luotettava muotoilu, joka toiminnallisissa ominaisuuksissaan ylittää muun tyyppisiä sokeita alueita talon ympärillä.

  On parempi aloittaa järjestely välittömästi talon ulkoisten seinien edessä olevien töiden valmistuttua. Työn tulisi alkaa määrittää sokea alueen leveys. Rakennussääntöjen mukaan sen leveys päällystyslautojen ympärillä on oltava vähintään kuusikymmentä senttimetriä ja enintään yhden metrin.

  Katon ulkoreuna otetaan mittausten lähtökohdaksi. Hänen ulkonemistaan ​​kentällä on tarpeen vetäytyä kolmekymmentä senttimetriä. Esimerkiksi katon ylitys on 50 cm, lisäämme 30 cm ja saamme leveyden 80 cm leveyden. Lisäksi leveyden on oltava moninkertainen valitun laattojen leveydestä.

  Sokea aluetta laskettaessa sinun on myös lisättävä reunan leveys

  Työn vaiheet

  Sokea alue omilla käsillään vaiheittaiset ohjeet:

  1. Ruletin, lanka ja tapit auttavat sokean alueen leveyttä talon ympärillä. Maaperän 40 cm syvyys poistetaan merkityltä alueelta. Jos tämä kerros koostuu savesta, riittää poistamaan 30 cm.
  2. Tuloksena olevan kaivannon pohja tasoitetaan ja siihen asetetaan kymmenen senttimetrin kerrosta savea hieman pohjan alapuolella sokean alueen ulkoreunaan. Savi täytyy olla varovasti tamped. Alueilla, joilla on savea, tätä toimintaa ei voi tehdä.
  3. Kaivannon pohjassa on oltava kerros vesitiiviistä kalvoa. Kalvo on peitettävä ja pohjan pinta on rakennetun sokean alueen korkeuteen. Kalvon ja pohjan liitokset on käsiteltävä tiivisteellä.
  4. Vedenpitävyys kaadetaan kerroksella 5-10 cm paksua hiekkaa. Hiekka tasoitetaan ja vuodatetaan vedellä tiivistämiseksi. Paremman tiivistymisen ansiosta voit kaatua useita kertoja.
  5. Viemäriputket asetetaan, reunus viedään merkinnöille ja tasolle ja kiinnitetään puisilla tapilla.
  6. Kaivoon kaadetaan noin 10 cm: n paksuinen kerros, jonka avulla voit luoda ilmatyyny, joka parantaa sokea alueen lämpö- ja vedeneristysominaisuuksia. Törmäys tulee tiivistää ja irrottaa tapit kiinnittämällä reunus.
  7. Rauni on peitetty geotekstilien kerroksella. Tämä on välttämätöntä, jotta voidaan estää kasvien itäminen sokean alueen läpi.
  8. Geotekstiilien päälle kaadetaan toinen hiekkakerros, jonka paksuus on 8-10 cm. Hiekka on valunut, tamped ja tasoitettu siten, että saavutetaan 3-6 asteen kulmakerroin sokean alueen ulkosivulle.
  9. Laattoja tai päällystystekkejä asetetaan hiekkamyynnille. Luotettavan päällystyspäällysteen hankkimiseksi teknologia edellyttää alustuksen aloittamista kellari seinästä. Laatat on säädettävä huolellisesti toisiinsa ja huolehdittava huolellisesti siitä, ettei aukkoja muodostu. Laattojen asentamiseen ja tasoittamiseen on käytettävä puukartioita.
  10. Laattojen väliset saumat ovat täynnä puhdasta, seulottu hiekka ja sitten vuodatetaan vettä. Tämä toimenpide on toistettava useita kertoja, kunnes laatat ovat täynnä tiivistettyä hiekkaa. Jotta vältät hiekkapuhalluksen sateen aikana, on suositeltavaa sekoittaa kuiva sementti ja hiekka suhteessa 1: 6 tai 1: 8 ja tehdä lopullinen kerros täyttö tämän seoksen.

  Tämän tekniikan ansiosta päällystyslautojen päällystäminen omilla kädillä osoittautuu erittäin laadukkaaksi ja ratkaisee onnistuneesti kaikki ne ongelmat, jotka ovat ominaisia ​​muiden materiaalien valmistelusta. Tiilien välisten liitosten sisään menevän sadevesijärjestelmän vedenpitävyys säilyy ja se siirretään pohjasta. Veden kulkeutumisen vuoksi saumojen avulla lakkaa ei muodostu laattapinnalle kovin rankan sateen jälkeen. Asennuskerroksen kimmoisuus laattojen alla eliminoi halkeamat ja muut muodonmuutokset sen pinnalle.

  Laying-tekniikka

  Monet kodin käsityöläiset ovat kiinnostuneita: päällystyslaatat konkreettiselle päällysteelle, miten sijoittaa? Tällöin betonipohjasta valmistetaan myös pehmeä vedeneristyskakku, "savi lukko", roska ja hiekka, joka toimii iskunvaimennuksena.

  Betonipäällyste on vahvistettu 10x10 cm: n kennorakenteisella ruudukolla, kun betonipinta on 10 cm paksua. Runkopäällysteitä levitetään betonipohjalle erityisellä liimalla, raudalla (hiekan ja sementin seos) tai perinteisellä laasti- ja hiekkaliuoksella.

  Paras vaihtoehto betonipohjan päällystyslaattojen asettamiselle on vedenpitävä laattaliima

  Jalkakartongit on ensin levitettävä betonipinnalle ja tarkastettava kuvio. Sitten laatta tulee poistaa, laittaa pohjaan kerros betoniliuosta, jonka paksuus on 2-3 cm ja asetettu betoniin. Kun liuos tarttuu, voit tiivistää saumat. Voit tehdä tämän käyttämällä vaunua. Hän kaadettiin saumoihin ja vuotaa sokean alueen pintaa kylmällä vedellä.

  Laattojen päällystämisen kustannukset ja edut

  Päällystyslaattojen asettaminen ei ole halvin tapa. Suurin osa kustannuksista aiheutui tässä tapauksessa laattojen ostamisesta. Värähtelevät laatat soveltuvat paremmin sokeille alueille. Tämä laatta on erittäin vaikea väärentää, koska sen valmistuksessa tarvitaan vakavia teollisuuslaitteita. Toinen tyyppinen päällystyslaatta - vibrocast - voidaan tehdä itsenäisesti. Jälkimmäisessä tapauksessa talon ympärillä oleva sokea alue, työn hinta alkaa 500 ruplasta neliömetriä kohden. Sokean alueen järjestelyyn liittyvien töiden kustannukset voivat vaihdella vuodenajasta ja alueesta riippuen.

  Päällystyslaatan päällystyslaite on edullinen, koska se on riittävän pitkä käyttöikä. Sälekaiuttimen käyttöikä voi olla 20-40 vuotta riippuen laattojen valmistusteknologiasta. Lisäksi sokea alue, likaa ja likaa ei koskaan muodostettu laatat.

  Kuinka sokea alue talon ympärillä tekee sen itse näytetään videossa: