Puun talon takan laite: miten valita ja asentaa turvallisesti

Hirsitalot ja puutalot ovat lämpimimpiä ja ympäristöystävällisimpiä. Puiset seinät eivät vaadi eristystä, lisäksi voit säästää viimeistelyyn - luonnon puu näyttää aina hyvältä. Ainoa asia, joka pimentää hirsitalon hankkimisen iloa on tarve järjestää sähköjohdot ja lämmitys ottaen huomioon päärakennusmateriaalin - puun palovaaran. Mutta jos turvallisuusmääräyksiä noudatetaan, omistaja voi jopa asentaa takan puutaloon lisäämään mukavuutta ja lämpöä kotiin.

Tyypit tulisijat: malleja voidaan asentaa puutaloihin

Takat ovat sallittuja puutalossa, mutta tiukat asennusvaatimukset. Markkinoilla on monia eri malleja. Asennuksen monimutkaisuus riippuu uunin, polttoainetyypin, talon rakenneominaisuuksien materiaaleista.

Klassinen tulisija hirsitalossa

Luokittelu rakennetyypin ja asennuspaikan mukaan

Rungon muoto on erilainen:

 • Corner tulisijat. Tällainen tulipesä on asennettu huoneen kulmiin.
 • Suora seinä. Suorista rakenteista - upotettu ja seinä. Uppoasennettuna seinien sisäpuolelle, jota käytetään usein lämmityspattereiden asentamiseen kahden vierekkäisen huoneen lämmittämiseen. Seinä - asennettu seinien lähellä.
 • Eristetty. Pyöreä, suorakulmainen, neliö, avoin ja suljettu tulipesä - erilliset keskukset sijoitetaan vapaaseen alueeseen etäällä seinistä, usein olohuoneen keskellä.

Tyylitelty antiikkimainen takka puulämmitteisessä talossa

Tulisijat tulisijat lajikkeittain kulutetun polttoaineen mukaan

Taloissa, joissa on puiset seinät ja katot, on erityisen tarpeellista lähestyä takan tyyppistä valintaa. Jotkut avotakkarakenteet on kielletty asennettavaksi puutaloihin.
Markkinoilla on kuitenkin monia vaihtoehtoisia polttoaineuunia, jotka voidaan asentaa mihin tahansa tilaan ilman savupiippua.

Puutaloille sopivat takat luokitellaan polttoainetyypin mukaan:

 • Klassinen, kiinteä. Normaalit savupiipustorakenteet, joiden uuni on suunniteltu puun tai hiilen käyttöön. Tällaiset tulisijat on asennettu puutaloihin, joissa on pakollinen erillinen säätölaite, vierekkäisten pintojen, lattioiden eristys.
 • Sähkö. Luotettavin paloturvallisuustekniikoina. Avotulen sijasta ilmaa kuumennetaan sähköllä. Ja elävien tulipalojen jäljittely luodaan sisäisten maisemien valaisemalla. Sähköpistoolit ovat helppoja asentaa, asennus ei ole tarpeen perustaa, savupiippua ei ole. Se on ihanteellinen muotoilu puulastujen ylemmässä kerroksessa, ullakkotiloissa. Tärkeintä - hyvä johdotus luotettavassa eristyksessä, joka kestää kuorman.

Sähkö takka: yksinkertainen asennus ja turvallisuus

 • Bio tulisijat Suhteellisen uudentyyppiset tulisijat, jotka ovat optimaalisia asentamiseen puutaloihin, ovat koristeellisia fokaaleja, jotka toimivat etanolissa. Uunissa on polttoainesäiliö ja keraaminen poltin. Biopolttoaineen etu - tuhkan, noki- ja haitallisten aineiden täydellinen puuttuminen. Tällaisen tulenkestävän huoneen lämmittäminen ei riitä, päätoiminto on koristeellinen. On olemassa useita tyyppisiä malleja: seinä, ripustettu, lattia ja pöytä. Ominaisuus - vapautuminen polttoainehöyryn palamisen aikana, kostuttamalla ilmaa. Savupiippu - ei tarvita.

Bioetanolin suspensio-malli

 • Kaasua. Kaasupoltin asennetaan kammion sisään. Polttopuun sijasta käytetään nestemäistä tai maakaasua. Asennusvaatimukset eivät poikkea klassisten tulisijojen asennusvaatimuksista. Savupiipun järjestely on pakko.

Materiaalien valmistus takat

Klassiset polttopuut puusta voidaan tehdä metallista tai valuraudasta. Tällaiset palokammiot on rakennettu koristeellisiin savupiippuihin kivestä, puusta, keinokivestä, tiilestä. Takka-ryhmät varustavat savupiippuja, jotka ovat suljettuja kipsilevyjä. Puuportaiden avotulakoilla on oltava lasista tai teräksestä valmistetut suojavaatteet.

Sika-raudan palokammio, jossa on keraamisia laattoja

Puuportaan tiili takka on esivalmistettu rakenne erillisellä pohjalla. Käytettäväksi tavallinen tiili. Tulipesä on ripustettu tulenkestävällä tiilellä. Savupiipun suunnitteluvaihtoehdot - kaksi: metalliputki tai tiilimuuraus.

Tiili takka kivivillaa

Bio- ja sähkökäyttöiset takat ovat terästä ja tulenkestävää lasia.

Asennusvaatimukset: asunnon turvallinen asennus

Ennen kuin päätät klassisen takan asentamisesta puutaloon, sinun on varmistettava, että kaikki asennusvaatimukset voidaan täyttää. Avotulen tulisi olla lämmönlähde, ei ongelma.

Erityisvaatimukset asetetaan palonsammutettujen laitteiden asentamiseen puutaloissa

Puuportaiden tulisijojen yleiset turvallisuusmääräykset

Ne, jotka päättivät rakentaa todellisen tiilen tiilen, joutuvat tarkistamaan, että hanke täyttää 10 puutavaran tulisijan perusvaatimukset:

 1. Koska talon rakentaminen kestää vähintään 12 kuukautta.
 2. Rakennuksen valmistumisen ja uunin tai takan asentamisen välinen optimaalinen aika on 36 kuukautta - eli kuinka paljon aikaa on kulkenut, jotta puurakenteet muuttuvat vakaina ja luonnollinen kutistuminen loppuun.
 3. Asennus avotulkkien yläkerroksessa, ullakko - on kielletty.
 4. Älä asenna laitetta parkettilattialle.
 5. Takan takana pitäisi kaataa eristetty talon pohjasta.
 6. Muista rakentaa savupiippu.
 7. Kaikki puulattiat lähietäisyydeltä liesi tai takka on eristettävä ylikuumenemisesta ja kipinöistä.
 8. On mahdotonta asentaa tulipeskiä lähelle ikkunaa, jossa on verhot tai verhot, verhoillut huonekalut, tekstiilikoristeet lähietäisyydellä.
 9. Tulipesän on oltava irrotettava näyttö.
 10. Huoneessa tulee olla aina käytössä palonsammutin.

Etkö pysty täyttämään kaikkia vaatimuksia? Anna etusijalle turvalliset sähkökäyttöiset takat, varsinkin jos aiot asentaa ullakkotilaan, talon toisessa kerroksessa, jossa on parkettilattiat.

Kaunis ja turvallinen: vaihtoehto tavallisille uuneille

Pinta-eriste: Kuinka suojata puuta tulelta

Niiden, jotka päättävät rakentaa klassisen tiilipinnan, on huolehdittava puupintojen suojaamisesta. Päätehtävänä on estää seinät ja katot lämmityksestä, suojata lattiaa ja seiniä kipinöiltä, ​​jotka voivat lentää ulos tulipesästä.

Seinäeristysjärjestelmä

Puiset seinämateriaalit:

Erilaisia ​​paksuja levyjä

 • Mineraalilevyeriste lämpöä heijastavalla seulalla - myydään arkkeina.
 • Valssattu palamaton eristys.

Lämmönkestävä synteettinen folioeristys

 • Brick-muuraus: Levyjen päällystämisen sijaan voit asettaa osaa seinään tiilimuodostelmana puoliksi tiilen.

Parketin tai kannella olevien levyjen suojelemiseksi voi olla teräslevyjä tai ruostumatonta terästä, peitä liesi edessä keraaminen graniitti, keraaminen laatta tai kivi.

Kattoon kulkeva savupiippu on eristetty kalvolla varustetulla palonkestävällä villalla.

Takan sijoittaminen puutalolle: ohjeet

Ilman koulutusta ja ammattitaitoista apua voit asentaa valmiita tehtaan tulipaloja. Jos haluat rakentaa todellisen tiiliseinän, pyydä mestaria - suunnittelua on laskettava tarkasti ja tiilimuuraus vaatii lähes korumallitaitoa.

Uunin asennus

Pohjan rakentaminen

Edellytys: säätiö on eristettävä talon perustasta. Siksi uunin rakentamiseksi on tarpeen tehdä erillinen perusta. Paras vaihtoehto - asennuspaikan valinta ennen rakennustöiden aloittamista. Tässä tapauksessa, samanaikaisesti yhteisen pohjan kaatamisen kanssa, asetetaan takaseinä.

Jos aiot asentaa vanhaan tai jo rakennettuun taloon, sinun on purettava osa katosta asennuspisteessä. Lattiapäällyste poistettu.

Pit, jossa on muotti, eristyskalvo ja varusteet

Säätökuoppa kaivataan syvyyteen maahan jäädytyspisteeseen. Alhaalla kuoppa nukahtaa kivi, rikkoutunut tiili, rauniot. Kerää muottien koko pohjan korkeudelle lattian yläpuolella oleva ulkonema jopa 10 cm.

Kaada liuos. Varmista, että käytät vahvistamista. Vahvistelangamentit valmistetaan terässauvojen verkon muodossa tai levittäytyvät metalliputkien palasista.

Täytön yläkerros on kohdistettava. Tarkastuksen jälkeen tarkista pohjan vaakasuora asento ja korjaa se tarvittaessa.

Vedeneristys asetetaan jäätyneelle pohjalle

Jalostusseinät: läpivienti

Kun säätö on kovettunut, voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen, jossa takka rakennetaan puutalossa - seinien eristys. Jos suunnitellaan tiilenrakennusta, vaaditaan monikerrossuojausta.

Ensimmäinen eristyskerros profiililla

Tee sellaisen sivuston asettelu, johon asennat asennuksen. Peitä koko pinta - lattiasta kattoon. Takan reunoista 50 cm: n ja 1 m: n puolelle - tämä alue on lämmitettävä.

Metalliprofiili on kiinnitetty seinäohjaimiin arkkia varten. Asenna ensimmäinen eristekerros.

Kipsilevyarkit eristämiseen

Yläpuolelta puuvillasta valmistetut matot on peitetty kipsilevyillä. Yli kipsilevy asennetaan profiileja lämmönkestävää eristystä varten. Kalvot on kiinnitetty ohjaimiin.

Eristys metallin uunin asennusta varten

Levyjen väliset raot on suljettava kapealla eristysnauhalla, jossa on folio pohjalevyyn.

Vaihtoehtoinen paloeristysvaihtoehto on tavallinen tiilimuuraus. Butt puuseinää vasten asettui kiinteän tiilen tiiliseinä.

Rakentaminen takka tiiliä

Rivien ja tulenkestävien tiilien lisäksi tarvitset:

Muuraus toteutetaan tiukasti järjestelmän mukaan. Käytetään kiinteää tiiliä, kun se sijoittaa tiilipulloa sisäpintaan, se on tulenkestävä. Levitä erityinen lämmönkestävä ratkaisu.

Tulenkestävä tulipesä

Asettelu alkaa ensimmäisellä rivillä. Jokainen rivi on tarkistettava tasolta. Kaaren tyyppiset holvit on rakennettu kuvioon.

Asennusosien asennuksessa: säleikkö, uunin ovi. Tiiliseinän ja eristyslevyjen välissä on oltava 20 cm: n sisennys.

Valmiit tiilirakenteet tehdasosien kanssa

Savupiipun asennus: säännöt putkien poistamiseksi

Poimun poistaminen puusta talon takasta on järjestetty kahdella tavalla:

 • Sisällä päällekkäin katon tuoton kanssa.
 • Kun tulo ulos takasta.

Savupiippu laatikossa

Sisäisen vedenpoiston tapauksessa on tarpeen muodostaa aukko kattoon niin, että savupiipun reunan ja katon välillä on enintään 15 cm vapaata tilaa. Savupiippu muodostuu kahdesta eri halkaisijaltaan olevasta putkesta - monikerroksinen. Putket on eristetty lämpöä kestävällä valssatulla materiaalilla.

Eristetty kerrosputki

Ulkoseinällä asentaa savupiippu sisennyksellä. Suunnittelu on sinetöity.

Lattiasuojaus tulipesän ympärillä: pintaverhous

Osa lattiasta takan ympärillä on säädettävä palamattomalla materiaalilla. Säde - jopa 1,5 metrin päästä uunista. Yksinkertaisin ratkaisu on kiinnittää metallilevy tai ruostumaton teräs.

Tile vastaamaan seiniä tulen ympärille

On paljon parempi katsoa lattiaa, joka on keraamisilla laatoilla. Vakiolaattojen sijaan voit käyttää posliinia, luonnonkiveä, marmoria.

Suunnittele TOP-ideat: kuinka takka voi näyttää puutalolta

Tee suunnittelulaskenta, tehtaan tulipesän asentaminen tai tiilitaltaan rakentaminen päälliköille. Älä rakenna omaa uunisi, varsinkin puutalossa. Ota miellyttävät ongelmat - poimi tyylikkäitä lisävarusteita, mieti mallia. Halutessasi tee omat päin.

Jotkut arvokkaat ideat:

Tiili takka vuorattu luonnonkivellä

Kaunis sähkökäyttöinen tulisija ja sivuhylly

Takka puutalossa: rakennustyypit ja asennusominaisuudet

Takan sijoittaminen puutalolle on vaikeaa paitsi aloittelijalle myös mestalle. Loppujen lopuksi puu ei siedä naapurustossa avointa liekkiä. Mutta jos noudatat turvallisuussääntöjä, voit varustaa upean takan baarissa, joka antaa sinulle lisää mukavuutta, mukavuutta ja lämpöä. Parhaan suunnittelun valinnan varmistamiseksi sinun on tutkittava takan etuja ja haittoja sekä selvitettävä sen asennuksen vivahteet.

Puulastujen tulisijat

On olemassa monia tulisijojen malleja. Asennustyön monimutkaisuus riippuu uunin materiaalista, rakennuksen ominaisuuksista ja polttoaineen vaihtoehdoista. Runko-osan muodot ovat kulmikkaat tai suorat. Tässä tapauksessa jälkimmäinen tyyppi luokitellaan myös seinä- ja suljettuihin malleihin.

Riippuen paikasta, takka tulee seuraavista lajikkeista:

 • kulmayksikkö on asennettu huoneen kulma-alueelle;
 • etusuoja on asennettu seinää vasten;
 • Itsenäinen laite sijoitetaan huoneen keskelle eikä se ole riippuvainen seinien sijainnista.

Polttoainetyyppien tyypit luokitellaan seuraaviin tyyppeihin:

 1. Perinteisissä kiinteissä malleissa on savupiippu. Niitä kuumennetaan puulla tai hiilellä.
 2. Sähköiset takat ovat turvallisempia. Lämmitys tapahtuu sähköllä, ei avotulella. Tällaisia ​​soikeita ei ole vaikea asentaa, eikä niiden tarvitse rakentaa pohjaa ja savupiippua.
 3. Biofireplaces ovat koristekuvio, joka toimii etanolissa. Tulipesässä on keraaminen poltin ja polttoainesäiliö.
 4. Kaasulla on polttimet kammion sisällä. Se käyttää luonnollista tai nesteytettyä kaasua.

Puutavaraa käytetään usein valurauta- tai metalli-takka. Tällaisia ​​tulipaloja voi- daan asentaa koristeisiin kivi-, tiili- tai puu- rakenteisiin. Perinteisille laitteille on pakko asentaa savupiippu. Avoin tulipesä, joka on peitetty erityisillä suojusruuduilla.

Takka koristeellinen takana, etanoli

Tiilimainen takka on pohjalla tehdasvalmisteinen rakenne. Normaali tiili soveltuu muuraukseen, ja tulenkestävää lamellimateriaalia käytetään tulipesän järjestelyyn.

Takuun valinta

Takan sijoittaminen puutaloon edellyttää, että asennuspaikka valitaan oikein. On mahdotonta, että kuuma pinta kosketti puun elementtejä. On tärkeää kiinnittää huomiota seuraaviin seikkoihin:

 1. Lämmittimen asennuksen on oltava läsnä rakennuksen suunnitteluvaiheessa.
 2. Keitä ei ole suositeltavaa sijoittaa ovien ja ikkunoiden eteen, koska vedet voivat aiheuttaa savun savun.
 3. Se ei ole sopiva asentaa takka pienelle huoneelle, koska se on tärkeä palamisen kannalta, jotta varmistetaan hapen syöttö. Suuria alueita lämmittäen voit käyttää ilmakanavia.

Parhaan mahdollisen ratkaisun takan sijoittamiseen puun talossa on asennus huoneen keskelle ilman, että se kiinnitetään seiniin.

Kuinka asentaa takka puutalolle: hyödyllisiä suosituksia

Jotta laadukkaat takka lämmitettiin puutalossa omiin käsiisi, sinun on otettava huomioon joitain vivahteita. Tulipalolähde tulisi järjestää siten, että mahdolliset tulipalovaaran minimoidaan. Lähellä ei saa olla helposti syttyviä esineitä. Seuraavaksi sinun on asennettava keinot sammuttaa tulipalo.

Seuraavat suositukset auttavat luomaan takka:

 1. Tulisijan vieressä oleva lattia on peitettävä palamattomilla materiaaleilla - kivellä, posliinista tai metallista. Tämä suojaa vasikan putoamiselta.
 2. Tulipesän lähellä oleva seinä on tulenkestävä. Se käyttää myös eristyskerrosta alumiinifolioista tai erilaisista metalliseoksista.
 3. Asennuksen aikana on varmistettava korkeiden lämpötilojen suojaus.
 4. Lattia on peitettävä palonkestävillä materiaaleilla.
 5. Savupiipun asennusta varten suositellaan käytettäväksi kaksikerroksista materiaalia.
 6. Suojaa katto korkeilta lämpötiloilta, kipsilevy ja metalliristikko väliseinät.

Asennus takka tehty tiili - yksityiskohtaiset ohjeet

Takan korkealaatuinen asennus puutalossa riippuu suurelta osin oikeasta materiaalien valinnasta. Polttokammioon hankitaan tulenkestäviä tiilisiä lämpöä kestäviä ominaisuuksia. Tapauksessa tarvitset punaista tiiliä. Rakennuksen rakentamiseen käytetään erityisiä lämmönkestäviä ratkaisuja.

Oikein valmistetusta tiilimuodosta ei tule savua eikä sytytysongelmia

Lämmittimen kiinnittämistä seiniin ei ole suositeltavaa. Erityisen itsenäinen säätiö on valmistettu uunin alla.

Puinen seinänsuojaus

Valurautaisen takan paino puutalossa ja sen vuoraus voi saavuttaa noin 500 kg. Lisäksi painolla on savupiippu ja tiiliseinä, joka suojaa seinää. Tällaisille rakenteille tarvitaan vankka perustus. Ennen levittämistä lattiakerros poistetaan ja pohjakerros vedetään ulos. Pohjaan asetetaan kerros, joka tiivistetään ja kaadetaan sementin ja hiekan liuokseen. Sitten laittaa ruberoidi vedenpitävyyteen.

Rakentamalla seinään asennettavia tulisijoja viereisen seinän tulee olla rakennettu lämpöä kestävistä materiaaleista. Savupiippuun asennetaan levy. Tiiliseinän mitat tulisi olla 0,5 metriä suurempia kuin uunin.

Pohjan rakentaminen

On suositeltavaa rakentaa säätiö, joka ei ole riippuvainen rakennuksesta alapuolelle. Näin vältetään kutistuminen ja halkeilu. On pidettävä mielessä, että puun elementtien toiminnan aikana vähitellen muuttuu, koska niistä haihtuu ylimääräinen kosteus. Tulenkestävän pinnoitteen lämpöeristysmateriaalia ei saa kiinnittää seinään jäykästi.

Eristyslevyt voidaan asentaa käyttämällä kipsilevyprofiileja.
Lämmitysjärjestelmän turvallisuuden varmistamiseksi on tarpeen varustaa asianmukaisesti yksiköt, joissa savupiippu kulkee katon ja katon läpi. Reiät on eristettävä lämpöä kestävillä materiaaleilla.

Peruskuoppia tarvitaan. Sen mitat ylittävät rakenteen mitat 10 cm, syvyyden tulisi olla 60-70 cm, mikä riippuu tulipalon koosta. Roska, rikkoutunut kivi ja tiili asetetaan syvennykseen. Pohja on täynnä sementtilaasti. Tämän pohjan on oltava noin kuukausi ja asenna takka puutalolle.

Rakentaminen takka tiiliä

On olemassa joitakin sääntöjä takkapuiston asentamiseksi puutaloon:

 1. Kun asennat uuden tiilirivin, on tarpeen tarkistaa vaakasuora taso rakennustasolla.
 2. Muuraus tehdään lian ja lian avulla.
 3. Liuoksen paksuuden tulisi olla 2-3 mm.
 4. Rakennusseoksen ei pitäisi päästä ulos tiilistä.

Rakentamalla tulipesä on tärkeää saavuttaa vaakasuora asento. Tulipalo avolouhoksissa tehdään tiilien avulla ja suljetuissa metallisissa. Puuportaan metallipinnoille käytetään tulenkestävästä lasista valmistettua ikkunaa. Suljetuissa uuneissa pidetään tehokkaampia laitteita, koska ne mahdollistavat palamisprosessien hallinnan.
Asettelu tapahtuu positiivisissa lämpötiloissa, mikä mahdollistaa rakenteen lujuuden.

Savupiipun asennus: säännöt putkien poistamiseksi

Universal savupiippu on keraamisten putkien rakenne. Oikean asennuksen varmistamiseksi sinun on noudatettava tiettyjä sääntöjä:

 1. Savupiipun asennus suoritetaan järjestelmän suoruuden ja putkien pystysuuntaisen ohjauksen avulla.
 2. Tiilestä valmistetun savupiipun sisäseinät on pyyhittävä nestemäisellä saviin kostutetulla kostealla liinalla.
 3. Rakenteen rakentamiseen käytetään sementti-hiekkaseosta.
 4. Asennuksen aikana on suositeltavaa käyttää valmiita sandwich-paneeleita.

Asennettaessa savupiippua käytetän palamattomia materiaaleja, ja sen sisällä käytetään erityistä folio- villaa.

Yläpuolella 0,3 metrin korkeudella kotelo on suojattu katon pinnan suojaamiseksi

Jopa suunnittelun vaiheessa takka olisi harkittava kätevää sijaintia laitteen ottaen huomioon kattotuolit ja palkit. Sinun on myös vahvistettava säätiötä takan sijainnin suhteen.

Jos haluat asentaa turvallisen takan puuhun omalla kädellä, on suositeltavaa käyttää kolmikerroksista radikaalia savupiippua. Vapaan tilan puutteessa käytetään kaksinkertaisen piirin ruostumattomasta teräksestä valmistettua savupiippua. Puiset elementit eivät saa olla kosketuksessa putken kanssa. Tiilitehtaan asennus puutalossa on tehtävä palo- ja rakennusmääräysten mukaisesti.

Lattiasuojaus tulipesän ympärillä: pintaverhous

Lattiat lähelle tiilen tai valurautaisen takan puusepissä olisi valmistettava palamattomista materiaaleista. Paikan päällä ennen tulipesää voit käyttää tulenkestävää kiveä. Lattianpäällysteet voidaan tehdä keraamisista laatoista tai luonnonkivestä. Yksinkertaisin vaihtoehto on metallilevy.

Jos polttokammiossa ei ole lasilevyä, on mahdollista asentaa lisäksi metallilevy. Takka antaa alkuperäisen ulkoasun ja ainutlaatuisen tyylin, kipsiä tai laattoja. Pinta on erityisen tärkeä rakenteille, joissa on suljettu tulipesä. Se käyttää laatta, marmori tai tiili. Pinnoituspinta on myös suosittu. Menettely toteutetaan kahdella kierroksella. Kuivauksen jälkeen kipsikerros voidaan maalata.

Puuportaan tiili takka voi olla erinomainen vaihtoehto yksinkertaisen lämmitysjärjestelmän luomiseksi. Monimutkainen laite edellyttää päteviä laskelmia kaikista yksityiskohdista ja sääntöjen noudattamisesta vaiheittaisten ohjeiden mukaan.

Kuinka asentaa takka puutalolle: oikea asennusprosessi ja video

Monet ihmettelevät, kuinka asentaa takatupa puutalossa. Tätä varten kannattaa ajatella ja suorittaa oikein kaikki näiden teosten suorittamisen vaiheet.

Takka puutalossa

Tavallisesti vaiheet voidaan jakaa seuraavasti:

 • valmisteleva (takka);
 • lämmönkestävän pohjan asennus takan alle;
 • tulipesän suunnittelu;
 • työssä;
 • savupiippujärjestelmän asentaminen kaikkien turvallisuustoimenpiteiden toteuttamiseen.

Jos et tiedä kuinka kunnolla asennetaan takka puutaloon, seuraa kaikkien edellä mainittujen takkakokoonpanojen askel askeleelta, ja voit saavuttaa halutun tuloksen.

Ja niille, jotka haluavat oppia yksityiskohtaisemmin kuinka asentaa takka puutaloon, videon tarkastelu tästä menettelystä on saatavilla alla.

Kiinnitä huomiota! Kaikkien näiden tyyppisten töiden suorittaminen edellyttää kaikkien turvallisuusvaatimusten noudattamista sekä erityisosaamisen ja ammattitaidon hallintaa.

On suositeltavaa kutsua asiantuntija, mutta jos päätät tehdä asennuksen itse, ennen kuin asenna takka puutalolle, lue perusohjeet.

Takka takana huoneessa

Muista harkita, että takkaa ei saa sijoittaa oven tai ikkunan aukkojen suuntaisesti. Ja on myös kiellettyä asentaa takka huoneisiin, joiden koko on alle 20 m2.

Lämmönkestävä pohja ja uunin asennus

Takka-asennuksen valmistelemiseksi on välttämätöntä poistaa lattianpäällyste paikalta, jonka olet asentanut ja asentamaan betonirauta.

Betonipohjan järjestelmä

Kiinnitä huomiota! Jos olet ottanut talon takaseinän rakenteen, seinän pitää itse varmistua täyttämällä vuori palamattomalla materiaalilla. Paras vaihtoehto tästä voi olla tiili.

Jos lattiaa ei pääse eroon, palamaton pohja asennetaan lattian päälle.

Pohjapinnan on oltava täysin tasainen, jotta tulipesä voidaan asentaa vaakasuoraan asentoon. Voit korjata sen käyttämällä lämpöä kestävää liimaa tai mastista.

Kaikki takan vieressä olevat seinät tulee korvata ilmastolla tai tiilellä.

Ennen tulipesän asentamista sen alapuolella tulee olla palo-tiili tai teräslevy, ja on suositeltavaa sijoittaa basalttivilla lattian ja lattian väliin.

Aseta tiilet uunin alle

Uunin asennustöissä tarvitaan:

 • metalliporat;
 • pora;
 • tiiviste ase;
 • Bulgarialla levyllä metallia.

Tarvitset tarvittavat taidot toimimaan oikein.

Savupiipun asennus ja asennus

Asennusasennus on omat vaatimukset. On erittäin tärkeää, ettei se pääse kosketuksiin tulisijan kanssa. Jos käytät syttyviä materiaaleja viimeistelyyn, on luotava sellainen suojavyö, joka on valmistettu raudoitetusta betonista.

Vuorausmateriaalit:

 • keraamiset laatat;
 • marmori;
 • tiili;
 • puu;
 • laatat jne.

Tavallisin vaihtoehto on tehdä kipsi. Tätä varten pintaa on levitettävä kipsin liuoksella kaksoiskerrokseksi. Tämän seurauksena syntyvän kerroksen tulisi olla noin viisi senttimetriä paksua. Kuivumisen jälkeen pinta voidaan maalata.

Savupiipujärjestelmän asennus

Lämmönkestävää mastetta käytetään keraamisten laattojen kiinnittämiseen. Sinun tulisi valvoa pinnoitteen sijaintia ja suorittaa sen kohdistaminen puupalkkiin napauttamalla sitä laattaan. Tulos säilyy päivää ennen kuin laatat voidaan pestä ja puhdistaa.

Savupiipujärjestelmä on valmistettu palamattomista materiaaleista. Sisäpuolella voit tehdä päällysteen folio puuvillaa. Puinen katto on kiinnitettävä asentamalla suojus takan yli. Kotelon ja savupiipun välisen etäisyyden tulisi olla vähintään 30 cm.

Kuinka asentaa takka puutaloon - asentamalla tiili- ja metallikattilat puutalolle

Nykyaikaisten kodin lämmitysjärjestelmien syntymisen yhteydessä ei ollut tarvetta varustaa kokonaisia ​​uuneja, jotka aikaisemmin tarjosivat lämmitystä huoneisiin. Alitajuinen himo palon tulen läsnäollessa asunnossa säilyi kuitenkin: tätä roolia yhä useammin pelataan nykyisin kompaktit tulisijat.

Vaarojen käyttäminen tulisijojen käytössä puutaloissa

Puumökkien erinomaisten ominaisuuksien lisäksi heillä on myös muutamia vakavia haittapuolia, jotka lisäävät vielä monimutkaisuutta takkarakenteiden järjestämisessä:

 1. Puun palaminen. Palonestoaineiden käyttö auttaa optimoimaan tilannetta jonkin verran, mutta tulipalovaara on edelleen.
 2. Mittatason epävakaus. Puulajit taloa, jolle on tunnusomaista vaikuttava muodonmuutos. Ensinnäkin materiaalin kutistuminen ensimmäisen vuoden aikana rakennustöiden päättymisen jälkeen. Toiseksi, tämän kauden päätyttyä talon mitat pysyvät "kelluvina". Pääsääntöisesti siihen vaikuttavat kosteuden muutokset kadulla ja tiloissa. Tästä syystä on tarpeen soveltaa erikoisteknologiaa talon rakentamiseen takkaan.

Samalla tulisijalla on kaksi haittaa:

 1. Pieni tehokkuus. Esimerkiksi klassiset englantilaiset mallit ovat sen tasolle 20%.
 2. Uunissa, vaikka se ei pala, toimii pakokaasutilassa. Tämän estämiseksi on tarpeen sulkea savupiippu tiukasti. Työtilassa takka on niin suuri, että palamistuotteiden lisäksi se poistaa suuria määriä lämmitettyä ilmaa huoneen ulkopuolelta. Jos et anna häntä korvaamaan tuoreita massoja, huoneessa on todellinen laimennusvaara. Tämän seurauksena savun sisäänhengitys huoneiston sisällä (tulipesä alkaa tupakoida). Avattaessa ikkunaa voit herättää jäähdytyshuoneen.

Siksi puulämmitteisten uunien rakentamisen aloittamisessa on otettava huomioon kaikki nämä näkökohdat ja toteutettava asianmukaiset toimenpiteet.

Tiili liesi takka

Uunin tiilen kohdalla vaikuttava paino on ominaista: yhden elementin paino saavuttaa joskus 3,5 kg. Ottaen huomioon, että takka koostuu tuhansista tiilistä, tämä mahdollistaa kiinteän perustan pakollisen rakenteen, joka on erotettu seinien pohjasta, ennen kuin uuni asennetaan puulattian taloon. Tämä tehdään puupintojen ja muurauskuormien erojen vuoksi. Tiilien edut ovat sen perusteellisuus ja erinomainen lämmönkestävyys. Lämmityksen jälkeen se pystyy antamaan mukavan lämpöä huoneen sisällä pitkään.

Jos pohjan alapuolella on puulattian takka oikein, paloturvallisuusongelmia ei esiinny. Tämän vuoksi seinän sijoittaminen on tehtävä vähintään 25 cm: n paksuiseksi, täyttäen puun ja tiilen välisen tilan kivivillaa. On myös mahdollisuus nukkua perliitti tai vermikuliitti tässä aukossa. Joskus aukko tehdään asbestipaperilla tai savi-kyllästetyllä huovalla. Rakennusliikkeissä on monia vaihtoehtoja nykyaikaisille eristysaineille.

Puuhuoneen tiiliseinän tehokkuuden saavuttamiseksi on otettava huomioon seuraavat seikat:

 • Uunin mitat on laskettava mahdollisimman tarkasti. Tämä sallii suurimman osan säteilevästä energiasta huoneeseen.
 • Estojän poikkipinta on määritettävä oikein, jotta ylimääräinen ilma ei pääse ulos huoneesta. Tämä parametri vaikuttaa suoraan työntövoiman voimakkuuteen.
 • Lämmön yhtenäinen jakautuminen ja lämmönsiirron taso riippuvat takka-alueen pinta-alasta ja jossa uuni on asennettu taloon. Lämpöinsinöörit neuvovat käyttämään monimutkaisten rakenteiden rakenteita, joihin on ulkonemia, reunoja ja niittyjä.
 • Yksinkertainen mutta tehokas menetelmä käytetään työntövoiman vakauttamiseen, estää savun ja vähentää ilman tuottoa huoneen ulkopuolelle valuraudan asennuksen aikana puutalossa. Se koostuu ilmakanavan järjestämisestä kellarikerroksen sisäpuolelta kellarista, maanalaisista tai kaduista. Tämä kanava on varustettu erityisellä portilla tai vaimentimella, joka pysäyttää ilmansyötön niissä aikoina, jolloin takka ei ole käytössä.

Menetelmät tiilimuodon tehokkuuden parantamiseksi

Uunin mittojen asianmukainen määrittely ja muurattujen töiden oikea suorituskyky mahdollistavat tulisijojen tehokkuuden 35%: lla avoimella uunilla. Yleensä tämä indikaattori ei nouse edellä. Rakennuksen tehokkuuden kaksinkertaistamiseksi hänelle ilmoitetaan joitain uunin merkkejä - oven asennus on tarkoitettu. Jotta ei menettäisi mahdollisuutta nauttia poltettavasta liekistä, ovi on valmistettu lämmönkestävästä lasista.

Tällaisissa tapauksissa takka-uuni, jossa on ovi, on usein "liesi" -konfiguraatio. Tämän seurauksena lämmönsiirron luonnetta muutetaan, koska säteilyenergian prosenttiosuus laskee suuruusluokalla (massiivisen muurauksen lämmitysasteen kasvaessa). Nämä termiset kertymät tulevat vähitellen sisään asumaan pitkään tulipalon sammumisen jälkeen takan uunissa.

Toinen vaihtoehto, kuinka kunnolla asentaa takka liesi, on asentaa takkasydän tiiliin. Metallirakenteen ylikuumenemisen estämiseksi sen suora kosketus tiiliin on kielletty. Tällaisissa tapauksissa, kun asennat uunin taloon omiin käsiinsä, tällä alueella jää pieni ilmanvaihtoero. Toiminnallisesta näkökulmasta tätä yhdistelmää voidaan kutsua suljetuksi tulipesältä lämmönkestävässä tiilikotelossa.

Teräs ja valurautainen tulipesä

Teräs- ja valuraudasta valmistetut takkasydämet lasiovella ovat takan ja uunin yhdistelmä. Uunin rakenne tässä tapauksessa on hyvin samanlainen kuin klassiset vaihtoehdot, joten lämpöenergian enimmäismäärä tulee asumaan. Läppä ja läpinäkyvä ovi tarjoavat paitsi palavan liekin visuaalisen tarkkailun, myös poltettavaksi tarvittavan tarkan ilman annoksen.

Metallia käytettäessä käytetään kehitettyä kehruuta, joka yhdessä suuren alueen kanssa johtaa huomattavaan nousuun verrattuna tiilitaltaan huoneen konvektiiviseen lämmöntuottoon. Tällaiset rakenteelliset ratkaisut mahdollistavat nykyisten uunien tehokkuuden nostamisen lähes 80 prosenttiin. Nämä tehokkaat, edulliset, pienet ja ulkoiset houkuttelevat tuotteet ovat kevyitä.

Näiden kiistattomien positiivisten ominaisuuksien läsnäolo selittää teräksisten tulisijojen suuren suosion. Niiden ainoa huomionarvoinen haitta on kuumennetun pinnan nopea jäähdytys. Toisaalta kylmähuoneiden lämmitys suoritetaan suurella nopeudella, ja yksi polttopuiden kesto kestää pitkään.

Metalliuunipinnan lämmitysaste on suuruusluokkaa suurempi kuin paksu seinämäinen tiilarakenne. Tämän vuoksi sinun on suunniteltava oikein, mistä laittaa liesi puutalolle: sen sijoittaminen lähelle seiniä on ehdottomasti kielletty. Palavien puurakenteiden vähimmäisetäiset etäisyydet on ilmoitettu tulipesän käyttöohjeessa. Heidän poissaolonaan referenssikohdat ovat rakennuskoodit, kuinka kunnolla laitetaan uuni, jossa on sopivia tulisijan säädöksiä.

Kiillotettua rautauunia on kielletty asentamaan lähelle kuin metriä suojaamattomasta puuseinästä. Tiukempi sijoittaminen on sallittua vain, jos seinillä on tulenkestäviä lämmöneristysruuvoja. Tällainen suoja on kaupallisesti saatavana erilaisissa substraattimuunnoksissa pehmeässä talossa olevassa uunissa. Helpoin ja halvin niistä on kivivillaa 50 mm paksu, kipsikuitulevyt ja 20 mm: n välinen välilevy. Tämän seurauksena metallipullojen takapinnan ja sivuseinämien ja puupinnan välinen etäisyys nousee 100 mm: iin.

Teräksen laatikon ja uunin vastakkainasettelun rakentaminen

Kun asennat tulipesän laatikon sisälle, harkitse seuraavia kohtia:

 • Laatikossa oleva puinen seinä on suojattava luotettavasti tulipalosta ja ulkoasennuksesta. Tämä edellyttää vaadittujen etäisyyksien tiukkaa noudattamista ja lämpöä heijastavien näyttöjen järjestämistä.
 • Kanavan ylä- ja alaosat on varustettu ilmanvaihtoaukolla estääksesi ylikuumenemista. Tällaisia ​​säleikköjä suositellaan asennettavaksi rakenteen kahdelle tai kolmelle puolelle. Jos ohjeessa ei ole merkintöjä niiden kokonaispinta-alasta, se otetaan 0,15 m 2 alemmille ja ylemmille loville.
 • On välttämätöntä tarjota lämmönsuojaa puukattoon. Helpoin tapa on saada 350-400 mm vapaata tilaa päälle. Tällä tavalla saavutetaan myös suoja kutukkeita ja kausikokoisia vaihteluita vastaan. Yläosassa laatikko suljetaan: sen vaakasuoran päällekkäisyyden lämpöeristyksen aste ei saisi olla huonompi kuin pystysuorat seinät.
 • Näin tapahtuu, että suunnittelun kehittämiseen liittyy kanavan asentaminen kattoon. Tärkein ratkaisu uunin asentamisesta taloon tässä tapauksessa on jakaa laatikko korkeuden mukaan. Yläpuolella on itsenäinen osa, jonka korkeus on 300 mm, erottamalla se muusta rakenteesta lämmöneristyskerroksen kanssa. Lisäksi tässä autonomisessa osassa on oltava omat tuuletusreiät, joiden kokonaispinta-ala on 0,02 m 2.
 • Ennen kuin asennat talon omalla kädelläsi, sinun on annettava hirsitalon todennäköinen kutistuminen (laatikon ei pitäisi jäädä kattoon). On parempi antaa tarvittava korvauserojen laskeminen kokeneelle asiantuntijalle. Vaikean ulkonäön vuoksi ne käyttävät usein kattoon kiinnitettyä kehystapaa (on toivottavaa käyttää lämpöä kestäviä terästuotteita, koska muovi voi sulaa).

Savupiipun asennus

Puutalon takatupin tehokkuus ja turvallisuus riippuu suoraan hyvin suunnitellusta savunpoistojärjestelmästä.

Savupiipun järjestelyn ohjeita, kun uunia asennetaan tangon taloon:

 1. Tiilipihde palavien rakenteiden kautta kulkevilla alueilla tulisi olla 250 mm paksuisia seiniä. Puiden ja tiilien pintojen suora kosketus on kielletty: ne on erotettava kerroksella lämpöeristysmateriaalia.
 2. Kun käytetään teräspintoja, on parasta ottaa etusijalle kaksinkertaiset sandwich-rakenteet, joihin kuuluvat basaltivilla ja lämpöä kestävä teräs. Poikkeus on alkuperäinen erottaminen (250-400 mm etäisyydellä takasta): on toivottavaa käyttää yhtä putkea sen valmistukseen. Tämä tarjoaa mahdollisuuden suojautua telakointiaseman liiallisesta lämmityksestä tulipesän ja savupiipun välillä. Kahden putken ja puupinnan välinen vähimmäisetäisyys riippuu suoraan sandwichin lämpökerroksen paksuudesta.
 3. Asennettaessa liesi talonrakennuksessa katujen ja kattojen läpi kulkevien käytävien järjestely edellyttää erityisten suojapäätteiden käyttöä.
 4. Kun järjestetään puhallitalossa uunin rakentamisen aikana kattotiilien ja väliseinien päällekkäisyydet, on tärkeää pitää mielessä primääri- ja kausittaisen puun kutistumisen aste. Näihin tarkoituksiin on toivottavaa käyttää siirrettäviä esiliinoja kulkureitin suunnittelua varten. Tämä ottaa huomioon savupiipun rakenteelliset ominaisuudet, koska esiliinan on pystyttävä siirtymään putken läpi rakennusten rakenteiden koon muutosten aikana.

Yllä mainittiin vain talon talon uunin asennuksen pääpiirteet. Niiden lisäksi on olemassa useita toissijaisia ​​tekijöitä. Kaikki avoimet liekit käyttävät laitteet ja tilat edellyttävät kaikkia paloturvallisuusmääräyksiä erittäin tarkkaan ja tarkasti. On toivottavaa, että kaikki suunnittelu ja asennus tekevät ammattilaisten suorittamat takat ja uunit tarvittavalla kokemuksella ja tietämyksellä.

Uunien asentaminen maahan

Tile liesi takka Baijeri

Sähkö- tai kaasulämmitysjärjestelmän asennuksen jälkeen maatilarakennuksessa tai kiinteässä maalaistalossa vanhoja tiilen uuneja puretaan yleensä ja tyhjää tilaa lisätään talon olemassa olevaan sisätilaan.

Älä kuitenkaan kiirehdä kokonaan puun lämmittämistä. Kun otetaan huomioon kyynelten Venäjän ilmasto ja mahdolliset kaasun keskeytykset, on parasta huolehtia ja käyttää liesialustaa pienen liesi-takan asennusta varten. Tarvittaessa tällainen uuni kykenee nopeasti lämmittämään melko suuren huoneen ja säästämään lämmitysjärjestelmän jäätymiseltä. Tässä hankkeessa päätimme täysin purkaa vanhan tiiliseinän ja asentaa sen sijaan nykyaikaisen "Ekokamin" (Venäjä) tuottaman pienen kaakeliuunin "Bavaria".

Tässä on jo toimiva liesi-takka. Valmistettiin perustan uunin asennusta varten. Superzol-seinät ovat kaakeloitu.

Asenna uuni

Kiukaan asennuspaikan valmistelu

Seinänpäällyste kaakeliuunilla

Asennettaessa takka tai liesi maalaistaloissa on huolehdittava läheisten seinien lämmöneristyksestä. Tässä tapauksessa OSB: n sisäisen osion aitauskulma oli päällystetty superisolilevyillä. Materiaali on ruma, joten he päättivät viilata sen kaakeliuuniin.

Superzizolan seinät on vuorattu kaakeloituihin laatoin ja asennettu takka valmiiseen paikkaan

Kiukaan ja savupiipun asennus

Lopullinen näkymä asennettu liesi ja savupiippu

Ruostumattomasta teräksestä valmistetut voileivät ovat halutuimpia, mutta ei kaikki ruostumattomasta teräksestä valmistettu lämmönkestävä. Vahvat ruostumattomat teräkset sisältävät laatuja, joissa on suuri määrä kromia, titaania ja nikkeliä. Savupiipun sisäpuoli on valmistettava teräksestä, joka on suunniteltu käytettäväksi aggressiivisissa ympäristöissä ja korkeissa lämpötiloissa (jopa 750 ° C). Ulkopinta on valmistettava kiiltävästä ruostumattomasta teräksestä, joka on ympäristöä kestävä.

Nämä artikkelit kiinnostavat myös sinua:

Mitä muuta lukea?

Postissa on 1 kommentti

Kerron sinulle jotain savupiippujen asennuksesta. Lisään hieman, koska tiedän varmasti, mitä uunin asentaja maksaa ennen kaikkea. Ehkä joku pelastaa talon tai elämän.
Tosiasiassa 80 prosentissa tulipaloista puulastuissa, joissa on uuneja, esiintyy katto ja katto. Jos voileipä on lähellä puuta - 100% palaa. Tämän on oltava täydellinen nolla.

Toinen tilanne. Voileipiä varten on tällainen paloelementti, nimeltään PPU (katon läpivientisolmu). Mielestäni jotain typerä nimi, epäammattimaista. Miksi juuri katto, eikä seksuaalinen solmu kautta kulku. Jos katson sitä ensimmäisessä kerroksessa, se on katto. Ja jos olen 2. kerroksessa, hän on jo seksuaalinen. Jos savupiippu seinän läpi, sitten seinää. Tarvittiin kutsua "lämmönkestävää tulenkestävää läpivientisolua". Okei, nimeltään nimeltään. Nyt siitä, miten lähes kaikki asentajat käyttävät sitä. He leikkaavat aukon kattoon, leikkaavat vaahdon katon paksuuden yli, aseta sen paikalleen, ruuvataan neljällä ruuveilla, asetetaan voileipä, aseta se tulipaloilla, ruuvataan ruutu päälle. Mineriitti suojaa parhaita asentajia, jotta puu ei pääse kosketuksiin PUU-metallin kanssa. Ja useimmat täytetyt edelleen asettavat bassfire-maton tai valtavoiman miniteetin ja puun välillä. Kyllä, se on vain super mega -suoja. Tietenkin teen myös tämän, mutta silti katon sisällä, sama piirakka sekä vermikuliitti tai kalsiumsilikaatti. Kuinka monta nimeä käsittämätön materiaali ja lisäksi kalliita. Luuletko, että kaikki tämä keksittiin vain repimään asiakas, jättämään housut takan takana?

Kuinka asentaa takka puutalolle?

Kodin takan oikea malli on erittäin tärkeä. Mutta laadukkaan ja turvallisen tulisijan hankkimiseksi on tarpeen asentaa takka oikein.

On tärkeää ymmärtää, että puutalo on palovaara, joten monet omistajat pelkäävät asentavan takan niihin. Kuitenkin, kun tietää, kuinka kunnolla asentaa takka, noudattamalla kaikkia paloturvallisuusstandardeja, on mahdollista kumota kaikki tällaiset pelot.

Puulastujen tulisijat

Kun valitset uunin puutalolle, on tärkeää valita malli, joka ei ole vain tehokas vaan myös tulenkestävä:

 • Venäläinen liesi vie paljon tilaa, joten se on ihanteellinen suurelle talolle. Sen lisäksi, että luotettava lämmitys mahdollistaa kokin, on tarpeeksi asentaa liesi ja uuni.
 • Liesi, kuten nimestä käy ilmi, sisältää sekä takan että uunin. Tämä on melko turvallinen ja tehokas takatyyppi. Sen rakenne mahdollistaa talon lämmittämisen nopeasti ja tehokkaasti, mikä on erittäin tärkeää talvella, varsinkin jos kaasun tai sähkön häiriöitä esiintyy. Tällaiset rakenteet voivat olla valurautaa tai terästä.
 • Biopolttoaineiden paikka on yksinkertainen asennuksessa ja käytössä ja parantaa huomattavasti talon sisätiloja. Käytetty polttoaine on ympäristöystävällinen bioetanoli nestemäisessä muodossa.
 • Sähköinen takka on myös helppo asentaa, helppokäyttöinen, turvallinen, mutta riippuu sähkön toimituksesta.
 • Kaasuputkella on hyvä lämmönhukka, yksinkertainen sytytys ja nokea ja noki, mutta vaatii kaasuputken.

Sijainnin mukaan ne voivat olla:

 • Etuosa, seinään asennettuna;
 • Kulma, täytä huoneen kulma ja ota suhteellisen vähän tilaa;
 • Insulaari, asennettu kaukana seinistä.

Takka puutalossa

Äskettäin maalaistalo on vähitellen muuttumassa täysivaltaiseksi ympäri vuoden asumiseksi. Jokaisessa talossa pääongelma on lämmitys. Puurakennusten omistajat haluavat usein käyttää takkaa luonnollisella tulella lämmittimenä.

Kuitenkin tällaista lämmitysmenetelmää valittaessa on erittäin tärkeää muistaa turvallisuusmääräykset, koska rakennettu asunnon pääaine pystyy helposti polttamaan.

Klassinen puutavara takaa suljetun tulikammion ja savupiipun suunnittelussa. Tällainen uuni on yleensä valmistettu luonnonkiven tai muiden lämpöä kestävien materiaalien kanssa.

On tärkeää. Takan sijoittaminen puutaloon on tehtävä aikaisintaan kolme vuotta talon rakentamisen jälkeen, tällä kertaa on tarpeen puurakenteiden kutistumiseen.

Takkaa asennettaessa on tarpeen vähentää mahdollisimman paljon talon kutistumisen vaikutusta siihen. Ensinnäkin tämä tarkoittaa savupiipun leikkausta lattiapalkkeihin ja väliseinämiin. Näissä kohdissa tarvitaan erityisesti korkealaatuista lämpöeristystä tulen estämiseksi.

Perusohjeet takan asennusta varten

Kuinka asentaa takka puutalolle? Vastauksena tähän kysymykseen korostamme pakollisia vaatimuksia:

 • Rakennuksen suunnitteluvaiheessa on takka. Rakennettaessa taloa on tarpeen tehdä lämpöeristys savupiippujen sisäpuolella metallilevyn avulla.
 • Älä kiinnitä lämmitintä talon seinämiin.
 • Varmista, että luo erillinen riippumaton pohja uunin alle.
 • Lattian eristäminen takan ympärille tulipalon välttämiseksi toteutetaan, tähän tarkoitukseen käytetään keraamisia laattoja, rauta-arkkeja, kateaineita jne.
 • Katto on suojattava korotetun lämpötilan vaikutuksesta kipsilevyseinien ja metalliristikoiden avulla.
 • Kun asennat savupiipun, käytetään tulenkestäviä paneeleja.
 • Jos talossa on useita kerroksia, lämmitysrakenteet on toimitettava erikseen kullekin tasolle. Takka-asennuksen suunnittelu puutalon suunnitteluvaiheessa mahdollistaa kaikkien palontorjuntatoimenpiteiden ennakoinnin.

Takuun valinta

Kun valitset mallin, on tärkeää selvittää sen sijainti puutalossa. Tämä tekijä on yksi turvallisuuden kannalta ratkaisevista tekijöistä.

 • Älä aseta uunia ikkunoiden ja ovien eteen, jotta vettä ei pääse syntymään, koska se voi aiheuttaa savun.
 • Pienissä huoneissa ei ole suositeltavaa asentaa sitä, koska optimaalisen palamisen vuoksi tarvitaan suuri hapen määrä. Jos suurta aluetta on lämmitettävä, on suositeltavaa käyttää ilmakanavia.
 • Lattian lähelle takkaa tulisi olla palamattomia materiaaleja, kuten metallia, kiveä, posliinia. Tämä toimenpide auttaa välttämään tulipalon, jos kivihiili tai kipinät putoavat.

Puutaloon ihanteellinen vaihtoehto on vapaamuotoinen rakennus, joka ei ole sidottu rakennuksen seinämiin.

Kun se sijaitsee seinän lähellä, sen pinta on suojattava tiilellä tai metallilla.

Takka-alue

Riippuen käytetystä koosta ja materiaalista, tulipesän paino voi olla yli 100 kg ja ottaa huomioon verhous, joskus jopa yli 500 kg. Plus tiiliseinän paino, joka suojaa talon puuseinää. Tämä on lähes 1000 kg. Lisää lisää painoa savupiippuun. Tämä malli vaatii lämmönkestävää kestävää pohjaa.

Siksi ennen takan sijoittamista lattiataso puretaan ja kaivaus kaivataan. Pohjassa on kerros soraa, tiivistetään ja kaadetaan hiekan ja sementin seoksen liuos suhteessa 3: 1.

Seuraava pino katemateriaali vedenpitävyyteen.

Takan eteen asetetaan puulattialle metallilevy.

Seinälle asennettavien tulisijojen rakentamiseksi rakennuksen viereinen seinä on eristetty lämpöä kestävistä materiaaleista, kuten tiilistä.

Kun se on perustettu, käytetään punaista tiiliä ja tulipesä on tulenkestävä. Savupiipun rakentamiseen käytetään metallia.

Suojaava seinä

Puuportaassa, joka suojaa tulta vastaan ​​ennen takan sijoittamista, tulee luoda suojarakennus tiilestä seinän viereen.

On tärkeää. Suojaseinän mitat ylittävät takan mitat vähintään 0,5 m.

Takkasydän

Se on erittäin tärkeää, kun rakennetaan tulipesä saavuttaa täydellinen vaakasuora asento.

Avoimien takkojen tulipesä sijoitetaan tulenkestävien tiilien avulla, kun taas suljetut ovat metalleja.

Metallipulloissa on tulenkestävä lasinen ikkuna. Takat, joissa suljetut takat ovat tehokkaampia ja helppokäyttöisempää, antavat sinun hallita palamisprosessia.

Tärkeä sääntö. Kun rakennetaan takka puutalossa, on toivottavaa seurata selvästi valmistettua muurauskuvetta.

Tämä vaikuttaa paitsi lämmitysrakenteen tehokkuuteen myös sen turvallisuuteen.

Asettelu olisi tehtävä positiivisissa lämpötiloissa rakenteen luotettavuuden ja kestävyyden varmistamiseksi.

Ensimmäinen rivi tulee olla täysin sileä. Työn lopputulos riippuu suoraan tästä.

vuori

Jotta takka olisi kunnollinen ulkonäkö ja tyyli, sitä käytetään palamaan sen tulipesän kanssa laatta tai asbestipohjainen kipsi.

Kun rakennat tulisijoja suljetulla tulipesällä, vaneri on ennakkoedellytys. Tätä varten käytetään tiiliä, laattoja, marmoria, puuta ja muita materiaaleja.

Usein käytetty kipsi pinnan tulisijat.

Tämä menetelmä on hyvin yleinen saatavuuden ja yksinkertaisuuden vuoksi. On tärkeää. Kipsi suoritetaan kahtena kireänä, kipsin viimeisen kerroksen paksuus ei saa ylittää 50 mm.

Kuivauksen jälkeen kipsi peitetään maalikerroksella. Käytetään myös tulenkestäviin kuumakestävään kipsilevyyn tai keraamisiin laatoihin.

Savupiipun asennus

Asenna savupiippu puutalolle, käytä palamattomia rakennusmateriaaleja, pehmeää puuvillaa. Takan yläpuolella, vähintään 0,3 metrin korkeudelle, luodaan kotelo puukattojen suojaamiseksi.

Tuuletushaarojen asennuksessa on kaksi vaihtoehtoa:

 • tuuletettu, tämä on järkevämpi tapa jäähdyttää savupiipun putkeen johtuen jäähdytettyä ilmaa;
 • kun savupiipun kaikki aukot on eristetty huolellisesti.
 • valitse sopiva tila tulevalle savupiipulle ottaen huomioon palkkien, kattotuolien läheisyys;
 • vahvistaa talon perusta tulevaisuuden takan sijainnista.

Puurakenteen turvallisin ja kestävin vaihtoehto tässä tapauksessa on kolmikerroksinen juuripyörä. Hänellä on valtava paino, jopa 100 kg.

Kun rakentaa savupiippu jo rakennettuun taloon, on haittaa, joka liittyy vapaan tilan puuttumiseen valittaessa sen sijaintia. Tällöin hyvä vaihtoehto on ruostumattomasta teräksestä valmistettu kaksivirtainen savupiippu.

Savupiipun putken akseli on tärkeä valmistella hyvin. Putkelle vierekkäisiä puumateriaaleja on muutettava tiiliksi. On myös tarkasteltava mahdollisuutta kutistumiseen näillä paikoilla. Siksi savupiipun ja katon välinen etäisyys muodostaa hieman enemmän.

Puulämmitteisen takan asennus ja käyttö on tehtävä tiukasti rakennuskoodien ja palosuojeluvaatimusten mukaisesti. Itsenäisesti, ilman erityistä tietämystä, ei ole suositeltavaa asentaa sitä.

On tärkeää. Takkaa käytettäessä on välttämätöntä vuosittain tarkistaa lämmöneristysmateriaalien turvallisuus putkien lähellä oleviin tiloihin.

Kerättävän hiilen kertymisen poistamiseksi sinun on määräajoin kutsuttava asiantuntija.

Kipinöiden suojaamiseksi on mahdollista järjestää oven lämmönkestävällä lasilla. Jos haluat katsoa tulen liekkiä, voit avata sen.

Takka ja savupiippu asennettaessa on tärkeää saavuttaa maksimaalinen pinta-ala, muuten kaarevuudesta johtuvat savunvirtaukset aiheuttavat savun.

Tiilikiveissä on poikkileikkaukseltaan suorakulmainen muoto, tämä jo johtaa johtiin turbulenssin ulkonäköön, mikä vähentää himoja. Tässä numerossa paras suorituskyky on putki, jolla on pyöreä poikkileikkaus, esimerkiksi ruostumattomasta teräksestä valmistetut putket.

Jäähdytettäessä savupiippu muodostuu kosteutta, kondensaatiota. Se joutuu savupiipun mikropakkaukseen, joka jäätymisen aikana johtaa sen tuhoamiseen.

Voit ratkaista ongelmat turbulenssin ja kosteuden tiilipihneillä, voit käyttää ruostumatonta terästä.

Takka toimii puutalossa

Takka on ensisijaisesti tulenlähde, joten sitä käytettäessä on tärkeää minimoida kaikki mahdolliset tulipalovaara.

Ennen käyttöä varmista, ettei helposti syttyviä esineitä, kuten verhot, kirjat jne. Ole.

On tärkeää. Tulentekniikassa on oltava palonsammutusvälineet, sammuttimet.

Lisäksi kaikilla talon asukkailla on oltava perustiedot käyttäytymissäännöistä palo- ja paloturvallisuusmääräysten osalta.

Asentaminen takka puutalo

Huolimatta lisääntyneestä tiilistä tulisijoista, heillä on yksi vakava haitta - kyvyttömyys lämmittää koko talon kunnolla.

Lisäksi osa lämmöstä kulkee putken läpi. Ratkaiseva ratkaisu puutalolle on uunin asentaminen. Tämä muotoilu mahdollistaa huoneen lämmittämisen, mutta myös ruoan valmistamisen.

Ne eroavat myös asennuksen helppoudesta ja suuremmasta käyttöturvallisuudesta. Jos on tarpeen lämmittää talon useita kerroksia, riittää liittää lämmityspiiri uuniin.

Moderni uuni ei vaadi suunnittelua ja ammattimaista asennusta, valitse vain suosikkimalli ja tee yksinkertainen asennus.

Modernin tulisijan tärkeimmät edut:

 • taloudellinen;
 • varustettu palamisjärjestelmillä;
 • ei edellytä kiinteän perustan asentamista eikä talon suojaavia seiniä;
 • on lisääntynyt termolyysi;
 • varustettu suljetulla uunilla, jolla on lämmönkestävä itsepuhdistuva lasi;
 • on irrotettava tuhkapilvi;
 • pystyvät tasaisesti lämmittämään koko talon alueen.

Rakenteellisesti tällaisia ​​asennuksia on kahta tyyppiä:

 • ilmanlämmittimellä;
 • vesilämmitysjärjestelmällä.

Jos talossa on vain muutama sisätila ja sitä käytetään kesämökkeina, jossa ihmiset elävät lyhyillä matkoilla, ilmalämmitysjärjestelmä sopii hyvin. Pysyvällä asunnolla sekä monihuone- tai monikerroksisella rakennuksella on järkevää käyttää vedenlämmitysjärjestelmää. Tätä tarkoitusta varten jäähdyttimeen on kytketty vesipiiri.

johtopäätös

Takan sijoittaminen taloon on hyvin vastuullinen ja vakava tapahtuma. Kaikki lämmitysjärjestelmät ovat jossain määrin tulenkestäviä laitteita.

Puutaloissa tulisijojen rakentaminen olisi toteutettava mahdollisimman pitkälle noudattaen kaikkia vahvistettuja sääntöjä. Kun käytät takkoja, on myös erittäin tärkeää noudattaa kaikkia paloturvallisuusvaatimuksia. Tämä riippuu talon turvallisuudesta, kaikkien asukkaiden hyvinvoinnista ja elämästä.