Rakenteiden jälleenrakentamisen perusteiden vahvistaminen: syyt, menetelmät, päätökset

Perusrakenteiden perusrakenteiden vahvistaminen rakennusten jälleenrakentamisessa on motivoiva tekijä "parannus" teosten suorittamisessa, mikä tekee tehtävistä helpottavan rakenteen ongelmattoman "elintärkeän toiminnan" jatkamista.

Pitkällä aikavälillä oleva objekti tarvitsee kattavan teknisen selvityksen muodonmuutosprosessien havaitsemiseksi ja niiden alkuperän selvittämiseksi. Päätökset tehdään, mukaan lukien perusteiden vahvistaminen.

Perusrakenteiden perusrakenteiden vahvistaminen rakennusten jälleenrakentamisessa (ilmeinen valokuva)

Rakenteiden jälleenrakentamisen perusrakenteiden vahvistaminen: mitä tietoja tarvitaan?

Kerättyjä ajaksi rakentamisen testin rakenne, tutkimuksen suunnittelu ja toimeenpanovallan paketti asiakirjoja, seuranta pohjaveden pinnan elementit ja kartoitettava kuormia (arvonsa ja luonne), toteuttaa geotekniset tutkimukset antavat objektiivisen arvioinnin siitä, mitä tapahtuu. Tällaisen asiantuntemuksen seurauksena pakolliset toimenpiteet määritetään.

Rakennusten jälleenrakentamisen perusteiden vahvistamista voidaan pitää tärkeimpänä vaihtoehtona niiden täydellisen toiminnan palauttamiselle. Koska koko rakennuksen tukipilari on, sillä on koko rakenteen rakenne itsessään.

Keskeisimmät kriteerit, jotka arvioivat säätiöiden hyvän suorituskyvyn, ovat luotettavuus ja kestävyys, nimittäin sallitut normaalisuorat vedon ja luiston käsityksestä, käynnissä olevat siirtymät ja valloittava voima. Tämän elementin heikentyminen voi vaikuttaa sen kantavuuteen ja vaikuttaa merkittävästi koko rakenteen vakauteen.

Syyt rakennusten jälleenrakentamisen perustan lujittamiseen

Tilanteet, jotka aiheuttivat sen väärän muodonmuutoksen, voivat olla:

 1. epätyydyttävät erät;
 2. epätarkka arviointi rakennusmaan teknisistä ja geologisista olosuhteista ja suunnitteluvirheistä;
 3. uudelleenjärjestelyyn liittyvän kuorman lisäys - päällysrakenne;
 4. Uudisrakentaminen ja käynnissä oleva työ lähistöllä;
 5. pohjaveden virtausten "käyttäytymiseen" sekä ilmakehän ja teollisuuden vesien vaikutuksiin.

Säätiön perustuksen vahvistusmenetelmät

Perinteisesti kaikki vaihtoehdot jaetaan tehtävän mukaan kahteen pääryhmään: tarve lisätä lujuutta johtuen epäilyistä kestävyydestä tai lisätä kantokykyä lisäkuorman suunnittelun yhteydessä. Tutkimustulosten perusteella voidaan määritellä mahdollisuus soveltaa yhtä tai toista menetelmää.

1. Kannustorakenteiden vahvistamiseksi ja ympäristön suojelemiseksi voidaan harkita seuraavia keinoja perustaksi:

 • joka täyttää paineen alaisen liuoksen ansiosta nopeasti täytteet ja eliminoi halkeamat ja halkeamat;
 • sementti- tai hartsiinjektoinnit, jotka lisäävät vahvistus- ja vedeneristysominaisuuksia;
 • minkä tahansa paalut (hiekka, ruiskutus, tylsä, metalli, raudoitettu betoni) käyttö paitsi rakentavana ratkaisuna myös ehkäisevänä toimenpiteenä;
 • rakenteen siirtäminen alkuperäisen sijainnin alle tiheämpille maakerroksille. Esimerkki hautaamisesta voi olla kellarin uudelleenorganisointi - sen syvyyden lisääminen.

2. Pohjan pohjan purkamiseksi ja laajentamiseksi:

 • luodaan teräsbetoninen holkki, joka on sijoitettu tehokkaimmaksi nauhatyypiksi;
 • käytetään puristamisen periaatetta, joka perustuu kiilojen, liittimien ja muiden elementtien asentamiseen, jotka jakavat kuorman uudelleen ja alentavat paineita maahan;
 • muutos tehdään rakentamalla perustavaa laatua rakennuksiin, jotka on rakennettu heikkoon maaperään perustuvista ongelmallisista perustuksista.

Vain vahvistamisen tarpeita selittävien syiden arvioinnin ja analysoinnin perusteella voimme tehdä oikean valinnan tekniikasta, joka takaa minimaaliset tuhoutumisriskit ja takaa rakennuksen luotettavuuden ja luotettavuuden.

Järjestelmän vahvistaminen ja jälleenrakentaminen

Säätiön laakakapasiteetin menettäminen voi tapahtua useista syistä: pohjan rakentamisen tekniikan loukkaaminen, rakennuksen kehän väärä kuivatus, maaperän ennalta arvaamattomat geologiset liikkeet.

Jos rakenteen epätasaista luonnosta syntyi, talon seinissä ilmeni halkeamia, lattian perustus alkoi hajota joillakin paikoilla, silloin oli aika perustaa säätö. Ilman viivytystä, on tarpeen vahvistaa perusta. Nykyisin tällainen operaatio useimmissa tapauksissa "säästää" rakennusta täydelliseltä tuhoamiselta.

Valtion arviointi

Perustavan vahvistamismenetelmän valinta määräytyy olemassa olevan rakennuksen tukirakenteiden tutkimisen tulosten ja maaperän pohjan analysoinnin perusteella. Tutkimustyötä on melko vaikea tehdä itsenäisesti, ja joissakin tapauksissa on käytännössä mahdotonta.

Omien asuntojen menettämisen uhalla sinun ei tule säästää rahaa, mutta sinun on tilattava säätiön tutkimus erikoistuneessa organisaatiossa. Asiantuntijat antavat lausunnon talon perustarakenteista. Saatujen tietojen perusteella yhtiö kehittää joukon toimenpiteitä säätiön vahvistamiseksi.

Säätiön vahvistaminen voidaan väittää, että talon omistaja päätti rakentaa toisen kerroksen. Päällysrakenne kasvattaa merkittävästi rakennuksen kuormitusta. Tässä tapauksessa sinun täytyy rekonstruoida pohja vahvistamalla rakennuksen perustaa.

Säätiön peruskorjaus ruuveilla

Puutalon kellarikerroksen uusinta on parasta tehdä ruuveilla. Tämä pohjan vahvistamismenetelmä soveltuu muihin pienikokoisiin rakennuksiin.

Puuhuone kuuluu kevytrakennusten luokkaan. Yleensä rakennus on pystytetty matalaan kartiomaiseen pohjaan ilman raudoitusta, betonipylväitä tai puupinoja. Kun otetaan huomioon rakenteen erityispiirteet, säätiö vahvistuu seuraavasti:

 1. Korjaukset alkavat purkamisen tukirakenteilla kotona. Tilat ovat vapaita huonekaluista ja muista taloustavaroista.
 2. Irrota ikkunan kehykset ja ovilevyt. Irrota lattiarakenteet.
 3. Ruuvipallot asennetaan rakennuksen reunaa pitkin niin lähellä seiniä kuin mahdollista.
 4. Paalut betoniin. Aseta tukipäähän.
 5. Asennuksen jälkeen paalusäätiö, ne jatkavat menettelyn talon nostamiseen, joka on tuotettu erityisen voimakkailla liittimillä.
 6. Paalupäät on yhdistetty teräsbetonipalkkeilla, jotka voidaan tehdä kanavasta tai I-palkista.
 7. Sitten koko talo hitaasti laskeutuu uudelle paalikentille.
 8. Kun kuorma on kokonaan siirretty paaluun, liittimiä ei poisteta 24 tunnin kuluessa. Vain varmistamalla, että kotona ei ole sadetta, nostolaitteisto puretaan.

Laajennusjärjestelmä ruuveilla (14 kpl) talosta 6 x 9 m

Jos säätiön vahvistaminen ei kuitenkaan tuottanut odotettuja tuloksia, taloa nostetaan jälleen ja pölkky on vahvistettu lisäruuvin paaluilla. Samalla tavalla korjataan ja vahvistetaan muita paalun perustuksia.

Korjaa tiilitalon perusta

Tunnukset talojen perustusten tuhoutumisesta ovat seinien pystysuuntaisten halkeamien esiintyminen, ikkunoiden ja ovien aukkojen vääntö ja telan syntyminen toiselle puolelle.

Uudistettua alustaa voidaan vahvistaa seuraavilla menetelmillä.

Kaistaleasennus

Jos säätiö on alkanut liikkua, rakennuksen perustusta voidaan vahvistaa asentamalla metalliprofiilista muodostuva side. Näin tehdään näin:

 1. Rakennuksen ympärysmitta on reiän läpi. Säätiön seinät puhdistetaan pohjavedestä.
 2. Kaula valmistetaan kanavasta, jonka profiilin korkeus on 200 mm. Nastoja valmistetaan metallinen tanko, jonka halkaisija on 30-40 mm. Pulttien päät on kierretty.
 3. Rakennuksen kulmissa kanavan segmentit kiinnitetään upotettujen osien reikien läpi.
 4. Seinän pituuden keskellä kanavien päät ovat tukevia.
 5. Jos pohjan aukot kasvavat edelleen, mutterit päiden päissä kiristävät sidoksen vieläkin enemmän. Tartuntavoiman lisääntyminen aiheuttaa perusrakenteen tuhoutumisen.
 6. Koska syvennykset täytetään pohjamaalilla, perustusten metallirakenne päällystetään alukkeella ja maalataan sitten.

Kiinnitysseinien rakentaminen

Rakennustelan sivulta pystytetyt kiinnitysseinät seuraavasti:

 • rikki reiän kellarikerroksen koko syvyyteen;
 • pohjassa kuopan järjestää hiekka tyyny;
 • tangon asennuspaikalla oleva betoniseinä altistuu metalliraudoitukselle;
 • lujitemuovikelmu; kehys, joka on hitsattu paljaalle vahvistuspohjalle;
 • pidätinseinät, jotka ovat 2 metriä erillään; seinät näyttävät suorakulmaisilta kolmioilta, jotka nojautuvat pohjan sivupintaan;
 • kaavutetaan betoniliuosta;
 • 25-30 päivän kuluttua muotti on purettu ja tukit on peitetty vedeneristämällä;
 • täytä sitten reikä. Lisätietoja korjauksista saat tästä videosta:

Kellarin läsnä ollessa on tarpeen suorittaa perusteellinen tutkimus sen seinistä. Kun halkeamia havaitaan, ne on tyhjennettävä täydellä syvyydellä. Sen jälkeen suoritetaan kaikki puhdistetut ontelot nestemäisellä betonilla.

Maa-talon kellarin kunnostus

Usein esikaupunkialueiden omistajat perustavat esikaupunkirakennukset ovat hyvin kaukana rakennustekniikasta, joten ei ole yllättävää, että talon omistaja yhtäkkiä löytää rakennuksensa esijännityksen.

Talon sisällä on kosteutta, ja ovet ja ikkunat eivät sulje hyvin. Kaikki tämä viittaa siihen, että rakennuksen tukirakenne romahtaa ja tarvitsee elvyttämistä.

Kosteuden ulkonäkö talon sisällä johtuen siitä, että pohjan vedeneristys suoritettiin huonosti tai ei lainkaan. Tämä on erityisen selvää savimaassa.

Tällaisessa tilanteessa on kiireellisesti korjattava rakennuksen tukirakenne:

 1. Tukijalan tuhoutuneen osan sivulta asennetaan. Taloa nostetaan siten, että se tarjoaa vapaata pääsyä tuhoutuneelle tukikohdalle.
 2. Tuloksena olevat halkeamat pohjassa laajentavat taltat ja puhdistetaan pienistä roskista.
 3. Kosteat ontelot täytetään sementtilaastilla vedenpitävällä lisäaineella. Joissakin tapauksissa käytä epoksihartsia tai muita erikoiseoksia.
 4. Tuhotut tiilet poistetaan pohjasta, ja niiden sijasta tehdään uusi munat.
 5. Vedenpitävän pinnoitteen korjaamiseksi ne lävittävät valuma-alueen pohjan ympärillä.
 6. Seinät on maadoitettu perusteellisesti maasta.
 7. Tämän jälkeen perustusten pinta peitetään kuumalla bitumimateriaalilla. Yllä olevasta liitä kateaineita tai kattohuopia 2-3 kerroksessa.
 8. Ennen uuden kerroksen pinnoitemateriaalin pintaa kaadetaan bitumi.
 9. Talon kohotettu puoli laskeutuu. Tee täyttö alustalla. Esimerkki säätiön korjaamisesta, katso tässä videossa

Säätiön korjaus kaivamalla

Tunnelamenetelmällä voidaan vahvistaa talon tukirakennetta. Rakennuksen pohjan ongelmaluokassa he kaivaavat:

 1. Louhintatyön turvallisuuden takaamiseksi kaivetun alueen pituus on enintään 80 cm. Kaivaminen suoritetaan samanaikaisesti kahdelta sivulta.
 2. Jos pohjan tuhoaminen on merkittävää, tunneli jaetaan useisiin pieniin osiin.
 3. Tunnelin korkeuden tulisi mahdollistaa hiekkavyöhykkeen järjestäminen ja sijoittaa vahvistushäkki.
 4. Asenna muotti, jolloin aukon yläosa täyttää ontelon betonilla. Betoni kaadetaan, kunnes se alkaa kaataa muottien yläosaan.
 5. Aukko on peitetty aluksella.
 6. Kun muotti on irrotettu, betonipinta peitetään vedeneristyksellä.
 7. Täytä tunneli uudelleen.

Radikaali tapa palauttaa perusta

Tämäntyyppistä työtä tekee rakennusorganisaatio, jossa käytetään kuormitusmekanismeja ja erikoislaitteita:

 • menetelmän ydin on se, että koko rakennusta nostetaan ja siihen asennetaan erikoisrullat;
 • talo siirretään pois kellarista;
 • tutkitaan rakennuksen perustusrakenteiden tilaa päättää lopullisen pohjarakenteen purkamisesta tai laakerielementtien osittaisesta palauttamisesta;
 • kun korjaustöiden suorittaminen tai säätiön täydellinen korvaaminen uudella säätiöllä suoritetaan talon paluu;
 • siirtänyt rakennuksen vanhaan paikkaan, jonka avulla se on laskettu uudistetulle säätiölle.

Säätiön peruskorjausmenetelmä on erittäin kallis, joten ennen rakennuksen peruskorjauksen aloittamista sinun on ymmärrettävä "onko se sen arvoista"? Eikö olisi halvempaa purkaa vanha rakennus ja rakentaa uusi talo sen sijaan?

Sedimentin kellarin valvonnan toteuttaminen

Noudata korjaustöiden suorittamista tarkkailkaa talon tukirakenteen käyttäytymistä.

Seinämien halkeamat eivät tarvitse kiirehtiä. Niissä tarttuu ohjausmerkkejä.

Neliömäiset paperiarkit likaantuvat PVA-liimalla ja sijoitetaan suoraan halkeamiin.

Paperin repeämä tarkoittaa, että tuhoamisprosessi jatkuu.

Jos kuukauden kuluessa paperi ei rikkoutunut, se tarkoittaa, että perustuksen vahvistettu osa korjataan oikein.

Muuten kaikki korjaustyöt on suoritettava uudestaan. On parasta olla tekemättä itse, vaan antaa säätiön korjaaminen asiantuntijoille.

Edellä olevasta voidaan päätellä, että säätiön oikea-aikainen vahvistaminen tai täydellinen jälleenrakentaminen välttää talon täydellistä tuhoa ja suojelee sen asukkaiden elämää ja terveyttä.

Perustan vahvistaminen - menetelmät ja teknologiat

On mahdollista, että kun ostavat talon ja sen pienen rakenneuudistuksen, seinät halkeilevat yhtäkkiä, pane ikkunat ja ovet ja jopa silmä näkee, että talo on hieman vino... kova diagnoosi on selvää - perusta on vahvistettava. Syyt eivät ehkä välttämättä kuulu tuotettujen lisäosien ja talojen uudistamisen piiriin. Ja on tilanteita, joissa keväällä on tarpeen vahvistaa ja rekonstruoida talon, rakentamisen ja kunnostuksen perusta, jossa valmistui edellinen syksy.

Jotkut vääristymän ja vahingon syyt ovat:

Rakenteen poistaminen johtuen pohjaan joutuneiden maaperän huuhtoutumisesta, joka johtuu suihkuputoksen aiheuttamasta virheestä vedenpoistojärjestelmän rakentamisessa tai pohjaveden käyttäytymisen muutoksista. Maaliikenne voi johtua myös ihmisen tekijöistä - ehkä suuri rakennusprojekti ei ollut kaukana. Jotkut maaperät, erityisesti savi, ovat alttiita tuhoutumiselle ja pakkaselta, kun ne ovat veden kyllästyneitä, kun taas jokainen sykli menettää osan kantavuudestaan.

Maaperän liikkeet voivat tapahtua myös pakkasen voimien seurauksena. Jos jäädytetyillä savilla on mahdollisuus imemään vettä alemmista horisontista ja pohjan säätöä ei ole järjestetty tai se on tullut käyttökelvottomaksi, niin nämä savet voivat antaa kymmeniä senttimetrejä syvyyteen.

Paine on huomattava - jopa 200 MPa (yli 3 tonnia / cm2), ja rakennuksen työntämiseksi maaperästä pienempi ponnistus riittää usein. Kevään sulamisen jälkeen säätiö menee epätasaisesti, ja talon seinissä näkyvät syvät halkeamat.

Tästä syystä on tärkeää valita oikein maan pohjaveden laatu ja määritellä pohja ottaen huomioon kaikki kuormat - rakennuksesta ja maasta. Kaikki virheet johtavat ennemmin tai myöhemmin siihen, että säätiö menettää osan kantavuudestaan.

On mahdollista ja edellä kuvattu tilanne, kun omistajat tekevät uudistuksia, laajennetaan ja rakennetaan lattialle tai mezzanineille turvautumatta asiantuntijoiden apuun. Suunnittelun voimakkuus säätiössä saattaa olla riittämätön, jos rakennetta ei suunniteltu talon uudistamisen mahdollisuuksiin. Todennäköisesti se on niin, koska rakennusbudjetti on aina vaihtelevassa määrin, mutta se on rajallinen, ja säätiö on talon kallis osa, 25-50% vaikeissa maissa.

Valitettavasti ei ole harvinaista säästää rahaa, jos käytetään materiaaleja, jotka eivät ole riittävän laadukkaita tai eivät vastaa teknisiä ominaisuuksia.

Luonnollinen syy on se, että talo on vanha, sitä on käytetty useiden vuosikymmenien ajan ilman säätiön tarkastusta ja korjausta sekä kulumisen ja kaatumisen aiheuttamia särkyjä. Vahvitetun betoniperustuksen tuhoutuminen johtuu usein betonin vedeneristyksen tai sen tuhoutumisen puutteesta. Pohjavesi voi muuttaa paitsi korkeutta, myös koostumusta ja aggressiivisuutta betoniin.

Säätiöiden vahvistamiseen ja jälleenrakentamiseen on monia teknologioita. Menetelmä voidaan valita sen jälkeen, kun täydellinen kuva alustan vaurioitumisesta on saatu ja sen syyt on selvitetty.

Jokaista menetelmää ei voida toteuttaa yksinään, joissakin tapauksissa tarvitsee erikoislaitteita ja ammattilaisten apua.

 • Betoni ja ruiskutettu betoni
 • Laitteen vahvistetut paidat
 • Lisäperusta olemassa olevan purkamisen, mukaan lukien paalut
 • Perusrakenteiden teräsbetonikoteloiden rakenne rakenteensa vahvistamiseksi ja paineen alentamiseksi pohjamaahan lisäämällä jalanjälkeä
 • Lujitettujen betonivalujen valmistus
 • Erilaisia ​​tekniikoita pohjamaalien vahvistamiseksi - sementointikoostumus hydraulisella sideaineella, ympäröivä maaperä ja vuorovaikutusvyöhyke
 • Maaperä-sementti- ja säikeenkorjauslaite

Klassiset keinot vahvistaa perusteita

Aiemmin talon seinämien, lattiojen, halkeamien ja niiden paljastuksen tukirakenteiden tila tarkistetaan. Säätiön perusteita tarkastellaan - rakennetta ja tilaa, ne määrittelevät pohjaveden nykyisen tason ja kaiken, mitä on mahdollista käyttäytymisestä - pää, suunta ja suodatusnopeus. Tarvittavat tiedot säätiön suunnittelusta ja pohjan perusteellisuudesta. Jos näitä tietoja ei ole saatavilla, joskus tehdään kyselyjä - lohkaisemalla tai kaivamalla, mutta nämä toimenpiteet eivät ole aina mahdollisia ottaen huomioon olemassa olevat heikkoudet. Päätös tarpeesta purkaa ja korvata vanha perusta kokonaan on vain täydellinen kuva ja selvennys syihin sen tuhoutumiseen.

Pohjimmiltaan klassiset keinot lujittaa perusta on lisätä jalka-aluetta ja siten vähentää erityistä kuormitusta maanalaisen kerroksen alapuolella.

Yksi tapa on kaivaa pohja ja asentaa teräsbetonielementit yhdeltä tai kahdelta puolelta. On mahdollista työskennellä vain yhdellä tavalla - kädensijoilla, jotka eivät ylitä 0,5 m -1 m, riippuen säätiön rakenteesta ja kunnosta. Saatat joutua tekemään tilapäisen poistokorjauksen palkkeilla ja pylväillä. Ennen seuraavan talteenoton aloittamista kaikki rekonstruoidun työn on täytettävä, täyttö on suoritettava ja maa on tiivistetty perusteellisesti. Talon peruskiven kantavuuden heikentäminen maanrakennuksessa on vaarallinen virhe, se voi johtaa romahtamiseen.

Jos talon seinät ovat kiveä, lohkoja tai tiiliä, erityistä huolellisuutta tarvitaan. Heikentyneen rakenteen lisäntyminen voi johtaa seinien tuhoutumiseen. Tiilitehtävien kunnostustöiden aikana tehdyt maavalliot ovat usein mahdottomia, on vaarallista kaivaa säätiön ympärillä. Vahvistus tekevät laitteesta kahdenvälisiä monoliittisia betonivöitä. MZLF-perustukset (matalat nauhat ja grillat) ovat usein alttiina työntövoimien vaikutuksille pohjamaiden liikkumisesta.

Edistyksen syyt voivat olla erilaiset - huurteinen turvotus, maaperän huuhtoutuminen, ihmisen tekijät. Nauhan säätiö kokee epätasaisia ​​kuormia, murtuu, rakennus kallistuu, näkyvissä jopa silmällä. Jalanjälkien lisäämiseen perustuva vahvistustekniikka:

 1. Talon seinämä, joka sai kaltevuuden, on "rikkoutunut" jopa yhden metrin pituisiin puristuksiin.
 2. Hionnan tekeminen molemmille puolille hiekkakivien asettamiseksi

Nykyinen säätö on huolellisesti porattu ja asettanut teräsvahvistus sementoituksella. Muotti on asetettu säätöön ja betoniin. Kun betonin raudoitus on vähintään 70%, mikä tapahtuu, kun betoni luo olosuhteet tavanomaiselle kovettumiselle seitsemän päivän aikana, kaikki vahvikkeen lujittavat elementit kiinnitetään kiinnittimillä. Vedenpitävä betonirakenne on tarpeen.

Nämä vahvistusmenetelmät voidaan toteuttaa yksinään.

Erityisvarusteiden ja -laitteiden käyttöä vaativia vahvistustekniikoita sekä jälleenrakennusalan asiantuntijoita käytetään merkittäviin vahinkoihin ja laakerikapasiteetin menetykseen.

 1. Laitetta ei ole kytketty tukeen tai paalun perustukseen. Samanaikaisesti vanha säätiö jää muotoilun sisäpuolelle, ja kuorma talosta siirretään uusille paaluille tai tukeille purkaustyöntöpalkkien kautta, joka kulkee vanhan pohjan seinien, nauhan tai grillatauksen läpi.
 2. Kellarin kunnostus laitteella täytettyjä pinoja varten pinottavassa kuoressa. Teräsputket upotetaan maahan syöttökaapin porausmenetelmillä tai puristetaan liittimillä. Kuoren kasa, joka kasvaa vähitellen, upotetaan haluttuun syvyyteen, sitten ruiskutetaan betoniseoksen onkaloon.

Pahoittuneet paalut järjestetään talon ympärille ja joskus vanhan säätiön sisällä. Porakaivoissa on kaksi metriä syvempiä ja enemmän, vahvistushäkkejä asennetaan ja betonia ruiskutetaan. Vahvistettu pohja on kiinnitetty paalujen läpi ankkuripulttien avulla.

Jokainen kellarin tuhoutuminen on yksilöllistä, ja toimenpiteet palauttamiseksi myös. Joissakin tapauksissa omistajat selviytyvät omasta puolestaan. Yksinkertaisissa tapauksissa tarvitset vain oikean työjakson ja kiireettömyyden. Ei ole hyväksyttävää ojentaa säätiön koko ääriviivaa. Sinun pitäisi työskennellä vain pienillä kahvoilla, jotta vahvistaminen ei aiheuta vielä suurempia ongelmia talolle.

Osa 10. Säätiön uudistaminen ja vahvistaminen

10.1. Syyt tarve perustaa peruskorjaus ja vahvistaa perusteita.

Kun rakennetaan jälleenrakennustöitä, jotka liittyvät niiden tekniseen uudelleenkäyttöön, rakennusten kunnostamiseen, maanalaisten laitosten rakentamiseen, uusien perustusten rakentamiseen nykyisten rakenteiden ympärille sekä kehittämästä hyväksyttävää luonnosta ajallaan, on tarpeen arvioida, missä määrin säätiöt tarjoavat edelleen normaaleja laitosten toimintaa. - tukien vahvistamisessa ja uudelleenorganisoinnissa. Tärkeimmät syyt tähän ovat: perustusten kuormituksen kasvu, pohjaseinämän tuhoutuminen tai sen vedeneristysominaisuuksien väheneminen, perustusten vakauden olosuhteiden heikkeneminen ja maaperän muodonmuutoksen lisääntyminen, hyväksymättömien liikkeiden jatkuva kehittäminen.

10.2. Pohjojen ja emästen tarkastus.

Rationaalisen päätöksen tekeminen säätiöiden vahvistamisesta ja jälleenrakentamisesta toteutetaan perustusten ja säätiöiden perusteellinen tarkastelu.

Koko teosten perustaminen perustusten ja perusteiden tutkimiseen jaetaan seuraaviin vaiheisiin:

Vaihe I - rakennuksen ja toiminnan rakennetta ja toimintaa koskevan tiedon kerääminen ja synteesi sekä yksityiskohtainen teknisen dokumentaation tutkimus.

Vaihe II - rakennuksen tai rakenteen ympäröivän maaston ja maanpäällisten rakenteiden tutkimus. Ympäröivän alueen tarkastelu mahdollistaa muodonmuutosten syyn selvittämisen. Edellä mainittujen rakenteiden tutkiminen antaa meille mahdollisuuden tunnistaa muodonmuutosten luonteen. Edellä mainittujen rakenteiden tutkiminen antaa meille mahdollisuuden tunnistaa muodonmuutosten luonteen.

Rakennuksen tarkastus - rakenteiden ulkoiset tarkastukset, tarvittavien mittausten tekeminen, näytteenotto vahvuuden määrittämiseksi ja muodonmuutosten sakeuttamisasteen määrittäminen tasoittamalla.

Vaihe III - rakennusten ja rakenteiden perustan ja maaperän tutkimus.

Säätiön tutkimukset tehdään rei'istä, joiden lukumäärä ja koko määräytyvät kohteen koon ja kokoonpanon, maaperän olosuhteiden ja tutkimuksen tavoitteiden mukaan.

Reiät asetetaan lähelle tutkittuja perustuksia. Jos rakennuksessa on kellari, yleensä kaivokset asetetaan rakennuksen sisälle maanviljelyjen määrän vähentämiseksi. Säätiöiden tarkastelun aikana he määrittelevät perustan muodon, muodon, mitat suunniteltaessa, pohjan syvyys; paljastaa aikaisemmin tehdyt silmäripset ja vahvikkeet, muurattomat virheet; määritä säätiön rungon voima. Pallon perustukset mittaavat paalujen poikkileikkauksen halkaisijan tai mitat, piki, paalujen lukumäärä 1 m: n kohdalla. Pituus.

Perustan materiaalin lujuus määritetään mekaanisilla ja ei-tuhoavilla menetelmillä.

Mekaaninen menetelmä perustusten ja kellari-seinien materiaalin lujuuden määrittämiseksi perustuu mittaukseen, joka on mitattava talteenotosta tai vasarasta rakenteen pinnalla jäljellä olevan jäljityksen luonteesta. Säätöaineen lujuus voidaan määrittää myös käyttämällä Fizdel-pallo-vasaraa ja Koshkarov-standardin vasaraa.

Edullisempia ovat rikkomattomat menetelmät perustusten lujuuden määrittämiseksi. Yleisimmin käytetty akustinen menetelmä, joka perustuu anturin ja vastaanottimen välisen akustisen signaalin ajan määrittämiseen testausmateriaalissa.

Tutkimuskaivoja on osoitettu kellarimojen maaperän geologiseen arviointiin. Laboratoriossa ja kenttäolosuhteissa nykyisten tilastandardien mukaisesti määritetään kaikki maaperän fysikaalis-mekaaniset ominaisuudet.

10.3. Tärkeimmät menetelmät perustusten ja perustusten vahvistamiseksi.

10.3.1. Pohjan maaperän vahvistamismenetelmät vähenevät pääasiassa niiden kantokyvyn lisäämiseksi keinotekoisella vahvistamisella: silikaat- taminen ja elektrolyysisoituminen maaperässä, lämpöpaistaminen, hiekkalaattojen asentaminen uusiin perustuksiin.

10.3.2. Rakennusten ja rakenteiden perusrakenteiden vahvistamisen tärkeimmät menetelmät ovat sementointi, betoni- ja teräsbetonielementtien lujuus, pohjojen vahvistaminen, pohjojen laajentaminen, ruskean injektiopillojen vahvistaminen ja prismamaiset paalut.

Pohjustuksen injektointi suoritetaan riittämättömällä muurauslujuudella. Tätä varten säätöruuvin ruuvi- tai lävistinreikien reikien läpimitta on 25 mm. ja laita metalliputket, joiden läpi ne injektoivat 1: 1 koostumuksen (sementti - vesi) sementiliuoksen 0,3 - 0,5 MPa: n paineessa.

Suositukset säätiön kunnostamiseksi

Asuinrakennusten ja muiden rakenteiden käytön aikana säätöön saattaa muodostua erilaisia ​​muodonmuutoksia. Tämä voidaan tunnistaa halkeamien esiintymisellä kellarissa, julkisivussa ja rakennuksen seinissä. Näiden merkkien ilmenemisen tapauksessa säätiö on välttämättä rekonstruoitu.

Talon toiminnan aikana säätöön saattaa muodostua erilaisia ​​muodonmuutoksia.

Milloin vanhan säätiön jälleenrakentamista ja vahvistamista tarvitaan?

Perustoiminnan vahvistaminen on riippuvainen sen tuhoutumisen syistä. jos syy on virheellinen, kaikki toiminnot voivat olla turhia.

Erilaisten rakenteiden ja rakennusten jälleenrakentamisen aikana perusteiden korjaaminen ja vahvistaminen on erittäin kiireellinen ongelma. Yksi perustuksen vahvistamisen tärkeimmistä tehtävistä on estää rakenteen saostuminen ja säröjen esiintyminen seinille. Nämä ongelmat voivat ilmetä rakennuksen väärästä toiminnasta maaperän liikkuvuuden ja muiden syiden takia, joista keskustellaan myöhemmin. Siitä, mikä aiheutti vikoja pohjaan, ja se riippuu tietyn vahvistusmenetelmän valinnasta.

Voimassa olevan perustan vahvistamiseen voi olla monia syitä. Joten, pohja voi alkaa sortua johtuen:

 • suorittamaan eri maalaitteiden talon lähellä: ne sijaitsevat lähellä, putket, tai sinä itse teet mitään työtä tontillesi;
 • substraattiin vaikuttavat värähtelyt; tässä tapauksessa syyt voivat myös olla hyvin erilaisia: hyvin tavallisista (esimerkiksi jos rakennus sijaitsee lähellä rautatietä) luonnonkatastrofeihin;
 • pohjaveden nousu;
 • lisääntynyt maaperän kosteus (syy voi olla tulvia, tulvia jne.);
 • peruskuorman laskelmissa olevat virheet;
 • tekijänoikeuksien loukkaukset;
 • suunnitteluvirheet;
 • merkittävä talonrakentaminen, offset-laakerin seinät;
 • jäädyttämällä savea.

Säätiön ennenaikainen rekonstruktio uhkaa, että vaikka kaikki tarvittavat korjaukset on saatu päätökseen, rakenteen tuhoutuminen jatkuu ja tehdyt ponnistelut ovat turhia.

Jos vanhan säätiön tuhoutumisen syy oli pohjaveden määrän kasvu, on ehdottoman tärkeää huolehtia vedenpoistosta tai kuivatuksesta. Jos et pysty määrittämään tarkasti, mikä aiheuttaa nykyisen perustuksen muodonmuutoksia, ota yhteyttä asiantuntijaan. Tietenkin tämä ei ole ilmainen palvelu, mutta tulevaisuudessa voit saada asiantuntevaa neuvontaa säätiön vahvistamisesta ja jälleenrakentamisesta.

Kun olet määrittänyt olemassa olevan säätiön tuhoutumisen syyt, voit siirtyä suoraan sen korjaamiseen ja vahvistamiseen. Tämä voidaan tehdä useilla eri tavoilla.

Perustamisen vahvistaminen: prosessin tärkeimmät suositukset ja piirteet

Perustoiminnan vahvistaminen on riippuvainen talon ja säätiön kunnosta. On helpompaa vahvistaa nauhalevyjä tai säätiöitä paaluilla.

Erityisen teknologian valinta nykyisen perustan vahvistamiseksi riippuu rakennelman yleisestä tilasta, sen mahdollisesta jälleenrakennuksesta, maan tilasta ja rakennuksen rakenteellisista piirteistä.

Aloita katsomalla talon pohjaa, jossa talo on, ja määrittele säätiön tyyppi, jos et tiedä sitä. Helpoin tapa vahvistaa perustan nauhan tai paalun tyyppiä. Jokainen rakennustyyppi vaatii tiettyä säätiön jälleenrakennusteknologiaa. Joten esimerkiksi puurakennuksen nykyisen kellarin vahvistamiseksi helpoin tapa on korottaa taloa ja täydentää peruskorjauksen. Mutta kivi- tai tiilitalo, tämä menetelmä ei toimi.

Säätiön vahvistaminen suoritetaan käyttämällä erilaisia ​​työkaluja ja tarvikkeita, kuten:

 • sledge hammer;
 • lapio;
 • rakennustaso;
 • porauslaitteet;
 • ankkuripultit;
 • betoniliuos;
 • varusteet;
 • hitsaus kone;
 • teräsvahvikkeet raudoitukseen;
 • pihdit;
 • Bulgaria;
 • lujittavat sauvat;
 • rulettirengas

Jos pohjassa on pieniä halkeamia, riittää vain korjata ne. Krakkauslaasti: 1 osa sementtiä ja 3 osaa hiekkaa.

Jos pohjassa on pieniä halkeamia, koko säätöraudoitus voidaan rajoittaa niiden liittämiseen. Tätä varten käytetään sementtilaastia, joka on valmistettu sementin yhdestä osasta ja 3 kertaa enemmän hiekkaa.

Jos talon nykyisen perustuksen luonnos on riittävän suuri, sinun on yritettävä tunnistaa ja poistaa syyt sen esiintymiseen. Niinpä, jos maaperän huuhtoutumisesta aiheutuvat pohjamuutokset aiheuttavat tekniikan, joka pumppaa sementtilaastia muodostuneisiin tyhjiöihin. Injektiokuopat porataan pohjaan ja niissä riittävän korkealla paineella ruiskutetaan liuoksia, jotka täyttävät muodostuneet, maitovärit ja kompaktit ontelot. Erityinen laasti ei ainoastaan ​​vahvista säätä, vaan toimii myös erinomaisena vedenpitävänä kerroksena.

Ei ole suositeltavaa tehdä töitä louhinnan ja betonityön välillä Tämä voi johtaa erittäin haitallisiin seurauksiin. Tällaista vahvistusta käytetään usein myös toisen kerroksen korirakenteen tapauksessa, jos olemassa olevan säätiön kantavuus on epävarmaa.

Massiivisten rakennusten nauhan perustusten rekonstruktio toteutetaan asentamalla lisää tylsistyneitä paaluja. Tätä varten tarvitaan vanhan kannen vieressä sijaitsevan rakennuksen reunaa pitkien kaivojen poraamiseksi halkaisijaltaan 10-30 cm ruutupiirroksessa noin 10 cm etäisyydeltä toisistaan. Tämän jälkeen kuopat on vahvistettava ja kaadettava betonilla. Tyhmät paalut tulee kiinnittää säätöön ankkureilla.

Kellarin peruskorjauksen klassinen menetelmä: askel askeleelta ohjeet

Perusosan perinteisen rekonstruointimenetelmän ydin on se, että reiät vedetään ulos pohjan kulmista, ja sitten niihin johdetaan vahvikekaasut ja kaikki kaadetaan betonilla.

Klassinen menetelmä on luotettavuus, tarkkuus ja johdonmukaisuus. Tätä tekniikkaa ei ole testattu kymmenen vuoden ajan. Sinun ei tarvitse ostaa mitään ylimääräistä. Erikoisvarusteita ja erikoistyökaluja ei myöskään vaadita. Siksi tämä vaihtoehto on myös erittäin taloudellinen, mikä ei voi vaan iloita, koska mikä tahansa talon kellarin korjaus on melko kallista.

Tämän menetelmän ydin on seuraava: talon ympärillä järjestetään uusi säätiö, joka luo luotettavan ja kestävän tuen olemassa olevalle säätiölle. Työ suoritetaan peräkkäin useassa vaiheessa. Tämän ansiosta voit yksinkertaistaa koko prosessia ja tehdä säätiön jälleenrakennuksen paremmalla laadulla.

Ensinnäkin säätiö on vahvistettava rakennuksen kulmista. Tätä varten kulmissa pitäisi kaivaa neliöreikiä. Dug-kaivokset osittain paljastavat nykyisen säätiön. Kuopan sivun leveyden tulisi olla vähintään 100 cm, ja syvyys tulisi olla 50 cm nykyisen alustan alapuolella.

Jokaisen pohjan korjaamiseksi on tärkeää määrittää tarkasti sen muodonmuutoksen syy. Jos et voi tehdä tätä, on parempi kutsua asiantuntija.

Seuraavassa vaiheessa tehdään vahvikekaasuja jokaisen rakennuksen kulmaan. Solun koko on 20x20x20 cm. Tällaisten solujen rakenne on riittävän vahva ja luotettava. Ota huomioon, että mitä suurempi solukoko on, sitä pienempi on kehyksen vahvuus ja siten koko rekonstruktio kokonaisuudessaan. Joten on parempi olla säästämättä säätiön korjausta.

Valmiiksi vahvistetut häkit lasketaan valmiiksi kaivoiksi. Sen jälkeen betonia kaadetaan. Betonin on oltava riittävän vahva. Työ olisi tehtävä niin pian kuin mahdollista, jotta vanhan kannan avoimet osat pysyisivät paljaina mahdollisimman vähän aikaa, koska tämä voi johtaa rakenteeseen vielä enemmän muodonmuutokseen.

Useimmissa tapauksissa näiden teosten perustaminen on melko tarpeeksi. Kuitenkin, jos et ole varma ja haluavat vakuuttaa itsesi lisäksi, aseta sitten vahvistushihna koko rakennuksen ympärysmitta. Samalla pitäkää yksi erittäin tärkeä sääntö. Talon ympärysmitat on jaettava osiin, joista kukin ei saa ylittää 2 m. Seuraava osa voidaan kaataa vasta sen jälkeen, kun edellinen on täysin jäätynyt. Sen saa työskennellä talon vastakkaisella puolella sijaitseviin alueisiin.

Raudoitusrauosten vahvistaminen ja jälleenrakentaminen

Kiilahihnan vahvistamisen yhteydessä on aloitettava korjaustyö sivulta, jossa rakennuksessa on tela.

Työskentely vahvistamaan nauha-säätiötä alkaa tasapainottaa pohjaveden toimintaa. Tällöin koko rakenteen perusalaa kasvatetaan. Jos rakennuksessa on rulla tiettyyn suuntaan, sinun on aloitettava sieltä.

Kaivanto ajaa talon seinää pitkin. Kaivannon syvyyden on oltava sellainen, että muodonmuutoksen perustan alinta pistettä on noin 1 m sen yläpuolella. Kaivannon leveys voi vastata vanhan pohjan leveyttä tai olla hieman leveämpi.

Vanha säätiö on valmisteltava uuden rakenteen telakointiin. Tätä varten aluksi tehdään reikiä vahvistamiseen. Uusi muottirakenne luodaan ja valmistetaan metallikehys. Valmiit kehykset kytkeytyvät vanhaan alustaan ​​asetettuun vahvikkeeseen.

Kun vanha säätö on yhdistetty uuteen, koko rakenne on kaadettava betonilla. Liuos tunkeutuu reikiin ja tarttuu asennettuihin vahvistuspalasiksi. Odota, että laasti saa voimaa.

Lisäksi nauhateos voidaan vahvistaa paaluilla, jotka kiinnitetään päärakenteeseen ankkuripulttien avulla.

Nyt sinun on haudata käsitelty alue ja voit siirtyä seuraavaan segmenttiin. Ei ole suositeltavaa suorittaa korjaustöitä välittömästi talon ympärillä.

Nauhapohjan lisäämistä varten paalut voidaan vahvistaa. Aluksi 150-200 cm: n syvyyksiä kaadetaan talon kehää pitkin. Näihin kuoppiin on asennettu vahvikekappaleita, joiden jälkeen ne täytetään betonilla. Asennetut paalut kiinnitetään rakenteeseen ankkuripultteilla. Yritä tehdä työ mahdollisimman nopeasti, välttäen pitkiä taukoja ja seisokkeja.

Ohjeet talon kasaan perustuksen vahvistamiseen

Pallosäätiön uudistaminen riippuu siitä, mitkä säätöosat ovat epämuodostuneita.

Talon paalusäätiön vahvistaminen on välttämätöntä riippuen siitä, mitkä elementit vaativat jälleenrakentamista ja vahvistamista. Nämä voivat olla kasaarteita, maata pinoiden ympärillä, grilli tai koko säätiö.

Rostverka vahvisti vahinkojen luonteen perusteella. Jos roskien ulkokerros vaurioituu korroosion vuoksi, on tarpeen käyttää juustomassaa, joka toteutetaan soveltamalla sementtiliuosta aikaisemmin puhdistetulla pinnalla riittävän suurella paineella. Voit puhdistaa sen teräsharjalla tai erikoisella hiekkapuhalluksella.

Tämä tekniikka pohjan vahvistamiseksi on useita ominaisuuksia. Ensinnäkin juoksuttaminen on suoritettava metalliristikkoon, jonka solut ovat kooltaan 5-10 cm. Verkko on valmistettu lanka, jonka läpimitta on 5 mm. Se on liitetty käyttäen neulontankoja ja ankkureita. Paineen on oltava alueella 0,4-0,6 MPa. Kerrosten määrä - 2-3. Kerroksen paksuus - 2-4 cm.

Suositukset peruslohkon vahvistamiseksi

Lohkoperustan vahvistaminen voidaan toteuttaa betonielementillä, mutta ensin sinun on tehtävä joitain valmistelutöitä.

Lohkoperustan vahvistaminen voidaan toteuttaa käyttämällä lusikka-betonia. Ensin sinun on tehtävä useita tärkeitä valmistelutöitä.

Ensinnäkin sinun tulee huolellisesti poistaa kaikki roskat, pölyt ja tuhoutuneet osat talon perustuksen asettamisesta. Jos on paljon vaurioita, se on tehtävä osissa. Suositeltavaa on tehdä pohjan vahvistaminen erillisissä, enintään 2 metrin pituisissa osissa.

Kun kaikki roskat poistetaan, voit korjata vahingoittuneet lohkot. Sinun ei tarvitse poistaa välittömästi paljon lohkoja, yritä tehdä kaikkea niin huolellisesti kuin mahdollista, jotta toimesi eivät aiheuta vielä suurempia vahinkoja.

Lohkot on kiinnitettävä liuoksella. Tämän jälkeen voit kaivaa kaivannon 1-2 m leveäksi ja korvata sitten tuhoutuneet ja muotoillut lohkot talon pohjan avatussa osassa.

Sen jälkeen on tarpeen tehdä niin monta pientä serifiota kuin mahdollista, mikä varmistaa betonin maksimaalisen kiinnittymisen. On mahdollista aloittaa työskentely kunkin uuden sivuston kanssa vasta sen jälkeen, kun ratkaisu, joka on täytetty edellisellä sivustolla, kovettuu täysin.

Lohkoperustan uudistaminen ja vahvistaminen sekä kaikki muut säätiöt vaativat aikaa, kärsivällisyyttä ja vaivaa. Hyvää työtä!

Korjaus ja vahvistaminen

Rakennuksen korotetun osan tarkastus voit määrittää sen todelliset mittasuhteet, arvioida laakerin ja sulkeutumisen rakenteet, määrittää todelliset aktiiviset kuormat, tunnistaa ulkoiset vauriot ja määrittää mahdollisuuksien mukaan syyt niiden esiintymiseen.

Rakennuksen maanalaisen osan tarkastus suorittaa määrittämään säätiön muoto, mitat ja materiaali, sen lujuusominaisuudet, syvyys, läsnäolo ja kunto vedenpitävyyteen sekä maaperän tyyppi alustassa. Tätä varten kaivetaan reikiä, joiden määrä riippuu rakennuksen fyysisestä kunnosta ja sen rakenteista.

Jos rakennuksen jälleenrakentamisen tai suurien korjausten aikana kuormitus säätöön ei kasva, riittää kaksi tai kolme reikää auki. Seinämien muodonmuutosten ja halkeamien läsnä ollessa kaivokset on suoritettava säätiön väitetyn vahingon kohteissa. Ne ovat repimättömiä 0,5 m alle säätiön pohjan. Kaivon kannalta kuopan muoto on suorakulmio, jonka suuri sivupituus on 1,5. 3 m pohjan alapuolella. Kellojen ja kellari-seinien lujuus määritetään tunnetuilla, rikkomattomilla menetelmillä, esimerkiksi akustisella, radiometrisellä, mekaanisella jne.

Rakennuksen luonnosta ohjataan instrumentaalisesti, ja halkeamien avaamista ohjaavat majakka, joka on asennettu rakennuksen seinämän halkeamiin (kuva 1). Majakat ovat sillan muodossa 250. 300 pitkä, 50. 70 leveä ja 15. 20 mm paksu. Paikka, jossa he järjestävät majakan, puhdistetaan kipsistä, maalista, vuorauksesta. Kullekin halkeilulle on asennettu kaksi majakkaa: yksi - suurimman paljastuksen sijasta, toinen - sen alussa. Jos 15-20 päivän sisällä ei ole halkeamia, voimme olettaa, että rakennuksen muodonmuutos on vakiintunut. Majakat ovat kipsiä, voi olla metallista tai lasista.

Viereisen alueen tutkimus auttaa selventämään vahinkojen syitä, kuten pintaveden virheellistä poistamista, vanhojen jokien läsnäoloa sängyn lähellä, haudatut ravut jne. (ks. alla oleva taulukko).

Perusrakenteiden uudelleenorganisointi voidaan toteuttaa kahdessa suunnassa:

 • tukien kantavuuden palauttaminen ja sen lisääminen;
 • korjaus ja vahvistaminen.

Joissakin tapauksissa nämä teokset voidaan suorittaa yhdessä.

Pohjan kantavuuden palauttaminen, sen kasvu on monimutkainen ja kallis prosessi, jonka ydin on säätiön maaperän tiheyden ja kantavuuden lisääminen. On olemassa useita tapoja ratkaista ongelma, kuten sementointi, bituminointi, silikonisointi jne.
Ennen korjauksen aloittamista ja säätiöiden vahvistamista syyt, jotka aiheuttavat sen epäyhtenäisen luonnoksen tai tuhoutumisen, olisi suljettava pois. Jos pohjan muodonmuutos aiheutti seinien ja lattioiden vastaavan muodonmuutoksen, työ suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • vahvistaminen (roikkuvat) enimmäismäärät;
 • seinien vahvistaminen paikkamaissa;
 • korjaus ja vahvistaminen;
 • seinän korjaus;
 • lattian korjaus

Perusrakenteiden korjaamiseen ja vahvistamiseen liittyvät pääteokset ovat:

 • perustusten ja säätiöiden vahvistaminen;
 • perustapohjan laajentaminen;
 • upotuksen syvyyden kasvu;
 • kokonaan tai osittain.

Ennen töiden aloittamista on ryhdyttävä toimenpiteisiin rakennuksen vakauden varmistamiseksi ja rakenteiden suojaamiseksi mahdollisilta muodonmuutoksilta, ts. suorita perustusten osittainen tai täydellinen purku.
Osittainen purku toteutetaan asentamalla tilapäiset puupylväät sekä puiset ja metalliset tukit.
Tilapäisten puupalkkien (kuva 2) asentamiseen kellarissa tai ensimmäisessä kerroksessa 1,5: n etäisyydellä. 2 m päässä seinäpino tukee tyynyt, he asettavat tukipalkki, joka on asennettu puinen telineeseen. Telineiden päälle pinota ylempi palkki, joka kiinnitetään telineillä niitteillä. Tämän jälkeen kiilat pyöritetään pystypintojen ja pohjatukitangon väliin, jolloin myös pylväät, mukaan lukien lattian kuorma, poistetaan osittain seinistä ja siirretään tilapäisiin tukiin. Lattiatukit on asennettava tiukasti päällekkäin. Runkonrakenteen vakauden lisäämiseksi suoristetaan telineitä.

Koko säätöjen purkaminen joka toteutetaan metalliseinien (randbalok) avulla, jotka on upotettu muurattuihin seiniin, sekä poikittaisiin metalli- tai teräsbetonipalkkeihin. Kilpailut (kuva 3, a) sijoitetaan kellarikerroksen yläpuolelle saumojen molemmille puolille betoni- ja hiekkalaastialustoon. Kantoja on lävistettävä putkiston vieressä tiilimuodon vieressä. Satunnaisen pallon väliaikainen kiinnittäminen rangaistukseen suoritetaan kiiloilla. Poikittaissuunnassa 1.5. 2 m: n palkit, joiden halkaisija on 20 mm. Tilapäisesti kiinteän palkin ja seinän välinen tila täytetään koostumuksen 1: 3 sementti-hiekkaliuoksella. Etupuolella olevan randbalkin liitokset on kytketty päällekkäin sähköhitsauksella. Tällöin kuorma siirretään säätiön viereisille alueille.

Seinän poikittaispalkkeihin ripustettiin seuraavasti (kuva 3, b). Seinän alaosassa kellarikerroksen yläreunan lähelle 2. 3 m lävistää reikien läpi, joihin poikittaiset palkit johdetaan. Jokaisen ristipalkin alla järjestää kaksi tukityynyä suljetussa alustassa. Kuorman siirto tukityynyihin tapahtuu pitkittäisten palkkien kautta kiilojen tai liittimien avulla. Jos seinämä ei ole tyydyttävä, se on esivahvistettu asentamalla razdbalki, joka sijaitsee rei'itettyjen reikien yläpuolella.

Tiilen ja roskien perustusten korjaus sisältää seuraavat teokset:

 • halkeamien liitoskappaleet;
 • yksittäisten osien siirtäminen;
 • grouting; pidikkeen laite teräsprofiilista, jonka jälkeen se päällystetään verkkoon;
 • kiinnittimien kiinnityslaite;
 • Korppujen korvaaminen butobetonnyn kanssa;
 • sokea alueen palauttaminen; korjaus tai vedeneristyslaite.

Korjaus betonista ja betonista on poistaa hiusten halkeamat, korjata tai palauttaa sokea alue ja vedeneristys.
Käytössä olevien matalien perustusten lujuuden ja jälleenrakennuksen menetelmät ovat hyvin erilaisia, ja ne voidaan luokitella riippuen niiden toteuttamisen rakentavista ja teknologisista menetelmistä (ks. Alla oleva taulukko).
Säätiöiden korjaus ja vahvistaminen on monimutkaista, aikaa vievää ja hyvin vastuullista. Niitä suorittavat erikoistuneet kaappausryhmät. Tartunnan pituus ei saa ylittää 2 metriä, jotta se ei vahingoittaisi säätiön viereisiä alueita eikä rakennuksen tai rakenteen yläpuolisia rakenteita. Teos on välttämättä toteutettava aiemmin kehitettyjen ja hyväksyttyjen prosessikarttojen mukaan osana tuotantohanketta työpiirustusten mukana.

Harkitse yksittäisiä korjausmenetelmiä ja perustusten vahvistamista kiinnittäen huomiota teknologian työn ominaisuuksiin.
Kun liität halkeamia muurauksessa ensinnäkin molemmat puolet altistavat perustuksen sen pohjaan. Murskatut ja kuoritut kivet poistetaan muurauksesta ja halkeamat tyhjennetään ja pestään. Poistuneet kivet korvataan uusilla, jotka on valittu kooltaan ja sijoitettu sementti-hiekkalaastiin. Halkeamat täytetään muovisella sementti-hiekkalaastuella 50. Sen jälkeen vedeneristys palautetaan ja täyttö suoritetaan kerroksen kerroksen tampingilla.

Perusrakennuksen yksittäisten osien välittämisen yhteydessä suoritetaan seuraava järjestys:

 • Ne tekevät täydellisen purkamisen kellarikerroksen siirrettyä osaa: kummankin puolen irtoaa säätösauvat (kaivokset); purkaa vanha muuraus ja suorita uusi, havainnoittamalla saumojen pukeutumista ja jättämällä rangaistuksen kommunikaatiolle muurien kanssa viereisillä alueilla.
 • Säätö tehdään uudelleen koukkuihin, joiden pituus on enintään 2 m projektin mukaisessa järjestyksessä. Samanaikaista työtä voidaan tehdä koukkujen kohdalla, jotka ovat vähintään 4,6 m etäisyydellä toisistaan. Ensinnäkin ne siirtävät osuuksia heikoimmalla muurauksella. Naapurimaiden talteenotosta syntyvä tekniikka tuottaa teknisen tauon 7. 10 päivää.

Lisätään perustan lujuutta sementointimenetelmällä molemmilla puolilla, 1 ja 1 metrin piki, jonka kaltevuus on 1,,2 m lohkareiden asettamista varten, avataan auki ruutupallokuviossa. Runkorakenteiden alapuolelle on katkaistava 1 m leveitä kaivantoja, jotka on porattu pohjan runkoon (yleensä muurausliitoksissa), injektioruiskut asennetaan niihin seuraavissa vaiheissa: 1. 2 m muurille lohkareista; 0.2. 0,25 m - kiviraakan muuraukseen. Sitten muovi-sementti ruiskutetaan paineessa 0,02. 0,03 ja 0,04. 0,05 MPa, vastaavasti, louhosten ja roskien kiven asettamiseen. Sementti-hiekkalaastin koostumus, vastaavasti, 1: 1. 1: 1,5 ja 1: 1. 1: 2.
Sementtilaastin ruiskutus suoritetaan, kunnes muuraus on täysin tyydytetty, ja sen mukana seuraa 15-25 prosentin paineen nousu. Kellarissa asennettujen kellariinjektoreiden läsnä ollessa. Injektoreiden nousu, liuoksen koostumus, sen virtausnopeus ja purkauspaineen suuruus otetaan projektin mukaan ja määritetään testipyörällä.

Kun teräsprofiilin häkissä oleva laite, jota seuraa ristikon rappaus, suoritetaan seuraavat työtyypit:

 • kiinni tarttumasta, juoksuhaarat repeytyvät kummankin puolen säätiöstä; pohja puhdistetaan lian ja pestään vedellä; tuottaa merkinnän ja laitteen ruuvien reikien läpi.
 • pohjaan pinnalla, joka on tasoitettu sementti-hiekkalaastin teräsprofiililla ja kytkentäpultilla. Sitten siirrytään etäisyydeltä 0,5. 1 m etäisyydelle toisistaan, poraa reikiä, joiden läpimitta on 37 mm syvyyteen perustuksen keskelle, injektoijia asennetaan niihin ja koostumuksen 1: 1 sementtiliete syötetään kunnes muuraus on täysin kyllästynyt. Liuoksen kulutus on ennalta määrätty 20,30% perustuksen muurauslaitteen korjatun osan tilavuudesta.
 • Teräsprofiili hitsataan askeleella 500 mm. 600 mm: n vahvistuspalkkeja Ø12 mm luokka A400. Hitsattu metalliverkko A240 Ø4 mm terästä, jonka silmäkoko on 100x100 mm, on kiinnitetty pohjan kiertämiseen ja rappaukseen sementtilaastilla, joka on 1: 3. Injektoreiden nousu, liuoksen virtausnopeus ja purkauspaine otetaan projektin mukaan ja niitä puhdistetaan koeputkimuksella.

Laite kiinnittyy tähystykseen, joka suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • paljas, puhdistettu lika ja pestävä vedellä kellarin yläreunasta;
 • Poraa halkaisijaltaan 22 mm: n reiät 1,2 askeleessa. 1,4 m;
 • Teräslevyt 75x75x3 asennetaan molemmille puolille ja kytketään toisiinsa Ø20 mm: n puristusruuveilla.
 • Tee pohjaseinän sementointi (samoin kuin edellä kuvatuissa menetelmissä) ja tee molemmilta puolilta betonia pitkin koko pituutta, joka korjataan luokan B7.5 betonilla. B10 teräsosien suojaamiseksi korroosiolta.

Perusrakenteiden jälleenrakentamisen aikana niiden kantavuuden lisäämiseksi suoritetaan seuraavat työtyypit:

 • pohja vahvistaminen;
 • pohjan emäksen laajentaminen;
 • lisää säätiön syvyyttä;
 • kokonaan tai osittain.
Säätiön vahvistaminen

Vahvistusta käytetään pääasiassa raunioiden, raunioiden ja tiilen perustuksiin. Lisäksi päämateriaalilla (roskakivellä, tiilellä) on riittävä vahvuus, mutta itse säätiö heikkenee laastin tuhoutumisen, halkeamien ja tyhjiöiden muodossa.
Perustusten vahvistaminen toteutetaan muurausementin sementoinnilla tai silikoinnilla, yksittäisten kivien (tiilien) muurausrakenteiden vahvistamisella ja vahvistettujen betonielementtien avulla.

Muurausementaatio Se on valmistettu pumppaamalla 1: 1 sementti-hiekkalaasti kantarakenteen kouruihin ruiskutusputkien kautta. 1: 2 paineessa 0,2. 1 MPa. Useimmissa tapauksissa muurausementin sementointi suoritetaan samanaikaisesti alustan sementoinnin kanssa.
Ruiskuvalmisteen valmistusta varten se avataan (tarvittaessa), porataan, asennetaan injektoreihin, liitetään ruiskutusyksikköön ja tarkistetaan asennetun järjestelmän toiminta. Injektoreita varten poratut reiät porataan tai rei'itetään rei'ittimillä ruutupiirroksen kuvioon 0,8: n etäisyydellä. 1,2 m toisistaan. Asenna sitten ruiskutusputket (teräsputket, joiden halkaisija on 50 mm) ja kiinnitä ne reikien runkoon sementti-hiekkalaastin avulla. Injektoreiden alue on 0,6. 1,2 m. Injektion sementti-hiekkalaastin kulutus riippuu perustusten fysikaalisen huononemisen asteesta ja muurausmateriaalin tiheydestä ja on noin 0,2. 0,4 raudoitetun kellarirakenteen määrästä.

at silicification Käyttöliuoksen injektio samoille injektoreille suoritetaan kahdessa vaiheessa: ensin nestemäinen lasi ja sitten kalsiumkloridi. Tekninen tauko niiden purkautumisen aikana ei saa ylittää 6 tuntia. Nestemäistä lasia ruiskutetaan, kunnes perustusten runko on täysin tyydytetty asteittaisella paineen nousulla 0,05-0,4 MPa. Kalsiumkloridia ruiskutetaan alkupaineessa 0,4 MPa asteittaisella kasvulla 0,5 MPa: aan.

Yksittäisten muurauskivien vahvistaminen suoritetaan hieman perustan fysikaalisen heikkenemisen vuoksi. Kivet, jotka löysästi kiinni kellariin, poistetaan; Pesä puhdistetaan lian ja vanhan laastin teräsrungolla, kostutetaan vedellä ja täytetään sementti-hiekkalaastilla. Kivet sijoitetaan takaisin pesiin sulattamalla ne laastiin peräkkäisinä vasaramassoina.

Vahvistettu betonilaite suorita niissä tapauksissa, joissa tietyissä säätöosissa perustason kerrosten muurauslujuus on pienempi kuin päällekkäisten kerrosten. Työt tehdään 2,5 m: n tartuntapituudella. Vahvistettu betonikiinnike voidaan järjestää yhdeltä puolelta tai kahdelta puolelta. Laitteen leikkeiden menetelmät voivat olla erilaisia. Harkitse joitain niistä.
at laitteen kaksipuolinen holkki (Kuva 4, a) säätöruumiin porrastetusti 1. 1,5 m poraa poikittaisten reikien läpi. Sitten molemmille puolille on asennettu vahvistustekniset solut, joiden solukoot ovat 100x100 - 150x150 mm. Rebar-ristikot on liitetty toisiinsa poratut reiät, joiden halkaisija on 12,20 mm. Asenna sitten muotti ja tee valetun betoniseoksen (yli 15 cm: n sedimenttikartio) konkreettista laatua B10 ja muuta. Betonisointi voidaan suorittaa kerros-kerta-annostelun menetelmällä. Leikkeen minimipaksuus - 150 mm.
at laitteen yksipuolinen holkki (Kuvio 4, b) poikittaiset lujitustangot on upotettu aikaisemmin porattuihin pesiin perustuksen runkoon sementti-hiekkalaastilla. Ja sitten vahvistetaan silmiä, jotka kiinnitetään niihin.
Joissakin tapauksissa raudoitettujen betonielementtien vahvistaminen suoritetaan yksittäisillä lujitustangoilla. Tätä varten pohjan koko pituudelta kaivetaan 1 m syvältä alapäältä. Suunnittelumerkinnässä kellarikappaleessa, jossa on 1,5 metrin askel, reikien läpi rei'itetään, niihin asennetaan I-palkki nro 18 ristipalkkeja sementti-hiekkalaastiin. 20. Ristipalkkeihin pituussuunnassa on hitsattuja kulmia 75, joiden pituus on 500. 700 mm tai I-palkki nro 18. Sitten syvennettäessä kaivannon pohjan runkoon, porrastetaan 80 askelta, porataan 120 cm Ø18 reikää. 20 mm syvä 150. 180 mm, johon yksittäisiä Ø18-tankoja ajetaan. 20 mm. Muotti on asennettu ja betoniseos asetetaan varovasti tiivistämällä. Tarvittavan lujuuden betoniryhmän jälkeen muotti puretaan ja sinusit täytetään pysyvällä tiivisteellä.

Samalla voimme kasvattaa säätiön ja säätiön laakerikapasiteettia injektiopaalut. Niiden käyttö antaa sinulle mahdollisuuden työskennellä vahvistamalla säätiötä kehittämättä kaivantoja ja häiritsemällä maaperän rakennetta alustalle.
Menetelmän ydin on ruskean ruiskutuksen (juurenmuotoisten) paalujen rakennuksen alla, mikä siirtää merkittävän osan kuormasta tiheämpille maakerroksille (kuva 5). Pilejä tehdään pystysuoraan tai kallistettuina pyörivien porauslaitteiden avulla, jotka mahdollistavat porausreikien halkaisijaltaan 80 - 250 mm paitsi perusmassalla myös kellarissa.

Ruskean injektiopillojen laite suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • poraus "johtaja" hyvin;
 • täyttämällä se muovisella sementti-hiekkalaastilla;
 • putkenjohtimen asentaminen ennen laastin alkamista;
 • tekninen tauko vaaditun lujuuden hankkimiseksi;
 • poraamalla työtaso muotitasolle mudan tai kotelon suojan alla;
 • täytetään kuoppa sementti-hiekkalaastilla porausytimen tai putki-injektorin läpi alhaalta ylöspäin, kunnes mudan täydellinen siirtyminen;
 • vahvistuskoteloiden poikkileikkaus;
 • puristustyynyt.

Vahvikourujen asentamisen yhteydessä liuoksen tason alentaminen kuopassa ei saisi ylittää 0,5 m. Pilarin puristamiseen asennetaan putken yläosaan asennetulla tampolla varustettu painamittari (tamponi) ja injektorin läpi ruiskutetaan sementti-hiekkalaasti. Kun liuoksen merkittävä kulutus on pohjan maaperän suodatuksen vuoksi, tehdään tekninen tauko 1 päivän ajan ja muovaus toistetaan.

Pohjan pohjan laajeneminen

Pohjan pohjan laajeneminen suorittamaan murheellisen muurauksen tai monoliittisen betonin ja raudoitettujen betonipohjien, palkkityyppisten juhlien juhlat sekä monoliittisten ja esivalmistettujen, vahvistettujen betonityynyjen avulla.
Laituri ruuhkan muurattu suoritettiin äärimmäisen harvoin työn korkea työvoimakkuus. Useimmin käytettyjä yksittäisiä ja kahdenvälisiä juhlia monoliittisesta betonista ja betonista. Juhlapyhän suunnittelu riippuu menetelmästä, jolla ne liittyvät olemassa olevaan perustukseen ja järjestelmiin kuorman siirtämiseksi rakenteelta lujittavalle perustukselle.
Yleisimpiä Juhlat, joissa kuorman siirtäminen rakenteesta toteutetaan tukipalkkien avulla (Kuvio 6). Tällöin reikien läpi rei'itetään seinään vaiheella 1,5. 2 m, jossa teräskanavan (I-palkki) tai teräsbetonipalkit asetetaan kohtisuoraan seinään. Pankkien kuormitus välitetään jakelupalkkeista kanavasta tai I-16: sta. 18, jotka sijaitsevat seinän viereen.

Teokset suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • purkaa sokea alue (tarvittaessa) ja kerroksen lattia;
 • järjestää viemärikaivoja, aidat;
 • tartunnan sisällä (pituus 1,5-2 m) avataan kaivanto yhdestä tai kummastakin laidasta;
 • puhdista kellarin sivupinnat;
 • järjestää pohja murskattua kiviä 50. 100 mm: n paksuiseksi puristamalla se maahan;
 • reikiä porataan pohjan runkoon (ruutupiirroksen kuvio 0,25, 0,35 m korkeudella 1,2, 1,5 m pohjan pituudella) ja niihin työntyvät 16 mm halkaisijaltaan olevat ankkuritangot;
 • aseta muotti ja betonilaiset jakelupalkkien pohjan merkkiin;
 • kun betoni on asettanut vaaditun lujuuden (vähintään 70% suunnittelun vahvuudesta), järjestä "ikkunat" seinään ja asenna ne tukipalkit;
 • Asenna jakopalkit ja heitä ne tukipalkkeihin.
 • juhla on betonoitu jakopalkkien korkeuteen ja aukot on kiinnitetty tukipalkkien "ikkunoihin". Se on myös mahdollista koteloitua tukipalkkeihin. Betoniluokka - vähintään B12,5.

Alustan tukemisen lisääntyminen voidaan toteuttaa käyttämällä esivalmistetut betoni- ja teräsköydet (Kuvio 7).

Teokset suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • repeytyvät pohjaiskan molemmin puolin 1,5: n takavarikointipituudella. 2,0 m;
 • reikien läpi porataan säätiön runkoon;
 • teräsbetoniseinä;
 • teräsköydet;
 • lieriöiden tai kiilojen avulla dekompressio suoritetaan niiden yläosassa;
 • aseta betoniseos nykyisen pohjan ja teräsbetonivalujen väliseen rakoon. Ebbin vapautumisen seurauksena ne kääntyvät pohjaan ympyrän ympärille alemman akselinsa ympärille ja lisäksi puristavat pohjamaata.

Tämän menetelmän haittoihin kuuluu huomattava määrä maanrakennustöitä ja suuria kustannuksia manuaalisesta työstä.

Kun pohjan pohja laajenee monoliittisia tai esivalmistettuja betonilaattoja (Kuvio 8) alhaalta 1,5: n tarttumispituudella. 2 m poista maaperä.
Vahvistettu betonilaatta asennetaan valmiiseen tasoitettuun pohjaan. Levyjen pinnan ja pohjan alapinnan välinen rako värjätään kovalla sementti-hiekkalaastilla 100 asteella.
Monoliittirakenteisen pehmustetun pehmustetun pehmustetun pehmustuksen valmistusprosessi on vähemmän työvoimavaltainen. Tätä tarkoitusta varten vahvistetut verkot asetetaan valmistettuun pohjaan, asennetaan muotti ja asetetaan betoniseos. Betonimassan tiivistyminen suoritetaan värähtelemällä. Betonisekoituksen luotettavan kosketuksen varmistamiseksi pohjaan betonisoituminen tuotetaan 100. 150 mm sen alapuolen merkin yläpuolella. Betoni luokka B12,5 ja enemmän.

Lisää perustuksen syvyyttä

Säätiön syventäminen suoritettiin käyttäen raunioina (tiili) muuraus, monoliittista betonia ja teräsbetonia.

tapa pohjaseinämä käyttäen runkorakenteita eroaa suuresta työpanosta ja sitä käytetään merkityksettömissä kuormituksissa. Tässä tapauksessa pohjat puretaan ensin ja seinien heikentyneiden osien läsnä ollessa asentaa randabalit. Sitten erillisissä korkkeissa, joiden pituus on 1,5. 2 m etukäteen suunnitellusta sekvenssistä repeytyvät kuopat suunnittelusyvyydelle väliaikaisesti kiinnittämällä seinät, purkamalla alapinnan heikentynyt osa (tarvittaessa) ja poistamalla maaperä, jolloin väliaikaiset kiinnittimet saadaan perustuksen alle. Uuden säätiön asettaminen suoritetaan saumojen liittämisellä, irrottamalla kiinnike alhaalta ylöspäin. Uuden muurauksen yläreunan ja vanhan perustuksen alareunan välinen rako on kalkilla puolikiinteä sementti-hiekkalaasti, joka on 1: 3.

Tehokkaampi on tapa perusta syventäminen monoliittisen betonin avulla (Kuvio 9). Kuten edellisessä tapauksessa, ne ensin purkavat säätiön ja sitten repeytyvät aukot 0,7: lla. 1 m pohjakerroksen alapuolella, reikien seinät kiinnitetään suojuksilla. Etuseinässä asenna kiinteä puun tai pyöreän puun runko. Kehyksen ylempi ristipalkki tulisi olla 30. 50 mm alapinnan alapuolella. Taimet työntyvät maahan rungon pohjan ja ylemmän poikkipalkin väliin; ne järjestävät kiilan, jonka suojaamiseksi kaivo on ripustettu suunnittelun syvyyteen. Sitten betoniseos asetetaan kaivoon ja tiivistetään jättäen 300. 400 mm: n raon pohjan pohjan ja betonin pinnan väliin. Sen jälkeen, kun vaaditun lujuuden omaava betonikierre muodostaa perustan uuden osan pohjan puristamisen käyttämällä olemassa olevan rakennuksen massaa. Tämän jälkeen rako betonoituu asettaen betoniseoksen 100 mm vanhan pohjan alapuolelle tiukan kosketuksen varmistamiseksi.

Jotta aikaa vievää työtä puretaan, säätiö mahdollistaa sen, että teknologia tekee työtä syventää ja laajentaa samanaikaisesti (Kuvio 10). Tarttumalla ne repivät kaivannon pohjan syvyyteen. Sitten järjestää kaivaa olemassa olevan säätöpohjan alla pitkin koko pituutta napaan puoleen leveydeltään. Horisontaaliset poikittaiset lujitustangot, joiden halkaisija on 14,8 mm, ajetaan tunnelin sivuseinään. Alareunan rivi asennetaan 200 mm: n korkeudella 100 mm: n etäisyydellä kaivannon pohjasta, ja yläraja asennetaan samalla pinnalla 50: llä. 70 mm nykyisen pohjan pohjan alapuolella. Profiilitangot, joiden halkaisija on 200 mm, on hitsattu poikittaisakseleihin. Kaivoon asennetaan suojakansi pohjan pohjan tasolla ja 200 mm: n etäisyydeltä sen sivupinnasta. Sitten betoniseos asetetaan ja puristetaan, pystysuora vahvistusverkko asennetaan (kennon koko 200x200 mm, pystysuuntaisten sauvojen halkaisija on 14. 18 mm, vaakasuora - 6 mm). Vahvistinverkko on upotettu 200 mm: iin 250 mm: iin vastavalmistetussa betonimassakerroksessa, toinen muotti on asennettuna, betoniseos asetetaan ja tiivistetään. Kun tarvittava lujuus on tehty betonilla, muotti on purettu, vedenpitävä ja täytteen täyttö suoritetaan. Vastaavasti työ tehdään vastakkaisella puolella (poislukien vaakasuuntaisten poikittaisten sauvien asennus).

Säätiön täydellinen tai osittainen korvaaminen

Kun perustuksia korvataan kokonaan tai osittain, aukot ylittävät sillat vahvistetaan ja tarvittaessa seinät. Tällöin kaivannot irtoavat ja heikentyneet osastot irroitetaan puristimilla, joiden pituus on 1. 2 m. Purkaminen aloitetaan ylemmistä riveistä samalla, kun päällekkäiset seinäosat sammuvat samanaikaisesti. Samanaikaisesti rangaistukset ja vartalot jätetään jälkikäteen uuden pukeutumisen päälle vanhalla.
Perusta uudelle säätöosalle pakataan puristamalla maaperän kerros 50. syvyyteen 100 mm. Uusi saumaus suoritetaan saumojen kastikkeella, jolloin suoritetaan myös pukeutuminen nykyisen (ei kokoonpantu) perustuksen ja uuden istutuksen viereisten osien kanssa.
Pohja- ja seinän välinen vaakasuora vedeneristys suoritetaan pinnalla, joka tasoitetaan sementti-hiekkalaastilla. Uuden pohjan yläreunan ja seinämän alapinnan välinen rako var- mistetaan huolellisesti puolikuivalla sementti-hiekkalaastilla (mieluiten itse laajenevilla sementillä).

Säätiön korvaaminen aloittaa heikoimmilla alueilla ja mahdollisuuksien mukaan seinien niissä osissa, joissa ei ole aukkoja. Tartunnan jakautuminen tarttujiin tapahtuu siten, että tarttujien välillä, joissa työtä tehdään samanaikaisesti, on vähintään kaksi tarttujaa, joille työ ei ole vielä alkanut tai on jo saatu valmiiksi, ja muuraus (tai betoni) on saavuttanut vaaditun rakenteen.

Tunnettu menetelmä vahvistaminen olemassa olevien perustusten pohjalla betonikuorilla (Kuvio 11). Tässä tapauksessa säätiöllä voi olla mitat ja kokoonpano suunnitelmassa. Lisäksi se poistaa työn purkamisen tarpeen. Luukun sisäpuolen ulottuvuuksien on ylitettävä säätimen pohjan mitat 15,20 cm: n etäisyydellä. Kaivon osalta se voi olla ympyrä tai suorakulmio, jossa on pyöristetyt kulmat. Se on valmistettu monoliittisesta tai esivalmistetusta betonista maan pinnalla tai kaivoksessa, jonka pohjan on oltava 20. 30 cm kellarin pohjan yläpuolella.
Kaivoa lasketaan kaivauksena sen seinien ulkokehän varrella, kun taas pohja nykyisen perustan alle jää häiriöttömäksi ja on häkissä. Kaivon sisällä olevan maakerroksen riittävän vakauden takaamiseksi maaperä on kehitettävä vain kuivassa tilassa, tarvittaessa vesimäärällä. Kun kaivo on upotettu, kaivanto on täynnä maata tai hiekkaa, jossa on perusteellinen kerros kerroksen tiivistys.

Erityisen vaikeissa tapauksissa, joissa vahvistetaan perusteet, kun kuorma on siirrettävä syvälle maaperälle, erityisesti pohjaveden korkean tason ollessa läsnä, sovelletaan viistetyt paalut. On olemassa kaksi tapaa vahvistaa perusta:

 • kuorman siirtäminen säältä tukijalosteille
 • kuorman siirtäminen asettamalla pilareita peruspohjan alle.

Kaukopilareita käytetään korkeissa pohjavesissä, ja säätöpohjan alapuolella toimitetut paalut - matalalla. Pallojen välisen etäisyyden tulisi olla vähintään kolme halkaisijaltaan.
Nykyisten säätöpöytien päät on yhdistetty käyttämällä grillauskohtia, jotka on valmistettu teräsbetonivyönä (nauhateille) tai teräsbetonipidikkeille (pilarivaiheille). Kuorman siirtämiseksi vahvemmasta pohjasta paikkoihin käytetään metalli- tai teräsbetonipalkkeja, jotka kulkevat säätöruudun läpi. Pallojen pituus määräytyy maaperän ominaisuuksien, pinoiden poikkileikkauksen ja kuormien perusteella.

Tukijalat suoritetaan painettujen paalujen muodossa tai sisennysmenetelmänä. Tällä vahvistusmenetelmällä on välttämätöntä varmistaa nykyisen perustuksen luotettavat liitännät paaluilla. Tätä varten perustuksessa tai seinässä on pituussuuntainen randbalki. Lisäksi voidaan käyttää poikittaisia ​​palkkeja, jotka johtavat valmiiksi lävistettyihin reikiin. Palkit on liitetty toisiinsa ja kauko paaluilla käyttäen monoliittista raudoitettua betonilohkoa (kuva 12).

Pallot tuodaan pohjan pohjan alle, suoritetaan yleensä komposiitti ja upotetaan sisennyksen tapaan (kuvio 13). Metalliputket 237x8 1 m pitkät on järjestetty pareittain - pohjan molemmille puolille. Käytetään paalutusliittimiä, jotka levytään lujitetuille betonipalkkeille, jotka on valmistettu samanaikaisesti kiinteän, vahvistetun betonihihnan kanssa, jotka on liitetty rakentavasti paalujen kanssa. Vahvistettu betonivyö on järjestetty pohjakerroksen tasolle ennen murskauspillojen työn aloittamista. Pylväsmurskaus suoritetaan samanaikaisesti perustuksen kahdesta sivusta koko rakennuksen ympärysalueen läpi hitsaamalla osia. Nostimen ripustusta ja yhtenäistä voimajakaumaa käytetään inventaarisen metallisen työntöpalkin, joka on kiinteästi kiinnitetty rakennuksen seinämään (sen molemmille puolille) kolmelle vierekkäiselle vahvistetulle betonipalkille. Kun viimeinen osio on asennettu, nosturi ja varastosäde puretaan, vahvistetut häkit on asennettu ja paalun suojus on asennettu. Putkimaisen paalun ontelo täytetään betonisekoituksella (betoni luokka B15) ja paalupää on betonoitu. Betonirakenne toimitetaan teräsbetonipalkkien reikien läpi.

Kun valitset keinon vahvistaa perusta, on yleensä harkittava useita vaihtoehtoja. Lopullinen valinta perustuu teknisten ja taloudellisten indikaattoreiden vertailuun.