Kuinka vahvistaa kellarissa

Meillä on vanha tiilitalo vuorattu tiili, on kellari, juuri kaivettu, se oli ripoteltu, miten parhaiten vahvistaa sitä? Peittää tiili (tiilen lattialla) tai peittää se verkolla kaniin ja heittää se sementtilaastiin? Kellari on pieni 1,2 m 1,5 m. Yläosa on peitetty lautasella, ripoteltu niin, että säätiö on näkyvissä.

Natalya Konstantinovna, Taganrog.

Hei, Natalia Taganrogista! (En nimeä tällaista nuorta naista keskimmäisellä nimellä!)

Sinä itse kutsuttiin kaksi vaihtoehtoa kellarin seinien vahvistamiseksi. Se on mitä useimmiten tällaisissa tilanteissa. Mutta jos teet vain seinäpinnoitteen, jossa on verkko, jossa on verkko, niin kun sekoittat sen päälle, jossa on sementtilaasti, niin tämä koko rakenne voi kaatua. Siksi on tehtävä muotti. Ja mikä on parempaa ja pahempaa, on kiistanalainen asia.

Mutta tässä ja muissa tapauksissa ennen kaikkea sinun pitäisi olla huolissaan tulevien seinien pohjasta. Voit tehdä tämän kohdistamalla seinän alle sijaitsevan paikan kaavalla horisonttitasolla. Sitten he tekevät pienen kaivannon noin 15 senttimetrin syvyyteen, hiekka kaadetaan siihen. Sitten kaadetaan betoni (sementti-hiekka-murskattu kivi) brändi M100 riittää.

Betonikierros 8-10 kerros riittää. Sen tulisi olla vahvistettu vähintään muurausverkolla tai parin vahvistuspalkkeilla, joiden leveys vastaa tulevan seinämän paksuutta.

Ja sitten, tai puoli-tiilen puolelle (samaan aikaan muurausverkko asetetaan kolmen tai neljän rivin läpi, se ei salli seinien taipua kellarikerrokseen jostain mistä tahansa). Tai kaadetaan betoniseiniä noin samasta betonista, jota käytetään seinien pohjalla. Mutta tämä ja vahvistaminen on myös pakollista, mukaan lukien verkkoketjun linkki oman vaihtoehdon mukaan, sekä muottien valmistus. Mikä on jonkin verran kalliimpaa ja aikaa vieviä verrattuna tiilimuuraukseen.

Kaikki. Valinta on sinun.

Muut kysymykset kellareissa ja osa-alueilla:

Vahvistettu kellari seinät

Ilkeä asumisongelma ja vapaan asumistilan puute olivat aina akuutteja ja merkityksellisiä. Kuitenkin kellari käytettiin yksinomaan vanhoiden varastorakennusten tai talvella varastointiin suolakurkkua ja säilöntää varten. Toinen asia on nyt. Kellareita muunnetaan toimistoihin, viihtyisiksi kahviloiksi ja saunoiksi. Niissä on viinikellarit ja autotallit.

Ennen kuin aloittaisit tällaisen "vallankumouksellisen" peruskorjauksen kellariin, sinun on kuitenkin huolehdittava rakenteiden turvallisuudesta ja kiinnitettävä erityistä huomiota seinien vahvistamiseen. Loppujen lopuksi heillä kellarissa on monia toimintoja: tukevat yläkerrokset ja suojaavat kosteutta ja kylmää sekä estävät maaperän siirtymisen perustalle.

Siksi asiantuntijat neuvoo olemaan odottamaan "ukkosen tappaa", vaikka sinusta tuntuu, että kellarisi on vahvempi kuin missään muualla, mutta sen seinämille ei ole lisävahvistusta.

Luotettavin tapa on vahvistaa rakenteita vahvistamisen avulla.

Kellariseinien vahvistaminen vahvikkeella

Tämä menetelmä on metallirakennuksen käyttö seinämateriaalin komponenttina sen lujuuden lisäämiseksi. Samanaikaisesti rakenteen elinikää kasvaa ja sen suorituskyky paranee.

Kun vahvistusta lisätään, tavallinen betoni tulee betonirakenteeksi eli kestävämmäksi ja luotettavammaksi, jota käytetään ensisijaisesti tukirakenteiden rakentamisessa.

Jos se mahdollistaa perinteisten betonin säilyttää tarvittavat tekniset ominaisuudet rakennuksen vaativat paljon materiaalia. Ja erittäin paksujen seinien rakentaminen on kallis ja tehoton prosessi.

Vahvistuksen etuja kellarin seinien vahvistamiseksi:

 • betonikerroksen vahvistaminen ilman suurempaa materiaalin paksuuden kasvua;
 • lisäävät kestävyyttä korkeaan mekaaniseen rasitukseen betonirakenteessa;
 • merkittävästi lisääntynyt muuraus tiili tai seinät, jotka on rakennettu hiilihapattujen betonilohkojen rakenteesta. Tällöin vahvistuselementit pinotaan tietyn määrän rivejä hihnoilla, eikä se kulje pystysuoraan koko seinän läpi.

Kuinka sopivat liittimet

Kun asennat vahvistusta monoliittisiin betoniseiniin, on ehdottomasti noudatettava kaikkia teknisen prosessin kaikkia vaatimuksia, jotta vältetään verkon tuhoutuminen käytön aikana.

Vahvistus ja kaikki sen elementit eivät saa koskettaa muottia, vaan ne on sijoitettava jonkin matkan päähän siitä. Lujittavan verkon soluissa on oltava tietty koko. Kellariseinien optimaalinen leveys on 25 - 35 cm.

Rakenteen luotettavuuden ja kestävyyden vuoksi, joka saadaan tällaisten seinien vahvistamisen jälkeen, solujen koko suositellaan pienenevän, mutta ottaen huomioon lattian kuormituksen. Kuitenkin alle 5 cm ei kannata tehdä. Tämä voi johtaa sementtilaastin tunkeutumisominaisuuksien menetykseen, ja kun pinta betonoidaan, muodostuu aukkoja, jotka heikentävät merkittävästi seinän lujuutta.

Lisäksi on aikaansaatu lujitemuovaus korroosiota vastaan. Tätä varten kaadetaan betoniin erityisiä koostumuksia. Vahvistus tulisi erottaa seinämän pinnasta betonilla, jonka kerrospaksuus on vähintään 20 cm.

Lisäksi on välttämätöntä antaa lujitustangot pystyasennossa muottipesässä ilman poikkeamia, muuten maaperän paine voi johtaa peruuttamattomiin prosesseihin. Vain pienet poikkeamat sallitaan - muutamassa millimetrissä, mutta on parempi tehdä ilman sitä. On parempi seurata vahvistusverkon asentamista laserilla tai normaalilla rakennustasolla.

Liitosten asennuksen lopussa tarkastetaan koko rakenteen asennuksen oikeellisuus sen noudattamiseksi.

Kellarin seinien vahvistaminen juoksuttamalla

Tässä menetelmässä betoniseosta levitetään kerroksittain työpintaan paineilman paineen alaisena. Kellarin seinien vahvistamiseksi voit asentaa lujittavan verkon ja peittää sen betonista ylhäältä.

Ennen työn aloittamista on noudatettava useita ehtoja:

• kellarinseinien pinnan ei pitäisi olla märkä ja likainen;

• Etäisyys kellarin seinistä maan pinnalle, jossa asennuskone on mahdollista asentaa, saa olla enintään 40 m.

On huomattava, että kellarikerroksen seinämien lujittaminen on menetelmä, joka on yhtä tehokas kuin kallis, ja siksi sitä ei useinkaan käytetä. Sekä muiden, eksoottisempien tapojen käyttö - käyttäen metallia tai hiilikuitua.

Vahvistettu kellari seinät

Khabarovsk, Okruzhnaya St., 10A

8 924 222 0302

8 924 222 4224

Valitse kaupunki +

Basement laite

Kellari on eräänlainen syvä säätiö. Pohjakerroksessa katsotaan lattia, jonka lattiataso on alle puolet maan korkeuden korkeudesta. Kellarin korkeuden oletetaan olevan 1,9. 2,2 m riittää varastointitilojen sijoittamiseen tai lämmöntuotantolaitteiden asentamiseen. Jos kellarissa on tarkoitus järjestää kuntosali tai pelihuone, sen korkeus on säädetty ainakin olohuoneissa.

Kellarissa on kätevää säilyttää ruokaa, tehdä aihioita. Tämä johtuu maaperän ominaisuudesta, joka säilyttää melkein vakion lämpötilan. 1,5 syvyydessä. 2 metrin päässä maan pinnasta se pysyy tasolla 5 ° С - talvella ja 10 ° С - kesällä.

Kellari (puoli-kellari) lattia haudataan maahan enintään puolet lattian korkeudesta. Melko usein, kellari on järjestetty rakentamisen aikana monimutkainen helpotus. Kellarin korkeus vastaa tilojen korkeutta.

Läsnäolo kellarissa - halu tahansa kehittäjä. Tämä on ymmärrettävää. Lisääntynyt käyttökelpoinen tila kasvattamatta talon kokoa. Asuntojen kustannustaso, jos aiot myydä sen, nousee myös.

On muistettava, että kellarikerroksen kustannukset ovat lähes 1,5 - 2 kertaa korkeammat kuin pohjakerroksen, jos tarvitset luotettavaa vedenpitävyyttä pohjavedestä.

Kuitenkin, kun talo sijaitsee kuivalla maaperällä, kellarin tai kellarin läsnäolo on perusteltua ja toivottavaa, koska sen kustannukset ovat 2-4 kertaa pienemmät kuin ne, joita tarvitaan tavallisen kerroksen luomiseksi samalla käyttökelpoisella alueella.

Varoitus!

Jos aiot käyttää pääkaasua polttoaineena ruoanlaittoon tai lämmitykseen, mutta tuodaan nesteytettyä kaasua (propaania), on parempi kieltää kellarista tai pohjakerroksesta. Tämä kaasu on raskaampaa kuin ilma. Vahingossa tapahtuva vuoto voi kerääntyä talon alemman ilmanvaihdon aikana ja aiheuttaa räjähdyksen (kuva 1).

Kellarin rakenteellinen suorituskyky ja sen pohja määräytyvät pohjaveden, maaperän kallistumisen asteen, päällekkäisyyden tyypin ja kellarin vesitiivistyksen toteutussuunnitelman perusteella.

Talon alapuolisen säätölaitteen asennosta kellari suoritetaan kahden kaavion mukaisesti: tukialusta laattaan (kuva 2, a) ja nauhan kannattimella (kuva 2, b). Jokaisella on oma sovellettavuus ja hinta.

Talon rakentaminen kellarikerrokseen, jossa on korkea pohjavesi, pitäisi olla liesi. Levyn vahvistaminen ja sen betonisointi vaativat runsaasti rahaa, mutta on huomattavasti helpompaa varmistaa laattayhteyden tiiviys kellari-seinämiin. Laattojen paksuus (15-25 cm) riippuu talon mitatuista ja kellarin sisäisten sähköisten seinien sijainnista. Vahvistuslevy on jäykkä avaruuskehys, joka levitetään koko sen alueelle. Venttiilin läpimitta - 12. 15 mm.

Korkealla pohjavedellä niille, jotka haluavat rakentaa talon kellarissa, voit käyttää tunnettua tekniikkaa. Kuurin syvyys kellarikerroksessa tehdään pieneksi pohjaveden tasolle. Kellarin rakentamisen jälkeen kaivettu maa kaadetaan tulevan talon ympärille, joka on jonkin verran korkealla. Talon visuaalinen kuva on edullisempi, ja pohjavesi ei häiritse paljon.

Jos pohjaveden taso on alhainen ja tukikohdan eheyden varmistaminen kehittäjälle ei ole sen arvoista, kellari seinät voidaan tukea nauhalla. Tämän mallin mukaan kellarikerros ei ole teho. Nauhalla pohja ja seinät se ei liity. Nauhan paksuus - 20. 30 cm, leveys - enemmän kuin seinämän paksuus 4. 5 cm.

Kellariseinien paksuus määräytyy itse rakennusma- teriaalin, maaperän kallistumisen, pohjan maan syvyyden, seinien pituuden ja lattioiden tyypin mukaan (kuva 3). Jos seinät on haudattu yli 1 m: n nukkaamattomaan maaperään, niiden paksuus määritetään ottaen huomioon maaperän sivuttaispaine (taulukko 1).

Taulukko 1. Kellariseinien vähimmäispaksuus ei-kallisilla mailla

Basement Wall Materiaali

Kellarin syvyys lattiasta sokea alueelle (m)

Kellarin seinien paksuus niiden pituudella (cm)

jopa 2 m

2 -Ma

3 -4m

10

15

15

20

20

25

20

25

25

30

30

40

25

30

30

40

40

50

30

35

35

40

40

50

25

38

38

51

51

64

40

50

50

60

60

70

Tällaisilla seinien paksuuksilla ei-puisilla kellarikerroksilla kellarissa ei tarvitse olla betonia.

Kellarin keittimen päättäjän päätehtävä on sulkea kosteutensa maasta tai tulvivedestä. Kapillaarikosteus ei saisi aiheuttaa huoneen kosteuden kasvua eikä itse talonrakenteen kosteutta.

Kellarin tiivistämiseen käytetään kolmea tiivistyskerroksen sijaintia:

 • ulkoinen vastapaine;
 • sisäinen vastapaine;
 • vedenpitävä suoja kapillaarista kosteutta vastaan.

Ulkoisen paineenrajoitusvesisuojauksen yhteydessä on otettava huomioon, että sen yläreunan on oltava vähintään 0,5 metrin odotettua pohjaveden pinnasta (kuvio 4, a). Vedeneristyskerroksen paine lähetetään lattian ja seinien teho-elementteihin, mikä tekee siitä edullisemman.

Vedeneristys vaakasuora osa levitetään tasoitetulle ja tasaiselle betonivalmistukselle kellarin pohjan laitteeseen. Tämä 4,5 cm: n tasoituspaksuus on hiekan ja sementin 6: 1 seosta, joka on toivottavaa verkon vahvistamiseksi. Levyn valmistetulle pinnalle levitetään alukerros, ja siihen lisätään bitumimastista. Tämän jälkeen ruberoidiverkot asetetaan vähintään 10 cm: n päällekkäisyyksien avulla. Katemateriaalin tulee työntyä 15 cm: n korkeudelta kellariseinien yläpuolelle. Märän maaperän osalta eristys tehdään kahdesta kerroksesta katemateriaalista tai käytetään kateaineita. Eristyksen suojaamiseksi vaurioilta, sen ulkopinta peitetään sementtilaastikerroksella. Jos tolia käytetään rullattavaan materiaaliin, betoniin lisätään tervaa.

Seinämiin on kiinnitetty vaakasuorat vedeneristysosat, jotka on suojattu ulkopuolelta asettamalla puoli-tiiliä, betonilaatuja tai ruiskutettua betonia. Vedenpitävyyden vaaka- ja pystysuuntaisten osien päällekkäisyys suoritetaan vaakasuoralla vedeneristämällä taivuttamalla vähintään 15 cm. Pystysuora vedeneristys nostetaan vähintään 15 cm maanpinnan yläpuolelle.

Jos pohjavesi sijaitsee kellarikerroksen alapuolella ja maaperä on hieman kostea, riittää rajoittamaan pinnoitteen vedeneristys kuumalla bitumimastilla kuumentamalla kahdessa kerroksessa aina 2 mm paksuuteen asti. Ennen mastiseinän levittämistä tulee päällystää pohjamaalilla.

Kellarin ja maan seinien välinen tila on täynnä paksua savea, jossa järjestetään savi linna.

Sisäpuolinen vastapainevesisuojaus järjestetään pääsääntöisesti jo olemassa oleville rakennuksille tai kun tehdään korjaustöitä, jotka liittyvät kanttien sulkemisrakenteiden vuotojen poistoon (kuva 4, b). Koska sisäisen kourun seinämien tiettyihin osiin kohdistuva paine voi olla merkittävä, sen käsityksessä tarvitaan rakentavaa vahvistamista.

Kellarin vedenpitävyys kapillaarisesta kosteudesta ei vaadi laadukasta työtä, kuten vaadittiin valmistettaessa paineenrajoitusvettä. Tämä vedeneristys ei tietenkään ole sopiva suojaamaan painevettä vastaan ​​(kuvio 4, c).

Kipsilevyyn kohdistuvaa sisäistä vastapainevesitiivistystä on sovellettu melko hiljattain kipsiratkaisujen ansiosta, joilla on korkea tarttuvuus ja nopea asennus. Alle 2-3 metrin paineissa, jotka ovat tyypillisiä asuinrakennusten kellareille, tällaisten vedenpitävien kipsiseosten ja mastisten aineiden käyttö mahdollistaa sisäisen vedenpitävyyden luomisen ilman kantta luomalla veden kuormitusta kipsilevyyn (kuva 4, d). Yleensä tämä vaihtoehto vedenpitävyyteen käytetään korjaustöissä nykyisen lisäyksen lisäksi.

Jos tiivistyskerros ei kestänyt ja vuotanut, niin tämän epäedullisuuden poistaminen, vaikka täyttämällä kellari maaperällä, ei johda minkäänlaiseen hyvään, koska kosteudelta on erittäin vaikea päästä eroon suljetusta kellarista. Tällöin aliverkkoon kohdistuva kosteus on väistämätöntä, vaikka pohjavesi menee hyvin alas. Totta, voimme toivoa nykyaikaisia ​​vedenpitäviä pinnoitteita, kittiä. Mutta jos lattiat on jo asetettu kellariin, viimeistelytyöt tehdään, silloin ei ole helppoa korjata tällaisia ​​vuotoja.

Monet rakennuttajat, jotka juuri aloittavat rakentamisen polunsa, eivät ota huomioon pohjaveden hydrostaattista paineita. Tämä voi johtaa kellareiden ja kellareiden nousuun, autotallien tarkastuskäynteihin ja jätevesipesäkkeisiin, täyttämättömät altaat. Kaikki edellä mainitut ovat melko usein ilmiöitä, jos pohjaveden tai tulvaveden määrä on korkea ja rakenteen paino on pieni.

Joki-laivaston käytännöstä

Pitkään, kelluvia laskeutumisasteita käytettiin laitumina jokia ja järviä - laituria, alempi, jonka pääosa on sinetöity betoniteräs. Sen päälle on rakennettu laiturin kevyt kaksikerroksinen puurakenne.

Näin taloon kellari tai kellari olisi esitettävä niille, jotka voivat nostaa pohjaveden tai tulvaveden korkeutta lattiatasonsa yläpuolelle.

Kellarin tiiviys varmistetaan talon seinien ja laattojen vedenkestävyydellä, johon se on pystytetty.

Yksittäisen kehittäjän käytännöstä

Riittävän korkealla tulvaveden tasolla kehittäjä päätti tehdä kellarista. Talo on pieni, 6x8 m, voit kokeilla. Kaikki tehtiin melkein tieteen mukaan.

Heidät kaivoi 1,8 m: n syvyyteen, teki karkean hiekkakerroksen, teki vedenpitävyyden ja heittää siihen 10 cm: n paksua betonipohjaa, joka on vahvistettu verkolla (tätä ohutta teräsbetonia ei voi kutsua). Sen jälkeen kehittäjä laittoi kolme riviä FBS-pohja-aitojen ympärille ja estää pohjan tankoilla.

Kevät on tullut. Vartija. Kellarin lattia nostettiin voimakkaasti, vesi virusti muodostuneiden halkeamien läpi (kuva 5).

Mitä tapahtui?

Alhaalta lattialle vaikuttava hydrostaattinen paine osoittautui ylikriittiseksi. Kun pohjakerroksen yläpuolella olevassa maatasossa oleva vesitaso on 1 m lattian yksikköä kohden, paine on 1 tonni. Toisin sanoen 48 metrin säteilyvoima vaikuttaa 48 m 2: n alapuolella. Tämä on erittäin raskaan säiliön tai koko auton paino. Ohut kerros ei kestänyt sitä.

Miten se tehdään. Lattialevyn paksuus on vähintään 20 cm ja sen vahvistus on suoritettava oikein. Kellarikerroksen huomattava vahvistaminen voitaisiin aikaansaada pystyttämällä yksi poikittainen seinä.

Meli katsoi tällaista säätiötä, on selvää, että seinämä on liian lähellä lautasen reunaa, johon se lepää. Kehittäjämme asetti pohjalevyt betonilattian lähelle. Ilmeisesti hän päätti säästää maanrakennustöiden ja betonisoitumien määrää. Tämän solmun tämän rakenteen avulla kellarikerroksessa alkaa välittömästi kuormata taivutusmomentti maanpinnasta välittömästi reunasta (kuva 6a).

Suuret taivutuskuormat ovat huomattavia muodonmuutoksia ja tuhoisat jännitykset kellarissa. Maaperän heikkoa tiivistymistä laattojen alla tämä ilmenee suuremmassa määrin.

Vaihtoehdossa, kun lattialaatta ulottuu seinän ääriviivan yli 30-40 cm (kuva 6, b), taivutusmomentin maksimiarvo tulee paljon pienemmäksi. Levy voidaan tehdä ohuemmaksi ilman pelkoa muovautumisesta ja tuhoamisesta.

Samanlainen lattialevyn tuhoutuminen voi tapahtua myös ei-upotetun levyn kanssa. Raskaat autotallit voivat muodostaa vakavasti laatan, varsinkin jos sen pitämätön aukko rikkoo sen eheyttä (kuva 7).

Rakennettaessa kellariin seinille asetetaan betonilaatat. Tämä johtuu siitä, että maaperän sivuttaispaine seinillä on siirrettävä johonkin. Seinien erityisen suuri lateraalinen kuormitus aiheutuu maaperän kallistumisesta, koska se pyrkii laajentumaan jäädyttämällä kaikkiin suuntiin. Kovat lattiat mahdollistavat kuorman sulkemisen kellarikerrokseen kaikilla puolilla. Tämä suunnittelijärjestelmä pitää kellari seinäksi joukon pystysuoraan sijoitettuja palkkeja, jotka siirtävät kuorman maahan betonilattialle ja betonilattiaan (kuva 8).

Tästä syystä kellarin seinät rakentamisen aikana kuormitetaan betonikattoon samana kautena odottamatta levähdysmaata laajentamatta kallistamalla seiniä kellarissa.

Tämä järjestelmä hyväksyttiin kellari teknologian TISE rakentamisen aikana. Tällaiset pystysuorat palkit luodaan joka neljäs seinän pystysuora kanava, kun ne on täytetty vahvikkeella ja betonilla. Tämä järjestelmä toimii hyvin kellarikerroksen mitoituksesta ja sen sisäseinien hajoamisesta riippumatta.

Se on mielenkiintoista

Kun tehopiiri edustaa seinää pystysuuntaisten palkkien muodos- sa, kellari seinämät voidaan tehdä ohuemmiksi talon raskaammaksi ylhäältä (painon ja sivusäteen avulla painetun seinämän jännitystilanteissa). Näissä olosuhteissa betonin massassa ei ole vetolujuuksia, joista se voi romahtaa.

Valmiiden betonilohkojen kellariseinien rakentamisen aikana suoritetaan horisontaalinen vahvistus. Tässä tapauksessa seinä toimii erilai- sen mallisuunnitelman mukaisesti, jossa sitä pidetään vaakasuoran palkkien joukoksi, joka välittää sivutehoa maanpinnasta kellarin ulko- ja sisäseiniin. Tällaisen vaakasuoran palkin laajakulman vuoksi kellariseinällä on oltava suuri paksuus tai tehokas vaakasuora vahvike (kuva 9).

Todellisuudessa kellarin seinää tulisi pitää samanaikaisesti toimivina pystysuorina ja vaakasuorina palkkeina. Lisäksi, mitä raskaammat talot itse, sitä suurempi on kuormitetun kellari-seinämien paino, sitä lähempänä on suunnitelma seinälle pystysuoraan sijoitetuilla palkkeilla.

Rakennuskäytännöstä

Kellariseinien pystytys tehdään usein suurikokoisilla esivalmistetuilla perustilohkoilla FBS (kuva 10). Pääsääntöisesti, kun suoritetaan kulmakappale näiden lohkojen kanssa, lohkojen päällekkäisyys koko seinän pituudelta on mahdollisimman vähäinen.

Heikko vaakasuora vahvike, FBS: n pystysuuntaisten liitosten kapea alue muuttuu saranaliitokseksi. Koska kellarikerroksessa ei ole riittävästi maaperän paineita, jotka ovat alttiita lieventäville ilmiöille, osa seinistä voi mennä sisälle.

Tilanteen korjaamiseksi ja kellarikerroksen tuhoutumisprosessin pysäyttämiseksi on mahdollista vain kellarirakenteiden vahvistusseinien rakentaminen. Tämä on melko kallista, ja kellari menettää kaikki valituksensa.

Kellariseinä voi kaatua maaperän paineen ja ilman ilmiöiden lievittämistä lattialevyjen asennuksen aikana. Nosturin tuet, jotka on asennettu kellarinseinien läheisyyteen, aiheuttavat melko suuren stressin maassa. Nostettavan kannen kuormitus ja maaperän sivuttaispaine pohja-seinämissä ovat erityisen korkeat, kun asennetaan etäisyyksiä, jotka ovat kauimpana trukinosturista (kuva 11).

Tällaisen tuhoutumisen välttämiseksi etäisyys seinästä nosturin tukialustan reunaan ei saa olla alle 0,8 m.

Aloita lattian asentaminen lähelle levyt, jotka voivat parantaa kellarin seinien vakautta.

Kellarin laite alkaa kaivella kaivoa. Tätä työvaihetta suunniteltaessa kehittäjä ei saa unohtaa, että talvella jäätymisraja kuopan vyöhykkeellä laskee. Maaperä, jolla on tiheä rakenne, kun vesi kyllästyy ja jäätyy, voi vähentää sen tiheyttä ja nousta 10 cm: n etäisyydellä (kuva 12, a). Jos kehittäjä pystyi rakentamaan kellarin, mutta ei antanut sen eristämistä, heiluttavat ilmiöt voivat nostaa kellarin 10 cm: n etäisyydelle, mikä aiheuttaa tuhoja tai ei-hyväksyttäviä siirtymiä. Tämän estämiseksi kellarista tulee eristää jommankumman kaavion mukaan, joka tarjoaa lattianeristys- tai kellarikerrokset (kuva 12, b, c). Jälkimmäinen vaihtoehto on menestyksekkäämpi, sillä kun kelleremon seinän päällekkäisyydestä paisunta-aineksen paine ei pääse liikkumaan sisäänpäin. Lumisuojaa voidaan pitää kellarineristeenä.

Suunnittelu eristeen ja vedenpitävyys kellarissa seinät ulkopuolella, me kiinnittää huomiota niiden laatu asennus. Jäädytetyn pinnan kanssa kosketuksissa olevien pintojen tulee olla sileitä ja niiden liitäntä seinään on luotettava. Tosiasia on, että talteenotto maaperään ja sen laajeneminen voi kaapata osan pinnoitteesta ja katkaista sen (kuva 13, a). Seinämän kosteus on väistämätöntä.

Maaperän tarttumista eristeeseen voidaan vähentää merkittävästi lisäämällä hiekan kerros maan ja eristyksen väliin ja järjestämällä tehokas kuivatus. Hiekka ei saisi olla hieno, ja on parempi erottaa maaperä ja hiekka kattolevyillä tai polyeteenillä. Vedeneristys asetetaan eristyksen alle aiheuttaen sen itse seinälle. Sand-täyte täytetään viemärijärjestelmään (kuva 13, b). Hiekkasäleikön yläosa kaksi kolmasosaa voidaan korvata pohjamaalilla. Ulkopuolella eristys voidaan suojata tiilimuurauksella tai jäykällä paneelilla (sementtipohjainen lastulevy tai asbestisementtiarkki).

Palautetaan kellarin romahtuneet seinät keväisten tulvien jälkeen

Jos kellarin seinät ovat vuorattu tiilien kanssa, ja kesämökki ei ole kaukana joesta tai järvestä, luultavasti kohtaat tulvan ongelman, jonka seurauksena maaperä kuohuu ja seinä putoaa. Kerromme, kuinka korjata tällainen ongelma melko nopeasti ja samalla välttää muita seurauksia.

Kellarin tiiliseinien romahduksen syy voi olla talon ympärillä oleva romahdettu sokea alue tai sen poissaolo ja sen seurauksena lisääntynyt kosteus ja kosteus. Yleisin ongelma on kuitenkin kellarin täydellinen tai osittainen tulva kevättulvien aikana. Vesi pudottaa pois maaperän ja tiiliseinän sags, mikä edelleen johtaa romahtamiseen.

Flooded kellarissa maassa

On mahdollista poistaa tämä ongelma, mutta sinun on ponnisteltava. Tiili - ei ole paras materiaali seinille kellarissa talon alla. Sopivampi materiaali on betonia.

 • Ensinnäkin, kellarista sinun on poistettava romahtanut maa ja tiili pinnalle. Seinät ovat mahdollisimman tasaiset.
 • Jäljelle jäävien seinien rungon on tuettava 40 mm: n levyt. Ne ovat välttämättömiä uusien tuhojen estämiseksi.
 • Tukien ja suojien avulla pystytään levittämään seinän keskelle ja varmistavat niiden romahtamisen.
Järjestelmä konkreettisesta kellarista yksityisessä talossa

Myös säätiön alaa, joka näkyy kellarista, on myös vahvistettava. Tätä varten tarvitset tiloja, jotka menevät alaspäin kellariin, jonka korkeus on vähintään 80 cm (puiset, mutta mieluummin metalliosat).

Betoniseinämän valumisessa kannattaa valmistaa 60-70 cm: n pituisia lankkuja, jotka eivät ole korkeammat, koska suuret kimmokkeet on asennettava 40-50 cm: n välein. Muussa tapauksessa korkea muotti ei kestota betonin paineita. On mahdollista nostaa muotti ja kaada uusi betonikerros 3-5 päivän välein.

Palautettavaa seinää on syvennettävä 50-60 cm: llä ja siirrettävä rakennuksen alapuolelle leveydeltä. Betonia 100 käytetään valuosaan. Seinä on vahvistettava kiinteämmälle rakenteelle.

Kun kellari seinään on pystytetty, voit jatkaa sokean alueen korjaamista. Ensin sinun on purettava vanha nauha. Tällöin syntyy kuilu maan ja uuden kelloseinän väliin maaperän tai hiekan täyttämiseksi vähitellen irrottamalla ja tamping it.

Jotta sokea alue pystyy tehokkaasti täyttämään tehtävänsä (se suojasi seinät, säätiön ja kellarin yläpuolisesta vedestä), se on kaadettava kaltevuuteen (5-10 astetta).

 • Sokean alueen ala on peitetty hiekalla ja tamped.
 • Seuraava kerros on murskattu kivi tai kuona, jonka päälle vahvistetaan vahvistusverkko (tai vahvistus).
 • Betoni kaadetaan välittömästi sokea alueen koko paksuuteen.
 • 20-30 minuutin kuluttua kiinnitin on ironista. Tätä varten kuivaa sementtiä kaadetaan sokea alueelle ja hierotaan huovalla. Rautaesteri on kestävämpi ja näyttää esteettisesti miellyttävältä.

Näiden yksinkertaisten suositusten noudattaminen ei ainoastaan ​​palauta kellariin, vaan tekee siitä paljon vahvemman ja vakaamman. Mitä tulee tulviin, ratkaisu tähän ongelmaan voi olla korkealaatuinen koko alueen tyhjennys sivusuunnassa, ja seinien säännöllinen vaimennus vaatii entistä voimakkaampaa kattilaan pakotettua ilmastointia ja talon lämmittämistä kevättalvella.

Vahvistettu kellari seinät

Lähettäjä: admin kellarissa ja kellarissa 12.05.2018 0 30 Katselukertaa

Ilkeä asumisongelma ja vapaan asumistilan puute olivat aina akuutteja ja merkityksellisiä. Kuitenkin kellari käytettiin yksinomaan vanhoiden varastorakennusten tai talvella varastointiin suolakurkkua ja säilöntää varten. Toinen asia on nyt. Kellareita muunnetaan toimistoihin, viihtyisiksi kahviloiksi ja saunoiksi. Niissä on viinikellarit ja autotallit.

Ennen kuin aloittaisit tällaisen "vallankumouksellisen" peruskorjauksen kellariin, sinun on kuitenkin huolehdittava rakenteiden turvallisuudesta ja kiinnitettävä erityistä huomiota seinien vahvistamiseen. Loppujen lopuksi heillä kellarissa on monia toimintoja: tukevat yläkerrokset ja suojaavat kosteutta ja kylmää sekä estävät maaperän siirtymisen perustalle.

Siksi asiantuntijat neuvoo olemaan odottamaan "ukkosen tappaa", vaikka sinusta tuntuu, että kellarisi on vahvempi kuin missään muualla, mutta sen seinämille ei ole lisävahvistusta.

Luotettavin tapa on vahvistaa rakenteita vahvistamisen avulla.

Tämä menetelmä on metallirakennuksen käyttö seinämateriaalin komponenttina sen lujuuden lisäämiseksi. Samanaikaisesti rakenteen elinikää kasvaa ja sen suorituskyky paranee.

Kun vahvistusta lisätään, tavallinen betoni tulee betonirakenteeksi eli kestävämmäksi ja luotettavammaksi, jota käytetään ensisijaisesti tukirakenteiden rakentamisessa.

Jos se mahdollistaa perinteisten betonin säilyttää tarvittavat tekniset ominaisuudet rakennuksen vaativat paljon materiaalia. Ja erittäin paksujen seinien rakentaminen on kallis ja tehoton prosessi.

Vahvistuksen etuja kellarin seinien vahvistamiseksi:

 • betonikerroksen vahvistaminen ilman suurempaa materiaalin paksuuden kasvua;
 • lisäävät kestävyyttä korkeaan mekaaniseen rasitukseen betonirakenteessa;
 • merkittävästi lisääntynyt muuraus tiili tai seinät, jotka on rakennettu hiilihapattujen betonilohkojen rakenteesta. Tällöin vahvistuselementit pinotaan tietyn määrän rivejä hihnoilla, eikä se kulje pystysuoraan koko seinän läpi.

Kun asennat vahvistusta monoliittisiin betoniseiniin, on ehdottomasti noudatettava kaikkia teknisen prosessin kaikkia vaatimuksia, jotta vältetään verkon tuhoutuminen käytön aikana.

Vahvistus ja kaikki sen elementit eivät saa koskettaa muottia, vaan ne on sijoitettava jonkin matkan päähän siitä. Lujittavan verkon soluissa on oltava tietty koko. Kellariseinien optimaalinen leveys on 25 - 35 cm.

Rakenteen luotettavuuden ja kestävyyden vuoksi, joka saadaan tällaisten seinien vahvistamisen jälkeen, solujen koko suositellaan pienenevän, mutta ottaen huomioon lattian kuormituksen. Kuitenkin alle 5 cm ei kannata tehdä. Tämä voi johtaa sementtilaastin tunkeutumisominaisuuksien menetykseen, ja kun pinta betonoidaan, muodostuu aukkoja, jotka heikentävät merkittävästi seinän lujuutta.

Lisäksi on aikaansaatu lujitemuovaus korroosiota vastaan. Tätä varten kaadetaan betoniin erityisiä koostumuksia. Vahvistus tulisi erottaa seinämän pinnasta betonilla, jonka kerrospaksuus on vähintään 20 cm.

Lisäksi on välttämätöntä antaa lujitustangot pystyasennossa muottipesässä ilman poikkeamia, muuten maaperän paine voi johtaa peruuttamattomiin prosesseihin. Vain pienet poikkeamat sallitaan - muutamassa millimetrissä, mutta on parempi tehdä ilman sitä. On parempi seurata vahvistusverkon asentamista laserilla tai normaalilla rakennustasolla.

Liitosten asennuksen lopussa tarkastetaan koko rakenteen asennuksen oikeellisuus sen noudattamiseksi.

Tässä menetelmässä betoniseosta levitetään kerroksittain työpintaan paineilman paineen alaisena. Kellarin seinien vahvistamiseksi voit asentaa lujittavan verkon ja peittää sen betonista ylhäältä.

Ennen työn aloittamista on noudatettava useita ehtoja:

• kellarinseinien pinnan ei pitäisi olla märkä ja likainen;

• Etäisyys kellarin seinistä maan pinnalle, jossa asennuskone on mahdollista asentaa, saa olla enintään 40 m.

On huomattava, että kellarikerroksen seinämien lujittaminen on menetelmä, joka on yhtä tehokas kuin kallis, ja siksi sitä ei useinkaan käytetä. Sekä muiden, eksoottisempien tapojen käyttö - käyttäen metallia tai hiilikuitua.

Harkitse tyypillisiä virheitä seinien vahvistamiseksi kellarissa

Betonipäällysteiden oikea kiinnitys

Jos aikaisempia kellareita käytettiin yksinomaan talvikauden varastointiin tai varastoon tarpeettomiksi asioiksi, nyt täällä voi olla erilaisia ​​huoneita. Ne voivat olla viinikellari, sauna, autotalli, virkistyshuone ja monet muut taloudelliset komponentit.

Oikein rakennetulla ja toimivalla käytöllä kellareiden neliöiden ansiosta kotelon neliöitä voidaan säästää maanpinnan yläpuolella, jotta heistä saadaan mukavat, hyvin valaistut, kuivat ja lämpimät huoneet. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä seinien vahvistamiseen, miten se tehdään - artikkeli kehottaa.

Mitkä ovat kattorakenteiden vahvistamisen piirteet?

Vahvistus on metallirakennuksen käyttöä seinämateriaalin osana sen lujuuden lisäämiseksi. Samanaikaisesti rakenteen elinikää kasvaa, sen suorituskyky paranee.

Kun vahvistusta lisätään, tavallinen betoni on kestävä ja luotettava betoniterä, jota käytetään tukirakenteiden rakentamisessa - rakennuksen seinät. Rakentaakseen ne tavallisesta betonista rakennuksen tarvittavien teknisten ominaisuuksien säilyttämiseksi tarvitaan paljon materiaalia. Ja rakentaa suuri seinän paksuus on kallista eikä järkevää.

Rakenteiden vahvistamiseen käytettävien raudoitusten edut ovat seuraavat:

 • Betonikerroksen vahvistaminen ilman suurta paksuuden kasvua.
 • Lisääntynyt kestävyys korkealla mekaanisella rasituksella betonirakenteeseen.
 • Se parantaa merkittävästi muuraustason tiilen lujuutta ja vakautta (ks. Kuinka rakentaa kellari - kertoo kokeneelle kalustolle) tai seinät, jotka on rakennettu hiutaloitujen betonilohkojen rakenteesta. Tällöin vahvistuselementit pinotaan tietyn määrän rivejä hihnoilla, eikä se kulje pystysuoraan koko seinän läpi.
 • Betonirakenteiden valmistuksessa (ks. Istumalattia: tuotantovaihtoehdot), johtoa käytetään vahvistuslaitteessa.

Vihje: Vahvistaa lattia on erittäin tärkeä paikoissa, joissa se toimii mahdollisimman kuormitettuna.

Millaista vahvistusta kellarinseinien vahvistamiseksi tarvitaan

Kellarin seinissä on oltava laadukas vahvistus, ne kestävät koko talon rakenteen painon ja sivut ovat paineita ympäröivästä maarakenteesta. Kellariseinissä vahvistusverkon on oltava riittävän joustava. On parempi käyttää elementtiensa sitomista, kuten valokuvassa, eikä hitsausta.

Laitteen vahvistettu runko

Tämä johtuu siitä, että kun rakennuksen perustus liikkuu saostumisen tai maadoituksen vuoksi, neulottua vahvistusverkkoa ei vahingoiteta ja hitsattu verkko voi yksinkertaisesti romahtaa.

Vihje: Valurautaverkon tuotantoversion valitseminen monoliittisten kellarirakenteiden rakentamisessa on selkeytettävä asiantuntijoiden kanssa, jotka ovat vastuussa tietyn rakenteen suunnittelusta.

Kellariseinien varusteet ovat riviväliin sen sisällä olevien sauvojen risteyksissä.

Vahvistusprosessi on seuraava:

 • Ylimääräistä lankaa käytetään kiinnittämään halkaisijaltaan noin kolme millimetriä sauvat.
 • Nipperit tai laite, joka helpottaa ja nopeuttaa työtä.

Riippumatta vahvistusmenetelmästä, kellareiden seinien lujuus joka tapauksessa kasvaa.

Vihje: Betonin kaatamisen yhteydessä on kiinnitettävä enemmän huomiota rakennustyömaille.

 • Lujitusverkon kiinnittämisen tai hitsauksen jälkeen esiasennettu muotti puhdistetaan lian ja pölyn avulla.
 • Tarvittavien laskelmien suorittamisen jälkeen sovitetaan sovitus rakennuksen sisäpuolelle.
 • Monoliittisen seinän lujittaminen ja asennus on tehtävä ilman voimakasta paineita maahan. Tätä varten on pystytettävällä muotilla molemmilla puolilla tavanomaista työtä varten vapautettava tilaa.
 • Kun raudoitusverkko on asennettu muottiin ja kaatamalla sementtilaasti, maaperä täyttyy. Kaivetun maaperän käyttö ei kuitenkaan ole aina perusteltua.

Vihje: Jotta täyttöä varten on parempi käyttää erityisesti valmistettua hiekkaa tai savea, joka riippuu maan tyypistä ja rakenteesta.

Kuinka sopivat liittimet

Kun asennat vahvistusta monoliittisiin betoniseiniin, on tarpeen tarkkailla oikeaa teknistä prosessia, jotta voidaan minimoida verkon toimintahäiriö käytön aikana.

 • Vahvistus ja kaikki sen elementit eivät saa koskettaa muottia, vaan ne on sijoitettava jonkin matkan päähän siitä. Yhteydenoton jälkeen voit:
 1. vaurioittavat vahvistusverkkoa rakennuksen purkamisen aikana:
 2. jos muotti pysyy paikoillaan, kosteus alkaa tunkeutua kosketukseen teräsnauhaan, mikä ei ole toivottavaa.
 • Lujittavan verkon soluissa on oltava tietty koko. Kellariseinien optimaalinen leveys on 25-35 senttimetriä.
 • Rakenteen luotettavuuden ja kestävyyden parantamiseksi, joka saadaan tällaisten seinien vahvistamisen jälkeen, solun kokoa suositellaan pienentävän, mutta ottaen huomioon lattiasta aiheutuva kuorma. Kuitenkin alle 5 senttimetrin kennon koko ei ole kannattavaa. Tämä voi johtaa sementtilaastin tunkeutumisominaisuuksien menetykseen, ja kun pinta betonoidaan, muodostuu aukkoja, jotka heikentävät merkittävästi seinän lujuutta.
 • Lisäksi on aikaansaatu lujitemuovaus korroosiota vastaan. Tätä varten kaadetaan betoniin erityisiä koostumuksia. Lisäksi seinämän pinnalta tuleva raudoitus tulisi erottaa vähintään 20 millimetrin paksuisella betonikerroksella.

Vihje: Tehtäessäsi sinun on valvottava tarkasti ja tarkistettava koko prosessi.

 • On varmistettava, että lujitustangot pystysuoraan sijoitetaan muottiin ilman mitään poikkeamia, muuten maaperän paine voi aiheuttaa kielteisiä seurauksia. Vain vähäiset poikkeamat sallitaan - muutama millimetri, mutta on parempi tehdä ilman niitä. On parempi seurata vahvistusverkon asentamista laserilla tai normaalilla rakennustasolla.
 • Vahvistuksen asennuksen lopussa tarkastetaan koko rakenteen asennuksen oikeellisuus sen varmistamiseksi, että se noudattaa projektia, jos se on läsnä.
 • Liuos kaadetaan.

Vahvistuksessa havaitut virheet

Jotta vältetään virheitä, kun vahvistetaan kellari seinät, on tarpeen ennakoida joitakin kohtia etukäteen.

Näitä tekijöitä ovat:

 • Ei ole suositeltavaa käyttää muualla aiemmin käytettyjä teräsvaijoja raudoituksen rakentamiseen. Nämä elementit eivät kestä maaperän ja lattian paineita, vaan ne on luovuttava.
 • Jos uusia tankoja löytyy ruostetta, niitä ei saa maalata ennen irrottamista ennen niiden asentamista. Näiden toimenpiteiden aikana sauvat ja sementtilaasti saattavat heikentyä vahvistamalla kellari monoliittisia seiniä.
 • Verkkojen tangon liitäntä suoritetaan leikkaamalla tai taivuttamalla niitä. Leikkaamista varten voit käyttää perinteistä murskainta. Ja kun teräs taivutetaan, ydin on usein esilämmitettävä oikeaan paikkaan. Tässä tapauksessa, kuumennettaessa, materiaali muuttaa rakenteensa, mikä voi johtaa sen tuhoamiseen. Siksi ei ole suositeltavaa käyttää hitsausta rakenteen muodostamiseen, varsinkin jos se kokee korkean kuormituksen säätiölle.
 • On ehdottomasti kiellettyä asettaa betoniteräkselle betoniteräsverkko. Jos työjonoa ei noudateta, kaikki toiminnot olisi aloitettava:
 1. täytetty liuos poistetaan;
 2. muotti on purettu;
 3. puhdistaa;
 4. muotti on jälleen asennettuna;
 5. sopivat yhteen kootulle kehykselle.
 • Jos tarpeen, lisää nykyistä vahvistusverkkoa korkeudeltaan tai pituudeltaan - sinun ei pitäisi tehdä niin. Tämä voi johtua suuresta kuormituksesta rakennus- ja rikkoutumispaikoissa. Vain luottamuksella siihen, että kellari seinämille ei kohdistu suurta kuormitusta, voit yrittää lisätä kehystä mahdollisimman paljon.
 • Kun seinien kellarissa vahvistetaan, on otettava huomioon, että maaperän paine on usein melko suurta. Tämä edellyttää, että valitset vain korkealaatuisia liittimiä, jotka ovat vakiokokoisia, ja sitoudu vain erityiseen lankaan. Liimaustangoista hitsausta voidaan käyttää vain maahan kohdistuvalla paineella, jolla ei ole voimakasta vaikutusta seinään.
 • Ottakaa huomioon vahvistamisessa kellari seinät tarvitsevat maaperän paineen saostumista kotona.

Vinkki: Kun luodaan monoliittista betoniseinän seinää, sen on mahdollistettava lämpöeristyksen ja vedenpitävyyden läsnäolo sen ulkopinnalta.

Laitteen vesivoima ja lämpöeristys kellarissa

Kellarin monoliittisen seinämän vahvistaminen voidaan tehdä itsenäisesti ilman asiantuntijoiden osallistumista. Mutta tarvitset ammattilaisten apua laskettaessa maaperän paineita laskemalla vaaditun paksuuden tangoista ja valitsemalla lanka-tyyppi vanteille.

Onko mahdollista lämmittää ja vahvistaa kellari seinät shotcrete?

Tuotantotilojen kellarissa on tarpeen tehdä seinien eristys ja vahvistaminen. Kuulin tällaisesta keinotunnelusta. Voitteko kertoa minulle, voidaanko kellari seinät lämmittää ja vahvistaa?

Kellarin seinämien lämmittäminen ja vahvistaminen käyttäen sukkulamenetelmää on melko realistinen, sillä on mahdollista ja sopia täyttää seuraavat ehdot:

• kellarinseinien pinnan ei pitäisi olla märkä ja likainen;

• etäisyys kelluvien seinien pinnasta maan pinnalle, jossa ruiskuta voidaan asentaa, ei saa ylittää 40 metriä;

• Kellarin omistuksessa olevan yrityksen hallinto kuluttaa noin 50 tuhatta ruplaa yhden neliömetrin kellarista.

Henkilökohtaisesti minusta näyttää siltä, ​​että rakennustekniikan, esimerkiksi metallitelan tai hiilikuidun, käyttämien muiden kellari-seinien vahvistaminen ja lämmittäminen ovat halvempaa mutta tehokkaampia. Olen varma, että jopa kellarin ulkoseinien avaaminen niiden myöhemmällä vahvistamisella, lämpenemisellä ja täyttämisellä tampingin kanssa on paljon taloudellisempaa kuin sisäpintojen juoksuttaminen. Tässä on kaavamainen esitys tästä menetelmästä.

Talon rakentaminen

Hyvin usein halu kasvattaa talon elintilaa heikentyy perustuksen riittämättömyyden takia. Itse asiassa on mahdotonta lisätä merkittävästi rakennuksen painoa ilman perustusten muutoksia, koska entinen säätiö voi räjähtää tai istua alas. Kaikki tämä puolestaan ​​herättää halkeamien ulkoasua talon seinille ja tietenkin rakennuksen täydelliseen tuhoamiseen. Myös usein vanhoissa ja uusissa kodeissa esiintyy mikroprekareja seinissä. Artikkelissa keskitytään keinoihin vahvistaa säätiöitä.

sisältö:

Ennen kuin aloitat työtä säätiön ja säätiön vahvistamiseksi, on tarpeen analysoida tarkasti talon nykytilaa, arvioida sen kykyjä ja ryhtyä vasta sitten tekemään työtä sen vahvistamiseksi. Yleensä ammattitaitoisia työntekijöitä, joilla on erikoislaitteita, pyydetään tekemään tämä tai he eivät ota huomioon ongelmaa, mutta voit itse tehdä työtä. Säätiön vahvistaminen estää sen täydellisen korvaamisen, ja itse asiassa se yleensä johtaa siistiseen summaan kodin omistajille. Jotta kaikenlaiset työt voidaan suorittaa laadullisesti, on arvioitava ne tekijät, jotka vaikuttavat talon perustan muodonmuutokseen ja minimoivat tai poistavat ne kokonaan.

Perustan osittaisen tuhoutumisen syy

Alun perin säätiön virheellinen muotoilu, mahdollisesti virheellinen laskelma tulevaisuuden kuormituksesta.

 • Tekniikan noudattamatta jättäminen ja säätiön asettaminen.
 • Rakennusaineiden säästäminen, sementin ja muiden heikkolaatuisten materiaalien käyttö.
 • Rakennuksen epäasianmukainen toiminta (esimerkiksi talven puutteellinen lämmitys).
 • Heikko vedeneristys.
 • Kalteva maasto.
 • Merkittävät muutokset tärkeissä maaperän indikaattoreissa, jotka ovat tapahtuneet talon rakentamisen jälkeen. Joten yleensä vaikutti pohjaveden lisääntymiseen, maaperän ylikyllästymiseen veden kanssa, maaperän turvotusta.
 • Laajamittainen maanrakennus toteutetaan lähelle säätiötä (lähellä rakentamista, viestinnän rakentamista).
 • Lisääntynyt kuorma talon pohjassa kunnostustöiden tai kunnostustöiden takia.
 • Sisäinen tai ulkoinen värähtely (rautatien läheisyys, maanjäristykset jne.).
 • Tulva tai korkea vesi, joka aiheutti terävän maaperän kostuttamisen.
 • Maaperän jäädyttäminen.

Tulvista johtuvat pohjaveden vaihtelut, pitkät sateet voivat aiheuttaa turvotusta. Tästä johtuen talo näyttää puristuneeksi maasta, mikä johtaa rakennuksen vääristymiseen. Tällöin perustelujen vahvistamiseen ja vedenpitävään säätöön perustuvan vedenpitävyys on perusteltua, jos niitä ei ole asetettu rakentamisen aikana. Sinun on myös tutkittava tarkasti maa tunnistaa erilaisten maaperän rakentamisen alla. Riippuen tuloksesta, tehdään päätös siitä, että pohja on vahvistettu omilla käsillään.

Vahvistetun perustan tarkistaminen

 • Ulkoisessa tutkimuksessa voidaan analysoida rakennuksen kokoa, kantavien seinien nykytilaa. On myös tärkeää määrittää kuormitus säätiöön, havaita kaikki halkeamat ja viisteet, jotka puhuvat ongelmista säätiön kanssa.
 • Maankatsastustarkastuksessa olisi määriteltävä pohjan rakenne ja mitat, joita materiaali, ominaisuudet, lujuus ja syvyys käytettiin asennuksen aikana.

On myös tilanteita, jotka edellyttävät perusrakenteen vahvistamista, jopa hyvässä kunnossa:

 • Lisääntynyt kuormitus säätöön (tapaus, joka koskee uusien lattiojen laajentamista tai rakentamista);
 • asumasta taloon sallittujen normien rajoissa;
 • ulkonäkö lähellä tärinän rakentamista (tämä koskee kaikkia rakennustöitä lähellä taloa).

Ennen kuin vahvistetaan betonirakenteita, on selvitettävä, onko sen kutistuminen päättynyt. Tämä on pitkä prosessi, joka vaatii kuukausi havainnointia. Tätä varten kipsiraudat asennetaan havaittujen halkeamien yli, ja jos kuukauden kuluttua niistä ei ole puutteita, voimme turvallisesti jatkaa vahvistamista.

Kellarin purkaminen

Viimeinen valmistusvaihe on pohjan purkaminen, joka on joko osittainen tai täydellinen. Tämä on tärkeä vaihe, joka ei salli vääristymiä linnoitustöiden aikana.

 • Osittain purkaa rakennusta tukien ja tukien avulla, jotka ovat sekä puusta että metallista. Ensiksi, kellarissa ne tuovat "tyynyjä" kahteen metrin päähän seinästä, laittavat tukipalkin niihin ja kiinnittävät jalustat, jotka sitten on kytkettävä palkkiin, jossa on päällekkäisiä ja kiilareita tukipalkilla.
 • Jotta pystyt vapauttamaan pohjan, sinun on asennettava metallipalkit. Tychkovin linjan seinämien alapuolella on molempien puolien lävut, joihin on kiinnitettävä ja kiinnitettävä ruuveilla (20-25 mm) kahden metrin välein. Pisteet, joissa palkit on kytketty, on hitsattava levyillä, ja etäisyys seinämästä palkkiin on täytettävä hiekan ja sementin liuoksella. Seuraavista seinistä leikataan reiät 2-3 metrin etäisyydellä toisistaan, johon palkit asetetaan. Aseta ristipalkit tukityynyihin seinän molemmille puolille.

Tapoja vahvistaa säätiöitä

Perusta voidaan vahvistaa useilla tavoilla:

 • paalut;
 • vahvistettu paita;
 • grouting;
 • nousu pohjalla;
 • vuorovesi;
 • tuomalla uusia syitä;
 • kaulukset;
 • ruiskutettu betoni.

Pohjarakenteiden vahvistaminen

Pahojen perusta vahvistaminen

 • Micropileja, joiden läpimitta on 150-300 mm, ovat erittäin käyttökelpoisia, koska ne mahdollistavat porauksen yhdistämisen ruiskuttamalla liuos kaivoihin. Tässä menetelmässä voit käyttää poranterät, jotka pysyvät paalussa ja antavat luotettavamman lisäyksen.
 • Porotut paalut asennetaan poraamalla kaivoja pitkin säätiön koko pituutta sekä rakennuksen ulkopuolella että sisäpuolella porauslaitteilla. Kuopat on tehtävä joka puolitoista metriä syvältä noin 2 metriä. Heidän on asennettava ankkurinauha ja täytettävä se konkreettisella liuoksella, jonka jälkeen rakenne kiinnitetään pohjaan ankkureilla.
 • Vaurioituneita paaluita käytetään, jos kuormaa on siirrettävä syvälle valeille kiinteille maaperäille, tätä tarkoitusta varten käytetään erityislaitteita. Jalustan ja paalun palkkien liittämiseen on hyvä asentaa pohjaan.
 • Kun pohjaveden taso kohotetaan, käytetään ulkoisia paaluja, joihin pohja siirretään, läpi sen läpi vahvistetun betonipalkin ja se on eräänlainen liitoslinkki.
 • Metalliputkiperäiset paalut murskataan välittömästi pohjan molemmilla puolilla hitsaamalla osia erikoislaitteilla. Näihin tarkoituksiin on välttämätöntä luoda raudoitetun betonin runko, joka on liitetty palkkeihin, jotka puolestaan ​​toimivat tukina.

Vahvistettu takin pohjan vahvistusteknologia

 • Sopiva menetelmä, koska yksi henkilö voi helposti tehdä kaiken työn. Tätä varten tarvitaan vahvike kehyksen (16-18 mm) ja betonin M400 sitomiseen.
 • Aloita kaivaamalla säätö siten, että jokainen välilehti on enintään kolme metriä pitkä. Alussa on tarpeen kaivaa ja vahvistaa kulmat. Kaivamisen syvyyden on oltava suurempi kuin pohjan syvyys 50 cm.
 • Sitten järjestää lujitushäkki, joka ympäröi rakennuksen maanalaista osaa ulkopuolelta. Rungon maksimikuormitusta korotetaan kiinnittämällä olemassa olevaan perustukseen ankkureilla. Järjestä vahvistetun hihnan tangot pystysuoraan ja vaakasuoraan, kiinnitä pisteet langalla.
 • Sen jälkeen suoritetaan irrotettavien muottien asennus tukeilla ja kaada liuos. Näin tehdään teräsbetonihattu, jonka avulla on mahdollista vahvistaa nauha- ja pylväsmääriä.

Talon perustuksen vahvistaminen sementoimalla

 • Sementointi tai injektio on tunnettu siitä, että ontot putket sijoitetaan kellarikerrokseen. Tyypillisesti tätä menetelmää käytetään raunioissa, joissa on runsaasti tyhjiöitä. Menetelmän saatavuus on saavutettu sen takia, että tiilien ja raunioiden väliset ontelot on täytetty laastilla ja pieniä halkeamia on pilkottu.
 • Hollow-putket asetetaan siten, että ne ylittävät yli 40 cm: n leikkeen ja varmistavat ratkaisun. Putkien ontelon täyttämiseksi sementti kaadetaan niihin, vähemmän tiheään kuin häkkiin. Teoksen on tapahduttava tiettyyn järjestykseen: ensin sinun on tehtävä leike kahden päivän kuluttua, kun se kovettuu, täytä aiemmin asennetut putket.

Sementointi sekä muu menetelmä - siirto sallitaan vain, jos säätiö on säilyttänyt kantavuutensa.

Perustan vahvistaminen laajentamalla pohjaa

Tämä menetelmä on melko monimutkainen suoritettavaksi yksin, mutta useat ihmiset voivat käsitellä sitä.

 • Sole kutsuttu tyyny, joka on tehty vahvistetusta betonista, joka toimii pohjan tukena. Ensinnäkin sinun tulee merkitä säätiö 2,5 - 3 metrin välein, tehdä kaivauksia säätiön sivuilla ja sen alapuolella.
 • Aseta vahvistuslevy pohjan alle ja täytä se liuoksella, jonka on yritettävä levittää mahdollisimman tasaisesti ja päästä eroon ilmakuplat. Tätä hyödyllistä betonivibraattoria. Pohjan sivuseinät on nostettava pohjaan 15 senttimetrin etäisyydellä.

Säätiön vahvistaminen käyttämällä ebb

 • Tämä vahvistusmenetelmä on merkityksellinen tiilen tai alustalle.
 • Vahvikotelon sijasta käytetään betoniteräksiä. Ne on asennettava molemmille puolille ja puristettava niin, että niiden kärki ei kosketa seinää, ja alaosa - päinvastoin.
 • Kiinnitä sitten rakenne liittimiin ja tasoituslevyihin, kaivaa kaivannot, joiden tarttimet ovat enintään kaksi metriä.
 • Täytä seinän ja ebbin välinen etäisyys.

Perusvahvistus kiinnikkeillä

 • Vahvistus voidaan tehdä feräsbetonin leikkeillä (se saa käyttää kaksipuolisia tai käyttää putkia liuoksen injektoimiseksi). Tällä menetelmällä voit vahvistaa pohjaa koko paksuudelta, koska ratkaisu helposti saavuttaa kaikki muurauksen aukot.
 • Ensin kaivaa nykyisen alustan osa kolmeen metriin. Sen pitäisi olla puolet metriä, ja sen leveyden tulisi olla yksi metri.
 • Poraa reiät molemmilta puolilta ja järjestä ne kuin shakki. Niissä kiinnitetään varret (14-20 millimetriä), jotka kiinnitetään runkoon soluilla 150-150 millimetriä. Asenna sitten muotti ja kaada tämä tila betonilla.