Pahojen perusta vahvistaminen

Rakennuksen osa vaatii joskus korjausta ja jälleenrakennusta. Huolimatta siitä, että säätiö on pohjimmiltaan piilorakenne, joka sijaitsee maassa, ja joissakin tapauksissa se vaatii korjaustöitä. Usein on tarpeen vahvistaa sitä, kun olemassa oleva säätiö on suunniteltu virheillä tai on alkanut romahtaa minkä tahansa tekijän vuoksi. Vahvistusta varten ne käyttävät monia menetelmiä - lisäävät nauhaa, kiinnittävät maaperän, parantavat jalustan vahvuusominaisuuksia erityisillä kemiallisilla lisäaineilla, sementillä ja paahtamalla. Yksi suosituimmista menetelmistä on paalujen käyttö. Kuinka tehdä tällaista työtä ja mitä paaluja käytetään? Harkitse lisää.

Miksi perustukset vahvistuvat ja mitä tyyppejä paaluilla käytetään?

Joissakin tapauksissa tarvitaan säätiön vahvistamista:

 • Väärä suunnittelu ja muotoilu valinnalla, jolla ei ole riittävää lujuutta ja kantavuutta.
 • Taantuminen, jonka seurauksena rakenne alkoi romahtua.
 • Rakennuksen ylärakenteiden vahvistamisen tarve tai uuden rakenteen rakentaminen välittömässä läheisyydessä.

Käytännöllisesti katsoen kaikentyyppisiä paaluja käytetään nykyisten säätiöiden vahvistamiseen:

 • ruuvi;
 • kyllästynyt;
 • ruskea injektio;
 • betonielementtien.

Käytettiin myös polttamenetelmää maaperän turvaamiseksi. Kun sitä ei käytetä suoraan pinoon, laitteistoa käytetään laitteen kaivoissa, jotka syötetään polttoaineeseen. Polttoaineen polttamisen jälkeen kuopassa pohja kasvaa ja sen sedimentti pysähtyy.

Vahvistaa kaikentyyppisiä perustuksia - vyö, kasa, laatta. Useimmiten nauhoihin tarvitaan jälleenrakennus. Vahvista myös paalun perustuksia, jos haluat lisätä niiden kantavuutta. Helpoin tapa vahvistaa paalarakenteita, joilla on suuri grillaus. Tämä edellyttää vähintään maanrakennustöitä.

Perusrakenteiden vahvistaminen ruiskuttamalla kyllästyneillä paaluilla

Tämä on suhteellisen uusi rekonstruktiomenetelmä. Sitä käytetään siinä tapauksessa, että sademäärät havaitaan. Useimmiten luonnostelu ilmenee seinämien ja itse säätiön halkeamia. Myös muita injektiopaikkoja käytetään. Yleensä työprosessi etenee seuraavan suunnitelman mukaisesti:

 • Nykyisen perustuksen kautta ne porat reikää paaluille. Porauksessa käytetään erityismekanismeja. Kaivon syvyys ja kulma lasketaan maaperän koostumuksen, olemassa olevan rakennuksen sademäärän, pohjaveden läsnäolon ja kuorman perusteella.
 • Työtä varten liuos valmistetaan hiekan ja sementin seoksesta.
 • Valmiin seoksen ruiskutusmenetelmä syötetään kaivoon. Tällä menetelmällä voit täyttää reiän kokonaan ja tiivistää maaperän tulevan paalin ympärillä. Betonisointi suoritetaan samanaikaisesti poran irrottamiseksi porauksesta.
 • Välittömästi sen jälkeen, kun kuoppa on täytetty, lujitemuovaus alennetaan siihen käyttämällä tärisevä upotusmenetelmä.
 • Pilejä puristetaan tuotannon jälkeen.
 • Betonin kovettumisen jälkeen kasa ja nykyinen säätiö alkavat toimia yhtenä rakennuksena. Kuorma siirretään syvemmälle maaperäkerrokselle. Seinien tuhoutuminen pysähtyy.

Mitkä ovat tämän tekniikan hyvät ja huonot puolet? Tällaisten paalujen tärkein etu:

 • ne voivat olla suurikokoisia ja syvempiä;
 • työn aikana ei ole suurta melua ja dynaamista kuormitusta lähirakennuksissa;
 • ruskeat injektiopaikat ovat käteviä käytettäväksi rinteessä maanvyörymällä;
 • korkea tuotantonopeus.

Tällaisten rakenteiden haitat ovat tarve käyttää kalliita materiaaleja ja laitteita.

Useimmissa tapauksissa paalut sijoitetaan kulmaan maahan päin, tämä johtuu siitä, että niiden on läpäistävä olemassa oleva säätö. Mutta on myös keino vahvistaa säätiötä pystysuorilla puhalluskouristuspillereillä. Tätä varten kuoppia porataan hihnan lähelle, ja niiden liittäminen yhteen rakenteeseen tapahtuu betonisoimalla ja lisäämällä olemassa olevan alustan pohjaa.

Vahvistaminen säätiöllä kyllästyneillä paaluilla

On myös toinen menetelmä, joka käyttää lujittavan häkän ja betoniliuoksen kantavuutta. Mutta se ei käytä painetestausta, ja betonia syötetään tavanomaisilla menetelmillä. Kyseisten porojen paakkujen vahvistaminen on yksi niistä menetelmistä, jotka tuovat myönteisiä tuloksia ongelmakohteisiin. Työ suoritetaan samankaltaisilla menetelmillä samoin kuin ruskeille ruiskutuspillereille. Vahvistaminen tapahtuu tällä tavalla:

 1. Paalujen asennukseen valituissa paikoissa kuopat porataan syvyyteen, joka on välttämätön kuorman siirtämiseksi tiiviille maakerroksille. Maaperä näissä paikoissa on poistettu ja olemassa oleva säätiö on paljastunut. Laitteen reikien osalta käytetään ruuvipuristimia.
 2. Muotti on upotettu kaivoon. Tätä tarkoitusta varten käytetään halutun halkaisijan omaavaa metalliputkea.
 3. Kotelossa on yksi rakenteeseen yhdistetty teräsvaipojen vahvike. Pilarin kantavuutta on lisättävä.
 4. Kehys on yhdistettävä olemassa olevaan säätiöön. Tätä tarkoitusta varten käytetään teräspalkkeja, vahvistusta ja muita menetelmiä.
 5. Kuori ja rungon liitäntä pohjaan täytetään betonilla.

Kun laasti kiinnittyy, kaivo täyttyy, ja paalut ja vanha säätiö toimivat yhtenä rakenteena.

Kierrä paalut

Raudoitusruuvien vahvistaminen tehdään pienille rakennuksille ja yksityisille taloille. Työnteknologia on sama kuin uuden säätiön rakentaminen, mutta eroja on. Prosessi sisältää seuraavat vaiheet:

 1. Nykyinen nauhatalusta on paljastettu. Jos mahdollista, tee se kahdelta puolelta. On tarpeen kaivaa kummankin puolen pohjan tasolle. Kaivon leveys valitaan siten, että on kätevää työskennellä ja laittaa siihen laitteisto.
 2. Metallinen ruuvipilareita ruuvataan maaperään mahdollisimman lähelle pohjaa. Säätiön yläosan korkeus määräytyy, miten paalut yhdistetään olemassa olevaan rakenteeseen. Jos betonisointi tapahtuu kasetin leveyden lisäämiseksi, paalun yläosa jätetään niin, että se on paksumpi kuin betoni.
 3. Teräsrakenteita käytetään myös kuorman siirtoon paaluilla. Tätä varten ne asennetaan kanavapalkkeihin tai I-palkkeihin, joihin nykyinen säätiö on. Metallielementtien liitos suoritetaan betonoinnilla.

Vahvistaminen paalujen avulla on yksi keino lopettaa rakennuksen tuhoutuminen johtuen virheistä maan rakenteessa tai sedimentissä. Oikean suunnittelun valinta suoritetaan laskemalla kunkin vaihtoehdon kantokyky ja kustannukset. On tärkeää ottaa huomioon läheisten rakennusten sijainti ja maan ominaisuudet.

Säätiön vahvistaminen ruiskeella

Kellarissa tietyllä kulmalla (noin 45 °) lävistetään kuopat, joiden halkaisija on 16-24 cm

Klassiset menetelmät olemassa olevien säätiöiden vahvistamiseksi joissakin tapauksissa eivät yksinkertaisesti sovi. Tähän on useita syitä: rajoitettu rakennusaine säätiön korjaamiseksi, arkkitehtonisen muistin tai maarakenteen palauttaminen on välttämätöntä kestämään pitkittyneitä kuormituksia kerrosten siirtymisen jälkeen voimakkaan värähtelyn jälkeen.

Et myöskään voi unohtaa klassista inhimillistä tekijää, koska suurin osa tuhoutuneista ja vaurioituneista säätiöistä johtuu virheistä optimaalisten rakennusmateriaalien suunnittelussa ja valinnassa.

Nykyään innovatiivinen menetelmä vahvistamiseen ja korjaamiseen perustuksiin ruiskuvalumuotojen paaluilla on erittäin suosittu rakentajien ja korjaajien keskuudessa.

Menetelmä on erinomainen vanhoille ja uusille säätiöille sekä niille, joissa virheitä tehtiin suunnittelun ja rakentamisen aikana. Tällaisia ​​rakenteita on käytetty menestyksekkäästi paitsi vahvistamaan vanhoja säätiöitä myös vahvistamaan uusia, erityisesti silloin, kun maaperän syrjäytyminen on aiheuttanut kouristuksia.

Mitä ovat injektiopaalut

Injektiopillojen käyttö vahvistamiseen

Nämä ovat erityisiä betonirakenteita, jotka on asennettu 30-45 asteen kulmaan perustan alapuolelle ja ottavat pääkuormituksen vaurioituneelta alueelta.

Asennuksen ja vahvistamisen tekniikka on äärimmäisen yksinkertainen, mutta paaluilla on yksi keskeinen ominaisuus - ne ovat lähes mahdottomia asentaa omilla kädellänne suunnittelun monimutkaisuuden kautta.

Palkkien koostumuksessa käytetään yleensä hienorakeista betonia, jota ei käytetä täällä, ja käytännöllisesti katsoen mikä tahansa säätö voidaan vahvistaa paaluilla. Näin ollen niiden asennukseen käytetään runsaasti betonia, kaivon halkaisija voi olla jopa 30 cm ja upotuksen syvyys voi olla jopa useita metrejä.

Itse asiassa kuopat porataan, kunnes pora pysähtyy lujissa maissa pakastussyvyyden alapuolella. Vain tällaiset maaperät kykenevät kestämään kuorman vaurioituneesta rakennuksesta, kun taas paaluilla käytetään tukirakenteen päävahvistusta.

Mutta paaluilla ei voi käyttää kaikkia maaperä, niitä ei käytetä suolla alueilla, kun alttiit alueet ovat alttiita pohjavedelle.

Injektiopallojen käytön edut perustusten vahvistamiseksi

Kompakti porauslaite mahdollistaa työskentelyn kellarissa ahtaissa olosuhteissa

 • Mahdollisuus asentaa rakenteita ajoneuvoille vaikeilla alueilla;
 • Säätiöitä vahvistetaan alueilla, joilla on voimakasta tärinää;
 • Voit palauttaa vanhoja luonnonkivestä tehtyjä perustuksia;
 • Pallot suunniteltaessa käytetään klassisia menetelmiä rakenteiden lukumäärän ja tyypin laskemiseksi;
 • Ne kestävät täysin irrallisilla mailla rakennettujen rakennusten kuormituksen, koska pohja perustuu kiinteisiin kerrostumiin.

Paalujen ainoat haitat ovat tarve käyttää raskaita rakennusmateriaaleja, niiden asennusta varten sinun on käytettävä paljon betonia ja menetelmä on taloudellisesti kallis.

Säätiön vahvistaminen tällä menetelmällä toteutetaan, kun:

Säätiö halkeilee esimerkkiä

 • Rakennuksen kellarissa löytyi halkeamia;
 • Paikallinen vetäytyminen talon tai koko osion kulmasta;
 • Jos talo on epäonnistunut, mutta se on säilytettävä ennen restauroinnin aloittamista;
 • Kun suojaat vahingoittunutta säätä tai lujitat perustusta voimakkailta tärinältä rautateiltä tai valtateiltä;
 • Kun vaurioitunut tai tuhoutunut ruuvi tai peruspylväs on tarpeen korvata paaluilla;
 • Kun paalut vahvistavat rakennuksen tiheässä kaupunkikehityksessä.

Järjestelmä pyrkii vahvistamaan perusteita tätä menetelmää käyttäen

Injektiopillojen perustan vahvistamisohjelma

 • Tuleva rakentamisen alustava laskenta on käynnissä, hanke tehdään;
 • Määritellään maaperä, sen kerrostuminen ja voimakkaiden maakerrosten sijainti syvyys;
 • Hyvin merkityissä paikoissa kaivoja porataan suunnittelun syvyyteen vähintään 30 asteen kulmassa pystysuorasta;
 • Valmistetaan sementti-hiekkalaasti, jonka odotetaan olevan keskitiheyden omaavaa betonia ja matala dispersio;
 • Paineella toimivien voimakkaiden pumppujen tai pneumaattisten laitteiden avulla betonia pumpataan kaivoihin;
 • Valmiit kuopat vahvistetaan keskenään ja liitetään jo olemassa olevaan säätöön, jota vahvistetaan;
 • Korjaustöiden viimeisessä vaiheessa painetaan jo kuivattuja rakenteita.

Säätiön vahvistusmenetelmä

Perusperiaatteen vahvistaminen

Perusperiaate on yksinkertainen ja se on seuraava:

Nykyisen perustuksen pohjan välityksellä Buryat porataan erityisillä pneumaattisilla porakoneilla ennalta määrätylle syvyydelle.

Sitten betoni kaadetaan tulosteisiin kuoppiin paineen alaisena, joka täyttää kaikki aukot ja puristaa ilmaa.

Kaivon pohjassa on yleensä suurempi leveys kuin yläosassa, joten alhaalla oleva maaperä tiivistetään ja tiheän kiven hyötykuormitus kasvaa.

Luotettavan lujituksen ansiosta tehokkailla betonirakenteilla pohjaveden tuhoisat vaikutukset loppuvat lähes kokonaan. Loppujen lopuksi paalut muodostavat eräänlaisen paksun betonisuojuksen, joka ympäröi vaurioitunutta aluetta ja ottaa kaiken kuorman siitä.

Menetelmä on melko universaali, täydellinen lähes kaikkien olemassa olevien perustusten vahvistamiseksi, vain betonikoostumus valitaan kussakin tapauksessa erikseen.

Betonin rakenne ja rakenneosat riippuvat maaperätyypistä, pohjaveden pinnasta, jäätymisasteesta ja maaperän rakenteesta. On selvää, että tällaisten liuosten erottamaton osa on vettä hylkivä ja roiskeilta ainesosia.

Ominaisuudet vahvistavat emäkset injektiopaikoilla

Variantit vahvistavat injektioruiskujen paalut

Ei ole aina mahdollista rakentaa vankka perusta tiukasti projektiin. Lisäksi monilla suunnittelijoilla ei ole tarpeeksi kokemusta, heidän työnsä otetaan käyttöön ja virheet laskelmissa ovat väistämättömiä. Ja nopein ja lempein menetelmä eliminoida virheensä jo perustetussa säätiössä on käyttää ruskean injektion paaluja.

Halutun määrän paalujen, niiden tyypin ja halkaisijan laskutoimituksia on luotava alan ammattilaiset, joilla on laaja kokemus tällä alalla. Itsenäisesti tällaisia ​​monimutkaisia ​​laskelmia ei suositella.

Sinun on myös muistettava, että monet perustukset joutuvat vielä suurempaan tuhoutumiseen tärinäteknologian käytön vuoksi.

Siten rakennustyömaalla injektiopaalujen asennuksen aikana on tarpeen lopettaa kaikki tärinälle liittyvät rakennustyöt.

Sinun on myös annettava erityinen kilpi, joka tilapäisesti liittää liikkeen leviämisen läheisiltä valtateiltä.

Mitä säätöjä voidaan vahvistaa käyttämällä ruiskutuspilloja

Säätiötyypit, jotka sopivat käytettäväksi tämän tekniikan kanssa

Kuinka vahvistaa injektio paalujen perustan

Rei'ityspillot tai LSI - betonirakenteet, jotka tehdään suoraan kuopan porauksen aikana.

Piles on asennettu, kun ei ole mahdollista käyttää tavanomaista ajamista aiheuttamaa kohinaa, tärinää ja käyttää suuria laitteita.

Tämä on analoginen tylsistyneistä paaluista. Ero on se, että onttoja ruuveja, joiden läpi betoniseos kaadetaan, käytetään. Materiaali kovettuu ja muodostaa luotettavan tuen.

Miksi tarvitsemme injektiopaikkoja

Teknologiaa käytetään teollisuus- ja asuntotilojen rakentamiseen läheisten ja laaja-alaisten kehitystilojen oloissa lähellä nykyisiä rakennuksia. Piles suojaavat säätiötä tärinältä ja naapurimaisen uuden rakennuksen hyödyntämisen seurauksilta.

BIS: n avulla vahvistetaan vanhoja rakennuksia, jotka on remontoitu. Tämä estää laakerirakenteiden muodonmuutoksen ja lisää vakautta. Tekniikkaa käytetään vanhojen rakennusten rullan korjaamiseen perinteisen säätiön muodoissa. Tämä tapahtuu, kun maaperän kosteus on korkea, rakenteelliset elementit kuluvat ja pohjaveden pinta lähestyy.

"Wall in the ground" - yksi LSI: n säätiön progressiivisimmista menetelmistä. Se on tärkeä korkeiden rakennusten rakentamiseksi, jopa löysästi, erittäin kosteilla, hieman liitetyillä mailla. Tämä säätiö suojaa rakennuksia maanvyöryiltä.

On mahdotonta tehdä ilman BIS: tä rakennusten ja rakenteiden rakentamisessa tällaisissa tapauksissa:

 • maaperät, joilla on suuri sakkaus, sisältävät suuria kivi-inkluusioita;
 • tontin kaltevuus ylittää 8%;
 • heikot maaperät, joilla ei ole riittävää paksuista syvää kovaa kalliota;
 • läsnäolo "kiekko" tai erittäin virtaava pohjavesi.

Käytön edut

Rakentajat käyttävät ruskeita injektiopaaluja tällaisista syistä:

 • Maaperän löystymistä ei tapahdu, joten rakennustyöt on mahdollista toteuttaa lähellä tilaustyötä;
 • on mahdollista tunkeutua huomattavaan syvyyteen myös suurella halkaisijalla;
 • käyttämät laitokset eivät melkein muodosta melua ja tärinää;
 • teknologia on sallittua myös maanvyörymien alttiilla alueilla;
 • maanrakennusten tilavuus pienenee;
 • märissä ja kallistuvissa maissa rakenteet ovat parempia ominaisuuksia kuin muut kannat;
 • ei ole tarpeen kaivaa ojaa rakennuksen ympärillä täydentämään linnoitusta.

Millaisia ​​säätiöitä voidaan vahvistaa

BIS: tä käytetään tällaisissa säätiöissä:

 • nauhabetoni, rauniot (reikä porataan itse rakenteessa);
 • paalupaloja, pylväsveitä (paalut asennetaan lisäkantoina tai korvaavat yksittäiset elementit, jotka ovat epäonnistuneet);
 • monoliittinen (menetelmää käytetään vain silloin, kun muut eivät ole käytettävissä raskaiden betonien avulla).

Paalujen asennus

Prosessi koostuu kolmesta vaiheesta:

 • Poraus. Käytä erikoisasennusta jatkuvan poran avulla. Maaperä on hylätty, mikä takaa tuen lisävoiman.
 • Betonin käyttöönotto. Seos kaadetaan paineen alaisena injektiopuristimen läpi. Betoni myös työntää ja tiivistää maaperää. Ruiskuta varten on käytettävä vähintään 30 mm: n läpimittaisia ​​letkuja tai putkia.
 • Kehyksen asennus. Ankkuri laskeutuu edelleen kovettumattomaan seokseen.
 • Paineen testaus. Toiminto estää osittain saostumisen osittain.

Teknologinen järjestelmä riippuu menetelmästä ja maaperän ominaisuuksista.

Matala kosteussavea

Kiertoporauksen menetelmä tekee kaivosta 13-18 m leveä. Jos kaivoksen seiniä hierotaan kostealla maaperällä ja estetään sen irtoaminen, bitin ja ruuvin halkaisijan ero ei saa olla enempää kuin 1 cm. Runko lasketaan muodostettuun reikään ja laastia kaadetaan.

Heikossa kasteluviljelyssä kuopat vahvistetaan - esimerkiksi kotelon avulla. Täytteen täyttämisen jälkeen injektioputki poistetaan. Kotelo on kytketty kompressoriin ja paine testataan putken poistamiseksi. Kuivaa pohjatuella liuos kaadetaan ilman ruiskutusputkea tai letkua.

Jos paalun pituus on voimakkaasti imevää maata, käytä putkimainen vahvistus. Kasvot täytetään sementti-bentoniittiliuoksella ja siihen asennetaan putkiliitin. Hän sulki pohjan uloskäynnin. Seinissä on aukkoja, joihin on yhdistetty kumiletkuja. Holkkien muodostamassa paineessa ne suoristavat, rikkovat membraaniliuoksen kerrosta ja muodostavat tarvittavan laajenemisen. Kun kaulusliuos tarttuu, betoni kaadetaan putkeen.

Jos pohjaan on muodostunut halkeamia, ryöstörakenteiden saumat ovat kaatuneet, pohjasta on ilmennyt tyhjiä aukkoja, noudata tätä työjärjestystä:

 • poraa johtaja hyvin 60-80 cm tai käytä tamponeja;
 • suoritetaan johdinputken monoliit- täminen sementtilaastilla, väliainepistoke asennetaan alempaan päähän;
 • poraa kaivo johdon läpi säätiön osassa, jota on vahvistettava;
 • kaada betonia.

Muita vinkkejä

Seuraavien vaatimusten tekeminen:

 • Jatkuvan porauksen menetelmä vaatii, että lähellä sijaitsevat kuopat olivat vähintään kolme kertaa muodostetun tuen halkaisijan etäisyydellä. Pallojen asentamiseksi lähemmäksi odota vähintään yksi päivä taivutetun betonin kuivumisen jälkeen.
 • Betoni kaadetaan kaivoon samalla paineella. Jos paine on laskenut, ruuvipylväs nousee pintaan pienemmällä nopeudella.
 • Kuori täyttyy, kunnes pintaan tulee puhdasta betonia, ilman lietettä ja likaa. Sitten alue puhdistetaan liuoksesta.

Paalut vahvistavat paikkatietojärjestelmät. Käytä 6 tai useampia pituussuuntaisia ​​tankoja, joiden halkaisija on 18 mm. Reiän ja rungon halkaisijan välisen eron on oltava 14 cm, minkä vuoksi lujittava rakenne ei tartu syvennykseen. Stiffenerit täydentävät kiinnittimiä.

Suurin osa pituus on 11,7 m. Jos pituus ei riitä tehtävien suorittamiseen, erilliset kehykset hitsataan yhteen. Näiden rakenteiden on oltava lujittuneempia. Ulkopuolelta vahvistusta vahvistetaan metallirenkailla. Niiden korkeus on 2 m. Lujittavien elementtien ympärille asetetaan suojaava betonikerros (7 cm).

Betoniin on tällaisia ​​vaatimuksia:

 • merkit - M300;
 • puristusluokka - B22.5 ja korkeampi;
 • sementin määrä valmiissa rakennussekvenssissä on 350 kg / m3;
 • liikkuvuus - 12 cm: sta standardikartiolla;
 • murskakiven määrä (murto-osa 10-20 mm) - 25%;
 • spesifinen vesierotus - 2%;
 • pehmittimen LST - jopa 0,2%;
 • betonin lujuus 7 päivän jälkeen - 15 MPa: sta ja korkeammista, 28 päivän kuluttua 30 MPa: sta;
 • seoksen ylijäämä - 25-150%.

Suoritetaan töitä epävakaissa kastelemissa maaperän kuopissa poraamisen aikana pestyinä savi- tai bentoniittiliuoksella. Tämä on välttämätöntä seinien suuremman stabiilisuuden kannalta.

Kivi- tai betonirakenteissa heillä poraavat kaivoksia pinoille tricone-taltalla, samanaikaisesti puhaltaa ilmaa työskentelyalueen läpi ja pesemällä vedellä.

Asennetaan kehikko, joka on asennettu poraustyökalun poistamisen jälkeen. Matalissa paaluissa lujittava rakenne voidaan sijoittaa betonin kaatamisen loppuun, mutta viimeistään 60 minuutin kuluttua toimenpiteestä.

Jos betonin ylitys on suurempi kuin tekniikka olettaa, tämä osoittaa epätyydyttävän kunnon kaivon seinämistä. Sitten seos jäähdytetään ja suoritetaan sitten paine-testi. Pinoiden kantavuus lasketaan SNiP II-17-77: n mukaan.

Typerä paalut ovat käytännöllinen ja edullinen tapa vahvistaa ja rakentaa säätiöitä.

Kerro ystävillesi tästä artikkelista sosiaalisessa. verkot!

Pilarien vahvistaminen

Käytännössä on usein tapauksia, joissa vanhojen rakennusten on vahvistettava säätiötä. Erityisesti - kun vahvistetaan käyttökuormia, esimerkiksi kun tehdään lattian rakentaminen tai rakennusten peruskorjaus.


Tietoja keinoista vahvistaa säätiö paalujen avulla

Paalujen käytöllä on useita vaihtoehtoja perustaksi:

Vahvistetaan perustuksia tylsistyneillä paaluilla

Porausmenetelmä koostuu siitä, että pohjan, rakennuksen ulkopuolen ja sisäpuolella, pareittain, tietyllä etäisyydellä toisistaan, kuopat porataan vankkaan pohjaan, jossa täytetyt paalut on järjestetty. Sitten ne kiinnitetään jäykästi vanhaan pohjaan ankkureilla.

Porakoneiden käytön vahvistamismenetelmä sisältää useita vaiheita:

 • seinämien kiinnityskiinnittimien reiän kehittäminen - pohja on muodostettu suoraan pohjan reunan yläpuolelle, joka toimii aukina, joka piilottaa purkausteräspalkin, joka on kiinnitetty laastilla ja myöhemmin betonoitu;
 • porataan kuori - asennetaan lujitushäkki, jota seuraa tukien betonointi;
 • teknisten reikien kautta muodostetaan pohjalevyyn - teräspalkit on asennettu poikittaistasoon;
 • paalut puristetaan maaperään liittimellä, ja palkit on kiinnitetty;
 • rungon sovittaminen ja teräsrakenteen vahvistaminen betoniliuoksella - asennuksen jälkeen on poistettava muotti ja täytettävä reikä maan päällä suorittamalla perusteellinen tamping.

Vahingoittuneiden injektiopillojen perustan vahvistaminen

Kun kyseessä on buroiinin ruiskutusmenetelmä, poraus suoritetaan vanhan perustuksen kautta kulmassa pystysuoraan linjaan. Poratut kuopat täytetään myös venttiilillä ja betoniseoksella paineen alaisena.

Injektoitavien paalujen paakkuustekniikka sisältää seuraavat toiminnot:

 • porauskaivot - kellarin läpi;
 • hiekan ja sementin laastin valmistelu;
 • massan injektio kaivoihin - aikaansaa maaperän tiivistymisen ja täytön aukot. Pohjavesi ei voi enää vaikuttaa haitallisesti rakennuksen perustukseen, koska suojakerros luodaan
 • tukien vahvistaminen;
 • puristustyynyt.

Raudoitteiden vahvistaminen puristetuilla paaluilla

Lisää työvoimavaltaista, suurella maametallilla, menetelmä, jossa käytetään rei'itettyjä paaluja. Tällaiset paalut koostuvat useista osista, jotka puristetaan pohjaan perustuvan liittimen alle.

Injektoituneiden paalujen käyttö voi merkittävästi yksinkertaistaa työtä ja nopeuttaa prosessia. Tukit ovat segmentaarisia, ja vahvistamisen aikana ne vähitellen haudataan maaperään tunkitasolla. Rakenteet valmistetaan teräsbetonilla ja niillä on leikkausrakenne, jossa on erilliset elementit, jotka on liitetty nivelillä.

Sisennystekniikan käyttö tarjoaa ratkaisun seuraaviin ongelmiin asennuksen aikana:

 • tärinä;
 • dynaaminen vaikutus;
 • melu;
 • vähentää työvoimakustannuksia.

Vahvistaminen säätöruuveilla

Vastaavasti, kun on tylsistyneitä paaluita, voit käyttää ruuveja, jotka ankkurien avulla on kiinnitetty jäykästi vanhaan perustaan.

Usein käytetyt ruuvipallot ja korvan säätö: ne ruuvataan maahan pohjan molemmille puolille. Seinämä kuormaa siirretään niihin ankkureilla, jotka on sijoitettu seinän reiän läpi. Sen jälkeen vanha säätiö puretaan ja uusi asetetaan paikalleen. Pilejä vaihdon jälkeen voidaan irrottaa uudelleenkäyttöä varten.

Joskus sattuu, että rahan säästämiseksi rakentaminen toteutetaan itsenäisesti, koska se on muodikasta sanoa nykyään - omalla kädelläsi rikkoen kaikkia normeja ja tekniikoita. Tällaiset rakenteet pääsääntöisesti tulevat lähivuosina hajoamaan ennen silmiämme ja tarvitsemme vahvasti perustuksia.

Tämän välttämiseksi on parempi tehdä kaikki laskelmat välittömästi, varsinkin laskelmat: rakennustöissä on jo ollut tapauksia, joissa tällaisia ​​perustuksia torjutaan teknisten virheiden vuoksi.


Teknologia säätiön vahvistamiseksi sisältää seuraavat vaiheet:

 • paalujen asentaminen - telineet asennetaan pitkin kehän reunaa mahdollisimman lähellä seiniä. Rakenteet upotetaan maaperään syvyydessä, joka sallii niiden pääsyn tiettyihin maaperän kerroksiin;
 • rakennusaineiden korvaaminen, joka on tuhoutunut ulkoisten tekijöiden vaikutuksesta;
 • rakenteen betonitointi - kanava ja I-palkit on asennettu;
 • uudistetun pohjan vanteen asentaminen - rakennus nostetaan telakoiden avulla ja vanteet suoritetaan, minkä jälkeen taloa nostetaan sen entiseen paikkaan.

Teokset suoritetaan yhden päivän kuluessa. Tekniikan ansiosta on mahdollista saavuttaa maaperän vakaus, jolla on alhainen kantavuus. Määritetty parametri lisätään keinotekoisesti. Vahvistustekniikan avulla voidaan ratkaista maaperän asteittaisen samentumisen ongelma, mikä johtaa alustan halkeiluun.

Suorita tarvittavat toimet auttavat ammattimaisia ​​rakentajia nykyaikaisilla laitteilla, jotka mahdollistavat prosessin vahvistamisen mahdollisimman lyhyessä ajassa. On mahdotonta toteuttaa suunnitelmaa itse, koska sinun on tehtävä aikaa vievää työtä. Aikaisemmin on tarpeen tehdä laskelmia epätarkkuuksien välttämiseksi, mikä voisi pahentaa rakennuksen ja rakennuksen teknisiä ominaisuuksia kokonaisuutena.

Vahvistustekniikan työjärjestys

Työntekijämme ovat päteviä asiantuntijoita. He tekevät laskennan kaikista monimutkaisuudesta ja rakentavat luotettavan paalusäätiön, jotta tulevaisuudessa sinun ei tarvitse käyttää paljon rahaa sen muuttamiseen.

Jätä sovellus, olemme aina tervetulleita asiakkaitamme:

Perusteiden vahvistaminen injektiona

Talon perustuksen vahvistamista käytetään kahdessa tapauksessa: kun vanha säätiö heikkenee tai tuhoutuu ja samoilla ilmentymillä, kun uusi säätiö toimii virheellisten laskelmien tai rakennuksen väärän käytön vuoksi. Klassiset ratkaisut emästen vahvistamiseksi (silikaatio, tiilien vahvistaminen, teräsbetonihäkkien järjestäminen) eivät toisinaan toimi eri syistä - tämä voi olla rakenteen rakenteellinen ominaisuus, maaperän ominaisuudet ja luonnolliset olosuhteet. Ja sitten he käyttävät perustusten vahvistamista ruiskutuspillereillä (LSI), jotka tekniikan monimutkaisuudesta huolimatta antavat erinomaisia ​​tuloksia.

Injektiopaalujen perusvahvistusvaihtoehdot

Betonirakenteiden ruiskutuksen periaate

Nykyaikaiset rakennusmenetelmät käyttävät menetelmää säätiön vahvistamiseen ruiskuttamalla konkreettista ratkaisua lähes mihin tahansa maaperään ja alueeseen rakennettuihin rakennushankkeisiin, jotka helpottavat monimutkaisuutta. Perustoimien asennus ja vahvistaminen ruiskuttamalla on yleistä suhteessa sekä vanhoihin että uusiin tiili- tai betonirakenteisiin, ja injektioita käytetään myös rakennustekniikoiden tai virheellisten laskelmien aiheuttamien perustusten tuhoamiseen. Rakennuksen samentumisen tulokset tai maaperän kausittainen siirtyminen esineen alle ovat myös eliminoituneet kokonaan luomalla ruskeita injektiopaikkoja. Tätä menetelmää kutsutaan myös pohjamateriaaliksi.

Sementointi on sementtiastian pumppaus 0,2-1 MPa: n paineessa rakenteen aukkoihin syöttämällä se erityisiin ruiskutusputkiin. Sementtilaastin osuudet - 1: 1 - 1: 2. Useimmiten sementointi toteutetaan monimutkaisena - ne vahvistavat seinien perustusta ja tiiliä (lohko).

Porausrumpujen ja ruiskutuksen järjestely on varsin työlästä: on tarpeen avata säätö (irrota maaperä ulkopuolelta ja mieluiten sisäpuolelta), porata reikiä paalujen kiinnittämiseen, asentaa injektorit ja liittää ne ruiskutuslaitteisiin. Injektoreiden asennusreiät voidaan porata tai rei'ittää lävistimen avulla, reikien sijainti - ruutupiirroksessa, askel - 0,8-1,2 m.

Muut injektioputket on kiinnitetty kaivoihin (nämä ovat rei'itettyjä raudanputkia Ø 50 mm), ja tämä tapahtuu tavanomaisella sementti-hiekkalaastilla. Betoni, joka syötetään injektoreihin pohjan vahvistamiseksi, voi levitä kellarikappaleeseen ja maan alle 0,6-1,2 m säteellä. Työseoksen kulutusaste perustan vahvistamiseksi riippuu perusrungon vahinkojen määrästä sekä rakennusmateriaalien ja ominaisuuksien tiheydestä maahan. Käytännössä virtausnopeutta havaitaan alueella 0,2-0,4 korjatun perusalustan tilavuudesta.

Injektiopillojen laite

Mikä on ruskea ruiskutuskuppi ja miten se on järjestetty? Tämä on betonirakenne, joka asetetaan 30 0 -45 0: n kulmaan perustan seiniin siten, että se kuormittaa korjatusta paikallisalueesta (rakentajat sanovat - puretaan). Peruskorjauksen tekniikka injektiopahoilla on teknisesti yksinkertainen, paitsi yksi piste: on lähes mahdotonta asentaa niitä itsenäisesti ja ilman erityisiä laitteita.

Pino on valmistettu betonista, jossa on täyteaineita pieniä jakeita, sitä ei ole vahvistettu, mutta tällä tavalla kaikkia säätöjä voidaan vahvistaa. Tämän tekniikan betonia käytetään kaikkialla - sekä kasaamisen että kaatamisen aikana ja injektioita suoritettaessa, joten tämän menetelmän suurin haitta on korkeat kustannukset, jotka liittyvät paitsi suuren laastin valmistukseen myös sen toimitukseen. Paalujen asentaminen voi tarvita muutamasta yksiköstä useisiin kymmeniin, ja kaivon vähimmäiskoon halkaisija on 30 cm ja tuen syvyys muutaman metrin pinnanmuodosta tulee vaikuttava kuvio seoksen virtausnopeudesta. Käytännössä paalun upotuksen syvyys riippuu maaperän jäädyttämisen tasosta ja on tarpeen porata 0,5-0,7 m alle tämän pisteen.

Tärkeää: Vain pakastustason alapuolella olevien paalujen upottaminen auttaa säilyttämään rakenteen lujuuden, joka kykenee kestämään korjattavasta kohteesta aiheutuvat kuormitukset, sillä paalut toimivat vahvistetun perustuksen päävahvistuselementtinä.

Injektiopillojen laite ja asennus

Buroiinin injektiopillojen edut perustusten vahvistamisessa ja korjauksessa:

 1. Pilejä voidaan asentaa paikkoihin, jotka vaikeuttavat rakennuslaitteita;
 2. Voit jopa vahvistaa rakennusten perustan vahvan teollisen tärinän alueella:
 3. Kun käytetään luonnonkivipuuta, se ei ole vahvin perusta, joka voi siirtyä sivusuunnassa ajan myötä, mutta myös ruskean injektiopillojen käyttö vahvistaa tällaisia ​​vanhoja rakenteita;
 4. Pallojen ammattimainen muotoilu käyttää klassisia tekniikoita, jotka mahdollistavat tukien määrän ja rakennetyypin tuntemuksen;
 5. Poraustyypeillä on ihanteellinen kantavuus, jonka ansiosta ne kestävät minkä tahansa rakennuksen painon, joka seisoo löysällä tai hiekkapohjaisella maaperällä, kun kaivoa porataan heikon maakerroksen alapuolelle.
Erikoisvarusteet paalujen asennukseen

Säätiön suositellaan vahvistuvan tällaisissa tapauksissa:

 1. Halkeamat alkoivat näkyä säätiössä;
 2. Rakennuksessa on paikallinen kutistuminen. Tämä voi tapahtua sekä kulmissa että talon seinien kehällä;
 3. Hätärakennuksen palauttamisen aikana, jonka nykytila ​​on säilytettävä ennen korjauksen aloittamista;
 4. Tarvittaessa suojaa säätä teollisesta tai teollisesta tärinästä. Esimerkkinä - maaperän tärinät rautateiden risteyksillä tai suurilla moottoriteillä;
 5. Jos on tarpeen korvata tuhoutuneen ruuvi- tai pylvästuki, voidaan käyttää porakonea;
 6. Rakennuksen vahvistaminen tiheiden rakennusten vyöhykkeellä - esimerkiksi keskustassa.
Asennus paaluja rakennuksen sisällä

Työvaiheet, jotka vahvistavat perustuksia ruiskupuristustukien avulla:

 1. Ennen korjaavan alustan luonnoksen laatimista tehdään uuden suunnittelun laskenta, jonka jälkeen itse hanketta kehitetään;
 2. Tarkastelemalla maaperän tyyppiä ja ominaisuuksia, kerrosten määrää ja kestävän kerroksen syvyyttä;
 3. Projektissa porataan poroja - porauskulma on 30 0 pystysuorasta akselista, syvyys lasketaan;
 4. Betoniliuos on keskitiheyksinen ja alhainen dispersio;
 5. Kaivolle syötetään erikoislaitteita tai voimakasta pumppua, joka tuottaa tarvittavan paineen, betoniliuosta;
 6. Kuopat on yhdistetty vahvikkeella toistensa ja korjatun perustuksen kanssa.
Injektiopaikkojen luominen ja valuminen

BIS: n perusta on vahvistettu

 1. Lasketun syvyyden korjatun perustuksen reikien läpi porataan. Porausporat käytetään poraukseen;
 2. Betoniratkaisu ruiskutetaan kaivoihin 0,2-1 MPa: n paineessa - se täyttää pohjan aukot.

Reiän porauksen yhteydessä ulkopohja laajenee automaattisesti maaperän sivuttaispaineen takia, joten paalun pinta-ala kasvaa myös, mikä mahdollistaa kuorman lisäämisen paalussa hieman laskennallisemmaksi. Toinen epäsuora etu poranteroidun injektiopillojen käyttämisessä on estää pohjaveden kielteinen vaikutus rakenteen perustasoon, sillä pylväästä suojaava suojus suojaa koko tuhoutuneen osuuden pohjaan ottaen kaiken kuorman itseensä. Menetelmän monipuolisuus mahdollistaa sen käytön kaikentyyppisissä säätiöissä, mutta ainoa edellytys - jokaisen perustusrakenteen osalta sinun on valittava oma betonibrändi, joka perustuu säätiön toimintaparametreihin, kuten: maaperän ominaisuudet, tyyppi ja kerrostuminen, maaperän jäädyttämisen syvyys ja ja myös kantajan kuormitus (kantavuus).

Pylvään kantavuus

Injektiopillojen perustan vahvistamisen ominaisuudet

On otettava huomioon, että vaikka näennäisesti oikein, projekti voi sisältää virheitä ja epätarkkuuksia. Injektiopaalujen korjausteknologia korjaa yksinkertaisesti nämä mahdolliset virheet, koska korjausperustan turvamarginaali on paljon suurempi. Ammattilaiset tarvitsevat kuitenkin laskea uusien rakennelmien perusparametrit, koska tämä on melko monimutkainen matemaattinen prosessi eikä sinun pitäisi luottaa online-laskimeen.

Tärkeää: Porausrumpujen järjestelyissä on tarpeen lopettaa kaikki rakennustyöt, erityisesti maa-tärinää koskevat rakennustyöt. Toinen suojaava toimenpide on tilapäinen suojus, joka estää maaperän liikkeiden leviämisen vaarallisilta tässä tarkoituksessa lähellä olevia kohteita.

Injektiopillojen vahvistaminen

Seuraavat perustyypit voidaan korjata ja vahvistaa injektiopahoilla:

 1. Perustukset teippityyppi ja betonobutovye base. Näiden rakenteiden rungossa on tarpeen porata kartiomaisen kartiomaisen reiän ja asentaa siihen vahvistettu kasa. Sitten tämä rakenne kaadetaan liuoksella edellä mainitun paineen alaisena;
 2. Pilarin perustukset ja pile-grillaged foundations. Pihvejä voidaan asentaa grillauksen alle lisävarusteina purkamaan pohja. Mutta voit korvata käyttämättömät kannat uudella tavalla;
 3. Monoliittisen laattasäteilyn osalta sinun on valittava paalut, jotka vastaavat mahdollisimman tarkasti laattojen mitat pituussuunnassa ja halkaisijaltaan. Pileistä valmistetaan suuren lujuusluokan betoneja, sillä tavallisesti voimakas ja raskas rakennus on sijoitettu laattapohjaan. Monoliittiset laatat korjataan tällä menetelmällä äärimmäisissä tapauksissa.

§ 6.2.3. Pilarien vahvistaminen

Kun perustusten kuluminen on yli 50% ja lattian ylärakenteen aiheuttamien kuormitusten lisääntyminen on suositeltavaa tuottaa perustuksia vahvistamalla menetelmää poranteröityjen ja juurtenmuotoisten paalujen asettamiseksi. Tämä erittäin progressiivinen menetelmä mahdollistaa säätöjen kantavuuden lisäämisen pienillä työvoimakustannuksilla ja maa-

Epärehelliset maaperän rakenteet mahdollistavat niiden fysikaalis-mekaanisten ominaisuuksien maksimaalisen käytön. Alapuolella olevan maaperän luonteesta riippuen paalut voivat toimia pinoina, kun kuoppa tuetaan tiheällä maaperällä ja paaluilla on roikkuu, kun maapallon paalujen kitkan voimat tuntevat pääkuormituksen.

Kaivojen poraus suoritetaan ydintyyppisissä porauskoneissa, jotka mahdollistavat poratut reiät vahvistetuissa perustuksissa eri kallistuskulmalla. Kaltevien betonoidun kuopan holkki on nimeltään juuri- muotoinen paalu (kuva 6.16, a).

Kuva 6.16. Perusrakenteiden vahvistusohjelma a - juurihoidut paalut: 1 - vahvistettu perusta; 2 - seinä; 3 - juurikkaat; 4 - tiheät maaperät; b - työn tekninen järjestys: I - poraus; II - vahvistaminen; III - kaivon betonointi kotelon uuttimen kanssa; IV-valmiiksi kasa; 1 - porauskoneen työkappale; 2 - kotelo; 3 - vahvike häkki; 4 - betoniseos

Käytettäessä porauslaitetta heikossa ja epästabiilissa maaperässä sekä huomattavan porausreiän avulla koteloputkia käytetään estämään kaivojen seinämien romahtaminen sekä poraaminen bentoniittikerroksen alla.

Poraamattomien paalujen laitteiden tekninen prosessi on esitetty kuv. 6.16, b. Se sisältää neljä vaihetta: kaivojen poraus ja kotelon asennus ennalta määrätylle syvyydelle ja vaaditulle kaltevuudelle; kaivojen vahvistaminen luurangolla (yleensä lieriömäinen muoto); syöttämällä, asettamalla ja tiivistämällä betonia samanaikaisesti poistamalla kotelo, kun se betonoidaan; monoliittisen paalukorkin järjestely.

Yleisimmin käytetty tekniikka, jolla vahvistetaan rakennusten perustuksia ruskeilla ruiskutuspillereillä. Ne ovat tyyppi tylsistyneistä paaluista, niiden halkaisija on pieni (50-250 mm) ja suuri pituus (jopa 40 m).

Tällaisia ​​paaluja rakennettaessa muovinen hienorakeinen betonisekoitus ruiskutetaan paineessa 0,2-0,3 MPa kaivoon esiasennetulla vahvistuksella. Kun kaivo on täytetty betonilla, sen suuaukos on painettu ja puristettu, jolloin syntyy ylipaine laastinpumpulla tai paineilmalla.

Porauspilareiden asuinrakennusten perustan vahvistamisella niiden pituus pienenee huomattavasti ja tekniikka jakautuu useaan vaiheeseen (kuva 6.17).

Kuva 6.17. Injektiopaaltojen perustan vahvistamiseen liittyvä tekninen kaavio I - poraamalla kaivo säiliön runkoon; II - sementtilietteen injektio; III - uudelleenporaaminen; IV - ruhojen asentaminen ja sementti-hiekkaseoksen ruiskutus; 1 - perusta; 2 - porauslautanen; 3 - porata; 4 - sementtilietteen injektio; 5 - kellarin vahvistusvyöhyke; 6 - injektori; 7 - armo-ruho; 8 - injektioasennus; 9 - paalukorkki

Ensimmäisessä vaiheessa porakoneessa porataan kalteva kaivo syvyyteen, joka ei ylitä 0,5 m: n syvyyttä. Sitten perustus sementoitetaan 0,1-0,2 MPa: n paineessa sen lujuuden lisäämiseksi ja poistamalla saumojen delaminaatio. Kovettamisen jälkeen 0,2-0,3 MPa kuoppa porataan uudelleen, mutta syvyyteen, joka ylittää säätiön. Sitten vahvistuskori upotetaan ja sementti-hiekkalaasti tai hienojakoinen betonisekoitus ruiskutetaan edelleen puristamalla.

Monivaiheisen tekniikan seurauksena kantorakenteiden fysikaaliset mekaaniset ominaisuudet parantuvat ja luomalla paaluilla saavutetaan merkittävästi koko säätiön tukikapasiteetin lisäys.

Käytettävien töiden tuottamiseen käytetään mobiiliporauskoneita, joissa poraus reikien kanssa.

Kuopat porataan SBA-500-pyörivillä porauskoneilla, jotka porataan kaivoihin perustusten, lattian ja muiden rakenteellisten osien läpi missä tahansa kallistuskulmassa. Koneen pienet mitat, tärinän ja iskujen puuttuminen mahdollistavat sen käytön onnistuneesti rekonstruoidun rakennuksen ahtaissa olosuhteissa.

Injektiopillojen laitteiston tekninen sykli sisältää: paikanvalmistuksen; porausalueiden merkintä; ensimmäisen vaiheen laitteiden kuopat; kellarikappaleen liittäminen. Sementtilietteen voimakkuuteen liittyvän 2-3 päivän teknisen tauon jälkeen sekundaarinen poraus suoritetaan alustaan, joka ylittää perustusten syvyyden. Tee sitten betoniseoksen vahvistaminen ja injektointi, jonka jälkeen puristetaan. Heikon maaperän ja kaivojen syvyyden ollessa likaantuneet kotelon avulla.

Porausyksikön pienet mitat mahdollistavat työn tekemisen sekä rakennuksen etupuolelta että kellarista. Tämä seikka vähentää huomattavasti materiaalien kulutusta ja työn monimutkaisuutta. Timanttipäällystettyjen kruunujen käyttäminen voi merkittävästi nopeuttaa porauskiertoa.

Teosten tuotannon laatua seurataan toiminnalla: valvonta suoritetaan porausalueiden merkitsemisessä, kallistuskulman ja porauksen syvyyden määrittäminen. Kuopatukkeilla tarkistettiin sementtilietteen laatu, työpaine, materiaalinkulutus. Lisäporaus edellyttää arvioita maan alla olevan maaperän luonteesta ja syvyydestä, jonka valittujen ytimien määrää. Kuopien vakaus varmistetaan asentamalla kotelo tai poraus pohjaveden läsnäollessa.

Erityinen paikka toiminnallisessa säätelyssä on betoniseoksen laadun, sen teknisten ja fysikaalisten mekaanisten ominaisuuksien, lujituksen luonteen ja vahvistuskeskusten asennuksen tarkkuuden suunnitteluasentoon sekä betonin kovettumisen lämpö- kosteusjärjestelmän noudattamiseen. Kaikki valvotut parametrit heijastuvat teknisten karttojen ja projektityön materiaaleihin.

Paalujen kantavuuden selvittämiseksi suoritetaan ohjausporaus määritettyjen parametrien avulla. Testauspillien testitulokset mahdollistavat säätöjä rakentavaan ratkaisuun perustusten vahvistamiseksi.

Injektiopaikkojen perustan vahvistaminen on tehokkainta heikossa maaperässä. Mallin ottaminen ohut ja suhteellisen pitkä taipuisien rakenteiden muodossa, jotka sijaitsevat joustavassa puoliympä- ristössä, niiden stabiilisuus lineaarisesti deformoitavalle väliaineelle arvioidaan kuormien vaikutuksen alaisena. Pitkä ja joustava kantopalkki voi vääristyä nurjahduksen vuoksi. Voimakäytöllä vakauden menetys saadaan taivuttamalla useita puoliaaltoja pitkin. Kriittisen voiman määrittämiseksi C. Terzaghi ehdotti seuraavan muodon suhdetta: missä on sinikäyrän puoliaallot, joiden mukaan paalu taipuu maahan; r on kasaosan säde; EJ on paalun taivutusjäykkyys.

Puoliaaltojen lukumäärä määritetään yhtälöstä, jossa l on paalun pituus; K on kerroksen vaakakerroin.

Taivutusmomentti keskitetysti ladatussa paalussa voidaan arvioida riippuvuudella Mvalm = Pα / (1 - P / Pop), tässä P on paalun kuorma; Pop - kriittinen voima, joka aiheuttaa paalun vakauden menetyksen; α on kaarevuuskerroin, joka määritellään taipuman suhteeksi ja paalun pituudeksi.

Perusrakenteiden vahvistamisessa käytetään pääsääntöisesti vääriä paaluja, jotka lasketaan epämuodostuneen järjestelmän mukaan. Ottaen huomioon reunan olosuhteet paalun yläosan upottamiseksi ja tiheissä maakerroksissa tuettuun alapäähän, A.G. Shashkin kehitti suunnittelumalleja, jotka ovat lähellä todellisia työoloja. On todettu, että paalujen stabiilisuuden häviäminen on mahdotonta, koska tähän tarvittava kriittinen voima on 10 kertaa suurempi kuin paalujen kantavuus kapasiteetilla maan päällä. Maksimaaliset taivutusmomentit esiintyvät paalupaikan upotuksen paikassa pohjan runkoon, mikä edellyttää tämän alueen lisää työntöä työn aikana.

Kuv. 6.18 esittää kallistettujen paalujen käsittelyä koskevat lasketut ja kokeelliset tiedot, jotka osoittavat melko korkean tulosten riittävyyden.

Kuva 6. 18 a - kaaviot kaltevien paalujen saostuksesta kokeellisen (1) ja lasketun datan (2) mukaisesti; b - paalujen deformoitumisjärjestelmät kriittisellä kuormituksella P

Kotimaiset ja ulkomaiset kokemukset osoittavat, että injektiopillojen käyttö on yksi tehokkaimmista tekniikoista asuinrakennusten ja historiallisesti merkittävien rakennusten perustan vahvistamiseksi. Niitä käytetään palauttamaan vanhan rakennuksen louhos- ja tiilipohjaiset perustukset puuportaiden ja paalujen pohjalla, jotka pitkäkestoisen toiminnan aikana ovat menettäneet kantokykyään.

Pietarissa sijaitsevan Pyhän Katariinan kirkon porauspilareiden pohjan ja perustusten vahvistaminen edellytti yli 1 200 paalua tuuletinrakenteessa ja tuettiin suhteellisen vahvalla hiekkakerroksella. Pallojen lisäpuristus mahdollistaa halkaisijan kasvattamisen 10-15%, tiivistämällä vierekkäiset maakerrokset ja lisää näin kantokykyä.

Tätä tekniikkaa käytetään vahvistamaan alkuvaiheen rakennuksen perusrakenteita heikon, veteen kyllästetyn maaperän olosuhteissa, jolloin puupöytien ja yläovien kantavuus heikkenee (kuva 6.19).

Kuva 6.19. Asuinrakennuksen perustusten lujittaminen ruiskepilareilla 1 - perustukset; 2 - tammipuut; 3 - puiset paalut; 4 - ruskeat injektiopaikat; 5 - tiheän maaperän alue

Ruskean injektiopillojen laite suoritetaan sekä rakennuksen ulkopuolelta että ensimmäisen kerroksen tasolta. Pallojen syvyys otetaan niiden tuen tilasta tiheissä maakerroksissa.

Poratut paalut vahvistetaan yksittäisistä sauvoista, joiden halkaisija on A4-asteikko A400 ja niiden poikkileikkaus 93-135 mm, ja teräsluokan A400 teräsvahvisteiset 4-sauvat, joiden halkaisija on 16-18 mm. 150-200 mm: n paaluosissa käytetään hienojakoisia erittäin liikkuvia betoniseoksia, joiden luokka on vähintään B15.

Perusrakenteiden vahvistaminen ruiskuttamalla kyllästyneillä paaluilla

Pilarien vahvistaminen

Kun perustusten kuluminen on yli 50% ja lattian ylärakenteen aiheuttamien kuormitusten lisääntyminen on suositeltavaa tuottaa perustuksia vahvistamalla menetelmää poranteröityjen ja juurtenmuotoisten paalujen asettamiseksi. Tämä erittäin progressiivinen menetelmä mahdollistaa säätöjen kantavuuden lisäämisen pienillä työvoimakustannuksilla ja maa-

Epärehelliset maaperän rakenteet mahdollistavat niiden fysikaalis-mekaanisten ominaisuuksien maksimaalisen käytön. Alapuolella olevan maaperän luonteesta riippuen paalut voivat toimia pinoina, kun kuoppa tuetaan tiheällä maaperällä ja paaluilla on roikkuu, kun maapallon paalujen kitkan voimat tuntevat pääkuormituksen.

Kaivojen poraus suoritetaan ydintyyppisissä porauskoneissa, jotka mahdollistavat poratut reiät vahvistetuissa perustuksissa eri kallistuskulmalla. Kaltevien betonoidun kuopan holkki on nimeltään juuri- muotoinen paalu (kuva 6.16, a).

Kuva 6.16. Säätiön vahvistusjärjestelmä
a-juurien muotoiset paalut: 1 - vahvistettu pohja; 2 - seinä; 3 juurtenmuotoista paalua; 4-tiheä maaperä; b - työn suorituskyvyn teknologinen järjestys: I - kaivojen poraus; II - vahvistaminen; III - kaivon betonointi kotelon uuttimen kanssa; IV - päättynyt kasa; 1 - porauskoneen työkappale; 2 - kotelo; 3 - vahvike häkki; 4-betoniseosta

Käytettäessä porauslaitetta heikossa ja epästabiilissa maaperässä sekä huomattavan porausreiän avulla koteloputkia käytetään estämään kaivojen seinämien romahtaminen sekä poraaminen bentoniittikerroksen alla.

Poraamattomien paalujen laitteiden tekninen prosessi on esitetty kuv. 6.16, b. Se sisältää neljä vaihetta: kaivojen poraus ja kotelon asennus ennalta määrätylle syvyydelle ja vaaditulle kaltevuudelle; kaivojen vahvistaminen luurangolla (yleensä lieriömäinen muoto); syöttämällä, asettamalla ja tiivistämällä betonia samanaikaisesti poistamalla kotelo, kun se betonoidaan; monoliittisen paalukorkin järjestely.

Yleisimmin käytetty tekniikka, jolla vahvistetaan rakennusten perustuksia ruskeilla ruiskutuspillereillä. Ne ovat tyyppi tylsistyneistä paaluista, niiden halkaisija on pieni (50-250 mm) ja suuri pituus (jopa 40 m).

Tällaisia ​​paaluja rakennettaessa muovinen hienorakeinen betonisekoitus ruiskutetaan paineessa 0,2-0,3 MPa kaivoon esiasennetulla vahvistuksella. Kun kaivo on täytetty betonilla, sen suuaukos on painettu ja puristettu, jolloin syntyy ylipaine laastinpumpulla tai paineilmalla.

Porauspilareiden asuinrakennusten perustan vahvistamisella niiden pituus pienenee huomattavasti ja tekniikka jakautuu useaan vaiheeseen (kuva 6.17).

Kuva 6.17. Injektiopillojen perustan lujittaminen
I - poraaminen kaivo kellarikappaleessa; II - sementtilietteen injektio; III -povtornoe poraus; IV-istutukset ja sementti-hiekkaseoksen ruiskutus; 1 pohja; 2 - porauslautanen; 3 - porata; 4 - sementtilietteen injektio; 5 - kellarin vahvistusvyöhyke; 6 - injektori; 7 - armo-ruho; 8 - injektioasennus, 9 kpl

Ensimmäisessä vaiheessa porakoneessa porataan kalteva kaivo syvyyteen, joka ei ole yli 0,5 m syvyys. Sitten perustus sementoitetaan 0,1-0,2 MPa: n paineella sen lujuuden lisäämiseksi ja poistamalla saumojen delaminaatio. Tämän kaivon poraus on 2-0,3 MPa, mutta pohjaan perustuvan syvyyden ylittäessä. Sitten vahvistuskori upotetaan ja sementti-hiekkalaasti tai hienojakoinen betonisekoitus ruiskutetaan edelleen puristamalla.

Monivaiheisen tekniikan seurauksena kantorakenteiden fysikaaliset mekaaniset ominaisuudet parantuvat ja luomalla paaluilla saavutetaan merkittävästi koko säätiön tukikapasiteetin lisäys.

Käytettävien töiden tuottamiseen käytetään mobiiliporauskoneita, joissa poraus reikien kanssa.

Kuopat porataan SBA-500-pyörivillä porauslaitteilla, jotka porattavat kaivoja perustusten, lattian ja muiden rakenteellisten elementtien kautta missä tahansa kulmassa. Koneen pienet mitat, tärinän ja iskujen puuttuminen mahdollistavat sen käytön onnistuneesti rekonstruoidun rakennuksen ahtaissa olosuhteissa.

Injektiopillojen laitteiston tekninen sykli sisältää: paikanvalmistuksen; porausalueiden merkintä; ensimmäisen vaiheen kaivojen rakentaminen; kellarikappaleen liittäminen. Sementtilietteen voimakkuuteen liittyvän 2-3 päivän teknisen tauon jälkeen sekundaarinen poraus suoritetaan alustaan, joka ylittää perustusten syvyyden. Tee sitten betoniseoksen vahvistaminen ja injektointi, jonka jälkeen puristetaan. Heikon maaperän ja kaivojen syvyyden ollessa likaantuneet kotelon avulla.

Porausyksikön pienet mitat mahdollistavat työn tekemisen sekä rakennuksen etupuolelta että kellarista. Tämä seikka vähentää huomattavasti materiaalien kulutusta ja työn monimutkaisuutta. Timanttipäällystettyjen kruunujen käyttäminen voi merkittävästi nopeuttaa porauskiertoa.

Teosten tuotannon laatua seurataan toiminnalla: valvonta suoritetaan porausalueiden merkitsemisessä, kallistuskulman ja porauksen syvyyden määrittäminen. Kaivojen liittämisen yhteydessä tarkastetaan sementtilietteen laatu, työpaine ja materiaalinkulutus. Kaivojen poraus vaatii vielä arvioidakseen valittujen ytimien määrittämän pohjaveden luonteen ja syvyyden. Kuopien vakaus varmistetaan asentamalla kotelo tai poraus pohjaveden läsnäollessa.

Erityinen paikka toiminnallisessa säätelyssä on betoniseoksen laadun, sen teknisten ja fysikaalisten mekaanisten ominaisuuksien, lujituksen luonteen ja vahvistuskeskusten asennuksen tarkkuuden suunnitteluasentoon sekä betonin kovettumisen lämpö- kosteusjärjestelmän noudattamiseen. Kaikki valvotut parametrit heijastuvat teknisten karttojen ja projektityön materiaaleihin.

Paalujen kantavuuden selvittämiseksi suoritetaan testiporaus tietyillä parametreilla. Testauspallojen testitulokset mahdollistavat säätöjä rakentavaan ratkaisuun perustusten vahvistamiseksi.

Injektiopaikkojen perustan vahvistaminen on tehokkainta heikossa maaperässä. Mallin ottaminen ohut ja suhteellisen pitkä taipuisien rakenteiden muodossa, jotka sijaitsevat joustavassa puoliympä- ristössä, niiden stabiilisuus lineaarisesti deformoitavalle väliaineelle arvioidaan kuormien vaikutuksen alaisena. Pitkä ja joustava kantopalkki voi vääristyä nurjahduksen vuoksi. Voimakäytöllä vakauden menetys saadaan taivuttamalla useita puoliaaltoja pitkin. Kriittisen voiman määrittämiseksi C. Terzaghi ehdotti seuraavan muodon suhdetta: missä m on sinikäyrän puoliaallot, joiden kohdalla kasa on taivutettu maahan; r on kasaosan säde; EJ on paalun taivutusjäykkyys.

Puoliaaltojen lukumäärä määritetään yhtälöstä, jossa l on paalun pituus; K on kerroksen vaakakerroin.

Taivutusmomentti keskitetysti ladatussa paalussa voidaan arvioida riippuvuudella Mvalm = P a / (1 - / /op ), tässä P on paalun kuorma; Pop - kriittinen voima, joka aiheuttaa paalutabiliteetin menetyksen; a on kaarevuuskerroin, joka määritellään taipuman suhteeksi ja paalun pituudeksi.

Perusrakenteiden vahvistamisessa käytetään pääsääntöisesti vääriä paaluja, jotka lasketaan epämuodostuneen järjestelmän mukaan. Ottaen huomioon reunan olosuhteet paalun yläosan upottamiseksi ja tiheissä maakerroksissa tuettuun alapäähän, A.G. Shashkin kehitti suunnittelumalleja, jotka ovat lähellä todellisia työoloja. On todettu, että paalun stabiilisuuden menetys on mahdotonta, koska tälle tarvittava kriittinen voima on 10 kertaa suurempi kuin paalujen kantavuuskapasiteetti maassa. Maksimaaliset taivutusmomentit esiintyvät paalupaikan upotuspaikalla perusrakenteessa, mikä vaatii tämän alueen lisäinjektion työn aikana.

Kuv. 6.18 esittää kallistettujen paalujen käsittelyä koskevat lasketut ja kokeelliset tiedot, jotka osoittavat melko korkean tulosten riittävyyden.

Kuva 6. 18
a - kaaviot kaltevien paalujen saostuksesta kokeellisen (1) ja lasketun datan (2) mukaisesti; b - paalujen deformoitumisjärjestelmät kriittisellä kuormituksella P

Kotimaiset ja ulkomaiset kokemukset osoittavat, että injektiopillojen käyttö on yksi tehokkaimmista tekniikoista asuinrakennusten ja historiallisesti merkittävien rakennusten perustan vahvistamiseksi. Niitä käytetään palauttamaan vanhan rakennuksen louhos- ja tiilipohjaiset perustukset puuportaiden ja paalujen pohjalla, jotka pitkäkestoisen toiminnan aikana ovat menettäneet kantokykyään.

Pietarissa sijaitsevan Pyhän Katariinan kirkon porauspilareiden pohjan ja perustusten vahvistaminen edellytti yli 1 200 paalua tuuletinrakenteessa ja tuettiin suhteellisen vahvalla hiekkakerroksella. Pallojen lisäpuristus mahdollistaa halkaisijan kasvattamisen 10-15%, tiivistämällä vierekkäiset maakerrokset ja lisää näin kantokykyä.

Tätä tekniikkaa käytetään vahvistamaan alkuvaiheen rakennuksen perusrakenteita heikon, veteen kyllästetyn maaperän olosuhteissa, jolloin puupöytien ja yläovien kantavuus heikkenee (kuva 6.19).

Kuva 6.19. Asuinrakennuksen perustusten lujittaminen ruiskutuspillereillä
1 - säätiöt; 2 - tammipuut; 3-puiset paalut; 4-ruiskutuspillit; 5 - tiheän maaperän alue

Ruskean injektiopillojen laite suoritetaan sekä rakennuksen ulkopuolelta että ensimmäisen kerroksen tasolta. Pallojen syvyys otetaan niiden tuen tilasta tiheissä maakerroksissa.

Poratut paalut vahvistetaan yksittäisillä sauvoilla, joiden läpimitta on enintään 25 mm luokka A400, niiden poikkileikkaus 93-135 mm ja teräsluokan A400 teräsvahvikkeet, joissa on 4-sauvan halkaisija 16-18 mm. 150-200 mm: n paaluosissa käytetään hienojakoisia erittäin liikkuvia betoniseoksia, joiden luokka on vähintään B15.

185.154.22.117 © studopedia.ru ei ole kirjoittanut materiaaleja, jotka on lähetetty. Mutta se tarjoaa mahdollisuuden ilmaiseen käyttöön. Onko olemassa tekijänoikeusrikkomusta? Kirjoita meille.

Pahojen perusta vahvistaminen

Rakennuksen osa vaatii joskus korjausta ja jälleenrakennusta. Huolimatta siitä, että säätiö on pohjimmiltaan piilorakenne, joka sijaitsee maassa, ja joissakin tapauksissa se vaatii korjaustöitä. Usein on tarpeen vahvistaa sitä, kun olemassa oleva säätiö on suunniteltu virheillä tai on alkanut romahtaa minkä tahansa tekijän vuoksi. Vahvistusta varten ne käyttävät monia menetelmiä - lisäävät nauhaa, kiinnittävät maaperän, parantavat jalustan vahvuusominaisuuksia erityisillä kemiallisilla lisäaineilla, sementillä ja paahtamalla. Yksi suosituimmista menetelmistä on paalujen käyttö. Kuinka tehdä tällaista työtä ja mitä paaluja käytetään? Harkitse lisää.

Miksi perustukset vahvistuvat ja mitä tyyppejä paaluilla käytetään?

Joissakin tapauksissa tarvitaan säätiön vahvistamista:

 • Väärä suunnittelu ja muotoilu valinnalla, jolla ei ole riittävää lujuutta ja kantavuutta.
 • Taantuminen, jonka seurauksena rakenne alkoi romahtua.
 • Rakennuksen ylärakenteiden vahvistamisen tarve tai uuden rakenteen rakentaminen välittömässä läheisyydessä.

Käytännöllisesti katsoen kaikentyyppisiä paaluja käytetään nykyisten säätiöiden vahvistamiseen:

Käytettiin myös polttamenetelmää maaperän turvaamiseksi. Kun sitä ei käytetä suoraan pinoon, laitteistoa käytetään laitteen kaivoissa, jotka syötetään polttoaineeseen. Polttoaineen polttamisen jälkeen kuopassa pohja kasvaa ja sen sedimentti pysähtyy.

Vahvistaa kaikentyyppisiä perustuksia - vyö, kasa, laatta. Useimmiten nauhoihin tarvitaan jälleenrakennus. Vahvista myös paalun perustuksia, jos haluat lisätä niiden kantavuutta. Helpoin tapa vahvistaa paalarakenteita, joilla on suuri grillaus. Tämä edellyttää vähintään maanrakennustöitä.

Perusrakenteiden vahvistaminen ruiskuttamalla kyllästyneillä paaluilla

Tämä on suhteellisen uusi rekonstruktiomenetelmä. Sitä käytetään siinä tapauksessa, että sademäärät havaitaan. Useimmiten luonnostelu ilmenee seinämien ja itse säätiön halkeamia. Myös muita injektiopaikkoja käytetään. Yleensä työprosessi etenee seuraavan suunnitelman mukaisesti:

 • Nykyisen perustuksen kautta ne porat reikää paaluille. Porauksessa käytetään erityismekanismeja. Kaivon syvyys ja kulma lasketaan maaperän koostumuksen, olemassa olevan rakennuksen sademäärän, pohjaveden läsnäolon ja kuorman perusteella.
 • Työtä varten liuos valmistetaan hiekan ja sementin seoksesta.
 • Valmiin seoksen ruiskutusmenetelmä syötetään kaivoon. Tällä menetelmällä voit täyttää reiän kokonaan ja tiivistää maaperän tulevan paalin ympärillä. Betonisointi suoritetaan samanaikaisesti poran irrottamiseksi porauksesta.
 • Välittömästi sen jälkeen, kun kuoppa on täytetty, lujitemuovaus alennetaan siihen käyttämällä tärisevä upotusmenetelmä.
 • Pilejä puristetaan tuotannon jälkeen.
 • Betonin kovettumisen jälkeen kasa ja nykyinen säätiö alkavat toimia yhtenä rakennuksena. Kuorma siirretään syvemmälle maaperäkerrokselle. Seinien tuhoutuminen pysähtyy.

Mitkä ovat tämän tekniikan hyvät ja huonot puolet? Tällaisten paalujen tärkein etu:

 • ne voivat olla suurikokoisia ja syvempiä;
 • työn aikana ei ole suurta melua ja dynaamista kuormitusta lähirakennuksissa;
 • ruskeat injektiopaikat ovat käteviä käytettäväksi rinteessä maanvyörymällä;
 • korkea tuotantonopeus.

Tällaisten rakenteiden haitat ovat tarve käyttää kalliita materiaaleja ja laitteita.

Useimmissa tapauksissa paalut sijoitetaan kulmaan maahan päin, tämä johtuu siitä, että niiden on läpäistävä olemassa oleva säätö. Mutta on myös keino vahvistaa säätiötä pystysuorilla puhalluskouristuspillereillä. Tätä varten kuoppia porataan hihnan lähelle, ja niiden liittäminen yhteen rakenteeseen tapahtuu betonisoimalla ja lisäämällä olemassa olevan alustan pohjaa.

Vahvistaminen säätiöllä kyllästyneillä paaluilla

On myös toinen menetelmä, joka käyttää lujittavan häkän ja betoniliuoksen kantavuutta. Mutta se ei käytä painetestausta, ja betonia syötetään tavanomaisilla menetelmillä. Kyseisten porojen paakkujen vahvistaminen on yksi niistä menetelmistä, jotka tuovat myönteisiä tuloksia ongelmakohteisiin. Työ suoritetaan samankaltaisilla menetelmillä samoin kuin ruskeille ruiskutuspillereille. Vahvistaminen tapahtuu tällä tavalla:

 1. Paalujen asennukseen valituissa paikoissa kuopat porataan syvyyteen, joka on välttämätön kuorman siirtämiseksi tiiviille maakerroksille. Maaperä näissä paikoissa on poistettu ja olemassa oleva säätiö on paljastunut. Laitteen reikien osalta käytetään ruuvipuristimia.
 2. Muotti on upotettu kaivoon. Tätä tarkoitusta varten käytetään halutun halkaisijan omaavaa metalliputkea.
 3. Kotelossa on yksi rakenteeseen yhdistetty teräsvaipojen vahvike. Pilarin kantavuutta on lisättävä.
 4. Kehys on yhdistettävä olemassa olevaan säätiöön. Tätä tarkoitusta varten käytetään teräspalkkeja, vahvistusta ja muita menetelmiä.
 5. Kuori ja rungon liitäntä pohjaan täytetään betonilla.

Kun laasti kiinnittyy, kaivo täyttyy, ja paalut ja vanha säätiö toimivat yhtenä rakenteena.

Kierrä paalut

Raudoitusruuvien vahvistaminen tehdään pienille rakennuksille ja yksityisille taloille. Työnteknologia on sama kuin uuden säätiön rakentaminen, mutta eroja on. Prosessi sisältää seuraavat vaiheet:

 1. Nykyinen nauhatalusta on paljastettu. Jos mahdollista, tee se kahdelta puolelta. On tarpeen kaivaa kummankin puolen pohjan tasolle. Kaivon leveys valitaan siten, että on kätevää työskennellä ja laittaa siihen laitteisto.
 2. Metallinen ruuvipilareita ruuvataan maaperään mahdollisimman lähelle pohjaa. Säätiön yläosan korkeus määräytyy, miten paalut yhdistetään olemassa olevaan rakenteeseen. Jos betonisointi tapahtuu kasetin leveyden lisäämiseksi, paalun yläosa jätetään niin, että se on paksumpi kuin betoni.
 3. Teräsrakenteita käytetään myös kuorman siirtoon paaluilla. Tätä varten ne asennetaan kanavapalkkeihin tai I-palkkeihin, joihin nykyinen säätiö on. Metallielementtien liitos suoritetaan betonoinnilla.

Vahvistaminen paalujen avulla on yksi keino lopettaa rakennuksen tuhoutuminen johtuen virheistä maan rakenteessa tai sedimentissä. Oikean suunnittelun valinta suoritetaan laskemalla kunkin vaihtoehdon kantokyky ja kustannukset. On tärkeää ottaa huomioon läheisten rakennusten sijainti ja maan ominaisuudet.

Säätiön vahvistaminen ruiskeella

Kellarissa tietyllä kulmalla (noin 45 °) lävistetään kuopat, joiden halkaisija on 16-24 cm

Klassiset menetelmät olemassa olevien säätiöiden vahvistamiseksi joissakin tapauksissa eivät yksinkertaisesti sovi. Tähän on useita syitä: rajoitettu rakennusaine säätiön korjaamiseksi, arkkitehtonisen muistin tai maarakenteen palauttaminen on välttämätöntä kestämään pitkittyneitä kuormituksia kerrosten siirtymisen jälkeen voimakkaan värähtelyn jälkeen.

Et myöskään voi unohtaa klassista inhimillistä tekijää, koska suurin osa tuhoutuneista ja vaurioituneista säätiöistä johtuu virheistä optimaalisten rakennusmateriaalien suunnittelussa ja valinnassa.

Nykyään innovatiivinen menetelmä vahvistamiseen ja korjaamiseen perustuksiin ruiskuvalumuotojen paaluilla on erittäin suosittu rakentajien ja korjaajien keskuudessa.

Menetelmä on erinomainen vanhoille ja uusille säätiöille sekä niille, joissa virheitä tehtiin suunnittelun ja rakentamisen aikana. Tällaisia ​​rakenteita on käytetty menestyksekkäästi paitsi vahvistamaan vanhoja säätiöitä myös vahvistamaan uusia, erityisesti silloin, kun maaperän syrjäytyminen on aiheuttanut kouristuksia.

Mitä ovat injektiopaalut

Injektiopillojen käyttö vahvistamiseen

Nämä ovat erityisiä betonirakenteita, jotka on asennettu 30-45 asteen kulmaan perustan alapuolelle ja ottavat pääkuormituksen vaurioituneelta alueelta.

Asennuksen ja vahvistamisen tekniikka on äärimmäisen yksinkertainen, mutta paaluilla on yksi keskeinen ominaisuus - ne ovat lähes mahdottomia asentaa omilla kädellänne suunnittelun monimutkaisuuden kautta.

Palkkien koostumuksessa käytetään yleensä hienorakeista betonia, jota ei käytetä täällä, ja käytännöllisesti katsoen mikä tahansa säätö voidaan vahvistaa paaluilla. Näin ollen niiden asennukseen käytetään runsaasti betonia, kaivon halkaisija voi olla jopa 30 cm ja upotuksen syvyys voi olla jopa useita metrejä.

Itse asiassa kuopat porataan, kunnes pora pysähtyy lujissa maissa pakastussyvyyden alapuolella. Vain tällaiset maaperät kykenevät kestämään kuorman vaurioituneesta rakennuksesta, kun taas paaluilla käytetään tukirakenteen päävahvistusta.

Mutta paaluilla ei voi käyttää kaikkia maaperä, niitä ei käytetä suolla alueilla, kun alttiit alueet ovat alttiita pohjavedelle.

Injektiopallojen käytön edut perustusten vahvistamiseksi

Kompakti porauslaite mahdollistaa työskentelyn kellarissa ahtaissa olosuhteissa

 • Mahdollisuus asentaa rakenteita ajoneuvoille vaikeilla alueilla;
 • Säätiöitä vahvistetaan alueilla, joilla on voimakasta tärinää;
 • Voit palauttaa vanhoja luonnonkivestä tehtyjä perustuksia;
 • Pallot suunniteltaessa käytetään klassisia menetelmiä rakenteiden lukumäärän ja tyypin laskemiseksi;
 • Ne kestävät täysin irrallisilla mailla rakennettujen rakennusten kuormituksen, koska pohja perustuu kiinteisiin kerrostumiin.

Paalujen ainoat haitat ovat tarve käyttää raskaita rakennusmateriaaleja, niiden asennusta varten sinun on käytettävä paljon betonia ja menetelmä on taloudellisesti kallis.

Säätiön vahvistaminen tällä menetelmällä toteutetaan, kun:

Säätiö halkeilee esimerkkiä

 • Rakennuksen kellarissa löytyi halkeamia;
 • Paikallinen vetäytyminen talon tai koko osion kulmasta;
 • Jos talo on epäonnistunut, mutta se on säilytettävä ennen restauroinnin aloittamista;
 • Kun suojaat vahingoittunutta säätä tai lujitat perustusta voimakkailta tärinältä rautateiltä tai valtateiltä;
 • Kun vaurioitunut tai tuhoutunut ruuvi tai peruspylväs on tarpeen korvata paaluilla;
 • Kun paalut vahvistavat rakennuksen tiheässä kaupunkikehityksessä.

Järjestelmä pyrkii vahvistamaan perusteita tätä menetelmää käyttäen

Injektiopillojen perustan vahvistamisohjelma

 • Tuleva rakentamisen alustava laskenta on käynnissä, hanke tehdään;
 • Määritellään maaperä, sen kerrostuminen ja voimakkaiden maakerrosten sijainti syvyys;
 • Hyvin merkityissä paikoissa kaivoja porataan suunnittelun syvyyteen vähintään 30 asteen kulmassa pystysuorasta;
 • Valmistetaan sementti-hiekkalaasti, jonka odotetaan olevan keskitiheyden omaavaa betonia ja matala dispersio;
 • Paineella toimivien voimakkaiden pumppujen tai pneumaattisten laitteiden avulla betonia pumpataan kaivoihin;
 • Valmiit kuopat vahvistetaan keskenään ja liitetään jo olemassa olevaan säätöön, jota vahvistetaan;
 • Korjaustöiden viimeisessä vaiheessa painetaan jo kuivattuja rakenteita.

Säätiön vahvistusmenetelmä

Perusperiaatteen vahvistaminen

Perusperiaate on yksinkertainen ja se on seuraava:

Nykyisen perustuksen pohjan välityksellä Buryat porataan erityisillä pneumaattisilla porakoneilla ennalta määrätylle syvyydelle.

Sitten betoni kaadetaan tulosteisiin kuoppiin paineen alaisena, joka täyttää kaikki aukot ja puristaa ilmaa.

Kaivon pohjassa on yleensä suurempi leveys kuin yläosassa, joten alhaalla oleva maaperä tiivistetään ja tiheän kiven hyötykuormitus kasvaa.

Luotettavan lujituksen ansiosta tehokkailla betonirakenteilla pohjaveden tuhoisat vaikutukset loppuvat lähes kokonaan. Loppujen lopuksi paalut muodostavat eräänlaisen paksun betonisuojuksen, joka ympäröi vaurioitunutta aluetta ja ottaa kaiken kuorman siitä.

Menetelmä on melko universaali, täydellinen lähes kaikkien olemassa olevien perustusten vahvistamiseksi, vain betonikoostumus valitaan kussakin tapauksessa erikseen.

Betonin rakenne ja rakenneosat riippuvat maaperätyypistä, pohjaveden pinnasta, jäätymisasteesta ja maaperän rakenteesta. On selvää, että tällaisten liuosten erottamaton osa on vettä hylkivä ja roiskeilta ainesosia.

Ominaisuudet vahvistavat emäkset injektiopaikoilla

Variantit vahvistavat injektioruiskujen paalut

Ei ole aina mahdollista rakentaa vankka perusta tiukasti projektiin. Lisäksi monilla suunnittelijoilla ei ole tarpeeksi kokemusta, heidän työnsä otetaan käyttöön ja virheet laskelmissa ovat väistämättömiä. Ja nopein ja lempein menetelmä eliminoida virheensä jo perustetussa säätiössä on käyttää ruskean injektion paaluja.

Halutun määrän paalujen, niiden tyypin ja halkaisijan laskutoimituksia on luotava alan ammattilaiset, joilla on laaja kokemus tällä alalla. Itsenäisesti tällaisia ​​monimutkaisia ​​laskelmia ei suositella.

Sinun on myös muistettava, että monet perustukset joutuvat vielä suurempaan tuhoutumiseen tärinäteknologian käytön vuoksi.

Siten rakennustyömaalla injektiopaalujen asennuksen aikana on tarpeen lopettaa kaikki tärinälle liittyvät rakennustyöt.

Sinun on myös annettava erityinen kilpi, joka tilapäisesti liittää liikkeen leviämisen läheisiltä valtateiltä.

Mitä säätöjä voidaan vahvistaa käyttämällä ruiskutuspilloja

Säätiötyypit, jotka sopivat käytettäväksi tämän tekniikan kanssa

 • Betoni- ja raunioiden perustukset. Tällaisissa rakenteissa ensin porataan kartiomaista reikää, johon on asennettu paalut ja vahvikkeet. Koko rakenne kaadetaan paineen alaisena betonilla.
 • Pile-grillage ja pylväsrakenteet. Paalujen käyttöä on useita vaihtoehtoja. Ne voidaan asentaa grillauksen alle lisäpylväinä ja siirtää osan kuormasta niihin. Voit myös korvata vahingoittuneet paalut tai ruuvit uusilla. Paalujen käyttötapa on periaatteessa olematon.
 • Monoliittiset perustukset. Rakenteen painon mukaan paalut valitaan mahdollisimman suuresta halkaisijasta ja pituudesta. Se käyttää myös raskaita betonipintoja, jotka kestävät rakennuksen kokoa. Monoliittiset perustukset, joissa on ruskeat injektiopillot, lisätään vain äärimmäisissä tapauksissa, kun muut menetelmät eivät ole sopivia.