Foundation Swedish plate (UShP) - tuotantoteknologia

Luotettava säätiö on välttämätön osa jokaista rakennusta tai rakennetta. Nykyaikaiset tekniikat tekevät siitä halvemman ja toimivan. Eräs vaihtoehto yksityiselle rakentamiselle on eristetty ruotsalainen liesi (USW). Se korvaa perinteiset kasa- ja pylväsrakenteet. UWB: n käyttö säätiössä on tekniikka, jonka avulla voit saada monoliittisen vedenpitävän eristetyn pohjan, joka tarjoaa mahdollisuuden tulevaisuudessa säästää energiaa.

Mikä on UWB?

UWB-pohja on kiinteä, vahvistettu betoni monoliitti, joka on asetettu eristysmateriaalikerrokseen. Tämä tekniikka keksittiin ja testattiin Skandinavian ankaraa ilmasto-olosuhteissa, missä se osoittautui täydellisesti. Koska kotimainen ilmasto ei ole kovin erilainen, ruotsalainen levy on löytänyt sovelluksen Venäjällä.

Ruotsin säätiön sydämessä on konkreettinen monoliitti, joka jakaa tasaisesti paineen maaperälle. Eristyskerros sen alapuolella suojaa jäätymiseltä, joten se ei paise, kun se jäätyy, se ei sakkaa sen sulattamisen aikana. Lämpöeristys tekee säätiöstä luotettavan, se ei murenna rakennuksen koko elämää, takaa vedenpitävyyden ja luotettavan tuen seinille.

Erityispiirre on se, että UWB-pohjalla on matala syvyys, joten sitä voidaan käyttää vaikeissa olosuhteissa:

 • kohonneilla pohjaveden pinnalla;
 • löysät, pehmeät ja löyhät maaperät;
 • epäluotettavista syistä, jotka voivat liikkua tai turvota.

Tärkeimmät edut ja haitat

UWB-laatatekniikka mahdollistaa työn tekemisen ilman raskaita koneita. Monin tavoin se on samanlainen kuin perinteinen teippi, joka on osoittanut sen luotettavuuden. Samalla UWB-säätiö on käytännöllisempi ja sillä on monia muita etuja:

 • Raskaita laitteita ei tarvita louhintaan, koska rakentaminen vaatii pienemmän kuopan. Pieniä mökkejä varten ne valmistetaan käsin.
 • UWB-pohjaan perustuva monoliitti on eristetty kaikilla puolilla, pohjan ja sivujen alapuolella. Siksi se ei ole alttiina ääriolosuhteille, mikä pidentää käyttöikää.
 • Monoliittia suunniteltaessa välittömästi sisällytetään tekninen viestintä, kuten jätevedenpuhdistus ja vesihuolto, mikä vähentää kustannuksia ja nopeuttaa rakentamista.
 • UWB: llä on yleismaailmallisia ominaisuuksia, joten perustus voidaan rakentaa mihin tahansa maaperään. Sitä voidaan käyttää enintään kolmen kerroksen kodeissa.
 • Levy on luotettava vedeneristyselementti, joka tekee rakennuksesta kestävämmän. Se estää kylmien siltojen syntymisen, joten seiniin ei pääse tiivistystä eikä sieniä.
 • UWB: n yläpinta on huoneen lattiaan valmistettu pohja. Se vähentää rakennuksen viimeistelykustannuksia.
 • Suunnittelu sisältää lämpölaattojen vahvistamisen ja sijoittamisen, mikä vähentää rakennuskustannuksia, nopeuttaa toimitilojen viimeistelyä, lämmittää lämmöneristystä lämmöneristyksestä johtuen.

Kuten minkä tahansa ruotsalaisen levyn teknologialla on, on se haitta, joista tärkein on tällaisen säätiön kustannukset. Muiden kielteisten ominaisuuksien lisäksi huomaa:

 • Laitteen kellarin mahdottomuus talon alle.
 • Lämmöneristyskerroksen pehmeys voi kutistua rakennetta, jyrsijät voivat vahingoittaa sitä.
 • Koska tekniikkaa on käytetty useita vuosia, ei ole luotettavia tietoja eristeen kestävyydestä.
 • Rakentamisen vaikeudet rinteissä, rajoittamalla kolmen kerroksen korkeutta.

UWB: n rakentamisen kustannuksista materiaalien rahaa kompensoidaan mahdollisuudesta luopua raskaista koneista ja tehdä suurin osa työstä omilla käsillään. Toiminnassa kustannukset korvataan lisäksi lämpöeristyksellä ja lämmitysjärjestelmän taloudellisella toiminnalla.

Laattarakenne

UWB-säätiö - monikerroksinen rakenne kakun muodossa, jonka pääosa on teräsbetonilaatta. Ruotsalainen levy koostuu seuraavista rakenneosista:

 • Savupiipun tyhjennysjärjestelmä tai soran ja roskien seoksen kerros. Hän on pelti, joka kompensoi maaperän muodonmuutosta sen jäätymisen ja sulamisen aikana. Jätevesijärjestelmään on asennettu viemärijärjestelmä, johon sulatettu tai pohjavesi siirretään rakennuksesta.
 • Geotekstiili, joka erottaa vedenpoistojärjestelmän maaperästä, joka voi tukkia sen.
 • Vedeneristyskerros, joka erottaa teräsbetoni-monoliittia pohjavedestä.
 • Lämpöeristysmateriaali asetetaan päälle, pohjaan ja pohjan muotoon, jotta vältetään kylmien siltojen ulkonäkö ja varmistetaan samalla koko levyn lämpötila.
 • Runko, joka on valmistettu paksuista teräsputkista, jolloin UWB: n perustana on taivutus- ja vetolujuusvastus.
 • Kaikentyyppiset tekniset viestinnät on sijoitettu monoliittiseen sähkö- ja viestintäkaapeliin, vesijohtoverkkoihin, jätevedenpuhdistukseen, lattialämmitysjärjestelmä on myös järjestetty alkuvaiheessa ennen kuin kaatetaan säätiö.
 • Betonilaatta, joka on koko kuorma - sen paksuus valitaan rakennuskerrosten lukumäärän ja maaperätyypin mukaan. Laakerin seinien tai pilarien alapuolella tehdään jäykistysrivat.

UWB-säätiön paksuutta laskettaessa on parempi ottaa yhteyttä suunnittelijoihin, jotka ottavat huomioon maaperän tyypin, laastin merkin ja muut ominaisuudet, jotka ovat välttämättömiä hankkeen onnistuneelle toteuttamiselle. Liian ohut perusriski halkeaa milloin tahansa rakennuksen painon alla ja paksu johtaa kohtuuttomiin kustannuksiin. Levyn paksuus riippuu suunnitteluparametreista 15 - 35 cm: n rajoissa.

Valmistus tekniikka

Nykyaikaisen teknologian tukikohdan rakentaminen edellyttää kaikkien ehtojen tiukkaa noudattamista. UWB-säätiö ei ole poikkeus, joten asennuksen aikana tarvitaan vaiheittaisia ​​ohjeita. Ensimmäisessä vaiheessa paikka puhdistetaan perusteellisesti ja säädellään. Säätiökaivos kaivuu 0,4 m: n syvyyteen, se on parempi tehdä kaivukoneella, ja pienelle talolle tehdään usein manuaalisesti.

Pohja peitetään puhtaalla hiekalla, jonka paksuus on 15 cm, sitä painetaan, kaadetaan säännöllisesti vettä lisää tiivistymistä varten. Geotekstiilit asetetaan valmistetulle pinnalle, kun taas 30 cm: n kankaiden on ulotuttava perustan ulkopuolelle. Materiaali on kiinteä vedenpoisto. Tätä varten kaadetaan soraa tai murskattua kiveä, jonka murto-osa on 20-40 mm, sen paksuus on 15 cm. Joskus tämä tehdään useammassa kerroksessa, kukin kerros kaadetaan hiekalla. Tyynyn muodostamisen jälkeen geotekstiilin ulkonevat reunat kääritään sen ympärille.

Jätevedenpoistoon rakennetaan konejärjestelmät - jätevedet, vesihuolto, luotettavat sähköjärjestelmät. Taivutusten korkeudessa on otettava huomioon säätiön paksuus, kun rakennukset, joissa on korkea pohja, vaativat enemmän materiaaleja.

UWB-kotelo valmistetaan suoraan kestävästä eristyksestä. Tätä varten käytä enintään 10 cm: n paksuisia polystyreenivaahto- tai kuitulevylevyjä. L-muotoiset lohkot asennetaan kulmiin. Eristeen on oltava kestävä eikä pelkää vettä. Rakenne on vahvistettu puupaneeleista puusta.

Ruotsalaisen levyn saamiseksi vedenpoisto on asetettava viemäriin. Voit käyttää halvinta vaihtoehtoa - katemateriaalia, mutta on parempi käyttää nykyaikaisia ​​materiaaleja. Levyt ovat päällekkäin 150 mm, kaikki liitokset on tiivistetty. Vedeneristysreunojen tulee työntyä ulospäin tulevan monoliitin paksuuteen.

Lisäksi eristetyn ruotsalaisen levyn pohjan rakentamisen aikana tekniikka edellyttää useiden eristävien kerrosten asettamista. Vedenpitävyyteen sijoitetut 100 mm paksuiset polystyreenilevyt ovat leikkaamassa viestintämuotoja. Toista eristyskerrosta ei ole asetettu jatkuvalle kerrokselle. Paikoissa, joissa asuintilatilat ovat lattiat, yksi kerros riittää laakerin seinien ja rakenteiden alle, koska siellä tehdään jäykistysrivat. Levyjä asennettaessa on välttämätöntä, että ne ovat tasalaatuisia, muutoin kylmät sillat voivat muodostua.

Betonilla kaadettavat grilliosat vahvistetaan. Tätä tarkoitusta varten 12 mm: n vahvistus on suunnattu pohjaan. Suunnittelua vahvistetaan 10 mm kiinteällä langalla. Kaikki kehyksen elementit on yhdistetty yhteen yksikköön.

Teräsnauha, jonka halkaisija on 10 mm, vahvistaa kuormitusvyöhykettä, verkko hitsataan 15 cm: n kennolla ja se on tehty siten, että suojaava betonikerros on vähintään 30 mm. Kiinnitä putkisto lämmintä lattiaa kiinnittämällä se kiristimiin. Paikoissa, joissa on jäykisteitä, putket sijoitetaan pidempiin materiaaleihin hihoissa. Järjestelmän jakelijat on johdettu ja vahvistettu pystysuorassa vasaralla. Lämmin lattiajärjestelmä täytetään jäähdytysnesteellä, tarkista sen tiiviys paineen alaisena.

Ennen betonitointia kaikki tekniset järjestelmät poistetaan ja vaimennetaan, ja kun UWB-säätiö on täytetty betonilla. Upotettava värähtelijä pakkaa seoksen, varmistaen, ettei muodostu tyhjiötä, varsinkin liitososien lähellä. Monoliitin pinta on huolellisesti tasattu ja peitetty polyetyleenillä. Tämä varmistaa liuoksen yhtenäisen kovettumisen ja sallii sen välttää halkeilua. Kesällä sitä on kastettava säännöllisesti vedellä.

Pohja lämmitetystä ruotsalaisesta levystä on tekniikka, joka vaatii tarkkuutta ja tarkkaa lähestymistapaa. Vain tässä tapauksessa saat luotettavan perustan, jonka voit tehdä omalla kädelläsi. UWB-säätiöt ovat ympäristöystävällisiä, eivät aiheuta liiallista painetta maahan ja antavat sinun rakentaa mukavaa, modernia, ergonomista ja laadukasta asuntoa.

Ushin perusta ja sen haitat

Nykyään UWB-säätiö kasvaa suosiossa. Älä unohda, että ennen tämäntyyppisen säätiön valitsemista on tärkeää saada täydellinen käsitys kaikista sen eduista ja haitoista. Tässä artikkelissa pyritään paljastamaan täysin UWB-säätiön kaikki edut ja haitat. Tarkemmin sanottuna keskustellaan lähinnä UWB-säätiöiden puutteista.

Mutta ennen kuin puhutaan tämän säätiön haitoista, selvitetään, mikä UWB on?

UWB-säätiö on tyypillinen talon perustus, joka koostuu suurimmaksi osaksi monoliitistä, jolla on pieni syvyys. On selvää, että UWB on lyhenne, joka tarkoittaa insulated Swedish stove.

Miinukset USP kellarissa

 • UBP: llä on huomattavasti alhaisempi korkeus verrattuna muihin perustasioihin. Tämä tietysti vaikuttaa tulevaisuuden asumisen laatuun. Tietenkin monet ihmiset pitävät elämänsä turvallisuuden tärkeimpinä asioina. Loppujen lopuksi, jos rakennat laadukkaan perustan, talon rakentaminen itse on laadultaan samanlaista tai sitä ei ehkä tapahdu lainkaan.
 • Kaikki tärkeimmät ja välttämättömät tekniset viestinnät sijaitsevat suoraan säätiön sisällä, mikä suuresti vaikeuttaa heidän pääsyään. Nykyään on olemassa erilaisia ​​tilanteita, joissa kiireellinen tiedonsaanti on välttämätöntä, ja sen puuttuminen voi johtaa kaikkein korjaamattomiin seurauksiin, jopa tarve tuhota säätiön perustukset.
 • Asennustyön ja rakennustöiden suorittamiseksi on tarpeen palkata rakennusalan ammattiryhmä, mikä myös aiheuttaa lisäkustannuksia. Tällöin säästäminen ei onnistu, ikään kuin tämä ei olisi toivottavaa, koska huonolaatuinen perusta rakentaminen todennäköisesti johtaa asuinalueiden rakentamiseen, joka ei ole hyvä elää.
 • Kun valitset UWB: n säätiön, sinun pitäisi tietää, että sinun täytyy unohtaa kellarin rakentaminen. Tosiasia on, että tämä perusta teknisistä syistä tekee täysin mahdotonta rakentaa "kellari". Mutta maaseutualueilla asuville ihmisille, kellari on todella "strategisesti tärkeä tavoite", koska ruokakauppoja pidetään siellä talvikaudella. Siksi ennen UWB-säätiön valitsemista maaseudulla sinun on ajateltava kolme kertaa.

Seuraavaksi puhutaan siitä, mikä on UWB-säätiön kokoonpano?

Säätiön kokoonpano UWB

UShP-säätiön koostumus sisältää:

 • Hiekka tyyny
 • maa
 • Viestintäputket
 • sepeli
 • Laajennettu polystyreeni, se on lämmitin
 • Vahvistinverkko
 • Järjestelmä "lämmin lattia", lämmityselementit
 • betoni

UWB: n ammattitaitoiset rakentajat ja kehittäjät suosittelevat vahvasti UWB: n perustamiseen perustuvaa yhden tai kaksikerroksisen pienkokoisen talon rakentamista. Asia on, että tämän pohjan levyjä ei ole suunniteltu liian suuriksi kuormiksi. Tämä johtuu siitä, että raudoitetun betonilaatan UShP pohjan korkeus on yhteensä 100 millimetriä. Tietenkin, jos se on kaksikerroksinen rakennus, niin ensimmäisessä kerroksessa ei tarvitse lämmittää.

Puhumme nyt hieman UWB-säätiön eduista.

Hyödyt USP-säätiö

Aiemmin olemme jo puhuneet tämäntyyppisten säätiöiden haitoista. Huolimatta joistakin puutteista, sillä on useita myönteisiä piirteitä.

 • Voit luoda tämän säätiön perustan melko suurelle määrälle maaperää. Tietenkin on olemassa useita maaperä, joiden maaperän asennus ei ole mahdollista, mutta tässä on myös myönteinen asia. Jos aiot rakentaa talon UWB: n perustaksi, mutta tiedät, että tällä kentällä kiinnität sen hyvin, ei niin huonosti, ota yhteyttä asiantuntijaan ja hän kertoo sinulle, mitä tehdä. On olemassa ratkaisu. Jotta rakennettaisiin perustus, sellaisilla perusteilla, joilla on mahdotonta tehdä tämä, sinun on vain sijoitettava alue säätiön alle, täytettävä se keskikokoisella hiekalla ja tasoitettava se.
 • Tällä eristysominaisuudella on ainutlaatuiset ominaisuudet, jotka estävät lämmön menetyksen, mikä mahdollistaa merkittävän osan rahan säästämisestä elintilan lämmitykseen.
 • Yleensä säätiön itsensä pohjalla on jo karkea kerros, johon ilman mitään erityisiä ongelmia voit asettaa täysin lattiapäällysteitä.
 • UWB: n perustamisen toteuttamiseksi sinun ei tarvitse käyttää raskaita rakennusmateriaaleja, mutta korkeintaan neljä henkilöä tekee, joka perustaa säätiön kahden viikon ajan.

Kun kiinnität huomiota kaikkiin puhuttomiin asioihin, on tärkeää, kuten he sanovat, ajatella sata kertaa ennen säätiön valintaa, ja on parasta kääntää asiantuntijalle ja yhdessä ottaa huomioon kaikki yhden tai muun tyyppisen säätiön edut ja haitat.

Kun talo alkaa UWB: llä

Selvitä, kuinka lämmin ruotsalainen liesi voi olla perustavanlaatuinen perusta tulevalle kodukselle.

Portaalin lukijat ovat hyvin tietoisia lausunnosta, "talon kohtalo riippuu sen kellarin luotettavuudesta". Siksi on välttämätöntä lähestyä hänen valintansa huolellisesti ja huolellisesti huolella kaikkiin etuihin ja haittoihin. Tässä artikkelissa FORUMHOUSE-asiantuntijat puhuvat UWB-teknologiaan perustuvan säätiön vahvuuksista ja heikkouksista ja auttavat sinua selvittämään, mitä etuja ja riskejä kehittäjä saa tämäntyyppisen säätiön valinnassa.

 • UWB: n edut ja haitat;
 • Asennuksen valmistelu;
 • Kuinka vähentää rakennuskustannuksia?

USP: Hyödyt ja haitat

Kun sanan "säätiö" mainitaan, useimmat kehittäjät edustavat yksinkertaista betonipohjaa, joka on tehty levyn tai nauhan muodossa. Mutta monet ovat kuulleet tämäntyyppisestä perustuksesta, jossa kaikki tarvittavat viestinnät toteutetaan etukäteen, ja pohja on täysin tasainen pinta, joka on jo valmiina valmiin lattian asentamiseen.

Tämä lähestymistapa voi merkittävästi pienentää rakennuksen rakennusaikaa, ja jos se on hyvin eristetty, se suorittaa lämmönkerääjän tehtävän, vähentää lämmityskustannuksia ja tekee kodin mukavaksi ja energiatehokkaaksi.

Tällainen talon perusta on nimeltään "eristetty ruotsalainen liesi". Tämän tekniikan alkuperäpaikan mielipiteet vaihtelevat, mutta asiantuntijat yhdistyvät yhdessä - tavanomaiseen tapaan UWB-teknologian perustana on nykyaikaisen talon rakentamiseen energiatehokkaampi ja toimiva perusta. Harkitse UWB: n perustuksia ja haittoja.

Hyvät USP

Vuonna 2008 FORUMHOUSE oli Venäjälle ensimmäinen, jossa mainittiin UWB-teknologian perusta, joka soveltui erinomaisesti karakasiiniin. Leveyspiireissämme tämä tekniikka ei ollut vielä tiedossa, mutta sen jälkeen se saavutti lyhyessä ajassa huomattavan suosion.
Tässä ovat sen tärkeimmät edut:

 • Mahdollisuus asentaa lähes kaikkiin maaperään;
 • Nopea rakentamisaika ja laadukas rakenne;
 • Lämmöneristyskerros vähentää lämmönkestävyyttä huoneessa;
 • Pienempi verrattuna tavalliseen laattasäätiöön, betonin kulutus;
 • Pohja on jo valmistettu valmiin lattian asettamiseksi;
 • Tarvittava tekninen viestintä on valmiiksi integroitu lämmitettyyn ruotsalaiseen levyyn.

Suoja USP

Mutta ei väliä kuinka hyvä UWB: n perusta on, sillä on myös joitain vähäisiä haittoja. Nämä haitat voivat olla perusteluja tällaisen perustavanlaatuisen päätöksen ratkaisuun:

 • Lisääntynyt vaatimus materiaaleista, laitteista, työntekijöiden taidoista ja tarpeesta noudattaa tiukasti tekniikkaa, mikä lisää työn kustannuksia;
 • Verrattuna vyöhön, UWB-tekniikan perustana on pienempi korkeus (keskimäärin 300-400 mm).
 • Tärkeä edellytys: epätasaisissa tiloissa, joissa on suuri erisuuntainen ero tällaisessa talon perustassa, on tarpeen ennalta tasata alue, joka myös johtaa työn kustannusten nousuun;
 • Kun käytetään eristettyä ruotsalaista liesi, kellarikerroksen rakentaminen on mahdotonta tai huomattavasti monimutkaista, ja sen rakentamisen kustannukset johtavat perusteettomaan talon arvon nousuun;
 • Koska kaikki tietoliikenneyhteydet suoritetaan eristetyn ruotsalaisen levyn sisällä, pääsy niihin korjaustöihin hätätilanteessa on vaikeaa.

Mikä on UWB

Tämäntyyppinen talon rakentamisen perusta on monoliittinen perustus, joka on alhainen perusta. Sen tärkein ero tavanomaisesta laatasta on se, että kaikki tarvittavat viestinnät on esiasennettu UWB: ssä, nimittäin:

 • Lattialämmitysjärjestelmä;
 • Vesihuolto ja viemärijärjestelmä;
 • Virtalähde.

Mihin maaperään sopii UShP

Lämmitetyn ruotsalaisen levyn osalta käytännössä ei ole rajoituksia maaperän tyypille ja koostumukselle, johon se voidaan sijoittaa. USHP on osoittautunut vaikeiksi maaperäksi, jolla on korkea pohjavesi ja alhainen kantavuus. Tällaista perustusta käytetään menestyksekkäästi kylmillä alueilla, joissa maaperän kausiluonteinen jäädytys johtaa pakkasnopeuteen.

Korvaamalla epästabiili maaperä UWB: n alla hiekalla ja raunioilla ja tukemalla geotekstiilillä "vahvistamalla" se voidaan asettaa erittäin vaikeiksi maaperäksi ja viemärijärjestelmä alentaa pohjaveden pinnan tasoa rakennuspisteessä.

Päättäessään käyttää UWB-teknologian perustana on huomattava, että sen valmistuksen tekninen monimutkaisuus ylittää selvästi muun tyyppiset laattojen perustukset.
Ennen asennusta on erittäin suositeltavaa:

 • Tee tulevaisuuden kotiisi yksityiskohtainen projekti, jossa on kaikki tarvittavat viestinnät ja säätiö;
 • On ehdottomasti noudatettava tekniikkaa ja rakennussekvenssiä;
 • Kaikki viestinnät tulisi merkitä kirjanmerkkeihin ja pitää ne jopa senttimetreinä.

Eristetty ruotsalainen liesi: kuinka vähentää kustannuksia

Koska lämmitettyä ruotsalaista levyä ei voida verrata perinteiseen nauha- tai laattasäteeseen, on selvitettävä, mitä hyötyä kehittäjälle pitäisi saada, jos hän valitsee samanlaisen talon perustan. Asiantuntijan kommentti:

Kehittäjä saa välittömästi kaikki tarvittavat elementit hänelle tulevaisuudessa: säätiö, aluslattia ja lämmitysjärjestelmä tarvittaviin viestintään. Voimme sanoa, että erektionopeuden ansiosta saat kuukausittain täydellisen järjestelmän, joka voidaan liittää lämmönlähteeseen. UWB-säätiön käyttö lämmönkapasiteetin ansiosta tarjoaa lisää etuja lämmityspumpuilla.

Keskimäärin 100 m2: n perustus on tehty 7 päivässä. Eristetyn ruotsalaisen levyn betonipinta ei vaadi ylimääräistä tasoitusta ja hiomisen ansiosta se on täysin valmis sille, että sen päälle rakennetaan puhdas lattiapinnoite. Kokonaisvaltainen rakentamisen lähestymistapa mahdollistaa asennuksen lopullisten kustannusten pienentämisen.

Tällaisia ​​viestintäjärjestelmiä, kuten viemäröintiä, lattialämmitystä, vesijohtovettä, sähkökaapeleita, viemäreiden asentamista ja lisäeristystä, voidaan toteuttaa vähintään 30 päivän ajan ja lopulliset kustannukset ovat 20-30% korkeammat kuin USH.

USP kehysrakennuksiin

Eristetty ruotsalainen liesi sopii erinomaisesti energiatehokkaisiin ja passiivisiin taloihin, koska lämpöhäviö lattian läpi vähenee. Tämä on vain jumalatar kehysrakennuksille, joilla on alhainen lämpöteho. Tällöin UWB: n perusta on talon lämpöakku ja ei anna kehykselle nopeasti jäähtyä.

UShP - asennusvaiheen asennus

Lämmitettyä ruotsalaista laattaa voidaan kutsua kehittyneeksi tavalliseksi levyn perustukseksi, mutta kuten minkä tahansa pohjan, UWB-levy vaatii erityistä alustavaa valmistelua. Millaisia ​​hetkiä asiakkaan on tarkasteltava ennen kaatamista, kertoo Fundamentalno.Rf: n pääinsinööri Vladimir Sidorov:

Ennen rakentamista sinun on hankittava tietoa sivustosi maaperästä. Muussa tapauksessa on mahdotonta määritellä oikein joko säätiön tai rakennusbudjetin suunnittelua.

Suunnittelun ei tulisi olla asiakkaan, vaan suunnittelijan, joka suorittaa kuormituksen laskennan, ja laatii toteutettavuustutkimuksen. Laattojen perustukset - maaperät, joilla on heikko kantavuus, kasa tai teippi talon kuorman alla tällaisissa maissa, yksinkertaisesti "putoavat" maahan, niiden käyttöä näillä mailla ei voida hyväksyä.

On tärkeää muistaa, että UWB on pohjan matala pohja ja vaatii siten pohjaveden ja veden jakelun ongelmien ratkaisua. Ja pakollinen laitteen salaojitusjärjestelmä ja sokea alue.

Mitä hallita asennuksen aikana?

Asettaessasi tietoliikenneyhteyksiä tämäntyyppisessä talonrakennuksessa, on kiinnitettävä erityistä huomiota suunnittelupäätösten johdonmukaisuuteen rakennustyömailla tehtävien töiden kanssa.

 • Vahvistus- ja lattialämmitysputkien halkaisijoiden noudattaminen;
 • Käytetty materiaalien merkki;
 • Pystysuorat ja vaakasuuntaiset siteet, kun ne levitetään;
 • Ei vahingoita viestintää asennus- ja betonitointiprosessissa.

Talon painosta ja sen rakenteesta riippuen UWB: n rakenteessa käytettävät lopulliset materiaalit valitaan: tyyppi puristetusta polystyreenivaahdosta, betonimerkki, jäykisteiden vahvistusmenetelmä ja koko laatta. Jos sivustossa on korkeusero, ennen UWB-säätiön asennusta on tarpeen suorittaa kohdistus.

Näin ollen eristettyjen ruotsalaisten levyjen rakentamiseksi on välttämätöntä ratkaista monenlaisia ​​erilaisia ​​tehtäviä, jotka vaativat laajaa tietoa, korkealaatuisia materiaaleja ja korkeasti koulutettuja esiintyjiä. Mutta lopulta se antaa sinulle mahdollisuuden tulla moderniin, energiatehokkaaseen ja ennen kaikkea - unelmiesi mukavaan kotiin.

Mikä on eristetty ruotsalainen levy (USHP) ja eristetty suomalainen säätiö (UVF)

Puhuessaan Suomen esikaupunkien asuntorakentamisesta ei voi kulkea yhtä tärkeällä tavalla kuin säätiön rakentaminen.

Teknisesti kehysrakennus voidaan sijoittaa mihin tahansa pohjaan - konkreettisesta nauhasta jäädytyssyvyyteen, joka päättyy tavallisiin lohkareihin, jotka asuivat aiemmin nykyisessä Suomessa ja Skandinaviassa asuvien kansojen kanssa.

Kuitenkin meidän aikanamme näillä alueilla olevien kehysrakennusten alla käytetään pääasiassa 2 perustyyppiä. Ensimmäinen niistä on jo tunnettu Venäjällä lyhenne USP (lämmitetty ruotsalainen liesi) - samanlaisen levyn pääosin rakentaa taloja Ruotsissa ja Norjassa. Suomessa eräs toisenlainen kellari on yleisempi, joka ei ole vielä laajentunut maassamme, ja se tunnetaan "aloittaa" lyhenne UFF - Insulated Finnish Foundation. Tarkkaan ottaen on vaikea kutsua hänet suomea, sillä samanlaisen perustan tapaan ne tehdään kotimaassa Norjassa, ja Venäjällä sen yksinkertaisempi muutos tunnetaan hyvin.

Nyt kaikki on kunnossa.

USP - eristetty ruotsalainen lautanen

Aluksi hieman himoa :). Monet tietävät, että Vladimir "Tallinna" -niminen Forum Forum-käyttäjä toi tietoa UShP: stä Venäjälle. Mutta monet eivät tiedä samanaikaisesti, että nimen "Insulated Swedish Plate" keksittiin minulle :).

Ja se tapahtui seuraavasti.

Ensimmäistä kertaa samanlaisesta perusta, Saksan toveri, joka kirjoitti foorumiin, että tämäntyyppisen säätiön rakentaminen oli ihanteellinen, olisi ihanteellinen kehysrakennukselle. Sitten, että myöhemmin tunnettiin nimellä UWB, osoitti Venäjän Internet-yleisö. Se oli kesäkuussa 2008.

Valitettavasti rakennuttajan ehdotuksesta, kyseisen Forumhousein suosittu ShYdevra-kirjailija kutsui Venäjän voima-kehystä (Hän on RSK, myöhemmin hän - Venäjän Rashen Strashen Karkashen) - Saksasta toveri metsästettiin ja hänen ajatuksensa julistettiin heretiksi salaperäisestä venäläisestä sielusta - sopimaton (muuten, myöhemmin tämä nerokas rakentaja sai käsitteen petoksesta).

UWB: n toinen tuleminen tapahtui vuonna 2009. Sitten uusi osallistuja ilmestyi foorumille, joka tunnetaan nyt laajalti - Vladimir "Tallinn". Eräässä keskustelufoorumissa hän puhui kotimaastaan ​​Virossa, jonka hän oli suunnitellut itselleen tai jostain syystä ei ollut rakentanut Ruotsin rakentaja (kotimaan UWB on ruotsalainen Dorocell-yhtiö).

Näin tapahtui, että sinun immodest palvelija tapasi tämän aiheen. Se on minä :). Ja koska tuolloin tuolloin otin kaiken saatavilla olevan kehysrakennustyön tuntemuksen kuin sieni ja olin myös moderator Forumhousessa, arvostin idean potentiaalia, korostin Vladimirin "Tallinnan" viestit erilliseksi haaraksi ja kun vähän ajatusta kutsuttiin nimellä "Warm Swedish Plate". Ja sitten kaikin mahdollisin tavoin hän vartioi Vladimirin alkuvaiheessa, kotimaisten rakastajien ahdistelevista yrityksistä 40 cm paksuisten levyjen tulvaan.

Nimi oli kiinni säätiölle, ja Vladimirista tuli "guru", johon kaikki kääntyivät neuvoiksi. Vladimir Tallinna hiljattain muistutti minua tästä tarinasta samassa foorumissa

Siksi voin rehellisesti sanoa, että UWB on saanut tällaisen jakelun, on minun selkeä ansio. Mutta päästään liikkeelle

UWB: n rakentamisen yleinen periaate voidaan kuvata seuraavasti: se on eräänlainen valtava "vaahtomuovi" ("vaipan") pohja (joka kykenee kestämään raskaita kuormia pienellä suhteellisella muodonmuutoksella). Kouru, joka on pysyvä muotti, on koottu valmiiksi valmistettuun hiekkamaljakkoon, joka tarjoaa vedenpoistoa. Sitten tässä kourussa asetetaan lujitusholkki ja ruudukko, johon tiloissa on vettä lämmitetty lattia putki kiinteä ja muut viestinnät ovat hajallaan - vesi, viemäröinti ja joskus sähköasentaja. Sitten kaikki tämä kaadetaan betoni ja hyvä, hierotaan "helikopterit" saada laatta pinta mahdollisimman valmiina lopullinen viimeistely. On myös tärkeää huomata, että laatta ei ole yksinkertainen, mutta jäykistävät kylkiluut ovat laakerin seinämien alla. Eli laatan paksuus on erilainen kantavien seinien alla muusta pinta-alasta.

Se oli karkea, esimerkillinen kuvaus siitä, mitä UWB on. Alla näet tyypillisen rakennekaavion:

Ruotsin Dorocellin alkuperäinen järjestelmä

Knaufin tulkinta

USP: n rakentamisen edut

 1. Meillä on lämmitetty pohjalevy, jossa kellarikerros sopii useimpiin maaperään.
 2. Laadukas suorituskyky saa meidät päällekkäin ensimmäisen kerroksen, valmiina viimeistelyyn
 3. Integroitu uuniin - louhinta, viemärit, sähköasentajat jne.
 4. Talon ympärillä on viemärijärjestelmä ja viemärijärjestelmä
 5. Lähes valmis mukava, matalalämpöinen lämmitysjärjestelmä, jossa on vesilämmitteiset kerrokset - johon vain kattilalaitteiden liittäminen riittää
 6. Lattian itse lämmitys ja sokea alue talon ympärillä heikentää pakkasnopeuden vaikutuksia, mikä voi olla suuri ongelma perinteisemmille nauhoille ja laattoille.
 7. Energiatehokkuus. Tämä on yksi energiatehokkaimmista säätövaihtoehdoista - mikä säästää lämmitykseen.
 8. USHP on erittäin tehokas lämpöakku, joka poistaa yhden usein puutteellisista kehysrakenteista - alhaisesta lämmönkapasiteetista.

Toisin sanoen UWB: n rakentaminen on se, että se on täydellinen ratkaisu. Kaikki sama voidaan saada erikseen. Mutta tekemällä kaiken erikseen ja lisäämällä kustannukset yhteen, 90 prosentin todennäköisyydellä, sinulla on kalliimpi ratkaisu.

UWB: n haitat

UWB: llä on varmasti haittapuolet, jotka on syytä mainita. Totta, jotkut niistä koskevat myös muita laattojen perustuksia.

 1. UBP sopii tasaisille alueille. Alueilla, joilla on kaltevuus, UShP: n rakentaminen, kuten mikä tahansa muu laattaperusta, voi johtaa "melko penniäkään"
 2. USP sopii moniin maaperyyppeihin, mutta ei kaikille. Esimerkiksi erittäin huolella on tarpeen lähestyä UWB: n rakentamista suoalueilla ja muilla maaperällä, joilla on erittäin pieni kantavuus.
 3. Edellytysten pätevyysvaatimukset. Koska laatta sisältää paljon kommunikaatiota, joka tarvitsee pätevää johdotusta, kaikki "kokeneet rakentajat" eivät voi ottaa tällaista perustetta eikä kallistaa
 4. Matala pohja. Haitta on ehdollinen, mutta monta kuitenkin rasittaa se, että talon lattiataso on käytännöllisesti katsoen sama kuin seinän takana oleva maataso. Venäläistä ajattelutapaa käytetään korkeisiin pylväisiin, kun taas UWB: ssä koko paksuus on 30 cm. joista Jumala kieltää, yleensä pysyy maanpinnan yläpuolella 20.
 5. Materiaalien kulutus. Tämä pätee erityisesti nyt (syksyllä 2014) - kun valuuttakurssien ja sanktioiden kasvun vuoksi monet raaka-aineista (sama vaahto) perustuvat materiaalit ovat kalliimpia.
 6. Huolimatta innostuksesta ja esimerkkeistä UWB: n rakentamisesta melko raskas kivitaloja, se on silti perustus, joka on suunniteltu ensisijaisesti kevyemmille - rungolle ja puutaloille.
 7. Aineelliset kertaluonteiset rahoitusinjektiot alkuvaiheessa. Miinus on ehdollinen, koska se tekee kaiken erikseen, lopulta se on kalliimpaa. Mutta voit venyttää ajan kustannukset.
 8. Viestinnän ylläpito. Miinus on ehdollinen, koska useimmat modernin tekniikan viestintäjärjestelmissä käytetyt materiaalit on suunniteltu kausille, jotka selvästi ylittävät elämämme. Pääviestinnän (jätevesi, vesihuolto) ylläpidettävyys on olemassa, mutta ne edellyttävät lisäkustannuksia. Joten sinun täytyy ajatella tarkkaan, miten se on tarpeen.

Kuinka paljon se maksaa UWB: n rakentamisesta?

Usein kysytään, kuinka paljon tämä ilo maksaa. Kesän 2014 hintoihin Pietarin UShP: n rakentamisen keskimääräiset kustannukset olivat noin 6-6,5 tr / m2. Moskovassa hinnat olivat kalliimpia, keskimäärin 7,5-8 tonnia m2, riippuen esiintyjien "edistämisestä" ja pätevyydestä. Minulla ei ole tietoja muista alueista. Valitettavasti, kun otetaan huomioon ruplan jyrkkä heikkeneminen ja suuri määrä "tuontiriippuvaisia" materiaaleja Yhdysvalloissa, sen hinta nousee voimakkaasti ensi vuonna.

Toisin sanoen, keskimäärin US 100 100 m2: n rakentaminen maksaisi asiakkaalle 600-800 rt, riippuen alueesta ja urakoitsijan ruokahaluista. Määrä ei ole pieni. Mutta palaa UWB: n eduihin ja arvioi, kuinka paljon se maksaa erikseen - liesi, kellarieristys, lämpöinen lattia, kuivatus, viestintä jne. Ehkäpä kun lisäät kaikki kustannukset, UWB: n hinta ei näytä olevan niin valtava. Vain "erikoistuneiden asiantuntijoiden" arviointiin tarkoitettu lämmitysjärjestelmä voi vetää 300-400tr: n.

UShP ennen betonin kaatoa, eronneet lattialämmityksen putket

Kaatamisen jälkeen. Ulkopuolella on vain tietoliikenneyksiköitä ja lämmin kerrosmittari.

UFF - eristetty suomalainen säätiö

Tämä säätiö ei ole vielä yhtä suosittu kuin UWB, mutta olen varma siitä, että se ottaa omat. Lyhyesti sanottuna lyhenne UFP ilmestyi samassa foorumi-talossa, kun tällaista tyyppiä oli jollakin tavalla erotettava toisistaan. Yritimme myös kutsua sitä eristetyksi suomalaiseksi (FPI) ja jotain muuta, mutta UVF ei ole juuri liesi.

Yleensä tätä mallia on käytetty pitkään Venäjällä ja tunnetaan nimellä "nauha lattioilla". Totta, että UVF: n erot maapallon yksinkertaisimmista kerroksista ovat lähes samat kuin UWB: ssä "yksinkertaisesta" raudoitetusta betonista.

UVF joutuu ulkonäkönsä toiseen aktiiviseen osallistujaan foorumiin, joka tunnetaan lempinimellä Tim1313, joka päätti "rekonstruoida" sen talonsa käyttäen veljensä tietoja, jotka rakensivat talon Suomeen ja ovat hyvin perehtyneitä tähän tekniikkaan.

Jos ushp on kanssamme, se on kouru, jossa on vaahtobetoni ja lattialattiat, sitten UVF on lämmitetty nauha, jossa on "kantapää", jolla on tukeva ja tukeva rooli, täytteenä hyvin paisutetulla maaperällä ja lämpimällä lämmitetyllä kerroksella lämpimillä kerroksilla. Tällaisia ​​nauhoja on useita vaihtoehtoja, aion antaa talonrakennusriski Omatalo (Finndomo)

Suomen säätiön alkuperäinen järjestelmä Omatalo (finndomo)

Yksinkertaistettu mutta työmenetelmä Tim1313: sta

Samoilla skandinaavisilla on monia toteutuksia UVF: n rakentamisesta - "nauhana", molempia lohkoja ja kiinteää betonia voidaan käyttää ja vaahtomuovin pysyvässä muottirakenteessa. Suurilla rinteillä ja joissakin muissa tapauksissa ne voivat kieltäytyä täyttämisestä ja tehdä päällekkäisiä RC-levyjä, ja niihin on lisätty eristetty levymä. Erilaisia ​​nauha- ja kehäeristysjärjestelmiä voidaan käyttää. Norjassa kiviaineksen erityispiirteistä johtuen ne usein tekevät nauhaa ilman kantapäätä murskattua kivityynyä.

UFF: n edut

Oikeastaan ​​kaikki samat edut kuin UWB: ssä, vain ne voivat vielä lisätä jotain, joka poistaa joitain UWB: n haittoja

 1. Voi olla kannattavampaa ja vähemmän aikaa vievässä alamäessä
 2. Kyky tehdä "korkea pohja" - peruskoron todellinen korkeus rajoittuu vain talouteenne.
 3. Raskaisiin taloihin on helpompi sopeutua (koron korkeus ja nauhan poikkipinta kasvaa, nauhan koko on kantavien seinien alla)
 4. Muunnelma, jossa on lohkojen lohko, mahdollistaa muottien käytön lähes 100%, mikä säästää sekä aikaa että rahaa.
 5. Kummallista kyllä, tällainen säätiö on "selkeämpää" kotimaisille rakentajille ja näin ollen on helpompi löytää esiintyjiä.
 6. Mahdollisesti viestinnän parasta ylläpidettävyyttä kaukaisessa tulevaisuudessa, toisin kuin UWB, pohjassa ja kantapäässä on sen tukeva rooli, ja solmun viestintä on "vapaata" suhteessa nauhaan.
 7. Kyky toteuttaa viestintää, tehdä lämmin kerros ja tasoittaa talon jälkeen "pääsee katolle" - muuten on hyvin suosittu vaihtoehto Skandinaviassa

UVF: n haitat ja kustannukset

Erillään erikseen UFF: n kustannukset ja sen puutteet eivät ole järkeviä, koska nämä ovat toisiinsa liittyviä asioita. UVF: n tärkein haitta on suuri määrä töitä, mukaan lukien maanrakennustyöt ja suuri määrä "löysää" täyttöaukossa. Näin ollen tämä johtaa UV-kustannusten nousuun suhteessa UWB: hen. Jäljelle jäävät haitat ovat samat kuin Ruotsin kilven, lukuun ottamatta UFF: n ratkaisemia.

Mutta kustannusten nousu ei ole dramaattinen. Yleensä UVF maksaa 10-15 prosenttia enemmän kuin USH. Vaikka joissakin tapauksissa se voi olla vertailukelpoinen, jos ei halvempaa. Lisäksi UVF: n kustannukset riippuvat suoraan korkin korkeudesta, jonka haluat. Mitä korkeampi - kalliimpi.

Mikä on eristetty ruotsalainen liesi?

Rakennusrakentamisen alkuvaiheessa säätiö asetetaan. Rakennuksen vakauden ja kestävyyden varmistamista koskevat vaatimukset eivät ole pelkästään perusteet. On tärkeää vähentää kustannuksia ylläpitää mukava sisäilman lämpötilan vuoksi energiatehokkuus perustan rakenne. Määritellyt kriteerit täyttävät eristetty Ruotsin liesi. Se edustaa kiinteää, vahvistettua betonipohjaa, joka yhdistää lämpimän lattian ja teknisen viestinnän. Pysähdy suunnittelun ja valmistustekniikan ominaisuuksiin.

Säätiö "ruotsi ruotsi" - tarkoitus ja laajuus

Kun ajatellaan säätiön suunnittelua, useimmat kehittäjät valitsevat nauha-, laatta- ja paalarakenteet. Nykyaikaiset rakentamismenetelmät ja innovatiiviset teknologiat antavat kuitenkin mahdollisuuden rakentaa pohjimmiltaan uuden pohjan. Ruotsalainen levy on matala-pohjainen levytyyppinen pohja, joka on tehty betonista ja joka on vahvistettu vahvikekaasulla.

Ruotsalainen pohjalevy on monikerroksinen rakenne. Rakentaminen eräänlaisena voileivän muodossa voit nopeuttaa rakentamisen sykliä ja ratkaista tärkeitä tehtäviä:

Insulated Swedish Plate (UShP) - moderni ja hienostunut pohjamalli

 • tehokkaasti eristämään kiinteän aluslevyn;
 • järjestää sähkökaapelit, vesijohtimet ja viemäriverkot;
 • estää mahdolliset perusmuodonmuutokset;
 • säilyttää huoneen mukavan lämpötilan lattialämmityksen vuoksi;
 • Luo luotettava pohja koristeellinen suojus.

Pohjalevyä, jossa on integroitu lämmitysjärjestelmä, rakennetaan rakennuksia maaperään, jossa hiukkasten hiukkasten, turpeen ja savea sisältämät pitoisuudet lisääntyvät.

Monoliittisen laatan rakenneominaisuudet ja turvamarginaali mahdollistavat erilaisten rakennusten rakentamisen:

 • hirsirakennukset;
 • talot baarista;
 • kehysrakennukset;
 • paneelitalot;
 • tiilien ja huokoisten betonilohkojen rakentaminen.

Kevyiden rakennusmateriaalien käyttö mahdollistaa rakenteen rakentamisen lämpimälle levylle, jonka enimmäismäärät ovat 3 kerrosta. Ruotsin levy on rakennettu lämpöeristyslaskelmien suorittamisen jälkeen sekä suunnittelutoimintaan, jossa otetaan huomioon rakenteen massan kuormitus ja maaperän ominaispiirteet. On tärkeää valita oikeat rakennusmateriaalit, joista rakennetaan seiniä, kattoa ja lattiaa. Sähkölaitteet yhdessä sisäisen viestinnän kanssa sijoitetaan projektin dokumentaation mukaisesti.

Tämän tekniikan tärkein ominaisuus on se, että koko talon pohja perustuu eristyksen kerrokseen (uunin alla)

Lämmin pohja levyn muodossa on monimutkainen rakenne, jonka rakentaminen liittyy suurempaan kulutuk- seen. Päättäessään rakentaa lämmitetty ruotsalainen UWB-laatta modernin eristeen avulla, kaikki tekijät on arvioitava huolellisesti.

Monikerrosrakenne on suositeltava tietyissä tapauksissa:

 • rakennuksen kohteen kohdalla ongelma-alueilla;
 • rakennuksissa, joiden laatikon korkeus on enintään 10 m;
 • kun se sijaitsee lähellä nollaa pohjavettä.

Päätös käyttää eristettyä ruotsalaista laattaa rakennuksen perustana tehdään yksitellen analysoimalla kaikki tekijät.

Eristetty ruotsalainen liesi - tärkeimmät edut ja heikkoudet

Ruotsalaisesta laattasäätiön käyttökokemuksesta käy ilmi, että ruotsalainen lämminvesilaite yhdistää innovatiivisia teknisiä ratkaisuja energiansäästöön. UWB-laattoja käytetään laajasti ulkomailla ja rakennuttajat vähitellen ottavat käyttöön sen.

Ruotsalaisen levytekniikan ominaispiirre on se, että ruotsalaiset valmistajat ovat jo laskeneet erilaisia ​​säätövaihtoehtoja säätiön rakentamiseksi maaperän tyypistä riippuen.

Uuden säätiön kannattajien määrä kasvaa jatkuvasti sen eduista johtuen:

 • lyhyempi rakennusaika. Tarvittava tekninen viestintä asetetaan samanaikaisesti perustuksen rakentamiseen;
 • mitään epäsäännöllisyyttä betonipinnalla. Aluslevyn hionta lopullisessa rakennusvaiheessa sallii lattian sijoittamisen betoniin;
 • maaperän muodonmuutoksen estäminen pohjan alla jäädyttämisen aikana. Lämpöeristetty säätö minimoi maaperän muodonmuutoksen todennäköisyyden matalissa lämpötiloissa.
 • mahdollisuus lämmitetyn perustuksen rakentamiseen ilman erityislaitteiden käyttöä. Nostolaitteiden ei tarvitse käyttää, mikä vähentää kustannuksia.
 • innovatiivinen monikerroksinen pohjamalli. Lämmitystehon valtatiet sijoitetaan konkreettisiin perusteisiin, joiden avulla voidaan välttää lisätoimenpiteitä niiden asettamiselle;
 • mahdollisuus käyttää USHP-laattoja talojen rakentamiseen eri maissa. Kiinteä pohja, jonka rakenteessa käytetään vahvistusta, mahdollistaa esineiden rakentamisen ongelma-alueille;
 • yhtenäinen betonipohjan lämpötilan nousu lämmityksen aikana. Se on varustettu lämmitysväylätekniikan käyttöönotolla;
 • säilyttää mukavan lämpötilan. Lämmitysjärjestelmän tehokkuuden ja konvektiolämmönvaihtomenetelmien ansiosta on helppo ylläpitää vaadittua mikroilmastoa;
 • ilman kosteuden väheneminen. Riippumatta kosteuden pitoisuudesta maaperässä estää kosteuden, homeen ja sienen muodostumista sisätiloissa.
"Ruotsin levy" -teknologia yhdistää eristetyn monoliittisen pohjalevyn laitteen ja mahdollisuuden antaa tietoliikennettä, mukaan lukien vesilattialämmityksen järjestelmä

Ruotsalainen lämpölevy rakennuksen painon vaikutuksen vaikutuksesta ei pilata ja luotettavasti eristää huoneen. Samanaikaisesti etujen kanssa UWB-levyllä on seuraavat haitat:

 • korjaustöiden toteuttamisen monimutkaisuus, joka liittyy vaikeuksiin päästä konkreettiseen viestintään;
 • ruotsalaisen levyn riittämätön kestävyys johtuen eristeen toiminnan rajoitetusta kestosta;
 • kyvyttömyys järjestää kellari;
 • lämmönlaskennan pätevän suorituskyvyn tarve, sillä ruotsalaisen levyn paksuus riippuu eristeen ominaisuuksista ja koosta;
 • lisättyjen lämpö- ja lujuuslaskelmien toteuttamiseen liittyvien arvioitujen kustannusten nousu;
 • mahdottomuus järjestää lämpöeristetty pohjalevy kaltevuuden helpottamiseksi.

Näistä haitoista huolimatta tämä levy ylittää perinteiset perustapiirit monissa ominaisuuksissa.

Ruotsalainen lautanen - laitteen kaavio ja tekniikan yksityiskohdat

Eristetty levy on eräänlainen laatan pohja, joka on valmistettu voileipäksi.

Säätiö ja yhteydenpito tehdään yhdellä ainoalla teknologisella toiminnalla, joka mahdollistaa rakennusajan lyhentämisen

Monikerroksinen rakenne sisältää seuraavat tasot:

 • viestintä. Se sisältää sähkökaapelit, vesiputket ja viemärin;
 • eristä. Sisältää suulakepuristetun polystyreenilevyn, joka eriste- tään pohjaa;
 • vahvistaminen. Se on valmistettu terästä, jonka poikkileikkaus on 12-14 mm, estäen lämmitetyn lattian halkeilua;
 • lämmitetty. Se koostuu vesijohdon järjestelmästä, joka on tarkoitettu jäähdytysnesteen kierrätykseen;
 • laakeri. Se on betonipohja, joka suojaa lämmityslinjoja ja toimii pohjana rakennuksen rakentamiselle.

Perusta Ruotsin teknologialle mahdollistaa työn jakson prosessin vaatimusten mukaisesti. Koko säätiön pohja on upotettu matalalle maaperään nollamerkin suhteen. Tämän ominaisuuden takia mahdolli- suus maaperän huurrettamisesta korkeaan kosteuteen ei kuulu.

Missä järjestyksessä on ruotsalaisen levyn asennus?

Ruotsin levyalgoritmien rakentamisen noudattaminen vaikuttaa pohja- ja energiansäästöominaisuuksien lujuuteen. Yleinen teos sisältää:

Eristetyn laatan alapuolinen maaperä ei jäätyä, mikä minimoi pakkasnopeuden riskejä

 1. Kaivon rakentaminen.
 2. Viemäriputkien asennus.
 3. Viestinnän asettaminen.
 4. Eristys asettelu.
 5. Vahvistaminen.
 6. Lämmöneristetyn lattian kokoaminen.
 7. Betonoinnin.

Harkitse vaiheiden pääpiirteet.

Merkitse juoni

Tämä työvaihe edellyttää säätiön hankkeen maaston olosuhteissa. Ennen merkinnän aloittamista on tärkeää suorittaa geodeettiset tutkimukset, joiden tarkoituksena on määrittää maaperän luonne ja pohjavesivarojen syvyys.

Merkintäprosessissa määritetään:

 • säätiön ääriviivat;
 • keinot liittää teknisen viestinnän.

Merkitsemisen jälkeen on tärkeää suojata alue sateelta järjestämällä myrskyjä.

Teemme maanrakennuksia

Maan toimintaan kuuluvat seuraavat teokset:

Jotta varmistettaisiin eristetyn ruotsalaisen kilven (USHP) normaali toiminta ja estettäisiin pakkasvahvuus, on tarpeen säätää pohjavedenpoistojärjestelmän rakentaminen.

 1. Rakennuspaikan puhdistaminen roskista ja kasvillisuudesta.
 2. Maaperän hedelmällisen kerroksen uuttaminen syvyyteen 0,4 - 0,5 m.
 3. Tiivistetyn hiekkalaatan muodostus, jonka kerrospaksuus on 30 cm.
 4. Maaperän talteenotto kaivon ympärille kuivatuslinjoille.
 5. Savi täytetään kaivojen pohjalle, kastelee ja tiivistetään savikerros.

Maanrakennuksen päättymisen jälkeen siirry seuraavaan vaiheeseen.

Varustamme viemäröintijärjestelmän

Toimien järjestys:

 1. Lay geotekstiilit.
 2. Ripottele soraa.
 3. Tiivistää rauniot.
 4. Aseta tyhjennysputket.
 5. Kaada kerros kerrosta.

Kun kaikki kerrokset on asetettu, peitä vuodevaatteet geotekstiilikudoksella.

Rakennamme teknistä viestintää

Tee työtä noudattamalla seuraavaa järjestystä:

Kiukaan alla on oltava kaikki tarpeelliset tiedot

 1. Suorita viestinnän asennus.
 2. Kaada kerros hiekkaa.
 3. Kondensoi hiekkakiviä.

Asennuksen jälkeen on tärkeää tarkistaa teknisten verkkojen yhteyden oikeellisuus.

Valitsemme eristyksen ja tuotamme sen tyylin

Kun valitset lämpöeristeen, suositaan eristystä vähäisellä lämmönjohtavuudella.

On suositeltavaa käyttää suulakepuristettua polystyreenivaahtoa, jolla on seuraavat edut:

 • vastustuskyky mikro-organismien kehittymiselle;
 • ekologinen puhdas;
 • kosteutta kestävä.

Laita polystyreenivaahto kahteen kerrokseen, jossa päällekkäiset levyt ovat 40-50 cm. Kiinnitä erityiset kiinnittimet.

Asettamme vahvistusverkon ja asennamme lattian

Vahvistettaessa kiinnitä huomiota seuraaviin kohtiin:

 • käytä neuletiheyttä vahvistamiseen;
 • aseta vahvistusverkko kahdelle tasolle;
 • varmista, että etäisyys lämmöneristyksestä on 30-40 mm.

Lämmityskaapelin asennus on tehtävä asettelun mukaisesti. Käytä muoviputkitukea.

Lattialämmityksen korkeampi lämpökapasiteetti saavutetaan tiheämmän putken asennuksen avulla.

Suositukset lattian asettamiseksi lämmin lattia

Kiinnitä lämmitysverkko kiinnittäen huomiota seuraaviin kohtiin:

 • varmistetaan 100 mm etäisyyden lämmityslinjojen välillä;
 • etäisyys 150-200 mm: n ulkoseinistä;
 • oikea putken asennus kehitetyn järjestelmän mukaan.

Löytämisen jälkeen tarkista järjestelmän paineilman tiiviys.

Kiinnitetty muotti

Ruotsalaisen laatan asennus vaatii muottien rakentamista säätiön ympärille. Materiaalina käytetään vaneri- tai lankkisuojuksia, jotka on vahvistettu tukijalosteilla. Muottirakenteen sisäpinta on vuorattu polystyreenilevyillä. Ne antavat pohjan lämpöeristyksen loppuosalla.

Me täytämme konkreettisen massan

Betonirakennuksessa noudatetaan seuraavia vaatimuksia:

 • kaada betonia 10 cm: n kerrokseen;
 • täytä enintään tunnin pituinen väli;
 • käytä tärytintä tai laattaa betonin kiinnittämiseen.

Kostuta betonin pintaa kovettumisprosessin aikana, peitä pohja polyetyleenillä sen suojaamiseksi haihtumiselta.

Lopulliset suositukset

Säätiö "Ruotsin liesi" mahdollistaa rakennusten kestävyyden ja parantaa energiansäästöominaisuuksia. Vedenpitävyys alapäällysteen alapuolella varmistaa perustuksen luotettavan suojauksen kosteudelta. Ruotsin menetelmällä voidaan myös kaataa monoliittinen levy grillata. Rakennetaan taloa lämmitetyllä pohjalla, sopivia lohkoja ja laattoja höyrystettyä betonia. Rakennettaessa taloa lämpöhäviön vähentämiseksi olisi kiinnitettävä huomiota lattialaattojen suunnitteluun. Tärkeä kohta - saumojen tiivistys katon välissä.