Kuinka kauan tiilitalon kutistuminen kestää?

Talon kutistuminen - väistämätön prosessi, joka alkaa rakentamisen jälkeen.

Se tapahtuu siksi, että säätiö ja paalut tarvitsevat tietyn ajan mukautua seinien, katon, huonekalujen ja ihmisten valtavaan kuormitukseen.

Tiilitalon kutistuminen voi kestää yhdestä viiteen vuoteen. Tätä prosessia ovat vaikuttaneet monet tekijät, joista tärkeimmät ovat:

 • kuinka kauan talo rakennettiin;
 • kerrosten lukumäärä;
 • millä perusteella uusi rakennus on;
 • minkä tyyppistä säätiötä rakennettiin talon rakentamiseksi.

Keskimäärin useimmilla tiilitaloilla kutistuminen päättyy vuodessa.

Jos olla pedantti, voisimme sanoa, että minkä tahansa talon kutistuminen tapahtuu aina rakennusvaiheesta koko elämänsä ajan.

Toinen asia on se, että kutistuminen on tärkein tapahtuma välittömästi rakennuksen rakentamisen ja normaalin toiminnan jälkeen, joka ilmenee vuosittain maaperän jäädyttämisestä ja sulatuksesta johtuen rakennuskäyttöön tarkoitettujen kulutushyödykkeiden luonnollisesta ikääntymisestä.

Rakennuksen korkealaatuinen viimeistely sisä- ja ulkopuolelta voidaan aloittaa välittömästi tiilitalon "perus" kutistumisen jälkeen. Hänen ehdot vaihtelevat suuresti - 3-4 vuotta 5-6 vuotta. Voit seurata pää kutistumisprosessin loppua.

Ongelmana tiilitalon kanssa on myös se, että sen seinämät eivät pääse tasaisesti, mikä voi aiheuttaa seinämien räjähtämisen molemmissa kulmissa ja diagonaaleissa seinien ja seinien välissä ikkunoiden välissä.

Siksi, riippumatta siitä, kuinka paljon haluat tehdä seinien kasvojen kipsiä, laattojen tarra - älä kiirehdi ennen viiden vuoden ajan rakentamisen jälkeen.

Jos talosi on rakennettu päteviä asiantuntijoita, hyväksytyn hankkeen mukaan sinun omistajaksi olisi pitänyt antaa suosituksia talon kutistumisolosuhteista ottaen huomioon maaperän ominaisuudet ja käytetyt materiaalit.

Tiililinnun kutistuminen on tiivis ja hiekkainen maaperä pisin. Skalnik vähentää kutistumisaikaa lähes kahdella.

Ennen täydellistä sadetta, koristeluun on parempi käyttää helposti purettavissa olevaa materiaalia - tapettia, laminaattia jne. tällaiset kulutustarvikkeet eivät ole liian kalliita ja niillä on jonkin verran joustavuutta sopeutua seinien geometrian muutoksiin saostumisen aikana.

Menetelmä tiilen monikerroksisen rakennuksen kutistamiseen

Tiilen monikerroksisen rakennuksen kutistuminen voi kestää kauan, joten kestää paljon aikaa testin läpäisemiseksi ja lopullisen lopputuloksen saamiseksi kohteen laadusta.

Talojen kutistuminen voi kestää jopa 10 vuotta.

Monikerroksisten rakennusten rakentaminen on melko monimutkainen ja pitkäaikainen prosessi, jolla on runsaasti ominaisuuksia ja vivahteita. Tällöin rakennuksen rakentaminen tarkoittaa työn loppua, mutta ei rakennuksen testauksen loppua.

Tyyppien rakentaminen ja rakentaminen

Asunnon ostaminen uudessa rakennuksessa on merkittävä tapahtuma jokaiselle henkilölle, ja joskus on hänen elämänsä unelma. Tämän perusteella on aivan ymmärrettävää, että halu siirtyä välittömästi uuteen asuntoon, varustaa ja elää rauhassa. Kuitenkin todellisuudessa kaikki osoittautuu olemaan niin yksinkertaisia, koska usein jonkin ajan kuluttua juuri asetettu keraaminen laatta alkaa pudota ja halkeamat kulkevat seinien ympäri. Syy tähän on talon kutistuminen, joka on luonnollinen prosessi, joka voi johtaa rakennuksen merkittäviin muodonmuutoksiin. Se syntyy rakennuksen kokonaisen massan paineen vaikutuksesta, joka ei ole yksi tonni.

Yleensä tämä ilmiö riippuu rakennustyypistä. Nykyisin monikerroksisten rakennusten rakentaminen toteutetaan seuraavien menetelmien ja materiaalien avulla:

 • paneelin esineet;
 • monoliittiset runkorakenteet;
 • tiilirakennukset.

Jokainen näistä rakennetyypeistä merkitsee erilaisia ​​kutistumisajoja, jotka johtuvat suunnittelun ominaisuuksista. Niinpä normaaleissa olosuhteissa paneelitalo asennetaan 3-6 vuoteen, ja monoliittinen runko-objekti, joka on vähiten massiivinen ja kiinteä, voi suorittaa täydellisen menettelyn vain yhdellä vuodella.

Tiilitalon kutistuminen on pitkäikäisempi prosessi, koska itse rakennus koostuu joukosta pieniä yksityiskohtia, jotka on yhdistetty sementtilaastilla. Lisäksi tiilipinnan paino on paljon suurempi kuin muiden kerrostalojen rakentamiseen käytettävien materiaalien massa. Tästä syystä korkean tason rakennus vaatii merkittävää vahvistamista, jota ei aina suoriteta oikein. Tiilitalon kutistuminen voi kestää jopa kymmenen vuotta, ja erityisen vaikeissa tapauksissa se voi olla rajoittamaton.

Kutistumistyypit, niiden rooli rakennuksen muodostumisessa ja mahdolliset seuraukset

Talon kutistumisella voi olla monia ilmenemismuotoja, jotka eivät ainoastaan ​​vaikuta sisustukseen, vaan myös rikkovat rakennuksen yleistä koskemattomuutta ja sen vakautta.

Paneelitalon kutistuminen kestää 3-6 vuotta.

Vaikka tämä ilmiö on harvinaista ja edustaa rakentamisen tekniikkaa, se voi silti tapahtua. Yleensä tässä tapauksessa tiilitalo tuottaa useita halkeamia ulkopuolelta ja joutuu pieniin muodonmuutoksiin sisällä, jonka jälkeen kutistumisprosessi päättyy ja kohde muuttuu kiinteäksi ja kiinteäksi.

Tiilenrakennusten kutistumisella on monia piirteitä, joista tärkeä paikka on seuraavien muodonmuutosten varassa:

 • materiaalin lämpölaajeneminen tai supistuminen;
 • kutistuminen.

Jokainen edellä mainituista kutistumismuodoista vaikuttaa merkittävästi tiilitaloon. Useimmissa tapauksissa he ovat vastuussa rakennuksen muodonmuutoksesta. Vahinko voi näyttää tältä:

 • pintakrakkaus;
 • hiotun tiilen muodostuminen;
 • muurauserot;
 • stukko viive;
 • seinän yksittäisten osien sakkautuminen.
Kausi- ja lämpötilaolosuhteilla on suora vaikutus kutistumiseen.

Joissakin tapauksissa tällaisten vikojen muodostuminen voi olla varsin vakava, toisissa taas päinvastoin, täysin näkymätön.

Materiaalien lineaarisen laajenemisen kerroin, joka liittyy suoraan ympäröivään lämpötilaan, aiheuttaa tiheyden lisääntymisen tai päinvastoin. Joten talvella, alimmilla lämpötiloilla, tiili tulee paljon pienemmäksi, ja kesällä kuumina päivinä sen tilavuus on suurin. Tällainen prosessi on luonnollista ja sitä selitetään fysiikan lakien avulla. Hän on yksi tärkeimmistä syistä, että tiilimuuri kutistuu ja muuttuu.

Toinen tekijä muodonmuutosten esiintymisessä on niin sanottu kutistuminen eli kosteuden vaikutus materiaaliin. Tiilellä on huokoinen rakenne ja täydellisesti imeytyy vettä, mikä rikkoo sen sisäistä rakennetta ja lisää massaa. Tämä näkökohta tulee erityisen tärkeäksi talvella, kun vesi alkaa jäädyttää ja muuraus vähitellen romahtaa.

Korkea rakennuksen kutistumisesta aiheutuvat tekijät

Tällaisten tekijöiden määräaikainen vaikutus määrää pitkän aikavälin kutistumismenetelmän, jonka aikana jokainen elementti ottaa tiettyyn paikkaansa, ja talossa itsessään on lopullinen ulkonäkö. Yleensä kutistumismenetelmä ei aina johdu laskennallisten virheiden tai rakentotekniikan epäjohdonmukaisuudesta tarvittavien standardien kanssa, vaikka näillä tekijöillä on myös suuri rooli. On myös monia muita vivahteita, jotka on otettava huomioon. Näiden kriteerien luettelo on seuraava:

 • tiilimuoto ja malli;
 • maaperän ominaisuudet;
 • muoto ja rakenne;
 • rakennuksen korkeus;
 • rakennuskoodien noudattaminen;
 • alueen ilmasto-olosuhteet;
 • säätiön laatu.

Jokainen näistä parametreista voi rikkoa tiilitalon ulkoisia ominaisuuksia ja muuttaa sen rakennetta. Tällaiset seuraukset ovat kuitenkin äärimmäisen harvinaisia. Yleensä kutistuma kulkee melko tasaisesti ja ilmenee useiden halkeamien muodossa seinien pinnalla. Samanaikaisesti tällaisen prosessin lopussa esine hankkii paitsi sen täydellisen ulkonäön myös sen vakauden, joka mahdollistaa sen hyödyntämisen monien vuosien ajan.

Kuinka luoda
mukavuutta talossa
tee se itse

hyödyllinen
suositukset ja
vinkkejä kaikille

Tiilitalon kutistuminen

Tiilitalon kutistuminen

Keskustellaan tänään niin tärkeästä aiheesta kuin tiilitalon kutistuminen.

Useimmat perheet, jotka tulevat uuden huoneiston tai tiilitalon omistajiksi, ovat varmoja, että kaikki heidän huolenaiheensa perheen pesästä ovat häipyneet taustalle. Ehkä tämä on totta, mutta älä unohda sellaista väistämätöntä prosessia kuin kutistuminen kotona!

Kutistuminen on luonnollinen prosessi, jossa materiaali, josta talo on rakennettu, muuttaa tilavuutta. Se voi kestää jopa kymmenen vuotta. Tietenkin tiili on hyvin suosittu yksityisten talojen rakentajien keskuudessa, mutta talonrakentamisen osalta sinun ei pidä unohtaa tätä tärkeää kohtaa.

Tiilestä valmistettujen monikerroksisten talojen rakentaminen on vähiten suosittu materiaalin korkeiden kustannusten ja rakentamisen aikakauden vuoksi.

Jotta mennään kunnossa. Kärsimystyyppejä on kaksi:

1. Lämpötila. Kun materiaali laajenee tai kutistuu lämpötilan muutosten vuoksi.

2. "Kutistuminen". Kun materiaali kuivuu liikaa tai päinvastoin, se kostuu.

Tärkein rooli on maaperän tyyppi, jolla uusi rakennus tulee. Jos maa on pehmeää, talo puristuu nopeammin ja enemmän. Sinun ei pidä unohtaa veden hävittämistä, sillä laaksossa oleva talo joutuu alttiiksi pohjavesille ja sadevedelle. Ennen rakentamista, muista kuulla kokenut tarkastaja ja noudata huolellisesti kaikkia suosituksia.

Sinun ei pidä säästää materiaalin laatua säätiölle, sillä tiili on melko raskas materiaali, joka painaa säätä. Säätiön huonon laadun vuoksi talo voi laskeutua 10-15 cm: n päähän. Jotta todennäköisimmin vältetään kutistumisongelmat, laita hiekkalaatikko ja viemäröintijärjestelmä ennen rakentamista.

Rahataloudessa se ei ole liian kallista, mutta ongelmat ja hermot säästävät valtavan määrän. Älä myöskään unohda laajennusliitosten perustamista eli lämpötilaa kestävää.

Hieman noin korkeita rakennuksia.

Tällaiset rakennukset ovat harvinaisia, koska rakentaminen on melko pitkä ja työläs, ja tällaisessa talossa olevan asunnon kustannukset ovat korkeammat kuin paneelissa.

Tässä on syytä kiinnittää huomiota kehittäjään - kokeneen yrityksen, jolla on hyviä suosituksia ja palautetta. Tiilen korkeiden rakennusten kutistumisprosessi eroaa jonkin verran eri paneelipaneeleista johtuen nivelen ja saumojen rakenteesta.

Paneelitalossa halkeamia voi kulkea kulmissa ja laattojen välisten liitosten välillä, ja sitten tiilihiontaa kulkevat usein seinien yli, mikä vaikeuttaa huomattavasti korjausprosessia. Paljon riippuu kehittäjän kokemuksesta.

Ensinnäkin seinät, katto ja lattia tulisi olla täysin tasomaisia.

Toiseksi, säätiön pitäisi olla kestävämpi ja korkealaatuisempi materiaali.

Joten voimme kertoa tärkeimmistä syistä, miksi tiilitalo kutistuu:

• Yksilölliset ominaisuudet ja tiilimuoto, paino ja veden imeytyminen.

• Rakennuksen kohteen sijainti.

• Ympäristön lämpötila-indikaattorit sekä rakennuksen aikana että talon käytön aikana.

• Tiilien säilytysolosuhteet valmistajalle (tai jakelijalle).

• Kehittäjän ammattitaito.

Tietysti kutistumisen syistä ei tietenkään riitä suojelemaan täydellisesti sen vaikutuksia, jotka eivät ole niin vähäisiä:

1. Seinien ja kattojen muodonmuutoksen vuoksi huoneiston koristeellinen sisustus voi kärsiä;

2. Kylpyhuone voi mennä halkeamia ei vain kulmissa, vaan myös laatta. Tällaisten tapausten välttämiseksi asiantuntijat eivät suosittele laattojen ja muiden laattojen asettamista ensimmäisten kahden vuoden aikana rakentamisen jälkeen;

3. Jätä alkuperäisen kattopinnan päältä valmiiksi kuorinta kipsistä ja sen seurauksena - ei liian esteettinen ulkonäkö;

4. Myös talonikkunan ja oviaukkojen kutistuminen voi kärsiä;

5. Ja tietenkin korkeissa rakennuksissa voi esiintyä liiallista kosteutta pohjakerroksissa.

Nämä ovat tiilitalon kutistumisen seuraukset, ja sen kannattaa kiinnittää huomiota rakentamisen aikana. Yritä minimoida tämän prosessin seuraukset talonrakentamisen valmisteluvaiheessa.

Tiilitalon kutistuminen

Tiilenrakenteen lujuus ja kestävyys riippuu monista tekijöistä. Tiilitalon kutistuminen on yksi niistä. Tämä luonnollinen prosessi on väistämätön ja johtaa rakenteiden halkeamien ilmenemiseen. Siksi ennen rakennuksen alkamista ja rakentamisen aikana on otettava huomioon kaikki syyt, jotka voivat aiheuttaa ja pahentaa rakennuksen muodonmuutosta kutistumisen vuoksi estääkseen tai minimoimasta sen negatiivisia seurauksia.

Miksi se tapahtuu?

Tiilen kutistuminen johtuu siitä, että säätö soveltuu tukiseinien ja lattioiden painoon. Koska tiili on raskas rakennusmateriaali, rakenteen pohjaan kohdistuva kuormitus on suuri, mikä aiheuttaa sen sakkautumisen. Lisäksi kutistuminen tapahtuu ilman lämpötilan muutoksista. Sääolosuhteiden muutosten seurauksena rakennusmateriaalit laajenevat tai supistuvat, samoin kuin niiden kosteus ja kuivaus ympäristön vaikutuksen alaisena.

Tiilen kutistumisen seuraukset

Kaikki kutistuminen vaikuttaa haitallisesti tiilarakenteeseen. Tämän seurauksena tällaiset muodonmuutokset voivat ilmetä:

 • rakenteiden halkeamat;
 • muurauserot;
 • kuorinta kipsi;
 • seinän sakkautuminen eri alueilla.
Takaisin sisällysluetteloon

Mitä vaikuttaa?

Muotoutumisprosessin laajuus riippuu useista tekijöistä. Vaikutus on:

Talon ongelmien ilmaantuminen lisää pohjavettä.

 • maaperän ominaisuudet;
 • pohjaveden saatavuus ja taso;
 • säätiön laatu;
 • tiilimuoto;
 • alueen ilmasto-olosuhteet.

Ennen rakentamisen aloittamista on suositeltavaa suorittaa geodeettinen arviointi alueesta. On suositeltavaa valita rakennuspaikka kovemmalla maaperällä ja pohjaveden suurin etäisyydellä, jos se on saatavilla. Näiden edellytysten perusteella suorita sopivan tyyppisten rakennusmateriaalien valinta. Säätiön tyyppi valitaan ottaen huomioon tulevan kuorman ja turvallisuusvaatimusten mukaisesti. Lisäksi seuraavat ominaisuudet vaikuttavat tiilitalon kutistumiseen:

 • tiilien käyttö lisääntynyt veden imeytyminen;
 • sääntöjen noudattamatta jättäminen laastin valmistuksessa;
 • rakennusaineiden varastointiolosuhteiden rikkominen;
 • epäsuotuisat ilmasto-olosuhteet rakenteen rakentamisen aikana.

Älä säästä rakennusmateriaaleja säätiön asettamiseksi. Rakennetun rakenteen lujuus, luotettavuus ja kestävyys riippuvat sen laadusta ja vaatimustenmukaisuudesta.

Kutistumisen voima ja ajoitus

Tiilitalot altistuvat melko voimakkaalle kutistumiselle. Ensinnäkin tämä prosessi on luonteenomainen perustaksi johtuen raskaasta kuormituksesta kantavien seinien painon alle. Tiilitalon uppoaminen on sitä suurempi, pehmeämpi maaperä rakennustelineessä. Sopeutumisprosessi tapahtuu 2-8 vuodessa ja yleensä ei ole seurauksia, jotka johtavat hävittämiseen. Ehdot riippuvat rakennuksen korkeudesta. Monikerrosrakennuksissa kausi on pidempi ja monimutkaisempi. Jos rakennustekniikan vaatimuksia ei noudateta, kutistuminen kestää koko rakennuksen ajan ja sen käyttöikä lyhenee.

Miten halkeamien estäminen?

Jotta voidaan vähentää ja pienentää mahdollisia halkeamien aiheuttamia seurauksia kutistumisen aikana, on suositeltavaa sijoittaa hiekkalaatikko pohjaan ja tehdä erityisiä laajennusliitoksia muuraukseen. Neljä päätyyppiä ovat saumat:

 • kutistuminen;
 • lämpötila;
 • kerrostunut;
 • seisminen.

Halkeamien estämiseksi kutistumisen aikana tehdään laajennus- ja lämpötilasaumat. He jakavat rakennuksen korkeuteensa osastoihin pääsemättä perustaan ​​ja antavat sille elastisuutta. Ne on tehty mahdollisissa muodonmuutoksissa, jotta rakenteen kantavuuteen vaikuttavia kuormituksia voidaan vähentää. Tällaiset saumat on täytetty eristysaineella ja jätetty vähintään kahden vuoden ajaksi.

Uusien rakennusten kutistaminen: milloin korjaukset tehdään?

Asunnon valitseminen uudessa rakennuksessa useimmat ostajat suosivat niin sanottua "karkeaa viimeistelyä". Käytännössä tämä tarkoittaa yleensä sitä, että uudet uudisasuttajat saavat käyttöönsä vettä, kaasua, sähköä ja lämmitystä sisältävän seinän ("laatikko") ja kaikki muut työt lattiasta ja seinistä tasoittamiseksi putkien, huonekalujen ja kodinkoneiden asennusta varten tehdään itsenäisesti tai houkutella ammattilaisia. Epäilemättä tämä lähestymistapa antaa sinulle mahdollisuuden muuttaa asunnon tilaa omistajien ideoiden mukaisesti mukavuudesta ja mukavuudesta sekä sisustuksen rohkeimmista ideoista. Kuitenkin ennen vakavien korjausten aloittamista monet ajattelevat: "Onko aika aloittaa?"

Uusien rakennusten ominaispiirteet ovat se, että rakennuksen rakentaminen, lattian rakentaminen, kutistuminen ja joskus tämä prosessi jatkuu rakentamisen päätyttyä. Tämän seurauksena seinissä ja katossa voi esiintyä mikrokreitä, voi syntyä vääristymiä, joskus ei havaittavissa ihmissilmää, mutta se voi vahingoittaa sisustusta. Ja uudisasukkaat, jotka pelkäsivät tarinoita äkillisesti särkyneistä laatoista tai putoamasta kipsistä, lykkäsivät korjauksia uudessa talossa, kunnes paremmat ajat.

Ymmärtääkseen totuutta ja myyttejä kutistumisesta käymme asiantuntijoille ja pyysimme heitä kertomaan, milloin on parempi aloittaa korjaukset uudessa rakennuksessa, ja antaa myös suosituksia rakennus- ja viimeistelymateriaalien valinnasta.

Alla ovat vastaukset saatu.

Luuletko, että on mahdollista aloittaa täysi korjaus uudessa asunnossa ensimmäisenä vuonna, heti kun avaimet on saatu?

"Laaja mielipide on, että ensimmäisen vuoden aikana on parempi olla tekemättä korjauksia asunnossa, koska myöhemmin saattaa esiintyä erilaisia ​​halkeamisongelmia, talon kutistuminen, se täytyy" asettua "(kuten ihmiset sanovat). Mutta tämä on enemmän myytti, sillä aika, jonka aikana talo on rakennettu, riittää rakentavaan kutistumiseen. Kutistuminen liittyy enemmän maan liikkumiseen, joten samanlainen ongelma saattaa myöhemmin tulla esiin vanha talo.

Sellaiset murrat, jotka ilmenevät uudessa talossa jonkin ajan kuluttua, liittyvät usein yleisiin puutteisiin talon rakenteessa, mikä johtuu pääasiassa rakennusmateriaalien ja muiden vivahteiden tekniikoiden noudattamatta jättämisestä esimerkiksi uuden rakennuksen aikataululle.

Suosittelen kiinnittämään enemmän huomiota seuraaviin seikkoihin: jos on olemassa tilaisuus kiirehtimättä korjata ja ratkaista, odota ainakin talvella talon asettamisen jälkeen. Sitten voit tarkistaa, kuinka lämpimät seinien rakenteet osoittautuvat, onko pakkasessa jäädytetty, onko liitokset tiukasti sateessa, jotta lämmitys toimii. Tämä neuvonta sopii paremmin tilanteeseen, jossa taloa vuokrataan lämpimän kauden aikana, lämmitys on kokenut, ja on vaikea selvittää, kuinka erinomainen eristys on monoliittisissä tiilirakenteissa, ovatko paneelien saumat hyvin suljettuja jne. "

"Asiakkaat kysyvät minulta säännöllisesti, milloin he aloittavat korjaukset uudessa asunnossa. En voi antaa selkeää vastausta - sitä yksinkertaisesti ei ole olemassa. Kaikki on yksilöllistä ja riippuu monista tekijöistä. Kuinka hyvin rakennetaan taloa? Kutistuuko hän vuoden tai 5 vuoden ajan? Onko lähimmäisesi tehnyt korjauksia? Onko sinulla aikaa odottaa, tai tarvitsetko nopeammin? Mitä korjausta aiot suunnitella? Ja niin edelleen...

Esimerkiksi, puhu korjauksistamme asunnossani. Monolith-tiili, 28 kerrosta, rakennus oli rakenteilla vuoteen kolme. Kun avaimet annettiin kesäkuussa 2012, aloin välittömästi tehdä korjauksia, koska tarvitsemme sisään syyskuuhun asti (tyttäreni oli ensimmäisessä luokassa). Korjaus kesti 3 kuukautta, kirjaimellisesti, päivällä ja yöllä. Ja ihme! 5. syyskuuta siirryttiin asuntoon. Vuokralaisilta lopetin korjauksen ensin. Seinät ovat minun maalaukseni, kipsirakenteiden, kipsikattojen alla.

Naapurit noin korjattu - vasen, oikea, pohja. Se oli meluisa, mutta siedettävä. Vuosi on kulunut: asunnossani ei ollut yhtä halkeaa.

Ja nyt naapurit aloittivat korjauksen ylhäältä! He alkoivat purkamalla ilmanvaihtokanavien seinät. Kahden päivän ajan minulla oli helvetti kotona: hakkureiden työtä, putoavien seinien kattoa katolla ja veden vuotamista ylhäältä. Tämän seurauksena katto oli katkenneet kipsilevystä, kipsilevyt säröillä, kylpyhuoneen katto oli säröillä, 2 kylpyhuoneen lautaa säröillä, jossa ilmanvaihtokanava kulkee. Kahdessa päivässä. Otin tämän filosofisen asenteen: Tiesin mitä aiot tehdä, korjata korjaus ennen kaikkia muita, ja ymmärsin, että tämä tapahtuisi ajan myötä. Asunto remontti päälle päättynyt kuukautta sitten. Kesällä aion tehdä itselleni kosmetiikkaa, maalata seinät, palauttaa kipsi ja katto.

Minusta tuntuu, että korjaustasi tärkein vihollinen on ylhäältä tulevat naapurit. On parempi odottaa korjauksen loppuunsaattamista. Talo voi kutistua pitkään, tai ei anna sitä ollenkaan, niin onnekas. Ja sitten naapurit edelleen "ladata" talon laatoilla ja seinät (30-40 tonnia 100 metrin huoneisto). "

"Tämä on melko globaali kysymys, ja se riippuu paljon tietystä tilanteesta.

Mitä tulee korjaustöiden alkamispäivään: varmasti on turvallista työskennellä viimeisenä. Mutta tämä tarkoittaa, että asunto pysyy, ja sen omistaja lykkää ilo elää siinä. Ja elämä, kuten tiedetään, on yksi. Lisäksi kokemuksen mukaan korjaukset vähenevät 7-10 vuoden kuluttua talon käyttöönotosta, koska kussakin talossa on riittävän suuri määrä sijoituskohteita. Ja tämä tarkoittaa, että vaikka 2-3 kerroksen jälkeen sinulla on korjaus, riski halkeilua kasvaa merkittävästi.

Paneelitalossa krakkausriski on paljon pienempi kuin monoliitti- ja tiilitaloissa. Tämä johtuu talojen rakentamisesta ja niiden valmiudesta. "

"Korjaus voidaan tehdä ja jopa tarpeen. Tärkeintä on pitää tekniikka. Monet väittävät, että uusi koti voi kaatua, mutta todellisuudessa se ei ole. Kutistuminen on usein merkityksetöntä, eikä se vaikuta talon pieniin muodonmuutoksiin. Jos esimerkiksi monoliittisessa talossa oli halkeamia seiniin, se tarkoittaa, että ne on tehty huonosti. Tällaisesta tilanteesta on vaikea suojella itseäsi, muista olosuhteista riippumatta. "

Onko mahdollista ratkaista kutistumiseen liittyvät ongelmat kotona, johtuen materiaalien valinnasta, jotka ovat kestävämpiä tai erikoistyökaluja?

"Kun talo kutistuu, halkeama voi myös vaikuttaa laatan koskemattomuuteen. On vaikea sanoa, kuinka paljon tekniikka ja materiaalit voivat vähentää kutistumisen vaikutuksia.
Osittain on mahdollista suojata korjaus, mutta ei itse kutistumista, vaan talonrakennuksessa sallitut pienet puutteet.

Nämä tekniikat liittyvät tavallisesti vääriin seiniin ja kattoihin, joiden joustava yhteys talon tukirakenteisiin. Korkealaatuiset viimeistelymateriaalit, esim. Kittien ja maalien viimeistely estävät mikroprekareja. Yleensä, jos lasket laadukkaasta korjauksesta, joka kestää pitkään, muista sanomalla, että "miser maksaa kahdesti." Ja talon kutistumisella - kuinka onnekas! "

"Halkeamien välttämiseksi suosittelen kangaspohjaisten tapettien, lattiakattojen ja parkettilattian käyttöä. Jos seinät on maalattu, liimataan julkisivuverkko (kipsin tavanomaisen sijaan), lasikuitu (tai ei-kudottu). Älä tee teksturoitua kipsiä. Jos katto GKL, sitten maalaus - flizelin. Parketti saa levätä huoneistossa kahden viikon ajan sopeutua ilmastoon. Laatta voi haljeta, kukaan ei ole immuuni tästä, mutta tämä ei tarkoita sitä, ettei laatta tarvitse liimata. Tärkeintä on perustaa pohja hyvin. Itse asiassa korjauksessa on monia näkökohtia ja vivahteita alkaen asunnon seinien pystyttämisestä ja niiden pakollisesta vahvistamisesta ja päättymisestä asunnon loppusiivouksen ja toimituksen kanssa. "

"Materiaaleja on paljon suosituksia. On parempi rakentaa seinät, joissa on kiekko-ura -laatta, jonka geometria on sellainen, että liimakerros on vähäinen, mikä tarkoittaa myös, että talletus on myös minimaalinen. Kipsilevyjen seinien ja kattojen rakentamisessa kipsilevy on parasta tehdä kahdessa kerroksessa ja liimaamalla lasikuitua päälle. Esivalmisteen valmistuksessa ei pidä vain vahvistaa verkkoa, vaan myös asentaa vaimentimen nauha ympärysmittaan. Kun valitset viimeistelymateriaaleja, on otettava huomioon, että taustakuva kätkee joitain halkeamia, jättäen ne taakse. "

"Mitä tulee korjaukseen, aloitan laatoitusominaisuuksilla. Tärkeintä aloittaa hyvä laatta valmistelu: korkealaatuiset rappausseinät, valitse oikea kampa (kampan hampaiden koko määräytyy laattojen koon perusteella). Varmista, että liiman paksuus ei ole suurempi kuin valmistajan suositus. Muuten on todennäköistä, että laatta voi halkeilla tai pudota.

Jos teet seinät maalausta varten, niin ehkä kulmissa ja sisätilojen välissä voi mennä pieniin halkeamiin. Siksi suosittelen käyttää sileää felsiliniä ja maalata sitten seinät. Jos mikrokreitä muodostuu, ne eivät näy alaspäin flizeliinistä, ja suuret halkeamat tulevat näkyviin pienenä siirtymänä.

Jos käytät kipsilevyä, sinun on liitettävä pintojen ja metallirakenteiden väliset liitokset erikoisella tiivistysnauhalla, joka pehmentää tärinää ja estää halkeamien ilmenemisen.

Mitä tärkeimpien kohtien osalta: jos teet lattiapinnoitteen, kaikki laajennusliitokset on huomioitava pitkin kehää, ja itse huone on jaettava aukkojen suuntaan niin, ettei pesureita ole liitetty.

Tee samoin roverin kanssa: jos käytät sitä, varmista, että se ei kosketa seiniä, älä unohda jakaa sitä huoneisiin. Huomaa, että lattiapäällysteen yhteydessä kosteuden parametrien mukaisen tasoitetun pinnan on täytettävä valmistajan vaatimukset.

Suosittelen etsimään uudet asukkaat osaaville rakentajille ja selvittämään, miten he työskentelevät ennen korjausten aloittamista. Kysy heiltä, ​​millaista tekniikkaa he työskentelevät, miten he valmistautuvat, mitä materiaaleja ne suosittelevat käytettäväksi kussakin vaiheessa. Ja jo näiden tietojen perusteella, ymmärrät, mikä asiantuntija on edessäsi. Loppujen lopuksi tekniikat itsessään ovat ennallaan. "

Kiitämme kaikkia asiantuntijoita, jotka osallistuivat aineiston valmisteluun.

Tiilitalon kutistuminen: miksi se tapahtuu ja miten se käsitellään

Monet ihmiset, jotka ovat tulleet omien hiljattain rakennettujen talojensa päälliköiksi, ajattelevat, että tämä on heidän huolensa loppu. Ehkä tämä on totta, mutta älä unohda sellaista epämiellyttävää asiaa kuin tiilitalon kutistuminen.

Tämä on tärkeä asia, jota ei voida jättää huomiotta rakentamisen aikana. Koska tiilitalojen paino on suuri, tätä prosessia ei voida välttää. Rakennustiili, joka on hyvin onnistunut rakentamaan seiniä, painostaa jatkuvasti säätiötä ja talon on pakko vähentyä vähitellen.

Tyypillinen kutistumisen tulos: seurauksena on halkeamia ja epävakautta

Tämä prosessi kestää yleensä kymmenen vuotta rakentamisen jälkeen. Suuri rooli vaikuttaa maaperän tyyppi, jolla rakenne on pystytetty. Tietenkin pehmeän maaperän talo puristaa voimakkaampaa kuin kova. Kun rakennat taloa, harkitse huolellisesti kaikkia saumoja ja sidoksia, jotta vältytään jälkikäsittelyiltä kutistumisen vuoksi.

Kutistumisprosessin vähäisyys

Kärsimystyyppejä on kaksi päätyyppiä:

 • johtuen materiaalin leviämisestä tai supistumisesta johtuen lämpötilaeroista;
 • materiaalin kuivumisen tai kastumisen seurauksena niin kutsuttu "kuivaus".

Halkeamien välttämiseksi ennen kokeen aloittamista on käytettävä kokeneen maanmittaajan palveluja valitsemaan sopivin paikka - melko vankka ja jossa sadevesi ei kerääntyisi kunnolliseen korkeuteen pohjaveden yläpuolella.

Toinen asia, jota ei pidä laiminlyödä, on sellaisten laajentamien liitosten sisällyttäminen, jotka kestävät lämpötilaa. Ne auttavat suojaamaan maali- ja laakerinseinämät halkeilulta.

Antakaamme esimerkki selkeydelle. Oletetaan, että lämpötila -20 on talon pituus 20 metriä, sama talo kesällä +20 on pituus 20 m 10 cm.

Vihje!
Jotta tiilen uuden rakennuksen kutistuminen ei aiheuttaisi tarpeettomia ongelmia, älä millään tavalla säästä säätiön materiaalin laatua.

Tiilen monitasoisen rakennuksen kutistuminen: syvät halkeamat

Muutama sana korkeisiin rakennuksiin

On myönnettävä, että nyt harvoin täytetään korkean rakennuksen kokonaan tehty tiili. Kaikki haluavat halvempaa materiaalia, mutta silti on olemassa yksinoikeuksia.

Monikerroksisen tiilitalon kutistuminen on epäilemättä väistämätön prosessi, jossa pienilläkin asioilla on suuri rooli. Toisin kuin paneelit tai monoliittiset talot, joissa kutistuminen tapahtuu enemmän tai vähemmän tasaisesti koko alueelle, tiilitalossa on paljon vaikeampi ennustaa.

Kaikki riippuu rakentajien eheydestä. Ensinnäkin säätiöllä olisi oltava paljon suurempi voima kuin muilla monikerroksisilla rakennuksilla. Toiseksi seinien, lattian ja katon tulee olla sileä, mikä on helpompaa saavuttaa käyttämällä kiinteitä levyjä yksittäisten tiilien sijaan. (Katso myös artikkeli Mikä tiili on parempi perusta: olemme alkaneet rakentaa talon)

Lisäksi tiilitalossa ei ole levyjen välisiä saumoja. Tämä on suuri miinus, koska halkeamia voi esiintyä paitsi kulmissa ja nivelissä, myös vinossa koko seinän läpi.

Toinen esimerkki seinän halkeilusta johtuen kutistumisesta

Kutistumisprosessin rakenteet

Mikä määrää kutistumisen määrän:

 • tiilimuoto ja veden imeytyminen;
 • olosuhteet, joissa materiaali varastoitiin ennen rakentamista;
 • sääolosuhteet sekä rakentamisen aikana että yleisellä paikalla;
 • talon sijainti (kuivempi tai kosteampi maa, pohjaveden syvyys);
 • rakennustyyppi;
 • lukutaidon rakentajat;
 • koko rakenteen arvo.

Itse asiassa sekä betoni että tiili kestävät kutistumista kohtuullisen hyvin, mutta ovat alttiimpia niiden painovoiman takia kutistumiselle kuin esimerkiksi puutalot. Suuri paino, säätiö usein vuotaa 10-15 cm, ja voit päästä eroon siitä yksinkertaisesti: laittaa hiekka tyyny alla säätiö. Tämän numeron hinta on naurettava verrattuna mahdollisiin myöhemmissä korjauksissa.

Vihje!
Jos päätät käyttää hiekkalaatikkoa, on myös hyödyllistä sijoittaa talon ympäröivä viemäröintijärjestelmä, jotta pohjaveden ylipaine ei pääse syntymään.
Se olisi sijoitettava putkiin, eikä vain kaivaa ojaa.
Alla olevassa kuvassa näkyy esimerkki.

Viemäröintijärjestelmä tee se itse: työ on käynnissä

Kuinka käsitellä kutistumista

Ohjeet käsittelemään tiilitalon väistämätöntä kutistumista:

 • jos se ei ole kiinteistöasunto, vaan yksityinen, yritä keventää kantavia seiniä. Rakentamisessa voit käyttää esimerkiksi huokoista tiiliä tai laattoja sekä kaksinkertaista silikaattitiiliä M 150.
 • jos puhumme tiilestä uudesta rakennuksesta, muistakaa, että kutistuminen on korjauksen tärkein vihollinen. Jos kiirettä lopetat korjauksen ja viimeistelyn ennen tämän prosessin päättymistä, on mahdollista, että korjaus on tehtävä uudelleen kokonaan.
 • Asiantuntijat eivät suosittele laatoituksia kylpyhuoneessa 2 vuoden ajan rakentamisen jälkeen. Kohdista nivelet käyttämällä lujitettua verkkoa halkeamien välttämiseksi. Ensimmäisen "tuoreen" asunnon korjaamiseksi on suositeltavaa käyttää elastisia materiaaleja - ei-kudotut tapetit, mosaiikki, vinyylilevy. Muuten parketti ei pelkää kutistumista, joten olohuone voidaan korjata välittömästi.
 • jos tämä vaihtoehto on hyväksyttävä sinulle - osta huoneiston kehittäjä "valkoinen" -versiosta. Odota muutama vuosi, kysy uusista naapureiden korjaamisesta. Ja vain silloin, kun varmistat, että on suositeltavaa aloittaa korjaukset - jatka.

Tässä se on - "valkoinen" versio.

Mikä on täynnä kutistumista

 1. viat huoneistokokonaisuudet: viivästynyt tai repeytynyt tausta;
 2. murtumia kylpyhuoneen tai muun alueen laatoissa ja laattojen liitoksissa;
 3. kipsi voi aiheuttaa halkeamia tai viivästymistä katosta, seinistä, nivelissä;
 4. voi seulaa oven tai ikkunan aukon;
 5. koko asuntorakentamisen mittakaavassa: liiallinen kosteus pohjakerroksissa, etenkin suurimmilla kutistumispaikoilla, murtumia pohjassa tai levyjen risteyksissä;
 6. On syytä huomata, että kaikkein haavoittuva paikka tiilitalleissa on katto, joka on valmistettu esivalmistetuista laatoista.

Halkeamat kylpyhuoneen kerroksessa: tulos virheellisestä täytöstä

Krakattomat kylpyhuoneen laatat

Säätiön ongelmat jätevesijärjestelmän puutteesta johtuen

Vedeneristys keinona käsitellä kutistumista

Asiantuntijat tunnistavat erinomaisen menetelmän käsitellä voimakasta kutistumista kasettien vedeneristyspohjaksi.

Tuotannon vaiheet:

 • valmistelutyö: rakennuksen alueen puhdistaminen ja merkitseminen.

Kiinnitä huomiota!
Sivuston tulee olla 2-3 metriä suurempi kuin kummallakin puolella oleva rakenne.

 • kaivaa kaivannon, tasoittaa sen ja luoda tyyny. Kaivannon pohjalle on asetettu 12-20 cm hiekkaa tai soraa, jotka on peitetty polyetyleenillä tai muulla eristemateriaalilla, mikä ei salli veden pääsyn kaatumasta maahan, mikä heikentää vakavasti sen lujuutta.
 • laattojen asennus 4 - 5 cm paksuilta levyiltä
 • vahvistus asennetaan kehän ympärille. Se on hitsattava yhteen kehykseen, jonka koko riippuu projektista.
 • betonisekoite suoritetaan vähitellen, kerroksittain korkeintaan 20 cm: iin. Kaadetaan huolellisesti, mieluiten kourujen avulla, jotta pohja ei erota.
 • 7-10 päivän kuluttua kaatamisen jälkeen suorita suoraan vedeneristys. Tätä varten päällystämme säätiön ulkoseinät bitumimateriaalilla, ja sen päälle asetamme katemateriaalin. Halvempi vaihtoehto on täyttää pohjaseinät hyvin tiivistetyllä savi.
 • Viimeinen vaihe on täyttö. Kellarihon seinämissä hiekka on täynnä keskikokoista kokoa. Sitten hän murskasi ja vuodatti vettä. Tämä prosessi suoritetaan käsin, jotta vesieristys ei vahingoitu.

Se on kaikki - kotisi on suojattu myöhemmästä kutistumiselta.

Hihnan säätö: laitteen periaate

Yhteenveto

Tiilirakenteiden rakentamiseen tarvitaan tarkka laskenta ja vastuullinen asenne töihin.

Joten nyt tiedät, mikä on täynnä lause "tiilitalon kutistuminen". Toivomme, että sivustosi tämä ja muut artikkelit auttavat sinua suojelemaan kotiasi väistämättömiltä fysikaalisilta prosesseilta eikä "saada" uudelle korjaukselle.

Tämän artikkelin video auttaa sinua paremmin ymmärtämään kutistumisprosessia sekä kotona että sen perustana.

Kutistumisen vaikutus kotiin hänen maaliinsa

Asunnon ostaminen uudessa rakennuksessa tai yksityisen talon onnellisen omistajan ostaminen Haluan siirtyä nopeasti sisustukseen, jotta asunto saadaan lopulta mukavaksi ja elää mukavaksi. Mutta asiantuntijat varoittavat: älä kiiritä ja osta viimeistelyaineita. Miksi? Koska rakennuksen täytyy mennä toiseen vaiheeseen - kutistuminen. Kaikki rakenteet poikkeuksetta ovat tämän prosessin alaisia. Se perustuu materiaalien fysikaalisten ominaisuuksien ja ympäristön vuorovaikutukseen. Siinä vaiheessa, kun rakenne ratkaistaan, talo kutistuu, viimeistely oikeuttaa rahat ja käytetty voima. Kiirehtivät, vuokralaiset voivat menettää aikaa ja rahaa, koska viimeistelyaineet voivat tulla käyttökelvottomiksi sisärakenteen sisäisen muodonmuutoksen vaikutuksesta.

Miksi talon kutistuminen on väistämätöntä

Kun aika on mahdollista karkeasta korjauksesta todelliseen, voit selvittää perusteellisesti, kun huomaat erityispiirteet kutistumisesta eri tyyppisissä talleissa ottaen huomioon tekijöiden vaikutus. Jos kaikki lasketaan ja tuotetaan oikein, kutistuminen tapahtuu melkein ilman vaikutusta käytettyihin laatoihin, tapetoihin ja laminaattiin. Omistajat eivät tarvitse purkaa kasvatuslattiat ja löytää laatoitukset, jotka ovat rikkoutuneet seinältä.

Uusissa rakennuksissa kutistuminen on luonnollinen prosessi. Säätö ja paalut on säädettävä lattian ja seinien painoon. Lisäksi, jos talo on monen perheen, sinun on otettava huomioon kaikkien niiden vuokrasopimusten paino, jotka vuokralaiset toimittavat. Kiinteistökehittäjille on aikaa hankkeen lopullisen vakauttamiselle hankesuunnitelmassa. Mitkä tekijät vaikuttavat rakennuksen kutistumisasteeseen? Tämä on koko luettelo tutkimustuloksiin perustuvista kriteereistä:

 • maaperän ominaisuus valituilla alueilla (kiinteillä maaperillä, prosessi valmistuu nopeammin kuin liikkuvissa);
 • perustyyppi;
 • pohjaveden taso.

Uudessa talossa prosessi voi ulottua 2-6 vuodeksi. Rakennus sopii keskimäärin 2-3 vuotta. On pidettävä mielessä, että mitä suurempi rakenne paino, sitä vaikeampi prosessi. Tiilitalo sopeutuu huonommaksi kuin solusbetonin rakentaminen, jolla on paljon vähemmän painoa.

Tiilen monoliittisen talon kutistuminen Mikä on puutalon kutistuminen?

Kun voit alkaa korjata ja viimeistellä

Halu siivoamaan asuintilaa on enemmän kuin ymmärrettävää. Leikattu viimeistely ei lisää mukavuutta. Kuitenkin kuinka vahva halu korjata, pitää kiinni tunteista ja taloudellisista resursseista. Rakentamisen asiantuntijat suosittelevat voimakkaasti odottamaan vähintään 2 talvikautta. Tänä aikana talon kutistumisprosessin aktiivinen osa toteutuu ja viimeistely ei enää kärsi tai se kuluu vähäisinä tappioita.

Käsittelyn aikana päällekkäisyydet ja seinät muuttuvat jonkin verran suhteessa alkuperäiseen geometriseen muotoonsa. Näitä muutoksia ei ole mahdollista määrittää silmien avulla, mutta se on melko tarpeeksi muovaamaan viimeistelyaineita seinillä, lattialla ja katolla.

Mitä se ilmenee? Esimerkiksi keittiössä tai kylpyhuoneessa keraamiset laatat ovat halkeamia tai siirtymässä pois. Samojen huoneiden laattojen liitosten halkeamien ilmaantuminen on mahdollista. Voi tappaa tapettia, halkeile ja murene maali ja kipsi kattoon ja seiniin. Kutistumisen seurauksena on laminaatti- ja parkettipaneelien "jännitys". Ikkuna- ja oviaukot vähenevät.

Yhteenveto johtuu siitä, että rakennuksen kutistumisprosessin loppuun asti on parempi käyttää rahaa pelkästään kosmeettisiin korjauksiin.

Kutistuminen voi aiheuttaa halkeamia lattialaatoissa.

Onko vielä mahdollista tehdä perusteellinen sisustus? Jopa kokeneet käsityöläiset eivät anna 100 prosentin takuuta. Jos todella haluat, niin asiantuntijat suosittelevat käytännössä sellaisten materiaalien käyttämistä, joilla on riittävästi joustavuutta pinnan muuttuvan geometrian siirtämiseen, kuten:

 • stretch-katot;
 • vinyyli laatta;
 • ei-kudotut tai nestemäiset tapetit;
 • erityiset laastarit, joilla on elastinen vaikutus.

Jos rakennusmuoto mahdollistaa pienen prosenttiosuuden muodonmuutoksesta, koristeluun käytetyt materiaalit kykenevät sopeutumaan pintojen siirtymiseen ja säilyttämään pinnoitteen laadun. "Gutta-perka" -pinta maksaa enemmän kuin tavallisesti, joten ennen kuin päätät kokeesta, kannattaa punnita vaihtoehtoja.

Asunnon ostaminen kehittäjän tekemällä koristelulla on myös valmis korjaamaan muutaman vuoden kuluttua. Tähän mennessä kutistumisen aktiivinen vaihe on kuitenkin päättynyt, ja voit turvallisesti käyttää haluamiasi materiaaleja.

Säätiön kutistuminen voi osaltaan edistää kaasusilikaattiseinämuutoksia.

Ominaisuuksia kutistuu eri tyyppisissä taloissa

Kotona kutistuminen on rakennuksen elementtien geometristen muuttujien muutos johtuen niiden materiaalien kuivaamisesta, joista ne on tehty. Tämä prosessi on otettava huomioon rakennettaessa rakennetta, koska se on luonnollista ja sitä ei ole mahdollista ilman sitä. Oikeilla laskutoimituksilla kutistuminen tapahtuu harmonisesti ja ilman seurauksia rakenteelle.

Rakennuksen luonnos, jonka kutistuminen on joskus sekaisin, ei päinvastoin ole luonnollinen ja osoittaa maaperän epävakautta valitulla alueella tai säätiön heikkoudesta. Luonnos voi aiheuttaa paitsi seinien halkeilua, jopa niiden romahtamista.

Rakennuksen kutistumisaste riippuu suoraan rakennusmateriaalista. Puusta valmistettuja rakenteita pidetään kaikkein ongelmallisimpina kutistumisen kannalta. Myös betoni, vaahtoblockit ja tiilet ovat tämän prosessin alaisia, mutta ei niin voimakkaassa muodossa.

 • jonka ytimessä ovat tehdasvalmisteiset betonirakenteet;
 • rakennustöiden aikana otetaan aluksi huomioon kokoontumisaumojen toleranssit;
 • lopullinen kutistuminen on kaikkein pisimpään, voi ulottua loputtomiin;
 • useimmiten muodostuu halkeamia pitkin saumoja laattojen väliin.
 • joka perustuu valettuun saumattomaan betonirakenteeseen, joka on vuorattu paneeleilla tai tiilillä;
 • lattian ja seinien paksuus on pieni - rakenteen paino on pienempi kuin muissa muunnelmissa. Pohjaan kohdistuva kuormitus jakautuu tasaisesti;
 • jollei rakennustekniikasta muuta johdu, kutistumisen vähimmäisaika.
 • viittaa raskaisiin rakenteisiin, sillä on erityisvaatimukset säätiölle;
 • paneeleiden välissä ei ole liitoksia;
 • jos tekniikka on rikki, kutistumisvaiheiden aikana ei ainoastaan ​​nivelet ja kulmat, vaan myös seinien lävistäjä;
 • Kutistumisprosessi on epätasainen.

paneeli

Paneelitalon kutistuminen tapahtuu keskimäärin vuoden aikana. Muutokset tapahtuvat niin huomattavasti, että karkea päällyste ei millään tavoin voi peittää jälkiä muodonmuutoksesta. On suositeltavaa käyttää pinnoitteita ensimmäiseen korjaukseen, joka voidaan helposti purkaa - laminaatti tai linoleumi. Pääosa kutistumisesta voi olla varsin havaittavissa suhteessa seinien, lattian ja katon tasojen geometrian muutoksiin. Tuloksena voi olla havaittavia halkeamia ja vääristymiä kulmien ja laattojen liitosten alueella. Levyt pysyvät ennallaan. Hyvin usein kutistumisen jälkeen asunnon omistajien on pohdittava tarvetta tasoittaa lattiaa. Ihannetapauksessa tietenkin on parempi odottaa lainkaan korjauksia ennen kutistumisreittien aktiivista vaihetta. Ehkä tämä ei ole niin mukavaa, mutta taloudelliset menetykset ovat vähäisiä.

tiili

Rakennusmateriaalien tuotannossa tekniikka sisältää niin sanotun kutistumissuojan. Siksi jos kutistumisella on merkittävä osuus - tämä merkitsee materiaalin heikkoa laatua tai standardien rakentajien rikkomista rakennuksen pystyttämisen yhteydessä.

Tuotantovaiheessa tiili läpikäy kuivausmenetelmää, jonka seurauksena tuotteen kosteusprosentti pienenee nollaan. Tämä tarkoittaa, että ulkopuolinen haihtuminen, joka voi johtaa materiaalin kutistumiseen, jätetään pois. Betoni itsessään ei pidä vettä periaatteessa. Tällöin kutistumisen syy voi jäätyä kylmäkautena tai kuorman epätasaista jakautumista rakenteen sisällä. Jos rakennus rakennettiin syksy-talvi-aikana, on todennäköistä, että materiaalit saattavat märätä ja kosteutta kyllästyvät jäätyvät. Tämän seurauksena halkeamien ja huokosten sisällä kosteus muuttuu jääksi, mikä pyrkii laajentumaan. Tämä voi aiheuttaa vakavia ulkoisia halkeamia.

Tiilikenttien toinen haittapuoli on suuri saumojen määrä. Nämä aukot, jos muuraus ei ole riittävän laadukasta, voivat kerääntyä itseensä kosteuteen, joka lämpötilahäviöiden vaikutuksesta kasvaa tai pienenee. Tiilen huokoisuus verrattuna muihin rakennusmateriaaleihin verrattuna on sen etu ja haitta samanaikaisesti. Kun rakennat taloja tiilistä, rakentajien tulisi olla hyvin varovaisia ​​varmistaakseen, että kaikki aukot ovat vähäisiä ja hyvin työstettyjä. Tiilitalon kutistumisaste verrattuna puuhun on vähäistä, mutta kesto on 3-4 vuotta.

Katon katos on ensimmäinen merkki rakennuksen kutistumisesta

Monoliittinen runko

Monoliittisen runkorakenteen ytimessä on laakerikehys, joka ei ole tehty hitsaustöiden avulla vaan joka on tehty pystysarakkeiden avulla. Tämä on kiinteä järjestelmä, jossa kehys on tukenut koko rakennetta. Tämä rakentamisen lähestymistapa minimoi halkeilun vaara.

Monoliittisten talojen kutistuminen on vähäistä verrattuna muihin rakennustyyppeihin, koska kiinteä rakenne luo laadukkaasti kuormituksen säätöön, minkä vuoksi kutistuminen tapahtuu tasaisesti. Talossa asuville ihmisille muutokset ovat lähes huomaamattomia verrattuna tiilarakenteeseen. Monoliteen alla voi kuitenkin olla sakeus. Kestävä kehys säästää tässä tapauksessa rakennuksen merkittävistä muodonmuutoksista. Tämä mahdollistaa korjaustyöt uudessa rakennuksessa lähes välittömästi.

Totta, jos riittäviä geologisia ja geodeettisia tutkimuksia ei tehty tai vakavia häiriöitä esiintyi rakentamisen tekniikassa, jopa monoliittinen rakenne saattaa paljastaa epätavallisia kutistumamyrkytyksiä.

Tiilen monoliittisen talon kutistumisen seuraukset

Kutistumiseen vaikuttavat tekijät

On jo mainittu, että talon perustuksen kutistuminen on luonnollinen ja luonnollinen ilmiö. Vaikeuden asteeseen vaikuttavat ulkoiset ja sisäiset tekijät. Ottamalla huomioon niiden vaikutukset rakenteeseen voit estää haittavaikutuksia.

ulkoinen

Maaperän liikkuvuus kuuluu ulkoisten tekijöiden ryhmään - maaperän kerrosten epäyhtenäinen esiintyminen johtaa siihen tosiasiaan, että rakennuksen eri päiden liikkeet voivat poiketa toisistaan. Tämän tyyppisiä tekijöitä on useita:

 • maaperän jähmettymisen syvyys - itse asiassa itse maa ei jäädy, mutta kosteus siinä. Jäädyttämällä vesi aiheuttaa maaperän kutistumisen, ja kun on aika sulaa, se alkaa laajentua. Pohjan ympärillä oleva maaperä kohoaa ja alkaa puristaa sitä. Jäätymisen huomattavalla osalla säätiö on syvemmälle, koska se on asetettava syvemmälle kuin maaperän jäädyttäminen. Näin kutistuminen on pidempi. Lisäksi jäädytysaste vaikuttaa säätiön lujuuteen, koska jaksottainen puristuminen johtaa talon perustan asteittaiseen tuhoamiseen.
 • pohjaveden syvyys - kosteus vaikuttaa vakavasti rakennuksen perustuksiin, mutta sen vaikutusaste vaihtelee. Sokea alue suojaa pohjan yläosaa vedestä, mutta alaosa sijaitsee maan alla. Huolimatta siitä, että sadevedet pääsevät maahan, päävaikutus tulee pohjavedestä. Kosteuden erotuksen vuoksi säätiö voi kutistua alempiin ja ylempiin osiin eri ajan suhteen. Jos pohjavesi on lähellä pintaa, tyhjennä pohja kosteuden vaikutusten vähentämiseksi.
  • horisontaalinen - offset aiheuttaa pohjan kallistumaan sivulle;
  • pystysuunnassa - täällä kerrosten liikkumiselle on ominaista siirtyminen ylös tai alas. Säätiö joko epäonnistuu tai työnnetään ulos;
  • sekamuotoinen liikkuvuus voi siirtää rakennuksen pohjan sekä pystysuoraan että vaakasuoraan. Liikkuvuuden vähentämiseksi ja maaperän vakauttamiseksi säätiö asetetaan rakeiseen, hiekkaan ja betoniin perustuvaan pohjamattoon;
 • ilmasto-olosuhteet - maamme alueelle on ominaista kostea ilmasto, savipinta ja hiekkasävyt sekä matalat lämpötilat. Maa jäätyy syvälle, mikä on otettava huomioon perustuksen rakentamisessa. Rakennustekniikan noudattamatta jättäminen voi aiheuttaa rakennuksen vakavan muodonmuutoksen kutistumisen aikana.
 • aika - ei ole tarpeen rakentaa pohjaa keväällä tai syksyllä, jolloin sateet ovat runsaat ja maaperä kyllästynyt kosteuteen. Tämä on erityisen tärkeää, kun jäätymismahdollisuus on mahdollista, mikä heikentää säätiön eheyttä.
Järjestelmä halkeaman tiivisteen tiiliseinään

sisäinen

Seuraavaksi tarkastelemme joukkoa sisäisiä tekijöitä:

 • rakennusmateriaalien laajentaminen ja supistuminen. Lämpötilaeron vuoksi aineet laajenevat tai supistuvat. Rakennuksen perustana on kaksi puolta. Lämpötila vaikuttaa itse säätöön ja maahan, jossa se upotetaan. Jotta tämä fyysinen muodonmuutos ei vahingoita rakennetta, muodonmuutosliitokset tehdään pohjalla;
 • kostutus- ja kuivausmateriaaleja. Päätyprosessi, joka aiheuttaa kutistumista, on rakennusmateriaalien kuivaus. Kosteuden haihtumisen myötä rakennuksen rakenne kevenee ja laskee tilavuutta. Jos materiaalit ovat märät, päinvastoin tapahtuu turvotusta, paino ja tilavuus kasvaa. Kutistuminen kestää niin kauan kuin tarvitaan kosteuden maksimaaliseen haihduttamiseen, sitten materiaalit saavat suurimman lujuuden. Prosessin nopeus riippuu suoraan ilman lämpötilasta ja sen kosteudesta.
 • käytettyjen materiaalien laatu - säätiö kantaa suurta kuormitusta, joten sen pohjan materiaalien on täytettävä kaikki rakennusvaatimukset ja -vaatimukset. Leikkeitä, ryhmittymiä olisi käytettävä vain ne, jotka on kirjoitettu asetuksissa. Rakennuksen laatu riippuu tekniikan selkeydestä.

Säätiön on kestettävä ennen rakennuksen itse rakentamista. Muuten kutistumisprosessi jatkuu seinien ja tukirakenteiden vaikutuksen alaisena. Tämän seurauksena jotkut alueet ovat uppoamassa, halkeamia muodostuu seinille, pohjalle. Jos muodonmuutos on liian voimakas, talo voi yksinkertaisesti romahtaa.

Edellä esitetyn perusteella voimme päätellä, että kutistuminen kotona on luonnollinen prosessi, mutta ei aina takuuaikoja. Sen esiintymiseen vaikuttavat suuresti sisäiset, ulkoiset tekijäryhmät, joiden seurauksena sama rakennustekniikka voi tuottaa erilaisia ​​tuloksia. Lisäksi se on erittäin tärkeä seinien ja lattioiden laadun, säätiön ominaisuuksien ja sen hyvinvoinnin lisäksi. Oliko rakentajat ottanut huomioon maaperän liikkuvuuden tyypin, mitattuna pohjaveden virtauksen syvyyden? Oletko huolehtinut säätiön vedenpoistosta ja kuinka hyvä on perustustyyny? Se on paljon vivahteita, siksi se toimittaa ajankohtaiseksi, on vakuuttunut siitä, että talo on rakennettu kaikkien luotettavien eritelmien mukaisesti.

video

Siinä kuvataan yksityiskohtaisesti, mitä ongelmia rakennuksen kutistumisen aikana voi ilmetä.