Miten määritetään pohjaveden taso alueella

Rakentamisen kannalta on tärkeää ottaa huomioon monia tekijöitä. Yksi niistä on pohjaveden määrittäminen. Rakennuksen sijainnin lisäksi myös sen kokoonpano riippuu tuloksesta. Lähteiden läheisyys pintaan voi aiheuttaa pohjan tuhoutumisen jne. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten määritetään pohjaveden taso alueella.

Mikä se on

Pohjavesi on pohjakerroksessa olevan ylimmäisen kerroksen nestettä. Lähteet ovat joet tai järvet, jotka voivat olla lähellä. Toinen täyteaine on sademäärä sateen ja lumen muodossa. Vuoden eri aikoina taso voi vaihdella. Esimerkiksi kesällä, jolla on voimakas kuivuus, pohjavesi putoaa alimmalle pisteelleen, mikä aiheuttaa kuopat ja purojen kuivumisen. Niiden läheinen pinta voi aiheuttaa tällaisia ​​rajoituksia rakentamisen aikana:

 • kyvyttömyys järjestää kellari tai kellari;
 • ulkoilman rakentamisen mahdottomuus;
 • vaikeuksia säätiön tyypin ja koon valinnassa;
 • tiettyjen rakennusmateriaalien käyttöä koskevat rajoitukset;
 • muotin kasvu talossa;
 • maanviljelytekniikan monimutkaisuus maassa;
 • korkea maaperän kallistuminen.

Pohjaveden asettelu

Jakaantumistasosta riippuen on olemassa kolme päätyyppistä pohjavesivärjäystä:

 • Kyydissä. Voidaan saavuttaa alle 2 metrin pinnasta. Useimmin havaittavissa alueilla, joilla maaperän koostumusta hallitsevat savi ja lieju.
 • Mizhplastovi. Se koostuu vedestä ja muista vedestä, joka on puhdistettu luonnollisella suodattimella. Yleensä ei ole painetta.
 • Artesian. Se on hyvin samanlainen kuin edellinen, mutta pystyy itsenäisesti nousemaan pinnalle sisäisen paineen vuoksi.

Viimeksi mainittu tyyppi on melko harvinaista, mutta se voi olla puhtaan juomaveden lähde ilman tarvetta nostaa sitä syväpumppuilla.

Porausmenetelmä

Yksi nykyaikaisista ja yksinkertaisista tavoista määrittää vuodevaatteiden taso suoritetaan tavanomaisen käsikäyttöisen poran avulla. Tosiasia on, että jos säiliö sijaitsee alle 2 metrin syvyyteen, ei ole mitään syytä huoleen ja voit turvallisesti tehdä rakentamisen. Ja puutarhan porauskone täydellisesti tekee tien tällaiselle etäisyydelle. Työlle tarvitaan:

 • lusikka pora;
 • metalli tai muu sileä sauva;
 • rulettirengas

Kaikki tarvittavat asiat porataan pienellä kuopalla. On tärkeää mennä syvemmälle kuin 2 metriä. Työtä tehtäessä sinun on poistettava maaperä ajoissa, jotta se ei levitä. Kun olet saavuttanut vaaditun syvyyden, peitä reikä ja jätä se tähän tilaan päivälle. Rod on merkitty ruletilla. Voit valita vaiheen, joka sopii sinulle henkilökohtaisesti. Se imeytyy pohjaan, ja nestettä tarkastellaan visuaalisesti. Nämä toimet kannattaa toistaa useita päiviä. Jos indikaattorit eivät muutu, arvoa voidaan pitää vakiona.

Tällaiset toimet tehdään parhaiten keväällä. Juuri tämän vuoden aikana lunta sulaa ja sateet putoavat, mikä tekee mahdolliseksi pohjaveden saavuttaa maksimiarvonsa. Tarkempaan tulokseen tehdään useita reikiä ja mitataan.

kasvit

Kasvit toimivat hyväksi luonnolliseksi indikaattoriksi pohjaveden yläkerroksen syvyydestä. Tämän menetelmän käyttämiseksi on tärkeää, että sivusto on ollut höyryllä jonkin aikaa. Tämä aika mahdollistaa kasvillisuuden miehittää sen markkinarako. Kiinnitä huomiota seuraaviin:

 • Bulrush. Jos alue on kehitetty, todennäköisesti säiliö sijaitsee 1-3 metrin syvyydessä.
 • Leveäosmankäämi. Se on korkea ruoho. Usein käytetään eri välineiden kudontaan. Tämä näkemys viittaa siihen, että neste on noin 1 m.
 • Wormwood - Compositae: n edustaja. Jos se kasvaa nopeasti, vesipiirin rajat ovat 3-5 m. Rakennukset voidaan vapaasti suorittaa tällä sivustolla.
 • Lakritsi pystyy antamaan juuristojärjestelmän syvälle 5 m. Yleensä se osoittaa, että veden yläraja voi nousta 1,5 metriin.
 • Karhunvatukat, vadelmat - ylälinja, joka kykenee saavuttamaan 60 cm tietyllä alueella.
 • Karhunvatukka, herukka ja merikotka ovat indikaattoreita vesiputken esiintymisestä 1 metrin korkeudelle pinnasta.
 • Jos sivusto on kasvanut yli vuoden, omenat ja päärynät kasvavat, voit olla rauhallinen: vesi on vähintään 2 metriä. Tosiasia on, että muuten tällaiset puut eivät kestämään pidempään oleskeluaan pienemmän vesikerroksen tapahtuessa. Juurisysteemin kasvulla on suurempi hapen kulutus, joka osoittautuu pieneksi, ja kasvi yksinkertaisesti heikentyy.
 • Kirsikoille ja luumuille tarvitaan yli 1,5 metrin vettä.

Siinä tapauksessa, että tontti puhdistettiin ennen ostoa, voit kysyä vanhan ajastuksen ympäriltä kasvillisuuden ja rakennustöiden kokemuksen.

Muita tapoja määrittää

Yksi yksinkertaisimmista tavoista on ottaa yhteyttä maanhallintapalveluun, jossa voit antaa tiettyjä tietoja tai ainakin topografisia karttoja, joiden avulla voit määrittää korkeudet ja tasangot. Muuten tässä suhteessa on mahdollista tehdä itsenäisiä havaintoja. Katso ympärille ja katso, onko alue kukkulalla vai laaksossa. Mitä alhaisemmalle tasolle, sitä todennäköisemmin pohjavesi on lähellä.

Voidaan määrittää vesitasolla kaivoon

Siinä tapauksessa, että läheisyydessä on kaivo, taso voidaan arvioida suunnilleen sen mukaan. Voit tehdä tämän vain katsomalla keskelle, laske mittausjohto vesipintaan ja mitatkaa sitten etäisyys. Mutta arvo on likimääräinen, jos lähde on täynnä maanalainen joki, joka voi nostaa tätä arvoa hieman virtauksen vuoksi. Lisäksi se ei kerro maaperän kylläisyydestä nimenomaan sivustossasi.

Pohjaveden ohjaus

Tontti korkealla pohjavedellä

Jos näin tapahtui, tilanne alueellasi on muuttunut dramaattisesti ja jostain syystä pohjavesi on lähestynyt pintaan, on olemassa useita tapoja, jotka auttavat osittain lieventämään tilannetta:

 • Suojausorganisaatio. Voit tehdä tämän valitsemalla kasveja, jotka ovat hyvin kiinnostuneita kosteudesta ja joilla on laaja kruunu, mikä edistää riittävää haihtumista. Voit esimerkiksi käyttää villiruusua, hawthornia, spireaa, pajua, merikotkaa, vanhempaa. Järjestämällä pienen puutarhan voit vähentää merkittävästi tulvien määrää.
 • Avoin viemärijärjestelmä Avoin viemärijärjestelmä. Kaivanto kaivetaan kaivon ympärillä. Sen syvyyden on oltava vähintään 70 cm. Joissakin tapauksissa sinun on syytä mennä syvemmälle. Kaikki riippuu tasosta, jolla yläosa sijaitsee. Pohja on kyllästetty ja peitetty hiekalla, joka on myös hyvin tiivistetty. Sen kerroksen on oltava vähintään 10 cm. Samassa kerroksessa on hieno sora. Ylimääräinen kosteus valuu tähän tyhjennykseen. Voit vetää sen mahdollisimman kauas alueelta. Tämän ratkaisun haittapuolena on tarve kanavien jatkuvaa puhdistusta varten, jotta ne eivät pääse uppoamaan.
 • Suljettu tyhjennysjärjestelmä. Kaivantoaukot valmistetaan samalla tavalla kuin edellisessä tapauksessa kuvattiin, mutta syvemmälle kuluu jopa 1,5 - 2 m. Geotekstiilit asetetaan hiekka-sora-alustaan. Muovissa tai muussa putkessa, jonka läpimitta on 200 mm, reiät tehdään rei'iksi. Suuttimet lasketaan kaivantoon ja jälleen peitetään geotekstiilillä. Ylhäältä kaikki on täynnä maata.
 • Hyvin auttaa tietyssä määrin ratkaisemaan vaikeudet. Tätä varten sinun on valittava alueen alin kohta ja kaivaa kaivo mahdollisimman suuresta syvyydestä. Kaikki vettä kerätään siellä.
 • Neulansuodattimen asennus Needle filter installation. Se on kaupallinen tuote. Tämä on putki, jossa on neulasuodatin lopussa. Se kytkeytyy tyhjöpumppuun ja pumppuun. Vedenpumppaus suoritetaan automaattisesti.
 • Pakotettu pumppaus. Näihin tarkoituksiin useilla kuopilla porataan tietyissä paikoissa akvarellin yläpuolelle. Keskipakopumput asennetaan keskelle, mikä pumpoi nesteen pinnalle. Seuraavaksi se päästetään viemärijärjestelmään tai viemäröintijärjestelmään.
 • Tyhjiöasennus. Sitä käytetään tapauksissa, joissa maaperän läpäisevyys on alhainen. Säiliöt on asennettu pinnalle. Ne aiheuttavat harvinaisen paineen, joka aiheuttaa veden nousemista niihin. Peruuttaminen suoritetaan, kuten edellisessä tapauksessa.

Pohjaveden nostamisen yhteydessä on tärkeää huolehtia puhtaan juomaveden suojelemisesta. Kaivot kuoppaan asennetaan. Kaivaustyö suoritetaan läpäisemättömän kerroksen alemmalle tasolle. Aseta malli, joka katkaisee ei-toivotun nesteen pääsyn sisään. Kaivoissa sovelletaan ulkoisen ja sisäisen vedenpitävyyden menetelmää. Kaivantoa kaivetaan kehällä ja renkaat käsitellään erityisellä yhdisteellä.

Nyt tiedät perusmenetelmät, joilla pohjaveden taso voidaan määrittää karkeasti. Jos ne ovat alle 2,5 metrin syvyydessä, niin tällaisen paikan rakentaminen ei ole toivottavaa.

Pohjaveden pinta-ala - miten päättää itse

Artikkelin lisääminen uuteen kokoelmaan

Määritä pohjavesien määrä monissa yrityksissä, mutta se ei ole halpaa. Jos valitset vain sivuston, ei ole järkevää kuljettaa prikaatiasi kanssasi joka kerta. Miten tunnistaa korkeat pohjavedet omalla ilman lisäkustannuksia?

Talon tai tontin ostamisen ihanteellisessa tilanteessa edellinen omistaja antaa pohjavesikartan asiakirjojen mukana ja tiedät tarkalleen mitä maanalaisessa halutussa kudoksessa tapahtuu. Valitettavasti todellisuudessa tämä tapahtuu harvoin. Maanmittauspalvelut eivät ole halpoja nyt, ja siksi monet haluavat tehdä ilman niitä.

Ei ole kuitenkaan mahdotonta rakentaa taloa, asentaa pylväitä aitauksen alle, eikä kaivaa kaivoa tai jopa laittaa pihvejä ja puita tuntematta pohjaveden syvyyttä. Ja miksi tarvitset tonttia, johon ei voi asentaa mitään vessaan verrattuna, mutta vain rouheet ja hyttyseläimet kasvaisivat hyvin?

Ennen kuin aloitat alueen aktiivisen kehityksen, käytä muutamia yksinkertaisia ​​tapoja, joiden avulla voit selvittää, kuinka syvä pohjavesi on sivustossa. Tämän perusteella voit valita pohjatyypin, kasvin lajikkeet tai kieltäytyä hankkimasta alueita kokonaan.

Pohjaveden syvyys on tarkistettava keväällä lumen sulamisen jälkeen tai myöhään syksyllä, kun pitkät sateet kulkevat. Lämpimissä kesissä tai huurteisissa talvissa pohjaveden taso on vähäinen ja mittaukset eivät anna tarkkaa kuvaa.

Kasvillisuuden tarkastaminen alueella

Kokenut puutarhuri voi selvittää, onko pohjavettä lähellä maata yhdellä silmäyksellä. Jos tontti on jo istutettu, kiinnitä huomiota vanhojen puiden läsnäololle ja kunnolle. Esimerkiksi suuret omenapuikot eivät pysty selviytymään veden pinnalla, vaan ne yksinkertaisesti "kuristetaan".

Jos maa-alue on edelleen tyhjä, seuraavan listan "asukkaiden" pitäisi ilmoittaa sinulle:

 • cattail (etäisyys pinnasta veteen on alle 1 m);
 • ruoko, hevoset, paju, leppä, maapähkinä (1,5-3 m);
 • koiruoho, lakritsi (enintään 5 m).

Myös se, että vesi on lähellä, voi osoittaa ja kasvattaa, kallistuu yhteen suuntaan, mutta ei kasva vierekkäin. Tämä voi kuitenkin olla myös merkki voimakkaista tuulista, joten sinun ei pidä luottaa vain tähän merkkiin.

Ympäröivien kuoppien tarkastus

Toinen nopea tapa selvittää, kuinka lähellä pohjavesi on tutustua naapureihisi. Etsi talon vieressä, mieluiten ei uusi rakennus ja tule kysymykseen omistajille. Tämän vuoden elämän elämässä he ovat oppineet varmasti, onko tämä ongelma täällä, ja suostuu ehdottomasti osoittamaan teille hyvää tai kertomaan veden esiintymisestä kellarissa keväällä.

Muuten niillä alueilla, joilla säätiö on alkanut, ns. "Tekniset kuopat" tehdään useimmiten rakennusalan tarpeisiin. Niissä veden peili on myös täysin näkyvissä.

Eläinten ja hyönteisten katselu

Selkeä merkki alueen kosteudesta on hyttysen, sammakoiden, etanojen tai lanttien elinympäristö. Jos näiden olentojen määrä on selvästi normaalin yläpuolella, ylimääräisen veden ongelmat eivät jätä sinua odottamaan. Tarkasta maaperä huolellisesti: jos hiiren reikiä ja muurahaisia ​​ei ole paikalla, vesi on hyvin lähellä pintaa.

Sanotaan, että kissat rakastavat ja välttävät pohjaveden kerääntymisen paikkoja, mutta tätä tietämystä ei tuskin voida soveltaa tyhjälle alueelle ja lyhyessä ajassa.

Myös vanha tapa havaita veden alle maan, mutta kaiken, mitä sinun täytyy tarkistaa, on etsittävä. Poista maapallon päällyskerros maasta, laita villaa maahan, tuoreen kananmunan päällä ja peitä tämä malli savipellillä. Aamulla irrota potin ja tarkista muna ja villa: jos kaste kasvaa melkein pohjaveden kohdalla, jos se on vain villalla, se on 2-3 metrin päässä ja jos kaikki on kuivaa, silloin ei ole vettä lähellä.

Testaa hyvin poraus

Helpoin ja havainnollisin tapa on poraus. Ja se pitäisi tehdä useilla paikoilla, koska pohjavesi on epätasaista. Ota tavallinen ruoho ja käytä sitä tekemään 4-5 kuoppaa 2-3 metriä syvältä. Tarkista seuraavien päivien vettä. Jos kuoppien pohja pysyy kuivana, voit turvallisesti asettaa rakennuksen perustan, tehdä lattian tai kuopan autotallissa. Mutta jos ne ovat täynnä vettä, sinun on etsittävä vaihtoehtoisia rakennusmahdollisuuksia.

Kosteuden säätö sivustossa

Jos mahdollista, katsele sivustoa useita päiviä lämpiminä kuukausina. Sumu, joka muodostuu ruohon yli joka ilta, kun ei ole useita säiliöitä, runsas kaste joka aamu, myrskyinen, mehukas vihreät, jotka eivät kasvaa hämärässä ja kuivaa jopa kuumassa kesänä - kaikki tämä osoittaa alueen korkean pohjaveden.

Kaikki nämä menetelmät tietenkin ovat ehdollisia, ja ennen pääoman rakentamisen aloittamista on parempi investoida ammatilliseen tutkimukseen. Loppujen lopuksi säästämällä pohjaveden tutkimusta voit menettää paljon enemmän rahaa, kun talosi perustus menee vapaaseen uintiin tai huolellisesti valittuja puita kuolee yksi toisensa jälkeen.

Miten määrität veden syvyys alueella

Pohjaveden syvyys: määritysmenetelmät

11. joulukuuta 2016

Useimmissa taloissa on keskitetty vesihuolto. Mutta koska syrjäisyys ratkaisuun tai muista syistä joissakin maissa mökit, se ei ole dachas. Omistajien täytyy porata reikä tai varustaa kaivo.

Lähteen lähteen määrittämiseksi on turvauduttava ammattihenkilöstön apuun. Hänen palvelut ovat kalliita. Pohjaveden syvyys voidaan asettaa itsenäisesti. Samalla se säästää merkittävästi perheen talousarviota vesihuollon järjestelyyn. Voit tehdä tämän käyttämällä muutamia yksinkertaisia ​​lähestymistapoja. Ennen kuin aloitat, sinun on harkittava koko menettelyä yksityiskohtaisesti.

Pohjaveden tyyppi

Pohjaveden syvyys on erilainen. Lähteen tyyppi riippuu tästä indikaattorista. Se otetaan huomioon vesijohtoverkon johtamisessa. Pintaan lähinnä olevaa kerrosta kutsutaan ylemmäksi kerrokseksi. Se sijaitsee 2-3 metrin syvyydessä. Tällainen lähde soveltuu vain teknisiin tarkoituksiin.

Tätä seuraa pohjavesi, jossa on vapaa pinta. On myös interstitiaalisia ei-painetta ja paineita. Uusin muoto pidetään puhtaimpana, juomakelpoisena. Kemiallinen koostumus ja laatu - kaikkien lähteiden korkein. Veden kerros voi kulkea hiekka-, savi- tai sora-alueille.

Pohjaveden ominaisuudet

Ennen pohjaveden syvyyden määrittämistä sinun on tiedettävä niiden ominaisuuksista. Ensinnäkin niiden sijainti riippuu niiden tyypistä. Askella, jossa pinta on tasainen, kerrokset ovat tasaisesti. Missä vaiheessa niiden syvyys on sama.

Mutta kaatojen, diojen läsnä ollessa vesi sijaitsee myös joustavasti. Asiantuntijat suosittelevat, että luomalla hyvin otetaan huomioon helpotuksen tällaiset ominaisuudet. Jos tarvitset vettä teknisiin tarkoituksiin, voit käyttää ensimmäistä kerrosta. Se tulee lähemmäksi pintaan.

Juomista varten on tarpeen käyttää vettä ainakin toisesta kerroksesta. Jos maasto on mäkinen, on parempi porata kaivo kukkulalla. Tässä tapauksessa maaperän kerros on parempi suodattaa tällaista vettä.

Märkäalueella pohjavesi voi lähestyä pintaan vain 1 metrin syvyydessä. Kun kehität hyvin, sinun on oltava valmis tähän.

Moskovan alueen pohjavesi

Ennen kuopan poraamista omistajan omien omistajien tulisi kysyä maanalaisten kerrostumien ominaisuuksista. Esimerkiksi Moskovan alueen pohjaveden syvyydelle on ominaista heterogeenisuus.

Tässä on 5 pääkerrosta. Kaikki ne ovat epätasaisesti järjestettyjä ja niillä on erilaiset kapasiteetit. Kolmelle ensimmäiselle kerrokselle on tunnusomaista matala paine. Niitä käytetään teknisiin tarkoituksiin. Vesipurkaus tapahtuu pienissä puroissa ja joissa. Tämä pohjavesi täydentyy keväällä, kun lumi alkaa sulaa.

Dolomiitti- ja kalkkikiveissä on kaksi alempaa kerrosta. Näiden lähteiden syvyys on noin 100 m. Nämä lähteet soveltuvat juomista varten. Moskovan alueella vesivoima on peräisin näistä lähteistä.

Valmistautuminen mittaukseen

Kosteusolosuhteet ja pohjaveden syvyys liittyvät läheisesti toisiinsa. Jos aiot tehdä mittauksia, sinun on valittava oikea aika. Tällöin ei saa olla kuivuutta tai pitkittyneitä sateita. Kaikki sääolosuhteet vaikuttavat mittaustulokseen.

Pohjaveden syvyyden määrittämiseksi on välttämätöntä käyttää yhtä yksinkertaista tapaa. Tätä varten sinun on valmisteltava kaikki käytettävissä olevat välineet ja materiaalit. Työkaluista tarvitset tavanomaisen lapion, poran, mittanauhan. On myös tarpeen valmistaa pitkä köysi.

Työkalujen lisäksi tarvitaan tiettyjä kemiallisia elementtejä. Se on rikki, kalkkikivi ja kuparisulfaatti. Eri tekniikoissa tarvitaan näitä tai muita käytettävissä olevia työkaluja.

Pohjaveden syvyyden määrittäminen on mahdollista useilla menetelmillä. Poraus katsotaan luotettavimmaksi niistä. Samalla on mahdollista määrittää tarkalleen mitä maanalaisen lähteen syvyys on, onko olemassa merkittäviä esteitä kivien muodossa matkalla siihen.

Työskentely sopii tavalliseen tehdasporaan. Haluttaessa lisäterät hitsataan sen terille. Työkalu leikkautuu pehmeään maahan. Se otetaan maan mukana pinnalle. Pehmentää maaperää, se kastellaan.

Kierteisen holkkiyhteyden avulla ruuvit kiinnitetään putkilla, jotta ne pääsevät haluttuun tasoon. Seuraavaksi, käytä köyttä tekemään mittauksia. Kuopan pitäisi olla 0,5 - 1 m syvempi kuin veden pinta. Paperi kiinnitetään köysiin ja tarkistetaan, millä tasolla se märkä.

Kemiallinen käyttö

Jos et halua porata hyvin, on helpompi selvittää, kuinka syvälle pohjavesi on. Tähän lapioon kaivetun reiän suunnitellussa paikassa. Se voi olla noin 0,5 m syvä. Se on asennettava saviastiaan.

Alustassa poltettua kalkkia, rikkiä ja kuparisulfaattia sekoitetaan yhtä suurina mittasuhteina. Seuraavaksi kaivaa reikä ja jätä päivä. Tämän jälkeen potti otetaan pinnalle ja punnitaan. Mitä raskaampi se on, sitä lähempänä pohjavettä tulee pintaan. Tämä menetelmä ei ole riittävän tarkka, mutta sitä on käytetty antiikin ajoista lähtien. Vain nyt sitä on parannettu.

Toinen luotettava tapa määrittää, mitä pohjaveden syvyyttä tietyllä alueella on käyttää barometriä. On kuitenkin huomattava, että sen käyttö edellyttää läsnäoloa säiliön alueella.

Jos on olemassa yksi, voit aloittaa mittauksen. Jokainen barometrin jako vastaa 1 m: n syvyyttä. Ensinnäkin laitteen on mentävä säiliöön. Tässä barometrin lukemat tallennetaan.

Seuraavaksi siirryt säiliöstä haluttuun porauspaikkaan. Laitteen lukemat on merkitty. Ensimmäisen ja toisen mittauksen välinen ero on suunnilleen yhtä suuri kuin maanalaisen lähteen syvyys.

Tämä menetelmä ei myöskään ole kovin tarkka. Virhe vääristää todellista kuvaa. Mutta yleinen periaate voidaan ymmärtää.

Kansallinen tapa

Pohjaveden syvyys voidaan määrittää folk-menetelmillä. Ensimmäinen asia, joudut kiinnittämään huomiota kasvillisuuteen. Jos lähde lähestyy pintaa, se on vihreämpää ja kirkkaampaa. Tällaisissa paikoissa he rakastavat sokeriruokaa, murattiä, unohtaa minua eikä muita kosteutta rakastavia kasviston edustajia.

Suosittu lähestymistapa ehdottaa seuraavaa. Villa on pestä ja kuivaa hyvin saippualiuoksessa. Kohde paikka kokemus puhdas kasvillisuus.

Villa asetetaan maahan. Raaka muna asetetaan siihen ja kaikki peitetään paistinpannulla. Aamulla arvioi kokeilun tulos. Jos muna ja vuodevaatteet peittyvät putoamilla kasteilla, se tarkoittaa, että vesi tulee lähellä pintaa. Tällainen menettely olisi kuitenkin tehtävä kuivalla säällä.

Kun otetaan huomioon pohjaveden syvyyden määrittäminen, on mahdollista tehdä mittauksia itse. Valitusta menetelmästä riippuen saat tarkemman tai tarkemman tuloksen. Kaikki työ voidaan tehdä itsenäisesti. Tässä tapauksessa se säästää merkittävästi perhebudjetin.

7 ruumiinosaa, jota ei saa koskettaa Ajattele kehoa temppelinä: voit käyttää sitä, mutta on joitain pyhiä paikkoja, joita ei voi koskettaa. Tutkimukset osoittavat.

Älä koskaan tee tätä kirkossa! Jos et ole varma siitä, käyttäytyisikö kirkossa oikein, et todennäköisesti tee oikein. Tässä on kauhea lista.

Luvattomat virheet elokuvissa, joita et todennäköisesti koskaan huomannut. Luultavasti on hyvin vähän ihmisiä, jotka eivät halua katsella elokuvia. Kuitenkin myös parhaassa elokuvassa on virheitä, joita katsoja voi huomata.

Esivanhemmat eivät nukkuneet kuin tekimme. Mitä me teemme väärin? Tätä on vaikea uskoa, mutta tutkijat ja monet historioitsijat ovat taipuvaisia ​​uskomaan, että nykyaikainen mies ei nuku lainkaan kuin muinaiset esi-isiensä. Aluksi.

13 merkkiä, joilla sinulla on paras aviomies, ovat todella suuria ihmisiä. Mikä sääli, että hyvät puolisot eivät kasva puissa. Jos toinen puoli tekee nämä 13 asiaa, niin voit.

11 outoja merkkejä, jotka osoittavat, että olet hyvä sängyssä Haluatko myös uskoa, että tuo mukavaa romanttista kumppaniasi sängyssä? Ainakin et halua punastua ja anteeksi.

Miten määritellä pohjaveden syvyys alueella

Pohjavettä kutsutaan pohjavedeksi, joka sijaitsee mahdollisimman lähellä pinta-alaa. Ne sijoitetaan maaperän ylemmässä kerroksessa, joka on erotettu alemmasta vedenkestävällä kivi- tai savikerroksella. Pintakerroksella on läpäisevyys - kosteutta imeytyy maaperään ja kertyy kerroksen yläpuolelle, joka ei anna sen mennä syvemmälle.

GWL-tiedot

Pohjaveden taso viittaa syvyyteen, jossa läpäisevän kiven kerros on täysin kyllästynyt vedellä. GWL vaihtelee jatkuvasti, kun kosteuden määrä maaperän ylemmissä kerroksissa muuttuu. Pitkien kuivien ajanjaksojen aikana se haihtuu, kun lumi sulaa tai sadekauden aikana se kerääntyy voimakkaasti.

Tämän seurauksena GWL laskee tai nousee, ja sen enimmäistasolla pohjavesi poistuu lumen, tulvien ja sateisen syksyn nopean sulamisen aikana, kun kylmän sään vuoksi kosteus ei käytännössä haihdu, toisin kuin kesällä, jossa sateet vaihtelevat kuumina aurinkoisina päivinä.

GWL: n määritelmää tarvitaan useissa tapauksissa. Jos puhumme hedelmäpuiden, pensaiden rakentamisesta tai istuttamisesta, on tärkeää tietää, millä tasolla vesi kohoaa maaperän maksimaalisella kyllästymisellä kosteuden kanssa. Kaivon rakentamisen tapauksessa tarvitaan muuta tietoa - sen on määriteltävä, mitä vähimmäistasoa alennetaan niin, että kuivina aikoina ei lähteessä ole vettä.

Pohjaveden pinta riippuu maaston ja ilmaston geologisista ominaisuuksista. Eteläisillä alueilla se on huomattavasti alempi kuin pohjoisissa. Eri GW seuraavista tyypistä:

 • Korkea vesi - syvyys 1,5 - 2,5 m kuivalla säällä voi kuivua kokonaan.
 • Vapaa virtaus (ilman painovoimaa) - kerros, joka on muodostettu ensimmäisen vedenpitävän kerroksen päälle.
 • Artesia - sijaitsee maaperän kolonnissa kahden vedenpitävän kerroksen välillä.

Miksi tarvitsemme tietoa GWL: stä sivustossa

Tietoa vesistön syvyydestä on tärkeää sivuston omistajalle, jos rakennuksia, puita ja pensaita istutetaan.

Rakentaminen. Perusasetus, sen vuodevaatteet, vedenpitävyys, vedenpoiston järjestelyt jne. Riippuvat pohjaveden pöydästä. Epäpuhtaalla pohjalla on nopeasti epätasaisuus, joka johtuu epätasaisesta sakeutumisesta maassa, joka on heikentynyt ylävesien nousun aikana. Tämä merkitsisi koko rakenteen hävittämistä.

Korkea pohjavesi pöydällä on mahdotonta rakentaa kellari tai kellari, autotallin katselukammio, koska rakennus on uhattuna vettä keväällä ja syksyllä. Vedenpitävä ja kuivatus, joka kykenee suojaamaan rakennusta, vaatii merkittäviä käteiskustannuksia eivätkä tarjoa takuuta.

Vesihuolto. Juomaveden ja kotitalouksien tarpeiden vesihuolto sekä kaivon ja kaivon valinta riippuvat vesitason muodostumisesta.

Paikallinen vedenpoisto ja jätevesi. Jäteveden syvyys, järjestelymahdollisuus ja suodatuskentän sijainti, suodatinkanava tai kaivantoalueet terveysvaatimusten mukaan ovat suoraan riippuvaisia ​​pohjaveden pinnasta.

Puutarhanhoito ja puutarhaviljely. Vesirokotus haittaa hedelmäpuiden ja pensaiden juurtajärjestelmää. Ennen kuin katkaiset puutarhan, sinun on varmistettava, että pohjavesi on korkeintaan 1,5 metrin syvyydessä. Kevään tulvien tulvilla on kielteinen vaikutus viljeltyjen kasvien viljelyyn sängyissä.

Menetelmät GWL: n määrittämiseksi

Sivuston omistaja on äärimmäisen tärkeä saada tietoja GWL: stä, vähimmäis- ja enimmäismäärät kauden aikana. Mutta kuinka määritellä pohjaveden taso alueella? Harjoitteli useita tapoja ratkaista tämä ongelma.

Tutkimusarkistot

Jos maa-alue sijaitsee asutuilla paikoilla, on todennäköistä, että asiantuntijat ovat jo suorittaneet geologisia tutkimuksia. Tutkimustulokset kirjataan erityisjärjestelyinä ja ne sijoitetaan arkistoon. Siksi on järkevää ottaa yhteyttä paikalliseen organisaatioon, joka harjoittaa hydrogeologiaa ja seuraa tilannetta.

On syytä muistaa, että tällainen suunnitelma tehtiin Neuvostoliitossa osana maan alueiden geologian yksityiskohtaista tutkimusta. Karttojen laajuus on sellainen, että GWL: n tiedot ovat vain yleisluontoisia, jos pidämme sitä suhteessa useita satoja neliömetrejä koskeviin juoniin.

Tietojen kerääminen paikan päällä

Haastattelemalla alueella lähimpiä naapureita, on mahdollista kerätä lisäanalyyseihin hyödyllisiä tietoja. On tärkeää tietää, millä tasolla vesistö sijaitsee kaivoissa ja kaivoissa - tämä antaa käsityksen pohjaveden pinnasta alueella. Kun otetaan huomioon sivustosi helpotus, voit laskea GWL: n parametrit.

Kasvillisuuden tutkimus

Jotkut kasvilajit osoittavat veden pinnan lähellä olevan veden esiintymisen, koska ne eivät selviä ilman juurtajärjestelmän jatkuvaa kostuttamista. Indikaattorit voivat toimia:

 • Härkäjalka (tämä kasvi kasvaa nopeasti, jos vesi on noin 1,5 m);
 • Willow, poppeli - noin 1-1,5 m;
 • Hevosirvi - 2-3 m;
 • Alder - noin 3 m;
 • Mato - 4-5 m.

Instrumentaaliset menetelmät

GWL: n määrittämiseksi käytetään erilaisia ​​menetelmiä sivuston helpotuksen korkeuden tasoittamiseksi. Tasoitus on:

 • Barometrisen. Tarvitaan barometriä työtä varten - se mittaa painetta paikassa, jossa tutkimuksia tehdään, sekä lähimmän luonnontilaisen rannan - vedenpinnan tasolla. Ero 1 mm mittakaavassa osoittaa korkeusero 12-13 metriä.
 • Geometrinen. Taso- ja mitatut ristikot ovat käytössä.
 • Hydrostaattinen. Alusten välisen viestinnän periaate edellyttää vesitason käyttöä.

Verkkokaupoissa on erityisiä laitteita (kiina ja venäjä) pohjaveden etsimiseen. Mutta hydrogeologit varoittavat, että ei ole laitteita, jotka pystyvät määrittämään GWL: n. Echolocation avulla on mahdollista havaita syvälle kiviä olevat halkeamat, mutta nämä halkeamat eivät aina ole täynnä vettä.

Niinpä tällaisten "laitteiden" käyttö tehokkuuden kannalta on omiaan houkuttelemaan asukkaita hakemaan pohjavettä erityisellä kehyksellä.

Porausmenetelmä

Testiporausmenetelmää pidetään luotettavimpana menetelmänä GWL: n määrittämiseksi. Se koostuu seuraavista: poroja porataan eri paikoissa paikan päällä, minkä jälkeen vesitaso mitataan, kun vesi on päässyt vesistöön. Kukin kaivo on merkitty suunnitelmaan, sen porauksen päivämäärä on ilmoitettu.

Samanaikaisesti tutkimuksen ydinosaaminen, maaperän sylinterimäinen osa, joka poistetaan reiästä porauksen aikana erikoislaitteella, kuuluu tutkimuksen soveltamisalaan. Kerroksellinen viipale antaa sinulle mahdollisuuden määrittää tarkasti maaperän fysikaaliset mekaaniset ominaisuudet, jotka on ensisijaisesti otettava huomioon rakennettaessa rakenteita rakennuksessa.

Jo jonkin aikaa on tarpeen tarkastaa säännöllisesti porausreikien vesitaso määrittääkseen pohjaveden pintavärähtelyt. Mitä enemmän testikuopat ovat, sitä tarkempi mittaus.

Ammattilaiset harjoittavat porausreikiä ydinlouhinnalla, on järkevää sijoittaa rahaa heidän palveluihinsä pääkaupungin rakentamiseen, maanalaisten laitosten rakentamiseen, jäteveden suodatusjärjestelmiin jne. Perinteiset menetelmät GWL: n määrittämiseksi ovat suuria virheitä, eikä niistä ole syytä luottaa vakavasti.

Jotta voitaisiin määrittää maaperän sopivuus hedelmäpuiden ja pensaiden istuttamiseen kesämökissä, voidaan kokeiden poraus suorittaa useilla eri kohdilla puutarhaviljelmillä. Kuopien syvyyden tulisi olla vähintään 2 metriä.

Syksyllä syksyllä kevättalvella ja alkukesällä vedellä täyttyvien vesistöjen täyttymisasteella voidaan arvioida, pitäisikö tätä osaa laittaa puutarhaksi. On tärkeää, että korkein GW-taso ei ylittäisi 1,5 metriä, muuten puut ja pensaat satuttavat, niiden saannot eivät pysty saavuttamaan korkeita tasoja.

Jos GW-tutkimus pyrkii etsimään vesihuoltoa, selvitä vapaa virtauskerros 3 metrin syvyydellä. Jos vesi on yläpuolella (ylempi vesihuolto), taso riippuu voimakkaasti sademäärästä, veden puhtaus on alhainen, koska sillä ei ole aikaa suodattaa, kulkee maaperän kerrosten läpi.

Saatuaan maata kiinteistöön, on suositeltavaa sijoittaa varoja geologiseen etsintään sivustossa. Tämä suojaa tulevia rakennuksia tuhoamiselta, auttaa löytämään lähteen korkealaatuisella juomavedellä. Suositut menetelmät soveltuvat parhaiden kulttuuritarjontapaikkojen etsimiseen.

Kuinka määritellä veden syvyys

On huomattava, että tasaisilla alueilla pohjaveden syvyys (pinnalla) on lähes sama. Alueilla, joilla on epätasainen pinta, pohjavedessä on matalampi syvyys alempiin paikkoihin.

Jos alue on koskematon, tämä tarkoittaa, että veden taso on matalalla syvyydellä, yleensä alle metrin. Kun kaadetaan vettä matalissa syvennyksissä, voidaan sanoa pohjaveden läsnäolosta melko korkealla tasolla eli maanpinnan yläpuolella. Suuri määrä sadetta voi aiheuttaa veden pinnan nousun ja vastaavasti laskujen aikana. Jos vesi pääsee pinnalle, vesipatsasta voidaan määrittää suoraan veden pinnasta maasta.

Kun etsit veden pinnan maanpinnan alapuolella, on tarpeellista porata kuopat, joiden halkaisija on pieni. Tätä tarkoitusta varten käytetään pitkää puutarhaporaa (enintään 2 metrin syvyydelle) tai ammatillista lusikkausporaa, joka mahdollistaa porauksen ja ottaa maaperänäytteitä huomattavalla syvyydellä (enintään viisi metriä). Veden taso porauksen jälkeen mitataan 24 tunnin kuluttua. Jos 3-5 päivän jälkeen taso ei ole muuttunut, niin se on oikea arvo, jota voidaan käyttää rakentamisen aikana.

Jos vesi on syvemmällä, tarkista ympäröivä alue huolellisesti: tarkista kuopat, jouset, louhokset, pintamaalit jne. Kun otetaan huomioon alueen pintamaalaus, voit nimetä pohjimmiltaan vesistöjen syvyyden. Jos vesiä ei löydy kolmen tai viiden metrin syvyydestä, niin sinun ei pitäisi etsiä niitä - ne ovat turvallisia rakennusten perustusten rakentamisessa. Jos hyvin tai hyvin rakennetaan kaivos, tarvitaan tietoja pohjavedestä. Lisäksi on selvitettävä, mitkä kiviä maaperässä on pohjavedessä. Tätä varten suoritetaan lisätutkimus (otetaan maaperä näyte).

Pohjavesi ei ole muuta kuin maanalaisesta maanalaisesta pohjavesistä. Se on pohjimmiltaan läpäisemättömän kerroksen yläpuolella. Pohjavedessä tärkein kosteuslähde on lähellä joet tai järvet sekä sulanut lumi ja sademäärä yleensä. Alhaisen pohjaveden pinnan katsotaan olevan 2 metriä ja alle. Tämän indikaattorin avulla pohjaveden syvyyteen ei voi ottaa huomioon asetettaessa säätöä.

Ilmastusvyöhykkeen syvyys on erilainen, koska se riippuu ilmasto-olosuhteista, topografiasta ja kallioiden tyypistä kullakin alueella. Mitä pienempi on ilmastusvyöhyke, sitä lähempänä pohjavettä maan pintaan, joka muodostaa tulvan ja kosteat alueet. Ja jos tällaiset ilmiöt luonnossa huolehtivat vähän kesän asukkaista ja esikaupunkialueiden omistajista, pohjaveden läheinen esiintyminen omilla alueillaan tulee usein todellinen ongelma, jonka ratkaisu vaatii paljon vahvuutta ja kärsivällisyyttä.

 • pohjaveden taso

Pohjaveden syvyys: määritysmenetelmät

Pohjavesi, syvyys

Pohjaveden syvyys vaikuttaa suuresti yksityisten talojen rakentamiseen ja muiden rakenteiden sijaintiin paikan päällä. Se olisi määriteltävä kaivon tai kaivon rakentamiseksi, rakennuksen rakentaminen itse, puutarhan kastelun järjestäminen.

Suuri syvyys kaivamaan kaivoa tarvitaan erikoislaitteita. Pienellä määrällä pohjavesien esiintymistä vesiliukoisuus on mahdollinen, mikä ei salli talojen rakentamista täällä.

Lisäksi voi tapahtua alueen tulvia. Pohjaveden syvyyden määrittämiseen ehdotetaan oppia tästä artikkelista.

Pohjaveden ominaisuudet

Maanpinnasta ensimmäinen maanalainen pysyvä vesi, joka on korkeampi kuin ensimmäinen läpäisemätön kerros, joka ei anna veden syvälle, on pohjavesi.

Niiden lisäksi on muita:

 • Verkhovodka (katso Pohjavesi ja ylävesi: mikä on ero), lähinnä maahan.
 • Interfacial, jotka ovat:
 1. painepää;
 2. löyhän. Näihin kuuluu pohjavesikerros. Ne sijaitsevat eri syvyyksissä, ja ne muodostuvat sulattamalla lumen, saostumista, suodattamalla vettä jokien, järvien, lampien pinnalta. Niiden esiintymistiheys ei ole vakio, vaan riippuu kaudesta ja maaperätyypistä.

Korkein veden taso - keväällä, kun lumi sulaa ja matalalla talvella. Kesällä vedenpinnan korkeus on keskimääräinen.

Tällainen vesi ilman edeltävää hoitoa ei voi juoda. Taso, jolla vesistö sijaitsee enintään kahden metrin etäisyydellä maan pinnasta, pidetään korkeana. Pohjaveden syvyys on monella tapaa.

Ominaisuudet, kun mitataan vedenpinnan syvyyttä

Määritettävän, millä syvyydellä pohjavesi olisi valmistettava:

 • Normaali pikalippa.
 • Boer.
 • Pitkä köysi.
 • Rulettia.
 • Kemikaalit: rikki; kuparisulfaatti; kalkkia.

Ilmaisee pohjaveden (GWT) ja aikatekijän määritelmän.

Vihje: GWL: n mittaaminen tulisi tehdä keväällä, tällä hetkellä sen taso on mahdollisimman korkea. Tämä voi tapahtua syksyllä, pohjaveden kohoamisen ansiosta.

Ennen kuin tunnet pohjaveden syvyyden paikan päällä, sinun on määritettävä maan ja maaston tyyppi. Esimerkiksi tasaisella maaperällä pohjavesi sijaitsee lähes samalla tasolla, kun taas kuopalla tai mäkisellä alueella GWL on erilainen.

Vihje: Kun kaivataan kaivoa juomavettä varten, se on tehtävä korkealla maastossa. Tässä tapauksessa maaperä on parempi suodattaa sademäärä ja sula vesi.

Veden syvyys suonessa, yleensä pieni - enintään yksi metri. Kuivuus tai rankkasateet voivat johtaa virheellisiin mittauksiin, jotka vaativat syvyyden mittaamista normaalilla säällä.

Vihje: Kaivettaessa kaivoa on otettava huomioon kolme pohjavesikerrosta. Tällöin on syytä mitata syvyys nesteen esiintymiseen toiselle kerrokselle, ensimmäinen on yleensä hyvin likainen ja juomakelvoton.

Pohjavesipöytä on erittäin tärkeä määritettävän altaan syvyyden kannalta. Rakennuksen on aloitettava kuivassa paikassa, jossa pohjavesi on vähintään kahden metrin syvyydessä.

Miten määrität sivustosi GWL: n

GWL: n määrittämiseksi tulee ostaa pora tai metalli putki, jonka läpimitta on noin 70 millimetriä, sitten tehdään kuori, kuten kuvassa on esitetty.

Määritä GWL

Ohjeet vedenpinnan määrittämiseksi näyttävät tästä:

 • Poraa tai kaivetaan riittävän syvää kaivoa, jonka tulee kaatua syvemmälle kuin maan pohjavesi.
 • Reikä on parhaiten keskellä ehdotettua rakennuspaikkaa, joka sijaitsee tällä alueella.
 • Porauksen aikana on tarpeen tarkistaa maaperä 0,5 metrin välein.
 • Poraamisen jälkeen kaivo otetaan, ja köysi on sidottu siihen.
 • Suunnittelu lasketaan kaivoon. Tässä tapauksessa sinun tulee tehdä muistiinpanoja jokaisen mittarin läpi köyden kohdalta ja sitomaan sen päälle papereita. Paikoissa, joissa paperi pysyy kuivana, yläraja on pohjaveden löytämiseksi. Tämä on melko yksinkertainen menetelmä kädessä pidettävän GWL: n määrittämiseen.


Jos et halua porata hyvin ja työskentele poraa, voit:

 • Kun lapio kaivaa noin 0,5 metrin syvyisen reiän.
 • Se sisältää saviastian, jolla on yhtä suuri paino kuparisulfaattia, rikkiä ja kalkkia.
 • Pitkät uurteet.
 • Päivän päätteeksi potti kaivetaan ja punnitaan.
 • Massan kasvu osoittaa pohjaveden läheisyyden.

Miten selvittää missä pohjavesi sijaitsee, millä syvyydellä he ovat, valita mökkirakennuksen paikka, kannattaa katsoa videota tässä artikkelissa.

GWL: n määrittäminen kansallisilla merkinnöillä

Pohjaveden esiintymistiheys on melko helposti määriteltävissä ja kansanviittojen avulla. Luonnollisesti ei ole mahdollista saada täsmällistä syvyystietoa tällä tavalla, mutta on mahdollista selvittää veden nousu enimmäiskorkeuteen. Kasvit auttavat tässä tapauksessa.

Tällaisten menetelmien kustannukset ovat hyvin pienet ja määritysmenetelmä on seuraava:

 • Paikoissa, joissa vesistö sijaitsee lähempänä maan pinta-alaa, kasvillisuus on kyllästynyt vihreämmäksi kuin muualla.
 • Kiinnitä huomiota ruoiden, unohtamien ja erilaisten taskujen esiintymiseen. Tämä osoittaa pohjaveden läheisyyden.

Pohjaveden läheisyyden määrittäminen

 • Selvitä, mitä likimääräinen pohjaveden syvyys voi käyttää saippuaa, villaa, munia ja paistinpannuja. Tätä varten:
 1. maaperän osa, jossa mittaukset tehdään, poistetaan kasvillisuudesta ja turpeesta. Mutta älä heitä pois turpeen;
 2. puhdistuksen jälkeen se peitetään kuivalla, perusteellisesti pestään saippualiuoksessa ja sitten rasvattomalla villalla;
 3. muna asetetaan sen pienelle kerrokselle;
 4. peitetty paistinpannulla;
 5. Aamulla tällaisen mittauksen tulokset ovat tiedossa: jos muna ja villa peittyvät kastepisteisiin, se tarkoittaa, että veden syvyys ei ole suuri. On kuitenkin pidettävä mielessä, että tämä menetelmä toimii vain kuivalla säällä.

Kun GWL on määritetty oikein, kaikki sivuston rakennukset on varustettu korkealaatuisella vedeneristyksellä (katso Vedenpitävyys pohjavedestä: miten se tehdään) kosteudelle pääsemiseksi niihin.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Ennen perustuksen laskemista on tarpeen selvittää kaikki sen paikan ominaisuudet, joihin.

Suurimmat maapallon vesivarat, jotka voivat olla paitsi juutalaisia.

Ennen kuin puhutaan siitä, mikä on pohjavesijärjestelmää, sitä on selkeytettävä.

Kosteuden tiiviin läsnäolo maaperässä ei ole vain vaikea monimutkaistaa.

Kommentit

Helpoin tapa määritellä pohjaveden läheisyys on luonnollisesti kansanmukainen kasveja käyttäen, mutta jos puhumme tarkkuudesta, mielestäni on helppo kadota tällä tavoin.

Luen, että pohjaveden syvyys on mahdollista määrittää hyvin. Kerro minulle, millaisen syvyyden pitäisi olla tämä hyvin? Kirjoitatko "tarpeeksi syvää" mitä täällä tarkoitetaan?

Paksun aamukaste kasvaa nurmikolla, mikä osoittaa syvän veden esiintymistiheyttä. Ja tällaisissa paikoissa voimakas sumu on havaittavissa aamunkoitteessa, mutta siinä tapauksessa, ettei joki tai järvi ole lähellä

Opas: Miten määrittää pohjaveden syvyys

Pohjavesi on maanalainen kerros vettä, joka sijaitsee jatkuvasti tietyllä tasolla. Tämä vesikerros voidaan muodostaa saostuksella, vedestä lähistöllä olevista vartaloista tai luonnollisesta virtauksesta maaperän yläkerroksiin. Muinaisista ajoista lähtien ihmiset käyttivät tätä maapallon pohjavesiä kuopan luomiseksi, mistä he saivat veden.

Jos pohjavesi sijoitetaan maaperän pinnan lähelle, ei ole suositeltavaa rakentaa pohjaa tälle paikalle, koska rakenne on tuhoutunut suuresti.

Vesipiirillä voi kuitenkin olla myös kielteisiä seurauksia: Rakennusten, varsinkin suurten rakennusten, rakentaminen on suurta riskiä niiden tuhoamisesta, jos ne saavuttavat pohjaveden pinnan. Siksi yksityisen sektorin asukkaiden ja rakentajien on tärkeää tietää tarkalleen, millä tasolla pohjavesi sijaitsee ja miten heidät sijoitetaan maan alle.

Ensimmäiset vaiheet vedenpinnan syvyyden mittaamiseksi

Pohjaveden esiintymistiheys.

Pohjaveden syvyyden tuntemiseen on useita tapoja. Mutta kerro helpoimmasta ja tavallisimmasta. Pohjaveden määrittämiseksi on tarpeen varastoida esineitä, kuten säännöllinen lapio, pora, pitkä köysi, mittanauha ja kemikaalit: rikki, kuparisulfaatti ja kalkki. Pohjaveden esiintymistiheyden määrittämisessä kannattaa harkita aikatekijää. On suositeltavaa mitata keväällä, sillä pohjaveden taso on tällä hetkellä mahdollisimman korkea. Toinen sopiva aika vuodessa on syksy, koska tämä on sateenkausi, josta pohjavesi nousee.

Nuances to consider before starting

Pohjaveden liikkuvuuskuvio: 1 hiekka, 2 vaahtoa, 3 minimaalinen pohjavesi, 4 pohjaveden enimmäistaso.

Ennen pohjaveden määrittämistä sinun on tiedettävä, millaista maaperää ja maata meillä on. Esimerkiksi tasaisella maaperällä pohjavesi sijaitsee lähes samalla tasolla, mitä ei voida sanoa kuopasta tai mäkistä. Jos aiot kaivata kaivon juomavettä varten, on parempi tehdä se korkealla maastossa, koska maaperä suodattaa paremmin veden ja sademäärän. Marshissa syvyys, jossa vesi sijaitsee, on tavallisesti pieni ja se on enintään 1 metri. Runsas sademäärä tai kuivuus voivat myös johtaa epätarkkoihin mittauksiin, joten syvyyden mittaaminen normaalilla säällä on parasta.

On huomattava, että maaperällä on 3 pohjavettä. Ja jos tarvitset kaivon, on syytä mitata syvyys toiseen kerrokseen, koska ensimmäinen on yleensä saastunut ja juomakelvoton.

Pohjaveden määrittämisprosessi

Ensimmäinen asia, jota tarvitsemme pohjaveden määrittämisessä - poraa. Se voidaan korvata perinteisellä metalliputkella, jonka halkaisija on noin 70 mm. Poran ja lapion avulla on tarpeen porata riittävän syvä kaivo. Sen pitäisi päästä maan pohjavesiin ja mennä syvemmälle. Kaivo on parhaiten porattu jonnekin keskellä ehdotettua rakennusta, joka sijaitsee tällä alueella. Porauksessa on tarpeen tarkistaa maaperä jokaisen metrin puoli metriä kohden. Kun kaivo on porattu, sinun täytyy ottaa köysi ja sitoa kuorma siihen. Tämä yksinkertainen muotoilu laskeutuu kaivoon. On suositeltavaa tehdä muistiinpanoja esimerkiksi paperista jokaisen köysiradan läpi. Jos paperi pysyy kuivana, ja pohjavesiin on yläraja. Pohjaveden syvyys on niin helppo ja yksinkertainen.

Jos olet liian laiska porata hyvin ja käytä poraa, voit työskennellä lapiolla. Kaivaamalla noin puolen metrin syvä reikä, sinun on sijoitettava maapähkinä, jossa on samanlaisia ​​kuparisulfaatti-, kalkkikivi- ja rikkifraktioita siinä. Tämän jälkeen kaivo on haudattu. Päivä myöhemmin potti on kaivettava ja punnittava. Mitä suurempi massa on, sitä lähempänä pohjavettä.

Opi syvyys suosittu viisauden avulla

Pohjaveden syvyyden määrittäminen voidaan tehdä kansanmerkkien avulla. Tietenkään syvyydestä ei ole mahdollista saada täsmällisiä tietoja tällä tavoin, mutta on mahdollista selvittää, missä vesi kohoaa enimmäiskorkeuteen. Tässä voimme auttaa kasvien maailmaa. Yleensä paikoissa, joissa maaperä on lähinnä pintaan, kasvillisuus saa tyydyttyneemmän vihreän värin kuin muissa paikoissa. Huomiota olisi kiinnitettävä sellaisten kasviston edustajien läsnäoloon, kuten sokeriruo'on, unohtaa minua, erilaisia ​​lusikatteita. Se tarkoittaa, että pohjaveden sijainti on lähellä. Toinen suosittu menetelmä pohjaveden likimääräisen syvyyden määrittämiseksi on toinen. Käytäksesi sitä tarvitset saippuaa, villaa, munaa ja paistinpannua.

Taulukko pohjaveden syvyyden määrittämisestä kasveilla.

Aluksi maaperän pinta-ala, jolle mittaukset tehdään, olisi puhdistettava kasvillisuuden ja maaperän. Mutta älä kiirehdi heittää turvetta! Kun pieni alue on puhdistettu, se on peitettävä kuivalla, pestään saippuavedellä ja rasvattomalla villalla. Laita muna villaa vasten ja peitä paistinpannulla. Tämän mittauksen tulokset tunnetaan aamulla: jos muna ja villa peittyvät putoamilla kasteilla, se tarkoittaa, että veden syvyys ei ole suuri. On syytä harkita, että tämä menetelmä toimii vain kuivalla säällä.

Suositukset rakennusten rakentamiseksi

Tällöin, jos haluat määrittää pohjaveden syvyyden rakentamaan rakennuksen perustan, sinun on tehtävä se tasapuolisella pohjalla. Syvyyden tulisi olla sellainen, että vesi on mahdollisimman läheltä pohjan pohjaa, muuten se vaarantaa vähitellen romahtamisen nesteen vaikutuksen alaisena. Geologit voivat helposti määrittää turvallisen rakentamisen optimaalisen vedenpinnan.

Joten pohjaveden syvyyden määrittäminen ei ole ollenkaan vaikeaa.

Tätä varten on olemassa sekä moderneja menetelmiä että kansanmusiikkia.

Se, että ihmiset ovat jo pitkään olleet mukana määritettäessä veden pinnan syvyyttä maan alla, osoittaa, kuinka tärkeää tämä menettely, varsinkin ennen rakentamisen aloittamista.

Esivanhemme käyttivät havaintoja löytääkseen optimaalisen paikan kuopat kaivamaan. Vesilaivan syvyyden määrittäminen oli tärkeä muinaisina aikoina, ja nyt, koska vesi on juoman lähde ja tärkeä tekijä rakentamisen aikana.

Pohjaveden käsittelymenetelmät alueella

Ensimmäisen vesikerroksen syvyyttä kutsutaan pohjaveden tasoksi. Pohjaveden korkea taso esiintyy paikoissa, joissa on paljon maanalaisia ​​lähteitä, pitkä sulatuslumi, jokien ja järvien läheisyydessä. Vuoden aikana se voi "mennä pois" tai päinvastoin siirtyä lähemmäksi. Korkein pohjavesi alkukeväällä ja syksyllä.

GWL: n määrittäminen on välttämätöntä ennen rakentamisen alkua. Vain tämän jälkeen voit tehdä laskelman ja perustaa säätiön. Pohjaveden syvyys alueella vaikuttaa kaivojen kaivamiseen ja maaperän kemialliseen koostumukseen.

1 Mahdolliset pohjaveden vauriot

Erilaiset HBV-tyypit voivat aiheuttaa erilaisia ​​haittoja. Ylempi pohjavesi sijoitetaan alle 3 metrin syvyyteen, sen määrä riippuu sademäärästä. Suuri määrä tällaisia ​​vesiä voi vain vahingoittaa kasveja, jotka kärsivät ylimääräisestä vedestä alueella.

Suuret ongelmat voivat aiheuttaa vapaan virtauksen GW. Tällaisella vedellä on jatkuva syvyys ja se voi vahingoittaa talon perustusta.

Pitkän altistumisen vaikutukset pohjaveteen:

Haittaa korkeista pohjavedestä, kun kaivataan kellareita

 • Maaperän eroosio.
 • Säätiön alentaminen.
 • Seinien muodonmuutos.
 • Halkeamia seinissä.
 • Ylivuotoinen altaaseen, jossa on korkea pohjavesi.
 • Vaurioittaa autotallin kellariin tai kaivoon.
 • Maaperän kantokyvyn pienentäminen.
 • Usein pohjavesi on suolaliuos, joka voi tappaa kasveja.

Jos pohjaveden pinta on liian korkea, jopa modernin materiaalin käyttö rakentamisen aikana ei auta. Jos et poista pohjavettä talvesta ajoissa, rakennuksesi kärsii.
valikkoon ↑

1.1 Miten tunnistaa pohjavesien taso?

Ensin sinun on ymmärrettävä, miten määritetään pohjaveden taso. Pohjaveden syvyyden ja analyysin määrittäminen ei ole niin vaikeaa kuin saattaa vaikuttaa. Se on oikein, jos aloitat GWL: n tarkistamisen keväällä tai syksyllä, tämän ajanjakson aikana maakerros on kyllästynyt veteen. Useita tapoja määrittää vesikerrosten maanalaisen tilan taso:

 • Etsi kaivoja sivustosi lähellä. Veden pinnan pinta vastaa syvyyttä.
 • Kiinnitä huomiota sivustosi eri kasveihin. Willow, ruoko, sedge - merkkejä suuresta vedestä. Hyttyset tällaisissa paikoissa enemmän. Usein kasvit näyttävät keisarilta - ne ovat niin erilaisia ​​kuin muut.
 • Porausmenetelmä. Ennen rakentamisen aloittamista on hyvä kutsua asiantuntijoita. Tämä menetelmä on melko kallis, mutta paljon halvempaa kuin täyttää "kelluva" säätiö.

Vain GWL: n mittaamisen jälkeen voit aloittaa rakennuksen. Jos veden pinta on lähellä maata, niin perustus tarvitsee lisää vedenpitävyyttä. Vähentääksesi tulvien vaaraa tyhjennä vettä. Pohjavesien nousu vaikuttaa kielteisesti elämänlaatuun, kasveihin ja rakennusten kestävyyteen.

Pohjaveden pinnan mittaukset

Isoisä metodia GWL: n tason määrittämiseksi. Ota tuore kananmuna. Poista yläkerros (turf) maasta, aseta muna paljaalle alustalle ja aseta kuiva päällys alle sen alle. Peitä savi kulho. Laita sormet päälle. Jätä yöksi. Aamulla, hanki muna. Jos se on kasteessa kaste - vesi on hyvin lähellä. Jos vain villa on märkä - vesi on syvä. Ja jos kaikki on kuivaa, niin ei ole vettä.

1.2 Pohjaveden käsittelytavat

Etkö tiedä, miten laskea pohjaveden määrää alueella? Älä epätoivo, on monia tapoja tehdä eroa sinun hyväksi. Kaikilla niillä on sama olemus - kerätä vettä ja siirtää sitä rakennuksen ulkopuolelle. Vastaa kysymykseen siitä, miten päästä eroon pohjavedestä, sallii monia mukautuksia. On vain yksi tapaus, kun ne ovat kaikki hyödyttömiä - vakio GW ilman suuntaavaa liikettä.

Sopiva pohjatyyppi on ainoa tapa käsitellä vettä. Muissa tapauksissa pinnan viemäröinti, viemäröinti (putket ja putket), kevyt tai ejektorisuodatinjärjestelmät auttavat.

Pohjaveden pudotus tehdään ennen rakentamisen aloittamista ja riippuu:

 • Säätiön kuopat.
 • Kuopan koko säätiön alapuolella.
 • Maaperän läpäisevyys.
 • Veden liikkumisohjeet.
 • Rakennusten määrä sivustossa.

Pinnan tyhjennyksen toteutuksella vesi pääsee kuivatuskanaville kaivon pohjan ja rinteiden kautta. Siinä tapauksessa, että maa on hienosyistä, kanavat kuormitetaan soralla.

Putkenpoistoa varten luodaan kaivoja, jotka täytetään suodoksella. Suodos laitetaan useisiin kerroksiin ja käytetään eri fraktiota. Turvea käytetään suodattimen sijasta, mutta se ei ole niin saastunut.

Kaaviot vakiovirtasuojien hyvinvointisuodattimien vakioverkosta

Putkien avulla putken tyhjentäminen. Tällainen putki haudataan maahan 2 metriä ja päästää pinta- ja pohjavesiä.

Jos on tarpeen laskea UGR 5 metriin, käytetään akupunktioasennusta. Veden vähentämiseksi suurempaan määrään mittareita tällaiset asennukset asennetaan "monikerroksisiin".

Vesierotus on hyvin yhdistetty alueen maisemasuunnitteluun. Kaivaa kaivo ja rakenna keinotekoinen lampi. Tällaisen lampun järjestely ei sisällä useita vaiheita. Eli eristävän kalvon käyttö on tässä epäkäytännöllistä.

On olemassa useita erilaisia ​​vedenpoistojärjestelmiä. Voit rakentaa kanavia putkien avulla. Putket (kaivannot) poistetaan paikasta lähimpään säiliöön tai rotkoon.
valikkoon ↑

1.3 Pohjaveden alentaminen neulasuodattimilla (video)

2 Pohjaveden hyödyt

Voit hyödyntää GW: ää rakentaa hyvin sivustolla. Vettä sitä voidaan käyttää pesemään tai auton pesuun. On erittäin kätevää viedä puutarha ja puutarha kaivosta asentamalla pumppu pohjaveden pumppaamiseen. Jos vesi on hyvä, voit jopa juoda sitä.
valikkoon ↑

2.1 Pohjavedet ja interstrataaliset vedet

Mikä on ero pohjaveden ja interstrataalisen veden välillä? Joskus GW sekoitetaan välikerroksessa. Interstitiaaliset vedet esiintyvät läpäisemättömien maakerrosten kerrosten välillä. Pohjavesi, jonka pitäisi olla varovainen rakentamisen aikana, rakennukset ovat vesipiirin yläpuolella.

Ja välikerros on jaettu kahteen ryhmään: ei-paine ja paine. Jälkimmäiset ovat paineen alla ja muodostavat artesia-kaivoja.

Tällainen pohjavesi on paljon tavallista puhtaampaa ja erittäin arvokasta.