Polykarbonaattien kasvihuoneiden asennus ilman perustusta

Polykarbonaatti kasvihuoneiden suurin etu on niiden tehokkuus. Säästöt ilmenevät mahdollisuudesta asentaa kasvihuoneet ilman perustusta. Voit tehdä ilman pohjan takia helppous kehyksen ja läpinäkyvää muovia, mutta koska nämä ominaisuudet kasvihuoneen on kiinnitettävä tukevasti maahan tai tuulenpuuskien voi vahingoittaa sitä. On olemassa tiettyjä sääntöjä, jotka mahdollistavat samanlaisen suunnittelun laadukkaan asennuksen. Tässä artikkelissa keskustellaan siitä, miten polykarbonaatista valmistettua kasvihuonetta saadaan ilman säätiötä.

Vihreät kasvihuoneen asentaminen ilman säätiötä

Ensinnäkin on otettava huomioon, että kasvihuoneen asennus ilman säätiötä on mahdollista vain, jos rakennusta käytetään kausiluonteisesti. Jos ympärivuotista viljelyä suunnitellaan, tämä menetelmä ei toimi. Tämän asennuksen tärkein haitta on suuri lämpöhäviö, joka voi nousta jopa 20 prosenttiin. Tämä tarkoittaa, että sinun on käytettävä enemmän sähköä, kaasua tai puuta keinotekoiseen lämmitykseen.

Toinen haitta on se, ettei perus- tukkeuma ylempien kerrosten maaperän, jonka vuoksi jyrsijöiden tai hyönteisten voi vapaasti sisään rakennukseen ja haittojen kasvanut tuotteita. Tämä johtuu siitä, että maaperän pinnan ja rakennuksen valjaiden välissä on tyhjää tilaa 10 cm.

Voit päästä eroon tästä miinuksesta soveltamalla erikoistekniikoita.

Asennuksen etuja ilman perustusta

Kausien viljelyä suunnitteleville kesän asukkaille, kasvihuoneilman asennus ilman säätiötä tarjoaa useita etuja, kuten:

 • Suuret säästöt aikaa ja vaivaa. Asennus voidaan tehdä muutamassa päivässä.
 • Säästää rakennusmateriaaleja, joita tarvitset perustuksen luomiseen.
 • Kaikki toimenpiteet kasvihuoneiden valmistukseen ja asentamiseen voidaan suorittaa kotona.
 • Yksinkertainen rakenteen purkaminen, joka on tehtävä kauden päättymisen jälkeen.
 • Liikkuvuutta. Tämän ominaisuuden ansiosta muotoilu voidaan siirtää milloin tahansa ilman paljon vaikeuksia.

Kokoonpano ja asennus ilman perusta - paras ratkaisu, jos koko maaston ei salli rakentaa kaksi kasvihuoneita yhdistää ne kasvihuoneviljelyissä. On helpompi liikkua rakennuksen jalat, jonka jälkeen maahan ei tule jälkeäkään betonia tai paaluilla, joten kuljettajien tämä vaihtoehto asentaa - hyvä tapa ulos, vaihtoehto, joka voidaan ainoastaan ​​asentaa tukialustalle on haudattu puun. Mutta tämä menetelmä vaatii aikaa ja taloudellisia investointeja.

Kasvihuoneiden asennustelineen on täytettävä tietyt parametrit.

Kasvihuoneasennuksen valitseminen

Paikan valinta on varsin vakava prosessi, riippumatta siitä, miten asennus suoritetaan. Mutta menetelmä ilman säätiötä on plus, koska kasvihuoneen sijaintia voidaan muuttaa milloin tahansa.

Kun valitset sijainnin, sinun on noudatettava seuraavia sääntöjä:

 • Yksiportaisen rakennuksen ja kasvihuonekaasun välisen ajan on oltava vähintään 3 m, muuten rakennuksen varjo voi häiritä kasvien kasvua.
 • On parempi järjestää rakenteen pitkät seinät länsi-itään, jotta kasvit saavat suurimman sallitun määrän auringosta. Päiden on sijaittava pohjoisen tai etelän suuntaan.
 • Kasvihuone olisi sijoitettava suurella etäisyydellä suurista puista. Muutoin niiden laaja systeemi vie runsaasti kosteutta kasvatetuista kasveista.

On parasta löytää vyöhykkeeltä suojattu tontti. Tuulenpuhallus voi merkittävästi vähentää polykarbonaatin lämpötilaa, minkä takia lämpöä ei varastoida kasvihuoneeseen.

Suojaa tuulilta, voit käyttää aaltopahvista valmistettua aitausta, mutta sen kustannukset ovat melko suuret. Paras ratkaisu olisi löytää naapurirakennuksilta suojaava paikka tuulilta.

Työskentele maaperän kanssa

Maaperä, jossa työ suoritetaan, on tutkittava. Prosessi on seuraava:

 • Pieni kuoppaan vedetään ulos. Sen mitat eivät saa olla yli 70 × 70 cm ja syvyys 1 m.
 • Maaperän koostumus määritetään etäisyydellä 0,2-0,8 pinnasta. Kuivan hiekan määritelmällä ei ole vaikeuksia. Se murenee ja on hieman märkä. Hiekka on paras taustakerros kasvihuoneen asentamiseksi. Se ei säilytä kosteutta, joka estää kasvien rappeutumisen.
 • Pohjavesi on kiinteä. On tarkistettava, onko reiän pohjassa vettä. Jos siellä on paljon, sinun täytyy kaivaa ojia poistamiseen.

Geologinen tutkimus auttaa välttää negatiivisia tekijöitä ja suojata kasvustoa liialliselta kosteudelta ja muilta ongelmilta.

Ajoituksen asennus

Kasvihuoneiden asennuksen asiantuntijat suosittelevat rakennusten asennusta kesäkauden lopussa. Syksyllä on helppo työskennellä sängyn kanssa, kun malli on koottu ja asennettu valittuun sivustoon. Asennus voidaan tehdä myös kevättalvella, mutta ei myöhemmin.

Rakenteen valmistajat suosittelevat myös asennusta keväällä tai syksyllä, sillä optimaalinen lämpötila polykarbonaattipinnoitteelle on 10 ° C. Tämän lämpötilan materiaalilla on hyvä sitkeys, joka välttää halkeilua kiristämällä pultteja.

Kasvihuonekaasupäästöt maaperään

Kun olet valinnut sijainnin ja ajan, voit siirtyä kasvihuoneen asennukseen. Tällaisen menettelyn menettely on seuraava:

 1. Valmistusalue.
 2. Pohjavarsien kokoaminen tukituotteisiin.
 3. Kehyksen alareunan asennus.
 4. Rakenna kasvihuone. Polykarbonaattipinnoitteen asennus. Läpiviennit, sivut ja ovet.
 5. Kiinnitysrakenteet, jotka suojaavat kasvihuoneen alaosaa hyönteisten tai eläinten maahantulosta.

Yleistä menettelyä voidaan säätää prosessissa ottaen huomioon rakennuksen ominaisuudet ja maaperän ominaispiirteet. Osa menettelystä voidaan sulkea pois. Asennettuna maahan vain T-muotoiset kannattimet ovat uppoumattomia.

Ne voidaan hitsata kasvihuoneen pohjalle tai kiinnittää siihen.

Maastonvalmistusmenetelmä

Kasvihuoneilman valmistusprosessi on seuraava:

 • Tukien avulla vaaditun koon alue on jaettu. Ne on yhdistetty köydellä.
 • Merkitty alue tasoittuu. Jauhat ja näkyvät kuoppia poistetaan, minkä jälkeen tasaisuus tarkistetaan hitaustasolla. Suurin sallittu sääntöjenvastaisuus ei saisi ylittää 5 cm: n arvoa. Koko alueen koko kehä olisi huomioitava, samoin kuin 0,7 metrin kaistale jakautumisesta.
 • Noin 0,3 metriä menee hajoamiselta, jonka jälkeen vedetään linja maahan mahdollisen esineen avulla. Tämä rivi on kaivon ulkoreuna.
 • Kaivo on kaivettu, jonka leveys lasketaan kasvihuoneen koon perusteella. Kaivon syvyys riippuu rakenteen tukijalasta, yleensä 0,3 metrin kuvio. Rakennuksen pohjarakenteen pitäisi nousta noin 0,1 m.
 • Kaivon pohja on kaatunut alas. Koska polykarbonaatti kasvihuoneet ovat painoltaan 70 kg ja rakenteen massa jakautuu koko alueelle, ei ole tarpeen kaivata pohjan pohjaa paljon.

Jotta vältettäisiin mahdolliset epäsäännöllisyydet, vaaka tarkistetaan hintatasolla. Jos havaittiin sääntöjenvastaisuuksia, ne on korjattava. Sitten voit siirtyä kokoonpanoon.

Jotta rikkaruohojen syntyminen estettäisiin, rakenteen ulkoseinämä voidaan vuorotella liuskekivellä tai kattohuopa. Tämä menetelmä on melko tehokas ja taloudellinen.

Kehyksen kokoamisprosessi

Jo koottua rakennetta voi ostaa, mutta sen siirtäminen sivuston ympärille vaikeuttaa työtä ja vie aikaa. Jotta kasetti kasvatettaisiin polykarbonaatista omiin käsiisi, sinun on käytettävä vain jakoavainta ja ruuvimeisseliä. Yleensä rakennuksen mukana ovat kaikki kiinnityselementit, samoin kuin järjestelmä, joka auttaa korjaamaan kasvihuonekaasua kentällä. Tämän järjestelmän mukaan ja tarve toimia. Yleensä työ koostuu seuraavista vaiheista:

 • Kokoaminen päättyy. Oven kehys, ikkuna analoginen ja vahvistusliuskat kiinnitetään päätykaaristoihin. Joissakin tapauksissa valmistaja toimittaa päiden jo hitsattuina, niin tämä vaihe voidaan ohittaa.
 • Pohjaventtiili on kiinnitetty pultteilla, minkä jälkeen se kiinnittää erityisen jalan. Kaikki osat, jotka ovat kosketuksissa maaperän kanssa ennen asennusta, on esikäsitettävä bitumi.
 • Kokoonpantu muotoilu, jossa kaikki yksityiskohdat siirretään kasvihuoneen sijaintiin ja asennetaan. Tällöin mallin on noustava pinnan yläpuolelle noin 10 cm.
 • Taso tarkastetaan tasolla. Tarvittaessa sitä säädetään tasoittamalla tiilet.
 • Kehys kootaan mukana toimitettujen ohjeiden mukaan. Polykarbonaatti kiinnitetään ja automaattiset ikkunan tuuletusaukot asennetaan, jos ne ovat mukana.
 • Kerättyjen rakenteiden ja maaperän välinen kuilu täytetään maaperällä. Samanaikaisesti arkin reunat on suljettava noin 3-5 cm.

Sen jälkeen kasvihuone on asennettu ja täysin käyttövalmis.

On pidettävä mielessä, että kokoonpanomenetelmä voi vaihdella rakenteen tyypistä riippuen. Joissakin kasvihuoneissa alaraja on yhdistetty seiniin, joihin on kiinnitetty lisäosia. Tässä tapauksessa se on kiinnitetty toisella tavalla.

Saat lisätietoja polykarbonaatti kasvihuoneen asentamisesta seuraavaan videoon.

Hyönteissuoja

Rakenteen pinnan ja pohjan välinen rako täytettiin suojaamaan hyönteiltä. Mooleista ja ruuvit voidaan suojata liuskekivellä, jos se on asennettu.

Sen sijaan, että täytät maalla, voit käyttää polyeteenin tai metallipaneelin nauhaa. Paras ratkaisu on toinen vannenauha. Puupalkit lisäävät myös rakenteen painoa, joka suojaa voimakkailta tuulilta. Kiinnitys suoritetaan metallipinnalla tai niitteillä, joita esikäsitellään bitumilla tai pellavansiemenöljyllä hajoamisen estämiseksi.

Vaihtoehtona T-muotoisille tukeille, voit käyttää rakenteita, jotka on valmistettu puupalkkeista, joiden koko on 8 x 8 - 12 x 12 cm. Kaivantoa tarvitaan vain, jos puinen alusta alkaa uppoutua maaperään. Tällöin käytetään puisen pohjan, joka voi olla puuta tai puuta. Tässä tapauksessa kuoppa on vuorattu vyöruusuilla, pohjaa käsitellään pellavaöljyllä ja siihen kiinnitetään runko.

Kasvihuoneen asentaminen on melko yksinkertaista ilman perusteita. Tällaisen työn avulla on mahdollista selviytyä omasta puolestaan. Tärkeintä on noudattaa työn teknologiaa ja toteuttaa menettelyt järjestyksessä ja kiirehtimättä. Tämä asennusmenetelmällä säästät rahaa ja sopii erinomaisesti aloitteleville puutarhurijoille, jotka suunnittelevat kausiluonteista kasvinviljelyä.

Polykarbonaatti kasvihuonekaasujen kokoonpano

Syksyllä runsaan tomaatin, kurkun ja muiden lämpöä rakastavien viljelykasvien lupaus on hyvälaatuinen kasvihuone. Monien vuosien ajan puutarhatuotemarkkinoilla metalliprofiileista valmistetut ja polykarbonaatilla päällystetyt mallit ovat erittäin vaatimattomia. Monet kesän asukkaat, kun he lukevat arvosteluja ja katsovat taloja muiden puutarhureiden tontille rakennetuille kasveille, hankkivat tällaiset tilat puutarhastaan. Rakennuksen ostaminen on kuitenkin vähäistä, mutta sitä on vielä koottava oikein. Miten polykarbonaatti kasvihuoneiden kokoonpano on? Onneksi kaikki ei ole niin vaikeaa kuin miltä se näyttää.

Polykarbonaatti kasvihuonekaasujen kokoonpano

Kasvihuoneen valinta polykarbonaatista

Menestyksekkään toiminnan avain, hankinnan hyödyt ja kasvihuonekaasujen itses toimitus / kokoonpano ovat suurelta osin riippuvaisia ​​valinnan oikeellisuudesta. Siksi, ennen kuin menemme kauppaan ja osta kasvihuone, tutustumme tämän suunnittelun perusperiaatteisiin.

Polykarbonaatti kasvihuoneen valinta

Ensinnäkin päätä, mihin tarkoitukseen tarvitset kasvihuonekaasua ja mitä aiotte kasvaa siinä, missä määrin - sen rakenne ja sen mittasuhteet riippuvat siitä. Jos sinulla on pieni dacha, ja aiot viljellä vain muutama tomaatin ja kurkut "itsellesi", ei ole mitään syytä hankkia valtava kokoinen rakenne - et vieläkään käytä sitä kokonaan. Jos päätät harjoittaa kasvisliiketoimintaa, sinun on ostettava kasvihuone, joka ei ole vain iso, vaan lämmin. Tämä vaikuttaa sekä sen hintaan että asennuksen monimutkaisuuteen - ei ole aina mahdollista koota tällaista rakennetta itse.

Polykarbonaatin maatilan kasvihuone

Polykarbonaatti kasvihuoneet

Hyvä kasvihuone on vahva - tämä on tiedossa jokaiselle puutarhuri. Mutta en halua viettää vielä suuria rahaa. Siksi harkitse ilmastovyöhykettä, johon asut. Jos sinulla ei ole vahvoja tuulia ja lumisateita alueella, niin sinun ei pitäisi saada lujitettua rakennetta, joka on paljon kalliimpaa kuin standardi, ja sitä on myös vaikea koota johtuen suuresta määrästä muita yksityiskohtia. Alueella, jolla on voimakkaita tuuli- ja lumikuormia, päinvastoin on tarpeetonta ostaa vakioitu kasvihuone - täältä tarvitsemme vain vahvistettuja, joten talvella se ei romahda lumen painon alla. Muuten kasvihuoneen vahvuus riippuu paljolti katon muodosta.

Kasvihuoneen lujuus riippuu paljolti katon muodoista

Pöytä. Kasvihuone kattojen tyypit.

Pyramidi tai kupoli

Kasvihuoneessa valittaessa ei pidä unohtaa, että esimerkiksi metalliprofiilin paksuus ja päällystys, polykarbonaattilevyjen tiheys ja paksuus, pääarkkien välinen etäisyys ja paljon muuta vaikuttavat lujuuteen ja kestävyyteen. Älä unohda kiinnittää huomiota polykarbonaatin laatuun.

Solupolykarbonaatti suojaavalla pinnoitteella

Vihje! Kasvihuoneiden polykarbonaattipäällyste myydään usein erikseen itse kehyksestä. Kun valitset polykarbonaatin, muista kysyä myyjältä, jos kerros suojaa materiaalista ultraviolettisäteilyä vastaan. Tällaisen puuttuessa älä ota polykarbonaattia, koska se tuhoutuu hyvin nopeasti UV-säteilyn vaikutuksen alaisena.

Lisäksi, jos mahdollista, yritä valita kasvihuone, jonka puitteissa on vähemmän komponentteja - kiinteämmät osat, sitä vahvempi rakenne. Älä unohda kehyksen pinnoitetta - metalli galvanointi on paljon parempi kuin maalaus. Jos uskot, että arvostelut ovat kokeneet puutarhurit, maali usein kuoritaan ympäri (erityisesti nivelissä), ja se on sävytettävä vuosittain ennenaikaisen korroosion välttämiseksi.

Polykarbonaatti kasvihuone kivirajoituksiin

Sivuston valmistelu ja säätiö

Ennen kuin rakennat kasvihuoneesi kesämökkiisi, sinun pitäisi miettiä missä ja miten tämä rakenne asennetaan. Ensin sinun on valittava paikka hänelle. Kasvihuone on sijoitettava hyvin valaistuun alueeseen vähintään muutaman metrin etäisyydeltä taloilta, varjoilta ja muilta rakenteilta. Ei myöskään ole toivottavaa, että puiden oksat ripustavat rakennetta. Muutoin tuulen aikana jotain voi laskea kasvihuoneesta ylhäältä ja vahingoittaa sitä.

Kuinka asentaa kasvihuone sydämen suuntaan

Varmista, että maaperän pinta on jopa mah- dollista poistaa jopa ylätaso. Tämä myös poistaa rikkakasvien siemenet. Ja työskentelyn helpottamiseksi, poista maaperä alueella, joka on noin metriä laajempi kulloisenkin suorakulmion puolelta, jota tarvitset.

Vihje! Jos kasvihuone on epätasainen, säröilyn takia se kaatuu ja kuluu paljon nopeammin kuin asennetaan tasaiselle alueelle. Ja vinossa asennetulla kehyksellä polykarbonaattia ei ole mahdollista korjata oikein.

On syytä miettiä säätiön läsnäoloa. Kuten valmistajat sanovat, nyt useimmat kasvihuoneet eivät tarvitse sitä, varsinkin jos niitä käytetään (kasvihuoneet) vain keväällä ja kesällä. Kokeneet puutarhurit suosittelevat kuitenkin kuitenkin, että he tekevät ainakin palkin peruselementin. Se on hyvin yksinkertainen - riittää yhdistää neljä puutavaraa, joiden poikkileikkaus on vähintään 10 x 10 cm metallisten kulmien ja ruuvien avulla. Tällaisen perustuksen tulisi olla yhtä suuri kuin tulevan kasvihuoneen pohja.

Yksinkertainen perusta puusta

Varoitus! Älä unohda puun peittämistä suojaavalla aineella, joka suojaa sitä muotista ja rotista. Muutoin pohja tulee nopeasti käyttökelvottomaksi. On myös suositeltavaa sijoittaa puun alle.

Voit tehdä ja leikata betonin perustan. Se on luotettavampi kuin tangon muotoinen, mutta se vaatii enemmän taloudellisia ja työvoimakustannuksia. Muuten, talvella toimiva kasvihuonekaasu ei voi tehdä ilman sitä lainkaan.

Nauhapohjan muodostuksen vaiheet: kaavamainen

Polykarbonaatti Greenhouse Foundation - Mikä on parempi

Mikä tahansa rakentaminen alkaa säätiöllä. Mutta ensin sinun on valittava sen muotoilu. Ja tämän puolesta, sinun on tiedettävä, mitkä ovat perustelut, miten he eroavat toisistaan ​​ja miten heitä tehdään. Lue lisää täältä.

Kehyksen kokoonpano

Kehyksen kokoaminen - tämä on kenties vaikein ja ratkaiseva vaihe polykarbonaattien kasvihuoneiden asennuksessa. Monia yksityiskohtia (ja sitä voimakkaampi ja suurempi kasvihuone, mitä enemmän elementtejä esiintyy jakelusarjassa) sekaannuttavat jopa kokeneet käsityöläiset, eli tavalliset puutarhurit. Mutta silti ymmärrät rakentaa prosessi on aivan mahdollista. Lisäksi kaikissa teollisissa kasvihuoneissa on oltava asennusohjeet.

Varoitus! Asenna myymälässä ostettujen kasvihuoneiden asennus noudattamalla tarkasti ohjeita. Muutoin saatat saada rakenteen, joka joko toimintahäiriö tai romahtaa nopeasti.

Muutamia yleisiä sääntöjä polykarbonaatti kasvihuonekaasujen kokoamiseksi:

 • ensin koota rakenteen päätyosat ja jatka sitten kaarien kokoonpanoa;
 • päärunkoarkkien yksityiskohdat (jos ne ovat kokoon taitettavissa) voidaan välittömästi kytkeä toisiinsa tunnollisesti ja kasvihuoneen yksittäiset elementit kokoonpidetyissä kehyksissä on ensin "pakattu" pultteilla ja vain hienosäätö ja kohdistaminen rakenteiden kiristämisen jälkeen; kohdistaa rakennustyö rakennustason mukaan;
 • kahvat ja muut lisävarusteet asetettu viimeiseen;
 • runko ajetaan maahan tai ruuvataan pohjaan vasta kasvihuoneen lopullisen kokoonpanon ja säätämisen jälkeen;
 • jos kasvihuonekehys koostuu valtavasta määrästä poikittaisia ​​(sekä pitkittäisiä että poikittaisia), asenna ensin pää, pituussuuntainen, joka pitää päätyosat ja pääkaaren.

Polykarbonaatti kasvihuonekaasujen kokoonpano

Kasvihuonekaasu

Kun olet koonnut kehyksen ja kiinnittänyt sen pohjaan tai kiinnittänyt sen maahan, siirry kasvihuoneeseen polykarbonaatilla. Materiaali on poistettu suojakalvosta, joka on asetettu rakenteeseen etusivulla (UV-säteilysuojaus) ylöspäin ja kiinnitetty kaareihin katto-ruuveilla ja aluslevyillä (yleensä enintään 40-60 cm: n etäisyydellä toisistaan). Joskus sinkittyä nauhaa voidaan käyttää myös.

Kattaa kasvihuone polykarbonaatti

Vihje! Kasvihuoneen päädyt pääl- lekkäyvät, kunnes ne kiinnitetään runkoon.

On parasta kattaa kasvihuone polykarbonaatilla rauhallisella säällä. Tämä materiaali on erittäin kevyt ja "purjeet" hyvin, joten tuulenpuuska voi vahingoittaa sitä tai estää sinua tekemästä perusteellista asennusta.

Polykarbonaatti on kiinnitettävä tiukalle säälle.

Polykarbonaatin kiinnitysmenetelmä metallikehykseen

Kasvihuonekaasujen rakentaminen esimerkkinä teollisesta mallista

Tarkastele esimerkiksi yksityiskohtaisesti kasvihuoneen "Manor KU" kokoonpanoprosessia, jonka yritys tuottaa "Greenhouse Choice".

Kasvihuoneet "kartano KU"

Vaihe 1. Tämän kasvihuoneen kokoonpano alkaa peitemateriaalin leikkaamisesta. Yksi arkista leikataan pitkittäin kahteen identtiseen osaan veitsellä.

Polykarbonaattiarkkia leikataan pitkin

Vaihe 2. Taita saadut segmentit kasvoille kasvoille ja kohdista. Merkitse merkintä merkinnällä ohjeiden mukaisten mittojen mukaan ja leikkaa taitetut kappaleet. Tulee kuusi osaa materiaalista, jolla katetaan kasvihuoneen päätyosat.

Taitettavat kappaleet leikataan

Vihje! Jotta et voi vahingoittaa muita levyjä, joita tarvitaan kokonaisuudessaan, voit käyttää levyä asettamalla se leikkausviivaan materiaalin alle.

Suositeltava polykarbonaattileikkauskuvio

Vaihe 3. Aseta kasvihuoneen yksiosaiset hitsatut päätyosat tasaiselle alustalle. Yläosaan sijoitetaan pieniä puupalkkeja ja porataan reikiä kahvoihin ja niiden kiinnityksiin.

Päitä asetetaan tasaiselle alustalle.

Poraa reikiä kynille

Vaihe 4. Poraamme sitten reiät ovensuojan ja päätyn peittämismateriaalin kiinnittämiseksi. 4 mm: n poranterä sopii tähän.

Porausreiät polykarbonaatin kiinnittämiseen

Vaihe 5. Poista suojakalvo materiaalista ja anna tasalaatuiset polykarbonaattikappaleet tasaisesti oveen. Kiinnitämme ne aluslevyillä ja kattolevyillä arkin alareunassa ja keskiosassa, yläosaa ei kosketa vielä.

Polykarbonaatti kiinnitettynä oven pohjaan

Vaihe 6. Leikkaa polykarbonaatti tuuletusaukkojen ja oven sisään.

Leikkaamalla polykarbonaattia ikkunoiden ja ovien risteyksestä

Vaihe 7. Me käytämme polykarbonaatin yläosaa (fortochny) suoraan oveen (1 cm) niin, että ikkunanlehti peittää ja kiinnittää sen itsekierteittäviin ruuveihin.

Polykarbonaatti kiinnitetään oven yläosaan

Vaihe 8. Erota polykarbonaatin yläosa aukosta. Laitamme sen osan (1 cm) polykarbonaatin alle, kiinnitettiin ikkunanlehtiin ja kiinnitämme sen yläosan päähän.

Polykarbonaatti on suljettu ikkunan lehdelle pultattuun kappaleeseen.

Vaihe 9. Katkaise polykarbonaatti ovien ja tuuletusaukkojen saranoiden ulkonevat osat.

Polykarbonaatti leikataan puomiovien ja tuuletusaukkojen saranoiden ulkoneviin osiin

Vaihe 10. Leikkaa materiaali veitsellä telineen reunaa pitkin, johon oven saranat kiinnitetään. Olemme myös katkaisseet ylimääräisen materiaalin loppuosassa.

Leikkuuterä telineen reunalla

Vaihe 11. Otamme rakennuksen päiden sivuosista jäljellä olevat osat, puhdistamme ne kalvosta, asetetaan ne päihin ja sovitetaan ne pohjan pohjaan. Liittyy kasvihuoneen loppuun. Ylimääräiset reunat leikattiin.

Jäljellä olevien kappaleiden kiinnittäminen loppuun

Vaihe 12. Kierrä kahvat ja lukitusmekanismit.

Ovi-nuppi on ruuvattu

Vaihe 13. Pura pohjaosat pakkauksesta. Kiinnitä huomiota: sarjassa on pohjia sormilla ja ilman sormea. Myös kaksi kerrosta.

Peruselementit (sormilla)

Vaihe 14. Asettamme osat niin, että tangot reiät yhtyvät pohjan kaarien kiinnityspisteiden kanssa.

Pohjaosan oikea sijainti

Vaihe 15. Liitämme keramiikkaa ja pohjia ja kiinnitämme ne ruuveilla.

Vaihe 16. Sijoitamme pohjan säätöön, kohdistamme sen, vahvistamme sitä.

Pohjan pitkittäiselementtien sijainti

Kiinnitetään pohja puun pohjaan

Vaihe 17. Asenna kiinteät kaaret.

Arc-asetuskuvio

Vaihe 18. Kiinnitämme kaaren siteet toisiinsa.

Dougie kiinnitettiin liittimellä

Vaihe 19. Asenna kasvihuoneen päätyosat, liitä ne yhteen ruuveilla ja kiinnitä ne pohjaan.

Päiden asennusjärjestelmä

Päätyosan asennus

Vaihe 20. Mittaa kasvihuoneen lävistäjä varmistaaksesi, että rakenne on tasainen. Niiden on oltava tasavertaisia.

Mittasuuntaviivojen mittaus

Vaihe 21. Katetaan kasvihuone, jossa on päällystetty polykarbonaatti. Kiinnitetään ruuveilla.

Kattaa kasvihuone polykarbonaatti

Levyjen asennus kattoon ja kiinnitys itsekierteissuuntaisilla ruuvilla 50 cm: n askelin ja 4 itsekierteittävää ruuvia kummallakin puolella olevasta kaaresta

Polykarbonaattikiinnitysruuvi

Vihje! Älä unohda jättää pienen polykarbonaattilevyn kasvihuoneen päätyosien yläpuolelle.

Vaihe 22. Asenna lisäikkuna missä tahansa. Valitsimme sen ja sisäpuolelta painamme ikkunanlehteä polykarbonaatille. Apulainen ulkopuolella kiinnittää sen polykarbonaattiruuvit.

Ikkuna-asennus ulkona

Vaihe 23. Leikkaa ikkunan reunojen ympärillä olevat veitset veitsellä. Leikkaa silmukoita saranoilla niin, että ne eivät häiritse aukon avaamista. Kiinnitä ikkunoiden avausjärjestelmä sisäpuolelta.

Leikkaamalla polykarbonaattia tuuletusaukkojen ympärillä

Ohjeet kasvihuoneiden kokoonpanolle "Manor U" ja "Manor KU". Lataa tiedosto (napsauta linkkiä PDF-tiedoston avaamiseksi uudessa ikkunassa).

Video - Rakenna polykarbonaatti kasvihuone

Tällä tavoin voit itse koota kasvihuone polykarbonaatista - kaikki ei ole niin vaikeaa kuin se tuntuu. Voit selviytyä tästä tehtävästä itse. Tärkeintä - muista kaikki vinkit ja käytä niitä käytännössä.

Mitä laittaa polykarbonaatista kasvihuoneeseen: kokoamisohjeet

Ennen kuin laitat polykarbonaatista kasvihuone omilla käsillä, sinun on päätettävä koosta ja materiaalista, josta kehys kootaan. Voidaan käyttää: puupalkit, metalliprofiilit, PVC-putket. Käyttöehdot ovat erilaisia.

Kevään ja syksyn kauden kasvihuone voidaan asentaa maahan, mikä säästää säätiön järjestelyä ja mahdollistaa rakenteiden siirron. Tämä päätös voi kuitenkin vahingoittaa kasvihuoneviljelyä. Voit rakentaa nopean puisen pohjan, joka voidaan purkaa myös milloin tahansa.

Asennuspaikan valitseminen ottaa huomioon useita tekijöitä. Valotila otetaan huomioon ensin. Kasvihuone asetetaan tontille, jossa on hyvä valaistus. Jos kasvihuone on varustettu maaperän lämmitysjärjestelmällä, sitä voidaan käyttää ympäri vuoden, ja talvella, auringonvalolta heikko, kasvit kuivuvat. Tällaisia ​​ovat tomaatit, kurkut, paprikat.

Kasvihuonekaasu

Ennen asennusta on otettava huomioon vallitsevat tuulet. Talvella kasvihuoneet löytävät paikan, jossa ei ole huimaa kylmää tuulta. Tällöin sähkölämmityksen kustannukset voidaan pienentää.

Keväällä ja kesällä kasvihuone voi ylikuumentua, mikä johtaa kasvien kuolemaan. Tämän välttämiseksi asenna sähköpuhaltimet.

Taivutettu kasvihuone painaa noin 70 kg ja voimakas tuuli voi liikkua, joten säätiön käyttö mahdollistaa suunnittelun korjaamisen ja myös useita myönteisiä ominaisuuksia.

 1. 1. Lisää kasvihuoneen elämää.
 2. 2. Se on vankka perusta rakentamiselle.
 3. 3. Suojaa rikkakasveilta, äärimmäisiltä lämpötiloilta, kevätsulkeilta.
 4. 4. edistää maaperän lämmön parantamista.
 5. 5. Käytetään suonviljelyssä rakenteiden jäykistämiseksi.

Polykarbonaatti kasvihuoneessa asennettu maahan, on mahdotonta varustaa korkeat vuoteet, joten taimet istutetaan muutama päivä myöhemmin.

Kasvihuonekaasutyyppien lajit:

 1. 1. Vyö, joka on valmistettu betonista, tiilestä, kaivannosta tai ratapölkistä.
 2. 2. Paalupatsas on valmistettu murskatusta kivestä, betonista, puusta, tiilestä, metallista.

Polykarbonaatin käyttöikä on 20 vuotta ja puun perusta - enintään 7 vuotta. Siksi, että kasvihuonekaasun purkamista ei saa purkaa perustuksen korjaamiseksi, kannattaa valita kasvien kasvien käyttöikä.

Kun haluat asentaa kasvihuone nopeasti tai säästää materiaaleja, tee palkin perusta. Sitä käytetään menestyksekkäästi kausiluonteisten kasvihuoneiden asentamiseen.

 1. 1. Puulla on jopa reunat ja voit rakentaa kasvihuoneen kehyksen häiritsemättä sen geometriaa.
 2. 2. Nopea kokoaminen ja purkaminen siirtämällä kasvihuone hedelmällisemmäksi alueeksi.
 3. 3. Ympäristöystävällinen materiaali.
 4. 4. Auttaa luomaan suotuisan ilmapiirin kasveille: se kulkee hyvin ja säilyttää lämmön.
 5. 5. Helposti korjataan, jos hyönteiset vaurioittavat tai mätäävät.

Palkin käyttöikän nostamiseen impregnoidaan antiseptisellä koostumuksella.

Kasvihuone on pystytetty tasaiselle alueelle, liiallinen tasoitus ja tamping vähentävät maaperän hedelmällisyyttä. Kesäkäyttöön tarkoitettu kasvihuone voidaan asentaa maahan eikä rakentaa pistettä tai nauhan perustusta.

Huonolaatuiset asennukset maahan:

 1. 1. Lämpöhäviö jopa 10%.
 2. 2. Kasvihuoneviljelyjen saatavuus jyrsijöille ja hyönteisten tuholaisille.

Polykarbonaatti kasvihuonekaasupäästöjen käyttö toukokuusta lokakuuhun tarjoaa useita etuja.

 • helppo asentaa;
 • taloudelliset säästöt;
 • kasvihuoneen rakentaminen ilman avustajia;
 • nopea purkaminen;
 • liikkuvuutta.

Jos sivusto on pieni ja se ei onnistu sijoittamaan kahta kasvihuoneeseen, asentamalla kasvihuone ilman säätiötä, voit siirtää sen hedelmällisempään maaperään ja kasvattaa uusia kasveja.

Oletetaan: on kasvihuoneen tontti 3 x 8 m2. Pohjavesi on sijoitettu riittävän syvälle, eikä ole tarvetta järjestää vedenpoistoa. Taustalla oleva maa on hiekkaa, joka vuotaa vettä.

Sivuston valmistelu vaiheittain:

 1. 1. Koukut merkitsevät paikan 4 x 9 m.
 2. 2. Irrota turpeja ja kuoppia, tarkista horisontaalinen rakennustaso (laskee enintään 5 cm).
 3. 3. Lähtevät 0,3 metrin etäisyydellä tontin reunasta, kaivaa kaivanto, jonka syvyys on 0,3 metriä ja leveys 0,4 metriä.
 4. 4. Kaivannon ulkoseinä on asetettu liuskekivestä tai kattohuopasta.

Kasvihuoneessa olevan alueen merkitseminen

Pohjan vaaka on tarkastettu rakennustasolla, joten sinun ei enää tarvitse asettaa tiiliä rakennuksen vinoon johtuen.

Puusta valmistettu kasvihuone on helpompi korjata. Se on tehty suunnittelija, ajan myötä, mätä osat voidaan korvata. Hoito antiseptisilla tai sinisellä vitriolilla auttaa suojaamaan puukehystä mätää.

Kasvihuoneesta puusta - helppo muotoilu, ei siksi tarvitse vahvaa pohjaa. Puikot on valittu 10-12 cm: n pituisella osuudella, jonka pituus on 3 m ja valmistaudut niihin 50 cm: n syvennyksiin. Tämän vuoksi sinun pitäisi saada kasvihuonekaasu, jonka korkeus on 2,5, mikä riittää puutarhaviljelykasvien täydelliseen kasvuun. 3 x 6 kasvihuoneessa riittää, että asennat 6 saraketta (kulmissa 4 ja keskellä 2). Sen jälkeen, kun kannattimet on asennettu, ne kaadetaan liuoksella, jätetään kuivumaan kokonaan ja siirtyvät sitten kehyksen kokoonpanoon. Kuumalla säällä ruiskutetaan säätiö halkeamien estämiseksi.

Puupylväät vaakasuoraan ja pystysuoraan työntävät tankoja 10 cm: n yläpuolella ja keskellä. Kattotangot kiinnitetään ylempiin palkkeihin 0,5 metrin askelin, jotta koko rakenne on vakaata. Kiinnitysraudat ja laakerituki suoritetaan itsekierteittävin ruuvein, kynsien käyttöä ei suositella.

Ennen kuin asennat kehyksen, sinun on huolehdittava ovien ja tuuletusaukkojen sijainnista. Oven runko on kooltaan 1,8 x 0,8 m2, se asennetaan pohjoispuolelle. Ikkunan mitat valitaan sen harkinnan mukaan.

Vakiopuun runko

Ennen metallin muotoisen putken osien hitsaamista ne on valmistettu piirustuksen mukaisesti. Käytännöllisyydestä ne on numeroitu.

Taivutetun polykarbonaattikasvuston kokoonpanojärjestelmä on esitetty kuvassa.

Polykarbonaatti kasvihuoneelementit

Asennusohjeet:

 1. 1. Asennus aloitetaan tasaisella alustalla, jotta rakennetta ei vääristetä.
 2. 2. Sulautettuihin elementteihin hitsataan putki 40 x 20 mm.
 3. 3. Pohjaan kiinnitetään pystysuorat pylväät, joiden askel on yhtä suuri kuin polykarbonaattilevyn leveys, tarkasta niiden pystyasento rakennustasolla.
 4. 4. Kaltevat kulmat on hitsattu vaakasuoraan kellariputkeen pystysuunnassa.
 5. 5. Kaikki telineet on yhdistetty putkilla, joiden läpimitta on 40 x 20 mm ja jotka on järjestetty rinnan pohjan putkien kanssa ja kiinnitetty ristikkotuilla rungon lujuuden ansiosta.
 6. 6. Päätykehyksessä on oviaukko 40 x 20 mm: n putken sisältävällä ikkunalevyllä ja ikkunalevy 20 x 20 mm putkesta.

Aukkojen osuudet keitetään huuhteluvälillä päärungolla siten, että kun kiinnitetään polykarbonaattia, se on tasainen.

Kasvihuonekaasupakkaus vakiokokoisista profiiliputkista

Lopuksi sinun on asennettava ovi ja tuuletusaukot oikein. Kaareva rakenne ei ole harja, joten polykarbonaattilevyt taivutetaan ja kiinnitetään itsekierteillen ruuvilla, joissa on lämpöaluslevy. Liitokset on päällystetty silikonitiivisteellä. Jos kasvihuone on harjalla, kiinnitä sitten metallilevyn profiili.

76 cm: n teräksiset ruuvi ankkurit ovat korkealaatuisia ja niissä on jauhepinnoite, joka suojaa korroosiota vastaan.

Ankkurit pitävät lujasti suunnittelua

Helppo käyttää, helppo ruuvaaminen maahan ja ohittaa kivet. Täydellinen sarja: kiinnike ja kaapeli. Yleiskäyttöinen: teltat, kasvihuoneet, varastot, autotallit.

Kuinka tehdä kasvihuone polykarbonaatista sivustolla?

Kotitalouksien tai kesämökin kasvihuone on varma tapa saada ympäristöystävällisempää viljelyä aikaisemmin ja suuremmalla määrällä, tehden vähemmän ponnistuksia kasvien käsittelyyn käyttäen vähimmäismäärää kemiaa, lannoitteita ja torjunta-aineita.

Kestävien kasvihuoneiden suosituin materiaali on polykarbonaattia, selvitämme minkä tyyppiset kasvihuoneet käyttävät tätä materiaalia ja miten polykarbonaatti kasvihuone asennetaan.

Polykarbonaatti kasvihuoneiden tyypit

Kasvihuone, jossa on polykarbonaattipäällyste, voidaan ostaa valmiiksi, purkaa, mutta voit rakentaa sen itse valitsemalla oikean rakenteen itse.

Kasvihuoneiden suosituimmat muodot

Koska polykarbonaatti on erittäin joustava materiaali, joka ottaa kaiken muodon, kasvihuone siitä voi olla:

 1. Arched - suosituin ja useimpi vaihtoehto.
 2. Suorakulmainen yhdellä katolla - jota usein käytetään talon seinän kiinnityksenä tai ankkurointina.
 3. Suorakulmainen kaksoiskatto.

Erilaisiin tarkoituksiin käytetään eri kokoja ja malleja:

 1. Kasvava taimia varten on kaareva muotoilu - "perhonen", pieni korkeus ja leveys (50 (b) x40 (h) cm), ja yläpalkkeja kasvaa siipinä, sopii taimien kasvattamiseen, mikä on erittäin kätevää istutukseen ja tuuletukseen.
 2. Alhaisen kasvun viljelyyn, kuten paprikat, viljelyyn käytetään suurempaa kasvihuonetta - 90x80 tai 110x85, myös aukon yläosassa, malleja, joissa on lämpötoimijat, jotka avautuvat automaattisesti ilmalle.
 3. Kasvava kasveja varten ne saavat suuremman kasvihuonekaasun, kaarevan tai suorakulmaisen rakenteen, yleensä niiden korkeus on 2 m, leveys on 2,4-3,0 m, ja ovet päädyt ja katot katolla tai lopussa.

Kasvihuoneiden kehysten tyypit

Kasvihuoneen runko on valmistettu:

 1. Alumiiniprofiili, joka on päällystetty jauhemaalilla - melkein ei ole korroosiota, kallein vaihtoehto.
 2. Galvanoitu teräsprofiili - kulma, pyöreä tai suorakulmainen galvanoidut putkiprofiilit - keskikustannusvaihtoehto, kestävyys ja vakaus on parhaimmillaan 40x20 mm: n tai 20x20 mm: n kaksoisputken kiinteä taipuinen rakenne, jonka seinämän paksuus on 0,8 mm ja kaaret, 0,67 m
 3. Muoviputket ovat taloudellinen vaihtoehto, houkutteleva hinta, pieni paino ja helppo asennus.
 4. Puupalkki - vaatii kyllästämisen antiseptisellä ja myöhemmillä hoidoilla 2-3 vuoden välein.

Itsenäistuotantoon on yksinkertaisempaa saada vaihtoehtoja yksipuolisella katolla ja puusta tai muoviputkista valmistetulla kehyksellä ilman perustusta, vaikka kaikilla näillä vaihtoehdoilla on oikeus olla olemassa, suunnittelun valinta on edelleen omistajalle.

Tyypit säätiöt

Pienet kasvihuoneet kausittaiseen käyttöön tuodaan maahan ilman säätiötä.

Jotta tuulenpuuska ei aiheuttaisi suunnittelua, valmistajat voivat kiinnittää erityiset ankkurit yhteen. Tehokkaiden kiinnittimien sijaan voit käyttää itse tehtyjä koukkuja ristikkäisestä vahvikkeesta: alempaa vaakasuoraa profiilia, porata reiät jokaisen holkin lähelle, jonka halkaisija on hieman suurempi kuin raudoitus, työnnä se reikään ja paina sitä maahan, kunnes se pysähtyy.

Jos ankkureita on tarpeen siirtää toiseen paikkaan, ankkurit vedetään ulos, kasvihuone voidaan siirtää purkamatta.

Tämän rakenteen haitat:

 1. Lämpöhäviö, joka on 10% polykarbonaatin kosketuksesta maaperän kanssa.
 2. Vapaa pääsy tuholaisten ja rikkaruohojen kasvihuoneessa.

On parempi asentaa kasvihuonekaasu pitkäaikaiseen käyttöön pääomarahastossa, mikä tekee siitä vastustuskyvämmän tuulikuormitukseen.

Säätiö voidaan tehdä:

columnar

Valmistettu betonista, tiilestä tai betonista asbestisementtiputkesta, jossa on sisäänrakennettu vahvike - vakaampi rakenne kuin ankkureilla. Pylväsperustat ovat kiireisempää, joten ne tarvitsevat kaivamaan aukkoja tukeille, jotka mittaavat 0,7 x 0,7 ja syvyys 1,2 m.

puutavara

Puupalkista 100 × 100 tai 150 × 150, se tekee kasvihuoneesta vakaamman ja helppokäyttöisemmän, mutta se vaatii puun suojaamista antiseptisellä ja kääreellä vedeneristysmateriaalilla.

Puutavara asennetaan hiekka-sora-seoksen tyynyn kaivattuihin kaivantoihin, kulmissa, joihin ne on yhdistetty ruuveilla. Luuranko on kiinnitetty puuhun ruuvilla, kaivanto on haudattu. Timber-säätiö on lyhytikäinen, ei todennäköisesti pysty siirtämään sitä toiselle paikalle.

Pile varpunen

Palkin ympärillä olevan palkin tai metalliprofiilin ympärillä palkki on järjestetty epätasaisella pohjalla, jossa on kaltevuus, suola tai maanmuodostus. Paalun pituus valitaan 20 cm korkeammaksi kuin maaperän jäädyttämisen alueella, pylväspituus on 1-2 m.

Pile- ja ruuvipohjat - yksi yksinkertaisimmista ja nopeimmin rakennetuista rakenteista, universaali - soveltuu kaikentyyppisiin maaperään, paitsi rock, taloudellinen ja yksinkertainen.

nauha

Monoliittisesta betonipäällysteestä, jonka silmäkoko on lujitettu, pohjapaneeleista, runkoisista muovipuristusta olevista tiilistä tai rypistyneestä savesta muodostuneesta raakakivestä, ne rakennetaan usein kasvihuoneiksi, vaikka ne vaativat enemmän materiaalinkulutusta. Matala-alustaan ​​perustuvat nauhat perustuvat yleensä 0,5 - 0,7 metrin korkeuteen.

Yksinkertaisimmat nauhatyypit ovat valmiista betonilohkareista, mutta tämä ei ole eniten talousarviota. Yksinkertaisin nauhatus on tehty rypytetystä saviin kiinnitetystä raakakivestä. Jos lähistöllä on kiviä ja savea, rakenteen materiaali on vapaa ja tulos on melko luotettava.

Kaistaleen alapuolella kaivetaan kaivantoa maaperän jäädyttämiseen, 25-30 cm leveä, murskattu kiveä tai soraa pohjaan 10 cm: n kerroksella, asennetaan muotti, raudoitus ja betoni kaadetaan, pinta tasoitetaan. Betonin lujuuden jälkeen - 3-4 viikkoa, aseta kehys pohjaan.

laatta

Betonista, jossa on raudoitusta tai raunioista ja savesta, ne on rakennettu kasvihuoneiksi harvemmin, tämä on tukirakenteen kaikkein materiaalipainoinen ja kallisvaihtoehto. Pohjakerroksen toteutus on suositeltavaa silloin, kun pohjaveden korkea sijainti ja maaperän kuivatus tai viemäröinti on mahdotonta.

Oikean sivuston valinta

Kasvihuoneen asennuspaikka valitaan tasaisella tontilla, rinteillä ei ole juurikaan käyttöä: on vaikea tehdä pidätysseinä, tarvitaan laskentaa ja se on kallista, koska tarvitaan runsaasti materiaaleja. Paras maaperä kasvihuonekaasulle - hiekkainen ja alhainen pohjavesi, ja on keskityttävä kevätvesitasolle.

Rakennuksen suunta on länsi-itään pohjoisilla alueilla ja etelästä pohjoiseen 60. leveyspiirin eteläpuolella. Kasvihuone on asetettu avoimeen tilaan, jotta puiden varjo ei putoa ja korkeat pensaat eivät kasva 3 metrin kuluessa. Ei ole huono, jos pohjoisesta tuulista kasvihuone on suojattu jonkinlaisella rakennelmalla - talossa tai tilarakennuksessa.

Maaperän valmistelu

Ennen perustuksen rakentamista alue puhdistetaan roskista ja hedelmällinen maa poistetaan 30 cm: n syvyyteen. Myöhemmin tämä kerros, joka on rikastettu kompostoimalla ja lannoitteella, palaa kasvihuoneeseen.

Kun pohjavedet ovat lähellä maata tai savimaita, kaivo kaivetaan 70 cm: n syvyydellä, pohjaan asetetaan sora- ja sora-sekoitus 40 cm: n kerroksella, loput 30 cm peitetään hedelmällisellä maaperällä, kun kaikki työ on tehty.

Kasvihuoneen rakentaminen porausruuvin pohjalle

Kuva polykarbonaatista kasvihuonekaasuohjelmasta:

Huolimatta siitä, että kasvihuoneessa ei ole erityisiä kuormia, ennen materiaalin hankintaa ja aloitustöitä on suositeltavaa täydentää ehdotetun rakenteen piirustukset:

 • kasa-alue;
 • grillataulukko;
 • kehyssuunnitelma;
 • poikkileikkaus ja pitkittäinen;
 • katon vaipan suunnitelma.

Luonnosluettelon yhteydessä on keskityttävä tavanomaisen polykarbonaattilevyn mittoihin: pituus 6 tai 12 m, leveys 2,1 m. Levyn 10 mm: n paksuudelle on suositeltavaa laatoittaa 1x1 m: n askelin.

Kasvihuoneiden pilejä suositellaan asennettavaksi 1-2 metrin kuluttua kuormituksesta riippuen.

Esimerkiksi olemme valinneet kasvihuoneen rakenteen porausruuvin pohjaan, jossa on 100x100 mm: n poikkileikkaukseltaan ristikkopalkki, jossa on runko, jonka poikkileikkaus on 60x40 mm ja jonka korkeus on 1m. Kasvihuoneen leveys on 2,8 m, pituus 6 m, korkeus harjanteessa grillatahasta 2,2 m.

Vaaditut materiaalit ja työkalut

Tee kaikki työkalu, johon tarvitset työkalun:

 • lapio;
 • vasara;
 • ruuvimeisseli;
 • pora;
 • sakset metallille tai palapelille;
 • rakennustaso, lyijykynä, lanka;
 • tikkaat.

Vaaditut materiaalit:

 • ruuvipallot;
 • polykarbonaatti;
 • H- ja U-muotoiset profiilit polykarbonaatin kiinnittämiseen;
 • kulmat ja sinkitty nauha;
 • laitteisto.

Pino ja ruuvi pohja grillata baarissa

Oletetaan, että maaperän jäädytyssyvyys on alueella 1,2 m. Koska pölkky on noin 1 m: n korkeudelta maanpinnasta, kantopituuden tulisi olla 1,5 m. Kasvihuoneen pituus on 6 m ja leveys 2,8 m tarvitsee 18 paalua.

Piles voidaan asentaa manuaalisesti tai erikoislaitteiden avulla. Lyhyt kasa löyhästi hedelmällisessä maaperässä, joka on tyypillistä Venäjän federaation keskusvyöhykkeelle, löyhästi ruuvaa 2 ihmistä ristinivelen avulla.

Kasvihuoneessa poistetun hedelmällisen kerroksen kohdalla ne korottavat paalujen paikat tapilla, kaivaavat reiät näissä paikoissa halkaisijaltaan 3... 4 kertaa suurempana kuin paalussa, ja syvyys 0,5 m.

Kaivo on asennettu kuoppiin ja ruuvataan muotoilun syvyyteen asettamalla vahvistus erikoisreikään korkin kärjessä vipuksi. Ruuvauksessa on tarpeen tarkkailla pystyasennusta. Ensimmäinen asennus nurkkaan paaluja, sitten sijoitus ja tiedosto.

Kaikkien paalujen asennuksen jälkeen niiden yläosa katkaistaan ​​samalla tasolla, tasainen levy hitsataan, mikä toimii tukena puutavaran grillataholle.

Ennen asennusta kaikki puiset elementit on kyllästetty antiseptisellä ja sienitautien torjunta-aineella taloudellisin vaihtoehtoina - impregnoimalla käytetyn koneöljyn tai pohjamaalin kanssa - bitumin liuos kerosiinilla, vaikka viimeiset kaksi tapaa suojautua tauteja vastaan ​​ja puun rotta ovat vähemmän luotettavia.

Yläosassa oleva säde sijoitetaan vesitiiviin materiaalin kerrokseen - bikrost tekee. Kiinteät laajennuslevyt valmistetuissa rei'issä 500 mm: n jälkeen. Tangon kulmissa yhdistävät kulmat somorezy tai rakentaminen kynnet, on mahdollista liittyä "puoli-puu".

Kehyksen asennus

Merkinnällä 1 m: n kohdalla rostverissa on pystysuorat telineet, joissa on diagonaaliset tukijalat kussakin osassa varmistaakseen jäykkyyden. Kapealla katolla yhden pitkittäisen sivun rungon tulee olla vähintään 28 cm korkeampi, jolloin veden virtaus on 1:10.

Pylväskaton kanssa pituusseinämien pylväiden korkeus on noin 1,8-2 m. Päätytyöt on asennettu 1 metrin etäisyydelle kulmista, korkeus määräytyy katon kaltevuuden mukaan. Päätypinnan keskivaiheessa on yksi tai kaksi sivua oviaukosta - vaakasuora palkki asennetaan 1,8... 2,0 m korkeuteen.

Vaakatasoinen tukipalkki asennetaan telineiden yläpuolelle.

Yksisivuisella katolla ristikkopalkit asetetaan tukipalkkiin levystä, jonka leikkaus on 100 x 40 mm, asentamalla ne pystysuoraan ja kiinnittämällä ne sivulle haaroihin tai kulmiin.

Pöydän katon ollessa asennettuna 7 koukkua (100 kappaletta) kootaan 100x40 mm: n levyisestä kappaleesta, joka kiinnitetään tukipalkkiin myös korvakkeilla tai kulmilla.

Luistossa asetetaan 40x40 mm: n pituussuuntainen palkkiosa, joka kiinnittyy siihen merkitsemällä jokainen rake. Kiinnitä kynnet tai ruuvit laatikko 40x40 mm: n palkkiin 1 m: n askelin.

Seinien ja katon polykarbonaatin päällystäminen

Polykarbonaattiarkit leikataan haluttuun kokoon, ensin ne peittävät kasvihuoneen päitä, jättäen aukkoja oville ja / tai ilmanpoistoaukolle. Levyt on asennettu pystysuoraan sisäisten kanavien järjestelyyn katolla, joka on yhdensuuntainen kaltevuuden kanssa.

Polykarbonaattilevyt kiinnitetään toisiinsa erityisten H-profiilien avulla ruuvit, joissa on lämmönkestävät aluslevyt, kulmat P-profiililla. Levyjen kiinnittämiseksi poraa reiät, joiden halkaisija on suurempi kuin ruuvin halkaisija. Tämä tehdään materiaalin lämpölaajenemisen varmistamiseksi. Samasta syystä levyjen kiinnittäminen telineeseen on kielletty.

Viimeinen kiinnitetty asia on polykarbonaatti katolla käyttäen samoja H- ja U-muotoisia profiileja. Levyjen leveyden ollessa leikkauksen tulisi tarjota vähimmäisleveys ulospäin pitkittäisillä seinillä ja kasvihuoneen 100 mm päissä.

Paneelissa on ovien ja poikien sarana, jotka on myös valmistettu puukehyksestä valmistetusta polykarbonaatista.

Työn suorittaminen

L Jotta jyrsijät eivät pääse kasvihuoneeseen, grillin ja maanpinnan väliset sivuläpät on suojattava kovaa ja kosteutta kestävää materiaalia vastaan. Tätä tarkoitusta varten sopii maaperään vähintään 50 cm: n tasainen litteä asbestisementti. Kun se on kiinnitetty maalaukseen itsekierteillen ruuvin avulla, on välttämätöntä ripotella rakenteen kehä maaperällä ja on mahdollista muodostaa kasveja istutettavaksi.

Kuinka asentaa polykarbonaatti kasvihuone maahan?

Ilmasto on tullut niin arvaamattomaksi, että kasvihuonekaasujen läsnäolo edesauttaa huomattavasti kauden kasvisten viljelyä. On käytännöllistä asentaa polykarbonaatti kasvihuone paikan päällä. Se on kestävä, pitää lämpöä hyvin, välittää kasvillisuuden kehittämiseen tarvittavia auringonvalon taajuuksia. On parempi ostaa kasvihuone valmiiksi, mutta voit säästää asennusta ja asentaa sen itse.

Sijaintivalinta

Normaalille kasvien kasvulle tarvitaan luonnollista auringonvaloa koko päivänvalossa. Siksi ensimmäinen vaatimus paikasta on puut, rakenteet ja rakennukset, jotka hämärtävät sivuston.

Oikea suuntaus kardinaalipisteisiin parantaa valaistusta: koukut suuntautuvat kohti etelää, toista pohjoista kohti ja lateraaliset sivut länteen ja itään kohti. Samaan aikaan on otettava huomioon tuulen suunta. Jos tuuli usein puhaltaa pohjoisesta, kasvihuoneen akselia on pyöritettävä. Tuulen ei pitäisi puhaltaa kasvihuoneita avointen ovien läpi.

Polykarbonaatti kasvihuone paikan päällä

Jos aiot käyttää kasvihuonekaasua talvella tai kevättalvella, on tärkeää olla lähellä sähköverkkoon, lämmitysjärjestelmään ja vesihuoltoon liittyvää pistettä. Kesä kasvihuoneet vain kastelua on tärkeää. Tästä syystä riittää, että lähistöllä on kesäveden putket. On osoitettu, että kasvihuonekaasun saanti, joka on asennettu väärin, on 30% alhaisempi: huono valaistus ja huonosti järjestetty kastelu.

Toinen vaatimus paikkakunnalle - tasainen maasto. Jos ei ole täysin tasainen juoni, on tarpeen viettää aikaa tasaamaan maaperää. Yhtenäistä kastelua ei ole mahdollista harjanteilla, joilla on suuri kaltevuus.

Asennuksen valmistelu

Jos olet onnekas - maaperä on hedelmällinen, juoni on tasainen, voit aloittaa työn merkinnällä. Mutta jos helpotus on epätasainen ja pohjavedet tai savi kerros ovat lähellä sitä, sinun on tehtävä kovaa työtä.

Savi pienentää huomattavasti maaperän läpäisevyyttä. Keinotekoinen vedenpoisto voi antaa normaalin kosteuden. Kuivumateriaalina voit käyttää murskattua kiveä.

Työ maaperän valmistamiseen johdonmukaisesti:

 1. Ensimmäinen asia on merkitä tuleva kasvihuonekaasujen koko.
 2. Poista koko hedelmällinen kerros koko kehältä ja varoita myöhempää käyttöä varten. Kalvotettu soodi voidaan tallentaa puutarhan nurkkaan. Ylikuumeneminen, se on erinomainen substraatti istutettavaksi.
 3. Poista savi syvyyteen 40 cm.
 4. Kaada roskaa (15 cm) ja taso.
 5. Kaada hiekka, sen paksuus ei saa olla pienempi kuin kerrosrauni. Tiivistetty. On mahdollista kostuttaa, jotta tyyny tiheästi asetettu.
 6. Jätä hedelmällinen maa kasvihuoneen myöhemmäksi tankkaukseksi.

Aika, joka käytettiin sivuston tasoittamiseen, maksaa kokoonpanon aikana. Sinun on koottava runko tasolle, jonka korkeusero on enintään 5 cm paljon helpompaa ja nopeampaa. Valmistustyön suorittamiseksi tarvitset varren, kiristysnauhan, mittanauhan, bajonettin ja lapio-lapiot, kottikärryt tai venytyksen.

Asennusvaiheet

Ei ole järkevää tehdä kehystä itse. Laaja valikoima kasvihuonekehyksiä profiilista (alumiini, sinkitty rauta) polykarbonaattipäällysteen alla on myynnissä. Alhaisissa lämpötiloissa polykarbonaatti muuttuu hauraaksi. Kasvihuoneen asennus voidaan toteuttaa sekä kevättalvella että syksyllä, mutta samaan aikaan ilman lämpötila ei saa olla alle +5 ° C.

Kohtuulliseen hintaan voit ostaa kaikenkokoisen kasvihuoneen: 2 metrin suunnittelusta, jopa 12 metriä. Täydellisessä sarjassa kehyksen lisäksi on polykarbonaattia ja kiinnittimiä. No, jos sarjassa on palkki, sitä voidaan painaa kasvihuoneen pohjalle.

Ennen kuin aloitat rakennustyön kokoonpanon työstämisen, sinun on tutustuttava tuotteen asennusohjeisiin ja valmistettava kaikki tarvittavat työkalut. Sinun täytyy olla käsillä:

 • ruuvimeisseli;
 • tasolla;
 • veitsi;
 • rautahaara;
 • vasara;
 • avaimella.

Barin käyttö alemman sidoksen suhteen

Ottakaa huomioon mahdollisuus asentaa kasvihuone ilman pohjaa käyttäen puuta, jolla painotetaan rakennetta.

Puutavaraa ennen käyttöä on käsiteltävä erityisellä kyllästyksellä, joka suojaa sieniä vastaan. Vanhaa tapaa on mahdollista käyttää bitumilla, mutta on parasta käyttää nykyaikaisia ​​antiseptisiä aineita. Puupalkista, muotista, sammasta ja kosteudesta suojaavat puun kyllästys:

Sopiva. On parempi käyttää useita kerroksia odottamalla kunkin kuivaamista.

Pohjatislaus - puutavara voidaan haudata maahan hieman. Kasvihuoneen ympärysalle kaivaa pieni kaiva 30 cm leveä, syvyys riippuu puun korkeudesta. Sivuseinistä katodimateriaalin asettamiseksi se suorittaa kaksi toimintoa:

 • vedenpitäväksi;
 • rikkakasvien torjunta.

Kehyksen kokoonpano

Puutarhurit, jotka ovat harjoittaneet käytännössä kasvihuoneiden itserakennusta, suosittelevat ensin kasvihuoneen loppuosien kokoamista. Nämä ovat monimutkaisimpia rakenteellisia elementtejä, koska niissä on sisäänkäyntiä ja ilmanvaihtoaukkoja.

Toinen vaihe asennuksessa on sijoittaa pohjaan (palkki) ja kiinnittämällä se kasvihuonekehikon alaosaan itsekierteittävin ruuvein. Vaakasuora vanteet tarkistetaan tasolta. Tarvittaessa kaivanto haudataan tai kaadetaan. Puun tulee työntyä maanpinnan yläpuolelle vähintään 10 cm: n etäisyydelle. Vanteiden kulmat on kiinnitetty tukevasti niitteillä, itsekierteillä ruuveilla tai nauloilla.

Ensimmäinen askel on asettaa kaari pitämällä ne kehyksen pohjaan. Seuraavaksi, tiukasti tasolla, vaakasuuntaiset liitosliuskat on kiinnitetty. Kasvihuoneen perustana on. Sinun on kiinnitettävä päätyosat siihen ja voit aloittaa seinän pinnoitteen polykarbonaatilla.

Voit tehdä automaattisen kastelun kasvihuoneessa, jotta kasvit saisivat oikean määrän vettä.

On erittäin tärkeää valita oikea polykarbonaatti kasvihuoneeseen. Tässä luet tärkeät vinkit.

Siinä kuvataan, kuinka monta tiiliä kuormalavalla tulee määrällä.

Kiinnitämme polykarbonaattia

Ensimmäiset päät on ommeltu. Kun polykarbonaatti katkaisee suojakalvon. Kiinnitä levy ensin ruuveilla ja leikkaa sitten kokoon. Kierrä polykarbonaattia oven ja tuuletusaukkojen ympärille. Leikkaa varovasti ovi- ja ikkuna-aukot. Lisävarusteiden kiinnittäminen: lukot, kahvat. Putiit ovat valmiina.

Jäljellä on vielä aikaa vievää osaa työstä - polykarbonaatin sijoittaminen kaarelle. On parempi tehdä tämä rauhallisella säällä, koska arkkia on suuri purjealue. Tuulen voimakasta tuulenpuuskaa polykarbonaatti voi rikkoa. Liitä arkki kahdella tavalla:

 • lap;
 • käyttäen alumiiniprofiilia ja raitoja.

Suositellaan yleensä profiileja ja alumiininauhoja, mutta käytännössä käy ilmi, että päällekkäinen muniminen antaa myös pinnoitteen tarvittavan lujuuden ja tiiviyden, se on halvempi.

Profiili kiinnitetään kaareihin ruuveilla. Kiinnitä tietty vaihe pitkin koko pituutta. Polykarbonaatti asetetaan profiilin aukkoihin. Erikois alumiininauha asetetaan liitokseen ja venytetään vaaditulle tiheydelle.

Kasvihuoneiden järjestäminen

Kehys kootaan ja ommellaan, kasvihuone voidaan valmistaa istutusaikaan. Kaiva, parantaa maaperän rakennetta, lisäämällä humus, komposti, turve vaadittavissa mittasuhteissa. Voit tehdä harjanteita. Kun suunnittelet niitä, ota huomioon, että on helpompi hoitaa kolme harjaa: yksi keskellä, kaksi sivulta. Rakentaessaan kaksi harjaa, ne ovat laaja ja hankala ylläpitää.

edut

Kun asennat polykarbonaatti kasvihuone ilman pohjaa, puutarhuri saa useita etuja. Kasvihuone on nopeasti asennettu ja purettu. Alueella, jossa on paljon lumia, se voidaan nopeasti purkaa talvella, joten talvella katto ei murtuisi painovoiman takia.

Tällainen kasvihuone voidaan helposti siirtää toiseen paikkaan. Varsinkin jos se on pieni. Voit liikkua, jos puut kasvoivat, ja varjo ilmestyi, joka ei ollut aiemmin. Tai he rakensivat uuden maalaistalon lähellä, asensivat tiheän, varjo-aidan aidan. Keräämällä omilla käsillään kasvihuone, joka on valmistettu polykarbonaatista maan päällä, kesällä asuva saa mobiili- ja luotettavaa rakennetta, joka toimii monta vuotta.

Miten välttää virheitä

Siitä, miten valita paikka ja valmistella sitä, olet jo sanonut. Tiedämme sallitun ilman lämpötilan asennettaessa polykarbonaattilevyä. Mitä muita epäonnistumisia voi esiintyä?

Sinun on kiinnitettävä huomiota ostaessasi seuraavat kohdat:

 1. Ensinnäkin metallin paksuus (vähintään 1,5 mm).
 2. Seuraava tärkeä kohta on profiilin poikkileikkaus. Valitse toinen vaihtoehto 20 cm * 20 cm ja 40 cm * 20 cm.
 3. Alueilla, joilla on suuri sademäärä, valitse kasvihuoneet, joissa on vahvistettu runko.
 4. Jos kasvihuoneessa on alareunat korvien kanssa, sarjaan asennukseen on nastat, mutta ne eivät ole kokonaan ajautuneet maahan. Pinnan yläpuolella tulisi olla vähintään 20 cm nastainen nasta. Jos näin ei tehdä, silloin kun maa lakkaa, silmä irtoaa metalliliitoksesta.
 5. Kiinnitä kasvihuoneet, joissa pohja kiinnitetään maahan T-muotoisten kiinnittimien avulla. Ne kiinnittävät kehyksen luotettavammin kuin nastat.

Polykarbonaattivalinta

Älä tee virheitä valittaessa polykarbonaattia. Mitä etsit ensin? On tärkeää, että UV-suojaus lisää levyn lujuutta ja kulkee haluttu auringonvalon taajuus.

Muista tarkastella arkkien paksuutta. Optimaaliset arvot ovat millimetreinä 4-6. Levyn lujuus voidaan tarkistaa painamalla. Ohut ja heikkolaatuinen materiaali painettaessa menettää muodonsa, rypistyy. Polykarbonaatin taivuttamisessa ei saa esiintyä ryppyjä.

Muitakin kohtia kannattaa harkita:

 1. Polykarbonaatilla on suuret halkaisijaltaan suuret porausreiät kuin puuta (metalli). Ei ole rypytyksiä eikä aaltoja.
 2. Älä säilytä varusteissa. Kiinnityspisteiden tiivistämiseksi käytä polykarbonaattisia lämpöaluslevyjä tai kumitiivisteitä.
 3. Käytä erikoisprofiileja polykarbonaatin päätypinnan reunaan.

johtopäätös

Polykarbonaatti kasvihuonekaasu maassa - hyvä ratkaisu monta vuotta. Itsekiinnitys on laadunvarmistus. Siinä on asennuspaikka, haluttu paksuus polykarbonaatti, kestävä runko, korkealaatuiset liittimet ja asennus, joka on tehty täsmälleen ohjeiden mukaan.