Kohtuullisuus

Talon rakentaminen tontille rinteellä on täynnä vaikeuksia ja lisäkustannuksia. Mutta ratkaisemalla syntyvät ongelmat voit saada alkuperäisen rakenteen, joka ei ole vain toimiva ja mukava asuinrakennus, vaan myös erottuu epätavallisilla suunnitteluratkaisuilla.

Hankkeen valinta rinteelle

Kuten minkä tahansa muun rakenteen, asuinrakennuksen rakentaminen sivustolle rinteellä alkaa suunnitelmalla.

On parasta hakea samanlaista palvelua erikoistuneille yrityksille, koska tyypillinen projekti ei toimi tässä tapauksessa. Arkkitehdit ja suunnittelijat analysoivat sivuston muodon ja luo suunnitelman piirustukset rakenteen mukaan maaston mukaan.

Maa-alueen kaltevuuden kulmalla on digitaalinen arvo, lasketaan käyttäen tietyn kaavan ja se mitataan prosentteina. Esimerkiksi, jos tontilla on 100 metrin pituus ja sen pystysuora nousu on 10 metriä, sen kaltevuus on 10 prosenttia.

Korttien riippuvuustilanteesta riippuu epäsäännöllinen asteikko:

 • jopa 3 prosenttia - tällaisia ​​alueita pidetään tasapoistoina;
 • jopa 8% - pieni rinne;
 • jopa 20% - keskiarvo;
 • yli 20% - jyrkkä rinne.

Kehittäjän tärkein päänsärky on, kuinka suunnitella ja rakentaa talon keskelle ja jyrkille osille. Tasainen alue voi helposti noutaa lähes minkä tyyppisiä projekteja kuin haluat. Mitä ei voida sanoa, jos maa on rinteessä - jos mäki "kaatuu" taloonne, joka tapauksessa, sinun täytyy tilata / kehittää yksittäinen.

Keskitasoisille ja jyrkille rinteille rakennetaan kahta tyyppiä taloa:

 1. Askeleen - kunkin mökin lattia / osa on järjestetty tasolle (yksi päällekkäin) maanpinnan kaltevuuden mukaan ja oma katto. Tällaiset rakennukset ovat:
 2. Kaskadipiiri - soveltuu maalle, jonka kaltevuuskulma on enintään 20%;
 3. Rivitalo - pystytetty maalle, jonka kaltevuus on yli 20%;
 4. Asuntojen määrä vaihtelee - tässä tapauksessa koko tilan pinta-ala on yhteisen katon alla, mutta kerrosten määrä voi vaihdella riippuen maastosta.

Suunnittelemme sisäänkäyntiä

Hankkeen kehittämisessä on otettava huomioon, miltä puolelta pääsee autolle? Jos kaltevuuden yläosasta, niin talo on suunniteltava vastaavasti. Kadulta sellainen rakennus tuntuu vähäpätöiseltä, ja vain menemällä sisälle on mahdollista arvioida kartanon todellinen koko.

Jos kulkuväylä kulkee pitkin alarajan aluetta, sen rakennukset ovat täysin näkyvissä tiestä, koska visuaalisesti rakennuksen kohtaus laskee rinteeseen. Joten rakennuksen ulkoasu ja kotitaloudet. rakennukset on korreloitava ottaen huomioon paitsi mukavuusliitännät, myös turvallisuuden ja yksityisyyden.

Keskittyminen kardinaaliin

Asiantuntijat suosittelevat myös kiinnittämään huomiota talon suuntautumiseen kaltevuuteen suhteessa kardinaalipisteisiin.

Ei ole suositeltavaa rakentaa mökkejä alueille, joilla on kaltevuus pohjoiseen ja länteen. Poikkeus on, kun rakennusmaa sijaitsee eteläisellä alueella, jossa kylmän ilman vaikutus on vähäpätöinen.

Talon rakentaminen itään ja etelään, jota aurinko kuumenee ja suojataan kylmiltä tuulta, säästää lämmityksessä.

Kellarijärjestelyn ominaisuudet alueelle, jossa on kaltevuus

Pakolliset vaiheet ennen rakentamisen aloittamista vaikeassa maastossa ovat geodeettisia mittauksia. Niiden avulla voit tarkasti määritellä ennakoinnin aste. Samanaikaisesti tehdään hydrogeologisia tutkimuksia pohjavesien esiintymistiheyden tunnistamiseksi ja maaperän koostumuksen määrittämiseksi paikan päällä.

Näiden tutkimusten tulosten mukaan valitaan perustan optimaalinen variantti, joka kykenee kestämään odotetun kuorman.

Säästäminen näiden töiden suorittamisesta ei ole sen arvoista, koska rakennuksen perusteet tehdyt virheet voivat johtaa sen muodonmuutokseen, osittaiseen tai jopa täydelliseen tuhoon.

Millaisia ​​perustuksia sopii koville alueille?

Jopa tasaisella maalla kiinnitetään erityistä huomiota säätiön järjestelyyn. Loppujen lopuksi talon kestävyys riippuu pitkälti sen lujuudesta ja luotettavuudesta. Alueilla, joilla on kaltevuus kolmenlaisten säätiöiden avulla:

 1. vyö;
 2. nopeus;
 3. Kasaan.

Tarkastelkaamme yksityiskohtaisemmin niiden ominaisuuksia.

Strip-säätiö

Nauhan tyyppiä käytetään maissa, joissa on pieni poikkeama. Aloilla, joiden kaltevuuskulma on yli 20%, tämäntyyppisen säätiön järjestely tulee taloudellisesti epäkäytännölliseksi vain, jos aiot rakentaa kellarin.

Kaistaleen yläpinnan vaakasuuntainen taso on ihanteellinen. Pakollinen askel on vahvistaminen, joka antaa säätiölle tarvittavan vahvuuden.

Maaperä, joka ei ole alttiina kausiluonteiselle jäädytykselle (heaving) ja vesijalostukselle, soveltuvat valu. Tarvittaessa pieni esijännitetaso, kaataa ja paina sitä haluttuun tasoon.

Aseta säätiö

Erilaisia ​​teippiä on porrastettu perusta. On suositeltavaa käyttää sitä alueilla, joilla on riittävän suuri korkeusero.

Tässä tapauksessa, ennen kuin betoni kaadetaan, terassit, joiden koko on yhtä suuri kuin talon osat, on varustettu. Jokaisessa paikassa kaivetaan kaivosta, muottiin asennetaan ja vahvistetaan.

Jalustan osat on yhdistetty siltojen tai tukiseinien välityksellä. Porrastetun perustuksen kokonaisviivakulma on sama kuin maakerroksen kaltevuuskulma, jolla on kantavuus.

Pile-pohja

Pile-pohjatyyppi on yleisin tyyppi talojen rakentamisessa alueilla, joilla on kaltevuus. Tässä käytetään säilytyspylväitä.

Suosituin ratkaisu on ruuvipuristus, jonka jälkeen luodaan hyppyjä niiden väliin. Tämän tyyppisellä on useita etuja:

 • Se voidaan asentaa kallistus- ja liikkuvilla maaperillä, koska paalut ajetaan paljon alle jäätymisen tunkeutumisasteen;
 • Soveltuu alueille, joilla on eri kaltevuuskulmat;
 • Kun rakenteellinen tarve, mahdollinen yhdistelmä muun tyyppisiin perustuksiin.

Kyllä, ja useimmissa tapauksissa (ellei paalujen huomattavaa syvenemistä vaadita), tällainen talon perusta kustannukset ovat paljon pienemmät kuin muut vaihtoehdot.

Oikein suunniteltu ja rakennettu säätiö kestää monta vuotta ilman vahinkoa, vastustaa maaperän paineen ja sademäärän vaikutuksia.

Siksi, kun valitset ja asetat säätiön, kannattaa kuunnella asiantuntijoiden suosituksia eikä tallentaa materiaaleja. Säästäminen tässä tapauksessa voi merkittävästi pienentää rakennuksen voimaa ja aiheuttaa muita ongelmia talon toiminnan aikana.

Mitä pitäisi ottaa huomioon, kun rakennetaan taloa rinteelle?

Kalteva alue vaatii perusteellisempaa lähestymistapaa asunnon ja rakennusten sijoittamisen suunnittelussa. On erittäin tärkeää tehdä oikeat laskelmat perustan syvyydestä sekä kuorman jakautuminen sille:

Lisäksi asiantuntijat eivät suosittele asuinrakennusta alueen alareunaan ja neuvoo rakentamaan mökin korkeimmalle ja kuivalle paikalle. Tähän on perustelut:

1. Lämpötilat

Yöjäähdytystila menee aina rinteeseen, ja siksi rakennuksen alaosaan rakennettu talo sijaitsee luonnollisen liikenteen polussa.

Tämän seurauksena muodostuu "kylmäpussi". Siinä lämpötila on useita astetta alhaisempi kuin ympärillä, mikä ei ole hyväksyttävää asuinrakennukselle.

2. Vesivirta

Kaltevuuden alaosa (alamäki) voi usein upotettua ja jopa uppoutua sademäärän kerääntymisen vuoksi ja sillä on kielteinen vaikutus rakenteeseen.

Tontille korkeimpaan kohtaan rakennettu mökki on ongelmallinen vedenkäsittelyssä. Tässä tapauksessa, helpotuksen ominaisuuksien avulla, on mahdollista järjestää pintaveden luonnollinen valuminen.

Erityistä huomiota on kiinnitettävä vedenpitävyyteen ja vedenpoistoon. Loppujen lopuksi sateet ja sulavedet, jotka virtaavat kaltevalla pinnalla, voivat heikentää pohjaa tai jopa tuhota sen. Jos haluat ohjata viemäreitä pois rakennuksesta, voit käyttää hyvin järjestettyjä sadeveden ja viemäröintijärjestelmiä.

3. Maaperän liikkeet ja maanjäristykset

Ennen kuin aloitat kaltevalle sivustolle rakentamisen, on suositeltavaa suorittaa geodeettiset tutkimukset.

Jos maaperän mahdollinen epästabiilius ja maaperän liikkuminen ovat jopa pieniä vihjeitä, on mahdotonta rakentaa tällaiselle rinteelle vahvistamatta. Pienellä puolueellisuudella riittää istuttaa puita ja pensaita, joiden juuret pitävät maaperää. Mutta vahvalla korkeuseroilla on parempi vahvistaa maaperää geogridien ja paaluilla.

Ennen rakentamista maa on suojattava maanjäristyksiltä. Tätä tarkoitusta varten rakennetaan tilapäiset tukiseinämät, paalut, pylväät, jotka työnnetään maaperään syrjäseuduilla alttiimmilla paikoilla.

4. Erityislaitteiden sisäänkäynti ja sijainti

Tällaisten sivustojen rakennuspaikan organisointi voi ilmetä ongelmana. Loppujen lopuksi tarvitset tasaisen alueen rakennusmateriaalien purkamiseen. Kyllä, ja rakennuslaitteita kaltevalla pinnalla ei ole kovin kätevää työskennellä.

Näitä asioita olisi huolehdittava etukäteen: valmisteltava tasainen leveä paikka rakennusaineiden purkamiseen ja tilapäiseen varastointiin, jotta voidaan järjestää tietä.

On sitä mieltä, että rakennustöissä on parempi leikata kaltevuus ja rakentaa tasaiselle alustalle. Tämä on pohjimmiltaan väärin. Tämä menetelmä rikkoo helpotuksen luonnollista rakennetta, joka voi johtaa luonnollisen veden horisontin muutoksiin, ja tämä on täynnä maanvyörymiä. Kyllä, ja saada hallinnon hyväksyntä tällaisen työn tekemiseen on hyvin vaikeaa.

tulokset

Rakentamisella kaltevalla alueella on useita kiistämätöntä etua. Tämä koskee pääasiassa visuaalista osaa, koska moniasteinen talo kukkulalla, jossa on terassi, jossa on useita uloskäyntejä, näyttää paljon mielenkiintoisemmalta kuin tasaiselle kentälle rakennetut asunnot.

On kuitenkin huomattava, että mökin rakentaminen epätasaiseen juoniin liittyy useisiin vaikeuksiin ja niiden ratkaisemiseen, joiden ratkaisu jättää rahaa. Projektin säästäminen, alueen valmistelu, maaperän tutkimus ei ole suositeltavaa ja joissakin tapauksissa jopa vaarallista. Mitä laadukkaammin nämä teokset toteutetaan, säätiö asetetaan, muut hankkeen osat toteutetaan, sitä kauemmin talo on tyytyväinen lämpöä ja mukavuutta.

Pidätkö artikkelista?

Liity VK-yhteisöömme. Tässä tarkastelemme yksityisen rakentamisen ja kiinteistöjen kysymyksiä.

Miten suunnitella juoni. Kokemus ja esimerkkejä toteutuksesta

Teemme analyysin omistuksistamme, hävitämme esineet SNiP: n mukaan, tarkkailemme etäisyyksiä ja luemme arvokkuuden haitoista.

Tällaisten tarinoiden alku on aina hyvä: maanomistaja omistaa omaisuutensa rajan ja unelmoi siitä, mikä paratiisi hän luo täällä. Samaan aikaan juoni voi olla joko suorakulmainen tai L-muotoinen tai kapea tai pyöristetty, tai ei ole ollenkaan selvää, miten - omistajalla ei ole epäilystäkään siitä, että siellä on jotain kaunista. Ja jos on hyvä ajatella asioita läpi, "mittaa seitsemän kertaa" ja sitten rakentaa ja istuttaa, niin se on niin. Tässä artikkelissa tarkastelemme, kuinka suunnitella sivusto oikein ja pysytellä seuraavissa kohdissa:

 • Miten tehdä sivuston analyysi.
 • Mikä prosenttiosuus koko alueen pinta-alasta tulisi olla: talon, puutarhan, tilanrakennuksen ja virkistysalueen.
 • Mikä olisi etäisyyden kohteiden välillä alueella.
 • Missä talossa pitäisi olla, kuinka sijoittaa rakennukset.


Miten tehdä sivuston analyysi

Seuraavassa on muutamia vaihtoehtoja eri muotoisten alueiden suunnittelulle, joita FORUMHOUSE-jäsen, maisemasuunnittelija Alexander Zhukov tekevät. Kuten jo mainittiin, voit tehdä "karkkia" mistä tahansa.

Suunnitteluaika on myös erittäin tärkeä. Maaliskuu-lokakuussa kausityöntekijöillä on paljon työtä, joten projektin aikataulu kasvaa useita kertoja. Optimaalisin kausi on marras-maaliskuu. Rento ilmapiiri, henkisesti, miettien, teemme projektia.

Mutta suunnitteletko sivuston itse tai kutsumasi asiantuntijoita, ensimmäinen askel kohti tulevaa sivustosuunnitelmaa on seuraava: skaalaa sivun muoto graafisessa paperissa ja piirtää kaavamaisesti sen ympäristöä: "metsää", "naapureita", "tie" jne..

Ensimmäinen asia, joudumme tuntemaan sivuston rajat ja katsomaan sitä arkille - mieluiten graafisella paperilla, jossa on todellinen asteikko. Jotta voit piirtää vihjeen kynällä ja hallitsijalla, ota fantasia käyttöön.

Voimme aloittaa lisätyöskentelyn, kun tunnemme sivuston kuten käden takana. Sivuston analyysin jälkeen emme voi tehdä vahingollisia virheitä ja järjestää kaikki kohteet sopivimmissa paikoissa niille.

Yleensä uuden sivuston omistajille suositellaan satelliittikuvien tarkkaa tutkimista ja viettää useita päiviä uudella sivustolla, jotta ymmärrettäisiin, missä auringonlasku ja missä aurinko laskee, missä tuuli yleensä puhaltaa, kuinka naapurit sijaitsevat, onko siellä paikka, jonka olet valinnut virkistysalueeksi. se sijaitsee aivan ikkunoidensa alapuolella, naapureiden ulkorakennusten varjo pudottaa tulevaisuuden puutarhaan jne.

Lisäksi sivuston täydelliseen analyysiin sinun täytyy:

Tarvitset tietoa sivuston kaltevuuden suunnasta ja koosta, ja useimmissa tapauksissa se on mahdollista ilman korkeita teknologioita ja hakea asiantuntijoita. Rinteiden taso voidaan määrittää käyttämällä kameran jalustaa ja kiinalainen laserosoittimella. FORUMHOUSE-aihe käsittelee yksityiskohtaisesti sivuston topografista tutkimusta omilla käsillään ja improvisoiduilla työkaluilla.

Foorumin jäsenten avulla yhdessä aviomiehensä kanssa he tyhmästi mitasivat tontin mittanauhalla. Mitä korkeuserot, olen heti ymmärtänyt, missä alkuun ja missä pohja oli. Kaltevuus oli lempeä. Mitattu silmän avulla laserosoitin, piirsi linjan suunnitelmaan.

Alue, jossa eteläinen rinne on todellinen lahja amatööri puutarhuriin, eteläinen rinne on paras paikka kasvattaa eniten hedelmiä ja koristekasveja. Pohjoiset rinteet lämmittävät pahimman, yleensä tällainen tontti on rivitalo, jossa on terassia, jossa on kaltevuus lännestä itään. Jos viemäröinti on tarpeen, aukeavat puoleiset ojat tehdään terasseilla pitkin, missä vettä voidaan ohjata.

On parempi sijoittaa talon rinteessä olevaan yläosaan ja sen varjo ei tule tulevaan puutarhaan tai puutarhaan.

Ehdottomasti tasainen, kuten pöytä, juoni, miinus miinus kuin plus.

Siksi tasaisella venytyksellä luodaan usein keinotekoinen helpotus etelä-, itä- tai läntisellä rinneella. Kaltevuus tehdään käyttäen maaperää pohjusummista, kaivoista lampiin, altaaseen, kaivoon jne. Sivuston pystysuuntainen asennus poistaa ylimääräisen veden rakennusten perustuksista ja samanaikaisesti ei poista puutarhan ja puutarhan kosteutta.

2. Määritä pohjaveden taso.

Jos geologiasta ei ole halukkuutta / tilaisuutta, ota sitten puutarhavartta (mieluiten metri kahdesta) ja poraa oikeaan paikkaan. Valitse maaperä ja katso, missä vesi on (ehkä ei heti mene). No, viipale, voit käsityö määrittää, mitä sinulla on maahan.

FORUMHOUSE käsittelee yksityiskohtaisesti menetelmiä GWL: n määrittämiseksi.

Keväällä näiden menetelmien avulla saadut GWL-tiedot ovat epäluotettavia, on parempi tehdä poraustyöt heinä-elokuussa. Jos etäisyys maaperän pinnasta vedenpintaan on alle metriä, tarvitset toimenpiteitä viemäriin. Koska yksi parhaista tavoista optimoida alueen vesi on rakentaa keinotekoinen säiliö, sovelletaan sitä sivuston suunnitelmaan, joka osoittaa likimääräiset mitat.

3. Määritä maaperän koostumus.

Kerroimme, kuinka tehdä yksinkertaisia ​​testejä kotona, mikä antaa sinulle melko tarkat tiedot alueen mekaanisesta koostumuksesta ja maaperän happamasta. Nämä tiedot ovat välttämättömiä laskujen suunnittelua varten.

4. Jos tontilla on puita ja pensaita, ilmoittakaa suunnitelmassa, mitkä jätät.

Suuri puu pohjoisella puolella ei heitä varjoa viljeltyihin kasveihin ja suojele sitä tuulta. Puhdistusta ei suositella.

5. Tutki, miten sivustosi valaisee aurinko - tämä auttaa sinua sijoittamaan rakennukset oikein ja valitsemaan kasvit.

Etäisyydet ja koot

Yksi yleisimmistä virheistä suunniteltaessa on liian suuri talon alue. Mikä alue olisi miehittänyt talon ja muiden rakennusten ja vyöhykkeiden, opit alla olevasta taulukosta.

Nykyisen SNiP 30-02-97 mukaan sivustosi päärakennusten (sekä sinun ja naapureidesi) ja niiden sijainnin väliset etäisyydet on määritettävä seuraavasti:

Tasojen välinen etäisyys suorassa linjassa:

 • tiilitalojen välissä - 6 metriä;
 • talojen välillä metallinen runko ja puiset kattotuolit - 8 metriä;
 • puutalojen välillä - 15 metriä;
 • naapureiden tontilta talosi on oltava vähintään kolmen metrin päässä;
 • "punaisesta viivasta" - vähintään 5 metriä;
 • puista, joita ei tarvitse purkaa - vähintään 2,5 metriä;
 • voimajohtolinjoista - 10 m (20 kV: n linjalle) 40 m: iin (750 kV: n linjalle).

Etäisyys talosta ulkorakennuksiin (ne ovat luonteeltaan suosittelevia ja mahdollistavat pieniä virheitä, jotka ovat vielä parempi olla sallimatta, jotta talon tulevaa myyntiä ei vaikeuta).

Laskettu suoralla linjalla talon ulkoseinästä:

 • ulkotiloihin -12-15 metriä;
 • kylpyyn tai suihkuun - 8 metriä;
 • kaniinille, kanille ja muille lemmikkieläinten pitopaikalle - 12-15 metriä;
 • kompostin kuoppaan - vähintään 8 metriä;
 • minimietäisyys talosta johonkin muuhun tuhkakuppeen on 4 metriä.

Eri objektien välinen etäisyys:

 • on kiellettyä kaivaa kaivoa aidan lähellä;
 • suositeltu etäisyys kaivosta kompostialtaaseen ja WC on 20 metriä; SNIP: t eivät säädä, mutta turvallisuutesi vuoksi on parempi noudattaa samoja standardeja artesiaa varten.

Naapuruston matka:

 • vuodatettu eläimillä - 4 metriä;
 • kylpyamme, suihku, wc - 2,5-3,5 metriä;
 • autotalli, varastotila ja varusteet - vähintään 1 metri.

Samalla 3 metrin etäisyydestä pidetään optimaalisena rakennuksistasi naapurin juoniin. Joten et hämärtä naapurin tonttia, jätevesi ei pääse naapureihin, ei ole syytä konflikteihin.

Kurpitsat ja puut

Säädetty ja etäisyys aidasta saaliiden purkamiseen:

 • pensaat - 1 metrin päässä aidasta;
 • srednerosly puut - 2 metriä;
 • korkeat puut - 4 metriä.

Miten järjestää esineitä sivustossa

Talo on tärkein esine tontissa, ja ennen kaikkea valitsimme paikan tontille. Sen lisäksi, että tarkkaillaan kaikkia SNiP: ien määrittämiä etäisyyksiä, on välttämätöntä valita osan osa riittävän alhaalta (eri alueella, joka voi olla erilainen), jotta säästää säätä lämmön muodostumiselta.

Toinen sääntö, jonka avulla voit valita talon hyvän paikan, kutsutaan "reunasääneksi": sitä pienempi on tontti, sitä lähempänä rajaa talon pitäisi seistä. Pieni alue - olemme asettaneet talon niin lähelle yhtä reunavyöhykkeitämme kuin SNiP: t sallivat ja käytämme tehokkaasti loppualuetta.

Meidän on yritettävä saada talo pitkin sivuston rajoja. Syy on epävarmuus. Entä jos haluat asettua tai sijoittaa sen vieressä kasvihuoneen tai lopulta ajoneuvon, joka kulkee rakentamisen aikana?

Samaan aikaan sinun ei pidä unohtaa kompassia: jos rakennamme talon luoteiselta alueelta, aurinko valaisee sivuston suurimman osan päivästä. Jos koilliseen - sivusto saa iltapäivällä auringonvaloa. Kardinaalipisteiden suuntaan nähden nämä ovat onnistuneimmat vaihtoehdot, muissa tapauksissa talon varjo putoaa juoniin.

Alla oleva kaavio auttaa sinua selvittämään, kuinka huoneet sijaitsevat talossa suhteessa kardinaalipisteisiin (suositukset pohjoiselle ja keskustaan).

Jos auringon läsnäolo huoneissa ei ole niin tärkeä, voit rakentaa katsomatta sitä, mutta yleensä he eivät tee sitä, talossa, jonka haluat mukavuutta, valoa.

Myös talon sijaintipaikassa on otettava huomioon: tuuli nousi (suojellakseen paikkaa tuulelta mahdollisimman paljon), septisen säiliön ja kaivon suunnitellusta sijainnista.

Miten sijoittaa muihin rakennuksiin

Monet FORUMHOUSE-asiantuntijat korostivat tärkeintä ja ratkaisevaa eroa maatilan asumisen ja huoneiston asumisen välillä: maalaistalossa, jota elämme paitsi talossa, elämme koko sivustolla. Ehkä vielä enemmän aikaa kuin talossa, vietämme puutarhassa, kylvyssä, työpajahuoneessa, huolehdimme kasvien kasveista ja paistetaan lihaa grillialueella. Kaikki nämä rakennukset on sijoitettava toiminnallisesti ja oikein! Loppujen lopuksi, jos osoittautuu, että autotalli sulaa sulaveden joka kevät, kasvihuone on suurien puiden varjossa, sauna-terassi näkyy selvästi kaduilla, elämänlaatua vähennetään.

Sivustosuunnitelmaa laadittaessa on suositeltavaa noudattaa seuraavia sääntöjä:

 • autotalli on yleensä sijoitettu joko samaan kattoon talon kanssa tai, niin kauan kuin sääntelyasiakirjat sallivat, lähellä tien rajaa, joka sijaitsee tien vieressä;
 • grillipaikka, kesäkeittiö, jossa on avoin terassi-ruokasali ja muut ruoan yhteydessä olevat rakennukset, tehdään sivuston kaikkein syrjäisimmillä kulmilla;
 • kaikki tilarakennukset sijaitsevat mahdollisimman lähellä taloa ja mahdollisuuksien mukaan eivät ole näkyvillä;
 • kylpy ja uima-allas ovat lähempänä sivuston rajaa, mutta eivät sekoita naapureita ja ohikulkijoita kadulta.

Portin osallistuja, jolla on lempinimi Irina7, joutui tällaiseen ongelmaan, tässä on kuva hänen L-muotoisesta osastaan ​​naapureiden parvekkeelta.

Aluksi hän aikoi eristää itsensä naapureiltaan neljällä Tui Smaragdesilla, jotka istutettiin "pitkäksi poikkipalkiksi".

Mutta sitten päätin olla odottamaan, kunnes kaksi metriä pitkiä puita kasvaa ja lisätä yksityisyyttä virkistysalueella uima-altaalla.

Hyödyt ovat ilmeisiä. Aion estää tarkistuksen, lisätä mukavuutta ja yksityisyyttä paikkaan.

Kun olet päättänyt tulevista rakennuksista ja laskeutumisista ja asettanut nämä esineet suunnitelmallesi, älkää olko laiskoja ja teke malleja paperille rakennetuista rakennuksista. Joten kaikki puutteet näkyvät heti.

Teimme projektin itse, aluksi vain paperiin, sitten paperin mallina mittakaavaan. Ja minun täytyi piirtää uudelleen, koska kävi ilmi, että layout tuntuu paremmin, missä seinämä häiritsee, missä on parempi tehdä ikkuna jne.

Miten suunnitella puutarha

Puutarhan ja puutarhan pitäisi saada aurinkoisin paikka paikan päällä. Valo ja lämpimästi rakastavat lähes kaikkia kasveja. Kun suunnittelet paikkaa kasvis-, kasvihuone- ja hedelmätarhoille, on tärkeää laskea oikein voimat ja aika, jonka olemme valmiita käyttämään kasvien hoitamiseen. Voi olla, että vaihtoehto on nurmikko, yksi omenapuu ja kaksi koristeellista sänkyä tomaattien kanssa.

Jos haluat täydellistä puutarhaa, sinun on muistettava, että perinteisiä leveitä vuoteita on vaikeampi hoitaa kuin pitkiä ja kapeita (70 cm).

On myös järkevää suunnitella raiteet välittömästi, joiden leveyden pitäisi mahdollistaa puutarhakorin kuljettaminen. Vuodepaikkojen välillä on tarpeeksi polkuja 30 - 60 cm leveä.

Suunnitelma ja toteutus

Kutsumme sinut näkemään, mitkä alueet ovat kasvaneet hyvin kehittyneistä suunnitelmista.

erä

Monien omistajien pitää rangaistuksena maata, jossa vaikea helpotus. Mutta kaikki virheet voidaan helposti muuttaa hyviksi. Tätä varten sinun ei tarvitse soittaa asteikosta tasoittamiseen. Hyvin kyllin korkeuserot osoittavat epätavallisen maiseman viehätyksen. Tietenkin, rakentaminen helpotus juoni, samoin kuin sen järjestely, on täynnä vaikeuksia. Mutta lopputulos antaa tyydytyksen työhön ja kadehti naapureita. Artikkelissa käsitellään sivuston asianmukaista järjestelyä rinteen kanssa.

sisältö:

Sitoutuminen kotiin tontille rinteen kanssa

Rakennetta voidaan yhdistää rinteeseen alle kahdella tavalla - muuttamatta nykyistä maisemaa ja muuttamalla sitä. Tyypillinen hanke kehitetään olettamalla, että rakentaminen toteutetaan tasoisella alustalla.

Luonnollisissa olosuhteissa rakenteilla oleva talo vaatii maanalaisten ja kellariosien käsittelyn. Näin ollen kotelossa on ominaispiirteet, jotka vastaavat paikkaa.

Tonttireitit jaetaan seuraavasti:

 • tasangoilla, joissa kaltevuus on korkeintaan 3%;
 • pienellä puolueellisuudella (jopa 8%);
 • keskimääräinen poikkeama (jopa 20%);
 • jyrkkä (yli 20%).

Rinteillä ei ole vain rakennusten rakentamista, vaan myös pääsyteitä. Kiinnitysseiniä, pylväitä ja muita lujittavia rakenteita on asennettu rinteille, joiden korkeusero on 1: 2.

Luonnosalue rinteellä

Pystysuuntainen asennus rinteellä

Monimutkaisen "luonteen" viherrakentamiseen liittyvä työ sisältää:

 • suurimman mahdollisen helpotuksen helpotus, poistamalla maaperä yhdessä paikassa ja sen vuodevaatteet toisessa;
 • myrskyjäämien järjestäminen, joka voi olla sekä piilossa että avoimena;
 • päätalon optimaalisen sijainnin määrittäminen, huvimaja, kesäsuihku, vihannespuutarha, puutarha-puut;
 • pienten epäsäännöllisyyksien korjaus, käyttäen porausmenetelmää, jyrkillä ponnisteluilla - kiinnitysseinien järjestely.
 • Tämä lähestymistapa auttaa paitsi jakamaan älykkäästi alueen toiminnallisiin alueisiin, mutta tarjoaa myös mahdollisuuden vetää se alkuperäiseen tapaan.

Viemäröintijärjestelmä rinteessä

 • Jätevesijärjestelmän organisointiin olisi kiinnitettävä asianmukaista huomiota. Viemäröinti mahdollistaa vesitasapainon säätämisen, veden saamisen tai sulamisen jälkeen muodostuvan veden nopean kuivatuksen.
 • Sade ja sulavistot muodostavat rotkon. Ja mitä korkeampi on korkeusero, sitä suurempi on todennäköisyys tuhoutua rinteessä. Koska jopa pienet purot pystyvät luomaan suuria kaivoja, johtavat maajoukkojen maanjäristyksiin.
 • Kaikkien merkittävien maarakennusten valmistuttua ja viestinnän rakentamisesta aloitetaan viemäröinnin rakentaminen. Kun tiedät ainakin päärakennusten likimääräisen sijainnin, vihreät laskeutumat auttavat venyttelyä asianmukaisesti.
 • Asennusmenetelmä voi olla avoin tai suljettu. Piilotetun loppusijoitusjärjestelmän tärkein etu on tilaa säästävä. Koska kanavat ovat maan alla, niiden päälle voit järjestää pääsyteitä, kappaleita.
 • Kaivantoalueet kaivaavat pitkin koko alueen kaltevuutta vastaanottoyksikköön. Tehokkuus on erilainen "kaarna" muodossa oleva vedenpoistoliuska, jossa ylimääräiset mutkat kiinnitetään pääväylään terävässä kulmassa. Tämän menetelmän avulla keskihaara olisi sijoitettava vain apukanavien alapuolelle.
 • Kaivantojen syvyys voi vaihdella 30 cm: stä 1 metriin. Kaltevuuden ei tulisi olla alle 2 mm pituusmittaria kohden. Tämä parametri on tärkeä myös alueilla, joilla on kaltevuus, koska osa järjestelmästä voi kulkea pitkin litteää osaa.
 • Kaivannon pohjalle kaadetaan 10 cm: n kerros hiekkaa ja kaadetaan. Sen yläpuolella se sopii geotekstiileille, joiden reunojen on peitettävä kanavan seinämät marginaalilla. Seuraavaksi kaadetaan murskattua kiveä, jonka kerrospaksuus on 10-20 cm.
 • Polymeeriputket, joissa on rei'itys, pinotaan sora-alustalla, ne on yhdistetty. Putket peitetään kerrostumalla, ja valmis järjestelmä peitetään geotekstiilillä. Koko "kakku" peitetään hiekalla ja maaperällä.

Suunnittelupaikka, jossa kaltevuus

Monimutkaisen maiseman hallitsemiseen liittyy tiettyjä vaikeuksia. Tämä ei kuitenkaan saa olla este. Toimiva lähestymistapa maisemoinnin työhön johtaa lumoava tulos.

Täytä rinteessä valokuva

 • Korkeuserot mahdollistavat kaikkein rohkeimmat, alkuperäiset ajatukset. Alpine-muotoilu sopii parhaiten tähän tarkoitukseen. Tämän tyylin kohokohta on karkeasti kivitetyn kiven käyttö ja suuri määrä herkkiä ja kirkkaita värejä. Näiden kahden elementin avulla ratkaistaan ​​enintään asetetut tehtävät:
  • suoritetaan kaavoitus;
  • lohkareet ja kasvit toimivat kaltevuudeksi;
  • myötävaikuttaa lumen säilyttämiseen;
  • koristele kauniisti tilaa.
 • Vihertävän alueen istuttaminen on tehtävä säännön perusteella - mitä pienempi on, sitä korkeammat kasvit. Toisin sanoen alhaisen kasvun lajit istutetaan rinteen yläosaan, alhaalla on pensaita ja puita. Tämä sijoitus auttaa kohdistamaan maaston visuaalisesti.
 • Koko alueen alue olisi istutettava. Vuodepaikkoja ja hedelmäpuita, nurmikkoa tai maaperän kansi kasveja (ivy, karhunvatukka, japanilainen kvitteni) istutetaan tyhjiä tontteja. Esteettisen komponentin lisäksi ne suojaavat maata liuotuksesta.
 • Mäkisellä maastossa on mahdotonta tehdä ilman polkuja ja portaita. Niiden on oltava mahdollisimman mukavia, koska ne kestävät useammin kuin yhden päivän aikana. Reittien leveys ja portaiden portaiden korkeus koko alueella on suositeltavaa olla sama, tämä lähestymistapa auttaa välttämään vammoja.
 • Raidat asettuvat suhteellisen tasaiselle pinnalle. Korkeuden erottamiseksi visuaalisesti he tekevät niistä kareiltaan.
 • Portaat, askelmat ovat tarpeen jyrkillä rinteillä. Jos kaltevuus on erittäin suuri, niin ainakin kiskojen yhdelle puolelle asettuu. Optimaalinen kulutuspinnan leveys on 25-30 cm, nousupisteen korkeus on 15 cm. Koko rakenteen kaltevuus ei saa ylittää 45 astetta.
 • Jos portaiden reitti on suuri, rakennetaan lepoalueita, joista on mahdollista muuttaa nousun suuntaa. Yli 10 vaiheen esiintyminen viittaa konkreettiseen tukikohtaan, joka antaa vakauden ja estää koko portaikon "liukastumisesta".
 • Järjestä paikka rinteillä auttaaksesi pengerrystä. Kohteiden koko ja muoto perustuvat niiden tarkoitukseen, esimerkiksi yksi leveys on tarpeen kasvispuutarhassa ja toinen grilli huvimaja.
 • Sivuston alueellistaminen perustuu sijaintiin suhteessa kardinaalipisteisiin. Myös varjostus on otettu huomioon. Sade-rakastavia kasveja istutetaan tällaisiin paikkoihin, voit asentaa penkki lukemiseen.
 • Suunnittelussa on syytä muistaa, että enemmän alueella järjestettyjä terasseja, sitä alhaisempi on linnoitusseinien korkeus. Näin ollen niiden rakenne on helpompaa. Jokainen terassi olisi ihanteellisesti varustettava omalla viemäröintijärjestelmällä.

Rinteiden vahvistaminen

Kiviaineksen löyhän massan estäminen toteutetaan suorittamalla erilaisia ​​linnoituksia. Maaperän kiinnitysmenetelmä riippuu helpotuksesta.

 • Luonnollinen linnoitus. Suhteellisen lempeä rinteille (jopa 30 °) käytetään hiipiviivoja, jotka muodostavat koristeellisen suojuksen. Haarautuneet juuret luovat luonnollisen kehyksen. Alhaalla istutettu paju, lila, villi ruusu. Ajan myötä myös pensaiden kehittyvät juuret varmasti pitävät maata.
 • Geomaterial. Erinomainen ratkaisu on geotekstiili tai geogridi. Materiaali levitetään paikoilleen ja peitetään maaperällä. Jonkin ajan kuluttua maa nousee ja vihreää. Tällainen vahvistaminen ei merkitse helpotuksen muuttamista. Materiaalin peittävä suojaava kerros vastustaa epäsuotuisia sääolosuhteita ja kemiallisia vaikutuksia. Tuotteen käyttöikä on 50 vuotta.
 • Röykkiö. Rakennustöitä voidaan toteuttaa pengerteen kautta. Mutta niiden toteutuksessa on muistettava, että kumpu on käyttökelpoinen alue, joten on järkevää käyttää sitä tilavissa tiloissa. Toinen haitta on säännöllinen kaataminen, eli tietyn ajan kuluttua maaperä valitaan pohjalla ja sirotellaan rinteen päälle.
 • Seinät. Luonnonmateriaaleista valmistetut seinät (kivi, puu) näyttävät edullisilta ja käytännöllisiltä. Linnoitus suojaa kaltevuutta tuhoamiselta ja rajaavat avaruudet pengerryksen vuoksi. Ne voidaan asentaa mäkisellä maastoalueella mihin tahansa korkeusmuutoksiin.
 • Alhaiset seinät (jopa 80 cm), joilla on koristeellisempi rooli kuin toiminnallinen, ratkaistaan ​​yksinään. Ammattilaisille olisi uskottava sellaisen massiivisen rakenteen rakentaminen, joka on suunniteltu estämään maanmurtajien maanjäristystä.
 • Kivikoreja. Maisemasuunnittelijat käyttävät laajasti modulaarisia malleja. Gabionit ovat helppoja asentaa, ne ovat täynnä kiviä, suurta murto-osaa, raunioita. Materiaalissa olevien aukkojen läpi voit asettaa maaperän ja sitten keväällä epäsäännöllinen verkko, jossa mukulakivet, häviää vihreän kasvun takia. Moduulit on hankittu valmistajalta tai ne on valmistettu itsenäisesti. Kiviseinät, joissa on lävistysjuuret, antavat alueelle jaloa, visuaalista ikää.

Hyödyllisiä vinkkejä sivuston järjestämiseen rinteen kanssa

 • Lujittavien rakenteiden suunnittelussa lasketaan kallistumiseen ja siirtymiseen vaikuttavat voimat. Seinien lujuus ja kestävyys saadaan pohjalla, jonka paksuus ja syvyys riippuvat tukiseinän korkeudesta, sen tarkoituksesta ja maaperätyypistä.
 • Seinämän tukiosa vastustaa pystysuuntaisia ​​kuormituksia. Jätevesijärjestelmän läsnäolo seinien rakentamisen aikana on pakollista. Se estää seinän pohjan vahingoittumisen sateella ja sulavedellä.
 • Usein käytettyä materiaalia seinien rakentamiseen on kivi. Keinotekoiset tai luonnolliset lohkot pinotaan sekä laastilla että ilman sitä. "Kuivalla" menetelmällä, jossa munia on asetettu, on maaperä, joka kylvetään siemenillä. Valitettavasti ratkaisun puuttuminen tekee seinestä erityisen kestävän rakenteen pitkittyneiden sateiden ja kevättulvien aikana.
 • Erityisen suosittu on tiili. Klinkkerimuuria voidaan purkaa tai kuuroa. Materiaalin ansiosta voit rakentaa minkä tahansa kokoonpanon seinämät, sinus ja siksak-muodot.
 • Puiset elementit sopivat harmonisesti ympäröivään maisemaan, mutta niiden erityisominaisuuksien vuoksi niiden käyttöä linnoituksina ei ole suositeltavaa. Tietenkin erikoisvalmisteiden käsittely pidentää puun elämää, mutta taas tämä on vain tilapäistä suojaa. Tämä malli vaatii säännöllistä huoltoa.
 • Jos kiven ja tiilen seinien rakentamisen aikana rakenteen korkeus ei saa ylittää 70 cm, betonin käyttö sallii samanlaisen 3 m: n arvon. Tässä voit käyttää tehtaalla valmistettuja betonilaatuja tai kaataa betoniseos valmiiseen muottiin.

Lopuksi haluan tiivistää joitain tuloksia:

 • maa-alue, jossa on monimutkainen helpotus, on halvempi, mutta samanaikaisesti järjestelyn kustannukset ovat huomattavasti korkeampia kuin tasainen alue. Päätelmä: ei säästöjä;
 • laaja-alaista työtä asunnon rakentamisen helpottamiseksi, virkistysalueiden sijainti ja sängyt korvataan täysin sivuston yleisellä ulkoasulla. Johtopäätös: Korkeuserot tarjoavat enemmän mahdollisuuksia epätyypillisten ideoiden toteuttamiselle kuin tasaiselle maalle.

Merkittäviä etuja ja mahdollisia haittoja maa-juoniin rinteessä

Hyväksymme rehellisesti: useimmat meistä eivät halua maa-alueita suurella kaistalla. Tämä on ymmärrettävää - jännitys pelottaa. Let's "hajota" kaikki yhdessä, ja sitten teemme johtopäätöksiä.

Mahdollisuudet ja haitat sivustolla, jossa on kaltevuus

Ensinnäkin on otettava huomioon mahdolliset ongelmat:

 • sekä talon että rakennusten sijainti on huomattavasti rajoitettu;
 • kasteluun liittyy ongelmia, koska maaperän vesi viipyy lyhyeksi ajaksi;
 • liikkuminen alueella on monimutkaista, varsinkin jäisissä olosuhteissa;
 • on vaikea järjestää tarpeeksi tilaa pelejä ja viihdettä varten;
 • tarve torjua maanvyörymiä ja maaperän eroosiota;
 • jyrkkä rinne - lasten lisääntynyt vaara;
 • alueen kaltevuuden suuntautuminen aurinkoon nähden voi johtaa maanpinnan liialliseen tai riittämättömästä valaistumisesta;
 • ilmamassojen liikkuminen rinteessä voi johtaa maapohjan kuivumiseen yläpuolella ja jäätymisen rinteen alaosassa;
 • suuren kaltevuuden omaavan alueen parantaminen vaatii lisäkustannuksia;
 • vaikeudet päällysteillä ovat todennäköisiä;
 • Veden tarjoaminen voi olla haastavaa.
Tyhjä tontti talon rakentamiseen

Nyt positiivisista näkökohdista talon sijoittamiseen rinteeseen:

 • saat maan rakentamiselle alhaisemmalla hinnalla, ja voit osittain korvata rakentamisen kustannukset omalla luovalla työstänne;
 • veden hävittämisongelmat voidaan helposti ratkaista: piha on kuiva, pystyt voidaan varustaa kellarissa talossa tai kellarissa;
 • Pohjaveden ongelmat tällaisissa maissa ovat harvinaisia;
 • rinteessä aina suojaa taloa tuulelta yhdestä suunnasta;
 • rakennuksen kellarin rakentamisen kustannukset ovat huomattavasti pienemmät, koska koko ylimääräinen maa-alue voidaan helposti käyttää osittaisen kohdistamisen helpottamiseksi;
 • talon ikkunasta avautuu suuri näkymä;
 • Kun laitetta sijoitetaan rinteen eteläpuolelle, kotitalouteen kohdistuvaa eristämistä voidaan parantaa, päinvastoin, jos alue sijaitsee pohjoispuolella, aurinkoaktiivisuus heikkenee;
 • itä- tai länsirinteellä sijaitsevalla alueella on keskitasoa;
 • Ilmeisesti tärkein asia: valtava luettelo maisemasuunnittelustekniikoista (pysyvät seinät, terassit kaltevuudella, alppihiihtäjät, käämitysreitit, säiliö, kuiva virta, erityiset koristekasvit jne.) Tarjoavat luonnollisen, orgaanisen ja ainutlaatuisen maankohoamisen suunnittelun.

Kuten voitte nähdä, haitat ja ammattilaiset vähitellen virtaavat makuun ja mieltymyksiin. Seuraavassa videossa käsitellään sivuston ulkoasun ominaisuuksia, joissa on kaltevuus.

Rakennusten sijoittaminen rinteeseen

Ensinnäkin on huomattava, että maanalainen ja kellari osa tontilla, jossa on kaltevuus, väistämättä on ominaispiirteitä. Muihin rakennuksiin tämä pätee myös. Yleensä talo sijaitsee korkeimmalla ja kuivemmalla paikalla. Näin ollen pääkohdan veden hävittäminen ratkaistaan. WC, komposti kuoppaan, suihku pitäisi sijaita talon alapuolella eikä lähemmäksi kuin 15-20m. Virkistysalue - huvimaja, BBQ jne. parempi tehdä parin talon kanssa. Rakennukset, joiden välillä oletetaan yleisimpiä liikkeitä, sijaitsevat paremmin sivuston eri puolilla. Tällöin kappaleiden pituus kasvaa, mutta gradientti pienenee. Rakennuksen idealistisessa versiossa asetetaan ruutupallokuviota. Garage on kätevä määritellä allokaation pohja. Tällöin autotallin rakennusta voidaan käyttää keinona kompensoida rinteen jyrkkyyttä.

Terassien vahvistaminen tontilla rinteessä

Pohjimmiltaan erilaiset epätasaisen asettelussuunnitelman menetelmät ovat kaksi: maiseman vaihtaminen tai maanpinnan maksimaalisen tasoittaminen. Mielestäni sinun pitäisi käyttää kompromissiväestöä kaikista mahdollisista tasoitustason menetelmistä sekä peittää maanpinnan vaihtelut.

Toinen, tavallisin menetelmä - pengerrys, eli tasojen rakentaminen eri korkeuksissa. Mitä enemmän terasseja, sitä vähemmän niiden korkeutta ja siten helpompaa rinteiden järjestelyä. 70 cm: n terassin korkeudella on mahdollista muodostaa tukiseinät. Paras materiaali on luonnonkivi. Tätä rakennetta varten on tarpeen tehdä 10-20 cm: n sorakorkeuden substraatti. Pienellä teräskorkeudella voidaan asettaa kivi ilman sideainetta. Tällaisessa tilanteessa on kuitenkin vaara, että maaperä pestään vedellä sateen tai kastelun aikana. On turvallisempaa asettaa sementtilaasti kiinnitysseinä. Tiilien käyttöä terassien luomiseksi pidetään epäsuotuisana, koska toistuva altistuminen kosteudelle ja alhaisille lämpötiloille johtaa sen melko nopeaan tuhoutumiseen.

Terassin korkeus on korkeintaan 2 metriä, joten betoniteräsrakenteet ovat sopivia: pohjaseinät, laatat ja kiinteä betoni. Usein on järkevää luoda betoniset kiinnitysseinämät, joilla on pieni kaltevuus, odottamassa maaperän suulakepuristusvaikutusta. Vaikeissa tilanteissa et voi tehdä ilman luotettavaa ja täydellistä perustetta. Ei ole mitään järkeä viimeistellä seinät koristeellisilla laatat tai kivet liimalla tai sementtipohjalla. Frost ja vesi nopeasti pilata työsi.

Betonin pidike

Rakenteellisesti tuuletetut julkisivut soveltuvat tähän. Kuitenkin decoratiivisessa mielessä tällainen lähestymistapa tuskin sopii. On paljon helpompaa ja tehokkaampaa asentaa aallotettu pinta erityisellä kuvioinnilla betonirakenteessa. Tämän jälkeen betonia voidaan koristaa kestävillä vesipohjaisilla maaleilla.

On erittäin tehokasta käyttää Ranskan keksintöä - piikkarit vahvistamaan terasseja. Gabionit ovat suorakaiteen muotoisia verkkokerroksia, jotka on täytetty luonnonkiven kanssa. Valmis moduulit erityistä kestävää lankaa voi ostaa tai tehdä itse. Gabionit eivät pelkää maaperän eroosiota, koska niillä ei ole täydellistä jäykkyyttä. Ne kestävät myös vettä, koska ne eivät säilytä niitä itsessään. Kun jumalat ovat täynnä kiviä ja roskaa, voit lisätä tietyn määrän maata, tässä tapauksessa viheriöistä puhkeaa pian, mikä peittää langan ja antaa pidätysseinä luonnollisen ja luonnollisen ilmeen.
Helpoin tapa lujittaa kaltevuutta - kalteva mound. On parempi vahvistaa pengeremaa putoamasta muovisella verkolla ja geogridillä. Istutettu nurmikolla, erityisellä ruoholla ja pensailla, pinnankorkeuden tämä pinta on melko luotettava ja esteettinen.

Viemäröinti - kolikon kaksi puolta

On hyvä, että kaltevalla alueella vesi kulkee nopeasti sekä sateessa että tulvassa: se on kuiva jalkojen alla. Kuitenkin nopeasti vedestä voi viedä huomattava osa maaperästä ja tuhota jotain. Johtopäätös on yksiselitteinen: sinun täytyy miettiä, miten alue on asianmukaisesti tyhjennettävä rinteellä.
Optimaalinen järjestelmä näyttää olevan, kun vettä kerätään eri alueilta yksittäisillä putkilla, jotka ulottuvat pihan ulkopuolelle. Lisäksi jokaisella terassilla tulisi ihanteellisesti olla varustettu viemäröintijärjestelmällä.

Yksinkertaisin ratkaisu on luoda avoimia betonilaatikoita. Alustat on pinottu aiemmin valmistetulle alustalle: murskattujen kivien kerros on noin 10 cm, sementti-hiekkaseos (suhteessa 1 - 10) on noin 5 cm. Lautaset on helppo leikata ja asentaa toisiinsa kulmamurskaimilla. Suhteellisesti halvalla alustalla on haittapuolet: ne häiritsevät polkuja ja niiden poikkileikkaus ei riitä, kun ne asetetaan yhteisiin viemäreihin alareunassa. Viimeinen este voidaan ratkaista tekemällä kuivatuskanavia itsenäisesti betonista. Kanavien muodostamiseksi voit käyttää halkaisijaltaan sopivien putkien osia. Lisäksi on olemassa vaihtoehtoja suljetun tyyppisille myrskyviemäreille, joita teollisuus tuottaa. Tällaisten jätevesien yläosa on suljettu erikoisruuveilla veden ottamiseksi. Tällaiset mallit näyttävät esteettisesti miellyttäviltä, ​​eivät aiheuta esteitä ihmisten liikkumiselle. Ne ovat kuitenkin huomattavasti kalliimpia ja vaikeampia asentaa. Lisäksi jyrkän osion alaosasta riittämätön osa on edelleen tärkeä.

Toinen tyhjennysvaihtoehto on tyhjennyskanavat. Järjestelmä on suljettu ja säästää tilaa. Jätevedenpoiston järjestämiseksi ruuhkautuvat kaivannot, joiden syvyys on 0,3-1 m. Kaivannon pohja kaadetaan hiekalla, 10 cm: n kerros riittää, se on täynnä. Hiekka peitetään geofabrilla, jonka päälle murskattu keskikokoinen sora on täytetty. Runkomateriaalin paksuus - jopa 20 cm. Jos tämän alueen kohdalla on pieni vesivirta, riittää, että se peitetään uudelleen geeliteräksellä ja täytetään sitten peräkkäin hiekalla ja maaperällä. Kun kanava on suuri virtaus vettä, rei'itetty muoviputki on lisäksi pinottu. Putkien asennusohjeet ovat samat kuin jätevesien rakentamisessa: kaltevuus on vähintään 3%; vähemmän kierroksia ja jyrkkiä pudotuksia tasolla estää kertyminen roskia ongelma-alueilla; luotettava putkiliitäntä.

Kävelyreitit ja portaat - sisustusalue

Ilmeisesti liikkuminen epätasaisen alueen ympärillä voi olla vaikeaa ja jopa vaarallista. Siksi vaatimukset - lähestyä kaikkien ihmisten liikkuvuusjärjestelmiä erityisen varovasti. Huomaa, että jopa suhteellisen tasainen raite, jonka kaltevuus on 5%, voi tulla ylitsepääsemätön este jäällä. Joten kaikkien kappaleiden ja portaiden kannen pitäisi olla niin karkea ja rei'itetty kuin mahdollista. Portaiden portaiden tulisi vastata mahdollisimman paljon optimaalisia mittoja: kulutuspinnan leveys 29 cm, nousupisteen korkeus 17 cm. Tikkaiden kaltevuus ei saa olla yli 45%. On parempi välttää yli 18 askeleen pituus ja tarjota virkistysalueita.

Kiviportaat

On erittäin kätevää, jos kaikkien portaiden portaiden korkeus on sama. Se on aivan todellista. Esimerkiksi kun rakennamme omaa taloa omiin käsiimme, onnistuimme varmistamaan samat vaiheen vaiheet talon molemmissa kerroksissa, kuten kellarissa sekä kuistilla ja autotallissa. Kaiteiden järjestäminen jyrkillä nousuilla on ehdottoman välttämätöntä, ja jopa täysin litteiden kaiteiden käsikaiteet ovat täysin perusteltuja.
Materiaalit raiteiden ja portaiden järjestämiseen voivat olla hyvin erilaisia: sora, kivi, betoni, puu, keinotekoinen pinnoite ja muoviset ristikot. Tikkaat, erilliset vaiheet, käämitysreitit - kaikkia näitä ominaisuuksia on pidettävä sisustusarkkitehtuurina ja yksilöllistämisenä telakan alueelle. Samaan aikaan katson tarpeelliseksi muistuttaa yleiset vaatimukset: matkareitit eivät saisi muuttua liukkaiksi ja vaarallisiksi häikäisevillä sääoloilla. Saatat joutua tarjoamaan erityisiä kaiteita lapsille.

Ihana maisemointi ja maisemointi mahdollisuudet

Alpine maisemasuunnittelua tontilla, jossa on kaltevuus, voidaan kutsua miellyttäväksi välttämättömyydeksi. Se perustuu luonnonkivistä, kukista ja muista kasveista. Kaikki tämä, yhdessä ja useissa sovelluksissa, auttaa torjumaan maaperän eroosion rinteessä ja samanaikaisesti ornamentti. Koska vesi ei pysy rinteessä huonosti, kasvit saattavat tarvita usein kastelua. Näin puutarhojen ja hedelmäpuiden osalta on valittava parhaat alueet: valaistu, tuulelta suojattu. Kaltevuuden alapuolella sijaitsevan kaltevan alueen vuoteet voivat altistua kertyneelle kylmälle ilmalle.

Kaltevuuden vahvistaminen kasveilla

Ihannetapauksessa koko alue olisi istutettava eri kasveille. Rinteillä käytetään vaatimattomia hiipivälineitä, jotka eivät vaadi paljon kosteutta ja haarautunut juurihakemisto. Eri ilmastoalueilla voi olla niiden mieltymyksiä. Keski-Venäjälle on asianmukaista käyttää pensaita: muratti, karhunvatukka, lila, japanilainen kvitteni, vanhempi, derena ja muut. Havupuut, kuten kataja, kuusi, setri, mänty koristelevat erinomaisesti. Lehtipuita sopii hyvin: koivu, pähkinä, paju (märissä paikoissa). Järjestely rock arias, zhivuchki, stonecrop, silverweed, kelloja, Alpine neilikka, Sedum, jne. Sopivat hyvin. Nurmikkoalueiden sovitus on varsin tarkoituksenmukainen.

Maaston visuaaliseen kohdistamiseen korkeita kasveja istutetaan kaltevuuden alaosaan. Joskus on tarpeen sulkea rinteiden yläosasta sijaitsevat rakennukset tarkastelusta ja sitten pitkä- ja lyhytaikaisten lajikkeiden löytämiseen tähtäävä strategia muuttuu.
Pieni aita pitkin seinää pitkin peittää rumaiset pinnat ja koristele maisemaa. On äärimmäisen tarkoituksenmukaista luoda tontti, jossa on kallioperän kaltevuus. Tätä tarkoitusta varten lasketaan kaltevuus eri kokoja ja mielivaltaisesti. Mielenkiintoinen erilaisten koostumusten ja tekstuurien käyttö. Vapaa alueet ovat täynnä raunioita, marmorileikkejä jne. Kivien väliset raot istutetaan edellä kuvattuihin kasveihin. Näin voit luoda omat kätesi epätavallisimmista ja hämmästyttävistä luovista sävellyksistä. Tietenkin kasvit kasvavat vain sopivalla maaperällä tähän.
On mahdollista koristella vuoristopuutarhoja omilla kädillä tehdyillä luvuilla tai ostaa talon keskuudessa myymälässä.

Maiseman koostumus "kuiva virta" keksittiin Japanissa melkein erityisesti kaltevilla pinnoilla. Ajatuksena on jäljitellä vettä pienillä kivillä ja (tai kasveilla). Tulevan kanavan kohdalla on tarpeen kaivaa matalan kaivannon virtauksen suunnitellusta muodosta. Urinin pohja peitetään geotekstiilillä rikkakasvien torjuntaan. Sitten kuivatus asetetaan pieneksi murskattuna, ja sänky täytetään maaperällä ylhäältä. Stream istutetaan sinisellä ja sinisellä kukulla tai se kaadetaan mihinkään raunioihin, mieluiten siniseen. Sitten pitkin "rannikolla" voit istuttaa kukkia. "Kuiva virta" voi itsessään esiintyä, tai se voi olla peräisin maan alla haudutetusta savitynnyristä. On mielenkiintoista, jos kulkeva kappale "heittää" pienen sillan "stream" yli.

Tontilla, jossa on kaltevuus, on erittäin mielenkiintoista käyttää seuraavaa tekniikkaa: kanava veden säätöä varten laaditaan "kuivasta virtauksesta", joka on tehty kivistä. Sateen aikana virta täyttyy vedellä, joka putoaa pieneen lampiin rinteen pohjalle. Se on melko toimiva ja kaunis!
Kaltevalla osuudella olevat kaaret toimivat hyvin yhdessä sillan ja portaikon kanssa. Tietenkin kaari olisi koristettava kiipeilykasveilla.
Luettuasi edellä mainitun materiaalin, olet luultavasti jo ymmärtänyt: mahdollisuudet koristella sivuston rinteessä on hienoa! Yhdessä artikkelista puhumme tietystä esimerkistä. Toivotamme teille luovaa menestystä suunnitelmien toteutuksessa. Ehkä seuraava video auttaa sinua.