Kuinka muottia tehdään säätiölle?

Täysin valmisteltu tyyny ja erinomainen korkealaatuinen betoni eivät maksa mitään, jos perustuksen muotti on hyvin kulunut. On selvää, että pohjalevyn tai nauhan geometrian tarkkuus riippuu monista tekijöistä, mutta ennen kaikkea ääni- ja kestävyysteksteistä betonin kaatamiseksi. Sen vuoksi normaalin tyynyn, betonin ja lujituksen lisäksi on hyvä asentaa muottiin laadukkaat perustukset, joten sinun on todennäköisesti ostettava normaalit lokit, eikä kerää lautaskua lähimpään varastotilaan, vaikka se olisi kertamuoto.

Säätiön alapuolella olevien muottien pääelementit

Standardimuotoinen laite perustuksen täyttämiseen edellyttää seuraavien materiaalien käyttöä:

 • Merkintäjohdot ja panokset, ohjauspaneelit. Laudat ja panokset on ommeltu huovin pohjassa olevalle tyynylle, jonka jälkeen voit asentaa sivusuojukset ja kiinnittimet pohjamateriaalille;
 • Leikattu alusta, vähintään 30 mm paksu ja palkkiosa 50x50. Sivuseinien kokoonpanoon tarvittavan sahatavaran määrä lasketaan perustan syvyyden, teipin leveyden ja kehän mittojen perusteella;
 • Sivuseurat, kannattimet, tukirakenteet ja tasoitusmatot, nastat, muovikelmut, teräskolmat ja naulat ostetaan varauksella, on parempi olla käyttämättä vanhoja epälikvidejä.

Jos päätät asentaa säätöruuvit itsekierteittäviin ruuveihin, varustaa sähköisellä ruuvimeisselillä ja parilla vaihdettavia paristoja, ja itsekierteittävien ruuvien syöttö voidaan pestä petrolialla, mikä helpottaa materiaalin asianmukaista kiinnittämistä ilman puun vääristymiä.

Unohda laminoitu lastulevy ja teräsputkimaiset kehykset, tätä uudelleenkäytettävää muottirakennetta ei aina voida asentaa oikein. Jos pidit teräksestä, alumiinista tai muovista, ota välittömästi käyttöön työntekijöiden ryhmä, joka kykenee oikein koota ja asentaa sen tarpeidesi mukaan.

Asenna ja asenna alustalevy oikein

Suurin osa tapauksista rakentajat mieluummin kokoavat sivutyynyjä, tukirakenteita, tuovat koko sarjan pohjaan ja vain koota - asentamaan valmiit osat merkinnän mukaan.

Paras vaihtoehto olisi seuraava työjärjestys:

Siirrä kaikki tulevan säätiön ominaisuudet ja mitat muotin tarkalle luonnokselle tarvittaessa tarvittaessa kaivannon mittasuhteiden mukaan ja nostaakseleiden asennuspaikan leveyttä oikein lisäämällä:

 1. Kokoa reunapaneelien sivusuojukset. MZLF: n mukaisissa tavanomaisissa muottipesuissa on asennettava 60-70 cm korkea kilpi. Pituus oikealla materiaalivalinnalla ei vaikuta mateen laatuun paljon ja se riippuu pääsääntöisesti kuljetusominaisuuksista;
 2. Leikkaamme tukipalkit palkista ja merkitsemme paikalle asennuksen laudat: pohjakaivassa lovet auttavat asettamaan palkit oikein, jotta ne kestävät nauhan vaaditun leveyden;
 3. Teemme vaaditun määrän tukia, ne tarvitsevat vähintään yhden parin metriä kohti kilven pituutta.

Se on edelleen pieni - pisteet tukipinojen merkinnöissä, asentaminen kilvet ja korjaaminen oikein, ottaen huomioon rakennustason ja lyijyn merkinnät.

Kuinka laittaa pohja muottiin maahan?

Muotoilun asennuksen tärkein vaihe on aina ollut ja on edelleen prosessi, jossa säädetään telineiden ja suojusten sijainti suhteessa merkintälinjoihin. Ensinnäkin joukko merkintäpinoja on asennettava ja kääritettävä jännittyneiden johdinten päälle, jotka ovat paremmin tehty sivukilpien kokoamiseen käytettävän laudan romuista. Tasainen tappi leikataan vähintään 20-30 cm pitemmäksi kuin muottipuolen sivusuojien pystyakselit.

Jokainen tällainen vaarnaruuva on asennettava pohjatornin pohjalle, jolloin sivutaso ja vaarnan korkeus ovat kohdakkain merkintäjohdon suuntaan ja pystysuoran linjalinjan suuntaan. Merkkivalojen asennuksen on oltava erittäin luotettava ja tarvittaessa ulkoisen varmuuskopion tekeminen.

Seuraavassa vaiheessa on tarpeen asentaa ulkoiset muottipaneelit. Ulkopuolelta suojat lepäävät merkkilappuihin, sisäpuolelta sinun on asennettava väliaikaiset kiinnittimet samoista tappeista, jotka on porrastettu porrastetuissa kuvioissa, kuten valokuvassa. Kun tasot tasoitetaan ruuveilla, tartumme ne telineisiin.

Seuraavaksi asennamme sivutyynyjen sisempi kehä, joka toistaiseksi korjaa sisärenkaan tukien ja tukien avulla. Tarkistamme ja säätämme suojavaippojen asennon rakennustason, venytetyn merkkilangan ja pystysuoran linjalinjan välityksellä, minkä jälkeen liitämme vierekkäisten suojien ylälevyt lamellien kanssa.

Lopullinen toiminta

Sen jälkeen, kun muottien yksittäiset elementit on sovitettu ja sovitettu säätöosaston merkintöihin ja mittoihin, sinun on tehtävä toinen tärkeä elementti - kiinnittää ja vahvistaa jalustan sivukansien pohjaa. Se on sivupinnan alaosa, jolla on suurin leviämiskuorma, joten jokainen kilpi on alhainen, ulkopuolelta on tarpeen tehdä taivutettu palkilla tai pohjalevyllä, on toivottavaa tehdä tämä myös suojusten kokoonpanovaiheessa, koska kynsien kulma ei ole kovinkaan helppoa. Asennetut tukivarret pitävät pääsääntöisesti sivut, mutta eivät säästä alaosan muodonmuutosta, joten kiilojen asentaminen pohjaosaan on elintärkeää.

Pohjustetun pohjalevyn yli kulkee joka 60-70 cm: n kiilamaiset tangot maahan, niiden tehtävänä on kiinnittää muotin pohjaosa ja estää levyt hajoamaan betonin paineen alaisena.

Viimeisessä vaiheessa asiantuntijat suosittelevat, että puinen muotti on suljettu kipsiin tai pudottamalla paksu muovikelmu. Oikein säädetty pinnoite suojaa muotin puuta, veden imeytyminen on vähäisempi ja betonin asettamisen jälkeen levyt voidaan helposti irrottaa.

Betonin betonipäällystäminen, lipastojen poistaminen ja muottien poistaminen

Suojan eheys ja kestävyys nestemäiselle betonille hydrauliselle kuormitukselle riippuvat paljolti siitä, että betoniliuos kaadetaan tarkasti muottiin. Oikein säädetty kaatoprosessi voi olla permutuaatio uran urista, joihin liuos virtaa muottiin. Tärkeintä on, että kun säätiö on kaadettu, ratkaisun pitäisi kulkea tasaisesti koko kokoon, mikä vähitellen kasvattaa täytetyn massan tasoa.

Joskus on olemassa tilanne, jossa alemmat ja keskimmäiset levyt taivutetaan betonin paineen alaisena. Tässä ei ole katastrofia, mikäli se ei vaikuta muottien yleisiin mittoihin ja asentoon, vaikka kaikkien kanojen mukaan tällainen vika on poistettava. Jos on olemassa uhka, että lauta repeytyy tai muodostaa muodonmuutoksen koko suojuksen tasolle, on ryhdyttävä kiireellisiin toimenpiteisiin pinnan ja betonilaudan vahvistamiseksi. Ensinnäkin leikataan lisää itsekierteittäviä ruuveja ja lujitustuki asennetaan oikein. Toiseksi on tarpeen kääriä tai kasaa koukusta puolet metriä taivutuksen kohdalta, asentaa vaakasuora autoteline ja kiinnittää vika varovasti teräslevyn tai paksun puupalkin läpi. Ei ole täysin oikein kutsua kaikki läsnäolijat auttamaan, ei ole järkevää heitä, yksi toimivaltainen avustaja jack ja kasa on tarpeeksi.

On oikein irrottaa muotit sen jälkeen, kun seos on valettu viikon jälkeen, kun keskimääräinen ilman lämpötila on vähintään 15-17 ° C, kylmäkauden aikana, ennen kuin purkaminen on kaksinkertaistettava. Rakenteen kunnollista purkamista varten sinun on ensin irrotettava tukipyörät, vedettävä kiilat pohjalevystä pitkin ja pudotettava ylälevyt, jotka kiristävät suojukset. Jos kalvo- tai katehuopa asetettiin riittävän varovasti kiilaamaan useita kiiloja suojuksen ja perusnauhan väliin.

johtopäätös

Kaikki vaihtoehdot puun muottiin on rakennettu saman mallin mukaan, joten kun hallitset monimutkaisinta nauhavaihtoehtoa, voit epäröimättä muodostaa ja asentaa oikein paalujen, MFF: n tai laattasäiliön muodon. Suurin ongelma kaikentyyppisten säätiöiden kokoonpanossa on ongelma rakenteen oikeasta kokoonpanosta vaiheiden, uunin tai monimutkaisen rakenteen laajennuksen yhteydessä. Jokainen luetelluista elementeistä vaatii paljon aikaa keksimään ja asettamaan haluamasi muodon ja koon kehyksen.

Muottien valu: mikä muotoilu on parempi

Kuinka ja mistä tehdä säätiön muotti, jotta se ei irtoa. Suositusfoorumit

Yksikään rakennus ei voi tehdä ilman betonointia, ja jos on olemassa konkreettinen ratkaisu, on myös muottirakenne. Erityisen huomionarvoista on säätiön valmistuksessa käytetty malli. Loppujen lopuksi talon perustan laatu riippuu sen luotettavuudesta.

Muottien kaataminen voi aiheuttaa seuraavia ongelmia:

 • puhkeaminen betonitoiminnan aikana;
 • osittainen tuhoaminen;
 • paikallinen vuodot betoniseoksesta.

Voit välttää tämän ja selvittää, mitä rakentaa luotettavasti ja edullisesti ja mitä vaatimuksia tehdään, hyödyntää FORUMHOUSE-verkkosivuston asiantuntijoiden käytännön kokemusta.

Mitä tehdä muottiin

Suunnittelun laatu riippuu materiaalista, josta se on tehty. Säätiön muotti on valmistettu: laminoitu vaneri, OSB-levyt, DSP-levyt, litteä liuskekivi, kiinteät arkkia expandoitua polystyreeniä. Kurssiin menee jopa vanhoja huonekaluja, samoin kuin "käytettyjä" kuormalavoja.

Mutta kiistaton johtaja on tavallista puuta.

Kuinka tehdä lautojen rakentaminen

Foorumin jäsenet neuvovat, miten suojavaippoja tehdään. Vaakasuuntaisten suojusten kokoonpanoa varten on suositeltavaa käyttää 100x25 mm: n ja 150x30 mm: n kokoinen reunapinta, ja pystysuorille se on pippurilla - ottaa 100x50 mm: n puutavaraa ja levitä se reunaa vasten.

Asennuskulma on pystysuora poikittainen (puuta 50x100 mm) - 70 - 100 cm. Joustavuuden lisääminen muottiin ja sen kummallekin puolelle on kaksi puupalkkia 50x100 mm asennettuna vaakatasossa, ylä- ja alapuolella.

Hyvin harkitulla rakenteella ja pätevällä suoritustasolla näiden kokoisten levyjen vahvuus riittää kestämään suuria määriä betoniseosta rakennuksen seinämille.

Valitsemalla tämän suunnitelman levyt on välttämätöntä harkita välittömästi vaihtoehtoa niiden jatkokäytöstä. koska Säätiön kotelo vaatii useamman kuin yhden kuution, on järjetöntä käyttää levyjä vain kerran. Jotta levyt pysyvät "liiketoimintapuun" purkamisen jälkeen, on välttämätöntä suojata ne suoraan betonista.

Kuinka korjata elokuva

Muotoon kiinteä polyeteenikalvo on vuorattu rakenneosan sisäpuolelta ennen betonitoimintaa ja se on kiinnitettävä nitojalla. Rakentaminen on parempi johtaa ruuveihin. Tällöin se voidaan helposti purkaa minimoimalla häiriöt muottipaneeleille.

Rakennuksen purkamisen jälkeen laitoin laudaksi 30 x 120 mm. Ennen sitä puhdistettiin levyn pinnat nidontapidikkeistä. Tärkeintä - purkaa kaikki siististi.

Talon katto on koottu 40-ki-aluksella, joka on jätetty kaatamisen ja purkamisen jälkeen. Peitin sen kalvolla ennen sen kaatamista, laudat ulkonevat kulmissa, en nähnyt, keräsin kaiken ruuveille. Laitosten purkamisen jälkeen ne olivat aivan uusia!

Materiaalit ja tekniikka

Oikean rakenteen rakentamisessa on ensinnäkin ajateltava rakentavaa ja kaikkia tarvittavat tehoelementit (väli, kiinnitys, tasoitus). Itse asiassa se on yksi asia: kaataa nauha 30-40 cm korkeudelta maasta, ja aivan toinen kaataa seinät kellarissa 2,5 metriä korkea. Varsinkin jos betonia syötetään betonipumpun läpi.

Rakensin 25 levyn muottipesän. Pesut eivät tehneet, ajattelin, seisomaan, koska joka 30 cm panin puiset tuet. Betonin kaatamisen yhteydessä muotti oli irrotettu niin paljon, että kaksi kertaa tarvitaan kaatamalla vuotanut seos ja kiinnitettävä sitten uudelleen muotti ja työnnettävä betoni takaisin käsin. Opettanut erittäin katkera kokemus, nyt varmasti kiristää seinät siteillä.

Ei ole harvinaista meille, kun emme vaivaudu tekemään vahvistusta oikealla tasolla, huomaamme, että kun valetaan tai värisee, muottirakenne yksinkertaisesti rikkoo. Kaikki betoni kaadetaan maahan. Suunnittelu on hiljattava, mikä aiheuttaa suuria rahahäviöitä. Siksi sääntö: muotti on edelleen varmistettava.

Muottien vahvistaminen

Monet aloitusvaiheen kehittäjät eivät edes voi kuvitella, mitkä valtavat laajentavat voimat toimivat muottiin betonin kaatamisen aikana. Käännymme numeroihin.

Hiljattain vuodatti 25 cm korkea laatta, rakenne yksinkertaisesti maata, kiinnitettiin ruuveihin kulmissa, ja joissakin paikoissa tuettiin kivet ja tiilet - en puristanut mitään mistään eikä siirry. Mutta mikä on hyvää minun tapauksessani, se ei toimi, kun heittää korkean alusnauhan.

Tällainen esimerkki. SNiP III-15-76: n mukaan paine seinään = PxH. Täältä: 2500х0.25 = 625kgs / sq.m. Jos 1 suorakaiteen mittarista on 0,25x1 = 0,25 m2, niin paine 1 metriä kohden on 625x0,25 = 156 kg / m. Ottaen huomioon betonin tärinä 200kgs / m.

Kiinnitys muottiin säätiölle.

Mutta niin tapahtuu, että muotoilu, vaikka se onkin asianmukaisesti kiristetty metallisilla tapilla, "vuotaa". Ja se ei kestää kierteillä varustettuja elementtejä. Lanka joko murskaa tai "ampuu" mutterin. Tämä johtuu siitä, että teollisuustyökalun kiristämisen yhteydessä käytetään erityyppisiä nastoja, joissa on vahvistetut mutterit ja haluttu halkaisija.

Yksityisessä talonrakennuksessa käytetään tavanomaisia ​​kierteitettyjä tankoja - M8 / M10 / M12 ja lähimpään rakennusmarkkinoihin ostettuja pähkinöitä. GOST vaatii luokan 8.8 halkaisijaa, jonka halkaisija on 10 mm, jotta se kestää 6,7 tonnin kuormituksen, mutta tavallisessa myynnissä on useimmiten nastoja, joiden "epäonnistuneet" halkaisijat ja kierteet eivät ole GOSTin mukaisia. Metallin laatu on myös alhainen, parhaimmillaan tällainen nastat kestävät 1,5 tonnin käyttökuorman.

Perustaksi ostin nastat M8: lla. Halusin tarkistaa, mitä todellista kuormitusta ne tekevät. Testasin heidät räjähtävässä koneessa. Tulos: Kun yksi mutteri käärittiin noin 100 kg: n kuormituksella, tapin kierteen leikkaus tapahtui. Kun kaksi mutteria vääntyi, nastat pitivät kuorman (lanka repeytyi, mutta nippa pysyi ennallaan) 500 kg: ssa.

Johtopäätös: Jotta nastat voisivat "työskennellä", on syytä kiristää kaksi mutteria kummallakin puolella. Tai käytä erityisiä pähkinöitä, joiden pituus on suurempi.

Totta, tämä ei takaa, että hiusneula "sisällytetään työhön" 100%. Pultit on järjestettävä niin, että ne antavat maksimaalisen vaikutuksen.

Minä "ajoi" kaksi muunnelmia varren järjestelyistä muottiin erikoisohjelmassa. Ja se tapahtui: ota puinen pystysuora teline 50x100 mm. Laitimme sen suojavaipaan, korkeus 2,3 metriä. Asettamme kuorman - 10 kN m (4 kN - syvästä täryttimestä, 6 kN - betonipaineen paine on 2,3 metriä). Kutista muottiin kolme nastojaa, 70 cm: n etäisyydellä. Ensimmäinen varren pohja on korkeudeltaan 50 cm. Saamme kuvan palkkien taipumista ja rasituksia.

Kuvakaappaus osoittaa, että palkin alaosa poikkeaa eniten (5 mm). eli on suuri todennäköisyys, että tukipalkki hajoaa täsmälleen täällä. Laita nastat eri tavalla. Alhaalla, nyt asetettu korkeuteen 30 cm.

Nyt kuormat jakautuvat eri tavoin. Maksimijous vähenee lähes 3 kertaa (5.4), ja taipuma pienenee 10 kertaa.

Minun neuvoni on, että jos aiot kiinnittää muotit nastat, ne on asennettava kahden pystysuoran palkin väliin (niiden välinen etäisyys on sama kuin tangon halkaisija). Mutta löytää laadukkaita nastoja ja pähkinöitä on vaikeaa, ja ne ovat kalliita, ja sitten kaikki tämä metalli ei ole mihinkään menossa. Jos vain ristikkojärjestelmän asennuksessa.

Kustannusten pienentämiseksi pieni pulttien kierteitetty osa kiinnitetään tarvittavan pituuden vahvistamiseen. Ja vastakkaiseen päähän pitäisi hitsata jumpperi saadakseen kirjaimen T.

Se on paljon helpompaa ja halvempaa vahvistaa muottirakenteen runkoa, jossa on "pigtail" 1,2 mm: n neuletusta langasta, kudottamalla se 6-7 kierrettä. Tämän tyyppinen sidos on vahvempi kuin "pigtail", joka on kudottu langasta, jonka halkaisija on 2 mm kolmessa langassa.

"Pigtail" työnnetään muottipaneelien tai esiporaisten reikien väliin. Hänellä on kaksi pystysuoraa pystysuuntaista tankoa. Jotta muurausmateriaalin seiniä ei vääristettäisi "sormien" kiertymisen aikana, on suositeltavaa asentaa muottipesään 10-12 mm halkaisijaltaan vahvistava tanko-rajoitin, joka auttaa korjaamaan sen.

Pohjakerroksessa oleva muotti kiinnittää erityistä huomiota.

Miten täyttää muotti

Foorumin jäsenet suosittelevat lomakkeen täyttämistä: seinämän korkeus on yli 2 metriä, täyttö on jaettava kahteen tasoon ja tasoitettava kerrallaan enintään 1-1,2 metriä. Sitten järjestää uudelleen yläpuolella oleva muotti. Sen lisäksi, että tämä itse tehty irrotettava muotti on halvempi (materiaalien kannalta) kuin se, joka on asennettu suoraan koko korkeuteensa, riski, että se kestää kuormaa betonin kaatamisen yhteydessä, vähenee huomattavasti.

Lisäksi on välttämätöntä kaataa tällainen määrä betonia muottipesään ja sitä tulisi värähtää 50 cm: n kerroksittain pyöreällä kierroksella, kunnes perustan tarvittava korkeus täyttyy. Tämä välttää tarpeettoman kuorman muottirakenteen yhdestä kohdasta, koska betonimuottien valun korkeus kasvaa vähitellen. Ja kun haluttu korkeus on saavutettu, alempi betoni kerros on jo asetettu, mikä vastaavasti vähentää painetta muottien seiniin.

Ja lopuksi muutamia vinkkejä foorumin jäseniltä betonin hyväksymisestä:

 • Betonin tahansa tuotemerkin täyttämään säätiö on tilattava pienellä marginaalilla - noin 1 m3 plus. Jos osa betonista "poistuu" kaatamisen tai betonisolmun aikana, liuos on "alle-kaadettu", varaus pysyy;
 • Ennalta määritetty on paikka, jossa voit tyhjentää ylimääräisen betonin. Se voi olla pääsytie;
 • Betonipumppu tarvitsee noin 6x8 m alustan;
 • Betonivalmistus muottiin alkaa vasta, kun korjaussarja on valmistettu - nämä ehdot ovat pakollisia. Jalat, panokset, lankut, vasara, kynnet, mönkijä, kauha, lapio, säiliö, jossa voit tilapäisesti kaataa valunut betonia, varaa puinen kilpi. Jos muotti kohoaa betonin kaatamisen aikana, juokse paikan päällä ja etsiä tapa sulkea aukko, ei vain ole aikaa;
 • Kun kaatat säätiötä betonipumpulla, sinun on välittömästi sovittava betoniyksiköstä siten, että sekoittimet ja betoni seuraavat toisiaan keskeytyksettä. Tämä välttää seisokkiaikaa ja sen seurauksena lisämaksuja kalliiden laitteiden vuokrauksesta;
 • Varmista, että käytät betonia, käytä käsiäsi suojalaseja ja kertakäyttöisiä lääketieteellisiä käsineitä. Betoni voi aiheuttaa kemikaalin palamista, kun se ruiskutetaan avoimeen ihoon;
 • Päävaatteita ja raskaita vaatteita tarvitaan. Lisäksi vaatteet on valittu siten, että ei ole sääli heittää sitä.

Kaada säätiö "maahan" voi, jos käytät forumchanin-ohjeita. Kun olet lukenut tämän aiheen, ymmärrät miten laatoitat oikein. Lisäksi voit tutustua riidan tuloksiin: "Tarvitsetko todella puisia muottirakennuksia?" Lisäksi katsokaa videota mestariluokassa FORUMHOUSE, uudelleenkäytettävän muottirakenteen asennuksesta.

Askel askeleelta ohjeet siitä, miten teippaus on tehty omilla käsillä

Ennen rakennustyön tekemistä nauhalumpuille, katsotaanpa, kuinka monenlaisia ​​muotoja on olemassa.

Tämä on tarpeen, jotta voidaan valita tarvittava muottiasetus.

Kuinka tehdä muottien nauhan perustuksiin

Koko rakennuksen laatu riippuu paljolti rakennuksen asennuksen työn laadusta ja talon pohjasta, eli pohjasta.

Muottien tyypit

Muottirakenne tyypistä riippuen jaetaan kahteen ryhmään:

 • Muotoilu, jossa irrotettava muotoilu;
 • Muotoilu, jolla ei ole irrotettavaa muotoilua.

Rakentamisessa on mahdotonta tehdä monoliittista, betonirakenteista ja vahvistettua betonirakennetta. Ja sillä ei ole merkitystä talossa tai ennalta rakennettuun kehykseen, jota kutsutaan muottialueeksi.

Itserakennuksen tapauksessa nauhateollisuuden muotti on tehty omilla käsillään. Pääasiassa on valita muotojen tyyppi ja suorittaa oikein kaikki vaihe vaiheelta sen rakentaminen.

Katsotaanpa tarkemmin molempia.

Joten, muotosuunnittelu, kuten jo mainittiin, on irrotettava eikä.

Irrotettava muotti

Tunnetuin ja laajalti käytetty rakenne. Irrotettava muotti, mikä tarkoittaa, että nauhan jalustan valssaamisen jälkeen tämäntyyppinen muotti on purettava.

Lisäksi tässä tapauksessa se poistetaan välittömästi sen jälkeen, kun täytebetoni on tarttunut.

Tämäntyyppisten muottien ansiosta on mahdollista muodostaa säätiö, jolla on jokin muoto. Tämä pätee paitsi nauhan perustuksiin, myös portaikkoihin, monoliittisiin seiniin ja niin edelleen.

Irrotettava muotoilu:

 • Viipaloidut levyt;
 • Vaneria, joka eroaa vanerista tavanomaisessa kosteudenkestävyyteen verrattuna;
 • Teräslevyt, jotka voivat olla l mistä tahansa materiaalista eli teräksestä ja alumiinista.

Mutta nauhalementtien rakentamiseen on parempi käyttää leikattuja levyjä, kosteutta kestävää vaneria ja puupalkkeja. On myös mahdollista yksinkertaistaa muotinrakentamisprosessia käyttämällä erityistä metallirunkoa leikattujen levyjen kiinnittämiseksi.

Muista kuitenkin, että muotti ei saa asentaa vain vanerilla. Sitä voidaan käyttää vain siinä tapauksessa, että pohjassa on pienet mitat.

On parempi valita epätasaiset palkit ja puiset levyt.

Ei ole väliä mistä materiaalista rakennetaan muottirakenne. Tärkeintä on tarkkailla perusasennussääntöjen rakentamisen aikana.

Pysyvää muottirakennetta pidetään edullisena tyyppiä ja helppo asentaa, lisäksi rakennusnopeus tässä tapauksessa on paljon enemmän kuin ei-irrotettavalla rakenteella.

Rakentamiseen käytetään useimmin improvisoitua materiaalia. Tämä voi olla lastulevyä, puukuitulevyä, metallikehystä tai jopa metalli- tai asbestiputkia, joiden läpimitta on 150-200 mm. Siksi se on valtava plus.

Tällainen muotti on helppo asentaa eikä vaadi suuria kaivaustöitä. Rakennuksen aikana ei tarvita tukia ja tukia.

irrotettava

Kiinteiden muottien tyypit

metalli

Tätä tyyppiä pidetään kalleimpana. Se on valmistettu teräslevyistä, joiden paksuus on 1-2 mm.

Tämäntyyppiset edut:

 • Kellarin vedeneristys hyvä
 • Se vie helposti pohjan halutun muodon.
 • Nauha tai monoliittinen säätö putoavat täydellisesti metallimuottiin
 • Ulkopuolella on helppo käsitellä.
Vahvistettu betoni

Tätä näkymää pidetään suhteellisena vaihtoehtona.

 • Betonilaattojen paksuuden mukaan voit vähentää huomattavasti betonin kulutusta. Samalla sen vahvuus ei vähene.
 • Levyt ovat hyvin raskaita
 • Jos levyt eivät ole monoliittisia, ja korkeus jää unohtumaan - sinun on tehtävä tukia
polystyreenituotteet

Tätä vaihtoehtoa pidetään käytännöllisinä. Tässä tapauksessa muotti on koottu erillisistä lohkoista, jotka on kiinnitetty yhteen.

 • Helppo asennus
 • On mahdollista antaa tietty muoto
 • lämpeneminen
 • vedeneristys
 • Ei kovin alhainen hinta
 • Vaikeus valita joitain elementtejä
puu

Materiaalina voit ottaa vaneri- tai kartonkilevyjä.

 • Hyvä hinta
 • Materiaalin saatavuus
 • Helppo asennus
 • Ei tarvetta ostaa lisälaitteita asennukseen
 • Materiaalin eri ulottuvuuksien vuoksi voi olla tarpeen käyttää lisävälineitä muottien vahvistamiseksi ja liittämiseksi.
Kätevät materiaalit

Mitä improvisoituja materiaaleja voidaan käyttää muottien rakentamisessa?

 • putket
 • Katot
 • liuskekivi
 • Mikä tahansa muu sopiva materiaali, joka voi antaa halutun muodon ja samalla estää sementin vuotamisen.
 • Kokoonpanon monimutkaisuus
 • Betonin vuoto kaatamisen aikana
 • Se voi olla heikko operaattoriteho
 • Lisätukea voidaan tarvita.

Kuinka tehdä pysyvän muottirakenteen säätiölle omiin käsiisi?

Kiinteät muottipesät säätiölle omilla käsillä

Se rakennetaan useaan vaiheeseen.

Ensimmäinen vaihe - maanrakennus

Kun lasketaan tarvittavan kapasiteetin tulevasta muotista, kaivantoa kaivetaan.

Vinkki: Jätä marginaali 1 - 2, 5 cm maan ja tulevan muottien väliin. Tämä menetelmä yksinkertaistaa asennusta.

Seuraavaksi pohja peitetään hiekalla tai soralla ja kaatuu hyvin. Tämä vaihe tehdään betonin menetyksen vähentämiseksi.

Jos päätät käyttää vahvistusta, sinun on asennettava se tässä vaiheessa.

Toinen vaihe - rakennuksen elementtien rakentaminen

Tässä vaiheessa lujitusholkki muodostuu, jos sitä käytetään. Lisäksi valittua materiaalia rakennetaan rakennetta.

Näiden vaiheiden jälkeen betonia kaadetaan. Noin 25-30 päivää rakentaminen alkaa. Tänä aikana betoni asetetaan ja kovettuu ja voit jatkaa seuraavia vaiheita.

Kuinka kiinnittää liuska-pohjaseinät

 • Rakenteen runko on vain jäykkä, kaikkien elementtien kiinteä kiinnitys;
 • Muottielementteillä ei pitäisi olla aukkoja, kaikki muottiosat sopivat täsmälleen yhteen;
 • Muottien on kestettävä betoniliuoksen paine.

Muottirakenteiden puiset elementit valmistetaan nauhan perustuksille

Sadonkorjuumateriaali. Sen pitäisi olla leikattu levyt, joiden paksuus on 20-45 mm. Leveys ei ole tärkeä. Mutta laajempi lauta, sitä helpompi ja nopeampi rakentaa muotti.

Valmistetusta laudasta levy putoaa korkeudelta perustuksen korkeuden mukaan.

Suojukset kiinnitetään toisistaan ​​puupalkkeilla ruuveilla ja vain ruuvit ruuvataan sisäpuolelta. Lisäksi aukkoja lisätään ylimääräisillä säleillä suojuksen mittojen mukaisesti.

Decking nauhan pohjan alla omilla käsilläsi

Aivan sama murskausrakentamisohje näyttää tältä:

 • Työpaikan valmistelu, eli kaivaminen kaivosta, rakennusmateriaalin ja työkalujen talteenotto;
 • Leikkaa levyt koon mukaan säätiön kokoon;
 • Suojaus;
 • Rakenteiden kiinnittäminen, vahvistamisen vahvuus rakenteen ulkopuolelle;
 • Voimakkuustesti.

Suoritetut työt muottien rakentamiseen - ongelmien täydellinen puuttuminen liuskajohtojen valmistuksen aikana.

Säätiön muottirakenteet tekevät sen itse

Jalustan täyttö suoritetaan aiemmin varustetulla puuntyöstöllä. Tämä malli on koottava noudattaen useita vakiintuneita sääntöjä ja määräyksiä. Tutustu olemassa olevien muotojen tyyppeihin, niiden laskentajärjestykseen, ohjeisiin yleisten rakenteiden rakentamiselle ja toimimisesta.

Säätiön muottirakenteet tekevät sen itse

Tietenkin ennen rakennustyön rakentamista on tarpeen selvittää, millaista säätiötä haluat rakentaa. Suosittelemme seuraavien materiaalien lukemista portaalissamme:

Kuinka tehdä nauha-säätiö omalla kädelläsi - ennen kaikkea suosittelemme, että tutustut askel askeleelta teknologiaan liuskajohdon rakentamiseksi. Siinä kerrotaan muun muassa puumuotojen rakentamismenetelmästä.

Liuskajohdon lisäksi suosittelemme, että tutustut pylväsnäytön pystyttämiseen käsillä olevalla materiaalilla käsiisi, koska Tämä on varsin suosittu perusta Venäjällä.

Muottien materiaalit

Perusmatot voidaan tehdä eri materiaaleista.

metalli

Universal ja kallein muotti vaihtoehto. Rakenteen kokoamiseen käytetään teräslevyjä, joiden paksuus on 1-2 mm.

Metallikehikko sopii täydellisesti nauhan ja monoliittisten pohjamallien järjestelyyn. Vahvistus voidaan hitsata suoraan muottiarkkeihin, mikä lisää perustan jäykkyyden kasvua.

Metallin tärkein etu on jalostuslevyjen yksinkertaisuus ja sopivuus, joten se voidaan taivuttaa ilman mitään ongelmia betonipohjan halutussa muodossa.

Metallimuotojen pääasiallinen haitta on erittäin korkeat kustannukset verrattuna muihin olemassa oleviin vaihtoehtoihin.

Vahvistettu betoni

Suhteellisen kallis muotti.

Tällainen muotti on varustettu betonilevyillä. Käytettävien levyjen paksuudesta riippuen säätiön kaatamisen yhteydessä voidaan jonkin verran vähentää betonimassan kulutusta, mikä säästää säätiön rakentamista huonontamatta rakenteen lujuutta ja muita tärkeitä ominaisuuksia.

Puutteiden joukosta on syytä huomata levyjen suuri paino, joka edellyttää erityislaitteiden käyttöönottoa niiden asennuksessa.

Lisäksi, jos muotti on valmistettu valmiista laatikoista ja yhden elementin koko ei riitä, on tarpeen asentaa lisäkannattimia, jotka eivät myöskään vaikuta parhaiten rakenteen lopullisiin kustannuksiin.

polystyreenituotteet

Kiinteä muotti polystyreenivaahdosta

Kiinteä muotti polystyreenivaahdosta

Erittäin laadukas ja käytännöllinen vaihtoehto. Muotti on koottu esivalmistetuista laajennetun polystyreeni-lohkareista. Muottielementit ovat erittäin yksinkertaisia ​​asentaa. Ne voidaan käsitellä ilman ongelmia halutussa muodossa.

Tärkeimmät haitat ovat vaikeudet valittaessa tiettyjä rakenteellisia elementtejä (yleensä nämä ovat pyöreitä ja kulmia) ja suhteellisen korkeat kustannukset.

Kätevät materiaalit

Vanhojen oviaukot

Muotoilun rakentamiseen voit käyttää kaikenlaisia ​​käytettävissä olevia työkaluja: liuskekiviä, ammattilehtiä ja muita sopivia materiaaleja, joista voit tehdä halutun muotoilun ilman seinien halkeamia.

Suurin ja yleisesti tällaisen muottirakenteen ainoa huomattava etu on sen edullinen hinta.

Monien puutteiden joukossa on kiinnitettävä erityistä huomiota seuraaviin seikkoihin:

 • kokoonpanon monimutkaisuus;
 • täytetyn seoksen vuodon vaara;
 • matala kantavuus;
 • tarve käyttää lisäkiiloja ja tukia.

Tämä muotti soveltuu vain pieniin rakennuksiin.

puu

Puutavaranmuotti

Suosituin vaihtoehto. Vaneria ja levyjä käytetään yleisimmin.

Etuihin tulisi sisältyä materiaalin saatavuus ja suhteellisen alhainen hinta. Puiset elementit on helppo asentaa - kaikki toiminta toteutetaan ilman kovia ja vaikeasti käsiteltäviä työkaluja.

Tärkein haittapuoli on tarve käyttää joissakin tilanteissa muita elementtejä rakenteen vahvistamiseksi. Tällainen tarve johtuu useimmiten käytettyjen materiaalien koon eroista.

Puinen muotti on suosituin ja yksi helpoimmista vaihtoehdoista rakentaa, joten aloittelijoille suositaan tällaisten rakenteiden suosimista.

Ennen rakenteen rakentamista, muista suorittaa laskutoimitus.

Puutavaranmuotti

Harjatonlaskenta

Laskelmien järjestystä tarkastellaan perusmallin vakiopuusta. Perinteisesti valmistetuilla tehdaslaudoilla on pituus 600 cm, paksuus 2,5 cm ja leveys noin 10-15 cm.

Harjatonlaskenta

Laskemiseen jaetaan tulevan betonikerroksen kehä käytetyn levyn pituuden mukaan. Säätiön korkeus jaettuna levyn leveydellä. Kerro arvot. Joten määrität vaaditun määrän mökeille tarkoitettuja levyjä. Keskimäärin 1 m3 kuluu 40-65 elementistä. Erityinen määrä riippuu käytettyjen levyjen leveydestä.

Rakennuksen arvioituihin kustannuksiin lisätään puun hankkimisesta aiheutuvat kustannukset tärkeimpien elementtien kiinnittämiseksi järjestelmän tukemiseksi. Tietyistä tilanteista riippuen lisäkustannukset voivat olla jopa puolet levyjen kustannuksista (vaneri).

Muottien laskenta-arvojen laskenta

Pidä myös lisävarusteiden, kiinnikkeiden ja puuttuvien työkalujen lisäkustannuksia. Halutessasi harkitse irrotettavaa vuokrauslomaketta. Suunnittelu väliaikaiseen käyttöön voi olla lähimpään rakennustyömaahan. Useimmissa tapauksissa muottien vuokraus on jonkin verran halvempaa kuin sen itsejärjestely.

Pysyvä muotti

Kiinteät rakenteet ovat yksinkertaisia ​​ja nopeita asentaa. Laastin kaatamisen jälkeen muotti pysyy pohjassa.

DSP: n kiinteä muotti

Kuinka tehdä pysyvän muottirakenteen säätiölle

Irrotettava muottirakenne

Useimmiten pysyvät muottipesät kerättiin romumateriaaleista. Myös tällaista työtä varten on mahdollista käyttää DSP: tä ja DVP: tä. Sarakepohjaisen järjestelyn tapauksessa muottiin tehtävät toiminnot voivat tapahtua metalli- tai asbestiputkista. Tässä tilanteessa muottirakenteet lisäävät betonipohjan lujuuden lisäämistä. Tällöin välilevyjen ja ylimääräisten tukielementtien käyttöä useimmissa tapauksissa voidaan luopua.

Kaksi kiinnitysvaihtoehtoa pysyvää muottirakennetta varten (1)

Kaksi kiinnitysvaihtoehtoa pysyvälle muotille (2)

 1. Kaivaa kaivo (kaivo, kaivanto) tulevan säätiön koon ja muotoilun ominaisuuksien mukaisesti. Nämä kohdat tulisi alun perin sisällyttää hankkeeseen.
 2. Jätä pieni rako maata ja muottiin (1-3 cm, materiaalista riippuen). Tämä aukko helpottaa rakenteen asennusta. Muotoilun repimisen jälkeen aukko on peitettävä maapallolla.
 3. Kaada valmiin kuopan pohja kerrosta hiekkaa ja soraa. Jokainen täyttökerros varovasti tamp.
 4. Tarvittaessa aseta vahvistusverkko tyynyn päälle. Vahvistuksen ansiosta voimakkuuden vahvuus kasvaa merkittävästi.
 5. Näiden toimintojen jälkeen voit siirtyä suoraan muottirakenteen elementtien järjestelyyn. Kaikki työ on vähentynyt osaksi elementtejä. Kiinnitysmenetelmät valitaan erikseen ottaen huomioon käytettävän materiaalin ominaisuudet. Esimerkiksi puurakenteen järjestelyssä tukipalkit viedään ensin maahan, ja sitten ne kiinnitetään nauhat (levyt, vaneri). Yleisesti ottaen ohjaa tilanne.

Asennetaan tekninen viestintä muottiin

Lopuksi sinun tarvitsee vain kaataa betonia, odota noin kuukausi, jotta se voi saavuttaa voimaa ja sen jälkeen on mahdollista jatkaa suunniteltuja rakennustoimia.

Asennus muottien nauhan perustuksiin

Asennus muottien nauhan perustuksiin

Kaistaleperusteiden muotti on rakenne, joka on muodostettu yhteen kiinnitetyistä suojista, joita tukevat pysäyttimet ja tukijalat. Se toimii muodossa, jossa betoniliuos kaadetaan, kun asennetaan vahvikehä. Muotti on tehty eri materiaaleista. Puun käyttö sen luomiseen on erityisen yleistä. Kun asennat levyjä, on ehdottomasti noudatettava rakenteita, jotka koskevat rakenteiden lujuutta, tiukkuutta ja jäykkyyttä. Kaikki niiden luomiseen ja asennukseen liittyvät työt voidaan tehdä itsenäisesti. Tämä ja muutamia muita tapahtumia voivat säästää rahaa rakentamisen aikana.

Muototyypit

Pohjan rakentamisen aikana eri tavalla järjestetyt suojat. Tämä johtuu maaperän ominaisuuksista rakennustyömaalla, materiaalin ominaisuuksista ja ulkoisista olosuhteista.

GOST R 52086-2003 -standardin mukaan muotoilun mukaan nauhan perustukset on jaettu kahteen tyyppiin:

Ensimmäinen tyyppi koostuu erillisistä elementeistä, jotka puretaan sen jälkeen, kun betoni on kovettunut. Sallittu poistamaan suojakenttä asettaa monoliitti yli 50% vahvuus. Taitettavat rakenteet käytetään toistuvasti. Se riippuu materiaalista, josta ne on tehty. Kestävimmät tehdasvaihtoehdot kestävät yli sata täytettä.

Kiinteän muotoilun elementit tulevat osaksi teipin perustaa. Heidän avullaan, tehdä vedenpitävä ja eristys kellarissa. He voivat myös suorittaa koristeellisia toimintoja. Tästä johtuen kiinteiden moduulien käyttö vähentää rakennusaikaa.

Tällaiset järjestelmät tehdään pääasiassa ekstrudoituneesta polystyreenivaahdosta. Tuotetuilla lohkoilla on erilainen kokoonpano. Ne on liitetty toisiinsa metallisten napojen avulla, lukot.

Lohkot perustuksen valun alla

Betonilohkot, joissa on aukkoja, kuuluvat ei-erotettavissa olevaan muottiin. Ne tuottavat kulmia, seinää, jonka säde ja muu kokoonpano. Lohkot yhdistetään lukoilla ja vahvistetaan.

Kokoontaitettavat mallit antavat sekä kaistaleiden perustan muodostamisen että lisäksi niiden avulla ratkaistaan ​​lukuisia ongelmia. Niille on ominaista korkeat kustannukset, mutta hinta on usein perusteltu. Käytettäessä niitä myös vähentää työaikaa. Irrotettavia malleja voidaan käyttää toistuvasti ja tehdä itse.

Muottien valmistukseen käytettävät materiaalit

Rakennuksen valmistukseen tarkoitetuista materiaaleista on asetettu tiettyjä vaatimuksia täytteen alla. Niiden on täytettävä seuraavat kriteerit:

 • olla kestävä;
 • on sileä, tasainen pinta pohjaan päin.

Muottien luominen:

 • aluksella;
 • vaneri (kosteutta kestävä);
 • CAP;
 • metallilevyt;
 • muovia.

Rakenne metallin täytön alaisena

Metalli- ja muovirakenteet toimivat hyvin pitkään, mutta se on kallista, joten ei ole kannattavaa ostaa sitä kerran. Kodin rakennustyöt kilpien valmistukseen käyttävät usein erilaisia ​​puiden lajeja.

Valmistus tekniikka ja asennus muottiin

Rakenteen luominen konkreettisen ratkaisun kaatamiseksi on työläs prosessi. Liuskajohdon alla olevat ompeleet omilla kädillä tehdään ja asennetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • valmistella työkalu ja materiaalit;
 • kaivaa kaivannot pohjakuvana;
 • leikata vaneria tai levyjä haluttuun kokoon;
 • koputtaa kilvet;
 • asennettava muotti;
 • tarkista luoman rakenteen lujuus.

Kotelon kiinnitystekniikka nauhan pohjavaluun

Kaivaustekniikan etsiminen nopeuttaa rakentamista. Kokoonpano- ja asennustekniikka on yksinkertainen. Kaikki työ voidaan tehdä itsenäisesti. Suojukset omalla kädellä valmistetulle nauhakannalle maksaa paljon vähemmän kuin tehdasvalmisteiset tuotteet.

Suojarakenteiden kokoaminen omilla käsillä

Nauhan pohjan puutavara on tehty levyistä. Niiden mitat vaihtelevat: korkeuden on hieman ylitettävä pohjan perusparametri ja sen pituus usein vaihtelee välillä 1, 2 - 3. Tämä jälkimmäinen yksittäisten elementtien summan on vastattava pohjan kehää.

Tärkeä kriteeri on kilpirakenteiden vahvuus. Niiden on kestettävä kaatuneen betonin paino ilman muodonmuutoksia, kunnes se on täysin kovettunut.

Muista, että työskentely liian pitkällä kilpillä on epämiellyttävä. Jos levyjen paksuus on pieni, niin ne taipuvat.

Paneelirakenteiden valmistus laudoilta on seuraava:

 • materiaali leikataan samalle pituudelle;
 • sitten laudat kiinnitetään: ne kynnetään palkkeihin kynsien avulla, jotka ovat taipuneet pohjaan päin;
 • varmasti palkit kiinnitetään suojuksen alkuun ja päähän, 20 cm etäisyydeltä sen reunasta, ja lisälaitteet asennetaan kunkin mittarin läpi;
 • 2 tai 3 niistä tekee loput 20 cm pidemmiksi ja terävöittää päät, joten asennuksen aikana ne voidaan ajaa maaperään.

Tämän järjestelyn mukaan vaaditut levytasot ovat levyjä.

Arkin materiaalimallit

Sen sijaan voit käyttää ruuveja. Ne edistävät rakenteellisten elementtien tiiviimpiä kosketusta. Samaan aikaan niiden ei tarvitse taivuttaa kynsina palkkeihin.

Kun työskentelet itsenäisesti, voidaan korvata vaneri tai OSB. Niistä leikattuja osia kiinnitetään baariin kehystettyyn runkoon. Tällaisissa malleissa kulmat ovat heikoin piste. Siksi ne vahvistetaan metallikulmilla.

Suojusten valmistukseen suositellaan käytettäväksi samaa paksua leikattua levyä. Näin varmistetaan, että pohjan sivupintojen rakenteessa ja tasaisuudessa ei ole aukkoja.

Kaavion perustusten asennus tapahtuu kaivannon tasoitetulla pohjalla. Vaikeus on se, että suojat pystytään pystysuoraan. Prosessi itse koostuu seuraavista vaiheista:

 • käyttämällä johtoja ja tappeja merkki;
 • merkillä, panokset ajetaan, mikä samanaikaisesti toimii oppaana ja tukena rakenteelle, joka luodaan sisäpuolelta;
 • asettamalla heidät lähelle heitä, tukkivat kilvet maahan;
 • se on pakotettava ajaa sisään, kunnes aluslevy on täysin kosketuksissa maaperään, niin ettei halkeamia ole jäljellä, kaadettava liuos ei pääse vuotamaan;
 • taso tarkistaa asennuksen oikeellisuuden pystysuorassa ja vaakasuorassa: jos pystysuunnassa on poikkeamia, niihin kohdistuu vasara sivulta tai päälle;
 • Seuraavat suojat kiinnitetään merkinnällä ensimmäisellä tasolla ensimmäisenä siten, että pohjan molemmilla puolilla ne sijaitsevat samassa tasossa;
 • muotin asentaminen täyteaineelle koko pohja-alueen ympärille tehdään samalla tavalla.

Kun heille tarkoitettujen suojien valmistuksessa ei tehty pitkänomaisia ​​kiiloja ajoon, sitten kaivannon pohjalla niiden asentamista merkitsemällä merkki puuta. Siinä se on kiinnitetty välikkeillä ja pidikkeillä.

Luodun rakenteen vahvistaminen

Edelleen muottirainan säätö vaatii vahvistamaan koko rakennetta sekä ulko- että sisäpuolelta. Sen on kestettävä paljon betonia kaatunut.

Vahvistetaan ulkopuolelta mittarin avulla. Kulmissa ne asetetaan molempiin suuntiin. Kun asennetun rakenteen korkeus on yli 2 m, kiinnitys sijoitetaan 2 riviin.

Pidä etäisyyttä vastakkaisten suojusten välissä seuraavasti:

 • 8-12 mm paksuiset metallipultit ja kierteet molemmissa päissä;
 • aluslevyt ja mutterit, joiden halkaisija on sopiva.

Nastojen on oltava 10 cm pitempiä kuin pohjalevyn leveys. Ne on asetettu 2 tasolle: ylä- ja alareunasta. Etäisyys kummastakin reunasta on noin 15 cm.

Langat on tehty itsenäisesti, tai valmistaudu. Muotoon ne sijoitetaan tällä tavoin:

 • Poraa reiät, joissa on pitkä pora kahdessa suojassa.
 • työnnä muoviputki, jonka pituus on sama kuin teipin leveys projektin mukaan;
 • tappi työnnetään reikiin sen läpi;
 • Ne asetetaan metallipidikkeeseen (aluslaatat, levyt) ja kiristä mutterit pysäyttimeen.

Erilaisia ​​kytkentäruuvien malleja

Putkien sisähalkaisija on valittava niin, että nastat kulkevat ongelmitta. Työ on tehtävä kolmessa - se on kätevämpää ja nopeampaa. Kun irrotat muottipesän, irrota nastat ensin ja irrota rinteet ja rekvisiitta.

Säästämisen tapoja rakentamisen aikana

Teollisuustuotteet nauhalumpuille edellyttävät suurta määrää materiaalia kilpien valmistukseen. Erityisesti kysymys on akuutti suuren kehän ja pohjan syvyyden kanssa. Mutta on olemassa tapoja säästää muottien valmistukseen: samaan aikaan se on tehty vain osalle perusnauhasta.

Seuraavassa taulukossa esitetään vaihtoehdot, joiden avulla materiaalia voidaan säästää kilpien valmistuksessa.

+ 20 asteen lämpötilassa betoni kuivuu ennen kilven rakenteiden poistamista noin 3 päivän ajan.

Kerroksittain kerralla valettu, seuraava taso muotti on asennettu pienellä otteella alemman tason. Suunnittelu perustuu edelliseen riviin, joten ne on asetettava samalla tasolla. Koko jälkimmäisten tasojen kokoaminen on nopeampaa kuin ensimmäinen.

Kun ne suorittavat kaatamisen, jakamalla teippi osastoihin pystysuoraan, liitokset eivät saa olla vastakkain toistensa vastakkaisilla puolilla. On suositeltavaa, että nivelet eivät ole sileitä, mutta silputettuja. Tämä lisää eri osien betonin tarttuvuuden lujuutta.

Pystysuora kaatumismenetelmä

Puun, vanerilevyjen tai OSB-rakenteiden suojaamiseksi liuoksessa olevan veden vaikutuksesta ne on esipäällystetty kaatamisen puolella tiheän polyeteenikalvon avulla. Se on kiinnitetty materiaalien sivureunoihin niitteillä ja niitteillä. Tällä menetelmällä voit pidentää muottien elämää. Myös perustuksen seinämien sivupinnat ovat sileät, mikä nopeuttaa työskentelyä lämmönkestävyyden ja säätiön kosteuden eristykseen.

Tarkastetut menetelmät eivät vaikuta haitallisesti luodun rakenteen lujuuteen. Niitä käytetään sekä yksityisessä rakentamisessa että monikerroksisten monoliittisten rakennusten rakentamisessa.

Asennusvirheet

Kun asennat muottiraudan alusta, noviisirakentajat tekevät usein virheitä. Ne voivat jopa johtaa siihen, että kiinnitetty runko hajoaa betoniliuoksen kaatamisen aikana.

Oikein asennettu muotti

Tyypillisiä puutteita ovat seuraavat:

 • käyttää sellaisten materiaalien rakentamista, joilla ei ole vaadittua lujuutta ja kimmoisuutta, minkä seurauksena suojien muodonmuutos tai rikkoutuminen voi tapahtua;
 • riittämättömät etäisyydet kaivannon seinien ja tappien väliin;
 • luotettavien kiinnityslenkkien ja -rungon puuttuminen;
 • suunnitteluvirheet tai tukielementtien virheellinen sijoittaminen.

Jotta pohjasta ei aiheuta vääntymistä betonin kaatamisen aikana, sinun on valittava materiaaleja, jotka sopivat kestävyyteen. Kaikki rakenneosat on kiinnitettävä hyvin.

Rakenteiden ja raudoitusten asennus nauhalevyille

 • Strip-pohjarakenne
 • Asennuskotelo
 • Rakennustyöt
 • Asennuksen ominaisuudet

Jokainen koti tarvitsee vankan perustan. Säätiö toimii vakaana. Rakennuksen rakentaminen itsenäisesti edellyttää kuitenkin sekä työn pääpiirteitä että vähäisiä vivahteita.

Laitteen nauhan säätiö.

Joten, liuska-pohjaisen muotosuunnittelun tarvitaan hyvä kiinnitys ja rakentamisen nopea loppuunsaattaminen.

Säätiön pystyttäminen on pitkä ja työläs prosessi. Siksi alustavaan vaiheeseen on tarpeen laatia suunnitelma rakenteesta ja laskea kaikki rahoituskustannukset. Vain silloin voit jatkaa rakenteen asennusta.

Strip-pohjarakenne

Rakennuksen maanalainen rakenne on välttämätön koko rakenteen lujuuden ja kestävyyden kannalta. Hän ottaa kaikki taakan. Nauhan pohjan pinta on yläpinnassa maanpinnan yläpuolella. Alaosa on kosketuksessa pohjaan. Sitä kutsutaan ainoaksi alusnauhaksi.

Nauha-pohjan rakenne grillauksella.

Jokainen pystyy rakentamaan rakentamisen itsenäisesti, jos hän seuraa tekniikkaa. Vyöalustoja käytetään yksityisten talojen, mökkien, rakenteiden tiilien tai kiviseinien, autotallien ja avarojen rakentamiseen. On myös muita säätiöitä. Nauhamallit ovat kuitenkin erittäin vahvoja ja hyviä ominaisuuksia.

Nauhan säätiö on monoliittinen ja esivalmistettu. Ensimmäisiä rakenteita käytetään esikaupunkialueiden järjestelyssä. Tehdasvalmisteiset elementit valmistetaan tehtaalla. Ne ovat nosturilla varustettuja betoniteräksiä. Tällaisia ​​tuotteita käytetään pääsääntöisesti suurien teollisten tai kaupallisten laitteiden rakentamiseen.

On olemassa toinen luokittelu liuskajohtoon. He ovat haudattu ja matala. Ensimmäiset rakenteet ovat kestävämpiä ja niitä käytetään rakenteilla, joissa on raskas katto.

Vedeneristysnauhan perustus.

Tämäntyyppistä nauhalevyä voidaan käyttää vaipan tai alhaisen vuorauksen maaperään. Se on asennettu 25-30 cm alempaan maaperän jäädyttämiseen. Lisäksi tällaisen alustan käyttö mahdollistaa sen, että voit rakentaa kellarin sivustolle.

Matala syvyysrakenne on olennainen piirre pienten talojen ja kevyiden rakennusten rakentamiselle. Niinpä he auttavat rakentamaan rakennuksia puusta, vaahtobetonista, tiilestä tai kehyksestä. Tällaisen nauhalevyn asennusta varten on tarpeen kaivata kaivantoa 50-70 cm syvällä. Asiantuntijat suosittelevat rakenteen tekemistä pienellä hiutalolla.

Älä käytä teipin pohjaa syvällä pakkasella ja voimakkaasti tiivistyvällä pinnalla. Näihin tarkoituksiin on suositeltavaa tehdä erilaista pinnoitustyötä.

Asennuskotelo

Scheme-muottijalan alapinta.

Asennuksen laatu riippuu eri osista. Näin ollen perustusmuotin rakenne vaikuttaa koko rakenteen vakauteen ja kestävyyteen. Tuotteet voivat olla irrotettavia ja irrotettavia. Usein kiinteisiin elementteihin sovelletaan polystyreeni-vaahtomuotoja. Tällaisia ​​lohkoja käytetään laajasti rakennustöissä, joilla on korkea lämmöneristysominaisuudet. Hyvin usein niitä käytetään alueilla, joilla on ankara ilmasto.

Kiinteät tuotteet on asennettu erityisiin paikkoihin ja lukkoihin. Tällainen kiinnitys tarjoaa vahvan tuen ja suuren lujuuden. Näiden materiaalien käyttö lisää kuitenkin merkittäviä rahoituskustannuksia. Siksi monet kodinomistajat käyttävät hyvin usein muuntyyppisten rakenteiden rakentamista.

Irrotettavat tuotteet voidaan tehdä itsenäisesti tai ostaa valmiiksi. Materiaali voi olla muovia, puuta, lasikuitua tai metallia. Valmiit tuotteet on koottu nopeasti. Moduulit antavat tasaisen pinnan muodon perustuksen täyttämiseksi. Tontin ympärillä on juoni.

Vahvistusnauhan perustus.

Tyypillisin ja edullisin tuotantovaihtoehto on puurakenne. Rakenne on valmistettu baareista, vanerilevyistä ja levyistä. Kiinnitä samanlaiset tuotteet kynsillä, ruuveilla ja lanka. Näille elementteille on ominaista kokoonpanon helppous ja käytettyjen materiaalien taloudelliset hyödyt.

Nauhateollisuuden muottilevyjen rakentamisen aikana on välttämätöntä seurata saumoja ja liitoksia. Yli 3-4 mm: n suuret aukot edistävät betoniliuoksen tunkeutumista ulkopuolelle. Siksi puutuotteiden asennuksen on tapahduttava päällekkäin - siksi saumat ovat tiukat.

Asiantuntijat suosittelevat sellaisten materiaalien valitsemista, joiden leveys on enintään 150 mm. Paras vaihtoehto on levyjen paksuus 25 mm: n etäisyydellä. Kun rakennetaan pohjakerros, on suositeltavaa valita märät levyt. Ne eivät riko betoniliuoksen kovettumisprosessia ja edistävät ääriviivan voimakkuuden säilyttämistä. Jos rakentajat käyttävät kuivia levyjä, on erittäin todennäköistä, että materiaalit imevät kaiken kosteuden betonista.

Rakennustyöt

Rakennuksen alkuvaiheessa on tarpeen puhdistaa alue, poistaa lika ja roskat. On suositeltavaa tehdä haluttu alue merkinnöistä tappien ja köyden avulla. Voit tehdä tämän järjestelyn tai asettelun. Sen perusteella rakentajat voivat helposti laskea tarvittavat materiaalit ja kustannukset säätiön rakentamiselle. Erityistä huomiota on kiinnitettävä sivun merkitsemiseen kulmiin. Niiden tulee olla tasaisia ​​ja 90 °. Talon rakentamispaikan tulee olla 3-5 metriä suurempi kuin rakennuksen arvioidut mitat.

Liuskajohdon asettaminen.

Alueen ympärillä on tarpeen kaivata kaivantoa. Tämä työ voidaan tehdä manuaalisesti tai kaivinkoneella. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä pohjaan. Se on tasoitettava ja puhdistettava. Pinoon "tyyny" hiekkaa lisäämällä hienoja soraa. Pinta suositellaan tampaan huolellisesti. Vedenpitävyysominaisuuksien tarjoamiseksi polyeteenikalvo asetetaan pohjaan.

Seuraavassa vaiheessa tehdään muotti. Tällöin veteen kostutut puiset levyt kiinnitetään kaivon seiniin. Suunnittelu oli vahvaa ja luotettavaa. Puupalkit tulisi kulkea 30-50 cm pohjan alapuolella. Jotta rakenne olisi kestävä, on suositeltavaa käyttää lyijylinjaa. Sen avulla sinun on seurattava seinien pystytasoa.

Näitä rakennusurakoita ei saa unohtaa viemäri- ja vesiputkien reikiä. Ja kehä ympäröivä runkorakenne vahvistaa rakennetta. Tätä tuotetta varten on kaksi pystysuoraa riviä. Sen jälkeen ne vahvistetaan vaakasuoralla vahvistuksella. Rakenteiden asennus tehdään 10-25 cm: n sallitulla askeleella. Tuotteen sijainti ja halkaisija voivat vaihdella eri rajoissa. Mahdollisten vaihtoehtojen laskemiseksi on suositeltavaa tehdä rakennusprojekti.

Betoniliuoksen kaataminen tehdään kerroksittain. Jos sivustolla on suuri alue, älä tee apua ilman avustajia. Tasojen tulee olla tasalaatuisia, niiden paksuus vaihtelee 15-25 cm: n välillä. Jokainen kerros on huolellisesti tasoitettava ja tiivistettävä. Erityistä huomiota kiinnitetään muottiin. Rakenteen seinät on käytettävä niin, että liuos on tasaisesti jakautunut ontelon sisään.

Kun laasti kuivuu, muotti voidaan poistaa. On suositeltavaa päällystää ulkoseinät bitumimastilla. Pinta on käsiteltävä vedeneristysmateriaalilla. Jotkut omistajat valitsevat ruberoidia näihin tarkoituksiin. Kaivoja voidaan käsitellä myös savi- tai polymeeriseoksilla.

Asennuksen ominaisuudet

Nauhateoksen laskeminen.

Valmistusmuotti on tärkeä ja ratkaiseva hetki säätiön rakentamisessa. Loppujen lopuksi, jos asennat asennuksen ilman kehystä, pinta saattaa osoittautua epätarkoitukseksi lisäkäsittelyille. Siksi on tarpeen kiinnittää erityistä huomiota tällaisen työn suorittamiseen.

Näin ollen rakennustyöt tarvitsevat:

 • betoniseos;
 • tilava kapasiteetti;
 • lapio;
 • betonisekoitin;
 • muottipesät (puu, metalli, muovi jne.);
 • kynnet;
 • lanka;
 • varusteet;
 • itsekierteittävät ruuvit;
 • ruuvimeisseli;
 • vasara;
 • rakennustasolla.

Muodon pystysuora akseli ei saisi poiketa voimakkaasti. Sallitut virheet ovat 5-10 mm. Työn tarkkuutta varten sinun on käytettävä lyijyä ja rakennustasoa. Jos huomattava poikkeama on havaittavissa, on suositeltavaa vahvistaa rakenteita kaltevien tukien ja pitkittäislevyjen avulla. Ne tekevät muodon tasaiseksi.

Asiantuntijat suosittelevat betonipinnan pintaa asennuksen aikana. Joten säätiö ei murtaudu ja vahingoiteta. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä tähän menettelyyn aurinkoisella ja kuumalla säällä. Talvella ei ole suositeltavaa asentaa. Jos rakennustyöt kuitenkin syntyvät kylmänä aikana, on välttämätöntä huolehtia materiaalien eristämisestä. Tätä varten voit käyttää lasivillaa, olkia tai sahanpurua.

Asennus omalla kädellä mahdollistaa säätiön luotettavan ja kestävän. Kaiken työn suunnittelu auttaa ottamaan huomioon kaikki tarpeelliset yksityiskohdat ja mahdolliset muutokset. Pohjan rakentaminen mahdollistaa talon rakentamisen mahdollisimman lyhyessä ajassa. Tämän vuoksi sinun tarvitsee varastoida tarvittavat materiaalit. Jotta prosessi toteutuisi säännellyillä puitteilla, on suositeltavaa laskea mahdolliset taloudelliset kustannukset valmisteluvaiheessa.

Kaistaleiden perustukset

Nauhateollisuuden tukkukauppa on laatikon muotoinen rakennussuunnitelma, joka on täynnä betonia. Kun betoni saavuttaa halutun lujuusominaisuudet, se puretaan (jos se on kokoontaitettava). Muottien asentaminen ei ole kovin hankala prosessi, joten voit tehdä sen itse.

Olemassa olevat muottityyppiset muodot kaistaleperusteille

Määritellyllä rakennusrakenteella on seuraava tarkoitus: se tarjoaa suunniteltuja mittoja ja muotoa sekä kaistaleen asennuspaikan tilaa. Sen sisäisen koon on vastattava ehdotetun perustan paksuutta.

Kiinteä muotti on yksinkertainen ja käytännöllinen

Suunnittelun piirteet voivat olla:

 1. Irrotettava. Se koostuu tietyn koon omaavista suojusta, ne kootaan yhteen rakenteeksi ennen betonin kaatamista ja kun betoniseos saavuttaa riittävän kovetuksen, ne puretaan.
 2. Pysyvä. Se koostuu polystyreeni-vaahtolohkoista, niitä ei poisteta betonin kaatamisen jälkeen, koska ne toimivat säätöeristyksen tehtävänä.
 3. Yhdistetty. Koostuu irrotettavasta muotokerroksesta, jonka sisällä asennetaan polystyreeni-vaahtolohkoja. Betonin kaatamisen jälkeen irrotettavat suojat poistetaan ja lohkot jäävät pohjarakenteeseen ja toimivat pohjaeristeinä.

Yleisin on irrotettava muotoilu. Sitä käytetään usein, koska irrotettavia suojuksia voidaan käyttää useita kertoja ilman suurempia kuluja. Lisäksi ne voidaan tehdä omilla käsillänne.

Puurakenteet ovat suuressa kysynnässä, ja ne eroavat tuotantomenetelmässä seuraavasti:

 • valmiit rakenteet - tehdasvalmisteiset teollisuusolosuhteet;
 • jotka käsin tehdään, ne suorittavat säätiön koon asennuspaikalla.

Mitä vaatimuksia tulisi muotoilla

Nauhalevyn muottien on täytettävä sille asetetut toiminnalliset toiminnot, joten materiaalin valitseminen ja sen asentamisen järjestelmä edellyttävät, että se täyttää seuraavat vaatimukset:

 1. Vahvuus. Kun laasti kaadetaan, painejoukot toimivat määritellyn rakennusrakenteen seinämien suhteen, joten seinät ovat välttämättömiä, eivätkä ne romahda.
 2. Puutteiden puute. Suurten aukkojen kautta betoniseos voi virrata ulos ja näissä paikoissa säätöpohjat muodostuvat ajan myötä. Näin ollen muottien kiinnittäminen omiin käsiisi ei saisi sallia suurien halkeamien muodostumista. Jos aukot ovat pieniä, sinun on otettava huomioon, että muottien seiniin kohdistuvalla paineella ne voivat lisätä.
 3. Kokomuutosten tarkkuus. On välttämätöntä, että muottien korkeus oli suurempi kuin lasketun syvyys säätämällä ja tarvittava ylimäärä.

Jotta lautatöiden asentaminen kunnolla ja omalla kädellä olisi ensin tehtävä, sinun on ensin valittava valmistukseen sopiva materiaali niin, että se täyttää kaikki vaaditut vaatimukset ja laske sitten tarvittavat kiinnikkeet (jos niitä tarvitaan).

Asennus puisen muottien nauhan pohjaan vakaalle maaperälle

Tällaisen rakenteen asennukseen käytetään 3-4 cm: n paksuutta ja leveyttä 10-15 cm. Käytä myös vaneria, jonka paksuus on 0,5-1,5 cm.

Puun kosteustaso ei saa olla yli 22%, halkeamien muodostuminen levyn välille on enintään 2 mm.

Puumateriaalin kokoaminen

Tämän rakenteen asentaminen omiin käsiisi tapahtuu seuraavasti: ensin ohjauspöydät sijoitetaan kaivoon maasta ja kiinnitetään maahan kiinnitetyillä tappuilla, jolloin suojat asennetaan niin, että niiden päät sopivat yhteen oppaiden reunojen kanssa. Suojukset on sijoitettava tasoon tai laskuun. Suojukset kiinnitetään puiset rinteet muottien sisäpuolelta.

Kun asennat määritellyn rakenteen omiin käsiisi, on otettava huomioon, että samanlainen rakenne on toisella puolella, joten on noudatettava tiukasti perustan nauhan mittoja. Tällaiset toimet mahdollistavat liitosten säröjen välttämisen. Jos haluat säilyttää nauhan saman leveyden koko kehällä, sinun on käytettävä 0,5 metrin askelia.

Toinen vaihtoehto on kiinnittää muotit vakaaseen maahan. Se olettaa rakennetun rakenteen rakenteen vain säätiön maapohjaan. Muotin maanalainen osa täyteaineiden täyttämisessä tässä versiossa toimii kaivanniseinäksi, joka on peitettävä vedeneristysmateriaalilla. On tärkeää, että ne kaivetaan tiukasti vertikaalisen tason noudattamiseen.

Pohjan alapuolella olevat suojat on kiinnitetty kaivon reunoihin käyttäen levyjen jäännöksistä valmistettuja suojuksia. Kaaviot voidaan naulata puun pinnoille tai työntää maaperään vähintään 1 metrin etäisyydellä muottipaneeleista. Ne kiinnitetään suojuksiin ruuveilla, paikoissa, joissa poikittaiset palkit sijaitsevat. Suojusten kiinnittäminen sinun täytyy noudattaa tasoa niin, että suojukset eivät poistu pystyasennosta. Tarkkaile poikkeaman tasoa käyttäen tasoa tai sääntöä. Suojukset saavat poiketa pystysuorasta enintään 0,5 cm korkeudeltaan 1 m.

Tämän rakenteen asennuksen jälkeen sen sisäseinät on peitetty vedeneristysmateriaalilla kaivannon pohjan sisääntulon muodostamiseksi. Se estää vedenpitävän materiaalin repeämisen betoniseoksen kaatamisen yhteydessä.

Asennus puuosastoon nauhan pohjaan epävakaalle maaperälle

Asennettaessa määritettyä rakennetta epävakaan maaperän omilla kädillä, aluslattian kaivanto on kaivettu seiniin riittävän paksuisella kaltevuudella, jotta suojukset voidaan yksinkertaistaa. Tämän jälkeen rakennuksen rakenne asennetaan samalla tavalla kuin ensimmäisessä tapauksessa. Mutta yhdellä erolla - kaivannon pohjalle on asennettu suurempi määrä rintareittejä.

Kiinteän rakenteen asennus talon pohjaan

Nauhatulostuksen alapuolella oleva pysyvä muotti on tehty laajennetun polystyreeni-leimattujen lohkojen pohjasta, ne asetetaan pohjan kehälle. Tämän mallin tekeminen omiin käsiinsä, muottirakenteen sisäosassa on vahvistettu, joka sitten kaadetaan betonilla.

Suosittelemme katsomaan videota siitä, miten kiinteää rakennetta käytetään tukiaseman täyttämiseen.

 • nopea asennus;
 • pohjaeristys koko sen korkeudella;
 • liuoksen vuotaminen kaatamisen aikana;
 • sileän sivupinnan muodostaminen, joka estää pakkasnopeuden voimia.

Tämän rakenteen haitat johtuvat sen korkeista kustannuksista ja siitä, että säätiön leveyden laskeminen on suoritettava ottaen huomioon polystyreeni-vaahtolohkot.

Yleisimmät asennusvirheet

Muodosta riippumatta yleisimpiä virheitä, jotka on tehty asennettaessa sitä omiin käsiisi:

 1. Virheellinen etäisyys tukipylväiden välillä, mikä johtaa kaivannon romahtamiseen, kun se on valettu.
 2. Käytä löysää kiilaa sivuttaissuojien kohdalle, mikä johtaa niiden romahtamiseen kaatamisen aikana.
 3. Materiaalien tai järjestelmien käyttö määritellylle rakennerakenteelle, joka ei täytä vaadittuja lujuuden ja kimmoisuuden ominaisuuksia. Tällainen laiminlyönti johtaa säätöakselin akseleiden siirtymiseen suhteessa suunnitteluasentoon.

Päättäessään tehdä omalla kädellään säätiön muottiin, on noudatettava joitain rakennussääntöjä, jotta rakentamisen perusta olisi laadukasta ja palvella jo pitkään.

Kuinka tehdä liuska-säätiön muotti - vaiheittainen videokäsky

Säätiön rakentaminen viittaa aikaa vieviin ja kalliisiin prosesseihin, yksittäisessä rakentamisessa ainoa tapa säästää rahaa on tehdä kaikki työ (tai yksittäiset vaiheet) omalla tavallaan. Erityisesti se koskee muottilaitteistoa nauha-tyyppisten alustojen kaatamiseksi, oikeaan lähestymistapaan ja video-ohjeiden tutkimiseen, vaikka muu kuin erikoislääkäri suorittaa asennuksen, kiinnittämisen ja poiston. Suojusten ja tukien materiaali voi olla mikä tahansa: muovi, metalli, kosteutta kestävä vaneri, levyt. Puuta käytetään useimmiten talouden takia, kokoonpanon helppoutta ja tarvittavien koon säätöä varten.

Valmisteluvaiheessa perustus määritellään, sen kehä lasketaan. Muotti on sijoitettu hiekka- ja raunioituneiden tyhjennystyynyjen tasaisiin ja säröisiin kerroksiin. Suojukset ja kannattimet kerätään etukäteen, aukon kaivamisen ja asentamisen välisen kuilun välisen kuilun on oltava vähäinen, muuten seinät alkavat kaatua ja sadetta kertyy alareunaan. On helppo laskea tarvittava määrä levyjä tai vaneria muottiin nauhalevystä, riittää sen tuntemiseen alueelta. Jopa 90% yksityisen rakentamisen tukirakenteista on puusta, paksuus riippuu kaatavan betonin massasta ja rakennuksen tarkoituksesta. Puun minimipituus on 50 × 50 mm, vaneri - 10 (jos se on tuettu), levyt - 22.

Vaiheet rakennustekniikka

Harkitse vakiokäsikirjaa muottirakenteen rakentamiseksi omilla käsiisi vaiheittain:

1. Materiaalin perustaminen, valinta ja laskenta.

2. Vatkaa kilvet. Levyt saha- taan samankokoisiin paloihin, jotka kiinnitetään tangolla kynsillä tai ruuveilla, sisätiloissa. Tasojen poikkeamat ovat väistämättömiä (ei ole olemassa, ellei vaneria käytetä), mutta on tärkeää, että ne eivät ylitä 2-3 cm: n. Mahdolliset aukot ja halkeamat ovat mahdottomia: suuret ovat tukossa ohutlevyt, pienet - hinaamalla. Tämä vaihe on helppo toteuttaa, toisen henkilön apua tarvitaan vain rajoitetuilla linjoilla.

3. Muotoilupaneeleiden laskeminen ja kiinnittäminen yhteen. Kiinnitystapa riippuu tyypistä: irrotettava kiemura ulkona, ei irrotettava (laajennetusta polystyreeni, kuitulevy tai muu DSP) - koska se on helpompaa. Pyydä erityistä huomiota kulmiin.

4. Asennus välikappaleiden (puupalkit tai muoviputkien palaset uudelleenkäytettävässä muottipesässä suojakuvioiden väliin, joiden pituus on yhtä suuri kuin nauhalevyn leveys) ja rakenteen kiinnittäminen ulkopuolelta 45 ° kulmissa tukien kanssa, joiden toinen pää on haudattu maahan.

5. Tarkista voimakkuus ja poikkeamat merkinnästä. Viimeinen kiinnitys, hiominen alaosaan. Pohjan yläreunan kalvonviivan rajan määrittäminen.

6. Lattiat sisällä vedeneristyskalvo. Tämä vaihe on valinnainen, mutta on suositeltavaa suorittaa se, jos levyjen välissä on aukkoja ja helpottaa muottien poistamista. Kun työskentelet vanerista, muovista tai metallista valmistetuilla suojilla, sisäpinta on öljytty.

7. Betonin täyttö ja jakelu säätölaitteen sisäpuolelle: kerrokset, mutta ilman merkittäviä keskeytyksiä, tiivistys joka 20 cm ja tasoitus yläreunan kanssa lastalla. Oikein valituilla levyillä ja luotettavasti kiinnitetyllä mallilla ei taivuta liuoksen painon alle ja se pysyy paikallaan ilman pakottamisen aikana. Tämä ehto mahdollistaa vakaan perustan.

8. Muottien purkaminen - riippuen tuotemerkistä ja betonin kovettumisajankohdasta, mutta enintään 3 vuorokautta. Yksityiset kehittäjät poistavat sen 70% kovettumisen jälkeen - eli 2 viikon kuluttua. Tällaisen toiminnan sallittavuuden tärkein merkki on betonipohjan ja muottien välisen raon esiintyminen. Sinun ei pitäisi tehdä työtä itse, varsinkin suurien tukien poistamisen aikana.

9. Levyjen puhdistaminen liuoksen palasista (suositellaan haluttaessa niiden uudelleenkäyttö). Kaikki kynnet ja kiinnikkeet poistetaan ja lajitellaan.

Tämän jälkeen siirry seuraavalle vaiheelle liuskajohdon rakentamisessa omiin käsiisi: tarvittaessa vedenpitävyys - eristys, täyttö maaperällä. Hieman eri (yksinkertaisempi) toimintasuunnitelma havaitaan vaiheittain kiinteiden muotomuotojen asennuksen ja käytön aikana, ja ne on suositeltavaa rakentaa talvisin voimakkaasti jäädytetyillä alueilla. Rakenteet, joissa on polystyreeni- tai DSP-seiniä, vähentävät säätöön kohdistuvaa kuormitusta ja antavat sen vakauden. Ne ovat helposti koottavia, mutta toisin kuin tavalliset puiset, ne pysyvät maassa (yllä olevien ohjeiden 8 ja 9 pistettä ohitetaan).

Nuannaa ja suosituksia

Kun nauhalevyn korkeus on korkeampi kuin 2 m, on suositeltavaa, että muottipaneeleista valmistetaan kiinteitä materiaaleja, eivätkä ne ole poistettu levyistä. Tällöin neliörakenteiden katsotaan olevan voimakkaimpia, kun kiinnitys on liian pitkä, pysähtymien lukumäärän ja luotettavuuden sekä sisäisten tukien vaatimukset lisääntyvät. Kun säätiö on syvälle perustuen kustannusten nousuun, on syytä harkita mahdollisuutta vuokrata muottirakennuksia.

Vihjeitä erikoistuneille (ainakin - konsultointi) tarvitaan, kun ne rakennetaan löyhälle maaperälle. Sen lisäksi, että kannatusmäärää lisätään (standardipoikkeama on 0,9 - 1 m), on suositeltavaa yhdistää materiaaleja esimerkiksi vanteiden sisäpuolisten levyjen voittamiseksi vanerin avulla. Asiantuntijoiden mielipide on myös tärkeä, kun järjestetään pystysuorat ja sivutukit, joilla nauhan merkittävä nousu on nollamerkin yläpuolella, jälkimmäinen versio on joissakin tapauksissa jopa ruuveilla seiniin. Normaali korkeintaan 15 cm maanpinnan yläpuolella, kun se ylittyy, tulevan pohjan muotti on tuettu kaikilla puolilla.

Sisäisen vedenpitävyyden valinnassa otetaan huomioon kaksi tekijää: budjetin ja betonipartikkeleiden koko. Ruberoidia ei suositella näihin tarkoituksiin, se on alhaisempi joustavuudessa polyetyleeniin (etenkin talvella). Useimmiten valinta on tehty paksun kalvon ja kosteutta kestävän vanerin välille, toinen vaihtoehto on optimaalinen, kun työskentelet raskaan suuren murton betonin kanssa.

Karkea alue säännöt

Annetulla käskyllä ​​tarkoitetaan vakiolevyn perustamista, kun taas rinteessä työskentely on monimutkaisempaa. Tässä tapauksessa pohja tehdään portaittain, matalimmassa kohdassa muotti on korkeampi, yläosassa nauha on noustava maanpinnan yläpuolelle. Pohja vaaditaan olemaan jopa kaikissa olosuhteissa, analogisesti hiekkakerrokset ja karkeampi täyteaine täytetään asteittain ja tiivistetään, on suositeltavaa kaataa kerrosa vähärasvaista betonia.

Tällainen perustus rinteessä olisi suositeltavaa rakentaa taloa, joka on tehty raskasta tiiliä (mutta jos ero ylittää 1 m, kustannukset kasvavat kohtuuttomasti, korkeus nauhan alemmassa kohdassa ei saa ylittää neljää kertaa sen leveys), kevyiden rakenteiden, pino-grillage pidetään hyvä vaihtoehto. Ripustustekniikan kaatamista varten on ominaista pohjan ja lisäkannattimien läsnäolo (betonin paino kohdistuu siihen eikä maata).

Tekniikan loukkauksissa, kun asennetaan liuskan perustuksia, on:

 • Ympärileikkaamattomien tai parittomien levyjen käyttö. Sisäpinnan tasaisuudesta ja halkeamien puuttumisesta riippuu sementin hydratointiprosessin oikeellisuus. Vakavat poikkeamat tai aukot johtavat liuoksen virtaukseen, jäädyttämällä nauha epätasaisilla seinillä (alttiimpiin myöhemmin pohjavesiin).
 • Kuivapuut perustusten asennus (vastaavista syistä). Tässä tapauksessa etusija annetaan raakapaneeleille.
 • Virheet paksuuden ja leveyden valinnassa. Vanerin väärää käyttöä kannen tukemana ja liian ohuiden levyjen kopiointi on väärä.
 • Muottien poisto ennen ajankohtaa, karkea purkaminen (erottaminen voimalla).
 • Muottien asentaminen epätasaiseen alustaan.
 • Sisäisten tukien puuttuminen betonisoitumisen alussa. On tärkeä sääntö: kaikki puiset elementit poistetaan, kun muotti on täytetty betonilla. Nauhan sisällä on sallittua vain tinasta valmistetut vahvikkeet.

Sääntöjen noudattamatta jättäminen on täynnä taivutusrakenteita ja liiallista kulutusta betonista, virtauksesta, epätasaisten seinien muodostumisesta ja vaikeuksista viimeistelyssä liuskajohdosta. Erikoistuneiden houkuttelemista tarvitaan, kun betonitointi on talvella tarpeen vaatiessa vaikeita maaperä, rajoitettu asennusaika.

Väärin koottuja levytuotteita voidaan vahvistaa - riittää päällystää sisäpuolelta kosteutta kestävä vaneri. Jos haluat käyttää tuki- ja suojarakenteita uudelleen, poistetut suojat pestään, tasoitetaan ja kuivataan.