erä

Sivuston aitaustoiminto ei ole pelkästään suoja ulkomaalaisia ​​vastaan, vaan myös tärkeä koristeellinen elementti, joka tuottaa sivuston omistajan ensivaikutelman. Se on aita, että ohikulkijat ja vieraat muistaa talon. Riippumatta materiaalin kustannuksista, aidan asentaminen vie paljon aikaa ja vaivaa, joten haluan varmistaa sen maksimaalisen keston. Pylväät toimivat tukirakenteen funktiona, ja koko kotelon kestävyys riippuu niiden laadusta ja oikeasta asennuksesta. Artikkelissa kerrotaan, miten aidat asentavat aseet asianmukaisesti omiin käsiinsä.

sisältö:

Mitkä ovat aidan navat

 • Pilarien valmistukseen käytetty perinteinen materiaali on puuta. Tähän mennessä laadukkaat puiset sauvat ovat melko kallista ratkaisua. Ne on valmistettu kiinteistä lehtipuista. Männyt, lehtikuusi, tuhka, tammi, akaasia ja mansikka ovat kaikkein kestävimpiä haitallisia ympäristötekijöitä (lämpötilan muutokset, kosteus, homeen sienet). Toiseksi on joukko kuusia ja kuusia. Tällaiset koirat kuten koivu, vaahtera, lehmus, haapa, alder ja pyökki eivät sovi pylväiden valmistukseen. Puupylväiden käyttöiän lisäämiseksi tarvitaan lisää antiseptisiä hoitoja ja polttamista ennen hiertämistä. Tämän tyyppinen valinta liittyy usein maisemasuunnittelun tyyliin. Yleensä puun tukea käytetään saman materiaalin aitaukseen.
 • Yleinen ja yhteinen ratkaisu ovat metallipylväät. Ne ovat yhtä hyvin yhdistettynä puupetikka-aitaukseen, netto- ja metalliprofiiliin. Lisäksi tällainen tuki kykenee kestämään huomattavan kuormituksen. Metalli on kestävä verrattuna puuhun, mutta vaatii esikäsittelyä ruosteesta. Palvelun jatkaminen vuosittain päivittää maalikerrosta. Kaksi vaihtoehtoa ovat mahdolliset: tietyn halkaisijan omaavat ontot hitsatut putket ja metalliprofiili, jossa on neliömäinen poikkileikkaus. Pylväiden halkaisija ja metallin paksuus asettavat tiukat vaatimukset, jotka takaavat toiminnan käytännöllisyyden ja luotettavuuden. Optimaalinen halkaisija on 6 cm ja seinämän paksuus on 2 mm. Kiinnitys metallisen tukijäljen ja muiden aidan elementteihin on yksinkertainen ja nopea.
 • Asbotsementnye ja betonipylväät ovat luonteenomaisia ​​erittäin kestävä, mutta niillä on useita haittoja korkean hinnan lisäksi. Asbestisementtiputket ovat epämukavia asennettaessa aita, niitä ei ole yhdistetty kaikkiin materiaaleihin, ne ovat alttiita räjähtämiselle jäätyneen veden vaikutuksen alaisena, joka on tullut sisääntulotilaan avoimen yläosan läpi. Betonipylväitä käytetään harvoin ja lähinnä voimakkaille ja värikkäille aidatuille.
 • Tiilipilareille on ominaista asennuksen monimutkaisuus ja korkea koristeellinen vaikutus. Ammattitaidon omaavat asiantuntijat osallistuvat tällaisten pilareiden pystyttämiseen, mikä lisää merkittävästi tuen kustannuksia. Ennen asennusta tarvitaan perustuslaitteita, joihin raskaiden pilarien koko kuormitus siirretään. Kestävyys määräytyy suurelta osin oikein asennettavaksi, muutoin se vääristää pylväitä ja aita tarvitsee jälleenrakennuksen.

Valittaessa pilarien materiaaleja ne ohjaavat taloudelliset mahdollisuudet, ominaisuudet, asennusominaisuudet ja arkkitehtonisen tyylin vaatimukset. Taotut aidan mallit näyttävät upealta tiilipylväineen.

Asennus puupylväät aitaukseen

 • On parempi käyttää halkaisijaltaan noin 15 cm: n pylväitä, joiden avulla halkaisija on noin 10 cm: n etäisyydellä. Puu on kuivattava ja esikäsiteltävä kuparisulfaatilla tai moderni antiseptinen valmiste mikro-organismien hävittämiseksi. Alareunat ovat häikäiseviä ja käärittyjä kattopyyhkeillä.
 • Parempi suoja kosteudelta pylväät värjätään öljymaalilla. Asennettuna ne on suunnattu niin, että kerran kasvavan puun pää on pohjassa. Tämä temppu estää veden nousemisen mikrokapillaareissa ja kosteuden kerääntymisen sarakkeessa.
 • Puinen tuki asennetaan lähinnä kevyisiin rakenteisiin, joten kiinnitys voi olla melko yksinkertainen. Poran avulla reikää tehdään noin puoli metriä syvältä, jolloin pylvään yläpuolinen osa on korkeintaan 1,5 metriä. Kun lisäät aidan korkeutta ja lisää upotuksen syvyyttä noudattamalla sääntöä, jonka mukaan haudattu osa on 1/3 koko sarakkeen pituudesta.
 • Kaivon halkaisija on kaksi kertaa kolonnin halkaisija. Poraa on pidettävä tiukasti pystysuorassa tasaisen reiän saamiseksi. Lisäksi pohjavesiin on upotettu kerros raskasta tai rakentavaa sardeldiittiä sadeveden valua varten. Napa on asennettu tarkasti pystysuoraan (sen sijainti tarkistetaan tasolta), minkä jälkeen se täytetään sivulta raunioina tai rikkoutuneina tiilinä. Kun nukahtaa, materiaali tiivistetään säännöllisesti romuilla. Jokaisen tampingin jälkeen tarkista navan asento.
 • Aitojen kestävyydestä puupylväitä voidaan asentaa metalliholkkeihin, jotka toimivat kotelona koko uppo-osalle. Tällöin holkki on pidettävä lähellä puuta, ei kuitenkaan mahdollisuutta tunkeutua veteen. Tätä varten käytä halkaisijaltaan hieman pienempiä metallisylintereitä kuin postissa.

Metallisen navan asentaminen aitaukseen

 • Metallipylväiden lujuus mahdollistaa myös raskaiden rakenteiden ja merkittävien tuulikuormien (aallotettu aallotettu lattia) kestävyyden, joten ne on kiinnitettävä lujasti. Metallitukien asentamiseen käyttäen betonitointia ja ajoa maahan.
 • Betonisoinnissa on kaksi tapaa. Ensimmäisessä menetelmässä reikä on läpimitaltaan hieman suurempaa kuin postin halkaisija. Ja sitten pystysuoraan asennetun pilarin ja maan välinen tila kaadetaan betonilla. Toinen tapa on kaataa betonia reikään ja asentaa napa. Tässä tapauksessa saadaan vahvempi kiinnitys.
 • Betonointia käytetään hiekkaisilla mailla, joilla on hyvä vedenläpäisevyys ja jotka eivät ole alttiita pullolle.
 • Käsipylväät kynttilän kanssa ovat helpoin ja luotettavin tapa, mutta vaativat fyysistä työtä ja taitoja. Napa vasarataan halkaisijaltaan pienempään reikään, jotta se sopii hyvin maahan. Tämä menetelmä sopii kevyisiin rakennushaaroihin ja sitä käytetään raskaaseen maaperään, jossa on tiheä maa. Positiivinen seikka on aidan jälleenrakentamisen yksinkertaisuus, kun kyseessä on vino - pylväät tasoitetaan samanaikaisen sledge-vasaran avulla.

Voit ostaa metallipilarit kierteellä lopussa. Kierrä ruuvit maahan, varmistaen sen riittävän tiivistyksen.

Asbestisementtipilarien asennus aitaukseen

 • Yleisimmät pylväät, joiden läpimitta on noin 12 cm. Asbotsementnaya-tukea ei pidetä vahvoina, joten soveltuu vain kevyisiin rakenteisiin. Oikea asennusikä on yli 50 vuotta.
 • Porat porataan noin 80 cm: n syvyyteen (sarakkeen korkeus on yli 2 m), mikä tekee laajennuksesta alle. Laajennus kaadetaan betonilla, ja seinät vahvistetaan ruberoidiputkella, joka työntyy 15 cm: n korkeuteen. Ruberoidin ulkonevan osan ympärillä on puinen muotti. Kaivo on täynnä betonia, mutta ei täysin. Vaikka liuos ei ole jäädytetty, aseta rautaportti tai tappi, jonka pituus on hieman alhaisempi kuin itse pylväs.
 • Lisäksi sen jälkeen, kun tanko on kiinnitetty liuoksella, pylväs on pukeutunut ja betoni kaadetaan kaikki jäljellä oleva tila muotin reunaan. Samaan aikaan rakenne ei kosketa maata lainkaan ja se on kiinnitetty kunnolla. Jäätymisen aiheuttaman murtumisen estämiseksi pilarien ontelo kaadetaan betonilla aivan ylhäältä, muodostaen kupera korkki veden kertymisen estämiseksi.
 • Vähemmän työläs tapa on mahdollista, samanlainen kuin metalliputkien asennus, jossa pilarit haudataan maahan ja kaadetaan betonilla. Mutta sen käyttö on sallittua vain hiekkaisilla mailla.

Asennus tiilipylväät aidalle

 • Tiilenpylväiden asennus alkaa liuskan perustusten valmistelusta. Tätä varten rikkoutunut tiili asetetaan kaivettuun kaivantoon ja betoniin. Tulevan postin paikalle ne kiinnittävät kiinteän raudoituksen useilla metallipuilla, jotka toimivat kehyksenä. Voit käyttää leveitä putkia.
 • Säätiön yläosa on peitetty vedeneristysmateriaalilla. Ennen asennuksen aloittamista tarkista oikeat merkinnät. Ensimmäinen rivi tarkistetaan tasaisuudesta tasolla. Tiilet asetetaan rungon ympärille ja ontelo täytetään betonilla.

Tiilipilarien asennus vaatii taitoa ja harvoin tehdään itsenäisesti ilman asiantuntijoiden osallistumista.

Pilarien asennusmenetelmä valumavesille ja pohjaveden läheisyydessä

 • Pehmeät maaperät ovat vaarallisia, koska ne pystyvät työntämään pylväitä yhdessä kaatuneen betonin kanssa pinnalle. Jo 2-3 vuoden kuluttua aidan lupaama kestävyys voi näyttää sivusuunnassa. Pohjaveden läheinen esiintyminen lisää korroosiota ja hajoamista ja aiheuttaa myös muutoksen ylemmässä kerroksessa.
 • Tällaisissa tapauksissa on tarpeen käyttää enemmän työvoimavaltaisia, mutta myös luotettavampia tapoja asentaa pilareita. Monet harjoittajat suosittelevat lisäävänsä kaivojen syvyyttä pohjaveden kulutustason alapuolella. Tämä menetelmä johtaa ratkaisun ylittämiseen eikä aina perustele itseään.
 • Seuraavaa menetelmää pidetään tehokkaampana. Valmistetun reiän pohjalle on asetettu 20 cm: n kerrokseksi murskattu kivi tai laajennettu savi. Kun sarake on asennettu, tila täyttyy myös 15 cm maanpinnalla. Nämä loput 15 cm kaadetaan betonilla. Runkomateriaalikerros antaa hyvän kuivatuksen eikä se ole veden virtauksen esteenä. Betonin yläosa takaa vahvan kiinnityksen. Vaikka monet rakentajat tällaisissa tapauksissa kieltäytyvät kokonaan betonista.

Yleiset askeleet asennusvirheiden asennukseen

 • Kun olet valinnut pilarien materiaalin ja optimaalisen asennusmenetelmän, jatka valmistamaan kaikki tarvittavat työkalut. Varmista, että tarvitset puutarhan ruuvin, lapion, romun, johteen, rakennustason, kuivatusmateriaalin. Valitusta menetelmästä riippuen voidaan tarvita kynnysmurskainta, kattopölyä, astiaa liuoksen ja sementin valmistukseen.
 • Vastuullinen vaihe - sivuston suunnittelu ja jakautuminen. Tulevien pilarien paikan päällä sijaitsevaan reunaan viedään tangot, joiden varrella lanka venytetään. Lisäksi jokaisen tapin on vastattava tiukasti toista vastapäätä. Kulmissa ne aikovat laittaa suurempia halkaisijapintoja suurille kuormille. Yhden osan suositeltava pituus - kahden sarakkeen välinen etäisyys - on enintään 3 m. Jos aidan rakenne on raskas, etäisyys pienenee 2,5 m: iin, jotta vältettäisiin sagging.
 • Ensimmäisen kulma-aseman asennuksen jälkeen ne siirtyvät toiselle kulmaportaalle, joka tasoittaa sen korkeuden suhteessa ensimmäiseen vesistöön. Kahden pilarin välissä on kaksi johtoa venytetään alareunassa ja yläosassa, jotka toimivat merkitsijöinä asennettaessa välikappaleita.
 • Merkittävillä korkeuseroilla (yli 25 cm) ehdotetaan asennettavaksi lisää pylväitä ja asentamalla askel-aidan. Porttien ja autoporttien paikoille asennetaan ylimääräisiä tukia, joilla on suurempi lujuus.
 • Pilarin kiinnitystä varten sen sijainti tarkistetaan pystysuoralla tasolla. On tärkeää, että kaikki pylväät eivät olleet vain samaa korkeutta, vaan myös pysyivät tarkasti. Käyttämällä betonitoimintaa, aidan kiinnittyminen alkaa aikaisintaan 3-5 päivää, jotta ratkaisun voidaan täysin ymmärtää ja kovettua.

Videopylväät

Voit asentaa aidan kesämökillä, ja voit tehdä sen itse, jos valitset monipuolisimman menetelmän ja materiaalin. Tällöin aita toimii pitkään ja ilman vuosittaista korjausta. Suosituin äskettäin ovat metallipylväät silmäverkkojen kanssa, usein aidat profiililta. Puiset aidat talousarvion version huonolaatuisesta puusta pystyttää epäkäytännöllinen. Monimutkaisempia rakenteita, joissa käytetään asbestisementtiä ja tiilikantoja, tarvitaan asiantuntijoiden apua.

Asennustyön asentaminen yhteen tasoon

Nimeni on Alexander, ja kerron teille tarinani lasertason käytöstä. Mökin reunalla oli puinen aita. Hän oli melko vanha mätä, hänet tuettiin jatkuvasti niin, että hän ei putoisi, he löivät lamellit, mutta pylväät murtuivat myös tähän antiikkiin, loppu oli tullut.

Olen luonnollisesti purkanut sen, heittänyt rokotuksen ja saivat loput polttopuun päälle. Aloin miettimään, millaista aita asetin luottamuksen herättämiseksi. Puuta taas? Ei luotettavasti, ja romuttaa 7-10 vuotta. Tämä vaihtoehto heitetään heti takaisin.

Se voi kaivaa maahan putkien palaset ja työntää niihin puiset talut taloudellisesti, mutta ei kauemmin, sillä puu kaadetaan putken ja puun reunaan ja osa pylväästä pysyy putkessa. Päätin, että aita tehdään kiinteistä putkista, joiden läpimitta on 100 mm.

Putkien välinen etäisyys on 2,5 metriä, sillä jos teet etäisyyden suurempia, 5 cm paksuiset ja reunatut laudat 10 cm leveät. Koska minulla on 20x30 metrin juoni, se kesti 42 senttiä 2,5 metriä pitkä.

En ollut hankalaa ja ostanut putkia, koska olen tottunut maksamaan laadukkaita asioita. Minulla oli moottoripyöräpora tilalla, joten se tuntui helppoa. Mutta se ei ollut siellä.

Alkoi merkitä pilareiden sijainnin. Hän porasi reiän, asetti putken juuren nurkkaan, vasarasi toisen pään ja vetosi köyden. Köysi oli jatkuvasti pumppaava tuulen kanssa, enkä voinut tarkasti porata reikiä putkien alle.

Sitten otin lasertason X-Line Helper 2D, vaikka linja ei näkynyt kadulla. Tietojen lukemisen jälkeen olen oppinut, että erityisesti lasertasolla tapahtuvaa työtä varten on olemassa vastaanottimen käyttötapa, joka lisää työn työtä ja määrittää laserlinjan sijainnin.

Luin horisontaalisen tason tasoittamisesta ja oppinut, että he käyttävät tasaustangon määrittämään korotukset. Menin heti, ostin lasersäteen vastaanottimen ja erityisen tasoitustangon, jonka pituus on enintään 2,4 metriä.

Kaikki ostetut työkalut, tapaus pysyi pienenä. Asentamalla X-Line Helper 2D -laserinauha kuvan / videon jalustalle, joka tulee niputettuun osion nurkkaan seisomaan napaan, niin että pystysuora laserlinja, jonka sijainti määriteltiin laserradiovastaanottimen avulla, kulkee kirjaimellisesti millimetreinä putken reunasta.

Sitten taas lasersäteen vastaanottimen avulla merkitsin putken reunan ja 2,5 metrin etäisyydet ja alkoi porata reikiä. Se osoittautui erittäin helppo porata. En kaivoi kovia syvyyksiä, noin 60 senttimetriä.

Aseta putki pystysuoraan ja ripottele maaperään. Nyt minun täytyi laittaa kaikki putket yhteen horisontaaliseen tasoon. Tätä varten siirsin jalustalle, jossa on lasertaso, niin ettei mitään horisontaalista lasertasoa ole päällekkäinen.

Kiinnitin lasersäteilyn vastaanottimen korkeudeltaan 190 cm korkeudensäätöön kiinnikkeen avulla, koska se oli tässä korkeudessa asennettuna ensimmäinen putki, josta minä työnnin kauemmaksi.

Kaikkia putkia kulkee peräkkäin siirtämällä vastaanottimen kiskolle määrittämällä liikaa ja tarpeen vaatiessa syvennetty tai nostettu tuki.

Se ei ollut niin järkyttävä tapa, että asensin tuet tulevalle aidalle!

Asennustyön asentaminen

Jos harkitset mahdollisuutta asentaa pilarit omiin käsiisi, sinun on tutkittava tämä ongelma pienimpiin hienovaraisuuksiin. Jotta saisit mallin, jolla on pitkä käyttöaika, sinun on tiedettävä, miten asennuspositit asennetaan oikein.

Loppujen lopuksi, jos pohja on huonosti valmistettu, materiaalia ei käsitellä ja tukipylväiden kaarevuus, aidan kesto on useita vuosia ja sen toiminta on ongelmallista.

Materiaalia voidaan käyttää

Voidaan käyttää seuraavia tukipilarin tyyppejä, jotka ovat erilaiset materiaalin valmistuksessa käytettävän materiaalin tyypin mukaan:

Jokainen vaihtoehto on parempi laittaa tietyntyyppiseen aidan kangas. Esimerkiksi verkkomateriaalia on helpompi asentaa metallitukeen, koska niillä on jo koukut verkon kiinnittämiseen. Profiililevyllä on pieni paino, joka mahdollistaa minkä tahansa materiaalin asentamisen tällaiseen aitaukseen: tiili, metalli, puu.

Mutta malleja, joissa pihdit ovat imukerroksen materiaalia, käytetään useammin metalli- tai puukantojen kanssa.

Lisäksi on olemassa yhdistelmiä: tiili- tai kivenjalka + tärylevyjen täyttöosat. Betonipäällysteiden asennus toteutetaan yleensä saman materiaalin rakenteen aikana.

Tapoja asentaa aidan pylväät

Kun rakentaminen on suunniteltu käsin, tulee esille kysymys siitä, miten asennat asennusportaita. Teknologian valintaan vaikuttavat kaksi tekijää: koko rakenteen kokonaispaino; maaperän rakenne.

Tarjotaan useita eri vaihtoehtoja:

 1. Butovanie. Se käyttää rikkoutuneita tiiliä, soraa, raunioita. Tämä menetelmä tarjoaa tukien tukevuuden varsin voimakkaasti, ja lisäksi materiaali toteuttaa myös viemäröintijärjestelmän toiminnan. Asennus perustuu materiaalin maksimaalisen tiivistämisen periaatteeseen. On suositeltavaa käyttää tätä menetelmää maissa, joiden rakenne on märkä, savea. Erityisen tehokas haukkuminen kallistamalla maaperää.
 2. Betonoinnin. Se on oikein pidetty kestävimpänä vaihtoehtona, mutta asennettaessa aidan omilla kädillä syntyy vaikeuksia: on tarpeen vaurioittaa laasti oikein, suorittaa pilarien vedeneristys, antaa betonin kuivuaikaa (enintään kolme päivää). Betonisointi voi olla osittainen tai täydellinen. Ensimmäisessä tapauksessa vain pylvään kaivon yläosa kaadetaan liuokseen (20-40 cm maanpinnan alapuolella). Toinen vaihtoehto on sarakepohja ja sillä on korkeampi luotettavuus. Täysi betonitointi soveltuu mille tahansa maaperälle.
 3. Ajaminen sisään Tätä vaihtoehtoa käytetään yleensä aidan rakentamisessa metalliputkien pohjalta, joissa on pyöreä poikkileikkaus ja puiset analogit. Kantokahvan käyttämiseen saa käyttää enintään 2 metrin korkeutta tukevia käsiä. Lisää maakohtaisia ​​pylväitä asennetaan maahan erikoislaitteiden (mummi) avulla. Mutta tällä tavalla rakennettu aita ei ole kovin luotettava, joten sitä käytetään yleensä kevyen tai väliaikaisen aidan rakentamisessa.
 4. Ruuvataan sisään Tämän tekniikan toteuttamiseksi käytetään erityisiä tukia - ruuvipilareita. Ne on esitetty laajan toteutusvaiheen avulla. Kuitenkin kestävimmät ovat monikierroksia. Ruuvattavia pylväitä käytetään erilaisten rakenteiden maaperään.

Jokainen vaihtoehdoista on ominaista yksittäisistä ominaisuuksista, jotka sinun tulisi tietää etukäteen, jos aiot asentaa aidan omiin käsiinsä.

Tukisyvyys

Tukin upotus syvyyteen maaperään määräytyy aitojen suunnittelun kokonaispainosta: sitä raskaampi aita, sitä syvemmät jalustat asennetaan. Pilarin asemaan vaikuttavat myös maaperän rakenne: pohjaveden taso sekä maaperän jäädytys. Aidatyyppien suositeltava asennussyvyys on arvo, joka vastaa 30% rakenteen korkeudesta.

Useimmiten aidat on rakennettu 2-3 m maanpinnan yläpuolelle, riittävästi telineiden asennusta on 1 m. Aseen painon vuoksi on muita suosituksia. Joten raskaiden rakenteiden osalta pilarien asennus vähimmäistaso on 1 m, kevyiden aidojen kohdalla se on jopa 50 cm maanpinnan alapuolella.

Tukien pystysuora asennus: miten tämä voidaan saavuttaa?

Vaikeinta mukauttaa omiin käsiinsä ilman kokemusta ja yleisiä rakenteita. Siksi on parempi kutsua avustaja tähän. Ensin sinun on asennettava tuki kaivoon. Sijainti tarkistetaan rakennustasolla ja luodilla.

Jos tässä vaiheessa on epävarma perustaa tukia, se vaikeuttaa aidan toimintaa entisestään, koska tukien vääristyminen vaikuttaa imuletkun osuuksien laatuun. Tämän seurauksena portti ja portti voidaan sulkea tiukasti, mutta silti on ponnisteltava.

Jos haluat kohdistaa navat kädet yläreunaan, sinun on valmisteltava lasertaso tai käytä säännöllistä köyttä / johtoa. Vertailuarvoa venytetään syrjäisimpien pilarien väliin, minkä perusteella muut tuet ovat rivissä.

Pilarien vaiheittainen asennus

Alkuvaiheessa on tarpeen valmistaa seisontatuet, jotka tehdään käytetyn materiaalin mukaan: metalli puhdistetaan ruosteesta, puu on kyllästetty antiseptisilla aineilla, alempi osa on päällystetty bitumimateriaalilla.

Merkintöpisteiden avulla määritetään pilareiden tuleva sijainti. Maaperän tyypin ja aihion rakenteen painon mukaan valmistetaan halutun syvyyden maaruuveihin.

Ensimmäinen sarja tuki. Jos reunojen sivujen pituus on suuri (yli 20 m), on suositeltavaa asentaa ylimääräinen napa sivun keskipisteeseen. Ja sen jälkeen voit aloittaa jäljellä olevien tukipylväiden syventämisen tietyllä askeleella (2-3 m).

Kun pinnan tasojen ero jopa 30 cm: n etäisyydelle pystytään rakentamaan aita, joka kohdistaa kaikki pylväät yläreunaa pitkin. Jos maaperässä on merkittäviä puutteita, on ryhdyttävä toimiin. Asennustelineiden asennuksen jälkeen telineet on kiinnitetty valitun tekniikan mukaisesti.

Asennuksen asentaminen omiin käsiisi: menetelmät ja esimerkit

Aidan rakentaminen alkaa tukipalkkien asennuksen avulla. Mitä luotettavampi ne asennetaan, sitä kauemmin aita toimii tuulen ja huonon sään vaikutuksesta. Siksi tämä työvaihe on kaikkein vastuullinen, ja se on tehtävä teknologian mukaisesti. Tarkistamisen jälkeen voit lujasti sijoittaa sauvat ja rakentaa aidan omiin käsiisi houkuttelemalla palkattuja työntekijöitä ja laitteita.

Asennustukien tapoja - joista valita?

Käytössä olevien aidojen rakentamisen aikana 3 tukirakenteiden asennustapaa:

 • suora ajaminen maahan;
 • osittainen betonointi;
 • telineen maanalaisen osan täydellinen kaataminen, mukaan lukien kiinnitysjalan asennus.

Huom. Sitä vastoin osittainen betonointi suoritetaan kahdella tavalla: kaadetaan ns. Betonipyörää tai täytetään kuoppa jäädytysrajan alapuolella.

Pilarin asennusvaihtoehdot

Jokainen näistä menetelmistä käytetään tietyissä olosuhteissa riippuen maaperän laadusta, niiden kyllästymisestä kosteuteen ja jäätymisasteeseen. Lisäksi menetelmien valintaan vaikuttavat rakenteen painon ja sen tuulen aiheuttamat pystysuorat ja sivuttaiset kuormitukset. Kiinteissä aidoissa on tärkeä sääntö: niiden on kestettävä tuulikuormat, jotka joskus ylittävät aidan painon.

Kiinteän aidan kuormitus profiililevystä

Yksinkertainen pylväiden maantieajo mahdollistaa rakentamisen nopeuttamisen ja vähentää merkittävästi sen kustannuksia. Toisin kuin nämä edut, menetelmällä on lukuisia haittoja:

 1. Tuulen nopea ravistelee hiljaa pehmeää tai löysää maata (chernozem, savia, hiekkaa), ja se lakkaa, kun siihen kiinnitetään kiinteä saantiosasto, jossa on suuri tuulivoima. Jälkimmäinen sisältää terasseja, polykarbonaattia ja erilaisia ​​puisia levyjä.
 2. Jos aitojen korkeus ylittää 2 m, tuulet osoittavat joka tapauksessa tukkeutuneen pylvään, myös yhdessä ilmavirran läpinäkyvän verkon kanssa.
 3. Alueilla, joissa savi märkä maaperä, turpoaminen alhaisissa lämpötiloissa, tällaiset tuet tulevat maasta ensimmäisellä talvella 5-10 cm. Sitten he lopulta kallistuvat tuulen.
 4. Ajamisen jälkeen pylväs ei pysty kuljettamaan suurta kuormitusta. Metallirakenteita tai taiteellisen taivutuksen elementtejä ei voida kiinnittää siihen.
Raskaat taotut aidat

Tästä seuraa, että telineiden tukkeutumista voidaan käyttää seuraavissa olosuhteissa:

 • kun kova tai kivinen maaperä on sivustossasi;
 • Aitaus on mahdollista pehmeästi maata, jos aitojen korkeus ei ole yli 1,5 m, ja katot on valmistettu verkosta - ketjuliitosta tai muuta tuulenläpäisevää materiaalia;
 • jos tarvitset nopeasti väliaikaisen aidan rakentamista;
 • kun rakennat pajuja tai alhaisia ​​koristeellisia aidoja lähellä kukkapenkkejä ja etupihoja.
Puutarhojen aitaukseen voidaan päästä maaperään

Betonointi vaatii runsaasti työvoimaa, aikaa ja rahaa. Vain betonin kovettuminen kestää 3 viikkoa, puhumattakaan ainesosien ostamisesta seoksen valmistuksessa ja betonisekoittimien etsinnässä. Vastaukseksi saat seuraavat bonukset:

 • kestävyys (aita hiljaa kestää 30-50 vuotta materiaalista riippuen);
 • asianmukaista betonointia sovelletaan kaikentyyppisiin maaperään;
 • betonisekoittimen raudoitus sopii kaikentyyppisiin aitoihin, myös raskaisiin (kivi, tiili, metallirakenteet, taonta).
Tiilen pilarin aita

Huom. Rämeitä ei voida betonoitua kosteassa, kosteutta sitovassa maaperässä. Mutta tällaisissa tilanteissa se ei säästä ja ajo, sinun täytyy järjestää pile-ruuvi perusta.

Näyttää siltä, ​​että telineasennustekniikan valinta riippuu kunkin tapauksen olosuhteista. Tukkeutuminen säästää aikaa ja rahaa, mutta se ei ole aina sovellettavissa. Betonia käytetään kaikkialla ja tarjoaa luotettavuuden ja kestävyyden mille tahansa rakenteelle, vaikka se maksaa enemmän. Vakailla kuivilla mailla rakennuskustannukset pienenevät tukien osittaisen betonisoitumisen vuoksi.

Pilarien materiaalit

Maata ympäröivän aidan asennusta varten käytetään seuraavia tyyppisiä pylväitä:

 • puupalkista ja hirrestä;
 • erilaisista metallitelevisioprofiilista ja pyöreistä putkista, kanavista ja kulmista;
 • tiilestä ja betonista.
Puinen aita

Ohje. Kanavia ja kulmia käytetään sekä yksittäin että kaksinkertaisesti, jotka on hitsattu "laatikossa".

Tavallisesti puulaatikoita asennetaan laattojen, levyjen tai ohuiden tukkien (paling) asentamisen yhteydessä. On myös kätevää käyttää niitä yhdessä pehmitetyn verkon tai verkon kanssa. Puupylväiden etuja ovat:

 • alhainen hinta;
 • käsittelyn helppous ja sisäänottoosien kiinnittäminen;
 • materiaalin murtumislujuus, joustavuuden puute, kuten metalli;
 • Tukia voidaan antaa upealla ulkonäöstä veistämällä, lakattamalla tai maalaamalla.
Palisade puisilla tuilla

Puun käyttö tukipilareina on yksi merkittävä haitta - materiaali heikkenee nopeasti sääolosuhteista. Jotta puuteline ei mätää 10-15 vuodessa, sitä on käsiteltävä antiseptisellä ja jaksottaisesti maalatulla. On myös vaarana, että aita tarttuu tulipaloon vahingossa pudotusta savukepitistä.

Metal - yleinen ratkaisu erilaisten aidojen rakentamiseen, mutta kalliimpaa. Vaikka teräsputkia on myös suojattava korroosiolta, ne kestävät paljon pitempään kuin puiset telineet. Metalle voidaan kiinnittää eri materiaaleja, jotka vaihtelevat puusta ja taonta-elementeistä. Teräshyllyjä käytetään pääsalanrakenteiden rakentamisessa - ne toimivat tiilipilarin ytimenä, johon portit ja portit hitsataan myöhemmin.

Teräsputki toimii kehyksenä tiilikannuille.

Ohje. Aaltopahvista ja polykarbonaatista valmistetun aidan nopeaan kokoonpanoon on saatavana valmiita metalliputkien ja kiinnittimien sarjaa.

Eurofence betonipilarilla

Betonipylväät asennetaan ns. Eurofence-yksikköön, joka koostuu yksittäisistä levyistä, jotka on koristeltu kohokuvioiduilla kuvioilla. Muissa tapauksissa betonituotannon käyttö on epäkäytännöllistä korkean hinnan ja monimutkaisen asennuksen vuoksi (telineet ovat melko raskas). Mutta he elävät myös pitkään - jopa 50 vuotta, he eivät pelkää tuulia, sadetta ja lämpötilaeroja.

Sarakkeiden valinta jaksoittain

Puisen aidan rakentamiseen suositellaan käytettäväksi sellaisten materiaalien tukena:

 • puutavara 10 x 10 cm, vähintään 8 x 10 cm;
 • loki, jonka läpimitta on 100-150 mm;
 • palstaamista varten, on parempi kierrättää puuta, jonka enimmäiskoko on 15 cm.
Pylväät on toivottavaa valita halkaisijaltaan samanlaiset lokit.

On tärkeää. Ennen käyttöä lokit on poistettava kuoresta. Se pesii paljon loisia, jotka voivat pilata aidan telineessä muutamassa vuodessa.

Valitessasi puutukia, on kiinnitettävä huomiota paitsi osaan, myös selvittämään puulajit. Koivut ja poppelit eivät sovellu katujen rakentamiseen, koska ne liikkuvat nopeasti. Paras valinta hinnan / laadun suhteen on havupuut. Ne sisältävät merkittävän määrän luonnollisia hartseja, jotka auttavat vastustamaan ympäristövaikutuksia.

Profiiliputket aidalle

Kun valitset metallipylväät, huomioi seuraavat suositukset:

 • 2-2,5 m: n aitauskorkeudella, ota 60 x 40 mm: n profiiliputken poikkileikkaus, 40 x 40 mm: n kokoiset tuotteet menevät 1,5 m: n aitaukseen;
 • pyöreän putken optimaalinen halkaisija on 57 mm;
 • kulmien ja kanavien enimmäiskoko erikseen asennettuna on vastaavasti 90 ja 160 mm.
Kaaviokuva, jossa näkyy putkiosa

Neuvoston. Jotta teräs kannat kestää vähintään 20 vuotta, valitse metallirulla, jonka seinämän paksuus on vähintään 3 mm.

Pylväät, joihin portit ja portti ovat kiinni, lisäävät kuormitusta, joten niiden osuuden on oltava suurempi. Yleensä 100 x 120 mm: n tai pyöreän 109 mm: n halkaisijan muotoiset putket ovat riittävät. Kanavien ja kulmien poikkileikkaus pysyy ennallaan, mutta portille ne yhdistetään pareittain hitsaamalla "laatikkoon".

Perusparametrien laskeminen omien käsien asennusta varten

Ostettujen materiaalien määrän laskemiseksi on määritettävä aidan parametrit - kokonaispituus, korkeus, tappien asennustiheys ja niin edelleen. Laskentalgoritmi on seuraava:

 1. Mittaa aidan koko pituus nauhamittauksella. Määritä aidan korkeus turvallisuussyistä ja henkilökohtaisten toiveiden perusteella. Kuten käytännössä käy ilmi, kiinteän aidan rakentaminen yli 2,5 metrin korkeudella ei ole taloudellisesti toteutettavissa. Optimaalinen korkeus mahdollistaa materiaalien säästämisen 2 m (kuuden metrin putki on jaettu kolmeen osaan).
 2. Määritä pylväiden korkeus. Periaate on tämä: Luotaessa luotettava tukivarsi maahan, seisotus on upotettava maahan vähintään 1/3. Jos aiot rakentaa 2 metrin aidan, sen on oltava vähintään 1 metrin päästä maahan, sen koko pituus on 3 metriä.
 3. Laske sarakkeiden määrä niiden asennusväli riippuen.
Aidat, joiden korkeus on yli 2,5 m, ovat parhaiten verkosta valmistettuja

Neuvoston. Valmisteluvaiheessa kannattaa sopia naapureiden rakentamisesta, jolloin myöhemmin ei ole kiistoja tonttien rajojen yli.

On tärkeää valita oikea askel tukejen asennukselle riippuen aidan alueesta ja tuulesta. Pilarien välisen etäisyyden tulisi olla välillä 2-3 metriä. On epäkäytännöllistä ottaa pienempi aikaväli talouden näkökulmasta, ja suurempi aikaväli vähentää voimakkaasti rakenteen luotettavuutta. Tarkka valinta tehdään yksitellen.

Kiinteä aita, jonka optimaalinen etäisyys on 2,5 metrin pylväiden välissä

Esimerkki laskennasta pituusalueelle on 13,4 metriä ja aitauskorkeus 1,5 metriä:

 1. Jos tämä etäisyys on jaettu neljään osaan, tasoitusvaihe on 3,23 m. Tällaisen pituuden mukaan aita voidaan rakentaa tiilestä tai ketjulenkistä metallipylväistä. Ei ole toivottavaa laatia ammatillista levyä tai muuta jatkuvaa materiaalia;
 2. Jakautuminen 5 osaan antaa optimaalisen etäisyyden 2,56 m. Tämä on sopiva vaihtoehto useimmille aidatuille, sekä puulle että metallille.
 3. Jos jakat etäisyyden kuuteen, niin kunkin pituus on 2,12 m. Tällaisen aidan luotettavuus on sen korkeudella, vaikka rakentamisen kustannukset kasvavat. Mutta täällä voit säästää pilareiden poikkipinta-alaa ja ottaa pienempää kokoa valikoimasta.
Esimerkki halkaisusta 4: iin

Neuvoston. Optimaalinen etäisyys 2 m: n pituisen jatkuvan aidan pylväiden välillä on 2,5 m. Tämä on paras vaihtoehto hinnan / luotettavuuden kannalta, kun kyseessä on suosituin metallipylväistä valmistettu aaltopahvi.

Esimerkki halkaisusta 5 jaksoon

Jos valitset 2,5 m: n optimaalisen nousun, aitauksen rakentaminen vaatii 6 metriä, joka ulottuu 1,5 metrin korkeudelle maanpinnan yläpuolella. Laskelman mukaan jalustan kokonaispituus yhdessä maanalaisen osan kanssa on 1,5 / 2 x 3 = 2,25 m, 2,5 metrin marginaalilla. Kaikkiaan tarvitaan 2,5 x 6 = 15 m putkea tai kanavaa.

Ohje. Betonipoikkeamissa on kiinteä 2 m pituinen pituus, joten pilareiden lukumäärää on helppo laskea.

Asennuksen asentaminen ajamalla

Rakennustöiden suorittamiseen tarvitaan erilaisia ​​työkaluja ja kiinnikkeitä:

 • mittauslaitteet - mittanauha, nestetaso;
 • pitkä lanka ja merkintätapit;
 • manuaalinen tai mekaaninen porakone;
 • kelkkapassi tai kannettava hydraulinen vasara;
 • lapio;
 • rammer.

Jos aiot laittaa puupylväitä, ne on käsiteltävä niin, että ne eivät kaadu maahan. Ensin peitä koko kantaja antiseptisellä koostumuksella, kuten Novotex tai Biosept, ja sitten jauhaa maanalainen osa sulaa bitumia.

Neuvoston. Bitumipäällysteen on pysyttävä tiukasti pinnalla, muuten se irtoaa ajettaessa napaa. Tästä syystä ei ole suositeltavaa käyttää kylmiä bitumiyhdisteitä ja alukkeita telineiden suojaamiseksi.

Maalatut metalliosat

Ennen asennusta metallipylväiden maanalainen osa on puhdistettava ruosteesta, päällystetty alustalla ja myös kuumaa hartsia. Toimenpide ei vie paljon aikaa, koska bitumi jäätyy melko nopeasti.

Työn järjestys

Aseen tukiosan asentamisen ensimmäinen vaihe on merkintä. Pidennä merkkijonoa äärimmäisten pisteiden välissä olevista panoksista ja mittaa sitten lasketut välekset sen välissä olevien viestien väliin ja merkitse niiden asennuspisteet. Asennustekniikka on seuraava:

 1. Poraa kaivoja arvioidun syvyyden nimetyissä pisteissä. Porauksen halkaisijan tulee olla pienempi kuin napakappaleen poikkileikkaus 2-4 cm: llä. Poraamisen aikana yritä pitää työkalu pystyasentoon eikä kallistaa sitä, jotta se ei murtaisi kaivon seinämiä, jolloin seisku ei pääse käsiksi kaatumatta.
 2. Puupylväiden päät on toivottavaa varastaa, joten ne ovat kätevämpiä työntää reikään.
 3. Tiivistä kaivon pohja jyrsimellä ja kaada hiekkaa tai hienoa murskattua kiveä.
 4. Aja ensimmäistä koukkua murskaimella haluttuun korkeuteen. Tarvitset avustajan palvelut, jotka tukevat tuen loppua eivätkä salli sen värähtelemistä.
 5. Toista edellinen toimenpide viimeisellä sarakkeella ja piirrä köysi niiden väliin ylätason yläpuolelle.
 6. Pistota jäljellä olevat telineet keskittyen merkkijonoon. Ripottele ne kaikkiin sivuihin ja paina sitä alas.
Sivuston aitauksen merkitseminen

Se on tärkeää! Pilarien asennusta varten tarvitaan selkeä pystysuora, joten sitä on seurattava porauksen aikana. Tukia ei voida tasata ajaessasi, jos kaivo porataan väärin. Mutta jos näin tapahtuu, voit korjata tapauksen alla kuvatulla tavalla.

Photoinstructions ajaa telineitä

Asentaminen postit zabutovkoy

Tämän menetelmän toteuttamiseksi tarvitaan keskikokoisia, rikkoutuneita tiiliä ja laattoja tai suuria murskattuja kiviä. Asennusohjeet ovat seuraavat:

 1. Poraa tai kaivaa vaaditun syvyyden reikä. Sen tulee olla 10-15 cm leveämpi kuin tukijalka.
 2. Tampa pohjan pohja ja lisää rikki. Pyydä avustajaa asettamaan sarake ja pitämään se pystyasennossa käyttäen rakennustasoa.
 3. Täytä välilyönti maanpinnan ja vastustuskykyisten kivien tai raunioiden välillä.
 4. Aseta asennettu pylväs päälle maan päällä ja tiivistä se.
Tukijalustan asettelu

Ohje. Vanha vanhanaikainen tapa kiinnittää tuki tiukasti zabutovkiin. Sinun on tehtävä nestemäinen savi-liuos vedellä ja kaada se kumpaankin kuoppaan. Savi täyttää kaikki huokoset ja kiinteytymisen jälkeen se ei ole pahempi kuin betoni.

Video viestien estämisestä

Ohjeet betonitoimille

Tämä tekniikka mahdollistaa M100 betonisekoitusten täydellisen tai osittaisen täyttämisen kuivassa maaperässä ja M150: ssa, kun maa on märkä. Laskettaessa betonitoimille tarvittavien materiaalien lukumäärää käytetään taulukon tietoja, joissa niiden tilavuudet on merkitty erilaisten laastien valmistukseen.

Asennustyön asentaminen - työtavat ja tekniikka

Arkkitehtonisen kokonaisuuden kiinteästi kuuluvan esikaupunkialueen aidan on oltava houkutteleva ulkoasu, luotettava ja kestävä. Aukon massasta ja luonnon tekijöiden tärkeimmistä kuormista tunnetaan pylväät, tuet, joita käytetään erilaisissa materiaalimuotoisissa putkissa, kiveissä, tiilissä ja betonirakenteissa. On tärkeää valita oikea materiaali ja asentaa aitaustukit, jotta pystytään varmistamaan pystytetty aita ja pitkä käyttöikä.

Asennustyön asentaminen - asennusmenetelmien ominaisuudet

Aidan tukipylväiden asennusvaihtoehtojen oikea valinta riippuu sivuston omistajan aitouden, maaperän ominaisuuksien ja mieltymysten suunnittelusta.

Pilarit voidaan murskata maaperään törmäyksellä tai betonoituna aiemmin valmistetuissa kuopissa.

Jokaisella menetelmällä on tiettyjä etuja ja sillä on samanaikaisesti heikkouksia.

Esto: edut ja haitat

Kiinapuikot ovat talousarviomenetelmä, jolla luodaan nopeasti tukirakenne.

Tukipilarien upotusmekanismi maaperään iskun vaikutuksesta on ajettavien osien käsin tai erityisten ajovarusteiden avulla.

Tekniikkaa sovelletaan keskimäärin tiheyteen ja pieniin kiviaineksiin. Laakereiden laatimisen suosiminen on tärkeää arvioida tämän tekniikan kaikkia osa-alueita.

Pilarien menetelmän tärkeimmät edut tunkeutuvat iskuilta:

 • ei ole tarvetta valmistaa kuoppia tuet. Tämä yksinkertaistaa huomattavasti asennusprosessia ja lyhentää työaikaa.
 • alhaiset kustannukset toimenpiteistä asennus navat. Kustannukset, jotka liittyvät telineiden asentamiseen ilman sementin, hiekan ja soran käyttöä;
 • mahdollisuus itsevuokraustukien käyttämiseen mökillä tai yksinkertaisella mallilla vasaraa varten. Ei ole tarpeen houkutella palkattuja työntekijöitä ja käyttää erikoislaitteita;

Pilari-tekniikalla on heikkouksia:

 • vähäisen tiheyden omaavien aita-alusten vakauden väheneminen - hiekka, suon ja turpeen. Epäonnistumisen purjehdus voi vääristää pylväitä sulkevan rakenteen myöhemmällä putoamisella;

Betonointi: Hyödyt ja haitat

Perinteinen tukipilareiden kiinnitysmenetelmä on betonisekoitettujen elementtien kiinnittäminen valmiisiin kaivoihin.

Aitauspisteiden asentaminen edellyttää reikien tekemistä maaperään, jonka syvyys on 30% tuen tuen ulkonevasta osasta.

Asennustyökalujen asennus betoniin, on kaatunut betoni on kiistaton etu:

 • parannettu seinämän kestävyys. Riippumatta maaperän kosteudesta, aita on vakaa ja, jos sitä käytetään oikein, sitä voidaan käyttää vuosikymmenien ajan;

Positiivisten näkökohtien monimutkaisuudesta huolimatta betonin tekniikassa on joitain haittapuolia:

 • aitojen asennuksen kesto. Kaivosten kaivaminen, betonin asentaminen, betonin kaatoaminen ja kovettuminen voi kestää kauan.
 • työhön liittyvän monimutkaisuuden ja konkreettisen ratkaisun käytön lisääminen. Rakennusmateriaalien hankintakustannusten määrä kasvaa suhteessa aitojen pituuteen;
 • todennäköisyys työntää tukipylväitä maasta, betonialueilla, joilla on kohoava maaperä. Kosteuden jäätyminen negatiivisessa lämpötilassa puristaa betonituen pienistä kuopista 40-60 cm.

Parhaan ratkaisun valinta

Ennen päätöksentekoa on tärkeää analysoida huolellisesti riskitekijät ja harkita tarkkaan optimaalisen menetelmän valitsemista. Kun päätät aidan asentamista varten, harkitse seuraavia kohtia:

 • aitauksen paino;
 • tuulivoiman aita;

Halvaus alhaisin kustannuksin nopeasti asentamaan aidan tukkeutuneisiin tiloihin voi johtaa aidan vakauden menettämiseen ja ennakoimattomiin kustannuksiin. Rakentajat suosittelevat mieluummin luotettavampaa, vaikkakin aikaavievää asennustapaa - tukien asentamista kaivoon, jota seuraa betonointi. Kuitenkin väliaikaisten aidojen, jotka on valmistettu metalliverkosta tai puusäleistä, on mahdollista käyttää tuoleja, jotka joutuvat maahan.

Vasarapylväät

Teosten valmistelu: järjestelmän kehittäminen ja laskenta

Aseiden tukemiseen tarkoitettujen toimenpiteiden toteuttamista edeltää asennusjärjestelmän kehittäminen ja tarvittavien laskelmien suorittaminen.

Kaavio osoittaa tukipylväiden välisen etäisyyden, joka riippuen aidan ominaisuuksista riippuen on 2,5-3 metriä.

Tietäen aidan alueen koon ja pyytämällä askelta tukien välillä on helppo laskea telineiden määrä. Esimerkiksi suorakulmainen alue, jossa on 6 eekkeriä sivuilla 20 ja 30 metriä, määrittelemme pylväiden lukumäärän:

 • laske alueen kehä, lisää sen sivujen pituus. Saamme 20 + 30 + 20 + 30 = 100 metriä;
 • Määritämme tukien tarpeen jakamalla kehä vaiheen - 2,5 metriä. Telineiden määrä on 100: 2,5 = 40 kappaletta.

Laskelma on yksinkertainen. Kuitenkin, jos on portteja ja wicket, on välttämätöntä ottaa huomioon tämä etäisyys lisäksi laskettaessa.

Materiaalin tarpeiden laskemiseksi sinun on määritettävä aidan korkeus ja lisäämään siihen maaperään kohdistuvan tuen pituus.

Maaperälle upotetun jalustan koko on oltava vähintään 1/3 tukien korkeudesta, joka nousee maaperän tason yläpuolelle.
Esimerkiksi kaaviossa esitettyyn tukeen, jonka korkeus on 2,05 metriä maanpinnan yläpuolella, syvennetyn osan pituus on 1,2 metriä.
Telineen kokonaispituus on 2,05 + 1,2 = 3,25 metriä (3,2 metriä pyöristetty).

Runkojen lukumäärän kertominen kunkin tukielementin pituudella saadaan, kun tarvitsemme materiaaleja pylväiden valmistukseen.

Tulos: 40x3.2 = 128 metriä. Jos aita-alue on 6 aaria, tietyn koon 20x30 metriä, sinun täytyy ostaa materiaalia telineitä, joiden kokonaispituus on 128 metriä.

Pilarien materiaalin valinta

Käytettäessä tukia tukipilareita, joita suunnitellaan upotettavaksi maaperään lyömäsoittimella, voit käyttää tavanomaista tai muotoiltua putkea.

Kun otetaan huomioon betonin lisääntynyt hauraus sekä puun halkeilun mahdollisuus iskujen kuormituksen vaikutuksesta, vain metalliosat sopivat tuke- mien asentamiseen ajotavalla.

Vaaditut työkalut

Ajotavasta riippuen ja tukien koosta voidaan käyttää:

 • tavallinen murskaaja;
 • erityinen ajo-ajo.

Kannattavissa jopa kahden metrin korkeuksilla pystytään käsin ja automatisoitu - 2-3 metriä.

Sivuston erittely ja valvonta edellyttää asennusta:

 • mittanauha;
 • johto ja tapit;
 • rakennustasolla.

Tekniikka toimii

Tukien asennustöiden monimutkaisuus mahdollistaa korroosionkäsittelyn ja asennuksen.

käsittely

Alustan upotettu osa tulisi esikäsitellä koostumuksella, joka suojaa korroosiolta - bitumista, maalista tai maaperästä. Suojapinnoitteen kuivumisen jälkeen voit asentaa pylväät.

Rackin asennus

Aseenkytkentäportaiden toteutus algoritmi on melko yksinkertainen:

 1. Merkitse alueen ympärysmitta nauhalla, jossa on tapit.
 2. Jaa tontin sivut tasaisin välein, ohjattu aikaisemmin kehitetyllä järjestelmällä.

Video: tukkeutumisen jälkeen

Betonituotteet

Valmisteluvaihe: betonimallin valinta ja laskelmat

Valmisteluvaiheessa on tärkeää määrittää pilarien betonointimenetelmä. Betoni voidaan upottaa kokonaan upotuspylvään osaan, joka upotetaan kaivoon tai osittain betonipohjaan:

 1. Pilarin pohjan täydellinen betonisointi suoritetaan vakailla maaperillä, joilla on alhainen kosteuspitoisuus. Maaperään upotetun tuen osa on kerrostumalla ja se kaadetaan betonilla maaperän tasolle.

Osittaisen betonointimenetelmän käyttö mahdollistaa betonin säästämisen.

Materiaalimäärän määrittäminen betonisoitujen tukien osalta tehdään riippuen aitojen pituudesta ja pilarien välisestä aikavälistä. Laskentalgoritmi on sama kuin käytetyille virroille.

Laskettaessa vaaditun betonin kokonaismäärää kerrotaan kuoren tilavuus, joka on täytetty tuki- elementtien lukumäärän kanssa. Kaivon pohjan alueen syvyyteen kerrotaan, kun saamme betonin määrän yhden tuen kaatamiseksi.

Laskelmissa voidaan jättää huomiotta tukipylvään pieni halkaisija. Laske betonin määrä kokonaan täyttämään halkaisijaltaan 0,4 metrin syvyys ja 1,2 metrin syvyys:

 1. Määritä alustan pinta-ala, kertomalla 3.14 neliön säteellä - 3.14 x 0.2 2 = 0.1256 m 2.
 2. Laske liuoksen tilavuus, kertomalla alue syvyyteen 0,125x1,2 = 0,15 m 3.

Jos esim. On välttämätöntä tehdä betonista 40 pylvästä 1,2 m: n syvyyteen, tarvitaan 6,0 m 3 betonia (40x0,15 = 6,0).

Materiaali vinkkejä

Betonirakenteiden materiaalien valitsemisen kannalta on tärkeää varmistaa aidan rakentamisen luotettavuus. Seuraavat materiaalit käytetään betonoituihin aitausporteihin:

 • metalliputket, pyöreä ja profiiliosa. Tämä on monipuolinen materiaali, jota käytetään profiililattian, puun, metalliverkon tai teräsprofiilin asentamiseen;

Vaaditut työkalut ja materiaalit

Sumppujen muodostuminen voidaan suorittaa käyttämällä:

Merkinnän suorittaminen edellyttää:

Betonisointi vaatii betoniliuosta, joka perustuu Portland-sementtimerkkiin M300, hiekkaa sekoitettuna 1: 3: n suh- teen lisäämällä rauniot ja vesi. Se edellyttää:

 • kouruun tai betonisekoittimeen liuoksen valmistamiseksi;
 • lapiot ja kauhat.

Vaiheittaiset asennusohjeet metallipylväät

Lähetä valmistelu

Valmistelutyö sisältää:

 • metallipylväiden suojaus korroosiolta levittämällä alusta tai maali;

Tukien asennus

Esimerkiksi laajalti käytetyt teräsputket pitävät pilarien asennusta. Tee työ vaiheittain:

 1. Suorita ympärysmerkki köyden ja köysien avulla.
 2. Valmista kaivoja ruuvilla tai piikillä.

Teräsbetonituotteiden asennus suoritetaan samalla tavalla.

Video: miten betoni metalliset navat aita

Tiilien pilarien tekeminen

Asennus tiilintuet aidalle vaatii kokemusta asennuksesta ja tiukasta kiinnipitämisestä tekniikkaan.

Tärkeitä vivahteita

Kun päätät asentaa tiilikannat tulevalle aidalle, harkitse seuraavia asioita:

 • tukien asennus toteutetaan yhdessä aidan pohjan kanssa ja vaatii perustan;

Työjaksot

Asenna tapahtumajärjestyksessä:

 1. Suunnittele pinta ja merkitse aidan muoto.
 2. Määritä tulevien tukien koordinaatit.
 3. Valmista 80-100 senttimetrin syvä kaivanto.

Muista, että sisäänottoosien asennusta varten on tarpeen antaa upotettuja elementtejä sarakkeisiin.

Kivipilarien asennus on samanlainen kuin tiilikannattimien rakentaminen.

Video: pilarien asentaminen tiilistä

Video: pylväiden oikea asennus aitaukseen

Optimaalisen asennusmenetelmän valinta, laadukkaiden materiaalien käyttö ja tekniikan noudattaminen mahdollistavat itsenäisen asennuksen tuen aidalle. Vakiintuneet pilarit varmistavat tulevaisuuden aidan kestävyyden, joka sisustaa sivuston ja suojelee alueen luotettavasti ei-toivotuilta kävijöiltä.

Aseiden pilarien asentamista koskevat säännöt

Jotta ura asettuisi tasaisesti ja luotettavasti, ei kiertyä eikä repimään, on asianmukaista asentaa kantavat kannet asianmukaisesti. Riippumattomasta yksinkertaisuudesta huolimatta tässä prosessissa on omat vivahtonsa, joten on suositeltavaa tietää etukäteen, miten pylväitä asennetaan asianmukaisesti aidalle. Täällä kaikki on tärkeää: mittausten tarkkuus, asennustekniikka ja mittasuhteet betonin sekoittamiseen.

Pylväät profiilista aidalle

Miten nostetaan pilareita aidan alla

Aidat eroavat painon, koon, tuulen ja muiden muuttujien mukaan. Jotta aidasi olisi mahdollisimman kestävä, sinun on valittava oikea tuki.

Pylväät ovat:

 • puu;
 • betoni;
 • asbestiputkista;
 • metalli;
 • tiili;
 • kivestä tai hiekkakivestä.

Tyypistä riippuen laakeritukit asennetaan eri tavoin; Lisäksi jotkin pilarit tarvitsevat esiprosessointia.

Puupylväät

Puukantoa käytetään nyt harvoin, koska materiaali on lyhytaikainen. Puiset sauvat soveltuvat maalaistyylisiin aitoihin, rankeihin, palisadeihin, pajuihin ja vastaaviin aidakkeisiin. Sileitä, pehmeitä lokeja voidaan käyttää ketjun aitauksiin. Ennen asennusta tällaiset kannattimet puhdistetaan kuoresta, hiotaan hyvin, käsitellään antiseptisesti mätättäen ja alaosaan lisätään bitumi.

Betoniraudat ja asbestiputket

Betoni on erinomainen materiaali aidojen virroille. Se on luotettava, erittäin kestävä, sitä ei tarvitse käsitellä, helppo asentaa. Sama pätee asbestitukiin. Sementti-asbestia ja betonipoikoja käytetään aitoihin, joiden korkeus on enintään 1,5 m, eikä aita-aineilla ole merkitystä. Ne näyttävät yhtä hyviltä metalli-aidoista, pikkutakkeilla ja kanien aidoilla.

Metal rekvisiitta

Aitojen metallitelineet voivat olla raudanputkia, profiileja eri osista ja jopa kanavapalkkeja. Nämä tuet ovat melko luotettavia, kestävät paljon painoa, näyttävät siistinä ja houkuttelevilta. Pienet profiilit, joiden leikkaus on 60x40 mm, sopivat verkko-aidalle, pyöreitä putkia, joiden läpimitta on 100 mm, käytetään metallia aitoja, korkeita ja massiivipuuta, taotut. Ennen asennusta nämä pilarit on pohjustettava korroosiota aiheuttavilla aineilla.

Viivoitetut pylväät

Kivi-, tiili- tai lohkopilareita asennetaan eri tavoin kuin muut. Ne sopivat erinomaisesti korkealaatuisiin aidattuihin kivirakenteisiin erikoistuneisiin lattiapäällysteisiin, koristeellisiin kynnyksiin. Tällaisia ​​pilareita pidetään aidolta ja kalliina.

Pilarin asennusvaiheet

Asennusta varten tarvitset työkaluja:

 • lapio tai puomi;
 • tasolla;
 • mittanauha;
 • vasara;
 • jätepuristus;
 • rakennuksen johto.

Ensinnäkin laske pylväiden lukumäärä, tee merkki, määritä pudotustukien syvyys. Kaikki mittaukset tehdään tarkasti ja tarkasti, muuten aita on epätasaista. Tietämättä kuinka aidan asennus tapahtuu, monet ihmiset laskevat noin sen, mikä myöhemmin vaikuttaa asennuksen laatuun. Laskelmien jälkeen ne alkavat kaivata reikiä pylväisiin, minkä jälkeen pylväät itse asetetaan ja kiinnitetään.

Aineiston määrän merkitseminen ja laskeminen

Merkintä on helpoin asennusvaihe. Ensin määritä kulmavälien sijainti, merkitse nämä paikat tapilla ja liitä ne rakennuksen johtoon. Johto on kiristettävä niin, että aitauslinja on mahdollisimman tasainen. Standardi-aitaukset ovat 2-3 metriä, joten oikea etäisyys mitataan kulmasta ja majakka on asennettu. Joten tehdään merkin koko pituus. Jos aita kääntyy, nurkasta vedetään kohtisuoraan pääviivaan ja venytys kiristetään samalla tavalla.

Pilarin asettelu

Tukien lukumäärän laskemiseksi on välttämätöntä jakaa aita pituus kaavion pituuden ja lisäämällä 1. Pilarien pituus riippuu aitan korkeudesta: niiden on oltava 1/3 suurempi kuin aidan korkeus. Tukirakenteiden stabiilisuus on välttämätöntä ja vältetään aidan vinoutuminen.

Kaivetaan reikiä napaleihin

Tarkasti merkitsemällä kaivoskaivoja, joihin pilarit asennetaan. Tässä on parempi käyttää porata - joten on paljon helpompi kaivaa ja reiät ovat tarkempia. Jos maa on hyvin pehmeä, murrosi, alttiina eroosiolle, on syytä haudata pylväät syvälle - maaperän jäädyttämiseen. Alueilla, joilla on tiheä ja kivinen maa, pilareita ei voida haudata, mutta ajaa; usein kaivaa reikiä jopa puoleen arvioidusta syvyydestä, jonka jälkeen pilareita lasketaan ja ajetaan loppuun.

Pilarin asennus

Valmis kaivoissa kaatoi tyyny hiekkaa ja soraa, voit hieno murskattu kivi. Tämä takaa tuen pysyvyyden ja suojaa maaperää vastaan. Pylväät lasketaan reikiin, kohdistetaan pystysuoraan, kiinnitettynä tukiin. Jotta korkeammat nivelet olisivat helpommin järjestettyjä, johto kiinnittyy yläosassa olevaan nurkkaan ja se vedetään kaikkien muiden tukien läpi. Sen jälkeen voit heti nähdä, onko niiden korkeus sama.

Pilarien tasoitus ja tamping

Kaivoissa 2/3, kaatopaikka kaadetaan maaperään, kaadetaan hyvin romun avulla ja tarkistaa pystysuoran tason. Jäljellä oleva tila kaadetaan betoniseokseen ja antaa emä tarttumaan. Jos käytetään onttoja kantoja, myös kaadetaan liuos niin, että sadevesi ei kerää eikä tuhoa ainetta jäädyttämisen aikana. Pylväiden yläosa on peitetty erityisillä suojuksilla, jotka on helppo tehdä itse. Aitauksen asentaminen on mahdollista vain sen jälkeen, kun betoni on kuivunut, muuten pohja voi halkeilla.

Muuratut pilarit

Tiili- tai kivipylväitä asennetaan eri tavoin. Murskattu kivi, suuret kivet, rikkoutuneet tiilet kaadetaan reikään ja täytetään laastilla. Tämä on tukikohdan perusta. Pohjan keskelle on vahvistettu paksua raudoitusta ja useita pienempiä poikkileikkauksia metallipuista pylvään korkeuteen. Pohjakerroksessa pohja peitetään vedeneristysmateriaalilla, johon tiilet, lohkot tai kivi asetetaan. Ensimmäinen rivi muurattua on kohdistettava, tarkista pystysuora. Kaikki rivit on sijoitettu vahvikekanan ympärille ja sisätila on täynnä laastia.

Muuraus ja vahvistuspilarit

Jos pylväät on sijoitettu ilman metallikehystä, ne ovat vähemmän kestäviä ja kestäviä. Vahvikkeen sijaan voit käyttää halkaisijaltaan 50 mm: n rautaa tai 60x40 mm: n profiilia. Muurien toisessa tai kolmannessa rivissä on oltava metallilevylevy, johon aidan poikkipalkit asennetaan. Samat kiinnitykset sijoitetaan pilarin keskelle ja 20 cm tukikohdan yläosasta. Viimeistelyn päätyttyä yläosa peitetään suojakorkilla, ja rivien väliin tehdään liitokset.