Hihnan pohja tai laatta UWB? Mikä on parempi valita? Kuinka paljon kalliimpaa on UWB?

Asiakkaillamme on usein kysymys talon perustasta. Joku ei pidä pile-ruuveja, haluan luotettavamman ja vahvemman. Tässä artikkelissa ymmärrämme, mikä on parempi valita ja kuinka paljon se maksaa todellisen esimerkin yhdelle asiakkaalle.

Aloita pohtimaan talon hanketta lähemmäksi)) Rakennetaan kaksikerroksinen kehysrakennus. Hanke on melko yksinkertainen, mutta kaunis. Skandinavian perinteessä))

USP-levy näyttää tältä:

UWB-laattojen rakentamisessa oletetaan, että patio, kuisti ja kuisti järjestetään paaluilla. Se on halvempaa, mutta ei vaikuta talon käyttämiseen. Punainen tausta osoittaa grillimittarin. Yhteensä meillä on: 121,7 neliömetriä, sinun täytyy täyttää UWB ja tehdä 52,2 neliömetriä puulattiaa lokeihin. USP keskimäärin kaikki työ ja materiaalit menee 7,500 ruplaa / m2. Tässä on 121,7 neliömetriä. Yhteensä USP: lle saamme 912 750 ruplaa. Olemme päättyneet lämpimät lattiat ensimmäisessä kerroksessa, ensimmäisen kerroksen lämmitys on laimennettu, vesi- ja viemäriputket on asennettu. Plus, meidän on lisättävä kustannukset paaluilla, lattialla laging ja lattialaudat patio, kuisti ja veranta, joka alustavien arvioiden mukaan on 150.000 ruplaa.

Tämän talon kokonaiskäyttöaste on 1 062 750 ruplaa.

Ribbon matala-syvempi perusta tälle talolle näyttää tältä:

Yhteensä saamme 94,5 m. kaistaleperhe päärakennuksen alla ja sama kasa patio, kuisti ja kuisti. Järjestä teippi maksaa 425,000 ruplaa. Verandas maksaa edelleen 150 000 ruplaa. Tätä varten lisätään lattialevyjä, lattian OSB, eristys, kalvot ovat noin 270 000 ruplaa ja 1. kerroksen lämmitys, joka on noin 100 000 ruplaa.

YHTEENSÄ hienorakenteinen säätiö tähän taloon on 425,000 + 150,000 + 270,000 +100,000 ruplaa = 945,000 ruplaa.

Johtopäätökset: Nauhan ja UWB: n välinen ero on melko vaatimaton, mutta se on havaittavissa rakentamisen lopussa.)) Monet vertailevat alkusijoitusta nollajaksolle ja osoittautuu, että teippi tarvitsee vähemmän rahaa ja harvoin kuka tahansa on kaukonäköinen ja pitää kustannuksistansa poistumisajankohdasta, kun talo on jo rakennetaan, joten asiakkaat joutuvat usein ansaan "Rakentan laatikkoa nauhalle, selvitämme sen edelleen", koska kun aloitat laskemalla jäljellä olevat investoinnit, hämmästyttävät numerot eivät vähene paljon)))

Nauha tai UWB

Kysymys: vicran

Tai ehkä on parempi tehdä UWB?

Yksi kerroksinen talo GB 40 cm. Pinta-ala: 12,20 x 10,60. Lattiat maahan. Päällystys puupalkkeihin eristys, lonkka katto, ei-asuntojen ullakko.

USP: lle:
- valmiita lattioita, heti lämpimällä lattialla (joka on suunniteltu joka tapauksessa, myös liuskan alapuolella);
- vähemmän tarvitse huolehtia maaperästä ja GWL: stä;
- se osoittautuu halvemmaksi konkreettiselle, mutta kalliimmalle EPPS: n, hiekan, raunioiden (?) vuoksi.

Vastaan ​​USP:
- Onko tekniikka uusi, toimiiko se Ukrainassa varsin ammattimaisesti?
- Kuulin version, että UWB on vain kevyille taloille, 60 kuutiometriä GB, tämä ei näytä kovin helppoa (?);

Korjaa hyvät ja huonot puolet ja ehkä täydentää.

Kommentit

PS: Erittäin mielenkiintoinen sivusto ja hyvä idea maksullisesta osastosta. Voit kysyä eikä odottaa, se lähetetään haulle))

Kiitos palautteestasi resursseistamme. Autamme mielellämme ihmisiä, jotka haluavat rakentaa itsensä tai ymmärtää, mitä heidän rakentajiensa ryhmät tekevät.

Sanon tämän, USP Ukrainassa on edelleen heikosti kehittynyt, enkä voi sanoa, että tämä menetelmä on pelastuminen teidän tapauksessanne.

Tosiasia on, että sinulla oletettavasti on liejamaita. Tätä menetelmää varten sinun on tiedettävä tarkalleen, missä ja millä maaperän kerroksilla on, joten sinun on tehtävä geologisia tutkimuksia sivustosta. Muista tietää, mihin pohjavesi virtaa.

Päinvastoin, jos valumismaata, levy ei ole paras vaihtoehto, täällä sinun on tehtävä vakavia laskelmia vahvikkeelle ja paksuudelle, ajatella vedenpitävyyttä. Koska jännite voi olla hyvin suuri. Tai laita varastossa aluksi. Voimme tehdä tämän laskelman (harkitsemme asiantuntija Svarog), mutta voin heti sanoa, että paksuus on 30-40 cm. Tämä on jo erittäin suuri määrä betonia ja vahvistamista. Kyllä, täyttö maksaa käsittämätöntä rahaa, koska kerros on vähintään 20 cm ja koko alue. Epps on myös kallis. Mutta muuten nauha on suositeltavaa lämmittää EPS, se on myös kallis täällä.

Talosi on suhteellisen helppoa, ja sille voidaan laskea haluttujen parametrien levy. Mutta tiedät, että nämä parametrit eivät ehkä ole samat kuin talouden. Ja koska elämme Ukrainan eri osissa, en todellakaan voi sanoa mitään rakentamisen tasosta Kiovassa. Tiedän, että ruotsalaisen kilven ystäväni kieltäytyivät harkitessaan rakentamisen aloittamista, vaikka alun perin he aikoivat täyttää ruotsalaisen levyn. Pidettiin rahoitusta.

Ei ole tarvetta rakentaa vain keuhkoja, keuhkoja on nyt laitettu Tise-paaluille.

Yleensä laattasäätiötä pidetään yhtenä kalleimmista säätötyypeistä, koska se on joka tapauksessa eristettävä (jopa alhaalta ylöspäin). Liioiteltua.

Lyhyesti sanottuna, ilman vakavaa hanketta ja suosituksia Internetissä, tällaista levyä ei voida rakentaa oikein. Tarvitsemme tämän tekniikan ammattilaisia ​​ja ammattitaitoisia rakentajia.

Haluaisin teidän paikkakunnassasi tehdä liuskan perustan FBS-korttelista tai monoliteistä. Täällä kaikki on yksinkertaista ja selkeää, et voi palkata ketään. Vaikka tietenkin voit vain valita, mitä voimme tehdä, joten autamme.

Jos kyseessä on levy, haluan hankkia hankkeen, en uskalla tehdä laatta omilla laskelmillani)

Vaikka nauha on ensin halvempi kuin laatta, niin on tarpeen tehdä lattiat maahan ja tämä on myös sama weatherization, vahvistaminen ja betoni.

Eikö se pääty yhdellä 1: llä?

Kerro minulle, jos minulla on maaperä- ja pohjavesi-analyysi ja käännyn suunnittelijaa kohtaan, voiko hän kertoa etukäteen kahden vaihtoehdon kustannuksista - nauha ja levy ennen projektin tekemistä?

Voi, on selvää, että nauha tarvitsee paljon enemmän. Yksi 1: stä ei todennäköisesti ole, mutta jonnekin lähelle virtausta. Vaikka äskettäin arvioimme, että tavallinen levy on vieläkin kalliimpi kuin nauha. Ruotsin pitäisi olla vieläkin kalliimpaa. Ja vielä, olen hyvin hämmentynyt laittaa viestilevyyn. Koska Jumala kieltää, mikä onnettomuus, tiedät mitä tapahtuu. On parempi saada yhteys viestintään ja putkiin.

Hän pystyy arvioimaan betonin määrän ja vahvistamisen. Tietenkin se kertoo kuinka monta vuodetta. Kaikki voidaan tilata suunnittelutoimistosta. Totta, jotkut tulivat meille tällaisten suunnittelijoiden jälkeen. Suunnittelija hieman rasittavaksi nyt asettuu suurimmalle lujitukselle, vaikka se on täysin hyödytön. Kyllä, ja voit pyytää kehittämään säätiösi luonnoksia, täällä taas kaikki riippuu asiakkaan vakavaraisuudesta.

Mikä on parempi kuin UWB tai nauhan perustus?

Monet ihmiset yhdistävät "pohjalevyn" lattialevyyn, toisin sanoen eräänlaisen tasomaisen suuntaissärmiön kanssa. Mutta kaikkialla maailmassa tämä merkitsee nauhapohjaa, jossa on lattia maahan, toisin sanoen "nauha" ja toiseksi "lattia maahan". Pohja lattioiden lattialla kaadetaan kerralla: pohja, seinät ja lattia. Tämäntyyppistä säätiötä käytetään eteläisissä osavaltioissa (jotka sijaitsevat Turkin eteläisen rannikon eteläpuolella, missä monet venäläiset haluavat levätä). Kylmissä ilmastoissa on parempi olla käyttämättä tällaista säätöä, varsinkin jos osassa on kallistuvaa maaperää.

Kylmemmissä tiloissa käytetään perinteisesti liuska-säätiötä. Riippuen korin seinän korkeudesta kutsutaan maanalaiseksi tai kellarikerrokseksi. Nämä perustukset eivät ole hirveän pakkasen turvotusta, koska pohjan pohja on jäätymisasteen alapuolella. Kaistaleet ovat kalliimpia kuin laatat, vaikka Venäjällä sitä pidetään päinvastoin, mutta kuten sanotaan "siunaukseksi valepuvussa". Ne antavat kätevän viestinnän ja lisäävät tilaa. Mutta joissakin tilanteissa tällaiset säätiöt ovat yksinkertaisesti mahdotonta käyttää tai voi olla, mutta suuria taloudellisia investointeja. Amerikkalaiset insinöörit ovat kehittäneet teknologiaa laattojen rakentamiseksi kylmään ilmastoon kallistamalla maaperää ja nimittänyt lämmitetyn matala-haudattu säätiön.

Lämmitetyn ruotsalaisen levyn historia

Venäjällä 20 vuotta useat yritykset ovat tarjoutuneet rakentamaan eristetyn ruotsalaisen levyn, vaikka tällä säätiöllä ei ole mitään tekemistä ruotsalaisten kanssa. Tämäntyyppinen säätiö (FROST-PROTECTED SHALLOW FOUNDATION) alkoi käyttää Frank Lloyd Wrightia hänen taloonsa vuonna 1902 ja sitten taloudellisen luokan asuntokehitykseen Chicagon esikaupungissa 1930-luvun suuressa masennuksessa. Erityistä huomiota kiinnitettiin suunnittelun tehokkuuteen. 1950-luvulla Skandinavialaiset kiinnostuivat teknologiasta ja rakentivat useita taloja FPSF: ssä tietojen keräämiseen. Koe oli niin onnistunut, että vuoteen 1972 mennessä yli 50 000 taloa rakennettiin tällaiseen säätiöön pelkästään Ruotsissa. Samaan aikaan Norjan kuninkaallinen yhteisö antoi noin 10 miljoonan dollarin avustuksen pohjoismaisen valtioiden välisen rahastoyhtiön perustamiseksi tarkempaan tutkimukseen asiasta. Vuonna 1976 julkaistiin Frost I Jord (Jäätymisprosessit kentällä). Frost I Jord -projektin tulosten perusteella vuodesta 1978 norjalaiset alkoivat julkaista kansallisia SNiP: itä FPSF: stä.

1900-luvun lopulla Skandinaviassa oli rakennettu yli miljoona taloa. Lämmitetyistä laattojen säätiöstä tuli erityisen suosittua passiivitalon ideoiden ansiosta. Amerikkalaiset itse myöntävät nyt, että skandinaavit luovat luovasti uudelleen ja ovat lisänneet huomattavasti FPSF: n käytäntöä ja ovat nyt itse toteuttaneet sääntöjä lämmitetyn matalan perustuksen rakentamiselle rakennuskoodissaan. Erityisesti huomautetaan, että skandinaavisessa versiossa tällainen säätiö on itse säätiön, ensimmäisen kerroksen laite, matalalämpöinen lämmitys ja viestinnän sisään- / ulostulojärjestelmä kiinteä ratkaisu.

Ruotsin UWB-tutkimus

Koska lämpimän matalan pohjan runsaudesta on liian paljon spekulaatiota ja väärinkäsityksiä, esitämme tässä tutkimukset Ruotsissa kahdessa eri kaupungissa, joilla on erilaisia ​​syvyyksiä ja näiden tutkimusten johtopäätöksiä sekä suosituksia UWB: n rakentamiseksi.

Etäisyys perustuksen reunasta

Kuvassa on kaavakuva jäädytyksestä kylmissä ilmastoissa, joiden jäätymissyvyys on 2,3 metriä. Rakennuksen ympärysmitan ollessa käytössä positiiviset arvot X-akselilla merkitsevät riskiä altistua pakkasnopeudelle. Kuten käy ilmi kaaviosta, eristyksen paksuuden lisääntyminen käytännössä ei ole merkitystä, ja optimaalinen paksuus tällaisessa ilmastossa on riittävän 0,1 m, mutta sokea-alueen eristeen leveys voi merkittävästi vähentää huurteen tunkeutumisen syvyyttä, mutta on syytä muistaa, että tämä kaavio on tehty perusseinän keskiosaan. Kulmissa huurteen tunkeutumisen syvyys on tavallisesti kaksi kertaa niin suuri, joten eristyksen pinta-alaa on tarpeen laajentaa, missä määrin, riippuu lumipeitteen syvyydestä, joka osittain lämmittää maaperää. Lämpimämpi ilmasto, jossa jäätymisnopeus ei ole yli 1,1 m, on myös välttämätöntä lämmittää sokea, mutta leveys voi olla 0,6 m ja paksuus 0,05-0,1 m. On huomattava, että lämpöeristyksen lisääntyminen lattian alla maaperällä johtaa jäädytyksen syvyyden kasvuun (katso kuva)

Perustuu taulukkoon R403.3.3 (1) Esimerkiksi Moskovan alueen eristeen paksuuden on oltava vähintään 6 cm seinien pystysuoraa eristystä ja vaakasuoraa eristystä pitkin seinämiä ja vähintään 7 cm: n kulmissa

UWB: tä ei voida käyttää permafrost-alueille.

Kuinka paljon USP on?

On tarpeen erottaa missä talossa säätiö on tehty ja mistä syystä.

USP vaahtolohkoille

Laskettaessa otetaan käyttöön kaksikerroksinen vaahtobetoni talo, jossa on 200 mm: n paksuiset seinämät ja heikot maaperät Moskovan alueella, jossa pakastussyvyys on vähintään 135 cm. Tarkastelemme R403.1-yksikön taulukkoa. Sole-osa Heikkoa maata ja 2 lattiaa pohjan leveyttä ei pitäisi alle 620 mm, korkeus 200 mm. 10 x 10 m: n talon sisäpohjassa ja kahdella sisäpohjalla on 10 × 4 + 10 × 2 = 60 m. Moskovan alueen syvyys lattian pohjasta matalalla lämmitetyllä pohjalla on oltava vähintään 500 mm. Samanaikaisesti, kun täytetään samanaikaisesti lattian kanssa, levyn "jalat" laajenevat ylemmässä osassa lisääen betonin kulutusta noin 1/3. Nauhan betonin määrä on 60 × 0,5 × 0,62 × 1,3 = 24,2 m³. (Nauhan pinta-ala on 60 × 0,62 = 37,2 m²). Betonin tilavuus laatta on 10 × 10 × 0,1 = 10 m³. Yhteensä 34,2 m³ betonia (3400 r / m³) tarvitaan kaksikerroksiseen vaahtoblock-taloon. Betonin kustannukset: 117 000 ruplaa

Ankkuri asetetaan vain pohjan seinille, ja verkko asetetaan lattialle. Teipin vahvistamiseksi tarvitset 6 perustan seinän pituutta ja hieman siteitä. Noin 300 metriä liitoksia nro 12 tarvitaan. x 0,88 kg, eli hieman yli 264 kg. (24000r / tonni) Liitteiden hinta: 6,340 ruplaa

Ruudukko hitsattuna levyn alla 2 kerrosta 200 m² × 250 ruplaa / m² = 50 000 ruplaa

Lisäksi sääntöjen mukaan alusnauhan ja sokean alueen alapuolella on tehty soraa tai murskattua kynää (ei hiekkaa) tyyny, jonka paksuus on vähintään 10 cm. Koska Moskovan alueella sokean alueen eristeen leveyden on oltava vähintään 90 cm, pohjan alapuolella oleva soran täyttöalue on (10 + 1,8) ² = 144 m² tai 14,4 m³ soraa. Lattian alapuolella sora-alustan tulee olla paksumpi, jos pohjalevyn korkeus on 30 cm, täyttöpaksuus on 20 cm (edellyttäen että eristeen paksuus lattian alle on 300 mm). Tyynyn pinta-ala on 100 m² - 37 m² = 63 m². Lattian alla olevalla tyynyllä olevan soran määrä on 63 × 0,2 = 13 m³. Yhteensä vähintään 28 m³ soraa tarvitaan - noin kolme keskimmäistä KamAZia (1,800 ruplaa / m³). Sora kustannukset: 50,400 ruplaa

Seuraava - eristys. Moskovan alueen eristeen vähimmäispaksuus on 7 cm (hieman yli 6 cm). Samalla vaakasuora eristys tehdään vain suurta tiheyttä käyttävästä XPS: stä. Mieti äänenvoimakkuutta. Ruotsissa jopa 300 mm: n eristys on tavallisesti laattapinnan alla 63 m² (laatta-ala miinus seinät). Tarvitaan noin 19 m³ ekstrudoitua polystyreenivaahtoa. Ulkoisten seinien, pohjien ja sokeiden alueiden eristämiseen tarvitaan (soraustäyttöalue 144 m², miinus 63 m²) 81 × 0,1 = 8,1 m³. Suulakepuristetun polystyreenivaahtomuovin kokonaismäärä on noin 27 m³ (6200 ruplaa) tai 167400 ruplaa. Kellarikerroksen pystysuoraa eristämistä varten tarvitaan 40 × 0,6 m = 24 m³ polystyreeniä (3800 rub / m³) tai 91200 ruplaa.

Eristyskustannukset: 258,600 ruplaa (mukaan lukien jätteet)

Suurin varovaisten arvioiden mukaan Yhdysvaltojen hinnoittelun materiaalikustannukset 10-kertaisen 10-kertaisen 10-kertaisen vaahtolohkon kattorakennuksessa ovat noin 482,400 ruplaa.

USP kehyksen kaksikerroksiselle talolle

Heikkoon maaperään rungon talon pohjan leveyden on oltava 40 cm, korkeus 200 mm. Nauhan pinta-ala on 60 × 0.4 = 24 m². Nauhan betonin määrä on 24 × 0,5 × 1,3 = 16 m³ tai 16 × 3400 = 54 400 rubella.

Lattian betonin määrä on sama, eli 10 m³ tai 34 000 ruplaa

Betonin kustannukset: 88,400 ruplaa

Liittimien hinta: 6340 ruplaa

Verkon hinta: 50 000 ruplaa

Pehmustettu pinta lattian alle on 100 - 24 = 76 m². Sora on 76 × 0,2 = 15,2 m³. Tyynyn ala on koko säätiön alla ja sohva-alueella 144 m². Sora tilavuus 144 × 0,1 = 14,4 m³.

Yhteensä sora 30 m³ tai 54 000 ruplaa.

Laattojen alla vaaditaan 76 m² ekstrudoitua polystyreenivaahtoa, jonka paksuus on 0,3 m tai 23 m 3. Koko säätiön ja sokean alueen sisällä on toinen 144-76 = 68 m² tai 68 × 0,1 = 6,8 m3. Ekstrudoituneen polystyreeni-vaahdon kustannukset ovat 30 × 6200 ruplaa. = 186 000 ruplaa. Yksinkertaisen laajennetun polystyreeni kustannukset ovat samat, eli 24 m³ × 3800 = 91200 ruplaa.

Eristyskustannukset: 186 000 + 91 000 = 277 000 ruplaa.

Kaksikerroksisen kehysrakennuksen materiaalin kokonaiskustannukset 10-10 metriä ovat noin 476 000 ruplaa. Kuten näet, rakennusten UShP: n säästö kehysrakennuksessa on vain noin 6 000 ruplaa.

UWB: n vertaaminen nauhalevitykseen

Syvän pohjan nauhan perustus, jossa on kellari ja seinämän korkeus 250 cm kehysrakennukselle, jonka kokonaispinta-ala on 216 neliömetriä.

Jos rakennat kehysrakennetta, jonka pinta-ala on sama, eli noin 200 m², niin talon rakennusalue on 8 × 9 m tai 72 m².

Tämän talon pohjan pituus on 8 × 2 + 9 × 2 + 9 = 43 m (vain ensimmäisen väliseinän tukeminen ensimmäisessä kerroksessa), lattian leveys on 33 cm (kestää 40), sama korkeus on 20 cm.

 1. Betoni pelkällä pohjalla 43 × 0.4 × 0.2 = 3.44 m³. Kustannukset 11,700 ruplaa
 2. Betonilattia (8-1,2) × (9-0,8) on noin 50 m², paksuus 10 cm, tarvitset noin 5 m³ tai 17 000 ruplaa)
 3. Seinien alle: ulkoseinien pituus on 43 m. Betonin tilavuus on 43 × 0,2 × 2,5 = 21,5 m³. Kustannukset 73,100 ruplaa

Betonin kokonaiskulutus säätiölle on noin 102 000 ruplaa.

Seinien tuki- ja vaakasuoran raudoituksen asennus noin 200 kg tai 4800 ruplaa (2 vaakasuoraa sauvaa pohjaan ja 1 sauva keskikohdan seinämän korkeudelle ja 1 sauva yläseinän seinään. Vain 4 seinän pituutta plus 2 × 9 m.)

Pystysuora vahvistusnumero 16 1 metrin etäisyydellä vahvistuspituuden kokonaismäärä 43 × 2,5 = 108 m 108 m x 1,58 kg = 171 kg tai 4100 ruplaa

Liittimien hinta 9.000 ruplaa.

Levyverkko 100 m² × 250 ruplaa / m² = 25 000 ruplaa

Sora 72 m² × 0,1 m = 7 m³ Sora maksaa noin 13 000 ruplaa

Eristys tarvitaan vain seinän ylemmässä suojaamattomassa osassa, mutta oletamme, että se on koko seinämässä, vaikkakin halvemmalla laajennetulla polystyreenillä tarvitaan 3,800 ruplaa kuutiometriä kohti. 43 × 2,5 × 0,07 = 8 m³ Eristysmaksu seinillä 30,400 ruplaa

Päällekkäiset puupalkit
 1. Kappaletta noin 2 kuutiota 7000 ruplaa = 14 000 ruplaa.
 2. OSB: n lattialaatta 18 mm, karkotti noin 300 ruplaa 1 neliömetriltä / 22 000 ruplaa.
 3. Lämmöneristys 72 × 0,2 × 1800 = 26000 ruplaa.

Kokonaiskustannukset ovat yli 62 000 ruplaa. (Vaikka tätä kustannusta ei tarvitse lisätä säätiön kustannuksiin, koska se viittaa ensimmäisen kerroksen kustannuksiin ja olemme laskeneet jonkin verran kellarikerroksia, mutta vielä lisäämme todisteen siitä, että tässä tapauksessa kellari on halvempi kuin UWB.)

Kehysrakennuksen perustekniikan kustannukset sekä kellarikerroksen ja ensimmäisen kerroksen lattian kustannukset ovat 241 400 ruplaa eli lähes kaksi kertaa pienempi kuin eristetty, matala syvä kellari, joka on USP. En tiedä, miten kieltäydytään ilmeisistä tosiseikoista, jotta emme ymmärrä, mitä etua rakentaa runko ja kellari. Tietenkin sinun on käytettävä rahaa portaisiin, loppuun, jos haluat muuttaa huoneen asuinalueeksi. Epäilemättä on tarpeen kutsua kaivinkone kaivaamaan säätiön kuoppaan, eikä sinun pitäisi ajatella, että se olisi halvempaa kaivaa käsin. Saatat joutua ottamaan maaperän pois, vaikka sitä voi käyttää myös sivustolla, esimerkiksi alppihiihdon luomiseksi. Sinun on myös vedenpitävä kellarin seinät ulkopuolelta, mutta eristämisen yhteydessä se ei ole liian kallista, nyt erityisfilmit myydään vedenpitäviksi, jotka ovat suhteellisen halpoja eivätkä vaadi erityisiä taitoja ja työkaluja.

Jos talossa on kellari, ei ole tarvetta kattilahuoneeseen pääkerroksessa, pyykkiä, eri säilytystiloja ja huoneita ei voi olla pienempiä, koska niiden ei tarvitse tallentaa kausittaisia ​​asioita, joita tarvitaan kerran vuodessa. Näin ollen se vie vähemmän aikaa puhtauden ja järjestyksen ylläpitämiseksi asuinalueella, ja voit käyttää sitä lepoon ja viihteeseen.

Miksi amerikkalaiset, kanadalaiset ja ruotsalaiset säästävät säätiöä rakentamalla epäkäytännöllisen laatan? Koska heillä ei ole tadaksia! Se on vitsi, mutta on totta, totuus on, että heidän rakennustyöntekijänsä saa normaalin palkan, jonka vähimmäismäärä on valtion säätämä ja jonka verot maksetaan. Siksi jos lisäät kaivukoneen kuljettajan, kuljettajien ja konkreettisten työntekijöiden palkan, niin rakentamisen kustannukset lisääntyvät useita kertoja verrattuna materiaalien kustannuksiin. On selvää, että 50 cm: n reiän kaivaminen on halvempaa kuin 150 cm, joten alhaisen seinän rakentaminen on myös halvempaa, vain jos sinulla on putken puhkeaminen tämän säätiön alle, korjaus on paljon kalliimpaa kuin vain soittamaan putkistoon.

Mitä ihmiset ajattelevat UWB: stä

- Eteerisesti suljettujen perustusten rakentamisen käytännön mukaan tällaista säätiötä voidaan käyttää laattaina, jossa on lattiat maahan, sekä nauhan pohja ja pysyvä puinen pohja, joten ensimmäinen toteamus on totta ja toinen ei ole varsinainen. UWB: tä käytetään taloja, joissa keskilämpötila ei laske 18 ° С (talvella voit lähteä, sammuttaa lämmityksen, mutta enintään 3 viikkoa). Tämä tarkoittaa sitä, että USP ei sovellu autoja ja kylpyläosastoja varten, vaikka niitä voidaan käyttää myös aluslevyn eristämiseen.

No, koska UWB päättää eristämisen, miksi et anna URL-osoitetta (eristetty venäläinen nauha)?
Betoniin on joitain säästöjä, laitteissa on huomattavia säästöjä, tulos on sama.

Ruotsin on välttämätöntä. Pahimmillaan suomeksi. Ja kehystää talon kauhua.

Keitin alapuolella. Et laittaa sitä hedelmälliselle maaperälle, eikö? Joten 50-60 cm maata alas. Laatta itsessään on 30 cm paksu ja sen alapuolella on 10 cm: n eristys (vaikka maanpinnan alapuolella ja 5 cm riittää - tämä on implisiittisistä säästöistä) yhteensä 40 cm, mikä osoittaa, että lattiataso on alle 10 cm maanpinnasta. Mitä me teemme? tee tyyny. Mutta ei vain korkeuden, vaan myös tekniikan mukaan, on tarpeen korvata maaperä ei-paalulla. Rakennuksen kohdalla + sokean alueen alla. Ja tämä on 20 m3 hiekkaa (tai noin 25 tr.) Jokaiselle 10 cm: n nostolle. Korotettu 40 cm - 100 tr. säädetty, 60 cm - 150 TR Ja tämä on vain materiaalia, ilman muotoilua, ilman tampingia. Sanot niin, anna minun myös korottaa pohja lattian alla! Kyllä, mutta tämä ei ole 20 m3, mutta 14 m3 / 10 cm. Lisäksi meillä voi olla päällekkäin laatat ja pysyvät paitsi korkeilla kerroksilla myös huomattavilla säästöillä taskuissamme.

 1. Säätiö on valmistettava millä tahansa pohjalla ja käytännöllisesti katsoen millä tahansa maaperällä (ellei se ole tarpeen kallioilla).
 2. Lautan paksuus 30 cm on rintakuva, jos lattialla on maata 10 cm riittää kestämään kylpyhuone vesillä ja Moskovan alueen pohjan pitäisi olla vähintään 50 cm (pakastussyvyys 135-140 cm) etelään


-Yleensä olen jo pitkään ollut vakuuttunut siitä, että ihanteellinen vaihtoehto on teippi ja lopulliset laatat. Vähemmän paska valmistelussa. Käytännöllisemmäksi - on pääsy maanalaiseen. Joko lattiat maanpinnalla - halvempaa, mutta ei ole pääsyä maanalaiseen - tämä on niille, jotka voivat suunnitella kaiken hyvin.
USP sopii kaikkiin lähiöihin, joissa on paljon suoita ja suot. Paikoista, joissa pohjavesi on hyvin lähellä "maanpinnan tasoa".

Tässä lauseessa on selvää, että ihminen ajattelee, vaikka viimeistellyt laatat eivät ole kovin hyvä ratkaisu - puulattia on halvempaa ja käytännöllisempiä, mutta sitten kuinka pidät siitä, jos haluat nopeasti tuhota niveliä, tee sitten betonilattia.

Muista, että ushp on suunniteltu runko- ja puutaloille. Se on helppoa. Ei tarvitse yrittää rakentaa tiilitaloa talomme.

Ei oikein UWB on sama nauhalementti, jossa on lattiat maan päällä, minkä tahansa talon voi rakentaa siihen, tarvitaan vain konkreettisempaa ja vahvistusta sekä tarvittavat geologian ja suunnittelun laskelmat.

Onko syytä tehdä eristetyn ruotsalaisen liesi perustetta: edut ja haitat


Eristetty ruotsalainen levy (UWB) on tyyppinen laattapohja, jonka tärkein ominaisuus on raja-arvon läsnäolo - eristyskerros maan ja betonin välillä.

Ilman leikkausalustojen yhteisten perusominaisuuksien muuttamista tällainen katkaisu muodostaa uudelleenlaatan lämmönsiirron paluuta ylöspäin olohuoneeseen. Tämän seurauksena vielä yksi asia lisätään yleisiin hyödyllisiin ominaisuuksiin - lämpöä ei käytetä lämmittämällä maata liesiin, mikä mahdollistaa merkittävät säästöt talon lämmitykseen, kun taas asunto on aina erittäin mukava.

arvokkuus


Vaikka UWB-teknologian leviäminen on suhteellisen hiljaa, jotkin päätelmät tällaisen säätiön ominaisuuksista voidaan johtaa yksiselitteisesti:

1. Mahdollisuus rakentaa alueilla, joilla on epäsuotuisia geologisia olosuhteita. Tämä viittaa pohjaveden esiintymiseen, voimakkaaseen talteenottoon, kausiluonteisiin maansiirtoihin, alueen tulvien vaaroihin, mikä on erittäin tärkeää useimpien venäläisten alueiden olosuhteissa.

Se on tärkeää! Eristetty ruotsalainen liesi - pistorasia niille, jotka joutuvat rakentamaan talon vaikealle maaperälle.

2. Syvän kuopan kaivaamista ei ole tarvetta, eikä syytä syventää maaperän jäädyttämistä. Riittää poistamaan ylempi hedelmällinen kerros, suunnittelemaan sivusto.

3. Lattialämmityksellä on voimakas terminen tyyny, joka ei tuhlaa energiaa maaperän kuumentamiseksi ja siirtää lämmön tehokkaasti taloon. Tämä vähentää lämmityskustannuksia, mikä on erittäin tärkeää alhaisissa lämpötiloissa.

4. Kaikki viestinnät on asennettu laattaan, joka ei vaadi seuraavia parranajoja ja syöttää putkia taloon. Yleisesti ottaen tämä seikka on sekä UWB-pohjainen etu että haitta samanaikaisesti, koska käyttömukavuuden lisäksi on olemassa vikaantumisvaara, joka aiheuttaa monimutkaisia ​​korjauksia ja tarve rikkoa laatta. Tällainen toiminta ei voi vaikuttaa pohjan lujuuteen.

5. UWB: n luomisen loppuun saattaminen tarkoittaa lattiapinnan litteän pohjakerroksen läsnäoloa. Näin ollen säätiö toimii samanaikaisesti päällekkäisyyksien kanssa.

6. Tehokas vedeneristys ja lämmöneristys suojaavat luotettavasti ruotsalaista laattaa, mikä lisää merkittävästi sen kestävyyttä ja säilyttää sen ominaisuuksia. Suunnittelu antaa koskemattomuuden vaipan prosesseihin ja eliminoi muodonmuutoksen vaaratilanteen liikkeen aikana, minkä vuoksi aineen väsymyksen hankinta hidastuu merkittävästi.

puutteet


USP: n kellarissa on pääasiassa yhteisiä kaikkiin pohjalevyihin, mutta on myös erityisiä hetkiä.

UWB: n haitat:

1. Työn suuri vastuu edellyttää ammattitaitoisia työntekijöitä, joilla on kokemusta ja täydellinen käsitys rakenteen fyysisestä olemuksesta.

UWB-periaatteen väärinkäsityksestä johtuvat virheet voivat vähentää kaiken työn nollaksi. Lisäksi valmis säätiö ei pysty tarkastamaan, kuinka hyvin ja huolellisesti työ tehtiin. Kaikki ongelmat "päästä ulos" vasta useiden toimintavuosien jälkeen.

2. Sisäänrakennetut putket ovat paitsi kätevä ja onnistunut ratkaisu, mutta myös mahdollinen ongelma - jos jokin epäonnistuu, korjaus on erittäin vaikea tehtävä.

3. Uskotaan, että UWB: n kerrosten enimmäismäärä on kolme. Turvallisuussyistä kuitenkin tällaisten säätiöiden enimmäismäärät otetaan kahdessa kerroksessa. Joskus tämä tilanne pakottaa luopumaan ullakosta ja rakentaa talon kevyempää materiaalia, mikä aiheuttaa epäilyksiä seinien lämpöä säilyttävillä ominaisuuksilla.

4. Ensimmäisen kerroksen lattia - laatan ylempi taso - on suhteellisen alhainen, mikä usein tuntuu negatiivisesti. On olemassa pelkoja, jotka tulevat lumen taloon, vesi: jos tulvia ilmenee, koko säätiö voi olla veden alla.

5. Suunnittelu ei salli kellarintaa. Omakotitalon kannalta se on merkittävä haitta, koska se yhdistää avustavan huoneen, varaston varastojen varastointiin, työpaja jne.

Omistajien arviot

Verkostolla on melko suuri määrä resursseja, jotka keskustelevat aktiivisesti ruotsalaisesta levystä pohjatyyppinä ja yleensä tekniikana. Tietoja omistajien USP-säätiön palautteista sisältää vaikutelmia elää tällaisessa talossa. Joten, USP: omistajien (tai melkoisten) tarkistukset.

"Rakennuksen rakentaminen UShP: lle pakotti pahoinpidollinen sijainti - alamäki, savipohjainen maaperä. Päätimme olla tallentamatta ja tehneet kaiken tekniikan mukaan. Lämmitetty lattia - tämä on hienoa, kotona se on aina viihtyisä ja lämmin. Ei vielä ongelmia. "

"Aloin rakentaa UWB: tä vain siksi, että halusin juuri tällaisen säätiön, vaikka maasto antoi muillekin mahdollisuuden. En ole pahoillani sitä vielä, vaikka konkreettiset putket ovat jossain määrin kyseenalaisia, mutta toivokaamme parasta... "

"Heitä neuvottiin tuttavat, he ovat rakennusalan asiantuntijoita. Minulla itselläni ei ole paljon järkeä näissä asioissa, luotettu heidän tietämyksensä ja kokemuksensa... Yleensä se on hyvä - lämmin kerros, kotona se on aina toukokuu. "

Kaikkien arvosteluiden yleinen tunnelma on melko optimistinen, vaikka kysymyksen tarkempi kattavuus olisi miellyttävää kuunnella UWB: n talossa asuvaa henkilöä 10-20 vuoden ajan ja selvittää, millaisia ​​ongelmia ilmenee tänä aikana ja kuinka vaikeaa on ratkaista ne. Toistaiseksi tällaisia ​​USP-arviointeja ei tapahdu, koska tällaisten säätiöiden rakentamisen käytäntö on ollut suhteellisen uusi.

USP-säätiö avaimet käteen: hinta


Edellä mainittuja UWB-säätiöihin liittyviä haittoja täydentää usein vielä yksi: ruotsalaisen kilven kustannukset. Onko niin? Katsotaan, mitkä kannat UWB: n kustannukset ovat:

 • levytila;
 • materiaalien kustannukset;
 • toimituskulut;
 • laitteiden vuokraus;
 • esittäjien palkka.

Eri paikoissa ja olosuhteissa hinnat voivat poiketa merkittävästi toisistaan, joten UWB: n säätiöhinta on hyvin erilainen. Ensinnäkin - materiaalien hinnat. Sora ja hiekka keskimäärin 1 tuhatta ja 500 p. / Kuutiota. m., eristys - noin 1 tuhat ruplaa pakkausta kohden (0,6 kuutiometriä), betonin laatu M300 - noin 3 tuhatta ruplaa / m3. m. Tässä lasketaan myös kustannukset putkien ostamisesta viestintään, lattialämmitykseen jne.

Tietojesi mukaan: verkossa saatavien tietojen perusteella eri yritysten tarjoamat avaimet käteen -kuljetukset UWB: n kustannukset ja itsenäisesti rakennettujen henkilöiden kustannukset vaihtelevat 2-3 kertaa.

Syynä tähän eroavaisuuteen ovat halu säästää rahaa (usein osoittautuu, että henkilö kieltäytyi esimerkiksi lattialämmityksestä) itsensä rakentamiseen, halvempien materiaalien hankintaan jne. Lisäksi toimituskulut vaikuttavat merkittävästi kokonaismäärään, ja etäisyydet voivat olla hyvin erilainen. Lisäksi on otettava huomioon palkat: indikaattori, joka osoittaa pätevyyden sekä työntekijöiden kokemukset.

Näin ollen käy ilmi, että eristetty ruotsinheitin hinta m2 on 2-8 tuhatta ruplaa, ja alhaisempi kustannusraja on melko epäilyttävä indikaattori, joka on otettu ihmisten mielipiteistä, jotka ovat tehneet kaiken omasta ja suurella yksinkertaistamisella. Tästä voit karkeasti saada UWB: n kokonaiskustannukset: säätiö on 100 neliömetriä. m. maksaa 200-800 tuhatta ruplaa. Näin ollen Ruotsin kellarialustan hinta neliömetriä kohden on 2-8 tuhatta ruplaa.

On huomattava, että tässä tapauksessa on tarkoituksenmukaisempaa kääntyä erikoistuneeseen organisaatioon ja tehdä sopimus UWB-kellarin avaimet käteen -periaatteella: hinta on korkeampi, mutta on sen arvoista, että se takaa tekniikan noudattamisen.

Valintaperusteet verrattuna muihin tukityyppeihin

nauha


Kumpi on parempi: UWB tai nauhan perustus? UWB: n korkeat kustannukset ovat syy punnitsemaan valinnanvapautta uudelleen ja harkitsemaan vaihtoehtoisia vaihtoehtoja.

Esimerkiksi yleisimpiä nauhapohjia. Järjestelyn kustannukset ovat huomattavasti pienemmät, mutta sen ansiosta voit varustaa kellarin, mikä on vakava etu. Mutta on syytä muistaa, millä edellytyksillä UWB: tä käytetään, millä maaperällä ja mikä rakentuu.

Nauhalevy vaatii tunkeutumista maaperän jäädytyksen alapuolelle, mikä voi tarkoittaa syvyyttä, joka on vähintään 2 metriä. Suuri maaperän vesi voi tehdä tällaisen toiminnan mahdottomaksi. Lisäksi oikean vertailun vuoksi kellarin päällekkäisyyden kustannukset olisi lisättävä nauhapohjan hintaan, koska UWB on. Tämä vähentää materiaalien kulutusta ja maksuja. Niinpä kun valitaan nauhan säätiö tai eristetty ruotsalainen levy: hinta voi olla verrattavissa.

Suomalainen uuni


Voit harkita toisen vaihtoehdon - eristetty suomalainen liesi. Hän sai lyhenne UFP (Finnish Base Warmer).

Suunnittelun ydin on se, että seinät eivät perustu betonipintaan, vaan erilliseen hienoksi upotettuun nauhaan. Tämä on tärkein ero suomalaisten ja ruotsalaisten levyjen välillä.

Muita eroja UWB: stä ovat:

 • lämmin kerros ei ole integroitu uuniin ja se on viimeistelty;
 • lisärakenteiden tarve - jos UWB tarvitsee muottia kehän ympärillä, UVF on varustettu myös sisäisellä, mikä lisää työn kustannuksia;
 • vähemmän kuormaa lautaselle, lattia on puhtaasti käyttökuormaa.

Asiantuntijoiden mukaan UFV: lla on joitain käsittämättömiä hetkiä - melko yksityiskohtaisten piirustusten lisäksi ei ole mitään numeerisia arvoja, joiden avulla voitaisiin tehdä tarkempia laskelmia. Tästä syntyy eroja, erilaiset lähestymistavat säätiön järjestelyyn. Teknologia on raaka, vaatii kaivostoimintaa Venäjällä ja yksityiskohtaisempi analyysi.

UFP: n kustannukset asiantuntijoiden ja omistajien mukaan ovat noin 15% korkeampia kuin UWB-levyjen hinta, mikä johtuu perusosan suuresta monimutkaisuudesta, intensiivisemmästä kaivaustyöstä ja lisätoimintojen läsnäolosta tekniikassa.

Hyödyllinen video

Eteerisen ruotsinuunin kellarikerroksen etuja kuvataan myös seuraavassa videossa:

tulokset

Asuntojen rakentaminen useimmissa maan osissa on vaikeissa olosuhteissa. Usein paikan valinta perustuu kaupungin rajojen läheisyyteen, kustannustehokkuuteen johtavassa viestinnässä ja viestintävälineiden saatavuudessa. Sivuston geologiset olosuhteet vastaavat harvoin suotuisia maantieteellisiä tietoja, joten sinun on käytettävä sellaisia ​​tekniikoita, jotka ovat sallittuja vaikeissa maissa, ja miinukset, joita on tarjolla esimerkiksi ruotsalaisessa kilvessä, mainitaan tosiasiana.

Näin ollen UWB: n käyttöä voidaan pitää pakotetuna toimenpiteenä, ja perustilevyn korkeat kustannukset ovat haitallisten ympäristövaikutusten korvaus. Tuloksena saatu tulos kuitenkin oikeuttaa kulut, ja se tarjoaa mahdollisuuden elää lämpimässä ja kodikkaassa kodissa. Voimme vain odottaa uusia arvosteluja: USP-perusta teknologia kehittyy edelleen.

Artikkelit

Pohja - lämmitetty ruotsalainen levy (UShP) kuuluu laattapohjiin.

Merkittävä piirre on se, että tämä säätiö monien joukossa on progressiivisempi ja alkuperäisempi säätiö, joka periaatteessa täyttää nykyaikaisimmat energiatehokkuuden vaatimukset kotona ja periaatteessa koko perustan. Neuvostoliiton jälkeinen UWB-säätiö on suhteellisen nuori vaihtoehto.

Ensimmäistä kertaa lämmitetyn ruotsinuunin perustamisesta ilmeni rakentamisen foorumeilla 10-15 vuotta sitten. Siellä hänet keskusteltiin erittäin aktiivisesti. Mutta muutamia asioita, jotka sinun kannattaa tietenkin tietää käyttäen samankaltaisia ​​säätiöitä, jätettiin pois. Pohjimmiltaan tämä säätiö oli kiitollisia.

UWB: n edut, kuten kaikki laattojen perustukset

UWB: n ja kaikkien laattojen perustusten haitat

Kuormat siirtyvät melko tasaisesti, koska laatta enemmän kuin pelkästään nauha jakaa kuorman ja siirtää ne tasaisesti pohjaan maaperän muodossa säätiön alapuolella.

Jollei turvotusta ja epätasaista sadetta ole, koska ne ovat huonolaatuisten maaperän epäsuotuisassa vyöhykkeessä ja jäätymisalueella, koska ne eivät syvene kantajaperustaa syvyyden jäätymiseen.

Kiinteys. Kaikki monoliittiset työt töiden täyttämiseksi betonilla suoritetaan kerralla. Kaatamista varten tarvitaan betonipumppu ja syvä värähtelijä. Tuloksena on monoliittinen betonikerros, joka on erittäin tärkeä perustaksi.

Viestinnän laitteessa ja sivuston vapautuksessa on vivahteita

Pienet työmäärät. Toisin kuin monoliittisten nauhojen perustukset, työ UWB: llä on paljon vähemmän, kuten maapallolla, ja vastaava vahvistus, betonin hyväksyminen, laitteen muotti.

Lämmitetyn ruotsalaisen levyn erot tavallisesta pohjalevystä:

Kun laite UWB käyttää suurta eristysmäärää. Sitä käytetään kellarin kehän ympärillä ja pääsääntöisesti ei jäätymisnopeudelle vaan pohjustuslaitteen syvyydelle, tämä on yleensä 600 mm, mikä vastaa puristetun polystyreeni-vaahdon levyn vakiokokoa.

Eristysaikaa käytetään myös suoraan uunin alla ja sokea alue lämmitetään.

Tällainen säätiö Dmitry Marchenkon mukaan on kaukana ihanteellisuudesta. Marchenko uskoo, että tämäntyyppisen säätiön valinta viittaa todennäköisemmin epäonnistuneisiin päätöksiin kuin järkeviin päätöksiin.

Tämäntyyppisen säätiön edistämisen jälkeen rakentamisen foorumeilla polystyreenivaahdon eristysvalmistajia otettiin aktiivisesti vastaan ​​vuokaavioilla ja ohjeilla tällaisten säätiöiden järjestämiseksi. Tämän seurauksena UWB: n aihe sai vieläkin suuremman tilan ammatillisena ratkaisuna yksityisen talon perustamiseen. Nämä valmistajat eivät ole ilman syytä kiinnostuneita tästä perustekniikasta - se käytti paljon enemmän eristettä ja suurin osa sitä käytettiin yksinkertaisesti irrationaalisesti, voisi turvallisesti tehdä sen ilman sitä.


Marchenko on sitä mieltä, että tämä tekniikka on kannattavampaa eikä tulevaisuuden talon omistajille eikä rakentajille, se on hyödyllistä laajennetun polystyreeniin valmistajille.

Dmitry Marchenko opiskeli tätä säätiötä yksityiskohtaisesti ja ei nähnyt muita kiinnostuneita tätä säätiötä, paitsi puristettujen polystyreeni-vaahdon valmistajien.

Kuinka järkevä on UWB: n perusta?
Useilla sivustoilla, jotka tukevat tätä säätiötä, näet suuren luettelon sen hyödyistä. Dmitry Marchenkon mielestä suurin osa näistä eduista on yksinkertaisesti keksitty ja tosiasiassa ei ole todisteita.

USP: N MÄÄRITELMÄT

USP-FOUNDATIONIN TODISTUS

Hiekkavyötön paksuus on 300-400 mm, silloin on harvoin mahdollista saavuttaa korkealaatuista hiekkapuhallusta. Rakennuttajat jättävät tämän usein laiminlyödä.

Esimerkiksi he eivät kerro kerroksittain tai he eivät kaada tarpeeksi tai päinvastoin kaataa hiekkaa ja sitä ei voida asianmukaisesti painaa. Ja vaikka kaikki tämä toteutettaisiin laadullisesti, kaikki samat, epätasaiset puristuspaikat ovat mahdollisia koko hiekkalaatan alueella. Tämän seurauksena tämä johtaa siihen tosiasiaan, että hiekkalaatan pohja talon alle ja se ei ole paikallinen, mutta yhteinen kaikille levyille, voi olla epätasaista ja johtaa epätasaiseen säteilyn kutistumiseen. perustan epätasainen kutistuminen puolestaan ​​aiheuttaa säätiön mahdollisen halkeilun ja sitten yhden kerroksen vahvistaminen on erittäin riittämätön, jotta säätö säilyttää geometriansa ja ei halkeile, mikä johtaa halkeamien esiintymiseen talon tukirakenteissa. Näin hiekka tyyny vaikuttaa koko talon vakauteen.

Haittana on myös EPS: n mahdollinen muodonmuutos. Huolimatta siitä, että valmistaja vaatii korkeita teknisiä ja toiminnallisia ominaisuuksia sen tuotteissa, materiaali on erittäin suuri puristuslujuus, käytäntö osoittaa, että suulakepuristettu polystyreeni suurilla kuormituksilla toimii ainakin ei sellaisenaan kuin sen ominaisuuksista. Tämä tarkoittaa, että materiaalin muodonmuutokset ovat mahdollisia, mikä johtaa epätasaiseen perustan kutistumiseen. Suulakepuristettu polystyreeni suoraan pohjakerroksen alla saa suuria kuormia talon paineen muodossa, joten sen kestävyys on kyseenalaista. Huolimatta siitä, että valmistajat julistavat ihanteellisia ominaisuuksia, Eppsillä on tällä hetkellä hyvin vähän historioita, ei ole tietoja sen kokoonpanosta 10-15-20 vuotta, ja tämä kyseenalaistaa koko talon koskemattomuuden. Ei ole varmuutta siitä, että henkilö haluaa vaarantaa omat investointinsa taloon kokeilemaan itselleen, kuinka hyvin EY: n valmistaja oli.

Tämän säätiön haitat ja muut laatat perustuvat alhaiseen alustaan. Yleensä se on 10 cm jo sokea alueelta ja talon seinämärakenteet ovat hyvin lähellä maan päällä, mikä tarkoittaa, että ne sijaitsevat korkeassa kosteudessa, mikä on hyvin haavoittuva ilmapiiri. 10 cm korkea korkki ei riitä ilmastoomme, ilmasto-olosuhteissamme pohjan tulee olla korkeudeltaan 50-60 cm, mikä takaa riittävän etäisyyden maaperältä seinärakenteiden osalta ja poistaa niistä kosteuden ja lumen. Kuten muutkin laattojen perustukset, tämä säätiö vaatii tasaisen osuuden ja kummankin puolen kaltevuuden puuttumisen kohti taloa, koska mikä tahansa sade tai sulavesi veti pohjan pohjan sivuosista ja nämä paikat ovat epätasaisesti täyttyneet, heikentävät sokea aluetta, saattavat jopa aiheuttaa noston osan perustusosan osista ja epätasaisella alustalla, pohjalla tai seinämärakenteilla voi esiintyä epämuodostumia.


Useimmat tekniset kartat tai ohjeet tämän säätiön järjestämiseksi edellyttävät vedenpoistojärjestelmän rakentamista. Se on asennettava maan lämpimään vyöhykkeeseen, muuten ensimmäisen talven viemäröinti todennäköisesti yksinkertaisesti hajoaa turvottamalla. Se kertyy veteen talvella, kun lämpötila on alle nolla, se jäätyy ja jäätyy. Mutta kaikki viemäröintisysteemillä on taipumus murskata, ja tässä tapauksessa tämä talon sisäinen järjestelmä on suurempi taipumus, koska se on jo rakennusvaiheessa, jossa talon pohja altistuu mahdollisille työntekijöiden puutteesta, tärisevä levy toimii. Tietenkin geotekstilien muodossa oleva suojelu on järjestetty, mutta käytäntö osoittaa, että on olemassa liitoksia ja joitain rakentajien puutteita, minkä seurauksena vedenpoistojärjestelmät ovat tulvia. On olemassa ratkaisu, joka ratkaisee osittain tilanteen, jossa luodaan revisionluukut, joiden kautta on mahdollista huuhdella vedenpoistojärjestelmät veden paineessa, mutta useimmissa tapauksissa piilotetut vedenpoistojärjestelmät eivät ole paras ratkaisu, varsinkin jos se ei ole tyhjennysasiantuntijoita, jotka osallistuvat säätölaite. Tällaisissa tapauksissa tärkeitä kohtia unohdetaan usein, koska jos ei ole käytäntöä, sitä ei voi korvata Internetin kautta. Lisäksi vain viemäriputkien asettaminen ei riitä. On tarpeen tehdä peruutus kanssa razuklonku, sinun täytyy tehdä hyväksymistä hyvin, asenna viemäripumppu. Näin saat entistä kalliimman rakenteen.

Paikan päällä on varattava tilaa viemäröintiä varten, säännöllisesti ylläpitävä ja valvottava sitä ja puhdistettava viemärijärjestelmä, joka on todennäköisesti täysin tuhoutunut 5-10 vuodessa. Ja viemärijärjestelmien ylläpidettävyys näissä paikoissa on yksinkertaisesti mahdotonta. Kaikki kaivaukset tässä paikassa johtavat yksinkertaisesti säätiön ratkaisuun. Tämä on toinen haitta kysymyksille tämän säätiön hinnasta. Tässä vaiheessa on periaatteessa mahdollista sanoa, että tällainen säätiö ei ole kannattava.

Mutta hänen puutteellisuutensa eivät pääty loppuun.
Yksityiset talot on yleensä rakennettu kaupungin ulkopuolelle, jossa jyrsijöitä, muurahaisia ​​jne. On runsaasti. Eristys pohjan alla on ihanteellinen paikka reikien järjestämiseksi. Eristys ei ole täydellinen, mutta talon paine pysyy samana. Näin ollen epämuodostumat, eristyksen liukuminen ja sen alapuolisen sumentuminen ovat mahdollisia. Ja 10-5 vuoden kuluessa, säätiön geometrian kuva voi heikentyä voimakkaasti.
On olemassa ratkaisu, jota käytetään osittain talonrakentamisessa, sillä on aina järkevää lämmittää otvostok-talo, lämmittää säätö, estää seoksen jäädyttäminen, estää roudan pääsy pohjasta, jopa monoliittinen, joten asennettaessa eristys EA: lta oikea ratkaisu. Mutta jos suojaat koko eristysmäärän metalliristikkoa, se on erittäin kallista, eikä se ole tosiasia, että muurahaiset eivät pääse sinne.

Lämpimät lattiat tämän pohjan laitteen kanssa: Putkien asentaminen lattialämmitykseen voidaan tehdä jo rakennusvaiheessa. Putkiston lämpimät lattiapihdit kiinnitetään venttiiliin, joka sijaitsee levyn pohjassa. Tuloksena saat kaatamisen jälkeen valmiin pohjan, jossa lattialämmitysputket sijaitsevat, joten sinun ei tarvitse tehdä lämmintä lattialämmitysjärjestelmää klassisella järjestelmällä, kun eristys asennetaan talon monoliittiseen laattaan, lämpökuituputket asetetaan, laskeutuu ja näin syntyy Saat myös lämpimän kerroksen, mutta maksat ylimääräistä työtä.

Lattiataso, joka on järjestetty lämpimän kerroksen putkien kautta, on suhteellisen matala tiheys ja siksi lämmönkestävyys verrattuna monoliittiseen laattaan. Tämä sallii lattialämmitysputket lämmittävän kerroksen suhteellisen nopeasti ja vapauttaa lämmön huoneeseen. Jos tarkastelet UWB: n lämminkerrosten järjestelmää, sen sijaan klassinen tasoitus. saamme: uunissa on suurempi tiheys ja suurempi lämmönkestävyys, mikä tarkoittaa, että kattilan on työskenneltävä paljon enemmän tämän lämmittimen lämmittämiseksi. ja sinun täytyy maksaa enemmän, jotta se lämmittää koko betonimäärä ja vain silloin se antaa korkealaatuista lämpöä huoneeseen. Ja jos putkien paksuus lattialämmityksestä maalipinnoitteeseen on 5-6 cm, niin UWB: n tapauksessa tämä etäisyys nousee 2-2,5 kertaa. Jotta lämmitettäisiin talosi, sinun on lämmitettävä liesi itsestään 1-2 päivää, ja vasta sitten jonkinlainen lämpövaikutus lattialämmitysputkista alkaa. Tämä järjestelmä on hyvin hidasta lämmitykseen ja jäähtymiseen. siksi, jos verrataan laitetta lämmin kerrosta, klassinen järjestelmä on edullisempi, koska se mahdollistaa lämpöenergian alhaisemmalla kustannuksella tämän energian siirtämisen huoneeseen nopeammin.


koska Koska tämä järjestelmä on suoraan yhteydessä veteen, sillä voi olla vuotoja. Rakentajat voivat vahingossa siirtää tai vahingoittaa putkea, mikä saattaa johtaa korjaustarpeisiin. Klassisen järjestelmän tapauksessa kytkin on rikki, paikannuspaikka havaitaan ja poistetaan. Tässä hajoamispaikka ei ole vaikea löytää, koska lattialla se näyttää märkäpisteen. ja jos kyseessä on monoliittinen laatta, vahingoittumispaikan etsiminen on melko ongelmallista, sinun on myös tehtävä paljon vaivaa päästä putkeen ja talon tukirakenteen lujuus murtuu. Kytkimen tapauksessa reikien etsintä ja poistaminen ei vaikuta tukirakenteiden eheyteen.

Kuten kaikki muutkin laattojen perustukset, tämä perusta edellyttää selkeää teknistä laskentaa sekä selvän ymmärtämisen ja selkeän suunnittelun nollapainesuunnittelujärjestelmistä jo säätiövaiheessa. eli jos sinulla on mahdollisuus miettiä muiden tyyppisten säätöjen asennusta, putkiliitäntöjä ei voi siirtää ennen putkiston asentamista, tämän järjestelmän avulla et voi siirtää jo poistettuja putkia..
Jos olet joutunut siihen, että putket, hihat tulevat ulos pohjalevystä, suojaavat ne aina, kattavat ne jotain, joka on puutteellinen ratkaisu, todistetusti on tehtävä puinen laatikko..
Tämä tekniikka hyödyttää suulakepuristetun polystyreenivaahdon valmistajia.

Skandinaavinen ihme: eristetty ruotsalainen liesi

Mikä on UWB

Eristetty ruotsalainen liesi, lyhennetty USP, on monoliittinen pieni syvyys, eristetty laajennetulla polystyreeni.

Huolimatta nimestä "eristetty ruotsalainen liesi" tai "schwedenplatte", teknologian syntymisen historia ulottuu Amerikkaan 1930-luvulla, jolloin suuressa masennuksessa insinöörit kehittivät yksityisasuntojen yksinkertaistetun version betonielementin muodossa, joka on valettu matalalle syvyydelle tai jopa maahan.

Ruotsinkielinen etuliite lisättiin, kun skandinaaviset maat - Ruotsi ja Suomi - antoivat lainaa amerikkalaiselle teknologialle ja heille ominaisen rationalisoinnin tavalla parantuivat merkittävästi. Säätiön ruotsinkielinen versio on monimutkainen lämmitetyn pohjan, sulautetun viestinnän ja alilattian järjestelmä.

USP Venäjällä

Venäjän kokemus UWB-levyn käytöstä säätiöksi on enintään kymmenen vuotta. Yhden version mukaan skandinaavinen teknologia tuli maamme kautta rakennusfoorumin kautta, kun Baltian maiden käyttäjä kertoi epätavallisesta pohjasta, jonka ruotsalaiset rakentajat järjestivät hänelle.

Nyt USP: tä käytetään yhä enemmän yksittäisten talojen ja puutalojen rakentamisessa. Monet rakennusyritykset ovat lisänneet tämäntyyppisen säätiön laitteen tarjoamiin palveluihin.

TehnoNIKOL Oyj edistää aktiivisesti UWBP: tä Venäjän markkinoilla. Erityisesti tämän tekniikan osalta yhtiö kehitti erityyppisen puristetun polystyreeni-vaahdon, jota käytetään TECHNONICOL CARBON ECO SP -järjestelmässä. Tämä on ainoa erikoistuote Venäjällä "eristetyn ruotsin liesi" -tyypin perustamiseksi.

Maantieteellisessä mielessä UWB: n käyttö ei ole ilmastollisia rajoituksia. He rakentavat taloja tällaiselle laudalle ja hyödyntävät niitä menestyksekkäästi paitsi Keski-Venäjällä ja etelässä, mutta jopa sillin ympyrän ulkopuolella, permafrost-alueilla.

Mihin rakennukseen sopii UShP

Maaperätyypit

USP-levy on erinomainen vaihtoehto perustukselle lähes minkä tahansa maaperän rakentamisessa. Erityisen hyvä UWB osoittaa itsensä sellaisista ongelmallisista maatyypeistä kuin:

 • maaperä, jossa on korkea kosteus;
 • heikko maa;
 • pohjaveden korkealla tasolla.

Lisäksi UWB perustana soveltuu erinomaisesti epätasaisille alueille, joilla on usein korkeusmuutoksia. Jos haluat asentaa UShP: n kaltevaan osaan, sinun on ensin joko kaivaa tasainen louhinta tai täytettävä puuttuva maataso järjestämällä pidätysseinä.

USP-laatta voidaan asentaa turpeen päälle. Ennen asennusta sinun on poistettava koko turve kerros ja varustettava hiekkapohjainen tyyny.

Talotyypit

Eristetty ruotsalainen liesi, joka soveltuu kaikentyyppisten talojen rakentamiseen. Voit rakentaa yhden, kahden ja useamman kerroksen taloja käyttäen mitä tahansa rakennustekniikkaa. USP: ssä voit rakentaa runko- tai puutaloja, puutavaran, puutavaran, tiilen ja hiilihapotetun betonin taloja. Tärkeintä on tietää etukäteen, millaista taloa aiot rakentaa, jotta voit laskea oikein kuorman säätiölle.

UWB: n edut

"Insulated Swedish stove" -teknologialla perustetun säätiön rakentaminen on useita etuja.

 1. UBP voidaan asentaa millä tahansa ilmastovyöhykkeellä ja lähes kaikentyyppisellä maaperällä. Lämmöneristyskerroksen vuoksi pohjan alapuolella oleva maaperä ei jäätyy ja jäätyvät.
 2. Valmistustekniikka USP mahdollistaa telineiden sijoittamisen kaikki tarvittavat viestinnät - vesi, viemäröinti, lattialämmitys ja jopa sähkölaitteet.
 3. UWB on tulevan kodin nollamerkki. Ensimmäisen kerroksen lattia - laatat, laminaatti, parketti - viimeistelyaineet voidaan sijoittaa suoraan laatan päälle.
 4. USB suojaa rakennusta kosteuden vaikutuksilta maaperältä eikä salli sen jäätyä rakennusaineiden ja sisätilojen läpi, mikä pidentää rakennuksen käyttöikää.
 5. UWB on samanaikaisesti terminen este ja lämpöakku ja se voi säästää merkittävästi laskut talon lämmitykseen.
 6. Kertyneen lämpövaikutuksen ansiosta talon päivittäiset lämpötilan muutokset UWB: n kanssa ovat vakautuneet. Talon ilmasto muuttuu entistä inertisemmäksi, mukavammaksi pysyvään oleskeluun.
 7. UWB: n rakentaminen on nopea prosessi. Ammattitaitoinen ryhmä pystyy suorittamaan valmisteluvaiheen koko työvaiheen ja kaatamaan betonia viikossa.

UWB: n haitat

Kuten minkä tahansa muuntyyppisen perustan tavoin, eristetyllä ruotsalaisella levyllä on haittansa. UWB: n haitat ovat samat kuin muut laattaperustat.

 1. UWB: n sovittaminen kaltevalle alueelle vaatii lisäkustannuksia horisontaalisen pohjan valmistelusta.
 2. Tekniikka on erittäin vaativa rakentajien pätevyydestä ja kokemuksesta. Jokainen joukkue ei pysty oikein ja oikein valmistamaan ja kaatamaan laatan.
 3. UShP: n rakentamiseen tarvitaan runsaasti rakennusmateriaaleja - hiekkaa, soraa, ekstrudoituja polystyreeni-vaahtolevyjä, räystäs- betonia, betoniseosta.
 4. Merkittävä määrä kertaluonteisia rahoituskustannuksia. On suositeltavaa suorittaa kaikki UWB-laitteen vaiheet peräkkäin, ilman pitkää keskeytystä.
 5. UWB: n asettaminen suolle tai turvealueelle vaatii lisää maaperänvalmistusta.

UWB: n myyttejä ja ennakkoluuloja

Toisin kuin yleinen uskomus, UWB on täysin ylläpidettävissä. Kyllä, säätiön sisäänrakennetun tiedonsiirron korjaaminen edellyttää pätevän rakennusalan miehistön kytkemistä. Kuitenkin UWB: n hätätilanteiden todennäköisyys on pienempi kuin avoimen putken asentamisen mahdollisuus.

USP on optimaalinen kevyiden rakennusten rakentamiseen - 1-2 kerrosrakenteiset runkorakenteet. Lisäksi tarvittaessa tämäntyyppisiin säätiöihin voit rakentaa suuremman talon ja / tai talon, jossa on betoni- tai tiiliseinät. Säätiön tarvittava kantavuus asetetaan suunnitteluvaiheessa.

UWB: n vertailukustannukset

UWB-tekniikkaa käyttävien säätölaitteiden kustannusten vertailu vertailulla sellaisten suosittujen vaihtoehtojen kanssa, kuten paaliruuvi ja nauhalevyt, voi tuntua UWB: n olevan kalliimpaa.

Itse asiassa kaikki ei ole niin yksinkertaista ja ilmeistä. Tosiasia on, että UWB: n suunnittelutoimintojen ansiosta pystytään poistamaan rakennustöistä useita teoksia. Perustutkimusten oikeanlaisen vertailun tulisi tapahtua laajemmalla vaiheella. Tärkeimmät on esitetty alla olevassa taulukossa.

Voidaan havaita, että UWB: n ei tarvitse pystyttää ja eristää ensimmäisen kerroksen kattoa alustan muodostamiseksi, lasin täyttämiseksi ja lämmitysjärjestelmän asentamiseksi: putket, liittimet, lämpöpatterit. Ja on syytä ajatella: onko UWB-säätiön rakentamisen hinta todella korkea?

UWB-laitteen vaiheet

Insulated Swedish plate -laitteen laite on monivaiheinen prosessi, johon kuuluu pohjan pohjan, viemäröinnin, viestinnän asennus, kiinteän muottien kokoaminen ja eristys, vahvistaminen, lattialämmitysputkien asentaminen ja betoniseoksen kaataminen.

 1. Kuopan valmistus. Rakennuspaikan alla kaivetaan kaivaa, joka ylittää tulevan talon alueen 1 metrin molemmin puolin. Tämän työn vaiheen päätehtävänä on poistaa löysät ja heikosti kantavat maaperät, joten kaivon syvyys määritetään erikseen riippuen paikoista. Keskimäärin se on 40-45 cm.
 2. Geotekstiilien asettaminen. Kaivutustelan pohjalla ja sivuseinillä on geotekstiilit. Se säilyttää eri maametallien välisen rajan ja auttaa jakamaan kuorman edellä mainituista materiaaleista alempaan.
 3. Asutuksen poisto. Kaivon ympärysalle on sijoitettu viemärijärjestelmän putket, jotka on siirretty poistopuolelle. Vedenpoistojärjestelmän yläpuolella kaivo on täynnä säiliön tyhjennys - tämä on 10 cm murskakiviä keskimmäisestä jakeesta (20-40 mm). Kaatopaikka murskataan ja peitetään toisella geotekstilikerroksella, joka suojaa salaojituskerrosta tukkeutumasta päällekkäisillä maaperillä.
 4. Geotekstiilien asettaminen. Kaivutustelan pohjalla ja sivuseinillä on geotekstiilit. Se suojaa säätiötä kasvillisuudesta. Liitoksissa olevien tekstiilien tulee olla keskenään vähintään 150 mm.
 5. Kuopan täyttö. Geotekstiilien päällä hiekkaa kaadetaan kerroksittain. Se käyttää myös keskimääräistä fraktiota, jonka hiukkaskoko on 0,2-2 mm. Jokainen kerros on vuotanut vedellä ja tiivistetty värähtelevällä levyllä 150 mm paksuuteen.
 6. Kirjoitusviestit. Vesihuolto- ja viemäriputket sekä tarvittaessa virtalähteen ja pienvirtajärjestelmien kiinnitykset ajetaan UWB: n pohjan tiivistettyyn hiekkaan. Putkien pystysuorat osat on tilapäisesti kiinnitetty teräsvahvikkeella.
 7. Asennuksen eristys. Laattojen alla on erittäin vahva XPS CARBON ECO SP -eristys. Levyjen asettelussa otetaan huomioon betonin paksuus tulevan talon mittoihin. Niinpä tiloihin tarvitaan vähintään 10 cm: n paksuinen betonipinta ulkoseinien alapuolella - 30 cm sisäseinien alapuolella - 20 cm. Eristys on suunniteltu erityisesti UWB-perustusten perustamiseen. Se kestää jopa 20 tonnia / m2, jonka muodonmuutos on alle 2%. Tulevan laatan kehällä ei ole kuormitusta rakennuksen painosta, joten yleinen muotti XPS, esimerkiksi CARBON ECO, sopii muotti- ja kellarieristykseen.
 8. Muottien vahvistaminen. Eristyspuolen elementit vahvistetaan lisäksi ulkopuolisella kehyksellä, joka on koottu leikattujen levyjen ja diagonaalisten pysähtymien avulla.
 9. Vahvistaminen. Tulevien seinien pohjalla oleva UWB on vahvistettu 12 mm: n poikkileikkauksella (pituusvahvistuksella) ja 6 mm: n tai 8 mm: n poikkipintaisella poikkileikkauksella (poikittaiseen vahvikkeeseen). Muu lujitus on tehty 10 mm: n sauvasta, josta kootaan verkko, jonka solut ovat 150-150 mm.
 10. UShP: n lämpöeristetyn lattian asennus. UWB: n koko alueen (lukuun ottamatta kantavien seinien asentamista lukuunottamatta) vahvistuksen päälle asennetaan lämpimän vesilattian putket. Paikoissa, joissa putket leikkaavat kantavia seiniä tai oviaukkoja, putket vahvistavat lisäksi aallotetun suojan hihat. Alue, jossa putket menevät ylös kollektorille, suojataan myös aallotuksilla, ja itse keräilijä on kiinnitetty useisiin pystysuoraan asennettaviin liittimiin. Ennen betonin kaatamista järjestelmä täytetään jäähdytysnesteellä, tarkastetaan tiiviys ja paine testataan.
 11. Betonoinnin. Jotta betonia voitaisiin paremmin täyttää koko säätöalueen, on suositeltavaa käyttää betonipumppua, joka toimittaa paineistettua ratkaisua. Betonin laadun parantamiseksi ja mahdollisten riskien vähentämiseksi hyväksymisen ja sijoittamisen aikana on välttämätöntä käyttää pehmittimiä. Sovellamme "SUPERLENSIFIER TECHNONICOL MASTER". Ja talven betonitoiminnossa lisätään "Lisäaine talvella betonisointiin TECHNONICOL MASTER".
 12. Betonin tasoitus. Kaatamisen jälkeen seos jakautuu muottiin lapioihin ja tiivistetään täryttimillä, tasoitetaan sitten trowelillä ja hierotaan helikopterin täydelliseksi tilaksi. Käytä betonia ja vaikeasti tavoitettavia paikkoja betonin kulkua syvällä värähtelijällä.
 13. Betonien hoito. Tuoretta betonia on suojattava kuivumiselta kesällä ja jäädyttämisellä talvella. Kesällä riittää kattamaan betoni kalvolla ja tarvittaessa veden avulla betonipinta vedellä. Talvella on tarpeen sulkea betoni lämpimällä peitteellä ja kytkeä lämmitetty lattia 15-20 asteen lämpötilaan. Tätä varten sähkökattila ja kiertovesipumppu on kytketty UWP: n lämmitetylle kerrokselle.
 14. Levyn hyväksyminen. Alapia hyväksyttäessä on tarpeen tarkistaa laatan geometria ja eheys. Jos sinulla on epäilyksiä saadusta voimaa, voit soittaa tekniselle teknikolle TechnoNIKOL, joka tarkistaa betonin todellisen lujuuden ilman tuhoisat tekniikat.

USP TECHNONIKOL HOUSE: lle

Kehysrakennuksissa HOUSE TECHNONIKOL, USP pohjalevy sisältyy peruspakettiin. Tästä johtuen talo saa luotettavan perustan, jossa ei ole kylmäsiltoja - eristys eristää laatta täysin ympäristöstä. Liesi toimii koko talon lämmityspatterilla lämmittäen sisätilan tasaisesti ja ylläpitäen mukavaa ilmastoa. Oikein toimimalla UWB: n elämä on yli vuosisataa.

UWB: n talojen yksityiskohtien selventämiseksi voit kysyä konsulttitoimistolta puhelimitse 8 800 100-16-31 tai palautuslomakkeen kautta sivuston otsikossa.

Saatat olla kiinnostunut artikkeleista: